PDA

View Full Version : Ukrainian high speed train connections

marekUkr
November 18th, 2007, 11:02 PM
Мій перший пост

Згідно планів Уряду і УЗ в Україні в 2007-2015 рр. буде введено швидкістне залізничне сполучення між великими містами

планована швидкість руху: 200 км/г

схема сполучення виглядає так:

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/uk/a/a3/High_speed_trains.PNG

Типи рухомого складу:

Пасажирські перевезення на мережі швидкісного руху будуть здійснюватись двома типами поїздів:

- швидкісними електропоїздами з примусовим нахилом кузова, розрахованими на експлуатаційну швидкість 200 км/год., у складі 7 вагонів (на увазі мається скоріше всього Pendolino виробнитва Alstom);

- денними експресами у складі електровоза та десяти пасажирських вагонів локомотивної тяги, розрахованими на експлуатаційну швидкість 160 км/год.(локомотиви і вагони вітчизняного виробництва, Крбківський вагонній і Дніпропетровський електровозний);

Виходячи із наявних та прогнозних обсягів пасажирських перевезень, що можуть бути залучені для перевезень залізничним транспортом на визначених швидкісних маршрутах має бути задіяно наступний рухомий склад:

- Київ – Донецьк – 2 електропоїзди з примусовим нахилом кузова та 2 денних експреси;

- Київ – Полтава-Харків – 2 електропоїзди з примусовим нахилом кузова та 3 денних експреси;

- Київ – Львів – 3 електропоїзди з примусовим нахилом кузова та 3 денних експреси;

- Київ – Дніпропетровськ – 2 електропоїзди з примусовим нахилом кузова та 2 денних експреси;

- Київ – Одеса – 2 електропоїзди з примусовим нахилом кузова та 2 денних експреси;

- Київ – Сімферополь – 4 електропоїзди з примусовим нахилом кузова.

Час в дорозі

- Київ-Дніпропетровськ складе 3 години 56 хвилин

- Київ-Харків: 3 години 59 хвилин

- Київ-Львів: 4 години 14 хвилин

- Київ-Донецьк: 5 годин 40 хвилин

- Київ-Одеса: 4 годин 11 хвилин

- Київ-Сімферополь: 6 годин 56 хвилин

El Vampiro Ucraniano
November 18th, 2007, 11:18 PM
Вітаєм на форумі... напиши кілька слів про себе ось тут http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=296119&page=16

VelesHomais
November 18th, 2007, 11:21 PM
Опа, цікава тема, радий бачити чергове поповнення форумчан :) який регіон представляє пан?

Мені на мапі сподобався "Хутір Михайлівський" як одна з найголовних зупинок. А є у когось карта що показує які шляхи існують вже зараз і на яких вже йдуть роботи?

El Vampiro Ucraniano
November 18th, 2007, 11:28 PM
Опа, цікава тема, радий бачити чергове поповнення форумчан :) який регіон представляє пан?

Мені на мапі сподобався "Хутір Михайлівський" як одна з найголовних зупинок. А є у когось карта що показує які шляхи існують вже зараз і на яких вже йдуть роботи?

Зєднання Львів-Івано-Франківськ-Чернівці вже швидкісне (помірно, Рейковий автобус 120км/год).

http://www.studio3.com.ua/index.php?option=com_content&task=view&id=271&Itemid=29

http://www.ukrslovo.net/home/index.php?option=com_content&task=view&id=4534&Itemid=1

marekUkr
November 18th, 2007, 11:30 PM
я проживаю зараз в Баварії, народився під Тернополем

Хутір Михайлівський - остання українська станція перед Росією, там митниця і прикордонний контроль знаходиться

Етапи реалізації

Виконання робіт з впровадження швидкісного руху пасажирських поїздів на дільницях загальною довжиною 2499 кілометрів передбачається здійснити у 2008-2015 роках поетапно, пусковими комплексами згідно з проектами, розробленими та затвердженими установленим порядком.

У першочерговому порядку буде запроваджено швидкісний рух на дільницях, що забезпечують залізничне сполучення між містами – учасниками «Евро-2012».

На першому етапі 2008-2010 роках буде реалізовано пілотний проект впровадження швидкісного руху на дільниці Київ-Полтава.

На другому етапі ( 2009-2011 роки) буде впроваджено швидкісний рух на дільниці Київ-Полтава-Донецьк, Київ-Полтава-Харків, Київ-Полтава-Дніпропетровськ.

На третьому етапі ( 2009-2012 роки) швидкісний рух буде впроваджено на дільницях Київ-Жмеринка-Львів, Київ-Жмеринка-Одеса.

На четвертому етапі ( 2011-2015 роки) швидкісний рух буде впроваджено в сполученні Київ-Сімферополь.

У подальшому при зростанні попиту на швидкісні перевезення в державі швидкості руху поїздів можуть бути підвищені за рахунок більш поглибленої реконструкції інфраструктури (збільшення дільниць, на яких реалізується швидкість 200 км/год) та збільшення кількості составів швидкісних поїздів.

Messi
November 18th, 2007, 11:38 PM
so which trains will be used?

marekUkr
November 18th, 2007, 11:39 PM
А. 120 км/г не швидкісне, а нормальне (пришвидшене) сполучення, швидкісне - 200 - 300 км/г, в крайньому випадку від 160

Б, РА між Львовом і Чернівцями ізжить ражи понту, а не для швидкісного сполучення, і навіть не доя нормального сплоучення. його пасажироміскість низька для такого маршруту. Сенс РА мають в приміському спулучення, або на гілках з скзоним або низьким пасажиропотоком, наприкалд підїзд на гіоські села Карпат на лижні бази і тд, але ні в якому разі на маршруті міє двома великими містами, де потрібен цілий склад потягу

marekUkr
November 18th, 2007, 11:42 PM
Trains:

1. Pendolino

2. New developed Ukrainan express trains

Messi
November 18th, 2007, 11:47 PM
I hope the new developed Ukranian train looks more attractive than the Pendolino.

Pavlo
November 19th, 2007, 12:02 AM
^^ I doubt it :laugh:

Pavlo
November 19th, 2007, 12:05 AM
І взагалі, обіцяли ще в 2005 шо буде швидкісний рух і досі нічого немає. Кароче я знаю що буде, до 2015 виділять гроші і чиновники знову все розпі*дять, розкрадуть і все. Така схема вже існує.

marekUkr
November 19th, 2007, 12:10 AM
New UZ express cars for future ukrainian high speed train net (200 kmh) and express train net (160 kmh)

http://www.railfaneurope.net/pix/ua/car/passenger-misc/UZ_ExpressCoach_5.jpg

http://www.railfaneurope.net/pix/ua/car/passenger-misc/UZ_ExpressCoach_6.jpg

http://www.railfaneurope.net/pix/ua/car/passenger-misc/UZ_ExpressCoach_9.jpg

http://www.railfaneurope.net/pix/ua/car/passenger-misc/UZ_ExpressCoach_13.jpg

New UZ lok (DSZ) developed by Dnepropetrovsk EVZ and Siemnes Verkehrstechnik AG, this lok will be probably re-designed for the new express cars

http://parovoz.com/gallery/UAKK/20040314_DS3-001_9.jpg

marekUkr
November 19th, 2007, 12:13 AM
which Pendolino do u mean?

the 4th generetion looks very good, imho

marekUkr
November 19th, 2007, 12:23 AM
ня я не знаю, що тобі там обіцяли, але введеня руху в 200 кмг при середній швидкості в 50 кмг, як вона є нині вимагаж

а. часу
б. великих грошей

для введення такої системи треба розділити, аьо максимально розділити рух товрних і пасажирськиї поїздів на відповідни маршрутах

і якщо ті вважаєш, що побудувати паралельні колії через всю країну реально за рік, о лопату в руки і вперед за орденами

наскільки я зрозумів в україні ремонт і введення нової інфраструктури біде відбуватися паралельно, тобто пендолінл будуть іздити по вже підготовлениз шляхах, втой явс, як іншу будуть готуватись

2015 реальний термін, і обійдеться та радість десь в 5 мрд дол.

Pavlo
November 19th, 2007, 12:28 AM
Я не кажу за всю країну. І дякую, я знаю механізм швидкісних поїздів ( розділення ліній ). Я мав на увазі шо ще в 2005 році обіцяли пустити прототип на цій самій ділянці Київ-Полтава. До нинішнього дня- глухо.

Messi
November 19th, 2007, 05:20 PM
which Pendolino do u mean?

the 4th generetion looks very good, imho

I am not aware of that. I only know the pendolino in Czech republic for example which was also used in James Bond.

marekUkr
November 19th, 2007, 09:23 PM
Pendolinos are used at the moment in following countries

1. Italy (ETR 460, ETR 440, ERT = ElettroTrenoRapido)

2. Finland

VR Sm3

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/e8/800px-Pendolino_Helsinki.jpg

3. United Kingdom

Class 390 operating by Virgin Trains Company on West Coast Main Line from London to Edinburgh

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/a6/390029_%27City_of_Stoke-on-Trent%27_at_Birmingham_New_Street.JPG

4. Portugal

Alfa Pendular operating by Caminhos de Ferro Portugueses to connect the cities of Braga, Porto, Aveiro, Coimbra, Santarém, Lisbon, Albufeira and Faro

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/4/4a/Alfa_pendular.jpg

5. Slovenia

InterCitySlovenia (ICS) (trains similair ti Italian ETR Cisalpino) connecting the cities of Ljubljana, Zidani Most, Celje and Maribor

6. Czech Republic

SuperCity runned by Ceske Drahy operating the routs:

- Prague-Pardubice-Olomouc-Ostrava (SuperCity Pendolino)
- Prague-Brno-Vienna (SuperCity Johann Gregor Mendel and SuperCity Smetana)
- Prague-Brno-Bratislava (SuperCity Slovenská strela)

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/3f/Pendolino_roudnice1a.jpg

New Pendolino

4th generation developed for Italian Railways FS

- FS ETR 600
- FS ETR 610

http://www.hochgeschwindigkeitszuege.com/italy/pendolino4_mockup_gr.jpg

http://www.hochgeschwindigkeitszuege.com/italy/pendolino4_innen_gr.jpg

ruslan33
November 20th, 2007, 12:19 AM
bravo Ukraina. I really like those new trains :cheers:

ARTYOM
November 20th, 2007, 06:15 AM
Классный проэкт!
У меня вот такой вопрос:
Сколько будет стоит строительство всех линий, ведь насколько я знаю для токой скорости надо с нуля строить специальнию линию расшитанную на такою скорость?
И ешё один вопрос:
Унас в Аргентине тоже собираются строить несколько скоростных линий между крупнейшими городами, и первые предложения были построить линии на 160-200 км/ч, но потом изминили проэкт на 320 км/ч с поездами марки Альстом, так как разница в цене между строительством 200 км/ч и 320мк/ч была низнацительной. Так вот вопрос, может стоит и на Украине сразу на 320 км/ч построить линии?

marekUkr
November 20th, 2007, 09:47 PM
відповіді на питання

http://www.business.ua/i774/a23944/

marekUkr
November 20th, 2007, 10:30 PM
читаючи статтю прошу зауважити, що відкрита нещодавно (10.06.2007) нова лінія TGV Est, яка поєднує Париж зі Страсбургом і Люксембургом, обійшлась в 4 млрд євро. Довжина 406 км.

Лінія спроектована з розразунку на швидкість 350 км/год. Експоуатаційна швидкість руху - 320 км/г.

Наступні дані:

термін побудови: 5 років

78 тис тон сталі

22 інвестори

40 млн тон виритої землі

10 тис працівників

де автор статті знайщов дані, що сітка швидкістного сполучення в Франції (всього 1700 км, початок розбудови в 1981 р.) обійшлася всього в 2,8 мрд., мені не відомо

але то типово для українських журналістів, щось пукнути з розумним виразом лиця і і не нести ніякої вдіповідальності.

крім того, я не зрозумів, зо та пані в тій статті пропонує?

