leopol
December 16th, 2011, 12:00 AM
U BiH se ti podaci kriju kao zmija noge, pricali smo vec o tome...
|
View Full Version : [Bosnia and Herzegovina] - New Malls, Trade Centers and Hypermarkets leopol December 16th, 2011, 12:00 AM U BiH se ti podaci kriju kao zmija noge, pricali smo vec o tome... ampicilin December 16th, 2011, 01:10 PM Prodaja Mercatora vjerojatno u srijedu Prodavatelji više od polovice slovenskog trgovačkog društva Mercator jučer su doradili zahtjeve koje će hrvatski Agrokor morati ispuniti nakon akvizicije. U utorak bi trebali biti konačno potvrđeni tako da bi ugovor o prodaji trebao biti potpisan već u srijedu, 21. prosinca. Kada će prodavatelji primiti novac, ovisi o predsjedniku uprave Mercatora Žigi Debeljaku te tijelima za zaštitu tržišnog natjecanja na svim tržištim na kojima su prisutni Mercator i Agrokorov Konzum. Agrokor za dionicu Mercatora nudi 221 euro, a tako će i ostati ukoliko dubinsko snimanje ne pokaže sliku poslovanja drugačiju od postojeće. (www.finance.si) bjazi December 16th, 2011, 05:43 PM ^^:ohno::ohno::ohno::ohno::ohno:monopol i dominacija na tržištu Konzumaa če biti užasna posljedica LordMarshall December 16th, 2011, 05:52 PM Ludi popusti i promocije u Importanne Centru Za svoje posjetitelje Importanne Centar Sarajevo i ove godine je pripremio interesantna dešavanja. Od 15.12. do 30.12.2011. godine u svim prodajnim objektima Vas očekuju sniženja, pokloni, dodatne pogodnosti i puno iznenađenja. Svoju pretprazničnu kupovinu možete obaviti upravo u Importanne Centru Sarajevo gdje će se održati i zanimljiva promocija Bella Vida Galerije pod nazivom ''Noći od cimeta'' u kojima će sva čula uživati - bit će ugodne za oko i dodir, prostor će odisati lijepim mirisima, a moći će se pregristi i neke kulinarske delicije. Za sami kraj godine, tačnije 30. decembra, Importanne Centar je pripremio urnebesnu zabavu za najmlađe posjetitelje, sa paketićima, Djedom Mrazom i zabavnim programom u kojem svi mogu učestovati. Prva dva sata parkinga besplatna. Sarajevo-X (http://www.sarajevo-x.com/biznis/ludi-popusti-i-promocije-u-importanne-centru/111216107) BosniaHerzegovina December 18th, 2011, 11:21 PM Konzum i Idea najjači trgovci u Adria regiji, Mercator drugi, Delta Maxi treći ZAGREB - Agrokorova maloprodaja tj. Konzum i Idea su, s 2, 861 milijardi eura ukupnih prihoda od prodaje, najveća maloprodajna grupa u Adria regiji u 2010. godini, objavio je Deloitte u svojoj regionalnoj analizi sektora maloprodaje u 2010. godini. Radi se o plasmanu na temelju rezultata poslovanja koje su tijekom 2010. postigli Konzum u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, Tisak, srpska Idea i bosanski TPDC. Konzum slijedi Mercator grupa, s ostvarenih 2,808 milijardi eura prihoda od prodaje, u 2010. godini. Treći igrač u Adria regiji je srpski trgovački lanac Delta Maxi, s nešto preko milijardu eura regionalnih prihoda u 2010. godini. Konzum je, s nešto više od 1,57 milijardu eura prihoda od prodaje samo u Hrvatskoj, ujedno i najveći maloprodajni lanac u Hrvatskoj. Tisak i Mercator – H zauzeli su drugo i treće mjesto na listi najvećih u Hrvatskoj, a zatim slijede Plodine i Kaufland. Sedam trgovačkih lanaca na listi vodećih 25 regionalnih trgovačkih lanaca imaju sjedište u Hrvatskoj: Agrokorova maloprodaja, Plodine, Tommy, KTC, Diona, Kerum i Studenac. Najsnažniji rast prihoda od vodećih maloprodajnih lanaca, 18 posto u odnosu na 2009. godinu, postigli su Lidl i Kaufland, u vlasništvu Schwartz grupe. Slaven Ćurić, manager u Deloitteu, kao dva najvažnija razloga ovako snažnog razvoja ističe daljnje širenje ovih lanaca, ali i činjenicu da Lidl i Kaufland modelom diskontnih cijena uspijevaju privući sve veći broj klijenata. Očekuje se da će u bližoj budućnosti diskontni lanci nastaviti ekspanziju u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Davor Tolić, Research Manager u Ipsos Pulsu, istaknuo je trend povećavanja udjela prometa koji u maloprodaji otpada na supermarkete na štetu malih trgovina u gradskim kvartovima, u kojima su kupci u prošlosti uobičajeno dnevno kupovali osnovne prehrambene namirnice. „Svega 15 posto građana Hrvatske obavlja dnevnu kupnju (do 200 kuna) u kvartovskim, malim trgovinama, dok njih gotovo 32 posto kupuje u Konzumu. Velike tjedne nabave hrane 23 posto građana najčešće obavlja u Konzumu, dok 18 posto ispitanika ovog istraživanja, hranu u iznosu većem od 200 kuna kupuje u Kauflandu“, naglašava Tolić. Više od polovice trgovačkih lanaca na Adria Top 25 listi u vlasništvu je tvrtki koje dolaze iz neke od država ove regije, dok su ostali trgovački lanci u njemačkom ili austrijskom vlasništvu. I pored toga što su gospodarstva država Adria regije u 2010. godini još uvijek imale negativne stope rasta, sedam od devet najvećih trgovačkih lanaca je povećalo svoje prihode. Narednih godina možemo očekivati daljnji rast trgovačkih lanaca, kao i smanjenje broja malih trgovina u kojima je uobičajeno podmirivati dnevne potrebe za osnovnim namirnicama. „U Hrvatskoj oko 45 posto potrošača kupuje trgovačke robne marke, a više od polovice (63 posto) smatra da su one jednako kvalitetne kao i brandovi poznatih proizvođača. Međutim čak 35 posto ispitanika vjeruje da su proizvodi koji se prodaju pod trgovačkim markama lošiji“ ističe Davor Tolić. Prema istraživanju Ipsos Pulsa, najpopularnije trgovačke marke koje se mogu naći u hrvatskim trgovačkim lancima su K-Plus, Balea, Standard, Clever i Rial, pri čemu Konzumova trgovačka marka K-Plus uživa najveću popularnost među potrošačima u Hrvatskoj. Pojavom diskontnih trgovaca dodatno se ubrzao trend polarizacije kupaca. Raste broj potrošača kojima je cijena najvažniji kriterij prilikom odabira proizvoda ili mjesta kupnje i oni se jasno diferenciraju od kupaca koji traže proizvode iz višeg cjenovnog razreda. Poslovne strategije robnih marki tri najveća trgovačka lanca potrošačkog sektora, Mercatora, Konzuma i Delta Maxija, mogu se podvući pod zajednički naziv globalnog trenda "kriza sličnosti". „Sličnost se očituje u istim oblicima pakiranja, konstantnim, ali zanemarivim poboljšanjima proizvoda, povećanjem portfelja proizvoda kroz nove proizvode za usku ciljanu skupinu potrošača. S druge strane, promjena fokusa s volumena prodaje na više profitne marže i veću operativnu efikasnost je također trend koji je primjetan u maloprodaji na globalnoj razini, a primjetan je i u našoj regiji“ ističe Slaven Ćurić, menadžer u Odjelu za financijsko savjetovanje u Deloitteu. Većina najvećih maloprodajnih grupa u Adria regiji nije uvela internet trgovinu u svoje poslovanje. Čak i trgovački lanci koje prodaju preko interneta, nemaju takav oblik prodaje rasprostranjen na svim tržištima na kojima su prisutni. Tako se na primjer u Mercatoru može online kupovati, ali samo u Sloveniji i Hrvatskoj. Slično, programe lojalnosti ima samo polovica najvećih grupa u regiji. Konzum, Mercator, Engrotuš, Metro Cash & Carry i Bila imaju najrazvijenije programe lojalnosti. S druge strane, prisutnost maloprodajnih tvrtki na društvenim mrežama postaje sve značajnija s obzirom da se ovim kanalom dopire do sve više potencijalnih kupaca. Očekuje se da i regionalni maloprodajni igrači usklade pristup poslovanju i odnos prema inovacijama kako bi iskoristili nove prilike koje proizlaze iz procesa transformacije. Taj proces rezultira s progresivnošću maloprodajne industrije u kojoj se do kupca dopire putem društvenih mreža, pretraživača, web stranica, blogova, pametnih telefona a sve s ciljem pružanja novog, uzbudljivog digitalnog i fizičkog doživljaja kupovine. „U Hrvatskoj gotovo 60 posto građana koristi internet, a oko 40 posto koristi neku društvenu mrežu. Prema istraživanju Ipsos Pulsa, najpopularnija društvena mreža je Facebook, čak 38 posto ispitanika ju koristi“ ističe Tolić. http://www.seebiz.eu/konzum-i-idea-najjaci-trgovci-u-adria-regiji-mercator-drugi-delta-maxi-treci/ar-20921/ Mozda nam uskoro dolazi Lidl :) PticaNam December 19th, 2011, 12:37 AM nadam se. i kaufland isto>? vladanng December 19th, 2011, 03:54 AM nadam se. i kaufland isto>? nama vec sto godina dolazi lidl, mada potvrdjeno je da sledece godine stize, i mi se plasimo kupovine merkatora od strane agrokora, zato sto postoji sansa da se onda i u Srbiji pojavi monopol, mada i dosad ga je bilo, konzum(kod nas je idea) ima recimo u jednom Nisu 40 manjih idea prodavnica i neverovatno mi je da smo to dozvolili. BosniaHerzegovina December 19th, 2011, 09:51 PM Svečano otvoren prvi drive-thru McDonald's restoran u BiH http://static.sarajevo-x.com/media/images/vijesti/111219170.1_xl.jpg Prvi drive-thru McDonald's restoran u BiH večeras je svečano otvoren kod hotela Radon Plaza u sarajevskom naselju Nedžarići. Svečanom otvaranju prisustvovao je veliki broj zvanica, a čast da zvanično otvore restoran dobili su premijer Federacije BiH Nermin Nikšić i ambasador SAD u BiH Patrick Moon. http://static.sarajevo-x.com/media/images/vijesti/111219170.4_xl.jpg U novom restoranu, koji je nešto sasvim novo u našoj zemlji, posao je dobilo 70 osoba. Gosti će svoje omiljeno jelo iz McDonald'sa naručivati iz automobila, uz pomoć prilazne trake. http://static.sarajevo-x.com/media/images/vijesti/111219170.13_xl.jpg Površina novog restorana je 500 kvadratnih metara i imat će 160 mjesta za sjedenje, a površina kompletnog objekta sa prilazima i pratećim objektima je oko 1.500 kvadratnih metara. http://static.sarajevo-x.com/media/images/vijesti/111219170.17_xl.jpg Dio restorana u kojem se jelo može naručiti iz vozila će raditi 24 sata, a radno vrijeme restorana sa sjedećim mjestima će biti do ponoći. http://www.sarajevo-x.com/biznis/news/svecano-otvoren-prvi-drive-thru-mcdonald-s-restoran-u-bih/111219170#17 BE0GRAD December 22nd, 2011, 12:18 PM ^^ Опа... па код вас пада снег. Код нас изгледа неће ове године. :D Иначе, много ми се цвиђа намештај! Ове фотеље су вр'! ^^:ohno::ohno::ohno::ohno::ohno:monopol i dominacija na tržištu Konzumaa če biti užasna posljedica Купујте у Делез Максију! :) VozdraRajvosa December 22nd, 2011, 12:32 PM .. ekist December 22nd, 2011, 02:20 PM ^^ Опа... па код вас пада снег. Код нас изгледа неће ове године. :D Иначе, много ми се цвиђа намештај! Ове фотеље су вр'! Купујте у Делез Максију! :) Udjem u Delhaize Maxi i ne vidjeh nista posebno osim da su cijene malo vece (npr. Sarajevsko Pivo 0,5L konzerva 1,60KM), ne znam kako misle opstati na nasem trzistu ali im ne predvidjam svijetlu buducnost ako ovako nastave. BosniaHerzegovina December 22nd, 2011, 03:22 PM ^^ Опа... па код вас пада снег. Код нас изгледа неће ове године. :D Иначе, много ми се цвиђа намештај! Ове фотеље су вр'! Купујте у Делез Максију! :) Imamo mi svoj Bingo, ne treba nam taj belgijski lanac. Bingo über alles! :) mirza-sm December 22nd, 2011, 03:43 PM Uskoro mozda Kaufland/LIDL uber alles? :troll: BosniaHerzegovina December 22nd, 2011, 04:09 PM Uskoro mozda Kaufland/LIDL uber alles? :troll: Nein, nisu domaci :) Ali LIDL nije los, jeftin je, taman za narod dole! BE0GRAD December 22nd, 2011, 06:02 PM Imamo mi svoj Bingo, ne treba nam taj belgijski lanac. Bingo über alles! :) У белгијском је власништву али је и даље србијански. Макси и даље има средиште у Србистану. :) Dario_sa