View Full Version : НИШ - праћење градилишта | NIŠ - construction updates

Pages : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 [20] 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56

eriol3001
June 15th, 2010, 08:12 AM
Kao što reče Velizar, i ja se sećam da je još krajem 80-ih ili početkom 90-ih je donet neki plan za taj deo.

Ali kad pogledas taj deo vozdove u GIS-u , to je katastrofa od sitnih parcela, nedefinisanih objekata, kućica, šupa...Tamo na svakom placu garant ima bar 7 suvlasnika a ako i nema biće teško dogovoriti se sa postojećim (jer su ljudi siromasni i za svoje 3-4 šupe će tražiti mnogo , jer su, zaista, na dobroj lokaciji).

BTW, kad je reč o ulaženju objekata na trotoar, mene najviše nervira u Vojvode Mišića kod joce&nene (ili kako se već sad zove kafana). Čovek 'ladno napravio ogradu na sred trotoara i već 15 godina ga niko ništa ne pita (a ko zna možda je i dobio dozvolu od nekog banane ili m. ilića)

moonray018
June 15th, 2010, 09:33 AM
Inace pretpostavljam da ce slicnu situaciju napraviti i kod gradske bolnice sa trecom trakom ili NADAM SE da naprave mesto za autobusko stajaliste kod pekare MBN, previs eima prostora, a autobus zauzima traku, takodje nadam se da ce nesto preduzeti povodom taksista.

Jooj, svakog dana izlazim sa tog parkinga pored taksista, dodje mi da se nekad zaletim u njih!! :bash: Prebukirali su celu Pasterovu!
Treca traka bi morala pod obavezno! I razdvojeni semafori za skretanja. I autobuska da se uvuce, mada nisam bas neki optimista za to :ohno:
Ono sto mene brine je gde cemo svi mi da parkiramo kola dok budu radili ulicu??

antistres
June 15th, 2010, 02:53 PM
kad vec pricate o tom delu tu, nadam se da ce da uklone onaj sator od mbn pekare, jer je to najveca sramota ovog grada, toliko ruzan objekat koji strci, na cast onom ko je dao dozvolu za tu nakazu.

usrejected
June 15th, 2010, 03:49 PM
tu se slazem potpuno. Dzaba nam renoviranje stadiona, muzeja..itd ako ne ozivi industrija. Bez toga sve ostalo je samo sminka i propasce prvom prilikom, cim nekom politicaru ne bude bitno za kampanju da okreci pozoriste ili asfaltir aput do Medijane.

Ja sticajem (ne) okolnosti zivim u NS vec 2,5 godine i centar je zaista sredjen i ulice siroke. Osim toga....vise manje slicno (of course ako ne racunam to sto ovde od industrije nesto i radi)

opet idemo malo off topic, ali moram da iznesem neslaganje u jednom delu. ja naime uopste ne verujem u razvoj i obnovu i napredak industrije u Nisu. Mislim da sva paznja mora da se posveti razvoju transporta-saobracaja, logisitke, trgovine, IT sektora, turizma i ugostiteljstva, univerziteta, kulture umetnosti i arheoloskih potencijala grada.ne vidim nacin da se nasa industrija suprotstavi kineskoj i uopste dalekoistocnoj hiper produkciji, i mislim da je najpametnije okrenuti se prirodnim i istorijskim resursima koje na srecu posedujemo. ovde racunam i na inteligenciju (ako se ne varam Nis ima jako dobar potencijal u IT sektoru i neke firme vec rade prilicno ozbiljno).

Aivazovsky
June 15th, 2010, 04:08 PM
Ikea će uložiti oko milijardu evra

Ministar trgovine i usluga Slobodan Milosavljević izjavio je danas Tanjugu da je kompanija Ikea izabrala Srbiju za svoj regionalni centar i planira da u narednih pet godina izgradi pet šoping molova u našoj zemlji, u koje će investirati između 800 miliona i milijardu evra.

Slobodan Milosavljević nije zadovoljan sa nivoom konkurencije
"Švedska Ikea planira da do 2015. godine izgradi dva šoping mola u Beogradu, i po jedan u Kragujevcu, Nišu i Novom Sadu", precizirao je Milosavljević u intervjuu Tanjugu i preneo da je to ono što u ovom trenutku može da potvrdi, a na osnovu razgovora sa čelnim ljudima Ikee i švedskim ambasadorom u Beogradu.

Jedan od dva šoping mola koji će Ikea otvoriti u Beogradu imaće više od 120.000 kvadratnih metara korisne površine
"Ja sam siguran da će tako velika kompanija, lider svetskog biznisa, taj plan ispuniti", istakao je Milosavljević, napominjući da se sa Ikeom razgovara već više godina, pogotovo o njenom ulaganju u proizvodnju nameštaja i drvačko prerađivačku industriju Srbije.

Trgovine, trgovine, trgovine...

durlanista
June 15th, 2010, 04:09 PM
^^ @usrejected:
da znas. kako porazavajuce deluje to da mi je malopre stigla roba, koju uvozi jedna nasa firma iz Shenzena. pa razumem da smo uvezli nuklearnku ili neku naprednu tehnologiju, ali mi uvozimu najobicniju plasticnu mrezicu za fasade. propascemo garant...
inace, meni je i dalje kafana Biser najjaca. kako nije sramota sve komplet kad im daju da onako terorisu park sv.save. mbn je mala maca za ono.

Aivazovsky
June 15th, 2010, 04:14 PM
Sta je bilo sa klinickim centrima? Znam da su rekli da su pare ozbedjene od evropske banke, rekli su krece s eove godine u obnavljanje i nove radove?

Aivazovsky
June 15th, 2010, 04:15 PM
^^ @usrejected:
da znas. kako porazavajuce deluje to da mi je malopre stigla roba, koju uvozi jedna nasa firma iz Shenzena. pa razumem da smo uvezli nuklearnku ili neku naprednu tehnologiju, ali mi uvozimu najobicniju plasticnu mrezicu za fasade. propascemo garant...
inace, meni je i dalje kafana Biser najjaca. kako nije sramota sve komplet kad im daju da onako terorisu park sv.save. mbn je mala maca za ono.

Kafana biser, tacno, skoro sam prosao tuda, tj. pokusao da prodjem, koliki su CIGANI stavili bi ljude i klupe na krovove, a imaju 2 konobara. Seljacizam na delu!
Da li neko zna kome prijaviti to? Kojoj inspekciji?

medijanac
June 15th, 2010, 05:27 PM
Kafana biser, tacno, skoro sam prosao tuda, tj. pokusao da prodjem, koliki su CIGANI stavili bi ljude i klupe na krovove, a imaju 2 konobara. Seljacizam na delu!
Da li neko zna kome prijaviti to? Kojoj inspekciji?
Onoj što ručka kod njih :bash: a nema nadležnost da reši problem svih nas koji bi da prođemo...

Moramo sačekati jesen i prve komunalne policajce! A onda će kompol imati samo od nas spisak sa oko 500 domaćih zadataka...:nuts:

Bulevarac
June 15th, 2010, 06:51 PM
opet idemo malo off topic, ali moram da iznesem neslaganje u jednom delu. ja naime uopste ne verujem u razvoj i obnovu i napredak industrije u Nisu. Mislim da sva paznja mora da se posveti razvoju transporta-saobracaja, logisitke, trgovine, IT sektora, turizma i ugostiteljstva, univerziteta, kulture umetnosti i arheoloskih potencijala grada.ne vidim nacin da se nasa industrija suprotstavi kineskoj i uopste dalekoistocnoj hiper produkciji, i mislim da je najpametnije okrenuti se prirodnim i istorijskim resursima koje na srecu posedujemo. ovde racunam i na inteligenciju (ako se ne varam Nis ima jako dobar potencijal u IT sektoru i neke firme vec rade prilicno ozbiljno).

Uopšte ne sporim potrebu da se razvijaju svi ti sektori, ali ne razumem zašto se ne bi razvijala industrija. Svi potrebni preduslovi su tu, naročito u Nišu, potrebno je samo dovesti investitore, što u principu i jeste najveći problem. Potpuna je zabluda da će kineska industrija da uništi srpsku (koja je stradala iz drugih razloga) ili bilo koju drugu. Osim hiperprodukcije (koja može da se računa kao pozitivna stvar), nema puno drugih stvari kojima se autentična kineska industrija može pohvaliti jer njihove kompanije pate od mnogih dečjih bolesti, a proizvodi imaju jako puno manjkavosti. Uostalom, kada njihova industrija sazri i postane dovoljno tehnološki jaka i nabudžena parama i znanjem, doći će Kinezi sami na tlo Evrope sa željom da tu grade svoje pogone.

Nego, da ne idem dublje u offtopic, generalno sinteza svih navedenih grana i njihov paralelni razvoj može da od Niša napravi zaista prosperitetan grad u kome će svi želeti da žive.

Bulevarac
June 15th, 2010, 06:53 PM
[SIZE="4"]
Moramo sačekati jesen i prve komunalne policajce! A onda će kompol imati samo od nas spisak sa oko 500 domaćih zadataka...:nuts:

:lol:

Nego da počnemo da pravimo spisak :)

usrejected
June 15th, 2010, 07:13 PM
Uopšte ne sporim potrebu da se razvijaju svi ti sektori, ali ne razumem zašto se ne bi razvijala industrija. Svi potrebni preduslovi su tu, naročito u Nišu, potrebno je samo dovesti investitore, što u principu i jeste najveći problem. Potpuna je zabluda da će kineska industrija da uništi srpsku (koja je stradala iz drugih razloga) ili bilo koju drugu. Osim hiperprodukcije (koja može da se računa kao pozitivna stvar), nema puno drugih stvari kojima se autentična kineska industrija može pohvaliti jer njihove kompanije pate od mnogih dečjih bolesti, a proizvodi imaju jako puno manjkavosti. Uostalom, kada njihova industrija sazri i postane dovoljno tehnološki jaka i nabudžena parama i znanjem, doći će Kinezi sami na tlo Evrope sa željom da tu grade svoje pogone.

Nego da ne idem dublje u offtopic, generalno sinteza svih navedenih grana i njihov paralelni razvoj može da od Niša napravi zaista prosperitetan grad u kome će svi želeti da žive.

Pa ko je danas uopste u zabludi da moze da razvija autenticnu industriju? Jedina, eventualna, sansa je imati pogone koji ce raditi za trece firme. I tada bi posao imali samo onda kada su narucene kolicine manje od onih koje Kinezi zele da prihvate (recimo ispod 50000 komada odevnog predmeta u jednoj boji) tj samo u izuzetnim situacijama a ne za redovne potrebe narucioca.
Roterdam je recimo, suocen sa propascu industrije, sve svoje resurse okrenuo u razvoj Univerziteta, nauke i kulture. Mislim da im ide jako dobro. Ima jos puno primera gde se gradovi rapidno menjaju pod zahtevima ekonomije narocito ekonomskih kriza....Iskreno, voleo bih da Nis prihvati novu realnost i da se umesto zabluda gradu ponudi neka vizija razvoja...

eriol3001
June 15th, 2010, 07:15 PM
:lol:

Nego da počnemo da pravimo spisak :)

Jakako, nego trebace nam rolne i rolne papira za sve gluposti u Nisu. :)

eriol3001
June 15th, 2010, 07:20 PM

Pa mi i ne treba da pravimo industriju da se takmicimo sa kinezima. To mogu USA, Rusija, Nemacka....

Nama treba industrija od koje ce ziveti grad i , zasto da ne, sve to sto si nabrojao

usrejected
June 15th, 2010, 07:35 PM
U tom smislu mozemo da razgovaramo o razvoju preduzetnistva, malih i srednjih preduzeca, ali nikako ne o razvoju industrije. Da ne idemo ovoliko u off topic, ali nama niko ne brani da zasucemo rukave i bavimo se preduzetnistvom koje ce zadovoljavati potrebe grada ili regije a zaposljavati par radnika ili desetak radnika isl. Ta vrsta inicijative je pozeljna cak preko potrebna, ali kada kazemo industrija onda mislimo na DIN, EI, MIN, na velike sisteme ciji su proizvodi okrenuti trzisno ka celom svetu. Mislim da tu nemamo nikakve sanse.
Da dodam samo, mala i srednja preduzeca i preduzetnistvo, iako neophodni, nikako ne mogu da budu nosioci razvoja jednog grada, regije ili drzave. Zato i kazem da nam kao gradu treba vizija razvoja, da znamo na sta i u kom roku cemo se oslanjati i sta cemo razvijati. I graditi.

Bulevarac
June 15th, 2010, 09:57 PM
U tom smislu mozemo da razgovaramo o razvoju preduzetnistva, malih i srednjih preduzeca, ali nikako ne o razvoju industrije. Da ne idemo ovoliko u off topic, ali nama niko ne brani da zasucemo rukave i bavimo se preduzetnistvom koje ce zadovoljavati potrebe grada ili regije a zaposljavati par radnika ili desetak radnika isl. Ta vrsta inicijative je pozeljna cak preko potrebna, ali kada kazemo industrija onda mislimo na DIN, EI, MIN, na velike sisteme ciji su proizvodi okrenuti trzisno ka celom svetu. Mislim da tu nemamo nikakve sanse.
Da dodam samo, mala i srednja preduzeca i preduzetnistvo, iako neophodni, nikako ne mogu da budu nosioci razvoja jednog grada, regije ili drzave. Zato i kazem da nam kao gradu treba vizija razvoja, da znamo na sta i u kom roku cemo se oslanjati i sta cemo razvijati. I graditi.

Izvini, ali nisi u pravu. Postoji u poslovnom svetu jedna maksima koja kaže: "This is a world of small companies" Zar misliš da samo gigant poput EI-ja može da bude nosilac razvoja. Zašto to ne bi bilo 50 manjih IT kompanija, ili isto toliko manjih firmi od kojih će da se svaka specijalizuje za proizvodnju nekog artikla i pri tome zapošljava recimo 50 radnika. I ko kaže da sutra neka od od tih malih firmi neće da izraste u giganta. Vođenje biznisa je umetnost i pravi talenti mogu čudo da naprave, samo ukoliko im se pruži prilika.

Zapravo, nosioci industrije u svetu i jesu male i srednje kompanije. Giganti koje mi vidimo kao front endove, iza sebe imaju čitavu armiju malih kompanija koje za njih izrađuju komponente. Uostalom, najbolji primer za to je FIAT, ili recimo US Steel Srbija, kome su dobavljači uglavnom domaće male firme, koje za njih izrađuju delove za održavanje njihovih postrojenja...

Preterah sa oftopikovanjem...izvinjavam se.

durlanista
June 15th, 2010, 10:28 PM
nama trebaju firme od 200,300 ljudi.
lepo je imati giganta ali ako on prsne, ode sve na dno.

Bulevarac
June 15th, 2010, 10:37 PM
nama trebaju firme od 200,300 ljudi.
lepo je imati giganta ali ako on prsne, ode sve na dno.

Tačno, one su merilo fleksibilnosti jedne ekonomije.

vladarh
June 15th, 2010, 11:43 PM
Na hramu postavljaju travertin. Ne vidi se bas najbolje ali gornji deo je skoro gotov. Lepo izgleda.

http://img52.imageshack.us/img52/9672/dsc01023a.jpg (http://img52.imageshack.us/i/dsc01023a.jpg/)

mareLimp
June 16th, 2010, 01:38 PM
Bulevarac je apsolutno u pravu.
Vidim da mnogi ljudi jos uvek zive u proslom vremenu...vec se i na NASIM fakultetima uci da je vreme giganata proslo.
Oni NIKAKO nisu nosioci razvoja. Mnogo vece zarade imaju zaposljeni npr. u malim IT kompanijama nego u rudarskim basenima, livnicama, i drugim teskim i lakim industrijama a, sa druge strane, s obzirom na rashode i ulaganja u ovakve fabrike, zarada je mala a ulog se sporo otplacuje i one su, prema tome veoma nestabilne.

U SAD-u vec uveliko traje POSTINDUSTRIJSKA FAZA gde preovladjuju mala i srednja preduzeca. Inace SAD je apsolitni sampion u broju ovih kompanija i to je srce njihove ekonomije. Usluzna delatnost sve je znacajnija, dok se industrija premesta u slabo razvijene zemlje, jer se, zbog konkurencije i velike potrosnje, cene proizvoda moraju svesti na apsolutni minimum.

Makar su nas tako ucili na fakultetu...izvinjavam se za off, ali eto, mozda neko nesto i nauci :)

Miroslav
June 16th, 2010, 01:46 PM
jos kad bi se kod nas pojam malog i srednjeg preduzeca shvatio na pravi nacin. mi imamo samo male i srednje gazde koji eksploatisu radnike i plate u tim nazovi preduzecima su mizerne.

durlanista
June 16th, 2010, 04:31 PM
pa zavisi. reci cu samo iz oblasti u kojoj sam, a to su fabrike gradjevinskog materijala. tu su dobre plate, pogotovo ako ih poredis sa prosecnom platom u srbiji. a te fabrike su skoro sve sa 100-200 radnika, a uglavnom sa nekih 140-150 ljudi. u zadnje vreme je sve vise automatskih linija u proizvodnjim pa manje ima ljudi..

usrejected
June 16th, 2010, 05:19 PM
Ja apsolutno nemam problem sa preduzetnistvom, i sam sam preduzetnik. Ali iz prve ruke tvrdim da svima nama zaista treba strategija razvoja grada koja ce da nam ukaze sta je buducnost grada, gde da ulazemo novac, znanje, vreme i trud. Tek kada se grad opredeli na koji ce se nacin razvijati, tek tada mozemo da govorimo o napretku naseg drustva, tek tada mozemo imati kapitalne investicije poput kargo centra ili nove arene i sl. Naravno da male kompanije imaju ogroman znacaj, ali one ne donose kapitalne projekte. Isktreno, veliki sam protivnik laissez faire razvoja privrede, iako preduzetnik, uvek ocekujem jacu podrsku drzave, regiona, grada u oblikovanju ukupnog ambijenta privrede, narocito u definisanju i sprovodjenju strateskih ciljeva. Do sada je uvek bilo da su drzava (grad ili okrug) sa jedne a privreda sa druge strane, i taj tihi rat traje jos uvek, a u takvom odnosu snaga nema napredka. Ovako kako je sada, ne valja.
Jesu ovo sve off topici, ali diskusija ima veze sa izgradnjom grada i sa projektima, kome smo dosasni neka ne zameri. :)

Aivazovsky
June 16th, 2010, 05:28 PM
Mozda jeste ali mislim da je malo off za razvoj grada, mislim da smo dovoljno posvetili paznju preduzetnistvu, hajde da se vratimo bas na izgradnju, a ne na diskusije samo i probleme u makroekonomiji.
Evo slike ove ulice kod caira sto su radili, naravno pesaci ce opet morati da idu ulicom, kada ce da se nauce da stave one cunjeve, tj sipke svuda gde asfaltiraju a ne postavaljaju visoke ivicnjake. Inace uvece je slika mnogo groznija, ovo je slikano u radno vreme kad su svi na poslu.
http://i48.************/v5aebk.jpg

usrejected
June 16th, 2010, 05:38 PM
Bulevarac je apsolutno u pravu.
Vidim da mnogi ljudi jos uvek zive u proslom vremenu...vec se i na NASIM fakultetima uci da je vreme giganata proslo.
Oni NIKAKO nisu nosioci razvoja. Mnogo vece zarade imaju zaposljeni npr. u malim IT kompanijama nego u rudarskim basenima, livnicama, i drugim teskim i lakim industrijama a, sa druge strane, s obzirom na rashode i ulaganja u ovakve fabrike, zarada je mala a ulog se sporo otplacuje i one su, prema tome veoma nestabilne.

U SAD-u vec uveliko traje POSTINDUSTRIJSKA FAZA gde preovladjuju mala i srednja preduzeca. Inace SAD je apsolitni sampion u broju ovih kompanija i to je srce njihove ekonomije. Usluzna delatnost sve je znacajnija, dok se industrija premesta u slabo razvijene zemlje, jer se, zbog konkurencije i velike potrosnje, cene proizvoda moraju svesti na apsolutni minimum.

Makar su nas tako ucili na fakultetu...izvinjavam se za off, ali eto, mozda neko nesto i nauci :)

Da, a sta sa tim da u Srbiji vec deceniju dve traje deindustrijalizacija zemlje?
Ovako mala zemlja mora da se ukljuci u razvoj sopstvene privrede, mora da odluci sta ce razvijati. Ja glasam za transport, saobracaj, IT, kulturu, obrazovanje i turizam. Sada kada je industrija potpuno unistena nema je smisla obnavljati. Naravno da niko ne moze i ne treba da odlredjuje malim i srednjim prduzecima cime ce se baviti, ali Srbiji treba master plan za celokupan razvoj, kako bi se u doglednih deset petnaest godina pozicionirali kao drzava ptrepoznatljivih "brendova"...
Znaci, ne govorim o srcu jedne ekonomije, nego o mozgu drzave. Lako cemo razvijati misice preko MSP i preduzetnika kada imamo drzavu koja je sigurna u svoje projekte.

mareLimp
June 16th, 2010, 06:39 PM
Slazem se u vezi sa tim...i dodajem da je pogresno pokusavati oziveti industriju...nema nista od toga. Vec treba, bas kao sto si i sam naveo, ulagati u komunikacije, IT, turizam, ali vidim i veliku mogucnost ulaganja u male i srednje firme za proizvodnju specijalizovanih masina i alata.
To je delatnost koja zahteva obrazovane i strucne ljude i koja se, zbog toga ne prenosi u Kinu i slicne zemlje. Mi imamo obrazovane ljude ali i nizi standard, pa bi takve kompanije videle u nama odlican izbor za ustedu na platama (jer bi definitivno bile manje nego recimo u Francuskoj, SAD-u, Engleskoj, Nemackoj i sl.) a opet, bi imale dovoljno strucne radnike.
E sad, sto nam drzavu vode, takvi kakvi je vode...to je druga tema.

Da li neko zivi ili prolazi blizu PMF-a da slika onaj novi most koji su napravili. Zadnja slika je jos dok je bio u izgradnji. Inace, za pohvalu je koliko su ga brzo radili.
Da li neko ima informacije, da li ce se siriti Bul. Zorana Djindjica kod gradske bolnice, i da li ce duz istog bulevara biti posadjen drvored ?
I treca stvar, ima li nesto od uredjivanja fasada zgrada u centru grada ?
ps. I ja bih ponekd uslikao nesto da imam cime :(

medijanac
June 16th, 2010, 06:44 PM
kada ce da se nauce da stave one cunjeve, tj sipke svuda gde asfaltiraju
Priznanice, poput onih koje dodeljuje Parking servis su mnogo jeftinije i lepše od čunjeva, kugli, šipki... a kapne i neka kinta. Samo tako će naučiti da ne parkiraju na trotoaru...

"Nema ni jednog giganta koji ne može da postane uspešno malo ili srednje preduzeće"

Vojvode Mišića od pre nekoliko dana, spremno za 2 trake...
http://i49.************/20qkrgx.jpg

Nova Matejevačka petlja, snimljena iz voza...
http://i48.************/dmsop5.jpg

http://i47.************/2jfi2k1.jpg

Kurt2
June 17th, 2010, 10:41 AM
Što se tiče ove rasprave o privredi i kako je pokrenuti, u potpunosti se slažem da je rešenje u malim i srednjim preduzećima, koja su, kao što neko reče, glavni pokretač najjačih privreda u svetu (recimo Nemačke, a rekoste ovde i SAD-a). Nažalost, većina ljudi ovde (na običan narod mislim) i dalje ima te megalomanske tripove i ideje: sve mora da bude giga-mega, znači velika fabrika, sa mnoooogo radnika... drugačije ne vide...

