View Full Version : [Slavonski Brod] - Construction update (2008 - 2009)

Pages : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 [15] 16 17 18 19 20 21 22 23

mata000
May 7th, 2009, 01:21 PM
ALELUJA

http://www.glas-slavonije.hr/vijest.asp?rub=4&ID_VIJESTI=107869

:) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)

:cheers::cheers::cheers::cheers::cheers::banana::banana::banana::banana::banana::banana:

fala Bogu, Isusu, Mariji, Allahu, Krišni, Budhi....

brvnara
May 7th, 2009, 04:38 PM
Ha nemogu vjerovat da ce on zatvoriti. on proda preko 10 000 ulaznica mjesecno, sto znaci da ima zaradu samo na tome oko 100 000 kn.

Ko bi reko cuda da se dese:lol:

Brko
May 7th, 2009, 04:41 PM
NOVA ZGRADA U KREŠIMIROVOJ ULICI

Na mjestu srušene prizemnice graditi će se nova zgrada,a jučer su obavljena geodetska mjerenja.Evo jedne moje slike za vrijeme rušenja :

http://www.imagesforme.com/out.php/i482521_DSC04600.JPG

Semper Fidelis
May 7th, 2009, 07:45 PM
:cheers::cheers::cheers::cheers::cheers::banana::banana::banana::banana::banana::banana:

fala Bogu, Isusu, Mariji, Allahu, Krišni, Budhi....

Čemu toliko veselje?? :)

mata000
May 7th, 2009, 07:54 PM
zamisli vaš Q club... samo sve puno dječice i pedofila iz dervente... kontaš sad??
repertoar pjesama: režem vene, ruke mi krvave... :bash:

Semper Fidelis
May 7th, 2009, 08:02 PM
E neka su ga onda!! :banana: :banana:

Brko
May 8th, 2009, 10:00 AM
NOVI MEDICINSKI UREĐAJI U OPĆOJ BOLNICI VRIJEDNI DEVET I POL MILIJUNA KUNA

U nazočnosti župana Danijela Marušića i saborske zastupnice Suzane Bilić-Vardić članovi Uprave na čelu s ravnateljem Opće bolnice „Dr.Josip Benčević“ dr.Milanom Bitunjcem prezentirali su najsuvremeniju medicinsku dijagnostičku i terapijsku opremu kupljenu u protekla tri mjeseca Zahvaljujući izvrsnoj suradnji Upravnog vijeća, Uprave bolnice te Županije Brodsko-posavske bolničkim odjelima pedijatrije, internog, reanimacije i intenzivnog liječenja te kirurgije stiglo je 9 novih uređaja čija je ukupna vrijednost 9 i pol milijuna kuna.

SBTV vijest

:)

mata000
May 8th, 2009, 11:15 AM
NOVI MEDICINSKI UREĐAJI U OPĆOJ BOLNICI VRIJEDNI DEVET I POL MILIJUNA KUNA

U nazočnosti župana Danijela Marušića i saborske zastupnice Suzane Bilić-Vardić članovi Uprave na čelu s ravnateljem Opće bolnice „Dr.Josip Benčević“ dr.Milanom Bitunjcem prezentirali su najsuvremeniju medicinsku dijagnostičku i terapijsku opremu kupljenu u protekla tri mjeseca Zahvaljujući izvrsnoj suradnji Upravnog vijeća, Uprave bolnice te Županije Brodsko-posavske bolničkim odjelima pedijatrije, internog, reanimacije i intenzivnog liječenja te kirurgije stiglo je 9 novih uređaja čija je ukupna vrijednost 9 i pol milijuna kuna.

SBTV vijest

HDZTV....

brvnara
May 8th, 2009, 12:55 PM
Dvorana na koloniji

http://img413.imageshack.us/img413/6168/dvoranakolonija.jpg

LAMPAŠ8
May 8th, 2009, 01:47 PM
NOVA ZGRADA U KREŠIMIROVOJ ULICI

Na mjestu srušene prizemnice graditi će se nova zgrada,a jučer su obavljena geodetska mjerenja.Evo jedne moje slike za vrijeme rušenja :

http://www.imagesforme.com/out.php/i482521_DSC04600.JPG

^^jel to ona o kojoj smo pričali?jel se zna kakva ako je ?:cheers:

Brko
May 8th, 2009, 09:31 PM
Da,ali ne zna se kolika će biti zgrada koja će se tu graditi,ali ja očekujem četverokatnicu jer je riječ o uskom prostoru.

Brko
May 9th, 2009, 12:48 PM
REKONSTRUKCIJA KOTLOVNICE OPĆE BOLNICE

Županijsko poglavarstvo

Održana je jedna od posljednjih sjednica Županijskog poglavarstva u ovom sazivu. Na dnevnom redu našli su se akti vezani uz realizaciju projekta Rekonstrukcija kotlovnice u Općoj bolnici „Dr. Josip Benčević“. Iz ovogodišnjih decentraliziranih sredstava za tu je namjenu planirano 5 milijuna kuna. 1,7 milijuna osigurat će Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a 3 milijuna kuna Ministarstvo regionalnog razvoja. Preostalih 6 milijuna kuna, kako je odlučeno, namaknut će se preusmjeravanjem dobiti Zavoda za javno zdravstvo. Poglavarstvo je Nogometnom klubu „Slavonac“ iz Starih Perkovaca odobrilo novčanu pomoć u iznosu od 82 i pol tisuće kuna za potrebe licenciranja za 1. hrvatsku nogometnu ligu.

SBTV vijest

Brko
May 9th, 2009, 01:06 PM
STOKA

http://www.vecernji.hr/newsroom/regions/slavonija/3289850/index.do

:ohno:

LAMPAŠ8
May 9th, 2009, 02:04 PM
NAKON NOVOG PROSTORA ALLIANZ GRUPE

Novi Allianzov poslovni centar

SLAVONSKI BROD - Svečanost u poslovnici podružnice Allianz osiguranja potvrdila je da novi prostor u Slavonskom Brodu pet mjeseci nakon useljenja radi punim pogonom. Potvrdio je to jučer i Branko Marić, direktor podružnice. Poslovnica u Slavonskom Brodu od jučer ima i status poslovnog centra za područje Brodsko-posavske i Požeško-slavonske županije. "Uz dvije poslovnice u Slavonskom Brodu te urede u Novoj Gradiški, Pleternici, Požegi i Pakracu imamo ukupno 43 zaposlenika. Konstantno bilježimo visok rast, što je možda čudno u odnosu prema nekim drugim djelatnostima u Slavoniji. Ovdje smo ostvarili dobar posao i sada ga treba samo širiti. Stvorili smo ime i brand, ljudi nas prepoznaju po kvaliteti", ističe Marić. Slavonci u Allianzu najviše osiguravaju automobile. "Kod životnih osiguranja u Slavoniji bilježimo stalni rast. U tom području smo pak broj jedan u Hrvatskoj. Rezultat je to široke lepeze proizvoda koje nudimo i spremnosti da klijentima damo savjet", ističe Marić. Da Allianzu unatoč krizi dobro ide potvrdio je jučer i Boris Galić, predsjednik Uprave Allianza. "Bez obzira na krizu, jako puno posla se može napraviti. Ovdje ima puno mladih i oni moraju gledati u budućnost", poručio je Galić, dodajući kako su i poslovni rezultati Allianza u prvom dijelu godine unatoč krizi dobri. Svečanost u Allianzu jučer su pratili i brojni predstavnici gospodarskog, kulturnog i političkog života Slavonskog Broda, među njima i gradonačelnik Mirko Duspara te župan Danijel Marušić.

Brko
May 9th, 2009, 05:27 PM
^^ to je ova zgrada :

http://i41.tinypic.com/14wpy5u.jpg

http://i40.tinypic.com/kah0xw.jpg

Semper Fidelis
May 10th, 2009, 11:53 AM
Nekako mi čudno zgrada izgleda.

mata000
May 10th, 2009, 01:28 PM
županija dala 82 tisuće kn slavoncu za licenciranje??????? malo su se zajebali, trebaju dati sto puta veći iznos...

Brko
May 10th, 2009, 02:07 PM
SF ova zgrada Alianza uživo izgleda odlično pa sad čak bude u oči koliko susjedne zgrade izgledaju jadno.

Mata Slavonac će do proljeća igrati u Vinkovcima,a dotad bi se Željin stadion trebao dograditi tako da zadovoljava prvoligaške standarde,a onda bi se Slavonac trajno preselio u Brod.

P.S. šta ne odgovaraš na pm ?

Miki86
May 10th, 2009, 02:16 PM
Ne kužim nešto, Istra će odigrat na Kantridi samo prvih par domaćih utakmica, a onda se u 9. mjesecu seli na svoj stadion, znači, moguće se preseliti odma čim uvijeti budu zadovoljeni, tj ne mora se čekat drugi dio sezone. A zašto onda svi govore da će Slavonac igrati tek drugi dio sezone u Brodu? Zar nije moguće da stadion na Livadi bude spreman bar u 11. mjesecu pa da se odigraju zadnje 3,4 domaće utakmice bar?? Mislim da se istočna tribina može napravit do tad, zar ne?

Brko
May 10th, 2009, 02:38 PM
Nema nikakvih informacija za javnost o tome,ali između redova može se pročitati da su se Duspara i Stevanović očito dogovorili o ovome.

Ako se mene pita ova financijska pomoć županije je protuzakonita i čini tešku zlouporabu položaja i ovlasti.

Meni je od ove priče puno zanimljivija izjava kandidata za gradonačelnika Bašića koji je na Sbiportalu rekao da bi mu za osnivanje sveučilišta trebalo 11 mjeseci.Volio bih čuti njegovo mišljenje kako to planira postići.To bi morao biti najvažniji gradski projekt,a o njemu nitko ništa ne govori.Duspara tek govori o tome kako će do 2015.godine stvoriti uvjete za osnivanje sveučilišta,ali ništa ne govori kako.

Računica je jednostavna: 6-7000 studenata bi gradu godišnje donjelo veće prihode od jednogodišnjeg gradskog proračuna.Za to treba sagraditi 2-3 prava velika nova fakulteta i to bi sigurno preporodilo ovaj grad.

Miki86
May 10th, 2009, 02:50 PM
^^ Pa pitaj ga, s njim možeš otić na piće bilo kad i sve će ti reć. Siguran sam da ti bi ti on to sve detaljno objasnio, odvojio vremena, napričao bi se ti s njim vjeruj mi. :D

Brko
May 10th, 2009, 02:57 PM
Poznajem ja njega i pitat ću ga kad ga vidim na korzu.Ne mogu vjerovat da naši kandidati za gradonačelnika ne shvaćaju da je sveučilište presudno za razvoj grada.:ohno:

Brko
May 10th, 2009, 03:05 PM
Miki vidi pm poruke.

brvnara
May 10th, 2009, 04:00 PM
A je glupa ova nova podjela foruma:bash:

I ja sam htio poslati tom Bašiću mail jer me jako zanima kako on to misli osnovati sveuciliste u brodu, tj. kako on misli zaobici onaj sramotni zakon???

Brko
May 10th, 2009, 09:56 PM
Bilo bi dobro da se nova gimnazija napravi u dovoljnim gabaritima da se u nju može preseliti i klasična gimnazija pa nek pod istim krovom budu dvije gimnazije jer gimnaziji nikako nije mjesto u tvrđavi i tu pogrešku bi trebalo ispraviti.

brvnara
May 10th, 2009, 10:18 PM
Stipsone pogledaj PM:cheers:

Brko
May 10th, 2009, 11:33 PM
Pogledajte ovu staru sliku Krešimirove ulice koju je snimio Mario Erzić.Nevjerovatno je koliko je Komunalac prorijedio i osakatio drveće po gradu :

http://i42.tinypic.com/ztwx6v.jpg

:ohno:

Brko
May 11th, 2009, 03:50 PM
Dubrovnik dobio drugo sveučilište,a nama obećavaju dva nova veleučilišna studija : http://www.index.hr/vijesti/clanak/kod-zuzula-nema-dzabe-studirajte-za-7000-eura-godisnje-/433269.aspx

I sad nek mi netko još kaže da vlada nije zabranila osnivanje sveučilišta u Brodu.

Po kojim je to kriterijima Dubrovnik dobio dozvolu za osnivanje novog sveučilišta ? Ne ispunjavaju doslovno ni jedan zakonski kriterij.:ohno::ohno::ohno:

Kebra
May 11th, 2009, 03:53 PM
Dubrovnik dobio drugo sveučilište,a nama obećavaju dva nova veleučilišna studija : http://www.index.hr/vijesti/clanak/kod-zuzula-nema-dzabe-studirajte-za-7000-eura-godisnje-/433269.aspx

I sad nek mi netko još kaže da vlada nije zabranila osnivanje sveučilišta u Brodu.

Po kojim je to kriterijima Dubrovnik dobio dozvolu za osnivanje novog sveučilišta ? Ne ispunjavaju doslovno ni jedan zakonski kriterij.:ohno::ohno::ohno:

Privatno Sveučilište (ili Veleučilište, poput onog u VG ili VERN-a) trebao bi moći osnovati svatko gdje god želi, već po vlastitoj diskreciji.. Iako, Mreža, čini se, propisuje slične uvjete za privatne i javna učilišta.. Muči me što je sad ne mogu naći u izvorniku.. Imaš možda ti?

Brko
May 11th, 2009, 03:56 PM
Znači kad bi grad htio sam osnovati sveučilište on bi po zakonu na to imao pravo ?

Kebra
May 11th, 2009, 04:00 PM
Znači kad bi grad htio sam osnovati sveučilište on bi po zakonu na to imao pravo ?

Nekoliko pitanja mi se mota po glavi.. Ne bi li ustanova koju osniva javni sektor (Grad) bila ujedno i javna ustanova? S druge strane, Ministarstvo sasvim sigurno ne bi studentima (ili barem određenom broju njih) plaćalo školarine. Tko bi to činio? Grad? Županija? Ili bi studij plaćali svi (suprotno osnovnom obilježju javnih učilišta)?

Ne, nikako naći tekst Mreže, evo onda članka: http://www.javno.com/hr-hrvatska/prijedlog-otvaranja-novih-veleucilista-u-hrvatskoj_185010
Čini se da se ona odonosi samo na javna učilišta. Interesantna je cifra koja se navodi kao potrebna za otvaranja novog veleučilišta za 500 studenata - 40 miliona kuna.

Brko
May 11th, 2009, 04:06 PM
Moram priznati da mi ništa nisu jasni ti bolesni kriteriji.To kako je Žužul osnovao sveučilište to može svaka bogata budala pa čak i na selu.

Kebra
May 11th, 2009, 04:09 PM
Moram priznati da mi ništa nisu jasni ti bolesni kriteriji.To kako je Žužul osnovao sveučilište to može svaka bogata budala pa čak i na selu.

Pa da. Ali će na njemu studirati moći također samo bogata budala (pa makar i sa sela :D :jk:). Naime, nema svatko 7000 eurića godišnje, koliko mora (MORA) izbrojati ako želi studirati. Ministarstvo studij neće platiti nikome i po tome se ovo "sveučilište" razlikuje od Sveučilišta u Dubrovniku ili Zagrebu, Rijeci, Puli itd...

Ista je stvar sa VERN-om (koji ima status veleučilišta)..

mata000
May 12th, 2009, 08:37 AM
ma kakvo privatno sveučilište??? ne postoji takvo nešto kod nas!! dozvoljeno je otvarati privatne visoke škole (libertas) i veleučilišta (VERN). ovo u dubrovniku će biti visoka škola, a naziv "sveučilište" je samo šminka...

P.S. stipa, koja će se dva studija još otvarati kod nas?

SpicyMcHaggis
May 12th, 2009, 10:50 AM
VERN' je veleučilište... sad još kad su preuzeli ZSM, taj faks je prilično ogroman (cca 2000 ljudi).

Miki86
May 12th, 2009, 02:23 PM
POTPISAN UGOVOR O DAROVANJU STROJARSKOM FAKULTETU GRADSKOG ZEMLJIŠTA U GUNDULIĆEVOJ ULICI

Danas je u Gradskoj vijećnici u nazočnosti brojnih profesora i studenata potpisan povijesni ugovor o darovanju 4.596 kvadrata gradskog zemljišta u Gundulićevoj ulici brodskom Strojarskom fakultetu Sveučilišta "Josip Juraj Strossmayer". Time su stvoreni temelji za novi razvojni iskorak najstarije brodske visokoškolske institucije, ali i za razvoj Slavonskog Broda kao grada znanja.
U ime svih djelatnika i studenata Strojarskog fakulteta Gradskom poglavarstvu na odluci na darovanju zemljišta zahvalio se dekan prof dr Ivan Samardžić ističući kako je ovo veliki, povijesni događaj i dan za Strojarski fakultet i da je nakon 47 godina izvođenja studija strojarstva, 34 godine članstva u Sveučilištu i 30 godina od boravka u zdanju na Korzu postignuto puno zahvaljujući razumijevanju i viziji vodstva Grada.
IZJAVE POTPISNIKA UGOVORA:

DEKAN dr Ivan Samardžić:
-Dobili smo nedavno na neograničeno korištenje zgradu na Trgu Ivane Brlić Mažurnać 2 i evo na ovaj povijesni dan dobili smo nekretninu u Gundulićevoj 22, česticu površine 4.596 kvadrata što uz postojećih 527 kvadrata daje brojku od 5123 kvadrata što je sasvim dovoljno za razvoj fakulteta. Dobio je ovime fakultet, a ja bih rekao da su dobili i građani grada Slavonskog Broda, to je sve vlasništvo grada Broda, a sve doista na dobrobit razvoja našeg grada, naše Brodsko-posavske županije, županija koje gravitiraju gradu Brodu iz kojih nam dolaze jako dobri studenti. Trenutno na Fakultetu studira 650 studenata, ove godine napravili smo značajne pomake i iskorake u kvaliteti. Ova činjenica da smo dobili nekretninu, da imamo mogćnost daljeg razvoja i jačeg, snažnijeg doprinosa razvoju našeg grada i naše Republike Hrvatske čini nas više nego ponosnima. Imamo mogućnost da se ravnopravno natječemo s drugima u raspodjeli sredstava iz predpristupnih fondova, jednog dana koji će uskoro doći kada uđemo u EU, da participiramo u tim strukturalnim sredstvima, da se jače angažiramo na dobrobit našeg grada i naše RH. Zahvala gradonačeniku i suradnicima koji su donijeli ovu mudru odluku jer nema bolje investicije od ulaganja u znanje. Hvala na darovanoj nekretnini, a Strojarski fakultet, svi djelatnici i studenti znat će prepoznati tu pomoć na način da će kroz svoj rad i sve aktivnosti opravdati povjerenje koje je ukazano i da ćemo i dalje nastaviti s razvojem i biti perjanica razvoja visokog školstva ne samo u našoj regiji već i izvan granica RH.

