View Full Version : [Rijeka] - Construction update (2007-2010)

Pages : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 [31] 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42

spuzva bob
January 1st, 2010, 10:04 AM
Sretna nova godina ljudi, želim vam normalno zdravlja i sreće, ali i početak gradnje autobusnog kolodvora, ZTC-a i Brajdice, o da i otvaranje d-404.

misipile
January 1st, 2010, 10:08 AM
Po meni dalje i ne treba:cheers:
Jebi ga recesija:nuts:

Kod onih koji to financiraju nema recesije. Nemoj gledat Dubai, on je 'izrod' za njih, a i Abu Dhabi ga spasava ako treba... kad bi se barem mi na trenutak ugledali na Arape/muslimane, pa zivjeli bi u blagostanju, a ne stalno jedni drugima zabijali noz u ledja.

O njihovim tokovima financija znam dosta jer sam radio neki projekt za obitelj koja je vlasnik najvece islamske banke na svijetu:

http://www.alrajhibank.com.sa/pages/default.aspx

Da ovako funkcionira nase 'razvijeno' bankarstvo svi bi projekti bili gotovi, kuce i stanovi povoljni, bla, bla, bla...

misipile
January 1st, 2010, 10:09 AM
Sretna nova godina ljudi, želim vam normalno zdravlja i sreće, ali i početak gradnje autobusnog kolodvora, ZTC-a i Brajdice, o da i otvaranje d-404.

Pridruzujem se zeljama i neka barem zakopaju kramp u tunel D403, s obzirom da spominjes ZTC...:cheers:

gorgoroth
January 1st, 2010, 12:27 PM
Sretna nova svima ^^^^:cheers:

meteopehlin
January 1st, 2010, 03:42 PM
Sretna nova! A sutra ce, u drugom dijelu dana iznad 200m bit bas lijepo :)

misipile
January 1st, 2010, 03:58 PM
^^ e super, bas mi on fali, jos zenu nek pocnu trudovi lovit i uzivancija, jurnjava do Rijeke na ljetnim gumama po mecavi :nuts:

Al nije bitno, nek padaaaaaaaa :cheers:

ivan_ri
January 1st, 2010, 04:05 PM
sretna nova!!!

:drunk:

:dance:

gorgoroth
January 1st, 2010, 04:16 PM
Sretna nova! A sutra ce, u drugom dijelu dana iznad 200m bit bas lijepo :)

Je li Gornji Zamet na toj visini,recimo oko Morčića

meteopehlin
January 1st, 2010, 04:42 PM
Je li Gornji Zamet na toj visini,recimo oko Morčića

O sused, pa ja sam na 259 m u cicarijskoj, gdje mi je stanica, a ti si tu negdje ili mozda cak i malo vise :)

misipile
January 1st, 2010, 04:54 PM
^^ svi koje interesira da li su na 200m ili vise, brzo na:

http://bit.ly/5SHdeA

:cheers:

gorgoroth
January 1st, 2010, 04:55 PM
O sused, pa ja sam na 259 m u cicarijskoj, gdje mi je stanica, a ti si tu negdje ili mozda cak i malo vise :)

ispod tebe,ispod igrališta i češkog doma :cheers:znači ispod,hoče li i tu biti paahuljica ili.
Btw kada ćemo imati sunca

gorgoroth
January 1st, 2010, 04:57 PM
^^ svi koje interesira da li su na 200m ili vise, brzo na:

http://bit.ly/5SHdeA

Baš spadam na 200m i to na granici ^^:lol:

acy
January 1st, 2010, 05:02 PM
Sve najbolje u Novoj zelim svima

meteopehlin
January 1st, 2010, 05:11 PM
Baš spadam na 200m i to na granici ^^:lol:

Sunca cemo vidit eventualno u nedjelju.

A imam ja bolju stranicu za ispisivanje nadmorske, earthtools.com

January 1st, 2010, 05:12 PM
Kod onih koji to financiraju nema recesije. Nemoj gledat Dubai, on je 'izrod' za njih, a i Abu Dhabi ga spasava ako treba... kad bi se barem mi na trenutak ugledali na Arape/muslimane, pa zivjeli bi u blagostanju, a ne stalno jedni drugima zabijali noz u ledja.

O njihovim tokovima financija znam dosta jer sam radio neki projekt za obitelj koja je vlasnik najvece islamske banke na svijetu:

http://www.alrajhibank.com.sa/pages/default.aspx

Da ovako funkcionira nase 'razvijeno' bankarstvo svi bi projekti bili gotovi, kuce i stanovi povoljni, bla, bla, bla...

Mda:ohno
Neki dan je bio San Marino na tv-u,ono sve pet i lijepo i krasno,ali ja bi njih upitao zašto su onda pale monarihije?
Tako je i u Dubaiu,mnogi koji se dive Dubaiu nemaju previše pojma da je to monarihija i da ondje mogu živjeti samo oni koji dobiju dopuštenje od kralja,znači iako ja i inmam milijarde i državljan sam svijeta ,ako ne dobijem dozvolu kralja ništa od vile na onim umjetnim otocima.
Ne, hvala draži jer meni nož u leći i topljenje u žlici vode od takvih režima:cheers::cheers::cheers:
Kapitalizam jest šugav ali u njemu barem ne moraš tražiti dozvolu za stan na Manhatnu,ako imaš za kupiti ga ništa ti ne stoji na putu.
I to je jedan od razloga zbog kojih će NY uvijek ostati NY.Odnosno SAD ostati SAD.

misipile
January 1st, 2010, 07:11 PM
Sunca cemo vidit eventualno u nedjelju.

A imam ja bolju stranicu za ispisivanje nadmorske, earthtools.com

I to sto cemo vidit sunca bit ce na pol dana il nesto, jel?

Sto se earthtools.com tice: jesam ja mozda u krivu, al to je neki site o vrtlarstvu? :banana:

misipile
January 1st, 2010, 07:12 PM
^^^^ jos da nisam rekao "nemoj gledat Dubai" shvatio bih te, zvjezdane :cheers:

January 1st, 2010, 07:56 PM
^^^^ jos da nisam rekao "nemoj gledat Dubai" shvatio bih te, zvjezdane :cheers:

Meni neki zajedništvo općenito ide na klinac,ne volim osjećaj kada sam non stop nekome nešto dužan tako da ono bolje me ne voli nego da se praviš da me voliš:cheers:

Lokalpatriot RI
January 1st, 2010, 09:17 PM
Rijeku naravno volim najviše ali Dubai mi je poslije Rijeke najlješi i najmoderniji grad na svijetu. Dubai je pokazao da ništa nije moguce oni u moru rade otoke ,na +40 temp. skijališta ,ceste sa 7,8 traka ,najveci neboder na svijetu koji ce tesko koji grad postici , grad koji je u zadnjih 10 godina sa par tisuca žitelja narastao na milijunski grad.
Oni imaju love od nafte pa ih nije briga za cijenu izgradnje i nitko se trenutno na svijetu ne moze usporedivati snjima.

misipile
January 1st, 2010, 09:53 PM
^^ da, s Dubaijem kao primjerom kica se nista ne moze usporedjivati... cak niti njihov financijski krah (Dubai World) koji se izvlaci samo zato jer su tamo preveliki igraci i preveliki novci: ali sam Dubai je pokazao da je megalomanija opasna igra, gora od igre sa sibicama u suhoj borovoj sumi.

Ono sto su oni napravili ipak prelazi sve mjere i bez obzira na ljepotu koju je imao kad je tek poceo razvoj (doba Burj al Araba) postao je totalni kic i neukus, bez obzira na mnoge superlative i pojedine predivne stvari. Umjetnim otocima su uvelike narusili eko sustav cijelog Perzijskog zaljeva i jednostavno sto je previse je previse.

Kako ce se dalje odvijati kriza u Dubaiju, vidjet cemo... ali da su (bili) na samom rubu, jesu. A nafte i nemaju previse; od sedam emirata, imaju najmanje. Abu Dhabi ima ogromne zalihe nafte, ne Dubai. A sto se nafte tice: ionako braca Rusi rasturaju i u tome u zadnje vrijeme, najveci su proizvodjac/prodavac nafte. Treba osnovati ex-commie block i druzit se s njima :lol::cheers:

gorgoroth
January 1st, 2010, 10:28 PM
Meni Dubai uopće nije neka ljepota,sklepan u zadnjih par godina.
San Francisco i Hong Kong su meni lijepi

January 1st, 2010, 10:52 PM
Imamo temu na Caffeu pa molim meni Havana (što se tiče arhitekture ,urbanzima,štiha...)

spuzva bob
January 1st, 2010, 10:53 PM
Meni su osobno Honk Kong i Shangai prva liga, ali to je malo subjektivno :) mislim da gorg shvaća i zašto :lol:

meteopehlin
January 1st, 2010, 11:03 PM
I to sto cemo vidit sunca bit ce na pol dana il nesto, jel?

Sto se earthtools.com tice: jesam ja mozda u krivu, al to je neki site o vrtlarstvu? :banana:

Sorry, krivo www.earthtools.org/ :lol:

gorgoroth
January 1st, 2010, 11:36 PM
Meni su osobno Honk Kong i Shangai prva liga, ali to je malo subjektivno :) mislim da gorg shvaća i zašto :lol:

I Singapore po tom pitanju :lol::cheers:

misipile
January 2nd, 2010, 12:04 AM
OK, kad se vec prica o gradovima koji su dobri... osim Hong Konga i San Francisca, koji po meni iako veliki, imaju dusu, jos na listi fale Brisbane i Beirut. Ovaj zadnji bi bio biser mediterana da ga zidovi ne devastiraju svako toliko, valjda ih strah da ne bi bolje izgledao od Tel Aviva/Jaffe :lol:

Po meni je Dubai nebrojeno puta uvecano pretjerivanje kao sto je Benidorm u Spanjolskoj: bez ikakvog smisla i reda... naravno, ova dva grada se ne mogu usporedjivat po icemu osim po nebuloznom pucanju nebodera gdje koga uhvati; neki red ipak mora postojati.

misipile
January 2nd, 2010, 12:30 AM
Za zvjezdana, da vidi kako dvije kulture mogu zivjeti zajedno:

http://i562.photobucket.com/albums/ss61/budkheir/111-1.jpg

Iz Beiruta, naravno :cheers:

Goran_777
January 2nd, 2010, 03:31 AM
malo smo pobjegli od teme, ali kad spominjemo Dubai da podsjetim da je 4.1. otvorenje najvišeg nebodera na svijetu :) Burj Dubai 824m
http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=534013&page=1169
Imre je njihov gorg, stavlja super fotke s terena :cheers:

na ovaj forum sam se prijavio baš da bi pratio njihove megalomanske projekte, tek kasnije sam skužio da ima hrvatski podforum :lol:

gorgoroth
January 2nd, 2010, 11:06 AM
Imre je njihov gorg, stavlja super fotke s terena :cheers:

^^:lol::cheers:

misipile
January 2nd, 2010, 11:44 AM
Jos dva dana, valjda ce im biti lijepo vrijeme (na vrhu je vjerovatno uvijek lijepo, LOL). Sto se imre tice, bome gorg u istom ste rangu, samo sto on ima neboder od 800m mi ne, ti bi to jos bolje obavio da nam sagrade jednog od makar 200-300m :cheers:

No, vratimo se mi nasoj jadranskoj svakodnevnici :cheers:

gorgoroth
January 2nd, 2010, 11:53 AM
A d je više projekata kod nas bi bilo i više slika i reporta,ovako se samo ponavljamo,koliko je projekata samo predstavljeno ili u planu a ništa da se i počne realizirati.
Na Rastočinama novi neboderi,knjižnica,Gomila,Rikard Benčić,ZTC(to ćemo još vidjeti jer nema niti jednog stroja više)autobusni kolodvor,zgrada pored Elektroprimorja i ekonomskog fakulteta,ZG obala...............

January 2nd, 2010, 02:02 PM
http://i562.photobucket.com/albums/ss61/budkheir/111-1.jpg
Samo slika... ništa drugo.
A i sumnjam da se radi o istini jer ovo je hard-core džamija i nema teoretske šanse da bi muslimani dopustili da pred džamijom stoji Božićno drvce.
Osim toga ako je i istina vjerojtno ta država nema povijest kao HR ( s obzirom na 15 stoljće i našu tradiciju)
A i može biti samo proagandni projekt.
Nevjerojatno koliki je polet dobilo muslimanstvo dobilo nakon što je sin vlasnika najutjecajnih novina u Britaniji prešao na tu vjeru

misipile
January 2nd, 2010, 04:50 PM
^^ zvjezdane, o cemu sad ti sinko moj pricas... Libanon nema povijest?

The earliest evidence of civilization in Lebanon dates back more than 7,000 years—predating recorded history.

Libanon je nastao na temeljima Fenicije, a Beirut iza sebe ima preko 5000 godina povijesti.

Fotografija nije foto montaza, u blizini se nalazi i:

http://i48.tinypic.com/2qvterp.jpg

Usput, Beirut je predivno uredjen (makar sam centar) za Bozicne blagdane, za razliku od nas 'hard core krscana' koji smatramo da su tamo samo totalni ludjaci, ekstremisti i sl. u ratnoj zoni. Rijecki 'dekorateri' bi mogli malo baciti oko na:

http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=764348&page=6

Kako je negdje pisalo (ne doslovno preneseno), najvecu moc koju imas je tolerancija, a zelja za osvetom je pocetak gubitka kontrole/moci.

misipile
January 2nd, 2010, 04:51 PM
A d je više projekata kod nas bi bilo i više slika i reporta,ovako se samo ponavljamo,koliko je projekata samo predstavljeno ili u planu a ništa da se i počne realizirati.
Na Rastočinama novi neboderi,knjižnica,Gomila,Rikard Benčić,ZTC(to ćemo još vidjeti jer nema niti jednog stroja više)autobusni kolodvor,zgrada pored Elektroprimorja i ekonomskog fakulteta,ZG obala...............

Da, to je prestrasno, bitno je da se samo predstavljaju skice i eventualno makete (iako su jeftini renderi vise u modi). Da mi je znati zasto se bas nista ne dogadja, pa to je katastrofa :bash:

Sto se ZTC-a tice, mene je strah da je nekom mozda trebalo drva za sezonu grijanja pa su zato malo 'pripremili teren' :cheers:

ivan_ri
January 2nd, 2010, 04:55 PM
pocetak radova na ZTC-u je najavljetn tek za proljece... a kroz tjedan dva bi trebali poceti radovi na prosirenju zvonimirove... btw to mozes i procitati na threadu o ztc-u.

ti stvarno imas problema sa rijekom... uopce mi nije jasan tvoj stav... :dunno:

gorgoroth
January 2nd, 2010, 04:58 PM
Da sada s najavili te radove,poslije nove godine,hajde i to ćemo preživjeti i strpiti se samo da više počnu graditi ali je bez veze ako odmah neboder ne dignu

ivan_ri
January 2nd, 2010, 05:00 PM
za neboder sam vec bio napisao... nekako mi je u sjecanju da ako se radi po ovom projektu sa jednim tornjem, da je to hotel koji ce se graditi u "buducnosti", dakle pitaj boga kad

gorgoroth
January 2nd, 2010, 05:08 PM
za neboder sam vec bio napisao... nekako mi je u sjecanju da ako se radi po ovom projektu sa jednim tornjem, da je to hotel koji ce se graditi u "buducnosti", dakle pitaj boga kad

A onda bolje da niti ne grade još jednu trgovačku kutiju

January 2nd, 2010, 06:12 PM
^^ zvjezdane, o cemu sad ti sinko moj pricas... Libanon nema povijest?

The earliest evidence of civilization in Lebanon dates back more than 7,000 years—predating recorded history.

Libanon je nastao na temeljima Fenicije, a Beirut iza sebe ima preko 5000 godina povijesti.

Fotografija nije foto montaza, u blizini se nalazi i:

http://i48.tinypic.com/2qvterp.jpg

Usput, Beirut je predivno uredjen (makar sam centar) za Bozicne blagdane, za razliku od nas 'hard core krscana' koji smatramo da su tamo samo totalni ludjaci, ekstremisti i sl. u ratnoj zoni. Rijecki 'dekorateri' bi mogli malo baciti oko na:

http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=764348&page=6

Kako je negdje pisalo (ne doslovno preneseno), najvecu moc koju imas je tolerancija, a zelja za osvetom je pocetak gubitka kontrole/moci.

Htio sam reći da nema povijest sličnu našoj,dobar dio naše kulture ako ne ona sama utemeljena je na protivljenju turskoj okupaciji= širenju islama,čak je Bosna vrlo vjerojatno vatikanska zemlja po oporuci kraljice Katrine Kosače:cheers:

Avet
January 2nd, 2010, 08:14 PM
a kao tamo se ne kolju već 1000 godina katolici, armenski ortodoksni, židovi i muslimani, ma jok :lol:

misipile
January 2nd, 2010, 09:20 PM
A onda bolje da niti ne grade još jednu trgovačku kutiju

Slazem se. A uz to ako je gradnja najavljena za proljece, a nisu u stanju izaci s konkretnim planom kako ce centar izgledati... :ohno:

@ivan_ri: nemam ja nikakvih problema s Rijekom, ali Rijeka ima problema s projektima: same najave, rijetko koja realizacija, gradski projekti se rastezu u nedogled, itd.

misipile
January 2nd, 2010, 09:22 PM
a kao tamo se ne kolju već 1000 godina katolici, armenski ortodoksni, židovi i muslimani, ma jok :lol:

A kolju se, divljaka je bilo i uvijek ce ih biti. Isto kao i na 'mirnom' Balkanu :ohno:

Bosna je tako umjetna drzava da ne moze biti umjetnija; nemam pojma zasto ju uopce odrzavaju na aparatima umjesto da objave vrijeme smrti, neizbjezno je. Tamo cak dva entiteta niti trase autoputeva ne mogu dogovoriti nego svaki grade u svom smjeru :nuts:

ivan_ri
January 2nd, 2010, 09:36 PM
@ivan_ri: nemam ja nikakvih problema s Rijekom, ali Rijeka ima problema s projektima: same najave, rijetko koja realizacija, gradski projekti se rastezu u nedogled, itd.

onda trebamo bit sretni zbog ovih koji su najavljeni i uskoro pokrenuti :D

gorgoroth
January 2nd, 2010, 09:42 PM
Biće biće dizalica :cheers:

January 2nd, 2010, 10:07 PM
A za kolodvor je prigodna pjesma "Željo moja"

meteopehlin
January 3rd, 2010, 04:15 PM
Evo najavljujem izuzetno zanimljiv meteoroloski tjedan, pocevsi vec od sutra, vise o tome na RW portalu.

gorgoroth
January 3rd, 2010, 04:36 PM
Treba pohvatati sve to :lol:
Uglavnom sada smo imali cijeli dan sunca a kada ćemo ga više vidjeti nije sigurno i nigdje bez kišobrana.

Situacija se jako pogoršala što se tiče vremena kod nas,svugdje u Hrvatskoj zna biti lijepo jedino na riječkom području naoblaka i kiša,što je tomu razlog i jesmo li najkišovitiji dio zemlje,pravi London :lol:

misipile
January 3rd, 2010, 05:14 PM
^^ jos da barem imamo nebodera kao London.

Evo, bas gledam u daljini iznad Cresa kako dolazi fronta, a vani je hladno, auto kaze 3 stupnja, po dimu iz Urinja vidim da je lagano juzno strujanje, a hladno je... wow, mozda opet bude snijega :cheers:

gorgoroth
January 3rd, 2010, 05:27 PM
^^
to si dobro rekao za Urinj,uvjek kada pogledaš u dimnjak znaš da li je jugo ili bura :lol::cheers:

spuzva bob
January 3rd, 2010, 06:44 PM
Kad će se mjenjati naziv foruma u [Rij..........2010)?

