View Full Version : [Slavonski Brod] - Construction update (2008 - 2009)

Pages : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23

Brko
January 30th, 2009, 07:11 PM
Šta nitko ništa ne piše o podvožnjaku u Osječkoj ? Mata jel mi možeš ti ili netko drugi tko to zna izmjerit na GE kolika je sadašnja dužina Svačićeve i drugo kad bi mjerio od onog idiotskog raskršća na početku Svačićeve gdje bi se trebao graditi kružni tok 1150 metara prema istoku dokle bi došo ?

mata000
January 30th, 2009, 07:35 PM
to ti je skoro do rotora kod konzuma

Brko
January 30th, 2009, 07:41 PM
Ako niste vidili nove vijesti iz Posavske podvožnjak u Osječkoj ulici bit će dugačak 500 metara,a cijena gradnje je 50 milijuna kuna.Svačićeva će se u prvoj fazi graditi u duljini od 1150 metara,a na tom debilnom raskršću će se graditi kružni tok kao i na spoju Svačićeve s Gupčevom i Kumičićevom ulicom.Projekt podvožnjaka je već gotov,ali se sad moraju riješiti detalji.Loša vijest je ta da su Hrvatske ceste osigurale samo 30 milijuna kuna tako da fali još 20 milijuna kuna.

brvnara
January 30th, 2009, 07:42 PM
Šta nitko ništa ne piše o podvožnjaku u Osječkoj ? Mata jel mi možeš ti ili netko drugi tko to zna izmjerit na GE kolika je sadašnja dužina Svačićeve i drugo kad bi mjerio od onog idiotskog raskršća na početku Svačićeve gdje bi se trebao graditi kružni tok 1150 metara prema istoku dokle bi došo ?

evo izmjerio sam ja
oko 1050 m ti je do krizanja sa gupcevom, a do krizanja sa olivinom je 1590m.
do kruznog toka ima 1330 m, a on predstavlja onaj nenadogradeni dio

cylon
January 30th, 2009, 07:42 PM
A hoće li taj podvožnjak biti baš u Osječkoj,ili na onoj livadi preko puta Hebranga i poduzeća za ceste? Na gupu na stranicama grada je predviđeno na toj livadi.
Ovo što će ĐĐ stan pravit je na Trgu pobjede,ali ne znam gdje na trgu pobjede.

brvnara
January 30th, 2009, 07:50 PM
ja sam isto cuo da ce prijelaz biti na IVC, a ne na osjeckoj

Brko
January 30th, 2009, 07:58 PM
Evo da vam prepišem taj dio teksta iz novog broja Posavske : -Lokacijska dozvola za Svačićevu bit će izdana ovih dana,pa neće biti zapreke ni za građevinsku dozvolu.U dužini od 1150 metara Svačićeva ulica će imati četiri prometna traka.Radit će se rekonstrukcija raskrižja sa Zapadnom veznom cestom,kod Halajka,gdje će biti kružni tok,a kružni tok će biti i na križanju s Gupčevom ulicom.Brod je zagušen prometom i to će biti pravo rasterećenje.Uz podvožnjak u Osječkoj,produženu Svačićevu,te istočnu Svačićevu i izgradnju Istočne vezne ceste riješio bi se prometni kolaps u gradu.I dalje ćemo inzistirati na inicijativama prema Hrvatskim cestama da se Brođane oslobodi plaćanja cestarine na autocesti u dijelu gdje prolazi kroz grad Slavonski Brod,kao što to ima Zagreb,zaključio je Duspara."

Kružni tok će se raditi prema projektu kojeg sam vam već prije pokazao,evo još jednom da vidite :

http://img443.imageshack.us/img443/3064/euroherc104zn5.jpg (http://imageshack.us)

Jel možete izračunati na GE i na planu grada nacrtati dokle bi došao taj podvožnjak dugačak 500 metara ?

Brko
January 30th, 2009, 08:05 PM
evo izmjerio sam ja
oko 1050 m ti je do krizanja sa gupcevom, a do krizanja sa olivinom je 1590m.
do kruznog toka ima 1330 m, a on predstavlja onaj nenadogradeni dio

Nisam razumio odakle je dokle dužina 1330 metara ?

Znam da je u GUP-u drugačije predviđeno,ali to se novim izmjenama mjenja.Izvorno GUP je Osječku predviđao kao ćoravu ulicu,a novim planom ona će služiti kao i dosad za prometovanje u oba smjera.Dakle podvožnjak se SIGURNO GRADI U OSJEČKOJ ULICI.

Brko
January 30th, 2009, 08:07 PM
A hoće li taj podvožnjak biti baš u Osječkoj,ili na onoj livadi preko puta Hebranga i poduzeća za ceste? Na gupu na stranicama grada je predviđeno na toj livadi.
Ovo što će ĐĐ stan pravit je na Trgu pobjede,ali ne znam gdje na trgu pobjede.

Kak oznaš da je to na Trgu Pobjede ? Jel si siguran ? Jel možeš saznati nešto više o tome ?

Nije mi jasno gdje bi se na Trgu Pobjede mogla graditi nova zgrada kad su sva zemljišta popunjena ?

brvnara
January 30th, 2009, 08:12 PM
http://img222.imageshack.us/img222/4581/nadvoznjak2id3.jpg

http://img222.imageshack.us/img222/2087/nadvoznjak1an1.jpg

evo ovdje na slikama je po 250 m od pruge valjda ce ga tako graditi, ali mi izgleda da je malo previse zasao u osjecku sa svake strane(skoro do hebranga)...

sto se mjera svaciceve tice sve je mjereno od krizanja onog glupog kod halajka.to je polaziste pa prema istoku, znaci odatle pa do kruznog toka kod konzuma ima 1330 m....

brvnara
January 30th, 2009, 08:19 PM
Nije mi jasno gdje bi se na Trgu Pobjede mogla graditi nova zgrada kad su sva zemljišta popunjena ?

pa jedino mogu graditi u parku i na igralistu za djecu ispred poste...nema gdje drugdje...jedino postoji mogucnost da bi se eventualno nesto srusilo pa na tom mjestu, ali tamo koliko ja znam nema zgrada za odstrijel

Brko
January 30th, 2009, 09:38 PM
pa jedino mogu graditi u parku i na igralistu za djecu ispred poste...nema gdje drugdje...jedino postoji mogucnost da bi se eventualno nesto srusilo pa na tom mjestu, ali tamo koliko ja znam nema zgrada za odstrijel

To mi sad nikako nije jasno šta bi se moglo srušiti da se sagradi nova zgrada.Teško mi je uopće zamisliti gdje bi se ta zgrada mogla graditi.Možda jedino moguće mjesto bi bilo to preko puta glavne pošte,ali bi se ona dva kioska i dječije igralište morali ukloniti.Kad već pričam o tom prostoru mislim da bi grad trebao nešto učiniti s njim.Trebalo bi napraviti plan uređenja čitavog tog prostora između Trga Pobjede i Gupčeve ulice uključujući ona dva parkirališta.Sad je ta površina slabo iskorištena,a uz obnovu fasada na poslovnim zgradama koje se tu nalaze taj dio grada bi mogao zablistati.Vidio sam neke stare slike kad su te zgrade bile nove i moram reći da su izgledale odlično.Zgrada HEP-a ima golemi potencijal.Ne bi bilo na odmet da se Zrinska produži do Trga Pobjede.U budućnosti bi to otvorilo prostor za gradnju tunela od Zrinske do Vukovarske.Znam da mi sad o tome možemo samo sanjat,ali generacijama koje će doći iza nas treba ostaviti tu mogućnost.

cylon
January 30th, 2009, 10:55 PM
Kak oznaš da je to na Trgu Pobjede ? Jel si siguran ? Jel možeš saznati nešto više o tome ?

Upisao sam broj čestice u zemljišne knjige. To je sve što znam.

Brko
January 30th, 2009, 11:09 PM
Pa hvala,ako možeš napiši nam link gdje se to može provjerit kao što si ti sad.Dobro je to znat za ubuduće kad budu izlazili ovakvi oglasi jer ćemo onda znat gdje bi se nešto otprilike trebalo graditi.:)

flash royal
January 30th, 2009, 11:14 PM
stipson mogao bih nam uslikati kompletno naselje slavonija 1 i 2 pa malo mikrorajona,hebrangovo-one iza nove one zgrade jel su to za branitelje

Brko
January 30th, 2009, 11:21 PM
Dobrodošao Flash Royal ! :) Jel si ti iz Broda ili Osijeka ? Ne znam ovo zadnje na šta misliš,vjerovatno na jednu od dvije nove zgrade za branitelje ?

Gledanjem Požega photo threada zaključio sam da si iz Požege,pozdrav komšija !

flash royal
January 30th, 2009, 11:33 PM
pa da neki dan sam bio tamo pa sam vidio,nemislim na onu sprijeda svjetlo roza ili kaka je boja več,već na onu iza bijelu to je nešto novijeg datuma,

flash royal
January 30th, 2009, 11:34 PM
[
Gledanjem Požega photo threada zaključio sam da si iz Požege,pozdrav komšija ![/QUOTE]

ma ja ti se vozikam po cijeloj zapadnoj slavoniji(pž,ng,sb) a u os sam studirao i živio na vj.gorana zobunđije i na gornjodravskoj sa balkona sam mogao pljuniti na bijelu lađu

Brko
January 30th, 2009, 11:38 PM
Misliš na onu što je odvojena od svih,to je nova ekonomska škola,skroz bijele boje,jel to ?

flash royal
January 30th, 2009, 11:42 PM
možda je to,neznam ali mi je zanimljivo koncipirano to hebrangovo,i ispod trgovine,izgleda mi kao naselja neka po zagrebu,

Brko
January 30th, 2009, 11:45 PM
Pa iz iskustva življenja u Brodu,Rijeci,Zagrebu i Osijeku mogu ti reći da je to najsavršenije naselje koje sam dosad vidio u životu.Dakako neke stvari bih promijenio,ali u osnovi to je savršeno gradsko urbano naselje.Ekonomska škola je jednokatnica tako da ne možeš fulat.Jel ta zgrada na koju ti misliš jednokatnica ili ?

flash royal
January 30th, 2009, 11:50 PM
ma zgrada ti nije sprijeda tu kod glogovice već iza,činimi se da svaki stan ima svoj ulaz tj vrata i mali onako neki vrt koji je omeđen ogradom i iz kojeg se ulazi u stan

Brko
January 30th, 2009, 11:51 PM
A to je onda zgrada pokraj groblja zbog čega se čitavo naselje naziva wampir city :)

flash royal
January 30th, 2009, 11:55 PM
ma da groblje joj je sa desne strane odmah,to je pravoslavno?

flash royal
January 30th, 2009, 11:57 PM
hoće se prihvatiti inicijativa da se dvorana na vijušu proglasi " dom vlade loserta"

Brko
January 31st, 2009, 10:16 AM
Nije to pravoslavno groblje,to je glavno gradsko groblje.

Oko budućeg imena dvorane traju prijepori.Tihomir Katančić iz vladajuće garniture u gradu se bori za Losertovo ime,ali hdzovci koji odlučuju o imenu dvorane se zalažu za ime Vijuš.Koliko ja razumijem političku situaciju u gradu dvorana će se sigurno zvati Vijuš.

Dr.McKay
January 31st, 2009, 10:44 AM
i treba se zvati vijuš(nije da sam adz-ovac).tako ju svi znaju.sad izmišljat neko ime.ima još zaslužnih sportaš ugradu,pa zašto ne zvati po njihovom imenu?.ovako staviš vijuš i ne moraš razmišljat...

mata000
January 31st, 2009, 10:51 AM
auuuuuuuu jeste se raspisali... ako će podvožnjak biti onakav kako ste rekli, mislim da bi to onda bilo OK, od hebranga do mostarske ulice, sasvim u redu. samo ostaje vidjeti kako bi se rješile ceste uz prugu. a ovih 20 milja kn manjka se može lako namaknut. svaki dan do početka gradnje kada se spusti rampa nek svaki vozač u koloni da 1 kn. mislim da bi se za mjesec dana skupilo dovoljno :)

ona zgrada na trgu pobjede... možda je hotel park??

ja mislim da je vlado losert zaslužio da dvorana nosi njegovo ime. ako ništa drugo, on sam je stvorio venia, dvostrukog olimpijskog pobjednika, a vjerujem od sutra i svjetskog prvaka. možemo i mi jednom nekome iskazati počast kako bog zapovijeda...

Brko
January 31st, 2009, 02:31 PM
^^ Mogu oni dvoranu nazvati po Losertu,ali ljudi će tu dvoranu uvijek zvati Vijuš bez obzira koje joj ime dali.

Nema nikakve šanse da je ta zgrada na Trgu Pobjede Hotel Park.Iz oglasa grada sasvim je jasno da će se graditi nova zgrada.:)

Brko
January 31st, 2009, 02:46 PM
Brvanara izgleda da se centar mladih ipak nastavlja uređivati ove godine,jel imaš kakvih vijesti ?

Brko
January 31st, 2009, 03:04 PM
POTPISAN UGOVOR O NABAVI I UGRADNJI OPREME ZA OSMEROSTAZNU KUGLANU U DVORANI VIJUŠ

Nakon što su prošlog tjedna ugovoreni građevinsko-obrtnički radovi na uređenju prostora u suterenu Sportske dvorane „Vijuš“, nakon okončanog postupka javne nabave danas je gradonačelnik dr Mirko Duspara potpisao ugovor o nabavi i ugradnji opreme za osmerostaznu kuglanu s direktoricom tvrtke „Snježna lisica“ iz Zagreba Jasminom Fučkar. Vrijednost ugovorene opreme i ugradnje iznosi 1,142.490 kuna s pdv-om. Potpisu ugovora nazočili su čelnici brodskog Kuglačkog kluba „Zanatlija“, prvoligaša koji će nakon punih 40 godina ovog proljeća imati priliku vježbati na modernoj osmerostaznoj kuglani kakvih ima svega nekoliko u Hrvatskoj i na kojoj će se moći održavati i sva najzahtjevnija europska i svjetska kuglačka natjecanja.

http://img520.imageshack.us/img520/6279/dsc00422it2.jpg (http://imageshack.us)

Poslije potpisa ugovora, čelnici Grada, tvrtke „Snježna lisica“, zastupnika njemačke tvrtke PROTEC Kogelsport, i kuglačkog kluba Zanatlija obišli su gradilište kuglane u dvorani Vijuš uvjerivši se u intenzivan početak građevinskih radova koji u izvedbi brodske Visokogradnje trebaju biti gotovi najkasnije u svibnju. Čim bude pripremljena podloga i provedene instalacije montirat će se najsuvremenija oprema za osmerostaznu kuglanu koja će sigurno postati među najposjećenijim sportskim objekatim u gradu Slavonskom Brodu. Zahvalnost Gradu a ovoj kapitalnoj investiciji koja će omogućiti renesansu kuglačkog sporta u Slavonskom Brodu, vrhunske uvjete za prvoligaša i konačno intenzivan rad s mladima izrazili su predsjednik KK „Zanatlija“Martin Lorenc i tajnik kluba i predsjednik Kuglačkog saveza Brodsko-posavske županije Ivan Kovačević.

http://img230.imageshack.us/img230/151/dsc00420bp2.jpg (http://imageshack.us)

http://img516.imageshack.us/img516/9165/dsc00424vs3.jpg (http://imageshack.us)

SGV,slike su moje :)

cylon
January 31st, 2009, 04:20 PM
Pa hvala,ako možeš napiši nam link gdje se to može provjerit kao što si ti sad.Dobro je to znat za ubuduće kad budu izlazili ovakvi oglasi jer ćemo onda znat gdje bi se nešto otprilike trebalo graditi.:)

Evo link za zmljišne knjige:

http://e-izvadak.pravosudje.hr/mpweb/jsp/zk/zemljiste.jsp?gkid=144070067

Dr.McKay
January 31st, 2009, 07:40 PM
stipson daj nabaci par najnovijih slika dvorane.znam da si rekao da ćeš ići kad bude bilo lijepo vrijeme,al daj više stavi koju sliku...

