View Full Version : БАЊА ЛУКА - праћење градилишта | BANJA LUKA - construction updates
4zida September 4th, 2010, 11:39 AM Ponavljam pitanje....mozda je neko saznao.
Znam da je planiran nekakav objekat preko puta skupstine ali sta je njegova namjena, zna li neko?
4zida September 4th, 2010, 10:55 PM Posto je moja rodjaka dve tri kuce dalje od pro doma, pitao sam je sta se gradi na onom mjestu gdje su se prodavali kucni ljubimci (preko puta parka Mladen Stojanovic) ona kaze rusi prave iskljucivo poslovnu zgradu sa parkinzima!
Ajmo angazujte se za informacije, da nije mozda nestro?
Opet sam se napio September 4th, 2010, 10:57 PM Ponavljam pitanje....mozda je neko saznao.
Znam da je planiran nekakav objekat preko puta skupstine ali sta je njegova namjena, zna li neko?
Neka poslovna zgrada. Nisam siguran da iko zna šta će biti u njoj.
dejan_b88 September 4th, 2010, 11:25 PM Баш ме занима хоће ли сад "пустити" неки већи пројекат у реализацију, пошто се приближавају избори, источни транзит нпр. . .
4zida September 5th, 2010, 09:50 AM http://http://www.banjalukalive.com/izdvajamo/banjalucanke-kao-turisticka-atrakcija.html
pogledajte, boze daj da bude:)
Bad_Hafen September 5th, 2010, 09:55 AM ^^o tom idiotskom projektu vec je bilo price ovdje.
Potpuno neozbiljna ideja do koje nije nikome normalnom, a mislim da smo ideju pokupili od projekta Skopje 2014
Ponavljam pitanje....mozda je neko saznao.
koje skupstine?
ako mislis na RS tamo treba da se pravi poslovna zgrada, tako je po RP i jedan dio te zgrade je vec izgradjen to je ona kraj RK Centar.
Баш ме занима хоће ли сад "пустити" неки већи пројекат у реализацију, пошто се приближавају избори, источни транзит нпр. . .istocni tranzit nije velik projekt, ako se misli na onih 500m.
dejan_b88 September 5th, 2010, 10:09 AM istocni tranzit nije velik projekt, ako se misli na onih 500m.
мислим на читав источни транзит...и тих 500м и даље крај Наприједовог..
4zida September 5th, 2010, 05:20 PM Po meni nije idiotski projekat i neka se napravi.
Pored sadasnje skupstine..planiran je nekakav objekat, kao da je koncertna dvorana. Bilo je na SSCity..imaju slike ne mogu ih naci. Sjecam se da je objekat fin ali ne znam zasto bi sluzio
Ni sta je planirano sa ekvatorom, odnosno tkz neboderom pored njega ima li sta od te price.
A kakav je to plan skoplje 2014?
Bad_Hafen September 5th, 2010, 07:00 PM nije tacno. Koncertna se planira u produzetku Gunduliceve kod nove zgrade Vlade.
Idiotski je projekat jer nema smisle, sta hoce da predstave kao turisti dodjite i gledajte zene prostitucija na drzavnom nivou....
ne kuzim projekat
Skoplje 2014 pogledaj na forumu imas ovdje
dejan_b88 September 5th, 2010, 07:12 PM nije tacno. Koncertna se planira u produzetku Gunduliceve kod nove zgrade Vlade.
Idiotski je projekat jer nema smisle, sta hoce da predstave kao turisti dodjite i gledajte zene prostitucija na drzavnom nivou....
ne kuzim projekat
Skoplje 2014 pogledaj na forumu imas ovdje
+1
4zida September 5th, 2010, 10:37 PM Projekat je orginalan i isplatio bi se vrlo brzo..ako ti vidis prostituciju u dva spomenika onda idi i dr..j na kip slobode u New York-u
Kakva si ti provala 'nije tacno', ja sam napisao: kao da je koncertna dvorana. Citaj bolje ili nauci citati
Opet sam se napio September 5th, 2010, 10:45 PM Ta priča o gradu žena je šuplja priča jer to 7:1 nije tačno. Dakle ti kipovi i čitava ta priča će pasti u vodu kad bude popis.
Bad_Hafen September 5th, 2010, 10:50 PM Projekat je orginalan i isplatio bi se vrlo brzo..ako ti vidis prostituciju u dva spomenika onda idi i dr..j na kip slobode u New York-u
Kakva si ti provala 'nije tacno', ja sam napisao: kao da je koncertna dvorana. Citaj bolje ili nauci citati
ucim jos, presao sam cirilicu, latinica mi slabije ide.
a za drkanje mi ne trebaju nada i zora imaju marija bursac i ostale :nuts::lol:
Pavle4488 September 5th, 2010, 11:23 PM Po meni nije idiotski projekat i neka se napravi.
Pored sadasnje skupstine..planiran je nekakav objekat, kao da je koncertna dvorana. Bilo je na SSCity..imaju slike ne mogu ih naci. Sjecam se da je objekat fin ali ne znam zasto bi sluzio
Ni sta je planirano sa ekvatorom, odnosno tkz neboderom pored njega ima li sta od te price.
A kakav je to plan skoplje 2014?
Пословна зграда, било већ на форуму. http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=545933&page=117
http://img530.imageshack.us/img530/3534/poz1copyxp8.jpg
http://img187.imageshack.us/img187/194/plime5.jpg
mirza-sm September 5th, 2010, 11:28 PM E, sad se sjetih, šta je s Boskom? Najavljeno je bilo renoviranje, jesu počeli radovi, i dokle se došlo?
Pavle4488 September 5th, 2010, 11:30 PM Погледај претходну страницу.
mirza-sm September 6th, 2010, 12:43 AM Hvala. :okay:
Banja Luka.RS. September 6th, 2010, 02:06 AM Ta priča o gradu žena je šuplja priča jer to 7:1 nije tačno. Dakle ti kipovi i čitava ta priča će pasti u vodu kad bude popis.
E i mene opasno nervira ta glupost, prica se toliko prosirila a nema veze s mozgom. Da je ovo istina u Banja Luci bi danas zivelo samo 35.000 muskaraca... Jedva cekam popis, zbog ove gluposti kao i izjave da Banja Luka ima preko 300.000 - 350.000 hiljada stanovnika, stalno moram da se prepucavam sa ludacima...
dejan_b88 September 6th, 2010, 08:25 AM E i mene opasno nervira ta glupost, prica se toliko prosirila a nema veze s mozgom. Da je ovo istina u Banja Luci bi danas zivelo samo 35.000 muskaraca... Jedva cekam popis, zbog ove gluposti kao i izjave da Banja Luka ima preko 300.000 - 350.000 hiljada stanovnika, stalno moram da se prepucavam sa ludacima...
Да, као и да Београд има 3 милиона, Загреб милион и по, Сарајево 700 000 и сл.
Наш народ се воли играти бројкама...
dejan_b88 September 6th, 2010, 08:36 AM још обећања. . .
http://www.fokus.ba/nov/index.php?option=com_content&view=article&id=9587:sportisti-ekaju-novi-dom&catid=26:banja-luka&Itemid=163
Pavle4488 September 6th, 2010, 08:52 AM Људи, копирајте читаву вијест овдје. Другима (мени :D) је мрско да отварају линк за линком. Или барем напишите наслов.
4zida September 6th, 2010, 09:25 AM Znam i ja da nema 7:1 ali to nije ni bitno. U svim vecim gradovima imaju veci spomenici po kojima se prepoznaje grad..bez obzira na obiljezje. Npr New York, dobili su kip slobode od francuza...ali koga briga, tamo stoji nekakva zena sa bakljom
Bitno je da se gradi..a kada se gradi, gradit ce se jos vise i naravno dolaze drugi investitori i naduvavaju pricu o Banja luci, a ne mora ona biti tacna:)
Zamislite koliko bi taj projekat povukao drugih projekata u toj blizini
Bad_Hafen September 6th, 2010, 10:15 AM da to je kip slobode, a sta bi bile ove dve kip... (cega)?
Lazarevo September 6th, 2010, 02:33 PM http://img535.imageshack.us/img535/7963/59405117.jpg
tooljan September 6th, 2010, 05:19 PM Posto je moja rodjaka dve tri kuce dalje od pro doma, pitao sam je sta se gradi na onom mjestu gdje su se prodavali kucni ljubimci (preko puta parka Mladen Stojanovic) ona kaze rusi prave iskljucivo poslovnu zgradu sa parkinzima!
Ajmo angazujte se za informacije, da nije mozda nestro?
Ма, јок. Фризерај и онај мали објекат су срушени јер немају урбанистичку сагласност итд., а иначе, на том ћошку је планирана стамбено-пословна зграда. Ништа посебно, осим што ће се читава та страна коначно уљудити у наредних неколико година.
Даље, Ћубић/Нискоградња је била заинтересована за тај потез, али је човјек (привремено?) одустао јер папири од тих објеката нису уредни, тј. никада то није превођено на насљеднике како треба и сад је јако тешко пронаћи сав тај народ да преведе на себе и након тога прода имовину.
То је прича.
byM4k5 September 6th, 2010, 06:47 PM Dolac pušten u promet...
У функцији саобраћајница у ул. Горана Радуловића Бимбе (http://www2.banjaluka.rs.ba/front/article/2942/)
4zida September 6th, 2010, 07:14 PM Ма, јок. Фризерај и онај мали објекат су срушени јер немају урбанистичку сагласност итд., а иначе, на том ћошку је планирана стамбено-пословна зграда. Ништа посебно, осим што ће се читава та страна коначно уљудити у наредних неколико година.
Даље, Ћубић/Нискоградња је била заинтересована за тај потез, али је човјек (привремено?) одустао јер папири од тих објеката нису уредни, тј. никада то није превођено на насљеднике како треба и сад је јако тешко пронаћи сав тај народ да преведе на себе и након тога прода имовину.
То је прича.
Ma da, vidim cudno mi sruseni objekti, a nije ni pocisceno..meni rodjaka(baba):) zivi pored, prvo rece niskogradnja pravi zgradu, a juce odjednom rusi prave poslovnu zgradu i ruse neku kucu za parkinge:nuts:
Svaka cast na inf.
4zida September 6th, 2010, 07:18 PM da to je kip slobode, a sta bi bile ove dve kip... (cega)?
Kip Nade i Zore, Kipovi Zena..i ne mora biti zena u gradu, nije ni bilo slobode za crnce 1886 u New Yorku pa su ga zvali kip slobode
medi84 September 6th, 2010, 07:51 PM Зар нисмо закључили да су ти кипови промашај са сваког аспекта?
Чисти се терен и ваде дијелови бивше сахат-куле. Мислим да крећу са њеном обновом.
byM4k5 September 6th, 2010, 09:18 PM Izgradnja novog mosta početkom 2011. (http://www.glassrpske.com/vijest/10/banjaluka/45186/lat/Izgradnja-novog-mosta-pocetkom-2011.html)
Bad_Hafen September 6th, 2010, 09:33 PM Чисти се терен и ваде дијелови бивше сахат-куле. Мислим да крећу са њеном обновом.
:cheers:
Opet sam se napio September 6th, 2010, 09:59 PM Zar poginuli borci VRS ne zaslužuju spomenik više od neke Nade i Zore. Banja Luka je mislim jedini grad u Republici Srpskoj koji nema spomenik poginulim borcima VRS.
Pavle4488 September 6th, 2010, 10:06 PM Заслужују и добиће га на плацу између Екватора и Ферхадије.
Bad_Hafen September 6th, 2010, 10:19 PM Ako ce ga praviti kao u ostalim mjestima s slikama i na ploci, potpuno neinovativno i ni malo da izazoveosjecaj kakav bi takav spomenik trebao izazivati.
Bolje cekati 20god pa napraviti nesto sto valja nego neku skalameriju koja omalovazava tu zrtvu, a ne velica je.
4zida September 7th, 2010, 01:24 AM Zasluzuju spomenik zato ce se praviti u centru grada, projekat je dobar..samo da se vec jednom napravi
4zida September 7th, 2010, 01:28 AM Зар нисмо закључили да су ти кипови промашај са сваког аспекта?
Чисти се терен и ваде дијелови бивше сахат-куле. Мислим да крећу са њеном обновом.
Jebiga ljudi meni se svidjaju kipovi, pogotovo sto su na ulazu u grad i citav projekat mi se svidja
dejan_b88 September 7th, 2010, 01:45 AM Наравно, свако има право на своје мишљење... И мојих пар халфова су одушевљени идејом ,ја нешто и нисам и чисто сумњам да ће нешто бити од тог пројекта. Обећавала је власт разне ствари па није испунила, но добро ево слика пошто је овај thread замро...
Улица Гавре Вучковића:
http://i177.photobucket.com/albums/w205/dejan_b88/DSC00030-1.jpg
http://i177.photobucket.com/albums/w205/dejan_b88/DSC00031-1.jpg
http://i177.photobucket.com/albums/w205/dejan_b88/DSC00033-1.jpg
Opet sam se napio September 7th, 2010, 01:47 AM Reci iskreno koliko si para primio da postaviš prvu fotku. :D
dejan_b88 September 7th, 2010, 01:50 AM Reci iskreno koliko si para primio da postaviš prvu fotku. :D
:okay:
Предизборна кампања је почела :lol:
dejan_b88 September 7th, 2010, 01:56 AM Изградња новог моста почетком 2011.
Почетком идуће године почеће изградња новог моста у Карановцу и то у непосредној близини постојећег. Због лошег стања и смањене носивости ограничени су прелазак тешких камиона до 20 тона и брзина кретања возила.
Потврдила је ово "Гласу Српске" портпарол Јавног предузећа "Путеви Републике Српске" Наталија Попадић.
- Ове године радићемо на добијању свих потребних сагласности и одобрења за грађење, да би се већ почетком идуће године могло приступити изградњи новог моста. Нови мост биће изграђен у непосредној близини старог, а још није одлучено шта ће бити са старим мостом - рекла је Попадићева.
Према њеним ријечима још увијек је рано говорити о тачном датуму почетка радова.