GRADONAČELNIK dr Mirko Duspara:
-Pozdrav studentima i profesorima, drago mi je da smo se danas sastali iako sam to očekivao i prije, bilo je problema. Imali smo namjeru riješiti i pitanje našeg Velečulišta, nije bilo razumijevanja od nekolicine ljudi, nadam se da će se svijest i tih ljudi promijeniti i da će i oni doći do toga da već jednom moramo riješiti prostor Veleučilišta, ne bi bilo dobro izgubiti dopusnicu. Vama želim uspješan rad, ovo je samo prvi korak za ono što vas čeka. Već ove godine očekujem uz pomoć grada, županije i ministarstva da riješimo projektnu dokumentaciju i da se krene graditi na ovoj darovanoj parceli, da tamo nikne dobra zgrada. Jer, na 5200 kvadrata može se izgraditi nekoliko tisuća kvadrata dobrog prostora koji će sigurno dobro doći Strojarskom fakultetu. Vi se ne trebate dokazivati, dokazali ste se kroz ovih 47 godina, ovo je jedan od načina da vas vežemo uz grad gdje ste napravili prve korake i postali pravi fakultet. Čestitam na dosadašnjem uspjehu, pomoć grada u svakom slučaju imat ćete uvijek. Mi smo ove godine uspjeli riješiti i problem Učiteljskog fakulteta, a svima nam je clj da ovaj grad postane i sveučilišni grad, što je neminovnost. U svakom slučaju mislim da ćete vi biti nositelji i da ćete vi biti ti koji ćete i otvoriti sveučilište u gradu Brodu. U to ime vam se unaprijed zahvaljujem jer znam da ćete raditi svim srcem da to što prije postanemo.

SGV

Astralis
May 13th, 2009, 11:43 AM
Slovenci u Hrvatskoj grade šoping centar vrijedan 22 mil. eura

Konzum u sklopu maloprodajnog parka namjerava zaposliti stotinjak radnika, a Kika već zapošljava 80 ljudi

http://i41.tinypic.com/157dxk0.jpg

http://i40.tinypic.com/20pucua.jpg

U idućih mjesec dana pored Slavonskog Broda, kod istočnog izlaza na autocestu Zagreb-Lipovac, počet će izgradnja velikog maloprodajnog parka, koji će se prostirati na 80 tisuća kvadratnih metara, a nalazit će se pored trgovine namještajem Kika.

Investitor je slovenska tvrtka WPG Real Estate, partner tvrtke WPG iz Münchena, a vrijednost projekta je 22 milijuna eura. Vendi park će na hrvatsko tržište dovesti novi brend – Technomarket.

U tvrtki Colliers International, koja je ekskluzivni zastupnik za zakup prostora, kažu kako je 55% trgovina već iznajmljeno. Uz Technomarket koji će se prostirati na 2800 kvadrata, jednako je veliki prostor unajmio i Konzum.

Investitori su na predstavljanju projekta u Zagrebu najavili da će izgradnja biti gotova do prosinca.

Što se kupaca tiče, WPG računa kako na stanovnike Slavonskog Broda i okolice, tako i na građane pograničnih područja Bosne i Hercegovine te Srbije, ali i na putnike autocestom, s obzirom da je čitav park smješten tek nekoliko stotina metara od izlaza s autoceste A3.

Cijeli bi projekt trebao pomoći lokalnom gospodarstvu, jer će samo Konzum zaposliti stotinjak radnika, a Kika već ima 80 ljudi.

Maloprodajni park novost je na hrvatskom tržištu. Naime, 40 trgovina na 18 tisuća kvadrata i 950 parkirališnih mjesta okruživat će zelenilo koje će posjetiteljima će pružati mogućnost šetanja i boravka na otvorenom.

http://www.bankamagazine.hr/Naslovnica/Vijesti/Hrvatska/tabid/102/View/Details/ItemID/51268/ttl/Slovenci-u-Hrvatskoj-grade-soping-centar-vrijedan-22-mil-eura/Default.aspx

:cheers:

Miki86
May 13th, 2009, 12:22 PM
ZAKLJUČCI SA 65. SJEDNICE GRADSKOG POGLAVARSTVA

Na današnjoj 66. sjednici Gradskog poglavarstva usvojen je obiman prijedlog antirecesijskih mjera grada Slavonskog Broda od kojih se većina već odavna primjenjuju u svakodnevnom životu. Među onim mjerama čija primjena tek slijedi izdvaja se današnja odluka Poglavarstva o prodaji 12 parcela građevinskog zemljišta u Zoni malog gospodarstva Kolonija, veličine od 1674 do 3386 kvadrata po početnoj cijeni od 40 kuna po kvadratu, namijenjenih za industrijsko-proizvodne, obrtničko-proizvodne sadržaje i prikladne tehnologije radi zaštite okoliša.
Za najpovoljnijeg ponuditelja za nabavu inspicijentske komunikacijske oprema u Kazališno-koncertnoj dvorani odabran je Audio video consulting iz Zagreba s ponuđenim iznosom od 449.783 kune.
Dana je suglasnost za zaključenje dodatka ugovoru o nabavi i ugradnji opreme za osmerostaznu kuglanu za postavljanje tribina s 80 sjedalica. „Brodskim leptirićima“odobrena je potpora za odlazak na svjetski festival plesa u Rumunjsku, a župi Svete Obitelji oslobađanje plaćanja 12.142 kune komunalnog doprinosa za rekonstrukciju župne crkve.

SGV

Miki86
May 13th, 2009, 12:25 PM
POTPISAN UGOVOR O DARIVANJU GRADSKOG ZEMLJIŠTA U NASELJU „ANDRIJA HEBRANG“ ŽUPI GOSPE BRZE POMOĆI

Danas je gradonačelnik dr. Mirko Duspara sa župnikom župe Gospe Brze Pomoći vlč. Ivanom Lenićem potpisao ugovor o darovanju gradskog zemljišta u Naselju „Andrija Hebrang“ na kojem je prema postojećem prostornom planu predviđena gradnja nove crkve s pratećim sadržajima.
Grad je darovao najvećoj brodskoj Župi zemljišnu parcelu od 1.500 četvornih metara najavljujući potporu i prilikom gradnje nove crkve, kao što je to činio dosad i drugim župama.
Župnik Lenić zahvalio se Gradskom poglavarstvu na darovnom ugovoru ističući kako će nova župa u najvećem brodskom stambenom naselju „Hebrangu“ nositi naziv župa Blaženog Alojzija Stepinca i prenoseći izraze zahvalnosti i Đakovačko-osječkog nadbiskupa msgr. dr. Marina Srakića i pomoćnog biskupa dr. Đure Hranića.

SGV

mata000
May 13th, 2009, 03:41 PM
šta se događa sa slavoncem?? jučer je u SN pisalo da su se dogovorili da će igrati na željinom stadionu, da će se fuzionirati sa željom... danas piše kako željo ipak ne želi ulaziti u nikakve fuzije, da je njima i ovako dobro!! zna netko nešta više??

Miki86
May 13th, 2009, 03:52 PM
šta se događa sa slavoncem?? jučer je u SN pisalo da su se dogovorili da će igrati na željinom stadionu, da će se fuzionirati sa željom... danas piše kako željo ipak ne želi ulaziti u nikakve fuzije, da je njima i ovako dobro!! zna netko nešta više??

Pa eto tako kako piše, željo ne želi fuziju... Slavonac se može spojit sa bilo kim iz Broda, samo im je jednostavnije da je to željo jer oni već igraju na tom stadionu. No, ako već ne žele, fuzionirat će se s nekim drugim i opet mogu igrat na željinom stadionu, nitko nije protiv toga.

mata000
May 14th, 2009, 11:44 AM
ZAPOČELI RADOVI NA GRADNJI INFRASTRUKTURE U ZONI MALOG GOSPODARSTVA „KOLONIJA“
Četvrtak, 14 Svibanj 2009

Gradonačelnik dr. Mirko Duspara sa suradnicima danas je označio početak gradnje komunalne infrastrukture u Zoni malog gospodarstva „Kolonija“. U prvoj gradskoj zoni malog gospodarstva koja se prostire na 34.000 kvadrata zemljišta i naslanja se na industrijsku zonu Đuro Đaković, što ih je Grad Slavonski Brod kupio od Đuro Đaković-Holdinga, bit će 12 parcela za gradnju proizvodnih pogona, a natječaj za popunjavanje zone bit će raspisan u sutrašnjem tjednom tisku. Radovi na gradnji infrastrukture u zoni Kolonija (ceste, vodovod, kanalizacija, plinovod...) ugovoreni su s „Osijek-Koteksom“ s rokom od dva mjeseca. Sukladno ranijoj odluci Gradskog poglavarstva, ugrađenoj u gradski antirecesijski program, poduzetnici koji kupe zemljište u zoni bit će oslobođeni plaćanja komunalnog doprinosa u iznosu od 25 do 100 posto ovisno o veličini objekta kojeg će izgraditi i broju novozaposlenih radnika.

brvnara
May 14th, 2009, 06:35 PM
Bili smo Stipson i ja danas u dvorani na vijusu i rekao nam neki lik da dvorana po njegovim procjenama nece dobiti uporabnu dozvolu do kraja ljeta:bash:, tako da nista od sporta u brodu do jeseni:ohno:

E dvorana je predobra.:banana:

Semper Fidelis
May 14th, 2009, 06:47 PM
Slike iz dvorane?? Neda Stipson a? :D

brvnara
May 14th, 2009, 06:55 PM
Slike iz dvorane?? Neda Stipson a? :D

ne kuzim...
ja nisam nista slikao a on je opalio koju, a posto je baniran do 27.5. nista od slika do tada.

Moram priznati da sam ostao totalno zatecen kada sam usao u dvoranu. nisam ocekivao nista tako dobro...Svaka nam cast:lol::lol::lol:

kutinA
May 14th, 2009, 08:39 PM
Kolko se ta dvorana već dugo radi?

kutinA
May 14th, 2009, 10:12 PM
Stipson mi je poslal poruku da ovo postavim ovdje :D

Dvorana Vijuš se počela dovršavati 25.6.2007. Raščišćavanje terena i uklanjanje starih kranova je trajalo mjesec dana.Šefica gradilišta je u Vjesniku od 19.1.2008. godine najavila da će dvorana biti gotova u listopadu 2008. godine.Na temelju danas viđenog procjenjujem da će dvorana biti gotova u roku od mjesec dana,ali dobivanje uporabne dozvole će odgoditi otvorenje dvorane za još 2 mjeseca.

mata000
May 15th, 2009, 01:05 AM
uporabna dozvola ionako neće biti potrebna do jeseni, preko ljeta nema nikakvih sportskih aktivnosti. nego brvnara, jel se konačno zna kakve će sjedalice i semafor ići??

i kako je stipa opet baniran?? :ohno:

brvnara
May 15th, 2009, 10:56 AM
uporabna dozvola ionako neće biti potrebna do jeseni, preko ljeta nema nikakvih sportskih aktivnosti. nego brvnara, jel se konačno zna kakve će sjedalice i semafor ići??

i kako je stipa opet baniran?? :ohno:

evo sad po zadnjem sjedalice ce biti PLAVE boje. to nam je rekao taj lik sto nas je provodio kroz gradiliste. za semaor nismo pitali, ali mislim da ce biti nekakav obican, jer su postavili nosace na sredinu juznog zida.

Stipa je baniran zbog prepirke na zagrebackom CU...po meni totalno neopravdano.jebiga jednostavno nema naklonost moderatora:)

mata000
May 15th, 2009, 04:45 PM
POTPISANI UGOVORI O NAJMU 12 GRADSKIH STANOVA VIŠEČLANIM OBITELJIMA SLABIJEG SOCIJALNOG STATUSA
Petak, 15 Svibanj 2009
Najljepši poklon za sutrašnji Dan grada Slavonskog Broda dobilo je danas 12 obitelji slabijeg imovnog stanja s gradske liste za dodjelu socijalnih stanova koji su s gradonačelnikom dr. Mirko Dusparom potpisali ugovore o najmu novoizgrađenih 12 gradskih stanova u Kažotićevoj ulici.
Gradnja prvih gradskih socijalnih stanova u novijoj povijesti grada zajedno s dječjim igralištem koštala je ukupno 3,389.969 kuna.
Radove je u ugovorenom roku izvela tvrtka „Građevinar“ iz Našica.
Prednost kod dodjele stanova dobile su višečlane obitelji, a u novim stanovima novi dom pronašlo je ukupno 42 djece.
Stanovi su trosobni, veličine 50 kvadrata s centralnim plinskim grijanjem, termoizolacijom, odvojenim priključcima i parkirališnim mjestom.
U želji da dodatno pomogne u opremanju stanova, Gradsko poglavarstvo pokrenulo je akciju prikupljanja donacija u novcu, namještaju i opremi na koju se dosad odazvalo pedesetak donatora. Useljenje u nove stanove u Kažotićevoj predviđeno je 1. lipnja.

SGV

brvnara
May 17th, 2009, 12:47 PM
Evo malo vijesti

Kockice u Svacicevoj ce biti sve jednako obnovljene u kombinaciji dvije boje, i nece se raditi u dvije faze nego sve odjednom.(vijest od Stipsona)

Brod tower je napola obojan. naime koliko sam ja vidio u petak obojane su sjeverna i istocna fasada. juzna nije bila ali za zapadnu neznam. obojane su zasada u neku narančastu boju, ali se za divno cudo i fino uklapa u okolis. to koliko ja znam nije konacno jer se planira kombinirati sa nekom zelenom.

mata000
May 18th, 2009, 08:42 AM
i prođoše izbori... što se nas tiče, uzaludno trošenje novaca, sve je ostalo isto!! samo je moguće da će sada HSP sam obavljati gradsku vlast, totalni potop HDZ-a... svi projekti koji su započeti pri kraj mandata sada bi se i trebali realizirati... živi bili pa vidjeli

brvnara
May 18th, 2009, 10:55 AM
i prođoše izbori... što se nas tiče, uzaludno trošenje novaca, sve je ostalo isto!! samo je moguće da će sada HSP sam obavljati gradsku vlast, totalni potop HDZ-a... svi projekti koji su započeti pri kraj mandata sada bi se i trebali realizirati... živi bili pa vidjeli

Hvala Bogu.
Vidicemo sad kako ce stvari teci, tj. dali ce biti kakvih pomaka prema naprijed. Samo da se odnos drzave i zupanije prema Gradu malo promijeni i da napokon krenu stvari

Mordaunt-S
May 18th, 2009, 11:06 AM
Eto Duspara je pobijedio, znači kreće gradnja stadiona :banana:

Valjda :?

brvnara
May 18th, 2009, 11:08 AM
Eto Duspara je pobijedio, znači kreće gradnja stadiona :banana:

Valjda :?

Ma sumnjam
To je nesto sto trenutno nitko ne moze garantirati, a i nije smio.:ohno:

mata000
May 18th, 2009, 12:44 PM
idu bazeni 100%
stadion vrlo vjerojatno
ali meni bi samo bilo bitno da bude pomaka u cestovnoj infrastrukturi, gospodarstvu i obrazovanju

brvnara
May 18th, 2009, 12:55 PM
idu bazeni 100%
stadion vrlo vjerojatno

Ja se iskreno nadam.
Za bazene i ja mislim da ce ici uskoro, mozda vec i krajem ove godine, ali od stadiona ipak jos nista-nadam se da nemam pravo:cheers:

ali meni bi samo bilo bitno da bude pomaka u cestovnoj infrastrukturi, gospodarstvu i obrazovanju

cuj sto se tice cestovne infrastrukture, to manje vise niti nije u nadleznosti grada, vecina kriticnih je u nadleznosti zupanije i drzave, a znamo da to znaci da pomaka nikakvih nece biti. sada treba ustrajati na izgradnju podvoznjaka u osjeckoj i izgradnja IVC ma kakva god ona ispala nenadoprcana, te na nju spojiti Aveniju i da se barem donekle rijesi prometni pakao koji nam je svakodnevnica.

