View Full Version : НИШ - праћење градилишта | NIŠ - construction updates
vectom July 15th, 2010, 04:51 PM poenta je da grad koliki i kakav je Niš ne zaslužuje minijaturnu halu naspram svoje veličine i uloge u ovoj zemlji.
Nova hala koju su danas opet najavili je presmešna i sa tim kapacitetom bespotrebna, takvu ovaj grad već ima.
poenta mog posta je bila da se uporede veličine ova tri grada (i podrazumevam da svako od nas zna poziciju i bitnost ili nebitnost ovih gradova u RH) i veličine hala koje su izgradjene za prošlogodišnje svetsko rukometno prvenstvo. Mislio sam da je to očigledno, ali moram da pojašnjavam.
Mario van Helsing July 15th, 2010, 05:23 PM poenta je da grad koliki i kakav je Niš ne zaslužuje minijaturnu halu naspram svoje veličine i uloge u ovoj zemlji.
Nova hala koju su danas opet najavili je presmešna i sa tim kapacitetom bespotrebna, takvu ovaj grad već ima.
poenta mog posta je bila da se uporede veličine ova tri grada (i podrazumevam da svako od nas zna poziciju i bitnost ili nebitnost ovih gradova u RH) i veličine hala koje su izgradjene za prošlogodišnje svetsko rukometno prvenstvo. Mislio sam da je to očigledno, ali moram da pojašnjavam.
Potpuno si upravu, ovo što ovi niški političari rade je samo bacanje prašine narodu u oči i kako bi nekako umirili nezadovoljsto ljudi koje je ogromno zbog katastrofalne situacije u gradu u svim aspektima
makimax July 15th, 2010, 05:25 PM Vise nego je ocigledno sta si mislio nego sam hteo da mi ti licno to objasnis :).Ako cemo kao deca onda takvih primera mozes ti naci jos milion...bez ikakvih problema.
Uopste nije pitanje kakvu halu Nis zasluzuje ili ne....vec je pitanje prioriteta,finansija i potreba.
Sto se tice ovih hrvatskih gradova....prioriteti....kada pogledas Split ima odavno Poljud i u Varazdinu fudbalski stadion je bomboncic a Zadar je kosarkaski grad (Jazine kosarkaski nefunkcionalne odavno).Onda nije problem udruziti finansije i prioritetno napraviti lepe hale-arene.
Nis.....pretpostavljam da ne moram da ti objasnjavam sta je ''Real sa Nisave'',tradiciju i istoriju....kao i sto ti sad ne moram postavljati slike kako stadion Cair sada izgleda.Kao sto rekoh....finansije (kojih jedva da ima)....potreba i prioritet...stadion (kao i FK :ohno:) gotovo da i ne postoji.
PS. Moje misljenje :dunno:..nisam antinislija :).
vectom July 15th, 2010, 06:03 PM ok, samo ono sto naglasavam je jedna druga kategorija logickog razmisljanja.
Ako se ima izbor izmedju stadiona i hale, ja bih takodje izabrao stadion (i na neki nacin, igrom slucaja, vrlo dobro znam stanje stvari i u klubu i na tom stadionu, al to nije tema). Medjutim, u ovom momentu to je fikcija i ne znam zasto uopste raspravljate na tu temu.
Poenta je da je stanje stvari da se gradi nova hala. Ako se gradi nova hala, nema smisla taj mali kapacitet cak i u slucaju da Nis sada nema Cairsku halu, a ima. Upotrebna vrednost nove hale koja je identicna staroj po kapacitetu je blizu do nikakve.
Ili graditi halu kakva je potrebna, ili nikakvu, u ovakvom stanju stvari, o tome pricam. I zato se ne slazem sa opravdavanjem izgradnje nove hale sa 5k mesta, i ne shvatam kome je ovde na forumu takva ideja uopste normalna?
dj kocka July 15th, 2010, 06:05 PM veliki sam zagovornik izgradnje nove hale i verujte mi dok je GRADJEVINE I GRADJEVINARSTVA uvek je bilo jeftinije izgraditi novu nego sminkati,preradjivati,dogradjivati,,bla,bla,staru halu!!!
Znaci pricamo o hali a ne ovih salama skolskim ili Cairu (alal onom ko postavi onakav krov na njoj)da treba Nisu.
A stadion...HA..pa ako ce novi stadion da nas uvede u prvu ligu i vrati na stare slave MOZE, za to sam ,mada tesko!!!
Nego ne verujem im nista dok ne vidim-dosta su nas 'prevodili zedne preko reke'!
dj kocka July 15th, 2010, 06:07 PM ajmo da prodiskutujemo sta je Nisu prioritet od objekata i saobracajnica
makimax July 15th, 2010, 06:09 PM Ili graditi halu kakva je potrebna, ili nikakvu, u ovakvom stanju stvari, o tome pricam. I zato se ne slazem sa opravdavanjem izgradnje nove hale sa 5k mesta, i ne shvatam kome je ovde na forumu takva ideja uopste normalna?
Pa i meni takva ideja nije normalna :) i apsolutno je ne shvatam.
Prijatelj July 15th, 2010, 06:10 PM Evo dela Dušanove koji je asfaltiran
http://i27.tinypic.com/kdwd3l.jpg
http://i29.tinypic.com/24yn3bs.jpg
http://i32.tinypic.com/315mvch.jpg
http://i32.tinypic.com/2u3xr0z.jpg
http://i29.tinypic.com/21evq0i.jpg
http://i30.tinypic.com/fa1kl5.jpg
http://i25.tinypic.com/14mrr40.jpg
http://i31.tinypic.com/14ju3kl.jpg
http://i29.tinypic.com/vnp9up.jpg
http://i26.tinypic.com/2pq1jzr.jpg
http://i29.tinypic.com/2vl5sgi.jpg
oroborus July 15th, 2010, 06:23 PM @ tema o areni u Nišu: nije mi jasno zašto se grad i država ne isprse barem za tu jednu halu od 8-10 hiljada mesta, s obzirom da su sve ostale hale u kojima će se igrati prvenstvo u mnooogo boljem stanju nego ova naša.
mislim, naravno, ako žele da to prvenstvo organizuju kako treba a ne kao Univerzijadu prošle godine...
eriol3001 July 15th, 2010, 06:37 PM Vise nego je ocigledno sta si mislio nego sam hteo da mi ti licno to objasnis :).Ako cemo kao deca onda takvih primera mozes ti naci jos milion...bez ikakvih problema.
Uopste nije pitanje kakvu halu Nis zasluzuje ili ne....vec je pitanje prioriteta,finansija i potreba.
Sto se tice ovih hrvatskih gradova....prioriteti....kada pogledas Split ima odavno Poljud i u Varazdinu fudbalski stadion je bomboncic a Zadar je kosarkaski grad (Jazine kosarkaski nefunkcionalne odavno).Onda nije problem udruziti finansije i prioritetno napraviti lepe hale-arene.
Nis.....pretpostavljam da ne moram da ti objasnjavam sta je ''Real sa Nisave'',tradiciju i istoriju....kao i sto ti sad ne moram postavljati slike kako stadion Cair sada izgleda.Kao sto rekoh....finansije (kojih jedva da ima)....potreba i prioritet...stadion (kao i FK :ohno:) gotovo da i ne postoji.
PS. Moje misljenje :dunno:..nisam antinislija :).
Ma niko ne misli da si anti-nislija, ali ako bi gledali prioritet i potrebe, u Nisu ne bi trebalo nista da se gradi, ni hala, ni stadion, ni klinicki centar jer je grad u raspadu a ljudi maltene umiru od gladi i preko 30000 ih je bez posla. Nego bi trebalo samo graditi sto ima veze sa zaposljavanjem i prezivljavanjem.
Ali posto se ne zivi samo od hleba, i ne moze da se ceka da se prvo stvarni prioriteti zavrse, ako se vec nesto gradi treba da ga naprave ljudski tj, halu od 10k mesta a kad skupe pare nek ljudski srede stadion. Ovako cemo imati mini-halu koja je u startu nefunkcionalna (da bi se deb***li od banane i simonovica i dinkica slikali kako, eto nesto rade) i zakrpljen stadion umesto novog.
Sto se stadiona tiche, treba prvo privatuzovati klubove a onda da grad podeli troskove sa vlasnikom.
eriol3001 July 15th, 2010, 06:44 PM veliki sam zagovornik izgradnje nove hale i verujte mi dok je GRADJEVINE I GRADJEVINARSTVA uvek je bilo jeftinije izgraditi novu nego sminkati,preradjivati,dogradjivati,,bla,bla,staru halu!!!
Znaci pricamo o hali a ne ovih salama skolskim ili Cairu (alal onom ko postavi onakav krov na njoj)da treba Nisu.
A stadion...HA..pa ako ce novi stadion da nas uvede u prvu ligu i vrati na stare slave MOZE, za to sam ,mada tesko!!!
Nego ne verujem im nista dok ne vidim-dosta su nas 'prevodili zedne preko reke'!
Sto se krova na hali Cair tiche, kako su mi rekli to je bilo chudo kada je napravljeno i cak je dobilo neke nagrade za statiku. Pretpostavljam da nije lako napraviti onakvu obrnutu kupolu.
However, kako vec idu stara srpska posla , sve je napravljeno kvalitetno kao sto mi vec umemo pa je brzo pocelo da prokisnjava.
Elem, tako sam barem chuo.
vectom July 15th, 2010, 07:14 PM prijatelju, puno hvala za odlican izvestaj iz dusanove!
usrejected July 15th, 2010, 07:21 PM Ovih dana a i noci, u Nis Projektu ubrzano zavrsavaju glavni projekat dvorane na Djackom Ostrvu. Ja sad ne bih izvlacio neke zakljucke, ali naredili im politicari tako.
U sredu se Nis pridruzio gradovima koji ce uz podrsku FSS rekonstruisati stadione.
I dalje sam veoma sumnjicav, al eto, ove vesti nose malo optimizma....
antistres July 15th, 2010, 09:45 PM parking kod stadiona...
http://i25.tinypic.com/2jcu5mp.jpg
http://i32.tinypic.com/2qjgdg8.jpg
vladarh July 16th, 2010, 07:58 AM Sto se krova na hali Cair tiche, kako su mi rekli to je bilo chudo kada je napravljeno i cak je dobilo neke nagrade za statiku. Pretpostavljam da nije lako napraviti onakvu obrnutu kupolu.
However, kako vec idu stara srpska posla , sve je napravljeno kvalitetno kao sto mi vec umemo pa je brzo pocelo da prokisnjava.
Elem, tako sam barem chuo.
Bas je fora u tome da je vrlo lako napraviti ga. Zato je i dobio nagrade. To je sistem lancanice. Napravis omanji prsten u sredini i sa 50ak sajli ga podignes na potrebnu visinu. Sajle su onda nosaci, blago savijeni od gravitacije, na koje redjas betonske ploce i to je to. Vrlo prosto ali problem odvodjenja vode im nije pao na pamet... :bash:
dj kocka July 16th, 2010, 08:20 AM Drugari a za halu od 10k hiljada posetilaca ne brinite,moze i ona od 5,jer ce Ceca za vreme koncerta pola sat u novoj a pola sat u Cairu da izgura koncert.
I napokon da je drzava i sportska javnost prepoznala da su najbolje utakmice i fantasticnim navijacima upravo u Nisu pa zbog toga pokrenula izgradnju objekata(ili su me opet prevarili politicari).AKO,nek me samo 'varaju'ali neka iza njih ostaju ovakvi objekti.
Dokle je rok zavrsetka onog parcenceta Bul.Djindjica.....................a gde je tek Trosarina:((((
Nišlija July 16th, 2010, 09:44 AM Zasto su u Dusanovoj stavili one stare ivicnjake???
vectom July 16th, 2010, 10:47 AM zato sto sam im ja tako reko da urade.
eriol3001 July 16th, 2010, 12:05 PM pa loše si im rek'o ;)
antistres July 16th, 2010, 03:38 PM ovo da docekam, pa mogu slobodno da umrem :D
Železnica se izmešta iz grada
Autor:
S.S.
| Izvor: Južne vesti | Objavljeno: 16.07.2010.
Gradonačelnik Niša, Miloš Simonović i direktor javnog preduzeća “Železnice Srbije”, Milovan Marković, potpisali su sporazum o saradnji kojim se planira izmeštanje oko 10 kilometara pruge iz naseljenih delova ovog grada.
Time je “odahnulo” nekoliko hiljada građana koji stanuju u naseljima Crveni krst, Crni put, Beogradmala, Obilićev venac i drugim, jer su vozovi predstavljali opasnost po brojna domaćinstva jer bi, između ostalog, u slučaju iskakanja voza iz šina došlo do nesagledivih posledica.
Simonović je objasnio da je najvažniji deo projekta što će se izmestiti pruga od Železničke stanice do Niške Banje koja prolazi kroz sam centar Niša.
- Završetak tehničke dokumentacije planiran za kraj 2011. godine, a tada će se krenuti i u izmeštanje pružnih pragova. Pored toga što ćemo izmesti prugu iz centra Niša, napravićemo takozvanu severnu pružnu zaobilaznicu koja će ići od stanice u Crvenom krstu do sela Prosek, što znači da će pravac ići iznad mesta Vinik. Konačnu i najprecizniju odluku gde će pruga proći daće stručnjaci u tehničkoj dokumentaciji. Svi ti radovi će se vršiti paralelno sa elektrifikacijom pruge na liniji Dimitrovgrad-Niš. Ti radovi će prvi početi, kako bi se za to vreme gradila linija Crveni krst-Prosek, a da bi se ta pruga kasnije spojila. To je krupan projekat za Niš, koji definitivno rešava probleme sa prugom u gradu, a ujedno i dobijamo modernu saobraćajnicu za vozove. Pored toga planira se i rekonstrukcija pruge koja ide ka Zaječaru - kaže Simonović.
On nije mogao da precizira koliko će izmeštanje pruge koštati, ali je rekao da će tehnička dokumentacija koštati oko dva miliona evra.
- Jedan deo projekta i tehnička dokumentacija biće finansirana iz fondova Evropske komisije, drugi deo obezbeđuju Železnice Srbije uz pomoć kredita Vlade Češke republike - kaže Simonović.
Železnički čvor u centru Niša izgrađen je pre 60tak godina. Niš je za ovu namenu imao deo para obezbeđen iz Nacionalnog investicionog plana pre par godina, ali Železnice Srbije se tada nisu složile sa izmeštanjem.
Zbog toga je ovaj sporazum simonović prokemntarisao kao istorijski.
Milovan Marković je rekao da je sa Simonovićem oko železničkih radova precizirao najsitnije detalje.
- Drago mi je što će u budućnosti neko reći da je Milan Marković uspeo da otkloni sve prepreke oko izmeštanja pruge u Nišu i uticao na gradnju nove moderne železnice - rekao je Marković.
usrejected July 16th, 2010, 03:39 PM ....
dj kocka July 16th, 2010, 05:13 PM pa ja stvarno ne znam sta ce pre da pocnu da rade????!!!!
Obzirom da su u rekordnom roku odradili ove silne bulevare ,hale ,stadione.....sad je red na zeleznicu.O BOZEEEEEE,ima li te.
A da ,zaboravili su da se planira i METRO od Banje do Novog Sela.hhahahahha
Agilnost i brzina im je uvek bila jaca strana.Hocu ovo sve da docekam dok sam ziv ,a ne 2068 do sledeceg Milanskog edikta.
eriol3001 July 17th, 2010, 12:25 PM Danas pise u Narodnim da je rok za izmestanje 4 godine !? 4, fuc*ing godine za 10-15 kilometara pruge ?!
Pa jel' ce Maglev da vozi oko Nisa ?
vl4d49a July 17th, 2010, 05:43 PM pa ja stvarno ne znam sta ce pre da pocnu da rade????!!!!
Obzirom da su u rekordnom roku odradili ove silne bulevare ,hale ,stadione.....sad je red na zeleznicu.O BOZEEEEEE,ima li te.
A da ,zaboravili su da se planira i METRO od Banje do Novog Sela.hhahahahha
Agilnost i brzina im je uvek bila jaca strana.Hocu ovo sve da docekam dok sam ziv ,a ne 2068 do sledeceg Milanskog edikta.
Juce sam bio u Konstantin areni, setao sam po bulevaru zorana djindjica i mogu da kazem da je predivno, posle sam prosetao do stadiona i mogu da kazem da je ono "velelepni" objekat koji sigurno ima i najstroze uslove po pravilima UEFE...
Ljudi, mogu da kazem samo SMESNO!
Decko u pravu si...o cemu li oni razmisljaju dok pricaju za zeleznicu, stadion, halu...sigurno "zemljo otvori se" :bash::bash:
Constantin July 17th, 2010, 10:24 PM Evo projekta za Skopljansku. Gradice se sasvim prosecna stambena zgrada, a lokacija je u najstroznem centru, preko puta Banovine. Hm... Jos kad okace klime i pocnu da suše veš...:ohno:
http://i480.photobucket.com/albums/rr170/SrbijaNis/Slika010-1.jpg
vladarh July 18th, 2010, 01:04 AM Evo projekta za Skopljansku. Gradice se sasvim prosecna stambena zgrada, a lokacija je u najstroznem centru, preko puta Banovine. Hm... Jos kad okace klime i pocnu da suše veš...:ohno:
Imao sam prilike da gledam ovaj projekat (imao sam ponudu da radim 3d model). Jako je lose funkcionalno odradjeno. Dispozicija objekata je takva da jedan drugog blokira i zaklanja mu inace odlican pogled, ulazna partija se gotovo ne vidi a mogli su da stave sa keja neki lep plato... Stanovi su sa sobama koje ne zadovoljavaju standarde (dnevna soba uza od 3,6m, spavace manje od 6m2 po osobi...) A i fasada je potpuno obicna, sta bih ja dao da mogu da projektujem na takvoj lokaciji. Sve u svemu bas zalosno. Inace projekat je radio neki deda iz Prokuplja.
Aivazovsky July 18th, 2010, 01:07 AM Za tu Skopljansku, pricali da ce Kusturica da gradi motele, hotele, cudesa...jadno
OpEt mi nije jasno zasto tu lokaciju nisu bolje prodali??
dj kocka July 18th, 2010, 07:42 AM Pa stvarno ,za Skopljansku rekose Hotel visoke klase -biser Nisa kad ono opet stambena zgrada.E bas su vetropiri.................i nek gledaju da cena kvadrata bude oko 2500 e posto po ceni kvadrata ne zaostajemo mnogo za Beogradom.
Na Bul.Cara Konstantina videh da oivicuju put........jer on ima odliv kisne kanalizacije posto ga ja ne videh.
eriol3001 July 18th, 2010, 10:17 AM Evo projekta za Skopljansku. Gradice se sasvim prosecna stambena zgrada, a lokacija je u najstroznem centru, preko puta Banovine. Hm... Jos kad okace klime i pocnu da suše veš...:ohno:
Uzas !! POsle silnih prica te kao ce biti hotel, pa muzej, pa nesto poslovno...oni su gradsko zemljiste na najboljem mestu u gradu prodali privatniku da tu pravi ovu odvratnu zgradurinu..a jedina svrha su stanovi.
Sto nisu dali Kusturici (ako je istinitia pricha da je trazio) da tu pravi bioskop ? Grad bi imao mnogo vise koristi od toga.
Pa za ovo neko treba da ide u zatvor.
dj kocka July 18th, 2010, 12:11 PM e moj druze @eriol nema toliko zatvora koliko bi te iste i napunili ovakvi.
Daleko smo mi od jednog smisljenog i planiranog Nisa.Racunajte tu jos 200 mesta za parking -koga nece biti ,UZAS.Dozivljavamo sudbinu Zrkova i Ceraka gde su na mesto stracara podigli zgrade od po 5-6 spratova a na ulici 'teheran'oko borbe za mesto.Ne brinite regulisace oni to vecom cenom parkinga.
pre 25 god sam se pitao sto od Sava centra pa do blokova 70,45,44,61,....cuci prazan prostor a ono ljudi isplanirali da ce za to vreme da dodju trz.centri ,banke,poslovni objekti......a ovde trpaj sve u krugu Niske DVOJKE pa onda svi u centar.
Stambene objekte na Periferiju...ali ko ce odoleti investitorskom %.
Sticem utisak kao da niski urbanisti nemaju viziju buduceg izgleda Nisa.?????
usrejected July 18th, 2010, 12:28 PM ne znam kojim ce argumentima da opravdaju OVO. tuga.
Constantin July 18th, 2010, 04:51 PM Poceli su radovi u Skopljanskoj. Bageri uveliko kopaju. Prema renderu, ova zgradurina ce biti za sprat visa od svega u okolini. Poznajuci nasu gradjevinsku mafiju, dodace oni jos neki sprat na kraju.