Brko
January 3rd, 2010, 07:40 PM
onda trebamo bit sretni zbog ovih koji su najavljeni i uskoro pokrenuti :D

Ovako na daljinu gledano čak sam i ja frustriran stalnim odgađanjem početka realizacije vaših velikih atraktivnih projekata. Naprosto mi nisu jasna ta stalna odgađanja s obzirom na veličinu vašeg gradskog proračuna. Ponovit ću svoje uvjerenje da je Obersnel nesposoban gradonačelnik. O privlačenju velikih privatnih investitora da i ne govorim. Da je Obersnel gradonačelnik Broda uz veličinu našeg gradskog proračuna vjerovatno se ništa ne bi gradilo. Kod nas se ipak gradi i više od trećine gradskog proračuna se ulaže u gradnju. Gdje nestaju vaši novci ???

gorgoroth
January 3rd, 2010, 07:44 PM
Ja sam uvjek podržavao Obija,ali mi se pomalo mijenja to razmišljanje,x projekata se proteže od izbora do izbora,neki se projekti spominju kada je tek došao na vlast a još od toga ništa.
Da ne govorimo o privatnim investitorima kojih nema niti za lijeka za razliku od drugih gradova

Brko
January 3rd, 2010, 07:50 PM
Znam da sad mislite da se preseravam, ali mislim da Rijeka ima potencijal kao njemački gradovi slične veličine. Treba vam samo gradonačelnik kojem će razvoj i izgradnja biti primarniji od socijale.

River051
January 3rd, 2010, 08:27 PM
Ovako na daljinu gledano čak sam i ja frustriran stalnim odgađanjem početka realizacije vaših velikih atraktivnih projekata. Naprosto mi nisu jasna ta stalna odgađanja s obzirom na veličinu vašeg gradskog proračuna. Ponovit ću svoje uvjerenje da je Obersnel nesposoban gradonačelnik. O privlačenju velikih privatnih investitora da i ne govorim. Da je Obersnel gradonačelnik Broda uz veličinu našeg gradskog proračuna vjerovatno se ništa ne bi gradilo. Kod nas se ipak gradi i više od trećine gradskog proračuna se ulaže u gradnju. Gdje nestaju vaši novci ???

S. Brod je bankrotirao. Rijeka nije ni blizu bankrota, a zaduženost je vrlo prihvatljiva, u nekim donjim granicama smo. Nije sve savršeno i mogao je napraviti i više ali sam generalno zadovoljan kako raspolaže s našim novcima.

Prvi sljedeći prioritet koji on mora početi ispunjavati ove godine je novi autobusni kolodvor jer ovo što sada imamo je kriminal.

Miki86
January 3rd, 2010, 08:32 PM
S. Brod je bankrotirao. Rijeka nije ni blizu bankrota, a zaduženost je vrlo prihvatljiva, u nekim donjim granicama smo. Nije sve savršeno i mogao je napraviti i više ali sam generalno zadovoljan kako raspolaže s našim novcima.

Prvi sljedeći prioritet koji on mora početi ispunjavati ove godine je novi autobusni kolodvor jer ovo što sada imamo je kriminal.

Ovo nije istina, S. Brod nije bankrotirao niti je bio blizu bankrota, a to je drugo što naši mediji vole tražiti senzacionalizam tamo gdje ga nema. Zemljišta koja su prodana na javnoj dražbi će se vratiti gradu jer je Vrhovni sud presudio u korsit grada a kasnije i Upravni sud. A čak i da je došlo do nastavka dražbe grad ne bi bankrotirao nego bi smao izgubio najvrijednija zemljišta, a proračun grada nije bio blokiran i svi zacrtani projekti iz proračuna za 2009. godinu su se ostvarili. Sorry na OT.

gorgoroth
January 3rd, 2010, 08:34 PM
^^
Normalno je da se da prava slika stvari,ono je bio skandalozan čin i dobro je da je završio u gradsku korist :cheers:

Lokalpatriot RI
January 3rd, 2010, 08:36 PM
Stipson dobro kažes ali to smo i zaslužili ,jer su ga Riječani demokratski izabrali na izborima, kad samo SDP-eova mašinerija izlazi na birališta.Upoznat sam dobro s našim najvecim hrvatskim strankama .Nema lokalpatriotizma u ovom gradu. Vecinu boli ona stvar za ovaj grad. Gledajuci samo mandat od Obersnela od 2000 godine izgradio je samo bazen Kantrida (2008) koji se jos izgrađuje i dvoranicu na Zametu (izgrađenu 2008,Rijeka s okolicom ima preko 200 tisuca stanovnika da bi dobio 2.350 tisuca sjedecih mjesta). Pomonozite proračune od svake godine pa cete vidjeti koliko je to mnogo love a malo se ulagalo u riječke razvojne projekte.
Tower se izgrado lovom tal.investitora tako da ne bi imali ni njega da se talijancici nisu upetljali. Gdje je kultura ,sport u kojima smo dno dna. Lansirna rampa za torpedo truli, riječka povijest koja je veilka i zanimljiva totalno je neiskorištena. Npr. Italija je otvorila muzej o Danunziju koji je bio zločinac i peder a mi svoju povijest nismo nista iskoristili,čak povijesnu riječku zastavu SDP ne želi .
Ma jad i bijeda. Ne da mi se ni kritizirati jer nema smisla.

January 3rd, 2010, 08:38 PM
Ja Obiju zameram jedino razvlačenje projekata (autobusni kolodvor je pet puta mogao biti gotov,kao i bazen na Kantridi itd.
Ono zbog čega mi je ok je odnos prema gradu,nažalost većina ljudi a o je itekako primjetno i ovdje doživljava rijeku kao hard-core industrijski grad koji je dužan ispaštati za svih.
Obersnel je puno učinio na uljepšavanju grada (uređen stari grad još ne potpuno ali ok,zatim započeto sređivanje tržnice,otvaranje lukobarna itd.) normalno da se uvijek može i treba uvijek više i bolje ali meni je i ovo što se dosad napravilo značajno.
Možda se nekima koji nisu iz Rijeke to ne čini puno,ali oni ne poznaju Rijeku prije 10-15 godina,današnja Rijeka i tadašnja Rijeka su dvije potpuno različite stvari,s time da ova nova Rijeka još uvijek itekako treba brušenje i dorađivanje.

gorgoroth
January 3rd, 2010, 08:44 PM
i ti patriot malo pretjeruješ,ne da mi se opet nabrajati projekti.
Meni smeta što se nije više investitora privklo

January 3rd, 2010, 08:48 PM
Stipson dobro kažes ali to smo i zaslužili ,jer su ga Riječani demokratski izabrali na izborima, kad samo SDP-eova mašinerija izlazi na birališta.Upoznat sam dobro s našim najvecim hrvatskim strankama .Nema lokalpatriotizma u ovom gradu. Vecinu boli ona stvar za ovaj grad. Gledajuci samo mandat od Obersnela od 2000 godine izgradio je samo bazen Kantrida (2008) koji se jos izgrađuje i dvoranicu na Zametu (izgrađenu 2008,Rijeka s okolicom ima preko 200 tisuca stanovnika da bi dobio 2.350 tisuca sjedecih mjesta). Pomonozite proračune od svake godine pa cete vidjeti koliko je to mnogo love a malo se ulagalo u riječke razvojne projekte.
Tower se izgrado lovom tal.investitora tako da ne bi imali ni njega da se talijancici nisu upetljali. Gdje je kultura ,sport u kojima smo dno dna. Lansirna rampa za torpedo truli, riječka povijest koja je veilka i zanimljiva totalno je neiskorištena. Npr. Italija je otvorila muzej o Danunziju koji je bio zločinac i peder a mi svoju povijest nismo nista iskoristili,čak povijesnu riječku zastavu SDP ne želi .
Ma jad i bijeda. Ne da mi se ni kritizirati jer nema smisla.

Ja sam uvjeren da bi nam bilo bolje bez Towera,ta zgrada samo naružuje grad.:ohno:

Lokalpatriot RI
January 3rd, 2010, 08:53 PM
i ti patriot malo pretjeruješ,ne da mi se opet nabrajati projekti.
Meni smeta što se nije više investitora privklo

Ne mislim na male projekte nego bas na ove vece projekte kao sto su gradska knjižnica,muzej mod.umj., kolodvor i jos masu drugih projekata. Ti gorgoroth budi zadovoljan ja nisam. Pogledaj koliko ima dizalica u Rijeci a koliko u Zagrebu kad dođes. Rijeka se ne razviija ,Rijeka stagnira i bit ce tako dok je jedno te ista vlast u gradu. Uništit i pokrast znaju od Riječke banke,Viktora Lenca pa do još desetak poznatih firmi koje su opljačkane u privatizaciji.

River051
January 3rd, 2010, 09:14 PM
Ovo nije istina, S. Brod nije bankrotirao niti je bio blizu bankrota, a to je drugo što naši mediji vole tražiti senzacionalizam tamo gdje ga nema. Zemljišta koja su prodana na javnoj dražbi će se vratiti gradu jer je Vrhovni sud presudio u korsit grada a kasnije i Upravni sud. A čak i da je došlo do nastavka dražbe grad ne bi bankrotirao nego bi smao izgubio najvrijednija zemljišta, a proračun grada nije bio blokiran i svi zacrtani projekti iz proračuna za 2009. godinu su se ostvarili. Sorry na OT.

Onda ti se ispričavam, valjda sam i ja potpao pod utjecaj zlomedija. Oprosti. Sl. Brodu sve najbolje.

January 3rd, 2010, 09:16 PM
Evo jedan niš ekstra filmić,meni je Ri puno više od ovdje prikazanog

http://www.youtube.com/watch?v=1Plsl9v9qMw

Miki86
January 3rd, 2010, 09:24 PM
Onda ti se ispričavam, valjda sam i ja potpao pod utjecaj zlomedija. Oprosti. Sl. Brodu sve najbolje.

Ma nemaš se razloga ispričavat, nisam ni mislio ništa loše, nego sam primjetio da dosta ljudi tako misli, očito pod utjecajem medija. Da se to dogodilo nekom drugom gradu možda bi i meni ostala u glavi ta riječ bankrot. Sve 5. :cheers:

Brko
January 3rd, 2010, 09:53 PM
Riječani, da me ne bi krivo shvatili, Rijeka je daleko ispred Broda, ali mislim da naprosto ima golemi neiskorišteni potencijal i to prvenstveno kad je riječ o privatnim ulaganjima. Obersnel ne daju gradu potrebnu otvorenost za ulaganja i razvojnu dinamiku. Vjerovatno ga nitko ne proziva. Kod nas su sad na glavnom brodskom internetskom portalu i novinskom tjedniku čitatelji žestoko napali župana zbog totalnog pušinga s prometnim projektima. Unatoč tome on se nije udostojao ni da odgovori na to već se i dalje ponaša kao da se ništa nije dogodilo i mudro čeka da sve padne u kolektivni zaborav. To i je naša pogreška kao građana. Trebamo im stalno visiti za vratom i zahtjevati da naprave obećano ili da podnesu ostavke. Nažalost oporba koja je plaćena da radi taj posao šuti ko zalivena i to me najviše frustrira.:bash:

gorgoroth
January 3rd, 2010, 10:06 PM
Ne mislim na male projekte nego bas na ove vece projekte kao sto su gradska knjižnica,muzej mod.umj., kolodvor i jos masu drugih projekata. Ti gorgoroth budi zadovoljan ja nisam. Pogledaj koliko ima dizalica u Rijeci a koliko u Zagrebu kad dođes. Rijeka se ne razviija ,Rijeka stagnira i bit ce tako dok je jedno te ista vlast u gradu. Uništit i pokrast znaju od Riječke banke,Viktora Lenca pa do još desetak poznatih firmi koje su opljačkane u privatizaciji.

A jel bi ti išao praviti kuću na tuđem placu a upravo je to slučaj s autobusnim kolodvorom,vidimo da HŽ odugovlači s tim potpisom a novci su osigurani.
Ne kužim šta bi grad trebao graditi poslovne zgrade i trgovačke centre pa da bi ti bio zadovoljan brojem dizalica u gradu.
Te dvorane i bazeni su dosta koštali a grad nema neograničen proračun.
Druga je stvar što invenstitori nisu zainteresirani za Rijeku a ima milion najavljenih projekata gdje je grad dobro zaradio na prodaji zemljišta,a valjda je kriza velika kočnica.
Ne smiješ zaboraviti da je graad vlasnik škola i vrtića a pravo se na Drenovi dogradio jedan,gdje u samo održavanje ide velika svota novca.
Neda mi se nabrajati ceste i ostale projekte a najbolje je kao ti reći da masa projekata ne ide.............:cheers:

ivan_ri
January 3rd, 2010, 11:41 PM
obersnel je daleko od idealnog gradonacelnika, al ici toliko daleko da ga se okarakterizira kao nesposobnog nije u redu...

u svakom slucaju miljama je daleko od onog lopova linica, ako nista napravio je par velikih projekata u svojim mandatima...

jedini minus mu je kolodvor sto se mene tice... to se moralo napraviti jucer, a mozej i knjiznica su ionako stvari koje nisu od vitalne vaznosti za grad.

Brko
January 3rd, 2010, 11:49 PM
^^ Nisam mislio ništa loše ili uvredljivo. :cheers:

ivan_ri
January 3rd, 2010, 11:52 PM
nisam ni shvatio kao nista lose ni uvredljivo...

ali jednako tako kao sto mi imamo percepciju o brodu da je u bankrotu, tako ocito ostali imaju dolam o obersnelu da je nesposoban...

nazalost izgleda da se u ovoj drzavi sposobnost izjednacava sa retardiranim medijskim istupima keruma i bandica :nuts:

Lokalpatriot RI
January 4th, 2010, 11:13 AM
Ne znam na cemu temeljite svoj optimizam kad nemate nikakve argumente. Volim optimistične ljude ali sto je previše je previše.

River051
January 4th, 2010, 11:19 AM
Ne znam na cemu temeljite svoj optimizam kad nemate nikakve argumente. Volim optimistične ljude ali sto je previše je previše.

Ne kažem da j njegova zasluga, ali činjenica je da smo relativnom kratkom roku dobili puni profil autoceste do Zg, zaobilaznicu, putnički terminal, bazen, dvoranu Zamet, pročišćivače, plinifikacija, astromonski centar, centar za dijalizu, dovrana na Kantridi, sveučilišni kampus u poodmakloj fazi izgradnje itd. itd. Nije sve savršeno, ali u Rijeci su se ipak neke bitne stvari dogodile u zadnjih 10 godina.

gorgoroth
January 4th, 2010, 11:23 AM
Tako je,u zadnjih se godina puno izgradilo a najbolje je blatiti nekoga i ako ne misliš kao dotični odmah si antilokalpatriot a kladim se da sam veći nego on,tko može suditi da je neko veći a netko manji ljubitelj svoga kraja,krajnje glupo :cheers:

gorgoroth
January 4th, 2010, 11:30 AM
Mještane Pašca muče uglavnom komunalni problemi

Moguća devastacija šetnice uz Rječinu

Paščane zanima zbog čega stolnoteniski i boćarski klub ne dobijaju sredstva iz gradskog proračuna

http://img193.imageshack.us/img193/8405/5a1942b6b54a4cb092470f8.jpg (http://img193.imageshack.us/i/5a1942b6b54a4cb092470f8.jpg/)

RIJEKA – Građani Pašca u sklopu akcije Novog lista Šćeto-neto izrazili su zabrinutost zbog devastacije šetnice uz Rječinu zbog realizacije projekta koji financiraju Hrvatske vode. U Gradu Rijeci kažu da Hrvatske vode izvode radove iz nadležnosti te tvrtke prema utvrđenom planu i programu.

– Sukladno važećim pozitivnim propisima, Hrvatske vode nisu u obvezi izvješćivati jedinicu lokalne samouprave o namjeri izvođenja radova, odnosno najavljivati početak radova iz njihove nadležnosti, posebice u slučajevima kada takvi radovi nemaju doticaj s javnim površinama ili utjecaj na svakodnevni život građana, primjerice na nesmetano odvijanje prometa, odvoz komunalnog otpada, održavanje čistoće i druge uvjete svakodnevnog života.

Međutim, unatoč tome Grad Rijeka će putem svojih stručnih službi u kratkom roku ispitati o kakvim je radovima u konkretnom slučaju riječ, naveli su u Odjelu gradske uprave za komunalni sustav.

Građane Pašca je zanimalo i zbog čega stolnoteniski i boćarski klub ne dobijaju sredstva iz gradskog proračuna.

– Stolnoteniski klub Pašac nije član Riječkog sportskog saveza koji prikuplja i objedinjuje prijedloge programa za provedbu javnih potreba u sportu Grada Rijeke, te putem kojeg saveza Grad Rijeka sufinancira aktivnosti sportskih udruga. Stolnoteniski klub Pašac nikada se nije ni javio na natječaje koje objavljuje Riječki sportski savez i po kojima se prikupljaju ponude prijedloga programa javnih potreba u sportu.

Grad Rijeka je Stolnoteniskom klubu Pašac u ožujku 2006. godine doznačio jednokratnu novčanu pomoć u vidu sufinanciranja nabave sportske opreme i troškova kotizacije za natjecanje mladih, i to u visini od 3.000 kuna. Navedena udruga nikada nije, ni na koji način, informirala Riječki sportski savez o svojoj djelatnosti, tvrde u Odjelu gradske uprave za sport i tehničku kulturu.

Što se tiče muške i ženske ekipe boćarskog kluba, navode u Odjelu gradske uprave za sport i tehničku kulturu, oni provode programe koji se sufinanciraju putem Riječkog sportskog saveza, koji pak sredstva prosljeđuje Boćarskom savezu Grada Rijeke.

– Boćarski savez Grada Rijeke sredstva, ove godine u visini od 170.000 kuna, raspoređuje krajnjim korisnicima – udrugama s područja grada Rijeke, u skladu s rangom natjecanja i brojem sportaša. Tako je od 2005. godine do 2008. godine Boćarskom klubu Pašac preko 110.000 kuna, naveli su u Odjelu gradske uprave za sport i tehničku kulturu.

Damir CUPAĆ

http://www.novilist.hr/Vijesti/Rijeka/moguca-devastacija-setnice-uz-rj.aspx

Lokalpatriot RI
January 4th, 2010, 11:43 AM
Ne kažem da j njegova zasluga, ali činjenica je da smo relativnom kratkom roku dobili puni profil autoceste do Zg, zaobilaznicu, putnički terminal, bazen, dvoranu Zamet, pročišćivače, plinifikacija, astromonski centar, centar za dijalizu, dovrana na Kantridi, sveučilišni kampus u poodmakloj fazi izgradnje itd. itd. Nije sve savršeno, ali u Rijeci su se ipak neke bitne stvari dogodile u zadnjih 10 godina.

Ovo boldano je HDZ napravio. Ma mene necete sigurno uvjeriti da se dobro radi u našem gradu. U zadnje dvije godine se je nesto malo pomaknulo i to prije lokalnih izbora. 0d 2000 do 2008 Obersnel je spavao.

Obersnel je Bog u Rijeci sto god napravio Riječani su flegmatični ,bas kao sto su neki ovdje .Zato nam i je tako kako je.

gorgoroth
January 4th, 2010, 11:58 AM
Dobro je imati i druga mišljenja,svatko za sebe misli da je u pravu :lol::cheers:

Autocestu je započeo SDP a ovi je završili,grad je ustupio zemljište za izgradnju kampusa,sada se tamo grade ceste a financira ih grad,graditi će se i trafostanica ili energana,ne znam točno a graditi će je grad i to mislim da će koštati 80 miliuna,neka me netko ispravi,izgrađeni Bazeni,CentarZamet,gradi se atletska,cijeli grad plinificiran,izgraađena vodosprema na Drenovi,Kantridi,izgrađen centar na groblju Drenova,groblju Kozala,više se kanalizacija ne ispušta svukuda nego na pročiščivač,POS-ovi na Škurinju,Srdočima,Rujevici.....

Mogao bi tako još puno nabrajati,a kako sam već rekao nije na gradu da pravi trgovačke centre ili poslovne zgrade već da gradi komunalnu,sportsku i drugu infrastrukturu a btw proračun je limitiran,imamo najmanji prirez i sve druge socijalne povlastice.