Semper Fidelis
January 31st, 2009, 08:09 PM
Stipsone! Stvarno kasniš sa slikama! :ohno:

brvnara
February 1st, 2009, 11:13 AM
Brvanara izgleda da se centar mladih ipak nastavlja uređivati ove godine,jel imaš kakvih vijesti ?

pa samo ono sto pise u posavskoj...tamo si i ti vjerojatno procitao....
ma joj malo sam citao u posavskoj sad o toj cijeloj situaciji i nemogu vjerovati koji su to likovi...
na mom troskovniku je cjelokupan projekt vrijedan oko 2 i nest sitno milijuna kuna,a tamo pise da je uz sad vec ulozena sredstva vrijednost preko 3 millijuna.

koje sad tu lud , ja stvarno neznam...

brvnara
February 1st, 2009, 11:24 AM
evo bio sam kod supernove pa sam pogledao sta se tamo gradi

http://img213.imageshack.us/img213/203/slika053sm3.jpg

flash royal
February 1st, 2009, 12:11 PM
jel to proširivanje supernove počinje

flash royal
February 1st, 2009, 01:33 PM
http://http://img440.imageshack.us/img440/1307/dsc01469tz4.jpg (http://imageshack.us)

Brko
February 1st, 2009, 09:37 PM
Brvanara,a gdje će se to graditi,odmah uz Supernovu ili s druge strane parkirališta ?

Idući tjedan bi trebalo biti super vrijeme pa ću otići do dvorane po nove slike.Da sam otišao prije tjedan dana ne bi imali šta vidit jer je nova oprema bila tek stigla.:)

Semper Fidelis
February 1st, 2009, 09:45 PM
Nadamo se svi da ces otici! Da vidimo kak to napreduje.

Brko
February 1st, 2009, 09:48 PM
Kalendarskom brzinom.Do izbora.:lol:

Semper Fidelis
February 1st, 2009, 09:52 PM
Ti si mi mutan nesto? Hmmm:lol: Nemoj da saznamo da namjerno odugovlacis:D

brvnara
February 2nd, 2009, 10:51 AM
ovo je gradiliste sa drugte strane parkinga taman negdje sada iza leda...po ovoj slici

http://img99.imageshack.us/img99/6838/stipson220cd5.jpg (http://imageshack.us)

Brko
February 2nd, 2009, 02:27 PM
PROBLEM NEDOSTATKA PARKIRALIŠNIH MJESTA

Prema neslužbenim podacima, u Slavonskom Brodu postoji oko 1200 parkirališnih mjesta pod naplatom, a prema procjenama između 2500-3000 tisuće je besplatnih mjesta. Kad uzmemo u obzir da gradom prometuje oko 26000 automobila jasno je kako postoji nerazmjer – vidljivo je to najviše u centru, gdje je konstantna borba za parkirališno mjesto stanovnika koji žive u gradu, te ostalih građana koji često parkiraju na mjesta predviđena samo za stanovnike. Pitali smo građane Broda smatraju li da u gradu ima dovoljno parking mjesta te je većina niječno odgovorila. Većina parkirališta je neuredna, pogotovo ona zemljana gdje je blato i voda pogotovo nakon kiše ili snijega.
Postavljanjem znakova ispred zgrada kod brodskog Korza donekle se počeo rješavati problem na kojeg su konstantno upozoravali stanovnici, no daleko je to od idealne slike gdje će svaki stanovnik imati osigurano mjesto u bilo koje doba dana, bez posebne naplate Gradu ili službi za parking.

Radio Slavonija vijest,zanimljivi brojevi:)

renco
February 3rd, 2009, 07:55 AM
Ne razumijem,zašto?

Brko
February 3rd, 2009, 09:28 AM
Zato što su ti brojevi potvrda teze da je grad krivac što je u Brodu gotovo nemoguće parkirat auto.Krajnje je vrijeme da grad napravi plan gradnje velikih podzemnih garaža na periferiji centra grada dok još uvijek postoji mogućnost da se to napravi.Za 5-10 godina sva ta zemljišta će biti popunjena stambeno-poslovnim zgradama i bit će nemoguće riješiti problem nedostatka mjesta za parkiranje.Gradonačelnik je najavljivao gradnju ogromne podzemne garaže 100 metara dalje korza,ali se od toga odustalo.U Brodu je stanje po pitanju prometnih gužvi već sada neizdrživo,a broj auta u gradu će s vremenom samo rasti.

Brko
February 3rd, 2009, 10:32 AM
O PODVOŽNJAKU U OSJEČKOJ ULICI

POČELA IZRADA PROJEKTNE DOKUMENTACIJE
Radovi će krenuti 2010.godine,a objekt će ukloniti kolone pred prugom te regulirati križanje s Lanosovićevom

http://img214.imageshack.us/img214/5599/dsc02829ks7.jpg (http://imageshack.us)

TREBAJU ISPITATI GEOLOŠKU PODLOGU
Prva vozila proći će podvožnjakom vjerojatno tek 2012.godine.Objekt je planiran na vrlo frekventnom mjestu,potrebno je uskladiti radove s prometnom regulacijom cijelog grada,a vidjet ćemo i kakva je geološka podloga tla na toj lokaciji.Ovako obimni projekti koji uključuju i tunelske elemente izvode se u prosjeku oko dvije godine - kaže Pekanović.Predviđena cijena podvožnjaka je 50 milijuna kuna.

Večernji list,31.1.2009.

mata000
February 3rd, 2009, 01:37 PM
opet gluposti... a šta i očekivati od karakaša :bash:
lanosovićeva ne vodi prema ĐĐ-u, lanosovićeva vodi prema gornjoj vrbi, a željeznička, odnosno dalje budakova, vodi prema ĐĐ-u.
i kakva će biti regulacija prometa dok to budu radili?? i kako sad opet podvožnjak?? tko tu koga yebe??

brvnara
February 3rd, 2009, 02:56 PM
pa kako oni misle napraviti to kako spada kada ni neznaju gdje koja ulica vodi...sramota...meni to sve smrdi da od toga nece nista ni biti, a i ako bude nece ga sigurno napraviti sa mogucnoscu prosirenja, te ce kao takav za 10-20 godina opet biti kost u grlu nas brodana kao sto je sada taj mizerni pruzni prijelaz...:bash:
takva losa organizacija i takvi losi rezulteti rada moguci su samo u nasem gradu

Brko
February 3rd, 2009, 04:43 PM
Forum je opet vesel,napisao sam kilometarski post i onda kad sam ga poslao onda me izbacio van i tražio da se ulogiram.:ohno:

Trevor McPhee
February 3rd, 2009, 05:26 PM
Forum je opet vesel,napisao sam kilometarski post i onda kad sam ga poslao onda me izbacio van i tražio da se ulogiram.:ohno:

Meni to stalno radi, pa kad pišem kilometarski post, rađe ga napišem u wordu i kopipejstam...a tak mi i ostane za kasnije, jer ovaj će se forum jednoga dana raspasti, to je sigurno:)

Nego aprpo onih pružnih prijelaza...
U mnogim gradovima to je problem. Primjetio sam da se tada neki gradovi počnu neprijateljski odnositi prema željeznici.(čak i moj Varaždin, tj. javnost koja živi "preko rampe"). Tad na scenu stupaju kojekakva premještanja i slične sumanute ideje.
E sad neznam ko je tu kriv generalno, no kao da netko namjerno odugovlači s tim nebi li pojačao bunt protiv željeznice! S kojim ciljem? Da se dokopa atraktivnog zemljišta u centru grada? Nemam pojma.

Uglavnom, gradovi koji imaju željeznicu na tako dobrom položaju kao Sl.Brod primjerice, trebaju biti presretni s tim i naravno radit da tu željeznicu što više približe građanima, a upravo jedan od načina je i gradnja što više podvožnjaka i kvalitetnih javnih sadržaja u blizini.:okay:

mata000
February 3rd, 2009, 06:08 PM
problem je u tome što kad se gradio prijelaz s druge strane pruge, sjeverne, nije živjelo niti 100 ljudi... danas je to najveći brodski kvart sa preko 15 tisuća ljudi, a i ta osječka ulica je jedna od najvažnijih u gradu, glavni istočni ulaz, a dalje se nastavlja na isto tako važnu zrinsku...
i bojim se da je brvnara u pravu, kad budu sad gradili podvožnjak, moraju ga napraviti sa 4 trake, inače ćemo za nekoliko godina, kada se osječka bude proširivala, a to je neminovno, opet imati usko grlo :ohno:

Brko
February 3rd, 2009, 06:57 PM
Mislim da brodski političari bez obzira iz koje su stranke čak ni urokani bunikom ni ne pomišljaju na proširenje bilo koje ulice,a kamoli Osječke.

mata000
February 3rd, 2009, 07:51 PM
^^
pokido sam se od smijeha!!!!!
iako je pekmez od bunike jako ukusan..

brvnara
February 3rd, 2009, 08:36 PM
drago mi je da se slazete, ali kao sto je i stipson rekao malo je vjerojatno da cemo takav ishod na kraju dobiti...
imam jedno pitanje za sve:
da li znate da li mi kao fizicke osobe(obicni gradani) imamo ikakvo pravo odluke ili necega cime bi se gradsku vlast natjeralo na prosirivanje cesta, ili neke druge projekte osim naravno prosvjedom...

brvnara
February 3rd, 2009, 08:39 PM
sta je ŽVC

mata000
February 3rd, 2009, 08:40 PM
drago mi je da se slazete, ali kao sto je i stipson rekao malo je vjerojatno da cemo takav ishod na kraju dobiti...
da li znate da li mi kao fizicke osobe(obicni gradani) imamo ikakvo pravo odluke ili necega cime bi se gradsku vlast natjeralo na prosirivanje cesta, ili neke druge projekte osim naravno prosvjedom...

imamo!! preseliš se u platonovu Državu i uživaš u utopiji...
nema naravno, na šta bi onda tek grad ličio?! možeš jedino slati neke prijedloge, na HC i ŽVC, možda i u grad i to je to...

mata000
February 3rd, 2009, 08:50 PM
sta je ŽVC

pardon, ŽUC-županijska uprava za ceste

brvnara
February 3rd, 2009, 09:21 PM
e da li netko od vas mozda zna koliko treba auta dnevno odredenom cestom proci da bi se ona mogla nadogradivati.
ja mislim da je 10 000. mislim da je ta brojka bila kad je na tv-u bila osjecka obilaznica.
nemogu nigdje naci na netu pravilnik a u zakonu o cestama ne pise, pa aj ako netko zna nek kaze ili da link di bi se to moglo provjeriti

February 3rd, 2009, 09:46 PM
Ima što novo u tvrđi?:cheers:

brvnara
February 3rd, 2009, 10:02 PM
ima jos jedna stvar koja me zanima

zasto je kod nas zabranjena gradnja zgrada vecih od 9 katova???
pa ima ih samo 6 u cijelom gradu, nismo bas pretrpani njima

Kebra
February 4th, 2009, 12:17 AM

Nažalost, ili na sreću, pravo na takvu izravnu demokraciju, koliko ja znam, nemamo. Imamo pravo (i obvezu) birati si lokalne predstavnike i vlast svake 4 godine te na nju delegirati svoju. Kako će skupina ljudi, recimo, prisiliti grad koji nema para da potroši, ne znam, 100 milja čuna na nešto što se njima prohtjelo? Konačno, i zašto bi? Di nas to vodi? Da se tako nešto omogući, garantiram da bi Pula u ovoj godini morala imati barem 2 milijarde u gradskoj kasi. Ja te pitam - odakle? Zamisli situaciju - građani prisile Grad da se zaduži milijardu i po kuna koje kasnije ne može vratiti - kakva je njihova odgovornost u tom slučaju?
Ono što se može, to je potpisivati neke peticije i općenito vršiti javni pritisak, ali kada govorimo o takvim projektima, konačan ishod ipak determinira lova koje ima ili nema. Ili probaj skupiti 400.000 potpisa na nacionalnoj razini i prisiliti Sabor da na osnovu njih raspiše referendum o izmjenama Zakona o jedinicama lokalne i područne samouprave u nekom tebi željenom smjeru. :)

e da li netko od vas mozda zna koliko treba auta dnevno odredenom cestom proci da bi se ona mogla nadogradivati.
ja mislim da je 10 000. mislim da je ta brojka bila kad je na tv-u bila osjecka obilaznica.
nemogu nigdje naci na netu pravilnik a u zakonu o cestama ne pise, pa aj ako netko zna nek kaze ili da link di bi se to moglo provjeriti

Svejedno je. Mogu proći i 2 vozila dnevno ako investitor ima para i želje cestu proširivati. Ako govorimo o isplativosti (a i količini prometa koju obična cesta može bez problema progutati), onda se stalno priča o toj granici od 10.000, ali, koliko znam, prvenstveno za neke magistralne pravce (tipa Istarski Y). Za gradske ceste brijem da to ne vrijedi - Šijanska cesta u Puli ima dnevni prosjek od 30.000 vozila, a Cesta prekomorskih brigada 20.000, pa se tek sad krenulo u nihovo proširivanje..

brvnara
February 4th, 2009, 11:29 AM
e da se nadovezem na ovo za ceste...ovo ne gradi grad koliko ja znam jer je to drzavna cesta( ispravite me ako grijesim ) a drzava bi mogla malo ubaciti ekstra para za sve one godine zanemarivanja:lol:, moš mislit...

a sto se tice ovih odluka nas kao pojedinaca, upravo je ono sto sam i sam vec znao, ali ipak uvijek postoji netko ko zna vise pa sam mislio da sam mozda neupucen sto se toga tice.
ja sam se malo krivo izrazio u svom pitanju,pogotovo u onom djelu ''natjerati''...naravno da oni nisu tu da bi uslisili sve nase zelje jer onda bi bilo svejedno za koga cu glasati kad ce svaki ostvariti sve sto ja i svi drugi zelimo...ali svejedno nisam dobio odgovor na moje ZAMISLJENO pitanje pa cu ga malo preformulirati...pa kaze:
da li znate za kakva iskustva gdje je grad prihvatio inicijativu gradana za tako neki veliki projekt ili je to samo gubitak vremena

brvnara
February 4th, 2009, 01:29 PM
jos pitanja...vise sam dosdan ali hebiga

nastojim detaljno pregledati PUP Veliko Polje. tamo je trenutno sada pustara i nema ama bas nicega. po meni taj PUP relativno dobro izgleda ali ja bi svakako unijeo neke promjene, ali to sad nije ni vazno. naime pitanje je sljedece:
Tko mora urediti infrastrukturu takvog jednog recimo novog naselja na kojem nema nicega,grad ili investitor???