побудувати 2,5 км швидкістних шляхів для TGV виробництва того ж Alstom з 4 роки і за 7 мрд дол.?

Лопата в руки і вперед, бажаю щастя.

Шодо Аргентини:

в Аргентині будується щвидкістна траса для сполучення тільки міє трьома великимі містами:

Буенос-Айрес - Росаріо - Кордоба, загальна протяжність 700 км

відрізок Б-А- Росаріо (400 км): дві паралельні лінії розраховані на швидкість 320 км/г

відрізок Росаріо - Кордоба: лінія всього одна, швидкість 160-200 км/г

кошти: 1,5-2 мрд дол.

рухомий склад: 8 штук TGV Cobra (двоповерхові)

нагадую представлена програма для україни поєднує 5 великих міст, розтащованих не на одній лінії, протяжність - 2,5 тис км.

кількість потягів, необхідна для забезпечення руху: 15-20 плюс 10 вітчизняних експресів

тепер перерахуйте французькі і аргентинські затрати на нашу програму

ARTYOM
November 21st, 2007, 01:10 AM
Изначально в Аргентине планировалось построить только линию Буэнос Айрес - Росарио расчитаную на скорость в 320 км/ч, а линию Росарио - Кордоба на 160-200 км/ч, но кода сравнили затраты с линией на 320 км/ч, то оказалось что разница в стоимости совсем не большая, поэтому ещё полгода назад окончательно решили строить всю линию Буэнос Айрес - Росарио - Кордоба на 320 км/ч.(700 км) И стоть весь этот проэкт будет 1.320 миллиардов доллоров. В декабре должны оконцательно решить проблему с финансированием, и вначале 2008 начнётся строительство.
Также сушествует проэкт скоростной линии Буэнос Айрес - Мар дель Плята(400 км) и сейцас решают либо стрить на 200 км/ч либо на 320 км/ч.
И ешё один проэкт умеренно скоростной линии Буэнос Айрес - Мендоса(1050 км) со скоростью в 160 мк/ч.

Нашёт украинского проэкта меня немного насторажвает цена в 7 миллиардов $, ведь в статье говорится, что отдельные линии строить не будут, а лишь модернезируют и выровнают старые. Напоминает строительство моста через Днепр за 2 милирада $.

marekUkr
November 21st, 2007, 02:05 AM
мені 7 мрд здаються також надто великою сумою.

але за 7 мрд., тим більше за 2,8 побудувати систему сполучення зашальною довжиною в 2,5 тис км, також неможливо

будуватись нові лінії будуть тільки на відрізках Красне-Львів і Фастів-Козятин, там інтенсивність товарного і піспжирського руху дуже висока і його нп можливо буде розділити, без побудови додаткових ліній

сама суть проекту полягає в тому, щоб забезпечити функціональне швидке сполучення між києвом і великими містами, тобто створити сітку швидкісного сполучення, без великих затрат на інфраструктуру.

Правда 7 мрд є вже занадто аж великою сумою, правдв враховувати треба те, що на придбання самих лише Пендоліно піде 1-1,5 мрд., один такий потяг коштує 70 млн дол., а потрібно за розрахунками мін. 15 штук, крім того така ж кількість вітчизняних експресів.

На даний момент, Пендоліно є найдешевшим варіантом, оскільки його можна використовувати на існуючій іефраструктірі (модернізовавши її відповідно під 200 км/г) без сплрудження окремих ліній. виграш в швидкості Пендоліно в порівнянні з традиційним потягом дає завдяки технології нахилу кузова, що уможливлює рух на високій швидкості на кривих ділянках колій. сеоедній виграш швидкості -30%

на прямих ділянках Пендоліно в порівнянні зі звичайним вітчизняним експресом сенсу немає, виграш швидкості мінімальний. там потрібно вводити швидкістний рух на окремих коліях.

наведені в статті інші виробники мають також подібні продукти з технологією нахилу кузова. Але Пендоліно, наскільки мені відомо, є найефективнішою. Сама технологія - ітілійська, Альстом купив її в 2001 разом з частино Фераррі. крім того Сіменс і Бомбрдьє дорожчі.

ще один аргумент на користь пендоліно полягає в тім,що то поки єдиний варіант, де потяг можна взяти покататися і віддати назад. Пендоліно використовується в Фінляндії, в них колія така ж як і у нас. Потягів інщих виробників під нашу колію просто немаж, а виготовляти тестовий варіант спеціально для УЗ ніхто просто так не буде.

щодо високошвидкістних магістралей, то я двома руками за, але до 2012 р не реально створити сітку таких мігістралей. може УЗ повернеться до них після 2015 р. але не раніше.

крім, того пасажирські перевезення на УЗ субсидуються за рахунок грузових перевезень і основні інвестиції повині йти, імхо, в тому напрямку. нажаль так виглядає реальність, вантажні перевезення місце, де УЗ заробляє гроші. можливо ситуація зміниться, залежить від росту пасажиропотоків і тарифів, а вони зараз дуже низькі.

Росія, наприкалад, планує дві швидкістні магістралі в 2014-2015:

- Москва-С-Петербург
- МОсква-Н. Новгород на швидкості 320 км/г

обслуговувати їх будуть 6 ІСЕ 3 виробництва Сіменса.

але то тільки дві магістралі, в нас на той час буде ціла сітка швидкісного руху, яка з"єднує основні великі міста і більшість областей

CrazySerb
November 21st, 2007, 04:47 AM
^
Three, actually.
Moscow-Sochi is another planned high speed line in Russia.

Anyways, very good to read about the plans for high-speed rail in Ukraine:cheers:

Gamma-Hamster
November 21st, 2007, 09:35 AM
Росія, наприкалад, планує дві швидкістні магістралі в 2014-2015:

- Москва-С-Петербург
- МОсква-Н. Новгород на швидкості 320 км/г

обслуговувати їх будуть 6 ІСЕ 3 виробництва Сіменса.

Не в 2014-2015, а в 2009 Москва - Петербург и в 2010 Москва - Нижний Новгород, скорости изначально - 250 км/ч после апгрейда пути - 300км/ч .
Обслуживать их будут 8 поездов Siemens Velaro RUS, поезда уже собирают на заводе в Германии.
По линии Москва- Петербург скоростные поезда отечественного производства ходят уже сейчас
Также в 2010 году будет открыта линия С.Петербург - Хельсинки на 220км/ч. Поезда - 4 Alstom Pendolino.

Ну и конечно к 2014 году планируется линия Москва-Сочи с поездами отечественного производства.

XAPAKTEPHИK
November 21st, 2007, 09:57 AM
Вчора балакав з Бабунею і вона каже шо з Хмельницького у Київ є поїзд за 4 години!
Як їхали на машині - то як мінімум 8 годин - але там не зовсім напряму.
От мене і зацікавило - яка ж у того поїзду швидкість - хммм.

asotUA
November 21st, 2007, 12:51 PM
А наші сусіди Поляки теж мають щось таке як на приклад у Чехів??
Так згодний! Отой наш Експрес мені теж подобається, але ним сильно не нахвалишся...треба нам щось ще більш зручне! Напевно нашим треба більше прикладів з Європейських брати.

ARTYOM
November 21st, 2007, 08:24 PM
Ну и конечно к 2014 году планируется линия Москва-Сочи с поездами отечественного производства.

Это будет скоростная линия? Этоже обсолютно не рантабильно при такой дитанции, Максимальная рентабильноя дистанция для скоростных линий(320 мк/ч) это 900 км. Даже для 160 км/ч уж слишком большое ростояние.

Gamma-Hamster
November 21st, 2007, 08:39 PM
http://www.railclub.ru/news/71.html

marekUkr
November 21st, 2007, 10:16 PM
Цікаво, як УЗ назве категорії поїздів на вказаних напрямках

пропоную ввести означення

- SuperCityExpress (SCE) для руху в 200 км/г (Пендоліно)

- InterCity (IC) - типове євпропейське означення для швикістного сполучення між великими містами. В нашому випадку для сполучення вітчизняними експерсами на швидкості 160 км/г

Як правило в Європі швидкістні поїзди мають свої окремі назви, наприклад Пендоліно який з"єднує Прагу і Відень називається Super CIty (SC) Johann Georg Mendel в честь австрійсько-чеського біолого Менделя (правила спадковості Менделя) і тп.

в випадку України пропонував би наступні назви

сполучення Київ-Львів (за планами 3 Пендоліно)

SCE Сомомія Крушельницька SCE Solomija Krušeľnyćka
SCE Михайло Вербицький SCE Mychajlo Verbyćký
SCE Бруно Шульц SCE Bruno Schulz

Сполучення Київ-Одеса

SCE Анна Ахматова – SCE Anna Achmatova
SCE Ілля Мечніков – SCE Ilľa Mečnikov

Сполучення Київ – Харків

SCE Микола Хвильовий – SCE Mykola Chvyľový
SCE Лесь Курбас - SCE Leś Kurbas

Сполучення Київ – Дніпропетровськ

Поки варіантів намає

Спалучення Київ – Донецьк

SCE Джон Джеймс Юз – SCE John James Hughes
SCE Анатолій Солов”яненко – SCE Anatolij Solovjanenko

Сполучення Київ – Сімферополь

SCE Ісмаї́л Гаспри́нський – SCE İsmail Gaspıralı
SCE Іван Айвазовський – SCE Ivan Ajvazovśký

на інші два варіантів немає

які будуть ваші пропозиції

marekUkr
November 21st, 2007, 11:03 PM
симуляція руху Пендоліно, але добре видно, що поїзд на кривих йде під нахилом, не зменшуючи швидкості

http://www.youtube.com/watch?v=NdXJgrVq6Vs&feature=related

ARTYOM
November 21st, 2007, 11:05 PM
Я слышал также сушествует проэкт скоростной лини Киев - Москва, его уже вроде давно начали строить. А на какую скорость он расщитан, также на 200 км/ч?

marekUkr
November 21st, 2007, 11:13 PM
світовий рекорд швидкоісті на залізниці - 574,8 kmh -TGV

http://www.youtube.com/watch?v=8skXT5NQzCg

marekUkr
November 21st, 2007, 11:45 PM
ну москва-сочи будет ночным поездом, это немного другое

смысл украинской концепции - быстрое сообщение между большими городами и киевом по принципу шатл-сервиса по несколько раз в день частично это реализовано уже системой столичных экспрессов.

до того сообщение было в основном ночное, т.е. укрсинский пассажир уже начал привыкать к дневным эксперсс-поездам

но в украине другие расстояния, чем в россии. я вот в россии себе не совсем представляю единую сетку скоростного сообщения, как в европейских странах. скорее всего какую-то концентрирлваную вокруг мегаполисов. пока что слышно только о москве, а как там с екатеринбургом и челябинском, новосибирском?

да вот прочитал: скоростное сообщение москва-сочи обойдется РЖД в 500 мрд руб., т.е. я так понимаю где-то в 20 мрд дол?

Max
November 22nd, 2007, 11:20 AM
Цікаво, як УЗ назве категорії поїздів на вказаних напрямках

пропоную ввести означення

- SuperCityExpress (SCE) для руху в 200 км/г (Пендоліно)

- InterCity (IC) - типове євпропейське означення для швикістного сполучення між великими містами. В нашому випадку для сполучення вітчизняними експерсами на швидкості 160 км/г

Як правило в Європі швидкістні поїзди мають свої окремі назви, наприклад Пендоліно який з"єднує Прагу і Відень називається Super CIty (SC) Johann Georg Mendel в честь австрійсько-чеського біолого Менделя (правила спадковості Менделя) і тп.