December 22nd, 2011, 09:02 PM У белгијском је власништву али је и даље србијански. Макси и даље има средиште у Србистану. :) Jedino je problem što Maxi ima jedan osrednji market u Sarajevu, pa to i nije neka konkurencija. BosniaHerzegovina December 22nd, 2011, 09:20 PM У белгијском је власништву али је и даље србијански. Макси и даље има средиште у Србистану. :) Ma Delhaize nema nikakve sanse u BiH, Bingo i Konzum su ti glavni u BiH, i tako ce ostati, jedino ako dodje uskoro Kaufland ili Lidl stvari bi se mogle mjenati! leopol December 24th, 2011, 10:58 PM Konzum i Mercator vladaju najskupljim cijenama, Interex i Bingo najnižim http://namirnice.ba/wordpress/wp-content/uploads/2011/12/Peta-sedmicna-tabela-cijena.png Malo cudno ovo guranje Maxija, koji u Sarajevu ima slovom i brojem jednu (1) prodavnicu. Ostatak na http://namirnice.ba/namirnice/svih-pet-sedmicnih-tabela-cijena-na-jednom-mjestu/ bjazi December 24th, 2011, 11:10 PM Malo cudno ovo guranje Maxija, koji u Sarajevu ima slovom i brojem jednu (1) prodavnicu. Nisi skontao poentu Naime ovo su samo jednom ubacii Maxi eto čisto informativno jer su krocili na tržište Sarajeva tako da bi građani bili informisani Prodavnica ima oko 600m2 i neće biti više uvrštena u tabelu jer tržišni udio nije relevantan vladanng December 25th, 2011, 07:08 PM koliko Sarajevo ima velikih megamarketa, ono bas velikih tipa metro, ili tempo u Srbiji, i ciji su? :) BosniaHerzegovina December 25th, 2011, 07:22 PM koliko Sarajevo ima velikih megamarketa, ono bas velikih tipa metro, ili tempo u Srbiji, i ciji su? :) 3x Robot(BiH) http://img63.imageshack.us/img63/5520/193753621gygwvmph7ks.jpg http://www.sunlight-lounge.ba/images/0robot.jpg http://www.sonar.ba/slike/robot_komerc_1.jpg 1x Merkur sada Amko(BiH) http://img146.imageshack.us/img146/3171/1002982rj7.jpg 3x Mercatora(SLO) http://i21.photobucket.com/albums/b290/skyscraper_BiH/MercatorMarijinDvor.jpg 2x Konzum (HR) 3x Interex(FRA) http://www.sonar.ba/slike/interex_kolodvorska(583).jpg 1x Velpro(HR) http://sirbegovic.com/thumbz.php?slika=/home/sirbego/public_html/uploaded/reference/6/pic1.jpg&data=0,0,531,400,796,600 Ovo ja znam, sigurno ima vise. bjazi December 25th, 2011, 07:39 PM Robot Hrasno i Socijalno nije megamarket već pokušaj od trgovačkog centra i oba manje više loše rade, Socijalno malo bolje. Ni Merkur Otoka nije megamarket Ima tempo u Lukavici i radi(o) je 24h Interex Stup, Bingo Hadžići leopol December 25th, 2011, 08:58 PM Mercatora ima 5 velikih Amko ima i Hipermarket Mojmilo. Konzum ima vise od 2 sigurno. Najveci udio u prometu defintivno ima Interex sa svoja dva hipermarketa... bjazi December 25th, 2011, 09:20 PM Mercatora ima 5 velikih Amko ima i Hipermarket Mojmilo. Konzum ima vise od 2 sigurno. Najveci udio u prometu defintivno ima Interex sa svoja dva hipermarketa... Konzum ima samo 2 velika (Super Konzum) a to su Koreja i Wisa A kako nađe u Sarajevu 5 velikih Mercatora? Ja znam za Ilidžu, Socijalno a ostalo su supermarketi i superte vlada92ng December 26th, 2011, 01:15 AM pa nije lose, iznenadili ste me, pogotovo mi ovaj interex na slici deluje ogromno, samo vam fali jos par stranih trgovinskih lanaca kao i nama, i kolko ja znam recimo u Beogradu valjda ima samo jedan mercator trzni centar, mada ima mnogo manjih filijala mercatora, vidim i konzum se dobro ovajdio u bih isto kao i u Srbiji, u Nisu ima 40 manjih idea trgovina, to je njihova filijala u Srbiji, jedino sto mi imamo metro od stranih i oni nam vade prosek. mm80 December 26th, 2011, 03:49 PM Ovaj velpro mislim da više ne radi, da je to sve konzumovo i da ga koriste kao skladište. mislim da je tako, al nisam siguran zaboravili ste Bingo na alipašinom, doduše nije tako velik kao onaj u hadžičima a ima i ona škafa u halilovićima poprilično velika mm80 December 26th, 2011, 03:50 PM tuš + merkur + drvopromet na stupu zajedno čine poveći centar a i fizički su povezani (jedan objekat) BosniaHerzegovina December 27th, 2011, 12:58 AM Jeli poznata firma koja ce graditi Bauhaus u Sarajevu? mirza-sm December 27th, 2011, 10:59 AM Pa rekli su da ce se do februara znati cini mi se? BosniaHerzegovina December 27th, 2011, 11:44 AM Pa rekli su da ce se do februara znati cini mi se? kako tenderski rok ističe 25. decembra, posve je izvjesno da će konačni broj prijavljenih biti neuporedivo veći. Mozda ce se ove sedmice znati... mirza-sm December 27th, 2011, 11:48 AM Vjerovatno, ako ne, onda tokom januara. :okay: BosniaHerzegovina December 28th, 2011, 12:38 AM Mene cudi sto Mediamarkta i Ikeje jos uvijek nema u ex-yu mirza-sm December 28th, 2011, 11:55 AM Pa Ikea se gradi u HR, ili? A nekad sam davno vidio reklame za MediaMarkt u Sloveniji, ali evo izgleda da ih nema.. konjz December 28th, 2011, 12:44 PM koliko sam primjetio putem medija MediaMarkt ima unutrasnjih problema jer se medjusobno glavonje bore za prevlast u komandovanju pa vjerovatno zbog toga jos se i ne interesuju za nasa podrucja mirza-sm December 28th, 2011, 04:45 PM TehnoMag preuzeo prodajne objekte MobilMedije U sarajevskom naselju Malta danas je svečano otvoren MobilMedia by TehnoMag shop. http://www.bika.net/image-w160/tehno-mag-logo-5714-1298032275.png Kompanija TehnoMag d.o.o., jedan od vodećih prodavača potrošačke elektronike u BiH, preuzela je prodajna mjesta MobilMedije, ozvaničeno je tom prilikom. Tehnomag preuzima MobilMedia brend i otvora tri nove trgovine na lokacijama MobilMedije -dvije u Sarajavu i jednu u Tuzli. Te prodavnice će, kako je istaknuto, pod okriljem novog vlasnika TehnoMaga nastaviti uspješnu distribuciju tehničke robe ka krajnjim kupcima. http://tehnomag.com/images/stories/novosti/mobilmedia-velika.jpg "Preuzimanjem MobilMedije TehnoMag je sa svojih deset shopova postao jedan od najvećih maloprodajnih lanaca tehničke robe u BiH, te respektabilan i poželjan partner u cijeloj regiji", kazao je Zlatko Marošević, vlasnik i direktor Tehnomaga, te dodao da su nove prodajne lokacije potvrda uspješnog poslovnog razdoblja i politike, te prepoznatljivosti na bh. tržištu. MobilMedia će kao i ostali TehnoMag shopovi imati vrhunsku ponudu renomiranih svjetskih proizvođača: Sony, Philips, Samsung, LG, Panasonic, Indesit, Ariston. TehnoMag je osnovan 1998. godine, a pored maloprodaje distribuira i kroz veleprodaju poznate svjetske trgovačke marke, a rezultate postiže i izvan BiH, na tržištu Hrvatske i odnedavno Srbije. Nisam znao da je TehnoMag nasa trgovina?! Lijepe vijesti kako god :) PticaNam January 2nd, 2012, 12:20 PM Dolazi li Carrefour u Bosni bogati? Obozavam ga od kad sam bio u Carreforu u Italiji i u Spaniji, bilo je odlicno unutra. Divno. PticaNam January 2nd, 2012, 12:33 PM Odoh ja na carrefour web stranici, i nasao sam ovo, lista Carrefoura sirom svijeta, i cudo, kaze BIH??? http://www.carrefour.com/docroot/groupe/C4com/Images/images/2011/CARTEIMPLANTATIONEN082011.jpg PticaNam January 2nd, 2012, 03:51 PM mozel neko odgovorit? BosniaHerzegovina January 2nd, 2012, 04:57 PM Dolazi li Carrefour u Bosni bogati? Obozavam ga od kad sam bio u Carreforu u Italiji i u Spaniji, bilo je odlicno unutra. Divno. Ovo je greska sigurno, posto Albanija ima Carrefour ali tu to ne stoji, da nisu Albaniju i BiH zamjenili. Carrefour nama ne treba, posto su ogromno skupi! PticaNam January 2nd, 2012, 07:17 PM uglavnom bih volio, a takodje bih volio starbucks i burger king al nece biti nista od toga BosniaHerzegovina January 2nd, 2012, 07:24 PM uglavnom bih volio, a takodje bih volio starbucks i burger king al nece biti nista od toga Sve je to nebitno! Ja bi jedino volio od ovi lanaca Lidl i Ikea, ostalo manje vise. Starbucks nema sta traziti u BiH, samo budala moze dati 5 eura za kafu:ohno: gagaism January 2nd, 2012, 07:34 PM Starbucks nema sta traziti u BiH, samo budala moze dati 5 eura za kafu:ohno: strabucks je preskup čak i Švicarcima, bio sam prošlo ljeto i rekli su kako su preskupi a kava im nije ništa drugačija nego u ''običnim'' caffeima btw, aldi i lidl već dugo najavljuju dolazak u BiH iako vjerujem da su to samo priče, a za carrefour je ranije bilo spominjano kao da će biti u ACS-u :s PticaNam January 2nd, 2012, 07:46 PM volio bih carrefour, pogotovo bih volio Haagen-Dazs u Bosni, taj sladoled je predobar. vladanng January 2nd, 2012, 09:22 PM uglavnom bih volio, a takodje bih volio starbucks i burger king al nece biti nista od toga sto mislite da nece? mislim da se u Skoplju otvorio Burger king, nisam siguran bilo je price o tom, nije to toliko tezak posao, samo treba naci finanskijsku podrsku i fransizom moze da se otvori sta se hoce! mcdonalds vam je vec stigo, to vam je fransiza! :) PticaNam January 2nd, 2012, 09:34 PM Vlado, problem je da nema takva finanzija u BIH. McDonalds je donio Fahrudin Radoncic a nece on i Burger king. A da na ni pricamo o Starbucks-u. Imate li vi HaagenDazs sladoleda u Srbiji? BosniaHerzegovina January 3rd, 2012, 01:10 AM ^^ Tebi je sigurno 13 godina? PticaNam January 3rd, 2012, 01:30 AM ne, 4. vladanng January 3rd, 2012, 07:32 PM Vlado, problem je da nema takva finanzija u BIH. McDonalds je donio Fahrudin Radoncic a nece on i Burger king. A da na ni pricamo o Starbucks-u. Imate li vi HaagenDazs sladoleda u Srbiji? mislim da neamo. maxx22st January 4th, 2012, 12:19 AM ima li netko kakvih info sto se sve planira otvoriti u Sarajevu u 2012 godinu, mozda Lidl,Metro, Aldi, C&A, H&M i sl.??? BosniaHerzegovina January 4th, 2012, 09:48 AM Ja sam ocekivao da ce C&A biti u Mostaru, ali izgleda nista od toga. H&M u februaru dolazi u Srbiju. Ljepoje January 4th, 2012, 01:16 PM Ja sam ocekivao da ce C&A biti u Mostaru, ali izgleda nista od toga. H&M u februaru dolazi u Srbiju. Da prostiš, H&M je pravo s*anje... PticaNam January 4th, 2012, 04:30 PM Imam jedno pitanje sto se tice Globalizacije BiH-a. Zasto je da drzava kao Turska ima sve brendovi Nandos, Marks and Spencer, Starbucks, Costa, Tesco, IKEA, McDonalds, Burger King, KFC, Pizza Hut i svi ovi brandovi a bosna nema ni jedan? Sta je toliko atraktivno u Turskoj da ne dolazu ovi brendovi u HR i BIH? Pogotov Pizza Hut i Burger King koji ima Srbija. LordMarshall January 4th, 2012, 04:32 PM mozda zato sto je prosle godine turska izvezla rekordnih 140 miljardi dolara robe, stoje povecanje od 18 posto... PticaNam January 4th, 2012, 04:35 PM Kakve to ima veze s restoranima kao Nandos ili Pizza Hut? Vidili ste sami kako svako u BIH baci pare u McDonalds. Da bi dosao Pizza Hut desilo bi isto. Ako LIDL udze na Bosansko trziste, svako bi otisao jer je najeftinije i dobar kvalitet hrane. Oprosti, ne znam Bosanski najbolje. LordMarshall January 4th, 2012, 04:39 PM poredisi ekonomiju koja je 100 puta veca od nase PticaNam January 4th, 2012, 04:42 PM Dobro nek uporedim s Srbijom, oni imaju ovi brendovi. LordMarshall January 4th, 2012, 04:47 PM opet kad gledas srbiju gledas market koji je mozda haman duplo veci od naseg, za potraznju. veca populacija.... jedna stvar sto mi moram da stalno pazimo je da se nikad neuporedimo sa drugim. svaka zemlja ima svoje sposobnosti i rutu ka ekonomskom napredku. kad se nas market jos malo stabilizira docice i ti brendovi. mi jos nemamo jedinstveni market, imamo 11.... svaki kanton zasebe, a bome tako i entitet... BosniaHerzegovina January 4th, 2012, 04:54 PM Imam jedno pitanje sto se tice Globalizacije BiH-a. Zasto je da drzava kao Turska ima sve brendovi Nandos, Marks and Spencer, Starbucks, Costa, Tesco, IKEA, McDonalds, Burger King, KFC, Pizza Hut i svi ovi brandovi a bosna nema ni jedan? Sta je toliko atraktivno u Turskoj da ne dolazu ovi brendovi u HR i BIH? Pogotov Pizza Hut i Burger King koji ima Srbija. Ti poredjujes Tursku i BiH? :nuts: Srbija nema Burger King, jedino Slovenija i Makedonija imaju. I kao sto sam vec rekao od tih brandova samo nek dodje Ikea i Lidl, ovi ostali manje vise. PticaNam January 4th, 2012, 05:04 PM bilo bi lijepo da to jedan dan mogu uraditi BosniaHerzegovina January 4th, 2012, 05:17 PM Mene jedino cudi kako Libanon ima skoro sve brandove koje postoje u svijetu, cak H&M imaju koji samo ide u stabilne zemlje. LordMarshall January 4th, 2012, 05:20 PM Libon je jednom bio bankarski centar lavanta, i sada bogati arapi iz regije drze pare u Libanski bankama Ljepoje January 4th, 2012, 07:50 PM Mene jedino cudi kako Libanon ima skoro sve brandove koje postoje u svijetu, cak H&M imaju koji samo ide u stabilne zemlje. Ušli "zahvaljujući' M.H. Alshaya Co. :) leopol January 5th, 2012, 12:26 AM Mene jedino cudi kako Libanon ima skoro sve brandove koje postoje u svijetu, cak H&M imaju koji samo ide u stabilne zemlje. Mozda zato sto je Bejrut sa pravom bio nazivan Paris istoka, sto imaju jednu od najborazovanijih populacija na svijetu, i jos imaju pozitivnu a ne negativnu selekciju... I najvaznije: nisu zatucana, neobrazovana, pateticna selendra smjestena izmedju istih takvih, a koja misli da svijet pocinje i zavrsava s njom...:cool: mirza-sm January 5th, 2012, 01:24 AM :okay: BosniaHerzegovina January 5th, 2012, 09:59 AM Libon je jednom bio bankarski centar lavanta, i sada bogati arapi iz regije drze pare u Libanski bankama Imali koji link da mogu procitati vise, nisam nista mogao iz googlirati:nuts: LordMarshall January 5th, 2012, 10:08 AM http://www.faithinthecity.org/working-in-beirut-the-banking-capital-of-the-arab-world.html http://books.google.com/books/about/Beirut.html?id=loHrAAAAIAAJ http://news.google.com/newspapers?nid=1828&dat=19750717&id=oT8dAAAAIBAJ&sjid=16YEAAAAIBAJ&pg=2894,1567693 prije Dubai, Qatar i novih financiskih centara bio je to Beirut neznam kako nisi mogo naci meni su odma bili ispali clanci. od 45 do rata Beirut je bio financiski centar arapskog svijeta.... LordMarshall January 5th, 2012, 10:11 AM http://almashriq.hiof.no/lebanon/000/070/aramco/paradise-lost.html LordMarshall January 5th, 2012, 10:12 AM puno se toga promjenilo ali infrastruktura koja je postojala i banke koje su postojale su jos tu... BosniaHerzegovina January 5th, 2012, 10:15 AM Nisam znao ovo! Znam mnoge Libanace, pravo su pametan i lijep narod. Isto su oni kao najmoderniji narod u Middle-East, i da su glavni u muzici i modi. Mozda Sarajevo preuzme ulogu Beiruta? leopol January 5th, 2012, 10:38 AM Mozda Sarajevo preuzme ulogu Beiruta? :rofl::rofl::rofl: Ko ti je diler? Cuvaj ga, odlican je! :lol: BosniaHerzegovina January 5th, 2012, 10:49 AM :rofl::rofl::rofl: Ko ti je diler? Cuvaj ga, odlican je! :lol: Sta fali? Mi smo ipak u Europi, tamo je svako malo neki rat sa Izraelom. I onako su Arapi veoma zagrijani za BiH. Za pocetak trebali bi uvesti direktne aviolinije za Dubai i Dohu! BosniaHerzegovina January 5th, 2012, 10:58 AM Doboj: Trzni centar "Mercator" http://img560.imageshack.us/img560/7341/planm.jpg http://img3.imageshack.us/img3/39/mercator.jpg http://img822.imageshack.us/img822/2259/mercator1.jpg VozdraRajvosa January 5th, 2012, 11:08 AM @Bosna&Hercg, odi malo do Libanoskog podforuma i pogledaj slike i nocni zivot Bejruta (jedan od najboljih na Svijetu) i bit ce ti sve jasno :) zanimljino je da je i kod njih taj parlament/predsjenistvo podjeljeno na tri, Sunni,Shia i Katolici, ali su svi velike patriote ps: upoznao sam neke Libijanke na nekom njihovom koncertu u Las Vegasu, te cure su jednostavno perfektne sto se tice izgleda (valjda taj neki Arapski i Evropski mix :D ) PticaNam January 5th, 2012, 12:02 PM Nisam znao ovo! Znam mnoge Libanace, pravo su pametan i lijep narod. Isto su oni kao najmoderniji narod u Middle-East, i da su glavni u muzici i modi. Mozda Sarajevo preuzme ulogu Beiruta? http://lornasvoice.files.wordpress.com/2011/09/laughing.gif Tango Zulu January 5th, 2012, 12:41 PM Libanci su dobro povezani I bogati jer zive po zapadu već dugo kao dijaspora. Dearborn Michigan, australija francuska, afrika I naravno Dubai I ta mjesta. Oni imaju para i ulazu u svoju domovinu. Oni su većinom kršćani. Beirut jeste bogat I europski. Super renoviran. Ali to je samo jedan Mali dio grada. Oko plaze, sjeverni dio. (kršćanska četvrt) Ostali dio je tu negdje Ali par ljestvica niže. Druga polovina beirut-a kao I ostatak zemlje. Zamisli stari grad Sarajevo Ali sa zgradama sve od 5 spratova I oni mali sokaci. Nestatak struje I vode su svakodnevnica, vladavina prava nepostoji, korupcija gora od nas. 50% zemlje vlada Hezbollah, koja je jača od vojske I ako odes u pogrešan dio beirut-a ili države lako možeš nestat. Iako su izgleda bogatiji od nas, ipak mislim da je bolje ovdje. BosniaHerzegovina January 5th, 2012, 01:41 PM ^^ Znam da u Australiji ima puno Libanaca, kakav su narod oni tamo? Ja sam cuo da stvaraju dosta problema. Ljepoje January 5th, 2012, 01:54 PM ^^ Bivša Osmanlijska/Francuska kolonija... :) Btw, what's happening on the homefront ? Rodoc January 5th, 2012, 02:21 PM U Njemackoj su Libanezi pretezno problematicni. Evo jedan njemacki clanak di se radi o velikoj obitelj iz Libanon koja "hara" po Bremen. http://www.stern.de/tv/sterntv/die-machenschaften-der-miris-ein-clan-verbreitet-angst-und-schrecken-1666348.html Ljepoje January 5th, 2012, 03:09 PM U Njemackoj su Libanezi pretezno problematicni. Evo jedan njemacki clanak di se radi o velikoj obitelj iz Libanon koja "hara" po Bremen. http://www.stern.de/tv/sterntv/die-machenschaften-der-miris-ein-clan-verbreitet-angst-und-schrecken-1666348.html Danas su svih "muslimani" na Zapadu (nakon istrebljenja većine Jevreja i progona komunjara) postali problematični... ne slučajno, ali takvih članaka ima svakodnevno u našoj štampi. BosniaHerzegovina January 5th, 2012, 07:55 PM http://bingotuzla.com.ba/images/glavna/indotvaranjeex.3.jpg ampicilin January 5th, 2012, 08:26 PM evo konzuma i u Zivinicama http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/s720x720/397337_10150471834343978_141284193977_8732499_409002466_n.jpg http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/s720x720/406237_10150471834673978_141284193977_8732501_682117931_n.jpg http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/s720x720/392274_10150471835263978_141284193977_8732504_769252400_n.jpg u diskoteci Pasha hehe Ljepoje January 5th, 2012, 08:30 PM Gdje su ovo pronašli ovakvu prostoriju sa niskim plafonom? :lol: PticaNam January 5th, 2012, 08:44 PM Muka mi je Konzum-a. Nasa najveca prodavnica je Konzum, zasto nije domaci? A ne mislim na Bingo, nego na prodavnica u centru gradu kao Konzum. vladanng January 6th, 2012, 05:47 PM Dobro nek uporedim s Srbijom, oni imaju ovi brendovi. jedna od glavnih fora je i koncetracija velikih gradova, Istanbul je veliki kao Srbija i BIH zajedno,i jos dosta razvijeniji od nas, tako da je tamo ogromna traznja za svim i svacim, opet Beograd je veliki grad i razvijenji deo regiona, i tu je velika traznja, ali opet Zagreb je manji grad od Beograda, ali traznja je ista ako ne i veca nego li u Beogradu, a na kraju Sarajevo je najmanji grad i slicne razvijenosti kako Beograd i tu nemozes da ocekujes mnogo brendova, po meni ili si veliki i slabo razvijen, ili si mali i dobro razvijen da bi danas uspeo :) bjazi January 6th, 2012, 09:50 PM ampicilin jesi se to zaposlio u Konzumu i napustio Bingo? ampicilin January 7th, 2012, 03:35 PM hehe pa nisam ni u jednom ni u drugom, stari mi je u prvom... a te slike je prijatelj stavio na fb pa rekoh da vam postavim tu PticaNam January 7th, 2012, 03:58 PM sta je sa dp om? dolazi li tesco u HR? :cheers: PticaNam January 7th, 2012, 09:41 PM By Dimitra Manifava The Western Balkans region is beginning to look like the new El Dorado for large supermarket chains, both Greek and multinational. A fast economic recovery from the 2008 crisis, a rise in the standards of living and a very low concentration of organized food retailers make the countries of the region ideal investment targets. Veropoulos and Delhaize infiltrated the market a year ago and are continuing to expand their presence there, while Carrefour-Marinopoulos made its first foray a few months ago. As far as Greece is concerned, these developments will have both positive and negative impacts. The downside is that such moves mean supermarket companies are investing less in Greece. The upside is that the development of supermarket chains outside the country will contribute to the viability of auxiliary businesses within it. Veropoulos is evening out its losses in the domestic market with expansion in the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) and Serbia, while also forging new synergies. According to a recent statement by the chairman of the group, Nikos Veropoulos, the decision to invest abroad has significantly reduced the negative impact of the crisis in Greece and has also ensured suppliers access to both the domestic and foreign markets. Turnover for the Veropoulos group for the January-September 2011 period increased by 25 percent compared to 2010. Profits for its subsidiary in FYROM are expected to reach 9 million euros for the end of 2011 from 7.5 million in 2010, while its Serbian subsidiary is estimated to have generated profits of 2.9 million euros for 2011 compared to 1.9 million for the previous year. In FYROM, which Veropoulos entered in 2002, the Greek company now has a total of nine stores, with two more on the cards for the capital Skopje. In Serbia, the company operates five stores and is ready to open another in Belgrade. According to Delhaize, Southeastern Europe is the engine for growth. The Belgian group entered the Greek market via Alfa-Beta Vassilopoulos and the Romanian market via Mega Image. Last year, meanwhile, it bought out Serbia’s Maxi, which has stores in Serbia, Bulgaria, Albania, Montenegro and Bosnia-Herzegovina. Presenting Delhaize’s plan for Southeastern Europe to a meeting of analysts in the United States a few days ago, Costas Macheras, CEO for the region, stressed the potential lies there and attributed it to positive growth rates and a low concentration in the supermarket sector. The three biggest chains active in the region have a concentration of just 29 percent in Serbia and 19 percent in Romania, while even Greece is low compared to other countries in Western Europe, with the three largest chains here holding just 38 percent of the market. It is estimated that Greece’s Alfa-Beta Vassilopoulos will also benefit from the takeover of Serbia’s Maxi, mostly through synergies that will reduce operational costs. Carrefour-Marinopoulos is also looking at infiltrating the Balkans, with a deal for a consortium signed in late November between the Greek and the French group inaugurating the first hypermarket in Tirana through franchising. The goal of the consortium is to open stores in Bosnia, Croatia, FYROM, Serbia, Slovenia and Montenegro. Jos cekam carrefoura, kada dolazi, stvarno, Albanija prije nas?? :bash: :bash: bjazi January 7th, 2012, 10:02 PM hehe pa nisam ni u jednom ni u drugom, stari mi je u prvom... a te slike je prijatelj stavio na fb pa rekoh da vam postavim tu de nam saznaj otvorenje bijeljine i planove za ovu godinu Valjda se planovi znaju Fazla January 7th, 2012, 10:23 PM Jos cekam carrefoura, kada dolazi, stvarno, Albanija prije nas?? :bash: :bash: više ste dosadni sa Albancima, da, albanci su ispred nas, i to ne samo oni nego i česi, slovaci, rumuni, bugari, turci i želim im samo više uspjeha. PticaNam January 7th, 2012, 10:25 PM O cemu ti uopste pricas? Pito sam kada cemo dobiti nesto globalno kao Carrefour a ti onda kazes da Ceska i Turksa je bolje nego nas? Ne treba ni djecka od 2. godina da to zna. amriiich January 11th, 2012, 01:22 PM Konzum na Šićkom Brodu gradi svoj najveći prodajni objekat u TK-u! http://www.tuzlainfo.ba/images/stories/sadrzaj/2012/20120111/1101_konzum.jpg Konzum, jedan od vodećih maloprodajnih lanaca u BIH, trenutno gradi svoj najveći objekatu Tuzlanskom kantonu. Naime, krajem prošle godine na lokaciji Poljane – Šićki Brod, Konzum je počeo gradnju objekta u kojem će biti smještan njihov najveći market u ovom dijelu BIH. U Tuzlanskom kantonu su do sada otvorili osam maloprodajnih objekata, od kojih tri u Tuzli, a posljednji je otvoren u Čeliću. Ono što sigurno interesuje armiju nezaposlenih u TK-u, u sličnim većim Konzumovim objektima u drugim dijelovima BIH posao je dobilo preko 30 radnika. Konzum je sastavni dio Agrokor koncerna, jedne od najjačih kompanija u jugoistočnoj Evropi i posljednjih godina se uspješno širi i u Bosni i Hercegovini. Tekst i foto: Tuzlainfo team bjazi January 11th, 2012, 02:07 PM ^^Neka konkurencije i to je dobro ali trenutno cijenama Bingu u Tuzli i u ostatku BiH niko ne može ni prici Neka se gradi Konzum to će im biti prvi vlasiti objekat ili drugi poslije Mostara-Velpra Sigurno će u ovom objektu biti i Velpro za ovu regiju a Binog će svakako graditi najveći TC u Tuzli tako bar reče Jasmin I. I da moje pitanje jer nisam iz Tuzle hoće li ovi objekti biti blizu tj novi Bingo i Konzum ampicilin January 11th, 2012, 02:09 PM Ne, ovaj konzumov objekat ce biti blizu novoj upravnoj zgradi Binga, a veliki Bingo ce biti u gradu odnosno na mjestu sadasnje Kvinare, siguran sam da ce se sada brze pristupiti pripremama za njegovu izgradnju kada se Konzum hvali najvecim objektom u TK bjazi January 11th, 2012, 05:10 PM ampicilin Saznaj nam više info o tom i o drugim Bingo objektima planiranim za ovu godinu BosniaHerzegovina January 11th, 2012, 06:45 PM Da ovo nije Bingo u Bihacu? Zgrada kod fisa i interexa, niko ne zna sta ce ovo biti ali lijepo izgleda. http://img685.imageshack.us/img685/4150/slika0464.jpg Ovaj u Doboju istoku, lici na ovo sto se gradi u Bihacu :) http://i40.tinypic.com/2yosxh2.png mirza-sm January 11th, 2012, 09:40 PM Kako me nervira sto Bingo nema jedan obrazac trgovina, vec kako im se cefne. :rant: Arwen January 11th, 2012, 11:00 PM Nije mi jasno u Tuzli zasto se svi marketi prave istom dijelu grada (ili oko lokacije Sickog) Meni se cini da bi bilo pametno otvoriti neki veliki centar izmedju Simin Hana i Gornje Tuzle.. hmm eMir_ January 12th, 2012, 06:03 PM Ne, ovaj konzumov objekat ce biti blizu novoj upravnoj zgradi Binga, a veliki Bingo ce biti u gradu odnosno na mjestu sadasnje Kvinare, siguran sam da ce se sada brze pristupiti pripremama za njegovu izgradnju kada se Konzum hvali najvecim objektom u TK Nadam se da hoce. Krenuli su ono bili sa rusenjem pa su ponovo stali?? Trebalo bi to cim prije odradit :) Napomeni ih hehe :D I slikaj nam novu upravu da vidimo :) LordMarshall January 13th, 2012, 12:02 PM Delhaize zatvara četiri centra u BiH Banjalučka kompanija "Delhaize BH" najavila je da će "optimizovati" svoju maloprodajnu mrežu u BiH zatvaranjem četiri "Tempo" centra, otvaranjem osam i rebrendiranjem određenog broja postojećih prodavnica, te promjenama formata "Tempo Expressa". Zatvaranje hipermarketa "Tempo" u Prijedoru, Brodu, Bijeljini i Brčko distriktu će biti dio globalnog reza belgijske grupacije "Delhaize", koji dolazi zbog neočekivano slabijih finansijskih rezultata u zadnjem kvartalu prošle godine. Belgijska grupacija saopštila je da će u SAD zatvoriti 113 marketa i ukinuti oko 5.000 radnih mjesta, dok će u BiH, Srbiji i Bugarskoj zatvoriti 20 prodavnica i smanjiti broj zaposlenih za 100. Vladimir Đilas, direktor firme "Delhaize BH", naglasak je dao na otvaranje i rebrendiranje prodavnica, navodeći da će se to odvijati postepeno tokom godine, dok će se promjena formata "Tempo Express" odvijati na dva načina. "'Tempo Express' u Klašnicama će biti prebačen u format 'Maxi' proširenjem asortimana, izmjenom izgleda prodavnice i načina izlaganja robe, dok će 'Tempo Express' u Trebinju biti stavljen u funkciju magacina koji će podmirivati potrebe maloprodajne mreže u Hercegovini" , kazao je Đilas. On je istakao da prebacivanje "Tempo Expressa" u format "Maxi" neće imati nikakve posljedice po zaposlene, dok će radnicima u "Tempo" centrima koji se zatvaraju, kako je kazao, biti ponuđena najbolja moguća opcija, uz poštovanje svih zakonskih odredaba. David Vander Skure, direktor "Delhaize" grupacije za Srbiju, Crnu Goru i BiH, povodom novonastalih okolnosti rekao je da nove odluke, koje će imati veliki uticaj na zaposlene, potrošače i lokalne zajednice, nije bilo lako donijeti, da će one doprinijeti učvršćivanju poslovanja i prisustva na tržištu. "Zatvaranje neprofitnih i otvaranje novih prodavnica kompaniji će donijeti uštede koje `Delhaize BH` planira da reinvestira na bh. tržištu, od čega će najveću koristi imati potrošači", rekao je Vander Skure. On je objasnio da je optimizacija stalan proces koji se odvija na nivou cijele grupacije u cilju obezbjeđivanja rasta, efikasnosti i održivosti poslovanja. "Delhaize" je krajem jula prošle godine kupila srbijansku kompaniju "Delta Maxi" za 932,5 miliona evra. Belgijski lanac objavio je da mu je u četvrtom kvartalu 2011. prihod porastao za sedam odsto, na 5,64 milijarde eura. Rast prihoda, bez preuzimanja srpskog lanca "Delta Maxi", iznosio je 1,5 odsto. Analitičari su prognozirali da će prihod porasti na 5,68 milijardi eura. "Delhaize" navodi da mu je prodaja u SAD u posljednja tri mjeseca prošle godine pala za 0,4 odsto zbog inflacije i slabog povjerenja potrošača. U belgijskim objektima zabilježen je pad prodaje od 1,5 odsto. E-Kapija (http://www.ekapija.ba/website/bih/page/522481) BosniaHerzegovina January 13th, 2012, 12:20 PM ^^ Haha, dobro su poceli :) Zatvaranje hipermarketa "Tempo" u Prijedoru, Brodu, Bijeljini i Brčko Boldirani ima Bingo, samo bolje za Bingo :) BosniaHerzegovina January 13th, 2012, 12:35 PM Jeli poznato vec ko ce graditi Bauhaus u Sarajevu? bjazi January 13th, 2012, 02:23 PM ^^Pa u Prijedoru je Tempo pravo daleko od grada U Bijeljini je to bio Tropic tj na putu ka Slobomiru granici sa Srbijom BosniaHerzegovina January 14th, 2012, 10:10 PM Bingo Bijeljina http://i1227.photobucket.com/albums/ee432/slikaiprilika1/IMAG0105.jpg http://i1227.photobucket.com/albums/ee432/slikaiprilika1/IMAG0101.jpg http://i1227.photobucket.com/albums/ee432/slikaiprilika1/IMAG0104.jpg http://i1227.photobucket.com/albums/ee432/slikaiprilika1/IMAG0103.jpg http://i1227.photobucket.com/albums/ee432/slikaiprilika1/IMAG0106.jpg http://i1227.photobucket.com/albums/ee432/slikaiprilika1/IMAG0107.jpg http://i1227.photobucket.com/albums/ee432/slikaiprilika1/IMAG0109.jpg BosniaHerzegovina January 14th, 2012, 10:13 PM Vokel Bijeljina http://sirbegovic.com/thumbz.php?slika=/home/sirbego/public_html/uploaded/reference/562/vok1.JPG&data=0,0,602,400,4288,2848 Tus Bijeljina http://sirbegovic.com/thumbz.php?slika=/home/sirbego/public_html/uploaded/reference/559/TUSBJ.JPG&data=0,0,700,364,4288,2232 Tempo Bijeljina http://sirbegovic.com/thumbz.php?slika=/home/sirbego/public_html/uploaded/reference/569/TEMPp.JPG&data=0,0,700,224,1000,320 mirza-sm January 14th, 2012, 11:04 PM Fino su se ovi nasi marketi probili u RS-u! :) mirza-sm January 14th, 2012, 11:04 PM Kad smo kod toga, evo i moj mali doprinos Robot Laktasi/Banja Luka by me http://i43.tinypic.com/2nk7yt.jpg http://i42.tinypic.com/rc3nme.jpg Bosancero January 15th, 2012, 11:36 AM Wow kako ovaj Bingo ide u napad, izgleda hoce da preuzme cijelu BIH. Pravi zgrade brzinom ko HR autoput vrlo efikasan ekonom. Koje su se Prodavnice Bosanske? TUS, DP, TEMPO, ROBOT, BINGO, VOKEL, MERKUR. Jeli ovo tacno ili sam nesta zaboravio ili zamijenio? mirza-sm January 15th, 2012, 01:35 PM TUS, Tempo i Merkur nisu nase, ostale jesu.. (Nije ni DP vise, sad je Mercatorov) bjazi January 15th, 2012, 02:08 PM Ovaj Tempo se zatvara i baš me interesuje šta će biti u njemu Bosancero January 15th, 2012, 02:11 PM TUS, Tempo i Merkur nisu nase, ostale jesu.. (Nije ni DP vise, sad je Mercatorov) hvala ti. kokosov orah January 15th, 2012, 02:29 PM A ciji je ovaj vokel , ko je vlasnik toga, zna li iko ?? bjazi January 15th, 2012, 02:46 PM A ciji je ovaj vokel , ko je vlasnik toga, zna li iko ?? *ercegovac:) naš Isti objekat kao u Bijeljini je izgrađen i u Sarajevu mirza-sm January 15th, 2012, 02:57 PM I u Prijedoru :) (ali nije isti izgled objekta) ampicilin January 16th, 2012, 10:00 AM I u Prijedoru :) (ali nije isti izgled objekta) Posusje, Livno, Laktasi, Brcko, Mostar, Jajce, Vitez, imaju i u Tz ali preko u partnerstvu sa Danfasom LordMarshall January 16th, 2012, 02:05 PM Venera odustaje od Peveca, slijedi FIS Imovina banjalučkog "Peveca" u stečaju će za sedam dana, po svemu sudeći, biti ponuđena na prodaju trgovačkom centru FIS iz Viteza, nakon što ni banjalučka firma "Venera" ne iskazuje ozbiljnu zainteresovanost da ga kupi, saznaju "Nezavisne". Firma "Venera" bila je drugoplasirani ponuđač za kupovinu banjalučkog "Peveca" na licitaciji koja je održana u oktobru prošle godine, kada je ponudila 10 miliona KM, dok je sa ponudom vrijednom 9,1 milion KM trećeplasirani bio trgovački centar FIS. Prvoponuđač, banjalučka firma "Vadaco", još ranije je odustao od uplate izlicitiranih 13 miliona KM. Mirjana Golić, stečajna upravnica "Peveca", nije željela da spekuliše o mogućem kupcu tog propalog tržnog centra, navodeći da će situacija biti ozvaničena tek u trenutku kada novac od njegove prodaje legne na račun. "Raiffeisen banke posjeduju hipoteke nad imovinom `Peveca` i trenutno sprovode izvršne sudske postupke u `Pevecu`, ali je već sada očito da kreditori neće moći naplatiti svoja višemilionska potraživanja", ukazala je ona. Naime, mađarska i bh. poslovnica austrijske Raiffeisen banke na osnovu hipotekarnih prava na imovinu banjalučkog "Peveca" će i po okončanju stečajnog postupka ostati kratke za oko 15 miliona KM, ali su iz sarajevske uprave ove banke najavili da će naplatu ostatka svojih potraživanja regulisati posredstvom sudskih postupaka koje će s ovom firmom voditi u Hrvatskoj. Dugovanja banjalučkog "Peveca" prema radnicima