View Full Version : [Rijeka] - Construction update (2007-2010)

Pages : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 [30] 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42

misipile
December 19th, 2009, 02:35 PM
^^^^ dobre,samo ih prebaci u foto dretvu :cheers:

Mozda sam lijen, mozda corav, al daj pliz link tamo, ne mogu/ne da mi se (pojma nemam sto je tocno) traziti po forumu :banana:

misipile
December 19th, 2009, 02:36 PM
Zimske sluzbe nigdje, bit ce da ih je snijeg iznenadio :lol:

Pa naravno da je, prodali su ralice, prenamjenili ih u nesto drugo: rekli, globalno zatopljenje, pa gledali su svaki dan reportaze iz Kopenhagena :lol:

Lokalpatriot RI
December 19th, 2009, 02:36 PM
Radi služba za čišćenje ulice doduše dosta su kasno počeli ali rade. Kamion posipa ulicu s pijeskom,čistači su svi na ulicama čiste lopatama.

gorgoroth
December 19th, 2009, 02:39 PM
Mozda sam lijen, mozda corav, al daj pliz link tamo, ne mogu/ne da mi se (pojma nemam sto je tocno) traziti po forumu :banana:

Evo linka sa zadnje stranice,ima sper slika,stavi pod bokmars :cheers:

http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=529482&page=140

gorgoroth
December 19th, 2009, 03:24 PM
edit

misipile
December 19th, 2009, 05:45 PM
^^ hvala na linku. Stavit cu i ja koju fotku tamo.

@meteopehlin: sad ti vjerujemo svi, ti si nas vodic kroz vrijeme: sta nas ceka sutra? Nece valjda smrznut sve ovo? Daj neke dobre vijesti, da ipak otvore obilaznicu u utorak (iako nece bit sigurno, jer kako ce crtat crte po snijegu?! :lol:)

Ri-Zeus
December 19th, 2009, 06:07 PM
aj da pitam ponovo kad me nitko ne j* ni 5%- jel ovo zadnje od snijega sto smo vidjeli ili ce padat jos?

spuzva bob
December 19th, 2009, 06:10 PM
To se i ja pitam, ali mi se čini da je to to.

gorgoroth
December 19th, 2009, 06:30 PM
aj da pitam ponovo kad me nitko ne j* ni 5%- jel ovo zadnje od snijega sto smo vidjeli ili ce padat jos?

:lol::lol:TO MORAŠ METEOPEHLINA PITATI

Ri-Zeus
December 19th, 2009, 06:36 PM
i cekam njegov odgovor. znam da vozačima i nije bas najpozeljnije da pada, al da ga j***s, zelio bi da bar jednom na novu godinu u Rijeci pada snijeg a ne kiša i da bar jednom imamo bijeli božić.

spuzva bob
December 19th, 2009, 06:49 PM
Dobro kada ćemo mi na kakvu pivu.

meteopehlin
December 19th, 2009, 06:58 PM
Sorry decki, spavao sam, ipak je probdjevena noc iza mene.
Sto smo snijega dobili smo dobili, sad ce sve polediti, jer sutra ide i do -10°C.
U pon zatopljenje uz oborine, s time da ce to u pocetku biti snijeg ili kisa koja se ledi, a potom naglo zatopljenje i obilna kisa.

misipile
December 19th, 2009, 08:21 PM
^^ ajd, ako vec nece snijeg, bitno da se rastopi, jer led mi se uopce ne svidja :cheers:

Dugorocne prognoze, petak, subota? I za dva tjedna? Znam da nisu bas pouzdane, prognosticki modeli su u ... (da ne kazem cemu), ali svejedno, tvoje predvidjanje?

P.S. Promjeni potpis, kazi "PAO JE SNIJEG KAO STO SAM I REKAO" :cheers:

Ri-Zeus
December 19th, 2009, 08:30 PM
Dobro kada ćemo mi na kakvu pivu.

možeš to zaboravit, nismo mi Riječani od nekakvih okupljanja:ohno:

Ri-Zeus
December 19th, 2009, 08:32 PM
Sorry decki, spavao sam, ipak je probdjevena noc iza mene.
Sto smo snijega dobili smo dobili, sad ce sve polediti, jer sutra ide i do -10°C.
U pon zatopljenje uz oborine, s time da ce to u pocetku biti snijeg ili kisa koja se ledi, a potom naglo zatopljenje i obilna kisa.

Kolika je mogućnost po tvom mišljenju da još koji put padne snijeg u Rijeci ove zime i da se zadrži dulje od 1 dana s obzirom da tu 99,999% oborina čini kiša?

misipile
December 19th, 2009, 09:29 PM
^^ pa sam si odgovorio na pitanje: sansa je 0.001% :cheers:

December 19th, 2009, 09:39 PM
Cignaluk i smeće na Brajdi

http://i489.photobucket.com/albums/rr254/petelki/27939937.jpg

Brko
December 19th, 2009, 10:23 PM
Koliko toga ima tek u Zagrebu kad je sezona ! :ohno:

gorgoroth
December 19th, 2009, 10:26 PM
A da vidiš kako se razbježe kada dođe policija :shifty::runaway:

Brko
December 19th, 2009, 10:31 PM
U Zagrebu ne bježe. Tamo je to normalno. U centru grada naprave kamare od pobacanih stvari s tavana i podruma visoke preko 5 metara.

meteopehlin
December 20th, 2009, 12:11 AM
^^ ajd, ako vec nece snijeg, bitno da se rastopi, jer led mi se uopce ne svidja :cheers:

Dugorocne prognoze, petak, subota? I za dva tjedna? Znam da nisu bas pouzdane, prognosticki modeli su u ... (da ne kazem cemu), ali svejedno, tvoje predvidjanje?

P.S. Promjeni potpis, kazi "PAO JE SNIJEG KAO STO SAM I REKAO" :cheers:

Evo promijenio potpis :)

Sto se tice vremena za iduci vikend, dosta je izvjesno da cemo imati obilnu kisu, tijekom cijelog tjedna preko 150 mm uz juzinu.
A krajem godine vidi se novi polarni udar,ali ne bih se usudio nista vise dalje prognozirati.

A sto se tice pitanja hoce li se ovo ikako ponavljati ove zime, to je jako tesko reci, ali ako je vjerovati onoj da se po jutru dan poznaje, ova zima bi trebala biti zima za pamcenje.

flash royal
December 20th, 2009, 12:18 AM
A je vama ovaj snijeg događaj,baš vam je malko udario u glavu,več pet strana pričate o vremenskoj prognozi:lol:mora da niste vidili snijega 20 godina:lol::lol:

Ri-Zeus
December 20th, 2009, 12:29 AM
A je vama ovaj snijeg događaj,baš vam je malko udatio u glavu,več pet strana pričate o vremenskoj prognozi:lol:mora da niste vidili snijega 20 godina:lol::lol:

22godine:ohno:

gorgoroth
December 20th, 2009, 09:38 AM
kao mala djeca:lol: šta češ kada je snijeg postao atrakcija u našem gradu,a vidi sada i sunce a sve bijelo :banana:

misipile
December 20th, 2009, 09:48 AM
Sam rekao da je 1987. zadnji put, jel? Valjda je za sve kriva Armada i bakljada :lol:

Sto se bjeline tice, ovo je katastrofa sada, bole oci... em se reflektira od mora, em od snijega, covjek nema gdje pogledati. Sad nek se rastopi, a onda nek dodje nova tura... pa da vidimo da li ce opet 'iznenaditi' politiku i sluzbe :nuts:

gorgoroth
December 20th, 2009, 10:07 AM
:lol::lol: kada bi to bilo tako padne pa kada nam dosadi da nestane :nuts:

meteopehlin
December 20th, 2009, 02:06 PM
Kao zanimljivost isticem cinjenicu da danas opet pada u istri, tzv. vanproracunski snijeg :lol:

gorgoroth
December 20th, 2009, 02:19 PM
Kod nas neće više valjda.
Katastrofa čiste tj ne čiste ulice,cijelo Krnjevo i Turnić nije očišćeno,samo glavna cesta i to samo sjeverni kolnik :bash::bash:mislim na gornju cestu što prolazi šestica

misipile
December 20th, 2009, 02:59 PM
Kao zanimljivost isticem cinjenicu da danas opet pada u istri, tzv. vanproracunski snijeg :lol:

Da, nevjerovatno, bas gledam stanje, Rovinj, Porec... snijeg. Cudno, na satelitskim snimkama prakticki nema oblaka :lol:

Evo u 14:56, 20.12.2009, raskrsce Porec-Pazin:

http://img697.imageshack.us/img697/4457/snijegporec.jpg

Tko zna, mozda i nas zadesi vanproracunski snijeg? Uglavnom, poceo se topit i onda se voda ledit, tako da vise nije interesantan. Crikvenicu, naravno, nitko nije niti pokusao ocistiti, otisao sam s autom probati kako je i kad sam prosao 'point of no return' (blaza nizbrdica) proveo sam 3h pokusavajuci se vratiti nazad, na kraju sam i uspio uz pomoc drugih; eto mi ljetne gume i sportska s*anja :bash::cheers:

gorgoroth
December 20th, 2009, 03:08 PM
^^ glavno da si se vratio,ja nisam niti pokušavo ići,jedino ga malo upalio na mjestu

misipile
December 20th, 2009, 03:23 PM
Totalni offtopic (em je Istra, em snijeg), al ne mogu vjerovat ovo, u usporedbi s gornjom slikom iz Poreca:

http://img705.imageshack.us/img705/8273/snijegporec2.jpg

:nuts: Jel to dolazi ledeno doba? Meteopehlin, sta nije inace u pravilu da ono sto je na jugozapadnoj istarskoj obali to na kraju dodje Rijeku i regiju?

meteopehlin
December 20th, 2009, 07:20 PM
U pravilu je, samo ovo nije bio dio nikakvog sustava, bilo je preslabo da bi preslo Ucku.

Kad smo vec kod gornje ceste na Krnjevu, pogledajte kako izgleda kad autobus malo zabrazdi :lol: Nakon toga sestica ukinuta po gornjoj.

http://i205.photobucket.com/albums/bb124/zgheart/album1/13651_1315193322906_1322899384_8982.jpg

foto: Tomek, autobusi.org forum

misipile
December 20th, 2009, 07:48 PM
^^ haha, dobar je, glavno da nije razbio nekog/nesto.

Marin85
December 20th, 2009, 08:20 PM
ljudi vidim da ste vec malo off topic pa da vas pitam, sutra dolazim u Rijeku pa bi tio znat kako se vozilo dans?
promet i to, se moze normalno vozit? jesu li ocistili ceste, trebaju lanci ili dosta zimske gume?

River051
December 20th, 2009, 08:26 PM
ljudi vidim da ste vec malo off topic pa da vas pitam, sutra dolazim u Rijeku pa bi tio znat kako se vozilo dans?
promet i to, se moze normalno vozit? jesu li ocistili ceste, trebaju lanci ili dosta zimske gume?

One bas najglavnije prometnice su ok, vecina sporednih cesta je u banani, negdje ima leda, negdje nije čišćeno, negdje su malo posipali, uglavnom sutra će bit svega.

misipile
December 20th, 2009, 09:40 PM
One bas najglavnije prometnice su ok, vecina sporednih cesta je u banani, negdje ima leda, negdje nije čišćeno, negdje su malo posipali, uglavnom sutra će bit svega.

Sutra ce svi biti sretni sto napamet znaju reklamu za 'Blatobran', pa znaju gdje potraziti pomoc nakon sto isprobaju svoje ljetne gume na putu prema poslu... Ljudi, apel: ostanite doma, ionako je ekonomija u banani, jedan dan ce posao prezivjeti bez vas, a vi si necete oprostiti kad si razbijete auto ili nesto gore.. :banana:

December 20th, 2009, 09:41 PM
Ajmo dosta o snjegu.:nuts:
Bilo pa prošlo,dajte nešto novo:cheers:

gorgoroth
December 20th, 2009, 09:51 PM
o čemu daj ideju

meteopehlin
December 20th, 2009, 10:06 PM
da ajmo sada o ledenoj kisi sutra :lol:

spuzva bob
December 20th, 2009, 11:04 PM
Kada smo kod mjenjanja tema, dali ste vidjeli novi proračun Splita 1,13 milijardi kuna, na žalost niti po parama viđe nismo drugi grad u RH.

misipile
December 20th, 2009, 11:05 PM
^^ bit ce ledena kisa, siguran sam, takve smo mi srece. A zvjezdane moj, ne znam kako sluzbe u Kraljevici rade, ali u Crikvenici je snijeg sve samo ne prosla tema: danas sam izasao s autom iz ulice, otklizao u stablo (hvala Bogu pa brzinom puza pa nije bilo nista, samo sam nemocno gledao kako klize niz 2% nagib, gravitacija, nisam nista napravio), pa proveo 3h vracajuci auto nazad do kuce... preko noci ce jos vise zalediti, nitko nista ne cisti, a sutrasnje oborine .... ajme.

Ako vec treba birati, ja sam za snijeg. Iako, ledena kisa ne zvuci toliko lose, da i to probamo, ako ce nakon toga doc to obecano zatopljenje :cheers:

Da ne bi bilo da samo pricamo o vremenu: evo update one kuce u krugu KBC-a Rijeka. Za divno cudo nije roza, plava je, pa ne bode toliko oci, pase uz novu zgradu dijalize :lol:

http://img121.imageshack.us/img121/702/dsc03753k.jpg

gorgoroth
December 20th, 2009, 11:07 PM
je lijepa je boja ^^ i djeluje nekako starinski što je dobro

Ri-Zeus
December 21st, 2009, 01:26 AM
Kada smo kod mjenjanja tema, dali ste vidjeli novi proračun Splita 1,13 milijardi kuna, na žalost niti po parama viđe nismo drugi grad u RH.

to je stara vijest, tako je bilo i prosle godine. tvrtke se sele u prigrad (kao sto je netko ovdje rekao) tako da pare idu opcini pod koju spadaju- nista cudno ali je zalosno

gorgoroth
December 21st, 2009, 09:13 AM
Šiju nas za 300 miliona :nuts:

misipile
December 21st, 2009, 09:43 AM
to je stara vijest, tako je bilo i prosle godine. tvrtke se sele u prigrad (kao sto je netko ovdje rekao) tako da pare idu opcini pod koju spadaju- nista cudno ali je zalosno

Pa i u Splitu sele u okolna mjesta. Koliko ja znam, od Marjana na zapadu do obilaznice na istoku je Split, ostalo su Kastela, Solin, Podstrana, itd, itd.. da ne govorimo o Dugopolju i tako dalje.

gorgoroth
December 21st, 2009, 09:44 AM
Riječki gradonačelnik najavljuje hitan sastanak svih nadležnih zimskih službi

Obersnel: Nije bilo dovoljno vozila za čišćenje snijega

Posao s tvrtkom zaduženom za čišćenje, a to je Cesta Rijeka, dogovaraju Hrvatske ceste i Županijska uprava za ceste nad kojima Grad Rijeka nema nadležnost, izjavio je Obersnel

http://img138.imageshack.us/img138/2407/0084079dcf434448b06fc31.jpg (http://img138.imageshack.us/i/0084079dcf434448b06fc31.jpg/)

RIJEKA – Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel najavio je da će sazvati sastanak sa svim službama koje su zadužene za omogućivanje funkcioniranja grada u zimskim uvjetima te da će tražiti određene promjene u organizacijskom smislu kako se više ne bi ponovili problemi koje su građani Rijeke doživjeli zbog 14 centimetara snijega. On razmišlja da Grad Rijeka omogući Komunalnom društvu Čistoća da se uključi u priču, ali za to treba osigurati sredstva kako bi se nabavila adekvatna oprema.

– Ni ja nisam zadovoljan reakcijom nadležnih službi zaduženih za čišćenje prometnica. Još jednom se pokazalo da je u potpunosti neadekvatno riješena nadležnost nad cestama. Građani negoduju i optužuju Grad Rijeku da je kriv za probleme koje je izazvao snježni pokrivač, ali ponavljam da su za najveće prometnice nadležni Hrvatske ceste i Županijska uprava za ceste. Mi kao Grad Rijeka određujemo prioritete kada je riječ o čišćenju cesta, a prvo bi se trebale početi čistiti prometnice kojima se odvija javni gradski prijevoz, prilazi bolnicama, ceste za opskrbu većih objekata. Činjenica je da broj vozila koja su obavljala taj posao nije bio zadovoljavajući. Ponavljam, posao s tvrtkama koje su zadužene za čišćenje dogovaraju Hrvatske ceste i Županijska uprava za ceste nad kojima mi nemamo nadležnost – izjavio je Obersnel, dodavši da je zatražio izvješće od tvrtke zadužene za čišćenje prometnica, a to je Cesta Rijeka.

Na pitanje kako ocjenjuje funkcioniranje javnoga gradskog prijevoza i je li Autotrolej mogao bolje odraditi svoj dio posla, Obersnel je poručio da su u Autotroleju napravili sve što su mogli s obzirom na uvjete koji su bili na riječkim prometnicama. Zanimalo nas je ima li Autotrolej uopće adekvatnu zimsku opremu, a Obersnel tvrdi da ima.

– Zatražio sam detaljno izvješće od uprave Autotroleja o načinu na koji je bio organiziran javni prijevoz. Održat ćemo zajednički sastanak s predstavicima svih službi kako bismo napravili sve što možemo da se slična situacija ne ponovi jer zima je ipak tek na početku. Olakotna okolnost je činjenica da je veći snijeg u Rijeci zabilježen prije više od 20 godina i teško je očekivati da ćemo imati zimsku službu organiziranu kao gradovi u kojima je to normalna pojava. Ali vjerujem da prostora za poboljšanja ima, što ćemo utvrditi na zajedničkom sastanku kada dobijemo sve relevantne podatke – kazao je Obersnel.

Riječki gradonačelnik pozvao je građane Rijeke da i oni pokažu više odgovornosti jer je njihova obveza čišćenje javnih površina ispred stambenih zgrada, poslovnih prostora i trgovina.

– Jednako tako, pozvao bih sve vozače da u ovakvim situacijama ne izlaze na prometnice bez adekvatne zimske opreme. Kada bismo i mogli očistiti sve ceste za jedan sat, u uvjetima koji su vladali bez zimske opreme vozači ne bi smjeli izlaziti na prometnice – rekao je Obersnel.

Damir CUPAĆ

http://www.novilist.hr/Vijesti/Rijeka/obersnel-3A-nije-bilo-dovoljno-v.aspx

gorgoroth
December 21st, 2009, 09:46 AM
Pa i u Splitu sele u okolna mjesta. Koliko ja znam, od Marjana na zapadu do obilaznice na istoku je Split, ostalo su Kastela, Solin, Podstrana, itd, itd.. da ne govorimo o Dugopolju i tako dalje.

Da ta činjenica ne stoji.
Btw vidjeti ćemo koliko je taj proračun realan u vrijeme opće krize i kako će se puniti.
I riječki je bio milijardu pa su ga rebalansom smanjili

misipile
December 21st, 2009, 11:36 AM
Građani negoduju i optužuju Grad Rijeku da je kriv za probleme koje je izazvao snježni pokrivač, ali ponavljam da su za najveće prometnice nadležni Hrvatske ceste i Županijska uprava za ceste.