Prema urbanistickom planu, investitor bi trebalo da bude duzan da sacuva nekoliko starih fasada u Skopljanskoj ulici. Medjutim, u projektu nema naznaka da ce se to i dogoditi.
Sledi citat iz Plana detaljne regulacije kopleksa "Trg Kralja Milana" u Nisu. Plan je izradio Zavod za Urbanizam (http://www.zurbnis.rs/planovi_vazeci_vidi.php?&pl=%C3%8F%C3%84%C3%90%20%C3%AA%C3%AE%C3%AC%C3%AF%C3%AB%C3%A5%C3%AA%C3%B1%C3%A0%20%22%C3%92%C3%90%C3%83%20%C3%8A%C3%90%C3%80%C2%8A%C3%80%20%C3%8C%C3%88%C3%8B%C3%80%C3%8D%C3%80%22%20%C3%B3%20%C3%8D%C3%A8%C3%B8%C3%B3&id=58-C-07) u Nisu i on je usvojen u gradskoj skupstini 24.04.2008 (U planu je blok u Skopljanskoj obelezen kao B3):
Blok B3, sa postojećim objektima kulture: objekat Simfonijskog orkestra i
objekat Narodnog Muzeja, ( koji su i evidentirani kao nepokretna kulturna dobra), bez
obzira na postojeći stepen iskorišćenosti (zastupljen je samo sa 24%, a sa
površinom za novoplanirani objekat Narodnog Muzeja, čija je izgradnja započeta prema
predhodno dobijenoj urbanističkoj dokumentaciji, je 36%), u pogledu planirane
namene je od izuzetnog značaja. A namenjen je izgradnji višenamenskog kulturno-
poslovnog kompleksa, sa univerzalnom, pre svega koncertnom i kongresnom dvoranom (
bez pozorišnih funkcija), sa 1500 sedišta i nizom uslužnih sadržaja primerenih
lokaciji.
U okviru tog objekta, obuhvatom objekta br.18 u ul. Generala Milojka Lešjanina,
u odredjenoj meri zadovoljile bi se i razvojne potrebe Simfonijskog orkestra, a sa
objektima: starom i novoplaniranom zgradom Narodnog Muzeja i prenamenom dva
stambeno-poslovna objekta br.10 i 12 u ul. Generala Milojka Lešjanina, u isključivo
poslovni objekat ( moguće za hotel ili apartmane za poslovne ljude), centralnoj
zoni grada bi se obezbedio kompletan Centar kulture. Kako se ispred glavnog ulaza u
novu zgradu Narodnog Muzeja formira odgovarajući plato, prema ul. Rudjera Boškovića
i objektu Sinagoge, (kao još jednom novoplaniranom izložbenom prostoru), to se u
sklopu višenamenskog kulturno-poslovnog kompleksa predlaže formiranje atrijuma (
otvorenog ili natkrivenog, širine koja bi bila jednaka visini nive zgrade Muzeja),
prevashodno prema ul. Rudjera Boškovića, ( paralelno sa novom zgradom Muzeja), ali i
prema keju i planiranom pešačkom mostu, koji bi se nizom različitih atraktivnih
sadržaja u parteru "oživeli " i grad "vratili" vodi, odnosno, Nišavi . U okviru
fasade novoplaniranog višenamenskog objekta ukomponovati i fasade objekta br.4 i
br.8 u ul Skopljanskoj (objekti pod zaštitom).
http://i480.photobucket.com/albums/rr170/SrbijaNis/muzejurb.jpg
neeshki July 18th, 2010, 04:54 PM Cek,cek...A sta su kupili oni Azerbejdzanci ili ko vec na licitaciji pre par meseci?
Constantin July 18th, 2010, 05:12 PM Cek,cek...A sta su kupili oni Azerbejdzanci ili ko vec na licitaciji pre par meseci?
Ne znam. I ja sam razumeo da su to stranci kupili. Interesantno je da je u planu maksimalna spratnost P+4 a na renderu se vidi da ce biti P+6!
Prijatelj July 18th, 2010, 07:32 PM Na Bul.Cara Konstantina videh da oivicuju put........jer on ima odliv kisne kanalizacije posto ga ja ne videh.
Nije je ni bilo slivnika, a neće ih ni biti kako stvari stoje. Do sad nije bilo spoljnih ivićnjaka pa je voda odlazila sa strane, sad i tu stavljaju ivićnjake a gde će voda? O tome izgleda još nisu razmišljali.
Cek,cek...A sta su kupili oni Azerbejdzanci ili ko vec na licitaciji pre par meseci?
I ja sam mislio da su to kupili Izraelci koliko se sećam, ali izgleda da od toga nema ništa, ili su možda oni kupili pa preprodali. Eeeee... šta se radi. Stvarno nije ovo lokacija za da kažem prosečnu zgradu.
Evo i vesti od 20.03.2010.god
http://www.pressonline.rs/sr/vesti/regioni/story/107085/Investitori+stižu+u+Niš.html
eriol3001 July 18th, 2010, 08:17 PM Ma jok, spominjali su kazahstance (!) verovatno su samo pustili prichu kada su raspisivani tenderi (tek drugi je bio uspesan).
Evo vesti iz tog perioda:
http://www.ekapija.com/website/sr/page/271797
momak-23 July 18th, 2010, 10:30 PM jel zna neko kada ce se zavrsiti pionir robna kuca iliti nis shoping centar?
usrejected July 20th, 2010, 10:20 AM Poceli su radovi u Skopljanskoj. Bageri uveliko kopaju. Prema renderu, ova zgradurina ce biti za sprat visa od svega u okolini. Poznajuci nasu gradjevinsku mafiju, dodace oni jos neki sprat na kraju.
Prema urbanistickom planu, investitor bi trebalo da bude duzan da sacuva nekoliko starih fasada u Skopljanskoj ulici. Medjutim, u projektu nema naznaka da ce se to i dogoditi.
Sledi citat iz Plana detaljne regulacije kopleksa "Trg Kralja Milana" u Nisu. Plan je izradio Zavod za Urbanizam (http://www.zurbnis.rs/planovi_vazeci_vidi.php?&pl=%C3%8F%C3%84%C3%90%20%C3%AA%C3%AE%C3%AC%C3%AF%C3%AB%C3%A5%C3%AA%C3%B1%C3%A0%20%22%C3%92%C3%90%C3%83%20%C3%8A%C3%90%C3%80%C2%8A%C3%80%20%C3%8C%C3%88%C3%8B%C3%80%C3%8D%C3%80%22%20%C3%B3%20%C3%8D%C3%A8%C3%B8%C3%B3&id=58-C-07) u Nisu i on je usvojen u gradskoj skupstini 24.04.2008 (U planu je blok u Skopljanskoj obelezen kao B3):
Blok B3, sa postojećim objektima kulture: objekat Simfonijskog orkestra i
objekat Narodnog Muzeja, ( koji su i evidentirani kao nepokretna kulturna dobra), bez
obzira na postojeći stepen iskorišćenosti (zastupljen je samo sa 24%, a sa
površinom za novoplanirani objekat Narodnog Muzeja, čija je izgradnja započeta prema
predhodno dobijenoj urbanističkoj dokumentaciji, je 36%), u pogledu planirane
namene je od izuzetnog značaja. A namenjen je izgradnji višenamenskog kulturno-
poslovnog kompleksa, sa univerzalnom, pre svega koncertnom i kongresnom dvoranom (
bez pozorišnih funkcija), sa 1500 sedišta i nizom uslužnih sadržaja primerenih
lokaciji.
U okviru tog objekta, obuhvatom objekta br.18 u ul. Generala Milojka Lešjanina,
u odredjenoj meri zadovoljile bi se i razvojne potrebe Simfonijskog orkestra, a sa
objektima: starom i novoplaniranom zgradom Narodnog Muzeja i prenamenom dva
stambeno-poslovna objekta br.10 i 12 u ul. Generala Milojka Lešjanina, u isključivo
poslovni objekat ( moguće za hotel ili apartmane za poslovne ljude), centralnoj
zoni grada bi se obezbedio kompletan Centar kulture. Kako se ispred glavnog ulaza u
novu zgradu Narodnog Muzeja formira odgovarajući plato, prema ul. Rudjera Boškovića
i objektu Sinagoge, (kao još jednom novoplaniranom izložbenom prostoru), to se u
sklopu višenamenskog kulturno-poslovnog kompleksa predlaže formiranje atrijuma (
otvorenog ili natkrivenog, širine koja bi bila jednaka visini nive zgrade Muzeja),
prevashodno prema ul. Rudjera Boškovića, ( paralelno sa novom zgradom Muzeja), ali i
prema keju i planiranom pešačkom mostu, koji bi se nizom različitih atraktivnih
sadržaja u parteru "oživeli " i grad "vratili" vodi, odnosno, Nišavi . U okviru
fasade novoplaniranog višenamenskog objekta ukomponovati i fasade objekta br.4 i
br.8 u ul Skopljanskoj (objekti pod zaštitom).
http://i480.photobucket.com/albums/rr170/SrbijaNis/muzejurb.jpg
drugim recima, ukoliko nisu preimenovali namenu ovog prostora, a koliko znam, nisu, sve ovo je sumnjive legalnosti.
dj kocka July 20th, 2010, 03:38 PM nista cudno,jos jedna mafia ali ovog puta -opstinarska mafia!!
mozda ce i vinograd da nikne -ko ce ga znati ,danas je sve moguce:)))
Izvinjavam se rukovodecim strukturama grada Nisa kad su iznosili planove za gradnju -Bulevare,hale,bolnice,vrtice,izmestanja.........ja sam mislio da govore o dvogodisnjem planu a ono ustvari oni pricali o STOGODISNJEM:((((()))))))
Constantin July 20th, 2010, 08:43 PM Паскаљевић Нишу понудио биоскоп
Прослављени редитељ каже да је несхватљиво да град нема биоскопску дворану и да ће учинити све да буде изграђена
Горан Паскаљевић на промоцији књиге
Ниш – У Британском филмском институту у Лондону у току је ретроспектива филмова Горана Паскаљевића, а у Нишу је промовисана монографија под називом „The cinema of Goran Paskaljevic”, коју су издали „Стубови културе”. Догађај у главном граду Енглеске Паскаљевић је најавио, како је рекао, са посебним задовољством.
– Ова два догађаја су повезана и од посебног су значаја за српску културу – изјавио је редитељ. – До сада су одржане две ретроспективе мојих филмова: у Њујорку 2008. и Солуну 2009. године. Зашто сам одлучио да о овогодишњој ретроспективи говорим у Нишу и да у овом граду буде промовисана монографија поводом догађаја у Лондону. Па, ја сам у Нишу одрастао, од друге до 17. године живео сам у овом граду и увек ћу се враћати у Ниш – рекао је Паскаљевић, и напоменуо да увек и свуда прича да је Нишлија и да га за Ниш везују бројне и лепе успомене.
– Много ми је било тешко када сам напуштао Ниш, јер је у то време и за мене, што посебно памтим, али и за све, било значајних и важних културних садржаја – сећа се Паскаљевић. – Данас тога нема и вероватно због тога данашње генерације младих размишљају само о томе како да оду из овог града.
Рекавши да је изненађен и зачуђен информацијом да је Ниш остао без биоскопске дворане и да је последња затворена пре десетак дана, Паскаљевић, који има своју продуцентску кућу, саопштио је новинарима и поштоваоцима који су били присутни на промоцији монографије:
– Учинићу све и помоћи граду мог детињства и младости да се сагради једна нова биоскопска дворана јер је просто несхватљиво да Ниш нешто тако нема.
Такође, Паскаљевић је рекао да ће помоћи и акцију постављања споменика Шабану Бајрамовићу, пре две године преминулом „краљу ромске музике”. Бајрамовић је, иначе, играо у Паскаљевићевом филму „Анђео чувар”, који је снимљен у Нишу.
Izvor: www.politika.rs (http://www.politika.rs/rubrike/kultura-i-zabava/Paskaljevic-Nisu-ponudio-bioskop.sr.html)
medijanac July 21st, 2010, 12:15 AM Postavljen prvi sloj asfalta u V. Mišića. Prvi put u gradu vidim slivnike van kolovoza, a voda treba da protiče ispod ivičnjaka...
dj kocka July 21st, 2010, 08:46 AM To je Niski izum sa odvodnjavanjem:)
vl4d49a July 22nd, 2010, 02:17 AM Od renoviranja stadiona u Nisu nema nista...Gradonacelnik se plasi da se radovi ne zavrse do kraja njegovog mandata. Mada i znao sam da ce sad da izmisle nesto tako...
eriol3001 July 22nd, 2010, 09:36 AM jel' si to pročitao negde ili si čuo ?
vl4d49a July 22nd, 2010, 11:19 AM Procitao sam na forumu meraklije.com...Reko je neki iz DS-a da su male sanse da se uradi stadion.
Nego zanima me sta je sa halom na djackom ostrvu?
eriol3001 July 22nd, 2010, 01:04 PM evo ima par stranica unazad, vesti i komentari na njih
dj kocka July 23rd, 2010, 09:23 PM hoce li da vise zavrsavaju ono parcence Bulevara AMAN,ili da im saljem 'Defance roud ekipu'.
Stvarno nema smisla sa sporoscu.....cujem da su gradjevinci odradili svoj posao ali telekom kasni.
Miki_Miks July 24th, 2010, 11:47 PM B92 Info Vesti Društvo
Još nije počela gradnja niške hale
24. jul 2010. | 13:30 | Izvor: B92 Beograd -- Iako je prošle godine najavljeno da će do 2012. Niš dobiti novu halu, i da će "Čair" biti rekonstruisan, početak radova je još neizvestan.
Umesto sportske dvorane sa 9.000 mesta, sada se govori o hali sa dvaput manjim brojem sedišta, a kada će izgradnja početi biće poznato početkom narednog meseca.
Sredstva za rekonstrukciju "Čaira" su obezbeđena, ali niko ne može da precizira da li će po završetku radova dvorana odgovarati standardima za održavanje Evropskog prvenstva, koje treba da se odigra 2012. godine.
Hala “Car Konstantin” će biti izgrađena u Nišu, ali niko ne može da precizira kada će izgradnja početi i kako će ona izgledati.
Početkom godine je najavljeno da je za halu kapaciteta 9.000 mesta napravljena finansijska konstrukcija po kojoj bi Evropska banka za razvoj, Ministarstvo sporta i NIP obezbedili šest i po miliona evra, a ostatak grad Niš prodajom lokala i poslovnog prostora u sklopu hale.
Sada se govori o objektu duplo manjeg kapaciteta i duplo manje vrednosti.
Projekat nove dvorane bi trebalo da bude završen naredne nedelje kada će biti poznato kakav objekat će se graditi i kada će izgradnja početi.
Niko ne može da precizira da li će objekat biti završen do februara 2012. kada bi u Nišu trebalo da se održi Evropsko rukometno prvenstvo.
Nije poznato ni da li će hala “Čair”, čija rekonstrukcija počinje ovih dana, ispuniti uslove za održavanje ovako važnog takmičenja.
Za rekonstrukciju hale “Čair”, iz kredita je obezbeđeno dva i po miliona evra. U prvoj fazi planirano je uređenje svlačionica, toaleta, restorana i krova.
Ministar ekonomije Mlađan Dinkic je početkom prošlog meseca najavio da će biti izdvojeno sto miliona evra za rekonstrukciju i izgradnju sportskih objekata među kojima su i nova sportska dvorana u Nišu i uređenje stadiona “Čair” .
vl4d49a July 25th, 2010, 12:26 AM uređenje stadiona “Čair” .
Dzabe uredjenje i renoviranje. Neka ga samo SRUSE i bicu presrecan.:banana:
usrejected July 25th, 2010, 09:30 AM Finalni radovi na Šabanovom spomeniku (video)
http://www.juznevesti.com/Kultura/Finalni-radovi-na-Sabanovom-spomeniku.sr.html
vectom July 25th, 2010, 02:21 PM mene pomalo iritira cela ta stvar sa Šabanovim spomenikom. Imam utisak da se siluje grad Niš da ustoliči Bajramovića za ne znam koliko bitnog lika koji je tu rodjen. Silovanje pogotovo sa izborom lokacije. Ne sporim da je Šaban bio uspešan muzičar, i čovek sa zanimljivom prošlošću, sudbinom, itd itd, ali mi se ne svidja cela fama oko njega kroz neko blago preuveličavanje cele stvari, pa onda Pobedina kao lokacija za spomenik, ili amfiteatar, itd. A i same dimenzije spomenika. Kolko Nišlija zna pod čijom je komandom oslobodjen Niš u prvom svetskom ratu i sa koliko žrtava okupatora a koliko naših? Eto taj čovek ima svoju bistu od 40cm visine, odmah pored dva kontejnera u žbunju u parku na keju. I nije jedini slučaj. Npr u hotelu Park na fasadi iznad restorana ima jedna super spomen ploča vezana za dogadjaj koji po meni zaslužuje barem figure aktera u punoj veličini. Mislim da retko ko i zna o čemu se radi.Itd. itd.
Tako da mi se ovo preuveličavanje Šabana nekako ne dopada, vidim ga kao samo-promovisanje organizatora festivala koji počinje da donosi novac.
vectom July 25th, 2010, 02:57 PM benzinska u Bozidara Adzije se kompletno rekonstruishe, a benzinska pored Naisa je potpuno srusena i gradi se nova. Ova u B. Adzije bice skroz OK kad je zavrse, bar mi se tako ucinilo.
Kurt2 July 25th, 2010, 05:38 PM benzinska u Bozidara Adzije se kompletno rekonstruishe, a benzinska pored Naisa je potpuno srusena i gradi se nova. Ova u B. Adzije bice skroz OK kad je zavrse, bar mi se tako ucinilo.
Jel si siguran da se rekonstruiše? Meni se čini da rešili ljudi da je ugase...
vladarh July 25th, 2010, 06:31 PM Asfaltira se raskrsnica Vozdove i Vojvode Misica. Valjda ce onda da puste VM.
http://img826.imageshack.us/img826/5839/dsc01105r.jpg (http://img826.imageshack.us/i/dsc01105r.jpg/)
A evo i slike od pre par dana sa novog studentskog doma kod El.fak.-a. Raducka se malo...
http://a.imageshack.us/img824/444/dsc01099lu.jpg (http://img824.imageshack.us/i/dsc01099lu.jpg/)
eriol3001 July 25th, 2010, 07:40 PM mene pomalo iritira cela ta stvar sa Šabanovim spomenikom. Imam utisak da se siluje grad Niš da ustoliči Bajramovića za ne znam koliko bitnog lika koji je tu rodjen. Silovanje pogotovo sa izborom lokacije. Ne sporim da je Šaban bio uspešan muzičar, i čovek sa zanimljivom prošlošću, sudbinom, itd itd, ali mi se ne svidja cela fama oko njega kroz neko blago preuveličavanje cele stvari, pa onda Pobedina kao lokacija za spomenik, ili amfiteatar, itd. A i same dimenzije spomenika. Kolko Nišlija zna pod čijom je komandom oslobodjen Niš u prvom svetskom ratu i sa koliko žrtava okupatora a koliko naših? Eto taj čovek ima svoju bistu od 40cm visine, odmah pored dva kontejnera u žbunju u parku na keju. I nije jedini slučaj. Npr u hotelu Park na fasadi iznad restorana ima jedna super spomen ploča vezana za dogadjaj koji po meni zaslužuje barem figure aktera u punoj veličini. Mislim da retko ko i zna o čemu se radi.Itd. itd.
Tako da mi se ovo preuveličavanje Šabana nekako ne dopada, vidim ga kao samo-promovisanje organizatora festivala koji počinje da donosi novac.
Potpuno se slazem sa tobom. Mene posebno nervira sto se svako ko se ne slaze sa idejom odmah, automatski, proglasava za rasistu i fasistu ...itd
I. Blagojevic i ekipa odmah prozivaju kao rasistu svakog ko misli da mozda spomenik jednom pevachu narodne muzike nije mesto u glavnoj ulici i da je mozda promocija Nishvila (koji je odlican festival BTW) i I.Blagojevica najbitnija u celoj prichi. Ne moze I.B. da daje izjave u stilu: mi smo spomenik napravili i ima da bude u centru jer ja tako hocu a ko se ne slaze mora da mrzi rome..
eriol3001 July 25th, 2010, 07:41 PM Jel si siguran da se rekonstruiše? Meni se čini da rešili ljudi da je ugase...
Daj boze, najbolje bi bilo kada bi uklonoli tu benzinsku pumpu kao i onu preko puta suda. Onu kod Ucitelj Tasine valjda nece ponovo aktivirati.