iznose oko 160.000 KM, odnosno još im duguju dvije trećine od ukupne sume zaostalih primanja. "I sada vidimo da se `Pevec` u Hrvatskoj uspješno rješava poslovnih problema, dok je sada očito da je `Pevec` u BiH bio samo brend van granica Hrvatske i da smo se našli na repu situacije", kaže Goran Maksić, bivši radnik "Peveca". On ističe da su kreditni uslovi pod kojima je radio banjalučki "Pevec" u potpunosti drugačiji, ukazujući na to da bivši radnici u Banjaluci i dalje nemaju predstavu o tome kako i kada će doći do zarađenog novca, s obzirom na to da banke kao hipotekarni povjerioci imaju apsolutni primat nad imovinom tržnog centra. Zbog blokade računa i nemogućnosti otplate kredita, kao posljedice bankrota hrvatskog "Peveca" stečajni postupak u banjalučkom ogranku kompanije otvoren je 26. novembra 2009. godine, samo 15 mjeseci nakon pompeznog otvaranja. Trgovački lanac "Pevec" sa 14 objekata u Hrvatskoj proglasio je stečaj 2009. godine, ali je nakon prihvatanja stečajnog plana i reorganizacije ponovo počeo s radom u 12 centara u kojima je zaposleno 900 radnika. Umjesto porodice Pevec, vlasnici trgovačkog lanca postali su njegovi povjerioci - država, banke, radnici i dobavljači, s tim da je država Hrvatska najveći akcionar sa 21,5 odsto udjela. Komentar nadležnih u firmi "Venera", te FIS-u, čiji se objekat u Banjaluci nalazi samo nekoliko stotina metara od "Peveca", Nezavisne nisu uspjele dobiti zbog neradnog vikenda. E-Kapija (http://www.ekapija.ba/website/bih/page/522846) ampicilin January 16th, 2012, 04:45 PM Konzum: http://i39.tinypic.com/24wfzna.jpg http://i43.tinypic.com/11ub89e.jpg i preko puta 2x veci Bingo http://i39.tinypic.com/2qntcmt.jpg http://i42.tinypic.com/15g33n4.jpg http://i43.tinypic.com/309o6qc.jpg http://i43.tinypic.com/29vxama.png za one koji ne znaju gdje je to evo ovdje (http://maps.google.com/maps?q=bosnia+and+herzegovina&hl=en&ll=44.515445,18.588524&spn=0.001486,0.002411&sll=37.0625,-95.677068&sspn=53.477264,79.013672&vpsrc=6&hnear=Bosnia+and+Herzegovina&t=h&z=19) konzum ce biti desno od puta a bingo lijevo od puta koji se spaja na 18 bjazi January 16th, 2012, 05:21 PM ^^A Bingo to gradilište je upravna zgrada sa marketom ili samo office? BosniaHerzegovina January 16th, 2012, 05:33 PM Pa odkad se gradi ovaj Bingo? I kad ga misle otvoriti? Fino sto Sirbegovic gradi oba objekta :) ssaray January 16th, 2012, 06:49 PM Pa odkad se gradi ovaj Bingo? I kad ga misle otvoriti? krenuli su za vikend a trebali bi biti gotovi prekosutra...jel to dovoljno brzo ili da im kazem da pozure malo? BosniaHerzegovina January 16th, 2012, 06:59 PM krenuli su za vikend a trebali bi biti gotovi prekosutra...jel to dovoljno brzo ili da im kazem da pozure malo? Tebe nisam nista pitao, niti ocekujem normalan odgovor od tebe. mirza-sm January 16th, 2012, 09:18 PM Konzum: http://i39.tinypic.com/24wfzna.jpg http://i43.tinypic.com/11ub89e.jpg i preko puta 2x veci Bingo http://i39.tinypic.com/2qntcmt.jpg http://i42.tinypic.com/15g33n4.jpg http://i43.tinypic.com/309o6qc.jpg http://i43.tinypic.com/29vxama.png za one koji ne znaju gdje je to evo ovdje (http://maps.google.com/maps?q=bosnia+and+herzegovina&hl=en&ll=44.515445,18.588524&spn=0.001486,0.002411&sll=37.0625,-95.677068&sspn=53.477264,79.013672&vpsrc=6&hnear=Bosnia+and+Herzegovina&t=h&z=19) konzum ce biti desno od puta a bingo lijevo od puta koji se spaja na 18 :lol: :okay: Hvala na slikama. :) BosniaHerzegovina January 17th, 2012, 01:26 PM Jos da vam u Tuzli dodje Bauhaus ili OBI :) Konzum nema tu sta traziti pored Binga. BosniaHerzegovina January 17th, 2012, 01:42 PM Ove godine otvaraju se jos samo 2 McDonalds restorana u BiH, Tuzla i Mostar, mozda se i otvori jedan u Banja Luci. Bihac i Zenica tek za dvije godine. Izvor: Mcdonalds BH Facebook. hatunash January 17th, 2012, 03:43 PM Neka Konzuma SAMO radi radinih mijesta :) BiH-x January 17th, 2012, 04:24 PM McDonalds drive through Nedzarici http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/396612_281502178572096_190452564343725_721758_1538898247_n.jpg http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/402067_281501875238793_190452564343725_721756_1190367302_n.jpg http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/386539_281501695238811_190452564343725_721755_105908481_n.jpg http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/397222_281500581905589_190452564343725_721748_195796817_n.jpg http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/374913_281500725238908_190452564343725_721750_888900766_n.jpg http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/392156_281500965238884_190452564343725_721751_1238638360_n.jpg http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/382862_281501111905536_190452564343725_721752_572602933_n.jpg mirza-sm January 17th, 2012, 07:22 PM Fine slike BiH-x :) Evo na posao.ba neki konkurs neke trgovine Dr. Techno, mora da je domaca http://drtechno.ba/image/data/LOGO/Dr-Techno-logo-web.png BosniaHerzegovina January 17th, 2012, 08:31 PM Fine slike BiH-x :) Evo na posao.ba neki konkurs neke trgovine Dr. Techno, mora da je domaca http://drtechno.ba/image/data/LOGO/Dr-Techno-logo-web.png Sigurno propali Mobilmedia, pa probaju po drugim imenom. corvus_edin January 17th, 2012, 09:23 PM Ove godine otvaraju se jos samo 2 McDonalds restorana u BiH, Tuzla i Mostar, mozda se i otvori jedan u Banja Luci. Bihac i Zenica tek za dvije godine. Izvor: Mcdonalds BH Facebook. cekaju izgradnju Importanne Centra yucca January 17th, 2012, 09:46 PM Bingo je moj junak. Bingo je moj favorit. :) Juce sam bio u nabavci u Bingu na Alpashino-u i prisustvovao zanimljivoj konverzaciji. Prilicno napirlitana gospodicna zapitkuje radnika koji upravo preslaze palete sokova na kamaru. Ja sam cuo samo ovo pitanje dok sam prolazio "...a kolika vam je pauza u toku radnog vremena?", momak je odgovorio 25 min. na sto je dama sablaznuto iskomentarisala "Samo!?!" Moram li naglasiti da nikada, ali nikada nisam prisustvovao ovakvom ili imalo slicnom razgovoru u npr, konzumu ili merkatoru. Valjda je normalno da se nista ne pita u firmi od Janeza i Ive, a sve je dopusteno kad istom ekonom ise Mujo. Zemljo, otvori se! Ovo je onaj princip- sto bi ja "nase" bogatio, sve su to "lopovi", "izrabljivaci", i pritom ode bogatite "iste" takve, ali inostrane. I, ne! Nisam protiv konkurencije! Ali, zapitali se ikad iko i igdje kako to da nema nasih lanaca trgovina u okruznju. Ma sta lanaca, ne daju nam ni obicne proizvode siroke potrosnje izvoziti. Krene sleper bilo cega prem Hrv granici, vlasnici pribavili sve moguce papire kji se od njih zahtijevaju da to izvezu u tu drzavu, kad ono- dok je vozac dovezao sleper do granice, eto ti novog papira, na hrv granici zadrze kamion ... ovo nije vic, niti preuvelicavanje. Desilo se, Zato. Bingo je moj favorit. Bingo je kralj. Bingo je car: Bingo je shah :D mirza-sm January 17th, 2012, 11:43 PM Pored Binga, naperlitane sarajevske gospoDZe koje sve zanima su meni vrh vrhova! Naravno, respect za Bingo! :okay: mirza-sm January 19th, 2012, 05:17 PM Poboljšanje energetske efikasnosti: Kredit EBRD-a odobren "Bingu" Evropska banka za obnovu i razvoj /EBRD/ nastavlja da promoviše energetsku efikasnost u BiH kreditom od 5,4 miliona eura za finansiranje realizacije naprednih mjera uštede energije u jednom od vodećih maloprodajnih lanaca u BiH - "Bingu", saopšteno je iz EBRD-a. http://www.seebiz.net/img/content/bingo%20otvaranje_binga_03.jpg Kredit EBRD-a je dio programa direktnog finansiranja projekata održive energije za Zapadni Balkan i odobren je "Bingovoj" podružnici - preduzeću "Hekom", koja upravlja programom energetske efikasnosti za "Bingo". Sredstva kredita će biti korištena za implementaciju mjera energetske efikasnosti kao što su toplotne pumpe voda-voda, LED osvjetljenje, rashladne komore, visoko efikasni frižideri sa iskorišćenjem toplote, kao i za instaliranje izolacionih panela u "Bingovim" prodajnim objektima. Ovaj projekt će omogućiti da maloprodajna mreža "Binga" postane primjer korišćenja naprednih rješenja u oblasti održive energije u maloprodajnom sektoru i pomoći će kompaniji da operativne troškove svede na minimum i ojača svoju konkurentnost. "Drago nam je da nastavljamo saradnju sa `Bingom` i pomažemo kompaniji da primijeni najnovije tehnologije energetske efikasnosti u svom maloprodajnom lancu. Ovaj projekt će služiti kao odličan primjer koristi koju donosi ova tehnologija i mi očekujemo da i druge kompanije slijede ovaj primjer," rekao je direktor predstavničke kancelarije EBRD-a u BiH Libor Krkoška. U 2010. godini EBRD je "Bingu" odobrio kredit od 6,5 miliona eura kao podršku kompaniji da proširi i razvije maloprodajnu mrežu u cijeloj BiH. "Bingo" je drugi po veličini maloprodajni lanac u BiH sa 43 supermarketa i 24 hipermarketa i ukupnom prodajnom površinom od više od 150.000 kvadratnih metara. (eKapija.ba) bjazi January 19th, 2012, 07:58 PM ^^Odličan potez što su preuzimanjem firme Hekom Mostar to stavili kao posebnu jedinicu za energentsku efikasnost Svaka čast Čitajuci ovo između redova možemo očekivati značajna poboljšanja u Bingu:cheers: BosniaHerzegovina January 19th, 2012, 08:56 PM Fino za Bingo, samo naprijed! Ljepoje January 20th, 2012, 11:49 AM McDonalds drive through Nedzarici Ekstra! :cheers: Red_Major January 20th, 2012, 02:03 PM xxx pogresan post mirza-sm January 20th, 2012, 03:06 PM xxx :devil: Ljepoje January 20th, 2012, 06:26 PM x+x+x = Triple X :lol: ampicilin January 21st, 2012, 10:44 PM koga zanima ima Ritter Sport akcija u Bingu... 1 KM x) amriiich January 21st, 2012, 11:01 PM koga zanima ima Ritter Sport akcija u Bingu... 1 KM x) Sta jos ima?:D Znam da ima kefir 0,50 + 1 gratis, i ima neka kao torta-kolac predooooobra :D oko 3,50KM + 1 gratis bjazi January 21st, 2012, 11:12 PM de ti nama saznaj kada i gdje će se otvoriti kakav veći Bingo u Sarajevu a da nije u Hadžićima kao što je sada slučaj jer Sarajevo i popularnost Binga u Sarajevu traži jedan Bingo kao što je u Hadžićima BosniaHerzegovina January 21st, 2012, 11:13 PM Sta jos ima?:D Znam da ima kefir 0,50 + 1 gratis, i ima neka kao torta-kolac predooooobra :D oko 3,50KM + 1 gratis http://www.topnews.ba/index.php?option=com_content&view=article&id=3011:nova-velika-bingo-vikend-akcija&catid=52:oglasi&Itemid=200107 ampicilin January 21st, 2012, 11:17 PM @bjazi radi se na tome x) bjazi January 21st, 2012, 11:37 PM @bjazi radi se na tome x) čim bude info javljaj:) Vjeruj to će biti pun pogodak HDZ January 22nd, 2012, 02:33 AM čim bude info javljaj:) Vjeruj to če biti pun pogodak :nuts: Pa zar nema Bingo na Alipašinom Polju? bjazi January 22nd, 2012, 01:20 PM :nuts: Pa zar nema Bingo na Alipašinom Polju? Ma to je maxi Bingo ono manji format a u Hadžićima je ono Hiper sa pizzeriom i izborom od autodijelova, vodomaterijala, bijele tehnike, namještaja, tekstila do hrane Takav bi u Sarajevu dobrodošao kokosov orah January 22nd, 2012, 09:22 PM Ima li Bingo namjeru da otvara male prodavnice ?? ampicilin January 22nd, 2012, 09:29 PM da, ima puno malih marketa po tk, puno i po zenici isto bjazi January 23rd, 2012, 01:47 AM da, ima puno malih marketa po tk, puno i po zenici isto jedan u Sarajevu na Dobrinji ekist January 23rd, 2012, 11:14 AM http://img507.imageshack.us/img507/9712/18012012177.jpg bjazi January 27th, 2012, 04:53 PM Evo u novom broju Slobodne Bosne se piše o ulasku Zare na tržište BiH Prva prodavnica će biti otvorena u Sarajevu(lokacija nije navedena) a potom i Mostar u Brodomerkuru. Najavljuju otvorenje još 10 različitih prodavnica do kraja ove godine mirza-sm January 27th, 2012, 04:54 PM U Sarajevu prije Mostara?! Kako to, pa nisu ni konkurs izdali za Sarajevo?! Super vijest kako god! A tih 10 prodavnica su sigurno Bershka, Pull&Ber, Stradivarius, po jedna u Mostaru, po jedna u Sarajevu, mozda jedna i u Tuzli, i eto ti. :) mirza-sm January 27th, 2012, 04:58 PM Evo nadjoh ovo na njihovom web siteu, ali ne mogu otvoriti detaljnije vijest jer nisam pretplacen :) ZARA NAPOKON U BIH: Svjetski modni lider ulazi na tržište BiH ZEMLJOTRES NA MODNOM TRŽIŠTU BIH Španska „Zara“, vodeća maloprodajna mreža odjeće, uskoro otvara svoju prvu prodavnicu u Sarajevu; „Slobodna Bosna“ otkriva poslovne planove španske Zare na tržištu BiH i analizira poslovnu filozofiju ove modne kuće koja je pokorila 79 država svijeta :okay: edit: Bjazi, mogao si nam uslikati ako ti se da i postaviti, bas me zanima sta pise :) bjazi January 27th, 2012, 05:23 PM Evo više je slika nego teksta http://img.ba/iapt http://img.ba/l84o http://img.ba/ohpq http://img.ba/9j97 mirza-sm January 27th, 2012, 05:29 PM Hvala puno! :okay: Pa ako se Zara u Sarajevu otvara mjesec-dva ranije nego u Mostaru, a u Mostaru Brodomerkur otvara u aprilu-maju, znaci da bi u martu-aprilu trebali otvoriti u Sarajevu vec? bjazi January 27th, 2012, 05:39 PM Vjerovatno i to kao što je leopol rekao da će to biti gdje je Azel Ta lokacija je blago rečeno fantastična mirza-sm January 27th, 2012, 06:02 PM Slazem se! :okay: Neka neko baci pogled u narednih mjesec dana ako bude prolazio kroz Titovu desava li se tamo sta po tom pitanju. :) Bosancero January 27th, 2012, 06:52 PM Slazem se! :okay: Neka neko baci pogled u narednih mjesec dana ako bude prolazio kroz Titovu desava li se tamo sta po tom pitanju. :) jepp mirza-sm January 28th, 2012, 01:32 PM Posao za 35 radnika: Dogovoreno otvaranje prodajnog centra "Škafa" u Velikoj Kladuši Načelnik Velike Kladuše Admil Mulalić i predstavnici firme "Škafa" d.o.o. Sarajevo Fahrudin Karalić i Fahrudin Junuzović, razgovarali su jučer o otvoranju novog tržnog centra. Osim njih, sastanku je prisustvovao i direktor Agrokomerca Ekrem Šarić. http://www.ekapija.ba/dokumenti/skafa_sastanak_280112.jpg Kako je ozvaničeno na sastanku, jedan od njih će se u narednom periodu otvoriti u Velikoj Kladuši, a biće smješten u poslovnom prostoru koji je u vlasništvu "Agrokomerca". Ovaj značajan projekat od kojeg će svi imati korist u potpunosti su podržali svi učesnici ovog sastanka, kazavši da je najvažnija komponenta zaposlenje do 35 osoba. Fahrudin Junuzović, jedan od menadžera "Škafe" koji je prisustvovao ovom sastanku, izrazio ja zadovoljstvo prijemom i podrškom od strane Općinskog organa uprave oko otvora prodajnog centra u Velikoj Kladuši, kazavši da je ponuda u njihovom asortimanu raznovrsna i da će na ovaj način dobrobit imati i preduzeće, ali i lokalna zajednica "`Škafa`d.o.o. će zaposliti do 35 naših sugrađana i to će značiti da će 35 porodica imati riješenu egzistenciju, što je veoma bitno. S druge strane, i općinski budžet će ostvariti dobit jer će se kroz određene poreze ubirati i značajni prihodi, dok će i 'Agrokomerc' d.d. ostvariti određenu dobit zbog iznajmljivanja poslovnog prostora", istakao je općinski načelnik Admil Mulalić. "Škafa" d.o.o. je trgovačka kuća koja posluje od 2001. godine. U njihovom asortimanu nalazi se preko 100.000 artikala po najpovoljnijim cijenama. Trenutno imaju oko 300 uposlenih radnika i posluje u sedam prodajnih centara širom BiH.Planom razvoja u 2012. godini predviđeno je otvaranje još pet prodajnih centara od kojih je jedan i na području Velike Kladuše (eKapija.ba) bjazi January 28th, 2012, 02:35 PM ^^:ohno:bolje im je da su bingo angažovali a pritom da je binog nastavio proizvodnju Topsa za kojim itekako žalim mirza-sm January 31st, 2012, 12:28 PM FIS potvrdio da kupuje Pevec Trgovački centar FIS iz Viteza ima ozbiljnu namjeru da kupi imovinu banjalučkog Peveca za 9,1 milion KM, nakon što su prva dva ponuđača odustala od kupovine tog centra. http://www.ekapija.ba/dokumenti/fis_vitez_2010.jpg Potvrdila je to Dijana Brkan, voditeljica Odjela marketinga u Trgovačkom centru FIS iz Viteza. Ona je kazala da iz banjalučkog Privrednog suda u FIS još nije stigla ponuda, te da je u tom trgovačkom centru svakodnevno očekuju. Ona je istakla da će FIS pozitivno odgovoriti na ponudu za kupovinu Peveca, pišu Nezavisne. "Za sada ne možemo iznositi detalje naših planova, ali sa sigurnošću možemo potvrditi da kupovinom Peveca namjeravamo dodatno proširiti našu trgovačku djelatnost u Banjaluci i zaposliti nove radnike", navela je Brkan. Detalje kako bi u Banjaluci funkcionisala dva velika FIS-ova centra u neposrednoj blizini predstavnici bh. trgovačkog lanca zasad nisu željeli da objašnjavaju. Trgovački lanac FIS zapošljava 2.500 radnika i ima mrežu od 13 prodajnih centara FIS širom BiH i u Hrvatskoj. FIS je u vlasništvu Pere Gudelja, koji je s trgovačkim poslom počeo devedesetih godina prošlog vijeka. Na licitaciji za prodaju imovine "Peveca", održanoj u oktobru prošle godine, FIS je bio trećeplasirani ponuđač i našao se iza firme "Vadaco", koja je ponudila 13 miliona KM, te banjalučke firme Venera sa ponudom od deset miliona KM. Izvršni postupak prodaje banjalučkog trgovačkog centra Pevec vode Raiffeisen banke iz Budimpešte i Sarajeva. Dalibor Grmuša, član Stečajnog odbora banjalučkog Peveca, ranije je objasnio da bi novac za preostale radničke plate trebalo da bude isplaćen od sume koja je legla na račun "Peveca" nakon prodaje njegovog zemljišta u Tuzli i iz novca dobijenog prodajom inventara banjalučkog trgovačkog centra, ali da je ovaj novac zbog aktivnih tužbi nemoguće odblokirati. mirza-sm February 1st, 2012, 12:11 PM Evo na posao.ba IRISmoda preduzece iz Sirokog Brijega, koji inace drzi fransizu za Accessorize za BiH, izmedju ostalih je izdao i konkurs za uposlene u ALDO trgovini, pretpostavljam da su oni dobili ALDO fransizu za BiH , jer ju je do sad drzala Delta (Miskovic).. Valjda ce uskoro u tom slucaju i u Sarajevu otvoriti svoju trgovinu. :) barbarez February 1st, 2012, 03:56 PM Otvoren novi Konzum maxi u Živinicama na preko 600 m˛ http://www.zivinice.ba/vijest-3388-Novo-u-gradu-Otvoren-Konzum-maxi BosniaHerzegovina February 4th, 2012, 12:59 AM Zara u BiH: 2voR4VpNImQ&feature=youtu.be Ljepoje February 4th, 2012, 03:02 PM ^^ Kvalitetno gledano, bolje nego H&M! mirza-sm February 4th, 2012, 03:13 PM Naravno, sto kvalitet sto dizajn :okay: BosniaHerzegovina February 4th, 2012, 06:16 PM Znaci prva Zara ce biti u Titovoj? Ipak se nadam da se Azel nece skroz zatvoriti po BiH. vladanng February 4th, 2012, 09:07 PM ^^ Kvalitetno gledano, bolje nego H&M! ne bi reko, mislim da je h&m bolji ili c&a, te jos neamo u Srbiji, stize nam c&a uskoro i ja se radujem njima, verujem da su najbolji, zara je klasika i pomalo izvikano :) mirza-sm February 4th, 2012, 09:16 PM Upravo obrnuto, svugdje gdje postoje i H&M i Zara je H&M izvikan. To dvoje cak nije ni u istoj ravni za poredjenje, H&M je niza klasa od Zare, i jeftinija. C&A pogotovo. Vidjet ces i sam kad se otvori C&A, bjezat ces nazad u Zaru ;) Ljepoje February 5th, 2012, 03:19 AM ne bi reko, mislim da je h&m bolji ili c&a, te jos neamo u Srbiji, stize nam c&a uskoro i ja se radujem njima, verujem da su najbolji, zara je klasika i pomalo izvikano :) H&M ti je low - quality, a nema se šta ni vidjeti... Jedino su čorape/ gaće i hlače na peglu "OK". Bosancero February 5th, 2012, 10:52 AM ^^ Kvalitetno gledano, bolje nego H&M! Moje misljenje je da cak H&M ima bolji kvalitet od Zare. U Zari kupujem samo zbog dizajna, al svako 2 mjeseca odem i vrati nesto sto sam kupio zato sto se je pokvarilo. Radio sam u Zara tako da znam da im kvalitet nije najbolji. Al su vrlo kulantni sto se tice vracanja :D isto tako i H&M. Zara je super za srednji novcanik. Svi koji govore da je Zara isto jeftina ko H&M nema pojma. Cijene su pretezno vece. Naravno da se moze naci stvari koje su iste cijene ;) da me vi nenapadnete odma :D:D Inace ovaj Azel mi je svakako bio nekako odvratan i primitivan. :P Pozdrav. amriiich February 5th, 2012, 08:12 PM http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/419735_378045595544923_116361088380043_1759352_78542915_n.jpg Tuš Srebrenik Ljepoje February 6th, 2012, 03:08 AM Moje misljenje je da cak H&M ima bolji kvalitet od Zare. U Zari kupujem samo zbog dizajna, al svako 2 mjeseca odem i vrati nesto sto sam kupio zato sto se je pokvarilo. Radio sam u Zara tako da znam da im kvalitet nije najbolji. Al su vrlo kulantni sto se tice vracanja :D isto tako i H&M. Zara je super za srednji novcanik. Svi koji govore da je Zara isto jeftina ko H&M nema pojma. Cijene su pretezno vece. Naravno da se moze naci stvari koje su iste cijene ;) da me vi nenapadnete odma :D:D Inace ovaj Azel mi je svakako bio nekako odvratan i primitivan. :P Pozdrav. Ma najbolji je Asos.com :lol: DinoZe February 6th, 2012, 09:36 AM Ja nikako ne razumijem, kako Zara misli napraviti posao ako ostane Azel France. Definitivno ako im cijene imalo budu vece nego kao kod Azela ce izgubiti podobar dio kupaca. Ako im majca kosta 20KM, raja ce se opet vratiti pijacama. Znaci moze Zara ali cijene moraju biti kao kod Azela. bjazi February 6th, 2012, 05:45 PM Jysk je po meni pravo osvježenje na tržištu BiH Uredske stolice i dušeci su im vrhunski Neka ostanu i nek uvijek imaju odličan izbor Ljepoje February 6th, 2012, 08:21 PM Jysk je po meni pravo osvježenje na tržištu BiH Uredske stolice i dušeci su im vrhunski Neka ostanu i nek uvijek imaju odličan izbor Meni "patka" nije loša stvar.. Solidni :) BosniaHerzegovina February 21st, 2012, 12:48 AM Zatvoren Tempo u Bijeljini. Jeli radi jos ovaj shop u Sarajevu: http://www.saben.ba/wp-content/uploads/2009/11/MG_9925-300x200.jpg mirza-sm February 21st, 2012, 01:41 AM Radio je u decembru :) leopol February 21st, 2012, 12:13 PM Radi BosniaHerzegovina February 22nd, 2012, 11:46 AM dm u Trebinju otvorio svoju prvu prodavnicu BosniaHerzegovina February 22nd, 2012, 11:50 AM Vlasenica: http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/380725_268608366517425_165098206868442_847742_367104644_n.jpg http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/374650_268608283184100_165098206868442_847741_88674022_n.jpg http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/297698_268608079850787_165098206868442_847738_1254043050_n.jpg mirza-sm February 22nd, 2012, 11:54 AM LOL, gdje su ovo mogli otvoriti u Vlasenici? Nekako mi se ne uklapa u ambijent nikako.. :lol: BosniaHerzegovina February 22nd, 2012, 11:57 AM dm u Trebinju otvorio svoju prvu prodavnicu http://i228.photobucket.com/albums/ee178/sehensucht/101_5938.jpg maxx22st February 22nd, 2012, 06:20 PM Koliko god je DM prusutan u BiH? ja mislio da u gotovo svakom gradu imaju pislovnicu :s BosniaHerzegovina February 22nd, 2012, 07:06 PM Imali ista od Zara u Titovoj? Negdje sam citao kao da se prazni onaj Azel??? http://azel.ba/bos/uimages/titova.gif mirza-sm February 22nd, 2012, 08:08 PM Koliko god je DM prusutan u BiH? ja mislio da u gotovo svakom gradu imaju pislovnicu :s Cini mi se od 2006 da su prisutni... konjz February 22nd, 2012, 11:46 PM Koliko god je DM prusutan u BiH? ja mislio da u gotovo svakom gradu imaju pislovnicu :s http://www.dm-drogeriemarkt.ba/prodavnice.php AdnanPD February 22nd, 2012, 11:53 PM JYSK sutra otvara u Prijedoru. Da malo docaram koliki ce biti: http://i.imgur.com/SG8RW.jpg Lijevi dio centra je JYSK a desni Konzum Super AdnanPD February 23rd, 2012, 12:03 AM Konzum je otvorio jos dva svoja marketa u opstini Prijedor, jedan u Kozarcu http://www.konzum.co.ba/Images/Kozarac1.jpg http://www.konzum.co.ba/Images/Kozarac3.jpg i jedan na Urijama(gradsko naselje) bjazi February 23rd, 2012, 12:07 AM ^^To gdje će biti Jysk je bio VF šta je bilo prije? Sada će biti samo Konzum i Jysk kako sam shvatio AdnanPD February 23rd, 2012, 12:19 AM ^^To gdje će biti Jysk je bio VF šta je bilo prije? Sada će biti samo Konzum i Jysk kako sam shvatio Da. Nekad je bio VF na mjestu gdje je sad Konzum a na mjestu gdje je JYSK bila neka vrsta trznog centra. Sad su renovirali, pa ce taj cijeli TC dio biti JYSK. Sve poslovne prostore su pretvorili u jednu veliku cjelinu. bjazi February 23rd, 2012, 12:25 AM ^^au to je onda puno prostora vjerovatno VF u Sarajevu ne ide baš najbolje Naime u Wisa s.c koji je bio prvi s.c u BiH radi samo Konzum u prizemlju a na spratu njihova kiri igraona poneki shop i to je to Kad vam kažem da je to Haris export i sportska kladionica sve će biti jasno BosniaHerzegovina February 23rd, 2012, 03:32 PM Cak Slavonski Brod dobija H&M i C&A:nuts: AdnanPD February 23rd, 2012, 06:03 PM Danska firma „JYSK“ otvorila je danas u Prijedoru svoj dvanaesti trgovački objekat u Bosni i Hercegovini u kome je posao dobilo sedam radnika. Kako je rekao Vladislav Mirković, šef ove poslovnice, novi prodajni prostor se nalazi u tržnom centru „Wiza“ i zauzima 1300 kvadratnih metara na kojima se nudi oko 3000 artikala. „Uz moto ove firme ‘Sve za život i san’, Prijedorčanima je na raspolaganju širok asortiman namještaja, kreveta, kućnog tekstila, posteljine, madraca i ostalih kućnih potrepština skandinavskog kvaliteta po pristupačnoj cijeni“, rekao je Mirković. Kako smo se jutros mogli uvjeriti, veliki broj naših sugrađana došao je u ovu novu trgovinu privučen širokim asortimanom roba po povoljnoj cijeni i popustima koje JYSK nudi. „JYSK“ je danska firma koja postoji od 1979. godine i zapošljava približno 17.000 radnika u preko 1900 prodajnih objekata u 34 zemlje svijeta. Osim Prijedora u BiH postoje prodajni objekti u Sarajevu, Palama, Istočnom Sarajevu, Mostaru, Bihaću, Tešnju, Gračanici, Vitezu, Zenici i Bijeljini. „JYSK“ je internacionalni maloprodajni lanac sa godišnjim prometom od približno 2,5 milijardi evra , koji prodaje „sve potrepštine za kuću“. Vlasnik lanca je izvorni osnivač, Lars Larsen, širom Danske poznat kao vodeći trgovac koji uvijek ima sjajne ponude. http://www.gradprijedor.com/wp-content/uploads/2012/02/jysk-prijedor-1.jpg http://www.gradprijedor.com/wp-content/uploads/2012/02/jysk-prijedor-2.jpg http://www.gradprijedor.com/wp-content/uploads/2012/02/jysk-prijedor-3.jpg http://www.gradprijedor.com/wp-content/uploads/2012/02/jysk-prijedor-4.jpg Evo i Prijedorskog JYSKa! BosniaHerzegovina February 23rd, 2012, 06:26 PM ^^ Izgleda da svi skoro zaobilaze Tuzlu:nuts: Bolje mozes u shopping u Bijeljini ili Brckom, nego u Tuzli. El Diablo February 23rd, 2012, 06:58 PM Cak Slavonski Brod dobija H&M i C&A:nuts: Nije to neka ekskluziva da idu samo po Dubaiju i New Yorku nego običan dućan koji se širi po svim većim gradovima, a Slavonski Brod je takav. bjazi February 23rd, 2012, 07:30 PM Čemu čuđenje što S.Brod dobija HM i CA Mislim Hrvatska ulazi u EU i to je sasvim normalno Mi još nismo ni kandidati a kamo li blizu EU a to je jako bitno za inostrane ulagače među kojima su HM i CA a da ne govorim o nejedinstvenom tržištu i političkoj nestabilnosti mirza-sm February 23rd, 2012, 08:39 PM Super za Jysk i Prijedor. :) vladanng February 23rd, 2012, 09:51 PM Čemu čuđenje što S.Brod dobija HM i CA Mislim Hrvatska ulazi u EU i to je sasvim normalno Mi još nismo ni kandidati a kamo li blizu EU a to je jako bitno za inostrane ulagače među kojima su HM i CA a da ne govorim o nejedinstvenom tržištu i političkoj nestabilnosti naravno, investitori traze sigurna trzista, tako recimo Bugarska od kad je u EU dosta se tih internacionalnih trgovina, radnji, restorana otvorilo, recimo u Sofiji imaju 13 mcdonalds, 5 kfc, nekoliko pizza hut, cak 14/15 subway, imaju i domino's pizza, a za ove shopove c&a i ostale mislim da sve imaju, mislim da imaju i starbucks, i svasta jos, imaju otvorene fondove EU, pa se tako u Sofiji gradi metro, renovira dosta, izgradjuje, grad je ispred Beograda u mnogim aspektima tako da niko nece da ulaze u Bosni gde ima puno neslaganja i problema ili Srbiji gde imamo problem sa Kosovom, jedino se mogu privuci na drugi nacin, subvencijama, lobiranjima, zato je recimo vazno da Srbija dobije status kandidata, ili Bosna da bi investitori prepoznali sigurnost trzista... mirza-sm February 23rd, 2012, 11:29 PM Vladane, ti stvarno imas problema s pisanjem kad pises duze postove, mora da te bas ponese. :D j/k ;) To je tacno sto si spomenuo, ne znam je li ikakav pokazatelj, ali znam da je npr. u Beograd prije stigla Zara i ostali Inditexovi brandovi, nego u Sofiju, kod njih je tek nakon 2007. kako si spomenuo krenula "ekspanzija"... djidomova February 23rd, 2012, 11:48 PM dm otvara prvu prodavnicu u Palama! U ponedjeljak 05.03.2012. u Palama otvaramo prvu prodavnicu na adresi Vuka Karadžića bb. Na ovoj lokaciji nova prodavnica raspolaže s nešto više od 400 m˛ prostora. Nova dm prodavnica u Palama bit će otvorena svakim radnim danom i subotom od 08:00 do 20:00 h te nedjeljom od 10:00 do 18:00 h. Na dan otvorenja nove dm prodavnice u Palama očekuju Vas: ruže, baloni, kolo sreće, nagradna igra, zabava za najmlađe, promocije te poklončići na kasi uz svaku kupovinu. Istog dana kupovinu od 30 KM i više nagrađujemo dm majicom. mirza-sm February 23rd, 2012, 11:52 PM dm po Bosni ko pecurke poslije kise. :lol: leopol February 24th, 2012, 11:02 AM I sve su jeftiniji i jeftiniji, kako rastu bjazi February 24th, 2012, 10:05 PM DM je odličan ja jedva čekam dolazak Muller-a na naše tržište Nadam se da sam ispravno napisao PticaNam February 25th, 2012, 12:24 AM DM je odličan ja jedva čekam dolazak Muller-a na naše tržište Nadam se da sam ispravno napisao Mislis li na Muller jogurt? Inace, gdje se moze kupiti ovo pice u Nasoj domovini :)? http://behance.vo.llnwd.net/profiles4/170963/projects/852065/62bac77399207907df672ca0c901da7a.jpg http://img54.xooimage.com/files/d/8/6/sam_0932-2413bbc.jpg PticaNam February 25th, 2012, 12:28 AM naravno, investitori traze sigurna trzista, tako recimo Bugarska od kad je u EU dosta se tih internacionalnih trgovina, radnji, restorana otvorilo, recimo u Sofiji imaju 13 mcdonalds, 5 kfc, nekoliko pizza hut, cak 14/15 subway, imaju i domino's pizza, a za ove shopove c&a i ostale mislim da sve imaju, mislim da imaju i starbucks, i svasta jos, imaju otvorene fondove EU, pa se tako u Sofiji gradi metro, renovira dosta, izgradjuje, grad je ispred Beograda u mnogim aspektima tako da niko nece da ulaze u Bosni gde ima puno neslaganja i problema ili Srbiji gde imamo problem sa Kosovom, jedino se mogu privuci na drugi nacin, subvencijama, lobiranjima, zato je recimo vazno da Srbija dobije status kandidata, ili Bosna da bi investitori prepoznali sigurnost trzista... Kakva divota bjazi February 25th, 2012, 01:09 AM kakav crni jogurt drogerija poput DM PticaNam February 25th, 2012, 01:17 AM Muller je jogurt brate! Iz Njemacke! bjazi February 25th, 2012, 09:48 AM a jesi ti zapeo oko tog jogirta http://www.mueller.hr/pocetna-stranica.html http://www.mueller.hr/fileadmin/templates/de/img/logo.png K_S_A February 25th, 2012, 12:35 PM Alles Muller oder was xD mirza-sm February 27th, 2012, 09:12 PM Da, fakat. Sto kod nas jos nema Mullera? BosniaHerzegovina February 27th, 2012, 10:56 PM Da, fakat. Sto kod nas jos nema Mullera? Kod nas mnogo toga nema:nuts: K_S_A February 28th, 2012, 03:03 AM iskreno ja bih radije volio KFC nego muller drogeriju... dosta dm :D maxx22st February 28th, 2012, 04:49 PM Mislis li na Muller jogurt? Inace, gdje se moze kupiti ovo pice u Nasoj domovini :)? Guarana ima gotovo svugdje da se kupi cijena oko 1,40KM, a 9mm sam vidjao po nekim kioscima nisam ga vidio u vecim trznim centrima BosniaHerzegovina February 29th, 2012, 12:11 AM A nigdje radova :D http://img.ba/pwth J.C.01 February 29th, 2012, 01:38 AM iskreno ja bih radije volio KFC nego muller drogeriju... dosta dm :D Mueller i DM su neusporedivi. Ovaj prvi je kvalitetniji, ima puno bolji i veći izbor i jeftiniji od DM-a. Proizvodi su uglavnom proizvedeni u Njemačkoj, a time i kvalitetniji (nemaju niti jedan proizvod proizveden u I. Europi). I ne prodaju samo kozmetiku, nego imaju jako širok asortiman. Imaju odjel papirnice, gift shopa, prehrane (uglavnom su to grickalice i čokolade), igračaka, odjel za kućanstvo itd... Mueller :cheers: mirza-sm February 29th, 2012, 01:46 AM A nigdje radova :D Pa zar nisu rekli da bi u martu trebali poceti radove, nakon sto izaberu izvodjaca? BosniaHerzegovina February 29th, 2012, 09:51 AM Pa zar nisu rekli da bi u martu trebali poceti radove, nakon sto izaberu izvodjaca? Valjda, dugo im ne treba za objekat da izgrade, mozda pola godine. Konacno konkurenciji OBIju. BosniaHerzegovina March 1st, 2012, 04:44 PM http://img.ba/pwth http://img26.imageshack.us/img26/4215/img6701zx.jpg http://www.bauhaus.hr/uploads/pics/BAUHAUS_panorama.jpg bjazi March 1st, 2012, 06:44 PM Mislim da se Azel u Titovoj zatvara zbog Zare Naime u toku je totalna raspordaja do 80% E vidjećemo da li će biti nova kolekcija ili Zara mirza-sm March 1st, 2012, 06:55 PM Ajd bas javi bjazi ako saznas sta ovih dana sto se tice Zare u Titovoj na mjestu Azela, bas me zanima sta ce biti s tim. U onom clanku sto si stavio pisali je da Zara u SA treba otvoriti prije one u MO, tako da pretpostavljam da bi brzo trebali otvarati u SA, ako se Brodomerkur u MO otvara u aprilu. :) bjazi March 1st, 2012, 07:32 PM Ajd bas javi bjazi ako saznas sta ovih dana sto se tice Zare u Titovoj na mjestu Azela, bas me zanima sta ce biti s tim. U onom clanku sto si stavio pisali je da Zara u SA treba otvoriti prije one u MO, tako da pretpostavljam da bi brzo trebali otvarati u SA, ako se Brodomerkur u MO otvara u aprilu. :) Nekako mi je ovo najlogičnije A gužve danas iako je bio neradni dan su bile ogromne Dobro su zaradili BosniaHerzegovina March 1st, 2012, 10:22 PM Super lokacija za Zaru! mirza-sm March 2nd, 2012, 07:20 PM Dr. Techno od utorka u Sarajevu: Brojni tehnološki noviteti prvi put na domaćem tržištu Objavljeno: 02.03.2012. Izvor: SEEbiz.net Svim posjetiteljima trgovine pružena je mogućnost upoznavanja sa proizvodima, testitranje svakog proizvoda te stručno savjetovanje http://www.seebiz.net/img/content/dr%20techno%2002.jpg U utorak, 06.03.2012., na adresi Azize Šaćirbegović 7, Sarajevo, sa početkom u 15:30h bit će upriličeno otvaranje prodajnog objekta Dr. Techno. Dr. Techno ima za cilj kupcima ponuditi vrhunsku uslugu i veliki izbor najkvalitetnijih proizvoda proizvođača SONY, PHILIPS, TOSHIBA, PIONEER. Ovom prilikom će, prvi put na domaćem tržištu, biti predstavljeni i noviteti kao što su dvogled SONY DEW-5, SONY Rolly, kao i brojni drugi zanimljivi proizvodi. Svim posjetiteljima trgovine pružena je mogućnost upoznavanja sa proizvodima, testitranje svakog proizvoda te stručno savjetovanje od strane ljubaznog osoblja. Povodom otvaranja, Dr. Techno je upriličio i nagradnu igru u vidu odabira najbolje fotografije na temu Dr. Techno te obezbijedio vrijedne nagrade za tri najbolje fotografije. (seebiz.net) BosniaHerzegovina March 2nd, 2012, 07:44 PM BTW: mozda se Zara otvori u BBI centru ili u Alti, sve je moguce... LordMarshall March 5th, 2012, 09:03 PM Tržni centar proširio djelatnost: Otvoren novi FIS u Gračanici U subotu je svečano otvoren nadograđeni dio Trgovačkog centra FIS u Gračanici, površine 2.800 kvadratnih metara. Na taj način stvorena je mogućnost za postojanje odjela prehrane, restorana i drugih sadržaja. Proširenje djelatnosti znači i posao za novog 21 radnika. Na svečanosti otvorenja vlasnik FIS-a Pero Gudelj izvukao je dobitnike redovne mjesečne nagradne igre "Fis nagrađuje", a potom je direktorici FIS-a Gračanica Azemini Brajić predao 2.000 KM koje će biti donirane gračaničkoj Općoj bolnici "Dr. Mustafa Beganović". Dnevni Avaz (http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/biznis/83266-trzni-centar-prosirio-djelatnost-otvoren-novi-fis-u-gracanici.html) bjazi March 5th, 2012, 09:37 PM ^^Opasno Fis širi prehranu Bijeljina, Vitez i Gračanica i uskoro Banja Luka Novi jaki bh lanac prehrane LordMarshall March 6th, 2012, 12:52 PM Distributivni centar Trgovine Borac na dobošu: Kupci određuju cijenu Nakon oglašavanje prodaje robnih kuća i poslovnih prostora u nekoliko bh. gradova, travničko preduzeće Trgovine Borac početkom marta na doboš je stavilo i distributivni centar Slimena u Travniku. Radi se o drugom pokušaju prodaje proslovnog objekta površine šest hiljada metara kvadratnih, kojeg Trgovina Borac nije uspjela prodati u februaru prošle godine. Distributivni centar Slimena u Travniku namijenjen je za skladištenje robe i priozvodnju, te posjeduje liftove nosivosti tri tone, vlastitu kotlovnicu i agregat. Poslovni objekat prodaje se zajedno sa zemljištem i dvorištem površine osam hiljada metara kvadratnih te prostorijama za administraciju i zaštitarsku službu i trafostanicu. U preduzeću Borac Travnik potvrdili su da ne znaju koliko je procijenjena vrijednost objekta, naglasivši da očekuju od kupaca da odrede cijenu. Ovo privatno dioničarsko preduzeće bavi se trgovinom različitih proizvoda, te sa poznatom travičkom Konfekcijom Borac dijeli samo ime. No, iako dvije različite firme, zajednička su im dugovanja prema radnicima i državi, pa se sredstva od eventualne prodaje poslovnog objekta i zemljišta iskoristiti za izmirenje poreza, doprinosa i drugih obaveza. E-Kapija (http://www.ekapija.ba/website/bih/page/543581) SSC_Sarajevo March 6th, 2012, 05:27 PM http://img.ba/pwth http://img26.imageshack.us/img26/4215/img6701zx.jpg http://www.bauhaus.hr/uploads/pics/BAUHAUS_panorama.jpg Nadamo se uskoro početku gradnje ovoga velikog i značajnog centra u Sarajevu ! Nekretnine - SARAJEVO - Real Estate www.sarajcity.com Ljepoje March 6th, 2012, 06:24 PM :okay: BosniaHerzegovina March 6th, 2012, 10:56 PM Imali novosti iz Binga? Kad se otvara Bingo Bijeljina? BosniaHerzegovina March 6th, 2012, 11:06 PM Na jednom mjestu svi brendovi prestižne modne kuće: Otvorena prva ekskluzivna radnja "Gerry Weber" u BiH http://www.cijenator.ba/images/2011/09/03/500/new-collection-gerry-weber_1.jpg Za sve djevojke i žene koje uživaju u čarima šopinga u lijepo opremljenim i bogatim radnjama, sigurno će razveseliti vijest da je u Sarajevu, na adresi bivšeg "Moderata", u Zelenih beretki 14, u centru grada, otvorena prva ekskluzivna radnja "Gerry Weber" u BiH, koja će na jednom mjestu obuhvatiti ponudu svih brendova ove prestižne njemačke modne kuće. Uz "Gerry Weber" kolekcije koje su se do sada mogle kupiti u "Moderatu", u preuređenom prostoru, naći će se i linije iste kuće "Taifun" i "Samoon". S ova tri brenda, "House of Garry Weber" bit će mjesto na kojem će sve dame koje drže do sebe moći naći baš ono što im treba, poručuju iz ove kompanije. "Gerry Weber" je brend prepoznatljiv po modernim linijama, dinamičnosti, kvalitetu... Iz o dnevniavaz.ba mirza-sm March 6th, 2012, 11:18 PM Kako prva ekskluzivna radnja, a sta je s onom u Importanne centru? http://www.importanne.ba/loc/?p=56&m=3 corvus_edin March 6th, 2012, 11:28 PM Zar nije Ulla Poppeken u ICu? mirza-sm March 6th, 2012, 11:42 PM Jesu i oni... mirza-sm March 7th, 2012, 10:44 AM BIZNEWS U Sarajevu otvoren prvi prodajni objekt Dr. Techno U Sarajevu, na adresi Azize Šaćirbegović br. 7, je otvoren prvi prodajni objekt Dr. Techno, koji nudi širok asortiman najkvalitetnijih proizvoda proizvođača Sony, Philips, Toshiba i Pioneer. http://static.sarajevo-x.com/media/images/vijesti/120307032.6_mn.jpg http://static.sarajevo-x.com/media/images/vijesti/120307032.5_mn.jpg http://static.sarajevo-x.com/media/images/vijesti/120307032.3_mn.jpg × FOTO: EDIN PUZIĆ/SARAJEVO-X.COM Na bosanskohercegovačkom tržištu prvi put je predstavljen Sony digitalni 3D dvogled DEV-5 koji predstavlja vrhunac digitalne tehnologije. Ovaj dvogled pruža iskustvo najboljeg što priroda nudi, posmatranje svega uz izražene detalje, kao i mogućnost pregleda i ponovnog doživljaja viđenog, jer će sve snimiti uz savršenu jasnoću. Mnogobrojni ljubitelji elektroničkih uređaja su mogli vidjeti i još jedno čudo tehnike – Sony Rolly, prvi digitalni MP3 player koji pleše. Predstavnici kompanije Dr. Techno su naglasili da je njihov cilj imati u ponudi posljednje riječi tehnologije te da će svoju misiju usmjeriti na želje i potrebe kupaca i biti lider u maloprodaji tehničke robe. Dr. Techno se potrudio i da obraduje svoje Facebook fanove koji su aplicirali za vrijedne nagrade slanjem fotografija i videa o temi ''Dr. Techno, novi doktor u gradu''. Vrijednim nagradama nagrađeni su Enes Bavčić, Mirza Hadžić i Sandra Gagić. (sarajevo-x.com) LordMarshall March 8th, 2012, 03:58 PM U Srebreniku započela izgradnja tržnog centra "Belamionix" Ovih dana se intenzivno izvode radovi na izgradnji tržnog centra firme "Belamionix" d.o.o. Cerik, Brčko Distrikt. Radovi se izvode pored magistralnog puta Tuzla-Orašje, na lokaciji ispod bivše fabrike namještaja "Sineks" Srebrenik. Firma "Belamionix" kupila je ovo zemljište od jedne živiničke firme koja je ranije bila zainteresovana za gradnju tržnog centra, ali je u međuvremenu odustala."Belamionix" je dokupila dodatnih 800 metara kvadratnih zemljišta i nedavno započela izgradnju svog tržnog centra, saopćeno je iz općine Srebrenik. U međuvremenu je urađena projektno-tehnička dokumentacija, pribavljene su urbanistička saglasnost i građevinska dozvola, tako da se ovih dana nesmetano izvode radovi na postavljanju gotove betonske konstrukcije te zidanju pregradnih zidova hale površine 4469 metara kvadratnih korisne površine. Ukoliko sve bude teklo prema planu i dinamici izgradnje završetak objekta i svečano otvorenje novog tržnog centra u Srebreniku, se očekuje za 21. juna na Dan općine Srebrenik. Inače, za 15. mart zakazano je svečano otvorenje tržnog centra "TUŠ", tako da će Srebrenik za kratko vrijeme biti bogatiji za 2 nova tržna centra, a, osim poboljšanja usluge i povećanja konkurencije, vrijedi istaći i otvaranje novih radnih mjesta što je šansa za brojne nezaposlene sa ovog područja. E-Kapija (http://www.ekapija.ba/website/bih/page/544600) mirza-sm March 8th, 2012, 05:28 PM U Sarajevu otvorena prva Gerry Webber trgovina u BiH http://www.ekskluziva.ba/vijest-3923 edin11 March 8th, 2012, 06:36 PM U Srebreniku započela izgradnja tržnog centra "Belamionix" u belamionix su sve proizvodi iz kine, turske itd. vecina robe je uvezena iz drugih zemalja, a najmanje iz BiH. Alto-bl March 8th, 2012, 09:58 PM U Srebreniku započela izgradnja tržnog centra "Belamionix" E-Kapija (http://www.ekapija.ba/website/bih/page/544600) Jel se zna koje izvodjač radova? mirza-sm March 8th, 2012, 10:13 PM Naziv je prva liga, kao i uvijek kod nas. :) bjazi March 12th, 2012, 03:25 PM Gdje su ovi insajderi iz Binga? Kakvi su planovi za ovu godinu? Da li je konačno otvoren t.c Bijeljina? Šta je bilo sa BL? Hajmo dajte nam više info ampicilin March 13th, 2012, 09:37 AM Male izmjene kod TC Bijeljina pa ce se malo kasniti sa otvaranjem. Planovi za ovu godinu su Sarajevo ( marketi, supermarketi i ono vec navedeno sa Tibrom ), Bijeljina, Banja Luka, Bihac, jos par u bos. krajini i sirenje u Mostaru ( marketi, supermarketi ) i pocetak sirenja u Hercegovini ampicilin March 15th, 2012, 07:15 PM http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/421907_317125665009747_190452564343725_806035_1700004506_n.jpg McD Mostar Ljepoje March 16th, 2012, 01:10 PM ^^ Aauuuuuwww.......... :cheers: BosniaHerzegovina March 17th, 2012, 04:57 PM Uskoro i McDonalds u Banja Luci, izasao konkurs za 70 radnika :) BosniaHerzegovina March 17th, 2012, 06:43 PM Uskoro otvaranje McDonaldsa i u Banjoj Luci Nakon Sarajava, restoran svjetski poznatog brenda brze hrane "McDonalds" uskoro bi trebao da bude otvoren i u Banjoj Luci, potvrđeno je iz ove kompanije. Banja Luka Upravo zbog toga je McDonalds putem banjalučke filijale Zavoda za Zapošljavanje RS raspisao je konkurs za prijem 70 radnika (SSS, MŠS, VSS) do 28 godina starosti. Kako je navedeno u konkursu, zainteresovani moraju doći u Centar za Informisanje, Savjetovanje i Obuku Banja Luka, registrovati se i predati biografiju najkasnije do kraja marta. Prema nepotvrđenim informnacijama, McDonalds uskoro će biti otvoren u Gospodskoj ulici, to jeste u strogom centru Banje Luke. Tačan datum otvaranja, kako saznajemo, još nije utvrđen, ali je sigurno da će to biti u narednih nekoliko mjeseci. Tako će grad na Vrbasu poslije Sarajeva postati druga sredina u BiH koja je dobila restoran jednog od najpoznatijih svjetskih proizvođača brze hrane. http://www.sarajevo-x.com/vijesti/bih/uskoro-otvaranje-mcdonaldsa-i-u-banjoj-luci/120317060 kokosov orah March 17th, 2012, 06:47 PM uf sto ce nas otrovat ova mcd.. bljak brza hrana, bljak.. almin96 March 17th, 2012, 07:19 PM uf sto ce nas otrovat ova mcd.. bljak brza hrana, bljak.. Koji je tebi vrag...ako se ljudima jede nek jedu :) Mirza08 March 17th, 2012, 07:49 PM Koji je tebi vrag...ako se ljudima jede nek jedu :) Neka jedu nije frka nemozes nikoga odvratiti ako nesto hoce da uradi, ali treba ljude upozoriti kakva je to vrsta hrane.........Po mom misljenju nemoze niko i nista zamjeniti Burek ili Cevape u BiH......To je BH Brand i na tome trebamo da drzimo, kako je jedan Bec poznat po Beckoj snicli ili Francuska po njihovim bagetima(neznam tacno kako se pise) i mi trebamo na nasem da drzimo, ali ujedno da otvorimo vrata internacionalnim kuhinjama pa mozda se neka i probije kod nas.... |