в випадку України пропонував би наступні назви

сполучення Київ-Львів (за планами 3 Пендоліно)

SCE Сомомія Крушельницька SCE Solomija Krušeľnyćka
SCE Михайло Вербицький SCE Mychajlo Verbyćký
SCE Бруно Шульц SCE Bruno Schulz

Сполучення Київ-Одеса

SCE Анна Ахматова – SCE Anna Achmatova
SCE Ілля Мечніков – SCE Ilľa Mečnikov

Сполучення Київ – Харків

SCE Микола Хвильовий – SCE Mykola Chvyľový
SCE Лесь Курбас - SCE Leś Kurbas

Сполучення Київ – Дніпропетровськ

Поки варіантів намає

Спалучення Київ – Донецьк

SCE Джон Джеймс Юз – SCE John James Hughes
SCE Анатолій Солов”яненко – SCE Anatolij Solovjanenko

Сполучення Київ – Сімферополь

SCE Ісмаї́л Гаспри́нський – SCE İsmail Gaspıralı
SCE Іван Айвазовський – SCE Ivan Ajvazovśký

на інші два варіантів немає

які будуть ваші пропозиції

СУПЕР!!!!
Тільки, для Харкова я б краще поставив Григорія Сковороду.

Для Дніпропетровська - Дмитро Яворницкий?

anguspil
November 29th, 2007, 04:19 AM
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/uk/a/a3/High_speed_trains.PNG

Great map! That high speed network would be fantastic for Ukraine.

gate
November 29th, 2007, 11:11 PM
Київ-Гребінка....
Бляха, там і так розкурочили всі станції, щоб двічі вдень проїхала одна електричка до Харкова, поперероблювали високі платформи для посадки під низьки, бо бачте харківській електричці заважають "тримати високу швидкість"!
Виходить, щоб 200 чоловік проїхало "з комфортом", потрібно тисячам підсунути жабу?

wombato
February 29th, 2008, 09:26 AM
«Укрзализныця» отказывается от Siemens
27.02.2008 | 10:51
Александр Михальченко

Проект подготовки транспортной инфраструктуры к Евро-2012 получает все более скандальные черты. Заявляя о подписании многочисленных контрактов по привлечению инвестиций в отрасль, чиновники скромно умалчивают о подробностях этих соглашений. Если разобраться, то на фоне больших цифр возможных инвестиций реализация контрактов выглядит малореальной, ибо сами партнеры Минтранссвязи признаются – из-за нехватки денег ведомство «тормозит» подписание контрактов. Именно такая картина наблюдается вокруг соглашений по развитию скоростного движения с немецким концерном Siemens.

Представители немецкого концерна Siemens не скрывают обеспокоенности ситуацией вокруг развития скоростного движения в Украине. Все переговоры о создании в Украине скоростных локомотивов начинают «тормозится» на бюрократическом уровне, причем, без объяснения причин. Согласно планам транспортного ведомства под Евро-2012 предполагалось создать сеть скоростных ж/д трасс, которые соединили бы основные города Украины и позволили бы болельщикам добираться из города в город за 3-3,5 часа, т.е. скорость движения должна составить 160-220 км/ч.

Такие трассы должны прокладываться по следующей схеме. Киев–Полтава–Харьков с ответвлением на Днепропетровск-Симферополь и на Донецк-Луганск. Киев-Львов с ответвлением на Одессу. Как вариант рассматривался коридор Днепропетровск-Одесса. «Укрзализныця» на этот проект планировала направить 29,8 млрд. грн, в том числе 25,7 млрд. грн - на подготовку ж/д инфраструктуры.

Для скоростного движения необходимы были и соответствующие локомотивы. На существующей технике развивать скорости в 160-220 км/ч малореально. Поэтому еще в 90-х гг. в «Укрзализныце» начали переговоры с иностранными компаниями по созданию СП по выпуску скоростных локомотивов в Днепропетровске. Однако эти переговоры почему-то постоянно тормозились. В итоге только в марте 2004 г. Siemens получил заказ на поставку оборудования для производства 100 локомотивов типа ДС3. Данные локомотивы отличались тем, что на них устанавливали асинхронные двигатели, которые могут развивать скорость в 160 км/час. Однако производство пока измеряется единицами и до завершения контракта еще далеко.

Второй проект по производству еще одного нового скоростного локомотива под два типа тока – переменный и постоянный имеет гораздо большие трудности. «У нас планировалось вначале производство первых двух экземпляров-прототипов в Германии, затем их мы планировали «украинизировать». Т.е. электронная начинка немецкая, а все остальные узлы и агрегаты собирались бы в Украине из украинских комплектующих. Далее должна была следовать серия из 8 локомотивов для испытаний. Всего на запуск и испытания мы планируем потратить 2,5-3 года. Пока проект находится в стадии запуска и по не ясным нам причинам «Укрзализныця» тормозит переговорный процесс. Скорее всего, это связано со сменой руководства отрасли», - говорит гендиректор представительства компании Siemens AG в Украине Андреа Раффаседер.

Интрига в данной ситуации заключается в украинской системе электрификации железных дорог. Так исторически сложилось, что у нас работают участки двух типов – на переменном и постоянном токе. Плюс к этому существуют не электрифицированные участки, где необходимо использовать дизельные поезда. Поэтому «Укрзализныця» должна использовать сразу несколько типов локомотивов на разной тяге. Это связанно с тем, что вначале электрификацию проводили, используя сети постоянного тока с напряжением 3000 В, а затем начали электрифицировать пути с использованием переменного тока напряжением 27,5 кВ.

Смену стандарта объясняют экономической эффективностью: при строительстве новых сетей переменного тока стоимость работ на 15-18% ниже, чем при системах постоянного тока. Приблизительно на столько же ниже себестоимость эксплуатации дорог. К этому следует добавить, что использование электрифицированных участков на 20-30% ниже, чем дизельных.

На сегодня Донецкая, Приднепровская и часть Южной железной дороги имеют участки постоянного тока, а Юго-Западная, Одесская, Львовская и часть ЮЖД электрифицированы на переменном токе. Переделывать системы под какой-то один стандарт достаточно дорогое удовольствие, ибо потребуются инвестиции в десятки миллиардов долларов. Выходом было бы создание электровоза для двух систем тока.

Такие модели в мире существуют. Siemens как раз и предложил свой вариант решения проблемы, но украинская сторона постоянно откладывает переговоры и всячески затягивает процесс. С одной стороны эксперты это связывают с достаточно высокой стоимостью проекта. По самым скромным подсчетам создание производства локомотивов обойдется Укрзализныце в €250 млн. В эту сумму войдет выпуск как минимум 100 локомотивов.

С учетом необходимости перечисления 9,5 млрд. грн. в бюджет в текущем году жто непозволительная роскошь для железных дорог. Ибо на все программы развития предполагается потратить едва ли 60% от этой суммы. Между тем в ближайшее время даже с учетом продления срока службы будет списано 277 машин из имеющихся 1031.

Эксперты выдвигают версию, что истинная причина торможения переговоров в желании участвовать в проекте российских компаний, которые параллельно ведут переговоры и с Siemens по созданию производства локомотивов в России. Есть и еще один фактор – в скоростных проектах планирует участвовать и французская компания «Альстом», которая предлагает Украине поезд с так называемым принудительным наклоном кузова «Пиндолино».

Эти модели существенно экономят деньги «Укрзализныце», т.к. могут входить в «старые», не предназначенные для этого повороты на новой скорости (конструкция позволяет). Но за это надо платить, причем, немалые деньги. Такой поезд кроме локомотива требует еще и специальные вагоны со специальной тележкой и специальными двигателями. Т.е. если максимально упростить ситуацию и не вдаваться во всяческие технические подробности, то получается, что в случае с Siemens предлагается покупать новый локомотив и модернизировать существующие вагоны. В случае же с «Пиндолино» еще необходимо покупать и вагоны. И в том и в другом случае потребуется модернизация колеи.

Напомним, сейчас в Украине действует только ускоренное движение, которое рассчитано на 100-120 км/ч. Чтобы его «ускорить» до 160-220 км/час требуется решить несколько принципиальных проблем. Это модернизировать колею и поставить на нее современные локомотивы, способные развивать соответствующую скорость. С колеей у нас проблемы. Трассы прокладывались в советские времена, когда о скорости в 200 км/ч и не помышляли. Поэтому повороты имеют средние радиусы 500-700 м. Для скорости в 200 км/ч требуется радиус 1,5-1,7 км, иначе поезд просто сойдет с рельс. Чтобы решить эту проблему надо спрямлять трассы, а это достаточно дорого.

Интрига со скоростным движением длится уже более 10 лет. Объявив о проекте с Siemens в 90-х гг., Минтранссвязи активно ведет переговоры и с другими участниками рынка. В 2006 г. Николай Рудьковский демонстративно «забыл» про Siemens и заявил о проекте с «Альстом». Однако и с ним все было покрыто мраком. В начале предполагалось подписать контракт в начале 2007 г. Потом говорилось о конце лета, начале сентября. В конце сентября гендиректор Укрзализници Владимир Козак признался, что соглашение будет подписано в лучшем случае в октябре-ноябре, а сам контракт начнут реализовывать в начале 2008 г. В этом случае первые скоростные поезда появятся не ранее 2010, а вероятнее всего и в 2011 г.

«Торможение» же проекта с Siemens и официальные заявление руководства концерна говорят о том, что в Минтрансвязи окончательно «запутались» в переговорном процессе и рассчитывают на определенные встречные шаги со стороны западных инвесторов. Тем же следует поспешить, поскольку Евро-2012 не за горами и скоростные локомотивы Украине требуются, что называется «на вчера». Однако в условиях постоянной смены команд в транспортном и железнодорожном ведомствах, которые каждый раз меняют правила игры, украинская сторона может получить обратный эффект – западные инвесторы просто откажутся от переговоров и к Евро-2012 Украина окажется у разбитого корыта, вернее со старыми «советскими» дорогами.

www.ugmk.info (http://www.ugmk.info/?art=1204102283)

bongo
February 29th, 2008, 10:23 AM
I'm sorry, I can't read Cyrillic. Will they build completely new tracks? I think it would be cheaper and faster to build if the current tracks would be upgraded to tracks on which you can ride with 100-140 km/h.

Ok, for high speed trains (200 km/h +) you need a complete new network, but I think express trains can ride on upgraded tracks, for the reasons I just mentioned.
What's the timeline for the high speed network?

Gamma-Hamster
March 2nd, 2008, 04:32 AM
С одной стороны эксперты это связывают с достаточно высокой стоимостью проекта. По самым скромным подсчетам создание производства локомотивов обойдется Укрзализныце в €250 млн. В эту сумму войдет выпуск как минимум 100 локомотивов.
Тут явно что-то не так:
РЖД купили 8 поездов Velaro Rus на 250-300 км/ч за €600млн

. Трассы прокладывались в советские времена, когда о скорости в 200 км/ч и не помышляли.
Ну-ну:

ЭР-200:
В 1974 году электропоезд поступил для обкатки и испытаний на скоростной полигон ВНИИЖТа Белореченская — Майкоп. Здесь, после заводской наладки и обкаточных испытаний со скоростями до 200 км/ч, в 1975 году были проведены комплексные приёмочные испытания. Испытания шли по двум основным программам: первая предусматривала исследования динамических ходовых показателей, вторая — изучение тягово-энергетических параметров. В 1975 году на перегоне Ханская — Белореченская впервые была достигнута скорость движения электропоезда 210 км/ч. Испытания показали, что основные тяговые и тормозные характеристики поезда соответствуют техническим условиям и по достигнутым на полигоне динамическим показателям при скоростях 200—210 км/ч он может быть допущен к продолжению комплексных испытаний на Октябрьской железной дороге.

С целью сравнения локомотивной (состав РТ-200 «Русская тройка» с вагонами, способными ездить со скоростью до 200 км/ч) и моторвагонной (электропоезд ЭР-200) тяги при обслуживании скоростных поездов на линии Москва-Ленинград Советский Союз заказал постройку электровозов ЧС200 с тяговыми электродвигателями, имеющими мощность 1050 кВт при часовом режиме, 1000 кВт при длительном режиме и максимальную скорость 200 км/ч.
(c)wiki

Однако в условиях постоянной смены команд в транспортном и железнодорожном ведомствах, которые каждый раз меняют правила игры, украинская сторона может получить обратный эффект – западные инвесторы просто откажутся от переговоров и к Евро-2012 Украина окажется у разбитого корыта, вернее со старыми «советскими» дорогами.

