View Full Version : Tourist Helpdesk

Pages : 1 [2]

mic of Orion
January 7th, 2010, 09:00 PM
I`m thinking about a road trip to Pula in April. To safe costs we want to spend the nights in a tent. Can you recommend a nice camping place near the coast?

Medulin caravan camp, I'm not sure 100% but there are quite a few in Pula area :cheers:

Sena_KG
January 18th, 2010, 11:48 PM
Imam jedno pitanje.

Zbog cega na auto-putu kroz Hrvatsku samo postoje pumpe INA?

ivan_ri
January 19th, 2010, 01:49 AM
Imam jedno pitanje.

??

Zabonz
January 19th, 2010, 11:53 AM
Imam jedno pitanje.

Vjerovatno milsis na autocestu A3 Bregana-Lipovac(jer na ostalim autoputevima ima jako malo INE(pogotvo na A1 Zagreb- Split, najviše Tiffon, OMW, Petrol....)

Ja pretpostavljam da je to tako jer je INA dobila koncesije koje im jos traju, kada nije bilo drugih velikih naftnih firma u HR, nakon sto te koncesije isteknu mogu se i očekivati druge marke....

kieswy
January 19th, 2010, 12:01 PM
Bok, želim doći u Trogir u Travnju.
Tražio sam neki hostel, prekoputa Zračne luke (Duje Apartman, mislim da u gradu Plano) ali imam problem. Nemam kreditnu karticu, dakle tražim njihovi email ili mobilni broj. Više volim mail jer još malo pričam.
Stric google baci samo međunarodne, komercijne web stranice sa rezervacijom... Ni ja nisam našao ništa zanjimlivo.

Ima Hrvatska neke turističke baze? imate li neke info sa mailima apartmanima?

Hvala na pomoći.

mic of Orion
January 19th, 2010, 06:30 PM
I also have one question...

Do you realize that your tourist season along the sea is going down? You depended on mainly tourists from Bosnia and Herzegovina, and now since a lot of Bosnians are going to other countries since they are offering better service for cheaper prices, your turist season for this year is chaotic.

My question is...when will you lower the prices in hotels along the Adriatic coast? Also to mention the service that the tourists are offered is terrible, high prices and very unpleasant service.

Thank you!

is that you floridatech, :nuts:

Manolo_B2
February 11th, 2010, 04:52 PM
can somebody tell me where this is in HR? i'd like to visit that place... :)
http://i45.************/2ahd4d4.jpg
senk ju! ;)

ivan_ri
February 11th, 2010, 05:50 PM
probably Cres... there is a lot of beaches that can only be reached by a boat :cheers:

Mordaunt-S
February 14th, 2010, 02:39 PM
Looks lika "Tri brata" beach in Dubrovnik aquatorium.

Zabonz
February 14th, 2010, 09:19 PM
ovo je ipak meni se cini ''zlatna'' plaža na Krku kod Stare Baške, inace cjeli taj dio Krka je krcat preljepim plažama

gmaps (http://maps.google.com/?ie=UTF8&hq=&hnear=Zagreb,+Hrvatska&ll=44.970696,14.639497&spn=0.005647,0.016512&t=h&z=17&iwloc=lyrftr:com.panoramio.all,18427461261044793808,44.969747,14.636707&lci=com.panoramio.all)

ivan_ri
February 14th, 2010, 11:23 PM
^^je, to je to... http://www.panoramio.com/photo/18676502 :cheers:

snupix
February 15th, 2010, 10:47 AM
Ovo je Krk, između Stare Baške i Punta.

Manolo_B2
February 15th, 2010, 05:45 PM
hvala! :)

Rocky031
April 9th, 2010, 10:21 PM
Da, to sam i ja zaboravio komentirati. O Slavoniji, koja ima puno toga za pokazati, nisu rekli ni riječi.