- Потребно је да буде ријешено много папирологије. Убрзано се ради на изради пројектне документације. Настојаћемо да ове године набавимо сву потребну документацију, а како ту има јако много посла, могуће је да се дио пренесе и на почетак идуће године - нагласила је Попадићева.
Она је додала да је носивост моста од јула ограничена на 20 тона, те је саобраћај за сва возила која су тежа забрањен.
- Од Министарства саобраћаја и веза добијена је сагласност за алтернативни путни правац Бањалука - Црна ријека - Јајце, којим саобраћају возила тежа од дозвољене килаже - истакла је Попадићева и додала да је дозвољена брзина кретања 20 километара на час.
Предсједник Савјета грађана мјесне заједнице Карановац Бошко Вуксан каже да је више пута слао захтјев за рјешавање проблема моста у Карановцу.
- Слали смо захтјеве надлежним органима да буде изграђен нови мост или бар реновиран овај постојећи, који је у катастрофалном стању. Даске су попуцале и ризично је прелазити преко њега. Дешавало се да људима пукне гума док прелазе преко моста - рекао је Вуксан.
Још је додао да је добио увјерење да се убрзано ради на изради пројектне документације.
- Више пута смо добијали обећања да ће бити изграђен нови мост. Питање је како ће се прелазити зими када падне снијег, а на чекање да се пређе преко моста већ смо навикли - истакао је Вуксан.
Камиони
- Иако постоји знак забране за возила тежа од 20 тона, многе камионџије се не придржавају тог ограничења килаже. Нико не контролише тежину камиона. Неколико пута сам по пар дана звао полицију и досађивао и тек тада би дошли - рекао је Бошко Вуксан.
http://www.glassrpske.com/vijest/10/banjaluka/45186/cir/Izgradnja-novog-mosta-pocetkom-2011.html
Lazarevo September 7th, 2010, 10:49 AM Počela izgradnja nove zgrade u aleji centar, uz Merkator. Ima postavljen render ali nisam imao sa čim uslikati. :bash:
Pavle4488 September 7th, 2010, 11:05 AM Ваља ли шта?
Lazarevo September 7th, 2010, 11:12 AM Ваља ли шта?
Nabrzaka sam pogledao i čini mi se da će biti najbolja do sada.
Jedan dio zgrade je 7 ili 8 spratova i u staklu, (vjerovatno će biti nešto poslovno) a drugi dio je niži. Nemoj ovo uzimati za ozbiljno nisam baš dobro osmotrio. Bilo bi dobro da neko ode uslikati.
byM4k5 September 7th, 2010, 12:44 PM BANJALUKA-OTVORENA OBNOVLJENA OŠ "BRANKO RADIČEVIĆ" (http://lat.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=27470)
Obrazovanje, uz energetiku, predstavlja prioritet razvoja Republike Srpske, poručili su danas najviši zvaničnici RS na svečanosti otvaranja obnovljene Osnovne škole "Branko Radičević" u Banjaluci.
[...]
- predsjednik Vlade RS Milorad Dodik
- ministar prosvjete i kulture RS Anton Kasipović
- predsjednik RS Rajko Kuzmanović
- predsjednik Narodne skupštine RS Igor Radojičić
- gradonačelnik Banjaluke Dragoljub Davidović
- ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Ranko Škrbić
- ministar finansija RS Aleksandar DŽombić
- drugi predstavnici Vlade RS, Narodne skupštine RS, Administrativne službe grada Banjaluka, te političkog i javnog života Banjaluke i RS
Šta ih je bilo. :)
aljosa7 September 7th, 2010, 01:17 PM Izbori,a koliko vidim napravili su novu skolu na starcevici nema svaka im cast !
medi84 September 7th, 2010, 01:35 PM @aljosa7:
To није нова школа, то је обновљена постојећа школа.
@Lazarevo:
Можеш ли на регулационом плану означити о којој згради се ради код Меркатора?
medi84 September 7th, 2010, 01:40 PM Наставља се селидба институција у Интегралову зграду. Сели се Пореска управа РС. То ће нас коштати 30 милиона КМ.
byM4k5 September 7th, 2010, 01:41 PM Izbori,a koliko vidim napravili su novu skolu na starcevici nema svaka im cast !
Ima sedam novih učionica.
Znam, da su Sv. Izbori u pitanju. :)
aljosa7 September 7th, 2010, 01:56 PM @aljosa7:
A ovo moje je bilo krajnje ironicno.Toliko para su ukrali i to nasih para narodnih,a nisu se smilovali da naprave jednu skolu(koju su toliko obecavali),napravili su samo jedan kruzni tok u posljednih godinu dana ,koji usput nije dovrsen,SRAMOTA!!!
dejan_b88 September 7th, 2010, 02:46 PM Наставља се селидба институција у Интегралову зграду. Сели се Пореска управа РС. То ће нас коштати 30 милиона КМ.
Нека, нека, имамо још једну зграду за понос! :ohno:
Шта је 30 милиона, па то је километар аутопута :bash:
Lazarevo September 7th, 2010, 02:54 PM @aljosa7:
@Lazarevo:
Можеш ли на регулационом плану означити о којој згради се ради код Меркатора?
http://img138.imageshack.us/img138/5750/17681598.jpg
medi84 September 7th, 2010, 03:08 PM @Lazarevo:
Лијепо. Хвала.
@dejan_b88:
30 милиона КМ је лизинг аранжман Републике Српске са Hypo банком за куповину просторија у Интеграловој згради за потребе Пореске управе РС.
dejan_b88 September 7th, 2010, 03:33 PM @Lazarevo:
Лијепо. Хвала.
@dejan_b88:
30 милиона КМ је лизинг аранжман Републике Српске са Hypo банком за куповину просторија у Интеграловој згради за потребе Пореске управе РС.
Ма свеједно... има се пара за бацање, пребогати смо ... На сваком ћошку се то види . . .:bash::ohno:
byM4k5 September 7th, 2010, 07:40 PM Čini mi se da postavljaju novu kameru-radar na istočni tranzit. Lokacija je raskrsnica sa Olimpijskom ulicom.
Zgrada na Kalvanu (ona sa ciglom) je izašla iz zemlje i uskoro će krenuti prvi sprat.
Zgrada na Malti između benzinske i hotela Cezar je svana završena.
4zida September 7th, 2010, 07:57 PM Pocela se praviti nova zgrada, preko puta stare zgrade vlade..uporedo sa onom novom bijelom zgradom od 7 spratova. I probija se ulica uz nju koja ce ici prema malbasicevoj zgradi
byM4k5 September 7th, 2010, 08:14 PM Jedan naslov, dva linka, tri lokacije. :)
Чекају се приједлози и сугестије на измјене у три регулациона плана (http://www2.banjaluka.rs.ba/front/article/2948/)
Чекају се приједлози и сугестије на измјене у три регулациона плана (http://www2.banjaluka.rs.ba/front/article/2946/)
Lazarevo September 7th, 2010, 08:17 PM Pocela se praviti nova zgrada, preko puta stare zgrade vlade..uporedo sa onom novom bijelom zgradom od 7 spratova. I probija se ulica uz nju koja ce ici prema malbasicevoj zgradi
Odlična vijest. Možeš li označiti koja je to zgrada http://www2.banjaluka.rs.ba/static/uploads/regulacioni_planovi_novi/51_centar_2/47-Revizija_RP_Jovana_Ducica.jpg
medi84 September 7th, 2010, 10:35 PM [...] Generalni direktor RTRS-a Dragan Davidović rekao je u završnoj riječi u parlamentu RS da RTRS sukcesivno useljava u novoizgrađeni RTV dom u Banjaluci, preciziravši da će u toku ovog mjeseca u novi objekat useliti Uprava RTRS-a, Radio RS, multimedija i ostale funkcije, te djelimično Televizija do kraja godine.
“U toku današnjeg dana počinje predaja namještaja, telefonije, instalacija za RTV dom, čija vrijednost iznosi milion KM”, naglasio je Davidović. [...]
Banja Luka.RS. September 7th, 2010, 11:52 PM Počela izgradnja nove zgrade u aleji centar, uz Merkator. Ima postavljen render ali nisam imao sa čim uslikati. :bash:
Prosao sam pre koji sat pored tog rendera pa sam pogledao. Ta poslovna zgrada na kraju mi je bezveze, bar je na renderu tako ispala al su zato ove manje zgrade koje su spojene uz tu poslovnu dobre, bijele su boje i podsecaju me na Belvile u BG :) .
Ko zna kako ce to na kraju izgledati al u svakom slucaju nek se gradi... Naravno volio bi kada bi se visoke poslovne zgrade koncentrisale na jednom mjestu a ne ovako rastrkane po gradu.
Ako bi se izgradile sve visoke poslovne zgrade koje su planirane bile bi bas razbacane, jedna uz Ekvator, druga preko puta njega, pa vlada i integral pa ova pored Merkatora, eventualno neka na paskulinoj ciglani i tako dalje. Sta ces, patim od Downtown-a pa to ti je...
veki007 September 8th, 2010, 09:58 AM Izraelci počinju da grade mini-naselje u Kuljanima
Svaka kuća na parceli od 500 kvadrata
Izgradnja prve četiri od ukupno pedesetak porodičnih kuća u sklopu mini-naselja koje u Kuljanima planira da gradi grupa izraelskih investitora, počeće do kraja ovog meseca, saznaje „EuroBlic“.
Kako ističu u agenciji „Emerald“, koja je investitor izgradnje, sva dokumentacija za izgradnju je pripremljena i nema prepreka da radovi počnu vrlo uskoro, a u prvoj fazi gradiće se četiri porodične kuće, svaka na parceli od oko 500 kvadrata. Sve kuće, na ukupno 30.000 kvadratnih metara, biće na prodaju, a u blizini tog mini-naselja investitor planira da nakon toga izgradi i prodajni centar gde bi bili smešteni supermarket, teretana, pekara, DVD klub, te jedna vrsta apartmana.
U agenciji kažu da već imaju saglasnost i za izgradnju ovog prodajnog centra, a da sa upravom grada razgovaraju i o tome da se u naselju gradi obdanište i prva zdravstvena ambulanta.
- U prvoj fazi gradićemo četiri prizemne kuće, a planirano je da se u sklopu celokupnog projekta grade dva tipa kuća - prizemne i kuće sa visokim potkrovljem, tzv. vile. Kupcima ćemo ponuditi tri opcije za kupovinu, odnosno tri cene, zavisno od stepena dovršenosti kuće. Projekat takvog naselja smo već predstavljali nekim grupama kupaca, koji su pokazali zainteresovanost za kupovinu - kaže Ivona Obradović iz agencije „Emerald“ Banjaluka.
Potpuno završena kuća, po principu ključ u ruke, prodavaće se, kažu investitori, po ceni od 650 evra po kvadratu, a zavisno od stepena dovršenosti u ponudi će biti i kuće po ceni od 550 evra i 450 evra za kvadrat.
- Takav cenovnik je predviđen za kuće koje nisu manje od 100 kvadrata. Pored toga, postoji mogućnost da se gradi dupleks kuća na jednoj parceli, što bi smanjilo cenu za oko pet odsto. Bez obzira na sve te detalje, sve kuće će biti sa građevinskom dozvolom, parkingom, a svaki plac je odvojen i kao takav upisan u katastru i gruntovnici - objašnjava Ivona Obradović.
U „Emeraldu“ ističu da će u Kuljanima izgraditi i nekoliko puteva sa javnom rasvetom, a pitanje kanalizacije za kuće biće rešeno septičkim jamama, bar dok grad ne bude gradio kanalizacioni sistem za cele Kuljane. Prvobitno je planirano da izgradnja naselja počne još tokom proleća ove godine, ali su planove malo usporili upravo i razgovori sa upravom grada o tome kako će se rešavati infrastruktura za ovo novo naselje. Osim toga, u agenciji ističu i da su gradu ponudili da im ustupe deo svog zemljišta za izgradnju vrtića, ali da još nisu postignuti konkretni dogovori o tome.
Kako je „EuroBlic“ ranije izvestio, isti investitor namerava da, nakon Kuljana, slična naselja gradi i u naseljima Pavlovac, Priječani i Česma, gde su već kupili zemljište. U agenciji kažu da će najviše kuća, ipak, graditi u Priječanima, jer je teren za gradnju tamo najbolji, a kako smo saznali u upravi grada, problema sa izgradnjom infrastrukture za ova mini-naselja ne bi trebalo da bude, jer je za ove tri mesne zajednice to manje-više rešeno.
Investitori i vlasnici agencije „Emerald“ imaju, kažu, veliko iskustvo u izgradnji naselja ovakvog tipa. Na Balkanu su prisutni poslednjih šest godina.
Izvor: EuroBlic
aljosa7 September 8th, 2010, 11:57 AM Mislim da je nova Malbasiceva zgradica kod TC Vidovic,slikano prije jedno mjesec:
http://i55.tinypic.com/20uv72v.jpg
http://i53.tinypic.com/14cec7k.jpg
http://i52.tinypic.com/wqynv6.jpg
Ovo je ona zgrada sa fasadnom ciglom kod zgrade vlade,neki dan slikano:
http://i53.tinypic.com/ir3rpl.jpg
Jedna zanimljiva slika,prilikom obnove Borcevog stadiona hrpa kutija do stolica:
http://i56.tinypic.com/2qmiwev.jpg
aljosa7 September 9th, 2010, 01:03 PM Ceste na Obilicevu:Mirka Kovacevica,Milosa Obilica,Cara Lazara:
[IMG]http://i53.tinypic.com/k0hlwh.jpg[/IMG
[IMG]http://i56.tinypic.com/2vhtz5d.jpg[/IMG
[IMG]http://i55.tinypic.com/142txkk.jpg[/IMG
[IMG]http://i56.tinypic.com/ofa8li.jpg[/IMG
[IMG]http://i54.tinypic.com/4zvmet.jpg[/IMG
http://img535.imageshack.us/img535/345/dsc00043fyo.jpg
http://img838.imageshack.us/i/dsc00038n.jpg/
http://img15.imageshack.us/i/dsc00039xn.jpg/
http://img532.imageshack.us/i/dsc00040x.jpg/
http://img69.imageshack.us/i/dsc00041e.jpg/
http://img842.imageshack.us/i/dsc00042f.jpg/
http://img832.imageshack.us/i/dsc00013cx.jpg/
http://img339.imageshack.us/i/dsc00014te.jpg/
http://img809.imageshack.us/i/dsc00015a.jpg/
http://img685.imageshack.us/i/dsc00016ez.jpg/
http://img340.imageshack.us/i/dsc00017me.jpg/
aljosa7 September 9th, 2010, 01:04 PM Ovo je samo jedan mali dio imam jos nekih dvadesetak slika,ali mislim da je ovo dovoljno da pokaze koliko je stanje ocajno.
