View Full Version : [Croatia] - Stadioni, arene i ostala sportska infrastruktura | Stadia, arenas & other sports facilities
OSIJEK No1 June 28th, 2009, 02:11 PM A ko Ti je rekao da rukometne arene zjape prazne?
Mozda splitska i osjecka, ostale imaju svoju funkciju...sve ovisi o organizaciji. Vec sad se moze reci da je izgradnja zagrebacke i varazdinske puni pogodak, a tako ce biti i sa splitskom, vidjet ces.Podignuta je kvaliteta zivota u navedenim gradovima a to je bio i cilj.
šta si ti opsjednut Osječkom dvoranom i odakle ti dezinformacija da zjapi prazna????
Miki86 June 28th, 2009, 04:57 PM Otto Barić: Novi stadion u Maksimiru treba graditi pokraj starog
Otto Barić junior voli Zagreb i voli Dinamo, ali ne voli stadion - baš kao i svi ostali. Zato je ponudio rješenje. Nije ni prvo, vjerojatno ni zadnje, ali barem zvuči logično.
Nije li sramota da osma reprezentacija svijeta igra na takvom “smetlištu”, u takvoj štali, kao što je maksimirski stadion? Nogomet se u Zagrebu igrao dok se ovdje još govorilo njemački i mađarski i kada su Kaptol i nadbiskup dr. Antun Bauer poklonili 10 jutara zemlje u maksimirskom perivoju za nogometni stadion, prodavši ga Gradu za simboličnih 64.000 krune, nisu znali da će u idućem stoljeću to biti jedno od najvećih zagrebačkih rugla. I jabuka mnogih razdora.
Ruglo grada
Stotinjak godina kasnije ili točnije 19. lipnja 2009. godine hrvatska kultura slavi svoje laureate. Među šestoricom odabranih je i arhitekt Nikola Filipović, zaslužan da su maksimirske tribine dobile na “raznolikosti izricaja”, tj. da svaka tribina vodi svoju politiku i nema arhitekta na svijetu koji će tu “divlju gradnju” spojiti u skladnu cjelinu.
Čestitam gospodinu Filipoviću na najvišem državnom priznanju, u čijem obrazloženju stoji da je popravio “urbanu sliku svoga grada”, ali - maksimirski stadion ne ide na čast “europskog civilizacijskog kruga”, kojemu Hrvatska navodno pripada. Stadion je jedan od najvećih zagrebačkih promašaja i sramota, a jedan od dvojice autora tog “ružnog pačeta”, koje nikad neće postati labud hrvatske arhitekture, osim Branka Kincla, je i Nikola Filipović. Ali, Kincl je akademik i besmrtnik, a Nikola Filipović je na najboljem putu da to postane. U ovoj našoj poplavi lažnih veličina nadam se da će mu u biografiji “zatajiti” da je skicirao i maksimirski stadion...
Ottini projekti po Zagrebu
Otto Barić, arhitekt, sin poznatog nogometnog trenera, koji je vodio i Dinamo i nacionalnu momčad, pripada arhitektonskom krugu koji je utisnuo dubok pečat u Zagreb. Iza njega je projektiranje City centra, Zagreb Towera u Vukovarskoj ulici, a upravo je počeo projektiranje za Ikeu u Rugvici. Po njegovim nacrtima renoviran je i hotel Esplanade, zgrada na granici dvije civilizacije. Naime, još je Krleža rekao da “crni Balkan počinje iza hotela Esplanade”.
Otto Barić junior prvi je čovjek arhitektonskog ureda Tholos, u kojemu radi 25 arhitekata. Ne tvrde da su najbolji, “mi smo”, kaže Otto Barić, “kao Hrvatska u svjetskom nogometu”. Pri vrhu. Prije nego što je počeo studirati arhitekturu želio je biti nogometni profesionalac, ali je tata Otto procijenio: “Nije to za tebe, primi se knjige!”
‘Velški krov’ je preskup
Danas Otto Barić ima nacrte koji će skinuti taj mlinski kamen s “Bandićevog vrata”, jer se u njegovom zadnjem mandatu očekuje rješenje dva najveća zagrebačka problema - Sveučilišne bolnice i maksimirskog stadiona.
- I nije to tak’ skupo, stadion ne bi bio ništa skuplji od ‘Cristiana Ronalda s PDV-om’ - šali se Otto, dok uživamo u “karabitu” iz Štrigove u Baltazaru.
- Kao Zagrepčanin, arhitekt, navijač Dinama i nacionalne momčadi, pitam se; kako je moguće da ne možemo gledati dalje ‘od ruba tanjura’. Stalno gledamo samo dvije opcije: da se stadion sruši i na istom mjestu sagradi novi. Postoji i opcija da se stadion dovrši, ali to je toliko skupo da je nerealno. Da biste ga dovršili, morate ga natkriti tim famoznim ‘velškim’ krovom, a taj krov košta više nego cijeli stadion.
http://www.jutarnji.hr/EPHResources/Images/2009/06/27/s1.jpg
Ima dovoljno novca
Sad kad imamo Arenu, Zagrebu ne treba zatvoreni, već pravi nogometni stadion, bez atletske staze. I može se diskutirati je li to kapacitet 40, 45 ili 50.000 ljudi. Stadion za 80.000 nam ne treba, nismo Engleska. Postoji i opcija da se stadion preseli, ali - onda to više nije to. Niti je to Dinamov stadion, uostalom, Kajzerica nije ni bolja lokacija.
Otto Barić i njegovi arhitekti nude rješenje.
- Na istom komadu zemlje može se napraviti stadion za 50.000 gledatelja, nezavisno od sadašnjeg stadiona, oni bi se koristio samo dok se ne sagradi novi. A u sljedećoj fazi stari stadion bi se srušio i prostor iskoristio da se sagrade sadržaji koji će donositi novac, ili - Grad Zagreb ima dovoljno novca da se taj sportski centar samo zaokruži. Dakle, stadion južno od sadašnjeg, na dva terena ispod južne tribine može imati kapacitet 40.000 ljudi. Ili da se napravi veliki stadion na mjestu sadašnjeg atletskog stadiona (iza restauranta “Domagoj”).
Otto Barić je protiv preseljenja i referenduma:
- Seliti Maksimir na Kajzericu? Kao da HNK preselite u novi Zagreb. A referendum je trik kojim se kupuje vrijeme. Eto, opet smo izgubili godinu dana.
Istočna tribina podrhtava
Elementarno je pitanje - koliko bi to koštalo?
- Stadion za 40.000 gledatelja ne bi smio koštati više od 100,000.000 eura. Možda 120, ali bliži sam procjeni da bi se za ‘stotku’ sve moglo riješiti. Gradnja bi trajala maksimalno dvije godine. I za to vrijeme Dinamo bi mogao napraviti momčad za Ligu prvaka, taman dok ovi klinci ‘narastu’.
Ovakav Maksimir Uefa neće dugo tolerirarti. Jer - po europskim standardima sagrađena je samo sjeverna tribina, iako fali još nekoliko izlaza, te donji dio zapadne tribine. Gornja je neupotrebljiva, previše je strma, a istočnoj tribini trebat će pod hitno popraviti statiku, jer - opasno podrhtava. Južna tribina je predaleko, neatraktivna je za gledatelje...
- Stadion mora imati elemntarni komfor, dvije etaže VIP loža koje donose novac, a garaže ne smiju biti ispod terena. To bi bilo skupo i neprirodno.
Može li Grad Zagreb za četiri godine potrošiti milijardu kuna za novi stadion? To je između 4 i 5 posto gradskog godišnjeg proračuna. Ako tog novca nema, uvijek postoji mogućnost da se na lokaciji sadašnjeg stadiona naprave komercijalni sadržaji, stambeni, poslovni ili trgovački, koji će platiti gradnju stadiona kroz cijenu kvadratnog metra.
http://www.jutarnji.hr/EPHResources/Images/2009/06/27/s2.jpg
Grijeh na teret Bandiću
Otto Barić je raširio svoje nacrte. I za 40 i za 50.000 gledatelja.
- Ovo smo crtali Ivana Potočić i ja. Najprije smo shvatili da popravak nema smisla. Gradnja na mjestu sadašnjeg stadiona također nema smisla jer se dvije godine negdje mora igrati. Dakle, sagraditi novi i nakon toga srušiti ovo ‘čudovište’.
Arhitektonski ured Otta Barića radio je nacrte i za stadion u Dubrovniku. Domaćin inzistira na stadionu za 4000 ljudi...
- Zar nije žalosno da Dubrovnik razmišlja o nogometnom stadionu, a Zagreb je indiferentan? I sad je u modi projekt na Kajzerici za 20.000 gledatelja, jedan zanimljiv projekt, ali ni dragi Bog ne zna koliko bi to koštalo.
Otto Barić junior u karijeri je želio tri stvari; obnoviti hotel Esplanade, sagraditi Dinamov stadion i poslovni toranj od 180 metara. Zasad je završio samo hotel, stadion i toranj su njegovi prioriteti u budućnosti.
- Nije bitno da to budem ja, samo da se stvar napravi kvalitetno i razumno. Ako je stadion u Kölnu, kapaciteta 55.000, koštao 120,000.000 eura, ako je stadion u Klagenfurtu, koji izgleda kao ‘bonbonček’, koštao 100 milijuna, zakaj se to ne bi moglo i u Zagrebu. Vjerujem da će Bandić u zadnjem mandatu inzistirati na stadionu, da neće u penziju otići s tim ‘grijehom’ - zaključio je Otto Barić junior.
http://www.jutarnji.hr/EPHResources/Images/2009/06/27/stadion.jpg
Vanjski izgled novog stadiona kakav je zamislio arhitekt Barić
‘Stadion mora imati elementarni komfor, dvije etaže VIP loža koje donose novac , a garaže ne smiju biti ispod terena jer je to skupo i neprirodno’, razmišlja arhitekt Barić
http://www.jutarnji.hr/EPHResources/Images/2009/06/27/varijanta-1.jpg
http://www.jutarnji.hr/EPHResources/Images/2009/06/27/varijanta-2.jpg
http://www.jutarnji.hr/nedjeljni_jutarnji/clanak/art-2009,6,28,,167769.jl
Miki86 June 28th, 2009, 05:05 PM Sviđa mi se ideja. Mislim da bi se ovim rješenjem zadovoljile sve strane: stadion bi ostao na Maksimiru, ne bi koštao puno, bilo bi mjesta i za ostale sadržaje, ne mora se gradit još jedan manji jer bi Dinamo igrao na svom dok se ovaj gradi paralelno.
SpicyMcHaggis June 28th, 2009, 05:08 PM Ovo izgleda kao nogometni stadion. Nikakvi vulkani, nikakve kerefeke :)
NEK SE SAMO GRADI!
Scar Tissue June 28th, 2009, 05:25 PM Stadion malo podsjeca na ovaj novi u barceloni
http://img520.imageshack.us/img520/3785/cornella31.jpg
:cheers:
Ali ovaj do sada mi je najljepsi dosad predstavljenih. Svaka cast ottu, dobar posao je obavio. Sada je treba vidjeti sta ce rec gradonacelnik, mada ne vjerujem da ce se pocet graditi u zadnje 3-4 godine:ohno:
Sarcastic Saracen June 28th, 2009, 05:26 PM Ovo je jedan od največih IDIOTIZAMA koje sam u posljednje vrijeme vidio. Ne samo da ovu ideju predlaže meni osobno arhitekt s najgorim ukusom u estetiku, već i sam letimičan pogled na ove "varijante" odaje da su ovo samo laprdanja čovjeka koji si je umislio da je nekakva veličina. Valjda ni ne zna da se pored stadiona grade bazeni, ali to njega ne brine, ipak je on veličina. Da ne pričam o tim forama o "drugoj fazi" i poslovnoj zoni, i dva velika stadiona na prometno urbanističko neadekvatnom mjestu.:nuts:
gorgoroth June 28th, 2009, 05:26 PM ima dosta mjesta okolo sadašnjeg stadiona,neka to iskoriste
SpicyMcHaggis June 28th, 2009, 05:29 PM Ovo je jedan od največih IDIOTIZAMA koje sam u posljednje vrijeme vidio. Ne samo da ovu ideju predlaže meni osobno arhitekt s najgorim ukusom u estetiku, već i sam letimičan pogled na ove "varijante" odaje da su ovo samo laprdanja čovjeka koji si je umislio da je nekakva veličina. Valjda ni ne zna da se pored stadiona grade bazeni, ali to njega ne brine, ipak je on veličina. Da ne pričam o tim forama o "drugoj fazi" i poslovnoj zoni, i dva velika stadiona na prometno urbanističko neadekvatnom mjestu.:nuts:
http://www.jutarnji.hr/EPHResources/Images/2009/06/27/varijanta-1.jpg
Tu se ne grade bazeni. Maksimir je 100x bolja lokacija od Kajzerice. Stadion na Kajzi = smrt za promet u NZG.
Donji deck ovog stadiona je idealan za HNL... baš ono kaj nama treba :)
Sarcastic Saracen June 28th, 2009, 05:29 PM Ali ovaj do sada mi je najljepsi dosad predstavljenih. Svaka cast ottu, dobar posao je obavio. Sada je treba vidjeti sta ce rec gradonacelnik, mada ne vjerujem da ce se pocet graditi u zadnje 3-4 godine:ohno:
Ako tako misliš, očito nemamo nimalo sličan ukus. Ali nema veze, ovako važan objekt se ne može graditi bez natječaja, a Otto Barić na takvom jednom natječaju ima šanse koliko i Ivan Ljubičić da osvoji Wimbledon.:lol:
Mordaunt-S June 28th, 2009, 05:33 PM Sviđa mi se ideja pa čak i izvedba stadiona , pogotovo interijer- to je pravi nogometni stadion to Zagrebu treba. Jedino što je vanjski dio za povraćanje :puke: Uglavnom nešto se mora poduzet, a ideja nije loša.
Sarcastic Saracen June 28th, 2009, 05:33 PM http://www.jutarnji.hr/EPHResources/Images/2009/06/27/varijanta-1.jpg
Tu se ne grade bazeni. Maksimir je 100x bolja lokacija od Kajzerice. Stadion na Kajzi = smrt za promet u NZG.
Da, smrt za promet, za razliku od dva velika stadiona na jednom mjestu. Kada bi se nekim čudom i izgradio ovaj novi pored starog, nemoj se zavaravati da bi se stari srušio, to se nikada neće dogoditi, jer će se stari preurediti u atletski stadion. A bazeni se tiču one "2. varijante". Debilizam je da je ta "2. varijanta" uopće spomenuta. Ali, šta ćeš, ipak je Otto Barić veličina koja ne mari za ničiji tuđi rad, on bi skršio stari Maksimir, skršio bi nove bazene koji se tek grade, možda bi čak skršio i katedralu da se ne nalazi na tako kosom terenu koji je ipak neadekvatan za stadion.
Miki86 June 28th, 2009, 05:34 PM Al čovjek je bar dao ideju o lokaciji koja je originalna i treba ju dobro razmotrit. Pa ako se pokaže da tu ima mjesta za stadion nek se raspiše natječaj za novi stadion na Maksimiru od 40 000 - 50 000 mjesta bez atletske i super. A i nakon dovršetka tog novog ostao bi veliki prostor na mjestu sadašnjeg pa se može tamo onda možda napravit neki parking, prebacit tamo bazene eventualno, proširit maksimirsku, ne znam, pričam onako bezveze, al meni ovo ne izgleda nerealno.
Sarcastic Saracen June 28th, 2009, 05:46 PM Serem na njegove ideje, on to radi samo iz vlastitih interesa. Tu se cigani i nada se da će on osmisliti novi stadion. Baš ima načine nekako podle, guja jedna ljigava. On se kuži u sve, i u urbanizam i arhitekturu, ma sve. Kad se samo sjetim kako je jambrao nakon što je spušio natječaj za Arenu Zagreb, jer kao njegov je rad bio najbolji, svi ostali su bili sranje. Ja bih tom čovjeku nakon svih ružnih i nakaznih građevina u Zagrebu koje je baš on osmislio(primjerice City centar one) zabranio da se bavi arhitekturom. A ovaj stadion što ga je nacrtao je nešto najružnije što sam u posljednje vrijeme vidio, ružan je i iz vana, a još ružniji iz nutra. Posebno je ružna ona gornje tribina koja na jednoj strani ima različit nagib od ostalih strana. Odvratno. :puke: Vi možete mislit što god hoćete, ali ovo je moje mišljenje i neću ga tako lako promjeniti.
Miki86 June 28th, 2009, 05:55 PM Da, al hoću reć nek se bar razmotri ideja o lokaciji i ništa više. Ne mora on radit taj stadion, svejedno je ko će ga projektirat, nek se raspiše natječaj i dobro.
kompanjeros June 28th, 2009, 05:59 PM jako pametna ideja, stadion će ostati na maksimiru i kako se gore veli sve strane bit će zadovoljenje, još da je malo stadion urediti, plave stolice i takve stvari i ostalo, sve u svemu stadion i lokacija prva liga
ubodna pila June 28th, 2009, 06:02 PM a šta fali ovom stadionu???? uvijek će se nać netko kom se neće sviđat. meni izgleda sasvim pristojno, ima nekakav izgled i vanjski, unutarnji je također lijep... jedino mi se ne sviđaju ulazi na donjoj etaži... bilo bi bolje bez rupa u tribini... znači ulazi kao na espanyolovom stadionu... jedina zamjerka...
sarcastic, ja stvarno ne vidim ništa loše u ovom radu.... i isti tren pristajem na gradnju ovog, na maximiru ili bilo gdje drugdje.
Sarcastic Saracen June 28th, 2009, 06:09 PM Pa dobro, ukusi se razlikuju, ima i ljudi koji vole bolesno pretile žene, što ima ja mogu.:lol: I kao što rekoh, zašto nije Barić pobjedio na provedenom natječaju sa ovom nakazom ili barem osvojio jedno od 10ak mjesta na tome natječaju, nego tu svoje škrabotine turava u ruke novinarima i sebi pravi PR(ne baš dobar, moram primjetiti).
ubodna pila June 28th, 2009, 06:20 PM Pa dobro, ukusi se razlikuju, ima i ljudi koji vole bolesno pretile žene, što ima ja mogu.:lol: I kao što rekoh, zašto nije Barić pobjedio na provedenom natječaju sa ovom nakazom ili barem osvojio jedno od 10ak mjesta na tome natječaju, nego tu svoje škrabotine turava u ruke novinarima i sebi pravi PR(ne baš dobar, moram primjetiti).
ma da budem iskren ne gajim simpatije ni prema bariću, a ni prema naječajima koje provodi DAZ, da nešto vrijede nešt bi se izgradilo po njihovom izboru...
