View Full Version : ESKİŞEHİR | News and Developments
DU999 February 26th, 2008, 08:34 PM TURİSTİK TERMAL VE HİDROTERAPİ TESİSİNE KAVUŞUYORUZ
Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Anadolu Üniversitesinin Rektörü iken, 1985 Yılında Sıcaksularda kurmayı planladığı ancak çeşitli siyasi engellemeler nedeniyle gerçekleştiremediği TURİSTİK TERMAL VE HİDROTERAPİ TESİSİ Projesini Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde Bademlikte gerçekleştiriyor. Böylece Eskişehir sahip olduğu termal suyunu, 23 yıllık bir gecikme ile de olsa, sağlık turizminde değerlendirebileceği önemli bir yatırıma kavuşacak. Büyükşehir Belediyesi, Eskişehirin önemli bir eksiğini daha tamamlıyor. Yıllardan beri çeşitli kişisel, kurumsal ve siyasi çıkarlar nedeniyle engellenen Eskişehiri sağlık turizmine kavuşturma projesinin ilk somut adımı yine Büyükşehir Belediyesi tarafından atılıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşenin 1985 yılında Anadolu Üniversitesi Rektörü iken ortaya attığı: Sıcaksuların, sağlık ve turizm alanında kullanılarak kente büyük kazanç sağlaması projesi, üniversitenin yatırım bütçesinde yer almakla beraber, engellemeler nedeniyle gerçekleştirilememişti. Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşenin bu projesi, yıllar sonra, bu kez Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde, belediyenin Bademlikteki arazisinde hayata geçiriliyor. Konsept Avan Projesi Yap-İşlet şeklinde ihaleye çıkarılan ve içinde her türlü imkanın bulunduğu tesisin iki yıl içinde tamamlanması öngörülüyor. Söz konusu tesisin 23 yıllık bir gecikmeyle de olsa, gerçekleşecek olmasından mutluluk duyduğunu ifade eden Başkan Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen Eskişehirde yıllardır özlemini çektiğimiz Turistik Termal ve Hidroterapi Tesisine sonunda kavuşuyoruz. Tesisin tamamlanması ile bugüne kadar sadece hamamlarda banyo amaçlı kullandığımız termal suyunu sağlık turizminde değerlendirebileceğimiz önemli bir yatırıma kavuşacağız. Hemşehrilerilerimiz termal tedavi için çevre illere gitmek zorunda kalmayacakları gibi, başka illerden ve yurtdışından kentimize önemli bir turist akışı sağlanacaktır dedi.
http://img169.imageshack.us/img169/4071/148bpb9.jpg
http://img230.imageshack.us/img230/1302/90897444ej1.jpg
http://img412.imageshack.us/img412/4397/19985918oc4.jpg
HER EV BİR ATÖLYE PROJESİNE YENİ MERKEZ
Büyükşehir Belediyesi Odunpazarı Bölgesindeki projelerine bir yenisini daha ekliyor. Daha önce tarihi semtin Atatürk Bulvarına bakan cephesindeki yapıları tekrar kente kazandıran Büyükşehir Belediyesi şimdi de Her Ev Bir Atölye Projesi Beceri Kazandırma, Üretim ve Sergileme Konutlarının yapımına başladı. Çalışmalar Odunpazarında Malhatun Heykeli ile Büyükşehir Belediyesi Odunpazarı Evleri arasında bulunan bölgede gerçekleştiriliyor. Yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Büyükşehir Belediyesinin dört ayrı merkezde yürüttüğü mesleki eğitim kurslarının yapımı süren konutlar ile daha da genişleyeceğini belirtti. Söz konusu projede Resim Evi, Kadın Danışma Merkezi, Halı Kilim Dokuma Atölyesi, Hobi Odasının yanı sıra vatandaşların ürettikleri çalışmaları satabilecekleri satış mağazası da bulunduğunu ifade eden Büyükerşen Beceri Kazandırma Üretim ve Sergileme Konutlarımız Odunpazarı Semtine de canlılık getirecek. Projeyi, bölgede yapımı tamamlanan Büyükşehir Belediyesi Odunpazarı Evleri ile bütünlük sağlayacak şekilde tasarladık dedi.
http://img178.imageshack.us/img178/7044/24888894gl9.jpg
http://img409.imageshack.us/img409/9673/2esxs8.jpg
http://img174.imageshack.us/img174/7619/3eswn4.jpg
eskisehir belediyesi
System_Halted February 26th, 2008, 09:43 PM http://img169.imageshack.us/img169/4071/148bpb9.jpg
http://img230.imageshack.us/img230/1302/90897444ej1.jpg
http://img412.imageshack.us/img412/4397/19985918oc4.jpg
Sizce de hoş bir Selçuklu/Osmanlı tarzı uyarlaması olmamış mı?
Kuvvaci February 27th, 2008, 10:45 AM yapıda oranlar bozuk olunca pek olmuyor. Direkten dönmüş bence.
Joya February 27th, 2008, 02:47 PM Yine bir Aşkabat mimarisi gibi. Ama o odun gibi düz binalardan kurtulduk çok şükür...İtirazım yok yoksa böyle mimariye.
DU999 May 30th, 2008, 07:45 PM Türkiyenin yeni kültür ve turizm merkezi Odunpazarı Bölgesinde Başkan Sakallı tarafından başlatılan Odunpazarı Evleri Yaşatma Projesi çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.
2005 yılında start alan ve bölgenin yeniden hayat bulmasına olanak sağlayan Odunpazarı Evleri Yaşatma Projesi kapsamında restore ve sağlıklılaştırma işlemleri tamamlanan evlerden sonra bölgenin sokakları da güzelleştiriliyor.
Işıklar, Arif Bey, Kocamüftü ve Yeşil Efendi Sokakları kapsayan sağlıklılaştırmada, bölgenin sokaklarına yapılan zemin düzeltmelerin tamamlanması ardından granit, küp taş ve kilitli taş döşeme çalışmaları başladı.
Restore edilen evlerden sonra yeni çehreleri ile tüm Türkiye ye hizmet vermeye hazırlanan sokaklar, şimdiden kent halkının büyük beğenisini kazanıyor.
http://img103.imageshack.us/img103/4259/eskiui6.jpg
DU999 May 31st, 2008, 12:35 AM http://img515.imageshack.us/img515/8595/sokak1ve6hd3.jpg
outback May 31st, 2008, 06:39 AM Odunpazari nerdeydi tam olarak?
cityscapes May 31st, 2008, 06:52 AM ^^
Eskişehir.
icy May 31st, 2008, 07:39 AM O zaman Eskişehiri bayağı bir yenilemeleri lazım..Çünkü Ankara tarafına doğru çok düzensiz ve gecekondu vari evler var...Eskişehirliler kızmasın ama öyle
DU999 May 31st, 2008, 03:52 PM O zaman Eskişehiri bayağı bir yenilemeleri lazım..Çünkü Ankara tarafına doğru çok düzensiz ve gecekondu vari evler var...Eskişehirliler kızmasın ama öyle
nerede yok ki?
Izmirini girisleri berbat durumda, ilk gördügün sey gecekondular. bu mu ünlü Izmir diyorsun kendine. baska yerlerde gecekondular olmasina alismistim ama nedense Izmirde beklemiyordum, yada bu kadar kötü bisey beklemiyordum.
can_91 May 31st, 2008, 06:44 PM ^^ sadece girişlerde olsa yine iyi olurdu.. dağ tepe her yer.. İşin ilginci tepe yamaçlarındaki semtlerde çok fazla var. Düz yerlerde olsa neyse de bunlar tepeleri kapatmış resmen tüm şehre kendini gösteriyor ''ben burdayım'' diye.. düz kısımlardada gecekondu var ama dağlardakiler kadar fazla göze batmıyor. kimisinin altında tiyatro kimisinin stadyum, kimisinin agora kalıntıları.. :ohno: bu şehirden adam olmaz ! :gaah:
kilgarvan May 31st, 2008, 11:56 PM TOKİ, bu hızla gidersek on yıl içinde Türkiye'de gecekondu diye bir şey kalmaz diyor. İnanılır buluyor musunuz?
ghost rider June 1st, 2008, 03:04 PM TOKİ, bu hızla gidersek on yıl içinde Türkiye'de gecekondu diye bir şey kalmaz diyor. İnanılır buluyor musunuz?
Aslında söylenilen rakamlar doğruysa ve tüm gecekondu sahipleri bi şekilde ikna edilirse bence de mümün gibi çünkü her taraf konutlarla doluyo:) Ama İzmir nüfus oranına ve gecekondu sayısına bakıldığında projelerden pek faydalanamıyor.:( Mesela tamamlanan ve inşaatı devam eden konut sayılarına bakıldığında İzmir'de 12 binlerde, Ankara'da ise 38 binlerde bu sayı..
icy June 6th, 2008, 11:02 AM 8 Stories Shopping Center in Sivas
Sivas'ta 8 katlı alışveriş merkezi açılıyor
Sivas'ta 3 yıl önce yapımına başlanan, 17 bin metre kapalı alan üzerine inşa edilen, 8 katlı Park City Yaşam Merkezi'nin, 1 ay sonra hizmete açılacağı bildirildi.
Park City Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Olgaç, yaklaşık 15 milyon dolarlık bir yatırım olan ve 2005 yılında yılında temeli atılan merkezin ilin ekonomisine katkı sağlayacağını belirtti.
Mağazaların tamamının kiralandığını ifade eden Olgaç, "Yapılan yatırım Sivas'a kalacak, Sivas kalkınacak. Yapılacak rekabet ise hizmette kaliteyi getirecek" diye konuştu. Park City Yaşam Merkezinin içerisinde bir de kapalı semt pazarı yer alıyor.
Bugün
Doukan June 7th, 2008, 10:51 PM TOKİ, bu hızla gidersek on yıl içinde Türkiye'de gecekondu diye bir şey kalmaz diyor. İnanılır buluyor musunuz?
TOKI'nin yaptiklarinin da cogu cok katli gecekondu. hicbir estetigi yok.
www.sercan.de July 13th, 2008, 02:12 PM Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, bugün Eskişehir'e gelerek, yeni yapılması düşünülen 30 bin kişilik stadyum ve spor kompleksi için incelemelerde bulunacak. Konuyla ilgili bilgi veren Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal, "Değerli bakanımız Eskişehirspor tesislerinin açılış töreninde şehrimize yeni ve modern bir stadyum yapılması için söz vermişti. Bu sözün üzerinden çok geçmeden kolları sıvadı ve stadyumun yapılması muhtemel arazilerde incelemeler başlattı. İlk etapta Muttalıp da stadyum ve spor kompleksi için uygun bir arazi var. Bakanımız burada incelemelerde bulunacak. Arazinin uygun olması halinde stadyum projesi bir an önce hayata geçirilecek. Ayrıca daha önce yapılması düşünülen fakat iptal olan Eskişehirspor Kompleksi içinde gerekli desteği verecek. 3 yıl önce iptal olan bu projede hayata geçirilecek" dedi. 13.07.2008
kaynak; eskişehir gündem
Kuvvaci July 13th, 2008, 03:05 PM e iyi bir haber... yapsınlar da görelim.
Genç July 14th, 2008, 12:41 AM Great news! Eskisehir is a lovely place, and a new sports complex would be brilliant for the city. Looks like lots of big cities are getting their sports facilities in order… :)
System_Halted July 14th, 2008, 11:06 PM Arkadaşlar kapasite hiçbirşeydir. Adam gibi modern bir stad olmadıktan sonra.
l'eau July 14th, 2008, 11:52 PM neden sürekli stad yapılıyor?daha önemli şeyler yokmuş gibi ülkemizde?anlayamıyorum:bash::gaah:
Kuvvaci July 15th, 2008, 12:11 AM sporumuz gelişsin diye. Çünkü zamanı çoktan geçti. Üstelik zaten sürekli stad yapılmıyor, koskoca türkiye'de dört tane inşaat var, biri zaten küçük. Stadları yenilemeseleri de ne yapsaları. Afrika ayarındaki stadlarda oynamaya devam mı etselerdi?
icy July 15th, 2008, 04:23 PM Dedemandan Yozgata termal otel yatırımı
YOZGATın Boğazlıyan ilçesindeki jetermal kaynaklar için termal tesis kurulacak. Özkarataşlar Grup, Dedeman A.Ş. ve Universal Hospitals konsorsiyumu tarafından Yozgatın Boğazlıyan ilçesinde jeotermal kaynakların bulunduğu Cavlak bölgesinde yapımı öngörülen termal ve sağlık turizm tesislerinin temeli düzenlenen törenle atıldı. Dedeman Yatırım Turizm A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Rifat Dedeman, Anadoluya açılımın hızla sürdüğünü belirterek, "Oteller zincirimize jeotermal kaynaklarıyla ünlü Yozgatta yeni bir halka daha ekliyor olmanın mutluluğunu duyuyorum" dedi. Rifat Dedeman, Dedeman Cavlak Termalin, Türkiyenin önemli kuruluşlarından olan Kartaş Termal A.Ş., Universal Hospital Grup ve Dedeman Turizm Yatırım A. Şnin uyumlu bir işbirliğinin sonucu olduğunu söyledi. Dedeman şöyle konuştu: "Kartaş Termal A.Ş. tarafından inşa edilecek bu tesis Dedeman tarafından uluslar arası standartlarda gerçekleştirilip işletilecektir. "
Hurriyet
Dedeman will invest for a thermal hotel in Yozgat
Kuvvaci October 11th, 2008, 09:17 AM Wonderful News From Eskişehir. Construction of New Station for HSR is started yesterday :cheers: It will be an underground Central Station. Unfortunatelly no renders yet :ohno:
It is also offically announced that Eskişehir will have an airport and airport construction bids will be accepted next month. :banana:
It is also announced that Eskişehir ring road will be renovated and enlarged and a highway connection to Istanbul is planned. Miniter says : "Eskişehir will have modern highway and railway connection to both Istanbul and Ankara":cheers:
Dev projeye ilk kazma
http://www.sakaryagazetesi.com.tr/fotolar/11102008dev-projeye.jpg
Uzun zamandır beklenen Eskişehir Gar Geçişi Projesine, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Maliye Bakanı Kemal Unakıtanın katıldığı törenle start verildi.
63 milyon YTL maliyetle 18 ayda tamamlanacak dev projenin temel atma töreninde konuşan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Eskişehir'in bu projesinin önceliği para değil. Bu projenin önceliği, Eskişehir'in insanının rahatı ve trafikteki güvenliğidir. Bunun bedeli olmaz. Proje sessiz sedasız kimse fark etmeden bitecek. Bir gün diyeceğiz ki Proje bitti, buyurun açılışa dedi.
Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ise, kentin içinden geçen demir yolu hattının ve garın yer altına alınması projesiyle bir rüyanın gerçekleştirildiğini belirtti. Unakıtan, ABDye ve Avrupaya gittiğimizde bu gibi projeleri görüp Keşke, Türkiye'de de olsa diyorduk. Şimdi Eskişehirimize bunu kazandırıyoruz. Kent halkıyla birlikte bunun mutluluğunu yaşıyorum diye konuştu.
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Vali Kadir Çalışıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, yerel yöneticiler ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen temel atma töreni dün, demiryolu hattının yer altına alınmaya başlanacağı Muttalip geçidinde yapıldı. Dev proje için düzenlenen törende konuşan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, demiryolu konusunda Eskişehir'in ilklerin şehri olduğunu söyledi. Türkiye'nin ilk hızlı tren yolunun yapımına da Ankara-Eskişehir arasında başlandığını ve tamamlandığını belirten Yıldırım, Bugün Avrupa'nın sayılı ülkelerinde, sayılı şehirleri arasında hızlı demiryolu hattı var. Türkiye'nin de sayılı illeri arasında hızlı demiryolu hattı var. Bunlardan birisi Eskişehir, birisi Ankara, birisi İstanbul dedi. Proje bedelinin 63 milyon YTL olduğunu ifade eden Yıldırım, Para söz konusu olunca herkesin müracaat edeceği yer belli. Maliye Bakanı, Türkiye'nin bakanı ama Eskişehir'in de milletvekili. Bu ikisi üst üste gelince Eskişehir önüne kimse çıkabilir mi, çıkamaz. Eskişehir'in neye ihtiyacı varsa hemen karşılanır. Sağ olsun Maliye Bakanımız, projeyle ilgili her türlü imkanı bize sağladı. Proje sessiz sedasız kimse fark etmeden bir gün bitecek. Bir gün diyeceğiz ki (proje bitti, buyurun açılışa). Bizim işlerimizin fiyakası bu kadar, bir anlıktır. Hizmetin fiyakası olmaz, hizmetin siyaseti olmaz. Hizmet ülke içindir, millet içindir, çağdaş uygarlığı yakalamak içindir diye konuştu. Bakan Yıldırım ayrıca, Eskişehir Havaalanı ihalesinin 28 Kasımda yapılacağını müjdeleyerek, 3 bin metreye 45 metre uluslararası pist, 2 bin 900 metreye 24 metre boyutunda taksi yolu yapılacağını sözlerine ekledi. Yıldırımın ardından kürsüye gelen Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ise konuşmasında, kentin içinden geçen demir yolu hattının ve garın yer altına alınması projesiyle bir rüyanın gerçekleştirildiğini söyledi. Unakıtan, daha önce hızlı tren hattının yeraltına alınması gibi projeleri batıda gördüklerini ifade ederek, ABD'ye ve Avrupa'ya gittiğimizde bu gibi projeleri görüp Keşke Türkiye'de de olsa diyorduk. Şimdi Eskişehir'imize bunu kazandırıyoruz. Kent halkıyla birlikte bunun mutluluğunu yaşıyorum. Son zamanlarda yatırımları hızlandırdık. Çevre yolunu üç şeride çıkartıyoruz. Yakında onun da açılışını yapacağız. Havaalanının temelini atacağız. Mekece yolunu da çok kısa zamanda tamamlayacağız. Eskişehir'imizi bir taraftan İstanbul'a, bir taraftan da Ankara'ya modern kara ve demir yoluyla bağlayacağız diye konuştu.
11.10.2008
source (http://www.sakaryagazetesi.com.tr/haber.asp?id=74103&kategori=1)
l'eau October 11th, 2008, 10:46 AM ^^awesome:master::banana:
Genç October 11th, 2008, 02:55 PM An underground central station?? What!
But otherwise great news :D
Kuvvaci October 11th, 2008, 07:35 PM didn't you lie the idea?
System_Halted October 11th, 2008, 10:36 PM ..
Eskişehir Ankara'dan gelecek hızlı tren için hazırlanıyor
02 Ekim 2008
Ankara - Eskişehir arasında yıl sonunda başlaması planlanan hızlı tren seferleri öncesinde Eskişehir'de demir yolu güzergahında hazırlıklar sürüyor.
Hızlı tren Eskişehir'de kent içinden yaklaşık üç kilometre yer altına yapılacak tüp geçitten gidecek. Çevre Yolu'nun batısından Enveriye Tren İstasyonu'na kadar yer altından gidecek hızlı tren için demir yolu hattını yer altına alma çalışmaları başladı. Toplam 3 bin 400 metre olacak geçidin 2 bin 600 metresi tüp geçit şeklende olacak. Buna göre tüp geçit içinde üç yeni hat inşa edilecek. İkisi hızlı tren için olacak hatların diğeri de yük ve ekspres yolcu trenleri için olacak.
Projeye göre güzergahta bulunan Çevre Yolu, Muttalip ve İstasyon köprüleri yıkılacak. Daha önce demir yolu hattının ikiye böldüğü güzergahtaki hemzemin geçitler de kaldırılacak.
Böylece kent merkezinde zaman zaman yaşanan trafik sorunu, maddi ve yaralamalı kazalar son bulacak. Kentin en büyük bulvarı olacak bölge cazibe merkezi haline gelecek. Söz konusu proje dolayısıyla bölgedeki ev ve iş yerlerinin fiyatları şimdiden artmaya başladı.
Eskişehir Garı'nda beş peron yapılmasının da öngörüldüğü proje kapsamında yük trenleri lojistik merkez haline getirilecek Hasanbey'de konuşlandırılacak. Yaklaşık bir ay önce başlayan çalışmaların bir yılda tamamlanması planlanıyor. Proje, toplam 63 milyon YTL'ye mal olacak.
Hızlı tren seferlerinin başlamasının ardından Eskişehir Garı'nın 200 metre karşısına yeni hızlı tren garı, alışveriş merkezi ve otel yapılması da planlanıyor.
http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=10025018&tarih=2008-10-02
enderiplikci October 11th, 2008, 10:49 PM great news..
Kuvvaci October 11th, 2008, 11:28 PM this news made me confused. So, they will built another train station, not the modernization of the current one. they says 5 plotform will be built. But Eskişehir Station has already 5 platforms. did they mean five more, or something else! do they talk about the current one!
As I understood they will built new one where the current station is and it will be underground. And also railroad will be undergound at the city center along almost 3 km.
But also in the future they can consider to built a newer station for HSR 200 m away from the current one and it can have hotel and shopping center inside.
Do I misunderstand, or is it correct?
icy October 21st, 2008, 07:42 AM Hollanda merkezli gayrimenkul yatırım şirketi Corio'nun Türkiye'deki iştirakı Corio Türkiye'nin CEO'su Koray Özgül, İzmir ve Antalya haricinde Anadolu'da 8 merkezde yapmayı planladıkları alışveriş merkezi yatırımlarından vazgeçtiklerini açıkladı. Kendilerini tatmin eden yatırımların değişmeyeceğini Tekirdağ'daki Tekira'yı açacaklarını duyuran Özgül, "Anadolu'da yeni yatırım yapmayacağız. Bu nedenle Manisa, Adana, Alanya, Konya, Çanakkale, Aydın, Van ve Edirne'de yapmayı planladığımız AVM yatırımlarından vazgeçtik" dedi.
Sabah
Global Crisis hits the Corio projects. Corio cancels shopping center investmens in Manisa,Adana,Alanya, Konya, Canakkaleç Aydın and Van..But their Izmir and Antalya investments are safe.
serdar samanlı October 21st, 2008, 02:38 PM An underground central station?? What!
But otherwise great news :D
Grand Central and Pennisylvannia stations in NYC have their platforms and tracks underground. Eskişehir station will be something like that.
icy November 19th, 2008, 03:26 PM Çorum ve Çorlu'da otel yapacak
Hilton Hotels Corporation'ın Türkiye'deki stratejik ortaklarından Amplio, Çorum ve Çorlu'daki otel yatırımı için arsa arayışını tamamladı. Firmanın, Diyarbakır, Bursa, Manisa ve İstanbul'dan sonra, Hilton Garden Inn yapmak üzere Çorum'da 4 bin 600 metrekarelik, Çorlu'da 4 bin metrekarelik otel arsası satın aldığı kaydedildi. Amplio Yönetim Kurulu Başkanı Alaeddin Babaoğlu, 2011'e kadar 20 adet Hilton Garden Inn yapacaklarını, bu otellerde 4 bin kişiye istihdam yaratacaklarını ve inşaat esnasında 4 bine yakın kişinin çalışacağını belirtti.
Sabah
Hilton plans to build Garden Inn Hotels in Çorum and Çorlu..
meds June 21st, 2009, 01:13 PM Eskişehir plans to expand its tram line.
Tramvay hattı 2010`da uzayacak!
İki Eylül Gazetesi yazarı Ali Baş bugün ki köşesinde Eskişehirlilerin merak ettikleri tramvay hattının uzatılması konusunu yazdı!
Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, geçtiğimiz günlerde Kanal 3 Televizyonu`nda canlı yayındaydı.
Program öncesi, Kanal 3ten Hakan Kalkır, yanıma gelerek Büyükerşene yöneltilmesi amacıyla soru sormamı istedi. İki soru yönelttim.
İlk sorum tramvay hatlarının uzatılması ile ilgiliydi. Bu soruları da zaten vatandaş, nerde rastlarsa bize soruyordu?
Tramvay hattı ne zaman uzayacak
Canlı yayında Büyükerşen şu yanıtı verdi: Tramvay projesi için Devlet Planlama Teşkilatından (DPT) bu yıl da bize izin çıkmadı. Ancak tramvay hattının belirlenen güzergahlarda uzatabilmek için mutlaka bir çözüm bulacağız. Belediyelerin DPT onayı olmadan da kredi almasını olanak sağlayacak bir yönetmelik çıkabilir. 2010 yılında bu konuyu çözüme kavuşturabiliriz.
Büyükerşen, AK Parti Eskişehir milletvekili Murat Mercanın da, kredinin DPTden geçmesi için çaba göstermesini de sözlerine ekliyor.
Büyükerşene yönelttiğim ikinci soru ise Hızlı tren Eskişehir gar geçişi yer altı projesi tamamlandığında, meydana çıkacak olan 60-70 bin dönümlük alanın ne olarak değerlendirileceği yönündeydi.
Başkan Büyükerşen, bu soruma şu yanıtı verdi:
Mutlaka kentin yararına olacak bir projeyi hayata geçireceğiz. Bulvar olması yönünde bir anlayışa sahibiz. DDY ile birlikte ele almamız gerekiyor. Kentin ulaşımına büyük yarar sağlayacak bir bulvar olur düşüncesindeyim
Büyükerşen, AK Parti hükümeti ile Ulaştırma bakanını da överek, demiryollarına en önemli yatırımların bu hükümet döneminde yapıldığını da sözlerine ekledi.
Hasan Karacak ile bizim Hakkı Kutlunun birlikte sundukları programda Büyükerşen Eskişehir ve bölge üzerine önemli konulara değindi.
Bakalım yankıları nasıl olacak.
İki eylül gazetesi
meds June 21st, 2009, 01:15 PM http://img188.imageshack.us/img188/6389/furkancinarsandal.jpg
14 sandal Encümen kararı bekliyor
Porsuk Çayı’nda gondol gezintisinin belediye encümeninin alacağı kararı beklediği öğrenildi. Encümenin 15 gün içinde gondollar için karar vereceği belirtildi.
Büyükşehir Belediyesi Porsuk Çayı’nda gondol gezintisini 15 gün içinde başlatmayı planlıyor. Önümüzdeki günlerde belediye Encümeni’nden geçmesi beklenen karar sonrasında 14 adet gondol Porsuk Çayı ile Kent Park ve Bilim Parkı’nda Eskişehirlilerin hizmetine sunulacak. Özel olarak İtalya’da eğitim alan belediye personeli Porsuk Çayı’nda deneme gezintilerini sürdürüyor.
sakarya
Influence June 23rd, 2009, 08:39 PM ^^ Bunun röportajını TV de izlemiştim..
System_Halted June 23rd, 2009, 10:23 PM Haber için teşekkürler. Ancak bence o kadar önemli bir olay değil.
DU999 January 8th, 2010, 06:36 PM Some finished projects in Eskisehir
This was the Porsuk River few years ago
http://img85.imageshack.us/img85/5448/3bghg.jpg
http://img85.imageshack.us/img85/5789/5b679.jpg
today
http://img710.imageshack.us/img710/773/11bl.jpg
http://img718.imageshack.us/img718/6854/73410662.jpg
The Cukur Carsi area few years ago
http://img94.imageshack.us/img94/5999/1bhs.jpg
today
http://img94.imageshack.us/img94/3985/4bhe.jpg
eskisehir-bld.gov.tr
DU999 January 8th, 2010, 10:09 PM Sidewalk improvements/Anna cadde kaldirim düzenlemesi
http://img693.imageshack.us/img693/1338/6bu.jpg
http://img69.imageshack.us/img69/695/3bu.jpg
eskisehir.bld-gov.tr
the last pic hurts my eyes
Messi January 8th, 2010, 11:10 PM eskisehir, bir marka!!
djbadbul January 9th, 2010, 11:47 AM Kaldırım için seçilen renkler dışında projeler harika.
can_91 January 10th, 2010, 09:15 AM değişik ama hoş olmuş :)
DU999 February 16th, 2010, 02:57 PM before
http://img694.imageshack.us/img694/9032/56568667.jpg
after
http://img692.imageshack.us/img692/2789/81026216.jpg
www.sercan.de February 16th, 2010, 03:06 PM eskisi daha güzelmis
yenisi ne öyle
bati gelismis sehirler gibi
Messi February 16th, 2010, 03:47 PM dayak mi istiyon Sercan!!
Lombak February 16th, 2010, 04:51 PM eskisi daha güzelmis
yenisi ne öyle
bati gelismis sehirler gibi
Sercan, usteki resimdeki arabalari sayarmisin.
www.sercan.de February 18th, 2010, 12:39 PM saka yaptik herhalde
Alpos February 19th, 2010, 10:42 PM before
http://img694.imageshack.us/img694/9032/56568667.jpg
after
http://img692.imageshack.us/img692/2789/81026216.jpg
great...:master::master::master:
Alpos February 19th, 2010, 10:52 PM ...
meds February 20th, 2010, 10:22 PM dayak mi istiyon Sercan!!
Sercan, usteki resimdeki arabalari sayarmisin.
allah iyiliğinizi versin :lol:
Doukan March 4th, 2010, 05:25 AM eskisi daha güzelmis
yenisi ne öyle
bati gelismis sehirler gibi
dimi bi dahaki secimlerde akapeye oy verelim. hata melih gokcek i belediye baskani yapalim. sonra eskisehir'e alice harikalar diyarinda temali kopruler, kilim desenli binalar ve selaleler yapsin. nasrettin hocanin maya calarkenki heykeli de eskisehire yapilsin koprunun yanina olabilir :cheers:
Alpos March 5th, 2010, 12:02 AM Sercan, usteki resimdeki arabalari sayarmisin.
ben 62 tane saydım :lol:
DU999 March 15th, 2010, 12:05 AM Turkish standup comedian is planning a hotel for Eskisehir.
"Beyaz" lakaplı şovmen Beyazıt Öztürk, üniversite eğitimini gördüğü Eskişehir'e otel yaptıracak.
Beyazıt Öztürk, eski fabrikalar bölgesinde 2 milyon liraya aldığı arsaya turistik otel yapacak. 5 milyon liraya mal olacak otel için çalışmalara başlandı. Hafta içinde Eskişehir'e gelen Öztürk, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'la görüştü. Başkan Ataç, Öztürk'ün Eskişehir'e bir otel yapacağını doğruladı. Öztürk de, eğitim gördüğü ve ekmeğini yediği Eskişehir'e vefa borcu olarak buraya yatırım yapacağını kaydetti. (Habertürk)
Kuvvaci March 15th, 2010, 09:29 AM kaç yıldızlı olacak acaba... EURO için de iyi bir şey tabi...
icy March 15th, 2010, 09:16 PM Eskişehir'e 'deniz getiren' Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, kente şimdi de ünlü Disneyland'ın Türk versiyonu olan 'masal şatosu'nu kuruyor
ÇİZGİ ROMAN KAHRAMANLARI
Eskişehir Belediyesi Bilim, Sanat ve Kültür Park içerisine Masal Dünyası adıyla şato kuruyor. Bu yıl hizmete açılacak şatonun 4 tarafı sularla çevrili olacak.
Şatoda Eskişehirin plaka numarasından yola çıkılıp 26 tane kule bulunacak. En yüksek kule 50 metre yüksekliğinde, İstanbuldaki Galata Kulesinin kopyası olacak. Kulede çizgi film kahramanlarının 3 boyutlu resimleri olacak.
MASALLARI YAŞAYACAKLAR
Diğer kuleler de Antalyadaki Yivli Minare, Diyarbakırdaki Çan Kulesi, Topkapı Sarayındaki Adalet Kulesi, İstanbuldaki Kız Kulesi, Mardindeki Ulu Camii minaresi ve Amasyadaki Burgulu Minaresinin benzerleri olacak.
Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen Ünlü Disneyland şatosunu eski Türk yapılarıyla şekillendirdik. Çocuklar şatoda masalları yaşayacak dedi. Masal dünyası Türkiyede ilk ve tek olacak.
DHA-Posta
UltrAslanErkan March 15th, 2010, 10:14 PM Are they any high class Hotels in Eskisehir? Hyatt, Hilton, Sheraton, ...?
DU999 March 15th, 2010, 11:35 PM I hate this cartoon parks. We have them everywhere Ankara, Samsun...they are fake and have nothing to do with Disney. I'm disappointed from Büyükersen.
I expect other projects a new facelift for the city center is much more important.
DU999 March 18th, 2010, 02:46 PM Tale World to open in Eskişehir
Tuesday, March 16, 2010
ESKİŞEHİR - Anatolia News Agency
The children of all ages will have the chance to see their fairy tale heroes come alive. As part of a park project on an area of 7,000 square meters in the central Anatolian city of Eskişehir, the Tale World, the only one in Turkey, will be finished this year. The Tale World will include places that display mythical fairy tale heroes and room to stage plays
http://www.hurriyetdailynews.com/images/2010_03_14/masal-dunyasi-kapilarini-eskisehirde-acacak-2010-03-14_l.jpg
Doukan March 19th, 2010, 10:37 AM The children of all ages will have the chance to see their fairy tale heroes come alive. As part of a park project on an area of 7,000 square meters in the central Anatolian city of Eskişehir, the Tale World, the only one in Turkey, will be finished this year. The Tale World will include places that display mythical fairy tale heroes and room to stage plays
antep de bile yok mu boyle parklardan? yoksa bu park biraz daha mi farkli?
DU999 April 9th, 2010, 06:36 PM Armenian church to be home of culture in central Anatolian town
Wednesday, April 7, 2010
ESKIŞEHİR - Anatolia News Agency
Surp Yerotutyun, an Armenian church constructed in 1881 in the town of Sivrihisar in Eskişehir province and one of the largest in Anatolia, will be restored.
Speaking to the Anatolia news agency, mayor of Sivrihisar Fikret Arslan said they wanted to restore many historical buildings in the town, including Surp Yerortutyun. "We want to renovate historical buildings in Sivrihisar, and this includes an Armenian church constructed in 1881 and an Armenian bath," Arslan said.
Arslan said the church was one of the biggest ones in Anatolia and had been used as a depot for a long time. The church was abandoned 20 years ago, he said. "Angel figures in the entrance gate of the church draw attention. We keep these figures in a safe place because they are in danger of being stolen. There are frescos, Virgin Mary figures and writings in the church. It is visited even in this situation, and the number of visitors has increased in recent years," he said.
The restoration of the Surp Yerortutyun Church will be sponsored by the Turkish Ministry of Culture and Tourism, and the church will be turned into a home of culture. Middle East Technical University and Gazi University will make environmental arrangements, and roads to the church will also be restored.
Eskişehir Provincial Culture and Tourism Director Osman Gül said the restoration project was in the final stage. "The project will be awarded in the coming days, and works will start. The church is expected to contribute to the district's tourism when it becomes a culture house, and the number of visitors is then expected to increase," he said.
hürriyet
DU999 May 23rd, 2010, 01:46 PM Şehr-i Aşk Adası' açıldı
Kemal ATLAN- Hakan TÜRKTAN/ESKİŞEHİR, (DHA)
ESKİŞEHİR'de Büyükşehir Belediyesi'nin Porsuk Çayı'nda oluşturduğu Şehr-i Aşk Adası'nın açılışı İstanbul'dan özel trenle gelen aralarında ünlü sanatçıların da bulunduğu konukların katılımıyla açıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen nikahlarını tazelediği çiftlere belge verdi.
Şehr-i Aşk Eskişehir sloganıyla yola çıkan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, kentin aşkla ve sevgiyle özdeşlemesini hedefleyerek Porsuk Çayı'nda ada oluşturdu. Şehr-i Aş Adası'nın açılış ve tanıtımı düzenlenen törenle yapıldı. Adanın açılışı için İstanbul'dan özel trenle Eskişehir'e konuklar geldi.
Aralarında Aysun-Ali Kocatepe, Ayça Bingöl-Ali Altuğ, Yalım Eralp, Aylin-Gökhan Kırdar, Ebru Cündübeyoğlu-Güçlü Mete, Göksel Kortay, Gül-Ekrem Bora, Gülsen Tuncer-Engin Ayça, Gürbüz-İlhami Atalay, Haldun Dormen, Osman Şengezer, Ebru-Levent Üzümcü, Nevra-Metin Serezli, Hayrettin Karaca, Mustafa Alabora, Müge-Serdar Denktaş, Nedret Güvenç-Okan Bilgütay, Nur-Murat Aysan, Pınar Öğün-Mehmet Alabora, Suna-Erol Keskin, Suzan-Aydın Boysan ile Vahide-Altan Gördüm'ün de bulunduğu konuklar Eskişehir Garında Bando Es-Es tarafından karşılandı. Karşılama töreninde dans gösterileri sunuldu.
Konuklar, gar önünde üzeri açık olan otobüse binerek ilk olarak kent merkezini gerdi ardından açılışı yapılacak olan Şehr-i Aş Adası'na getirildi. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, adanın açılışına katılan isteyen çiftlerin nikahlarını tazeleyip birer Nihah tazeleme belgesi verdi. Çiftler, adada bulunan ağaç kütüklerini isimlerinin yazılı olduğu plaketleri çaktı. Adanın açılış törenine DSP Genel Başkanı Masum Türkerde katıldı.
Şehr-i Aşk Adası, Yunus Emre eydür bunu bir dem aşksız olmayayım diyen sevgi insanı Yunus Emre'nin yattığı toprağın şehri Eskişehir'in aşk ve sevgi şehri olduğunu vurgulamak amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından Porsuk Çayı üzerinde oluşturuldu. Şehr-i Aşk' konseptiyle aynı ismi taşıyan adanın, birbirini seven herkesin ziyaret edeceği çekim noktası haline gelmesi amaçlanıyor.
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı DSP'li Yılmaz Büyükerşen, Şehr-i Aşk adasını Porsuk Çayı'nda oluşturdukları söyledi. Büyükerşen, şöyle devam etti:
Porsuk Çayı'nda adalar oluşturduğumuz Şehr-i Aşk Adası'na gençler Aşk adası ve Sevgililer adası da diyor. O adada ağaç kütükleri var, içine kalpler oyulmuş. Konuklar kendilerinin ve eşlerinin isimlerinin yazılı olduğu plaketi kütüğe çaktı. İsteyen çiftlerin nikahlarını ben kıydım. Konuklara Eskişehiri sevgi, sevgililer şehri olarak tanıttık. Burasını her sevgililer gününde, her evlilik yıldönümlerinde insanların geleceği bir yer halene getirmek istedik.
hürriyet
http://img203.imageshack.us/img203/5175/deakadasd22183803.jpg
http://img17.imageshack.us/img17/9393/deakadasa22183110.jpg
http://img19.imageshack.us/img19/9319/deakadasd22183324.jpg
http://img189.imageshack.us/img189/5150/deakadasd22183314.jpg
http://img202.imageshack.us/img202/6578/deakadasd22183322.jpg
Influence May 23rd, 2010, 03:07 PM Biri bu adamı durdursun! Diğer şehirlerdeki belediye başkanları utanıp istifa edecek yoksa.
uA_TAGA May 23rd, 2010, 09:26 PM HARİKA!
Doukan May 25th, 2010, 03:23 AM Biri bu adamı durdursun! Diğer şehirlerdeki belediye başkanları utanıp istifa edecek yoksa.
hepsi etsin! Eskisehir bambaska inanilmaz bir sehir oldu. :cheers:
can_91 May 26th, 2010, 03:49 PM :applause: :applause: :applause:
UltrAslanErkan September 19th, 2010, 11:21 PM Masterplan for Eskisehir?
http://gadarchitecture.com/eskshr.html
System_Halted September 19th, 2010, 11:34 PM ^^
http://img820.imageshack.us/img820/7318/esk1219356051940429.jpg
http://img826.imageshack.us/img826/5869/esk1319825341987108.jpg
http://img255.imageshack.us/img255/4492/esk1519989582003400.jpg
http://img412.imageshack.us/img412/5726/esk3420251182028337.jpg
The Cake On BBQ September 20th, 2010, 01:10 AM Oha süper :banana: Umarım gerçekleşir!
Erhan September 20th, 2010, 06:20 AM I love GAD and I love Eskisehir, this can't get any better! :cheers:
Messi September 20th, 2010, 01:41 PM yerini cikarabilen var mi? Hizli trenin alta alinmasilya bir alakasi var mi ki?
Doukan September 20th, 2010, 02:42 PM ^^
http://img820.imageshack.us/img820/7318/esk1219356051940429.jpg
http://img826.imageshack.us/img826/5869/esk1319825341987108.jpg
http://img255.imageshack.us/img255/4492/esk1519989582003400.jpg
http://img412.imageshack.us/img412/5726/esk3420251182028337.jpg
bu proje tam olarak nedir? ben anlayamadim. kentsel donusum falan mi?
DU999 October 16th, 2010, 11:40 PM Acibadem hospital in Eskisehir completed
http://farm5.static.flickr.com/4107/5020810777_76ea622f4a_b.jpg
http://farm5.static.flickr.com/4103/5020811247_20e42b901d_b.jpg
http://farm5.static.flickr.com/4154/5020811785_075092ec46_b.jpg
by bilecikhaber (flickr)
Doukan October 17th, 2010, 02:52 AM cok guzel olmus! tebrikler!
Triple C October 17th, 2010, 04:27 AM Eskişehir'i ayrı bir başlığa taşıyalım.
icy October 28th, 2010, 06:37 PM TOKİ'den Eskişehir'de "Büyük Kentsel Yenileme" projesi
Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Eskişehir’in en büyük kentsel dönüşüm projesini başlatıyor.
28 Ekim 2010
TOKİ’den yapılan açıklamaya göre, son 8 yılda Eskişehir’e 8 bin 205
konut, 9 okul, 10 spor salonu, 4 cami, 6 ticaret merkezi, sosyal tesisler,
karakol ve 4 kreş kazandıran TOKİ, 48 hektarlık (480 dönüm) alanda yeni bir
kentsel dönüşüm projesi başlatıyor.
Açıklamaya göre, Karapınar Gecekondu Önleme ve Dönüşüm Projesi’nin daha
önce yapılan benzer projelerden farklı olarak, gecekondusu yıkılacak olan
vatandaşlar, yeni evleri yapılıncaya kadar eski evlerinde oturacak. Şehir merkezi
ve tarihi Odunpazarı Evleri’ne yakınlığı açısından önemli bir bölgede yer alacak
olan Karapınar Gecekondu Önleme ve Dönüşüm Projesi kapsamında bazı "ilkler"in
de gerçekleştirileceği belirtilen açıklamaya göre, Türkiye’de ilk kez bir
gecekondu bölgesine 5 yıldızlı otel kazandırılırken, boğazı ve denizi olmayan
Eskişehir’e Boğaziçi Köprüsü’nü andıran bir de köprü yapılacak.
Açıklamada, yüksek kotta bulunması nedeniyle şehri en iyi noktadan gören
bölgede yapılacak olan yeni yaşam alanının, "Eskişehir’in başına adeta bir taç
gibi giydirileceği" kaydedildi.
TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, proje ili ilgili yaptığı yazılı
açıklamada, Karapınar Gecekondu Önleme ve Dönüşüm Projesi’nin pek çok ilki
beraberinde getirdiğini belirtti.
KİŞİ BAŞINA, AVRUPA ORTALAMASININ 2 KATI YEŞİL ALAN AYRILACAK
Proje kapsamında konut alanlarının yanı sıra, alışveriş merkezi, kültür
ve kongre merkezi ve 20 hektarın üstünde (200 dönüm) yeşil alan yapılacağını, 5
yıldızlı otel alanı tahsis edileceğini kaydeden Bayraktar, açıklamada şu
bilgileri verdi:
"Proje kapsamında açık ve kapalı gösteri alanları ile seyir terasları,
dinlenme alanları, çocuk oyun alanları, spor alanları, aktif ve pasif su ögeleri,
yürüyüş ve bisiklet parkurları, kapalı-açık botanik bahçeleri, çok amaçlı
salonlar ve alışveriş merkezi ile otel alanın ulaşılabilirliğini desteklemek
amacıyla yatay ve dikey asansörler yer alacak.
Bölgenin en büyük sorunlarından biri olan ’rampalı yolları’ ortadan
kaldırarak şehir merkeziyle bağlantısını güçlendirecek yol sistemleri
oluşturulacak. Uluslararası standartlar doğrultusunda tüm kullanıcılar
düşünülerek tasarlanmış proje alanında, kent ile bütünleşik, aktif yeşil alanları
ile huzur veren, zengin bir sosyal hayat sunan, alternatif bir merkez
kurgulanarak, nitelikli ve değerli bir kent parçası oluşturmayı amaçlıyoruz.
Yüzde 25’in üstünde eğimli alanlarda teras konutlar, eğim açısından daha uygun
alanlara ise kent silueti de düşünülerek farklı kat yüksekliklerinde bloklar
yapmayı düşünüyoruz. Hak sahiplerinin yanı sıra Eskişehir genelinde değişken aile
büyüklükleri, ihtiyaçları ve ekonomik imkanları düşünülerek 8 farklı büyüklükte
daireler üretilecek."
Bayraktar, donatı alanları standartları göz önünde bulundurulduğunda,
kişi başına düşen yeşil alan miktarının, Türkiye şehircilik ortalamasının 4 katı,
Avrupa ortalamasının da 2 katı olacağına dikkati çekti.
Odunpazarı Belediyesi ile ortaklaşa yürütülen Karapınar Gecekondu Önleme
ve Dönüşüm Projesi kapsamında 947 hak sahibinden 827’siyle sözleşme imzalandığı
açıklayan TOKİ Başkanı Bayraktar, 3 ay içinde ihaleye çıkarak inşaat
çalışmalarını başlatmayı hedeflediklerini, çalışmaların başlamasıyla Eskişehir
ekonomisinin ve istihdamının da canlanacağını vurguladı.
Milliyet
icy October 28th, 2010, 06:40 PM Eskisehirin etrafindaki gecekondular gidince guzel bir gorunume ulasacak herhalde..Eskisehire Bogaz koprusu benzeride ilginc..
The Cake On BBQ October 28th, 2010, 08:21 PM İşin içine TOKİ karışınca biraz tedirgin oluyorum açıkcası, ama haberde okuduklarıma göre TOKİ ortalamasının üzerinde bişey olacak gibi :)
DU999 November 6th, 2010, 02:49 AM This is not a new pro but I love before after pics
Haller Genclik Merkezi Eskisehir
before
http://img829.imageshack.us/img829/7931/1b324.jpg
http://img130.imageshack.us/img130/2650/dfdfvs.jpg
after
http://img607.imageshack.us/img607/6905/2bsaefr.jpg
http://img231.imageshack.us/img231/236/80384203.jpg
Alpos November 7th, 2010, 09:55 AM Diğer şehirlerimizin böyle olmadığına ağlayım mı? Eskişehirin böyle olduğuna seviniyim mi? Bu arada wowturkey de bir kaç insansı varlıklar, Eskişehiri çok avrupa taklitcisi görmüş.
Not: Eskişehir için ayrı bir başlık isteriz.
Genç November 7th, 2010, 04:48 PM Amazing transformation - wonderful!
DU999 December 5th, 2010, 01:36 AM Heritage Heroes - Eskisehir/Turkey BBC World
hRn-fXA9uDs&feature
Influence December 6th, 2010, 06:35 AM Hayran eder kendine insanı.. :applause:
Genç December 6th, 2010, 07:35 AM Hayran eder kendine insanı.. :applause:
:applause: :applause:
Lombak December 6th, 2010, 08:11 PM Bu adam son 10 yilin En degerli Turk'u secilmeli.
Genç December 7th, 2010, 11:46 PM Başbakan seçilmeli :D
Messi December 8th, 2010, 01:54 PM Ankara'ya transfer edilmeli :D
Lombak December 8th, 2010, 05:24 PM Ankara'ya transfer edilmeli :D
Ama hepsinden once gelip 2 sene GS'de hocalik yapmali.:)
Influence December 8th, 2010, 10:33 PM Genelev açmalı!! La adam 73 yaşında zaten. Muhtemelen son dönem başkanlık yapacak.
System_Halted December 11th, 2010, 08:00 PM Ankara'ya transfer edilmeli :D
Yanılmıyorsam, Eskişehir'e başkan olmadan çok önce (94 seçimi olabilir), DYP'den böyle bir teklif almış; ama eşi Eskişehir'den ayrılmak istemediği için kabul etmemiş. Bir gazetede röportajında okumuştum, içime oturmuştu. :D
Messi December 13th, 2010, 10:37 AM Sistem, bu söylenir mi simdi!! Icime oturdu valla,, offff!
DU999 December 13th, 2010, 05:51 PM Ankara halki akp disinda partiye oy vermez Eskisehire ayzik olurdu
I.Melihle övünsünler duvarlara el Tayibin velihati yazmaya devam
arda84 December 14th, 2010, 08:12 PM Wowturkey'de dengesizin birinin bana yazdığına bakar mısınız:
kardeşim burada kendini komik duruma düşürmüşsün ki katıla katıla güldüm sana,ey sen çok yaşa emi,yahu bütün Türkiye dediğinde kim Aydın doğanın baş danışmanı olmasa reklamı olurmu doğan medyası tarafından akşama kadar yalan haberlerle şişirilip duruyor bbc ye haberleri kim gönderiyor Allah aşkına % 50 oy alıyor bütün Üniversite öğrencilerini Eskişehirde seçmen kaydı yaptırma zorunluluğu koyuyorlar zenginler tuzu kurular aşırı solcular islamiyet düşmanları vs vs vs oy veriyor peki diğer % 50 si neden oy vermiyor onlar körmü dünya kabul etmiş ama Eskişehirliler kabul etmemiş vah vah vah.Sen Mersinden nasıl oluyorda Eskişehir belediyesinin hizmetlerini biliyorsun kardeşim örnek bu konuda Başbakanlığa bağlı Tokinin yaptığı konutları sanki B,erşen yapmış gibi gösteriliyor ayıp olan esas budur.adam 12 yılda uyduruk bir tramvay,84 heykel,2 tane park yapmış ne büyük hizmet ayıp olan budur.BANA ÇAYI ANLATMA BEN ONU GÜNDE 35 BARDAK İÇİYORUM.
Bunlardan o kadar çokki memlekette, beyni yıkanmış tipler, Eskişehir gibi bir kentin belediyesine bile laf atan bu insanlarla bu ülkenin şehirlerinin neden bu halde olduğunu daha iyi anlıyorum..
DU999 December 14th, 2010, 09:10 PM Wowturkey'de dengesizin birinin bana yazdığına bakar mısınız:
kardeşim burada kendini komik duruma düşürmüşsün ki katıla katıla güldüm sana,ey sen çok yaşa emi,yahu bütün Türkiye dediğinde kim Aydın doğanın baş danışmanı olmasa reklamı olurmu doğan medyası tarafından akşama kadar yalan haberlerle şişirilip duruyor bbc ye haberleri kim gönderiyor Allah aşkına % 50 oy alıyor bütün Üniversite öğrencilerini Eskişehirde seçmen kaydı yaptırma zorunluluğu koyuyorlar zenginler tuzu kurular aşırı solcular islamiyet düşmanları vs vs vs oy veriyor peki diğer % 50 si neden oy vermiyor onlar körmü dünya kabul etmiş ama Eskişehirliler kabul etmemiş vah vah vah.Sen Mersinden nasıl oluyorda Eskişehir belediyesinin hizmetlerini biliyorsun kardeşim örnek bu konuda Başbakanlığa bağlı Tokinin yaptığı konutları sanki B,erşen yapmış gibi gösteriliyor ayıp olan esas budur.adam 12 yılda uyduruk bir tramvay,84 heykel,2 tane park yapmış ne büyük hizmet ayıp olan budur.BANA ÇAYI ANLATMA BEN ONU GÜNDE 35 BARDAK İÇİYORUM.
Bunlardan o kadar çokki memlekette, beyni yıkanmış tipler, Eskişehir gibi bir kentin belediyesine bile laf atan bu insanlarla bu ülkenin şehirlerinin neden bu halde olduğunu daha iyi anlıyorum..
Eskisehirli mi bu beyni yikanmis? Eskisehirliyse porsuka sicip kendi bok kokusunu kokladigi günleri unutmus. Islam islam diye diye dinden sogutular güzel olan hersey islam karsiti. After before piclerini sokun gözlerine gerci video izleyip bu yorumu yazdiysa istedigini sok. Yakinda isveci ingiltereyi birakip eskisehiri havaya ucururlar afaganistan iran olma yolunda engel gördükleri icin. 35 bardak cay iciyormus, porsuk cayini mi? :lol:
DU999 December 14th, 2010, 10:31 PM Yenisehir Konaklari
http://img153.imageshack.us/img153/606/vaziyetplani.jpg
http://img802.imageshack.us/img802/3600/dscn0068i.jpg
http://img33.imageshack.us/img33/3915/1556y.jpg
http://img262.imageshack.us/img262/1861/1553.jpg
http://img651.imageshack.us/img651/9705/dscn00250.jpg
http://img600.imageshack.us/img600/5843/1557g.jpg
http://img220.imageshack.us/img220/4986/1554.jpg
jizzmo December 16th, 2010, 04:53 PM bu basliga ne zaman baksam icim rahtliyor, stres felan kalmiyor, allahim su güzellige bak, kaldirimi bile var^^
almanyada yasiyorum, tatilden tatile memlekete geliyorum, ailemin kaldigi ankaraya gidince baya bi sasiriyorum arkadaslarla, harbi harbi bazi yerlerde kaldirim olmadigindan yolda yürümek zorunda kaliyorsun, yol desen kac seritli oldugu bile belli degil, zaten o seriti bile olmayan yollarda darwinin kurallari gecerli, insallah gün gelir eskisehir gibi bir düzene sahip olur ankara
ha bu arada büyükersene laf atanlari anlamiyorum, adam ne olursa olsun, ister dogan medyanin kuklasi, ister basbakanin kuklasi, isterse baska bisey
adamin yaptigi hizmeti görmemek bence artik ayiba kaciyor
TurkishBelgian February 22nd, 2011, 04:16 PM Ah Eskisehir, memleketim :D
Hope they build some skyscrapers! Eskisehir ne kadar güzellesti ya son 10 yilda. Insallah Sar hüyük tarafinada projeler yaparlar, sehrin o bölümü çok geri kalmis gecekondularla.
serhat February 22nd, 2011, 06:44 PM İstanbul Ankara İzmir ve Antalya'nın böyle bir belediye başkanına ihtiyacı var
The Cake On BBQ February 22nd, 2011, 10:07 PM İzmir'in zaten öyle bir belediye başkanı var ;)
cuysal88 February 23rd, 2011, 07:15 PM İzmir'in zaten öyle bir belediye başkanı var ;)
Saçmalama :ohno:
DU999 February 23rd, 2011, 07:57 PM Büyükersen hocadan herkez ögreniyor chp mhp akp hespi önce tü kaka dedi en cok akpliler dedi demeye devam ediyorlar ama adamin islerine bakim ögreniyorlar I.Melih haric. Izmirin Eskisehir üvey evlat bu ortak kader.
Büyükersen özel kalem dergisine konusmus
http://img171.imageshack.us/img171/8908/bykx.jpg
Lombak February 23rd, 2011, 08:02 PM Biyigini 1 santim daha ustten kesse tum destegi alir aslinda.
Triple C February 23rd, 2011, 08:20 PM http://img171.imageshack.us/img171/8908/bykx.jpg
Biyigini 1 santim daha ustten kesse tum destegi alir aslinda.
:lol:
arda84 February 23rd, 2011, 09:22 PM Aday olmazsa ve orayı da sağ partilerden birisi alırsa ki şu an en güçlü olanı AKP olduğuna göre AKP alırsa Eskişehir belki bu günden daha fazla yatırım alır, tramvay ağı şehrin her tarafını sarar, zaten yollar-kaldırımlar vs. mükemmel, kentsel dönüşüm vs. yapılır ama ilk gidecek olan o güzelim heykeller olacaktır (bknz. Kars Belediyesi'ni alan AKP'li örümceğin şehirdeki kadın ve kaz heykelini kaldırması gibi). Tabiki şehirde yapılan kültür-sanat faaliyetlerinin yerinide dini sohbetler-toplantı ve paneller, cemaat radyo-tv'lerinin düzenlediği etkinlikler falan alacak, Opera'yı da kapatacaktır büyük ihtimal, ayrıca tiyatroyu da dini-ahlaki oyunlara tahsis edeceklerine eminim.
Aaa tabi şehirdeki bütün tesislerdeki içki ruhsatlarının da yenilenmeyeceğini unutmayalım (Kayseri kent merkezinde içkili mekan olarak sadece Hilton Oteli'nin barının kalması örneğindeki gibi), hele ki Haller Gençlik Merkezi gibi belediyeye ait yerlerde sümme haşa ne içkisi çaya talimmm. Hem de kızlar- erkekler o tür yerlerde böyle kaynaşamazlar, AKPvari belediyeciliğin gençlik merkezleri ve hanımlar lokali yeter onlara :)
Yok, Ankara'da buna dayanıyoruz zaten ama ben Eskişehir'in bu haline dayanamam, umarım Eskişehirliler Büyükerşen aday olmasa da kenti sağ bir partiye teslim etmezler, çünkü yapılan şeyler o kadar çabuk bozulabilir ki çok yazık olur...
TurkishBelgian February 24th, 2011, 12:31 AM Eskisehir ögrenci sehri, ne heykelleri yikabilirler nede sandigin AKP doomsday senaryosu gerçeklesebilir.
Son yillarda kadinlar daha çok kapanmaya basladi, AKPliler çogaldi ne yazikki...
DU999 February 26th, 2011, 08:23 PM Ankara asil ögrenci sehri ama gel görki ODTÜ yikacam diye gezen bir belediye yönetimine sahip...zaten doomsday gelsin Izmir bile kurtulamicak
DU999 April 8th, 2011, 08:23 PM http://i54.tinypic.com/2ry2eww.jpg
http://i52.tinypic.com/2po76ls.jpg
arda84 April 8th, 2011, 09:43 PM Bin tane dava açılır, benim bildiğim Türk kafası yaptırtmaz bunları..
DU999 April 8th, 2011, 10:21 PM ^^
karapinar bölgesi
http://i55.tinypic.com/rwhyx2.jpg
http://i53.tinypic.com/x6iuiu.jpg
http://i54.tinypic.com/330bg3q.jpg
http://i56.tinypic.com/21edcz.jpg
http://i51.tinypic.com/2i94h9g.jpg
odunpazari belediyesi
cuysal88 April 8th, 2011, 11:32 PM deleted
iskelet April 9th, 2011, 02:07 AM bu adamı izmirden önce dünyanın en büyük köy başkenti olan ankaraya transfer etmessek
ankaranın başına amerikan şehirleri gibi ek koyar Toki Ankara yaparız.
ayrıca yamaca kat kat çıkılan evler yamaca çok güzel oturuyor. bu tarzda çayyolunda bir kaç villa var. devlet engel olmazsa harika bir kentsel dönüşüm projesi eskişehir kendi başına cumhuriyet olsa yeridir başka bir dünya olacak.
TurkishBelgian April 14th, 2011, 06:58 PM Insallah su projeler yapilir. Ama Odunpazari resmen çok pahali ve lüks bi yer, geçen orda restoranda yemek yemeye gittik, el yakar derecede pahali.
DU999 April 19th, 2011, 11:22 PM Tuna Kiremitci Hürriyet
19 Nisan 2011
En bi çılgın proje
Geçen yıl bu köşede İstanbulun son 10 yılda zenginleştiğinden bahsetmişim.
Gerçi konuyu hakkıyla toparlayamamışım ama Allahtan şu çılgın proje muhabbeti ikinci şans verdi.
Evet, görünüşte zenginleşti İstanbul.
Eksen kayınca akan Arap sermayesinden midir, transit geçen ak ve kara paradan mı, küresel ekonomiye uyumdan mı bilinmez...
Ama taksici arkadaşların dediği gibi: Bu kadar alışveriş merkezi hiçbir yerde yok.
Bense zenginleştikçe fakirleşen bir şehir görüyorum ve inanın bunu başımızdakilere gıcıklık olsun diye yapmıyorum.
Tempo dergisi geçenlerde bir Eskişehir Özel Sayısı hazırladı.
Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen eskiden şehirlerimiz daha yoksuldu demiş: Ama daha güzellerdi, çünkü biz şehirlerimizi severdik.
Aslında çılgın projenin hasıdır Eskişehir. Bir belediye başkanının tatlı çılgınlığının eseridir ve Mustafa Kemalin bozkıra bakarak kurduğu hayalin gerçekleşmiş halidir.
Kimse kimsenin hayat tarzına karışmaz orada.
Kadınlar kadınlıklarını, çocuklar da çocukluklarını özgürce yaşarlar.
Belediye otobüsü şoförleri İstanbuldaki gibi sevgilileri kol kola oturuyorlar diye dışarı atmaz.
Kışın yapılan kartopu meydan muharebeleri dışında pek bir vukuat da çıkmaz.
Eskişehirde Arap sermayesi, transit milyonlar falan yoktur ama İstanbulun hiçbir zaman olamayacağı kadar çılgındır.
Çünkü ulusal kimliğine sahip çıkmış bir evrensel diyardır burası.
Arabalar için değil, insanlar için dizayn edilmiştir. Haliyle, halkı da mutlu ve huzurludur.
Eğer Türk milletinin hayrına bir çılgınlık yapılacaksa reçete belli: Yılmaz Büyükerşen ne yaptıysa aynısını yurt sathında uygulayacağız, olup bitecek. Tüm Türkiye bir Eskişehir olduğu zaman hak edeceğiz 2023ü kutlamayı. İşte size çılgınlıksa çılgınlık, projeyse proje.
YGSde kaybeden Taraf
Çıktığı günden beri kafamızı çorba etmek misyonunu başarıyla ifa eden Taraf, bu sefer aceleciliğinin kurbanı oldu.
YGSdeki şifre iddiaları ortaya atılır atılmaz savunmaya geçip Şifre palavra, ÖSYM haklı başlığıyla çıktılar.
Sonra insancıklar haksızlık var! diye kendilerini paralarken alay eder gibi bu şifre de uymadı, yenisini verelim dediler. Müteakip başlık da çarpıcıydı: Bir türlü tatmin olmuyorlar.
Nihayet olay inkâr edilemez hale geldiğinde kabullenmek zorunda kaldılar YGS şifresini.
Ama sınavı kaybettiler. Çünkü her şey liselilerin gözü önünde deşifre oldu.
Şimdi Taraf için Rolling Stonesdan geliyor: I can get no satisfaction.
İncir Çekirdeği
Bugün kendimi aday adayı gibi hissediyorum. Neye?
icy May 9th, 2011, 09:46 AM Eskişehir’e 5 yıldızlı tren istasyonu
Hızlı tren güzergâhında 5 yıldızlı tren istasyonu projesi Eskişehir'le devam edecek
09:23 | 09 Mayıs 2011
700 bin metrekare alana inşa edilecek ve 150 milyon dolara mal olacak istasyonda oteller, alışveriş merkezleri ve hayvanat bahçesi de bulunacak
. TCDD, Ankara ve Konya’nın ardından Eskişehir’e de 5 yıldızlı hızlı tren istasyonu inşa etmek için hazırlıklara başladı. 150 milyon dolar yatırımla inşa edilmesi öngörülen istasyonda, oteller, alışveriş merkezleri, parklar, oyun alanları ile hayvanat bahçesi bulunacak.
TCDD yetkilileri, yap-işlet-devret (YİD) modeliyle ihale edilecek yeni istasyonun, 56 yıldır bu kente hizmet veren Eskişehir Garı’nın arkasında kalan TCDD’ye ait 700 bin metrekare alan üzerine inşa edileceğini söyledi. İstasyon, günlük 20 bin, yıllık 7 milyon 300 bin yolcuya hizmet verecek. İstasyon 50 bin metrekare kapalı alana sahip olacak.
PARİS VE TOKYO GARLARI İNCELENDİ
İstasyonun bulunacağı komplekste; 5 yıldızlı bir otel ve alışveriş merkezi, park, konser salonu, sergi ve oyun alanları ile bir de kule bulunacak. Yeni istasyonda 67 bin metrekarelik, 2 bin 196 aracın kullanabileceği bir kapalı otopark da yer alacak. Yetkililer, istasyonun yapılacağı alanı belirlemek için dünya örneklerini incelediklerini belirterek, “Roma, Paris, Londra, Milano, Tokyo, New York, Barcelona gibi şehirlerde tren istasyonları incelendi. Bu bölgelerdeki istasyonlar, şehir merkezinde ve bunlar şehrin sosyal ve ekonomik hayatına büyük zenginlik katıyor. Eskişehir’deki istasyon da bu ilin çekim merkezlerinden biri olacak” dedi.
YERİ ANKETLE BELİRLENDİ
TCDD yetkilileri, istasyonun yaklaşık yatırım maliyetleri hakkında da bilgi verdi. Yetkililer, “Öngörülen tahmini yatırım maliyeti 150 milyon dolar” dedi. TCDD, yeni istasyonun yapılacağı yeri belirlemek için bir anket yaptırdı. 1333 yolcuyla yapılan ankette, yolcuların yüzde 89’u istasyonun eski gar binasının arkasındaki alana yapılmasını istedi.
Milliyet
http://i52.tinypic.com/29attg1.jpg
TC Devlet Demiryolları'nın Eskişehir'de hızlı trenle birlikte devreye alacağı yeni istasyon, etkileyici mimarisiyle dikkat çekecek.
Devlet Demiryolları'nın hazırladığı gar projesinin şehrin yeni cazibe merkezlerinden biri olması hedefleniyor. TCDD, bir yandan Eskişehir-İstanbul, Ankara-Sivas ve ay sonunda seferlere başlanacak Ankara-Konya hızlı tren hatlarında inşaat çalışmalarını sürdürürken, bir yandan da hızlı tren gar projelerini hayata geçiriyor. Genel müdürlük, hızlı tren garlarının görünümüne büyük önem veriyor. Garların şehrin cazibe merkezi ve en güzel yapılarından biri olması için titiz bir çalışma sürdürüyor.
Eskişehir için planlanan hızlı tren istasyonunun yeri mevcut garın hemen arkası olarak belirlendi. Yer belirlemesi sırasında dünya örnekleri incelendi. Roma, Paris, Londra, Milano, Tokyo, New York, Barcelona gibi şehirlerde tren istasyonunun şehir merkezinde olması göz önünde bulundurularak, yeni istasyonun şehir merkezinde olması kararlaştırıldı. Vatandaşın da bu konudaki görüşüne başvuruldu. 133 kişi ile yüz yüze yapılan ankette, vatandaşların yüzde 89'u mevcut garın hemen yanına yapılacak alana destek verdi. Hızlı tren istasyonu, 700 bin metrekare alan üzerine kurulacak ve 50 bin metrekare kapalı alana sahip olacak. İstasyon, günde 20 bin, yılda 7 milyon 300 bin yolcuya hizmet verecek. İstasyon sahasında, oteller, alışveriş merkezleri, parklar ve hayvanat bahçeleri, bir de kule yer alacak. İnşaatı yap-İşlet-devret (YİD) modeliyle gerçekleştirilecek gar binasının 150 milyon dolara mal olacağı tahmin ediliyor. Projede, şehir içi trafiğin aksamaması da göz önünde bulunduruldu. Bunun için garın altından iki ayrı yol geçecek ve lastik tekerli araçlar bu yolu kullanabilecek.
kaynak:Zaman
New Highspeed Train Station..There will be also a tower..over 700,000 m2...Hotels,shopping center,parks and zoos will be built around the station
ВОДА May 9th, 2011, 12:08 PM Bulgaria Turkey Plan Sofia-Edirne Bullet Train
May 9, 2011
http://novinite.com/media/images/2011-05/photo_verybig_128040.jpg
Turkey has launched an ambitious project for a direct high-speed railway connection between Central Europe, Turkey and the Middle East, which is to also pass through Bulgaria.
File photo
Bulgaria and Turkey are planning the launch of a bullet train between Sofia and Edirne, according to Suleyman Karaman, Director General and Chairman of the Board of the Turkish State Railways.
Karaman told the Bulgarian National Radio, BNR, transport ministers of the two countries recently held talks on the project, saying Turkey is ready with the project and is waiting for the Bulgarian side.
"Bulgarians are applying effort according to their possibilities. We insist on the realization of the project ASAP, because the high-speed train will facilitate transport between Turkey and Europe," the CEO says.
Karaman explained the deadline is estimated somewhere in the next five years, pointing out the bullet train launch between Edirne and Istanbul is coming in the very near future, by the end of 2011, with two thirds of the 280-km railroad already finished. The railroad will be used for both passenger and cargo trains.
It is part of Turkey's ambitious project to have a direct railway connection between Central Europe, Turkey and the Middle East.
Source: http://novinite.com/view_news.php?id=128040
Influence May 9th, 2011, 06:31 PM Wrong Thread.
ghost rider June 28th, 2011, 12:25 PM Şu plaja bak ya süper valla bravo adamlara !!! :) Daha geniş olsa daha güzel olur tabi. İnşallah diğer şehirler için örnek teşkil eder..
Al işte halk için süper vakit geçirebileceği bir yer.
http://galeri.haberturk.com/ekonomi/galeri/407770-ve-eskisehir-plaji-yeniden-hizmete-giriyor
Joya June 29th, 2011, 05:01 PM bunu bi ara bişeyler bahane edip kapattırmıştı birileri
Arda_1923 August 23rd, 2011, 11:14 AM Şu şey yapılacak mı?
http://gadarchitecture.com/eskshr.html
Joya August 23rd, 2011, 11:32 AM Hiç haber duymadım bununla ilgili
Triple C August 23rd, 2011, 03:37 PM Şu şey yapılacak mı?
http://gadarchitecture.com/eskshr.html
Sepet Gökdelen gibi concept'tir o da.
System_Halted August 23rd, 2011, 11:26 PM bunu bi ara bişeyler bahane edip kapattırmıştı birileri
Evet. Havuz yönetmeliğine uymadığı ve bu nedenle halk sağlığını tehdit edebileceği gerekçesi ile kapatıldı. Hatırlarsanız ilk hali daha doğaldı. Tamamen yapay bir plaj yaratılmıştı. Şimdi yönetmeliğe uygun şekilde yüzme havuzu olarak düzenlemişler. Düzenlemelerin yapılıp, yeniden açılmış olması güzel.
İlk Hali
http://i.imgur.com/j5pDR.jpg
Son Hali
http://i.imgur.com/O6FxR.jpg
Influence August 24th, 2011, 07:38 PM Simdi daha hijyenik bence. En azindan gunde binlerce kisinin i$edigi bi havuzun kumlarini temizlemek cok zor. Ama simdi suyu degistirdin mi is tamamdir.
Joya August 24th, 2011, 11:03 PM Guzel yine de, suyun rengi disinda fark goremedim ama asil fark da o zaten herhalde :)
Joya August 24th, 2011, 11:04 PM Yani zemin degisti herhalde
Erhan September 7th, 2011, 01:37 AM Güven Doubletree by Hilton
http://www.ozertulgan.com/
http://img685.imageshack.us/img685/2281/mainphpg2viewcoreo.jpg
http://img171.imageshack.us/img171/2369/mainphpg2viewcoret.jpg
http://img196.imageshack.us/img196/8679/mainphpg2viewcorera.jpg
http://img823.imageshack.us/img823/3134/mainphpg2viewcoren.jpg
DU999 November 7th, 2011, 07:39 PM Ada life hotel
www.adalifeotel.com
02 Nisan 2010 Cuma
Turizm kenti olarak gelişen Eskişehir’de, Porsuk Nehri’nin güzelliğine güzellik katan Ada Life Otel halkın beğenisini kazanıyor.
Bir süredir yapım çalışmaları süren ve tamamlanarak kentin en gözde bölgelerinin başında hizmete açılan Ada Life’a Eskişehirlilerden tam not geldi.
Çağdaş ve modern mimarisi ile Porsuk kenarında konukları büyüleyen bir yapıya kavuşan Ada Life Eskişehir’in turizmine de katkı sağlayacak.
Porsuk Bulvarı kenarında eskimiş, köhne bir binayı 10 aylık bir emek sonucunda örnek bir eser haline getirmeyi başaran otel; farklı mimarisi ile Eskişehirlilerin ilgisini kısa zamanda çekmeyi başardı. Ada Life Otel Cafe&Restaurant ve çok amaçlı salonu ile Eskişehirlilerin hizmetine açılırken, büyük beğeni ve takdiri de beraberinde topladı.
istikbal gazetesi
http://img526.imageshack.us/img526/9152/16022316.jpg
http://img253.imageshack.us/img253/9720/47429662.jpg
http://img94.imageshack.us/img94/7638/70558447.jpg
Arda_1923 November 7th, 2011, 07:58 PM nice place to open a hotel :)
Influence November 7th, 2011, 08:15 PM I hope all buildings in Eskisehir would be like this. BTW Where is that DoubleTree (in the previous post) gonna be built? In the old Factory lands? I hope so, because there are nice buildings there.
Influence November 7th, 2011, 09:09 PM HAdi uc tane otel yatirimi haberi de benden olsun:
1- "Sarar" Eski Otogar arazisine Thermal Hotel yapacak:
http://www.emlakkulisi.com/sarar_eskisehir_de_otel_yapacak_-55561.html
2- Yine ayni "Sarar" 235 donumluk araziye Golf Resort yapacak:
http://www.httatil.com/5-yildiz/haber/664353-sarar-eskisehire-golf-oteli-yapacak
3- Ve Hampton by Hilton da Eskisehir e otel yapacak projesi hazir:
http://i426.photobucket.com/albums/pp344/sultanuluad/37819.jpg
http://i426.photobucket.com/albums/pp344/sultanuluad/Eskisehir-05.jpg
DU999 November 7th, 2011, 11:03 PM bu son projelerde resort havasi var
sehiri gelistiren yatirimlar daha hos olurdu
Arda_1923 November 7th, 2011, 11:06 PM golf olayı iyi de umarım değersiz çorak bir araziye yaparlar da bir şeyleri ziyan etmezler.
cuysal88 November 8th, 2011, 01:38 AM deleted
arda84 April 4th, 2012, 07:59 PM Büyükerşen'den şimdide Uzay Evi
http://g1204.hizliresim.com/w/4/436fb.png (http://bit.ly/c25MCx)
http://g1204.hizliresim.com/w/4/436fv.png (http://bit.ly/c25MCx)
http://g1204.hizliresim.com/w/4/436gf.png (http://bit.ly/c25MCx)
http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/20273738.asp
babtek May 11th, 2012, 02:36 PM Sarar ve Hilton projelerinden ses çıktı mı?
DU999 June 24th, 2012, 12:17 AM 22.06.2012
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN 5 YILDIZLI TERMAL OTEL - SPA TESİSLERİNİN TEMELİ ATILDI.
TEMEL ATMA TÖRENİNE KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI GÜNAY DA KATILDI
Başkan Büyükerşenin yıllardır Eskişehire kazandırmak için çaba harcadığı ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin en büyük projelerinden biri olan Turistik Bademlik Otel ve Termal Tesislerinin temeli 21 Haziran Perşembe günü görkemli bir törenle atıldı.
Bademlik tepesinde doğal yapıya zarar vermeden inşa edilecek olan 5 yıldızlı tesisin 2013 yılının Eylül ayında hizmete girmesi planlanıyor...
Eskişehir turizminde yeni bir sayfa açacak olan Büyükşehir Belediyesinin Bademlik Projesi 26 bin metre karelik bir alanı kapsıyor. 68i standart, 46sı Premium, 4ü Junior Suit, 6 adeti dubleks, 8 adeti executive suit, 4 adeti balayı, 1 adeti de kral dairesi olmak üzere 137 oda ve çeşitli bungolovların yer alacağı beş yıldız standardındaki tesiste ayrıca şunlar bulunuyor;
- 3.000 m2 lobi bölümü
- 1.400 m2 konferans alanı
- 2.000 m2, 500 kişilik çok amaçlı, düğün, balo salonu
- 3.700 m2 spa, hamam, fitness bölümü
(2 adet hamam, 2 adet sauna, 2 adet buhar Odası, 8 adet masaj odası, 4 adet VIP hamam, 1 adet fitness salonu)
- Kapalı ve açık yüzme havuzları (1.100 m2lik havuz alanı)
(1 adet kapalı yüzme havuzu, 2 adet termal havuz)
- Alakart restoran (250 m2lik, 92 kişi iç mekan, 50 kişi dış mekan olmak üzere toplam 142 kişi kapasiteli, 130 m2lik mutfak)
- Genel Restoran (300 m2lik, 110 kişi kapasiteli, 130 m2 mutfak)
- Satış üniteleri (3 adet)
- Yönetim ve idari ofisler (525 m2)
- Açık, kapalı otopark alanları
- 14.700 m2 Açık peyzaj alanı
- 2.000 m2 konsept havuz alanı
- Yaklaşık 2 km uzunluğunda yürüyüş yolu
TESİS ÖZELLİKLERİ:
- 5 Yıldızlı
- Uluslararası bir zincir tarafından işletilecek
- Şehir merkezine 10 dk (3,5-4 km) mesafede
- 100 dönümlük koru içerisinde
- 875.00 rakımlı, şehir panaromasına hakim, seçkin bir lokaysonda
- 27 yıldır atıl olan Eskişehirin en nadide konumudaki eski Bademlik Otelini yeniden canlandıracak
- Ağaçların korunduğu, doğanın içerisinde kendisine yer bulan, çevre dostu bir mimariye sahip
- Eskişehirin aktif sosyal ve kültürel hayatına yakın
- Eskişehirin geleneksel hamam konseptini bir üst seviyeye taşıyacak
http://www.eskisehir-bld.gov.tr/resimler/10038.jpg
http://www.eskisehir-bld.gov.tr/resimler/39e45.jpg
http://www.eskisehir-bld.gov.tr/haber_dvm.php?resim_id=346711
Arda_1923 June 24th, 2012, 05:54 AM Polimeks AŞ demiş ama Arolat'a mı tasarlatmışlar acaba, ya da Uras Dilekçi falan, öyle bir hava var.
Hoş görünüyor.
Cadîr June 24th, 2012, 05:07 PM Anlayamadim...
Bu tesislerin parasini kim karsiladi ? Belediye mi ?
Sonra da nasil ozel uluslararasi sirkete verilecek isletmek icin ?
Birisi bana anlatsin lutfen. :)
Arda_1923 June 24th, 2012, 05:26 PM 1- parayı belediye veriyordur,
işletme hakkını satıp daha da para kazanacaktır.
2- parayı Polimeks AŞ veriyordur, işletme hakkını satıp parasını çıkaracaktır.
babtek July 19th, 2012, 08:48 AM YİD (Yap İşlet Devret)
UltrAslanErkan August 8th, 2012, 06:47 PM Allah Belediye Baskanina uzun ömürler versin. Sehiri cok güzel hale getirdi.
Yeni Ray Hatlari yapiliacakmi?
Umarin Hizli Tren Gari güzel olur. Ordan Sehir'e Ray Baglantisi olsa, dört dörtlük olacak.
Bu arada Nüfus cok azmis. Umarim 1 Milyonu gecer yakin zamanda. Böyle sehirler büyümesi lazim. Eskisehir'e +1 Milyon rahat gider.
Arda_1923 August 8th, 2012, 07:13 PM galiba devam eden bir tram inşaatı var.
Hızlı tren geçişi de devam ediyor olmalı.
bence nüfus hiçbir yerde artmasın.
UltrAslanErkan August 8th, 2012, 07:47 PM Artiyor ama Arda, malezef en cokda Istanbul'da.
Istanbul büyücene Malatya, Eskisehir, Bursa, Adana, Ankara, Izmir, Antep, Mersin, Samsun, Trabzon, ... büyüsün.
Biraz arastiryim. Bakalim nekadar usayacak Tram Hatti.
Söyledim gibi Sehirlen ve Hizli Tren arasinda bir Ray (Tram/Metro) baglantisi güzel olur.
Bana göre Havalimani'da sart.
Arda_1923 November 3rd, 2012, 07:01 PM 1. Ödül, Eskişehir Ticaret Odası Hizmet Binası, Fuar - Sergi ve Kongre Merkezi, Sosyal Tesisleri Ulusal Mimari Proje Yarışması
http://galeri3.arkitera.com/var/albums/Arkiv.com.tr/Proje/SO/Eski%C5%9Fehir-Ticaret-Odas%C4%B1-Hizmet-Binas%C4%B1,-Fuar---Sergi-ve-Kongre-Merkezi,-Sosyal-Tesisleri-Ulusal-Mimari-Proje-Yar%C4%B1%C5%9Fmas%C4%B1/cam08.jpg
http://galeri3.arkitera.com/var/albums/Arkiv.com.tr/Proje/SO/Eski%C5%9Fehir-Ticaret-Odas%C4%B1-Hizmet-Binas%C4%B1,-Fuar---Sergi-ve-Kongre-Merkezi,-Sosyal-Tesisleri-Ulusal-Mimari-Proje-Yar%C4%B1%C5%9Fmas%C4%B1/cam02.jpg
http://galeri3.arkitera.com/var/albums/Arkiv.com.tr/Proje/SO/Eski%C5%9Fehir-Ticaret-Odas%C4%B1-Hizmet-Binas%C4%B1,-Fuar---Sergi-ve-Kongre-Merkezi,-Sosyal-Tesisleri-Ulusal-Mimari-Proje-Yar%C4%B1%C5%9Fmas%C4%B1/kes200.jpg
http://www.arkitera.com/proje/yarisma-projesi/detay/1-odul-eskisehir-ticaret-odasi-hizmet-binasi-fuar---sergi-ve-kongre-merkezi-sosyal-tesisleri-ulusal-mimari-proje-yarismasi/1034
Erhan April 9th, 2013, 06:28 PM ESKİŞEHİR GOVERNOR'S RESIDENCE
http://www.yazgandesign.com/en/projects/date
Location:Eskişehir, Turkey
Employer:Eskişehir Special Provincial Administration
Contractor:Polimeks Construction
Project Date:2012
Total Construction Area:2.324 m²
Architectural Project:Yazgan Design Architecture
Landscape Project:Yazgan Design Architecture
Structural Project:EFK Engineering
Mechanical Project:STM Engineering
Electrical Project:RAM Engineering
Constrcution Type:Steel
3D Image Credits:Yazgan Design Architecture
http://i.imgur.com/rVnpLEU.jpg
http://i.imgur.com/FqNYJOF.jpg
http://i.imgur.com/vv1uF43.jpg
http://i.imgur.com/JASBdGw.jpg
http://i.imgur.com/qhGskKE.jpg
http://i.imgur.com/zwKWV57.jpg
www.sercan.de April 9th, 2013, 06:37 PM South asia?
Influence April 9th, 2013, 11:18 PM Damn liked it. Wanna be the governor.
CreaTurco April 10th, 2013, 04:22 PM güzel de, çatı biraz bozmuş sanki..
|
|