Pitanje sam postavio zbog toga jer vrsta gradnje ovisi o infrastrukturi.

brvnara
February 4th, 2009, 03:01 PM
http://img207.imageshack.us/img207/301/most3sv8.jpg

Ljudi, da li znate sta o ovome...
po novom GUP-u mi trebamo dobiti jos dva mosta preko save ili sta???
ovi iksici inace u GUP-u oznacavaju stalni granicni cestovni prijelaz...
dali je rijec o nekoj greski ili???

Kebra
February 4th, 2009, 03:31 PM
e da se nadovezem na ovo za ceste...ovo ne gradi grad koliko ja znam jer je to drzavna cesta( ispravite me ako grijesim ) a drzava bi mogla malo ubaciti ekstra para za sve one godine zanemarivanja:lol:, moš mislit...

Džabe.. :lol: I prije spomenuta pulska Prekomorskih brigada je dijelom županijska, a dijelom državna, pa njeno proširenje svejedno financira Grad. Njemu je od vitalnog interesa jer je promet u kolapsu, a stvarno nadležni "nemaju para".. :dunno:

da li znate za kakva iskustva gdje je grad prihvatio inicijativu gradana za tako neki veliki projekt ili je to samo gubitak vremena

U svakom slučaju. Evo primjera - upravo na temelju inicijative građana, medija (uvijek se ta potreba, tj. nezadovoljstvo, ispolji kumulativno), a i gradskih anketa, kao najveći prioritet grada prije godinu-dvije definiran je promet. Plan je artikuliran kroz 15-ak projekata, od kojih su prvi nedavno i relizirani, a ostali u tijeku. Na sličan način je utjecano na još nekoliko projekata, primjerice, igrališta, crkvicu na Verudeli i masu manjih ulica po gradu. Ipak, treba reći da se radi u prvom redu o financijski manje zahtjevnim projektima.
Ali, kažem, inicijativa mora biti, da se tako izrazim, jasna i glasna. Te, prvenstveno, organizirana i argumentirana. :)

naime pitanje je sljedece:
Tko mora urediti infrastrukturu takvog jednog recimo novog naselja na kojem nema nicega,grad ili investitor???

Nisam siguran, ali da se kladim, rekao bih da je podložno dogovoru.

brvnara
February 4th, 2009, 03:38 PM
^^
ok.thx

mata000
February 4th, 2009, 05:41 PM
od onog lijevog mosta nema ništa. on bi sjekao cestu za poloj, nema teorije... a ovaj desni mi je realniji, to bi bio nekako realan i normalan završetak IVC-a.

brvnara
February 4th, 2009, 05:42 PM
evo bas proucavam ovaj GUP i vidim dosta zanimljivih cestovnih rjesenja.kada bi se ovo napravilo ovako to bi bilo izvrsno za povezivanje grada sa kolonijom i vinogorjem...ovo plavo je inace veza izmedu Vinogradske i buduceg kruznog toka kod halajka...iskreno se nadam da ce se postivati odredbe GUP-a...barem sto se ovog dijela tice

http://img207.imageshack.us/img207/3669/kolonijamost3lq1.jpg

brvnara
February 4th, 2009, 05:47 PM
od onog lijevog mosta nema ništa. on bi sjekao cestu za poloj, nema teorije... a ovaj desni mi je realniji, to bi bio nekako realan i normalan završetak IVC-a.

pa sjekao bi cestu za poloj isto kao sto sadasnji sjece cestu za krajisku,zar ne.kao da je to neki problem?!?!??
ali odakle ta inicijativa da se grade jos dva mosta i da li ona uopce postoji?zasto je to ucrtano u GUP? i na kraju kad bi se to izgradilo sta ce biti sa sadasnjim mostom i granicnim prijelazom?zasto nama trebaju tri prijelaza?razumio bih da se tamo kod Luke radi zeljeznicki, kod poloja cestovni a da sadasnji bude pjesacki zbog blizine centara obaju gradova, ali sva tri su oznacena kao stalni granicni cestovni prijelaz.
nema mi smisla to sve.

Brko
February 4th, 2009, 08:10 PM
brć 3

mata000
February 4th, 2009, 09:00 PM
pa sjekao bi cestu za poloj isto kao sto sadasnji sjece cestu za krajisku,zar ne.kao da je to neki problem?!?!??
ali odakle ta inicijativa da se grade jos dva mosta i da li ona uopce postoji?zasto je to ucrtano u GUP? i na kraju kad bi se to izgradilo sta ce biti sa sadasnjim mostom i granicnim prijelazom?zasto nama trebaju tri prijelaza?razumio bih da se tamo kod Luke radi zeljeznicki, kod poloja cestovni a da sadasnji bude pjesacki zbog blizine centara obaju gradova, ali sva tri su oznacena kao stalni granicni cestovni prijelaz.
nema mi smisla to sve.

pa jebemu sunce, valjda će i oni jednom u EU pa to više neće biti granični prijelaz u ovakvom obliku. a do te 2345. godine smo mirni... bojim se da do tada neće biti ni jednog novog mosta, a kamoli 2....

brvnara
February 4th, 2009, 09:09 PM
a do te 2345. godine smo mirni...

MALO SI OPTIMISTICAN STO SE BOSANACA TICE:lol:

brvnara
February 4th, 2009, 09:14 PM
ma nema od njih kruha

mata000
February 4th, 2009, 09:14 PM
samo sam realan... pa taman i da dođu do tog stupnja da trebaju ući u EU, prvo dodik, ili tko god bude tamo, će se bunit da je BiH dobila više para od RS, pa će onda neki bosanski pričat obrnuto, pa će se i naši pobunit jer eto međugorje nije priznato.... ma sto sranja. zato ja mislim da je to najbolje podijeliti, manje sranja...

brvnara
February 4th, 2009, 09:20 PM
bojim se da do tada neće biti ni jednog novog mosta, a kamoli 2....

pa realno gledajuci ni ne treba nam vise mostova
nema mi tu bas nekih argumenata

Brko
February 4th, 2009, 09:26 PM
Novi most se trebao početi graditi 1939.godine(to bi bio drugi most),ali je rat spriječio realizaciju.Ne znam jel su uopće postojali nacrti,uglavnom ja ih nikad nisam vidio.To možda najbolje govori koliko je naša razvojna dinamika napredovala.

Brko
February 4th, 2009, 09:29 PM
Nije sve tako sivo kad imaš s nekim otić na pivo,snimio jutros ispred Piramide :

http://img13.imageshack.us/img13/7623/dsc02832qa5.jpg (http://imageshack.us)

mata000
February 4th, 2009, 09:31 PM
a idi u kurac!!!! fuj!!!!!!!!!
sinoć se nalio i cijeli dan rigam i onda on stavi štakora...
aaaaaaaaaaaa
mogao si skočit do vijuša, barem neku izvana fotku bacit?!

brvnara
February 4th, 2009, 09:33 PM
mogao si skočit do vijuša, barem neku izvana fotku bacit?!

a ne tu neke stakore slikati cccc

Brko
February 4th, 2009, 09:33 PM
Šta misliš kako je meni bilo slikat ga izbliza ? Ljudi nešto sam prčko po forumu i sad više ne mogu postat,ne vidim avatare ispod vaših korisničkih imena,nema onih plavih i žutih koverti,nema onih zelenih ili praznih krugova,ne mogu edit postove,mogu pisat samo privatne poruke i ovaj Quick Reply.Na dnu stranice nemam tipku post reply.Šta sam napravio i kako da vratim forum u prijašnje stanje.

Ne mogu vam opisat koliko sam se smijo dok sam stavljao sliku ove crkotine.Još sam razmišljao da napišem jedan metafizički nekrolog.Znam da je odvratno,ali ja volim crni humor,od malih nogu sam isti Alan Bastard.

Brko
February 4th, 2009, 09:36 PM
Oprostite što dišem,neću nikad više,samo mi pomozite,kako da vratim forum u normalno stanje ???

brvnara
February 4th, 2009, 09:40 PM
jebem im mater tamo u google earth-u...
izasla petica a broda opet pola fali i slika starija od marije puljeve...glavno da mozes ici gledati dno mora...jeblo ih more

brvnara
February 4th, 2009, 09:41 PM
mozda si promjenio izgled foruma...probaj ga vratiti na default

Brko
February 4th, 2009, 09:43 PM
Brvnara molim upute ?

brvnara
February 4th, 2009, 09:44 PM
aj obracaj pozornost na private tamo cu ti slati sve

brvnara
February 4th, 2009, 09:47 PM
evo bas gledam da li je to....
meni se to desilo na jednom drugom forumu...
patience young aprentice:lol:

Brko
February 4th, 2009, 09:51 PM
Hvala,pričekat ću objašnjenje.

Brko
February 4th, 2009, 09:55 PM
Probo i ništa ne pomaže.

brvnara
February 4th, 2009, 09:58 PM
pogledaj pm
javi

Semper Fidelis
February 4th, 2009, 10:02 PM
jebem im mater tamo u google earth-u...
izasla petica a broda opet pola fali i slika starija od marije puljeve...glavno da mozes ici gledati dno mora...jeblo ih more

:rofl: :cheers:

To ti oni postepeno rade, Jedan dio po jedan dio.

brvnara
February 4th, 2009, 10:06 PM
^^
ma znam ali sam se previse nadao...ma supci...:bash:

stipsone jel ima kakvih promjena

Brko
February 4th, 2009, 10:06 PM
Nema promjene,popizdio sam već,šta god probam opet ne valja.Ne znam šta da još napravim ?

Semper Fidelis
February 4th, 2009, 10:08 PM
A jbg sta ces. Cuj moraju cijeli svijet tak snimiti i staviti, velik je to posao. Al ak se pola broda vidi vec duze vrijeme onda bi trebali uskoro i drugi dio staviti. Vidjet cemo.

brvnara
February 4th, 2009, 10:14 PM
stipsone
kaze ovaj na FAQ da se to se tebi dogodilo moze dogoditi samo ako si baniran, sto vjerojatno nije slucaj.
probaj ugasiti browser i sidi sa neta
pa probaj ponovno...

brvnara
February 4th, 2009, 10:21 PM
pa ja se iskreno nadam da ce se i ostatak broda poslikati, ali cisto sumnjam jer smo mi zadnja rupa na sviralu hrvatske, ane zelim se ni izrazavati sto to znaci na svjetskoj razini :llama:

Brko
February 4th, 2009, 10:23 PM
Brvnara nisam uspio,pitat ću moderatora za pomoć.

brvnara
February 4th, 2009, 10:24 PM
ja jebiga sad vise stvarno neznam sta je
probat cu jos malo cackati, pa ako sta skuzim javljam ti

Brko
February 4th, 2009, 10:30 PM
Svejedno puno hvala stari.

brvnara
February 4th, 2009, 10:37 PM
ma nema na cemu!!!:cheers1:

brvnara
February 4th, 2009, 10:40 PM
PILI SMO VISKIJA PUSILI SMO TRAVE NAJVISE VOLIMO MARSU SA SAVE

Brko
February 4th, 2009, 10:48 PM
Baš me zanima kad će biti gotov plan uređenja Vijuša.On će mnoge stvari otkriti.

brvnara
February 4th, 2009, 11:09 PM
ja samo ne znam cemu gradnja tog stadiona
on je nama totalno nepotreban-trenutno. nememo klub vrijedan novog stadiona(nazalost) a ako perkovcani udu u prvu ligu bolje neka ostanu u perkovcima jer ih brodani ni legija nece prihvatiti...ipak to nije brodski klub

mata000
February 4th, 2009, 11:10 PM
Baš me zanima kad će biti gotov plan uređenja Vijuša.On će mnoge stvari otkriti.

smijem pogađat???? recimo, za uskrs... i onda taman pokrenu neke buldožere do izbora

Brko
February 4th, 2009, 11:14 PM
Ma počela su se događati čuda,HC financira izgradnju javne rasvjete na sjevernoj veznoj cesti,sad mi je forum malo maka pa ću sutra stavit vijest o tome.

Brko
February 4th, 2009, 11:22 PM
Moram pročitat tekst,ali mislim da će osvijetliti cijelu ulicu,kažu U DULJINI OD 7.5 KILOMETARA,a radovi bi trebali biti gotovi do jeseni ! 2009.dakako.

mata000
February 4th, 2009, 11:22 PM
Ma počela su se događati čuda,HC financira izgradnju javne rasvjete na sjevernoj veznoj cesti,sad mi je forum malo maka pa ću sutra stavit vijest o tome.

dobro su se sjetili... jednom sam skoro izginuo tamo... ali što ne prošire tu cestu?? ili barem da dobije status brze ceste?? a zna se šta sve ide uz to...

brvnara
February 4th, 2009, 11:24 PM
daj mi samo molim te reci jel pise na kojoj dionici ide rasvjeta

Brko
February 4th, 2009, 11:28 PM
Pogledaj malo gore moj odgovor,forum je opet popi..io

brvnara
February 4th, 2009, 11:31 PM
pa to je odlicna vijest
svaki dan se koristim brzom cestom i najgore je kad padne kisa-nista se ne vidi...sada kad nam rasvjete BC vise nece biti tih problema

brvnara
February 4th, 2009, 11:34 PM
stipsone pogledaj PM

Brko
February 4th, 2009, 11:36 PM
Ne znam koliko je dugačka sjeverna vezna cesta,mislim da je 7.5 km puna dužina ?

brvnara
February 4th, 2009, 11:39 PM
je tako nesto...mislim da je malo duza, ali tu je to negdje

brvnara
February 5th, 2009, 07:39 PM
sta je raja gdje ste svi cijeli dan

Brko
February 5th, 2009, 07:44 PM
Ja sam danas slikao Brod Tower i Euroherc od 11 do 15 h i snimio sam ukupno 672 slike.

Jel znaš koliko je dopuštena najveća katnost novogradnje u Brodu ?

Još uvijek nisam riješio tehničke probleme s forumom.

brvnara
February 5th, 2009, 07:55 PM
podrum(ili suteren)+prizemlje+9 katova. to je maksimum iz pravilnika. moram reci da nas je taj pravilnik totalno ujebo sto se tice cestogradnje tj tocnije prosirivanja. po meni taj pravilnik izgleda kao da je raden za grad koji se tek osniva a ne za brod, ali dobro,oni su struka pa valjda i znaju zasto je to sve tako propisano

jesi li kontaktirao moderatora???