Naravno to ti je ništa:lol::lol::cheers:

Nema dizalica :bash:

Lokalpatriot RI
January 4th, 2010, 12:34 PM
U ovakvom tonu bi nesto i Obersnel odgovorio.:lol:

gorgoroth
January 4th, 2010, 12:34 PM
Bilanca recesijske godine u riječkom zdravstvu ipak nije loša

Novi Medico krajem siječnja počinje s radom

Uz 60 milijuna kuna vrijednu novu hemodijalizu na Sušaku, s radom počinje i poliklinika Medico u koju je Basler-Osiguranje Zagreb uložilo 100-injak milijuna kuna

http://img85.imageshack.us/img85/2923/6b4cd99e7fb34760a836a3d.jpg (http://img85.imageshack.us/i/6b4cd99e7fb34760a836a3d.jpg/)

RIJEKA – Zvuči gotovo paradoksalno, ali bilanca recesijske godine u riječkom zdravstvu nikako se ne bi mogla ocijeniti lošom. Godina koja je izmaku u Rijeci će se pamtiti po dva značajna nova objekta u koje su ulagali državni i privatni sektor te čiji je početak rada unaprijedio zdravstveni sustav i zdravstvenu uslugu grada podigao na višu razinu, gotovo nezamislivu za uvjete u kojima zdravstvo inače funkcionira.

Tako će nakon šezdeset milijuna kuna vrijedne zgrade nove hemodijalize na Sušaku koja je otvorila svoja vrata pacijentima polovicom prosinca, u samom centru grada za manje od mjesec dana s radom početi poliklinika Medico u čije je impresivne prostore i opremu vlasnik Basler-Osiguranje Zagreb uložilo stotinjak milijuna kuna.

– Napravili smo tehnički prijem zgrade, a uskoro bi trebali dobiti uporabnu dozvolu, govori ravnatelj Medica dr. Vladimir Mozetič koji najavljuje da će novouređena poliklinika s radom u tzv. pametnoj zgradi u Agatićevoj ulici početi s radom koncem siječnja.

Početak rada s pacijentima ravnatelj najavljuje za 25. siječnja, a stari prostori na Krnjevu bit će zatvoreni 15. siječnja. U prijelaznom razdoblju koje će trajati desetak dana Medico će u novim prostorima funkcionirati kroz hladni pogon, odnosno bez pacijenata kako bi se djelatnici, ali i sam prostor i oprema prilagodili novim uvjetima rada.

A novi uvjeti rada gotovo su neusporedivi sa sadašnjim Medicom na Krnjevu, počevši od tri puta većeg prostora u kojem će se Medico prostirati na 2.200 suvremeno uređenih četvornih metara. Sadržaji poliklinike raspoređeni su na tri kata nove zgrade u koju se ulazi sa strane Agatićeve ulice. Zgrada raspolaže s dva lifta, teretnim i onim za pacijente, a do prijemnog pulta na prvom katu vode pokretne stepenice.

Na prvom se katu nalaze laboratoriji i radiološka dijagnostika poput magnetske rezonance, CT-a, mamografa i rendgen uređaja. Kako objašnjava Mozetič, prilikom uređenja prostora u kojima se nalazi radiološka oprema poštovani su svi uvjeti zaštite od zračenja na neposrednu, ali i širu okolinu te je kompletan sustav zaštite od zračenja projektiran u zagrebačkom Institutu Ruđer Bošković.

Najveći broj specijalističkih ordinacija smješten je na drugi kat na kojem se nalaze okulistika, kardiologija s ergometrijom, denzitometrija, pulmolgija, neurologija, otorinolaringologija, nefrologija, ortopedija i dermatologija zajedno s prostorima za laser. Na ovom katu nalazi se još i dvije ginekološke ordinacije te ordinacija za ultrazvuk dojke koje su fizičke odvojene od ostalih i imaju vlastitu čekaonicu kako bi se pacijenticama omogućila privatnost.

Površina ordinacija kreće se između 18 i 28 četvornih metara te su u najvećem dijelu opremljene potpuno novom aparaturom. Mozetič ističe da je odnos novokupljene opreme prema opremi koja će u nove prostore biti premještena iz starog Medica 85 naspram 15 posto. Ovdje se nalazi i centralni prostor za medicinske sestrem, a ovaj kat riješit će glavni problem starog Medica - kroničan nedostatak prostora.

– Novi prostori omogućit će nam da se u jednoj prostoriji više ne dupliraju specijalnosti. Najveći problem starog Medica bio je u tome što su se po dvije specijalnosti nalazile u jednoj prostoriji pa ćemo preseljenjem dobiti optimalne uvjete za rad, kaže Mozetič.

Ipak, najveća novost u radu smještena je na trećem katu koji je gotovo u cijelosti namijenjen izvođenju zahvata koje može pokriti dnevna bolnica točnije hospitalizacija koja ne prelazi jedan dan. Operacijski blok s dnevnom bolnicom prostire se na 170 četvornih metara, a uz dvije operacijske dvorane tu je još prostorija dnevne bolnice s tri kreveta i tri fotelje. Pacijentima koji žele svoju privatnost namijenjan je zaseban apratman s vlastitim sanitarnim čvorom.

– Sve specijalnosti koje čine Medico, a koje imaju potrebu za operacijama ovdje mogu obaviti velik broj zahvata. Doista je teško reći točan broj zahvata, ali računica je da svaka pojedina specijalnost ovdje može obaviti nekoliko desetaka operacija, objašnjava Mozetič.

Na posljednjem katu nalaze se još dvije ordinacije, gastroenterologija i urologija te uprava poliklinike. Osuvremenjeni Medico namjerava i dalje biti glavna privatna zdravstvena ustanova na području Primorsko-goranske, Istarske i Ličko-senjske županije, a očekuju se i pacijenti iz susjednih država poput Italije, Austrije i Slovenije.

Svoje usluge Medico će i dalje nuditi kroz doborovoljna osiguranja i privatno plaćanje, a ostat će i dio usluga koje pokriva Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje. Spektar usluga koje se nude putem HZZO-a, prema najavi ravnatelja, uskoro bi trebao biti proširen uz nastavak dosadašnje suradnje s KBC-om Rijeka, Medicinskim fakultetom i Nastavnim zavodom za javno zdravstvo.

Barbara ČALUŠIĆ

http://www.novilist.hr/Vijesti/Rijeka/novi-medico-krajem-sijecnja-poci.aspx

gorgoroth
January 4th, 2010, 12:36 PM
^^^^

Bilo je govora da će se na Krnjevu izgraditi isto nekakva poliklinika na mjestu Pivke,ali se izgleda i taj projekt zaustavio

http://novine.novilist.hr/Default.asp?WCI=Rubrike&WCU=285A285F2863285F2863285A28582858285D2863287A2871286328632859285D285A285B285F286028632863286328582863H

to je Mediko

meteopehlin
January 4th, 2010, 01:04 PM
Mislio sam da ćete me malo hvaliti ovdje, al ništa. Pogodio sam prognozu, gorg zna o čemu pričam :)

gorgoroth
January 4th, 2010, 01:05 PM
^^:applause:
Baš gledam kako pada :cheers:

baredice
January 4th, 2010, 01:07 PM
^^:applause:
Baš gledam kako pada :cheers:

Valjda komunalne službe neće biti iznenađene??
Ili hoće!!
:ohno:

gorgoroth
January 4th, 2010, 01:12 PM
Ili se uzdaju u velik broj vozila na crsti pa se neće hvatati,a možda i da su sutra najavili kišu pa zašto bez veze raditi i bacati pare kada će ionako kiša otopiti :lol::cheers:

ivan_ri
January 4th, 2010, 02:54 PM
lol, jaki su mi ovi stranacki komentari dragog nam lokalpatriota :lol:

svaka cast tebi i tvojima, ali kao sto sam vec rekao, obersnel je u okvirima hrvatske jedna od boljih gradonacelnika i sigurno je bolji od svog prethodnika... da je idealan nije, ali nije ni los kako ga se predstavlja.

inace, meteo, svaka cast za prognozu :cheers:

gorgoroth
January 4th, 2010, 04:05 PM
OVE GODINE TREBAO BI BITI RASPISAN NATJEČAJ ZA INVESTITORA U DELTU I PORTO BAROŠ

Za novu Rijeku 300 milijuna eura

To bi svakako bila najvažnija i najveća riječka investicija u ovom stoljeću. Koliko je ta investicija realna i kada će se dogoditi zasad je nezahvalno prognozirati, ali je nužno raditi na stvaranju uvjeta da se ona i dogodi

http://img130.imageshack.us/img130/8827/468431.jpg (http://img130.imageshack.us/i/468431.jpg/)

Iako su prošle godine održane prve radionice i stručne rasprave o uređenju novog gradskog središta na području Delte i Porto Baroša, ovaj projekt realno neće biti u realizaciji još barem tri do četiri godine. U prenamjenu možda i najvrijednijeg prostora u Rijeci dugoročno bi se moralo investirati oko 300 milijuna eura, a jedan od rezultata moralo bi biti otvaranje značajnog broja radnih mjesta, pored čega se vrlo važan segment projekta krije u engleskoj riječi »waterfront«, koja na jednostavan način opisuje cilj uređenja Delte i Porto Baroša. U prijevodu je riječ o otvaranju grada prema moru, što je upravo za Rijeku od izuzetno velikog značaja jer je najveći dio riječke obale ionako nedostupan građanima, odnosno ispunjen raznim industrijskim sadržajima, najviše lučkim i brodograđevnim. Otvaranje Rijeke prema moru počelo je 2009. godine uređenjem novog Putničkog terminala riječke luke te pripadajuće šetnice na Riječkom lukobranu duge nešto manje od dva kilometra. No, kao što se dugo čekalo na Molo longo, trebat će godine čekanja i za Deltu i Porto Baroš, čije je uređenje još kompleksniji projekt od lukobrana.
Nedavno je Lučka uprava Rijeka raspisala još jedan u nizu natječaja u procesu pripreme riječkog waterfronta, a riječ je o ispitivanju stanja tla na ovom području kako bi se dobio bolji uvid u postojeću situaciju s ciljem da ti podaci budu podloga budućeg natječaja, kojim će se tražiti investitor i budući koncesionar Delte i Porto Baroša. Lučka uprava Rijeka i Grad Rijeka složili su se oko temeljne strategije razvoja projekta, koja će u ovom slučaju biti donekle specifična.
Naime, prvo bi se trebao pronaći investitor, a tek onda bi se razrađivao projekt i definiralo detaljno arhitektonsko-urbanističko rješenje i svi budući sadržaji, koji se moraju uklopiti u odredbe riječkog GUP-a. Jedna od izrazito bitnih odrednica GUP-a jest omjer komercijalnih i drugih sadržaja namijenjenih građanima. Podloga budućeg natječaja trebao bi biti prijedlog koncepcije riječkog waterfronta koji je izradila danska tvrtka Cowi u suradnji s tvrtkom Geel Arhitects. Da bi se sve, ili barem dio toga moglo ostvariti, ključan će biti interes investitora u Deltu i Porto Baroš i to bi se moglo pokazati kao problem, pogotovo ako se uzme u obzir sveprisutna recesija.
Ravnatelj Lučke uprave Rijeka Bojan Hlača potvrđuje da projekt mora pomiriti interese investitora koji će morati plaćati koncesijsku naknadu, te adekvatno tome na dulji ili kraći vremenski rok dobiti koncesiju na navedenom prostoru (najdužu od 99 godina odobrava Sabor, dok koncesiju na 32 godine odobrava Vlada).
– Dobili smo 35 pisama namjere potencijalnih investitora i to su redom respektabilne tvrtke, koje uglavnom imaju iskustva na sličnim projektima u velikim gradovima i lukama u svijetu. Očekujemo da će natječaj biti objavljen sredinom ove godine, kao i da bismo negdje početkom 2011. mogli dobiti investitora. Nakon toga bi se raspisao natječaj za urbanističko-projektno rješenje koji bi se vjerojatno izrađivao nekoliko godina. Realno ne treba očekivati početak gradnje bilo kakvih sadržaja prije 2013. godine, naravno pod uvjetom da prethodne aktivnosti prođu bez većih problema, naglašava Hlača.
On dodaje da procjena danskih arhitekata govori o projektiranoj vrijednosti radova od oko 300 milijuna eura, što bi svakako bila daleko najveća riječka investicija u ovom stoljeću. Koliko je ta investicija realna i kada će se dogoditi, u ovom je trenutku nezahvalno prognozirati, ali je svakako nužno raditi na stvaranju uvjeta da se ona i dogodi. Oslo, Kopenhagen, Capetown, Lisabon i mnogi drugi svjetski gradovi samo su neki od mnogih gdje je proveden waterfront, pa bi njihova iskustva mogla biti zanimljiva i Rijeci, gdje se obala polako ipak otvara građanima.

I vizualni brand

U javnosti su već procurile i neke simulacije budućeg izgleda Delte i Porto Baroša po kojima bi Rijeka mogla nalikovati na Dubai, mjesto gdje se, kao nigdje u svijetu, nije štedjelo na investicijama. Takvih ekstravagancija realno neće i ne treba biti u Rijeci, što ne znači da takve arhitektonske ideje treba unaprijed odbacivati. Ako ništa drugo, to je dobar povod za široku stručnu raspravu o tome što bi bilo najbolje i najljepše izgraditi na Delti i Porto Barošu – budućem elitnom dijelu grada i vizualnom brandu Rijeke.

Marina, hotel, park, novi trg, akvarij...
Riječ je o stotinjak stranica materijala na kojima se razrađuju mogući scenariji uređenja Delte, koja bi trebala povezati plavu i zelenu boju, odnosno budući gradski park na Delti, novu urbanu zonu i morsku obalu. Od predloženih sadržaja vrijedi spomenuti marinu i hotel sa 280 kreveta u Porto Barošu, koji bi se nadovezivali na Riječki lukobran. Uz park bi trebao niknuti i novi gradski trg, moguć je i akvarij, te nove »zelene« pješačke zone uz obalu Mrtvog kanala, odnosno od Školjića preko budućeg gradskog parka na Delti sve do Porto Baroša i dalje do Molo longa.

Darko PAJIĆ

http://novine.novilist.hr/Default.asp?WCI=Rubrike&WCU=285C286328592863285A2858285928582863289628942898289428632863285C285E2860285C285B285928632863286328592863A

gorgoroth
January 4th, 2010, 04:30 PM
JESENSKI PAD CIJENA STANOVA I KUĆA OD PROSJEČNO 20 POSTO ZAUSTAVLJEN NA TOJ RAZINI

Stagnacija i cijena i prometa nekretnina

Pokretanje tržišta nekretninama ne očekuje se barem do druge polovine 2010. godine. Protekla godina u znaku velikog pada prometa, blage korekcije cijena i blokade nove gradnje

http://img710.imageshack.us/img710/2999/468457.jpg (http://img710.imageshack.us/i/468457.jpg/)

RIJEKA – Cijene na riječkom tržištu nekretnina koncem netom završene 2009. godine zaustavile su se jesenskim pragovima, kada su bile opale za prosječno 15 do 20 posto. U prijevodu, u ovom segmentu gospodarstva trenutačno se ne zbiva ništa novo i po svemu sudeći značajnijih pomaka se niti ne može očekivati u nekom skorijem periodu nove godine, kako nam potvrđuje niz sugovornika iz agencija za nekretnine. Stagnira prodaja, kretanje cijena, a prije svega i novija gradnja, koja je u protekloj godini doživjela gotovo potpunu blokadu, zbog čega su se građevinari našli u velikim problemima. 2009. godinu obilježio je i pad prometa nekretninama od 30 do 60 posto, što je mnoge agencije i obrte koji se bave ovim poslom zatvorilo ili pak stavilo u fazu mirovanja.
– Pad prodaje osjećao se još u drugoj polovini 2008. godine, što se nastavilo kroz cijelu proteklu godinu. U odnosu na 2008. godinu prodaja je pala za 50 posto u prosjeku, no kada se 2009. godina uspoređuje sa »zlatnim periodom« iz 2004. i 2005. godine, onda se može govoriti o smanjenom opsegu trgovine i do 70 posto, svjedoči direktor Dogma nekretnina Branko Papeš. On podsjeća kako su na to uglavnom utjecala tri faktora, gdje je prvi globalna kriza, koja je kod nas došla s godinu dana zakašnjenja, drugi čine maksimalno postroženi uvjeti kreditiranja banaka i treći faktor je specifičan za hrvatsko tržište, a sadržan je u činjenici da se domaći prodavatelji vrlo teško odriču svojih nekretnina, zbog čega sporije korigiraju cijene.
– Hrvatski prodavatelji emotivno su vezani za svoje nekretnine, oni pri prodaji ne nude samo stan ili kuću, nego svoje uspomene na obitelj, djetinjstvo i slično, tako da nisu spremni promptno reagirati na kretanja tržišta i spustiti cijenu kada je to potrebno. Ipak, većina je odolijevala do nedavno, kada je jedan dio prodavatelja ipak popustio i spustio cijenovne pragove za 20-ak posto, a to su i jedine nekretnine koje su se uistinu prodavale, navodi Papeš. Da je promet nekretninama u prošloj godini bio značajno umanjen, potvrđuju i u agenciji VSP i dodaju kako je cijelu godinu obilježila posvemašnja stagnacija koja još traje.
– Preko 50 posto naših kupaca odlučilo je sačekati neku stabilizaciju gospodarskih prilika. Obišli su nekoliko stanova, čak i pronašli što im odgovara, no u velikom broju ne ulaze u kupovinu nego procjenjuju da će sačekati što će se dogoditi sa svime oko njih, hoće li zadržati posao i sigurnost te hoće li se pojaviti nešto bolji bankovni uvjeti. Iz našeg iskustva možemo potvrditi da se još najviše toga uspijeva prodati na manje atraktivnom području poput Viškova, gdje se i dogodio najveći pad cijena do 25 posto, jer na toj se lokaciji stan koji je prije godinu i pol stajao 105.000 eura sada može naći već za 85.000 eura, a kupci s »kešovinom« mogu ponekad računati i na dodatni popust. Sama riječka, gradska zona bilježi ukupno manji broj ostvarenih prodaja, jer tu su i korekcije cijena puno manje – kaže Franko Sergo iz VSP-a. A da do značajnijih, novih korekcija cijena, što jedan dio kupaca još uvijek čeka, ipak neće tako skoro ni lako doći (i pitanje je hoće li se to uopće dogoditi) potvrđuje i direktor agencije Boss Đuro Puljić, koji tvrdi da se po nižim cijenama prodaju još jedino nekretnine onih prodavatelja kojima »gori pod petama«.
– Budućnost nažalost nije nimalo svijetla i nemamo nekih naznaka da će se bilo kakvi pomaci dogoditi, barem ne na početku 2010. godine. No, sigurno je jedno, da tko u ovom poslu »preživi« ovu godinu, koja će najvjerojatnije biti nalik jeseni 2009. godine, taj će jedino moći računati na neke bolje uvjete koje bi trebala donijeti tek 2011. godina, napominje Puljić. Svi naši sugovornici navode kako stvari na tržištu nekretinama u najvećem dijelu ovise o potezima Vlade RH, poticajnim mjerama i »labavljenju« bankovnih politika, koje su naročito u protekloj godini bile prilično čvrsto »zavrnule slavinu«. Branko Papeš iz Dogma nekretnina se u tom smislu nada pozitivnim pomacima u drugoj polovini 2010. godine, iako napominje kako to sve skupa ipak neće biti ni »sjena« minulom razdoblju, kada je trgovina nekretninama bila vrlo živa gospodarska grana.

Nova gradnja se neće pokrenuti još najmanje dvije godine

U 2010. godini nitko od posrednika u prometu nekretninama ne očekuje da će se novogradnja pokrenuti s mrtve točke do koje je stigla u proteklih 10-ak mjeseci i prognoziraju kako će manji zamah doživjeti tek kroz dvije i više godina.
– Još se u Novoj godini možda može očekivati pokoja novija gradnja zbog dozvola izdanih još u 2008. godini, a koje će ukoliko se ne iskoriste propasti, no nakon toga slijedi još veći zastoj. Znamo da je u 2009. godini broj novoizdanih dozvola za građenje drastično opao i to će se jasno vidjeti. Zbog svega toga, najveći pad cijena u prošloj godini doživjeli su građevinski tereni koji su se neuspješno prodavali za 25 do čak 50 posto manje iznose – potvrđuje Papeš. U VSP-u komentiraju kako će trebati još najmanje dvije godine da se sve skupa ponovo barem djelomično pokrene, a što uz sve ostalo dodatno otežava činjenica da je gradnja postala preskupo ulaganje za investitore, zbog još uvijek visokih cijena zemljišta, koje su i unatoč pojeftinjenjima ostale pretjerane.