Bad_Hafen September 9th, 2010, 01:07 PM Molicu te da drzis slike na 800x600
i da napises koje su koje ulice.
aljosa7 September 9th, 2010, 01:09 PM Slike neka smanji administrator,a ulice ti pisu gore vec.Ako ti nije dovoljno okacicu jos dvadeset slika,ali mislim da ce to zakrciti forum.
Bad_Hafen September 9th, 2010, 01:12 PM npr koja je ovo "ulica"?
http://i56.tinypic.com/ofa8li.jpg
Ovo je iskljucenje za autobusku i ne vidim npr. kako to smeta nekom vozacu osim vozacu autobusa?http://img69.imageshack.us/img69/5720/dsc00041e.jpg
Ostatak pokazujes iskrpane ulice, koje su sasvim normala za anse podrucje. Dakle ulice jsu pokrpan, ali nisu problem u smislu nema rupa i normalno se moze njima voziti. Jos jednom nismo Svicarska, to neki ovdje ne mogu shvatiti.
Bad_Hafen September 9th, 2010, 01:15 PM Slike neka smanji administrator,a ulice ti pisu gore vec.Ako ti nije dovoljno okacicu jos dvadeset slika,ali mislim da ce to zakrciti forum.
nije posao administratora da smanjuje slike, niti moze i da hoce, nego tvoj da postujes neke upute foruma da kacis slike na format 800x600 ili malo vece.
Kad vec uploadujes slike na svakom sajtu imas opciju da promijeni velicinu, a samim time smanji njenu velicinu.
Inace nije mi jasno koja je koja ulica. Vidim da si prikazivao uglavnom oko autobuskih stanica u Mirka Kovacevica i u Cara Lazara.
aljosa7 September 9th, 2010, 01:18 PM npr koja je ovo "ulica"?
http://i56.tinypic.com/ofa8li.jpg
Ovo je iskljucenje za autobusku i ne vidim npr. kako to smeta nekom vozacu osim vozacu autobusa?http://img69.imageshack.us/img69/5720/dsc00041e.jpg
Ostatak pokazujes iskrpane ulice, koje su sasvim normala za anse podrucje. Dakle ulice jsu pokrpan, ali nisu problem u smislu nema rupa i normalno se moze njima voziti. Jos jednom nismo Svicarska, to neki ovdje ne mogu shvatiti.
To je ulicica koja se prikljucuje na Milosa Obilica,vidi se malo i Milosa Obilica,eto jos jedna unistena ulica zove se Tihomira Tihe Damjanovica.Ulice su naprosto ocajne,ako je tebi ovo OK,onda ne znam imas drugacije poimanje za stvarnost.
aljosa7 September 9th, 2010, 01:25 PM nije posao administratora da smanjuje slike, niti moze i da hoce, nego tvoj da postujes neke upute foruma da kacis slike na format 800x600 ili malo vece.
Kad vec uploadujes slike na svakom sajtu imas opciju da promijeni velicinu, a samim time smanji njenu velicinu.
Inace nije mi jasno koja je koja ulica. Vidim da si prikazivao uglavnom oko autobuskih stanica u Mirka Kovacevica i u Cara Lazara.
Ako hoces kazem ti mogu postaviti jos nekih dvadesetak slika,ali mislim da nema potrebe da gusim sa tolikim slikama,rekao sam ti koje su ulice,svejedno koja je koja,kad su sve tri ocajne.
Bad_Hafen September 9th, 2010, 01:34 PM Ta ulicica je onaj prilaz zgradi? Onim neboderima?
Daleko od toga da su ulice savrsene, ali nisu ni ocajne, to sto si postavio su najgori primjeri i predstavljaju najgore dijelove tih ulica. Na osnovu toga ne moze se donijeti stav o cijeloj mrezi, kako ti to radis.
Ulica jedina koja je po meni kriticna je Danka Mitrova, ostale mogu da guraju. Tj. sa krpanjem dionica od po 10-15m rijesi se problem jako jednostavno i jeftino, kao sto su rijesili na raskrsnici ulica Cara lazara i Brace jugovcia
aljosa7 September 9th, 2010, 01:43 PM Ta ulicica je onaj prilaz zgradi? Onim neboderima?
Daleko od toga da su ulice savrsene, ali nisu ni ocajne, to sto si postavio su najgori primjeri i predstavljaju najgore dijelove tih ulica. Na osnovu toga ne moze se donijeti stav o cijeloj mrezi, kako ti to radis.
Ulica jedina koja je po meni kriticna je Danka Mitrova, ostale mogu da guraju. Tj. sa krpanjem dionica od po 10-15m rijesi se problem jako jednostavno i jeftino, kao sto su rijesili na raskrsnici ulica Cara lazara i Brace jugovcia
To je ulicica kod prodavnice Samba,blizu zelenog mosta.Ne,ovo nisu najgori primjeri ovo su jednostavno primjeri ovakve su ulice citavom duzinom,ako hoces sam prodji tom rutom pa ces viditi da je takvo stanje.
midwest September 9th, 2010, 02:22 PM Izraelci počinju da grade mini-naselje u Kuljanima
Svaka kuća na parceli od 500 kvadrata
Ima li neko da zna vise o ovome osim onoga sto pise u novinama. Malo sam "guglao", ali nema nigdje vise informacija. Nasao sam tu agenciju da prodaje neke placeve u Kuljanima, ali o izgradnji nista...
P.S.
Covjek se na ovom forumu ne smije ni nasmijati :lol:
Singidunum September 9th, 2010, 02:26 PM Slike neka smanji administrator,a ulice ti pisu gore vec.Ako ti nije dovoljno okacicu jos dvadeset slika,ali mislim da ce to zakrciti forum.
Ma jel da? Izvoli sam ih smanji a do tad sam isekao kod.
I da, forum jeste za diskusiju ali civilizovanu a ne medjusobno vredjanje i prepucavanje...
aljosa7 September 9th, 2010, 02:46 PM Administrator ok smanjivacu ubuduce,ali ja nikoga nijednom rjecju nisam pljuvao samo sam navodio argumente,ako je bilo nekog pljuvanja trebao si to izbrisati,ali ovo gdje su bili argumenti trebao si ostaviti da vidi citav svijet da ovdje vlada gradjevinska mafija.
byM4k5 September 9th, 2010, 03:13 PM Ima li neko da zna vise o ovome osim onoga sto pise u novinama. Malo sam "guglao", ali nema nigdje vise informacija. Nasao sam tu agenciju da prodaje neke placeve u Kuljanima, ali o izgradnji nista...
P.S.
Covjek se na ovom forumu ne smije ni nasmijati :lol:
Znam ja, jer poznajem ljude koji žive blizu. Naime, ovo je sve sada talasanje kroz medije, jer je zainteresovanost za kuće mala. Drugo, taj dio Kuljana je slabije naseljen, pa sumnjam da će projekat u skorije vrijeme "proći", pogotovo ovi supermarketi, teretane i slično.
Bad_Hafen September 9th, 2010, 03:23 PM To je ulicica kod prodavnice Samba,blizu zelenog mosta.Ne,ovo nisu najgori primjeri ovo su jednostavno primjeri ovakve su ulice citavom duzinom,ako hoces sam prodji tom rutom pa ces viditi da je takvo stanje.
Dakle jeste onaj prilaz zgradama.
Ja zivim u Mejdanu 23 godine i nemam sta prolaziti jako sam dobro upoznat. I to sto ti pises nije tacno, izabrao si najgore od najgoreg i prikazao.
aljosa7 September 9th, 2010, 03:28 PM Dakle jeste onaj prilaz zgradama.
Ja zivim u Mejdanu 23 godine i nemam sta prolaziti jako sam dobro upoznat. I to sto ti pises nije tacno, izabrao si najgore od najgoreg i prikazao.
Ja ne pisem,ja sam pokazao slike,a ti ocigledno zivis na nekom virtuelnom Mejdanu,svi na forumu ce ti reci da su ceste ocajne,samo ti kazes da nisu,ali ok demokratija,samo znam da mene oci ne varaju.
medi84 September 9th, 2010, 04:06 PM @Bad_Hafen:
С тобом се стварно не вриједи расправљати. Човјек да ти покаже црно, ти би рекао да то није црно, већ бијело. Сад кад имамо и слике лошег стања играш на фразе: "усликао си најгоре од најгорег", "неки људи мисле да живимо у Швајцарској", "оно што ти мислиш да је лоше за мене је добро", итд.
Увијек иста прича, неко крене са коментарима да нешто не ваља (што је свима очигледно), ти кажеш да то није тачно и поставиш се као тешки формалиста тражећи да ти се у ситна цријевца наведе конкретно шта не ваља. А онда када ти друга страна (неочекивано) да оно што си тражио на начин на који си тражио хваташ се неких излизаних фраза као што су ове горе што сам навео.
Ја мислим да сви ми овдје имамо мање-више исти субјективни осјећај шта је улица у добром а шта улица у лошем стању. Улица која је крпљена на десетине пута, којој је дрвеће подигло тротоаре, којој су шахтови денивелисани, која одваљује амортизере при брзини >30km/h, и на којој се не може возити опуштено и држати правац да се не би налетило на неравнину, сигурно није улица која је у добром стању. А слике су доказале да су ове улице о којима говоримо управо такве, лоше!
byM4k5 September 9th, 2010, 04:45 PM Реконструисана расвјета у шест улица (http://www2.banjaluka.rs.ba/front/article/2960/)
midwest September 9th, 2010, 05:05 PM Znam ja, jer poznajem ljude koji žive blizu. Naime, ovo je sve sada talasanje kroz medije, jer je zainteresovanost za kuće mala. Drugo, taj dio Kuljana je slabije naseljen, pa sumnjam da će projekat u skorije vrijeme "proći", pogotovo ovi supermarketi, teretane i slično.
Nisam ni sumnjao da ce citav projekat kaskati, narocito ovi ne-stambeni dijelovi, tako je to u svim naseljima (recimo ovo sto gradi GP Krajina). Mala zainteresovanost me ne cudi, projekat je "obavijen velom tajne", kao da nije komercijalan :) Nemaju ni sajt. Ako budes imao kakvih novosti, blagovremeno ih podijeli sa nama.
byM4k5 September 9th, 2010, 05:21 PM Zanimljiva je stvar da taj dio Kuljana još nije u potpunosti pokriven regulacionim planovima. Ovo izrealsko zemljištec je djelom pokriveno.
aljosa7 September 9th, 2010, 06:42 PM Sve u svemu predgradja ubrzano rastu,a kada bi se gradila ovako uredjena naselja to bi bilo fantasticno.
ranci September 9th, 2010, 08:35 PM Otvoren je centar za Radio terapiju u KC Banja Luka,cini mi se po drugi put :lol:,jer kako je premijer u izjavi za njegovu omiljenu tv stanicu ATV istakao ""IZBORI SU STVORENI DA BI SE U TO VRIJEME GRADILO I OTVARALO"" :smug:
http://rtrs.tv/av/player.php?id=1768&x=0
P.S Kad bi mogli vidjeti render poslovne zgrade iz Aleje Centar
byM4k5 September 9th, 2010, 08:49 PM Ah, manje ih je no na otvaranju ekstenzije škole. :D
http://rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=27663
ranci September 9th, 2010, 08:59 PM ^^
Vjerovatno kad su culi da nece biti nikakve priredbe kao u skoli ,nisu htjeli ici :lol:
:dance:
ranci September 9th, 2010, 09:32 PM Zgrada preduzeca SB INVEST u Lazarevu(Budzaku)
http://www.sb-invest.info/slike/izgled-1.jpg
http://www.sb-invest.info/slike/izgled-4.jpg
http://www.sb-invest.info/slike/izgled-12.jpg
http://www.sb-invest.info/slike/izgled-11.jpg
http://www.sb-invest.info/slike/izgled-7.jpg
Lokacija objekta
Objekat je na podrucju grada Banjaluke u Ulici Zmaj Ognjenog Vuka, u naselju Lazarevo.
Radi se o atraktivnoj lokaciji. Ono što izdvaja ovu lokaciju jeste to što se u njenoj neposrednoj blizini nalazi škola i nekoliko tržnih centara kao što su: "OBI", "PEVEC", "INTEREX"...
