View Full Version : [Bosnia and Herzegovina] - New Malls, Trade Centers and Hypermarkets

Pages : 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 15

BosniaHerzegovina
May 12th, 2011, 10:31 PM
Robot 2 Tuzla

http://i52.tinypic.com/qosxkz.jpg

Trenutno se u BiH grade 4 robot centra.

2x Tuzla
1x Bosanska Gradiska
1x Prijedor

mirza-sm
May 12th, 2011, 10:35 PM
Uskoro i Bihać... :)

corvus_edin
May 12th, 2011, 11:10 PM
Bihac?
Jos jedan?
Odkud ta informacija...?

bjazi
May 12th, 2011, 11:26 PM
Može jedno pitanje za Bingo
U malom mjestu kao štoo su Banovići vi imate 3 objekata u jednoj ulici
Alije Izetbegovića 5,32 i 45
Onda ste jako popularni tamo

mirza-sm
May 12th, 2011, 11:33 PM
Bihac?
Jos jedan?
Odkud ta informacija...?

Hmm ja mislim... Ja sam tatinom prijatelju koji ima građevinsku firmu slao neka dokumenta iz jednog projektnog biroa vezana za Robot Bihać, pa sam pretpostavio da ima veze s gradnjom Robota tamo. :dunno: :D

binis
May 13th, 2011, 08:49 AM
gdje se u tuzli gradi drugi robot?
kada je otprilike zavrsetak radova i jednog i drugog?

BosniaHerzegovina
May 13th, 2011, 09:26 AM

Drugi se otvara u buducem Avaz-Robot centru.

ampicilin
May 13th, 2011, 10:25 AM
Može jedno pitanje za Bingo
U malom mjestu kao štoo su Banovići vi imate 3 objekata u jednoj ulici
Alije Izetbegovića 5,32 i 45
Onda ste jako popularni tamo

da, Banovici jesu malo mjesto ali su finansijski jaki ali i po ostalim TK gradovima obicno ima jedan trzni i par supermarketa

bjazi
May 13th, 2011, 11:04 AM
da, Banovici jesu malo mjesto ali su finansijski jaki ali i po ostalim TK gradovima obicno ima jedan trzni i par supermarketa

Vidim ta praksa se širi iz TK prema cijeloj BiH

ampicilin
May 13th, 2011, 11:38 AM
da, ima veliki broj zainteresovanih koji se javljaju nude svoje objekte pa tako da nije iskljuceno da se npr u banja luci otvori i trzni a i market u gradu

BosniaHerzegovina
May 13th, 2011, 11:55 AM
da, ima veliki broj zainteresovanih koji se javljaju nude svoje objekte pa tako da nije iskljuceno da se npr u banja luci otvori i trzni a i market u gradu

Jeli se u Banja Luci trenutno gradi trzni centar?

BosniaHerzegovina
May 13th, 2011, 12:03 PM
dupli

ampicilin
May 13th, 2011, 01:15 PM
da

ampicilin
May 13th, 2011, 03:03 PM
Otvaranje u prvoj polovini jula
Hamburger u McDonald'su će koštati 2 KM, meni do 7 KM

Otvaranje prvog McDonald's restorana u Sarajevu očekuje se u prvoj polovini jula, iako još nije preciziran tačan datum. Otvorenje zavisi od dinamike izvođenja građevinskih radova i završavanja finalnih radova na unutrašnjosti restorana u glavnoj sarajevskoj ulici Maršala Tita, saznaje portal Sarajevo-x.com.

Kako saznajemo, vlasnici restorana u Sarajevu nisu otkupili klasičnu franšizu, već je riječ o "development license", a čitav projekat je rađen od nule, ali po strogim standardima kompanije McDonald's.

Takva praksa nije strana niti u drugim evropskim zemljama pa je od 1.400 McDonald's restorana u Njemačkoj na ovom principu otvoreno njih 1.000 dok je 400 u vlasništvu kompanije.

Restoran u ulici Maršala Tita će biti otvoren u prvoj polovini jula, dok će "drive-in" u blizini hotela Radon Plaza (ispred salona BMW-a) biti otvoren do kraja septembra. Radovi na tom lokalitetu nisu još uvijek počeli, jer se čeka izdavanje građevinske dozvole iz Opštine Ilidža.

Iako se špekulisalo o otvaranju restorana u drugim gradovima, za sada je sigurno samo otvaranje McDonald'sa u Mostaru u prvoj polovini naredne godine.

U prvom McDonald's restoranu u BiH će biti zaposleno od 60 do 80 ljudi, a dio radnika je već završio obuku u Beogradu, te Austriji i Njemačkoj. U prvim mjesecima će u sarajevskom restoranu raditi i radnici koji će doći kao ispomoć korporacije i ujedno obučavati domaće radnike.

Građane najviše interesuju cijene pa portal Sarajevo-x.com ekskluzivno donosi informaciju da će hamburger koštati dvije KM, dok će meni iznositi do sedam KM. Kako je rekao naš sagovornik, kompanija je vodila računa da cijene prilagodi džepu bh. građana pa su cijene niže nego u drugim evropskim zemljama.

Iako će ove godine u restoranu biti dostupna samo osnovna jela, naredne godine se planira uvođenje lokalnog jela. Kako tvrdi naš izvor, jelo će zadržavati somun, kao tipični bh. proizvod.

Naš sagovornik tvrdi kako je kompanija željela isključiti sve moguće neugodnosti pa tako jela neće sadržavati svinjsko mesu, već će biti napravljena od piletine, govedine i ribe.

Svi posjetitelji McDonald'sa moći će uživati u 400 kvadratnih metara prostora koji će urediti francuski dizajner Philippe Avanzi koji je radio na uređenju enterijera restorana u Parizu i Berlinu. Kako saznajemo, unutrašnjost će biti dekorisana brojnim grafitima, slično poput restorana u glavnim gradovima Francuske i Njemačke.

sarajevo-x

BosniaHerzegovina
May 13th, 2011, 03:40 PM
Wuhuuuuu, Mostar^^ :)

bojanst
May 13th, 2011, 04:00 PM
hoce li bingo u bijeljinu? jos nam bingo i mekator fale :D merkator smo otjerali pa nas bojkotuju, a bingo? ;)

bravo za McD! a cijene i nisu mnogo niske. hamburger za 1 evro je u vecini zemalja evrope. sto znaci da je kod nas cak malo skuplji (1€=1,95 KM) :D :D :D

bjazi
May 13th, 2011, 04:18 PM

Pa lijepo BL je drugi po velicini grad u BiH i zaslužuje osim TC još neki Bingo objekt(market, maximarket, supermarket)
I kako se Bingo bude širio tih ponuda će biti i više jer već sada Bingo prepoznaju po sloganu Kralj dobrih cijena

eMir_
May 13th, 2011, 09:15 PM

http://avaz-robot-tuzla.ba/upload/image/foto/3d/13.png

http://avaz-robot-tuzla.ba

BosniaHerzegovina
May 13th, 2011, 09:51 PM
hoce li bingo u bijeljinu? jos nam bingo i mekator fale :D merkator smo otjerali pa nas bojkotuju, a bingo? ;)

bravo za McD! a cijene i nisu mnogo niske. hamburger za 1 evro je u vecini zemalja evrope. sto znaci da je kod nas cak malo skuplji (1€=1,95 KM) :D :D :D

Ima Bingo u Janji(ako se tako pise) :)

bojanst
May 14th, 2011, 12:52 AM
Ima Bingo u Janji(ako se tako pise) :)

tako, kako drugacije. :D nisam znao da ga ima tamo. neki mali ili veci?

leopol
May 14th, 2011, 02:25 PM
Mali. Obicni lokalni market.

BosniaHerzegovina
May 14th, 2011, 02:32 PM
Ja sam njjima predlozio lokaciju tu u Janji :)

Cekam dok otvore Bingo u Konjicu i Jablanici.

bjazi
May 14th, 2011, 04:33 PM
Evo da ispunim svoje obecanje
Bingo Hadžići pokraj Sarajeva je jedno neponovljivo iskustvo
Nakon više od 3h provedenih tamo mogu vam reci da nigdje u BiH i u Evropi gdje sam bio u trgovačkim centrima ne postoji onoliko širok asortiman proizvoda na jednom mjestu
Od autodijelova,odjece,obuce, namjestaja, prehrane, audio i videotehnike, sanitarije, namjestaj, rasvjeta ma znači all in one
Račun ogrome dužine čija se cifra zaustavila na 670KM te troja kolica
Na kraju u caffe pizzeriji kafa 0,8KM, palačinci 1,5KM coca cola-orginal 1,5KM kisela voda Sarajevska 1KM, pizza velika 4,5KM a da n govorim da u čošku postoji za djecu prostor za igru. Vjerujte to ne da valja već je odlično
15ak minuta udaljeno automobilom isplati se čak maksuz otići

SokoX
May 14th, 2011, 05:03 PM
Steta sto nije Bingo u svim gradovima ...

BosniaHerzegovina
May 14th, 2011, 05:34 PM
Steta sto nije Bingo u svim gradovima ...

Bice, samo polako:cheers:

BosniaHerzegovina
May 14th, 2011, 05:36 PM
Evo da ispunim svoje obecanje
Bingo Hadžići pokraj Sarajeva je jedno neponovljivo iskustvo
Nakon više od 3h provedenih tamo mogu vam reci da nigdje u BiH i u Evropi gdje sam bio u trgovačkim centrima ne postoji onoliko širok asortiman proizvoda na jednom mjestu
Od autodijelova,odjece,obuce, namjestaja, prehrane, audio i videotehnike, sanitarije, namjestaj, rasvjeta ma znači all in one
Račun ogrome dužine čija se cifra zaustavila na 670KM te troja kolica
Na kraju u caffe pizzeriji kafa 0,8KM, palačinci 1,5KM coca cola-orginal 1,5KM kisela voda Sarajevska 1KM, pizza velika 4,5KM a da n govorim da u čošku postoji za djecu prostor za igru. Vjerujte to ne da valja već je odlično
15ak minuta udaljeno automobilom isplati se čak maksuz otići

Ima se :)

Jeli ima guzve u Bingo u Hadzicima?

Znam da Hose hipermarket, veoma dobro radi u centru Hadzicima.

bjazi
May 14th, 2011, 05:50 PM
Ima se :)

Jeli ima guzve u Bingo u Hadzicima?

Znam da Hose hipermarket, veoma dobro radi u centru Hadzicima.

Da s obzirom da je centar ogroman i da stvarno ima dosta prostora tu raje ima
Naročito na odjelu odjece i obuce
Pravo lijepih majcia ima po 10KM
Naravno ima i žnj u suštini kakav ko ukus ima ali ima za svačiji
A orginal Levis majce po 20KM

dole u kaficu mjesta nema jedino gore iznad na galeriji kako se to već zove

AdnanPD
May 14th, 2011, 06:46 PM
Imali kakvih slika Binga u Banja Luci?

Dzigerapaso
May 14th, 2011, 08:30 PM
Janji je potreban jedan veliki Bingo,a Janja ima prostora da se tamo izgradi sta se pozeli.

corvus_edin
May 15th, 2011, 12:09 PM
... imal' planova za bihaćki Bingo?

mirza-sm
May 15th, 2011, 09:31 PM
Kod njih kupuje i Kate Middleton

Goldenpoint otvorio prodavnicu u BBI Centru u Sarajevu

Poznati talijanski lanac trgovina Goldenpoint otvorio je prvu svoju prodavnicu u BiH, na trećem spratu BBI Centra u Sarajevu. Riječ je o trgovačkom lancu koji ima više od 800 maloprodajnih objekata širom svijeta.

Foto: Edin Puzić/Fotoservis

http://www.sarajevo-x.com/media/images/vijesti/110513061.1_mn.jpg

U ponudi je najširi izbor ženskih kupaćih kostima i hulahopki, te donje rublje i muški kupaći kostimi. Goldenpoint je inače jedan od najvažnijih modnih trgovinskih lanaca u Italiji, a prepoznatljiv je po izuzetnom kvalitetu proizvoda.

Tako ćete i u sarajevskoj prodavnici moći pronaći pet različitih brendova - Phillipe Matignon, Sisi, Omsa, Golden Lady i Hue - koji će zadovoljiti potrebe klijenata oba spola po pristupačnim cijenama.

Hulahopke se kreću od šest do 40 KM, donje rublje od šest do 60 KM, dok su ženski i muški kupaći kostimi u rasponu 20-120 KM, odnosno 20-90 KM.