Prijatelj July 25th, 2010, 09:59 PM Radovi na bulevaru Cara Konstantina se odvijaju ali sve to nekako sporo i neorganizovano. Postavljaju ivičnjake, šta planiraju sa kišnim odvodima nemam pojma. Od kružnih tokova kod Brzog Broda, Medijane i bulevara Medija nema ništa, ivičnjaci su već postavljeni.
http://i29.tinypic.com/14nnyv6.jpg
Verovatno će kružne tokove praviti za godinu - dve pa će opet da razbijaju i ruše, tako je to kod nas. Evo i merača brzine kod ekonomske škole. Nije loše, svi uspore, tako da već ima efekta.
http://i25.tinypic.com/1zf34zo.jpg
Zgrada u Majakovskog napreduje, radi se polako ali sigurno.
http://i25.tinypic.com/t7mvqe.jpg
Kad se završi i ova druga zgrada popuniće se ta praznina i izgledaće mnogo bolje nego ranije. Kad sam ja tu išao u školu nije bilo ničega od ekonomske pa do onih zgrada skroz na kraju.
http://i28.tinypic.com/vxoy9k.jpg
Stari deo bulevara Medijana od mosta ka Knjaževačkoj
http://i32.tinypic.com/350tco8.jpg
Novi deo bulevara Medijana od Knjaževačke ka Matejevačkoj petlji. Danas sam prošao nema mašina, ne bih rekao da se nešto radi, sve stoji tako kako je bilo. Trebalo bi da završe to, biće mnogo bolje.
http://i26.tinypic.com/wvwifl.jpg
http://i31.tinypic.com/2cn70op.jpg
http://i31.tinypic.com/9kcpxc.jpg
http://i31.tinypic.com/2ljgkll.jpg
Prijatelj July 25th, 2010, 10:31 PM Matejevačka petlja, toliko smo pričali o tome a ja sam je danas i isprobao :banana:
http://i32.tinypic.com/23wwco2.jpg
http://i26.tinypic.com/3sk0m.jpg
I mogu reći da ovo funkcioniše. Izbego sam gužve, prešo više od pola grada za 10 min, isključio se kod aerodroma i stigao na drugi kraj bez nerviranja.
http://i30.tinypic.com/28qssj4.jpg
http://i26.tinypic.com/2rmkt8p.jpg
Ovo je slikano u povratku, od Matejevačke petlje ka bulevaru Medijana sa desne strane, mislim da je već bilo par slika.
http://i28.tinypic.com/1zf4q5y.jpg
http://i31.tinypic.com/2i8dkib.jpg
http://i29.tinypic.com/9zygow.jpg
A odmah preko puta nje niče još jedna nova zgrada. Nisam imao vremena, a nisam ni bio sam tako da je ovo samo na brzinu slikano.
http://i30.tinypic.com/icqogk.jpg
http://i32.tinypic.com/24156ip.jpg
http://i27.tinypic.com/ritg6p.jpg
dj kocka July 25th, 2010, 10:50 PM sticem utisak da jedna ekipa putara radi po gradu...........malo ceprknu kod Pevca,pa odu na Bul.Medijana,pa skoknu na Bul.Cara Konstantina................i na kraju NISTA!!!
e pa drugari ne radi se ovako u normalnom svetu,stice se utisak da se radi u punom jeku a ono..................ne znam ,vec se nerviram zbog ovih 'puzeva'!!!
njemanja July 26th, 2010, 02:50 AM Potpuno se slazem sa tobom. Mene posebno nervira sto se svako ko se ne slaze sa idejom odmah, automatski, proglasava za rasistu i fasistu ...itd
I. Blagojevic i ekipa odmah prozivaju kao rasistu svakog ko misli da mozda spomenik jednom pevachu narodne muzike nije mesto u glavnoj ulici i da je mozda promocija Nishvila (koji je odlican festival BTW) i I.Blagojevica najbitnija u celoj prichi. Ne moze I.B. da daje izjave u stilu: mi smo spomenik napravili i ima da bude u centru jer ja tako hocu a ko se ne slaze mora da mrzi rome..
u pravu ste u potpunosti obojica! meni licno, pozicija kod amfietatra na keju je super mesto za takv spomenik, u centru nikako!
moonray018 July 26th, 2010, 11:05 AM Ja mislim da su neki muzicari u svetu vise cenili Sabana od nas samih i da bi on tamo bolje prosao. Poenta je da posetioci i izvodjaci na Nisvillu povezu Sabana sa nasim gradom, verovatno oni znaju ko je on ili ce ih bar zagolicati da saznaju. On jeste poznata nishka licnost novijeg vremena i ne vidim zasto da nema svoj spomenik samo zato sto ga jos neko drugi nema?! Cemu vodi to "ako nema ovaj n emoze ni onaj". Ljudi su pokrenuli inicijativu, ljudi dali pare, okej, neka ga naprave. Hajde da mi ovde pokrenemo inicijativu da se jos nekim licnostima prave biste pa da se popunjava park na keju npr. umesto onih glava od 50cm, slozio bih se i sa tim. A ko je zbunje i kontejnere postavio pored spomenika na keju to je opet pitanje za sebe. Mislim da je upravo to ono sto koci ovaj grad - "zasto ovo kad nema ili nije moglo ono?" - ne samo po pitanju spomenika nego preneto na prepucavanja i kocenja gradske vlasti i opozicije. Umesto da se svaki potez pohvali jer ga uopste ima gradjani Nisa sabotiraju pricom kako nema neceg drugog...
Amfiteatar na keju je i po mom misljenju bolja lokacija od one apoteke u centru, ili cak negde u tvrdjavi, ne treba ga gurnuti u neki sokak, neki mrak.
P.S. Neki novinar se zalio kako nikako da postave tablu sa imenima nastradalih u Sumatovackoj a onda dalje kaze kako na njegovoj kapiji u toj ulici ima jos tragova gelera! Pa eto opet neko ceka da neko drugi nesto uradi! Gde ce bolje mesto za plocu od njegove kapije, neka sakupi ljude dobre volje i neka napravi kakvu-takvu plocu pa neka udari na sva zvona kako su to ljudi skromno napravili kada grad nije imao sluha, bla-bla..
usrejected July 26th, 2010, 11:26 AM sticem utisak da jedna ekipa putara radi po gradu...........malo ceprknu kod Pevca,pa odu na Bul.Medijana,pa skoknu na Bul.Cara Konstantina................i na kraju NISTA!!!
e pa drugari ne radi se ovako u normalnom svetu,stice se utisak da se radi u punom jeku a ono..................ne znam ,vec se nerviram zbog ovih 'puzeva'!!!
Ne mogu da nadju dovoljno firmi za niskogradnju koje nisu u blokadi, zato je tako. Ovo je inace objasnnjenje koje sam u neformalnom razgovorudobio od ljudi iz Direkcije.
vectom July 26th, 2010, 11:45 AM imena nastradalih civila nalaze se u parku ispred Banovine, ima cak dva spomenika posvecena civilnim a i vojnim zrtvama NATO agresije.
ok, nisi me najbolje razumeo iz mog prethodnog posta. Tvrdim da Shaban Bajramovic mozda nije bash toliko znacajna licnost da zasluzi spomenik u centralnoj gradskoj pesackoj zoni. Meni spomenik poznatom lokalnom muzicaru/glumcu/piscu vishe lezi za neki od gradskih parkova ili neku zonu bez toliko eksponiranja kao sto bi bila Pobedina, pa cak mozda i amfiteatar na keju.
Mozda moze da se razmislja u smeru lokacije kao za spomenik Nadezdi Petrovic, koji je na lepom mestu, pristojan, ne previse eksponiran, i dostojan licnosti koju predstavlja i cime se ona bavila. S tim u vezi, mislim da bi Shaban po sred pozornice na amfiteatru opet bio preambiciozan i pretenciozan zahtev. S druge strane, ogroman potez keja jos uvek je neuredjen, mislim na prostor ispred MyPlace hotela. mislim da bi 3m visok spomenik zasluznog lokalnog gradjanina tu bio odlicna ideja.
I opet da izrazim neslaganje sa odredjenim licemerjem koje se tu provlachi. Ne secam se da su se svi toliko secali Shabana dok je bio ziv, 99,9% Nishlija nije ni znalo da je Shaban Nishlija, stvar je izasla u javnost tek kada je na RTSu emitovan prilog o administrativnim il kakvim beshe vec problemima zbog kojih njegova zena i on nemaju penzije, a to neposredno pred njegovu smrt. Sad je on naprasno najpoznatiji svetski umetnik, i svi to kao znaju, samo mi kao necemo to da znamo, jer (sada sledi [skyscrappercity / Serbian forum / Nish - pracenje izgradnje] melanholija), jer mi smo eto takvi, sabotiramo a zalimo se, ne hvalimo, zasto ovo, nije moglo ono blablablabla. aman
Ocemo realno? Saban Bajramovic je bio odlican muzicar u svojoj kategoriji. Imao je i zapazenu medjunarodnu karijeru. U svojoj kategoriji. Koja je marginalna. Ali je opet OK. Povrh svega, ajd da sebi dozvolim i da kazem da bas i nije bio neki jazz muzichar (eto, slusam jazz poodavno pa eto mozda gresim al tako mi se cini).
A sad mi se cini da se koristi njegovo ime u licnu promociju ljudi koji stoje iza od-skora-profitabilnog dogadjaja (koji je odlican!).
Zato me to iritira.
Nisam protiv bilo cega. Naprotiv, super je ideja sa spomenikom. Ali aj da ne pravimo bozanstvo od coveka koji bas i nije to bio, a i mi se nesto nismo u njega kleli, jel da? Ovo sad mi mirishe na licemerje.
Pa zato i ne podrzavam toliko eksponirane lokacije za (verovatno) predimenzionirani spomenik Sabanu Bajramovicu.
dj kocka July 26th, 2010, 11:53 AM Ne mogu da nadju dovoljno firmi za niskogradnju koje nisu u blokadi, zato je tako. Ovo je inace objasnnjenje koje sam u neformalnom razgovorudobio od ljudi iz Direkcije.
pa nek dovedu nekog iz okolnih gradova,ja razumem da se forsiraju niska preduzeca ali ako se sve svelo na Niskogradnju i PZP sa toliko malim brojem ljudi tesko da cemo ubrzati radove.
dj kocka July 26th, 2010, 11:59 AM ipak je u Skopljanskoj privatna zgradurina a najavljen kompleks biznis centar........zato ne verujem vise ni za Somborski bulevar ,izmestanje pruge,hale,.........
Ako su dobili 700 miliona od drzave i sa nasim niskim budzetom treba da ih sto pre potrosimo da bi smo opet konkurisali za projekte za 2011,2012.....a ne ovaj novac da trosimo do 2020 ako ga bude uopste bilo zbog predstojecih izbora.:)
Bulevarac July 26th, 2010, 01:27 PM pa nek dovedu nekog iz okolnih gradova,ja razumem da se forsiraju niska preduzeca ali ako se sve svelo na Niskogradnju i PZP sa toliko malim brojem ljudi tesko da cemo ubrzati radove.
Očigledno ne znaš u kakvim su g..... putari u celoj Srbiji.
moonray018 July 26th, 2010, 04:50 PM @vectom
ej, okej, nisam ja nista ostrasceno pricao konkretno tebi :) Iskreno, jeste, niti ga je ko toliko fermao za zivota od nas Nislija, a tek nakon smrti su ljudi videli da je on ipak dosta poznat, naravno, daleko je od srpskog Barry White-a :) Rekoh i ja da je Pobedina malo pretrpana i da nije ono dobro mesto koje predlazu. Kej jeste zanimljiv, mozda i nesto u tvrdjavi, ali neki su se i za to bunili. Da u Nisu nema Nisville-a ne bi niko pricao o spomeniku Sabanu, to stoji, motivi su mozda negde malo vise licna promocija, ali dobro, bar ce nas u nekim krugovima prezentovati Saban na taj nacin.
Ono sto mi jeste palo u oci i sto jeste zasmetalo - iako nija prvi nikada nisam ni voleo ni slusao Sabanovu muziku, nikako nije primereno ponasanje NIslija kada je rec o njegovoj zeni koju su maltretirali na paliluskoj rampi, kojoj su cesto nesto prebacivali, koju su zaboravili, pa kada pricaju kako ne treba ON da dobije ulicu itd itd. On nije olos, on nije narkoman, on je nishki umetnik, mnogi su ga cenili, poznat je, zasto da se ne hvalimo da je bio i on nislija? Po meni - evo promenite Zorana Djindjica u Sabana Bajramovica, ja bih pre ziveo u Sabanovoj ulici nego u Zoranovoj.. Razumete me, to su sad druge price i mislim da uopste nije u redu to da neko NE ZELI njegovo ime vec mu JUZNI BULEVAR zvuci lepse. Meni je Brace Taskovic bilo lepse i milije od Zorana Djindjica ali menja se bato pa ti radi sta hoces. Mislim da smo se TU izbrukali kao gradjani. Kladim se da ce mu spomenik upropastiti u prve dve nedelje po postavljanju, imam osecaj da je dosta takvih zivotinja. Iako se nisam kleo u njega niti ga ikada slusao - nije sve to u redu.
P.S. Zatvorili Zorana Djindjica od Pikant-a do gradske bolnice i kopaju li kopaju, ne znam da li su to poceli da rade nastavak ili smo taj spoj sa Dusanovom da asfaltiraju..
dj kocka July 26th, 2010, 05:21 PM Očigledno ne znaš u kakvim su g..... putari u celoj Srbiji.
Ma znam da su u G.....i to velikim ,dovoljno je reci samo da kad im drzava duguje onda sam sve rekao ali opet otvori jedno gradiliste pa ga zavrsi a ne otvoris 10 i ostavis u nedogled .
Aivazovsky July 26th, 2010, 06:23 PM Milsim da bi kej bio lose mesto bas zbog gomile metalaca i skinhedsa koji jedva cekaju da ga urnisu.
eriol3001 July 26th, 2010, 06:57 PM @vectom
ej, okej, nisam ja nista ostrasceno pricao konkretno tebi :) Iskreno, jeste, niti ga je ko toliko fermao za zivota od nas Nislija, a tek nakon smrti su ljudi videli da je on ipak dosta poznat, naravno, daleko je od srpskog Barry White-a :) Rekoh i ja da je Pobedina malo pretrpana i da nije ono dobro mesto koje predlazu. Kej jeste zanimljiv, mozda i nesto u tvrdjavi, ali neki su se i za to bunili. Da u Nisu nema Nisville-a ne bi niko pricao o spomeniku Sabanu, to stoji, motivi su mozda negde malo vise licna promocija, ali dobro, bar ce nas u nekim krugovima prezentovati Saban na taj nacin.
Ono sto mi jeste palo u oci i sto jeste zasmetalo - iako nija prvi nikada nisam ni voleo ni slusao Sabanovu muziku, nikako nije primereno ponasanje NIslija kada je rec o njegovoj zeni koju su maltretirali na paliluskoj rampi, kojoj su cesto nesto prebacivali, koju su zaboravili, pa kada pricaju kako ne treba ON da dobije ulicu itd itd. On nije olos, on nije narkoman, on je nishki umetnik, mnogi su ga cenili, poznat je, zasto da se ne hvalimo da je bio i on nislija? Po meni - evo promenite Zorana Djindjica u Sabana Bajramovica, ja bih pre ziveo u Sabanovoj ulici nego u Zoranovoj.. Razumete me, to su sad druge price i mislim da uopste nije u redu to da neko NE ZELI njegovo ime vec mu JUZNI BULEVAR zvuci lepse. Meni je Brace Taskovic bilo lepse i milije od Zorana Djindjica ali menja se bato pa ti radi sta hoces. Mislim da smo se TU izbrukali kao gradjani. Kladim se da ce mu spomenik upropastiti u prve dve nedelje po postavljanju, imam osecaj da je dosta takvih zivotinja. Iako se nisam kleo u njega niti ga ikada slusao - nije sve to u redu.
P.S. Zatvorili Zorana Djindjica od Pikant-a do gradske bolnice i kopaju li kopaju, ne znam da li su to poceli da rade nastavak ili smo taj spoj sa Dusanovom da asfaltiraju..
draze ti je da se bulevar zove po komunistickim zlocincima nego po djindjicu ?
i TU smo se izbrukali ? pa nije li te sramota da napises tako nesto ?
:bash::bash:
moonray018 July 26th, 2010, 08:38 PM draze ti je da se bulevar zove po komunistickim zlocincima nego po djindjicu ?
i TU smo se izbrukali ? pa nije li te sramota da napises tako nesto ?
:bash::bash:
ne, nisam rekao da smo se TU izbrukali, oko bulevara Z.Djindjica, vec oko citave price ko Sabana Bajramovica, pljuvanj apo njemu, napada na njegovu porodicu i protesta sto ce ulica koja maltene nema ni ime nositi njegovo. Sve to nam nije bilo potrebno ni nama samima a kamoli sto je otislo u etar pa cela Srbija slusa o tome kakvi smo. A poenta "brace Taskovic" je da mene i tolike ljude u tom bulevaru niko nije pitao sta mislim o doticnom i da li hocu da mi se menja naziv ulice - dosli, promenili i molim lepo. Tako treba i sa Juznim bulevarom i bulevarom Sabana Bajramovica.
I ne, naravno da me nije sramota da kazem da imam lose misljenje o Zoranu Djindjicu. Nisam bad guy zbog toga.
vectom July 27th, 2010, 09:40 AM Milsim da bi kej bio lose mesto bas zbog gomile metalaca i skinhedsa koji jedva cekaju da ga urnisu.
na keju ima metalaca koji su, sem sto (uglavnom) imaju dugu kosu pa se time razlikuju, apsolutno moralniji i bolji karakteri od 99% ostalih ljudi.
skinhedse ovaj grad ima jako malo, i kamo srece da ih ima.
neo-nacisti na zalost postoje (na njih si mislio). na keju ih konstantno ima u choporu od 4-6, stoje po strani i to je to. Neo-nacisti jesu realan problem za spomenik bilo kome romskog porekla, gde god postavili spomenik, a pogotovo na keju.
ti isti neonacisti su pretprosle godine unistili sve tri biste narodnih heroja u centralnom kruznom delu parka na keju.
@eriol3001
osvrni se na tvoj avatar ovde na forumu pre nego sto kritikujes druge po tim pitanjima.
eriol3001 July 27th, 2010, 09:42 AM ..obrisan post..
eriol3001 July 27th, 2010, 09:52 AM na keju ima metalaca koji su, sem sto imaju dugu kosu pa se time razlikuju, apsolutno moralniji i bolji karakteri od 99% ostalih ljudi.
neo-nacisti na zalost postoje (na njih si mislio). na keju ih konstantno ima u choporu od 4-6, stoje po strani i to je to. Neo-nacisti jesu realan problem za spomenik bilo kome romskog porekla, gde god postavili spomenik, a pogotovo na keju.
ti isti neonacisti su pretprosle godine unistili sve tri biste narodnih heroja u centralnom kruznom delu parka na keju.
@eriol3001
osvrni se na tvoj avatar ovde na forumu pre nego sto kritikujes druge po tim pitanjima.
avatar treba da se posmatra u kontextu (naziva i teme) ovog thread-a a ne u originalnom
BTW, po kojim to pitanjima ?
enivej, ne vidim otkud ti ideja da "kamo sreće da ima više skinhedsa u nišu " ? kamo sreće da imamo više obrijanih kretena koji pijanče, prave tuče i glavni su rasadnik neonacista ??
However, slažem se da će spomenik biti na meti gde god ga postavili. Ne vidim kako će to što je u centru da ga zaštiti od vandala. Policija nam je inače poznata po efikasnosti pa i blizina SUP-a ništa ne znači.
vectom July 27th, 2010, 10:09 AM ne vidis jer ne znas apsolutno nista o skinheads pokretu/pokretima. to je ok, posto nisi jedini, ali zato onda uzmi procitaj po wikipediji ili gde vec malo vishe o tim temama, naucis nesto novo, itd itd :)
mogo bi i za zastavu iz svog avatara malo da prelistas da vidis sta ona znaci danas i ko je istiche.
zestoki offtopic, stajem ovde.
oroborus July 27th, 2010, 10:10 AM na keju ima metalaca koji su, sem sto (uglavnom) imaju dugu kosu pa se time razlikuju, apsolutno moralniji i bolji karakteri od 99% ostalih ljudi.