MAPA http://www.sb-invest.info/themed/dreamhome/img/lokacija-objekta.jpg
IZGLED STANOVA
http://www.sb-invest.info/slike/stan-2.jpg
http://www.sb-invest.info/slike/stan-3.jpg
http://www.sb-invest.info/slike/stan-9.jpg
http://www.sb-invest.info/slike/stan-13.jpg
http://www.sb-invest.info/slike/stan-12.jpg
Napomena:Fotografije i informacije preuzete sa sajta SB INVEST STANOGRADNJA
byM4k5 September 9th, 2010, 09:43 PM Koliko je meni poznato, ta zgrada zjapi prazna već neko vrijeme.
ranci September 9th, 2010, 10:07 PM Da
Potpuno si u pravu.Veoma mi je zanimljivo da u gradu kao Banjaluka u kome se rasproda barem 20% stanova dok je zgrada jos u temeljima ili cak jos na papiru ne vrijede za ovaj slucaj :dunno:.
ranci September 9th, 2010, 10:37 PM Po meni jedna od najljepsih novogradnji u zadnje vrijeme :cheers:
http://tropicnekretnine.ba/site/files/SDC14998.JPG
Privode se zavrsni radovi u i oko zgrade
1.Asfaltiranje prilaza i parkinga oko zgrade
http://tropicnekretnine.ba/site/files/P8210073.JPG
http://tropicnekretnine.ba/site/files/P8210098.JPG
2.Prilaz prema vrbasu je uredjen
http://tropicnekretnine.ba/site/files/P8210107.JPG
http://tropicnekretnine.ba/site/files/P8210081.JPG
Ova zgrada nece zjapiti jer su prodata 34 oo 36 stanova :cheers1:
Uglavnom ovo je zgrada ispred koje bih uvijek zastao i osmotrio je :colbert:
Napomena:Fotografije i informacije preuzete sa sajta tropik nekretnine
ranci September 9th, 2010, 10:46 PM Maks,posto sam novi je li problem ako postavljam slike sa sajtova gradjevinskih firmi jer mi je nepuna 3 minuta nakon postavljanja posta izbrisan sadrzaj i fotografije koje sam naveo
byM4k5 September 9th, 2010, 10:55 PM Da
Potpuno si u pravu.Veoma mi je zanimljivo da u gradu kao Banjaluka u kome se rasproda barem 20% stanova dok je zgrada jos u temeljima ili cak jos na papiru ne vrijede za ovaj slucaj :dunno:.
Odakle ti ovaj info?
Maks,posto sam novi je li problem ako postavljam slike sa sajtova gradjevinskih firmi jer mi je nepuna 3 minuta nakon postavljanja posta izbrisan sadrzaj i fotografije koje sam naveo
Ili prekoračiš neki hosting limit ili ti moderator sredi post. ;)
ranci September 9th, 2010, 11:14 PM Vidovit sam :sleepy:.
ZAKLJUCIO SAM POSJECUJUCI SAJTOVE PREDUZECA KOJA SE BAVE STANOGRADNJOM.
Recimo npr.kompanija Ekvator je jos prije nekih otprilike dva mjeseca kada su imali sajt,koji trenutno neradi,prodali msm.11 stanova od nekih trideset i nesto a u to vrijeme ni temelj za zgradu nije bio iskopan.
Inace kompanija ekvator za one koji neznaju je firma koja je projektovala i planira izgraditi naselje Novi Borik.
ranci September 9th, 2010, 11:48 PM Neko je spomenuo da se krece sa obnovom Sahat kule.
Ima li ista od toga projekta jer nikakve informacije nemaju u vezi toga.
Evo jedne stare fotografije na kojoj se vidi minaret Ferhadije i Sahat kule
http://skibyusa.skiby.net/slikebanjaluke/image009.jpg
Bad_Hafen September 10th, 2010, 12:58 AM Ja ne pisem,ja sam pokazao slike,a ti ocigledno zivis na nekom virtuelnom Mejdanu,svi na forumu ce ti reci da su ceste ocajne,samo ti kazes da nisu,ali ok demokratija,samo znam da mene oci ne varaju.
Ne nego zivim u Mejdanu i znam stanje. Kao sto kazem selektivno pokazane slike najgoreg od najgoreg ne govori o stanju cijele mreze nego samo tih dijelova.
@medi
Nikad se nisi ni raspravljao sa mnom ne vidim zasto bi sad pocinjao. Ignorisi mi kao i do sad.
Inace covjek pokaze crno na bijelo po 100x najgore i to jeste tako. Mogu i ja selektivno otici sutra naslikati slika dobrih dionica i je li to realno stanje? Ti bi prvi ovdje pjenio.
A vasi kriteriji jesi svicarski, jer tako se ponasate i pricate, a mi nismo Svicarska nego dno dna.
To nisu fraze ne da mi se zaista ici sutra i napraviti protiv slike koje ce pokazati Mejdan kao savrsen, jer mi nije do toga.
Slike su po tebi dokazale to, a meni je moje svaodnevno iskustvo (po vise puta9 pokazalo drugacije. Jedna ulica je kriticna a to je Danka Mitrova i dio druge Cara Lazara od mosta do prvog semafora. To sto on na slikama pokazuje prilaz aprkingu zgrade izgradjene 69-e i to 3x slika istu pukotinu nista ne govori o OPSTEM stanju saobracajnica.
Ali dobro medi to je tipicno za tebe da ti nista ne valja, jer od kad si naforumu nisi ni jedan pozitivan post postovao tako da me ne cudi.
4zida September 10th, 2010, 07:38 PM Jedna zena iz krajine mi je rekla da se iz merkatora zale na izgled poslovne zgrade koja ce se graditi uz merkator...ne mogu vjerovati...
Bad_Hafen September 10th, 2010, 07:39 PM haha ovo je najbolja provala ikad.
Pa mozda je lijepa zgrada sto ce praviti pa se ne uklapa u ono ruglo
4zida September 11th, 2010, 09:56 AM ebes mu, mozda si i u pravu...i oni vide da su ruzni, a pravi se prelijepa zgrada pored i bice pravi kontrast.
Mozda ih to natjera, da je promjene i uljepsaju
Zna li neko da li je merkator igdje rekonstruisao svoje objekte? obnavljao, prepravljao....
Pavle4488 September 11th, 2010, 11:15 AM Не помињите ми Меркатор. :bleep: :hammer: :gunz: :toilet:
byM4k5 September 11th, 2010, 12:23 PM A što da ne pominjemo Merkator? :D Šta fali tom Merkatoru? :D
Pavle4488 September 11th, 2010, 01:04 PM Сем што су у једном од најготивнијих дијелова БЛ направили најружнији центар у бившој Југи... ништа.
Зар БЛ није, барем, заслужила овако нешто?
http://s.seebiz.eu/files/img/2007/10/11/mercator.jpg
Или као сплитски?
http://www.final-st.hr/my_documents/my_pictures/ZB2_mercator1.jpg
Или, што Бан каже, ни нишки није лош.
http://img98.imageshack.us/img98/8186/dsc05389py6.jpg
Углавном, прежвакана тема, нећу испочетка да се нервирам.
byM4k5 September 11th, 2010, 01:07 PM Nemoj tako grubo, Pavle. Ipak, ono Merkatorovo zdanje u Banjaluci je prelijepo... Skladište. :D
byM4k5 September 11th, 2010, 07:58 PM U obnovu rasvjete uloženo 85.000 KM (http://www.glassrpske.com/vijest/10/banjaluka/45357/lat/U-obnovu-rasvjete-ulozeno-85000-KM.html)
Kuće važnije od zelenih površina (http://www.glassrpske.com/vijest/10/banjaluka/45419/lat/Kuce-vaznije-od-zelenih-povrsina.html)
midwest September 12th, 2010, 01:20 AM Kad se vec pominje rasvjeta, je li iko primijetio kako je rasvjeta u gradu losa? Kao da radi na smanjenoj snazi :) I to ne ona po sporednim ulicama, nego po vaznijim... Cini mi se da to traje nekako s proljeca...
Da ne govorim sto mi je ispred zgrade mrak jer ne mogu zamijeniti jednu sijalicu (ili popraviti jednu banderu) vec nekih 4-5 mjeseci.
4zida September 12th, 2010, 02:33 AM Kad se vec pominje rasvjeta, je li iko primijetio kako je rasvjeta u gradu losa? Kao da radi na smanjenoj snazi :) I to ne ona po sporednim ulicama, nego po vaznijim... Cini mi se da to traje nekako s proljeca...
Da ne govorim sto mi je ispred zgrade mrak jer ne mogu zamijeniti jednu sijalicu (ili popraviti jednu banderu) vec nekih 4-5 mjeseci.
ej dobru si temu dotakao..rasvjeta u gradu nam je skroz losa
Meni u ulici je skroz mracno, a sva rasvjeta radi?? inace u gradu primjetim da je slabo osvjetljeno..nevjerovatno
Bad_Hafen September 12th, 2010, 05:28 AM ne znam kakve ti kriterije imas, ali u BL rasvjeta je na svjetskom nivou.
Kad se vec pominje rasvjeta, je li iko primijetio kako je rasvjeta u gradu losa? Kao da radi na smanjenoj snazi :) I to ne ona po sporednim ulicama, nego po vaznijim... Cini mi se da to traje nekako s proljeca...
ne....
umisljas
a jesi zvao da ti zamijene?
Ja sam zvao i sutradana su zamijenili sijalicu.
4zida September 12th, 2010, 10:17 AM kao da radi na 50%
midwest September 12th, 2010, 11:15 AM a jesi zvao da ti zamijene?
Ja sam zvao i sutradana su zamijenili sijalicu.
Koga si zvao da i ja zovem? Ja sam napisao gomilu mailova, tj. svake sedmice ponovo posaljem mail, ali niko jos nije reagovao.
ne znam kakve ti kriterije imas, ali u BL rasvjeta je na svjetskom nivou.
Jedini kriterij mi je rasvjeta u BL u prethodnim godinama.
dejan_b88 September 12th, 2010, 12:53 PM ej dobru si temu dotakao..rasvjeta u gradu nam je skroz losa
Meni u ulici je skroz mracno, a sva rasvjeta radi?? inace u gradu primjetim da je slabo osvjetljeno..nevjerovatno
I ja sam isto primjetio, narocito u mojoj ulici, dosta je mracnije nego prije...
Lazarevo September 12th, 2010, 03:00 PM Ja sam primjetio da je vazduh dosta vlažniji nego inače. Očigledno da ovi iz gradske vlasti uopšte ne razmišljaju o regulisanju vlažnosti vazduha u našem gradu.
Bad_Hafen September 12th, 2010, 03:44 PM Koga si zvao da i ja zovem? Ja sam napisao gomilu mailova, tj. svake sedmice ponovo posaljem mail, ali niko jos nije reagovao.
Jedini kriterij mi je rasvjeta u BL u prethodnim godinama.
Nazovi administrativnu sluzubu, ne salji mailove. Mislim da je elnos zaduzen za rasvjetu, i onda oni dodju i zamijene.
Ne znam kako je moguce da je ranije bila bolja kad se konstantno mijenja stara rasvjeta novom.
midwest September 12th, 2010, 03:50 PM Ocito ne znas koga si zvao ili mozda cak i nisi zvao nikoga, dok dajes tako uopsten odgovor. Zasto da ne saljem mailove? Mail adrese su objavljene na stranicama Grada kao legitiman vid komunikacije. I od ostalih Odsjeka sam uvijek dobijao odgovore na upit putem maila, ali Odsjeke za stambeno komunalne poslove, koji bi trebao biti nadlezan, suti.
byM4k5 September 12th, 2010, 08:39 PM Uništene klupe na Starčevici (http://www.glassrpske.com/vijest/10/banjaluka/45497/lat/Unistene-klupe-na-Starcevici.html)
Bad_Hafen September 12th, 2010, 08:43 PM Ocito ne znas koga si zvao ili mozda cak i nisi zvao nikoga, dok dajes tako uopsten odgovor. Zasto da ne saljem mailove? Mail adrese su objavljene na stranicama Grada kao legitiman vid komunikacije. I od ostalih Odsjeka sam uvijek dobijao odgovore na upit putem maila, ali Odsjeke za stambeno komunalne poslove, koji bi trebao biti nadlezan, suti.
Ne znam sto ti uopste odgovaram:bash:
byM4k5 September 13th, 2010, 08:56 PM Odlične vijesti sa Sokola. :)
Košenje trave duž saobraćajnica (http://www.glassrpske.com/vijest/10/banjaluka/45561/lat/Kosenje-trave-duz-saobracajnica.html)
Granični Proizvod September 15th, 2010, 04:36 PM Ljudi, zna li se išta hoće li konačno početi izgradnja dijela istočnog tranzita do Krfske?
I šta očekujete od nove Boske?
http://www.ekapija.ba/website/bih/page/345756
Čitao sam da će biti i Zara, Bershka, New Yorker. Pomalo da nam se grad aktivira i osvježi novim brendovima.
byM4k5 September 15th, 2010, 09:00 PM Boska na dan 12.09.2010. godine.
http://img824.imageshack.us/img824/2613/foto001072.jpg (http://img824.imageshack.us/i/foto001072.jpg/)
http://img693.imageshack.us/img693/5176/foto001073.jpg (http://img693.imageshack.us/i/foto001073.jpg/)
http://img94.imageshack.us/img94/8740/foto001074.jpg (http://img94.imageshack.us/i/foto001074.jpg/)
BNX September 15th, 2010, 09:22 PM 15.09.
http://i821.photobucket.com/albums/zz138/BKBL/Construction/boska.jpg
byM4k5 September 15th, 2010, 09:33 PM Česma dobija dječije igralište (http://www.glassrpske.com/vijest/10/banjaluka/45673/lat/Cesma-dobija-djecije-igraliste.html)
Mještani zahtijevaju hitnu sanaciju puta (http://www.glassrpske.com/vijest/10/banjaluka/45674/lat/Mjestani-zahtijevaju-hitnu-sanaciju-puta.html)
^^ Ovi neka se požale gradskoj upravi i stvar će proraditi, ako grad nije platio radove.
Granični Proizvod September 15th, 2010, 10:22 PM Ja stvarno volim ćirilicu, ali mislim da nije adekvatna za ovakav objekat. Nadam se da će biti i latinični 'boska' natpis.
Živim u ulici Kosovke djevojke, a nisam primjetio da su razvalili klupe. Primitivčine.
aljosa7 September 15th, 2010, 10:25 PM Poslovna zgrada pokraj Merkatora
http://img339.imageshack.us/i/dsc00001jr.jpg/
http://img696.imageshack.us/i/dsc00002de.jpg/
http://img96.imageshack.us/i/dsc00004df.jpg/
A Bosku kao jednu od najvecih pljacki u Banjaluci necu ni da komentarisem uopste.