Собственно по вышеприведенным выдержкам видно, что эти поезда "100 штук за 250млн" как раз и будут на уровне советской линии Питер-Москва...

CrazySerb
March 2nd, 2008, 10:01 AM
^
This is a Siemens Velaro:
http://www.nationalcorridors.org/df/df06052006a.jpg

and this is a "locomotive":
http://galen-frysinger.com/wisconsin/railroad05.jpg

Until we know a little more, we can't start comparing apples with oranges.

Пятница
March 3rd, 2008, 07:33 AM
Найди 10 отличий:rofl::hahaha:

VelesHomais
March 3rd, 2008, 06:21 PM
Я, до речі, не дуже здивуюсь якщо мінтранс закупить саме другий варіан а не перший ^^ :rofl:

Gamma-Hamster
March 3rd, 2008, 08:47 PM
This is a Siemens Velaro:
http://www.nationalcorridors.org/df/df06052006a.jpg

Вот то, что хотели купить у Сименса для Украины:
http://railwayz.info/gallery/images/ds3/2.jpg

xxcap
March 3rd, 2008, 09:10 PM
Это совершенно разные локомотивы для совершенно разных целей

Gamma-Hamster
March 3rd, 2008, 09:23 PM
Это совершенно разные локомотивы для совершенно разных целей
Одна и та же у них цель.

marekUkr
March 4th, 2008, 10:11 PM
гамма-гамстар,

взагалі-то локомотив на другому фото і є для україни, він в україні сіменслм виробляється в дніпропетровську

marekUkr
March 4th, 2008, 10:16 PM
що за хрен статтю писав, що за "Піндоліно".

в "ПЕндоліно" не продаються окремо вагони і окремо лок, як і в ІСЕ, там суцільні системи, що за 2експерт" писав тц статтю

ARTYOM
May 2nd, 2008, 12:52 AM
Есть какие-нибудь новости по поводу этого проэкта?

Pavlo
May 2nd, 2008, 04:56 AM
Проект вмер разом з Рудьковським. Зараз Вінський пишається що запустив в Україну лоу-кост. За залізниці не береться.

Fira
May 2nd, 2008, 06:25 AM
^^ Ce ne tak, Vis'kyj tezh v kotromus' intervju tezh za Pendolino zhaduvav.

Pavlo
May 2nd, 2008, 03:23 PM
Та я вже за то Пендоліно чую років 2. Казали давно Рудьковський мав їхати в Францію підписувати якісь папери...фігня це все, йому більш цікавіше залізти тій укр. моделі в штани.

Playmaker
May 2nd, 2008, 05:09 PM
Четверте покоління потягів. Новий Pendolino виглядає так:

http://www.transport.alstom.com/home/products_and_services/rail_vehicles/tilting_trains/_files/file_31111_56165.JPG

Playmaker
May 2nd, 2008, 05:17 PM
Знайшов інформацію на офіційному сайті Міністерства транспорту та зв'язку України за 7 квітня 2008 року.

Назва проекту
Закупівля електропоїздів з примусовим нахилом кузову типу Pendolino (http://www.mintrans.gov.ua/mintrans/control/uk/publish/article;jsessionid=EE78B3CFA45EF8CDF596845594D6D7B4?art_id=88093&cat_id=88042)

Мета проекту
Підвищення рівня та обсягів пасажирських перевезень залізничним транспортом шляхом створення в Україні мережі швидкісних залізничних магістралей, збільшення продуктивності пасажирських перевезень, створення умов для забезпечення пасажирських перевезень під час проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу «Євро-2012».

Вартість проекту (очікувана)
180 000 тис. євро

Термін реалізації проекту
2007-2011 роки

Fira
May 2nd, 2008, 05:38 PM
Четверте покоління потягів. Новий Pendolino виглядає так:

http://www.transport.alstom.com/home/products_and_services/rail_vehicles/tilting_trains/_files/file_31111_56165.JPG

Пiд французькi TGV косять... Але кольори хорошi пiдiбрали ;)

Cамими лише потягами справу не змiниш, ну буде Pendolino але без нормальних колiй
швидкiсть у ньго буде як у ЕПЛ2Т...

Playmaker
May 2nd, 2008, 08:35 PM
Пiд французькi TGV косять... Але кольори хорошi пiдiбрали ;)

Cамими лише потягами справу не змiниш, ну буде Pendolino але без нормальних колiй
швидкiсть у ньго буде як у ЕПЛ2Т...

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/5/5f/Alstom.svg/200px-Alstom.svg.png

Потяги TGV та Pendolino виробляє одна французська компанія - Alstom (http://en.wikipedia.org/wiki/Alstom). Eurostar теж їхній.

VelesHomais
May 3rd, 2008, 01:23 AM
Знайшов інформацію на офіційному сайті Міністерства транспорту та зв'язку України за 7 квітня 2008 року.

Назва проекту
Закупівля електропоїздів з примусовим нахилом кузову типу Pendolino (http://www.mintrans.gov.ua/mintrans/control/uk/publish/article;jsessionid=EE78B3CFA45EF8CDF596845594D6D7B4?art_id=88093&cat_id=88042)

Мета проекту
Підвищення рівня та обсягів пасажирських перевезень залізничним транспортом шляхом створення в Україні мережі швидкісних залізничних магістралей, збільшення продуктивності пасажирських перевезень, створення умов для забезпечення пасажирських перевезень під час проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу «Євро-2012».

Вартість проекту (очікувана)
180 000 тис. євро

Термін реалізації проекту
2007-2011 роки

Дуже хотілось би, але не дуже віриться що до 2011 можна створити мережу швидкісних залізничних магістралей..

ARTYOM
May 3rd, 2008, 04:56 AM
Что бы поезда могли развивиать скорость де 200 км/ч нужно модернизировать всю железнодорожную трасу, а на это уйдёт очень много лет. К Евро 2012 они ни как не успеют, ну максимум одну линию построят, и то если очень сильно поспешат. А вся сеть будет готова думаю не раньше 2020 года.

Playmaker
May 3rd, 2008, 08:30 AM
За гроші можна зробити все. Подивіться на Дубаї - там все дуже швидко будується за новітніми технологіями. Аби гроші були.

Fira
June 19th, 2008, 04:34 PM
Кременчуг. 13 июня. УНИАН. Южная железная дорога планирует до 2012 года построить в Полтаве депо для скоростных поездов «Пендолино».
Как передает корреспондент УНИАН, об этом сегодня в Кременчуге сообщил журналистам начальник ЮЖД Виктор ОСТАПЧУК.
«В Полтаве мы хотим построить депо для скоростных поездов «Пендолино». Решение примет руководство ведомства. Если будет дано «добро», то нам надо будет строить огромный терминал», – сказал В.ОСТАПЧУК.
По его словам, стоимость строительства терминала составит 300-400 млн. грн.
«Если решение принято по «Пендолино» не будет, то терминал мы построим, но не такой огромный», - добавил В.ОСТАПЧУК.
Напомним, к 2012 году в Украине должны появиться поезда «Пендолино», способные мчаться со скоростью 200 км/час. Как сообщала пресс-служба "Укрзализныци", скоростным сообщением планируют соединить Киев с пятью городами Украины, в которых пройдут матчи чемпионата Европы по футболу 2012 г. Сначала супер-экспрессы пойдут из Киева на Полтаву, Днепропетровск и Донецк, затем - на Одессу, Львов, Харьков. По мнению железнодорожников, это позволит сократить время пути примерно в 1,5 раза. Сейчас между этими городами курсируют скоростные поезда, развивающие среднюю скорость около 100 км/ч. Если нововведение удастся воплотить в жизнь, то от Киева до Харькова и Днепропетровска можно будет добраться в среднем за 3,5 - 4 часа (сейчас - минимум 6), а от Киева до Донецка - за 6 (сейчас 12).
"Укрзализныця" примерно через 2 года планирует приобрести семь финских поездов "Пендолино" стоимостью около 170 млн. долл. каждый (о покупке этих поездов говорили еще в 2006 году при главе "Укрзализныци" Василии ГЛАДКИХ).
http://forums.mashke.org/cgi-bin/forum.cgi?n=4&a=lm&t=542&ft=1&s=nd&fm=0&lm=6

Щось нове, а я вже гадав що та ідея померла...

AlexFromAlczewsk
June 19th, 2008, 08:43 PM
http://forums.mashke.org/cgi-bin/forum.cgi?n=4&a=lm&t=542&ft=1&s=nd&fm=0&lm=6
Щось нове, а я вже гадав що та ідея померла...
^^
A shcho to znache "7 FINSKYH potiagiv PENDOLINO"?:ohno:
Najblyzhchij do Finlandiji zawod Alstoma sho vyrobliaje Pendolino, naskiky ja znaju, to je polski chorzowskyj Konstal, prychomu tu Finlandija?
:cheers:

Fira
June 19th, 2008, 08:53 PM
^^ Гадаю це тому що у фінів така ж ширина колії як і у нас, тому щоб не грати собі мозґи вирішили брати з фінського "заводу" (провадить крупновузлове збирання). Інший варіант (хоча то була б велика бздура, як на мене), вирішили брати вживані потяги...

AlexFromAlczewsk
June 20th, 2008, 08:23 AM
^^ Гадаю це тому що у фінів така ж ширина колії як і у нас, тому щоб не грати собі мозґи вирішили брати з фінського "заводу" (провадить крупновузлове збирання). Інший варіант (хоча то була б велика бздура, як на мене), вирішили брати вживані потяги...
А і у мене перша думка була що вживані. Наскіки я чув, десь з років 10 тому, фіни купували може з десяток таких потягів.
:ohno:

manitu
June 20th, 2008, 11:57 AM

Именно ширина колеи и особенности холодного климата отличают финские Пендолино :) и собирают их в концерне Rautaruukki
http://www.ruukki.com/www/corporate.nsf?OpenDatabase&lang=1

А вот что меня смущает, так это заявленая стоимость в 170 млн. долл. "за каждый" , когда Финская дорога брала их в 2002 году по 18,5 млн евро за состав.

Кстати, в России один финский Пендолино опробывали в прошлом году (правда на тепловозной тяге).

http://parovoz.com/gallery/RU78/20070614_82688.jpg

wombato
July 31st, 2008, 09:43 PM
Наш ответ Пендолине! :)

Доехать до Одессы скоро можно будет с новой скоростью
18:35 31.07.2008

C 6 августа Юго-западная железная дорога назначает новый скоростной поезд №155/156 «Киев-Одеса-Киев». Об этом в четверг, 31 июля, сообщили в пресс-службе ЮЗЖД.

В сообщении отмечается, что отбывать поезд из Киева в Одессу будет каждую среду, пятницу и воскресенье в 15:50. В Одессу поезд прибывает в 23:35. Отправление из Одессы в четверг, субботу и понедельник в 6:53, прибытие в Киев в 14:06. Стоимость проезда в вагонах 2-го класса - 84 грн. 27 коп.

В дороге из Киева в Одессу пассажиры проведут 7 часов 45 минут.

Поезд состоит из шести отремонтированных вагонов. Их переоборудовали из вагонов-ресторанов, срок эксплуатации которых уже подходил к концу. Переоборудуемые вагоны имеют по 59 удобных кресел, новый интерьер, электронное оборудование, установлены кондиционеры, плазменные телевизоры, вакуумные туалеты.

Ремонтные работы выполнялись в вагонном депо г. Бахмач, которое имеет достаточно большой опыт таких работ. С 2000 года здесь было отремонтировано 187 вагонов, благодаря чему продлен срок их эксплуатации.

В ремонт данных вагонов Юго-западная железная дорога вложила по 950 тыс. грн. на один вагон.