<cut>

Ponavljam, posao s tvrtkama koje su zadužene za čišćenje dogovaraju Hrvatske ceste i Županijska uprava za ceste nad kojima mi nemamo nadležnost

Cisti politicki govor. Nemas nadleznost, OK, to prihvacam. Ali, odvaznu vlast koja ima muda, a ne samo trkeljat gluposti (k'o sto se sutra spremaju na Rujevici valjda :ohno:) bi sama organizirala ciscenje, pocistila i ceste D i Z oznaka (one su ionako glavne u gradu) i ispostavila racun ZUC i HC. Ali, tako to kod nas ne ide, lako je igrat ping pong, najbolja igra :bash:

misipile
December 21st, 2009, 11:37 AM
Da ta činjenica ne stoji.
Btw vidjeti ćemo koliko je taj proračun realan u vrijeme opće krize i kako će se puniti.
I riječki je bio milijardu pa su ga rebalansom smanjili

Istina, i ja mogu rec da je moj kucni budzet pol milijarde, pa za par dana imat rebalans :lol:

Lokalpatriot RI
December 21st, 2009, 12:06 PM
Realno gledajuci prema brojkama Split je prešišao Rijeku.

I ne očekujem uopce da ga prestignemo jer Rijeci su namjerno oduzete neke važne općine, industrije nemamo a turista prema zadnjim bombastičnim vijestima imali smo iz Bugarske ,kasnije se pokazalo da su oni bili samo na privremenom radu u našem gradu.

misipile
December 21st, 2009, 02:15 PM
^^ nije bitno natjecati se s nikim nego svoj grad i okolicu uciniti ugodnim mjestom za zivot. IMHO, to je poanta svega, a ne imati veci budzet, visi neboder, ovo-ono: dao Bog da svi imaju to :cheers:

myeyespy
December 21st, 2009, 03:51 PM
[QUOTE=
Posao s tvrtkom zaduženom za čišćenje, a to je Cesta Rijeka, dogovaraju Hrvatske ceste i Županijska uprava za ceste nad kojima Grad Rijeka nema nadležnost, izjavio je Obersnel[/QUOTE]

Pa sto je u nadleznosti Grada?????

-Obalni pojas i Rijeka Gateway ......nije (LUR)
-Zaobilaznica kao glavna gradska arterija .....nije (ARZ)
-Odrzavanje cesta... nije (Zupanija)
-Srednje skole i Fakulteti nisu

Pa koji je glupan radio Zakon o lokalnoj samoupravi gdje Grad nije nadlezan ni za sto.

Brko
December 21st, 2009, 05:40 PM
Država je isto tako odvojila i privatizirala građevinski dio poduzeća Hrvatske ceste tako da Hrvatske ceste sad od te privatizirane tvrtke naručuju radove i plaćaju ih 2-3 puta više nego dok su bili jedno te isto poduzeće. To je napravljeno s ciljem pljačke i bogaćenja pojedinaca i političara koji im namještaju poslove. Ova zemlja vapi za aktiviranjem Golog otoka.:bash:

December 21st, 2009, 06:04 PM
^^ bit ce ledena kisa, siguran sam, takve smo mi srece. A zvjezdane moj, ne znam kako sluzbe u Kraljevici rade,

Ma mi ti živimo u skladu s prirodom:tyty::tyty::tyty:

spuzva bob
December 23rd, 2009, 09:20 AM
Rijeka dobila recesijski proračun

Gradsko vijeće usvojilo je proračun Grada Rijeke u 2010. godini u iznosu od 867,9 milijuna kuna. Predstavljajući prijedlog proračuna, riječki gradonačelnik Vojko Obersnel istaknuo je kako je proračun planiran oprezno – Značajke proračuna su smanjenje rashoda za zaposlene za 5% i materijalnih rashoda za 6,3%, uz istodobno povećanje naknada građanima i kućanstvima za 3%. Proračun za 2010. godinu karakterizira i činjenica što je čak 30% proračuna, odnosno 250,1 milijuna kuna, namijenjeno kapitalnim investicijama, istaknuo je Obersnel.

U ime kluba vijećnika HDZ-a Vesna Buterin istaknula je kako proračun smatraju nerealnim, nerazvojnim i nepoduzetničkim, naglasivši kako bi ga realno trebalo umanjiti za dodatnih 50 milijuna kuna. Naglasila je kako sredstva nisu strateški dobro raspoređena, budući da priprema kapitalnih projekata predugo traje i preskupa je, pa je tako u Autobusni kolodvor do sada uloženo 52 milijuna kuna, a u Gomilu 6,8 milijuna kuna, a građani od tih projekata još uvijek nemaju koristi.

U ime kluba PGS-a Nikola Ivaniš istaknuo je kako neće glasati za proračun, jer se u proračunu nedovoljno polaže pažnja na stvaranje uvjeta za obnovu gospodarstva i industrije, ujedno ocijenivši kako je za Grad Rijeku bazen za skokove u vodu, koji se trenutno gradi na Kantridi, nepotreban i preskup.

Danko Švorinić (Lista za Rijeku) ocijenio je kako nedostaje sveobuhvatnija analiza ušteda i efikasnosti gradske uprave te je procijenio kako bi se mogli smanjiti troškovi komunalnih društava poput Autotroleja, kojeg grad godišnje subvencionira s 28 milijuna kuna.
- Bojim se da kriza se i na razini države i na razini lokalne samouprave shvatila kao vanjska nepogoda koju treba prespavati u očekivanju nekih boljih vremena unatoč činjenici da je jedan od glavnih generatora krize upravo izrazito skupa i neučinkovita država i lokalna samouprava, istaknuo je Švorinić zamjerivši nedostatak vizije i smjera bez pokušaja pronalaska konsenzusa o ključnim razvojnim iskoracima Rijeke i regije
- Fraza urbani turizam je danas zamijenjena kongresnim, a istovremeno su prvo država pa grad i na kraju županija digli ruke od riječkog aerodroma i sve to u uvjetima u kojima će aerodromi koji ne ispune potrebne infrastrukturne zahvate izgubiti međunarodni status, a kongresni turisti valjda dolaziti na biciklima.

Odgovarajući na primjedbe oporbe, gradonačelnik Obersnel istaknuo je kako svi objekti, da bi bili u funkciji građana i vraćali sredstva u proračun moraju biti dobro pripremljeni, u prvom redu riješeni svi imovinsko-pravni problemi, na što često utječe i složen postupak izvlaštenja. Gradonačelnik je istaknuo kako se slaže s prijedlogom novih pedagoških standarda, no smatra kako bi njihovu primjenu nadležni ministar zbog prevelikih izdvajanja morao odgoditi. Naglasio je kako se Autotrojel mora subvencionirati ako želimo građanima dostupan javni gradski prijevoz te napomenuo kako će bazen za skokove u vodu dodatno povećati standard bavljenja vodenim sportovima i rekreaciju Riječana.

Za proračun su na kraju glasali vijećnici iz kluba SDP-HNS-HSLS-HSS-ARS-SDA-HSU, protiv su bili HDZ-ovci dok su PGS-ovci i Lista za Rijeku bili suzdržani. (rd)

misipile
December 23rd, 2009, 09:48 AM
SDP-HNS-HSLS-HSS-ARS-SDA-HSU

Vjerujem da ni oni sami (clanovi tog 'kluba vijecnika') ne znaju svoju punu kraticu, tj. koje su sve stranke ukljucene u to :rofl:

December 23rd, 2009, 10:37 AM
http://www.youtube.com/watch?v=a2NeNNDsN2g

znam da je video star...no aktualan je ,tko znaš što će biti s njime...
Pitanje je,zašto se cinestar nije smjestio u teatro fenice?!

gorgoroth
December 23rd, 2009, 11:00 AM
http://www.youtube.com/watch?v=a2NeNNDsN2g

znam da je video star...no aktualan je ,tko znaš što će biti s njime...
Pitanje je,zašto se cinestar nije smjestio u teatro fenice?!

valjda zato što nema dovoljno prostora,cinestar se sastoji od više dvorana za projekciju,baš me zanima kako bi to izveo u fenice a k tome je i spomenik

December 23rd, 2009, 11:31 AM
Pa zašto treba petanest dvorana...A postoji i prazna parcela iza Feničea pa su se i tamo mogle sagraditi dodatne dvorane i sadržaji.

gorgoroth
December 23rd, 2009, 11:50 AM
Pa zašto treba petanest dvorana...A postoji i prazna parcela iza Feničea pa su se i tamo mogle sagraditi dodatne dvorane i sadržaji.

Ta parcela je privatna,a taj valjda ima svoje planove a cinestar nije cinestar s jednom dvoranom

December 23rd, 2009, 12:36 PM
to nije nikakav problem.

gorgoroth
December 23rd, 2009, 12:41 PM
to nije nikakav problem.

problem je čim nije tu napravljen,btw gore je bolje ne moraš plačati perking :cheers:

December 23rd, 2009, 12:53 PM
Do fenicea ti nije ni trebao auto.a cinestar mi je bezdušan i smrdi.

misipile
December 23rd, 2009, 12:56 PM
Kazaliste feniks treba sravnit sa zemljom i puknut neboder od 150m :cheers:

gorgoroth
December 23rd, 2009, 12:57 PM
Do fenicea ti nije ni trebao auto.a cinestar mi je bezdušan i smrdi.

Kako mi nije trebao jedino ako s Zameta idem pješke,a meni je baš OK cinestar
Ako ćemo o smradu više smrdi okolo fenicea po smraduu pišaline :D

gorgoroth
December 23rd, 2009, 12:58 PM

ipak je to vrijedna građevina :)

December 23rd, 2009, 01:16 PM

A tebe zazidati u temelje:cheers:

December 23rd, 2009, 01:17 PM
Kako mi nije trebao jedino ako s Zameta idem pješke,a meni je baš OK cinestar
Ako ćemo o smradu više smrdi okolo fenicea po smraduu pišaline :D

Pa da smrdi okolo ,a u cinestaru smrdi u dvorana a ni okolo nije bajka:nuts:

zvonko
December 23rd, 2009, 01:33 PM
cinestar mi je bezdušan i smrdi.

I bukobrani izgledaju bolje od cinestar dvorana.
Kokice treba zabraniti!

gorgoroth
December 23rd, 2009, 01:45 PM
Pa da smrdi okolo ,a u cinestaru smrdi u dvorana a ni okolo nije bajka:nuts:

Ma gdje smrdi u cinestaru,nisi niti bio tamo:lol:,sve fino tepih,pliš ma daj tebi ništaanevalja :lol:

gorgoroth
December 23rd, 2009, 02:41 PM
Autotrolej predstavio nove linije gradskog prijevoza

Od ponedjeljka, 11. siječnja 2010. godine započinje prometovanje javnog gradskog prijevoza prema reorganiziranoj mreži linija.

Nove linije:

Linija 1B Tower centar – Vežica - Strmica
Linija 3A Bezjaki – Zamet – Ivana Zavidića
Linija 4A Pulac– Brašćine - Rastočine
Linija 13A Vežica – Grohovo – Lopača

Izmijenjene linije:

Linija 1 Pećine – centar - Bivio
Linija 1A Šet. A.K.Miošića – centar – Marčeljeva Draga
Linija 2 Trsat – centar - Srdoči
Linija 5A Drežnička - Tibljaši
Linija 7A Sv. Križ – Pomerio - Hosti
Linija 13 Delta – Grohovo (– Lopača)

Linije na kojima nisu vršene promjene:

Linija 2A Šet. A.K.Miošića – Pomerio – Ivana Zavidića
Linija 3 Šet. A.K.Miošića – Pomerio – Grbci
Linija 4 Fiumara – centar - Brašćine
Linija 5 Jelačićev trg – centar - Drenova
Linija 5B (OŠ F.Franković -) Drenova - Kablari
Linija 6 Podvežica – centar – Krnjevo NN
Linija 7 Gornja Vežica – centar – Pehlin
Linija 8 Trsat – Pomerio - Torpedo

Prema riječima pomoćnika direktora KD Autotroleja Željka Smojvera, nove linije temeljene su na sustavnom praćenju potreba građana i zahtjevima mjesnih odbora. Naime, u rujnu i listopadu ove godine Autotrolej je proveo generalno brojanje putnika po svakom polasku i povratku za svaku pojedinu liniju.

- Prikupljeni podaci su analizirani i obrađeni, kao i zahtjevi građana i Mjesnih odbora za promjenama gradskih linija. Nove linije pokrit će područje Grada Rijeke koje do sada nije bilo pokriveno, povećan je ukupan broj kilometara na ukupnoj mreži gradskih linija, zaključio je Smojver dodajući kako županijske linije još uvijek čekaju "zeleno svjetlo" lokalne samouprave. Izrađene su i predložene im dvije varijante prijevoza o kojima se čeka odgovor.

R-1.hr

Rimtu
December 23rd, 2009, 02:42 PM
Teatro Fenice je zamišljen i projektiran kao kazalište, a ne kao Kino Dvorana. Dakle budimo realni, ono je vec jedan put promijenilo svoju namjenu i preživjelo.

Jednostavno kada više nije bilo potrebe da bude kazalište, odnosno nije bilo dovoljno gledatelja, postalo je kino. A da je 10% ljudi koji idu u Cinestar išlo u Teatro Fenice, ono se nikada ne bi zatvorilo.

A sama zgrada ima preveliku povijesnu i arhitektonsku vrijednost da se preuređuje u Cinestar.

gorgoroth
December 23rd, 2009, 04:25 PM
Mapa novih linija u Rijeci

http://img197.imageshack.us/img197/7682/novavc.jpg (http://img197.imageshack.us/i/novavc.jpg/)

Avet
December 23rd, 2009, 04:31 PM
ovaj 1b sad radi trostruku osmicu :nuts:

misipile
December 23rd, 2009, 09:24 PM
A tebe zazidati u temelje:cheers:

Ja sam za... pa da postanem legenda najviseg nebodera u Rijeci: "to je onaj covjek kojeg su stavili u temelje jer je na SSCu rekao da tu treba bit ovaj super neboder" :cheers:

misipile
December 23rd, 2009, 09:25 PM
Ma gdje smrdi u cinestaru,nisi niti bio tamo:lol:,sve fino tepih,pliš ma daj tebi ništaanevalja :lol:

Ma ti ne kuzis: ako nema 'mirisa' vlage, onda njemu smrdi, kuzis? Zrak iz ventilacije: smrdi. Klima: smrdi. Fali onaj miris starih tapeta koji se radi vlage sami od sebe gule sa zidova... ku'is? :banana:

misipile
December 23rd, 2009, 09:31 PM
ovaj 1b sad radi trostruku osmicu :nuts:

Da, super je linija, bas ju gledam malo.. ne vozim se autobusom, ali 1B cu morat isprobat cijeli djir par puta dok mi se ne zavrti u glavi :cheers:

Nego:

Linije na kojima nisu vršene promjene:

Linija 5B (OŠ F.Franković -) Drenova - Kablari

Koliko ja vidim ne ide do skole, nego se na groblju susrece s peticom; u cemu je poanta?

P.S. Mislio sam da ce 4A do Rastocina ici kroz spustom kroz Mihacevu dragu, pa da bude super, eto i cigani da dobiju svoju liniju, al nemaju srece brate :lol:

gorgoroth
December 24th, 2009, 09:54 AM
Riječki gradonačelnik zaključio kriznu 2009. godinu

Gradnja novog kolodvora mora početi u 2010. godini

RIJEKA – Iako je na posljednoj konferenciji za novinare riječki gradonačelnik Vojko Obersnel najavio tešku 2010. godinu, jednako tako obećao je da će dogodine napokon početi radovi na izgradnji novoga autobusnog kolodvora na Zapadnoj žabici.

– Na mojoj web stranici građani su se mogli izjasniti koji je od šest ponuđenih kapitalnih projekata najvažniji. najviše glasova dobiola je izgradnja novoga autobusnog kolodvora, a slijede nova zgrada Gradske knjižnice, nastavak izgradnja kanalizacijskog sustava, plinofikacija, uređenje Staroga grada i izgradnja Muzeja za modernu i suvremenu umjetnost. Mišljenje građana me obvezuje i zbog toga će izgradnja novoga autobusnog kolodvora krenuti u 2010. godini. Nastavit će se i izgradnja kanalizacijske mreže, a za što je osigurano 30-ak milijuna kuna, dok bi u suradnji s Hrvatskim vodama trebali nastavati projekt izgradnje kanalizacije Grobnišćine za što će se izdvojiti 80 do 100 milijuna kuna. Oko 80 milijuna kuna investirat će se u izgradnju energane za potrebe Sveučilišnog kampusa, nove bolnice, te za građane Trsata i Vojaka, izjavio je Obersnel.

Što se tiče izgradnje Gradse knjižnice Rijeka i nove zgrade MMSU-a, ti će kapitalni projekti biti na neki način na čekanju s obzirom na smanjene prihode u gradskom proračunu. Obersnel je pojasnio da ne isključuje mogućnost da će sljedeće godine početi izgradnja nove zgrade Gradske knjižnice ako Grad Rijeka nađe zajednički jezik s Ministarstvom kulture, a sigurno će krenuti prva faza izgradnje MMSu-a, odnosno javne garaže i trga, dok će zgrada novog muzeja biti na ledu.

Obersnel je investiranje u projekte naveo kao najveću pomoć poduzetnicima u 2010. godini jer im se na taj način osigurava posao.

– U gradskom proračunu za nastavak investicijskog ciklusa osigurano je oko 250 milijuna kuna. Tome treba dodati da smo poduzetnicima snizili zakupninu, komunalnu naknadu i spomeničku rentu. Godina koja je na izmaku bila je teška, sljedeća bi mogla biti još teža, ali dvije su stvari koje se ne smiju dirati – socijalni program i programi odgoja i obrazovanja kako ne bi ni na koji način negativno utjecali na standard građana, zaključio je Obersnel.

D.CUPAĆ

http://www.novilist.hr/Vijesti/Rijeka/gradnja-novog-kolodvora-mora-poc.aspx

gorgoroth
December 24th, 2009, 05:43 PM
U Ružičevoj se ništa ne događa

http://img141.imageshack.us/img141/2778/dsc022491c.jpg (http://img141.imageshack.us/i/dsc022491c.jpg/)

December 24th, 2009, 05:58 PM
Vejrojatno je stvar u papirima...kao uvijek uostalom.

gorgoroth
December 24th, 2009, 06:13 PM
Vejrojatno je stvar u papirima...kao uvijek uostalom.

nešto su spominjali parkirna mjesta,ova zgrada ne može na tom mjestu imati niti jedno,nema mjesta

December 24th, 2009, 09:35 PM
Pa to ne može dosta zgrada u RI.Nije mi to baš neki razlog,tj ne kužim zašto bi baš svaka zgrada morala imati određeni broj parkirnih mjesta.

gorgoroth
December 24th, 2009, 09:53 PM
Ma ne kažem da je to razlog,jednostavno se ništa ne događa na gradilištu,nikakvih strojeva aktivnost nula a razlog tko zna možda pred blagdane

December 24th, 2009, 10:00 PM
Ma da jasno mi je.

spuzva bob
December 25th, 2009, 01:21 AM
Sretan Božić ekipa vama i vašima.

December 25th, 2009, 01:59 AM
Sretan Božić ekipa vama i vašima.