@eriol3001
potpisujem.
i sam visim često na keju, nekad kod Nadežde, nekad na amfiju, i ne sećam se da je bilo nekih incidenata...
enivej, ne vidim otkud ti ideja da "kamo sreće da ima više skinhedsa u nišu " ? kamo sreće da imamo više obrijanih kretena koji pijanče, prave tuče i glavni su rasadnik neonacista ??
prilično sam siguran da je mislio na tradicionalne skinhede, koji nemaju veze sa politikom, a kamoli neonacizmom...
eriol3001 July 27th, 2010, 10:17 AM potpisujem.
i sam visim često na keju, nekad kod Nadežde, nekad na amfiju, i ne sećam se da je bilo nekih incidenata...
prilično sam siguran da je mislio na tradicionalne skinhede, koji nemaju veze sa politikom, a kamoli neonacizmom...
@vectom
@oroborus
Pa ako garantujete da su zaista fina deca koja nemaju veze sa neonacistima i tučama, onda se izvinjavam.
enivej , zaista je off-topic
vectom July 27th, 2010, 10:20 AM ja samo garantujem da nemas blage veze o cemu pricas :)
eriol3001 July 27th, 2010, 10:28 AM Ma jeste, to je zlatna mladež ovog grada :lol:
enivej, da se vratimo na temu danas u narodnim najavljuju završetak građevinarovog skadra na bojani pored AMSS-a
http://i29.tinypic.com/34439xf.jpg
a ima i slika i text o bulevaru zorana đinđića, text je bio preveliki nisam uspeo da ga prebacim u sliku ali evo ga foto radova:
http://i28.tinypic.com/fy1t9v.jpg
moonray018 July 27th, 2010, 10:41 AM Ima raznih majmuna po gradu i spomenik ce nadrljati makar se svi slozili o lokaciji, pitanje je zasto se to dozvoljava (ne mogu reci u policiji da ne znaju gde su spomenici pa gde treba da patroliraju) i zasto grad nesto ne uradi po pitanju zastite - bolja rasveta i sl.
Onaj tekst o Zorana Djindjica u Narodnim, sto je eriol postavio sliku.. pricaju kako ocekuju da ce deo do Zetske ulice biti zavrsen do narednog ponedeljka :D ali kako je i na ovom delu bilo probijanja rokova moguce je da ce biti i tamo :D Dalje kazu kako ce od Pevca prema bolnici biti 3 trake valjda, pa se kod PIkant-a suzavaju u dve, pa ce posle onog grncara opet biti 3 trake do bolnice. U suprotnom smeru ici ce 3 trake od Sremske do bolnice a onda opet dve trake od MBN-a do Pevca..
To je ukratko sustina teksta.. ako sam dobro zapamtio. E da, od MBN-a do Pevca napravice one nise za parkiranje za oko 150 automobila.. Ajd i to da vidimo
Mene vise zanima gde cemo parkirati vozila dok budu radili deo od zgrade TV5 pa do Sremske, i ovako se jedva parkiramo a kamoli sada kada budu naplacivali parking kod stadiona..
markodon July 27th, 2010, 11:40 AM Za grad najmanja investicija, kao u Londonu, kamere na sve strane. Mislim da za grad nije preterana suma, sklopiti dogovor sa nekim wireless provajderom, postaviti na svakom ćošku IP kamere. I eto rešen problem. Tehnologija je napredovala, pa čak ni policija ne treba da mrdne, na kućnu adresu ti stigne kazna prebrza vožnja, vožnja žutom trakom isl. i eto, rešen problem.
Sigurna investicija, grad bi tako punio budžet, i sigurno u velikom kratkom roku bi joj se i isplatilo. Ali sigurno. u gradskoj vlasti sede poluobrazovani ljudi kojima ništa ne interesuje osim svoj džep.
sallae2 July 27th, 2010, 11:47 AM Text iz Narodnih, Bul. Dr. Z. Djindjica
http://i30.tinypic.com/33fdwnt.jpg
njemanja July 27th, 2010, 01:29 PM "kamo srece da ima vise skinhedsa u gradu"??? WTF?! sta sve necu da cujem/procitam danas... sve, sve al da me neko ubedi da su oni DOBRI??? NEMA SANSE! :bash: :bash: :bash:
dj kocka July 27th, 2010, 02:24 PM A da nece i skinheadsi neki spomenik u centru????:)))))
Znaci 3 trake do Pikanta pa 2 do grcara,pa 3 do Zetske pa........kako sam razumeo prosirenje do sremske a ne 3 trake ?????Pa prosirenje do Zetske u kontra smeru od Sremske pa parking i 2 trake do Pevca......pa ovde trena matematicki proracun......a zna li se kraj tih radova,mislim koje godine.
moonray018 July 27th, 2010, 05:14 PM Znaci 3 trake do Pikanta pa 2 do grcara,pa 3 do Zetske pa........kako sam razumeo prosirenje do sremske a ne 3 trake ?????Pa prosirenje do Zetske u kontra smeru od Sremske pa parking i 2 trake do Pevca......pa ovde trena matematicki proracun......a zna li se kraj tih radova,mislim koje godine.
Mislim da ce ta treca traka u smeru od grncara do Zetske, kao i treca traka od Sremske u smeru ka Zetskoj, biti iskoriscena kao traka za razdvojeno skretanje prema bolnici i stadionu. Valjda. Trebalo bi. A ostale 2 trake kao i do sada nastavljace prema Pevcu tj. u drugom smeru prema Sremskoj.
Inace, kod grncara se kolovoz suzava na 2 trake, znaci em je usko grlo em je na mestu gde se ukljucuju vozila iz Cara Dusana, ma bravo! :) I jos ako nasave manijaci da se parkiraju ispred cevabdzinica da kupe pljesku.. ima opet extra da bude! :D
dj kocka July 27th, 2010, 07:41 PM ako me je nesto nerviralo u tom kraju to je bas to parkiranje seljaka,dzibera,idiota ,djilkosa,bas na tom uglu kod pikanta.Kaubojstina teska!!!tesko mu da prepesaci par metara od parkinga u nekoj ulici do Pikanta.
Inace na Bul.Cara Konstantina rade one silne ivicnjake i blizu su trgovacke skole.valjda ce da asfaltiraju do septembra a onda u sledecoj godini biciklisticka staza do banje:) :)
usrejected July 27th, 2010, 11:03 PM Udarne rupe u potpuno novim ulicama
Autor:
Predrag Blagojević
| Izvor: Južne vesti | Objavljeno: 27.07.2010.
Iako je kompletna rekonstrukcija završena pre manje od dve nedelje, u Svetosavskoj ulici u centru Niša već su se pojavile rupe.
Da stvar bude gora, reč je o udubljenjima koja su napravili baš izvođači radova.
Prilikom asfaltiranja ulice radnici preduzeća koje je izvodilo radove jednostavno su valjkom prešli preko otvora za ventile za vodu i preko njih naneli asfalt.
Da bi ovi, takozvani teleskopski otvori bili u funkciji, radnici su, najverovatnije pijukom, izbušili tek postavljeni asfalt i tako napravili dve rupe. Jednu duboku 7-8 a široku 30tak santimetara i drugu nešto manju rupu, jednu do druge.
U niškom vodovodu kažu da se ovo ne dešava prvi put.
- Samo u toku juna mi smo zabeležili pet takvih slučajeva. Izvođači radova nam ili pokidaju teleskopske ventile na početku radova ili ih, prilikom pripreme za asfaltiranje, pregaze valjkom i preko njih postave asfalt. Šteta se procenjuje na nekoliko hiljada evra - kažu u JKP Naissus.
U Direkciji za izgradnju grada, preduzeću koje je bilo nadzorni organ u ovom poslu, kažu da su pre početka radova poslali dopis Naissusu kako bi to preduzeće obavilo "svoj deo posla", ali da su se oni pojavili tek kad je postavljen prvi sloj asfalta.
- Ne mogu građevinske mašine da stoje i čekaju radnike Vodovoda da se pojave. Postoje rokovi koji moraju da se ispoštuju - rečeno nam je u Direkciji.
Nismo uspeli da saznamo da li je bilo ko, imenom i prezimenom, proglašen odgovornim za ove propuste.
Ko plaća štetu?
U Javnom komunalnom preduzeću "Naissus" kažu da rekonstrukcijom Svetosavske ulice nisu bili predviđeni bilo kakvi radovi na vodovodnoj mreži, te da nije ni bilo potrebe da oni obavljaju bilo kakav posao.
- Ako je tačno da se nismo odazivali na pozive, zbog čega Direkcija pristaje da plaća štetu koja nastaje u takvim slučajevima? - kažu u Naissusu.
Prema evidenciji Vodovoda, izvođači radova istu grešku samo u junu napravili su u Jelašničkoj ulici u naselju Nikola Tesla, Koče Kapetana u Čalijama, Žetelačkoj u Pasi Poljani i Kraljevića Marka u centru grada.
http://www.juznevesti.com/
oroborus July 27th, 2010, 11:49 PM "kamo srece da ima vise skinhedsa u gradu"??? WTF?! sta sve necu da cujem/procitam danas... sve, sve al da me neko ubedi da su oni DOBRI??? NEMA SANSE! :bash: :bash: :bash:
nisi čitao o čemu smo pisali, u pitanju su tradicionalni skinhedi, ne naci skinhedi.
malo edukacije nije na odmet :)
eriol3001 July 28th, 2010, 09:12 AM Deo vesti iz Blica, na medicinskom završavaju novu zgradu a u okviru nje kongresni centar.
Nisam znao da je to bilo planirano, ali OK, fali nam to.
http://i26.tinypic.com/epg29k.jpg
AnaNI July 28th, 2010, 02:44 PM Uffff, šta da kažem? Gledala slike novostambene zgrade što mi nikako ne sviđa! Šta su svi arhitekti uhvatili zapadnjački stil gradnje i fasade kao pijan za plota, ne bih da vređam, ali je tako. Ovde nedostaje predratne antičke i orijentalne fasade koje daju malo šmeka gradu. Hoće li izgraditi onaj slavoluk u Obrenovićevoj?
moonray018 July 28th, 2010, 03:04 PM Mozda je malo velika.. al' da se vidi
http://img85.imageshack.us/img85/3421/zoranadjindjica2.jpg
Kot Behemot July 28th, 2010, 03:35 PM Uffff, šta da kažem? Gledala slike novostambene zgrade što mi nikako ne sviđa! Šta su svi arhitekti uhvatili zapadnjački stil gradnje i fasade kao pijan za plota, ne bih da vređam, ali je tako. Ovde nedostaje predratne antičke i orijentalne fasade koji daju malo šmeka gradu. Hoće li izgraditi onaj slavoluk u Obrenovićevoj?
!! Ne razumem. Nije valjda da očekuješ korintske kapitele, timpanone, karijatide, ili možda slomljene lukove, mozaike?
Ovaj stil što se da videti po našim gradovima nije "zapadnjački" već stil diktiran isključivo ekonomskim razlozima. Daj što više za što manje para.
Druga stvar je što su sećanja na antiku odlike nekog drugog vremena, klasicizma, baroka, akademizma. To su stilovi koji su odlikovali neka prošla vremena, a takvi su postali u potrazi za identitetom. Duh današnjeg vremena diktira drugačije materijale i drugačiju filozofiju.
Treća stvar - današnji investitori i projektanti u kombinaciji sa istorijskim stilovima mirišu na gadan kič i neukus.
Izvinjavam se za off...
velizar July 28th, 2010, 05:39 PM Hoće li izgraditi onaj slavoluk u Obrenovićevoj?[/QUOTE]
Kakav to slavoluk u Obrenovićevoj? Ja to sada prvi put čujem a dosta pratim situaciju, kome u čast, Konstantinu? Pa čak i njemu, nije takav spomenik bio planiran. Ja jesam za promišljenu rekonstrukciju starih zgrada vredne arhitekture, nepromišljeno srušenih u proteklih sedamdesetak i više godina, ali ne za izgradnju novih u nekim starim stilovima. Možda za izvođenje nekog starog a veoma lepog i korisnog, planiranog a nerealizovanog projekta, ali sve to u dobroj komplementaciji sa postojećim. Eto, to je moje mišljenje kako i zašto upotrebljavati stare stilove gradnje u današnje vreme
dj kocka July 28th, 2010, 06:02 PM Mozda je malo velika.. al' da se vidi
http://img85.imageshack.us/img85/3421/zoranadjindjica2.jpg
To putari,idemooooooo,samo rokaj:banana: sa radovima,necu bre zimu da docekam sa raskopanim ulicama!!
Pita sinoc voditeljka tv 5 Bananu oko mnogo zapocetih radova koji se pomeraju sporo a on 'pa nemaju toliko ljudi preduzeca da postignu toliko'. a to je ono sto sam vam pricao da otvori jedno gradiliste i zavrsi a ne 10 pa tako raskopano bude da se vidi privid da su pare od republike legle.Nek se gradi jos vise al nemoj ovako stihijski.
Prijatelj July 28th, 2010, 08:14 PM Evo još par slika sa bulevara Zorana Đinđića
http://i25.tinypic.com/o0cv2v.jpg
http://i32.tinypic.com/2yxirep.jpg
http://i25.tinypic.com/2uf4j1l.jpg
http://i26.tinypic.com/jzbchu.jpg
http://i29.tinypic.com/5vvog4.jpg
http://i27.tinypic.com/qx8ide.jpg
http://i32.tinypic.com/nv5lcg.jpg
AnaNI July 29th, 2010, 12:28 AM !! Ne razumem. Nije valjda da očekuješ korintske kapitele, timpanone, karijatide, ili možda slomljene lukove, mozaike?
Ovaj stil što se da videti po našim gradovima nije "zapadnjački" već stil diktiran isključivo ekonomskim razlozima.
Daj što više za što manje para.
Druga stvar je što su sećanja na antiku odlike nekog drugog vremena, klasicizma, baroka, akademizma.
To su stilovi koji su odlikovali neka prošla vremena, a takvi su postali u potrazi za identitetom.
Duh današnjeg vremena diktira drugačije materijale i drugačiju filozofiju.
Treća stvar - današnji investitori i projektanti u kombinaciji sa istorijskim stilovima mirišu na gadan kič i neukus.
Izvinjavam se za off...
A improvizacija i malo mašte? Ušteda pola vremena i novca? Zar ekonomija dominira kao zakon bez kombinacije sa turizmom? Pogledaj Dubai koji je izvan svoga vremena, samo što je predaleko otišao u off. Svaka im čast. Njujork i Los Andjeles bez srpskog stila, a Niš ima Beverli Hils, čemu to? Previše smo ih prekopirali da sebi ne damo osećaj naše pripadnosti i gubimo naš identitet; i dozvolimo im da njihova kultura kroz pojmove arhitektonske struje gaze preko nas? Gde su naši koji misle svojom glavom i potpuno nezavisni od drugih poput Arapa?
Svi ti materijali ne moraju da budu skupi a mogu da ih zamene drugim i klasičnim da ne kažem trošnim i bezvrednim, već maštovitijim, lepšim i ugodnim za domaćine i turiste, isplativo je.Pogledaj primere kako je seoski turizam privlačniji od gradskog. Elem, ja svuda vidim zgrade kao kapitalistički i komunistički stil stare i povezane izgradnje, onako sumorne, hladne i veštačke kao u nekom Frankenštajnovom filmu.
Da ne pišem dalje da me ne shvatite pogrešno, ko sam ja tu da to komentarišem kad ionako sve je to u političkim vlastima i pojedinim sposobnim ljudima radi trljanja ruke.:ohno:
I ja se izvinjavam za offtopic.
Velizare, slavoluk je niška Trijumfalna kapija u čast kralja Milana Obrenovića koji je više voleo Niš nego Beograd. To je vredan istorijski objekat koji je uništen u srpsko-bugarskom ratu.:wave:
podvodni July 29th, 2010, 01:15 AM @AnaNI
Kot je imao dovoljno strpljenja i pokušao na fin način da ti objasni da ne razumeš ništa od toga o čemu govoriš, tj. da to nema nikakvog smisla, a ti ideš još dalje...
velizar July 29th, 2010, 01:25 PM A ti si na tu kapiju mislila AnaNI. Informacije koje ja posedujem kazuju da je to bila privremena trijumfalna kapija, ni prva, ni poslednja tog tipa, koja je imala običaj da se gradi u mestima koja kralj posećuje, te kapije su uvek bile drvene i trajale su kraće ili duže posle toga, uglavnom, ni tada nisu bile predviđene za večno trajanje. A evo i fotografije kako je izgledala ta niška kapija, pa nek ljudi procene .. može li se, vredi li, ima li smisla sada graditi tako nešto ...
http://i645.photobucket.com/albums/uu180/cile2/trijumfkapijaaaa.jpg
Nišlija July 29th, 2010, 02:08 PM Slozicete se sa mnom da bolje resenje za RK beograd ne postoji od ovog originalnog?!
http://i239.photobucket.com/albums/ff302/mirosss/Image009-1.jpg
eriol3001 July 29th, 2010, 02:40 PM Sasvim, skoro sam gledao, ovde na forumu, slike Niša iz tog vremena i baš pomislio kako je bolje da vrate originalnu fasadu.
njemanja July 29th, 2010, 03:07 PM liiiiiiiiiiiiiiiii... a i ova zgrada desno od rk beograd je nekad izgledala lepo... NE VERUJEM :lol:
AnaNI July 29th, 2010, 05:08 PM @AnaNI
Kot je imao dovoljno strpljenja i pokušao na fin način da ti objasni da ne razumeš ništa od toga o čemu govoriš, tj. da to nema nikakvog smisla, a ti ideš još dalje...
On jeste lepo objasnio, ali ja sam ovde objasnila da svi arhitekti nisu isti. Nemaju svi isti pogled na svet.
I evo recimo, za Dalija Salvadora su rekli da je čudak, a šta mu fali?
AnaNI July 29th, 2010, 05:14 PM A ti si na tu kapiju mislila AnaNI. Informacije koje ja posedujem kazuju da je to bila privremena trijumfalna kapija, ni prva, ni poslednja tog tipa, koja je imala običaj da se gradi u mestima koja kralj posećuje, te kapije su uvek bile drvene i trajale su kraće ili duže posle toga, uglavnom, ni tada nisu bile predviđene za večno trajanje. A evo i fotografije kako je izgledala ta niška kapija, pa nek ljudi procene .. može li se, vredi li, ima li smisla sada graditi tako nešto ...
http://i645.photobucket.com/albums/uu180/cile2/trijumfkapijaaaa.jpg
Moraćete da priznate da je ova kapija SIMPATIČNA, kao što ovako slično ima u Novom Sadu. E pa, Diznilend i Las Vegas imaju mini Ajfelov toranj, zašto Niš ne bi imao mini Trijumfalnu kapiju?
vladarh July 29th, 2010, 06:29 PM On jeste lepo objasnio, ali ja sam ovde objasnila da svi arhitekti nisu isti. Nemaju svi isti pogled na svet.
I evo recimo, za Dalija Salvadora su rekli da je čudak, a šta mu fali?
Jedini problem je sto se arhitekte ne pitaju vec investitori. A investitori JESU svi isti!
vectom July 30th, 2010, 09:14 AM Moraćete da priznate da je ova kapija SIMPATIČNA, kao što ovako slično ima u Novom Sadu. E pa, Diznilend i Las Vegas imaju mini Ajfelov toranj, zašto Niš ne bi imao mini Trijumfalnu kapiju?
Drmni neku slicicu pod jezik i eto ti trijumfalna kapija u dvoristu, bolje i za grad Nis a i tebi bi bio dobar trip.
#prijatelj - hvala za slike i trud, sjajno!
#svi:
Zgrada pored lutkarskog treba da je otvorena na krovu, odozgo bi bio najbolji update sa crvenog pevca, pa ako neko ide da slika ovih dana, eto ideje..
Poz
eriol3001 July 30th, 2010, 03:12 PM Moraćete da priznate da je ova kapija SIMPATIČNA, kao što ovako slično ima u Novom Sadu. E pa, Diznilend i Las Vegas imaju mini Ajfelov toranj, zašto Niš ne bi imao mini Trijumfalnu kapiju?
Misliš da se napravi neki objekat potpuno drugačiji od od okoline i ostalih objekata po gradu, nešto kao piramida usred Luvra (doduše, fali nam Luvr :) )?
Aivazovsky July 30th, 2010, 03:53 PM Izgleda da pod "sredjivanjem zelenih povrsina" na bul. dr. zorana djindjica su mislili, da ih potpuno uklone.
Prijatelj July 30th, 2010, 05:00 PM Izgleda da pod "sredjivanjem zelenih povrsina" na bul. dr. zorana djindjica su mislili, da ih potpuno uklone.