Sto se gospodarstva tice treba rijesiti te poslovne zone i pokrenuti gospodarstvo...procitao sam negdje podatak koji kaze da nam treba jos 3000 ljudi zaposlenih u cijeloj Zupaniji da bi nam zupanija dosla u neki prosjek. sto bi znacilo oko 1000 radnih mjesta za Slavonski Brod posto ovdje zivi trecina stanovnistva zupanije.

mata000
May 18th, 2009, 03:28 PM
samo malo, nitko gradu ne brai da uloži novce u ceste, kako svačićevu, tako i IVC. proračun je za ovu godinu 240 miljuna kn, za iduću godinu ne bi trebao rasti, osim ako se ne misle ludo zadužiti. nek dogodine proračun bude na istoj razini i to će biti super!!! e onda svake godine izdvajati recimo 10% za velike projekte u cestogradnji, a za gospodarstvo davati barem 40%. sada daju 17... :bash:

sve u svemu, ja mislim da nakon ovoga definitivno ide na bolje

Miki86
May 18th, 2009, 09:27 PM
Hvala Bogu da su prošli izbori i sva cirkusijada i da se može nastavit normalno radit da se zna neki red. Dakako na grad mislim, za županiju ćemo još malo pričekat. Isto se tako nadam da neće bit nekih pokušaja rušenja vlasti, izvanrednih iliti prijevremenih izbora, igrokaza i takvih stvari, te da će ova gradska vlast korektno i radno, bez potkopavaja drugih odraditi ovaj mandat od 4 god. A za ono što se treba graditi u iduće 4 godine popis je poduži i drago mi je da će se već 2009. i 2010. početi jako puno toga graditi (iskreno se nadam). :)

gradonačelnik
May 18th, 2009, 10:16 PM
idu bazeni 100%
stadion vrlo vjerojatno

čuj neke stvari ne možeš napraviti preko noći
ali nikad mi nisu bili jasni što će prije izgraditi bazen ili dvoranu, a za obnovu bolnice ili izgradnju vrtića "nemaju"

Trevor McPhee
May 18th, 2009, 10:25 PM
^^
Sve treba graditi jednakomjerno, jer građani trebaju osjećati i identitet i pripadnost gradu, što se može postići reprezentativnim sportskim objektima...međutim naravno da je izgradnja škola prioritet.Neznam kakva je konkretna situacija sa Brodskim školama, no ako tu ima kritičnih stvari onda dileme nema . Prvo škole.
No prije svega toga treba misliti na gospodarstvo ,iako to nije direktno gradska ingerencija, grad može puno napraviti...

brvnara
May 18th, 2009, 10:45 PM
čuj neke stvari ne možeš napraviti preko noći
ali nikad mi nisu bili jasni što će prije izgraditi bazen ili dvoranu, a za obnovu bolnice ili izgradnju vrtića "nemaju"

Nista sta si napisao nije tocno

Kao prvo dvoranu su morali dovrsiti jer je bila zapoceta krajem osamdesetih i propadala je, a grad nema postene dvorane. Bazeni kao sto vidis jos nisu poceli sa gradnjom. Bolnica je iskljucivo pod ingerencijom ministarstva, a vrtic se gradi.

brvnara
May 18th, 2009, 10:58 PM
^^
Sve treba graditi jednakomjerno, jer građani trebaju osjećati i identitet i pripadnost gradu, što se može postići reprezentativnim sportskim objektima...međutim naravno da je izgradnja škola prioritet.Neznam kakva je konkretna situacija sa Brodskim školama, no ako tu ima kritičnih stvari onda dileme nema . Prvo škole.

Situacija sa skolama nije bajna.trenutno se radi na dogradnji podrucnih skola i njihovom osposobljavanjem za samostalan rad, tako da za koju godinu u Brodu vise nece biti podrucnih skola. Ali da bi one sve postale samostalne trebaju im odredeni uvijeti biti ispunjeni, a to je izgradnja 4-6 novih ucionica (ovisno o velicini osnovnih skola) i skolska sportska dvorana. E sa sigurnosccu znam da se radi dvorana na koloniji i mislim da bi ta skola trebala na godinu postati samostalna tj., odcijepiti se od Brodskog Vinogorja.
Isto je nas problem taj sto nekoliko okolnih sela nema osnovnu skolu od 5 do 8 razreda. Tako npr djeca iz Podcrkavlja, Ruscice, Vrbe, Bukovlja i vranovaca idu u Brod u razlicite skole (ovisi koja im je maticna skola).
E grad uz ovo sto financira skole u brodu jos financira uredenje i tih okolnih skola koje su u drugim opcinama, jer im zele podpomoci u osamostaljenju, pa koliko sam ja skuzio oni zele to raditi usporedno sa brodom da to sve odjednom profunkcionira.

No prije svega toga treba misliti na gospodarstvo ,iako to nije direktno gradska ingerencija, grad može puno napraviti...

pa vidicemo sad koliko ce napraviti. prvo moraju dovrsiti te poslovne i industrijske zone-onaj dio koji je u njihovoj nadleznosti.

Dr.McKay
May 19th, 2009, 04:57 PM
veceras u poslovnom klubu(21:20) ce biti o luci brod,pa tko zeli neka pogleda.
znam da vas zanima :)

mata000
May 21st, 2009, 02:30 PM
izgleda da se nakon 15 godina propadanja obnavlja fontana na cipeliću, neki dan su isprobavali da li cijevi još valjaju... pa su malo zalili sve okolo :D

http://i48.photobucket.com/albums/f242/mata000/4172_1157220895572_1379232571_40704.jpg

Semper Fidelis
May 22nd, 2009, 08:01 PM
Ajmo brođani neke vijesti, slikajte nesto. Nema Stipsona i odma sve zamrlo:D Ima toga za slikat sam ste vi lijeni:D

brvnara
May 22nd, 2009, 11:56 PM
^^A nas drugih nema u brodu...tako da nema izvjestaja.
nastojati cu ja malo sutra procunjati sa foticem po brodu pa ce valjda nesta biti

brvnara
May 23rd, 2009, 04:14 PM
Evo bi danas malo u obilasku

Zgrada Euroherca stoji. Nema cak vise i mehanizacije kraj zgrade, niti radnika da ih upitam hoce li se i kada to nastaviti graditi.

http://img507.imageshack.us/img507/2405/img3648r.jpg

brvnara
May 23rd, 2009, 04:15 PM
biti ce jos koja slija samo malo kasnije jer mi je veza nesto slaba.:bash:

mata000
May 23rd, 2009, 04:51 PM
Evo bi danas malo u obilasku

Zgrada Euroherca stoji. Nema cak vise i mehanizacije kraj zgrade, niti radnika da ih upitam hoce li se i kada to nastaviti graditi.

http://img507.imageshack.us/img507/2405/img3648r.jpg

za ovo su krivi osječani!!! :D

naime, neće se ništa raditi na ovoj zgradi dok se ne završi eurodom u osijeku, zbog financija, naravno. kada završe eurodom, sele svu mehanizaciju ovdje. to su insajderske informaciju :naughty:

brvnara
May 23rd, 2009, 07:19 PM
pa znaci ovu zgradu gradi Gradnja iz Osijeka?

Escalade
May 23rd, 2009, 07:51 PM
Eurodom grade Osijek Koteks i Gradnja zajedno, jer je projekt bio pre velik zalogaj za samo jednoga

brvnara
May 23rd, 2009, 07:52 PM
miki pogledaj pm

brvnara
May 23rd, 2009, 07:53 PM
Eurodom grade Osijek Koteks i Gradnja zajedno, jer je projekt bio pre velik zalogaj za samo jednoga

A cekaj ovo je prevelik zalogaj a Gradnja samostalno gradi Eurodom, ako sam dobro shvatio...malo mi to nije jasno

Escalade
May 23rd, 2009, 07:54 PM
Ne, nego Eurodom u OS grade Gradnja i Osijek Koteks ZAJEDNO, a ovo ne znam tko gradi

brvnara
May 23rd, 2009, 08:02 PM
Aha ok
Nisam dobro procitao tvoj post
Sorry

mata000
May 23rd, 2009, 09:59 PM
ovo su gradile neke dvije male firme, to je bilo namješteno, nekakva testa iz oriovca????!!!! uglavnom, nije pitanje izvođača radova, nego novaca, središnji objekt cijele korporacije euroherc je sada eurodom u osijeku, to im je glavni cilj!!! kada to završe, nadam se što prije, onda će ići raditi ostale svoje objekte po hrvatskoj, pa tako i ovaj brodski.

Semper Fidelis
May 23rd, 2009, 10:07 PM
I mi se nadamo da ce kod nas završit sto prije:) Kontam si da tu još nema puno za radit. Tak da bi trebali ubrzo "preseliti" kod vas.

mata000
May 23rd, 2009, 10:43 PM
a i u brodu nema još puno posla, a zna se i "dead line"- sljedeći uskrs!!

Semper Fidelis
May 23rd, 2009, 11:03 PM
Zgradu euroherca dovršiti jedna zagrebačka građevinska tvrtka i da se otvorenje zgrade očekuje tek u svibnju ili lipnju 2010. godine.Tu zgradu su dosad gradili zagrebački Kamgrad i Osijek Kotekst te kao podizvođač Testa.Dovršetak gradnje je zaustavila izmjena projekta i problemi s plaćanjem podizvođača radova.

Stipson vam šalje! :)

brvnara
May 24th, 2009, 12:00 PM
...

brvnara
May 24th, 2009, 12:03 PM
Brod tower
Kao sto vidite obojali su ga u narančastu umjesto crvenu kako je izvorno bilo predvideno.

Zasada su obojane istocna i vanjski dijelovi sjeverne strane. zapadna jos nije, a za juznu neznam, jer mi se nije dalo ici iza u naselje.

http://img40.imageshack.us/img40/5854/img3647r.jpg

http://img35.imageshack.us/img35/3340/img3649r.jpg

brvnara
May 24th, 2009, 12:04 PM
Evo jos dvije

http://img41.imageshack.us/img41/4360/img3651r.jpg

http://img32.imageshack.us/img32/358/img3650r.jpg

kutinA
May 24th, 2009, 12:09 PM
Super fotke,dosta je velika zgrada. :)

Semper Fidelis
May 24th, 2009, 12:21 PM
Bravo Brvnara!!:cheers: Odlično ce tower izgledati!!:okay:

brvnara
May 24th, 2009, 12:24 PM
Bravo Brvnara!!:cheers: Odlično ce tower izgledati!!:okay:

Hvala, hvala.

Ma super ce izgledati, ali jos treba doci neka zelena boja samo neznam gdje i kako, vjerojatno ce neke detalje izvlaciti s njom.

Semper Fidelis
May 24th, 2009, 12:49 PM
Ma sam da nebude kričavo. Bilo bi ludo kad bi taj "unutrašnji dio" ostaklili :cheers:

brvnara
May 24th, 2009, 01:41 PM
Pa ostakliti ce prva dva kata koji su namjenjeni za poslovne prostore

brvnara
May 24th, 2009, 06:56 PM
Obnova kockica na Plavom Polju

Evo pocela je i obnova kockica na Plavom Polju. Radi se o obnovi fasada osam identicnih zgrada koje se protezu Svacicevom ulicom, buducom Avenijom. Zgrade ce se sve obnavljati odjednom, a ne kao sto se pricalo u dvije faze. Sve ce biti obojane u istu kombinaciju dvije boje. Ne znam tocno koje. Zasada su skele postavljene na dvije zgrade i pocelo je skidanje stare zbuke. Evo jedna slika.

http://img11.imageshack.us/img11/1881/img3652r.jpg

Miki86
May 24th, 2009, 07:14 PM
^^ Aj konačno više, još da samo krene avenija :lol: Ma i to će sigurno brzo... Nego, onaj novi park kod Halajka, neće ga valjda tako ostavit? Već je kraj 5. mjeseca a nema ni klupa, ni staza, ni šljunka ni ničeg. Ne volim kad se nešto započme pa se ostavi nedovršeno.

gradonačelnik
May 25th, 2009, 08:54 PM
Super fotke,dosta je velika zgrada. :)

površinom, ne i visinom:ohno::ohno:

brvnara
May 25th, 2009, 09:26 PM
^^pa mislim da je na to i mislio.to je maksimalna katnost koja je dozvoljena u brodu ili cak 9 katova + potkrovlje.

gradonačelnik
May 25th, 2009, 09:39 PM
^^pa mislim da je na to i mislio.to je maksimalna katnost koja je dozvoljena u brodu ili cak 9 katova + potkrovlje.

ma daj....
i onda očekujemo neki gospodarski napredak.
nje mi jasno kako? oduzimaju se važna zemljišta za gradnju malih zgradica (kako ih ja volim nazivati - potleušice), gdje izgradnja 3 takve košta skuplje od izgradnje jedne od 3x toliko katova.

brvnara
May 25th, 2009, 09:58 PM
ma daj....
i onda očekujemo neki gospodarski napredak.
nje mi jasno kako? oduzimaju se važna zemljišta za gradnju malih zgradica (kako ih ja volim nazivati - potleušice), gdje izgradnja 3 takve košta skuplje od izgradnje jedne od 3x toliko katova.

A jebiga nisam ja to odredio, ali sta se cudis za takvo stanje u brodu kada je u zagrebu tek lani (ako se ne varam) skinuta zabrana za gradnju zgrada visih od 9 katova.

Ja se nadam da ti znas da ja mislim iskljucivo na ''nebodere'' stambene naravi. mislim da za poslovne zgrade nema ogranicenja.

gradonačelnik
May 25th, 2009, 10:04 PM
A jebiga nisam ja to odredio, ali sta se cudis za takvo stanje u brodu kada je u zagrebu tek lani (ako se ne varam) skinuta zabrana za gradnju zgrada visih od 9 katova.

Ja se nadam da ti znas da ja mislim iskljucivo na ''nebodere'' stambene naravi. mislim da za poslovne zgrade nema ogranicenja.
poslovne, ili stambeni objekti, računica je ista, što viša to jeftinija u odnosu na mnoštvo zgrada ukupne iste visine. ne zagovaram ja nebodere po što po to, ali nisu ljudi vani bili budale kada su se sjetili kako proći jeftinije i efikasnije.
ako imaš u kvartu 10 kućica po 5 katova, nameš mjesta za vrtić, igralište, parkirališta. za zgradom visine od 30 katova (istim brojem stanova ili ureda kao u 10 zgrada od 5 katova) za sve to se dobiva mjesto... ekonomija jasna.

brvnara
May 25th, 2009, 10:23 PM
poslovne, ili stambeni objekti, računica je ista, što viša to jeftinija u odnosu na mnoštvo zgrada ukupne iste visine. ne zagovaram ja nebodere po što po to, ali nisu ljudi vani bili budale kada su se sjetili kako proći jeftinije i efikasnije.
ako imaš u kvartu 10 kućica po 5 katova, nameš mjesta za vrtić, igralište, parkirališta. za zgradom visine od 30 katova (istim brojem stanova ili ureda kao u 10 zgrada od 5 katova) za sve to se dobiva mjesto... ekonomija jasna.

a cuj mi smo ravnicarski grad (barem taj dio gdje je ova zgrada) i ima mjesta za sirenje koliko zelis. Osobno sam misljenja da centar grada nije mjesto za gradnju stambenih ili poslovno- stambenih nebodera jer na periferiji ima dovoljno mjesta a ovako bi se samo pogorsalo stanje u prometu koje je vec 10 (mozda i vise) godina katastrofalno. a uostalom neboderi su ti odmah iza ove zgrade sto se da vidjeti iz ove slike.(ova zgrada gdje su dizalice ti je ona narančasta o okoj smo poceli pricati)

http://img11.imageshack.us/img11/7761/foto005ej0.jpg

Brko
May 26th, 2009, 11:31 AM
GRADONAČELNIK NAJAVIO NASTAVAK UREĐENJA TVRĐAVE

http://i44.tinypic.com/2w6t8wy.jpg

Izgradnja crkve Svete Ane je završena (kad je riječ o grubim vanjskim radovima) te slijedi projektiranje oltara, čime bi ta građevina bila u potpunosti dovršena i počelo bi njeno privođenje svrsi. Crkva će osim statusa spomenika imati i funkciju vjerskog objekta,a želja je da prije svega bude u funkciji studentima i Hrvatskoj vojsci. Naime, već su obavljeni određeni dogovori kako bi crkva dobila i svog kapelana, a povremeno bi dolazio i vojni kapelan. Istovremeno se planira projektiranje i nastavak uređenja i drugih dijelova tvrđave, a prvi na redu su opkopi kako bi se ta cjelina zaokružila. S idejom da se u tvrđavi uredi muzej Vojne krajine ići će se prema Ministarstvu, a s ciljem privlačenja što većeg broja građana planira se otvoriti restoran.

izvor : Moj grad,gradski tjednik

mata000
May 26th, 2009, 12:18 PM
^^
dobar početak od duspare... :cheers:

brvnara
May 26th, 2009, 12:53 PM
^^
dobar početak od duspare... :cheers:

je uistinu dobar pocetak...ako je tocno...ne zna na sve cu ovo gledati sa velikom dozom rezerve...inace super vijest.

gradonačelnik
May 26th, 2009, 02:52 PM
a cuj mi smo ravnicarski grad (barem taj dio gdje je ova zgrada) i ima mjesta za sirenje koliko zelis. Osobno sam misljenja da centar grada nije mjesto za gradnju stambenih ili poslovno- stambenih nebodera jer na periferiji ima dovoljno mjesta a ovako bi se samo pogorsalo stanje u prometu koje je vec 10 (mozda i vise) godina katastrofalno. a uostalom neboderi su ti odmah iza ove zgrade sto se da vidjeti iz ove slike.(ova zgrada gdje su dizalice ti je ona narančasta o okoj smo poceli pricati)

http://img11.imageshack.us/img11/7761/foto005ej0.jpg

gdje ti vidiš nebodere?:lol:

gradonačelnik
May 26th, 2009, 02:53 PM
GRADONAČELNIK NAJAVIO NASTAVAK UREĐENJA TVRĐAVE

http://i44.tinypic.com/2w6t8wy.jpg

Izgradnja crkve Svete Ane je završena (kad je riječ o grubim vanjskim radovima) te slijedi projektiranje oltara, čime bi ta građevina bila u potpunosti dovršena i počelo bi njeno privođenje svrsi. Crkva će osim statusa spomenika imati i funkciju vjerskog objekta,a želja je da prije svega bude u funkciji studentima i Hrvatskoj vojsci. Naime, već su obavljeni određeni dogovori kako bi crkva dobila i svog kapelana, a povremeno bi dolazio i vojni kapelan. Istovremeno se planira projektiranje i nastavak uređenja i drugih dijelova tvrđave, a prvi na redu su opkopi kako bi se ta cjelina zaokružila. S idejom da se u tvrđavi uredi muzej Vojne krajine ići će se prema Ministarstvu, a s ciljem privlačenja što većeg broja građana planira se otvoriti restoran.

izvor : Moj grad,gradski tjednik

wooooooooooow
prekrasno izgleda (bar na renderu)

brvnara
May 26th, 2009, 05:10 PM
gdje ti vidiš nebodere?:lol:

Pa dobro...u ovom slucaju posto su to skoro najvise grade u gradu onda su neboderi:)

gradonačelnik
May 26th, 2009, 05:18 PM
Pa dobro...u ovom slucaju posto su to skoro najvise grade u gradu onda su neboderi:)

:lol::lol::lol::lol:
koliko visoki?

brvnara
May 26th, 2009, 05:27 PM
:lol::lol::lol::lol:
koliko visoki?

