View Full Version : КРАГУЈЕВАЦ - праћење градилишта | KRAGUJEVAC - construction updates
Kvaka 22 August 20th, 2008, 07:59 PM e,ovako:znima me nekoliko stvari oko Tus-a ako znate:
Ciji je to lanac???
Da li je to supermarket kao maxi???
Ima li ga jos negde u Srbiji???
Tuš je slovenački lanac, ako se ne varam. Nisam nikad ulazio, ali znam da se jedan nalazi u beogradskim Blokovima.
http://www.seebiz.eu/files/img/2008/3/13/supermarket.jpg
nixy August 20th, 2008, 08:07 PM A jel znaš o kakvom objektu se radi.Da nisi malo preterao sa veličinom placa koju si obojio??'...to se radi baš o nekom velikom objektu..Aj malo preciznije ako možeš.
Plac je dobrih razmera, mozda cak i veci, objekat ce biti nesto manji. Ali iz price sam saznao da ce biti bas bas veliki i po svetskim standardima...
Johnny_kgc August 20th, 2008, 08:13 PM Sve informacije o TUSu mozete naci na internetu...
@Nixy - da li mozes da nabavis render za taj projekat? Inace, nije trebalo ovako pompezno da ga najavis... mnogo ocekujem sada od toga... :)
Preko 3.000 postova! Svaka nam cast! :nuts: :)
:banana:
sale_kg August 20th, 2008, 08:14 PM Plac je dobrih razmera, mozda cak i veci, objekat ce biti nesto manji. Ali iz price sam saznao da ce biti bas bas veliki i po svetskim standardima...
rece da ce Grci praviti???
a sta???
pa lokacija je vrh... centar,nema sta...
nixy August 20th, 2008, 08:24 PM Sve informacije o TUSu mozete naci na internetu...
@Nixy - da li mozes da nabavis render za taj projekat? Inace, nije trebalo ovako pompezno da ga najavis... mnogo ocekujem sada od toga... :)
Preko 3.000 postova! Svaka nam cast! :nuts: :)
:banana:
rece da ce Grci praviti???
a sta???
pa lokacija je vrh... centar,nema sta...
Pa tek je prodao ili tek sad treba da proda. Plac je veliki, a Grci su veoma ozbiljni kako je rekao... Daleko je jos render, a kamoli pocetak gradnje. Mozda tek pri kraju godine, ili pocetkom naredne... Ali kazem da bi trebalo prvo proci ulica, jer ne znam da li ima uslova da masine i kamioni udju tamo bez adekvatnog puta...
nixy August 20th, 2008, 08:34 PM Aerodromska kontrola
U toku je izrada projektne dokumentacije o izgradnji Aerodromske kontrole letenja na vojnom aerodromu ''Lađevci'' kod Kraljeva, a planirano je da pista služi za mnje civilne letove
Agencija za kontrolu letenja pokrenula je izradu projektne dokumentacije za izgradnju objekta Aerodromske kontrole letenja na vojnom aerodromu ''Lađevci'' kod Kraljeva.
Vrednost ove investicije je preko 3,5 miliona evra, ubuduće bi se koristila za civilne letove, a projekat bi mogao da utiče i na izgradnju takođe malog sportskog aerodroma u Kragujevcu.
Podsećamo, pre desetak dana zamenik gradonačelnika dr Nebojša Zdravković najavio je da je jedan od strateških ciljeva nove lokalne vlasti izgradnja manjeg sportskog aerodroma s obzirom na broj investitora i poslovnih ljudi koji će raditi u Kragujevcu. Prošle nedelje se zamenik gradonačelnika sastao i sa autorom projekta kragujevačkog aerodroma arhitektom sašom Nenkovićem, stručne službe procenjuju kolika je to investicija, a biće urađena i studija izvodljivosti.
www.kragujevac.cc (http://www.kragujevac.co.rs/vesti/index.php)
nixy August 20th, 2008, 08:36 PM Pregovori o Vatrogasnom domu
Naš predlog je da se izmesti ne samo Vatrogasni dom, već i policija iz užeg gradskog jezgra, a pregovore ćemo nastaviti sa novim ministrom policije, izjavio za naš sajt gradonačelnik Kragujevca
Gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović potvrdio je da su ranije vođeni pregovori sa nadležnima u Ministarstvu policije. Međutim, sada treba ponovo razgovarati s nadležnima iz tog ministarstva, jer je postavljen i novi ministar.
Naša namera je da se iz užeg gradskog jezgra izmeste ne samo vtarogasci, već i policija. Takođe, imamo i svoj predlog - da se nova lokacija bude kasarna Radomir Putnik. Treba razgovarati i o investiranju ovog veoma značajnog projekta, izjavio je za naš sajt gradonačelnik Kragujevca.
Podsećamo, Vatrogasni bataljon od 17. jula nema svoj parking, već ga deli s građanima, a to znatno usporava i otežava izlazak na intervencije. Više od 20 godina traži se pravo rešenje za izmeštanje Vatrogasnog doma, a pregovori s pomoćnikom ministra policije vođeni su krajem prošle godine kada je MUP ponudio svoju lokaciju kod ''Metroa''. Urađen je i projekat, koji bi trebalo samo uskladiti s novim materijalima za gradnju, a finasirao bi se delom iz gradskog budžeta.
nixy August 21st, 2008, 12:05 AM Evo nesto vezano za ovu zgradu!
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1103.jpg
Obećanja na kvadrat
KRAGUJEVAC - Na jednoj od najatraktivnijih lokacija u gradu, u Lepeničkom bulevaru, pre pet godina počela je gradnja stambeno-poslovne zgrade zvučnog imena „Milenijum“. Stanari, koji su unapred dali novac, trebalo je da se usele još 2005. godine, ali je zgrada još u fazi grubih radova. Investitor, preduzeće „Interšped“ zapalo je u krizu, vlasnici nedovršenih stanova gube nadu da će se ikada useliti. Investitor, posle dužeg ćutanja, ovih dana obećava da će zgradu završiti.
Pod krov je odavno stavljeno 53 lokala i 27 stanova, ali tu se i stalo. Revoltirani „vlasnici“ stanova i lokala pomoć su potražili i od gradskih čelnika. Oni su ponudili jedino rešenje, koje je u njihovoj moći - da investitoru zamrznu potraživanja koja duguje za građevinsko zemljište i druge dažbine, koje su u nadležnosti gradske uprave, kako bi ljudi što pre dobili krov nad glavom.
- Sve je pokušano, ali posle toliko godina više jednostavno ne verujemo investitoru - kaže Milorad Zorbić, jedan od oštećenih. - Dali smo novac, dobili ugovore kojima se garantuje rok završetka gradnje, a jedino nam je preostalo da se nerviramo. Ne možemo čak ni parnicu da pokrenemo, jer bi trajala dugo, a nismo uvereni da bi i u tom slučaju ikada dobili stanove, ili svoj
novac, jer smo se uverili i svojim očima videli da je „Interšped“ u silnim dugovima.
Ovih dana, posle duže pauze, na gradilištu su se pojavili majstori. Vlasnici kupljenih stanova i lokala kažu da je to samo šminka i da time još malo želi da ih zavara.
Investitor Dragan Stojanović, vlasnik nekada uspešne privatne firme „Interšped“ nam je rekao da preduzeće jeste u krizi, ali da će završiti ono što je obećao i započeo.
- Angažovana je ekipa električara, ali i radnici koji počinju da rade fasadu. Znam da su ljudi platili, da su nezadovoljni, ali spreman sam da ispoštujem ugovore i dogovor. Kako, to je moj problem - kaže Stojanović.
On obećava da će najdalje za tri i po meseca završiti prizemlje višespratnice, odnosno lokale. Posle toga će krenuti završni radovi i u stanovima i veruje da će biti gotovi do proleća.
„INTERDRVO“ U ŠTRAJKU
U PREDUZEĆU „Interdrvo“, koje je, takođe, u vlasništvu Stojanovića, dvadesetak radnika započelo je štrajk. Kažu da već mesecima ne primaju platu, da je proizvodnja stala, da im je sudbina krajnje neizvesna. Ova firma je, inače, pre nekoliko godina najavila saradnju sa poznatim proizvođačem nameštaja „Ikea“, ali je posao propao.
www.novosti.rs (http://www.novosti.rs/code/navigate.php?Id=134&status=jedna&vest=126867&datum=2008-08-20)
Kragujevcanin_bre August 21st, 2008, 12:11 AM Pregovori o Vatrogasnom domu
Naš predlog je da se izmesti ne samo Vatrogasni dom, već i policija iz užeg gradskog jezgra, a pregovore ćemo nastaviti sa novim ministrom policije, izjavio za naš sajt gradonačelnik Kragujevca
Gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović potvrdio je da su ranije vođeni pregovori sa nadležnima u Ministarstvu policije. Međutim, sada treba ponovo razgovarati s nadležnima iz tog ministarstva, jer je postavljen i novi ministar.
Naša namera je da se iz užeg gradskog jezgra izmeste ne samo vtarogasci, već i policija. Takođe, imamo i svoj predlog - da se nova lokacija bude kasarna Radomir Putnik. Treba razgovarati i o investiranju ovog veoma značajnog projekta, izjavio je za naš sajt gradonačelnik Kragujevca.
Podsećamo, Vatrogasni bataljon od 17. jula nema svoj parking, već ga deli s građanima, a to znatno usporava i otežava izlazak na intervencije. Više od 20 godina traži se pravo rešenje za izmeštanje Vatrogasnog doma, a pregovori s pomoćnikom ministra policije vođeni su krajem prošle godine kada je MUP ponudio svoju lokaciju kod ''Metroa''. Urađen je i projekat, koji bi trebalo samo uskladiti s novim materijalima za gradnju, a finasirao bi se delom iz gradskog budžeta.
Vatrogasni dom mora hitno da se izmesti.Prvo zbog parkinga a drugo da bi ulica bila kompletno zatvorena za saobraćaj i tako dobijemo pravu pešačku zonu.Mnogo je glupo što ta ulica nije popločana do kraja a jedini je razlog jer je tu vatrogasni dom.Nadam se da će se popločati do kraja kad se izmesti VD.
nixy August 21st, 2008, 12:16 AM ^^ Mislim da od nje nece biti nikad pesacka zona. Jer, ovaj sto je do sad izdavao vatrogascima parking (mislim da je Milija), hoce da pravi stambeno-poslovni objekat na tom prostoru. A takodje su vec postavili na pocetq pesacke zone onaj stub sto ulazi u zemlju kada instrument ocita karticu odredjenih prevoznika, da bi usli kolima unutra... Znaci trebalo bi sve to rusiti, i praviti iznova...
Kragujevcanin_bre August 21st, 2008, 01:27 AM AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA:badnews:
VERKOOOOOOOOOOOOOO sunce ti tvoje pravi nam neboder pod hitno.Da ima
25+ spratova....Sad sam saznao šta Palma pravi u Jagodini
U neposrednjoj blizini stadiona u toku je gradnja objekta sa 24 sprata, koji će biti najviša zgrada u Pomoravlju i ovom delu Srbije. Na vrhu će se nalaziti hotel-vidikovac za smeštaj sportskih klubova i reprezentacija.
HOĆEMO NEBODER...DOVLAČI KOGA ZNAŠ!!!!!!!!!!!!
nixy August 21st, 2008, 01:30 AM ^^ Ma ne verujem ja u to... Ako naprave, ja idem da strajqjem gladju ispred sqpstine... :)
Kragujevcanin_bre August 21st, 2008, 01:41 AM ^^ Ma ne verujem ja u to... Ako naprave, ja idem da strajqjem gladju ispred sqpstine... :)
Ma kažu da su radovi u toku i da se iz dana u dan zahuktavaju sve više...a to za štrajkovanje gladju, imaćeš društvo.Mene sigurno.
Ma ja već razmišljam o lokaciji nebodera u Kragujevcu.Neće valjda Verko da dozvoli da Jagodina ima neboder a mi da nemamo.Neeee, ja to ne bih podneo.
Johnny_kgc August 21st, 2008, 02:54 AM AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA:badnews:
VERKOOOOOOOOOOOOOO sunce ti tvoje pravi nam neboder pod hitno.Da ima
25+ spratova....Sad sam saznao šta Palma pravi u Jagodini
U neposrednjoj blizini stadiona u toku je gradnja objekta sa 24 sprata, koji će biti najviša zgrada u Pomoravlju i ovom delu Srbije. Na vrhu će se nalaziti hotel-vidikovac za smeštaj sportskih klubova i reprezentacija.
HOĆEMO NEBODER...DOVLAČI KOGA ZNAŠ!!!!!!!!!!!!
Ma kažu da su radovi u toku i da se iz dana u dan zahuktavaju sve više...a to za štrajkovanje gladju, imaćeš društvo.Mene sigurno.
Ma ja već razmišljam o lokaciji nebodera u Kragujevcu.Neće valjda Verko da dozvoli da Jagodina ima neboder a mi da nemamo.Neeee, ja to ne bih podneo.
:?
OK sto zelis neboder u KGu, ali zasto ti je zao sto se neboder gradi u Jagodini ili bilo kojem drugom mestu...
Samo nemoj da pocinjemo sa uporedjivanjem gradova...
^^ Mislim da od nje nece biti nikad pesacka zona. Jer, ovaj sto je do sad izdavao vatrogascima parking (mislim da je Milija), hoce da pravi stambeno-poslovni objekat na tom prostoru. A takodje su vec postavili na pocetq pesacke zone onaj stub sto ulazi u zemlju kada instrument ocita karticu odredjenih prevoznika, da bi usli kolima unutra... Znaci trebalo bi sve to rusiti, i praviti iznova...
Ljudi... nece biti do kraja pesacka zona jer je u planu probijanje ulice... vratite koji post iznad i vidite... nece sigurno nova ulica Lj.Tadica biti slepa...
nixy August 21st, 2008, 03:16 AM Ne kapiras Johny. Nije meni i njemu krivo sto se u Jagodini pravi soliter, vec zasto se kod nas ne pravi..... Velika razlika...
Johnny_kgc August 21st, 2008, 03:24 AM Mislim da ovu recenicu nije tesko ukapirati: "Neće valjda Verko da dozvoli da Jagodina ima neboder a mi da nemamo.Neeee, ja to ne bih podneo."
A nije ni vazno... 'Ajde da ostavimo price po strani i da prezentujemo nove projekte u KRAGUJEVCU!!!
Ok? Razumete? Prezentujemo nove projekte i pratimo gradilista u KRAGUJEVCU i to sve radimo u OVOJ temi!!!
OK?
Kristian_KG August 21st, 2008, 03:33 AM verovatno ste pretdpostavili da cu se oglasiti povodom ovoga.
samo cu reci odakle mu pare, i nemam reci.
Kristian_KG August 21st, 2008, 03:58 AM kod nas bi trebalo isgraditi soliter sa oko 30 spratova(JA ima 24!)mesovite namene,koji bi bio usamljen i oko koga bi bila ogromna zelena povrsina ili bilo kako samo da je ogroman(za nase uslove)
grad bi i po tome bio prepoznatljiv.
a verovatno bi nam svake godine gosti iz inostranstva bili bejsdzamperi!
VERKO
MOOLIMO TE!!!
Kawasaki KG August 21st, 2008, 10:56 AM Ako ide sve svojim tokom(razvoj i gradnja Kragujevca)takav soliter ima da cekamo minimum do 2013 godine(DAJ BOZE i tad).Verko razuveri me!
Sto se tice buducnosti Kragujevca ne sumnjam,jer imam priliku sa svog prozora svakodnevno da gledam stotine kamiona sa peskom,zemljom,ciglom,i dr stvarima neophodnih za gradnju.Taj tempo ne staje,cak sam primetio da se u zadnja 2 dana bas pojacao.
nixy August 21st, 2008, 12:24 PM Ulica Grada Sirena do 30. avgusta
Ukupna vrednost ove investicije iznosi preko 70 miliona dinara - iz NIP-a je izdvojeno 45 miliona, dok je ostatak obezbeđen iz gradskog budžeta
Kompletna rekonstrukcija Ulice Grada Sirena - od Svetozara Markovića do Nikole Pašića, odnosno od Ulice Nikole Pašića do Lepeničkog bulevara biće završena do 30. avgusta.
Kada svi radovi na jednoj od najbitnijih saobraćajnica u gradu budu završeni, počeće prva faza rekonstrukcije Ulice Save Kovačevića od Šukine ulice do ''Merkatora''.
nixy August 21st, 2008, 12:45 PM Zaboravio sam da vam pokazem sportski centar "Olimp". Evo imam jednu sliq sa ulice...
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1119.jpg
Tu su 2 teniska terena na sljaci, kafic, balon sala sa vestackom travom, a skoro su sredili prilaz...
sale_kg August 21st, 2008, 01:19 PM Evo i izgleda sadasnjeg stadiona FK Susice...
http://farm3.static.flickr.com/2370/2783191207_84513227c6.jpg
Ono sto se pricalo jeste zavrsavanje tribine,postavljanje stolica i krova...
ALI to za sada nije ni potrebno zato sto klub igra gradsku ligu... A nije ni u finansijskoj situaciji za to...
Ali bice toga,jer KG-u po ugledu na NS i Nis jesu potrebni jos bar 2 stadiona dobrog kvaliteta osim "Cika Dace"...
http://farm4.static.flickr.com/3128/2784062122_a02bc9d37d.jpg
Ovo je taj teren koji ce na jesen poceti da se pravi a treba da se zavrsi do januara,valjda... To ce biti zidana sala sa 600 mesta,idealna za potrebe i kluba i grada...
Tako da ce kompletiranjem ova dva objekta ovaj deo grada dobiti sjajan sportski centar,ali ce izgleda za stadion cekati jos neko vreme...
Inace,FK ima novaca i zasigurno ce uci za 2 godine u srpsku ligu,kako je i planirano,pa onda,nadam se ce se i ovaj stadion zavrsiti...
http://farm4.static.flickr.com/3242/2784064324_af7e8b1ce7.jpg
i,da... VERKO,NIJE NAM DOVOLJAN OVAJ,KADA CE JAGODINA IMATI VECI...
HOCEMO I MI VECI,hehe...
Kragujevcanin_bre August 21st, 2008, 01:22 PM Uopšte mi nije žao šti će Jagodina imati neboder.Nek ima od 100 metara ali bi voleo u tom slučaju da Kragujevac ima 101 metar...jel to loše nešto???
Kragujevcanin_bre August 21st, 2008, 01:28 PM ....imam priliku sa svog prozora svakodnevno da gledam stotine kamiona sa peskom,zemljom,ciglom,i dr stvarima neophodnih za gradnju.Taj tempo ne staje,cak sam primetio da se u zadnja 2 dana bas pojacao.
:cheers::banana::banana::banana::cheers:
nixy August 21st, 2008, 01:39 PM Uopšte mi nije žao šti će Jagodina imati neboder.Nek ima od 100 metara ali bi voleo u tom slučaju da Kragujevac ima 101 metar...jel to loše nešto???
:tiasd:
Kawasaki KG August 21st, 2008, 03:17 PM Da rezimiramo malo gradnju u nekim delovima Kragujevca(u zadnja 2 sata):
1.Sarena pijaca u Beogradskoj-radovi se bas zahuktavaju
2.Hotel Zeneva-najveci tempo rada sto sam video do sada,u pitanju su radovi na drugom spratu
3.Saobracajnica izmedju hotela i Velefarma-manji radovi
4.Save Kovacevica-menjanje instalacija,ali i rasciscavanje terena u sirinu,bice lep bulevar
5.Petrovacka magistrala-uveliko traju radovi(magistrala!,ali nije mi jasno kao da ce vise traka da ima,jer je mnogo siroko(jel zna neko nesto vise o tome?)
6.Ulica koja povezuje Bozman i Petrovac-asfaltiran veliki deo puta,radovi traju i pravi se novi parking za one koje dolaze na gornji deo Bozmana
7.na ovoj deonici ima jos sitnih radova,ali mislim da sam glavne nabrojao
šumadinac August 21st, 2008, 04:16 PM [QUOTE=Johnny_kgc;24242468]^^Hmmm... zanimljivo...
Ali nesto mi nije jasno...
1. Prva lokacija o kojoj se govori je oivicena ulicama Pariske komune, Djure Djakovica i rekom Lepenicom... gde je taj trzni centar u Dj.Djakovica?
Ali nesto mi se ne uklapa...
Crvenom, debljom linijom sam oznacio ulicu Dj.Djakovica, tu se vidi i ul. Pariske komune, ali to nikako ne moze da bude celina... :?
http://farm4.static.flickr.com/3008/2780608127_dbbabc6694_o.jpg
Ne znam na koji se tacno deo odnosi... nadam se da se odnosi na deo pored Shtajge... ove udzerice.
Inace, jos pre sam cuo da je u planu da se Autobuska stanica (inace, najvece ruglo grada) preseli sa sadasnje lokacije, na lokaciju koju sam obelezio narandzastim krugom...
Raduje me ovo... ako se ukrupne parcele, tu mogu da niknu bas lepi i veliki objekti...
I posle neko neka kaze da se nista ne radi preko Lepenice... :)
ovo je sigurno ta lokacijia nazvana dvomostovlje
http://img177.imageshack.us/img177/4132/2780608127dbbabc6694ojg2.jpg
i evo tendera :
A i razočarenja što se tiče spratnosti
2. Lokacija Dvomostovlje
-Urbanisticki plan: UP Zahvata Dva mosta ( Sl. list grada Kragujevca br. 3/05) -Broj i povrsina parcele: deo k.p. br. 4741/2 i deo k.p. br. 4741/4 KO Kragujevac 1, orijentacione povrsine 0.02.80 ha
- Namena objekta: poslovni objekat
- Spratnost objekta: P+Pt
- Rok trajanja zakupa: 99 godina
- Zakupnina: utvrdjuje se u iznosu od 40.000 bodova - evra no 1 aru, tako da ukupan iznos zakupnine iznosi 112.000 bodova - evra.
kupac je lokalni biz...?
nesa72brat August 21st, 2008, 04:27 PM Jagodina da ima neboder?????Ljudi,da nije to neki moderan i veliki SILOS.
Usput da kezem da su poceli da ogradjuju prostor buduce Plaze,ono sto me iznenadilo jeste da su radnici imali nove lepe teget majce,slemove,cak je bilo tu i obezbedjenje,sve mi izgleda nekako ozbiljnije i uliva poverenje u ono sto se pravi...?
Johnny_kgc August 21st, 2008, 04:29 PM 2.Hotel Zeneva-najveci tempo rada sto sam video do sada,u pitanju su radovi na drugom spratu
Dobro... najverovatnije se nece zvati Zeneva, ali znamo na koji hotel mislis....
Sto neko, ko je blizu to ne uslika? Bas me zanima kako to izgleda...
[QUOTE=Johnny_kgc;24242468]
http://img177.imageshack.us/img177/4132/2780608127dbbabc6694ojg2.jpg
i evo tendera :
A i razočarenja što se tiče spratnosti
2. Lokacija Dvomostovlje
-Urbanisticki plan: UP Zahvata Dva mosta ( Sl. list grada Kragujevca br. 3/05) -Broj i povrsina parcele: deo k.p. br. 4741/2 i deo k.p. br. 4741/4 KO Kragujevac 1, orijentacione povrsine 0.02.80 ha
- Namena objekta: poslovni objekat
- Spratnost objekta: P+Pt
- Rok trajanja zakupa: 99 godina
- Zakupnina: utvrdjuje se u iznosu od 40.000 bodova - evra no 1 aru, tako da ukupan iznos zakupnine iznosi 112.000 bodova - evra.
kupac je lokalni biz...?
O Boze... jebalo ih P+Pt... :ohno::bash::ohno:
Ne znam ko bi od lokalnih biznismena mogao biti... :dunno:
sale_kg August 21st, 2008, 04:37 PM Jagodina da ima neboder?????Ljudi,da nije to neki moderan i veliki SILOS.
Usput da kezem da su poceli da ogradjuju prostor buduce Plaze,ono sto me iznenadilo jeste da su radnici imali nove lepe teget majce,slemove,cak je bilo tu i obezbedjenje,sve mi izgleda nekako ozbiljnije i uliva poverenje u ono sto se pravi...?
da..da...pocelo...jutros sam pitao jednog od tih radnika-kaze ozbiljni su mnogo...
A,uzgred,danas kada sam isao stoji jedan covek i prica telefona na nekom meni neponatom jeziku... Pretpostavljam izraelski... Dosao da vidi kako ide...
prika August 21st, 2008, 04:37 PM Da rezimiramo malo gradnju u nekim delovima Kragujevca(u zadnja 2 sata):
1.Sarena pijaca u Beogradskoj-radovi se bas zahuktavaju
2.Hotel Zeneva-najveci tempo rada sto sam video do sada,u pitanju su radovi na drugom spratu
3.Saobracajnica izmedju hotela i Velefarma-manji radovi
4.Save Kovacevica-menjanje instalacija,ali i rasciscavanje terena u sirinu,bice lep bulevar
5.Petrovacka magistrala-uveliko traju radovi(magistrala!,ali nije mi jasno kao da ce vise traka da ima,jer je mnogo siroko(jel zna neko nesto vise o tome?)
6.Ulica koja povezuje Bozman i Petrovac-asfaltiran veliki deo puta,radovi traju i pravi se novi parking za one koje dolaze na gornji deo Bozmana
7.na ovoj deonici ima jos sitnih radova,ali mislim da sam glavne nabrojao
Evo da dodam da su majstori usli na prostor gde se pravi plaza.postavljaju ogradu oko gradilista i sa buldozerom rasturaju temelje bivsih baraka sa gornje strane.
Pozdrav svima.Citam vas vec duze vreme i odusevljen sam.Evo pokusacu da dodam nesto zanimljivo a imacete i direktan prenos izgradnje Plaze jer mi prozor gleda na gradiliste jer zivim u Centralnoj.