Iva VLAŠIMSKY

http://novine.novilist.hr/Default.asp?WCI=Rubrike&WCU=285C286328592863285A2858285928582863287A287128632863285C285E2860285C285D285F28632863286328592863L

misipile
January 4th, 2010, 06:08 PM
Mislio sam da ćete me malo hvaliti ovdje, al ništa. Pogodio sam prognozu, gorg zna o čemu pričam :)

Ma super si covjece :cheers:

Samo, prozivljavam sokove, jutros sam otisao u Rijeku, bilo je sunce, sve pet, dosao u KBC (zena na pregled, trudnica), tamo malo setao po centru dok je ona bila kod doktora, naoblacilo se, kisica, pa preslo u susnjezicu, pa totalni snijeg kod Kostrene i Bakra, pa onda kisa u Crikvenici: da bi na kraju preslo u snijeg i mecavu cak, pa kisu, pa sad... Bog zna sta je vise vani.

A situacija mi je takva da bi mogao svaki cas trebati voziti zenu u bolnicu u trudovima, a snijeg pada... pada... pada.. gledam malo kameru na cvoru Sv. Kuzam, koma, ja i moje ljetne gume cemo sigurno daleko stic. Valjda ce pricekat mali, bolje bit u toplom trbuhu nego u ovom hladnom svijetu :cheers:

ivan_ri
January 4th, 2010, 06:32 PM
^^a zato si nervozan u zadnje vrijeme na forumu... nista, uskoro sljede cestitke na prinovi :cheers1:

gorgoroth
January 4th, 2010, 06:42 PM
^^ mi smo uz tebe misipile,želimo ti suhu cestu do rodilišta i čestitke na prinovi :cheers:

baredice
January 4th, 2010, 07:38 PM
Ma super si covjece :cheers:

Samo, prozivljavam sokove, jutros sam otisao u Rijeku, bilo je sunce, sve pet, dosao u KBC (zena na pregled, trudnica), tamo malo setao po centru dok je ona bila kod doktora, naoblacilo se, kisica, pa preslo u susnjezicu, pa totalni snijeg kod Kostrene i Bakra, pa onda kisa u Crikvenici: da bi na kraju preslo u snijeg i mecavu cak, pa kisu, pa sad... Bog zna sta je vise vani.

A situacija mi je takva da bi mogao svaki cas trebati voziti zenu u bolnicu u trudovima, a snijeg pada... pada... pada.. gledam malo kameru na cvoru Sv. Kuzam, koma, ja i moje ljetne gume cemo sigurno daleko stic. Valjda ce pricekat mali, bolje bit u toplom trbuhu nego u ovom hladnom svijetu :cheers:

Kako pada ovdje na Zametu,bojim se da će ti biti potrebna zimska oprema..
:)

misipile
January 4th, 2010, 07:39 PM
U ovakvom tonu bi nesto i Obersnel odgovorio.:lol:

A otkud ti znas tko kome pise govore? :cheers:

misipile
January 4th, 2010, 07:50 PM
Autocestu je započeo SDP a ovi je završili,grad je ustupio zemljište za izgradnju kampusa,sada se tamo grade ceste a financira ih grad,graditi će se i trafostanica ili energana,ne znam točno a graditi će je grad i to mislim da će koštati 80 miliuna,neka me netko ispravi,izgrađeni Bazeni,CentarZamet,gradi se atletska,cijeli grad plinificiran,izgraađena vodosprema na Drenovi,Kantridi,izgrađen centar na groblju Drenova,groblju Kozala,više se kanalizacija ne ispušta svukuda nego na pročiščivač,POS-ovi na Škurinju,Srdočima,Rujevici.....

Sorry, ali moram malo na racun navedenog (ne shvatiti preozbiljno):

1. autocestu je zapoceo neki drug iz SKH, s obzirom da se gradila desetljecima: nakon desetljeca cekanja, gradnja se intenzivirala 90ih (do Ostrovice je napravljeno 1982., dalje je islo Delnice 1996, Ravna Gora (tj. Kupjak) 1997, Vrbovsko 2003, Bosiljevo II 2004. Puni profil je dovrsen 2008., tako da je tesko govoriti da je SDP to zapoceo, ali u neku ruku: je. SKH = SDP :lol:

2. MORH je ustupio zemljiste za kampus, znaci JNA je zasluzna za 'cuvanje' tog terena da bude pogodan za izgradnju navedenog :cheers:

proračun je limitiran,imamo najmanji prirez i sve druge socijalne povlastice.

U ovom dijelu se slazem, sto se prireza tice pogotovo, 6.25% je super! :cheers:

Ali, spomenicka renta... e to je drugi par rukava, ali ok to ne dira direktno pojedinca nego poslodavce: a tko su poslodavci, to je drugi par rukava :banana:

misipile
January 4th, 2010, 07:52 PM
Hvala, hvala... eto, sad znate razlog mojoj nervozi/neurozi/stogod, uglavnom, bit ce valjda sve OK. Iako, od do Bakarskog zaljeva nije problem, ali gledajuci dostupne live feedove od Sv. Kuzma na dalje, nije bas obecavajuce... nek se mali strpi, kad ceka 9 mjeseci, neka izdrzi jos malo, samo da zatopli, pa jugo ce :)

ivan_ri, gorgoroth (ma i ostali, naravno) placam pice kad dodje prinova :cheers1:

P.S. ovo me cini nervoznim:

http://img2.imageshack.us/img2/1579/svkuzam.png

baredice
January 4th, 2010, 07:59 PM
Hvala, hvala... eto, sad znate razlog mojoj nervozi/neurozi/stogod, uglavnom, bit ce valjda sve OK. Iako, od do Bakarskog zaljeva nije problem, ali gledajuci dostupne live feedove od Sv. Kuzma na dalje, nije bas obecavajuce... nek se mali strpi, kad ceka 9 mjeseci, neka izdrzi jos malo, samo da zatopli, pa jugo ce :)

ivan_ri, gorgoroth (ma i ostali, naravno) placam pice kad dodje prinova :cheers1:

P.S. ovo me cini nervoznim:

Naruči ralicu iz "Rijeka ceste" i riješen problem!!
:lol:

misipile
January 4th, 2010, 08:08 PM
^^ Rijeka cesta i je ono sto me brine, zadnji put se nisu bas iskazali... mozda ih ovaj put nije 'iznenadilo', vidit cemo.

Inace, cvor Sv. Kuzam je pod nadleznoscu ARZ-a, pa bi valjda oni to trebali pocistit? Ako budem morao ici, idem uz more, problem je samo dio Bakar-Kostrena, taj je malo vece nadmorske visine, ostatak je zasad OK, snijeg se (ipak) nije spustio do mora.

ivan_ri
January 4th, 2010, 08:12 PM
samo da se nadovezem na ovo oko vojske i kampusa..

nije istina da to nije gradksa zasluga... za to zemljiste je vojska dobila vrlo vrijednu zgradu u centru rijeke... dakle nemoj brkati pojmove i pricati o necemu sto ne poznas...

isto tako ce biti rotacija kad se rjese peripetije oko bolnice... di se isto mora rjesiti jedan dio s vojskom

btw saljemo ti ralicu :D

http://img692.imageshack.us/img692/3861/copyofdsc09652.jpg

ako ni to ne pomogne, onda ovako

http://www.imagesforme.com/upload/9ea8263f.jpg

(sala, nadam se da ce sve bit ok :cheers:)

January 4th, 2010, 08:16 PM
Koju zgradu je dobila vojska?
Ja sam išao na regrutaciju tamo u županiju...
Enivej jel tko od vas bio u vojsci (ja no,proglašen nesposobnim da bi nakon godinu dana ukinuli!!!!)

spuzva bob
January 4th, 2010, 08:59 PM
Evo sad sam se vratio sa Srdoči i mogu vam reći da je tamo pao ozbiljan snijeg.

gorgoroth
January 4th, 2010, 09:13 PM
Ovdje na Zametu je počela kiša padati

misipile
January 4th, 2010, 09:21 PM
Hvala na ralici, iako bi snowboard zavezan za auto bio sasvim dovoljan :lol:

Ako moze informacija, koju zgradu je grad dao vojsci (koja nije vec otprije bila u vlasnistvu vojske)? A sto se peripetija s bolnicom tice, sta nije problem na rotaciji vlasnistva na relaciji grad-KBC (nesto na Skurinjama)?

misipile
January 4th, 2010, 09:24 PM
Neka meteopehlin potvrdi, ali cini se da juzna strujanja preuzimaju svoju ulogu: temperatura polagano, ali sigurno raste, snijeg je vise-manje stao u krajevima gdje nije inace uobicajen, vidim na kameri da je ralica pocistila traku i pol na Sv. Kuzmu, tako da je sve pet; valjda nece zaledit preko noci (ma ne moze, penje se temperatura polagano, tako barem moj termometar kaze).

Inace, zanimljiv dan, svega sam vidio, steta sto sam imao samo mobitel pri ruci, al slike su dobre, sutra cu ih valjda stavit online.

gorgoroth
January 4th, 2010, 09:24 PM
Mislim da je neko zemljište na škurinjskom plasu gdje se planira pos izgraditi

gorgoroth
January 4th, 2010, 09:25 PM
Inace, zanimljiv dan, svega sam vidio, steta sto sam imao samo mobitel pri ruci, al slike su dobre, sutra cu ih valjda stavit online.

Ja i trgovinuu s aparatom :lol::lol::cheers:

misipile
January 4th, 2010, 09:31 PM
Enivej jel tko od vas bio u vojsci (ja no,proglašen nesposobnim da bi nakon godinu dana ukinuli!!!!)

Cuj ovu pricu (sumirana u najkrace crtice):
- 1998: iako uredno predajem medicinsku dokumentaciju o urodjenom problemu (scoliosis/torticolis), umjesto ocekivanog oslobadjanja, razvrstan sam u pjesadiju :nuts:
- 2001: na neuobicajen nacin (nisam znao kako treba, pa sam pismenim putem napisao citabu u MORH u ZG) mi je odobreno civilno sluzenje: onaj sluzbeni 'upitnik' su telefonski ispunili u razgovoru s mojim roditeljima :cheers:
- ...prolaze godine i u 05/2007 dobivam poziv da HITNO dodjem na sluzenje civilne sluzbe u roku par dana od primitka pisma (rok je kratak, koliko se sjecam da je prosao odredjeni datum vise me ne bi mogli vidit, zato je hitno);
- zalim se, usput idem i do psihijatra malo papira dobit (s osnovom, svatko tko ima par kredita, u ono doba trudnu zenu i 1000 drugih obveza bi imao problema s psihom kad se nateze s debilima): dobivam 'odgodu' na godinu dana;
- vojska se ukida 1.1.2008.

Uglavnom, paradoks u svemu tome je da sam poceo sluziti tu civilnu glupost, ja bih jos bio cca dva mjeseca duze u sluzbi nakon ukidanja obveze! :nuts:

To bi bilo to. Isprike za offtopic, al covjek pita, LOL

gorgoroth
January 4th, 2010, 09:33 PM
Ja služio prvo u Puli,pa Splitu i opet u Puli :cheers:

misipile
January 4th, 2010, 09:47 PM
^^ moj brat je bio u Muzilu 3 mjeseca, onda na Trsatu par dana i onda su ga dovezli SIS-ovim BMW-om doma i tu je bio kraj sluzenja vojnog roka :cheers::banana:

misipile
January 4th, 2010, 09:48 PM
Ja i trgovinuu s aparatom :lol::lol::cheers:

Moj sadasnji nije bas za dzepove, a s obzirom da i nema neke jace performanse (npr. zoom koji mi je danas tako falio) od mog mobitela, zadovoljan sam s mobom... kad dodje novi, vjerovatno cu se i ja povezat s pupcanom vrpcom :banana:

gorgoroth
January 4th, 2010, 10:21 PM
Moj sadasnji nije bas za dzepove, a s obzirom da i nema neke jace performanse (npr. zoom koji mi je danas tako falio) od mog mobitela, zadovoljan sam s mobom... kad dodje novi, vjerovatno cu se i ja povezat s pupcanom vrpcom :banana:

Nije niti moj za đep,već u torbicu i kao kakav peško hodam okolo

Brko
January 4th, 2010, 11:01 PM
^^ :lol: To i mene muči pri planiranoj kupnji. Osjećat ću se bolesno dok ljudi budu buljili u mene zbog pažnje koju privlači fotić u rukama.:nuts:

ivan_ri
January 4th, 2010, 11:41 PM
Hvala na ralici, iako bi snowboard zavezan za auto bio sasvim dovoljan :lol:

Ako moze informacija, koju zgradu je grad dao vojsci (koja nije vec otprije bila u vlasnistvu vojske)? A sto se peripetija s bolnicom tice, sta nije problem na rotaciji vlasnistva na relaciji grad-KBC (nesto na Skurinjama)?

evo da ti ne kopiram cjeli tekst u kojem se govori o prenamjeni vojnih prostora u cijeloj hrvatskoj:cheers:
http://www.nacional.hr/clanak/36189/bila-jednom-vojarna

...

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel kaže: “Grad Rijeka još je sredinom 90-ih u planskim i razvojnim dokumentima definirao civilnu namjenu vojarne na Trsatu, odnosno gradnju sveučilišnoga kampusa i novog Kliničkog bolničkog centra. U srpnju 2003. potpisano je pismo namjere kojim je definirano da će MORH prepustiti prostor Vojarne Trsat Gradu Rijeci i određeni rokovi prema kojima HV treba potpuno napustiti vojarnu do kraja 2004. Potkraj 2003. potpisan je ugovor s MORH-om kojim je Rijeka i formalno postala vlasnikom 34 ha Vojarne Trsat. Grad se obvezao platiti 5 milijuna kuna za troškove preseljenja te MORH-u u vlasništvo prepustiti prostor na adresi Riva 10/II. i osloboditi plaćanja komunalne naknade na deset godina sve prostore MORH-a u Rijeci.“

...

dakle 5 mil kuna je grad platio preseljenje, dao im je zgradu (ili samo dio zgrade :dunno:) na rivi koja vrijedi vrlo vjerojatno dosta i oslobodio placanja komunalne naknade na 10 godina sto je takodjer poprilican novac...

dakle ipak je i rijeka tu odigrala ulogu...

inace riva 10 je mislim bivsi hotel europa, danasnja zgrada administracije (http://hr.wikipedia.org/wiki/Zgrada_Administracije_u_Rijeci) :dunno:

gorgoroth
January 4th, 2010, 11:42 PM
^^
pojma nemaju ali glavno da se pljuje :cheers:

Brko
January 4th, 2010, 11:43 PM
Ja sam mislio da je to vaš glavni hotel.:nuts: Jel može mala info rang lista hotela u Rijeci i jel ima koji novi u planu ?

ivan_ri
January 4th, 2010, 11:46 PM
al ono ne vjerovat :nuts:

znam dosta o tom projektu, jer sam dosta materijala na temu kampusa procitao... i pricao sam sa skuncom, procelnikom za urbanizam koji mi je neke stvari razjasnio... u svakom slucaju, grad je dao svoj obol za sveucliste...
takodjer dosta se lobiralo i za zaobilaznicu (iako realno gledano, da nema luke ne bi mi jos godinama vidjeli zaobilaznicu, gledaj samo split i osijek)...

al dobro, bas me zanima da nam dodje vucibatina od keruma ili bandica, kako bi onda bila situacija :nuts:

ivan_ri
January 4th, 2010, 11:48 PM
Ja sam mislio da je to vaš glavni hotel.:nuts: Jel može mala info rang lista hotela u Rijeci i jel ima koji novi u planu ?

Bonavia ****
Jadran ****
Continental ***
Neboder ***

to je to sto se tice grada rijeke...

u planu je jos obnova hotela Park na 4 ili 5 zvjezdica, te u nekoj buducnosti hotelski kompleks na preluku i to je sve koliko ja znam

mozda gorg ima koju informaciju vise :dunno:

edit: evo i u clanku nedavno postanom se govori o hotelu i marini u sklopu porto barosa, tj gateway-a :cheers:
edit2: sjetio sam se jos i najave za hotel i marinu na kantridi, izmedju stadiona i bazena u onom malom privatnom brodogradilistu :D

gorgoroth
January 4th, 2010, 11:48 PM
Neka takvih likova što dalje od Rijeke,mi nismo nikada padali na nekakve kultove ličnosti i razne diktatore

gorgoroth
January 4th, 2010, 11:50 PM
Bonavia ****
Jadran ****
Continental ***
Neboder ***

to je to sto se tice grada rijeke...

u planu je jos obnova hotela Park na 4 ili 5 zvjezdica, te u nekoj buducnosti hotelski kompleks na preluku i to je sve koliko ja znam

mozda gorg ima koju informaciju vise :dunno:

I u budućoj marini u Porto Barošu je planiran hotel kao i u Rikardu Benčiću,možda u ZTC-uu a tko zna možda i Tower prenamjene u tu svrhu

ivan_ri
January 4th, 2010, 11:52 PM
^^e da, vidis, porto barosa sam se sjetio, al ztc-a ni najmanje :nuts:

bencic mozda jednog dana, citaj nikada... a tower lako moguce da se prenamjeni... bar pol tornja :cheers:

gorgoroth
January 4th, 2010, 11:54 PM
^^e da, vidis, porto barosa sam se sjetio, al ztc-a ni najmanje :nuts:

bencic mozda jednog dana, citaj nikada... a tower lako moguce da se prenamjeni... bar pol tornja :cheers:

i kada bi otworili neki birc na vrhu Towera s pogledom na grad,bio bi stalni gost :lol:

ivan_ri
January 4th, 2010, 11:57 PM
i kada bi otworili neki birc na vrhu Towera s pogledom na grad,bio bi stalni gost :lol:

ufff :cheers2:

zamisli, sjedis, gledas brodove na brajdici, blok vlak koji krece prema budimpesti i vrh buduceg ztc-a na nekih 150 m visine :D

gorgoroth
January 5th, 2010, 12:00 AM
ufff :cheers2:

zamisli, sjedis, gledas brodove na brajdici, blok vlak koji krece prema budimpesti i vrh buduceg ztc-a na nekih 150 m visine :D

:popcorn::popcorn::popcorn:
mogu samo sanjati :cry:

A kada tu popiješ kavicu preseliš se na vrh ZTC-a i opet naručiš kavic i gledaš kako se na krcatu Zagrebačku obal perkira matica od 10000 teu-a i počinje skidanje s šest mega mostova :popcorn::popcorn::lol:

ivan_ri
January 5th, 2010, 12:08 AM
ispravak kolega, berem 10 mostova jer bit ce preko kilometar obale :cheers::nuts:

Brko
January 5th, 2010, 12:08 AM
Bilo bi fora da tower postane hotel s vidikovcem za turiste.:cheers:

ivan_ri
January 5th, 2010, 12:09 AM
Bilo bi fora da tower postane hotel s vidikovcem za turiste.:cheers:

bilo bi fora da postane bilo sto :lol:

Brko
January 5th, 2010, 12:11 AM
:lol: Za početak barem kultno mjesto za samoubojice.:lol: :badnews:

meteopehlin
January 5th, 2010, 12:25 AM
Misipile nemaš razloga za brigu, ovo neće polediti, Izašao je najnoviji izlaz modela koji kaže da se sutra snijeg ne bi trebao spustiti tako nisko. Snježna granica iznad 700m., a što se tiče zimske službe, trebali ste oko 19h bit na cesti kroz pehlin, pehlin-marinići, da vidite sta je kažin :lol: imam puno slika. Uglavnom 3 7a kod mene na hlađenju, na gornjoj cesti mješavina grada i prigrada , a uz to i masa auta.

Cijelu fotoreportažu možete vidjeti na RW portalu u članku Snijeg opet iznenadio

Ri-Zeus
January 5th, 2010, 03:19 AM
Misipile nemaš razloga za brigu, ovo neće polediti, Izašao je najnoviji izlaz modela koji kaže da se sutra snijeg ne bi trebao spustiti tako nisko. Snježna granica iznad 700m., a što se tiče zimske službe, trebali ste oko 19h bit na cesti kroz pehlin, pehlin-marinići, da vidite sta je kažin :lol: imam puno slika. Uglavnom 3 7a kod mene na hlađenju, na gornjoj cesti mješavina grada i prigrada , a uz to i masa auta.

Cijelu fotoreportažu možete vidjeti na RW portalu u članku Snijeg opet iznenadio

a jel se može nekog od vas podmitit da se ta granica spusti na nekih 50ak metara?:lol: taman da se mogu malo grudat jos dok traje zima

misipile
January 5th, 2010, 09:54 AM
takodjer dosta se lobiralo i za zaobilaznicu (iako realno gledano, da nema luke ne bi mi jos godinama vidjeli zaobilaznicu, gledaj samo split i osijek)...

Hvala Bogu na luci (iako je puna birokracije, da ju je malo smanjiti, a povecati promet :cheers:), mozda zbog nje jednom dobijemo i bolju prugu i D403 :cheers:

gorgoroth
January 5th, 2010, 09:56 AM
Dobro si rekao možda :lol:

misipile
January 5th, 2010, 09:58 AM
Neka takvih likova što dalje od Rijeke,mi nismo nikada padali na nekakve kultove ličnosti i razne diktatore

Naravno da nismo, pocevsi s d'Annunzijem :nuts:

Da ne bi ispalo da ga narod nije volio, evo kako su ga docekali 1919.:

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/4/40/Fiume_cheering_D%27Annunzio.jpg/300px-Fiume_cheering_D%27Annunzio.jpg

:banana::cheers:

misipile
January 5th, 2010, 10:00 AM
a jel se može nekog od vas podmitit da se ta granica spusti na nekih 50ak metara?:lol: taman da se mogu malo grudat jos dok traje zima

Samo uplati, ako skupimo dovoljno cemo ulozit u model bombardiranja grada snijegom, kao sto to Kinezi u Pekingu rade :lol:

Inace, zima traje do kraja 03/2010, ako nastavi ovim tempom (svaka 2-3 tjedna), bit ce jos koji snijeg... makar ga ne vidjeli do 2050. nakon toga :cheers:

misipile
January 5th, 2010, 10:06 AM
Misipile nemaš razloga za brigu, ovo neće polediti...

Neka tako i ostane barem par dana, jer nista zasad, ako ne bude prije sutra idemo na kontrolu :cheers:

Super fotografije, vidim da je na Pehlinu bilo veselo... bilo kuda, autobusi svuda, cak i na trotoaru :banana:

gorgoroth
January 5th, 2010, 10:09 AM
misipile nema nikakvih novina :lol::cheers:

Cesta je sada prohodna

Super slike meteopehlin

rum koolhaas
January 5th, 2010, 12:18 PM
Treba pohvatati sve to :lol:
Uglavnom sada smo imali cijeli dan sunca a kada ćemo ga više vidjeti nije sigurno i nigdje bez kišobrana.

Situacija se jako pogoršala što se tiče vremena kod nas,svugdje u Hrvatskoj zna biti lijepo jedino na riječkom području naoblaka i kiša,što je tomu razlog i jesmo li najkišovitiji dio zemlje,pravi London :lol:

pa rijeka i ima vise padalina od Londona, neznam zasto svi kazu "kisni London"
trebali bi govoriti "kisna Rijeka"

meteopehlin
January 5th, 2010, 03:17 PM
Upozorio bih vas da ako riječko zaleđe ne vidi snijega zbog topline po visini večeras, da bi moglo zato vidjeti ledenu kišu, a onda oprez!

gorgoroth
January 5th, 2010, 03:22 PM
Upozorio bih vas da ako riječko zaleđe ne vidi snijega zbog topline po visini večeras, da bi moglo zato vidjeti ledenu kišu, a onda oprez!

Šta je sutra,kiša,oblačno,bura ili jugo

misipile
January 5th, 2010, 03:25 PM
^^ sve istovremeno: bura, kisa, oblacno, jugo, tramontana. Sam Bog vise ne zna sta nam daje ovdje :lol:

@meteopehlin: dok god je u zaledju, nema brige. Samo nek mi se drzi dalje od mora ovih dana :cheers:

meteopehlin
January 5th, 2010, 03:42 PM
Šta je sutra,kiša,oblačno,bura ili jugo

I srijeda i četvrtak obilna kiša uz južinu.

Niste ni svjesni koliko je teško prognozirati ovako granične situacije, kad postoji skoro temperaturna inverzija.
Primjerice sad je na platku 0,2, a kod mene 1,6, to nije realno stanje stvari, jer se temperatura izmješala po slojevima. Realno bi bilo, ako je ovdje 1,6 da je platak na -4, a nije tako.
Zato sada više pratim situaciju na Platku, jer ako on ode u minus, riječko zaleđe (a usudio bih se reći i viši dijelovi Rijeke) će opet vidjeti snijeg.

gorgoroth
January 5th, 2010, 04:02 PM
@meteopehlin: dok god je u zaledju, nema brige. Samo nek mi se drzi dalje od mora ovih dana :cheers:

Prpa ha :lol::cheers:

carinik
January 5th, 2010, 04:42 PM
Muahahaa. Ovako dobro se nisam nasmijao 100 godina; kod nas samo izmisljaju neke jadne afere da bi se proculo za njihov 'rad' i pisalo po novinama.

B&Z i njihovih 50.000 HRK su nista, ako se to usporedi s $200.000 koje je Melbourne platio Landoru za dizajn.

Ono sto je Melbourne dobio je MTV-like logo koji je pak opet sam po sebi vise plagijat logoa za nepoznatu firmu MerchantLogix. Usporedba Melbourne logoa (2009.) i MerchantLogixa (2004.) se moze vidjeti na:

http://rajasandhu.com/melbourne_new_logo.jpg

Ali, na kraju svega, mi s Kvarnera mozemo biti 'sretni' sto nismo dobili ovakvo rjesenje od pola milijuna dolara:

http://www.adme.ru/img/news/18397/london_logo.jpg

Za nesto manje od tri godine taj logo ce nam bosti oci... kad budu OI London 2012 :lol::bash:

Zaista smjesno....

Nema puno veze kvarnerski dragulj

http://img99.imageshack.us/img99/9471/kvarnerveliki.jpg

sa Melbourn logom...

Ali zato ima veze sa logotipom Castille y Leona

http://2.bp.blogspot.com/__bNUpLq1CS4/Sr3XNYH92gI/AAAAAAAABRA/NyQSxvZ5s0M/s400/logo+castilla+leon.jpg

koji je za tu spanjolsku regiju dizajnirao McCann World Group.

Dizajn je predstavljen sredinom rujna prosle godine.

Izvrsni direktor McCann world Group u ovom clanku objavljenom 27/09/2009

http://www.segoviaudaz.es/entrevistas/14944/marca-castilla-y-leon--tus-ideas-cobran-vida--mccann--territorio

objasnjava kako su ga dizajnirali 9 mjeseci...

January 5th, 2010, 05:25 PM
A pa slični su,ne mora značiti da su kopije,zapravo je ista stvar kao s melburn logom.Sliči su nisu isti.A i meni je naš ljepši, ovaj neki izobličeni oblik mi se ne sviđa.

gorgoroth
January 5th, 2010, 05:36 PM
Meni se niti malo ne sviđa,uopće ne dočarava ovaj naš kraj :bash:

misipile
January 5th, 2010, 05:48 PM
^^ potpisujem gorgorotha. A ta s#anja sta pricaju da su osmisljavali to 9 mjeseci i vise znaci samo jedno:

1. nesposobni su;
2. moraju opravdati cijenu od barem XXX.XXX EUR za samo logo + jos ekstra za ostale materijale, knjigu standarda, bla bla.

MasonicStage™
January 5th, 2010, 08:04 PM
Meni se niti malo ne sviđa,uopće ne dočarava ovaj naš kraj :bash:

možda ne opisuje kraj, ali je tema dobra.
dragulj jadrana, odnosno kvarner.

gorgoroth
January 5th, 2010, 08:08 PM
Hajde kužim recimo da plava predstavlja more,zelena šume ali ove druge me ni na šta ne podsjećaju:ohno:

misipile
January 5th, 2010, 09:26 PM
Ma dizajneri su izmislili cijelu pricu iza svega toga i osim plave (more) i zelene (kopno, suma) su ubacili jos hrpe tih trokutica raznih boja tako da bi se povezalo sa pojedinacnim simbolima (za npr. Crikvenicu, Novi, Opatiju, itd). Ima cijela prica o tome, ne drzi bas vodu i nategnuta je do kraja: cini mi se da su dizajneri vise postali story-writeri nego dizajneri :ohno:

Usput, ovo nije dragulj nego dijamant, cudno brusen, nit je tiffany, nit old european, nit mazzarin nit najjednostavniji old single ili table cut :nuts: Vjerovatno je neki mixed cut, izmisljen u ZG :lol:

maryspirk
January 6th, 2010, 07:27 AM
MISIPILE: RE :misipile Quote:
Originally Posted by gorgoroth

Naravno da nismo, pocevsi s d'Annunzijem

Da ne bi ispalo da ga narod nije volio, evo kako su ga docekali 1919.[/I][/I][/I]

POZNATO JE IZ POVIJESTI DA SU FASISTI IMALI (kao i Milosevic) SVOJE LJUDE KOJE SU VLAKOVIMA I AUTOBUSIMA PREVOZILI U GRADOVE GDJE SU IMALI "NASTUPE" kako bi se ostavio dojam kakav su FASISTI ZELJELI i TREBALI. SVE TO JE UVEO MUSSOLINI. Dakle, ova tvoja fotografija nije bas pouzdani izvor i relevantna referenca jer i d'Annunzio je bio FASISTA, i to GADAN, VELIKI, PODMUKLI !

carinik
January 6th, 2010, 12:18 PM
Hajde kužim recimo da plava predstavlja more,zelena šume ali ove druge me ni na šta ne podsjećaju:ohno:

ovaj jedan zuti trokut je vjerovatno sunce a ostali, tamnocrveni, bi mogli biti zemlja...ljubicasti?..pojma nemam..

gorgoroth
January 6th, 2010, 12:29 PM
ovaj jedan zuti trokut je vjerovatno sunce a ostali, tamnocrveni, bi mogli biti zemlja...ljubicasti?..pojma nemam..

da žuti može biti sunce,samo što nikako nije karakterističaan dio ovoga kraja,da su stavili sivu boju kao boju oblaka i kiša već bi bili pogodili:bash:

gorgoroth
January 6th, 2010, 12:30 PM
Rijeka dobila jezero ali ostala bez stadiona - Kiše uništile travnjak od milijun eura

GOTOVO osam milijuna kuna, uloženih u novi travnati tepih riječkog stadiona, ispalo je na kraju novac "bačen u vjetar", točnije "bujicu".

Rijeke kiše i pljuska, koje su se još od Božića sručile na Rijeku, kao što je poznato, izazvale su mnoge probleme u životu najvećeg grada na sjevernom Jadranu, a osim što su dijelovi grada bili poplavljeni, voda nije bila za piće, teško je stradao i najpoznatiji sportski klub grada, točnije njegova pažljivo i skupo obnovljena infrastruktura.

Ovog ljeta je potpuno promijenjen travnjak stadiona Kantrida, jer travnjak na kojoj se igraju utakmice Rijeke pa čak i reprezentacije, godinama je bio predmet sprdnje zbog katastrofe u koju se pretvarao čim bi se malo pogoršale vremenske prilike.

Međutim, ono što je nakon sramote trebalo postati ponos nogometne Rijeke, ovih blagdana se pretvorilo u noćnu moru. Osim obilnih oborina, za to je zaslužan izostana drenaže - odnosno riješenje "ispuštanja" vode s terena nakon što ostane natopljen kišom.

Na to u Rijeci nisu mislili kada su ulagali ogroman iznos u novi teren, iako je Rijeka sinonim za kišno vrijeme, a isti nedostak "krasio" je i prijašnji travnjak.

Zbog uništenog travnjaka, čini se da će nogometaši Rijeke morati tražiti zamjenski teren na kojem će vježbati do početka drugog dijela natjecanja u HNL-u.

http://www.index.hr/sport/clanak/foto-rijeka-dobila-jezero-ali-ostala-bez-stadiona--kise-unistile-travnjak-od-milijun-eura/468730.aspx

January 6th, 2010, 01:56 PM
Ma Kantridu treba sravni9ti za zemljom,modernizirati Orinetov stadion i aj bok.S ovim na Kantrdfiti uvijek neko sranje,te poplava,te stijene ma u ku...

meteopehlin
January 6th, 2010, 03:00 PM
Postavio sam novu reportažu iz Breza, u zaleđu Novog Vinodolskog na RW portalu,poslao mi čitatelj pa ako želite možete pogledati šta radi ledena kiša.

Isto tako postavljeni su izgledi vremena za do kraja tjedna.

ivan_ri
January 6th, 2010, 03:13 PM
Ma Kantridu treba sravni9ti za zemljom,modernizirati Orinetov stadion i aj bok.S ovim na Kantrdfiti uvijek neko sranje,te poplava,te stijene ma u ku...

onda mozemo komotno pol grada sravnit sa zemljom :nuts:
daj se saberi malo :D

Postavio sam novu reportažu iz Breza, u zaleđu Novog Vinodolskog na RW portalu,poslao mi čitatelj pa ako želite možete pogledati šta radi ledena kiša.

Isto tako postavljeni su izgledi vremena za do kraja tjedna.

odlicno :cheers:
btw frend mi radi na plasama i kaze da u zivotu nije vidio tako nesto, da kap kise cim padne na zemlju se zaledi :nuts::nuts: brutalno :D

January 6th, 2010, 03:27 PM
[QUOTE=ivan_ri;49598117]onda mozemo komotno pol grada sravnit sa zemljom :nuts:
daj se saberi malo :D

Zasšto pola grada sravniti?
Stadion na Kantridi je bezvezez i ima više mana nego prednosti.
Zaista ne vidim svrhu ulupavanja novca u starudiju od Kantride kada se može za manje novce obnoviti koji od postojećih stadiona barem dok se ne napravi Rujevica:cheers:

gorgoroth
January 6th, 2010, 03:30 PM
[QUOTE]

Zasšto pola grada sravniti?
Stadion na Kantridi je bezvezez i ima više mana nego prednosti.
Zaista ne vidim svrhu ulupavanja novca u starudiju od Kantride kada se može za manje novce obnoviti koji od postojećih stadiona barem dok se ne napravi Rujevica:cheers:

A tko bi tebi udovoljio :lol:,nekakve garaže su ti vrijedne a stadion na Kantridi sa svom svojom posebnosti bi sravnio sa zemljom :nuts:

ivan_ri
January 6th, 2010, 03:38 PM
stadion je nesto za sto su gradjani usko vezani... bez obzira kakv bio i di se nalazio :cheers:

Lokalpatriot RI
January 6th, 2010, 05:04 PM
malo je offtopic ali eto naisao sam na ovu sliku pa da podijelim svama..
http://img52.imageshack.us/img52/6817/67174678.jpg (http://img52.imageshack.us/i/67174678.jpg/)
Izgradnja tunela kroz Učku.

http://img694.imageshack.us/img694/4805/einfahrtuckatunnel.jpg (http://img694.imageshack.us/i/einfahrtuckatunnel.jpg/)

Kroz tunel Učku prvi su automobili prošli 27. rujna 1981 godine.

gorgoroth
January 6th, 2010, 05:07 PM
^^

Te su mi najbolje,e da je imati takvih slika Rijeke u izgradnji 70-tih i 80-tih godina

gorgoroth
January 6th, 2010, 05:48 PM
Zakupci teškom mukom plaćaju obveze

Magma vraća milijunski dug Gradu Rijeci obročno

RIJEKA – Iako je Grad Rijeka smanjio cijenu zakupnine u gradskim poslovnim prostorima za 10 posto zbog gospodarske krize, pojedinim zakupcima ni ta mjera nije pomogla da počnu redovno uplaćivati u gradski proračun zakupninu. Među većim zakupcima je poduzeće Magma u vlasništvu Goranka Fižulića koje u zakupu ima jedan od najatraktivnijih poslovnih prostora na Korzu.

Prije više od dva mjeseca gradonačelnik Vojko Obersnel sklopio je nagodbu kojom se ta zagrebačka tvrtka obvezala na obročno vraćanje duga. Kako sada stvari stoje, Magma izvršava obveze iz ugovora o nagodbi. Potvrdili su tu u Odjelu gradske uprave za komunalni sustav.

– Magma d.d. Zagreb, zakupnik poslovnog prostora u Rijeci, Korzo 7, 9 i 11 ukupne površine 1.283 četvorna metra, na dan 31. prosinca 2009. godine ima evidentiran dug zakupnine u iznosu od 1,1 milijun kuna za razdoblje od lipnja do prosinca 2009. godine s pripadajućom zakonskom zateznom kamatom te 6.210 kuna dospjelih računa zatezne kamate.

No, valja napomenuti da je dana 29. listopada 2009. godine sa zakupnikom sklopljen Ugovor o nagodbi za obročnu isplatu duga u 12 obroka kojim je od ukupnog iznosa obuhvaćen iznos od oko 800.000 kuna, dok se iznos od 324.119 kuna odnosi na dug tekuće zakupnine za studeni i prosinac 2009. godine, navode u Odjelu gradske uprave za komunalni sustav.

Pročelnica Odjela gradske uprave za komunalni sustav Irena Miličević pojašnjava da su prva dva obroka iz ugovora o nagodbi uredno podmirena te da je Magma kod sklapanja ugovora o nagodbi na ime osiguranja plaćanja položila i dvije bjanko zadužnice ovjerene od javnog bilježnika u ukupnoj vrijednosti od oko milijun kuna.

– One će biti aktivirane u slučaju da zakupnik ne izvrši isplatu bilo koja dva obroka iz Ugovora o nagodbi. U pogledu tekuće zakupnine zakupniku je upućena opomena i ukoliko zakupnik ne plati tekuće iznose ili ne podnese zahtijev za obročnim plaćanjem, raskinut će se ugovor o nagodbi i aktivirati bjanko zadužnice, najavila je pročelnica Miličević.

D. CUPAĆ

http://www.novilist.hr/Vijesti/Rijeka/magma-vraca-milijunski-dug-gradu.aspx

gorgoroth
January 6th, 2010, 05:52 PM
Gradonačelnik predložio Rijeka prometu novi cjenik

Pet kuna za sat parkiranja u Centru Zamet

RIJEKA – Gradonačelnik Vojko Obersnel odredio je novi cjenik parkiranja u Rijeci, a u njemu su dvije novosti – počela je naplata parkiranja u garaži koja je otvorena u Centru Zamet, a na snazi je i dnevna karta parkiranja koja je izmišljena kako bi se zaobišla zabrana Ustavnog suda koji je neustavnom ocijenio manadatne kazne. Njezina je cijena identična onoj mandatne kazne, a to je 80 kuna.

Iako su u Gradu Rijeci razmišljali o nekoliko modela naplate parkiranja u Centru Zamet, Obersnel je odlučio onaj koji je na snazi u garaži na Kantridi. Tako će vozači u vremenu od šest sati do 22 sata plaćati pet kuna po satu, a u vremenu od 22 sata do šest sati dvije kune po satu. Visina naknade za parkiranje vozila za prvi sat parkiranja u vremenu od šest sati do 22 sata iznosi dvije kune.

Visina naknade za mjesečnu parkirnu kartu za parkiranja vozila u javnoj garaži Centar Zamet za pravne i fizičke osobe-obrtnike iznosi 600 kuna, dok će fizičke osobe plaćati 350 kuna za cjelodnevno parkiranje, 250 kuna za parkiranje od sedam do 16 sati, 200 kuna od 16 do osam sati, te 100 kuna s dopuštenim vremenom parkiranja od dvadeset do osam sati. Pravo na kupnju mjesečne parkirne karte imaju sve pravne osobe, fizičke osobe – obrtnici i fizičke osobe neovisno o mjestu sjedišta, odnosno prebivališta.