УРА-Информ (http://ura.dn.ua/31.07.2008/58976.html)

marekUkr
July 31st, 2008, 09:47 PM
на сайті МТЗУ в програмі стоїть, що придбано буде 7 штук Пендоліно (3 в 2010, 4 в 2011) за 170 млн всі, тобто один за 24 млн

orland
July 31st, 2008, 11:46 PM
Может не совсем в тему, но уже некоторое время действует система резервирования билетов. Пока правда только на ЮЖД, но наличие мест и цену можно узнать по любому поезду УЗ.
http://www.pz.gov.ua/_q/exprt.php?lid=2&mid=100240

Fira
August 5th, 2008, 08:00 PM
Укрзалізниця обзаведеться швидкісним потягом з нахилом
05.08.2008___ www.ПРАВДА.com.ua

"Укрзалізниця" розраховує протягом року укласти угоду з французькою компанією Alstom на виробництво досвідченого зразка високошвидкісного потягу з примусовим нахилом кузова.

"У нас нещодавно були з Alstom. Ми з ними накидали протокол, щоб підписати довгострокову угоду", - повідомив журналістам генеральний директор "Укрзалізниці" Василь Мельничук.

"Чому довгострокову? Тому що, якщо робиться такий варіант, то поставляється перший потяг як зразок. Його відпрацьовують, здійснюється обкатування, робиться технічний висновок, а потім готується ціла партія", - додав він.

"Це потрібно для того, щоб договір був мінімум на два роки. Ми з ними відпрацювали проекти протокольних доручень, дали їм проекти договорів на відпрацьовування. Думаю, десь через рік ми підпишемо з ними договір на зразок (потяга)", - повідомив Мельничук.

За його словами, Держадміністрація розраховує до 2012 року одержати сім таких потягів.

Їхня загальна вартість, за оцінками Мельничука, може досягти 2 млрд. грн.

"Раніше планувалося 1,2-1,3 млрд грн на сім потягів. Думаю, що зараз це потягне на 1,5-2 млрд, тому що вартість матеріалів зростає", - сказав він.

Офіційний курс на 5 серпня - 4,8451 грн/$1.

"Інтерфакс-Україна"
http://www.pravda.com.ua/news_print/2008/8/5/79573.htm

Sonak
August 6th, 2008, 11:07 PM
^^ Ну і якого дідька розробляти новий потяг? Чому б просто не купити вже готовий Пендоліно абощо і їздити. Так ні - треба щось нове розробляти. Мені здається, що ці всі високошвидкісні лінії попридумували лише задля розкрадання грошей. Я не здивуюсь якщо в 2010 році программу скасують. Скажуть - "проект не є можливим в умовах України", але грошей виділенних, звичайно, ніхто не поверне.

Rohatynets
August 6th, 2008, 11:34 PM
^^ Ну і якого дідька розробляти новий потяг? Чому б просто не купити вже готовий Пендоліно абощо і їздити. Так ні - треба щось нове розробляти. Мені здається, що ці всі високошвидкісні лінії попридумували лише задля розкрадання грошей. Я не здивуюсь якщо в 2010 році программу скасують. Скажуть - "проект не є можливим в умовах України", але грошей виділенних, звичайно, ніхто не поверне.

ширина колії :lol: + пристосування до вже існуючої складності шляхів. Добре, що ви не міністр. А то б купили 7 Пендоліно "вже готових", а потім думали б як їх в наші колії втиснути

Sonak
August 7th, 2008, 01:48 PM
^^ В Фінляндії така сама ширина колії як і в Україні, прочитайте хоча б першу сторінку гілки перш чим щось писати. Невже так важко купити вже готовий поїзд, або ще краще, взяти в оренду у тієї ж Фінляндії, щоб подивитися як той потяг поводится на нашій залізниці. :ohno:

antON_dn
August 7th, 2008, 02:31 PM
^^ Ну наши политики как всегда, лёгких путей не ищут:ohno::bash:

marekUkr
August 7th, 2008, 05:17 PM
що за верески

такі потяги розробляються для кожної залізниці враховуючи її особливості і не тільки ширину колії, а, наприклад, і систему електрифікації і тд. . Поїзд не пральна машинка його в оренду не беруть. можна взяти в лізинг в виробника, але десь була стаття, чого зараз в україні лізинг рухомого складу УЗ парктично не можливий.

крім того основна частина інвестицій в швидкісне сполучення піде на модернізацію шляхів, а не на придбання рухомого складу.

не треба при кожній нагоді верещати, розкрадуть гроші. тоді взагалі нічого не треба починати і продовжувати жити в кам"яному віці

а для тих, хто на зрозумів: Альстом не супермаркет, а пендоліно не йогурт, який можна взяти просто і купити

сума контракту в 170 млн доларів семе вказує на те, що замовлення виконуватиметься за специфікаціями замовника, тобто поїзд розроблятиметься спеціально для УЗ так само як він в 2000-2005 розроблявся спеціалаьно для "Чеських драг"

Playmaker
August 7th, 2008, 05:53 PM
не треба при кожній нагоді верещати, розкрадуть гроші. тоді взагалі нічого не треба починати і продовжувати жити в кам"яному віці

:applause:

Rohatynets
August 8th, 2008, 10:29 PM
^^ В Фінляндії така сама ширина колії як і в Україні,прочитайте хоча б першу сторінку гілки перш чим щось писати

В Україні 1520 мм, а у Фінляндії 1524 мм. Півсантиметра, мабуть, теж потребує пристосувань, адже поїзд швидкісний. :) Раджу читати трошки більше ніж гілки форуму :wink2:

IllyaDe
March 12th, 2009, 07:32 AM
щось чутно про ці швидкісні потяги?

Fira
March 12th, 2009, 07:59 PM
^^ Hotily jak krašče, a vyjšlo jak zavše :bash:

ВМЕСТО «ПЕНДОЛИНО» ЮЖД БУДЕТ ЭКСПЛУАТИРОВАТЬ ОТЕЧЕСТВЕННЫЕ ПАССАЖИРСКИЕ ВАГОНЫ С НЕМЕЦКИМИ ЭЛЕКТРОВОЗАМИ
Кременчуг. 18 февраля. УНИАН. Южная железная дорога планирует вместо поездов «Пендолино» эксплуатировать пассажирские вагоны отечественного производства с немецкими электровозами.
Об этом корреспонденту УНИАН заявил начальник Южной железной дороги Виктор ОСТАПЧУК сегодня в Кременчуге.
«Ранее мы планировали закупить «Пендолино» и потом построить для них депо в Полтаве. Сегодня мы идем по другому пути, ведь с момента заключения договора на покупку и до получения поезда проходит три года. Мы решили начать эксплуатировать вагоны Крюковского вагоностроительного завода с новыми тележками, которые они разработали для скоростного движения или на базе французских тележек. К ним мы закупим немецкие электровозы. Все вместе – электровозы и наши вагоны заменят нам «Пендолино», - сказал В.ОСТАПЧУК.
Напомним, «Укрзализныця» в октябре 2008 года приостановила из-за экономического кризиса строительство депо для поездов Pendolino в Полтаве.
Как сообщалось, ЮЖД планировала построить в Полтаве депо для электропоездов с принудительным наклоном кузова типа Pendolino до 2012 г. Стоимость строительства - 300-400 млн. грн. По данным ЮЖД, к 2012 г. в Украине должны появиться поезда Pendolinо, способные развивать скорость до 200 км/ч.

ЮЖД в 2009 году закупит порядка 40 новых пассажирских вагонов
Кременчуг. 18 февраля. УНИАН. Южная железная дорога в 2009 году закупит порядка 40 новых пассажирских вагонов
Об этом сообщил корреспонденту УНИАН начальник ЮЖД Виктор ОСТАПЧУК сегодня в Кременчуге.
По его словам, преимущественно новые вагоны будут закуплены у Крюковского вагоностроительного завода.
«Также планируем закупить 2 рельсовых автобуса. Новые автобусы будут трехвагонными и позволят перевозить до 400 человек. Эти автобусы должны также изготовить в Кременчуге», - сказал В.ОСТАПЧУК.
Напомним, Южная железная дорога в 2008 году получила 35 новых вагонов (27 – Крюковского вагоностроительного завода и 8 – Тверского вагоностроительного завода (Россия)).
Справка УНИАН. Южная железная дорога - одна из самых старейших железных дорог Украины. Протяженность ее составляет более 3 000 км, развернутая длина главных путей составляет свыше 4 000 км. Географическое положение и конфигурация направлений и участков дороги определяет ее важное транзитное значение.
Дорога обеспечивает транспортное обслуживание региона с добывающей промышленностью, машиностроительной индустрией и сельским хозяйством - это шесть областей с населением около 20 миллионов человек.
ЮДЖ обслуживает свыше 1 000 промышленных и более 2 000 коммерческих предприятий. Структура перевозок имеет индустриально-аграрный характер. Транзитные перевозки составляют около 60% от всего объема грузовых перевозок. Южная железная дорога осуществляет связь экономических районов стран СНГ в главных направлениях - Север-Крым-Кавказ.
http://forums.mashke.org/cgi-bin/forum.cgi?n=4&f=l&a=lm&t=542&ft=1&s=nd&fm=20&lm=32

IllyaDe
March 12th, 2009, 08:05 PM
несно кажучи, знову обіцянки, причому чим ближче 12 рік тим ці обіцянки гірші :ohno:
в 12 і зовсім на українських електричках будемо їздити:bash:

Fira Дякую за статтю

AndrzejUkraine
March 12th, 2009, 08:59 PM
ги... поки у нас не зроблять хоча б щось на кшталт польского інтерсіті... справи не буде...

Playmaker
March 12th, 2009, 09:57 PM
^^ Hotily jak krašče, a vyjšlo jak zavše :bash:

Diatly v Ukrzaliznyci :ohno:

Playmaker
August 17th, 2009, 09:42 AM
Польща радить Україні шукати в ЄС гроші на євроколію

Польща радить Україні звернутися до ЄС по фінансову допомогу для впровадження швидкого залізничного сполучення до "Євро-2012".

Як сказала голова Бюро європейських фондів адміністрації Кракова Марія Бартошек в інтерв'ю "Німецькій хвилі", спільний українсько-польський проект зі спорудження євроколії може претендувати на фінансування ЄС:

"Можливість фінансування спільних польсько-українських проектів в рамках Євро-2012 залежить від бажання адміністрацій окремих міст і політики Єврофондів, але місцева влада має на це досить обмежений вплив. Такі інвестиції більше залежать від політичної волі урядів двох країн", - зазначив він.

... http://www.pravda.com.ua/news/2009/8/17/99913.htm

Maxim1
August 21st, 2009, 11:31 AM
Всем привет..

Maxim1
August 21st, 2009, 11:34 AM
Вот то, что хотели купить у Сименса для Украины:
http://railwayz.info/gallery/images/ds3/2.jpg
Вот такие же поезда теперь курсируют в России между Москвой и Питером и
между Москвой и Нижним Новгородом, а в скором времени между Москвой и Сочи и Москва - Казань, Москва - Екатеренбург..
http://www.train-photo.ru/data/media/633/Vovchik6382_30Dt.jpg
http://www.parovoz.com/gallery/RU52/20090607_202153.jpg
http://i236.photobucket.com/albums/ff81/chs8/lj_sapsan_3.jpg
http://i236.photobucket.com/albums/ff81/chs8/lj_sapsan_4.jpg

Maxim1
August 21st, 2009, 11:38 AM
Тоже от Сименс^^:lol:

Playmaker
August 21st, 2009, 11:46 AM
Ще один троль :doh:

IllyaDe
August 21st, 2009, 01:57 PM
Maxim1 а цену нехочеш озвучить такого удовольствия?

А хотя я озвучу сам: примерно 800 грн с Питера до Москвы. Кстати он то только совершил одну полноценную поездку в своей жизни

ну его нах такое удовольствие

Maxim1
August 21st, 2009, 02:54 PM

А хотя я озвучу сам: примерно 800 грн с Питера до Москвы. Кстати он то только совершил одну полноценную поездку в своей жизни

Дороговато, но во-первых это дешевле чем на самолете, во-вторых намного быстрее чем на простом поезде или авто, в-третих на нём вы добираетесь из центра Москвы, до центра Питера, а если на самолете то это ещё нужно потратить время и деньги что бы добраться до города с аэропорта..

orland
August 21st, 2009, 05:38 PM
>Вот то, что хотели купить у Сименса для Украины:

Его не "хотели купить". Его производили на ДЭВЗ в сотрудничестве с Сименс и он никакого отношения к высокоскоростному движению не имеет - обычный пассажирский электровоз переменного тока.

VelesHomais
August 21st, 2009, 05:49 PM
Симпатичный поезд купили московиты, но зачем его тут показывать? Это не международный трэд.

Merl
August 21st, 2009, 06:49 PM
Откуда про Velaro Rus в Казань и, особенно, в Екатеринбург и Сочи?

SergantiG
August 21st, 2009, 09:15 PM
Откуда про Velaro Rus в Казань и, особенно, в Екатеринбург и Сочи?

А чего мне понравился этот участок - Москва - Адлер!
КАЗ ЛОПАНЬ - ХАРЬКОВ ПАСС - ЛОЗОВАЯ -
СЛАВЯНСК - КРАМАТОРСК - КОНСТАНТИНОВКА - ГОРЛОВКА - ИЛОВАЙСК - УСПЕНСКАЯ

Так что скоро будет скоростное движение Velaro Rus Ukraine :lol::lol::lol:
Если правда нигде в донецких степях не пропадет "паровоз"...:lol:

Playmaker
August 21st, 2009, 09:31 PM
Ось поляк пише, що Польща об'явила тендер на придбання високошвидкісних потягів і наступні моделі було вже запропоновано:

Currently we have tender to delivery 20 trains like Pendollino

Proposition in tender:
http://infobus.pl/files/17174/zefiro_2_760.jpg
Bombardier Zefiro

Alstom Pendolino

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/1/10/Renfe_clase_103.JPG/800px-Renfe_clase_103.JPG
Siemens Velaro

http://fc06.deviantart.com/fs36/i/2008/273/3/a/Innotrans_2008___V250_by_ZCochrane.jpg
AnsaldoBreda Albatros

High-speed trains (250-350 km/h) it's plans after 2012.

antON_dn
August 22nd, 2009, 04:27 PM
^^ Последний поезд развесилил :).

Playmaker
August 22nd, 2009, 04:57 PM
Ага, кумедний :)
Це італійці.

kossia
August 22nd, 2009, 08:44 PM

3000 рублей... 70 евро ..... 3 чяса и ты в столице!!! А вообще осенЬю этот поезд запустят на участке столица-столица, а весной 2010 на участке столица-нижний...

Ну а в планах РЖД ещё закупка более 30 таких составов... логично что продлят поезд сначяла до Казани а затем до Е-бурга... и может дальше... Ну точно до Казани ( КазанЬ сильно развивается и в 2013 там будет Универсиаде )... а Е-бург 3-я столица России...

Участок Москва-Сочи до 2014 тоже откроют... ну хотябы Москва-Краснодар!

IllyaDe
August 22nd, 2009, 09:00 PM
3000 рублей... 70 евро ..... 3 чяса и ты в столице!!! А вообще осенЬю этот поезд запустят на участке столица-столица, а весной 2010 на участке столица-нижний...

Ну а в планах РЖД ещё закупка более 30 таких составов... логично что продлят поезд сначяла до Казани а затем до Е-бурга... и может дальше... Ну точно до Казани ( КазанЬ сильно развивается и в 2013 там будет Универсиаде )... а Е-бург 3-я столица России...

Участок Москва-Сочи до 2014 тоже откроют... ну хотябы Москва-Краснодар!

мечтать не вредно:lol:

antON_dn
August 22nd, 2009, 09:20 PM
^^ Ага, мы тоже мечтали когда евро-12 выиграли, скоростная ЖД и поезда от альстома, а в итоге думаем как-бы 160км/ч осилить :ohno::ohno::ohno: А вообще я буду только рад, если нашим соседям удастся воплотить эти планы в жизнь.:cheers:

kossia
August 23rd, 2009, 12:21 AM
мечтать не вредно:lol:

Да знаю я что в России и на Украине чясто планы есть, а ничево не делают... но это на самом деле нужные маршруты... и поезда для Питере уже в России и на обкадке... пути для них уже реконструированы... буфут курсировать 4 состава между Питером и Москвой! Максимальная скорость у них будет 300 к/ч! И билеты дешевле чем на самолёт! 70 евро за 3 чяса езды... ЛАФА

Пути на участке Нижний-Москва сейчас реконструируются! И самое главное что спрос будет... с тогда и будут открывать новые маршруты!

Ну а так я заканчиваю оф-топ, это ваша ветка!

gate
August 23rd, 2009, 11:54 AM
Я за швидкісні лінії, але тільки за умови побудиви абсолютно нових залізничних ниток. Бачив сумний досвід "швидкісного потягу "київ харків" - заради 2 поїздів на добу була перероблена вся гілка. Були викинуті високі платформи. і тепер десятки тисяч чоловік їздять кожного дня з більшими проблемами - приміські поїзди збільшили час у дорозі, а люди отримали дуже незрузнічні та більш небезпечні низьки платформи.
Питається хто виграв?

IllyaDe
August 23rd, 2009, 01:52 PM
Я за швидкісні лінії, але тільки за умови побудиви абсолютно нових залізничних ниток. Бачив сумний досвід "швидкісного потягу "київ харків" - заради 2 поїздів на добу була перероблена вся гілка. Були викинуті високі платформи. і тепер десятки тисяч чоловік їздять кожного дня з більшими проблемами - приміські поїзди збільшили час у дорозі, а люди отримали дуже незрузнічні та більш небезпечні низьки платформи.
Питається хто виграв?

ну так раніше ж були плани по побудові паралельних колій для швидкісних пасажирських потягів

gate
August 23rd, 2009, 02:29 PM
Цікаво як збираються робити цю "паралельність" особливо в радіусі 50 км від києва? В полі ще якось можна придумати і то.....

meryland
August 23rd, 2009, 05:21 PM
gate, подивись на будь-які великі міста з швидкісними залізницями - Париж, Токіо, Лондон - всюди їх побудували, а забудова там набагато щільніша, ніж будь-де в Україні. В самому Києві є купа місця для прокладання, що вже про 50 км навколо говорити.

Anton_Dnipro
September 18th, 2009, 12:18 AM
Ех, шкода що так з тим швидкісним проектом вийшло. Але з іншого боку, за 200 км/год ми би платили з Києва, наприклад, до Дніпра, гривень 300-500. Літаком за 40 хвилин коштує зараз 700. Тож, напевно, краще 160 км/год, але доступність для широкого загалу. Якщо зараз столичний експрес Київ-Дніпро їде майже 6 годин, при швидкості 100-120, то 160 це буде 4.5-5 годин. Що, в принципі, можна терпіти. Київ-Сімферопіль та Київ-Донецьк вже важче.

Playmaker
September 18th, 2009, 12:51 AM
Літаком не 40 хвилин виходить, а набагато більше, бо потяг пішов собі вчасно і все, а з літаком є додаткові витрати часу: поки всі сядуть (потяг ні на кого не чекає), поки нададуть дозвіл на зліт (доволі часто невеличкі затримки бувають), потім коли приземлилися, треба ще від літака до будинка аеровокзалу під'їхати на автобусі, зачекати на багаж і так далі.

Anton_Dnipro
September 18th, 2009, 02:27 PM
А хтось, до речі, знає що відбувається з проектом залізничного сполучення аеропорту Бориспіль з Центральним вокзалом у Києві? Я чув, що начебто в проект терміналу Д це не входить, але, начебно, ідея така не відкидається. Якщо подивитись на мапу, то залізниця проходить відносно недалеко від аеропорту, і не здається так вже й проблематично зробити відгалуження по полю до нового терміналу. До речі, на цій же лінії знаходиться і новий недобудований Дарницький вокзал. Було б дуже круто, мати залізничний авіаекспрес за маршрутом Бориспіль-Дарницький вкз (для тих, кому треба на лівий берег) - Центральний вокзал, для тих, кому на правий і кому їхати в інші міста. Гадаю, що потягом від Борисполя до Центрального вкз займало б десь 20-30 хвилин, замість нинішньої години на автобусі.

Anton_Dnipro
September 18th, 2009, 02:35 PM
У Москві таке сполучення вже є з трьома аеропортами, і виглядають потяги так:
http://i007.radikal.ru/0806/b0/a27db54e7c89.jpg
http://visualrian.ru/storage/PreviewWM/4378/07/437807.jpg?1251369083
Хотілося, щоб так було і в Києві.

KruEv
September 18th, 2009, 06:18 PM
А хтось, до речі, знає що відбувається з проектом залізничного сполучення аеропорту Бориспіль з Центральним вокзалом у Києві? Я чув, що начебто в проект терміналу Д це не входить, але, начебно, ідея така не відкидається. Якщо подивитись на мапу, то залізниця проходить відносно недалеко від аеропорту, і не здається так вже й проблематично зробити відгалуження по полю до нового терміналу. До речі, на цій же лінії знаходиться і новий недобудований Дарницький вокзал. Було б дуже круто, мати залізничний авіаекспрес за маршрутом Бориспіль-Дарницький вкз (для тих, кому треба на лівий берег) - Центральний вокзал, для тих, кому на правий і кому їхати в інші міста. Гадаю, що потягом від Борисполя до Центрального вкз займало б десь 20-30 хвилин, замість нинішньої години на автобусі.

До аэропорта даже когда-то мечтали метро провести.. (Зелёную ветку)

Anton_Dnipro
September 18th, 2009, 08:23 PM
ну то, як на мене, утопічна ідея. Від станції Бориспільська до аеропорту 19 км уздовж траси - для метро то далекувато і пасажиропотік там ніколи не буде настільки великий, щоб завантажити потяги по 5 вагонів, що прибуватимуть кожні 3 хвилини. і крім того, щоб з аеропорту на такому метро потрапити на вокзал, треба буде робити пересадку. А з валізами, та з натовпами на пересадочних станціях - то морока. Я би замість такого метро однозначно б поїхав спокійно на автобусі напряму до вокзалу.
А от залізничний експрес то інша справа - кожні півгодини, цього було б достатньо. На таку лінію було б необхідно всього два потяги, які б долали відстань до Києва за 30 хвилин. Уздовж наявної залізниці там 35 км, тт середньої швидкості 80 км/год би вистачило однозначно. У нас зараз нові електропотяги крюківського заводу розраховані на 100. От іх би і поставили.
Ось такі:
http://lh6.ggpht.com/_8cRSUB8MdRw/SrKlIFS7TRI/AAAAAAAAAFU/p--nj0QLgpM/s640/IMG_2663.jpg

Anton_Dnipro
September 18th, 2009, 08:32 PM
А от ще експрес, що курсує між аеропортом Gatwick та вокзалом Victoria у Лондоні:
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/5b/Southern_455819_and_Gatwick_Express_460005.jpg

IllyaDe
September 18th, 2009, 09:34 PM
ну у англійців він явно буде красивішим за московський, я вже не кажу про все інше :)

Anton_Dnipro
September 18th, 2009, 09:45 PM
Залізничні вагони Крюківського заводу:
Вагон пассажирский комбинированный с местами для сидения локомотивной тяги предназначен для перевозки пассажиров по железным дорогам Украины, стран СНГ и Балтии колеи 1520 мм со скоростью движения до 160 км/ч. Кількість місць 63
http://www.kvsz.com/images/stories/61-788big.jpg

Вагоны пассажирские купейные локомотивной тяги предназначены для перевозки пассажиров, в том числе инвалидов (пассажирский вагон мод. 61-788АИ) по железным дорогам Украины, стран СНГ и Балтии колеи 1520 мм со скоростью движения до 160 км/ч.
http://www.kvsz.com/images/stories/61-788E_10.jpg

Вагон пассажирский купейный «СВ» локомотивной тяги предназначен для перевозки пассажиров по железным дорогам Украины, стран СНГ и Балтии колеи 1520 мм со скоростью движения до 160 км/ч.
http://www.kvsz.com/images/stories/61-788Bbig.jpg

Зверніть увагу: 160 км/год, не 200. Тт скоріше за все, Укрзалізниця буде купляти саме ці вагони для нових експресів, що обіцяють до ЄВРО. Бо вже не йдеться про 200 км/год.

Anton_Dnipro
September 18th, 2009, 09:54 PM
ну у англійців він явно буде красивішим за московський, я вже не кажу про все інше :)

Як на мене, то все одно, як він виглядає, головне щоб він був. Мене б влаштували і наші електричкі нові, хоча б така, як курсує зараз по місту у Києві, аби ж лише можна було вийти з аеропорту, завантажитись у неї і через 20-30 хвилин бути на вокзалі. А гламур, то вже діло десяте.

Playmaker
September 18th, 2009, 09:58 PM
З чорною фарбою між вікнами (http://www.kvsz.com/images/stories/61-788big.jpg), яка візуально об'єднує вікна в одну смугу, краще виглядає, ніж коли вікна окремо (http://www.kvsz.com/images/stories/61-788Bbig.jpg).

Anton_Dnipro
September 18th, 2009, 11:29 PM
мені взагалі дуже подобається ідея білих вагонів - стиль apple :). Але на жаль, саме цю серію я ще ніде реально не бачив на Укрзалізниці. Ті, що використовуються на столичних експресах - старіші - попереднє покоління вагонів.

kossia
September 19th, 2009, 07:20 PM

Ну Анг. поезд на фото выше точно не красивее Московскова (моё мнение) и точно не лучше...

И кстати Московский тип поезда который был на фото не только изпользуется как аэроэкспрэсс... как электричка тоже!

А на Украине хотят вводить двых этажные вагоны, вот тверской вагоностроительный завод изобрёл такое...
двухэтажные и 6 местные это разные вагоны)

Двухэтажный

http://photofile.ru/photo/dazmen/115471772/large/130975312.jpg

первый этаж
http://photofile.ru/photo/dazmen/115471772/large/130975314.jpg

второй этаж
http://photofile.ru/photo/dazmen/115471772/large/130975316.jpg

Источник: http://avastik.livejournal.com/9874.html

http://s52.radikal.ru/i136/0909/ea/20168391a67e.jpg

http://s41.radikal.ru/i093/0909/33/d40c4de36232.jpg

1 этаж
http://i033.radikal.ru/0909/1b/8376d6b5752c.jpg

http://i046.radikal.ru/0909/d3/97ae0d515a6e.jpg

http://s57.radikal.ru/i156/0909/a4/c7f81fdba21f.jpg

http://s51.radikal.ru/i131/0909/c3/fd10ae69bcec.jpg

2 этаж
http://s48.radikal.ru/i121/0909/b5/9aa160d1a09a.jpg

http://s50.radikal.ru/i129/0909/4b/bab13d8c91a6.jpg

http://s61.radikal.ru/i174/0909/31/280e8f73cb5a.jpg

Источник: http://metroblog.ru/post/2456/

http://i041.radikal.ru/0906/bf/ac7a4a2d5bc4.jpg

будут скоро поставлять РЖД! Эти вагоны пойдут на замену плацкартам...

KruEv
September 19th, 2009, 07:23 PM
Ну Анг. поезд на фото выше точно не красивее Московскова (моё мнение) и точно не лучше...

И кстати Московский тип поезда который был на фото не только изпользуется как аэроэкспрэсс... как электричка тоже!

А на Украине хотят вводить двых этажные вагоны, вот тверской вагоностроительный завод изобрёл такое...

будут скоро поставлять РЖД!

и к чему все это?? что показать какие круты кацапские вагоны? или что???

kossia
September 19th, 2009, 07:27 PM
и к чему все это?? что показать какие круты кацапские вагоны? или что???

Боже мой... конечно нет... просто интерессно показать, сейчас только что хотел сказать что вашио вагоны оригинальнее в дизайне, но если ты так....

Почему такой негатив... я например ничево в этиг вагинах не видел что круче ваших новых, просто интерессно у вас делают 2-этжные или нет!

Ну ты всегда везде можеш на гадить!

SergantiG
September 19th, 2009, 08:29 PM
прикольные двухуровневые вагончеги...

ramatoru
September 19th, 2009, 09:00 PM
Боже мой... конечно нет... просто интерессно показать, сейчас только что хотел сказать что вашио вагоны оригинальнее в дизайне, но если ты так....

Почему такой негатив... я например ничево в этиг вагинах не видел что круче ваших новых, просто интерессно у вас делают 2-этжные или нет!

Ну ты всегда везде можеш на гадить!

Наши вагины лучше по любому! И конечно они у нас 2-х этажные!:)

kossia
September 19th, 2009, 09:43 PM
Наши вагины лучше по любому! И конечно они у нас 2-х этажные!:)

а есть фотки... ну а так хорошо что есть!!!:cheers:

KruEv
September 19th, 2009, 09:56 PM
а есть фотки... ну а так хорошо что есть!!!:cheers:

:rofl:

kossia
September 19th, 2009, 11:38 PM
:rofl:

хаха...:moods: Я серъезно спросил!

Quicksilver
September 19th, 2009, 11:51 PM
Ну покажите же мальчику фото вагины наконец, может пропадет с этого форума надолго, я надеюсь :lol:

Askold
September 20th, 2009, 12:21 AM
Зачим йому фото вагіни якщо його цікавлять поїзди?

Anton_Dnipro
September 20th, 2009, 12:23 PM
Ідея цікава, але що це вирішує? На заході, принаймні у Франції та Німеччині, такі вагони курсують як міські, або приміські електрички. їх чипляють зазвичай всього лише 3-4 до локомотива, бо вони, напевно, важкі.
Ті двоповерхові, що є у франзузьких TGV - вони низькі і купе там зробити важко, хіба що для шпротів.
Тож, якщо чіпляти такі вагони на нашій залізниці, то іх просто стане меньше у потязі, ніж звичайних, але загальна кількість пасажирів залишиться тою ж. До того, вони будуть менш стійкими. Гадаю, що для наших розгойданих рейок, це важливо.
А щодо плацкартів, то мені здається, що від них треба відмовитись взагалі. То для худоби, а не для людей. Зараз денні експреси коштують як плацкарти, тож якщо мережа таких експресів буде більшою, у нічних поїздах можна буде залишити лише купе.

Anton_Dnipro
September 20th, 2009, 01:49 PM
Хтось знає, що це за потяг?
http://www.railway.lviv.ua/typo3temp/pics/4dbbfc27c6.jpg
http://www.railway.lviv.ua/typo3temp/pics/1d6bfb5326.jpg
http://www.railway.lviv.ua/typo3temp/pics/ed31b376d4.jpg
http://www.railway.lviv.ua/typo3temp/pics/6b0df18e73.jpg
http://www.railway.lviv.ua/typo3temp/pics/e8086bfe80.jpg

Anton_Dnipro
September 20th, 2009, 01:53 PM
А це, я так розумію, славнозвісний рейоковий автобус між Львовом та Фраником?
http://www.railway.lviv.ua/typo3temp/pics/f8396bb0ef.jpg

v.@rt
September 20th, 2009, 02:21 PM
А це, я так розумію, славнозвісний рейоковий автобус між Львовом та Фраником?
http://www.railway.lviv.ua/typo3temp/pics/f8396bb0ef.jpg

Нема такого.
Крім того залізниці у Франківській області не електрифіковані

kucher_if
September 20th, 2009, 02:31 PM
між Львовом і Верховиною

його пустили, для того, щоб зі Львова на Буковель можна було б трішки швидше добиратися. Запустили десь в 2006 році

v.@rt
September 20th, 2009, 02:38 PM
Шо серйозно є такий маршрут, і через Франик теж проїжджає?
Кіко ним від Франківська до Львова їхати (час, вартісь)?

IllyaDe
September 20th, 2009, 02:39 PM
і досі ходить?

kucher_if
September 20th, 2009, 02:50 PM
чи досі ходить не знаю. Вартість два роки тому була в двічі дорожча за Раховоза...

Ось моя фото за 04.04.2007
В франику на залізничному переїзді:
http://i36.tinypic.com/30c83ye.jpg

вибачайте за якість фоткав з великої відстані і з великим зумом.

Anton_Dnipro
September 20th, 2009, 02:54 PM
Нема такого.

Це не електропотяг.
А хтось знаеє, що то за червое чудо на фотках? Наскільки їх багато? І за якими маршрутами вони курсують?

До речі потяг типу Львів-Верховина, я бачив нещодавно на Київському вокзалі. І начебто такий рейковий автобус курсує десь у Харкові.

Anton_Dnipro
September 20th, 2009, 02:57 PM
чи досі ходить не знаю. Вартість два роки тому була в двічі дорожча за Раховоза...

Ось моя фото за 04.04.2007
В франику на залізничному переїзді:
http://i36.tinypic.com/30c83ye.jpg

вибачайте за якість фоткав з великої відстані і з великим зумом.

Той, що на твоїй фотці, у два рази довший за мій. Тт це різні поїзди.

kucher_if
September 20th, 2009, 02:57 PM
Хтось знає, що це за потяг?
http://www.railway.lviv.ua/typo3temp/pics/4dbbfc27c6.jpg

це скоріш за все модифікована стара електричка, і курсує вона десь в Карпатах, скоріш за все між Львовом і Закарпаттям, можливо:
Львів-Воловець
Львів-Свалява

kossia
September 20th, 2009, 03:10 PM
Ідея цікава, але що це вирішує? На заході, принаймні у Франції та Німеччині, такі вагони курсують як міські, або приміські електрички. їх чипляють зазвичай всього лише 3-4 до локомотива, бо вони, напевно, важкі.
Ті двоповерхові, що є у франзузьких TGV - вони низькі і купе там зробити важко, хіба що для шпротів.
Тож, якщо чіпляти такі вагони на нашій залізниці, то іх просто стане меньше у потязі, ніж звичайних, але загальна кількість пасажирів залишиться тою ж. До того, вони будуть менш стійкими. Гадаю, що для наших розгойданих рейок, це важливо.
А щодо плацкартів, то мені здається, що від них треба відмовитись взагалі. То для худоби, а не для людей. Зараз денні експреси коштують як плацкарти, тож якщо мережа таких експресів буде більшою, у нічних поїздах можна буде залишити лише купе.

Ну я думаю что вот такие 2-этажные выходят дешевле чем одноэтажные, больше людей може пихнуть и может быть вот такие вагоны реально помогут в быстром времени заменить устаревшеи вагоны и плацкарты!

Кстати у нас в Голландии тоже практически все поезда 2-этажные, но их лухше назвать электричками...

rmcee
September 21st, 2009, 10:19 AM
Нема такого.

It's a decent Polish product..; )

how often the officials use it?

Teal
September 21st, 2009, 11:35 PM
це скоріш за все модифікована стара електричка, і курсує вона десь в Карпатах, скоріш за все між Львовом і Закарпаттям, можливо:
Львів-Воловець
Львів-Свалява

Це автомотрисса Львівського началника з/д.---> членовоз:lol:

wombato
October 14th, 2009, 11:03 AM
Скоростное движение: «Укрзализныця» не хочет тормозить
14.10.09 | 00:22
Антон Филатов

http://w1.ugmk.info/img/7042.jpg

Уже который год «Укрзализныця» пытается приступить к реализации проекта по созданию в Украине скоростных желдорог. В этом году дело сдвинулось с мертвой точки, когда были заключены рамочные договоренности с корейской корпорацией Hyundai. Тем не менее, остается множество проблем и с финансирование проекта, и с модернизацией инфраструктуры.

Впервые с инициативой внедрения в Украине скоростного ж/д движения выступил Георгий Кирпа в бытность главы «Укрзализныци». Тогда же состоялся ряд консультаций с западными компаниями, но затем о проекте успешно забыли. Основным препятствием для развития скоростного движения называли слишком устаревшую ж/д инфраструктуру.