Prostor gde je sada veleprodaja Kvin(bivsa fabrika u Stanovu) je kompletno renoviran.Onaj deo pored kvina ce se pretvoriti u veliku robnu kucu ali kinesku :nuts:.Prostor je idealan jer ima veliki parking i po meni je bolje da tu budu kinezi nego da zvrji prazno.Toliko za sada.
pozdrav i mojoj sestri koja redovno ovo cita
Johnny_kgc August 21st, 2008, 05:04 PM A,uzgred,danas kada sam isao stoji jedan covek i prica telefona na nekom meni neponatom jeziku... Pretpostavljam izraelski... Dosao da vidi kako ide...
Ahhh... hebrejski... prelep jezik...
Evo da dodam da su majstori usli na prostor gde se pravi plaza.postavljaju ogradu oko gradilista i sa buldozerom rasturaju temelje bivsih baraka sa gornje strane.
Pozdrav svima.Citam vas vec duze vreme i odusevljen sam.Evo pokusacu da dodam nesto zanimljivo a imacete i direktan prenos izgradnje Plaze jer mi prozor gleda na gradiliste jer zivim u Centralnoj.
Prostor gde je sada veleprodaja Kvin(bivsa fabrika u Stanovu) je kompletno renoviran.Onaj deo pored kvina ce se pretvoriti u veliku robnu kucu ali kinesku :nuts:.Prostor je idealan jer ima veliki parking i po meni je bolje da tu budu kinezi nego da zvrji prazno.Toliko za sada.
pozdrav i mojoj sestri koja redovno ovo cita
Pozdrav... :cheers:
'Ajde daj neku sliku sa gradilista, kad ti je vec ispred nosa...
Tu lokaciju za kineski trzni centar nisam razumeo...
Pozdrav za sestru... :)
prika August 21st, 2008, 05:25 PM naredjenje-izvrsenje>
http://img231.imageshack.us/img231/2720/img5941wi8.th.jpg (http://img231.imageshack.us/my.php?image=img5941wi8.jpg)
Usao i kamion :banana:
Kragujevcanin_bre August 21st, 2008, 05:42 PM naredjenje-izvrsenje>
http://img231.imageshack.us/img231/2720/img5941wi8.th.jpg (http://img231.imageshack.us/my.php?image=img5941wi8.jpg)
Usao i kamion :banana:
Pozdrav Prika...tama na vreme se pojavi
A taman i krenuše sa Plazom...Merkator smo korektno odradili, taman da ispratimo otvaranje pa da krenemo sa Plazom:banana::banana::banana:
Ti si ko bogom dan...slikaj samo i cepaj na forum:cheers: Ako treba da postavimo i WEB CAM
Johnny_kgc August 21st, 2008, 05:43 PM http://img231.imageshack.us/img231/2720/img5941wi8.jpg
Hm... cekaj... to je gradiliste Plaze... ?
Tako blizu Ipsilona? Da nisi nesto permutovao ili se ja nesto ne snalazim? :nuts:
Btw - imas ekstra pogled... i Aerodrom se vidi... :)
prika August 21st, 2008, 05:54 PM One barake sto se vide u pozadini su na Divcevoj parceli.One se sada rasturaju.Odatle do ipsilona nema 100 metara.
Lokacija ove kineske robne kuce je na pocetku Stanova kod one petlje za skretanje u zastavu,u onoj staroj fabrici sa velikim dimljakom.poz
Johnny_kgc August 21st, 2008, 06:03 PM One barake sto se vide u pozadini su na Divcevoj parceli.One se sada rasturaju.Odatle do ipsilona nema 100 metara.
O Boze... kako sam glup... ponovo ne kapiram...
http://farm4.static.flickr.com/3282/2639907474_3c5f249ef9_b.jpg
Odakle sada ti slikas? :)
Ovo te pitam, jer me zanima da li si slikao Plazin plac ili deo placa Divca?
Lokacija ove kineske robne kuce je na pocetku sanova kod one petlje za skretanje u zastavu,u onoj staroj fabrici sa velikim dimljakom.poz
Jbt... kolika je ona zgrada... a i pise KRAGUJEVAC na njoj... :) super je...
Video sam da se tamo renovira decni deo zgrade, ali nisam znao koja ce biti namena...
Neka su Kinezi tu... samo neka odu iz centra...
nixy August 21st, 2008, 06:08 PM 1. Dobrodosao pika... Slikaj sto vise mozes kad ti je vec tu.
2. Dvomostovlje: Ako je samo p+pt. Ja sam zadovoljan. Jer daje tu veci objekat, zanemarila bi se pozadina, a ovako ce iza tog objekta poceti da se grade vise zgrade, i postojace da se renoviraju, pa ce se postici super kompozicija...
3. Ovaj "rezime" izgradnje sto ste naveli, imam sveze slike od danas. Tako da se strpite dok ih sve okacim, pa i slikovito da dozivite gradilista... :D
prika August 21st, 2008, 06:09 PM Slikao sam Plazin plac a Divcev pocinje od barake na slici koja se rusi.Sve do nje je Plaza tj gornji deo placa.Ne vidi se na slici deo do Bul Kraljice Marije
nixy August 21st, 2008, 06:13 PM O Boze... kako sam glup... ponovo ne kapiram...
http://farm4.static.flickr.com/3282/2639907474_3c5f249ef9_b.jpg
Odakle sada ti slikas? :)
Ovo te pitam, jer me zanima da li si slikao Plazin plac ili deo placa Divca?
Jbt... kolika je ona zgrada... a i pise KRAGUJEVAC na njoj... :) super je...
Video sam da se tamo renovira decni deo zgrade, ali nisam znao koja ce biti namena...
Neka su Kinezi tu... samo neka odu iz centra...
Ni meni nije jasno odakle si slikao... Ali to je mozda i hteo, da ne bi niko znao gde zivi... :) Dobar je... :D
A vala presela mi je ona "NAJVECA KINESKA ROBNA QCA NA 3 SPRATA!"
Johnny_kgc August 21st, 2008, 06:18 PM 2. Dvomostovlje: Ako je samo p+pt. Ja sam zadovoljan. Jer daje tu veci objekat, zanemarila bi se pozadina, a ovako ce iza tog objekta poceti da se grade vise zgrade, i postojace da se renoviraju, pa ce se postici super kompozicija...
Koja pozadina? Stajga?Ona OK izgleda kada se nalazis medju tim zgradama, ali kada se gleda sa trga Fontana, prvo sto ti padne na pamet (barem meni) je da tom delu preko lepenice, ocajnicki treba neka visa zgrada... Ne bih se ja sekirao da su na mestu Stajge neke udzerice, koje bi mozda bile srusene, a na njihovo mesto dosle vise zgrade... Ali nije tako...
Kada se napravi to P+Pt :nuts:, bice to jedna ravna i dosadna kompozicija... :)
Slikao sam Plazin plac a Divcev pocinje od barake na slici koja se rusi.Sve do nje je Plaza tj gornji deo placa.Ne vidi se na slici deo do Bul Kraljice Marije
OK... hvala na objasnjenju i izvini sto sam dosadan! :)
Super, nece nam nanjkati slike tog gradilista... :banana:
Kawasaki KG August 21st, 2008, 06:32 PM Danas sam prvi put video neke skalamerije od kamiona,bilo je ih mnogo,7-8,i pitao sam se na koje gradiliste idu,mozda bas za Plazu.
I da,danas je oboren rekord prolazak kamiona(za izgradnju) koji prolaze tranzitom(kroz Aerodrom).Takav tempo i toliki broj kamiona.
Sta reci nego BRAVO! LUDNICA!
djomla August 21st, 2008, 06:32 PM http://farm4.static.flickr.com/3282/2639907474_3c5f249ef9_b.jpg
Ko je rekao pre neki dan da se KG malo gradi?!? Ne verujem mu vise nista.:lol::lol: E ljudi svaka cast, da bog da vam se sve te kucice na slici srusile i na tim mestima izgradili sto je vam milo.:cheers::cheers:
zastava10 August 21st, 2008, 06:32 PM Sada i zvanicno mogu da Vam potvrdim, 1.09.2008. svecano postavljanje kamena temeljca za Plazza centers. Puno VIP zvanica, verovatno i predsednik Tadic.
Pa sad recimo da je zvanicno da su razgovori sa Ikeom u toku.:dunno:
nixy August 21st, 2008, 06:35 PM Ko je rekao pre neki dan da se KG malo gradi?!? Ne verujem mu vise nista.:lol::lol: E ljudi svaka cast, da bog da vam se sve te kucice na slici srusile i na tim mestima izgradili sto je vam milo.:cheers::cheers:
Hvala. I mi tebi zelimo da se tvoj grad sto vise izgradi i da zajedno sa nama u buducnosti postane metropola... :D
nixy August 21st, 2008, 06:55 PM Evo Kawasaki je cini mi se pominjao sledeca gradilista, pa da ih pokazemo...
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1103-1.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1104-1.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1105-1.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1107-1.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1108-1.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1109-1.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1112-1.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1113-1.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1114-1.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1115-1.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1116-1.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1117-1.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1118-1.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1119-1.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1120.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1121.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1122.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1123.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1124.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1125.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1126.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1127.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1128.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1129.jpg
šumadinac August 21st, 2008, 07:00 PM Pozdrav priketu.
inače slike je izgleda napravio sa 7-8 sprata u C.Radionici pa je zato malo neodređeno za one koji nepoznaju taj deo grada.
Evo objašnjenja http://img155.imageshack.us/img155/6396/plazzalq7.jpg
Kragujevcanin_bre August 21st, 2008, 07:02 PM Evo Kawasaki je cini mi se pominjao sledeca gradilista, pa da ih pokazemo...
[/IMG]
Bravo Nixy...ti si car:applause::applause::applause:
Kawasaki KG August 21st, 2008, 07:08 PM Bravo Nixy,alal ti vera.
Cim mi sestra donese aparat,eto i mene u foto-reportazama.
Stvarno mnogo gradilista ima po gradu,i uvek kad se prosetam po gradu,naidjem na neko novo i iznova se odusevim.Do pre neki mesec,mislio sam da je nemoguce nici neka nova stambena zgrada s druge strane Lepenice,a sad na nekoliko lokacija se gradi(i tek ce)ne samo stambeni,vec i drugi objekti.
Johnny_kgc August 21st, 2008, 07:12 PM Ko je rekao pre neki dan da se KG malo gradi?!? Ne verujem mu vise nista.:lol::lol: E ljudi svaka cast, da bog da vam se sve te kucice na slici srusile i na tim mestima izgradili sto je vam milo.:cheers::cheers:
:lol:
:cheers: Dizem casu u nadi da cemo iskoreniti i poslednju udzericu u SU i KG...
:cheers:
Sada i zvanicno mogu da Vam potvrdim, 1.09.2008. svecano postavljanje kamena temeljca za Plazza centers. Puno VIP zvanica, verovatno i predsednik Tadic.
Pa sad recimo da je zvanicno da su razgovori sa Ikeom u toku.:dunno:
Hvala, ali mozes ti to i bolje... daj nesto socnije, ekskluzivnije... :)
Evo Kawasaki je cini mi se pominjao sledeca gradilista, pa da ih pokazemo...
Odlicne fotografije, samo bilo bi dobro da editujes post i da napises o kojim lokacijama i objektima je rec...
Pozdrav priketu.
inače slike je izgleda napravio sa 7-8 sprata u C.Radionici pa je zato malo neodređeno za one koji nepoznaju taj deo grada.
Evo objašnjenja
Mislim da ovo objasnjenje nije tacno...
Prvo, postoji ulica izmedju Plazinog i Divcevog placa; drugo, Divcev plaz jeste blizi Y, ali nije toliko blizu... trece - Plazino zemljiste ima dva dela, koje odvaja ulica...
Nikako se meni ovo ne uklapa... A pogledajte i GIS ili Google Earth...
Ako je slikao iz Centralne Radionice, morao je maksimalno da zumira, ali ni tada ovo sto si obelezio nije tacno...
Barem ja tako mislim...
No, necemo o tome... videcemo kada 1. septembra postave kamen temeljac, pa kada pirke ponovo slika, orijentisacemo se!
nixy August 21st, 2008, 07:14 PM Pozdrav priketu.
Evo objašnjenja http://img155.imageshack.us/img155/6396/plazzalq7.jpg
Bas si lepo ovo nacrtao... :D Salim se, sad mi je jasno sve...
Bravo Nixy...ti si car:applause::applause::applause:
Ma nisam...:|
Bravo Nixy,alal ti vera.
Cim mi sestra donese aparat,eto i mene u foto-reportazama.
Stvarno mnogo gradilista ima po gradu,i uvek kad se prosetam po gradu,naidjem na neko novo i iznova se odusevim.Do pre neki mesec,mislio sam da je nemoguce nici neka nova stambena zgrada s druge strane Lepenice,a sad na nekoliko lokacija se gradi(i tek ce)ne samo stambeni,vec i drugi objekti.
To je standard na koji sam navikao... :)
I da... Stize jos slicica... :D
prika August 21st, 2008, 07:30 PM http://img207.imageshack.us/img207/4366/img5942xw4.th.jpg (http://img207.imageshack.us/my.php?image=img5942xw4.jpg)
ona prva slika je slikana sa zoomom a ova bez
nixy August 21st, 2008, 07:40 PM ^^ Odlicno, ali nije ti ni daleko da prosetas do gradilista neki put... :D
Kawasaki KG August 21st, 2008, 07:50 PM Odatle,ali i od onih zgrada nize(zuto-crnih)moze i izvanredna panorama Kragujevca da se uhvati.
Krivo mi je sto je los teren iza Zastave,pa da i tu nikne neka izgradnja.Kragujevac mnogo kuburi sa kvalitetom zemlje(rastresita sklona klizistu),pa zato neke lokacije se izbegavaju i Kragujevac ne moze ravnomerno da se siri,vec samo u odredjenim pravcima.
nixy August 21st, 2008, 07:57 PM Evo da malo ponovimo radosnu vest... :D O Rodi...
Dakle krenulo je i hladno asfaltiranje bulevara Grada Sirena (tek treba sutra, prekosutra da se predje jos jednim slojem, odnosno vrucim asfaltom), a i Roda se priprema kraju...
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1069-1.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1070-1.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1071-1.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1072-1.jpg
Kulturno...
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1073-1.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1074-1.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1075.jpg
Fino...
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1076-1.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1077-1.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1078-1.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1079-1.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1080-1.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1081-1.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1082-1.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1083.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1084.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1085-1.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1086-1.jpg
Qckaju se lajsne izmedju stakala...
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1087-1.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1088-1.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1089-1.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1090-1.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1091-1.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1092-1.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1093-1.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1094-1.jpg
Todor... :)
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1095-1.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1096-1.jpg
Telenor... :)
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1097-1.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1098-1.jpg
Premestili su stajaliste dok ne presrede prostor...
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1099-1.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1100-1.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1101-1.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1102-1.jpg
Kawasaki KG August 21st, 2008, 08:24 PM Jos jednom bravo Nixy,i sad smo videli obrise,odnosno pravac u kome ce da se siri ulica Save Kovacevica.Znaci desno deo ulice ima da se siri,to je i potvrdilo ono sto sam video u gornjem delu ulice(Ka Sukinoj).
nixy August 21st, 2008, 08:29 PM Jeste, ali sam takodje prosao pored one nove pumpe preko puta Artema... I uopste mi nije jasno kako ce da se prosiri ulica zbog nje... Jedino da se srusi deo pumpe do puta, odnosno stajaliste do puta za vozila i mali parking...
šumadinac August 21st, 2008, 09:09 PM :lol:
Mislim da ovo objasnjenje nije tacno...
Prvo, postoji ulica izmedju Plazinog i Divcevog placa; drugo, Divcev plaz jeste blizi Y, ali nije toliko blizu... trece - Plazino zemljiste ima dva dela, koje odvaja ulica...
Nikako se meni ovo ne uklapa... A pogledajte i GIS ili Google Earth...
Ako je slikao iz Centralne Radionice, morao je maksimalno da zumira, ali ni tada ovo sto si obelezio nije tacno...
Barem ja tako mislim...
No, necemo o tome... videcemo kada 1. septembra postave kamen temeljac, pa kada pirke ponovo slika, orijentisacemo se!
Johnny , :ohno: :ohno: imaj malo poverenja u ono što pišem do sada još ništa nisam ovde ostavio a da 90 % nije provereno i istinito. I pokušavam da svoje reči i dokumentujem.
poz.
Opak sam ti ja šumadinac.:banana: :banana: :cheers: :banana: :cheers:
nikolow August 21st, 2008, 09:40 PM http://farm4.static.flickr.com/3290/2780266629_1116c7e664_m.jpg
http://farm4.static.flickr.com/3289/2780264935_721d93348d_m.jpg
http://farm4.static.flickr.com/3045/2780259689_b11c727575_m.jpg
nixy August 21st, 2008, 09:43 PM nikolow, pa nisi se ni predstavio a vec slike...!? :)
Bravo, svaka cast...
Predstavi nam se, i pre svega dobrodosao...
nikolow August 21st, 2008, 09:45 PM ups slike su previse male, nadam se da se otprilike vidi ono sto sam imao nameru da prikazem, na prvoj slici se vidi nastavak izgradnje zgrada za raseljavanje kolonije,
druga slika je slika zgrade kod semafora ispod solitera Y,
treca je gradiliste koje se sredjuje za pocetak gradnje, preko puta solitera Y,
sve je slikano sa moje zgrade, koja je poznata kao Italijanska zgrada, u kojoj su nekada kad je prvi put bio Fiat u Kragujevcu ziveli Italijani koji su obucavali nase radnike, malo da se pohvalim, a posto prvi put saljem slike nisam pogodio format pa cu gledati da se drugi put ispravim, pozdrav svima malo sam se raspisao
nikolow August 21st, 2008, 09:46 PM hvala ja sam Nikola Pavlovic iz Erdoglije, vec duze pratim sajt
hvala na dobrodoslici
nikolow August 21st, 2008, 09:47 PM malo sam se mucio sa slikama ali je ispalo da nisam ipak toliko glup :-)
nixy August 21st, 2008, 09:51 PM ^^ Izvini samo. Upozoricu te da ne pravis toliko postova odjednom. Nije to nista strasno, ali da se ne bi ljutile nase kolege iz drugih gradova. Mi prednjacimo po broju off-ova, tako da trudi se da u svakom postu ima sto vise materijala, ili bar se drzi teme, a to je "pracenje gradilista". Sve si ovo mogao u jednom postu da postavis. Ali nema veze, oprasta ti se zato sto si nov, tako da sad znas... Slobodno pitaj sta te interesuje, komentarisi, ubacuj reportaze, a sto manje off postova... Pozdrav, i nadam se da ces aktivno ucestvovati u druzenju ovde... :D
Kawasaki KG August 21st, 2008, 09:52 PM Nek je sa srecom.Kragujevacka kolonija ljudi je sve veca.Nisam siguran,ali mislim da nas je najvise na srpskom forumu.
Slucajno sam saznao jednu,jednu nezvanicnu informaciju,da ce na mestu Neimara u Petrovcu,preko puta Trnave,nici jos jedan poznati trgovinski centar.Insajderi jel to istina?
Kragujevcanin_bre August 22nd, 2008, 12:20 AM Dobrodošao Nikolow
@Nixy....Mi ovde pratimo gradilišta u Kragujevcu...pratimo, pratimo, pratimo...tj..radimo,radimo,radimo...pa nije ni strašno kad odemo malo u off(čitaj opuštanje):lol:
Ti si danas baš zaslužio off(opet čitaj opuštanje)...dao si nam odlične dve reportaže.Bravo majstore.
Da se vratim malo unazad...ova nadogradnja....jedina zgrada koja se nadogradila a da se to ne primećuje.Varam li se???Kad vidim druge zgrade po Bubnju koje su nadogradjene to se iz aviona vidi.Ova ne, zar ne?Dobro je ispala.
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1076-1.jpg
i jedno pitanje ako neko zna...da li se planira nadogradnja zgrade pored "Y"-a.
Ova ovde...
http://i328.photobucket.com/albums/l332/AnkeKG/2008-08-22_001416.jpg
Sad mi zapala za oko kad je postavio Prika (ili kako već)..bilo bi dobro da se nadogradi kao ova pored.
nixy August 22nd, 2008, 12:32 AM 1. Dobra je zgrada, ali cim vidis oko nje zgrade (koje su isto gradjene, odnosno istog tipa), uvidis i sam da je nadogradjena...
2. Nadogradice se sigurno... Cim je ova i ta ce...
manerfc August 22nd, 2008, 01:30 AM Danas je i zvanicno pocelo ogradjivanje Plazinog zemljista a radove izvodi Ratko Mitrovic tj Neimar. Malopre mi je drugar rekao da oni grade taj objekat. On ostaje na zgradama u Koloniji ali ce me stalno obavestavati o radovima na lokaciji Plaza...
nixy August 22nd, 2008, 01:35 AM ^^ Pa evo pisali smo o tome... Sutra mozda odem da uslikam malo, a moze i neko da me zameni, dosta sam slikao. :) Mislim da nece samo NEIMAR da radi, bice tu jos neka izvodjacka firma...
gimu August 22nd, 2008, 10:24 AM Kolika ce biti povrsina Merkatora?
Kawasaki KG August 22nd, 2008, 10:34 AM Kolika ce biti povrsina Merkatora?
Na površini od 30 000 m2 RODA Centar Kragujevac će uz RODA Megamarket na više od 3000 m2 imati i standardne Mercator sadržaje: prodavnicu tehnike i artikala za kuću i domaćinstvo M-Centar Tehnike na preko 1200 m2, prodavnicu sportskog tekstila i opreme Intersport na više od 700 m2, prodavnicu muške i ženske konfekcije Modiana na oko 750 m2 , Parfimeriju Beautique na 110 m2 a za najmlađe biće na raspolaganju i dečije igralište Lumpi.
Dolazak trgovinskih centara,ne povlaci samo njihov dolazak i vec sredjivanje njihove okoline.Merkator ima da opkruzuju 3 bulevara(Grada Sirena,Save Kovacevic,Lepenicki).Zgrade,maltene sve se nadogradise(u ovom delu preko 20)
A zamislite,tek kada dodju ostali.Znam da je Supernova kupovala kuce u njenoj okolini,mozda je i tu planirana gradnja novih zgrada.
Sad sam prosao ulicom Vojvode Putnika i Karadjordjevom,i u jednoj i u drugoj nova gradilista,a u onim zapocetim radovi uveliko traju.
šumadinac August 22nd, 2008, 11:32 AM :cheers:^^ ^^ ^^ ^^
Misam mogao da odolim ovoj karti iz 1897:banana:
i tada smo bili grad.:cheers:
http://img354.imageshack.us/img354/7148/iplankragujevca1897cn2.jpg
manerfc August 22nd, 2008, 12:53 PM Heheheehe, ovo je pravi Kragujevac
sale_kg August 22nd, 2008, 02:20 PM Radi se nema sta na bulevarima kod mercatora...
A sta je bilo sa onim planom za onaj kruzni tok kod metroa i 20m visok krst na kome ce pisati Kragujevac?
Sena_KG August 22nd, 2008, 02:32 PM ja sam cuo da je to propalo
hvala bogu da to nisu uradili ja bi pre taj krst na zezelj i da bude osvetljen dobrim reflektorima nocu i srpska zastava
ako je neko bio u Bodrumu u Turskoj zna u cemu je rec
nixy August 22nd, 2008, 02:36 PM Evo zaboravio sam da vam pokazem i ovo...
Kod one skole u Lepenickom bulevaru zavrsava se izgradnja objekta za koji nismo znali sta je... Ja jos uvek ne znam sta ce to da bude...
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1066-1.jpg
A tu pored se gradi jos jedan objekat iz dva dela...
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1067-1.jpg
Jedva mozete videti render...
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1068-1.jpg
Kawasaki KG August 22nd, 2008, 02:39 PM ASFALTIRANJE GRADA SIRENA
Radovi na rekonstrukciji ulice Grada Sirena su u poslednjoj fazi. Nakon što su rekonstruisane sve podzemne instalacije, počeli su radovi na asfaltiranju i to deonice koja podrazumeva potez od Lepeničkog bulevara do ulice Nikole Pašića. Radove je danas obišao gradonačelnik Veroljub Stevanović sa svojim saradnicima.
"Ova ulica se svrstava u red najznačajnih pravaca u gradu i zbog toga je bilo neophodno sprovesti obimne i kompleksne radove. Investicija je velika i iznosi oko 75 miliona dinara, a svi radovi kao što smo i obećali biće završeni do 30.avgusta. Ovo je samo početak realizacije većih projekata, a već naredni bi trebalo da bude rekonstrukcija ulice 17. udarne divizije. O radovima na ovoj saobraćajnici koja vodi kroz Šumarice bi trebalo da bude reči sa predstavnicima ministarstva za infrastrukturu, a koje očekujemo u Kragujevcu tokom naredne nedelje. Grad već sada mnogo ulaže u infrastrukturu, a plan je da u narednom periodu obim investicija bude još veći. Dolaskom Fiata, Kragujevac će izgledati potpuno drugačije" izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare Veroljub Stevanović, gradonačelnik Kragujevca.
Prema rečima Zorana Jovanovića člana gradskog veća za komunalnu privredu, radovi su u završnoj fazi i odvijaju se prema utvrđenom planu. Među obimnim poslovima bila je i kompletna rekonstrukcija toplovodne mreže, osvetljenja, a najznačajnija je izgradnja kišnog kolektora, pa od sada u ovom delu grada više neće biti zadržavanja vode nakon obilnijih kiša. Nakon asfaltiranja, počeće se sa uređenjem trotoara kao i partera oko budućeg "Roda centra".
sa www.kragujevac.org.yu
nixy August 22nd, 2008, 02:47 PM ^^ Super vest... Stvarno...
A za one koji mozda ne znaju gde je ulica 17. Udarne Divizije. Evo slike...
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/Untitled-1.jpg
Nadam se da ce tim tempom nastojati da renoviraju i ulicu 1300. Kaplara koja ide ka mojim Sumaricama. U toq su radovi na trotoaru, a rasveta je zavrsena i veoma su dobro uradjeni radovi...
ГОРАН_КГ August 22nd, 2008, 02:52 PM Evo zaboravio sam da vam pokazem i ovo...
Kod one skole u Lepenickom bulevaru zavrsava se izgradnja objekta za koji nismo znali sta je... Ja jos uvek ne znam sta ce to da bude...
Приметио сам да понекад грешите у називима улица у граду.
Лепенички булевар се завршава код двомостовља и ту почиње улица Кнеза Михаила која иде све до "Чвора Звезда". Ту се завршава и Булевар Краљице Марије. Од "Звезде" па до изласка из града, кроз Станово, Мале пчелице и Корићане, иде улица Краљевачког батаљона.
А што се тиче улице 17. Ударне дивизије, од 2003. godine се зове Улица краља Милана IV.
Kawasaki KG August 22nd, 2008, 02:52 PM ^^ Super vest... Stvarno...
A za one koji mozda ne znaju gde je ulica 17. Udarne Divizije. Evo slike...
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/Untitled-1.jpg
Nadam se da ce tim tempom nastojati da renoviraju i ulicu 1300. Kaplara koja ide ka mojim Sumaricama. U toq su radovi na trotoaru, a rasveta je zavrsena i veoma su dobro uradjeni radovi...
Stvarno je potrebno renoviranje ulice iz mnogo razloga(TA Novak Djokovic,Cika Daca,povezuje odredjene celine),samo me interesuje da li ima sanse da se osim postojece 2 trake,ovde uglave jos 2 trake?!
nixy August 22nd, 2008, 02:54 PM Приметио сам да понекад грешите у називима улица у граду.
Лепенички булевар се завршава код двомостовља и ту почиње улица Кнеза Михаила која иде све до "Чвора Звезда". Ту се завршава и Булевар Краљице Марије. Од "Звезде" па до изласка из града, кроз Станово, Мале пчелице и Корићане, је улица Краљевачког батаљона.
Ok, hvala. Upamticu to. Mada bi mogao da svracas na forum da nas obavestis o necemu novom, a ne samo da nas kritiqjes... :)
Kawasaki KG August 22nd, 2008, 02:57 PM Ok, hvala. Upamticu to. Mada bi mogao da svracas na forum da nas obavestis o necemu novom, a ne samo da nas kritiqjes... :)
Ja sam ovde postavio par pitanja,ali niko ne odgovara
(Petrovacka magistrala,Neimar,17. Udarne divizije,...)
malavagaKG August 22nd, 2008, 03:01 PM Evo zaboravio sam da vam pokazem i ovo...
Ovo je ulica Kneza Mihaila a objekat se naslanja na fiskulturnu salu OŠ Moma Stanojlović. Biće poslovni objekat bez stambenih jedinica ili ti mini tržni centar.
Meni se uopšte ne sviđa kako se pristupilo uređenju ove ulice. Ulica je ionako uska u delu od garnizona do Male Vage i umesto da se širi samo niču neke glupe zgrade i izlaze maltene na ulicu. Ruglo i katastrofa. A Neđa Vasiljević je pred izbore najavio rekonstrukciju tog dela ulice i ja se nadao njenom širenju u 4 trake kao i sređivanju fasada koje je u planu već par godina (i to arhitekta da uredi kako će fasade kuća izgledati) ali sada vidim da od toga nema ništa. Ovo je možda najduža ulica u gradu i jako frekventna a najružnija. Pa ni trg Mala Vaga ne mogu da srede godinama, rasveta oko česme i Krsta ne radi godinama, klupice su horor a nije ni čudo kada je to kulnto mesto narkomana sa Male Vage. Prošlog proleća prekopali parkić, pa okrečili česmu i krst, pa zasadili i novu travu koja nikada nije ni izrasla. Lepo postavili molbu da se ne gazi površina gde je trava zasađena ali mora srbenda da ide preko pa to ti je, ne mogu da zaobiđu. Došlo mi je da uzmem motku pa po nogama svakog ko pređe preko, ali stoka to ne mari,a još je tu i autobusko stajalište pa kad deca navale nema od parkića ništa. Trba smisliti drugi način da se park uredi jer je ovakvo stanje neodrživo. Sorry za duži post ali živim tu i jako sam razočaran izgledom parkića a Mala Vaga ima potencijala za najlepši trg u gradu! A o umrlicama neću ni da pričam, pravi rat sa plakatima...
sale_kg August 22nd, 2008, 03:02 PM Ja sam ovde postavio par pitanja,ali niko ne odgovara
E,da to za Neimar sam cuo pre godinu dana jos... ali nista konkretno... a lokacija je super...
A jel ono zemljiste ispod elektro-Sumadije pripada Institutu za strna zita???
nixy August 22nd, 2008, 03:06 PM Stvarno je potrebno renoviranje ulice iz mnogo razloga(TA Novak Djokovic,Cika Daca,povezuje odredjene celine),samo me interesuje da li ima sanse da se osim postojece 2 trake,ovde uglave jos 2 trake?!
Evo mog resenja... Izvinite sto je lose odradjeno, ali shvaticete sta sam hteo da vam pokazem...
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/Untitled-1-1.jpg
nixy August 22nd, 2008, 03:08 PM Ovo je ulica Kneza Mihaila a objekat se naslanja na fiskulturnu salu OŠ Moma Stanojlović. Biće poslovni objekat bez stambenih jedinica ili ti mini tržni centar.
Meni se uopšte ne sviđa kako se pristupilo uređenju ove ulice. Ulica je ionako uska u delu od garnizona do Male Vage i umesto da se širi samo niču neke glupe zgrade i izlaze maltene na ulicu. Ruglo i katastrofa. A Neđa Vasiljević je pred izbore najavio rekonstrukciju tog dela ulice i ja se nadao njenom širenju u 4 trake kao i sređivanju fasada koje je u planu već par godina (i to arhitekta da uredi kako će fasade kuća izgledati) ali sada vidim da od toga nema ništa. Ovo je možda najduža ulica u gradu i jako frekventna a najružnija. Pa ni trg Mala Vaga ne mogu da srede godinama, rasveta oko česme i Krsta ne radi godinama, klupice su horor a nije ni čudo kada je to kulnto mesto narkomana sa Male Vage. Prošlog proleća prekopali parkić, pa okrečili česmu i krst, pa zasadili i novu travu koja nikada nije ni izrasla. Lepo postavili molbu da se ne gazi površina gde je trava zasađena ali mora srbenda da ide preko pa to ti je, ne mogu da zaobiđu. Došlo mi je da uzmem motku pa po nogama svakog ko pređe preko, ali stoka to ne mari,a još je tu i autobusko stajalište pa kad deca navale nema od parkića ništa. Trba smisliti drugi način da se park uredi jer je ovakvo stanje neodrživo. Sorry za duži post ali živim tu i jako sam razočaran izgledom parkića a Mala Vaga ima potencijala za najlepši trg u gradu! A o umrlicama neću ni da pričam, pravi rat sa plakatima...
Mislim da nece da sire ulicu zbog skole... Tu je uza ulica zajedno sa semaforom samo zbog skole, odnosno zbog bezbednosti djaka...
Kawasaki KG August 22nd, 2008, 03:10 PM E,da to za Neimar sam cuo pre godinu dana jos... ali nista konkretno... a lokacija je super...
A jel ono zemljiste ispod elektro-Sumadije pripada Institutu za strna zita???
Pripada,ali nece jos dugo.
U tom delu je planiranja izgradnja ogromne zgrade studentskog doma,u donjem(ka Jovanovcu)stambena izgradnja,a u onom delu ka ElektroSumadiji socijalni stanovi.Uglavnom taj deo je namenjen za stanovanje,a preko puta bi trebalo da niknu trgovinski centri i jos neki komercijalni sadrzaji.
Ako neko zna vise,neka stavi.
nixy August 22nd, 2008, 03:11 PM Ja znam da ove godine su trebali da pocnu radovi na izgradnji stambenih objekata u ZELENILU... Ali jos se ne pocinje...
Kawasaki KG August 22nd, 2008, 03:13 PM Evo mog resenja... Izvinite sto je lose odradjeno, ali shvaticete sta sam hteo da vam pokazem...
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/Untitled-1-1.jpg
Shvatili smo,i kad bi tako bilo,milina ziva.
HOCU JOS BULEVARA I SOLITERA(preko 8 sprata)u Kragujevcu.
Kawasaki KG August 22nd, 2008, 03:16 PM Ja znam da ove godine su trebali da pocnu radovi na izgradnji stambenih objekata u ZELENILU... Ali jos se ne pocinje...
Parcele su uglavnom iskupovane od strane investitora i ceka se pogodan trenutak da krene gradnja,izgradnja jos nekih vitalnih stvari u Kragujevcu.
A traznja za stanovima je ocigledno ogromna,tako da mogu da krenu svakog trenutka.
Johnny_kgc August 22nd, 2008, 03:49 PM http://img207.imageshack.us/img207/4366/img5942xw4.th.jpg (http://img207.imageshack.us/my.php?image=img5942xw4.jpg)
ona prva slika je slikana sa zoomom a ova bez
Nisam valjda za dzabe pisao tutorial "Kako postaviti sliku? (http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=391344)"... tu ces naci objasnjenje kako da sliku postavis u vecoj rezoluciji!
http://farm4.static.flickr.com/3290/2780266629_1116c7e664_m.jpg
http://farm4.static.flickr.com/3289/2780264935_721d93348d_m.jpg
http://farm4.static.flickr.com/3045/2780259689_b11c727575_m.jpg
Pre svega da kazem- SVAKA CAST! Tako se dolazi na thread... sa slikama... a ne upoznavanje u 56 postova... upoznacemo se u drugim threadovima... mozete da napravite u KAFANI zaseban thread upoznavanja...
I za tebe vazi - "Kako postaviti sliku? (http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=391344)"
Приметио сам да понекад грешите у називима улица у граду.
Лепенички булевар се завршава код двомостовља и ту почиње улица Кнеза Михаила која иде све до "Чвора Звезда". Ту се завршава и Булевар Краљице Марије. Од "Звезде" па до изласка из града, кроз Станово, Мале пчелице и Корићане, иде улица Краљевачког батаљона.
А што се тиче улице 17. Ударне дивизије, од 2003. godine се зове Улица краља Милана IV.
Totalno su nevazni nazivi ulica... i onako se non-stop menjaju... vazno je da razumemo gde je lokacija...
Ja sam ovde postavio par pitanja,ali niko ne odgovara
Shvatili smo,i kad bi tako bilo,milina ziva.
HOCU JOS BULEVARA I SOLITERA(preko 8 sprata)u Kragujevcu.
I... sta ti nije jasno?
- Radi se na petrovackoj magistrali, bile su i fotografije. Prikazano je i kuda ce proci magistrala i da ce primiti tezi saobracaj, odnosno da ce biti obilaznica;
- 17. Udarne divizije tj. Kralja Milana ce se rekonstruisati i mislim da ima prostora za prosirenje, obzirom da nisu uradili drugu stranu trotoara...
Sve pise...
Probajte da prvo proucite thread... stvarno ce thread postati chat-room...
Skupite nekoliko misli, pitanja i onda to postavite u jednom postu...
A ti postovi sa prizivanjem nebodera su bili prvo simpaticni... ali sada sigurno ima 86 postova sa tom tematikom...
Molim vas!!!
Ovo je ulica Kneza Mihaila a objekat se naslanja na fiskulturnu salu OŠ Moma Stanojlović. Biće poslovni objekat bez stambenih jedinica ili ti mini tržni centar.
Evo gde smo dosli... covek se izvinjava jer je napisao duzi post!!!??? Video je da svi pisu po dve, najvise tri reci, pa se oseca krivim! :)
PISITE DUGE POSTOVE!!! :)
A Trg Mala Vaga mi je odvratan... prvo onaj spomenik i cesma... :ohno: Jesam hriscanin, ali krst na svakom koraku ne volim... Sama struktura (stepenicasta) trga je bzvz...
Ulica Kneza Mihajila je odvratna... totalno se neplanski gradi... nicu neke smesne zgradice, izlaze na ulicu, neke su zavucene u tri lepe, one udzerice propale, polu-srusene... Jeza... Moralo se voditi racuna o prosirenju te ulice i o postovanju spratnosti... onakva stihijska gradnja je odvratna...
Parcele su uglavnom iskupovane od strane investitora i ceka se pogodan trenutak da krene gradnja,izgradnja jos nekih vitalnih stvari u Kragujevcu.
A traznja za stanovima je ocigledno ogromna,tako da mogu da krenu svakog trenutka.
AIK banka, koja ce graditi stanove na toj lokaciji, radi arhitektonska resenja za te zgrade... probao sam da dodjem do rendera, i mislim da cu ih uskoro nabaviti...
nixy August 22nd, 2008, 04:08 PM Ta zgrada je preko puta ove nove zgrade "Superior". Poprilicno je uradjena na slicnom principu sto mi se jako svidja...
nixy August 22nd, 2008, 04:25 PM Sta je bese ovo Johny???
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/l_97723c1f931e428f37d5f6e867b418e5.jpg
Johnny_kgc August 22nd, 2008, 06:10 PM ^^ Nixy... ne pratis!!! ;)
Imas na 114. strani moj post o tome...
Ali, evo ga i ovde...
E evo... sada sam sklopio kockice.... :)
Video sam da je za projekat DeltaCity-ja u Novom Sadu zasluzna firma MYS architects. A u gornjoj vesti se pominje gradnja retail centra u Kragujevcu. Gradice ga "Delta real estate".
Na MSY architects se vec dugo nalazi render projekta za "Kragujevac shopping center", ali ja nisam znao o cemu se radi.
Dakle, ovo je taj retail centar, koji ce graditi Delta na ulazu u Kragujevac.
http://www.m-y-s.com/user_files/projects/retail/01_pictures/kragoyovaj.jpg
Project Name: Kragujevac shopping center
Type: Retail, office
Status: In design process
Size: 22,000 sqm
Lifestyle Center comprised of 22,000 sqm. Office area optional.
Project Staff
Yitzhaki Alon
Retail parkovi:
Ritejl parkovi su otvorenog tipa, nalaze se na glavnim saobraćajnicama, izlazima iz gradova i u svom sadržaju imaju hipermarkete i prodavnice i tu nema zabavnih sadržaja. Kod njih je akcenat na trgovini.
Johnny_kgc August 22nd, 2008, 07:28 PM Posto uskoro pocinje izgradnja Plaze, otvorio sam thread posvecen tome -
Крагујевац - Плаза центар | Kragujevac - Plaza center (http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?p=24343950#post24343950).
Zasto sam taj thread otvorio?
Bice dosta informacija, dosta fotografija, imamo cak i snimke iz vazduha, zahvaljujuci novom clanu - Priki... :)
Pretrpacemo KG thread Plazom... zato mislim da je bolje ovako...
nikolow August 22nd, 2008, 07:40 PM jel zna neko kako stoje stvari sa fudbalskim klubom radnicki, da li su rusi "saturn" postali vlasnici 49 % kluba i da li ce se nastaviti izgradnja stadiona po projektu
nixy August 22nd, 2008, 08:35 PM Mislim da nije dobra ideja za zaseban thread "Plaza"... Ali kako hocete...
Kawasaki KG August 22nd, 2008, 08:46 PM Sa ovim bih se slozio,samo ako bi se thred preimenovao u Kragujevac-trgovinski centri,jer glupo bi bilo kako koji god trgovinski centar da pocne da se gradi,da otvaramo novi thread.
nixy August 22nd, 2008, 08:47 PM Ma ne... Sve vezano za izgradnju u Kragujevcu treba da se stavlja ovde...
Johnny_kgc August 22nd, 2008, 09:05 PM Ma ne... Sve vezano za izgradnju u Kragujevcu treba da se stavlja ovde...
Ja nikome ne mogu da zabranim da slike sa gradilista Plaza centra postavlja u ovom threadu. Samo mislim da broj postova u KG threadu raste ogromnom brzinom, sto je naravno za svaku pohvalu, i da bi radi lakseg pracenja trebalo da izdvojimo vece projekte.
Zasto negodujem zbog postova koji imaju samo jednu rec? Zato sto dovode do ogromnog povecanja broja postova!
Zasto mi smeta ogromno povecanje broja postova? Zato sto ce, kada thread dostigne odredjeni broj biti ugasen i bice otvoren novi - KG pracenje gradilista 2 (http://.). Time ce sav nas trud otici, jer niko vise nece posecivati ovaj thread, a on ima dosta vaznih informacija.
Pitanja koja nisu u kontinuitetu sa trenutnom temom na KG threadu (npr. mi komentarisemo vest o IKEAi, a neko s neba pa u rebra pita "a sta je sa projektom Prodora?") postavljate u Kragujevac city grupi (http://www.skyscrapercity.com/group.php?groupid=43). Tamo mozemo da diskutujemo o tome ko sta treba i moze da fotografise, da pitamo ono sto nas u tom trenutku najvise zanima, da pricamo o necemu sto nema veze sa KGom, a ni sa izgradnjom itd... Tu bi diskutovali i o tome da li neki projekat treba da dobije zaseban thread...
Ovo je samo predlog... vi razmislite, pa vidite sta cete i kako cete...
Time bi KG thread dobio na kvalitetu!
Hvala sto ste me saslusali! :)
Alimpije August 22nd, 2008, 10:29 PM Predlog.
Ima li se u vidu neki skup, tulum forumasa KG?
Moze neka kafana ili sl. pa ko hoce nek dodje, vecina smo u KGu.
Clanovi sto su dugo na forumu nek to razmotre.
Kawasaki KG August 22nd, 2008, 10:38 PM KRAGUJEVAC - Najveći svetski trgovinski lanci u centru Šumadije grade poslovno-trgovinske komplekse namenjene kupcima iz centralne Srbije. U četiri megatrgovine biće uloženo 140 miliona evra, a u 180.000 kvadrata trgovinskog i poslovnog prostora, biće otvoreno oko dve hiljade novih radnih mesta.
Nemački „Metro“ je već otvorio svoju trgovinu i ima veći dnevni pazar od beogradskog. Slovenački „Merkator“ je najavio da otvaranje planira za 30. avgust. U naredne dve godine biće otvoreni i trgovinski centri izraelske „Plaze“ i austrijske „Supernove“.
Prema rečima Veroljuba Stevanovića, gradonačelnika Kragujevca, ove kompanije već godinama razmišljaju u kom gradu centralne Srbije će da grade svoje prodajne komplekse. Sve su se odlučile za Kragujevac, jer veruju da je u pitanju grad koji će se najbolje i najbrže razvijati.
- U pitanju su najveće svetske kompanije iz te oblasti, koje se vode ekonomskom logikom - kaže Stevanović. - Odluka stranih investitora da prvi ili drugi centar u Srbiji otvore baš u našem gradu puno govori. Drago mi je što će građanima centralne Srbije biti dostupna kupovina kao u najvećim svetskim metropolama. Postoje i druge pogodnosti koje donose ove firme. Pre svega, uposliće se znatan broj radnika, koji će primati solidnu platu i koji će raditi u dobrim uslovima. Skoro da se na idealan način rešavaju i komunalni i infrastrukturni problemi u delovima grada u kojima se grade...
„Metro“ je u svoj objekat uložio
15 miliona evra, a u centar koji je izgrađen na 6.000 kvadrata, posao je našlo 220 mladih radnika. U tržni centar površine 30.000 kvadrata, Slovenci su uložili 20 miliona evra, a u planu je upošljavanje 300 radnika. U okviru „Merkatora“, radiće i trgovina „Roda centar“, koji će u ponudi imati 40.000 artikala. U 30.000 kvadrata biće smeštena 61 renomirana prodavnica.
Izraelci u svoj centar ulažu 60 miliona evra. U pitanju je savremeni multifunkcionalni tržno-poslovni i zabavni centar, koji će biti izgrađen na 80.000 kvadrata i u kojem će se zaposliti više od hiljadu novih radnika.
Prilikom potpisivanja ugovora u Skupštini grada, direktor ove trgovine Sagiv Meger je rekao da grad koji se u ovom trenutku najbrže razvija u regionu dobija objekat sa visokim standardima poput šoping centara ove kompanije u najvećim svetskim centrima. U njihovoj trgovini će, kako je najavljeno, raditi oko sto brendiranih svetskih firmi. Otvaranje ovog centra je najavljeno za 18 meseci.
Ugovor o dodeli lokacije za izgradnju svog centra u Kragujevcu potpisali su i predstavnici austrijske kompanije „Supernova“. Oni, u objekat od 60.000 kvadrata, ulažu 45 miliona evra, a uposliće 300 novih radnika.
OTVARANJE „BEOGRAĐANKE“
U ISTO vreme sa Beogradom, Nišom i Novim Sadom, sredinom decembra, kako je najavljeno, biće otvorena i Robna kuća „Beograd“. Radovi na rekonstrukciji enterijera su u toku, a renovira se sve od poda do plafona.
www.novosti.rs
Jos jednom,ako hocemo da zadrzimo kvalitet,da preimenujemo thread u Kragujevac-Plaza centar u Kragujevac-trgovinski centri,jer bi tako na jednom mestu mogli pisemo i o Metro-u,Merkatoru(Rodi centru),Plazi,sutra o Supernovi,Tusu,Merkuru i drugim trgovinskim centrima koji dolaze,a na Kragujevackom thread-u bi se bavili drugim stvarima.(moze i o trznim centrima,velikim supermarketima)
Johnny_kgc August 22nd, 2008, 10:50 PM ^^hehe... taman da prekopiram tekst iz novosti ovde, kad vidim da si ti to vec uradio... :)
Svim projektima se bavimo ovde.... samo neke megalomanske :) projekte mozemo da izdvojimo, a i ne moramo... neka ostane ono Kragujevac - Plaza centar tema...
I evo... ponovicu svoj predlog jos samo jednom... znaci, necu vas vise smarati i truditi da nesto bolje (po mom misljenju bolje) organizujem...
I imam jedu ideju... predlog...
Pitanja koja nisu u kontinuitetu sa trenutnom temom na KG threadu (npr. mi komentarisemo vest o IKEAi, a neko s neba pa u rebra pita "a sta je sa projektom Prodora?") postavljate u Kragujevac city grupi (http://www.skyscrapercity.com/group.php?groupid=43). Tamo mozemo da diskutujemo o tome ko sta treba i moze da fotografise, da pitamo ono sto nas u tom trenutku najvise zanima, da pricamo o necemu sto nema veze sa KGom, a ni sa izgradnjom itd... Tu bi diskutovali i o tome da li neki projekat treba da dobije zaseban thread...
Ovo je samo predlog... vi razmislite, pa vidite sta cete i kako cete...
Time bi KG thread dobio na kvalitetu!
Hvala sto ste me saslusali! :)
Predlog sam ponovio, jer dva posta odmah posle mog predloga su bila "'ajmo da se sastanemo" i "promenimo ime threada", a u mom predlogu stoji da se to radi u Kragujevac city grupi (http://www.skyscrapercity.com/group.php?groupid=43). :)
Pa rekoh, posto je predlog bio na prosloj strani, mozda ga niste ni procitali...
nixy August 22nd, 2008, 11:34 PM NE ZALUDJUJTE LJUDI!!! Ima threadova koji se zovu "Stadioni i arene", "Vesti iz aviacije", "Supermarketi, hipermarketi, tržni centri".... Tu se samo najave vesti... A NA OVOM THREADU se bavimo PRACENJEM GRADILISTA... I tako ce i ostati, bar sto se mene tice, ako budem pravio neq reportazu o tome sigurno cu ovde postaviti... Razmislite jos jednom...
Sad cu nesto iz "Svetlosti" da slikam pa cu da okacim. Mislim da slikam cele strane, pa da okacim. Valjda ce moci da se procita. Da ne bih ceo tekst prepisivao...
twigy_kg August 22nd, 2008, 11:38 PM Predlog.
Ima li se u vidu neki skup, tulum forumasa KG?
Moze neka kafana ili sl. pa ko hoce nek dodje, vecina smo u KGu.
Clanovi sto su dugo na forumu nek to razmotre.
Ja sam aktivni posmatrac, ali pasivni ucesnik na ovom threadu,ako se budete okupljali rado cu doci da vas upoznam, svaka cast na aktivnostima!!!pozzzz.
Johnny_kgc August 22nd, 2008, 11:44 PM Razmislite jos jednom...
Nema tu sta da se razmislja Nixy... neka svako radi kako zeli, sve dok ne vredja druge clanove foruma...
Moze svako da otvori thread koju zeli... to je legalno :), a sad koliko ce biti popularna i koliko ce postova imati, videcemo...
Sad cu nesto iz "Svetlosti" da slikam pa cu da okacim. Mislim da slikam cele strane, pa da okacim. Valjda ce moci da se procita. Da ne bih ceo tekst prepisivao...
Sigurno renderi nekih stambenih objekata... ? Postavi...
nixy August 22nd, 2008, 11:49 PM Evo jednog novog objekta sto ceka izgradnju...
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1133.jpg
Johnny_kgc August 22nd, 2008, 11:51 PM ^^ Bas je bzvz ta zgrada... te boje, taj kosi krov... pih... jedino je lokacija dobra...
nixy August 23rd, 2008, 12:17 AM Zanimljiv clanak iz "Svetlosti". Slikao sam dve strane, pa mozete ih procitati...
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1131.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1132.jpg
Ja sam debil, slike od enorme rezolucije (7.1mpa) sam okacio na photobucket i on mi ih je smanjio na 1024x768... Ako mozete nesto da procitate super, ako ne... Jebiga sta da vam kazem...
Kristian_KG August 23rd, 2008, 03:44 AM johny neka ostane ovako brate, da sve sto je vezano za KG pisemo ovde.
mnogi su otvarali teme, a sada su te teme uglavnom prazne..
ako ti je bas toliko stalo otvori temu 'KRAGUJEVAC-TRGOVINSKI CENTRI'
Ljudi ja sam na relaciji centar-pivara-m.brdo-bresha,dalje ne mrdam vec duze vreme.
van toga kad budem otis'o pascu u nesvest predpostavljam..Bukvaln na svakom koraku se gradi.Danas prosao bul.Kraljice Marije,vido nove bandere,odakle se stvorise?!!
Johnny_kgc August 23rd, 2008, 03:58 AM O Boze!? Ljudi, ko dira ovaj thread!!!???
Pa ja sam i otvorio KG thread, sigurno ne zelim da propadne!
I ne mogu ja da odlucim da li ce da "ostane ovako" ili ne... ja sam otvorio temu, pa ako necete tamo da postujete, nastavite da postujete ovde...
"ako ti je bas toliko stalo otvori temu 'KRAGUJEVAC-TRGOVINSKI CENTRI'" - :) ako mi je bas stalo... O Boze... :)
Zavrsavamo sa ovom temom... ne spominjite vise Plaza thread, pravite se da ne postoji i nastavite po starom...
P.S. - Kristijane, nemoj da mislis da imam nesto protiv tebe ili protiv bilo koga, nego morao sam ovako da odreagujem... napadoste me sa svih strana sto sam otvorio novi thread... :lol: Moram da se branim!
Pozdrav i nastavite dalje u istom ritmu, a ako zelite nesto da dodate na ovaj moj poslednji post, obratite mi se porukom... da ne idemo u OFF!
nixy August 23rd, 2008, 04:01 AM johny neka ostane ovako brate, da sve sto je vezano za KG pisemo ovde.
mnogi su otvarali teme, a sada su te teme uglavnom prazne..
ako ti je bas toliko stalo otvori temu 'KRAGUJEVAC-TRGOVINSKI CENTRI'
Ljudi ja sam na relaciji centar-pivara-m.brdo-bresha,dalje ne mrdam vec duze vreme.
van toga kad budem otis'o pascu u nesvest predpostavljam..Bukvaln na svakom koraku se gradi.Danas prosao bul.Kraljice Marije,vido nove bandere,odakle se stvorise?!!
Video sam i ja da postavljaju nove bandere... Pa i bio je red, one su stvarno omatorele... :)
Johnny_kgc August 23rd, 2008, 04:08 AM Odlicno... znaci krenuli su u akciju "promeni smrdljive, stare bandere, novim, sivim, fensi banderama!". Podrzavam akciju! :)
P.S. - ono kao... sati je 04:07... zasto ne spavamo!!!??? :nuts::bash::):lol:
EDIT: Odoh ja da spavam... :)
Kawasaki KG August 23rd, 2008, 04:11 PM Kragujevac -- Broj zaposlenih u 2008. u Kragujevcu je povećan za 10 odsto, ali je i broj novoprijavljenih nezaposlenih povećan za trećinu.
Prema evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje u Kragujevcu je bez posla 24.800 ljudi
Prema evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje u Kragujevcu je bez posla 24.800 ljudi
Kako kažu u Nacionalnoj službi za zapošljavanje u Kragujevcu, u ovoj godini u čitavom Šumadijskom okrugu posao je za sada dobilo oko 12.000 ljudi, od tog u Kragujevcu njih 7.500.
Direktorka filijale NZS u Kragujevcu Ljiljana Petrović je rekla da je "osetno" povećano zapošljavanje osoba koje imaju visoko obrazovanje.
Ona je dodala da je od početka godine zaposleno 350 ljudi sa visokom stručnom spremom od toga 140 ekonomista, pravnika, lekara I mašinskih inženjera, to jest zanimanja koja su suficitarna u Kragujevcu.
Najviše novih radnih mesta otvoreno je u privatnom sektoru i to u građevinarstvu, metaloprerađivačkim preduzećima, trgovinskim i uslužnim firmama.
Petrovićeva je navela da će i oko 230 nezaposlenih sa evidencije NSZ registrovati preduzetničke radnje uz korisćenje bespovratnih sredstava od 130 hiljada dinara koje odobrava NZS.
U proteklih sedam meseci na tržište rada prijavilo se 5000 ljudi, medju kojima je najviše svršenih srednjoškolaca i radnika preko 50 godina starosti koji su proglašeni za tehnološki višak.
U porastu je i broj nezaposlenih sa I ili II stepenom obrazovanja
www.b92.net
Danas sam obisao gradiliste buduce Plaze i mogu reci da su krenuli radovi.Sa gornje strane pocelo pokrivanje u celoj duzini,a u donjem delu do Bulevara Kraljice Marije,takodje su otpoceli radovi.Spominje se i zatvaranje neke ulice tokom gradnje,ali ne znam koje.Na gradilistu ima dosta ljudi.
Bulevar Grada Sirena takodje se radi ubrzano i kao finalizacija Merkatora(Roda centra).
Posto sam imao priliku da obidjem maltene ceo grad,na svakom koraku neki radovi(Palilule-zavrsavanje zgrada kod Kolonske kapije,Erdoglija-radovi na toplani,i brojna druga)
nixy August 23rd, 2008, 04:21 PM ^^ Prva vest i nije bas vezana za izgradnju, ali nema veze... Sto se tice ovog drugog, pa mogao si da slikas nesto... :)
Evo ovde vidis koja ulica ce da bude zauvek izbrisana... :(... :)
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/2349381107_f7986b0c8f_b.jpg
Kawasaki KG August 23rd, 2008, 04:43 PM ^^ Prva vest i nije bas vezana za izgradnju, ali nema veze... Sto se tice ovog drugog, pa mogao si da slikas nesto... :)
Evo ovde vidis koja ulica ce da bude zauvek izbrisana... :(... :)
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/2349381107_f7986b0c8f_b.jpg
Dok mi sestra ne dodje sa mora,moracu samo ovako da obavestavam(nece pre 1.oktobra).Znao sam za tu ulicu da ce biti zauvek izbrisana,ali su,koliko sam razumeo spominjali neku drugu(mozda i gresim).Vec su malo i raskopali bulevar,kao i trotoar kod bulevara.Uglavnom sve ozbiljno izgleda,ima i nekih masina unutra, i radovi se zahuktavaju.
Na Divcevom placu,takodje biju radovi i koliko vidim sve ono ima brzo da se rascisti sa placa.
nixy August 23rd, 2008, 08:18 PM A sada jedna stvarno radosna vest... :) Ne mogu da dozvolim da prodje dan, a da nema nikakvih novosti na threadu...
Trotoar u 1300. Kaplara se privodi kraju...
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1134.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1135.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1136.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1137.jpg
Zurka veceras u botanickoj basti...
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1138.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1139.jpg
Zgrada u erdogliji za raseljene iz baraka samo pici...
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1140.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1141.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1142.jpg
I NAJZAD RADOSNA VEST!!!
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1143.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1144.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1145.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1146.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1147.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1148.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1149.jpg
Nema vise trafike... :cheers:
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1150.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1151.jpg
I kod Divca se radi...
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1152.jpg
O hvala Bogu da ovaj projekat nije propao...
Johnny_kgc August 23rd, 2008, 08:46 PM Ne mogu da dozvolim da prodje dan, a da nema nikakvih novosti na threadu...
:lol: :cheers:
Zurka veceras u botanickoj basti..
Stvarno, ili zezas? Koji DJ? U cijoj organizaciji?
I NAJZAD RADOSNA VEST!!!
Plaza! :banana::banana::banana:
O hvala Bogu da ovaj projekat nije propao...
Mislis na Divca!?
nixy August 23rd, 2008, 09:04 PM Ma mislim na sve... :)
Zurka - Stomas i jos neki DJ-evi... Na ulazu se placa 250 dinara... Meni je to na 10 min hoda... :D
Kawasaki KG August 24th, 2008, 09:01 AM Nebojsa Bradic,ministar kulture,sastao se s gradonačelnikom, ali i direktorima institucija kulture.
Voleo bih da u ovom mandatu, otvorimo novu zgradu Knajževsko srpskog teatra, napravimo novu zgradu za potrebe Narodne biblioteke "Vuk Karadžić",.Ministar Bradić je obećao finansijsku i svaku drugu podršku kragujevačkoj kulturi, jer prema njegovim rečima, Kragujevac je temelj jedinstvenog srpskog kulturnog prostora. Decentralizacija kulture, istakao je Bradić, nije moguća bez Kragujevca i čitave ove regije, jer su projekti kragujevačke kulture važni ne samo za razvoj ovog grada i Srbije, nego i za predstavljanje naše zemlje Evropi i svetu.Očekujem da će republički budžet za kulturu biti veći nego do sada, što znači veće mogućnosti za podsticaj i podršku određenih projekata i institucija u Kragujevcu.
nixy August 24th, 2008, 12:53 PM Grada Sirena pre roka
Sledeće nedelje u Kragujevac dolaze predstavnici ministarstva za infrastrukturu, a posle rekonstrukcije Ulice Grada Sirena, stratuju i radovi na Ulici 17 udarne divizije, najavio gradonačelnik Kragujevca
Poslednjeg radnog dana prethodne nedelje radovi na rekonstrukciji Ulice Grada Sirena ušli su u poslednju fazu - stavlje je prvi sloj asfalta od Lepeničkog bulevara do Nikole Pašića.
Gradonačelnik Veroljub Stevanović je najavio da će sledeće nedelje Kragujevac posetiti predstavnici Ministarstva za infratsrukturu, glavna tema će biti zajednička ulaganja u rekosntrukciji saobraćajnice ka Šumaricama, odnosno Ulice 17 udarne divizije.
Podsećamo, rekonstrukcijom Ulice Grada Sirena stekli su se uslovi i za uređenje Ulice Save Kovačevića.
www.kragujevac.co.rs (http://www.kragujevac.co.rs/vesti/index.php)
nixy August 24th, 2008, 01:33 PM Nove zgrade u Koloniji, ili Maloj Vagi (ne znam tacno kom naselju pripadaju)
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1153.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1154.jpg
Daniciceva...
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1155.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1156.jpg
Trg kod I Gimnazije
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1157.jpg
Sarajevo Trg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1158.jpg
Kao sto vidite da stare bandere farbaju u sivu boju...
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1159.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1160.jpg
Sena_KG August 24th, 2008, 01:40 PM evo slika iz grada sirena i okoline
Roda
http://i192.photobucket.com/albums/z201/senacaaar/DSC00883.jpg
http://i192.photobucket.com/albums/z201/senacaaar/DSC00884.jpg
http://i192.photobucket.com/albums/z201/senacaaar/DSC00885.jpg
http://i192.photobucket.com/albums/z201/senacaaar/DSC00886.jpg
http://i192.photobucket.com/albums/z201/senacaaar/DSC00887.jpg
http://i192.photobucket.com/albums/z201/senacaaar/DSC00888.jpg
http://i192.photobucket.com/albums/z201/senacaaar/DSC00890.jpg
http://i192.photobucket.com/albums/z201/senacaaar/DSC00891.jpg
http://i192.photobucket.com/albums/z201/senacaaar/DSC00893.jpg
http://i192.photobucket.com/albums/z201/senacaaar/DSC00894.jpg
nesa72brat August 24th, 2008, 02:08 PM Jedno pitanje,dali neko zna kako ce izgledati prakticno ulaz u grad,od Jovanovca pa ovamo,razmisljam o tome da ne budu samo industriske hale uz sam auto put vec neki auto saloni ili tako nesto,da stvarno bude lep prilaz gradu,meni je to nekako bitno...???
Radnicki nam inace grabi ka 4 ligi,izgubili smo sa 2:0 ......sta je sa tim stadionom,hoce li da nastavljaju dalje radove,da bar imamo stadion ako nista.???
nixy August 24th, 2008, 02:30 PM Sad sam hteo da postavim slike Rode od juce, ali si me preduhitrio... Nema veze ja cu ih ipak postaviti. Veoma sam razocaran ovim LOGO-om i uopste dizajnom naziva i slike... Ali sta sad...
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1161.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1162.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1163.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1164.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1165.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1166.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1167.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1168.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1169.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1170.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1171.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1172.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1173.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1174.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1175.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1176.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1177.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1178.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1179.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1180.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1181.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1182.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1183.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1184.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1185.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1186.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1187.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1188.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1189.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1190.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1191.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1192.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1193.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1194.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1195.jpg
Tara_kg August 24th, 2008, 03:45 PM Sad sam hteo da postavim slike Rode od juce, ali si me preduhitrio... Nema veze ja cu ih ipak postaviti. Veoma sam razocaran ovim LOGO-om i uopste dizajnom naziva i slike... Ali sta sad...
I ja sam poprilicno razocarana i imenom i dizajnom, ali... nixy! boze moj! jednog dana ce valjda i sami shvatiti koliko je besmisleno jedan objekat te vrste nazivati po pticama, pa ce ga i preimenovati... nadam se. To je bar lako :lol:
Nego, koliko sam primetila, ovih dana su poceli da menjaju i bandere u nekim centralnim gradskim ulicama. S obzirom da nisam u gradu vec neko vreme, da li bi neko bio ljubazan da mi kaze koje su to ulice? Po onoj slici, rekla bih da je Save Kovacevica...
nixy August 24th, 2008, 03:58 PM Pa zamenili su kompletnu rasvetu u Grada Sirena. U Zorana Djindjica su poceli stare da farbaju u sivo, a takodje sam video u bul. Kraljice Marije da su postavili neke nove bandere, sad ne znam da li ce skroz da zamene...
Kawasaki KG August 24th, 2008, 04:49 PM Poznati reditelj Emir Kusturica izjavio je da je Srbija "najuspešnija evropska zemlja kada je reč o opstanku" i ocenio da ona "ima najgori geostrateški položaj, a toliko suzdržane energije".
On je rekao da je u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Valjevu i Čačku započeo da pretvara zapuštena stara postrojenja u fabrike kulture, za koja veruje da će "čak biti i profitabilna".
http://www.studio-b.rs/info/vest.php?id=28101
Stvarno bi bilo lepo,kada bi poceli radovi na "Zabranjenom gradu",jer maltene u centru je grada,a kao da je miljama daleko.
Primetio sam neke radove kod sajmista(kamioni,valjci,...),ako neko zna vise,izvolte.
nixy August 24th, 2008, 04:58 PM Verovatno ce da naprave jos jedan parking, ili mozda ce proci neka ulica...
Johnny_kgc August 24th, 2008, 05:30 PM Sarajevo Trg
Ne ispravljam te... samo konstatujem da je to sada trg Narodnog fronta...
Sta je sa fontanom? Dokle su stigli radovi?
Kao sto vidite da stare bandere farbaju u sivu boju...
Odlicno... te bandere su korektnog izgleda, ali ona boja je bila katastrofalna...
Brzo ce biti izlepljene umrlicama i oglasima... nazalost... :ohno:
Super je boja...
Jedno pitanje,dali neko zna kako ce izgledati prakticno ulaz u grad,od Jovanovca pa ovamo,razmisljam o tome da ne budu samo industriske hale uz sam auto put vec neki auto saloni ili tako nesto,da stvarno bude lep prilaz gradu,meni je to nekako bitno...???
Mislis ulaza sa auto-puta?
Naravno da je bitno kako ce izgledati...
Bilo je reci da ce se izgraditi nekoliko benzinskih pumpi i auto salona (Toyota, Skoda)...
Veoma sam razocaran ovim LOGO-om i uopste dizajnom naziva i slike... Ali sta sad...
Pricaj mi o tome... logo je skandalozan i kriminalan! :) "RODA"!!!??? Vratice se rode u KG... :)
Barem da negde stoji znak Mercatora... Mada i ovako je ok... lep je objekat, pa neka se zove i "Vrana centar" ili "Čaplja centar"! :lol::lol::lol:
Johnny_kgc August 24th, 2008, 05:37 PM Stvarno bi bilo lepo,kada bi poceli radovi na "Zabranjenom gradu",jer maltene u centru je grada,a kao da je miljama daleko.
Ja jedva cekam da pocnu radovi u tom delu grada... mislim da je odlicno sto ce se stare hale pretvoriti u kulturni centar...
Bilo bi dobro da i mladi umetnici sa FILUMa (i nadam se uskoro arhitektonskog fakulteta...:)) dobiju svoje mesto u tom delu Milosevog venca... Mogli bi da stvore neki novi urbani stil Kragujevca, praveci izlozbe po centru grada, ispisivajuci grafite i oslikavajuci fasade...
Samo ideja... :)
Primetio sam neke radove kod sajmista(kamioni,valjci,...),ako neko zna vise,izvolte.
Uskoro pocinje sajam poljoprivrede... mozda si video poljoprivrednu mehanizaciju!? :)
Nisam cuo da ce uskoro krenuti realizacija druge faze Sajma... izgradnja Hale 2...
Jedina novost oko sajma je da je direktor promenjen i da ce Sajam pruzati i konsalting usluge novim investitiorima...
Kawasaki KG August 24th, 2008, 05:45 PM Nije ono bila poljoprivredna mehanizacija,ali posto je bilo 5-6 kamiona,valjaka.(cak sam primetio da valjak cepa preko one trave i onih brdasca)Mozda i sredjuju neku saobracajnicu u blizini.
A za izgradnju hale 2 Sajma ni ja nisam cuo,pa sam se malo zacudio.
Kawasaki KG August 24th, 2008, 05:50 PM 'Fiat'' će u Kragujevac doneti svetske standarde – teničke, tehnološke, ali će i ostali investitori uticati da naš grad funkcioniše kao većina evropskih gradova, odnosno da se svi poslovi završe što pre, smatra zamenik gradonačelnika Kragujevca dr Nebojša Zdravković. Ubrzani tehnološki razvoj podrazumeva da Kragujevac između ostalog dobije i aerodrom, ali i da čitav grad bude pokriven bežičnim Internetom.
Čija je ustvari ideja da Kragujevac dobije aerodorom?
To je ideja lokalne samouprave. Logično je da grad s toliko stanovnika, koji je po tempu ekonomskog razvoja treći grad u Srbiji, ali i koji je po ekonomskim parametrima među najprivlačnijim za investitore i u koji dolazi ''Fiat'', ''Plaza'' i druge kompanije dobije aerodorom. Odlične saobraćajne veze i uopšte komunikacija veoma su važni u poslovnom svetu, odnosno podrazumeva se da gradovi koji žele da privuku investitore imaju kompletnu infrastrukturu.
Zato je izgradnja aerodroma dugoročni strateški cilj lokalne samouprave. Već postoji projekat arhitekte Saše Nenkovića, nastao 1977. godine. Tim projektom je predviđena izgradnja sportskog aerodoroma na lokaciji Ravni gaj. Videćemo koliko je projekat u skladu sa današnjim parametrima, koliko je realan, a nadležne službe već rade na ozbiljnoj studiji izvodljivosti. Studija ima za cilj da pokaže kolika je to investicija, koji je najoptimalniji rok izgradnje, ali i ko bi bili, pored lokalne samouprave, finansijeri tog značajnog projekta.
Napominjem – to bi bio mali sportski aerodrom sasvim dovoljan za potrebe poslovnih ljudi koji dolaze u Kragujevac.
Pored aerodoroma, veoma važne su i Severna obilaznica, ali i železnički čvor?
Memorandumom koji je potpisan između ''Fiata'' i Vlade Srbije, država se najpre obavezala da će uložiti 100 miliona evra, međutim, kroz pregovore se upravo zbog infrastrukture – saobraćajnica i železnice – to ulaganje povećalo na 300 miliona evra. Ulaganja će povećati i ''Fiat'' – umesto 800 miliona evra sada se pominje cifra od milijardu i sto miliona evra. Prioritet su zbog trasporta automobila, mada ne treba zaboraviti i druge inevstitore kojima je takođe zbog transporta robe potrebna moderna saobraćajnica koja ne prolazi kroz gradsko jezgro, završetak autoputa ka Batočini, odnosno deonice kojim se ovaj put spaja sa ''koridorom 10'', ali i izgradnja Severne obilaznice. Južna obilaznica je postala gradska ulica i taj projekat je sada mnogo skuplji, pa je izgradnja Severne prioritet.
Takođe, planirana je i kompletna rekostrukcija železničke pruge Lapovo-Kragujevac.
Ali, to nije kraj ulaganja – s obzirom da ''Fiat'' planira da u naredne tri godine podigne praktično novu fabriku u kojoj će proizvoditi automobile, onda je neophodno da se u fabričkom krugu izgrade posebna energetika, trafo stanica, ali i da čitav taj prostor bude kompletno komunalno uređen.
Na lokaciji ''Kormansko polje'', čije uređenje će finansirati i lokalna samouprava, biće izgrađene fabrike kooperanata, što samo potvrđuje o kakvoj investiciji je reč. Kada se na to doda i podatak da će Kragujevac dobiti satus slobodne carinske zone, onda je jasno da će čitav prostor biti interesantan i za druge velike kompanije, odnosno investicije.
Na koje još investitore mislite?
Prvo na izraelsku kompaniju ''Plaza'' – to je inevsticija od 60 miliona evra. Gradnja poslovno zbavanog kompleksa počeće u septembru, tu će se zaposliti više od hiljadu ljudi, ugovor je već potpisan, a na susednoj lokaciji u Staroj koloniji planirana je na približno istoj površini izgradnja još jednog stambeno poslovnog centra. Reč je o kompaniji ''Nelt'', čiji su zastupnici Vlade Divac a jedan od investitora Nikola Lončar, a pretpostavljam da ni oni neće uložiti manje od 30 miliona evra.
Da li to znači da će nastaviti uređenje i opremanje i drugih radnih, odnosno industrijskih zona? Koliko će tih različitih projekata finansirati i sama država kroz Nacionalni investicioni plan?
Za sredstva iz Nacionalnog investicionog plana konkurisali smo sa 23 projekata. Većina je dobila epitet nacionalnog značaja – jedna od njih je nastavak autoputa, ali će se nastaviti i izgradnja Petrovačke magistrale, koja će se delom finansirati i iz gradskog budžeta. Tu je i već pomenuta Severna obilaznica, infratsrtukturno i komunalno opremanje radnih zona ''Denino brdo'' i ''Skladište 2'', kao i izgradnja zgrade Filološko umetničkog fakulteta.
Odborena su sredstva i za komunalno opremanje banje Voljavča, izgradnja dva obdaništa i saobraćajnice Beloševac-Korićani. U planu je i sanacija i izgradnja vodovodne mreže.
Jedan od zahteva ''Fiata'' je i da grad bude pokriven bežičnim Internetom?
Da, to je zahtev ''Fiata'', ali bežični Internet je uobičajen u svim evropskim gradovima. To je jedan od onih svetskih standarda u sredinama koje žele da privuku investitore. Praktično, to je tehnološki standard – brza konkecija i komunikacija. Već su obavljeni preliminarni razgovori s nadležnima u ''Telekomu'' o pokrivanju grada bežičnim Internetom.
Pored novih radnih mesta, koje će praktične koristi ima građani Kragujevca? Posebno u komunalnim službama?
Namera je da uvedemo ''Komunalni kol centar''. Smatramo da je to u skladu sa razvojem grada i opet dolaskom svih investitora, ali i da lokalna samouprava može još efikasnije da radi i postane pravi servis građana. ''Komunalni kol centar'' će omogućiti građanima da u roku od 24 sata saznaju kada će njihov konkretan komunalni problem biti rešen, a tu će moći i da se informišu o svim aktuelnim radovima i isključenjima vode, struje, odvoženju smeća...
U toku su razgovori s nadležnima u komunalnim preduzećima, želimo da čujemo njihove predloge i sugestije, jer je cilj da lokalna samouprava što brže rešava probleme građana. I za to ćemo izraditi ozbiljnu studiju kako bismo do tančina razvili praktično kompletno novu komunalnu uslugu.
Jedna od ideja aktuelne gradske vlasti je i da se Kragujevac proširi na susedne opštine. Da li mislite da tome treba da prethodi i decentralizacija unutar samog grada – podela na gradske opštine?
Ravnomeran ekonomski razvoj i sve investicije, komunalno i infratsrukturno opremnaje grada logično se naslanja na koncept decentralizacije kroz koji bi se Kragujevcu pripojile susedne manje opštine. Tako bi Kragujevac i po broju stanovnika – s novim opštinama približno 350 hiljada stanovnika postao drugi grad u Srbiji, ato je strateški cilj ove vlasti. Ali, takođe, treba uraditi i ozbiljnu studiju da li je, ali i koliko potrebno gradskih opština. Da postoji razmišljanja i na tu temu pokazuje i projekat, koji će se finansirati delom iz sredstava NIP-a, o izgradnji vodovodne mreže u Stragarima.
Iako je malo bajato(nedelju dana),ima nekih informacija s kojima se prvi put srecemo,pa sam iz tog razloga prekopirao sa www.kragujevac.co.rs
nixy August 24th, 2008, 07:14 PM ^^ Fantasticno... Dace Bog...
nixy August 24th, 2008, 08:04 PM Znaci ovo je stvarno najgori server koji sam video u zivotu... Totalno je prs'o...
Nego evo malo izgradnje u Nikole Pasica...
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1196.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1197.jpg
A i staza za pesake izmedju solitera je pri kraju...
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1198.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1200.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1201.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1202.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1203.jpg
Johnny_kgc August 24th, 2008, 08:40 PM ^^ O Boze... nikada nisam video da server moze da bude ovoliko sranje... pa pobogu, ovo je ozbiljan forum! :ohno:
Sad nece ni da quote-je...
nixy August 24th, 2008, 11:33 PM Novootvorena pesacka zona... Pogledajmo kako to izgleda...
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1204.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1205.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1206.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1207.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1208.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1209.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1210.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1211.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1212.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1213.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1214.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1215.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1216.jpg
Kragujevcanin_bre August 24th, 2008, 11:45 PM ^^^^^^
Nisam znao da je ovo Djurdjev sokak:)
Bilo kako bilo dobro je ispao.
Moram da se vratim na Rodu....
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1184.jpg
Ne mogu da verujem da neko unakazi ceo objekat sa ovom rodom.
Ovo me podseća na neke grbove ruskih i bugarskih fudbalskih klubova iz komunističkog vremena...
Ovo je ružno da ružnije ne može biti.
Srećom nije mnogo velika.
kutinA August 25th, 2008, 09:41 AM Nove zgrade u Koloniji, ili Maloj Vagi (ne znam tacno kom naselju pripadaju)
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1153.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1154.jpg
ovo je strašno :uh:
kutinA August 25th, 2008, 09:46 AM inače super kaj se puno gradi sam da još malo porade na estetici tak da se zgrade bolje uklapaju u prostor :okay:
Johnny_kgc August 25th, 2008, 10:13 AM ^^^^^^
Nisam znao da je ovo Djurdjev sokak:)
Bilo kako bilo dobro je ispao.
Meni nije dobro ispao... ne ne svidja mi se ni malo...
OK... zgrada jeste kvalitetna, ali sta je to? Odakle nekome ideja da napravi tu "trobojku"!!!??? Zgrada je kao iz nekog meksickog sela... :puke:
Ta zgrada je unistila pocetak nove pesacke zone...
ovo je strašno :uh:
:puke: Sta je ovo koji k*rac!!!??? :) Strci sama... napustena od drugih... :)
inače super kaj se puno gradi sam da još malo porade na estetici tak da se zgrade bolje uklapaju u prostor :okay:
Da... super je sto se gradi, ali neki put mi je zao kad se nesto gradi, jer se na taj nacin, odredjeni prostor unistava na veliki broj godina...
Pojedini investitori su zaboravili sta znaci rec estetika... a i osnovacu drustvo protiv arhitekata koji prave ta sranja... ok, moraju da naprave nesto kako investitor hoce...
I nek' grad osnuje neku komisiju koja ce spreciti ovakve kriminalne zgrade...
Kawasaki KG August 25th, 2008, 10:13 AM inače super kaj se puno gradi sam da još malo porade na estetici tak da se zgrade bolje uklapaju u prostor :okay:
Gradi se puno,i aj sto treba da se poradi na estetici,nego i na kvalitetu gradnje.
Zgrade(nema ih puno),koje su izgradjene pre 5,6 godina(Presernova,...),sada se maltene raspadaju,fasada,farba se skida.
http://http://farm3.static.flickr.com/2350/2091067454_2a28bf9046_b.jpg
Zgrade koje su pocele masovno da se grade pre 2-3 godine,(Janka Veselinovica,Interspedova u Velikom parku),nisu omalterisane do kraja i mnogo ruzno izgleda.Mnogo je takvih primera u gradu,ali prevaranti stede na svemu.
Kvalitet zgrada koji se trenutno grade(ima ih mnogo),nije zadovaljavajuci,pocevsi od kvadrature stanova,njihove funkcionalnosti,a i kvaliteta materijala koji se unosi u gradnju.
Kako ih sve ne bih stavljao u isti kos,ima i mnogo lepih primera kvalitetne gradnje,koja nadam se da ce jos vise i intenzivnije krenuti sa Divcevom i Loncarevom gradnjom luksuznih stanova.
http://http://farm3.static.flickr.com/2240/2092539039_d1bf6074fe_o.jpg
Kragujevcanin_bre August 25th, 2008, 12:23 PM Nisam hteo da kvarim ali i mene brine to što se gradi "s'brda-s'dola", trošne fasade, nezavršene zgrade, kvalitet materijala....štedi se na svemu...Kablovi na sve strane, problemi sa trafostanicama, ima tu svašta.Estetika, takodje.Ove rendere što gledam na ovim započetim zgradama pola nije ni za q.
Videćemo.Treba biti optimist da će da ispa'ne kako treba.Mislim na stanogradnju...Ovo drugo je kol'ko-tol'ko..OK.
@Johny...Slažem se sa tobom da je glupo da fasada ima 3 boje ali meni se ova zgrada svidja....deluje mi fino.Jbg....razni su ukusi.Mada 80% novih zgrada ima više boja...Terase sive, fasada bordo, prozori beli...ma ima šta 'oćeš.
p.s.Do duše ako tako gledam ova ima 4 000 boja:nuts:
kutinA August 25th, 2008, 12:29 PM ^^jel znaš općenito kolko se pažnje posvećuje planiranju i jel postoje kakvi uredi za prostorno planiranje?
Kawasaki KG August 25th, 2008, 12:47 PM Član Gradskog veća za investicije i razvoj Nebojša Vasiljević rekao je da je najskuplja lokacija u Kragujevcu "Prodor" u strogom centru koja je izlicitirana na 220.000 evra po aru.
On je rekao da postoji interesovanje za tu lokaciju površine 50 ari i da je investitor prihvatio cenu, ali da još uvek nema "opredeljenja grada da uđe u realizaciju".
U "ekstra" prvoj i drugoj zoni u Kragujevcu ar gradskog građevinskog zemljišta košta od 20.000 do više od 100.000 evra.
Cena građevinskog zemljišta na periferiji je višestruko niža, a uz povlastice koje nudi gradska uprava, jedan ar košta svega 100 evra.
Zemljište će se prodavati po "povlašćenoj tarifi" pod uslovom da firme zaposle najmanje 20 radnika.
Za proizvođače koji otvore od 20 do 50 novih radnih mesta, cena građevinskog zemljišta biće umanjena za 2.500 evra po radniku.
Kod upošljavanja od 50 do 200 radnika, zemljište će biti jeftinije za 5.000 evra po svakom radnom mestu, odnosno 7.000 evra za upošljavanje preko 200 radnika.
http://www.emportal.co.yu/vesti/srbija/60426.html
Sta li je hteo da kaze ovime da još uvek nema "opredeljenja grada da uđe u realizaciju".
Kragujevcanin_bre August 25th, 2008, 01:16 PM ^^jel znaš općenito kolko se pažnje posvećuje planiranju i jel postoje kakvi uredi za prostorno planiranje?
Koliko se pažnje posvećuje vidiš po slikama iz Kragujevca...proceni ..a bavi se valjda...Direkcija za urbanizam Kragujevac.
Postoje bre, nismo mi indijanci.
zastava10 August 25th, 2008, 01:17 PM U subotu je u gradu bio ministar kulture i najavio je:
- Ministar Bradić je obećao finansijsku i svaku drugu podršku kragujevačkoj kulturi, jer prema njegovim rečima, Kragujevac je temelj jedinstvenog srpskog kulturnog prostora. Decentralizacija kulture, istakao je Bradić, nije moguća bez Kragujevca i čitave ove regije, jer su projekti kragujevačke kulture važni ne samo za razvoj ovog grada i Srbije, nego i za predstavljanje naše zemlje Evropi i svetu.
- Voleo bih da u ovom mandatu otvorimo novu zgradu Knajževsko srpskog teatra, napravimo novu zgradu za potrebe Narodne biblioteke „Vuk Karadžić“, da uživamo u brojnim događajima i kulturnim manifestacijama u Kragujevcu – izjavio je Bradić u Kragujevcu.
Pa vreme je i da kultura nesto dobije:gossip:
nixy August 25th, 2008, 03:09 PM Evo jos malo slika...
Svetozara Markovica... nova gradilista...
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1217.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1218.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1219.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1220.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1221.jpg
Karadjordjeva....
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1222.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1223.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1224.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1225.jpg
Kawasaki KG August 25th, 2008, 03:36 PM Za izvođača radova izabrano je beogradsko preduzeće ''Partner inženjering'', projekat je izradio profesor Petar Arsić, vrednost investicije 8 miliona evra
Kragujevac će do marta 2010. godine dobiti kompleks zatvorenih bazena ukupne površine 7.600 metara kvadratnih metara za koji će lokalna samouprava izdvojile više od 8 miliona evra.
Za izvođača radova izabrano je beogradsko preduzeće ''Partner inženjering'', a projekat je izradio profesor Petar Arsić.
Ovaj kompleks nalaziće se kraj postojećih, otvorenih, bazena u Velikom parku gde će biti smešten i teniski centar koji će graditi firma ''Family sport'' porodice Đoković.
Bazeni će, prema projektu, imati tri nivoa, a biće izgrađeni od betonske konstrukcije sa čeličnim krovom. Predviđeni su i prateći sadržaji kompleksa - wellness i fitnes centri, kuglane i kafići.
http://www.kragujevac.co.yu/vesti/index.php
NASTAVAK ASFALTIRANJA PUTA PETROVAC- BOZMAN
Radovi na rekonstrukciji puta od Bozmana prema Petrovcu privode se kraju. Nakon uređenja ulice Ane Frank, danas je počelo postavljanje osnovnog sloja asfalta i u Kikindskoj ulici koja je nastavak ovog pravca i dužine je oko 650m.
"Ovaj put se rekonstruiše u ukupnoj dužini od oko 2200m i značajan je jer će, pošto se okončaju radovi, omogućiti kvalitetniju vezu između dve velike mesne zajednice - Jovanovac i Petrovac. Asfaltiranjem Kikindske ulice završavamo drugu fazu rekonstrukcije ovog pravca, dok će posladnja podrazmevati radove na ulici Slobodana Jovanovića." rekao je Slobodan Krunić, direktor Preduzeća za izgradnju grada.
Grad je preko investitora JP "Preduzeće za izgradnju grada Kragujevca" za ove radove obezbedio blizu 60 miliona dinara, a kao izvođač radova na ovoj deonici angažovano je kragujevačko Preduzeće za puteve.
http://www.kragujevac.org.yu/vesti/index.php
Johnny_kgc August 25th, 2008, 06:00 PM Član Gradskog veća za investicije i razvoj Nebojša Vasiljević rekao je da je najskuplja lokacija u Kragujevcu "Prodor" u strogom centru koja je izlicitirana na 220.000 evra po aru.
On je rekao da postoji interesovanje za tu lokaciju površine 50 ari i da je investitor prihvatio cenu, ali da još uvek nema "opredeljenja grada da uđe u realizaciju".
Hmmm... bas zanimljivo...
Ako je izlicitirana, da li to znaci da je organizovan tender i da je lokacija prodata ili je samo procenjena njena vrednost na 220.000 e po aru!?
Jbt... 220.000 e po aru!!! :nuts::nuts::nuts:
I cekaj... sad Grad ne zeli da proda tu lokaciju jer ne zna sta bi se gradilo tu? Jos ne znaju? Ne razumem... projekat postoji, neka prodaju zemljiste i neka investitor izgradi objekte po GUP Prodor? Je l' je to moguce?
To je centar centra Kragujevca i trebalo bi ograniciti investitora, tacnije, pratiti svaki njegov korak i zelju... tu nema mesta za greske... tu mora da bude sagradjen odlican objekat.
Mada, mislim da Grad stopira tu lokaciju, jer se jos nisu stekli uslovi da se ceo plan i ostvari. Ne moze se zatvoriti ona ulica pored Suda... tu je vazan parking... Nastao bi opsti saobracajni kolaps.
Mislim da ce prvo napraviti garaze, obnoviti vaznije ulice, prosiriti ih (sto vec i rade), pa ce tek onda uci u realizaciju Prodora...
Mozda cekaju da zemljiste jos poskupi!? :)
Bas me zanima, koji investitor je prihvatio cenu? 11.000.000 e!? Jesam li dobro izracunao!? :)
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1217.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1222.jpg
Uhh... jbt... ala su propali ovi soliteri... iz ove perspektive su uzasni... iz samog centra izgledaju mnogo bolje... Potrebno je to obnoviti...
A ovo u Karadjordjevoj mi nije jasno? Zasto se zgrade ne grade do ulice!!!!!!!!!??????????? :gaah:
Johnny_kgc August 25th, 2008, 06:27 PM Radovi na zgradi kod Velikog parka idu punom parom... :)
http://farm4.static.flickr.com/3150/2796996052_d7c94f694b_o.jpg
Ovo je zgrada koja se gradi u Skerlicevoj, ali ja sam gradiliste slikao iz Kamenicke ulice... :) To ce biti lep objekat... bio je render vec u threadu...
http://farm4.static.flickr.com/3293/2796151879_46b748a625_o.jpg
Ovo je gradiliste u Kamenickoj...
http://farm4.static.flickr.com/3185/2796153069_34f8072200_o.jpg
... gde ce biti izgradjen ovaj objekat:
http://farm3.static.flickr.com/2370/2796153467_8899962499_o.jpg
I arhitektonski "biser" grada se privodi kraju... :puke: Boze me oprosti, ali ovo je odvratno...
http://farm4.static.flickr.com/3029/2796152541_43e9d0a064_o.jpg
nixy August 25th, 2008, 06:45 PM http://farm3.static.flickr.com/2370/2796153467_8899962499_o.jpg
Lepa zgrada, ali ne mogu bas da se orijentisem gde je tacno...
I arhitektonski "biser" grada se privodi kraju... :puke: Boze me oprosti, ali ovo je odvratno...
http://farm4.static.flickr.com/3029/2796152541_43e9d0a064_o.jpg
Ma i nije toliko odvratna... Mislim da ce biti vrlo lepa u mraq ako je adekvatno osvetle...
Dal' ce to sneg da padne, kad je vec pala Johny-jeva reportaza... :D
Johnny_kgc August 25th, 2008, 07:01 PM Lepa zgrada, ali ne mogu bas da se orijentisem gde je tacno...
Potrazi na citymap.co.yu... Kamenicka ulica...
Kada Skerlicevom ides ka Erdogliji, sa desne strane ulica....
Ma i nije toliko odvratna... Mislim da ce biti vrlo lepa u mraq ako je adekvatno osvetle...
Ova zgrada nije lepa, vec je normalna.... obicna. Ali odvratna je zato sto se nalazi na tom mestu i zaklanja pogled na crkvu!
Dal' ce to sneg da padne, kad je vec pala Johny-jeva reportaza... :D
Ali znao sam... kladio sam se sam sa sobom da ce takva neka opaska, od strane tvoje malenkosti, da padne... :)
Leti izlazim samo uvece, eventualno odem na bazene, ali izbegavam vrucine... kako se priblizava zima, bice sve vise mojih reportaza... :)
Kragujevcanin_bre August 25th, 2008, 07:32 PM Ovo mi izgleda više nego dobro...
http://farm3.static.flickr.com/2370/2796153467_8899962499_o.jpg
a evo slika od pre sat vremena RODA BRE
http://i328.photobucket.com/albums/l332/AnkeKG/DSCF2379_resize.jpg
Šta li ovde rade bog sveti zna...plašim se da će biti kao što je bila....kockasto ružna.Slikano u pokretu, jbg.A i nema šta da se vidi.FUCK.
http://i328.photobucket.com/albums/l332/AnkeKG/DSCF2384_resize.jpg
reportaže:
@nixy :applause:
@Johny :applause::applause::applause::lol:
nixy August 25th, 2008, 07:57 PM Kako me nervira ova praznina na RODI... Zasto tu ne udare mesta za bilborde prodavnica koje su unutra... Ali ne navrat nanos, nego 2,3 veca bilborda...
Fontana ce da bude koska, ali nema veze bolje ista nego nista...
Johnny_kgc August 25th, 2008, 08:19 PM Kako me nervira ova praznina na RODI... Zasto tu ne udare mesta za bilborde prodavnica koje su unutra... Ali ne navrat nanos, nego 2,3 veca bilborda...
Fontana ce da bude koska, ali nema veze bolje ista nego nista...
NEEEEEEEEEE!!! :) Ne bilbordi! Meni je super ovako... Ne zameram objektu nista... samo imenu i logo-u...
A fontana nece biti "da padnes na dupe" i nesto posebno spektakularna... bice obicna fontana, ali bolje ista nego nista...
Meni je kvadrat osnova fontane odlicna... Voleo bih samo da ima dosta vodoskoka i da bude adekvatno osvetljena... ne u bojama, vec jednostavno...
Ne ocekujem mnogo od te fontane... neka samo bude normalna fontana i vec ce taj kraj mnooogo bolje izgledati...
nixy August 25th, 2008, 09:38 PM Ja sam video kako su uradili cevi za vodu. I samo stoji jedan otvor na sredini, sto znaci da ce biti jedan manji vodoskok, ili ce pak da naprave supljinice i da rastrkaju vodu na nekoliko strana...
GreeP August 26th, 2008, 12:37 AM Sajt Roda centra http://radosnavest.rs/news.php?id=1
Lepa zgrada, ali ne mogu bas da se orijentisem gde je tacno...
http://img32.picoodle.com/data/img32/3/8/25/f_m_87f0c2b.png
crvenom bojom sam ti obelezio ovu zgradu, a plavom bojom sa obelezio ovu zgradu sto se pravi u Ilije Kolovica. Nadam se da sam ti pomogao.
nixy August 26th, 2008, 01:25 AM Hvala, ali vec sam bio skapirao... :)
Sena_KG August 26th, 2008, 09:56 AM al ste videli rendere za onu zgradu kod autobuske stanice
ГОРАН_КГ August 26th, 2008, 10:46 AM Плаза камен темељац 01.09.2008. године од 14.00-16.00 сати.
Ironije August 26th, 2008, 10:51 AM Ja sam video kako su uradili cevi za vodu. I samo stoji jedan otvor na sredini, sto znaci da ce biti jedan manji vodoskok, ili ce pak da naprave supljinice i da rastrkaju vodu na nekoliko strana...
Nope ¶:) Na sredini ce biti kao neka pecurka pa ce sa nje valjda voda da se sliva i tako neke jebade. Tako sam bar cuo ¶:)
nixy August 26th, 2008, 11:04 AM @ Sena - Jesmo (ako mislis na onu u Brace Poljakovica)
@ Goran - Hvala za precizniju informaciju, mada smo ne zvanicno znali...
@ Ironije - Dobrodosao. Mislim da znam ko si. Valjda sa mIRC-a jos odavno dok sam isao...
Ironije August 26th, 2008, 12:55 PM @ Ironije - Dobrodosao. Mislim da znam ko si. Valjda sa mIRC-a jos odavno dok sam isao...
Bolje vas našao ¶:) Yeap, IRC je čudo :ţ
prika August 26th, 2008, 01:25 PM http://img262.imageshack.us/img262/7842/img5947aq4.th.jpg (http://img262.imageshack.us/my.php?image=img5947aq4.jpg)
http://img262.imageshack.us/img262/8706/img5946ec2.th.jpg (http://img262.imageshack.us/my.php?image=img5946ec2.jpg)
probudile me masine i buka :banana:
nixy August 26th, 2008, 01:36 PM ^^ Fenomenalno... Hvala...
nixy August 26th, 2008, 01:37 PM Novo obdanište na Bubnju
Nakon ravno 30 godina Kragujevac će dobiti novo obdanište čime će se stvoriti mogućnost da još 150 dečaka i devojčica od 15. septembra krene u vrtić. Šansu da tokom dana ostaju u novom objektu vrtića „Lane" dobiće oni koji su nakon zatvaranja konkursa za upis ostali „ispod crte".
Po rečima direktorke Ustanove za decu „Nada Naumović" grupe u novom objektu će se formirati u skladu sa potrebama neupisanih, što znači da se neće ići na to da sve starosne grupe budu zastupljene već da šansu dobiju oni koji bi zaista trebalo.
ImageInače, nakon zaključenja konkursa neupisano je ostalo oko 600 kragujevačkih mališana bez obzira na to što su u Ustanovi odlučili da tamo gde je to moguće umesto jedne otvore „grupu i po". Time je i broj za upis predviđen konkursom u startu premašen pa je, umesto planiranih 275. upisano čak 350 mališana.
Zanimljivo je, međutim, da iako je konkurs zaključen zahtevi roditelja i dalje pristižu u službe Ustanove za decu, pa će krajnji broj neupisanih na posletku izgleda biti još veći.
www.teklareka.com (http://www.teklareka.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2020&Itemid=9)
Johnny_kgc August 26th, 2008, 03:19 PM Плаза камен темељац 01.09.2008. године од 14.00-16.00 сати.
Da li je postavljanje kamena temeljca otvoreno za javnost? :)
Nope ¶:) Na sredini ce biti kao neka pecurka pa ce sa nje valjda voda da se sliva i tako neke jebade. Tako sam bar cuo ¶:)
Dobro nam dosao...
Pih... mrzim te fontana-pecurke...
http://img262.imageshack.us/img262/7842/img5947aq4.th.jpg (http://img262.imageshack.us/my.php?image=img5947aq4.jpg)
http://img262.imageshack.us/img262/8706/img5946ec2.th.jpg (http://img262.imageshack.us/my.php?image=img5946ec2.jpg)
probudile me masine i buka :banana:
Taj mili zvuk kamiona i bagera... :)
Postavljaj slike u vecoj rezoluciji... vise o tome, saznaj u threadu Kako postaviti sliku? (http://www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=19692302&postcount=3).
nixy August 26th, 2008, 04:17 PM ^^ Ne oceqjem mnogo od te fontane...
A sta fali i ovako da postavi sliq, nekog koga to ne interesuje, ne mora da ceka da mu se stranica otvara dugo, jos ako ima spor internet... A ako nekog interesuje, videce na maloj o cemu se radi, pa moze da udje da vidi...
Johnny_kgc August 26th, 2008, 05:08 PM A sta fali i ovako da postavi sliq, nekog koga to ne interesuje, ne mora da ceka da mu se stranica otvara dugo, jos ako ima spor internet... A ako nekog interesuje, videce na maloj o cemu se radi, pa moze da udje da vidi...
Pa mogli bi i da postavljamo samo linkove do slika, ali nije to to... neke ljudi mrzi (tu spadam i ja) da otvaraju dvadeset razlicitih prozora ili TABova...
Thread sluzi da odmah vidis sve slike...
nixy August 26th, 2008, 05:49 PM Jedna malena vest.
Pricao sam vam o Grcima koji su trebali da qpe od mog ocuha plac iza "Arion"-a za. E pa nema od toga nista, ALI nije sve tako crno.
Zapravo Grci su bili mnogo neozbiljni i mnogo su uslovljavali, a nikako da puste pare, tako da je raskinut ugovor, i potpisan novi sa nasom agencijom, valjda "Prostor" se zove, koji su odmah pustili novac, i mnogo bolje uslove ponudili... Pocece izgradnju na jesen prvog objekta, a drugi objekat bi trebalo da se nadje na mestu sadasnjeg, gde je sada Arion i knjizara. Taj objekat je moj ocuh podigao pre desetak godina, kada je prekinuo ortakluk sa vlasnikom "Orion"-a (bicikle), i otvorio "Arion"... Taj objekat je u to vreme bio nejlepsi u ulici, ali sada se tu dizu zgrade sa po 4,5 spratova, pa ce se ovaj objekat srusiti i u drugoj etapi izgraditi novi veci... Eto toliko... Kad nabavim jos informacija, javicu...
Kragujevcanin_bre August 26th, 2008, 06:38 PM Jedna malena vest.
Pricao sam vam o Grcima koji su trebali da qpe od mog ocuha plac iza "Arion"-a za. E pa nema od toga nista, ALI nije sve tako crno.
Zapravo Grci su bili mnogo neozbiljni i mnogo su uslovljavali, a nikako da puste pare, tako da je raskinut ugovor, i potpisan novi sa nasom agencijom, valjda "Prostor" se zove, koji su odmah pustili novac, i mnogo bolje uslove ponudili... Pocece izgradnju na jesen prvog objekta, a drugi objekat bi trebalo da se nadje na mestu sadasnjeg, gde je sada Arion i knjizara. Taj objekat je moj ocuh podigao pre desetak godina, kada je prekinuo ortakluk sa vlasnikom "Orion"-a (bicikle), i otvorio "Arion"... Taj objekat je u to vreme bio nejlepsi u ulici, ali sada se tu dizu zgrade sa po 4,5 spratova, pa ce se ovaj objekat srusiti i u drugoj etapi izgraditi novi veci... Eto toliko... Kad nabavim jos informacija, javicu...
A šta si ti očekivao od grka?? :ohno:...mada opet dobro ispalo.
šumadinac August 26th, 2008, 07:22 PM Pa mogli bi i da postavljamo samo linkove do slika, ali nije to to... neke ljudi mrzi (tu spadam i ja) da otvaraju dvadeset razlicitih prozora ili TABova...
Thread sluzi da odmah vidis sve slike...
Predlažem da se svaki objekat koji se slika bude prezentovan u najviše dve slike ali ne iste strane nego npr.nalazimo se kode Rode na uglu S.Kovačevića i G. Sirena i slika se Roda u pravcu prema jezeru i prema hali i to je sve a koga još detaljnije interesije ostale slike postave linkovi.
Glupo mi je da gledam nekoliko slika istog objekta, može slika + render ako ga ima i ćao.:)
Još je i najgore ako na nekoliko stranica imamo, a imamo, iste objekte sa dosta slika od nekoliko članova.