Ma nemam pojma...imaju 11 katova mislim. procjeni sam

gradonačelnik
May 26th, 2009, 05:46 PM
Ma nemam pojma...imaju 11 katova mislim. procjeni sam

30ak metara

brvnara
May 26th, 2009, 05:51 PM
mislim da je malo vise ali tu je to sve. Mislim da je jedan kat oko 3-3.5 m.
Nadam se da nece vise biti takvih u sirem centu grada. 5 katova je vise nego potrebno, a ako bi se desila situacija naglog razvoja (kao prije 30-40 godina) onda graditi ''nebodere'' negdje na periferiji gdje ima puno vise mjesta i za gradnju zgrada ali i za gradnju kvalitetnih cesta koje ce moci primiti sav taj promet. centar neka bude rezerviran za poslovne zgrade ili ovakve poslovno-stambene

gradonačelnik
May 26th, 2009, 06:37 PM
mislim da je malo vise ali tu je to sve. Mislim da je jedan kat oko 3-3.5 m.

kat stambenih zgrada iznosi od 2.45 do 2.60. to je standard

brvnara
May 26th, 2009, 06:39 PM
kat stambenih zgrada iznosi od 2.45 do 2.60. to je standard

Ma moze biti.
Znam da se trenutno gradi jedna cetverokatnica gdje je visina kata 3,5m

gradonačelnik
May 26th, 2009, 06:42 PM
Ma moze biti.
Znam da se trenutno gradi jedna cetverokatnica gdje je visina kata 3,5m

moguće, ali jedino ako svaki stan nema dupli krov

brvnara
May 26th, 2009, 06:45 PM
moguće, ali jedino ako svaki stan nema dupli krov

Ne bi znao reci. To je info koji mi je prenio lik koji radi u birou koji je projektirao tu zgradu

gradonačelnik
May 26th, 2009, 06:49 PM
ok

Kebra
May 26th, 2009, 08:00 PM
Evo jos dvije

http://img41.imageshack.us/img41/4360/img3651r.jpg

http://img32.imageshack.us/img32/358/img3650r.jpg

Najs. :cheers:

Znamo li površinu objekta?

brvnara
May 26th, 2009, 08:43 PM
Najs. :cheers:

Znamo li površinu objekta?

A joj, mislim da smo vec o tome pricali. Ja ne znam tocno...potrazi na postovima kada smo poceli o ovome pisati ili cekaj da ti Stipson da odgovor-mislim da on zna:)

Brko
May 26th, 2009, 10:29 PM
Površina Brod Towera : podrumske etaže cca 2504,68 m2 x2 bruto,poslovne etaže cca 1345,38 m2 x3 bruto,stambene etaže cca 1486,17 m2 x 6 bruto, znači ukupna bruto površina je 17 962 m2.

http://i42.tinypic.com/5yg2kx.jpg

Brko
May 27th, 2009, 02:31 PM
O PROBLEMU VLASNIŠTVA NAD POLOJEM

Glas Slavonije : http://www.glas-slavonije.hr/vijest.asp?rub=4&ID_VIJESTI=108783

Miki86
May 27th, 2009, 03:10 PM
Počeli su radovi na postavljanju rasvjete uz sjevernu veznu cestu.

gradonačelnik
May 27th, 2009, 03:27 PM
Površina Brod Towera

Ček malo zgradicu od 30ak m visine zovete tower?
Baš ste cool vi Slavonci.

brvnara
May 27th, 2009, 03:48 PM

E stari aj nemoj se ljutiti ali aj probaj dati jedan konstruktivni komentar a ne svakom svojom pojavom spamat i odvlaciti u off topic.:cheers:

gradonačelnik
May 27th, 2009, 03:52 PM
E stari aj nemoj se ljutiti ali aj probaj dati jedan konstruktivni komentar a ne svakom svojom pojavom spamat i odvlaciti u off topic.:cheers:

ja nikad!!!

Konstruktivni prijedlog. Bilo bi bolje da je fasada žute boje, a ne matun crvene. Naime, matun crvena izgleda topla zimi (činjenica) no ljeti previše privlači sunce i ne možeš unutrašnjojst ohladiti da imaš najbolje klime. Zato je žuta zakon. I zimi i ljeti organoleptički osigurava optimalnu temperaturu bez obzira na vanjsku emperaturu.
btw i priče o veličini su konstruktivne - to sam i na stranici prije opisao.

brvnara
May 27th, 2009, 03:58 PM
^^Ma cuj, nadam se da me nisi krivo shvatio, ali mi se ovdje na ovoj dretvi nastojimo (iako ne uspijevamo bas uvijek) suzdrzati od komentara koji nisu bas vezani za samu temu kao sto ste jucer ispisali dvije stranice na osjeckoj dretvi o bacanju letaka...i sad kad nekoga zanima sta ima u Brodu i kada vidi 2 stranice ispisane glupostima koje su totalno nepotrebne odustane od daljnjeg preglede dretve...za te gluposti je i otvoren Caffe podforum, ako se ne varam:cheers:

gradonačelnik
May 27th, 2009, 04:05 PM
^^Ma cuj, nadam se da me nisi krivo shvatio, ali mi se ovdje na ovoj dretvi nastojimo (iako ne uspijevamo bas uvijek) suzdrzati od komentara koji nisu bas vezani za samu temu kao sto ste jucer ispisali dvije stranice na osjeckoj dretvi o bacanju letaka...i sad kad nekoga zanima sta ima u Brodu i kada vidi 2 stranice ispisane glupostima koje su totalno nepotrebne odustane od daljnjeg preglede dretve...za te gluposti je i otvoren Caffe podforum, ako se ne varam:cheers:

Evo sad sam napisao nešto konstruktivno i opet si nezadovoljan. Ajde reci mi kako te zadovoljit napravit ću to

Miki86
May 27th, 2009, 04:12 PM

A šta tebe muči kako ju mi zovemo? Znam da je glupo ime za tu zgradu tower, al kad se već tako i zove (nismo mi to izmislili) onda je lakše upotrebljavat taj izraz nego govorit: "tamo ona zgrada narančaste boje izgrađena na bivšoj livadi pokraj gimnazije " ! A imaš pravo, cijeli Brod od 70 ak tisuća stanovnika je lud što stambene zgrade od 11, 12, katova zovu neboderima i od sad ćemo slušat tebe pa ćemo ih nazivat zgradama da duša bude svima na mjestu. Ipak se naši neboderi ne mogu mjerit sa onima u Kanadi.

brvnara
May 27th, 2009, 04:16 PM
Evo sad sam napisao nešto konstruktivno i opet si nezadovoljan. Ajde reci mi kako te zadovoljit napravit ću to

Ma onaj drugi post sam samo nadovezao na onaj prvi...nisam zelio da me krivo shvatis, niti da pomislis da izigravam nekog zandara...cilj mi je bio da te odmah zamolim da ne postas bas bezveze jer cemo otici skroz u oftopic i desiti ce se ono sta sam ti vec napisao...

gradonačelnik
May 27th, 2009, 04:21 PM
A šta tebe muči kako ju mi zovemo? Znam da je glupo ime za tu zgradu tower, al kad se već tako i zove (nismo mi to izmislili) onda je lakše upotrebljavat taj izraz nego govorit: "tamo ona zgrada narančaste boje izgrađena na bivšoj livadi pokraj gimnazije " ! A imaš pravo, cijeli Brod od 70 ak tisuća stanovnika je lud što stambene zgrade od 11, 12, katova zovu neboderima i od sad ćemo slušat tebe pa ćemo ih nazivat zgradama da duša bude svima na mjestu. Ipak se naši neboderi ne mogu mjerit sa onima u Kanadi.

ma ne tribate slušat mene već je komično
i zadar i pula su slične visine pa ne vjerujem kako zgradice ne zovu towerima. hvala bogu ima i boljih naziva od towera
ali neću više o tome da se brvnara ne ljuti

Miki86
May 27th, 2009, 04:28 PM
ma ne tribate slušat mene već je komično
i zadar i pula su slične visine pa ne vjerujem kako zgradice ne zovu towerima. hvala bogu ima i boljih naziva od towera
ali neću više o tome da se brvnara ne ljuti

Slažem se da ima boljih naziva od towera i meni je također to bilo glupo i komično kad sam čuo da ga tako nazivaju. Al ovdje koristimo taj izraz iz praktičnih razloga, kako sam već naveo. Da su prozvali tu zgradu: " Crvena šupa" zvali bi ju tako, svejedno nam. Ne radi se uopće o našoj taštini ni željom da izigravamo nešto. Zato me zasmetalo kad si se tako podrugljivo obraćao i pisao već par postova na temu šta sapada u nebodere a šta ne.

gradonačelnik
May 27th, 2009, 04:34 PM
Slažem se da ima boljih naziva od towera i meni je također to bilo glupo i komično kad sam čuo da ga tako nazivaju. Al ovdje koristimo taj izraz iz praktičnih razloga, kako sam već naveo. Da su prozvali tu zgradu: " Crvena šupa" zvali bi ju tako, svejedno nam. Ne radi se uopće o našoj taštini ni željom da izigravamo nešto. Zato me zasmetalo kad si se tako podrugljivo obraćao i pisao već par postova na temu šta sapada u nebodere a šta ne.

nije bilo podrugljivo, samo sam se začudio. ma kvaka je u tome što sam mislio da takav grad - ipak je sb veći grad za naše pojmove - nema niti jedan veći neboder, čak ni u vidu hotela... eto...

Brko
May 27th, 2009, 05:42 PM
Gradonačelniče zaboravio si na poslovni neboder ĐĐ koji ima 11 katova,ali je ogroman i sigurno se ubraja u najveće nebodere u Hrvatskoj.Treba podsjetiti na činjenicu da je Brod 4. najgušće naseljeni grad u RH i da unatoč tome još uvijek ima puno neizgrađenih zemljišta i prostora za novogradnju.Ako je takvo stanje u Brodu kakvo je onda tek u drugim gradovima ? Iako se u Brodu nakon rata više ne grade neboderi ipak se možemo pohvaliti da smo i za vrijeme rata pa sve do danas sačuvali kontinuitet izgradnje velikih zgrada i da se kod nas unatoč recesiji i gospodarskoj krizi i dalje grade ili planiraju graditi nove zgrade koje iz godine u godinu mjenjaju sliku grada u jednu znatno urbaniju sredinu.Postoje veliki planovi za budućnost koje sam imao čast vidjeti svojim očima.Naš najveći problem i dalje ostaje država koja nas ignorira i sudovi koji su odgovorni za blokadu nekoliko velikih gradilišta.Nadam se da se i to uskoro promijeniti.

http://i40.tinypic.com/2s6125z.jpg

Brko
May 27th, 2009, 05:57 PM
izgleda da se nakon 15 godina propadanja obnavlja fontana na cipeliću, neki dan su isprobavali da li cijevi još valjaju... pa su malo zalili sve okolo :D

http://i48.photobucket.com/albums/f242/mata000/4172_1157220895572_1379232571_40704.jpg

Mislim da je to bilo tek snimanje stanja,ali koliko ja znam gradonačelnik je u svoj program za iduće četverogodišnje razdoblje uvrstio i obnovu ovog trga popularno zvanog "Cipelić". Ja sam gradskom pročelniku za graditeljstvo predložio da se čitavi trg izravna na istu razinu i da se ukrasi s novom velikom fontanom s čime se on načelno složio,a fontana ovisi o financijskim mogućnostima i prilikama. Na ovaj način bi se korisna površina trga znatno povećala čime bi grad dobio još jedan reprezentativni prostor u centru.

Brko
May 27th, 2009, 06:59 PM
Šta bi ovo trebalo biti ? 24 000 m2 ili m3 ? http://adapteh.ipo.hr/Stambeno+poslovne

Brko
May 27th, 2009, 07:03 PM
Par malih rendera sagrađenih zgrada : http://www.trgo-invest.hr/index-3.html i još jedna nova zgrada u Ulici Vjenceslava Novaka

Brko
May 27th, 2009, 07:39 PM
http://www.gp-grading.hr/References.aspx vidi slike zadnje stavke.

gradonačelnik
May 27th, 2009, 08:04 PM
Gradonačelniče zaboravio si na poslovni neboder ĐĐ koji ima 11 katova,ali je ogroman i sigurno se ubraja u najveće nebodere u Hrvatskoj.Treba podsjetiti na činjenicu da je Brod 4. najgušće naseljeni grad u RH i da unatoč tome još uvijek ima puno neizgrađenih zemljišta i prostora za novogradnju.Ako je takvo stanje u Brodu kakvo je onda tek u drugim gradovima ? Iako se u Brodu nakon rata više ne grade neboderi ipak se možemo pohvaliti da smo i za vrijeme rata pa sve do danas sačuvali kontinuitet izgradnje velikih zgrada i da se kod nas unatoč recesiji i gospodarskoj krizi i dalje grade ili planiraju graditi nove zgrade koje iz godine u godinu mjenjaju sliku grada u jednu znatno urbaniju sredinu.Postoje veliki planovi za budućnost koje sam imao čast vidjeti svojim očima.Naš najveći problem i dalje ostaje država koja nas ignorira i sudovi koji su odgovorni za blokadu nekoliko velikih gradilišta.Nadam se da se i to uskoro promijeniti.

http://i40.tinypic.com/2s6125z.jpg

Ako misliš na površinu vjerojatno jest najveći, po visini ima znatno većih
Drago mi je čuti kako se SB rapidno urbanizira, jer je Slavonija zaslužila pored Osijeka još jedan grad koji će biti protuteža i na taj način dokazati decentralizaciju na terenu.
Bravo za Brod - pjem u to ime,:cheers:

Brko
May 28th, 2009, 11:44 PM
Kongresno-izložbeni centar bi se trebao graditi na Plavom polju.:cheers:

Miki86
May 28th, 2009, 11:54 PM
Kongresno-izložbeni centar bi se trebao graditi na Plavom polju.:cheers:

Znaš možda di točno?

Brko
May 29th, 2009, 12:02 AM
Znao sam pa sam zaboravio,pitat ću opet.:)

mata000
May 29th, 2009, 12:11 AM
to mi ne zvuči dobro, ne znam baš gdje se to može ubaciti, jedino možda sjeverno od produžene borovske, gdje su sada livade i bašte...

Brko
May 29th, 2009, 12:25 AM
^^ kako god okreneš Plavo polje je u centru grada pa je to dobra lokacija jer ovakav sadržaj mora biti u centru,a ne na periferiji grada.

mata000
May 29th, 2009, 01:53 AM
ali mora biti i u nekakvom "reprezentativnom" okružju, a to plavo polje danas nije. kada bi se recimo obnovili i vrtić i škola i tvrđava do kraja, kada bi se rješilo konačno pitanje ostataka dvorane na klasijama, kada se napravi svačićeva avenija, e onda će to biti veći centar od korza...

P.C.Dolabella
May 29th, 2009, 06:35 AM
"Ostaci" dvorane na Klasijama dio su tvrđave.

gradonačelnik
May 29th, 2009, 07:12 AM
ali mora biti i u nekakvom "reprezentativnom" okružju, a to plavo polje danas nije. kada bi se recimo obnovili i vrtić i škola i tvrđava do kraja, kada bi se rješilo konačno pitanje ostataka dvorane na klasijama, kada se napravi svačićeva avenija, e onda će to biti veći centar od korza...

Možda se bude rješavalo u paketu?

mata000
May 29th, 2009, 09:24 AM
"Ostaci" dvorane na Klasijama dio su tvrđave.

kako god, samo neka to rješe. sad su uredili 90% ostataka dvorane i uredili svlačionice, sanitarne čvorove, kafić, nekakve urede, sagradili su još jedno tenisko igralište, ali još jedan dio dvorane izgleda kao da je dvorane friško raketirana. to ili neka sruše ili neka urede...

a sumnjam da će se kod nas nešta rješavat u paketu...

gradonačelnik
May 29th, 2009, 10:05 AM
a sumnjam da će se kod nas nešta rješavat u paketu...

Možda bude projektni paket, a realizacija pojedinačna?

Brko
May 29th, 2009, 11:37 AM
Budući da su novi teniski tereni planirani na Vijušu ja sam za to da se sadašnji teniski tereni koji zadiru u prostor tvrđave sruše,a da na njihovom mjestu budu održavani travnjaci. Po meni je odluka o izgradnji teniskih igrališta na mjestu u ratu spaljene prve dvorane u Jugoslaviji bila skandalozna i apsolutno neprihvatljiva i neobjašnjiva.

mata000
May 29th, 2009, 11:59 AM
^^ WRONG!!

tereni su izgrađeni na mjestu gdje su nekada bili šipražje, mulj, kaljuža, jad i čemer usred grada, a odlično su se, bar po meni, uklopili u šrc klasije. zahvaljujući providnosti i velikom znanju jednog bivšeg gradonačelnika dvorana nikada nije niti će biti obnovljena!! nabijem i njega i 5 mu kćerki... novci su već bili osigurani, ali nisu bili u stanju napraviti dobar projekt. kako stipson reče, to je bila prva sportska dvorana u cijeloj jugi, a u njoj se igralo i prvo finale euro kupa radivoja koraća. tako da je brod imao europski finale davno prije zagreba i arene :cheers2: ako se dobro sjećam, to je bilo 1963....

stipsone, kakvi tereni na vijušu?? u sklopu hotela??

gradonačelnik
May 29th, 2009, 12:18 PM
^^
Čemu inače teniski tereni ured grada, pa bila to kaljuža i mulj ili prva tvornica?
Teniske terene treba raditi uz teniski klub, a teniski klubovi se u normalnim zemljama uvijek grade izvan gradova, odnosno u zoni dodira gradova i predgrađa.
Primjerice: NY - Flashng Meadows (je totalno van grada u dodiru s Brooklynom)
Pariz - Roland Garros centar (imaš tri dana jahanja na raketi do njega)
i da ne nabrajam

P.C.Dolabella
May 29th, 2009, 12:27 PM
:cheers2: ako se dobro sjećam, to je bilo 1963....