Но уже в конце 2006 г. Николай Рудьковский, который в то время возглавлял Минтранссвязи, создал экспертную группу, которая занялась разработкой реализации этого проекта. Тогда было решено, что модернизацию ж/д путей и поставку первых скоростных поездов осуществит французская компания Alstom. Изначально планировалось, что скоростные электропоезда начнут курсировать уже до 2010 г. Тем не менее, вся деятельность «социалиста» в этой сфере серьезно смахивала на PR-акцию.

Ведь, Кабмин еще в 2005 г. утвердил Концепцию внедрения скоростного движения пассажирских поездов на 2005-15 гг. С каждым годом стоимость проекта росла. Если в 2006 г. на его реализацию требовалось 22-27 млрд. грн. до 2015 г., то к концу 2007 г. речь уже шла о 37,5 млрд. грн. Характерно, что наряду с ростом инвестиций количество закупаемых электропоездов уменьшалось. (с 22 до 17 штук).

В этом году «Укрзализныця» заключила меморандум с корейской Hyundai Corporation о сотрудничестве в строительстве современного ж/д подвижного состава. В рамочном документе ни сумма проекта, ни сроки его реализации не прописаны. Тем не менее, речь идет о поставке 17 поездов (10 межрегиональных электропоездов и 7 дизель-поезда) в Украину в рамках подготовки к Евро-2012. Еще одним немаловажным моментом являются условия оплаты: расчет за поставленные поезда будет производиться не за живые деньги, а на условиях лизинга, или за счет финансирования третьей стороной.

Специально для украинских условий Hyundai разработает оптимальный вариант локомотива и поезда скоростного класса, которые в отличие от французских аналогов, смогут работать как на постоянном, так и на переменном токе.

Электрификация желдорог в Украине только на переменном токе начала проводится в Украине с 1960 г. Но, по словам источника UGMK.INFO в «Укрзализныце», последний раз переходили с постоянного тока на переменный в 1964 г. (Киевский узел). В планах (даже не на бумаге, а в головах) так и остался перевод отдельных участков по Львовской и Южной железной дороге.

Поэтому подавляющее большинство участков отечественных желдорог (особенно, восточное направление) еще остаются на постоянном токе. Так, полностью на постоянном токе работают Приднепровская и Одесская ж/д, на постоянном и переменном - Донецкая ж/д (в основном постоянный, в направлении Илловайск-Россия – переменный), Южная ж/д (постоянный ток - в направлениях Казачья Лопань-Лозовая, Харьков-Букино; переменный ток – Харьков-Полтава, Валуйки-Граково (через Купянск), Львовская ж/д (постоянный ток - на запад от Львова – Мостицкая, Карпаты; переменный – на восток от Львова – Здолбунов, Тернополь). Полностью на переменном токе – вся Юго-Западная железная дорога.

Hyundai намерено создать совместное предприятие на базе одного из отечественных заводов. Это стратегически выгодно для корейской компании, поскольку в перспективе она сможет выйти на рынок СНГ с электропоездами, рассчитанными на широкую колею. Руководство Hyundai еще не определилось, с каким украинским предприятием будет налаживать совместное производство, однако среди претендентов наибольшие шансы у Изюмского тепловозоремонтного и Крюковского вагоностроительного завода. Наибольшие шансы у ИТРЗ, поскольку УЗ договорилась с Харьковской ОГА о передаче предприятия «под крыло» монополии.

Стоит сказать, что в Украине отсутствует база для производства двухсистемных скоростных электропоездов, и развитие таких технологий на отечественных предприятиях возможно только на основе уже существующих в других странах производственных линий.

Опыт сотрудничества отечественных заводов с иностранными производителями уже имел место, когда Крюковский ВСЗ совместно с польской компанией разработал модель вагона для скоростного движения «Украина-2». Правда, этот вагон рассчитан на раздельную тягу, когда весь поезд тянет тепловоз, а не каждый вагон имеет самостоятельную тяговую силу, на что рассчитаны все современные электропоезда. К тому же стоимость «Украины-2» составляет около $1 млн., что в два-три раза дороже европейских вагонов.

Существующие в Украине железные дороги обеспечивают среднюю скорость в 105 км/ч и лишь на отдельных участках - до 140 км/ч. Предполагаемая скорость французских электропоездов Pendolino составляла 200 км/ч, корейских же Hyundai - около 160 км/ч. Приблизительно на столько же разгонится и скоростной поезд «Сапсан» в России, который начнет курсировать между Петербургом и Москвой с 18 декабря с.г.

Для того чтобы скоростные поезда смогли полноценно курсировать по украинским магистралям, необходимо развести колеи отдельно для грузовых и пассажирских составов, потому как после первых ж/д дороги значительно изнашиваются. Кроме того, когда и грузовые, и пассажирские составы курсируют по одной колее, возникают сложности в согласовании их расписаний.

По словам гендиректора «Укрзализныци» Михаила Костюка, чтобы внедрить скоростные поезда до 2012 г. Госадминистрации необходимо ежегодно модернизировать не менее 700 км и ремонтировать не менее 2 тыс. км путей. В общей сложности, требуется обновить около 30% отечественной ж/д инфраструктуры, на что потребуется порядка 7 млрд. грн. Однако сумма инвестиций со временем может вырасти. Кроме того, прокладывая скоростные ж/д полотна, необходимо избегать пересечения с автомобильными переездами и ограждать их от постороннего проникновения.

Необходимым условием скоростной колеи остается и необходимый радиус поворота, при котором поезд может продолжать движение на скорости 200 км/ч. Он должен составлять не менее 2 км, в то время как сегодняшние колеи строились с радиусами в 500-700 м. Для того чтобы избежать и материальных, и временных затрат на коренную перепланировку желдорог, изначально решили закупать поезда с особыми тележками, которые при входе в резкий поворот, наклоняют состав под определенным углом и не позволяют ему перевернуться. Такая тележка – одно из преимуществ французских Pendolinо перед корейскими поездами.

Изначально УЗ рассчитывала на достаточное финансирование всего проекта зарубежными инвесторами, однако сегодня источники поступления средств не известны. Очевидно, что самостоятельно профинансировать строительство скоростных дорог «Укрзализныця» не в состоянии. С другой стороны, оптимистично в этом отношении настроен М.Костюк, который заявил, что появление в Украине первых скоростных поездов к 2012 г. это «реальная перспектива».

ugmk.info (http://ugmk.info/art/skorostnoe-dvizhenie-ukrzaliznycja-ne-hochet-tormozit.html)

rmcee
October 26th, 2009, 04:55 PM
Ukraine: EBRD continues support for Ukrainian infrastructure (http://www.railwaymarket.eu/8381/Ukraine%2B%2BEBRD%2Bcontinues%2Bsupport%2Bfor%2BUkrainian%2Binfrastructure.htm)

The EBRD is continuing to support the transport infrastructure in Ukraine with a USD 27m loan facility to finance the development of a logistics service centre in the area of the Black Sea Port of Odessa.

EBRD funding will contribute to improvements in the efficiency of container handling operations and promote the development of the inland infrastructure in the Port of Odessa. The financing will be provided to Euroterminal LLC, a company set up specifically to implement the project.

Based on a “dry port” concept for on-shore processing of containers, this will be the first such logistics centre in Ukraine directly integrated with container terminal facilities in the port via a recently completed flyover. The centre will consist of a container truck parking lot, a customs terminal and a container storage facility. The project will also help to regenerate the city’s industrial zone and to remove heavy container truck traffic from the city streets.

Sue Barrett, the EBRD’s Director for Transport, said: - The Bank is happy to support this important project, which will be the first of its kind in Ukraine and represents much needed private sector involvement in port infrastructure development in the country. More private initiatives in this sector will bring much needed expertise, capital and efficiency essential for the modernisation of Ukrainian transport networks.

Ludmila Varavva, Euroterminal’s Director, said: - Despite today’s volatile market conditions, our company has taken the initiative to develop this ambitious investment project to provide better quality and more efficient services to shippers and cargo owners and prepare to meet future increase in cargo handling in the Port of Odessa. This is a strong signal for global business, pointing to an attractive investment climate in Ukraine and the Odessa region. It became possible due to concerted efforts of the Odessa Port Authorities, City of Odessa, Euroterminal LLC and the EBRD. It is a great honour for Euroterminal to have such partners. The EBRD’s support is clear evidence of our drive, determination and transparency.

With this project, the total commitments of the EBRD to support the development of the Ukrainian transport sector will exceed EUR 700 m. The European Bank for Reconstruction and Development is the biggest financial investor in Ukraine. As of 1 October 2009, it had committed EUR 4.5 billion through 189 projects.

IllyaDe
November 2nd, 2009, 10:14 PM
Все помнят мечтания наших властителей соеденить города поездами на скорости 160 км/ч. Похожий аналог строится в ЮАР к Чемпионату мира 2010 между Преторией и Йоханнесбургом, длина ветки составляет приблизительно 80 километров и обошлася она в 25 млрд рандов (~25 млрд грн). Сюда входило строительство эстакад, и подземных тунеллей со станциями, а также покупка Electrostar
http://www.gautrain.co.za/web_images/_mYLKNY.jpg

Тест поезда
nkdL8D-7e0s LNTtoCmPB9k&feature

Больше про это:
Официальный сайт (http://www.gautrain.co.za/index.php?fid=1&fp=0)

статья на википедии (http://en.wikipedia.org/wiki/Gautrain)

Фотки на Вики (http://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Gautrain)

Обсуждение на ЮАРовском форуме (http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=353144&page=59)

rmcee
November 5th, 2009, 03:52 PM
Ukraine: The strategy of railway transport development till 2020 finished (http://www.railwaymarket.eu/8458/Ukraine%2B%2BThe%2Bstrategy%2Bof%2Brailway%2Btransport%2Bdevelopment%2Btill%2B2020%2Bfinished.htm)

The complex program of Ukrainian railway transport development till 2020, prepared by the Transport Ministry, is waiting to be accepted by the government.

The program includes development of freight and passenger transport and the railway infrastructure. The main goal is to improve the transit transport through the wide gauge and to make the access to the EU market easier for the Ukrainian producers. New international corridors for passenger transport will also be created.

Improvement of railway infrastructure in the country will be aimed at increasing the speed of passenger trains to 160 km/h and providing better conditions for development of intermodal transport.

The project also includes electrification of railways and reconstruction and modernization of freight and passenger rolling-stock.

artfilippov
November 5th, 2009, 04:26 PM
^^ с нашим правительством, дай Бог, чтоб такое к 2200 было, а не к 2020 :bash:

rmcee
November 6th, 2009, 04:24 PM
^^ с нашим правительством, дай Бог, чтоб такое к 2200 было, а не к 2020 :bash:

let them do their job :wink2:

gate
November 6th, 2009, 07:32 PM
Все помнят мечтания наших властителей соеденить города поездами на скорости 160 км/ч. Похожий аналог строится в ЮАР к Чемпионату мира 2010 между Преторией и Йоханнесбургом, длина ветки составляет приблизительно 80 километров и обошлася она в 25 млрд рандов (~25 млрд грн). Сюда входило строительство эстакад, и подземных тунеллей со станциями, а также покупка Electrostar

Сильно!
Нашим би сподобалось!

nikolas1
November 8th, 2009, 02:03 PM
Ну если у нас метро 10 км обходится 5,6 млрд. грн, то почему бы 80 км тоннелей и эстакад не стоить 25 млрд? Тем более, эти 2 ключевых города ЮАР почти срослись в агломерацию

IllyaDe
November 8th, 2009, 06:07 PM
там не везде идут эстакады и тоннелли, сам факт в том что в ЮАРе щас тоже сильно воруют, и возникаюет резонный вопрос, а успеют ли наши свой план сотворить по соединению всех крупных городов?

AlexFromAlczewsk
November 8th, 2009, 07:42 PM
там не везде идут эстакады и тоннелли, сам факт в том что в ЮАРе щас тоже сильно воруют, и возникаюет резонный вопрос, а успеют ли наши свой план сотворить по соединению всех крупных городов?
A sho u "nashyh" je jakyjs' plan?:lol::nuts:
:cheers:

IllyaDe
November 8th, 2009, 08:28 PM
официально ДА :)