View Full Version : Türkiye Forumunun Yeniden Yapılandırılması
meow June 1st, 2008, 10:56 PM Arkadaşlar,
Forumumuz anasayfaya çıkmak için artık en büyük adaylardan biri,
Son ekenen subforumlarla daha structured bir yapıya kavuştuk, iyi oldu. İSpanya, Portekiz, Frnasa, UK gibi büyük subforumlarda durum hep böyle.
Ama bu yeniden yapılanma şu anda oldukça yarım kalmış bir halde bence.
Hala en çok başlık ana sayfada yer alıyor. Artık bir Photo-Forums sectionu olduğuna göre şehir fotoları içeren başlıkları da bu section altında bir subforuma kaydırmak gerek bence.
İşte bu knuda beyin fiırtınası yapalım.
- Skyl,ines and City Photographs diye tek bir subforum olabilir
- Bölge bölge ayırabiliriz
- İstanbul ve diğerleri olabilir
- İstanbul, Ankara, İzmir ve diğerleri olablir
- Skylines and City Photos(Metropolitan - İtlyan forumunda böyle) ile Shoretowns vs. ayırabiliriz
meow June 1st, 2008, 10:57 PM Tartışın pliz
icy June 1st, 2008, 11:02 PM Cities
=======
Istanbul
Ankara
Izmir
Other Cities
========
Hepsinin altinda
Skylines
Projects
News
Photos
olabilir
meow June 1st, 2008, 11:05 PM icy'cim senin önerin epeyce bir reformist
şimdiki düzen yerine önce şehirlere ayırıp sonra skylines, projects etc yapalım diyorsun.
ne kadar kabul görür bilmem
Şimdiki durumda ana sayfadaki şehir threadlerini Photo Forums sectionuna almak için önerin nedir?
Jünyus Brütüs June 1st, 2008, 11:07 PM ben yeni yapılandırmaların Türkçe bazlı olmasından yanayım...
bir de ben bu ana sayfaya çıkmak konusunda fazla umutlu değilim çünkü diğer forumların aksine Türkiye forumunun en yoğun bölümü Turkuaz Kafe... biraz geyik üzerine büyüyen bir forumuz sanırım...
meds June 1st, 2008, 11:31 PM benim düşüncem=
Şehirlere ayrılsın
şehir sayfasına girdiğinde üstte 3 sticky başlık olsun
-Summary of the Important projects of ****
-photos of ****
-skyline of ****
sayfanın geri kalanında projeler olsun
bunlar olduktan sonra türkiyeye girdiğinizde şu an şehirlerin fotoğraf başlıklarının bulunduğu yere
questions about travelling to Turkey
welcome to turkey
turkish brands
turkish food
vb başlıklar olsun
eğer projects kısmı şimdiki gibi kalsın şehir şehir ayrılmasın derseniz
bi tane cityscapes & skylines başlığı açılsın
ve yine türkiyeye girdiğinizde şu an şehirlerin fotoğraf başlıklarının bulunduğu yere
questions about travelling to Turkey
welcome to turkey
turkish brands
turkish food
vb başlıklar olsun
meds June 1st, 2008, 11:34 PM ve üsttekine ek olarak
bazı başlıklar onarılamayacak şekilde göçmüş
mesela şimdiki izmir foto başlığı
8 sayfa gözükmeyen fotoğraf dolu
onların yenisi açılsın ve var olan turkuaz kafeye archive diye bi bölüm olarak arşivlensin
amma çok şey istedim ya :lol:
Jünyus Brütüs June 1st, 2008, 11:54 PM Ben de bu şekilde düşündüm
A)Turkish Metropolises - Türk Metropolleri/Büyükşehirler
a1)İstanbul
a2)Ankara
a3)İzmir
B)Regional Forums - Bölgesel Forumlar
b1)Marmara
b2)Ege ve Akdeniz
b3)İçAnadolu ve Karadeniz
b4)DoğuAanadolu ve Güneydoğu Anadolu
C)Projects, Development and Construction
c1)Turkish skyscrapers and highrises
c2)Infrustructure, mobility...
c3)sports/Cultural Venues and Lowrise mimari
D)offtopic
d1)Around the world(photography)
d2)Turkuaz Kafe
en baştaki anasayfada medsin dediği gibi 5 tane genel sticky başlıkla turizm rehberi gibi kullanılabilir.
Messi June 1st, 2008, 11:59 PM sanki hep burada kalirsak daha iyiymis gibi ya. Obür forumlara hic ugranmiyor, burada yine euroscrapers'a girdigin zaman elinin altinda oldugu icin öbürlerine de bir göz atiyorsun-
Jünyus Brütüs June 2nd, 2008, 12:03 AM bende öyle düşünüyorum aslında. ana sayfadaki forumlar artık wowturkey kıvamına gelmiş forumlar. polonya, rusya, ispanya filan... tanıtım amacından çok kendi bünyelerinde bulunuyorlar. ingilizce hiç kullanılmıyor mesela hepsi küçük birer wowpoland wowspain hesabı... bilmem anlatabildim mi:D
System_Halted June 2nd, 2008, 08:20 AM ^^ Katılıyorum. Tanıtım için Euroscrapers altında kalmak daha iyi görünüyor banada.
O altlardaki forumlardan haberi olmayanlar bile var ve o forumlar hep kendi içlerinde yazışıyorlar. Halbuki bizim buradaki amacımız yabancılara tanıtım yapmak, bu yüzden İngilizce başlıklar, yazışmalar yaptık.
Skylines and City Photographs gibi bir bölüm iyi olur ama bölge ve şehirlere ayırırsak gezilmez gibi geliyor. Açıkçası çok dallanıp budaklanmış forumları sevmiyorum ve forumun belli kısımlarını hepten öldüreceğini düşünüyorum.
icy June 2nd, 2008, 09:01 AM bence az başlık olsun..yoksa girip seçmek zor oluyor..Bir Dubai kısmı mesela karma karışık..herkes projelerle daha çok ilgileniyor..O zaman hiç bozmayın..sadece spor ve haberler için ayrı bölüm olsun..
Onur June 2nd, 2008, 11:58 AM Benim Tercihim;
Fotoğraflar ile ilgili ayrı altbaşlık açılsın, ekten Dünya projeleri ile ilgili altbaşlık bulunsun.
'Turquoise Cafe', 'Havabar' olarak değişsşin. (Havadan sudan)
3. mod gerekirse de Sercan olsun.
meow June 2nd, 2008, 04:50 PM arkadaşlar asıl bu şekilde forumu kimse gezmiyor.
Anasayfadaki başlıklar hiç güncellenmiyor.
Euroscraperstan çıktığımız anda ziyaretçi sayısı patlayacaktır.
Hedefiniz büyük olsun lütfen.
Bu haliyle kalamaz ayrıca çünkü şu andaki hali pathetic.
icy June 2nd, 2008, 05:00 PM ya bence çıkalım euroscraperstan eziklerle aynı yerdemi kalıcaz..
meds June 2nd, 2008, 05:03 PM ^^
kesinlikle
meow yada system
bu anasayfaya çıkma işi nasıl oluyo tam olarak?
yani belli bi post count sayısının mı olması gerekiyo?
System_Halted June 2nd, 2008, 05:10 PM Sence patlar mı ziyaretçi sayısı? Bilmiyorum ama tam tersine düşedebilir. Çünkü en altta kalacağız. Karar vermeden önce iyi düşünmek gaza gelmemek lazım.
Bir de çok köklenmiş bir sistem de bana gezilmez geliyor, Yunan forumu geziliyor mu mesela, parçalara ayırmışlar. Düdük gibi forumlar.
@meds, Ana sayfaya çıkmak için çok üye ve çok mesaj lazım.
ghost rider June 2nd, 2008, 05:13 PM arkadaşlar asıl bu şekilde forumu kimse gezmiyor.
Anasayfadaki başlıklar hiç güncellenmiyor.
Euroscraperstan çıktığımız anda ziyaretçi sayısı patlayacaktır.
Hedefiniz büyük olsun lütfen.
Bu haliyle kalamaz ayrıca çünkü şu andaki hali pathetic.
Mesela şu an forumumuzdaki ziyaretçi sayısı çevrimiçi üye sayısının 6 katı civarında..Aslında bu oran korunup üye sayımız artsa iyi olur..Galiba diğer forumlara göre üye sayımız baya düşük..
Onur June 2nd, 2008, 05:22 PM Ana sayfaya çıkmak için çok üye ve çok mesaj lazım.
100 üyeye dayandık, yetmez mi?
Yurtdışı projeleri için ayrı bir altforum açarsak ta mesaj sayımız daha da artar. Polonya ve Fransa forumlarında bu altforumlar mevcut.
Sercan projects&construction bölümüne bakabilir.(Özellikle stadyumlara)
Şehir ve turistik yerler fotoğrafları için ayrı altforum açarız.
Gerekirse Azerbaycan Altforumu da kurar, Galandar'ı mod yaparız.
Böylece 5+1 altforum ve 3+1 denetçimiz olur.
System_Halted June 2nd, 2008, 05:41 PM ^^ Zaten Turistik forumumuz var ki?
Ayrıca Başka ülkelerin projeleri için niye biz forum açalım Allah aşkına.
Burada amacımız belli, biz kendimize açmıyoruz ki buradaki forumu, TÜRKİYE için açıyoruz.
Sende orada burada saçma sapan işler yapacağına, iyi resimler toplayıp başlıklar açsan nasıl olur mesela?
icy June 2nd, 2008, 07:08 PM Sence patlar mı ziyaretçi sayısı? Bilmiyorum ama tam tersine düşedebilir. Çünkü en altta kalacağız. Karar vermeden önce iyi düşünmek gaza gelmemek lazım.
Bir de çok köklenmiş bir sistem de bana gezilmez geliyor, Yunan forumu geziliyor mu mesela, parçalara ayırmışlar. Düdük gibi forumlar.
@meds, Ana sayfaya çıkmak için çok üye ve çok mesaj lazım.
dusmez cunku Turk forumunun her gun dolu ziyaretcisi var..ayrica..euroscrapersta yonlendirici bir link falan konur bir sureligine.
Kuvvaci July 2nd, 2008, 03:50 PM ben kafkasın önerisine katılmakla birlikte. antalya'yı da (inşaat yoğunluğu olan ve dünyada en ço tanınan şehirlerimizden bir olduğu için) ayrı tutarım derim. Ama sporting and cultural venues diğer low rise'larla karıştırılmasın.
icy August 31st, 2008, 10:11 AM Artik Turkey yerine "Turkiye" yazalim butun forumda boyle gitsin...
icy November 20th, 2008, 01:16 PM Şehir haritaları ile ilgili bir başlığımız var mıydı? yoksa.. Şehir haritaları başlığı açılmalı..birde online Istanbul tanıtım broşürü var mı? Ayrıca lütfen Turqiuese Cafe dışındaki başlıklarda ingilizcede yazın..
icy November 21st, 2008, 02:44 PM Turkey yerine artık Turkiye yazalım..
hknsngr November 21st, 2008, 03:06 PM Neden Türkiye değil de Turkiye öğrebilir miyim? Bir de böyle yazmamızın gerekliliğini açıklarsan sevinirim, bilmiyorum da.
icy November 21st, 2008, 03:31 PM Neden Türkiye değil de Turkiye öğrebilir miyim? Bir de böyle yazmamızın gerekliliğini açıklarsan sevinirim, bilmiyorum da.
klavyemden....öyle yazmamız neden gerekli..artık bir çok sirket bile bunu prensip yaptı..Bize Turkey yerine Turkiye desinler...hemde zaten forumumuzun adı zaten öyle..
hknsngr November 21st, 2008, 04:00 PM Diyelim demesine de nedenini merak ettim sadece. Mesela en yakın iki örnek: Biz Almanya diyoruz; Almanlar Deutschland; dünya Germany olarak biliyor. Biz Yunanistan diyoruz; Yunanlar Hellas; dünya Greece olarak biliyor. Dünyada kendi söyledikleri şekilde anılmak isteyen başka devletler de var mı? Ve de bizim ülkemizin böyle anılmak için herhangi resmi bir girişimi var mı? Yoksa yine bireysel olarak mı çabalıyoruz? Teşekkürler...
Ayrıca arkadaşlardan rica edelim: "Off-Topic Discussions about Turkey" kategorisini de düzeltsinler.
icy November 21st, 2008, 04:22 PM Diyelim demesine de nedenini merak ettim sadece. Mesela en yakın iki örnek: Biz Almanya diyoruz; Almanlar Deutschland; dünya Germany olarak biliyor. Biz Yunanistan diyoruz; Yunanlar Hellas; dünya Greece olarak biliyor. Dünyada kendi söyledikleri şekilde anılmak isteyen başka devletler de var mı? Ve de bizim ülkemizin böyle anılmak için herhangi resmi bir girişimi var mı? Yoksa yine bireysel olarak mı çabalıyoruz? Teşekkürler...
Ayrıca arkadaşlardan rica edelim: "Off-Topic Discussions about Turkey" kategorisini de düzeltsinler.
şahsen..hindi diye surekli laf edilmesinden...ama başkalarının nedeni ne bilmiyorum.
l'eau November 21st, 2008, 04:34 PM zaten inglizcede de turkiye kelimesi kabul edildi.resmi olarak.
hknsngr November 21st, 2008, 04:41 PM Güzel haber. :) Peki Turkish yerine Türkçe dememiz gerekiyor mu?
l'eau November 21st, 2008, 05:06 PM oha tabiki hayır.
hknsngr November 21st, 2008, 05:34 PM :D Thank you for the info.
uA_TAGA November 21st, 2008, 07:21 PM Bu arada lütfen arkadaşlar Türkçemizi güzel, net, sade kullanalım. Yani kelimleri yazarken dikkatli yazmak, Türkçelerini kullanmak, kesme işaretlerini kullanmak, yazım ve noktalama işaretlerini doğru kullanmak(-de -dahi eklerinin gerektiğinde ayrılması), soru edatlarını ayırmak(gelir misin? geldi mi?), noktalama işaretlerinden sonra gerektiği yerde ve kelimenin özel veya genel olması nedeniyle kelimeye büyük veya küçük harf ile başlamak, satırbaşlarında büyük harfle başlamak(satırbaşları ayrıca,ve,ama vb. edetlarla başlamaz), vb kuralları uygalamaya davet ediyorum.
Hem böylece yazdıklarımız düzgün görünür, net olur, göze hoş gelir hem de dilimize sahip çıkarız. Madem burada 'Turkey yerine 'Turkiye''yi kullanıyoruz, bu da hemen hemen aynı sayılır.
Herkesin tepkisine (olumlu veya olumsuz) her zaman saygı duyuyorum. Ben sadece söylemek istedim.
Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk vasiyetinde mirasının yarısını Türk Dıl Kurumuna bağışlar. Zaten kuran da O'dur. Sanırım dilimizi korumayı bir yük olarak değil borç olarak görmeliyiz.
Mustafa Kemal Atatürk:
-Türk milletinin dili Türkçe'dir.Türk dili Türk milletinin, kalbidir, zihnidir. 1929
-Türk dili, dillerin en zenginlerindendir, yeter ki bu dil bilinçle işlensin. Ülkesini yüksek bağımsızlığını korumasını bilen Türk milleti, dilini de yabancı diller boyunduruğundan kurtarmalıdır. 1930
-Milliyetin çok belirgin niteliklerinden biri de dildir. Türk milletindenim diyen insan, her şeyden evvel mutlaka Türkçe konuşmalıdır. Türkçe konuşmayan bir insan Türk kültürüne, topluluğuna bağlılığını iddia ederse buna inanmak doğru olmaz. 1931
-Milli bilincin ayakta kalabilmesi ve uyanık bulunması için dil ve tarih uğrunda çalışmaya mecburuz.
Türk milletinin milli dili ve milli benliği bütün hayatında egemen ve esas kalacaktır. 1933
l'eau November 21st, 2008, 07:24 PM haklısın ama çok zaman alıyor kesme işaretlerini yazmak XD
yinede türkçeyi sonradan öğrenmiş biri olarak türkçemin gayet iyi olduğunu düşünüyorum.
hknsngr November 21st, 2008, 10:25 PM Şahsen kendimi paralasam da hatalar yapabiliyorum. Yazarken zorlandığım anlar oluyor. Neden derseniz; konuşma diliyle düşünüp, yazım dilini kullanmak karışıklığa neden olabiliyor.
System_Halted November 22nd, 2008, 01:33 PM Arkadaşlar hala şu bitmek tükenmek bilmeyen mesaj kavgasına artık dur deyin.
1- Hiç espri yapılmayan hiç konuşulmayan saçma mesaj olmayan forum, mekanikleşir ve ölür. Bir çok insanı soğutur.
2- Sürekli lakayt bir ortamın olduğu bir forum ne ciddiye alınır, ne mimarı mühendisi gelip bilgi verir. Bir çok insanı soğutur.
Kısacası her iki tarzda forumun sonunu getirir. Bu yüzden mesele ara yolu bulmaktır.
* Sırf mesaj yazmak için abuk subuk mesajlar atmayın.
* Her atılan geyik mesaja, yarım sayfalık muhabbete karşı gelmeyin. Konu yürüdüğü sürece bu tip muhabbetler olabilir. Eğer çok büyürse, mod'a mesaj atın, Genel Sohbet'e taşısın. Hatta Gökdelen - Proje muhabbetleri diye bir başlık açayım, orada herkes projeler ile ilgili herşeyi atıp tutsun, dalgasını geçsin geyik yapsın..
* Rahatsız olduğunuz mesaj varsa, ilgili moda özel mesaj atarsın şikayet edersiniz gereği yapılır. Siz müdahele ederek olayları büyütmeyin.
Artık orta yolu göstermekten, sürekli her iki taraftan da şikayet işitmekten bıktım. Artık biraz da birbirinize karşı anlayışlı olun ve kendi yönteminizin tek başına bu forum için iyi olmadığını hepiniz kabul edin.
l'eau November 22nd, 2008, 03:06 PM Gökdelen - Proje muhabbetleri diye bir başlık açayım, orada herkes projeler ile ilgili herşeyi atıp tutsun, dalgasını geçsin geyik yapsın..
iyi fikir:yes:
MakaWella December 3rd, 2008, 09:37 PM Bence herseyden öte su Euroscrapers den cikalim.
Gerisi tartisila tartisila duzelir..
MakaWella December 3rd, 2008, 09:40 PM Ha bide projects and constructions bolumunde
News and developments Istanbul, Ankara ve Izmiri Sticky yapsak?
l'eau December 3rd, 2008, 09:46 PM Bence herseyden öte su Euroscrapers den cikalim.
Gerisi tartisila tartisila duzelir..
nie?
sakın ortadoğu deme bana.
MakaWella December 3rd, 2008, 10:08 PM nie?
sakın ortadoğu deme bana.
Yok oyle degil,
Yani su hollandalilarin, italyanlarin, ispanyolarin falan yaptigi sekilde.
Soyle hemen goze carpmasi lagzim..
Koskoca devlet kucucuk harflerle yazilmis..
l'eau December 4th, 2008, 02:56 PM onun için en az (turqoise cafe hariç) 150000 mesajımız olması lazım.o yüzden bol bol mesaj at turqoise cafe dışına:D
MakaWella December 4th, 2008, 08:04 PM onun için en az (turqoise cafe hariç) 150000 mesajımız olması lazım.o yüzden bol bol mesaj at turqoise cafe dışına:D
Peki nekadar oldugunu kim biliyoki? veya otomatikmen olan birseymi?
l'eau December 4th, 2008, 08:07 PM bu knouyu bi kaç sayfa önce genel sohbetler başlığında konuşmuştuk.system söylemişti orda.aslında gerçek sayı 300000 ama rusya 150000 de çıkmış.
eğer o sayıya gelirsek, moderatör bi mail atıyo jan'a, o da değerlendiriyo.
MakaWella December 4th, 2008, 08:08 PM bu knouyu bi kaç sayfa önce genel sohbetler başlığında konuşmuştuk.system söylemişti orda.aslında gerçek sayı 300000 ama rusya 150000 de çıkmış.
eğer o sayıya gelirsek, moderatör bi mail atıyo jan'a, o da değerlendiriyo.
Suan kactayiz yani bi sekilde gorme imkanimiz ( veya moderatorun ) varmi?
l'eau December 4th, 2008, 08:12 PM system yazdıklarımızı görünce cevap verir zaten.görmessede pm atarım:D
l'eau December 4th, 2008, 08:26 PM aaah bi saniye.
projects and consturctionda; 34 227 mesaj var
structurs'ta ; 3155 mesaj var
landscapes'te de ; 1987 mesaj var
dolayısıyla 39 369 mesaj var.(turqoise cafe hariç)
ama ana türkiye başlıkları bölümünde ne kadar var bilmiorm.
MakaWella December 4th, 2008, 08:31 PM aaah bi saniye.
projects and consturctionda; 34 227 mesaj var
structurs'ta ; 3155 mesaj var
landscapes'te de ; 1987 mesaj var
dolayısıyla 39 369 mesaj var.(turqoise cafe hariç)
ama ana türkiye başlıkları bölümünde ne kadar var bilmiorm.
Nerden buldun?
Saydinmi yoksa? hehehe :lol: saka saka
Saka maka biyana baya azmis ya.. daha cok zannediyodum..
l'eau December 4th, 2008, 08:42 PM ^^hehe:lol:tabiki saymadım!
türkiye ana forumunda en sağda yazıyo, tek yapmam gereken basit bi matematik işlemiydi:D
MakaWella December 4th, 2008, 08:52 PM ^^hehe:lol:tabiki saymadım!
türkiye ana forumunda en sağda yazıyo, tek yapmam gereken basit bi matematik işlemiydi:D
hahah matematikten sinifta kaldigini zannediyodum..:D
neyse bide ben bakiyim..
l'eau December 4th, 2008, 08:58 PM toplama işlemi yapabiliorm:lol:
ama ana türkie başlığındada baya post vardır...onu nası öğrenebiliriz acaba:?
Jünyus Brütüs December 4th, 2008, 09:00 PM Hırvatistan forumunun mesaj sayısı buradan fazla, sırada onlar var demek ki...
System_Halted December 4th, 2008, 09:11 PM Valla 450 tanecik konu üzerinden ne çene vermiş Allah!
Onlar çıkarsa ben de çıkmayı isterim.. Ama lütfen siz de özellikle resim başlıklarımızı, proje başlıklarımızı güncelleyin... Mesaj sayılarını artırın..
l'eau December 4th, 2008, 09:15 PM Valla 450 tanecik konu üzerinden ne çene vermiş Allah!
Onlar çıkarsa ben de çıkmayı isterim.. Ama lütfen siz de özellikle resim başlıklarımızı, proje başlıklarımızı güncelleyin... Mesaj sayılarını artırın..
bana cevap vermedin.
nasıl ana türkiye başlığındaki mesaj sayısını öğrenebiliriz?
System_Halted December 4th, 2008, 09:19 PM Euroscrapers'a çık,
Türkiye Toplamı:
2,857 Başlık 120,091 Mesaj
Diğer forumları çıkarırsan bulabilirsin.
l'eau December 4th, 2008, 09:21 PM demekki daha en az 50-60 bin mesaj gerkio.
neyse ben bayram tatilinde geççem pc'nin başına, bütün türkiye başlıklarına yorum yapıcam:D
meds December 4th, 2008, 09:28 PM bayramda hedefimiz 150.000 var mısınız??
dandik hırvatistanı geçelim
l'eau December 4th, 2008, 09:30 PM ben varım:banana:
Jünyus Brütüs December 4th, 2008, 09:32 PM Valla 450 tanecik konu üzerinden ne çene vermiş Allah!
şöyle bi gezdim, adını sanını daha önce görmediğim adamlar var 10bin mesajdalar:nuts:
Joelre December 4th, 2008, 09:55 PM herkes euroscraperstan cıkarsa çok saçma olmaz mı? ne de olsa bi gün herkes sınıra ulaşacak..
MakaWella December 4th, 2008, 10:07 PM şöyle bi gezdim, adını sanını daha önce görmediğim adamlar var 10bin mesajdalar:nuts:
Oyle saga sola sacma sacma mesajlar birakan cookkk,, :D
10000 mesaj 9900 tanesi hic konuyla alakasi bile olmayan mesajlar,
sirf mesaj sayisi yukselsin diye atanlarda var..:D onlardan olmasin?
MakaWella December 4th, 2008, 10:08 PM herkes euroscraperstan cıkarsa çok saçma olmaz mı? ne de olsa bi gün herkes sınıra ulaşacak..
Ozamana olurmuyuz kalirmiyiz bilmemki,,
Sen dert etme onunda caresi vardir elbet :d
l'eau December 5th, 2008, 03:12 PM herkes euroscraperstan cıkarsa çok saçma olmaz mı? ne de olsa bi gün herkes sınıra ulaşacak..
madem eninde sonunda olucak neden önceden çıkmayalım?ne sakıncası var:)
l'eau December 5th, 2008, 03:20 PM aaa aklıma bi şeytanlık geldi...:banana:
şimdi arada bi, iki post'u üst üste atın bilerek, sonra aaa double post diyin:D
damlaya damlaya göl olur:D
uA_TAGA December 5th, 2008, 04:09 PM uA_TAGA: Nice project ;)
uA_TAGA: Nice project ;)
uA_TAGA: Damn, double post
uA_TAGA: Sory folks
uA_TAGA: How long have they been working on this construction?
uA_TAGA: How long have they been working on this construction?
.
.
.
.
System_Halted December 5th, 2008, 05:07 PM aaa aklıma bi şeytanlık geldi...:banana:
Onları gördükçe siliyorum ki.. Cinlik yapmayın.. Bütün forum double postlarla dolacak.. :lol:
l'eau December 5th, 2008, 05:16 PM hiç silindiğini görmedim ben:D
neyse, benimki bi şakayı, ama isterseniz uygulamaya geçirebilirsiniz:D
system, sende silme..istersen:D
DU999 December 5th, 2008, 07:12 PM cok fazla bakamiyorum foruma belki bu yüzden sen nerden ciktin diyenler olabilir ama üzülerek söylüyorum forumda seviye düsmüs...kimseye saldirmadan söylüyorum, isteyen bi düsünsün kendisine sorsun foruma nasil faydam oldu diye
MakaWella December 5th, 2008, 07:24 PM cok fazla bakamiyorum foruma belki bu yüzden sen nerden ciktin diyenler olabilir ama üzülerek söylüyorum forumda seviye düsmüs...kimseye saldirmadan söylüyorum, isteyen bi düsünsün kendisine sorsun foruma nasil faydam oldu diye
Ama sorun bizde degilki, sorun turkiyede bi gelisme olmuyoki :ohno:
DU999 December 5th, 2008, 07:28 PM Ama sorun bizde degilki, sorun turkiyede bi gelisme olmuyoki :ohno:
ama sadece insaat üzerine degil bu forum, ülkeyi tanitmaya calisin thread acmaniza bile gerek yok bir kac sayfa geriye bakin hosunuza giden bir thread secin onu yeniden canlandirin
l'eau December 5th, 2008, 07:31 PM ben bugün bi sürü thread canlandırdım history forumunda:Ddahada canlandırıcam.
MakaWella December 5th, 2008, 07:32 PM ama sadece insaat üzerine degil bu forum, ülkeyi tanitmaya calisin thread acmaniza bile gerek yok bir kac sayfa geriye bakin hosunuza giden bir thread secin onu yeniden canlandirin
Tmm haklisin vallaha, ama cok yapiyom olu threadleri diriltiyom arada bir ama
bi bakmisimki gene obur tarafi boylamis thread.. tmm bundan sonra tam gaz ileri millet ... !!!!!!!!!!!!!!!
DU999 December 5th, 2008, 07:42 PM canlandirin ama uyuduruk iki kelme yazmayin
@l'eau öyle ontane thread canldirmana gerek yok aslinda, bir thread bir hafta boyunca ilk siralarda olsun ondan sonra baska bir threade kafayi tak
forumdan biraz uzak kaldim System ruhunda geri döndüm...cok fazla uzak kalmakda iyi gelmiyor
l'eau December 5th, 2008, 07:48 PM uyduruk iki kelime yazmıorm.
iki üç tane resim gönderiyorum, update niyetine:D
ayrıca o hırvatları geçmek, bi yandanda yararlı olmaya çalışıorm.
sizde beni örnek alın:D
MakaWella December 5th, 2008, 09:02 PM Valla 450 tanecik konu üzerinden ne çene vermiş Allah!
Vallaha system dedigin harbidende dogruymus, baktimda 451 tane threadleri var adamin 130.000 mesaj nerdeyse, mubarek ne cene varmis anaaa :nuts:
Joelre December 5th, 2008, 11:00 PM ilgi çekicek başlıklar açmak lazım :)
System_Halted December 6th, 2008, 09:05 PM Son zamanlarda fotoğraf başlıkları açanlar çok azaldı. Yada başlıkları fotoğrafla güncelleyenler..
Lütfen elinizden geldiğince başlıkları "güncel" fotoğraflarla güncelleyin.
Mesela flickr.com trekearth.com deviantart.com ilginç ve kaliteli resimler bulunabilecek siteler.. Sitenin tam amacına uygun resim bulunabilecek yerlerden biri de wowturkey.com tabi ki.. Oradan zahmetsizce, yeni yerler bulup, rahatça fotoları kaydedip buraya koyabilirsiniz.
kingodisco December 6th, 2008, 10:04 PM Siteye Reputation (puanlama) sistemi getirilsin. Gereksiz "nice", "ugly" spamlerinden bir nebze kurtulmuş oluruz.
Buna ek olarak ta Turquoise Cafe'daki mesajlar profillerimizde sayılmasın. Gereksiz mesaj sayısı arttırma kaygılarını önler.
Bir de benim Onur olduğumu düşünenler olabilir ama ben Onur değilim, kankasıyım. Onur sadece 4 yıllık site deneyimlerini benimle paylaşıyor.
Messi December 7th, 2008, 04:35 PM aaa aklıma bi şeytanlık geldi...:banana:
herkes senin gibi mesaj sayisi derdinde degil zaten. Adam akilli kisiler posta sayisina degil kalitesine bakar. Mesela ana sayfada cogu zaman senin en son mesaji attigini görüyorum ve nasil olsa bos bir mesaj oldugunu bildigimden o topic'i acmiyorum bile. Ama ne bileyim tanidigim kaliteli eski üyelerden biri olsun ne yazmis diye acip bakiyorum. Ama nasil olsa bu dediklerimi anlamiyacaksin ve mesaj sayini yükseltmeye bakacaksin yine de!
l'eau December 7th, 2008, 04:37 PM herkes senin gibi mesaj sayisi derdinde degil zaten. Adam akilli kisiler posta sayisina degil kalitesine bakar. Mesela ana sayfada cogu zaman senin en son mesaji attigini görüyorum ve nasil olsa bos bir mesaj oldugunu bildigimden o topic'i acmiyorum bile. Ama ne bileyim tanidigim kaliteli eski üyelerden biri olsun ne yazmis diye acip bakiyorum. Ama nasil olsa bu dediklerimi anlamiyacaksin ve mesaj sayini yükseltmeye bakacaksin yine de!
evet mesaj sayimin artmasini istiyosum, inkar etmiyorum ama ben o mesaji hirvatlari gecmenin bi yolu olarak atmistim ve sakaydi.
Messi December 7th, 2008, 04:40 PM mesaj sayisi artinca ne oluyor anlamiyorum? Daha mi ciddiye aliniyorsun yada iyi üye mi oluyorsun? Quality > Quantity!!
l'eau December 7th, 2008, 04:43 PM yoo, sadece koleksiyon gibi bishey.
ayrica mesaj sayimi artirmak icin uluslararasi forumlari kullanyorum burayi deil.
DU999 December 7th, 2008, 10:55 PM yoo, sadece koleksiyon gibi bishey.
ayrica mesaj sayimi artirmak icin uluslararasi forumlari kullanyorum burayi deil.
bence bunun icin güzel bir brig yemelisin Systemden ciddi uyari bekliyorum, sadece l'eau degil tak tak orda birisi varmi diye güya thread update eden tiplerde
cocuk yuvasi gibi olmus burasi, kibarca söylemeye calistim gecen ama anlmakda sorun ceken üyelerimiz covaldi...
Onur da geri döndü galiba...
MakaWella December 8th, 2008, 12:31 PM bence bunun icin güzel bir brig yemelisin Systemden ciddi uyari bekliyorum, sadece l'eau degil tak tak orda birisi varmi diye güya thread update eden tiplerde
cocuk yuvasi gibi olmus burasi, kibarca söylemeye calistim gecen ama anlmakda sorun ceken üyelerimiz covaldi...
Onur da geri döndü galiba...
Update yapabilecegim konular hakkinda updatimi yapiyorum zaten, ama cogu konullar ile bi alakam olmadigi icin okuyup kisa bi mesaj birakmaktan baska birsey yapamiyorum..
Ve su '' tipler '' lafi yerine baska bi laf kullansan daha hos karsiliyacamda neyse,,
Tmm hak veriyorum, vermiyorum degilde arada bir gir gir da olsun yani neolacak..
DU999 December 8th, 2008, 12:41 PM ben girgira karsi degilim olmasi gerek bencede ama foruma yeniden bak 10 replyden 8 girgir...ozaman forum amaci yok ediliyor...ilgilenmedigin threadlerede bakma kimse seni zorlamiyor, forumun konusu amaci ortada...ayar iyi olunca hersey güzel oluyo
MakaWella December 8th, 2008, 12:53 PM ben girgira karsi degilim olmasi gerek bencede ama foruma yeniden bak 10 replyden 8 girgir...ozaman forum amaci yok ediliyor...ilgilenmedigin threadlerede bakma kimse seni zorlamiyor, forumun konusu amaci ortada...ayar iyi olunca hersey güzel oluyo
Haklisin, haksizsin demiyorum zaten.. :D
Ya ilgilenmedigimden degil, update yapamadigimdan bir alakam kalmiyo, oysaki bilgi sahip olmak istedigim seyler cok aralarinda..
Neyse elimden geldigi kadar update yapmaya calisiyorum, baska turlu fotoraflar falan koyarak birseyler yapmaya calisiyorum..
Cumleten Hayirli Bayramlarr...
icy December 10th, 2008, 08:35 AM Forumda konusmalar argoya donmeye basladi..Lutfen her basligin altinda surekli sakalasmalar olmasin..Projeler kisminda ise ingilizce ozet haber olsun en azindan..Forum bozulmasin..
System_Halted December 10th, 2008, 10:46 AM ^^ Haklısın.
icy January 12th, 2009, 10:35 AM forumlar hakkında genel bir şey yazacağım
Arama özelliği çalışmıyor sürekli bulunamadı diyor
System_Halted January 12th, 2009, 12:56 PM Kapalı. :/ Database'e çok yüklendiği için.
DU999 February 2nd, 2009, 09:28 PM forum üyeleri !
uzun süre foruma giremedim fazla zamanim yok, su günlerde biraz zamanim var ama hemen fark ettim forum artik eski forum degil.
eskiden düzgün türkce yazmiyorsunuz diye bizi azarlayanlar olurdu, bizde burda rahat davrandigimizi, baska forumlar gibi olmak istemedigimizi söylemistik. Ama artik seviye diye bisey kalmadi, yeni gelen üyelerin zamanla ortama alisacagini düsündüm, bazilari alisti digerleri israrla uygunsuz davraniyor. herseyin zamani ve yeri var ama bunu anlmak istemeyen cok! bunlarin yaninda birde foruma hic faydasi olmayan üyeler var, arasira gözüküyürlar diger üyelere kisisel saldirida bulunuyorlar, israrla kavgaya neden olacak konular aciyorlar, ama forum icin faydali bisey yapmiyorlar. fikirlerimizi sakin bir sekilde karsimizdaki üyelere anlatamiyoruz, bi coook bilmislik var gidiyor. kimse kimseye saygi göstermiyor.
modlarimiz eminim herkeze esit davraniyor ama mesaj silmenin artik bir ise yaramadigini neden görmüyorlar anlamis degilim. bu üyeler bu temizlikleri görmemis gibi davraniyor. herkeze esit davranmak icin kimseye uyari verilmiyorsa, bu yanlis! bende eger ceza alacak bisey yapiyorsam ceza almaya raziyim. son günlerde sadece kisilsel saldiri görmedik birde tehdit olayi vardi, silerek bu olayi ortadam kaldirdik mi simdi? ikinci modumuz sevgili meow, birinci modumuz system tarafindan secilmisti, diger üyelere danisilmadi. kendisi kavgalara girmeyen bir üye oldugu icin bu bizim icin bir sorun olmadi, ama meowu aktiv bir üye olarak göremiyorum. olabilir benim gibi zamani olmaya bilir yada cani istemiyordur. ama Modlarimiz aktiv üyeler olmali diye düsünüyorum, kendi aramizda yada yabancilarala bi derdimiz oldugu zaman en hizli sekilde ise el atmali.
geyik ve sohbet thread leri olmali bunu hep savundum ama artik sadece geyik ve oyun threadleri güncel, forumun diger threadleri sanki yok. konser bilgileri, buyuk organizasyonlar, fotograflar...bu forumun amaci tanitim diyorduk, hani nerede tanitim? keske sohbetleri tanitimla birlestirebilsek. ve sohbet dili...
forumun inglizce türkce olmasini hep beraber son oylamada kabul ettik ama ingilizceyi nerdeyse kimse kulanmiyor, dengeyi bulmamiyoruz. buna dikkat edilmeli birisi türkce yaziyorsa, ingilizce cvp verin. eger birseyi türkce dile getirmek istiyorsani bunu yapin, ilaki neden türkce yazdiginizi anlatmak zorunda degilsiniz, sadece dengeyi bulalim lütfen.
cok önemli fotograflar!
üyelerin cogu yurtdisinda bu yüzden forum dogru düzgün foto görmüyor. foto bulmak icin threadler var isteyen wow yada diatürkiye gibi forumlardan fotograflar bulabilir. sen neden bu forumlardan foto almiyorsun diye soran olabilir. ben bu forumlardan birincisini bazi nedenler yüzünden ziyaret etmiyor ve fotolarini kulanmak istemiyorum. digeri cok yeni bir forum...eklenen fotograflarin kalitesinie dikkat edin, eklerken bosluklara dikaat edin, madem birinci isimiz tanitim ozaman sunuma dikkat edin arkadaslar.
fotograf ceken arkadaslara gelince, bunlar genelde izmirliler. emek veriyorsunuz gidiyorsunuz cekiyorsunuz anliyorum ama arkadaslar cektikce daha iyi fotolar gelmeli ama daha kötü olmaya basladi fotolar.
örnek adnan saygün kültür merkezi. sizin fotograflarinizdan merkezin neye benzedigini ciden anlamadim. birisi su cekmis diger giris kapisi, görüntü bulanik, resim yamuk. resimleri biraz kücültün oynayin belki bisey benzer ölye sunum yapin. harika acayip fotograflar beklemiyor kimse, zaten fotograf forumu degil burasi.
aklima simdilik gelenler bunlar, umarim anlayisla yaklasirsiniz.
l'eau February 2nd, 2009, 09:38 PM sanırım son paragraf banaydı:D
resimlerimim bazıları yamuk çünkü resmi çekerken yatay çekiyorum bütün binayı almak için, sonra düzeltince yamuk oluyor :/
ve kameram çok iyi değil, bende fotoğraf konusunda iyi değilim, ikisi birleşince ortaya öyle bişiler çıkıyo işte:(
System_Halted February 3rd, 2009, 01:53 PM Sadece silerek müdahale ettiğimi kim söyledi, her verdiğim uyarı ve cezayı duyurmuyorum. Bazı cezaları request ile verebiliyorum, onlar sonradan geliyor. Ha genel olarak sabır eşiğimin yüksek olduğu doğrudur, bu forumda herkese en az 2-3 kez şans tanınıyor hala anlamıyorsa, :wave:
Maalesef forumda sadece geyik dönmesinden rahatsız üyeler dahil kimse doğru düzgün paylaşım yapmıyor.. Bir kaç kişi hariç.
maddox May 27th, 2009, 04:10 PM Artık forumda şehir şehir ayrı bölümler açılmasının zamanı gelmedi mi sizce de? Btünü projelerin aynı yere yığılması bazı projelerin tamamen unutulmasına sebep oluyor. En azından bölgeler şeklinde ayrılabilir. Bir de tamamlanan projeler için ayrı bir başlığımız olursa onlarda ölü thread olmaktan kurtulur...
Jünyus Brütüs May 27th, 2009, 04:12 PM Ben de bu şekilde düşündüm
A)Turkish Metropoles - Türk Metropolleri/Büyükşehirler
a1)İstanbul
a2)Ankara
a3)İzmir
b1)Marmara
b2)Ege ve Akdeniz
c1)skyscrapers and highrises
D)offtopic
d1)Around the world(ya da city photography)
d2)Turkuaz Kafe
en baştaki anasayfada medsin dediği gibi 5 tane genel sticky başlıkla turizm rehberi gibi kullanılabilir.
Ben bu önerimi yineliyorum:)
System_Halted May 27th, 2009, 06:33 PM ^^ Forumu bu kadar bölerseniz kimse gezmez gibi geliyor. Bazı projelerin unutulduğundan bahsediyorsunuz ama o projeler resim gelmediği için gerilerde kalıyor. Resim gelmedikçe yine bir işe yaramaz bu sefer bazı projeler yerine bazı şehirler unutulur..
Zaten ben İstanbul ayrıldığı anda diğer tarafta kalan şehirlerin ziyaretçi sayısının özel ilgi duyanlar ve o şehrin yerlileri hariç ciddi biçimde düşeceğini düşünüyorum. Sonra açtığımız başlıklar 2-3 cevapla kalakalmasın. :|
Tabi bilmiyorum daha ilgi çekici hale gelecekse bu kadar bölünmese de birşeyler düşünülebilir. Ama dezavantajı da olabilir.
maddox May 27th, 2009, 07:03 PM Belki bu kadar fazla başlıkla değil ama belirli bir şekilde yapılabilir. Elbette böyle bir düzenlemede aslan payı İstanbul'da olacaktır. Zaten normal şartlarda da İstanbul projeleri daha çok ilgi çekiyor. Diğer şehir projelerindeki güncellemeleri de genellikle o şehirde yaşayanlar yapıyor. Eğer böyle bir düzenleme ilgisizliğe sebep olacaksa bende karşı çıkarım, ama uluslararası spor başlığında olduğu gibi Completed balığı oluşturulmasını yine de savunuyorum...
swatreco May 27th, 2009, 07:25 PM Arkadaşlar benim kullanıcı adımla Türkiye tek fotoları Yani: Turkey|One photo per post (http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=752558) konusuna gönderdiğim resimleri inceleyip kötü olanları silebilirsiniz. Ama çoğu yabancı arkadaş hep teşekkür ediyor güzel diyor. Ama bazı türk arkadaşlarımızda bunu niye ekledin vs. diyorlar. Bende anlamıyorum. Hepsi wowturkey'den eklenti. Yani hep seçiyorum güzel fotoğrafları..
meds May 27th, 2009, 07:30 PM ama uluslararası spor başlığında olduğu gibi Completed balığı oluşturulmasını yine de savunuyorum...
onun için Modern Structures başlığını kullanabilirsin aslında
l'eau May 27th, 2009, 07:32 PM @swatreco
wowturkey gross =/
sen özel isimleride ingilizceye çeviriyosun, ki oldukça saçma.
ayrıca başlıkları farklı renklerle at, pembe yazarsan gay olmazsın korkma:lol:
benim nacizane fkrimse şöle; forum olduu gibi kalsın, eğer iyice karıştırırsanız mesaj sayısı oldukça düşer.üç beş kişiyiz şurda zaten:D
ayrıca yeni türk üyeler bulmamız lazım, olmuyo böle gardaş:ohno:
swatreco May 27th, 2009, 07:48 PM E'eau Ölü Deniz'i ve bir kaç yerin ismini ingilizce olarak yazdım. Bende biliyorum özel isimlerin ingilizceye çevrilmeyeceğini sadece anlamaları için ingilizce yazdım her seferinde kafama vurma. Bir daha çevirmem zati.. ilk okulda hoca söylemişti galiba özel isimler çevrilmez diye.. :)
Senin kadar ingilizcem yok maalesef. Ondan saçmalarrım arada aldırma onlar zaten anlıyorlar beni..
Ayrıca başlıkları neden farklı renklerde atayım.. Neden pembe yazayım birde onu anlamadım. Bende düşünüyordum kırmızı felan atmayı.. Ayrıca resimler kötü mü onu söyle bari..
l'eau May 27th, 2009, 07:58 PM lol benimde inglizcm pek iyi deil:lol:
resimler fena diil emme ve lakin gösterilcek daha güzel yerler var.
ana türkiye sayfasına gelip şöyle bi eski başlıklara göz at, ordaki yer isimlerini flickrla, güzel photoları koy.
eğer flickrdaki fotolarda copyright korunuyosa kaydet ordan photobucket'a upload et.
pembe bi örnekti...demek istediğim ilginçe renkler ve infolar kullanırsan daha çok ilgi çeker:)
swatreco May 27th, 2009, 08:00 PM Hmm peki, önerin için teşekkürler.. Olsun İngilizcesiz de anlaşılıyor..
Sen onun söylediğini pek anlamıyorsun, oda seninkini böylece anlaşmış oluyorsun :D
LAZO May 28th, 2009, 11:52 AM Ben de bu şekilde düşündüm
A)Turkish Metropolises - Türk Metropolleri/Büyükşehirler
a1)İstanbul
a2)Ankara
a3)İzmir
b1)Marmara
b2)Ege ve Akdeniz
c1)Turkish skyscrapers and highrises
D)offtopic
d1)Around the world(photography)
d2)Turkuaz Kafe
Bence suana kadar senin tavsiyen en iyisi. Sadece Metropoller daha fazla olmali, yani 3-4 sehir daha eklenebilirdi.
icy May 30th, 2009, 10:52 AM bu kadar bölüm olmasın..o zaman insan nereye gideceğini şaşırıyor..böyle kalması iyi..
Influence May 30th, 2009, 01:29 PM Bence suana kadar senin tavsiyen en iyisi. Sadece Metropoller daha fazla olmali, yani 3-4 sehir daha eklenebilirdi.
O arkadaş snırım örnek olması açısından fazla uzun tutmamış. Elbette başka şehirler eklenmelidir. O da bunun farkındadır eminim... Yoksa Türkiye'de dört bölge mi var ?
Bu arada o tarz bir katergorileşmenin gerçekten de iyi olacağını düşünüyorum ve destekliyorum.
meds June 6th, 2009, 07:34 PM büyük şehirler hariç anadoludan düzenli proje update'i alamıyoruz
herkes bi ucundan tutsa çok ii olur
DU999 June 8th, 2009, 07:51 PM büyük şehirler hariç anadoludan düzenli proje update'i alamıyoruz
herkes bi ucundan tutsa çok ii olur
Istanbul yüzünden costum, benden tam destek, biseyler ögrendigim zaman seve seve ama haberler azaldi.
meow July 8th, 2009, 11:04 PM tartışmalarınıza pm üzerinden devam edebilirsiniz
Ekleme:
burası Genel Sohbet değil.
Hatırlarsanız bazı hareketlerimiz yüzünden kilitlenmişti. Açılana kadar bekleyiniz lütfen.
DU999 July 14th, 2009, 04:44 PM kültür basligimiz varmi? yoksa ben acacagim
türk sanatcilarin aldigi ödüler
yurtdisinda verdikleri konserler, defileler gibi...events in Turkey gibi basliklara yakistiradimiz haberleri paylasmak icin
icy July 15th, 2009, 11:01 AM sanırım yok..
l'eau July 17th, 2009, 11:34 PM kültür basligimiz varmi? yoksa ben acacagim
türk sanatcilarin aldigi ödüler
yurtdisinda verdikleri konserler, defileler gibi...events in Turkey gibi basliklara yakistiradimiz haberleri paylasmak icin
umarım başlığın ölmez, lol
alicanatasever August 13th, 2009, 09:57 PM Şu an proje aşamasındaki İnşaat projeleri için.Şu an inşaatı devam etmekte olan İnşaat projelerini bir araya toplayan başlıklar açmalıyız.Kafamız karışıyor yoksa. ne dersiniz ? Ne yapmalıyız.
alicanatasever August 14th, 2009, 10:48 PM Nasıl oluyo imageshack reklamı vermeden anlatırmısın?
Herhangi yüklediğim resmin altında quate yazıyor oraya gir.Resmin kodunun bir kısmı kesip yüklemişim.Forum 1 linkinin bir kısmını kesip koyuyorum.İmageshack'ta resmi yükledikten sonra. Sayfanın alt kısmından yüklediğin resimin ufak hali çıkar.Ona tıkla.Sağda forum linkinin birincisini kopyala yapıştır yap. Benim yüklediğim kısmını sadece yükle.Oke ?
icy February 23rd, 2010, 05:19 PM Forumlarda Politika Siyaset vs tartismasi lutfen yapmayin...
Bunu daha oncede tartismistik...
Sadece foruma degil. Diger rahatsiz olan uyeleride rahatsiz ediyor.
DU999 February 23rd, 2010, 06:11 PM Madem öyle ozaman iki sakali, iki türbanli, iki tane carsfafli TÜRK insani gösterdim diye elestirmeyin beni.
Kuvvaci February 23rd, 2010, 06:19 PM ^^ sen de haklısın du999
icy September 2nd, 2010, 06:30 PM Absurt basliklar acip kirlilik yapilmasin lutfen..boyle argo dolusmus forumda...herkesten rica..
DU999 September 4th, 2010, 05:38 PM Sevgili modlar treyboro neden halen bannlenmiyor?
En kötüsü uyari bile almiyor, forumun bazi kurallari var demi? Tamam rahatlik acisindan herzaman tam kuralara uygun davranilmiyor ama adamin actigi sacma basliklarin hesabi yok...biseyler yapin artik!!!
Erhan October 19th, 2010, 09:26 PM I think it's about time some cities got their own subforums, we got many projects going on in Turkey and most of them are in "Projects and Construction". It is impossible to get a good overview of the existing projects and to be honest some cities don't interest me so much.
The Cake On BBQ October 19th, 2010, 10:02 PM ^^ +1
Messi October 20th, 2010, 04:54 PM I agree, at least Istanbul should get its own subforum.
Erhan October 20th, 2010, 07:47 PM I can help to sort the threads if it's needed...if that's why the mods don't want this :)
meds October 20th, 2010, 10:24 PM um who excatly said that "mods" don't want this?
i kinda support it but just don't forget that these changes will have some consequences. we should think carefully
Joya October 20th, 2010, 10:29 PM Burda niye ingilizce yazışıyorsunuz anlamıyorum, başlık Türkçe, mevzu dahili mevzu, ikinizde Türksünüz. :)
The Cake On BBQ October 20th, 2010, 10:31 PM Ben Türkçe yazdım valla :shifty:
Joya October 20th, 2010, 10:36 PM I spare you out don't worry
The Cake On BBQ October 20th, 2010, 10:38 PM yay
Erhan October 20th, 2010, 10:41 PM um who excatly said that "mods" don't want this?
i kinda support it but just don't forget that these changes will have some consequences. we should think carefully
I just wanted to get a reaction from you guys :) Now that I got it, what consequences do you think will follow? People ignore some cities and some parts gets inactive?
The Cake On BBQ October 20th, 2010, 10:55 PM I just wanted to get a reaction from you guys :) Now that I got it, what consequences do you think will follow? People ignore some cities and some parts gets inactive?
Mobility & infrastructure bölümü de ayrılırsa forumda bi dağınıklık olur.. Ve tabiki de bi durgunlaşma olur çünkü kimse kalkıp o kadar başlığa bakmaz, sonuçta başlık sayısı çoğalıcak. Ama tabi aradığımız şeyi bulmak daha kolay olur.
-Modern Structures & Architecture
"Architectural heritage of Turkey" diye genişeletebiliriz. Türkiyede varolan ve varolmuş farklı mimarideki binalar hakkında konuşuruz vs
Ve yine "Modern Structures" diye genişletiriz ve burda cumhuriyet sonrası yapılan modern binaları konuşuruz, fotoları göndeririz vs.
Landscape & Historical Sites bölümünü eliminite ederiz, ve photo bölümüne dönüştürürüz. Bu bölüm "Landscape", "Urban" ve "Historical Sites" diye ayrılabilir. böylece anasayfadaki dağınıklıktan da kurtulmuş oluruz.
Turkuaz cafe'yi genişeletebiliriz.
Sport news, news, ve geyik için bölümlere ayırırız. Ve tabi "All around the World" tarzı bi bölümde yaparız ve dünyada olan biten non-politik şeyleri tartışırız.
:2cents:
Lombak October 20th, 2010, 10:58 PM Turkuaz kafeye karismayin lutfen ama obur kisimlari Erhan'in duzenlemesi iyi olur. Ben sahsen Erhan'in o en son basligindan sonra her seyi layigiyla yapicagindan eminim...
Triple C October 20th, 2010, 11:00 PM Bu yapılanma için faydalı olan herşeyin bizim forumu Euroscrapers'dan taşıyacağını bilesiniz :)
serhat October 21st, 2010, 07:07 PM Nasıl yani Triple C
The Cake On BBQ October 21st, 2010, 07:43 PM Yani anasayfaya taşıycak demek istiyo.
Erhan October 21st, 2010, 07:51 PM Guvenin icin sagol Lombak ama bu bana kalmis bir sey degil :) Bence de fazla bölunmesin, "Development Forums" bölunse yeter. Ben böyle bir sey dusundum (kucuk yazilar daha yaratıcı olabilir :))
Development Forums
Ankara
Residential, Office, Mall and Mixed-use projects in Ankara
Istanbul
Residential, Office, Mall and Mixed-use projects in Istanbul
Izmir
Residential, Office, Mall and Mixed-use projects in Izmir
Projects and Construction
Rest of Turkey
Sports & Cultural Venues
Project from all over Turkey
Infrastructure, Mobility & Urban Planning
Project from all over Turkey
Triple C October 21st, 2010, 10:31 PM İstanbul-Ankara-İzmir ile ilgili projeleri sadece "Büyük Üçlü" adında toplasak?
Joya October 21st, 2010, 10:37 PM Üç silahşörler daha bi uygun gibi
Erhan October 21st, 2010, 10:45 PM İstanbul-Ankara-İzmir ile ilgili projeleri sadece "Büyük Üçlü" adında toplasak?
Sehirlerin kendi subforum'u olursa bence daha iyi olur, mesela ozaman "ISTANBUL - Anthill Residence -2 x 210 m - 54fl - u/c" yazicagimiza "BOMONTI- Anthill Residence -2 x 210 m - 54fl - u/c" yazariz...
Messi October 22nd, 2010, 01:14 PM Istanbul, Ankara, Izmir degil de, Marmara, Ege, Akdeniz, Ic Anadolu ve Dogu Türkiye diye ayirsak? Ankara ve Izmir'de kendi basina bölüm actiracak kadar gelisme var mi? Varsa evyallah ma yoksa bölge olarak ayiralim.
Erhan October 22nd, 2010, 02:39 PM If you look at where the projects are in the latest 6 pages in "Projects and Construction" - section you will see this:
117 Istanbul - 57%
32 Ankara - 15%
17 Izmir - 8%
41 Others - 20%
Even if we do like you said Messi, I would like Istanbul to get its own section...
Joya October 22nd, 2010, 02:52 PM Bolge bolge ayrilacaksa bile istanbul yine de ayrı olmalı.
Istanbul
Rest of Marmara
Aegean
...gibi
Joya October 22nd, 2010, 02:54 PM Erhan yazmis gerci aynisini...gormedim.
Messi October 22nd, 2010, 03:26 PM Marmara'dan kac proje cikiyor ki, Marmara bölümünü fazla etkilemez bence. Istanbul ayri Türkie ayri imajindan hic hoslanmiyorum bi de...
System_Halted October 22nd, 2010, 10:35 PM Ben İstanbul ayrıldığı takdirde diğer şehirlerin sinek avlayacağını düşündüğüm için buna karşıydım, şu anki durumda sanki diğerlerinin en azından Türkler açısından bir şansı olabilir, yabancılar için tartışılır.
Ancak eğer forumlar ayrılacaksa, İstanbul ayrılmalı ve gerisi hep beraber kalmalı. Bölgeler falan gereksiz, bu kadar dallanıp budaklanırsa cidden kimse gezmez.. Ankara'nın projeleri genelde midrise, yine belki düşünülebilir ama hep midrise olur. İzmir'in zaten yeterli projesi yok.
System_Halted October 22nd, 2010, 10:40 PM Marmara'dan kac proje cikiyor ki, Marmara bölümünü fazla etkilemez bence. Istanbul ayri Türkie ayri imajindan hic hoslanmiyorum bi de...
O zaman ek olarak Ankara olabilir...
meds October 22nd, 2010, 11:18 PM http://img832.imageshack.us/img832/8802/forumqt.png
Teklifim budur.
*Foruma girdiğinizde dağınık değil derli toplu durmasına özen gösterdim. Bu yüzden şehirleri yine proje bölümünün altında tuttum. Şu an gökdelenleri haberleri falan kullandığımız kısım bu konsepte göre boş kalacak.
* Infrastructure ve Urban Planning'i dağıtmak istiyorum, alakasız bir birliktelikleri var. Urban Planingleri şehirlere dağıtacağım, Infrastructure da Toplu taşıma, havacılık, metro, hızlı tren ve thy hakkındaki başlıkları toplayacağım. Aynı şey Sports & Cultural Venues içinde geçerli. Cultural projeleri şehirlerde olacak. Sport Venues ayrı bırakacağım çünkü gözlemlediğim kadarıyla bizim forumda bu konuyla ilgili forumcu sayısı az değil. Ayrıca Modern Structuresdaki stadlarıda buraya koyacağım. Hatta Spor Tartışmaları başlığıda buraya gelebilir.
*Historical Sites and Landscapes bence çok ölü bir bölge. Onuda fotoğraflarla birleştirmek mantıklı geldi. Şu an fotoğraf başlıklarının bulunduğu bölgedede İngilizce yönlendirici mesajlar ve başlıklar olabilir Made in Turkey, Turkish Cinema, Turkish Cuisine vs
üstünde uzun uzun düşünüp bana en mantıklı gelen konsept bu oldu, ancak şu an bile tam olarak içime sinmedi bilmiyorum değişiklik biraz korkutucu geliyor.
erci79 October 22nd, 2010, 11:43 PM Azerbaycan'da degistirmek zorunda kalicak forumlarini cok is cikarmayin
sali_haci October 23rd, 2010, 02:47 AM Projects and Construction
Istanbul
Ankara
Izmir
The rest of Turkey
Infrastructure
Transport infrastrucuture
Urban Planing
Sports & Cultural Venues
Architecture and Photography
Modern Structures & Architecture
Skyscrapers, malls, airports, hotels, cultural/sport venues and more..
Historical Sites and Landscapes
All related to historical buildings and landscapes
Turkish cities
Skylines, cityscapes & more
Off-Topic Discussions about Turkey
Economy and Tourism
Turquoise Cafe
Forum Issues
The Cake On BBQ October 23rd, 2010, 11:29 AM sali haci'nin ki bana daha iyi gibi geldi... ama meds'in ki de olursa hayır demem.
System_Halted October 23rd, 2010, 10:46 PM meds, Transportation ve Sport Venues forumlarını Projects altına alsan daha güzel olmaz mı? Böyle rahatsız edici bir görüntüleri var. Sanırım bir satır alta koyabilirler onların linklerini. Cultural ve Urban'ı şehirlere katmak iyi fikir bence de.
Historical'ı da canlandırmak için City Images iyi fikir ama Ana Sayfadaki konuları mı oraya taşıyacaksınız?
meds October 23rd, 2010, 11:18 PM olabilir ama çok kalabalık olmaz mı öyle proje kısmı? bilmiyorum 6 tane link olucak
ve evet bu konsepte göre fotoğraf başlıkları City Imagesa gider boşalan bölgeyede tanıtım içerikli ing başlıklar gelir diye düşündüm örn: Turkish Cusine, Turkish Cinema vs
Erhan October 23rd, 2010, 11:54 PM Ben meds'in teklifini begendim ama System'in dedigi gibi Transportation ve Sport Venues orada olmamali, bence "Development Forums"un altina olsalar daha iyi olur...
meds October 25th, 2010, 09:39 PM böyle olsun diyorsunuz dimi? Bence güzel oldu böyle
http://img139.imageshack.us/img139/3946/54883108.png
Bu arada arkadaşlar çok ilgisizsiniz. Biraz daha fikir düşünce fln lütfen. :)
System_Halted October 25th, 2010, 10:01 PM Ben küçük olan tarzda kastetmiştim aslında daha kompakt olur, ama farketmez.
System_Halted October 25th, 2010, 10:07 PM ..
meds October 25th, 2010, 10:09 PM Avustralya forumundan çalıntı o nabeeer :D
düzeltiriz sonra siz bi fikrinizi söyleseniz
sali_haci October 25th, 2010, 11:16 PM IMO the threads about the turkish cities, skylines and cityscapes must be in their own part of the forum. I do not like the idea to mix the threads about historical sites & lanscapes with them.
The mods could add "Urban Planing" to the Development forums and to rename "Sport vanues" to "Sports & Cultural Venues" like it is today.
Erhan October 26th, 2010, 01:04 AM böyle olsun diyorsunuz dimi? Bence güzel oldu böyle
Bu arada arkadaşlar çok ilgisizsiniz. Biraz daha fikir düşünce fln lütfen. :)
Kusura bakma, konuyu ben actim ama fazla fikir vermedim. Okulda simdi sinavlar var onun icin gunde sadece bi kac dakika girebiliyorum buraya :ohno:
Gösterdigin son resim benim tam istedigim gibi :cheers:
System_Halted October 26th, 2010, 06:49 PM Avustralya forumundan çalıntı o nabeeer :D
:lol: Düzeltemeden yakalanmışım.. Ama komik. :D
Messi October 27th, 2010, 01:56 PM tamam, hadi beyler ya uygulayin son haiini ya da oylamaya cikartin.
icy October 28th, 2010, 01:25 PM Forumda cok fazla bolum olmasin..cunku o zaman forumun bazi yerleri kullanilmaz..
Erhan October 28th, 2010, 01:48 PM ^^ Sence böyle fazla bölum mu oluyor?
The Cake On BBQ October 28th, 2010, 01:56 PM Bu sene uygulamaya başlıcak mıyız acaba?
icy October 28th, 2010, 06:18 PM ^^ Sence böyle fazla bölum mu oluyor?
hayir..fazla gorunmuyor..demek istedigim su komsu forum gibi olmasin yeterki...
Erhan October 28th, 2010, 06:33 PM Iyi ozaman, super member tamam dedi! Hadi basliyalim! :)
Ama bence bi kac bölumun adini degistirelim
Transportation = Transportation, Urban Planning and Infrastructure
Sport Venues = Sports and Cultural Venues
meds October 28th, 2010, 06:39 PM bunda anlaştık zannediyordum? urban planning ve cultural venues kesinlikle şehir forumlarının içinde olmalı bence, özellikle urban planning
:)
Erhan October 28th, 2010, 08:29 PM Sehir forumlarinin icinde subforum olarak mi yoksa butun projelerin arasinda mi olmali?
Projelerin arasinda olurlarsa onlari bulmak zor olucak...kendi subforumunu dolduracak kadarda Cultural Venues yok. Ama senide anliyorum, sehir forumlarinin disinda sehirlerin hakkinda projeler garip olur...
Genç October 29th, 2010, 02:52 AM Bence 'Sports and Cultural venues' olmali...oyle de projeler ilerlide artirirsa takip edebiliriz. Daha fazla topic dahil okur.
Ayrica 'Infrastructure' 'Transportation'dan daha iyi degil mi?
Alpos October 29th, 2010, 06:40 PM Ben "Urban Tansport" tarzi bisey istiyrem agam. :)
icy November 8th, 2010, 06:44 PM Forum güzel oldu belki photos bolumundede en azından istanbullar ayrı kategoriye alabiliriz
Lombak November 8th, 2010, 06:52 PM Bende bugun gezdim ve begendim, ellerinize saglik.
Turknology November 8th, 2010, 10:46 PM da Turkish music menu nereye kayboldu?
meds November 8th, 2010, 10:56 PM ana sayfada, eskiden fotoların old. yerde
Triple C November 14th, 2010, 04:06 PM ^^ Bir de Üç Büyükler'deki News&Developments başlıklarını sticky tutabilir misin?
icy December 1st, 2010, 05:54 PM Siyaset konusmayin su forumlarda..merakli olanlar ya ozelden birbirleriyle konussun yada msn de devam etsinler..lutfen
Triple C December 1st, 2010, 08:15 PM ^^ Özel başlıklarla sınırlandırılmaları iyiydi ama.
Bir de Mimarlar ile ilgili özel bir başlık açalım diyorum. Her hafta bir mimarı ve projelerini tanıtırız, forumun amacına da uyar.
icy January 16th, 2011, 09:24 PM Phototeka bolumunde Eskisehir fotolarini upgrade ettim ama irkcinin biri burasi Asya yanlis yerde bu baslik acildi yazmis..Bizim modlar gerekeni yapsin lutfen..
icy February 11th, 2011, 07:40 PM Gereksiz ne kadar baslik varsa iki kelime yazmak icin acanlar var..Genel sohbet vs gibi basliklar altinda yazisinda forumda baslik kirliligi olmasin..ne gereksiz baslik dolmus ya..
DU999 February 11th, 2011, 08:57 PM Gereksiz ne kadar baslik varsa iki kelime yazmak icin acanlar var..Genel sohbet vs gibi basliklar altinda yazisinda forumda baslik kirliligi olmasin..ne gereksiz baslik dolmus ya..
ayni kisi ben uyardim bir ise yaramadi
modlara duyurulur
icy February 11th, 2011, 10:45 PM modlar kimler?
iozcan February 11th, 2011, 10:49 PM ssc turk forumu uyeleri para toplasin aralarinda...ben trey'i temizlerim...valla is ariyorum bu ara zaten...
Lombak February 11th, 2011, 10:49 PM modlar kimler?
Benim buyrun.:D
iozcan February 11th, 2011, 10:55 PM trey, serhat olmasa forumun tadi kalmaz....bence cok abartiliyor bu trey konusu.. adam turkuaz kafede sohbet ediyor...nesi anormal bunun anlamiyorum...
Joya February 11th, 2011, 11:01 PM Mısır bile yeniden yapılanıyor biz forumu özgürleştiremedik hala. Küfür, hakaret, porn olmadıkça ben herşeye varım.
DU999 February 11th, 2011, 11:08 PM Mısır bile yeniden yapılanıyor biz forumu özgürleştiremedik hala. Küfür, hakaret, porn olmadıkça ben herşeye varım.
biz Türküz sen var ol biz ölürüz pasam modeline gidiyoruz...meow medsi mi devircek yoksa meds meow u
Lombak February 11th, 2011, 11:08 PM Trey tuvalette otururken aklina ne gelse 5 dakka sonra gelip burda baslik aciyor.:D Bence mahsuru yok ama kendi basliginda da devam edebilir aslinda.
iozcan February 11th, 2011, 11:12 PM tuvalet kagidi da yok adamda... gazeteyle silmis dotunu... actigi thread'in birinin konusu oydu... hehe...gel de sevme adami...
Turknology February 11th, 2011, 11:13 PM amma çok hassasiyeti olan varmış, neyse kimseye birşey demek istemiyorum ama bir UK skybara falan bir göz atın.
Lombak February 11th, 2011, 11:16 PM tuvalet kagidi da yok adamda... gazeteyle silmis dotunu... actigi thread'in birinin konusu oydu... hehe...gel de sevme adami...
hahhahah sildikden sonra direk acti konuyu. Ben de sevorum Trey'i.:)
icy February 11th, 2011, 11:19 PM trey, serhat olmasa forumun tadi kalmaz....bence cok abartiliyor bu trey konusu.. adam turkuaz kafede sohbet ediyor...nesi anormal bunun anlamiyorum...
ben daha yeni gordum bu kisi kimse..acaip basliklar aciyor..copluk forumumu burasi...genel sohbet diye bir baslik var..ne yazilmis diye tiklamak zorunda degiliz..
iozcan February 11th, 2011, 11:20 PM yazik cukude kucuk adamin ya... uzerine gitmeyin ....hehehe he
Lombak February 11th, 2011, 11:21 PM modlar kimler?
Aysi'cim sende kasma hayatim... Burasi boyle, adamin teki gazeteyle micini siler gelir yazar oburu Marmaris'deki radyoyu sorar, oteki taksiyemi biniyim otobusemi diye baslik acar, baska biri borekciye versemmi diye sorar:), birisi gelir ciplak kari resmi koyar :D, yani sonucta kontrolu mumkun degil. Bosver kasma, sen lunapark projelerinden bahset bize. :)
icy February 11th, 2011, 11:22 PM bir taneside baz istasyonu fetisiti cikti kimse ..lunaparka benden once gidersin eminim..ben sevmem lunaparklari :D
Lombak February 11th, 2011, 11:22 PM yazik cukude kucuk adamin ya... uzerine gitmeyin ....hehehe he
hahahhah onu da soyledi adam... :)
Joya February 11th, 2011, 11:24 PM Hahaha iyi ki varsınız lan
icy February 11th, 2011, 11:28 PM Mısır bile yeniden yapılanıyor biz forumu özgürleştiremedik hala. Küfür, hakaret, porn olmadıkça ben herşeye varım.
hii evet GDO lu misir oldu demi...:lol:
Lombak February 11th, 2011, 11:29 PM Hahaha iyi ki varsınız lan
Opujemmmm abi..
DU999 February 11th, 2011, 11:45 PM icine xilmayan baslik kalmadi ingiliz alman forumu gibi ciddiyetsiz olmasin bu forum
geyik yapilcak basliklar yeterince var
icy February 11th, 2011, 11:52 PM icine xilmayan baslik kalmadi ingiliz alman forumu gibi ciddiyetsiz olmasin bu forum
aynen senin gibi dusunuyorum bu forumlarda onemli birsey tartisilamaz oldu..
Resimler basligina katki neredeyse yok
Proje basliklarindada oyle
Bazilarida yillardir degismeyen abuk subuk resim cekip yukleme aliskanligina devam ediyor
anca laga lugaya gelenler var..onlara tavsiyem msn kullansinlar...:ohno:
Turquise Cafe basliginda acilmis o kadar gereksiz basliklar varki ne amaca hizmet belli degil..
Ya gidip eski basliklardaki resimleri vs update edin bos durmayin...
Bize ne diyorsaniz o zaman msn e yonelin burayida cok mesgul etmeyin
Lombak February 11th, 2011, 11:55 PM Gencler ( du ve aysi ) bu basligi bozmayin bari. :D
Turknology February 11th, 2011, 11:59 PM icine xilmayan baslik kalmadi ingiliz alman forumu gibi ciddiyetsiz olmasin bu forum
"Off-Topic Discussions about Turkey"
neden ki?
Turknology February 12th, 2011, 12:01 AM aynen senin gibi dusunuyorum bu forumlarda onemli birsey tartisilamaz oldu..
Bazilarida yillardir degismeyen abuk subuk resim cekip yukleme aliskanligina devam ediyor
Turquise Cafe basliginda acilmis o kadar gereksiz basliklar varki ne amaca hizmet belli degil..
:chill:
DU999 February 12th, 2011, 12:08 AM "Off-Topic Discussions about Turkey"
neden ki?
cok boktan bir günde oturup Lombi Joya Senin sohbeti okuyorum...
ama abi kimin götünü neyle sildigi umrumda degil
okadarina gerek yok, aklindan gecen herseye baslik acmaya gerek yok
genel sohbete ayit sacmaliklar icin neden baslik aciliyor?
...yani mamaya felan lafim yok benim yanlis anlasilmasin
Lombak February 12th, 2011, 12:12 AM "Off-Topic Discussions about Turkey"
neden ki?
Ya ne msn'i ne lagada lugadasi? Internette bir grup obur grubun muhabbetini begenmiyorsa oraya bir daha girmez olur biter. Yani bunun ozgurlugu sizin elinizde. Proje basliklarinin ortasinda alakasiz muhabbet etmiyoruz, burasi kafe, bizde kafe muhabbeti yapiyoruz. Ben sahsen Foxnews'un haberlerini ve okuyucu yorumlarini begenmiyorum gidip heriflere boyle haber, yorum yapicaksaniz gidin msn'de yapin diyormuyum?:) Kaldiki burasi Turkno'nunda dedigi gibi off-topic yani konu disi muhabbetler. Porno, spam, kufur olmadigi surece burada her birsey konusulabilir.
DU999 February 12th, 2011, 12:13 AM aynen senin gibi dusunuyorum bu forumlarda onemli birsey tartisilamaz oldu..
dogrusu zamanim olsa bile ülkenin su halini görünce icimden gelmiyor ...
bazen dayanamiyorum paylasiyorum biseyler...
Lombak February 12th, 2011, 12:14 AM cok boktan bir günde oturup Lombi Joya Senin sohbeti okuyorum...
Trey'in micini nasil sildigini bilmek zorunda degiliz, haklisin ama onuda boyle kabul ettik. :)
Bu ayari gordugu tepkilerden sonra Trey'in kendi yapmasi lazim.
icy February 12th, 2011, 12:15 AM Ya ne msn'i ne lagada lugadasi? Internette bir grup obur grubun muhabbetini begenmiyorsa oraya bir daha girmez olur biter. Yani bunun ozgurlugu sizin elinizde. Proje basliklarinin ortasinda alakasiz muhabbet etmiyoruz, burasi kafe, bizde kafe muhabbeti yapiyoruz. Ben sahsen Foxnews'un haberlerini ve okuyucu yorumlarini begenmiyorum gidip heriflere boyle haber, yorum yapicaksaniz gidin msn'de yapin diyormuyum?:) Kaldiki burasi Turkno'nunda dedigi gibi off-topic yani konu disi muhabbetler. Porno, spam, kufur olmadigi surece burada her birsey konusulabilir.
iyi guzelde bir kac baslik olsa anladikta bu bolumdeki her baslikta boyle bu...
Lombak February 12th, 2011, 12:17 AM Her gun olmuyor Icy. Arada 3-5 tane ayni gun oluyor, coguda zaten 1-2 post edildikden sonra yok olup gidiyor. Yani o kadar kasmaya gerek yok derim ben.
DU999 February 12th, 2011, 12:19 AM Her gun olmuyor Icy. Arada 3-5 tane ayni gun oluyor, coguda zaten 1-2 post edildikden sonra yok olup gidiyor. Yani o kadar kasmaya gerek yok derim ben.
ülke sehir hakkinda bilgi isteyen adamin basligina hep beraner sictik (bende dahil)
bu kadar olmasin abi
treyin basliklarindan en basindan rahazsiz oldugumu yazdim ama takan olmadi
sizin geyiklerle onun mesajlari varkli
Joya February 12th, 2011, 12:19 AM Trey'de biraz dikkatli olsun madem orta yol bulunur, yeter ki bizim soframız bozulmasın :D
Lombak February 12th, 2011, 12:23 AM ülke sehir hakkinda bilgi isteyen adamin basligina hep beraner sictik (bende dahil)
bu kadar olmasin abi
Hangisi o DU? Otobusmu, taksimi diye soranmi? Suc onun ilk buldugu yerde baslik acmis. Bizim bir yerde Ingilizce " Ziyaretcilere yardim " basligimiz var orda sorsa sadece yardim edilir.
Burda hemde ana Turkiye sayfasinda.
Turkey for Tourists - Your Questions & Answers about Touring Turkey
http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=543590&page=15
Lombak February 12th, 2011, 12:26 AM Sen asil bu basligi Tunc Ilkin'le spamlemissin..heheh
Turkey for Tourists - Your Questions & Answers about Touring Turkey basliginda ABD futbol oyniyan adami koymussun...:D
Lombak February 12th, 2011, 12:29 AM Trey'de biraz dikkatli olsun madem orta yol bulunur, yeter ki bizim soframız bozulmasın :D
Evet yaaa bozmayin abi surda 2 dakika guluyoz egleniyoz.:cheers:
DU999 February 12th, 2011, 12:42 AM Sen asil bu basligi Tunc Ilkin'le spamlemissin..heheh
Turkey for Tourists - Your Questions & Answers about Touring Turkey basliginda ABD futbol oyniyan adami koymussun...:D
Baba Türkiye tanitiliyor...
adamin basligini yanlis yere koydugu icin batirmadik alposun beyaz donuyla basladi konu yada benzer bir sacmalikla...görüyorsun durdukyere yanlis yerlere cekiyorsnuz düzgün basliklari sonra en fazla 3 tane trey basligi var diyorsun jah sanki diyer basliklar cok normal az kaldi yoksa hepsi göttingen anla arrtik
ondan kiziyoruz
Turknology February 12th, 2011, 12:52 AM cok boktan bir günde oturup Lombi Joya Senin sohbeti okuyorum...
sen de haklisin :D
bazen acaba çok mu saçmaladım gene diye düşnürken bir bakıyorum bazı arkadaşlar uçuş moda geçmiş.
ama gene de burası SSC'nin Türkiye forumu için geyik muhabbetine ayrılmış bölümü, ben genelde absürd ötesi başşlıklara cevap yazmamaya çalışıyorum, zaten çoğumuz aynı kafadayız ve sonuçta hepimizin mütabık olduğumuz geyik başlıkları üstte kalıyor diğerleri zamanla yok olup gidiyor.
PS: "ileri" demokrasiye gerek yok, hepimiz burda bir şekilde ortanca yolu buluyoruz :)
Triple C February 12th, 2011, 04:37 AM ^^ Benim ilk hesabımı banlayarak ne kadar ileri demokratik olduklarını gösterdiler zaten.
UK skybara falan bir göz atın.
cCc Turknology 4 mod cCc
icy February 12th, 2011, 06:31 PM Mod kimse tebrik etmek lazim..bizim yaptigimiz uyari mesajlarini forum kurallarini hatirlatmalarimizi silip kufurleri argolari lagalugalari forumda tuttugu icin..tebrikler..abuk subuk basliklara laf yok uyari basliklari siliniyor..Al iste size secmeler
ipimle kuşağım, zikimle daşağım ortalıklarda dolanıyorum
Şaşar Turkno İş Bu Hale
Kah Ağlaya Kahi Güle
Yetişmek İçin Kelly'e
Gidiyorum Gündüz Gece
Taşaklarımı sıvazlıyorum.
Biraz once popomu gazete ile sildim. Tufaalet kagidi almaya unutmusum.
Yok daha bu sabah kiz arkadasimla sevistim ondan eminim yani.
Afferim koçuma! DÖLLE'EM ALL! :p
Her basligin her resim basliginin altinda bunlar var..
Bu mu medenilik?
iozcan February 12th, 2011, 06:52 PM he he... turkno'nun postunu kacirmisim...super ya...
meds February 12th, 2011, 07:59 PM Arada aşırıya kaçan mesajlar olabilir ama ne yapmamı bekliyorsun? Anında ban mı veriyim illa eli kılıçlı sert mod falan mı olayım? Öyleyse banlanarak briglenerek burda çok fazlanızın kalabileceğini sanmıyorum. Ayrıca Cake'in fotoğraf başlığı hariç bu mesajların gönderildiği yerlerde hep Turkuaz kafe, proje başlıklarında olsa hadi hak verirdim kaldı ki proje başlıklarında bu tip mesajlar görürsem anında gerekeni yapıyorum.
Turkuaz kafe insanların rahatlamak ve kendilerini ifade etmek için geldikleri bir bölüm olmalı. Kavga, kişisel hakaret olmadıkça ben herşeye açık olunması gerektiğini düşünüyorum. Ve açıkçası sırf siz bir başlığın "gereksiz" veya "saçma" olduğunu düşünüyorsunuz diye o başlık illa silinmek zorunda değil. Elimden geleni yaptım ama eğer benden memnun değilseniz hemen değiştirebiliriz çünkü o istediğiniz eli kılıçlı modu oynayabileceğimi sanmıyorum.
Bu başlığın son 3 sayfasına bak ve kendi mesajlarını oku icy, fazla kasmamışmısın kendini?
Influence February 12th, 2011, 08:11 PM :applause:
icy February 12th, 2011, 08:22 PM Arada aşırıya kaçan mesajlar olabilir ama ne yapmamı bekliyorsun? Anında ban mı veriyim illa eli kılıçlı sert mod falan mı olayım? Öyleyse banlanarak briglenerek burda çok fazlanızın kalabileceğini sanmıyorum. Ayrıca Cake'in fotoğraf başlığı hariç bu mesajların gönderildiği yerlerde hep Turkuaz kafe, proje başlıklarında olsa hadi hak verirdim kaldı ki proje başlıklarında bu tip mesajlar görürsem anında gerekeni yapıyorum.
Turkuaz kafe insanların rahatlamak ve kendilerini ifade etmek için geldikleri bir bölüm olmalı. Kavga, kişisel hakaret olmadıkça ben herşeye açık olunması gerektiğini düşünüyorum. Ve açıkçası sırf siz bir başlığın "gereksiz" veya "saçma" olduğunu düşünüyorsunuz diye o başlık illa silinmek zorunda değil. Elimden geleni yaptım ama eğer benden memnun değilseniz hemen değiştirebiliriz çünkü o istediğiniz eli kılıçlı modu oynayabileceğimi sanmıyorum.
Bu başlığın son 3 sayfasına bak ve kendi mesajlarını oku icy, fazla kasmamışmısın kendini?
Ben ne dedim...Diyorumki bu olaylar her baslikta her resim basliginda bile devam ediyor..Lagaluga yapiyorlarsada kufurlere engel olabilirsin...Ciddi sekilde uyarirsin..Dunya kadar gereksiz baslik acilmis onlari silebilirsin...Benim actigim uyari basliklari cok keyfimden acmadim..Yillardir bu forumdayim bu kadar agzi bozukluk bu kadar seviyesizlik gormedim rahatsiz oluyoruz..Modun gorevi uyarmak ve forum kurallari diye birsey var 13 maddeydi daha once..halen duruyor....Benim kufur yazdigim bir baslik mi gordun..saka yapilabilir bu kadar abartili her baslikta degil..Kimi uyardin ben goremedim? Benim yazdiklarimla kendini nasil savundugunuda anlayamiyorum meds...
Kufure karsi olmaniz gerekirken hepsi okunuyor..ben mi sucluyum? simdi..
ne haliniz varsa gorun bol bol kufurlesin basliklari bozun dahada birsey diyen yok..\
The Cake On BBQ February 12th, 2011, 08:41 PM meds'cim sen harika bir mods'un, üzme kendini bebişim :hug:
DU999 February 12th, 2011, 08:50 PM ^^
brig olmadan önce uyari gelir meds bunu biliyorsun
3 uyari verirsin yine adam ayni yanlisi yapiyor brig verirsin
(bende sacma sapan nedenlerden uyri aldim gecmiste, ama uyari ceza uygulamasini dogru buluyorum)
kimse sana mühtesem meds ol demedi modluk hakin elinden alinsin demedik
bu alinganlik ne?
icy February 12th, 2011, 08:54 PM ^^
brig olmadan önce uyari gelir meds bunu biliyorsun
3 uyari verirsin yine adam ayni yanlisi yapiyor brig verirsin
(bende sacma sapan nedenlerden uyri aldim gecmiste, ama uyari ceza uygulamasini dogru buluyorum)
kimse sana mühtesem meds ol demedi modluk hakin elinden alinsinda demedik
bu alinganlik ne?
ancak biz uyariliyoruz..digerlerinin yazdiklari gormezden geliniyor..yillardir bir suru trollizm oldu bu forumda..modlarda gerekeni yapti..System bunu cok iyi biliyor en eski modlardandi bu forumda..actigimiz resim basliklari su anda ornek: Dunyadan Ilginc resimler mesela resmen geyik olmus..modlarin yapmasi gerekirken benim actigim uyari basligi silinmis...ama diger kufur dolu mesajlar halen mevcut...
Turknology February 12th, 2011, 09:04 PM Mod kimse tebrik etmek lazim..bizim yaptigimiz uyari mesajlarini forum kurallarini hatirlatmalarimizi silip kufurleri argolari lagalugalari forumda tuttugu icin..tebrikler..abuk subuk basliklara laf yok uyari basliklari siliniyor..Al iste size secmeler
LOL
helal olsun, Twitter başlıklı bir thread'de Türkiye'de gayet yaygın olan bir deyimin (o da ilgili gerçek kelimeleri değiştirilmiş halde) kullanılmasından bile rahatsız oldun ya...
yıldızlı pek iyi falan verelim mi sınıfımızın uslu çocuğuna?
istersen burası için bir de RTÜK tarzı bir şeyler oluşturalım, mazallah şimdi çocuklar ve gençlerin zihinsel ve ahlaki gelişimine halel falan gelmesin.
dediğim gibi, burası Turkuaz cafe, yani diğer forumlarda var olan ve SSC konsepti dışı sohbetlerin Türk üyeler için ayrılmış kısmı, bir gez dolaş, bir bakın DLM'e bak, Int Skybar'a bak, North American Skybar'a bak, UK skybar'a bak, Almanların Skybarı'na bak, hatta belki beğenmediğin ortadoğu ülkelerin cafelerine bak, orda da insanların çeşit çeşit mesajlar attığını ve modların bunları doğal olarak tolere ettiklerini görürsün.
Yani öyle bir konuşuyorsun ki, sanki bizim konu dışı sohbet kısmımız ırkçılıktan faşizanlıktan, rezillikten geçilmiyor. Alt tarafı insanlar muhabbet ediyor, evet geyik de yapıyor, ara sıra "ama çook ayıııp" diye bazılarını rahatsız edebilecek şeyler de söylüyor, ama SSC'deki muhabbet kısımlarına kıyasla burası çok uslu. Mahalle baskısıdan mıdır nedir bilemem ama öyle.
Uluslararası bir forumda bile gene yasakçı Türk zihniyetini göstereceğiz ya, neyse ben artık başka bir şey demiyorum...
icy February 12th, 2011, 09:08 PM LOL
helal olsun, Twitter başlıklı bir thread'de Türkiye'de gayet yaygın olan bir deyimin (o da ilgili gerçek kelimeleri değiştirilmiş halde) kullanılmasından bile rahatsız oldun ya...
yıldızlı pek iyi falan verelim mi sınıfımızın uslu çocuğuna?
istersen burası için bir de RTÜK tarzı bir şeyler oluşturalım, mazallah şimdi çocuklar ve gençlerin zihinsel ve ahlaki gelişimine halel falan gelmesin.
dediğim gibi, burası Turkuaz cafe, yani diğer forumlarda var olan ve SSC konsepti dışı sohbetlerin Türk üyeler için ayrılmış kısmı, bir gez dolaş, bir bakın DLM'e bak, Int Skybar'a bak, North American Skybar'a bak, UK skybar'a bak, Almanların Skybarı'na bak, hatta belki beğenmediğin ortadoğu ülkelerin cafelerine bak, orda da insanların çeşit çeşit mesajlar attığını ve modların bunları doğal olarak tolere ettiklerini görürsün.
Yani öyle bir konuşuyorsun ki, sanki bizim konu dışı sohbet kısmımız ırkçılıktan faşizanlıktan, rezillikten geçilmiyor. Alt tarafı insanlar muhabbet ediyor, evet geyik de yapıyor, ara sıra "ama çook ayıııp" diye bazılarını rahatsız edebilecek şeyler de söylüyor, ama SSC'deki muhabbet kısımlarına kıyasla burası çok uslu. Mahalle baskısıdan mıdır nedir bilemem ama öyle.
Uluslararası bir forumda bile gene yasakçı Türk zihniyetini göstereceğiz ya, neyse ben artık başka bir şey demiyorum...
ya git basimdan ne yasakcisi..kufur etmeyin diyoruz laftan anlamiyorsan okuma..resim basliklarindada yapiliyor aynisi diyoruz..anladin mi ..bu sefer..anlamadiysan bir daha yazayim..
Turknology February 12th, 2011, 09:12 PM Arada aşırıya kaçan mesajlar olabilir ama ne yapmamı bekliyorsun? Anında ban mı veriyim illa eli kılıçlı sert mod falan mı olayım? Öyleyse banlanarak briglenerek burda çok fazlanızın kalabileceğini sanmıyorum. Ayrıca Cake'in fotoğraf başlığı hariç bu mesajların gönderildiği yerlerde hep Turkuaz kafe, proje başlıklarında olsa hadi hak verirdim kaldı ki proje başlıklarında bu tip mesajlar görürsem anında gerekeni yapıyorum.
SSC genelinde genel sohbete ayrılmış kısımlar da olağan olarak görülen şeyler burada da var, ben arkadaşın neden bu kadar rahatsız olduğunu anlayamadım bir türlü. Bence SSC'nin genel işleyişine hakim bir modsun o yüzden görevini gerektiği gibi yerine getiriyorsun.
Buradaki çoğunluk emin ki şikayetçi değil.
Turknology February 12th, 2011, 09:14 PM ya git basimdan ne yasakcisi..kufur etmeyin diyoruz laftan anlamiyorsan okuma..resim basliklarindada yapiliyor aynisi diyoruz..anladin mi ..bu sefer..anlamadiysan bir daha yazayim..
o zaman gidersin oralardan bulduğun mesajları quote edersin kanıt olarak, gidip Turkuaz Cafe'de açılmış Twitter başlıklı bir threadden örnekler quote edip insanları itham altında bırakmazsın.
icy February 12th, 2011, 09:22 PM vay be ne cok kufur meraklisi varmis..:applause: bir onceki sayfaya gitte oku ...okumusken forum kullarinida okuyuver..resim ve proje basliklarini bozmayin ne yaparsaniz yapin.
Turknology February 12th, 2011, 09:43 PM ^^
gene ithamlarda bulunuyorsun, ancak bu ithamlarını kanıtlayamıyorsun.
bence sen diğer üyelere sataşmayı bırak artık.
ayrıca forum kurallarına da şahsen tekrar bir göz at derim.
icy February 12th, 2011, 09:50 PM ya sen yokken biz vardik bu forumlarda kime akil veriyorsun bana yazma artik..genel olarak hitap ettim sana degil..tekrar yazayim `resim ve proje` bolumundeki basliklari bozmayin..bu geyikler o basliklarda yapilmasin diyorum sadece
Turknology February 12th, 2011, 10:02 PM ya sen yokken biz vardik bu forumlarda kime akil veriyorsun bana yazma artik..asil sen oku..bana ne yapacagimi soyleme..sana yazilmis ismine yazilmis birseymi gordunde atliyorsun lafa..tekrar yazayim anlayamiyorsun sanirim `resim ve proje` bak yaizyorum yeniden resim ve proje bolumundeki basliklari bozmayin..bozanlar var..gordukte soyluyoruz..
benden iki sene önce buraya kaydolmuş olman buralarda benden önce gezindiğin anlamına gelmiyor. sen kendini ne sanıyorsun ki?
şimdi bak, çok basit bir şekilde anlatayım sana. Benim tamamıyla forum kurallarına uygun mesajımı alıyorsun, ondan sonra resim ve proje başlıklarına yazmayın da diyorsun, benim Turkuaz cafe'de Twitter başlıklı bir thread'deki tamamıyla Türkçede geçerli olan bir deyimi kullanmamı, hem de tarafımca kısmen sansürlenmiş olmasına rağmen, kural ihlali diye örnek gösteriyorsun ondan sonra gelip bana forum kurallarını oku diyorsun.
Bul benim SSC off topic dışı bölümlerinden birinde kural dışı bir mesajımı yayınla ondan sonra gel bana proje bölümündeki bölümleri bozma bari de.
edit: editini şimdi gördüm, o zaman lütfen benim mesajımı quote edip demek istediklerine örnek olarak gösterme.
icy February 12th, 2011, 10:11 PM benden iki sene önce buraya kaydolmuş olman buralarda benden önce gezindiğin anlamına gelmiyor. sen kendini ne sanıyorsun ki?
şimdi bak, çok basit bir şekilde anlatayım sana. Benim tamamıyla forum kurallarına uygun mesajımı alıyorsun, ondan sonra resim ve proje başlıklarına yazmayın da diyorsun, benim Turkuaz cafe'de Twitter başlıklı bir thread'deki tamamıyla Türkçede geçerli olan bir deyimi kullanmamı, hem de tarafımca kısmen sansürlenmiş olmasına rağmen, kural ihlali diye örnek gösteriyorsun ondan sonra gelip bana forum kurallarını oku diyorsun.
Bul benim SSC off topic dışı bölümlerinden birinde kural dışı bir mesajımı yayınla ondan sonra gel bana proje bölümündeki bölümleri bozma bari de.
ben kendimi birsey sanmiyorum...sadece dedigim su :bir suru resim ve proje basligi olan biri olarak zaman ayirip emek verip baslik acan biri olarak her basligin altinda geyik yapilmasina karsi oldugumu ve bugun o okudugum kufur dolu mesajlara kizan biriyim..sadece dedigim bu..sen yazmissin-sen bozmussun diyen mi oldu? Benim uyarim geneldi..umarim bu sefer anlayabilirsin..tobe tobe adam forumlarda bi tarafaini nasil sildigini anlatinca elbet tepki cekiyor bunun sakasimi olur? gulunecek yerde gulunur ama her yerde degil...
Genel yazi(bazilari ustune alinmadan yazayimda):
Kufur edenlere soyluyorum size ozgurluk olarak mi geliyor..Bu forumu ziyaret eden bayan cocuk vs.lerinde olabilecegini hicmi dusunmuyorsunuz?..Seviyesizlige karsiyim..Kendi aralarinizda ozelden msnden ne paylasiyorsaniz paylasin..yada birbirinize kufurler yazin o sizin ozeliniz ama bu paylasim forumu....
icy February 12th, 2011, 10:12 PM benden iki sene önce buraya kaydolmuş olman buralarda benden önce gezindiğin anlamına gelmiyor. sen kendini ne sanıyorsun ki?
ben kendimi birsey sanmiyorum..bu soylediklerim toplum kuralidir.topluluk icinde boyle seyler yapilmaz.sadece dedigim su :bir suru resim ve proje basligi olan biri olarak zaman ayirip emek verip baslik acan biri olarak her basligin altinda geyik yapilmasina karsi oldugumu ve bugun o okudugum kufur dolu mesajlara kizan biriyim o kadar resim sitelere yukleyip yayinlamak kolay degil bazilarini bilgisayara yuklemek zorunda kaliyorum..sadece tanitim icin...birilerinin gelip bozuyor olmasi insana haksizlik gibi geliyor..sadece dedigim bu..sen yazmissin-sen bozmussun diyen mi oldu?
Benim uyarim geneldi..umarim bu sefer anlayabilirsin..isim yada birine hitaben yazilmadi birsey...tobe tobe adam forumlarda bi tarafaini nasil sildigini anlatinca elbet tepki cekiyor bunun sakasimi olur? gulunecek yerde gulunur ama her yerde degil...bir onceki sayfada kimin ne dedigi belli..
Kufur edenlere soyluyorum size ozgurluk olarak mi geliyor..olabilir edersiniz etmezssiniz ama herkesin ortasinda degil...Bu forumu ziyaret eden bayan cocuk vs.lerinde olabilecegini hicmi dusunmuyorsunuz?..Seviyesizlige karsiyim..Kendi aralarinizda ozelden msnden ne paylasiyorsaniz paylasin..yada birbirinize kufurler yazin o sizin ozeliniz ama bu paylasim forumu....Bugun kufur paylasanlar ozgurluk adi altinda yarin bi taraflarinin resimlerini falan koyacaklar ondan korkmaya basladim...tobe tobe..
Kimseye sakalasmayin diyen yok..Kimseylede polemige girme merakim yok.. Proje. Resim.Altyapi basliklari bozulmasin..birsey guncellendi diye giriyoruz bir suru gereksiz sayfalarca geyik oluyor..
Jünyus Brütüs February 12th, 2011, 10:15 PM icy bi konuda haklı. Küfürlü veya küfürsüz bu forumda tüm başlıkların sonu off-topic muhabet olmaya başladı. Geyik konularda ise küfür iğrençliğe veya aşağılamaya dönüşmediği sürece sakıncasız bence.
Turknology February 12th, 2011, 10:24 PM ben kendimi birsey sanmiyorum...sadece dedigim su :bir suru resim ve proje basligi olan biri olarak zaman ayirip emek verip baslik acan biri olarak her basligin altinda geyik yapilmasina karsi oldugumu ve bugun o okudugum kufur dolu mesajlara kizan biriyim..sadece dedigim bu..sen yazmissin-sen bozmussun diyen mi oldu? Benim uyarim geneldi..umarim bu sefer anlayabilirsin..tobe tobe adam forumlarda bi tarafaini nasil sildigini anlatinca elbet tepki cekiyor bunun sakasimi olur? gulunecek yerde gulunur ama her yerde degil...
Kufur edenlere soyluyorum size ozgurluk olarak mi geliyor..Bu forumu ziyaret eden bayan cocuk vs.lerinde olabilecegini hicmi dusunmuyorsunuz?..Seviyesizlige karsiyim..Kendi aralarinizda ozelden msnden ne paylasiyorsaniz paylasin..yada birbirinize kufurler yazin o sizin ozeliniz ama bu paylasim forumu....
ben senin dediklerine off topic dışı bölümleriyle ilgili olarak tamamıyla katılıyorum, sadece off topic kısmılarının da sıkı bir moderasyon altına alınması yönündeki görüşüne karşı çıkıyorum. SSC'deki off topic bölümleri arasında Turkuaz Cafe en masum yerlerden biridir.
PS: sadece arada sırada örneğin bir DLM'e göz at, resmen bazen Stormfront modunda dolaşıyor, onların yanında yok popomu gazeteyle sildim, yok bu gece şu kızı götürdüm türü muhabbetler çok çok masum kalıyor.
Triple C February 12th, 2011, 10:41 PM Başımı ağrıttınız;
mD9XViYaoAE
Yetmediyse Kurabiye Adam (http://yaseminmori.tumblr.com/post/2184908582)'ı da çağırayım.
DU999 February 24th, 2011, 06:42 PM yine genel sohbete ayit boktan soruya boktan baslik acilmis
Triple C February 24th, 2011, 07:21 PM ^^ Burası. wowTurkey. DEĞİL!
icy March 21st, 2011, 01:53 PM Forumda provokasyona yonelik basliklar kilitlensin bu ne ya..acmayin oyle basliklar..provakatormudur nedir..utanmadan gelmis foruma..resimlere bak kutlama diye koydugu..tobe tobe..ne gunlere kaldik..
DU999 March 21st, 2011, 07:04 PM Forumda provokasyona yonelik basliklar kilitlensin bu ne ya..acmayin oyle basliklar..provakatormudur nedir..utanmadan gelmis foruma..resimlere bak kutlama diye koydugu..tobe tobe..ne gunlere kaldik..
Iyide Icy kardes ülkenin hali bu. Görüntüler photoshop degil kimsede ses cikarmiyor basbakan cikar ne güzel görüntüler gözlerim yasardi der...cumhuriyet mitingi yaparsin ergenekoncu olursun terrörist olma suclamasiyla Silivride yatarsin
Abicim al elinde bir apo resmi cik taksimde nevruz kutla yada al bir filistin bayragi kfana göre kutla ama türk bayragindan uzak dur.
icy March 21st, 2011, 09:44 PM kusura bakma ben soylerim sizde uyumayin bu ne ya..kutlamaymis tukururum oyle kutlamaya...adama bak birde baris maris diyor...su resimlerdeki rezalete bak vatan hainleri..
DU999 March 21st, 2011, 09:55 PM kusura bakma ben soylerim sizde uyumayin bu ne ya..kutlamaymis tukururum oyle kutlamaya...adama bak birde baris maris diyor...su resimlerdeki rezalete bak vatan hainleri..
haha adamin biri geldi irkci dedi beni sikayet etmis :lol:
vatan hayini deme onlar senin kardasin, acil onlara bak ülke ne güzel aciliyor, benim yaptigim hatayi sende yapma senide sikayet ederler :lol:
Triple C March 21st, 2011, 10:12 PM Super Member'ın üzerine gitmeyin, wowTurkey günlerini özlüyor.
haksız mıyım?
icy March 26th, 2011, 12:59 PM meds su tarihi yerler bolumunu ayirsak artik ne dersin?
icy March 31st, 2011, 03:22 PM Isim vermeyecegimde absurt absurt basliklar acilmis bu bolume..ozelliklede siyasete kayan turde onlar silinsin ve acanlarda uyarilsin burasi Turk forumu...
The Cake On BBQ March 31st, 2011, 04:08 PM Siyaset tartışılmazsa nasıl ilerliycez I see?
Benim bir önerim var forumu hareketlendirmek için :D
Bildiğiniz gibi, SSC'nin en bi kaşarı, en bi ünlüsü, en bi manyağı, en bi renkli kişiliği, en bi her delikten çıkanı olarak kendi başlığımı açmayı düşünüyorum; "Cake's Corner" falan olabilir mesela :D Başlığımın linkini imzama yapıştırıp herkesi buraya çekebilirim.
İşte başlığımda benim hakkımda bilimum şeyler olabilir, çizdiğim resimler, günlük yaşatım, fotolarım, bi nevi blog yani :D Nasıl fikir? Hatta hemen şimdi açıyorum :banana:
icy March 31st, 2011, 06:05 PM siyaset tartisiyorsunuz zaten bir baslik var bunun icin herkes gelip kendi kafasina gore bir baslik acmis..ama provokatif baslik acip provoke etmeye kalkanlar baska foruma yallah...
meds April 1st, 2011, 08:06 PM meds su tarihi yerler bolumunu ayirsak artik ne dersin?
Evet bencede ayrılmalılar, harekete geçmeden önce bu düzenleme hakkında öneriniz veya fikriniz varsa duymak isterim.
|
|