View Full Version : БЕОГРАД - УМП и Мост на Ади | BELGRADE - ICSRR & New Sava Bridge

Pages : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 [17] 18 19 20 21 22 23

stormwatchforever
November 18th, 2011, 12:56 PM
Ja bi ga nazvao DELTA.

delija90
November 18th, 2011, 12:57 PM
Нема теорије да ће бити Арчибалд Рајс.Биће моста на Ади или неко друго неутрално име.

dedonja
November 18th, 2011, 10:11 PM
Sada je neka godišnjica nečega vezano za Rajsa, datum smrti, rođenje, dolaska... ne znam.
Moglo bi da se poklopi...

vladanng
November 18th, 2011, 10:51 PM
bas bi bila fora da ga nazovu zirafa, ozbiljno :) iako deluje smesno bas bi se uklopilo, iamo gazelu sad Zirafa.

Nemanja034
November 18th, 2011, 10:59 PM
bas bi bila fora da ga nazovu zirafa, ozbiljno :) iako deluje smesno bas bi se uklopilo, iamo gazelu sad Zirafa.

Sto se tice petlje, posto se ova sadasnja zove mostar, dobro bi bilo da se ova nova zove trebinje :D

Singidunum
November 18th, 2011, 11:31 PM

Bila bi fora da to nije ime neizgradjenog mosta, odnosno prvobitne ideje

http://www.massvision.net/Data/Files/zirafa_001.jpg

Ekliptiko
November 18th, 2011, 11:40 PM
I dalje mi se najvise svidja "Dusko Radovic"

edit - mada to se nikad ne bi primilo, realno govoreci.

CrazySerb
November 18th, 2011, 11:58 PM
Brankov & Duskov most, zasto da ne?

Vucko
November 19th, 2011, 04:17 AM
Falus.

Sestar.

Abrakadabra.

Dvonozac.

Dvica.

Duo(nije deterzent).

Zgembo
November 19th, 2011, 04:45 AM
Bila bi fora da to nije ime neizgradjenog mosta, odnosno prvobitne ideje

pa šta?
taman nek ime žirafa podseća nas sa ovog sajta na taj predlog pa da za xy godina možemo da se pravimo pametni i kažemo "e..ne znate vi deco za praavu žirafu koja je trebalo da bude izgradjena"

sergionni
November 19th, 2011, 07:13 AM
ja bi ga nazvao "razuzdani minaret"
cak ima i konceptualnu zamisao, minaret koji raste nekontrolisano, upregnut lancima koji ga sputavaju, ali, avaj, ne mogu mu nista... :) poeticno nadasve! :)

Singidunum
November 19th, 2011, 01:36 PM
Sestar.

Bratka.

Necrum
November 19th, 2011, 07:53 PM
Svaki put kad krene prica o imenu mosta znam da ce uslediti par stranica glupih postova gde pojedini forumasi ocajno pokusavaju da budu zanimljivi sa nekim bezveznim predlozima...

HokejDude
November 19th, 2011, 08:22 PM
Imam ja ideju za most. I bila je pre postavljena. Ali ovog puta moderator nedopustuje da je stavim opet. Meni se most nesvidja... i smatram da je prosto receno uzas. I od tog uzasa dolazi naziv... u kontaktu sam sa moderatorom da na neki nacin mi dopusti da je irzazim tako kako zelim da se izrazim.

ZvezdarkaVracaric
November 20th, 2011, 05:12 PM
Most na Adi u ponedeljak dobija ime

Novosti saznaju: Komisija za imenovanje ulica i trgova kumovaće u ponedeljak novoj "ćupriji" na Savi. Isto ime „Most preko Ade“ predložilo više od 3.300 građana

http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74.html:353916-Most-na-Adi-u-ponedeljak-dobija-ime

vlada_Ilina_h2o
November 20th, 2011, 08:06 PM
^^Samo jedna stanica unazad.
Most na Adi u ponedeljak dobija ime

Izvor: Večernje novosti
Beograd -- Komisija za imenovanje ulica i trgova će u ponedeljek doneti konačnu odluku o tome kako će se zvati most na Adi, a prvi favorit je - Most preko Ade.
Ovo ime postalo je predložilo više od 3.300 građana.
Slobodan Stanimirović, predsednik Komisije za imenovanje ulica i trgova, potvrdio je da je sednica na kojoj će novi most preko Ade ciganlije dobiti ime zakazana za ponedeljak.
“Konačnu odluku donećemo u demokratskoj proceduri, tokom koje ćemo razmotriti sve predloge koji su do sada pristigli, a kojih je više od 13.000. Mnoge ideje se ponavljaju, a najviše predloga stiglo je za ime Most preko Ade. Građani su predložili naziv "Harfa", "Žirafa"..., kao i mnoga imena zaslužnih ličnosti. Koje god ime da bude izabrano, meni je izuzetno drago što sam predsedavao komisiji koja je "kumovala" najvažnijem projektu koji je završen tokom poslednjeg mandata”, kaže Stanimirović.

dolinalima
November 20th, 2011, 08:32 PM
Falus.

Sestar.

Abrakadabra.

Dvonozac.

Dvica.

Duo(nije deterzent).

Пинцета

BN_23
November 20th, 2011, 10:10 PM
Most preko Ade...pa zar ne moze da se da neko originalno ime, to most preko Ade nije ni moralo da se ozvanicava, ionako bi ga tako ljudi zvali.

Nemanja034
November 20th, 2011, 10:24 PM
most prstenac (ump) :D

dedonja
November 20th, 2011, 11:15 PM
Most preko Ade...pa zar ne moze da se da neko originalno ime, to most preko Ade nije ni moralo da se ozvanicava, ionako bi ga tako ljudi zvali.

Idemo na siguricu da nekome ne bi palo nešto gluplje na pamet...

V_E_J_Z_I_K
November 21st, 2011, 12:24 AM
Imam ja ideju za most. I bila je pre postavljena. Ali ovog puta moderator nedopustuje da je stavim opet. Meni se most nesvidja... i smatram da je prosto receno uzas. I od tog uzasa dolazi naziv... u kontaktu sam sa moderatorom da na neki nacin mi dopusti da je irzazim tako kako zelim da se izrazim.

Zasto mu niste dozvolili da IRZazi?

Vucko
November 21st, 2011, 12:45 PM
Povezano sa mostom.Da li je Beograd prezaduzen?

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2011&mm=11&dd=21&nav_id=559421

Kazem da nije,jer ce grad doci do limita i onda ce republika da daje novce za metro,i onako sta ce njima u Zajecaru regionalna infrastruktura,nek grade BG-u metro...

gishko
November 21st, 2011, 03:25 PM
Novi most će se zvati "Most na Adi" (http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2011&mm=11&dd=21&nav_category=12&nav_id=559469)

Vitosha
November 21st, 2011, 03:26 PM
I think this is the simplest and at the same time the most beautiful name. Congratulations! :cheers:

DRUŠTVO | PONEDELJAK 21.11.2011 | 14:46 -> 15:14

Novi most će se zvati "Most na Adi"

IZVOR: B92

Beograd -- Komisija za imenovanje ulica i trgova odabrala je danas da se novi most preko Save zove "Most na Adi", saznaje Radio B92.

Ovo je ime i koje je većina građana izabrala kada su u avgustu obišli most, a popularna su bila i imena Harfa, Pavlov most, Most Zorana Đinđića.

Kada Komisija odabere ime odluka se prosleđuje Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu koje treba da se saglasi. Posle toga predlog ide na glasanje u Skupštini grada, kaže za B92 direktor Komisije Slobodan Stanimirović.

Za "Most na Adi" zabeležen je 3.341 glas, drugi predlog bio je "Harfa" sa 1.038 glasova, a zatim predlozi da novi

Predlozi "Harfa", "Žirafa" i most Nikole Tesle imali su po nešto više od 300 glasova građana.

Stanimirović je objasno da u slučaju dodele imena po nekoj poznatoj ličnosti, bilo da je u pitanju most, trg ili ulica, mora da prođe tri godine od smrti te osobe i naveo da je jedini izuzetak od tog pravila napravljen kada je patrijarh Pavle, odmah nakon smrti, dobio bulevar sa svojim imenom.

Stanimirović je naglasio da je obaveza Komisije bila je da razmotri svaki predlog i da obrazloži zašto se on prihvata ili odbija.

Komisija je u prethodnom periodu dobila nešto više od 200 predloga pojedinaca i različitih udruženja i organizacija, naveo je on i podsetio da su zabeleženi i predlozi oko 13.000 građana koji su u avgustu organizovano obišli most.

Most samo po mrtvima

Predloge da most bude nazvan po aktulnom gradonačelniku Beograda Draganu Đilasu ili teniskom asu Novaku Đokoviću Komisija nije uzmala u obzir, jer su oni živi, rekao je Stanimirović.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2011&mm=11&dd=21&nav_category=12&nav_id=559469

prolaznikSRB
November 21st, 2011, 07:24 PM
I think this is the simplest and at the same time the most beautiful name. Congratulations! :cheers:

and grammatically incorrect :D

MareCar
November 21st, 2011, 07:32 PM
I, koliko para su sebi stavili u dzepove da bi stigli do tog imena?

Podsecam na pre koji dan...

A: "Vest: Most na Adi u ponedeljak dobija ime"

B: "Preseklo me kada sam video naslov...Most na Adi ima ime..."

:lol:

Singidunum
November 21st, 2011, 07:34 PM
and grammatically incorrect :D

A kako treba? Most na Adu? :D

prolaznikSRB
November 21st, 2011, 07:50 PM
A kako treba? Most na Adu? :D

Тако су рекли на Б92, јавили се неки граматичари и рекли правилно је "Мост преко Аде".
Искрено мост није на Ади, само је пилон на Ади :)

V_E_J_Z_I_K
November 21st, 2011, 08:00 PM
Ja bih ga u tom slucaju onda nazvao, "Adamost"...kratka,efektna i odgovarajuca kovanica...

ZvezdarkaVracaric
November 21st, 2011, 08:00 PM
Како год, изабрано је најглупље могуће решење.

Али, заправо је у складу с временом - дезоријентисаног, збуњеног и слуђеног народа и безидејне власти.

Vucko
November 21st, 2011, 08:05 PM
Upravo Zvezdarka,to sam hteo reci!

Da su doticni komisionari i ¨gradski ocevi¨ odgovorni nazvali bi most Arcibalda Rajsa.

Nije vazno sto bi ga narod zvao most preko Ade,treba ispostovati takvu velicinu kako dolikuje a simbolizam sa ovim mostom bi bio izuzetan zbog najpoznatijeg dela Arcibalda Rajsa.

Singidunum
November 21st, 2011, 08:10 PM
A pa to jeste ali pilon je glavna fora, ovo ostalo je nezanimljivo i videce samo oni koji idu iz blokova na banovo brdo, a pilon zato, e njmu ce da se dive i u krnjaci :nuts:

Kot Behemot
November 21st, 2011, 10:55 PM
Možda i nisu pogrešili izborom tog bezličnog imena.
Svaki naziv po nekoj ličnosti bi bio osporavan, i Pavlov i Đinđićev i Duškov i Arčibaldov, iako ja evo svu četvoricu cenim.
Ovako su izbegli potencijalne prigovore političke prirode i završili na tome da su bezidejni. To je za njih najmanje strašno.

Vucko
November 21st, 2011, 11:25 PM
Kote,kapiram da se nas narod zali oko svega i da bi napravili rat oko neodgovarajuceg naziva.

Ali,kome bi smetao naziv Arcibalda Rajsa???

Kot Behemot
November 21st, 2011, 11:34 PM
Meni ne bi, ali bilo bi ih koji bi prigovorili... i smatrali da je primerenije da se zove npr. Đinđićev most, iako ni njima ne smeta Arčibald Rajs.
Super mi je ideja i za most Duška Radovića, on je toliko vezan za Beograd koliko niko od drugih predloženih, ali i za njega stoji to da bi neko mislio da je npr. Patrijarh Pavle zaslužniji... ovako je samo bezlično.

Singidunum
November 21st, 2011, 11:39 PM
A Đoko Vještica?

Kot Behemot
November 21st, 2011, 11:49 PM
Dobar lik vaistinu.
Ali zamisli to Đoko/Đoka... vrlo brzo bi se most zvao drugačije.

prolaznikSRB
November 22nd, 2011, 12:01 AM
A Đoko Vještica?

Добиће плато испред Београђанке.

dedonja
November 22nd, 2011, 12:57 AM
...

B: "Preseklo me kada sam video naslov...Most na Adi ima ime..."

Pa da... u ideologiom opterećenom društvu to je jedino moguće rešenje i to po pravilu bolje svi nezadovoljni i mirni nego deo glasnih nezadovoljnika... jbg Odavno je dobio ime, ali sam se ipak plašio mrtvih i živih političara...

gishko
November 22nd, 2011, 11:23 AM
Људи, мост је добио име, ајде баталите предлоге више...

Herzog Tryn
November 22nd, 2011, 11:57 AM
Тако су рекли на Б92, јавили се неки граматичари и рекли правилно је "Мост преко Аде".

If thats true why is the book called "На Дрини ћуприја"?

marillion
November 22nd, 2011, 05:49 PM

samo pilon, a taj pilon jadan nosi ceo most

dedonja
November 22nd, 2011, 06:30 PM
Most na pilonu na Adi...

Ova tema poprima pajtonovski prizvuk :lol:

prolaznikSRB
November 22nd, 2011, 07:12 PM
If thats true why is the book called "На Дрини ћуприја"?

Because it links two Drina coasts.
Ada is a river island, so your analogy is wrong. The river beneath a bridge is Sava, so if they said "Bridge on Sava" it would be ok, because that bridge has a purpouse to link two Sava coasts.

Beska bridge is called "bridge on the Danube near Beska" for example.

sallae2
November 23rd, 2011, 01:01 AM
iako su lingvisti istakli da bi pravilnije bilo da se zove Most preko Ade, Komisija je odlučila da ipak ostane ono ime koje se među Beograđanima već odomaćilo u svakodnevnom govoru, odnosno Most na Adi.

Most preko Save će i formalno dobiti svoj naziv pošto dobije saglasnost od Ministartva za ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu, koje će i doneti konačnu odluku da li se most može zvati

- Most na Adi (gramatički neispravno) ili će poneti naziv
- Most preko Ade (gramatički ispravno),

i pošto bude izglasan u Skupštini grada Beograda.
http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/290908/Novi-most-u-Beogradu-zvace-se-Most-preko-Ade

Singidunum
November 23rd, 2011, 01:38 AM
Komentar

Ja znam da je to most na Adi ali me zanima kako će se zvati most?

:D

dedonja
November 23rd, 2011, 01:41 AM
Komentar

:D

Somborac ne sme da pipa mrtve političare, ali Đilasova cedulja radi posao xD

http://www.blic.rs/data/files/2011-11-22/3569_2.jpg

neusatz
November 23rd, 2011, 09:19 PM
Искрено, мост ће се звати онако како га народ назове...

Herzog Tryn
November 23rd, 2011, 09:22 PM
Because it links two Drina coasts.
Ada is a river island, so your analogy is wrong. The river beneath a bridge is Sava, so if they said "Bridge on Sava" it would be ok, because that bridge has a purpouse to link two Sava coasts.

Beska bridge is called "bridge on the Danube near Beska" for example.

OK, now I got it. I thought that "na" koresponds in this case to bulgarian "nad" and english "over". It actually corresponds to bulgarian "na" :), For Beska I got, because in some parts of west Bulgaria where is my origin they use "kod" for "near" or "next to".

Vucko
November 25th, 2011, 05:51 PM
Koji si hipster,ne bacas na tjub nego na vimeo :D
Super snimak a i muzika.Jos malo pa gotovo.A pumpu ne diramo,samo cemo da stavimo natpis jedite kod Dzoa.

Izasla je odluka o onom kreditu koji je uzet,boldovah ono oko mosta preko ade

ОДЛУКУ
О ЗАДУЖЕЊУ ГРАДА БЕОГРАДА ЗА ФИНАНСИРАЊЕ
ДЕЛА ПРОЈЕКТА УНАПРЕЂЕЊА БЕОГРАДСКОГ ЈА-
ВНОГ ПРЕВОЗА И САОБРАЋАЈНЕ ИНФРАСТРУКТУРЕ
Члан 1.
Град Београд задужиће се код Европске банке за обно-
ву и развој за финансирање дела Пројекта унапређења бе-
оградског јавног превоза и саобраћајне инфраструктуре (у
даљем тексту: пројекат).
Град Београд ће закључити уговор о зајму са Европ-
ском банком за обнову и развој у износу који не прелази
57.000.000,00 евра (у даљем тексту: уговор о зајму).
Члан 2.
Укупна вредност пројекта процењена је у износу од
140.100.000,00 евра и финансираће се из:
– средстава зајма Европске банке за обнову и развој у
износу од 57.000.000,00 евра (у даљем тексту: зајам);
– средстава зајма Европске инвестиционе банке у изно-
су од 57.000.000,00 евра;
– средстава буџета града Београда у износу од
20.500.000,00 евра;
– донације Western Balkan Investment Fund у износу од
4.700.000,00 евра;
– донације у виду техничке помоћи развојних банака у
износу од 900.000,00 евра.
Члан 3.
Део пројекта који ће се финансирати из зајма Европске
банке за обнову и развој се односи на:
– продужетак трамвајске мреже преко моста на Сави и
на новим прилазима;
– адаптибилно управљање саобраћајем на коридору
преласка преко реке Саве;
– трамвајску мрежу и модернизацију улица;
– трг на Славији и подземни пешачки пролаз;
– реконструкција саобраћајнице – Булевар ослобођења;
– надзорни орган на пројекту;
– непредвиђене радове.
http://www.sllistbeograd.rs/pdf/2011/45-2011.pdf#view=Fit&page=6

prolaznikSRB
November 27th, 2011, 01:37 AM
Напокон на Славију да убаце подземни пролаз, пешачки прелази баш гуше саобраћај.

Kot Behemot
November 29th, 2011, 08:48 AM
Jel' bilo ovo:

The Bridge Joke:

- What is the name of this huge bridge?
– It is called “Bridge over Ada”.
– I thought Belgrade is situated on the rivers Danube and Sava? Isn’t this the Sava?
– Yes, but it crosses over an island called Ada, short of Ada Ciganlija.
– Ah, an island named after some woman called Ada?
– No, Ada is Turkish for “island”
– So the name is translated as the “Bridge over the island”?
– More, jedi bre govna!

dedonja
November 29th, 2011, 10:04 AM
Hahahahahahaha :lol:

vlada_Ilina_h2o
November 29th, 2011, 12:37 PM
Kako napreduju petlje? Odavno nije bilo slika.

Vucko
November 29th, 2011, 12:49 PM
Imas kolko oces na beobuildu :) NBG strana skoro gotova,a i sa strane radnicke ce zbudziti do otvaranja 15 decembra minimum rampi.

Singidunum
November 29th, 2011, 01:10 PM
Okaci neku na kojoj se vidi asfalt :cheers:

MareCar
November 29th, 2011, 02:16 PM
Jel' bilo ovo:

The Bridge Joke:

- What is the name of this huge bridge?
– It is called “Bridge over Ada”.
– I thought Belgrade is situated on the rivers Danube and Sava? Isn’t this the Sava?
– Yes, but it crosses over an island called Ada, short of Ada Ciganlija.
– Ah, an island named after some woman called Ada?
– No, Ada is Turkish for “island”
– So the name is translated as the “Bridge over the island”?
– More, jedi bre govna!

Shakali
November 29th, 2011, 09:16 PM
@Kot Behemot
:lol::lol:

Inače, srušen je onaj najveći nosač na čukaričkoj strani na kojem se počelo sa izlivanjem betonske mostovske konstrukcije, a vidim da su ostali ovi manji pomoćni nosači u rukavcu... Jel' planirano njihovo rušenje u skorije vreme, nešto nigde to ne pominju?

delija90
November 29th, 2011, 11:16 PM
Па не знам како ће да их руше пошто је рукавац тренутно каљуга.

Shakali
November 30th, 2011, 05:22 PM
Па не знам како ће да их руше пошто је рукавац тренутно каљуга.
Pa, to si u pravu, predugo traje nizak vodostaj, ne znam samo da li imaju neki plan b ili će čekati do proleća da poraste nivo vode. Kako najavljuju, biće ovo duga i ladna zima.
Da se ja pitam, ja bi to minir'o! :D

Vucko
November 30th, 2011, 05:28 PM
Zbog ona dva dana kada je gradonacelnik pustio pesake da idu preko mosta u Avgustu alpina je naplatila penale gradu od 200 000 eura.

Izvor-Novinarka jednih od glavnih novina kod nas.

dedonja
November 30th, 2011, 05:47 PM
U jebo te... skupa kampanja i to na naš račun, naravno.
Nije objavljeno?

Vucko
November 30th, 2011, 06:11 PM
U danasu jeste,ali ga cita 0.5 % ljudi.

solaar
November 30th, 2011, 06:28 PM
U jebo te... skupa kampanja i to na naš račun, naravno.

Postoje i jeftine kampanje. Kao npr članci u novinama.

Luka
November 30th, 2011, 06:49 PM
http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/377679_2673758161084_1170065765_2944493_1567003423_n.jpg

tataratira
November 30th, 2011, 07:07 PM
Mocno!

vlada_Ilina_h2o
November 30th, 2011, 07:36 PM
Zbog ona dva dana kada je gradonacelnik pustio pesake da idu preko mosta u Avgustu alpina je naplatila penale gradu od 200 000 eura.

Prazne price.

NBG
November 30th, 2011, 10:16 PM
@ gently
Dnevni list Danas možda ima mali tiraž, ali to ne menja činjenicu da je to veoma cenjen i ozbiljan list, i kao takav je često citiran od strane drugih novina i sajtova. E sada, da je takav podatak stvarno objavljen u Danasu, to sigurno ne bi prošlo nezapaženo na političkoj sceni Srbije, pogotovu ne danas u vremenu predizborne kampanje. Još jedna stvar, svaka vest koja se postavi na bilo kom sajtu na netu, teško da se može izgubiti, i veoma se lako zahvaljujući Googlu može naći. Tako da ukoliko je tačno to što tvrdiš da je bilo u Danasu, neće ti onda biti preterano teško da pronađeš i postaviš link ka toj informaciji. U suprotnom sve se svodi na Rekla-kazala. Drugim rečima ti onda namerno ili ne, širiš dezinformacije na ovom forumu.

dedonja
November 30th, 2011, 10:36 PM
@ gently
Dnevni list Danas možda ima mali tiraž, ali to ne menja činjenicu da je to veoma cenjen i ozbiljan list...

Ozbiljnost su prodali, kao i ostali listovi, za blagodeti pristrasnosti. Dobro u lošem je to što iz istog razloga, u zadnje 2-3 godine, otvoreno napadaju vlast, najčešće po pitanju korupcije.

Brazilac
December 1st, 2011, 02:13 AM

Alpina ili Porr? :)

MareCar
December 1st, 2011, 04:22 AM

Sasvim razumno. Alpina placa svu masinjeriju i radnike, i ako mora da ih placa 2 dana bez da oni rada, te troskove neko mora da snosi. A onaj koji je taj trosak doveo sigurno nece iz svog dzepa.

Nikako mi nije jasno kako u Srbiji nikad nema nikoga ko ce se toga setiti i protiv toga izgovoriti pre nego sto neki "politicar" uradi sta on hoce kao da je diktator.

sallae2
December 1st, 2011, 09:57 AM
Alpina ili Porr? :)
:)

solaar
December 1st, 2011, 06:26 PM
Pics or it didn't happen.

vladanng
December 2nd, 2011, 02:26 AM
Pics or it didn't happen.
sta, oces sliku kako im daju pare ili? :D

Srdjan Adamovic
December 3rd, 2011, 09:22 AM
http://farm8.staticflickr.com/7159/6414707399_cea21e5952_b.jpg

http://farm8.staticflickr.com/7172/6412428111_b77c564ca4_b.jpg

http://farm7.staticflickr.com/6033/6412175509_9f9d94464b_b.jpg

:cheers:

Nicisyyo
December 3rd, 2011, 09:44 AM
Odlicne slike :)

dedonja
December 3rd, 2011, 01:05 PM
:okay:

Nemanja034
December 3rd, 2011, 02:52 PM
sta, oces sliku kako im daju pare ili? :D

Ne, oce sliku ili pare. :lol:

Methane
December 3rd, 2011, 10:07 PM
@Srdjan Adamovic

:okay:

gygy11
December 4th, 2011, 01:00 AM
pros'o sam malopre pored,ukljuceno je ulicno osvetljenje na celoj duzini mosta,deluje:eek2::righton::master:

Singidunum
December 4th, 2011, 01:45 AM
Probao da vidim na informatika kameri, pa ono je nevidjeno cekam ne znam koji u redu i svi pre mene perverznjaci koji zumiraju ljudima u stanove

gygy11
December 4th, 2011, 02:18 AM
^^:lol:

Opustenooo
December 4th, 2011, 04:01 PM
Probao da vidim na informatika kameri, pa ono je nevidjeno cekam ne znam koji u redu i svi pre mene perverznjaci koji zumiraju ljudima u stanove

To se i meni desilo, pre par meseci kada je postavljen vrh i ukljuceno crveno svetlo na vrhu.. :)
Konstantno je neko uporno zumirao neciju dnevnu sobu, sreca nesto sam bio raspolozen pa me nije mrzelo da mu svakih par minuta kad dodjem na red promenim kadar na most :) dok mu na kraju nije dosadilo i odustao je :D

Ulicni_Hodac
December 5th, 2011, 08:24 PM
To se i meni desilo, pre par meseci kada je postavljen vrh i ukljuceno crveno svetlo na vrhu.. :)
Konstantno je neko uporno zumirao neciju dnevnu sobu, sreca nesto sam bio raspolozen pa me nije mrzelo da mu svakih par minuta kad dodjem na red promenim kadar na most :) dok mu na kraju nije dosadilo i odustao je :D

Kakva kamera jel neka panoramska i koji je to link?

...

Ulicni_Hodac
December 5th, 2011, 08:29 PM
Inace interesuje me, posto su ovi kablovi onako bas vrlo blizu saobracajnih traka a i buducih tramvajskih sina...

Sta bude kad se recimo tramvaj zakuca u par ovih kablova, a usled izletanja iz sina (a sto nije redak slucaj kod beogradskih tramvaja...cak i ovih novih...)

Ili recimo kad se autobus ili neki kamion ili uopste kad se desi neka saobracajka pri kojoj se zakucaju u kablove i zaljuljaju ih...

Istina imaju ovi betosnki branici, ako dobro vidim, s vanjske strane kabolova, dakle prema auto-saobracaju.
Ali kad udarna sila zalaufa to ce se sve izgurati pa me zanima - Kako je to staticki reseno i da li je uopste uzimano u obzir... :nuts:

....

cenzura
December 5th, 2011, 09:42 PM
31.12.2011. u 23.59h
SVEČANO OTVARANJE MOSTA PREKO ADE

prolaznikSRB
December 6th, 2011, 12:03 AM
Kakva kamera jel neka panoramska i koji je to link?

...

http://www.informatika.com/webkamera/novi-beograd.htm

Vucko
December 8th, 2011, 12:07 PM
xBsI2vhe2sg

Luka
December 8th, 2011, 10:24 PM
U ovoj vesti mi je vecu paznju privuklo da Politika polako uvodi pretplatu

Мостом преко Аде од 16. децембра

http://static.politika.co.rs/uploads/rubrike/200670/i/1/Beograd-Ada.jpg

Мост преко Аде са основним приступним саобраћајницама биће ових дана више пута тестиран и коначно завршен до петка, 16. децембра. Прва возила могла би да пређу четири дана касније, значи 20. децембра, али о тачном датуму отварања коначну реч даће градоначелник Београда. Нови мост би, према неким спекулацијама, могао да буде пуштен у саобраћај у новогодишњој ноћи за када се најављује и велики ватромет.

Kaда мост буде отворен за пролаз возила, за саобраћај ће бити спремне коловозне траке и пешачке стазе. На новобеоградској страни радиће све три рампе (бр. 5, 6, и 7) које ће прихватати саобраћај из Улице Јурија Гагарина, док ће на чукаричкој страни бити завршене две рампе у Радничкој улици, као и веза моста са петљом „Хиподром”.

Цео текст прочитајте у штампаном издању од 9. децембра. Ако сте заинтересовани да се претплатите на електронско издање целе „Политике“ кликните ОВДЕ.

Vucko
December 8th, 2011, 10:27 PM
Op.op!

A otvaranje mosta 15tog,mozda 16tog,20tog ili za novu???Kog djavola???

makimax
December 9th, 2011, 05:45 PM
Pa lepo pise,ne zna se jos :).Testiranja gotova 16.,otvaranje odmah posle toga ili za novu godinu.

Najidealnije,svecano otvaranje za novu godinu,da se upakuje jedan lep vatromet :cheers:.

V_E_J_Z_I_K
December 9th, 2011, 05:58 PM
I jos lepse fotke...;)

prolaznikSRB
December 9th, 2011, 10:40 PM
Pa lepo pise,ne zna se jos :).Testiranja gotova 16.,otvaranje odmah posle toga ili za novu godinu.

Najidealnije,svecano otvaranje za novu godinu,da se upakuje jedan lep vatromet :cheers:.

Таман да извуче неко лепу панораму па да имамо величанствен банер !!!

:banana:

EagleX
December 10th, 2011, 01:15 AM
Hahaha! Sad tek kontam zasto nemam predavanja i vezbi vec nedelju dana iz KMG-a (Konstrukcije, materijali i gradjenje). :D

s.j.
December 10th, 2011, 11:29 AM
http://img685.imageshack.us/img685/8830/savabridge1.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/685/savabridge1.jpg/)

Све је фино осим овог металног шпица. Помало ми штрчи, и занима ме зашто је уопште потребан?

Luka
December 11th, 2011, 07:37 PM
http://img94.imageshack.us/img94/8821/bibie.png

http://yankee-in-belgrade.blogspot.com/

V_E_J_Z_I_K
December 11th, 2011, 07:44 PM
Hajde da citiram @Storma...

WOOOOOOOOOOOWWWWW!!!!

Floydian
December 11th, 2011, 07:52 PM
http://img94.imageshack.us/img94/8821/bibie.png

http://yankee-in-belgrade.blogspot.com/

OMFG!!!

Страва! :bow:

gishko
December 11th, 2011, 08:16 PM
^^ Слика објаснила :master:

Sexton Lions
December 11th, 2011, 09:34 PM
Колико год то импресивно деловало на слици, немогуће је из Париске улице тако добро видети пилон са све мостом. Овако се чини да је пилон висок барем 500-600 метара, тј. 3 пута већи него што заиста јесте, ал' ок, фотографи се мало играју. :)

stormwatchforever
December 11th, 2011, 10:32 PM
Slika je originalna i nije photoshopovana.

Singidunum
December 11th, 2011, 11:11 PM
Radi se o efektu velikog zuma i to je to

delija90
December 12th, 2011, 01:11 AM
Ако ништа друго имамо фин додатак за наше будуће банере.

Sexton Lions
December 12th, 2011, 02:52 AM
Slika je originalna i nije photoshopovana.

Нисам ни написао да је слика обрађена, мада се она свакако може зумирти и у фотошопу. Једно је сигурно, голим оком је немогуће онако видети пилон моста са поменуте локације. Не разумем се толико у фотографске технике око оптике и у те играрије са објективом, али сам претпоставио да се ради о некој врсти увеличавања слике и сл. Синги је већ написао.

Radi se o efektu velikog zuma i to je to

djaman
December 12th, 2011, 09:12 AM
Subota 10-12-2011
Malo HDR-a na odmet nije!

1.
http://farm8.staticflickr.com/7012/6494120917_cdddbe093c.jpg (http://www.flickr.com/photos/djama/6494120917/)
Waiting to finish and go for a beer (http://www.flickr.com/photos/djama/6494120917/) by Uros Zunic (http://www.flickr.com/people/djama/), on Flickr
2.
http://farm8.staticflickr.com/7028/6493913487_f1da202aaa.jpg (http://www.flickr.com/photos/djama/6493913487/)
Indo stativa (http://www.flickr.com/photos/djama/6493913487/) by Uros Zunic (http://www.flickr.com/people/djama/), on Flickr

stormwatchforever
December 12th, 2011, 10:44 AM
Нисам ни написао да је слика обрађена, мада се она свакако може зумирти и у фотошопу. Једно је сигурно, голим оком је немогуће онако видети пилон моста са поменуте локације. Не разумем се толико у фотографске технике око оптике и у те играрије са објективом, али сам претпоставио да се ради о некој врсти увеличавања слике и сл. Синги је већ написао.

To apsolutno nije nikakav efekat nego obicno telefoto podrucije.

djaman
December 12th, 2011, 11:39 AM
Kako god da je uradjena, fotografija je odlicna!
I kada je konacno otvaranje mosta? da li se zna koji cem tramvaji prelaziti preko istog?

Vucko
December 12th, 2011, 12:33 PM
Otvaranje se ne zna.Icice verovatno 11 Banovo Brdo-Blok 45 i to od septembra-oktobra 2012 godine jer tada zavrsavaju sine sa strane NBG.

djaman
December 12th, 2011, 12:43 PM
Tako sam i mislio :)
Hvala na odgovoru!

CrazySerb
December 13th, 2011, 08:46 AM
Otvaranje Mosta na Adi u novogodišnjoj noći uz vatromet
Lana Gedošević | 13. 12. 2011. - 06:56h | Foto: F. B

Most preko Save koji će spojiti čukaričku i novobeogradsku obalu zvaće se Most na Adi, dalo je preporuku Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu. Prvi automobili bi, prema saznanjima „Blica“, preko novog mosta mogli da pređu u novogodišnjoj noći, a ideja je da njegovo puštanje za saobraćaj bude propraćeno vatrometom.

Kako saznajemo, želja da se puštanje u rad prvog mosta u prestonici posle više od 40 godina obeleži svečano gradskim vlastima bi mogla da se ispuni ukoliko svi planirani radovi, kako je ranije i najavljivano, budu okončani do kraja godine. Beograd bi tako, na ovaj nesvakidašnji način, mogao da obeleži početak nove godine i otvaranje jednog od najvećih građevinskih poduhvata u prestonici proteklih decenija.

Do tog događaja, most će i formalno dobiti zvanično ime - Most na Adi, o čemu će se za dva dana izjasniti i gradski parlament. Ovaj naziv predložili su Beograđani koji su i prilikom avgustovske šetnje preko mosta, ali i predlozima upućenim Komisiji za imenovanje ulica i trgova, u najvećoj meri predlagali ovakvo ime. Međutim, pošto su neki lingvisti istakli da bi pravilnije bilo da se nazove Most preko Ade, a drugi Most na Adi, čekalo se da Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu da svoju preporuku, odnosno presudi između ova dva predloga.

U međuvremenu, radovi na mostu i pristupnim putevima, najvećim delom su završeni, i ovih dana se radi na sitnijim korekcijama, postavljanju signalizacije, betonskih ivičnjaka...

- Na samom mostu završeno je asfaltiranje oba sloja, urađen je deo horizontalne signalizacije i postavljena je javna rasveta. Na konstrukciji trenutno se radi na pešačkim i biciklističkim stazama, a privode se kraju i radovi na postavljanju kišne kanalizacije - kaže Nenad Bajić iz Direkcije za građevinsko zemljište.

Sa novobeogradske strane mosta završena je rampa 5 koja od Buvljaka saobraćaj vodi na most, zatim rampa 6 kojom saobraćaj sa mosta „preskače“ ulicu Jurija Gagarina i ide ka blokovima, i rampa 7 koja saobraćaj sa mosta usmerava u ulicu Jurija Gagarina i raskrsnicu sa Bulevarom Milutina Milankovića.

- Sve rampe su završene, završeni su i nasipi, i sve one su uklopljene sa postojećom saobraćajnom infrastrukturom. Takođe, one su i asfaltirane i na njima su postavljene i zaštitne ograde. Privremena platforma sa ove strane mosta, koja je služila za naguravanje čeličnih segmenata mosta srušena je 90 odsto - objašnjava Bajić.

Sa čukaričke strane završene su obe saobraćajne rampe: broj 4, koja vodi saobraćaj sa mosta ka Radničkoj ulici, odnosno u pravcu prema Obrenovačkom putu, i broj 5, kojoj će se saobraćaj od Sajma penjati na most. Obe rampe su asfaltirane, postavljeni su ivičnjaci i ograde, i na obe su u toku radovi na zemljanim nasipima, njihovo asfaltiranje i uklapanje sa postojećim saobraćajnicama u Radničkoj i na Bulevaru vojvode Mišića.

- Kada je u pitanju petlja Hipodrom, odnosno njen treći nivo, urađen je vijadukt koji sa mosta, preko ove petlje, vodi saobraćaj ka Topčideru, i koji sa mosta odvodi vozila ka Novom Beogradu. On je završen, i sve je spojeno, a juče i danas se radi poslednje asfaltiranje na spoju petlji Radnička i Hipodrom. I ovde se postavlja zaštita ograda, betonski ivičnjaci i javna rasveta - priča Bajić, istakavši da su sve ovo završni radovi kako bi se do kraja maseca most pustio za saobraćaj.

Radiće se i sledeće godine

Iako će vozila preko mosta krenuti za petnaestak dana, radovi se nastavljaju na petljama, nezavisno od saobraćaja. Na petlji Radnička nastavlja se izgradnja kružnog toka, najbitnijeg dela ovog objekta, i to će se raditi tokom 2012. Sledeće godine radiće se i na petlji Hipodrom, koja će uzdignutom konstrukcijom biti spojena sa Požeškom ulicom, dok se na novobeogradskoj strani nastavlja izgradnja rampi, odnosno pobijaće se šipovi za temelje konstrukcije koja će saobraćaj sa mosta voditi ka Železničkoj stanici Novi Beograd.

Cisto ilustracije radi... :D

http://cache.daylife.com/imageserve/03Qjg2Jbyyezr/x900.jpg

http://cache.daylife.com/imageserve/0fkT5LDeHy2Be/x900.jpg

http://cache.daylife.com/imageserve/0aFq7HRafx2Dq/x900.jpg

http://cache.daylife.com/imageserve/09zD1CX37E0il/900x.jpg

http://cache.daylife.com/imageserve/0gSQgUg0zG8jI/x900.jpg

Rail_Serbia
December 13th, 2011, 10:59 AM
О ЗАДУЖЕЊУ ГРАДА БЕОГРАДА ЗА ФИНАНСИРАЊЕ
ДЕЛА ПРОЈЕКТА УНАПРЕЂЕЊА БЕОГРАДСКОГ ЈА-
ВНОГ ПРЕВОЗА И САОБРАЋАЈНЕ ИНФРАСТРУКТУРЕ

– трамвајску мрежу и модернизацију улица;
– трг на Славији и подземни пешачки пролаз;
– реконструкција саобраћајнице – Булевар ослобођења;
– надзорни орган на пројекту;
– непредвиђене радове.
http://www.sllistbeograd.rs/pdf/2011/45-2011.pdf#view=Fit&page=6
Опет ови градски планери - диктатори, арче наше паре, било оне које сад имамо, или које ћемо тек сада имати на нехумане пројекте. Нека тамо планерска секта размишља да макне и пешака и бициклисту, јавни превоз остави на истом нивоу, а за друмски саобраћај обезбеди већу проточност за наредне 2-3 године, када потиснута тражња учини своје; што је увек случај када се повећа капацитет аутомобилског саобраћаја у центру града.

Под хуманим и одрживим планирањем сматрам да се да боља, а не гора позиција за пешаке, бициклисте и јавни превоз. Стога, јавни превоз, бицикли и пешаци горе, а аутомобили доле.

Посебно озбиљно треба одрадити прилазе потенцијалној метро станици Славија у правцу Делиградска - Београдска (која се помиње у свим варијантама метроа) да се радови на истој могу једног дана одвијати без озбиљних ометања осталог саобраћаја.

Узгред, да ли неко зна како је планерска секта осмислила пешачко-бициклистичке прилазе и пролазе преко моста на Ади? Да ли су неком грешком омогућили да се са Новог Београда до Топчидера може проћи бициклом без гурања уз степенице?

blagoje
December 13th, 2011, 11:28 AM
Опет ови градски планери - диктатори, арче наше паре, било оне које сад имамо, или које ћемо тек сада имати на нехумане пројекте. Нека тамо планерска секта размишља да макне и пешака и бициклисту, јавни превоз остави на истом нивоу, а за друмски саобраћај обезбеди већу проточност за наредне 2-3 године, када потиснута тражња учини своје; што је увек случај када се повећа капацитет аутомобилског саобраћаја у центру града.

Под хуманим и одрживим планирањем сматрам да се да боља, а не гора позиција за пешаке, бициклисте и јавни превоз. Стога, јавни превоз, бицикли и пешаци горе, а аутомобили доле.

Посебно озбиљно треба одрадити прилазе потенцијалној метро станици Славија у правцу Делиградска - Београдска (која се помиње у свим варијантама метроа) да се радови на истој могу једног дана одвијати без озбиљних ометања осталог саобраћаја.

Узгред, да ли неко зна како је планерска секта осмислила пешачко-бициклистичке прилазе и пролазе преко моста на Ади? Да ли су неком грешком омогућили да се са Новог Београда до Топчидера може проћи бициклом без гурања уз степенице?

Moram da priznam da te je teško pratiti. Prvo pominješ da javni prevoz i ljudi treba da idu gore, a potom razrađuješ detalje prilaza budućoj metro stanici pod zemljom. Baš me zanima gde bi i kako pod zemlju provukao automobilski saobraćaj, sa sve metro linijom i stanicom na Slaviji? Tu ćeš naći odgovor na pitanje o arčenju para. Pretpostavljam da bi na površini napravio park. Šta ćeš humanije od toga. Kompromis između humanosti, realnosti i racionalnosti nije svojstven samo nama.

Vucko
December 13th, 2011, 11:33 AM
I onda pogledamo ovaj most i pristupne petlje i sva prica o kompromisima i realnosti pada u vodu.

blagoje
December 13th, 2011, 11:47 AM
I onda pogledamo ovaj most i pristupne petlje i sva prica o kompromisima i realnosti pada u vodu.

Spomenici vladarima spadaju u drugu kategoriju i na njih se ne odnose gorepomenuti kriterijumi. :)

delija90
December 13th, 2011, 01:47 PM
Раил да се надовежем о секти.Својевремено је једна од главних планерки овога града форсирала једно конкурсно решење за Славију којим би се сав јавни саобраћај гурнуо испод а сам трг би остао пешацима.Та планрка је под претњом побегла из дирекције јер се противила мосту на Ади.

Лепо се види рад те секте на сваком пројекту.

Blaftumi
December 13th, 2011, 05:47 PM
Nabacili su zadnji sloj asfalta sad rekoše, dajte slike!

Luka
December 13th, 2011, 09:56 PM
^^ Првa вожња преко Аде (http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/1121/%D0%92%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE+%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D0%B0/1008170/%D0%9F%D1%80%D0%B2a+%D0%B2%D0%BE%D0%B6%D1%9A%D0%B0+%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BA%D0%BE+%D0%90%D0%B4%D0%B5.html)

Kot Behemot
December 13th, 2011, 10:11 PM
^^ Првa вожња преко Аде (http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/1121/%D0%92%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE+%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D0%B0/1008170/%D0%9F%D1%80%D0%B2a+%D0%B2%D0%BE%D0%B6%D1%9A%D0%B0+%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BA%D0%BE+%D0%90%D0%B4%D0%B5.html)

:cheers: :cheers: :cheers:

CrazySerb
December 13th, 2011, 10:14 PM
^^ :applause: :rock: :eek: :drool:
Konacno, i ovo smo docekali....:master:

TOVLacR31Lg&

Vrachar
December 14th, 2011, 09:17 AM
:applause: :cheers1:

Secam se kada je spic Ade ogradjen i kada je pocelo ciscenje. Bio je to prvi korak ka izgradnji mosta. Nisam tada verovao da ce uopste biti izgradjen a kamoli da ce biti ovako impozantan!

Podsetnik:
http://www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=27187016&postcount=86

makimax
December 14th, 2011, 10:41 AM
Stvarno vreme leti,ko bi rekao da cemo docekati zavrsetak :cheers:.

Nemanja034
December 14th, 2011, 01:55 PM
Most na Adi isprobalo 40 teških kamiona
M. T. K. | 10. decembar 2011. 19:43 | Komentara: 12
http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74.html:357114-Most-na-Adi-isprobalo-40-teskih-kamiona

U subotu proverena stabilnost novoizgrađenog kolosa preko Save. Most položio veliki ispit

NOVI most preko Save u subotu je položio svoj prvi veliki ispit. Više od 40 teških "kipera" natovarenih peskom testiralo je izdrživost najveće građevine u prestonici. Jake mašine, u pravilnoj formaciji, kretale su se napred-nazad, pravile krugove. Sve pod okom i komandnom palicom stručnjaka koji su merili izazvane vibracije. Sudeći po njihovim izrazima lica, sve je u najboljem redu.

- Predivan je osećaj voziti preko novog mosta, kao da letiš iznad vode - nije krio oduševljenje vozač plavog "sedmotonca".

Uporedo sa testiranjem izdržljivosti, na gradilištu novog mosta preko Save u subotu se radilo punim parom. Stotine radnika sa teškom mehanizacijom završavalo je pristupne sabraćajnice i dve petlje. Radovi na pristupnim rampama u Radničkoj i Vojvode Mišića privode se kraju, biće gotove za pet dana.

I dve petlje, "Radnička" i "Hipodrom", dobijaju završne konture. Ostala je još koja sitnica da se "našminka", da se postavi jedan deo ograde i da se testira izdržljivost.

Kada most bude otvoren za prolaz vozila, za saobraćaj će biti spremne kolovozne trake i pešačke staze. Na novobeogradskoj strani radiće sve tri rampe koje će prihvatati saobraćaj iz Ulice Jurija Gagarina, dok će na čukaričkoj strani biti završene dve rampe u Radničkoj ulici, kao i veza mosta sa petljom "Hipodrom".

Zvanični datum otvaranja mosta još uvek se drži u tajnosti. Kako "Novosti" nezvanično saznaju, to bi se moglo dogoditi 29. ili 30. decembra. Ali, ćuprija će već sledeće nedelje biti i zvanično "krštena" u Skupštini grada.

I jedan meni zanimljiv komentar:

voja 12. decembar 2011. 11:39 #1784090

Nije mi jasno zasto u tekstu nema naziva ovlascene firme ili instituta iz Srbije koji je vrsio testiranje mosta, ili ko je vrsio nadzor na izgradnji mosta. Uvek napisete ime inostranog izvodjaca, ime politicara koji je obisao most, a NIKAD PAMET SRBIJE koja je vrsila kontrolu i testiranje. Velika nepravda prema nasim diplomiranim inzenjerima, uvek, nazalost ostaju u senci. Da je Ceca bila na mostu to bi ste zabelezili, ali ime nasih inzenjera ENTUZIJASTA ? nikad. ZALOSNO.

direktor
December 14th, 2011, 02:39 PM
Mislim da je ispitvanja bar dio njih radio kirlo savic i mihajlo pupin mozda ims gdje je radio cuveni konstruktor branko zezelj .Nekad smo sami radili mostover sad zbog tala to mora da rade stranci.Nije samo grediti vjerujte

Rail_Serbia
December 14th, 2011, 02:55 PM
Moram da priznam da te je teško pratiti. Prvo pominješ da javni prevoz i ljudi treba da idu gore, a potom razrađuješ detalje prilaza budućoj metro stanici pod zemljom. Baš me zanima gde bi i kako pod zemlju provukao automobilski saobraćaj, sa sve metro linijom i stanicom na Slaviji? Tu ćeš naći odgovor na pitanje o arčenju para. Pretpostavljam da bi na površini napravio park. Šta ćeš humanije od toga. Kompromis između humanosti, realnosti i racionalnosti nije svojstven samo nama.
Део одговора је:
Раил да се надовежем о секти.Својевремено је једна од главних планерки овога града форсирала једно конкурсно решење за Славију којим би се сав јавни саобраћај гурнуо испод а сам трг би остао пешацима.Та планрка је под претњом побегла из дирекције јер се противила мосту на Ади.

Лепо се види рад те секте на сваком пројекту. А када је у питању то да сам контрадикторан када помињем јавни саобраћај на површини и метро истовремено, то уопште није контрадикторно. Метро је пре свега намењен за путовања дужа од 5км и масовни превоз, док површински превоз има функцију да покрије мање масовне токове превоза, и предности су му је врло лака приступачност, боља оријентација у надземном простору и сл. Париз је својевремено покушавао да са веома густом мрежом подземног метроа потпуно елиминише сав надземни јавни саобраћај, и на послетку су вратили мрежу аутобуских линија.

Подземне пролазе грађани користе само када имају мноштво баријера, или је директан прелазак улице крајње опасан. Када их напокон присиле да користе пролаз, то представља деградацију пешачког и бициклистичког саобраћаја. Један спрат спуштања и пењања у неком пролазу пешак може доживети као километар пешачења. Мноштво семафора такође није сјајно решење.

Просто сматрам да на Славији треба да на горњу плочу ставе пешаке, бициклисте, трамваје и тролејбусе, ниво испод да буде резервисан за друм, а најнижи ниво за метро. Слично сматрам за Савски трг, друм доле.

На прилазима новом мосту, осим споја Јурија Гагарина са Адом сумњам да ће бити добрих пешачко-бициклистичких веза.

vlada_Ilina_h2o
December 14th, 2011, 11:39 PM
Hipodrom Intersection Upgrade - Updated on December 10th, 2011

http://www.beobuild.rs/visuals/data/media/1/111211-HJC-01.jpg

http://www.beobuild.rs/visuals/data/media/1/111211-HJC-02.jpg

http://www.beobuild.rs/visuals/data/media/1/111211-HJC-03.jpg

http://www.beobuild.rs/visuals/data/media/1/111211-HJC-04.jpg

vlada_Ilina_h2o
December 14th, 2011, 11:40 PM
http://www.beobuild.rs/visuals/data/media/1/111211-HJC-05.jpg

http://www.beobuild.rs/visuals/data/media/1/111211-HJC-06.jpg

http://www.beobuild.rs/visuals/data/media/1/111211-HJC-07.jpg

http://www.beobuild.rs/visuals/data/media/1/111211-HJC-08.jpg

vlada_Ilina_h2o
December 14th, 2011, 11:42 PM
Jurija Gagarina Interchange - Updated on December 10th, 2011

http://www.beobuild.rs/visuals/data/media/1/111211-JGPET-01.jpg

http://www.beobuild.rs/visuals/data/media/1/111211-JGPET-02.jpg

http://www.beobuild.rs/visuals/data/media/1/111211-JGPET-03.jpg

vlada_Ilina_h2o
December 14th, 2011, 11:43 PM
http://www.beobuild.rs/visuals/data/media/1/111211-JGPET-04.jpg

http://www.beobuild.rs/visuals/data/media/1/111211-JGPET-05.jpg

http://www.beobuild.rs/visuals/data/media/1/111211-JGPET-06.jpg

vlada_Ilina_h2o
http://www.beobuild.rs/visuals/data/media/1/111211-JGPET-07.jpg

http://www.beobuild.rs/visuals/data/media/1/111211-JGPET-08.jpg

http://www.beobuild.rs/visuals/data/media/1/111211-JGPET-09.jpg

vlada_Ilina_h2o
http://www.beobuild.rs/visuals/data/media/1/111211-JGPET-10.jpg

http://www.beobuild.rs/visuals/data/media/1/111211-JGPET-11.jpg

dedonja
December 15th, 2011, 03:45 AM
jedva čekam snimke iz vazduha ;)

Wile E. Coyote
December 15th, 2011, 09:33 AM
Лепо, лепо. Само, и даље не могу да прежалим недостајућу рампу на петљи Јурија Гагарина.

rbagio85
December 15th, 2011, 11:46 AM
Drago mi je sto se privodi kraju,ali ne deluje kao zavrsen posao,pretpostavljam da tome doprinose ne ociscena okolina i manjak zelenila,boja,ali mislim da moze to jos malo da se dovede u pristojno stanje pa onda.Mozda i gresim,nisam iz Bg-a,i nisam video gradiliste uzivo

Singidunum
December 15th, 2011, 01:22 PM
Drago mi je sto se privodi kraju,ali ne deluje kao zavrsen posao,pretpostavljam da tome doprinose ne ociscena okolina i manjak zelenila,boja,ali mislim da moze to jos malo da se dovede u pristojno stanje pa onda.Mozda i gresim,nisam iz Bg-a,i nisam video gradiliste uzivo

I ne privodi se kraju, jos godinu dana minimum ce da se radi ;) Sad se otvara samo jedan pravac, ali rade se ostale rampe i petlje. A sto se tice prostora ispod mosta, navodno je bio neki tender da se to uredi. Videcemo.

rbagio85
December 15th, 2011, 02:47 PM
Hvala na pojasnjenju,nista cudno za nas,da se polovicno projekti zavrsavaju i neretko tako i ostane,onakav reprezentativan objekat,u takvom okruzenju,ali sta je tu je,pretpostavljam da se to radi izmedju ostalog da se odvuce saobracaj sa gazele,ali vise iz drugog razloga

Vucko
December 15th, 2011, 03:09 PM
I ne privodi se kraju, jos godinu dana minimum ce da se radi ;) Sad se otvara samo jedan pravac, ali rade se ostale rampe i petlje. A sto se tice prostora ispod mosta, navodno je bio neki tender da se to uredi. Videcemo.

Sredina-kraj 2013te da se odradi sve na NBG ;)

Imate slike koje su super od juce na B92

delija90
December 15th, 2011, 06:18 PM
http://www.dragantrifunovic.com/helivideo/most/most10.jpg

http://www.dragantrifunovic.com/helivideo/most/most4.jpg

http://www.dragantrifunovic.com/helivideo/most/most5.jpg

http://www.dragantrifunovic.com/helivideo/most/most6.jpg

vlada_Ilina_h2o
December 15th, 2011, 07:35 PM
http://img233.imageshack.us/img233/5232/289819264ee8c20b13c7240.jpg

http://img819.imageshack.us/img819/2724/860493174ee8c07c2703443.jpg

http://img11.imageshack.us/img11/2586/1082369004ee8c0a8c386e8.jpg

http://img268.imageshack.us/img268/7918/2504397264ee8c0968fe633.jpg

http://img35.imageshack.us/img35/4153/2525603494ee8c0ecccfdf9.jpg

Izvor: B92 (http://www.b92.net/info/galerija/zoom.php?nav_category=168&image_id=138942)

vlada_Ilina_h2o
December 15th, 2011, 07:35 PM
http://img6.imageshack.us/img6/7901/2945250844ee8c1b8464a87.jpg

http://img202.imageshack.us/img202/7950/3297217264ee8c25245c186.jpg

http://img40.imageshack.us/img40/5530/3456504234ee8c0b094d2d1.jpg

http://img15.imageshack.us/img15/7828/3575486904ee8c22ce4f660.jpg

http://img163.imageshack.us/img163/5442/3991365964ee8c07329db78.jpg

Izvor: B92 (http://www.b92.net/info/galerija/zoom.php?nav_category=168&image_id=138942)

vlada_Ilina_h2o
December 15th, 2011, 07:36 PM
http://img830.imageshack.us/img830/2283/4119592984ee8c1f9aa2fe8.jpg

http://img267.imageshack.us/img267/5224/4854734314ee8c16f0895e2.jpg

http://img809.imageshack.us/img809/2060/5196024514ee8c17e754724.jpg

http://img11.imageshack.us/img11/4628/5208916174ee8c0e240e629.jpg

http://img207.imageshack.us/img207/6319/5406544904ee8c1649e8e08.jpg

vlada_Ilina_h2o
http://img805.imageshack.us/img805/37/5822106904ee8c262bb6881.jpg

http://img683.imageshack.us/img683/5671/6480902494ee8c1901ab5c6.jpg

http://img266.imageshack.us/img266/767/6482541354ee8c0bff25565.jpg

http://img52.imageshack.us/img52/314/6501984404ee8c212ea9a13.jpg

http://img542.imageshack.us/img542/92/6575135174ee8c1efd39dc0.jpg

vlada_Ilina_h2o
http://img220.imageshack.us/img220/8616/6591021964ee8c0fcd27444.jpg

http://img266.imageshack.us/img266/5672/6754281134ee8c23f40d5d0.jpg

http://img856.imageshack.us/img856/3596/7061342874ee8c2234cbc53.jpg

http://img861.imageshack.us/img861/2278/7382008954ee8c1529e2659.jpg

http://img696.imageshack.us/img696/1572/7469960524ee8c15a9bf8f0.jpg

vlada_Ilina_h2o
http://img17.imageshack.us/img17/6355/7870188584ee8c1e32d14d9.jpg

http://img42.imageshack.us/img42/8939/8383184004ee8c1c187c471.jpg

http://img822.imageshack.us/img822/5892/9137560024ee8c19c7e09c2.jpg

http://img13.imageshack.us/img13/1741/9167336254ee8c235a45ef2.jpg

http://img713.imageshack.us/img713/3469/9240196054ee8c25b0ac055.jpg

vlada_Ilina_h2o
http://img202.imageshack.us/img202/545/10663220554ee8c1d9da9dd.jpg

http://img64.imageshack.us/img64/4063/11058441694ee8c26b2033a.jpg

http://img812.imageshack.us/img812/5413/12558463034ee8c27f9d4b6.jpg

http://img31.imageshack.us/img31/6752/13763363694ee8c202ddedb.jpg

http://img97.imageshack.us/img97/7276/13847173194ee8c13985982.jpg

vlada_Ilina_h2o
December 15th, 2011, 07:37 PM
http://img696.imageshack.us/img696/6109/14598762304ee8c177390e1.jpg

http://img714.imageshack.us/img714/2658/14718124514ee8c0d11bcf5.jpg

http://img15.imageshack.us/img15/1750/15377738154ee8c1a5711d9.jpg

http://img36.imageshack.us/img36/8725/16270074354ee8c1308be6a.jpg

http://img51.imageshack.us/img51/6584/16534108734ee8c18638e5a.jpg

vlada_Ilina_h2o
http://img600.imageshack.us/img600/3664/16626862294ee8c2481d6ef.jpg

http://img804.imageshack.us/img804/8361/16878684434ee8c0d95693b.jpg

http://img857.imageshack.us/img857/5784/16949488244ee8c1423873d.jpg

http://img844.imageshack.us/img844/8712/17597192304ee8c0a0b411d.jpg

http://img221.imageshack.us/img221/843/18256224064ee8c0b89b9d5.jpg

vlada_Ilina_h2o
http://img202.imageshack.us/img202/3409/18564192934ee8c21b41dba.jpg

http://img546.imageshack.us/img546/272/18590599314ee8c286b1e2f.jpg

http://img269.imageshack.us/img269/2843/19549536084ee8c0c9b67ba.jpg

http://img819.imageshack.us/img819/1492/20094410934ee8c2750dc7f.jpg

http://img842.imageshack.us/img842/7228/20170151344ee8c11bef12f.jpg

vlada_Ilina_h2o
http://img85.imageshack.us/img85/1772/20386804094ee8c1ae7b760.jpg

http://img850.imageshack.us/img850/132/21049127634ee8c1251428c.jpg

http://img267.imageshack.us/img267/333/21106227614ee8c08e2804c.jpg

http://img864.imageshack.us/img864/2350/21248703994ee8c107bab2a.jpg

http://img838.imageshack.us/img838/429/21312670344ee8c083f081f.jpg

Sawovsky
December 15th, 2011, 10:36 PM
Ja sam mislio da radnička sporo napreduje, ali se na slikama već uveliko naziru konture kružnog toka, tako da će, čini mi se, to sve dosta brže da ide nego što sam očekivao..

CrazySerb
December 15th, 2011, 11:05 PM
http://www.novosti.rs/upload/images/2011//12/1512/Most%20Ada.jpg

YU-AMC
December 16th, 2011, 12:00 AM
jEL ce biti trase spremne za tram?

Sawovsky
December 16th, 2011, 12:08 AM
jEL ce biti trase spremne za tram?

Koje trase, kad vidiš da još ni nadvožnjaka za tram nema. Treba da ide izmedju ova dva nadvožnjaka.

http://img850.imageshack.us/img850/132/21049127634ee8c1251428c.jpg

http://img842.imageshack.us/img842/7228/20170151344ee8c11bef12f.jpg

Vucko
December 16th, 2011, 12:08 AM
Ne,tram krece tek u oktobru 2012 najranije.

Singidunum
December 16th, 2011, 12:30 AM
Ipak nepismena varijanta

Odlučeno: Novi most će se zvati "Most na Adi" (http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/296158/Odluceno-Novi-most-ce-se-zvati-Most-na-Adi)

Vucko
December 16th, 2011, 12:44 AM
Đilas: Most će biti novogodišnji poklon Beograđanima

http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/296124/Djilas-Most-ce-biti-novogodisnji-poklon-Beogradjanima

Dobri ovi pokloni od 500 miliona eura zaduzenja :puke:

Deusdies
December 16th, 2011, 03:57 AM
500 miliona evra su gluposti, to je neko od medija objavio (lupio po običaju) i sad se sve uhvatili za tu cifru.

Deusdies
December 16th, 2011, 03:59 AM
Hvala na pojasnjenju,nista cudno za nas,da se polovicno projekti zavrsavaju i neretko tako i ostane,onakav reprezentativan objekat,u takvom okruzenju,ali sta je tu je,pretpostavljam da se to radi izmedju ostalog da se odvuce saobracaj sa gazele,ali vise iz drugog razloga
Pa bolje je pustiti bar jedan pravac da bude operativan kad već može, nego čekati još 1-2 godine da se puste oba.

delija90
December 16th, 2011, 02:24 PM
500 miliona evra su gluposti, to je neko od medija objavio (lupio po običaju) i sad se sve uhvatili za tu cifru.

Ниси ни свестан колико грешиш.Видећеш ускоро да је чињеница да смо за 500 милиона (врло могуће и преко тога) добили 3 километра денивелисаног булевара. На Беобилду већ потоји консензус око те цифре.Ти који изградњу овога пратиш офрње си се нашао да кажеш да је то глупост а конкретно Џентли већ три године копа по свим уговорима,градским институција у вези овога.

Реци му Џентли молим те до које смо сигурне цифре до сада дошли(без неких новијих ставки) Чини ми се 460 милиона.

CrazySerb
December 16th, 2011, 02:28 PM
Pa sta i ako je 500 miliona?
Vrednost same koristi ovog mosta, dakle bez kilograma gradjevinskog materijala, je najmanje milijardu evra.

Hoce neko sutra da mi kuka sto trosimo milijardu evra na metro, iako je vrednost te prve linije visestruko veca? :bash:

prolaznikSRB
December 16th, 2011, 02:44 PM
Vrednost same koristi ovog mosta, dakle bez kilograma gradjevinskog materijala, je najmanje milijardu evra.

Hoce neko sutra da mi kuka sto trosimo milijardu evra na metro, iako je vrednost te prve linije visestruko veca? :bash:

Ако бисмо метро укопавали 2км у земљу само због издркавања и тако подигли цену изградње Х пута, онда би кукали такође.

dedonja
December 16th, 2011, 02:57 PM

Gently, okači mu, molim te, onaj dokument na kome stoji cena, ne mogu da ga nađem...

Vucko
December 16th, 2011, 05:23 PM
Ako se ne varam oko 420 sa svim tip UMP cudima koje se grade i petljama.Takodje dodati 10 miliona eura za tramvajske sine na mostu koje ne ulaze u cenu mosta.

Zaduzenje grada je 800 miliona eura a najvece je oko 900miliona koje se moze izdrzati.Grad je pocetkom 2008me bio zaduzen 170 miliona eura.

Delija,ne kopam ja po ugovorima jer vecina nije javna vec onaj prijatelj i oni koje ti pominjah a nisu za javnost dok se to zvanicno ne objavi na TV-u ili knjizi ;)

sallae2
December 16th, 2011, 05:31 PM
sam most je valjda 120 ... a ostalo dodatna oprema ... pa ko šta voli ... servo, klima, automatski menjač, metalik boja, power windows, keyless entry, alarm, fm radio, 60/40 ...

Singidunum
December 16th, 2011, 07:27 PM
Nikakva dodatna oprema vec pristupni putevi bez kojih bi most bio cardak ni na nebu ni na zemlji. To je kao da kupujes kola i kazu cena 1000e a u dodatnu opremu ti stave motor, menjac, rezervoar, vrata, prozore, sedista i onda dobijes 15000e ali prodavac i dalje tvrdi da je to auto koji kosta 1000e iako tih 1000e samo za sebe ne moze nicemu da sluzi i nije auto vec njegov deo. Tako i tih 120 miliona nije most vec njegov deo iznad reke.

Kot Behemot
December 16th, 2011, 07:38 PM
^^ :ohno:

Čemu taj cirkus?

Dziggy
December 16th, 2011, 07:57 PM
pa dobro, valjda ce da skontaju kao i za onaj novi zeleznicki da menja jednom mesecno boju ili tako nesto. mada sto se mene tice moze da menja boje svakih 10 sekundi nije problem

stek
December 16th, 2011, 08:03 PM
sad i osvetljenje na kablovima radi
http://www.24sata.rs/Kamere

gishko
December 16th, 2011, 08:05 PM
Је ли се мени чини или је само једна страна (Чукаричка) осветљена, што се тиче каблова :?

Singidunum
December 16th, 2011, 09:03 PM
http://img805.imageshack.us/img805/3636/1324065634438.jpg

Sawovsky
December 16th, 2011, 09:20 PM
Trenutno je na kameri jako belo osvetljenje, ali i dalje samo sa jedne strane kablova.

MareCar
December 16th, 2011, 09:44 PM
Pa dobro jos nije na drugoj strani, bit ce :) Sta panicite :D

Lepo izgleda sa osvetljenem :)

cornacum
December 16th, 2011, 09:58 PM
Ove sarene boje na pilonu neidu zajedno sa tim....

Mislim da ovi likovi sto rade ta svetla nisu culi za kompjutersku simulaciju...

sallae2
December 16th, 2011, 10:06 PM
http://www.dodaj.rs/f/2/77/BPEQCN4/video.jpg

sallae2
December 16th, 2011, 10:32 PM
http://www.dodaj.rs/f/3j/7N/1TgpLIiR/pilon.jpg

gishko
December 16th, 2011, 11:09 PM
http://www.dodaj.rs/f/3W/kq/P16vIhY/photo.jpg
:cheers:

Blaftumi
December 16th, 2011, 11:11 PM
Da je samo kao na zadnjoj slici bilo bi ekstra, ali ovaj lajt šou ili bolje rečeno grand šou ispod...puke...

vidaknn
December 16th, 2011, 11:16 PM
Ima li sada nesto u gradu da ne menja boje, fontana na tasu, palata albanija, novi most.. Kome ova sranja padaju na pamet?

Blaftumi
December 16th, 2011, 11:21 PM
Aparently to je svetski trend.

Vucko
December 16th, 2011, 11:31 PM
I 90 naseg naroda obozava to!Realno trebamo prihvatiti da smo mi koji se ne lozimo na ove epilepticne gigavatne napade svetlima sa predumisljajem u manjini i da nikada necemo uspeti da ih porazimo

Djurizmo
December 17th, 2011, 12:05 AM
Prošao sam malopre pored mosta. Osvetljenje na kablovima je ekstra, ali ovo ispod pilona što menja boje ko zid smrti na vašaru je za obilnu dijareju.

Mada, tako je to kad nam o bitnim stvarima odlučuju ljudi koji su zadnju knjigu pročitali: Mačak Srećko na farmi...

Šta fali osvetljenju Budimpeštanskih mostova.......

Singidunum
December 17th, 2011, 12:33 AM
Fali im boja!

http://cache2.artprintimages.com/LRG/26/2679/9DZUD00Z.jpg

9enpkyW46XQ

MareCar
December 17th, 2011, 12:42 AM
Lepo izgleda most, osim metalnog vrha. Smeta danju, a smeta i noci jer jedino on ostaje crn i nevidljiv...koji tresh.

kotez
December 17th, 2011, 12:54 AM
Ako se ne varam oko 420 sa svim tip UMP cudima koje se grade i petljama.Takodje dodati 10 miliona eura za tramvajske sine na mostu koje ne ulaze u cenu mosta.

Zaduzenje grada je 800 miliona eura a najvece je oko 900miliona koje se moze izdrzati.Grad je pocetkom 2008me bio zaduzen 170 miliona eura.

Delija,ne kopam ja po ugovorima jer vecina nije javna vec onaj prijatelj i oni koje ti pominjah a nisu za javnost dok se to zvanicno ne objavi na TV-u ili knjizi ;)

ti i dalje teras istu pricu,grad se zakonski moze zaduziti do 15 % godisnjeg budzeta,ako pretpostavimo da ce i u narednih 20 godina budzet biti milijardu evra(a bice mnogo veci),znaci maksimalna rata koja se godisnje isplacuje je150 miliona evra,na 20 godina to je 3 milijarde ukljucujuci glavnicu i kamatu:nuts:

Singidunum
December 17th, 2011, 01:01 AM
ti i dalje teras istu pricu,grad se zakonski moze zaduziti do 15 % godisnjeg budzeta,ako pretpostavimo da ce i u narednih 20 godina budzet biti milijardu evra(a bice mnogo veci),znaci maksimalna rata koja se godisnje isplacuje je150 miliona evra,na 20 godina to je 3 milijarde ukljucujuci glavnicu i kamatu:nuts:

A odakle ti ovo? Mislim imajuci u vidu da se budzet Beograda smanjuje.

delija90
December 17th, 2011, 03:14 AM

:ohno: Да Београд има решене све инфраструктурне проблеме па да се некако и пређе преко ове глупости и расипања толико новца на три километра денивелисоног булевара који притом не повезује ни један важнији коридор нити у значајнијој мери решава и даље велике саобраћајне проблеме већ у доброј мери ствара нове.

Дакле,ради се о пола милијарде.Питаш се шта је то.Е па то ти је 1/16 буџета Републике Србије. Могу сад да ти напишем овде пет страница на тему зашто мост није смео да се гради али је овде 3 ујутро а и мало сам јанпи.

Укратко,за ове паре је могао да се заврши цео Бг чвор,измести ова пруга која је толико закомпликовала приступне петље и направи далеко једноставнији мост како и доликује једном плићаку који сада може да се прегази (рукавац код Аде) и пловном путу слабог промета ширине неких 100м какав је случај са Савом на том делу. А вероватно би остало и пара за завршетак обилазнице или почетак метроа али не,имамо нови симбол наше пропасти који од вечерас и светли у мраку :happy:

А прави мотиви изградње овог моста су тек погубни.И раније сам имао своје теорије а скоро сам добио и потврду тога.Мост је грађен само да би се онемогућио даљи развој града и сваки грађанин Београда додатно задужио за нових 25 евра. Као што рече Џентли град је већ на граници после које нема никаквог задуживања а већ најављују ново задуживање за ЛРТ - трамвај који ће дотући овај град у сваком погледу. Но,ово није од јуче,урбицид на Београдом траје још од 82е године.

Ево ти Крејзи за вол

http://www.dodaj.rs/f/2H/c4/VfKnN4O/img4186.jpg

Бар ће бити лепих слика а и можемо одличан банер да направимо од овога.Мало ли је на ову кризу? :banana:

kotez
December 17th, 2011, 12:10 PM
A odakle ti ovo? Mislim imajuci u vidu da se budzet Beograda smanjuje.

smanjio se zbog krize,i zbog depresijacije dinara,logicno je da ce rasti,a i da ostane isti sledecih dvadeset godina,beograd ima jos dosta prostora za kreditno zaduzenje

Singidunum
December 17th, 2011, 02:57 PM
^^
Pa kako je logicno? Jel ima nekih signala da ce dinar jacati, da se kriza zavrsava? Sami Nemci predvidjaju jos 10ak godina krize.

Мост је грађен само да би се онемогућио даљи развој града

A kome je tako nesto u interesu?

Vucko
December 17th, 2011, 05:48 PM
beograd ima jos dosta prostora za kreditno zaduzenje

Na osnovu cega to tvrdis?

Kot Behemot
December 17th, 2011, 08:21 PM
Meni je izbor tog mosta onako, mentalitetski simptomatičan.
Ljudi sa platama od 200 i 300 evra koji šetaju po gradu u obučeni u recimo 600-700 evra... samo manja proporcija.

dedonja
December 17th, 2011, 09:35 PM
Đilas kao Čeušesku - gradi ono što objektivno ne možemo ni da okrečimo...

delija90
December 17th, 2011, 09:43 PM
A kome je tako nesto u interesu?

Свима,само не нама.

Singidunum
December 17th, 2011, 09:48 PM
Đilas kao Čeušesku - gradi ono što objektivno ne možemo ni da okrečimo...

Realno :lol:

boris90
December 18th, 2011, 07:37 AM
Evo osvetljenje što su sinoć probali
http://youtu.be/x_CKIlqgfzk?hd=1

Djurizmo
December 18th, 2011, 10:05 AM
Cirkus Kolorado!

random8
December 18th, 2011, 12:23 PM
Od momenta kada sam prvi put video plan mosta ne mogu da se otrgnem utisku da je citav projekat prekomplikovan preambiciozan i nekompletan.

Ono sto je najbitnije, a ko zna kad ce biti zavrshemo je sledece. Dve trake sa mosta iz pravca NBGD ka Rakovici, jedna traka koja dolazi iz Pozeske, i jedna iz pravca sajma ce se spajati u JEDNU koja ide ka rakovickom putu. 4 u 1! vec zamisljam guzve u popodnevnom spicu.

Sobrizom da para nema - ko zna kada ce RAkovicki put biti pretvoren u Rakovicki bulevar.

Vucko
December 18th, 2011, 11:26 PM
Vec je pocelo.Drugi deo UMP-a koji nece nikad graditi vec pocese da opravdavaju,naravno pare nisu problem vec jer nije usvojen urbasnisticki plan.

http://www.danas.rs/danasrs/srbija/beograd/ne_zna_se_kada_ce_biti_nastavljeni_radovi.39.html?news_id=230440

Kobrovacha
December 19th, 2011, 04:42 PM
Lepo izgleda most, osim metalnog vrha. Smeta danju, a smeta i noci jer jedino on ostaje crn i nevidljiv...koji tresh.

Nema veze, ako nista drugo sad imamo najskuplji gromobran u galaksiji!

dedonja
December 19th, 2011, 10:16 PM

kotez
December 20th, 2011, 01:11 AM
Na osnovu cega to tvrdis?

www.politika.rs/rubrike/Beograd/Budzet-za-2012-godinu-998-milijardi-dinara.sr.htmltrenutno 5 % budzeta ide na otplatu zajmova,a 15 % je zakonski limit

Vucko
December 20th, 2011, 01:12 AM

Naravno...

A dug od 5 milijardi miliona dinara to jest 50 miliona eura koji nije placen vec 2 godine srbijagasu i bice naplacen onog momenta kada ne bude ista vlast na republici i gradu.Trenutno je finansijska postavka grada na staklenim nogama.

Videces koliko ce ici 2016te i nadalje.Zbog grejs perioda koji je tajmovan za tada do tada mozemo da izigravamo face i prodajemo foru narodu da pare rastu na dudu.

kotez
December 20th, 2011, 01:20 AM

Naravno...

A dug od 5 milijardi miliona dinara to jest 50 miliona eura koji nije placen vec 2 godine srbijagasu i bice naplacen onog momenta kada ne bude ista vlast na republici i gradu.Trenutno je finansijska postavka grada na staklenim nogama.

Videces koliko ce ici 2016te i nadalje.Zbog grejs perioda koji je tajmovan za tada do tada mozemo da izigravamo face i prodajemo foru narodu da pare rastu na dudu.
ti si isuvise politicki obojen za normalnu raspravu:nuts:

Deusdies
December 20th, 2011, 04:05 AM
http://i.imgur.com/l9fPzl.jpg (http://i.imgur.com/l9fPz.jpg)

dedonja
December 20th, 2011, 12:01 PM
ti si isuvise politicki obojen za normalnu raspravu:nuts:

Gently ti reče nešto što je poprilično očigledno.
Dugovi se ne otplaćuju, a zaduživanje raste, a glavne naplate još nisu ni stigle. Ja bih rekao da to zvuči kao problem, pa ne znam kako da si obojen.

Blaftumi
December 20th, 2011, 01:18 PM
Juče videh u bg hronici da osvetljenje ima i neku foru sa protrčavanjem nekog laserskog zraka celom dužinom mosta, kao star wars jbt.

Ulicni_Hodac
December 20th, 2011, 09:00 PM
Juče videh u bg hronici da osvetljenje ima i neku foru sa protrčavanjem nekog laserskog zraka celom dužinom mosta, kao star wars jbt.

Valjda nece biti kakvih epilepticnih napada kod pojedinih vozaca od svog tog light i laser show-a....

Mislim ok ako prave spektakl za Novu samo, ali mislim da je red da neko u Beogradu gradu STANE NA PUT LIGHT SHOW MAFIJI :bash:

....

Blaftumi
December 20th, 2011, 10:00 PM
AYLkokwC
:dance:

Ulicni_Hodac
December 20th, 2011, 10:23 PM
AYLkokwC
:dance:

....

Poslusati od 1:10 do 1:15 !!! :D

U tih par reci rekao je sustinu :nuts:
Sustinu problema koju nam on i drugari mu, stvaraju po gradu sa svojim light-epileptic show-ovima

:bash:

P.S.
Al zato teta Sladja je uvek... mmmmmmm... :)
Sladjo, Sladjo... :)

....

Arnorian
December 21st, 2011, 12:17 AM
Možda im je cilj da liči na ovaj most.

http://img267.imageshack.us/img267/9945/bscap0000jij.jpg

Singidunum
December 21st, 2011, 02:57 AM
http://www.doka.com/web/media/images/references/bridgeovertheriversava/Bridge-over-the-River-Sava-02.jpg

http://www.doka.com/web/media/images/references/bridgeovertheriversava/Bridge-over-the-River-Sava-03.JPG

http://www.doka.com/web/media/images/references/bridgeovertheriversava/Bridge-over-the-River-Sava-04.JPG

http://www.doka.com/web/media/images/references/bridgeovertheriversava/Bridge-over-the-River-Sava-05.JPG

http://www.doka.com/web/media/images/references/bridgeovertheriversava/Bridge-over-the-River-Sava-06.jpg

http://www.doka.com/web/media/images/references/bridgeovertheriversava/Bridge-over-the-River-Sava-07.jpg

http://www.doka.com/web/media/images/references/bridgeovertheriversava/Bridge-over-the-River-Sava-08.JPG

http://www.doka.com/web/media/images/references/bridgeovertheriversava/Bridge-over-the-River-Sava-Plan-01.jpg

http://www.doka.com/web/media/images/references/bridgeovertheriversava/Bridge-over-the-River-Sava-Plan-02.jpg

http://www.doka.com/web/media/images/references/bridgeovertheriversava/Bridge-over-the-River-Sava-Plan-03.jpg

http://www.doka.com/web/media/images/references/bridgeovertheriversava/Bridge-over-the-River-Sava-Plan-04.jpg

http://www.doka.com/web/media/images/references/bridgeovertheriversava/Bridge-over-the-River-Sava-Plan-05.jpg

http://www.doka.com/web/media/images/references/bridgeovertheriversava/Bridge-over-the-River-Sava-Plan-06.jpg

Large-area formwork Top 50

Load-bearing tower Staxo 100

Shaft platform

Automatic climbing formwork Xclimb 60

Automatic climbing formwork SKE

Deusdies
December 21st, 2011, 06:34 AM
Jesam li ja izgleda jedini kome se svidja osvetljenje, a da inače ne podnosim grand i slične? Mada nisam video uživo.

stek
December 21st, 2011, 11:27 AM
takodje se i meni svidja osvetljenje
uzivo je WOW

dedonja
December 21st, 2011, 01:06 PM
Pa dobro... niko nije savršen ;)

Rascian
December 21st, 2011, 02:43 PM
Meni se cini kao da su samo kablovi na novobeogradskoj strani osvetljeni, a oni na cukarickoj ne, a opet na nekim slikama ne deluje tako.

Jel to zavisi od ugla gledanja ili sta?

Sawovsky
December 21st, 2011, 02:52 PM
Razvilo se nekoliko strana diskusije o tome na bb, radi se o uglu gledanja.

Blaftumi
December 21st, 2011, 03:30 PM
nOgVHyNFBhQ

dJ5hKr7ta6A :D

Singidunum
December 21st, 2011, 04:14 PM
Pa ako se radi o uglu gledanja onda znaci da jos uvek nisu ukljucena svetla sa obe strane

sallae2
December 22nd, 2011, 08:33 AM
http://www.rts.rs/upload/media/7172/Most1.jpg

Singidunum
December 23rd, 2011, 04:01 PM
Razmatra se uvođenje kratke linije preko mosta na Adi (http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/297722/Razmatra-se-uvodjenje-kratke-linije-preko-mosta-na-Adi)
Tanjug | 23. 12. 2011.

Direktor Direkcije za javni prevoz Zoran Šarac izjavio je danas da se razmatra mogućnost uvođenja kratke linije preko mosta na Adi Ciganliji, koja će samo povezati jednu i drugu obalu Save.

"To će najverovatnije biti minibus", rekao je Šarac novinarima u Skupštini grada, dodajući da se ne planira neka dugačka linija, već se to ostavlja za trenutak kada se Požeska ulica spoji sa novim mostom.

Šarac je dodao da još nije precizirano koji će broj biti tog prevoza i kojom će trasom ići.

"U ovom trenutku sigurno je da će autobus broj 94 ići onom trasom koja je već najavljena", rekao je Šarac.

Luka
December 27th, 2011, 11:25 PM
Prošetajte preko Mosta na Adi u najluđoj noći

Uz višeminutni vatromet Most na Adi biće otvoren za saobraćaj u novogodišnjoj noći.
Već u prvim minutima 2012. godine žitelji prestonice i njeni gosti biće u prilici da pređu sa jedne na drugu obalu Save, potvrdio je gradski arhitekta Dejan Vasović.
On je rekao i da će uskoro biti precizirani i drugi detalji oko organizacije ovog događaja.
Beograđani će već prvog dana 2012. godine gradskim prevozom moći da pređu preko Mosta na Adi. Za sada je planirano da preko njega saobraća 13 autobusa na liniji 94, koja ide od Novog Beograda, ulicama Ivana Ribara, Jurija Gagarina, Omladinskih brigada, Bulevarom Milutina Milankovića i Proleterske solidarnost, prelazi novi most, i dalje nastavlja kroz Bulevar vojvode Mišića, ulicom Teodora Drajzera, Bulevarom kneza Aleksandra Karađorđevića do naselja Miljakovac 1.
Od 1. januara preko Mosta na Adi počeće da saobraća i linija 85. U pitanju je minibus, koji će saobraćati na 20 minuta, i koji će biti deo Integrisanog tarifnog sistema. Ova linija će prevoziti građane preko novog mosta i njena trasa će biti: naselje Belvil, Agostina Neta, Jurija Gagarina, Most na Adi, Radnička, Savska magistrala, Svetolika Laze Lazarevića, Radnička, Strugarska do Čukaričke padine.
Prvog dana 2012. godine Beograđanima će na raspolaganju biti po jedna ulazna i izlazna rampa sa obe strane mosta (čukaričkoj i novobeogradskoj), dok će tokom godine biti nastavljeni radovi na završetku svih pristupnih puteva (pretljama Hipodrom, Radnička i Jurija Gagarina).
Most na Adi dug je 969 metara i širok 45 metara, a pilon je visine 200 metara. Ima šest saobraćajnih traka, dva koloseka za metro, i dve pešačko-biciklističke staze.
Radovi na izgradnji mosta počeli su 1. decembra 2008. godine sa čukaričke strane reke Save.

Blic

vlada_Ilina_h2o
December 28th, 2011, 12:18 AM
27. 12. 2011.| 17:53
Još jedna linija gradskog prevoza preko Mosta na Adi

http://www.ekapija.com/dokumenti/most_ada_211111.jpg

Preko Mosta na Adi od 1. januara 2012. godine će osim linije 94 saobraćati i linija 85, najavljeno je iz Direkcije za javni prevoz Beograda. U pitanju je minibus, koji će saobraćati na 20 minuta, ali koji će funkcionisati u okviru integrisanog tarifnog sistema.

Kako se navodi, linija treba da preveze građane preko novog mosta, tako da je trasa linije naselje Belvil, Agostina Neta, Jurija Gagarina, Most na Adi, potom Radnička ulica, Savska magistrala, Svetolika Laze Lazarevića, Radnička, Strugarska do Čukaričke padine.

Ekapija (http://www.ekapija.com/website/sr/page/517616)

shogli
December 28th, 2011, 11:23 AM
Rekoh da se ukljucim u diskusiju posto vidim razna nagadjanja.

Sva svetla su upaljena koja osvetljavaju pilon jedino se radi o uglu gledanja.

Inace vrh pilona ce isto biti osvetljen RGB svetlima medjutim kasni se sa instalacijom. U svakom slucaju trebalo bi da bude gotovo do 31jan.

Singidunum
December 28th, 2011, 11:34 AM
Zar ne bi trebalo da osvetljenje bude sa svih strana kako osvetljenost ne bi zavisila od ugla gledanja?

I zasto se sad i vrh osvetljava u svim bojama? Da li tamo neko stvarno misli da je most elegantniji ako izgleda kao cerga?

shogli
December 28th, 2011, 11:59 AM
Nemoguce je osvetliti kablove sa svih strana. Kao prvo, postoje zadate lokacije iz kojih smes da osvetlis iste, drugo moralo je da se vodi racuna o odsjaju koje dobijas od svetiljki da nebi iste uticale na ucesnike u saobracaju.

Vrh pilona, unutrasnja strana pilona kao i rubni venac ce biti osvetljeni RGB svetlima i sarenilo ce biti samo za otvaranje inace u normalnim uslovima ce se koristiti samo jedna boja na svim gore pomenutim lokacijama.

Singidunum
December 28th, 2011, 12:11 PM
Kad smo vec kod estetike, imam jos jedno pitanje posto vidim da si upucen, zasto je odluceno da se ostavi sirov beton, zasto nije uradjena bilo kakva oplata? Znam da su se premisljali kako da urade, i da je na kraju odluceno da se ostavi kako jeste. Zasto?

Vucko
December 28th, 2011, 12:17 PM
Ili makar da okrece pilon?

delija90
December 28th, 2011, 01:10 PM
Ма готово је сад.Изабрали су сиву облогу за каблове и то је то.Зато сад сумњам и да би бела боја пилона била добро решење.

shogli
December 28th, 2011, 01:18 PM
Ne bih znao zasto samo znam da je to odluceno odavno. A da li je zbog dizajna, odrzavanja ili neceg treceg ne bih znao.

Nemanja034
December 28th, 2011, 01:32 PM
Prošetajte preko Mosta na Adi u najluđoj noći

Uz višeminutni vatromet Most na Adi biće otvoren za saobraćaj u novogodišnjoj noći.
Već u prvim minutima 2012. godine žitelji prestonice i njeni gosti biće u prilici da pređu sa jedne na drugu obalu Save, potvrdio je gradski arhitekta Dejan Vasović.
On je rekao i da će uskoro biti precizirani i drugi detalji oko organizacije ovog događaja.
Beograđani će već prvog dana 2012. godine gradskim prevozom moći da pređu preko Mosta na Adi. Za sada je planirano da preko njega saobraća 13 autobusa na liniji 94, koja ide od Novog Beograda, ulicama Ivana Ribara, Jurija Gagarina, Omladinskih brigada, Bulevarom Milutina Milankovića i Proleterske solidarnost, prelazi novi most, i dalje nastavlja kroz Bulevar vojvode Mišića, ulicom Teodora Drajzera, Bulevarom kneza Aleksandra Karađorđevića do naselja Miljakovac 1.
Od 1. januara preko Mosta na Adi počeće da saobraća i linija 85. U pitanju je minibus, koji će saobraćati na 20 minuta, i koji će biti deo Integrisanog tarifnog sistema. Ova linija će prevoziti građane preko novog mosta i njena trasa će biti: naselje Belvil, Agostina Neta, Jurija Gagarina, Most na Adi, Radnička, Savska magistrala, Svetolika Laze Lazarevića, Radnička, Strugarska do Čukaričke padine.
Prvog dana 2012. godine Beograđanima će na raspolaganju biti po jedna ulazna i izlazna rampa sa obe strane mosta (čukaričkoj i novobeogradskoj), dok će tokom godine biti nastavljeni radovi na završetku svih pristupnih puteva (pretljama Hipodrom, Radnička i Jurija Gagarina).
Most na Adi dug je 969 metara i širok 45 metara, a pilon je visine 200 metara. Ima šest saobraćajnih traka, dva koloseka za metro, i dve pešačko-biciklističke staze.
Radovi na izgradnji mosta počeli su 1. decembra 2008. godine sa čukaričke strane reke Save.

Blic

Vec vidim studio b kako na mostu pravi novogodisnji program, i odbrojavanje do svecanog otvaranja u 00h uz vatromet - naravno, s mosta, i prva faca koja iskoci na ekranu je djilas kako ljubi objektiv i cestita novu godinu...ovaj...novi most...:bash:

Bez_imena
December 28th, 2011, 02:05 PM
Ako nista drugo bice dobrih fotografija za baner.

direktor
December 29th, 2011, 10:12 AM
Bice direktan prenos na studiju B zar si sumljao u to

vectom
December 29th, 2011, 10:52 AM
zasto je odluceno da se ostavi sirov beton, zasto nije uradjena bilo kakva oplata?

meni ko laiku jedini logican i dobar razlog je kasnije odrzavanje, u cemu smo ko narod dobro poznati. sirov beton je jeftinije resenje na duze staze.

Nemanja034
December 29th, 2011, 02:55 PM
Ja ne idem preko ovog mosta dok se ne pokaze sigurnim, cuo sam da su pogresno ugradili dilatacionu spojnicu, da su je obrnuli suprotno od kako bi trebalo da stoji. Majmuni.

Dziggy
December 29th, 2011, 03:01 PM
^^ a sta je to?

Sawovsky
December 29th, 2011, 03:26 PM
http://www.produkt.co.rs/dilatacionespojnice.html

delija90
December 29th, 2011, 03:29 PM
Ja ne idem preko ovog mosta dok se ne pokaze sigurnim, cuo sam da su pogresno ugradili dilatacionu spojnicu, da su je obrnuli suprotno od kako bi trebalo da stoji. Majmuni.

А тек што мост може да издржи само 6 рихтера. :bash: Сви већи објекти морају да буду много отпорнији на земљотресе.Поређења ради Авалски торањ може да поднесе 9 рихтера а мост није могао боље јер је и овако једва реализован тако што су сви сегменти димензионисани до максимума.Самим тим разлика између потребног и дозвољеног оптерећења ја минимална.

Vucko
December 29th, 2011, 03:39 PM
Nemanja ce se oduseviti kada vidi one rdjave metalne sipke koje drze pesacke staze :D

V_E_J_Z_I_K
December 29th, 2011, 03:55 PM
Ako nista drugo bice dobrih fotografija za baner.

Tesko bogami,treba snimiti panoramu sa vatrometom,sto nije uvek lako.A kropati obicne fotke na dimenzije banera,imajuci u vidu visinu pilona,nece da moze;)

A da ce biti lepih obicnih fotki,to hoce...

PS Nemanja,pa zar je iko sumnjao da ce studio b,praviti novogodisnji program na mostu.Uz kolektivno svrsavanje i za reprizu i reprizu reprize...

boris90
December 29th, 2011, 09:13 PM
http://youtu.be/x_CKIlqgfzk?hd=1

Luka
December 29th, 2011, 10:47 PM
Otvara se jedan od najvecih projekata u Beogradu u poslednjih x godina. Normalno je da bude i vatromet i pompa kao i svuda u svetu. Ne shvatam sto ste toliko negativni. A ovo "Уф шта би дао да за Нову буде десет пута већа магла него данас па да се пилон и ватромет уопште не виде" :bash:

Vucko
December 29th, 2011, 10:48 PM
A sta kazes za ovo?U 2h pustaju i na drugu stranu automobile,naravno,ako se neko povredi ili pogine nece biti niko kriv iz gradske vlasti.

http://www.beograd.rs/beoinfo/1484582_trasa_mosta_v.jpg

CrazySerb
December 29th, 2011, 10:51 PM
Zasto bi se neko povredio?

Mogambo
December 29th, 2011, 11:35 PM
Probe dekorativnog osvetljenja na Mostu na Adi Video
M. J. | 29. 12. 2011. - 23:02h

Iako će dekorativno osvetljenje na Mostu na Adi biti pušteno tek u novogodišnjoj noći čime će most i zvanično biti otvoren za pešake i vozila, Beograđani i ovih dana mogu videti kako most sija zahvaljujući probama dekorativnog osvetljenja.

http://img38.imageshack.us/img38/1332/202119mostfotompericf.jpg

Dužinom mosta dominira plava boja svetla, dok je stub ukrašen svetlima različitih boja čiji se intenzitet menja.

http://img715.imageshack.us/img715/8357/202120most2fotopjelisav.jpg

5UZWo8p6v-Y

Fino izgleda kada se ne menjaju boje. Mislim da je bolje da su binu za doček stavili na most, ne bi im trebalo rasveta za binu. Samo je pitanje da li bi most izdržao :D

Nemanja034
December 30th, 2011, 12:04 AM
Otvara se jedan od najvecih projekata u Beogradu u poslednjih x godina. Normalno je da bude i vatromet i pompa kao i svuda u svetu. Ne shvatam sto ste toliko negativni. A ovo "Уф шта би дао да за Нову буде десет пута већа магла него данас па да се пилон и ватромет уопште не виде" :bash:

Cekaj, inzenjeri pogresno postave dilatacionu spojnicu, a ti ovde pitas zasto smo mi negativni? Znas li ti sta znaci dilataciona spojnica uopste??

I ako neko ovde nije uspeo da shvati, da nema politike oko onoga oko cega ne bi trebalo da bude, i da se politika ne mesa u inzenjerski posao, ne bi ni bilo ovakvih komentara.

Drugim recima, od nasih para, izgrade most, i onda nas manipulisu tim projektom izvedenih od nasih para, da bi glasali za njih na izborima. Genijalno. A da li se iko zapitao da li je politicarima posao da se makar i malo umesaju u bilo koji inzenjerski posao u ovoj zemlji??

Poenta... koga god od podizvodjaca, ili izvodjaca da pitate u diskreciji, da li je posao obavljen kako treba - reci ce da nije. I navesce milion razloga za to. Eto zasto smo "negativni". Deo lose izvedenih pozicija je samo posledica prevelike zurbe za datumima zavrsetka u svrhu poklapanja sa momentima izborne kampanje, a drugi razlog je umnogome korupcija koja je u ovom gradu obelezila vek.

BEG2IAH
December 30th, 2011, 12:59 AM
Cekaj, inzenjeri pogresno postave dilatacionu spojnicu, a ti ovde pitas zasto smo mi negativni? Znas li ti sta znaci dilataciona spojnica uopste??

Poenta... koga god od podizvodjaca, ili izvodjaca da pitate u diskreciji, da li je posao obavljen kako treba - reci ce da nije. I navesce milion razloga za to. Eto zasto smo "negativni".

Како је дилатациона спојница погрешно постављена? "Чешљеви" су окренути по 180 степени па се не укрштају?

Можеш ли да набројиш бар десетак од тих милион разлога? Ово ми личи на српски омиљени хоби да се покења на посао који ради и да је сваки металац паметнији од пројектанта. Хвала.

BEG2IAH

Dziggy
December 30th, 2011, 04:30 AM
meni ovo osvetljenje izgleda extra, bice ceo most osvetljen, a za prilike svecarske,npr kad osvojimo svetsko prvenstvo u brazilu , moze da bude i ovako.

sallae2
December 30th, 2011, 06:09 AM
Preko Mosta na Adi prvo će prošetati pešaci u novogodišnjoj noći (http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/298818/Preko-Mosta-na-Adi-prvo-ce-prosetati-pesaci-u-novogodisnjoj-noci)

Beta, L. G. | 29. 12. 2011. - 14:19h 14:27h | Foto: M. Perić | Komentara: 102

Most na Adi biće svečano otvoren u novogodišnjoj noći, a Gradonačelnik Beograda, Dragan Đilas, pozvao je danas Beograđane da šetnjom, tačno u ponoć, otvore novi most.

Nakon vatrometa, mostom će se najpre prošetati pešaci, a posle dva sata ujutru most će biti otvoren i za saobraćaj.

- Ovaj most ne pripada ni vlasti ni opoziciji, već svima koji žive u Beogradu - kazao je Đilas u Skupštini grada.

Gradonačelnik je istakao da je most poklon Beograđanima i da je zbog toga najprimerenije da ga oni tačno u ponoć, uz vatromet, šetnjom otvore.

- Možda je primereno da fabrike, škole ili ulice otvaraju političari, ali most je nešto sasvim drugo, on pripada svima - poručio je Đilas i naveo da će za njega novi Most na Adi uvek biti "Nenadov most" jer je nastao zahvaljujući ideji bivšeg gradonačelnika Nenada Bogdanovića koji je umro 2007. godine.

- Da nije bilo Nenada Bogdanovića mi bismo i dalje razmišljali kakav nam je most potreban i gde da ga postavimo. Nenad je sve to presekao - kazao je Đilas.

Kako je najavljeno iz Direkcije za javni prevoz, preko mosta će saobraćati autobusi na liniji 94 i minibusevi sa nove linije 85.

Vucko
December 30th, 2011, 10:38 AM
Juce je pricao Hajdin kako je uslov konkursa na kome je bio izabran ovaj most da nema stubove u vodi.Jasno je zasto je pilon pobedio,ili ona zirafa.

Izasao je budzet grada za 2012. godinu. 63 miliona eura ce biti dato na pristupne puteve mostu 2012.te godine.Zanimljiva stvar je da se i veliki projekti izgradnje i rekonstrukcije ulica pominju i za 2013 i 2014 godinu.Nigde se ne pominje tunel makar ni u naznakama.

A ovo je mozda i najzanimljiviji deo,u zadnje vreme su bile indicije od strane Vasovica da ce se graditi nadvoznjak preko Autokomande ali ne za UMP vec za Bulevar oslobodjenja.Time ce i ukucati zadnji ekser u kovceg ideje poznate kao UMP jer je ocigledno da nema niceg od mosta,a izgradnjom ovog nadvoznjaka ne moze se poterati tuda nadvoznjak za UMP.

6.15 Пројекат за надвожњак Аутокоманда (изградњу надвожњака преко кружног тока – Булевар ослобођења)
960.000.000

Dakle,9.6 miliona eura za taj nadvoznjak planiran 2014te godine.

Adios UMP! :bye:

Veliki Šlumf
December 30th, 2011, 01:47 PM
Beograd: Probe dekorativnog osvetljenja Mosta na Adi.

http://www.blic.rs/data/images/2011-12-30/202214_osvetljen-most-preko-ade-foto-milos-peric-0001_origh.jpg

http://www.blic.rs/data/images/2011-12-30/202210_055-most-preko-ade-foto-vlalic_origh.jpg

http://www.blic.rs/data/images/2011-12-30/202215_osvetljen-most-preko-ade-foto-milos-peric-0002_origh.jpg

http://www.blic.rs/data/images/2011-12-30/202212_osvetljen-most-preko-ade-drugo-vece-foto-milos-peric-0004_origh.jpg

http://www.blic.rs/data/images/2011-12-30/202217_osvetljen-most-preko-ade-foto-ognjen-radosevic-0001_origh.jpg

http://www.blic.rs/data/images/2011-12-30/202213_osvetljen-most-preko-ade-drugo-vece-foto-milos-peric-0006_origh.jpg

http://www.blic.rs/data/images/2011-12-30/202216_osvetljen-most-preko-ade-foto-milos-peric-0005_origh.jpg

http://www.blic.rs/data/images/2011-12-30/202209_030-most-preko-ade-foto-vlalic_origh.jpg

http://www.blic.rs/data/images/2011-12-30/202211_osvetljen-most-preko-ade-drugo-vece-foto-milos-peric-0002_origh.jpg

:eek:

EagleX
December 30th, 2011, 02:29 PM
http://www.blic.rs/data/images/2011-12-30/202211_osvetljen-most-preko-ade-drugo-vece-foto-milos-peric-0002_origh.jpg
:drool:

Sawovsky
December 30th, 2011, 04:06 PM
Uuu svidja mi se ono "kockasto'' osvetljenje mosta!