:lol: a u kom si redu sjedio? :D

mata000
May 29th, 2009, 01:05 PM
:lol: a u kom si redu sjedio? :D

u trećem, tj. zadnjem :D :D

naravno da ja nisam bio. čitao sam nekakve članke o toj dvorani....

Brko
May 29th, 2009, 05:39 PM
Evo nekoliko mojih slika dvorane Vijuš (koja će ući u Ginisovu knjigu rekorda po duljini gradnje) od zadnje posjete s Brvnarom :

http://www.imagesforme.com/out.php/i516291_DSC05291.JPG

http://www.imagesforme.com/out.php/i516292_DSC05290.JPG

http://www.imagesforme.com/out.php/i516293_DSC05288.JPG

http://www.imagesforme.com/out.php/i516303_DSC05240.JPG

http://www.imagesforme.com/out.php/i516305_DSC05252.JPG

http://www.imagesforme.com/out.php/i516306_DSC05258.JPG

http://www.imagesforme.com/out.php/i516307_DSC05262.JPG

http://www.imagesforme.com/out.php/i516308_DSC05263.JPG

http://www.imagesforme.com/out.php/i516309_DSC05265.JPG

http://www.imagesforme.com/out.php/i516319_DSC05271.JPG

http://i42.tinypic.com/2gv0u94.jpg

http://www.imagesforme.com/out.php/i516322_DSC05280.JPG

http://www.imagesforme.com/out.php/i516339_DSC05281.JPG

http://www.imagesforme.com/out.php/i516342_DSC05283.JPG

http://www.imagesforme.com/out.php/i516349_DSC05285.JPG

http://www.imagesforme.com/out.php/i516353_DSC05244.JPG

http://www.imagesforme.com/out.php/i516357_DSC05247.JPG

Sagrađena je i nova trafostanica vrijedna 2 milijuna kuna,većina cesta i parkirališta je asfaltirana,a pješačke staze se popločavaju malim bijelo-sivim pravokutnim pločama,a izgleda da će takvim pločama biti prekriven i prilazni trg dimenzija 50 x 60 metara.Boja stolica će biti plava,a kapacitet tribina (bez galerija) oko 2800 mjesta.Krov dvorane je dvostruki,a između se nalazi sloj staklene vune koja služi kao zvučni i toplinski izolator.

Miki86
May 29th, 2009, 06:43 PM
Svaka čast na slikama, dvorana izgleda predobro. Jedva čekam da stave stolice.

Semper Fidelis
May 29th, 2009, 08:45 PM
Super slike!! :cheers: Lijepo ce dvorana iznutra izgledati. Stvarno su je sredili!! :okay:

Brko
May 31st, 2009, 03:00 PM
VLADA ĆE POMOĆI SAGRADITI SPOMENIK POGINULOJ DJECI

Potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor jučer je položila vijenac ispred spomenika "Djevojčica" u naselju Plavo Polje u znak sjećanja na 28 poginulih slavonskobrodskih mališana i svu djecu, njih 320, poginulu u Domovinskom ratu diljem Hrvatske. Sudjelujući na osmom susretu sjećanja na poginulu djecu "Mali križ - velika žrtva", najavila je pomoć Vlade za podizanje spomenika svoj poginuloj djeci, koji bi trebao biti u Slavonskom Brodu. (B.G. Večernji list,31.5.2009.)

Jedna slika spomenutog spomenika s wikimedia commons :

http://i44.tinypic.com/2yy2fb5.jpg

P.S. Za one koji imaju kraće pamćenje podsjetio bih da je Jadranka Kosor na istom susretu prije 2 godine rekla da će vlada svojim sredstvima do idućeg susreta 2008. godine sagraditi spomenik za svu poginulu djecu u domovinskom ratu. Naravno vlada to nije napravila,a Jadranka Kosor je došla i te 2008. godine u Brod na ovaj memorijalni skup i nije ni jednom riječju spomenula obećani spomenik.Na dušu brodskih političara ide to što je nitko nije prozvao radi toga neispunjenog obećanja. Ove godine ona opet dolazi u Brod i ponavlja obećanje od prije 2 godine,ali ovaj put više ne obećava da će vlada financirati gradnju spomenika nego obećava da će vlada samo pomoći. Gnjusno je i sramotno da se čak i ti mali ubijeni anđeli koriste u predizborne svrhe.

mata000
May 31st, 2009, 07:08 PM
ne vjeruj jadranki ni kad darove nosi. ne razumijem čemu još jedan spomenik kada već postoji spomenik paloj djeci?!

neka ona i kompanija pošalju 2 miljarde kn za gospodarstvo pa će biti i spomenika...

gradonačelnik
May 31st, 2009, 10:25 PM
ne vjeruj jadranki ni kad darove nosi. ne razumijem čemu još jedan spomenik kada već postoji spomenik paloj djeci?!

neka ona i kompanija pošalju 2 miljarde kn za gospodarstvo pa će biti i spomenika...

Ali od gospodarstva se ne mogu nabijati ekstra profiti koji neoporezovani idu u džep Japanskoj Kokoši i ostatku kokošinjca.

mata000
May 31st, 2009, 11:17 PM
mogu i puno veći profiti, samo oni to ne znaju jer još nisu probali!! da ljudima osiguraju radna mjesta, egzistenciju, zabavu, kulturne i športske sadržaje, imali bi i više izvora za ukrasti!! dokazano u zadru!!! a kako kod nas to još nisu probali, nisu ni omastili brk. da ljudi imaju sve što im treba ne bi marili ako netko drpi nešta sa strane.

btw, izbori upravo završeni... mi smo županija u kojoj će hrvatska (ne)demokracija konačno doći do izražaja u svom punom sjaju. župan iz HDZ-a, većina u županijskoj skupštini iz koalicije HSP-SDP-HDSSB, a u gradu HSP na obje razine... rekao bi jedan pjesnik: bit će nam ludo i nezaboravno...

Brko
May 31st, 2009, 11:38 PM
Kakvi su rezultati za županijsku skupštinu ?

A za gradonačelnika Nove Gradiške ?

A jel znaš za veliku lošu vijest ?

Brko
May 31st, 2009, 11:45 PM
sad sam pronašao :

Prema prvim neslužbenim rezultatima u borbi u drugom krugu lokalnih izbora za gradonačelnika Nove Gradiške izabran je SDP-ov kandidat Josip Vuković (3225 glasova) ispred HDZ-ovog kandidata Krunoslava Glavača (2134 glasa) . Za novog župana Brodsko-posavske županije izabran je Danijel Marušić (HDZ) ispred SDP-ovog kandidata Mate Gavrana. Detaljne rezultate glasovanja očekujemo tokom jutra.

Miki86
May 31st, 2009, 11:46 PM
Kakvi su rezultati za županijsku skupštinu ?

A za gradonačelnika Nove Gradiške ?

A jel znaš za veliku lošu vijest ?

Pa za županijsku skupštinu smo glasali još u prvom krugu, a u Novoj Gradišci je pobijedio mislim SDP-ov kandidat za gradonačelnika. Kakva sad loša vijest??

Brko
June 1st, 2009, 10:20 AM
Evo ti link na lošu vijest : http://www.glas-slavonije.hr/vijest.asp?rub=4&ID_VIJESTI=108876

Molio bih brodske forumaše da se suzdrže od bilo kakvih komentara na ovu lošu vijest koji bi mene osobno doveli u neugodnu situaciju i zatvorili mi vrata Novogradnjinih gradilišta na kojima su mi dosad uvijek davali sve informacije koje sam tražio i puštali me da nekontrolirano slikam koliko mi srce želi. S Novogradnjom imam odlične odnose i molim vas da mi to ne pokvarite.

Miki86
June 1st, 2009, 10:31 PM
Danas sam malo obišao grad pa ću stavit slike nekih gradilišta. Evo jedna slika dvorane za osnovnu školu na Koloniji.

http://i582.photobucket.com/albums/ss263/scorpion86/SB/BrodNovo005Large.jpg

Jedna loša slika iz vožnje, tribina stadiona na Jelasu.

http://i582.photobucket.com/albums/ss263/scorpion86/SB/BrodNovo033Large.jpg

Miki86
June 1st, 2009, 10:35 PM
UREĐENJE FASADE ZGRADE U GUPČEVOJ ULICI

Evo jedne moje današnje usputne slike :

http://i44.tinypic.com/nx9ezm.jpg

Evo i boje te fasade, slikano iz vožnje isto pa se ne vidi cijela.

http://i582.photobucket.com/albums/ss263/scorpion86/SB/BrodNovo011Large.jpg

Miki86
June 1st, 2009, 10:39 PM
http://i582.photobucket.com/albums/ss263/scorpion86/SB/BrodNovo001Large.jpg

http://i582.photobucket.com/albums/ss263/scorpion86/SB/BrodNovo002Large.jpg

Miki86
June 1st, 2009, 10:41 PM
Dovršena je i staza prema Poloju.

http://i582.photobucket.com/albums/ss263/scorpion86/SB/BrodNovo016Large.jpg

Hotel Sedis, gradnja drugog kata.

http://i582.photobucket.com/albums/ss263/scorpion86/SB/BrodNovo012Large.jpg

http://i582.photobucket.com/albums/ss263/scorpion86/SB/BrodNovo027Large.jpg

Miki86
June 1st, 2009, 10:48 PM
I evo još par zgrada koje se grade ili su pri samom završetku a sve se nalaze u širem centru grada:

2 zgrade u Štamparevoj:

http://i582.photobucket.com/albums/ss263/scorpion86/SB/BrodNovo014Large.jpg

http://i582.photobucket.com/albums/ss263/scorpion86/SB/BrodNovo015Large.jpg

Zgrada u Zrinskoj:

http://i582.photobucket.com/albums/ss263/scorpion86/SB/BrodNovo029Large.jpg

Ovo je ta ista zgrada samo pogled sa strane, to je sve ista zgrada iako se odavdje čini da su 3.

http://i582.photobucket.com/albums/ss263/scorpion86/SB/BrodNovo030Large.jpg

Peterokatnice koje su pri samom završetku:

http://i582.photobucket.com/albums/ss263/scorpion86/SB/BrodNovo021Large.jpg

http://i582.photobucket.com/albums/ss263/scorpion86/SB/BrodNovo022Large.jpg

Zgrada u Cesarčevoj:

http://i582.photobucket.com/albums/ss263/scorpion86/SB/BrodNovo024Large.jpg

http://i582.photobucket.com/albums/ss263/scorpion86/SB/BrodNovo025Large.jpg

Gotova zgrada na Mikrorajonu:

http://i582.photobucket.com/albums/ss263/scorpion86/SB/BrodNovo017Large.jpg

http://i582.photobucket.com/albums/ss263/scorpion86/SB/BrodNovo018Large.jpg

I za kraj, pogled na Euroherc i BT sa semafora:

http://i582.photobucket.com/albums/ss263/scorpion86/SB/BrodNovo013Large.jpg

Semper Fidelis
June 1st, 2009, 10:51 PM
Peterokatnice koje su pri samom završetku:

http://i582.photobucket.com/albums/ss263/scorpion86/SB/BrodNovo022Large.jpg

Gotova zgrada na Mikrorajonu:

http://i582.photobucket.com/albums/ss263/scorpion86/SB/BrodNovo017Large.jpg

Ove zgrade su mi odlične!!! :cheers:

deki os
June 1st, 2009, 10:57 PM
slažem se! super su. nešto kao modernija verzija juga 2.:cheers:

Semper Fidelis
June 1st, 2009, 11:01 PM
Nnnn No:D

Ma ja kazem da su mi super tak te nove zgrade koje nisu pokraj kuca nekih. Eh kad bi se kod nas tako gradilo. :cheers:

Brko
June 1st, 2009, 11:41 PM
Hotel Sedis, gradnja drugog kata.

http://i582.photobucket.com/albums/ss263/scorpion86/SB/BrodNovo012Large.jpg

http://i582.photobucket.com/albums/ss263/scorpion86/SB/BrodNovo027Large.jpg[/QUOTE]

Miki majstore hvala za trud i za odlične slike ! Ovo nam je baš dobro došlo jer nam je forum osiromašio sa svježim slikama slikama s terena. Ja nisam ništa slikao posljednjih dana jer je vrijeme bilo tmurno i kišovito,a i bavio sam nekim nevidljivim radom za forum.

Dobro je da su počeli radovi na Koloniji jer grad naprosto vapi za novom proizvodnjom.

Šetnica do Poloja izgleda odlično iako bih ja bio zadovoljan i s običnim asfaltom.

Obnovljena fasada u Gupčevoj izgleda ok.

Hotel Sedis će po meni preporoditi taj dio Zrinske ulice i mislim da će odlično izgledati.

Zgrada na križanju Vrazove i Milanovićeve ulice izgleda odlično,a još će bolje to sve izgledati kad se za koju godinu sagradi još jedna takva zgrada.

Zgrada u Zrinskoj od B-K dobro izgleda,ali ljubičasta boja kvari dojam.Mislim da se tu planira probijanje nove ulice.

Štampareva ulica s novim zgradama poprima sve urbaniji izgled,a u planu je još jedna velika zgrada na mjestu one rupetine s vodom. Tu je i još jedna nova zgrada koju nismo dosad pokazali.

Stadion Amatera će biti simpa.

Danas sam prolazio pokraj Brod towera i moram priznati da zeleno-smeđa boja koju su stavili izgleda odlično u kombinaciji s narandžastom bojom. Bojao sam se da će to loše izgledati,ali sam se danas oduševio kad sam vidio koliko to ipak dobro izgleda.

Zgrada Euroherca će biti ključna za estetski dojam čitavog tog prostora. Planirana crna fasada će izgledati genijalno,a dobro bi se uklopila i crvena. Osobno ću lobirati koliko god budem mogao da jedna od ove dvije boje odabrana za završnu boju fasade.

Ima još dosta toga što se trenutno radi po gradu.

Čini mi se da sam danas krajičkom oka iz auta vidio da je počelo rušenje zgrade u Šenoinoj ulici.

brvnara
June 1st, 2009, 11:43 PM
E miki svaka cast i zahvale na reportu pogotovo zato sto su slikane po ovakvom vremenu:cheers:

Fino nam napreduje gradnja po gradu:banana:

brvnara
June 1st, 2009, 11:52 PM
Hotel Sedis će po meni preporoditi taj dio Zrinske ulice i mislim da će odlično izgledati.

I ja isto mislim i nadam se da ce imati onaj stariji stih.

Štampareva ulica s novim zgradama poprima sve urbaniji izgled,a u planu je još jedna velika zgrada na mjestu one rupetine s vodom. Tu je i još jedna nova zgrada koju nismo dosad pokazali.Istina i to se tako brzo odvija. Kada se sjetim da je tamo do prijekoji mjesec bila ona odvratna mala duga jednokatnica u kojoj je bila smjestena ona krčma LAV...kakvih je tamo likova znalo zaći pa to ti je da se zapitas.:lol:

Svida mi se taj novi izgled tog dijela stampareve (od semafora do stadiona) i stvarno poprima taj neki urbani look:)

Danas sam prolazio pokraj Brod towera i moram priznati da zeleno-smeđa boja koju su stavili izgleda odlično u kombinaciji s narandžastom bojom. Bojao sam se da će to loše izgledati,ali sam se danas oduševio kad sam vidio koliko to ipak dobro izgleda.Je i drago mi je da su jako malo te zelene boje stavili i skoro se i ne primjeti, ali ipak istice detalje. Isto mi se kod BT-a svida tamna stolarija-super mi je!!!

Make it so
June 2nd, 2009, 01:14 AM
Od ovog bi slavonskog broda moglo nesto bit :)

Kebra
June 2nd, 2009, 01:43 AM
Odlična reportaža, Miki! :okay:

Posebno mi je drago da se radi na poduzetničkoj zoni, nadajmo se da će osnivači zone biti čim vještiji u dovlačenju čim većeg broja dobrih firmi u nju! :cheers:

Sviđa mi se i ova zgrada na Mikrorajonu - po meni, odličan primjer kako bi trebala izgledati zgrada u koju se smještaju stanovi neke srednje klase..

Popločenje pješačke staze je svakako bolje od asfaltiranja i bilo bilijepo kad bi to postalo ustaljena praksa..

Za kraj, još jednom da kažem kako mi se sviđa ovaj BT. :cheers: Još dda je slučajno ovaj unutrašnji uvučeni dio kompletno ostakljen (ili neka fasada prem ulici).. Ali i ovako je odličan, nadam se da će i tip stakla biti pogođen (ne bih volio da bude reflektirajuće, nego neko prozirnije).. :cheers:

GoGzzz
June 2nd, 2009, 03:17 AM
joj kakva bi zgradurina bio taj brod tower da je još 5-6 katova viši... uff... al i ovako je super.