Lazarevo September 16th, 2010, 03:08 PM Poslovna zgrada pokraj Merkatora
http://img829.imageshack.us/img829/5941/57874661.jpg
bolje ovako
Bad_Hafen September 16th, 2010, 03:35 PM Novi natpis na Boski je super
meni se bas svidja. Stavili su smobe strane
byM4k5 September 16th, 2010, 05:33 PM Поломљено 13 младих стабала у улици Краља Алфонса XIII (http://www2.banjaluka.rs.ba/front/article/2991/)
Granični Proizvod September 16th, 2010, 07:32 PM Поломљено 13 младих стабала у улици Краља Алфонса XIII (http://www2.banjaluka.rs.ba/front/article/2991/)
Ovo mi nikad neće biti jasno, zašto to rade... :ohno:
Plače mi se kad pročitam ili vidim takve stvari.
Malo na vedrije teme - upravo sam bio u gradu, evo kako danas izgleda boska:
http://www.easilysharing.com/images/16894730858622563667_thumb.png (http://www.easilysharing.com/viewer.php?file=16894730858622563667.jpg)
A evo ga i latinični natpis:
http://www.easilysharing.com/images/22069770190081474708_thumb.png (http://www.easilysharing.com/viewer.php?file=22069770190081474708.jpg)
Sviđaju mi se natpisi, a ovaj logo pokraj natpisa će vjerovatno biti sličan Delta Cityjevom, u nekim vedrim bojama. Još da bosku osvijetle svjetlima promjenljivih boja, kao Bazaar u Novom Sadu :)
dejan_b88 September 16th, 2010, 07:37 PM http://i177.photobucket.com/albums/w205/dejan_b88/2w2fsys.jpg
BNX September 17th, 2010, 03:18 PM Kod Harizme
http://i821.photobucket.com/albums/zz138/BKBL/HARIZMA371.jpg
Zapadni tranzit
http://i821.photobucket.com/albums/zz138/BKBL/TRANZIT308-1-1.jpg
Zapadni tranzit
http://i821.photobucket.com/albums/zz138/BKBL/TRANZIT309.jpg
Kružni tok
http://i821.photobucket.com/albums/zz138/BKBL/KRUZNI310.jpg
Guetta@PACHA (http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=1218969)
byM4k5 September 18th, 2010, 04:57 PM Gradski stadion svana nakon renoviranja. Datum slikanja je 12.09.2010. godine.
http://img267.imageshack.us/img267/4200/foto001069.jpg (http://img267.imageshack.us/i/foto001069.jpg/)
byM4k5 September 18th, 2010, 06:13 PM Djeca Česme konačno dobila igralište (http://www.glassrpske.com/vijest/10/banjaluka/45802/lat/Djeca-Cesme-konacno-dobila-igraliste.html)
Izgradnja pasarele jedino rješenje (http://www.glassrpske.com/vijest/10/banjaluka/45803/lat/Izgradnja-pasarele-jedino-rjesenje.html)
4zida September 19th, 2010, 11:34 PM ebli sebe gledam na forumu nase susjedne drzave..sarajevo se bas gradi, sami neboderi i poslovni centri! U banja luci kada se gradi zgrada od 7 spratova to je vauu visoko:lol:
byM4k5 September 19th, 2010, 11:51 PM Vrtić Leptirić dobija ogradu (http://www.glassrpske.com/vijest/10/banjaluka/45871/lat/Vrtic-Leptiric-dobija-ogradu.html)
Bad_Hafen September 20th, 2010, 12:26 AM ebli sebe gledam na forumu nase susjedne drzave..sarajevo se bas gradi, sami neboderi i poslovni centri! U banja luci kada se gradi zgrada od 7 spratova to je vauu visoko:lol:
BL i SA drugaciji gradovi i drugaciji koncepti grada i pogledi na spratnost objekata.
4zida September 20th, 2010, 08:35 PM BL i SA drugaciji gradovi i drugaciji koncepti grada i pogledi na spratnost objekata.
u svakom slucaju visoke zgrade su mocnije..samo pogledaj integral neboder i npr krajinu..
sarajevo je puno investitora i ima vec tradiciju visoke gradnje..kod nas je skroz malo stranih investitora
BNX September 20th, 2010, 11:50 PM Kod Manje...
http://i821.photobucket.com/albums/zz138/BKBL/Slika0242bl.jpg
BNX September 20th, 2010, 11:58 PM Uskoro još jedna obnovljena fasada u Aleji...
http://i821.photobucket.com/albums/zz138/BKBL/Slika0250bl.jpg
BNX September 20th, 2010, 11:59 PM boska
http://i821.photobucket.com/albums/zz138/BKBL/Slika0251bl.jpg
blnb September 21st, 2010, 09:46 AM Kod Manje...
http://i821.photobucket.com/albums/zz138/BKBL/Slika0242bl.jpg
Da li neko ima render ove zgrade kod Manje? Bilo bi moćno ako bi imala makar 4 sprata...
dejan_b88 September 21st, 2010, 11:24 AM ^^ја мислим само 2+По...
4zida September 21st, 2010, 12:16 PM Bezveze, najbolje lokaciju u gradu visoke kao moja kuca..
ej nije los simbol grada, list kestena..ima li neko da stavi na forum
BNX September 21st, 2010, 02:39 PM http://www.banjaluka.rs.ba/front/article/3004/
Mislim da je dobro to što "suvenir u sebi nema ideoloških, nacionalnih i nekih drugih primjesa". Za razliku od grba grada...
dejan_b88 September 21st, 2010, 05:12 PM http://www.glassrpske.com/vijest/10/banjaluka/45935/cir/Sanacija-puta-u-naselju-Ada.html
dejan_b88 September 21st, 2010, 05:13 PM http://www.banjaluka.rs.ba/front/article/3004/
Mislim da je dobro to što "suvenir u sebi nema ideoloških, nacionalnih i nekih drugih primjesa". Za razliku od grba grada...
Јбга, не осјећамо се ни ми пријатно кад одемо у Сарајево јер је препуно џамија (катедрала и православна црква су као кап у мору) и спомен-плоча типа :"овдје су страдали недужни од руке српског агресора" . .
Све ово нас враћа у прошлост и не даје наду за бољу будућност, нажалост...
Bad_Hafen September 21st, 2010, 06:24 PM ima latinicni naziv na krovu:)
Lazarevo September 21st, 2010, 07:35 PM http://www.banjaluka.rs.ba/front/article/3004/
Šta to fali srpskim nacionalnim obilježjima ?
Nije bitno što suvenir Grada nema nacionalno obilježje, ne mora ni imati ali reći da je dobro što nema je sramota. :bash:
dejan_b88 September 21st, 2010, 07:47 PM Ja mislim da ovaj pušioničar pokušava da bude malo lukav,uostalom kao i većina njegovih. Njemu se ne sviđa da se istakne Srpsko obeležje na suveniru Banja Luke...pa zašto jaro,jel Banja Luka možda nije srpski grad??? Znam šta bi ti rekao,samo se tvom odgovoru suprotstavlja jedno 250 000-300 000 banjalučana:lol: Eto i nama se sviđa da se ugledamo na vaš primer demokratije pa da i banja Luka bude multikulturalan grad kao recimo vaša Tuzla ili tursko Sarajevo:) Pretpostavljam da bi se našem pušioničaru takođe više svideo latinični natpis Boske nego ćirilični,samo,malo morgen jaro,prošlo vreme da vi upravljate našim gradovima.
Има латинични назив на крову, али исто тако и 3 ћирилична.. симболика:cheers:
aljosa7 September 21st, 2010, 08:00 PM Realno simbol je jedan veliki falus :):):) Kakav kesten pored dajaka,pa puno gradova ima aleje kestena,ali nijedan nema dajak i kastel,realno ovima iz grada su silne pokradene pare udarile u glavu.
dejan_b88 September 21st, 2010, 08:09 PM И мени би било боље...
Јбга, то је нешто по чему смо, ако се не варам, јединствени у свијету...
Ако су Венецији добре гондоле, зашто нама не би био дајак...
Lazarevo September 21st, 2010, 08:14 PM Nije loš simbol grada.
Simbol grada treba biti nešto po čemu je grad poznat.
Širom ex. Yu BL je poznata kao grad zelenila a niko dalje od Čelinca i Laktaša nije čuo za dajak.
medi84 September 21st, 2010, 10:05 PM http://i821.photobucket.com/albums/zz138/BKBL/Slika0242bl.jpgKо прочита спратност добије Голфа: РП Центар-Исток ('http://www2.banjaluka.rs.ba/static/uploads/regulacioni_planovi_novi/04_borik_1/52-RP_Centar-Istok.jpg)
dejan_b88 September 21st, 2010, 10:38 PM ^^:lol:
Пролазио сам вечерас крај те зграде и пише По+Пр+2.
Bad_Hafen September 21st, 2010, 11:41 PM Realno simbol je jedan veliki falus :):):) Kakav kesten pored dajaka,pa puno gradova ima aleje kestena,ali nijedan nema dajak i kastel,realno ovima iz grada su silne pokradene pare udarile u glavu.
dajak je druga opcija.
BNX September 22nd, 2010, 12:09 AM Njemu se ne sviđa da se istakne Srpsko obeležje na suveniru Banja Luke
Svečano povlačim sve rečeno. Predlažem da srpsko obilježje kao što je srpsko-srpski kesten bude na srpskom suveniru srpske Banje i srpske Luke.
250-300 srpskih hiljada Banjalučana može da srpski odahne i mirno ode na srpski počinak...
Mislim, dakle srbujem!
dejan_b88 September 22nd, 2010, 10:17 AM Svečano povlačim sve rečeno. Predlažem da srpsko obilježje kao što je srpsko-srpski kesten bude na srpskom suveniru srpske Banje i srpske Luke.
250-300 srpskih hiljada Banjalučana može da srpski odahne i mirno ode na srpski počinak...
Mislim, dakle srbujem!
Немој претјеривати... Ово су већ увреде...
Неоспорно је да је у БЛ српска већина, и то велика већина, као што је у Сарајеву бошњачка....
Пази како би било да ја кажем "Ето и ја не поздрављам Сарајево, него га селамим, да им добри Алах подари мир и срећу"...
Можемо тако у недоглед . . .
medi84 September 22nd, 2010, 01:29 PM Немој претјеривати... Ово су већ увреде...
Неоспорно је да је у БЛ српска већина, и то велика већина, као што је у Сарајеву бошњачка....
Пази како би било да ја кажем "Ето и ја не поздрављам Сарајево, него га селамим, да им добри Алах подари мир и срећу"...
Можемо тако у недоглед . . .WTF? BNX је био само саркастичан. :ohno:
BNX September 22nd, 2010, 01:54 PM ^^
TNX from BNX
Pa normalno da niko nema ništa protiv nacionalnih obilježja tamo gdje im je mjesto...
Ja odluku da nema nacionalnih i drugih obilježja na suveniru vidim kao znak sazrijevanja, umjerenosti i oslobađanje od kompleksa koji nalažu da sve živo mora imati prefiks srpski.
Mislim da se svi sjećamo imena Javno Preduzeće Šumarstva "Srpske šume Republike Srpske", ali i radnje za otkup kože kod Ferhadije koja je kao simbol imala razapetu kožu obojenu poput srpske trobojke, dok se neko nije sjetio da to predstavlja oderanu srpsku kožu i preko noći to prefarbao...
Back to topic please...
dejan_b88 September 22nd, 2010, 02:36 PM WTF? BNX је био само саркастичан. :ohno:
Очигледно ниси разумио сарказам и са моје стране, али нема везе немам намјеру да се препуцавам на националној основи, а BNX је започео расправу јер му смета префикс српски, исто као што и мени смета исламазација Федерације (осим малог хрватског дијела) у већој мјери него у Саудиској Арабији....
Али као што рекох, нећу да се препирем , очигледно ме ниси разумио....
Lazarevo September 22nd, 2010, 02:57 PM ^^
TNX from BNX
Pa normalno da niko nema ništa protiv nacionalnih obilježja tamo gdje im je mjesto...
Ja odluku da nema nacionalnih i drugih obilježja na suveniru vidim kao znak sazrijevanja, umjerenosti i oslobađanje od kompleksa koji nalažu da sve živo mora imati prefiks srpski.
Mislim da se svi sjećamo imena Javno Preduzeće Šumarstva "Srpske šume Republike Srpske", ali i radnje za otkup kože kod Ferhadije koja je kao simbol imala razapetu kožu obojenu poput srpske trobojke, dok se neko nije sjetio da to predstavlja oderanu srpsku kožu i preko noći to prefarbao...
Back to topic please...
Amerikanci svoja obilježja stavljaju na sve od igle do lokomotive i američko je sve od pite do orla. Velika Britanija je svoju zastavu proturila kao modni detalj pa je i mi nosimo na odjeći. Eto oni su nezreli i iskompleksirani a mi ćemo zato biti pametni pa ćemo sakrivati svoja obilježja. Kako da ne... prošla su ta vrmena. I dalje će cijela RS da puca od Srbovanja i srpskih obilježja. Kome smeta nek ide tamo gdje nema Srba. :cheers:
Majevčan September 22nd, 2010, 05:05 PM ^^
TNX from BNX
Back to topic please...
Vidi se da si jos naivan, pretjerano devotan i vjerujes u kojekakve bajke.
U Njemackoj prefiks 'njemacki' mozes naci skoro pa svuda. Od njemacke hrastovine pa do njemackog mesa itd o bavarcima da ne pricam kod njih je sve 'boarisch'. Samo nasi krkani se vole ponizavati i drugima praviti usluge na svoj racun; vjeciti mazohisti samo to je nas kompleks.
BNX September 22nd, 2010, 09:00 PM Vidim da su neki forumaši pomalo zbunjeni pa porede neuporedivo. Simboli ili zastave Amerike, Britanije ili Njemačke podrazumijevaju zajednički nacionalni ili državni identitet bez obzira na etničku pripadnost. Jasno mi je da nekome ko gleda Vikom TV izbor neutralnog i relevantnog simbola, izabranog u skladu s kriterijumima javnog konkursa, ne odgovara, ali stvarno ne vidim šta ja imam s tim. Možda da vidite u TOBL-u...
dejan_b88 September 22nd, 2010, 09:16 PM Vidim da su neki forumaši pomalo zbunjeni pa porede neuporedivo. Simboli ili zastave Amerike, Britanije ili Njemačke podrazumijevaju zajednički nacionalni ili državni identitet bez obzira na etničku pripadnost. Jasno mi je da nekome ko gleda Vikom TV izbor neutralnog i relevantnog simbola, izabranog u skladu s kriterijumima javnog konkursa, ne odgovara, ali stvarno ne vidim šta ja imam s tim. Možda da vidite u TOBL-u...