Slušao sam Baneta jednom kad je pričao o tome, čovek je rekao otprilike ovako: rekonstrukcijom bulevar Zorana Đinđića dobićemo bolju saobraćajnicu sa više traka, dobićemo više parking mesta i više zelenila. Ja se pitam kako je to moguće?
mareLimp July 30th, 2010, 05:35 PM Stanovi na vojnom zemljištu u Nišu
Niš -- Vlada Srbije odobrila je razmenu nepokretnosti izmedju Ministarstva odbrane i grada Niša kojom će grad dobiti 185 hektara zemljišta.
Grad će dobiti zemljište na teritoriji aerodroma i u širem centru grada, saopšteno je iz kabineta gradonacelnika Niša.
Na grad se prenosi vlasništvo nad zemljištem vojnog kompleksa na Aerodromu Niš površine od 170 hektara, kao i zemljište u kompleksu kasarne Bubanjski heroji, površine 15 hektara.
"Zaključkom se Niš obavezuje da Vojsci Srbije ustupi 32 stana kao i 21 odsto stanova koji će biti izgrađeni na lokaciji Bubanjski heroji", navodi se u saopštenju iz kabineta gradonačelnika Miloša Simonovića.
Gradonačelnik najavljuje da će "dobra praksa u saradnji sa Vladom Srbije biti nastavljena novim projektima konverzije vojne imovine u civilne svrhe".
Simonović je ranije kazao da je sa Ministarstvom odbrane započeo razgovore o zajedničkom ulaganju u niški Dom vojske u centru grada, koji bi trebalo da postane kongresni centar.
On je tada najavio da bi izgradnja stambenih i poslovnih objekata na lokaciji Bubanjski heroji u Nišu trebalo da počne u junu 2012. godine, do kada bi trebalo da bude urađena planska dokumentacija i određen investitor.
Izvor www.b92.net
durlanista July 30th, 2010, 05:50 PM Slušao sam Baneta jednom kad je pričao o tome, čovek je rekao otprilike ovako: rekonstrukcijom bulevar Zorana Đinđića dobićemo bolju saobraćajnicu sa više traka, dobićemo više parking mesta i više zelenila. Ja se pitam kako je to moguće?
mozda upotrebom zelenog behatona ;)
velizar July 30th, 2010, 10:52 PM Počinje izgradnja zgrade u Cara Dušana ...
http://i645.photobucket.com/albums/uu180/cile2/dusanjedn.jpg
velizar July 30th, 2010, 10:53 PM Evo je lokacija na kojoj bi se trebala naći ta zgrada ...
http://i645.photobucket.com/albums/uu180/cile2/dusandvaaa.jpg
velizar July 30th, 2010, 10:56 PM A evo i one lokacije, pri kraju Svetosavske, gde se pravi zgrada, pored one lepe velike na uglu sa Milentijevom ...
http://i645.photobucket.com/albums/uu180/cile2/svetsavdvaaa.jpg
velizar July 30th, 2010, 11:00 PM A evo, stavili su i tablu kako bi to trebalo da izgleda, to će biti onaj fazon, kako su oni naslovili "Rekonstrukcija i dogradnja objekta", to u nekim slučajevima bude dobro, u nekim ne .. no .. do sada je uopšteno bio redak slučaj, pa bolje da se često ponavlja jer će se tim ponavljanjem bivati bolji .. ponavljanje je majka mudrosti, hehe ...
http://i645.photobucket.com/albums/uu180/cile2/svetsavajedn.jpg
velizar July 30th, 2010, 11:04 PM A tu, u Svetosavskoj takođe, bliže početka ulice, preko puta nekog suda , "Trgovinskog suda" valjda, formira se novo gradilište, mesto je nekome prepoznatljivije po kafani "Ujče", kao meni npr, heheh. Mislim da firma "Šampion" tu pravi zgradu, ali, table još uvek nema niti bilo kojih informacija, kažu ... pripreme su u toku i biće informacija vrlo skoro .. svaki čas ih očekujte .. hehehe ...
http://i645.photobucket.com/albums/uu180/cile2/svetsavcetrrr.jpg
velizar July 30th, 2010, 11:08 PM Ovu zgradu, u nekadašnjoj Božidara Adžije, a sadašnjoj Dragiše Cvetkovića, izgleda da niko nije primetio, očigledno je građena u toku prošle godine .. sviđa mi se ta suptilna neo-moderna, jer, ja sam prvenstveno realista i tradicionalista ...
http://i645.photobucket.com/albums/uu180/cile2/dragiscvetkkkk.jpg
velizar July 30th, 2010, 11:13 PM A i u Majora Tepića su završili ovaj zgraduljak brzo .. tako ja volim, ne proteži se duže od gubera, i nećeš da se smrzneš. Polako ... sve bolje su im te male zgradice .. ništa naročito, ali se mnogo ni ne očekuje, bitno da je kvalitetno i uredno .. kvalitet zavisi od zahteva kupaca, potrošača ... a urednost i od izvođača i od potrošača .. od naših zajedničkih navika.
http://i645.photobucket.com/albums/uu180/cile2/majtepjedd.jpg
velizar July 30th, 2010, 11:15 PM A, jedva čekam kada će ovi kablovi da nestanu .. na bilo koji način .. ili pod zemlju .. ili daljinsko napajanje bilo čime što kroz njih prolazi ...
http://i645.photobucket.com/albums/uu180/cile2/majteptriii.jpg
velizar July 30th, 2010, 11:17 PM http://i645.photobucket.com/albums/uu180/cile2/tepmajdvaaa.jpg
durlanista July 30th, 2010, 11:31 PM ovakvih, niti zgrada niti kuca, imas samo u durlanu 5-6 skoro zavrsenih. po meni je to zlo, jer nabiju puno stanova unutra a parking plac nema kapacitet ni skejtove da parkiraju, a kamo li kola.
velizar July 30th, 2010, 11:38 PM ovakvih, niti zgrada niti kuca, imas samo u durlanu 5-6 skoro zavrsenih. po meni je to zlo, jer nabiju puno stanova unutra a parking plac nema kapacitet ni skejtove da parkiraju, a kamo li kola.
Ma šta će im automobili u Durlanu, tako blizu centra grada, neka se voze autobusom, mi gorivo za razliku od Grka imamo, pa su nam česte linije, autobusi polu-prazni, kada nema bezobraznih đaka i studenata koji samo prave gužve u svojim nesnostim i preteranim željama za sticanjem znanja:) . A, mi će mo iz njih isterati zlo ... UTERAĆEMO IM DOBRO !:lol:
velizar July 30th, 2010, 11:50 PM Ma neka, samo neka se grade, jer, kada se ne gradi ni mozak ne radi, da ne pominjem prazne novčanike i želuce. Ako ne radiš, veoma dugo ostaješ glup i nesposoban, stalnim radom sve si bolji. Taj problem koji ti pominješ nije ništa novo u Durlanu .. i prilikom parcelacije sedamdesetih godina nisu davane nikakve sugestije, kamo li obaveze, pa danas, često se dešava da kada mi neko dođe, mora ili on da se parkira trideset metara dalje od kuće, ili ja da se preparkiram, svi smo u privatnim kućama, sve su trostpratnice, a oni najbedniji imaju samo dva automobila (hehe, neko bi pomisli, majku vam. ebem, a samo kukate, hehe), a mogućnost parkiranja samo sa jedne strane ulice, ovi drugi, u svoja dvorišta, parola snađi se. Sve su to u suštini relativne stvari, ništa nije večito, danas zgrada - sutra livada, nema veze stara li je, nova, kad uleti lova (kao i u suprotnom slučaju) .. svi su isti. Eto, srednjeevropski veliki gradovi, koji su bili velegradi i u devetnaestom veku .. u momentu kada se stvorila potreba, parkizi su projektovani ispod zemlje, ili se sruše one zgrade za koje se proceni da su najnekvalitetnije, pa tu budu višespratni parkinzi .. a ljude seliš na novu periferiju .. i tako stalno. Kada u Durlani nastane takav problem .. tako će biti .. sa stambenim zgradama doduše .. a mi privatnici, kao i do sada, možemo samo da se .ebemo u zdrav mozak, hehehe.
usrejected July 31st, 2010, 02:09 AM Najnovija vest u vezi stadiona Cair. U avgustu krece rusenje istocne tribine, zatim i juzne i severne. Zapadna ce ostati kakva jeste. Bar do daljeg niko ne prica detaljnije o projektu po kome bi se gradio stadion, jedino svi pominju ovo rusenje kao sigurno. Kazu, plan je da zapadnu tribinu samo naknadno nasminkaju a da ostalo izgrade. Ceo kapacitet bi trebalo da bude 18000. Simbolicno. :)
durlanista July 31st, 2010, 03:24 AM ^^
taman da uniste upravo asfaltiran parking. nikad nista nece nauciti..
dj kocka July 31st, 2010, 08:14 AM ^^
taman da uniste upravo asfaltiran parking. nikad nista nece nauciti..
Ma sta ih briga ,kako bi se Bane opet slikao za tv:)
Koliko vidim jedino je izvesno rusenje tribina a izgradnja.........bice zidanje skadra.
Neka grade na veliko Nis sada kad su god.odmori i treba ali ako ne zavrsavaju u rokovima od septembra im ne gine opet PIP..PIP....PIP...PIP....
Constantin July 31st, 2010, 09:12 AM A evo, stavili su i tablu kako bi to trebalo da izgleda, to će biti onaj fazon, kako su oni naslovili "Rekonstrukcija i dogradnja objekta", to u nekim slučajevima bude dobro, u nekim ne .. no .. do sada je uopšteno bio redak slučaj, pa bolje da se često ponavlja jer će se tim ponavljanjem bivati bolji .. ponavljanje je majka mudrosti, hehe ...
http://i645.photobucket.com/albums/uu180/cile2/svetsavajedn.jpg
Hm...Ocekivao sam vecu spratnost na toj lokaciji.
moonray018 July 31st, 2010, 10:39 AM Slušao sam Baneta jednom kad je pričao o tome, čovek je rekao otprilike ovako: rekonstrukcijom bulevar Zorana Đinđića dobićemo bolju saobraćajnicu sa više traka, dobićemo više parking mesta i više zelenila. Ja se pitam kako je to moguće?
To sam se i ja pitao pre par stranica :) Konkretno za onaj plato ispred lutkarskog posorista i Maxi-ja, kazu svi bice vise zelenila, vise parking mesta, vise klupa.. kako je to moguce na jednom istom prostoru, valjda jedno povecavas na ustrb drugog? :bash:
Mozda misle na one glupe zardinjere okruglog oblika a verovatno ce da smanje i betonske povrsine za hodanje i parkiranje automobila ispred lutkarskog..
Ili to ili zeleni behaton.. :lol::lol:
eriol3001 July 31st, 2010, 11:16 AM Evo je lokacija na kojoj bi se trebala naći ta zgrada ...
http://i645.photobucket.com/albums/uu180/cile2/dusandvaaa.jpg
Konacno da su poceli nesto da rade u tom delu Dusanove.
Mozda ce nekada i onom delu prema Pikantu, gde je sada prazan plac i srusena taraba...
..a onda za 20 godina mozda i prosire Dusanovu ulicu.
durlanista July 31st, 2010, 05:27 PM evo i ja da najavim jednu zgradu iz temelja :)
u jednoj (od nekoliko jednosmernih) ulica koje idu od hajduk veljkove ka cairu, nisam siguran koja, jer ih mesam dosta..
zgrada u todora milovanovica dobro napreduje, uradjena belom fasadnom ciglom, kao i zgrada do nje.
makimax July 31st, 2010, 08:24 PM Najnovija vest u vezi stadiona Cair. U avgustu krece rusenje istocne tribine, zatim i juzne i severne. Zapadna ce ostati kakva jeste. Bar do daljeg niko ne prica detaljnije o projektu po kome bi se gradio stadion, jedino svi pominju ovo rusenje kao sigurno. Kazu, plan je da zapadnu tribinu samo naknadno nasminkaju a da ostalo izgrade. Ceo kapacitet bi trebalo da bude 18000. Simbolicno. :)
Za pocetak verujem da bi bilo dovoljno uz postojeci zapad napraviti samo jedan veliki istok :dunno: tik uz teren (bataliti atletsku stazu).....a kad bude bilo para onda i ove iza tribina pa onda mozda i pokriti ih....etapno,zasto ne.
Onaj postojeci projekat sto kruzi po netu nije nikakav,bilo bi glupo poceti po njemu....treba iskoristiti priliku pa poceti nesto ''fudbalsko'' na Cairu.
velizar July 31st, 2010, 08:45 PM Videvši jednu staru zgradu u Zemunu, ponovo sam počeo da razmišljam o tome kako bi fasadna cigla bila mnogo bolje rešenje u ovom "tranzicionom" periodu traženja više novca i više znanja, u pronalaženju "identiteta" srpskih (niških) fasada .. i u kvalitativnom smislu, i u idejnom smislu. Zašto se ne vrše kombinacije sa fasadnom ciglom u osmišljavanju fasada ? Mi, u Nišu, stare primere nemamo, sem možda ...
http://i645.photobucket.com/albums/uu180/cile2/najstarijjjjjjj.jpg
ali, novije, iz kraja osamdesetih imamo već dosta .. tada je bila neka ekspanzija fasadnih cigli. Ono što bi bila inicijalna kapisla za takav odabir fasadnog materijala bi bilo, bolji izgled i, što je još važnije .. DUGOTRAJNOST! Naročito u ovo doba, kada se puno fušari sa bojama i materijalima.
usrejected August 1st, 2010, 12:52 AM Za pocetak verujem da bi bilo dovoljno uz postojeci zapad napraviti samo jedan veliki istok :dunno: tik uz teren (bataliti atletsku stazu).....a kad bude bilo para onda i ove iza tribina pa onda mozda i pokriti ih....etapno,zasto ne.
Onaj postojeci projekat sto kruzi po netu nije nikakav,bilo bi glupo poceti po njemu....treba iskoristiti priliku pa poceti nesto ''fudbalsko'' na Cairu.
Da, idealno bi bilo napraviti jedan fudbalski stadion za 15-20000 ljudi i jedan atletski sa tribinom za par hiljada posetilaca. Jedino se bojim da je sve to trenutno neizvodljivo i da bi prava sreca bila dobijanje ma kakvog novog stadiona...
durlanista August 1st, 2010, 08:19 PM povodom trenda pravljenja krstova po gradovima, ljudi napravili galeriju na fejsu.
dobre fotke. evo jednog predloga sta staviti na vinik :D
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash1/hs319.ash1/28115_392898303186_19224433186_3889109_1620374_n.jpg
http://www.facebook.com/photo.php?pid=3732325&id=19224433186&ref=album#!/photo.php?pid=3732325&id=19224433186&ref=album&fbid=385923023186
dj kocka August 1st, 2010, 09:20 PM hahhahaaha bravo za ovu galeriju
zavrsili raskrsnicu na Pevcu!!!
durlanista August 2nd, 2010, 12:54 AM ^^ prosao malopre. lepo uradjen deo vojvode misic-a. stvarno nemam nijednu zamerku.
vlada_Ilina_h2o August 2nd, 2010, 12:54 AM povodom trenda pravljenja krstova po gradovima, ljudi napravili galeriju na fejsu.
dobre fotke. evo jednog predloga sta staviti na vinik :D
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash1/hs319.ash1/28115_392898303186_19224433186_3889109_1620374_n.jpg
http://www.facebook.com/photo.php?pid=3732325&id=19224433186&ref=album#!/photo.php?pid=3732325&id=19224433186&ref=album&fbid=385923023186
Ima dosta dobrih predloga. :lol:
Prijatelj August 2nd, 2010, 05:35 PM Evo kako teku radovi na benzinskoj pumpi u ulici Božidar Adžije
http://i30.tinypic.com/2jaav09.jpg
Ala ga je opravio svaka mu čast
http://i26.tinypic.com/28irdqv.jpg
Eee.. tako se to radi
eriol3001 August 2nd, 2010, 05:41 PM Samo dugmici ostali :)
btw, jel' pumpu renoviraju ili uklanjaju ?
Kurt2 August 2nd, 2010, 06:08 PM Ja se to isto pitam... :S
Constantin August 2nd, 2010, 06:59 PM Zgrada u Petra Vucinica napreduje. Rekonstruisana kuca bivseg Turskog konzulata je pod krovom. Kamioni su je nazalost zaklonili na ovoj fotografiji.
http://i480.photobucket.com/albums/rr170/SrbijaNis/Slika012.jpg
http://www.deltamatic.rs/images/foto/t002.jpg
Mario van Helsing August 3rd, 2010, 10:48 AM kakva je ovo glupost sa Turskim konzulatom, sada ta kuća dodje kao čir izmedju ovih velikih i modernih zgrada, jednostavno njoj tu nije mesto i neznam samo zašto su je ponovo gradili, (ne sećam se da je tu postojala) ionako nema nikakvu arhitektonsku vrednost, a i mogle su se te pare bolje iskoristiti.
velizar August 3rd, 2010, 08:55 PM kakva je ovo glupost sa Turskim konzulatom, sada ta kuća dodje kao čir izmedju ovih velikih i modernih zgrada, jednostavno njoj tu nije mesto i neznam samo zašto su je ponovo gradili, (ne sećam se da je tu postojala) ionako nema nikakvu arhitektonsku vrednost, a i mogle su se te pare bolje iskoristiti.
Pa ko je mogao te pare da bolje iskoristi Mario, investitor? Naravno da je mogao da ih iskoristi bolje, da doda još neki dan svom ekskluzivnom letovanju:) Niko drugi nikakvu vajdu ne bi video od tih para, pa zato, možda je i bolje što pokušavaju muda predstaviti kao bubrege .. bolje išta nego ništa.:) U suštini si u pravu, od samog starta razmišljam da je postojalo za sve to bolje rešenje, ali, zar ne razmišljamo tako svi o, ama baš svemu, jer o svemu se može danas tako razmišljati:) Nije meni manje dobro rešenje obrt događaja samo ta rekonstrukcija turskog konzulata, već i izgradnja te nove zgrade, koja je iole bolje rešenje od svih okolnih, a nalaziće se zaklonjena njima, u toj rupi, bunkeru .. u najvećoj meri neprimetna. Turski konzulat tu jeste postojao, a izvođenje svega ovoga je u stvari specifičan paradoks, turski konzulat je 1988 stavljen pod zaštitu zakona kao vredan spomenik stare varoške arhitekture, ali je toliko propao od nemara svih nas i svih njih, da je od njega ostala samo hrpa šuta. E sad, verovatno je neko bacio oko da tu izgradi zgradu, a ovi iz zavoda za zaštitu spomenika su podboli grad da tog investitora uslove da može napraviti zgradu ali da o svoj trošak u potpunosti obnovi turski konzulat. Pokušaj i da sve ovce budu na broju, i da je vuk sit. Šta da se radi .. te nezgrapnosti i nespretnosti su relikti velikih političko-ekonomskih potresa ... mora da se trpi do jednog momenta .. kada će se dići glava .. pa srušiti sve .. pa jovo nanovo ...:lol:
Mario van Helsing August 3rd, 2010, 11:01 PM Pa ko je mogao te pare da bolje iskoristi Mario, investitor? Naravno da je mogao da ih iskoristi bolje, da doda još neki dan svom ekskluzivnom letovanju:) Niko drugi nikakvu vajdu ne bi video od tih para, pa zato, možda je i bolje što pokušavaju muda predstaviti kao bubrege .. bolje išta nego ništa.:) U suštini si u pravu, od samog starta razmišljam da je postojalo za sve to bolje rešenje, ali, zar ne razmišljamo tako svi o, ama baš svemu, jer o svemu se može danas tako razmišljati:) Nije meni manje dobro rešenje obrt događaja samo ta rekonstrukcija turskog konzulata, već i izgradnja te nove zgrade, koja je iole bolje rešenje od svih okolnih, a nalaziće se zaklonjena njima, u toj rupi, bunkeru .. u najvećoj meri neprimetna. Turski konzulat tu jeste postojao, a izvođenje svega ovoga je u stvari specifičan paradoks, turski konzulat je 1988 stavljen pod zaštitu zakona kao vredan spomenik stare varoške arhitekture, ali je toliko propao od nemara svih nas i svih njih, da je od njega ostala samo hrpa šuta. E sad, verovatno je neko bacio oko da tu izgradi zgradu, a ovi iz zavoda za zaštitu spomenika su podboli grad da tog investitora uslove da može napraviti zgradu ali da o svoj trošak u potpunosti obnovi turski konzulat. Pokušaj i da sve ovce budu na broju, i da je vuk sit. Šta da se radi .. te nezgrapnosti i nespretnosti su relikti velikih političko-ekonomskih potresa ... mora da se trpi do jednog momenta .. kada će se dići glava .. pa srušiti sve .. pa jovo nanovo ...:lol:
...pa problem i jeste u tome što je ovo društvo, grad i država dozvolilo da taj objekat propadne, da bi sada zidali iz temelja, to više nije taj objekat, to bi bilo kao kada bi Francuzi dopustili da propadne Luvr ili Versaj a onda sve zidali iznova...nevidjena glupost, kada su već dozvolili da propadne trebalo je da na tome i ostane, a te pare koje su slupali u izgradnju konzulata mogli su da upotrebe za izgradnju obdaništa za decu ili da se kupi neki medicinski aparat, ili da se uloži u neku školu, ili da se sagradi stan za socijalno ugrožene... svi kukaju kako vlada bela kuga i kako se malo dece radja, a niko ništa ne preduzima da se to spreči i da se poveća natalitet u Srbiji, jer svi mi želimo bolje uslove za našu decu, a to znači bolje uslove u porodilištima, bolnicama, obdaništima, školama...
velizar August 4th, 2010, 12:37 AM ...pa problem i jeste u tome što je ovo društvo, grad i država dozvolilo da taj objekat propadne, da bi sada zidali iz temelja, to više nije taj objekat, to bi bilo kao kada bi Francuzi dopustili da propadne Luvr ili Versaj a onda sve zidali iznova...nevidjena glupost, kada su već dozvolili da propadne trebalo je da na tome i ostane, a te pare koje su slupali u izgradnju konzulata mogli su da upotrebe za izgradnju obdaništa za decu ili da se kupi neki medicinski aparat, ili da se uloži u neku školu, ili da se sagradi stan za socijalno ugrožene... svi kukaju kako vlada bela kuga i kako se malo dece radja, a niko ništa ne preduzima da se to spreči i da se poveća natalitet u Srbiji, jer svi mi želimo bolje uslove za našu decu, a to znači bolje uslove u porodilištima, bolnicama, obdaništima, školama...