Brko
February 5th, 2009, 07:59 PM
Još gore,u Brodu je maksimalno doputena izgradnja zgrada do 5 katova visine !!! Zbog Brod Towera se bio morao mjenjati GUP da se napravi ta jedna iznimka.

brvnara
February 5th, 2009, 08:06 PM
nisi u pravu. maksimalna je ova koju sam ja naveo, ali samo u S3 zoni tj zoni visoke gradnje. brod tower se nalazi u zoni mjesovite namjene

Brko
February 5th, 2009, 08:09 PM
Tako sam danas čuo ovo za katnost,moderatora sam tražio pomoć,ali još uvijek čekam da pronađu rješenje problema.

Brko
February 5th, 2009, 08:12 PM
Evo jedna današnja usputna slika :

http://img3.imageshack.us/img3/7079/dsc02835gq1.jpg (http://imageshack.us)

Brko
February 5th, 2009, 08:16 PM
http://img218.imageshack.us/img218/6127/dsc03098na9.jpg (http://imageshack.us)

Semper Fidelis
February 5th, 2009, 08:18 PM
ta 3 nebodera su najvišljji?

Brko
February 5th, 2009, 08:19 PM
Da,ali Milovićka je višlja,ali ona je poslovna zgrada.

Semper Fidelis
February 5th, 2009, 08:21 PM
Znam da ste jednom prilikom rekli da je ona najvišlja.

brvnara
February 5th, 2009, 08:43 PM
evo stipsone iz pravilnika
Visina građevina namijenjenih poslovnim namjenama može biti najviše P + 4 (prizemlje i četiri etaže sa
podrumom i suterenom) bez potkrovlja. Kota završne plohe poda na razini, prizemlja može biti najviše na visini
do 1,5 metara iznad konačno dovršenoga i zaravnatog tla uokolo građevine. Visina nadozida mjerena od gotovog
poda potkrovlja ne smije biti veća od 1,2 m. Veća visina građevine je iznimno moguća pod uvjetom da se predvidi
Urbanističkim planom uređenja ili Detaljnim planom uređenja, ali ne više od P + 8 (ukupno devet nadzemnih
etaža - uključivo instalacijske etaže, bez mogućnosti gradnje nadozida i potkrovlja).

Brko
February 5th, 2009, 08:48 PM
Hvala na informaciji,ma bilo bi super da se grade velike zgrade od barem 4-5 katova,danas sam bio na vrhu Brod Towera i stvarno sam uživao u pogledu na grad,Brod je gladan velikih projekata kao što je ovaj !

http://img101.imageshack.us/img101/7248/dsc03340gi7.jpg (http://imageshack.us)

brvnara
February 5th, 2009, 08:49 PM
e a kada ces staviti slike euroherca i BTowera

Brko
February 5th, 2009, 08:53 PM
Pa ove zadnje dvije slike su snimljene s Brod Towera,ali pričekat ću vikend,nadam se da ću dotad popraviti tehničke probleme,a sutra planiram otići slikati dvoranu na Vijušu.Teško je ovako pisati postove kad ništa ne mogu.Stavit ću još par slika danas onako usput.

A zašto kažeš da se zbog katnosti zgrada ulice ne mogu proširivati ? Jel tu ima neko pravilo ili ?

brvnara
February 5th, 2009, 09:10 PM
ma ne zbog katnosti nego zbog potrebnog razmaka izmedu zgrada.nije bas onako jednostavno kako smo mi mislili.
sad cu potraziti pa ces znati o cemu govorim

brvnara
February 5th, 2009, 09:14 PM
Za gradske prometnice i ulice u neizgrađenom i pretežito neizgrađenom prostoru potrebno je osigurati koridore za:
- gradske prometnice (gradske avenije) 18-38 m;
- sekundarne gradske prometnice (sabirne ulice) 13-23 m;
- tercijarne gradske prometnice (ostale gradske ulice) 12-19 m.
(9) Tamo gdje su širine ulica zbog ograničenja postojeće gradnje (građevine i ograde) uže od onih navedenih u prethodnoj
točci, zadržava se zatečena širina poprečnog gabarita ulice.

joj jesam tupav. krivo sam protumacio znacenje. ja sam uzeo za granicu ovu zadnju (vecu) brojku...
nista nista...izgleda da ipak nismo zakinuti:bash:

mata000
February 5th, 2009, 10:58 PM
Učenike OŠ Blaž Tadijanović, Područne škole Podcrkavlje, na početku ovoga polugodišta dočekale su hladne učionice. Nije bio problem u nedostatku plina, jer se škola grije pećima na kruta goriva (drva), nego u činjenici da je školska zgrada derutna i da ju je na temperaturama kakve su na našem području vladale prije dva tjedna nemoguće zagrijati. Koliko god ložili s jedne strane, s druge strane kroz prozore koji ne brtve dobro neprestano prodire hladnoća. U učionicama je tako prvih dana nastave bilo oko deset stupnjeva a u školskom hodniku pet. Školski sanitarni čvor, u kojem grijanja uopće nema, bio je zaleđen, pa nije bilo ni vode. Školu je tih dana obišla i zamjenica gradonačelnika Željka Krištof te je po hitnom postupku kupljena još jedna peć kako bi se zagrijalo predvorje i temperatura u cijeloj zgradi koliko-toliko izjednačila i podigla.

Gradnja nekvalitetna

Sve ovo zapravo tek ukazuje na cjeloviti problem koji se, usprkos svim nastojanjima, već godinama ne rješava. Naime, školska zgrada u Podcrkavlju, prije četrdesetak godina građena je vrlo nekvalitetno i nekvalitetnim materijalom, a tijekom godina stanje se i pogoršalo. Temelji su se širili pa ih je trebalo pojačati, električne su instalacije loše i nedostatne, vodovodne instalacije nisu dobe, a da ne govorimo o tome da ispod drvene stolarije u učionice doslovno curi hladni zrak. Treba li ovome dodatnih argumenata za izgradnju nove školske zgrade?

Škola u Podcrkavlju ima četiri učionice razredne nastave te jednu za izvođenje programa male škole koja je odavno premala za te potrebe. Dakle, potrebno je izgraditi veći prostor.

Treći dio ove problemske slagalice je matična škola koja već desetljeće i pol zbog prevelikog broja učenika nastavu organizira u tri smjene. Iako je škola u Podvinju nova i velika, građena je po starim standardima i planirana za manji broj učenika, kada nitko nije računao na veliki broj novih doseljenika iz Bosne koji su se na ovom području devedesetih godina naselili i izgradili čitava naselja. U međuvremenu u predmetnoj nastavi su dodana četiri nova predmeta što znači i potrebu za toliko novih učionica.

Općina darovala zemljište

Radi svega toga, kaže načelnik Općine Podcrkavlje Miroslav Jarić, općina je inicirala gradnju nove područne škole u Podcrkavlju i to osmogodišnje (od 1. do 8. razreda). — Nismo tražili izdvajanje iz matične škole, jer mislimo da za to nema potrebe i da su to samo dodatni troškovi, iako bismo s dvjestotinjak učenika mogli čak i to pokrenuti budući da znamo kako ima samostalnih osnovnih škola i s manje od 200 učenika. Smatramo dovoljnim da se izgradi nova zgrada u koju će ići svi osnovci s područja naše općine. Općina je radi toga darovala komad zemljišta i još dokupila dvije parcele uz njega, gdje bi se trebala izgraditi nova škola i prateća nastavno-školska dvorana. Nakon dobivanja građevinske dozvole, Grad Slavonski Brod raspisao je natječaj i dao izraditi projektnu dokumentaciju, s tim da je Općina Gradu "posudila" oko 140.000 kuna za vodni doprinos koji joj nikada nije vraćen. Uz potrebnu dokumentaciju, Grad je kandidirao ovu školu na natječaj Svjetske banke putem Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, gdje je osigurano pet milijuna kuna. Čak je raspisan natječaj za izvođača, na koji je stiglo devet ponuda, no kako se procjenjuje da bi izgradnja nove osmogodišnje škole u Podcrkavlju stajala najmanje 9 milijuna, osigurani iznos nije dovoljan i izgradnja nije mogla početi.

Pritom je Općina Podcrkavlje, putem istoga projekta kojega je platio grad, putem Ministarstva regionalnog razvoja iz programa Europske investicijske banke dobila pet milijuna kuna za izgradnju nastavno-športske dvorane. No, stvarno bi bilo smiješno graditi školsku dvoranu kada učenici nemaju osnovne uvjete za nastavu.

I tu se sve zakompliciralo i stalo.

Grad platio projekte

- Sredstva odobrena za školu u Podcrkavlju nisu dovoljna, jer je potrebno preko 20 milijuna kuna. Nitko ne može od Grada očekivati da uloži petnaestak milijuna u školu u Podcrkavlju za koju je Ministarstvo planiralo pet milijuna. Pritom nam nisu dali da objedinimo sva planirana sredstva, čime bismo mogli kompletno završiti jednu školu, nego smo za svaku dobili tek koji milijun, čime se ne može napraviti ni projektna dokumentacija, niti je dovoljno da se iskopaju temelji. Nekoliko smo puta zbog toga išli u Ministarstvo, jer i dalje smatramo da u Podcrkavlju treba izgraditi školu, ali bi se više trebali uključiti Općina i Županija - kaže na sve gradonačelnik Mirko Duspara, dodajući kako je Grad svakako spreman pomoći da se problem riješi, no da Ministarstvo mora odrediti prioritete.

- Sramota je da moje dijete ide u istu školu u koju sam išao i ja i da se u međuvremenu nije ništa promijenilo i poboljšalo - kaže i načelnik Miroslav Jarić. — Općina sama ne može poduzeti ništa jer osnivač škole nismo mi nego Grad Slavonski Brod. No, kako dio postotka naših plaća, kroz decentralizirana sredstva ide u Brod, s pravom očekujemo da se ovaj problem riješi, a da Općina poduzima što je u njenoj moći, pokazuje i činjenica kako smo u cijeli projekt, darujući zemljište, uložili preko dva milijuna kuna (i to kao se kvadrat računa po 70 kuna, što je daleko ispod realne cijene i procjene Porezne uprave). Žao mi je što na vrijeme nisam vidio ugovor između Ministarstva i Grada, jer bi Općina (a siguran sam da bi me u ovome podržalo Općinsko vijeće) na sebe preuzela ostatak ulaganja. Jasno da naš proračun to ne može podnijeti ali sam siguran da bismo se nekako snašli i da bi se škola do sada gradila — odlučan je načelnik.

Rasterećenje za matičnu školu

Razgovarajući o cijelom problemu s ravnateljem Osnovne škole Blaža Tadijanovića, Tomislavom Mirosavljevićem, doznajemo da je izgradnja nove škole u Podcrkavlju gorući prioritet. - Škola je u derutnom stanju i ne zadovoljava osnovne uvjete za izvođenje nastave. Zna se da je 18 stupnjeva standard, a mi smo ove zime imali 10! Bili smo dodali električne grijalice da koliko-toliko podignemo temperaturu, ali to instalacije nisu izdržale, pa smo tijekom zimskih praznika morali mijenjati i pojačavati električnu instalaciju. Da ne govorimo o tome da su se cijevi zaledile, da djeca nisu mogla koristiti zahod... - kaže ravnatelj. No, izgradnja osmogodišnje područne škole u Podcrkavlju ne bi potpuno riješila problem matične škole u Podvinju. Istina, u matičnoj bi se školi konačno opet mogla organizirati nastava u dvije smjene, s normalnim trajanjem nastavnog sata te uobičajenim izvannastavnim aktivnostima, ali školi zapravo nedostaju još četiri učionice. Dakle, i Podvinju je, čak i uz rasterećenje, potrebna dogradnja.

Kako se svi slažu da u Podcrkavlju treba hitno izgrditi školu, kako su svi voljni dati sve od sebe, roditelji učenika koji i dalje u podcrkavačkoj školi zimi trebaju sjediti u kaputima, opravdano se pitaju gdje je zapelo? Čini se da je najveći problem u nerazumijevanju i nesporazumima nastalim na političkoj razini. Zanimljivo je da je sve što je do sada odrađeno, odrađeno u vrijeme kada su se grad, Županija i Općina nalazili na istoj političkoj liniji, u koaliciji. Čim je koalicija pukla, otvorio se i nepremostiv rasjed koji priječi izgradnju podcrkavačke škole, u kojem se s jedne i druge strane povremeno može čuti i teška paljba. A zapravo, kao i kod svih neporazuma, nesuglasica i ostalih petljancija treba sjesti za stol i dogovoriti strategiju. Možda zajednićik treba "pritisnuti" ministarstva da udruže već osigurana sredstva, ili da se zajednički podigne kredit i završi projekt ili... bilo što, kako djeca iz deset (većinom siromašnih i većinom u drugim segmentima zakinutih) sela Podckravačkoga bazena, ne bi i ovdje ostala građani trećega reda.

Dunja Vanić, posavska hrvatska

Brko
February 6th, 2009, 06:24 PM
Nova zgrada u Cesarčevoj ulici snimljena s leđa :

http://img3.imageshack.us/img3/2584/dsc02851xq5.jpg (http://imageshack.us)

P.S.nisam danas stigo slikat dvoranu zbog iskrslih obveza.

brvnara
February 6th, 2009, 07:21 PM
e zgrada mi je bas dobra i na dobroj lokaciji, ali cuo sam da su susjedi popizdili totalno zbog te gradnje

brvnara
February 6th, 2009, 07:23 PM
ne znam da li jel netko od vas procitao vecernjak.bio tamo prilog o prijavi poreza pa kaze kako je najveca prijavljena placa u Slavonskom Brodu bila milijun i 325 tisuca kn.pao sam na dupe... pa tko moze toliko para zaradit...sumnjam jedino na ''jednog'' odvjetnika (znaju brodani tko)

brvnara
February 6th, 2009, 08:04 PM
GRAD OSIGURAVA PREDUVJETE ZA IZGRADNJU KAMPUSA ZA VISOKO ŠKOLSTVO U VOJARNI JELAS

Nakon što je gradonačelnik dr.Mirko Duspara sa suradnicima zajedno s rektoricom osječkog Sveučilišta prof. dr. Gordanom Kralik jučer nazočio sastanku u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa o ustupanju napuštene vojarne na Jelasu za potrebe gradnje studentskog kampusa, zaključcima s današnje izvanredne sjednice Gradskog poglavarstva Grad Slavonski Brod dokazuje Središnjem državnom uredu za upravljanje imovinom da će se prostor bivše vojarne na Jelasu u što kraćem vremenu staviti u funkciju izgradnje brojnih sadržaja potrebnih za razvoj visokog školstva (zgrade Veleučilišta, studentskog doma s restoranom i eventualno drugih nastavnih i sportskih objekata). U zaključku koji će se dostaviti rektorici Sveučilišta „Josip Juraj Strossmayer“ navodi se da je Grad Slavonski Brod u ovogodišnjem proračunu osigurao 400.000 kuna za izradu projektne dokumentacije za gradnju Kampusa, a usto Grad je spreman izgradnju Kampusa osloboditi plaćanja komunalnog doprinosa u iznosu, prema okvirnom obračunu, od 1,355.280 kuna.