čak mislim da ovaj rad nije ni bio na natječaju. i slažem se da je ovo pokušaj potkupljivanja javnosti baš u trenutku kad je svima dosta maksimirskog stadiona. ali izgleda sasvim pristojno.... i opet ponavljam... št se mene tiče nek ujutro počne gradnja.
renco June 28th, 2009, 06:49 PM Tako je.Možda ovo niuje najidealnije riješenje ali neka se konačno više nekaj pokrene jer meni se više neda čekat.
ubodna pila June 28th, 2009, 06:56 PM Tako je.Možda ovo niuje najidealnije riješenje ali neka se konačno više nekaj pokrene jer meni se više neda čekat.
ma meni je čak unutarnji izgled odličan... dvije etaže, dva prstena... idealno, baš mi lijepo izgleda... a vanjski izgled... tako i tako ne može zadovoljiti sve, nekom se svidio vulkan, nekom ne, nekom se ovo sviđa nekom ne... ima ljudi kojima se čak ne sviđa niti vanjski izgled arene (što mi je neshvatljivo)...
ali dajte molim vas pa sasvim pristojno izgleda... neobično je, izgleda lijepo, nije pretjerano kičasto.... sasvim prihvatljivo i moderno...
AJMO GRADIT!!!!
nažalost, čisto sumnjam
dmode_man June 28th, 2009, 11:46 PM hm...interijer je sasvim ok,normalan stadion,eksterijer je isto prolazan ali me podsjeća dizajnom na onu dvoranu za plivanje u Pekingu koji je korištena za OI
bambam June 29th, 2009, 12:51 AM Ljudi.. pa sta se bez veze svadjate.. da vam bambam objasni kako je to bilo..
Baricu je trebao dzeparac pa se javio Jutarnjem da ima malo novca da bi mogao oitici na more. Bez javnog natjecaja nema ni novog stadiona. Dzaba sto je on sve vec isplanirao i iscrtao. No da bi se doslo do novog natjecaja trebalo bi se vec jednom znati na kojoj lokaciji bi se napokon pocelo graditi. Znaci potreban je referendum kad je vec struka zaboravilia kako se planira grad a politika najradje voli srati dok sjedi izmedju dvije stolice jer je to idealna anatomska pozicija za odmaranje supka! No kako se taj referendum vec proteze gotovo dvije godine sve se vise bojim da ce i za ovaj mandat ista da se desi. Bandic ce to predati nasljedniku koji ce to ponovo upotrijebiti kao izbornu parolu.
Trebali bi se i zapitati kakav bi to i bio referendum? Dali jos uvijek stoji onaj stari ili ce se ici na neki sasvim novi? Dali se u tom referendumu uopste jos radi o Vulkanu, 3 Alpinina stadiona i rekonstrukcija Maksimira ili ce se samo raditi o lokaciji? Mozda cemo moci birati i samo dali zelimo izgraditi stadion prije ulaska u EU ili poslije. A tu je jos i slovenski Veto koji ban mogao ponisiti citav taj referendum...
Eto, kad bi se svakim slucajem desio taj misteriozni referendum i recimo da bi mogli samo birati lokaciju.. sta ce se desiti? Profurat cemo se lijepo s Crotramom do izbornog mjesta. Staviti krizic za lokaciju koja nam najvise lezi. Da bi na kraju krajeva shvatili da su nam se guzice bez veze putem smijale i bez ikakvog razloga nada budila jer novi Dinamov stadion cemo ovako i onako tek dobiti kad se jedna od tih tribina srusi i pokopa ispod sebe veliki dio dinamovih navijaca. Tada vise nece biti ni potrebno graditi stadion od 40 ili 50 tisucu mjesta jer velik dio njih vise ovako i onako nece vise moci pratiti utakmicu. I stime ce biti svi zadovoljni. Grad, jer ce izgraditi stadion za 20 tisucu navijaca kojeg ce ga kostati negdje oko 30 - 40 mil i ostali jer ce dobiti napokon novi stadion.
:bash::banana::bash:
Livno80101 June 29th, 2009, 02:02 AM ovaj projekt Barićev je očajan, preobičan, bezveze, :lol:
kompanjeros June 29th, 2009, 08:05 AM sve mi se čini da će urušavanje doći u brzoj budućnosti , ako je netko bio na istočnom vrhu pod nekom malo "većom" tekmom zna o čemu pričam
ubodna pila June 29th, 2009, 11:14 AM ovaj projekt Barićev je očajan, preobičan, bezveze, :lol:
a kaj mu fali????
zašto je preobičan? vulkan je bio previše, ovaj je preobičan... kako to onda treba izgledat... mislim svjestan sam da se ovo neće gradit, al nije mi jasno šta fali ovom stadionu. koji je to stadion koji bi trebao biti uzor....
95% stadiona na svijetu su onda više nego preobični, vidi im se cijela konstrukcija, nosači tribina i sav pripadni beton pa šta sad... opet su odlični... ova fasada služi samo da bude oku ugodnije.... šta bi se govorilo da se odluče napraviti stadioni koji izvana izgledaju ovako:
http://de.structurae.de/files/photos/2776/hamburg/d_hh_nordbank_arena_1.jpg
http://lh6.ggpht.com/_GBFoddsjjpY/RvgZPRMMHsI/AAAAAAAAALk/ZaEmPCFaPKo/DSC_0186.JPG
http://www.grohe.com/lib/3/medialibrary/4_Referenzobjekte/2_Arenen/Rhein%20Energie%20Stadion_1.jpg
http://www.ksc-suppurbia.de/media/bildergalerie/08_09/09_gladbach_ksc/43.08_09_09_gladbach_ksc.jpg
http://www.minbuza.nl/binaries/afbeeldingen-nieuw/foto-album/nederland-in-beelden/detailfoto-s/078.jpg
http://www.joggeli.ch/pics/stadion_stjakobpark.jpg
http://www.winner04.de/wallpaper/wallpaper_arena_aussen.jpg
http://www.wldcup.com/pictures/wld2006/stadium/kaiserslautern-out.jpg
http://farm1.static.flickr.com/62/176542082_e35455d5d9.jpg?v=0
jesu to preobični stadioni... i ne daj bože da se takvo što pomisli gradit koje bi to pljuvanje bilo na račun izgleda, a što fali stadionima... na njima su se igrala svjetska i europska prvenstva, finala eurokupova, liga prvaka...
jednostavno imam dojam da se od tog stadiona očekuje previše, pogotovo kada pogledamo što sad imamo... pa nemamo para da gradimo ptičje gnijezdo, allianz arenu ili wembley....
i da napomenem, ovo su sve praktički novi stadioni...
zzelenika June 29th, 2009, 11:41 AM Mislim da je prijedlog za lokaciju te za metodu (napraviti novi u blizini pa stari srušiti) dobar jer bi se riješio onaj problem prohodnosti Maksimirske (koji se spominje kao "glavni" argumet za Kajzericu). Stadion bi se odmakao od ulice tako da ne bi više prekidao promet, bio bi još bolje pristupačan tramvajem i sa sjevera i sa juga, plus s vlaka (postoji projekt pomicanja stajališta Maksimir bliže gradu, da se napravi intermodalno čvorište na Borongaju)...
Nije mi jasna ta megalomanska opsesija - pa dosta je napraviti lijepi praktični nogometni (bez atletske) stadion za 40k ljudi po svim pravilima struke i UEFA-e. Ne, kod nas to mora biti trakavica, mora se neodržavanjem upropastiti i ovo što je i napravljeno (npr. zašto poslovni prostori na sjevernoj tribini nisu nikada privedeni namjeni) - namjerno se dozvoljava da se stadion sam sruši, mole boga da bude usred utakmice i da pogine 100 ljudi, pa ondak će netko (valjda država) pljunuti 300M€ za novi stadion da "naših" 10% bude dosta za brodić od 20 metara...
Ako se grade lijepi praktični jednostavni stadioni za oko 100M€, zašto sada mi moramo izmišljati neku toplu vodu da bude najveći, najbolji, najstariji, najmoderniji na svijetu ili barem u regionu...
Vidite što su na Dugopolju napravili, 5200 mjesta, fino natkriveno po propisima UEFA-e kažu (kasnije mogu dograditi i drugu tribinu i vjerojatno doći do 10k mjesta ako će ikada trebati), kažu za 55Mkuna (8M€). Ne ulazim u to tko i kako je to gradio i kakav je lokalni Mamić tamo, ali velim za 100M€ se rade veliki lijepi korisni stadioni, al ne, to u Zagrebu mora biti "stadion kojeg se ne bi posramile najveće svjetske metropole".
Sam Barićev dizajn (ako to uopće je prijedlog za taj stadion) ne komentiram - pitanje je kako uopće projektirati kada se niti ne zna gdje i kako će se graditi - oblikovanje stadiona, naročito ovo vanjsko ovisi o tome kakav će biti okoliš, ako bi se teren malo ukopao a stadion okružilo šumom sa svih strana (da se lijepo nastavi na maksimir) ne mora ni stadion biti nešto izvana estetski - biti će grezo 10-15 godina dok drveće ne naraste a kasnije će biti milina...
OSIJEK No1 June 29th, 2009, 12:35 PM ja mislim da se napokon treba utvrditi da NK DINAMO kao takav ne postoji, ovo sad sto igra baciti u zadnju zupanijsku ligu i nema problema oko stadiona iducih 5g
repka moze na kantridi igrat svoije tekme jer napokon dobivaju novi travnjak i to je to
a kad prodje 5g smislit cemo nesto novo
gorgoroth June 29th, 2009, 01:08 PM ja mislim da se napokon treba utvrditi da NK DINAMO kao takav ne postoji, ovo sad sto igra baciti u zadnju zupanijsku ligu i nema problema oko stadiona iducih 5g
repka moze na kantridi igrat svoije tekme jer napokon dobivaju novi travnjak i to je to
a kad prodje 5g smislit cemo nesto novo
može :banana::banana:
Meni je čisto ok što je predložio Barić jr.
gorgoroth June 29th, 2009, 01:30 PM Dvorana na Zametu
http://img134.imageshack.us/img134/4558/dsc085321.jpg (http://img134.imageshack.us/i/dsc085321.jpg/) http://img134.imageshack.us/img134/dsc085321.jpg/1/w1041.png (http://g.imageshack.us/img134/dsc085321.jpg/1/)
http://img200.imageshack.us/img200/4428/dsc085341.jpg (http://img200.imageshack.us/i/dsc085341.jpg/) http://img200.imageshack.us/img200/dsc085341.jpg/1/w1041.png (http://g.imageshack.us/img200/dsc085341.jpg/1/)
http://img222.imageshack.us/img222/1914/dsc085351.jpg (http://img222.imageshack.us/i/dsc085351.jpg/) http://img222.imageshack.us/img222/dsc085351.jpg/1/w1041.png (http://g.imageshack.us/img222/dsc085351.jpg/1/)
http://img189.imageshack.us/img189/3056/dsc085411.jpg (http://img189.imageshack.us/i/dsc085411.jpg/) http://img189.imageshack.us/img189/dsc085411.jpg/1/w1041.png (http://g.imageshack.us/img189/dsc085411.jpg/1/)
http://img199.imageshack.us/img199/4606/dsc085371.jpg (http://img199.imageshack.us/i/dsc085371.jpg/) http://img199.imageshack.us/img199/dsc085371.jpg/1/w1041.png (http://g.imageshack.us/img199/dsc085371.jpg/1/)
http://img19.imageshack.us/img19/9184/dsc085381.jpg (http://img19.imageshack.us/i/dsc085381.jpg/) http://img19.imageshack.us/img19/dsc085381.jpg/1/w1041.png (http://g.imageshack.us/img19/dsc085381.jpg/1/)
http://img199.imageshack.us/img199/9467/dsc085441.jpg (http://img199.imageshack.us/i/dsc085441.jpg/) http://img199.imageshack.us/img199/dsc085441.jpg/1/w1041.png (http://g.imageshack.us/img199/dsc085441.jpg/1/)
OSIJEK No1 June 29th, 2009, 01:40 PM to je dvorana za?
ima li kakvih tribina tu?
ivan_ri June 29th, 2009, 01:42 PM ^^
[Rijeka] - Centar Zamet (http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=838218)
gorgoroth June 29th, 2009, 01:43 PM to je dvorana za rukomet,rk Zamet ali i za ostale sportove.
To za tribine i mene buni,valjda će sve biti teleskopske
Vace June 29th, 2009, 02:20 PM ^^ Sve su teleskopske, pa to se vidi i na rendeerima na prvoj str. (http://www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=34370480&postcount=1) ove dretve!!! Po meni odlično jer kako znamo da Rijeka ima puno klubova a malo objekata, ovu će dvoranu moći koristiti nekoliko istih odjednom! (govorim iz čistog razloga jer sam iskusio, dok sam igrao rukomet trenirati u školskoj dvorani na Brajdi, inače košarkaškoj dvorani a sve zbog nedostatka rukometnih)
SpicyMcHaggis June 29th, 2009, 03:43 PM ja mislim da se napokon treba utvrditi da NK DINAMO kao takav ne postoji, ovo sad sto igra baciti u zadnju zupanijsku ligu i nema problema oko stadiona iducih 5g
koji kompleksi... strašno :lol:
OSIJEK No1 June 29th, 2009, 04:38 PM koji kompleksi... strašno :lol:
:lol::lol::lol:
koji?
zzelenika June 29th, 2009, 05:26 PM :lol::lol::lol:
koji?
"koji?" kao "koji od onih nekoliko" kompleksa?
Ići ćeš ti u Dugopolje gledat Hajduka...
:nuts: :lol: :lol: :nuts:
Sarcastic Saracen June 29th, 2009, 05:46 PM Pa nije čovjek imao loše namjere, mislim da bi Dinamu jako koristilo da ga se primjerice baci u neku nižu ligu. Pročistio bi se malo od svega šljama kojeg ima dosta, usrani stadion, poremećeni Mamić, huligani koji dovode BBB na loš glas i sramote sve hrvatske navijaće, usrani stadion, igrači prepuni balkanskih kompleksa, nerijetko lijeni preseratori kojima je vrhunac slušanje cajki, a san da im na svadbi pjeva Halid Bešlić, usrani stadion, i povrh svega toga najružniji stadion u Europi.
gorgoroth June 29th, 2009, 08:31 PM Poučak Cufre-Hebrang: Zašto je stadion sramota, a bolnica nije?
http://img361.imageshack.us/img361/3460/dinamoresetke270409drag.jpg (http://img361.imageshack.us/i/dinamoresetke270409drag.jpg/) http://img361.imageshack.us/img361/dinamoresetke270409drag.jpg/1/w0.png (http://g.imageshack.us/img361/dinamoresetke270409drag.jpg/1/)
PRIJE nekoliko dana digla se velika frka oko propalog transfera argentinskog lijevog beka Leandra Cufrea u Dinamo. Svidjela se čovjeku plaća (kako ne bi, milijun eura!), svidio mu se i Zagreb (kako i ne bi, milijun ljudi!), ali mu se zgadio stadion (kako i ne bi).
Svi hrvatski mediji prenijeli su njegovo zgražanje nad maksimirskom rugobom, objavili izjavu kako mu je ispod časti trčkarati podno takvog čuda, kao i primjedbu kakvi su ostali stadioni, ako je nacionalni u ovakvom sranju. Pardon, stanju. A Sportske novosti u zaključku su napisale: "Maksimirski stadion zaista je sramota za grad, ali i za političare. Na kraju će ispasti da Modri ne mogu kupiti pojačanje iz razloga što poznatiji europski igrači koji imaju neki ime i prezime ne mogu istrčati na to maksimirsko ruglo". To je stvarno veliki problem. Ima li većeg?
Prepuni vrtići i prazan stadion
Možda čak ima. Nekako u isto vrijeme kad je Cufre s gađenjem pobjegao daleko od maksimirske nakaze, okončani su upisi u dječje vrtiće. Prema službenim podacima Ministarstva znanosti i obrazovanja, oko pet tisuća djece u cijeloj Hrvatskoj završilo je na listi čekanja, od čega najmanje pola u Zagrebu. U većim gradovima u ovom trenutku nedostaje dvadesetak novih vrtića, kapaciteta od 200 do 300 djece. Međutim, nitko oko toga nije digao veliku frku. Tek vijest u jednim novinama.
Nema mjesta u vrtićima? Pa što? Nikad ih nije ni bilo. Ali Dinamo ne može dati milijun eura olinjalom argentinskom beku jer se ovome gadi stadion? E to je velika sramota za grad, političare, cijelo društvo. Da nacionalna sramota bude još gora, Dinamu je UEFA zaprijetila da, ako se ikad kvalificira za Ligu prvaka, neće moći igrati na maksimirskom stadionu jer nema uređenih zahoda, normalne rasvete, sjedalica, ulaza... A nema ni 700 milijuna kuna koje su ulupane u građevinu da bi ona izgledala gore nego ikad prije.
http://img189.imageshack.us/img189/7638/stadionpanorama060609go.jpg (http://img189.imageshack.us/i/stadionpanorama060609go.jpg/) http://img189.imageshack.us/img189/stadionpanorama060609go.jpg/1/w540.png (http://g.imageshack.us/img189/stadionpanorama060609go.jpg/1/)
Pompozna dvorana i ruševna bolnica
Ne biste vjerovali, ali ima toga još. Hrvatska demokratska zajednica u subotu organizira stranački sabor u novoj velebnoj Areni na Laništu. Na to će navodno spiskati 130 tisuća kuna i dovesti oko 20 tisuća delegata. Tako će skupocjena dvorana napokon biti privedena svrsi: ako već ne okuplja sportaše, neka makar posluži za promociju vlasti. I neka svakako, ako Boga zna, svojim blještavilom odvrati pažnju s one nakazne ruševine u šikari preko puta.
Sveučilišna bolnica trebala je biti već odavno dovršena. Tako je obećao Andrija Hebrang u rujnu 2004. godine. On je tada kao ministar zdravstva obilazio građevinu s kojom već dvadeset godina nitko ne zna što bi. Hebrang je tada pompozno, kao što to samo on zna, izjavio da bi s radovima trebalo započeti 2006. godine i da bi sve trebalo biti gotovo za godinu ili dvije. Od toga, naravno, nije bilo ništa. Onda je krajem 2007. godine - neposredno pred parlamentarne izbore - osnovano novo povjerenstvo na čijem se čelu opet našao Hebrang i koje je obećalo da sad ozbiljno misli pristupiti dovršenju bolnice. Tada kao i sada. Od pompoznih obećanja ostala je samo pompozna Arena preko puta.
Dvorana je sklepana u zadnji čas za godinu i pol dana. Nakon što se izgradnjom čekalo prethodne tri. Stajala je 83 milijuna eura, odnosno pola milijarde kuna. Izgrađena je pod pritiskom samog premijera Ive Sanadera zbog Svjetskog rukometnog prvenstva, nakon što se izblamirao kandidaturom za EP u nogometu. U idućih trideset godina, koliko traje ugovor o javno-privatnom partnerstvu, porezni obveznici isplatit će privatnom investitoru tri puta veći iznos od uloženog.