I tebi i tvojima i svima ostalima na ovome forumu:banana::banana::banana:

gorgoroth
December 25th, 2009, 09:00 AM
Također sretan Božić svima :cheers:

acy
December 25th, 2009, 01:28 PM
Pridruzujem se cestitkama. Zelim sretan Bozic svima

misipile
December 25th, 2009, 01:37 PM
Sretan Bozic svima, nadam se da cemo do iduceg Bozica napuniti barem 300 stranica novim projektima :cheers:

meteopehlin
December 25th, 2009, 02:25 PM
Sretan Bozic! Ekipa cujem da su danas barke na Delti skoro u visini ceste, pa ako netko ima priliku da ode poslikati taj nesvakidasnji dogadjaj. :)

gorgoroth
December 25th, 2009, 02:39 PM
Sretan Bozic! Ekipa cujem da su danas barke na Delti skoro u visini ceste, pa ako netko ima priliku da ode poslikati taj nesvakidasnji dogadjaj. :)

Daaj ti nama reci kada bi mogli vidjeti sunca,imaš li informacija o padalinama jesu li rekordne

Goran_777
December 25th, 2009, 04:31 PM
Daaj ti nama reci kada bi mogli vidjeti sunca,imaš li informacija o padalinama jesu li rekordnemislim da je bilo i većih, ali udružene s otopljenim snijegom čine zanimljivu kombinaciju :)

cinestar na mjestu fenicea? haha koje ideje...totalno neizvedivo...na ljetnoj u Op. mi je najveći gušt gledat filmove po ljeti, ali treba čekat do tad i sve je manje publike

planira li se u centru Rijeke uskoro što raditi da se poboljša stanje s parkingom? početkom tjedna bila zauzeta mjesta di znam ubost free parking, ispred ulaza na Deltu i Rivu velika kolona, nakraju sam morao plaćat garažu 10kn koja je isto bila lijepo popunjena...

meteopehlin
December 25th, 2009, 05:31 PM
Daaj ti nama reci kada bi mogli vidjeti sunca,imaš li informacija o padalinama jesu li rekordne

Osim visine snijega za Ri, prije je bilo 5 cm, novi rekord 13 cm, pao je i rekord za 24h kolicinu kise, novi iznosi 114mm, a do kraja godine vjerojatno ce pasti i apsolutni rekord za kolicinu kise u prosincu.

Trebali bi imat kisnu pauzu sutra i u ponedjeljak, a sve ostalo ostaje isto znaci jos puuuno kise nas ceka

ivan_ri
December 25th, 2009, 07:54 PM
sretan bozic svima :)

ivan_ri
December 25th, 2009, 08:00 PM
kaatastrofa... ode travnjak u 3pm :bash::bash:

Datum objave: 25.12.2009 u 18:03h
Umjesto stadiona - bazen
Kantrida pod vodom

http://www.imagesforme.com/upload/561a2639.jpg

http://www.novilist.hr/Vijesti/Rijeka/kantrida-pod-vodom.aspx

Ri-Zeus
December 25th, 2009, 08:36 PM
Djeda Mraz nam poklonio i drugi bazen :lol:

sesvecan
December 25th, 2009, 09:38 PM

pa hrvatski arhitekti su si vec nesto mislili kad su kantridu gradili.
moze sve o kantridi rjec ali da nije multifunkcjionalna nikako:lol:

zalosno ljudi, zaaloosno!

Lokalpatriot RI
December 25th, 2009, 09:47 PM
Ajme ovo je bazen... : (

Voda nema kamo otici..zato sto je u razini je sa morem... treba nam novi stadion na Rujevici jer ovo je sve užas.

Sretan Božic svima! : )

gorgoroth
December 25th, 2009, 10:08 PM

^^:lol::lol:
Baš je bio darežljiv

gorgoroth
December 25th, 2009, 10:31 PM
Nabujala Rječina

Poplavljena Ružićeva, materijalna šteta ogromna

http://img196.imageshack.us/img196/4154/00bf0764c2b44c0a89cc0a2.jpg (http://img196.imageshack.us/i/00bf0764c2b44c0a89cc0a2.jpg/)

RIJEKA – Nekoliko objekata i market »Plodine« u Ružićevoj ulici poplavljeni su na Božić kada je uslijed obilnih oborina došlo do podizanja vode iz toka Rječine.

Materijalna šteta koju je učinila vodena bujica još se treba procjeniti, no s obzirom na situaciju koju je na mjestu događaja zatekla naša novinarska ekipa zasigurno će biti golema.

Pod nezaustavljivom bujicom stradali su ne samo market »Plodine«, nego i Društvo športske rekreacije »Sušak« na kućnom broju 9 i prostorije na kućnom broju 7 u kojima se nalazi proizvodnja tekstila marke »Kerver«. Riječki vatrogasci su od jutra imali pune ruke posla neumorno ispumpavajući ogromne količine vode.

Organizator i voditelj rekreacije u Ružićevoj 9, Zlatko Tezdevšek, izjavio nam je kako u tridesetak godina koliko je na toj lokaciji nije ovako nešto doživio.

- Došao sam oko 11 sati i nisam mogao otvoriti ulazna vrata jer je voda bila do koljena. U kotlovnici je visina vode bila i do dva metra. Šteta će biti ogromna. Sve su bili ispumpali kada se razina vode ponovno digla. Morao sam pobjeći sa gornjeg kata da bi mogao uopće izaći van, a da ne zaplivam rekao nam je Tezdevšek.

Istu situaciju zatekli smo i na ulazu pored gdje se nalazi proizvodnja tekstila, a čija je vlasnica Ana Ponomareva svim snagama zajedno s vatrogascima pokušavala spasiti što se još spasiti dalo.

Po tragovima na zidu, ali i izgledu robe, bilo je jasno da je u prostorijama bilo pola metra vode i da će šteta i ovdje biti velika.

Šarlota BRNČIĆ

Foto: Petar FABIJAN

http://img163.imageshack.us/img163/2531/60a9f705cc2a44ee9cc15c0.jpg (http://img163.imageshack.us/i/60a9f705cc2a44ee9cc15c0.jpg/)

http://img163.imageshack.us/img163/7176/136f717e21ce4ef682d6f1a.jpg (http://img163.imageshack.us/i/136f717e21ce4ef682d6f1a.jpg/)

http://img192.imageshack.us/img192/2815/dbb62200bbe44ab894ac804.jpg (http://img192.imageshack.us/i/dbb62200bbe44ab894ac804.jpg/)

http://img704.imageshack.us/img704/483/f668e43916c742e99cfacf5.jpg (http://img704.imageshack.us/i/f668e43916c742e99cfacf5.jpg/)

http://img189.imageshack.us/img189/3839/5b53f9ba26414a9a9b566f6.jpg (http://img189.imageshack.us/i/5b53f9ba26414a9a9b566f6.jpg/)

http://img46.imageshack.us/img46/7790/e75e4c3ce1264d9e8b579ec.jpg (http://img46.imageshack.us/i/e75e4c3ce1264d9e8b579ec.jpg/)

http://img46.imageshack.us/img46/4481/234aa79971a4416e97140f1.jpg (http://img46.imageshack.us/i/234aa79971a4416e97140f1.jpg/)

http://img96.imageshack.us/img96/5265/a9a802c824584c5e8e2c613.jpg (http://img96.imageshack.us/i/a9a802c824584c5e8e2c613.jpg/)

http://www.novilist.hr/Vijesti/Rijeka/poplavljena-ruziceva-materijalna.aspx

spuzva bob
December 25th, 2009, 10:44 PM
Vjerujem da će Obi optužiti HDZ :lol:

Scar Tissue
December 25th, 2009, 10:46 PM

Pravo olimpijski:cheers:

http://img704.imageshack.us/img704/483/f668e43916c742e99cfacf5.jpg

Dobri fotici:nuts::lol:

Lokalpatriot RI
December 25th, 2009, 11:03 PM
Zovite brzo bracu Skelin:lol::banana:

Da fotici su predobri :nuts:

gorgoroth
December 25th, 2009, 11:04 PM
Imati ću i ja jedan takav kada narastem :lol:

Skelini su za mirne vode :nuts:

Lokalpatriot RI
December 25th, 2009, 11:13 PM
Zapeli bi glavama za most koliko je narasla voda.:nuts:

Lokalpatriot RI
December 25th, 2009, 11:24 PM
Evo Kantride još malo...

http://img192.imageshack.us/img192/1016/stadionpoplava.jpg (http://img192.imageshack.us/my.php?image=stadionpoplava.jpg)
http://img696.imageshack.us/img696/7563/stadionpoplava1.jpg (http://img696.imageshack.us/my.php?image=stadionpoplava1.jpg)

misipile
December 26th, 2009, 11:35 AM
Pa jel se grad zove RIJEKA? :cheers:

meteopehlin
December 26th, 2009, 11:52 AM
Plivaliste Kantrida :cheers:

gorgoroth
December 26th, 2009, 12:02 PM
Evo svježih s novog bazena na Kantridi

http://img707.imageshack.us/img707/7297/dsc022931.jpg (http://img707.imageshack.us/i/dsc022931.jpg/)

http://img199.imageshack.us/img199/3935/dsc022941.jpg (http://img199.imageshack.us/i/dsc022941.jpg/)

http://img138.imageshack.us/img138/4341/dsc02296b.jpg (http://img138.imageshack.us/i/dsc02296b.jpg/)

http://img199.imageshack.us/img199/4062/dsc02297t.jpg (http://img199.imageshack.us/i/dsc02297t.jpg/)

http://img685.imageshack.us/img685/126/dsc02298o.jpg (http://img685.imageshack.us/i/dsc02298o.jpg/)

gorgoroth
December 26th, 2009, 12:09 PM
Riječina je postala prava rijeka,jako je visokaa i brza

http://img194.imageshack.us/img194/684/dsc02280p.jpg (http://img194.imageshack.us/i/dsc02280p.jpg/)

http://img694.imageshack.us/img694/4678/dsc02281y.jpg (http://img694.imageshack.us/i/dsc02281y.jpg/)

http://img694.imageshack.us/img694/7779/dsc02282v.jpg (http://img694.imageshack.us/i/dsc02282v.jpg/)

http://img22.imageshack.us/img22/884/dsc02283l.jpg (http://img22.imageshack.us/i/dsc02283l.jpg/)

gorgoroth
December 26th, 2009, 12:13 PM
Ima i brzaca

http://img704.imageshack.us/img704/4830/dsc02287q.jpg (http://img704.imageshack.us/i/dsc02287q.jpg/)

http://img692.imageshack.us/img692/1594/dsc02289z.jpg (http://img692.imageshack.us/i/dsc02289z.jpg/)

http://img692.imageshack.us/img692/4749/dsc02292f.jpg (http://img692.imageshack.us/i/dsc02292f.jpg/)

gorgoroth
December 26th, 2009, 12:38 PM
Atletska dvorana iznad novog plivališta

http://img97.imageshack.us/img97/2476/dsc02295x.jpg (http://img97.imageshack.us/i/dsc02295x.jpg/)

Ri-Zeus
December 26th, 2009, 05:35 PM
Zoran Roje postaje novi trener NK Rijeke:lol:

Lokalpatriot RI
December 27th, 2009, 09:53 PM
Evo ja cu dodat neke projekte(koji se grade ili ce se graditi) a ostali neka nadopune:

Muzej moderne i suvremene umjetnosti gradit ce se

Putnički terminal Zapadna Žabica gradi se

Kompleks dvoranskog plivališta Kantrida gradi se

Kampus Sveučilišta u Rijeci i novi objekt KBC-a gradi se

Projekt Rijeka Gateway nesto je pocelo vecina jos ne

Sportska dvorana Zamet greadit ce se

Nova zgrada Gradske knjižnice u Rijeci gradit ce se

Obnova bazena za rehabilitaciju uz izgradnju pratećeg rehabilitacijsko-rekreacijskog kompleksa na Školjiću obnovit ce se

Putnički terminal Zapadna Žabica gradit ce se

Rijecka zaobilaznica(juzni trak) gradit ce se

ZTC gradit ce se

Projekt Gomila gradit ce se

D403 gradit ce se

D 404 gradi se

Tower centar napravljen jos se ceka useljavanje u toranj

Gradska knjiznica gradit ce se

Sportski objekti Stadion i dvorana gradit ce se u slucaju MI.

Zagrad sagraden jos nije useljen koliko ja znam

Projekt novi sekundarni centar Rujevica u buducnosti mislim da ce bit puno toga
Evo to mi je trenutno na pameti :nuts:

Nemogu pronaci dretvu u kojoj je bila slika (na slici od googla) gdje ce se sta graditi.
Pa ako mi može tko dati link do te slike.

gorgoroth
December 27th, 2009, 10:05 PM
Ne znam niti ja,te dretve je ivan otvarao pa ih je možda i izbrisao,pitaj njega

Lokalpatriot RI
December 27th, 2009, 10:37 PM
Znam da je negdje bilo i bas je bilo lijepo sve nacrtano.

acy
December 27th, 2009, 11:03 PM
To sto trazis mozes pronaci ovdje:

http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=784272&page=3

Lokalpatriot RI
December 27th, 2009, 11:07 PM
To sto trazis mozes pronaci ovdje:

http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=784272&page=3

Je to je to ,hvala Acy.

December 28th, 2009, 01:23 AM
Evo Zveki se prvi puta pro+šetao Mongom:banana::banana:
I imam kritike i pohvale,pohvale radi ideje i konačnog relaiziranja te ideje (otvaranje Monga, građanima itd) a kritkie su sljedeće,
-Jako je prljavo (čak i uz terminal)
-Neuređeno (ok ko terminala ali dalje je čista jeza)
-Neosvijetljeno (opet ok oko terminala plus sto metara,a onda na parove razbroj)
-Mali broji kanti za smeće
-Veliki broj automobila mislim ako se radi o pješakoj zoni
-zatim puno drugog raznog materijala (kesoni, kamene gromade...)
- neosvjetljen niz palača na rivi:ohno:

Sve skupa jako dobra ideja koja nije do kraja realizirana ali pogled s Monga na grad je^^^^^^

gorgoroth
December 28th, 2009, 09:35 AM
Združene snage HNK-a »Rijeka« i »Rijeka sporta« u akciji isušivanja

Počelo spašavanje travnjaka

http://img138.imageshack.us/img138/712/1fe633c48413464db69c084.jpg (http://img138.imageshack.us/i/1fe633c48413464db69c084.jpg/)

RIJEKA – Na Kantridi su još uvijek na snazi izvanredne mjere obrane od poplave! Situacija se, istina, popravila na bolje jer se »jezero« koje je nastalo na glavnom travnjaku djelomično povuklo, međutim, jučer ujutro je još uvijek otprilike trećina terena bila pokrivena vodom, a na nekoliko mjesta na površinu su izbijale podzemne vode zbog čega je jučer u jutarnjim satima formiran svojevrsni »krizni stožer« za obranu od vodene napasti koja je opustošila prizemne prostorije na centralnoj tribini i još uvijek prijeti skupocjenom travnjaku koji je položen na Kantridi prošloga ljeta.

Djelatnici Rijeka sporta zaposleni na Kantridi zajedno s predsjednikom riječkoga prvoligaša Ivanom Turčićem i direktorom Mariom Rubešom zabrinuto su promatrali sjevernu stranu igrališta (ispod stijena) gdje se zadržalo najviše vode i onda se dosjetili kako spasiti što se spasiti dade. Predsjednik »bijelih«, inače po struci građevinar, predložio je da se angažiraju pumpe uz pomoć kojih će se probati isušiti sjeverni dio igrališta. Ideja je pala na plodno tlo pa je vrlo brzo obavljena telefonska konzultacijama s nadležnima u Gradu Rijeci i tvrtki Rijeka sport i ubrzo se krenulo u potragu za pumpama za vodu. Jednu su posudili vatrogasci, drugu je osigurao član Izvršnog odbora kluba Milorad Šmitran, inače vlasnik tvrtke »Rijekatank«. I doista, negdje oko podneva počelo se raditi na terenu. Prva pumpa je stavljena u pogon, ubrzo je stigla i jedna veća na kamionu »Rijekatanka« i u poslijepodnevim satima počela se smanjivati količina vode na travnjaku. Kad se riječke slože sve se može pa i uživati u rijetko viđenoj slici. Naime, brojni građani su tijekom cijeloga dana s vrha stijena imali idealan pogled na najnoviju riječku sportsko-turističku atrakciju. Blicali su aparati, a sivo nebo »spasiteljima« navuklo nove bore na lica. Neće valjda opet kiša...

Danas se na Kantridi očekuju djelatnici »Croatia osiguranja« koji bi trebali utvrditi štetne učinke vodene stihije koja je posljednjih dana zadesila jedini travnjak riječkoga prvoligaša. Prema strogo neslužbenim procjenama, na samom travnjaku trebat će vjerojatno promijeniti najmanje stotinjak kvadrata travnjaka kojega su podzemne vode doslovce »izbile iz zemlje«, a treba tek vidjeti kakva će reakcija biti na ostatku terena.

Pravo je pitanje u kakvom je stanju korjenje trave koje je i bez ove poplave iskazivalo zabrinjavajuće simptome »odumiranja« na pojedinim dijelovima terena.

Naime, javna tajna je da novi riječki travnjak nije baš idealno prionuo za podlogu i da mu prema nekim procjenama ne odgovara previše vlage koja se zadržava u membrani koji dijeli busenje od drenaže.

Polupropusna mebrana bi trebala kontrolirano propuštati vodu i zadržati određeni postotak vlagu što je dobro za sušne, ali nikako za kišne dane kojih barem na riječkom području ne nedostaje. Kada se na sve to naslože i obilne padaline, podzemne vode i snijeg dolazi se do enormnog povećanja vlage u kojoj pliva korijenje skupocjene trave koja je, istina, uzgojena baš za ekstremne vremenske uvjete. Ako preživi ove riječke, onda se definitivno isplatila svaka lipa gradskoga novca koji je uložen u travnjak dopremljen iz Njemačke prošloga ljeta. Konačan sud će u svakom slučaju dati majčica priroda. Tek na proljeće će se zapravo moći zbrojiti sva šteta vodene stihije koja je zadesila Kantridu jer bi u tom razdoblju travnjak morao zazeleniti, a ne požutjeti čega se treba opravdano pribojavati.

Ono što nema nikakve veze s prirodnim procesima i godišnjim dobima jesu prostorije u prizemlju stadiona koje su bile poplavljene s gotovo pola metra vode. Osim zidova i namještaja u vodi je bilo i dosta tehničke opreme (frižideri, kompjutor, sprave za vježbanje...), pa i prostorija u kojoj se nalazi sustav za paljenje reflektora.

Još nije poznato kakve je posljedice bujica ostavila na te uređaje i neće dok se na Kantridi ne pojave stručne službe koje blagdanom i vikendom očito ne rade, pa čak ni u izvanrednim situacijama.

Upitan sustav odvodnje oborinskih voda

Gradonačelnik Vojko Obersnel je potpuno u pravu kada naslućuje da će mnogi povezati postavljanje nove drenaže i vjerojatno najveću među brojnim poplavama na Kantridi iako je to u ovakvim ekstremnim vremenskim uvjetima kakvi su vladali na Kvarneru posljednjih dana teško dovesti u bilo kakvu suvislu povezanost. Naime, nepobitna je činjenica da je na riječkom području zabilježen rekordan broj padalina i da se stadion koji se praktički nalazi u ravni s morskom razinom teško može adekvatno zaštiti od ovakvih pojava, posebno u ovako ekstremnim uvjetima. Nema te drenaže koja u uvjetima koji je smješten teren na Kantridi može popiti toliku količinu padalina u tako kratko vrijeme, a posebno ako se zna da se ispod nekadašnjeg kamenoloma nalaze brojni izvori koji jednostano nabujaju za jakih kiša. Ono s čime se gradonačelnik, odnosno gradske službe moraju pozabaviti jesu odvodi kojima oborinske vode sa stadiona otječu u more. Naime, ljetos je uoči polaganja travnjaka napravljena nova drenaža ispod koje je ugrađen novi sustav odvodnje oborinske vode po sistemu riblje kosti koji je, međutim, spojen na stare cijevi upitne propusnosti u smjeru mora. Uostalom, i za manjih kiša na parkiralištu ispod centralne tribine nerijetko »proključa« voda koja pod pritiskom traži svoj put na površinu, jer očito nema gdje drugdje poteći.