Вријеђаш, по други пут ти кажем.
Тебе нико није директно увриједио него људи износе свој мишљење, а ти одмах оплетеш по увредама...
Како се никад ниси критички осврнуо на Федерацију, него само код нас ништа не ваља...
У поређењу са "мултиетниЋарима" из Сарајева ми смо мале маце што се национализма и мржње тиче...
BNX September 22nd, 2010, 10:04 PM @ dejan_b88
Samo mi je nevjerovatno kako ljudi vole da uopštavaju i tumače neizrečeno. Ja kažem dobro je da je nešto žute boje, a ljudi automatski znaju da mrzim prefiks plavo i da u stvari potajno volim crveno jer ga nikad ne kritikujem!? Iskreno se nadam da će im te vidovite moći koristiti i izvan foruma.
ranci September 22nd, 2010, 10:07 PM http://www.glassrpske.com/vijest/10/banjaluka/46051/cir/Pocela-izgradnja-ambulante-u-Karanovcu.html
medi84 September 22nd, 2010, 10:22 PM Како се никад ниси критички осврнуо на Федерацију, него само код нас ништа не ваља...Опет поређење Републике Српске и Федерације БиХ. Је ли ви имате комплекс од ФБиХ или шта? Никад ми није било јасна та трка да се у којекаквим па и оним најглупљим стварима буде бољи од ФБиХ. По чему је то ФБиХ толико значајна да буде релевантна за поређење са Републиком Српском? И шта, ја би требало да имам осјећај задовољства што нпр. имамо већу просјечну плату него што ју има ФБиХ, а плате и једног и другог ентитета су сићурија са којом се ни пола стандардне потрошачке корпе не може купити?!
Изађите мало из тих стереотипа којима вас филују домаћи медији и малограђанска средина.
Pavle4488 September 23rd, 2010, 09:10 PM smarate.
blnb September 24th, 2010, 12:40 PM http://www.fokus.ba/nov/index.php?option=com_content&view=article&id=10186:brana-dri-otpad&catid=26:banja-luka&Itemid=163
blnb September 24th, 2010, 12:48 PM Ako je vjerovati ovom izvoru...
http://exyuaviation.blogspot.com/2010/09/banja-luka-becomes-b-base_22.html
4zida September 24th, 2010, 01:40 PM second largest city in B&H...zamislite: Banja luka largest city in B&H:nuts: bilo bi lijepo
ranci September 24th, 2010, 02:10 PM :nuts: Koliko rastezu sa postavljanjem fontane na kruznom toku ne bi li se dva do tri dana pred izbore svecano otvorila a da nije izborna godina to bi bilo zavrseno prije bar dva mjeseca.Sinoc sam prolazio i ne nazire se uopste buduci izgled jer osim betonskog korita nema nista postavljeno sem naravno vodovodnih instalacija :lol:
blnb September 24th, 2010, 02:53 PM http://www.banjalukalive.com/ekonomija/novi-pogon-mljekare-banjaluka.html
Vjerujem da sve nas interesuje ovaj zadnji pasus...Šta će biti sa starom lokacijom???
ranci September 24th, 2010, 04:44 PM ^^ blnb pokusavao sam da na regulacionim planovima grada banjaluka pronadjem planiranu namjenu zemljista na kome se sve do neki dan nalazila banjalucka mljekara,medjutim nista korisno nisam pronasao jer su u medjuvremenu kako mi se cini vrsili novu izmjenu tog dijela jer su ranije na tom zemljistu kako me pamcenje sluzi bili planirani kongresni centri sa smjestajnim kapacitetima tipa hotela spratnosti p+15 mada ne tvrdim da sam upravu.Vjerujem da ima forumasa koji posjeduju taj regulacioni plan pa ne bi bilo na odmet da ga postave.
Lazarevo September 24th, 2010, 05:20 PM ^^ blnb pokusavao sam da na regulacionim planovima grada banjaluka pronadjem planiranu namjenu zemljista na kome se sve do neki dan nalazila banjalucka mljekara,medjutim nista korisno nisam pronasao jer su u medjuvremenu kako mi se cini vrsili novu izmjenu tog dijela jer su ranije na tom zemljistu kako me pamcenje sluzi bili planirani kongresni centri sa smjestajnim kapacitetima tipa hotela spratnosti p+15 mada ne tvrdim da sam upravu.Vjerujem da ima forumasa koji posjeduju taj regulacioni plan pa ne bi bilo na odmet da ga postave.
Bio je RP na forumu.
Ne gradi se ništa zanimljivo. Stambeno-poslovne zgrade 5-6 spratova.
medi84 September 24th, 2010, 08:30 PM Прошао данас поред КЦ-а, вријеме као да је стало на градилишту послије првог отварања Центра за радиотерапију.
Bad_Hafen September 24th, 2010, 08:39 PM :nuts: Koliko rastezu sa postavljanjem fontane na kruznom toku ne bi li se dva do tri dana pred izbore svecano otvorila a da nije izborna godina to bi bilo zavrseno prije bar dva mjeseca.Sinoc sam prolazio i ne nazire se uopste buduci izgled jer osim betonskog korita nema nista postavljeno sem naravno vodovodnih instalacija :lol:
joj vise ove price o izborima :nuts:
Sad sta god se radi ili ne radi je zbog izbora.
Ne budite toliko optereceni, mislim da odredjenom broju forumasa ovdje izbori vise znace nego samim politicarima.
ranci September 24th, 2010, 08:55 PM Ma da,mislim.A sta reci za ovaj tekst
http://www.glassrpske.com/vijest/10/banjaluka/42915/lat/.html
tooljan September 24th, 2010, 11:12 PM Bio je RP na forumu.
Ne gradi se ništa zanimljivo. Stambeno-poslovne zgrade 5-6 spratova.
Мислим да је спратност нижа, 2 спрата и приземље... То би требало бити од постојеће зграде према некадашњој прузи, тј. Аутопревозу. Са те стране је планиран опстанак само једне куће (власникова госпођа ради у градској управи, иначе ;р), док друга страна улице Ј. Веселиновића остаје каква је сада.
Иначе, тамо на простору Мљекаре ће бити хотел и конференцијске сале, и некакав ресторан...
Bad_Hafen September 24th, 2010, 11:30 PM Ma da,mislim.A sta reci za ovaj tekst
http://www.glassrpske.com/vijest/10/banjaluka/42915/lat/.html
sta to ima veze?
Neko ce glasati za SNSD ako otvore fontano ajd molim te
Ona je dodala da će fontana biti završena za tridesetak dana jer je to minimalan period potreban za izvođenje takve vrste radova.
4zida September 25th, 2010, 08:38 AM sta to ima veze?
Neko ce glasati za SNSD ako otvore fontano ajd molim te
Narod je glup..i oni se moraju koristiti trikovima..ne mogu racunati na pobijedu ako ce glasati samo oni pametni, Peku vola i odmah je stranka dobra..otcjepljenje se pred izbore pominje jedno hiljadu puta...ma dajj
medi84 September 25th, 2010, 10:09 AM sta to ima veze?
Neko ce glasati za SNSD ako otvore fontano ajd molim teНаравно да хоће. Општа појава.
Bad_Hafen September 25th, 2010, 12:15 PM naravno da nece. Zasto vi mislite da ste nesto posebno prosvijetljeni, a svi ostali glupi toliko da na osnovu fontane glasaju za nekog. Ne treba potcjenjivati ljude.
Pavle4488 September 25th, 2010, 03:40 PM Ne treba potcjenjivati ljude.
n8Zkz0mM0bA
aljosa7 September 25th, 2010, 05:56 PM Igraliste na Starcevici
http://img835.imageshack.us/i/dsc00002sk.jpg/
http://img718.imageshack.us/i/dsc00003em.jpg/
Stambene zgrade na Starcevici
http://img153.imageshack.us/i/dsc00004ws.jpg/
http://img715.imageshack.us/i/dsc00005yw.jpg/
ranci September 25th, 2010, 07:15 PM ^^
Fina zgrada.Nisam je primjetio na Starcevici,mada i nisam sa tog kraja grada
Bad_Hafen September 25th, 2010, 09:06 PM Igraliste na Starcevici
ovim vulturesima krvi bih na slamku pio
aljosa7 September 26th, 2010, 08:20 AM ovim vulturesima krvi bih na slamku pio
Ajd molim te pojasni svoju konstataciju,sta si htio reci tim?!
4zida September 26th, 2010, 10:58 AM Ajd molim te pojasni svoju konstataciju,sta si htio reci tim?!
Sve jedan stub u gradu i semafor je oblijepljen! sta, to su pojedinci?
I moj objekat u centru je isaran i sada moram placati da se to popravi!
Na taj nacin hocete da pojacate euforiju, ma daj molim te
dejan_b88 September 26th, 2010, 11:09 AM имаш сајт лешинара, обрати им се....
aljosa7 September 26th, 2010, 01:15 PM Lesinari rade prave grafite i to je umjetnost,ako si bio u Splitu mogao si vidjeti isto(i u jos masi gradova Evrope),a ove neke skrabotine rade neodgovorni pojedinci koji nisu lesinari,uostalom otidji na njihov sajt,pa ces viditi.
BNX September 26th, 2010, 02:13 PM :wave: @Bad_Hafen
http://i821.photobucket.com/albums/zz138/BKBL/548.jpg
4zida September 26th, 2010, 03:50 PM имаш сајт лешинара, обрати им се....
Obrati im se, pa si tek onda zaglavio sa njima
Granični Proizvod September 26th, 2010, 03:54 PM Igraliste na Starcevici
http://img718.imageshack.us/i/dsc00003em.jpg/
Stambene zgrade na Starcevici
http://img153.imageshack.us/i/dsc00004ws.jpg/
http://img715.imageshack.us/i/dsc00005yw.jpg/
Ove zgrade su u Save Ljuboje? Gdje će ti ljudi parkirati automobile?
Neatraktivna lokacija, zna li se koliko je kvadrat?
4zida September 26th, 2010, 03:55 PM Lesinari rade prave grafite i to je umjetnost,ako si bio u Splitu mogao si vidjeti isto(i u jos masi gradova Evrope),a ove neke skrabotine rade neodgovorni pojedinci koji nisu lesinari,uostalom otidji na njihov sajt,pa ces viditi.
Ne kazem ja za npr. pasarelu kod prijedorske ili kada se ide na paprikovac, to je ok. Ima cak na nekim stambenim zgradama sto mi se svidja ali obicnim sprejom lesinari i nekakav znak, na kojem si vidi da mu je drhtala ruka........:ohno:
ili zbog cega ce naljepnice na semaforima? to nisu pojedinci stampali..
ali ovo nije tema, pa necemo
tooljan September 26th, 2010, 03:56 PM Obrati im se, pa si tek onda zaglavio sa njima
Лешинари би могли имати више графита по Бањалуци, IMO. Можемо дискутовати колико су добри, али дефинитивно разбијају досаду у граду...
Bad_Hafen September 26th, 2010, 05:35 PM Ajd molim te pojasni svoju konstataciju,sta si htio reci tim?!
Objasnjeno ti je. Unistise sve i jedan saobraćajni znak i za to plaćamo mi svi hiljadama maraka za zamjenu. Stoka nekulturna i neprosvjetljena. I ne govorim o grafitima po zidovima nekih skola, nego o saobraćajnim znacima koji imaju svoju svrhu!
имаш сајт лешинара, обрати им се....
Obratio sam im se ja i rekli su mi citiram "hajd ne seri"
Granični Proizvod September 26th, 2010, 05:55 PM Bad_Hafen je u pravu. Pozli mi kad na svakom trećem saobraćajnom znaku vidim njihove ofucane naljepnice. Naporni su i neinventivni.
ranci September 26th, 2010, 08:35 PM ^^
:applause:
4zida September 27th, 2010, 12:17 AM to bad hafenu, i ti se mijenjas na bolje:lol::lol::lol:
aljosa7 September 27th, 2010, 09:59 AM :wave: @Bad_Hafen
http://i821.photobucket.com/albums/zz138/BKBL/548.jpg
Ovo su grafiti na skolskom kod mene na Mejdanu i nemaju nikakve veze sa Lesinarima,jedino je neko dopisao RBH,ali to je jedan pixel na ovolikoj isaranoj slici.Ni ja ne odobravam to na znakovima,ali oni ne unistavaju znakove,oni su i dalje u funkciji nego samo lijepe.p.s.zahvalan sam im na prelijepim grafitima koji konacno vec jednom pokazuju da je ovo grad koji zivi za Borac i da je ovo srpski grad.
Bad_Hafen September 27th, 2010, 10:16 AM Sta lupetas ne unistavaju znakove? Imas tzi vozacku i vozis li?
Znakovi nakon toga na mjestima gdje je bila naljepnica vise ne rehflektuju, a pocelo je od jedne a sad u Mejdanu po znaku imas 3 naljepnice.
To je unistavanje znakova!!! Stoka neobrazovana.
Ne shvatam,
te naljepnice su takve da s njih nista ne mozes procitati ako nisi ispred nje, pa zar onda bar ne mogu sa zadnje strane znaka da je naljepe? Ne mogu da vjerujem da to neko moze pravdati. Za takve ili popravni dom ili zatvor nista drugo! To je unistavanje privatne imovine koje treba STROGO kaznjavati.
BNX September 27th, 2010, 10:36 AM [QUOTE=aljosa7;64372467]Ovo su grafiti na skolskom kod mene na Mejdanu i nemaju nikakve veze sa LesinarimaQUOTE]
Ovo i nije slika na temu lešinara nego samo podsjećanje na školsko u Mejdanu jer znam da je i Bad_Hafenovo...