P. S. Stižu uskoro slike od mene, samo da sednem na bicikl! :)

Kurt2
June 17th, 2010, 02:13 PM
Pa idemo ovako:

Gabrovačka, pogled prema školi Ćele kula. Most kao rukom odnešen (nema ga):

http://img704.imageshack.us/img704/2337/20100617124034.jpg (http://img704.imageshack.us/i/20100617124034.jpg/)

Ista tačka, samo pogled na drugu stranu:

http://img228.imageshack.us/img228/8314/20100617124104.jpg (http://img228.imageshack.us/i/20100617124104.jpg/)

I za kraj, kamionska prikolica koju je neki majmun parkirao na sred sredine mosta, i tu stoji tako:

http://img132.imageshack.us/img132/2118/20100617124122.jpg (http://img132.imageshack.us/i/20100617124122.jpg/)

Aivazovsky
June 17th, 2010, 03:08 PM
Pa idemo ovako:

Gabrovačka, pogled prema školi Ćele kula. Most kao rukom odnešen (nema ga):

http://img704.imageshack.us/img704/2337/20100617124034.jpg (http://img704.imageshack.us/i/20100617124034.jpg/)

Ista tačka, samo pogled na drugu stranu:

http://img228.imageshack.us/img228/8314/20100617124104.jpg (http://img228.imageshack.us/i/20100617124104.jpg/)

I za kraj, kamionska prikolica koju je neki majmun parkirao na sred sredine mosta, i tu stoji tako:

http://img132.imageshack.us/img132/2118/20100617124122.jpg (http://img132.imageshack.us/i/20100617124122.jpg/)

Da imamo komunalce, sad bi taj isti policajac, preko sup-a saznao ko je vlasnik tih tablica otisao na kucnu adresu bi mu stigla kazna od par hiljada dianra. Takvih primera ima svuda, poceli su i kod bricolage-a. Nego zaostali smo mi odavno... A sto je najjadnije, i da prijavis, tek kad nadjes kome, na primer sup, prvo nece hteti da dodju, a i da dodju, samo ce da prodju peugeot-om, malo ce d apostoje i produzice, tipa bas ce da s eoni cimaju sad oko toga da traze vlasnika prikolice. A to je ono sto cini jedan uspeh, malo po malo, a mi izgleda hocemo mnogo, a ono malo nas mrzi da radimo.

Constantin
June 17th, 2010, 03:48 PM
Postavljen je render projekta zgrade koja ce biti izgradjena na pocetku Bulevara (umesto one sa muralom, sada srusene).

Ako neko prodje tamo mogao bi da slika. Ja sam projekat video samo iz kola. Cini mi se da je petospratnica u pitanju.

Kurt2
June 17th, 2010, 04:16 PM
Može da se desi da ja danas prođem, pa vidim.

medijanac
June 17th, 2010, 04:34 PM
I ja malopre prođoh bulevarom...Mostić je odnet prošle nedelje...
http://i47.************/2w3qrmg.jpg
Prostor između Nišave, Nišekspresa i mosta kod NTX-a nasipaju. Da li će tu da bude rekreacioni park?
http://i47.************/2laes1s.jpg

Aivazovsky
June 17th, 2010, 06:45 PM
Parking pored zgrade narodnih novinA
Bez ikakvog ulaganja, veoma jednostavno a siguran sam i unosno. (mada mogao je da stavi 20 din.)
http://i47.************/717bfc.jpg
http://i45.************/1ghu6d.jpg
http://i48.************/eg1wzl.jpg

Onaj uzani deo kod pevca.
http://i49.************/1z36y5y.jpg

durlanista
June 17th, 2010, 06:58 PM
Parking pored zgrade narodnih novinA
Bez ikakvog ulaganja, veoma jednostavno a siguran sam i unosno. (mada mogao je da stavi 20 din.)
http://i47.************/717bfc.jpg

bas mi za njega pricao gazda firme koja je zidala dole po prvomajskoj. kaze, da ce isto raditi sa neprodatim garazama u podrumu, u prvomajskoj. isplati se.
a ovaj sa slike, on inace u studenickoj trenutno najvise zida. ne zato sto je toliko jak, vec sto je bio u autu duze vreme, pa sad jedini ima dozvole za zidanje, dok ostali u medjuvremenu polako zavrsavaju na tom potezu, a od novih dozvola nema nista...

durlanista
June 17th, 2010, 07:06 PM
Da imamo komunalce, sad bi taj isti policajac, preko sup-a saznao ko je vlasnik tih tablica otisao na kucnu adresu bi mu stigla kazna od par hiljada dianra. Takvih primera ima svuda, poceli su i kod bricolage-a. Nego zaostali smo mi odavno... A sto je najjadnije, i da prijavis, tek kad nadjes kome, na primer sup, prvo nece hteti da dodju, a i da dodju, samo ce da prodju peugeot-om, malo ce d apostoje i produzice, tipa bas ce da s eoni cimaju sad oko toga da traze vlasnika prikolice. A to je ono sto cini jedan uspeh, malo po malo, a mi izgleda hocemo mnogo, a ono malo nas mrzi da radimo.

pazi foru, kad recimo iz majakovskog skrenes desno, da krenes ka vodovodu ili brikolazu, godinama stoji parkiran sleper. na onom parcetu, gde treba da se produzi bulevar medijana. i jednog dana, vracam se sa pauze, i rekoh da udjem u vodovod na onu malu kapiju koja se tu nalazi, i parkiram auto ispred prikolice, koju je taj tip ostavio. i kad dosao po kola tamo oko 15h, ovaj valjda poludeo sto tu stoje ceo dan, `ladno ostavio poruku ispod brisaca. nesto kao " ovo si sad parkirao ovde i nikad vise. da li vidis ti gde si auto ostavio.. bla bla"
kakav covek jbt :bash:

Kurt2
June 17th, 2010, 11:26 PM
Postavljen je render projekta zgrade koja ce biti izgradjena na pocetku Bulevara (umesto one sa muralom, sada srusene).

Ako neko prodje tamo mogao bi da slika. Ja sam projekat video samo iz kola. Cini mi se da je petospratnica u pitanju.

Evo slike:

http://img408.imageshack.us/img408/3557/20100617181714.jpg (http://img408.imageshack.us/i/20100617181714.jpg/)

Dalje, ušće Gabrovačke u Nišavu:

http://img29.imageshack.us/img29/3521/20100617180524.jpg (http://img29.imageshack.us/i/20100617180524.jpg/)

Suprotna strana:

http://img532.imageshack.us/img532/8563/20100617180519.jpg (http://img532.imageshack.us/i/20100617180519.jpg/)

Ne znam da li planiraju da ostave ovako, jer mašina nema više, ili će još da sređuju. Meni deluje nedovršeno.

Dalje, Medijanac je spomenuo da se sređuje prostor kod mosta kod Niteksa, evo i te slike:

http://img340.imageshack.us/img340/6637/20100617181252.jpg (http://img340.imageshack.us/i/20100617181252.jpg/)

Miroslav
June 18th, 2010, 12:01 PM
ljudi evo slike novog studentskog doma, kao sto vidite ne napreduju bas najbolje, malo traljavo rade, al ajd sad:)

http://img38.imageshack.us/img38/8411/photo0027f.jpg (http://img38.imageshack.us/i/photo0027f.jpg/) Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
http://img88.imageshack.us/img88/4127/photo0028hl.jpg (http://img88.imageshack.us/i/photo0028hl.jpg/) Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)

vladarh
June 18th, 2010, 01:11 PM
Evo slike:

http://img408.imageshack.us/img408/3557/20100617181714.jpg (http://img408.imageshack.us/i/20100617181714.jpg/)

Primeticete da je i ovo rep iz prethodnog perioda i da je radjeno po starom zakonu. Jos nema gradjevinskih dozvola po novom zakonu.

vectom
June 18th, 2010, 02:41 PM
"Jura" gradi fabriku u Nišu
18. jun 2010. | 13:09 | Izvor: B92
Beograd -- Južnokorejska kompanija Jura, koja je nedavno kupila preduzeće Zastava elektro u Rači kragujevačkoj, počeće izgradnju još jedne fabrike u Srbiji.

Direktor Lukas Nam izjavio je da će u drugoj polovini naredne godine u Nišu početi izgradnju fabrike za proizvodnju auto instalacija, površine od oko 20 hiljada kvadrata.

Ako se radovi budu odvijali u skladu sa planovima, ta fabrika počeće da radi u prvoj polovini 2012.

"Trenutno sam u pregovorima sa vladom i lokalnom samoupravom grada Niša o mogućnosti da se realizuje jedna grinfild investicija. Ta fabrika koju ću graditi u Nišu biće mnogo veća od ove u Rači. Mogu vam reći da će verovatno biti čak tri puta veća. Prema mom biznis planu, u fabriku u Nišu, odnosno u objekat i opremu za proizvodnju, biće uloženo najmanje 15 miliona evra. Istim tim planom predvideo sam da u novosagrađenim pogonima zaposlim najmanje 1500 radnika", kaže Nam.

durlanista
June 18th, 2010, 07:37 PM
toliko se sporo vozi na bul.z.djindjica da sam opalio i fotku. evo je dodata traka za skretanje u vojvode misica
http://img716.imageshack.us/img716/9259/18062010210.jpg

u igmanskoj rade...
http://img88.imageshack.us/img88/3622/17062010207.jpg

medijanac
June 20th, 2010, 05:19 PM
Evo Svetosavske

http://i46.************/2580y05.jpg
http://i48.************/2n71nuo.jpg

Vojvode Mišića

http://i48.************/16awlrn.jpg
http://i49.************/11lpuo6.jpg

Put 9.maj-Mramor je za epp, put Merošina-Biljeg se radi, ali, prepodne sam zakasao pa znam, radi se i put ka s. Lipovac (Manastir Sv. Stefan) i to komplet...

usrejected
June 21st, 2010, 10:32 AM
Ranije je bilo price o kantini DIN-a, ali nije bilo fotografija. Sada je Kapa projekt izbacio fotografije onoga sto su tamo uradili.
http://www.kapaprojekt.com/en/canteen-for-philip-morris-2/

usrejected
June 21st, 2010, 10:35 AM
Dva zanimljiva sportska kompleksa:
http://www.kapaprojekt.com/en/sports-complex-in-primary-school-dusan-radovic/
http://www.kapaprojekt.com/en/sports-and-recreation-center-kula/

Bulevarac
June 21st, 2010, 11:07 AM
Ako ovo

I za kraj, uređenje školskog dvorišta, nisam znao gde da ga postavim...
http://i48.************/kbay2o.jpg

http://gis.ni.rs/?map=ni&cps=7575970.477031499,4797744.671717878,1000&layers=Ortofoto,Ulice,Objekti

Malo li je...

postane ovo...

Dva zanimljiva sportska kompleksa:
http://www.kapaprojekt.com/en/sports-complex-in-primary-school-dusan-radovic/

onda :cheers:

durlanista
June 21st, 2010, 07:32 PM
zgrada kod pravnog, prema Obilicevom vencu

http://img693.imageshack.us/img693/3115/21062010212.jpg
http://img227.imageshack.us/img227/6814/21062010211.jpg

bokini
June 21st, 2010, 08:03 PM
Mislim da nije bilo informacije da je Matejevacka petlja pustena u saobracaj, a danas sam bas prosao tu...Vrlo korisna, pogotovu za zitelje Durlana, Duvanista, Vrezine i svih koji idu za Svrljig, Knjazevac, Zajecar....mogu sada izbeci onu odvratnu deonicu od vrezine do Malce koja je puna rupa i neravnina na kolovozu.

medijanac
June 22nd, 2010, 07:45 AM
Samo još da duuuugoo ne postave rampe, kao prema Merošini :banana:

njemanja
June 22nd, 2010, 03:13 PM
nije mi losa ova zgrada kod pravnog... mada pomalo narusava kakvu takvu ambijentalnu celinu koja tu jos uvek postoji... ali onako zapusteno, pitanje je dal to vredi da stoji...

vectom
June 22nd, 2010, 04:55 PM
na ovoj slici se ne vidi lose resen krov sa prednje strane zgrade, koji se vidi ako se pogleda ka zgradi iz pravca parka. mada to mozda i nije neka ozbiljnija zamerka, posto je nedostatak estetike i dobre arhitekture nasa realnost, a ni zgrada nije losa za lokalne standarde. Mozda je svojom bojom previse napadna u smislu da baca akcenat na sebe u odnosu na okolinu, a to je jos izrazenije buduci da se izdvaja visinom i volumenom u tih par ulica oko nje. Ja bih vise voleo da je vidim u nekoj svetlijoj boji celu.

eriol3001
June 22nd, 2010, 07:57 PM
nije mi losa ova zgrada kod pravnog... mada pomalo narusava kakvu takvu ambijentalnu celinu koja tu jos uvek postoji... ali onako zapusteno, pitanje je dal to vredi da stoji...

Meni licno je taj Obilicev venac uvek tuzan za videti onako prljav i zapusten sa onih 100 prodavnica auto delova. Tako da uglavnom nemam nista protiv kada zidaju nove zgrade u starim delovima grada samo ako lice na nesto ( a ne kao one grozote sto zida bankovic npr...ima ih jos)

usrejected
June 23rd, 2010, 09:00 AM
Zivo me zanima gde ce buduci stanari da parkiraju automobile.

vectom
June 23rd, 2010, 01:21 PM
slikao sam malopre iz kola ono gradiliste na pocetku bulevara na mestu srusenog murala:
http://i47.************/29fzbiu.jpg
http://i47.************/20k9l5g.jpg
http://i49.************/124u3d5.jpg

a u Jagodin Mali se renovira onaj omladinski restoran ili sta je vec tu nekad bilo. Evo sta pise na tabli:
http://i48.************/2ryj6eq.jpg
to mu dodje ova zgrada:
http://i49.************/347k0a0.jpg
http://i50.************/29nuxph.jpg

Aivazovsky
June 24th, 2010, 02:10 PM
Zakrpili ulicu Dragise Cvetkovica i to po dosta.

njemanja
June 24th, 2010, 07:29 PM
to krpljenje je NAJUZALUDNIJA stvar koju mogu da urade :bash: :bash: :bash: bacanje para!!!

antistres
June 24th, 2010, 08:05 PM
mali update, postavljeni su ivicnjaci u produzetku vojvode misica, uskoro se ocekuje prvi sloj asfalta i uredjenje reaskrsnica.

medijanac
June 25th, 2010, 10:18 AM
Komplet se radi i Ulica M. Veljkovica Špaje, kod AMS...

Constantin
June 25th, 2010, 08:58 PM
mali update, postavljeni su ivicnjaci u produzetku vojvode misica, uskoro se ocekuje prvi sloj asfalta i uredjenje reaskrsnica.

Ivicnjaci su postavljeni za trotoar.

http://i480.photobucket.com/albums/rr170/SrbijaNis/Slika029.jpg

Kurt2
June 25th, 2010, 09:13 PM
Znači ulica neće da bude direktno u nastavku mosta, nego malo po strani?

vladarh
June 25th, 2010, 09:20 PM
Ma bice tacno gde treba. Pogledaj dole. Trotoar ti je tacno gde je zuta linija ulice. Sam kolovoz treba da ide tacno kroz ove dve kuce desno.

http://gis.ni.rs/?map=ni&cps=7574198.739793792,4798459.575498495,2500&layers=Ortofoto,Ulice,Objekti

Kurt2
June 25th, 2010, 09:59 PM
Ali kuće nisu srušene! :)

Constantin
June 25th, 2010, 10:26 PM
U prvoj fazi ce izgraditi dve trake. Pun profil (4 trake) ce dobiti u drugoj fazi. Npr. 2050. god :)

Aivazovsky
June 26th, 2010, 04:13 AM
Ne mogu a da ne pomenem robnu kucu beograd koja onako stojio nedovrsena, za to bi trebalo da postoje kazne i neki penali, za stvaranje ruglo u centru grada!

stormwatchforever
June 26th, 2010, 11:08 AM
Vidi, ako ti nesto znaci ja sam sanjao da je Suboticka RK Beograd zavrsena i da je opet puna kupaca i sve je kao nekad, kad ja sanjam nesto takvo onda se to uglavnom i ostvari, ako je suboticka bila dovrsena u snu onda ce niska SIGURNO biti uradjena na javi!

Kurt2
June 26th, 2010, 12:53 PM
:):):):)

Aivazovsky
June 26th, 2010, 11:56 PM
Ne znam dal ste primetili ali uklonili su male semafore kod suda, ne znam zasto, stvarno bezveze...u onoj ulici u panteleju Vase Pelagica produzetak, vec se na desnoj traci udomila jedna prikolica od kamiona, uzas!!! Prave novi mobilijar za decu u parku svetog save...tj. menjaju stare ljuljaske.

Sve je bio mrak i nisam mogao da slikam.

durlanista
June 28th, 2010, 07:58 PM
posle sto godina, imam sto od sto tacan info da ce biti jedna zgrada iz temelja. ne znam na kojoj kojoj lokaciji, jer imaju dve a nisu jos odlucili gde ce prvo. zgrada nista posebno, klasika, ali raduje to da je neko uspeo da izbunari dozvolu.

usrejected
June 28th, 2010, 10:18 PM
Jura lako može da odustane od Niša
28. jun 2010. | 11:31 | Izvor: Novosti
Niš -- Niš nije usvojio odluku o davanju zemljišta bez komunalne naknade kompaniji Jura, pa je investicija još uvek neizvesna.

Južnokrejska kompanija “Jura”, koja je planirala izgradnju fabrike u Nišu, lako bi mogla ovu investiciju da započne u nekom drugom gradu.

Predstavnici gradske vlasti u Nišu do sada nisu obavili “logističku” pripremu za dolazak investitora, a zbog sezone letnjih odmora neizvesno je kada će papirologija biti verifikovana.

Ministar ekonomije Mlađan Dinkić najavio je da će “Jura” krajem leta početi izgradnju nove fabrike, koja će zaposliti najmanje 1.500 ljudi. Međutim, sednica Skupštine grada, na kojoj bi trebalo da bude usvojena odluka o davanju zemljišta bez komunalne nadoknade ovoj kompaniji, predviđena je tek za avgust.

Važna odluka o prenameni tog zemljišta prethodno mora da bude doneta na Gradskom veću. Međutim, gradskom parlamentu do sada nije stigao nijedan dokument sa predlozima iz veća, tako da predsednik ne može da zakaže sednicu na svoju inicijativu.

"Neophodno je da Skupština grada hitno donese četiri odluke, kojima će se izmeniti planska dokumentacija Radne zone Donje Međurovo, koja sada predviđa saobraćajnice upravo na prostoru od četiri hektara gde “Jura” planira gradnju velikih hala", upozorio je Branislav Jovanović, izvršni direktor Direkcije za izgradnju grada.

Neformalna grupa od petoro odbornika, koja se izdvojila iz vladajuće koalicije u Skupštini grada, tvrdi da će “Jura” da odustane od Niša, jer je za gradnju fabrike zainteresovano 10 gradova. Stanimir Đurić, iz Niške regije, predočava da je ministar Dinkić poručio da do kraja juna mora da se obavi sva “papirologija” oko davanja zemljišta “Juri”.

"Rizikujemo da izgubimo veliki broj novih radnih mesta zbog birokratije", upozorio je Đurić. Gradonačelnik Miloš Simonović je na odmoru, kao i jedan broj većnika, tako da je dolazak “Jure” u Niš ugrožen.

U kabinetu gradonačelnika kažu da se Simonović u ponedeljak vraća sa godišnjeg odmora, i da nema mesta panici. Kako saznajemo, tehnička dokumentacija koja će upodobiti zemljište za gradnju fabrike je spremna, ali čekaju se još samo gradske odluke.

Memorandum o izgradnji fabrike krajem aprila potpisali su u Nišu ministar ekonomije Mlađan Dinkić, gradonačelnik Miloš Simonović i direktor “Jure” Jongvu Nam. Planirana je izgradnja u industrijskoj zoni Donje Međurovo, u koju će u naredne tri godine “Jura” da investira 10 miliona evra.

Prema potpisanom memorandumu, grad Niš će projekat da podrži davanjem besplatnog zemljišta, dok će Agencija za promociju stranih investicija (SIEPA) za svakog novozaposlenog bespovratno dati 5.000 evra.

http://www.b92.net/

velizar
June 29th, 2010, 01:06 AM
Jura lako može da odustane od Niša
28. jun 2010. | 11:31 | Izvor: Novosti
Niš -- Niš nije usvojio odluku o davanju zemljišta bez komunalne naknade kompaniji Jura, pa je investicija još uvek neizvesna.

Južnokrejska kompanija “Jura”, koja je planirala izgradnju fabrike u Nišu, lako bi mogla ovu investiciju da započne u nekom drugom gradu.

Predstavnici gradske vlasti u Nišu do sada nisu obavili “logističku” pripremu za dolazak investitora, a zbog sezone letnjih odmora neizvesno je kada će papirologija biti verifikovana.

Ministar ekonomije Mlađan Dinkić najavio je da će “Jura” krajem leta početi izgradnju nove fabrike, koja će zaposliti najmanje 1.500 ljudi. Međutim, sednica Skupštine grada, na kojoj bi trebalo da bude usvojena odluka o davanju zemljišta bez komunalne nadoknade ovoj kompaniji, predviđena je tek za avgust.

Važna odluka o prenameni tog zemljišta prethodno mora da bude doneta na Gradskom veću. Međutim, gradskom parlamentu do sada nije stigao nijedan dokument sa predlozima iz veća, tako da predsednik ne može da zakaže sednicu na svoju inicijativu.

"Neophodno je da Skupština grada hitno donese četiri odluke, kojima će se izmeniti planska dokumentacija Radne zone Donje Međurovo, koja sada predviđa saobraćajnice upravo na prostoru od četiri hektara gde “Jura” planira gradnju velikih hala", upozorio je Branislav Jovanović, izvršni direktor Direkcije za izgradnju grada.

Neformalna grupa od petoro odbornika, koja se izdvojila iz vladajuće koalicije u Skupštini grada, tvrdi da će “Jura” da odustane od Niša, jer je za gradnju fabrike zainteresovano 10 gradova. Stanimir Đurić, iz Niške regije, predočava da je ministar Dinkić poručio da do kraja juna mora da se obavi sva “papirologija” oko davanja zemljišta “Juri”.

"Rizikujemo da izgubimo veliki broj novih radnih mesta zbog birokratije", upozorio je Đurić. Gradonačelnik Miloš Simonović je na odmoru, kao i jedan broj većnika, tako da je dolazak “Jure” u Niš ugrožen.

U kabinetu gradonačelnika kažu da se Simonović u ponedeljak vraća sa godišnjeg odmora, i da nema mesta panici. Kako saznajemo, tehnička dokumentacija koja će upodobiti zemljište za gradnju fabrike je spremna, ali čekaju se još samo gradske odluke.

Memorandum o izgradnji fabrike krajem aprila potpisali su u Nišu ministar ekonomije Mlađan Dinkić, gradonačelnik Miloš Simonović i direktor “Jure” Jongvu Nam. Planirana je izgradnja u industrijskoj zoni Donje Međurovo, u koju će u naredne tri godine “Jura” da investira 10 miliona evra.