E moj Mario, pa ta "neviđena glupost" nije nikakva srpska novotarija, nije ni novotarija u uopštenom smislu, eno, tread o Varšavi je naš trenutni najočigledniji primer, Varšavu su nacisti srušili 90%, Poljaci su je skoro u potpunosti obnovili kao što je nekada bila, veoma brzo ono što je bilo najkarakterističnije, najvrednije, najveće obeležije grada, naroda, njihove prošlosti i identiteta. Taj turski konzulat je tako mala kapljica u moru .. čak i u finansijskom smislu, što znači i u gabaritnom smislu (a ako tek upotrebimo i aspekt različitih finansijskih fondova). A tu je živeo taj čuveni Ibiš-aga, čija je ona čuvena rečenica " E moj Niš, parađumiš ...", neko ko je voleo Niš sigurno više nego polovina današnjih žitelja grada, i koji je za Srbe prvenstveno puno učinio, realan i svestan promena. Gradili bi francuzi Versaj pa bi sve pevali marseljezu od zadovoljstva. Što se tiče dece .. postoji sistem koji funkcioniše zadovoljavajuće u tom pravcu, naravno da bi moglo i više, da treba i više, pritisak na sve uticajne i finansijske faktore se treba konstantno vršiti. Ja znam iz prve ruke, imam trenutno malog sinčića nedonošče na klinici za neonatologiju u Beogradu u Kralja Milutina, očekujem ga za par nedelja, i danas sam bio kod njega, jer je moja supruga bila u Niš da mu izvadimo krštenicu pa sam je vozio za Beograd, ja sam dve nedelje bio gore, ona je sada, doji ga, sve je hvala bogu u redu, samo trebamo biti strpljivi da ojača, pređe dva kila i trista, ali hoću reći da postoje fondovi, dobrotvori, koji konstantno nešto daruju, ljudi koji imaju novaca, ne razmeću se tim dobročinstvom, iz različitih su sfera privrede, stalno dolazi nešto, bukvalno im se dostavlja spisak šta je potrebno, oni bespogovorno doniraju, bez ikakve reklame. Ali, opet ponavljam, uvek može i treba i više i bolje !
njemanja August 4th, 2010, 03:37 PM ^^ u tom slucaju, CESTITAM za prinovu!!! nek je ZIVO, ZDRAVO i SRECNO :cheers:
sorry za off...
Constantin August 4th, 2010, 08:47 PM ...
Prijatelj August 4th, 2010, 10:56 PM Juče se počelo sa asfaltiranjem desne trake od Brzog Broda ka Nišu. Danas su nastavili, ja imam samo slike od juče, ali biće uskoro još.
http://i37.tinypic.com/263j1j7.jpg
http://i33.tinypic.com/2j5e1sp.jpg
http://i34.tinypic.com/2i06x34.jpg
Očigledno je da od kružnih tokova na tom delu nema ništa. To će verovatno za godinu-dve da rade, da ruše ovo pa onda opet. Luda kuća
http://i36.tinypic.com/vpdflf.jpg
http://i33.tinypic.com/2zqaezq.jpg
http://i37.tinypic.com/j9sp04.jpg
http://i36.tinypic.com/2qvxlhk.jpg
http://i36.tinypic.com/2mdgi8y.jpg
Za kraj evo i zgrade u Majakovskog
http://i34.tinypic.com/bhiwqo.jpg
nifolic August 5th, 2010, 02:23 AM Evo kako teku radovi na benzinskoj pumpi u ulici Božidar Adžije
http://i30.tinypic.com/2jaav09.jpg
Ala ga je opravio svaka mu čast
http://i26.tinypic.com/28irdqv.jpg
Eee.. tako se to radi
Ja sam pre nekoliko dana tamo proso i imala je narandzasta traka oko cele pumpe na kojoj je pisalo zatvoreno gradiliste - inspekcija grada nisa, cak se i na ovim slikama jos uvek nalazi
Kurt2 August 5th, 2010, 11:20 AM Paneli na novoj zgradi medicinskog:
http://img217.imageshack.us/img217/6469/20100804194022.jpg (http://img217.imageshack.us/i/20100804194022.jpg/)
eriol3001 August 5th, 2010, 07:17 PM Evo, Simonovic na NTV-u opet obecava sakom i kapom. Pa nije covek odavno.
Bice i nova hala (ne cuh koje velicine), i renoviranje stadiona i klinicki i urgentni centar a cherry on the top je i nova zgrada muzeja.
A osim toga za svakog nisliju i cokoladica valjda ....
dj kocka August 5th, 2010, 09:26 PM Eriole a jer si cuo jer to stogodisnji plan ili vekovni.
Toliko planova i obezbedjenog novca a mrcvare parce Bul.Zorana.dj a i udarise i napokon asfalt od B.Broda do Medijane jednu traku.Sporo bre ljudi mnogo ovo ......opet dolazimo do onog maloljudi angazovano verovatno hoce pred izbore da presecu jedno desetak vrpci:)
Sta bi sa Krstom na Viniku..........a vreme curi li curi.upropasticemo mi taj hepening od edikta
eriol3001 August 5th, 2010, 10:28 PM Ma kako sam ga shvatio (doduse , uhvatio sam kraj vesti) plan je sestomesechni :)
usrejected August 5th, 2010, 10:37 PM Njihovi planovi oroceni su njihovim mandatima. Na toliko im je orocena i ljubav prema Nisu.
durlanista August 5th, 2010, 11:34 PM ne branim nikoga, ali vi ne shvatate da i da hoce sve bulevare da uradi odjednom, jednostavno nema ko to da uradi. tek po koja firma nije u blokadi.
to gradjani ne znaju, a nije im ni posao da se time bave, ali je cinjenica...
Prijatelj August 6th, 2010, 10:58 AM ne branim nikoga, ali vi ne shvatate da i da hoce sve bulevare da uradi odjednom, jednostavno nema ko to da uradi. tek po koja firma nije u blokadi.
to gradjani ne znaju, a nije im ni posao da se time bave, ali je cinjenica...
Sve je to u redu, razumem da nema ko to da uradi. Ali zašto početi pet bulevara i ne završiti ni jedan ako već nema ko? Zar nije logično da su prvo završili Somborski, zatim bulevar Medijana koji stoji tako već duže vreme, a ostalo je još nešto sitno i da se asfaltira. Mogli su zatim bulevar Zorana Đinđića, pa tek onda bulevar Cara Konstarntina koji i nije bio u tako lošem stanju. Još se pominje i početak radova na bulevaru Petra Aranđelovića, možda su i tamo nešto počeli. Problem je što će sve to tako ostati raskopano i preko zime, a mogli su bar dva da završe.
neeshki August 6th, 2010, 03:01 PM http://i34.tinypic.com/30vhhc2.jpg
Nišlija August 6th, 2010, 04:12 PM NASTAVLJENI RADOVI NA RK PIONIR!!!
dj kocka August 6th, 2010, 05:07 PM obzirom da sam bio unutra mogu vam reci da ima jos mnogo,mnogo posla.......ugradili su pokretne stepenice i lepo izgleda alije jos sve na golim zidovima.
A hoce li da pokrenu Beogradsku robnu kucu??
eriol3001 August 7th, 2010, 09:17 AM Pišu jutros u narodnim o novoj zgradi muzeja i spominju projekat iz 1995-e. Da li postoji slika negde, ovde na forumu ili na netu ?
Proguglah ali ništa.
Aivazovsky August 7th, 2010, 09:31 AM da li neko moze da me uputi gde je onah render zgrade opstine? Znam da smo ga ranije pominjali?
eriol3001 August 7th, 2010, 10:04 AM evo ovde http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=443367&page=225
na 225-oj strani
Prijatelj August 7th, 2010, 03:54 PM Asfaltiraju desnu traku od Crvenog Pevca ka bolnici
durlanista August 7th, 2010, 05:39 PM lepo uradjena ul. vojvode misica. trotoari, parking... lepo sve.
jos kad stoka ne bi ostavljala kola na kolovozu ubuduce.
Rade rk pionir unutra, videh iz lifta. ali ima onde jos mnogo da se radi. veliki je objekat..
vladarh August 7th, 2010, 11:43 PM Asfaltiraju desnu traku od Crvenog Pevca ka bolnici
Da, ali ona spekulacija sa trecom trakom od pevca do Dusanove se ispostavilo da je samo parking. I to parkiranje pod 45 stepeni. Ko je to smislio, ne mogu da verujem. :ohno: Zar to nije totalna katastrofa? Vozis na bulevaru i krene neko u rikverc da ti se isparkirava. Bice udesa samo tako. :bash:
A i ne vidim da su povecali i kolicinu zelenila (osim ako nisu, kao sto ovde neko rece, planirali zeleni behaton).
vectom August 8th, 2010, 03:43 AM aj neka slika za nas koji nismo u Nishu :)
durlanista August 8th, 2010, 03:45 AM Da, ali ona spekulacija sa trecom trakom od pevca do Dusanove se ispostavilo da je samo parking. I to parkiranje pod 45 stepeni. Ko je to smislio, ne mogu da verujem. :ohno: Zar to nije totalna katastrofa? Vozis na bulevaru i krene neko u rikverc da ti se isparkirava. Bice udesa samo tako. :bash:
A i ne vidim da su povecali i kolicinu zelenila (osim ako nisu, kao sto ovde neko rece, planirali zeleni behaton).
mislim da je tu bolje imati parking nego trecu traku. verovatno je i drvored sa obe strane bio problem, da ga ne bi sekli...
vladarh August 8th, 2010, 09:21 AM mislim da je tu bolje imati parking nego trecu traku. verovatno je i drvored sa obe strane bio problem, da ga ne bi sekli...
Slazem se da treba da postoji parking, ali ne smes da imas direktan izlaz parkinga na saobracajnicu viseg reda, i to u rikverc da se izlazi. To je osnovno pravilo urbanizma, za to se pada na ispitu!
dj kocka August 8th, 2010, 09:23 AM ja sam za trecu traku imajuci u vidu sirenje i protok saobracaja ,ali ovi iz parkinga moraju na ustrb 5-6 mesta da onemoguce tu traku.Valjda ce i nekog zelenila biti pored jer ovako..............ne znam ,dodje nedoreceno ,betonsko,jednostavno ne odmaran oci pogledom na taj deo bulevara.
da li ce na trotoaru ici ove ploce kao iz V.Misica i da li se ima u planu da se i onaj deo od Pevca do Doma vojske poploca i bude jedna celina i licimo BAS na lep grad ??
eriol3001 August 8th, 2010, 11:12 AM Slazem se da treba da postoji parking, ali ne smes da imas direktan izlaz parkinga na saobracajnicu viseg reda, i to u rikverc da se izlazi. To je osnovno pravilo urbanizma, za to se pada na ispitu!
Ne bi trebalo da to bude komplikacija, u Novom Sadu imaju takve parkinge na svim bulevarima (i na najprometnijem bul. oslobodjenja) i nije problem. A vozachi su isti k'o nishki i beogradski.
podvodni August 8th, 2010, 11:26 AM ^^ nije komplikacija, ali je de fakto krajnja desna traka neupotrebljiva za vožnju... služi samo za uparkiravanje, isparkiravanje i zaustavljanje... tako da nije pametno rešenje gde ima manje od tri trake...
kimi78 August 8th, 2010, 11:30 AM Pa nije jer smo navikli..mada je na bul. of Europe to drugacije reseno, i vise mi se svidja ta varijanta jer saobracaj moze nesmetano da ide u svih 6 traka.
A da bas sam bezobraza.. :) inace veliki pozz za veliki Nish iz NS ,jako mi se svidja vas grad ,jer bas ima taj smek i vibe grada,bas gledam i slike Nisa ..extra!
podvodni August 8th, 2010, 11:42 AM Pa nije jer smo navikli..mada je na bul. of Europe to drugacije reseno, i vise mi se svidja ta varijanta jer saobracaj moze nesmetano da ide u svih 6 traka.
da, servisne saobraćajnice su najbolje rešenje tamo gde ima prostora za njih i kada se projektuju novi bulevari trebalo bi obavezno da se računa s tim... kod proširivanja postojećih uglavnom nema mogućnosti za to...
eriol3001 August 8th, 2010, 01:38 PM ^^ nije komplikacija, ali je de fakto krajnja desna traka neupotrebljiva za vožnju... služi samo za uparkiravanje, isparkiravanje i zaustavljanje... tako da nije pametno rešenje gde ima manje od tri trake...
pa..ima istine u tome...opaska na mestu :) bolje je kada su 3 trake...ovako umeju majmuni da se parkiraju ispred vec parkiranih na sred bulevara i onda bude zabavno
lukeze August 8th, 2010, 02:51 PM A jel se meni čini ili nisu napravili proširenje za autobusko stajalište preko puta lutkarskog pozorišta?
Bez_imena August 8th, 2010, 06:14 PM Neki ovde kaze kako je pogresno sto su suncobrani u tvrdjavi.
Kaze da su ,,kolini'' suncobrani, a nisu :lol:
http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=1168329
moonray018 August 8th, 2010, 09:30 PM A jel se meni čini ili nisu napravili proširenje za autobusko stajalište preko puta lutkarskog pozorišta?
Ako sam dobro video prosirenje je cim se udje u Zorana Dj. iz Vozdove, ima jedno 30m trotoara pa uvuceno a onda se nastavlja valjda kod onog bilborda.. E sad, to sam video pre asfaltiranja, mozda je to uvuceno u stvari deo za koso parkiranje kao u V.Misica...
Prijatelj August 8th, 2010, 09:36 PM aj neka slika za nas koji nismo u Nishu :)
Slike od juče, kolko sam mogao iz auta da slikam. Za one koji trenutno nisu u Nišu :cheers:
http://i34.tinypic.com/2qsxmj6.jpg
http://i34.tinypic.com/33djxhf.jpg
http://i33.tinypic.com/13z21pe.jpg
http://i33.tinypic.com/2q1zacm.jpg
durlanista August 8th, 2010, 09:50 PM Ako sam dobro video prosirenje je cim se udje u Zorana Dj. iz Vozdove, ima jedno 30m trotoara pa uvuceno a onda se nastavlja valjda kod onog bilborda.. E sad, to sam video pre asfaltiranja, mozda je to uvuceno u stvari deo za koso parkiranje kao u V.Misica...
mislim da je za koso parkiranje. a stanica je mozda cak i izmestena ili ce tu da je nabudze, pojma nemam..
sallae2 August 8th, 2010, 10:24 PM cini mi se da je otprilike ovako nekako (s tim da se sada radi juzna strana bulevara, a na severnoj strani su jos moguce neke izmene ...)
http://i34.tinypic.com/sde2ic.jpg
takodje mi se cini da su postavljeni ivicnjaci po sredini bulevara pa nece moci da se udje u Dusanovu iz smera Niske Banje
durlanista August 8th, 2010, 10:30 PM slika je verodostojna. ali sta ce biti sa stanicom. nekada je stanica bila i ispred lutkarskog u smeru ka centru, pa su je pomerili gore kod bolnice.
lukeze August 8th, 2010, 10:41 PM Kakvi kreteni..., mogli su da naprave to proširenje tamo gde je i bila ta stanica, a ovako će i dalje busevi da smetaju dok su na stanici. :bash:
slika je verodostojna. ali sta ce biti sa stanicom. nekada je stanica bila i ispred lutkarskog u smeru ka centru, pa su je pomerili gore kod bolnice.
Mislim da je ta stanica pomerena u Voždovu ulicu, iza semafora kod C. Pevca. Takodje mislim da postoji neko (ne)pisano pravilo da autobuska stajališta budu iza semafora ili raskrsnice, nikako ispred.
dj kocka August 8th, 2010, 10:58 PM hahaha koliko vidim pesacicemo mi od stanice kod gimnazije do Gradske bolnice
dj kocka August 8th, 2010, 11:00 PM zao mi sto su sad imali sansu da udare po 3 trake do troske osim kod pikanta ,al dobro sa sirenjem grada i guzvi i to ce biti.
nego hoce li ta hala vise krenuti??a EP je sve blize!
durlanista August 9th, 2010, 01:57 AM jos par stvari. parking je sirine celih 5 metara, dakle ne ukoso vec normalno na put.
a najjace je sto su postavili ivicnjake na mestu gde se dusanova spaja sa bulevarom. kakva li je to tajna majstora u pitanju a nece da nam kazu, ili su mrtvi pijani radili...vreme ce pokazati :D
ali da ce neko da ih rusi, rusice :D
inace, ulica od pevca ka dusanovoj moze lagano da se odradi 2+2 ali bi trebalo oba drvoreda poseci, a onda ode i parking. mislim da taj profil moze skroz do iza caira da se odradi...
usrejected August 9th, 2010, 09:46 AM Kriza zaustavila radove
Centar grada ruže nezavršene zgrade
M. Smiljković | 09. 08. 2010. - 00:02h | Foto: K. Kamenov
Nekadašnja Robna kuća "Beograd", hotel "Niš", sportski dispanzer u okviru kompleksa terena "Čair" i novi Klinički centar kod Vojne bolnice su četiri objekta koji su u centru, pa su samim tim i najuočljiviji i daju ružnu sliku grada. Svaki od vlasnika ovih objekata ima razloge što su građevinci napustili radove, ali i najavljuju da će uskoro ovi objekti biti završeni.
RK "Beograd" je kupila kompanija "Marfin investment" sa partnerom "Verano motorsom" čiji predstavnici kažu da će se fasada RK "Beograd" finalizovati do kraja godine. U "Veranu" potvrđuju da je usled krize došlo do zastoja radova, ali da će radovi na adaptaciji uskoro krenuti.
- Robne kuće su nekada bile simbol kupovine, a to će ponovo biti. Sredili smo 4.400 kvadrata unutrašnjeg prostora i postavili deo fasade da bi potom naišla kriza koju smo uspeli da prebrodimo tako da se izvinjavamo Nišlijama što do sada ceo projekat nije gotov. Za sada imamo desetak stranih i domaćih zakupaca prostora, a u pregovorima smo sa još nekim firmama koje bi želele da imaju poslovni prostor u robnoj kući. Naša je ideja da robna kuća u Nišu postane savremen tržni centar. Tu će biti grupisani proizvodi od prehrane, preko obuće i odeće, do drugih različitih vrsta proizvoda. Od krupnije robe može se očekivati bela tehnika, a u podnožju objekta biće hipermarket - kaže Jelena Ćetković, direktor za komunikacije u ovoj firmi.
Gradska vlast je pre dva dana obećala da će zapuštena dva zdravstvena centra početi da se adaptiraju na jesen kako bi služili nameni, ali problem postoji sa hotelom "Niš" čiji zastupnik kapitala Tomislav Milanović kaže da će o sudbini ovog objekta brinuti novi vlasnik kada se ponovo bude prodao "Centroturist", u okviru koga je funkcionisao hotel.
- Stari vlasnik je posle privatizacije počeo da nadograđuje objekat, a onda je raskinuta privatizacija tako da je skelet ostao. Radnici i stari vlasnik se sude u Strazburu pred Međunarodnim sudom. Očekujemo da se taj spor okonča do kraja godine. Potom Agencija za privatizaciju raspisuje prodaju "Centroturista" i novi vlasnik će odrediti dalju sudbinu hotela "Niš" - kaže Milanović.
I Simonović se raspitivao o gradnji RK „Beograd“
Gradonačelnik Niša Miloš Simonović interesovao se kada će fasada RK „Beograd“ biti završena jer već godinu dana ovaj objekat ruži centar grada. „Grad je vlasniku RK ‘Beograd’ obezbedio sve uslove, ali posle brojnih ubeđivanja da krenu pre leta sa radovima, nismo došli do datuma kada bi ti radovi trebalo da krenu“, kaže Simonović.
http://www.blic.rs/
Mario van Helsing August 9th, 2010, 10:17 AM zao mi sto su sad imali sansu da udare po 3 trake do troske osim kod pikanta ,al dobro sa sirenjem grada i guzvi i to ce biti.
nego hoce li ta hala vise krenuti??a EP je sve blize!
Evo slika nove hale
http://farm5.static.flickr.com/4094/4874449619_041857973d.jpg
http://farm5.static.flickr.com/4140/4874449555_184fa714db.jpg
http://farm5.static.flickr.com/4093/4875057048_d81e51a8d4.jpg
Šta? Ne vidite novu halu? Možda su je sakrili u onoj šumici :lol:, pa je zato ne vidite, he, he, he, nego šalu na stranu vreme neumitno prolazi a od izgradnje nove hale i dalje nema ništa, čak i da odluče da je grade čisto sumnjam da će moći da je završe do početka prvenstva u rukometu, inače ovo je slikano juče (8.8.2010)
Ni izgradnja ulice u produžetku mosta kod Nitex-a ne napreduje
http://farm5.static.flickr.com/4117/4874450003_4f061d7fe4.jpg
http://farm5.static.flickr.com/4134/4875057452_4dbe4b2fde.jpg
http://farm5.static.flickr.com/4073/4874449871_94cfe72d5e.jpg
http://farm5.static.flickr.com/4117/4875057328_fa63671630.jpg
http://farm5.static.flickr.com/4082/4874449753_356160c103.jpg
http://farm5.static.flickr.com/4139/4874449687_54a68b5f8f.jpg
Novi kej (Gabrovačka rečica)
http://farm5.static.flickr.com/4123/4874449437_03379bfe77.jpg
http://farm5.static.flickr.com/4143/4875056928_1bc6eeb6a3.jpg
Hram Cara Konstantina u Parku Sv. Save
I ovde su radovi takoreći stali
http://farm5.static.flickr.com/4077/4875056832_96d12dcdc4.jpg
I na Crvenom pevcu nije ništa bolja situacija i tamo se radovi razvlače već mesecima
http://farm5.static.flickr.com/4140/4874449201_e63e34d467.jpg
http://farm5.static.flickr.com/4075/4874449135_a8cb3261cd.jpg
http://farm5.static.flickr.com/4139/4875056550_55ba336772.jpg
I u IX brigade slabo napreduju radovi
http://farm5.static.flickr.com/4097/4874448905_e2cb5f73fc.jpg
http://farm5.static.flickr.com/4118/4874448843_4490c0c82f.jpg
eriol3001 August 9th, 2010, 11:20 AM Bravo za slike, (mada su malo depresivne :cry:) Da i ljudi na privremenom radu vide šta se dešava :)
BTW, Je li u planu neko drvo da zasade na bul Z. Đinđića ?
dj kocka August 9th, 2010, 03:43 PM haha pozz za mario van helsinga-a,mislim da sam te video na bicikli na slikanju Bul.Djindjica pa sam i hteo da ti pridjem i odemo kod ovih 'dundjera'i putara i 'rastikamo'taj nerad jer ako sada kada je poluprazan grad ovako mrcvare cemu da se nadamo na jesen ili zimu :)
I meni strasno ovo smeta,jer evidentno je da previse malo ljudi radi na ovim projektima.Kad spomenu onu ulicicu kod Jagodin male-pa kad bi je svi ovi radnici 'napali' za 2 dana bi je zavrsili ali kaoda imam utisak da cekaju septembar pa polako da se spreme za slikanje rped tv kamerama jer nam predstoji vruca jesen.
Inace od hale za EP sam digao ruke ,jer nema sanse da je zavrse dotle pa makar radili u 2 smene.
Znate ,malo me to nervira ,mada mozda i mi ovde na forumu budemo ,opijeni, silnim planovima za izgradnju grada od hala,stadiona,zdr.centara,bulevara,ulica,.............pa zaboravimo gradjevinsku realnost,kapacitet i mogucnosti gradskih gradjevinaca.
Ipak mi imamo taj sindrom raskopaj pa ostavi da se vidi da ipak radimo a za zavrsetak..............HMmmmmm o tome ce vec forumasi na ovim frekvencijama da razglabaju.
Nis 4 -ever!!
durlanista August 9th, 2010, 05:59 PM ma kakva hala. pa niko nije realan ovde. prsla je zemlja totalno, o gradjevinskoj industriji i fabrikama materijala da ne pricamo.
drzava nema kome ne duguje, a ovamo bi ti isti trebali i dalje da rade za dzabe.
nece to tako. niko ziv nije naplatio, pola firmi u blokadi.
a ovamo bi stadione i venecijanski mermer. gluposti.
AnaNI August 9th, 2010, 07:02 PM Jedini problem je sto se arhitekte ne pitaju vec investitori. A investitori JESU svi isti!
Ti investitori se drže skupa jedno te isto i nisu hrabriji kad je reč o novom riziku a arhitekti im se povinuju. Čudna ekonomija.
Sve se može kad se hoće.
AnaNI August 9th, 2010, 07:06 PM Misliš da se napravi neki objekat potpuno drugačiji od od okoline i ostalih objekata po gradu, nešto kao piramida usred Luvra (doduše, fali nam Luvr :) )?
Tako nešto može da izvede i zašto ne bi, ali mi nemamo neki zapadnjački duh, već nešto originalno orijentalno i srpsko okruženje - uglavnom kule ili slično. Svet voli nešto NOVO da istražuje.
Prijatelj August 9th, 2010, 09:58 PM Današnja dešavanja na bulevaru Zorana Đinđića
http://i34.tinypic.com/wj6y3s.jpg
http://i36.tinypic.com/ip8480.jpg
http://i36.tinypic.com/2zpifkl.jpg
http://i38.tinypic.com/27wucye.jpg
http://i34.tinypic.com/293c09y.jpg
http://i37.tinypic.com/2v157wz.jpg
http://i38.tinypic.com/2hdzbj9.jpg
http://i37.tinypic.com/i6jcyr.jpg
http://i36.tinypic.com/25zi9hv.jpg
http://i36.tinypic.com/fp2jrc.jpg
http://i35.tinypic.com/23huom9.jpg
Evo kako se koristi taj parking
http://i35.tinypic.com/25swvbd.jpg
http://i33.tinypic.com/1o3e3q.jpg
Stajalište za autobuse definitivno nije planirano na ovom delu. Jedino ako nešto ne smisle sa ovim ostavljenim parkingom, videćemo kad ga obeleže
Prijatelj August 9th, 2010, 10:18 PM Evo kako izgleda behaton na tom delu.
http://i38.tinypic.com/fksaa1.jpg
http://i35.tinypic.com/2eklqnm.jpg
http://i36.tinypic.com/15xtumd.jpg
http://i37.tinypic.com/5lcsb7.jpg
http://i34.tinypic.com/k21j53.jpg
Na mestu gde je bio caffe caffe sada niče nova zgrada. Kuća Petrović gradi, kako piše na njihovom sajtu Po+P+3+Pk
http://i35.tinypic.com/289dds2.jpg
http://i35.tinypic.com/2rr73a8.jpg
Evo i rendera sa njihovog sajta
http://i33.tinypic.com/34pm2ys.jpg
http://i38.tinypic.com/64nzu0.jpg
Nišlija August 9th, 2010, 10:25 PM Ispravite me ako gresim, ali mislim da ce biti ovako: iz bulevara nece moci da se skrene levo u dusanovu kao ranije. Iz dusanove ce se skretati na bulevar ali onim putem gde se ranije skretalo iz bulevara u dusanovu a deo dusanove ulice koji se ranije ulivao u bulevar ce biti po nekoj proceni zelenilo jer vidim i cevi za vodu pa mozda i neka fontana bude??? To je moj neki zakljucak gledajuci ove slike???
dj kocka August 9th, 2010, 11:11 PM yeaeeeeaaaaaahhh na jesen i urgentni pocinje sa nastavkom gradnje.
durlanista August 10th, 2010, 04:17 AM ali ova kuca gde je bio cafe cafe nije srusena i dalje. da li ona ostaje, pa ce da lepe zgradu na nju?
inace, kako vidim, parking ce imati kapacitet za dve bicikle i tri skejta :D
Kot Behemot August 10th, 2010, 08:10 AM Evo kako izgleda behaton na tom delu.
http://i36.tinypic.com/15xtumd.jpg
Jel' se to meni čini ili cela Srbija ima isti behaton? Ovo isto sam video u Beogradu i Novom Sadu. Inače je ok, ulice svakako bolje izgledaju sa njim nego bez njega, samo ćemo se totalno uniformisati.
podvodni August 10th, 2010, 08:56 AM ^^ stigli smo do toga da nam behaton bude obeležje identiteta... :)
ne znam da li ste obraćali pažnju, u Beogradu, u ulici Srpskih vladara, gde je prvi put upotrebljen (čini mi se negde oko 2003) i gde je frekvencija prolaznika najveća je već pojeden (i to ne pojedinačne kocke, već gotovo cela površina)... Boje na njemu odavno nema, a završni sloj se izlizao tako da se vidi krupnija granulacija... A čini mi se da sam video i da je na pojedinim mestima i u NS počeo da se raspada onaj reljefni (za slepe osobe)...
koliko para - toliko muzike
usrejected August 10th, 2010, 11:16 AM Nišlije grade tri kapitalna objekta
NIŠ - Gradsko veće Niša donelo je odluku o izgradnji nove sportske hale, rekonstrukciji gradskog stadiona na Čairu i izgradnji nove zgrade Narodnog muzeja, saopšteno je danas u Skupštini grada Niša.
Ukupna vrednost ovih radova je 25 miliona evra, a predviđeno je da učešće republike bude 15 miliona evra, dok bi učešće grada iznosilo 10 miliona evra.
Konačnu odluku o finansijskom učešću grada doneće odbornici na prvoj narednoj sednici lokalnog parlamenta
http://www.glas-javnosti.rs/
eriol3001 August 10th, 2010, 11:52 AM Ispravite me ako gresim, ali mislim da ce biti ovako: iz bulevara nece moci da se skrene levo u dusanovu kao ranije. Iz dusanove ce se skretati na bulevar ali onim putem gde se ranije skretalo iz bulevara u dusanovu a deo dusanove ulice koji se ranije ulivao u bulevar ce biti po nekoj proceni zelenilo jer vidim i cevi za vodu pa mozda i neka fontana bude??? To je moj neki zakljucak gledajuci ove slike???
I meni to nije jasno sa ovih slika. Jel' ima negde da se vid kako je planirano da to izgleda kada bude gotovo ? A i deo kod pozorišta lutaka.
Prijatelj August 10th, 2010, 12:18 PM yeaeeeeaaaaaahhh na jesen i urgentni pocinje sa nastavkom gradnje.
Malopre sam tamo prošao i video geometre kako nešto snimaju. Kad počne videćemo.
usrejected August 10th, 2010, 12:56 PM Šabanov spomenik ipak na keju
Autor:
Predrag Blagojević
| Izvor: Južne vesti | Objavljeno: 10.08.2010.
Šabanov spomenik ipak na keju
http://www.juznevesti.com/
Lokacija na kojoj će biti postavljen spomenik Šabanu Bajramoviću je poznata a rokovi će biti ispoštovani, saznajemo u kabinetu gradonačelnika Niša.
Spomenik će, ipak, biti postavljen na nišavskom keju, ispred zgrade Doma mladih, nekadašnjeg Oficirskog doma. Tačnije, na rubu amfiteatra koji gleda ka Nišavi, potvrdio je za Južne vesti vajar Vladan Ašanin, koji je izradio statuu legendarnog pevača.
- Imao sam danas sastanak u Zavodu za urbanizam i sve smo dogovorili. Montaža postamenta za spomenik trebalo bi da bude završena u toku dana a spomenik će biti montiran sutra, tako da bi otkrivanje trebalo da bude 12. avgusta, kao što je i planirano - kaže Ašanin.
Ivan Blagojević, direktor Nišville džez festivala, koji je inicirao postavljanje spomenika, kaže da je zadatak grada da dotatno oživi prostor oko samog spomenika.
- Od iduće godine tokom trajanja Nišvila jedan stejdž će biti postavljen tamo i na ćemu će najverovatnije biti izvođene Šabanove pesme a akcenat će biti na stranim izvođačima - kaže Blagojević.
Blagojević dodaje da je, zbog lokacije kojom nije zadovoljan, odustao od ideje da se pored spomenika postavi džuboks.
Kurt2 August 10th, 2010, 08:21 PM Videh danas da su postavili temelj za Šabanovu bistu na vrhu amfiteatra na keju, i baš deluje kao neko nesrećno rešenje... zaboravio sam da slikam...
njemanja August 10th, 2010, 09:15 PM ^^ zasto "nesrecno"? nije valjda da si od onih koji misle da je trebalo u obrenovicevoj da ga postave???
velizar August 10th, 2010, 09:21 PM Po meni, to, lokacijski, uopšte neće biti nesrećno mesto. Može biti od samog starta, npr, nespretno, nezgrapno, ako se, ne najbolje, postavi u perspektivi, u prostoru, ambijentu, u svojstvenom okruženju, ili, ne kvalitetno urađeno, ako se radi ishitreno, preforsirano, iz nekih drugih namera, ne zbog umetnosti radi sebe same. To je odlična lokacija koja u perspektivi, i u užem, i u širem kontekstu, ima sjajne šanse da bude jedan od onih, najtoplijih, najduhovnijih, najstarogradskijih delova grada. Spomenik već u svom neposrednom okruženju ima dve zakonom zaštićene zgrade, stari oficirski dom i zgradu prve biblioteke u nišu vladike Jeronima, taj deo grada kada se kvalitativno i kulturološki aktivira, a doći će i do toga (kad tad), neće biti stari učmao ćošak grada. Ja ceo taj deo uz kej i po unutrašnjim ulicama zamišljam, i on najviše perspektive za to ima, kao neki niški monmartr, ali na ravnom, hehe. Ne mora on biti stecište umetnika i kulture u bukvalnom smislu, ali tim uličicama kao da još uvek struji taj duh starog niša. Pratim tu čudnu netaktičnost, ne posedovanje osećaja za ono šta će biti, ne razumevanje i ne poznavanje toka promena kod gradskih vlastodržaca još od konkursa za spomenik Caru Konstantinu pre desetak godina. Kratko i jasno, Buđevcu je(valjda njemu) odbijen fantastičan projekat tog spomenika " ... jer se nije uklapao u visinu objekata u okolini ..." !? Da li su oni mislili da će taj spomenik ( koji je inače trebao biti na mestu poligona za obuku vozača kod tvrđave i teniskih terena), biti montažnog tipa i trajati tek nekoliko meseci!? Postoji potpuna lobotomija odlučujućih ljudi u smislu razmišljanja o logičnim promenama koje vreme nosi sobom.
velizar August 10th, 2010, 09:37 PM Mislim da bi odlično rešenje bilo da se po tom, gornjem delu niškog keja, urade na vizuelno smislenim mestima i razmacima, spomenici niškim umetnicima, različitih domena, koji su doprineli nešto kulturi, umetnosti, pa i pukoj zabavi, ako se na kraju ispostavilo da je taj rad sa sobom doneo nešto izuzetno, kvalitetno, i u čemu je mnogo ljudi uživalo. Tako smatram da bi obavezno bilo izgraditi spomenik u karakterističnoj pozi, i velikom niškom dirigentu Miloradu Veljkoviću Špaji, i da to iniciraju Niške horske svečanosti, isto ovako kao što je ovo inicirao Niški džez festival. Taj spomenik bi se mogao uraditi na delu keja gde je spomenik Nadeždi Petrović, na delu keja koji se očigledno sada sređuje, gde se zidaju neke nove zgrade. U tom delu keja se nalazi i ulica naimenovana imenom ovog dirigenta, e na kraju te ulice, kada izlazi na kej, bi se mogao napraviti lep pešački mali skver u čijem centru bi na postamentu bio spomenik istaknutom dirigentu Špaji. Videli smo ovde neke naznake da će i u toj ulici, na kraju nje, na samom keju, biti zidana neka nova "lepa" zgrada. Znači, svu tu celinu "oni" planiraju da osmisle kao neki "mondenskiji, ekskluzivniji" deo grada .. "dobar, kvalitetan život kraj reke .. što ste oduvek želeli (!?) .." E, te sve zamisli bi bile veoma oplemenjene takvim nekim spomenikom, koji bi kulturološki i još estetskije delovao na ceo taj potez zajedno sa spomenikom Nadeždi Petrović, i još nekim eventualnim spomenicima u bliskoj i daljoj budućnosti. Mislim da bi spomenik, možda baš na otprilike tom mestu, Miloradu Veljkoviću Špaji, bio OBAVEZNO rešenje, pa da ceo kej bude nešto kao aleja niških umetnika i stvaralaca .
oroborus August 11th, 2010, 03:29 AM razočarao sam se sad kad sam prošao obnovljenim delom ulice Vojvode Mišića, baš je neravan asfalt... :(
Scholes August 11th, 2010, 11:23 AM Da li je reč o zvršnom sloju asfalta ili je samo podloga neravna...?
Scholes August 11th, 2010, 11:23 AM Da li je reč o zvršnom sloju asfalta ili je samo podloga neravna...?
Kurt2 August 11th, 2010, 01:28 PM zasto "nesrecno"? nije valjda da si od onih koji misle da je trebalo u obrenovicevoj da ga postave???
Po meni, to, lokacijski, uopšte neće biti nesrećno mesto. Može biti od samog starta, npr, nespretno, nezgrapno, ako se, ne najbolje, postavi u perspektivi, u prostoru, ambijentu, u svojstvenom okruženju, ili, ne kvalitetno urađeno, ako se radi ishitreno, preforsirano, iz nekih drugih namera, ne zbog umetnosti radi sebe same.
Zbog ovoga što reče Velizar, a meni se čini da su ga na samom amfiteatru na glupom mestu postavili... možda grešim.
durlanista August 11th, 2010, 02:41 PM recimo kad sednes u gusar preko puta, moz` ga gledas meraklijski.
nego da pitam, kako se odlucise da novi deo medicinskog odrade alu panelima. ok to izgleda, skroz poslovno. ali mi ne ide da se tako nesto odradi, tjs spoji, sa starom zgradom medicinskog...
vectom August 11th, 2010, 04:33 PM izgleda poput svakog drugog skladista iz industrijske zone. jedna od poslednjih zgrada u gradu koja je diktirala mini-ambijent svojom pojavom i pozicijom unistena je ovom dogradnjom.
oroborus August 11th, 2010, 06:35 PM Da li je reč o zvršnom sloju asfalta ili je samo podloga neravna...?
mislim da je završni...
usrejected August 11th, 2010, 07:27 PM Postavljen spomenik
Autor:
P.B.
| Izvor: Južne vesti | Objavljeno: 11.08.2010.
Postavljen spomenik
http://www.juznevesti.com/uploads/vesti/2010/08/i_2269/i_1/t_sabannn.jpg
Spomenik Šabanu Bajramoviću, rad vajara Vladana Ašanina, postavljen je na postament na nišavskom keju u centru Niša.
Statua je privremeno prekrivena belim platnom a svečano će je sutra u podne otkriti ministar kulture Srbije, Nebojša Bradić i gradonačelnik Niša, Miloš Simonović.
Nalazi se na obodu amfiteatra na keju u centru Niša, ispred "Doma mladih", nekadašnjeg "Oficirskog doma", a do otkrivanja pored spomenika će dežurati jedan radnik obezbeđenja.
Ovim je otklonjena drama oko toga da li će Šabanov spomenik biti otkriven na vreme, odnosno pred početak 27. Internacionalnog džez festivala koji će biti otvoren sutra uveče.
Statua niške legende visoka je nešto preko dva metra i postavljena je na postament visine jednog metra. Šaban Bajramović prikazan je u karakterističnom stavu, sa mikrofonom u ruci.