šta je sa onom zgradom koja se treba graditi preko puta? (policija??) di je zapelo? :)

a ove nove zgrade su mi super, pogotovo one na mikrorajonu... bilo bi super negdje napravit cijelo novo naselje samo sa takvim zgradama :D

a i ona tribina na jelasu će biti super, šteta što ne prave i na drugoj strani jednu takvu... bio bi to odličan stadion s obzirom na hrvatske uvjete :)

mata000
June 2nd, 2009, 11:19 AM
zgrada policije je, ako me matematika služi, nepovratno otišla u bezdan. naime, bila je izdana lokacijska i građevinska dozvola, novci su bili osigurani, bar je vlada tako tvrdila, ali nije HDZ bio na vlasti u gradu i nisu željeli graditi policiju!!! i onda su im dozvola istekle, 5 godina im je vijek valjanosti, projekt je propao, a s njime i novci... viva la politika!!
sad se mora raditi skroz novi projekt i ganjat novi novci... :bash:

stadion na jelasu će biti bombon i pol, predobar stadion za njihove potrebe!!! a čuo sam i za dogradnju stadiona na livadi, gdje bi se trebala igrati prva liga!! na postojećoj tribini su napravili nova komentatorska mjesta, izbili su dio postojeće tribine i povezali sa onom novom zgradom, mjenja se cijli krova na toj tribini. postojeća tribina nasuprot nje će se rušiti, zajedno sa zapadnim pomoćnim igralištem, i tamo će se graditi velika tribina sa 5 tisuća mjesta!!!! semafor će se prebaciti sa stadiona na savi, on tamo ionako nikome ne koristi, a postavljanje reflektora je dva dana posla za ĐĐ!! tako da ćemo, ako bude postignut dogovor na relaciji grad-županija, imati stvarno lijep stadion i prvu ligu. samo ako se dogovore... inače, sinoć je na novoj tv bio nekakav prilog o slavonac CO-u, ali naletio sam samo na zadnjih par sekundi. jel gledao možda netko??

cylon
June 3rd, 2009, 03:28 PM
http://sbiportal.hr/slavonski-brod/119/vijest/2221.html

Evo tu imaš prilog.
Ta tribina bi onda trebala biti poput one istočne tribine na stadionu Varteksa.
A teško mi je zamisliti da se tako nešto u Brodu napravi.

mata000
June 3rd, 2009, 03:57 PM
samo je pitanje hoće li se duspara i stevanović dogovorit, novac će naći već odnekud...
isto tako, a to sam već rekao, ni vrijeme nije neprijatelj, to se može napraviti do kraja ove godine, pa da se dogodine prva liga igra na livadi, kao u ona dobra, dobra, dobra stara vremena. a mislim da će se s vremenom i taj novi, NK Brod, fuzionirat sa marsom i vratiti sjaj tom "spomeniku" našeg grada...

mata000
June 3rd, 2009, 04:21 PM
prikladan video

n13tzTY1xoI&eurl

brvnara
June 3rd, 2009, 04:24 PM
^^pa nista se ne vidi.mata pogledaj PM

mata000
June 3rd, 2009, 04:37 PM
sređeno...

vidio sam PM, sredit ću nešta do idućeg dolaska u brod, za neka dva tjedna...

Brko
June 3rd, 2009, 05:53 PM
Gradonačenik danas ima sastanak s predstavnicima NK Slavonac i danas bi napokon stvari trebale biti puno jasnije po tom pitanju.

Nažalost nova četverokatnica koja će se graditi u Reljkovićevoj ulici na broju 8 će biti na mjestu prekrasne stare historicističke prizemnice koju je bager danas srušio na moje zaprepaštenje. :ohno: :gaah: :wtf: :omg: :bleep: :cry: :gunz:

...ako te pitaju kaluđeri šta sam vidio kaži im da nova mudrost ne dostiže stare...:ohno:

Brko
June 3rd, 2009, 06:55 PM
Miki ako ti nije ispod časti ajd copy paste moj pm "znam za to" pa ga pošalji Mati i Brvnari na pm jer sam ga ja odmah obrisao,a mrsko mi je opet pisat.

brvnara
June 3rd, 2009, 06:58 PM
ASFALTIRANA PJEŠAČKA STAZA U ULICI SVETOG LOVRE

Danas je asfaltirana pješačka staza u dijelu Ulice Svetog Lovre, od Gradskog groblja prema Gornjoj Vrbi do blizine križanja s Filipovićevom ulicom, u dužini od 350 metara. Cestari su aktivni i u Podvinju gdje je u Ulici Kerdeni sve spremno za asfaltiranje oko 130 metara duge pješačke staze od križanja s ulicom Hrvatskih dobrovoljaca prema zapadu. U Brodskom Vinogorju gradi se produžetak nerazvrstane ceste u Ulici Rozinka (oko 150 metara) i cesta u Ulici Velike Gospe duga 310 metara. Ovog tjedna bit će asfaltiran i produžetak Kažotićeve ulice do dvije nove zgrade s 12 gradskih stanova s parkiralištima. Sve je spremno za asfaltiranje rekonstruirane Ulice Pavla Šubića na Jelasu (oko 650 metara), a u pripremi je i rekonstrukcija ceste u Marjanovićevoj ulici na Plavom polju uz koju će biti izgrađene pješačke staze, kao u susjednoj Slunjskoj ulici.

SGV

Brko
June 3rd, 2009, 07:12 PM
^^ Gotova je i nova pješačka staza u Nazorovoj ulici.

Trenutno je po meni gorući problem kad je riječ o nedostatku pješačke staze onaj dio Štampareve ulice od Štrosmajerove pa do Marsinog stadiona kao i prostor oko žute peterokatnice u Zrinskoj pa čitav put od nje pa do gimnazije. Tu dnevno prolaze tisuće pješaka i to bi stvarno morao biti jedan od gradskih priotiteta jer se te staze poslije svake kiše pretvaraju u lokve vode. Trebalo bi tu probiti novu ulicu ili barem oko nove zgrade županijskog zavoda za javno zdravstvo napraviti stazu u obliku slova L, a zemljane staze asfaltirati. Dobro bi došla i nova staza kod one livade ispred OŠ A. Mihanović.

Bio sam danas opet u dvorani i sve stoji kao od prošli put,a sjedalice ne samo da nisu postavljene nego još nije određen ni tip ni boja. Cijena 1000 komada je oko 500 000 kuna.

Saznao sam jedino dobru vijest da će trg ispred dvorane biti popločen onim malim bijelo-sivkastim pravokutnim pločama. To je puno bolje od ploča koje su na terasama.

Brko
June 3rd, 2009, 07:22 PM
http://i41.tinypic.com/dwuh6t.jpg

Ovo vam ne bi trebalo biti teško pogoditi ?

Miki86
June 3rd, 2009, 07:37 PM
^^ Jel to Starčevićeva?

Brko
June 3rd, 2009, 07:39 PM
Da,a u prvom planu je zgrada suda.:)

Ostao sam vam dužan slike sa skeniranja BT-a (danima prije slikanja je padala kiša) pa evo :

http://www.imagesforme.com/out.php/i526490_0.JPG

http://www.imagesforme.com/out.php/i526495_DSC02871.JPG

http://www.imagesforme.com/out.php/i526501_DSC02891.JPG

http://www.imagesforme.com/out.php/i526504_DSC02894.JPG

http://www.imagesforme.com/out.php/i526507_DSC02898.JPG

http://www.imagesforme.com/out.php/i526508_DSC02900.JPG

http://www.imagesforme.com/out.php/i526511_DSC02901.JPG

http://www.imagesforme.com/out.php/i526513_DSC02916.JPG

http://www.imagesforme.com/out.php/i526515_DSC02937.JPG

http://www.imagesforme.com/out.php/i526516_DSC02942.JPG

http://www.imagesforme.com/out.php/i526518_DSC02958.JPG

http://www.imagesforme.com/out.php/i526523_DSC02959.JPG

http://www.imagesforme.com/out.php/i526525_DSC02963.JPG

http://www.imagesforme.com/out.php/i526527_DSC02969.JPG

http://www.imagesforme.com/out.php/i526528_DSC02970.JPG

http://www.imagesforme.com/out.php/i526534_DSC02972.JPG

http://www.imagesforme.com/out.php/i526536_DSC02975.JPG

http://www.imagesforme.com/out.php/i526538_DSC02976.JPG

stavit ću još 2-3 ovakva posta jer ima toga punoooo

mata000
June 4th, 2009, 11:49 AM
puno je bolje izgledalo dok je tamo bio taj mali parkić nego danas ona dva stabla bezvezna...

Semper Fidelis
June 4th, 2009, 11:59 AM
http://www.imagesforme.com/out.php/i526511_DSC02901.JPG

Ova mi je zakon!!:cheers: Odlične slike Stipsone!

mata000
June 4th, 2009, 12:16 PM
Da,a u prvom planu je zgrada suda.:)

Ostao sam vam dužan slike sa skeniranja BT-a (danima prije slikanja je padala kiša) pa evo :

http://www.imagesforme.com/out.php/i526515_DSC02937.JPG

ova mi je najbolja!!! odlično se vidi da ima dovoljno mjesta i za drugi krak avenije, ali i za tramvaj po sredini!!!

btw, jel zna netko šta će biti sa starim ZG tramvajima??

Semper Fidelis
June 4th, 2009, 12:19 PM
btw, jel zna netko šta će biti sa starim ZG tramvajima??

Mi cemo vam ih uzet:D Zar se u Brodu razmišlja o tramvaju?

Brko
June 4th, 2009, 12:30 PM
Možda u budućnosti kad grad financijski ojača jer koliko sam shvatio i gradski pročelnik za graditeljstvo je tramvaj fan.:)

Semper Fidelis
June 4th, 2009, 12:49 PM
^^Treci grad u RH da ima tramvaj. Lijepo bi to bilo za vidjeti. Eo uzmite si Debelog za gradonačelnika pa ce vam on graditi pruge:D

mata000
June 4th, 2009, 01:09 PM
ma debeli nije u stanju dupe obrisat poslije sranja... mislim da vi u osijeku jako griješite s tom novom prugom, one zaobilaznice, ili kako se već zovu, samo jedan kolosijek... mislim da to nije rješenje i da je bilo puno bolje da se digao nekakav kredit ili izdale gradske obveznice pa da se napravi prava dvokolosječna pruga!!

baš ću se sad malo poigrat sa planom broda i mogućom rutom tramvaja. inače, osamdesetih je ĐĐ mislio krenuti u gradnju tramvajske pruge od korza do bazena na migalovcima, duž save, ali je to u zadnji tren stopirano... :bash:

Semper Fidelis
June 4th, 2009, 01:13 PM
^^Kod nas su tu prugu radili političari a ne stučnjaci. Pruga nam je napravljena pa sad mozemo buljit u nju.

Šteta sto je pruga u Brodu stoprana. No mozda se ponovo napravi neki plan za prugu.

mata000
June 4th, 2009, 01:29 PM
^^
mislim da planovi još uvijek postoje, zapravo, siguran sam u to, samo što nema novaca ni volje. napravili su super konzum i kaufland na mjesto gdje se trebalo graditi stambeno naselje i gdje je trebala počinjati pruga!! :bash: mislim da se može i mora iskoristiti postojeća trasa pruga, uzeti jedan kolosijek za tramvaj, napraviti veliku kružnu liniju oko grada.. inače, našao sam na jednoj stranici o prometu da se tramvaji preporučavaju za gradova sa oko pola milijuna ljudi?! a u zagrebu su ga uvodili kada je zagreb imao duša kao danas brod. osijek kada ga je dobio je bio još manji. mislim da ima načina da brod dobije tramvaj!!

Brko
June 4th, 2009, 01:32 PM
Mislim da bi bilo bolje da grad osnuje gradsko autobusno prijevozničko poduzeće,da kupi 12-15 novih niskopodnih autobusa i da po modelu JPP-a sagradi novi autobusni kolodvor. Brod je na tom području strašno podbacio i zaostao u odnosu na druge gradove slične veličine i stvarno je krajnje vrijeme da se po tom pitanju nešto poduzme. Prometni problemi grada se stalno guraju pod tepih umjesto da se napravi prometna studija grada i da se prestane s amaterizmom i improvizacijama.

http://www.imagesforme.com/out.php/i526591_9.jpg

mata000
June 4th, 2009, 02:05 PM
ne!!! sada bi osnivanje JGP-a bilo samoubojstvo!!! ova odluka da se da koncesija je, po meni, jedna od boljih u prošlom mandatu vladajućih. osnivanje JGP-a iziskuje ogromne troškove, takva društva su vječni gubitaši i stalno bi se morale krpati rupe u njihovom proračunu. ZET je ove godine ima 150 milijuna kn gubitaka... ova koncesija je dobra, samo se mora koncesionara natjerati da raznim akcijama "natjera" više ljudi da koristi buseve, da se poveća broj linija i autobusa. a onda po isteku koncesije (jel 10 godina??) razmišljati o osnivanju, kako su neki zamišljali, BET-a, brodskog električnog tramvaja :rofl:

svakakve ideje su se javljale u brodu...

brvnara
June 4th, 2009, 04:34 PM
Dajte ljudi kakav tramvaj u Brodu, sta je vama. pa mi bi morali srusiti pola grada da bi proveli tramvaj koji bi se isplatio...ja sam apsolutno za tramvaj ali ako bi se gradio neka ga onda naprave kvaltetno i sa kvalitetnim cestama po kojima bi isao, no to kod nas nije moguce.
trenutno nam je bolje ono sto stipson kaze razvijanje autobusnih linija. e da mata, ne mozes usporedivati ZET sa bilo kojom drugom firmom u RH- pola zg se vozi dabe, pa su zato u velikom minusu.

Možda u budućnosti kad grad financijski ojača jer koliko sam shvatio i gradski pročelnik za graditeljstvo je tramvaj fan.:)

I kakve to veze ima. kao da on odlucuje. i sam ti je rekao da ne moze natjerati privatnika da izgradi nesto kako treba, a kako ce on onda utjecati na uvođenje tramvaja u Brodu.:dunno:

mata000
June 4th, 2009, 09:07 PM
ne mora se srušiti pola grada da bi se uveo tramvaj, tko kaže da pruga mora ići glavnim ulicama?? bitno je da prolazi BLIZU važnih mjesta, bolnica, škola, tvornica.... a trasa je nebitna. mogao bi ići iza kuća ili zgrada i samo na stajalištima dolaziti tik uz neku važnu ulicu... ali dobro, sa sadašnjeg gledišta, to je SF... i svi one skupine koje imaju pravo na besplatnu vožnju u ZG-u, imaju i u brodu, penzioneri, đaci, studenti, davatelji krvi... tako da nije u tome problem. taj minus nadoknađuje grad. problem je u tome što nitko normalan ne kupuje karte...

Brko
June 4th, 2009, 09:11 PM
Brvnara mislio sam samo na mogućnost izmjene GUP-a. Mislim da je Kebra pametno napisao da se broj korisnika javnog gradskog prijevoza može povećati jedino češćim brojem polazaka buseva,ali i medijskom reklamom linija jer ako ljudi ne znaju gdje koji bus vozi onda je logično da ga neće ni koristiti.

Inače naš autobusni kolodvor je u siječnju imao 40. rođendan i bliži se penziji. Bilo bi dobro da primjenimo osječki model JPP-a.

Mata nemam nikakvih informacija o onome i iskreno uopće me to ne zanima. Žao mi je samo Marse i jedne velike nogometne tradicije koja se gasi baš na svoj 100. rođendan.

Semper Fidelis
June 4th, 2009, 09:13 PM
^^Marsa se gasi, a novi klub se rađa. Slavonac vam dolazi:D

Miki86
June 4th, 2009, 09:26 PM
Neko je napravio 3D model đurinog nebodera i stavio na google earth. Al to nije sve, ima i još jedna građevina, pokušajte pronać :D. (ne mislim na navigator)

brvnara
June 4th, 2009, 09:57 PM
ne mora se srušiti pola grada da bi se uveo tramvaj, tko kaže da pruga mora ići glavnim ulicama?? bitno je da prolazi BLIZU važnih mjesta, bolnica, škola, tvornica.... a trasa je nebitna. mogao bi ići iza kuća ili zgrada i samo na stajalištima dolaziti tik uz neku važnu ulicu... ali dobro, sa sadašnjeg gledišta, to je SF... i svi one skupine koje imaju pravo na besplatnu vožnju u ZG-u, imaju i u brodu, penzioneri, đaci, studenti, davatelji krvi... tako da nije u tome problem. taj minus nadoknađuje grad. problem je u tome što nitko normalan ne kupuje karte...

Evo ti sa terziceve stranice pa ti meni reci tko tu ima sve besplatno

Gradski prijevoz - cjenik

Cijena vozne karte na području grada iznosi 8,00 kn. Karta vrijedi samo za jednu liniju, tj. za svako presjedanje potrebno je kupiti novu kartu.
Cijena vozne karte za noćne linije iznosi 10,00 kn.
Nudimo i mogućnost kupovanja mjesečne karte za 250.00 kn, što vam omogućava neograničeni broj vožnji tijekom mjeseca na svim gradskim linijama.
Posebno nudimo povlaštene cijene za učenike i umirovljenike te dobrovoljne davatelje krvi i to na slijedeći način:

Cijena mjesečne karte za učenike, studente i umirovljenike iznosi 220,00 kn (http://www.terzic-bus.hr/index.html#)
Za vrijeme trajanja školske godine, učenici plaćaju 120,00 kn mjesečnu kartu, dok su prvi razredi srednjih škola oslobođeni plaćanja. (http://www.terzic-bus.hr/index.html#)
Umirovljene žene i muškarci u dobi preko 65 godina imaju besplatan prijevoz. (http://www.terzic-bus.hr/index.html#)
Dobrovoljni davatelji krvi: žene preko 10, a muškarci preko 20 davanja krvi imaju besplatan prijevoz (uz predočenu potvrdu Crvenoga Križa). (http://www.terzic-bus.hr/index.html#)
Prijevoz iza ponoći iznosi 10,00 kn. (http://www.terzic-bus.hr/index.html#)

mata000
June 4th, 2009, 09:57 PM
Neko je napravio 3D model đurinog nebodera i stavio na google earth. Al to nije sve, ima i još jedna građevina, pokušajte pronać :D. (ne mislim na navigator)

nije NETKO napravio :D nisam ni skužio da su ih stavili "gore"!!!! a TOB sam stvarno napravio iz dosade... :cheers: sad pravim još neke stvarčice, dvoranu vijuš i još ponešto...

mata000
June 4th, 2009, 10:00 PM
ako se ne varam, grad učenicima pokriva cjenu karata!? ili sam u krivu?? i ovo je jako staro, jer danas država pokriva troškove za prva 3 razreda srednje... ovo ostalo je kao u zagrebu

brvnara
June 4th, 2009, 10:02 PM
ne mora se srušiti pola grada da bi se uveo tramvaj, tko kaže da pruga mora ići glavnim ulicama?? bitno je da prolazi BLIZU važnih mjesta, bolnica, škola, tvornica....
Da si pazljivo procitao moj post vidio bi ovo:

...ja sam apsolutno za tramvaj ali ako bi se gradio neka ga onda naprave kvaltetno i sa kvalitetnim cestama po kojima bi isao, no to kod nas nije moguce.

a trasa je nebitna. mogao bi ići iza kuća ili zgrada i samo na stajalištima dolaziti tik uz neku važnu ulicu...
Naprotiv...trasa je najbitnija.neznam odakle si zakljucio da je to nebitno:dunno:

brvnara
June 4th, 2009, 10:05 PM
ako se ne varam, grad učenicima pokriva cjenu karata!? ili sam u krivu?? i ovo je jako staro, jer danas država pokriva troškove za prva 3 razreda srednje... ovo ostalo je kao u zagrebu

jesi:)

Grad je srezao terzicu davanja za vise od 50% i zato je terza digao sve te cijene, koje su BTW kada je krenuo u javni prijevoz bile vise nego prihvatljive.

brvnara
June 4th, 2009, 10:09 PM
Brvnara mislio sam samo na mogućnost izmjene GUP-a.