Down the memory lane...
Bad_Hafen September 27th, 2010, 11:07 AM ne kuzim BNX sta aludiras
aljosa7 September 27th, 2010, 11:59 AM Jel ti ne vidis citati ili sta,kazem ni ja ne podrzavam to sto rade sa znakovima,ali podrzavam ove velike grafite koji predstavljaju umjetnost.Uostalom te stete na znakovima su krajnje mizerne,recimo jedna Ceca dva sata kosta 200 000km,pa ako imaju pare za to imaju i za znakove.
aljosa7 September 27th, 2010, 12:04 PM @Bad hafen ne bi bilo lose da to dokumentujes slikama,kao sto sam ja dokumentovao s(r)anje na nasim cestama.
medi84 September 27th, 2010, 03:48 PM За мене је било какав облик графита на површини која није предвиђена за то, ма који мотив иза њега био, обичан вандализам и општа грађанска некултура. Немам ништа против такве врсте умјетности, али ако неко има потребе да се умјетнички изрази кроз графит, нека шара по зидовима свог стана или своје куће. Или, нека се дотични умјетници самоорганизују, сазидају зид за ту намјену на некој посебној локацији, и нека цртају колико им је воља. Иначе, одакле им право да шарају по објектима који нису у њиховом власништву?
Вултуреси су посебна прича. То нема никакве везе са навијањем, то је обично хулиганство. Примјера је милион, и то нису појединачни случајеви, већ очигледно масовна појава.
Bad_Hafen September 27th, 2010, 04:18 PM Jel ti ne vidis citati ili sta,kazem ni ja ne podrzavam to sto rade sa znakovima,ali podrzavam ove velike grafite koji predstavljaju umjetnost.Uostalom te stete na znakovima su krajnje mizerne,recimo jedna Ceca dva sata kosta 200 000km,pa ako imaju pare za to imaju i za znakove.
Vidim sta pises, a to je da nije to steta na znaku :bash:
Sta ja imam s tobom dalje da pricam kad takve stvari pises.
A ova logika ako ima para za Cecu ajmo rusiti po gradu Boze sacuvaj. :ohno:
jadna je ova nasa zemlja s takvom logikom.
aljosa7 September 27th, 2010, 04:51 PM Vidim sta pises, a to je da nije to steta na znaku :bash:
Za razliku od tebe ja dokumentujem kad pricam.
Bad_Hafen September 27th, 2010, 05:11 PM Za razliku od tebe ja dokumentujem kad pricam.
sta ovime zelis reci? Ne kontam kakva dokumentacija je tebi potrebna?
ranci September 27th, 2010, 06:14 PM Bad Hafen :lol:,aljosa7 smatra da trebas uslikati javne ili privatne zgrade,saobracajnu signalizaciju i tome slicno a ne samo kritikovati bez ijednog fotografskog dokaza,jer je on kada je govorio o katastrofalnom stanju saobracajnica u svom naselju to dokumentovao putem slika na ovom forumu
dejan_b88 September 27th, 2010, 06:36 PM Vidim sta pises, a to je da nije to steta na znaku :bash:
Стављаш човјеку ријечи у уста . . он то није рекао, него ти изврћеш како теби одговара, по обичају...
Он је рекао да је то ситан проблем у односу на бацање пара на ове глупости, а не да рушимо све по граду...
Јасно је навео да не подржава уништавање знакова....
Bad_Hafen September 27th, 2010, 07:33 PM Mislim da on ne treba dva djavolja advokata.
On je jasno rekao da znakovi nisu unisteni jednom najelpnicom sto je cista nebuloza. I kakve veze ima Ceca s naljepnicama. Ceca je minoran problem, problem je taj iskirvljeni sistem vrijednosti.
Bad Hafen :lol:,aljosa7 smatra da trebas uslikati javne ili privatne zgrade,saobracajnu signalizaciju i tome slicno a ne samo kritikovati bez ijednog fotografskog dokaza,jer je on kada je govorio o katastrofalnom stanju saobracajnica u svom naselju to dokumentovao putem slika na ovom forumu
Aljosa jako dobro zna da su znakovi izljepljeni od strane te posasti zvane vulturesi. Bile slike ili ne to ne mijenja sustinu.
A interesantno je da po vasim postovima vidim da imate malo godina, a stavovi su vam katastrofalni, tako da ovom gradu dolaskom vasih generacija potpuno nesovjestenih i krivih normi ponasanja predvidjam samo degradiranje. Sretno nam svima s takvim podmladkom. Trebace nam.
ranci September 27th, 2010, 07:46 PM ^^ :ancient: bez starca nema udarca:lol:
aljosa7 September 27th, 2010, 08:11 PM Mislim da on ne treba dva djavolja advokata.
On je jasno rekao da znakovi nisu unisteni jednom najelpnicom sto je cista nebuloza. I kakve veze ima Ceca s naljepnicama. Ceca je minoran problem, problem je taj iskirvljeni sistem vrijednosti.
Aljosa jako dobro zna da su znakovi izljepljeni od strane te posasti zvane vulturesi. Bile slike ili ne to ne mijenja sustinu.
A interesantno je da po vasim postovima vidim da imate malo godina, a stavovi su vam katastrofalni, tako da ovom gradu dolaskom vasih generacija potpuno nesovjestenih i krivih normi ponasanja predvidjam samo degradiranje. Sretno nam svima s takvim podmladkom. Trebace nam.
Sta moze biti katastrofalnije od tvojih tvrdnji da u gradu nema kriminala i da gradom ne vlada gradjevinska mafija sa sljedecim akterima: Dragoljub Davidovic,Mile Bingo,Cedo Savic,Slobodan Stankovic,Jovan Vidovic,Djoko Ekvator sa sefom Milorad Dodikom.Ovi ljudi su ubili Milana Vukelica,jer oni su gradjevinska mafija kojima je jedan ljudski zivot NISTA naspram zelje za parama i moci.
BNX September 27th, 2010, 08:24 PM За мене је било какав облик графита на површини која није предвиђена за то, ма који мотив иза њега био, обичан вандализам и општа грађанска некултура. Немам ништа против такве врсте умјетности, али ако неко има потребе да се умјетнички изрази кроз графит, нека шара по зидовима свог стана или своје куће. Или, нека се дотични умјетници самоорганизују, сазидају зид за ту намјену на некој посебној локацији, и нека цртају колико им је воља. Иначе, одакле им право да шарају по објектима који нису у њиховом власништву?
potpis
Ko je to ikad Vultures-e proglasio organizacijom od posebnog značaja? Da li to znači da svako s par sprejeva može da "uljepšava" javne površine i objekte po gradu? Uključujući i gostujuće ili navijače u prolazu... Šta biste rekli da na vašim zgradama osvanu grafiti nekog drugog kluba ili grada? To onda vjerovatno ne bi bila "umjetnost" već vandalizam...
Uglavnom, postoji način da "ulična umjetnost" bude regulisana, a ne prepuštena "ulici"...
byM4k5 September 27th, 2010, 08:36 PM Uži centar grada biće pješačka zona (http://www.glassrpske.com/vijest/10/banjaluka/46314/lat/Uzi-centar-grada-bice-pjesacka-zona.html)
^^ Sledeća vijest će biti ili o planovima rekonstrukcije Kastela ili o Palasu. :D
Otkriven spomenik borcima Lazareva (http://www.glassrpske.com/vijest/10/banjaluka/46253/lat/Otkriven-spomenik-borcima-Lazareva.html)
ranci September 27th, 2010, 09:18 PM ^^ potpuno si u pravu :nuts:.Ko god ponekad procita Glas Srpske primjecuje da u ""nedostatku"" informacija vrte jedne te iste teme sa gotovo istim tekstovima :ohno: ,tacno me vise smara da ih citam a i gradonacelnik nam je priznali ili ne u zadnje vrijeme manji od makovog zrna,nit se vidi nit cuje.Nikakvih konkretnih projekata,akcije u smislu izgradnje.U gradu sve i jedan projekat finansira Vlada ili privatni investitori,a pare od budzeta koriste samo za redovno godisnje idvajanje tipa:SOCIJALNA POMOC,PLATE.KOMUNALIJE i to je to :ohno:
dejan_b88 September 27th, 2010, 10:07 PM Mislim da on ne treba dva djavolja advokata.
А зато хвала Богу па имамо тебе да нас просвијетлиш.... :ohno:
А колико ти то година имаш, кад причаш са толиким искуством?
Bad_Hafen September 27th, 2010, 10:40 PM @88
Tebe ni Bog dragi ne može prosvijetliti, a ja ću. Nije mi cilj, a ni mislija.
ja iznosim svoje mišljenje, a ako te nisu do sad vaspitali sigurno ja neću te vaspitati na forumu. Sta moze biti katastrofalnije od tvojih tvrdnji da u gradu nema kriminala i da gradom ne vlada gradjevinska mafija sa sljedecim akterima: Dragoljub Davidovic,Mile Bingo,Cedo Savic,Slobodan Stankovic,Jovan Vidovic,Djoko Ekvator sa sefom Milorad Dodikom.Ovi ljudi su ubili Milana Vukelica,jer oni su gradjevinska mafija kojima je jedan ljudski zivot NISTA naspram zelje za parama i moci.
O čemu ti? Ne umeći mi tvrdnje koje niti sam rekao, niti sam se bavio njima.
A katastrofalnija je nesvijest tih koje zastupate, a samim time i vas.
dejan_b88 September 27th, 2010, 11:15 PM Ја сам баш будала кад уопште улазим у расправу с тобом... С тобом нема нормалне дискусије...
4zida September 28th, 2010, 01:19 AM ^^ potpuno si u pravu :nuts:.Ko god ponekad procita Glas Srpske primjecuje da u ""nedostatku"" informacija vrte jedne te iste teme sa gotovo istim tekstovima :ohno: ,tacno me vise smara da ih citam a i gradonacelnik nam je priznali ili ne u zadnje vrijeme manji od makovog zrna,nit se vidi nit cuje.Nikakvih konkretnih projekata,akcije u smislu izgradnje.U gradu sve i jedan projekat finansira Vlada ili privatni investitori,a pare od budzeta koriste samo za redovno godisnje idvajanje tipa:SOCIJALNA POMOC,PLATE.KOMUNALIJE i to je to :ohno:
Bravo, konacno se sa nekim slazem..on u poslednje vrijeme nazaduje grad..npr. saobracajnice..tu apsolutno nista nije napravio...Nista.
A pricalo se da ce dr. Mladena Stojanovica biti jednosmjerna prema centru, a Kralja Petra II kontra smjeru itd.
Bad_Hafen September 28th, 2010, 03:54 AM Ја сам баш будала кад уопште улазим у расправу с тобом... С тобом нема нормалне дискусије...:cheers:
medi84 September 28th, 2010, 10:05 AM С тобом нема нормалне дискусије...Нови члан. Изволи чланску карту број 4827. :D
aljosa7 September 28th, 2010, 11:16 AM Нови члан. Изволи чланску карту број 4827. :D
Ja sam bio clan 4826 :)
ranci September 28th, 2010, 11:36 AM Ja sam bio clan 4826 :)
A ja 4825:lol:
aljosa7 September 28th, 2010, 11:46 AM Zgrada kod Sokolskog
http://img688.imageshack.us/i/dsc00037mg.jpg/
http://img340.imageshack.us/i/dsc00038yz.jpg/
Zgrada preko puta bivse mljekare(sve ode iz Banjaluke,a mi cutimo!)
http://img215.imageshack.us/i/dsc00034pq.jpg/
ranci September 28th, 2010, 12:21 PM http://img215.imageshack.us/i/dsc00034pq.jpg/
^^
Kako je lijepo vidjeti veliku zelenu povrsinu ispred neke zgrade:banana:,a narocito u ovom slucaju kada je u pitanju novogradnja.Inace jako volim ovaj dio kada prolazim autom jer je sve prostrano(ulica,trotoari,biciklisticka staza,zeleni pojasevi) i pregledno i osoba moze da se orijentise gdje se nalazi u odnosu na ostale dijelove grada.Nadam se da na parceli koju vidimo na sici nije planirana nikakva izgradnja stambenih ili poslovnih objekata,jer ako jeste onda su gradski oci nevidjena đu...d:ohno::down:
medi84 September 28th, 2010, 01:37 PM Zgrada preko puta bivse mljekare(sve ode iz Banjaluke,a mi cutimo!)Вјеруј ми, постоје људи који итекако причају о томе и куцају на сва врата дежурних институција (министарства, тужилаштво, инспекторат, комисија за хартије од вриједности,...), али тешко је ту било шта промијенити, јер је све у уској спрези. Предузећа као што су Бањалучка мљекара, Фабрика дувана Бања Лука, Фруктона, Бањалучка пивара, Урбанистички завод,... су пред стечајем и у њима се одвија добро смишљена и организована пљачка. Типични примјер су Фруктона, мљекара и фабрика дувана, гдје се уз благослов институција предузећима смањује основни капитал, доводи их се у стечај, чиме највећи повјериоци (читај: већински власници, криминалци) преузимају цијело власништво, а затим ликвидирају предузеће и продају изузетно вриједно земљиште на којем се та предузећа налазе, или и сами нешто изграде на том земљишту.
Сјећате се Видовића и предузећа "21. децембар" између садашњег Основног и Врховног суда и ружне зграде која је изграђена на том простору? То је био тек почетак. ;)
Banja Luka.RS. September 28th, 2010, 03:22 PM Zgrade na Kalvanu:
http://lh4.ggpht.com/_zLlfxFm2Cyg/TKHrPv_sCiI/AAAAAAAAAWg/n40jDBB5D50/s640/P1020355.JPG
http://lh4.ggpht.com/_zLlfxFm2Cyg/TKHrQNEOE3I/AAAAAAAAAWk/LtDDq9486p4/s640/P1020356.JPG
aljosa7 September 28th, 2010, 05:59 PM Вјеруј ми, постоје људи који итекако причају о томе и куцају на сва врата дежурних институција (министарства, тужилаштво, инспекторат, комисија за хартије од вриједности,...), али тешко је ту било шта промијенити, јер је све у уској спрези. Предузећа као што су Бањалучка мљекара, Фабрика дувана Бања Лука, Фруктона, Бањалучка пивара, Урбанистички завод,... су пред стечајем и у њима се одвија добро смишљена и организована пљачка. Типични примјер су Фруктона, мљекара и фабрика дувана, гдје се уз благослов институција предузећима смањује основни капитал, доводи их се у стечај, чиме највећи повјериоци (читај: већински власници, криминалци) преузимају цијело власништво, а затим ликвидирају предузеће и продају изузетно вриједно земљиште на којем се та предузећа налазе, или и сами нешто изграде на том земљишту.