Ali, Arena je bila politički prioritet. Sveučilišna je bolnica prioritet samo pred izbore. Za Arenu, kao i za mnoge druge sportske dvorane za rukometno prvenstvo, pronađen je novac, volja i rješenje. Za bolnicu se to nije našlo ni nakon dvadeset godina. I moglo bi se dogoditi da se ne nađe ni u idućih dvadeset.
http://img38.imageshack.us/img38/7351/arenazagrebnocindex540.jpg (http://img38.imageshack.us/i/arenazagrebnocindex540.jpg/) http://img38.imageshack.us/img38/arenazagrebnocindex540.jpg/1/w540.png (http://g.imageshack.us/img38/arenazagrebnocindex540.jpg/1/)
U Splitu ista priča: puni vrtići i prazna Arena
Slična paralela mogla bi se povući i u Splitu. Prvi problem s kojim se susreo Željko Kerum po stupanju na dužnost gradonačelnika bila je intervencija poznatog pjevača Joška Čagalja da mu se dijete upiše u vrtić. Koji je bio drugi? Skandal sa Spaladium Arenom, izgrađenom za rukometno prvenstvo. Ne samo što je Grad Split dobio pravo 52 dana godišnje koristiti se objektom izgrađenim za 350 milijuna kuna, ne samo što je kroz 30 godina konzorcij okupljen oko IGH, Konstruktora i Dalekovoda trebao od Grada i države dobiti milijardu kuna (opet triput veći iznos), već bi američkom partneru koji se povlači iz ugovora o upravljanju dvoranom, Grad Split trebao isplatiti odštetu od četiri milijuna kuna.
To je politika "kruha i igara". Ako već nema bolnica, dajte narodu sportske dvorane. Ako nema mjesta u vrtićima, dajte ljudima novi stadion. I omogućite im da uživaju u vještinama olinjalih Dinamovih stranaca i nogometnoj rapsodiji u okršajima s Istrom i Solinom. I nije čak ni to najgore. Najgore je to što se nitko - od politike, preko medija do javnosti - ne uzbuđuje zbog vrtića i bolnica, već zbog stadiona i dvorana.
I znate što je zanimljivo? Prosjek gledatelja na Dinamovim utakmicama neznatno je veći od broja djece koja su ove godine ostala bez mjesta u vrtićima. A da bi se isplatila gradnja dvorana izgrađenih za rukometno prvenstvo, one bi trebale biti popunjene 150 dana u godini. Vidite kako to ide: vrtići i bolnice pretrpane, dvorane i stadioni prazni. Dakle, sve ide po planu.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/poucak-cufrehebrang-zasto-je-stadion-sramota-a-bolnica-nije-/439634.aspx
Vuk47 June 29th, 2009, 08:49 PM tipično index.
gorgoroth June 29th, 2009, 09:43 PM Uefa se ponovno smilovala Dinamu - Liga prvaka ipak može u Maksimir!
mam zaista odlične relacije s ljudima u Uefi, često razgovaramo, družimo se, pa je onda lakše ishoditi suglasnost. Naravno, to neće trajati vječno - kazao je Damir Vrbanović
U Maksimirsku 128 iz Uefe je stigao toliko očekivan odgovor. Dinamo na maksimirskom stadionu i sljedeće sezone može igrati utakmice Lige prvaka! Suglasnost kuće europskog nogometa na stolu je direktora Modrih Damira Vrbanovića.
- Moramo napraviti ono što nam je rečeno za vrijeme posljednje inspekcije. Promijeniti žarulje na reflektorima i zamijeniti oštećene sjedalice - rekao nam je Vrbanović.
Možda to neće biti sve. Naime, 9. srpnja u Zagreb dolazi još jedna inspekcija koja bi mogla zahtijevati još neke dorade na maksimirskom stadionu, ali ono glavno je postignuto, nogometna Europa će opet gostovati u Zagrebu, bez obzira na ruglo od stadiona.
Iskreno rečeno, odluka nije iznenađujuća. Tako je svake godine: stigne inspekcija Uefe, zaprijeti se Dinamu, a na kraju sve završi s dobivanjem dozvole. Kako je to moguće, pitali smo Vrbanovića koji zahvaljujući svojim kontaktima i vezama uvijek uspije ishoditi suglasnost:
- Imam zaista odlične relacije s ljudima u Uefi, često razgovaramo, družimo se, pa je onda lakše ishoditi suglasnost. Naravno, to neće trajati vječno - kazao je Vrbanović.
Kolikogod ta vijest iz UEFA-a izgledala dobro, zapravo i nije. Ako će Dinamo i dalje dobivati mogućnost igranja najelitnijeg klupskog natjecanja na svijetu bez obzira na izgled stadiona, nitko neće niti prstom maknuti da se ruglo na kraju grada konačno dotjera ili da se sagradi novi stadion. UEFA zapravo pomaže politici držeći Dinamo u Maksimiru.
Autor: Davorin Olivari
http://sportske.jutarnji.hr/index.php?cmd=show_clanak&clanak_id=11880
ubodna pila June 29th, 2009, 09:56 PM index :lol: jel to netko shvaća ozbiljno...
gorgoroth June 29th, 2009, 10:13 PM index je prva liga ^^
LAMPAŠ8 June 29th, 2009, 10:44 PM MILOSTIVA UEFA
Liga prvaka ipak stiže u Maksimir!
UEFA je i ove godine 'zažmirila'
Stigao je odgovor iz Nyona! Dinamo će moći i iduće sezone igrati utakimce najelitnijeg natjecanja. Za suglasnost ljudi iz UEFA-e pobrinio se direktor Modrih Damir Vrbanović.
Iako ljudi iz vodeće krovne nogometne organizacije svake godine redovito prijete hrvatskom prvaku kako svoje utakmice neće moći igrati na Maksimiru, Dinamo na kraju uvijek 'isposluje' dozvolu.
'Sredite Maksimir da se ne sramotimo!
"Moramo napraviti ono što nam je rečeno za vrijeme posljednje inspekcije. Promijeniti žarulje na reflektorima i zamijeniti oštećene sjedalice", rekao je Damir Vrbanović za Sportske Novosti.
Upravo je direktor Modrih bio jedan od najzaslužnijih što će Dinamo i ove godine moći ugostiti svoje europske protivnike na svom terenu.
Uništene stolice morati će se zamijeniti novima
"Imam zaista odlične relacije s ljudima u UEFA-i, često razgovaramo, družimo se, pa je onda lakše ishoditi suglasnost. Naravno, to neće trajati vječno", dodao je Vrbanović.
Ovakav ishod može biti poput mača s dvije oštrice za zagrebački klub. Ako Dinamo i dalje bude dobivao dozvolu za Ligu prvaka bez obzira na stanje Maksimira, postavlja se pitanje hoće li uopće netko poduzeti nešto da se stadion konačno dovede u valjano stanje ili da se sagradi novi.
http://www.net.hr/sport/page/2009/06/29/0485006.html?pos=n2
ubodna pila June 29th, 2009, 10:45 PM index je prva liga ^^
na tom portalu jedino odem pročitati vijesti tipa beyonce nije obrijala noge i maya lena lopatny je prvo dala novom misteru hrvatske:lol:...
a ostalo mi ne pada na pamet otvarat...pa njima je glavna tema ustaše, partizani i thompson :lol::lol::lol: pa kog to još zanima, osim danguba...
i da mi oni pričaju o gradnji koječega... :lol:
OettingerCroat June 29th, 2009, 10:55 PM Uefa se ponovno smilovala Dinamu - Liga prvaka ipak može u Maksimir!
mam zaista odlične relacije s ljudima u Uefi, često razgovaramo, družimo se, pa je onda lakše ishoditi suglasnost. Naravno, to neće trajati vječno - kazao je Damir Vrbanović
U Maksimirsku 128 iz Uefe je stigao toliko očekivan odgovor. Dinamo na maksimirskom stadionu i sljedeće sezone može igrati utakmice Lige prvaka! Suglasnost kuće europskog nogometa na stolu je direktora Modrih Damira Vrbanovića.
- Moramo napraviti ono što nam je rečeno za vrijeme posljednje inspekcije. Promijeniti žarulje na reflektorima i zamijeniti oštećene sjedalice - rekao nam je Vrbanović.
Možda to neće biti sve. Naime, 9. srpnja u Zagreb dolazi još jedna inspekcija koja bi mogla zahtijevati još neke dorade na maksimirskom stadionu, ali ono glavno je postignuto, nogometna Europa će opet gostovati u Zagrebu, bez obzira na ruglo od stadiona.
Iskreno rečeno, odluka nije iznenađujuća. Tako je svake godine: stigne inspekcija Uefe, zaprijeti se Dinamu, a na kraju sve završi s dobivanjem dozvole. Kako je to moguće, pitali smo Vrbanovića koji zahvaljujući svojim kontaktima i vezama uvijek uspije ishoditi suglasnost:
- Imam zaista odlične relacije s ljudima u Uefi, često razgovaramo, družimo se, pa je onda lakše ishoditi suglasnost. Naravno, to neće trajati vječno - kazao je Vrbanović.
Kolikogod ta vijest iz UEFA-a izgledala dobro, zapravo i nije. Ako će Dinamo i dalje dobivati mogućnost igranja najelitnijeg klupskog natjecanja na svijetu bez obzira na izgled stadiona, nitko neće niti prstom maknuti da se ruglo na kraju grada konačno dotjera ili da se sagradi novi stadion. UEFA zapravo pomaže politici držeći Dinamo u Maksimiru.
Autor: Davorin Olivari
http://sportske.jutarnji.hr/index.php?cmd=show_clanak&clanak_id=11880
odlično, još jedan izgovor za odugovlačivanje početka izgradnje novog stadiona u zagrebu :bash:
gorgoroth June 30th, 2009, 09:23 AM na tom portalu jedino odem pročitati vijesti tipa beyonce nije obrijala noge i maya lena lopatny je prvo dala novom misteru hrvatske:lol:...
a ostalo mi ne pada na pamet otvarat...pa njima je glavna tema ustaše, partizani i thompson :lol::lol::lol: pa kog to još zanima, osim danguba...
i da mi oni pričaju o gradnji koječega... :lol:
Kako tko šta voli :lol::cheers:
OSIJEK No1 June 30th, 2009, 09:31 AM Pa nije čovjek imao loše namjere, mislim da bi Dinamu jako koristilo da ga se primjerice baci u neku nižu ligu. Pročistio bi se malo od svega šljama kojeg ima dosta, usrani stadion, poremećeni Mamić, huligani koji dovode BBB na loš glas i sramote sve hrvatske navijaće, usrani stadion, igrači prepuni balkanskih kompleksa, nerijetko lijeni preseratori kojima je vrhunac slušanje cajki, a san da im na svadbi pjeva Halid Bešlić, usrani stadion, i povrh svega toga najružniji stadion u Europi.
aloooooooooooo
pa nemoj protiv Halida
ono sto rekoh za dinamo naravno mislim i za vecinu ostalih prvoligasa, medju kojima i Osijek...
5g ni tamo ni vamo....jer sto je se to promijenilo u Hrv nogometu u zadnjih 5g?
gorgoroth June 30th, 2009, 10:10 AM Stadion Borca iz Bakra(ili igralište:lol::lol:)
http://img15.imageshack.us/img15/1727/dsc085121.jpg (http://img15.imageshack.us/i/dsc085121.jpg/)
Frnjchuga031 June 30th, 2009, 11:12 AM Bolji je nego neki prvoligaški...
OSIJEK No1 June 30th, 2009, 11:50 AM u rangu maximira :lol:
Semper Fidelis June 30th, 2009, 11:58 AM Jesu to neki brojevi napravljeni od stolica?:D ono zadnje izgleda ko 2 6 :D
Frnjchuga031 June 30th, 2009, 11:59 AM u rangu maximira :lol:
Tu negdje... :D
Frnjchuga031 June 30th, 2009, 11:59 AM Jesu to neki brojevi napravljeni od stolica?:D ono zadnje izgleda ko 2 6 :D
Samo izgleda... :D
1987 June 30th, 2009, 12:09 PM Inače borac ima jedan od najlošijih terena u regiji,to na kraju nisu brojevi nego neko čupa tribine pa je ispalo ko broj,sve u svemu jako loš teren...
DOMZG June 30th, 2009, 12:16 PM Sviđa mi se ideja pa čak i izvedba stadiona , pogotovo interijer- to je pravi nogometni stadion to Zagrebu treba. Jedino što je vanjski dio za povraćanje :puke: Uglavnom nešto se mora poduzet, a ideja nije loša.
Potpis!!- izvana je grozan ali sama ideja je odlicna i izbija politicarima mnoge sanse za malverzacije i krađe ,koje bi dobili gradnjom novog stadiona(manjeg) i nadogradnjom Maksimira.
ubodna pila June 30th, 2009, 12:46 PM Potpis!!- izvana je grozan ali sama ideja je odlicna i izbija politicarima mnoge sanse za malverzacije i krađe ,koje bi dobili gradnjom novog stadiona(manjeg) i nadogradnjom Maksimira.
još mi nitko nije odgovorio šta fali ovom vanjskom izgledu, mislim nije da je nešto extra, ali ne zaslužuje epitet grozan ili ovu animaciju za povraćanje... što se očekuje od vanjskog izgleda, da riga vatru, lebdi u zraku??? jeste pogledali ovih par linkova kako izgledaju neki od najpoznatijih stadiona na svijetu (luz, amsterdam arena, shalke arena...) meni je ovaj vanjski dizajn od barića puno ljepše izgleda od golog betona ili običnog nakeljenog stakla (vrhunac nemaštovitosti)... ne može se za 100 milja dobit ništa spektakularno, ali može biti čisto lijepo i oku ugodno, što bi ovaj stadion (da se izgradi, ali nema šanse) sigurno bio...
OSIJEK No1 June 30th, 2009, 12:58 PM ma ja sam siguran da to i izvana izgleda OK
sjetite se samo kako se pljuvalo po osječkoj dvorani dok se nije napravila, a sad izvana izgleda predobro
SpicyMcHaggis June 30th, 2009, 01:15 PM ma ja sam siguran da to i izvana izgleda OK
sjetite se samo kako se pljuvalo po osječkoj dvorani dok se nije napravila, a sad izvana izgleda predobro
Klasika.. sve naše = loše...
Ako bi novi Maksimir izgledao nekak ovak:
http://www.stadionwelt.de/neu/sw_stadien/index.php?folder=sites&site=stadionfotos_detail&id=4971&ordner=aussen&page=1
http://www.stadionwelt.de/neu/sw_stadien/index.php?folder=sites&site=stadionfotos_detail&id=193&ordner=luft&page=1
http://www.stadionwelt.de/neu/sw_stadien/index.php?folder=sites&site=stadionfotos_detail&id=176&ordner=luft&page=1
http://www.stadionwelt.de/neu/sw_stadien/index.php?folder=sites&site=stadionfotos_detail&id=177&ordner=luft&page=1
90% dežurnih pljuvača bi govorilo kako se radi o "sramoti Zagreba i Hrvatske" jer baš kak je neko rekel.. taj stadion "ne leti". Treba nam normalan stadion, ne gluposti i ispucavanja frustracija arhitekata ala "Vulkan".
Brko June 30th, 2009, 01:23 PM ^^ slažem se s tobom, naši arhitekti kao da ne znaju napraviti nešto u klasičnoj formi,a modernog izgleda nego rade pizdarije tipa vulkan. :ohno:
OSIJEK No1 June 30th, 2009, 01:28 PM hehehehe
pa svaki nas klub osim Dugopolja bi svrsavo na bilo koji od tih stadiona
renco June 30th, 2009, 01:28 PM Klasika.. sve naše = loše...
Ako bi novi Maksimir izgledao nekak ovak:
http://www.stadionwelt.de/neu/sw_stadien/index.php?folder=sites&site=stadionfotos_detail&id=4971&ordner=aussen&page=1
http://www.stadionwelt.de/neu/sw_stadien/index.php?folder=sites&site=stadionfotos_detail&id=193&ordner=luft&page=1
http://www.stadionwelt.de/neu/sw_stadien/index.php?folder=sites&site=stadionfotos_detail&id=176&ordner=luft&page=1
http://www.stadionwelt.de/neu/sw_stadien/index.php?folder=sites&site=stadionfotos_detail&id=177&ordner=luft&page=1
90% dežurnih pljuvača bi govorilo kako se radi o "sramoti Zagreba i Hrvatske" jer baš kak je neko rekel.. taj stadion "ne leti". Treba nam normalan stadion, ne gluposti i ispucavanja frustracija arhitekata ala "Vulkan".
Jedino što LTU arena košta kao ova tri zajedno.;)
Livno80101 June 30th, 2009, 01:38 PM LTU je fantastična, posebno navečer :nuts:
SpicyMcHaggis June 30th, 2009, 02:41 PM hehehehe
pa svaki nas klub osim Dugopolja bi svrsavo na bilo koji od tih stadiona
Naravno da bi.
Ovdje govorim o komentarima nekih forumaša da se nešt ovakvog ide kod nas graditi.
SpicyMcHaggis June 30th, 2009, 02:43 PM Jedino što LTU arena košta kao ova tri zajedno.;) Dao sam samo kao primjer dizajna :) Stadion je čista perverzija :)
http://www.stadionwelt.de/neu/sw_stadien/index.php?folder=sites&site=stadionfotos_detail&id=4971&ordner=innen&page=1
http://www.stadionwelt.de/neu/sw_stadien/index.php?folder=sites&site=stadionfotos_detail&id=4971&ordner=luft&page=1
http://www.stadionwelt.de/neu/sw_stadien/index.php?folder=sites&site=stadionfotos_detail&id=4971&ordner=sonstige&page=1
ubodna pila June 30th, 2009, 02:46 PM LTU je fantastična, posebno navečer :nuts:
po mraku sve izgleda fantastično, upali se rasvjeta, i rješena stvar... ali LTU je obični kvadar, bez ikakvih drugih stvari... sličan dizajn ima i ovaj barićev stadion, uglata građevina, sa lijepom, prozračnom fasadom, koja bi taj stadion činila drugačijim od drugih, a koja bi sigurno jako lijepo izgledala po danu, a po noći još i bolje...ali bitno da se nakon jedne fotke rendera sve popljuvalo i reklo da je grozno... ne znam meni se čini da bi to bilo puno bolje (po vanjskom izgledu) od LTU arene...
SpicyMcHaggis June 30th, 2009, 02:49 PM po mraku sve izgleda fantastično, upali se rasvjeta, i rješena stvar... ali LTU je obični kvadar, bez ikakvih drugih stvari. LTU je baš poznata po tome da ima SVE :) Od hotela (one 2 zgrade koje ide iz jedne tribine) do sve moguće popratne infrastrukture... pogledaj 3. link u mojem postu... ima 3 stranice unutrašnjosti stadiona.. od birceva do svega :)
ubodna pila June 30th, 2009, 03:07 PM LTU je baš poznata po tome da ima SVE :) Od hotela (one 2 zgrade koje ide iz jedne tribine) do sve moguće popratne infrastrukture... pogledaj 3. link u mojem postu... ima 3 stranice unutrašnjosti stadiona.. od birceva do svega :)
ma znam, bio sam na stadionu, to je perverzija...ja govorim za vanjski dizajn... ful jednostavno...
Frnjchuga031 June 30th, 2009, 03:17 PM Dao sam samo kao primjer dizajna :) Stadion je čista perverzija :)
http://www.stadionwelt.de/neu/sw_stadien/index.php?folder=sites&site=stadionfotos_detail&id=4971&ordner=innen&page=1
http://www.stadionwelt.de/neu/sw_stadien/index.php?folder=sites&site=stadionfotos_detail&id=4971&ordner=luft&page=1
http://www.stadionwelt.de/neu/sw_stadien/index.php?folder=sites&site=stadionfotos_detail&id=4971&ordner=sonstige&page=1
Ma smeće od stadiona... Totalna glupost, koja je budala to napravila...
^^:lol::lol::lol::lol::lol::lol:
OSIJEK No1 June 30th, 2009, 04:10 PM SLAŽEM SE FRNJA, SMEĆE, KO MAXIMIR :lol:
renco June 30th, 2009, 04:40 PM Dao sam samo kao primjer dizajna :) Stadion je čista perverzija :)
Ma znam,samo sam htio naglasiti da vjerovatno najružniji od ta četiri stadiona (barem većini ljudi) je u stvari "svemirski brod". :cheers:
Sarcastic Saracen June 30th, 2009, 05:20 PM Zašto stalno stavljate te ružne njemačke stadione kao primjere?! Njemački stadioni su dizajnerski i arhitektonski najdosadniji stadioni u Europi. Pa kad već tu maštamo o stvarima koje bi htjeli, a koje nećemo dobiti još godinama, zar ne bi bilo bolje da maštamo o lijepim stadionima, a ne o ovim njemačkim rugobama? Da se razumijeme, stadioni su funkcionalni, skupi, tehnički savršeni, al su brate dosadni, sterilni, bez strasti.....šta će nam to?
ubodna pila June 30th, 2009, 05:42 PM Zašto stalno stavljate te ružne njemačke stadione kao primjere?! Njemački stadioni su dizajnerski i arhitektonski najdosadniji stadioni u Europi. Pa kad već tu maštamo o stvarima koje bi htjeli, a koje nećemo dobiti još godinama, zar ne bi bilo bolje da maštamo o lijepim stadionima, a ne o ovim njemačkim rugobama? Da se razumijeme, stadioni su funkcionalni, skupi, tehnički savršeni, al su brate dosadni, sterilni, bez strasti.....šta će nam to?
pa ajd daj primjer... koji to stadion treba biti uzor, tamo sam stavio neke linkove neki nisu iz njemačke (iako njemačka ima najbolje stadione na svijetu)... daj jedan link kako po tebi mora izgledati stadion, da nije prejednostavan, dosadan, sterilan i da cijena gradnje nije 300 milijuna eura... ????
renco June 30th, 2009, 05:46 PM pa ajd daj primjer... koji to stadion treba biti uzor, tamo sam stavio neke linkove neki nisu iz njemačke (iako njemačka ima najbolje stadione na svijetu)... daj jedan link kako po tebi mora izgledati stadion, da nije prejednostavan, dosadan, sterilan i da cijena gradnje nije 300 milijuna eura... ????
Slažem se,i meni su Njemački stadioni stadioni zakon.
Sarcastic Saracen June 30th, 2009, 05:54 PM Meni su renderi od 3lhd i Kincla s prošlog natječaja puno bolji od svega što postoji u Švabiji. Onaj prvotni render Maksimira mi je bolji projekt od svega u Švabiji. Većina španjolskih, talijanskih i neki francuski stadioni su mi bolji od najljepšeg u Švabiji. Dosta stadiona koji se grade u Poljskoj i Ukrajni i JAR-u su mi daleko ljepši od najljepšeg u Švabiji, projekti Poljuda i Rujevice za izgubljeno EP su mi ljepši od bilo čega u Švabiji.......................itd itd itd. Jedino što mi je gore od švapskih stadiona, su stadioni na prošlom EP u Austriji i Švici, e to je bila dizajnerska depresija.
Mordaunt-S June 30th, 2009, 05:55 PM pa ajd daj primjer... koji to stadion treba biti uzor, tamo sam stavio neke linkove neki nisu iz njemačke (iako njemačka ima najbolje stadione na svijetu)... daj jedan link kako po tebi mora izgledati stadion, da nije prejednostavan, dosadan, sterilan i da cijena gradnje nije 300 milijuna eura... ????
Nakon engleza svakako
Sarcastic Saracen June 30th, 2009, 06:02 PM Nakon engleza svakako
Da, nakon Engleza zaista ima vizualno najlošije stadione. Što se tehničkih karakteristika tiče, možda su Švabe i Englezi zaista najbolji, ali izgled mi se nikako ne sviđa. A izgled je ipak najvažniji, samo nek ona ima dobru dušu.:lol:
SpicyMcHaggis June 30th, 2009, 06:09 PM Nakon engleza svakako Nakon Engleza? U Bundesligi su svi stadioni ili novi ili skroz obnovljeni. U Eng imaš stadione tipa Craven Cottage koji su skoro pa na razini HNL-a (zapravo... čak ni u HNL-u nema više drvenih klupa :) ). Engleski stadioni su puni... al su daleko od najljepših i najboljih. Pa čak i jedan Old Trafford ima katastrofalan kut gledanja gdje sa gornjeg decka ne vidiš ostatak stadiona. 90% stadiona im je ko Maksimir (ne govorim o stanju stadiona :) )... svaka tribina je drugačija.
ubodna pila June 30th, 2009, 06:20 PM Nakon Engleza? U Bundesligi su svi stadioni ili novi ili skroz obnovljeni. U Eng imaš stadione tipa Craven Cottage koji su skoro pa na razini HNL-a. Engleski stadioni su puni... al su daleko od najljepših i najboljih. Pa čak i jedan Old Trafford ima katastrofalan kut gledanja gdje sa gornjeg decka ne vidiš ostatak stadiona.
njemačka ima apsolutno najbolje stadione na svijetu... englezi im nisu ni do koljena... od respektabilnih stadiona imaju wembley, emirates, old trafford... ostali su daleko iz njemačkih, stari tradicionalni engleski stadioni... tipa što je bio highbury ili anfield ili white heart line... koji ničim ne mogu parirati nordbank areni, gottlieb daimleru, olimpijskom u berlinu, allianz areni, schalke areni, rhein energie areni, LTU, zentralstadion, waldtstadion, westfalen, monchengladbach-u, volkswagen areni... čak su i stadioni od slabijih klubova tipa bochum, arminia, hansa fenomenalni...a i oni koji su bili nešto "lošiji" tipa cottbus ili achen se grade u potpunosti novi ili obnavljaju... mislim da je najlošiji stadion u njemačkoj onaj od karlsruhea... on je onako stariji, s atletskom stazom...
sarcastic, još mi nisi dao primjer stadiona kako to treba izgledat da bi bilo lijepo po tvom ukusu, a da nije preko 300 milijuna???
ne znam možda dragao od porta???
http://www.football-pictures.net/data/media/307/Estdio_do_Drago_Stadium.jpg
1987 June 30th, 2009, 08:18 PM Po meni idealno riješenje bi bilo nešto slično dragao u portu-portugal...preljep stadion../http://www.stadionwelt.de/neu/sw_stadien/index.php?folder=sites&site=stadionfotos_detail&id=928&ordner=innen&page=1
ubodna pila June 30th, 2009, 08:25 PM ^^ prelijep stadion, malo bode u oči goli beton, ali ne umanjuje ukupni dojam.. ali takav stadion nije za zagreb, meni su takvi otvoreni stadioni više za toplije predjele, baš tipa portugal, španjolska... po meni u zagrebu u obzir dolazi jedino zatvoreni stadion, sa svih strana...
Sarcastic Saracen June 30th, 2009, 09:42 PM sarcastic, još mi nisi dao primjer stadiona kako to treba izgledat da bi bilo lijepo po tvom ukusu, a da nije preko 300 milijuna???
Ajde pogledaj zadnji post na prethodnoj strani, dao sam ti 10 primjera.
Mordaunt-S June 30th, 2009, 09:44 PM Nakon Engleza? U Bundesligi su svi stadioni ili novi ili skroz obnovljeni. U Eng imaš stadione tipa Craven Cottage koji su skoro pa na razini HNL-a (zapravo... čak ni u HNL-u nema više drvenih klupa :) ). Engleski stadioni su puni... al su daleko od najljepših i najboljih. Pa čak i jedan Old Trafford ima katastrofalan kut gledanja gdje sa gornjeg decka ne vidiš ostatak stadiona. 90% stadiona im je ko Maksimir (ne govorim o stanju stadiona :) )... svaka tribina je drugačija.
I što si htio reći ovim ? Po čemu je to Fulhamov stadion reprezent ostatka lige ?
MasonicStage™ June 30th, 2009, 09:50 PM odlično, još jedan izgovor za odugovlačivanje početka izgradnje novog stadiona u zagrebu :bash:
apsolutno se slažem s tim...ja ne samo da bi im zabranio dozvolu, nego bih oko stadiona napravio berlinski zid dok napokon više ne odluče šta će s njim.
Mordaunt-S June 30th, 2009, 09:51 PM njemačka ima apsolutno najbolje stadione na svijetu... englezi im nisu ni do koljena... od respektabilnih stadiona imaju wembley, emirates, old trafford... ostali su daleko iz njemačkih, stari tradicionalni engleski stadioni... tipa što je bio highbury ili anfield ili white heart line... koji ničim ne mogu parirati nordbank areni, gottlieb daimleru, olimpijskom u berlinu, allianz areni, schalke areni, rhein energie areni, LTU, zentralstadion, waldtstadion, westfalen, monchengladbach-u, volkswagen areni... čak su i stadioni od slabijih klubova tipa bochum, arminia, hansa fenomenalni...a i oni koji su bili nešto "lošiji" tipa cottbus ili achen se grade u potpunosti novi ili obnavljaju... mislim da je najlošiji stadion u njemačkoj onaj od karlsruhea... on je onako stariji, s atletskom stazom...
sarcastic, još mi nisi dao primjer stadiona kako to treba izgledat da bi bilo lijepo po tvom ukusu, a da nije preko 300 milijuna???
Sterilno, hladno , sve na istu šprancu. To jest cost effective i praktično itd ali nema duše. Što se tiče tvog pitanja moj izbor bi bio novi da luz http://www.fotothing.com/photos/1ca/1ca3be16f634bad76ac485296878c5e4.jpg
Cap. 65000 ,cijena 120 mil €.
SpicyMcHaggis June 30th, 2009, 10:03 PM I što si htio reći ovim ? Po čemu je to Fulhamov stadion reprezent ostatka lige ? Htio sam reći upravo ono što sam i napisao. Stadioni u Engleskoj su u lošijem stanju od onih u Njemačkoj. Craven Cottage sam naveo samo kao primjer.
Sarcastic Saracen June 30th, 2009, 10:05 PM A viđe ba ovu perverziju, i kaže da košta 300 milijuna Eura, što baš i ne vjerujem jer je to bila procjena još 2006. tako da se cijena sigurno puno digla od tada. To je stadion, a ne one švapske bezlične kutije. U Zagrebu bih volio vidjeti ovakvo nešto u smislu estetske ljepote, ali nikako kopiju ovoga stadiona, već originalan, distinktivan dizajn, već sam spomenuo primjerice rad od 3lhd.
http://www.marca.com/06/11/10/nuevoMestalla/07.jpg
SpicyMcHaggis June 30th, 2009, 10:12 PM sve na istu šprancu.
I onda staviš Da Luz koji je čista kopija Emiratesa. Novi Tottenham će biti na isti kalup... skoro pa identični.
http://www.theoffside.com/files/2009/04/luz.jpg
http://www.info4security.com/Pictures/web/b/i/k/EmiratesStadium.jpg
http://www.tottenhamhotspur.com/uploads/assets/gallery/futurePlans/Internal_view_of_the_stadium.jpg
Scar Tissue June 30th, 2009, 10:21 PM A viđe ba ovu perverziju, i kaže da košta 300 milijuna Eura, što baš i ne vjerujem jer je to bila procjena još 2006. tako da se cijena sigurno puno digla od tada. To je stadion, a ne one švapske bezlične kutije. U Zagrebu bih volio vidjeti ovakvo nešto u smislu estetske ljepote, ali nikako kopiju ovoga stadiona, već originalan, distinktivan dizajn, već sam spomenuo primjerice rad od 3lhd.
http://www.marca.com/06/11/10/nuevoMestalla/07.jpg
A kud si primjer naso u pm:lol: Mogao si uzeti za primjer onaj stadion u abu dhabiu sta se gradi(valjda je u abu dhbaiu) sa preklopljivim tribinama, koje sta ti ja znam lebde u zraku. Mi nemamo niti jedan ozbiljni stadion koji bi se svaku utakmicu punio do posljednjeg mjesta, niti novaca za izgradnju, a vi zelite nesto tima nou mestallie cija je gradnja stala jer nema novaca i to u jednoj spanjalskoj, a s druge strane pljujete po njemackih stadionima, nezaboravile Alianz arenu koja je primjer vrhunskoga stadiona, njemacke kvalitete i dizajna. Po meni, nevolim kičaste stadione kao u engleskoj, vec stadione jednostavnoga dizajna, i iznutra i izvana.
Osim toga biti cete i zadovoljni sa onim maksimirom na jeseni, jer kako index.hr pise...:ohno::lol:
Sarcastic Saracen June 30th, 2009, 10:29 PM A kud si primjer naso u pm:lol: Mogao si uzeti za primjer onaj stadion u abu dhabiu sta se gradi(valjda je u abu dhbaiu) sa preklopljivim tribinama, koje sta ti ja znam lebde u zraku. Mi nemamo niti jedan ozbiljni stadion koji bi se svaku utakmicu punio do posljednjeg mjesta, niti novaca za izgradnju, a vi zelite nesto tima nou mestallie cija je gradnja stala jer nema novaca i to u jednoj spanjalskoj, a s druge strane pljujete po njemackih stadionima, nezaboravile Alianz arenu koja je primjer vrhunskoga stadiona, njemacke kvalitete i dizajna. Po meni, nevolim kičaste stadione kao u engleskoj, vec stadione jednostavnoga dizajna, i iznutra i izvana.
Osim toga biti cete i zadovoljni sa onim maksimirom na jeseni, jer kako index.hr pise...:ohno::lol:
Pa dobro, jel ti čitaš što ja pišem uopće? Ja dajem primjere o estetici, ne o kapacitetu. Isto ovako može izgledati i stadion kapaciteta 30k. Zato i kažem da bih volio vidjeti takvo nešto, a ne sterilne švapske kutije na koje se pali Otto Barić.
Scar Tissue June 30th, 2009, 10:51 PM Pa dobro, jel ti čitaš što ja pišem uopće? Ja dajem primjere o estetici, ne o kapacitetu. Isto ovako može izgledati i stadion kapaciteta 30k. Zato i kažem da bih volio vidjeti takvo nešto, a ne sterilne švapske kutije na koje se pali Otto Barić.
ja nisam govorio o kapacitetu, vec o cijeni:)
Iako je tesko da ce se graditi nesto tako estetsko po tvom ukusu u Hrvatskoj. btw mozda izleti koji primjer po uzoru na arenu Zagreb, sa onim rebrima. to bih volio videjet:lol:
Sarcastic Saracen June 30th, 2009, 10:54 PM ja nisam govorio o kapacitetu, vec o cijeni:)
Pa cijena i je u neposrednom odnosu sa kapacitetom, mali stadion, manja cijena, veći stadion, veća cijena. Kaj ne.
mud777 June 30th, 2009, 10:58 PM Vi se brinete o vanjskom izgledu,
dok se mi ukopavamo tako da se ni ne zna,
da stojiš ispred stadiona :lol:.
http://www4.slikomat.com/09/0630/qsh-stoice.jpg (http://www.Slikomat.com/slika/3868098.htm)
Mordaunt-S June 30th, 2009, 10:59 PM Htio sam reći upravo ono što sam i napisao. Stadioni u Engleskoj su u lošijem stanju od onih u Njemačkoj. Craven Cottage sam naveo samo kao primjer.
Mogao si onda navesti i stadion St. Paulija kao primjer za Njemačku.
Mordaunt-S June 30th, 2009, 11:00 PM I onda staviš Da Luz koji je čista kopija Emiratesa.
Kakve veze ima Da Luz s pričom o engleskim i njemačkim stadionima ?
Mordaunt-S June 30th, 2009, 11:01 PM Vi se brinete o vanjskom izgledu,
http://www4.slikomat.com/09/0630/qsh-stoice.jpg (http://www.Slikomat.com/slika/3868098.htm)
Đe ovo gradite ?
stric June 30th, 2009, 11:02 PM I onda staviš Da Luz koji je čista kopija Emiratesa. Novi Tottenham će biti na isti kalup... skoro pa identični.
http://www.tottenhamhotspur.com/uploads/assets/gallery/futurePlans/Internal_view_of_the_stadium.jpg
Slažem se sa Saracenom da je Njemački i Engleski dizajn nula bodova!
Luz je sagrađen prije Emiratesa i zna se što je čija kopija. Slažem se da je Dragao najljepši stadion izvana i iznutra ikad napravljen, a raspored tribina fantastičan, u Luzu isto!!!
Wembley je isto kopirao prvotnu ideju u izgledu tribina(Luz i Dragao), samo malo uvećano i mogu reći da je estetski puno gore od originala tj. taj izgled tribina mi uopće nije sjeo.
Kad su ti hladni sjevernjaci imali smisla za dizajn?!
Zato Švabe kad liti dođu u onim šlapama sa čarapama i florescentnim majcama, ma daj ajde kakvi njemački dizajn...
Sve ovo poslije Eura u Portugalu je korak unazad što se dizajna tiče, uključujući SP JAR!
Portugal je na nesreću mala zemlja, sa samo dva veća grada i tri kluba, pa su mogli izgraditi samo tri veća stadiona, va tri fantastična!
Scar Tissue June 30th, 2009, 11:02 PM Pa cijena i je u neposrednom odnosu sa kapacitetom, mali stadion, manja cijena, veći stadion, veća cijena. Kaj ne.
Je, Tak je!
Vi se brinete o vanjskom izgledu,
:lol: Ili padnes sa krova sečuću djevojku po mjesečini:nuts:
ubodna pila June 30th, 2009, 11:03 PM Ajde pogledaj zadnji post na prethodnoj strani, dao sam ti 10 primjera.
nisi mi naveo primjer, napisao si u italiji, španjolskoj... koji su to? ima ih dosta. baš naprotiv stadioni u italiji su svi hladni sivi i što je najbolje od svega stari... nemaju ni jedan noviji stadion (sad juventus gradi, ali je isto "prejednostavan")... španjolska također stariji stadioni, gradnja nove mestalle je prestala...na čekanju je. stadioni koji se grade u poljskoj? a šta bi rekao da ti kažem da onaj stadion u varšavi, nacionalni poljski, je ništa drugo nego kopija waldstadiona u frankfurtu, također rumunji rade stadion po uzoru na frankfurtski.... luz. prekrasan stadion, ali obična betonara izvana, stavio sam vam par linkova kako to izgleda izvana, evo opet...
http://farm1.static.flickr.com/34/112524338_4c9b428881.jpg?v=0
http://3.bp.blogspot.com/_-3bSG59Czr8/SMZyrgz4qFI/AAAAAAAAA7s/01SstFBLbMU/s400/DSCN9122.JPG
http://lh6.ggpht.com/_GBFoddsjjpY/RvgZPRMMHsI/AAAAAAAAALk/ZaEmPCFaPKo/DSC_0186.JPG
i spyci... luz nije kopija emiratesa, nego obrnuto... emirates je kopija luza...
ali stadion izvana nikako nije ljepotica...
Sarcastic Saracen June 30th, 2009, 11:06 PM Pa rekao sam Kinclov, 3lhd-ov, izvorni projekt preuređenja Maksimira. Što to nisu primjeri? Eto ti i ovaj u Valenciji, vidio sam i mnogo njih koji se grade, ali mi se sad neda tražit imena i slike. Takvi mi se dizajni sviđaju. I zašto spominješ riječ "kopija"? Pa kakve veze ima je li kopija ako je lijep? Ja bih rađe da mi imamo u Zagrebu kopiju kopije od kopije koja je kopija kopije tamo nekog stadiona, a da je ta kopija lijepa i ljepša od originala, nego ovo što sada imamo.
Scar Tissue June 30th, 2009, 11:08 PM Kako izgleda od 3lhd-a? Neka netko nabaci koji render.
Sarcastic Saracen June 30th, 2009, 11:11 PM Kako izgleda od 3lhd-a? Neka netko nabaci koji render.
http://www.d-a-z.hr/?sec=natjecajirezultat&id=30
mud777 June 30th, 2009, 11:12 PM Đe ovo gradite ?
Ljubljana (kapacitet 16038).
Završetak radova na današnji dan druge godine.
Mordaunt-S June 30th, 2009, 11:15 PM Ljubljana (kapacitet 16038).
A ti si slovenac, a ja sam te uvijek držao za bosanca :lol:
:okay:
mud777 June 30th, 2009, 11:19 PM Možda sam bosanski slovenac:lol:
Nisam hehehe.
ubodna pila June 30th, 2009, 11:21 PM http://www.d-a-z.hr/?sec=natjecajirezultat&id=30
može i ovo... meni je svejedno, prekrasno izgleda...
ali ne možeš mi govorit da je ono od barića ogavno... čisto je ok...
nemoj se ljutit, ali ide mi na živce... njemački su stadioni sterilni? a kaj je luz izvana nego sterilan, goli beton, jedina zanimljiva stvar su dijelovi metalne konstrukcije u crvenoj boji... ali stadion je praktički savršen... no ja garantiram da bi bile zanimljive reakcije naše javnosti da se to počne gradit kod nas, na račun vanjskog izgleda... golo, beton... nikakvo, fušeraj i slično...
mestalla 300 milijuna eura, pa za 300 milijuna i mora tako izgledat, ali mi nemamo te novce. to je isto kao da očekuješ da za 20k eura kupiš novu bmw sedmicu...
kopija... nemam ništa protiv, ali nahvalio si stadion u varšavi (na osnovi par rendera) koji je kopija frankfurtskog, a pokudio orginal...da je sterilan i nikakav.
stric June 30th, 2009, 11:23 PM Ljubljana (kapacitet 16038).
to ćemo još vidjeti, nisu Slovenci ludi ko mi da sami rade stadione, to su im trebala napraviti grupacija Delta iz Srbije(Mišković), pa su odustali, a navodno im sad to treba izgraditi Austrijska Super Nova, stadion za 16k i dvoranu za 12k, naravno i šoping centar uz to. A sudeći po ovoj krizi...
By the way što Banditos ne nađe nekog investitora za Maksimir. Sa Kapacitetom od 30-40k, možda bi i našao.
stric June 30th, 2009, 11:28 PM može i ovo... meni je svejedno, prekrasno izgleda...
ali ne možeš mi govorit da je ono od barića ogavno... čisto je ok...
nemoj se ljutit, ali ide mi na živce... njemački su stadioni sterilni? a kaj je luz izvana nego sterilan, goli beton, jedina zanimljiva stvar su dijelovi metalne konstrukcije u crvenoj boji... ali stadion je praktički savršen... no ja garantiram da bi bile zanimljive reakcije naše javnosti da se to počne gradit kod nas, na račun vanjskog izgleda... golo, beton... nikakvo, fušeraj i slično...
mestalla 300 milijuna eura, pa za 300 milijuna i mora tako izgledat, ali mi nemamo te novce. to je isto kao da očekuješ da za 20k eura kupiš novu bmw sedmicu...
kopija... nemam ništa protiv, ali nahvalio si stadion u varšavi (na osnovi par rendera) koji je kopija frankfurtskog, a pokudio orginal...da je sterilan i nikakav.
Luz je iznutra revolucionaran po obliku tribina,nakon čega ga po priloženom kopira pola Engleske. Isto kao i Poljud kad je izgrađen. Prva školjka.
A Njemačkih kocaka ima još od 19 stoljeća!ha,ha,ha
A rekao sam sve nakon Portugala je korak unazad uključujući Poljsku i Ukrajinu.
ubodna pila June 30th, 2009, 11:41 PM Luz je iznutra revolucionaran po obliku tribina,nakon čega ga po priloženom kopira pola Engleske. Isto kao i Poljud kad je izgrađen. Prva školjka.
A Njemačkih kocaka ima još od 19 stoljeća!ha,ha,ha
A rekao sam sve nakon Portugala je korak unazad uključujući Poljsku i Ukrajinu.
luz revolucionaran??? prekrasan stadion, defibnitivno. kopiralo pola engleske? 2 stadiona...
kao prvo luz je replika starog luza s krovom, stadion star skoro 60 godina... i nema tu nikakve revolucije...niti je nešto extra kopiran, osim emirata i novog tottenhamovog...
i kao prvo naglasi po tvom ukusu, tvoj ukus nije ama baš nikakav mjerodavan faktor, kao ni moj. pretpostavljam da nikad nisi bio ni na jednom njemačkom stadionu pa pišeš takve stvari... allianz arena, savršenstvo, nordbank arena... prekrasna, leipzig, prekrasno...gottlieb daimler također vrh, stadion u hannover (stadion koji bi možda mogao biti i najbolji uzor zagrebu) na njima je gušt gledat utakmicu jer daju maksimalan komfort, pogled je savršen (na allianz areni sa zadnje etaže, teren kao na dlanu...) izgled kad po noći dolaziš stadionu...ostavlja bez daha...
a o westfalenu i njegovoj unutrašnjosti... ne treba trošiti riječi...
Sarcastic Saracen June 30th, 2009, 11:49 PM Evo najljepšeg stadiona i točka.
http://img222.imageshack.us/img222/3159/nkdinamozagreb47zi.jpg (http://img222.imageshack.us/i/nkdinamozagreb47zi.jpg/)
Kad bi se ovako dovršio, ja bih bio prezadovoljan!
stric June 30th, 2009, 11:56 PM Kakva kopija starog Luza,stari Luz je bio potpuno okruglih tribina,udaljen od sredine terena kao stadioni sa atletskom,dok je ovaj poj klasičnih pravokutnih tribina i gornjeg djela koji podsjeća na okrugle tribine, posljedica je veći kapacitet na boljim mjestima(sredina igrališta) i jako atraktivan izgled, zato ga i kopira pola engleske(Wemb.,Emirates,ManCity i u budućnosti Tot.), a koliko je to drugih izgrađeno nakon Portugala? Njemačka je velika i bogata zemlja i izgradila je velike i skupe stadione, a dizajn im je ko i dizajn Golfa!ha,ha,ha
Ipak sam ja stric, malo starija garda...
Frnjchuga031 July 1st, 2009, 12:17 AM http://www.fussballtempel.net/uefa/CRO/Maksimir_new.jpg
http://www.fussballtempel.net/uefa/CRO/Maksimir_new_A.jpg
http://www.fussballtempel.net/uefa/CRO/Maksimir_new_A2.jpg
Meni je ovo zakon...
Ali naravno skupo i ostaje loš zapad...
SpicyMcHaggis July 1st, 2009, 12:28 AM Mogao si onda navesti i stadion St. Paulija kao primjer za Njemačku. Od kad je St. Pauli u 1 ligi? Mislio sam da ovdje govorimo o Bundesligi i EPL?
SpicyMcHaggis July 1st, 2009, 12:30 AM Kakve veze ima Da Luz s pričom o engleskim i njemačkim stadionima ?
Pa ti si stavio sliku Da Luza ?!? :nuts:
http://www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=39047086&postcount=3090
SpicyMcHaggis July 1st, 2009, 12:32 AM Luz je sagrađen prije Emiratesa i zna se što je čija kopija. Luz je sagrađen prije, al je rađen po planovima Emiratesa (čija je gradnja bila odgođena u tom trenu) jer su bili u žurbi za Euro. Imaš thread o tom stadionu na ovom forumu pa pročitaj malo...
Mordaunt-S July 1st, 2009, 12:56 AM Pa ti si stavio sliku Da Luza ?!? :nuts:
http://www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=39047086&postcount=3090
Kao odgovor na Pilino pitanje. :nuts::nuts:
Mordaunt-S July 1st, 2009, 12:57 AM Od kad je St. Pauli u 1 ligi? Mislio sam da ovdje govorimo o Bundesligi i EPL?
Bio je do prije godinu dana a i fulham će ispast ove godine pa šta :nuts::nuts:
SpicyMcHaggis July 1st, 2009, 01:00 AM Bio je do prije godinu dana a i fulham će ispast ove godine pa šta :nuts::nuts: St. Pauli je bio u 1. ligi do prije godinu dana? Kaj si prespaval desetljeće? :)
Mordaunt-S July 1st, 2009, 01:17 AM St. Pauli je bio u 1. ligi do prije godinu dana? Kaj si prespaval desetljeće? :)
Nebitno, poanta je da i u Njemačkoj ima stadiona koji su u raspadajućem stanju kao i u Engleskoj iz koje si od svih stadiona izgrađenih-renoviranih u zadnjih 20 godina, izdvojio zadnju rupu za usporedbu sa stadionima bundeslige. Nije korektno , trebamo razgovarati o prosjeku a ne pojedinačnim primjerima.
renco July 1st, 2009, 08:43 AM I onda staviš Da Luz koji je čista kopija Emiratesa. Novi Tottenham će biti na isti kalup... skoro pa identični.
Emirates je kopija Da Luz-a,a ne obratno.
ubodna pila July 1st, 2009, 10:04 AM Nebitno, poanta je da i u Njemačkoj ima stadiona koji su u raspadajućem stanju kao i u Engleskoj iz koje si od svih stadiona izgrađenih-renoviranih u zadnjih 20 godina, izdvojio zadnju rupu za usporedbu sa stadionima bundeslige. Nije korektno , trebamo razgovarati o prosjeku a ne pojedinačnim primjerima.
ima ali ih je jako malo, ili se obnavljaju... st pauli je u prvoj ligi zadnji put igro prije dobrih 7-8 godina, inače grade novi stadion...
pa idemo razgovarat o prosjeku... u engleskoj moderniji stadioni su: wembley, emirates, old trafford, city of manchester, bolton, middlesbrough, sunderland, mislim da Reading ima noviji stadion, wolverhampton i hull... ostalo su stari stadioni tipa anfield (to je bolja verzija) ili fulhamovog stadiona(fulham ove sezone bio 7, usporedba sa st paulijem?)
naspram njemačke... allianz arena, olimpyastadion berlin, schalke arena, hamburg, LTU, leipzig, stuttgart, koln, hannover, dortmund, hoffenheim, wolfsburg, mgladbach, duisburg, frankfurt, nurnberg, kaiserslautern... aachen (novi stadion), dresden (kompletno se obnavlja, možda je i završen), leverkusen (također kompletna obnova)...
SpicyMcHaggis July 1st, 2009, 11:41 AM Emirates je kopija Da Luz-a,a ne obratno.
a-a :)
renco July 1st, 2009, 11:53 AM Da u pravu si,ali je barem Luz ranije sagrađen.:D
SpicyMcHaggis July 1st, 2009, 12:03 PM Da u pravu si,ali je barem Luz ranije sagrađen.:D To je :)
Arhitekti (bivši HOK) su isti.. jednostavni copy/paste je napravljen za projekt :)
maslina July 1st, 2009, 01:24 PM LTU Arena u Dusseldorfu je od danas Esprit Arena :)
Mordaunt-S July 1st, 2009, 01:37 PM Pila, jednostavno u usporedbi s engleskim stadionima po meni njemački tu nemaju što tražit. Ne znam vjerojatno se radio subjektivnom dojmu jednog pasioniranog navijača koji možda i stadione gleda kroz prizmu nogometne tradicije, navijanja, kvalitete nogometa ali ovi bundes stadioni mi jednostavno nemaju dušu. Sve je to nekako hladno , sterilno , bez nekog posebnog osjećaja kad dođeš na njih. Ne znam nisam baš bio po engleskim stadionima da mogu uspoređivat , možda griješim ali mislim da se osjećaj ne može mjerit. BTW i Newcastle je nedavno renovirao stadion, Derby County ima novi stadion ,Liverpool i Tottenham grade nove itd. Više će mi vrijedit nova Liverpoolova ljepotica nego 20 LTU arena , bar po MENI je tako. Jednostavno je takav moj dojam.
ubodna pila July 1st, 2009, 03:22 PM meni su njemački stadioni vrh.... engleski sam vidio par, ove starije, i ne primjetiš da je stadion jer izvana izgledaju kao kuće... cigla i to, njemački su mi cakum pakum... ali ja ne patim od nikakvog navijanja ni temperamenta, premda se recimo s westfalenom rijetko šta može usporedit...
gorgoroth July 1st, 2009, 04:45 PM nisam neki ekspert ali su i meni njemački bolji
Livno80101 July 1st, 2009, 04:55 PM LTU Arena u Dusseldorfu je od danas Esprit Arena :)
wow, imam esprit sat, hahhahaha
ubodna pila July 1st, 2009, 05:31 PM wow, imam esprit sat, hahhahaha
da imam para ko blata, al baš ono da sam prljavo bogat... kupio bi da se stadion zove po meni :lol::lol::lol:
UBODNA PILA ARENA :lol::lol::lol::lol:
Vace July 1st, 2009, 07:05 PM ^^:lol::lol::lol::lol::rofl::hahaha::hahaha:
mud777 July 1st, 2009, 08:27 PM ^^Ovu arenu bi posjetio pa makar morao pješice do nje:lol:
tech_1 July 1st, 2009, 11:48 PM http://www.fussballtempel.net/uefa/CRO/Maksimir_new.jpg
http://www.fussballtempel.net/uefa/CRO/Maksimir_new_A2.jpg
Meni je ovo zakon...
Ali naravno skupo i ostaje loš zapad...
Iako je teško vjerovati da se može kaj od postojećeg maksimira učiniti ,ovo ne izgleda uopće loše.. Kak god da bilo ja sam za sve! Nek se obnovi više maksimir(ali kako spada,recimo kao na ovim renderima) ili izgradi novi stadion,meni je svejedno samo nek se više pomaknu odovud i da nam glavni grad više dobije stadion kojeg nas neče biti sram pokazivati svijetu(što je često zahvaljujući repki)...AJMOOO
gorgoroth July 1st, 2009, 11:52 PM Sve je bolje nego sadašnje stanje
renco July 1st, 2009, 11:56 PM Upravo to,samo ne vjerujem da će se nešto pokrenuti u skorijoj budučnosti.:bash:
Sawovsky July 2nd, 2009, 02:05 AM http://www.fussballtempel.net/uefa/CRO/Maksimir_new.jpg
Ovo izgleda vise neko odlicno i kvalitetno, i pre svega izuzetno lepo!
Danasnji Max mi izgleda kako kakvo ukleto, napusteno mesto...
dadekhr July 2nd, 2009, 06:34 AM Iako je teško vjerovati da se može kaj od postojećeg maksimira učiniti ,ovo ne izgleda uopće loše.. Kak god da bilo ja sam za sve! Nek se obnovi više maksimir(ali kako spada,recimo kao na ovim renderima) ili izgradi novi stadion,meni je svejedno samo nek se više pomaknu odovud i da nam glavni grad više dobije stadion kojeg nas neče biti sram pokazivati svijetu(što je često zahvaljujući repki)...AJMOOO
Pa postojeći Maksimir je i nastao ovakav jer se počelo raditi po takvom projektu. Problem je kaj je HDZ izgubio vlast, a Tuđman umro u najgorem trenutku pa nikad nije dovršen, a onda su počela nadjebavanja novih vladajućih i između dva zla odabrala veće pa dovršetak nije izveden.
OSIJEK No1 July 2nd, 2009, 08:40 AM pa ljudi maxmir ima FIFA i UEFA licencu, ne vidim razloga zasto ista popravljat, kad dodje do sranja Vrbanovic to rjesi i jos se svima javno pohvali kako ima jake veze i utjecaj....
slacker_for_ life July 2nd, 2009, 02:58 PM izgleda da treba cekat da UEFA zabrani Dinamu igranje na Maksimiru da bi se nešto pocelo radit.....jel cim oni dobiju dozvolu....nije im na kraju pameti poduzet nešto glede stadiona.
Marin Mostar July 2nd, 2009, 06:53 PM Meni nikako nije jasno zašto se inzistira da Maksimir ima pokretni krov? Uopće mu nije potreba, dapače to je čisti luksuz,a poskupljuje stadion za minimalno 30-40 milijuna €.
Kada bi samo stavili ovaj najniži red tribina oko tri strane osim juga, već bi to ličilo na nešto,a to sigurno nije skupo.
To bi bio ogroman napredak za malo para.
ubodna pila July 2nd, 2009, 07:06 PM Meni nikako nije jasno zašto se inzistira da Maksimir ima pokretni krov? Uopće mu nije potreba, dapače to je čisti luksuz,a poskupljuje stadion za minimalno 30-40 milijuna €.
Kada bi samo stavili ovaj najniži red tribina oko tri strane osim juga, već bi to ličilo na nešto,a to sigurno nije skupo.
To bi bio ogroman napredak za malo para.
pokretni krov je glupost i nema potrebe za njim, niti će se on radit...
bilo kakvo bacanje novaca u maximir je nepotrebno, ništa se neće promijeniti s tim dodatnim prstenom... zapad i sjever gore su i dalje prestrmi, istok i dalje ima premalo izlaza/ulaza i jako podrhtava, jug je i dalje predaleko... i sve ostaje jadno kakvo je i sada... RUŠENJE:cheers:
Mordaunt-S July 2nd, 2009, 07:16 PM Ne, pokretni krov se spominjao za vrijeme one prve rekonstrukcije u vrijeme Tuđmana ali se i tad od njega odustalo tako da o tome danas nema govora , ono međutim o čemu se danas govori je pokrivanje stadiona tzv. velškim krovom, jedino je njim moguće prekrit stadion ovakav kakav je zamišljen a to je da svaka od 4 tribine vodi svoju politiku. No to košta svemirski i apsolutno poskupljuje projekt te mislim i nadam se da se to neće dogodit, a da bi se to izbjeglo potrebno je napravit novi stadion ili eventualno srušit sve osim sjeverne tribine pa prema njoj nadograditi noove tribineno ipak sam uvjeren da je novi stadion najbolje a provjereno je i najjeftinije rješenje.