Prema potpisanom memorandumu, grad Niš će projekat da podrži davanjem besplatnog zemljišta, dok će Agencija za promociju stranih investicija (SIEPA) za svakog novozaposlenog bespovratno dati 5.000 evra.

http://www.b92.net/

I sad, ko koga tu za.ebava, može da se nagađa, ali mislim da vrlo lako može da se dođe do pretpostavke. Ovo je sad tako jadno i bedno političarenje, potpuno u suštini neartikulisano da će oterati te Korejance, ne zato što će Niš nešto zabrljati, već što će namerno drugi zabrljati nišu, ako već ne mogu oni da profitiraju, a ovi će pobeći jer će doći do zaključka da nije korisno poslovati u takvoj, nezdravoj atmosferi, kada je brat bratu vuk, kako li bi onda vuk prema ... pandama, hehe. Ako se sećate, znate da je ta fabrika trebala da počne da se pravi tek tamo sredinom sledeće godine .. i to nijedan Korejanac nije dovodip u pitanje. Međutim, kada je pred prošli vikend, postalo veoma izgledno da su nišlije uspele sve to da ubrzaju .. i da bi izgradnja mogla da počne i ove godine, čemu su svi (ti) organizatori stremili, pri kraju leta, od Septembra u najboljem slučaju, odjednom su se povampirili ti neki zlotvori, koji se rukovode po sistemu "ako ja ne mogu da imam kravu, e nek crkne onda i komšijina" i krenuli da unose strašnu zabunu, nevericu i preuranjene pesimističke zaključke .. tipično , veoma tipično! To je isproban recept za najurivanje investitora, naročito u vreme kada je oskudacija, što reče onaj, heh. Do juče nije bilo problema da se sve to izvede za godinu dana, a sada je tolika frka da kaobajagi, ne mogu da sačekaju nekoliko dana .. ako je to uopšte i problem !?!?

antistres
June 29th, 2010, 01:47 PM
update: crveni pevac, malo iznenadjenje za mene, postavljene su delom behaton ploce...inace tempo rada nije bas najbolji :(
http://i47.************/2lkejqf.jpg
http://i49.************/2roi6x4.jpg

vojvode misica kod bir komerca je dosta skinut trotoar, ali ne znam da li ce ovo drvece da ostane...btw dusanova se mnogo brze radi, postavljeni su ivicnjaci sa jedne strane.
http://i47.************/243jf6b.jpg

Mario van Helsing
June 29th, 2010, 01:49 PM
Jura u Nišu gradi od septembra

Niš -- Južnokorejska fabrika autodelova Jura započeće u septembru izgradnju fabrike u Nišu, a grad Niš ispunio je sve obaveze prema toj firmi.

Gradonačelnik Niša Miloš Simonović je kazao da je Gradsko veće usvojilo tri odluke neophodne za početak izgradnje, a usvojiće ih i Skupština grada Niša 5. jula.

Gradsko veće je stavilo van snage regulacioni plan radne zone Donje Međurovo, izmenilo odluku o nadoknadi za uredjenje gradskog gradjevinskog zemljišta i ukinulo odluku o izdavanju zemljišta u zakup u zoni Donje Međurovo.

Grad Niš će južnokorejskoj firmi dati besplatno zemljište površine od četiri hektara za izgradnju fabrike u kojoj bi trebalo da od iduće godine radi 1.500 radnika.

"Ovo je najveća investicija u poslednjih 20 godina u Nišu", rekao je Simonović i kritikovao ranije navode da Niš nije spreman za početak izgradnje fabrike Jura. On je istakao da je Niš prvi u Srbiji koji daje u zakup zemljište po novom Zakonu o planiranju i izgradnji.

Simonović je danas najavio i da će italijanska kompanija koja proizvodi komponente za Fijat u Nišu takođe otvoriti fabriku i zaposliti 400 radnika. "Radi se o kompaniji koja čitavu proizvodnju radi za izvoz, a sporazum bi trebalo da bude potpisan do sredine narednog meseca", rekao je Simonović, ali nije želeo još uvek da saopšti ime kompanije iz Italije.

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2010&mm=06&dd=29&nav_id=442028

momak-23
June 29th, 2010, 02:33 PM
A sta ce biti sa kargo centrom?jel poceo sa izgradnjom ili je i to zavrsena prica koja nije nikad ni pocela?

sallae2
June 29th, 2010, 03:51 PM
Novi znaci:

http://i46.************/2hg8mq1.jpg

Vizantijski Bulevar, Gabrovacka River Bridge

http://i46.************/10qif5h.jpg

Vozdova Ulica, The Duke School

Kurt2
June 29th, 2010, 05:49 PM
DA LI JE MOGUĆE da je u Niš stigao znak koji meri brzinu automobila!?!? Ovo sam samo u inostranstvu viđao!!! Rispekt!

durlanista
June 29th, 2010, 07:49 PM
Jura u Nišu gradi od septembra

Niš -- Južnokorejska fabrika autodelova Jura započeće u septembru izgradnju fabrike u Nišu, a grad Niš ispunio je sve obaveze prema toj firmi.

Gradonačelnik Niša Miloš Simonović je kazao da je Gradsko veće usvojilo tri odluke neophodne za početak izgradnje, a usvojiće ih i Skupština grada Niša 5. jula.

Gradsko veće je stavilo van snage regulacioni plan radne zone Donje Međurovo, izmenilo odluku o nadoknadi za uredjenje gradskog gradjevinskog zemljišta i ukinulo odluku o izdavanju zemljišta u zakup u zoni Donje Međurovo.

Grad Niš će južnokorejskoj firmi dati besplatno zemljište površine od četiri hektara za izgradnju fabrike u kojoj bi trebalo da od iduće godine radi 1.500 radnika.

"Ovo je najveća investicija u poslednjih 20 godina u Nišu", rekao je Simonović i kritikovao ranije navode da Niš nije spreman za početak izgradnje fabrike Jura. On je istakao da je Niš prvi u Srbiji koji daje u zakup zemljište po novom Zakonu o planiranju i izgradnji.

Simonović je danas najavio i da će italijanska kompanija koja proizvodi komponente za Fijat u Nišu takođe otvoriti fabriku i zaposliti 400 radnika. "Radi se o kompaniji koja čitavu proizvodnju radi za izvoz, a sporazum bi trebalo da bude potpisan do sredine narednog meseca", rekao je Simonović, ali nije želeo još uvek da saopšti ime kompanije iz Italije.

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2010&mm=06&dd=29&nav_id=442028
istog dana kad pisali o tome kako se nece desiti ta fabrika na b92 i blicu, ja citam u presu ovo sto ovde pise. dakle, istog dana. rekoh, ovi iz presa prsli, ali ispali su smekeri, dva koraka ispred svih..

A sta ce biti sa kargo centrom?jel poceo sa izgradnjom ili je i to zavrsena prica koja nije nikad ni pocela?
mislim da to vise ima veze sa krizom. ma koliko to bila fraza, nas koji smo vezani za stanogradnju je osakatila. pre dve godine smo radili svi i to odlicno. prosla godina tuga, ova za cupanje kose.
ako proseta gradom, videces koliko je butika zatvoreno tipa li kuper, lakost, beneton(spali na jedan lokal), takodje i ktitor, eurosalon.... samo se cena gleda..
a magacinski prostor nikad jeftiniji i ima koliko hoces. to su najprostiji pokazatelji da smo prsli, i daj boze da sledece godine stanemo da propadanmo, pa tek one da se vadimo. tek tada mi je realan neki kargo centar.

jedno pitanje, kasnije cu postaviti sliku, mada moze i bez nje. vezano za bul.cara konstantina, skinuli su asfalt od brzog broda, pa danas evo do ekonomske, ali istovremeno postavljaju ivicnjake koji dele kontra trake. zar se ne stavlja to malo kasnije, kad ogulis svem pa tamponiras i ostalo ??

Srdjan Adamovic
June 29th, 2010, 09:14 PM
Bio sam skorije u Nisu,pa evo i mojih slicica.Izvinite ako se ponavljaju.Nis je grad sa velikim potencijalom i setajuci se gradom video sam i lepe i ruzne strane grada,ali naravno mnogo je jaci pozitivniji utisak.(bio sam par puta u Nisu,ali ovog puta sam imao prilike da ga prodjem grad uzduz i popreko.)

http://i50.************/2ykj3g3.jpg

http://i48.************/263fomf.jpg

http://i50.************/eq6kn9.jpg

http://i48.************/1g4npl.jpg

Srdjan Adamovic
June 29th, 2010, 09:20 PM
http://i48.************/37zp3.jpg

http://i50.************/2u7lik0.jpg

http://i49.************/2wncx0j.jpg

http://i47.************/rkrkpg.jpg

Srdjan Adamovic
June 29th, 2010, 09:25 PM
http://i50.************/9kqy9t.jpg

http://i46.************/2wnad21.jpg

http://i50.************/3442ziv.jpg

http://i47.************/2qdsdfm.jpg

lukeze
June 29th, 2010, 10:40 PM
DA LI JE MOGUĆE da je u Niš stigao znak koji meri brzinu automobila!?!? Ovo sam samo u inostranstvu viđao!!! Rispekt!

Ima ih odavno u glavnom gradu, pa čak i u nekim manjim gradovima kod nas...Ali, nikad nije kasno za ovako nešto. U Narodnim novinama piše da je postavljen jedan i kod Ekonomske škole, kao i da će biti postavljeno još mnogo ovakvih znakova.

durlanista

jedno pitanje, kasnije cu postaviti sliku, mada moze i bez nje. vezano za bul.cara konstantina, skinuli su asfalt od brzog broda, pa danas evo do ekonomske, ali istovremeno postavljaju ivicnjake koji dele kontra trake. zar se ne stavlja to malo kasnije, kad ogulis svem pa tamponiras i ostalo ??

Pa nema tamponiranja, kao na auto-putu što rade, samo skinu jedan sloj asfalta, pa preko toga stavljaju novi.

durlanista
June 30th, 2010, 12:33 AM
Pa nema tamponiranja, kao na auto-putu što rade, samo skinu jedan sloj asfalta, pa preko toga stavljaju novi.

pa da, logicno. a vise me zanima da li ce sve instalacije da izvuku pod trotoar.

a oko ovih koreanaca i tih za sada nepoznatih,da potvrdimo sa sajta grada http://www.ni.rs/index.php?section=news&subsection=show_news_details&news_id=918&category_id=8

Miki_Miks
June 30th, 2010, 11:40 AM
I Srdjane,kako ti se cini Nis uzduz i popreko?

moonray018
June 30th, 2010, 12:47 PM
Mislim da nema sanse da izmestaju instalacije na Cara Konstantina, pa to je nenormalan posao, oni i ovu Z.Djindjica razvlace koliko vec? Mnogo to meni nesto sporo..

A je l' se secate clanka od 20.5., kaze: "Deo ulice Vojvode Mišića u centru Niša, biće zatvoren narednih 10 dana zbog izvođenja građevinskih radova"
Mozda 100 dana...

I je l' samo meni cudno sto su znake koji mere brzinu pored skola postavili kad se skolska godina ZAVRSILA? Da li tada uopste vazi ogranicenje od 30km/h? Preko leta, vikendom i nocu posle 21h npr..?

Aivazovsky
June 30th, 2010, 01:33 PM
Mislim da nema sanse da izmestaju instalacije na Cara Konstantina, pa to je nenormalan posao, oni i ovu Z.Djindjica razvlace koliko vec? Mnogo to meni nesto sporo..

A je l' se secate clanka od 20.5., kaze: "Deo ulice Vojvode Mišića u centru Niša, biće zatvoren narednih 10 dana zbog izvođenja građevinskih radova"
Mozda 100 dana...

I je l' samo meni cudno sto su znake koji mere brzinu pored skola postavili kad se skolska godina ZAVRSILA? Da li tada uopste vazi ogranicenje od 30km/h? Preko leta, vikendom i nocu posle 21h npr..?

Ogranicenja su nezavisna od skolske godine, a kako su rekli postavili su bas sada da se ljudi priviknu (po meni laz. Verovatno su se sada setili. Mislim, ne mari, ako su, ali nema potrebe da lazu, sta...nabavili su ih pre 8 meseci, ali bas su ih namerno sad postavili. Oce...)

Aivazovsky
June 30th, 2010, 01:35 PM
Od 1. jula građani će u Nišu skuplje plaćati gradski prevoz, a najverovatnije i parking.

Javni gradski prevoz u Nišu od 1. jula će biti skuplji u proseku za 15 posto, a od 1. septembra za još 12 posto, odlučilo je Gradsko veće Niša.

To znači da će umesto dosadašnjih 30, od prekosutra pojedinačna karta biti 35, a od septembra 40 dinara.

Gradsko veće dalo je saglasnost i za nove cene parkiranja u gradu, pa je planirano da od 1. jula parking u Prvoj zoni košta 40 dinara, a u drugoj 30 dinara po satu. Od 1. septembra sat vremena u Prvoj zoni koštaće 45 a u drugoj 33 dinara.

Nova odluka o promeni cena parkiranja stupa na snagu dan nakon objavljivanja u Službenom listu grada, a počinje da se primenjuje od "prvog dana narednog meseca od dana stupanja na snagu". To, ipak, znači da nije izvesno da će skuplje parkiranje početi da se plaća od 1. jula, pa postoje i šanse da se poskupljenje pomeri za avgust.

Uzas...dal zbog krize, posklupljenja goriva ili cega vec. Posto se uvek vade na gorivo. A po svemu sudeci zbog kursa dinara, a plate ne uskljadjuju sa kretanjem evra

neeshki
June 30th, 2010, 02:02 PM
Pa za cene parkinga bas i nema mnogo veze gorivo...osim ako se sistem za naplatu ne pokrece na isto :D

Prijatelj
June 30th, 2010, 03:36 PM
Što se tiče bulevara Cara Konstantina, skinuli su samo jedan sloj asfalta i preko toga će samo staviti novi asfalt. To je najeftinija varijanta. Bilo je priče da će uraditi ceo bulevar sve do Niške Banje, međutim odustali su od toga. Danas Bane na TV5 kaže da će uraditi kružne tokove kod Brzog Broda, kod Medijane i na spajanju sa bulevarom Medijana, mene sad zanima kad oni to planiraju da urade? A možda će sada sve to da asfaltiraju tako pa onda sledeće godine opet da kopaju i da prave kružne tokove. Bilo je priče da će spajanje bulevara Medijana i Cara Konstantina biti urađeno, međutim one kuće tamo i dalje stoje, takođe se pričalo da će pumpa morati da se izmesti, tako da pretpostavljam da od kružnih tokova u ovoj godini na tom delu nema ništa. Bane je još rekao da će na tom kružnom toku kod Medijane u sredini biti postavljen spomenik, na šta je tačno mislio nemam pojma. U principu mislio je da će gradska vlast uraditi sve bulevare koje su rekli ali ne u ovoj godini već do kraja mandata.

Srdjan Adamovic
June 30th, 2010, 04:26 PM
I Srdjane,kako ti se cini Nis uzduz i popreko?

1.Grad deluje strasni urbano,a siroki bulevari i veliki broj visokih zgrada samo pojacavaju utisak.
2.Starija arhitektura je veoma zanimljiva,dok ima i novijih objekata koji su me impresionirali.
3.Skoplje,Nis i Sofiju kao da su pravili iste arhitekte i urbanisti.:lol:.Vidim veliku slicnost izmedju ova 3 grada.
4.Periferija grada,kao neki delovi blizu centra nisu na mom ocekivanju i stvarno kvare sliku o Nisu,zapusteno,zanemareno,divlje.:ohno:
5.Gradski saobracaj vam je ok i stigao sam cak da se vozim gradskim busom.
6.Primetno je da se dosta gradi.

Kad imam vremena izbacicu i neke slike grada u reportazama.

durlanista
June 30th, 2010, 06:14 PM
raskrsnica kod ureda (mislim milojka lesjanina i bul.12.februar)
ocigledno da je efg banka dala neki kesh, pogotovo ovom alpinisti-fasaderu :D
kako ce ovo samo osveziti, inace najzagadjeniju i najprometniju, raskrsnicu u gradu..:okay:
http://img194.imageshack.us/img194/2747/30122009229.jpg

gradiliste u branka krsmanovica, rade aktivno, zadnja par dana prolazio tamo stalno.
http://img809.imageshack.us/img809/2182/30122009231.jpg
http://img535.imageshack.us/img535/8781/30122009232.jpg

lukeze
June 30th, 2010, 07:17 PM
Javiše sad na vestima na NTV da se sklanja drvored u Vojvode Mišića zbog proširenja kolovoza.

durlanista
June 30th, 2010, 07:28 PM
Južnokorejci grade fabriku od septembra

Gradsko veće usvojilo je odluke koje omogućavaju da izgradnja fabrike južnokorejske kompanije "Jura" u Nišu počne septembra. Fabrika će se graditi u radnoj zoni Donje Međurovo na površini od 4 hektara. To je najveća investicija u Nišu u poslednjih 20 godina, a od naredne godine će zaposliti preko 1.500 radnika.
U fabrici će se proizvoditi kablovi za električne instalacije na automobilima. "Jura" je pre nekoliko meseci već pokrenula proizvodnju u Rači, a u Nišu će biti druga fabrika ove kompanije u Srbiji.

Italijanska kompanija DAJTEH, Fijatov kooperant, kreće sa izgradnjom fabrike u Nišu septembra ove godine, a počeće da radi u septembru 2011. Radi se o izvozno orjentisanoj kompaniji koja proizvodi auto delove. Gradonačelnik Niša Miloš Simonović rekao je da visoke tehnologije, koje će se primenjievati u ovoj kompaniji, zadovoljavaju sve standarde bezbednosti. U ovoj fabrici biće zaposleno 400 ljudi.
http://www.radiocity.rs/tpl/article.tpl?IdLanguage=11&NrIssue=1089&NrSection=10&NrArticle=7375

oroborus
June 30th, 2010, 09:02 PM
^^

Nova fabrika u Nišu

Objavljeno: 30.06.2010.

Krajem leta u radnoj zoni u Donjem Međurovu počeće izgradnja fabrike italijanske kompanije "Dytech".

Reč je o jednom od kooperanata italijanog automobilskog giganta, Fiata, čija će kompletna proizvodnja biti izvožena iz Srbije, saznaju Južne vesti u kabinetu gradonačelnika Niša.

- Juče, na sastanku sa direktorom SIEPE dogovoren je dolazak kompanije "Dytech Dynamic Fluid Technologies". Stručne službe uveliko rade na dopuni elaborata i u ponedeljak bi Gradsko veće taj akt trebalo da usvoji. Planirano je da septembra 2010. započne izgradnja fabrike, a proizvodnja da startuje septembra 2011. godine - kaže gradonačelnik, Miloš Simonović.

Prema planovima, fabrika će uposliti 400 radnika.

Gradonačelnik Niša juče je demantovao izjave pojedinih političara i pisanje velikog broja medija, da gradska uprava Niša kasni sa pripremom dokumentacije, zbog čega bi korejska kompanija "Jura" mogla da odustane od izgradnje fabrike u Nišu.

On je precizirao da će “Jura” već krajem leta početi sa gradnjom fabrike u Donjem Međurovu, na četiri hektara, gde će biti zaposleno 1.500 radnika.

izvor: juznevesti.com (http://www.juznevesti.com/Ekonomija/Nova-fabrika-u-Nisu.sr.html)

momak-23
July 1st, 2010, 09:27 AM
kada ce se zavrsiti nis shoping centar?

neeshki
July 1st, 2010, 10:33 AM
Bazen Fensi( kakvo ime :D ) odnosno KPD-omski pocinje danas sa radom

eriol3001
July 1st, 2010, 11:21 AM
Bazen Fensi( kakvo ime :D ) odnosno KPD-omski pocinje danas sa radom

Jel' to stvarno novo ime bazena ? ROFLMAO ! :lol: :lol: :lol:

eriol3001
July 1st, 2010, 11:28 AM
Javiše sad na vestima na NTV da se sklanja drvored u Vojvode Mišića zbog proširenja kolovoza.

WTF !! I to će da prođe kao ono drveće u BG . Ima da poseku jedan od lepših drvoreda (jeste da nije veliki ali ipak) u gradu bez da se iko mnogo potrese.

usrejected
July 1st, 2010, 11:38 AM
ja se jesam potreso.

Constantin
July 1st, 2010, 02:14 PM
Simonović se odrekao plate zbog Šabanovog spomenika
Autor: B.G.
| Izvor: Južne vesti | Objavljeno: 01.07.2010.

Gradonačelnik Niša Miloš Simonović pridružio se akciji „Prijatelji Šabanu“, prikupljanju novca za podizanje spomenika legendarnom romskom muzičaru Šabanu Bajramoviću.

Kao podršku akciji, gradonačelnik Simonović se odrekao jedne svoje mesečne plate u iznosu od 100.000 dinara, potvrđeno Južnim vestima u Gradskoj kući.

Krugu Šabanovih prijatelja i saradnika ovih dana se priključio i poznati glumac, Ljubiša Samardžić, koji je takođe potvrdio donaciju od 100.000 dinara. Inače, Šaban Bajramović i Ljubiša Samardžić sarađivali su u filmu „Anđeo čuvar“ Gorana Paskaljevića.

Ivan Blagojević, direktor Nišville jazz festivala, od kojeg je i potekla inicijativa za postavljanje spomenika Šabanu Bajramoviću u centru Niša, kaže da se nada da će se i odbornici Skupštine grada Niša na sednici 6. jula odreći po jedne dnevnice za izgradnju spomenika.

- Bojim se samo da do 12. avgusta, kada planiramo otkrivanje spomenika, neće stići lokacijska dozvola, jer je još sporno mesto na koje će spomenik biti postavljen. Postoji predlog da spomenik Šabanu Bajramoviću bude na obodu amfiteatra na nišavskom keju, kod Doma mladih, ali lično smatram da je ta lokacija malo rizična jer postoji mogućnost skrnavljenja Spomenika u kasnim noćnim satima - kaže Blagojević.

Blagojević kaže da bi najbolje rešenje bilo da spomenik bude na mnogo prometnijem mestu, u centralnoj pešačkoj zoni kod apoteke „Higia“, gde bi turisti, ali i Nišlije imali mogućnost da vide spomenik ali i da se slikaju uz bistu čoveka po kojem je Niš, naročito u krugovima ljubitelja muzike, poznat širom sveta.
http://www.juznevesti.com/uploads/vesti/2010/07/i_1952/i_1/t_saban.jpg

dj kocka
July 1st, 2010, 02:24 PM
cao drugari,procitao sam vam sve komentare,sugestije,ideje zamerke i jos mnogo toga i mogu vam reci da niste losi a sve u svrhu boljeg,lepseg i funkcionalnijeg Nisa.Obzirom da sam studirao ove 'putarsko-zgradarske'nauke ziveo uNovom Sadu 2 god a u Beogradu 6 god,(na zalost sad sam u Nisu a mozda i ne)mogu vam reci da Nis ima sjajnu konfiguraciju terena i moze se zaista super srediti da mu pozavide i BG I NS.
Mislim da nam centar kuburi sa uskim (od turaka ostalo)ulicama sa malom verovatnocom prosirenja a obzirom da se grad brzo siri i puni usle migracije ljudi is Pirota,Vranja ,Leskovca,Zajecara.......bice veliki problem !!!
Docicemo u Situaciju kao i Bg da usledi kolaps saobracaja a to znaci los kvalitet zivota .Veliki sam zagovornik Bulevara,naravno nemamo toliku sirinu kao NS ali hitno uraditi Somborski Bulevar,povezivanje Medijane sa Carom Konstantinom i uz bul.Zorana Djindjica,12 februar,i daj boze Juzni bulevar(nakon izmestanja pruge)to ce biti odlican grad za zivot!!!
Time bi zaustavili naravno uz odredjeni sadrzaj poslovno-komercijalni da se ljudi sa Panteleja,Durlana,Trosarine spustaju u centar i prave kolaps.
Takodje mi nije jasno da Nis odavno nije spustio nislije na reku Nisavu.To upravo sada radi BG pa je sve vise ljudi po zemunskom,dorcolskom,novobeogradskom keju a o adi ciganliji da i ne pricam.
Pitanje za vas ,ima li sanse da se od mosta Jagodin male uradi uskoro kej do Merkatora ALI SA BICIKLISTICKIM I pesackim stazama.??Napravimo nisku adu pored nisave,sa Bulevarima i naravno vise privrede (valjda ce poceti od ove JURE) tvdim vam da ce biti mnogo primamljiviji za zivot nego BG ILI NS.
toliko za sad pa se cujemo na ovim frekvencijama:)

eriol3001
July 1st, 2010, 05:10 PM
Autor: B.G.