Aivazovsky August 11th, 2010, 09:42 PM Samo mi ne ide u glavu, kako su mislili da cuvaju taj spomenik, ako ne od skinhedsa onda od gomile koje kakvih ljudi koji se ako nista drugo, opijaju alkoholom, puse marihuanu itd. Pa i da nisu skinhedsi, u takvom stanju svasta ljudima moze da padne na pamet.
Aivazovsky August 11th, 2010, 09:43 PM I zalosno je sto tu mora da stoji radnik obezbedjena, tipa da ga niko ne dirne dok ga bulumenta ne "pusti u promet" i slika se, a kad odu onda mogu spomeniku da rade sta hoce! Jadno i bedno!!
oroborus August 11th, 2010, 11:37 PM pun si predrasuda čoveče. vidi se da nikad nisi visio na keju.
ja ne znam ni za jedan incident na amfiju...
i ako je tako kao što kažeš zašto nekom do sada nije palo na pamet da nešto uradi?
eriol3001 August 11th, 2010, 11:40 PM koliko se secam spomenik nadezdi petrovic je isaran ? doduse to je na drugoj strani.
oroborus August 11th, 2010, 11:54 PM nije išaran.
eriol3001 August 12th, 2010, 07:58 AM prefarban sprejem, whatever
Miroslav August 12th, 2010, 09:27 AM ne, trebalo je da ga postave pored studija ili sparka, tamo su sve sama fina deca, ne saraju, samo ponekad bacaju bombice, al to je ok, nista strasno.
Scholes August 12th, 2010, 10:25 AM Mislim da je najbolje rešenje da se postave bezbednosne kamere u okolini koje bi nadgledale ovaj deo, i to ne samo zbog spomenika Šapketu...podsećam da je tako nešto slično bilo odrađeno i u Čairu kada je napravljen mali amfiteatar za decu pa kad se neki "pametan" našao da ispoljava nezadovoljstvo zbog svoje dosade (:scouserd:) na amfiteatru : upecan još iste večeri od strane obezbeđenja i "naših plavih anđela"...Vreme će reći svoje...:ohno:
eriol3001 August 12th, 2010, 11:11 AM Slažem se za kamere, samo treba ih staviti i u ostale delove grada ( a i na raskrsnice).
Što se samog spomenika tiče mislim da je amfiteatar sasvim OK mesto (sada kako su ga konkretno postavil na ivicu i kako to izgleda uživo ne mogu baš da vidim sa slika)
A spomenik je u opasnosti da bude išaran (ili šta već može raznima pasti na pamet) gde god da je bio postavljen.
usrejected August 12th, 2010, 12:19 PM Arheološki park Medijana – turistima
Počeli radovi na projektu „Konstantinova vila na Medijani”
Do sredine 2012. godine ova izuzetna antička lokacija biće otvorena za turiste i goste Niša Foto S. Lazarević
Niš – Realizacija ambicioznog i velikog projekta uređenja jednog od najvećih i najpoznatijih arheoloških nalazišta iz antičkog doba u Srbiji, Medijane, između Niša i Niške Banje, počela je juče. Projekat koji nosi radni naziv „Konstantinova vila na Medijani 2010–2013” realizuje se pod okriljem Ministarstva kulture Srbije, Republičkog zavoda za zaštitu spomenika i Narodnog muzeja u Nišu, kao i Instituta za konzervaciju i Arheološkog i Arhitektonskog fakulteta u Beogradu, predviđa istraživanja i uređenje arheološkog parka, što treba da bude okončano do kraja proleća 2013. godine, pred centralnu svečanost obeležavanja 17 vekova od donošenja Milanskog edikta.
Ministarstvo kulture Srbije odobrilo je za istraživačke radove samo u ovoj godini 17 miliona dinara, a Gordana Milošević, koja je na čelu tima za realizaciju projekta, istakla je da će se obaviti mnogi radovi:
– U ovoj godini predviđeni su radovi do 15. novembra i u naredna tri meseca moraćemo da nadoknadimo dosta izgubljenog vremena, pošto je projekat trebalo da se realizuje do kraja juna ove godine. Planom je predviđeno da se za turiste pripremi i uredi arheološko nalazište na površini od 4,5 hektara. Najviše će se sada raditi u severozapadnom delu lokacije kada će biti određen gabarit Konstantinove vile. Iskreno se nadam da ćemo ponovo imati sreće i otkriti nove i vredne freske, slične već pronađenim na Medijani. Zbog toga su sa nama i konzervatori koji će raditi na freskama koje su planirane da se skinu i pripreme za eventualnu jedinstvenu izložbenu postavku. Zidovi, međutim, neće ostati bez fresaka, jer na njima će biti postavljene replike otkrivenih i vrednih – rekla je vođa ekipe istraživanja na Medijani Gordana Milošević.
Prezentacijom ovog arheološkog lokaliteta, rekla je Gordana Milošević, obuhvaćeni su carska vila sa peristelom, ulazna antička kapija, terme, dve ranohrišćanske crkve i ogradni zid. Biće, rečeno je, rekonstruisana i dvorana za prijem, ali i vrtovi, mozaici i svi ostali sadržaji na Medijani.
– Sve je isplanirano – dodala je – i negde će se raditi konzervacija, negde revitalizacija, a nakon toga rekonstrukcija i na kraju prezentacija. Studenti Arhitektonskog fakulteta uradiće i svojevrsnu rekonstrukciju rimske, Konstantinove epohe – po Vitruviju uradiće ratne sprave koje će biti postavljene na nalazištu, čime će u stvari u celosti biti rekonstruisan život na Medijani od pre skoro dva milenijuma.
Kako su rekli u Zavodu za zaštitu spomenika kulture u Nišu, očekuje se da najveći broj planiranih radova na konzervaciji, revitalizaciji i prezentaciji do sada otkrivenih arheoloških vrednosti na Medijani bude završen do sredine 2012. godine, kada će ova izuzetna antička lokacija biti konačno otvorena za turiste i goste Niša.
Toma Todorović
objavljeno: 12/08/2010
eriol3001 August 12th, 2010, 03:48 PM Evo ga spomenik Šabanu, slika je sa RTV.
http://i36.tinypic.com/t7ltp4.jpg
njemanja August 12th, 2010, 03:49 PM ne, trebalo je da ga postave pored studija ili sparka, tamo su sve sama fina deca, ne saraju, samo ponekad bacaju bombice, al to je ok, nista strasno.
:lol: :lol: :lol: BRAVO za komentar! :cheers:
Prijatelj August 12th, 2010, 04:44 PM Da se podsetimo naše omiljene teme o izmeštanju železnice iz grada. Evo kako to danas sve dobro funkcioniše i dešava se to povremeno. http://www.facebook.com/?ref=home#!/group.php?gid=114899628545619&ref=ts
velizar August 12th, 2010, 05:24 PM Evo spomenika iz još jednog ugla .. autor, Čedomir Živanović ...
http://i645.photobucket.com/albums/uu180/cile2/sabahannnnnn.jpg
durlanista August 12th, 2010, 08:03 PM vozio danas malo vise po gradu, pa usliko po nesto.
vojvode misica je ok asfaltirana, od 1-5, recimo 4-.
dusanova se izgleda nece spajati sa bulevarom na starom mestu, jer su tu postavljeni ivicnjaci. dole niz ulicu je zgrada sto neko stavio render, a cenim da ce uskoro i sve ovo bager da pocisti.
http://a.imageshack.us/img42/9651/10082010310.jpg http://a.imageshack.us/img821/1609/10082010311.jpg
na vizantijskom bul zavrsena zgrada frezenijusa i do nje ona sa salonima automobila, gde ce uz nisana biti i hjundai
http://a.imageshack.us/img709/6633/05082010295.jpg http://a.imageshack.us/img94/7992/05082010296.jpg
dalje sam se uputio do matejevca, preko bulevara medijana. tu nema ziva dusa
http://a.imageshack.us/img62/5091/10082010299.jpg http://a.imageshack.us/img411/7250/10082010300.jpg
skretanje ka naselju calije
http://a.imageshack.us/img808/1903/10082010301.jpg
ima tu par gradilista, ali nisam slikao.
e sad, kad hteo da iz matejevca odem starim putem i ukljucim se na put ka knjazevcu, kaze mi covek da je odradjen nadvoznjak preko auto puta i tu je udario u neku firmu.
o cemu se radi, pa udario je u ogradu firme koja pravi behaton na ovim prostorima. eno ga u pozadini plavi nadvoznjak..
http://a.imageshack.us/img46/9054/10082010302.jpg http://a.imageshack.us/img413/2892/10082010303.jpg
dole u centru, uradili fasadu u hajduk veljkovoj, pa je to sada jako fina raskrsnica
http://a.imageshack.us/img807/7338/10082010304.jpg http://a.imageshack.us/img541/1802/10082010307.jpg
durlanista August 12th, 2010, 08:27 PM vizantijski bulevar asfaltiran negde do ekonomske skole.
ka banji
http://a.imageshack.us/img571/9049/12082010315.jpg http://a.imageshack.us/img405/9632/12082010316.jpg
ka ekonomskoj
http://a.imageshack.us/img827/9929/12082010317.jpg
sad kad pogledam slike, ovaj ivicnjak na poslednjoj slici mi je misterija. posto je ovo odma do medijane, moguce da su hteli da imaju odvod atmosferke vode u skladu sa tim vremenom. a moguce da je i samo ivicnjak los :D
Miki_Miks August 12th, 2010, 08:48 PM A mene interesuje samo kada ce krenuti renoviranje fasade Opstine(Gradske uprave),posto gradonacelnik rece pre par meseci da ce to biti 1 avgusta,pa posto vidim da jos nisu to ispostovali,dali zna neko kada ce?
AnaNI August 12th, 2010, 08:57 PM Baš lepo što ste prisustvovali ovom značajnom danu povodom otkrivanja biste Šabana Bajramovića, vidi se da cela Srbija zainteresovana za njega. Ipak, mislim da će ta bista ubrzo biti išarana ili vandali će učiniti svoje.
Aivazovsky August 12th, 2010, 10:11 PM Mislim da je najbolje rešenje da se postave bezbednosne kamere u okolini koje bi nadgledale ovaj deo, i to ne samo zbog spomenika Šapketu...podsećam da je tako nešto slično bilo odrađeno i u Čairu kada je napravljen mali amfiteatar za decu pa kad se neki "pametan" našao da ispoljava nezadovoljstvo zbog svoje dosade (:scouserd:) na amfiteatru : upecan još iste večeri od strane obezbeđenja i "naših plavih anđela"...Vreme će reći svoje...:ohno:
Kamere su postavljene i u parku svetog save a pogledajte smao onaj mobilijar za decu, sav isaran!
Aivazovsky August 12th, 2010, 10:12 PM [QUOTE=oroborus;61831121]pun si predrasuda čoveče. vidi se da nikad nisi visio na keju.
Da li je potrebno da komentarisem recenicu da sam pun predrasuda?
Pa pogledajte na sta nam lici grad? Na sta lici i jedna kulturna stvar koja se postavi?!!
Prijatelj August 12th, 2010, 11:13 PM sad kad pogledam slike, ovaj ivicnjak na poslednjoj slici mi je misterija. posto je ovo odma do medijane, moguce da su hteli da imaju odvod atmosferke vode u skladu sa tim vremenom. a moguce da je i samo ivicnjak los :D
Već sam ranije postavio slike i komentarisao te ivičnjake. Ima puno takvih isečenih koji služe za odvod vode, ali gde? Pa naravno na biciklističku stazu. Ko li je osmislio ovo rešenje, voda će sigurno da se zadržava na putu, ne verujem da su svuda odradili dobar pad, tako da će ovaj asfalt da propadne mnogo brže nego što bi trebalo.
Nišlija August 13th, 2010, 12:22 AM Nema veze da li ima kanalizacija ili ne, sve ove ulice koje se sada rade propasce u roku od 5 godina i doci ce u stanje pre rekonstrukcije. Dokaz tome je ulica generala milojka lesjanina u samom centru koja je prosle godine kompletno rekonstruisana a sada na autobuskoj stanici na trgu kralja milana moze da se vidi kako je desna traka cela izdubljena od kocenja autobusa. Meni se sve smucilo i nisam mogo da verujem dokle vise misle tako da grade.
Kurt2 August 13th, 2010, 08:11 PM Mali offtopic:
http://img696.imageshack.us/img696/311/20100813190212.jpg (http://img696.imageshack.us/i/20100813190212.jpg/)
usrejected August 14th, 2010, 12:54 PM Mali offtopic:
http://img696.imageshack.us/img696/311/20100813190212.jpg (http://img696.imageshack.us/i/20100813190212.jpg/)
:cheers:
nixazmaj August 14th, 2010, 01:49 PM Mali offtopic:
Sjajno :D
nixazmaj August 14th, 2010, 02:11 PM Paneli na novoj zgradi medicinskog:
http://img217.imageshack.us/img217/6469/20100804194022.jpg (http://img217.imageshack.us/i/20100804194022.jpg/)
Mogli su bar malo ove prozore da postave kako treba da postoji neki smisao.
GAF=porodicni fax (biznis)
Scholes August 14th, 2010, 04:08 PM Mogli su bar malo ove prozore da postave kako treba da postoji neki smisao.
GAF=porodicni fax (biznis)
Lepo receno za ovo zadnje...
Sto bi rek'o nas narod : Izem'te arhitetko koj pro'ektova ovakvu fasadu!!! :bash:
Objekat totalitarno nije uklopljen u okolinu(o tome mozda i nisam kadar) a sto se tice konstrukcije i dinamike radova (e tu sam strucan!)bolje i da nista i ne kazem... :ohno:
medijanac August 15th, 2010, 12:18 AM Već sam ranije postavio slike i komentarisao te ivičnjake. Ima puno takvih isečenih koji služe za odvod vode, ali gde? Pa naravno na biciklističku stazu. Ko li je osmislio ovo rešenje, voda će sigurno da se zadržava na putu, ne verujem da su svuda odradili dobar pad, tako da će ovaj asfalt da propadne mnogo brže nego što bi trebalo.
Isto rešenje je primenjeno u V. Mišića, samo su tamo postavljeni i slivnici u delu trotoara.
Možda će i ovde postaviti cevi, pre asfaltiranja biciklističke staze. Ko doživi...
medijanac August 15th, 2010, 12:22 AM Na mestu gde je bio caffe caffe sada niče nova zgrada. Kuća Petrović gradi, kako piše na njihovom sajtu Po+P+3+Pk
http://i35.tinypic.com/289dds2.jpg
http://i35.tinypic.com/2rr73a8.jpg
Zar ovo gradilište nije zatvorila inspekcija? Već ste pisali o tome...
Radovi zaobilaze raskrsnicu
Zbog izuzetno komplikovane mreže podzemnih instalacija, raskrsnica sa semaforima u delu Bulevara Zorana Đinđića kod bolnice neće biti rekonstruisana.
Rekonstrukcija same raskrsnice zahteva mnogo vremena, jer se ispod nje nalazi komplikovan čvor podzemnih instalacija. Ukoliko bismo otvorili i taj posao, sigurno ne bismo mogli do kraja godine da završimo opsežne radove na rekonstrukciji ovog Bulevara - objasnio je Gaćić.
Narodne novine
durlanista August 17th, 2010, 03:15 PM nasi putari kao riziko da igraju. nema nikoga na bulevaru ka banji, ali je zato na bul.medijana kao na carini. milion kamiona i ostalo, krenuli da asfaltiraju...
Constantin August 18th, 2010, 08:37 AM Fasada Pantelejske crkve je pri kraju. Postavljen je crep, krstovi, stolarija. Zidovi oko prozora se oblazu nekim crvenkastim kamenom. Srusen je i zid izmedju stare i nove crkve.
http://i480.photobucket.com/albums/rr170/SrbijaNis/Slika084-1.jpg
durlanista August 18th, 2010, 05:20 PM po meni je mnogo lepo sredjena fasada na sv.nikolskoj, sa strane mokranjceve ulice. ima i neka crkva u naselju broj 6, pri kraju takodje..
njemanja August 19th, 2010, 02:45 PM prolazio sam sinoc ovim uradjenim delom na bul zorana djindjica i moram da kazem da NISAM ZADOVOLJAN :bash: kao prvo, skoro sam siguran da onde ne postoje 3 trake u jednom smeru (ako neko veruje suprotno nek me slobodno razuveri), napravili su jedan takav glup usek u trotoar (valjda za parking) koji ne lici ni na sta, takodje su kod pikanta (da ne bi rusili verovatno one bedne kucerke, verovatno je neki od vlasnika BUDZA) napravili krivinu gde je nema, sve u svemu UZAS! mnogli su da ga naprave svetski a u stvari sve mi se vise cini da ce da bude JADNO DO BOLA :bash: :bash: :bash:
Aivazovsky August 19th, 2010, 04:04 PM Opet isekli zelenilo kod lipe poslasticare. Potpuno ima da ga uklone! Na potezu od pevca do grdske nema ni jedno jedino drvo niti zelenila.kakav je pa to bulevar.
vectom August 19th, 2010, 07:41 PM dajte bre, Nis ima jedan jedini pravi bulevar, izgradjen u najbolje vreme koje je grad do sad doziveo po pitanju razvoja, i to je to. Sadasnja ekonomska i drustvena realnost je takva kakva je, i bolje od ovog sad ne vidim da moze. Svi ostali bulevari tesko da bi mogli tako da se nazivaju, al ajd.
ako je neko u prilici, mogla bi neka slika kako to sada izgleda, ako su radovi okoncani kod Pevca, posto nisam u gradu.
Kurt2 August 20th, 2010, 01:06 PM "Јура" почела да гради у Нишу (http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/5/%D0%95%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D0%BC%D0%B8%D1%98%D0%B0/753908/%22%D0%88%D1%83%D1%80%D0%B0%22+%D0%BF%D0%BE%D1%87%D0%B5%D0%BB%D0%B0+%D0%B4%D0%B0+%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B8+%D1%83+%D0%9D%D0%B8%D1%88%D1%83.html)
Јужнокорејска компанија "Јура" почела у Нишу изградњу нове фабрике за производњу електроделова за аутомобиле. Инвестиција је вредна 15 милиона евра, а биће запослено 1.500 радника.
У Радној зони "Доње Међурово" почели су земљани радови на уређењу локације за изградњу фабрике аутокаблова јужнокореанске "Јуре" где ће бити запослено најмање 1.500 радника.
Изјаве Лукаса Нана и Млађана Динкића
"Ово је наш други велики пројекат у Србији, који реалиизујемо уз помоћ Владе Србије и Министарства економије", рекао је директор Јура корпорације за Србију Лукас Нан.
"Ми помажемо стране компаније јер они људима обезбеђују посао, а како је производња 'Јуре" усмерена ка извозу, Србија ће повећати ниво својих извозних активности", рекао је министар економије Млађан Динкић.
Динкић је оценио да је највећи проблем Србије незапосленост и релативно низак ниво извоза.
"Јужнокореански партнер у Рачи већ запошљава 1.090 радника, а овде ће бити запослено најмање 1.500 радника", казао је Динкић и најавио за крај септембра посету Сеулу како би разговарао и са другим потенцијалним инвеститорима из те земље.
Министар економије је похавлио град Ниш који је у рекордном року донео све одлуке за почетак највеће гринфилд инвестиције у том граду.
Динкић је рекао да је информисан да ће власник "Јуре" Јонгву Нам ускоро постати становник Ниша, а да ће њихова компанија у Рачи добити новог менаџера.
Представници "Јуре" потписали су уговоре са компанијама "АБР" из Ниша која је радила пројекат фабрике и са "Пут инжењерингом" из Ниша која ради на припреми терена.
Представници града потписали су уговор са компанијом "МД Градња" из Ниша која обавља инфраструктурне радове на комплетној локацији радне зоне.
У Нишу је 12. августа потписан уговор о давању у закуп грађевинског земљишта без надокнаде, у индустријској зони Доње Међурово.
Реч је о највећој гринфилд инвестицији у последњих 20 година у Нишу. Корејској компанији уступа се 20.000 квадратних метара простора, од којих је 14.000 намењено производном, док ће на по 3.000 квадратних метара бити магацински и канцеларијски простор.
Према речима инвеститора, фабрика чија је инвестициона вредност 15 милиона евра, биће завршена до маја наредне године. Запослиће 1.500 радника. Од државе ће добити по 7.000 евра за свако новоотворено радно место.
Ово је, иначе, после Раче, друга инвестиција "Јуре" у Србији која је главни снадбевач "Кие" и "Хјундаи Моторса".
"Јура" је глобални лидер у електронском дистрибутивном систему, који има 50.000 запослених у Кореји, Кини, Вијетнаму, Чешкој и Словачкој.
Ima i video na sajtu sa sve Dinkićem ;)
|
|