Frnjchuga031 July 3rd, 2009, 01:49 AM Dobro, el mi može netko od upućenijih pojasnit šta je to velški krov... Čuo sam za to par puta, ali nezna šta je... Konto sam da svaka tribina ima svoj krov ili šta ?
OSIJEK No1 July 3rd, 2009, 08:50 AM to ti velžani drze kisobran ili suncobran nad glavom, ovisno o tome jel pada kisa ili sja sunce :lol:
ubodna pila July 3rd, 2009, 09:32 AM Dobro, el mi može netko od upućenijih pojasnit šta je to velški krov... Čuo sam za to par puta, ali nezna šta je... Konto sam da svaka tribina ima svoj krov ili šta ?
to ti je pomični krov kojim se prekrije cijeli stadion... imaš na vrhu stranice ova dva linka, ovaj maksimir koji je trebao biti za euro 2012... imaš dva pomična dijela iznad istoka i zapada i onda se oni pomiču prema sredini i spoje se... ukratko glupost...
na onom prvom projektu, najstarijem, je pomični dio bio samo nad istokom, tako da je krov trebao šetati od hitrec kacijana pa do zapadnog krova...
OSIJEK No1 July 3rd, 2009, 09:39 AM to ti je pomični krov kojim se prekrije cijeli stadion... imaš na vrhu stranice ova dva linka, ovaj maksimir koji je trebao biti za euro 2012... imaš dva pomična dijela iznad istoka i zapada i onda se oni pomiču prema sredini i spoje se... ukratko glupost...
na onom prvom projektu, najstarijem, je pomični dio bio samo nad istokom, tako da je krov trebao šetati od hitrec kacijana pa do zapadnog krova...
:bash::bash::bash:
Nisi fora, drži čovjeka malo u zabludi...
Frnjchuga031 July 3rd, 2009, 12:27 PM Hvala na pojašnjenju... :D
Ludi nisi fora... Želim znati ! :D
Sarcastic Saracen July 3rd, 2009, 12:33 PM O pomičnom krovu se razmišljalo prije arene, tako da sada više ni neće biti aktualan. Čak je i najnovija ponuda završetka stadiona od Alpine-Bau, a koju je Bandić naprasno odbio i tako poskupio čitav projekt za budućnost, isključila pomični krov na stadionu.
sale_kg July 3rd, 2009, 01:41 PM Sta je podrazumevala ponuda? Koji je interes njihov u gradnji stadiona?
Sarcastic Saracen July 3rd, 2009, 01:55 PM Javno-privatno partnerstvo. Dobili bi koncesiju na 30 godina da upravljaju stadionom i da zarađuju na iznajmljivanju klubovima, na koncertima, poslovnim prostorima itd., a valjda bi još i Grad plaćao nekakvu mjesećnu ratu, dok bi Alpine Bau još snosio i sve troškove održavanja stadiona. Uglavnom, novinari su u par tekstova ocijenili da je ponuda bila dobra tj. bolja od svih koje ćemo u budućnosti dobiti i da je Bandić odbivši ju, napravio štetu svim građanima Zagreba. A ne treba zaboraviti ni da je šteta u tome što još godinama nećemo imati normalan stadion, a ovaj bi već bio gotov.
Scar Tissue July 3rd, 2009, 02:14 PM Stadion Kantrida
03.07.2009.
http://img7.imageshack.us/img7/9289/3buildingsrijeka4images.jpg
http://img268.imageshack.us/img268/4434/dsc00233copy.jpg
gorgoroth July 3rd, 2009, 02:19 PM valjda će je osposobiti do prve utakmice
Semper Fidelis July 3rd, 2009, 02:41 PM Kad bi trebalo biti gotovo? Di Rijeka igra sad ovu prvu tekmu kupa uefe? vani ili kuci.
gorgoroth July 3rd, 2009, 02:53 PM Kad bi trebalo biti gotovo? Di Rijeka igra sad ovu prvu tekmu kupa uefe? vani ili kuci.
protiv Differdangea iz Luksemburga. Rijeka će 16. srpnja gostovati u Luksemburgu, a 23. srpnja na Kantridi.
Semper Fidelis July 3rd, 2009, 03:02 PM To je za 20 dana da Rijeka igra kuci. Sta ak nestignu napraviti travnjak? Gdje ce igrati?
gorgoroth July 3rd, 2009, 03:04 PM To je za 20 dana da Rijeka igra kuci. Sta ak nestignu napraviti travnjak? Gdje ce igrati?
to ti ne bih znao,valja vjerovati da će napraviti.Možda u ZG:dunno:
ivan_ri July 3rd, 2009, 03:08 PM rok za dovrsetak radova je 15. 7. ne vidim u cemu je problem i zasto radovi ne bi bili gotovi onda... ako ne, imaju dodatnih tjedan dana da sve zavrse... dakle rijeka igra na kantridi, ne brinite oko toga
Semper Fidelis July 3rd, 2009, 03:11 PM Aj dobro ak kazes da ce na vrijeme završiti. :)
gorgoroth July 3rd, 2009, 03:16 PM Iz tvojih usta u božje uši :lol::lol::cheers:
Scar Tissue July 3rd, 2009, 05:35 PM Nije vam neka kvaliteta slike jer je slikano mobitelom.
Atletska dvorana na kantridi
03.07.2009.
http://img16.imageshack.us/img16/9211/dsc00236copy.jpg
http://img193.imageshack.us/img193/590/dsc00239copy.jpg
http://img397.imageshack.us/img397/2289/dsc00238copy.jpg
gorgoroth July 3rd, 2009, 05:38 PM Odlične fotke bravo ^^:cheers:
Livno80101 July 3rd, 2009, 05:41 PM protiv Differdangea iz Luksemburga. Rijeka će 16. srpnja gostovati u Luksemburgu, a 23. srpnja na Kantridi.
ako im ne uvale 5 komada u prvoj utakmici, nek se nose u tri pi... materine :lol:
gorgoroth July 3rd, 2009, 05:55 PM nije se ni Slaven proslavio,mislim da će Rijeka slično odigrati,nadam se da griješim
Semper Fidelis July 4th, 2009, 09:46 PM Uvijek smo nesretno prolazili u toj Europi. Ili nemamo srece, ili nam je liga za k... pa nas pobjeđuju kikiriki klubovi.
trubilo July 5th, 2009, 12:22 PM Čitao sam diskusiju o njemačkim i engleskim stadionima i moj je komentar da sam jako nostalgičan za starim engleskim stadionima koji čak ni nisu u principu bili jako veliki ali su svi imali sasvim ravne tribine (znači bez zavoja za gola kao novi Emirates ili od Man Cityja), sa tribinama dosta blizu terena, nerijetko prilično starinske krovove, pa i stupove koji su ih držali. Mislim da je atmosfera bila sjajna, pogotovo jer su bili puni, osim toga znamo da je u stara vremena na utakmice išla pretežno radnička klasa jer je bilo jeftino, danas je to za doktore i odvjetnike :ohno:. Ukratko, da se nađem u Engleskoj i imam priliku otići na neku utakmicu, mislim da bih odabrao nešto u 3. diviziji da osjetim tu staru atmosferu, radije nego na ogromne ali sterilne nove stadione Premiershipa (a i jeftinije je :lol:).
Evo par starih stadiona koji se više ne koriste (neki su i srušeni):
Baseball Ground (Derby County):
http://www.worldstadiums.com/stadium_menu/past_future/pictures/past_stadiums/derby_baseball1.jpg
http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2009/03/18/article-1162982-03F8EF88000005DC-519_468x286.jpg
Filbert Street (Leicester):
http://dspace.dial.pipex.com/town/park/yfh45/filbert22.jpg
The Dell (Southampton):
http://buzz.bournemouth.ac.uk/wp-content/uploads/2009/03/thedell.jpg
http://www.oldgrounds.co.uk/thedell8.jpg
I za kraj, malo i za nasmijati se, Third Lanark (Škotska):
http://www.oldgrounds.co.uk/cathkin_park_third_lanark.htm
Semper Fidelis July 5th, 2009, 01:54 PM Kake su to tribine nenormalne?:rofl:
Sarcastic Saracen July 5th, 2009, 02:23 PM Takve će imati i novi nacionalni stadion u Zagrebu koji će se nalaziti na Jakuševcu. Zapadna tribina će mu biti padina od smetlišta, a istočna tribina će biti savski nasip. Dakako, sjevernu i južnu neće imati, ipak bi to bilo preskupo.:lol:
mata000 July 5th, 2009, 02:40 PM a kao da je grbavica u sarajevu nešto bolja???
Livno80101 July 5th, 2009, 10:46 PM The Dell (Southampton):
http://buzz.bournemouth.ac.uk/wp-content/uploads/2009/03/thedell.jpg
ovaj dell mi je legendaran, a kad bih ja tamo otišao bih gledat wrexham u 4 ligi, velški klub, meni jedan od najdražih, šta sam s njim na manageru dar-mar napravio.
p.s. sutra mi je prijemni iz arhitekture, držite mi fige :okay:
gorgoroth July 5th, 2009, 10:58 PM p.s. sutra mi je prijemni iz arhitekture, držite mi fige :okay:
:okay::okay:
kompanjeros July 5th, 2009, 11:06 PM (neki su i srušeni):
da , nažalost, neki od njih su i srušeni a bolji su, funkcionalniji i ljepši od maksimira...
I za kraj, malo i za nasmijati se, Third Lanark (Škotska):
http://www.oldgrounds.co.uk/cathkin_park_third_lanark.htm
hehe, dobro tribine jos nekako,ali cemu sluze ova zeljeza po tribinama? za nasloniti se?
Livno80101 July 6th, 2009, 11:11 PM :okay::okay:
hvala stari. ja bih rekao da mi je prvi dan dobro prošao, ali sutra je odluka :nuts:
Frnjchuga031 July 7th, 2009, 08:35 AM Čisto da vidite kako se to radi u zemlji Borata...
Kazahstan, Astana
http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=560126
http://www.worldarchitecturenews.com/news_images/1285_1_1000%20Taban%20Astana%201.jpg
MasonicStage™ July 7th, 2009, 09:11 AM ^^ wow, apsolutno predivan stadion :okay:
gorgoroth July 7th, 2009, 10:38 AM strava :eek2:
DOMZG July 7th, 2009, 11:03 AM Ovo je PREKRASNO i ako mogu ovako nesto napravit Kazahstanci ,pa valjda mozemo i mi nekaj skemijat.
OSIJEK No1 July 7th, 2009, 11:13 AM Čisto da vidite kako se to radi u zemlji Borata...
Kazahstan, Astana
http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=560126
http://www.worldarchitecturenews.com/news_images/1285_1_1000%20Taban%20Astana%201.jpg
u NK OSIJEK takve imaju za treninge :bash::bash::bash:
SpicyMcHaggis July 7th, 2009, 12:13 PM Ovo je PREKRASNO i ako mogu ovako nesto napravit Kazahstanci ,pa valjda mozemo i mi nekaj skemijat. Koji nisu ništa gori od nas što se ekonomskog razvoja tiče. Za*ebi Borata :)
gorgoroth July 7th, 2009, 12:17 PM samo mi možemo omalovažavati druge narode,i misliti da su svi ispod nas
Frnjchuga031 July 7th, 2009, 12:32 PM Kazahstanci su čak i ispreda nas, ali ne za daleko... A to ipak upućuje na to da bi i mi mogli napraviti tako lijep stadion...
AdnanPD July 7th, 2009, 12:44 PM Ovaj stadion zasluzuje da mu otpjevamo himnu, all rise for the Kazakhstan national anthem:
lYBypqeIbtY
:D
Ne ozbiljno, to je jako bogata zemlja sa plinom i naftom i zato oni mogu da prave takve objekte.
kompanjeros July 7th, 2009, 02:02 PM Ne ozbiljno, to je jako bogata zemlja sa plinom i naftom i zato oni mogu da prave takve objekte.
Tako si mogao reći da je Hrvatska bogata turizmom. Pa opet ne pravimo takve stadione, točnije ne pravimo nikakve.
AdnanPD July 7th, 2009, 02:20 PM Tako si mogao reći da je Hrvatska bogata turizmom. Pa opet ne pravimo takve stadione, točnije ne pravimo nikakve.
nafta, gas > Hrvatski turizam
Scar Tissue July 7th, 2009, 03:31 PM Stigla trava na Kantridu:
Stigla trava na Kantridu - nema više "vađenja" na loš teren
http://www.korzo.net/images/stories/Sport/trava2.jpg
http://www.korzo.net/images/stories/Sport/trava3jpg.jpg
http://www.korzo.net/images/stories/Sport/trava4.jpg
http://www.korzo.net/images/stories/Sport/trava1.jpg
Na Kantridi je danas počelo postavljanje prvih busena trave koja bi trebala znatno podići kvalitetu igrališta na riječkom stadionu.
Trava je stigla iz Ingolstandta kraj Munchena, i to u devet kamiona (svaki prevozi oko 400 kvadrata), a postavljaju je djelatnici tvrtke Horst Schwab koja je i proizvodi.
Ako sve bude išlo planiranim rasporedom, tijekom današnjeg dana trebalo bi biti razvučeno 3500 četvornih metara travnjaka, a sutra isto toliko, dok je za četvrtak predviđen dolazak tri dodatna kamiona s još 1200 kvadrata.
Travnati buseni rezani su na širinu od 2,20 metara te na debljinu od tri centimetra.
Sastoje se od tri vrste trave koje su, navodno, otporne na visoke ljetne temperature, kao i na velike padaline u kratkom vremenskom periodu.
Nakon što se postave, cijelu će se površinu trebat intenzivno zalijevati i prihranjivati mješavinom umjetnog gnojiva.
Samo navodnjavanje vršit će se automatskim podiznim prskalicama koje se programski uključuju instaliranim elektro sustavom.
Investicija je vrijedna 6,7 milijuna kuna, a valja napomenuti da su isti ti busenovi postavljeni u Munchenu, Berlinu, Stuttgartu, kao i u južnim krajevima kao što su Atena i Solun.
U svakom slučaju, travnjak više neće moći biti alibi NK Rijeci za loše utakmice.
http://www.korzo.net/izdvojeno/FOTO-Stigla-trava-na-Kantridu-nema-vise-vadenja-na-los-teren.html
ivan_ri July 7th, 2009, 03:34 PM ^^
Stigla trava iz Njemačke
http://www.r-1.hr/upload/program/421704679.jpg
Jul 7th, 2009 | Kategorija: Vijesti http://www.rijekadanas.com/stigla-trava-iz-njemacke/
Započelo je postavljanje prvih busena nove trave na Stadionu Kantrida u okviru uređenja travnjaka koje je Rijeka sport pokrenuo u suradnji s Gradom Rijekom. Travu postavljaju predstavnici proizvođača njemačke tvrtke Horst Schwab iz Ingolstadta kraj Munchena. Tijekom dana na stadion bi trebalo pristići 9 kamiona od kojih će svaki dovesti otprilike 40 metara četvornih travnatog busena, tako bi tijekom današnjeg dana moglo biti položeno 3500 četvornih metara trave. Već sutra travnjak će biti osvježen s istom dodatnom količinom travnatih busena, a u četvrtak bi trebao doći još jedan kamion s 1200 metara četvornih trave.
Kako se navodi u priopćenju pristiglom iz Gradske uprave, riječ je o posebnoj vrsti trave otpornoj na visoke ljetne temperature i visoke padaline u kratkom vremenskom razdoblju. Jednaku travu koriste stadioni poput onih u Munchenu, Leverkusenu, Krakowu i Pilsenu. Vrstu trave zajednički su odabrali HNK Rijeka, projektant Maxmar sport d.o.o. i Rijeka sport.
Uređenje travnjaka NK Rijeke počelo je 25. svibnja i osim postavljanja busenja trave, uključuje i postavljanje novog drenažnog sustava poljevača i sanaciju cjevovoda oborinske odvodnje. (tekst i foto: r-1.hr)
gorgoroth July 7th, 2009, 03:37 PM još da i igračima stignu plače :lol:
ivan_ri July 7th, 2009, 03:39 PM još da i igračima stignu plače :lol:
ma da, pa da se razbahate :D
gorgoroth July 7th, 2009, 03:41 PM ma da, pa da se razbahate :D
ovako će pasti novu travu,pa eto ti onda štete :lol::lol:
Sarcastic Saracen July 7th, 2009, 04:33 PM Utjehu možemo potražiti u tome što uvijek u kvalifikacijskoj skupini igramo protiv nekakvih Malti, Andora, San Marina i sličnih, pa nemamo uvijek najgori "stadion".:lol:
ubodna pila July 7th, 2009, 05:00 PM kako glupo zvuči... stigla trava iz njemačke :lol: ...
stadion u kazahstanu je predivan...
kazahstan nije nikakva prip...dina, ali ipak su iza nas... pa ako oni mogu sklepat takav stadion, ne vidim zašto mi ne bi mogli...
bravo za kazshstan...
SpicyMcHaggis July 7th, 2009, 05:45 PM http://www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=39384496&postcount=707
Stadiončina :)
gorgoroth July 7th, 2009, 05:52 PM to je novi :nuts:
Pitanje je hoće li Srna igrati na njemu
Sarcastic Saracen July 7th, 2009, 05:58 PM Već sam rekao i opet ću, volio bih da Zagreb dobije takav stadion, Unutrašnjost mu je super, meni bolja od bilo kojeg švapskog, a ni izvana nije loš, iako bi Zagrebu možda bolje pasale neke ravnije linije eksterijera, da ne liči baš na leteći pijat.
ubodna pila July 7th, 2009, 06:09 PM meni je šahtarov novi stadion odličan... unutrašnjost je odlična (sarcastic... čista njemačka škola), izvana mi nije ništa extra, staklo, mogli su biti malo maštovitiji...ali i ovako je odličan, ocjena 8,5 od 10
tech_1 July 7th, 2009, 06:12 PM Zagrepčani,da li bi željeli ovakav stadion(Astana)?
Pitam naravo zbog kapaciteta,tj. da li bi rađe(kad bi imali na izbor) ovakav stadion s 30k ili nešto kao što je novi shakhtarov s 50k?(kad su več ti 2 tema) Ja bi ipak ovaj prvi.
Edit: malo glupo pitanje(umoran sam i neispavan)
Da preformuliram, da li bi rađe neki ekstrem po izgledu od 30k ili više klasičan stadion od 50k za istu cijenu?
Sarcastic Saracen July 7th, 2009, 06:17 PM meni je šahtarov novi stadion odličan... unutrašnjost je odlična (sarcastic... čista njemačka škola), izvana mi nije ništa extra, staklo, mogli su biti malo maštovitiji...ali i ovako je odličan, ocjena 8,5 od 10
Unutrašnjost je konstrukcijski slična Allianz areni, ali danas su svi stadioni manje više slični, nije više u okviru prosječnih cijena za pojedini kapacitet moguće napraviti nešto potpuno različito i do sada neviđeno. Zato su bitni detalji, poput boje stolica u ovome slučaju. Dok Allianz ima dosadne sive stolice zbog kojih tribine izgledaju monotono i sterilno, Ukrajinci su izborom boja i kombinacijom istih podigli izgled i dinamiku, pa sve to odmah izgleda puno puno bolje.
gorgoroth July 7th, 2009, 06:24 PM Načekati če se Zagreb na neki ovakav stadion,nažalost to je surova stvarnost pa možete samo maštati :cheers:
Mi riječani smo puno realniji i jedino čemu se nadamo je novi semafor:lol::lol:
ubodna pila July 7th, 2009, 06:49 PM sad sam posjetio dretvo od stadiona u astani...
prekrasno, stadion je kao apoteka, zanimljiva konstrukcija krova (famozni velški krov) zanimljive tribine, jako lijepa fora sa sjedalicama (iste kao u areni zagreb ili allianz areni, kombinacija plavo sivo)... jednostavno izgleda savršeno... umjetna trava...
a cijena 110 milijuna DOLARA...
nadam se da će repka protiv kazahstana igrati na tom stadionu, da se gospoda lijepo zacrvene od srama kada vide to zdanje...
Sarcastic Saracen July 7th, 2009, 07:05 PM Ako se nisu zacrvenili od srama kada su ugostili Kazahstance na Maksimiru, neće nikad.
strcbrc July 7th, 2009, 07:41 PM sad sam posjetio dretvo od stadiona u astani...
prekrasno, stadion je kao apoteka, zanimljiva konstrukcija krova (famozni velški krov) zanimljive tribine, jako lijepa fora sa sjedalicama (iste kao u areni zagreb ili allianz areni, kombinacija plavo sivo)... jednostavno izgleda savršeno... umjetna trava...
a cijena 110 milijuna DOLARA...
nadam se da će repka protiv kazahstana igrati na tom stadionu, da se gospoda lijepo zacrvene od srama kada vide to zdanje...
Dakle - 30000 mjesta, pomični krov, odličan izgled, funkcionalnost, luksuz - sve za oko 75 milja Eura.
I onda se mi smijemo Boratima :nuts:
sale_kg July 7th, 2009, 07:47 PM Dakle - 30000 mjesta, pomični krov, odličan izgled, funkcionalnost, luksuz - sve za oko 75 milja Eura.
I onda se mi smijemo Boratima :nuts:
Zar je nacionalnom stadionu u ZG-u dovoljno 30 000 ? :dunno: Po meni nije...
Mislim da ne bi trebali toliko gledati spoljasnji izgled. Dobro,cool je kad izgleda spolja kao svemirski brod,ali pre treba gledati konstrukciju buducih tribina i kapacitet. A to je po meni bar "40 000 twin-level stands stadium" minimum! Mada ja nisam neko referentno telo,ali mislim da je takav stadion neophodan.
Kao sto uz to podrzavam rekonstrukciju ili eventualno pravljenje novog under 15k stadiona,kao alternative i kao stadiona za manje utakmice.
DOMZG July 7th, 2009, 07:59 PM Definitivno sam za stadion od 50 000 mjesta ili moze biti manji ali da je vrlo lako nadogradit (npr fali mu jedna tribina,koja se po potrebi lako nadogradi).
strcbrc July 7th, 2009, 08:06 PM Zar je nacionalnom stadionu u ZG-u dovoljno 30 000 ? :dunno: Po meni nije...
Mislim da ne bi trebali toliko gledati spoljasnji izgled. Dobro,cool je kad izgleda spolja kao svemirski brod,ali pre treba gledati konstrukciju buducih tribina i kapacitet. A to je po meni bar "40 000 twin-level stands stadium" minimum! Mada ja nisam neko referentno telo,ali mislim da je takav stadion neophodan.
Kao sto uz to podrzavam rekonstrukciju ili eventualno pravljenje novog under 15k stadiona,kao alternative i kao stadiona za manje utakmice.
Kakav nacionalni stadion? Mrzim kad kod nas spominju tu frazu, a nemaju pojma (ne mislim na tebe) što to znači. Pa onda spominju Wembley.
Ovo o čemu se priča oko Zagreba je gradski stadion.
I moje je mišljenje da bi trebalo ići na neki stadion od 40-50000 mjesta.
I to bez nekih skupih rješenja, ali funkcionalan i inovativnog izgleda (kao npr. Astana). I sve za manje od 100 milijuna Eura.
ubodna pila July 7th, 2009, 08:21 PM Zar je nacionalnom stadionu u ZG-u dovoljno 30 000 ? :dunno: Po meni nije...
povećanje kapaciteta od 10k mjesta u cijeni je 10-15 milijuna... par redova više na svakoj tribini...
Sarcastic Saracen July 7th, 2009, 08:29 PM Na cijenu stadiona mnogo toga utjeće, ne samo broj mjesta. Površina i standard lokala u sklopu stadiona, materijali od kojih je napravljen, način financiranja(ogromna razlika financira li se zaduženjem, JPP-om, vlastitim novcem), visina poreza u dotičnoj zemlji, cijena materijala u dotičnoj zemlji, cijena radne snage................i još puno toga se razlikuje u Kazahstanu od istih stvari u Hrvatskoj ili nekoj drugoj zemlji tako da i nema smisla baš doslovno uspoređivati cijene.
SpicyMcHaggis July 7th, 2009, 09:13 PM Zaboravio si porez na "rođake i kumove". To je ipak bila najvažnija stavka kad se krenulo u renoviranje Maksimira :)
SpicyMcHaggis July 7th, 2009, 09:24 PM Daj vidi ovaj sjever...
http://lh6.ggpht.com/_gFvVoO6_NDU/Sk44kduGW8I/AAAAAAAAA2E/GQkubg5SwD4/s720/077_1024.jpg
:applause::master:
Kako bi to grmilo kod nas...
Ovakav stadion odnosno nešto kao Dragao je savršeni za Dinamo. Jednodjelni sjever (živio Westfallen, smrt deckovima :lol: ), istok i zapad na kojima se mogu zatvoriti gornji deckovi za HNL... savršeno za naše potrebe. Kapacitet je također taman :) 30k
Nikad nama više ne bude trebalo. Čak i u onim romantičnim starim pričama o dobroj posjeti za vrijeme EXYU lige mi (ni ostali) nismo imali neku preveliku posjetu. Na famoznoj utakmici Dinamo - Zvezda je bilo jedva 30k ljudi.... pogledajte malo slike starih tekmi... nije baš tak kak se govori u narodu :)
Dakle sve iznad 30k je čista megalomanija i pretjerivanje jer ni za repku se ne rasproda više od 2x u 3 godine.
*Arsenal* July 7th, 2009, 09:37 PM DANAS je krenulo postavljanje novog travnjaka na stadionu Kantrida. Nakon što je proteklih dana obavljena potpuna sanacija drenaže i zemljane podloge koja se sastoji od mješavine humusa, treseta i riječnog pijeska, uslijedilo je postavljanje samog travnjaka. Njega je u balama dopremila njemačka tvrtka Horst Schwab iz Inholstandta koja je ujedno i proizvođač.
Nakon postavljanja busena cijelu površinu bit će potrebno intenzivno zalijevati i prihranjivati mješavinom umjetnog gnojiva narednih mjesec dana. Navodnjavanje travnatog sloja izvedeno je automatskim podiznim prskalicama.
Ukupna cijena sanacije travnjaka precizno iznosi čak 8.216.117,80 kuna, a prema najavama svi radovi trebali bi biti gotovi do 15. srpnja. Tada će novo nogometno igralište imati dimenzije 105 puta 66 metara što je sukladno svim međunarodnim standardima.
simaosabrosa July 7th, 2009, 09:51 PM Tada će novo nogometno igralište imati dimenzije 105 puta 66 metara što je sukladno svim međunarodnim standardima.
A koliko biješe do sada?
ubodna pila July 7th, 2009, 10:10 PM Daj vidi ovaj sjever...
http://lh6.ggpht.com/_gFvVoO6_NDU/Sk44kduGW8I/AAAAAAAAA2E/GQkubg5SwD4/s720/077_1024.jpg
Ovakav stadion odnosno nešto kao Dragao je savršeni za Dinamo. Jednodjelni sjever (živio Westfallen, smrt deckovima :lol: ), istok i zapad na kojima se mogu zatvoriti gornji deckovi za HNL... savršeno za naše potrebe. Kapacitet je također taman :) 30k
Nikad nama više ne bude trebalo. Čak i u onim romantičnim starim pričama o dobroj posjeti za vrijeme EXYU lige mi (ni ostali) nismo imali neku preveliku posjetu. Na famoznoj utakmici Dinamo - Zvezda je bilo jedva 30k ljudi.... pogledajte malo slike starih tekmi... nije baš tak kak se govori u narodu :)
Dakle sve iznad 30k je čista megalomanija i pretjerivanje jer ni za repku se ne rasproda više od 2x u 3 godine.
sorry što quotam sliku, ali prekrasno je... :banana:
30k je ipak malo, ja bih pristao na 40-45k... ali ovakav raspored mi paše jedino s ovakvim krovom i da je zatvoreno sa strane... jer zagreb ipak nije porto i kod nas zna gadno zapuhat, bit hladno, nosit kišu i ostalo... ne peče uvijek sunce... a u zatvorenom stadionu je ipak ugodnije...
stric July 8th, 2009, 05:20 AM Daj vidi ovaj sjever...
x u potpunosti se slažem, ali neka bude bar 36k, tako da bude veći od poljuda
OSIJEK No1 July 8th, 2009, 08:10 AM i onda Poljud spoji istok i zapad i zajebe vas :lol:
SpicyMcHaggis July 8th, 2009, 09:00 AM Update aus Carlstadt :)
http://img141.imageshack.us/img141/5769/p7070031.jpg
http://img403.imageshack.us/img403/9537/p70700322.jpg
ubodna pila July 8th, 2009, 09:28 AM ovaj stadion u karlovcu, će biti sasvim pristojan... samo da se tribine kompletno natkriju, bio bi milina...
SpicyMcHaggis July 8th, 2009, 09:31 AM Trenutno je krov samo na istoku. Na zapadu misle ga staviti kad će uređivati i nove klupske prostorije (vip, uredi...) koje bi tamo trebale biti... toliko sam uspio pohvatati iz raznih intervjua sa čelnicima kluba :)
Glavno je dobiti licencu za stadion dok će se ostale dodatne stvari (nova atletska) sređivati dok sezona bude već trajala.
tech_1 July 8th, 2009, 01:58 PM Daj vidi ovaj sjever...
Je ,naravno i ja ovo potpisujem!
Možda samo da je sjever malo veči od ovoga koji si predložio(za utakmice tipa dinamo-werder,arsenal ili hajduk),pa neče boysi zauvijek biti ovako nesložni..
sale_kg July 8th, 2009, 02:07 PM Definitivno sam za stadion od 50 000 mjesta ili moze biti manji ali da je vrlo lako nadogradit (npr fali mu jedna tribina,koja se po potrebi lako nadogradi).
Stadion nije metro,pa da se radi na svakih 10 godina. U teoriji je moguce tako nesto,ali znajuci praksu sa Balkana: ako se nesto ne zavrsi odjednom,nece se nikad zavrsiti... Tako da odjednom sve... :)
Kakav nacionalni stadion? Mrzim kad kod nas spominju tu frazu, a nemaju pojma (ne mislim na tebe) što to znači. Pa onda spominju Wembley.
Ovo o čemu se priča oko Zagreba je gradski stadion.
I moje je mišljenje da bi trebalo ići na neki stadion od 40-50000 mjesta.
I to bez nekih skupih rješenja, ali funkcionalan i inovativnog izgleda (kao npr. Astana). I sve za manje od 100 milijuna Eura.
Pa znam,ali kako da kazem:"primarni gradski stadion najveceg kapaciteta na kome ce pored Dinama i repka igrati"? :) Rekao sam nacionalni u smislu najveci i primarni stadion u drzavi... ;) Znam na sta si mislio,ja sam kriv,lose sam se izrazio... ;)
povećanje kapaciteta od 10k mjesta u cijeni je 10-15 milijuna... par redova više na svakoj tribini...
Kao sto vec rekoh,pa nece valjda ostavljati nezavrsenu tribinu,pa malo pomalo... Stave krov,i to je to... Ne volim kad se to lepi godinama. Jednom se radi stadion.
Na cijenu stadiona mnogo toga utjeće, ne samo broj mjesta. Površina i standard lokala u sklopu stadiona, materijali od kojih je napravljen, način financiranja(ogromna razlika financira li se zaduženjem, JPP-om, vlastitim novcem), visina poreza u dotičnoj zemlji, cijena materijala u dotičnoj zemlji, cijena radne snage................i još puno toga se razlikuje u Kazahstanu od istih stvari u Hrvatskoj ili nekoj drugoj zemlji tako da i nema smisla baš doslovno uspoređivati cijene.
Tacno... ;) Ne volim kada se to radi,jer cena iz Kazahstana nije merodavna...
Zaboravio si porez na "rođake i kumove". To je ipak bila najvažnija stavka kad se krenulo u renoviranje Maksimira :)
Pa da,ali imaju i to i Azerbejdzanci i Jermeni,i to mnogo vise "rodbine",pa opet prave haos... :dunno:
Trenutno je krov samo na istoku. Na zapadu misle ga staviti kad će uređivati i nove klupske prostorije (vip, uredi...) koje bi tamo trebale biti... toliko sam uspio pohvatati iz raznih intervjua sa čelnicima kluba :)
Glavno je dobiti licencu za stadion dok će se ostale dodatne stvari (nova atletska) sređivati dok sezona bude već trajala.
Karlovac=Jagodina? :rofl: Doduse,ne lice bas,ali ne znam zasto me podseca na onaj... :dunno:
Sawovsky July 8th, 2009, 04:01 PM Sale, nije da sam bezrezervni lokal-patriota ali Jagodinski "mi se dojimi" daleko lepsim od ovog Karlovackog :D
http://i103.photobucket.com/albums/m153/Savke_ja/Stadion%20Krov/Picture023.jpg
http://i103.photobucket.com/albums/m153/Savke_ja/Stadion%20Krov/Picture011.jpg
Klukas July 8th, 2009, 04:14 PM U pitanju su nijanse.
sale_kg July 8th, 2009, 04:31 PM Sale, nije da sam bezrezervni lokal-patriota ali Jagodinski "mi se dojimi" daleko lepsim od ovog Karlovackog :D
http://i103.photobucket.com/albums/m153/Savke_ja/Stadion%20Krov/Picture023.jpg
http://i103.photobucket.com/albums/m153/Savke_ja/Stadion%20Krov/Picture011.jpg
Ma slazem se,stadioni uopste ne lice... Ali mene podseti,a ne znam zasto. To je kao da sam rekao Kantrida me podseti na Poljud. :nuts:
U pitanju su nijanse.
:rofl: bas. :rofl:
Trevor McPhee July 8th, 2009, 04:52 PM Dajte budite ozbiljni :D
Niti jagodinski a kamoli karlovački stadion nisu baš upotrebljivi za nogomet.
Jagodinski je bolji jer su tribine ipak više (skoro duplo) nego karlovačke, tako da će oni u gornjim redovima koliko- toliko vidjet zbivanja na terenu. Na karlovačkom stadionu će svi gledati nogomet iz žablje perspektive. Pa tamo ima samo 8 (osam) redova!:nuts: A vele da je stadion za 12000 gledatelja. Kakve bedastoće:lol:
No kad bi napravili zapadnu tribinu (nigdje je nema na fotkama, samo se istok vidi) povišenu za barem desetak redova u odnosu na sve ostale tribine, to bi onda nešto značilo. Ima li takvih planova?
I na kraju, činjenicom da dolaze reflektori, karlovački privremeno "šiša" jagodinski. Reflektori su uvjerljivo najvažnija stvar za profesionalni nogomet od svih ostalih uvjeta zajedno.
Relativno nezapaženo je prošla vijest da su prebacili HNL od sljedeće sezone opet na subotu i to u prime-time, samim time i "volim nogomet" televizijski show, što je vrlo, vrlo dobra vijest a posjećenost stadionima će porasti za barem 20-30%!
sale_kg July 8th, 2009, 06:00 PM Dajte budite ozbiljni :D
Ja sam uvek ozbiljan. :D Bar po pitanju stadiona... ;)
Niti jagodinski a kamoli karlovački stadion nisu baš upotrebljivi za nogomet.
U kom smislu? Jagodinski ima odlican travnjak... :dunno: A i infrastruktura je odlicna i tek se sredjuje...
Jagodinski je bolji jer su tribine ipak više (skoro duplo) nego karlovačke, tako da će oni u gornjim redovima koliko- toliko vidjet zbivanja na terenu.
Sedeo sam ako gledas drugu slike Jagodinskog stadiona,u skroz dole desno sektoru,6. redu i video lepo utakmicu,i sva zbivanja... Imam i slike sa te utakmice... Naravno,nije to to,kao da gledas iz 25.reda,ali je dobro. Pa prebroj broj redova na jagodinskom stadionu,pa na nekom drugom stadionu...
http://img110.imageshack.us/img110/3172/sasa2.jpg
http://img110.imageshack.us/img110/4897/img0859u.jpg
Na karlovačkom stadionu će svi gledati nogomet iz žablje perspektive. Pa tamo ima samo 8 (osam) redova!:nuts: A vele da je stadion za 12000 gledatelja. Kakve bedastoće:lol:
Pa dobro,lepse bi to bilo da je sve malo vise,ali sta sad... Ali i sam i dalje skeptican po pitanju tih 12 000... Pa jagodinski kada se zavrsi podignu tribine na ovaj nivo imace 15 000... :dunno:
No,hajde sad... Stadioni nisu nesto,ali reci da se ne moze gledati nogomet sa njih je pogresno... Karlovacki stadion je takav kakav je,oni mogu jedino dignuti nivo tribina,i to je to... :dunno:
No kad bi napravili zapadnu tribinu (nigdje je nema na fotkama, samo se istok vidi) povišenu za barem desetak redova u odnosu na sve ostale tribine, to bi onda nešto značilo. Ima li takvih planova?
Dobro,tu se slazemo... No,sta bi time dobili? Jednu tribinu koja se izdvaja od ostalih itekako... :dunno: Bio bi nesimetrican stadion kad omladinski u Beogradu,samo manjih dimenzija...
Slazem se da je bolje podici nivo tribina,ali onda je to trebalo i na istoku i na zapadu...
I na kraju, činjenicom da dolaze reflektori, karlovački privremeno "šiša" jagodinski. Reflektori su uvjerljivo najvažnija stvar za profesionalni nogomet od svih ostalih uvjeta zajedno.