Blagojević kaže da bi najbolje rešenje bilo da spomenik bude na mnogo prometnijem mestu, u centralnoj pešačkoj zoni kod apoteke „Higia“, gde bi turisti, ali i Nišlije imali mogućnost da vide spomenik ali i da se slikaju uz bistu čoveka po kojem je Niš, naročito u krugovima ljubitelja muzike, poznat širom sveta.
http://www.juznevesti.com/uploads/vesti/2010/07/i_1952/i_1/t_saban.jpg

Ma kakvi. Kej je sasvim OK za spomenik S. Bajramovicu. Ako se plasi da ce nesto da se desi neka postave kamere. Niti u centru , kod apoteke, ima mesta niti mu je tu mesto.

velizar
July 1st, 2010, 06:51 PM
Ma kakvi. Kej je sasvim OK za spomenik S. Bajramovicu. Ako se plasi da ce nesto da se desi neka postave kamere. Niti u centru , kod apoteke, ima mesta niti mu je tu mesto.

Ne gomilati spomenike, naročito ako se razlikuju, i u arhitektonskom smislu i u istorijskom, da maltene, jedan do drugoga budu, sportista, vojskovođa, lekar, umetnik, advokat ... u najvećem broju slučajeva različitih ideoloških opredeljenja .. iz različitih epoha. Mogu trgovi i parkovi i da poseduju mnogo spomenika, nije to ništa novo i neobično, a i ne mora da deluje ružno i smešno, ali, zato mora biti unapred planirano i u najvećoj meri odjednom izvedeno, u svakom slučaju, ako i nije tako, po stilu da spomenici prate jedni druge, sa određenim promenama (dodacima) koje samo obeležavaju neke karakteristike vremena i ličnosti. Rimski Forum je najpoznatiji primer, čitave kolonade spomenika, nizovi visokih ukrašenih stubova na čijim su vrhovima bogovi i carevi, slavoluci postavljeni u nekim simetrijama .. ali, sve to, kao što je i tada bilo, mora imati mnogo dodirnih tačaka jedno s drugim. Iz prošlosti treba učiti, tako da taj spomenik Šabanu Bajramoviću, se nikako ne bi uklopio među borcima NOB-a (sem ako se ne računa da je veza između njih to što ih je svojevremeno "drao" u bacanju kockica :lol:) Možda bi on više odgovarao na drugoj strani keja, nekoliko desetina metara dalje od spomenika Nadeždi Petrović prema kamenom mostu, gde je šetalište pored onog parkinga, koji će tu biti još samo malo, kako se planira tu izgradnja nekog hotela itd .. eto to je moj predlog. Nadežda je bila umetnik .. i on je bio neka vrsta "umetnika", eto, neka tu grupišu te veće ili manje, običnije ili neobičnije umetnike.

durlanista
July 1st, 2010, 06:55 PM
^^ ma njima merak da ga zabodu kod splava, da ga gledaju ljudi kad idu na dzez festival avgusta :D

@dj kocka:
pola dana sam u autu i mogu reci da se vec oseca neverovatan boljitak sa novim bulevarima i kruznim tokovima, kao i sa petljom na matejevackom (pogotovo nama sa durlana).
kad urade bul.mediana do kraja i somborski bul., bice to veliko rasterecenje za centar, koji i treba dobrim delom zatvoriti za saobracaj. ionako u vise naselja imas opstine, miliciju, domove zdravlja.. tako da nema potrebe ici u grad osim u izlazak..
bio jutros u studenickoj, pa usliako par pozicija
nova, vagresova zgrada, ne vidi se bas sa ulice
http://img121.imageshack.us/img121/3484/31122009233.jpg

ova ispred nje 95% zavrsena (na ovom potezu su propisane niske zgrade). kome ne smeta lokacija, zgrada je best buy, potpisujem.
http://img686.imageshack.us/img686/4861/31122009234.jpg

malo nize u studenickoj
http://img641.imageshack.us/img641/7716/31122009236.jpg
http://img200.imageshack.us/img200/1046/31122009235.jpg

durlanista
July 1st, 2010, 07:00 PM
„Ruska baza” u Nišu operativna u avgustu

Avioni i helikopteri gasiće požare u regionu. – Danas na snagu stupa Zakon o vanrednim situacijama.
Regionalni centar za vanredne situacije u Nišu, specijalizovan za gašenje požara iz vazduha, biće operativan tokom avgusta, kaže za „Politiku” Predrag Marić, pomoćnik ministra unutrašnjih poslova i načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije. Na aerodromu „Konstantin Veliki” biće stacionirane letelice ruskog ministarstva za vanredne situacije, zbog čega se o ovom projektu govorilo i kao o „ruskoj bazi”. Centar je zapravo regionalni i isključivo civilni, na aerodromu će se nalaziti avioni i helikopteri koji se inače redovno angažuju u ovom delu Evrope.

– Broj i vrsta vazduhoplova biće naknadno utvrđeni. Centar u Nišu biće operativan u avgustu, u septembru će ministri Dačić i Šojgu potpisati dopunu već postojećeg sporazuma – objašnjava Marić.

Današnji dan je od izuzetnog značaja za Sektor za vanredne situacije MUP-a Srbije – na snagu stupa Zakon o vanrednim situacijama, što je pravna osnova za istorijsku reformu ove oblasti u Srbiji.

– Pripremili smo 10 uredbi i 11 pravilnika koji će omogućiti sprovođenje ovog zakona – kaže Marić.
... ostatak>> http://www.politika.rs/rubrike/tema-dana/Ruska-baza-u-Nisu-operativna-u-avgustu.lt.html

pantLA
July 1st, 2010, 10:46 PM
izvinjavam se ako se ponavljam, ja ovo nisam do sada video, zna li neko nesto vise o ovome...
http://www.imelgroup.rs/projekti/showone.php?IDproject=78

sallae2
July 2nd, 2010, 08:05 AM
izvinjavam se ako se ponavljam, ja ovo nisam do sada video, zna li neko nesto vise o ovome...
http://www.imelgroup.rs/projekti/showone.php?IDproject=78

^^

sa sajta:

http://www.imelgroup.rs/gallery/Nis/galerija/vga_cegar01.jpg

http://www.imelgroup.rs/gallery/Nis/galerija/vga_cegar02.jpg

http://i45.************/112506o.jpg

http://i47.************/w2c4mg.jpg

njemanja
July 2nd, 2010, 02:45 PM
^^ bas mi se svidja ovaj trzni centar! ali mi nije jasno gde u knjazevackoj ima mesta za nesto ovako veliko... ??? jel ovo sigurno da ce da se pravi? posto prvi put cujem...

velizar
July 2nd, 2010, 06:37 PM
Nemoj samo da mi ruše kafanu Vedrik i Beer comerce .. ja ću da protestujem ako to bude na tom mestu, štrajkovaću glađu kao Vučić .. čak neću ni pivo da pijem, hehehehehehe. Ali, bez zezanja, stvarno gde bi oni ovo smestili !? Ko mi razotkrije tu enigmu, častim ga pivo u Vedrik .. hehe.

durlanista
July 2nd, 2010, 06:46 PM
neka sruse stanicu policije i eto mesta :D
:cheers:
inace, postavljao je neko taj projekat ovde jos prosle godine..

Kurt2
July 2nd, 2010, 08:47 PM
Toalet na glavnoj autobuskoj:

http://img717.imageshack.us/img717/8250/20100701152500.jpg (http://img717.imageshack.us/i/20100701152500.jpg/)

Isprobao sam ga, :) i mora da kažem da je sada deset puta bolji od onog na BAS-u. Lavaboi lepi, slavine isto, iznad kojih piše da ventil treba da se pritisne da bi pošla voda (ima znači, i uputstvo :) ), u kabinama šolje koje deluju čisto. Ipak, ima jedno ALI, a to je da kabine ne mogu da se zaključavaju! Ili to možda još nisu napravili, ne znam, ali sve ostalo deluje kompletno.

Plus im ide i za toalet za invalide.

dj kocka
July 3rd, 2010, 07:34 AM
nista od biciklisticke staze od Troske do Banje u ovoj godini,izbacena rebalansom budzeta.a otegnuce se i ono poplocavanje keja od mosta Jagodin mala do Merkatora,iako sam veliki zagovornik spustanja nislija na reku.Hoce li taj deo keja biti isti kao i onaj vec uradjen i sa kojim sadrzajima.

Nišlija
July 3rd, 2010, 09:09 AM
nista od biciklisticke staze od Troske do Banje u ovoj godini,izbacena rebalansom budzeta.a otegnuce se i ono poplocavanje keja od mosta Jagodin mala do Merkatora,iako sam veliki zagovornik spustanja nislija na reku.Hoce li taj deo keja biti isti kao i onaj vec uradjen i sa kojim sadrzajima.

Molim te nemoj da govoris o spustanju nislija na reku jer tu nema logike. Nis je kao grad vec spusten na reku i sam centar grada je na reci. Sto se tice setaca na keju ima ih u zavidnom broju. To je beogradska fraza koja je izvedena iz razloga jer su obale save daleko od grada i veoma su nepristupacne jer na obalama save i dunava ima veliki broj industrijskih objekata, zeleznicka stanica, brodogradiliste... A na bulevarskom delu keja, koji je takodje veoma blizu zgrada i ulica i gde takodje ima veliki broj ljudi koji provode tu vreme, jedino fali sredjivanje koje sa recenicom spustanje na reku nema veze. Izvinjavam se za off ali ovu recenicu sam vec citao ovde nekoliko puta pa sam hteo da prokomentarisem.

eriol3001
July 3rd, 2010, 11:41 AM
Molim te nemoj da govoris o spustanju nislija na reku jer tu nema logike. Nis je kao grad vec spusten na reku i sam centar grada je na reci. Sto se tice setaca na keju ima ih u zavidnom broju. To je beogradska fraza koja je izvedena iz razloga jer su obale save daleko od grada i veoma su nepristupacne jer na obalama save i dunava ima veliki broj industrijskih objekata, zeleznicka stanica, brodogradiliste... A na bulevarskom delu keja, koji je takodje veoma blizu zgrada i ulica i gde takodje ima veliki broj ljudi koji provode tu vreme, jedino fali sredjivanje koje sa recenicom spustanje na reku nema veze. Izvinjavam se za off ali ovu recenicu sam vec citao ovde nekoliko puta pa sam hteo da prokomentarisem.

Pa sto se tiche same fraze (da se previse beo-zlo-upotrebljava) tu si potpuno u pravu.
Medjutim sto se tiche nislija i nisave mislim da nije bas tako blistava situacija.
Jeste da ima setacha pored reke ali to je sve. Kao prvo jos uvek dobar deo priobalja nije sredjen.
Kao drugo osim setalista tu i tamo nikakvih drugih sadrzaja nema ili ih ima malo (bilo sportskih bilo kafanskog tipa)

Vecina nislija nema naviku da posle podne iili za vikend radi nesto na reci (ili pored reke, kako je vec pravilno reci). Osim onih koji tu blizu stanuju. Kog si cuo da iz Pallule ide do Nisave da radi nesto ?

Trenutno sam u N.sadu i odmah se vidi razlika kad ceo grad ima naviku da nesto radi sto ima veze sa dunavom. Ono jeste da je dunav veci i pruza samim tim vise mogucnosti ali ne pricam o tome. Vec o mestu koje u svesti ljudi zauzima reka.

Mozda gresim ali kod nas u Nisu reka nema ni 10% takvog statusa u svesti ljudi.

Sa te strane Nis zaista treba da se "spusti na reku" ili koji god izraz vec hocemo da upotrebimo.

moonray018
July 3rd, 2010, 01:42 PM
Nis nije kao Bgd na brdima vec je sav na ravnom 80% p anema logike "spustati" se bilo gde :)
Nego.. meni se ne bi svidjalo da se ceo kej poploca do Merkatora, pa sta ce nam toliko betona?! Meni bas ima lepu draz odlazak na bedem kod toplane do Gabrovacke reke onakav kakav je, trava, zelenilo, reka.. :) Ionako je nevidjena glupost sto od tvrdjavskog do mosta Mladosti nema stepenista da se sa gornjeg keja spustis na donji.
Bio sam u Novom Sadu, na keju pored Dunava smrdi i leti je cesto tesko za boravak, kej nije uopst elepsi od naseg a to koliki je Dunav veliki ili Nisava mala nema veze, kej je kej nezavisno od velicine reke. Ja bih tamo kod pesackog mosta pre uredio nesto kao Strand novosadski, e to mi se vec dopalo :) Nasuti pesak, ili urediti bolje travnjake ako j ejeftinije, da moze da se lezi na suncu, donesu suncobrani, da se provede dan.. A da n epricam ono prostranstvo od mosta kod Merkatora pa prema Vrezini - to nam je bogatstvo bre (po mom milsljenju), samo treba urediti, osisati travu, poravnati neravnine, napraviti stazice od sljunka ili kamena, postaviti klupice, posaditi tu i tamo neko drvece, urediti prostor za "plazu" tj. za izlezavanje i boravak na travi... Ne moe da se kupa, Nisava je tu zaje*ana ali moze da se uziva u svakom slucaju..
Kakvo crno poplocavanje :( ima dosta ploca za one koji to vole..
Sve ovo je samo jedno od misljenja :)

dj kocka
July 3rd, 2010, 02:44 PM
@nislija
Druze ,smanji malo tu mrznju prema Bg-u.Nije on bas mnogo veci krivac od poltronskih i dugogodisnje nesposobnih celnih ljudi Nisa .Od Mileta i njegovih projekata podzemni ,Kalca,........pa sve do gradnje onih mostova nista se nije znacajnije uradilo po pitanju infrastrukture u Nisu.i spustanje na reke jeste beogradska fraza ali oni i dorcolski i savski i zemunski imaju OHOHOH odavno a mi ovaj mali,kratki ne mozemo da zavrsimo do dan danas.Kej ne treba samo da bude u centru nego do Merkatora pa i dalje.
Nisam ni ja za ono poplocavanje nego za kombinaciju pesacko biciklisticke staze(asfaltirane)i travnato zemljanog dela za sportiste i rekreativce sa mnogo klupa i drveca!!!
Pa da li ce taj kej sluziti samo Bulevarcima i ljudima u centru ili svim nislijama.Nazalost nema se jos uvek visoke svesti o provedenom popodnevu nislija uz Nisavu .
@ERIOL
Slazem se sa tobom oko ovih stvari da priobalje Nisave i G.Reke treba postepeno dozirati u mentalni sklop Nislija jer je to naviklo samo na Buvljak,POSO=KUCA-KUCA =POSO.i naravno uvek nam je neko drugi kriv da sto BG ima a mi nemamo.
@moonray o18
pa ako je za tebe samo NBG i Zemun 80% Beograda onda nek ti bude.prosetaj malo i po drugim brdovitim delovima BG-a.taj kej trebalo bi da posete i biciklisti 9majka mu stara)pa zato sam sa asfaltiranje jednu ,dve staze a ne kao sad truc,truc .
Bice lepo kad se od mosta kod Cele Kule podje preko gabrovackog keja ,nisavom do centra i uz zelenilo,klupice,i ostali sadrzaj nislije SPUSTE NA NISAVU.(dobro ,ne mora da budete bukvalisti oko ovog SPUSTANJA)!

Nis bi mogao da bude lep i sredjen grad za zivljenje.

eriol3001
July 3rd, 2010, 04:31 PM
Nis nije kao Bgd na brdima vec je sav na ravnom 80% p anema logike "spustati" se bilo gde :)
Nego.. meni se ne bi svidjalo da se ceo kej poploca do Merkatora, pa sta ce nam toliko betona?! Meni bas ima lepu draz odlazak na bedem kod toplane do Gabrovacke reke onakav kakav je, trava, zelenilo, reka.. :) Ionako je nevidjena glupost sto od tvrdjavskog do mosta Mladosti nema stepenista da se sa gornjeg keja spustis na donji.
Bio sam u Novom Sadu, na keju pored Dunava smrdi i leti je cesto tesko za boravak, kej nije uopst elepsi od naseg a to koliki je Dunav veliki ili Nisava mala nema veze, kej je kej nezavisno od velicine reke. Ja bih tamo kod pesackog mosta pre uredio nesto kao Strand novosadski, e to mi se vec dopalo :) Nasuti pesak, ili urediti bolje travnjake ako j ejeftinije, da moze da se lezi na suncu, donesu suncobrani, da se provede dan.. A da n epricam ono prostranstvo od mosta kod Merkatora pa prema Vrezini - to nam je bogatstvo bre (po mom milsljenju), samo treba urediti, osisati travu, poravnati neravnine, napraviti stazice od sljunka ili kamena, postaviti klupice, posaditi tu i tamo neko drvece, urediti prostor za "plazu" tj. za izlezavanje i boravak na travi... Ne moe da se kupa, Nisava je tu zaje*ana ali moze da se uziva u svakom slucaju..
Kakvo crno poplocavanje :( ima dosta ploca za one koji to vole..
Sve ovo je samo jedno od misljenja :)

Pa novosadjani i ne idu na sam kej nego na Strand, polu-ostrvca i mnogobrojne kafanice i izletista oko dunava. Sto se tiche velichine (reke), da`l je bitna ili nije bitna velichina...necemo sad o tome :)

Ali ne pricham tome (samo) nego uopste o jednoj svesti koja postoji u NS kod svakoga da je dunav tu i da se tamo regularno ide na izlete, seta, ide u restorane.... Kad pravis organizaciju odmah neko kaze: ajdemo na dunav, na strand, na ribarac (poluostrvce gde su kafici i kafane..). Kod nas , na zalost , toga nema na taj nachin. Nisava nam nije deo svakodnevnog zivota (cast izuzecima ali pricam o gradu kao celini).

Sto se tiche poplochavanja keja, ne znam sta da mislim. Jeste lepse kad je super sredjeno a nema betona. Video sam to u austriji u salzburgu i bas je OK. Medjutim kod nas sam ipak za (makar delimichno) poplocavanje jer ovde zelenilo na nachin na koji to rade u austriji nece da se odrzava i sredjuje jos 200 godina. Bolje onda da je poplochano nego korov i blato.

dj kocka
July 3rd, 2010, 06:20 PM
@eriol
obzirom da sam i u NS -u ziveo jedno vreme meni je jasno ovo o cemu pricas o nacinu zivota novosadjana gde sam i sam poceo da se ponasam i razmisljam kao i lokalni mestani.Jeste da se ne moze porediti Dunav sa Nisavom al ajmo makar da priblizimo taj osecaj i atmosferu Stranda,Ade,........verujte mi da nam malo fali da postanemo fantastican grad za zivot iskoristimo racvanje puteva,istoriju grada ,mogucnost prosirenja grada,i uz malo jacu ekonomiju i naravno LJUBAV prema Nisu(ali lokal patriotizam zasnovan na realnim osnovama i gledanja svojih interesa Nisa)!!!

Sa sirim bulevarima ,izmestanjem pruge,uredjenjem biciklistickih i pesackih staza ,kvalitetnom kulturnom promocijom, Nis i Nislije ne treba da ceznu mnogo za BG ili NS.Naravno ne pricamo o ekonomskom segmentu veg iskljucivo po pitanju infrastrukturne mreze.
Dakle obzirom da ce se Nis i dalje puniti (iako mnogi odose iz njega)ne dopustiti da dozivi sliku Beograda (sreca Novog Sada zbog sirokih bulevara)i vec sada kad su uzete ove pare iz raznih fondova napraviti dobre uslove za dalje sirenje grada.

@eriol
pozdravi mi Telep,staru Detelinaru i Podbaru.....i naravno Ribarac gde se pruza fantastican pogled na Dunav i Sremsku Kamenicu.

durlanista
July 3rd, 2010, 06:53 PM
kad smo kod ribarca, cura kod koje godinama idem, radi tamo bas bas dugo :D
inace, o navici da se ide na reku je glupo pricati kad ti reka preseca ceo grad. ona je tu uvek. mi smo celo detinjstvo proveli na zutoj steni. svi odu na bazen, mi tu. kasnije su rekli da reka nije za kupanje, pa da ne sme da se izlazi na sunce i tolko o tome.
i glupo je praviti paralele sa ns ili bg, jer je Nis ceo na reci. a sad, svako ima svoj fazon. mi sa durlana smo na reci non stop bili, ovi sa palilule su se lozili na cokaliju i kako su original nislije... sve ti to ulazi podsvesno u glavu :D
nego da predjemo na lepse teme. videh malopre da su postavili one zuto crne stubove kod uciteljskog, tako da je trotoar konacno preotet od taksista!
takodje, primetno je da se puno ulica radi po gradu. oko deset sam ih video ovih dana.

eriol3001
July 3rd, 2010, 06:57 PM
@eriol
obzirom da sam i u NS -u ziveo jedno vreme meni je jasno ovo o cemu pricas o nacinu zivota novosadjana gde sam i sam poceo da se ponasam i razmisljam kao i lokalni mestani.Jeste da se ne moze porediti Dunav sa Nisavom al ajmo makar da priblizimo taj osecaj i atmosferu Stranda,Ade,........verujte mi da nam malo fali da postanemo fantastican grad za zivot iskoristimo racvanje puteva,istoriju grada ,mogucnost prosirenja grada,i uz malo jacu ekonomiju i naravno LJUBAV prema Nisu(ali lokal patriotizam zasnovan na realnim osnovama i gledanja svojih interesa Nisa)!!!

Sa sirim bulevarima ,izmestanjem pruge,uredjenjem biciklistickih i pesackih staza ,kvalitetnom kulturnom promocijom, Nis i Nislije ne treba da ceznu mnogo za BG ili NS.Naravno ne pricamo o ekonomskom segmentu veg iskljucivo po pitanju infrastrukturne mreze.
Dakle obzirom da ce se Nis i dalje puniti (iako mnogi odose iz njega)ne dopustiti da dozivi sliku Beograda (sreca Novog Sada zbog sirokih bulevara)i vec sada kad su uzete ove pare iz raznih fondova napraviti dobre uslove za dalje sirenje grada.

@eriol
pozdravi mi Telep,staru Detelinaru i Podbaru.....i naravno Ribarac gde se pruza fantastican pogled na Dunav i Sremsku Kamenicu.

Racunaj da je podzravljeno :)

Slazem se u potpunosti, mada u ovom renutku mislim da moramo prvo ekonomiju da sredjujemo u Nisu. Bar iz mog (sebicnog) ugla. Jer sam zbog posla morao da predjem u NS (i nikako da vidim kasvetan oglas za posao u Nisu vec 2 godine).

eriol3001
July 3rd, 2010, 07:02 PM
kad smo kod ribarca, cura kod koje godinama idem, radi tamo bas bas dugo :D
inace, o navici da se ide na reku je glupo pricati kad ti reka preseca ceo grad. ona je tu uvek. mi smo celo detinjstvo proveli na zutoj steni. svi odu na bazen, mi tu. kasnije su rekli da reka nije za kupanje, pa da ne sme da se izlazi na sunce i tolko o tome.
i glupo je praviti paralele sa ns ili bg, jer je Nis ceo na reci. a sad, svako ima svoj fazon. mi sa durlana smo na reci non stop bili, ovi sa palilule su se lozili na cokaliju i kako su original nislije... sve ti to ulazi podsvesno u glavu :D
nego da predjemo na lepse teme. videh malopre da su postavili one zuto crne stubove kod uciteljskog, tako da je trotoar konacno preotet od taksista!
takodje, primetno je da se puno ulica radi po gradu. oko deset sam ih video ovih dana.

odlicna vest ! pa u to ime :cheers: :cheers: svaki put kad prodjem pored uciteljskog po@#$%^ od taxista

sto se tice navike & nisave, kao sto rekoh, cast izuzecima

durlanista
July 3rd, 2010, 07:14 PM
Racunaj da je podzravljeno :)

Slazem se u potpunosti, mada u ovom renutku mislim da moramo prvo ekonomiju da sredjujemo u Nisu. Bar iz mog (sebicnog) ugla. Jer sam zbog posla morao da predjem u NS (i nikako da vidim kasvetan oglas za posao u Nisu vec 2 godine).

sve ako ga tu i ne vidis ;)
drugarica i ja radimo za firme iz ns, ni oni nisu davali u oglasima...

ceo dan se vozim, pa slikao malo..
nesto grade na matejevaskom, nisam citao tablu.
http://img39.imageshack.us/img39/681/02012010239.jpg

na bulevaru medijana rade nesto
http://img3.imageshack.us/img3/111/02012010240.jpg

raskrsnica na kicevu, ne znam sta ce biti ovde
http://img571.imageshack.us/img571/7266/02012010242.jpg

apelacioni od pozadi
http://img85.imageshack.us/img85/4436/02012010241.jpg

fasada kod ureda (ne znam sta misli struka, ali meni boje skroz dobre. na ovom potezu samo ljubicaste fasade)

http://img37.imageshack.us/img37/4192/01012010238.jpg

Constantin
July 3rd, 2010, 07:23 PM
fasada kod ureda (ne znam sta misli struka, ali meni boje skroz dobre. na ovom potezu samo ljubicaste fasade)

http://img37.imageshack.us/img37/4192/01012010238.jpg

To su boje Eurobank. Sve pohvale za sredjivanje ove fasade. Kada bi se i ostale firme ponasale drustveno odgovorno...
Najcrnji primer su RK Beograd. Neverovatno je koliko su bezobzirni. Bar platnom mogu da pokriju onu sramotu u centru grada. Kako je moguce da ne postoji osnov za kaznu?

Uzgred zatvoren je i posednji niški bioskop u Domu vojske!!!

durlanista
July 3rd, 2010, 07:35 PM
navodno imaju najbolje kredite za kupovinu stanova, pa aj` da skrenu paznju :)

moonray018
July 3rd, 2010, 08:39 PM
Sto se tiche poplochavanja keja, ne znam sta da mislim. Jeste lepse kad je super sredjeno a nema betona. Video sam to u austriji u salzburgu i bas je OK. Medjutim kod nas sam ipak za (makar delimichno) poplocavanje jer ovde zelenilo na nachin na koji to rade u austriji nece da se odrzava i sredjuje jos 200 godina. Bolje onda da je poplochano nego korov i blato.

Hm, da.. trebalo bi nesto da se uradi definitivno. Definisati biciklisticku stazu, da ne vozimo po bedemu izmedju setaca i "maratonaca". Nekako je mnogo serilno ako bude sav onaj beton i nije to taj smek za trcanje, pa jos kad se taj beton usija na suncu.. uh, uh. A sa druge strane blato.. Ma dobro, ne mora bas kao u Austriji, mozda bi oivicena i nasuta staza bila dobra a okolo travnjak sa drvcima, valjda umeju da kose travu i polivaju je..

A sto se tice novosadskog keja i sa druge strane Ribarca i Stranda- to da, nisam razumeo da si na to mislio. Pa vidis kako Nis nema mogucnosti za restorane pored reke. Bese Gusar i splav u pokusaju pa eno ni on ne radi nesto.. Ne znam sta da kazem na celu temu - ima toliko potencijala, sad sve zavisi od vizija i zelja ovih na vlasti, ako oni zamisle poplocavanje svakog zelenila onda nam to ne gine.

dj kocka
July 3rd, 2010, 09:51 PM
Prolazio sam Bulevarom prema Banji pa mi nesto nije jasno ,jer ce oni pored postavljanja gornjeg sloja asfalta raditi i odvodjenje kisnice posto mislim da do sada nije ni postojala.Inace onaj stari asfalt su razrovali oni silni tenkovi oko bombardovanja ako se ne varam.
Sticem utisak da se razlikuju izjave gradskih otaca sa uradjenim ili radom na terenu.Obecase i Halu (nije poceto),Somborski bulevar (pocese i ostavise)spajanje bul.Medijana sa Car Konstantinom (nije poceto)Krst Milanskog edikta(za sada samo vizija i nista vise)............Bul .djindjica (ako ga rade oavako brzo bice gotov do 2013 za edikt).Ok zavrsavaju one ulice kod gim.9 maj,i druga traka bul.medijana ce biti uskoro gotova ali za sada mnogo obecanja a malo uradjeno.
valjda ce sve biti uradjeno uskoro a ne da se protegne iz rebalansa u rebalans.

antistres
July 4th, 2010, 02:47 AM
ne znam sta ce da rade sa bulevarom cara konstantina, ali meni je ovo cisto bacanje para, put je bio dobar...sad ce da stave onaj shlj asfalt koji ce da propadne za 2 godine.

moonray018
July 4th, 2010, 09:34 AM
Oko krsta se rade stvari, pre neki dan mi neko rece da je u tom nekom odboru, nesto su razgovarali sa Patrijarhom Irinejem oko sakupljanja novca iz nase crkve u Americi, bla, bla.. kao bice vlajda kongresne sale, hoteli, dakle vodi se prica oko tog krsta, verujem da ce bii nesto, mnoge zemlje su zvale da rezervisu mesto (kad bi znali da jos nicega nema...) :)

Za Zorana Djindjica sam citao da su radovi usporeni zato sto se cekala dozvola vodovoda za izmestanje cevi. Ja bih rekao samo WTF!??!?! Pa od kada se jos prica o tome, zar nisu mogli blagovremeno da je nabave?! Isto je i sa putem kroz Novo selo - Bananamen kaze da cekaju neku dozvolu ili resenje od nekog a taj neko kaze da jos nisu ni dobili zvanican zahtev(!). Ja bih obojici pistolj na celo, doveo ih u istu prostoriju i zakljucao dok se ne dogovore :) :)

Miki_Miks
July 4th, 2010, 11:33 AM
Kako ne shvatate da je vlast toliko nesposobna....Asfaltiraju taj Bulevar Car Konstantina vise od mesec dana od Ekonomske do Brzog Broda (koji realno treba da se renovira ali nije primaran u ovom trenutku) i jos nisu zavrsili,Jug Bogdanova i Dragise Cvetkovica kao u 19 veku(doduse sad su zakrpili ovu drugu), 150 metara Bulevara Djindjica rade od 13 maja a znamo koji je danas datum,pa jos kao ta prica o nedobijanju dozvole.Mogli su to na vreme srede.Ovim tempom Bulevar nema da zavrse do leta 2011.godine. Vojvode Misica rade isto od kad,a oni jos nisu ni uradili kompletnu kanalizaciju,da ne pricam o asfaltiranju.Juce sam prosao kroz Novo selo(9 maj),a tamo ni ,,m" od masina za puteve. Banana se hvali kad asfaltiraju 100 m neke ulice (npr.Ivo Lole Ribar i Svetosavske), pa to bi svaki covek radio da je na njegovom mestu ,ali to se ne radi zbog gradjana,nego zbog potreba Svetske lige u vaterpolu zbog hotela Niski cvet i Myplace. Jos kad cujem onog vecnika Radovica da oni doteruju sve oko stadiona (parking prostore) zbog Svetske lige i da je to velika radionica u gradu i gradiliste, muka da mi pripadne....A od Somborskog Bulevara i Bulevara Medijana od Vodovoda do Ekonomske nista......E to su projekti.Daj to da vidim da urade,pa da premeste prugu iz grada,i tek onda mogu da ih potapsam po ramenu.Jos nesto:Radovica pita voditelj na tv,sta ce biti ako Nis ne dobije novu halu i da li ce EP moci da se igra u Cairu?a on odgovori:ma mi cemo da renoviramo Halu Cair,pupu,ne razmisljamo o tome da li ce moci ili nece da se igra u njoj,bitno da je renoviramo(sto jeste bitno,ali daj da vidim koliko su nesposobni ako nam oduzmu EP)....E tako to rade bagre politicari....Bitno je samo da se pokazu da nesto kao rade,a dali to donosi drustvenu korist koga briga....

dj kocka
July 4th, 2010, 01:29 PM
@miki miks
Pa o tome se i prepirem oko pojedinih clanova na ovom forumu da je uvek Nisu za sve kriv Beograd.Jesam lokal patriota I kad sam radio u Beogradu uvek sam pricao da sam Nislija na 'privremenom' radu u BG ali ko je nasim niskim politicarima kriv sto je njima lepse da se ne zameraju glavnoj beogradskoj centrali i ostanu tu gde su.ALO BRE,zasto su tek sada dobili ovih 700 miliona za sredjivanje grada,gde su sa tim vapajima pre 7-8 godina i vise.Kako se bori Novi Sad,Jagodina ,Kragujevac..........za svoje tako ocekujem i politicke strukture Nisa da ginu za ovaj grad.
inace meni ce biti opet najlakse otici cu u Beograd,Novi Sad,Inostranstvo.......i sav onaj pametan ,vredan niski kadar ce da doprinosi drugim sredinama a ne svom gradu.
Da je asfaltirao mnogo ulica Banana to stoji ,ali hocu da ako kaze da ce do 2011 biti gotovo TO I TO da bude i ostvareno a ne prebaciti u 2011,2012........
Mislim da ce da uprskaju i 'Milanski edikt'fantasticna sansa za promociju grada i turiste,pogledajte (obzirom da sam bio)na Love parade u Berlinu gde milion ljudi dodje pa nek kupi svako limenku od evro eto ti milion evra profita gradu a gde su prenocista,restorani,suveniri,...................
eeeeh kad bi procitali makar malo od ovoga odgovorni u gradu

velizar
July 4th, 2010, 01:32 PM
Pa ne znam, ja ne mogu tako da razmišljam kao većina vas koji komentarišu. Razumem da se stalni pritisak i kritika sprovode u cilju da ne dođe do letargičnog opuštanja ili pomisli da se može eventualno učiniti zloupotreba, ali, mnogo puta sam imao prilike da se uverim kako su ovakve priče samo .. otišle niz vodu i kako ih je .. oduvaja vetar, hehe. Ja sam dugo radio u građevini i znam koji je osnovni problem, to je nedostatak novca. Kako ne shvatate da je baš briga radnika za političku garnituru, kada mu kasni već i onako mala plata .. a kada se to desi, a konstantno se dešava, ode se u sistem " ne mogu oni mene tako malo da plate, koliko ja mogu malo da radim". A političari mogu samo da predlažu, da upućuju, da naglašavaju, da potenciraju .. i ništa više od toga .. a to je braćo AMA BAŠ NIŠTA ! Moć i inicijativa su u onoga ko ima para, a to nije država, od države u ovakvoj ekonomskoj situaciji nikakva vajda, njoj trebaju pare da održava stabilnu valutu i socijalni mir. Pare su u rukama privatnika, bilo gde da se nalazili. Tako da, kada vidite neaktivno gradilište, znajte da tu više nema para. Kada vidite sporo gradilište, znajte da tu ima malo para. Tamo gde se radi a ne staje se, gde se brzo gradi, tu ima puno para! Sve se vrti oko para, ne znam, šta vam je, vi sve nešto srce, duša .. emocije .. ma dajte molim vas !? Svi finansijski fondovi su, zna se zbog čega, redukovani, i u priličnoj meri stavljeni pod stand by, niko ne da para, svi se stisli, a mi opet patimo za nekim "projektima". Ponašamo se kao rimski plebs, neka nam imperator sagradi koloseum, da gledamo gladijatore kako se kolju i tako će mo da zaboravimo da smo gladni!

velizar
July 4th, 2010, 01:45 PM
Izraz "vlast je toliko nesposobna" je toliko efemeran da je to neverovatno! Prvo, šta se podrazumeva pod nesposobnošću, da ne umeju uopšte da pokrenu inicijativu, da pokreću pogrešne inicijative, da se razvoj inicijative ne odvija kako treba .. a možda i sve te stvari zajedno, samo da podsetim, novac nije u njihovim rukama, stvar je u tome da se uz pomoć tih inicijativa ulije novac u "kasu" odakle bi se finansirali priojekti. Bilo je slučajeva da smo radili kada su na vlasti bili (kako su ih ljudi smatrali) potpuni dunsteri, kao što je bilo slučajeva da nismo radili kada su na vlasti bili (kako su ih ljudi smatrali), veoma sposobni ljudi. Stvar je samo u tome koliko ja koji ulažem imam novca, odnosno želje i volje da uložim, i što je još važnije, koliko u tome imam interesa ! Vlast ne treba da bude ništa drugo, sem brza, efikasna i .. ne previše pohlepna!

durlanista
July 4th, 2010, 02:42 PM
^^ iskreno, vise od prvog reda tvog posta nisam procitao, ali reci cu sledece.
zimus, kad su pricali o sredjivanju trga, pokretnim stepenicama i ostalo, slusao sam na radiju lika koji je tu u vrhu, ispostavilo se, jedan moj i tvoj komsija. lik sa mnom isao u skolu. kad sam video da se on tu nesto pita, znao sam da od tih obecanja ima malo da se ostvari. momak je ok, ali mu nije to struka. kao sto i vidimo, jos nema pokretnih stepenica recimo, nema ograde...
za takve stvari se neko smatra nesposobnim. postoji i opcija da lazu.

kazes da si radio na gradjevini. ja sam u tome svaki dan. mogu ti samo reci da smo, blago receno, prsli. sve fabrike gradj. materijala a stanje je slicno u svim gradovima. sigurno 25% manje posla.
nas ce upropastiti to sto se kadar zaposljava stranacki po preduzecima koja se brinu o gradu. bio sam u vodovodu godinu dana, i mogu reci da tu firmu vadi to sto je monopolista i sto ti prodaje vodu koja je u Nisu toliko dobra da se ona hemijski jedva i obradjuje. Da ima samo jednog konkurenta, ugasili bi za pola godine.
tamo je bar trecina suvisna, a prosecna plata je bar 45-50k netto.
a slepci rade sa minusom.
secam se da su zaposlili onog tipa koji bio voditelj na belamiju, da bude PI AR vodovoda, koji je placen brutalno. lik krajnje nepotreban, a da ne pricamo da nema pojma o vodi...
ne bih da sirim te price, svi kapiramo o cemu je rec. ali saberi plate od tih nepotrebnih iz svih firmi, i eto mesecno jedne ulice.

dj kocka
July 4th, 2010, 06:28 PM
@durlanista
vidi se da smo zajedno odrastali u okolini kubanske ulice u Durlanu cim se dosta slazemo oko ovih tema.:))))))

Inace kriza je uzela maha i u BG-u zavrsavaju se samo stara gradilista jer sam i sam bio u firmi za prodaju gradj.materijala.Povuklo je sve krediti za stanove skupi i neizvesni za vracanje na duzi period ,ovi investitori nemaju kom da prodaju stanove(cast izuzecima),stovarista nemaju kom da prodaju gradj.materijal...................ma vrzino kolo a najgore je sto svi NESTO CEKAJU,bolje sutra,prolazak krize i niko ne ulazi u investicije.
Zato i kazem da su i te cene nekretnna po BG-u ali i u Nisu napumpanea uz pad vrednosti plate ,slabe naplate i neimanje posla nece imati ko da kupi .
Moram da vas pitam koliko bi bila gradjevinska cena kvadrata al da se investitor ne ugradi kao u Beogradu 100%!??

@Velizare
Veljo-Veli-veljko pa necu ja vajda da stvaram ambijent za dolazak investitora.Cemu sluze politicari ,da piju kafe,posecuju simpozijume ili prepucavaju sa ostalim strankama.
Kazes nema para usled krize ,pa nemoj sad i ti kao i mnogi da svu nesposobnost i strah od odgovornosti i ulaganja svrstas u krizu(SEKU).bilo je vreme valjda i pre krize pa su se mnogi projekti otkazivali ili neozbiljno shvatali.
sta mislis odakle studenicka ,mokranjceva,..........pa najvise zbog migracije stanovnistva iz okolnih gradova i spremnosti investitora da ulazu u stanogradnju.
Pored ulica ,zgrada ,trznih centara ja sam i za postavljanje biciklistickih staza.jeste da nemamo prostranu konfiguraciju kao NS ali moze se postaviti na bulevarima i konacno licimo na grad sa svim pogodnostima koji pruza jedan grad.trebaliste doci danas da damo doprinos za postavljanje istih jer jedino tako mozemo da ukazemo potrebu za onim sto namfali u Nisu i to nisu bas tolike investicije iako je kriza u svetu.

Aivazovsky
July 4th, 2010, 08:22 PM
Ljudi smoriste ga sa tolikom diskusijom, ko ce da cita kilometarkse price...daj da se vratimo na ono sto se radi u gradu i na slike...

p.s. Kosa mi se diz ena glavi kad cujem da ce kao nesto da se radi, i da ce u okviru toga da budu hoteli, moteli, vile... kao kod merkatora sto su baronisali...ma kavki cxrni hoteli, zbog cega?

Mario van Helsing
July 5th, 2010, 12:17 AM
Ljudi smoriste ga sa tolikom diskusijom, ko ce da cita kilometarkse price...daj da se vratimo na ono sto se radi u gradu i na slike...

p.s. Kosa mi se diz ena glavi kad cujem da ce kao nesto da se radi, i da ce u okviru toga da budu hoteli, moteli, vile... kao kod merkatora sto su baronisali...ma kavki cxrni hoteli, zbog cega?

he, he...pa ne radi se ništa u tome je problem, dosadno je da stalno stavljamo jedne iste slike, neverovatno je koliko su ovi na vlasti nesposobni, ono ruku na srce oni pre njih su bili još gori...sve u svemu od niških političara ne verujem više nikome, izgleda da se ovi niški političari rukovode onom čuvenom reklamom VIP mobilnog operatera ...Pričaj, pričaj, pričaj...a kad treba nešto i da se uradi nema ih nigde. Zamajavaju nas nekakvim kulama i gradovima a nisu u stanju ni jedno parče od 200 metara ulice da završe već 2 meseca a mi se nadamo da naprave novu halu od 10000 mesta... to je nažalost "mission impossible" :bash::lol: Ašto se tiče proslave Milanskog edikta i izgradnje onog krsta, ne verujem ni da će od toga biti nešto, možda ga i naprave al u BGD-u, a nisam optimista ni povodom proslave tog istog edikta u Nišu, ovi su isuviše nesposobni i nezainteresovani da bilo šta urade za dobrobit ovog grada

durlanista
July 5th, 2010, 01:39 AM
a nikad zavrseni sportski dispanzer iza stadiona, postade galerija :D
ja obozavam grafite pa mi i ne smeta :cheers:

"Ulična galerija" u Čairu"
U nezavršenoj zgradi budućeg sportskog dispanzera u Čairu, otvorena je prva "Street galery" u Nišu.

Dvospratnica koju čine samo goli zidovi i krov, čija je izgradnja započeta pre više od 10 godina, godinama je bila prava deponija i stecište narkomana. Zahvaljujući fantastičnoj ideji mladog niškog slikara, Srđana Stoiljkovića, danas je to prava galerija.

Svi zidovi na drugom spratu su prekrečeni i prepušteni umetnicima i njihovim inspiracijama. Dvadesetak umetnika je od 17. maja do 27. juna oslikavalo grafitima i muralima zidove i oivičili ih "ramovima" od stiropora.

- Krenuli smo od ideje da desetak autora iscrta grafite, ali smo shvatili da to nije dovoljno. Sada se mogu videti dela 28 autora, među kojima su i radovi Saše Markovića Mikroba, Predraga Miloševića, tvorca pokreta alternativne kulture PAK ZALET, Ekos One, međunarodnog prvaka u grafitima, Užarević Miroslava, gitariste benda Goribor, Stevana Kitića, asistenta na Likovnoj akademiji i mnogih drugih - kaže Srđan Stoiljković, tvorac projekta......
>>http://www.juznevesti.com/Kultura/Ulichna-galerija-u-Cairu.sr.html

WumTemJ_5DE

velizar
July 5th, 2010, 03:12 AM
Pa durlanista i dj kocka na kraju rekoše na svoj način veoma slično kao što sam i ja, da bi se moglo reći da se slažemo u tome, hehe. I oni dođoše do zaključka da je lova kod investitora, da su političari u suštini isto sranje drugo pakovanjem, jer niko nije alergičan na pare, i da se nigde ništa ne gradi (naravno zato i ne proizvodi građevinski materijal u toj meri) .. iz čega se iznosi zaključak, hteli vi to da priznate ili ne, svi su se svuda stisli, od Aljaske do Australije, a u suštini, onde gde će najprvo da ulože, pa to je naravno kod sebe, prvo u se i u svoje kljuse, periferne, marginalne, siromašnije države su u rangu eventualne kolaterarne štete u takvim situacijama. Jer, sa druge strane, po tom razrađenom sistemu, gde bi smo mi mogli da prodamo cement ... u Afriku !? A ko će da nam ga kupi kada svi oni odlete u vazduh dok kradu naftu iz prevrnute cisterne, heh. E, a što se tiče fotografija, ja sam naleteo na neka gradilišta za koja nisam ni znao da postoje, i koja mislim da ovde nisu prikazana, možda je jedno pomenuto .. sada ću da prebacim fotke da vam pokažem.

velizar
July 5th, 2010, 03:18 AM
Hehe, kod durlaniste, u vezi sa "dispanzerom" što se misli da je "izgradnja započeta pre više od deset godina". Izgradnja je započeta PRE VIŠE OD TRIDESET GODINA ! Nadam se da će taj nesvesni optimizam i svesna neinformisanost da nam da malo vetra u leđa .. mlađim generacijama .. jer će, nadam se, biti rasterećeniji tog teškog bremena, tereta koji stariji secaju na iskrivljenim bolnim leđima, hehehehe.

velizar
July 5th, 2010, 03:59 AM
Evo jedne zgrad(ice) po mom ukusu. U ulici u nastavku pešačkog mosta .. sa durlanske strane, naravno, hehehe ...
http://i645.photobucket.com/albums/uu180/cile2/malaslikaaaa.jpg

velizar
July 5th, 2010, 03:59 AM
http://i645.photobucket.com/albums/uu180/cile2/malacigladvaaaaa.jpg

velizar
July 5th, 2010, 04:03 AM
http://i645.photobucket.com/albums/uu180/cile2/malaciglajedddd.jpg

velizar
July 5th, 2010, 04:06 AM
Ulica u kojoj je ova zgrada se mislim naziva Vladimira Gortana, nalazi se između autobuske stanice i kamenog mosta, prema pruzi, gde živi dosta roma, iza pruge su sve romi (cigani). malo sam se začudio kada sam video da se tu napravila velika zgrada, ali ... širi se grad .. kultivišu se neki romi .. polako ...
http://i645.photobucket.com/albums/uu180/cile2/malaciggggg.jpg

velizar
July 5th, 2010, 04:08 AM
Zgrada koja se završava u Starca Vujadina, pri kraju, kod Sv Nikolske crkve .. ispod dva crvena solitera ...
http://i645.photobucket.com/albums/uu180/cile2/malasvetinnnn.jpg

velizar
July 5th, 2010, 04:11 AM
Crkva u naselju Nikola Tesla, poznatijem kao Broj 6. moglo bi se reći, u završnoj fazi. Veoma lep stil .. moravski, kao Ravanica, Lazarica. Sviđa mi se kako izgledaju ove fasadne ploče ...
http://i645.photobucket.com/albums/uu180/cile2/malisacrkvisaa.jpg

velizar
July 5th, 2010, 04:57 AM
Zaboravih da vam kažem, da sam video da ruše onu belu kuću, prvu do one velike lepe zgrade na uglu Svetosavske i Milentijeve, predposlednju u Svetosavskoj. U tom naselju će da bude sve i svašta, jer, komšije su u ratu, oni koji su prodali, koji će prodati i koji bi prodali, i oni koji se ne daju dušmaninu, hehehe. Nisam to fotkao jer nema šta posebno da se vidi dok se nešto ruši. Živo me zanima, da li će da poruše i poslednju u tom nizu, onu lepu staru kuću na uglu. Izgleda prilično zapušteno i kao da tu nema nikoga, ali, kada sam prolazio video sam neku ženu kako sedi u dvorištu i ... puši, hehe. To bi mislim bio pogrešan potez, jer je ona u suštini veoma lepa i neobična. Ali, kako nije zaštićena zakonom, jer, je ipak na toj skali vrednovanja malo (mnogo) niže, tako da joj rušenje ne gine.

usrejected
July 5th, 2010, 09:00 AM
Ulica u kojoj je ova zgrada se mislim naziva Vladimira Gortana, nalazi se između autobuske stanice i kamenog mosta, prema pruzi, gde živi dosta roma, iza pruge su sve romi (cigani). malo sam se začudio kada sam video da se tu napravila velika zgrada, ali ... širi se grad .. kultivišu se neki romi .. polako ...
http://i645.photobucket.com/albums/uu180/cile2/malaciggggg.jpg

Ne znam cemu ovakav komentar, to je deo grada prilicno star, jos iz doba Turaka, mnoge od tih porodica zive u Nisu vekovima (bez preterivanja). Ako ikada prosetate tim delom grada primeticete da su zitelji daleko od nekultivisanih a kuce, iako mnoge oronule drze u sebi i dalje duh starog Nisa. Takodje, Turske familije kao i nekoliko Grckih nastavile su da zive u ovom delu grada sve do danas, (ponavljam) vekovima...