Prihvatimo činjenicu da je neko već to slikao i da nema potrebe to ponavljati.:bash:
U svakom slučaju ovde ne postoji trka ko će pre nešto uslikati i postaviti već ako dođemo do neke nove informacije to i prezentovati:cheers:
zastava10 August 26th, 2008, 07:49 PM Evo jos jedne sveze vesti, juce je u KG sleteo (bukvalno) i Depraska! Sa Kusturicom juce su sleteli u krug Zastave helikopterom. Pogledali su lokacije oko Zastavinog muzeja, gde bi trebalo da uloze u projekat koji je vec Kusturica predstavio!
nixy August 26th, 2008, 08:27 PM ^^ Helikopter je takodje bukvalno proleteo iznad moje qce... :) Odlicno...
malavagaKG August 26th, 2008, 10:53 PM Sad se završi emisija POLIS na TVIN. Gostovao lik iz koalizije Zajedno, ne znam kako se zove ali radi u direkciji za urbanizam. Elem, reče da se zbog dolaska Fiata menja generalni urbanistički plan za KG jer su nove okolnosti sada i nove potrebe. Tako da se ponovo pokreće tj. nastavlja, izrada plana za južnu obilaznicu jer je od većeg interesa Fiatu od severne i u vezi sa tim postojeća železnica u Zastavi treba da prati južnu obilaznicu (znači mora sve novo) ali mora da odgovara i potrebama budućih industrijskih zona. Isto je pomenuo da se radi na velikom projektu GIS koji treba da objedini sve komunalne službe i neke administrativne službe i postane neki servis građana (završiš sve bez odlaska u opštinu) što zahteva postavljanje optičkog prstena u gradu i to ne Telekomov nego baš vlasništvo grada jer je potrebna velika propusna moć, kao i za potrebe video nadzora (bilo je o ovome na forumu ranije ali evo potvrde da se na tome radi, projekat je ogroman pa treba malo više vremena). Sada GIS postoji samo kao pilot projekat i koristi ADSL što nikako nije dovoljno. Pomenuo je i inicijativu Rekovca, Batočine i Knića o pripajanju gradu, kako je to već vrlo izvesno samo se čeka potvrda u skupštinama tih opština, onda treba da potvrdi i naša skupština pa republika da da saglasnost i na kraju se građani Krgaujevca i ovih opština izjašnjavaju na referendumu (nema šanse da ne prođe). Te opštine posle mogu da dobiju nekog Fiatovog komponentaša da bi se zadržalo stanovništvo u tim krajevima jer ne sme se dozvoliti prenaseljavanje grada jer to infrastrukturno ne može da izdrži, a i da ne postanemo drugi Beograd. To je zapravo i osnovni program koalicije Zajedno, ravnomeran razvoj Srbije. Mnogo time dobijaju nove opštine ali i grad postaje METROPOLAN (citiram gosta). E da, radi se i master plan razvoja Šumadije potpomognut regijom Hesen iz Nemačke (možda sam pogrešio naziv). Svrha toga je da grad Kragujevac kao centar regije za svoje ali i interese regije pristupi sredstvima evropskih fondova, zapravo da konkuriše za njih, jer male opštine to nikako ne mogu same.
nixy August 26th, 2008, 11:13 PM ^^ Wowowowiwa... Very nice... Ma mene samo brine da ne propadne ovo sa FIAT-om, zbog drzave mislim. Jer ako stvarno dodje, svanuce nam svima... Samo da se potpise ugovor i da krene da se radi nesto...
Johnny_kgc August 26th, 2008, 11:38 PM ^^ Wowowowiwa... Very nice... Ma mene samo brine da ne propadne ovo sa FIAT-om, zbog drzave mislim. Jer ako stvarno dodje, svanuce nam svima... Samo da se potpise ugovor i da krene da se radi nesto...
Ja ne znam zasto iko sumnja u dolazak FIATa... ok, drzava nas je naucila da se nikada ne radujemo, ali FIAT sigurno dolazi... samo je pitanje da li odmah ili ce imati malo peripetija...
Samo mi nije jasno sta Vlada ceka? Zasto ne pocne sa ulaganjem u infrastrukturu!?
nixy August 26th, 2008, 11:43 PM Eeee ta vlada... Ne znam kako ti nije jasno, kad sam se ja svaceg nagledao na televiziji skoro u vezi nje, ovo me uopste ne cudi...
Johnny_kgc August 26th, 2008, 11:57 PM Samo jedno malo zapazanje...
Danas sam iz autobusa video pripremne radove za pocetak izgradnje Plaze i odusevio sam se...
Zasto? Eto, odusevio sam se sitnicom - na ogradi gradilista Plaze stoje renderi buduceg izgleda objekta... ograda je cista i nova.
Zasto me je to odusevilo? To mi pokazuje da je Plaza jedna izuzetno ozbiljna firma i mislim da ce ona podici nivo gradnje u gradu. Mislim da ce se na nju ugledati i ostali investitori, ne samo po pitanju ograde ( :nuts: ) vec i po pitanju profesionalnosti.
Drago mi je da je jedna takva firma usla u Kragujevac i nadam se da ce ih biti jos...
Kragujevcanin_bre August 27th, 2008, 12:52 AM Samo jedno malo zapazanje...
Danas sam iz autobusa video pripremne radove za pocetak izgradnje Plaze i odusevio sam se...
Zasto? Eto, odusevio sam se sitnicom - na ogradi gradilista Plaze stoje renderi buduceg izgleda objekta... ograda je cista i nova.
Zasto me je to odusevilo? To mi pokazuje da je Plaza jedna izuzetno ozbiljna firma i mislim da ce ona podici nivo gradnje u gradu. Mislim da ce se na nju ugledati i ostali investitori, ne samo po pitanju ograde ( :nuts: ) vec i po pitanju profesionalnosti.
Drago mi je da je jedna takva firma usla u Kragujevac i nadam se da ce ih biti jos...
Kad smo mi srbi navikli da fušerišemo pa se oduševljavamo normalnim stvarima.
Biće ta Plaza svetski, u to ne sumnjam.Eto već na prvom koraku pokazuju svoju profesionalnost.Daj bože samo da Plaza ne bude i jedina lepa stvar za Kragujevac.Ipak, po svemu sudeći...kako stvari stoje....neće sigurno.OVO JE TEK POČETAK.
Šlemove na glavu!!!
nenad_kg August 27th, 2008, 01:46 AM Predlažem da se svaki objekat koji se slika bude prezentovan u najviše dve slike ali ne iste strane nego npr.nalazimo se kode Rode na uglu S.Kovačevića i G. Sirena i slika se Roda u pravcu prema jezeru i prema hali i to je sve a koga još detaljnije interesije ostale slike postave linkovi.
Glupo mi je da gledam nekoliko slika istog objekta, može slika + render ako ga ima i ćao.:)
Još je i najgore ako na nekoliko stranica imamo, a imamo, iste objekte sa dosta slika od nekoliko članova.
Prihvatimo činjenicu da je neko već to slikao i da nema potrebe to ponavljati.:bash:
U svakom slučaju ovde ne postoji trka ko će pre nešto uslikati i postaviti već ako dođemo do neke nove informacije to i prezentovati:cheers:
:applause: Konačno glas razuma, cilj ovog foruma nije da se takmičimo u broju postova, broju postovanih fotografija... već da se držimo nekih principa o kojima sam je pisao ranije ali prošlo je nezapaženo. Dakle ako već pravimo fotoreportažu slikajte gradilište sa ne više od 2 slike(gradilište+pano sa renderom ako ga ima) i nemojte da slikate gradilišta svaka 2-3 dana. Dovoljno je da se slika na početku gradnje i još jednom na kraju da vidimo kako je sve ispalo.
Pošto me nije bilo neko vreme zbog ispita želim dobrodošlicu svim novim članovima a ima ih mnogo. Posebna dobrodošlica Srđanu jer je on dao doprinos ovom thread-u fotografijama pre nego što je postao član foruma :cheers:
Da post ne bude potpuni offtopic evo jedne fotografije gradilišta Plaze iz drugog ugla.
http://img171.imageshack.us/img171/3015/img2505tg4.jpg
Evo jos jedne sveze vesti, juce je u KG sleteo (bukvalno) i Depraska! Sa Kusturicom juce su sleteli u krug Zastave helikopterom. Pogledali su lokacije oko Zastavinog muzeja, gde bi trebalo da uloze u projekat koji je vec Kusturica predstavio!
Nešto mi je tu sumljivo, ne bavi se Oleg tako malim poslovima, da nije zainteresovan za investicije u KG Aerodrom :)
nixy August 27th, 2008, 02:12 AM Za zatvorene bazene nam je jedna slika promakla, a radi se o situaciji projekta...
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/2349524411_02b1c3f895.jpg
Kawasaki KG August 27th, 2008, 04:12 AM Hvala Nenade na dobrodoslici i trudicu se da kada dodje vreme za to,uzmem aparat i uslikam maltene svako gradiliste u Kragujevcu,jer ih mnogo ima u KG-u koja nisu uslikana,ili nema nikakvih podataka o njima.
Hvala Bogu,bice ih sve vise,u svim oblastima,tako da bice slikanja nikad kraju.
Novih zgrada bice u Janka Veselinovica(3 se grade,sve su velike,ali jedna bas prednjaci),Milovan Gusica(bas dugacka),Vojvode Putnika,a naselje Erdoglijski potok,je za ovo kratko vreme izmenilo svoj opis,novim zgradicama,kod Konekta,....
nixy August 27th, 2008, 04:47 AM Iz pouzdanih izvora sam cuo da "Roda Centar" nece biti otvoren 30. Avugusta... Stric mi radi elektricne instalacije tamo, i kaze da su se malo presli. Valjda svaki lokal se radi do pola sa strujom i sa molerskim radovima, pa tek onda lokali za sebe preurede drugu polovinu kako oni hoce. Tako da je sve nekako jos polovicno sto se tice enterijera. Plasim se da ne pozure da zavrse u roq, pa da ga ne skarabudze nesto bezveze...
šumadinac August 27th, 2008, 07:47 AM Iz pouzdanih izvora sam cuo da "Roda Centar" nece biti otvoren 30. Avugusta... Stric mi radi elektricne instalacije tamo, i kaze da su se malo presli. Valjda svaki lokal se radi do pola sa strujom i sa molerskim radovima, pa tek onda lokali za sebe preurede drugu polovinu kako oni hoce. Tako da je sve nekako jos polovicno sto se tice enterijera. Plasim se da ne pozure da zavrse u roq, pa da ga ne skarabudze nesto bezveze...
nixy sigurno je 30.08. a radove koje izvodi tvoj rođak se pretpostavljem odnose na ugovorene obaveze prema rodi dok ostatak se realizuje u saradnji sa zakupcem lokala o njegovom trošku. Inače informacija iznutra je da je već ina firmi već doterala ipočela montažu nameštaja kao i robe, što dokazuju i brojni kamioni koji ulaze na rampu za prijem robe .
Kad smo mi srbi navikli da fušerišemo pa se oduševljavamo normalnim stvarima.
Biće ta Plaza svetski, u to ne sumnjam.Eto već na prvom koraku pokazuju svoju profesionalnost.Daj bože samo da Plaza ne bude i jedina lepa stvar za Kragujevac.Ipak, po svemu sudeći...kako stvari stoje....neće sigurno.OVO JE TEK POČETAK.
Šlemove na glavu!!!
Najveću problem u svemu tome je :
-Gazda je Austro-Izraelska firma,sa svim standardima gradnje koji važe kod njih, i oni grade za sebe a ne za dalju prodaju, tako da će kvalitet gradnje biti na visokom nivou. To niko ne spori.:)
-Ali tu dolazimo do sledećeg : Izvođači radova su KRAGUJEVČANI i to još od početka , počev od FTO ljudi koji čuvaju za sada samo plac, kao i firme koja vrši ograđivanje prostora.:cheers: :cheers: a mislim da je izvođač radova Ratko mitrović i Neimar a njihov kvalitet radova možemo videti na novoj zgradi u koloniji koja raste iz dana u dan.
I opet Mi radimo a oni PLaza diktira koji se materijal upotrebljava.
Tako je inače bilo i u izgradnji Merkatora ili moramo sa prihvatimo Roda centra- majstori su bili sa svih strana iz skoro cele Srbije a sav ugrađen materijal ih jje čekao na gradilištu
Mi smo ipak vrh majstori :banana: :banana: :banana:
ali fušeranti su samo investitori (privatni ) koji zidaju ne za sebe već za dalju prodaju.:bash: :bash: :bash: neke zgradice u samom centru, treba im dati ovakvu parcelu pa da vidimo i njih na delu kod zgrada sa 6+spratova i lošm izradom???
Kawasaki KG August 27th, 2008, 09:50 AM Pravi primer nekvalitetne gradnje je u Ulici Presernova
http://farm3.static.flickr.com/2350/2091067454_2a28bf9046_b.jpg
sale_kg August 27th, 2008, 11:39 AM Za zatvorene bazene nam je jedna slika promakla, a radi se o situaciji projekta...
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/2349524411_02b1c3f895.jpg
Zna li se kako ce izgledati unutra? Hoce li svi bazeni biti u ovoj "velikoj hali" ??? Hoce li tribina biti renovirana??? Ja sam kroz neke 'gradske price' cuo da ce postojati i druga manja sa druge strane olimpijskog bazena,zato sto ce se izgleda tu odrzavati otvoreno prvenstvo Srbije(dogadjaj koji ce biti u kalendaru FINA),vaterpolo utakmice VK Radnickog i utakmice mlade vaterpolo reprezentacije???
Izvinite ako 'seckam' temu,ali ovo me zanima...
Kawasaki KG August 27th, 2008, 11:47 AM Zna li se kako ce izgledati unutra? Hoce li svi bazeni biti u ovoj "velikoj hali" ??? Hoce li tribina biti renovirana??? Ja sam kroz neke 'gradske price' cuo da ce postojati i druga manja sa druge strane olimpijskog bazena,zato sto ce se izgleda tu odrzavati otvoreno prvenstvo Srbije(dogadjaj koji ce biti u kalendaru FINA),vaterpolo utakmice VK Radnickog i utakmice mlade vaterpolo reprezentacije???
Izvinite ako 'seckam' temu,ali ovo me zanima...
Nema pravog rendera ali imas obrise celog objekta kako ce da izgleda na prethodnm stranicama threada.Oba bazena bice u toj hali.Za "kuloare" ne znam,ali znam da ce zatvoren bazen biti na terenu pored otvorenih,i da ce da prave adekvatan prilaz istim sa strane ulice Udarne divizije.
Za otvorene bazene najavljeno je jos sminkanja,a kakvih videcemo sledece godine,kad krene sezona.
nixy August 27th, 2008, 11:48 AM ^^ Sale KG... Ti si ocigledno sve pobrkao. Buduci zavoreni bazeni ce se nalaziti u prostoru sadasnjih bazena, samo na mestu one "sumice" odnostno gde je onaj drvored. Taj drvored se rusi i zida ovaj objekat za koji imas rendere ovde:
http://www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=19535202&postcount=1046
A na mestu drvoreda ispod bazena sa karting stazom i ceo onaj prostor parkica ce biti TA Djokovic...
sale_kg August 27th, 2008, 12:08 PM hvala... ja sam se nesto prebacio da ce se samo ovi natkriti i to... znam za to Djokovice i ovo... Taj deo ce biti sportski kompleks grada... HVALA...
nixy August 27th, 2008, 12:15 PM 1. Nece biti prilaz iz Udarne Divizije, vec kao sto mozete videti na renderu, procice ulica izmedju bazena i buduce TA Djokovic...
2. Ovo je konacan render...
3. Bio sam na praxi ove godine na bazenima dok su radili srednji bazen. Sef gradilista mi je rekao da ce se izdignuti nivo cele platforme za hodanje u nivo bazena. To ce uraditi kada krene da se gradi zatvoreni bazeni... Bio je jedan fantastican render, cak je bio na bazenima prosle godine izlozen... Kada bi stvarno bilo tako, bilo bi fenomenalno, ali mislim da to nece realizovati do kraja... Mislim ostrvca u srednjem bazenu i kompletna rekonstrukcija objekta "Mladost"... Meni samo para oci vec godinama onaj budjavi tobogan. Ionako se niko na njemu ne spusta, i zvrji prazan, sto ga ne rasture, koji ce nam... Secam se jos kad su cigani lepili zilet na zvaq pa su stavljali po toboganu dok se nisu deca iskasapila... Ono nam stvarno ne treba, bar ovakav. Neka naprave nov i moderniji... I pobogu, plati covek ulaz 130din. a od sledece godine verovatno 150din., jer svake godine je za 30din. sqplji, pa jos da placa enormne cene unutar bazena i da placa tobogan...
4. Cekao sam bas na stajalistu kod Zelene pijace... Ono stajaliste je urnisano do maximuma. Kao da su se celu noc huligani izivljavali na njemu... Polupana stakla za reklame, izlepljena cela plahatama, umrlicama, oglasima... Prljava, ne moze da se procita kad ima autobus jer je unisteno sve... Katastrofa kakav smo narod...
5. Primetio sam da zavrsavaju ulicu Grada Sirena, i veoma je lepo ispala...
6. Jos nesto mnogo vazno sam video, ali ne mogu da se setim... :D
Kawasaki KG August 27th, 2008, 12:26 PM 1. Nece biti prilaz iz Udarne Divizije, vec kao sto mozete videti na renderu, procice ulica izmedju bazena i buduce TA Djokovic...
Mozda si u pravu,ali moj drugar koji je radio na otvorenim,pre otprilike 2 meseca i jace,mi je rekao da ce ulaz biti sa te strane.
Ali posto je konacan render,zavrsavam svaku diskusiju o tome.
U Gradi Sireni u jeku radovi,kao i na Petrovackoj magistrali(od juce je bas krenulo zustro) i na Bozmanskom putu.
Takodje radovi i na hali kod Bogoslovije,ali samo spoljni odnosno u njenom dvoristu.A parking ispred moje zgrade(Svetogorske 7),mnogo sporo rade.Parking je odradjen krajnje neozbiljno,nefunkcionalno,jer prosli put,iako neasfaltiran na njemu moglo je da stane oko 80 vozila,a sada duplo manje.Ovde od 9 sati uvece je bitka za mesto.
Kawasaki KG August 27th, 2008, 02:38 PM Odlukom članova Gradskog veća, odobreno je da se iznosom od 200 000 dinara, finansijski pomogne promocija grada Kragujevca na Međunarodnom sajmu knjiga, koji će u Beogradu biti održan 20 - 26.oktobra. Programi kojima će se Kragujevac predstaviti, u okviru obeležavanja 190 godina od proglašenja za prvu prestonicu moderne Srbije, podrazumevaju istoriju izdavaštva u pet celina: od prve knjigopečatnje i tipografije do Prvog svetskog rata, zatim od 1918. do 1945.godine, period komunizma do pada Berlinskog zida, period kriza, ratova i tranzicije i poslednji koji obuhvata period od 2004. do danas. Pored izložbe kragujevačke književne produkcije, previđena su predavanja na temu istorije izdavaštva u Kragujevcu kao i razgovori o mestu knjige u kulturi Grada i predavanja na temu jezika.
Članovi Gradskog veća, dali su saglasnost, da se iz budžeta grada izdvoji dva miliona dinara za završetak radova na dogradnji Eparhijskog doma, imajući u vidu da Eparhija šumadijska proslavlja 60 godina od svog osnivanja, i kao sedište centralne Eparhije Srpske pravoslavne crkve, dobije reprezentativan objekat kakav i zaslužuje.
U cilju promocije grada van granica naše zemlje odobrena je i finansijska pomoć Klubu malog fudbala "Ekonomac" za učešće u Ligi šampiona koja se održava u Poljskoj, kao i sufinansiranju dela troškova održavanja Drugog evropskog simpozijuma imunologa koji će biti održan u Beogradu a u organizaciji Medicinskog fakulteta iz Kragujevca. Promocija grada van granica naše zemlje, bila je razlog da se odobre i sredstva za sufinansiranje troškova međunarodne auto trke "King of Europe" u Kragujevcu. Naš grad, peti je grad u Evropi, koji je kao izuzetan ovogodišnji domaćin, dobio ponovo organizaciju te trke 9. i 10.maja 2009.godine.
"Trudimo se da u svakom trenutku promovišemo naš grad i bitno nam je da se za Kragujevac čuje ne samo u Srbiji, već i van granica naše zemlje, rekao je gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović, komentarišući sredstva koja su odlukom članova Gradskog veća odobrena za promociju grada u različitim oblastima. Predstoji nam rebalans budžeta, a pripremamo i neke lokacije kako bi što pre zainteresovani investitori mogli da ih zakupe i tim novcem završimo ono što smo planirali u gradu. Danas su u Kragujevcu i investitori iz Grčke, zaineteresovani za tri lokacije u naselju Stara radnička kolonija i jedino što mogu da kažem u ovom trenutku, jeste, da je reč o velikom poslu".
Veoma interesantne informacije,bas sam nesto i nagovestavao o tome,pogotovo ovo vezano za zadnji pasus.
Johnny_kgc August 27th, 2008, 02:46 PM Da post ne bude potpuni offtopic evo jedne fotografije gradilišta Plaze iz drugog ugla.
Hmmm... preduhitrio si me... bas sam hteo sa pesackog mosta da slikam Plazu... :)
:okay:
Nešto mi je tu sumljivo, ne bavi se Oleg tako malim poslovima, da nije zainteresovan za investicije u KG Aerodrom :)
Oleg i Kusturica? I meni tu nesto "smrdi"... Mozda je Oleg zainteresovan za neku vecu (daj Boze :)) investiciju!
Meni samo para oci vec godinama onaj budjavi tobogan. Ionako se niko na njemu ne spusta, i zvrji prazan, sto ga ne rasture, koji ce nam... Secam se jos kad su cigani lepili zilet na zvaq pa su stavljali po toboganu dok se nisu deca iskasapila... Ono nam stvarno ne treba, bar ovakav. Neka naprave nov i moderniji... I pobogu, plati covek ulaz 130din. a od sledece godine verovatno 150din., jer svake godine je za 30din. sqplji, pa jos da placa enormne cene unutar bazena i da placa tobogan...
Ma da... samo su cigani lepili zilete... :ohno: Je l' si ti video nekog roma da je zalepio zvaku sa ziletom?
Inace, tobogan je tih jeza... kada bi se obnovio i dodao jos jedan, i mi bi mogli da obican kompleks bazena nazovemo aqua-park... kao sto su to uradili u Jagodini! :D
Johnny_kgc August 27th, 2008, 02:52 PM U cilju promocije grada van granica naše zemlje odobrena...
Tako je... ulazite u marketing... :applause:
Danas su u Kragujevcu i investitori iz Grčke, zaineteresovani za tri lokacije u naselju Stara radnička kolonija i jedino što mogu da kažem u ovom trenutku, jeste, da je reč o velikom poslu".
Ufff... sto "volim" kad je Verko ovako misteriozan... mada, za sve sto je nagovestio, na kraju je ispalo nesto od toga...
'Ajmo Grci... Tri lokacije... veliki posao... sta je to za vas... :)
nixy August 27th, 2008, 03:16 PM ^^ Ah nas Verko, ali ah i ti Grci, ne mozes sa njima, a ne mozes ni kad nisu tu... :)
Sta je OLEG?!?
Kawasaki KG August 27th, 2008, 03:25 PM Oleg je trebao da dodje jos 2007god u Kragujevac
Oleg je inace jedan najbogatijih ruskih oligarha,licni prijatelj predsednika Putina.Ovime je sve receno.
Nakon učešća na tenderu za RTB „Bor“, ruski biznismen Oleg Deripaska bacio je oko na kragujevačku „Zastavu“. Naime, austrijska kompanija „Magna Štajer“, u kojoj Deripaska ima 43 odsto kapitala, zainteresovana je za učešće na tenderu za „Zastavu“.
I tu se stalo.A sada ne znam sta bi moglo da bude.
Kragujevcanin_bre August 27th, 2008, 03:25 PM Danas su u Kragujevcu i investitori iz Grčke, zaineteresovani za tri lokacije u naselju Stara radnička kolonija i jedino što mogu da kažem u ovom trenutku, jeste, da je reč o velikom poslu".
jedino što mogu da kažem u ovom trenutku reče Verko......Nije ni svestan koliko je rekao..
:banana::banana: Volimo VELIKE poslove :banana::banana:
Kvaka 22 August 27th, 2008, 04:34 PM Kao djeca ste. :)
bosonogi August 27th, 2008, 04:49 PM TOOOo,napokon sam se registrovao...huh znacii..svaka cast na ovim info o nasem gradu!
Bas mi je drago sto se neko setio prikuplja info i ovde ih postuje!
Pohvala i za one koji se cimaju i idu od dela do dela i slikaju novogradnje itd.!
Kao nov clan trudicu se da i ja prikupljam info i postujem!
Trenutno skupljam kesh za aparat i cim budem kupio bicu i ja jedean od "cimacha"koji ce slikati nove stvari po gradu i deliti sa vama!!!POzdrav
bosonogi August 27th, 2008, 05:02 PM Pitanja! Kako da stavim ovaj forum u fav.da ne moram stalno da searchujem ???
nixy August 27th, 2008, 05:20 PM Dobrodosao bosonogi. Nadam se da ces sa nama biti cesto, i ucestvovati u disqsiji...
Ako koristis Mozilla Firefox ides samo na Bookmarks, pa Bookmark this page... Stavis je gde hoces...
Ako koristis IE imas Favorites, u novoj verziji IE 7 ti je zvezdica...
Ako koristis Opera ili Safari isto je jako lako citaj engleski :)...
makimax August 27th, 2008, 05:46 PM Cudno je ovo sa Kusturicom i Deripaskom,ovaj prvi je kao neki zakleti antiglobalista a drugi je milijarder verovatno bas zahvaljujuci globalizmu.To je neko izvalio ili je Kusturica presao u kapitaliste!
nixy August 27th, 2008, 08:52 PM RODA CENTAR se polako zavrsava...
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1238.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1239.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1240.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1241.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1242.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1243.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1244.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1245.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1246.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1247.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1248.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1249.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1250.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1251.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1252.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1253.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1254.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1255.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1256.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1257.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1258.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1259.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1260.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1261.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1262.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1263.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1264.jpg
sale_kg August 27th, 2008, 08:58 PM Oleg je trebao da dodje jos 2007god u Kragujevac
Oleg je inace jedan najbogatijih ruskih oligarha,licni prijatelj predsednika Putina.Ovime je sve receno.
Nakon učešća na tenderu za RTB „Bor“, ruski biznismen Oleg Deripaska bacio je oko na kragujevačku „Zastavu“. Naime, austrijska kompanija „Magna Štajer“, u kojoj Deripaska ima 43 odsto kapitala, zainteresovana je za učešće na tenderu za „Zastavu“.
I tu se stalo.A sada ne znam sta bi moglo da bude.
Izvini,ispravi me ako gresim,ali sada je valjda dolazio da vidi stanje "Zastava Oruzje" fabrike... Tako mi rece komsija koji tamo radi... Ako nisam u pravu,ispravite me...
A ti Grci sto su dolazili su predstavnici jedno od mnogo firmi koje drzi Kokalis (milioner)... Traze lokaciju za poslovni centar... Moguce da nisam u pravu,ali tako se prica ( jeste glupo sto prenosim 'gradske price',ali bolje da kazem sta sam cuo)...
Tara_kg August 27th, 2008, 08:58 PM Ufff... sto "volim" kad je Verko ovako misteriozan... mada, za sve sto je nagovestio, na kraju je ispalo nesto od toga...
'Ajmo Grci... Tri lokacije... veliki posao... sta je to za vas... :)
Možda je SuperVERO? Kada su bošli u BG pre par godina, takođe su kupili 3 ili 4 lokacije u startu... isto tako i u Skopju pre 7-8 godina...
@bosonogi - Dobrodošao na forum! Nadam se da nećeš slediti moj primer, i da ćeš učestvovati aktivno na forumu :lol::lol:
nixy August 27th, 2008, 09:01 PM Izvini,ispravi me ako gresim,ali sada je valjda dolazio da vidi stanje "Zastava Oruzje" fabrike... Tako mi rece komsija koji tamo radi... Ako nisam u pravu,ispravite me...
A ti Grci sto su dolazili su predstavnici jedno od mnogo firmi koje drzi Kokalis (milioner)... Traze lokaciju za poslovni centar... Moguce da nisam u pravu,ali tako se prica ( jeste glupo sto prenosim 'gradske price',ali bolje da kazem sta sam cuo)...
Hmmm, zanimljivo... Mozda kao sto Tara kaze oce da otvore SuperVERO... Mada to nije poslovni centar... Sta god da prave, neka bude veliko i sa stilom... :D
Tara_kg August 27th, 2008, 09:13 PM Hmmm, zanimljivo... Mozda kao sto Tara kaze oce da otvore SuperVERO... Mada to nije poslovni centar... Sta god da prave, neka bude veliko i sa stilom... :D
A koji još Grci posluju u Srbiji sem Veropulosa? (ako izuzmemo bankarski sektor gde ih ima k'o mrava). Kako je krenulo sa šoping molovima i tržnim centrima, bilo bi pravo čudo da ti "misteriozni" Grci nisu upravo oni... :cheers:
ps. Veropulos (tako se zove matična firma SuperVERO-a) gradi objekte sa stilom, i svi su maloprodajni... Mislim da peh koji je Merkator napravio sa tzv. "RODOM" u KG-u, ne bi mogao njima da se desi... toliko :bash:
sale_kg August 27th, 2008, 09:24 PM Inace Kokalis drzi pola Atine,i ima neke veze i sa Veropulosom,ali mislim da ovo nije to... ali dobro... prica se neki IT park,neki bankarski kompleks i jos nesto-stambeni itd... Ali sta god da je neka se pravi... Pa ja volim ove shopping mall-ove ali bice ih bas mnogo... Ma,kad bolje razmislim-neka ih bude...
nixy August 27th, 2008, 10:18 PM I Grci grade u Koloniji
Investitori iz Grčke zainteresovani su za kupovinu zemljišta u Staroj radničkoj koloniji. U pitanju su, prema rečima gradonačelnika Veroljuba Stevanovića tri lokacije. Za sada nije obelodanjeno o kojoj se firmi ili čak firmama radi, jedino što je nakon današnje sednice Gradskog veća Stevanović želeo da otkrije medijima je da se radi o “velikom poslu”.
Pripremamo i neke lokacije kako bi što pre zainteresovani investitori mogli da ih zakupe i tim novcem završimo ono što smo planirali u gradu. Danas su u Kragujevcu i investitori iz Grčke, zaineteresovani za tri lokacije u naselju Stara radnička kolonija”, objasnio je Stevanović po završetku sednice.
Inače, bageri su ovih dana srušili maltene sve što se od ostataka baraka moglo srušiti na pojasu između Bulevara Kraljice Marije i Obilićeve, što znači da su pripreme terena za izgradnju budućeg objekta „Plaza centra“ uveliko u toku. Da li će Grci graditi u blizini, videće se.
www.teklareka.com (http://www.teklareka.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2027&Itemid=9)
bosonogi August 27th, 2008, 10:35 PM Dobrodosao bosonogi. Nadam se da ces sa nama biti cesto, i ucestvovati u disqsiji...
Ako koristis Mozilla Firefox ides samo na Bookmarks, pa Bookmark this page... Stavis je gde hoces...
Ako koristis IE imas Favorites, u novoj verziji IE 7 ti je zvezdica...
Ako koristis Opera ili Safari isto je jako lako citaj engleski :)...
Hvala nixy!trudicu se da sto cesce obilazim ovaj forum jer je jako zanimljiv.
bosonogi August 27th, 2008, 10:39 PM Možda je SuperVERO? Kada su bošli u BG pre par godina, takođe su kupili 3 ili 4 lokacije u startu... isto tako i u Skopju pre 7-8 godina...
@bosonogi - Dobrodošao na forum! Nadam se da nećeš slediti moj primer, i da ćeš učestvovati aktivno na forumu :lol::lol:
hvala,tara!
bosonogi August 27th, 2008, 10:43 PM RODA CENTAR se polako zavrsava...
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1238.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1239.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1240.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1241.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1242.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1243.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1244.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1245.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1246.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1247.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1248.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1249.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1250.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1251.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1252.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1254.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1255.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1256.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1257.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1258.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1259.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1260.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1261.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1262.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1263.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1264.jpg
Ovo su bas sveze slike,tacno jos malo i gotov centar.
bosonogi August 27th, 2008, 10:45 PM I Grci grade u Koloniji
Investitori iz Grčke zainteresovani su za kupovinu zemljišta u Staroj radničkoj koloniji. U pitanju su, prema rečima gradonačelnika Veroljuba Stevanovića tri lokacije. Za sada nije obelodanjeno o kojoj se firmi ili čak firmama radi, jedino što je nakon današnje sednice Gradskog veća Stevanović želeo da otkrije medijima je da se radi o “velikom poslu”.
Pripremamo i neke lokacije kako bi što pre zainteresovani investitori mogli da ih zakupe i tim novcem završimo ono što smo planirali u gradu. Danas su u Kragujevcu i investitori iz Grčke, zaineteresovani za tri lokacije u naselju Stara radnička kolonija”, objasnio je Stevanović po završetku sednice.
Inače, bageri su ovih dana srušili maltene sve što se od ostataka baraka moglo srušiti na pojasu između Bulevara Kraljice Marije i Obilićeve, što znači da su pripreme terena za izgradnju budućeg objekta „Plaza centra“ uveliko u toku. Da li će Grci graditi u blizini, videće se.
www.teklareka.com (http://www.teklareka.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2027&Itemid=9)
Heheehehe,covece sta napravise od stare kolonije...nekada leglo pacova a danas...ako bio je i red!
nixy August 27th, 2008, 11:05 PM @ bosonogi... Kada se naqpe vesti, a ti hoces da odgovoris na sve, odgovori u jednom postu, da ne pravimo gomilu postova bezveze... Nije kritika jer si nov, samo da znas za ubuduce... ;)
A slike su od danas oko 19h... :)
podvodni August 27th, 2008, 11:35 PM odlicno izgleda "roda"... više mi se sviđa od postojećih zgrada "merkatora" u srbiji...
nixy August 28th, 2008, 12:02 AM odlicno izgleda "roda"... više mi se sviđa od postojećih zgrada "merkatora" u srbiji...
Ruq na srce vas je lepsi...
Kawasaki KG August 28th, 2008, 02:11 AM I Grci grade u Koloniji
Danas je grad bio blokiran od crnih kamiona "Caricin grad",koji su non-stop raznosili zemlju,pretpostavljam sa lokacije buduce Plaze,ali ono sto me je odusevilo da je jedno sat vremena zaredom kod Velikog parka,nije bilo kraja kolonama kamiona koji su donosili-odnosili zemlju,cigle,gradjevinski materijal,pesak.Ej strasno.Kad sam krenuo kroz Glavnu,a posle i ka Nikoli Pasicu,slicna situacija.
Sto se tice te 3 lokacije,prema GUP iz 2015 godine,u Koloniji na ostalim lokacijama je predvidjeno stambeno stanovanje,pa sve mislim da je u pitanju ogromna izgradnja stambeno-poslovnih prostora,a to sam u nekoliko navrata cuo i od Nebojse Vasiljevica i od Verka Stevanovica.
I ne samo to,u Kragujevcu tek se ceka eksplozija investicija iz svih sektora,jer jedno dobro(Plaza vuce i mnoga druga),pa tako kad krenu i drugi ozbiljni investitori,bice haos,ali pozitivni haos po Kragujevcu.Oseca se na svakom koraku.
El Camino SS August 28th, 2008, 04:03 AM zasto je "roda" a ne merkator?
znam da je kompanija Rodic MB iz ns kupila dobar paket akcija Mercatora ( jedan od najvecih ako ne i najveci akcionar ) ali ako je niski Mercator skoro otvoren pod imenom Mercator sta je onda sa kragujevackim? Jedna od prvih informacija o tome navodila je da ce se sve zvati ili Mercator R ( odic ) ili Rodic M ( ercator )...?
inace, lepa zgrada, nema sta, gde je parking?
Johnny_kgc August 28th, 2008, 04:51 AM TOOOo,napokon sam se registrovao...huh znacii..svaka cast na ovim info o nasem gradu!
Bas mi je drago sto se neko setio prikuplja info i ovde ih postuje!
Pohvala i za one koji se cimaju i idu od dela do dela i slikaju novogradnje itd.!
Kao nov clan trudicu se da i ja prikupljam info i postujem!
Trenutno skupljam kesh za aparat i cim budem kupio bicu i ja jedean od "cimacha"koji ce slikati nove stvari po gradu i deliti sa vama!!!POzdrav
Dobro nam dosao...
Ista "primedba" kao i Nixy-jeva...
Kada komentarises vise postova, klikni na ove NAVODNIKE i znak PLUS (+)... tako ces u svom jednom postu komentarisati vise postova... :)
Da ne pravimo guzvu za dzabe... ;)
'Ajde... skupljaj pare za aparat, pa na posao! :)
Cudno je ovo sa Kusturicom i Deripaskom,ovaj prvi je kao neki zakleti antiglobalista a drugi je milijarder verovatno bas zahvaljujuci globalizmu.To je neko izvalio ili je Kusturica presao u kapitaliste!
Ja ne znam odakle njih dvojica zajedno...
Njih dvojica "ko dupe i oko", kako se kaze u Sumadiji... :)
RODA CENTAR se polako zavrsava...
Nixy, jesi preterao sa slikama RODE :), ali ova poslednja tura fotografija je odlicna...
Objekat je fenomenalno ispao... jedina zamerka je sto se zove Roda, ali i to cemo da prezivimo...
Prezadovoljan sam!!!
A koji još Grci posluju u Srbiji sem Veropulosa? (ako izuzmemo bankarski sektor gde ih ima k'o mrava). Kako je krenulo sa šoping molovima i tržnim centrima, bilo bi pravo čudo da ti "misteriozni" Grci nisu upravo oni... :cheers:
ps. Veropulos (tako se zove matična firma SuperVERO-a) gradi objekte sa stilom, i svi su maloprodajni... Mislim da peh koji je Merkator napravio sa tzv. "RODOM" u KG-u, ne bi mogao njima da se desi... toliko :bash:
Nadam se da se ne radi o jos jednom supermarketu... ok, volim kada se bilo sta novo gradi u KGu, ali bilo bi dobro da se radi o nekoj drugoj vrsti objekta...
zasto je "roda" a ne merkator?
znam da je kompanija Rodic MB iz ns kupila dobar paket akcija Mercatora ( jedan od najvecih ako ne i najveci akcionar ) ali ako je niski Mercator skoro otvoren pod imenom Mercator sta je onda sa kragujevackim? Jedna od prvih informacija o tome navodila je da ce se sve zvati ili Mercator R ( odic ) ili Rodic M ( ercator )...?
inace, lepa zgrada, nema sta, gde je parking?
Da... Rodic je kupio jedan deo Mercatora, ili je obrnuto...
Mislim, da se Mercator opredelio za novi brend po imenu RODA, jer je imao problema kada je Slovenija priznala nezavisnost Kosova... ovako se Mercator kamuflirao... na nasu zalost...
Mozda i lupam, ali mislim da im je to bilo na umu kada su ovom centru dali ime RODA...
Inace, slazem se da je objekat lep, a parking se nalazi iza, a i, jednim delom, ispod objekta... Jos ne znamo tacno... videcemo kada bude otvoren...
Pozdrav Camino!
Ironije August 28th, 2008, 08:12 AM zasto je "roda" a ne merkator?
znam da je kompanija Rodic MB iz ns kupila dobar paket akcija Mercatora ( jedan od najvecih ako ne i najveci akcionar )
Merkator kupio 76 odsto akcija kompanije M-Rodić
Korak ka liderskoj poziciji na tržištu jugoistočne Evrope
Ljubljana - Slovenački trgovinski lanac Merkator je sa Holdingom Rodić M&B iz Novog Sada potpisao ugovor o kupovini 76 odsto kapitala kompanije M-Rodić. Istovremeno je novosadski holding postao vlasnik pet odsto akcija Merkatora, a po završetku celokupne transakcije taj procenat biće veći, objavio je Merkator na internet stranici Ljubljanske berze. Ostatak od 24 odsto akcija Rodić MB je zadržao, a Merkator će ga u skladu sa dogovorom kupiti 2008. i 2009. Cena 76 odsto kapitala kompanije M-Rodić je 116 miliona evra. Deo kupovne cene od 30 miliona evra biće kompenzovan akcijama Merkatora, a ostatak preuzimanjem finansijskih obaveza prodavca, odnosno gotovinom. Dogovorena cena za kupovinu 100 odsto kapitala kompanije M-Rodić je 152 miliona evra i prilagođena je stvarnom stanju sredstava i obaveza kompanije na dan transakcije. Pri tome je cena za 24 odsto vlasničkog učešća, koji će Merkator kupiti 2008. i 2009, vezana za poslovne rezultate M-Rodića u naredne dve godine.
Izvor Danas (http://www.danas.co.yu/20061021/ekonomija1.html#3)
Kawasaki KG August 28th, 2008, 10:41 AM Kragujevac -- Zbog velike tražnje stranih investitora, cena građevinskog zemljišta u Kragujevcu višestruko uvećana za poslednjih godinu dana.
U Gradskom veću kažu da sektor za investicije radi na formiranju novih parcela koje će biti ponuđene na tržištu, jer grad Kragujevac nema trenutno u ponudi velike parcele od pet do deset hektara.
O skoku cena građevinskog zemljišta u Kragujevcu najbolje svedoči podatak da su prošle godine u naselju Stara radnička kolonija parcele prodavane za 19.000 evra po aru, a sada je početna cena 40.000 evra. U ekskluzivnijim delovima grada, i cene su više.
Od početka godine po osnovu prodaje gradskog građevinskog zemljišta grad Kragujevac ostvario je prihod koji se meri milionima evra.
Glavni razlog za rast cena je veliko interesovanje stranih investitora, a posebno renomiranih imena i trgovinskih lanaca koji su dobra reklama za grad, tvrde trgovci nekretninama.
Investitorima koji odluče da ulože novac, u prevazilaženju birokratskih problema, izlazi u susret i gradska vlast. To je bio ohrabrujući faktor i za proslavljene sportiste Vlada Divca, Nikolu Lončara i kompaniju "Nelt" da ovde grade stambeno poslovni blok.
I cena stanova u Kragujevcu nastavlja da raste. Za poslednja četiri meseca belezi se skok od pet odsto.
http://www.youtube.com/watch?v=Xa06I70u5mI&eurl=http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2008&mm=08&dd=28&nav_id=315754
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2008&mm=08&dd=28&nav_id=315754
Majevčan August 28th, 2008, 11:07 AM http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1254.jpg
Ove zgrade trebaju srusiti, gadne su...
nixy August 28th, 2008, 11:19 AM ^^ To je nasa sudjena hala "Jezero"... Nije gadna nego je ocajna. Ne znam ko je spomenuo ovde na forumu da je trebala da se renovira, ali valjda je doslo do nekih komplikacija... Skoro su je "okrecili", u ovo plavo i to ne celu. Samo su je usrali jos vise. Ona ne moze da izgleda dobro dok se ne nabaca neki materijal preko ove fasade, dal' je to neki pvc, plastika ili staklo nema veze, znam samo da ne vredi da se kreci... Mada bih najvise voleo da je sruse i naprave novu...
djomla August 28th, 2008, 11:22 AM Ove zgradi trebaju srusiti, gadne su...
Nista strasno, stil iz druge polovine 20 veka. Mnogo betona i malo ukusa. Mislim da se ovakvih zgrada srame svi gradovi. Slazem se da treba srusiti.:)
nixy August 28th, 2008, 11:25 AM Kragujevac -- Zbog velike tražnje stranih investitora, cena građevinskog zemljišta u Kragujevcu višestruko uvećana za poslednjih godinu dana.
U Gradskom veću kažu da sektor za investicije radi na formiranju novih parcela koje će biti ponuđene na tržištu, jer grad Kragujevac nema trenutno u ponudi velike parcele od pet do deset hektara.
O skoku cena građevinskog zemljišta u Kragujevcu najbolje svedoči podatak da su prošle godine u naselju Stara radnička kolonija parcele prodavane za 19.000 evra po aru, a sada je početna cena 40.000 evra. U ekskluzivnijim delovima grada, i cene su više.
Od početka godine po osnovu prodaje gradskog građevinskog zemljišta grad Kragujevac ostvario je prihod koji se meri milionima evra.
Glavni razlog za rast cena je veliko interesovanje stranih investitora, a posebno renomiranih imena i trgovinskih lanaca koji su dobra reklama za grad, tvrde trgovci nekretninama.
Investitorima koji odluče da ulože novac, u prevazilaženju birokratskih problema, izlazi u susret i gradska vlast. To je bio ohrabrujući faktor i za proslavljene sportiste Vlada Divca, Nikolu Lončara i kompaniju "Nelt" da ovde grade stambeno poslovni blok.
I cena stanova u Kragujevcu nastavlja da raste. Za poslednja četiri meseca belezi se skok od pet odsto.
http://www.youtube.com/watch?v=Xa06I70u5mI&eurl=http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2008&mm=08&dd=28&nav_id=315754
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2008&mm=08&dd=28&nav_id=315754
Nemam reci...
:banana::banana::banana:
Evo da napravim direktan play sa foruma...
Xa06I70u5mI&eurl=http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2008&mm=08&dd=28&nav_id=315754
nenad_kg August 28th, 2008, 11:42 AM Put Bozman-Petrovac
Rekonstrukcija u završnoj fazi, povezaže Jovanovac i Petrovac, vrednost investicije blizu 60 miliona dinara
Radovi na rekonstrukciji puta od Bozmana prema Petrovcu privode se kraju. Završena je Ulica Ane Frank, a u Kikindskoj se već postavlja osnovni sloj asfalta.
Ovaj put će povezati naselja Jovanovac i Petrovac, rekonstruiše se u dužini od 2.200 metara, a izvođač radova je kragujevačko Preduzeće za puteve. Iz gradskog budžeta je za rekonstrukciju ovog veoma značajnog putnog pravca izdvojeno oko 60 miliona dinara.
http://i297.photobucket.com/albums/mm206/nesakiller/IMG_2534.jpg
http://i297.photobucket.com/albums/mm206/nesakiller/IMG_2535.jpg
http://i297.photobucket.com/albums/mm206/nesakiller/IMG_2538.jpg
U okolini firme "TVP Šumadija" se radi na uređenju prilaza i izgleda da se priprema teren za neku gradnju ne znam o čemu se radi, možda o drugoj fazi izgradnje pogona tj. proširenja
http://i297.photobucket.com/albums/mm206/nesakiller/IMG_2562.jpg
http://i297.photobucket.com/albums/mm206/nesakiller/IMG_2564.jpg
kliknite na sliku za veću rezoluciju
http://i297.photobucket.com/albums/mm206/nesakiller/Panorama_sumadija_800.jpg (http://i297.photobucket.com/albums/mm206/nesakiller/Panorama1-6.jpg)
Pored firme SENA gradi se pogon neke firme
http://i297.photobucket.com/albums/mm206/nesakiller/IMG_2563.jpg
Za kraj, počelo se sa izgradnjom poslovnog objekta kragujevačke firme "Sunce"
http://i297.photobucket.com/albums/mm206/nesakiller/SUNCE_03.jpg
http://i297.photobucket.com/albums/mm206/nesakiller/IMG_2553.jpg
kliknite na sliku za veću rezoluciju
http://i297.photobucket.com/albums/mm206/nesakiller/Panorama_sunce_800.jpg (http://i297.photobucket.com/albums/mm206/nesakiller/Panorama2-6.jpg)
nixy August 28th, 2008, 11:45 AM Priprema se Plaza
Pripreme za izgradnju ''Plaza centra'' u toku, Lončar čeka dokumentaciju
Bageri su u poslednjih nedelju dana srušili sve barake u Staroj radničkoj koloniji između Bulevara Kraljice Marije i Obilićeve ulice na lokaciji na kojoj treba da počne izgradnja ''Plaza centra''.
Očekuje se i da kompanija ''Nelt'', odnosno Vlade Divac i Nikola Lončar, koji su kupili zemljište preko puta lokacije za Plazu ubrzo startuju s radovima.
Naime, proslavljeni košarkaš i Kragujevčanin Nikola Lončar sastao se nadležnima u Skupštini grada i razgovarao o neophodnoj dokumentaciji kako bi što pre stratovala i ova investicija. Prema njegovim rečima, kompletna dokumentacija biće završena veoma brzo, a podsećamo namera ove komapnije je da u Staroj koloniji sagradi poslovno stambeni prostor.
www.kragujevac.co.cc (http://www.kragujevac.co.rs/vesti/index.php)
nixy August 28th, 2008, 11:49 AM Nenade hvala za slike... Odlicno!
Ispred TVP Sumadija treba da se napravi objekat uprave sa kancelarijama, ovo iza je samo hala gde ce da se radi...
Cime se bavi "Sunce"?
nenad_kg August 28th, 2008, 12:05 PM ^^ http://www.suncekg.co.yu/
Znam da treba da se pravi upravna zgrada, nisam mislio na to nego na prostor koji se nalazi desno od postojećih pogona firme. Inače ja mislim da se još uvek ovde ništa ne proizvodi, već ova hala služi kao magacin dok se proizvodnje odvija u iznajmljenim halama Zastava Kamiona.
A inače radovi na Petrovačkoj magistrali teku dosta dobro, neću da postavljam slike dok se bar ne stavi prvi sloj asfalta. Evo PDR-a magistrale, na njemu se međutim ne vidi gde se magistrala završava :(
http://i297.photobucket.com/albums/mm206/nesakiller/pdr_petmagistrala.jpg
A evo i planiranih profila puteva koji su u vezi sa magistralom
http://i297.photobucket.com/albums/mm206/nesakiller/pdr_profili.jpg
sale_kg August 28th, 2008, 12:33 PM Nenade hvala za slike... Odlicno!
Ispred TVP Sumadija treba da se napravi objekat uprave sa kancelarijama, ovo iza je samo hala gde ce da se radi...
Cime se bavi "Sunce"?
"Sunce" radi PVC stolariju i slicno...
Kawasaki KG August 28th, 2008, 12:48 PM ^^ http://www.suncekg.co.yu/
Znam da treba da se pravi upravna zgrada, nisam mislio na to nego na prostor koji se nalazi desno od postojećih pogona firme. Inače ja mislim da se još uvek ovde ništa ne proizvodi, već ova hala služi kao magacin dok se proizvodnje odvija u iznajmljenim halama Zastava Kamiona.
A inače radovi na Petrovačkoj magistrali teku dosta dobro, neću da postavljam slike dok se bar ne stavi prvi sloj asfalta. Evo PDR-a magistrale, na njemu se međutim ne vidi gde se magistrala završava :(
http://i297.photobucket.com/albums/mm206/nesakiller/pdr_petmagistrala.jpg
A evo i planiranih profila puteva koji su u vezi sa magistralom
http://i297.photobucket.com/albums/mm206/nesakiller/pdr_profili.jpg
Nenade sjajna reportaza i ovim si mi dao odgovor na brojna pitanja.
Obistinice se ono na sta sam sumnjao.
nixy August 28th, 2008, 01:04 PM Evo radova firme "Sunce" iz Kragujevca...
Oni se inace bave prozorima, vratima i tako dalje...