Prema riječima gradonačelnika Duspare, uza sve to Grad će, bude li trebalo, investiciju u gradnju Kampusa poduprijeti i dodjelom još slobodnog zemljišta u okolici koje je u gradskom vlasništvu.

O ovoj inicijativi Grada razgovarat će se i na hitno sazvanoj izvanrednoj sjednici Upravnog vijeća brodskog Veleučilišta.
Za gospodarski i društveni razvoj Brodsko-posavske županije i Grada Slavonskog Broda od iznimnog je značaja omogućiti daljnji razvoj visokog obrazovanja, što je i predviđeno u novoj strategiji razvitka visokog školstva na području Republike Hrvatske i Nacionalnoj mreži razvitka visokih učilišta na području Republike Hrvatske.

da ali nije predvideno sveuciliste u brodu. nije ovo rjesenje

mata000
February 6th, 2009, 09:31 PM
kad smo kod plaća... sumnjam da je taj odvjetnik, nije on više tako jak... prošle godine je najveća primanja imao jedan PLINOINSTALATER!!!! pa ti mata idi na fakultet :bash:
a zašto ne, ako je čovjek, tko god on bio, to pošteno zaradio, nek uživa u tim parama...

a kampus... svaki početak je težak. nadam se da neće stati na ovome, da je ovo stvarno samo početak. prvo i osnovno je da se sadašnje fakultete smjesti u normalne prostore pa da se krene u otvaranje novih. onda će kampus i studom doći sami od sebe....

mata000
February 6th, 2009, 10:01 PM
P.S.nisam danas stigo slikat dvoranu zbog iskrslih obveza.

zadavit ću te, majke mi moje.... :nuts:

deki os
February 6th, 2009, 10:21 PM
[QUOTE=Stipson;31894002]Nova zgrada u Cesarčevoj ulici snimljena s leđa :

http://img3.imageshack.us/img3/2584/dsc02851xq5.jpg (http://imageshack.us)

P.S.nisam danas stigo slikat dvoranu zbog iskrslih obveza.[/QUOTEova zgrada će super izgledati.:cheers:

Brko
February 7th, 2009, 12:09 AM
Mata nemoj me zadaviti,Sadako Stipson hoće živjeti !

Ovaj tjedan sam ipak uložio puno truda za ovaj forum,slikanje Brod Towera i Euroherca je trajalo 5 sati neprekidnog stajanja bez imalo odmora.Ne možeš ni zamislit koliko su me noge i kičma bolili na kraju,a tek glavobolja od propuha ! Evo malo sunca :

http://img11.imageshack.us/img11/1748/dsc02854ho5.jpg (http://imageshack.us)

mata000
February 7th, 2009, 12:24 AM
^^
pa daj onda bubni koju sliku, neće ti glava otpast... i nisi ti sadako, bolje ti stoji kalimero :D

mata000
February 7th, 2009, 02:20 PM
izdana je lokacijska dozvola za izgradnju svačićeve avenije!! točnije, za dio od "bosanske rampe" do križanja svačićeve i gupčeve. prevedeno, onaj dio od nekih 200 m od tog križanja do postojećeg dijela avenije i rotora kod konzuma se neće dirati!!!! :bash: majke mi moje, oni nisu normalni!!!!

brvnara
February 7th, 2009, 02:52 PM
e pa to sam cuo sinoc na sbtv, pa sam mislio da su se oni zabunili, ali ako je to istina onda su ti nasi totalno retardirani.pa takvo sto moze samo idot napravit

brvnara
February 7th, 2009, 04:19 PM
jebote evo gledam malo zadarski forum...covjece sta se kod njih gradi svega i svacega a ovi kod nas se vesele sto je stigla dozvola za pola ceste...sramota gdje zivimo:bash:

brvnara
February 7th, 2009, 05:07 PM
ajmo uspavane pijandure di ste danas

Semper Fidelis
February 7th, 2009, 05:17 PM
Uspavane ljepotice:D Stipsone! Pikčrs!

brvnara
February 7th, 2009, 05:19 PM
evo stipa nam se digao...mozda bude slika

Semper Fidelis
February 7th, 2009, 05:22 PM
Malo je ubio oko. Cek da dode sebi:D

Brko
February 7th, 2009, 05:30 PM
Tko to moje ime doziva,čudni ljudi čudnog imena...još uvijek nisam popravio forum,a O.C. mi ni nakon dva dana nije odgovorio na moju molbu da mi pomogne savjetima šta da napravim.

Puno se poniženja dogodilo u ovom tjednu...odnos države prema Brodu je takav da nam ne preostaje ništa drugo nego da dignemo barikade i da blokiramo prugu,autoput i granični prijelaz,a najgore od svega je što se nitko ne buni !

Escalade
February 7th, 2009, 05:31 PM
Da, čini mi se da su prema Osijeku još i dobri kakvi su prema vama...

Semper Fidelis
February 7th, 2009, 05:31 PM
Što se to dogodilo?

brvnara
February 7th, 2009, 05:33 PM
oces li ti ili ja???

Brko
February 7th, 2009, 05:41 PM
Država nam ne da sveučilište nego veleučilište,grad prije 8 mjeseci pošalje molbu vladi da nam da napuštenu vojarnu na Jelasu za ponižavajuće veleučilište i još do danas nam ne odgovore,na sastanku u ministarstvu traže od grada dokaze da će se ta vojarna iskoristiti za veleučilište,a ako to i dokažemo dat će nam je samo na upotrebu,ali ne i u stalno vlasništvo,u Svačićevoj treba napravit samo 1150 metara obične ceste,a oni to hoće gradit u etapama,plažu Poloj na Savi vlada ne da u vlasništvo grada,zgrada policije se ni nakon 5 godina čekanja ne gradi,a grad je poklonio super atraktivno zemljište za to,u Osječkoj koja se obećava 20-ak godina radovi možda počnu nagodinu i gradit će se podvožnjak s dvije prometne trake umjesto nadvožnjaka s 4 prometne trake,istočna vezna cesta se neće graditi još barem nekoliko godina,poduzetničke zone vlada blokira,luka Brod također blokirana imovinsko pravnim problemima,a države ne da ni kune za razvoj lučke infrastrukture,oduzeli su nam 120 milijuna kuna za razvoj bolnice u kliničku bolnicu,sad se treba radit projektna dokumentacija za nadogradnju jednog kata poliklinike,novi most preko Save je znanstvena fantastika,autoput nam prolazi kroz grad i još Brođani i na tom dijelu moraju plaćat cestarinu...itd, ma grozno !

Escalade
February 7th, 2009, 05:45 PM
Ajoj pa to je stvarno loše...

Problem SB-a po mom mišljenju (a nisam neki ekspert) je to što ne zna ni sam šta je

Dali je regionalni centar na neki način, dali je dovoljno velik da ima sveučilište i kliničku bolnicu ili nije

Pre velik je da bi bio tamo neki mali grad, a opet pre mal da bi bio pravo središte...

Samo moje mišljenje...

brvnara
February 7th, 2009, 05:46 PM
ja se slazem u potpunosti...
stipa pogledaj PM za par minuta

Brko
February 7th, 2009, 05:46 PM
Evo primjer s brodske televizije koja je u vlasništvu hdz-a,njihov tekst u kojem oni ispiru ljudima mozak predstavljajući novo poniženje Broda kao novi uspjeh hdz-a :

Svačićeva ulica- uskoro izgradnja sjevernog traka

U Brodsko – posavsku županiju stigla je lokacijska dozvola za izgradnju četverotračne Svačićeve ulicu koja će sadržavati i dva kružna toka. Jedan će se izgraditi na trenutno kritičnom raskrižju kod Diskonta pića „Halajko“, a drugi na križanju Svačićeve i Gupčeve ulice. Do početka gradnje još je preostalo samo nekoliko administrativnih potvrda koje se očekuju sredinom ožujka nakon čega će investitor Hrvatske ceste moći krenuti s izgradnjom ove kapitalne prometnice za Grad Slavonski brod i Brodsko – posavsku županiju. Prema riječima župana Danijela Marušića u doborom smjeru ide i projekt podvožnjaka u Osječkoj ulici.

Kad pročitam ovu glupariju "KAPITALNA" prometnica dođe mi da se ubijem ili odselim,glavno da se u zgradi žpanije potpisao koalicijski sporazum između hdz-a,hss-a i hsls-a.Pa gdje to ima da se službena zgrada županije koristi za stranačke potrebe,a svi šute !!!

Brko
February 7th, 2009, 05:48 PM
Escalade,a šta onda reći za Pulu koja je malo manja od Broda i za Zadar koji je malo veći od Broda,pa na moru ima čak 5 sveučilišta,ima ga čak i Dubrovnik,a Brod se trpa u isti koš sa Kninom ! Pa kako onda da ne popizdimo !

Escalade
February 7th, 2009, 05:49 PM
Escalade,a šta onda reći za Pulu koja je malo manja od Broda i za Zadar koji je malo veći od Broda,pa na moru ima čak 5 sveučilišta,ima ga čak i Dubrovnik,a Brod se trpa u isti koš sa Kninom ! Pa kako onda da ne popizdimo !

Kako misliš ima 5 sveučilišta? :D Valjda fakulteta?

Ugl... pa ne znam, nemate "anđela čuvara" među vladajućima, kao npr. Zadar što ima

ALi nemamo ni mi, pa se nekako provlačimo...

brvnara
February 7th, 2009, 05:52 PM
cuj escalade...ne borimo se mi da budemo regionalno srediste, to ste ipak vi.
mi samo zelimo ono sto nam pripada, i ono sto je pokrenuto jos prije rata...dosta je blokiranja nasih kapitalnih projekata i omalovazavanja.
smatram da zasluzujemo sveuciliste iz vise razloga.
dovoljno smo veliki da ga imamo (veci smo od pule a nemamo ga), jako veliki broj brodana ide na fakultet ali mora ici u druge sredine studirati-zasto???
sto je stipa rekao, oni nama izdaju samo pola gradevinske dozvole za 1150 m ceste koja je btw od vitalne vaznosti za daljnji razvoj poduzetnistva u brodu....luka, autocesta, promet opcenito su stvari koje nas bole ovdje u brodu. to sve zahvaljujuci macehinskom odnosu drzave prema nasem gradu...
nasim gradom vladaju spavaci koji ne sanjaju i nemaju nikakve vizije za ovaj grad, a jos ko za kurac nisu na milosti vladajuce garniture

Brko
February 7th, 2009, 05:53 PM
Evo ti 5 sveučilišnih gradova na moru :Pula,Rijeka,Zadar,Split,Dubrovnik.Od toga su 2 grada manja od Broda,a jedan malo veći.Pa jel to onda ravnomjerni razvitak ???

Escalade
February 7th, 2009, 05:54 PM
Pa nije naravno...

A između Osijeka i Zagreba niti jedno sveučilište?

Brko
February 7th, 2009, 05:57 PM
ESC a šta kažeš za ovo sa zloupotrebom televizije i zgrade županije ? I onda mi tobože živimo u demokraciji,a zapravo živimo u diktaturi ološa ! To je kao kad u Osijeku Đapić iz Čaprazlija izabere sam sebe za gradonačelnika najvećeg slavonskog grada i nema nikog da ga pošalje znaš već gdje !

brvnara
February 7th, 2009, 05:58 PM
Pa nije naravno...

A između Osijeka i Zagreba niti jedno sveučilište?

niti ga po zakonu (koji je sramotan) ne moze ni biti.
zakon kaze da sveuciliste moze biti u gradu sa najmanje 100 000 stanovnika i da u krugu od 200 km nema ni jedno sveuciliste

Brko
February 7th, 2009, 06:05 PM
I vlada tu odluku donose u isto vrijeme kad i odluku o osnivanju Sveučilišta u Puli i ponižavajućeg veleučilišta u Brodu i svi naši lokalni političari šute na to.

brvnara
February 7th, 2009, 06:07 PM
sramotno je isto sto kod nas ni jedna politicka opcija ne predvida prosirenje cesta. ceste se nisu promjenile od lupanja prvog asfalta a auta je u brodu barem 10 puta vise od tada

brvnara
February 7th, 2009, 06:07 PM
I vlada tu odluku donose u isto vrijeme kad i odluku o osnivanju Sveučilišta u Puli i ponižavajućeg veleučilišta u Brodu i svi naši lokalni političari šute na to.

ne samo da sute vec debili vide to kao plus jebote

Escalade
February 7th, 2009, 06:10 PM
niti ga po zakonu (koji je sramotan) ne moze ni biti.
zakon kaze da sveuciliste moze biti u gradu sa najmanje 100 000 stanovnika i da u krugu od 200 km nema ni jedno sveuciliste

Hmmmm

Osijek je problem za vas (realno)

Uzeli smo vam sve što smo mogli

Jer su pre blizu gradovi, a Osijek je veći

Brko
February 7th, 2009, 06:11 PM
Oni misle da će sa Svačićevom ulicom riješiti sve nagomilane prometne probleme,evo sad i Đakovo koje je 3-4 puta manje od Broda osniva svoje gradsko autobusno prijevozničko poduzeće,a vidoviti Duspara i dalje podmazuje džep od Terzića s novcima poreznih obveznika.

Brko
February 7th, 2009, 06:14 PM
Pa kao da je udaljenost ovih gradova na moru veća,ESC nema to veze s Osijekom,to je između Broda i vlade.

brvnara
February 7th, 2009, 06:16 PM
ma nije...cuj mi po nista nemoramo otici iz broda osim na studiranje...brod je dobro opremljen, imamo velik izbor trgovina i takvih sranja...brodska bolnica ima aparate koje vi u osijeku nemate i znam da vi vozite kod nas svoje pacijente na preglede koje vi ne radite, brodska je bolnica jedna od dvije bolnice u hrvatskoj koja obavlja odredene pretrage na srcu, ima sve preduvjete da postane klinika ali eto ministarstvo kaze da za to nema para(to sve znam jer sam radio u bolnici)...nocni zivot je u brodu puno bolji nego u os-to ce ti podvrditi svako tko je izasao kod nas u grad...neka su rjesenja puno naprednija od vasih...niste vi nama nista uzeli, ali smo ostali bez onoga sto smo vec imali u rukama.u tome je problem

brvnara
February 7th, 2009, 06:17 PM
a vidoviti Duspara i dalje podmazuje džep od Terzića s novcima poreznih obveznika.

to je sramotno.od onih poluautobusa pa do reda voznje i cijene karte...

Brko
February 7th, 2009, 06:21 PM
Da se vratim na ključno - problem je u tome što je država Brodu doslovno zabranila da se razvija i barem za sad ne vidim izlaza iz te situacije.

brvnara
February 7th, 2009, 06:24 PM
izlaz je da brodanin koji voli svoj grad dode na funkciju premijera ili nekog kuronje ministra pa da povuce malo love i nama...
ali kako je bliska povijest i sadasnjost pokazala mi slavonci gledamo samo svoje dupe.ako nisu seks i cobankovic izvukli nista za svoj kraj ...nema smisla dalje pisati

Brko
February 7th, 2009, 06:28 PM
Činjenica je da Brod stalno raste brojem stanovnika i da privatni kapital ulaže velike novce u razvoj grada i to je ono što nas spašava da držimo korak s drugim gradovima slične veličine prema kojima se država ipak puno bolje odnosi nego prema Brodu.Treba se boriti da se odnos države prema Brodu promijeni naglavačke.

brvnara
February 7th, 2009, 06:30 PM
citao sam da brod zaostaje 14 posto za prosjekom drzave, sto znaci 70% za zagrebom ili nekim drugim razvijenijim gradovima.sramota.kako onda sa takvom cinjenicom privuci ozbiljan kapital u nas grad???a da mu je trebao jos jucer, trebao je.

P.S.ovih 70 % sam vjerojatno preuvelicao ali samo da dokazem di smo mi u Pic.i materini

Brko
February 7th, 2009, 06:37 PM
Ja se samo čudim oporbenim strankama u Brodu koje šute na sve to,najgore je što nema nikog tko bi digao glas protiv tih nepravdi,a i Duspari puno toga ide na dušu,pred izbore je kao svoj glavni projekt obećavao sveučilište i nogometni stadion,a iza njega će ostati samo novi gradski javni wc i sad još borbu za veleučilište prikazuje kao svoj uspjeh.

kutinA
February 7th, 2009, 06:41 PM
kaj točno fali veleučilištu? :dunno:

Brko
February 7th, 2009, 06:43 PM
Kutina ne prisjedaj nam na jade.

mata000
February 7th, 2009, 06:50 PM
ma koje crne oporbene stranke???? NE POSTOJI OPORBA!! to su sve isti ljudi, jedni kradu za druge.

brvnara
February 7th, 2009, 07:32 PM
ma toliko su svi jadni...nemogu vjerovati da ih nije stid primati placu za nerad

esseker91
February 7th, 2009, 08:55 PM
ma nije...cuj mi po nista nemoramo otici iz broda osim na studiranje...brod je dobro opremljen, imamo velik izbor trgovina i takvih sranja...brodska bolnica ima aparate koje vi u osijeku nemate i znam da vi vozite kod nas svoje pacijente na preglede koje vi ne radite, brodska je bolnica jedna od dvije bolnice u hrvatskoj koja obavlja odredene pretrage na srcu, ima sve preduvjete da postane klinika ali eto ministarstvo kaze da za to nema para(to sve znam jer sam radio u bolnici)...nocni zivot je u brodu puno bolji nego u os-to ce ti podvrditi svako tko je izasao kod nas u grad...neka su rjesenja puno naprednija od vasih...niste vi nama nista uzeli, ali smo ostali bez onoga sto smo vec imali u rukama.u tome je problem

Ako ste vi u svemu bolji zašto smo mi onda centar(metropola) regije:?:?:?

Semper Fidelis
February 7th, 2009, 09:12 PM
Ma nije tako govorio, nego je govorio za određene stari. Svaki grad ima nesto bolje nego drugi grad. Npr u Os su ti bolje zenske nego u brodu:D Salu na stranu. Mislio sam da je Os ono po politicarima i njihovim cirkusima vrh! Al ovo sto vasi rade i sto drzava neda Brodu nista je stvarno uzas:ohno:
To se moze samo kod nas događati.

esseker91
February 7th, 2009, 09:15 PM
Ma nije tako govorio, nego je govorio za određene stari. Svaki grad ima nesto bolje nego drugi grad. Npr u Os su ti bolje zenske nego u brodu:D Salu na stranu. Mislio sam da je Os ono po politicarima i njihovim cirkusima vrh! Al ovo sto vasi rade i sto drzava neda Brodu nista je stvarno uzas:ohno:
To se moze samo kod nas događati.

Ma sve je to divno i krasno i znam ja da ih zaj... političari kao i nas koji smo koliko ono,triput u jednoj godini izlazili na birališta,ali to nije razlog da se stalno uspoređuju s Osijekom.

Semper Fidelis
February 7th, 2009, 09:20 PM
Nemoj tako, svi smo mi Slavonci! ;) pa nek se uspoređuju, pa čak i neka sela se usporeduju sa gradovima po kvaliteti zivota. Sve je to za ljude:) :lol:

brvnara
February 7th, 2009, 09:21 PM
e esseker91 ti si stvarno lik.taj moj post je samo odgovor na post tvog sugradanina Escaladea koji je rekao ovo:
Hmmmm

daj nemoj se uvijek ponasati kao balavac.nisam ja potaknuo usporedbu nego on.i uostalom sta tebe toliko vrijeda kad se netko usporeduje sa osijekom, nevidim u cemu je toliki problem...ocito u tebi

Escalade
February 7th, 2009, 09:23 PM
Da elaboriram, htio sam reći da je Osijek "problem" za SB iz razloga što je pre blizu i veći je, i zbog toga SB nema Kliničku bolnicu, sveučilište i neke druge stvari.

Brko
February 7th, 2009, 09:27 PM
Ljudi nema razloga za povišene tenzije,mi smo samo htjeli reći da bi se država trebala ponašati prema Brodu kao i prema drugim gradovima slične veličine u RH i to je sve.

Escalade
February 7th, 2009, 09:29 PM
Stvar je u tome što država ovako dijeli gradove:

"Velika četvorka": Zagreb, Split, Rijeka i Osijek + Zadar
.
.
.
.
.
.
Svi ostali....

Semper Fidelis
February 7th, 2009, 09:30 PM
^^ Istina. Uvijek je sve oko ta 4 grada. I naravno Zadar sve pridruzio.

esseker91
February 7th, 2009, 09:31 PM
e esseker91 ti si stvarno lik.taj moj post je samo odgovor na post tvog sugradanina Escaladea koji je rekao ovo:
Hmmmm

daj nemoj se uvijek ponasati kao balavac.nisam ja potaknuo usporedbu nego on.i uostalom sta tebe toliko vrijeda kad se netko usporeduje sa osijekom, nevidim u cemu je toliki problem...ocito u tebi

Ma glupo mi je kad se prave usporedbe jer onda samo dođe do prepucavanja i natezanja.

brvnara
February 7th, 2009, 09:34 PM
Da elaboriram, htio sam reći da je Osijek "problem" za SB iz razloga što je pre blizu i veći je, i zbog toga SB nema Kliničku bolnicu, sveučilište i neke druge stvari.

ma nije covjece to ti i pokusavam reci.nije uopce problem ta blizina.nismo mi ti koji smo puno ispusili na racun osijeka.mi imamo sve tu sto nama treba osim tog nesretnog sveucilista.mi ni pocemu ne gravitiramo osijeku.nase pacijente nikad ne salju u osijek na preglede koji se ne obavljaju u brodu nego sve salju u zagreb.mi gravitiramo zagrebu a ne osijeku za razliku od ostalih slavonskih gradova koji su istocnije od broda.mal postotak brodskih studenata studira u osijeku a ogroman dio je u zagrebu.
nas je problem taj sto nam drzava ulaze u mostarsku bolnicu 200 000 000 eura a za nasu nemaju para da postane klinika.jedna od razlika izmedu opce i klinicke bolnice je veci proracun tj, skuplji pregledi za nekih 20-25%.za to oni nemaju para.ali za bosance imaju.e to je to sto nije fer.ja nisam niti jednom optuzio osijek u ovoj raspravi niti sam rekao da je osijek izvor nasih problema.mi se od ostatka slavonije razlikujemo upravo po tome sto mi ne gravitiramo osijeku.ne vidim u cemu je problem

brvnara
February 7th, 2009, 09:35 PM
Ma glupo mi je kad se prave usporedbe jer onda samo dođe do prepucavanja i natezanja.

koje ti braco zapocinjes

Escalade
February 7th, 2009, 09:36 PM
ma nije covjece to ti i pokusavam reci.nije uopce problem ta blizina.nismo mi ti koji smo puno ispusili na racun osijeka.mi imamo sve tu sto nama treba osim tog nesretnog sveucilista.mi ni pocemu ne gravitiramo osijeku.nase pacijente nikad ne salju u osijek na preglede koji se ne obavljaju u brodu nego sve salju u zagreb.mi gravitiramo zagrebu a ne osijeku za razliku od ostalih slavonskih gradova koji su istocnije od broda.mal postotak brodskih studenata studira u osijeku a ogroman dio je u zagrebu.
nas je problem taj sto nam drzava ulaze u mostarsku bolnicu 200 000 000 eura a za nasu nemaju para da postane klinika.jedna od razlika izmedu opce i klinicke bolnice je veci proracun tj, skuplji pregledi za nekih 20-25%.za to oni nemaju para.ali za bosance imaju.e to je to sto nije fer.ja nisam niti jednom optuzio osijek u ovoj raspravi niti sam rekao da je osijek izvor nasih problema.mi se od ostatka slavonije razlikujemo upravo po tome sto mi ne gravitiramo osijeku.ne vidim u cemu je problem

OK, ok, ali ako svi gravitiraju prema Osijeku, tko gravitira prema vama?

Možda u tome leži vaš problem...

Semper Fidelis
February 7th, 2009, 09:42 PM
Ko da kojem gradu nesto gravitira. Cijela RH gravitira Zagrebu.

Escalade
February 7th, 2009, 09:43 PM
Da i to kao crna rupa, usisao je ostatak hrvatske :D

brvnara
February 7th, 2009, 09:43 PM
pa vi ste regionalni centar a mi zupanijski pa nama valjda gravitira onda nasa zupanija, zar ne.ali nije u tome stvar,tko kome gravitira.nas problem je vlada RH koja nas zapostavlja i to je to...
mislim krivi su dakako nasi lokalni politicari sto se ne buni nitko, a vala ni ne trude se ni najmanje.

Brko
February 7th, 2009, 09:53 PM
Prolazio sam danas pokraj onog velikog parka između Svačićeve i graničnog prijelaza i čitava površina je zasađena različitim biljkama koje su ograđene vrpcama koje tvore puteve i staze.Jedva čekam da to sve izraste,taj park bi mogao odlično izgledati za koju godinu.A na taj način je spriječeno daljnje zadiranje zgrada u teritorij tvrđave.

mata000
February 7th, 2009, 10:14 PM
Prolazio sam danas pokraj onog velikog parka između Svačićeve i graničnog prijelaza i čitava površina je zasađena različitim biljkama koje su ograđene vrpcama koje tvore puteve i staze.Jedva čekam da to sve izraste,taj park bi mogao odlično izgledati za koju godinu.A na taj način je spriječeno daljnje zadiranje zgrada u teritorij tvrđave.

ma nisu ni do pola došli sa tim parkom... treba još posaditi tužne vrbe, cvijeće zasijati, posuti onaj sitni šljunak po stazama, staviti klupe, mislim čak da će i neko igralište ići tamo. ali već se godinama zna da će se iza kuća u bušićevoj ulici graditi urbane vile, čak su već dolazili neki ljudi koji su htjeli otkupiti kuće i okućnice od žitelja ulice za manse pare, međutim, oni nisu popustili. tako da će se zatrpati odvodni kanal koji ide od one prve "kockice" u svačićevoj, preko plavog polja, do tvrđave, pokrčit će se ta šikara, vjerojatno će se rušiti i one male i ružne zgradice na plavom polju i tu bi se trebalo graditi veliko ekskluzivno naselje, nešto kao hoto vile kraj zagreba. mislim, odmah im je pod nosom osnovna škola, vrtić, hitna pomoć i dom zdravlja, klasije, tvrđava, a sa sjeverne strane svačićeva avenija. tako blizu, a tako daleko od gradskih gužvi....

Brko
February 7th, 2009, 10:21 PM
Mata hvala za informaciju,nisam čuo ništa o tome do sad,jel to sigurno ide ili je samo glasina ? Ajd mi objasni koje bi bile granice tog novog naselja ? Ma Brodu jako fali parkova i dobro je da se ovo radi.Napiši mi sve što saznaš o tom novom naselju.

Danas sam u Zrinskoj kod mosta preko Glogovice vidio jumbo plakat s renderom neke velike stambene zgrade.Prebrzo sam se vozio da bih stigao pročitati o čemu je riječ.Jel netko zna šta o tome ?

flash royal
February 7th, 2009, 10:58 PM
ali kukate sunce vam drago,pa to je normalno da vlada zapostavlja krajeve u kojiima njihove stranke nisu na vlasti,zapravo nije normalno ali tako se naši odnose da nebi ispalo da drugi bere naše vrhnje,pa koda u požegi isto nije takva situacija,Ronko vlada gradom i županijom i vlada nas zaobilazi u širokom luku,nehebu nas ni 5 posto.da je kojim slučajem hdz na vlasti vjerujem da bi nešto i došlo kod nas.Smradovi svi do jednog

mata000
February 7th, 2009, 11:20 PM
evo ovako...

http://i48.photobucket.com/albums/f242/mata000/NASELJE.jpg

ovaj zeleni prostor je taj novi park
ovo "naselje" je prostor koji je prvotno namjenjen za to novo naselje
crveni pravokutnik je prostor na koji će se to naselje proširiti ako bude potražnje za tim stanovima...
a ovo sivo je produžena borovska ulica, otvorena prije nekih pola godine. inače, na tu ulicu je trebala biti spojena i bušićeva ulica, ali nije. da su je spojili, ne bi gore kod onog horor raskrižja bilo toliko problema, zatvorili bi taj ulaz i sad bi se u bušićevu ulazilo samo sa juga. ostala bi slijepa, kao i do sada, a lakše bi regurilali ono raskrižje. ali eto, očito vole mudrovati u HC-u

brvnara
February 8th, 2009, 01:34 AM
e mata a odakle ti to da ce se tamo to graditi.jel ima gdje sta o tom projektu???
ovo crveno je plavo polje, a vec si rekao: čak su već dolazili neki ljudi koji su htjeli otkupiti kuće i okućnice od žitelja ulice za manse pare, međutim, oni nisu popustili.
ako nisu ovi popustili sumnjam da ce i ovi.znam da stanovi na Plavom Polju nisu bogzna cemu ali opet lokacija je to jebacka...

mata000
February 8th, 2009, 11:12 AM
a to će se sigurno graditi. baba mi tamo živi, čak su i njoj dolazili sa ponudama, nije htjela. ovo "naselje" je ionako samo šipražje i travuljaga. a nisu do sada htjeli otkupiti to na plavom polju, već ove bašće iza kuća u bušićevoj ulici!! nekima su nudili i stanove na hebrangu. mislim da se ćujić, što je nedavno napravio cijelu novu ulicu u naselju matije ivanića, upetljao u ovaj posao. provjerit ću još...

brvnara
February 8th, 2009, 12:20 PM
pa ajde de.malo mis se ne svida ideja da se tako blizu centra grade stambene kuce ali eto valjda se kod nas ne moze drugacije

brvnara
February 8th, 2009, 05:52 PM
zanimljiv link...isplati se pogledati...valjda ce kasnije jos razraditi malo stranicu
www.dasb.hr

Brko
February 8th, 2009, 10:31 PM
Brvnara hvala za link.

Žalosno je da mi O.C. ni nakon 3 dana nije pomogao riješiti problem.

brvnara
February 8th, 2009, 10:32 PM
ma ja nisam niakako za to novo naselje kad bolje razmislim...pa ako ce vec ici u rusenje tog plavog polja nek to onda bude ispravljanje starih greski a ne ponavljanje istih.
pa to plavo polje je jedno od najatraktivnijih lokacija u brodu...ima kompletnu infrastrukturu (neznam samo jesu li plin proveli kroz naselje),ima izlaz na klasije,gupcevu i sto je sad atraktivno svacicevu i dusu je dalo za izgradnju nekih poslovnih zgrada a ne stambenog naselja

brvnara
February 8th, 2009, 10:33 PM
e de jos jednom pnovi sta te tocno muci (ne da mi se sad traziti)...brat mi je kod kuce a on je kofol neki kompjuteras

brvnara
February 8th, 2009, 11:04 PM
e stipa probaj preko drugog browsera...mozda upali

mata000
February 8th, 2009, 11:25 PM
ma ja nisam niakako za to novo naselje kad bolje razmislim...pa ako ce vec ici u rusenje tog plavog polja nek to onda bude ispravljanje starih greski a ne ponavljanje istih.
pa to plavo polje je jedno od najatraktivnijih lokacija u brodu...ima kompletnu infrastrukturu (neznam samo jesu li plin proveli kroz naselje),ima izlaz na klasije,gupcevu i sto je sad atraktivno svacicevu i dusu je dalo za izgradnju nekih poslovnih zgrada a ne stambenog naselja

ima i plin i kanalizaciju i struju... ma sve... i to što kažeš, super je povezano sa svim dijelovima grada, odnedavno i sa jelasom!! a stvarno su ružne one zgradice!! kockice idu na proljeće u obnovu, to je duspara najavio!! pa ćemo vidjeti što će biti sa ostatkom naselja. a negdje sam čuo da se ona livada preko puta autobusnog kolodvora, kod zavoda za zapošljavanje, prodaje i prenamjenjuje u građevinsko?? zna netko više?

brvnara
February 8th, 2009, 11:30 PM
cisto sumnjam u novom je GUP-u oznacena kao zelena zona

brvnara
February 8th, 2009, 11:47 PM
mata malo si me sad zbunio ...koja livada iza biroa???
ova ili onaj parkic za djecu

http://img502.imageshack.us/img502/569/ppolje3ld4.jpg

mata000
February 9th, 2009, 12:33 PM
e baš ta... mislim da je u vlasništvu ĐĐ-a, a kane ju prodati...

brvnara
February 9th, 2009, 02:21 PM
ma ok.ali to je zelena povrsina i na njoj nije dozvoljena gradnja stambenih ili poslovnih objekata, osim ako se ne bude opet mjenjao GUP.koliko cesto oni mogu mjenjati taj GUP???
ako uopce ima neko pravilo

brvnara
February 9th, 2009, 03:05 PM
evo po meni je ovaj GUP sramotan jer pogledajte sad ovo.ovo naselje omedeno cestama je plavo polje.
http://img153.imageshack.us/img153/681/ppolje22sp6.jpg
e mene sad jako smeta sto su tu trenutno stare radnicke zgrade a oni su prostor omeden crvenom bojom obiljezili kao S1.evo izvoda iz pravilnika o oznakama za stambenu gradnju:
Površine stambene namjene obuhvaćaju postojeću i planiranu stambenu izgradnju. Prema karakteristikama izgradnje
stambene građevine dijele se na: obiteljske kuće (S1), niske stambene građevine (S2), višekatne višestambene
građevine (S3).
po ovome se vidi da oni tu namjeravaju graditi stambene kuce.zasto je to apsurd???pa upravo zbog te cinjenice sto je to na samo kilometar(najvise) od korza i to bi ga svrstavalo u centar grada.sa sjeverne strane prolazi svaciceva koja ide u nadogradnju u aveniju,preko puta su autobusni i zeljeznicki kolodvor, prema istoku su urbana naselja Slavonija 1 i 2, sa juzne strane su vrtic skola i dom zdravlja, SRC Klasije i sama tvrdava(na slici je obojana zutom bojom na dnu slike)...ovime zelim reci da je to definitivno najatraktivnije zemljiste u brodu i smatram da ga se treba iskoristiti za poslovnu namjenu ili cak mjesovitu (kao sto je ovo omedeno plavom) i da se tu grade moderna naselje tipa Slavonija 1 i 2...npr Slavonija 3

evo jedna slika Josipa sudića samo da vidite blagodati te lokacije, pa vi recite jel to normalno
Plavo Polje je ovo lijevo od tvrdave
http://img4.imageshack.us/img4/6024/plavpmoljetf3.jpg

Brko
February 9th, 2009, 06:40 PM
Brvnara slažem se s tobom u potpunosti kad je riječ o ovom super vrijednom prostoru.Na ovom primjeru očituje se neplanski razvoj grada iako u gradskom poglavarstvu imamo arhitekta zaduženog za planiranje razvoja grada.Prije svega na ovom izgrađenom dijelu zemljišta ne može se ništa graditi dok se ne sruši postojeće stambeno naselje.Mislim da je nerealno očekivati da neki investitor otkupi to zemljište i da sagradi tu nešto novo,a s čime bi mogao vratiti uloženo.Stanje na brodskom tržištu nekretnina je takvo da se u idućih nekoliko godina po mom mišljenju može očekivati pad broja novogradnji iz više razloga od kojih su dva glavna.Prvi razlog je to što se sad dovršava jedan ciklus ogromnog građevinskog buma tijekom kojeg je sagrađeno 2000-2500 novih stanova i drugo gospodarska kriza koja je prisilila banke na pooštravanje kriterija za dodjelu stambenih kredita građanima.Većina tih stanova sagrađena je na skupim zemljištima,a investitori su gradili novcem dobivenim od kredita banaka što znači da su prisiljeni ne spuštati cijenu stanova,a to znači da neće ulaziti u gradnju novih stanova dok se postojeći novosagrađeni stanovi ne prodaju.Mislim da je spomenuta površina kao stvorena za smještaj nekih javnih sadržaja kojima je mjesto u centru grada.Stil i bogatstvo arhitekture koja tu dolazi mora biti takav da na prvi pogled govori da se radi o centru grada.Ne dopustivo je da se tu grade obiteljske kuće ili naselje urbanih vila.Brod već sad ima velikih problema sa nedostatkom prostora za gradnju javnih sadržaja.Trenutna politika grada po tom pitanju samo pogoršava postojeću situaciju.Potrebno je izraditi plan razvoja grada koji bi bio u interesu grada,a ne privatnih ulagača.Kod nas privatni interes preteže nad javnim interesom.Može se reći da se u Brodu već 30-40 godina uopće ne gradi nova mreža ulica već da se samo opterećuje ionako preopterećena postojeća mreža.Nama trebaju novi trgovi,ulice i parkove,sportske i obrazovne zone i jasno definirani glavni gradski prometni koridori.Broj stanovnika grada stalno raste kao i broj zgrada,ali fali nam plansko širenje grada na neizgrađena područja kojih ima dovoljno da se isprave svi dosadašnji pogrešni potezi.Po mom mišljenju na tom prostoru treba biti prošireni centar grada u kojem broj stanova treba biti sveden na minimum potreban za davanje živosti.Bojim se da grad misli samo na to kako da proda zemljište i da poveća proračun,a ne razmišlja o tome kakve to posljedice ostavlja na urbanom tkivu grada.Ako se u idućih 5-10 godina zemljišta u centru grada planski ne namjene izgradnji javnih sadržaja imat ćemo u idućih 150 godina problem koji se nikako neće moći riješiti.

Brko
February 9th, 2009, 06:43 PM
Nova zgrada u Osječkoj ulici,snimio iz auta u vožnji pa je zato takva kakva je :

http://img149.imageshack.us/img149/4063/dsc03521fj3.jpg (http://imageshack.us)

brvnara
February 9th, 2009, 06:46 PM
Prije svega na ovom izgrađenom dijelu zemljišta ne može se ništa graditi dok se ne sruši postojeće stambeno naselje.Mislim da je nerealno očekivati da neki investitor otkupi to zemljište i da sagradi tu nešto novo,a s čime bi mogao vratiti uloženo.

ma dakako da ne ocekujem, ali to je odgovor na onaj matin post gdje navodi da bi se to naselje vila sirilo na plavo polje, sto im GUP itekako omogucava

Brko
February 9th, 2009, 06:49 PM
Duspara je to najavljivao još prije nekoliko godina,ali mislim da je to malo prevelik zalogaj za ovu gradsku upravu.

brvnara
February 9th, 2009, 06:50 PM
Duspara je to najavljivao još prije nekoliko godina,ali mislim da je to malo prevelik zalogaj za ovu gradsku upravu.

sta je najvljivao???
te vile ili???

Brko
February 9th, 2009, 06:53 PM
Gradnju stambenih zgrada na tom području,a posebno oko produžene Lucićeve ulice.

brvnara
February 9th, 2009, 06:55 PM
pa u GUP-u je navedena kao mjesovita zona tako da bi se u produzenoj lucicevoj to moglo i izvesti, ali svejedno je plavo polje ostalo kao S1 zona

Brko
February 9th, 2009, 06:58 PM
Radovi na gradnji novog dijela Supernove površine 5000 m2 sa 7 novih trgovina su se zahuktali,na gradilištu su dva bagera i nekoliko kamiona,evo par mojih današnjih usputnih slika :

http://img3.imageshack.us/img3/8707/dsc03518oi2.jpg (http://imageshack.us)

http://img16.imageshack.us/img16/9761/dsc03520ns8.jpg (http://imageshack.us)

Po završetku nadogradnje Supernova će imati 41 trgovinu

http://img19.imageshack.us/img19/8315/dsc03517kj2.jpg (http://imageshack.us)

Brko
February 9th, 2009, 07:06 PM
Politika vladajuće graniture je nepredvidiva kao sadržaj neotvorenog kinder jajeta.Tko zna šta će Duspara napraviti kad opet pobijedi na izborima.To će biti jedna sasvim nova situacija.Sad ga drže za jajca sa svih strana.

deki os
February 9th, 2009, 07:09 PM
ova supernova stvarno izgleda hebeno!!:cheers::)

Brko
February 9th, 2009, 07:18 PM
Grad je stvarno jako puno dobio s njenom gradnjom jer mnogi brandovi su došli u Brod s njom po prvi put.Mislim da će Colloseum biti još bolji osim što će biti duplo veći.

brvnara
February 9th, 2009, 07:20 PM
jel ima kakvih pomaka sa colloseumom

Brko
February 9th, 2009, 07:23 PM
Ima,taj golemi projekt sigurno ide u gradnju ove godine.

brvnara
February 9th, 2009, 07:24 PM
jel ide na proljece ili poslje

deki os
February 9th, 2009, 07:26 PM
e stipsone a jel znaš kolika je kvadratura supernove, mislim samog objekta?:)

Brko
February 9th, 2009, 07:30 PM
Nemoj me držati za riječ,ali oko 33 000 m2 bez ovog što se sad gradi.

Misli da će gradnja Colloseuma početi na proljeće.Trebao bih uskoro doći do novih informacija pa ću napisati sve što saznam.

brvnara
February 10th, 2009, 04:51 PM
evo bio malo jucer poslom u tvrdavi pa mobitelom poslikao par komada.

(ne)radovi na hotelu.sve je jos na starim temeljima
http://img5.imageshack.us/img5/3030/slika058eb1.jpg

kapela je dosla do krova
http://img5.imageshack.us/img5/4020/slika059qe6.jpg

a zivim za dan kada ce i pozadine ovih slika izgledati ovako
http://img5.imageshack.us/img5/9568/slika060ti0.jpg

brvnara
February 10th, 2009, 04:53 PM
a i kanali su napunjeni vodom

http://img5.imageshack.us/img5/7236/slika057ls0.jpg

http://img5.imageshack.us/img5/730/slika056lh6.jpg

http://img5.imageshack.us/img5/5812/slika055ef2.jpg

http://img5.imageshack.us/img5/3779/slika054mt2.jpg

Kebra
February 10th, 2009, 04:58 PM
Svaka čsat za slike! :okay:

Da te pitam, kada se po tebi može očekivati dovršetak radova na tvrđavi, barem po onom skromnijem planu (ako se ne varam, bila su dva, od kojih jedan opsežniji)?

brvnara
February 10th, 2009, 05:09 PM
pa cuj sve to ovisi o novcu dakako, i koliko sam ja upucen oni ni ne rade nista sto kosta (barem trenutno sada), osim ovog hotela i kapelice...najnoviji radovi su bili kada je vojska uredivala bedeme prosle ili predprosle godine.taj rad se i vidi na ovim slikama kao ovo zemljano.
http://img216.imageshack.us/img216/3532/tvrdvt6.jpg

ovdjeje malo bolje
http://img216.imageshack.us/img216/5126/tvrd1sy6.jpg

po mom skromnom misljenju brodska se tvrdava nece obnoviti barem u iducih 20 ili cak vise godina ako se nastavi ovim tempom.ne znam da li postoje kakvi fondovi na kojima bi se moglo traziti lova za ocuvanje kulturnog dobra.ipak je brodska tvrdava spomenik nulte kategorije i sramotan je odnos drzave prema ovom objektu.da li vi mozda znate za koji takav fond???

slike:Josip Sudić

Brko
February 10th, 2009, 06:04 PM
Brvanara hvala za slike.U Europskoj uniji postoje posebni fondovi za obnovu kulturno-povijesne baštine,ali kandidiranje nekog projekta je posao isključivo ministarstva kulture i ovo je samo još jedan primjer kako nas država tretira.

Gradska vlast je također krivac za ovakvo stanje tvrđave jer se s 60-ak milijuna kuna koje će Duspara ulupati u potpuno nepotrebne sportske objekte mogao obnoviti centralni dio tvrđave.Da ne govorim o tome da opet izrađuju novi plan uređenja tvrđave,da ne znaju šta da naprave s njom i da im ne pada na pamet da bi privatni kapital u roku nekoliko godina mogao obnoviti čitavu tvrđavu kad bi se postigao mudar dogovor o javno-privatnom partnerstvu.

Brko
February 10th, 2009, 06:14 PM
JOŠ O PROŠIRENJU SVAČIĆEVE ULICE

Slavonski Brod 6. veljače 2009.Danas je izdana lokacijska dozvola za dogradnju sjevernog veznog kolnika; u potezu prije kolnog pristupa parkinga do raskrižja Svačićeva ulica -zapad (kod Halajka) koja uključuje i dva kružna toka na raskrižju Svačićeva -Gupčeva (kod podvožnjaka i kod Halajka). Lokacijska dozvola korak je ka ostvarenju projekta četverotračne ceste, s biciklističkom stazom, rasvjetom i drugim elementima bitnim za cestovnu infrastrukturu .Od projektanta tvrtke "Trafficon", kao punomoćnika Hrvatskih cesta d.o.o. dobili smo informaciju da će glavni projekt radi izdavanja potvrde na glavni projekt Službi za izdavanje akata biti predan okvirno 15.ožujka, dakle za nešto više od mjesec dana. Potvrda je to dosadašnjih zalaganja brodskoposavskog župana Danijela Marušića i ostalih nadležnih tijela županije, a sve u cilju što bržeg i što kvalitetnijeg ostvarenja navedenog projekta.

Izvor teksta:http://www.bpz.hr/arhiva_novosti/gospodarstvo/_izdana_lokacijska_dozvola_-_sjeverni_kolnik_ul_petra_svacica_u_sb/default.aspx

Kad se već Svačićeva avenija ne gradi odjednom dobra vijest je barem ta da će se graditi i biciklistička staza i nova rasvjeta.Samo da se to počne graditi prije izbora jer sam jako sumnjičav šta će biti s obećanim nakon izbora.

mata000
February 10th, 2009, 07:04 PM
JOŠ O PROŠIRENJU SVAČIĆEVE ULICE

Slavonski Brod 6. veljače 2009.Danas je izdana lokacijska dozvola za dogradnju sjevernog veznog kolnika; u potezu prije kolnog pristupa parkinga do raskrižja Svačićeva ulica -zapad (kod Halajka) koja uključuje i dva kružna toka na raskrižju Svačićeva -Gupčeva (kod podvožnjaka i kod Halajka). Lokacijska dozvola korak je ka ostvarenju projekta četverotračne ceste, s biciklističkom stazom, rasvjetom i drugim elementima bitnim za cestovnu infrastrukturu .Od projektanta tvrtke "Trafficon", kao punomoćnika Hrvatskih cesta d.o.o. dobili smo informaciju da će glavni projekt radi izdavanja potvrde na glavni projekt Službi za izdavanje akata biti predan okvirno 15.ožujka, dakle za nešto više od mjesec dana. Potvrda je to dosadašnjih zalaganja brodskoposavskog župana Danijela Marušića i ostalih nadležnih tijela županije, a sve u cilju što bržeg i što kvalitetnijeg ostvarenja navedenog projekta.

Izvor teksta:http://www.bpz.hr/arhiva_novosti/gospodarstvo/_izdana_lokacijska_dozvola_-_sjeverni_kolnik_ul_petra_svacica_u_sb/default.aspx

Kad se već Svačićeva avenija ne gradi odjednom dobra vijest je barem ta da će se graditi i biciklistička staza i nova rasvjeta.Samo da se to počne graditi prije izbora jer sam jako sumnjičav šta će biti s obećanim nakon izbora.

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

skoro sam pao sa stolice od smijeha!!! upravo radim seminarski rad na faksu o proračunu naše županije i grada, kad završim objavit ću neke zanimljivosti... pa da malo prokomentirate "zasluge" župana...

brvnara
February 10th, 2009, 07:44 PM
ne daj boze da mi ovisimo o njegovom zalaganju, pokrepali bi od gladi:goodnight

P.C.Dolabella
February 10th, 2009, 08:34 PM
opet izrađuju novi plan uređenja tvrđave

:? znaš li o tome nešto više ili je to samo pretpostavka?

Kebra
February 10th, 2009, 09:04 PM
po mom skromnom misljenju brodska se tvrdava nece obnoviti barem u iducih 20 ili cak vise godina ako se nastavi ovim tempom.ne znam da li postoje kakvi fondovi na kojima bi se moglo traziti lova za ocuvanje kulturnog dobra.ipak je brodska tvrdava spomenik nulte kategorije i sramotan je odnos drzave prema ovom objektu.da li vi mozda znate za koji takav fond???

Čuj, ne znam poimence, ali ako postoji za ovo (http://www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=32034796&postcount=2332), onda mora postojati i neki u koji bi se mogla uklopiti tvrđava..

Ipak, treba biti objektivan i reći da vrijednih spomenika ima diljem države i da para kako god okreneš nema dosta ili uopće.. Po meni su fondovi prava stvar, a, kako ispada, ima ih za gotovo sve i svašta. I, ako se mogu povući europske pare, bolje da se one brodske uože u promet, sport, gospodarstvo, ju nejm it.
Što se tiče Stipsonove opaske, moram reći da mi je upravo nevjerojatno da ne postoji instanca kod koje bi ovaj projekt mogla kandidirati lokalna vlast.. :dunno:Jasno, ne želim reći i da Stipson nije u pravu. :)

brvnara
February 10th, 2009, 09:19 PM
ma mozemo mi srat i po toj vladi koliko mi god hocemo, ali cinjenica je isto ta da se kod nas nije nista radilo od kraja osamdesetih pa do pocetka obnove korza tamo 2002.(ako se ne varam),predugo smo bili zakinuti za osnove kao sto je kanalizacija, javna rasvjeta, javni prijevoz...ali to sve iskljucivo zahvaljujuci nasim ''lokalcima'' i inim jaranima koji su vozili ''besna kola'' kad je narod skapavao. e zato mislim da obnova tvrdave nije prioritet sadasnjoj vlasti i dok se ne rijese osnove za normalno funkcioniranje grada mislim da lokalna vlast nece niti ici u te neke projekte obnove vecih razmjera.

Brko
February 10th, 2009, 10:19 PM
P.C.Dollabela znam da se radi novi plan uređenja tvrđave jer je to gradonačelnik nekoliko puta rekao objašnjavajući da se ne mogu od ministarstva tražiti novci iz EU-a dok se ne izrade detaljni planovi.Planiram posjetiti konzervatorski odjel u Brodu ovaj tjedan pa ako ima nešto što hoćete da pitam u vaše ime slobodno mi napišite i ja ću vam pokušati donjeti odgovore.Kebra nemoj me držati za riječ,ali tako sam čuo od nekoliko gradskih pročelnika.

P.S. u Zrinskoj ulici na onom raskrčenom zemljištu je počela izgradnja nove zgrade koju gradi "Izgradnja".

Brko
February 10th, 2009, 10:24 PM
Evo jedna jučerašnja slika iz auta,silos na Bjelišu,jedna od najvišljih brodskih građevina s koje puca pogled na čitavi grad :

http://img14.imageshack.us/img14/9259/dsc03526hh0.jpg (http://imageshack.us)

brvnara
February 10th, 2009, 10:28 PM
a oko silosa sve krs i sikara...cccc....:ohno:

Brko
February 10th, 2009, 10:31 PM
Pa kad sam sliko s kraja Mikrorajona pa zato tako izgleda,oko samog silosa je inače sve uređeno,a ovo zemljište između je po meni super vrijedno,ovako izbočeno u Savu je kao stvoreno za izgradnju novog centra grada s nekim neboderom,a i samom Mikrorajonu baš fali nekoliko nebodera.

brvnara
February 10th, 2009, 10:37 PM
a i samom Mikrorajonu baš fali nekoliko nebodera.

de treba to i naseliti...danas sutra kad dobijem djecu vala im necu dati da idu u taj Geto:lol:

Brko
February 11th, 2009, 12:13 PM
MAKADAMSKE CESTE NASUTE S 1300 KUBIKA TUCANIKA
Srijeda, 11 Veljača 2009

Tijekom siječnja i početkom veljače s ukupno 1300 kubika tucanika nasuto je tridesetak makadamskih ulica koje su uslijed obilnih zimskih oborina i prometa postale teže prohodne. Prema obavijesti iz gradskog Upravnog odjela za komunalni sustav, tijekom siječnja tucanikom su nasute ulice u Naseljima kardinala Franje Kuharića i Šestinac, spoj Branimirova-Kažotićeva, Sjeverna cesta cesta-Kažotićeva, Naselje Krivača, Županjska, Plitvička, Vinogorčeva, Gupčeva-parkiralište, Branimirova, Došenova. U veljači kamenim materijalom nasuto je parkiralište u Strossmayerovoj ulici, makadamske ceste u Brodskom Vinogorju (Šumica, Rozinka, Planinarska, Brlićev put, 22.lipnja 1941), u Naselju Matija Ivanić, produžetak Splitske ulice, odvojak ulice Stjepana Radića. Na ovim najkritičnijm dionicama ukupno je ugrađeno 1300 kubika kamenog materijala čime su s uklonjene udarne rupe i omogućena bolja prohodnost. Sljedećeg tjedna očekuje se potpisivanje ugovora s izabranim izvođačima i početak radova na gradnji brojnih nerazvrstanih gradskih cesta.

SGV

Brko
February 11th, 2009, 12:15 PM
ZAKLJUČCI S RADNOG SASTANKA S PREDSTAVNICIMA GRADSKOG SAVJETA MLADIH
Ponedjeljak, 09 Veljača 2009

BOLJA KOMUNIKACIJA MLADIH S GRADSKOM UPRAVOM

Informiranje o tijeku ostvarenja projekta „Centra mladih“ i teškoćama s pronalaženjem prostora za djelovanje brojnih udruga mladih bile su osnovne teme radnog sastanka čelnika Grada Slavonskog Broda ,predvođenih gradonačelnikom dr.Mirkom Dusparom, s predstavnicima gradskog Savjeta mladih.
Nakon otvorene razmjene mišljenja zaključeno je kako će se ubuduće jednom mjesečno gradski čelnici sastati s članovima Savjeta mladih u cilju boljeg međusobnog infomiranja i bržeg rješavanja svih teškoća koje muče mlade sugrađane.

PRVA ETAPA UREĐENJA "CENTRA MLADIH"
Zbog nedostatka pouzdanih informacija o ostvarenju projekta „Centra mladih“ i ponovnog pokušaja politiziranja tog problema, u javnost su nedavno dospjele najave o mogućim prosvjedima za koje, zaključeno je, nema nikakva razloga. Nakon što je tek nedavno izrađen kompletan projekt i troškovnik, postalo je jasno da za potpuno uređenje devastiranog prostora bivšeg kina „Brod“ treba uložiti 3,6 milijuna kuna (bez PDV-a). Kako je u ovogodišnjem gradskom proračunu za tu namjenu osigurano 500 tisuća kuna, vrlo brzo priredit će se dokumentacija za raspisivanje natječaja za radove koje je moguće izvesti s tim sredstvima (uređenje ulaza, sanitarija, ureda na katu, kafića) dok će se višenamjenska dvorana urediti i opremiti u drugoj fazi.
Kako brojne aktivnosti udruga mladih dotad ne bii bile ugrožene, zaključeno je da će im biti ponuđeni na korištenje svi domovi mjesnih odbora i drugi poslovni prostori u vlasništvu Grada. Nakon skorog obilaska sami će definirati koji su im prostori u domovima najpogodniji za održavanje koncerata i drugih priredaba.

USKORO RASPORED KORIŠTENJA PROSTORA U DOMOVIMA

Gradska uprava ovih će dana upriličiti sastanak s predsjednicima mjesnih odbora nakon čega će mladima biti dostavljen raspored mogućeg korištenja prostora u domovima.
Članovi Savjeta mladih zatražili su uvid u projekt i troškovnik uređenja Centra mladih iz kojeg se vidi da ukupna investicija košta 3,695.000 kuna. Od toga na građevinske radova otpada 1,277.000 kuna, elektroinstalacije 362.330 kuna, na grijanje, ventilaciju i klimatizaciju 1,062.000 kuna, a na scensku opremu, rasvjetu i ozvučenje 993.000 kuna. Dosad je u novo krovište, čišćenje i sušenje vlažnih prostora Grad uložio 371 tisuća kuna.
Gradski čelnici nisu bili upoznati s primjerima oglušivanja nekih predsjednika mjesnih odbora na zahtjeve udruga mladih za korištenje prostora, niti s traženjem naplate domskih prostora za koncerte kao i s nemogućnošću korištenja skloništa u Naselju "Hebrang" za vježbanje rock-bendova. Stoga je ubuduće preporučeno da se za sve teškoće i nesporazume odmah obrate izravno u Gradsku upravu koja im je dužna pomoći.

SGV

Brko
February 11th, 2009, 12:15 PM
KREĆU POSTUPCI JAVNE NABAVE ZA UNUTARNJE UREĐENJE „CENTRA MLADIH“ I NABAVU KOMBIJA ZA OŠ „M.AMRUŠ“
Srijeda, 11 Veljača 2009

Na današnjoj izvanrednoj sjednici Gradskog poglavarstva izabran je najpovoljniji ponuditelj za izradu izmjena i dopuna GUP-a i Prostornog plana uređenja Grada (PPUG) Slavonskog Broda. U oba postupka javne nabave najpovoljnijom je ocijenjena ponuda Urbanističkog instituta Hrvatske iz Zagreba s ponuđenim iznosima od 120.000 kuna (bez pdv-a) za izradu izmjena PPUG-a i 160.000 kuna za izmjene GUP-a. Dana je suglasnost za pokretanje otvorenog postupka javne nabave za unutarnje uređenje „Centra mladih“ u Starčevićevoj ulici za što je u proračunu osigurano 500 tisuća kuna. U prvoj etapi uredit će se ulaz, poslovni uredi na katu, sanitarni čvorovi i kafić čime će se stvoriti uvjeti da „Centar mladih“ konačno bude predan na korištenje. Članovi Poglavarstva dali su suglasnost i za pokretanje otvorenog postupka javne nabave za nabavu novog kombi vozila za potrebe osnovne škole „Milan Amruš“. Procijenjena vrijednost nabave kombi vozila je 147.541 kuna plus pdv. Budući da 30.lipnja ove godine istječe ugovor o zakupu nogometnog stadiona kraj Save s NK „Marsonijom“, odlukom poglavarstva gradonačelnik je ovlašten za potpis dodatka ugovora o zakupu Stadiona s Marsonijom na sljedećih 5 godina.

SGV

Brko
February 11th, 2009, 12:19 PM
ZAKLJUČCI S IZVANREDNE SJEDNICE GRADSKOG POGLAVARSTVA
Petak, 06 Veljača 2009

.....Na izvanrednoj sjednici Gradskog poglavarstva 5. veljače, uz dokaze osiguranih preduvjeta za dodjelu vojarne Jelas u cilju izgradnje kampusa za visoko obrazovanje, usvojen je i niz zaključaka i odluka......

.....Izabrani su najpovoljniji ponuditelji za stručni nadzor na izgradnji dječjeg vrtića u Naselju Andrija Hebrang.....

.....usvojen je i prijedlog o početku postupka javne nabave za izradu i postavljanje 15 nadstrešnica za autobusna stajališta javnog gradskog prijevoza na najfrekventnijim gradskim prometnicama.....

.....Za najpovoljnijeg ponuditelja za stručni nadzor na izgradnji dječjeg vrtića u Naselju Andrija Hebrang odabrana je tvrtka „Brod projekt“ s ponuđenim iznosom od 89.569 kuna.....

SGV