Сјећате се Видовића и предузећа "21. децембар" између садашњег Основног и Врховног суда и ружне зграде која је изграђена на том простору? То је био тек почетак. ;)
Narod je neobavjesten i pasivan i boji se iznad svega.Bio sam neki dan na protestu malih akcionara,pa sam veoma dobro upoznat sa svim sta se radi,a mi cutimo i dalje i gledamo bijesne i bahate bogatase kako su pokrali nas novac i dive im cak neki.
Pavle4488 September 28th, 2010, 06:50 PM http://img215.imageshack.us/i/dsc00034pq.jpg/
^^
Kako je lijepo vidjeti veliku zelenu povrsinu ispred neke zgrade:banana:,a narocito u ovom slucaju kada je u pitanju novogradnja.Inace jako volim ovaj dio kada prolazim autom jer je sve prostrano(ulica,trotoari,biciklisticka staza,zeleni pojasevi) i pregledno i osoba moze da se orijentise gdje se nalazi u odnosu na ostale dijelove grada.Nadam se da na parceli koju vidimo na sici nije planirana nikakva izgradnja stambenih ili poslovnih objekata,jer ako jeste onda su gradski oci nevidjena đu...d:ohno::down:
Prije bih to okarakterisao kao pasnjak, nego kao zelenu povrsinu.
Ta zgrada na Kalvanu mi se uopste ne svidja, posebno onaj dio na cosku sa plocama kao u mom kupatilu. Nije mi jasno sto arhitekti forsiraju te ploce, meni su uzasne.
P.S. Ajd malo smanjite s politikom, naporni ste za citanje. I sta ste svi navalili na Bana. Ogi, ne daj se :)
ranci September 28th, 2010, 07:46 PM Zasto kao pasnjak?Ja stoke ili blaga nisam vidio da tu ide na ispasu.Ako nije zelena povrsina kako sam naveo onda je livada a livada je tip ekosistema, na kome dominira travna vegetacija dok je pašnjak površina koja se koristi za prehranu i uzgoj stoke, najčešće ispašom a zelene povrsine predstavljaju zemljiste u i oko stambenih blokova koje nemoraju da sadrze nikakvo hortikulturno uredjenje,pjesacke staze-parkovsku infrastukturu uopste ali se redovno kose a brigu o njima sprovodi najcesce lokalna vlast ili zajednica etaznih vlasnika :tongue:
Bad_Hafen September 28th, 2010, 10:08 PM I sta ste svi navalili na Bana. Ogi, ne daj se :)
Psi laju karavani prolaze :cheers:
Granični Proizvod September 28th, 2010, 10:47 PM Zgrada kod Sokolskog
http://img688.imageshack.us/i/dsc00037mg.jpg/
http://img340.imageshack.us/i/dsc00038yz.jpg/
Ovo gradi jedna dobra gradiška firma (nisam ni znao, vidjeh sad na tvojoj slici njihov logo). Uglavnom prave lijepe zgrade - imaju ih dosta izgrađenih po Gradišci, a i jednu (koliko ja znam) i u Banjaluci, u Stepe Stepanovića.
P.S. Ajd malo smanjite s politikom, naporni ste za citanje. I sta ste svi navalili na Bana. Ogi, ne daj se :)
Nisam znao da je Ban moj imenjak :)
маховљанска петља
http://i821.photobucket.com/albums/zz138/BKBL/2509/509.jpg
http://i821.photobucket.com/albums/zz138/BKBL/2509/508.jpg
http://i821.photobucket.com/albums/zz138/BKBL/CIMG0328mx.jpg
лот 3
http://i821.photobucket.com/albums/zz138/BKBL/CIMG0336c.jpg
http://i821.photobucket.com/albums/zz138/BKBL/APAER1333.jpg
http://i821.photobucket.com/albums/zz138/BKBL/APAER2332.jpg
http://i821.photobucket.com/albums/zz138/BKBL/APAER3334.jpg
http://i821.photobucket.com/albums/zz138/BKBL/APAER4330.jpg
http://i821.photobucket.com/albums/zz138/BKBL/AP%20BL%20GR/APAER335.jpg
http://i821.photobucket.com/albums/zz138/BKBL/16092010%20AP/CIMG0345_exposure.jpg
http://i821.photobucket.com/albums/zz138/BKBL/16092010%20AP/CIMG0354_resize_exposure.jpg
A ovo je vezano s auto putem? Hoće li to ikad biti gotovo?
medi84 September 28th, 2010, 10:57 PM Има још једна нова зграда која се прави испод Насеља Сунце, одмах више пасареле на транзиту. Да ми је неко рекао да се ту може углавити зграда од 5 спратова не бих му вјеровао, док је нису почели градити. Али, ваљда је то будућност стамбене градње у БЛ, нагурај зградицу гдје год је то могуће.
Радова на КЦБЛ и даље нема.
Зграда Медицинског факултета у центру је при крају са вањском рестаурацијом. Унутра немам појма какво је стање.
Bad_Hafen September 28th, 2010, 11:04 PM Има још једна нова зграда која се прави испод Насеља Сунце, одмах више пасареле на транзиту. Да ми је неко рекао да се ту може углавити зграда од 5 спратова не бих му вјеровао, док је нису почели градити. Али, ваљда је то будућност стамбене градње у БЛ, нагурај зградицу гдје год је то могуће.
Зграда Медицинског факултета у центру је при крају са вањском рестаурацијом. Унутра немам појма какво је стање.
Vjerovatno grozno, kao i sve ostalo na ovom svijetu.
ranci September 28th, 2010, 11:06 PM ^^
Zapadni tranzit
http://i821.photobucket.com/albums/zz138/BKBL/TRANZIT308-1-1.jpg
Vjerovatno mislis na ovu zgradu.Stvarno djeluje megalomanski u odnosu na okruzenje
Zapadni tranzit
http://i821.photobucket.com/albums/zz138/BKBL/TRANZIT309.jpg
^^
Je li ovo gradiliste nove Neskovic pumpe
byM4k5 September 28th, 2010, 11:11 PM Има још једна нова зграда која се прави испод Насеља Сунце, одмах више пасареле на транзиту. Да ми је неко рекао да се ту може углавити зграда од 5 спратова не бих му вјеровао, док је нису почели градити. Али, ваљда је то будућност стамбене градње у БЛ, нагурај зградицу гдје год је то могуће.
Pošto znam neke ljude odatle, čuo sam da su se žešće bunili. Mislim da je podrivanje zgrade iznad problem.
@ranci, nije to ta zgrada.
ranci September 28th, 2010, 11:19 PM ^^
Iz tvog teksta sam zakljucio.To je zgrada u ulici Maksima Gorkog.Gradi se tik ispod zgrada koje je gradila Vranica,one zgrade sto su obojene ko uskrsnje jaje:lol: a ta zgrada bi trebalo da ima crno bijelu fasadu kako sam vidio na renderu.Da,upravu ste,lokacija zgrade je :bash:veoma zanimljiva,pod rucnom se gradi
medi84 September 28th, 2010, 11:44 PM ^^
Јесте, Максима Горког. Требало је видјети сцену кад су копали темеље, што је неких 5-6m низбрдо од зграда Вранице. Поткопали су неколико метара испод темеља тих, већ изгађених зграда.
Али добро, срећа је па у овој нашој напредној средини имамо школоване грађевинске инжењере који знају свој посао. Ми ипак нисмо довољно стручни да разликујемо црно од бијелог. :D
dejan_b88 September 28th, 2010, 11:59 PM Има још једна нова зграда која се прави испод Насеља Сунце, одмах више пасареле на транзиту. Да ми је неко рекао да се ту може углавити зграда од 5 спратова не бих му вјеровао, док је нису почели градити. Али, ваљда је то будућност стамбене градње у БЛ, нагурај зградицу гдје год је то могуће.
Јуче сам ишао по неку пријаву , и морам рећи да немам замјерке за унутрашње радове.... фино је одрађено, коначно нормалнији услови за студирање... Амфитеатар је нов, студентска, кабинети професора, подови (који су били брука клизави о :) ), све је дотјерано....
Једина замјерка је за фасаду...
Она би, по мени, била доста боља да је као на Урбанистичком, онај фазон бијела са сивим детаљима, баш изгледа лијепо...
Ова роза боја ми није нешто нарочито...
Али све у свему, добро су одрадили ту реконструкцију...
4zida September 29th, 2010, 01:03 AM Zasto kao pasnjak?Ja stoke ili blaga nisam vidio da tu ide na ispasu.Ako nije zelena povrsina kako sam naveo onda je livada a livada je tip ekosistema, na kome dominira travna vegetacija dok je pašnjak površina koja se koristi za prehranu i uzgoj stoke, najčešće ispašom a zelene povrsine predstavljaju zemljiste u i oko stambenih blokova koje nemoraju da sadrze nikakvo hortikulturno uredjenje,pjesacke staze-parkovsku infrastukturu uopste ali se redovno kose a brigu o njima sprovodi najcesce lokalna vlast ili zajednica etaznih vlasnika :tongue:
imamo u gradu dosta zelenila, ako hoces da bl bude grad onda treba biti objekata. park je u blizini
tooljan September 29th, 2010, 01:25 AM http://img215.imageshack.us/i/dsc00034pq.jpg/
^^
Јесте, планиране су двије велике зграде на тој ливади...
ranci September 29th, 2010, 10:42 AM Postavlja se jarbol sa zastavom RS na kruznom toku i znatno je vislji od dosadasnjih jarbola koji se mogu vidjeti na putevima Republike Srpske
Bad_Hafen September 29th, 2010, 12:04 PM kojem kruznom toku?
Pavle4488 September 29th, 2010, 12:15 PM Zasto kao pasnjak?Ja stoke ili blaga nisam vidio da tu ide na ispasu.Ako nije zelena povrsina kako sam naveo onda je livada a livada je tip ekosistema, na kome dominira travna vegetacija dok je pašnjak površina koja se koristi za prehranu i uzgoj stoke, najčešće ispašom a zelene povrsine predstavljaju zemljiste u i oko stambenih blokova koje nemoraju da sadrze nikakvo hortikulturno uredjenje,pjesacke staze-parkovsku infrastukturu uopste ali se redovno kose a brigu o njima sprovodi najcesce lokalna vlast ili zajednica etaznih vlasnika :tongue:
Dobro, izvini, livada.
Bad_Hafen September 29th, 2010, 01:55 PM vidio sam jarbol i ruzan je, mislio sam nesto ce ljepse staviti
ranci September 29th, 2010, 05:26 PM ^^Slazem se u potpunosti.Potpuno nemastovito,i cak sta vise pocelo me nervirati isticanje zastava na svakoj vecoj raskrsnici.Srbin sam,patriota ali mislim da nemaju granice
Banja Luka.RS. September 29th, 2010, 05:53 PM Nisam video taj jarbol ali reci da su zastave na svakoj raskrsnici je smjesno. Gde su te zastave ? Amerikanci kace zastave na svojim kucama, neko je skoro spomenuo da su Britanci napravili brend od njihove zastave i one se nalaze svuda. Kod nas definitivno fali zastava i nacionalnih obiljezja, nije to nesto cega se treba stiditi.
4zida September 29th, 2010, 06:15 PM vidio sam jarbol i ruzan je, mislio sam nesto ce ljepse staviti
tebi je ruzan, a meni je prelijep..kada ulazim u svoj grad, bas mi je lijepo vidjeti nasu trobojku...jos kada fontana bude ihhhhhhh
Bad_Hafen September 29th, 2010, 06:54 PM ja nisam spominjao da mi je zastava ruzna, nego jarbol. To je velika razlika.
ranci September 29th, 2010, 07:32 PM Ni ja nisam rekao da je zastava ruzna ,naprotiv,smatram je jednom od najljepsih zastava svijeta,jedino sto nema grba Nemanjica koji su nam zabranili isticati:rant:.Ponavljam,jarbol je ruzan,jarboolllllllll,nemastovit,glupo postavljen.Pa ako vam se dopada da stub jarbola sijece pogled na buduci vodoskok fontane tacno na pola,onda nemate pojma o estetici:ohno:
4zida September 30th, 2010, 09:49 AM ja nisam spominjao da mi je zastava ruzna, nego jarbol. To je velika razlika.
jarbol je prelijep i treba da tu bude zbog....onog na petricevcima. Pokazuje da se ulazi u srpski grad. eto, meni je prelijep jarbol, a pogotovo zastava
4zida September 30th, 2010, 09:53 AM Ni ja nisam rekao da je zastava ruzna ,naprotiv,smatram je jednom od najljepsih zastava svijeta,jedino sto nema grba Nemanjica koji su nam zabranili isticati:rant:.Ponavljam,jarbol je ruzan,jarboolllllllll,nemastovit,glupo postavljen.Pa ako vam se dopada da stub jarbola sijece pogled na buduci vodoskok fontane tacno na pola,onda nemate pojma o estetici:ohno:
Nece zaklanjati, jarbol je fin, sta bi ti htio jarbol od cokolade:lol: nemastovit glupo postavljen? Bas me zanima kako bi ga ti postavio u malenom krugu na kruznom toku.
Vidjet cemo kada sve bude gotovo, tamaris je sredjivao zemlju i travu...sto znaci da je fontana gotova. Mene samo brine sto je fontana ruzna, vidjet cemo samo vodu..dok je fontana samo 'korito'
|
|