A, šta ime Goldenpoint znači u svijetu najbolje govori činjenica da je vojvotkinja od Cambridgea Kate Middleton neposredno prije vjenčanja otišla u prodavnicu Goldenpointa u Londonu i kupila pet kupaćih kostima, kako bi se pripremila za medeni mjesec.

Kad su je upitali zašto baš u Goldenpoint, jer tu cijene nisu visoke ni "paprene", Kate je odgovorila da je tu došla po preporuci svoje majke koja je tu bila prošle godine i oduševila se ponudom kvalitetnih kupaćih kostima.

http://www.sarajevo-x.com/lifestyle/modailjepota/clanak/110513061#1

mirza-sm
May 16th, 2011, 12:24 AM
New Yorker izbacio specijaliziran site i za druge zemlje, između ostalih i Bosnu ;)

http://www.newyorker.eu/ba/

ampicilin
May 16th, 2011, 09:58 AM
... imal' planova za bihaćki Bingo?

bio je jedno vrijeme ali se odustalo, ne znam zbog cega... trenutno nema :)

bjazi
May 16th, 2011, 10:01 PM

Izgleda da je krenula Bingo euforija da svi hoće Bingo u svom gradu
Svi euforično čekaju nove objekte

corvus_edin
May 17th, 2011, 10:18 AM

Cudno... i steta - hvala za info

BLoom85
May 17th, 2011, 10:30 AM
pa naravno
mislim da je bingo trenutno najjeftiniji na bosanskom trzistu
a sto se tice banjaluke i cijena koje svakodnevno divljaju,mislim da bi nam super dosao,pogotoovo ako se otvori negdje u gradskoj zoni
ovo je postalo neizdrzivo,mislim da je bl trenutno najskuplji grad u bih

bjazi
May 17th, 2011, 10:43 AM
pa naravno
mislim da je bingo trenutno najjeftiniji na bosanskom trzistu
a sto se tice banjaluke i cijena koje svakodnevno divljaju,mislim da bi nam super dosao,pogotoovo ako se otvori negdje u gradskoj zoni
ovo je postalo neizdrzivo,mislim da je bl trenutno najskuplji grad u bih

ja sam bio poslom i privatno u BL i dobio sam slične informacije
Znam da postoji nekakav Zoki komerc koji ima najniže cijene u BL
Tempo je preskup i Maxi a odnos prema radnicima užasan
Ne znam kakva je sad situacija kako su prodani ali dok ih je Mišković držao ono je bilo užasno

ampicilin
May 17th, 2011, 11:11 AM
hvala bjazi na rijecima pohvale, trudimo se biti najbolji i da opravdamo slogan.

Edine, vjerovatno ce u skorije vrijeme biti nesto i za Bihac tako da budem javio kada se nesto konkretno desi.

A za Banja Luku kao sto sam vec rekao pored velikog trznog ce sigurno biti i marketi po gradu.

BTW: u Cazinu se radi na prosirivanju postojuceg Binga.

bjazi
May 17th, 2011, 11:43 AM
hvala bjazi na rijecima pohvale, trudimo se biti najbolji i da opravdamo slogan.

Edine, vjerovatno ce u skorije vrijeme biti nesto i za Bihac tako da budem javio kada se nesto konkretno desi.

A za Banja Luku kao sto sam vec rekao pored velikog trznog ce sigurno biti i marketi po gradu.

To su super vijesti jer je konkurencija u Cazinu ogromna
Svi trgovački lanci posluju tamo(Robot,Konzum(2), Mercator,Merkur, Tuš, DP marketi) i vidi se da Bingo dobro radi

BosniaHerzegovina
May 17th, 2011, 01:38 PM

Gdje se gradi ovaj Bingo u Banja Luci?

bjazi
May 17th, 2011, 01:48 PM
Gdje se gradi ovaj Bingo u Banja Luci?

ili će to biti postojeci Pevec
ampicilin daj više info

ramboamadeus
May 17th, 2011, 02:44 PM
Bilo bi odlicno kada bi preuzeli Peveca. Infrastruktura vec postoji, mnogo bi olaksalo brzi pocetak poslovanja u ovom dijelu BiH. Ovo bi mi bio plaho logican korak.:)

mirza-sm
May 17th, 2011, 06:48 PM
Da nije Pevec malo povelik za Bingo u BL? :uh:

Mada bi to bilo odlično. :)

ampicilin
May 17th, 2011, 08:38 PM
ne znam.... provjerit cu x)

BLoom85
May 18th, 2011, 11:43 AM
ma joj
pevec i interex i ne rade dobro u banjaluci jer su na rubu grada,pa se nikome ne da ici pored svih centara u gradskoj zoni
mislim da bi mnogo logicnije bilo d ajedan takav centar naprave blize

bjazi
May 18th, 2011, 01:06 PM
ma joj
pevec i interex i ne rade dobro u banjaluci jer su na rubu grada,pa se nikome ne da ici pored svih centara u gradskoj zoni
mislim da bi mnogo logicnije bilo d ajedan takav centar naprave blize

Ako će biti veličine kao onaj u Hadžićiima gdjesam bio onda je logičnije da bude malo izvan grada tj po pravilu toliki objekti i idu tamo neće valjda u centru

A rečeno jeda će biti i manjih objekata tj supermarketa tako da je to logično
Veliki izvan grada a manji u centru

BLoom85
May 19th, 2011, 10:35 AM
ma ne mislim za centar,u centru i onako nema mjesta za hipermarket,osim mozda u krugu cajevca koji se i planira za takve namjene,pevec je stavrno predaleko,ne znam da je iko iz grada isao tamo,zato je i propao,vazda je zjapio prazan
mislim na lokaciju tipa tempa,mnogo mi je logicnije

ampicilin
May 19th, 2011, 12:00 PM
Nije pevec.... pred sam ulaz u grad je... bar tako mi je receno

mirza-sm
May 19th, 2011, 12:02 PM
Pa i Pevec je na samom ulazu u grad.... hmmm... intriguing. :D

AdnanPD
May 19th, 2011, 12:21 PM
Pa i Pevec je na samom ulazu u grad.... hmmm... intriguing. :D

Zavisi sta gledas kao grad.

Prijedorska petlja meni nikako nije sam ulaz u grad.

mirza-sm
May 19th, 2011, 12:23 PM
^^ Meni je grad od onog znaka "Teritorija Grada Banja Luka" :lol:

bjazi
May 19th, 2011, 05:11 PM
Nije pevec.... pred sam ulaz u grad je... bar tako mi je receno

Ništa nek ti pošalju tačnu lokaciju a ovi izBLće namreci više i moždapokazati koju sliku

mirza-sm
May 19th, 2011, 05:45 PM
Nino da ti odgovorim ovdje za McDonalds pošto mi se ne da logovati na sa-c.info, nije tačno da se ne radi ništa, ja prolazio prije sat vremena bruka auta ispred i ubacuju neki pijesak unutra i malterišu, vidio sam jednuo 10tak radnika najmanje... Eto, ne brini ništa. ;)

ampicilin
May 20th, 2011, 09:48 PM
http://bingotuzla.com.ba/images/otvaranje.jpg

ramboamadeus
May 21st, 2011, 04:52 PM
^^
Pa to znaci da Bingo preuzima Konzumov supermarket!

http://img710.imageshack.us/img710/5390/konzumcrkvice.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/710/konzumcrkvice.jpg/)

:banana:

BosniaHerzegovina
May 21st, 2011, 07:15 PM
^^
Pa to znaci da Bingo preuzima Konzumov supermarket!

http://img710.imageshack.us/img710/5390/konzumcrkvice.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/710/konzumcrkvice.jpg/)

Go Bingo:cheers:

mirza-sm
May 21st, 2011, 07:21 PM
Naaajs. :)

bjazi
May 21st, 2011, 08:48 PM
samo sec imam ja konkretno pitanje i volio bi da dobijem tačnu informaciju jer ovo pitanje nije nimalo bezvezno
Naime ovime u Zenici Bingo ne preuzima objekat Konzuma već objekat VF
E sada kako je uopšte došlo do toga, čiji je zapravo to bio objekat i kako je Bingo došao u posjed istog
Također ako je objekat bio od VF da li će i još neki preuzeti od njih

ramboamadeus
May 21st, 2011, 09:38 PM
^^
U prvom trenutku je najvaznije (makar meni) da Bingo preuzima odlicnu lokaciju od Konzuma. Crkvice su prilicno veliko naselje. Pitanje vlasnistva prostora je druga stvar. Mozda ampicilin ima neku informaciju?

BosniaHerzegovina
May 21st, 2011, 10:19 PM
Bilo bi super kad bi Bingo kupio hipermarket dio u '' Sarajevo City Center'', samo da ne bude Konzum ili Mercator, ali imam neki feeling da ce to biti DelHaize(Maxi).

bjazi
May 22nd, 2011, 05:07 PM
ampicilin
Da li je tačna informacija koju imam da se u ulici Sarajevska bb u Maglaju otvara hipermarket i pizzerija Bingo?
isto tako u Žepču

ampicilin
May 22nd, 2011, 05:27 PM
ampicilin
Da li je tačna informacija koju imam da se u ulici Sarajevska bb u Maglaju otvara hipermarket i pizzerija Bingo?
isto tako u Žepču

bilo je price ali moram potvrditi da bi znao konkretno ;) za zepce je se trazio prostor, ne znam dokle je doslo s tim isto cu provjeriti

ampicilin
May 22nd, 2011, 05:28 PM
samo sec imam ja konkretno pitanje i volio bi da dobijem tačnu informaciju jer ovo pitanje nije nimalo bezvezno
Naime ovime u Zenici Bingo ne preuzima objekat Konzuma već objekat VF
E sada kako je uopšte došlo do toga, čiji je zapravo to bio objekat i kako je Bingo došao u posjed istog
Također ako je objekat bio od VF da li će i još neki preuzeti od njih

ne znam stvarno ovo za VF ako cujem sta, javim

bjazi
May 22nd, 2011, 05:38 PM
bilo je price ali moram potvrditi da bi znao konkretno ;) za zepce je se trazio prostor, ne znam dokle je doslo s tim isto cu provjeriti

Vidiš i ja nešto saznam a nisam uposlenik Binga :D

ramboamadeus
May 22nd, 2011, 06:21 PM
^^
nadati se da imas pravu informaciju :)

ramboamadeus
May 22nd, 2011, 06:29 PM
FOTO + VIDEO: "MAG" i svečano otvoren

http://www.maglaj.net/slike/Maglaj/thumbs/1405mag_noc.JPG
http://www.maglaj.net/slike/Maglaj/1405mag_naslov.JPG
mzSmqaBO2uk&feature=player_embedded

U Maglaju je danas od 15.00 sati svečano otvoren novi shopping centar "MAG" koji se nalazi na sjevernom ulazu u grad u sklopu tvornice namještaja "Sabix" Maglaj.

http://www.maglaj.net/slike/Maglaj/1405mag_2.JPG
http://www.maglaj.net/slike/Maglaj/1405mag_4.JPG
http://www.maglaj.net/slike/Maglaj/1405mag_5.JPG
Ovo je nakon "Wisa" shoping centra, drugi i do sada najveći tržni centar kojeg je Maglaj dobio u posljednje dvije godine.

Ponuda "MAG" shopping centra:

- namještaj
- supermarket(DrvoPromet)
- kućanski aparati
- alati
- tekstil
- vodomaterijal
- elektromaterijal
- staklo i porculan
- bijela tehnika
- tepih centar
- boje i lakovi
- rasvjeta
- igračke
- restoran
- kaffe bar

Imam informaciju da se DP market zatvorio u trznom centru MAG u Maglaju (i preselio na drugu lokaciju). Nesto ne znam kako se zove ulica u kojoj se nalazi ali da li ce tu mozda biti smjesten BINGO?

ramboamadeus
May 22nd, 2011, 10:04 PM
Bingo, Zenica-naselje Crkvice

http://img560.imageshack.us/img560/6471/picture469.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/560/picture469.jpg/)

nista bez Hummera, ili kako se vec pise...:lol:

bjazi
May 22nd, 2011, 11:27 PM
Jao Bingo ozbiljno mora poraditi na ovom identitetu na objektu
Istina je da je DP u Maglaju preselio
Srijeda 23.02.'11 god.od 7:00 mozete ponovo kupovati u nasem DP marketu....Nakon krace pauze opet smo s nasim vjernim kupcima,sada u ulici Sulejmana Omerovica cara b.b -DOBRO NAM DOSLI-VAS DP MARKET!!!
Ima li ko iz Maglaja d nam kaže šta je s tim MAGom

BosniaHerzegovina
May 23rd, 2011, 09:47 AM

Slazem se, ovo je grozno sto rade!