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/02f5e30f241045eea8270b8c0fbd386e.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/03ec0ac6a96a4e0da18fbeefbeb89743.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/0cf69441bd284a6fac3ec00fcc85332b.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/4d829e2d881444c0b28f93bc6505ed30.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/05dab0ac966742029196a2d0bd99da5e.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/17ee835066bc4edea9d5be37003e932c.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/65ece325e6604cb8967a30f4e383878b.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/6318a7c975934dc2b7fdf395f04101fb.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/5775f6c79b774d3ba9e3ab607aeea8d9.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/3e4d21d2503e40449b0bac9f76e298f1.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/37e2a6ad1e91435aa51c523d2745f9ae.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/364f24ced3054f4185e6c26a310d7fe2.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/34871d44cba94460bcbe07e1a6f4c023.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/33a9320b7c6045f0aa3eece4d1852423.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/324eee5d914b4411864647649d69c6ec.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/31420bd6455348caa5e551707bb9c832.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/26a053866cb646499dd622c6910fb202.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/1b5682164cb54ad9ac43c5ca10a8ee87.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/18ce20e4a4be40debc9a0302268c5dd4.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/12f80e0e8fd244e1b34ffb4181d09dbe.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/6ca3e2ad19c94e918470e68d7effd0e1.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/709d4d5157c74bd8ab7b0789239e44ce.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/739666debc224b41a01b36248d299104.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/7601c370466849828f956238e5abe3c9.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/7c7b9f9381d44448b4dd1f393e75c88a.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/8ddf1469810344de8c9c9b46687a9e80.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/e45acf184f774e728d8d92eb244ae172.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/edcf1b08fbf04564bef0e5cfde471540.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/fbe7e18940d9419f976fc108c34fddd3.jpg
El Camino SS August 28th, 2008, 01:34 PM a parking se nalazi iza, a i, jednim delom, ispod objekta... Jos ne znamo tacno... videcemo kada bude otvoren...
e to me interesuje, da li je spoljni deo za musterije a podzemni deo za snabdevanje. kod nsadskog merkatora, postoje dve etaze za parkiranje ( podzemna i prizemna ) i velika rampa u nivou prvog prata za kamione koji ulaze u objekat. ne mogu da nadjem sliku na kojoj se to vidi, ali me interesuje da li je isti slucaj kod vas?
Sena_KG August 28th, 2008, 02:12 PM KRAGUJEVAC SE PRIPREMA ZA IP TELEVIZIJU
Telekom Srbija u cilju daljeg širenja novih usluga u Kragujevcu priprema najsavremeniju tehnologiju ( „Softswitch" ) koja će pretplatnicima omogućiti početkom naredne godine IP TV ( televiziju kroz telefonski priključak baziranu na ADSL protokolu ).
Nakon što je po prvi put lansirana na tržištu telekomunikacija, IP Televizija (Internet Protokol Televizija) definitvno se nametnula kao TV sistem budućnosti. Prva generacija IP TV usluge omogućila je kućnim korisnicima emitovanje digitalne televizije preko širokopojasne infrastrukture, koja, zbog velikih propusnih opsega, postaje ključna stavka u svetu komunikacijske zabave.
Međutim, ako se uzme u obzir već prisutna kablovska televizija, kao i emitovanje putem satelita, postavlja se pitanje na koji će se način IP TV provajderi nametnuti na trzištu, a da usluga koju nude bude drugačija od do sada ponuđenih. Rešenje ima mnogo, a sve se ponovo vrti oko krajnjeg korisnika i njegovih očekivanja. On očekuje, pre svega, razne vrste zabavnog sadržaja, mogućnost interaktivne komunikacije preko TV, jednostavnost u korišćenju i ostale inovacije koje klasična televizija ne podržava.
U nastavku prenosimo razgovor sa Igorom Jeclom, direktorom Direkcije za usluge Telekoma Srbije na temu planova na uvođenju i politike cena IP TV u Srbiji...
Moći ćete da naručite film, pa da ga pogledate na svom TV-u, a biće omogućeno snimanje programa na dva načina, na set-top boksu i na centralnom serveru, pa više nećete imati potrebe da koristite video ili DVD rikorder za snimanje.
Očekujem da ćemo za nekoliko godina biti u prilici da svojim korisnicima omogućimo da za pretplatu, koja će iznositi manje od 40 evra, telefoniraju sa ljudima u zemlji ili inostranstvu bez merenja impulsa, da koriste širokopojasni internet bez ograničenja protoka saobraćaja, kao i da u svom domu imaju IP televiziju, koja pruža brojne mogućnosti i daleko bolji kvalitet slike od sadašnje. Već od ovog septembra građani Srbije koji imaju instaliran priključak za ADSL ili obezbeđenu infrastrukturu za njegovo priključenje, moći će da uživaju u bogatoj ponudi IP televizije. Međutim, za dalji razvoj i proširenje ponude potrebno je da se, pre svega, promeni dosadašnji tarifni sistem po kome se naplata za fiksnu telefoniju obavlja na osnovu utrošenih impulsa, što je odavno prevaziđen model u zapadnim zemljama.
Da bi se potpuno promenio taj sistem, za šta je najviše nadležan „Ratel", biće, pretpostavljam, potrebno oko dve godine, a do tada bi trebalo započeti privremeni rebalans tarifa, kako bi se tržište blagovremeno prilagodilo novom modelu, kaže u razgovoru za Biznis Igor Jecl, direktor Direkcije za usluge Telekoma Srbija. On ističe da će se, u zavisnosti od potreba, korisnik opredeljivati za određeni paket usluga koji, za tarifu bez ograničenja u protoku saobraćaja, u zemljama EU košta oko 40 evra, dodajući da će on kod nas biti i jeftiniji.
Jecl napominje da je osnovna ideja integracija interneta i načina njegovog korišćenja sa televizijom, čime bi se znatno povećao broj korisnika interneta u našoj zemlji, što dalje otvara veliki broj mogućnosti i jednog i drugog medija.
On kaže da je Telekom započeo strategiju razvoja novih medija, između ostalog i obogaćivanje internet sadržaja, što je, kako ističe, preduslov za razvoj širokopojasnog interneta u Srbiji.
U skladu sa novom strategijom, Telekom Srbija je pre nekoliko dana, u saradnji sa medijskom kućom B92, pokrenuo internet portal B92.fm, koji omogućava korisnicima da sami kreiraju svoje muzičke liste i da, personalizujući radio program, slušaju sadržaj te stanice putem interneta. Ovo je, kako tvrdi Jecl, prvi projekat ovakve vrste u svetu, a Telekom Srbija je, ističe, pokazala da tehnološki može da podrži najzahtevnije projekte novih medija. Već prve noći zvaničnog rada, portalu je pristupilo više od 20.000 korisnika, emitovano je preko 14.000 pesama, za šta bi običan radio, naglašava Jecl, utrošio mesec dana, ali pod uslovom da bez prestanka emituje muziku.
Direktor Telekoma dodaje da će uskoro, putem elektronske prodaje, pretplatnici na tu vrstu internet sadržaja moći i da svoje omiljene novine čitaju na ekranu, u istom dizajnu u kakvom se one mogu kupiti na kiosku.
U čemu se razlikuje ova nova internet prodaja od one koja već postoji?
- E-šop je u jednom trenutku u svetu doživeo krah, jer je razvoj softvera pre deset godina bio preskup i sa aplikacijama koje su bile previše zahtevne za tada spori internet. Razvojem kreditnih kartica i drugih sistema naplate, ali i bržeg interneta, elektronska prodaja se ponovo vratila. Naš E-šop je nedavno krenuo kao pilot projekat, a u naredna dva meseca želimo da obavestimo sve svoje pretplatnike fiksne telefonije o načinima na koje mogu da kupuju preko interneta. Svaki od njih dobiće svoj pin-kod, šifru i lozinku i omogućićemo im da sa bilo kog mesta sa kog pristupaju internetu kupe izloženi sadržaj - od filmova, preko muzike, novina...
Trebaće nam vremena da razvijemo tu platformu, jer se za sada mogu „skidati" samo filmovi, i to po ceni od svega 68 dinara, a vrlo brzo u ponudi će se naći i novine. Problem koji postoji sa plaćanjem, jer kod nas mali broj ljudi ima kreditne kartice, rešili smo tako što je kupljenu robu moguće platiti i mobilnim telefonom, ali i preko fiksnog računa, što predstavlja novitet u svetu.
Kažete da će ovakav način prodaje osetno uticati na razvoj marketing tržišta u Srbiji.
- Sigurno. Naše tržište reklama je prilično nerazvijeno, jer ukupan medijski budžet je oko 150 miliona evra godišnje. Primera radi, u Hrvatskoj je on oko 700 miliona evra, a u Italiji čak deset milijardi evra. Zbog malih budžeta onlajn oglašavanje kod nas još nije zaživelo. Ali, pretpostavka je da će baš to tržište doživeti najveći bum u narednih nekoliko godina.
Često se pominje da je broj korisnika interneta u Srbiji još uvek mali u odnosu na zemlje zapadne Evrope. Smatrate li da je sadašnja cena brzog interneta u našoj zemlji visoka i da upravo ona utiče na broj korisnika?
- Mislim da cena širokopojasnog interneta kod nas nije visoka, mada se to možda čini u odnosu na standard. Ali ta cena je minimalna u odnosu na tehnologiju i potrebne investicije. Telekom ima 200.000 ADSL korisnika, minimum 80.000 ljudi povezano je na internet preko kablovskih operatera, a još 100.000 ljudi na svojim radnim mestima koristi širokopojasni internet. Ali to je ipak malo. Međutim, upravo sjedinjavanjem interneta sa IP televizijom povećaće se broj korisnika, a samim tim će se smanjivati cena usluga.
Šta je konkretno IP televizija?
- Skraćenica IP znači internet protokol, na kome je bazirana nova televizija. Njena osnovna prednost u odnosu na dosadašnju je u višestruko boljoj i kvalitetnijoj slici, jer je u pitanju modernija tehnologija, a sliku ćete umesto preko kabla dobijati kroz telefonsku priključnicu. Nema ograničenja u broju kanala, a ona je i interaktivna, pa će odmah po njenom pokretanju u septembru imati mnoštvo funkcija. Moći ćete, na primer, da naručite film, pa da ga pogledate na svom TV-u, a biće vam omogućeno snimanje programa na dva načina, na set-top boksu i na centralnom serveru, pa više nećete imati potrebe da koristite video ili DVD rikorder za snimanje.
Takođe, ali nakon određenog vremena, korisnicima će biti omogućeno da postave i svoje sadržaje na nekom internet centru i da, poput sadašnjeg Ju-tjuba, te snimke na svom televizoru gledaju i drugi pretplatnici. Razviće se i interaktivni advertajzing. Na primer, ukoliko vam se tokom gledanja filma dopadnu naočare glavnog glumca, dobićete informaciju gde i po kojoj ceni možete da ih kupite, ali i da jednim klikom na daljinskom upravljaču to i učinite. Pošto televizor kod nas još uvek zauzima centralno mesto u kući, cilj je da na ovaj način približimo internet široj populaciji, jer za mnoge stvari više neće biti potreban računar.
Koje uslove mora da ispuni pretplatnik da bi mogao od septembra da koristi ove usluge Telekoma?
- Prvi uslov je da ima širokopojasni internet. Uz dosadašnjih 200.000 pretplatnika, mi imamo pripremljenu infrastrukturu za još toliko priključaka. Na tom istom uzorku možemo da ponudimo IPTV. Ona će u početku biti vrlo slična kablovskoj televiziji i sa klasičnom programskom shemom, ali sa daleko boljim kvalitetom slike. Kasnije će pretplatnik na svom ekranu moći da vidi i obaveštenje o pozivu na fiksni ili mobilni telefon, ali i da tokom gledanja TV-a dobije i odgovore na e-mail ili SMS. Nije potrebno posedovati ni specifičan TV prijemnik, mada je poželjno da on bude mlađi od 15 godina, jer će oni starije proizvodnje teško uspeti da podrže zahteve nove tehnologije.
Kako će se starije generacije snaći sa ovom novom tehnologijom? Među pripadnicima starije generacije imamo ili entuzijaste koje izuzetno zanimaju nove tehnologije ili one koji odbijaju da se njima bave. Ali, interesantno je to da se pokazalo da najveći problem sa novim tehnologijama imaju, ne pripadnici starije generacije, već oni koji imaju između 40 i 60 godina. Oni stariji, koji su u penziji, imaju mnogo više vremena da se posvete novim saznanjima, dok je srednja generacija u stalnoj trci za zaradom i bavi se vaspitanjem svoje dece.
teklareka
nixy August 28th, 2008, 02:18 PM e to me interesuje, da li je spoljni deo za musterije a podzemni deo za snabdevanje. kod nsadskog merkatora, postoje dve etaze za parkiranje ( podzemna i prizemna ) i velika rampa u nivou prvog prata za kamione koji ulaze u objekat. ne mogu da nadjem sliku na kojoj se to vidi, ali me interesuje da li je isti slucaj kod vas?
Odgovoricu ti ja...
Ovde dolazi roba...
Kao i ovde...
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_0981.jpg
A ispod objekta u prizemlju je parking za nas obicne smrtnike...
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1179.jpg
Ulaz za parking na otvorenom...
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_1100-1.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn175/xxxnixyxxx/PIC_0984.jpg
nixy August 28th, 2008, 02:21 PM teklareka
Sena postavljena je bila ova vest ovde, i onda smo jos komentarisali da njoj nije mesto ovde... Prelistaj forum prvo... ;)
Johnny_kgc August 28th, 2008, 03:10 PM Ne znam ko je spomenuo ovde na forumu da je trebala da se renovira, ali valjda je doslo do nekih komplikacija...
Verko je rekao, da ce renovirati i Halu Jezero spolja, jer ceo taj deo grada dobija novi izgled, pa bi bilo dobro da se i hala sredi...
Mada, nista necemo dobiti obicnim krecenjem, a za ozbiljniju rekonstrukciju ima para, ali to nije prioritet...
Nista strasno, stil iz druge polovine 20 veka. Mnogo betona i malo ukusa. Mislim da se ovakvih zgrada srame svi gradovi. Slazem se da treba srusiti.:)
Jeste ruzna, ali iz ove perspektive je mnogo ruzna... :)
Odavde i nije tako losa...
http://farm4.static.flickr.com/3102/2806015106_c07b6e612e_o.jpg
Fotografija je stara 5-6 godina...
U okolini firme "TVP Šumadija" se radi na uređenju prilaza i izgleda da se priprema teren za neku gradnju ne znam o čemu se radi, možda o drugoj fazi izgradnje pogona tj. proširenja
Odlicna reportaza! :applause:
Evo radova firme "Sunce" iz Kragujevca...
Oni se inace bave prozorima, vratima i tako dalje...
A ovaj tvoj postbi trebalo da predstavlja reklamu firme "Sunce"!? :)
nixy August 28th, 2008, 03:11 PM ^^ Ma nije reklama, nego ima nekih slika koje nemamo...
Sena_KG August 28th, 2008, 03:20 PM evo moje male reportazice
sumarice
http://i192.photobucket.com/albums/z201/senacaaar/DSC00895.jpg
http://i192.photobucket.com/albums/z201/senacaaar/DSC00896.jpg
http://i192.photobucket.com/albums/z201/senacaaar/DSC00897.jpg
http://i192.photobucket.com/albums/z201/senacaaar/DSC00898.jpg
http://i192.photobucket.com/albums/z201/senacaaar/DSC00901.jpg
http://i192.photobucket.com/albums/z201/senacaaar/DSC00902.jpg
oranica
http://i192.photobucket.com/albums/z201/senacaaar/DSC00903.jpg
roda nocu
http://i192.photobucket.com/albums/z201/senacaaar/DSC00905.jpg
neka zgrada
http://i192.photobucket.com/albums/z201/senacaaar/DSC00914.jpg
ovo se gradi kod skole 21 oktobar
http://i192.photobucket.com/albums/z201/senacaaar/DSC00917.jpg
Kawasaki KG August 28th, 2008, 03:45 PM Nakon manje od mesec dana biće završeni svi predviđeni radovi na ulici Ivanke Moačević u Bresnici. Rekonstrukcija ove ulice samo je nastavak daljeg plana infrastrukturnog uređenja ovog dela grada.
"Ova ulica značajna je jer predstavlja vezu između ulice Užičke republike i Mostarske. Na dužini od oko 500m izvedena je gasna instalacija, rekonstruisana kišna kanalizacija, urađena su oivičenja, a nakon današnjeg postavljanja završnog sloja asfalta biće obeležena horizontalna signalizacija." - rekao je Slobodan Krunić, direktor JP "Preduzeće za izgradnju grada Kragujevca".
Prema rečima Nebojše Zdravkovića, zamenika gradonačelnika Kragujevca, vrednost ove investicije je blizu 20 miliona dinara. "Samo u ovoj mesnoj zajednici, u poslednje tri godine, uloženo je i urađeno više nego u poslednjih 15 godina. Plan je da grad zadrži prvo mesto u centralnoj Srbiji kada je reč o ulaganju u komunalnu infrastrukturu i izgradnju."- istakao je Zdravković prilikom današnjeg obilaska gradilišta. U MZ Bresnica počeli su i radovi na uređenju ulice Grada Piteštija koja predstavlja jednu od najdužih i najprometnijih ulica u ovom kragujevačkom naselju. Trenutno je u toku uređenje prve faze koja podrazumeva radove na dužini od 300m. Preko 1200m ove ulice biće završeno do kraja godine.
nixy August 28th, 2008, 06:57 PM @ Sena - Svaka cast... Dosta mi se svidja kako Roda izgleda nocu...
nesa72brat August 28th, 2008, 07:14 PM 19'13h na gradilistu Plaza centra u ovom trenutku koliko mogu da vidim sa prozora ima 10 kamiona,ima i 4 bagera.Kad ima para kako se radi ljudi....
nixy August 28th, 2008, 07:18 PM ^^ Pa isti primer je bila RODA u zadnjih mesec dana... Odlicno, mnogo me raduje sto nije propala ta investicija, a ruq na srce bio sam pesimisticki nastrojen kada sam cuo. Mislim najveci i najsavremeniji mall u Kragujevcu... :)
Tara_kg August 28th, 2008, 08:06 PM ^^ Pa isti primer je bila RODA u zadnjih mesec dana... Odlicno, mnogo me raduje sto nije propala ta investicija, a ruq na srce bio sam pesimisticki nastrojen kada sam cuo. Mislim najveci i najsavremeniji mall u Kragujevcu... :)
Takođe! :lol: Kada sam prvi put čula da planiraju da u Kragujevcu grade shopping mall od 80.000m2, nisam poverovala... šta više, do pre 10-tak dana sam bila u fazonu "ma daa, 100%", ali kad su potpisali ugovor, ogradili plac i najavili početak za 1. septembar...:lol: odmah sam se setila "Merkatora" i njihovog četvorogodišnjeg odlaganja početka gradnje :bash:
E da, a koja je fora sa farbanjem bandera do pola u sivo (u Dr. Zorana Đinđića, Kraljice Marije, i delu Knez Mihajlove...)? Planiraju da obnove i ulično osvetljenje ili šta?
Kawasaki KG August 28th, 2008, 08:10 PM Sto se tice ulica,u toku su radovi i na deo Ulice Lazara Micunovica u Vinogradima(od Svetolika Mladenovica do granice sa ulicama Bukureske i Vukice Mitrovic).Takodje zavrsavaju se i gore pomenute ulice Bukureske i Vukice Mitrovic,gde ostao je vrlo mali deo.
nixy August 28th, 2008, 09:03 PM Takođe! :lol: Kada sam prvi put čula da planiraju da u Kragujevcu grade shopping mall od 80.000m2, nisam poverovala... šta više, do pre 10-tak dana sam bila u fazonu "ma daa, 100%", ali kad su potpisali ugovor, ogradili plac i najavili početak za 1. septembar...:lol: odmah sam se setila "Merkatora" i njihovog četvorogodišnjeg odlaganja početka gradnje :bash:
E da, a koja je fora sa farbanjem bandera do pola u sivo (u Dr. Zorana Đinđića, Kraljice Marije, i delu Knez Mihajlove...)? Planiraju da obnove i ulično osvetljenje ili šta?
Pa sqpo im je da sve bandere zamene ovim novim sivim, pa ove postojace farbaju u sivo. A onaj gore deo sto si videla da nije ofarban je 90% za reciklazu. Mislim da ce staviti nov gornji deo sa ovim novim grlima i zutim sijalicama...
Kawasaki KG August 28th, 2008, 11:47 PM Novi izgled kragujevačke sportske hale
Unutrašnjost hale "Jezero" dobila je novi izgled. Za razliku od prošle godine kada su renovirani pomoćni objekti, ovog leta najveći deo radova obavljen je u samoj hali "Jezero". Osim sanacije krova, koja je bila obavezna zbog prokišnjavanja, novi izgled dobile su i tribine i sportski teren. Tom prilikom ofarban je teren za odbojku što će brojnim ljubiteljima ovog sporta u gradu omogućiti lakše praćenje utakmica. Vrednost radova je oko 6,5 miliona dinara od čega je najveći deo, oko 5 miliona, obezbedio grad Kragujevac.
Preostalo je da se ofarbaju ograde na tribinama i nosači stolica, pa će hala u potpunosti biti pripremljena za start takmičarske sezone početkom oktobra. U Sportskom centru "Mladost" se nadaju da će novim izgledom hale "Jezero" i uslovima biti zadovoljni i sportisti i gledaoci.
Finansijska pomoć grada
Grad Kragujevac dotiraće 2 miliona dinara za završetak radova na dogradnji eparhijskog doma, odlučili su članovi Gradskog veća.
Pripreme za izgradnju Plaza centra
Na prostoru od dva i po hektara u Bulevaru Kraljice Marije, u Staroj radničkoj koloniji, počeli su pripremni radovi na uređenju građevinskog zemljišta, na kome će 1. septembra biti postavljen kamen temeljac Plaza centra. Prostor budućeg multifunkcionalnog tržno-poslovnog centra u potpunosti je ograđen, i teške mašine firme "Caričin grad" iz Beograda uklanjaju ostatke temelja nekadašnjih baraka pripremajući zemljište za gradnju. Radnici "Elektrošumadije" i Telekoma rade na izmeštanju strujnih i telefonskih kablova.
www.rtk.co.yu
nixy August 29th, 2008, 12:24 AM JEDNO IZNENADJENJE
Da znate da sam ovo radio 2 sata. Prepisivao nazive, trazio na internetu sajtove...
Dakle sve radnje unutar objekta "Roda Centar"
Kliknite na plavim slovima ispisane firme za njihov sajt...
01. Intersport (Merkatorova firma)
02. Beautique (Merkatorova firma)
03. Modiana (Merkatorova firma)
04. DexyCo Kids (http://www.dexy.co.yu/) (prodavnica igracaka)
05. Peko (http://www.peko.si/serbian/index.asp) (prodavnica obuce)
06. Alter (http://www.alter-ca.com/) (prodavnica obuce)
07. Glam Up (http://www.glam-up.co.yu/) (prodavnica kozne galanterije)
08. Delizia Bijouterie (http://www.deliziabijou.com/) (prodavnica bizuterije)
09. Maestro Cafe (kafic)
10. Julia & Co. (poklon shop)
11. Katrin (http://www.katrinvk.com) (prodavnica zenske garderobe)
12. Avanguardia (http://www.avanguardiagroup.com/) (prodavnica garderobe, obuce...)
13. Oculus (http://www.opticus-oculus.com/) (opticki centar)
14. Polzela Style (http://www.polzela.com/) (prodavnica zenskih carapa)
15. Posta (http://www.posta.co.yu/) (posta)
16. AIK Banka (http://www.aikbanka.co.yu/) (banka)
17. Hush Puppies (http://www.hushpuppies.com/en-US/Default.aspx) (prodavnica obuce)
18. Todor (http://www.todor.co.yu/) (butik)
19. 3 M (butik)
20. Urban Shop (http://www.urbanshop.co.yu) (butik)
21. Svilanit (http://www.svilanit.si/indexsrb.asp) (prodavnica peskira, carsafa...)
22. Pollino (http://www.pollinoshoes.com/index.php) (prodavnica stvari za bebe)
23. Barbara Caffe (kafic)
24. Shimano (http://www.shimano.com/) (prodavnica sportske opreme, bicikle...)
25. Chronos Time (butik)
26. Fashion & Friends (http://www.fashioncompany.co.yu/) (butik)
27. Rang & Fun (butik)
28. Eruscio (prodavnica donjeg rublja)
29. Planika (prodavnica obuce)
30. Multi Com (prodavnica racunarske opreme)
31. Korova Cafe And Bar (kafe bar)
32. Atlantik Kladionica (http://www.atlantik.co.yu/) (kladionica)
33. Sportina Group (http://www.sportina.co.yu/) (butik)
34. Societe Generale Srbija (http://www.societegenerale.rs/) (banka)
35. Menda (butik za decu)
36. Office Shoes (http://www.officeshoes.co.yu/) (prodavnica obuce)
37. Pavone (tvornica trikotaze)
38. United Colors Of Benetton (http://www.benetton.com/portal/web/guest/home) (butik)
39. Original Marines (http://www.originalmarines.it/) (butik za decu)
40. Ziborn (http://www.ziborn.co.yu) (butik)
41. N Sport (http://www.n-sport.net/) (prodavnica sportske opreme)
42. Extreme Intimo (http://www.extremeintimo.com/e_index.php) (prodavnica donjeg rublja)
43. Srce (http://www.srce-sweets.co.yu/html/kafe-poslasticarnica.html) (poslasticarnica)
44. Kenvelo Anywhere (http://www.kenvelo.com/index.php) (butik)
45. SportsWear (prodavnica sportske opreme)
46. Champion (http://www.champion.co.yu/champion/index.htm) (prodavnica obuce i garderobe)
47. Jagger (butik)
48. Legend (http://www.legendww.com/ss08/fashion.html) (butik)
49. Lee Cooper (http://www.leecooper.co.yu/) (prodavnica teksas garderobe)
50. Alpina YUG (prodavnica obuce)
51. Leut Plus (restoran)
52. Sempre (???)
53. Squadra (ribarnica)
54. Leut (apoteka)
55. Chicco (http://www.chicco.co.yu/) (prodavnica stvari za bebe)
56. Zlatarna Celje (zlatara)
57. IPS (http://www.ips.co.yu/) (prodavnica knjiga i casopisa)
58. Sisley (http://www.sisley.com/Site/Index.php) (butik)
59. Trend Sistem (prodavnica sportske garderobe)
60. Geox (http://www.geox.com/) (prodavnica obuce)
61. TFY (butik)
62. Martini Vesto (butik)
63. Tref Sport (http://www.trefsport.com/) (prodavnica obuce)
64. Centar Tehnike (Merkatorova firma)
65. RODA Megamarket (Merkatorova firma)
|
|