Nišlija
July 5th, 2010, 10:01 AM
Pridruzujem se i ja komentaru i tvrdim da u delu do pruge ima veoma mali broj roma! Tek nakon pruge mogu da se vide romske kuce u vecem broju ali i tamo ima dosta srpskih...

velizar
July 5th, 2010, 05:56 PM
Jaoooo, evo moralnih pridika !? Pa da počnem odpozadi (hehe), kada sam prolazio tom ulicom od stotinu metara, predamnom su dve sasvim normalne (fala bogu, a kakve bi bile), romske porodice zašle u dve kuće s ulice, u povratku iz prodavnice i tako to. A u dva dvorišta sam, u to podnevno vrelo nedoba, isto video rome da se nečim bave u svojim dvorištima .. i to su sve bile kuće od čvrste gradnje ... skoro sve stare. To su sve nekada bile srpske kuće .. te što su stare garantovano, kako su se srbi iseljavali, umirali, za neku siću prodavali, ili u puno slučajeva, kako im je oduzimano .. tako su romi širili. Kako je bilo u tursko doba, to je sasvim neka druga priča, nebitna za ovu "moralnu dilemu". Taj deo grada kada je nastajao, bio je vrlo planski orijentisan, sve od Mašinske, tzv. Crnog puta, (koji inače se ne zove tako jer tamo žive romi, kako verujem da većina kvazi-moralista predpostavlja, već zato što je nasipan crnom šljakom iz fabrike) .. i tamo su u to doba, početkom prošlog veka, živeli pretežno srbi i to u mnogo slučajeva, veoma imućni srbi. Imali smo dobre prijatelje na početku Kosovske ulice, blizu rampe, u toj poznatoj kući (sa šest prozora, koja je inače srušena, jer su je potomci prodali za neku siću u ono nedoba devedesetih), je živeo čuveni Pukovnik Veljko Dimitrijević, jedan od dvojice nišlija, nosilaca dve karađorđeve zvezde, oslobodilac Bitolja, Osijeka, koji je zarobio celokupnu austrougarsku dunavsku flotu. Srazmerno tome što je to bila neka periferija (industrijskog tipa doduše), tamo su se naseljavali i romi, kao i na skoro svakoj periferiji, a kako su te stare srpske familije tog dela grada krenule da se raspadaju i propadaju, romi su se tako po prirodnom razvoju događaja u tim mikrosredinama, širili. Ja kada sam rekao da se "kultivišu", daleko sam bio od lažnog moralisanja, potpuno svestan činjenice da tamo gde njih ima u priličnom broju nema visokih zgrada i niko nije našao za shodno da ih gradi, zašto je to tako bilo do sada .. !? Taj izraz sam upotrebio ne u bukvalnom smislu, pa čak i bez obzira što sam mislio samo na kultivisanje stanovanja .. upotrebio sam izraz potpuno nonšalantno, na kraju krajeva, potpuno svestan da će tu živeti ko želi (ko plati bolje rečeno), a ne samo romi li srbi. Međutim, sasvim malo pažljivijim čitanjem "pridike" se pomišlja da se od strane usrejecteda i nišlije ima nešto protiv što tu žive romi .. ne od mene. Ali, neću više da trošim vreme na ovakve priče, mislio sam da vas zanima građevina i sve u vezi sa njom, a da su ostali komentari samo usputni i marginalni !? Ja neću, kao neki da pod plaštom internet komunikacije iznosim kontradiktorne stavove i unosim zabunu i nelagodnost. Pošto su te stvari van teme, lepo mi kažite gde da se nađemo i uz pivo da pričamo o svim zanimljivim i zabavnim stvarima koje nas interesuju i da razmenjujemo mišljenja, iskustva i stavove. A sada, za kaznu (i meni, i vama, hehehe), nekoliko fotografija građevina, hehehe.

velizar
July 5th, 2010, 06:37 PM
I da me pohvalite što postavljam fotke gradilišta u ovoj opštoj stagnaciji, a ne da budete ljubomorni ... hehehe, šalim se. Neka durlanista organizuje okupljanje u Vedrik, da popijemo neko pivce. Evo ugla u Sestre Baković, neće biti više od tri sprata, milo mi je zbog toga, jer, ne volim ja taj Manhattan efekat oko parkova, kao neka velika ograda, bolje da pogled može da se prebaci i malo preko .. hehe ...
http://i645.photobucket.com/albums/uu180/cile2/ugaobaksmanjjjjjj.jpg

velizar
July 5th, 2010, 06:39 PM
A evo i sa druge strane, ugao Bakovićeve i Čairske .. i on se ruši, moj prijatelj Bili i komšija prodali kuće ... nadam se sličnoj zgradi kao sa predhodne fotke, a vi ? Ajmo malo konstruktivnog razgovora ...
http://i645.photobucket.com/albums/uu180/cile2/cairugsmajjjj.jpg

velizar
July 5th, 2010, 06:42 PM
Kad se ide prema pivari, pored pruge, nešto malo ispod Sv. Nikolske crkve. Veoma perspektivno gradilište, za sada samo rupa, doduše veoma dobro izolovana .. ali, gde su radnici !?!?
http://i645.photobucket.com/albums/uu180/cile2/smanjpopredullll.jpg

velizar
July 5th, 2010, 06:44 PM
Još jedno perspektivno gradilište, pored pruge, stotinak metara dalje od prethodne fotke, ali, na njemu za sada samo perspektivno buja travuljina. pa dobro, bar je već srušena šupa koja je tu bila, hehe. A i , ova gugutka je baš lepa ...
http://i645.photobucket.com/albums/uu180/cile2/smanjpriogggg.jpg

velizar
July 5th, 2010, 06:45 PM
A gde se jedino radi kako treba .. pa naravno, na Durlanu, hehe Ulica Branka Ćopića ...
http://i645.photobucket.com/albums/uu180/cile2/dvebransmanjjjj.jpg

velizar
July 5th, 2010, 06:48 PM
http://i645.photobucket.com/albums/uu180/cile2/tribranksmanjjjj.jpg

durlanista
July 5th, 2010, 07:11 PM
dobre gajbe su na durlanu, striktli :D
za vedrik sam uvek oran, ali u vecernjim casovima.
gradiliste milenijum gradnje stoji tako vec dve godine, trebali ove da ga rade, ali traljavo nesto..

Miki_Miks
July 6th, 2010, 11:01 AM
Niš bez nove dvorane za EP
B. P. | 06. jul 2010. 09:52

Do 15. jula bi trebalo da bude poznata odluka grada, alternativa renoviranje Čaira

Kako stvari stoje, od izgradnje nove sportske hale za 5.000 gledalaca na lokaciji Đačko ostrvo, koja bi trebala da se završi do početka EP u rukometu januara 2012. godine, za sada nema ništa.
Prema ranijem dogovoru grada i resornih ministarstava, koji treba da učestvuju podjednako u finansiranju izgradnje u iznosu od 6,5 miliona evra, trebalo je da radovi krenu 15. jula. Međutim, od radova za sada nema ništa.
Gradonačelnik Miloš Simonović je vrlo eksplicitan kada objašnjava koliko bi hala trebalo da košta.
- Razgovarao sam nedavno sa projektantima o ceni budućeg objekta. Moramo tačno da znamo koliko će hala da košta kao potpuno završena i opremljena, jer će to da bude parametar za odlučivanje. Kao što je poznato, grad će morati da vrati polovinu kredita za halu, a zna se da ima određene limite u pogledu zaduživanja – istakao je Simonović.
Hoće li biti nešto od nove hale ili će se ići na renoviranje hale Čair, znaće se za nekoliko dana, jer se približava 15. jul što je manje od deset dana?!
izvor:Novosti

Constantin
July 6th, 2010, 12:02 PM
Niš bez nove dvorane za EP
B. P. | 06. jul 2010. 09:52

Do 15. jula bi trebalo da bude poznata odluka grada, alternativa renoviranje Čaira

Kako stvari stoje, od izgradnje nove sportske hale za 5.000 gledalaca na lokaciji Đačko ostrvo, koja bi trebala da se završi do početka EP u rukometu januara 2012. godine, za sada nema ništa.
Prema ranijem dogovoru grada i resornih ministarstava, koji treba da učestvuju podjednako u finansiranju izgradnje u iznosu od 6,5 miliona evra, trebalo je da radovi krenu 15. jula. Međutim, od radova za sada nema ništa.
Gradonačelnik Miloš Simonović je vrlo eksplicitan kada objašnjava koliko bi hala trebalo da košta.
- Razgovarao sam nedavno sa projektantima o ceni budućeg objekta. Moramo tačno da znamo koliko će hala da košta kao potpuno završena i opremljena, jer će to da bude parametar za odlučivanje. Kao što je poznato, grad će morati da vrati polovinu kredita za halu, a zna se da ima određene limite u pogledu zaduživanja – istakao je Simonović.
Hoće li biti nešto od nove hale ili će se ići na renoviranje hale Čair, znaće se za nekoliko dana, jer se približava 15. jul što je manje od deset dana?!
izvor:Novosti

Od Arene nece biti nista. Somborski bulevar ne mrda. Juzni deo bulevara Medijana se takodje ne gradi. Zapocetih 200m Zorana Djindjica je u hibernaciji. Gradilista u centru grada (RKB, MPC) su zamrla.
A laznih obecanja koliko hoces...

Mario van Helsing
July 6th, 2010, 03:16 PM
Pošto od Arene 99,9% neće biti ništa gradska vlast sada treba da objasni gradjanima Niša zašto su mesecima unazad lagali i zamajavali gradjane tom pričom, pošto od Arene neće biti ništa verovatno da će Nišu biti oduzeto mesto domaćina za Evropsko prvenstvo u rukometu, kao što se već jednom desilo pre par godina...neka vlast sada objasni šta su radili proteklih 5-6 godina, tj. šta nisu radili pošto je ovo ponižavajuće za sve gradjane Niša da nam ispred nosa drugi gradovi preotmu domaćinstvo za evropska prvenstva. Bolje bi bilo da su odmah rekli kako nema para i nema uslova za izgradnju hale i da će se izgraditi kada bude bilo para...ovako još jednom su dokazali svoju nesposobnost, lenjost, nestručnost, nezainteresovanost... :mad2: :wallbash: :ohno:

vl4d49a
July 6th, 2010, 04:36 PM
Sve su to go*na...Kad ce da pocne hala, stadion, kad ce da se dograde robne kuce u centru...Svi izmisljaju, sta im prdne to kazu...pa dokle vise...voleo bi da izgubimo mesto za EP 2012!!!!

njemanja
July 6th, 2010, 05:38 PM
ODLICAN update velizare!!! :cheers: vecinu ovih gradilista uopste nisam zapazio...

Kurt2
July 6th, 2010, 06:04 PM
Sve su to go*na...Kad ce da pocne hala, stadion, kad ce da se dograde robne kuce u centru...Svi izmisljaju, sta im prdne to kazu...pa dokle vise...voleo bi da izgubimo mesto za EP 2012!!!!

Pa nema šta da se brineš, to je već gotovo, jer sa ovakvom halom Čair, nema šta da tražimo...

dj kocka
July 6th, 2010, 06:47 PM
pa vi li ste se nadali za halu do ep u rukometu.eeeee ne znate vi jos skim se vatate u kostac.prva lekcija na fax.politickih nauka je lazi,obecavaj,................Mislim da je opet kriv Beograd.

usrejected
July 6th, 2010, 08:23 PM
@velizar ne znam zasto me nazivas "laznim moralistom", u dva svoja novija komentara si gradjane Nisa vredjao na etnickoj osnovi... prosto je grozno i nevaspitano pisati onako a zatim se keziti "hehehe". nadam se da nadalje imas li nesto protiv roma to neces da iznosis iz svoje kuce.

usrejected
July 6th, 2010, 08:27 PM
Pa nema šta da se brineš, to je već gotovo, jer sa ovakvom halom Čair, nema šta da tražimo...

od samog pocetka sam pisao ovde da se sem laznih obecanja nista nece desiti.

velizar
July 6th, 2010, 10:20 PM
@velizar ne znam zasto me nazivas "laznim moralistom", u dva svoja novija komentara si gradjane Nisa vredjao na etnickoj osnovi... prosto je grozno i nevaspitano pisati onako a zatim se keziti "hehehe". nadam se da nadalje imas li nesto protiv roma to neces da iznosis iz svoje kuce.

Čoveče, da li si ti normalan !? Šta tebe briga da li ja nekog mrzim, volim, kome odobravam, kome ne, ako moji u svakom slučaju suptilni stavovi i mišljenja (koja su uz to u globalnom smislu ispravna) ama baš nikoga ne ugrožavaju. Nijedan ciganin (namerno sam to napisao .. jer sam tako naučio, od malena, tako su ih zvali i tvoji roditelji i njihovi roditelji ... ), od mene nije dobio ni jednu verbalnu osudu, a kamo li da je bilo kome od njih s moje strane falila dlaka s glave. Nemoj da zloupotrebljavaš sajt o izgradnji, građevini i arhitekturi hraneći svoj ego tim etno-moralističkim klot pasuljem. To što si došao do zaključka u "Dekadi Roma" da je "pametno" misliti na dobrobit roma, uopšte ne mora da znači i da si i pametan za te stvari .. u mnogim slučajevima (nadam se da nije i tvoj), ne mora da znači ni da si po defoltu i .. dobronameran. Sve što ti nije jasno u vezi sa mnom a što nema veze sa građevinom, a imaš neku čudnu želju da ti se razjasni, samo van sajta, oči u oči, u društvu, opušteno .. pa da vidimo sa kim imamo posla. Ovako .. nikako !

Nišlija
July 6th, 2010, 10:50 PM
Ljudi, ovaj velizar mora da je tatko na mafiju! :lol:

velizar
July 6th, 2010, 10:59 PM
Samo da zaključim, za svaku slučaj, po sistemu "bolje sprečiti nego lečiti" (ako je to uopšte moguće, ali od mene nada odlazi poslednja), ovo što radi usrejected je nipodaštavanje i maltretiranje članova sajta specijalizovanog tipa. Iako bi to trebalo (ako već nije) da bude zabranjeno na sajtovima bilo kakvog sadržaja. Vrlo određeno etiketiranje proizašlo iz pogrešno protumačenih ili prilično banalnih komentara, koje u svojoj potpunosti nema veze sa sadržajem sajta bi trebalo u najblažem slučaju da se ignoriše i ako se ponavlja, sankcioniše (što se nadam da se ovde dešava). Usrejected očigledno nije uvek svestan šta je sve ovde izgovoreno na ovih 246 stranica, od svih članova, pa i na ovoj poslednjoj, zbog toliko skoro u potpunosti potpuno neproverenih i proizvoljnih, afektiranih kleveta i osuda bi mogli (kada bi im uopšte bilo stalo do tih mišljenja, a nije i neće), da najveći broj nas, oderu do gole kože. Svako od nas ima pravo na svoje mišljenje u toj meri dok ne vrši uzurpaciju tuđeg .. dok nije izašao iz svog domena .. dok ga predstavlja na takav način da može da ga potkrepi činjenicama i argumentuje .. najprostije rečeno, DOK GA EKSPLICITNO NE NAMEĆE ! Usrejected je u nipodaštavajućoj formi nametnuo meni ( i drugima) svoje mišljenje .. zasnovano na ne znam uopšte čemu, nekoj ličnoj predpostavci !? I ovim ga molim, na specifičan način, da porazmisli sledeći put malo više, pre nego nešto slično napiše.

velizar
July 6th, 2010, 11:01 PM
Nišlija .. hoćeš li i ti da se uključiš .. hehehehe. Ma razmislite samo malo više .. i videćete u čemu je kvaka. Za razliku od vas dvojice sam očigledno malo više razmišljao o tome kako trebaju ljudi da se odnose jedni prema drugima na sajtovima.

durlanista
July 6th, 2010, 11:09 PM
od samog pocetka sam pisao ovde da se sem laznih obecanja nista nece desiti.

svako malo upucen u stanje privrede drzave pa i naseg grada je mogao odmah da zakljuci da je hala od nekih 13,14 mil. jevreja nerealna, blago receno.
ona svakako treba, i to u svakom gradu, ali sada je nekako bas daleko od realizacije.

@velizar: nisam citao to gde si spominjao cigane, ali cu ti reci jednu stvar: ako hoces da vecina procita tvoj ceo post, on mora biti maks tri-cetiri reda ;)
sve duze od toga, pa makar napisao i recept za kancer, niko nece procitati :cheers1:
a sad jos i da ih ubedjujes u nesto ti je suvisno, jer oni su stara kajla ovde i po automatizmu ispadas iz ekipe na prvu :D pozz

Englez
July 6th, 2010, 11:16 PM
sve duze od toga, pa makar napisao i recept za kancer, niko nece procitati :cheers1:

Ali ako napise recept PROTIV kancera, mozda i hoce... :)

durlanista
July 6th, 2010, 11:23 PM
Ali ako napise recept PROTIV kancera, mozda i hoce... :)
:doh:
eto, ti recimo detaljno citas postove :D

velizar
July 6th, 2010, 11:44 PM
svako malo upucen u stanje privrede drzave pa i naseg grada je mogao odmah da zakljuci da je hala od nekih 13,14 mil. jevreja nerealna, blago receno.
ona svakako treba, i to u svakom gradu, ali sada je nekako bas daleko od realizacije.

@velizar: nisam citao to gde si spominjao cigane, ali cu ti reci jednu stvar: ako hoces da vecina procita tvoj ceo post, on mora biti maks tri-cetiri reda ;)
a sad jos i da ih ubedjujes u nesto ti je suvisno, jer oni su stara kajla ovde i po automatizmu ispadas iz ekipe na prvu :D pozz

:) eto šta kaže komšija, u pravu je. ja sam odmah rekao da se ne zamlaćuju sa megalomanštinama i da je obećanje ludom radovanje i, eto, počeli da me mrze što brinem za njihove živce:angel1: A ja sam , ti si možda primetio, stari forumaš na fotografskim sajtovima, gde ima i kuso i repato, znaš kakvi su "umetnici", i apsolvirao sam te " spartance", koji u suštini, zato što su loši erudite imaju skroman vokabular, a neće naravno to da priznaju pa se skrivaju iza lakonštine.:) Ja naravno da nemam namere bilo koga šta da ubeđujem a i "sektašenje" mi je prilično neprivlačno, sem kao fenomen .. međutim, pa pivo bi neko moglo. Ajde da se nađemo sutra uveče u Vedrik na par piva, ti si rekao da možeš uveče?

velizar
July 6th, 2010, 11:56 PM
A ja ću sada prestati sa off topicovanjem u ovolikoj, preteranoj meri. Nego, kao i do sada (kao i većina) da prećutim kada je nešto dosadno ili se ponavlja, kada je pljuvačina tek sama po sebi i za sebe, a da učestvujem u zanimljivim, konstruktivnim i normalnim diskusijama o izgradnji grada. I naravno, da se maksimalno trudim da uradim i postavim neke fotke, kao na onoj stranici o Nišu.

Kurt2
July 7th, 2010, 12:45 AM
Opasan ovaj Velizar... ja se s njime ne bih kačio... :P

A jel mogu ja da napravim jedan offtopic, i da vam dam smernice za pisanje, i nešto primetim???

Već smo svi zaključili da je mnogo naporno čitati ogromne paragrafe teksta na ovom forumu, te vam zato savetujem da češće lupate enter, čisto da bi bilo prijatnije za oko, tj. da paragrafi budu manji.

Drugo, ne znam da li ste primetili, ali je mnogo naporno čitati i tekstove čiji su paragrafi izuzetno široki (stoga se i koriste stupci u novinama), i bilo bi lepo kada se ovaj forum ne bi širio onoliko koliko vi raširite prozor browser-a, jer onda redovi postanu predugački... što mi onda dade ideju da jednostavno samo smanjim širinu prozora kod sebe :D

Poslednje, prestanite da se pljujete, ne stoji vam! Na nekim drugim forumima, gde se okuplja druga sorta ljudi (oni zadrti, tvrdoglavi ne-možeš-ništa-da-im-objasniš-ovići), to bih i očekivao, ali ovde ne!

Hvala lepo! :)

usrejected
July 7th, 2010, 01:01 AM
Samo da zaključim, za svaku slučaj, po sistemu "bolje sprečiti nego lečiti" (ako je to uopšte moguće, ali od mene nada odlazi poslednja), ovo što radi usrejected je nipodaštavanje i maltretiranje članova sajta specijalizovanog tipa. Iako bi to trebalo (ako već nije) da bude zabranjeno na sajtovima bilo kakvog sadržaja. Vrlo određeno etiketiranje proizašlo iz pogrešno protumačenih ili prilično banalnih komentara, koje u svojoj potpunosti nema veze sa sadržajem sajta bi trebalo u najblažem slučaju da se ignoriše i ako se ponavlja, sankcioniše (što se nadam da se ovde dešava). Usrejected očigledno nije uvek svestan šta je sve ovde izgovoreno na ovih 246 stranica, od svih članova, pa i na ovoj poslednjoj, zbog toliko skoro u potpunosti potpuno neproverenih i proizvoljnih, afektiranih kleveta i osuda bi mogli (kada bi im uopšte bilo stalo do tih mišljenja, a nije i neće), da najveći broj nas, oderu do gole kože. Svako od nas ima pravo na svoje mišljenje u toj meri dok ne vrši uzurpaciju tuđeg .. dok nije izašao iz svog domena .. dok ga predstavlja na takav način da može da ga potkrepi činjenicama i argumentuje .. najprostije rečeno, DOK GA EKSPLICITNO NE NAMEĆE ! Usrejected je u nipodaštavajućoj formi nametnuo meni ( i drugima) svoje mišljenje .. zasnovano na ne znam uopšte čemu, nekoj ličnoj predpostavci !? I ovim ga molim, na specifičan način, da porazmisli sledeći put malo više, pre nego nešto slično napiše.

Posto stvarno ne razumem smisao ovoga sto si napisao, evo odustajem Priznajem da su se cigani (neki od njih) kultivisali i da se to najbolje vidi na primerima njihove spremnosti da na mestu starih srpskih preotetih kuca uz pomoc investitora naprave stambene zgrade i dobiju po koji stan. Eto, priznajem, nisam shvatio odmah koliko si ispravno i opste prihvaceno (a biti opste prihvacen je najvaznije u zivotu svakog od nas) misljenje o kultivisanju cigana u njihovoj dekadi (to je valjda neki njihov jubilej) izneo...Aj ziveli!

velizar
July 7th, 2010, 02:00 AM
E najzad konstruktivan komentar na koji bi mogao da se nadoveže dijalog koji ima veze sa razvojem grada, što hvala bogu, najzad, neće biti skretanje sa teme. Nadam se da smo svi svesni da se u najsiromašnijim, najproblematičnijim, najneprofitabilnijim, najdiskutabilnijim delovima grada, bolje reći, gradova, širom sveta, vrlo malo gradi, pa bilo ko da činio stanovnike tih sredina. Sredine koje nisu više zanimljive za investitore, takve postaju iz određenih razloga, u svakom slučaju, to prouzrokuje nečim izazvan pad standarda najbrojnije klase koja tu živi. A u najvećem broju slučajeva, u srbiji, delovi grada koji se najsporije razvijaju su gde žive romi, tako je bilo do sada, skoro da sam siguran da ne moramo da komentarišemo zašto je tako bivalo do sada .. i skoro da sam siguran da se slažemo da bi smo želeli da se to što pre promeni, da se oni više u sve uključe, na svoj način. Kultivisanje stanovanja, životnih sredina, života uopšte, je proces u koji i romi sve energičnije ulaze .. kao i srbi uostalom .. pa to nam je sve EU prepisala na receptu, na svakih šest sati, po jednom .. hehehe. Veliko je zadovoljstvo videti da su se i te sredine, nekada na margini gradova i društva, oslobodile svega što je usporavalo i kočilo, od predrasuda u najvećoj meri, pa da može i tamo da se zida, da se prave parkovi .. sve čega ima svugde. U tom pravcu je bio upućen onaj bezazlen komentar .. a vi se "pravite" da vam je dovoljno nešto objasniti u dve reči , ma daaaaj .. hehehehe. Veliki pozdrav!

Aivazovsky
July 7th, 2010, 01:42 PM
Ljudi ajde kilometarsko prepucavanje prebacite na private!imajte obzira!!

Kurt2
July 7th, 2010, 02:29 PM
Ja bih samo voleo kada bi malo češće udarali enter, da bar može ljudski da se pročita!

Šta će biti sa robnom kućom "Beograd" (http://www.juznevesti.com/Drushtvo/Sta-ce-biti-sa-robnom-kucom-Beograd.sr.html)

http://www.juznevesti.com/uploads/vesti/2010/07/i_1993/i_1/t_rk-beograd.jpg

Od kako su radnici pre godinu dana skinuli skele sa Robne kuće “Beograd”, ružan izgled najuočljivijeg objekta u centru Niša se do danas nije promenio.

Građevinski skelet zarđale fasade “bode oči” svima, jer se ne odaje utisak da će se uskoro nešto promeniti.

Robne kuće ”Beograd” u Nišu je kupila kompanija Marfin investment sa partnerom “Verano motors” čiji predstavnici, ipak, navode da će RK”Beograd” u Nišu dobiti novi izgled. Vlasnik se jedno vreme “zahuktao” oko adaptacije enterijera ovog simbola trgovine u Nišu, a onda je sve stalo.

Gradonačelnik Niša, Miloš Simonović, kaže da je nekoliko puta kontaktirao vlasnike koji su mu kazali da zbog postojeće krize tako dugo nisu mogli da nastave sa radovima.

- Grad je vlasniku RK”Beograd” obezbedio sve uslove, ali posle brojnih ubeđivanja da krenu pre leta sa radovima, nismo došli do datuma kada bi ti radovi trebali da krenu da ovaj objekat ne bi bio najružniji u centru grada. Obrazloženje je da su upali u tešku finansijsku situaciju kao i mnoge firme tokom krize-kaže Simonović. Specifičan problem imaju turisti i fotoreporteri grada Niša jer bilo iz kog ugla da slikaju centar grada, ne mogu da izbegnu “gvozdeni skelet”.

Problem imaju i mediji.

- Sada je bio krupan problem tokom praćenja utakmica Svetskog prvenstva gde se na stotine mladih saskupljalo na Trgu Kralja Milana da na Led ekranu gleda mečeve. Gde god da stanem naspram mase navijača i slikam, pozadina su mi gvozdene šipke fasade robne kuće - kaže Saša Đorđević, agencijski fotoreporter.

U “Veranu” potvrđuju za “Južne vesti” da je usled krize zaista došlo do zasoja radova, ali i daju nadu da će radovi na adaptaciji uskoro krenuti. I ne samo to, jer Jelena Ćetković, direktor za komunikacije ove kompanije, kaže da će RK"Beograd" u Nišu ponovo zasijati starim sjajem. Ona kaže da će fasada biti završena do kraja godine.

- Robne kuće su nekada bile simbol kupovine u Nišu, a to će ponovo postati. Mi smo sredili 4.400 kvadrata unutrašnjeg prostora i postavili deo fasade, ali je potom naišla kriza koju smo uspeli da prebrodimo, tako da se izvinjavamo Nišlijama što do sada ceo projekat nije gotov. Za sada imamo desetetak stranih I domaćih zakupaca prostora, a u pregovorima smo sa još nekim firmama koje bi želele da imaju poslovni prostor u robnoj kući. Naša je ideja da robna kuća u Nišu postane savremen tržni centar gde se neće kao ranije prodasvati motokultivatori, nameštaj ili nešto slično. Tu će biti grupisani proizvodi od prehrane preko obuće i odeće do drugih različitih vrsta proizvoda. Od krupnije robe može se očekivati bela tehnika, a u podnožju objekta biće hipermarket - kaže Ćetković.

vectom
July 7th, 2010, 03:00 PM
meni je i ovako OK, da ima malo vise smelosti moze da se na sve to navuche staklo, zid ispod metalnih cevi osvezi, i da dobijemo pristojnu postmodernu fasadu, 100 puta bi bila bolja u svakom smislu od ovih sivih panela sa leve strane.

nesto npr nalik na ovo:
http://www.istockphoto.com/file_thumbview_approve/4700248/2/istockphoto_4700248-postmodern-architecture-glass-facade.jpg

dj kocka
July 7th, 2010, 03:05 PM
daj boze da zavrse ovu fasadu ,meni onaj gotov deo izgleda lepo i sa njom ce trg dobiti pun izgled.

e sad ,posto sam veliki ljubitelj kvalitetno provedenog vremena sto setanju po keju,Cairu,Tvrdjavi........voznji bicikla,da li se ima u planu i izgradnja parkova po periferiji.Za mene postavljanje mobilijara na livadi,njivi, nije isto sto i park.N e traba mnogo sredstava a ucinilo bi da svaki kraj ima svoj kutak za opustanje .(u ovo ne podrazumevam 2 klupice ispred zgrade).

velizar
July 7th, 2010, 03:33 PM
Ljudi ajde kilometarsko prepucavanje prebacite na private!imajte obzira!!

Nisam bio na private prozvan, pa nisam na private ni odgovorio, a nisam ni .ička koja bi na private pretila ili molila, sve javno! A kada naiđem na problem, trudim se baš zbog takvih, koji žele "obzira", da ga rešim što pre, i da ga prevedem u konstruktivne i tematske tokove, kao što smo i uradili. A i kada se sa nekim ne slažem, nikada se ne "prepucavam"(šta li bi to trebalo da znači?), već argumentovano razgovaram, polemišem, dok ne dođemo do ispravnog zaključka i postanemo još bolji drugari. Veliki pozdrav.

njemanja
July 7th, 2010, 04:17 PM
Opasan ovaj Velizar... ja se s njime ne bih kačio... :P

A jel mogu ja da napravim jedan offtopic, i da vam dam smernice za pisanje, i nešto primetim???

Već smo svi zaključili da je mnogo naporno čitati ogromne paragrafe teksta na ovom forumu, te vam zato savetujem da češće lupate enter, čisto da bi bilo prijatnije za oko, tj. da paragrafi budu manji.

Drugo, ne znam da li ste primetili, ali je mnogo naporno čitati i tekstove čiji su paragrafi izuzetno široki (stoga se i koriste stupci u novinama), i bilo bi lepo kada se ovaj forum ne bi širio onoliko koliko vi raširite prozor browser-a, jer onda redovi postanu predugački... što mi onda dade ideju da jednostavno samo smanjim širinu prozora kod sebe :D

Poslednje, prestanite da se pljujete, ne stoji vam! Na nekim drugim forumima, gde se okuplja druga sorta ljudi (oni zadrti, tvrdoglavi ne-možeš-ništa-da-im-objasniš-ovići), to bih i očekivao, ali ovde ne!

Hvala lepo! :)

AMIN! :cheers:

Constantin
July 7th, 2010, 04:28 PM
Ja bih samo voleo kada bi malo češće udarali enter, da bar može ljudski da se pročita!

Šta će biti sa robnom kućom "Beograd" (http://www.juznevesti.com/Drushtvo/Sta-ce-biti-sa-robnom-kucom-Beograd.sr.html)

http://www.juznevesti.com/uploads/vesti/2010/07/i_1993/i_1/t_rk-beograd.jpg

Od kako su radnici pre godinu dana skinuli skele sa Robne kuće “Beograd”, ružan izgled najuočljivijeg objekta u centru Niša se do danas nije promenio.

Građevinski skelet zarđale fasade “bode oči” svima, jer se ne odaje utisak da će se uskoro nešto promeniti.

Robne kuće ”Beograd” u Nišu je kupila kompanija Marfin investment sa partnerom “Verano motors” čiji predstavnici, ipak, navode da će RK”Beograd” u Nišu dobiti novi izgled. Vlasnik se jedno vreme “zahuktao” oko adaptacije enterijera ovog simbola trgovine u Nišu, a onda je sve stalo.

Gradonačelnik Niša, Miloš Simonović, kaže da je nekoliko puta kontaktirao vlasnike koji su mu kazali da zbog postojeće krize tako dugo nisu mogli da nastave sa radovima.

- Grad je vlasniku RK”Beograd” obezbedio sve uslove, ali posle brojnih ubeđivanja da krenu pre leta sa radovima, nismo došli do datuma kada bi ti radovi trebali da krenu da ovaj objekat ne bi bio najružniji u centru grada. Obrazloženje je da su upali u tešku finansijsku situaciju kao i mnoge firme tokom krize-kaže Simonović. Specifičan problem imaju turisti i fotoreporteri grada Niša jer bilo iz kog ugla da slikaju centar grada, ne mogu da izbegnu “gvozdeni skelet”.

Problem imaju i mediji.

- Sada je bio krupan problem tokom praćenja utakmica Svetskog prvenstva gde se na stotine mladih saskupljalo na Trgu Kralja Milana da na Led ekranu gleda mečeve. Gde god da stanem naspram mase navijača i slikam, pozadina su mi gvozdene šipke fasade robne kuće - kaže Saša Đorđević, agencijski fotoreporter.

U “Veranu” potvrđuju za “Južne vesti” da je usled krize zaista došlo do zasoja radova, ali i daju nadu da će radovi na adaptaciji uskoro krenuti. I ne samo to, jer Jelena Ćetković, direktor za komunikacije ove kompanije, kaže da će RK"Beograd" u Nišu ponovo zasijati starim sjajem. Ona kaže da će fasada biti završena do kraja godine.

- Robne kuće su nekada bile simbol kupovine u Nišu, a to će ponovo postati. Mi smo sredili 4.400 kvadrata unutrašnjeg prostora i postavili deo fasade, ali je potom naišla kriza koju smo uspeli da prebrodimo, tako da se izvinjavamo Nišlijama što do sada ceo projekat nije gotov. Za sada imamo desetetak stranih I domaćih zakupaca prostora, a u pregovorima smo sa još nekim firmama koje bi želele da imaju poslovni prostor u robnoj kući. Naša je ideja da robna kuća u Nišu postane savremen tržni centar gde se neće kao ranije prodasvati motokultivatori, nameštaj ili nešto slično. Tu će biti grupisani proizvodi od prehrane preko obuće i odeće do drugih različitih vrsta proizvoda. Od krupnije robe može se očekivati bela tehnika, a u podnožju objekta biće hipermarket - kaže Ćetković.

Kad bi se te zgrade nekako docepao grad... Divno mesto za muzej ili neku drugu javnu ustanovu...

Kurt2
July 7th, 2010, 07:54 PM
Ko nije bio u galeriji pored bazena, evo nekih interesantnih fotki:

http://img651.imageshack.us/img651/9056/20100707180101.jpg (http://img651.imageshack.us/i/20100707180101.jpg/)

http://img691.imageshack.us/img691/7144/20100707180025.jpg (http://img691.imageshack.us/i/20100707180025.jpg/)

http://img811.imageshack.us/img811/9646/20100707180014.jpg (http://img811.imageshack.us/i/20100707180014.jpg/)

http://img696.imageshack.us/img696/4026/20100707180004.jpg (http://img696.imageshack.us/i/20100707180004.jpg/)

http://img408.imageshack.us/img408/170/20100707175958.jpg (http://img408.imageshack.us/i/20100707175958.jpg/)

http://img295.imageshack.us/img295/1539/20100707175930.jpg (http://img295.imageshack.us/i/20100707175930.jpg/)

http://img189.imageshack.us/img189/8924/20100707175816.jpg (http://img189.imageshack.us/i/20100707175816.jpg/)

http://img810.imageshack.us/img810/6523/20100707175807.jpg (http://img810.imageshack.us/i/20100707175807.jpg/)

usrejected
July 7th, 2010, 09:24 PM
meni je i ovako OK, da ima malo vise smelosti moze da se na sve to navuche staklo, zid ispod metalnih cevi osvezi, i da dobijemo pristojnu postmodernu fasadu, 100 puta bi bila bolja u svakom smislu od ovih sivih panela sa leve strane.

nesto npr nalik na ovo:
http://www.istockphoto.com/file_thumbview_approve/4700248/2/istockphoto_4700248-postmodern-architecture-glass-facade.jpg

:applause::applause::)

Aivazovsky
July 7th, 2010, 10:02 PM
Nisam bio na private prozvan, pa nisam na private ni odgovorio, a nisam ni .ička koja bi na private pretila ili molila, sve javno! A kada naiđem na problem, trudim se baš zbog takvih, koji žele "obzira", da ga rešim što pre, i da ga prevedem u konstruktivne i tematske tokove, kao što smo i uradili. A i kada se sa nekim ne slažem, nikada se ne "prepucavam"(šta li bi to trebalo da znači?), već argumentovano razgovaram, polemišem, dok ne dođemo do ispravnog zaključka i postanemo još bolji drugari. Veliki pozdrav.

U svakom slucaju, smara ljude na forumu toliko diskusije a prepucavanja je bilo ili raspravljanja, ubedjivanja, kako god to nazvali, bilo ko to tvrdio ili ne, a da ne bih ulazio u to ili otvarao jos jednu offf topic temu, samo kazem svima: Ljudi imajte obzira!
Pozdrav!

durlanista
July 7th, 2010, 11:15 PM
mali osvrt na hilandarsku ulicu.radi se fasada zgrade na uglu sa ulicom dositeja obradovica
http://img413.imageshack.us/img413/2252/07072010246.jpg

preko puta nje je ova, vec uradjena
http://img823.imageshack.us/img823/1305/07072010245.jpg

susedna ulica, kraljevica marka se radi od nule
http://img815.imageshack.us/img815/4441/07072010247.jpg

velizar
July 8th, 2010, 01:53 AM
E, pa to je i svojevrsno prijatno iznenađenje, to restauriranje fasade na toj zgradi u Hilandarskoj. Malo neobično za trenutnu situaciju, da vidimo da li je to jedan od pokazatelja prekretnice, da li će da postane pravilo, a ne da ostane izuzetak. Da se ograničim samo na restauraciju fasada, gomila njih bi trebala da prođe kroz taj proces, i novijih i starijih, predratnih i posleratnih ( mislim na World war II) Živo me zanima da li će ovo postati zamajac .. ali malo strepim od Tirana-efekta. Bolje da i ne diraju ništa, ako misle da ih kreče da budu neke pseudo-umetničke-klovnovske instalacije. Jedino što se treba sa fasadama raditi je .. vratiti ih u prvobitno stanje, ako je to samo krečenje, ni malo da se ne odstupi od prvobitnog, ako je vraćanje fasadne dekoracije, samo kako je po osnovnom projektu, kao što se svojevremeno uradilo sa zgradom Suda.

sallae2
July 8th, 2010, 08:13 AM
mali osvrt na hilandarsku ulicu ...

... vec uradjena
http://img823.imageshack.us/img823/1305/07072010245.jpg

http://i25.************/2cz26ja.jpg

sa DMB sajta (http://dmbing.com/)

njemanja
July 8th, 2010, 03:21 PM
^^ jedan od RETKIH primera dobre nadogradnje :cheers:

durlanista
July 8th, 2010, 07:20 PM
sa DMB sajta (http://dmbing.com/)

nece dule i ekipa da se ljute na mene :)
inace, ovo prekoputa ne finansira ni grad ni drzava, vec jedan lik. o tome kako i sta, ne bih, jer nisam siguran da sam skroz shvatio kombinaciju tamo. izvodjac radova se firma sa dobrim referencama, tako da treba da bude ok sve.

medijanac
July 9th, 2010, 12:48 AM
Samo da se ne ljušti kao fasada na Palati pravde :bash:

durlanista
July 9th, 2010, 12:58 AM
ma ovde ce garant akrilni malter. e sad, kad bi mene slusali, pa da koriste zagladjeni sa sitnom granulacijom. to je vecno. boja trzi vecu pripremu a kad tad mora da se oljusti malo.

vl4d49a
July 9th, 2010, 05:17 PM
Ko nije bio u galeriji pored bazena, evo nekih interesantnih fotki

boga mi lepo je, kad nas sledeci put kazne da igramo bez publike u poluvremenu mozemo da pogledamo ove radove :))) salim se...:)))
ali koliko sam cuo da ce da ruse stari sportski dispanzer i da ce ovaj da dovrse...

EDIT : i samo da pitam ako neko zna ZASTO svaki dan PERU ULICE...sve se isprskamo kad se vozimo na motor??? :@

durlanista
July 9th, 2010, 07:23 PM
Samo da se ne ljušti kao fasada na Palati pravde :bash:

ma ovde ce garant akrilni malter. e sad, kad bi mene slusali, pa da koriste zagladjeni sa sitnom granulacijom. to je vecno. boja trzi vecu pripremu a kad tad mora da se oljusti malo.

manje-vise sam pogodio ovo za malter. boja je naranzasta, intenzivnija.
inace, kuca je privatno vlasnistvo, i skoro je deo iste denacionalizovan, pa je ljudi sredjuju..

Kurt2
July 9th, 2010, 08:22 PM
Uskoro kraj velikih saobraćajnih gužvi (http://www.danas.rs/danasrs/srbija/hronika/uskoro_kraj_velikih_saobracajnih_guzvi.73.html?news_id=194680)

Niš - Opsežna rekonstrukcija Bulevara Zorana Đinđića, jednog od najvećih bulevara u Nišu, biće završena za mesec dana. Rekonstrukcija tog bulevara u centru Niša traje već skoro dva meseca i izaziva velike saobraćajne gužve, pošto se vozila naizmenično propuštaju u samo jednom smeru.

- Kompletna rekonstrukcija Bulevara Zorana Djinđića trebalo bi da bude završena za masec dana. Sada se asfaltira Ulica cara Dušana, koja bi trebalo da bude okončana za dva do tri dana, a za desetak dana biće završena i kompletna rekonstrukcija Ulice vojvode Mišića - rekao je za naš list Dragan Videnović, portparol Direkcije za izgradnju grada.

U toku je asfaltiranje trase Ulice cara Dušana, od spajanja sa Ulicom vojvode Mišića do Bulevara Zorana Đinđića, u dužini od oko 260 metara. Zatim će uslediti uređenje Ulice vojvode Mišića, koje podrazumeva i izgradnju novih kolovoza, kao i uređenje parking prostora, a na kraju će Telekom „uraditi svoj deo posla“. U ovoj ulici već su izmeštene instalacije, rehabilitovana eletroenergetska mreža, a instalirana je i kanalizaciona mreža, pošto su do sada žitelji kanalisali otpadnu vodu „na divlje“.

Sve radove na rekonstrukciji obavlja niška „Niskogradnja“, a stručni nadzor poveren je Direkciji. Kompletna rekonstrukcija bulevara finansira se sredstvima iz gradskog budžeta i Nacionalnog investicionog plana. Komunalno uređenje Bulevara Zorana Đinđića je najveća rekonstrukcija od oktobra prošle godine, kada je okončano uređenje drugog dela centra grada, ulice Vožda Karađorđa i Generala Miloja Lešjanina.

Podzemni prolaz
- Na ulazima u podzemni prolaz u strogom centru Niša započelo je instaliranje platformi i pokretnih stepenica za osobe sa invaliditetom, roditelje sa malom decom u kolicima, kao i stare i bolesne „pešake“. Svi oni su bili u problemu od oktobra prošle godine, kada je okončana rekonstrukcija centralnih gradskih saobraćajnica. Tada je izbrisan pešački prelaz kod podzemnog prolaza, ali nije obezbeđeno alternativno rešenje za sve koji se otežano kreću.

Inače, moj ćale, koji sarađuje sa Elevatorom, je već dobio neke štampane ploče sa tih pokretnih platformi na popravku... kaže, već se pokvarile :D

usrejected
July 9th, 2010, 10:33 PM
na vestima tv zone, predsednik fk radnicki najavio pocetak potpune rekonstrukcije stadiona. kaze, krenuce od istoka pa nadalje. ko zna. mozda i ima istine u tome.

dj kocka
July 10th, 2010, 01:23 PM
citi,asfaltirase onaj deo Dusanove a koliko vidim i ono parce Bulevara je u pripremi.NAJZAD!
Aono na parkingu stadiona jer menjaju celokupnu povrsinu asfalta il samo deo????

Constantin
July 10th, 2010, 05:50 PM
Jedna traka produzetka Vojvode Misica je pri kraju. Druga traka ce ici trasom na kojoj su sada ove kuce sa leve strane. Cini mi se da ih nece skoro rusiti.
Na desnom delu slike je trotoar. U pozadini je pocetak mosta

http://i480.photobucket.com/albums/rr170/SrbijaNis/Slika000-1.jpg

Na uglu Keja i Svetosavske ulice se ruse stare prizemne kuce. Gradice se neka visespratnica:

http://i480.photobucket.com/albums/rr170/SrbijaNis/Slika003.jpg

vl4d49a
July 11th, 2010, 01:26 PM
na vestima tv zone, predsednik fk radnicki najavio pocetak potpune rekonstrukcije stadiona. kaze, krenuce od istoka pa nadalje. ko zna. mozda i ima istine u tome.

Videcemo...

Miki_Miks
July 11th, 2010, 10:48 PM
Ima li neko najnovije slike sa kompleksa bazena gde ce biti odrzan finalni turnir Svetske lige u vaterpolu?Cuo sam da je veoma lepo zdanje sada,prema recima nekog lika iz vrha vaterpolo saveza mozda i najlepse zdanje tog tipa u nasoj zemlji. Ja jos uvek nisam imao prilike to da vidim i bas me interesuje na sta to lici.

Constantin
July 11th, 2010, 11:19 PM
http://i480.photobucket.com/albums/rr170/SrbijaNis/rkb-1.jpg

www.narodne.com (http://www.narodne.com)

neeshki
July 11th, 2010, 11:59 PM
Ima li neko najnovije slike sa kompleksa bazena gde ce biti odrzan finalni turnir Svetske lige u vaterpolu?Cuo sam da je veoma lepo zdanje sada,prema recima nekog lika iz vrha vaterpolo saveza mozda i najlepse zdanje tog tipa u nasoj zemlji. Ja jos uvek nisam imao prilike to da vidim i bas me interesuje na sta to lici.
Ja sam video i stvarno lepo izgleda.
Medjutim,cuo sam da su tribine samo iznajmljene(i to za 60k e) sto bi znacilo veliku glupost ako je tako...

dj kocka
July 12th, 2010, 01:30 PM
ja bio na bazenu nakon postavljenja tribona montaznih i mogu vam reci da je na mene bazen ostavio utisak.malo me ponelo gledajuci ga da Nis i nije tamo nekakva provincija.Meni se najvise dopali ona mala 2 bazencica za decu.Necemo se obrukati sto se tice komplaksa!!!

Prijatelj
July 12th, 2010, 08:53 PM
Evo kako izgleda bazen na Čairu

http://www.juznevesti.com/Sport/Vaterpolo-Srbija-ocekuje-pobedu.sr.html

durlanista
July 13th, 2010, 12:28 AM
ОБИЛАЗАК РАДОВА НА БУЛЕВАРУ ДР ЗОРАНА ЂИНЂИЋА
12. Јул. 2010.
Градоначелник Ниша Милош Симоновић са својим сарадницима обишао је радове на реконструкцији булевара др Зорана Ђинђића и улица Душанове, Марка Орешковића, Светосавске и Иве Лоле Рибара.

- Тренутно се ради седам улица у ширем градском језгру, а завршено је асфалтирање једног дела Душанове улице. Следеће недеље започеће асфалтирање улице Војводе Мишића и наставиће се радови на тротоару, док су улице Светосавска и Иве Лоле Рибара скоро завршене, рекао је градоначелник Симоновић.

Он је истакао да ће се све предстојеће реконструкције градских саобраћајница радити по другачијем концепту, тако да се инсталације измештају из коловоза, како би њихово будуће одржавање било једноставније и јефтиније.

- Идеја нам је и да након улагања из градског буџета град заиста изгледа лепше, и због тога се и доста пажње посвећује уређењу тротоара, зеленилу и паркиралиштима. Након завршетка ових седам улица, очекујем да се реконструишу још три улице у Градској општини Медијана, које су предвиђене овогодишњим планом, како би ова градска општина била много лепша него што је сада, истакао је градоначелник.

Радови на раскрсници код Црвеног Певца биће завршени за десетак дана, а најкасније за месец дана биће завршена и прва фаза реконструкције Булевара Др Зорана Ђинђића.

Процењена вредност радова на темељној реконструкцији булевара др Зорана Ђинђића је око 200 милиона динара и финансира се из програма периодичног одржавања на територији ГО Медијана. Реконструкцију саобраћајнице до Сремске улице финансира Град, за радове до Трошарине средства се обезбеђују из НИП-а, док ће реконструкцију коловоза до Нишке Бање радити ''Путеви Србије''. Носилац овог посла је А.Д. Нискоградња.
inače, vozim juče iz niške banje ka trošarini i ako sam dobro primetio, nijednu šahtu nisam video na tom bulevaru. izgleda da su one u startu izmeštene sa puta ili gresim...?
ako su sa strane, onda je jasno zašto je samo presvlačenje asfalta dovoljno, na tom delu bulevara cara konstantina.

antistres
July 13th, 2010, 12:32 AM
sad sam bas gledao program na sajtu rts, i uospte nisam ucio bilo kakve prenose vaterpola svetske lige, nije valjda da nece biti propraceno. Ako je stvarno tako, onda je ovo velika sramota.

durlanista
July 13th, 2010, 12:33 AM
Bulevarska pijaca uskoro dva puta veća

Rekonstrukcija pijace Boško Buha na bulevaru Nemanjića počeće naredne godine. Planirano da nova pijaca bude duplo veća i u dva nivoa. Vrednost rekonstrukcije je 10 miliona evra, a planirano je partnerstvo JKP Tržnica sa nekom privatnom firmom, koja će finansirati rekonstrukciju u zamenu za vlasništvo dela pijace.

Po zakonu, pijaca će morati da ima parking.

Za pripremu dokumentacije za rekonstrukciju potrebna je izmena plansko detaljne regulacije, a nakon njenog usvajanja, izradiće se idejni projekat. Predviđeno je da grad rebalansom budžeta izdvoji oko 100 miliona dinara za ovu rekonstrukciju, a uskoro bi trebalo da bude raspisan tender za privatnog partnera.
http://radiocity.rs/tpl/article.tpl?IdLanguage=11&NrIssue=1098&NrSection=10&NrArticle=7742

oroborus
July 13th, 2010, 12:35 AM
iz jednog izvora bliskom rukometnim krugovima sam saznao da se već nekoliko meseci zna da se EP neće igrati u Nišu već u Zrenjaninu samo se sa tim još uvek ne izlazi u javnost... tuga... :(

durlanista
July 13th, 2010, 12:35 AM
sad sam bas gledao program na sajtu rts, i uospte nisam ucio bilo kakve prenose vaterpola svetske lige, nije valjda da nece biti propraceno. Ako je stvarno tako, onda je ovo velika sramota.

lose si gledao. ima u pet do osam.

SokoX
July 13th, 2010, 12:37 AM
Ima li kakvih naznaka o zavrsetku Sabornog Hrama u Nishu, u parku u centru grada? Dokle se stiglo i kako teku pripreme za konacnu finalizaciju?

antistres
July 13th, 2010, 12:40 AM
lose si gledao. ima u pet do osam.

da ali nesto ne vidim za 13. jul. mozda mi se samo spava.

oroborus
July 13th, 2010, 12:44 AM
Ima li kakvih naznaka o zavrsetku Sabornog Hrama u Nishu, u parku u centru grada? Dokle se stiglo i kako teku pripreme za konacnu finalizaciju?

nije to saborni hram.
stvarno ne znam dokle se stiglo sa realizacijom, znam da fasada još nije urađena i to je to... baš i ne primećujem da se radi nešto...

SokoX
July 13th, 2010, 12:50 AM
Izvinjavam se onda, no detaljnom analizom dosli smo do zakljucka da je bas taj hram u centru grada i najveci na podrucju svih gradskih opstina grada Nis-a, pa sam nekom svojom konstatacijom dokucio da ce to biti( ako nije sada) i Saborni Hram! =) No, cinjenica da se vec 10-ak godina gradi je zabrinjavajuca, spoznajom da su vjernici a i SPC darivali upravo za njegovu izgradnju.

durlanista
July 13th, 2010, 12:50 AM
da ali nesto ne vidim za 13. jul. mozda mi se samo spava.

ispade da se meni vise spava. gledao po netu i ispade da arena prenosi (dva meca svakog dana)...

utorak, arena tv
18:00
VATERPOLO : SVETSKA LIGA: SAD - Španija
LIVE
19:20
VATERPOLO : SVETSKA LIGA: Ceremonija Otvaranja
LIVE
20:00
VATERPOLO : SVETSKA LIGA: Srbija - Južna Afrika

oroborus
July 13th, 2010, 01:01 AM
Izvinjavam se onda, no detaljnom analizom dosli smo do zakljucka da je bas taj hram u centru grada i najveci na podrucju svih gradskih opstina grada Nis-a, pa sam nekom svojom konstatacijom dokucio da ce to biti( ako nije sada) i Saborni Hram! =) No, cinjenica da se vec 10-ak godina gradi je zabrinjavajuca, spoznajom da su vjernici a i SPC darivali upravo za njegovu izgradnju.

pa baš i nije u centru grada, blizu jeste ali niška Saborna crkva je daleko bliža centru od Crkve cara Konstantina i carice Jelene ;)

hint: boldovano nije ispravno, crtica je nepotrebna ;)

:cheers:

SokoX
July 13th, 2010, 01:12 AM
Hmm =) Ispravi me ako grijesim ali to je najveci park( ako ne uzmes onaj prostor u Niskoj tvrdjavi) sa sadrzajima poput mini luna park, kaficima..... Ne znam, ono je po meni dio grada( ne uzimaj Kalis - Spomenik - Tvrdjava) koji bi najvise odgovarao da bude centar grada.

oroborus
July 13th, 2010, 01:20 AM
najveći park je Čair, a centar grada je oko Trga Kralja Milana i Obrenovićeve (bivše Pobedine) ulice...

SokoX
July 13th, 2010, 01:36 AM
Hehe Cair ne bih mogao nazivati parkom. A upravo je izmedju njih i ovo sve gore sto sam naveo(izuzev tvrdjave) ja sam malo smanjio. :)

oroborus
July 13th, 2010, 01:47 AM
Kako ne bi mogao nazvati parkom kad on to jeste?
Ovu drugu tvoju rečenicu baš i nisam razumeo pa bih te molio malo da pojasniš.

SokoX
July 13th, 2010, 01:49 AM
Izvini, ali slika Caira od prije 2 godine mi je ostala takva da to ne smatram parkom. :) Ovo drugo sto sam htio da kazem jeste da u podrucju izmedju te dvije ulice se nalazi Kalis kao i spomenik Kralju Petru.

oroborus
July 13th, 2010, 01:50 AM
jesi ti siguran da znaš o čemu govoriš?

SokoX
July 13th, 2010, 01:54 AM
Na Trgu Kralja Milana je onaj spomenik( ne mogu se sjetim kome je posvecen ) jeli tako, to je onaj trg na kome je i McDonalds i Hotel Ambasador( kazem da mi je sve mutno, te da ne mogu da dokucim gdje je sta sada) ) A KALCA( NE KALIS) ) je odmah tu u centru. Izvini, radio sam danas, pa mi je mozda i mozak od prekomjernog rada i zablokirao. =)

oroborus
July 13th, 2010, 02:06 AM
spomenik je posvećen oslobodiocima Niša http://sr.wikipedia.org/sr-el/%D0%A1%D0%BF%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%BA_%D0%BE%D1%81%D0%BB%D0%BE%D0%B1%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BE%D1%86%D0%B8%D0%BC%D0%B0_%D0%9D%D0%B8%D1%88%D0%B0

kakva ti je to slika Čaira ostala pa ga ne smatraš parkom?

eriol3001
July 13th, 2010, 08:11 AM
Hehe Cair ne bih mogao nazivati parkom. A upravo je izmedju njih i ovo sve gore sto sam naveo(izuzev tvrdjave) ja sam malo smanjio. :)

Nisi bas mnogo parkova video u zivotu ?

Doduse da Cair bas ne blista zadnjih 10-ak godina i da mu treba debela generalka jeste tačno , ali reći da nije park je glupost.

Nišlija
July 13th, 2010, 10:54 AM
Hram cara konstantina se uveliko oblaze mermerom. Gore je kupola skoro cela oblozena, samo sto je boja mermera kao i boja maltera pa se ne primecuje velika razlika ali kad se zagleda vidi se puno izlepljenih ploca oko kupole.

vectom
July 13th, 2010, 11:44 AM
blagi javašluci na koje sam navikao, tokom sredjivanja ulice Lole Ribara (od 7.jula do hotela Niški Cvet), slikano prošli petak:

asfaltiran mali parking prostor neposredno ispred hotela. doduše, ovaj prostor je uzurpiran od zelene površine kad je hotel izgradjen sredinom 2006, sada je uzurpacija postala legalna asfaltom, ali ne da je to odradjeno na dve na tri, nego stvarno..
http://i26.************/2wn8lqd.jpg

trotoar u Lole Ribara je nov, behatonski, što je po meni bolje rešenje nego kakav je bio, a i lepše izgleda. i primetni su niži ivičnjaci na ulazima u privatna dvorišta, što je za svaku pohvalu:
http://i25.************/f1gjlw.jpg

medjutim, pogledajte ovaj javašluk na istom trotoaru, ne mogu da smislim da taj neki šef radova može da odobri da se ovo ovako ostavi:
http://i28.************/9lc0wi.jpg

i ovde, u 7.juli, ovo nije ni malo za pohvalu (mislim na deo bliži meni, tj. bahato spajanje asfalta i behatona popunjeno običnim betonom koji će da se ubrzo okruni i nastaće rupa celom dužinom, a onda će da se podignu behaton ploče na tom delu, itd itd):
http://i31.************/33wlhlx.jpg

asfalt u ulici je bar uradjen besprekorno, jer je prethodno stanje ulice bilo očajno da gore nije moglo. jednom sam, zbog dubine udarne rupe, oštetio plastični branik na kolima. super što je sada sve sredjeno kako i treba za ulicu u centru.

Constantin
July 13th, 2010, 01:27 PM
Zatvoren parking u Skopljanskoj

Posebno privremeno parkiralište u Skopljanskoj ulici u centru Niša, od juče više ne radi.

Ovo parkiralište, gde nije bilo vremenskog ograničenja za parkiranje vozila, prestalo je da radi zbog izgradnje stambeno-poslovnog kompleksa, koji će se graditi na tom mestu, saopštio je Parking servis.

Prema ranijim najavama, uskoro će početi sa radom poseban parking kod stadiona Čair.

www.juznevesti.com (http://www.juznevesti.com/Servisne-informacije/Zatvoren-parking-u-Skopljanskoj.sr.html)

Miki_Miks
July 13th, 2010, 06:38 PM
Direktni prenosi Svetske lige u vaterpolu

http://www.mondo.rs/vaterpolo2010/

Aivazovsky
July 13th, 2010, 07:36 PM
Neka aktivnost na parkingu caira!

http://i31.************/33axmkl.jpg

Aivazovsky
July 13th, 2010, 07:37 PM

Posebno privremeno parkiralište u Skopljanskoj ulici u centru Niša, od juče više ne radi.

Ovo parkiralište, gde nije bilo vremenskog ograničenja za parkiranje vozila, prestalo je da radi zbog izgradnje stambeno-poslovnog kompleksa, koji će se graditi na tom mestu, saopštio je Parking servis.

Prema ranijim najavama, uskoro će početi sa radom poseban parking kod stadiona Čair.

www.juznevesti.com (http://www.juznevesti.com/Servisne-informacije/Zatvoren-parking-u-Skopljanskoj.sr.html)

Ne kapiram kakve veze ima parking u skopljanskoj sa parkingom u cairu? Da nece mozda neko tu da se parkira ako ide u centar?

sallae2
July 13th, 2010, 08:54 PM
Ne kapiram kakve veze ima parking u skopljanskoj sa parkingom u cairu? Da nece mozda neko tu da se parkira ako ide u centar?
valjda ovo boldovano

Aivazovsky
July 13th, 2010, 09:59 PM
valjda ovo boldovano

Ne kapiram te. Ajde da je vest povezana sa nekim parkingom u gradu, ali ovako, mislim da nisu ni povezane.

vlada_Ilina_h2o
July 13th, 2010, 11:31 PM
13. 07. 2010.| 13:48
Potpisan sporazum o izgradnji fabrike "Dytech" u Nišu

http://www.ekapija.com/dokumenti/dytech_130710.gif

U Nišu je danas (13. jul 2010. godine) potpisan sporazum o izgradnji nove fabrike italijanske kompanije "Dytech", proizvođača cevi za protok tečnosti u autoindustriji, koja će zaposliti 400 radnika.

Sporazum o toj "grinfild" investiciji, čija je vrednost 12 mil EUR, potpisali su vlasnik i direktor "Dytech" Đulijano Zuko, gradonačelnik Niša Miloš Simonović i ministar ekonomije Mlađan Dinkić.

Potpisnici su najavili da će "Dytech" početi gradnju niške fabrike najkasnije u septembru dok će proizvodnju početi "u drugoj polovini naredne godine".

Ministar Dinkić je kazao da će "Dytech" iz fabrike u Nišu snabdevati "Mercedes", "Reno", "General motors" i "Fiat" i a da će kompletna proizvodnja direktno ili preko "Fiata" u Kragujevcu ići u izvoz.

- "Dytech" je prvi investitor u Srbiji koji će od Vlade dobiti 10.000 EUR po novozaposlenom radniku, što je maksimalni iznos koji omogućava nova uredbav - kazao je Dinkić.

Dinkić je rekao da će Vlada preko Nacionalne službe za zapošljavanje finansirati obuku radnika za "Dytech", kao i za južnokorejsku kompaniju "Yura".

Vlasnik "Dytech" Zuko precizirao je da će godišnja proizvodnja niške fabrike vredeti od 30 do 35 mil EUR.

Gradonačelnik Simonović je dodao da je Niš prvi grad koji je obezbedio besplatno zemljište za velike investitore, što omogućava novi Zakon o planiranju i izgradnji.

"Dytech" je od Grada Niša u radnoj zoni Donje Međurovo dobio besplatno zemljište površine 2,5 hektara.

Ta torinska kompanija ima fabrike u Italiji, Tunisu, Turskoj, Rusiji, Brazilu, Kini i Meksiku i zapošljava ukupno 3.400 ljudi. Njen godišnji obrt je 270 mil EUR.

Ekapija (www.ekapija.com/website/sr/page/329893)

antistres
July 13th, 2010, 11:35 PM
ne bih da budem sumnjicav, ali ipak se radi o sporazumu, a ne o ugovoru, ne znam koliko je on obavezujuci, da ne bude posle izvisili smo i za to.

Miki_Miks
July 14th, 2010, 11:11 PM
Verovali ili ne,malopre sam na belamiu gledao ekskluzivnu vest u njihovim vestima,u kojoj Simonovic najavljuje izgradnju nove hale na Djackom ostrvu i rekonstrukcije Hale Cair na kraju leta,tj.krajem avgusta. Navodno,novu halu ce finansirati 50 posto grad,a 50 Republika.
O detaljima o kapacitetu nije govorio.
E sad sam tek zbunjen.Ova sapunica oko nove hale se i dalje nastavlja....Da li ce se ovo obistiniti videcemo,ali ovo mi deluje mnogo neozbiljno.Jos je na kraju intervjua Simonovic izjavio kako ce hala biti,bez problema,zavrsena do januara 2012.godine,tj.na vreme do pocetka EP u rukometu.

Englez
July 14th, 2010, 11:45 PM
Verovali ili ne,malopre sam na belamiu gledao ekskluzivnu vest u njihovim vestima,u kojoj Simonovic najavljuje izgradnju nove hale na Djackom ostrvu i rekonstrukcije Hale Cair na kraju leta,tj.krajem avgusta. Navodno,novu halu ce finansirati 50 posto grad,a 50 Republika.
O detaljima o kapacitetu nije govorio.
E sad sam tek zbunjen.Ova sapunica oko nove hale se i dalje nastavlja....Da li ce se ovo obistiniti videcemo,ali ovo mi deluje mnogo neozbiljno.Jos je na kraju intervjua Simonovic izjavio kako ce hala biti,bez problema,zavrsena do januara 2012.godine,tj.na vreme do pocetka EP u rukometu.

Ja sam danas tamo video par masina koje nesto rade; cini mi se da nesto rasciscavaju, ali nisam siguran jer sam prosao kolima...

Miki_Miks
July 14th, 2010, 11:47 PM
Evo i teksta iz Narodnih,upravo videh...

http://www.narodne.com/fliper/index.html

durlanista
July 15th, 2010, 12:34 AM
slazem se da nam bas i ne treba hala od 10k mesta. ja sam za varijantu od max 7k ljudi, visenamenska i da bude odradjena ljudski.
dobro je da odustaju od popravke hale cair, jer cemu to... nek guraju te pare u stadion, tribinu po tribinu, pa kad zavrse..
bio malopre na vaterpolu, bazen je u kompletu odlican, sve pohvale. slikao sam i one male za decu, pa cu postaviti kasnije.

i da, pohavle autoru teksta... ispod slike pise da je rekonstrukcija hale prioritet, a pred kraj teksta citira dinkica gde kaze da se odustaje od rekonstrukcije hale cair... :D

Sawovsky
July 15th, 2010, 12:39 AM

Toliko mi je muka od teksta o hali da sam prestao da citam na pocetku treceg pasusa, i trenutno imam napad pizdenja i agresije, te zelim da bijem nekog.

durlanista
July 15th, 2010, 01:53 AM
deo bazena predvidjen za decu. snimak je jako los, ali cisto da imate predstavu. meni se dopada kako je osmisljeno

http://img22.imageshack.us/img22/8687/14072010265.jpghttp://img3.imageshack.us/img3/6939/14072010267.jpg

vladarh
July 15th, 2010, 07:44 AM
Ja sam danas tamo video par masina koje nesto rade; cini mi se da nesto rasciscavaju, ali nisam siguran jer sam prosao kolima...

Te masine rade geomehanicka istrazivanja i sondiranje. Moram da priznam da me to malo zbunjuje. Kako su zavrsili glavni projekat kad nisu imali geomehaniku, kako je uradjen proracun fundiranja objekta?
Izgleda da oni to sve u hodu rade.

dj kocka
July 15th, 2010, 08:14 AM
tako je Vladarh,to su masine za geomehanicka istrazivanja i sondiranje.ni meni nije jasno oko 'gotovog'glavnog projekta ali mozda ce i ovo da pocnu da rade (zbog slikanja banane i Simona )pa da ceo projekat ostave nedovrsen kao i mnoge do sada.
daj boze da su se dozvali u pamet i poceli da rade halu.videcemo

dj kocka
July 15th, 2010, 08:16 AM
A da,asfaltirase parking ispred stadiona-SADA lepo izgleda ali popravise i onaj semafor za pokazivanje slobodnih mesta na parkingu sto znaci da ce se naplacivati.
gde li cu sada 'dzabaka'da parkiram kola???

vectom
July 15th, 2010, 09:33 AM
#dj_kocka, mislis li na parking ispred istocne tribine? sinoc sam prosao tamo, radovi su u toku i tek treba da se asfaltira parking, mislim da ni prethodni sloj asfalta nije jos skinut. Dakle, tu radovi jos uvek nisu zavrseni.

antistres
July 15th, 2010, 11:57 AM
#dj_kocka, mislis li na parking ispred istocne tribine? sinoc sam prosao tamo, radovi su u toku i tek treba da se asfaltira parking, mislim da ni prethodni sloj asfalta nije jos skinut. Dakle, tu radovi jos uvek nisu zavrseni.
prosao sam sinoc tamo, asfaltiran je dobar deo parkinga, negde oko 4/5....

dj kocka
July 15th, 2010, 12:31 PM
@vektom
pa falilo im je jos malo parce neasfaltiranog dela pa sam ga ja vec unapred 'u mojoj glavi' asfaltirao.......danas ce biti gotovo.
bas se rdujem svakom novitetu u Nisu da ne licimo na kasabu vise ..........moglo je to i ranije da se sve radi ali posle kuknjave ovih na vlasti za parama u BG-u napokon i centrala da odresi kesu za Nis.

nego aj mi recite dal ce na poc.Bul.Djindjica ici 3 trake u jednom smeru ili 2 ??? i jer ce odmah raditi i drugu traku il napadati produzetak od Pikanta pa nadalje.

njemanja
July 15th, 2010, 02:11 PM
^^ pa najavili su tri... al po onome sto se sada vidi, kao da su tu na semaforu napravili trecu samo za skretanje levo (kad se ide iz pravca trosarine)! videcemo...

oroborus
July 15th, 2010, 03:23 PM
malopre videh bilbord na bulevaru kod niš ekspresa za stambeni kompleks u skopljanskoj ulici, samo što nisam mogao iz kola da slikam... ovako na brzinu mi deluje fino :)

makimax
July 15th, 2010, 04:23 PM
slazem se da nam bas i ne treba hala od 10k mesta. ja sam za varijantu od max 7k ljudi, visenamenska i da bude odradjena ljudski.
dobro je da odustaju od popravke hale cair, jer cemu to... nek guraju te pare u stadion, tribinu po tribinu, pa kad zavrse..
Slazem se sa tobom :).....mada kad razmislim ja sam za extremniju varijantu....da se odustane od te nove hale i da se sva lova ugura u stadion....stara hala Cair neka se samo rekonstruise (i po cenu da se izgubi domacinstvo EP).Vise bi voleo da vidim nov stadion kakav treba u Nisu nego par rukometnih utakmica 2012 god :).

Nesto nisam razumeo text, kakve oni dinare spominju u ceni projekta?

vectom
July 15th, 2010, 04:35 PM
za sve vas koji tako razmisljate par primera:

http://en.wikipedia.org/wiki/Kre%C5%A1imir_%C4%86osi%C4%87_Hall
kapacitet hale: 10,000

Zadar - Population (2008 estimate)
- Total 91,238
- 2001 census 72,717

ili

http://en.wikipedia.org/wiki/Spaladium_Arena
kapacitet hale: 10,931

Split - Population (2007)