BosniaHerzegovina
May 23rd, 2011, 09:50 AM

Slazem se, ovo je grozno sto rade!

I mogli bi malo popraviti fasadu ovog marketa...

ampicilin
May 23rd, 2011, 09:57 AM
pa bude tipa Slatine u TZ

bjazi
May 23rd, 2011, 11:09 AM
pa bude tipa Slatine u TZ

Kada bude otvorenje i te zvanične slike nadam se boljem i da nema ovih bzvz natpisa
Može i mora to bolje

ramboamadeus
May 23rd, 2011, 11:13 AM
^^
Ovaj gornji zuti dio na prednjem (i bocnom) dijelu objekta ce vjerovatno dobiti drugu boju (zelenu?). Lijevo gore, na nosacima je visila reklama Konzuma. Ovo se rjesava u hodu (mada bi bilo fino da se uradi do 25 maja-u sto sumnjam).

Inace se slazem da trebaju poraditi na vizuelnoj reklami.

bost
May 23rd, 2011, 01:23 PM
Evo ja citam vec nekoliko ove postove o Binug i izgleda da je on vodeci trgovacki lanac u BIH. Ima tu par tacki koje bi ja tjeo reci i pitat.

1.)Pozivnica na Otvaranje u Zenici sa webportala od Bingo

http://www.bingotuzla.com.ba/images/otvaranje.jpg

2.)Posto se govori o fasadama i slicno od Binog marketa. Normalno kad Bingo otvara i pravi novi objekt ili prodanicu napravi tipicni zeleni design, inace kad preuzima neki market koji se zatvorio ili propo, cesto se ostavi fasada proslos marketa, to je za mene isto jaka steta. Ali eto tako je.

http://www.bingotuzla.com.ba/highslide/images/large/29802_1398039823447_1005802924_31164170_5966433_nCustom.jpg

http://www.bingotuzla.com.ba/highslide/images/large/matuziciCustom.JPG

3.) Ja znam da je jedan od najstariji marketa od Binga onaj na Slatini u Tuzli, mene bi interesiralo dje je se otvorio prvi bingo market i kad je to bilo.

4.) Po mome misljenu imamo skoro u Tuzli monopol binga, ipak na svakom cosku vidis danas Bingo u Tuzli.

ampicilin
May 23rd, 2011, 10:20 PM
1) je li dobra ili losa? x)
2) postepeno ce se i oni raditi ali trenutna politika je sirenje
3) prvi je bio supermarket na Brcanskoj Malti gdje je i trenutna centrala binga preko puta male pijace
4) pa manje vise i ocekivano... ali ima i izbora... tus, merkator, konzum, pa sad ce i robot

bjazi
May 24th, 2011, 12:28 AM
1) je li dobra ili losa? x)
2) postepeno ce se i oni raditi ali trenutna politika je sirenje
3) prvi je bio supermarket na Brcanskoj Malti gdje je i trenutna centrala binga preko puta male pijace
4) pa manje vise i ocekivano... ali ima i izbora... tus, merkator, konzum, pa sad ce i robot

Generalno u BiH uskoro nećemo imati izbora
Tuš se prodaje i ko god da ga kupi za sada biće neko postojeci
Npr u Sarajevu na svakom čošku imaš DP markete
Sad će neko reci Tuzla nije Sarajevo
Pa uzmi onda ovako Novi Grad Sarajevo je tu negdje kao Tuzla i na nivou Novog Grada imaš 9 DP marketa,8 Konzuma, 2 Mercatora, 1 Bingo,interex i Tuš

ampicilin
To širenje je postalo cilj koji vidim je prisutan
Raspitaj se o onim šuškanjima

bjazi
May 25th, 2011, 11:24 PM
Jel bilo otvorenje Binga u Zenici?

ampicilin
May 26th, 2011, 08:15 AM
jeste, jucer

ramboamadeus
May 26th, 2011, 12:45 PM
^^
Ne mogu nista pronaci na Zenickim webovima. Tipicno. Je li slikao neko iz Binga?

BosniaHerzegovina
May 26th, 2011, 04:09 PM
^^
Ne mogu nista pronaci na Zenickim webovima. Tipicno. Je li slikao neko iz Binga?

Facebook is your friend :)

http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/249699_1925393726965_1005802924_32202009_4322101_n.jpg

http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/252913_1925397087049_1005802924_32202025_7742068_n.jpg

http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/248476_1925400487134_1005802924_32202044_7995704_n.jpg

http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/247380_1925400407132_1005802924_32202043_1223171_n.jpg

http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/254210_1925394006972_1005802924_32202010_1491567_n.jpg

ramboamadeus
May 26th, 2011, 04:33 PM
^^
niceeee :)

Da ne kazes da nista ne radim da saznam, poslao sam email jednom renomiranom zenickom izvjestacu sa vlastitim webom sa vijestima iz ZE i BiH sa pitanjem da li su bili prisutni kod otvaranja i da li imaju slike..pri cemu mi on odgovara " nismo bili pozvani pa i nemamo fotografije.." :lol:

tipicna bosanska sujeta, cuj nije bio pozvan..pa ja bi to uradio cisto radi vijesti" to i to mi se desava u gradu.." Mozda su mu trebali poslati i limuzinu sa vozacem :lol:

GoBingo!

bjazi
May 26th, 2011, 09:12 PM
Vidio sam slike na FB
Utisak
Mislim da (bar na slikama) se vidi identited nečega što je prije bilo tu
To su i više trebali iskoristiti
Eksterijerv pa ono što vidim slabo
Moglo je to bolje
A ili nema ili nisam vidio na Objekat nije stavljen veliki logotip bingo

ampicilin
May 27th, 2011, 08:42 AM
bude... na stakla ce se zalijepiti posteri binga kao sto je slucaj sa marketima i fasada ce biti alu siva ;)

ampicilin
May 27th, 2011, 08:43 AM
^^
niceeee :)

Da ne kazes da nista ne radim da saznam, poslao sam email jednom renomiranom zenickom izvjestacu sa vlastitim webom sa vijestima iz ZE i BiH sa pitanjem da li su bili prisutni kod otvaranja i da li imaju slike..pri cemu mi on odgovara " nismo bili pozvani pa i nemamo fotografije.." :lol:

tipicna bosanska sujeta, cuj nije bio pozvan..pa ja bi to uradio cisto radi vijesti" to i to mi se desava u gradu.." Mozda su mu trebali poslati i limuzinu sa vozacem :lol:

GoBingo!

naredni put dolazimo helikopterom po njeg :D

bjazi
May 27th, 2011, 11:26 AM
bude... na stakla ce se zalijepiti posteri binga kao sto je slucaj sa marketima i fasada ce biti alu siva ;)
Odlicno. Samo naprijed. Bingo koliko vidim samo raste sto je odlicno.

BosniaHerzegovina
May 27th, 2011, 12:07 PM
Jeli postoji mogucnosti da Bingo zakupi dio u Hecopromu i da tu otvori veliki hipermarket, posto koliko ja vidim nista od Sarabona.

bjazi
May 29th, 2011, 12:52 AM
Jeli postoji mogucnosti da Bingo zakupi dio u Hecopromu i da tu otvori veliki hipermarket, posto koliko ja vidim nista od Sarabona.

Vjerovato ti ili ne danas vidim nadograđuju onu skalameriju
Bože nisu ni ono završili oni i ono postojeće nadograđuju
Samo kod nas

A čuo sam da Bingo dobro posluje u Prijedoru i Modriči pa ako nam ovi iz Binga mogu dati više informacija

bjazi
May 29th, 2011, 01:57 PM
Vidim ovaj Fructa trade iz Dervente ima razgranati lanac marketa u tom kraju
www.fructatrade.com

BosniaHerzegovina
May 29th, 2011, 09:21 PM
Mozda nesto za Bingo?

http://visoko.co.ba/index.php?option=com_content&view=article&id=2590:zgrada-rk-vema-ponovno-na-tenderu-poetna-cijena-63-miliona-km&catid=2:visoko&Itemid=15

amkox
May 30th, 2011, 01:37 AM
dokle se stiglo sa mostarskim bingom , jel se radi, kako ide , ima li slika?

ampicilin
May 30th, 2011, 01:39 PM
dokle se stiglo sa mostarskim bingom , jel se radi, kako ide , ima li slika?

budu uskoro... radi se ;)

ampicilin
May 30th, 2011, 01:40 PM
Mozda nesto za Bingo?

http://visoko.co.ba/index.php?option=com_content&view=article&id=2590:zgrada-rk-vema-ponovno-na-tenderu-poetna-cijena-63-miliona-km&catid=2:visoko&Itemid=15

sumnjam da bi mogla dva veca u Visokom, eventualno neki market ali ovo je poprilicno veliki prostor

ampicilin
May 30th, 2011, 01:43 PM
Vjerovato ti ili ne danas vidim nadograđuju onu skalameriju
Bože nisu ni ono završili oni i ono postojeće nadograđuju
Samo kod nas

A čuo sam da Bingo dobro posluje u Prijedoru i Modriči pa ako nam ovi iz Binga mogu dati više informacija

Da, posluje se dobro pogotovo u Prijedoru ;)

bjazi
May 30th, 2011, 02:38 PM
sumnjam da bi mogla dva veca u Visokom, eventualno neki market ali ovo je poprilicno veliki prostor

da slažem se
Bolje je onaj hipermarket i plus neki još market u centru
Malo ćete naljutiti DP ali morate ući u konkurenciju s njima

Ovu Vema će uzeti vjerovatno ili neki lokalni ili možda VF
Ali siguran sam da će tu biti ili Konzum ili možda Mercator

BosniaHerzegovina
May 30th, 2011, 02:52 PM
da slažem se
Bolje je onaj hipermarket i plus neki još market u centru
Malo ćete naljutiti DP ali morate ući u konkurenciju s njima

Ovu Vema će uzeti vjerovatno ili neki lokalni ili možda VF
Ali siguran sam da će tu biti ili Konzum ili možda Mercator

DP je zainteresovan:cheers:

Izvor: http://www.visokoin.com/naslov/hoce-li-drvopromet-biti-novi-vlasnik-rk-vema/

http://i56.tinypic.com/urksg.jpg

BosniaHerzegovina
May 30th, 2011, 08:56 PM
Brdomerkur Mostar, najveci shoppingcentar u BiH.

Na Brodomerkuru se gradi 5 kat ili 6 nadzemna etaža. Do 31.07.2011. će građevinska konstrukcija biti gotova.

http://img834.imageshack.us/img834/4236/028kz.jpg

http://img801.imageshack.us/img801/347/029gm.jpg

@Lider30

amkox
May 31st, 2011, 01:47 AM
pa zar nije SCC najveci soping centar, odnosno da ce biti...

bjazi
May 31st, 2011, 12:42 PM
FDS Sarajevo je počeo re-branding kupljenih trafika u brand Tobacco Press

Mnoge u SA su već re-brendirane

BosniaHerzegovina
May 31st, 2011, 01:01 PM
FOTO/MJESEC I PO DO OTVARANJA: Sarajlije nestrpljive, a McDonald's nigdje na vidiku

http://depo.ba/hronika/gradnja-dugo-...nog-mcdonaldsa

BosniaHerzegovina
June 1st, 2011, 11:02 PM
Hoceli se ovaj shoppingcentar ikad otvoriti?

http://www.vrtoviriverine.ba/index.php?lang=ba&sel=4&cat=1&view=36

bjazi
June 2nd, 2011, 12:49 AM
Hoceli se ovaj shoppingcentar ikad otvoriti?

http://www.vrtoviriverine.ba/index.php?lang=ba&sel=4&cat=1&view=36

Ne
Firma je bankrotirala a na sudu su sa Ahydron Građenje zbog neisplaćenih građevinskih radova

BosniaHerzegovina
June 2nd, 2011, 09:37 AM
Konzum širi veleprodajnu mrežu: Otvoren Velpro centar u Mostaru

http://www.ekapija.ba/dokumenti/Velpro1_mostar_162011.jpg
Danas je Mostaru, u industrijskoj zoni u Bišće polju, otvoren moderni, savremeno opremljeni Velpro veleprodajni centar. Radi se o centru koji je prilagođen potrebama nabave i kupovine profesionalnim kupcima, pravnim osobama, trgovcima i obrtnicima. Objekat se prostire na više od 6.500 m˛ i u njemu je zaposleno 68 zaposlenika.

Inače, Velpro kao sektor veleprodaje Konzuma ima značajno mjesto u strukturi i poslovanju ove kompanije. Usporedo sa širenjem maloprodajne mreže Konzum je razvijao i poslovanje na polju veleprodaje, te je tako danas lider i u oblasti maloprodaje i veleprodaje u Bosni i Hercegovini.