Do kraja godine,10 srpskih stadiona dobija reflektore izmedju ostalih i Jagodina. Reflektori nisu ubedljivo najjvaznija stvar za profesionalni nogomet. Ubedljivo najjvaznija stvar je stanje tribina na stadionu(i stolica na njima) i travnjaka. Reflektori su vazna stvar jer je normalno da jedna liga moze da bira koje ce utakmice prebaciti u udarni termin uvece,a ne da ima izbor od 2 stadiona. No,imati prvo dobar stadion-tribine i travnjak. Jer investicija od ~ 1 mil eura za reflektore je minorna u odnosu na ovo pomenuto. (pitaces me:"a zasto nisu onda jos postavljeni?" a ja cu ti reci:" ne znam. I sva bi govna iz saveza i gradova pobio zbog toga." ).
i da,karlovacki nema jos reflektore,jos nisu montirali,bar sa slika zakljucujuci... :D
Relativno nezapaženo je prošla vijest da su prebacili HNL od sljedeće sezone opet na subotu i to u prime-time, samim time i "volim nogomet" televizijski show, što je vrlo, vrlo dobra vijest a posjećenost stadionima će porasti za barem 20-30%!
To mi je super zbog Volim nogomet!!! :cheers: Nadam se da ce Sasa Susec opet voditi... :) :cheers: i da Stimac nece u svakoj drugoj emisiji biti gost! ;)
Scar Tissue July 8th, 2009, 06:17 PM To mi je super zbog Volim nogomet!!! Nadam se da ce Sasa Susec opet voditi... i da Stimac nece u svakoj drugoj emisiji biti gost!
I Mila Horvat :scouserd:
Trevor McPhee July 8th, 2009, 10:35 PM U kom smislu? Jagodinski ima odlican travnjak... :dunno: A i infrastruktura je odlicna i tek se sredjuje...
Mislio sam po komforu , odnosno preglednosti terena za gledatelje.
Ostalo je OK.
Raspravljalo se na tu temu već podosta (atletski versus nogometni stadioni). Najgora kombinacija je atletski stadion sa niskim tribinama. Bolje je da ima jednu veliku i pravu nego četiri niske.
Ne vidim zašto je ekipa toliko protiv "asimetričnih" tribina. Dapače, stadion sa jednakim tribinama i velikom zapadnom estetski je sasvim u redu. A zapad je ionako najpovoljnija tribina za promatranje utakmica (barem danju) pa i treba biti najveća!
Ostalo se sve slažemo:)
strcbrc July 8th, 2009, 10:40 PM Evo kako se to nekad radilo:
http://i31.tinypic.com/2labgaf.jpg
A dok se gradilo istovremeno se i igralo:
http://i25.tinypic.com/21f07ld.jpg
Istok, krajnji rezultat:
http://i31.tinypic.com/2ylshnl.jpg
Zapad:
http://i27.tinypic.com/20popyq.jpg
gorgoroth July 8th, 2009, 10:44 PM Stala gradnja stadiona za SP 2010 u Južnoj Africi: 70 tisuća radnika u štrajku!
http://img516.imageshack.us/img516/3687/mbombelastadiumjuznaafr.jpg (http://img516.imageshack.us/i/mbombelastadiumjuznaafr.jpg/)
ČAK 70 tisuća južnoafričkih radnika koji su radili na izgradnji stadiona za Svjetsko nogometno prvenstvo odlučilo je odložiti svoje alate i krenuti u štrajk.
Prema pisanju svjetskih medija, situacija je tako ozbiljna da bi eventualna duža odgoda radova mogla ugroziti i samo održavanje nogometne smotre. Radnici su se odlučili za štrajk nakon što nisu uspjeli pregovori započeti početkom tjedna. Poslodavci nisu htjeli pristati na 13 postotno povećanje plaća, a navodno da su nudili samo 10.4 što je očito bilo premalo nezadovoljnim građevinarima.
Najugroženiji je stadion u Johanesburgu i onaj u Cape Townu gdje se najviše kasni s radovima. Prema nekim planovima gradnja bi trebala biti gotovo do kraja prosinca, a zbog opće napetosti policija kontrolira situaciju na relaciji radnici - poslodavci.
http://www.index.hr/sport/clanak/stala-gradnja-stadiona-za-sp-2010-u-juznoj-africi-70-tisuca-radnika-u-strajku/440880.aspx
Sawovsky July 9th, 2009, 12:27 AM ^^E do mojega :nuts:
Klukas July 9th, 2009, 08:14 AM Meni je nedjelja pravi nogometni dan. Subota je početak vikenda i uvijek se ima nešto za radit, negdje poć, nekakav kratki izlet ili navečer izlazak vani.
Nedjelja je (bar meni) mrtav dan. Već te pere nervoza jer se sutra radi, a poslije ručka nemaš ništa prteviše pametno za radit. U subotu si odradio nekakvu vrstu sadržaja, a nedjelja je samo iščekivanje.
Ovo je iz svog iskustva, ali dozvoljvam da možda netko ima i sadržajniji život.
p.s. Jedino bih večernju utakmicu stavio na 19:00 kako bi lakše vbilo za gostujuće navijče, da dođu doma sat, satipo ranije.
OSIJEK No1 July 9th, 2009, 08:50 AM I Mila Horvat :scouserd:
:doh:
to biće treba maknuti s malih ekrana i poslati u neku ustanovu da se utvrdi jel to muško u tijelu žene ili žensko s licem muškarca :bash::bash::bash:
gorgoroth July 9th, 2009, 09:54 AM Rijeka stadion Kantrida zamjena trave
http://www.youtube.com/watch?v=mHpu8phyZLY&eurl=http%3A%2F%2Fwww.novilist.hr%2FVijesti%2FRijeka%2Fobilaznica-mora-biti-zavrsena-15.aspx&feature=player_embedded
ficho July 9th, 2009, 11:38 AM Stadion u Astani radila zagrebačka firma -24 sata!
http://www.24sata.hr/sport/clanak/na-terenu-odluke-u-astani-ce-igrati-na-hrvatskoj-travi/125164/?&_no_browse=1
sale_kg July 9th, 2009, 12:34 PM ^^ jaoj,kako mi se place kad vidim da domace tvrtke rade drugima,a u domacem dvoristu haos... :ohno:
A pazi ovo tek... Na Discovery-ju bila cela emisija o tome kako je stadion gradjen,kako su ga vrhunski graditelji radili,vrhunske arhitekte projektovale,kako je svetski,bla,bla... A sve domaci strucnjaci radili,i projektovanje i izgradnju...
http://www.energoprojekt.co.yu/index.php?pageid=91
http://www.hijjaskasturi.com/projects/images/shah_alam_stadium/shah_alam_stadium.jpg
http://www.cuti.com.my/Sub/Selangor/selangor_shah_alam_stadium2.jpg
JAD I BEDA!!! :ohno:
Sarcastic Saracen July 9th, 2009, 02:09 PM Hvala bogu da barem nekome rade, domaći ljudi imaju posla, puni se kasa od poreza itd. Nego, onaj stadion u Astani je koštao 130 milijuna Eura, a ne 75 kako su tu neki napisali!:nuts:
kompanjeros July 9th, 2009, 03:14 PM gore su napisali da košta 130 milja
Mordaunt-S July 9th, 2009, 03:24 PM ^^ jaoj,kako mi se place kad vidim da domace tvrtke rade drugima,a u domacem dvoristu haos... :ohno:
A pazi ovo tek... Na Discovery-ju bila cela emisija o tome kako je stadion gradjen,kako su ga vrhunski graditelji radili,vrhunske arhitekte projektovale,kako je svetski,bla,bla... A sve domaci strucnjaci radili,i projektovanje i izgradnju...
http://www.energoprojekt.co.yu/index.php?pageid=91
http://www.hijjaskasturi.com/projects/images/shah_alam_stadium/shah_alam_stadium.jpg
http://www.cuti.com.my/Sub/Selangor/selangor_shah_alam_stadium2.jpg
JAD I BEDA!!! :ohno:
Taman sam htio reći vidi Poljuda kako dobro izgleda. Nadam se da je Magaš naplatio ovo kopiranje svoga djela. Stadion stvarno dobro izgleda, koliko je samo pogođen dizajn mislim ni da Magaš kad je radio Poljud nije sam znao što će napravit.
Mordaunt-S July 9th, 2009, 03:27 PM Hvala bogu da barem nekome rade, domaći ljudi imaju posla, puni se kasa od poreza itd. Nego, onaj stadion u Astani je koštao 130 milijuna Eura, a ne 75 kako su tu neki napisali!:nuts: Ne vjeruj svemu što pročitaš u 24 sata. Stadion je koštao 110 mil dolara.
gorgoroth July 9th, 2009, 03:47 PM to je već treća cijena :nuts:
LAMPAŠ8 July 9th, 2009, 03:54 PM Uefa zaprijetila Dinamu zbog groznog stadiona
Odavno je stanje na maksimirskom stadionu ispod svakog nivoa
Maksimirski stadion koji je već godinama ruglo Zagreba posjetili su Uefini ljudi koji su kazali čelnicima Dinama da će njihov izvještaj biti izuzetno loš, što definitivno nije dobar znak ni za klub niti za grad te Dinamu prijeti mogućnost da ne dobije dozvolu za igranje u Ligi prvaka, ili Europskoj ligi ako bi se kvalificirao za to natjecanje
Stiglo je upozorenje Uefina ekspertnog nadzora koji je došao u pregled svih dijelova stadiona kao potencijalnog mjesta igranja play-offa i grupnog dijela natjecanja.
Riječ je o Jimu Burtonu koji je prije dvije godine bio u Hrvatskoj po istom zadatku i koji nije slučajno ovlašten da izvijesti Uefu o tome jesu li Dinamo i Grad Zagreb proveli korak u cilju unapređenja stadionskog prostora za održavanje velikog prestižnog klupskog natjecanja. Nije tajna da je budžet ovih natjecanja iz godine u godinu sve veći, ali i da su zahtjevi i uvjeti sve stroži.
Burton je na kraju svog gostovanja najavio da će izvještaj biti veoma loš po pitanju njegovih, ali i naših očekivanja.
U izvješću će Burton, kako je najavio, istaknuti svoje neugodno iznenađenje činjenicom da se u protekle dvije godine ništa nije napravilo. Upravo mu je prije dvije godine, istaknuo je Burton, dano obećanje da će početi adaptacija stadiona te kako je natječaj za odabir investitora za završetak stadiona u tijeku. Danas, kaže, vidi pred sobom istu tužnu sliku stadiona u kojemu su neki dijelovi u izrazito lošem stanju.
'Sa stopostotnom sigurnošću možemo očekivati negativnu ocjenu za rasvjetu, sanitarne čvorove, pojedine dijelove press prostora te za još neke nedostatke koji će biti navedeni u izvješću. Dinamo će Gradu Zagrebu već sutra uputiti zahtjev za hitnu proceduru oko sanacije navedenih dijelova. Dakle, rasvjete i ostalih nedostataka koji se moraju otkloniti do početka natjecanja. Sve ovo možemo shvatiti kao veliku opomenu i prvi žuti karton te upozorenje da se našem dragom klubu neće gledati kroz prste', pomalo je ogorčeno izjavio direktor NK Dinamo Damir Vrbanović te dodao da ako se uklone postojeći nedostaci, što je imperativ, kvalifikacijske će se utakmice moći nesmetano odigravati. Ipak, to još uvijek neće biti dovoljno za korak više.
'Za eventualno sudjelovanje u Ligi prvaka ili u Europskoj ligi, svi će se zahtjevi u potpunosti morati ispuniti. To znači da postoji realna opasnost od toga da već ove godine nova inspekcija, neposredno uoči natjecanja u skupini, ne dadne zeleno svjetlo za odigravanje utakmica na ovom stadionu', prenio je Vrbanović još jednom apelirajući na konačno pokretanje mjerodavnih u Gradu te početak rješavanje tog velikog problema, kako za klub, tako i za Zagreb i cijelu Hrvatsku.
http://www.tportal.hr/sport/TcomPrvaHNL/28106/Uefa-zaprijetila-Dinamu-zbog-groznog-stadiona.html
Sarcastic Saracen July 9th, 2009, 04:09 PM Ne vjeruj svemu što pročitaš u 24 sata. Stadion je koštao 110 mil dolara.
Možda je kod njih dolar još uvijek vrijedniji od eura.:lol:
slacker_for_ life July 9th, 2009, 04:37 PM ajde ljudi pa svi znamo da 24 sata pisu djeca nizih razreda osnovne skole a index senzacionalistički i subjektivni seljaci...tako da vas otamo niš nebi trebalo čudit...
gorgoroth July 9th, 2009, 06:51 PM Uefa neće dopustiti da Dinamo na ruševnom Maksimiru igra Ligu prvaka ili Europsku ligu!
JIM BURTON, Uefin stručnjak za pregled stadiona, koji je prije dvije godine bio u Hrvatskoj i slušao uvjeravanja kako će Dinamo uskoro dobiti pristojan stadion na kojem će igrati europske utakmice ovih je dana opet boravio u Zagrebu i još jednom obišao Maksimir. Burton je temeljito pročešljao neuglednu betonsku konstrukciju na kojoj igraju Dinamo i hrvatska reprezentacija, sve temeljito fotografirao i otišao namršten.
Direktoru Dinama Damiru Vrbanoviću Burton je otvoreno kazao da će izvještaj biti loš, jako loš. Uefin će stručnjak istaknuti svoje iznenađenje činjenicom da se u protekle dvije godine nije napravilo baš ništa iako mu je teda obećano da će početi adaptacija stadiona te kako je natječaj za odabir investitora za završetak stadiona u tijeku. No, dvije godine su prošle, a na Maksimiru ništa novog.
"Sa stopostotnom sigurnošću možemo očekivati negativnu ocjenu za rasvjetu, sanitarne čvorove, pojedine dijelove press prostora te za još neke nedostatke koji će biti navedeni u izvješću. Dinamo će Gradu Zagrebu već sutra uputiti zahtjev za hitnu proceduru oko sanacije navedenih dijelova. Dakle, rasvjete i ostalih nedostataka koji se moraju otkloniti do početka natjecanja. Sve ovo možemo shvatiti kao veliku opomenu i prvi žuti karton te upozorenje da se našem dragom klubu neće gledati kroz prste", ogorčen je Damir Vrbanović koji upozorava da će se na Maksimiru, čak i ako se svi sanacijski zahtjevi ispune, moći igrati samo utakmice pretkola Lige prvaka ili Europske lige.
Za igranje natjecanja po skupinama trebat puno više. "Za eventualno sudjelovanje u Ligi prvaka ili u Europskoj ligi svi će se zahtjevi u potpunosti morati ispuniti. To znači da postoji realna opasnost da već ove godine nova inspekcija, neposredno uoči natjecanja u skupini, neće dati zeleno svjetlo za odigravanje utakmica na ovom stadionu", upozorio je Vrbanović da Dinamova publika neće gledati prave europske utakmice dok se ne riješi pitanje stadiona.
http://www.index.hr/sport/clanak/uefa-nece-dopustiti-da-dinamo-na-rusevnom-maksimiru-igra-ligu-prvaka-ili-europsku-ligu/440993.aspx
gorgoroth July 9th, 2009, 07:05 PM Europsku ligu i Ligu prvaka ne možete igrati u tom ruglu
Uefina komisija bila je u Maksimiru prije nekoliko tjedana i vidjela da godinama na tom stadionu ništa nije napravljeno. U četvrtak je pak Maksimir posjetio Jim Burton, također zadužen za objekte u Uefinim natjecanjima, i vidio isto. Ružnu, nedovršenu građevinu na kojoj se ne mogu igrati europske utakmice.
– Čovjek je sve fotografirao i jako je razočaran viđenim. Prije dvije godine bio je u Maksimiru i obećano mu je da se ide u adaptaciju stadiona, da je natječaj za odabir investitora pri kraju. Danas, kaže, vidi pred sobom istu tužnu sliku stadiona u kojemu su neki dijelovi u izrazito lošem stanju. Znamo sve što moramo napraviti i s time odmah idemo pred gradske čelnike. Za utakmice pretkola napravit ćemo sve što treba (popraviti rasvjetu, sanitarni čvor i zamijeniti potrgana sjedala, nap. a.), ali za igranje u skupinama Europske lige i Lige prvaka zahvati će biti još veći. To je velika opomena i upozorenje da nam neće gledati kroz prste – izvijestio je Dinamov direktor Damir Vrbanović.
Što bi trebalo napraviti za igranje u skupinama?
– Svi zahtjevi moraju biti ispunjeni (ograda, mjesta za kamere, novinarska loža...). Objektivna je opasnost da već ove godine nova inspekcija uoči natjecanja u skupini neće dati zeleno svjetlo stadionu – kaže Vrbanović.
http://beta.sportal.hr/nogomet/europsku-ligu-ligu-prvaka-ne-mozete-igrati-tom-ruglu-clanak-3352
SpicyMcHaggis July 9th, 2009, 07:20 PM HVALA UEFA!
Jedino se molim da ne izmuljaju opet neku privremenu licencu.
gorgoroth July 9th, 2009, 07:24 PM ma neće vam niti trebati kada se nećete uspjeti kvalificirati,tako da se uzalud diže bka :lol::lol::cheers:
SpicyMcHaggis July 9th, 2009, 07:30 PM Budemo došli barem do Europa Lige..
strcbrc July 9th, 2009, 08:06 PM HVALA UEFA!
Jedino se molim da ne izmuljaju opet neku privremenu licencu.
Kerum će pomoći:
Kerum: Dajem Mamiću 2 milijuna kuna za popravak Maksimira
http://www.jutarnji.hr/vijesti/clanak/art-2009,7,9,,169003.jl
Sarcastic Saracen July 9th, 2009, 08:21 PM Ko tu koga jebe, pa zar Mamić od svih transfera i od desetaka milijuna kuna koje svake godine dobije od Zagreba, nema 2 milijuna kuna za popravak stadiona? To je sve mafija, za nepovjerovat.:ohno:
Mordaunt-S July 9th, 2009, 09:01 PM To su Mamićeve igrice da isprovocira Bandićevu reakciju preko medija jer sad će mediji počet" Dinamo nema pošten stadion, dalmatinci nam moraju davati novac ,bruka i sramota bla bla itd. Naravno da Mamić ima tih 300 000 eura , ne vjerujem da bi mu Kerum i dao te pare ali sve je to njegova igra da se riješi pitanje stadiona. Mislim dosta je proziran u tome ali ako će to pokrenut vlasti grada Zagreba nemam ništa protiv.
ubodna pila July 9th, 2009, 09:09 PM ^^ baš, a mislim da to nema šta nitko dinamu davat, jer dinamo nije vlasnik stadiona niti ima ovlasti radit preinake na svoju ruku... šta je maminju 300 000 eura, pa on ti da rolex ako ga na fešti pogodiš u dušu s naručenom pjesmom :lol:
gorgoroth July 9th, 2009, 10:30 PM ovako bi Interov stadion trebao izgledati
http://img156.imageshack.us/img156/8233/55525321vb4.png (http://img156.imageshack.us/i/55525321vb4.png/) http://img156.imageshack.us/img156/55525321vb4.png/1/w800.png (http://g.imageshack.us/img156/55525321vb4.png/1/)
Mordaunt-S July 9th, 2009, 10:40 PM To ti je novi Liverpoolov , malo si se zafrknuo :) . Odakle ti to uopće ?
|
|