View Full Version : Romanian Airports

Pages : 1 2 3 4 [5]

miroruse
February 28th, 2010, 08:49 PM
^^ wonderful news! :banana: I assume that guy had meticuously planned everything and with the help from politicians gained unprecedented advantage over his business rivals. Anyway, as far as I know there is strong opposition against Baneasa Airport, especially from the rich quarters of the city surrounding it. Quite probably sooner or later that airport will be gone. And here comes Mr. Blue Air - "Come baby come, and give me your money" to the low-cost air carriers. Good job!
From Bulgarian point of view - yes, the new airfield will be of great advantage, especially to the people of Northern Bulgaria, as the closest airport with so many airlinks is in Sofia.
Additionally, the borders will be removed from next March and a motorway which already exists - that wraps it up - the place for the aiport is perfectly chosen. At least i think so. :lol:

bogdymol
February 28th, 2010, 09:04 PM
[...] Anyway, as far as I know there is strong opposition against Baneasa Airport, especially from the rich quarters of the city surrounding it. Quite probably sooner or later that airport will be gone. [...]

You know who is opposing Baneasa Airport? Those people with no brain that built their houses so close to the airport that they can throw rocks on the planes from their backyard. They didn't know that few meters from their fence is an international airport with numerous landings/departures day and night?
You can see an opinion here (http://www.zoso.ro/2009/02/io-mi-fac-casa-pe-pista-sa-moara-jean.html) or here (http://translate.google.com/translate?js=y&prev=_t&hl=ro&ie=UTF-8&layout=1&eotf=1&u=http://www.zoso.ro/2009/02/io-mi-fac-casa-pe-pista-sa-moara-jean.html&sl=ro&tl=en) (english version - google translate).
A good question is who gave them authorisation for building that so close...

miroruse
February 28th, 2010, 09:27 PM

:shocked::eek2:

vinterriket
February 28th, 2010, 09:36 PM
As far as I know, they had to sign some papers before building the house saying they are aware of the airport and what that implies and that they have no demands concerning it. But they don't remember it now...
I live next to Bucharest-Curtici railway, I wonder if I could gather some neighbors and ask CFR to move the line... would that work? :dunno:

Le Clerk
February 28th, 2010, 09:42 PM
^^ Comentarii:

decoder a scris pe 10 Februarie 2009, 6:26 pm
or fi pensiuni

Teniescu a scris pe 10 Februarie 2009, 6:29 pm
Deci … e un fel de nevoie probabil. Exact cum ti-ai lua tu apartament intr-o zona unde ai metroul aproape. Ratati, macar sa cada avioanele peste ei in casa.

:rofl:

I think the investors knew Baneasa is going to be closed....it's a matter of time.

miroruse
March 1st, 2010, 09:37 PM
^^ no wonder, a perfect place for a new district in Bucuresti :lol:

nenea_hartia
March 1st, 2010, 10:07 PM
^^ no wonder, a perfect place for a new district in Bucuresti :lol:
Indeed, a very large and flat land close to the city center. :lol:

bogdymol
March 2nd, 2010, 09:54 AM
ARAD. Pista Aeroportului Internaţional Arad va fi prelungită începând cu acest an. Lucrarea se va face pe banii Ministerului Transporturilor, care va pune în cârca constructorului centurii ocolitoare a Aradului, consorţiul FCC-POR, executarea prelungirii pistei cu încă 350 de metri.

Acest vis de ani de zile al oficialilor locali va deveni realitate, conform ultimelor declaraţii, începând cu cel de al treilea trimestru al acestui an, moment la care vor începe lucrările de prelungire a pistei de aterizare-decolare. Vestea, oricât de bună ar fi pentru Aerportul Internaţional Arad, care va putea primi după finalizarea lucrărilor averonave de pasageri şi cargo mai mari, va avea pentru moment efecte devastatoare: pe perioada lucrărilor, aeronavele cât de cât mari nu vor mai putea opera pe aeroport.

Un alt viitor?

Oricum, baza are deja probleme cu singurul operator care activează aici şi care şi-a suspendat cursele din cauze comerciale.

Pe viitor însă, Aeroportul Internaţional Arad ar putea fi mai atractiv pentru operatori în condiţiile în care în acest an, pe lângă lucrările de prelungire a pistei, se va trece la modernizarea aeroportului şi a aerogării, cu bani de la Consiliul Judeţean Arad.

Consorţiul FCC-PORR a amânat executarea proiectului centurii în zona Aeroportului pentru la vară, atunci când lucrurile vor fi lămurite pe deplin în privinţa modernizării bazei arădene.

sursa (http://www.aradon.ro/stiri/arad/articol/aeroport-blocat-din-cauza-lucrarilor/cn/news-20100301-06272592)

incredibil
March 2nd, 2010, 10:13 AM
Nu prea înţeleg cum vine treaba,nu prelungesc într-un capăt ca să poată scurta celălalt capăt?Atunci cum va putea primi aeronave mai mari?

bogdymol
March 2nd, 2010, 08:22 PM
Prelungesc un capat (in Vest) si muta sistemul de semnalizare pentru aterizare in capatul acela. Astfel avioanele vor ateriza dinspre Vest, avand la dispozitie o distanta mai lunga pentru franare.

Suburban101
March 3rd, 2010, 03:16 PM
Henri Coanda new finger U/C :

http://img705.imageshack.us/img705/8119/image333.jpg

From the plane:
http://img130.imageshack.us/img130/526/image334m.jpg

http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/781/10386/3549052/1/02main-aeroport.jpg

I had to buy a plane ticket just to get this shot :lol: :jk:

nebunul
March 3rd, 2010, 03:37 PM
Nice update :cheers: Where did you fly ?!

Suburban101
March 3rd, 2010, 05:03 PM
double post

Suburban101
March 3rd, 2010, 05:04 PM
Nice update :cheers: Where did you fly ?!

I was in Zurich for a few days, I just got back... and I have that "oh boy we are so behind" feeling right now... the flight with tarom was flawless :D , the captain was doing 1100 km/h above the austrian mountains :lol:

PS: Am inceput sa observ si eu, zonele smoking din marile aeroporturi au inceput sa devina cam izolate si "emo" :lol:

http://images.travelpod.com/users/fec/1.1255104903.smoking-area-at-schipol-airport.jpg

sunt toate cam la fel acum :( .. inghesuite si pline de fum, parca nu ti mai vine sa fumezi deloc.

ionut
March 3rd, 2010, 05:18 PM
^^ Cred ca le fac special ca sa va lasati de fumat. :P

Suburban101
March 3rd, 2010, 05:44 PM
^^ Cred ca le fac special ca sa va lasati de fumat. :P

Fac o treaba grozava la asta :okay: chiar asa e cum zici tu. Eu oricum am lasato mai moale...

Clinlin
March 3rd, 2010, 09:15 PM
^^ Devine un sport din ce in ce mai scump. Prima data am vazut cascarabetele astea la Bruxelles, in cladirea Parlamentului European.

ionut
March 4th, 2010, 02:43 AM
^^ Pai sa puna si niste sunca la afumat atunci acolo. :P Imi mentin parerea, cred ca fac special ca sa te descurajeze... nu-mi imaginez elvetieni atat de nesimtiti incat sa nu tina curat/aerisit, chiar si la fumatori. Interesant :)

ionut
March 4th, 2010, 05:35 AM
^^ ma tot uit si nu inteleg ceva pt booth-urile alea de fumatori: cum draq evacueaza fumul din ele? Nu vad niciun fan, nimic. Prin podea? :sly:

Suburban101
March 4th, 2010, 08:19 AM
^^ Filtru de carbon? :?

Oricum nu prea evacueaza fumul ala, in Zurich aratau exact la fel si era un fum de nedescris inauntru, nu puteai sta mai mult de 5 minute. La un moment dat intrase o femeie sa faca curatenie si avea pe maini niste manusi mari de latex , probabil zona se considera hazard-zone :lol:

incredibil
March 8th, 2010, 06:01 PM
O poza mai deosebita cu aeroportul Bacau
http://img411.imageshack.us/img411/3279/yrbaefiltered.jpg
http://romanian-spotters.forumer.ro/bacau-bcm-lrbc-f23/aeroportul-bacau-martie-2010-t3573.htm

YU-AMC
March 10th, 2010, 12:25 PM
Wow

Those houses seem to be just too close to the runway.

ionut
March 10th, 2010, 12:26 PM
Wow

Those houses seem to be just too close to the runway.

You've never been to Bucharest-Baneasa. :nuts:

Cosmin
March 10th, 2010, 12:30 PM
Those chimneys (yes, there are two) are actually 2 km away from the airport. The lens used gave the sensation of compressed distances.

Le Clerk
March 18th, 2010, 06:35 PM
PM Boc pledges financial support for Iasi Airport modernization
18 Martie 2010

In the coming period, the government will make available financial support for the modernization of the Iasi Airport (country east), Prime Minister Emil Boc said on Wednesday, yet without mentioning what amount will be earmarked for this purpose.

After talks with the Iasi local authorities, Emil Boc remarked that the airport is „a gateway to Romania” and the government will provide financial support under a public-private partnership, given that Iasi County Council president Constantin Simirad requested around 40 million euros in public support for the aircraft facility.

The money will be spent for upgrading the runway and terminals, as well as for other objectives within the airport, said Boc.

„The Iasi Airport also becomes a target of the government, not just of the local authorities. We provided all the necessary support to refer the bill to Parliament and today [Wednesday] it was approved. We also offered support for land transfer, and for this goal to be achieved, our co-work with the Ministry of National Defence will continue in order to ensure the infrastructure resources such an airport requires,” added Emil Boc.

He mentioned that EUR 185 ml worth of contracts with European financing and financing from the environment fund were signed in Iasi. The Chamber of Deputies adopted on Wednesday by 257 votes ‘ for’ and 5 abstentions a bill on the modernization of the Iasi Airport.

This is a normative act under which land is transferred from the public domain, from under the administration of the ‘Gheorghe Ionescu Sisesti” Academy of Agricultural and Forestry Science, under the administration of the Iasi County Council, to the end of developing and modernizing the local airport. Source (http://www.financiarul.ro/2010/03/18/pm-boc-pledges-financial-support-for-iasi-airport-modernization/)

YU-AMC
March 19th, 2010, 11:04 PM
You've never been to Bucharest-Baneasa. :nuts:

I am just saying what I see on that picture. :)

YU-AMC
March 19th, 2010, 11:15 PM
Yes, of course. My point was though referring to the economic efficiency of this new project, i.e. how many pax does the investor hope to attract for the new airport to make his investment profitable, whilst Otopeni will still be favoured by Bucharesters.

I agree. I would merge that Bucharest downtown airport in OTP. That would be some 7-8Mil passengers combined. In this case OTP would be right behind Budapest.
I mean I am sure when you guys are around 10M , Delta would strike again.

You can tell that DL likes to try the airports with increasing passenger numbers. The only issue's the lack of connecting flights to/from OTP due to its location. That is why DL likes BUD. Than again Hungary joined EU earlier and their capita is higher. Hmm tricky trcky, but still never say never.

bogdymol
March 20th, 2010, 11:33 AM
^^ And there is that "minor" fact that romanians need US visa but hungarian citizens don't.

Le Clerk
March 20th, 2010, 11:57 AM
I agree. I would merge that Bucharest downtown airport in OTP. That would be some 7-8Mil passengers combined. In this case OTP would be right behind Budapest.

OTP and Baneasa (the downtown airport) merged last year, and they had like 4.5 mil pax OTP and 2 mil pax Baneasa, down about 10% from 2008.

When I was talking though about the efficiency of the new airport, I was mistaking the one proposed by the owner of Blue Air (right in S Bucharest) with the one proposed by the Government in NE (50 km away) of Bucharest.

The second one doesn't sound very useful (though it could attract a lot of traffic from passengers coming from Buzau/Braila/Galati areas which don's have an airport. I don't think it will be made though. I think that region will get its own aiport in the future.

On the other hand, this other aiport which is planned by Blue Air has more soundness, because it covers the area south of Bucharest, which is developing now and which has to transit a lot to get to Baneasa and especially OTP. If Blue Air makes a low cost aiport there, then it would make a lot of sense. Especially that it would also draw clients from Giurgiu and Ruse. BTW: The owner of Blue Air started building a hotel near the proposed aiport.

I mean I am sure when you guys are around 10M , Delta would strike again.

As bogdymol said, as soon as the visa for the US will be waived, more liners will come to cover the distance.

EduardSA
March 20th, 2010, 01:05 PM
As bogdymol said, as soon as the visa for the US will be waived, more liners will come to cover the distance.

Is that going to happen?

Le Clerk
March 20th, 2010, 01:09 PM
Is that going to happen?

I think either this year or the next one.

nenea_hartia
March 20th, 2010, 01:34 PM
^ I don't think it will happen in the next 5 years. Romania has the highest rate of visas rejection (26,3 % in 2009), and the US Congress has passed a law requesting for a rate lower than 3 %. (link (http://www.tion.ro/stiri/timis/articol/sua-va-ridica-vizele-pentru-romani-cand-rata-de-respingere-a-cererilor-va-fi-sub-trei-procente/cn/news-20100213-03110026)).

nebunul
March 20th, 2010, 01:59 PM
^^ Could be avoided very simple:nuts:. Advise applicants if they're likely to be successful or not, before they apply at the embassy .
In other words, discourage them to apply ... aiurea :nuts:

alexQ
March 20th, 2010, 02:02 PM
That's true but EU is pressuring the US Congress to abolish visas for all EU countries and the first result was the abolishment of the visa regime for greek citizens .Romania Poland Bulgaria and Cyprus left

nenea_hartia
March 20th, 2010, 02:25 PM
The US procedures are very unclear and not transparent. I have a friend, ethnic Hungarian and owner of both Romanian and Hungarian citizenship, who is married with a Romanian girl. As a Hungarian citizen, he needs no visa for the US, but she does. She tried to apply for a visa in Bucharest, in order to spend their honeymoon in the US, at my friend's brother who is living there. Her appliance was rejected by the embassy personnel. With no explanation about what is wrong or how she can improve her chances if she will decide to try again.

nebunul
March 20th, 2010, 02:39 PM
^^ I agree. But WE (Romania) need to propose the Americans a pre-application office ... sorts off. Made up of mixed (RO-US) staff; and paid by us ... or us and US :)

ionutzyankoo
March 20th, 2010, 02:44 PM
OTP and Baneasa (the downtown airport) merged last year, and they had like 4.5 mil pax OTP and 2 mil pax Baneasa, down about 10% from 2008.

When I was talking though about the efficiency of the new airport, I was mistaking the one proposed by the owner of Blue Air (right in S Bucharest) with the one proposed by the Government in NE (50 km away) of Bucharest.

The second one doesn't sound very useful (though it could attract a lot of traffic from passengers coming from Buzau/Braila/Galati areas which don's have an airport. I don't think it will be made though. I think that region will get its own aiport in the future.

On the other hand, this other aiport which is planned by Blue Air has more soundness, because it covers the area south of Bucharest, which is developing now and which has to transit a lot to get to Baneasa and especially OTP. If Blue Air makes a low cost aiport there, then it would make a lot of sense. Especially that it would also draw clients from Giurgiu and Ruse. BTW: The owner of Blue Air started building a hotel near the proposed aiport.

OTP and BBU merged on paper only. I would put them together practically, closing that airport wanabee BBU (more like a bus station) and developing OTP into a real airport. But anyway that's not up to me.
Concerning the visa for US I will not even think of applying because I find it humiliating. Why, as long as all EU countries accept me with an ID card only, US is asking for all those shit papers...One of the reasons I don't like "jandarmul mondial"

Le Clerk
March 20th, 2010, 04:21 PM
OTP is undergoing expansion right now, with a new terminal by 2012.

Dismantling BBU would be a good chance to develop a modern skyscraper quarter on the former plot.

alexi1982
March 20th, 2010, 05:47 PM
Yes, they should dismantle the Baneasa Airport, sell the terrain for a large sum of money (along with Romaero hangars), and invest that nice amount in the development of Otopeni Airport, with a special terminal for low cost airlines.

bogdymol
March 20th, 2010, 09:03 PM
I think either this year or the next one.

I doubt that it will happen so soon. :ohno:

.andy.
March 21st, 2010, 04:45 PM
http://img691.imageshack.us/img691/5466/zimg0226a.jpg

Construction works on OTP finger extension. Image is kind of fuzzy because of dirty airplane window. Sorry.

Date: March 16th, 2010

YU-AMC
March 22nd, 2010, 02:33 AM
That is right, forget about that downtown airport. Turn OTP into a nice , modern airport.

Le Clerk
March 31st, 2010, 09:21 AM
Law on land transfer to Iasi Airport, promulgated
31 Martie 2010

President Traian Basescu has signed on Monday, March 29, the Promulgation decree of the Law on the transfer of some plots of land for the achievement of the project „Development and modernization of Iasi International Airport”, the Presidential Administration informs.

On March 17, the Chamber of Deputies adopted in the plenary the respective law draft, initiated by MP Relu Fenechiu. It is a normative act through which a plot of land, in the public domain and in the administration of the Academy of Agricultural and Forestry Science „Gheorghe Ionescu Sisesti” – the Research development station for cattle rearing in Dancu, Iasi (east), is transferred to Iasi County Council for administration, in the aim to develop and modernize the airport there.

As well, on the occasion of the recent government meeting held in Iasi, Boc Government approved three normative acts supporting the project on the development and modernization of Iasi International Airport. The three decisions stipulate the transfer of some plots of land and constructions in the state public domain to the local authorities, for administration, because Iasi International Airport needs a surface of land of 302 hectares and at present it holds just 121.9 hectares.

According to the project, the value of modernization works at Iasi-based airport, estimated to last three years, will be 200 million euros and, during the construction works, the airport will cease operations for half a year. Iasi Airport modernization includes the construction of a flexible runway 3,000 meters in length and the upgrading of the airport building.

At the same time, the building will have a surface of 16,000 square meters on the ground, for the passengers and utilities and 12,000 square meters for an underground baggage-handling system, unlike the current terminal which is one common both for passengers and baggage-handling system.

The future terminal will have six independent access lanes for passengers, one for VIP, one for crews and another for the airport servicing staff. A hotel will be also raised, close to Iasi International Airport, in partnership with economic agents.

According to the project, Iasi International Airport will be equipped with a cargo terminal set to handle 200 tons of freight daily. A fuel depot, of 500 tons, will be installed on the airport and will allow the operation of an increased number of landings and take offs. Source (http://www.financiarul.ro/2010/03/31/law-on-land-transfer-to-iasi-airport-promulgated/)

nebunul
March 31st, 2010, 09:48 AM
^^ pana acum scorul e Iasi 0 - Bacau 1
Macar sa mareasca pista in prima instanta. ca sa poata ateriza aeronave serioase. Terminalele pot sa mai astepte. Vezi trafic aerian la statia de autobuz Baneasa :)

alexi1982
April 5th, 2010, 03:30 PM
Probleme grave pe aeroportul din Sibiu descoperite la recepţia lucrărilor de modernizare.

După o investiţie de 70 de milioane de euro, beneficiarii lucrărilor de modernizare a Aeroportului din Sibiu au constatat că pereţii, plafonul şi pardoseala sunt pline de fisuri. În plus, megainvestiţia de la Sibiu a dus şi la situaţii periculoase: uşile sunt prea mici pentru ca maşinile de pompieri să poată intra pe pistă în caz de incendiu.

La Aeroportul din Sibiu procedura de recepţie a lucrărilor de modernizare a început încă din septembrie anul trecut şi nu s-a terminat nici până acum. Totuşi, problemele nu au întârziat să apară. Beneficiarii au constatat multiple fisuri în plafonul care desparte parterul de etaj, în pardoseală şi în peretele aflat în spatele birourilor de verificare a bagajelor, scrie Evenimentul Zilei.

Pentru modernizarea aeroportului, Consiliul Judeţean a investit 70 de milioane de euro. Este cea mai mare sumă alocată din bani publici în Sibiu în ultimii 20 de ani. Aleşii locali spun acum că nici nu se pune problema ca reabilitarea să se facă tot cu bani publici.

Costurile de reparaţii vor putea fi stabilite abia după întocmirea unui proiect de reabilitare. Acestea ar putea fi suportate de toţi cei implicaţi în derularea modernizării, începând cu proiectantul şi firma de consultanţă şi terminând cu constructorul.

Iar problemele constatate nu se opresc aici. Angajaţii au descoperit că pe niciuna din cele şapte uşi nu pot intra maşinile de pompieri. Uşile au fost proiectate la dimensiuni prea mici pentru gabaritul noilor autospeciale. Două uşi au fost sparte şi lărgite, în timp ce restul de cinci nici acum nu pot fi folosite.

Sursa (http://www.antena3.ro/economic/business/probleme-grave-pe-aeroportul-din-sibiu-descoperite-la-receptia-lucrarilor-de-modernizare_96197.html)

.andy.
April 5th, 2010, 08:51 PM
Probleme grave pe aeroportul din Sibiu descoperite la recepţia lucrărilor de modernizare.

După o investiţie de 70 de milioane de euro, beneficiarii lucrărilor de modernizare a Aeroportului din Sibiu au constatat că pereţii, plafonul şi pardoseala sunt pline de fisuri. În plus, megainvestiţia de la Sibiu a dus şi la situaţii periculoase: uşile sunt prea mici pentru ca maşinile de pompieri să poată intra pe pistă în caz de incendiu.

La Aeroportul din Sibiu procedura de recepţie a lucrărilor de modernizare a început încă din septembrie anul trecut şi nu s-a terminat nici până acum. Totuşi, problemele nu au întârziat să apară. Beneficiarii au constatat multiple fisuri în plafonul care desparte parterul de etaj, în pardoseală şi în peretele aflat în spatele birourilor de verificare a bagajelor, scrie Evenimentul Zilei.

Pentru modernizarea aeroportului, Consiliul Judeţean a investit 70 de milioane de euro. Este cea mai mare sumă alocată din bani publici în Sibiu în ultimii 20 de ani. Aleşii locali spun acum că nici nu se pune problema ca reabilitarea să se facă tot cu bani publici.

Costurile de reparaţii vor putea fi stabilite abia după întocmirea unui proiect de reabilitare. Acestea ar putea fi suportate de toţi cei implicaţi în derularea modernizării, începând cu proiectantul şi firma de consultanţă şi terminând cu constructorul.

Iar problemele constatate nu se opresc aici. Angajaţii au descoperit că pe niciuna din cele şapte uşi nu pot intra maşinile de pompieri. Uşile au fost proiectate la dimensiuni prea mici pentru gabaritul noilor autospeciale. Două uşi au fost sparte şi lărgite, în timp ce restul de cinci nici acum nu pot fi folosite.

Sursa (http://www.antena3.ro/economic/business/probleme-grave-pe-aeroportul-din-sibiu-descoperite-la-receptia-lucrarilor-de-modernizare_96197.html)

PA - TE - TIC !!!
Welcome to Romania! Yep, we're THAT stupid.

Le Clerk
April 5th, 2010, 11:33 PM
^^ Este incredibil ce se intampla la Sibiu. OK, inteleg ca defectele ascunse care au aparut ulterior nu puteau fi sesizate la momentul receptiei, insa ce s-a intamplat cu usile pentru masinile pompierilor care au fost proiectate gresit?

Din cate am citit (http://www.sibiu360.ro/stiri-informatii-pentru-sibieni/stiri-din-sibiu/lucrari-de-mantuiala-la-aeroport), de vina se pare ca este consortiul local Dafora - Lindler - Con-A (Dafora si Con-A sunt firme din Sibiu) care ar fi executat lucrarile pentru instalatii care acum dau chix.

Oricum, ideea e ca acum in mod normal constructorul si proiectantul vor trebui sa suporte cheltuielile cu reparatiile. Altfel nu va fi eliberata scrisoarea de garantie:
Garantie amanata
„Exista inca vicii cu o relevanta majora care pericliteaza functionalitatea unor cladiri, cum ar fi, geamurile de la Turnul de Control si neetanseitatea rezervorului de apa. Consortiul trebuie sa remedieze aceste vicii in cel mai scurt timp posibil. Deocamdata, nu putem propune eliberarea scrisorii de garantie", se arata in Raportul Tehnic de Constructii Civile, din data de 15 septembrie, semnat de arhitectul Dan Ciudin si de managerul de proiect adjunct Thomas Beihl.

Deci lucrurile nu sunt pierdute definitiv si se pot remedia, pe cheltuiala celor care au executat acele lucrari defecte.

In orice caz, Con-A (profil inginerie civila) si Dafora (profil inginerie extractiva) participa la lucrari aeroportuare mai nou? :crazy:

Le Clerk
April 5th, 2010, 11:36 PM
PA - TE - TIC !!!
Welcome to Romania! Yep, we're THAT stupid.

Not all of us, just a few people who can screw things good. :D

Le Clerk
April 6th, 2010, 05:10 PM
Noul aeroport al Capitalei, amânat pe termen nedeterminat

Construcţia unui nou aeroport care să deservească Bucureştiul a fost amânată pentru o perioadă nedeterminată, deoarece, în lipsa banilor, Executivul nu a lansat încă nici măcar procedurile de elaborare a studiului de fezabilitate, la aproape doi ani de la aprobarea în Guvern a investiţiei. [...] Sursa (http://www.mediafax.ro/social/noul-aeroport-al-capitalei-amanat-pe-termen-nedeterminat-5823814/)

Robi_damian
April 6th, 2010, 08:03 PM
Cai verzi pe pereti. Daca se descurca Viena cu un singur aeroport, nu vad problema pentru Bucuresti. Nu vad aeroportul Capitalei depasind 16.000.000 PAX pana prin 2025.

Evil78
April 6th, 2010, 08:35 PM
^^
Singura diferenta e, ca aeroportul din Viena dispune deja de 3 terminale, si, datorita amplasamentului, care permite dezvoltarea, se afla in constructie si cel de-al patrulea terminal.
http://img519.imageshack.us/img519/1181/via.png
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/3d/Flughafenschwechat.jpg

Nu vad aeroportul Capitalei depasind 16.000.000 PAX pana prin 2025.
Pe cand OTP-ul nu prea mai are pe unde sa se extinda, iar de Baneasa sa nici nu mai vorbim. Peste aprox. 10 ani, cele doua n-o sa mai faca fata numarului de pasageri, daca nu se gasesc alte solutii. Un aeroport nou nu se poate construi in 2-3 ani, mai ales daca, pana acum, nici macar studiul de fezabilitate nu s-a facut. Nu cred ca ar trebui sa se astepte, pana se instaureaza haosul pe OTP, ca sa se inceapa lucrarile la un nou aeroport.

ionutzyankoo
April 6th, 2010, 10:41 PM
Sper ca glumesti cand spui ca OTP nu are unde sa se extinda...

Evil78
April 6th, 2010, 11:28 PM
Sper ca glumesti cand spui ca OTP nu are unde sa se extinda...

Teoretic, ar mai fi loc. Problema este, ca peste tot, unde s-au executat lucrari de infrastructura in ultimii ani, exproprierea terenurilor. Daca imi aduc eu bine aminte, singurele terenuri libere de pe langa aeroport, apartin lui Tiriac si Becali. Si ei au cerut niste preturi astronomice, acum cativa ani, cand s-a pus in discutie, pentru prima oara, dezvoltarea aeroportului.
Deci, dupa cum am spus, teoretic, se poate, nu stiu insa cine o sa-si permita sa despagubeasca acei proprietari. Din cauza asta ar fi mai profitabil, sa se caute o alta locatie, dupa ce Otopeni-ul va depasi 10-15 milioane PAX.
Plus, ca un aeroport in sudul capitalei ar ajuta mult dezvoltarea infrastructurii in acea zona.

stereodoping
April 7th, 2010, 12:07 AM
^^ De acord. Ca sa nu mai vorbim despre cat de aiurea e gandit OTP. Spatiile comerciale sunt ascunse naiba stie unde, finisajele sunt ca la tara, daca sunt mai multe zboruri se aglomereaza ca naiba... Ca sa nu mai zic ca daca ai de asteptat pe cineva iarna - e ca si cum ai sta afara.

Dupa mine, un aeroport in Sud ar spori atractivitatea acelei parti a orasului si ar putea atrage calatori din nordul si nord-estul Bulgariei. Baneasa ar trebui sa dispara pentru a face loc unui proiect integrat gen Baneasa :) Iar OTP ar urma sa devina un hub al curselor low-cost. In plus cred ca Brasovul nu ar avea de ce sa isi faca aeroport, in schimb banii ar fi mai bine cheltuiti pe o linie feroviara de mare viteza. Asa Centrul tarii ar fi cam la 2-3 ore distanta de aeroport - uneori iti ia mai mult sa ajungi din piata sudului la Otopeni.

vinterriket
April 7th, 2010, 12:28 AM
^^ De acord. Ca sa nu mai vorbim despre cat de aiurea e gandit OTP. Spatiile comerciale sunt ascunse naiba stie unde, finisajele sunt ca la tara, daca sunt mai multe zboruri se aglomereaza ca naiba... Ca sa nu mai zic ca daca ai de asteptat pe cineva iarna - e ca si cum ai sta afara.
Personal mi se pare foarte deranjant si faptul ca nici bine nu ti-ai luat bagajul si dai nas in nas cu baietii cu "cheap taxi". Intr-o tara civilizata nu ar trebui sa existe asa ceva.

Evil78
April 7th, 2010, 12:43 AM
Personal mi se pare foarte deranjant si faptul ca nici bine nu ti-ai luat bagajul si dai nas in nas cu baietii cu "cheap taxi". Intr-o tara civilizata nu ar trebui sa existe asa ceva.

Eu am observat asa ceva (la o scara chiar mai mare!) si in Roma sau Atena. Totusi, sa apreciem faptul ca am scapat de Fly taxi-uri, si ca acum sunt taxiuri cu preturi normale. Desigur, mai apare cate-un bisnitar "privat", ca peste tot.:nuts:

vinterriket
April 7th, 2010, 12:50 AM
Eu am observat asa ceva (la o scara chiar mai mare!) si in Roma sau Atena. Totusi, sa apreciem faptul ca am scapat de Fly taxi-uri, si ca acum sunt taxiuri cu preturi normale. Desigur, mai apare cate-un bisnitar "privat", ca peste tot.:nuts:
Puteai sa-mi zici de Oslo sau Helsinki, Roma si Atena nu ma impresioneaza :lol: jk!
Sincer nu ii inteleg pe cei care apeleaza la privatii aia "bronzati", mai ales ca e si tren, si autobuz... Ultima oara cand am fost la Otopeni am vazut cu ochii mei cum baiatul de la "dispecerat solicitare taxi", sau cum ii spune la cabina aia, la solicitarea unui strain singur (parea scandinav) i-a spus ca nu sunt taxiuri disponibile, moment in care privatii au sarit imediat pe el cu "oferte", omu a acceptat si imediat i-au luat troller-ul pe sus si l-au dus la masina :ohno: sa fi fost mana-n mana? :dunno:

stereodoping
April 7th, 2010, 12:51 AM

E foame de bani, e foame de bani baieti! :lol:

Evil78
April 7th, 2010, 01:05 AM
...Sincer nu ii inteleg pe cei care apeleaza la privatii aia "bronzati", mai ales ca e si tren, si autobuz.

Cand ai doua valize mari, plus o geanta de mana cu laptop sau ceva, atunci nu prea iti vine sa te urci in autobuz si nici in tren (daca iei trenul, tot in autobuz trebuie sa urci intai:nuts:). Ideea e sa fii atent sa te urci intr-un taxi, cu un tarif decent. Sa stii, ca nu am vazut multe capitale europene, unde sa fie afisat pretul /km pe usa masinilor. Asta fiind un lucru de laudat in Bucuresti.
Deci, daca nu esti un tantalau, te descurci. (Daca esti tantalau, ai greutati, oriunde ai fi.:lol:)

stereodoping
April 7th, 2010, 01:06 AM
Puteai sa-mi zici de Oslo sau Helsinki, Roma si Atena nu ma impresioneaza :lol: jk!
Sincer nu ii inteleg pe cei care apeleaza la privatii aia "bronzati", mai ales ca e si tren, si autobuz... Ultima oara cand am fost la Otopeni am vazut cu ochii mei cum baiatul de la "dispecerat solicitare taxi", sau cum ii spune la cabina aia, la solicitarea unui strain singur (parea scandinav) i-a spus ca nu sunt taxiuri disponibile, moment in care privatii au sarit imediat pe el cu "oferte", omu a acceptat si imediat i-au luat troller-ul pe sus si l-au dus la masina :ohno: sa fi fost mana-n mana? :dunno:

De acord. La noi din pacate exista mentalitatea asta de tepari. In loc sa faca ca sistemul sa functioneze, el serveste intereselor personale ale angajatilor :) As prefera preturi mai mari, insa si servicii pe masura in loc de bataia de joc de acolo. Ce sictir au mai toti angajatii OTP. Am avut nenumarate schimburi de replici dure cu mai multi de acolo pentru ca uneori li se pare ca pot sa iti spuna orice. Ar trebui sa ii reclamam mai des :) - metamorfozeaza pe loc auzul cuvantului "reclamatie" :cheers:

vinterriket
April 7th, 2010, 01:12 AM
Deci, daca nu esti un tantalau, te descurci. (Daca esti tantalau, ai greutati, oriunde ai fi.:lol:)
Intr-adevar, cred ca un minim de documentare inainte de calatorie ar trebui sa te fereasca de experiente neplacute de genul asta. Cu atat mai mult cu cat urmeaza sa mergi pentru prima oara intr-o tara mai "exotica" precum Romania.

stereodoping
April 7th, 2010, 01:29 AM
Intr-adevar, cred ca un minim de documentare inainte de calatorie ar trebui sa te fereasca de experiente neplacute de genul asta. Cu atat mai mult cu cat urmeaza sa mergi pentru prima oara intr-o tara mai "exotica" precum Romania.

De acord. Insa pe termen lung nu este sustenibila varianta taxiurilor. Problema e ca inchidem ochii si unii nu isi iau teapa, altii totusi si-o iau. Ar trebui taxati aia care dau tepe, care se baga in suflet si aia care sunt tiganosi (asta e de la mine :D). Daca vrem sa fim civilizati tre sa ne bazam pe trenuri si autobuze, iar taxiul ar fi bine sa devina alternativa scumpa dar "eleganta" :).

Evil78
April 7th, 2010, 01:30 AM

Nu e valabil numai pt. Romania. Un prieten mi-a povestit ca de la aeroportul din Hamburg a luat un taxi, si l-a taxat un turc, de i-a pierit cheful de lumea civilizata...:nuts:

Van&Dyk
April 7th, 2010, 01:33 AM
Hehe, baieti...dar pun pariu ca nu ati fost niciodata luati de mana si efectiv tarati pana la taxiul pe care incearca sa ti-l bage pe gat! :lol:

Asta se intampla la NY la JFK :)...bine, acum sunt versat in manevrele sutelor de papitzoi din diverse tari bananiere care ti se pun in fata si nu se dau pana nu te conving sa mergi cu ei, evident, in masinile lor private, parcate pe la vreo 2 kilometri de terminal. Insa de cate ori aterizez la JFK ma uit cu ranjetul pe buze cum vreun turist mai nepriceput si foarte increzator in sistemul american se lasa dus de nas (efectiv) prin vreun gang unde au astia parcate masinile. Prima oara cand am patit asta acum cativa ani era sa fac pe mine, mai ales ca individul de vreo 200 de kile de prin savana africana nici nu vorbea o boaba de engleza. Ce e drept, iti iau tot cam atatia bani ca si taxi-urile adevarate, evident, fara niciun fel de chitanta! :cheers:

Cosmin
April 7th, 2010, 04:03 PM
Why not take the AirTrain? Because of the transfer at Jamaica?

Van&Dyk
April 7th, 2010, 04:07 PM
Why not take the AirTrain? Because of the transfer at Jamaica?

That's the longer transfer for me...I generally take the Howard Beach A train (which is slow as hell, and full of local "fauna", if you know what I mean...:lol:)

But when I'm really tired from a long flight and it's night I just take the taxi...that's when I'm in my comfort zone! :banana:

most
April 13th, 2010, 02:49 PM
Noua faţă a Aeroportului Craiova, în plină „chirurgie“

Lucrările ce se execută pentru a-i conferi Aeroportului Craiova o faţă nouă ar trebui să se termine până în toamnă, judecând după promisiunile autorităţilor doljene. În ce stadiu se află proiectul de modernizare de două milioane de euro, plătiţi din bugetul judeţului, aflaţi din cele ce urmează.

În urmă cu cinci-şase ani, de pe aeroportul din Bănie abia dacă îşi luau zborul păsările şi, din când în când, câte un avion militar. Investiţiile au început timid. Mai întâi, un sistem de balizaj, luat de la Constanţa. O bandă pentru bagaje, tot la mâna a doua. Apoi sistemul ILS, o investiţie deloc de neglijat, achiziţionat de la Cluj. Anul trecut, consiliul judeţean a decis să dea o faţă nouă aeroportului din Bănie printr-un proiect de reabilitare de două milioane de euro. În prezent, zona se prezintă ca un şantier, după ce lucrările au fost reluate o dată cu trecerea iernii. Curse aeriene se efectuează în continuare, iar începând cu luna mai, din Craiova se va putea zbura direct către Italia. În ceea ce priveşte modernizarea, în ciuda micilor ciocniri de-a lungul timpului cu firmele de construcţii, conducerea aeroportului este optimistă. „Eu înclin să cred că, judecând după ritmul actual al lucrărilor, dacă până la 30 mai va fi gata clădirea la care se lucrează acum (pavilionul sosiri - n.r.), putem termina până la sfârşitul lunii august“, a spus Mircea Dumitru, directorul Aeroportului Craiova.

Terasă cu faţadă de sticlă, către pistă

Constructorii de la aeroport au reuşit până acum să facă lucrările la salonul oficial, după cum este prevăzut în proiect. Faţada de sticlă a acestuia nu a fost montată în întregime din cauza riscului ca aceasta să fie afectată în momentul în care vor începe lucrările la turnul de control, aflat în imediată apropiere, după cum a explicat Adrian Predescu, director tehnic în cadrul aeroportului. În ceea ce priveşte turnul de control, proiectul prevede înălţarea acestuia cu două niveluri, o lucrare care ar trebui să fie terminată în trei luni. În prezent, constructorii lucrează la amenajarea zonei destinate publicului din pavilionul „Sosiri“, care urmează să fie legată de cel de-al doilea corp de clădire al aeroportului printr-o galerie pietonală. „Săptămâna aceasta cred că vom începe montarea panoului-cortină la galeria pietonală şi cred că într-o zi-două va fi gata şi scara către etajul pavilionului, unde vom avea spaţii comerciale, localuri de alimentaţie publică. Am făcut o lucrare de extindere a pavilionului, unde va fi amenajată o terasă cu faţadă de sticlă care dă spre pista de aterizare“, a explicat directorul tehnic.

Prima clădire, terminată până la sfârşitul lunii mai

La sfârşitul acestei luni, constructorii ar trebui să înceapă lucrările la cel de-al doilea corp de clădire, respectiv pavilionul „Plecări“, iar conducerea speră ca faţada să fie terminată cât mai curând, având în vedere că, din 24 mai, Carpatair, singurul operator care efectuează în prezent curse de pe aeroportul din Craiova, introduce două zboruri directe către Roma şi Milano. „Legislaţia te obligă să separi fluxul de sosiri de cel de plecări fie în timp, fie fizic. Noi facem acum o separare în timp, dar din 24 mai va trebui să facem şi o separare fizică. Am discutat cu constructorul şi am hotărât o organizare de aşa natură încât să lase liberă până atunci clădirea la care se lucrează, astfel noi putem să separăm călătorii care pleacă de la Craiova de cei care sosesc. Temporar, vom monta nişte panouri şi vom amenaja două culoare pentru pasageri, când se încheie lucrările la clădirea cealaltă“, a explicat Mircea Dumitru. Proiectul mai prevede construcţia unui pavilion pentru agenţiile de turism şi pentru birourile operatorului aerian, o clădire cu parter şi un etaj ce va ridicată în colţul pavilionului „Plecări“.

Sursa: Gazeta de Sud 13.04.2010

gigis
April 13th, 2010, 03:03 PM
^^
http://www.gds.ro/poze-gds/115501maxim.jpg

most
April 13th, 2010, 03:05 PM
^^:):cheers:

Cosmin
April 15th, 2010, 11:12 AM
KLM and TAROM, all 737s
http://img519.imageshack.us/img519/1029/1685035.jpg
http://www.airliners.net/photo/KLM---Royal/Boeing-737-7K2/1685035/L/

KLM's "Godwit" bound for AMS, being pushed back
http://img205.imageshack.us/img205/6230/1685033.jpg
http://www.airliners.net/photo/KLM---Royal/Boeing-737-7K2/1685033/L/

The beautiful logojet being pushed back
http://img94.imageshack.us/img94/2655/1685034.jpg
http://www.airliners.net/photo/Tarom/Boeing-737-78J/1685034/L/

Terminal extension works visible on the right (March 29)
http://img190.imageshack.us/img190/2179/1684414.jpg
http://www.airliners.net/photo//1684414/L/

An Olympic A319 in the new paint scheme
http://img697.imageshack.us/img697/8977/1684391.jpg
http://www.airliners.net/photo/Olympic/Airbus-A319-132LR/1684391/L/

Lufthansa Regional CRJ-900
http://img691.imageshack.us/img691/9066/1684392.jpg
http://www.airliners.net/photo/Lufthansa-Regional-(Lufthansa/Canadair-CL-600-2D24-Regional/1684392/L/

adrianarh
April 16th, 2010, 12:56 PM
Am si eu intrebare, pentru cei din Ploiesti sau pentru cunoscatori. Ma uitam zilele trecute pe bing maps optiunea bird's eye si am obsevat o pista la Strejnic. Stiam ca exista un aerodrom acolo (la care ma duceam cu bunicu in fiecare an de 1 iune parca) dar pista nu era asfaltata. Ce se intampla acolo?

Cosmin
April 16th, 2010, 01:00 PM
Pai ce sa se intample, au asfaltat pista 08-26.:dunno: Mai au una (09-27) care e de iarba.

vinterriket
April 16th, 2010, 01:07 PM
Am si eu intrebare, pentru cei din Ploiesti sau pentru cunoscatori. Ma uitam zilele trecute pe bing maps optiunea bird's eye si am obsevat o pista la Strejnic. Stiam ca exista un aerodrom acolo (la care ma duceam cu bunicu in fiecare an de 1 iune parca) dar pista nu era asfaltata. Ce se intampla acolo?
Eu stiu ca a fost betonata in 2008.

Cosmin
April 16th, 2010, 07:40 PM
A bit older news, but very important!:)
Danube FAB - Press Release

Today, on 26 February 2010, during the official visit in the Republic of Bulgaria of the governmental delegation of Romania, led by the Prime Minister Mr. Emil Boc, the Minister of Transport, Information Technology and Communications of the Republic of Bulgaria, Mr. Aleksandar Tsvetkov, and the Minister of Transport and Infrastructure of Romania, Mr. Radu Mircea Berceanu, signed a MEMORANDUM OF UNDERSTANDING between the Ministry of Transport, Information Technology and Communications of the Republic of Bulgaria and the Ministry of Transport and Infrastructure of Romania on cooperation in Air Navigation Services provision matters and for the establishment of a Functional Airspace Block, comprising the National Airspace of the Republic of Bulgaria, the National Airspace of Romania and the airspace included in the scope of the international legal obligations of the Republic of Bulgaria and Romania (DANUBE FAB).

The Memorandum establishes the common framework of cooperation between the two states, including their national aviation authorities (the Civil Aviation Authorities), the Air Navigation Service Providers and other stakeholders, aimed at the establishment of a Functional Airspace Block. The respective Memoranda of Understanding stemming thereof will be also signed between the aviation authorities and between BULATSA and ROMATSA in the nearest future.

The Memorandum defines the overall management structure of the DANUBE FAB Project, and the roles and the responsibilities at the three levels the States, the Regulators and the Air Navigation Services Providers. A DANUBE FAB Steering Committee is being set up,comprising representatives of the Ministries of Transport and Ministries of Defense of the Republic of Bulgaria and Romania, of the Civil Aviation Authorities and Air Navigation Service Providers as well as of other designated representatives of ministries and institutions of the two States. Representatives of the EU institutions, including the TEN-T Executive Agency, as well as ICAO, EUROCONTROL and other competent authorities may attend the meetings of the Steering Committee. The Steering Committee will lead the Preliminary Design Phase and the Detailed Design and Pre-implementation Phase for the establishment of the DANUBE Functional Airspace Block in compliance with the European Union legislation for the Single European Sky. The Steering Committee will also lead the work of the experts' Working Groups of BULATSA and ROMATSA and of the Civil Aviation Authorities for the preparation of the conditions for the establishment of DANUBE FAB, in compliance with the definition of a Functional Airspace Block, as per Article 2.25 of Regulation (EC) No 549/2004 of the European Parliament and of the Council of 10 March 2004 laying down the framework for the creation of the single European sky, as amended by EC Regulation 1.070/2009 including drafts for legislative acts so as to align the national legislation with this framework.

The Steering Committee will prepare an International Agreement for the establishment and operation of the DANUBE FAB, in accordance with the applicable EU legislation, without prejudice to the requirements stemming from the airspace defense and sovereignty obligations, as well as per the international obligations of both States.

Last but not least the Memorandum sets up a common mechanism for management of the project's financing with European Community funds under the TEN-T programme.

A serious and demanding work for the establishment of the DANUBE FAB lies ahead, which will require the excellent cooperation and the commitment of all stakeholders. These efforts should be focused towards the consistent steps and coherent actions by the two States for the fulfillment of their obligations within the deadline for FAB establishment set by the EU 4 December 2012.

http://www.romatsa.ro/ro/node/146

http://img28.imageshack.us/img28/1908/danuber.jpg

Here's to Danube FAB and The Single European Sky!:cheers:

Cosmin
May 11th, 2010, 01:10 PM
OTP terminal extension works are now visible on Google Earth. Imagery is dated April 1, 2010.

http://img59.imageshack.us/img59/864/otph.jpg

Clinlin
May 11th, 2010, 01:12 PM
Hell yeah! Give us the finger! :D

AndreiB
May 11th, 2010, 01:14 PM
Damn right!

mada_amy
May 11th, 2010, 06:13 PM
Aeroportul Craiova, finalizat în proporţie de 60%

Lucrările de reabilitare ale Aeroportului Craiova merg într-un ritm foarte bun, susţin reprezentanţii administraţiei judeţene, care spun că renovarea turnului de control ar fi ultima problemă mai delicată a proiectului. Potrivit explicaţiilor lui Radu Papa, arhitectul-şef al judeţului Dolj şi noul coordonator al direcţiei tehnice din cadrul CJ Dolj, până în prezent s-au terminat lucrările de structură, iar după acestea urmează partea de finisaje, ceea ce ar însemna că proiectul de reabilitare este finalizat în proporţie de 60-70%.

ValsiSRO
May 12th, 2010, 01:29 AM
Lucrările de reabilitare ale Aeroportului Craiova sunt finalizate în proporţie de 60%, susţin reprezentanţii administraţiei judeţene. Consiliul judeţean a decontat până în prezent aproape jumătate din valoarea totală a proiectului.

http://www.gds.ro/poze-gds/116465maxim.jpg

Renovarea turnului de control ar fi ultima problemă mai delicată a proiectului de reabilitare a Aeroportului Craiova. Până în prezent, s-au terminat lucrările de structură, după acestea urmând partea de finisaje, ceea ce ar însemna că proiectul de reabilitare este finalizat în proporţie de 60-70%, potrivit explicaţiilor lui Radu Papa, arhitectul-şef al judeţului Dolj şi noul coordonator al Direcţiei tehnice din cadrul CJ Dolj, după pensionarea lui Valentin Chiată. În ceea ce priveşte termenul de finalizare a lucrărilor, conducerea Aeroportului Craiova este optimistă. „Dacă lucrările se vor efectua în acelaşi ritm ca şi până acum, vom reuşi să terminăm la termen. Cred că până la sfârşitul lunii august va fi gata“, a declarat Mircea Dumitru, directorului Aeroportului din Bănie. „Din când în când am mai avut discuţii cu constructorii, dar asta pentru că dorim să se păstreze ritmul actual al lucrărilor şi să fim gata la timp“, a recunoscut Mircea Dumitru. Reabilitarea aeroportului este un proiect în valoare de 8,9 milioane de lei. În contul lucrărilor efectuate până în prezent, CJ Dolj a decontat facturi în valoare de circa 4,2 milioane de lei, conform vicepreşedintelui economic al consiliului judeţean, Dan Mogoş.

Delegaţia Romatsa, aşteptată astăzi

După lucrările la structura unită a celor două corpuri de clădire ale aeroportului, de „Sosiri“ şi de „Plecări“, va fi demarată o altă etapă din cadrul proiectului, respectiv reabilitarea turnului de control. Potrivit planului de reabilitare, turnul de control urmează să fie înălţat cu două niveluri.
Lucrările la turn, prevăzute să fie efectuate de-a lungul unei perioade de trei luni, implică mutarea controlorilor de trafic într-o altă clădire din incinta aeroportului, deşi aceasta nu este singura soluţie luată în calcul pentru rezolvarea problemei. Altă rezolvare posibilă ar fi închiderea aeroportului pe un interval stabilit din zi, timp în care constructorii să facă lucrările fără ca zgomotul şi praful să deranjeze controlorii responsabili cu traficul şi siguranţa aeronavelor. Astăzi este aşteptată să sosească la Craiova o delegaţie din cadrul administraţiei române a serviciilor de trafic aerian Romatsa, potrivit directorului Dumitru, şi, în urma discuţiilor, se va decide asupra unei soluţii care să împace lucrările la turnul de control cu munca efectuată de controlorii de trafic.

Nu va asteptati la un super aeroport, momentan este bun si acesta