Ivan VOLARIĆ

http://img17.imageshack.us/img17/3484/f844616f3e404eeabbf88ef.jpg (http://img17.imageshack.us/i/f844616f3e404eeabbf88ef.jpg/)

http://www.novilist.hr/Sport/Nogomet/pocelo-spasavanje-travnjaka.aspx

gorgoroth
December 28th, 2009, 09:39 AM
Evo Zveki se prvi puta pro+šetao Mongom:banana::banana:
I imam kritike i pohvale,pohvale radi ideje i konačnog relaiziranja te ideje (otvaranje Monga, građanima itd) a kritkie su sljedeće,
-Jako je prljavo (čak i uz terminal)
-Neuređeno (ok ko terminala ali dalje je čista jeza)
-Neosvijetljeno (opet ok oko terminala plus sto metara,a onda na parove razbroj)
-Mali broji kanti za smeće
-Veliki broj automobila mislim ako se radi o pješakoj zoni
-zatim puno drugog raznog materijala (kesoni, kamene gromade...)
- neosvjetljen niz palača na rivi:ohno:

Sve skupa jako dobra ideja koja nije do kraja realizirana ali pogled s Monga na grad je^^^^^^

E pa neka si i ti protegnuo noge :lol::cheers:
Ima još dosta detalja za urediti,a valjda će i to doći na red,a što se tiče osječaja prljavštine to je zato jer su posipali radi snjega pa je razbacan pijesak,a auti su od ribara koji imaju tamo privezane brodove

gorgoroth
December 28th, 2009, 11:09 AM
Obnova fasade na zgradi na Gornjoj Vežici

http://img6.imageshack.us/img6/237/dsc02314ig.jpg (http://img6.imageshack.us/i/dsc02314ig.jpg/)

misipile
December 28th, 2009, 11:58 AM
^^ jos da se uspiju dogovorit oko boje roleta ;)

Lokalpatriot RI
December 28th, 2009, 12:29 PM
^^ jos da se uspiju dogovorit oko boje roleta ;)

To ti je demokracija,svatko može uzeti roletne koje njemu pašu. :lol: Ne bi bilo loše ni da predsjednik zgrade uzme sve roletne u istoj boji i od istog prozvođača, javio bi se pravi sklad ,ovo odmah asocira na skladogradnju:lol:

gorgoroth
December 28th, 2009, 01:23 PM
Još mi ima nekako malo klima uređaja :lol:

December 28th, 2009, 01:28 PM
E pa neka si i ti protegnuo noge :lol::cheers:
Ima još dosta detalja za urediti,a valjda će i to doći na red,a što se tiče osječaja prljavštine to je zato jer su posipali radi snjega pa je razbacan pijesak,a auti su od ribara koji imaju tamo privezane brodove

E i zaboravih:bash: sanitarni čvor:ohno::ohno:
Onakva sramota se rijetko gdje viđa,nije mi jasno , na molu postoje mislim dva objekta u kojima se moglo komotno naći par kvadrata za pošteni wc:)

gorgoroth
December 28th, 2009, 01:37 PM
A jesi i ti sitnjičav,pa stavili su dva kemijska WC-a,ako kome prigusti a ako ne može se strpiti do terminala,biti će svega,glaavno da su pustili lukobran za šetače,ostalo će se srediti s vremenom :cheers:

December 28th, 2009, 01:44 PM
Kemijski wc-i:ohno:FUUUJ:cheers:

gorgoroth
December 28th, 2009, 01:59 PM
Kemijski wc-i:ohno:FUUUJ:cheers:

P imaš more,kitu preko obale i šišaj :lol:

December 28th, 2009, 02:11 PM
P imaš more,kitu preko obale i šišaj :lol:

:cheers::cheers::cheers:

gorgoroth
December 28th, 2009, 03:45 PM
Završeno oslikavanje ulaza u garažu Stari grad

http://img340.imageshack.us/img340/5159/brokninamjestaj.jpg (http://img340.imageshack.us/i/brokninamjestaj.jpg/)

Od četiri skupine koje su ocrtavale ulaze u garažu Stari grad, najboljim je proglašen rad Stefana Katunara i Doris Fatur koji su naslikali motive baroknog namještaja.

Slijedi grupa grafiteri koji su naslikali razne riječke motive, zatim Sanja Stojković koja se bavila motivima digitalnog doba i na kraju Mihaelo Uzelac s temom globalno zatopljenje.

Proglašenjem pobjednika završen je projekt "Galerija Garaže Rijeka", provela ga je tvrtka Apcoa koja upravlja garažom.

Projekt je proveden u suradnji s Muzejom moderne u suvremene umjetnosti, a radove su ocjenjivali "muzealci", akademski slikari i predstavnici Grada Rijeke i Mjesnog odbora Školjić.

Mladi umjetnici podijeli su i nagradnih 8000 kuna, ovisno o plasmanu.

K., foto: rijeka.hr

gorgoroth
December 28th, 2009, 04:20 PM
Otvoreni preuređeni tereni boćališta i košarkaškog igrališta u Sportsko-rekreacijskom centru "Zamet"

U Sportsko-rekreacijskom centru "Zamet" svečano su otvoreni preuređeni sportski tereni boćališta i košarkaškoga igrališta za što je iz gradskoga proračuna izdvojeno 2.383.794,67 kuna. U prigodnoj svečanosti otvorenja sudjelovali su gradonačelnik Vojko Obersnel i predsjednik Boćarskoga saveza grada Rijeke Ivan Festini.

http://img191.imageshack.us/img191/7622/bocaliste.jpg (http://img191.imageshack.us/i/bocaliste.jpg/)

Rekonstrukcija boćališta obuhvatila je proširenje postojećeg boćališta s dva na četiri joga, izradu nadstrešnice s izradom potpornog zida, gradnju spremišta za sportske rekvizite te za pijesak, montažu tribina za posjetitelje, uređenje terase, uređenje pješačke staze/rampe za osobe smanjene pokretljivosti, montažu ograde i uređenje okoliša.

http://img706.imageshack.us/img706/2182/kosarkasko.jpg (http://img706.imageshack.us/i/kosarkasko.jpg/)

Uređenje košarkaškog igrališta obuhvatilo je radove asfaltiranja igrališta, ocrtavanja igrališta, radove odvodnje te ograđivanja. Kako je prigodom otvorenja naglasio gradonačelnik Obersnel, uređenje ovog terena puno će značiti za boćare, ali i za stanovnike Zameta, jer uređeni objekti nude puno više mogućnosti korištenja nego što je to bilo prije rekonstrukcije. Uz sve ostalo što je proteklih godina napravljeno na Zametu i ova će investicija poboljšati kvalitetu življenja u ovom dijelu grada, kazao je Obersnel.

http://img137.imageshack.us/img137/5416/obersnel.jpg (http://img137.imageshack.us/i/obersnel.jpg/)

Boćalište su prigodnim bacanjem boća otvorili gradonačelnik Vojko Obersnel, Leo Brnić, član BK Benčić -Vargon, svjetski prvak u brzinskom izbijanju do 18 godina i Renato Gojković, perspektivni mladi boćar BK Zamet, čija je boća ujedno bila i najbliža bulinu.
Izvođači radova bile su tvrtke Goran graditeljstvo d.o.o., Delnice i GMB iz Viškova,a radove nadzora HOUSE d.o.o., Rijeka, Ured ovlaštenog inženjera građevinarstva Neven Šestan.
(I.N.)

http://www.rijeka.hr/OtvoreniPreuredeniTereni

Lokalpatriot RI
December 28th, 2009, 04:39 PM
Ajme majko koje je pobijedio s najljepšim grafitom i tu čujem da je bio namješten pobjednik.

December 28th, 2009, 06:56 PM
Evo ostalih

http://i489.photobucket.com/albums/rr254/petelki/Druga.jpg

http://i489.photobucket.com/albums/rr254/petelki/Treca.jpg

http://i489.photobucket.com/albums/rr254/petelki/Cetvrta.jpg
Meni su svi ok...

rum koolhaas
December 28th, 2009, 08:31 PM
evo ja sam novi korisnik SSC-a i ovo mi je prvi post iako sam "učlanjen" već neko vrijeme. Inače studiram arhitekturu u Trstu i upravo spremam diplomski
na temu Hartere. Znam da je to već dosta isfurana stvar ali meni i kolegama se činila dosta zanimljiva, a i profesoru se svidjela. Pa ako imate kakav zanimljivi prijedlog, a da ga se R&T već nisu sjetili napišite. Hvala.

P.S. Fora mi je SSC i od sad na dalje ću ga definitivno češće posjećivat :)

December 28th, 2009, 09:39 PM
Zrdav-po mogu ti opisati kako ja zamišljam taj prostor Hartere...
Dodati ću i slike pa se snađi...
http://static.panoramio.com/photos/original/18716742.jpg
U ovoj zgradi bi smjestio gradsku knjižnicu,dok bi dimnjak pretvorio u fontanu,voda ne pi prštala već klizila niz dimnjak,kojeg bi se na nekim mjestima obložilo rosvajnim prstenovima.

U ovome prostoru
http://i489.photobucket.com/albums/rr254/petelki/img85273-tvornica-papiraaspx.jpg
Smjestio bih klub Palah (nadam se da ti je poznat),to bi riješilo dva problema ,prvi je taj što kompleks ne bi "umro" preko noći već bi "živio" 24 sata na dan.
SDrugi problem koji bi se riješio je problem buke,s kojom ovdje ne bi bilo problema jer je lokacija dosta udaljena od kuća.
Nadam se tome da bi to postalo novo gnjizedo RI alterantivne scene.
E sad za ostalo bi bila po meni mješovita funkcija,dakle stambeno psolovna,tj loftovi + poslovni prostori (dućani od odjeće do knjižara itd do kafića,restorana,galerija...)
Zatim tu postoji pitanje druge strane Riječine ali kako nju baš nisi spomenuo...
Evo ti par slikica te druge strane Riječine.
http://i489.photobucket.com/albums/rr254/petelki/19422175.jpg

http://i489.photobucket.com/albums/rr254/petelki/dsc007171.jpg

gorgoroth
December 28th, 2009, 10:04 PM
Dobrodošao rum koolhaas:cheers:

rum koolhaas
December 28th, 2009, 10:41 PM
evo ukratko da izlozim nasu ideju posto vidim da se vise manje slazemo ;)
glavna ideja je bila da preko dimjaka povezemo kozalu i trsat žičarom - to bi bila vrhunska atrakcija ali bi imala i prakticne svrhe...
ulica koja vodi od plodina do hale Marganovo bila bi s jedne strane izvedena u stilu Zakutne ulice iz H.Pottera - znaci male proizvodnje i obrti (kožar, stolar, obučar,krojač, šeširar(?)...), obnovila bi se proizvodnja riječke pive( vrhunska voda je nadohvat ruke), uglavnom nekakva proizvodnja (dolje trgovački centri, živile tvornice! :))
sa druge strane te ulice bi bio hostel koji je Mrle iz Leta3 vec nesto uređivao ali se on koristi samo za Harteru, te u sklopu svega toga nekakav "Kont na natkrivenom" - prostor gdje se mladi i po kiši mogu skupljat na otvorenom koji bi se dobio djelomicnim rusenjem prednjih fasada nekih skladista; posto je vecina tih objekata na 1 ili 2 etaze srusila bi se i ploca izmedju katova i dobio bi se natkriveni trg.
glazbena zona, Palah i jos pokoji klub bi bili u prostoru Marganova
u cijelom tom prostoru moglo bi se naci mjesta i za famozni buvljak koji vec duze vrijeme "smeta" na Brajdi...
p.s. sto se tice fotki imam ih brdo posto sam isao jos ljetos poslikati cijelu zonu ali hvala svejedno :cheers:

ivan_ri
December 28th, 2009, 11:20 PM
^^kad bi dosla zicara, to podrucje bi odmah prozivjelo punim plucima :cheers:

December 28th, 2009, 11:46 PM
Da Zvezdan,zveki kako ti paše...
Eto drago mi je što se moja ideja sviđa tj što se donekle slažeš sa mnom.
Nego mene malo više zanima prostor iza nasipa željezničke pruge gdje se sada nalazi autotrolej.
Zanima me da li je to ok prostor za tržnicu?
Ja sam recimo zamišljao taj dio kao novu veliku tržnicu
Npr u ovoj zgradi sa satom
http://i489.photobucket.com/albums/rr254/petelki/22506717.jpg
mogli bi se smjestiti mesari,u ovojj ciglastoj kući moga li se smjestiti uprava tžnce , zatim u onoj hali koja je natkrivena lučnim krovom bi moglo biti voće i povrće dok bi na otvorenom bila odjeća i ostalo.
Što misliš o tome?
I ako te mogu zamoliti da nam postaš malo slika tog prostora ,ako smiješ ili možeš?
E sad žičara...ne znam meni osobno ne paše tamo,ne znam,ne vidim nekog smisla osim u vidu turističke atrakcije...

rum koolhaas
December 29th, 2009, 12:30 AM
da krenem od kraja: zicara bi sluzila, osim kao atrakcija, za povezivanje 2 dijela grada - umjesto javnim g.prijevozom ljudi bi sa kozale, drenove, škurinja, bez spuštanja u centar došli do trsata, vežice,... pogotovo kad se jednog dana završi kampus...jer smo cijelu tu zonu prvotno i zamislili kao studentski centar sa domovima, knjiznicom,itd... a na to se nadovezuje cijela ta prica o mmc-u za mlade.
slike ću stavit nema frke.
tržnica je dosta dobra ideja, eto čak smo za fax nedavno morali napraviti restauriranje jednog starog skladista u luci u Trstu iz 1880 godine i odlucili smo prenamjeniti zgradu u Mediteransku Tržnicu. I cak je ispalo dosta dobro... Mesnica, ribarnica, voce i povrce u prizemlju, na prvom katu juzni mediteran(afrika), na drugom katu sjeverni(europa). svaka drzava je imala svoj prostor gdje se prodaje tradicionalna roba, zacini, vino, a na svakom katu je bio i restoran gdje se priprema hrana iz zemalja koje su zastupljene na tom katu.
Takve zgrade (i u Rijeci i u Trstu) su zahvalni za trznice i slicne namjene zbog velikih, neprekinutih prostora; problem moze predstavljati manjak svijetla ali i to se da rijesiti uz malo štemanja ;) ako kondenzatori dozvole...
ugl. ideja je skroz na mjestu i ima smisla.

December 29th, 2009, 12:41 AM
Kod nas su ti konzervatori dosta strogi (ja to vidim kao prednost)
Evo recimo meni je ova zgrada famozna
http://i489.photobucket.com/albums/rr254/petelki/22506717.jpg
možda sam malo dosadan s njom ali baš mi je super i jedna je od ljepših na tom prostoru.Po mome skormnom mišljenju ima ogorman potencijal, ove betonske ploče mogu se zamjeniti staklenima tako da bi zgrada dobila gotovo sto postotnu osvijetljenost danjim svijelom što znači i dobru uštedu na el energiji...

rum koolhaas
December 29th, 2009, 01:23 AM
neide mi bas ovo postanje fotki...:bash:
pokusao sam s imageshack-om al nece. kako da to napravim?
:hm::hm: laku noc

Rimtu
December 29th, 2009, 01:24 AM
@rum:

Ne znam koliko se vi na faksu morate za diplomski drzati GUP-a i uvijeta koje su zadali konzervatori. Jer su uvijeti za tu zonu poprilicno strogi. npr za ovu namjenu koju si ti naveo bi trebalo staviti cca. 1000-1400 parkirnih mjesta, sto je gotovo nemoguće, jer su konzervatorski uvjeti poprilično rigorozni.

Moj savjet ti je da za početak posjetiš R&T i pogledaš studiju koju su oni izradili, imaš i finu maketu u njihovom uredu koja ti može puno toga razjasniti.

A također bi mogao posjetiti konzervatore koji su nedavno izradili studiju Hartere, i postavili detaljne uvijete očuvanja za sve zgrade.

gorgoroth
December 29th, 2009, 10:12 AM
Super ideja o žičari,samo ostaje pitanje da li se ona uopće može sagraditi s obzirom da je vrh dimnjaka tanak i poprilično star

December 29th, 2009, 11:34 AM
neide mi bas ovo postanje fotki...:bash:
pokusao sam s imageshack-om al nece. kako da to napravim?
:hm::hm: laku noc

Evoti tutorijal sa Photo bucketa
Dakle kada si se registirao otvoriti se ovo
http://i489.photobucket.com/albums/rr254/petelki/uplo.jpg
Pa zatim klikneš gdje piše i otvori ti se
http://i489.photobucket.com/albums/rr254/petelki/uuoj.jpg
tu označiš kohje slike želiš i klikneš open
zatim ti se pojavi ovo
http://i489.photobucket.com/albums/rr254/petelki/khbv.jpg
pa pričekaš da završi,kad završi pokaže ti se ovo
http://i489.photobucket.com/albums/rr254/petelki/bfb.jpg
pa klikneš gdje je označeno.
I onda si opet u početnom prozoru gdje vidiš slike koje si koje si uplodao,zatim odeš mišom na sliku i ispod ti sepojavi "kartica a kodovima,kopiraš zadnji kod,prikeljiš ga u prostor za post postaš i slika je na forumu
Evo ti slika
http://i489.photobucket.com/albums/rr254/petelki/untitled-32.jpg

gorgoroth
December 29th, 2009, 11:38 AM
Taj photobucket je bezveze,malo pa slike nestanu :bash:

gorgoroth
December 29th, 2009, 11:43 AM
Na imageshacku klikneš na browse,izabereš sliku i uploudaš i onda sačekaš i kada se pojavi nova stranica kopiraš Forum Code i to je to,jednostavnije ne može :cheers: i slike se nikada ne izbrišu

December 29th, 2009, 12:05 PM

Nestanu ako prekoračiš mjesečni besplatni limit:lol:

gorgoroth
December 29th, 2009, 12:16 PM
Nestanu ako prekoračiš mjesečni besplatni limit:lol:

A ovdje nema limiti niti učlanjenja samo šišaj :lol::cheers:

misipile
December 29th, 2009, 12:35 PM
Od četiri skupine koje su ocrtavale ulaze u garažu Stari grad, najboljim je proglašen rad Stefana Katunara i Doris Fatur koji su naslikali motive baroknog namještaja.

Slijedi grupa grafiteri koji su naslikali razne riječke motive, zatim Sanja Stojković koja se bavila motivima digitalnog doba i na kraju Mihaelo Uzelac s temom globalno zatopljenje.

IMHO, kad sam vidio fotografiju ovog 'baroknog namjestaja' prvo sam mislio da je to stanje prije 'uredjenja', onda da je to samo neki outline, neka shema koju treba pofarbati... a onda kad sam shvatio sto je to... :puke:

Katastrofa, to je jos poruznilo te 'kucice' na tom trgu grobova. Druga nagrada: tehnicka izvedba je odlicna, ali sinko moj, bez obzira sto si mi bratic, tome nije mjesto u gradu, pa to je za neki horror film. Ostala dva su vise-manje OK.

Inace, prvu i jedinu nagradu po meni bi trebao dobiti autor krizeva na nadgrobnim spomenicima. Mozda radi multikulturalnosti Rijeke nije dobio nagradu, jer je trebao ravnomjerno rasporediti krizeve, polumjesece, Davidove i petokrake zvijezde :cheers:

rum koolhaas
December 29th, 2009, 12:36 PM
evo dok cekam da mi se uploada sve to, da odg na par pitanja.

@rimtu
nama na faxu profesori ne gledaju GUP, ne traže od nas da projektiramo kao da je to zaista pravi projekt (čak ni za diplomski) i to je jedan od razloga što specijalizaciju namjeravam nastaviti negdje drugdje (Ljubljana?). R&T sam već kontaktirao i poslao mi je Gordan iz njihovog ureda neke materijale i sliku te njihove mega-makete (hvala jos jednom)

@gorgoroth
a gledaj nasi profesori nisu bas profesionalni, vise "briju" na nekakve ideje i ne smeta im ako su neke stvari mozda i neizvedive... iako sam siguran da bi se moglo, u konkretnom primjeru, ojačati konstrukcijski, dodati kroz dimnjak nekakvu kostrukciju... uglavnom to je jedan prijedlog, vjerojatno utopistički, ali svakako zanimljiv

misipile
December 29th, 2009, 12:39 PM
dok bi dimnjak pretvorio u fontanu,voda ne pi prštala već klizila niz dimnjak,kojeg bi se na nekim mjestima obložilo rosvajnim prstenovima.

E legenda si covjece... A sta bi rosvajni prsteni radili, bili disperzeri vode ili tek tako? Usput, kud si samo uspio pohrvatit tu rijec rostfrei? :cheers:

December 29th, 2009, 12:41 PM
VIdiš ja mislim da je dobro da porfesori briju na neke ideje,bolje nego kod nas gdje se profesori i svi ostali drže nekih već uhodanih tipologija (recimo MMSU u Zagrebu).
Uopće nema neke želje za nekim razvijanjem izuzetak su mi R&T ali ostali?Kao da su zapeli u prošlom svršenom vremenu...

December 29th, 2009, 12:42 PM
E legenda si covjece... A sta bi rosvajni prsteni radili, bili disperzeri vode ili tek tako? Usput, kud si samo uspio pohrvatit tu rijec rostfrei? :cheers:

Pa ne bi ništa radili bili bi estetske funkcije
Samo sam napisao riječ kako je izgovaram:)

misipile
December 29th, 2009, 12:44 PM
da krenem od kraja: zicara bi sluzila, osim kao atrakcija, za povezivanje 2 dijela grada - umjesto javnim g.prijevozom ljudi bi sa kozale, drenove, škurinja, bez spuštanja u centar došli do trsata, vežice,... pogotovo kad se jednog dana završi kampus...

Osim sada dovrsene obilaznice, Rijeci treba jos barem jedan most preko kanjona Rjecine, negdje u razini/na potezu Vidikovac (Trsat) - Ante Kovacica (Kozala). Naravno, sukladno tome trebale bi se urediti i okolne prometnice (a ne da Vidikovac i A. Kovacica postanu pristupne ceste tom mostu :nuts:)

rum koolhaas
December 29th, 2009, 01:07 PM
samo neke sam stavio jer ih imam stvarno puno pa ako nekog bas posebno zanima nek pita pa ih lako posaljem

dimnjak (ma daj?) :)
http://img19.imageshack.us/img19/3480/p7300013.th.jpg (http://img19.imageshack.us/i/p7300013.jpg/)

ulica u nastavku s lijeve strane "Mrletov Hostel" s desne "Zakutna ulica"
http://i796.photobucket.com/albums/yy247/zelko86/P7300017.jpg

ulaz u Hostel
http://i796.photobucket.com/albums/yy247/zelko86/P7300018.jpg

2 polovice riječke "Gazele"
http://i796.photobucket.com/albums/yy247/zelko86/P7300022.jpg

prilaz Marganovu
http://i796.photobucket.com/albums/yy247/zelko86/P7300021.jpg

glavna hala "Hartere"
http://i796.photobucket.com/albums/yy247/zelko86/P7300023.jpg

unutrasnjost hale, zanimljiva krovna konstrukcija
http://i796.photobucket.com/albums/yy247/zelko86/P7300029.jpg

pogled sa Lujze, nema Ričine...
http://i796.photobucket.com/albums/yy247/zelko86/P7300048.jpg

rum koolhaas
December 29th, 2009, 01:13 PM
Osim sada dovrsene obilaznice, Rijeci treba jos barem jedan most preko kanjona Rjecine, negdje u razini/na potezu Vidikovac (Trsat) - Ante Kovacica (Kozala). Naravno, sukladno tome trebale bi se urediti i okolne prometnice (a ne da Vidikovac i A. Kovacica postanu pristupne ceste tom mostu :nuts:)

studenti, penzići, uglavnom ljudi koji ne voze aute, nego su osuđeni na to da budu voženi autima, busevima, nemaju baš koristi od zaobilaznice... a i bilo bi definitivno ekološkije...

December 29th, 2009, 01:34 PM
Ja bi još malo slika "zakzutne ulice" ako mežeš staviti a ako imaš možeš staviti i malo prostora iza one Zgrade na kojoj je reklama Zvir
Full mi je npoznat prostor,plairam ići kada malo zatopli pa obići skroz turu
Vodvodna-Hartera-Ružićeva:cheers:
Nego ovaj reci da znam ima li nekih mjesta u koje se ne može^^

gorgoroth
December 29th, 2009, 01:58 PM
^^ dobre slike,koga si poslušao mene ili zvjezdana:lol:

misipile
December 29th, 2009, 02:03 PM
studenti, penzići, uglavnom ljudi koji ne voze aute, nego su osuđeni na to da budu voženi autima, busevima, nemaju baš koristi od zaobilaznice... a i bilo bi definitivno ekološkije...

Ja sam spomenuo nedostajuci most koji bi bio u sklopu gradskih prometnica (pa cak i za pjeske preci s Kozale na Trsat, bez spustanja do Skoljica), pa bi prema tome i gradski autobus mogao voziti tuda (trolejbus, tramvaj, stogod).

Sto se ekologije tice: planiraju plin, i nije bas neko naj-ekoloskije rjesenje, al bolje i to nego dizel, a vjerujem da cemo (kad-tad) vidjeti i autobuse na struju, vodik ili kojegod alternativno pogonsko gorivo.

misipile
December 29th, 2009, 02:05 PM
Full mi je npoznat prostor,plairam ići kada malo zatopli pa obići skroz turu
Vodvodna-Hartera-Ružićeva:cheers:

Kud ces toplije? Ako si mislio na suncanije i manje 'englesko' vrijeme (vlaga, magla, bljak), slazem se... ali toplije od ovoga... hm, jedino od 03/2010 na dalje bi odgovaralo, prije toga je katastrofa, pa ovaj Bozic nije bio Bozic na +20 :cheers:

Lokalpatriot RI
December 29th, 2009, 02:18 PM

Imaš pravo ,ružno je na forumu vidjeti nestale slike. Imagesack godinama nema takve probleme.

meteopehlin
December 29th, 2009, 02:18 PM
Nesto se kuha iza 1.1. tako da bi se mogla vratiti hladnoca iz prosinca.

gorgoroth
December 29th, 2009, 02:22 PM
a s hladnoćom snijeg ili :dunno:

rum koolhaas
December 29th, 2009, 02:32 PM
Zakutne nemam bas jer smo ljetos jos planirali pozabavitit se samo halom Marganovo, tako da sam nju uglavnom fotkao ali imam par ovih "po putu do"

desno je zgrada ZVIR-a
http://i796.photobucket.com/albums/yy247/zelko86/P7300012.jpg

lijevo je zgada elektrane
http://i796.photobucket.com/albums/yy247/zelko86/P7300014.jpg

Zakutna ulica
http://i796.photobucket.com/albums/yy247/zelko86/P7300016.jpg

lijevo je most preko Ričine, a ravno naprijed je privatna kuća sa zanimljivim detaljem na fasadi...
http://i796.photobucket.com/albums/yy247/zelko86/P7300020.jpg

po cijeloj ulici mozes slobodno setat, cak i preko mostica do one dvorane od Letovaca je dozvoljeno
ali u vecinu prostora se nemoze uci jer su zakracunata lancima pa se moze eventualno proviriti. U Marganovo se moze uci i prosetati i po onom krovu sa spiralom, u jos neke manje prostorijice sam uspio uci, ali recimo zao mi je sto je Hostel bio zatvoren jer se kroz vrata vide neke umjetnicke, sarene instalacije...

@gorgoroth
a nesmijem rec koga sam poslusao jer ces se ti naljutit :lol::lol:

gorgoroth
December 29th, 2009, 02:44 PM
^^:lol::cheers:
Samo da za par dana ne nestanu

gorgoroth
December 29th, 2009, 03:09 PM
Dovoljno 30 sekundi za odluku

Neželjene Torpedove hale

http://img260.imageshack.us/img260/4294/af3573245a3b46bab213765.jpg (http://img260.imageshack.us/i/af3573245a3b46bab213765.jpg/)

RIJEKA – Ravno 30 sekundi trajala je jučerašnja javna dražba za kupoprodaju imovine Torpeda na Trgovačkom sudu u Rijeci, jer nije bilo ni jedne jamčevine, niti jednog jedinog ponuditelja. Cijena imovine na jučerašnjoj dražbi nije se mijenjala, odnosno spuštala, u odnosu na prethodne dražbe u srpnju ove godine. Kako doznajemo, Odbor vjerovnika bio je protiv spuštanja cijene imovine. Predmet prodaje su hala montaže mjenjača veličine 6 tisuća četvornih metara te hala montaže traktora veličine 9.700 četvornih metara, zajedno s prilaznim putovima. Za prvospomenutu nekretninu navedena je početna cijena od 2 milijuna i 70 tisuća eura, dok je početna cijena za halu montaže traktora 3 milijuna i 450 tisuća eura. Prodaja ovih proizvodnih hala ex Torpeda oglašavana je već skoro 20 puta. Još je frapantniji podatak da od početka stečaja, dakle skoro već 10 godina, Torpedove hale nisu uspjele naći kupca.

B. S.

http://www.novilist.hr/Vijesti/Rijeka/nezeljene--torpedove-hale.aspx

rum koolhaas
December 29th, 2009, 03:23 PM
evo imam kolege na faxu koji su nedavno diplomirali, a kao tema im je bila lansirna rampa, koju su restaurirali i pretvorili u muzej torpeda...
al ocito je da nema interesa...cak ni uz gotov projekt

gorgoroth
December 29th, 2009, 03:25 PM
To bi trebao grad ili ministarstvo napraviti,to je jedan od simbola grada i tužno je vidjeti kako propada.
Mogli bi oni kondenzatori nešto učiniti po tom pitanju

meteopehlin
December 29th, 2009, 03:38 PM
a s hladnoćom snijeg ili :dunno:

A trebalo bi nesto snijega biti vec u nedjelju, cak ga i Viskovic najavio, poslije 5i6 zatopljenje, a 7 novo zahladjenje, ali kako je to razdoblje jos daleko, ajmo jos malo pricekati sa detaljima ;)

gorgoroth
December 29th, 2009, 03:40 PM
OK thanks :cheers:

gorgoroth
December 29th, 2009, 03:42 PM
Kolegij gradonačelnika raspravljao o sporazumu s riječkom nadbiskupijom

Zemljište za crkvu na Gornjoj Vežici za šest mjeseci

RIJEKA – Nova crkva na Gornjoj Vežici neće se početi graditi do sredine sljedeće godine jer je gradonačelnik Vojko Obersnel na prijedlog pročelnika Odjela gradske uprave za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem Srđana Škunce prihvatio prolongiranje roka za rješavanje imovinsko-pravnih odonosa do 30. lipnja 2010. godine.

– Prolongiran je rok u kojemu je Grad Rijeka trebao riješiti imovinsko-pravne odnose za zemljište na Gornjoj Vežici na kojemu će se izgraditi vjerska građevina. Sredinom sljedeće godine Riječkoj nadbiskupiji bi se trebalo predati to zemljište, pojasnio je Škunca.

Zemljište na Gornjoj Vežici bilo je predmet prosvjeda građana koji su izrazili nezadovoljstvo zbog toga što je riječ o parceli koja je većim dijelom javna površina, odnosno uređeni park. Nakon peticije i javno izraženog nezadovoljstva napravljen je kompromis, a parcela je smanjena. Kako će na kraju ispasti prekrajanje katastarskih čestica, vidjet će se sredinom 2010. godine.

Gradonačelnik Vojko Obersnel donio je odluku da se 3. maju prolongira naplata duga komunalne naknade do ožujka sljedeće godine.

– I dalje nastavljamo politiku pomaganja brodogradilištu 3. maj jer ne želimo da zbog dugovanja prema gradskom proračunu ugrozimo isplatu plaća radnicima. Postavlja se često pitanje treba li taj dug evidentirati, a naša je odluka da treba. Ugroziti poslovanje nećemo, ali ne želimo apriori otpisivati dugove. Naša konačna odluka zavisit će i od okončanja privatizacijskog procesa. Osim toga, zašto bi mi otpisivali dugove, a to ne čine ostale tvrtke u državnom vlasništvu, izjavio je Obersnel.

Pročelnica Odjela gradske uprave za komunalni sustav Irena Miličević podsjetila je da je do sada 3. maju otpisano preko šest milijuna kuna duga od zateznih kamata, dok je ukupan dug Brodogradilišta 3. maj i 3. maja Motora i dizalica po osnovi komunalne naknade preko 11 milijuna kuna.

Kolegij gradonačelnika prihvatio je zahtjev da se ni jednom zakupcu pojedinačno neće smanjivati zakupnina.

– Zbog poteškoća u poslovanju koje je uzrokovala gospodarska kriza sve je više pojedinačnih zahtjeva za smanjenjem zakupa. Nećemo ih prihvaćati zbog toga što je već donijeta odluka da se svim zakupcima u gradskim poslovnim prostorima smanji zakupnina za 10 posto, a onima koji obavljaju proizvodne djelatnosti za dodatnih 10 posto. Poduzećima koje imaju probleme s poslovanjem možemo izaći u susret jedino na način da ćemo razmotriti njihove zahtjeve za obročnim plaćanjem dugova, poručio je Obersnel.

D.CUPAĆ

Urbani turizam nije romantična bajka

Gradonačelnik Vojko Obersnel izrazio je zadovoljstvo analizom rezultata turističke sezone u Rijeci tijekom 2009. godine, te očekuje da će i 2010. godina biti uspješna kada je riječ o urbanom turizmu.

– Već sada donosimo plan pripreme turističke sezone u 2010. godini. Dokazali smo svima da koncept razvoja urbanog turizma nije samo romantična bajka, već je riječ o konceptu koji je počeo davati mjerljive rezultate. Očekujemo da će se u sljedećih nekoliko godina povećati smještajni hotelski i hostelski kapaciteti. Jednako tako izražavamo zadovoljstvo brojem od 373 turistička autobusa koji su većim dijelom došli u Rijeku izvan srca sezone, a tome treba pridodati i brojne autobuse koji posjećuju Trsatsko svetište. Učinit ćemo sve i na promociji Rijeke kao kongresne destinacije, kazao je Obersnel. On je izrazio nezadovoljstvo ocjenama državne vlasti da bi lokalna samouprava trebala smanjiti spomeničku rentu jer se upravo iz tih sredstava namjenski uređuje grad, a što je neophodno kako bi Rijeka bila atraktivna turistima.

Cijena odvoza smeća ostaje ista

Direktor Komunalnog društva Čistoća Zlatko Štok najavio je još jednom na Kolegiju gradonačelnika da od 1. siječnja 2010. godine kreće primjena novog cjenika gospodarenja komunalnim otpadom za kućanstva i gospodarske subjekte, te da će za građane cijena ostati u pruipremnoj fazi jednaka onoj koju su do sada plaćali.

– Nakon što je stupio na snagu novi zakon mogli smo izabrati tri moguća načina naplate, a odlučili smo se na naplatu po volumenu jer je ona tehnički najjednostavnija. Cijene za građanje bit će na početku jednake kao i do sada, a u budućnosti će više plaćati oni koji budu imali više otpada pa će morati tražiti dodatne posude, pojasnio je Štok i dodao da je Savjet potrošača dao suglasnost na novi cjenik.

http://www.novilist.hr/Vijesti/Rijeka/zemljiste-za-crkvu-na-gornjoj-ve.aspx

misipile
December 29th, 2009, 03:58 PM
To bi trebao grad ili ministarstvo napraviti,to je jedan od simbola grada i tužno je vidjeti kako propada.
Mogli bi oni kondenzatori nešto učiniti po tom pitanju

Ziva istina, umjesto da brinu o bas svakoj fasadi koja postoji u gradu, nek se fokusiraju na ono sto je stvarno vrijedno paznje i konzerviranja.

Sto se Torpeda tice, nek se pomire s time da tu nece biti nikakvih para, kakve hale, tko ce to kupovat po takvim cijenama, to sve treba sravniti sa zemljom, a vjerovnici bi se zadovoljiti s 'bolje ista nego nista'.

Inace, kome je palo na pamet na samom moru slagat traktore za ravnice? :nuts:

gorgoroth
December 29th, 2009, 04:01 PM
Neka narede gradu ili ministarstvu da se nešto poduzme s time,neka budu konstruktivni a ne da služe samo za usporavanje projekata

squirrel_ri
December 29th, 2009, 04:01 PM
U Rijeci se gradi prvi japanski vrt na Balkanu

http://www.bankamagazine.hr/Naslovnica/Vijesti/Hrvatska/tabid/102/View/Details/ItemID/56501/Default.aspx

U Rijeci će u 2010. biti sagrađen prvi japanski vrt ne samo u Hrvatskoj i na Balkanu nego i u širem okruženju. Vrt se radi na tipično japanski način, sistematično i postojano, objašnjava Mira Lugonja, koordinatorica suradnje rotary klubova iz Rijeke i Tokija koji su zajedno u tom pothvatu

Piše Štefica Grižinovec

Prvi japanski vrt u Hrvatskoj i na cijelom Balkanu izgradit će se sljedeće godine u Rijeci. Na jedinstvenom projektu kojemu je cilj poticanje duhovnog mira, uz pomoć niza smislenih detalja, flore i simbolike, sudjeluju rotary klubovi iz Rijeke i Tokija. Radove će izvoditi domaće kompanije, a osim uvoznog japanskog javora i trešnje iskoristit će se lokalne biljke i prirodni materijali.

Japanski vrt u Monte Carlu jedna je od najvećih znamenitosti tog grada, odmah uz Formulu 1 i brojna kasina. Najbliži riječkom su japanski vrtovi u Firenci i Beču. Japanskim vrtom pojedina sredina pokazuje da je u stanju brinuti se i održati prostor i ambijent visoke kvalitete.

Japanski vrt u Rijeci osmislio je arhitekt međunarodne reputacije Hayato Isoa, koji je u taj grad dolazio već tri puta. Isoa je proučio prostor na kojemu će vrt biti postavljen, birao kamenje iz hrvatskih kamenoloma i biljke iz hrvatskih vrtova i rasadnika. Radi se dakle sistematično i uporno, na japanski način.

Inače, vrt koji se planira izgraditi ispred osnovne škole Vežice temelji se na konceptu japanskog vrta iz razdoblja s kraja 16. i početka 17. stoljeća, nazvanog Momayama. U tom je razdoblju slavni Tyotomi Hideyoshi ujedinio Japan i postavio temelje suvremenog i prosperitetnog Japana.

Prema riječima Mire Lugonje, direktorice agencije za savjetovanje MiraDeus koja je zadužena za koordinaciju između Tokija i Rijeke, to je i glavna zamisao vrta tokijskih prijatelja - prosperitet i mir.

Dvije su glavne karakteristike japanskog vrta iz vremena Momayama. Prva je prisutnost čvrstih i postojanih kamenih blokova koji, smisleno poslagani u vrtu, simbolički predstavljaju stabilne i neosvojive tvrđave tog doba. Druga je karakteristika vrt u službi ceremonije čaja, odnosno dio prostora predviđen za mir i opuštanje.

Vrt u Rijeci će biti podijeljen na dva dijela - prostor dinamike i dio za relaksaciju. U prvom dijelu najviše se ističu vertikalni kameni blokovi. Označenom šetnicom, koja je prilagođena i za osobe u invalidskim kolicima, put vodi do jezera s vodopadom. Ispred njega je dizajner Iso zamislio stakleni, svijetloplavi kamen koji će biti osvijetljen iznutra.

Kako u japanskom vrtu ništa nije postavljeno bez razloga kamen ispred vodopada predstavlja ribu, koja prema legendi pliva uzvodno. To je simbolika napretka, po kojoj se, bez obzira na sve životne nedaće, prave ideje trebaju razvijati i one mogu biti dovoljno jake da idu protiv struje.

Kamen s razlogom

U japanskoj tradiciji i zen-budizmu važan je pogled unutra i vjerovanje kako nema napretka ako čovjek nije postigao mir i unutarnju ravnotežu. Premda barbarin i ratnik, i Hideyoshi je još prije četiri stoljeća za vrijeme svojih pohoda zastajao kako bi promatrao travke i relaksirao se uz čaj.

Prema zamišljenom nacrtu riječkog, odnosno japanskog vrta, nakon vodopada slijede prva vrata koja odvajaju bučan od svijeta introspekcije. Prošavši vrata onaj tko šeće nastavlja put unutarnjeg čišćenja po malim kamenim pločama koje su postavljene kako bi usporile korake. Osim za razmišljanje i promatranje usporavanje se vezuje i uz žensku tradiciju nošenja kimona, u kojemu nije bilo moguće brzo hodati.

Druga vrata imaju posebno značenje jer im je u sredini probušen krug, a za prolaz kroz njih nužno je sagibanje. Prolaženje kroz krug smišljeno je radi umanjivanja lažnoga čovjekova ega te bez obzira na društveni status svi postaju jednaki na putu prema unutarnjem miru.

Predviđena visina kućice za ceremoniju čaja svega je 160 centimetara, a cilj je da kod ljudi potakne skromnost. Sama ceremonija čaja neizostavan je dio japanske kulture, dok je majstorica ceremonije čaja prestižna titula koja iziskuje vrhunsko umijeće. Ta titula zahtijeva puno više od posluživanja, od manira do upućenosti u teme raznih društvenih krugova.

Tradicionalni japanski vrt pokušaj je pravog prikazivanja prirode s tri bitna elementa - voda, biljka i kamen - koje je preuzela i zapadnjačka parkovna umjetnost. No odnos čovjeka prema tim elementima oslikava razliku tradicionalnog istoka i modernih zapadnjačkih ideja.

Dok Japanci smatraju da kamen ima dublji smisao, zapadnjaci ga u njemu ne vide. U japanskim vrtovima nema kamenih skulptura, niti se provodi nasilje nad vodom. U zapadnjačkim vrtovima voda pršti iz fontana i vodoskoka, dok je u japanskom mutna kako čovjekov odraz ne bi bio jasan, pa se on okreće svojoj duhovnosti, a ne svom liku.

Rotary Rijeka-Tokio

Veza Rijeka-Tokio uspostavljena je prije nekoliko godina, za vrijeme specijalnih olimpijskih igara u Tokiju, ispričala nam je Mira Lugonja, inače prva Hrvatica koja je doktorirala u Japanu i trenutačno najbolja prevoditeljica s japanskog u Hrvatskoj. Za primanja hrvatske reprezentacije kod gospodina Kazuhisa Takede Mira je prevodila, a ubrzo zatim povezala je rotary klub Tokyo Tsukiji (kojemu pripada Takeda) s riječkim rotary klubom Sv. Vid.

Nakon što je dvadesetak članova kluba Tsukiji posjetilo Hrvatsku u svibnju 2007. godine dobri odnosi su se produbili, a pitanje ravnateljice osnovne škole Vežice, može li preurediti zelenu površinu ispred škole u japanski vrt, dočekano je odobravanjem s obje strane. Zahvaljujući Miri, konstantnoj poveznici između dviju zemalja, nastavljeni su dogovori između rotary klubova, veleposlanstva škole i uprave grada Rijeke. Kad je Takeda prije dva mjeseca doputovao u Hrvatsku u pratnji dizajnera Hayato Isoa, dogovoreno je i financiranje. Velika pozornost posvetit će se samoj pripremi za gradnju vrta jer je perfekcionizam neizostavan dio u njihovom radu.

Japanci su stvarno drukčiji, istaknula je Mira Lugonja, prepričavajući njihovo oduševljenje pri obilasku nacionalnog parka Plitvička jezera. Kaže kako svi znaju imena biljaka i stabala, kada nešto cvate i gdje sve na svijetu.

Zbog sveopćeg uživanja u promatranju prirode u proljeće je prva vijest dana na televiziji početak cvjetanja trešnje, a u jesenjim mjesecima da se zacrvenio javor na sjeveru Japana.

Za održavanje vrta, koji bi se prema planu trebao izgraditi do početka ljeta 2010., bit će zadužena djeca osnovne škole Vežice. Školarcima prije nego što se počnu baviti vrtom preostaje još samo edukacija, kroz koju će doznati sve ne samo o čišćenju lišća ili smislenosti kamenih blokova već i o plemenitosti te poštovanju koje u Japanu zadobivaju oni koji brinu o vrtu.

Organizatori gradnje japanskog vrta očekuju da će edukacija susjedstva i promocija vrijednog graditeljskog pothvata u Rijeci omogućiti da vrt ne bude izložen devastaciji, odnosno da se i okolina pobrine za zaštitu izuzetno vrijednog kulturnog dostignuća.

gorgoroth
December 29th, 2009, 04:05 PM
Biti će nekih malih dimenzija ili je to tako,uostalom svaka čast na projektu :applause:

Još da nam hoće kakvu tvornicu napraviti :nuts::lol:

misipile
December 29th, 2009, 04:08 PM
On je izrazio nezadovoljstvo ocjenama državne vlasti da bi lokalna samouprava trebala smanjiti spomeničku rentu jer se upravo iz tih sredstava namjenski uređuje grad, a što je neophodno kako bi Rijeka bila atraktivna turistima.

Da, ajmo lokalno stanovnistvo, financiraj nebulozno 'namjensko uredjivanje grada' (pokusaj spasavanja nebitnog i nemoguceg), a tih 373 autobusa x 50 ljudi nek secu i gledaju na koje gluposti gradjani bacaju novce? :bash:

Ako je turizam tako lukrativna djelatnost, trebao bi donositi i financijske rezultate, jel? :lol:

Nakon što je stupio na snagu novi zakon mogli smo izabrati tri moguća načina naplate, a odlučili smo se na naplatu po volumenu jer je ona tehnički najjednostavnija. Cijene za građanje bit će na početku jednake kao i do sada, a u budućnosti će više plaćati oni koji budu imali više otpada pa će morati tražiti dodatne posude

Ajme, katastrofa. Rijeka je imala super (u odnosu na npr. Crikvenicu) sistem odvoza i naplate smeca, ali vidim da cete uskoro doci u klub 'oderi me po dzepu'. To po volumenu je cista prijevara, ovdje je to kao 'pilot projekt' vec u 'pilotiranju' godinama, cijene idu samo gore.

Primjer: za 4 osobe u kuci od 350m2 (od kojih se koristi niti pola, ostatak je prazan 365 dana u godini, nije niti uredjen jer je grad komunalno zakazao, pa je prostor bezvrijedan) placa se fiksni iznos za 180 litara zakup volumena (iako je kanta 120 litara, a dodatnih 60 litara kantu ne zelim preuzet, jer se eto ne bavim turizmom pa mi ne treba ta 'povremena' kako ju zovu) + 4 lipe po litri volumena po odvozu (znaci cca 4,8kn/odvoz).

Eto, to vam je buducnost, lancem zakljucane kante za smece (da ne bi netko slucajno ubacio u tudju kantu, npr. od zgrade u prolazu bocu Pepsi il nesto), stare babe koje pokusavaju balansirati s tri vrece smeca na ledjima dok traze kljuc lokota na svojoj kanti za smece, beskucnici i siromasi koji nemaju vise gdje traziti boce za 0,50kn/komad, itd, itd...

Naravno, ocekujte da ce uskoro uvesti i naplatu kanalizacije po m3 potrosene vode, bez obzira sto svatko normalan na svijetu zna da sva voda NE ODE u kanalizaciju :nuts:

Harac, rajo, harac.

misipile
December 29th, 2009, 04:09 PM
Neka narede gradu ili ministarstvu da se nešto poduzme s time,neka budu konstruktivni a ne da služe samo za usporavanje projekata

Ma oni su k'o Kosovo u Jugoslaviji: kocnica koja sprijecava da se sve prebrzo zaleti u razvoju pa na kraju raspi#di negdje.. :lol: :cheers:

gorgoroth
December 29th, 2009, 04:09 PM
STANOVNICI NOVOASFALTIRANE ULICE NA SRDOČIMA SUMNJAJU U STRUČNOST I KVALITETU IZVEDENIH RADOVA

Kiše potapaju Šimićevu ulicu

Stanovnici do svojih kuća mogu doći jedino pješice s gornje strane i onda se stubama spustiti do svoje ulice

http://img684.imageshack.us/img684/9466/467649.jpg (http://img684.imageshack.us/i/467649.jpg/)

RIJEKA – Stanovnici Ulice Antuna Branka Šimića na Srdočima, koji su za svoju cesticu od smiješnih 150 metara dužine dobili asfalt tek početkom ove godine (što je uslijedilo nakon dugih 20 godina čekanja i borbe s prašinom i blatom), sumnjaju da je prometnica izvedena kako to struka nalaže. Naime, za velikih kiša po sredini ulice gdje postoji uleknuće terena, odvodna rešetka se začepi otpalim lišćem i drugim materijalom te se stvara pravo jezero, dužine oko 15 metara i dubine oko 20 centimetara, koje tako ostaje po dva-tri dana. Cestom se tada može eventalno proći po pločniku, ako vode nema toliko da i njega djelomično prekrije, tako da stanovnici do svojih kuća pješice dolaze s gornje strane i onda se stepenicama spuštaju do svoje ulice.
– Obistinilo se ono što smo upozoravali dok se cesta još radila, a to je da je sve skupa nestručno isprojektirano i da su se rješenja izvodila na licu mjesta, kazao je stanovnik ove ulice Sandro Arrigoni. Podsjećamo da smo o tom slučaju pisali početkom godine, kada je upravo Arrigoni od radnika na terenu bio doznao da se isprva odvodnja bila planirala usmjeravanjem vode s ceste u njegov privatni dolčić koji se nalazi s donje strane. Tada se tome bio usprotivio, zvao Rijekapromet i nakon njihovog izlaska na teren započelo se s izgradnjom upojnog bunara, dimenzija dva sa tri metra. Iz Rijekaprometa su još tada govorili kako se sve izvodi posve stručno i prema projektu, a to tvrde i danas, govoreći kako je s cestom sve u redu te kako se povremene lokve stvaraju jedino u izvanrednim situacijama.
– Prema našim saznanjima, voda se ovdje nakuplja jedino u slučajevima vrlo obilnih kiša, a uslijed začepljenih rešetki za odvod. Ne radi se o tome da je nešto krivo izvedeno, nego se radi o iznimnim slučajevima, a takvih primjera ima još u gradu. Recimo, na Mlaki se događa ista stvar za jačih oborina. Naša je služba za održavanje obišla lokaciju kako bi preventivno očistila odvode, navodi nam Robert Maršanić iz Rijekaprometa. On je ipak dodao kako u Rijekaprometu ne isključuju ni mogućnost da sve skupa ipak ima nekog propusta u izvedbi, što bi se dokazalo ukoliko bi se problem s lokvom ponavljao i nakon manjih količina kiše. Ako bi to bio slučaj, situacija bi se morala malo podrobnije ispitati i provjeriti je li izvođač napravio sve kako treba ili ipak nije. Stoga poručuju građanima da im se prilikom ponavljanja ovog problema svakako jave. Inače, slično kao i za druge gradske nerazvrstane ceste, u Rijekaprometu tvrde da i ovu redovito obilazi njihova služba za održavanje.

Iva VLAŠIMSKY

http://novine.novilist.hr/Default.asp?WCI=Rubrike&WCU=285A286128632859285A2863285A2858285828612863287A287128632863285C285E285F285E285C286128632863286328592863L

gorgoroth
December 29th, 2009, 04:12 PM
ATRAKTIVNA ZGRADA U UŽEM SREDIŠTU GRADA I DALJE SE PRODAJE ZA POČETNIH 3,4 MILIJUNA EURA ALI UZ NOVE UVJETA PLAĆANJA

Zgrada »građevine« po drugi put traži kupca

http://img709.imageshack.us/img709/8788/467577.jpg (http://img709.imageshack.us/i/467577.jpg/)

RIJEKA – Nakon prvog neuspjelog pokušaja prodaje zgrade Građevinskog fakulteta u Ulici Viktora Cara Emina iz ožujka ove godine, uoči početka nove 2010. godine oglašen je ponovljeni javni natječaj za ovo zdanje čija je ukupna površina 2.400 četvornih metara. Početna cijena nekretnine ostala je istovjetna onoj iz prošlog natječaja, dakle 3,4 milijuna eura, s time što su ovog puta pored gotovinskog ponuđeni i drugi načini plaćanja, gdje se prije svega razmatra model leasinga.
– Radi se o cijeni koja je rezultat stručne procjene i ispod nje ne možemo ići. U prednajavi je za kupnju zgrade interes ponovno iskazala Primorsko-goranska županija, ali i jedna privatna medicinska poliklinika iz Zagreba. No, tko će se doista i javiti na natječaj bit će poznato u drugoj polovici siječnja, istakla je nova dekanica Građevinskog fakulteta u Rijeci prof. dr. Aleksandra Deluka Tibljaš.
U nedavnom razgovoru za naš list ona je naglasila kako će tražiti da se dio sredstava od prodaje zgrade uloži u razvoj fakulteta, odnosno u opremanje laboratorija u novoj zgradi u sklopu Sveučilišnog kampusa, kojeg Građevinski fakultet dosad nije imao i koji će osigurati bazu za razvoj istraživačkog rada. Inače, zgrada u prodaji ima dva ograničavajuća faktora, gdje je jedan spomenička vrijednost i nemogućnost mijenjanja gabarita ili vanjskog izgleda (s obzirom na to da se radi o zaštićenom spomeniku kulture), a drugi urbanistička namjena, odnosno javna i društvena djelatnost. Zbog toga je i »paleta« potencijalnih kupaca dosta ograničena, a podsjećamo da zbog ovih razloga objekt nije mogao kupiti svojedobno zainteresirani ponuditelj koji je htio otvoriti fitness studio. Županija je već iskazivala interes za kupovinu u namjeri da ovdje smjesti Medicinsku školu, no za to joj je trebao kredit koji na proljeće očito nije uspjela realizirati i dobiti suglasnost Ministarstva financija.
Pročelnica županijskog Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Jasna Blažević nam je jučer poručila kako nam ne može potvrditi da li će se Županija javiti na ovaj ponovljeni natječaj te kako se odluka o tome upravo razmatra. U uvjetima natječaja i ovog puta stoji kako će kupac stupiti u posjed zgrade tek po preseljenju fakulteta u novu zgradu u kampusu, što bi se prema posljednjim najavama moglo očekivati u ožujku 2010. godine.

I. VLAŠIMSKY

http://novine.novilist.hr/Default.asp?WCI=Rubrike&WCU=285A286128632859285A2863285A2858285828612863287A287128632863285C285E285F285D285F285F28632863286328592863G

misipile
December 29th, 2009, 04:13 PM
^^ ja se ponadao da cemo dobit veliki japanski vrt kad vec spominju Monaco, a kad ono neki mikro uz osnovnu skolu.

Onaj u Monacu je ipak malo vecih dimenzija od opisanog:

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/1/12/Japanese-garden-Monaco.jpg/800px-Japanese-garden-Monaco.jpg

Al kao sto gorgoroth kaze, da nam barem jednu tvornicu daju, vrtove cemo sami sagradit :cheers:

MasonicStage™
December 29th, 2009, 04:13 PM
odlična stvar ovo za japanski vrt :okay:
osobno bih volio da to imamo i u Zagrebu.

gorgoroth
December 29th, 2009, 04:15 PM
fora izgleda ^^

December 29th, 2009, 06:37 PM
^^ ja se ponadao da cemo dobit veliki japanski vrt kad vec spominju Monaco, a kad ono neki mikro uz osnovnu skolu.

Onaj u Monacu je ipak malo vecih dimenzija od opisanog:

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/1/12/Japanese-garden-Monaco.jpg/800px-Japanese-garden-Monaco.jpg

Al kao sto gorgoroth kaze, da nam barem jednu tvornicu daju, vrtove cemo sami sagradit :cheers:

Pa nije monegaški vrt toliko velik

http://i489.photobucket.com/albums/rr254/petelki/mon.jpg

Nekih 130 metara dužine.I nije neka veličina i u biti je iskrišten za popunjavanje prostora.
Meni je glupa lokacija uz osnovnu školu mislim:bash:
Recimo onaj u Monacu je napravljen uz more,pametnije bi bilo da ga jednom naprave na Delti,em ima više prostora,em je slobodnije itd.
Doduše ja nisam računao onaj staklenik ako to jest staklenik...onda jest veći...

misipile
December 29th, 2009, 08:28 PM
^^ Pa 130m duzine je ipak nesto, s obzirom na 20m (nadam se da sam u krivu) i jos kraj osnovne skole. Trebalo je to biti na nekoj ljepsoj lokaciji, ova u Monacu je super za tako nesto.

'Staklenik' je kongresni centar Grimaldi Forum, tako da nije dio japanskog vrta. A da lijepo izgleda uz more, izgleda:

http://mw2.google.com/mw-panoramio/photos/medium/19084401.jpg

P.S. Grimaldi Forum je kongresno-kulturni centar, da budem precizniji. Za gorgorotha (ne znam zasto mislim da on voli nogomet, mozda zbog prethodnog avatara koji mi se upekao u sjecanje? :) ) podatak da se u Grimaldiju vrsi izvlacenje skupina za UEFA Champions League.

Koga interesira vise o njemu:
http://www.grimaldiforum.com/default.htm

gorgoroth
December 29th, 2009, 08:33 PM
Dobro je zvjezdan rekao za lokaciju na Delti,samo je problem što se tamo još godinama neće ništa događati pa bolje išta nego ništa a tko zna jednog dana možda presele

gorgoroth
December 29th, 2009, 08:38 PM
Evo ja vidim ove dvije lokacije oko škole

http://img13.imageshack.us/img13/6219/001ls.jpg (http://img13.imageshack.us/i/001ls.jpg/)

December 29th, 2009, 08:43 PM
^^ Pa 130m duzine je ipak nesto, s obzirom na 20m (nadam se da sam u krivu) i jos kraj osnovne skole. Trebalo je to biti na nekoj ljepsoj lokaciji, ova u Monacu je super za tako nesto.

'Staklenik' je kongresni centar Grimaldi Forum, tako da nije dio japanskog vrta. A da lijepo izgleda uz more, izgleda:

P.S. Grimaldi Forum je kongresno-kulturni centar, da budem precizniji. Za gorgorotha (ne znam zasto mislim da on voli nogomet, mozda zbog prethodnog avatara koji mi se upekao u sjecanje? :) ) podatak da se u Grimaldiju vrsi izvlacenje skupina za UEFA Champions League.

Koga interesira vise o njemu:
http://www.grimaldiforum.com/default.htm

Ma ništa od toga dok netko jači (grad u prvom redu) ne naruči tako nešto od nekog japanskog arhitketa...
Jer vrt u Monacu je naručio neki od Grimaldija a ovo je tek inicjativa jedne grupe ljudi,možda bi se uspjkelo isposlovati na temelju prijateljstva Rijeka-Kawasaki,ima mogućnosti samo treba ono što kod nas kronično nedostaje
LJUDI S VIZIJOM,Kladim se da će park na Dleti biti tek jedno klasično riješenje u stilu opatijskih parkova...

December 29th, 2009, 08:45 PM
Evo ja vidim ove dvije lokacije oko škole

http://img13.imageshack.us/img13/6219/001ls.jpg (http://img13.imageshack.us/i/001ls.jpg/)

Da,samo meni se čini da su to dvrišta obiteljskih kuća:nuts:
Inače tom ijdlu treba baš jedno totlano preuređenje.
A i da se taj dio pretvori u park bio bi malo veći od Monegaškog...^^

gorgoroth
December 29th, 2009, 08:47 PM
i uz dobru promiđbu mogao bi biti dobro posjećen,pogotovo od strane turista :cheers:

misipile
December 29th, 2009, 09:56 PM
ima mogućnosti samo treba ono što kod nas kronično nedostaje
LJUDI S VIZIJOM,Kladim se da će park na Dleti biti tek jedno klasično riješenje u stilu opatijskih parkova...

Slazem se s tobom u potpunosti... pa sjecam se da su Japanci htjeli ulagati u Luku, ali su 'sposobni' ljudi, prestraseni da bi morali RADITI uspjesno otjerali ekipu :ohno:

misipile
December 29th, 2009, 09:57 PM
A i da se taj dio pretvori u park bio bi malo veći od Monegaškog...^^

Ja mislim da ce prije lokacija za taj vrt biti jedna od ovih smedjih ledina izmedju zgrade OS i igralista :bash:

December 29th, 2009, 10:21 PM
Mah najverojatnije...

gorgoroth
December 29th, 2009, 10:26 PM
nema veze,poslije se može širiti,važna je inicijativa

December 29th, 2009, 10:28 PM
Hmm vrt se planira ispred škole...gdje je OŠ Vežica ispred?
BIti će i fontana i jezera jupi....valjda nikome neće pasti na pamet da tamo pusti kornjače

gorgoroth
December 29th, 2009, 10:40 PM
Isprjed je gdje je onaj zemjani dio

December 29th, 2009, 10:48 PM
Ah...shit.

rum koolhaas
December 30th, 2009, 12:38 AM
a nije to bas neka lokacija za vrt... isao sam tamo u osnovnu i cisto sumnjam da ce djeca bas pazit na japanski vrt..mislim mi smo samo jurcali onuda za vrijeme odmora :banana:, a navecer bi se tamo skupljala starija ekipa... mislim da za takvo nesto, recimo delikatno, treba neka atraktivnija i u neku ruku "sigurnija" lokacija, nesto kao park ispred kazalista...

ivan_ri
December 30th, 2009, 01:11 AM
Ziva istina, umjesto da brinu o bas svakoj fasadi koja postoji u gradu, nek se fokusiraju na ono sto je stvarno vrijedno paznje i konzerviranja.

Sto se Torpeda tice, nek se pomire s time da tu nece biti nikakvih para, kakve hale, tko ce to kupovat po takvim cijenama, to sve treba sravniti sa zemljom, a vjerovnici bi se zadovoljiti s 'bolje ista nego nista'.

Inace, kome je palo na pamet na samom moru slagat traktore za ravnice? :nuts:

misipile, na stranu to sto za svaku stvar koja se objavi u podforumu sjeverni jadran pises negativno, ajde mi reci koji ku*ac bi trebalo ovo boldano znaciti?

ako imas problema sa time kak ograd funkcionira po pitanju torpeda, ljepo iskesiraj tih 5 mil eura da se ljudi isplate, da obitelji dobiju zasluzeni novac i radi sto god hoces u torpedu do mile volje... inace, po pitanju torpeda sam poprilicno bolje upoznat sa stvarima i sve ovo su samo zakulisne igre... te hale bi mogle u roku od sat vremena nac kupca, al ocito se ide na rusenje cijene... i ja sam za to da se ustraje na ovoj cijeni koja je PROCJENJENA, dakle nije izbacena iz glave. a ako te zanima malo se raspitaj kako je tekla dosadasnja prodaja torpeda i kako se to razvlacilo kao kakva trakavica... zato se sada i inzistira na ovome da se rjesi kako treba... daj se uozbilji malo...

ja znam da je tebi ocito tesko shvatiti, ali ljudi u torpedu nisu dobili po 22 place (neki i vise) i sad bis ti da se oni tog novca odreknu jer "boje je ista nego nista" :ohno::ohno:

arrested development
December 30th, 2009, 09:28 AM
Prijatelju bez ulazenja u detalje trakavice zvane Torpedo u ovom ekonomskom momentu je stvarno situacija "bolje ista nego nista". Na zalost priorit vjerovnika u principu ne ide na ruku bivsim zaposlenicima.

Ja kruh zaradjujem u najtrulijem kapitalizmu. Bankroti kao i osobni bankroti su svakodnevica i rade se vrlo efikasno.Vjerovnici se namire po prioritetu banke prve a ostali "cut your loses and move on"....

gorgoroth
December 30th, 2009, 09:59 AM
Izravna linija s makedonskim glavnim gradom

Od siječnja avionom Rijeka – Skoplje

http://img686.imageshack.us/img686/5776/f8e78ee764874a838ba36e8.jpg (http://img686.imageshack.us/i/f8e78ee764874a838ba36e8.jpg/)

RIJEKA – Rijeka od 25. siječnja iduće godine dobiva izravnu avionsku vezu s makedonskim glavnim gradom Skopljem.

Zrakoplovi makedonske kompanije Airlift service, u vlasništvu njemačkog turoperatera Skywing, letjet će između Krka i Skoplja dva puta tjedno, ponedjeljkom i petkom, i to u oba smjera, tijekom cijele iduće godine. Zračnu liniju pokreće riječka tvrtka GAT executive koja pruža operativne usluge zrakoplovnim kompanijama, od pripreme i praćenja letova do brokerskih usluga povezivanja aviokompanija s touroperaterima, zbog, kako ističu, velikog interesa s obje strane za uvođenjem izravne veze između Skoplja i Rijeke.

– Radi se o čarter letovima, ali oni će u stvarnosti funkcionirati kao redovita linija dva puta tjedno, a krajnji cilj nam je da oni na kraju i službeno presrastu u redovitu liniju. Ukoliko se pokaže potreba za većim brojem letova spremni smo na uvođenje dodatnih tjednih linija, a moram istaknuti da je do sada iskazano veliko zanimanje za te letove pa očekujemo da će zrakoplovi tipa Boeing 737-300, kapaciteta prijevoza 148 putnika biti dobro popunjeni, kazao je direktor tvrtke Veseljko Bukvić. U GAT executive-u očekuju kako će linijom Rijeka-Skoplje letjeti prvenstveno turisti, ali i poslovni ljudi.

– Također, linija će članovima makedonske zajednice u Rijeci omogućiti brz i siguran put do Makedonije , kao i njihovoj rodbini i prijateljima iz Makedonije do Rijeke. U pokretanju ove linije posebnu ulogu odigrali su upravo Makedonsko kulturno društvo Ilinden i makedonsko veleposlanstvo u Hrvatskoj. Uz avionski prijevoz putnicima nudimo i turističke vikend ili tjedne aranžmane u obje zemlje, za što također postoji veliki interes. Tako će makedonski turisti moći posjetiti Opatiju, Rijeku, Istru i otoke, uz izlete do Italije, dok će hrvatski moći uživati u ljepotama Ohrida, Skoplja i drugih makedonskih krajeva. Ljeti ćemo turistima iz Makedonije nuditi klasične aranžmane na Kvarneru, kazala je Verica Smilevska, suvlasnica GAT executivea. Cijena povratne karte na relaciji Rijeka-Skoplje bit će 170 eura sa svim pristojbama, dok će, primjerice, vikend aranžman u Makedoniji stajati 250 eura, s uključenom avionskom kartom. Osim linije prema Skoplju, ta tvrtka planira u budućnosti pokrenuti i linije prema svim glavnim gradovima zemalja bivše Jugoslavije i šire regije, a najbliža ostvarenju je linija Rijeka-Beograd, na kojoj bi zrakoplovi trebali letjeti svakodnevno, budući da, kako ističu u GAT executiveu, postoji iznimno velik interes putnika za takvu zračnu liniju. Uvođenje redovite zračne veze sa Skopljem dobra je vijest i za samu riječku Zračnu luku, posebice u zimskim mjesecima kada je promet na njoj minimalan.

– Dobili smo i službenu najavu tih letova za zimski period, koji traje do 26. ožujka. Zrakoplovi će do tada letjeti dva puta tjedno u oba pravca, a tijekom turističke sezone očekujemo i veći broj letova svakoga tjedna, rekao je direktor Zračne Luke Rijeka Mladen Pasarić.

Marinko GLAVAN

http://www.novilist.hr/Vijesti/Rijeka/od-sijecnja-avionom-rijeka--u201.aspx

gorgoroth
December 30th, 2009, 10:04 AM
Zbog krize smo morali odgoditi veliku investiciju u Rijeci

..................Planira li Mandi neke nove investicije?
Imamo parcelu površine 200.000 četvornih metara kod Grobnika, na autocesti Zagreb-Rijeka. Planirali smo da u proljeće 2009. krene izgradnja, no kako se situacija izmijenila plan je na čekanju. Gotovi su svi projekti, na tržištu ima mjesta za još jedan Mandi centar no, nećemo žuriti..................

http://www.poslovni.hr/135701.aspx

rum koolhaas
December 30th, 2009, 12:03 PM
e jeli netko od vas osjetio jutros potres??
mene je probudio, al sam opet zaspao pa nisam siguran oko kolko je to sati bilo??
epicentar je bio tu negdje blizu mene na grobniku...

December 30th, 2009, 12:26 PM
a nije to bas neka lokacija za vrt... isao sam tamo u osnovnu i cisto sumnjam da ce djeca bas pazit na japanski vrt..mislim mi smo samo jurcali onuda za vrijeme odmora :banana:, a navecer bi se tamo skupljala starija ekipa... mislim da za takvo nesto, recimo delikatno, treba neka atraktivnija i u neku ruku "sigurnija" lokacija, nesto kao park ispred kazalista...

To je i moje mišljenje,vjerojatno sene radi o pravom vrtu već op nekakvoj gredici prije onako par stabala i grmova cvijeća...
Mislim oni će naučiti djecu,ma daj molim te s oproštenjem gluposti,te biljke koje sačivanju japanski vrt trebnaju profesionalnu njegu i brigu, vodotoke treba održavati itd.
Misdlim da se ipak radi o preuveličavanju:bash:
Jer po meni za japanski vrt treba nekih (ovisno o veličini) nekih 20-30 stručnih školovanih ljudi,od profesionalnih vrtlara,koji će znati kako održavati biljke do ljudi što se brinu za staze vodu i ostalo.
Sad će djeci natandariti japansku trešnju pred ulaz da se brinu o njoj , a klinci jedva znaju što je čempres.:ohno:

December 30th, 2009, 12:27 PM
e jeli netko od vas osjetio jutros potres??
mene je probudio, al sam opet zaspao pa nisam siguran oko kolko je to sati bilo??
epicentar je bio tu negdje blizu mene na grobniku...

Jajesam,ali mislim da ne jutros nego sinoć ali kako sam bio pospan možda se varam:nuts:

rum koolhaas
December 30th, 2009, 12:41 PM
sad sam procitao na Novom Listu, da je bilo jutros oko 7 ipo... majko mila kako sam se usro :nuts:

meteopehlin
December 30th, 2009, 12:48 PM
bio je dosta slab, 2,4 po Richteru, epicentar u Cavlima

a nista cudno kad su nas ove kise natopile, pa stvorile odrone, a kako smo na trusnom podrucju, to je takorec bilo pitanje vremena kad ce se dogoditi. Ne bi me iznenadio ni neki od 5 Richtera.

gorgoroth
December 30th, 2009, 01:22 PM
Ja nisam ništa osjetio,spavao sam kao mala beba:lol:

December 30th, 2009, 01:46 PM
Rijeka ušla u međonarodnu mrežu secesijskih gradova:banana::banana::banana::banana::banana::banana:

Ima vijest na NL ako tko ima pretplatu:nuts:

kutinA
December 30th, 2009, 01:47 PM
Kaj bi to konkretno značilo? :cheers:

December 30th, 2009, 02:30 PM
Rijeka u međunarodnoj mreži secesijskih gradova
Nanedavno održanoj generalnoj godišnjoj skupštini Reaseau Art Noveau Networka u Bruxellesu,Rije prvi hrvatski grad koji je primljen u članstvo ove međunarodne mreže koja okuplja gradve bogatog secesijskog nasljeđa.
O ovome važnome događaju informirale su članice incijalne grupe Julija Lozzi-Barković i Diana Glavčić.,koje su svojim djelovanjem vezane riječki MMSU i Odsijek za pvoijest uumjetnosti Filozofskog fakulteta u Rijeci,a, u incijalnoj grupi bila je i Jasna Rotim Malvić.
Ovim povodom Lozzi-Barković pdosjetila je na sver dosadašnje napore u senzibiliziranju javnosti za secesijsu baštinu,te istaknula da je Rijeka među vodećim gradovima u smislu dokumentacije i valorizacije ove građe.Nakon važne izložbe "Secesija u Rijeci"" sad aje ponovno došao trenutak da se skrene pažnja na ovu vrijednu baštinu smatra-Barković.
Secesija je izuzetno atraktivno nasljeđe koje se i medijski može vrlo zanimljivo prezentrati.Isto tako treba skrenuti pozornost da je dosad malo učinjeno u pogledu zaštite,konzervacije, i prezentacije ove baštine.Situacija na terenu dosta je loša.Zato smo smatrali da je primjerene da ovu temu podignemo na međunarodnu razinu.Dvije krovne organizacije koje se time bave su Reseau Art Noveau Netwrk i Art Noveau European Route u Barecloni.o su međusobno povezane organizacije,pa je naša inicjativa bila da se priključimo tima asocijacijama.
Podrušku u našoj nakani dale su nam koordinatorica mreže RANN Elisabet Hort i članica uprave mreže Breda Mihleč ,.koje su prošle ghodine posjetile Rijeku te stekle uvid u u riječku secesijsku arhitekturu.
Na generelanoj skupštini uz Rijeku su se kandidirali Palermo,Budimpešta,Varese,Beč i Lodz ali fizički su bili pristuni samo predstavnici Rijeke i Budimpešte.Rijeka je jednoglasno podržana-osvrnula se Lozzi-Barković.

Podsjetivši se da je do kontakta sa stručnjacima iz Europe i svijeta došlo prilikom kolokvija održaanog u nejmačkom Bad Nauheimu 2008 godine.Daina Glavočić istaknula je podršku grada Rijek,PGŽ-a i Minsitarastva kulture inicijativi za pridruživanje međunarodnoj mreži secesijskih gradova.O važnosti promocije secesijskog graditeljstva nasljeđa u razvoju urbanog turizma Rijeke govorila je Nataša Mandićč iz Odjela gradske uprave za poduzetnišvoa jedna od idje a je da su uvede i ruta koja bi zainterisrane vodila najzačajnijim sec. lokacijama.
Priduruživanje RI RANN-u poticja je i drugim Hr gradivuma da se uključe u ovu međunarodnu mrežu:cheers::cheers::cheers:

Lokalpatriot RI
December 30th, 2009, 03:47 PM
To je i moje mišljenje,vjerojatno sene radi o pravom vrtu već op nekakvoj gredici prije onako par stabala i grmova cvijeća...
Mislim oni će naučiti djecu,ma daj molim te s oproštenjem gluposti,te biljke koje sačivanju japanski vrt trebnaju profesionalnu njegu i brigu, vodotoke treba održavati itd.
Misdlim da se ipak radi o preuveličavanju:bash:
Jer po meni za japanski vrt treba nekih (ovisno o veličini) nekih 20-30 stručnih školovanih ljudi,od profesionalnih vrtlara,koji će znati kako održavati biljke do ljudi što se brinu za staze vodu i ostalo.
Sad će djeci natandariti japansku trešnju pred ulaz da se brinu o njoj , a klinci jedva znaju što je čempres.:ohno:

Potpisujem sve. Mislim da se nece raditi o ozbiljnom projektu. Gledao sam neke emisije o najpoznatijim europskim vrtovima, to je prava mala vojska koja radi da bi vrt izgledao sto lijepše.Na tisuce turista iz svih dijelova svijeta posjecuje takve predivne vrtove.

Budimo realni ovaj projekt je lokalnog tipa . Kao sto se inače radi u Rijeci kad se radi ništa nije savršeno bazeni mali, dvorane male ,muzeji nikakvi i ovaj vrt ce biti sigurno samo za predškolsku djecu. Daj Bože da se varam i da izgrade vrt koji ce posjecivati turisti, onda tek možemo reci da je projekt uspio.

December 30th, 2009, 05:06 PM
Potpisujem sve. Mislim da se nece raditi o ozbiljnom projektu. Gledao sam neke emisije o najpoznatijim europskim vrtovima, to je prava mala vojska koja radi da bi vrt izgledao sto lijepše.Na tisuce turista iz svih dijelova svijeta posjecuje takve predivne vrtove.

Budimo realni ovaj projekt je lokalnog tipa . Kao sto se inače radi u Rijeci kad se radi ništa nije savršeno bazeni mali, dvorane male ,muzeji nikakvi i ovaj vrt ce biti sigurno samo za predškolsku djecu. Daj Bože da se varam i da izgrade vrt koji ce posjecivati turisti, onda tek možemo reci da je projekt uspio.

