View Full Version : [Slavonski Brod] - Construction update (2008 - 2009)

Pages : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 [20] 21 22 23

Trevor McPhee
September 30th, 2009, 02:56 PM
Po projektu mislim da je taj shoping park ipak koliko toliko natkriven. Kad pricamo o kiši. Druga su priča primjerice Outlet centri u Sv. Heleni ili u Križ Začretju, gdje u mini gradovima stvarno možeš pokisnut, jer takvih natkivenih pozicija uopće nema.

Dobro, ti outlet centri su nešto najodvratnije što postoji na planeti, već sam to napisao nebrojeno puta.Jedan potpuni civilizacijski potop.U svim aspektima pa i tehničko - građevinskim.
Surogat gradovi.Strašno:nuts:

Ta nadstrešnica postoji u svim shopping parkovima , samo je širine jedva metar-dva. A što kad poželite u dućan preko puta?:)

Mislim, sve oke, ali ja bih radije kad već moram u shopping centar odabrao pravi. (vidi centre tipa avenue-mall)

No najradije od svega bi ih izbjegao, da mogu...i otišao u prirodu.;)

brvnara
September 30th, 2009, 02:56 PM
Po projektu mislim da je taj shoping park ipak koliko toliko natkriven. Kad pricamo o kiši. Druga su priča primjerice Outlet centri u Sv. Heleni ili u Križ Začretju, gdje u mini gradovima stvarno možeš pokisnut, jer takvih natkivenih pozicija uopće nema.

Staze koje vode do trgovina su natkrivene i nema sanse da ces pokisnuti, ali samo mi je krivo sto se ovo gradi tako daleko od centra i naselja opcenito...

mata000
September 30th, 2009, 03:02 PM
pa nije baš toliko daleko, ja sam tamo pješke za 15 min, autom za 2-3... ni tebi iz vinogorja ne treba puno, samo opališ brzom cestom...

i trevore, nemoj tako o outlet centrima, jeftinije je duplo... al da je gadno uređeno, to stoji, pogotovo križ začretje... oni stupovi (nedovršeni), pa "grad" koji izgleda kao potemkinovo selo, prednja fasada uređena, ostale smiješne :ohno: ali je jeftinije i to dosta

brvnara
September 30th, 2009, 03:06 PM
pa nije baš toliko daleko, ja sam tamo pješke za 15 min, autom za 2-3... ni tebi iz vinogorja ne treba puno, samo opališ brzom cestom...

Pa dobro nisam ja mislio da je kod Garčina ili sta ti ja znam, samo mislim da je bolja lokacija za to npr. veliko polje tj., njegova sjeverna strana i tako vitalizira i taj dio (jos neizgradenog) grada.

mata000
September 30th, 2009, 03:15 PM
dio sjevernog polja uz SVC je u GUP upisan kao poljoprivredno zemljište.
a jesi ikada prošetao tim velikim poljem?? malo će se toga tamo graditi. tamo je već sve skoro izgrađeno, kuća do kuće, a makadamske ulice, ilegala na djelu... ili se neki ne drže GUP-a, a trebali bi...

brvnara
September 30th, 2009, 03:25 PM
dio sjevernog polja uz SVC je u GUP upisan kao poljoprivredno zemljište.
a jesi ikada prošetao tim velikim poljem?? malo će se toga tamo graditi. tamo je već sve skoro izgrađeno, kuća do kuće, a makadamske ulice, ilegala na djelu... ili se neki ne drže GUP-a, a trebali bi...

Neznam ja o kojem ti Velikom polju govoris ali ja mislim na ovo, tocnije na ovaj plan. E sada kada pogledas na ovom planu sjeverno od SVC (gornji dio slike) znati ces na sta ja mislim.

http://img30.imageshack.us/img30/7152/asdasdasm.jpg

Kebra
September 30th, 2009, 05:06 PM
Zna li se već nešto detaljnije o zakupcima u Vendiju? Tj., koliko će ta ponuda obogatiti sadašnju (nečim čega ni približno nije bilo u gradu)? I taj Coloseum, kakvi papiri točno koče izgradnju? Kako stoje s parama? Jer, ako su pare osigurane, onda smo na miru, papiri će se riješiti kad-tad..:cheers:

Ida, jedva čekam malo više detalja o bazenima..

brvnara
September 30th, 2009, 05:41 PM
Zna li se već nešto detaljnije o zakupcima u Vendiju? Tj., koliko će ta ponuda obogatiti sadašnju (nečim čega ni približno nije bilo u gradu)? Konzum i Technomarket, kao bugarski trgovac tehničkom robom, prvi su zakupci...

vise na:http://www.poslovni.hr/116003.aspx
I taj Coloseum, kakvi papiri točno koče izgradnju? Kako stoje s parama? Jer, ako su pare osigurane, onda smo na miru, papiri će se riješiti kad-tad..:cheers:
E neznam tocno koji su papiri u pitanju, ali znam da su na drzavnoj razini (to ti govorim iz pouzdanih izvora). Para imaju i ne misle odustajati od ovog projekta. Nadam se skorom rjesavanju papira i pocetku gradnje:cheers:

Ida, jedva čekam malo više detalja o bazenima..Imas na gradkim stranicama jednu prezentaciju o bazenima ako nisi pogledao vec.
evo ti link: http://www.slavonski-brod.hr/
(na naslovnoj je stranici, desno)

Brko
September 30th, 2009, 08:09 PM
Prolazeći danas Budakovom ulicom doživio sam jedno ugodno iznenađenje. Obnovljene su obje parne lokomotive i parni valjak i sad izgledaju odlično (obojane su izvana u originalnim bojama uz dodatak crvene i žute boje uz pomoć kojih su efektno istaknuti neki detalji vanjštine i unutrašnjosti,a uređeni su i podovi vozačkih kabina). Od klinaca koji su se tu igrali saznao sam da su radovi jučer završeni. Sutra bi trebalo biti planirano otvorenje novog proizvodnog pogona ĐĐ Termoenergetskih postrojenja.

Inače sasvim slučajno sam saznao još jednu dobru vijest vezano za Luku Brod, ali moram malo proučiti neke stvari da se ne brukam kad vam budem pisao o čemu se radi.

p.s. u 18 h su još uvijek trajali radovi na Vendiju !

:)

mata000
September 30th, 2009, 08:24 PM
Prolazeći danas Budakovom ulicom doživio sam jedno ugodno iznenađenje. Obnovljene su obje parne lokomotive i parni valjak i sad izgledaju odlično (obojane su izvana u originalnim bojama uz dodatak crvene i žute boje uz pomoć kojih su efektno istaknuti neki detalji vanjštine i unutrašnjosti,a uređeni su i podovi vozačkih kabina). Od klinaca koji su se tu igrali saznao sam da su radovi jučer završeni. Sutra bi trebalo biti planirano otvorenje novog proizvodnog pogona ĐĐ Termoenergetskih postrojenja.

Inače sasvim slučajno sam saznao još jednu dobru vijest vezano za Luku Brod, ali moram malo proučiti neke stvari da se ne brukam kad vam budem pisao o čemu se radi.

p.s. u 18 h su još uvijek trajali radovi na Vendiju !

super za lokomotive!!!!!

ajd mi šapni ovo za luku na PM. prije skoro 3 mjeseca sam poslao jedan mail na lučku upravu, trebali su mi neki podaci za seminarski rad na faksu, još nisu odgovorili?? jel i kod njih 2009.?? ili su u 70-ima 20. stoljeća??

Brko
September 30th, 2009, 08:56 PM
POČELA IZGRADNJA VENDI PARKA

Vendi park je prvi maloprodajni park u regiji površine 27 000 m2.

Sadrži 18 000 m2 prodajnog prostora na površini od ukupno 80 000 m2.
Cijena: 22 milijuna eura
U sklopu njega već se nalazi lanac namještaja KIKA površine 8 000 m2.
280 radnih mjesta.
Oko 40 trgovina.
Parkiralište sa 950 mjesta.
2 800 m2 velika prodavaonica elektronike u sklopu njega.
2 800 m2 veliku supermarket u sklopu njega.

Radovi su počeli nedavno, plan je bio da se završi do 1.12. ove godine no pošto je krenuo par mjeseci kasnije vjerojatno neće bit gotov do tad, po mojoj procjeni najkasnije do proljeća. Nalazi se u sklopu KIKE koja je već izgrađena, na istočnoj strani grada blizu autoceste.

http://i582.photobucket.com/albums/ss263/scorpion86/SB%202/1.jpg

http://i582.photobucket.com/albums/ss263/scorpion86/SB%202/2.jpg

http://i582.photobucket.com/albums/ss263/scorpion86/SB%202/4.jpg

http://i582.photobucket.com/albums/ss263/scorpion86/SB%202/4_145433_4.jpg

http://i582.photobucket.com/albums/ss263/scorpion86/SB%202/vendi-park-ftd.jpg

http://i582.photobucket.com/albums/ss263/scorpion86/SB%202/100-0022_IMGResized-1.png

http://i582.photobucket.com/albums/ss263/scorpion86/SB%202/100-0019_IMGResized-1.png

http://i582.photobucket.com/albums/ss263/scorpion86/SB%202/100-0023_IMGResized.png

http://i582.photobucket.com/albums/ss263/scorpion86/SB%202/100-0024_IMGResized.png

http://i582.photobucket.com/albums/ss263/scorpion86/SB%202/100-0025_IMGResized-1.png

Miki jel ima na gradilištu tabla sa informacijama ? Čini mi se da sam danas iz busa vidio tablu sa velikom slikom. :cheers:

mata000
September 30th, 2009, 09:00 PM
mislim da sad trebalo urediti PUP područja južno od vendia i tamo planirati neko stambeno naselje

Brko
September 30th, 2009, 09:15 PM
Pa planirana su dva nova naselja u Brodu (plus treće na Vijušu) jedno sam vam pokazao (nismo ga još pokazali, bit će kad prikupimo sve informacije), a o drugom ni ja još nisam ništa saznao jer su tek izrađene prve okvirne skice. Ne znam ništa više od napisanog.

Evo jedna slika iz tvrđave :

http://www.imagesforme.com/upload/e3427e5a.jpg

p.s. Mata hvala za editiranje posta.

mata000
September 30th, 2009, 09:21 PM
^^
e da mi je ovolika kašika za sladoled :D

a gdje bi bilo to drugo naselje za koje su izrađeni okvirni nacrti?'

Brko
September 30th, 2009, 09:23 PM
Zaboravio sam, ali izvan centra grada. Saznat ću prvom prilikom.

mata000
September 30th, 2009, 09:27 PM
kako bi nešto tipa hebranga fino sjelo na potezu podvožnjak u gupćevoj-PZC...

Miki86
September 30th, 2009, 09:37 PM
Nisam vidio tablu, nema ni ograde još oko gradilišta. Bio sam samo sa te strane di je parking KIKE, a onaj dio do ceste je u šikari sav pa se nisam tamo ni provozao. Aj zaletit ću do tamo još jednom do ponedjeljka pa ću pogledat ako ima i uslikat još koju ako bude neke razlike. Inače, ovo sam slikao iza 18 h.

Trevor McPhee
September 30th, 2009, 09:41 PM
BTW ljudi, pogledao sam onaj video bazena!:)

Mislim da će Sl. Brod biti jedini grad u kontinentalnoj HR uz Zagreb sa zatvorenim bazenom olimpijskih dimenzija! (25x50m):okay:

E sad nisam siguran kakav je u Osijeku i u Sisku? Nek napiše netko ako zna.

Za gradove u okolici sebe znam. Čakovec ima 25 x 16,7m , Koprivnica isto 25 x 16,7 (klasični 25metarski) , VŽ ima sportski bazen (za razliku od ČK/KC rekreacijske varijante), 25 x 35 (za waterpolo, ne i olimpijskih dimenzija) sa tribinama...

Inače projekt je onako. Solidan, no ništa ekstra. Vidjet ćemo kako će izgledat taj stakleni dio prema Savi , to bi moglo biti zanimljivo.
E da...dajte recite nekome da sinhronizira neki drugi glas na prezentaciju, jer od glasa one babe sam se usrao od straha:lol:

Miki86
September 30th, 2009, 09:46 PM
evo GUP-a grada pa gledaj šta se gradi
http://i48.photobucket.com/albums/f242/mata000/gup.jpg

a evo i objašnjenja:
1. Romsko naselje (MO J. Rimac) — izrada detaljnog plana i legalizacija postojećih građevina

2. Naselje Katarine Kotromanić (MO Jelas) — planira se legalizacija bespravno izgrađenih građevina uz prenamjenu prostora u građevinsku zonu

3. Staza za motokros (MO Jelas) — prenamjena zelene površine u zonu rekreacije R1

4. Brodski Varoš, sjeverno od željezničke pruge do kanala — prenamjena zelene površine u zonu trgovine

5. Jelas — centar s trgovinama i poslovnim prostorima

6. Tvrđava Brod — označavanje prostora zaštićenog odlukom Ministarstva kulture s uvjetom izrade detaljnog plana i utvrđivanjem svih građevina unutar zaštićenog područja

7. Hotel i stambeno naselje (na mjestu sadašnjeg stadiona NK Marsonia) - prenamjena prostora iz R2 (zone rekreacije) u zonu turizma (hotel s restoranom) i zonu mješovite namjene (stambeno-poslovne građevine)

8. Gradski stadion (Vijuš) — prenamjena prostora iz R3 (rekreacija) u R1 (rekreacija) s mogućnošću izgradnje novog gradskog stadiona za 10.000 gledatelja i 25.000 m2 poslovnog prostora

9. Golf igralište (Vijuš) — planirano u jugoistočnom dijelu Vijuša

10. Bjeliš — prenamjena prostora u industrijsko-poslovnu zonu

11. Svačićeva ulica — projektiranje i izgradnja produžetka Svačićeve ulice do Istočne vezne ceste

12. Rješavanje problema pružnog prijelaza u Osječkoj ulici — planira se izgradnja ceste i podvožnjaka zapadno od Glogovice, pored Poduzeća za ceste

13. Gospodarska zona — prenamjena druge klase poljoprivrednog zemljišta u gospodarsku zonu

14. Istočna vezna cesta — planirano projektiranje i izgradnja Istočne vezne ceste od Getroa do Luke Brod

15. Novo stambeno naselje (MO Starčević) — prenamjena zemljišta iz zelenog pojasa i industrije u novo naselje visoke stambene izgradnje (tipa Naselja Andrije Hebranga) s popratnim sadržajima (vrtić)

16. Poslovni centri (prostor bivše ciglane) — planira se grupiranje poslovnih subjekata

17. Đuro Đaković — poslovna zona ĐĐ planirana je kao posebno specijalizirano područje poduzetnika koje će uz izradu urbanističkog plana uređenja imati posebne uvjete izgradnje građevina

18. Spoj Sjeverne vezne ceste i poslovne zone ĐĐ — grad se rasterećuje ulaska svih teških kamiona unutar gradskog područja

19. Stambeno naselje — prenamjena zelene površine u građevinsko područje, u zonu niske stambene izgradnje

20. Poslovno-trgovačka zona - izgradnja poslovnih objekata i trgovačkih centara

21. Zona Slavonijatransa — izrada detaljnog plana uređenja s razradom poslovnih građevina

Hmm, zna netko nešto o ovome?

PS: Glas je stvarno koma. Hahaha.

Kebra
September 30th, 2009, 09:47 PM
evo ti link: http://www.slavonski-brod.hr/
(na naslovnoj je stranici, desno)

Solidno izgledaju - onaj stakleni dio vrloo atraktivno, ostatak nekako obično.. Ali, fukcija na prvom mjestu, odlična je stvar da će u kompleksu biti olimpijski bazen, jako malo je takvih zatvorenih u Hrvatskoj.. :okay:

Nego, onaj glas.. :eek: :runaway: Je to neko preslušao prije nego je okačio gore?

Brko
September 30th, 2009, 11:09 PM
Glas je stvarno iritantan i naporan, a uz to daje vrlo šture informacije, ali zato smo mi tu da napravimo iscrpnu prezentaciju, ali to ćete morati pričekati dok ne nabavimo svu dokumentaciju do koje budemo mogli doći. Tlocrt bazena je uvelike bio uvjetovan oblikom i veličinom prostora predviđenog za izgradnju bazena i mislim da su projektanti odlično odgovorili na taj izazov. Moja jedina zamjerka je monotonija onog dijela bazena gdje je obični goli zid, ali sve ostalo mi je odlično. Leđa bazena gledaju prema leđima dvorane, a ulica između njih vodi do planiranog novog gradskog stadiona. Meni i taj dio bazena izgleda odlično, a pogotovo ako se zna da će imati fasadu od stakla i kamenih ploča, a tome treba dodati i visinu bazena koja će biti kao peterokatnica. U cjelini gledano ja sam presretan s ovim projektom. Mislim da bazen u Osijeku ima olimpijske dimenzije,a u novom se predviđaju čak 3-4 olimpijska bazena.

Brko
September 30th, 2009, 11:20 PM
Evo jedna današnja :

http://www.imagesforme.com/upload/389f47b1.jpg

:rock:

Brko
October 1st, 2009, 10:43 AM
Još jedna moja od jučer :

http://www.imagesforme.com/upload/ab84d50c.jpg

p.s. jučer je asfaltirana pješačka staza i prostor ispred Brod towera u Svačićevoj ulici.

Semper Fidelis
October 1st, 2009, 10:51 AM
^^Odlično mi izgleda:okay: i zgrade u pozadini:cheers:

Miki86
October 1st, 2009, 11:26 AM
p.s. jučer je asfaltirana pješačka staza i prostor ispred Brod towera u Svačićevoj ulici.

Misliš iza BT? :D:D

Stipsone mogo bi prebacit sliku valjka i ovu zadnju sliku u fotogaleriju i stavit još koju ako imaš.

mata000
October 1st, 2009, 11:42 AM
a možda je to u biti sa strane BT-a?? :rofl:

zadnja dva tjedna su ispumpavali vodu iz zgrade euroherca, preko sto kubika vode je bilo u podrumu... sad se to šuši i uskoro kreće gradnja, konačno...

Miki86
October 1st, 2009, 12:29 PM
NOVA ETAPA U SPORU S. BRODA I NOVOGRADNJE ZBOG ODMARALIŠTA NA KORČULI

Raspisana licitacija za gradska zemljišta

SLAVONSKI BROD - Zemljište za koje smo već ugovorili prodaju u vrijednosti 9,7 milijuna kuna pa zbog presude i ovršne zabilježbe morali raskinuti ugovor sada na sudskoj dražbi ide s početnom cijenom od 2,8 milijuna kuna, jadao se brodski gradonačelnik, dr. Mirko Duspara nakon saznanja da je Općinski sud u Slavonskom Brodu za 27. listopada objavio javnu dražbu (licitaciju) za prvih devet gradskih zemljišta s podužeg popisa ovršne zabilježbe Novogradnje. U rasponu su od 20 do 41.000 ili ukupne površine od 82.000 četvornih metara (8,2 hektara), većinom su to potencijalna gradilišta, od kojih neka i u središtu grada. Takvo je i uvodno spomenuto privremeno parkiralište s jesenskom zelenom tržnicom na početku Strossmayerove ulice od 4.200 kvadrata. A u ovršnoj zabilježbi našlo se nakon pravomoćne presude prema kojoj, podsjetimo, Grad Novogradnji, zbog neplaćenih radova na odmaralištu na Korčuli još od 1989./'90., s kamatama, duguje 50 milijuna kuna. Dusparu zabrinjava što se sad raspisuje licitacija tih zemljišta iako je Državno odvjetništvo još u srpnju od Vrhovnog suda zatražilo zaštitu zakonitosti na Odluku Upravnog suda kojom je poništeno rješenje Hrvatskog fonda za privatizaciju, u kojem se tvrdi da potraživanje za Korčulu, zbog propusta u pretvorbi, nije Novogradnjino nego HFP-ovo. Trebao je to biti ključni adut za obrat u sporu Grada i Novogradnje, tj. rušenje presude o dugu, no sad sve ovisi o Vrhovnom sudu.
U paralelnim aktivnostima u vezi s tim sporom gradskoj je vlasti ipak pala bar jedna od potencijalno većih omči s vrata - Porezna uprava i definitivno je, kaže Duspara, odustala od naplate 21 milijun kuna s gradskog računa, čime je namjeravala namiriti iznos koji Novogradnja za poreze i doprinose duguje državi. Trebala je to biti kompenzacija od koje se, tvrdi gradonačelnik, odustalo i zato što računica sudskog vještaka iz Zagreba pokazuje da dug Grada Novogradnji može biti najviše 10 milijuna kuna. Zbog toga Novogradnji prijeti stečaj, koji se godinama odgađa. Najnovija odgoda je s kraja prošlog tjedna kad se, nakon rasprave u petak, početkom ovog tjedna očekivala objava odluke Trgovačkog suda u Slavonskom Brodu. Ali Novogradnja je zatražila izuzeće i sutkinje i predsjednice pa se sada o tomu čeka izjašnjavanje Visokog trgovačkog suda u Zagrebu. Z. Matičić

http://www.glas-slavonije.hr/vijest.asp?rub=4&ID_VIJESTI=114696

U tekstu se ne spominje zemljište na Vijušu a i piše da je Porezna uprava odustala od naplate 21 milju kuna s gradskog proračuna.

becar
October 1st, 2009, 02:07 PM
Pa zar toj bandi iz Novogradnje i Dragičeviću nitko ne može stati na kraj? Kakva jedna Banana republic.

Čovjek je očito odradio čisti privatizacijski spin. S ekipom iz kao "privatiziranog" ferijalnog i imaginarnog F-toursa zavrtio stotinjak tisuća kuna, zamiješao dvije mješalice na Korčuli, napravio nekakav betonski restorančić i sad to košta 50 milijuna kuna.

Ne znam jeste li vidjeli kako to na Korčuli izgleda, ali ne košta više od 100-tinjak tisuća eura. Kad se uzme u obzir činjenica da svoje radnike koji ga tuže, nije platio niti kune, onda je cijena izgradnje tog objekta još i manja.

Probat ću naći koju fotku s Korčule...:bash:

mata000
October 1st, 2009, 03:57 PM
ma fora je u tome da je davno trebao u stečaj i onda ovoga ne bi ni bilo... ali kako će u stečaj firma od dragičevića kad mu je brat direktor INA-e a kum predsjednik republike? takva firma neće u stečaj nikad.
taj dug je prvotno bio stvarno smiješan, ali je zbog kamata napumpan...

Brko
October 1st, 2009, 06:13 PM
Misliš iza BT? :D:D

Stipsone mogo bi prebacit sliku valjka i ovu zadnju sliku u fotogaleriju i stavit još koju ako imaš.

Mislim na onaj dio zgrade što je okrenut prema Svačićevoj ulici. Preko puta ceste je raskopana zemlja zbog postavljanja plinovoda. Ne znam jel to ima ikakve veze sa zgradom policije.

Budem stavio par slika, ali morat ću opet otići slikati lokomotive jer me uhvatio mrak.:cheers:

Brko
October 1st, 2009, 06:27 PM
ĐURO ĐAKOVIĆ TEP OTVORIO NOVE PROIZVODNE POGONE

U nove proizvodne pogone na 3200 m2 uloženo je 2 milijuna eura. ĐĐ Termoenergetska postrojenja su danas sa svojih 900 zaposlenih i 70 milijuna eura izvoza godišnje najveći izvoznik u Slavoniji

http://www.imagesforme.com/upload/f461dd11.jpg

Predsjednik Mesić u Slavonskom Brodu otvorio je nove proizvodne kapacitete tvornice Đuro Đaković Termoenergetska postrojenja koju je i obišao, baš kao i Specijalna vozila Đure Đakovića.
Nakon obilaska pogona predsjednik Mesićje je pohvalio nova ulaganja, posebice jer je odje riječ o odličnoj suradnji sa stranim investorima tvrtkom Austrian Energy koja je i vlasnik TEP-a.

- Ovdje smo upravo vidjeli jednu odličnu suradnju domaćeg i stranog partnera. Vidjeli smo da je hrvatsko znanje bilo upravo to koje prevagnulo kada je trabalo dobiti stranog investitora da uđe u Hrvatsku, da stvara nova radna mjesta i nove vrijednosti. Prema njegovim riječima jedna od najvećih prepreka stranim ulaganjima je birokracija, ali smatra da to ova Vlada može riješiti jer - Ako gospođa Kosor bude tako uspješna u unutarnjoj politci kao što je bila uspješna u savladavanju barijere koja je pred nama stajala na putu ulaska u EU ja ću je podržati.

Đuro Đaković Termoenergetska postrojenja je jedan od vodećih europskih proizvođača tlačnih dijelova kotlova za termoenergetska postrojenja u Europi. U tu tvrtku je austrijska Grupacija ATEK investirala oko 22, 5 milijuna eura od 2003. pa je ona danas sa svojih 70 milijuna eura izvoza najveći izvoznik u Slavoniji. Nakon obilaska TEP-a predsjednik Mesić je posjetio i proizvodne pogone Specijalnih vozila, a posebno proizvodnju BOV-a.

Radio Slavonija vijest

brvnara
October 1st, 2009, 06:36 PM
^^odlicna vijest:banana::banana::banana:

Brko
October 1st, 2009, 06:57 PM
http://www.imagesforme.com/upload/0de47e62.jpg

p.s. ispuco sam pm-ove za danas.

Semper Fidelis
October 1st, 2009, 07:00 PM
Kakva je to njiva?:D Jel se to tamo nest kopa?

Brko
October 1st, 2009, 07:02 PM
To ti je jedna usputna njiva za odmaranje očiju od glupog interneta.:lol:

brvnara
October 1st, 2009, 07:04 PM
^^To je na putu za osijek jel' da???
Prepoznajem one pogone za bioplin negdje oko đakova...osim ako nije negdje drugdje:cheers:

Brko
October 1st, 2009, 07:06 PM
Mislim da si u pravu.

Miki86
October 1st, 2009, 08:28 PM
http://i34.tinypic.com/wwkuon.jpg

http://i35.tinypic.com/2v3r2bm.jpg

http://i35.tinypic.com/2621vt3.jpg

http://i37.tinypic.com/5trm1u.jpg

http://i34.tinypic.com/2s7xs84.jpg

Semper Fidelis
October 1st, 2009, 08:49 PM
Američki mi djeluje:)

Al stvarno je lijepa:cheers:

mata000
October 1st, 2009, 09:20 PM
napokon nešto što podsjeća na crkvu!! :cheers:
i na crkvi sv. obitelji se gradi zvonik!

a fasadne cigle nikad dovoljno :D

mata000
October 1st, 2009, 09:23 PM
ĐURO ĐAKOVIĆ TEP OTVORIO NOVE PROIZVODNE POGONE

U nove proizvodne pogone na 3200 m2 uloženo je 2 milijuna eura. ĐĐ Termoenergetska postrojenja su danas sa svojih 900 zaposlenih i 70 milijuna eura izvoza godišnje najveći izvoznik u Slavoniji

http://www.imagesforme.com/upload/f461dd11.jpg

Predsjednik Mesić u Slavonskom Brodu otvorio je nove proizvodne kapacitete tvornice Đuro Đaković Termoenergetska postrojenja koju je i obišao, baš kao i Specijalna vozila Đure Đakovića.
Nakon obilaska pogona predsjednik Mesićje je pohvalio nova ulaganja, posebice jer je odje riječ o odličnoj suradnji sa stranim investorima tvrtkom Austrian Energy koja je i vlasnik TEP-a.

- Ovdje smo upravo vidjeli jednu odličnu suradnju domaćeg i stranog partnera. Vidjeli smo da je hrvatsko znanje bilo upravo to koje prevagnulo kada je trabalo dobiti stranog investitora da uđe u Hrvatsku, da stvara nova radna mjesta i nove vrijednosti. Prema njegovim riječima jedna od najvećih prepreka stranim ulaganjima je birokracija, ali smatra da to ova Vlada može riješiti jer - Ako gospođa Kosor bude tako uspješna u unutarnjoj politci kao što je bila uspješna u savladavanju barijere koja je pred nama stajala na putu ulaska u EU ja ću je podržati.

Đuro Đaković Termoenergetska postrojenja je jedan od vodećih europskih proizvođača tlačnih dijelova kotlova za termoenergetska postrojenja u Europi. U tu tvrtku je austrijska Grupacija ATEK investirala oko 22, 5 milijuna eura od 2003. pa je ona danas sa svojih 70 milijuna eura izvoza najveći izvoznik u Slavoniji. Nakon obilaska TEP-a predsjednik Mesić je posjetio i proizvodne pogone Specijalnih vozila, a posebno proizvodnju BOV-a.

Radio Slavonija vijest

TEP ima 900 zaposlenih?????? jebeno!! ide sve to polako na bolje, barem u gradu...

brvnara
October 1st, 2009, 10:16 PM
Opa, pa ova crkva stvarno lijepo ispala, samo je toranj bezveze.
zar nisu mogli to u spic sterat???:dunno:

mata000
October 2nd, 2009, 09:28 AM
grad je izdao lokacijsku dozvolu i uskoro bi trebali krenuti radovi na završetku zgarada gradskog muzeja, tj. obnovi gradskog magistrata!! :cheers2:

Miki86
October 2nd, 2009, 10:38 AM
PRILAGODBE ZA INVALIDE NA JAVNO-PROMETNIM POVRŠINAMA

Nastavljajući provedbu nacionalne strategije izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom na području Grada Slavonskoa Broda u tijeku je izgradnja spuštenih rubnjaka na javno-prometnim površinama u središtu Grada. Za gradnju dvadesetak tzv. rampi na pješačkim prijelazima Grad je iz proračuna izdvojio 50.000 kuna. Radovi su ugovoreni s PZC-om i bit će dovršeni za desetak dana. Pored toga, prilikom gradnje novih ili rekonstrukcije postojećih nerazvrstanih cesta na području Grada odmah se spuštaju rubnjaci kako bi se olakšalo kretanje invalidima.

http://i33.tinypic.com/hsrl14.jpg

SGV

Brko
October 2nd, 2009, 10:49 AM
Miki hvala za slike crkve. Ugodno sam iznenađen ! Kamo sreće da su i toranj napravili od te fasadne cigle, a vrh tornja kao na crkvi Svete Marije u Pragu ! Ovaj dio što je od fasadne cigle mi izgleda odlično. Pokušat ću nagovoriti Andriju da promjeni projekt.

Miki86
October 2nd, 2009, 12:03 PM
Četverokatnica u Reljkovićevoj fino napreduje:

http://i36.tinypic.com/33dgtw4.jpg

Miki86
October 2nd, 2009, 12:10 PM
Kad smo već kod Reljkovićeve, novi asfalt koji je nedavno napravljen:

http://i33.tinypic.com/qy5una.jpg

Brko
October 2nd, 2009, 07:47 PM
Četverokatnica u Reljkovićevoj fino napreduje:

http://i36.tinypic.com/33dgtw4.jpg

:omg: Kad su to prije stigli sagraditi ??? Bio sam tamo prije nekih 15-ak dana i tada tamo nije bilo ničeg osim ograđene livade. Već sam bio pomislio da se od ovog projekta odustalo zbog krize, a on se gradi velikom brzinom.:)

p.s. Miki hvala za slike.

Miki86
October 2nd, 2009, 07:50 PM
p.s. Miki hvala za slike.

Ma ne moraš zahvaljivat na slikanju, nije problem, uvijek imam dobro društvo kad slikam. :D

I ja sam se iznenadio, isto sam prolazio nedavno i nisam ništa vidio preko one ograde a sad odjednom prvi kat gotov.

Brko
October 2nd, 2009, 08:06 PM
Ovo je stvarno bilo brzo. Vidio sam i da su počeli zatrpavati onu ograđenu rupu s vodom u Štamparevoj ulici. Ona dugačka prizemnica do te rupe vapi za obnovom fasade. Uz odgovarajući odabir boje njena fasada bi mogla zablistati. Šteta što takve zgrade propadaju. Grad bi morao povećati proračunsku stavku za obnovu fasada te napraviti listu prioriteta pri obnovi tako da se ovaj problem počne sustavno riješavati. Pri tome treba dati prednost historicističkim zgradama u staroj gradskoj jezgri te zgradama koje su vrijedne, a u kritično lošem stanju.

Brko
October 2nd, 2009, 08:23 PM
http://i34.tinypic.com/wwkuon.jpg

http://i35.tinypic.com/2v3r2bm.jpg

http://i37.tinypic.com/5trm1u.jpg

http://i34.tinypic.com/2s7xs84.jpg

Baš mi je gušt pogledati kako je ova crkva na kraju ispala. Stvarno sam oduševljen. Jedino mi zvonik (visok 33 m, a s podzemnim dijelom preko 40 m) kvari dojam. Ja bih ga obložio fasadnom ciglom do sata kojeg bih zamjenio klasičnim s lijepim starim kazaljkama, a s vrha bih skinuo križ, još malo nadogradio zvonik iznad sata s fasadnom ciglom, a onda na vrh stavio neki piramidalni krov od crnog lima. Šta bi vi napravili da vi odlučujete ?

Trevor McPhee
October 2nd, 2009, 08:49 PM
^^

Dobar si...trebal bi se zaposlit u kakvoj marketinškoj agenciji!
Primjetil sam,naime, da uvijek vadiš postove s prethodne stranice na vrh nove:lol:

Je u pravu si, simpa je crkva , no ona ("brod" crkve) ima veze s tornjem ko Papa sa štafetom mladosti. Nespojivo. Vjerojatno je nešto tu nadodano ili preprojektiravano ili što...?

Brko
October 2nd, 2009, 08:56 PM
Da, dobro si pogodio. Kad mi se nešto baš svidi onda to stavim negdje na početak stranice da mi uljepša dan.:) Ova crkva ima najviši zvonik u Brodu,a dosta smo slabo popratili njezinu izgradnju jer je dosta daleko od centra grada. Crkvu je projektirao svećenik Andrija koji u njoj stoluje. Prvotnim projektom nije planirana fasadna cigla pa se nadam da bi ona mogla biti postavljena i na toranj.

Trevor McPhee
October 2nd, 2009, 09:00 PM
^^
Ajooj!
Svećenik - projektant ?!?:nuts:

Onda je to remek-djelo!:lol: (vidi crkvu Hrvatskih mučenika u Udbini)
Teško sad išta može pomoći ovom tornju. Šteta. Sa smislenim tornjem crkva bi bila odlična, ovako izvana.
Palac gore za fasadnu opeku. Čisto iz osobnih razloga, preferiram ju.:)

Brko
October 2nd, 2009, 09:03 PM
I ja volim fasadnu ciglu, a baš mi je legla i ova nijansa smeđe. Na sreću po Brodu se još koristi fasadna cigla. Dobar je taj svećenik Andrija, prihvaća konstruktivnu kritiku i savjete.

gorgoroth
October 2nd, 2009, 10:21 PM
Lijepa crkva ^^^^

Brko
October 2nd, 2009, 11:44 PM
SLUŽBENA DEMOGRAFSKA PROCJENA IZ 2008. GODINE ZA BRODSKU ŽUPANIJU

http://i35.tinypic.com/2ppxx0k.png

http://i36.tinypic.com/1zx8dp4.png

:cheer::cheer::cheer::cheer::cheer::cheer::cheer::cheer::cheer::cheer:

mata000
October 3rd, 2009, 12:00 AM
jel ova donja tablica na razini županije?????

mislim da već danas na području grada ima preko 85k ljudova...

btw, sad sam na faksu između ostalog upisao i demografiju pa ću imati hrpu materijala na ovu temu. :cheers:

Brko
October 3rd, 2009, 12:05 AM
^^ da, ta doljnja tablica se odnosi na županiju u cjelini. Kamo sreće da se ovo obistini ! :)

mata000
October 3rd, 2009, 08:45 AM
ne znam baš... sad gledam popis iz 2001. koji kaže da je županija tada imala 177 tisuća ljudi, dakle samo 3 tisuće više nego 91. a MUP je 98. procjenio 211 tisuća! ne znam kako su oni to procjenili da će se sa onim postotkom rasta stanovništva broj stanovnika u deset godina povećati za 35 tisuća? to je možda i bio slučaj 98. nakon rata, kada je ovdje živjelo jiš jako puno izbjeglica, ali do danas se dobar dio njih odselio, ili natrag u BiH ili negdje po europi...

moja je procjena da će popis 2011. pokazati da brod ima oko 90 tisuća ljudi, a županija duplo više. samo je pitanje koja će se naselja do tada svrstavati pod grad brod :bash:

Brko
October 3rd, 2009, 12:17 PM
Ja očekujem 2011. negdje oko 72 000 stanovnika.

brvnara
October 3rd, 2009, 12:22 PM
moja je procjena da će popis 2011. pokazati da brod ima oko 90 tisuća ljudi, a županija duplo više. samo je pitanje koja će se naselja do tada svrstavati pod grad brod :bash:

Po cemu to zakljucujes. Da li se po tvojoj procjeni u brodu napravilo stanova/kuca za 25 000 ljudi u odnosu na 2001. godinu. mislim da nije!
A sto se tice ove zadnje recenice nema sanse da ce nesto novo pasti pod brod, jedino nam jos mogu oteti:lol:

Miki86
October 3rd, 2009, 12:44 PM
Mata ne znam šta ti sve smatraš da spada pod grad Brod, al ja smatram da pod Brod spadaju Varoš, Vinogorje i Podvinje, jer su oni i spojeni sa gradom, tj vezani na njega, tako da sam i ja mišljenja da će ta brojka 2011. godine biti bliža 70 000 nego 80 000. Gornju Vrbu ne smatram gradom jer budimo realni, ona to i nije (možda jednog dana bude no misslim da smo daleko od toga još), nije spojena na grad, kad dođeš tamo jednostavno po svemu vidiš da se nalaziš u selu za sebe i da nisi u gradu Brodu. To isto mislim i za Slobodnicu, Bukovlje, itd. A druga je sad priča to da se gradu trebaju dodat područja kao što je ono oko KIKE, Peveca itd, jer to po svoj logici i treba pripadat pod grad Brod a ne pod općinu Gornja Vrba al taj dio ionako ne utječe na broj stanovnika jer nije naseljen. A kad mislim na uže područje oko grada onda mislim i na Vrbu, Tomicu, Slobodnicu, Bukovlje, Gromačnik itd, i taj dio ne bih znao procijenit koliko će imat stanovnika, vjerojatno je tu onda ta tvoja brojka bliža...

brca1001
October 3rd, 2009, 01:04 PM

Izgleda kao neki brod titanik, aj recimo Noina arka, ima neku simboliku. Lijepo su mi pogodjeni tonovi smedjih boja. Steta zbog tankog tornja i industrijskih prozora s bocne strane. Jako mi se svidnja vrh tornja, ali bi stavio ipak neki ukusniji kriz. Moja preporuka sveceniku, da oblozi toranj ukrasnim drvetom, da dobije na toplini ambijenta, ali otprilike u takvim tonovima, malo svjetlijim od opeke. Jos bih malo "podebljao" ovu kapicu gore s malo debljim obloznim drvetom i naravno ukrasni sat.
"Vanjska lamperija" na tornju moze ici onako koso, da se lomi na uglovima (svaki zid svoje usmjerenje), tada ce i ovo osvjetljenje u obliku kriza nekako "sjesti".
Kada bi bila cijela od opeke ipak bi bilo previse..

mata000
October 3rd, 2009, 01:30 PM
pod brod spadaju samo naselje slavonski brod, podvinje, vinogorje i varoš, kako je i Miki rekao... a sad vi pogledajte koliko se stanova izgradilo od 2001.!! pa malo prošetajte livadom, kolonijom i budainkom, pa ćeš vidjeti koliko još kuća se gradi i koliko ih je nedavno napravljeno! po meni, sigurno preko 80 tisuća!

brvnara
October 3rd, 2009, 01:52 PM
pod brod spadaju samo naselje slavonski brod, podvinje, vinogorje i varoš, kako je i Miki rekao... a sad vi pogledajte koliko se stanova izgradilo od 2001.!! pa malo prošetajte livadom, kolonijom i budainkom, pa ćeš vidjeti koliko još kuća se gradi i koliko ih je nedavno napravljeno! po meni, sigurno preko 80 tisuća!

Neznam...Ajmo ovako. Brod je 2001. imao ~64 500 stanovnika. Da bi dosli do brojke od 90 000 treba nam jos 25 000 stanovnika. recimo da su sve to nekakve prosjecne cetveroclane obitelji, znaci da se u brodu trebalo napraviti oko 6 000 stambenih jedinica sto mislim da je malo previse. Po nekim realnim ocekivanjima trebalo bi biti izmedu 75 i 80 000, ali nikako preko toga. barem ako cemo pratiti po izgradnji stanova/kuca u gradu.

Brko
October 3rd, 2009, 03:10 PM
OTVOREN AUSTRIJSKI TRGOVAČKI CENTAR LETS DO IT

Nakon preuzimanja Mio Agrostroja austrijski trgovački lanac otvorio je svoj trgovački centar u rekonstruiranom i nadograđenom objektu na Sjevernoj veznoj cesti.:cheers:

Brko
October 3rd, 2009, 07:30 PM
Vozeći se SVC uočio sam da se u naselju Zrinski Frankopan, lijevo od one dvije nove stambene zgrade u Kažotićevoj ulici, gradi nova crkva. Zvonik je već u skelama. Jel zna netko šta je s tom crkvom ?

brvnara
October 3rd, 2009, 07:31 PM
Vozeći se SVC uočio sam da se u naselju Zrinski Frankopan, lijevo od one dvije nove stambene zgrade u Kažotićevoj ulici, gradi nova crkva. Zvonik je već u skelama. Jel zna netko šta je s tom crkvom ?

Nisam to vidio...trebao bi to miki poslikati-to je njegov rajon

Brko
October 3rd, 2009, 07:37 PM
Misliš župa ? :lol: Spominjao mi je on već tu crkvu jer ni njemu nije jasno zašto su radovi stali. Možda na gradilištu ima kakav render ? Crkvi ne bi škodilo malo transparentnosti.

Miki86
October 3rd, 2009, 08:12 PM
Misliš župa ? :lol: Spominjao mi je on već tu crkvu jer ni njemu nije jasno zašto su radovi stali. Možda na gradilištu ima kakav render ? Crkvi ne bi škodilo malo transparentnosti.

Krivo, krivo, sve ste fulali, i moju župu i naselje te crkve i mjesni odbor u kojem se ta crkva nalazi. :lol:

Kažotićeva kažeš, pa to mislim spada pod Livadu, zato što je pisalo da su se oni gradski stanovi gradili na Livadi, a i mata je spominjao da se radi zvonik na crkvi Svete obitelji pa eto onda, to je ta župa. To ne spada pod Zrinski Frankopan a i nije baš blizu mene. ZF ti je iza Malog Pariza, desno nakon što se pređe kanal koji se ulijeva u Glogu, a i cijeli taj dio do autoceste, znači ulica Sv. Antuna. A desno je granica Glogovica. A crkva u mom naselju se još nije ni počela gradit iako je misa na toj lokaciji koju su odabrali već služena davno, mislim da ima sad već 2 god. a i križ tamo stoji. Čak je i ime nove župe izabrano, al nakon tog nisam čuo ni riječi o tome. Prije tog smo spadali pod župu Duha svetog u Malom Parizu a još prije tog pod Podvinje...

sslazio
October 3rd, 2009, 08:14 PM
Pazar je to Kopić prodao Mioagrostroj? Kada i kome?

brvnara
October 3rd, 2009, 08:29 PM
^^sslazio pogledaj PM:cheers:

mata000
October 3rd, 2009, 09:19 PM
je je, kažotićeva je na livadi, a i rekao sam da se zvonik "kod popa davida" gradi! to je gore iznad željinog stadiona :cheers:

Brko
October 3rd, 2009, 10:01 PM
Ja sam krivo rekao, ali dobro sam vidio da se u naselju Zrinski Frankopan gradi nova crkva. Baš me zanima kako će izgledati nova crkva na Hebrangu.

Brko
October 3rd, 2009, 10:14 PM
http://www.imagesforme.com/upload/d12f6468.jpg

Miki86
October 4th, 2009, 02:45 AM
Ja sam krivo rekao, ali dobro sam vidio da se u naselju Zrinski Frankopan gradi nova crkva. Baš me zanima kako će izgledati nova crkva na Hebrangu.

Možda se i gradi ta crkva u Kažotićevoj, ali to nije Zrinski Frankopan. Kod mene se nikakva crkva ne gradi...

brvnara
October 4th, 2009, 07:26 PM
http://img97.imageshack.us/img97/4051/dsc07423e.jpg

http://img251.imageshack.us/img251/6873/dsc07315.jpg

http://img17.imageshack.us/img17/333/dsc07316fi.jpg

brvnara
October 4th, 2009, 07:28 PM
http://img10.imageshack.us/img10/6462/dsc07566b.jpg

http://img401.imageshack.us/img401/9929/dsc07555y.jpg

http://img10.imageshack.us/img10/1126/dsc07548t.jpg

brvnara
October 4th, 2009, 07:29 PM
http://img401.imageshack.us/img401/7581/dsc07469u.jpg

http://img14.imageshack.us/img14/4682/dsc07460g.jpg

http://img401.imageshack.us/img401/5184/dsc07398a.jpg

brvnara
October 4th, 2009, 07:30 PM
http://img121.imageshack.us/img121/6526/dsc07380.jpg

Autor slika - STIPSON

mata000
October 4th, 2009, 07:36 PM
fino to ide, samo nek se gradi. još kad tamo puknu dvoranu ekonomske škole, biti će hebrang stvarno super naselje!!

Brko
October 4th, 2009, 07:52 PM
Očito sam ja krivo procjenio lokaciju crkve u novogradnji.

Bilo bi dobro da grad na svojim internet stranicama objavi plan grada na kojem bi bila ucrtana gradska zemljišta kao i gradska zemljišta koja su pod sudskom ovrhom zbog spora s Novogradnjom.To bi nam dalo uvid u prostorne mogućnosti razvoja grada i planiranja buduće izgradnje. Malo mi je čudno da Marsonia i drugi korisnici i dalje koriste stadion kad je on pod ovrhom. U intervjuu kojeg je gradonačelnik dao u zadnjem broju "Posavske" nalazi se i katastrofalna najava sudske licitacije svih gradskih zemljišta koja se nalaze pod sudskom ovrhom, a koja bi se trebala održati 27. listopada. Početna cijena gradskih zemljišta po Dusparinim riječima je 3-4 puta manja od njihove tržišne vrijednosti. Grad je o ovom skandaloznom pokušaju pljačke obavijestio Vladu, Predsjednika, ministra Šimonovića i Europsku komisiju, a još uvijek se pokušava dogovoriti sastanak s premijerkom Kosor. U svakom slučaju ova omča oko vrata grada bi se u iduća tri tjedna trebala pomaći s mrtve točke. Ovo čekanje ubija jer o ishodu ovog spora ovisi realizacija projekta vrijednog oko 100 milijuna eura. Zbog političke nepristranosti i dobre suradnje s Novogradnjinim zaposlenicima koji su mi uvijek dopuštali da slikam po dvorani na Vijušu do mile volje ne želim iznositi svoje subjektivno mišljenje o ovom slučaju.

p.s. Brvnara hvala za postanje slika, ajd samo stavi još jednu sliku gdje se vidi glavno pročelje vrtića u dužinu.

Brko
October 4th, 2009, 09:48 PM
Na stranici županijskog Zavoda za prostorno uređenje stavljeni su neki novi dokumenti : http://www.bpzzpu.hr/index.php/dokumenti/cat_view/5-prostorni-planovi/8-gradovi/12-slavonski-brod/15-generalni-urbanistiki-plan-gup/153-2-izmjene-i-dopune2008/154-grafiki-prilozi.html

Miki86
October 4th, 2009, 10:33 PM
Malo zbivanja oko dvorane Vijuš. Stavili su dio rasvjetnih stupova a i trg je pri kraju popločavanja:

http://i35.tinypic.com/rj2u1g.jpg

http://i34.tinypic.com/9kxg2b.jpg

http://i37.tinypic.com/16874ty.jpg

http://i33.tinypic.com/e6rc4h.jpg

http://i35.tinypic.com/14t92km.jpg

http://i33.tinypic.com/rba63m.jpg

http://i34.tinypic.com/16743eg.jpg

Brko
October 4th, 2009, 10:39 PM
^^ tko bi rekao da se ovi radovi napokon privode kraju. Odlično će to izgledati kad sve bude gotovo. Bilo bi dobro da postave dva reflektora na stupove da obasjavaju sam ulaz u dvoranu.Osim dvorane dobili smo i novi trg.:) Hvala za slike jer nisam tamo već dugo prošao.

mata000
October 4th, 2009, 11:28 PM
a nisu mogli naći starije i gluplje stupove za rasvjetu????????
al ajd, nakon 20 godina, sve je dobro...

brvnara
October 4th, 2009, 11:47 PM
Na stranici županijskog Zavoda za prostorno uređenje stavljeni su neki novi dokumenti : http://www.bpzzpu.hr/index.php/dokumenti/cat_view/5-prostorni-planovi/8-gradovi/12-slavonski-brod/15-generalni-urbanistiki-plan-gup/153-2-izmjene-i-dopune2008/154-grafiki-prilozi.html

Koja glupost- pod prostornim planom za zupaniju (koji je doraden 2008.) sve stari podaci iz 97. mislim. pa za sta to moze posluziti u ovim vremenima???:bash:

Miki86
October 5th, 2009, 11:07 AM
Zanimljiv vrtić, no koliko sam shvatio sastoji se iz 2 faze? U drugoj bi trebali napravit još jedan ogranak, tako nešto. I za kad su rekli da će bti gotova ta prva faza, čini mi se ove godine čak?

Miki86
October 5th, 2009, 12:23 PM
PROMOTIVNA VOŽNJA SAVOM TURISTIČKIM BRODOM „GRANIČARKA“

Želeći obogatiti turističku ponudu i vožnjom po rijeci Savi, Grad Slavonski Brod ugovorio je s Turističkim obiteljskim gospodarstvom Kereković iz Živika subvencioniranje opremanja turističkog plovila. Turistički brod „Graničarka“ prvi puta je iz Pričca doplovio u Slavonski Brod i u promotivnoj vožnji do Poloja prevezao predstavnike brodskih medija i Gradske uprave. Nezaboravan užitak promatranja iz zeleno-bistre Save jedinstvenog splavarskog naselja na Savi i izletišta Poloj s najvećom riječnom plažom bit će odsad dostupan i organiziranim skupinama turista koji budu posjećivali Slavonski Brod.

http://i582.photobucket.com/albums/ss263/scorpion86/SB%202/b64048000storiesbrodgranic4.jpg

http://i582.photobucket.com/albums/ss263/scorpion86/SB%202/b64048000storiesbrodgranic9.jpg

SGV

Miki86
October 5th, 2009, 12:36 PM
POČELA IZGRADNJA VENDI PARKA

Vendi park je prvi maloprodajni park u regiji površine 27 000 m2.

Sadrži 18 000 m2 prodajnog prostora na površini od ukupno 80 000 m2.
Cijena: 22 milijuna eura
U sklopu njega već se nalazi lanac namještaja KIKA površine 8 000 m2.
280 radnih mjesta.
Oko 40 trgovina.
Parkiralište sa 950 mjesta.
2 800 m2 velika prodavaonica elektronike u sklopu njega.
2 800 m2 veliku supermarket u sklopu njega.

Radovi su počeli nedavno, plan je bio da se završi do 1.12. ove godine no pošto je krenuo par mjeseci kasnije vjerojatno neće bit gotov do tad, po mojoj procjeni najkasnije do proljeća. Nalazi se u sklopu KIKE koja je već izgrađena, na istočnoj strani grada blizu autoceste.

http://i582.photobucket.com/albums/ss263/scorpion86/SB%202/1.jpg

http://i582.photobucket.com/albums/ss263/scorpion86/SB%202/2.jpg

http://i582.photobucket.com/albums/ss263/scorpion86/SB%202/4.jpg

http://i582.photobucket.com/albums/ss263/scorpion86/SB%202/4_145433_4.jpg

http://i582.photobucket.com/albums/ss263/scorpion86/SB%202/vendi-park-ftd.jpg

Još neki detalji o Vendiju:

Ukupna zelena površina na parceli iznosi odo 21,5 % površine.

U sklopu zahvata nalaze se trgovine (opreme za dom, supermakret, odjeće, obuće, nakita, multimedije, kozmetike, ljekarna, igračke i sl.), ugostiteljski sadržaji (caffe bar, restoran, terasa), poslovni sadržaji (uredi) te popratni sadržaji (čajna kuhinja, sanitarni čvorovi i dr.).

Tabla sa gradilišta i najnovije stanje:

http://i35.tinypic.com/23k6ip5.jpg

http://i33.tinypic.com/ws3eko.jpg

http://i33.tinypic.com/2hr1mwg.jpg

http://i33.tinypic.com/33c9gcx.jpg

http://i38.tinypic.com/209ovsx.jpg

http://i35.tinypic.com/72yaog.jpg

http://i35.tinypic.com/2u5ywxh.jpg

http://i37.tinypic.com/2l9m8t5.jpg

http://i34.tinypic.com/28ml1fl.jpg

Semper Fidelis
October 5th, 2009, 01:31 PM
Jako mi liči na stc u osijeku. Sam sto ce ovaj vas biti puno bolji.

Miki86
October 5th, 2009, 01:34 PM
^^ Da, baš sam sad pogledao slike stc-a na vašoj dretvi i skužio da je ista koncepcija. A stc je? (ne da mi se tražit sad)

Semper Fidelis
October 5th, 2009, 01:36 PM
specijalizirani trg cetar. Obrtničke radnje i tako to.

Brko
October 5th, 2009, 05:14 PM
Zanimljiv vrtić, no koliko sam shvatio sastoji se iz 2 faze? U drugoj bi trebali napravit još jedan ogranak, tako nešto. I za kad su rekli da će bti gotova ta prva faza, čini mi se ove godine čak?

Vrtić na Hebrangu ima 6 vrtićkih jaslica, a u drugoj fazi će biti nadograđene još četiri. Na katu će se nalaziti prostorije uprave.

Vidio sam ja da Vendi ima tablu s informacijama. Dobro je da je ovaj posao dobila naša Projektgradnja.:)

Miki86
October 5th, 2009, 11:16 PM
Ona uska četverokatnica u Širokoj fino napreduje, al nisam slikao, već je bio mračak...

No, što je sa hotelom Sedis, ko da su malo usporili radovi ili mi se samo čini?

A eno i u onim novim zgradama u Zrinskoj već neki uselili u poslovne prostore u prizemlju, a ko drugi nego Kinezi. :D

Brko
October 6th, 2009, 07:59 PM
Na Eurohercovoj zgradi još uvijek traje ispumpavanje vode iz garaže, a na zgradu je postavljena skela s one strane koja gleda na BT.

brvnara
October 6th, 2009, 08:13 PM
^^aj nek se i to vise zgotovi. jos da rijese svacicevu i eto taj dio grada(barem juzna strana:lol:) je sreden

Brko
October 6th, 2009, 08:16 PM
Pa potrajat će ti radovi na Eurohercu, a novi problem je i kuća do Euroherca koja nije otkupljena. Igralište OŠ Mihanović će vjerovatno biti preseljeno s druge strane škole čime bi se dobila nova atraktivna parcela za izgradnju u Svačićevoj. A tu su i neizgrađene površine na spoju Vukovarske i Svačićeve ulice koje bi po meni trebalo popuniti reprezentativnim višekatnim uglovnicama.

brvnara
October 6th, 2009, 08:22 PM
...A tu su i neizgrađene površine na spoju Vukovarske i Svačićeve ulice koje bi po meni trebalo popuniti reprezentativnim višekatnim uglovnicama.

Da ali to je sve oznaceno u GUP-u kao zelena povrsina, tako da tamo do nove izmjene GUP-a nema nikakve gradnje.

Brko
October 6th, 2009, 08:24 PM
Znam. Ona površina u Svačićevoj koju grad sad prodaje ima gospodarsku namjenu u GUP-u. Bojim se novog trgovačkog centra.

Brko
October 6th, 2009, 08:26 PM
A šta se ono gradi u Kumičićevoj ulici iza Čepo centra ? Jel obnovljena fasada tehničke škole ?

brvnara
October 6th, 2009, 08:32 PM
^^Nisam znao niti da se obnavlja.

Znam. Ona površina u Svačićevoj koju grad sad prodaje ima gospodarsku namjenu u GUP-u. Bojim se novog trgovačkog centra.

Ma mislim da nema smisla sada.

Brko
October 6th, 2009, 08:38 PM
Pa i meni je to čudno. Privode se kraju i radovi na domu umirovljenika. Uskoro bi oko njega trebala biti postavljena ograda.

mata000
October 6th, 2009, 09:15 PM
Pa potrajat će ti radovi na Eurohercu, a novi problem je i kuća do Euroherca koja nije otkupljena. Igralište OŠ Mihanović će vjerovatno biti preseljeno s druge strane škole čime bi se dobila nova atraktivna parcela za izgradnju u Svačićevoj. A tu su i neizgrađene površine na spoju Vukovarske i Svačićeve ulice koje bi po meni trebalo popuniti reprezentativnim višekatnim uglovnicama.

kuća do euroherca će takva i ostati. vlasnici su tražili 200 tisuća eura za otkup, a euroherc ne da te novce da bi na tom mjestu kasnije zasijali travu!
ovo za igralište mihanovićeve škole prvi puta čujem, ali ideja je super!! naravno, ako se bude pazilo šta će se tamo graditi...
a vlasnik zelene površine naspram autobusnog kolodvora je ĐĐ holding...

sumnjam. ali čudi me jedna stvar. ako oni sad prodaju tu parcelu, šta će biti kada se, jednog dana, bude pravila avenija???? onda će opet otkupljivati zemljište od nekoga?? nije mi jasno...

A šta se ono gradi u Kumičićevoj ulici iza Čepo centra ? Jel obnovljena fasada tehničke škole ?

još jedna identična zgrada... a fasada tehničke škole je obnovljena, sad izgleda još bolje...

Brko
October 7th, 2009, 10:55 AM
^^ Misliš na prostor odmah ispred autobusnog kolodvora ?

Tip na kauču
October 7th, 2009, 02:17 PM
da vam rješim dilemu ovako
ovo je stražnja strana ili sporedni ulaz
http://img16.imageshack.us/img16/6883/dsc00210tw.jpg (http://img16.imageshack.us/i/dsc00210tw.jpg/)

Miki86
October 7th, 2009, 02:20 PM
Aha, hvala. Pa tako i je logično, da je ona strana do dvorišta stražnja a do ceste prednja strana.

Tip na kauču
October 7th, 2009, 02:25 PM
ovo je prednja strana ili glavni ulaz
http://img203.imageshack.us/img203/8171/dsc00212q.jpg (http://img203.imageshack.us/i/dsc00212q.jpg/)

Tip na kauču
October 7th, 2009, 02:32 PM
Evo još malo
http://img30.imageshack.us/img30/8634/dsc00211n.jpg (http://img30.imageshack.us/i/dsc00211n.jpg/)

http://img80.imageshack.us/img80/6081/dsc00213w.jpg (http://img80.imageshack.us/i/dsc00213w.jpg/)

http://img11.imageshack.us/img11/3521/dsc00214i.jpg (http://img11.imageshack.us/i/dsc00214i.jpg/)

Semper Fidelis
October 7th, 2009, 02:50 PM
Stvarno super izgleda!:cheers:

Miki86
October 7th, 2009, 03:02 PM
da vam rješim dilemu ovako
ovo je stražnja strana ili sporedni ulaz
http://img16.imageshack.us/img16/6883/dsc00210tw.jpg (http://img16.imageshack.us/i/dsc00210tw.jpg/)

ovo je prednja strana ili glavni ulaz
http://img203.imageshack.us/img203/8171/dsc00212q.jpg (http://img203.imageshack.us/i/dsc00212q.jpg/)

Evo još malo
http://img30.imageshack.us/img30/8634/dsc00211n.jpg (http://img30.imageshack.us/i/dsc00211n.jpg/)

http://img80.imageshack.us/img80/6081/dsc00213w.jpg (http://img80.imageshack.us/i/dsc00213w.jpg/)

http://img11.imageshack.us/img11/3521/dsc00214i.jpg (http://img11.imageshack.us/i/dsc00214i.jpg/)

Hvala za slike, to je sad skoro pa gotovo. Baš bi bilo fora jednu sličnu zgradu napravit preko puta Svačićeve, bilo gdje, da malo i ta strana dobije na urbanosti. Mislim da bi to onda upotpunilo buduću aveniju...

Brko
October 7th, 2009, 04:53 PM
Preko puta bi se trebala graditi zgrada policije površine 7500 m2, ali na aktualnom satu posljedne sjednice županijske skupštine župan Marušić je na vijećnički upit o zgradi policije rekao sljedeće :" -Ovo je pitanje aktualno već duže vrijeme i mi smo napravili već puno predradnji kako bi došlo do gradnje zgrade policije čime bismo, ujedno, riješili i pitanje smještaja sudskih službi. Zbog te smo zgrade, kod projektiranja produžene Svačićeve ulice, radili kružni tok. Ipak, gradnja se zbog recesije odgađa, ali samo privremeno."

Miki86
October 7th, 2009, 05:02 PM
Ma znam da se tamo treba gradit policija, zato sam i napisao bilo gdje sa one strane Svačićeve. Pročitao sam i to u Posavskoj. A ko zna, možda ipak prebace njenu lokaciju negdje na IVC, i da se ono zemljište iza konzuma uspije spasit da ne bude trgovački centar, s time bi se bar donekle spasila situacija oko planiranja Svačićeve.

Brko
October 7th, 2009, 05:02 PM
Projektgradnja je narasla na 900 zaposlenih !!! Imaju osigurane poslove za 3 godine unaprijed, a na Vendi parku nisu samo izvođač radova nego i investitor s udjelom od 60 posto.:)

Brko
October 7th, 2009, 05:05 PM
Ma znam da se tamo treba gradit policija, zato sam i napisao bilo gdje sa one strane Svačićeve. Pročitao sam i to u Posavskoj. A ko zna, možda ipak prebace njenu lokaciju negdje na IVC, i da se ono zemljište iza konzuma uspije spasit da ne bude trgovački centar, s time bi se bar donekle spasila situacija oko planiranja Svačićeve.

Policija će se sigurno tamo graditi jer grad ne može poništiti ugovor o darovanju zemljišta MUP-u, a za zemljište iza Konzuma ne znam ništa osim da je ono vlasništvo Mercatora.

mata000
October 7th, 2009, 07:00 PM
danas sam prolazio kroz brod, idem u OS na dane piva... uglavnom, ono malo stakla na eurohercu neće ostati one boje, kao ni onaj žućkasti lim, ili šta je već, ono je samo isprobavanje materijala, boja će biti kao na renderu koji je stipson stavio...

@tip na kauču- kad će slijedeći ovakav ili veći projekt??

e da, pročitah danas u glasu slavonije da će se IVC sagraditi za 2 do 3 godine... živi bili pa vidjeli

Brko
October 7th, 2009, 08:43 PM
^^ Hvala Bogu da će se Eurohercova zgrada raditi prema originalnom projektu. One boje mi se nikako nisu sviđale. Ona žuta mi je još i ok, ali zeleno staklo se nikako tamo ne uklapa. Da je crno staklo bilo bi puno bolje, ali originalni projekt je ipak daleko bolji.:)

Procjenjena vrijednost Istočne vezne ceste je 65 590 339 kuna, ali u tu cifru nije uračunat novac potreban za otkup kuća koje je nužno otkupiti i srušiti. IVC i produžena Svačićeva avenija su besmislene jedna bez druge. Nadam se da će se po tom pitanju napokon nešto pokrenuti. Evo link na članak iz Glasa Slavonije : http://www.glas-slavonije.hr/vijest.asp?rub=4&ID_VIJESTI=115007

Brko
October 7th, 2009, 09:06 PM
Pomalo iznenađujuće, ali Entazis je osim Nexe centra i Coloseuma projektirao i Brod Tower. :cheers:

Fasadna cigla za crkvu na Budainci se uvozi iz Makedonije. Kiša pada od neba prema zemlji.

mata000
October 8th, 2009, 12:55 PM
vidio sam jučer da HV krči i uređuje vojarnu na jelasu, ali i prostore oko nje, sve do amaterovog stadiona!! jel se to konačno nešto pomaklo oko onog kampusa??

Miki86
October 8th, 2009, 01:13 PM
Ma sumnjam, pročitao sam nedavno baš da je Duspara negdje rekao kako još uvijek ne odustaju od vojarne na Jelasu, tako da izgleda da to nije ni približno riješeno još. A vojska vjerojatno uređuje to isto kao što su i tvrđavu te ono zemljište veliko na Hebrangu, i tamo su cijelu šikaru očistili, poravnali pa se ništa ne gradi još tamo.

Brko
October 8th, 2009, 10:53 PM
Eurohercovu zgradu će dovršiti Osijek Koteks.:cheers:

Brko
October 9th, 2009, 01:51 PM
DONATORSKA VEČER ZA OBNOVU CRKVE NA MIKRORAJONU

U petak, 09. listopada s početkom u 19 sati u prostorima Mjesnog doma J.J. Strossmayer bit će održana Donatorska večer s aukcijom slika Književno likovnog društva Berislavić, za rekonstrukciju dijela crkve Svetog Leopolda Mandića na Mikrorajonu. Uz brojne goste bit će nazočni i svećenici brodskog dekanata, i nadbiskup mons. Marin Srakić.

Prvi župnik Župe blaženog Alozija Stepinca vlč. Tomislav Ćurić imat će u nedjelju, 11. listopada Liturgijsku svečanost uvođenja u župničku službu, od 11 sati pod svetom misom u Bogoslužnom prostoru na Hebrangu. Svetu misu i obrede predvodi nadbiskup mons. Marin SrakiĆ.

Radio Slavonija vijest

Brko
October 9th, 2009, 02:53 PM
Iduće godine će se obnoviti fasada zgrade Konig, tj. Kekeca na križanju Krešimirove i Gupčeve ulice. Grad sufinancira obnovu s 50 posto. :cheers:

Šta mislite o ideji da se gradsko poglavarstvo preseli u zgradu vatrogasnog doma na Trgu Svetog Trojstva ?

mata000
October 9th, 2009, 02:56 PM
^^
nula bodova!! sadašnja lokacija je predobra!!!! šta bi onda stavio u časnički paviljon?? nek u vatrogasnom naprave muzej vatrogastva ili nek tamo stave rektorat...

Miki86
October 9th, 2009, 04:13 PM
Ma nije valjda da će se obnovit ona zgrada na ćošku di je Pizza cut?? Aj hvala kc više, ono je ruglo tamo, i još pokraj nje ima dosta praznog prosta i onda opet dolazi neka stračara, cijeli taj dio mi izgleda bzvz s obzirom na lokaciju, između su neke vjenčanice (u šupi di je prije bila pečenjara). I meni je dobra lokacija poglavarstva tamo di je sad.

Brko
October 9th, 2009, 04:53 PM
Po meni bi sve od Koniga pa do Zrinske trebalo srušiti i planski izgraditi.

brvnara
October 9th, 2009, 05:56 PM
Po meni bi sve od Koniga pa do Zrinske trebalo srušiti i planski izgraditi.

Eh da, ali tko ce to napraviti???
To se trebalo napraviti dok je grad/drzava imala neko pravo na takve pothvate, ali danas nema sanse da ce netko to sve otkupiti, srusiti i izgraditi nove zgrade, jer mu se zbog ( male ) katnosti koja je tamo dopustena za izgradnju ne isplati. Tada m2 takvog stana ne bi smio biti ispod 1700-1800€, a tko ce toliko love dati za stan???:nuts:

Brko
October 9th, 2009, 11:58 PM
^^ Nikad ne reci nikad. Trenutno se pokušava postići dogovor da se rupa s druge strane Gupčeve ulice zatvori jednom velikom zgradom.:)

Miki86
October 9th, 2009, 11:59 PM
Koja rupa?? Tamo di je onaj parking ili?

mata000
October 10th, 2009, 12:55 AM
kako bi ja to fino "zatvorio"!!! otkupit onu kućicu, napravit oooooooooogromnu podzemnu garažu koja bi imala ulaz iz gupćeve iz smjera sjevera (samo desno skretanje), a izlaz na parking kod projektbiroa, odnosno na trg pobjede gdje je opet jednosmjeran promet, opet samo desno skretanje. a tamo bi bubnuo ovako nešta:
http://kvaternikplaza.com/
ništa preveliko, ali opet vrhunsko i primjereno centru grada!!! a unutra stanovi i poslovni prostori, možda i nekakav multiplex?!

Miki86
October 10th, 2009, 01:11 AM
Ajmo se mi skupit i organizirat i kandidirat na sljedećim lokalnim izborima, napravili bi čuda od ovog grada. :lol:

Slažem se da treba otkupit ono između i napravit po meni nešto ko kappa centar u Os, samo možda malo manje katnosti zbog okruženja al def nešto što će obogatit tu ulicu.

PS: Stipson bi naravno bio glavni. :D:D

mata000
October 10th, 2009, 01:24 AM
a ne, ja ti radim po onoj, il si bos il si hadžija!! :D

stipa bi vodio policiju!! :rofl: imam neki osjećaj da kod njega nema cile-mile, odmah bi pendrek potego!!

al šta bi ja radio da mi daju grad na pola godine... prvo bi se dobrano nayebo mamice onima u zagrebu, pa onda onima u županiji, a onda i ovima u gradskoj upravi... onda bi se drukčija pjesma pjevala. čitam u posavskoj intervju sa hebrangom. majko moja mila!!! pazi izjave: "eto, slavoniju i brod se do sada zapostavljalo, sada ću ja to promjenit!!"

a od 18 godina koliko imamo ovu našu državu, 15 godina je hebrang bio na vlasti!!! i sad on ima obraza (ili je možda skroz skrenuo kao meter??) da kaže kako su on i njegovi zapostavljali slavoniju, ali da sad eto više neće... ne znam jel bi se smijao ili plakao...

Brko
October 10th, 2009, 10:44 AM
Da, mislio sam na onu rupu u Gupčevoj gdje su ona dva parkirališta, a između je ona obiteljska kuća s dva prozora. Taj prostor je iscjepkan na 4-5 dijelova, a sve pojedinačne parcele su uske i dugačke i samim time neprikladne za bilo kakvu izgradnju stoga su vlasnici tih parcela prisiljeni na udruživanje i dogovor. Slažem se s Matom da bi tamo trebalo sagraditi ogromnu podzemnu garažu koja bi pokupila sve aute koji se sad parkiraju u Gupčevoj i Krešimirovoj ulici,a gore da sagrade i običnu stambeno-poslovnu zgradu s 3-4 kata bilo bi super u odnosu na postojeće stanje.

Miki jel mi možeš na GE-u pogledati kolike su dimenzije neizgrađenog zemljišta uz Savu, desno od lučke kapetanije (unutar okolnih cesta) ?

Evo jedna povijesna slika gradilišta Brod towera i Euroherca iz gradskog glasnika :

http://i35.tinypic.com/2lk5i6g.png

Miki86
October 10th, 2009, 11:14 AM
Na koje zemljište misliš, onaj park koji se nalazi između Starčevićeve, i šetališta braće Radić?

Brko
October 10th, 2009, 11:17 AM
Gledano sa Save : lijevo je zgrada lučke kapetanije, a desno cesta iza koje je MBP muzej, ispred tebe je cesta do šetališta na Savi, a kraj parcele je tamo gdje počinju zgrade u Starčevićevoj (ali bez njih), dakle prostor do Save gdje je dječije igralište i taj mali park.

Miki86
October 10th, 2009, 11:35 AM
Ovako si mislio?

http://i38.tinypic.com/qrc28z.jpg

Širina ti je oko 45 m od staze do staze a dužina oko 50 m, metar gore dole.

Ti bi dirao taj park?

mata000
October 10th, 2009, 03:08 PM
^^
puno njih je to već probalo, hotel je nekakav trebao tamo biti ako se ne varam...

i definitivno će se nešta graditi na mjestu vojarne na jelasu, tamo je cijelo zemljište očišćeno i iskolčeno, nešto se sprema....

Brko
October 10th, 2009, 05:21 PM

Točno si označio prostor na koji sam mislio. Ovo zemljište je neprocjenjivo i mora biti sačuvano za neki pažljivo odabrani javni sadržaj. Ima tu dosta prostora, a pogotovo ako se uzme u obzir da je grad vlasnik zemljišta oko trafostanice u Starčevićevoj, a da je susjedna prizemnica u takvom stanju da se sigurno može otkupiti za neku razumnu svotu.

Ja sam za to da se ovaj prostor u potpunosti izgradi. Pitanje je samo šta tu graditi. Fantazija bi bila da se tu sagradi ona nikad sagrađena gradska vijećnica za koju negdje postoje nacrti, a možda čak i nova gradska knjižnica s brojnim dodatnim sadržajima. Brodska gradska knjižnica ima preko 150 000 knjiga i samo 1600 m2 prostora, a godišnje raste za 4-5000 knjiga te je već odavno prerasla prostor u kojem se nalazi. Ona trenutno ima 23 zaposlena, a po standardima bi trebala imati 46. Isto tako standardi propisuju da na svakih 1000 stanovnika knjižnica treba imati od minimalno 28 m2 pa do 45 m2. Ako tu formulu primjeniš na Brod sa minimalnim standardom od 28 m2 na 1000 stanovnika onda je to 70 X 28 = 1960 m2. Grad bi u svakom slučaju morao u mandatu ovog gradonačelnika riješiti pitanje zemljišta za izgradnju nove gradske knjižnice. Kao centralna ustanova kulture ona ne može biti improvizacija ili jeftina nadogradnja. U svakom slučaju ova označena lokacija je odlična za sve javne sadržaje samo da ne bude još jedna stambena zgrada.

Mata jel raskrčen baš prostor vojarne na Jelasu ili nešto pokraj nje i tko to radi ? Šta ti znači to da je zemljište iskolčeno i jel ima tamo kakva informativna tabla ?

mata000
October 10th, 2009, 05:38 PM
raskrčeno je zemljište između amaterovog stadiona sve do samih zgrada vojarne, ali zgrade nisu srušene. to je radila vojska. iskolčili su taj prostor, a koliko je znam kolce se zabija u krajnje kutove nekog objekta koji će se graditi na tom području?!

Brko
October 10th, 2009, 05:50 PM
Mislio sam da su možda ogradili vojarnu i stavili info tablu. Baš me zanima šta to rade ?

Jel prolazio netko pokraj stadiona na Livadi ? U kojoj su fazi radovi ?

U 2008. u Brodu se rodilo 635 živorođenih, a umrlo je 647 ljudi. To je još i dobro u odnosu na stanje u većini drugih velikih gradova, ali ni jedan grad nema neki spomena vrijedan rast.

mata000
October 10th, 2009, 09:40 PM
a migracijski saldo??

na stadionu na livadi treba još samo postaviti sjedalice, ostali radovi planirani za ovu godinu su gotovi

Brko
October 10th, 2009, 10:07 PM
Migracijski saldo se prati samo na razini županije.

Bit će postavljeno 850 sjedalica, ali s tim radovi nisu gotovi jer će grad uložiti još 500 000 kuna u izgradnju parkirališta pokraj stadiona, a dodat će se i neke staklene stijene na tribine i to će se raditi još ove godine.:cheers:

Miki86
October 10th, 2009, 10:16 PM
Na Jelasu će se napravit navodno još 2 pomoćna nogometa igrališta pa zato to rade al nije 100 posto sigurno, sad načuo...

mata000
October 11th, 2009, 10:00 AM
Na Jelasu će se napravit navodno još 2 pomoćna nogometa igrališta pa zato to rade al nije 100 posto sigurno, sad načuo...

moguće i to...

Migracijski saldo se prati samo na razini županije.

Bit će postavljeno 850 sjedalica, ali s tim radovi nisu gotovi jer će grad uložiti još 500 000 kuna u izgradnju parkirališta pokraj stadiona, a dodat će se i neke staklene stijene na tribine i to će se raditi još ove godine.:cheers:

samo 850?? pa mogli su pokriti cijelu tu tribinu sjedalicama, stane tamo sigurno više od 1000 sjedalica... a gdje će pozicionirati parkiralište?? nije vrag da će dirati onu livadu između stadiona i škole??

Brko
October 11th, 2009, 09:37 PM

Sjećem se da je Duspara rekao da je vlada vojarnu na Jelasu dala nekom osječkom klubu.:nuts:

Jel ste vidili onaj ogromni debilni grafit na zgradi PBZ-a na Trgu Pobjede ?:ohno:
Nadam se da će ga brzo ukloniti. Ta zgrada bi uz minimalna ulaganja mogla odlično izgledati.

becar
October 12th, 2009, 12:46 PM

Točno si označio prostor na koji sam mislio. Ovo zemljište je neprocjenjivo i mora biti sačuvano za neki pažljivo odabrani javni sadržaj. Ima tu dosta prostora, a pogotovo ako se uzme u obzir da je grad vlasnik zemljišta oko trafostanice u Starčevićevoj, a da je susjedna prizemnica u takvom stanju da se sigurno može otkupiti za neku razumnu svotu.

Ta je zgrada u Preradovićevoj 1. Cijela gradska, nekada se njome služili mladi, i tu je bilo sjedište LOB-a (Lista omladine Broda) a za vrijeme rata tu su utovarali humanitarnu pomoć. Na kraju su je u potpunosti zaboravili. A cijelo to zemljište s trafo stanicom, kao izmišljeno. A sami centar grada.

Park preko puta bih ja ostavio. Da se mene pita, samo ga malo puno uljudio

Brko
October 12th, 2009, 09:20 PM
Bećaru jel si siguran da je prizemnica LOB-a još uvijek u vlasništvu grada ?

becar
October 13th, 2009, 10:46 AM
mogu provjeriti, ali mislim da sam u pravu. Tamo su mislili smjestit Centar mladih, prije nego su odlučili dati im prostor Kina Brod.

Nego, evo nam opet Novogradnje. Vidim da Duspara ima presicu u Zagrebu. Toliko o brojnim projektima. Ništa od bazena izgleda....

Miki86
October 13th, 2009, 11:01 AM
Bećar mislim da bazeni nisu na zemljištu koje je pod ovrhom tako da oni nemaju veze s tim, ostali dio zemljišta koji je sa one strane dvorane je.

Brko
October 13th, 2009, 01:22 PM
Zemljište predviđeno za izgradnju bazena nije pod ovrhom.

becar
October 13th, 2009, 01:45 PM
znam da nije. Samo sam sarkastičan. Jedino ne znam jesu li sjeli i na račun grada. Ako jesu. Super....

Brko
October 13th, 2009, 03:05 PM
Nisu. Ovom ovrhom se ne zaustavlja ni jedan gradski projekt.

Brko
October 13th, 2009, 03:51 PM
OBJAVA ZA MEDIJE : GRADONAČELNIK DUSPARA POKUŠAVA SPRIJEČITI PLJAČKU SLAVONSKOG BRODA

Danas su u Zagrebu i Slavonskom Brodu održane konferencije za medije na temu „Slavonski Brod na sudskoj dražbi“ na kojima je objavljena mogućnost da se vrijedna imovina grada Slavonskog Broda nađe na dražbi (koju je Općinski sud u Slavonskom Brodu sazvao za 27. listopada ove godine) ukoliko Vrhovni sud zaključi sudski spor u korist tvrtke „Novogradnja“ koja potražuje od Grada financijsku naknadu za građevinske radove na objektu bivšeg ferijalnog odmarališta na Korčuli koji je tek darovnicom Republike Hrvatske 2000. godine postao vlasništvo Grada.
Unatoč tome što su i Općinski i Županijski sud u Zagrebu 1997. godine presudili u korist tadašnjeg vlasnika Republike Hrvatske pod obrazloženjem da se prijenosom nekretnine nije prenio i dug na novog vlasnika, iste sudske istance u Slavonskom Brodu su donijele presudu 2005. u korist „Novogradnje“ sa zateznom kamatom još od 1991., temeljem čega je pokrenut ovršni postupak nad imovinom Grada Slavonskog Broda.
Na temelju takvih nelogičnih sudskih odluka, osnovano se sumnja da se radi o nekolicini umreženih pojedinaca i skupina - ratnih profitera koji bi ovom ovrhom ishodili financijsku dobit za sebe te istovremeno oštetili Grad Slavonski Brod i unazadili njegov razvoj.
Vodstvo Grada do sada nije htjelo privlačiti veću medijsku pažnju jer je bilo uvjereno u korektnost i pravednost nadležnih institucija.

NELOGIČNE SUDSKE ODLUKE POTIČU SUMNJE NA KORUPCIJU

No, zbog brojnih nelogičnosti u donošenju odluka, pojavile su se opravdane sumnje u korumpirano pravosuđe. Tako valja spomenuti da su se na svim instancama hrvatskog pravosuđa odluke donosile u neočekivano kratkim rokovima: Županijski sud u Slavonskom Brodu odbio je žalbu Grada u roku mjesec dana, Vrhovni sud RH je donio presudu u roku 4 mjeseca, Ustavni sud u roku od 20 dana, a Upravni sud u roku od pet mjeseci.
Među brojnim nelogičnostima posebno se izdvaja i odluka Općinskog suda u Slavonskom Brodu prema kojoj je procjenu nekretnina izvršila slavonsko-brodska ispostava Porezne uprave, a ne kako je to uobičajeno, sudski vještak. Ta je procjena nekoliko puta manja od stvarne vrijednosti nekretnina, što je Grad tijekom postupka dokazivao ugovorima za prodaju susjednih nekretnina. Tako će se zemljišta na kojima je Grad planirao graditi brojne važne društvene objekte poput studentskog kampusa i veleučilišta, dječjeg vrtića, socijalnih stanova, hotela i dr. , čija je vrijednost oko 80 milijuna kuna, na sudskoj dražbi prodavati za 19 milijuna kuna.

POTRAŽIVANJE ZA RADOVE NA KORUČILI NIJE DIO TEMELJNOG KAPITALA NOVOGRADNJE
Grad je 2008. godine došao do spoznaje da su sva potraživanja Novogradnje zapravo potraživanja Hrvatskog fonda za privatizaciju jer se u procesu pretvorbe vlasništva potraživanje koje je Novogradnja imala prema Ferijalnom savezu, odnosno Republici Hrvatskoj, nije upisalo u temeljni kapital ove građevinske tvrtke pa su time neupisana potraživanja postala potraživanja HFP-a. To je i HFP potvrdio rješenjem iz rujna 2008., koje je potom ukinuto presudom Upravnog suda, a koja je donesena u manje od 5 mjeseci iako je prosječno trajanje postupka pred Upravnim sudom 4 godine.
Grad Slavonski Brod u ovom trenutku čeka odluku Vrhovnog suda RH kojem je podnesen zahtjev za zaštitu zakonitosti postupka od strane Glavnog Državnog odvjetnika Mladena Bajića. Unatoč brojnim molbama vodstva Slavonskog Broda da interveniraju u ovom slučaju, ni premijer Sanader niti njegova nasljednica, premijerka Kosor nisu reagirali.
Ipak, gradonačelnik Duspara je istaknuo dobru suradnju s Državnim odvjetništvom, a jučer se sastao i s predstavnicima Ministarstva pravosuđa.
Pod osnovanom sumnjom korupcije službeno je upućen i dopis Policijskom nacionalnom uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, tzv. osječkoj podružnici hrvatskog FBI-a. U nju se polaže nada da će ubrzo provjeriti sve detalje vezane uz predanu dokumentaciju i u što skorijem roku očitovati o korupciji u ovom slučaju.

SGV

Brko
October 13th, 2009, 04:06 PM
GRADONAČELNIK NAJAVIO ŠTRAJK GLAĐU

Link na tekst i video sa Sbiportala : http://www.sbiportal.hr/slavonski-brod/117/vijest/2696.html

El Cortez
October 13th, 2009, 04:44 PM
ja ovo nemogu virovati da se događa kod nas.. kako jedan grad može bankrotirati? kako?
pa nije Brod selo, nego grad od 70k ljudi???? a čuda i mirakula s našom Rvackom

Semper Fidelis
October 13th, 2009, 04:52 PM
^^O cem se tu radi? Vidim svuda se piše kako je Brod bankrotirao? Kod nas je debeli bio potrosio svu lovu.

brca1001
October 13th, 2009, 04:53 PM
Ovo već postaje klasik i to Hrvatske. Nema to toliko veze s Brodom, sad ce se to prosriti i na ostale gradove. Samo je pitanje koliko tko istinito prikazuje stvari, a sto se vise bude primicala zima i kraj godine, sve ce manji prostor za laži biti.

sslazio
October 13th, 2009, 08:34 PM
to vam je tako u ovoj državi. sve dok se ne pojave mlade snage koje nemaju kompleksa prošlosti i dok im se ne da prostora i ne uzmu stvari u svoje ruke...

mata000
October 13th, 2009, 09:23 PM
nakon ovoga danas još sam sigurniji u svoj naum... sad će ovo zvučati smiješno, ali ja želim biti, a i biti ću gradonačelnik ovoga grada. duspara je stvarno napravio dobar posao, ali čovjek je došao do svog vrhunca i daljni napredak je moguć jedino ako se oboruža mladim i visoko školovanim stručnjacima koji imaju osiguranu budućnost i kojima je stalo do ovoga grada. majke mi, ja sam spreman volonterski dati pokoji savjet bilo kome tko želi dobro ovom gradu! ali kod nas se još uvijek više vjerujem podobnima, a ne sposobnima!! a ovaj grad ima potencijala da bude drugi grad u državi po svemu, hoćeš BDP, hoćeš stanovništvo, hoćeš broj visokoobrazovanih. znam i masu mladih ljudi koji su visokoobrazovani koji žele pomoći ovome gradu, ali se boje jer ne žele da se blati njihov rad i trud!! ali doći će i naše vrijeme...

LAMPAŠ8
October 13th, 2009, 09:30 PM
nakon ovoga danas još sam sigurniji u svoj naum... sad će ovo zvučati smiješno, ali ja želim biti, a i biti ću gradonačelnik ovoga grada. duspara je stvarno napravio dobar posao, ali čovjek je došao do svog vrhunca i daljni napredak je moguć jedino ako se oboruža mladim i visoko školovanim stručnjacima koji imaju osiguranu budućnost i kojima je stalo do ovoga grada. majke mi, ja sam spreman volonterski dati pokoji savjet bilo kome tko želi dobro ovom gradu! ali kod nas se još uvijek više vjerujem podobnima, a ne sposobnima!! a ovaj grad ima potencijala da bude drugi grad u državi po svemu, hoćeš BDP, hoćeš stanovništvo, hoćeš broj visokoobrazovanih. znam i masu mladih ljudi koji su visokoobrazovani koji žele pomoći ovome gradu, ali se boje jer ne žele da se blati njihov rad i trud!! ali doći će i naše vrijeme...

:bow::applause::applause:

brvnara
October 13th, 2009, 09:36 PM

E to cu i ja, tako da cemo biti izravni konkurenti, ali prije svega suradnici:cheers::cheers::cheers::cheers::cheers:

Miki86
October 13th, 2009, 09:48 PM
Kad sam bio mal htio sam biti Batman, kasnije vatrogasac a sad želim bit gradonačelnik!

Stipsone aj ti nama stavi neku dobru vijest, bilo šta da nam uljepša dan. Znam da imaš nešto. :D

PS: Da na Google earthu označim zemljišta koja idu na dražbu??? LOL

Moram se malo šalit, ne preostaje nam ništa drugo...

Brko
October 13th, 2009, 10:38 PM
^^ Sočkovićev Vaming će graditi trokatnicu u Štrosmajerovoj ulici blizu pumpe,kod Buzova. Počela je prodaja stanova i poslovnih prostora u Nexe centru.

U današnjim vijestima na našim tv postajama su pokazane neke pogrešne lokacije zemljišta pod ovrhom kao npr. parkiralište pokraj bolnice kod evangeličke crkve i nova zgrada u Vrazovoj. Imam negdje popis zemljišta pod ovrhom, ali nije to lako pronaći.

mata000
October 13th, 2009, 10:41 PM
^^
sjećam se kad sam bio mali da sam vikao da želim biti Toni Kukoč kad narastem!! :D
tad sam se furao na košarku i onu magičnu postavu bullsa!!

ali dobro, ovo nije nikakav bankrot niti stečaj grada, neće se ništa poremetit u poslovanju kako ove tako i idućih godina. grad ima 30 milijuna kn nenaplaćenih potraživanja. a ima i drugih zemljišta u svom vlasništvu. ali ovako oduzeti gradu supervrijedna zemljišta, čija je cijena daleko iznad 80 milijuna koje duspara spominje, e to je krađa...

@brvnara- lako se mi dogovorimo. nisam od onih koji pate od nekakvih kompleksa, sve se da dogovorit ako ima volje i želje... znam samo da guzicu nikad neću prodat!!

Brko
October 13th, 2009, 10:50 PM
^^ za očekivati je da su sad na potezu svi oni koje je Duspara danas prozvao,a to znači da će iduća 2 tjedna biti jako zanimljiva.

mata000
October 13th, 2009, 10:50 PM
^^ Sočkovićev Vaming će graditi trokatnicu u Štrosmajerovoj ulici blizu pumpe,kod Buzova. Počela je prodaja stanova i poslovnih prostora u Nexe centru.

U današnjim vijestima na našim tv postajama su pokazane neke pogrešne lokacije zemljišta pod ovrhom kao npr. parkiralište pokraj bolnice kod evangeličke crkve i nova zgrada u Vrazovoj. Imam negdje popis zemljišta pod ovrhom, ali nije to lako pronaći.

zar nije to zemljište u štamparevoj u vlasništvu SPC??

Brko
October 13th, 2009, 10:54 PM
mislim na parking na raskršću Štampareve i foto Breze.On je u privatnom vlasništvu.

mata000
October 13th, 2009, 10:56 PM
aha... ja sam mislio na ono zemljište s druge strane evangelističke crkve...

Brko
October 13th, 2009, 11:00 PM
A kakva je ono glupost da neka baba gradi privatnu kapelicu kod narodnih novina na Slavoniji 1 ??? Vidio sam tamo negdje nekakve skele,a sad vidim i na sbonline-u tu debilnu vijest...

Brko
October 13th, 2009, 11:23 PM
ZA PLINOFIKACIJU KOTLOVNICE NA SLAVONIJI 1 DVADESET MILIJUNA KUNA

Slavonija I i II sanirane, modernizacija dogodine

SLAVONSKI BROD - “Spremni smo za početak grijanja oko četiri tisuće stanova, koliko je priključeno na naše kotlovnice”, kazao nam je direktor Brod plina Dalibor Pudić, svjestan da bi ih nagla promjena vremenskih prilika mogla natjerati da već za koji dan upale kotlove.
Ne bi u tomu za širu javnost bilo ništa zanimljivoga da se dio Brođana, napose stanovnika naselja Slavonije I i II, u kojima je tisuću stanova na gradskom centralnom grijanju, sa zebnjom ne prisjeća baš kraja rujna i početka listopada prošle godine kad su, zbog kvarova na kotlovnici i podstanicama u nekim zgradama, tjednima bili ne samo bez grijanja nego i bez pitke vode. Tad su se, zbog dotrajalosti kotlova i ine opreme, podsjetimo, u sustavu pomiješali energent (lož-ulje) s toplom vodom, što je prouzročilo dugotrajnu sanaciju.
- Ljetos smo otklonili mogućnost ponavljanja takvog akcidenta tako što smo predzagrijavanje lož-ulja s toplovoda prebacili na odvojeni kotao - kaže Pudić. - No, još uvijek ostaje mogućnost povremenih, srećom, samo kratkotrajnih "ispada" zbog dotrajalosti podstanica u nekim zgradama, što se otklanja za dan, najviše dva.
Zato je i obnova podstanica sastavni dio projekta plinofikacije kotlovnice na Slavoniji I, koji će stajati približno 20 milijuna kuna, i za koji se, dok se dovršava projektna dokumentacija, istodobno već grade plinski priključci do kotlovnice. Izmjena kotlova mogla bi početi do kraja ove, a završiti do ljeta iduće godine. Sve, dodaje Pudić, ovisi o kompliciranoj proceduri ishodovanja svih potrebnih "papira", našto Brod plin ne može mnogo utjecati.

Najveći dio zamjene kotlova financirat će se kreditom, a vraćati velikim uštedama na zamjeni lož-ulja plinom, što se već dokazalo u svim drugim naseljim. Potvrđuje to i primjer pet manjih kotlovnica (Cipelić, Zrinska, Vatrenka, Trg I. B. Mažuranić i Gajeva), na kojima je do plinofikacije samo lož-ulje godišnje koštalo 100.000 kuna više negoli se naplatilo od građana. S ostalim troškovima gubitak je bio 735.000 kuna, a uštedom se već otplatilo pola od uloženih tri milijuna kuna.

Zdenko Matičić, Glas Slavonije

October 13th, 2009, 11:50 PM
Bankrotirali ste:baeh3::baeh3::naughty::naughty::naughty:

Brko
October 13th, 2009, 11:54 PM
^^ nismo, samo imamo malu rasprodaju gradskih nekretnina.

October 14th, 2009, 12:03 AM
Svojevoljno ili prisilno:lol::lol:
(Nemojte se uvrijdtit samo se malo zezam:))

mata000
October 14th, 2009, 12:04 AM
zvjezdane, ne vjeruj novinarima previše... grad ne će bankrotirati niti otići u stečaj, a na kraju neće biti ni rasprodaje ovih zemljišta, izronit će već jadranka odnekud sa spasonosnim rješenjem...

October 14th, 2009, 12:08 AM
zvjezdane, ne vjeruj novinarima previše... grad ne će bankrotirati niti otići u stečaj, a na kraju neće biti ni rasprodaje ovih zemljišta, izronit će već jadranka odnekud sa spasonosnim rješenjem...

Ma sve će ona napraviti za ocjenu višu od trice:lol::lol: jest da je to carska ocjena ali nije Jaca carica :cheers:

Brko
October 14th, 2009, 12:09 AM
NOVA POSLOVNA ZGRADA ARHITEKTONSKOG BIROA LEKO

Evo dvije moje slike nove zgrade u Budakovoj ulici :

http://www.imagesforme.com/upload/4ca6217a.jpg

http://www.imagesforme.com/upload/3bfe198c.jpg

jukkaz
October 14th, 2009, 10:29 AM
biro zvan katastrofa!!!
i nisu arhitektonski biro, jer arhitekata nemaju

becar
October 14th, 2009, 11:07 AM
[QUOTE=Stipson;44565434]^^ Sočkovićev Vaming će graditi trokatnicu u Štrosmajerovoj ulici blizu pumpe,kod Buzova. Počela je prodaja stanova i poslovnih prostora u Nexe centru.
QUOTE]

Sad će Sočković razgranat svoju gradnju po svim zemljištima u gradu. Lovu je pripremio, političke sudske odluke odradio, Dragičeviću i Novogradnji dao komad kolača, i ekipa sretna i zadovoljna.... Predlažem da ipak dobiju glas više na izborima, jer nema smisla da ih se tako sposobne stalno ignorira. Nije Brod zaslužio da u njemu na vlasti nisu tako pametni i mudri ljudi. Zna se, ipak je njihova zadnja.

Nego znate li što je u posljednje vrijeme radila brodska Novogradnja? Iako su u stečaju mislim da su odrađivali neke zgrade. Inače, znam par radnika koji su radili kod Dragičevića, ali im godinama nije redovito isplaćivao plaće i doprinose. Naravno, za razliku od ekspresne presude koju je on dobio, radnici koji su njega tužili i novogradnju još nisu odradili niti jedan sudski proces, nego je to u ladici...:banana:

mata000
October 14th, 2009, 11:18 AM
^^
točno, sve su inžinjeri građevine. znam te ljude privatno, mislim da rade odličan posao. oni su radili i osječki nathodnik kod kolodvora, a i novi autobusni kolodvor!!

Brko
October 14th, 2009, 11:58 AM
Bećaru gledaj tu ovrhu s pozitivne strane : ne može biti gore nego što je. :hilarious Ipak treba uzeti u obzir i sudbine zaposlenika Novogradnje kojima egzistencija ovisi o opstanku njihove tvrtke te pokazati malo obzira i prema tim ljudima jer nisu oni krivi što je do svega ovoga došlo, a sad su svi na njih sasuli drvlje i kamenje.

Sadašnje stanje pat pozicije nikome ne koristi. Bilo kakvo rješenje može biti puno bolje od trenutnog stanja, a ono je da gradu stalno prijedi bankrot i blokada računa, da nam najdragocjenija neizgrađena gradska zemljišta u centru grada stoje neizgrađena, a da Duspara na njima želi graditi neke potpuno promašene sadržaje kao što su socijalni stanovi i dječiji vrtić, a u isto vrijeme jedna nekoć super ugledna tvrtka Novogradnja koja je praktično sljednik GIK-a Brod (građevinskog poduzeća s 3000 zaposlenih !!!) sada stoji pred gašenjem. Možda se iz svega ovog nešto dobro dogodi pa da se na tim dragocjenim parcelama sagrade neki reprezentativni objekti. Brodska javnost nije upoznata sa situacijom oko Vijuša, tj. o razlozima zbog kojih grad ne uspjeva dobiti odobrenje za UPU - Urbanistički plan uređenja Vijuša, tj. o razlozima zbog kojih taj plan ne može stupiti na snagu. Čak kad bi grad i dobio prostor Vijuša nazad u svoje vlasništvo na njemu se opet ne bi moglo ništa graditi. To su činjenice. Grad prodaje dragocjena zemljišta u centru grada s ciljem krpanja gradskog proračuna ne vodeći uopće računa o određivanju i čuvanju prostora koji bi morali biti namjenjeni izgradnji javnih sadržaja koji ovom gradu nedostaju. Trenutni primjer za to je prodaja velikog zemljišta u Svačićevoj ulici. Nije isključeno da će se tamo možda graditi šugavi Lidl. Jel Lidlu mjesto na takvoj lokaciji ? Puno je već takvih dragocjenih prostora upropašteno. Evo još jedan primjer - prostor u Svačićevoj na glavnom gradskom raskršću koji je grad poklonio MUP-u za izgradnju zgrade policije. To je teški promašaj i neodgovorno razbacivanje gradskim zemljištem u centru grada, a svi znamo da kad treba sagraditi jednu običnu školu da onda imamo ogromni problem da nađemo prostor za njenu izgradnju. Objavit ću ovdje jedno otvoreno pismo gradonačelniku iz "Posavske" koje će vam puno toga objasniti kad je riječ o Vijušu kao najdragocjenijem gradskom prostoru.

becar
October 14th, 2009, 12:13 PM
Potpisujem sve što si rekao osim jedne stvari. Bio bih najsretniji kad bi licitirana zemljišta kupio netko sa zdravim kapitalom. No to se neće dogoditi. Opet će do njega doći ekipa koja je cijelu ovu zemlju dovela do bankrota, na odgovorna mjesta postavila svoje nepismene rodjake, a mi kukamo jedni drugima po forumima jer nemamo načina kako svoju frustraciju pretvoriti u nešto pozitivno.

Kamo sreće da na svim tim licitiranim lokacijama niknu urbane, funkcionalne zgrade koje će grad pretvoriti za još ljepše mjesto za živjeti. Sinoć u javljanju TV NOVA-e iz Broda su namjerno posnimali većinu brodskog rugla, vječna parkirališta i zapuštene zgrade. Izgledalo je kao da su snimke s Kosova. A sve je to veliki odraz dugogodišnje nebrige, imovinsko-pravnih neregularnosti i na posljetku, totalne bezidejnosti svih koji su do sada sjedili na mjestima gradonačelnika.

Ako se nešto hitno ne promijeni i dalje će nam biti tako. Samo na ovaj način, uz korumpirano sudstvo i političare - čisto sumnjam da će neko sunce zasjati u skoro vrijeme.

jukkaz
October 14th, 2009, 12:58 PM
^^
točno, sve su inžinjeri građevine. znam te ljude privatno, mislim da rade odličan posao. oni su radili i osječki nathodnik kod kolodvora, a i novi autobusni kolodvor!!

najgora firma s kojom smo surađivali ikad
mislim da im je ovo zadnje što su radili u Osijeku

mata000
October 14th, 2009, 01:11 PM
^^
zbog čega?

jukkaz
October 14th, 2009, 01:45 PM
htio sam ti poslati pm, al sam skontao da zapravo ne bih smio reći.
recimo da su gadno zabrljali nešto ;)

Brko
October 14th, 2009, 05:17 PM
DONACIJA EUROBIKER CHARITYA OPĆOJ BOLNICI VRIJEDNA 400 000 EURA

Eurobiker charity, udruga čiji je član je od prije godinu dana i Moto klub , u Brodsko-posavsku županiju donijela je impresivnu donaciju sa čak 4 šlepera. Od toga su tri šlepera namjenjena Općoj bolnici "Dr. Josip Benčević", a jedana za Caritas Župe Svete Obitelji. Donacija za brodsku bolnicu sastoji se od: odjeće za medicinsko osoblje i pacijente, bolničkih kreveta (hidraulični sa madracima), različitiog bolničkog namještaja, nešto medicinskih aparata (operacijski stol, operacijske lampe, ultrazvučni aparati, aparati za operacijske sale), kolica za pacijente.

BPŽ vijest

Brko
October 14th, 2009, 10:24 PM
MIRKO DUSPARA SUMNJA NA KORUPACIJU U PRAVOSUĐU
Grad na dražbi zbog brata bivšeg šefa Ine

ZAGREB - “Građani Slavonskog Broda, koji su 90-ih ginuli zbog svog grada, neće dozvoliti da im ratni profiteri uzmu vrijedna zemljišta, a državne bi se institucije trebale pozabaviti mogućim kriminalom i korupcijom u ovom slučaju, te na nekim sudovima pokrenuti inspekcijski postupak”, kazao je na svojoj jučerašnjoj konferenciji za novinare Mirko Duspara, gradonačelnik Slavonskog Broda, čija će se zemljišta zbog dugogodišnjeg spora s tvrtkom Novogradnja iz Slavonskog Broda, 27. listopada naći na javnoj dražbi, kako bi Novogradnja namirila svoja potraživanja od grada.

Prijetnje smrću
Novogradnja je početkom 90-ih, prepričao je jučer brođanski gradonačelnik, zatražila naknadu za gradnju dijela restorana unutar odmarališta tadašnjeg Ferijalnog saveza na Korčuli, koji je Slavonski Brod ranije darovao Ferijalnom savezu. Republika Hrvatska 1990. godine preuzela je vlasništvo nad odmaralištem od Ferijalnog saveza, a Novogradnja vrlo brzo nakon toga tuži državu i traži od nje da joj isplati naknadu, odnosno dug Ferijalnog saveza za obavljene građevinske radove, no Općinski i Županijski sud u Zagrebu donose presudu u korist RH. Krajem 2000. godine RH daruje nekretninu na Korčuli Slavonskom Brodu, a dvije godine kasnije Novogradnja pokreće tužbu protiv Slavonskog Broda, tvrdeći da je prijenosom nekretnine prenesen i dug, iako je po istoj osnovi izgubila spor s državom. Iza Novogradnje pak stoji njezin direktor, Ivan Dragičević, brat dugogodišnjeg čelnika Ine, Tomislava Dragičevića, koji je s Dusparom, podsjetimo, prošle godine imao verbalni “okršaj” i navodno mu, kako tvrdi Duspara, prijetio smrću, upravo zbog slučaja nekretnine na Korčuli. U travnju 2005. godine Općinski sud u Slavonskom Brodu donio je presudu u korist Novogradnje, napominjući kako je Grad stekao nekretninu bez osnove, ne priznavajući darovnicu RH. Novogradnji je, osim toga, dosuđena i kamata od 1991. godine, iako je zakonom propisano da kamata može teći od trenutka stjecanja vlasništva. Presudu Općinskog suda potvrdio je vrlo brzo, samo mjesec dana kasnije, i Županijski sud u Slavonskom Brodu, odluka postaje pravomoćna te se pokreće ovršni postupak prema kojem je Grad obvezan platiti 572,2 tisuće eura i zatezne kamate od 1991. godine, koje je odredila poslovna jedinica PBZ-a u Brodu. Procjenu imovine, osim toga, nije obavio sudski vještak, kao što je uobičajeno, već ispostava Porezne uprave u Slavonskom Brodu. Unatoč Novogradnjinom dugu državi na ime neplaćenih poreza od 21.000 kuna, i dugogodišnjoj blokadi računa, nastavlja Duspara, ta ista porezna uprava nad Novogradnjom nije otvorila stečaj sve dok Grad nije poslao dopis Vladi RH. Grad se do sada obraćao bivšem premijeru, te nekoliko puta i Jadranki Kosor, kao i delegaciji Europske komisije.

Ogromna šteta
“Više elemenata upućuje na moguću korupciju u pravosuđu, jer su svi sudski sporovi u ovom slučaju trajali neuobičajeno kratko, a i kamata je nezakonito izračunata. Prodaju li se na licitaciji zemljišta, nastat će ogromna šteta, jer su ta zemljišta, od 81.000 četvornih metara, procijenjena na samo 19 milijuna kuna, tri do četiri puta manje od njihove stvarne vrijednosti. Tko stoji iza toga, i tko su skriveni kupci koji žele postići višestruku korist, tek ispitujemo, no državne se institucije ovim moraju pozabaviti”, zaključuje Duspara.

ZEMLJIŠTA KOJA SE PRODAJU

Ako se do najavljene dražbe za devet gradskih zemljišta u korist Novogradnje Vrhovni sud ne izjasni o zahtjevu DORH-a za zaštitu zakonitosti o odluci Upravnog suda koji je poništio rješenje HFP-a, što bi, nada se, spriječilo ili bar odgodilo dražbu, Duspara je jučer u Slavonskom Brodu rekao kako će onda na dan dražbe pred Općinskim sudom započeti štrajk glađu. Izrazio je sumnju u korumpiranost suda, zbog čega je u Ministarstvu pravosuđa zatražio inspekciju, ali i intervenciju osječke ispostave USKOK-a. Također sumnja i u sukob interesa "jednog od odvjetnika Novogradnje, koji je prije radio u HFP-u pa možda radio i na pretvorbi te tvrtke, u koju nije ušlo i potraživanje za odmaralište na Korčuli", što, kao i HFP u svom rješenju, smatra glavnim dokazom da Novogradnja nema pravo na to potraživanja.(Z.M.)
Duspara tvrdi i da će Novogradnja na dražbi sama preuzeti devet zemljišta od ukupno 82.000 kvadrata po početnoj cijeni od 19 milijuna kuna i odmah ih znatno skuplje preprodati “jer već ima kupce”. Među tim zemljištima je i parkiralište u središtu grada od 4.000 kvadrata za koje su već dobivali 9,7 milijuna, a na dražbi se nudi za 2,6 milijuna kuna, zatim 40.941 kvadrata predviđenih za kampus Veleučilišta, 34.125 kvadrata za socijalne stanove i dječji vrtić itd... No time bi se Grad riješio manje od polovine presuđenog duga (50 milijuna kuna) pa se, kaže, već najavljuje i procjena 90.000 kvadrata gradskog zemljišta u Luci Brod. Ako tako nastave, nećemo imati dosta svoga nego ćemo morati posuditi zemljišta od drugih gradova.(Z.M.)

Bojana MRVOŠ PAVIĆ, Glas Slavonije,http://www.glas-slavonije.hr/vijest.asp?rub=1&ID_VIJESTI=115282

:fiddle::fiddle::fiddle::fiddle::fiddle::fiddle::fiddle::fiddle::fiddle::fiddle: :badnews: :goodnight

Brko
October 15th, 2009, 10:47 AM
OVO VRIJEDI 150 MILIJUNA KUNA

Evo slike iz "Posavske" od 29.2.2008. na kojima se vidi šta je Novogradnja sagradila na Korčuli :

http://www.imagesforme.com/upload/b0a1ba42.jpg

October 15th, 2009, 12:36 PM
Iskrerno ja se još čudim,kako neki drugi gradovi izdržavaju a triput su više korumpirani.
nače ne kuzim zašto se to odmaralište nije prodalo većč stoji tako ruševno godinama.A I grad Koručla (odnono grad na čijem je području objekt mogao je potegnuti pitanje što s tim objektom)

Brko
October 15th, 2009, 04:00 PM
^^ Ne znam jel si pročitao ijedan novinski članak o ovoj aferi, ali grad ne može prodati zemljište na Korčuli skupa sa svim pripadajućim objektima kad se ne zna tko je vlasnik - grad Brod ili HFP, ali to sud ipak ne spriječava da Novogradnjino potraživanje naplati od grada prodajom gradskih zemljišta u bescjenje. Lokalne vlasti na Korčuli su zahtjevale da se opasna zahrđala dizalica ukloni, ali to nitko ne čini kad se ne zna tko je vlasnik.

Inače u današnjem "Večernjaku" ima članak na ovu temu u kojem se kao potencijalni kupci navode Brođanin Mijo Opačak (malo pojašnjenje lika i djela : http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrvatska/tabid/66/articleType/ArticleView/articleId/65778/Default.aspx) koji želi kupiti sva ponuđena zemljišta, a posebno parkiralište u Štrosmajerovoj ulici površine 4000 m2 koje se sad prodaje za 2.6 milijuna kn, a on ga je već prije sudske ovrhe dobio na poništenoj gradskoj javnoj dražbi za 9.7 milijuna kn (pa ti sad procjeni jel sud prodaje to zemljište u bescjenje ili ne) uz najavu da će s kupljenim zemljištem upravljati bolje nego grad te zagrebačka Ingra koja želi kupiti zemljište u Luci Brod za izgradnju tvornice biodizela.

Miki86
October 15th, 2009, 05:34 PM
Stipsone gore u tekstu iz Glasa slavonije piše da se među tim zemljštima nalazi i 34 000 m2 za izgradnju socijalnih stanova i dječjeg vrtića. Na koji se prostor misli, di bi se trebao nalazit još jedan vrtić a di ti stanovi i kakvi bi to stanovi bili, nešto kao u Kažotićevoj ili nešto puno veće?

Brko
October 15th, 2009, 09:31 PM
^^ Ne znam na koji se prostor misli i ne znam kakve je to socijalne stanove grad planirao graditi. Možda je slučajnost, ali površina Vijuša je oko 34 000 m2 (točnije samo onog dijela na kojem je splitski FIO&D planirao graditi svoj kompleks). Uskoro će se sve te pojedinosti o zemljištima koja idu na bubanj saznati.

Danas sam tek primjetio da je obnovljena fasada na zgradi lijevo od piramide.

Kako napreduje dvorana Rehlicki ?

Miki86
October 15th, 2009, 09:41 PM
Slučajnost je izgleda jer bi ono bile elitne vile a ovdje je riječ o socijalnim stanovima. Dvorana Rehlicki mislim da napreduje fino, nisam obračao pažnju na to dugo. Zadnje što sam čuo je bilo prije koji tjedan i da je došla do krova skoro. Sutra ću doć u Brod pa ću ić malo poslikat po gradu nešto.

Brko
October 15th, 2009, 11:05 PM
NOVI VRTIĆ NA HEBRANGU

Evo jedinog nacrta (kojeg imam) novog dječijeg vrtića na Hebrangu kojeg je projektirao Mrković te nekoliko mojih slika s gradilišta :

http://www.imagesforme.com/upload/65d7c921.jpg

http://www.imagesforme.com/upload/b428aac0.jpg

http://www.imagesforme.com/upload/5fd68225.jpg

http://www.imagesforme.com/upload/ab0993ba.jpg

http://www.imagesforme.com/upload/9dea16c0.jpg

http://www.imagesforme.com/upload/d36b5325.jpg

http://www.imagesforme.com/upload/302ad66a.jpg

http://www.imagesforme.com/upload/2340ea88.jpg

http://www.imagesforme.com/upload/07289a58.jpg

http://www.imagesforme.com/upload/6d993b04.jpg

http://www.imagesforme.com/upload/c1a22914.jpg

http://www.imagesforme.com/upload/05ac61b5.jpg

http://www.imagesforme.com/upload/d7e3849e.jpg

http://www.imagesforme.com/upload/596352c1.jpg

http://www.imagesforme.com/upload/97404be4.jpg

http://www.imagesforme.com/upload/e6ae98fd.jpg

Miki86
October 15th, 2009, 11:18 PM
Bravo za slike!

Vrtić će ovom naselju sjest ko budali šamar.

Brko
October 15th, 2009, 11:22 PM
Hvala, dobar ti je novi avatar.:)

Nabavio sam i tlocrt projekta rekonstrukcije i nadogradnje MBP muzeja, ali o tome ću pisati kad prikupim malo više informacija.:cheers:

mata000
October 16th, 2009, 07:57 AM
ništa od dražbe gradskog zemljišta... :cheers:

becar
October 16th, 2009, 09:02 AM
Bravo za slike!

Vrtić će ovom naselju sjest ko budali šamar.

Ne kužim? A u kojem bi naselju vrtić trebao biti? Nekom većem?

mata000
October 16th, 2009, 09:13 AM
^^
na hebrangu, kraj nove osnovne i ekonomske škole...

brvnara
October 16th, 2009, 10:13 AM
ništa od dražbe gradskog zemljišta... :cheers:

Odakle ti to???

mata000
October 16th, 2009, 10:39 AM
^^
:) šta da ti kažem, znam neke ljude... na kraju će sve ispasi divno i krasno, svi se vole i ljube... do iduće prigode... :bash:

brvnara
October 16th, 2009, 10:42 AM
^^
:) šta da ti kažem, znam neke ljude... na kraju će sve ispasi divno i krasno, svi se vole i ljube... do iduće prigode... :bash:

Nadam se da si u pravu

Miki86
October 16th, 2009, 12:12 PM
Ne kužim? A u kojem bi naselju vrtić trebao biti? Nekom većem?

Ma nisi shvatio foru, baš sam obrnuto napisao, da Hebrangu jako fali vrtić i da će mu dobro doć.

Brko
October 16th, 2009, 04:58 PM
Nova zgrada u Ulici Petra Krešimira IV.

Evo dvije moje slike nove četverokatnice koja se gradi u Krešimirovoj ulici :

http://www.imagesforme.com/upload/631bdb5e.jpg

http://www.imagesforme.com/upload/f2f7caf6.jpg

Brko
October 17th, 2009, 10:28 PM
Ima u današnjem Večernjaku popis svih gradskih zemljišta koja idu na sudsku dražbu skupa s njihovim cijenama i površinom. Zanimljivo je primjetiti da prostor Vijuša nije među zemljištima koja se prodaju. Od 81 000 m2 zemljišta na dražbi čak 74 000 m2 otpada na na 2 terena na Velikom polju.

Brko
October 18th, 2009, 11:39 AM
POSTAVLJENA JAVNA RASVJETA OKO DVORANE NA VIJUŠU

Evo par slika :

http://www.imagesforme.com/upload/cc283c73.jpg

http://www.imagesforme.com/upload/ac4b98d8.jpg

http://www.imagesforme.com/upload/c11450e3.jpg

http://www.imagesforme.com/upload/1c6a5944.jpg

brvnara
October 18th, 2009, 12:27 PM
^^Mislim da su ove lampe malo preniske...bilo bi sve ok da je Vrazova osvjetljena kako bog zapovijeda, pa bi one sluzile samo za osvjetljenje trga (kako je i sada) ali da su stavili malo više lampe osvjetlio bi se i dobar dio vrazove oko dvorane.

Brko
October 18th, 2009, 12:35 PM
Mislim da će i Vrazova u idućih 5-10 godina radikalno promijeniti svoj izgled nabolje. Meni ove svjetiljke izgledaju dosta dobro. Kamo sreće da su nam takve svjetiljke po čitavom gradu.

Evo jedan link na zgradu koja se prodaje na Kontumcu za 1 640 000 kuna : http://www.njuskalo.hr/nekretnine/vrazova-ulica-oglas-198386

Miki86
October 18th, 2009, 02:32 PM
Lampe nisu loše, no isto bi volio da su puno višlje zato što je trg dosta velik pa ovako izgledaju malo minijaturno. Stipsone šta sad to znači ako ono zemljište oko Vijuša ne ide na dražbu? Da ipak može onda proć onaj plan sa stadionom tamo?

mata000
October 18th, 2009, 02:54 PM
jucer je u vecernjem bio popis zemljista koja bi trebala na bubanj (ali nece, vidjet cete)...
uglavnom, ono zemljiste gdje je bila LOB kod kapetanije, trafostanica (16000 kn :rofl: ) na tom zemljistu, kuca i okucnica u busicevoj ulici, to je ona gdje je onaj novi park na mjestu bosanske pruge, zatim ono ogromno zemljiste u strossmayerovoj i na kraju veliko polje, vijus nije nigdje spominjan...

Miki86
October 18th, 2009, 06:36 PM
Stakleni dio BT je sada obišao cijelu zgradu, a radovi na Eurohercu se napokon nastavljaju (ako je suditi po ovim skelama):

http://i38.tinypic.com/vsmn84.jpg

http://i36.tinypic.com/312u6h5.jpg

http://i35.tinypic.com/2upd753.jpg

http://i33.tinypic.com/w2d0si.jpg

http://i35.tinypic.com/xpuej6.jpg

http://i38.tinypic.com/2003dk6.jpg

mata000
October 18th, 2009, 09:51 PM
vidite ovaj neki papir na ovo malo stakla na zgradi euroherca?
e to je render, na papiru A4!! :bash:
ali idući tjedan će sa krova objesit ogromnu reklamu gdje će biti i veliki render!! :D

Miki86
October 18th, 2009, 11:09 PM
Još malo slika prostora ispred dvorane. Trg je sada skroz popločen a rasvjeta postavljena.

http://i582.photobucket.com/albums/ss263/scorpion86/SB%202/100-0026_IMGResized-1.png

http://i582.photobucket.com/albums/ss263/scorpion86/SB%202/100-0027_IMGResized-1.png

http://i582.photobucket.com/albums/ss263/scorpion86/SB%202/100-0028_IMGResized-1.png

http://i582.photobucket.com/albums/ss263/scorpion86/SB%202/100-0029_IMGResized.png

Semper Fidelis
October 19th, 2009, 10:52 AM
Super napravljeno, trebali su jos koje drvo stavit da jos bolje izgleda:okay:

Brko
October 19th, 2009, 11:09 AM
^^ Dvorana i prilazni trg mi izgledaju odlično. Šteta što si slikao po kišnom danu. Brod tower mi se također jako sviđa osim 2 stvari. Bilo bi puno bolje da je čitavi poslovni dio zgrade od stakla skupa sa reklamnim zidom do Svačićeve ulice. S obzirom na na novi gradski pravilnik o reklamama, antenama i klima uređajima nije mi jasno kako je grad dozvolio da se na takvom mjestu lice zgrade prekrije ogromnom reklamom. U svakom slučaju to se s malo novca može popraviti samo treba dobre volje.

Budući da nitko nije na internetu objavio točne informacije (lokacije i početne cijene) o prodaju gradskih zemljišta stavit ću ovdje tu vijest iz Večernjeg lista od 17. listopada 2010. koju je napisao novinar Bernard Karakaš.

CJENIK BRODSKIH NEKRETNINA KOJE IDU NA BUBANJ

Večernjak je na uvid dobio cjenik prema kojem se nude gradske nekretnine u Slavonskom Brodu.

Početne cijene :

- 8.188 milijuna kn traži se za 40 000 m2 veliku oranicu Veliko polje uz Sjevernu veznu cestu

- 6.835 milijuna kn početna je cijena 34 000 m2 velike oranice na Velikom polju

- 2.586 milijuna kn početni je iznos cijene za 4004 m2 parcele u Strossmayerovoj ulici

- 567.2 tisuće kn početni je iznos na licitaciji za 709 m2 zemljišta u Ulici Ante Starčevića

- 398.4 tisuće kn traži se za kuću i dvorište od 489 m2 u Ulici Petra Preradovića

- 225 tisuća kn početna je vrijednost dvorišta u Kozarčevoj ulici velikog 375 m2

- 186 tisuća kn cijena je kuće i 620 m2 dvorišta u Bušićevoj ulici

- 174.6 tisuća kn traži se za 291 m2 gradilišta na Šetalištu Braće Radić

- 16 tisuća kn traži se za 20 m2 trafostanice u Starčevićevoj ulici

mata000
October 19th, 2009, 11:10 AM
ma samo nek oni nju otvore, sa stolicama ili bez njih, lako će se onda posaditi i koje drvo...
kad se spomenu sjedalice uvijek se sjetim zdravka mamića koji je upravo na činjenici da u maksimiru nije bilo sjedalica, zaradio prve novce. lik je prodavao ploče stiropora ispred stadiona da ljudi mogu sjediti na njima. i naravno te su ploče svi kupovali i poslije itakmice ih uredno ostavljali na stadionu. a on ih pokupi i idući vikend opet prodaje. tako bi i ja mogao ispred vijuša: ajmoooo, sjedalice od stiropora, još malo pa nestalo, navali narodeeee :D

LAMPAŠ8
October 19th, 2009, 11:13 AM
dvorana mi izgleda odlično,samo mi te samo te kockice žuto crvene su mi previše kričave pa malo odvraćaju pogled sa dvorane....:)

mata000
October 19th, 2009, 11:17 AM
probljedit će one s vremenom. kockice na trgu pobjede su nekada bile kričave, danas se sa zemlje ne vidi razlika između sivih i crvenih... iz zraka se ipak još vidi razlika :ohno:

brvnara
October 19th, 2009, 11:24 AM
dvorana mi izgleda odlično,samo mi te samo te kockice žuto crvene su mi previše kričave pa malo odvraćaju pogled sa dvorane....:)

Slazem se ...odabir boja nije bas po mom ukusu (ali 'ko me pita:))... mislim da bi puno ljepse bilo da su stavili neke sive ploče i posadili koje drvo - nesto poput onih na korzu, ali svejedno mi je drago da se to radi pa kako god bilo.:cheers:

Miki86
October 19th, 2009, 11:27 AM
Trg mi se sviđa, no kako je SF rekao možda fali koje drvo a volio bi da stave i klupe, kante za smeće, možda neki info zid itd, da se ljudi imaju razloga zadržat na tom trgu, ili da imaju gdje sjest prije i poslije utakmice. Dan je bio oblačan, al najviše volim slikat nedjeljom (nema radnika na gradilištima, nema puno prometa itd.).

Za ta sva zemljišta početna je cijena oko 19 milijuna kn, al ona se teoretski na dražbi mogu prodat i po višestruko većoj cijeni ako bude nadmetanja? (pogotovo ona zemljišta u centru)

mata000
October 19th, 2009, 11:39 AM
da, mogu, ali neće... po pravilu, ako se zemljište ne proda u prvom krugu, ide se u drugi krug gdje cijena pada 1/3... a ako bude više kupaca, onda se pumpa cijena. kao u filmovima :D pa se i grad može uključiti i pumpati cijenu da novogradnja izdvoji kojih desetak milijuna više...

Miki86
October 19th, 2009, 12:02 PM
INFRASTRUKTURA U ZONI MALOG GOSPODARSTVA - KOLONIJA

Radovi na infrastrukturi su već trebali biti davno gotovi po prvotnim najavama i rokovima gradnje, no vjerojatno je i taj projekt kriza malo usporila. Sve je lijepo napredovalo do onog trenutka kad je bilo sve pripremljeno za asfaltiranje staza i cesta, no onda dugo asfalta niotkud. :lol: I nekidan se opet odlučio tamo provozat i vidio da je konačno počelo asfaltiranje i mislim da je to zadnje što se treba tamo napravit u vezi inrastrukutre. Dakle, jedva čekamo popunjavanje cijele zone i tih 10ak parcela.

http://i33.tinypic.com/34e25nk.jpg

http://i38.tinypic.com/5os1tx.jpg

http://i36.tinypic.com/2qtcn5w.jpg

http://i33.tinypic.com/jsllsk.jpg

http://i33.tinypic.com/333cp06.jpg

brvnara
October 19th, 2009, 12:11 PM
Lokacija je inace ok ali samo je problem prometna povezanost sa glavnim cestama...ako se ne varam mra se ici kroz naselje, sto nikako nije dobro rjesenje

Brko
October 19th, 2009, 12:13 PM
Miki hvala za slike, baš sam se pitao jel se radi tamo šta. Koliko sam čuo već su potpisani ugovori s 8 poduzetnika koji tu žele sagraditi svoje proizvodne hale.

Prometna povezanost će se riješiti onda kad se izgradi planirani cestovni spoj Slobodne zone ĐĐ sa Sjevernom veznom cestom.

brvnara
October 19th, 2009, 12:20 PM
Prometna povezanost će se riješiti onda kad se izgradi planirani cestovni spoj Slobodne zone ĐĐ sa Sjevernom veznom cestom.

A nisam znao da ce se i to raditi...da li imas kakvih detalja o buducoj trasi???

Brko
October 19th, 2009, 12:25 PM
Ne. Bio sam u HC-u, ali nije bilo šefa.

Ova plava na njihovoj novoj zgradi mi odlično izgleda :

http://www.imagesforme.com/upload/dc5e3001.jpg

http://www.imagesforme.com/upload/e8bac854.jpg

Brko
October 19th, 2009, 01:21 PM
Šta mislite jel bi ovo moglo proći na mjestu RK "Vesna" ? Zamislite da ima 4 kata kao na doljnjem dijelu zgrade na renderima ispod.

http://www.imagesforme.com/upload/06565ee6.jpg

http://www.imagesforme.com/upload/55bdb68c.jpg

http://www.imagesforme.com/upload/47ada5c7.jpg

brvnara
October 19th, 2009, 01:25 PM
^^Ha vidi...

Zgrada je super i koliko vidim ima skoro istu fasadu kao onaj hotel koji se trebao graditi na savi, ali mislim da je ova zgrada malo prevelika za korzo...mislim da bi se najbolje uklopilo na krizanju gupceve i zrinske, jer ce se zrinska u iducih 10 godina nanovo izgraditi i katnost ce se dizati pa bi se ta zgrada tamo fino uklopila, ali mislim da je to SF za nas.

October 19th, 2009, 05:02 PM
E ta zgrada je bila na tv-u ne znam ali mislim da je to obnovljena zgrada jer se u prilogu govorilo kako se preuređenjem socijalistička arhitektura može učiiti jako privlačnom.

mata000
October 19th, 2009, 06:40 PM
na mjestu vesne bi najbolje stajalo ovo: http://img384.imageshack.us/i/0000sc0.jpg/#q=prva hrvatska štedionica brod

ali to je sviranje u qrac...

btw, izašao je novi broj gradskog glasnika, sa jednom jedinom temom- dražbom

becar
October 20th, 2009, 11:29 AM
na mjestu vesne bi najbolje stajalo ovo: http://img384.imageshack.us/i/0000sc0.jpg/#q=prva hrvatska štedionica brod

bravo Mata....
To je jedino prihvatljivo rješenje za Vesnu. Lažna fasada bi potpuno mogla pokriti to ruglo od arhitekture.

Ne mogu si pomoći, kad sam tradicionallista. Svaka čast novogradnjama, ali je meni secesija ipak na prvom mjestu...

Miki86
October 20th, 2009, 11:39 AM
Dvorana Rehlicki

Dakle, dugo nije ništa bilo o ovoj dvorani. Ovo je prva privatna dvorana u našoj županiji i nalazi se u Slobodnici, selu zapadno od Broda, kod samog silaska sa autoceste S. Brod zapad. Dvorana se vidi i sa naplatnih kućica.

http://i582.photobucket.com/albums/ss263/scorpion86/SB%202/100-0008_IMGResized-3.png

http://i582.photobucket.com/albums/ss263/scorpion86/SB%202/100-0009_IMGResized-3.png

http://i582.photobucket.com/albums/ss263/scorpion86/SB%202/100-0010_IMGResized-2.png

http://i582.photobucket.com/albums/ss263/scorpion86/SB%202/100-0011_IMGResized-2.png

http://i582.photobucket.com/albums/ss263/scorpion86/SB%202/100-0012_IMGResized-1.png

http://i582.photobucket.com/albums/ss263/scorpion86/SB%202/100-0013_IMGResized-1.png

Brko
October 20th, 2009, 07:17 PM
Prilično je velika ta dvorana. Mogla bi dobro izgledati. Fala za slije. :)

mata000
October 20th, 2009, 09:04 PM
BRODE MOJ, NEĆEŠ NIKADA POTONUTI, BRODE MOJ, NE DAJU TE BROĐANI!!!

cMKlRy8xLi4

Brko
October 21st, 2009, 05:25 PM
NOVA ZGRADA U ULICI IVANA GORANA KOVAČIĆA

Jedna moja slika :

http://www.imagesforme.com/upload/fdc3a454.jpg

brvnara
October 21st, 2009, 05:41 PM
^^Uuu pa ova bas i nije nova...ima ona vec dosta, a uz to je ruzna i ''seoska''... nikako mi se ne svida

Brko
October 21st, 2009, 05:45 PM
Slažem se s tobom. Da barem ima jedan kat više i da ima ravni krov puno bi bolje izgledala. A ovaj drveni stup stvarno izaziva divljenje.

brvnara
October 21st, 2009, 05:49 PM
Slažem se s tobom. Da barem ima jedan kat više i da ima ravni krov puno bi bolje izgledala.

Ma zgrada je totalni promasaj i zgleda ko da je isoala iz aviona i ostala tu...nipocemu se ne uklapa:ohno:

Brko
October 21st, 2009, 05:50 PM
Barem komšije imaju dobar pogled jedni na druge s balkona. :nuts:

Mordaunt-S
October 21st, 2009, 06:17 PM
Još malo slika prostora ispred dvorane. Trg je sada skroz popločen a rasvjeta postavljena.
http://i582.photobucket.com/albums/ss263/scorpion86/SB%202/100-0026_IMGResized-1.png

http://i582.photobucket.com/albums/ss263/scorpion86/SB%202/100-0027_IMGResized-1.png

http://i582.photobucket.com/albums/ss263/scorpion86/SB%202/100-0028_IMGResized-1.png

http://i582.photobucket.com/albums/ss263/scorpion86/SB%202/100-0029_IMGResized.png

Kao crveni trg u Moskvi :nuts:

Kad je useljenje u dvoranu ?

brvnara
October 21st, 2009, 06:26 PM
Kao crveni trg u Moskvi :nuts:

Kad je useljenje u dvoranu ?

To samo Bog zna. Trebalo bi biti otvorenje za Katarinski sajam, ali neznam da li ce stolice do tada stici. Treba 3-4 tjedna od dana kada se naruce pa do isporuke, a nisam siguran da li su ih ovi nasi uopce narucili

Mordaunt-S
October 21st, 2009, 06:52 PM
Veselo bome.

brvnara
October 21st, 2009, 06:57 PM
Veselo bome.
:ohno::ohno::ohno::ohno:
Da nista ne pisem???

Brko
October 22nd, 2009, 12:45 AM
Na željezničkom kolodvoru će se graditi plinska kotlovnica za potrebe kolodvorske zgrade kao i plinovod do kolodvora. :cheers:

mata000
October 22nd, 2009, 09:51 AM
ovdje se danas piše povijest SB-a a i cijele države... :ohno:
http://i48.photobucket.com/albums/f242/mata000/DSC03079.jpg

becar
October 22nd, 2009, 10:33 AM
a ovaj pauk dolje, došao dić i to sve odnijet, pa da se više nema što pisat...

BTW Sjedalice još nisu naručene....

mata000
October 22nd, 2009, 11:26 AM
e malo su se zajebali... naletili su na jednog malo zajebanijeg igrača koji ne da baš da ga jebe tko stigne...

a zna li itko dokle se došlo s ovime:
http://www.desb.hr/MEGAZONA/glavni_novosti_0016.htm

mata000
October 22nd, 2009, 11:44 AM
a ovaj pauk dolje, došao dić i to sve odnijet, pa da se više nema što pisat...

BTW Sjedalice još nisu naručene....

do jaja, ipak ću zaradit na stiroporu!! :ohno:

brvnara
October 22nd, 2009, 12:54 PM
http://www.desb.hr/MEGAZONA/glavni_novosti_0016.htm[/URL]

U jebote kada bi se ovo ostvarilo bilo bi super. Pa to bi nas spasilo, i dovelo bi nevideni napredak:cheers:

mata000
October 22nd, 2009, 01:51 PM
tražili su od vlade 50 milijuna kn, a od županije 6 milijuna i sve bi bilo pokrenuto. ALI naravno da te novce još nisu dobili, pitanje je i da li će... znači, sa nekih 7-8 milijuna eura bi se to dalo pokrenut. a to i nisu neki novci. moglo bi se to pokupit i iz pretpristupnih fondova, ako nisu zaboravili na ovaj projekt?!