Ima skoro pa jednake mogućnosti turizma kao i Dalmacija i Istra

fafafa2233
April 24th, 2010, 09:49 AM
Ima skoro pa jednake mogućnosti turizma kao i Dalmacija i Istra

Slavonija je predivna ali da ima jednake turističke mogućnosti kao Istra i Dalmacija? Bez uvrede, malo objektivnosti ti nebi škodilo :ohno:

Rocky031
June 9th, 2010, 08:34 PM
Slavonija je predivna ali da ima jednake turističke mogućnosti kao Istra i Dalmacija? Bez uvrede, malo objektivnosti ti nebi škodilo :ohno:

Pa mogućnosti su jednake ali turistička zajednica promovira samo vaš dio kao da je jedino to Hrvatska što mislim da nije uredu...Da niste na moru nego u slavoniji shvatili biste zašto ovo govorim...Svatko brani svoje i to poštujem..:cheers:

ilekkkeeon
June 11th, 2010, 09:55 AM
Pa mogućnosti su jednake ali turistička zajednica promovira samo vaš dio kao da je jedino to Hrvatska što mislim da nije uredu...Da niste na moru nego u slavoniji shvatili biste zašto ovo govorim...Svatko brani svoje i to poštujem..:cheers:

HTZ promovira skoro sve dijelove Hrvatske (osim Baranje, njih nekako uvijek zagube :rofl: ), s tim da na tv reklamama uvijek idu na vizualno atraktivnije dijelove zemlje i općenitije oglašavanje. Sad, druga stvar je što svaka županija i grad/općina imaju svoje TZ koje manje ili više uspješno promoviraju svoj dio Hrvatske i manje ili više uspješno privlače turiste. Činjenica je da mnoge TZ u kontinentalnom dijelu zemlje služe samo za uhljebljivanje podobnih kadrova, a o tome kako loše rade svoj posao je najbolji primjer (ne)privlačenje domaćih turista i (anti)promocija lokalnih zanimljivosti unutar HR. Čak ni u Zagrebu i okolici kao milijunskom tržištu, koje je geografski vrlo blizu, ne postoji nikakva, a kamoli sustavna promocija sjeverne i istočne Hrvatske.
Uz to, još uračunaj i dosta lošiju turističku infrastrukturu, jer u mnogim slavonskim, podravskim i zagorskim mjestima i gradovima su ograničene mogućnosti "zabave", stvari koje možeš vidjeti, raditi, ... To ne bi bio toliki problem da nakon što, recimo jedan dan probaš vina kutjevačkih ili iločkih vinograda, drugi dan imaš ideju gdje, kamo i kako dalje.
Mjesta s malo zanimljivosti ima i na moru, ali tamo turist uvijek može na kupanje i sunčanje, a kad to dosadi uvijek postoje mjesta s boljom zabavom, zatim čitava izletnička industrija...

fafafa2233
June 14th, 2010, 12:21 PM

:ohno: pa ne razumin te, stvarno :nuts:
ako nisi zna 96% turističkog prometa se odvija u primorskin županijama, 97% smještajnih kapaciteta je u njima....
reklamira se ono šta je prepoznatljivije, atraktivnije, ima mnogo veći potencijal i šta se na kraju krajeva traži. po tim kriterijima slavonija daleko zaostaje za primorjem i ne razumin zašto bi ti tija jednaku zastiupljenost u promociji. tribaš objektivno sagledat situaciju :cheers:

GodIsGracious
June 14th, 2010, 02:01 PM

Točno. Uvijek me smeta što mi u Slavoniji, i to najviše Osijek, zakinuti smo od svih strana. Nema nas na TV-u, nitko ne promovira nas. Oprostite, ali kao da Osijek nije dio Hrvatske, nego srbije!:lol:
Gdje god se okreneš: Zagreb - Rijeka - Split - Dubrovnik.
Mi ne trebamo more da bismo bili turistička destinacija. Osijek je poseban grad i nudi mnogo toga. Rijetki su gradovi koji imaju samo jednu stranu rijeke urbaniziranu. Imamo mnogo toga za pokazati. Tužno je što stranci dolaze kao turisti, ali neorganizirani, jer nitko ne vodi brigu o turizmu u Slavoniji. Dolaze bez turističkih vodiča, sređenoga smještaja...
Nije niti čudo što svi Hrvatsku svrstavaju u Balkan, iako smo mi puno razvijeniji od Balkanskog svijeta, mislim bili smo u povijesti drugačiji, a ovi neodgovorni postupci vraćaju na nas dojam balkana.:bash:

Rocky031
June 14th, 2010, 11:57 PM
Oni koji su pravili onaj video : Croatia,mediteran kakav je nekad bio napravili su dosta stvari koje me bodu u oko:
1.Odsjekli su cijelu Baranju kao da pripada mađarskoj ili srbiji
2.Prikazivali su samo obalne gradove i otoke
3.Od kontinenta su prikazali Zagreb,Plitvice,malo zagorja i nešt malo slavonije (i to snimke di se prikazuju neke bašće i stare dašćare,mačvare itd...I na kraju će ljudi misliti kako su svi u slavoniji neki seljaci koji nisu čuli sa beton i takve stvari -.- )

Rocky031
June 15th, 2010, 12:00 AM
Mi ne trebamo more da bismo bili turistička destinacija.