"Novootvoreni Velpro centar u Mostaru kupcima nudi asortiman od 5.500 artikala s naglaskom na prehrambene proizvode, sredstva za čišćenje i higijenu, a ponuda obuhvata i više od 300 različitih artikala iz svih kategorija vlastitog branda Rial. Kupcima je na raspolaganju izložbeni salon gdje je moguće samostalno odabrati robu, a dostava naručene robe se vrši u najkraćem roku", ističu iz Konzuma.

Naglašavaju da je osim izuzetno povoljnih cijena, za sve veleprodajne kupce, osigurana i dodatna ušteda koju je moguće ostvariti uz brojne akcijske pogodnosti. Osim toga Velpro centar Mostar osim prostora za skladištenje robe i izložbenog salona, obuhvata i uredske prostorije, edukacijski centar, sale za sastanke i druge popratne prostorije.

Iz Konzuma ističu da u narednom periodu planiraju širenje svoje veleprodajne mreže te će tako biti otvoreni Velpro centri u Banja Luci i Tuzli.

http://www.ekapija.ba/website/bih/page/436818

bjazi
June 2nd, 2011, 12:13 PM
Konzum širi veleprodajnu mrežu: Otvoren Velpro centar u Mostaru

http://www.ekapija.ba/dokumenti/Velpro1_mostar_162011.jpg

http://www.ekapija.ba/website/bih/page/436818

Oho prepali se konkurencije i Atoma
Još kada Metro CC počen otvarati svoje centre

mirza-sm
June 2nd, 2011, 10:28 PM
Kad će fakat Metro konačno ući u Bosnu?

BosniaHerzegovina
June 2nd, 2011, 10:35 PM
^^ Sta ce nam?

Metro ti je isto kao i Velpro.

BosniaHerzegovina
June 3rd, 2011, 12:04 PM
Ne
Firma je bankrotirala a na sudu su sa Ahydron Građenje zbog neisplaćenih građevinskih radova

Evo trazi radnika: http://www.posao.ba/job.php?jobID=55403

bjazi
June 3rd, 2011, 01:25 PM
Evo trazi radnika: http://www.posao.ba/job.php?jobID=55403

pa ionako im tamo niko više ne radi
Vijest je iz aprila 2010
Federalni premijer Mustafa Mujezinović lobirao je u ponedjeljak prilikom posjete Općinskom sudu Sarajevo za malezijsko-bosansku kompaniju "MBI Development", koja gradi šoping centar "Vrtovi Riverine" na Ilidži, inače dio godinama najavljivanog najvećeg projekta Malezije u BiH, saznaje "Dnevni avaz".

Ovo je za naš list jučer potvrdio i Sadik Hota, advokat domaće kompanije "Ahydron građenje", vlasništvo privrednika Esada Omerbašića, koja vodi spor sa "MBI Developmentom" zbog dugovanja od 7.645.578,17 KM.

Posljednja ponuda

Malezijci bh. kompaniji duguju po osnovu neisplaćenih naknada za obavljene radove na šoping centru. Kako kaže Hota, upravo zbog tog spora reagirao je i premijer Mujezinović, lobirajući u sarajevskom sudu da se predmet riješi u korist Malezijaca.

- U pitanju je nečuveno ponašanje ličnosti premijera FBiH. Očigledno je premijer pod maskom brige za rad suda i za sramno male plaće sudija, želio lobirati za interese Malezijaca. Cilj njegove posjete nije bio da poveća plaće sudijama, već da vrši pritisak na sud kako bi presudio u interesu malezijske kompanije, čiji je on, očito, advokat i lobista. Ovo doživljavamo kao otvoreni pritisak na pravosudni sistem i Općinski sud Sarajevo - priča Hota.

Objašnjava da je problem nastao nakon što je firma "Ahydron građenje" završila 97 posto objekta. Uprkos tome, Malezijci su prestali izvršavati svoje obaveze, i to ne samo prema toj kompaniji nego za još oko 15 podizvođača. Izgradnja objekta stopirana je krajem 2008. godine i nikada nije dovršena.

- Njihova posljednja ponuda bila je da nam budu isplaćena dva miliona maraka, da mi predamo objekt ili ga dovršimo, a da se za ostatak duga sudimo. Općinski sud Sarajevo 8. decembra prošle godine čak je donio privremenu mjeru da predamo u posjed predmetni objekt, ali uz uvjet da investitor, odnosno banke koje ga prate, uplate jamstvo u iznosu od pet miliona KM.

Velike štete

Mi smo mislili da će ovaj problem biti riješen na taj način, ali Malezijci se žale na takvu mjeru i Kantonalni sud Sarajevo sve vraća na početak. Od tada do danas nije zakazano novo ročište i sve se pretvorilo u trakavicu. Premijer Mujezinović očito je došao da to presiječe i osigura da slučaj bude riješen u korist Malezije. Da apsurd bude veći, radi to u jeku ekonomske krize u BiH i tako ruši naše građevinare - tvrdi Hota.

Prema njegovim riječima, iako Malezijci trpe velike štete, oni, jednostavno, ne mogu završiti projekt. Oni su, naime, kaže Hota, u cijelu investiciju ušli bez ijedne marke svojih sredstava, a sve su radili isključivo kreditima malezijske državne banke "Export-Import Bank of Malaysia Berhad".

Budući da su shvatili o kakvim je investitorima riječ, šoping centar "Vrtovi Riverine" počeli su napuštati veliki zakupci poput "Mercatora", "Granoffa", "New Yorkera BH", "Lisce", koji su imali potpisane ugovore o zakupu.

- Bojimo se da se iza svega krije prevara. Na tom objektu i zemlji upisana je hipoteka u korist malezijske državne banke i Raiffeisen banke. Imamo saznanja da je taj objekt sada na prodaju i da se ozbiljno traži kupac. Postoji realna opasnost da se pojavi kupac, objekt bude prodat, a da se firma "MBI Development" ugasi. Tako bi "Ahydron građenje" ostao bez mogućnosti naplate svojih potraživanja. E, u zaštitu takvih investitora ustaje premijer Mujezinović - zaključuje Hota.

S druge strane, malezijska kompanija tvrdi da ju je kašnjenjima oštetila firma "Ahydron građenje", pa je protiv domaće kompanije uputila protivtužbu vrijednu 8,5 miliona KM. Sarajevska kompanija, pak, odbija odgovornost i tvrdi da su za kašnjenja krivi Malezijci, koji nisu plaćali obaveze.

Radnici "Unigradnje" skidali vrata i sanitarije da naplate dug!

Da su malezijski investitori za koje lobira premijer Mujezinović više nego sporni, potvrđuje i događaj iz novembra 2005. godine. Tada su radnici "Unigradnje" iz Sarajeva, koji su izvodili radove na objektu "Vila Lavanda", također u naselju Vrtovi Riverine, demontirali građevinski materijal, vrata, sanitarije i drugo sa tri sprata novoizgrađenog objekta. Samo tako su natjerali Malezijce da im isplate dug od 200.000 KM!

bjazi
June 7th, 2011, 02:46 PM
Imam pitanje za ove iz Binga
Koliko znam vi (Bingo) i Prodex Tomislavgrad ste osnivaci CBA BH
Da li će biti kakvih zajedničkih nastupa na tržištu kao što je to slučaj sa sličnim društvom u HR (NTL)

mirza-sm
June 7th, 2011, 04:34 PM
Šta je CBA BH?

ampicilin
June 8th, 2011, 08:30 AM
Imam pitanje za ove iz Binga
Koliko znam vi (Bingo) i Prodex Tomislavgrad ste osnivaci CBA BH
Da li će biti kakvih zajedničkih nastupa na tržištu kao što je to slučaj sa sličnim društvom u HR (NTL)

koliko znam bingo je napustio to udruzenje zbog pokusaja regulisanja cijena ostalih clanica... htjeli su da imaju jednake cijene sto je bingo naravno odbio

@mirza
CBA BH DRUŠTVO ZA POSREDOVANJE, UNUTARNJU I VANJSKU TRGOVINU

amkox
June 8th, 2011, 07:26 PM
ej ljudi koja je zvanicna stranica za bingo u bih , sta da ukucam...treba mi nesto...jeli bingo.ba

ampicilin
June 8th, 2011, 09:52 PM
www.bingo.com.ba ... nazalost davno nekad napravljena pa je to com.ba ostalo ali evo vec odavno se trazi bingo.ba domena ali jos uvijek nije dostupna

amkox
June 9th, 2011, 06:59 PM
ma brate ne moze nesto...?!

bjazi
June 9th, 2011, 07:32 PM
www.bingo.com.ba ... nazalost davno nekad napravljena pa je to com.ba ostalo ali evo vec odavno se trazi bingo.ba domena ali jos uvijek nije dostupna

uzmite domenu bingo.co.ba

ampicilin
June 10th, 2011, 12:02 AM
ma brate ne moze nesto...?!

bingotuzla.com.ba sorry... zaboravio na "tuzla" ...

ampicilin
June 10th, 2011, 12:05 AM
uzmite domenu bingo.co.ba

pa mislio sam kraljdobrihcijena.ba a ostaviti bingotuzla.com.ba za info o firmi....ali nekako mi predugo?

bjazi
June 10th, 2011, 09:54 AM
pa mislio sam kraljdobrihcijena.ba a ostaviti bingotuzla.com.ba za info o firmi....ali nekako mi predugo?

^^Da bit domene da je jednostavna, nije duga i prihvatljiva svima
A da ostaviš bingotuzla.com.ba nekako ni to ne ide jer ta odrednica tuzla bi značila da se samo odnosite na tuzlu
Mislim da je moj rijedlog odličan i da bi domena
bingo.co.ba bio pun pogodak

BosniaHerzegovina
June 10th, 2011, 10:05 AM
^^Da bit domene da je jednostavna, nije duga i prihvatljiva svima
A da ostaviš bingotuzla.com.ba nekako ni to ne ide jer ta odrednica tuzla bi značila da se samo odnosite na tuzlu
Mislim da je moj rijedlog odličan i da bi domena
bingo.co.ba bio pun pogodak

Slazem se, ovo Tuzla je nigdje veze.

BTW: Jeli vec poznata lokacija Bingo centra u Banja Luci i Doboju?????

amkox
June 10th, 2011, 11:38 AM
A ŠTA TO , BICE BINO U BANJA LUCI I DOBOJU ?? CUJ TO.. :)

amkox
June 10th, 2011, 11:39 AM
BINGO*

BosniaHerzegovina
June 10th, 2011, 12:41 PM
Robot Bosanska Gradiska

http://img405.imageshack.us/img405/200/welc2.jpg

http://img43.imageshack.us/img43/2474/welc4.jpg

http://img594.imageshack.us/img594/5793/welc5.jpg

ampicilin
June 10th, 2011, 12:48 PM
lijepo ce izgledati.... i ovaj u tz je masivan! steta sto nije domaci...

bjazi
June 10th, 2011, 01:35 PM

kako Robot nije domaći
S.Oruč je vlasnik i nema nikakve veze sa splitskim robotom

BosniaHerzegovina
June 10th, 2011, 02:04 PM

Jeli se grade Bingo centri u Doboju i Banja Luci, i jeli poznata lokacija????

NeRi_Bihac
June 10th, 2011, 02:40 PM
Ima li neko kakve informacije o gradnji MERCATORA u BIHACU, kako sam danas cuo po gradu price, rjeseni su papiri od zemljista i uskoro pocinje gradnja. Ali zanima me ima li neko provjerenu informaciju..

leopol
June 10th, 2011, 08:47 PM

Fakat, odakle ti ideja da nije domaci?:nuts:

bjazi
June 10th, 2011, 09:04 PM
leopol
kad će invazija stranih lanaca u BiH?

leopol
June 10th, 2011, 09:06 PM
Kada se ukrupni trziste.

Za sada je greenfield ulazak isuvise skup.

bjazi
June 10th, 2011, 09:30 PM
^^Hvala na infu
Baš me interesuje ko će kupiti prodavnice Tuša u BiH

corvus_edin
June 10th, 2011, 09:33 PM
pa zar nije mercator pokupovao sve tusovo?

BosniaHerzegovina
June 11th, 2011, 12:25 AM
Taman za Bingo, ovaj objekat se nalazi u sklopu ''Garden City Konjic''.

Inace je ovdje trebao biti Konzum.

http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/254104_231555940203750_144455408913804_1000398_8203743_n.jpg

all depression
June 11th, 2011, 08:10 PM
beatiful---- greetins from Bolivia

mirza-sm
June 12th, 2011, 05:16 PM
^^ :lol:

corvus_edin
June 12th, 2011, 05:19 PM
u ovom svemu je ovo izabrao da pohvali :lol:

mirza-sm
June 12th, 2011, 05:30 PM
To je i najjače od svega :lol:

SokoX
June 12th, 2011, 06:33 PM
Haha! Najjači komentar. :)

ampicilin
June 12th, 2011, 10:45 PM
beatiful---- greetins from Bolivia

thanks... pls. make sure to check other threads about Bosnia and Herzegovina too... Greetings to Bolivia :)

ampicilin
June 12th, 2011, 10:53 PM
kako Robot nije domaći
S.Oruč je vlasnik i nema nikakve veze sa splitskim robotom

strani kapital... i ima veze sa splitskim ali ni splitski nije vlasnik ali su sve nasi ljudi u rukovodstvu tako da i na neki nacin jeste domaci...

bjazi
June 12th, 2011, 11:01 PM
još se raspitaj hoće li bingo to kupiti ili iznajmiti u konjicu
i jel next Mostar

ampicilin
June 12th, 2011, 11:06 PM
nino i ja smo to vec bili uvezali, vec su uspostavili kontakt ali ne znam jos uvijek sta je i kako, nista se ne spominje.... eh sledece sedmice bi mogle biti slike iz mo... radi se puno i vec narednog mjeseca ide otvaranje

bjazi
June 12th, 2011, 11:18 PM
Pa super
Mislim da Bingo dosta novca ostvari i prodajom proizvodnjom onog gold smokija
Baš sam danas prisustvovao kada je jedna žena kupila 20 komada

ampicilin
June 12th, 2011, 11:35 PM
ma zaraza :D ne mozes ga prestati jesti hehe a nije ni skup x)

BosniaHerzegovina
June 13th, 2011, 12:09 AM
Nisam znao da Bingo u Zenici ima 5 objekata.

1x TC
1x maximarket
1x supermarket
2x prodavnice

BosniaHerzegovina
June 13th, 2011, 12:11 AM
Jeli jos uvijek radi Bingo market u Janji?

Nema je na spisku na vasem websitu?

leopol
June 13th, 2011, 12:31 AM
strani kapital... i ima veze sa splitskim ali ni splitski nije vlasnik ali su sve nasi ljudi u rukovodstvu tako da i na neki nacin jeste domaci...

Ma nigdje veze, cuj strani kapital. 100% domaci!

eMir_
June 13th, 2011, 04:19 PM
Prosirivanje TC Omega Tuzla

http://i56.tinypic.com/2mh8yf.jpg

amriiich
June 13th, 2011, 09:37 PM
Prosirivanje TC Omega Tuzla

http://i56.tinypic.com/2mh8yf.jpg

Znas li o cemu je tacno rijec?Sta ce raditi?? Dusa me boli za Best ljetnom bastom :(

eMir_
June 13th, 2011, 09:54 PM
Znas li o cemu je tacno rijec?Sta ce raditi?? Dusa me boli za Best ljetnom bastom :(

Trebaju cca 1000 m2 obezbjedit na prizemlju za New Yorker. (to je bila pocetna potraznja vlasnika fransize za BiH, da li je bilo promjena nisam upucen). Kako sam cuo vecina objekata na prizemlju ce biti iseljeno, vec su lagano poceli, a koji ce ostat ne znam, sig ostaju banka, mitalex, apoteka, cvjecara, (moguce i Dalma), za ostatak nemam pojma.

A tamo gdje je bio restoran ce biti jos jedan DM.

I valjda ce Sidney ostat na cosku, gdje je i bio, ali nisam siguran. Ugl bit ce jedan kafic to znam. :) :) :)

amriiich
June 13th, 2011, 11:11 PM
Trebaju cca 1000 m2 obezbjedit na prizemlju za New Yorker. (to je bila pocetna potraznja vlasnika fransize za BiH, da li je bilo promjena nisam upucen). Kako sam cuo vecina objekata na prizemlju ce biti iseljeno, vec su lagano poceli, a koji ce ostat ne znam, sig ostaju banka, mitalex, apoteka, cvjecara, (moguce i Dalma), za ostatak nemam pojma.

A tamo gdje je bio restoran ce biti jos jedan DM.

I valjda ce Sidney ostat na cosku, gdje je i bio, ali nisam siguran. Ugl bit ce jedan kafic to znam. :) :) :)

Zatvorili cu BEST onaj restoran-tu ce biti DM, i zatvorit ce i BEST kafic i preseliti gore kod ekonomske skole, DIDACO je zatvoren, ostalo za sad radi

ampicilin
June 14th, 2011, 12:18 AM
manje vise sve su "otjerali" pomalo supacki.....ljudi su samo dobili rok za iseljenje, svima je ponudjeno da se presele na gornje spratove

bjazi
June 14th, 2011, 12:30 PM
^^koji će to biti DM u TZ?
Da ih neće biti previše???

amriiich
June 14th, 2011, 01:30 PM
^^koji će to biti DM u TZ?

Toga nikad nije previse :D ovo je treći , iako ima jedan veoma blizu na Slatini

VenOM__
June 14th, 2011, 03:14 PM
Zvanična potvrda
U Bosni i Hercegovini otvara se prvi McDonald’s restoran

McDonald’s Evrope je danas najavio otvaranje prvog McDonald’s restorana u Sarajevu, glavnom gradu Bosne i Hercegovine, u trećem kvartalu 2011. godine. Također, doći će do otvaranja restorana i u Banja Luci, koji je u fazi pribavljanja odgovarajućih dozvola lokalnih vlasti.

Restoranima u Bosni i Hercegovini upravljat će kompanije koje su vlasnici razvojne licence, te su stekle glavna franšizna prava za Državu. To su kompanije Gliese 581g d.o.o. i Dreamfoods Restorani d.o.o. Te dvije kompanije će biti odgovorne za sva kapitalna ulaganja s ciljem proširenja poslovanja i promoviranja McDonald’s brenda u Bosni i Hercegovini, saopšteno je iz McDonald's press ureda u Londonu.

Razvojna licenca je oblik franšize koji McDonald’s koristi više od 30 godina za razvijanje brenda na način koji uravnoteženo kombinira stručno znanje i preduzetnički duh na lokalnom nivou.

Predsjednik McDonaldsa Evrope, Steve Easterbrook ovom je prilikom rekao: "Zadovoljstvo nam je dovesti McDonald’s novim potrošačima u Bosni i Hercegovini. Naši vlasnici razvojnih licenci raspolažu potencijalom i mogu pružiti izvanredno iskustvo u vođenju restorana i dugotrajno održivu korist za lokalnu zajednicu, zaposlenike, dobavljače i za McDonald’s brend."

McDonald's Evropa je regionalni lider u maloprodaji hrane, sa oko 7.000 restorana u 39 država, koji poslužuju više od 13,6 miliona gostiju dnevno. Više od 70 posto McDonald'sovih restorana u Evropi su vlasništvo i njima upravljaju nezavisni lokalni poslovni ljudi, a format razvojnih licenci funkcionira u 14 država.

http://www.mcdpressoffice.eu/pressreleases/article99.php

BosniaHerzegovina
June 14th, 2011, 03:44 PM
^^ Konacno :)

Admir
June 14th, 2011, 05:02 PM
uote:
Originally Posted by bjazi View Post
koji će to biti DM u TZ?
Toga nikad nije previse ovo je treći , iako ima jedan veoma blizu na Slatini

Taj DM na Slatini se zatvara 30.06. Znam jer je to jedan od objekata koje sedmicno obilazim kao komercijalista.

amriiich
June 14th, 2011, 05:04 PM
uote:
Originally Posted by bjazi View Post
koji će to biti DM u TZ?
Toga nikad nije previse ovo je treći , iako ima jedan veoma blizu na Slatini

Taj DM na Slatini se zatvara 30.06. Znam jer je to jedan od objekata koje sedmicno obilazim kao komercijalista.

Aha onda ima smisla , i mislila sam da ce biti tako...

bjazi
June 15th, 2011, 12:06 PM
opet pohvaljujem Bingo za odlične cijene
10% su jeftiniji u odnosu na druge
A da ne govorim da imaju ogroman izbor domaćih proizvoda
Još da koju radnju otvore u Sarajevu bilo bi odlično
po mogućnosti veću

mirza-sm
June 15th, 2011, 12:10 PM
^^ Konacno :)

Nino, je li još uvijek sumnjaš u mene zajedno s onim ostalim sarajevskim šanerima po forumima u fazonu "piši propalo"? :)

BosniaHerzegovina
June 15th, 2011, 02:29 PM
Nino, je li još uvijek sumnjaš u mene zajedno s onim ostalim sarajevskim šanerima po forumima u fazonu "piši propalo"? :)

Vise nisam :)

http://www.easilysharing.com/images/36608839954170897418.jpg

http://www.easilysharing.com/images/89837145636230188286.jpg

BosniaHerzegovina
June 15th, 2011, 09:16 PM
http://oi54.tinypic.com/13zbotf.jpg

ampicilin
June 15th, 2011, 09:27 PM
:)

Zanimljiv intevju sa direktoricom Binga o planovima i ciljevima...

link (http://www.bingotuzla.com.ba/press.html)

amriiich
June 15th, 2011, 09:31 PM

Domace, jos i direktorICA woohoo nema dalje :D

BosniaHerzegovina
June 15th, 2011, 09:36 PM
Pise: da su 4 velika objekta vec u izgradnji, to je valjda: Mostar, Banja Luka i Doboj, ali koji je cetvrti objekat?

ampicilin
June 15th, 2011, 09:45 PM
u tuzli na sickom..... ne mogu sada nista reci o cemu se radi ali bude poprilicno ekskluzivno

eMir_
June 15th, 2011, 10:06 PM
u tuzli na sickom..... ne mogu sada nista reci o cemu se radi ali bude poprilicno ekskluzivno

De neka krenu u izgranju kod BKC-a :D da ne kaskamo za sa i mo po velicini trznih centara od 100 000 m2 :D :D

BosniaHerzegovina
June 15th, 2011, 10:22 PM
De neka krenu u izgranju kod BKC-a :D da ne kaskamo za sa i mo po velicini trznih centara od 100 000 m2 :D :D

I za Zenicu :)

leopol
June 15th, 2011, 10:31 PM

Samo slova.

Nema brojeva.

amkox
June 16th, 2011, 02:19 AM
a ko je direktor binga ?
jel ova ljiljana ili ? mozda ima vise vlasnika?

ampicilin
June 16th, 2011, 10:48 AM
Senad Dzambic je vlasnik, Ljiljana Kunosic je finansijska direktorica i ona donosi sve najvaznije odluke... a ima i direktor marketinga, logistike, kadrovske... itd...

bjazi
June 16th, 2011, 11:30 AM
Eno danas se u Bihaću otvara 2 Tuš i to u bau centru Čavkunović
Kada će Bingo na taj teritoriji

corvus_edin
June 16th, 2011, 04:23 PM
...uz to jos jedan Mercator - a Binga nema ... cudno

amkox
June 16th, 2011, 08:23 PM
nije cudno nego zalosno...

BosniaHerzegovina
June 16th, 2011, 10:52 PM
http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash1/26570_341686886190_669826190_3972371_4120742_n.jpg

http://www.normal.ba/projects/mrkva

bjazi
June 16th, 2011, 11:37 PM
http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash1/26570_341686886190_669826190_3972371_4120742_n.jpg

http://www.normal.ba/projects/mrkva

ovo se furaju na MCD

mirza-sm
June 17th, 2011, 12:34 PM
Cool, baš mi je drago! Mrkva je super! :) Gdje to hoće da prave?!

BosniaHerzegovina
June 17th, 2011, 08:42 PM
Otvoren Kovo Komerc u Visokom

http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/230032_10150293113726102_205779381101_9389761_7159099_n.jpg

http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/225782_10150293113656102_205779381101_9389760_2170036_n.jpg

http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/229493_10150293114006102_205779381101_9389765_4147058_n.jpg

mirza-sm
June 17th, 2011, 08:43 PM
Zar to nije postojalo prije?

BosniaHerzegovina
June 18th, 2011, 01:19 PM
U pocetku ce samo ovi proizvodi biti kod nas u McD:

http://www.aboutmcdonalds.com/mcd/media_center/image_gallery/products/core_menu_items.html

http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/254866_10150210350433045_733763044_7285681_1739206_n.jpg

bjazi
June 18th, 2011, 02:28 PM
U pocetku ce samo ovi proizvodi biti kod nas u McD:

http://www.aboutmcdonalds.com/mcd/media_center/image_gallery/products/core_menu_items.html

http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/254866_10150210350433045_733763044_7285681_1739206_n.jpg

Nigdje veze
A McFlurry, McCafe, Frape....
Ništa spec onda

BosniaHerzegovina
June 18th, 2011, 08:16 PM
^^ Bacas bombe!

Ovo je tek pocetak, prvi McD u BiH, sigurno ce do kraja godine svi ti proizvodi biti i kod nas.

mirza-sm
June 19th, 2011, 06:10 PM
Joj Nino, ti i tvoje "bacaš bombe" :lol: Otkako si pokupio izraz taj ne prestaješ ga koristiti :lol:

Aj budi malo kreativniji. :D

corvus_edin
June 19th, 2011, 06:39 PM
Sto je meni ovo dobro sa ovim "who cares" :lol:

amriiich
June 19th, 2011, 09:54 PM
U Srebreniku se pocinje graditi TUŠ izgleda, nece dobro proci ali nek' pokusaju :D

eMir_
June 19th, 2011, 09:58 PM
U Srebreniku se pocinje graditi TUŠ izgleda, nece dobro proci ali nek' pokusaju :D

taman da naprave objekt, i bingo da ih kupi :D jeftinije :D a gdje prave??

HDZ
June 19th, 2011, 10:38 PM
Sto je meni ovo dobro sa ovim "who cares" :lol:

:okay: Upravo tako Edine. Zbog toga, u pozadini, je i vrijedna fotografija. :)

amriiich
June 19th, 2011, 11:49 PM

hmm kod benzinske pumpe Osmanovic, ustvari 100m prije kad ides od Orasja prema Tz... ne znam drugacije objasnit :D

bost
June 20th, 2011, 11:06 AM

Ne samo jeftinije, jos i boje odgovaraju nihovom disegnu.

Nesto drugo negdje sam cuo da ce prvi konzum da otvori u Tuzli, bas da vidim da li ce se moc tamo probit ili cega Bingo potusit.

ampicilin
June 20th, 2011, 11:15 AM
ima konzum u tuzli... preko puta glavne poste uz kozmo ali je mali supermarket... i kada god sam pogledao bio je prazan... par penzionera onako hoda okolo polica razgledaju

BosniaHerzegovina
June 20th, 2011, 11:22 AM
Uoči dolaska svjetskog lanca restorana u BiH: "McDonald's" će snabdijevati i bh. kompanije

Prvi restoran se otvara u Titovoj ulici Nakon Sarajeva, u planu je otvaranje restorana u Banjoj Luci, Mostaru, Tuzli i Zenici

Pažnju bh. javnosti odavno nešto nije zaokupilo kao vijest o dolasku slavnog lanca brze hrane "McDonald'sa", koji će vrata svog prvog sarajevskog restorana, onoga u Titovoj ulici, Sarajlijama otvoriti sredinom jula. Dolazak ove kompanije u BiH značajan je signal i za ostale potencijalne investitore u bh. ekonomiju.

Da je ovaj brend mnogo više od klasičnog fast-fuda, možda najbolje govori i činjenica da da se u svjetskoj ekonomiji primjenjuje tzv. "Big Mac indeks", gdje se prema cijeni jednog od najpopularnijih "McDonald'sovih" specijaliteta određuje je li jedna valuta potcijenjena ili precijenjena u odnosu na američki dolar.

Isti sastojci

Ovaj je indeks popularan kod ekonomista, jer su svi sastojci za "Big Mac" jednaki u svakoj zemlji, a razlika u cijeni indikator je konkurentnosti ekonomije prema američkoj. Zbog toga, ali i mnogo šireg značaja koje popularno žuto "M" na crvenoj podlozi nosi za sobom, jasno je zašto građani "prijestonice bureka i ćevapa", ali i drugih gradova u BiH u kojima je najavljeno širenje popularnog svjetskog lanca, s razlogom očekuju da u svom gradu probaju čuvene "Mekove" proizvode.

Restoranima u BiH upravljat će kompanije koje su vlasnici razvojne licence te su stekle glavna franšizna prava za državu - "Gliese 581g" i "Dreamfoods Restorani", koje će biti odgovorne za sva kapitalna ulaganja s ciljem proširenja poslovanja i promoviranja "McDonald's" brenda u BiH.

Razvojna licenca je oblik franšize koji "McDonald's" koristi više od 30 godina za razvijanje brenda na način koji kombinira stručno znanje i preduzetnički duh na lokalnom nivou.

Mehmed Pozderac, direktor firme "Gliese 581g DL McDonalds", kazao nam je da tačan datum otvaranja restorana u Titovoj ulici još nije utvrđen, no potvrdio nam je da će to biti sredinom narednog mjeseca.

Prema njegovim očekivanjima, Sarajlije bi za nekoliko mjeseci mogle dobiti i prvi drive restoran "McDonald'sa", pored hotela "Radon Plaza", što zavisi od izdavanja građevinske dozvole Općine Ilidža, a koja se očekuje ovih dana.

- Ukoliko to zaista bude tako, očekujemo da bi drive restoran mogao biti završen krajem septembra. Osim u Sarajevu, u ovoj fazi će se sasvim sigurno graditi i restoran u Banjoj Luci. Kao što je saopćeno iz Pres-ureda "McDonald'sa" u Londonu, kada će početi i završiti njegova gradnja zavisi od dozvola koje trebaju izdati lokalne vlasti. U perspektivi, nakon Sarajeva i Banje Luke, restoran bi već naredne godine trebao dobiti i Mostar. U planu su Tuzla i Zenica, odnosno svi veći gradovi u BiH - kaže Pozderac.

Govoreći o cijenama koje će biti u sarajevskom restoranu, kaže da su one još tajna. Ipak, otkriva nam da će imati posebnu ponudu "fit and finish" s nekoliko proizvoda po cijeni od 2 KM, a među njima su hamburger i čizburger, pita od jabuka, poznati "McDonald's" sladoled "McSundae"...

- "McDonald's" se maksimalno trudio prilagoditi cijene bh. tržištu, tako da će veliki broj proizvoda biti jeftiniji nego što je i u susjednim državama - tvrdi naš sagovornik.

Radna mjesta

Objašnjava da će u restoranu u Titovoj ulici biti zaposleno oko 80 osoba. Dio njih je prošao obuku van BiH na način da su radili u restoranima i upoznavali se sa svim detaljima procedura, od održavanja čistoće, rada u kuhinji, odnosa s gostima.

Poznato je da "McDonald's" ima vrlo visoke standarde kvaliteta svakog proizvoda, te da su procedure koje garantiraju zdravstvenu ispravnost i sigurnost hrane koja se poslužuje gostima vrlo rigorozne. Hrana se uvijek priprema od svježih namirnica koje dolaze od najboljih dobavljača čija se proizvodnja strogo kontrolira i stalno ocjenjuje.

Na upit je li iko od bh. proizvođača hrane zadovoljio te stanadarde, Pozderac objašnjava da oni moraju imati niz certifikata, od HACCAP-a do Iso standarda, da bi uopće aplicirali i, eventualno, snabdijevali "McDonald's".

- U ovom trenutku očekujemo da će salata biti iz bh. proizvodnje, voda i mineralna voda su, naravno, iz BiH. Spremaju se ulaganja u pekarsku industriju, kako bi i ona zadovoljila sve standarde. Nadamo se da će, vremenom, sve više firmi biti uključeno u lanac, pogotovo što one onda ne bi snabdijevale samo restorane u BiH već imaju širom otvoreno tržište Evrope - zaključuje Pozderac, izražavajući nadu da će dolazak "McDonald'sa" biti podstrek da i drugi veliki investitori i poznate kompanije ulažu u BiH.

Avancijev dizajn

Pozderac u pozitivnom smislu ističe i angažman domaćih građevinara i firmi koje rade na objektu u Titovoj koje će uspjeti uraditi sve zahtjevne poslove, osim nekih specifičnih završnih radova enterijera i kuhinje.

Inače, dizajn restorana je rađen prema ideji Filipa Avancija (Philippe Avanzi), jednog od vodećih francuskih dizajnera enterijera, i nosi naziv LIM extreme (LIM less is more - manje je više). Restoran će rasposlagati sa više od 160 mjesta za sjedenje, ne računajući terasu.

Kafa i kolači

Na upit je li rađeno istraživanje ili imaju interna očekivanja o posjećenosti restorana, Pozderac kaže da nemaju takve procjene.

- Naš cilj je da građani Sarajeva i BiH konačno dobiju ponudu ovog svjetskog brenda, uključujući i dio McCaffe s kafama i kolačima, koja će se potom ubrzano širiti, mislim na izbor svih proizvoda. Velika briga o kvalitetu proizvoda i našim gostima sigurno neće ostati neprimijećena - kaže Pozderac.

Svakog dana 58 miliona gostiju

Historija "McDonald'sa" počela je 1954. godine u kalifornijskom San Bernardinu, kada je Rej Krok (Ray Kroc) opazio kako braća Dik i Mek Mekdonald (Dick i Mac McDonald) u vrijeme ručka brzo i ljubazno poslužuju veliki broj gostiju u svom prvom restoranu.

Krok se oduševio restoranom te je sklopio ugovor s braćom kojim je zaštitio pravo upotrebe imena i sistema pripreme i posluživanja hrane. Tako je rođen "McDonald's", danas najveći lanac restorana brze usluge na svijetu. "McDonald'sovi" restorani, njih više od 31 hiljadu, posluju danas u više od 100 zemalja svijeta - u njima svakoga dana bude posluženo više od 58 miliona gostiju.

http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/teme/40750-uoci-dolaska-svjetskog-lanca-restorana-u-bih-mcdonald-s-ce-snabdijevati-i-bh-kompanije.html

Znaci bice i McCafe?

bjazi
June 20th, 2011, 01:57 PM
Ne samo jeftinije, jos i boje odgovaraju nihovom disegnu.

Nesto drugo negdje sam cuo da ce prvi konzum da otvori u Tuzli, bas da vidim da li ce se moc tamo probit ili cega Bingo potusit.

Gdje god se Bingo pojavi on uzima potrošace i kupce
Znam evo za Zenicu
Kako je tamo Bingo svi idu tamo
A konzum je preuzimanjem tadašnjeg Dzananovića i VF komerca imao najviše prodavnica u Zenici

Tango Zulu
June 20th, 2011, 04:33 PM

Core Menu only. To vjerovatno rade da bi smanjili troskove i logisticke linije. A mozda i shop "set up" je jeftiniji. Al u svakom slucaju, ne bi ni ja prodavo ove salate i slagirane kafe. nejede bosanski "cojek" salate. nit pije slagirane kafe. on hoce kahvu i meso.

znaci, pocne sa predjelom (filet-o-fish), glavno jelo (Big Mac x2 i large fries), zasladi sa paket od chicken strips. i onda jedan paket Mcnuggets za ponijet, (za macku kad dodje kuci).

I eto za vas Mcdonaldsd mrzitelje, firma zaposljava 80 ljudi. halo. to je ko mala fabrika. a prije nego sto kazete to su lose placeni poslovi itd, pa vecina je takvih poslova u BiH. kod nas svaki poso je dobar. samo da netuku.

:cheers:

BosniaHerzegovina
June 20th, 2011, 06:20 PM
Glupa da nema McChicken, znaci za mene nema potrebe ici u taj McD.

Hvala bogu pa ima Zeljo :)

BosniaHerzegovina
June 20th, 2011, 06:49 PM
U TOKU DRUGA FAZA P.T. CENTRA “LJILJAN”

Poslovno trgovački centar “Ljiljan” koji se gradi u Cazinu došao je do druge faze radova. U drugoj fati radit će se na uređenju unutrašnjeg i vanjskog djela objekta. U projekat je do sada uloženo oko 9 milijona maraka.

Trgovački centar u Cazinu posjedovat će pokretne trake i stepenice, lift, savremenu arhitekturu i još brojne savremene stvari. Ovaj objekat dat će novi, ljepši i bolji izgled centru grada. Cazinska preduzeća su već pokazala velika interesovanja pa je tako većina prostora u objektu već rasprodana.

http://www.cazin.net/wp-content/uploads/2011/06/DSC_2211_800x532-589x391.jpg

http://www.cazin.net/wp-content/uploads/2011/06/DSC_2040_800x532-589x391.jpg

http://www.cazin.net/wp-content/uploads/2011/06/DSC_2041_800x532-589x391.jpg

http://www.cazin.net/wp-content/uploads/2011/06/DSC_2209_800x532-589x391.jpg

http://www.cazin.net/wp-content/uploads/2011/06/DSC_2212_800x532-589x391.jpg

http://www.cazin.net/wp-content/uploads/2011/06/DSC_2213_800x532-589x391.jpg

http://www.cazin.net/wp-content/uploads/2011/06/DSC_2214_800x532-589x391.jpg

http://www.cazin.net/wp-content/uploads/2011/06/DSC_2215_800x532-589x391.jpg

http://www.cazin.net/wp-content/uploads/2011/06/DSC_2217_800x532-589x391.jpg
Ovaj poslovno-trgovački centar počeo je realizacijom u 2009 godini a trenutno je na 60% izvedenih radova . Trenutno se radi na finalnim radovima, a cijeli objekat bi trebao da bude završen krajem ljeta. Ovaj objekat će ponuditi našem gradu jedan arhitektonski ugođaj koji će promjeniti izgled grada, te će građani Cazina a i oni koji dolaze u cazin moći na jednom mjestu zadovoljiti niz svojih potreba. Cazinjani će u ovom objektu između ostalog imati samoposlugu, banke, telecom, notarske urede, trgovačke radnje i ugostiteljske objekte sa panoramskom terasom koja će posjetiocima omogućiti jedinstven pogled na grad. Po završetku objekta radiće se i na trgu od objekta do OŠ “Cazin 1”

http://www.cazin.net/cazin/u-toku-druga-faza-poslovno-trgovackog-centra-%E2%80%9Cljiljan%E2%80%9D/

Mozda bi mogao Bingo zakupiti supermarket dio.

BosniaHerzegovina
June 21st, 2011, 10:25 PM
Alma Ras: Savremeni prodajni centar uskoro u Olovu

Rekonstrukcija robne kuće u toku
http://oi53.tinypic.com/nxq0w6.jpg
Izgrađen još jedan pogon za proizvodnju, u kojem je uposleno oko 140 radnika
Trgovačko preduzeće AR-market, koje posluje u sastavu poznate fabrike rublja Alma-Ras iz Olova, obilježilo je dvije godine postojanja. Kako su nam kazali u menadžmentu ove kompanije, osim marketa u Olovskim Lukama, uskoro će biti otvoren savremeni prodajni centar u samom gradu.

Nakon što su, naime, od preduzeća Prometa, koje se godinama nalazi u stečaju, kupili robnu kuću, u toku su njena rekonstrukcija i opremanje. Osim ovog projekta, nedavno je izgrađen još jedan pogon za proizvodnju finog rublja u Olovskim Lukama, u kojem je u prvoj fazi uposleno oko 140 radnika.

Trenutno u centralnoj fabrici u Olovu, pogonima u Srebrenici i Varešu te prodajnim objektima u BiH i regionu radi oko 450 radnika. Prema riječima vlasnika i predsjednika Uprave fabrike Alma Ras, Đemala Memagića, ovo nije kraj poslovnim planovima i investicijama ove kompanije, što će svako doprinijeti bržem razvoju ovog kraja.

http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/biznis/41084-alma-ras-savremeni-prodajni-centar-uskoro-u-olovu.html

ampicilin
June 21st, 2011, 10:51 PM
svaka cast, ovaj covjek je uspio bar koliko toliko podignuti Olovo

AmelFl
June 22nd, 2011, 01:04 AM

Core Menu only. To vjerovatno rade da bi smanjili troskove i logisticke linije. A mozda i shop "set up" je jeftiniji. Al u svakom slucaju, ne bi ni ja prodavo ove salate i slagirane kafe. nejede bosanski "cojek" salate. nit pije slagirane kafe. on hoce kahvu i meso.

znaci, pocne sa predjelom (filet-o-fish), glavno jelo (Big Mac x2 i large fries), zasladi sa paket od chicken strips. i onda jedan paket Mcnuggets za ponijet, (za macku kad dodje kuci).

I eto za vas Mcdonaldsd mrzitelje, firma zaposljava 80 ljudi. halo. to je ko mala fabrika. a prije nego sto kazete to su lose placeni poslovi itd, pa vecina je takvih poslova u BiH. kod nas svaki poso je dobar. samo da netuku.

ma ja ba

kad otvore na ostalim mjestima to ce se povecat na 500 direktno i sigurno par hiljada indirektno

svidja mi se kako i guraju ISO uslove itd..

ampicilin
June 22nd, 2011, 06:16 PM
Bingo Mostar - otvaranje je planirano za 15 Juli... ako ne bude kakvih promjena

bjazi
June 22nd, 2011, 06:36 PM
Bingo Mostar - otvaranje je planirano za 15 Juli... ako ne bude kakvih promjena

Svaka časat na brzoj obnvo i postojeceg objekta
Nek samo nije ruševina i nek je Merkur dobio konkurenciju
Nažalost sve m ise čini da će pod ključ

bjazi
June 22nd, 2011, 06:37 PM
svaka cast, ovaj covjek je uspio bar koliko toliko podignuti Olovo

a hoćete li vi u Olovu kod njih otvoriti market?

ampicilin
June 22nd, 2011, 06:55 PM
ne znam, nisam nish cuo za sada...

bjazi
June 22nd, 2011, 06:57 PM
Evo nešto za bingo
To je onaj prostor u Janji što je Avaz unaprijed dao Bingu :lol::lol::lol::lol::lol:
Sada se izdaje
Evo oglasa
http://img.ba/9cuw

ampicilin
June 22nd, 2011, 07:02 PM
dogovarali jesu ali.....

bjazi
June 22nd, 2011, 07:03 PM
dogovarali jesu ali.....

znaci moćemo otpisati Bingo na toj lokaciji
Šteta
jer je to mjesto blizu Bijeljine

ampicilin
June 22nd, 2011, 07:07 PM
pa nije jos za otpisati, konacno su izgleda rijesili sve dozvole pa cemo vidjeti x)

bjazi
June 22nd, 2011, 07:08 PM
pa nije jos za otpisati, konacno su izgleda rijesili sve dozvole pa cemo vidjeti x)

raspitaj se to za janju i olovo
ovo je danas izašlo u avazu

Dzigerapaso
June 22nd, 2011, 07:41 PM
znaci moćemo otpisati Bingo na toj lokaciji
Šteta
jer je to mjesto blizu BijeljinePa zasto otpisati i sta ako je blizu Bijeljina?
Janja ima oko 15 000 stanovnika,uz to svi oni iz sela koji su prema Zvorniku ce tu dolaziti i nece prevaljivati put za Bijeljinu,a lokacija je da ne moze biti bolja,a dugo se o tom prostoru razmisljalo,sta i kao,prvo su mislili islamski centar (posto je to vakufska zemlja) ,pa su mislili park da urede,pa jos jedan fudbalski stadion,pa dvoranu,a Janji je prijeko potreban jedan veci trzni centar,posto u Janji toga nema. Jer se sve strpa u Bijeljinu,otakako je sredinom 60-tih od Janje oteta opstina i dodijeljena Bijeljini.

bjazi
June 22nd, 2011, 07:53 PM
Pa zasto otpisati i sta ako je blizu Bijeljina?
Janja ima oko 15 000 stanovnika,uz to svi oni iz sela koji su prema Zvorniku ce tu dolaziti i nece prevaljivati put za Bijeljinu,a lokacija je da ne moze biti bolja,a dugo se o tom prostoru razmisljalo,sta i kao,prvo su mislili islamski centar (posto je to vakufska zemlja) ,pa su mislili park da urede,pa jos jedan fudbalski stadion,pa dvoranu,a Janji je prijeko potreban jedan veci trzni centar,posto u Janji toga nema. Jer se sve strpa u Bijeljinu,otakako je sredinom 60-tih od Janje oteta opstina i dodijeljena Bijeljini.

^^
Ti si mene skroz pogrešno shvatio ali skroz
Ja sam rekao to otpisati jer je ovaj iz Binga prethodno rekao da je bilo dogovora ali da je nešto zapelo oko vlasništva
a to što sam rekao da je blizu Bijeljine je bila konstatacija da je to dobro i nikako loše
i bilo bi super kad bi tu bio Bingo

amkox
June 22nd, 2011, 09:03 PM
ampicilin, imas li novih slika binga u mostaru ili cemo morati cekati do 15 jula? hoce li ko ici na otvorenje?

steta za merkur , sjecam se da je dobor radio ali prije jedno 7 - 8 godina....

amkox
June 22nd, 2011, 09:04 PM
janji je prijeko potreban jedan veci trzni centar tipa Bingo ili Robot....

ampicilin
June 22nd, 2011, 10:13 PM
pokusat cu obezbjediti par slika prije...

Dzigerapaso
June 23rd, 2011, 06:47 PM
^^
Ti si mene skroz pogrešno shvatio ali skroz
Ja sam rekao to otpisati jer je ovaj iz Binga prethodno rekao da je bilo dogovora ali da je nešto zapelo oko vlasništva
a to što sam rekao da je blizu Bijeljine je bila konstatacija da je to dobro i nikako loše
i bilo bi super kad bi tu bio BingoIzvini jarane!:cheers:

BosniaHerzegovina
June 23rd, 2011, 09:37 PM
Međugorje postaje ljepše!
dm otvara svoju prvu prodavnicu u Međugorju

http://www.dm-drogeriemarkt.ba/vijesti/medjugorje.jpg

Tuzla postaje ljepša!
dm otvara novu prodavnicu u Tuzli u Robnoj kući Omega

ampicilin
June 23rd, 2011, 10:02 PM
http://www.dm-drogeriemarkt.ba/fil_info/bihkarta.png

BosniaHerzegovina
June 23rd, 2011, 10:04 PM
^^ Iduce godine se otvara jedan u Jablanici u sklopu gradske dvorane.

amriiich
June 23rd, 2011, 10:21 PM
DM se u TZ otvara 30.6. u Omegi

amkox
June 23rd, 2011, 10:58 PM
vala trebali bi otvoriti po jedan dm u gorazdu , sanskom mostu i kljucu...pa nema smisla...

mirza-sm
June 23rd, 2011, 11:47 PM
:lol:

Trebali su otvoriti u TUŠ-u u SM, ali nisu se mogli dogovoriti oko lokacije, tako da sad opet traže drugu lokaciju. :)

eMir_
June 24th, 2011, 11:18 PM

Imal sta novo :) :)

ampicilin
June 24th, 2011, 11:24 PM
nish.... radovi teku planirano... sada ce biti otvaranje u mostaru 15stog pa su oko toga zauzeti x)

AdnanPD
June 24th, 2011, 11:27 PM
Robot otvara 1. jula u Prijedoru. :cheers:

amkox
June 24th, 2011, 11:40 PM
Robot otvara 1. jula u Prijedoru. :cheers:

kod nas se svasta otvara na sve strane, ko ce toliko kupovati , hehe.

mirza-sm
June 24th, 2011, 11:57 PM
www.mcdonalds-bh.ba :)

http://www.mcdonalds-bh.ba/images/mcdonalds-sarajevo-uskoro.jpg

amriiich
June 24th, 2011, 11:59 PM
www.mcdonalds-bh.ba :)

http://www.mcdonalds-bh.ba/images/mcdonalds-sarajevo-uskoro.jpg

I'M LOVIN' IT BA !!! :lol:

mirza-sm
June 25th, 2011, 12:00 AM

Bilo bi cool kad bi i kod nas bio grb u sredini, ko u McDonaldsu u Kanadi :)

http://3.bp.blogspot.com/_9POdzc-06JM/Sp7IZGKC2zI/AAAAAAAABAk/i-J9zkSjPA0/s320/logo_mcdonalds.gif

ampicilin
June 25th, 2011, 12:28 AM
haha zajebao se onaj sto je kupio mcdonalds.ba domenu x)

amkox
June 25th, 2011, 01:46 AM

http://3.bp.blogspot.com/_9POdzc-06JM/Sp7IZGKC2zI/AAAAAAAABAk/i-J9zkSjPA0/s320/logo_mcdonalds.gif

mirza , ma nema potrebe, samo neka M i dovoljno...

eMir_
June 29th, 2011, 01:49 AM

Kod nas bi trebalo stavit cevap na sredinu M :lol:

mirza-sm
June 29th, 2011, 04:44 PM
^^ :lol:

BosniaHerzegovina
June 29th, 2011, 06:04 PM
McDonalds Sarajevo

http://i52.tinypic.com/35lenoi.jpg

BosniaHerzegovina
June 29th, 2011, 06:07 PM
Žica priprema teren: Bauhaus ove godine počinje gradnju objekta u Sarajevu

Poznati trgovački lanac specijaliziran za ponudu alata i građevinskog materijala Bauhaus do kraja ove godine trebao bi početi sa izgradnjom prvog maloprodajnog centra na tržištu Bosne i Hercegovine. Objekat će se graditi u sarajevskoj općini Novi Grad, na zemljištu koje je Njemcima prodala fabrika za proizvodnju vučene žice i čelične užadi "Žica" iz Sarajeva.

http://www.ekapija.ba/dokumenti/Bauhaus_290611.jpg

Kako nam je potvrdio Hrusto Tupeković, direktor kompanije "Žica", ugovor sa njemačkim investitorom o prodaji zemljišta ukupne površine 40.000 metara kvadratnih potpisan je još u decembru prošle godine. Tupaković nije želio otkrivati finansijske detalje ugovora, ali je naveo da je Žica ovom saradnjom dobila značajnu materijalnu korist.

Nakon što dobiju okolinsku dozvolu, radnici preduzeća Žica počinju sa rušenjem postrojenja koji su duži niz godina van funkcije. Rad se o poslovnim prostorima koji uključuju proizvodne hale, skladišta i druge pomoćne objekte, a koji su izgrađeni u periodu od 1960. do 1990. godine. Nakon rušenja, zemljište preuzima Bauhausov tim zadužen za vođenje poslova u Sarajevu.

"Naša obaveza jeste da pripremimo lokaciju i obezbijedimo građevinsku dozvolu. Uskoro počinjemo sa rušenjem objekata koji se zbog smanjenog obima proizvodnje već duže vrijeme ne koriste, a svoje kapacitete premještamo na preostali dio lokacije. Čišćenje terena trebalo bi biti gotovo do kraja septembra, kako bi Bauhaus najkasnije do kraja ove godine počeo sa izgradnjom novog objekta", istakao je Tupeković.

On je također potvrdio da će novac koji su dobili od prodaje zemljišta iskoristiti za finansijsku konsolidaciju, povećanje proizvodnje i ulaganje u daljnji rad preduzeća.

S druge strane, poznati njemački lanac maloprodajnih trgovina Bauhaus prema ranijim najavama namjerava uložiti 40 miliona konvertibilnih maraka u BiH te zaposliti 200 radnika. Očekuje se da će u skladu sa politikom firme, Bauhaus pružiti priliku i lokalnim dobavljačima da plasiraju svoje proizvode.

Inače, ovaj lanac osnovan je 1960. godine, bavi se prodajom opreme za kuću i bašte i raznih vrsta alata i jedan je od lidera u segmentu "Uradi sam". Danas posluju u 15 zemalja sa više od 200 prodajnih objekata.

Izvor: eKapija.ba

BosniaHerzegovina
June 29th, 2011, 10:16 PM
Something for Bingo?

http://www.hecoprom.com/bslik7.jpg

eMir_
June 29th, 2011, 10:20 PM
^^
Pa nije valjda da se to jos pravi???

BosniaHerzegovina
June 29th, 2011, 10:32 PM
^^
Pa nije valjda da se to jos pravi???

Stoji tako vec 2 godine :bash:

bjazi
June 29th, 2011, 10:32 PM
Something for Bingo?

http://www.hecoprom.com/bslik7.jpg

ne kakav crni Bingo
Tu je već Amko komerc, hoše....
Ne Bingo nezz šta bi tu radio
i da objekat se nadograđuje onaj prvi dole na početku

LordMarshall
June 29th, 2011, 10:40 PM
steta da taj projekat tako stoji, pravo na ulazu grada...

amkox
June 30th, 2011, 01:22 AM
steta da taj projekat tako stoji, pravo na ulazu grada...

da prava steta, da hoce barem ova stakla postaviti da ljepse izgleda...:ohno:

LordMarshall
June 30th, 2011, 06:23 AM
ta zgrada i stari staracki dom su prava rugla na ulazu u gradu...

ampicilin
June 30th, 2011, 08:55 PM
ne odogovara ova zgrada konceptu binga

bjazi
June 30th, 2011, 10:28 PM
ne odogovara ova zgrada konceptu binga

to smo odavno skontali
ali imam nekoliko pitanja
kad je otvorenje mostar
jel tačna informacija da je stečaj u Corn Flips Majevica gotov i da će Bingo zvanično to preuzeti do kraja idućeg mjeseca
Grade li se drugi objekti

ampicilin
June 30th, 2011, 10:49 PM
1. Otvaranje Bingo Mostar je planirano za 15 Juli ... punjenje je vec od ponedeljka
2. sve je jos davno gotovo i pripada Bingu ali samo gospoda u vladi moraju da udare pecat na papire i da Bingo i na dokumentima postane konacan vlasnik s obzirom da je nova vlada siguran sam da ce to biti brzo gotovo, kada se to desi mogu se praviti i nova ulaganja kojih ce sigurno biti
3. gradi se jos Doboj, Banja Luka, Tuzla ( bos. poljana )

leopol
July 1st, 2011, 11:43 AM
Sto se Binga Mostar tice, ima estetiku Mercatora Banja Luka. Dakle, nema je...

bjazi
July 1st, 2011, 01:29 PM
Sto se Binga Mostar tice, ima estetiku Mercatora Banja Luka. Dakle, nema je...

hahahahahahha:lol::lol::lol::lol::lol:
Jedva čekamo slike da vidimo na šta to liči

BosniaHerzegovina
July 1st, 2011, 03:27 PM
Nisam ocekivao nista spektakularno od Binga, ali vazno da se sire :)

Ljepoje
July 1st, 2011, 04:09 PM
BiH u regionalnom projektu: Odobreno 3,5 miliona eura grant sredstava za Jadransko-jonski gasovod.

http://www.poslovni-savjetnik.com/sites/default/files/imagecache/slika_vijesti_velika/shutterstock_19206901.jpg

Komitet Western Balkan Investment Frameworka (WBIF) odobrio je traženu tehničku pomoć u iznosu od 3,5 miliona eura kojima će biti realizirana izrada projekata Jadransko-jonskog gasovoda, odnosno studije izvodljivosti i studije uticaja na okolinu i socijalna pitanja.

Za grant su aplicirale četiri zemlje članice Jadransko-jonskog gasovoda i to Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Albanija i Crna Gora.

Bosnu i Hercegovinu u okviru spomenutog projekta predstavlja kompanija BH-Gas d.o.o. Sarajevo, koja će biti i jedna od aktivnih učesnica u pripremi relevantnih studija.

Ovo predstavlja prvi regionalni projekt ovakvog karaktera u oblasti gasne privrede, na bazi kojeg će biti osigurana osnova da zemlje učesnice zajednički apliciraju za izradu Glavnog projekta Jadransko-jonskog gasovoda.

Ovaj gasovod će po svojoj realizaciji značajno unaprijediti energetsku sigurnost u kontekstu diverzifikacije izvora i pravaca snadbjevanja regije zapadnog Balkana prirodnim gasom.

Sve zemlje su u potpunosti opredijeljene ka uspješnoj i prioritetnoj realizaciji ovog projekta, a što dokazuje i sastanak Zajedničke radne grupe koji će biti održan 5. jula u Sarajevu.

Sastanku će pored zemalja učesnica prisustvovati i predstavnici konzorcija TAP iz Švicarske te predstavnici turske kompanije BOTAS i resornog ministarstva, saopćeno je iz BH-Gasa.

BosniaHerzegovina
July 1st, 2011, 04:30 PM
^^ Kakve veze to sad ima sa ovim threadom?

Ljepoje
July 1st, 2011, 09:30 PM
^^ Kakve veze to sad ima sa ovim threadom?

Juriš i žurba u sred jela.

Nema punjenje glave na prazan stomak :tongue4:

AdnanPD
July 1st, 2011, 09:32 PM
Otvoren tržni centar Robot Prijedor
http://www.gradprijedor.com/wp-content/uploads/2011/07/robotpd-otvaranje-1.jpg
Trgovačko-poslovni centar „Robot“ otvoren je danas u Prijedoru, što je, nakon „Tempa“, „Konzuma“, „Intereksa“ i „Binga“, peti hipermarket u gradu na Sani. Načelnik opštine Prijedor Marko Pavić pozdravio je dolazak domaće firme, ocijenivši to još jednim dokazom da je Prijedor i otvoren i privlačan za investicije. „Posebno nam je drago da se radi i o proizvodnoj firmi, a ne samo trgovačkoj, a najvažnije za nas jeste da je ovdje zaposleno stotinu naših sugrađana“, kazao je Pavić. Direktorica grupacije „Robot“ Seida Hodžić rekla je da se radi o vlastitom objektu površine 9.000 kvadratnih metara, što je centar srednje veličine u poređenju sa drugim „Robotovim“ centrima, te da je koštao oko 10 miliona KM.
http://www.gradprijedor.com/wp-content/uploads/2011/07/robotpd-otvaranje-2.jpg
„Slijedi otvaranje centara u Tuzli, Sanskom Mostu, Zavidovićima, Bihaću, Sarajevu, Gradišci i Banjaluci“, najavila je Hodžićeva. Ona je naglasila da je za 70 odsto svoga asortimana „Robot“ direktan uvoznik i da tako uspijeva imati veoma povoljne cijene. „Plate radnika iznivelisaćemo tek nakon probnog rada. Tek ćemo praviti klasifikaciju radnika i, u zavisnosti od toga, biće deset nivoa plata“, navela je Hodžićeva. Menadžment „Robota“ darovao je danas 10.000 KM Specijalnoj školi „Đorđe Natošević“ u Prijedoru. Svečano presijecanje vrpce, osim načelnika opštine i direktora grupacije, obavio je i vlasnik ove kompanije Selver Oruč. Robot Prijedor se nalazi se u neposrednoj blizini „Gradskog stadiona“ Prijedor i OŠ „Desanka Maksimović“.
http://www.gradprijedor.com/wp-content/uploads/2011/07/robotpd-otvaranje-3.jpg
U tržnom centru se nalazi hipermarket, odjel tekstila i igračaka, odjel akustike i malih kućanskih aparata, salon bijele i smeđe tehnike, salon sanitarija i opreme za kupatilo, salon namještaja, vrtnog programa, posuđa i robe široke potrošnje, caffe bar, igraonica za djecu te servis za servisiranje električnih aparata. „Robot“ je osnovan u Sarajevu 1995. godine, a danas, osim proizvodnje rashladnih uređaja „Bira“ u Bihaću, trgovački lanac ima centre u Sarajevu, Bihaću, Mostaru, Banjaluci, Gračanici, Čapljini, Cazinu, Bijeljini, Kaknju i Zenici i borji ukupno 1.300 zaposlenih.
Više fotografija sa otvaranja pogledajte u našoj galeriji.
Tekst – SRNA
Tekst – www.gradprijedor.com
Foto – www.gradprijedor.com
http://www.gradprijedor.com/wp-content/uploads/2011/07/robotpd-otvaranje-4.jpg

BosniaHerzegovina
July 2nd, 2011, 03:00 PM
Robot Prijedor

TRZNI CENTAR ROBOT PRIJEDOR

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150242423104571.340049.84137304570#!/photo.php?fbid=10150242423134571&set=a.10150242423104571.340049.84137304570&type=1&theater

http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/270127_10150242423159571_84137304570_7086887_2395028_n.jpg

http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/270162_10150242423564571_84137304570_7086898_1622427_n.jpg

http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/265087_10150242423834571_84137304570_7086909_8378392_n.jpg

http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/260467_10150242423879571_84137304570_7086910_684521_n.jpg

http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/265172_10150242423909571_84137304570_7086911_718443_n.jpg

http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/267682_10150242424044571_84137304570_7086914_1253864_n.jpg

http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/263097_10150242424119571_84137304570_7086916_504497_n.jpg

http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/268907_10150242424154571_84137304570_7086917_4588878_n.jpg

http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/265102_10150242424184571_84137304570_7086918_4558480_n.jpg

http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/264037_10150242424229571_84137304570_7086919_3274470_n.jpg

http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/269777_10150242424259571_84137304570_7086920_7634864_n.jpg

http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/262687_10150242424379571_84137304570_7086928_2119340_n.jpg

http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/268852_10150242424484571_84137304570_7086931_521247_n.jpg

http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/270997_10150242424719571_84137304570_7086939_5733585_n.jpg

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150242423104571.340049.84137304570#!/photo.php?fbid=10150242424754571&set=a.10150242423104571.340049.84137304570&type=1&theater

http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/269447_10150242425629571_84137304570_7086971_3492676_n.jpg

http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/260177_10150242425844571_84137304570_7086975_2104286_n.jpg

www.gradprijedor.com

BosniaHerzegovina
July 2nd, 2011, 03:01 PM
Bolje izgleda od Binga ovaj Robot.

eMir_
July 2nd, 2011, 03:49 PM
A ciji je Robot??