Što se tiče cijena za parkiranje na cestama iscrtanim plavim linijama Rijeka prometa, cjenik ostaje jednak onome iz 2009. godine. Visina naknade za parkiranje putničkog vozila, kombi i teretnog vozila do 1,5 tone nosivosti, te motocikla i njegove prikolice na otvorenom javnom parkiralištu s ograničenim vremenom trajanja parkiranja iznosi sedam kuna po satu u nultoj zoni, a četiri kune u prvoj zoni.

Na javnom parkiralištu u drugoj zoni s neograničenim vremenom trajanja parkiranja vozači će plaćati tri kune po satu, odnosno 20 kuna za razdoblje radnog vremena parkirališta.

Visina naknade na zatvorenom javnom parkiralištu s neograničenim vremenom trajanja parkiranja određena je tako da će za svaki sat parkiranja do tri sata trebati izdvojiti četiri kune po satu, a za svaki započeti daljnji sat parkiranja sedam kuna po satu.

Valja podsjetiti i na cjenik polugaraže u Ciottinoj ulici u kojoj za sat vremena treba izdvojiti sedam kuna po satu, a mjesečna karta za fizičke osobe iznosi 150 kuna, dok obrtnici i pravne osobe trebaju izdvojiti 500 kuna za mjesečnu kartu.

U Gradu Rijeci moguće je rezervirati parkirno mjesto, a za taj luksuz mjesečno u nultoj zoni valja izdvojiti 3.500 kuna, u prvoj 2.500 kuna, dok druga zona iznosi 2.000 kuna.

Obersnel je u odluci odredio institucije koje ipak zadovoljstvo rezerviranog parkirališnog mjesta plaćaju jeftinije. Ministarstvo unutarnjih poslova i Ministarstvo obrane za rezervirano mjesto mjesečno trebaju izdvojiti 300 kuna, a konzularni uredi i inspekcijska tijela, te Primorsko-goranska županija 500 kuna.

Visina mjesečne naknade za rezervirano parkirališno mjesto na javnom parkiralištu bez naplate iznosi 1.500 kuna. Visina mjesečne naknade za rezervirano parkirališno mjesto na javnom parkiralištu pod naplatom za trgovačko društvo-hotel iznosi 500 kuna po mjestu ako ih je rezervirano do 15, a 400 kuna po mjestu ako ih je rezervirao više od 15.

D. CUPAĆ

http://www.novilist.hr/Vijesti/Rijeka/pet-kuna-za-sat-parkiranja-u-cen.aspx

Baš smo zatvorili dretvu o centru Zamet i onda uleti ova vijest.
Samo mi nije jasno kako na Rivi može biti jeftinije nego na Zametu:bash:ja je sigurno neću koristiti već ću se boriti za okolna mjesta :lol:

ivan_ri
January 6th, 2010, 05:54 PM
odlicne su ove sa ucke, pogotovo ova sa slapom :cheers:

gorgoroth
January 6th, 2010, 05:56 PM
odlicne su ove sa ucke, pogotovo ova sa slapom :cheers:

Hajde iskopajte negdje stare građevinske,ja sam prije stavio :cheers:

ivan_ri
January 6th, 2010, 05:57 PM
Hajde iskopajte negdje stare građevinske,ja sam prije stavio :cheers:

ne znam otkuda...

vidio sam one tvoje sa krckog mosta, i izgradnje eševa i podmurvickih nebodera... odlicne su :cheers:

Lokalpatriot RI
January 6th, 2010, 06:33 PM
Evo jedne građevinske...

http://img682.imageshack.us/img682/2639/67815362.jpg (http://img682.imageshack.us/i/67815362.jpg/)

Izgradnja Koksare u Bakru. Postrojenje počelo s radom 1971.

Jeli tu fali još dimnjak ili ?

ivan_ri
January 6th, 2010, 06:37 PM
^^mogli bi uskoro jednu ovakvu antologijsku u kostreni okinuti :nuts:

a kojih 30 godina poslje ovo :D

bakarska koksara :nuts:

http://www.eurco.hr/cpg135/albums/userpics/10001/normal_Bakar-dimnjak%20016.jpg

http://www.eurco.hr/cpg135/albums/userpics/10001/normal_Bakar%20dimnjak%20(3).jpg

http://www.eurco.hr/cpg135/albums/userpics/10001/normal_Bakar%20dimnjak%20(6).jpg

gorgoroth
January 6th, 2010, 06:42 PM
Odlične bakarske,pucajte još ^^

Lokalpatriot RI
January 6th, 2010, 06:44 PM
Zanimnljiv dodatak Ivan Ri.:)

Lokalpatriot RI
January 6th, 2010, 06:49 PM
Bakar je po meni najlješi zaljev u Hrvatskoj

Evo fotke iz 1942.

http://img690.imageshack.us/img690/6020/s20l.jpg (http://img690.imageshack.us/my.php?image=s20l.jpg)

Na ovom mjestu gdje je bila koksara nekoc je cak bio i logor. :nuts:

Ljudi su glupi i ludi ,Bakar je odličan primjer za to.

ivan_ri
January 6th, 2010, 06:53 PM

couldn't agree more :cheers:

gorgoroth
January 6th, 2010, 06:58 PM
Evo jedne obnove luke

http://img691.imageshack.us/img691/882/scan00011g.jpg (http://img691.imageshack.us/i/scan00011g.jpg/)

A koliko im sada treba da izgrade i produže jedno pristanište uz svu moguću modernu mehanizaciju

gorgoroth
January 6th, 2010, 07:07 PM
Riječina a umjesto auta na Delti dvro :lol:

http://img215.imageshack.us/img215/7758/scan00021.jpg (http://img215.imageshack.us/i/scan00021.jpg/)

gorgoroth
January 6th, 2010, 07:14 PM
Na ovoj se mogu vidjeti novi neboderi na Vojaku i koji još nisu izgrađeni

http://img246.imageshack.us/img246/5293/scan00031.jpg (http://img246.imageshack.us/i/scan00031.jpg/)

ivan_ri
January 6th, 2010, 07:20 PM
evo jedan before-after update :D

http://img693.imageshack.us/img693/5669/gradnjaistonogizlazasam.jpg

http://www.imagesforme.com/images.php/i15398_054piramida.jpg

http://img44.imageshack.us/img44/6720/200912111227086960001.jpg

http://img12.imageshack.us/img12/9523/dsc073101.jpg

ivan_ri
January 6th, 2010, 07:22 PM
btw nedavno je bilo price o bauhaus reklami u bakarskom zaljevu... donedavno je bio brodokomerc

http://img19.imageshack.us/img19/5909/bakarskizaljev.jpg

:)

gorgoroth
January 6th, 2010, 07:23 PM
Dvije leteće,sve je drugačije :lol:

http://img85.imageshack.us/img85/5176/scan000531.jpg (http://img85.imageshack.us/i/scan000531.jpg/)

http://img37.imageshack.us/img37/4991/scan00041.jpg (http://img37.imageshack.us/i/scan00041.jpg/)

ivan_ri
January 6th, 2010, 07:29 PM
^^delta je uvijek ista :D

gorgoroth
January 6th, 2010, 07:31 PM
Zvonimirova i nove zgrade na Turniću

http://img17.imageshack.us/img17/295/scan00051.jpg (http://img17.imageshack.us/i/scan00051.jpg/)

gorgoroth
January 6th, 2010, 07:32 PM
^^delta je uvijek ista :D

:lol::lol: i tome se misli doći na kraj :cheers:

January 6th, 2010, 07:38 PM
http://img37.imageshack.us/img37/4991/scan00041.jpg
Skroz su ga uspjeli uništiti...pogledajte trgove,ulice....katastrofa,zamijenjeni čime?Onim smijurijama od stakleniki i limeki:ohno::ohno:
Kako bi nekoga pribio na križ i onda ga polako kaomdao,bez anestezije:bash::bash::bash::bash:
A opnnda bi ih natjerao da jezikom poruše sve što su izgradili i da malim nožnim prstom sagrade sve natrag štu su porušili.

gorgoroth
January 6th, 2010, 07:39 PM
Mogu misliti kako s se bijelile ove zgrade

http://img690.imageshack.us/img690/8718/scan00061.jpg (http://img690.imageshack.us/i/scan00061.jpg/)

http://img684.imageshack.us/img684/112/scan00071.jpg (http://img684.imageshack.us/i/scan00071.jpg/)

ivan_ri
January 6th, 2010, 08:11 PM
^^ma, photoshop :D

gorgoroth
January 6th, 2010, 09:38 PM
Riječka osnovna škola kreće u projekt poticanja duhovnog mira

Na Vežici uskoro prvi japanski vrt u Hrvatskoj

Riječ je o jedinstvenom projektu koji spaja japansku kulturu i hrvatske simbole, a financirat će ga Rotary klubovi iz Rijeke i Tokija

http://img694.imageshack.us/img694/9666/4a33f6a047ea4c37b2212ef.jpg (http://img694.imageshack.us/i/4a33f6a047ea4c37b2212ef.jpg/)

RIJEKA – Prostor ispred Osnovne škole Vežica za pola bi godine trebao biti pretvoren u prvi japanski vrt ne samo u Hrvatskoj, već i na cijelom Balkanu, a pojašnjavajući kako je riječ o jedinstvenom projektu kojemu je cilj poticanje duhovnog mira, uz pomoć niza smislenih detalja, flore i simbolike ravnateljica OŠ Vežica Violeta Nikolić ističe da se radi o prilično skupom projektu koji će financirati Rotary klubovi iz Rijeke i Tokija.

– Prvi grubi izračuni pokazali su da će projekt zahtijevati ulaganje u visini od pola milijuna kuna. Za pomoć smo se obratili riječkom Rotary klubu Sv. Vid koji surađuje s tokijskim Rotary klubom Tsukiji.

Na ideju smo došli tražeći kvalitetan prostor za djecu, a Rotary klub je takvu ideju odmah prihvatio. Vrt je osmislio arhitekt međunarodne reputacije Hayato Isoa koji nas je već nekoliko puta posjetio, a iako je plan vrta gotov, očekujemo da će nas Isoa ponovo posjetiti krajem veljače kada će donijeti konačni plan i već početkom ožujka kreće uređenje vrta, najavljuje ravnateljica.

Dodajući kako će radove izvoditi domaće tvrtke, Nikolić napominje da će se osim uvoznog japanskog javora i trešnje, iskoristiti lokalne biljke i prirodni materijali, a vrt površine dvije tisuće četvornih metara bit će podijeljen u dva dijela.

– Cijela ljepota projekta je u tome da će se spojiti japanska i hrvatska tradicija. Naime, osim nekoliko biljaka koje ćemo uvesti iz Japana, sve ostale bit će zamjenske hrvatske biljke. Isoa je mjesece proveo tražeći odgovarajuće biljke, a iako će vrt obilovati s puno detalja iz japanske kulture, svi će se ti detalji povezivati s hrvatskim simbolima.

Prvi dio vrta predstavlja rast, razvoj i stabilnost i stoga će ga većim dijelom činiti kamen, dok će se u drugom dijelu nalaziti prostor za meditaciju, kao i tipična japanska kućica za pripremu čaja, pojašnjava Nikolić.

Vrt će sadržavati i označenu šetnicu koja će biti prilagođena i za osobe u invalidskim kolicima, a put će voditi do jezera s vodopadom ispred kojeg je dizajner Isoa zamislio stakleni, svijetloplavi kamen koji će biti osvijetljen iznutra.

Prvi hrvatski japanski vrt, kaže Nikolić, ne bi trebao postati samo brand OŠ Vežica, već i Rijeke, jer bit će otvoren za građanstvo, a o održavanju vrta brinut će se vežićki osnovci koji će prethodno proći i odgovarajuću edukaciju.

Ingrid ŠESTAN

http://www.novilist.hr/Vijesti/Rijeka/na-vezici-uskoro-prvi-japanski-v.aspx

misipile
January 6th, 2010, 09:46 PM
^^

Te su mi najbolje,e da je imati takvih slika Rijeke u izgradnji 70-tih i 80-tih godina

Da, predobre su takve... znam neke ljude koji bi mogli znati gdje naci brdo takvog materijala... raspitam se kad uhvatim trenutak ovih dana valjda. Drz'mo fige, mozda bude necega :cheers:

gorgoroth
January 6th, 2010, 09:49 PM
^^
Sve nade su sada usmjerene na tebe :lol::cheers:

misipile
January 6th, 2010, 09:54 PM
na snazi je i dnevna karta parkiranja koja je izmišljena kako bi se zaobišla zabrana Ustavnog suda koji je neustavnom ocijenio manadatne kazne. Njezina je cijena identična onoj mandatne kazne, a to je 80 kuna.

A uz dobrog odvjetnika sutnem debelog O. u guzicu i platim nista, kao i uvijek gdje nema rampe.

Za pametne u gradu imam dva pitanja:

1. gdje mogu kupiti dnevnu kartu (koja nije u obliku 'kazne', znaci redovnim putem)?

2. ako je npr u 0 zoni cijena 7kn/h, ogranicenje parkiranja 3h: ja mogu tamo potrositi max 21kn, nakon toga neka smisli nacin kako ukloniti moj propisno parkirani auto jer nije postivao timer: dnevna karta ne moze biti naplacena za mjesto gdje se auto ne bi smio ostaviti cjeloDNEVNO :nuts:

Uglavnom, ljudi moraju shvatiti da im nitko nista ne moze i da su uvijek u pravu jer je to javna povrsina i naplata parkinga na otvorenoj povrsini je samo jedan od poreza na budale :banana:

misipile
January 6th, 2010, 09:58 PM
Bakar je po meni najlješi zaljev u Hrvatskoj

Da, predivan zaljev, a ljudi su najgluplja vrsta; sto bi tek bilo da nismo 'inteligentni'? :nuts:

A koksara je bila poklon jedine rijecke gradonacelnice, Nede Andric, jel?

misipile
January 6th, 2010, 09:59 PM
^^
Sve nade su sada usmjerene na tebe :lol::cheers:

Ovim si mi na neki nacin potakao 'flash' u glavi (kao Chuck, ako tko gleda tu seriju, LOL), sjetio se da od moje zene deda iz Zagorja (zivi tu na Skurinju) ima vjerovatno hrpe materijala: cak su mu ormari u Zagorju u spavacoj izljepljeni slikama izgradnje Urinja, Koksare, Luke i ostale industrije :cheers:

ivan_ri
January 6th, 2010, 10:31 PM
ja cjelo popodne trazim sliku podmurvickih nebodera u izgradnji... gorg ju je stavio, al ne sjecam se vise kad ni u koju dretvu :bash:

gorgoroth
January 6th, 2010, 10:39 PM
ja cjelo popodne trazim sliku podmurvickih nebodera u izgradnji... gorg ju je stavio, al ne sjecam se vise kad ni u koju dretvu :bash:
Sutra ću ih opet skenirati pa ću ih staviti :cheers:

Ovim si mi na neki nacin potakao 'flash' u glavi (kao Chuck, ako tko gleda tu seriju, LOL), sjetio se da od moje zene deda iz Zagorja (zivi tu na Skurinju) ima vjerovatno hrpe materijala: cak su mu ormari u Zagorju u spavacoj izljepljeni slikama izgradnje Urinja, Koksare, Luke i ostale industrije :cheers:

Super je chuck ^^^^

Nažicaj ga slike:lol:

ivan_ri
January 6th, 2010, 11:00 PM
Sutra ću ih opet skenirati pa ću ih staviti :cheers:

hvala!! :cheers:

misipile
January 7th, 2010, 10:17 AM
Super je chuck ^^^^

Nažicaj ga slike:lol:

Koga da zicam, chucka? :lol::cheers:

gorgoroth
January 7th, 2010, 10:59 AM
Koga da zicam, chucka? :lol::cheers:

Možeš od one Yvonne strahovski,u zadnje vrijeme najbolja teta,zbog nje i gledam Chucka:lol::cheers:

Radne žicaj naravno :cheers:

gorgoroth
January 7th, 2010, 11:08 AM
Grad i Županija digli ruke od riječkog aerodroma

Želi li riječka zračna luka zadržati međunarodni status, dužna je osigurati odgovarajuću infrastrukturu i zadovoljiti stroge međunarodne standarde. Do sada je zračnu luku financijskim injekcijama na životu držala Primorsko-goranska županija koja je, međutim, upravo usvojenim proračunom odustala od planiranog godišnjeg ulaganja u iznosu od 2 milijuna kuna. Iz županije ovaj potez opravdavaju nedovoljnim interesom gradova i općina suvlasnika te činjenicom da država koja je većinski vlasnik aerodroma ne želi ulaganja u aerodrom županiji pretvoriti u vlasnički udio. Kako interes za aerodrom više ne pokazuju ni većinski ni manjinski suvlasnici, nije teško zaključiti kakva sudbina čeka zračnu luku kojoj uskoro prijeti gubitak međunarodnog statusa. Kada je nedavno slična opasnost zaprijetila pulskom aerodromu, iza Zračne luke Pula kao regionalnog strateškog resursa stala je cijela Istra što je rezultiralo garancijama o zadržavanju međunarodnog statusa od strane Ministarstva mora, prometa i infrastrukture. S Rijekom je očito neka druga priča. Inertna vodstva županije i gradova se ne mogu dogovoriti ni međusobno, a kamoli izvršiti pritisak na nacionalnoj razini pa riječki aerodrom polako postaje simbol propasti nekad razvijene i prosperitetne regije kojoj je zračna luka bila prioritet 70-tih godina prošlog stoljeća ali nije 40-tak godina kasnije.

O nezainteresiranosti najbolje svjedoče brojke prema kojima gradovi Opatije, Krka i Omišlja u 10 godina u aerodrom nisu uložili niti kune ili Grada Rijeke koji je od 2001. do danas zračnu luku pomogao s mizernih 12 tisuća kuna. Ipak, svi ti gradovi nisu bili nimalo nezainteresirani kada je riječ o delegiranju predstavnika u nadzorni odbor za što su uredno primali novčane naknade. U zadnjih desetak godina po jednom članu nadzornog odbora, koji je brojio sedam članova, plaćeno je 230 tisuća kuna ili ukupno za sve 1,5 milijuna kuna. Jedina iznimka i ovogodišnja svijetla točka je Grad Crikvenica koji će kao vlasnik 4% aerodroma za rekonstrukciju buffeta, sanaciju četiri sanitarna čvora, izradu logo natpisa zračne luke i ostakljenje graničnih pultova namjenski uložiti 72.400 kuna. Zračnu luku Rijeka, koja je u većinskom vlasništvu države od 55 posto u zadnjih desetak godina država je pomogla s 23 milijuna kuna, a Primorsko-goranska županija s osam milijuna kuna. (dš)

http://www.rijekadanas.com/grad-i-zupanija-digli-ruke-od-rijeckog-aerodroma/

January 7th, 2010, 11:12 AM
A pa normalno ne mogu županija iopćine financirati zračnu luku.
To je zadaća države,ali u ovoj državi je geslo država radi Dalmacija se gradi.
Koliko je uloženo u recimo zl Dubrovnik a koliko u neku drugu?

gorgoroth
January 7th, 2010, 11:13 AM
Ne možeš Dubrovnik ili Split uspoređivati s Rijekom ali bi se Zaadar mogao i baš bi me interesiralo koliko je u Zd kalmeta uložio a koliko na naš :bash:

January 7th, 2010, 11:14 AM
A i to.

gorgoroth
January 7th, 2010, 11:20 AM
Stvarno ovi gradovi nisu ništa uložili a njima dolaze tuuristi avionima :bash:

misipile
January 7th, 2010, 11:28 AM
Možeš od one Yvonne strahovski,u zadnje vrijeme najbolja teta,zbog nje i gledam Chucka:lol::cheers:

Radne žicaj naravno :cheers:

Svidja ti se Poljska, ha? Yvonne Strzechowski (ok, malo je promijenila ime da bi stalo na ekran :lol:) dobro ... barata pistoljem i mlati zlocince :cheers:

U nedjelju pocinje treca sezona, tako da tko ne zaboravi, naravno. Tri epizode (dvije u nedjelju, jedna u redovnom terminu u ponedjeljak). Ja sam na pol 2. sezone, ali svaku vecer jedna i eto.. :cheers:

Nego, vratimo se mi fotografijama: naravno, radne, znaci sa seta snimanja Chucka? :lol::lol:

gorgoroth
January 7th, 2010, 11:30 AM
Malo smo ot ali gdje ti to gledaš

misipile
January 7th, 2010, 11:37 AM
Stvarno ovi gradovi nisu ništa uložili a njima dolaze tuuristi avionima :bash:

Wow, Crikvenica vodi u ulaganjima na lokalnoj razini, sisa cak i Rijeku :lol:

Sto se tice Zadarskog aerodroma, on ima smisla. Splitski takodjer. Dubrovnik da. Rijeka? Da, ali ovaj aerodrom pati od svega: lose pozicije, loseg vodstva, inertne lokalne vlasti, manjka prometa i interesa: realno, koji avion iz inozemstva slijece tu? Iz Njemacke HLX, tko ono jos? Prije sam vidjao avione iz dnevnog kad slijecu ili uzlijecu, u zadnje vrijeme kao da su iscezli... bad karma, kako bi neki rekli.

Moram ispraviti netocan navod, a to je da turisti u ove krajeve dolaze avionima. Svaka cast izuzecima, ali ovdje vecinom dolaze paradajz i paprikas turisti kojima je auto i vise nego dovoljan. Autobus im je vrhunac komfora.

U ZG smo za 1h voznje po autoputu, u Puli za tako nesto, mozda mrvicu vise zbog nedostatka punog profila A8. U Istru, pak, dolazi puno turista iz daleke zapadne Europe. Ovdje? Madjari (2-3h autom), Slovenci (ma oni i pjeske mogu), Talijani (auto), Bosanci (auu, oni nisu turisti, oni su devastatori prostora), Slovaci i Cesi (oni nemaju para za avione, hehe).

Nazalost, iz nekog razloga Kvarner se profilirao kao odmoriste Talijana (prvenstveno Cres-Losinj), Krk Slovenaca, a ostatak obale istocne Europe i gastarbajtera, kojima je ovo taman stanica na putu iz Svicarske, Austrije ili Njemacke prema domovini Hercegovini :lol:

Realno, volio bih da ovaj aerodrom funkcionira kako spada, nema veceg gusta nego ih gledati s balkona kako slijecu i uzlijecu, ali... bojim se da tako nece biti :ohno:

misipile
January 7th, 2010, 11:41 AM
Malo smo ot ali gdje ti to gledaš

Totalno smo OT, ali da i drugi ne bi bili zakinuti: skinem, stavim subtitlove i gledam (subtitlovi samo zato jer navecer mora bit prilicno tiho u kuci, eto, dijete (uskoro djeca) mora spavati).

Ako tko hoce detaljne instrukcije kako doci do npr. 2 sezone devede rip + subtitlovi na engleskom (na HR me ne interesiraju, moguce da ih ima i za HR) ili cak nove epizode kako dolaze (a moze i prva sezona ako netko nije pratio na RTLu jer su debili pa puste u pol noci, a reprize repriza prije toga), brzo na PM, necemo sad tu o piratiziranju, osim u pomorsko-gusarskom smislu :cheers:

Ja kazem: sto se mene tice, niti ne moraju prelaziti na digitalno 26.1., jednostavno nek samo ukinu sve programe, I don't care :lol::cheers:

gorgoroth
January 7th, 2010, 11:42 AM
Veliki je problem i u gradovima koji se propagiraju kao autobusno odredište a slična je situacija i s ostalima.
Hrpa autobusa tokom sezone dolazi na Kvarner a recimo da tri autobusa mogu popuniti avion,negdje oko 150 mjesta.
Em što smo maknuli autobuse s cesta još bi se i promet luke povećao.Sve je stvar u marketingu.
Btw treba goste od aerodroma do hotela prevest opet autobusima tako da mi ne stoji teza da će biti manje autobusa :lol:

misipile
January 7th, 2010, 11:45 AM
^^ istina ziva. Sto je najgore, to doslovno shvate, pa u Crikvenici vikendom po ljeti ne mozes disat od ljudi, a autobusa po sumama i gorama parkiranih posvuda, jer u gradu moraju platit neku naknadu, pa cak i to izbjegavaju. Dodju iz unutrasnjosti, Bosne, ma svuda, ajoj.

A za lokalni prijevoz avio-putnika, pa to cemo srediti brzom lokalnom zeljeznicom ili tako nesto, zar ne (tamo 2150. godine)?

January 7th, 2010, 11:50 AM
Stvar je promocije i ulganja ako nemaš promocije a imaš ulganje nemaš ništa, ako je obrnuto isto,a ako nemaš i jedno i drugo onda si u banani.
Interesa za zračni promet bi bilo, kao i za putnmički tako i za teretni ali nema osnovnih uvjeta.ULAGANJA.
Zgradu treba totalno obnoviti da ne kažem učiniti atrakitvnijom ali isprva se zadovoljimo obnovom tj modernizacijom zgrade i piste,a onda dalje.

gorgoroth
January 7th, 2010, 11:51 AM
Nije stvar s autobusima iz Bosne,nego onim Njemačkim,Austrijskim...većina penzići,kako ima se samo da truskati u autobusu po desetak sati,ovako avionom za ćas kod nas i brže tako da imaju više vremena trošiti a ne po raznim benzinskim po putu za ovdje :lol:
A za željeznicu :dunno: isto kao za KBC čista utopija :cry:

January 7th, 2010, 12:04 PM
E u novinama piše da će jap. vrt biti površine 2000 četvornih metara...koliko je to zapravo?

Lokalpatriot RI
January 7th, 2010, 12:16 PM
Ovaj japanski vrtic održavat ce djeca.Smiješno ! Zato smo i pljuvali po ovom projektu od samog početka jer je neozbiljan ali opet bolje ista nego nista.

Ps. ono kad sam bio rekao da su ljudi glupi i ludi mislio sam samo na one koji su smjestili koksaru u Bakru i na koncentracioni logor a vi razvili teoriju o mojoj rečenici.:lol:

gorgoroth
January 7th, 2010, 12:30 PM
Nije malo 2000metara :dunno:

January 7th, 2010, 12:40 PM
A piše dvije tisuće četvornih metara:uh:
Još bi skužio da su mogli fulati koju nulu,ali ne piše brojkama već slovima...
Ma klinac, pa 2 km,nema u Rijeci nigdje toliko prostora za vrt,park,što već.

gorgoroth
January 7th, 2010, 12:44 PM

Pa nije kilometara neko četvornih metara :lol:

Lokalpatriot RI
January 7th, 2010, 12:44 PM
meteopehlin posto ti voliš proučavati vremensku prognozu bi li mogao usporediti padaline Londona i Rijeke da vidimo koji je grad kišovitiji.:lol: Vremensko razdoblje ,sta ja znam uzmi naprimjer proslu godinu ili na koju vec naletis.

January 7th, 2010, 12:49 PM
Nije malo 2000metara :dunno:

2000 metara je meni dva km:nuts:

gorgoroth
January 7th, 2010, 12:53 PM
Stanovnici Srdoča ogorčeni kašnjenjem sanacije ulica

Plinske cijevi položene, rupe na cestama ostale

MO Srdoči: Od Energa dobivamo samo izgovore. Energo: Radovi kasne zbog obilnih kiša u prosincu, bit će završeni do kraja siječnja

http://img140.imageshack.us/img140/1725/d9d050ef9aa6490a8a97039.jpg (http://img140.imageshack.us/i/d9d050ef9aa6490a8a97039.jpg/)

RIJEKA – Razrovane i tek polovično sanirane ulice nakon postavljanja plinskih cijevi na području riječkih naselja Srdoči i Grpci već mjesecima zagorčavaju život stanovnicima tih ionako prometno zagušenih gradskih četvrti. Iako pozdravljaju »Energov« projekt kojim je prirodni plin doveden i do njihovih naselja, pitaju se kada će ulice napokon biti do kraja popravljene budući da radovi na sanaciji već tjednima miruju, a radnicima i strojevima nema ni traga.

Osim što otežavaju normalno odvijanje prometa, kanali i krateri na ulicama ugrožavaju sigurnost, a stanje je najgore u Ulici Mate Lovraka na potezu od »Plodina« do crkve te u Dražičkoj na Grpcima, smatraju stanovnici Srdoča.

– Ionako preuske ulice već tjednima stoje razrovane. Nitko ih ne popravlja, osim što su jednom došli radnici, pokrpali dvije rupe i otišli. Nakon toga – nigdje nikoga. Ovakvo stanje prometnica je opasno jer mnogi vozači voze po suprotnoj strani kolnika kako bi izbjegli rupe na cesti. Uz to vožnjom po razrovanim cestama uništavamo svoje automobile, rekla je Bogdanka Živković, koja se s pitanjem kada će ceste biti napokon popravljene obratila i Mjesnom odboru Srdoči.

U Mjesnom odboru, pak, kažu kako su o popravku raskopanih ulica u više navrata razgovarali s odgovornima u Energu, no umjesto konkretnog odgovora uglavnom su, prema riječima dopredsjednika MO Srdoči Miroslava Maraša, dobivali izgovore.

– Kažu da je razlog kašnjenju sanacije ulica loše vrijeme, odnosno kiša, što možemo shvatiti, no prije kiša vrijeme je bilo lijepo, ali tada su nam rekli da nemaju asfalta, što je je posve neshvatljivo. Još prije početka radova tražili smo od Energa da se radi u etapama, dakle da se određeni potez u potpunosti dovede u red prije nego počnu radovi na idućem.

Od toga nije bilo ništa, sve su ceste prokopane odjednom, cijevi su položene, a sada sve stoji. Situaciju su još pogoršale kiše koje su isprale nasuti materijal iz poprečnih kanala na cestama. Ulice na Srdočima su i inače neadekvatne za promet koji se tu odvija, a sada su još i prekopane. Obećanja da će biti popravljene smo dobili, ali sve to teško i sporo ide, rekao je Maraš.

U Energu ističu kako su glavni uzrok kašnjenju radova na sanaciji prometnica na Srdočima i Grpcima koje izvodi riječka tvrtka Modula d.o.o. loši vremenski uvjeti.

– Svi radovi trebali su biti završeni do Božića, no planove su poremetile obilne kiše i snijeg kroz veći dio prosinca. Očekujemo da će asfaltiranje cesta biti završeno do kraja siječnja, rekao je Duško Radulović, direktor marketinga u Energu, dodavši kako će radovi biti nastavljeni čim to dopuste vremenski uvjeti.

Projekt plinofikacije naselja Srdoči i Grpci započeo je još tijekom prošlog ljeta, a u sklopu radova rekonstruirana je i toplana koja od ove sezone grijanja kao gorivo koristi prirodni plin.

Marinko GLAVAN

Snimio Vedran KARUZA

Vozači nezadovoljni

Ulica Mate Lovraka kojom se odvija dobar dio prometa na Srdočima, posebice od kada je otvoren novi trgovački centar, na više je mjesta ispresijecana poprečnim kanalima, a gotovo cijelom duljinom ulice proteže se kanal kojemu nedostaje završni sloj asfalta.

Vozači raznoraznim manevrima nastoje izbjeći rupe i kanale pa se nerijetko vozi krivom stranom ulice, u što smo se i sami uvjerili. Sudionici u prometu s kojima smo razgovarali redom su bili ogorčeni stanjem te, za Srdoče vitalne, prometnice.

– Bilo bi već vrijeme da se to asfaltira. Promet je tu prilično gust pa je ulica često zagušena. Općenito bi na Srdočima što prije trebalo riješiti prometne probleme, primjerice izgradnjom kružnog toka na izlazu iz naselja prema glavnoj cesti koji bi nam svima olakšao život – rekao je Dario Flego.

– Nezadovoljni smo, kako bi mogli biti zadovoljni. Sve skupa predugo traje, pogledajte kakva je ulica. Auto zapinje na dubokim rupama, jedva se prolazi – kazao je Luka Bahorić.

http://img137.imageshack.us/img137/191/7c6425b6f4354052899bfd5.jpg (http://img137.imageshack.us/i/7c6425b6f4354052899bfd5.jpg/)

http://www.novilist.hr/Vijesti/Rijeka/plinske-cijevi-polozene-rupe-na-.aspx

misipile
January 7th, 2010, 01:06 PM
Nije stvar s autobusima iz Bosne,nego onim Njemačkim,Austrijskim...većina penzići,kako ima se samo da truskati u autobusu po desetak sati,ovako avionom za ćas kod nas i brže tako da imaju više vremena trošiti a ne po raznim benzinskim po putu za ovdje :lol:
A za željeznicu :dunno: isto kao za KBC čista utopija :cry:

Ma cuj, najbolji su kad dodju iz Nizozemske, ti se voze cijeli zivot... njima avion nije dozivljaj, letili su oni u 1. svjetskom ratu (oni mladji u drugom svjetskom bombardirali Berlin i Dresden) :lol:

Njima je bus-tour po Europi dozivljaj zivota, nakon toga mogu mirno umrijeti :banana:

Zeljeznica + KBC + obnovljeni aerodrom + dovrsena A7 i jos neke sitnice: pa to je Dubai :lol:

misipile
January 7th, 2010, 01:07 PM
Ps. ono kad sam bio rekao da su ljudi glupi i ludi mislio sam samo na one koji su smjestili koksaru u Bakru i na koncentracioni logor a vi razvili teoriju o mojoj rečenici.:lol:

Sve je pocelo sa cadjarom u Bakru, nije koksara prva. Ljudi su glupi od pamtivijeka. Da nisu, zar bi ratovali? Pa kroz cijelu povijest niti jedan osvajacki rat nije na kraju donio nista dobro, carstvo/drzava/osvajac/tkogod je uvijek izgubio i propao.

Ono, cak i najdebilnija zivotinja shvati da ako iz 100 pokusaja nije uspjela nesto, nema smisla i odustane, zauvijek :lol:

gorgoroth
January 7th, 2010, 01:20 PM
Ovo na Srdočima je strašno,u 21 stoljeću da se to može tolerirati,mogao bi Obi to malo posjetiti pa da vidi kakvo je gore ratno staanje s cestama :bash::bash:

misipile
January 7th, 2010, 01:28 PM
E u novinama piše da će jap. vrt biti površine 2000 četvornih metara...koliko je to zapravo?

Nije to bas ogromna povrsina. Moja kuca je na nesto manje od 600m2, a susjedi su mi prilicno blizu (kuca je tlocrtno 130m2). Inace, cetvorni, kvadratni ili m2, to ti je sve isto.

Nije 2 km u daljinu. Zato i pise u metrima. 2000 metara na kvadrat, a ne dva kilometra kvadratna.

2000 metara je meni dva km:nuts:

Bjezao si iz skole kad se kvadriralo, ha? :)

Eto par primjera:
- 100 m = 0,1 km
- 2.000 m = 2 km
- 20 km = 20.000 m

Ovdje sam dodao tocke samo da bude lakse pratiti, nemoj ih zamijenit sa decimalnim zarezom :cheers:

E sad, kad je povrsina u pitanju, onda je prica drugacija:

- 2.000 m2 = 0,002 km2
- 2 km2 = 2.000.000 m2 (!!)

Ako obradjujes zemlju onda imas:

- 1.000 m2 = 0,1 ha (hektara)
- 10.000 m2 = 1 ha

Ako si stari seljak (bez vrijedjanja, seljaci su radisni ljudi; ne brkati sa seljacinama) onda koristis hvati za duljinu i jutra za povrsinu:

- 1 hvat = 1,896 metara (zaokruzi na 1,9 metara)
- 1 jutro (takodjer poznato i kao ral) = je 1.600 kvadratnih hvati, tj. 0,5755 ha (hektara), tj. 5.755 m2

Uglavnom, da sumiramo:

- 100 m2 (ok povrsina stana) je npr. kvadrat 10x10 metara
- 2.000 m2 (ovisno o proporcijama) je npr. kvadrat 20x100 (duguljasti) ili 50x40 (skoro kvadratno) metara
- 1 ha (10.000 m2) = kvadrat 100x100 metara

Nogometni stadion:
- dimenzija varira, IFAB je 2008. odredio fiksnu dimenziju od 105 metara duzine i 68 metara sirine kao standard za A-klasu medjunarodnih utakmica;
- dakle: 105x68 m = 7.140 m2 (povrsina nogometnog stadiona)

Kao sto znas, 'nasi decki' ne pretrce 7km od gola do gola, nego max 105 metara. 7.140 kvadrata mozes doslovno shvatiti da na povrsinu terena mozes smjestiti (kao u tetrisu) 7.140 kvadratica koji imaju stranice 1x1 metar (100x100 cm, tj. 10.000 cm2).

Eto, toliko :cheers:

P.S. E da se vratimo na bit svega: povrsina japanskog vrta ce biti nesto manja od trecine povrsine jednog nogometnog stadiona (28% standardiziranog nogometnog stadiona, da budemo tocniji). Znaci negdje izmedju linije sesnaesterca i centra :)

misipile
January 7th, 2010, 01:40 PM
Ovo na Srdočima je strašno,u 21 stoljeću da se to može tolerirati,mogao bi Obi to malo posjetiti pa da vidi kakvo je gore ratno staanje s cestama :bash::bash:

Slazem se... ali, nemoj izazivati, jer bih mogao otici ispred kuce i poslikati GMU (glavna mjesna ulica) koja je od 1979. 'u izgradnji' (inace, ta fiktivna ulica ide od zapadnog ulaza u Crikvenicu paralelno s D8 sve do Krckog mosta i Kraljevice)

A ako je to neki fiktivni plan, mogu ti poslikati i zupanijsku cestu koja je u najgorem stanju u cijeloj zupaniji, siguran sam. To je Z5090 (zapadni-istocni ulaz u Dramalj). Naravno, sredstva su osigurana u proracunu zupanije (bila vec i 2008., a mozda i 2007.), ali nitko ne mrda prstom :ohno:

meteopehlin
January 7th, 2010, 01:43 PM
2000 m2 i nije neka površina.

Primjerice 500 metara u širinu i 4 u dužinu i obratno, što je malo vjerojatno, ili 200 u dužinu, 10 u širinu i obratno, a to je dosta malen prostor, pa tower zauzima veći prostor.

Što se tiče usporedbe rijeke i londona, potrudit ću se malo kopati, pa staviti ovdje.

A što se tiče ZL Rijeka, to je osuđeno na propast još od Air Adriatica.

meteopehlin
January 7th, 2010, 01:45 PM

Dodji malo sjevernije, u ćićarijsku pa da vidiš isto to u dužini od 200 metara.Puko sam od smijeha, kako nisu zatrpali dobro kanal, kad je ralica prošla i isčupala im cijevi iz zemlje.:lol:

gorgoroth
January 7th, 2010, 03:00 PM
Katastrofa,pa tko to nadgleda :bash::bash:odmah oduzeti licencu i takve stvari,možeš misliti:lol:

Avet
January 7th, 2010, 05:26 PM
branit će se da je loše vrijeme zaustavilo radove ili tako neko sranje a u međuvremenu meni otpadaju amortizeri

Lokalpatriot RI
January 7th, 2010, 06:40 PM
Sta je sa http://imageshack.us/

Vise ne daju normalne kodove za forum, moraju oni prckat .

misipile
January 7th, 2010, 06:50 PM
^^ imas link Direct u obliku:

I onda to samo lijepo uvalis medju [ img ] i [ /img ] tagove (bez razmaka izmedju zagrade i onog sto je u njoj) i eto direkt slike, bez linkanja na imageshack, bez thumbnailova, nista.

Lokalpatriot RI
January 7th, 2010, 07:02 PM
Da ,to sam i ja shvatio ali bolje je bilo prije kad si imao gotove kodove. Ovako ce malo zbuniti one koje nisu bas na ti sa kompovima.

Inače kad se registriras u imagesacku tamo dobijes kodove kao sto si imao prije.

gorgoroth
January 7th, 2010, 08:32 PM
Za Ivana neboderi na Podmurvicama u izgradnji :cheers:

http://img684.imageshack.us/img684/415/scan00091.jpg (http://img684.imageshack.us/i/scan00091.jpg/)

http://img443.imageshack.us/img443/8417/scan00081.jpg (http://img443.imageshack.us/i/scan00081.jpg/)

ivan_ri
January 7th, 2010, 08:34 PM
e to je to... hvala :cheers1:

gorgoroth
January 7th, 2010, 08:37 PM

misipile
January 7th, 2010, 09:41 PM
Inače kad se registriras u imagesacku tamo dobijes kodove kao sto si imao prije.

Ja sam registriran na imageshacku, al uopce ne obracam paznju na taj kod za forume, kad cijeli dan visis pred ovom kutijom, pocnes 'razmisljat ko kutija' :cheers:

misipile
January 7th, 2010, 09:42 PM
^^ e da je ovoj ekipi dat da ovako po skelama sazida Burj Khalifa, to bi bila prava stvar :cheers:

gorgoroth
January 7th, 2010, 09:43 PM
Oni imaju od bambusa skele :lol::nuts:
Jesi žicao slije

ivan_ri
January 7th, 2010, 10:24 PM
slije slije slije :banana:

Lokalpatriot RI
January 7th, 2010, 10:38 PM
Super su fotke !

misipile
January 7th, 2010, 11:51 PM
Cekaj brate, moram vidit starog, jos uvijek traje akcija oko poroda, danas je kao neki termin, a sutra opet u oronuli KBC na redovni pregled... nek krene vise, pa da mogu otic malo proslavit sa starim i pitat ga dal mogu zavirit u njegovu arhivu :cheers:

gorgoroth
January 8th, 2010, 10:25 AM
:lol::lol:^^^^
Držimo ti fige da ti bude čista cesta

misipile
January 8th, 2010, 01:20 PM
^^ eto me nazad, ma nista, vec tri puta u tjednu do bolnice za nista, u KBCu totalni kaos, autom ne mozes ni proci, a kamoli gdje parkirati, kisa lijeva, ma super.

Party sa starim ce pricekat valjda jos neko vrijeme, nadam se kratko, nemam vise volje za sve to. Da je novi KBC, ajde, onda bi bio gust, malo razgledat sve to, ali ove oronule objekte + tmurno vrijeme = covjek pomisli na harakiri :lol:

gorgoroth
January 8th, 2010, 01:25 PM
Lažni alarmi :lol::cheers:

Ri-Zeus
January 8th, 2010, 01:39 PM
idi mi,dođi mi:lol: nadam se da ce sve bit ok kad bude zapravo

gorgoroth
January 8th, 2010, 03:54 PM
Riječki gradski prijevoznik spreman za vožnju po novoj shemi

Od ponedjeljka novi režim prometovanja Autotroleja

Uz četiri nove linije, šest s izmijenjenom rutom te osam nepromijenjenih, Autotrolej će pokriti i neke dijelove grada koji do sada nisu bili u režimu javnog prijevoza

http://img213.imageshack.us/img213/3021/6ad1e7df1cfb4e408062e10.jpg (http://img213.imageshack.us/i/6ad1e7df1cfb4e408062e10.jpg/)

RIJEKA – Reorganizacija autobusnih gradskih linija Autotroleja na snagu stupa u ponedjeljak, 11. siječnja. Uz četiri nove linije, šest ih ima izmijenjenu rutu, dok osam linija ostaje nepromijenjeno. Podsjećamo da će promjene u Autotrolejevim autobusima pokriti javnim gradskim prijevozom i neka područja grada koja dosad nisu bila obuhvaćena. Primjerice, nova je veza između Trsata i Tower centra, zatim Gornjeg i Donjeg Zameta, Lopače s Gornjom Vežicom, a vikendom i Deltom te naselja Rastočine s Pulcem. Tako će se novom linijom 1b voziti putnici od Tower centra preko Vežice do Strmice. Stanovnici Bezjaka će umjesto stare 17-ice (koja se transformira) do centra putovati linijom 3a preko Zameta sve do Ulice Ivana Zavidića. Minibus linija 4a povezivat će Rastočine i stanovništvo nebodera »eševa« s Kozalom, Brašćinama i Pulcem. Novim autobusom s istaknutim brojem 13a vozit će se pak od Vežice preko Grohova do Lopače, a vikendom će linija 13 kretati s Delte u centru grada i voziti za Lopaču. Legendarna »jedinica« više ne povezuje Bivio i Trsat, nego ide od zapadnog dijela grada preko centra do Pećina, zbog čega bi ljeti mogla postati prava »kupališna« linija povezujući riječke plaže na Kantridi s onima na istočnom dijelu Rijeke. Linija 1a po novom vozi od Marčeljeve drage preko centra do Šetališta A. K. Miošića, dok »dvojka« povezuje Srdoče i Trsat. Linija 5a vozit će od Tibljaša do Drežničke ulice, a 7a se od Svetog križa preko Pomerija nastavlja do naselja Hosti. U Autotroleju nam potvrđuju kako je sve spremno za novu shemu gradskih voznih linija.

– Mi smo spremni i još će se jedino u noći s 10. na 11. siječnja promijeniti sve autobusne oznake na stajalištima, za linije za koje je to potrebno. Već neko vrijeme svi naši korisnici mogu usporediti staru i novu shemu linija na info punktovima te u svim našim autobusima gradskog prijevoza te na autobusnim stajalištima, kazao je novi direktor Autotroleja Željko Smojver.

Na naš upit je li dosad već bilo reakcija građana na novosti koje uvode, Smojver nam odgovara kako je bilo i onih koji hvale novu shemu, kao i onih koji su Autotroleju uputili kritike, žaleći što se mijenja nešto što postoji već preko 20 godina.

– Podsjećamo da ćemo kroz iduća dva mjeseca i dalje biti otvoreni za prijedloge i pritužbe građana te je moguće da će poneke linije doživjeti još neke manje korekcije u odnosu na predloženu novu shemu. Primjedbe građani mogu upućivati preko Mjesnih odbora, što je možda najbolji način, a mogu to učiniti i osobno u Autotroleju. U isto vrijeme, naše osoblje također ima zadatak pratiti primjenu nove sheme u praksi, tako da dio informacija očekujemo i od njih, dodao je Smojver. Zanimalo nas je koliko se daleko stiglo s idejom unošenja izmjena i u županijske, odnosno prigradske linije autobusa, pa doznajemo da je svaka jednica lokalne samouprave za koju Autotrolej vozi dobila po dvije varijante na razmatranje, ali samo jedan dio općina i gradova se o tome dosad očitovao. Stoga, očito taj dio autobusnih linija do daljnjega vozi »po starom«.

Linija 11 ipak se ne ukida

U prethodnim najavnim tekstovima o izmjenama voznog reda Autotroleja, nenamjernom pogreškom isticano je kako se linija 11 ukida, što nije točno. Prije svega radi se o županijskoj, a ne o gradskoj liniji (koje zasad jedine doživljavaju promjene u jednom svom dijelu), a ova autobusna veza između Rijeke i Saršona preko Kozale, ostaje voziti svoje putnike kao i dosad. Stoga se ispričavamo svim čitateljima, kao i Komunalnom društvu Autotrolej.

Iva VLAŠIMSKY

http://www.novilist.hr/Vijesti/Rijeka/od-ponedjeljka-novi-rezim-promet.aspx

January 8th, 2010, 04:02 PM
edit.

January 8th, 2010, 04:04 PM
Odite u image bank i vidjet ćete popis gradova među kojima će se naći i Rijeka sa svojim slikama i građevnimama
http://www.google.hr/url?sa=t&source=web&ct=res&cd=1&ved=0CAoQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.artnouveau-net.eu%2F&ei=PUlHS82TL5HsmwOAna3sCQ&usg=AFQjCNFcKVzB6wx39oOCvqSZLSgL1ZzOHg&sig2=YhdWuQyTYD3C-pjAm7kOWg

gorgoroth
January 8th, 2010, 04:04 PM
WTF :dunno: NISAM NAŠAO

January 8th, 2010, 04:08 PM
Da da žće se naći,još je nisu stavili.
Ali ovdje jesu,ali smao tekst na ovoj stranici nema slika
http://www.coupdefouet.eu/city.php?id=118

misipile
January 8th, 2010, 04:18 PM
vikendom će linija 13 kretati s Delte u centru grada i voziti za Lopaču.

Legendarno, vozi direkt za Lopacu :banana:

gorgoroth
January 8th, 2010, 04:19 PM
Legendarno, vozi direkt za Lopacu :banana:

biti će to vrlo prometna linija :lol:

misipile
January 8th, 2010, 04:23 PM
Da da žće se naći,još je nisu stavili.
Ali ovdje jesu,ali smao tekst na ovoj stranici nema slika
http://www.coupdefouet.eu/city.php?id=118

Buduci si ti strucnjak za to podrucje, daj mi molim te pojasni ovo: ako se mi sada trebamo diviti arhitekturi od prije cca 100 godina, koja je bila tada nista drugo nego vrhunac ondasnje tehnike/stila gradjenja, da li to znaci da cemo se (mi ili nasa djeca/unuci) tamo 2060-2080 na isti nacin diviti neboderima na Turnicu, Rastocinama, Vojaku, Kineskom zidu na Vezici? :cheers:

Da rezimiram (karikirano): gdje se povlaci ta granica (u vremenu i prostoru) da je npr. neka zgrada 'obicna' i po tome 'bezvrijedna', dok je druga 'cudo svega i svacega'?

January 8th, 2010, 05:23 PM
Buduci si ti strucnjak za to podrucje, daj mi molim te pojasni ovo: ako se mi sada trebamo diviti arhitekturi od prije cca 100 godina, koja je bila tada nista drugo nego vrhunac ondasnje tehnike/stila gradjenja, da li to znaci da cemo se (mi ili nasa djeca/unuci) tamo 2060-2080 na isti nacin diviti neboderima na Turnicu, Rastocinama, Vojaku, Kineskom zidu na Vezici? :cheers:

Da rezimiram (karikirano): gdje se povlaci ta granica (u vremenu i prostoru) da je npr. neka zgrada 'obicna' i po tome 'bezvrijedna', dok je druga 'cudo svega i svacega'?

Ne znam ti baš kako dogovoriti, jer ima više razloga npr kod historicizma i secesije u stvaranju građevine sudjelovali su i umjetnici(kipari slikari,klesari,kovači,drvodjelci...) ponekad čak i u izradi nacrta,ponekad su naknadno uključivani u gradnju itd.Takve građevine su same po sebi umjetnička dijela:)
A sad to razdoblje komunizma kod nas...pa ne znam ako se vodimo činjenicom da je ajfelov toranj u doba izgradnje i dugo nakon bio izuzetno omražena građevina čak i od kulturne elite onda ćemo se za nekih 100 godina vjerojatno diviti.
Ako je suditi po njemačkom rušenju palače rebulike i početkom gradnje replike berlinskog dvorca onda nećemo.
.

gorgoroth
January 8th, 2010, 11:34 PM
Urbani turizam i druge riječke bajke

http://img138.imageshack.us/img138/14/babaturizam.jpg (http://img138.imageshack.us/i/babaturizam.jpg/)

Unatoč riječima gradonačelnika Obersnela koji je prije samo tjedan dana tvrdio kako koncept razvoja urbanog turizma ‘nije samo romantičarska bajka’, već projekt koji ‘polučuje određene rezultate vidljive u porastu broja noćenja’, najnovije brojke riječke turističke zajednice pokazuju kako su gradonačelnikove riječi ipak tek pusti snovi. Ionako skroman broj turističkih dolazaka čak je pao u odnosu na prošlu godinu, dok je ukupni broj noćenja nešto veći, ali još uvijek ispod razine iz 2007. godine.

Usporedimo li ove brojke s podacima iz neki davnih vremena, zaključci su još porazniji. Aktualni broj noćenja na području grada Rijeke za 2009. godinu je upola manji od broja noćenja na području nekadašnje općine Rijeka iz 1983. godine ili tek na razini 25% u odnosu na rekordnu 1968. godinu kad je na području nekadašnje općine (koja se doduše prostirala i na području današnjeg ‘prstena’) ostvareno gotovo pola milijuna noćenja.

Uvjerljivo najveći grad Primorsko-goranske županije je sa ostvarenih 124,000 noćenja u 2009. godini imao udio od mizernih 1,1% u ukupnom broju noćenja ostvarenih na području cijele PG županije (preko 11 milijuna). Nešto je povoljniji omjer broja turističkih dolazaka. U Rijeci ih je prošle godine bilo nešto ispod 66.000, a na području PG županije preko 2 milijuna. Ispada da je udio riječkih dolazaka u odnosu na ukupne županijske tek nešto iznad tri posto.

http://img194.imageshack.us/img194/2183/turisticki.jpg (http://img194.imageshack.us/i/turisticki.jpg/)

Prema podacima turističke zajednice, u prosincu 2009. godine je na području grada ostvareno je 2.640 dolazaka, što je 17% manje u odnosu na prosinac 2008. godine. U usporedbi s prosincem 2008. godine broj stranih dolazaka smanjen je za 19%, dok su od ukupno ostvarenih dolazaka strani turisti sudjelovali sa 43%, doznaje se iz Turističke zajednice Grada Rijeke. Broj domaćih dolazaka smanjen je za 15%, dok domaći turisti sudjeluju s 57%. Ostvaren je turistički promet od 4.709 noćenja, što je 18% manje u odnosu na prosinac 2008. godine. U usporedbi s prosincem 2008. godine broj stranih noćenja smanjen je za 14%, dok su od ukupno ostvarenih noćenja strani turisti sudjelovali sa 50%. Broj domaćih noćenja smanjen je za 21%, dok su domaći turisti sudjelovali također s 50%. Na području Turističke zajednice grada Rijeke najviše noćenja ostvarili su državljani Italije, slijede državljani azijskih zemalja, Velike Britanije, Njemačke, Slovenije, Srbije, Norveške, Francuske, BiH, SAD-a, Mađarske te Austrije. Strani turisti u prosincu 2009. godine boravili su u prosjeku 2.1 dana i ostvarili 2.367 noćenja, dok su domaći turisti boravili u prosjeku 1.6 dana, i ostvarili 2.342 noćenja. Najviše noćenja ostvareno je u hotelima na koje otpada 3.759 nocenja, odnosno 80%, slijedi privatni smještaj s 565 noćenja, odnosno 12% te hostel s 385 noćenja, odnosno 8%. Turistički promet u 2009. godini Ostvareno je 65.838 dolazaka, što je za 1% manje u odnosu na 2008. godinu. U usporedbi s 2008. godinom broj stranih dolazaka veći je za 6%, dok su od ukupno ostvarenih dolazaka strani turisti sudjelovali sa 72%. Broj domaćih dolazaka smanjen je za 15%, dok domaći turisti sudjeluju s 28%. Ostvaren je turistički promet od 124.027 noćenja, što je 6% više u odnosu na 2008. godinu. U usporedbi s 2008. godinom broj stranih noćenja povećan je za 14%, dok su od ukupno ostvarenih noćenja strani turisti sudjelovali sa 74%. Broj domaćih noćenja smanjen je za 12%, dok su domaći turisti sudjelovali s 26%. Na podrucju Turističke zajednice grada Rijeke najviše noćenja ostvarili su državljani Italije, slijede državljani Njemačke, Španjolske, Francuske, Slovenije, Japana, Mađarske, Velike Britanije, Izraela, Austrije te SAD-a. Strani turisti su u 2009. godini boravili u prosjeku 1.9 dana i ostvarili 91.262 noćenja, dok su domaći turisti boravili u prosjeku 1.8 dana, i ostvarili 32.765 noćenja. Najviše noćenja ostvareno je u hotelima na koje otpada 88.877 noćenja, odnosno 72%, slijedi kamp sa 14.932 noćenja, odnosno 12%, privatni smještaj s 10.300 noćenja, odnosno 8% te hostel s 9.918 noćenja, odnosno 8%. (danko švorinić)

http://www.rijekadanas.com/urbani-turizam-i-druge-rijecke-bajke/

misipile
January 8th, 2010, 11:54 PM
^^ turizam ne smije biti cilj, on moze biti poslijedica. Turizam je nesto popratno: ne moze biti ukinut, jer ljudi se po prirodi krecu; ali biti orjentacija, to je smijesno. Nesto sto na razini drzave donosi mizerni postotak u ukupnom BDP-u, a Vlada to smatra strateskim opredjeljenjem: sto je s ostalih 80-90% BDP-a, zasto se fokusira na tih 10ak %?

Uglavnom, pametan covjek (valjda je ako je savjetnik raznih drzava, predsjednika, profesor na fakultetima od Indije preko Europe do SAD-a i Australije, autor stotina znanstvenih radova, itd, itd) ima za reci ovo:

http://www.youtube.com/watch?v=iHpNu5TywuU#t=4m24s

Urbani turizam, muahaha. Pa i ja sam je#eni urbani turist, kad moram psovat, pa svaki dan idem (znaci posjecujem: turist) u susjedni grad (grad: urbano), jel to to? :nuts::banana:

January 8th, 2010, 11:57 PM
Da trakotori na rivi i kalonica u centru grada nam trebaju biti ciljevi.

A riva nam treba izledati ovako
http://img63.imageshack.us/i/scan00051.jpg/
Viva la inudstria!!!

ivan_ri
January 9th, 2010, 12:30 AM
^^ turizam ne smije biti cilj, on moze biti poslijedica. Turizam je nesto popratno: ne moze biti ukinut, jer ljudi se po prirodi krecu; ali biti orjentacija, to je smijesno. Nesto sto na razini drzave donosi mizerni postotak u ukupnom BDP-u, a Vlada to smatra strateskim opredjeljenjem: sto je s ostalih 80-90% BDP-a, zasto se fokusira na tih 10ak %?

Uglavnom, pametan covjek (valjda je ako je savjetnik raznih drzava, predsjednika, profesor na fakultetima od Indije preko Europe do SAD-a i Australije, autor stotina znanstvenih radova, itd, itd) ima za reci ovo:

http://www.youtube.com/watch?v=iHpNu5TywuU#t=4m24s

Urbani turizam, muahaha. Pa i ja sam je#eni urbani turist, kad moram psovat, pa svaki dan idem (znaci posjecujem: turist) u susjedni grad (grad: urbano), jel to to? :nuts::banana:

prosle godine (2008) je zarada od turizma bila 7mlrd eura = 50+ mlrd kuna, a drzavni proracun je bio oko 120 mlrd kuna...

dakle nisu mali iznosi u igri..

al daleko od toga da je smjer kretanja hrvatske dobar... nitko ne zivi od turizma, slazem se da turizam je odlican nacin podrzavanja ostalih industrija na kojima bi se trebala zasnivati ekonomska stabilnost drzave :cheers:

ivan_ri
January 9th, 2010, 12:38 AM
Da trakotori na rivi i kalonica u centru grada nam trebaju biti ciljevi.

A riva nam treba izledati ovako
http://img63.imageshack.us/i/scan00051.jpg/
Viva la inudstria!!!

nitko nije za vracanje industrije u centar grada. ali bi se u ind zonama trebala razviti industrija. sad pitanje je dal je bolji ovaj model koji se provodi u rijeci, dakle male i srednje privatne tvrtke, velike skroz ugasene osim rafinerije i brodogradnje, ili je bolje imati velike drzavne tvrtke u kojima rade tisuce ljudi...

u svakom slucaju male i srednje tvrtke se lakse prilagodjavaju trzistu i promjenama, dok veliki cesto zaglave u kriznim vremenima. pogledaj samo koliko se razvlace po novinama razne tvornice po dalmaciji u kojima radi veliki broj ljudi i sad nemaju novaca za isplatiti place...

ono sto zelim reci je da je industrija potrebna i trenutni model koji se provodi u rijeci je zasad ok... ali i dalje fali proizvodnih pogona i pogona u kojima se moze visestruko oplemeniti novac... dakle proizvodnja visokosofisticiranih proizvoda na kojima bi zarada bila n-terostruka... u tome je kljuc uspjeha... nitko ne zaradjuje mnogo na proizvodnji vijaka ili papira ili ne znam cega... ali kad bi se proizvodili visokosofisticirani brodovi (kruzeri, plinasi i slicno), nafta euro5 normi, ili tramvaji i vlakovi zadnje generacije nesto bi se zaradilo... i koliko ja vidim ide se u tom smjeru (osim u brodogradilistima :D)