Tako je pogledajte mađarsku npr koja je poznata turistička atrakcija a nema more...a kad se pogleda ona se nerazlikuje puno od slavonije i zagorja..
:cheers:

fafafa2233
June 15th, 2010, 10:22 AM
Tako je pogledajte mađarsku npr koja je poznata turistička atrakcija a nema more...a kad se pogleda ona se nerazlikuje puno od slavonije i zagorja..

:bash:
ali mađari imaju balaton i budimšeštu i oko njih se vrti većina turizma ^^

fafafa2233
June 15th, 2010, 10:24 AM
Oni koji su pravili onaj video : Croatia,mediteran kakav je nekad bio napravili su dosta stvari koje me bodu u oko:
1.Odsjekli su cijelu Baranju kao da pripada mađarskoj ili srbiji
2.Prikazivali su samo obalne gradove i otoke
3.Od kontinenta su prikazali Zagreb,Plitvice,malo zagorja i nešt malo slavonije (i to snimke di se prikazuju neke bašće i stare dašćare,mačvare itd...I na kraju će ljudi misliti kako su svi u slavoniji neki seljaci koji nisu čuli sa beton i takve stvari -.- )

oko ovoga se slažemo. ipak, mislin da jedan promotivni spot nebi ništa prominija.

YLLIRICON
June 23rd, 2010, 04:58 PM
hello everyone

I'm one week from making a holiday to Dubrovnik, Croatia, by car and the current road involves going through the Bosnian City of Neum,

I know that there where plans, and also constructions going on at the region Ploce and Trpanj for a bridge so that there wouldn't be a reason to enter Bosnia at all. i just wanted to know if that bridge has been finished and opened for Traffic :

reply's are appreciated

7kuna
June 23rd, 2010, 09:48 PM
hello everyone

I'm one week from making a holiday to Dubrovnik, Croatia, by car and the current road involves going through the Bosnian City of Neum,

I know that there where plans, and also constructions going on at the region Ploce and Trpanj for a bridge so that there wouldn't be a reason to enter Bosnia at all. i just wanted to know if that bridge has been finished and opened for Traffic :

reply's are appreciated

That is true but the bridge isn't open yet, as a matter of fact it isn't build yet. The bridge is building but very slowly because of the recession. It would be finished at best in 2015.

You have all data on wikipedia for more info. http://en.wikipedia.org/wiki/Pelješac_Bridge

Adeline
July 16th, 2010, 08:07 PM
Jel tko zna sudbinu West Gate-a?

Čujem neslavno propada..

CORLEONE
July 31st, 2010, 09:29 AM
Yuhuuu!!!! I go to Croatia the the 16th of August!!!! I'm sure I will enjoy like crazy!!!! Thanks for the info in this thread. It has helped me a lot!!!

One question, Is it true that you don't need to book hotels because you can find people renting their rooms at home? If it is true, is there any website where you can see these offers?

Thanks a lot!!!

MasonicStage™
July 31st, 2010, 09:41 AM
Yuhuuu!!!! I go to Croatia the the 16th of August!!!! I'm sure I will enjoy like crazy!!!! Thanks for the info in this thread. It has helped me a lot!!!

One question, Is it true that you don't need to book hotels because you can find people renting their rooms at home? If it is true, is there any website where you can see these offers?

Thanks a lot!!!

We're expecting one nice photo thread from your trip then ;)

And yeah, just look carefully at boards in front of houses that are offering accomodation, and if you see "Zimmer frei / Sobe / Camere " written on the board, then you can find some nice rooms without any problem.

Enjoy :cheers:

YLLIRICON
July 31st, 2010, 11:21 AM
That is true but the bridge isn't open yet, as a matter of fact it isn't build yet. The bridge is building but very slowly because of the recession. It would be finished at best in 2015.

You have all data on wikipedia for more info. http://en.wikipedia.org/wiki/Pelješac_Bridge

thank you for your info im a bit late i know lol but however your information has helped :)

so yea i had to go through the Bosnian town of Neum and while entring Bosnia from the west side of the border i got ripped of 50 Euros from the Bosnian border police otherwise they wouldn't let me cross >:( son's of b*itches... sorry for my language. but this has happen in the past as well one year ago where i had to give money to the border police to be able to cross to the other side of Croatia.. and the irony of this is it was the same person twice!!!

mic of Orion
August 1st, 2010, 04:35 AM
thank you for your info im a bit late i know lol but however your information has helped :)

so yea i had to go through the Bosnian town of Neum and while entring Bosnia from the west side of the border i got ripped of 50 Euros from the Bosnian border police otherwise they wouldn't let me cross >:( son's of b*itches... sorry for my language. but this has happen in the past as well one year ago where i had to give money to the border police to be able to cross to the other side of Croatia.. and the irony of this is it was the same person twice!!!

contact Bosnian embassy, and report it, and ask for your money back, fine example of corruption, mention officer in question (describe him to the embassy), time when you crossed the border, where you crossed the border, add as much info as you can, write it down. Contact Bosnian Embassy and EU High Commissioner for Bosnia, he has the power to fire corrupt individuals with in Bosnian Government and anyone who is a state employee, not only fire, prosecute, put behind bars. :cheers:

http://en.wikipedia.org/wiki/High_Representative_for_Bosnia_and_Herzegovina

CORLEONE
August 1st, 2010, 11:27 AM
We're expecting one nice photo thread from your trip then ;)

And yeah, just look carefully at boards in front of houses that are offering accomodation, and if you see "Zimmer frei / Sobe / Camere " written on the board, then you can find some nice rooms without any problem.

Enjoy :cheers:

Thanks Masonic!! Are these rooms cheap?

MasonicStage™
August 1st, 2010, 02:14 PM
Thanks Masonic!! Are these rooms cheap?

Well, they should be for someone coming from Western Europe ;) :lol:
But yes, they are :)

YLLIRICON
August 1st, 2010, 05:44 PM
hi does anyone know what the prices of temporarly car insurance are in Croatia ? or where i would get a quote, any Croatian web site which offer insurance for cars

kind regards

ilekkkeeon
August 2nd, 2010, 02:08 AM
hello everyone

reply's are appreciated

There is a ferry connecting Trpanj and Ploce, so you don't have to go through Neum.

CORLEONE
August 3rd, 2010, 01:35 PM
Well, they should be for someone coming from Western Europe ;) :lol:
But yes, they are :)

We are in a world crisis, we have to be consecuent with the situation... :cheers:

born_ejty_siks
September 21st, 2010, 09:50 PM
Halo guys!
Im trying to make presentation about European real estate markets and its really hard to find anything about that in Poland. Unfortunately I dont understand Croatian. Could you please do me a favor and get some information? Especially I would get:
- some statistics by last years and forecast for Croatian market, prices
- transaction, how to buy property
- preparing for investment, planning consent, building permit, building code
- other interesting infos

Regards

DinoVabec
November 9th, 2010, 08:33 PM
Ljudovi, imam pitanjce...Ovako...Moja djevojka i ja tražimo mjesto za ljetovanje na Jadranu ovo sljedeće ljeto...I tražimo nešto kao pješčana plaža, hladovina, po mogućnosti neka skrivena ili manje poznata..Pa da je opet u blizini nekog grada di se može izaći u noćni život..Nešto ne baš potpuno zabačeno, a opet ne baš prepopularno i prepuno...:)

Ima ko ideju? Ili da je bio ili zna, pa može pokazat?

Seyzmo
November 9th, 2010, 08:43 PM
Haha, pa dobri ste kad ste vec sad pred Bozic poceli traziti.:lol:

DinoVabec
November 9th, 2010, 09:27 PM
Haha, pa dobri ste kad ste vec sad pred Bozic poceli traziti.:lol:

:lol: Treba počet prije gužve...xD

MasonicStage™
November 10th, 2010, 12:23 AM
Budući da fototeku čuvamo samo za foto dretve, nisam za to da je kvarimo sa Q&A dretvama.
Zato ću prebacit postove u "Croatia - Question and answer board"

Jonesy55
March 28th, 2011, 06:31 PM
I'm looking for somewhere to base myself for a week in July, needs to be a pretty, small town on the mainland, no more than 2 hours drive from dubrovnik airport, nice beach, a few cafes and shops etc but nightlife unimportant.

Would be good to be somewhere that boats operate from for trips to a couple of nice islands.

Any suggestions?

Zabonz
March 28th, 2011, 10:12 PM
Hm....Why focus on mainland? Islands like Vis or Korcula seem to be the best for you so consider them..

On mainland maybe Cavtat, Orebić, Podgora(or some other place on Makarska riviera...

Jonesy55
March 29th, 2011, 09:46 AM
Well I want to visit some places like split and mostar and dubrovnik so it would be easier to base myself on the mainland I think.

Thanks for your suggestions :okay:

KHS
March 29th, 2011, 10:27 AM
Makarska would probably be the best choice. Very scenic town. Biokovo mountain dominates from every part of the town. Sight from to top is just breathtaking...

http://img395.imageshack.us/img395/696/p5210166ys4.jpg (http://imageshack.us)
by tonycro

http://img510.imageshack.us/img510/5628/p5210134kv4.jpg (http://imageshack.us)
by tonycro

http://img511.imageshack.us/img511/3803/p5210126jo7.jpg (http://imageshack.us)
by tonycro

http://img259.imageshack.us/img259/8158/p5210148ul4.jpg (http://imageshack.us)
by tonycro

Bojan9
June 15th, 2011, 02:05 AM
Pozdrav narode :)
Već duže vrijeme planiram da posjetim Hrvatsku, a izgleda da su se ovog puta kockice složile pa ću 90% polovinom avgusta boraviti tamo 2-3, i to u Splitu. Odmah da naglasim, kupanje i sl. ljetnje stvari me ne zanimaju, zanima me da što više prođem grad(s tim što ne smijem da propustim Spaladium arenu i Poljud). Iz tog razloga imam par pitanja za vas:
- jeftin smještaj/ležaj može li se naći i koliko bi koštao
- šta i kako posjetiti za ta dva dana

Uz to, zanima me koliko je daleko Zagreb autobusom, i da li se isplati cimati se do gore ili do bilo kog drugog grada kad već neću duže od 3 dana?

Unaprijed zahvalan :cheers:

MasonicStage™
June 15th, 2011, 12:27 PM
zdravo Bojane, pitanje je koliko ljudi posjećuju ovaj donji dio foruma :lol: tako da bi bilo pametno da direktno na splitskom construction threadu postaviš pitanje ili na caffe-u. ;)
tamo ćeš dobit odgovor u roku par sekundi :D

zagreb nije daleko autobusom, negdje oko 4 sata vožnje, budući da je cesta nova.

Bojan9
June 15th, 2011, 08:00 PM
^^

Hvala, odoh tamo :cheers:

Manolo_B2
July 8th, 2011, 10:22 AM
dragi forumasi, gdje se tocno nalazi ova plaza? :)

http://i54.************/51r1at.jpg

Semper Fidelis
July 8th, 2011, 10:32 PM
Plaža Nugal, kraj Makarske. Nudistička :D

http://www.google.com/search?q=nudisti%C4%8Dka+pla%C5%BEa+Makarska&oe=utf-8&rls=org.mozilla:hr:official&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&hl=hr&tab=wi&biw=1280&bih=671#um=1&hl=hr&client=firefox-a&rls=org.mozilla:hr%3Aofficial&tbm=isch&sa=1&q=pla%C5%BEa+nugal&oq=pla%C5%BEa+nugal&aq=f&aqi=&aql=undefined&gs_sm=e&gs_upl=9869l12053l0l11l11l0l2l0l0l425l1874l1.2.3.1.1l8&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.&fp=b6829a8a3313a3e0&biw=1280&bih=671

Mali
July 13th, 2012, 04:13 PM
Visiting Croatia in August and September. Can anyone recommend a good rent-a-car company in Sibensko-Kninska zupanija?

remus0
April 18th, 2013, 04:35 PM
Visiting Croatia in August and September. Can anyone recommend a good rent-a-car company in Sibensko-Kninska zupanija?

Pop car in Zadar!
great experience!
http://www.popcar.hr/index.php/contact