Ma dobro, sad bazeni to opet nama mislim Riejci ne treba nešto a i ovakav bazeni su već proglašeni jednim od naljepših u Europi a i svi novi projekti su redom nagrađivani iu hvaljni projekti suvrmene arhitekture.
No moramo reći,uvijek može bolje.
Ono čega mi je žao jest zapravo priopuštena prilika da dopbijemo neš ekstra,tj respektabilno.Rijka i HR uvijek su bile prve u većini stvari na ovome području ali na malo ,recmo karikiram u HR je napravljena prva barokna palača na Balkanu a zaprao se radi ne znam oplačai 5 puta pet metara.
Tako je sad i s ovim ono prvi jap vrt na Balkanu a kad ga vidiš:ohno:

gorgoroth
December 30th, 2009, 05:20 PM
Hajde ljudi šta kukate nije se počeo niti graditi a već jadikovke :lol:

Lokalpatriot RI
December 30th, 2009, 06:15 PM
Ma lijep je bazen i sve ali premalen za neke vece događaje. Zar Rijeka mora biti izvan svega . Europsko vaterpolo igrat ce se u Zagrebu i to u dvorani ej pa gdje to ima ?, Zagrebčani uživaju u koncertima svaki tjedan a šta ima Rijeka xurac od Obersnela. Stalno slušamo te priče izgradit ce se taj kolodvor pa gdje je? 50 milijuna kuna je utrošeno u taj projekt i svake godine se izdvajaju neke stavke troškovi za izgradnju ma daj ako jednu zgradu nemogu riješiti od HŽ-a onda su stavrno idioti :bash:
Trudim se ne kritizirati ali stvarno ja ne razumijem kako oni dobivaju glasove.

Sto se tiče vrta vidjet cemo kako ce na kraju izgledati.
Ps.gorgoroth mozda imas pravo da ova magluština i kiša utječu na raspoloženje pa zato vec seremo po projektu koji nije jos ni poceo.:lol:

misipile
December 30th, 2009, 06:33 PM
misipile, na stranu to sto za svaku stvar koja se objavi u podforumu sjeverni jadran pises negativno, ajde mi reci koji ku*ac bi trebalo ovo boldano znaciti?

Bas svaku? Cuj, zivim na sjevernom Jadranu, imam valjda pravo na svoje misljenje. Ako se ne slazemo zato jer vise volim bolnicu od bazena, infrastrukturu od 10m prekratke dvorane ili stojaznam sto ne: zasto te to smeta, pa nije ovo socijalizam ili borg-sustav u kojemu je svaki otpor izlisan (barem se nadam da nije tako).

ako imas problema sa time kak ograd funkcionira po pitanju torpeda, ljepo iskesiraj tih 5 mil eura da se ljudi isplate, da obitelji dobiju zasluzeni novac i radi sto god hoces u torpedu do mile volje... inace, po pitanju torpeda sam poprilicno bolje upoznat sa stvarima i sve ovo su samo zakulisne igre...

Moguce. Ne to da cu platiti 5 mil EUR za hale koje treba sravniti sa zemljom, nego je moguce da si bolje upoznat od mene s tom situacijom. Koliko je tko zasluzio u toj tvrtki, u to necu ulaziti i moguce je da 'poduzetnicka mafija' u suradnji s 'O' i drustvom radi na dumpingu cijena da bi dobili povoljnije.

Ali isto tako, netko bira tu vlast, godinama... a cujem da vjerovnici vec 10 godina cekaju; u tom trenutku se treba ili nesto konkretno poduzeti ili zadovoljiti s 'ista nego nista'.

Takvih trakavica ima i ovdje u Crikvenici, Jadran d.d., sigurno si upoznat sa slucajem.

Sto se Torpeda tice, mogu se 'pohvaliti' da mi je blizak rod bio financijski direktor u toj firmi kad joj je islo dobro i prije nego je dosao prvi stecajni upravitelj Filipovic, koji mi je sada (vise-manje) susjed.

ja znam da je tebi ocito tesko shvatiti, ali ljudi u torpedu nisu dobili po 22 place (neki i vise) i sad bis ti da se oni tog novca odreknu jer "boje je ista nego nista" :ohno::ohno:

Meni je jako zao ljudi, pogotovo ako su radili, a nisu dobili place (pod rad ne podrazumijevam pojavljivanje na nekoj lokaciji u 7h, cvikalica, onda radis sto hoces do 15h i odes kuci, no offense). Znam puno ljudi koji su na taj nacin radili u INA (Mlaka i Urinj), kao i u Torpedu pa isto tako znam neke detalje i nije mi tesko shvatiti kako je poceo instrumentizirani kraj industrije u Rijeci...

misipile
December 30th, 2009, 06:48 PM
bio je dosta slab, 2,4 po Richteru, epicentar u Cavlima

a nista cudno kad su nas ove kise natopile, pa stvorile odrone, a kako smo na trusnom podrucju, to je takorec bilo pitanje vremena kad ce se dogoditi. Ne bi me iznenadio ni neki od 5 Richtera.

Tako je. Ovdje u zaledju (Vinodol) ih imamo prilicno cesto, pa cijelo podrucje je u biti jako trusno...

Nego ono sto me vise interesira je tvoj potpis:

SNIJEG U SUBOTU

Jel to neka repriza prije dva tjedna, greska ili nas opet ocekuju zimske radosti? :cheers:

misipile
December 30th, 2009, 07:00 PM
Ps.gorgoroth mozda imas pravo da ova magluština i kiša utječu na raspoloženje pa zato vec seremo po projektu koji nije jos ni poceo.:lol:

Ej, pa ja i ti se slazemo (i u ostatku svega sto nisam citirao), ajmo osnovat stranku :lol::nuts:

:cheers:

gorgoroth
December 30th, 2009, 07:30 PM
^^ stranka hrvatskih mrguda :lol:

ivan_ri
December 30th, 2009, 07:49 PM
Bas svaku? Cuj, zivim na sjevernom Jadranu, imam valjda pravo na svoje misljenje. Ako se ne slazemo zato jer vise volim bolnicu od bazena, infrastrukturu od 10m prekratke dvorane ili stojaznam sto ne: zasto te to smeta, pa nije ovo socijalizam ili borg-sustav u kojemu je svaki otpor izlisan (barem se nadam da nije tako).

svako ima pravo na misljenje i ja sam za to da svako iskaze svoje misljenje... ali o apsolutno svemu pises negativno.. kuzim da ti ne odgovara stadion/bazen/dvorana/zaobilaznica i tako dalje.. i to se skuzi sa jednim dva posta.... ali na svakoj stranici unazad 10 stranica A7 dretve ili ri CU dretve stoje tvoja razmisljanja i pljuvanja po rijeckim projektima... to je iritantno za ostale forumase...

Moguce. Ne to da cu platiti 5 mil EUR za hale koje treba sravniti sa zemljom, nego je moguce da si bolje upoznat od mene s tom situacijom. Koliko je tko zasluzio u toj tvrtki, u to necu ulaziti i moguce je da 'poduzetnicka mafija' u suradnji s 'O' i drustvom radi na dumpingu cijena da bi dobili povoljnije.

Ali isto tako, netko bira tu vlast, godinama... a cujem da vjerovnici vec 10 godina cekaju; u tom trenutku se treba ili nesto konkretno poduzeti ili zadovoljiti s 'ista nego nista'.

Takvih trakavica ima i ovdje u Crikvenici, Jadran d.d., sigurno si upoznat sa slucajem.

Sto se Torpeda tice, mogu se 'pohvaliti' da mi je blizak rod bio financijski direktor u toj firmi kad joj je islo dobro i prije nego je dosao prvi stecajni upravitelj Filipovic, koji mi je sada (vise-manje) susjed.

ja ti samo kazem da je tema torpeda ozbiljnija od kafanske rasprave tipa "nek radnici odustanu od svojih potrazivanja"...

Meni je jako zao ljudi, pogotovo ako su radili, a nisu dobili place (pod rad ne podrazumijevam pojavljivanje na nekoj lokaciji u 7h, cvikalica, onda radis sto hoces do 15h i odes kuci, no offense). Znam puno ljudi koji su na taj nacin radili u INA (Mlaka i Urinj), kao i u Torpedu pa isto tako znam neke detalje i nije mi tesko shvatiti kako je poceo instrumentizirani kraj industrije u Rijeci...

ti si izgubio kompas prijatelju... u svim firmama se radilo, i radili su posteni i radisni ljudi (lol, zvucim ko krz)... druga je prica ta da su vodstva tih firmi bili promaseni partijski duznosnici koji se nisu znali pozicionirati na trsistu... takodjer ne zaboravi da je dobar dio proizvodnje torpeda (i bencica) isao za potrebe hrvatske vojske, koja nikad nije platila nista od toga, a zagorac i slicni su u istom razdoblju napunili dzepove....

i sad mi reci da je to ok. da su zagorec, rojs i ne zam tko sve ne napunili dzepove, a ljudi koji su radili i nisu dobili place, neka jednostavno slegnu ramenima i prepuste svoju lovu :ohno::ohno::ohno:

nema tu nikakvog oprosta.. ide se do kraja dok se ne dobije zasluzena i zaradjena lova... a ovo sto zapinje, zapinje na raznim sudovima na kojima se spor oko torpeda rjesava...

meteopehlin
December 30th, 2009, 08:56 PM
Ljudi isprike zbog offtopica (ako zelite mozete otvoriti temu koja se tice nas na sj. jadranu a ima veze s vremenom), ali mogli bismo ove subote opet imat solidan snjegopad, mada ovaj put ne bih uracunao strogi centar grada nego malo vise rijecke predjele.

ivan_ri
December 30th, 2009, 09:01 PM
ako hoces, mozes u caffe-u (http://www.skyscrapercity.com/forumdisplay.php?f=1548) otvoriti thread o vremenskoj prognozi i meteorologiji :cheers:

pa tamo mozemo cakulati o vremenskim prilikama, ili mozemo ovdje, meni je svejedno :cheers:

gorgoroth
December 30th, 2009, 09:16 PM
Hajde opet malo snijega ^^

Ma tu nas ti izvještavaj o prognozi :cheers:

misipile
December 30th, 2009, 09:44 PM
Vezano uz ivan_ri poruku: s obzirom da me doticni ignorira jer ne moze podnijeti da netko ima drugaciji pogled na svijet od njega, necu niti odgovoriti; jer, realno, tematski smo se uhvatili rasprave o necemu sto nema veze s Construction updateom, jer Torpedo i Bencic i radnicka klasa to sigurno nisu (na zalost).

@meteopehlin: super, jos snijega... tko zna, mozda ih opet iznenadi? :lol:

misipile
December 30th, 2009, 09:52 PM
Ponukan ivan_ri komentarom da bas svaki rijecki projekt popljuvam i da je to iritantno za ostale forumase (valjda zato jer se ne drzim one 'bitno da se gradi, nije bitno tko, gdje i kako'), ako nije problem, molio bih ekipu da mi kaze da li sam stvarno iritantan i da li smetam izricanjem svojeg misljenja i/ili komentara? Ako je tako, necu vise izricati svoje misljenje nego biti objektivan promatrac situacije i objaviti informaciju o nekom projektu ako naletim na njega i/ili vidim da se nesto gradi pa fotografiram.

Nitko ne bi bio sretniji od mene da se Kvarner razvije u najbolji, najmoderniji, najnapredniji, naj-sve kraj, ali to se definitivno nece postici stavom 'bitno da se (g)radi'; kvaliteta je ta koja uvijek presudi na kraju, ne kvantiteta.

Ajd, necu vise trkeljat o ovoj temi, samo dajte svoj kratki komentar ako vam se da i/ili nisam i na vasoj ignore listi :cheers:

ivan_ri
December 30th, 2009, 10:01 PM
Ponukan ivan_ri komentarom da bas svaki rijecki projekt popljuvam i da je to iritantno za ostale forumase (valjda zato jer se ne drzim one 'bitno da se gradi, nije bitno tko, gdje i kako'), ako nije problem, molio bih ekipu da mi kaze da li sam stvarno iritantan i da li smetam izricanjem svojeg misljenja i/ili komentara? Ako je tako, necu vise izricati svoje misljenje nego biti objektivan promatrac situacije i objaviti informaciju o nekom projektu ako naletim na njega i/ili vidim da se nesto gradi pa fotografiram.

Nitko ne bi bio sretniji od mene da se Kvarner razvije u najbolji, najmoderniji, najnapredniji, naj-sve kraj, ali to se definitivno nece postici stavom 'bitno da se (g)radi'; kvaliteta je ta koja uvijek presudi na kraju, ne kvantiteta.

Ajd, necu vise trkeljat o ovoj temi, samo dajte svoj kratki komentar ako vam se da i/ili nisam i na vasoj ignore listi :cheers:

sto se mene tice, mozes pisati komentare koliko god te volja... al ne vidim smisao u tome da u 10 dana napises prakticki jednu te istu stvar na A7 dretvi... kakvog to smisla ima??

inace, draze mi je procitati i sudjelovati u raspravi sa glavom i repom i sa ljudima koji daju svoje misljenje a ne samo objektivan pogled, al kad netko uporno pljuje bez predaha po necemu sto je u okvirima Hrvatske skoro pa SF (sto prakticki ri zaobilaznica i je) onda mi to nema smisla... ista stvar je bila kad se zabrazdilo sa nesretnim bukobranima... ok, 4-5 forumasa je bilo iznimno protiv, nas par ih je ocjenilo pozitivnima i dovidjenja... al onda svaki dan ponavljati jedno te isto nema smilsa...

inace, sto se tice tvojih opaski da nismo ni blizu svicarskoj... to tako jednostavno je... mi imamo proacune jako male u usporedbi sa bogatim zemljama EU i ne mozemo si dozvoljavati ekstravagance poput tih u svicarskoj... ali reci mi sto za primjer nisi uzeo neke recimo talijanske obilaznice, na kojima bi se moga snimiti horor... u svemu ocito gledas najgore ili si neki utopist pa se ne mozes pomiriti sa necim sto u hrvatskim okvirima je najbolje...

samo za primjer finacijske moci cu ti reci da jedno talijansko sveuciliste (politecnico di torino) ima godisnji proracun 300 mil eura... toliko nemaju ni hrvatski veliki gradovi (izuzev zagreba), pa onda ti vidi koliko oni novca imaju...

gorgoroth
December 30th, 2009, 10:02 PM
Ma hajde demokracija je nek svatko priča o čemu hoče i iznosi svoje mišljenje :cheers:
Tako su i o zvjezdanu pričali,ionako nas je malo na forumu pa da o nečemu raspravljamo :cheers:

Lokalpatriot RI
December 30th, 2009, 10:22 PM

Meni je tvoje razmisljanje super. Primjetio sam da je ostalima sve sto se gradi dobro i da je projekt od govana njima bi mirisalo dobro. Ja sam peferkcionist ,sve sto se radi da bude kako treba i da se misli na buducnost.

Osnovat cemo mi svoju stranku njih tko sljivi:)

Vremensku meteopehlin ovdje pucaj ne da mi se okolo ju tražit.

meteopehlin
December 30th, 2009, 11:00 PM
OK, hvala decki na podrsci, bit cete na vrijeme o svemu obavjesteni, a u potpis cu stavljat najave meteo dogadjanja, a naravno da budete totalno u toku sve mozete vidjeti na mojoj stranici u potpisu (RIJEKA WEATHER) :)

gorgoroth
December 31st, 2009, 12:10 AM
Osnovat cemo mi svoju stranku njih tko sljivi:)

Kako sam rekao stranka mrguda :lol::cheers:

December 31st, 2009, 12:15 AM
Ja sam hm moglo bi se reći perfekcionist... ako se to može reći za osobu koja želi da se nešto napravi kako treba,ne mora biti ekstravagnatno ali neka bude pošteno.
Npr sad taj vrt,Rijeka je relativno u HR bogat grad i mogal bi financirati da se park na Delti sredi u tom stilu,mislim da to nije neka ekstravagancija jer bi se uostalom ili arhitekta ili biljke mogli dobiti na poklon od Kawasakija (ako je Rijeka je grad prijatelj s tim gradom,onda nek se to prijateljstvo i vidi) tako da je moguće...
Možda sam neki put dosadan ali uvijek pohvalim ono što je ok a regiram kako reagiram kada islim da nešto ne radi kako treba.

gorgoroth
December 31st, 2009, 12:21 AM
Problem je uu tome što se Delta godinama još neće predati gradu,vidiš da se ne zna kada će uopće početi radovi na Zg obali a to je osnovni preduvjet da luka napusti taj prostor.
A onda se može dole preseliti,kada biljke duboko puste svoje korijenje :lol:

December 31st, 2009, 12:22 AM
Ah i to što kažeš...

gorgoroth
December 31st, 2009, 12:25 AM
^^ morati ćemo prihvatiti kakav bude,glavno da je :lol::cheers:

rum koolhaas
December 31st, 2009, 12:32 AM
šta je to A7 dretva? hvala

gorgoroth
December 31st, 2009, 12:35 AM
To ti je dretva o A7:lol::lol:
Dretva o autocesti A7,RIJEČKOJ ZAOBILAZNICI.....http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=872592&page=100

:cheers:

rum koolhaas
December 31st, 2009, 12:41 AM
ahaa jer ja nisam bas bio siguran ni sta je to dretva :lol::lol:
al sad sam prosvjetljen

gorgoroth
December 31st, 2009, 12:46 AM
ahaa jer ja nisam bas bio siguran ni sta je to dretva :lol::lol:
al sad sam prosvjetljen

pa nadam se da ćeš češće posječivati

Evo ti par mjesta gdje možeš naći još riječkih tema

http://www.skyscrapercity.com/forumdisplay.php?f=1133

http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=802082

http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=529482&page=146

rum koolhaas
December 31st, 2009, 01:05 AM
uu odlično, evo več se bacam na druge DRETVE :banana::banana:

ivan_ri
December 31st, 2009, 03:03 AM
dretva je hrvatska rijec za thread... (istoznacnica sa nit, pređa, konac itd itd) ;)

prema ovome (http://wmd.hr/rijecnik-prevoditelj/hrvatski-engleski/dretva-yarn/) dretva je ovo (http://en.wikipedia.org/wiki/Yarn)... uglavnom, shvatio si bit :cheers:

meteopehlin
December 31st, 2009, 01:07 PM
Evo malo da podignem euforiju ;)

http://img39.imageshack.us/img39/2240/clipboard02kq.jpg

misipile
December 31st, 2009, 01:24 PM
^^ tooo, samo ... nije bas onako uvjerljiv meteogram kao sto je bio prije dva tjedna, ali neka, bit ce bolje kazu dugorocne prognoze (danas je sve dugorocno sto je dalje od 2 dana, kako se klima stalno mijenja :nuts:)

P.S. Prvi link iz potpisa (Pehlin meteo postaja na pljusak.com, koji otvara wx.php file) ti ne radi, al bez wx.php (znaci samo /pehlin) radi, pa popravi to.

meteopehlin
December 31st, 2009, 02:52 PM
a da, nije uvjerljiv, nece odmah s oborinom snijeg nego ce jos u prvom dijelu subote padat kisa, al dobro je i ovako sjetimo se samo prosle zime...

P.S. Hvala na opomeni, korigirao sam link ;)

gorgoroth
December 31st, 2009, 03:41 PM
Super prognoza :lol:
kada će nam malo bure :cheers:

meteopehlin
December 31st, 2009, 04:05 PM
u subotu popodne

gorgoroth
December 31st, 2009, 04:24 PM
Naravno uz oblake,kada ćemo se malo posunčati,gledam danas report iz Splita sunca koliko hočeš

December 31st, 2009, 08:25 PM
http://i889.photobucket.com/albums/ac92/kiviko_2009/autobusni_wide_206463S1.jpg

misipile
January 1st, 2010, 12:36 AM
Govoreci o projektima, kako napreduje Islamski centar Rijeka? Da li se maklo ista dalje od:

http://www.alfacommerce.com.hr/hrvatski/reference/icr/ICR_217.JPG

January 1st, 2010, 12:43 AM
Po meni dalje i ne treba:cheers:
Jebi ga recesija:nuts: