View Full Version : [Metro system] Метро - General Discussions
rebelheartous March 25th, 2009, 09:40 PM Браво, постарал си се :cheers:
Но има две неточности:
1.2012-та ще станат готови двете станции до Цариградско от МД1 - МС18 + 19. Нататък към летището нито има дата за започване, нито е осигурено финансиране.
2.Отклонението към Бизнес парка е само на фаза преговори за публично-частно партньорство СО - БПМ.
:)
kronos_BG March 25th, 2009, 10:39 PM Има още неточности :
Станциите в жк "Надежда" са четири, като първата е съвсем в началото на бул. "Ломско шосе", станция 5 вече не е ситуирана на Триъгълника, а се намира при 5 Градска болница, станция 12 вече е при бул. "Н. Вапцаров". При това положение по-логично е отклонението за Студентски град, което предлагаш, да започва от станция 13, като всъщност да представлява продължение на линията. Така се избягва ненужно отклонение, което може да се запази за друга възможност.
COD March 26th, 2009, 12:15 PM Браво, постарал си се :cheers:
Но има две неточности:
1.2012-та ще станат готови двете станции до Цариградско от МД1 - МС18 + 19. Нататък към летището нито има дата за започване, нито е осигурено финансиране.
2.Отклонението към Бизнес парка е само на фаза преговори за публично-частно партньорство СО - БПМ.
:)
Да си призная честно аз направих само жълтата линия - разклонението към Студентски град. Останалат част са я правили от общината през 2007 г., така че съжалявам за неатктуалната информация по другите метро диаметри. :)
COD March 26th, 2009, 12:22 PM Има още неточности :
Станциите в жк "Надежда" са четири, като първата е съвсем в началото на бул. "Ломско шосе", станция 5 вече не е ситуирана на Триъгълника, а се намира при 5 Градска болница, станция 12 вече е при бул. "Н. Вапцаров". При това положение по-логично е отклонението за Студентски град, което предлагаш, да започва от станция 13, като всъщност да представлява продължение на линията. Така се избягва ненужно отклонение, което може да се запази за друга възможност.
Що се отнася до отклонението при бул. Н. Вапцаров, си мисля че си прав по принцип, защото може да се предвиди включването на тази втора линия при самата метростанция. Но лошото е че при това положение ще обслужва по-зле пътнико-потока, поради факта че повечето хора ще искат да стигнат поне до НДК, което ще налага прекачване само за една станция. Но пък вече почна строителството при Хемус и ще е сложно да се препроектира всичко наново за да се предвиди включването на втора линия там.
Thunderer March 26th, 2009, 03:46 PM Mislq, che zapochvat rekonstrukciqta na podleza pri SU. Dnes imashe rabotnici, bqha zagradili vsichki steni i se vurveshe samo po edna tqsna puteka po sredata na podleza. Zad ogradata mai vidqh da kurtqt. :)
Nadqvam se da vuzstanovqt i prostranstvoto nad stanciqta vuv vuzmojno nai-originalniq vid, zashtoto imam mnogo nostalgichni spomeni kak kato maluk s maika mi vinagi minavahme pod debelata sqnka na kestenite, koito bqha zasadeni pokrai bulevarda. Vuobshte kestenite pokrai bulevardite sa edin ot simvolite na Sofiq i se nadqvam taka da ostane. Esenta otrqzoha kestenite i ot stranata na Rektorata bez nikakva prichina. :( Dano nqkoi den zasadqt novi. I nakraq da zavursha s otkus ot stihotvorenieto "Bulevardut" na Mirqna Basheva, v koeto mai se vizirat tochno kestenite v tozi raion:
Своя автомобилен оркестър
вдъхновен дирижира денят.
И цъфтят в суматохата кестени.
Прецъфтяват. И пак цъфтят.
Аз ги имам за съученици -
тия честни дървета - на пост
пред вековната наша традиция
да ме чакат на Орлов мост.
Nasladete se na cqloto: http://liternet.bg/publish13/m_basheva/neka/bulevardyt.htm :)
Turnovec March 26th, 2009, 03:57 PM ^^ Докато ни управляват героите от една друга песен на Миряна Башева .. едва ли ...
насладете се на цялата (http://liternet.bg/publish13/m_basheva/neka/beznadezhden.htm) :)
kronos_BG March 30th, 2009, 12:37 PM Лека-полека трамвайният подлез на 5-та градска болница изчезва, отстъпвайки място за бъдещата станция .:)
http://i121.photobucket.com/albums/o223/aris_list/metro/podleznadejda29032009.jpg
Благодарение на mitio tuca :wave: от gtsofia.info, от снощи.
JloKyM March 30th, 2009, 12:38 PM Finally, this terrible place looks better.:lol::lol:
BTW, nice progress.
VACHO March 30th, 2009, 05:10 PM Лека-полека трамвайният подлез на 5-та градска болница изчезва, отстъпвайки място за бъдещата станция .:)
http://i121.photobucket.com/albums/o223/aris_list/metro/podleznadejda29032009.jpg
Ама там трамваите отдолу ли са минавали...ха като че ли не помня такова нещо там, а съм минавал през мястото, някой може ли да ми каже къде точно се намира обекта, знам че е някъде между Централна гара и надлез Надежда или...:hm::hm::hm:
Ivanski March 30th, 2009, 05:32 PM Ами това е част от пътния възел т.нар. надлез надежда, трамваите минаваха отдолу в серия тунели и се качваха от въпросното място на снимката по Мария Луиза.
VACHO March 30th, 2009, 06:20 PM ^^ Аха, значи тази снимка гледа в посока централна гара.
JloKyM March 30th, 2009, 06:34 PM Точно така.
Иначе този пътен възел беше много маниашко място..Там сигурно се събираха трамвайни линии от сто страни и беше много готино.
JloKyM March 30th, 2009, 06:41 PM От вестник "Строителство-градът"
http://sg.stroitelstvo.info/showimg.php?filename=zx500_697233.jpg
Метрото в участъка от бул."Патриарх Евтимии" до бул."Черни връх" (кръстовище с бул. "Джеймс Баучер") ще е в един двупътен тунел, който ще се изгради с тунелни багери. В участъка от надлез "Надежда" до бул. "Витоша" (кръстовище с бул. "Патриарх Евтимий") тунелът ще се изгражда с тунелно пробивна машина
Фотограф: Мария Съботинова
Започнаха изкопни работи и укрепването на стартовата шахта в района на пътен възел "Надежда", както и изкопни работи за строителство на тунела под бул."Черни връх" в столицата. На двете възлови места в града едновременно ще се строи за изграждането на столичното метро – втори диаметър, който ще свързва кварталите "Надежда" и "Лозенец". В ход е и строителството на шлицовите стени в участъка и строителни работи в тунела между НДК и музея "Земята и хората". Това стана ясно по време на проверка на обекта – участъка от втори метродиаметър от бул. "Патриарх Евтимий" до "Черни връх" в присъствието на министъра на транспорта Петър Мутафчиев и столичния кмет Бойко Борисов.
Първият участък и обособена позиция "Пътен възел "Надежда" – бул. "Патриарх Евтимий" е с главен изпълнител "Доуш иншаат ве тиджарет", която спечели търга с цена 329 133 000 лв. За обекта са извършени проектни проучвания и са изготвени дефинитивни проекти на тунелите, които ще се изграждат по щитов метод. Разработен е проект за трасе на метрото и ситуиране на метростанцията
в района на "Лъвов мост"
като е отпаднала необходимостта от демонтиране на моста, съобщиха от "Метрополитен" ЕАД. Разработено е проектно решение с пресичане на бул."Сливница" и бул."Мария Луиза" на различни нива.
Извършено е разчистване на строителната площадка на метростанцията в квартал "Банишора" и са започнати изкопните работи в района на метростанцията. Започнало е организирането на база за производство и съхранение на стоманобетонни тюбинги за тунелната конструкция.
Вторият участък и обособена позиция е с дължина 2.6 км и три метростанции, като две от тях (между НДК и музея "Земята и хората") и тунелите между тях са с частично изградени конструкции. Изготвен е проект за трасето и подробна геодезична основа. Проучени са сградите в зоната на влияние на строителството. Новоизгражданите тунели от бул. "Арсеналски" до РУМ "Черни връх" ще се строят по така наречения
нов австрийски тунелен метод,
а метростанциите – по открит способ в укрепени котловани. Нов австрийски метод не е познатата технология, с която се изпълнява в момента първи метродиаметър в историческия център с тунелно-пробивна машина. При новия австрийски метод обектът се изпълнява на етапи, извършват се укрепителни работи, разкопаването се извършва със специални тунелни багери.
На кръстовището на бул. "Арсеналски" и бул. "Черни връх" ще е разположена 10 станция, като входовете за нея ще са пред хотел "Хемус" и музея "Земята и хората". Другата, 9 станция е на бул. "Витоша" и бул. "Патриарх Евтимий", а станция 11 е на ъгъла на бул."Черни връх" и бул. "Джеймс Баучер".
Главен изпълнител на участъка е обединението "Метро Трейс", в което влизат "Трейс Груп" АД, "Трейс София" ЕООД и "СП Инженеринг" АД, като постигнатата тръжна цена за участъка е 72. 583 млн. евро. Като подизпълнители участват "Рикат", "Старт инженеринг", "СК-13 холдинг", "Адвал" и "Стройнжект".
Инженер-консултант по ФИДИК, който изпълнява супервизията и надзорните функции на проекта за целия обект е обединение от три фирми с водещ партньор френската фирма "Систра". Стойността на договора за 46 месечния срок на работа на консултанта е 6.3 млн. евро.
Разширението на метрото от бул. "Патриарх Евтимий" до "Черни връх" ще заработи до 2012 г. Очаква се до 2010 г. бул. "Черни връх" да бъде пуснат за движение.
Целият обект от вториметродиаметър "Надлез "Надежда" – централна жп гара – площад "Света Неделя" – бул. "Черни връх", който се финансира по оперативна програма "Транспорт", е първият голям инфраструктурен проект, одобрен на национално ниво. Апликационна форма за проекта е изпратена през декември миналата година за одобрение в Европейската комисия, информираха от Министерството на транспорта. На 2 март 2009 г. в управляващия орган е получено уверение от страна на Европейската комисия, че апликационната форма отговаря на основните изисквания и ще се пристъпи към следващия етап на детайлна оценка. Очакваният социално-икономическия ефект от реализацията на проекта да възлиза на около 55 млн. евро годишно.
Максималната стойност на безвъзмездната финансова помощ е 185.19 млн. евро. Реалната обща стойност на проекта, съгласно сключените договори за изпълнение, e 247.146 млн. евро. Допълнителното финансиране на проекта, в размер на 61.952 млн.евро, е осигурено от Столичната община.
Thunderer April 2nd, 2009, 09:20 AM Лека-полека трамвайният подлез на 5-та градска болница изчезва, отстъпвайки място за бъдещата станция .:)
Nqma li da minavat poveche tramvai ottuk sled zavurshvaneto na metroto ?
kronos_BG April 2nd, 2009, 10:44 AM Не.
В тази част на "Кн. Мария Луиза" : от тук през Централна гара и после на юг, към центъра - през Лъвов мост до НДК, трамвайното движение се отменя.
През целия 20 век през Лъвов мост са се движели трамваи... За съжаление това остава в миналото. :ohno:
Но, какво да се прави? Такива са плановете.
Ivanski April 2nd, 2009, 11:49 AM Доста странно ще е наистина, немога да си предсавя Лъвов мост без трамваи или началото на булеварда без издрасканите тунелчета. Дано наистина поне облекчи трафика и предвижването на хората, ползващи градския. Впрочем някои знае ли съдбата на депата Банишора и Клокотница. Предполагам ще продължат да си действат , от Банишора тръгват трамваи покрай затвора към К.Величков , Красна поляна и т.н. А от Клокотница, която е точно на бул. Мария Луиза вероятно отзад покрай Козлодуй. За второто дори се предвиждаха планове за реставрация като историческа сграда.
Впрочем бях чел някъде ,че се предвижда в надежда временно да пускат трамвайна линия по Бели Дунав :nuts:, заради спрените трамваини линии. Което освен ,че е пълна глупост е и напълно неприложимо защото на кръстовището м-у тази улица и бул.Рожен (където вероятно искат да направят връзка със същ. трамвайно трасе) е много тясно и едвам се разминават колите и сега, камо ли с 2 трамваини линии. Да си призная според мен доста неща около планирането на градския транпсорт в града продължват да са необмислени и зле преценени.
Ivanski April 2nd, 2009, 12:46 PM Wow a lot of photoshop here :D
http://4coolpics.com/pics/0286/183220286958.jpg
blago84 April 2nd, 2009, 06:49 PM But the result is great :) At least I like it very much! Congrats to the author :cheers:
VACHO April 4th, 2009, 10:43 AM Не.
В тази част на "Кн. Мария Луиза" : от тук през Централна гара и после на юг, към центъра - през Лъвов мост до НДК, трамвайното движение се отменя.
През целия 20 век през Лъвов мост са се движели трамваи... За съжаление това остава в миналото. :ohno:
Но, какво да се прави? Такива са плановете.
Искаш да кажеш, че и по Витошка няма повече да има трамваи ли?:ohno:
klimo April 4th, 2009, 11:35 AM строителство на трамвайни линии - никакво
строителство на метро - ако е с тези темпове, ще има да почакаме ...
замяната трамвай за метро, мисля че е добра. Обаче в София постепенно започва да изчезва трамвайният транспорт, а не би трябвало да е така... :bash:
VACHO April 4th, 2009, 12:06 PM строителство на трамвайни линии - никакво
строителство на метро - ако е с тези темпове, ще има да почакаме ...
замяната трамвай за метро, мисля че е добра. Обаче в София постепенно започва да изчезва трамвайният транспорт, а не би трябвало да е така... :bash:
Да, в Москва и Петербург например също е такава тенденцията, но там закриването на трамвайни линии става с доста по-бързи темпове, отколкото в София. Но и там тенденцията е все повече да се залага на извънуличния скоростен транспорт, в Петербург има планове за градска железница, в Москва - за скоростен трамвай.
Иначе доколкото знам в София до 1995 г. трамвайният транспорт се е развивал само нагоре, тогава е открита последната трамвайна линия 22 ако не се лъжа, с широко междурелсие. Тогавашният брой на линиите е бил 17 (поправи ме ако греша) а сега е 15, вероятно със закриването на участъка от надлез Надежда до НДК ще стане по-малък. Но задължително според мене в града трябва да има 3 пълноценни метродиаметъра, които да покриват основните направления на пътникопотоците и най-големите жилищни масиви. Тая глупост с 3 диаметър и скоростен трамвай е поредното недоносче на управниците. Диаметър 3 трябва да си е свързан нормално с другите два, даже за по-далечно бъдеще да се изгради една линия 4 - халка, която да свързва останалите 3, в случай че града се разрастне още повече. А трамвайния транспорт да се обособи в отделни трасета и колкото се може по.малко да пречи на движението по големите улици и булеварди като същевременно да не се унищожава.
Но как никакво строителство на трамвайни линии, доколкото знам СО ще инвестира в строителството на няколко изцяло нови трамвайни линии - до Студ. град, до Овча купел, до Дружба и Младост...
Ivanski April 5th, 2009, 12:29 PM Супер, само гюленцата са доста дразнещи, неможе ли да слагат нормални колчета :dunno:
JloKyM April 5th, 2009, 12:40 PM Супер, само гюленцата са доста дразнещи, неможе ли да слагат нормални колчета :dunno:
Аз пък ги харесвам. Не са натрапчиви, като другите, а са елегантни.:)
AnonymvsBeaver April 5th, 2009, 12:52 PM Аз пък ги харесвам. Не са натрапчиви, като другите, а са елегантни.:)
I na men mi haresvat :D
Edinstvenijat im problem e che ako ne gi zarovjat dostatachno dalboko se chupjat lesno kolkoto i drugite kolcheta.
Ivanski April 5th, 2009, 01:24 PM Аз пък ги харесвам. Не са натрапчиви, като другите, а са елегантни.:)
Според мен старинните колчета са много красиви, а на места където не е подходящо да слагат такива могат да поставят с по-модерна форма, мисля че и доста матерял ще се спести :)
JloKyM April 6th, 2009, 06:53 PM Тия плочки защо ли си мисля, че твърде бързо ще се разбият..Дано не съм прав.
Иначе евала, последните месеци работата по всички станции тече на максимални обороти. Ако през цялото време работеха така, сигурно преди 2 години щяхме да имаме метро.:lol:
bgrs April 6th, 2009, 07:48 PM Вече са разбити между другото. Но предполагам ще ги сменят преди откриването.
paF4uko April 6th, 2009, 09:06 PM Как може така да оставят асансьорната шахта без никакви ограждения?!! Изроди!
batman08 April 6th, 2009, 09:31 PM Те станцията първоначално могат да я открият и без подлезите - все пак тя е с наземни вестибюли .
Thunderer April 8th, 2009, 06:20 PM ^^
Tova e liubimiqt mi tip paveta. :okay:
Mejdu drugoto... kajete dali sega izliza kakto trqbva, kogato pisha na kirilica: Кирилица, кирилица, кирилица !?
benjaminn April 8th, 2009, 06:35 PM ^^
Tova e liubimiqt mi tip paveta. :okay:
Mejdu drugoto... kajete dali sega izliza kakto trqbva, kogato pisha na kirilica: Кирилица, кирилица, кирилица !?
Излиза, излиза, излиза
:lol::lol::lol:
zzibit April 9th, 2009, 02:17 AM this is supposed to open in a month right?
blago84 April 9th, 2009, 03:55 AM Nope. This station is the only one, which will be opened somewhere in September.
ВОДА April 11th, 2009, 09:32 AM ^^ Looks good! :okay:
paF4uko April 11th, 2009, 10:45 AM Тези въртележки как ще се прескачат... ;) Иначе ми харесва.
JloKyM April 11th, 2009, 10:49 AM Тези въртележки как ще се прескачат... ;) Иначе ми харесва.
За 10 години софийско метро не съм чул за един случай, някой да е прескочил без да плати. ;)
Това не ти е Париж :lol::lol:
paF4uko April 11th, 2009, 10:52 AM За 10 години софийско метро не съм чул за един случай, някой да е прескочил без да плати. ;)
Това не ти е Париж :lol::lol:
В такъв случай браво! :) Създавате работни места за строги лелки. :cheers:
В Париж и Лион редовно виждам как дори вратичките прескачат. :lol:
JloKyM April 11th, 2009, 10:58 AM В такъв случай браво! :) Създавате работни места за строги лелки. :cheers:
В Париж и Лион редовно виждам как дори вратичките прескачат. :lol:
Първият ми досег с парижкото метро беше около 23:00 вечерта на някаква крайна мизерна станция на първа линия, когато докато осъзнавах, че ще ми се наложи да отида до другия край на станцията, за да си купя билет тумби от черни, азиатци, и всякакви най-спокойно си прескачаха и заминаваха долу в метрото :D
paF4uko April 11th, 2009, 11:00 AM А бе така е, но аз не рискувам вече. Един път опитах да се кача без билет в нощен автобус, в 4ч. сутринта и на следващата спирка ме глобиха. :)
JloKyM April 11th, 2009, 11:01 AM А бе така е, но аз не рискувам вече. Един път опитах да се кача без билет в нощен автобус, в 4ч. сутринта и на следващата спирка ме глобиха. :)
Моите приятели в Lyon най-редовно си се возят без билет в трамвайте и не ги хващат :lol:
paF4uko April 11th, 2009, 11:10 AM Моите приятели в Lyon най-редовно си се возят без билет в трамвайте и не ги хващат :lol:
Историята с глобата беше в Париж. Иначе в Лион имам карта, повече от социална отговорност от колкото от страх от глоба, но в последния месец зачестиха проверките. Лично мен 6 пъти ме проверяваха... Твоите хора трябва да са големи късметлии. ;)
P.S: Виж от къде се провират някои хора (НАД вратичките):
http://i34.photobucket.com/albums/d107/Vincentthomas/DSC03018.jpg
Ivanski April 11th, 2009, 12:56 PM http://i29.photobucket.com/albums/c280/BBonev/Sofia/Metro/11042009/P1010137.jpg
10x Lokum , it does look good on the entrance, and according to the renders the platform will be even better :)
batman08 April 11th, 2009, 03:03 PM Това ще е най-внушителната метростанция в цяла София!
new bulgaria April 11th, 2009, 05:44 PM This is how the problem was resolved in NY:
http://img26.imageshack.us/img26/2668/subwayf.jpg (http://img26.imageshack.us/my.php?image=subwayf.jpg)
mdka April 11th, 2009, 05:50 PM От станцията на Централна Гара,метрото накъде ще ходи?Едната посока към Младост,а другата?Централна Гара?
JloKyM April 11th, 2009, 05:53 PM От станцията на Централна Гара,метрото накъде ще ходи?Едната посока към Младост,а другата?Централна Гара?
???? Централна гара(втори диаметър) няма нищо общо с Младост(първи диаметър)
Marko_breee April 11th, 2009, 06:45 PM Can anyone tell me how old is metro of Sofia, and how long are metro lines at the present?
Ivanski April 11th, 2009, 07:05 PM This is how the problem was resolved in NY:
it looks awful
Can anyone tell me how old is metro of Sofia, and how long are metro lines at the present?
see the first post of the thread :) currently the first MD is just about 10km, but in May this year it will be about twice longer with the new sections which are about to open.
JloKyM April 11th, 2009, 07:07 PM Can anyone tell me how old is metro of Sofia, and how long are metro lines at the present?
Recently we celebrated the 10th birthday of our metro. The first line has 8 stations(10 km), 5 are going to be added in a month + 1 in September. + 2 U/C scheduled for 2012.
7 stations are also U/C on the second line of the metro + the construction of another 4 will start next year.:cheers:
Ivanski April 11th, 2009, 07:10 PM Lokum, it's 8,1 km with the first 7 stations, since 2003 and launch of Obelya station (+1.8) is 10km. :)
JloKyM April 11th, 2009, 07:14 PM Lokum, it's 8,1 km with the first 7 stations, since 2003 and launch of Obelya station (+1.8) is 10km. :)
Ok, thanks for the info. :)
paF4uko April 11th, 2009, 07:30 PM it looks awful
At least they don't pay someone to keep an eye on people trying to ride for free all the time. ;)
ВОДА April 11th, 2009, 07:54 PM От станцията на Централна Гара,метрото накъде ще ходи?Едната посока към Младост,а другата?Централна Гара?
Централна Гара = BLUE 5
http://www.metropolitan.bg/images/map2.gif
ВОДА April 11th, 2009, 07:55 PM ???? Централна гара(втори диаметър) няма нищо общо с Младост(първи диаметър)
Some day MD 2 will reach BPS in Mladost 4. So... ;)
paF4uko April 11th, 2009, 08:33 PM I don't know who made the map, but it's "university", not "univercity" :lol:
ВОДА April 11th, 2009, 08:34 PM I don't know who made the map, but it's "university", not "univercity" :lol:
:lol::lol:
ВОДА April 11th, 2009, 08:36 PM One of the few very good Sofia Metro route maps can be found here:
http://sofia-agk.com/esoft/planove/oup10000_prp/oup.htm
kronos_BG April 11th, 2009, 11:45 PM Централна Гара = BLUE 5
Само че, схемичката ти е остаряла...:)
Ценстрална гара е 6-та станция, защото в жк "Надежда" има 4 станции, а след тях е 5-та станция ("Бул. Мария Луиза"), дето е на 5-та градска болница.
http://i121.photobucket.com/albums/o223/aris_list/metro/razvitiemetro.jpg
ThePassenger April 12th, 2009, 01:22 AM Благодаря за снимките Локум, сега остава и да се надяваме че след като ще има подземен паркинг в метростанцията някой ще се сети да разкара колите паркирали нагло нагло на тротоара на националното радио, а и не само там...
benjaminn April 12th, 2009, 02:43 AM От станцията на Централна Гара,метрото накъде ще ходи?Едната посока към Младост,а другата?Централна Гара?
Неее. Едната посока е към 'Лъвов мост', пл. 'Света Неделя', НДК, 'Хемус', Лозенец (хотел 'Кемпински'), а другата посока е 'Надежда' и 'Обеля', където ще се свързва директно с първи метродиаметър.
ВОДА April 12th, 2009, 09:37 AM Само че, схемичката ти е остаряла...:)
Ценстрална гара е 6-та станция...
Не съм имал претенции, че схемата е моя, а и номера няма значение в случая, а разположението, а то на моята схема е вярно за 5. ;)
ВОДА April 12th, 2009, 09:41 AM Неее. Едната посока е към 'Лъвов мост', пл. 'Света Неделя', НДК, 'Хемус', Лозенец (хотел 'Кемпински'), а другата посока е 'Надежда' и 'Обеля', където ще се свързва директно с първи метродиаметър.
След време и от двете страни ще се свърже с МД 1, така, че има резон във въпроса му. Макар и случайно. :lol:
kronos_BG April 12th, 2009, 11:48 AM Не съм имал претенции, че схемата е моя, а и номера няма значение в случая, а разположението, а то на моята схема е вярно за 5. ;)
Разбира се, не става въпрос за претенции. :) Тя, и тази, която показах не е моя. Просто е от най-актуалните (а е добра, защото показва, че след МС11 на Втори диаметър, в реалните планове за строителство има вече две станции, а не една).
У нас в публичното пространство наистина циркулират различни схеми и доста объркват неизкушените от темата...
А номерациите наистина понякога са объркващи - например, станция "Обеля" се води нулева,:nuts: защото по-късно е включена в схемата. Но до скоро новите станции нямаха утвърдени имена и свикнахме с номерата.
Turnovec April 12th, 2009, 02:31 PM MD 2 : Station 5 , Peta Gradska ...
thanks to jordan from gtsofia.info.
http://i51.photobucket.com/albums/f371/naster11/metr1.jpg
http://i51.photobucket.com/albums/f371/naster11/metr2.jpg
http://i51.photobucket.com/albums/f371/naster11/banishora.jpg
serafim-ivo April 13th, 2009, 04:48 PM nice pictures,thanks
JloKyM April 15th, 2009, 08:37 AM The future metro depot in Ilientsi
http://i73.photobucket.com/albums/i226/hekata_5/Untitled-1-1.jpg
Thunderer April 15th, 2009, 05:14 PM Ей, как те пуснаха там ?! :tongue3:
Изглежда много добре. :cheers: Мисля още на 6-ти да се повозя и да разгледам всички нови станции, ако не бъда възпрепятстван...
AnonymvsBeaver April 15th, 2009, 05:18 PM Wow, it looks really nice :) Thanks for taking them!
JloKyM April 15th, 2009, 05:18 PM Ей, как те пуснаха там ?! :tongue3:
Изглежда много добре. :cheers: Мисля още на 6-ти да се повозя и да разгледам всички нови станции, ако не бъда възпрепятстван...
Хахха 1 час се рзкарвах от човек, до човек и накрая успях да омая баш шефа , че и той лично ме разведе :lol::lol:
benjaminn April 15th, 2009, 05:24 PM Мерси за снимките, инфото и труда да се разходиш и да се молиш на хората при станцията (защото си е леко кофти процес) - специално се преоблякох, за да друсна един танц в твоя чест :cheer:
Иначе станцията е красавица или поне ми се струва такава, защото е нова. Още веднъж мерси! :nocrook:
JuMPer April 15th, 2009, 05:46 PM mnogo blagodaria za snimkite :cheers: i ne samo tezi na metroto
nilix April 15th, 2009, 06:33 PM :applause::applause::applause::master::master::master::righton::righton::righton:
Евала Локуме!Дзвер си!:cheers:
Toto65 April 15th, 2009, 06:44 PM Bravos! :cheers:
kronos_BG April 15th, 2009, 06:48 PM Невероятен репораж!
Благодарности!
Паната са много интересни, станцията ще е красавица!
И вестибюлът е голям. Много ме зарадваха трите броя ескалатори на перон. Така се мисли за големия пътникопоток!
Имам, обаче и два въпроса :
Завоят, който започва още от станцията в посока на СУ "Св. Кл.Охридски" ли е?
Сети ли се да попиташ за ширината на пероните? (Както се казва, да вземеш информация от първа ръка?)
Най-хубавато е, че започват тестовете и забавяне няма да има!
uNDiDo April 15th, 2009, 07:09 PM Най-после ще го открият с един спазен срок поне (6-ти май) ... :D :cheers: :cheers: :cheers:
Няма да пропусна да се повозя. Всичко изглежда страхотно. Благодаря за снимките и страхотния репортаж!
BG_PATRIOT April 15th, 2009, 07:16 PM BRAVO LOKUME :OKAY:
THE PLACE WILL LOOK GREAT DURING THE SUMMER :cheers:
JloKyM April 15th, 2009, 08:13 PM Невероятен репораж!
Благодарности!
Паната са много интересни, станцията ще е красавица!
И вестибюлът е голям. Много ме зарадваха трите броя ескалатори на перон. Така се мисли за големия пътникопоток!
Имам, обаче и два въпроса :
Завоят, който започва още от станцията в посока на СУ "Св. Кл.Охридски" ли е?
Сети ли се да попиташ за ширината на пероните? (Както се казва, да вземеш информация от първа ръка?)
Най-хубавато е, че започват тестовете и забавяне няма да има!
Пероните са достатъчно широки. Със сигурност в нормален ден няма да има блъсканици. Ескалаторите са 2 нагоре и 1 надолу, има и 2 асансьора.
Като цяло станцията е доста внушителна. Изглежда много по-широка и обемна от досегашните.
И за всеки случай ще цитирам какво ми каза баш шефа на моя въпрос дали ще бъде спазен срока :"Ааааааа, никакви забавяния, със сигурност ще го пуснем. Няма начин просто. Всичко е почти готово" :)
rebelheartous April 15th, 2009, 08:19 PM Браво за инфото и снимките, Локуме! Ще се порадваме на 5-те станции през май значи! :banana:
:cheers:
benjaminn April 15th, 2009, 09:03 PM "Ааааааа, никакви забавяния, със сигурност ще го пуснем. Няма начин просто. Всичко е почти готово" :)
Пу-пу, да не са ни уроки :nuts:
paF4uko April 15th, 2009, 10:07 PM Локуме, поклон за репортажа! Страхотна станция! :)
Viva_Bulgaria April 15th, 2009, 10:35 PM Браво, страхотни снимки :cheers:
ThePassenger April 15th, 2009, 10:45 PM Благодаря за снимките Локуме, добре изглежда :)
Охо, няма стълби, това е доста нестандартно решение. По-добре набързо да се научат "гражданите" да стоят от дясно на ескалатора (някоя друга табелка в това отношение няма да е излишна) , че като бързам да не станем на кълбета :nuts:
Lozenec April 15th, 2009, 11:38 PM Е, и аз да взема да се присъединя към благодарностите. Мерси за труда който си правиш Локуме, не само за тези снимки, но и по принцип. :applause::applause::applause:
Само ми е странно това решение да няма стълби. Трябваше вместо средния ескалатор да си има стълби, макар и по тесни.
И на мен ще ми е мерак да видя новите станции на 6ти. Да вземем да си уредим една среща на станцията на "Юнак" а? :lol:
JloKyM April 15th, 2009, 11:53 PM Е, и аз да взема да се присъединя към благодарностите. Мерси за труда който си правиш Локуме, не само за тези снимки, но и по принцип. :applause::applause::applause:
Само ми е странно това решение да няма стълби. Трябваше вместо средния ескалатор да си има стълби, макар и по тесни.
И на мен ще ми е мерак да видя новите станции на 6ти. Да вземем да си уредим една среща на станцията на "Юнак" а? :lol:
Ами те, ако ескалаторите спрат си стават на стълби. Тъй, че все тая.
Иначе, "баш шефа", както почнах да наричам човекът, който ме разведе на изпроводяк ми каза "Айде, ще се видим на 6-ти" :lol::lol::lol:
nilix April 16th, 2009, 12:06 AM ^^ Такава навалица ще бъде на 6ти,че чак почвам да се пиртеснявам за всички, които сте решили да ходите.Все пак ще бъдете сериозна загуба за форума ни. :D :D
AnonymvsBeaver April 16th, 2009, 02:39 AM Благодаря за снимките Локуме, добре изглежда :)
Охо, няма стълби, това е доста нестандартно решение. По-добре набързо да се научат "гражданите" да стоят от дясно на ескалатора (някоя друга табелка в това отношение няма да е излишна) , че като бързам да не станем на кълбета :nuts:
V mnogo gradove njama stulbi....
nikoy88 April 16th, 2009, 02:58 AM ogan si Lokyme
new bulgaria April 16th, 2009, 03:23 AM Great. Thanks from me as well.
Will this station be temporarily the last stop?
zzibit April 16th, 2009, 05:16 AM awesome. hope i'm wrong, but I give these stations a week before the retards with the sprays fuck them up.
feel free to update in the intl forum here
http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=695920
paF4uko April 16th, 2009, 11:35 AM Ами те, ако ескалаторите спрат си стават на стълби.
Не е точно така, защото като отворят единия ескалатор за ремонт трябва да спрат другия и хората по него да се разминават в двете посоки...
becs April 16th, 2009, 11:53 AM Браво за снимките, много са добри :)
Thunderer April 16th, 2009, 12:15 PM А има ли и в метрото валидатори, защото аз съм с електронна карта за градския транспорт ?
benjaminn April 16th, 2009, 12:34 PM Посоката на движение на ескалаторите нали може да се променя? Дори единия ескалатор да се спре и отвори за ремонт, някой от другите два ще смъква пътниците, а другият ще ги качва на повърхността.
paF4uko April 16th, 2009, 12:59 PM Така е. Пропуснах момента, че ескалаторите са три. :)
Ivanski April 16th, 2009, 03:20 PM Great pictures, but
http://i5.photobucket.com/albums/y151/Ivanafan/Metro150409Unak/P1010153.jpg
that looks so 70s it should have been removed from the interior design. The other parts are cool.
AnonymvsBeaver April 16th, 2009, 03:22 PM Great pictures, but
that looks so 70s it should have been removed from the interior design. The other parts are cool.
The idea of having art or the way it looks?
Ivanski April 16th, 2009, 03:25 PM It's more like the problem is the result, not the idea :D
teh_pwn April 16th, 2009, 04:11 PM Хахха 1 час се рзкарвах от човек, до човек и накрая успях да омая баш шефа , че и той лично ме разведе :lol::lol:
:applause:^^
AnonymvsBeaver April 16th, 2009, 04:20 PM It's more like the problem is the result, not the idea :D
I agree that they could be a lot better. Even in terms of the concept, I like having stations with the same design.
From the metros I've visited, I really like the aesthetics in DC and Budapest. In the former, all stations have the same architecturural style and are finished in exposed concrete.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/4/42/WMATA_Metro_Center_crossvault_2009.jpg/800px-WMATA_Metro_Center_crossvault_2009.jpg
In Budapest, one of the lines was recently renovated and the stations have the same architecture, but with huge billboards presenting the neighborhood around the station.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/5/55/M2keleti.jpg/800px-M2keleti.jpg
AnonymvsBeaver April 16th, 2009, 04:23 PM JloKyM: moga da gi mahna ^^ malko po-kasno ako smjatash che njakoj mozhe da obarka metrata..
JloKyM April 16th, 2009, 07:25 PM JloKyM: moga da gi mahna ^^ malko po-kasno ako smjatash che njakoj mozhe da obarka metrata..
It's in English so I'm sure that everyone could understand it. No need to remove the pictures.:cheers:
JloKyM April 16th, 2009, 07:44 PM The construction of the 2nd line. Update.
Near Hemus, thanks to nico
http://i29.photobucket.com/albums/c280/BBonev/Sofia/Metro/image_303127.jpg
http://i29.photobucket.com/albums/c280/BBonev/Sofia/Metro/image_303128.jpg
http://i29.photobucket.com/albums/c280/BBonev/Sofia/Metro/image_303129.jpg
Near "Triagulnika", thanks to jordan
http://i29.photobucket.com/albums/c280/BBonev/Sofia/Metro/4.jpg
http://i29.photobucket.com/albums/c280/BBonev/Sofia/Metro/5.jpg
Near the 5th City Hospital, thanks to jordan
http://i29.photobucket.com/albums/c280/BBonev/Sofia/Metro/1.jpg
http://i29.photobucket.com/albums/c280/BBonev/Sofia/Metro/2.jpg
http://i29.photobucket.com/albums/c280/BBonev/Sofia/Metro/3.jpg
nikoy88 April 16th, 2009, 09:05 PM lokyme, spira4ka nqma6 ! :cheers:
alex.german April 16th, 2009, 09:10 PM Everytime I check, there are tons of updates... thx man!!!! cheers!
zzibit April 17th, 2009, 02:15 AM ^^ things are finally picking up and they are building at a good rate. let's see how long that lasts.
great pics lokum
Vicman7 April 17th, 2009, 06:40 AM JloKyM, 10x a lot!
"let's see how long that lasts."
Till the election will be over, I guess.
COD April 17th, 2009, 11:25 AM Страхотна работа JloKyM. Браво за усилията и много се радвам, че имаме такъв готин човек, като тебе сред нас:)
Между другото тази снимка е в Младост 1А, обаче незнам това дето го строят метрото ли е или трамвайното трасе водещо до Дружба-2?
Near Tsarigradsko shausse in Mladost, thanks to Repcho
http://i29.photobucket.com/albums/c280/BBonev/16042009680_resize_1239902162.jpg
JloKyM April 17th, 2009, 11:31 AM ^^ It's for the metro.
dhamoudi April 17th, 2009, 01:33 PM JloKyM, great update and amazing photos. Cheers mate :cheers:
batman08 April 17th, 2009, 01:54 PM Някои не може ли да направи снимки и от перона на станцията в Младост 1?
Thunderer April 17th, 2009, 01:57 PM Аз ще направя... само след 19 дни. :lol:
JloKyM April 17th, 2009, 02:04 PM Аз ще направя... само след 19 дни. :lol:
Май всички за тогава се готвим да сме на линия за снимки..:lol:
paF4uko April 17th, 2009, 02:25 PM that looks so 70s it should have been removed from the interior design. The other parts are cool.
I like this style! ^_^
benjaminn April 18th, 2009, 03:57 PM Аз ли съм настроен миловидно по случай Великден или наистина е готин външния вид на станцията?
JloKyM April 18th, 2009, 04:03 PM Буквите са яки. Малко мраморът е мърляв, ама дано като се измие да изглежда по-добре. :lol:
new bulgaria April 18th, 2009, 04:23 PM ^^I expected something more avanguard such as a cool metal structure. I hate the little bowls on top.
Don't get me wrong: I am happy that Sofia is getting its subway, but I think they did a sloppy job with the exterior of this station. Even the font of the sign is dated. It could have been put there in the 70s with the same effect. There is nothing sexy here.
Sorry to be such a sour puss, but this is my personal opinion.
Subway station in China. If you get rid of the old wall, the station looks totally cool:
http://img5.imageshack.us/img5/9084/subway.jpg (http://img5.imageshack.us/my.php?image=subway.jpg)
benjaminn April 18th, 2009, 04:37 PM ^^
Под влияние сме на пускането на нова отсечка от историческия МД1. Като отшуми еуфорията, ще започнеме да даваме по-трезви оценки :)
И междувпрочем, new bulgaria, на кого честитиш Новата година в средата на април? :lol:
:cheers::cheers:
new bulgaria April 18th, 2009, 04:40 PM ^^
Под влияние сме на пускането на нова отсечка от историческия МД1. Като отшуми еуфорията, ще започнеме да даваме по-трезви оценки :)
И междувпрочем, new bulgaria, на кого честитиш Новата година в средата на април? :lol:
:cheers::cheers:
:lol::lol::lol:That signature has been unchanged for many years and has become my trade mark now.:lol:
benjaminn April 18th, 2009, 04:42 PM :lol::lol::lol:That signature has been unchanged for many years and has become my trade mark now.:lol:
Ами приятно и уютно посрещане на Великден на всички тогава тази вечер, пък на теб, като връзкар, и Честита Нова година :lol::lol::lol:
new bulgaria April 18th, 2009, 04:47 PM Ами приятно и уютно посрещане на Великден на всички тогава тази вечер, пък на теб, като връзкар, и Честита Нова година :lol::lol::lol:
You are cracking me up. :lol::lol:
Happy Easter and new subway!
Thunderer April 20th, 2009, 07:10 PM Хе-хе, преди време си мислех, че точно така може да стане. Първо тържествено откриване, но за пътници ще го пуснат след седмица-две.
За съжаление няма да мога да си губя времето с разглеждане на всички нови станции още от първите дни, защото в средата на май започва тежка сесия. :( Локуме, гледай да направиш хубави снимки.
serafim-ivo April 20th, 2009, 10:11 PM ^^просто недоумявам от решението на ония мошенници-управляващите:?
да го пуснат на 6-ти пък в движение да го достроят:ohno:
BG_PATRIOT April 21st, 2009, 07:16 AM wrong thread :)
s_o_kv_v_zp_l_s_o April 21st, 2009, 03:31 PM Няма какво да дострояват. То всичко може да се каже, че е готово, а до 6-ти пък съвсем. Просто явно системите трябва да се пробват още малко, а и тестовете на трасето с метровлак. Иначе датата на официалното откриване сигурно е преместена от 6-ти на 8-ми, за да не засeнчат честванията за 6-ти май откриването на новото трасе. :lol:
Метрото от „Младост“ тръгва на 8 май
Отсечката на метрото от „Младост“ до станция „Юнак“ ще се пусне за Деня на Европа, обясни кмета Бойко Борисов, цитиран от Dnes.bg.
През февруари при инспекцията на подземната железница от Ректората до „Младост 1“ заедно с премиера Сергей Станишев кметът обеща метрото до станция „Юнак“ да тръгне на Гергьовден.
„Решихме да е на 8 май, защото на 6-и има много мероприятия - на президента, на правителството, наши. Да оставим на военните да отпразнуват този хубав ден правилно“, обясни отсрочката Борисов.
Столичният управник съобщи още, че Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) е одобрила да финансира 9 кръстовища на две нива в София.
Борисов уточни, че става дума за 250 млн. евро. Очаква се на 6 май да се подпише договор с банката и „девет първи копки започваме веднага“.
Тази година общината е предвидила 10 млн. лв за отчуждителни процедури за разширения на булеварди, съобщи още кметът.
Няма нищо подобно. Метрото няма да тръгне на 15-ти май, а на 8-ми. Не драматизирайте 2 дена са само. В статии пише НА 8-МИ МАЙ МЕТРОТО ЩЕ ПЪТУВА ОТ МЛАДОСТ 1 ДО СТАДИОН ВАСИЛ ЛЕВСКИ И НЕ СЕ СПОМЕНАВА НИЩО, ЧЕ НЯМА ДА ИМА ВЛАКОВЕ, А ЧАК СЛЕД СЕДМИЦА. ТОВА Е ИЗМИШЛЬОТИНА НА НЯКОЙ, НЕ НА МЕДИИ.
JloKyM April 21st, 2009, 03:45 PM Няма нищо подобно. Метрото няма да тръгне на 15-ти май, а на 8-ми. Не драматизирайте 2 дена са само. В статии пише НА 8-МИ МАЙ МЕТРОТО ЩЕ ПЪТУВА ОТ МЛАДОСТ 1 ДО СТАДИОН ВАСИЛ ЛЕВСКИ И НЕ СЕ СПОМЕНАВА НИЩО, ЧЕ НЯМА ДА ИМА ВЛАКОВЕ, А ЧАК СЛЕД СЕДМИЦА. ТОВА Е ИЗМИШЛЬОТИНА НА НЯКОЙ, НЕ НА МЕДИИ.
В крайна сметка ни остава само да чакаме. От 2004 го строят, 2 или 10 дена повече или по-малко едва ли ще са съществен проблем.
Welcome to the forum :)
batman08 April 21st, 2009, 04:52 PM С наближаването на пусковия срок като гледам на никои не му се правят снимки от нпвите станции :(
s_o_kv_v_zp_l_s_o April 21st, 2009, 08:20 PM Някой случайно да знае, дали на 8-ми ще се допускат и външни лица на самото откриване, или само журналисти? И нали метрото тръгва на 8-ми, не на 8-ми откриване и на 15---------------------ти да тръгнат влаквете? Аз го четох тоя бисер в другия форум, но уви не го прочетох в нито една статия. И някой да знае на коя станция ще е самото откриване. Аз мисля, че на стадиона заради широчината, и защото е крайна, но може и на Жолио Кюри . :)
JloKyM April 21st, 2009, 08:30 PM Някой случайно да знае, дали на 8-ми ще се допускат и външни лица на самото откриване, или само журналисти? И нали метрото тръгва на 8-ми, не на 8-ми откриване и на 15---------------------ти да тръгнат влаквете? Аз го четох тоя бисер в другия форум, но уви не го прочетох в нито една статия. И някой да знае на коя станция ще е самото откриване. Аз мисля, че на стадиона заради широчината, и защото е крайна, но може и на Жолио Кюри . :)
Има два варианта-или от Младост да се повозят до Стадиона и от там да нагледат СУ или в обратен ред. Така или иначе май още не става ясно на 8 с пътници или без. Аз все си мисля, че ще е с пътници, тоест вече ще си имаме работещо метро. Колкото до снимки- зависи от охраната. Както виждате аз снимах, демек ако някой терорист се интересува вече има необходимото инфо. :lol:
kronos_BG April 21st, 2009, 09:42 PM Някой случайно да знае, дали на 8-ми ще се допускат и външни лица на самото откриване, или само журналисти? И нали метрото тръгва на 8-ми, не на 8-ми откриване и на 15---------------------ти да тръгнат влаквете? Аз го четох тоя бисер в другия форум, но уви не го прочетох в нито една статия.
Този "бисер" си има линк само няколко поста по-нагоре и тук. Така че е точен цитат от статия. А тя доколко е коректна, това е друг въпрос...
А на останалите ти въпроси :
Предполагам, щом на инспекцията през февруари пуснаха външни хора и сега ще пуснат.
А защо не дават повече информация - може би защото и те не са наясно какво ще правят ?!?
Макар и работен ден, ще стане ясно още същия ден.
Но, явно конфузът е голям и сега не искат повече да се излагат.
Ще си направят една "секретна" церемония, ще отчетат, че метрото е открито... а пък влаковете когато ги пуснат...
Айде сега претенции : Не стига че ви открихме отсечката, вие искате и да се возите? Че то не става изведнъж. Пък и събота и неделя са почивни - стойте си вкъщи, за какво ви е метро?:nuts:
s_o_kv_v_zp_l_s_o April 21st, 2009, 10:21 PM Някой да има информация, дали са сложили стълбчетата с логото на метрото. А дали и на табелите го има? Аз разработих същите табели, като тази на Младост 1, с единственатра разлика, че от двете страни съм сложил цялото лого. Много по-хубаво е. Дано да го направят и да не е късно. Аз ще се опитам да го изпратя до Братоев. Дано успея пак. Дано обърнат внимание и на това, както обърнаха внимание на писмото ми, относно стените на К. Величков. :)
batman08 April 22nd, 2009, 11:32 AM Дано обърнат внимание и на това, както обърнаха внимание на писмото ми, относно стените на К. Величков. :)
Oпределено заради твоито писмо са направили ремонт на стените на станцията. Дано има повече настоятелни граждани като тебе и само с едно писмо като изпратиш и се изпълняват желания. Може да се пробваш да пратиш едно писмо и до ЕС, да ни дадът всички пари, които са ни необходими за завършване на всички линии на метрото. :banana: :lol:
s_o_kv_v_zp_l_s_o April 22nd, 2009, 06:04 PM Oпределено заради твоито писмо са направили ремонт на стените на станцията.
Аз не си измислям, но няма да седна да ти пеписвам, какво са ми писали в писмото :ohno:
Само мога да кажа, че ми пписаха, че всичките ми забележки към вътрешното оформление са възложени на съответните фирми за отстраняване. И ми писаха така, че все едно не знаят какво става. А и още не бяха паднали плочки за да знаят, или някой да е подал жалба преди мене. Нито една още не беше паднала, но аз писах за прословътите стени.
batman08 April 22nd, 2009, 06:13 PM Аз не си измислям, но няма да седна да ти пеписвам, какво са ми писали в писмото :ohno:
Само мога да кажа, че ми пписаха, че всичките ми забележки към вътрешното оформление са възложени на съответните фирми за отстраняване. И ми писаха така, че все едно не знаят какво става. А и още не бяха паднали плочки за да знаят, или някой да е подал жалба преди мене. Нито една още не беше паднала, но аз писах за прословътите стени.
Да разбирасе щом казваш е така :) Да го беше споменал и в другия форум преди да те изгонят от там! А те защо те изгониха? О да, защото пишеше само глупости в темите за метрото! Така че не е нужно и тук да го правиш.
s_o_kv_v_zp_l_s_o April 22nd, 2009, 06:31 PM Харесват ли ви новите табели, на входовете на подлезите към метростанциите. Можеби са хубави, но имат огромен недостатък - Няма го логото. Вижте линка, аз направих същите 1:1, само че съм сложил и логото. Как мислите ?
Ето ги и табелките ------> http://www.album.bg/ssssstanislav/images/13223988/
ПС: Аз ги направих нормални, ама незнайно защо цветовете се прецакаха малко.
JloKyM April 22nd, 2009, 06:34 PM Харесват ли ви новите табели, на входовете на подлезите към метростанциите. Можеби са хубави, но имат огромен недостатък - Няма го логото. Вижте линка, аз направих същите 1:1, само че съм сложил и логото. Как мислите ?
Ето ги и табелките ------> http://www.album.bg/ssssstanislav/images/13223988/
ПС: Аз ги направих нормални, ама незнайно защо цветовете се прецакаха малко.
Малко транслитерацията ти куца. ;)
ПП: И понеже не ми се иска темата да се разводнява с глупости, за личните си взаимоотношения използвайте ЛС.
s_o_kv_v_zp_l_s_o April 22nd, 2009, 09:48 PM Малко транслитерацията ти куца. ;)
Знам. Направих ги набързо и за това. А искам да попитам: Значи днеска на Сердика имаше синьо влакче, дали то е стигнало благополучно до Младост, или пак е дерайлирало?
Вече поставени ли са окончателно навсякъде тези табели или само на Младост 1 ?
Аз някъде подучух, че за новата отсечка ще се смени и говорителката. Дано не е истина, защото сегашният глас си е супер нали ?!?
Ivanski April 23rd, 2009, 06:26 PM Put the cherry on top :D
paF4uko April 23rd, 2009, 06:30 PM Ето ги и табелките ------> http://www.album.bg/ssssstanislav/images/13223988/
Joliot-Curie ако го напишат като "Jolio Kiuri" са за разстрел... :gunz:
batman08 April 23rd, 2009, 07:46 PM А по другите станции сложени и са логата или още не?
s_o_kv_v_zp_l_s_o April 23rd, 2009, 07:52 PM Добре де казал съм, че съм ги направил на бързо. Много добре знам, как да се напишат. Аз го давам, като пример.
benjaminn April 23rd, 2009, 11:17 PM Добре де казал съм, че съм ги направил на бързо. Много добре знам, как да се напишат. Аз го давам, като пример.
Ти си го написал набързо, това ясно. Въпросът е общинарите да не го напишат на бързо също, че вече тяхното хич няма да е ясно :bash:
Иначе цветово ми харесва как си ги направил - хем червеното да привлича погледа, хем синьото да преобладава като по-ненатоварващ цвят :cheers:
kevin87 April 24th, 2009, 12:14 AM само да обърна внимание, че логото на софийското метро е синята буква М и стрелка надолу, а не просто голяма синя стрелка (както повечето хора виждат логото).
От снимките на Локум от метростанция ЮНАК, ясно се вижда, че буквата М се разграничава от стрелката, макар и да са в един и същи цвят. Така, че предложените табелки от "s_o_kv_v_zp_l_s_o" не стават. нито като изписване, нито като цветове, нито като лого.:ohno:
Ivanski April 24th, 2009, 12:26 AM Логото е просто М и стрелка в комбинация. (подобно на старото лого на кавал 1 с К1). Не особено оригинално но все пак не е лошо, но можеше да оформят по-добре идеята.
JloKyM April 24th, 2009, 07:40 AM само да обърна внимание, че логото на софийското метро е синята буква М и стрелка надолу, а не просто голяма синя стрелка (както повечето хора виждат логото).
От снимките на Локум от метростанция ЮНАК, ясно се вижда, че буквата М се разграничава от стрелката, макар и да са в един и същи цвят. Така, че предложените табелки от "s_o_kv_v_zp_l_s_o" не стават. нито като изписване, нито като цветове, нито като лого.:ohno:
В старото лого на метрото М и стрелката бяха свързани, но се оказа, че такова лого е регистрирано от някаква монтанска фирма за железария(май!?) и затова го промениха и вече М и стрелката са разделени. Честно казано смятам, че сега изглежда много добре и всеки чужденец може да разбере за какво иде реч, предвид че метро си е metro, тоест M не се променя. Колкото до самите табели с имената на санциите, определено има нужда и комбинацията синьо и червено, както на Младост 1 ми харесва.
БТВ, на Сердика май никъде няма табела?!:ohno:
ПП: Welcome to the forum, kevin87:cheers:
s_o_kv_v_zp_l_s_o April 24th, 2009, 01:41 PM Да старото лого е това. Но пак казвам аз давам ПРИМЕР. Явно само един ме разбира от тук. Аз ви показвам, как ще изглежда с лого, пък дали е цяло или птсечено е отделен въпрос. Ако трябва ще го направят отсеченото. А логото е сменено само на стълбчетата на подлезите. На билетите, документите и пр. си е цялото. Да еднакво е до някъде с фирмата за асансьори, но се различава по цветовете, и там са 2. ----> http://www.reklamator.com/pi/3kJ5ZdJZ3w20071003132315.jpg
kronos_BG April 24th, 2009, 02:43 PM Е, няма значение, щом някой е изпреварил и е регистрирал старото лого ще трябва да го сменят постепенно навсякъде.
Абсолютно същото е, няма как. Цветовете нямат значение, регистрирана е графиката на логото.
Впрочем, нищо толкова странно не се е случило : и други метрополитени през годините са си сменяли фирмените знаци, макар и по различни поводи.
Иначе идеята ти е оригинална, спор няма, като цветови контраст също е добро, но мисля, че вече е избрана концепцията логото да се окача отделно от указателните табели и едва ли ще тръгнат да поръчват нови табели : те се поръчани доста отдавна и ще бъде излишен разход на средства. Но нищо не пречи при следваща промяна да заимстват нещо от нея.
За мен е по-интересно защо не са намерили място на вагоните някъде да го поставят?
Отпред, например, има подходящо място. Въпрос на желание и дизайнерско решение е.Логото на Вагонмаш едва ли е пречка.
batman08 April 24th, 2009, 05:14 PM Строежът на метрото налага промени в автомобилното движение в района на НДК
Изграждането на Метростанция 10 до х-л „Хемус”, която е част от проекта за разширение на метрото в София, налага промени в движението на градския транспорт в района на кръстовището на бул. „Арсеналски” и бул. „Черни връх”. По време на строителството движението ще бъде затруднено, но няма да се затварят улици.
От 27-ми април 2009 г. до края на 2010 г. ще бъдат наложени следните ограничения:
- Автомобилното движение по бул. „Черни връх” в посока от кръстовището с бул. „България” към кръстовището на ул. „Свети Наум” и бул. „Арсеналски” от три ленти се преустройва в две ленти и се премества в източната част на бул. „Черни връх”;
- Автомобилното движение по бул. „Черни връх” в посока от кръстовището с ул. „Свети Наум” и бул. „Арсеналски” към кръстовището на бул. „България” от 3 ленти се преустройва в 2 ленти;
-Трамвайна линия № 6 ще продължи да се движи по маршрута си.
Схема на организацията на движението можете да намерите тук. Промененото трасе за движение на МПС е отбелязано на приложената схема в сиво, по протежение на бул. „Черни връх”.
Проектът за разширение на метрото в София участък: „Пътен възел „Надежда” - Централна ж.п. гара - пл. „Св. Неделя” - НДК - бул. „Черни връх” се съфинансира чрез Оперативна програма „Транспорт” от Европейския фонд за регионално развитие.
http://sofia.bg/pressecentre/images/promqna%20dvijenie-Hemus.jpg
benjaminn April 24th, 2009, 06:31 PM Да старото лого е това. Но пак казвам аз давам ПРИМЕР. Явно само един ме разбира от тук. Аз ви показвам, как ще изглежда с лого, пък дали е цяло или птсечено е отделен въпрос. Ако трябва ще го направят отсеченото. А логото е сменено само на стълбчетата на подлезите. На билетите, документите и пр. си е цялото. Да еднакво е до някъде с фирмата за асансьори, но се различава по цветовете, и там са 2. ----> http://www.reklamator.com/pi/3kJ5ZdJZ3w20071003132315.jpg
Не се сърди на хората, забелязал съм, че не рядко тук, а и в другия форум, на някой новопоявил се се отговаря крайно рязко и не рядко грубо, което за мен е необяснимо - нито научава човек така другия на нещо, нито той самия се предствая по-голям капацитет, единствено е израз на простотия и най-много да отблъсне другия от дадения форум с оглед отношението към него. Не го казвам с идея да засегна никой конкретно. Идеята ми е да се чете кой какво пише и дори да е сгрешил в нещo, да не му се отговаря със стотици удивителни или пък с крайно сухи фрази, а съвсем добронамерено да му се обясни къде е сбъркал, ако е.
Да бъдеме хора, става ли? :angel1:
AnonymvsBeaver April 24th, 2009, 07:18 PM ^^ X2
bgplayer19 April 24th, 2009, 10:42 PM What I don't like in Bulgaria is that there isn't much ,either correct information on roads,metro stations,landmarks etc.One example is Tsarigradsko shousse...those signs aren't giving enough information for tourists,foreigners etc.Another ting is the wrong or so called "Bulgarian" translation,I was shocked when I saw a sign where the english translation of street was ulica :ohno: I believe you have also seen those signs...Another strange case is the multiple names of Center(Centrum,Centre,Center).....
JuMPer April 25th, 2009, 02:29 AM ^^ on national roads signs are present. the problem is city signs, but guess what, some1 posted.. to lazy to go back, that they will finally place proper signs at least in Sf'to. "proper" meaning that we will have signs :lol: ..translation is another issue that will probably never ever be proper, but thats y we have "gospodari na efira" haha
Ivanski April 25th, 2009, 02:57 AM The idea to put the logo on the trains is good btw, although the logo itself is boring.
s_o_kv_v_zp_l_s_o April 25th, 2009, 08:25 AM Г.М. Димитров --> http://arhitektura.bg/blog/wp-content/uploads/2009/03/dscf2700.jpg
Ето и как ще изглежда СКИФ-че с логото отпред. Не е мнго хубаво ама всеки с мнението си :nuts: . ------> http://mediapool.bg/photo/l_149071.jpg
Ivanski April 25th, 2009, 10:23 AM Гадно е да можеше да го сложат от страни от пред е глупаво, най-малкото защото никой няма да го вижда, отделно седи зле.
kevin87 April 25th, 2009, 01:46 PM абсолютно съгласен съм, грозно изпълнение. нови метростанции, толкова очаквани... ала изглеждат като строени по времето на социализма.
голямо разочарование, лоши цветове, материали.....
и да кажеш, че е старо и няма пари за да го реновират добре.... ама да го строят сега и да имат възможност да го изпипат..... а те нищо.
И още един факт.... който е пътувал наскоро със самолет от или до София при ясно време със сигурност е забелязал нещо, което се вижда от високо.... но това не е е златния покрив на александър невски, не е ндк, не е някой парк или стадион..... най забележими за грозните сини тунели на метрото
и последно.... софиянски пусна метрото от сливница до к.велчиков и след това всяка година отваряше по още една метростанция без никакво забавяне... опълченска, сердика, обеля ....
а бате бойко от 2005 до сега.... нищо.......
Ivanski April 25th, 2009, 01:51 PM ^^ Обеля отвори врати 3 години след Сердика и ако трябва да сме честни новите станции изглеждат по-добре от вече откритите, примерно Люлин наистина изглежда като строена при соц време. Самият им дизайн предполагам не е много нов също, не са чудо на чудесата. Но не са и лоши , особено на фона на цялата ситуяция тук. Не е реално да се очакват някакви суперфутористични станции и хай-тек иновации. Тунелът наитина действа малко стряскащо със ярко синият си цвят, но не е толкова зле, а около въртопо станцията наистина изглежда добре.
JloKyM April 25th, 2009, 01:59 PM абсолютно съгласен съм, грозно изпълнение. нови метростанции, толкова очаквани... ала изглеждат като строени по времето на социализма.
голямо разочарование, лоши цветове, материали.....
и да кажеш, че е старо и няма пари за да го реновират добре.... ама да го строят сега и да имат възможност да го изпипат..... а те нищо.
И още един факт.... който е пътувал наскоро със самолет от или до София при ясно време със сигурност е забелязал нещо, което се вижда от високо.... но това не е е златния покрив на александър невски, не е ндк, не е някой парк или стадион..... най забележими за грозните сини тунели на метрото
и последно.... софиянски пусна метрото от сливница до к.велчиков и след това всяка година отваряше по още една метростанция без никакво забавяне... обеля, опълченска, сердика....
а бате бойко от 2005 до сега.... нищо.......
Никак си не си прав в сроковете, но това няма значение. Нямам нищо против това което се вижда да са тунелите на метрото, защото просто изглеждат яко.
Tego April 25th, 2009, 02:03 PM Момчета, аз живея точно до моста на Въртопо и мога да ви кажа, че отвън станцията си ми харесва много. Това си е лично мое мнение, де. "По вкус и по цвет товарищи нет," знаете... За мен освен некачественото строителство, поддръжката е проблема и причината тунела да изглежда донякъде мърляв и мръсен.
kevin87 April 25th, 2009, 02:31 PM искам да видя футуристични модерни станции, цветни, готини.
да влизам в метрото не само защото ще се придвижа бързо, а и за да бъде уникално изживяване. в Милано върви с пълна сила проект за обновяване на станциите само десетина години след като някой от тях са окрити. там метрото спира пред домовете на хората, станциите са на много по малко разстояние. върви до 1.00 след полунощ. тук са като "буци". жълтеникавите надписи на станцията при васил левски едвам се четат от мрамора под тях...
станцията при ЮНАК изглежда "болна" ... за мен една от най хубавите станции за сега е западен парк, бяло и зелено.... свежа, светла, приятна.....
вардар и люлин са потресаващо соц ....
JloKyM April 25th, 2009, 02:38 PM искам да видя футуристични модерни станции, цветни, готини.
да влизам в метрото не само защото ще се придвижа бързо, а и за да бъде уникално изживяване. в Милано върви с пълна сила проект за обновяване на станциите само десетина години след като някой от тях са окрити. там метрото спира пред домовете на хората, станциите са на много по малко разстояние. върви до 1.00 след полунощ. тук са като "буци". жълтеникавите надписи на станцията при васил левски едвам се четат от мрамора под тях...
станцията при ЮНАК изглежда "болна" ... за мен една от най хубавите станции за сега е западен парк, бяло и зелено.... свежа, светла, приятна.....
вардар и люлин са потресаващо соц ....
Вардар и Люлин са безкрайно грозни станции, но точно тези колони ги правят доста ретро и някак впечатляващи. Открояват се. Станцията на въртопо е зеления тунел са добре изпълнени. Проблем е по-скоро синия тунел. Като цяло надземните вестибюли на новите станции са повече от ужасни. За сметка на това самите станции при пероните изглеждат много добре и са добре обзаведени.
И все пак, с голямо нетърпение чакам да видя проектите за станции по втори диаметър. Съмнявам се, да има нещо уникално, но може пък да има и приятни изненади.
batman08 April 25th, 2009, 03:14 PM В другия форум има снимки от Младост 1 и Г.М.Димитров.
batman08 April 25th, 2009, 03:31 PM А защо снимките от 48-ма страница от перона на стадиона ги няма ?
JloKyM April 25th, 2009, 03:36 PM А защо снимките от 48-ма страница от перона на стадиона ги няма ?
My monthly bandwidth has expired. :( The pictures will appear in a few days..I hope :lol:
Station Mladost looks FANTASTIC. Definitely my favourite station of all.:cheers::cheers:
new bulgaria April 25th, 2009, 03:49 PM ^^ much better!
BG_PATRIOT April 25th, 2009, 04:08 PM The Mladost station looks great :okay: I remember when I first saw it on renders a couple of years ago, I hated the color scheme, but once built it definitively looks really good
paF4uko April 25th, 2009, 04:11 PM The Mladost station looks great :okay: I remember when I first saw it on renders a couple of years ago, I hated the color scheme, but once built it definitively looks really good
+1 :okay:
Tego April 25th, 2009, 05:13 PM Wow! I love the way the signs look! I had seen the tiles on other pictures! Great! By the way, most likely we'll be using it at the end of May. On the 8th when the ceremony will be, only the mayor and Stanishev will ride. The test runs will be finished later, that's why it'll be opened for passengers sometime at the end of May. When I get better information, I'll tell you.
AnonymvsBeaver April 25th, 2009, 06:26 PM This disproves some of the criticisms that the new stations aren't good enough.. At least, this one is excellent for sure :D
bgplayer19 April 25th, 2009, 07:59 PM I like all stations,I don't know if you have seen G.M.Dimitrov station but the interior is superb and I got really angry today when someone said that the station is shit etc.!Also I don't know why so many people don't like those red dots in Intrpred... imo they look really great
zzibit April 25th, 2009, 08:04 PM Where the hell are the signs in English?? wtf?!?
JloKyM April 25th, 2009, 08:10 PM Where the hell are the signs in English?? wtf?!?
Under the bulgarian signs.:lol:
s_o_kv_v_zp_l_s_o April 25th, 2009, 09:57 PM Аз днес прибирайки се от НСА минах под синята туба и на мене ми хареса адски много. Кажете, защо не ви харева. Не е от хубав материял или самият цвят не ви харесва. Много е добър според мен.
До преди малко гледах някакъв днешен вестник и вътре цяла страница за станция " Стадион Васил Левски".
Направи ми добро впечатление, че са сложили и табелите ( те се виждаха и в снимките на JloKyM, но не бяха закачени), обаче на тия табели освен изход пише само " Обеля" или само " Младост 1" Според мен незнам вие как мислите, обаче ще е по-добре на табелите да пише:
1. Център/Люлин/Обеля
2. Младост 1/ Младост 3/ Младост 4/ Летиште София.
например.
s_o_kv_v_zp_l_s_o April 25th, 2009, 10:04 PM лелеле а забелязалили сте, колко са грозни седалките на Жолио Кюри. :X:X:X:X:X:X:X:X
bgplayer19 April 26th, 2009, 12:37 AM Оххх стига сте плюли тая станция, всеки случай са по-добре от тия на Западен Парк или Люлин....
kevin87 April 26th, 2009, 12:44 AM кой е вестникът?
s_o_kv_v_zp_l_s_o April 26th, 2009, 02:21 PM кой е вестникът?
Телеграф от събота, 25 април 2009г.
Статията се казва:
Октомври свързват Люлин и младост ЗА 28 МИНУТИ МЕТРОТО ОБИКАЛЯ СОФИЯ.
s_o_kv_v_zp_l_s_o April 26th, 2009, 02:23 PM Дали на надземните участъци метрото ще се влачи бавно, или това няма значение ?
paF4uko April 26th, 2009, 02:37 PM ^^ Защо да има значение? Нито има пресичане с друг транспорт или пък преминаване на хора, нито пък има толкова важна разлика в налягането, че да има по-малко триене... :lol:
А поликарбонатните плоскости на тунелите са наистина евтино и грозно решение... Само станцията на Въртопо ми харсва.
Ivanski April 26th, 2009, 02:41 PM Не мисля,че открит този надземен участък щеше да изглежда по-добре, нито пък има много алтернативи за да го покрият. На места изглежда не на място, но покрай Софарма център примерно ще се впише идеално като го вдигнат.
Ivanski April 26th, 2009, 03:04 PM :banana::banana::banana:
paF4uko April 26th, 2009, 03:05 PM ^^ Локуме, страхотни снимки!!! Благодаря! Това ми е любимата станция от софийското метро! :cheers:
batman08 April 26th, 2009, 03:14 PM Страхотна станция, браво за снимките! Според мене тази станция е една от най-хубавите след Младост и Стадиона :) Остана само да видиме как ще изглежда и станцията на Г.М.Димитров :)
Ivanski April 26th, 2009, 03:21 PM Локум, как ти се стори много ли е тясно разстоянието м-у входа на станцията и перона на живо ? А иначе наистина изглежда супер - не само станцията , а и вестибюлът.
svetoslav April 26th, 2009, 03:21 PM Dude, have I ever told you, you are the best?
s_o_kv_v_zp_l_s_o April 26th, 2009, 03:25 PM Аз одавна казах, че това ще е най-хубавата станция. После всички почнаха да плюят по нея. Та то не беше стълбища, перони и нз. какво още. Станцията е страхотна. Дано да има пространство зад касата да се осъществяват връзките между пероните, или пак през турникетите със същото билетче. Само едно не разбирам. Защо на тази бялата табела пише:
Младост , Център, Обеля. ? Каква е логиката. Младост са в едната посока, центъра и Обеля в друга. Става въпрос за табелката, на която ще пише, след колко време ще дойде влакче. Дали ще я има и на останалите станции + на старите, защото и на тях така или иначе ще се сменят табели няма да седят табелите ЦЕНТЪР. Би трябвало да има ЦЕНТЪР/МЛАДОСТ 1.
ДАНО ИМА НА ВСИЧКИ СТАНЦИИ ТАКОВА ТАБЛО.
AnonymvsBeaver April 26th, 2009, 03:29 PM Thanks for the pictures! The station looks great :)
Btw: All the translations are correct, i.e. Joliot Curie :D (and not, Zhulio Kyuri :lol:)
s_o_kv_v_zp_l_s_o April 26th, 2009, 04:15 PM Thanks for the pictures! The station looks great :)
Btw: All the translations are correct, i.e. Joliot Curie :D (and not, Zhulio Kyuri :lol:)
че ти пък къде си видял да се пипе Zhulio Kyuri ??????
paF4uko April 26th, 2009, 04:25 PM Halleluyah !
JloKyM April 26th, 2009, 04:33 PM Локум, как ти се стори много ли е тясно разстоянието м-у входа на станцията и перона на живо ? А иначе наистина изглежда супер - не само станцията , а и вестибюлът.
Самата станция, като усещане е като една мъничка станцийка на линията, където ще има малко народ. За сметка на това Стадионът е огромна. Иначе смятам, че има предостатъчно място между стълбището и релсите. Притесненията за инциденти не са основателни :)
БТВ, а иначе вътре станцията е приказна. Безкрайно приятни цветове, страхотно усещане и за око и за присъствие. Любимата ми до момента. :cheers:
s_o_kv_v_zp_l_s_o April 26th, 2009, 05:34 PM Дали, когато София има повече от 1 линия ще се сложат табели по пероните и касовите зали подобни на тази. Идеята ми е да са стъклени (прозрачни) и да са нещо подобно, да показват, къде се прави връзка с друга линия. Ето ми следващото "изобретение" хаха ---> http://www.album.bg/ssssstanislav/images/13334386/
ПС. За да я видите по-голяма кликнете в-ху нея.
Линията за 1-ви диаметър се знае от всички, че е червена. За това по другите диаметри, ако има подобни табели най-добре ще е, линиите се изобразяват със съответният си цвят.
JloKyM April 26th, 2009, 05:36 PM Дали, когато София има повече от 1 линия ще се сложат табели по пероните и касовите зали подобни на тази. Идеята ми е да са стъклени (прозрачни) и да са нещо подобно, да показват, къде се прави връзка с друга линия. Ето ми следващото "изобретение" хаха ---> http://www.album.bg/ssssstanislav/images/13334386/
ПС. За да я видите по-голяма кликнете в-ху нея.
Със сигурност тогава ще променят табелите и е напълно възможно да нямат нищо общо с дизайна, който в момента слагат.
:cheers:
Turnovec April 26th, 2009, 05:40 PM Страшни снимки Локуме! :) :okay:
Пускай ги в глобалната тема за метро, ако още не си го направил де ...
s_o_kv_v_zp_l_s_o April 26th, 2009, 05:56 PM Снимките не са "страшни" направо това е слаба дума. Уникално яки са. Снимките на Локум от Стадион Васил Левски избиха рибата. Сега тези на Мусагеница са ...... няма такава дума.
А как изглеждат станциите Г.М. Димитров и Жолио Кюри в завършен вид - Отговорът след 12 дни, ако Локум не ги изпревари. :D
Храня надежди, че щом му дават да снима така, значи няма да има проблем да се снима и след откриването. Надявам се, защото не знам в друго метро да има забрана за снимане. Аз до сега съм се снимал на всички станции. Карат се само на Опълченска.
За жалост обаче, когато пуснат новите станции, старите все едно няма да съществуват. Всичкото внимание ще е към тях. Старите също не са за пренебрегване. Особенно след ремонтите. Като стана дума. Какво стана с К.Величков и Сердика. Всичко ОК ли е?
JloKyM April 26th, 2009, 06:02 PM ако Локум не ги изпревари. :D
Е, нека оставим малко и момент на изненада :P
s_o_kv_v_zp_l_s_o April 26th, 2009, 07:18 PM ехеееее тия снимки ги имам от незнам колко време. Стари са. И то много.
vycanismajoris April 26th, 2009, 07:20 PM ^^ми, момчето уточнява, че са от зимата...
batman08 April 26th, 2009, 07:33 PM ехеееее тия снимки ги имам от незнам колко време. Стари са. И то много.
Като искаш нови ходи снимай ти! Момчето ти каза, че са от зимата. И на мене ми се иска да видя станцията, но търпение :)
s_o_kv_v_zp_l_s_o April 26th, 2009, 08:23 PM Като искаш нови ходи снимай ти! Момчето ти каза, че са от зимата. И на мене ми се иска да видя станцията, но търпение :)
Ми снимали са и то доста хубаво е излязло. http://forum.gtsofia.info/index.php?topic=27.msg111990#new
И смяташ ли, че ако бях от София нямаше да снимам. Щях да снимам и да се сцепа по шевовете. :nuts:
jeyno9211 April 26th, 2009, 08:46 PM http://gtsofia.info/galerypics/Uploaded/Repcho/319/00_00_0000/16042009681_resize_1239902176.jpg
s_o_kv_v_zp_l_s_o April 26th, 2009, 09:50 PM Имате ли инфо. за говорителката? Дали ще я сменят? ДАНО НЕ :x
bgplayer19 April 26th, 2009, 09:59 PM Имам въпрос!Нали уж щяха да купуват нови мотриси-от тия най-новите на "Метровагонмаш",какво стана с тях?
JloKyM April 26th, 2009, 10:00 PM Имам въпрос!Нали уж щяха да купуват нови мотриси-от тия най-новите на "Метровагонмаш",какво стана с тях?
Тая година ще докарат още 3 състава Русич :)Поръчани са вече.
bgplayer19 April 26th, 2009, 10:07 PM Ама ще пристигнат ли за Май или ще ги видим през Октомври?
JloKyM April 26th, 2009, 10:10 PM Ама ще пристигнат ли за Май или ще ги видим през Октомври?
октомври ;) ТЕ май още не са почнали да ги произвеждат дори
s_o_kv_v_zp_l_s_o April 26th, 2009, 10:18 PM преписвам от статията за метрото от събота.
През Юли се очаква да се пуснат още 3 нови мотриси, които ще се пуснат по участъка под центъра.
Няма октомври. Още Юли ще са тук новите влакчета.
Също така станция СУ"Св. Климент Охридски" ще е напълно готова в края на Юли. Но явно заради реконструкцията на подлеза забавя нещата.
zzibit April 26th, 2009, 11:04 PM Musagenitsa looks stunning! Very nice color scheme and modern looking. 10 more days to go until grand opening!
s_o_kv_v_zp_l_s_o April 26th, 2009, 11:06 PM 10 more days to go until grand opening!
12 days to 08.05.09
Dante_1 April 27th, 2009, 04:50 PM преписвам от статията за метрото от събота.
През Юли се очаква да се пуснат още 3 нови мотриси, които ще се пуснат по участъка под центъра.
Няма октомври. Още Юли ще са тук новите влакчета.
Също така станция СУ"Св. Климент Охридски" ще е напълно готова в края на Юли. Но явно заради реконструкцията на подлеза забавя нещата.
Some pictures of these new metro wagons?
s_o_kv_v_zp_l_s_o April 27th, 2009, 06:22 PM не не не не не. Това са старите СКИФ-чета. Новите в момента се произвеждат. До колкото знам, ще са сини. Нещо подобно. -------------------------> http://news.metro.ru/skif250303.jpg
Някой беше предложил да има логото на метрото отпред на вагоните. Както видяхте не е хубаво. Може да се сложи както е тук. Само че при нас да е логото, не някакъв герб ----> http://vagon.metro.ru/photos/81-740-07.jpg
blago84 April 27th, 2009, 06:26 PM В крайна сметка влакчетата ще са същите като на снимката, най-много да се различават по цвета... А с тея различни цветове за всяка доставка, стана пълна цигания...
s_o_kv_v_zp_l_s_o April 27th, 2009, 06:33 PM В крайна сметка влакчетата ще са същите като на снимката, най-много да се различават по цвета...
Именно. Само по това. Но сигурно ще вземат сини Скифчета, за да може, когато пуснат и 2-ра и 3-та линия да премахнат старите сини влакчета и по 1-ва линя да са оранжевите( СКИФ), по 2-ра Сините( СКИФ), и 3-та Зелените ( СКИФ). ТОЧНО, КАКТО ЦВЕТОВЕТЕ НА ЛИНИИТЕ. ТОВА Е ПО ЦЯЛ СВЯТ.
blago84 April 27th, 2009, 06:36 PM Определено не е това мотива. А и нека ти напомня, че от всеки цвят са по 3. Нали не мислиш, че 3 влака стигат за една линия? За новите линии ще се поръчват още влакове а и никой не е казал че ще са Скиф-ове. Искрено се надявам, че при пъвро пребоядисване ще им уеднаквят цветовете и ще се сложи край на излишната шарения в метрото.
А разликата в цветовете на влаковете спроед линията я има само на някои места, като повечето такива са в Азия. В повечето европейски метрополитени се ползва един цвят за всички състави по всички линии, освен ако не са в процес на миграция към нова ливрея.
s_o_kv_v_zp_l_s_o April 27th, 2009, 06:41 PM Е, няма ли да си личи, ако се пребоядишат. То след 1 месец все някъде ще се заотлющва. Ама е добра идея пребоядисването, че ми писна от тия драсканици.
А май по 2МД. автоматиката ще бъде, като тази на линия "C" в Прага.
batman08 April 27th, 2009, 06:47 PM не не не не не. Това са старите СКИФ-чета. Новите в момента се произвеждат. До колкото знам, ще са сини. Нещо подобно. -------------------------> http://news.metro.ru/skif250303.jpg
Някой беше предложил да има логото на метрото отпред на вагоните. Както видяхте не е хубаво. Може да се сложи както е тук. Само че при нас да е логото, не някакъв герб ----> http://vagon.metro.ru/photos/81-740-07.jpg
Никъде не е казано, че ще са сини - тези вагони са на Московското метро. Не знам от къде я черпиш тази информация, но все пак се опираме на сигурни факти и т.н. Рибата е в морето, а ти тигана си приготвил. Чакаи да стигнем до линия 2 и 3 и тогава ще мислим за вагони.
blago84 April 27th, 2009, 06:52 PM Нямах предвид да ги мацат само за да им уеднаквят цвета, но в нормалния експлоатационен живот на всеки подвижен състав, рано или късно се налага посещение в бояджийския цех. И просто исках да кажа, че се надявам тогава да унифицират цветовата им схема. Повечето от сините влакчета са минавали едно, а някои май и по две боядисвания.
batman08 April 27th, 2009, 06:56 PM Само да кажа, че колегата скок-подскок (s_o_kv_v_zp_l_s_o) в другия форум беше изгонен, защото разводняваше темите за метрото с глупости и множество оф-ове. Нека малко да се култивира и да престане с глупавите постове и да не разводнява темата за метрото и тука !
kronos_BG April 27th, 2009, 07:05 PM не не не не не. Това са старите СКИФ-чета. Новите в момента се произвеждат. До колкото знам, ще са сини. Нещо подобно. -------------------------> http://news.metro.ru/skif250303.jpg
Малее, ама ти май, наистина си вярваш като фантазираш?
Откъде разбра, че ще са сини?
До сега сини скифове не е имало, няма информация и да са заявявани.
Единствената достоверна информация е, че ще започнат да ги произвеждат през април-май, т.е. сега.
На линка който си дал, не е нашата модификация, а 81-740.1 / 81-741.1 - това си е руската модификация. Да виждаш на покрива климатици?:lol:
Те ги видяха чак в 81-740.4 / 81-741.4 (при това още са в изпитание, а не в експлоатация)
Лого на метрополитен се слага отпред, независимо дали ти харесва.
(А дали сме пожелали да се сложи, няма информация)
Това на снимката си е поръчка на конкретен техен град - така са пожелали, там им е сложен герба.
Аза втори диаметър е прекалено рано да разсъждаваме. Тепърва ще има търг и ще се решава. Има доста време до тогава.
batman08 April 27th, 2009, 07:09 PM Е, няма ли да си личи, ако се пребоядиСат. То след 1 месец все някъде ще се заотлющва. Ама е добра идея пребоядисването, че ми писна от тия драсканици.
А май по 2МД. автоматиката ще бъде, като тази на линия "C" в Прага.
Аиде малко правопис. Само не знам от къде ти доиде на ум, че след месет се бели боята? Хубаво е човек да има фантазия, но чак толкова! Вкраина сметка какво е надраскано, че ти е писнало. И каква Прага, каква линия С, какви 5 лева? Това, че чехи ще я правят не е че ще е като на Пражкото метро линия еди коя си.
blago84 April 27th, 2009, 07:15 PM Къде го видяхте това лого на метрополитена? Аз вижвам единствено логото на производителя - Метровагонмаш.
Ivanski April 27th, 2009, 07:24 PM Не таете големи надежди тези скифове скоро да минат боя - при почти нулев допир с атмосферните условия навън боята не виждам как ще им остарее. Аз лично нямам против да са няколко цвята, но ще се радвам да са всичките Русич. Със оранжевите , зелените и вероятно сините нови ще имаме едно шарено метро :D иначе ще изглежда малко скучно.
s_o_kv_v_zp_l_s_o April 27th, 2009, 07:52 PM Така хората, които ме заяждат за правопис, и те правят такива. Няма значение.
Знае ли се, кога ще се сменят тебелите по метростанциите? Също така и лепенките от метросхемата ? :)
ПС. Аз също нямам нищо против влаковете да са в няколко цвята. Някак си е по-различно.
s_o_kv_v_zp_l_s_o April 27th, 2009, 07:59 PM И знам, че са от Московското метро снимките, които ги сложих, но аз само давам пример. В другият форум ви казах, че Братоев ми писа, че цветовете на влаковете ще съответстват на линиите. Стига сте се заяждали и надували. Не може някои да се държат адски свесно, а други само да се чудат, как да се заядат само защото им е скучно.
paF4uko April 27th, 2009, 08:00 PM В еднаква цветова комбинация трябва да са всички превозни средства на градския транспорт - метро, трамваи, тролеи, автобуси и каквото още ви хрумне... Такава шарения като в България не съм виждал другаде... :ohno:
Ivanski April 27th, 2009, 08:33 PM Най-малкото метротрополитен е отделна компания от скгт. А ако скифовете отгорарят на линиите по цвят даже мисля,че е добра идея.
bgplayer19 April 27th, 2009, 08:36 PM А аз защо съм разбрал че ще поръчаме от най-новия модел влакчета на Метровагонмаш,а не от тези дето в момента вървят в Софийското метро?
s_o_kv_v_zp_l_s_o April 27th, 2009, 08:40 PM И не само СКИФОВЕТЕ всички влакове с много малки изключения по света са така. Със сигурност и софийското ще е така.
Остават още 11 дена до 8-ми. Дано до тогава да са сменили всички табели по станциите (също и инфрмацията по тубосите. На тях дори не е отбелязано, че метрото върви до Обеля) и лепенките по метросхемите. Сега, мисля че от метросхемата се падат по 3 лампички на станция. И дано да не са сменили говорителката, че сегашната е супер.
s_o_kv_v_zp_l_s_o April 27th, 2009, 08:41 PM А аз защо съм разбрал че ще поръчаме от най-новия модел влакчета на Метровагонмаш,а не от тези дето в момента вървят в Софийското метро?
Не не същите ще са. Няма да са дори с по-голяма модернизация. Абсолютно същите ще са. Можеби разликата ще е само цветова.
worldnet84 April 27th, 2009, 08:44 PM Аз лично съм ги виждал във Виена. Там и петте линии на метрото са в различни цветове.
Не само вагоните, но и станциите, и цялата съпътстваща информация и всяка една от линиите е в съответния цвят.
Схема ВИЕНА (http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/0d/U-Bahn_Wien%2C_Netzplan.svg)
U1 в червено:
http://farm2.static.flickr.com/1111/3172043864_040c0b9ca5.jpg
U3 в оранжево:
http://www.urbanrail.net/eu/vie/U3-corridor1.jpg
и т.н. всяка линия в своя цвят. Много е лесно ориентирането :)
bgplayer19 April 27th, 2009, 08:52 PM Хах аз съм бил на U1,U2,U6 и сега се сетих че наистина отделните метродиаметри бяха в различни цветове
paF4uko April 27th, 2009, 09:46 PM ^^ На картите да, но подвижният състав отвън по всички линии е металик. Само по U6 (миналата година смениха влакчетата) мисля, че са с цветовата комбинация на трамваите.
kronos_BG April 27th, 2009, 09:48 PM А аз защо съм разбрал че ще поръчаме от най-новия модел влакчета на Метровагонмаш,а не от тези дето в момента вървят в Софийското метро?
Не, от нашата модификация ще са си. Поръчката е по стария договор с тях.
Тя, най-новата им модификация на Русичите (81-740.4 / 81-741.4) още е в изпитания, няма как да дойде тук, пък и не е е съвсем съвместима с нашата. Но, като цяло, в нея те ще видят повечето неща, които имаме в нашата - климатик, асинхронен двигател, камери.Нашата дори е с по-добър двигател.
Новата е с по-различна дължина, вместимост, има повече врати и т.н.
Между впрочем те много харесват нашите разцветки. Смятат ги за по-удачни от техното сиво.
s_o_kv_v_zp_l_s_o April 27th, 2009, 10:12 PM Аз сега разбирам, че си имаме и климатици. Супер. Само че ако имахме камери, нямаше всеки 2-ри вагон да е надраскан я по седалка, я по врата
zzibit April 27th, 2009, 10:14 PM Само да кажа, че колегата скок-подскок (s_o_kv_v_zp_l_s_o) в другия форум беше изгонен, защото разводняваше темите за метрото с глупости и множество оф-ове. Нека малко да се култивира и да престане с глупавите постове и да не разводнява темата за метрото и тука !
+1
Edit
Pishete sashtestveni novini molia. Za 1 den ima 3-4 stranici izpisano bez nishto seriozno:nuts:
bgrs April 28th, 2009, 12:53 AM Аз лично съм ги виждал във Виена. Там и петте линии на метрото са в различни цветове.
Не само вагоните, но и станциите, и цялата съпътстваща информация и всяка една от линиите е в съответния цвят.
Схема ВИЕНА (http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/0d/U-Bahn_Wien%2C_Netzplan.svg)
U1 в червено:
http://farm2.static.flickr.com/1111/3172043864_040c0b9ca5.jpg
U3 в оранжево:
http://www.urbanrail.net/eu/vie/U3-corridor1.jpg
и т.н. всяка линия в своя цвят. Много е лесно ориентирането :)
Това да не е станцията на пратера? :)
s_o_kv_v_zp_l_s_o April 28th, 2009, 06:37 AM Извинявам се, че така нахълтвам, но иксам да попитам нещо.
На коя станция и в колко часа ще е откриването ?
Мс. предварително.:):):):):):)
Thunderer April 28th, 2009, 10:45 AM Извинявам се, че така нахълтвам, но иксам да попитам нещо.
На коя станция и в колко часа ще е откриването ?
Мс. предварително.:):):):):):)
Откриването ще бъде от 11ч. , но никъде не съм видял досега да се споменава на коя станция ще бъде. Би трябвало да е на станцията при Юнак.
JloKyM April 28th, 2009, 10:57 AM На 8 или 9 очаквайте обширен репортаж от новите станции, подкрепен с безброй снимков материал. Днес официално получих подписан от Стоян Братоев пропуск за снимане на новите метростанции. За съжаление ще мога да ги снимам само след откриването на 8 май. Така, че поне веднага след откриването снимковия материал ще е подсигурен. :)
s_o_kv_v_zp_l_s_o April 28th, 2009, 11:56 AM На 8 или 9 очаквайте обширен репортаж от новите станции, подкрепен с безброй снимков материал. Днес официално получих подписан от Стоян Братоев пропуск за снимане на новите метростанции. За съжаление ще мога да ги снимам само след откриването на 8 май. Така, че поне веднага след откриването снимковия материал ще е подсигурен. :)
А аз например, как мога да си изкарам за снимане по всички 14-те станции? ? ? ? ? ? ? ? ? ? :cheers:
s_o_kv_v_zp_l_s_o April 28th, 2009, 12:04 PM Аз имам тениска на метрото. Ама дали ще ми помогне до някаква степен да снимам безпроблемно ?????
JloKyM April 28th, 2009, 12:45 PM Аз имам тениска на метрото. Ама дали ще ми помогне до някаква степен да снимам безпроблемно ?????
Отиваш в Метрополитен и подаваш Молба. След което чакаш и ако си одобрен ти се обаждат и ти казват кога да отидеш да си вземеш пропуска. След това можеш да снимаш безпроблемно за срока, за който ти е пропуска.
И ще те помоля да използваш бутона за редакция, а не да пълниш темата с мнения едно след друго. Като цяло в моментите, когато няма новини не е необходимо непрекъснато да се задават глупави въпроси, да се изказват безсмислени мнения и т.н. ;)
Ivanski April 28th, 2009, 01:33 PM На Юнак денска кипеше засилена довършителна работа, асфалтираха дори покрай стадиона. Само че дано тази пушилка и прахоляк бъде изчестена навреме за откриването. На софийския пък беше доста тихо, ще трябва да настъпят газта , ако мислят да я отварят началото на есента, иначе от Левски може да се направят добри снимки на строежа, но нямах подходяща техника под ръка..
А около Хемус вчера ми направи впечатление ,че бяха изсипали по незнайни причини едно 50ина човека, 45 от които си бъркаха в носа, един караше Камаз, един багер , 2ма "шефове" с папки ,които си лафеха и един култов тип който с някаква свирка ужким да асистира нещо при движението там подсвиркваше на мацките излизащи от сити-центъра :lol:
Mayvena April 28th, 2009, 01:43 PM Днес минавах покрай станция "Мусагеница" и чух преминаващата мотриса - явно правят тестове. Зеленото поликарбонатно покривало изолира шума учудващо добре - звука от мотрисата се чуваше по-слабо от преминаващите по булеварда коли.
Thunderer April 28th, 2009, 04:26 PM На 8 или 9 очаквайте обширен репортаж от новите станции, подкрепен с безброй снимков материал. Днес официално получих подписан от Стоян Братоев пропуск за снимане на новите метростанции. За съжаление ще мога да ги снимам само след откриването на 8 май. Така, че поне веднага след откриването снимковия материал ще е подсигурен. :)
Този пропуск за какво точно е ? Дава ти възможност да снимаш на воля (защото уж е забранено да се снима в метрото) или е пропуск за достъп до станциите, т.е. от 8-ми ли започват да се обслужват пътници по новата отсечка или пък тогава само с пропсук може да се отиде до станциите ?
JloKyM April 28th, 2009, 04:29 PM Този пропуск за какво точно е ? Дава ти възможност да снимаш на воля (защото уж е забранено да се снима в метрото) или е пропуск за достъп до станциите, т.е. от 8-ми ли започват да се обслужват пътници по новата отсечка или пък тогава само с пропсук може да се отиде до станциите ?
Пропуска е да снимам каквото, където и колкото пожелая на новите метро станции. Доколкото подочух в офиса на Метрополитен на 8 ще е само за официални лица и журналисти..:bash:
batman08 April 28th, 2009, 06:14 PM JloKyM а на Младост и Интерпред пробвал ли си да снимаш?
Явно на 8-ми няма да се возиме ние, а само големите клечки! Поне да кажат кога ще го пуснат и за обикновените хора :)
JloKyM April 28th, 2009, 07:00 PM JloKyM а на Младост и Интерпред пробвал ли си да снимаш?
Явно на 8-ми няма да се возиме ние, а само големите клечки! Поне да кажат кога ще го пуснат и за обикновените хора :)
На Младост пробвах, но беше събота и шефът го нямаше иначе тази седмица ще пробвам. На Интерпред не съм, но ще :) Очаквайте включване дали съм имал успех :D
batman08 April 28th, 2009, 07:10 PM Стискам палци скоро да ни зарадваш със снимки от станциите :)
s_o_kv_v_zp_l_s_o April 28th, 2009, 09:22 PM Добре де, ако все пак някой отиде на откриването пред Станция Стадион Васил Левски в 11.00 часа, какво ще стане? Ще го изгонят ли ?
И защо на 8-ми няма да пускат пътници. Не е излизала подобна иформация. Излизала е само, че на 8-ми тръгва от Стадиона до Младост.
И какъв им е проблема, ако снимаме? Да не би да я взривиме? Абе това го има само в България. УЖАС
KRUM April 28th, 2009, 10:14 PM Абе това го има само в България. УЖАС
Dali?
bgplayer19 April 28th, 2009, 10:26 PM del
|
|