Ma znam ja sta si ti mislio, ali moze ovaj mjenjati GUP koliko oce ali svi mi znamo da ne odlucuje on hoce li se tramvaj uvoditi ili ne. Ukoliko bi se odlucilo na uvodenje onda bi on definitivno sudjelovao u kreiranju trasa, nitko u to ne sumnja...ali nema on moci da nekoga navede da se grad zaduzi za 6 svojih proracuna.na to sam ja mislio:cheers:

Miki86
June 4th, 2009, 10:15 PM
Slažem se sa Brvnarom, trasa tramvaja je jako bitna, pa neće valjda tramvaj vozit kroz neke šikare. Tramvaj daje gradu još urbaniji izgled i definitivno ulice izgledaju još "moćnije", a i ko god zađe od turista u Brod ili netko tko dolazi prvi put neće valjda gledati nečija dvorišta, valjda mu taj eventualni tramvaj treba i pokazati nešto. A za takvo nešto trenutno nemamo mjesta u centru grada. A i šire, npr Osječka, Zrinska, Mali Pariz, Kolonija ili Budainka, to su sve dvotračne ceste koje se ne mogu proširivat, a to su i najbitniji pravci tako da bi stvarno trebalo sredit grad iz temelja za tako nešto a trenutno se nema love ni za neke elementarne stvari tako da... (A i koliko samo treba mjesta da tramvaj skrene :D, ne znam kako bi i to izveli u centru)

mata000
June 4th, 2009, 10:21 PM
ne znam za te odnose grad-terzić, ali ono na početku je bio smijeh od cijene, preprihvatljivo...

a kada kažem trasa onda mislim na sljedeće, dat ću ti primjer: recimo bolnica, ne mora tramvaj voziti zrinskom pa skretati u štamparevu, može samo proći recimo strossmayerovom i onda dalje produžit prema hebrangu i groblju. hoću reći da su trase nebitne, bitno je kuda one vode. recimo, povezati groblje, bolnicu, široku, korzo i kolodvor sporednim ulicama?! sad to pričam čisto teorijski, istina bog ne znam koliko je to izvedivo

brvnara
June 4th, 2009, 10:33 PM
ne znam za te odnose grad-terzić, ali ono na početku je bio smijeh od cijene, preprihvatljivo...

a kada kažem trasa onda mislim na sljedeće, dat ću ti primjer: recimo bolnica, ne mora tramvaj voziti zrinskom pa skretati u štamparevu, može samo proći recimo strossmayerovom i onda dalje produžit prema hebrangu i groblju. hoću reći da su trase nebitne, bitno je kuda one vode. recimo, povezati groblje, bolnicu, široku, korzo i kolodvor sporednim ulicama?! sad to pričam čisto teorijski, istina bog ne znam koliko je to izvedivo

Pa po mojoj slobodnoj (nestrucnoj ) procjeni prilicno neizvedivo:)

Zato sam i rekao da bi se moralo srusiti pola grada. mislim teoretski ne bi moralo, jer ti mozes razvuci prugu po cesti, ali onda vaze svi semafori i svi pjesacki prijelazi kako za aute tako i za tramvaje, pa onda mislim da je bolje razvijati autobusne linije i prosirivati ceste gdje je to moguce na cetverotracne, a ako bi se eventualno u buducem vremenu uvodio tramvaj, e onda GUP prilagoditi njemu. znaci sve nove zgrade/kuce koje se grade na postojecim cestama koje bi eventualno bile trasa tramvaja pomaknuti barem 5 metara od ceste i tako bi stvorili uvijete za prosirivanje cesta i gradnju tramvajkih pruga, jer ipak nije u redu da ljudima 2 metra od prozora prolazi tramvaj. mislim da bi stanovnici minirali tu prugu ko pratizani:lol:

Brko
June 4th, 2009, 10:58 PM
Uređuje se fasada na historicističkoj prizemnici desno od zgrade Alianza u Krešimirovoj ulici. :yes:

mata000
June 4th, 2009, 11:01 PM
^^
podsjeti me, koja je to??

Brko
June 4th, 2009, 11:04 PM
Ne mogu pronaći tu sliku na disku :ohno: Uglavnom ako sam dobro zapamtio ima bijele trokute iznad vrata i prozora i ostatak fasade od zelenkaste fasadne cigle.

Gotova je i obnova fasade na zgradi "malog" samostana u Horvatovoj ulici.

Brvnara pogledaj pm.

mata000
June 4th, 2009, 11:17 PM
mali samostan u horvatovoj??????????? koji je to vrag????

Brko
June 4th, 2009, 11:22 PM
Ugao ograde od igrališta OŠ I.G.K. pa zgrada preko puta ceste,malo desno od bivšeg kafića Dolčevita ili kako li se već sad zove. Obnovljena u žutu boju. Tu budu časne sestre koje pokrivaju malu crkvu. Vidi se da nisi iz moje župe...:lol:

GoGzzz
June 4th, 2009, 11:25 PM
eh kako obožavam ove spike o tramvajima :D al to je za nas znanstvena fantastika :( bar zasad...

slavonac odustao od 1. lige i po pravilima bi trebao biti izbačen u najniži rang natjecanja kao i marsonia. ne mogu vjerovat da se u toliko vremena nisu uspjeli dogovoriti. sad još bar 5 godina nećemo gledati ni 1. ni 2. ligu i ne znam za koga sad uopće obnavljaju stadion. sramota kakvu nesposobnu vlast grada imamo.

btw, jel zna netko neki mail ili nešto gdje mogu kontaktirat dusparu?

Semper Fidelis
June 5th, 2009, 01:14 PM
^^Koja sramota da su ovi odjebali Slavonac. Koja nezainteresiranost, nebriga i nesposbnost!!:ohno:

Brko
June 5th, 2009, 01:17 PM
Nije to tako jednostavno kao što vi mislite. Pričekajte malo da se stvari razbistre.

Semper Fidelis
June 5th, 2009, 01:21 PM
^^Ja nevidim sa bi tu bilo toliko komplicirano:nuts:

Brko
June 5th, 2009, 01:24 PM
Ne razumiješ zato što je riječ o lokalnoj politici. Ova tema je čisti spam koji me uopće ne zanima pa je bolje da se vratimo arhitekturi.:)

Semper Fidelis
June 5th, 2009, 01:26 PM
Ne razumiješ zato što je riječ o lokalnoj politici.

Pa baš zato nije komplicirano nego smiješno.

Al dobro necemo vise o tome:)

Brko
June 5th, 2009, 04:23 PM
ASFALTIRAN PRODUŽETAK ROZINKE I PJEŠAČKA STAZA U ULICI KERDENI

http://www.imagesforme.com/out.php/i528257_2.jpg

Danas su graditelji iz brodske tvrtke „Cestar“ završili asfaltiranje pješačke staze sa sjeverne strane Ulice Kerdeni u Podvinju, od križanja s Ulicom Hrvatskih dobrovoljaca 130 metara prema zapadu. Jučer je završena i izgradnja produžetka nerazvrstane ceste u Ulici Rozinka u Brodskom Vinogorju što će olakšati život stanovnicima ovog brdskog dijela grada. Svakodnevna komunikacija s gradom od sljedećeg tjedna bit će olakšana i stanovnicima Ulice Velike Gospe u Vinogorju, a polaganje završnog asfaltnog zastora planirano je i u moderniziranoj Šubićevoj ulici na Jelasu, od križanja s Tavelićevom do Naselja „Katarina Kotromanić“.

SGV

Brko
June 5th, 2009, 04:45 PM
GRADONAČELNIK NAJAVIO IZGRADNJU SPOMENIKA ZA SVU DJECU POGINULU U DOMOVINSKOM RATU DO SVIBNJA 2010. GODINE

Evo teksta iz jučerašnjeg Večernjeg lista :

http://www.imagesforme.com/out.php/i528288_DSC05335.JPG

http://www.imagesforme.com/out.php/i528292_DSC05315.JPG

Miki86
June 5th, 2009, 04:57 PM
eh kako obožavam ove spike o tramvajima :D al to je za nas znanstvena fantastika :( bar zasad...

slavonac odustao od 1. lige i po pravilima bi trebao biti izbačen u najniži rang natjecanja kao i marsonia. ne mogu vjerovat da se u toliko vremena nisu uspjeli dogovoriti. sad još bar 5 godina nećemo gledati ni 1. ni 2. ligu i ne znam za koga sad uopće obnavljaju stadion. sramota kakvu nesposobnu vlast grada imamo.

btw, jel zna netko neki mail ili nešto gdje mogu kontaktirat dusparu?

GoGzzz tebi očito nisu jasne neke stvari u ovoj priči pa ću ti pokušat objasnit sad. Trenutni radovi na stadionu nemaju veze sa ulaskom Slavonca u prvu ligu niti su se počeli radit zbog toga! Grade se prostorije vrijedne 8 milijuna kn za atletičare prvenstveno. I to sve grad financira, a da bi se stadion uredio za prvu ligu i da bi klub funkcionirao treba još 20 milijuna kuna! Pa kako može grad toliko dat sad za to?? Na koju foru? Grad je reko da bi to mogao dat kroz 2 godine al za par mjeseci nema šanse i upravo su zato tražili da se uključi i županija i HNS i koji privatnik, al eto očito to ovima iz Perkovaca ne odgovara i ko ih ebe sad. Šta su oni mislili? Taj klub je jedan politički projekt i ništa više! Ne budi naivan. Ti kažeš kakvu nesposobnu vlast imamo jer se nisu uspjeli dogovorit. Ma sa kim su se trebali dogovorit? Sa njima?? Pa di su bili oni do prije 2 mjeseca, ha? Nisu uopće htjeli bit sa Dusparom u istoj prostoriji i sad kad su ispušili izbore sad opet hoće svalit sve na grad. E neka, nek su spušili, sad nek ih HNS izbaci u najniži rang kako bi i trebalo po PRAVILIMA jer su već potvrdili prvu ligu i naknadno odustali pa nek idu tamo odakle su i došli. A ako se Marsa ugasi onda treba okrivit sve živo i mrtvo u gradu!

GoGzzz
June 5th, 2009, 06:46 PM
GoGzzz tebi očito nisu jasne neke stvari u ovoj priči pa ću ti pokušat objasnit sad. Trenutni radovi na stadionu nemaju veze sa ulaskom Slavonca u prvu ligu niti su se počeli radit zbog toga! Grade se prostorije vrijedne 8 milijuna kn za atletičare prvenstveno. I to sve grad financira, a da bi se stadion uredio za prvu ligu i da bi klub funkcionirao treba još 20 milijuna kuna! Pa kako može grad toliko dat sad za to?? Na koju foru? Grad je reko da bi to mogao dat kroz 2 godine al za par mjeseci nema šanse i upravo su zato tražili da se uključi i županija i HNS i koji privatnik, al eto očito to ovima iz Perkovaca ne odgovara i ko ih ebe sad. Šta su oni mislili? Taj klub je jedan politički projekt i ništa više! Ne budi naivan. Ti kažeš kakvu nesposobnu vlast imamo jer se nisu uspjeli dogovorit. Ma sa kim su se trebali dogovorit? Sa njima?? Pa di su bili oni do prije 2 mjeseca, ha? Nisu uopće htjeli bit sa Dusparom u istoj prostoriji i sad kad su ispušili izbore sad opet hoće svalit sve na grad. E neka, nek su spušili, sad nek ih HNS izbaci u najniži rang kako bi i trebalo po PRAVILIMA jer su već potvrdili prvu ligu i naknadno odustali pa nek idu tamo odakle su i došli. A ako se Marsa ugasi onda treba okrivit sve živo i mrtvo u gradu!

hvala na objašnjenu. kad sam čitao članke o stadionu s.v.dida bilo je riječi samo o nogometu i radovima za dobivanje licence, nisam znao da je za atletičare. ova financijska strana mi je sve jasno, ali ja i dalje tvrdim da je gradska vlast totalno nesposobna (ne samo u vezi ovog nego u mnogo toga).

stipson, nisam mislio spammati nego su me konkretno zanimali ovi radovi na stadionu (a mislim da to ima veze s arhitekturom).

ok ae neću vam više smetati, pozz :)

Brko
June 5th, 2009, 07:57 PM
^^ ne smetaš nam nimalo. Stadion Željezničara će se nadograđivati malo-pomalo u skladu s financijskim mogućnostima grada,a da nije blokirano zemljište na Vijušu vjerovatno bi već počela i izgradnja novog nogometnog stadiona.

Brko
June 6th, 2009, 10:49 AM
VENDI PARK DONOSI 280 NOVIH RADNIH MJESTA

Evo teksta iz Posavske od 15.5. :

http://www.imagesforme.com/out.php/i529118_0vendi.JPG

Renderi :

http://www.imagesforme.com/out.php/i529133_1.jpg

http://www.imagesforme.com/out.php/i529135_2.jpg

http://www.imagesforme.com/out.php/i529137_3.jpg

http://www.imagesforme.com/out.php/i529139_4.jpg

http://www.imagesforme.com/out.php/i529140_5.jpg

http://www.imagesforme.com/out.php/i529144_6.jpg

http://www.imagesforme.com/out.php/i529145_7.jpg

Miki86
June 7th, 2009, 04:11 PM
^^ Zanimljiv mi je ovaj zadnji odlomak o komunalnoj infrastrukturi vrijednoj 22 milijuna kn. A posebno dio u vezi prometnica.

Brko
June 7th, 2009, 07:41 PM
NAPREDUJE GRADNJA BUDUĆEG NAJVEĆEG BRODSKOG DJEČIJEG VRTIĆA NA HEBRANGU

Evo nekoliko mojih slika budućeg najvećeg gradskog dječijeg vrtića na Hebrangu u izgradnji snimljenih po kiši prije sat vremena. Vrtić će u tlocrtu imati oblik četvrtastog slova U sa šest vrtićkih jaslica,a kasnije će na jedan krak slova U biti nadograđene još 4 vrtićke jaslice. Radovi sad prelaze u dinamičniju fazu jer su izašli iz zemlje. Gradilište je prilično veliko i gledano kroz žicu ima oblik pravokutnika,evo slika :

http://www.imagesforme.com/out.php/i531584_1.JPG

http://www.imagesforme.com/out.php/i531586_2.JPG

http://www.imagesforme.com/out.php/i531587_3.JPG

http://www.imagesforme.com/out.php/i531593_4.JPG

http://www.imagesforme.com/out.php/i531594_5.JPG

http://www.imagesforme.com/out.php/i531598_6.JPG

http://www.imagesforme.com/out.php/i531600_7.JPG

http://www.imagesforme.com/out.php/i531608_8.JPG

http://www.imagesforme.com/out.php/i531609_9.JPG

http://www.imagesforme.com/out.php/i531611_10.JPG

http://www.imagesforme.com/out.php/i531612_11.JPG

http://www.imagesforme.com/out.php/i531617_12.JPG

http://www.imagesforme.com/out.php/i531618_13.JPG

http://www.imagesforme.com/out.php/i531622_14.JPG

mata000
June 7th, 2009, 07:56 PM
NAPREDUJE GRADNJA BUDUĆEG NAJVEĆEG BRODSKOG DJEČIJEG VRTIĆA NA HEBRANGU

Evo nekoliko mojih slika budućeg najvećeg gradskog dječijeg vrtića na Hebrangu u izgradnji snimljenih po kiši prije sat vremena. Vrtić će u tlocrtu imati oblik četvrtastog slova U sa šest vrtićkih jaslica,a kasnije će na jedan krak slova U biti nadograđene još 4 vrtićke jaslice. Radovi sad prelaze u dinamičniju fazu jer su izašli iz zemlje. Gradilište je prilično veliko i gledano kroz žicu ima oblik pravokutnika,evo slika :

hoće se netko žaliti zbog toga?? :rofl:

Valentinian I
June 7th, 2009, 09:20 PM
Jel U ima uši, pitanje je sad :colgate:

Bravo za vrtić *neki smajli koji plješče*

Semper Fidelis
June 7th, 2009, 09:38 PM

joooooooj, ja mislim da se tu opsežna istraga treba provesti!! To je nedopustivo!!

:lol:

kutinA
June 7th, 2009, 10:01 PM
Odlične slike,i izgleda dosta veliko. :okay:

brvnara
June 7th, 2009, 10:23 PM
Super fotke Stipa:cheers:

Nisam ni znao da je dotle doslo..bas mi je drago.

neka se samo gradi

Brko
June 7th, 2009, 11:20 PM
Ma iskreno slike su mi grozne jer skoro čitavi dan je sjalo sunce,a ja sam nažalost otišao slikati baš kad je počela padati kiša i kad se nebo natmurilo. Ova moja slika gore s cvijećem mi je jedna od dražih koje sam dosad snimio. Uvijek se mogu vadit na smeće s kojim slikam.:lol:

I ja sam se iznenadio kad sam vidio koliko je dosad već sagrađeno.

Inače danas sam se jako neugodno iznenadio kad sam pročitao da nam je autobusni kolodvor do 2018. godine pod koncesijom APP-a ! Te 2018. godine će biti 49 godina star. Tko će to dočekati kad je već sad u takvom stanju da je uz stadion kraj Save i tržnicu najveće gradsko ruglo. Grad više ne bi trebao žmiriti pred ovim problemom. Ne znam kakve su pravne mogućnosti grada da raskine koncesiju s APP-om i da krene u gradnju novoh kolodvora putem modela JPP-a.

U Hrvatskoj su uglavnom svi autobusni kolodvori odvratni,a jako sam se ugodno iznenadio izgledom planiranog novog autobusnog kolodvora u Sisku (drugonagrađeni rad). Naspram njega mi osječki (bez uvrede lege:)) novi kolodvor s rendera izgleda totalno staromodno. Uostalom evo da vidite :

http://www.imagesforme.com/out.php/i531954_0.jpg

http://www.imagesforme.com/out.php/i532004_1.jpg

http://www.imagesforme.com/out.php/i532006_2.jpg

http://www.imagesforme.com/out.php/i531960_3.jpg

http://www.imagesforme.com/out.php/i531961_4.jpg

http://www.imagesforme.com/out.php/i531965_5.jpg

http://www.imagesforme.com/out.php/i531966_6.jpg

Po meni bi ovo bio najljepši autobusni kolodvor u RH da se sagradio i volio bih da se kod nas sagradi nešto slično ovome (volio bih čak da grad otkupi ovaj drugonagrađeni rad). Znači do ulice bi bila prekrasna zgrada i zelena površina,a ispod nje podzemna garaža za aute putnika i zaposlenika kolodvora. Lijevo i desno od zgrade kolodvora bi bila cesta koja vodi do iza zgrade gdje bi bili peroni i parkiralište za autobuse (sakriveni od ulice kolodvorskom zgradom,a peroni bi bili natkriveni) Prizemlje zgrade bi bili kolodvorski sadržaji. Prvi kat supermarket,restoran,kafić i trgovine,a na drugom katu poslovni prostori gradskog autobusnog poduzeća. Šta mislite o takvom konceptu ?

mata000
June 7th, 2009, 11:42 PM
totalno neprimjeren sisku koji, bar koliko ja znam, osim zagreba i nema neke autobusne veze s ostatkom RH... brodu bi pak odlično došao bilo kakav novi kolodvor, a ovakav pogotovo. gotovo identičan, koncepcijski, je i kolodvor u zagrebu, zgrada je doduše malo drukčije uređena i oblikovana... ali mislim da za ovako nešta nema mjesta na mjestu sadašnjeg brodskog kolodvora, pogotovo kad se provuče avenija!? jedino kad bi izmještali kolodvor na neku drugu lokaciju, možda gore kod istočnog izlaza na autocestu ili negdje uz SVC?!?!

a koncesiju mogu razvrgnut uz plaćanje penala koji su zasigurno uredno propisani u ugovoru!! a dam se kladit da nisu baš mali

mata000
June 7th, 2009, 11:47 PM
dupli post... :bash:

P.C.Dolabella
June 8th, 2009, 06:43 AM
Ovakvi megalomanski autobusni kolodvori su prošlost. I Brodu bi bio dovoljan dvostruko manji od postojećeg.

brvnara
June 8th, 2009, 07:48 AM
totalno neprimjeren sisku koji, bar koliko ja znam, osim zagreba i nema neke autobusne veze s ostatkom RH... brodu bi pak odlično došao bilo kakav novi kolodvor, a ovakav pogotovo. gotovo identičan, koncepcijski, je i kolodvor u zagrebu, zgrada je doduše malo drukčije uređena i oblikovana... ali mislim da za ovako nešta nema mjesta na mjestu sadašnjeg brodskog kolodvora, pogotovo kad se provuče avenija!? jedino kad bi izmještali kolodvor na neku drugu lokaciju, možda gore kod istočnog izlaza na autocestu ili negdje uz SVC?!?!

a koncesiju mogu razvrgnut uz plaćanje penala koji su zasigurno uredno propisani u ugovoru!! a dam se kladit da nisu baš mali

Sta si ti toliko zapeo na to izmjestanje kolodvora (i jednog i drugog) izvan Grada. Pa to je veliki korak nazad, a ne naprijed...zar ne???
Osim ako znas nesto

brvnara
June 8th, 2009, 07:55 AM
Ovakvi megalomanski autobusni kolodvori su prošlost. I Brodu bi bio dovoljan dvostruko manji od postojećeg.

Ma sa prvom recenicom bi se i slozio, ali sa drugom nikako. Istinabog netreba nam niti veci sto se broja perona tice, ali trebaju nam vece cekaonice. mislim da bi se rekonstrukcijom postojeceg kolodvora to i dalo rijesiti...ili ukoliko bi se stvarno gradio novi kolodvor (ali na istoj lokaiji) onda bi vjerojatno trebalo ici pristupom kakvim je projektiran i zagrebacki-znaci malo ukopati perone a kolodvorska zgrada sa cekaonicama i blagajnama na katu tj. blago izdignuta od nivoa ceste

Ovaj sisacki meni izgleda kao aerodrom zbog ovih ''terminala'':nuts::lol:

jukkaz
June 8th, 2009, 08:42 AM
polako Stipsone, sačekaj da osječki bude gotov ;)

Trevor McPhee
June 8th, 2009, 12:51 PM
U državi gdje, nažalost, međugradski autobusni promet uzima veliki postotak javnog međugradskog prometa (zbog nerazvijenosti i zastarjelosti željezničke mreže) važan je izgled i uloga autobusnih kolodvora. A oni su nam u jako lošem stanju diljem zemlje.
Znate li zašto?

Zbog zakona. Naime netko je jednom (vjerojatno Hrvatski Sabor) donio odluku da se kolodvori moraju privatizirati i tako su oni pali u ruke u najboljem slučaju prijevoznika a u lošijem slučaju raznih špekulanata nekretninama i zemljištem , bez želje za njihovim razvojem (u oba slučaja)...
Rezultat znamo. Uglavnom ,postali su nam rugla gradova.
Taj zakon treba pod hitno mijenjati. Postoji nekoliko javnih funkcija koje moraju biti u gradskom ili javnom vlasništvu: komunal (čistoća), kazalište, gradski stanovi, gradska tržnica, dječji vrtići, autobusni kolodvor, ...

Oko toga nebi trebalo biti spora.

Escalade
June 8th, 2009, 12:59 PM
Ajoj ovaj Sisački kolodvor je hardkor :lol:

1001 oblik, boje, materijali... Degutantno

Ugl...

Koliko sam shvatio vi u SB imate sasvim prostojan željeznički kolodvor, može neka slika?

Brko
June 8th, 2009, 01:37 PM
Ma iskreno slike su mi grozne jer skoro čitavi dan je sjalo sunce,a ja sam nažalost otišao slikati baš kad je počela padati kiša i kad se nebo natmurilo. Ova moja slika gore s cvijećem mi je jedna od dražih koje sam dosad snimio. Uvijek se mogu vadit na smeće s kojim slikam.:lol:

I ja sam se iznenadio kad sam vidio koliko je dosad već sagrađeno.

Inače danas sam se jako neugodno iznenadio kad sam pročitao da nam je autobusni kolodvor do 2018. godine pod koncesijom APP-a ! Te 2018. godine će biti 49 godina star. Tko će to dočekati kad je već sad u takvom stanju da je uz stadion kraj Save i tržnicu najveće gradsko ruglo. Grad više ne bi trebao žmiriti pred ovim problemom. Ne znam kakve su pravne mogućnosti grada da raskine koncesiju s APP-om i da krene u gradnju novoh kolodvora putem modela JPP-a.

U Hrvatskoj su uglavnom svi autobusni kolodvori odvratni,a jako sam se ugodno iznenadio izgledom planiranog novog autobusnog kolodvora u Sisku (drugonagrađeni rad). Naspram njega mi osječki (bez uvrede lege:)) novi kolodvor s rendera izgleda totalno staromodno. Uostalom evo da vidite :

http://www.imagesforme.com/out.php/i531954_0.jpg

http://www.imagesforme.com/out.php/i532004_1.jpg

http://www.imagesforme.com/out.php/i532006_2.jpg

http://www.imagesforme.com/out.php/i531960_3.jpg

http://www.imagesforme.com/out.php/i531961_4.jpg

http://www.imagesforme.com/out.php/i531965_5.jpg

http://www.imagesforme.com/out.php/i531966_6.jpg

Po meni bi ovo bio najljepši autobusni kolodvor u RH da se sagradio i volio bih da se kod nas sagradi nešto slično ovome (volio bih čak da grad otkupi ovaj drugonagrađeni rad). Znači do ulice bi bila prekrasna zgrada i zelena površina,a ispod nje podzemna garaža za aute putnika i zaposlenika kolodvora. Lijevo i desno od zgrade kolodvora bi bila cesta koja vodi do iza zgrade gdje bi bili peroni i parkiralište za autobuse (sakriveni od ulice kolodvorskom zgradom,a peroni bi bili natkriveni) Prizemlje zgrade bi bili kolodvorski sadržaji. Prvi kat supermarket,restoran,kafić i trgovine,a na drugom katu poslovni prostori gradskog autobusnog poduzeća. Šta mislite o takvom konceptu ?

Brodski autobusni kolodvor još uvijek izgleda dobro u odnosu na druge autobusne kolodvore u Hrvatskoj,ali je naprosto dotrajao i nakon 40 godina od izgradnje vrijeme je da bude zamjenjen novim,modernijim i funkcionalnijim. Sadašnji kolodvor sve više liči na ruglo o čemu govore brojni detalji : grbavo prakiralište koje je odmah do ulice, lamperija koja otpada sa stropa, odvratna gnjijezda golubova, golublji izmet, wc neprimjeren, čekaonica premala, samo 2 blagajne, peroni nenatkriveni, razglas preslab, restoran-kafić retro izgleda, okoliš kolodvora upravo odvratan itd. Mislim da sve to dovoljno govori o potrebi gradnje novog autobusnog kolodvora. Evo jedne stare razglednice brodskog kolodvora :

http://www.imagesforme.com/out.php/i532456_DSC01712.JPG

Slažem se s Brvnarom da autobusni i željeznički kolodvori moraju biti u centru grada i to nam je velika prednost. Treba pronaći novu lokaciju za izgradnju autobusnog kolodvora i to po modelu javno-privatnog partnerstva po kojemu grad daje zemljište. Mislim da je sadašnji model prodaje gradskih zemljišta pogrešan jer bi se gradu puno više isplatilo da ta zemljišta iskoristi tako da putem modela JPP-a dobije sadržaje koji mu nedostaju. Korist od prodaje gradskih zemljišta je premala i kratkog trajanja. Treba voditi računa o budućem izgledu Svačićeve ulice jer ipak nam je to glavna ulica i prometna žila kucavica grada. Ne bi nam trebalo biti svejedno kako će ona izgledati. Napravljene su neke gotovo nepopravljive pogreške i grad bi trebao učiniti sve što može da ih sanira ili ublaži. Autobusni kolodvor bi trebao ostati u Svačićevoj,a ja sam za to da grad zamjeni zemljište s županijom i to tako da se na mjestu policije gradi autobusni kolodvor,a da se zgrada policije gradi na prikladnijem mjestu uz istočnu veznu cestu. Bilo bi dobro da grad otkupi zemljište Mercatora na kraju Svačićeve. Taj kraj Svačićeve će u budućnosti biti skoro pa sredina avenije. I ta lokacija bi bila odlična za izgradnju novog autobusnog kolodvora. Rušenjem starog kolodvora bi se oslobodio atraktivan prostor za izgradnju sadržaja javne namjene. Prostor predviđen za gradnju zgrade policije je dovoljno velik da se na njemu sagradi kolodvor kao u ovom drugonagrađeno radu za Sisak. Mata mi Brođani nemamo pravo omalovažavati Sisak jer ne treba zaboraviti da oni imaju veći gradski proračun i od Broda i od Varaždina.

Dolabela ne slažem se s tobom u pogledu veličine autobusnog kolodvora. Gradovi rastu i broj putnika i autobusa raste. Treba voditi računa o tome da se kolodvor gradi za period od barem idućih 30 godina i da on mora zadovoliti ne samo sadašnje nego i buduće potrebe grada. Ovaj sisački kolodvor mi odlično izgleda i mislim da je primjeren gradu veličine Broda s tim što se oni terminali i peroni iza kolodvorske zgrade nebi gradili već bih samo natkrio u cjelosti perone uz kolodvorsku zgradu i ne bih kolodvor ukopavao pod zemlju već bih podrum iskoristio za gradnju javne garaže. Ne bih gradio ovaj stožac uz zgradu i onu drugu odvojenu zgradu. Boju stakla i materijala ugrađenih na fasadu kolodvora bih pažljivo oabrao tako da bude usklađena s okolinom.

Yukkaz i Osječani bez ljutnje,ali vaš novi kolodvor je konceptom i dizajnom staromodan i ovaj sisački mi izgleda superiorno bolje. To ne znači da vaš neće odlično izgledati. Glup mi je i plan da se pokraj kolodvora sagradi hotel jer po meni bi samo idiot htio prespavati u hotelu izloženom nesnosnoj buci autobusa. Prema onom renderu taj hotel bi trebao imati barem 4-5 katova i tu se javlja pitanje ekonomske isplativosti toga,a možda čak i opstanka na tržištu hotelskih usluga. U svakom slučaju vaš novi kolodvor je velika stvar za Osijek jer teško je opisati zgroženost neinformiranih neosječana kad prvi put dođu na sadašnji užas. Ja sam osobno prvi put pomislio da sam možda u Čepinu ili čak u nekom selu jer sam se probudio baš na kolodvoru pa nisam vidio ulice iz kojih bi mogao zaključiti da sam u Osijeku.

mata000
June 8th, 2009, 01:38 PM
Sta si ti toliko zapeo na to izmjestanje kolodvora (i jednog i drugog) izvan Grada. Pa to je veliki korak nazad, a ne naprijed...zar ne???
Osim ako znas nesto

ma ne znam ja ništa, samo mi autobusni nekako izgleda nabijen!! prvo, odvratan je, nije u njega uložena jedna kuna u zadnjih 20 godina, sav je zasran od golubova, teško im je i one šiljke postaviti!! :bash: umjesto da bude reprezentativna zgrada, molim se Bogu da ono drveće ispred kolodvora bude što veće da sakrije tu sramotu!!

jukkaz
June 8th, 2009, 01:50 PM
stipsone, sve što si nabrojao može se popraviti ili poboljšati tako da mislim da nemate potrebe za novim kolodvorom. a što se tiče osječkog budi bez brige. rendering je očajan, ali će izgledati svemirski kad se napravi. a hotel ako može na aerodromu, može i na autobusnom kolodvoru.
ovaj sisački mi je malo kičast jer izgleda kao da su se potrudili nagurati baš sve oblike koji postoje na objekt.

flash royal
June 8th, 2009, 01:55 PM

I požeški megalomanski uskoro odlazi u povijest,to je stvarno nepotrebno,A nevjerujem da će brodski tako skoro u gradnju jer su sad gradili požeški a neznam da baš imaju love da još i za Brod grade novi kolodvor
P.S. APP je inače požeški autoprijevoznik koji drži Požegu,Slav.Brod,N.Gradišku i još neke kolodvore za one koji neznaju

Brko
June 8th, 2009, 02:20 PM
^^ sviđa mi se novi kolodvor u Požegi,ali bih volio da je malo duži i da su peroni natkriveni. Bez uvrede,ali mi Brođani o APP-u imamo grozno mišljenje jer su totalno zapustili brodski kolodvor.:ohno:

Brko
June 8th, 2009, 02:27 PM
stipsone, sve što si nabrojao može se popraviti ili poboljšati tako da mislim da nemate potrebe za novim kolodvorom. a što se tiče osječkog budi bez brige. rendering je očajan, ali će izgledati svemirski kad se napravi. a hotel ako može na aerodromu, može i na autobusnom kolodvoru.
ovaj sisački mi je malo kičast jer izgleda kao da su se potrudili nagurati baš sve oblike koji postoje na objekt.

Može se popraviti tako da se čitava zgrada očerupa do golog betonskog kostura,a da se onda sve ostalo sagradi novo,a reultat toga bi opet bio kolodvor s kojim nitko ne bi bio zadovoljan pa stoga mislim da je gradnja novog kolodvora puno bolje rješenje.

Zašto ste se uhvatili baš onoga što na sisačkom ne valja ? Od drveta ne vidite šumu,a šuma je to da je ovaj sisački kolodvor kolodvor za 21. st. , a ovaj novi osječki konceptom pripada 20. stoljeću. Ponavljam on će odlično izgledati,ali kad bih ja birao za svoj grad između osječkog i sisačkog odabrao bih ovaj sisački.

mata000
June 8th, 2009, 02:35 PM
Mata mi Brođani nemamo pravo omalovažavati Sisak jer ne treba zaboraviti da oni imaju veći gradski proračun i od Broda i od Varaždina.

ja ne bi volio da imamo proračun kao sisak i da se naš puni na način kako se puni sisački, gdje više od pola proračuna uplačuju INA zbog rafinerije i sisačka željezara!!! oni puno više zagade okoliš i sisčane nego što im daju novaca!!! i nisam ja nikoga omalovažavao, samo sam realno rekao da brod ima i više stanovnika i da ima veći autobusni promet. i to se lako može dokazati. zato i mislim da je takav kolodvor sisku nepotreban! :cheers: