View Full Version : [Osijek] - Eurodom <U/C>

Pages : 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9

keko
May 19th, 2009, 05:56 PM
A da netko konačno obiđe malo taj Eurodom...

Semper Fidelis
May 19th, 2009, 08:32 PM
^^Ajte stvarno netko, to je 10min posla. Par slika da vidimo napredak:)

CoOksna
May 19th, 2009, 08:35 PM
Pozz Ljudi...
Pratim ovaj Forum vec duze vrijeme sam sto sam se et tek sada registriro i sve..
Pa bi vas sve na pocetku pozdravio : booook boooook :D
I hvala na svim tim slikama kraljevi ste svog grada

Frnjchuga031
May 19th, 2009, 08:39 PM
Pozdrav, dobrodošao... :D

esseker
May 19th, 2009, 08:40 PM
Willkommen Cooksna! :cheers1:

^^ e super za cabaret u Eurodomu! To će biti fora!

Semper Fidelis
May 19th, 2009, 08:44 PM
Pozdrav CoOksna:cheers:

I moram te ispravit odma na početku, ja sam kralj a oni su moji podanici:D Živio:D :cheers:

Frnjchuga031
May 19th, 2009, 08:45 PM
Pozdrav CoOksna:cheers:

I moram te ispravit odma na početku, ja sam kralj a oni su moji podanici:D Živio:D :cheers:

Ako si ti kralj, ja sam papa... A OsijekNo1 je dvorska looda... :D :D :D

Semper Fidelis
May 19th, 2009, 08:46 PM
^^Odlicna podjela uloga!!!! :applause: :D

deki os
May 19th, 2009, 09:03 PM
dobrodošao!! imaš i slavonsku birtiju u podforumu caffe adriatico pa svrati. živiš u stuttgartu?:)

Frnjchuga031
May 19th, 2009, 09:06 PM
Deki je poreznik, esseker vitez, komarčica princeza, a escalade konjušar... :D

esseker
May 19th, 2009, 09:43 PM
Deki je poreznik, esseker vitez, komarčica princeza, a escalade konjušar... :D

:lol: sve stoji, samo pitam se kako će Esc komentirati ovo :nuts: :lol:

neo091
May 19th, 2009, 09:44 PM
Pozz Ljudi...
Pratim ovaj Forum vec duze vrijeme sam sto sam se et tek sada registriro i sve..
Pa bi vas sve na pocetku pozdravio : booook boooook :D
I hvala na svim tim slikama kraljevi ste svog grada

dobrodošao,uživaj na našem forumu:cheers:

Semper Fidelis
May 21st, 2009, 01:40 PM
UNATOČ PLANOVIMA, PREGOVORI O IZMJEŠTANJU BENZINSKE NA MRTVOJ TOČKI

Inina benzinska postaja ipak ostaje uz Eurodom?
Objavljeno: 21.5.2009

Dok u Eurodomu traju završni radovi promišlja se i o uređenju okoliša tog bloka, posebice uz Kulturni centar, gdje se nalazi benzinska crpka Ine.
U trenutku pokretanja investicije Eurodoma razmatrala se mogućnost da se ta crpka izmjesti u što su bili uključeni i predstavnici Grada, ali do sada se o tom pitanju ništa nije odradilo. Riječ je o zemljištu Ine kojoj se trebala ponuditi alternativna lokacija, a koja bi zadovoljila naftnu kompaniju i omogućila da okoliš Eurodoma izgleda primjereno.
Pregovara li Grad s Inom i razmatra li se uopće opcija izmještanja benzinske crpke Trpimirova zapad u gradskoj upravi nismo uspjeli doznati, jer Tone Papić, član Poglavarstva zadužen za urbanizam, nije bio raspoložen za razgovor s novinarima Glasa Slavonije. U Ini također nisu bili previše razgovorljivi o tom pitanju. Žana Goić iz Sektora korporativnih komunikacija Ine kratko je odgovorila kako "u Ini postoje planovi rekonstrukcije za sve benzinske postaje kojima je rekonstrukcija potrebna, te se sve odvija sukladno planovima. U svezi s izmještanjem benzinske crpke Trpimirova zapad za sada nemamo konkretnih informacija".
U Eurodomu također navode kako nemaju informacije o tome što se događa oko ideje preseljenja benzinske postaje. Neki smatraju kako ta benzinska, koja nije mijenjala izgled još od prije Domovinskog rata, uopće nije nužna za opskrbu vozača pogonskim gorivom, jer Trpimirova ulica više nije državna cesta pa da su joj na obje strane potrebne benzinske crpke zbog intenziteta prometa. Dapače, druga benzinska crpka rekonstruirana je, moderno uređena i s većim brojem agregata za točenje goriva i na njoj nema gužvi.

Ne nađu li Ina i Grad kompromisno rješenje, izmještanja neće biti, a time će vizura Eurodoma, odnosno Kulturnog centra, biti zaklonjena. Procjenjuje se da bi se izmještanjem benzinske crpke otvorio dodatni prostor za posjetitelje Centra na kojem bi se mogli zaustavljati autobusi radi iskrcaja posjetitelja koji će dolaziti organizirano na predstave i ostale manifestacije koje se planiraju održavati u novoj osječkoj koncertnoj dvorani i drugim prostorima Kulturnog centra Osijek.

Glas Slavonije

neo091
May 21st, 2009, 01:42 PM
UNATOČ PLANOVIMA, PREGOVORI O IZMJEŠTANJU BENZINSKE NA MRTVOJ TOČKI

Inina benzinska postaja ipak ostaje uz Eurodom?
Objavljeno: 21.5.2009

Dok u Eurodomu traju završni radovi promišlja se i o uređenju okoliša tog bloka, posebice uz Kulturni centar, gdje se nalazi benzinska crpka Ine.
U trenutku pokretanja investicije Eurodoma razmatrala se mogućnost da se ta crpka izmjesti u što su bili uključeni i predstavnici Grada, ali do sada se o tom pitanju ništa nije odradilo. Riječ je o zemljištu Ine kojoj se trebala ponuditi alternativna lokacija, a koja bi zadovoljila naftnu kompaniju i omogućila da okoliš Eurodoma izgleda primjereno.
Pregovara li Grad s Inom i razmatra li se uopće opcija izmještanja benzinske crpke Trpimirova zapad u gradskoj upravi nismo uspjeli doznati, jer Tone Papić, član Poglavarstva zadužen za urbanizam, nije bio raspoložen za razgovor s novinarima Glasa Slavonije. U Ini također nisu bili previše razgovorljivi o tom pitanju. Žana Goić iz Sektora korporativnih komunikacija Ine kratko je odgovorila kako "u Ini postoje planovi rekonstrukcije za sve benzinske postaje kojima je rekonstrukcija potrebna, te se sve odvija sukladno planovima. U svezi s izmještanjem benzinske crpke Trpimirova zapad za sada nemamo konkretnih informacija".
U Eurodomu također navode kako nemaju informacije o tome što se događa oko ideje preseljenja benzinske postaje. Neki smatraju kako ta benzinska, koja nije mijenjala izgled još od prije Domovinskog rata, uopće nije nužna za opskrbu vozača pogonskim gorivom, jer Trpimirova ulica više nije državna cesta pa da su joj na obje strane potrebne benzinske crpke zbog intenziteta prometa. Dapače, druga benzinska crpka rekonstruirana je, moderno uređena i s većim brojem agregata za točenje goriva i na njoj nema gužvi.

Ne nađu li Ina i Grad kompromisno rješenje, izmještanja neće biti, a time će vizura Eurodoma, odnosno Kulturnog centra, biti zaklonjena. Procjenjuje se da bi se izmještanjem benzinske crpke otvorio dodatni prostor za posjetitelje Centra na kojem bi se mogli zaustavljati autobusi radi iskrcaja posjetitelja koji će dolaziti organizirano na predstave i ostale manifestacije koje se planiraju održavati u novoj osječkoj koncertnoj dvorani i drugim prostorima Kulturnog centra Osijek.

Glas Slavonije

ta benza uopće ne treba biti tamo..

Semper Fidelis
May 21st, 2009, 01:47 PM
^^Vizualno "smeta" bas je sva neka dotrajla i zapuštena. A svjedno kome treba benza na tom pravcu ima dvije 1 km niže.

esseker
May 21st, 2009, 01:54 PM
^^ pa zar ta benza uopće radi? nisam nikad na njoj tankao, uviek mi se činilo da tamo raste paučina :D

Semper Fidelis
May 21st, 2009, 02:00 PM
^^Upravo to!!

KKomarac
May 21st, 2009, 02:05 PM
^^ pa zar ta benza uopće radi? nisam nikad na njoj tankao, uviek mi se činilo da tamo raste paučina :D

Radi, ja na njoj tenkiram kad god idem prema Baranji.

Ipak, ovdje mi se čini sasvim suvišna. Ostala je tu jer je ne tako davno bila jedina benzinska u tom dijelu grada. A pošto je INA-ina, jasno da nema interesa za izmiještanjem...

Semper Fidelis
May 21st, 2009, 02:09 PM
^^Ma ne ta benzaa:lol: nego ona kraj Eurodoma znaci preko puta te kad ides prema Baranji:D

KKomarac
May 21st, 2009, 02:12 PM
^^Ma ne ta benzaa:lol: nego ona kraj Eurodoma znaci preko puta te kad ides prema Baranji:D

Da, ta. Također je INA-ina i samo je na dr. str. ceste.

Ni jednoj ni drugoj nije mjesto tu.

Semper Fidelis
May 21st, 2009, 02:17 PM
^^Ne ta! Nego ona odmah kraj Eurodoma ima i slika di je uslikana baš ta benza. A i čitaj sta piše. Jooj ženska glavo!! :D

KKomarac
May 21st, 2009, 02:29 PM
^^Ne ta! Nego ona odmah kraj Eurodoma ima i slika di je uslikana baš ta benza. A i čitaj sta piše. Jooj ženska glavo!! :D

Jbt, koji je tebi?!

ZNAM o čemu govorim, i govorim ti da su OBJE INA-ine i da se zato ne mogu izmijestiti.

Frnjchuga031
May 21st, 2009, 02:39 PM
SF se drogira... :D

Escalade
May 21st, 2009, 02:41 PM
Hoće li itko se dić sa svog dupeta i pošteno uslikat taj Eurodom?!?!? :cheers:

(Nisam!) :D

esseker
May 21st, 2009, 02:57 PM
(Nisam!) :D

a nego tko je futnuo?! nemoj se izmotavat! :D

prošao sam tamo danas, lijepo postavljaju ploče, ali šteta što će Kulturni centar čekati bolje dane, bit će gadno s tim i s Ininom benzinskom-aveti

neo091
May 21st, 2009, 03:07 PM
kako se uopće Ini isplati držati tu benzu kada nitko ne ide na nju sipati a da ne pričam o ostaloj kupovini!

KKomarac
May 21st, 2009, 03:19 PM
kako se uopće Ini isplati držati tu benzu kada nitko ne ide na nju sipati a da ne pričam o ostaloj kupovini!

INA i isplativost? ;)

neo091
May 21st, 2009, 03:23 PM
INA i isplativost? ;)

hehe i to što kažeš,ali neka je srede da to liči na nešto il neka ju maknu!!!:bash::ohno::nuts:

esseker
May 21st, 2009, 03:29 PM
hehe i to što kažeš,ali neka je srede da to liči na nešto il neka ju maknu!!!:bash::ohno::nuts:

ma neka ju maknu i tamo lijepo stave Žalosnu kapelicu i srede mini park okolo. to bi bilo baš "ko kec na jedanaest" :)

CoOksna
May 21st, 2009, 04:19 PM
dobrodošao!! imaš i slavonsku birtiju u podforumu caffe adriatico pa svrati. živiš u stuttgartu?:)

Zivim u Osijeku al provodim puno vremena u Njemackoj u jednom gradu blizu Stuttgarta zove se "Nürtingen"!Ima u Stuttgartu i okolici nase glazbe i ljudi da je to strava ...

CoOksna
May 21st, 2009, 04:20 PM
HVALA SVIMA NA DOBRODOSLICI LEGENDE STE

sesvecan
May 22nd, 2009, 02:00 PM
HVALA SVIMA NA DOBRODOSLICI LEGENDE STE

eeeh bok nirtingenas:D

susjedi smo.

evo mene iz leinfelden-echterdingena.

ljudi nastimajte se vec na to, sljedeci ssc sastanak je u njemackoj;):)

Semper Fidelis
May 23rd, 2009, 11:28 PM
Eurodom u 5 ujutro by Stispon:D

http://www.imagesforme.com/out.php/i506480_5.JPG

http://www.imagesforme.com/out.php/i506483_6.JPG

Odlične slike:okay:

gradonačelnik
May 24th, 2009, 09:48 AM
^^
wow

Semper Fidelis
May 24th, 2009, 12:55 PM
I ja kazem:D

Frnjchuga031
May 24th, 2009, 12:57 PM
Bas je jebozovan... :D

Semper Fidelis
May 24th, 2009, 12:58 PM
Baš je bebeli :lol:

Frnjchuga031
May 24th, 2009, 01:08 PM
Baš je bebeli :lol:

Iz ove perspektive... ;)
Nećemo više ovako pisat... Ako Esc bude čitao napalit će se... :D

Semper Fidelis
May 24th, 2009, 01:10 PM
^^:rofl:

Frnjchuga031
May 24th, 2009, 01:17 PM
^^:rofl:

A jbg, znaš da on ima neke fetiše na Eurodom... ;) :D

Semper Fidelis
May 24th, 2009, 01:21 PM
^^Ma ko ce ga znati:D

Escalade
May 24th, 2009, 01:47 PM
Bilo bi zanimljivo vidjeti render interijera Eurodoma, ali nekako imam dojam da im se baš i ne žuri sa uređenjem interijera, možda čekaju da kriza prođe :D

gradonačelnik
May 24th, 2009, 02:08 PM
ljubitelji eurodoma u osijeku slobodno se pridružite dretvi splitskog eupolisa, vlasnik je i ovdje koncern agram
zanima me što mislite o splitskom tornju, koji će biti mali koliko i vaš ali ima popratne sadržaje

deki os
May 24th, 2009, 03:07 PM
bef, a kako ti je stipson dao te slike kad je u briggu?:D

deki os
May 24th, 2009, 04:23 PM
ljubitelji eurodoma u osijeku slobodno se pridružite dretvi splitskog eupolisa, vlasnik je i ovdje koncern agram
zanima me što mislite o splitskom tornju, koji će biti mali koliko i vaš ali ima popratne sadržaje

pa nisu baš isti, naš je 20 metara viši.:)

gradonačelnik
May 24th, 2009, 06:49 PM
pa nisu baš isti, naš je 20 metara viši.:)

dokaži!
hahaha

deki os
May 24th, 2009, 10:44 PM
dokaži!
hahaha

europolis je visok 40m a eurodom je visok 61,5 metar. to ti je dovoljan dokaz. uostalom potraži ako ne vjeruješ.:)

Semper Fidelis
May 25th, 2009, 12:16 PM
bef, a kako ti je stipson dao te slike kad je u briggu?:D

Pa na PM:)

gradonačelnik
May 25th, 2009, 08:45 PM
europolis je visok 40m a eurodom je visok 61,5 metar. to ti je dovoljan dokaz. uostalom potraži ako ne vjeruješ.:)

netko te krivo informirao visok je 45 m, ali to ne umanjuje veličinu vašeg

Semper Fidelis
May 25th, 2009, 09:51 PM
^^Eurodom kod nas i Europolis kod vas su dvije drugacije price:)

Jedino što im je zajednicko je "euro" u imenu:D

gradonačelnik
May 25th, 2009, 09:56 PM
^^Eurodom kod nas i Europolis kod vas su dvije drugacije price:)

Jedino što im je zajednicko je "euro" u imenu:D

Objema je vlasnik koncern Agram, u sklopu kojeg se nalazi banka u kojem radim. razlika je u tome što je vaš EuroDom izgrađen za potrebe EuroHertza (najjače osiguravateljske kuće kod nas) koji je di koncerna Agram, a zgrada u ST za potrebe banke koja je isto dio koncerna.

Frnjchuga031
May 26th, 2009, 12:11 AM
Ali glavna i bitna razlika je da je naš deblji i veći...

gradonačelnik
May 26th, 2009, 02:58 PM
Ali glavna i bitna razlika je da je naš deblji i veći...

neki vole i takve. ;)

esseker
May 26th, 2009, 03:24 PM
neki vole i takve. ;)

:lol: :lol: :lol: dalje u birtiji

gradonačelnik
May 26th, 2009, 03:31 PM
:lol: :lol: :lol: dalje u birtiji

nisam ti ja za birtije - meni su draže dalmatinske taverne oli restorani

Semper Fidelis
May 27th, 2009, 07:58 PM
Eurodom malo viri:D

http://i43.tinypic.com/ddp8q0.jpg

gradonačelnik
May 27th, 2009, 08:00 PM
Znači postao je moderni land mark grada!
Je li istina da se vidi iz Tenje?

Semper Fidelis
May 27th, 2009, 08:08 PM
Vidi se iz Cepina koji ima bar 13,14km zracne linije do Eurodoma:D Jbg kad je sve ravno

gradonačelnik
May 27th, 2009, 08:09 PM
Vidi se iz Cepina koji ima bar 13,14km zracne linije do Eurodoma:D Jbg kad je sve ravno

Pravi land mark. cool
Nije valjda to najviša zgraa (poslije katedrale) u Osijeku?

deki os
May 27th, 2009, 08:13 PM
Pravi land mark. cool
Nije valjda to najviša zgraa (poslije katedrale) u Osijeku?

pa u biti je, zgrade koje su slične visine su hotel osijek i osječki četverolist, sve druge su niže.:)

gradonačelnik
May 27th, 2009, 08:21 PM
pa u biti je, zgrade koje su slične visine su hotel osijek i osječki četverolist, sve druge su niže.:)

A što je četvorolist
Zagreb godinama pokušava napraviti zgradu veću od 100, nikako ne uspijeva
Split je mogao ali su radovi na Spaladium toweru prekinuti, dok Visoka, ABCD nisu ni započeli.
Još nas Osijek sve iznenaditi i napraviti najvišu zgradu u državi.

Semper Fidelis
May 27th, 2009, 08:23 PM
^^Četverolist iliti stambeni neboder od 18 katova.

gradonačelnik
May 27th, 2009, 08:26 PM
Hvala...

Semper Fidelis
May 27th, 2009, 08:30 PM
Ak te baš zanima kak izgleda:D A izgleda očajno.

http://i43.tinypic.com/263bmtz.jpg

Slikao kolega Ecs:D

Daka
May 27th, 2009, 08:37 PM

Znam da sam u zašao u off,ali stvarno da se nema namjere ni volje napraviti nova fasada na ovoj zgradi,od rata je prošlo 17 godina,strašno...

Semper Fidelis
May 27th, 2009, 08:41 PM
^^O tom smo dosta puta pričali. Ili stanari nedaju lovu za obnovu ili u Os nema nikog tko zeli raditi na toj visini:D Ko zna kada ce četverolist doci na red z aobnovu. Nadam se sto prije.

brvnara
May 27th, 2009, 08:46 PM
A majke ti alaj vi brzo skrenete sa teme.:)
Nego pitanje vezano za Eurodom...Kada je na kraju otvorenje?

gradonačelnik
May 27th, 2009, 08:55 PM

lipa zgrada, nego žalosno derutna. kada bi se uredila bila bi ko bombončić

Semper Fidelis
May 27th, 2009, 08:57 PM
A majke ti alaj vi brzo skrenete sa teme.:)
Nego pitanje vezano za Eurodom...Kada je na kraju otvorenje?

A jbg štaš:D A nitko nezna kad je otvorenje. Ja si mislim negdje ove jeseni. 9,10mjesec.

brvnara
May 27th, 2009, 08:58 PM
A jbg štaš:D A nitko nezna kad je otvorenje. Ja si mislim negdje ove jeseni. 9,10mjesec.

Znaci opet su produzili rok:ohno:

nadam se da ce biti ove godine.Dali se radi trenutno sta tamo.

Semper Fidelis
May 27th, 2009, 09:00 PM
^^Ma nisu oni nikad ni imali neki rok:) Osim ono na početku gradnje. Pa naravno da se gradi, cim vi kazete da je kod vas Euroherc stao zbog Eurodoma. Koliko ja znam zasad se uređuje unutrašnjost.

gradonačelnik
May 27th, 2009, 09:01 PM
13.05.2009. - Postavljena fasada na poslovnim tornjevima
Prema ranije najavljenom, fasada na poslovnim tornjevima je postavljena.
Aktualni su radovi postavljanje fasade na trgovačkom centru, a završetak istih predviđen je do kraja lipnja.
U tijeku su radovi postavljanja instalacija te uređenje interijera.

http://img39.imageshack.us/img39/8350/image6q.th.jpg (http://img39.imageshack.us/my.php?image=image6q.jpg)

Semper Fidelis
May 27th, 2009, 09:02 PM
^^E pa to uređenje interijera mi i cekamo. Sumnjam da ce prije jeseni biti gotovo.

Escalade
May 27th, 2009, 09:03 PM
Ima tu još puuuuno posla, postaviti kamenu fasadu, urediti okoliš, interijer, ja mislim da će im za to sve trebati još godinu dana...

brvnara
May 27th, 2009, 09:06 PM
Ma pitam zato sto kada god prodem tamo bude negdje oko 4-5 popodne i uglavnom nema nikog, a neki lik uvijek mete u tornju.
Znaci radi se interijer.
Moram priznati da mi se isprva nije svidala zgrada zbog tog jajastog oblika, ali kako su je dizali kat po kat i sada kada su stavili stakla, tek sada se vidi da je zgrada bolja nego na renderima i stvarno je super. bas mi je drago da se napravila!

gradonačelnik
May 27th, 2009, 09:06 PM
Ima tu još puuuuno posla, postaviti kamenu fasadu, urediti okoliš, interijer, ja mislim da će im za to sve trebati još godinu dana...

neće godinu, ali cca 6mj hoće

Escalade
May 29th, 2009, 04:50 PM
http://img32.imageshack.us/img32/6369/dsc01261aaw.jpg

http://img32.imageshack.us/img32/130/dsc01262s.jpg

http://img32.imageshack.us/img32/4715/dsc01263y.jpg

sori nisu baš oštre :D

LAMPAŠ8
May 29th, 2009, 04:53 PM
na ovoj prvoj ispada ko da su plakati na ovoj staklenoj fasadi..;D

esseker
May 29th, 2009, 08:08 PM
na ovoj prvoj ispada ko da su plakati na ovoj staklenoj fasadi..;D

S obzirom čiji su, ne bi me čudilo i da su ih bubnuli na fasadu :lol:

Semper Fidelis
May 29th, 2009, 08:42 PM
Bravo Esc, malo si osvježio ovu dretvu sa slikama:D Najbolje bi bilo kad bi se netko prošetao i poslikao;)

gradonačelnik
May 30th, 2009, 01:45 PM
Escalader fala na fotkama
jesu mutne ali izgledaju ka iz neke serije s počektkom 80ih (mislim na dinastiju) hahahaha

LAMPAŠ8
May 31st, 2009, 11:57 AM
eo par slika eurodoma novih starih,na zapadu je pri kraju stavljanje kamene fasade,kao i sa južne..inače se ne radi toliko izvana koliko iznutra..tako da ništa novo.jedin da netko ode unutra to poslikat..

http://i39.tinypic.com/33nycn4.jpg

http://i43.tinypic.com/2u7993d.jpg

http://i44.tinypic.com/erh0sp.jpg

LAMPAŠ8
May 31st, 2009, 12:00 PM
http://i44.tinypic.com/vxktq8.jpg

http://i44.tinypic.com/33wbd6a.jpg

http://i41.tinypic.com/2mhykog.jpg

http://i39.tinypic.com/29fts2r.jpg

gradonačelnik
May 31st, 2009, 12:01 PM
^^
ne sviđa mi se ta strana - ... nemam riječi... komunosecesijski

Semper Fidelis
May 31st, 2009, 12:01 PM
^^Odlično Lampaš! :cheers: Predobro izgleda zapadni dio!!:okay:

E vidiš bilo bi odlično kad bi ušli i vidjeli Eurodom iznutra! Mozda bi mogli dog s njima da nas puste?? :)

Semper Fidelis
May 31st, 2009, 12:03 PM
^^
ne sviđa mi se ta strana - ... nemam riječi... komunosecesijski

:lol: Pa sa sve 3 strane je daj dio isti:D

gradonačelnik
May 31st, 2009, 12:04 PM
:lol: Pa sa sve 3 strane je daj dio isti:D
anycow
izgleda komunosecesijski

deki os
May 31st, 2009, 12:05 PM
bravo lampaš! baš se fino reflektira okoliš.:cheers:

OSIJEK No1
May 31st, 2009, 12:53 PM
izgleda predobro

Escalade
May 31st, 2009, 05:54 PM
Evo jedna sa Sjenjaka :)

http://img34.imageshack.us/img34/4046/img2672k.jpg

Semper Fidelis
May 31st, 2009, 07:51 PM
^^ Lijepo lijepo!!!:)

Mordaunt-S
May 31st, 2009, 08:40 PM
Kad bi ova dretva moglo doć svom kraju ?

Semper Fidelis
May 31st, 2009, 08:42 PM
^^Je oteeeeeeeeeglo se sve to. Nadamo se ove jeseni!:cheers: Nadamo!!

Mordaunt-S
May 31st, 2009, 09:19 PM
Ajde da dočekamo i te slike pića s vrha.

Semper Fidelis
May 31st, 2009, 09:28 PM
^^Auu to ce bit malo vece okupljanje!!:cheers:

gradonačelnik
May 31st, 2009, 10:21 PM
^^Auu to ce bit malo vece okupljanje!!:cheers:

možda i ja svratim

LAMPAŠ8
June 2nd, 2009, 12:54 PM
završena je fasada na zapadnoj strani,sada se skele prebacuju na sjevernu..;)

Semper Fidelis
June 2nd, 2009, 01:01 PM
^^E super!!:banana: To je zadnja strana što je ostala za raditi. Vidio sam i da je istočna (unutrašnja) strana isto gotova:okay:

LAMPAŠ8
June 2nd, 2009, 01:09 PM
^^E super!!:banana: To je zadnja strana što je ostala za raditi. Vidio sam i da je istočna (unutrašnja) strana isto gotova:okay:

tako je...:)..a na krovu je već isto završena kamena fasada...na tornjevima se stavljaju one kukice,neznam jel ste primjetili..tako da će i tamo uskoro početi sa fasadom a i dolje u prolazu skele su postavljene..:)

Semper Fidelis
June 2nd, 2009, 01:30 PM
^^Jel možda znas kad ce se urediti onaj dio gdje ce biti liftovi?

LAMPAŠ8
June 2nd, 2009, 02:34 PM
^^Jel možda znas kad ce se urediti onaj dio gdje ce biti liftovi?

e zato još neznam,al pretpostvljat da se time neće sad bavit jel nije baš jednostavno..prvo fasade i interijer..pa će valjda i to.
:cheers:

alek_os
June 3rd, 2009, 08:51 PM
kulturni centar kao da zaostaje za tornjevima i drugim dijelom eurodoma.. izgleda kao da se ni izvana ni iznutra ništa ne radi :dunno:
jel netko zna išta o tome??

Frnjchuga031
June 3rd, 2009, 09:13 PM
Pa zapravo se i neradi... On je poklon gradu od strane investitora, a grad je taj koji treba nastavit njegov dovršetak...

LAMPAŠ8
June 3rd, 2009, 09:22 PM
a to su rekli da će se nastaviti nakon izbora...

Semper Fidelis
June 3rd, 2009, 09:51 PM
^^Pa eo gotovi su:)

LAMPAŠ8
June 3rd, 2009, 09:55 PM
^^Pa eo gotovi su:)

al sutra je tek primopredaja..:)

Semper Fidelis
June 3rd, 2009, 09:55 PM
^^Ali izbori su gotovi!:D

Escalade
June 3rd, 2009, 10:36 PM
http://img192.imageshack.us/img192/4241/dsc01271uos.jpg

P.C.Dolabella
June 4th, 2009, 11:05 AM
http://i610.photobucket.com/albums/tt186/xya_poz/Osijek/PSBOVK217.jpg

http://i610.photobucket.com/albums/tt186/xya_poz/Osijek/PSBOVK218.jpg

esseker
June 4th, 2009, 11:07 AM
^^ super fotke, jasne boje!

P.C.Dolabella
June 4th, 2009, 11:12 AM
bljesak i...:lol:

Semper Fidelis
June 4th, 2009, 12:02 PM
^^SUper fotke. A na onoj ti je taman bljesnulo. Što fasada cini:D

Frnjchuga031
June 4th, 2009, 12:31 PM
bljesak i...:lol:

Eo sad sam uočio jedan problem... Tu će bit previše prometnih prekršaja i prolazaka kroz crveno jer ljudi naprosto neće moć vidjeti semafor od ovih bljeskova, a bogme i oluja... :D

Semper Fidelis
June 4th, 2009, 12:46 PM
^^heheh. E vidis ti to:) Neznam kak je tu popodne kad sunce direkt udari u fasadu. Dal se to odbija na zgrade okolo ili na cestu.

Frnjchuga031
June 4th, 2009, 02:03 PM
^^heheh. E vidis ti to:) Neznam kak je tu popodne kad sunce direkt udari u fasadu. Dal se to odbija na zgrade okolo ili na cestu.

Ma svugdje... :D

LAMPAŠ8
June 4th, 2009, 08:24 PM
http://i43.tinypic.com/16778m8.jpg

Semper Fidelis
June 4th, 2009, 08:26 PM
^^:cheers:

LAMPAŠ8
June 4th, 2009, 08:29 PM
kad budete naveče prolazili vidjet ćete da je zadnji kat osvijetljen,i prostori kod lifta sa sjeverne strane..;)

Semper Fidelis
June 4th, 2009, 08:30 PM
^^Onda cu danas proci:D Znaci radi se gore! :okay:

CoOksna
June 7th, 2009, 05:04 PM
bla bla blabla bla blabla bla blabla bla blabla bla blabla bla blabla bla blabla bla bla
bla bla blabla bla blabla bla blabla bla blabla bla blabla bla blabla bla blabla bla bla
a sta vi mislite?

Semper Fidelis
June 7th, 2009, 08:25 PM
^^O čemu?:D

zmaj12
June 7th, 2009, 10:10 PM
:lol::lol::lol::lol::lol:koji lik:nuts:

esseker
June 7th, 2009, 10:12 PM
wtf?

alek_os
June 7th, 2009, 10:41 PM
Eurodom iz daljine, mal se ističe :lol:
..što je čudno pošto je debeo i nizak :nuts: :lol:

http://www.imagesforme.com/out.php/i531906_eurodom.jpg
:)

CoOksna
June 7th, 2009, 11:09 PM
bla bla bla bla bla bla odakle si sliko to retfala ?
blabla bla i mozda BLA ? :)

mala šinjorina
June 7th, 2009, 11:44 PM
baš vam je slatki ovaj buco:lovethem:, pravi slavonac:colgate:

Semper Fidelis
June 8th, 2009, 12:06 PM
:lol:^^Pa i nije buco bas s ove strane:D Najbolje se to vidi s južne.

Odlična slika alek! Svaka cast!:cheers:

Escalade
June 10th, 2009, 12:02 AM
Čitao sam u današnjem Slavonskom domu da će Eurodom biti dovršen "do kraja godine"

Trenutno rade na fasadi i detaljnim nacrtima interijera (WTF??) i kažu da je završetak kulturnog centra i obnova istarske ulice u domeni grada Osijeka, u prijevodu taj dio će biti dovršen za nekih 20-ak godina :)

Semper Fidelis
June 10th, 2009, 11:12 AM
^^:lol: Ma moraju oni srediti taj kulturni centar. Nemoze ovo sve sad bit sređeno a ono stoji samo nedovšeno:nuts:

Za istarsku vec sumnjam da ce ju uskoro obnavljati.

LAMPAŠ8
June 10th, 2009, 11:18 AM
eto uzeo si mi post iz usta..:)..prevelik je projekt da bi takav prostor zjapio nedovršen..pretpostavljam da će otvorenje biti spektakl tako da ne vjerujem da će tako ostati...iako me ništa nemože iznenaditi više..

Semper Fidelis
June 10th, 2009, 11:24 AM
^^E jbg tako je to kod nas, svaki dan iznenađenja nova:D

Sigurno ce bit spektakl na otvorenju. Eto sam da se ovii prime posla i srede taj KC!

keko
June 10th, 2009, 01:26 PM
Koliko se meni čini, fasadu bi trebali sada sredit. Opremanje interijera i dvorane (a to je užasno skupo) je Grad preuzeo na sebe. Kako smo sad u bankrotu neće od toga skoro biti ništa. Dao Bog da griješim!!!

LAMPAŠ8
June 12th, 2009, 11:55 AM
http://i44.tinypic.com/15ebfqh.jpg

Semper Fidelis
June 12th, 2009, 12:18 PM
^^:master: :nuts:

Semper Fidelis
June 13th, 2009, 08:54 PM
http://i43.tinypic.com/21al7ut.jpg

Frnjchuga031
June 14th, 2009, 05:12 AM
Čujem da još uvijek prodire voda u posljednju podzemnu etažu, zbog navodno neke ''loše drenaže'' ?!

jukkaz
June 14th, 2009, 10:34 AM
može biti samo zbog loše hidroizolacije

Frnjchuga031
June 14th, 2009, 01:46 PM
Nemam pojma ja sam doslovno tako čuo...

Semper Fidelis
June 14th, 2009, 05:56 PM
može biti samo zbog loše hidroizolacije

Dole su ti zidovi debeli preko metra. I obložili su ih svim živim glupostima. I tu se nemože govoriti o lošem poslu jer za tako sta treba bit stručnjak da se napravi to kako treba. Voda je ispod Eurodoma i tamo ona prodire. Podzemne vode su ispod cijelog Os. Tako su oni ovdje dosta duboko išli da bi došli do vode. E sad, zidovi nece sprijeciti vodu da prestane ici. Ona polako ide dok Eurodom "nesjedne" na mjesto.

jukkaz
June 14th, 2009, 08:14 PM
inače se ti podrumi rade kao bazeni
dakle hidra se provlači skroz okolo i ispod
a ne samo bočno ;)

Semper Fidelis
June 14th, 2009, 09:20 PM
^^Pa sigurno su to i napravili!;)

esseker
June 15th, 2009, 04:48 PM
Upoznao sam jučer sestrinog prijatelja koji je maturant u građevinskoj školi i kaže da je on radio projekt za armaturu na 7. i 8. katu! Koja čast upoznati nekoga tko je radio na ovoj ljepotici :)

A veli mi i da ima insajd informaciju da će se kod bivšeg Peveca (kod McDrivea) graditi ne bilo kakav šoping centar već tower centar veći od riječkog, tj, s višim neboderom!

Možda je bilo riječi o tome tu, ali evo sad sam dobio potvrđenu informaciju!

:banana:

Brko
June 15th, 2009, 05:07 PM
Ajd probaj saznati nešto više o tome ! Gdje tamo ima mjesta za takvu mrcinu ? Mislim da je Osijek premali grad da svi ti veliki trgovački centri mogu uspješno poslovati. Biće propadanja i otkaza.

Ajd nek netko ode do stuca pa da snimi eurodom s druge strane,stalno se slika jedno te isto,a ovaj pogled nikad.

LAMPAŠ8
June 15th, 2009, 05:18 PM
http://i40.tinypic.com/zkmyrt.jpg

ubodna pila
June 15th, 2009, 05:24 PM
Dole su ti zidovi debeli preko metra. I obložili su ih svim živim glupostima. I tu se nemože govoriti o lošem poslu jer za tako sta treba bit stručnjak da se napravi to kako treba. Voda je ispod Eurodoma i tamo ona prodire. Podzemne vode su ispod cijelog Os. Tako su oni ovdje dosta duboko išli da bi došli do vode. E sad, zidovi nece sprijeciti vodu da prestane ici. Ona polako ide dok Eurodom "nesjedne" na mjesto.

koliko ja znam nije problem u nikakvoj podzemnoj vodi. ne bi ona tako prodirala... problem je, koliko ja mislim i kako sam čuo, nastao pri slijeganju terena, a s njim su popucale i kojekakve cijevi, a s njima i kanalizacija... i od tud ta voda.

Semper Fidelis
June 15th, 2009, 05:31 PM
Upoznao sam jučer sestrinog prijatelja koji je maturant u građevinskoj školi i kaže da je on radio projekt za armaturu na 7. i 8. katu! Koja čast upoznati nekoga tko je radio na ovoj ljepotici :)

A veli mi i da ima insajd informaciju da će se kod bivšeg Peveca (kod McDrivea) graditi ne bilo kakav šoping centar već tower centar veći od riječkog, tj, s višim neboderom!

:banana::banana: E to bi bilo odlično!!! :banana::cheers:
Ima tamo mjesta za gradnju koliko god zelis!! Velik je to prostor

koliko ja znam nije problem u nikakvoj podzemnoj vodi. ne bi ona tako prodirala... problem je, koliko ja mislim i kako sam čuo, nastao pri slijeganju terena, a s njim su popucale i kojekakve cijevi, a s njima i kanalizacija... i od tud ta voda.

Bio sam jedno prilikom na -2 etaži. Dole je jedna pumpa koja polako pumpa vodu koja dolazi. Neznam dali je sada ta pumpa isključena. Sigurno su je isključili ako voda više nije dolazila.

BTW Slavonija ti je ispresjecana podzemnom mrežom voda. Barem je tako kod nas. Ja npr imam kanal u podrumu na nekih 4,5m dubine koji je obložen betonom sa svih strana i dosta često bude vode u njemu.

ubodna pila
June 15th, 2009, 05:38 PM
^^ semper ja ti kažem što sam čuo, navodno bi se trebala sanirati cijela kanalizacijska mreža okolo... još nije sigurno, ali tako se čini. ništa alarmantno, događa se...

Semper Fidelis
June 15th, 2009, 05:42 PM
^^A ja ti kazem sto sam vidio;) Govorili su mi i da kad su kopali a tih dvadesetak metara dubine jednostavno voda na sve strane izlazila.
Nevjerujem da ima neka kanalizacija na 20 m sa svih strana:lol: Prevelike su to kolicine vode da bi bila obična kanalizacija. A i voda je bistra i nesmrdi:D

ubodna pila
June 15th, 2009, 06:13 PM
^^A ja ti kazem sto sam vidio;) Govorili su mi i da kad su kopali a tih dvadesetak metara dubine jednostavno voda na sve strane izlazila.
Nevjerujem da ima neka kanalizacija na 20 m sa svih strana:lol: Prevelike su to kolicine vode da bi bila obična kanalizacija. A i voda je bistra i nesmrdi:D

pa kako i sam kažeš -2 etaža je, nije na dubini 20 metra, nisam stručnjak ali poznajem geotehniku i ne vjerujem da je to podzemna voda, čisto je normalno da se pri kopanju građevne jame ona puni vodom, jel se samim kopanjem dolazi do razine podzemne vode... onda se izvodi građevna jama, dijafragme koje piče do sloja gline. nakon postavljanja dijafragme, hidroizolacije i svega voda može prodirati samo ako dijafragma nije ušla u sloj gline...(a tada prijeti i slom tla, takvih je problema koliko znam bilo na SOT tornjevima u zagrebu). tako da je u pitanju podzemna voda jama bi se vodom punila i za vrijeme gradnje, konstantno, a to bi se onda prije riješilo kopanjem zdenaca iza građevne jame i kojekakvim pumpanjem te vode, ... bez obzira na sve to se mora sanirati...voda ne smije prodirati, nikako... meni se ovo s pucanjem cijevi čini logičnim... samim postupkom gradnje, a to nije mala građevina, okolno tlo se dodatno opteretilo i prouzročilo slijeganja, kada se tu ubroji sva mehanizacija koja je radila, vibracije i sve ostalo cijevi su vrlo lako mogle lagano popucati.

Semper Fidelis
June 15th, 2009, 06:21 PM
^^Ne ta voda se crpi ispod -3 etaže ali na -2 su te pumpe. Al ugl nije bitno.

ole
June 15th, 2009, 06:30 PM
Semper u pravu si! Baš sam se našao sa kolegom ovih dana koji radi tamo i kaže mi da nema brige zbog mjestimičnog rošenja zidova. Kaže da je to normalna pojava kad hidroizolacija nije naljepljena preko ploče pa uvijek dođe do zacurivanja po zidovima i što je samo po sebi logično hidrostatski tlak koji pritišće izolaciju utiskuje vodu u beton. Voda ko' voda, uvijek sebi nađe put i kapilarno se pojavi na zidu. Kada se spoji izolacija zida i ploče rosa bi se treba povlačiti. To je cijela mudrost ove situacije.

deki os
June 15th, 2009, 07:07 PM

kako to??
pa tamo se treba graditi shopping park iz austrije. jel on siguran u to?
ako je istina onda bi to bilo jako jako dobro.:cheers:

Semper Fidelis
June 15th, 2009, 08:13 PM
^^Bilo bi predobro da se napravi to! Jbt ak bude veci nego u Ri:nuts: :banana:

Escalade
June 15th, 2009, 11:13 PM
Verzija orionove slike u boji :cheers:

http://i42.tinypic.com/11v4b9i.jpg

neo091
June 16th, 2009, 12:05 AM

woou to je super,ajde probaj saznati samo kada bi se to trebalo graditi!

tech_1
June 16th, 2009, 12:47 AM
http://i42.tinypic.com/11v4b9i.jpg

http://www.imagesforme.com/out.php/i543618_ThunderLightning01.jpg

^^
Evo na ovo me prvo asocira :colgate:.

Ne,šalim se odlična slika,bravo za eurodom:applause:...

esseker
June 16th, 2009, 09:02 AM
kako to??
pa tamo se treba graditi shopping park iz austrije. jel on siguran u to?
ako je istina onda bi to bilo jako jako dobro.:cheers:

znam, i ja sam ga to pitao ali on tako veli. A baš jučer i gledam lokaciju, bolje bi bilo da tu nastaje neki novi skajlajn, neki novi centar uvjetno rečeno, uz Trpimirovu pa prema Industrijskoj četvrti.

OSIJEK No1
June 16th, 2009, 04:50 PM
ima tko slike tog tower centra u rijeci?

ivan_ri
June 16th, 2009, 05:05 PM
^^evo ti tower...

samo toranj

http://www.imagesforme.com/images.php/i17886_IMGP7183.jpg

i cijeli centar

http://www.imagesforme.com/images.php/i17885_IMGP7176.jpg

Escalade
June 16th, 2009, 05:10 PM
Ne sviđa mi se toranj :ohno:

deki os
June 16th, 2009, 05:17 PM
meni je toranj sasvim ok, šta mu fali?:)

keko
June 16th, 2009, 05:26 PM
Cijeli kompleks je izvrstan. Bio sam tamo i to je ogromno i zanimljivo. Ima hrpa trgovina, restorana i kino dvorana...

Volio bih vidjeti i u Osijeku tako nešto, ali najviše od svega bi volio vidjeti nove tvornice i pogone, a ne shoping centre kojih imamo na bacanje (izuzevši Getro i Domu koje trenutno nemamo)

jukkaz
June 16th, 2009, 05:28 PM
Ne sviđa mi se toranj :ohno:
slažem se
i meni je prilično bezvezan i ružan

Frnjchuga031
June 16th, 2009, 05:30 PM
Prave se novi centri, a jedan Super skoro pa zjapi prazan i vapi za obnovom, a nalazi se u centru grada... Kako se nitko od investitora nije sjetio kupit Super ?

deki os
June 16th, 2009, 05:30 PM
eh to bi bilo super ali nažalost nitko izgleda danas nema nekog interesa od tvornica.:ohno:

esseker
June 16th, 2009, 07:16 PM
Prave se novi centri, a jedan Super skoro pa zjapi prazan i vapi za obnovom, a nalazi se u centru grada... Kako se nitko od investitora nije sjetio kupit Super ?

Zbilja, pa zašto se nitko ne odluči na revitalizaciju tih starih šoping centara?!

Escalade
June 16th, 2009, 08:04 PM
Super treba srušiti ionako ničemu ne služi, a tako bi se povećao lijepo trg Slobode :)

Kad ga već nitko neće obnoviti i dovesti u red...

Brko
June 16th, 2009, 08:55 PM
Ja sam protiv rušenja. Meni su te stare robne kuće ipak nešto posebno kad se naprave kako treba. Npr. Nama u Ilici ili robna kuća na oko 10 katova na glavnom trgu u Barceloni. Super treba nadograditi i temeljito preurediti. Za to treba novaca,ali ipak je on u najužem centru grada i do njega uvijek možete pješke,a ovi ostali su Bogu iza nogu. Kod nas u Brodu se razmišlja šta napraviti s RK Vesna na Korzu koja je ruglo grada. Jedan od planova je da se sruši i da se napravi nova koja bi bila veća u tlocrtu i viša u katnosti,a ja sam pronašao savršen uzor koji bi trebalo kopirati pa sad pokušavam progurati svoje ideje gradu.:lol:

OSIJEK No1
June 17th, 2009, 12:07 AM
ne svidja mi se taj toranj tower centra, izgleda kao onaj obnovljeni silos od Žita na zelenom polju

alek_os
June 17th, 2009, 02:10 AM
pa, taj toranj u rijeci izgleda...dost obično
valjda će bit arhitektonski mal zanimljiviji taj u osijeku, ako se bude uopće i gradilo išta takvo :)

Semper Fidelis
June 17th, 2009, 10:12 AM
^^I ja bi volio da se tako sta napravi:cheers: Mislim tko nebi:D

Ali je nekako običan Riječki toranj. Ako ga budu pravili kod nas možda smisle nesto zanimljivije:)

alek_os
June 17th, 2009, 01:41 PM
mislim da je to odlična lokacija za neki mal viši neboder u osijeku, dovoljno je daleko od katedrale da ne narušava izgled njenog ''skyline-a'', a i uz eurodom taj dio grada sad postaje puno moderniji i urbaniji..
još pored zgrada od sijenjaka bi taj bio bio jako dobar za gradnju mal viših nebodera, uz trpimirovu recimo..
bilo bi lijepo da grade nešto visoko barem kao eurodom, ak ne i do 20 katova :D (je da sam frik za visinu i visokogradnju, al bilo bi lijepo)

Dubrovnik
June 17th, 2009, 01:42 PM
http://www.imagesforme.com/images.php/i17886_IMGP7183.jpg

Southern California.....Looks Good to me

Seyzmo
June 17th, 2009, 02:00 PM
Tower Centar u Rijeci izgleda uzivo puno bolje.
Istina nije atraktivan izgledom kao Eurodom, ali nije bas ni ruzan kako ste svi ovlas ocijenili.

esseker
June 17th, 2009, 04:23 PM
Tower Centar u Rijeci izgleda uzivo puno bolje.
Istina nije atraktivan izgledom kao Eurodom, ali nije bas ni ruzan kako ste svi ovlas ocijenili.

hmm, eurodom je puno bolje dizajniran :)

OSIJEK No1
June 17th, 2009, 04:41 PM
ma da nema tu kosinu i da je sav ili plav ili proziran izgledao bi 100 puta bolje

Frnjchuga031
June 17th, 2009, 04:43 PM
ma da nema tu kosinu i da je sav ili plav ili proziran izgledao bi 100 puta bolje

Istina :okay:

oriontrail
June 17th, 2009, 05:47 PM

Definitivno.
Ovo je kič i neukus. Isto kao OTOS u Osijeku....rigg:ohno:

Dubrovnik
June 18th, 2009, 01:42 AM
http://images.google.co.uk/url?source=imgres&ct=img&q=http://static.panoramio.com/photos/original/1611081.jpg&usg=AFQjCNHuJAVNzHPSLiH-4hAma3APCaBDGw

Rijeka?

ivan_ri
June 18th, 2009, 02:04 AM
^^sto je ovo??

inace nije mi jasno zasto je vecini tower toliko odvratan... :dunno:. toranj je cisto ok. a centar u globalu je odlican :cheers:

oriontrail
June 18th, 2009, 08:17 AM
Tower je neukusan, kao da je projektiran tamo neke 1987. godine. Ružan je i nezgrapan...čemu ta kosina? A najgore od svega je što ima te 2-3 vrste stakla...najgore moguće boje. Ne znam, kad se pogleda u tu zgradu, osjećaj na prvu je takav.

Usporedi ga sa npr. ovom zgradom...za iste novce dobije se nešto profinjeno u Americi i nešto balkansko u Rijeci.

http://comps.fotosearch.com/comp/DGV/DGV020/low-angle-skyscraper_~1561004.jpg

Tower mi po balkanskom stilu arhitekture sliči na ovu Sarajevsku zgradu, Avaz twist (ČEMU ono gore?! I ove prečke na 4/5 visine? Bez toga bi bilo ok!):

http://bih-x.info/wp-content/slike/dnevni-avaz1.jpg

esseker
June 18th, 2009, 11:10 AM
^^ slažem se. Ne uzmite nam za krivo što malo spamamo temu o Eurodomu, ali moram reći da je taj Avazov toranj nešto najružnije što sam vidio. Nimalo profinjeno i nagrđuje čitavu panoramu Sarajeva. Što se nisu ugledali u neke nebodere koje su izgradili prije rata. Oni njihovi "blizanci" su mi jedni od najljepših nebodera.

OSIJEK No1
June 18th, 2009, 11:56 AM
meni je ovaj od avaza sasvim OK....neobičan

Semper Fidelis
June 18th, 2009, 12:02 PM
^^Meni je prekicast i nije lijep.

oriontrail
June 18th, 2009, 12:15 PM
samo da nema tog 'vrha' i ove 'pukotine' bi bio sasvim dobar. ali očito da je arhitekt tako htio, a financijerima se svidjelo. šteta, uz minimalne preinake i za isto (ili manje) novca se moglo izvući nešto monumentalno.

Toranj je, usput, visok 145m, a sa nekom antenom (valjda kad se još nakači gore nešta) 170. Visoko, visoko...

Koliko je uopće Eurodom? 70?
Šteta što nije išlo još par planiranih katova gore...nikad dosta katova.

Semper Fidelis
June 18th, 2009, 12:16 PM
^^ Negdje oko 62 metra. Isto kao i HO.

Dubrovnik
June 18th, 2009, 12:51 PM
I like the tower in Sarajevo.

It looks very original and very Balcan.

It looks traditional , here a pic from cementery in Hazire.

http://images.google.co.uk/url?source=imgres&ct=img&q=http://image57.webshots.com/757/3/83/97/2756383970044598211eZzAVr_ph.jpg&usg=AFQjCNGXXtBIgOKib3R4p1Odd-V2xM96DQ

http://3.bp.blogspot.com/_5sbGWuqTOog/Ro_vc9fqUCI/AAAAAAAADHk/z0OPpqdslKg/s1600/IMG_0744.jpg

and a Mosque in Jordan.

Dubrovnik
June 18th, 2009, 12:52 PM
^^

Here the pic again.

http://images.google.co.uk/url?source=imgres&ct=img&q=http://images24.fotki.com/v854/photos/9/929374/4976784/IMG_0309_2-vi.jpg%3F1180185543&usg=AFQjCNG2YfK0S_PgbU29FzOf9LhXjcinaQ

Semper Fidelis
June 18th, 2009, 01:41 PM
^^A jeste ošli na deseu temu:nuts: :lol:

Da se vratimo. :)

http://i43.tinypic.com/23tl445.jpg

Semper Fidelis
June 18th, 2009, 01:44 PM
http://i41.tinypic.com/eipjck.jpg

LAMPAŠ8
June 18th, 2009, 01:51 PM
jedan dio postavljanja kamene fasade je gotov na sjevernoj strani...:)

mata000
June 19th, 2009, 09:43 PM
koliko će se to čudo još radit??

Semper Fidelis
June 19th, 2009, 09:49 PM
^^Ko zna. Valjd ce nam do jeseni završiti.

deki os
June 19th, 2009, 11:04 PM
da, samo koje jeseni?:lol:

Semper Fidelis
June 19th, 2009, 11:14 PM
^^:lol: Pa ove!!

oriontrail
June 19th, 2009, 11:30 PM
LOL :P

mata000
June 20th, 2009, 03:01 PM
to je kao dinamovo proljeće u europi... i onda od cijelog proljeća u europi vide samo pripreme negdje u bespućima austrije :rofl:

sad bez zajebancije, jel ima kakvih službenih naznaka?? čuo sam od jednog čovjeka iz euroherca da će eurodom stvarno biti najreprezentativnija poslovna građevina u cijeloj hrvatskoj!!! :ljubomoran: navodno se nije štedjelo ni na čemu, kad je bal nek je maskembal!!

LAMPAŠ8
June 20th, 2009, 04:26 PM
to je kao dinamovo proljeće u europi... i onda od cijelog proljeća u europi vide samo pripreme negdje u bespućima austrije :rofl:

sad bez zajebancije, jel ima kakvih službenih naznaka?? čuo sam od jednog čovjeka iz euroherca da će eurodom stvarno biti najreprezentativnija poslovna građevina u cijeloj hrvatskoj!!! :ljubomoran: navodno se nije štedjelo ni na čemu, kad je bal nek je maskembal!!

nema naznaka,kad je obnova okolnih ulica i uređenje kulturnog centra na gradu..:nuts:

keko
June 22nd, 2009, 09:24 PM
jedan dio postavljanja kamene fasade je gotov na sjevernoj strani...:)

Samo pričate što je gotovo..., a nitko da bi stavio neke slike...

oriontrail
June 23rd, 2009, 08:58 PM
ne prolazim tamo osim kad idem vidjet Eurodom. inače bih ja to poslikao.
Valjda će netko uskoro stavit.

P.S. Bilo bi super kad bi na vrh Eurodoma namontirali Live kamere za gledat preko neta; jedna da gleda prema katedrali, a druga prema Tvrđi.

Semper Fidelis
June 23rd, 2009, 09:00 PM
P.S. Bilo bi super kad bi na vrh Eurodoma namontirali Live kamere za gledat preko neta; jedna da gleda prema katedrali, a druga prema Tvrđi.

Napravit ce se to. Rekli su vec.

Brko
June 23rd, 2009, 09:53 PM
Samo pričate što je gotovo..., a nitko da bi stavio neke slike...

:gaah:

Semper Fidelis
June 23rd, 2009, 09:58 PM
^^Šta je bilo?

Brko
June 23rd, 2009, 10:24 PM
pictures wanted, reward 1 l rakije :cheers:

Semper Fidelis
June 23rd, 2009, 10:26 PM
^^Ehh pictures, nestignem ja poslikati vijeli grad. Vljda ce se netko sjetiti pa otic kvalitetnije to sve poslikati.

Brko
June 23rd, 2009, 10:28 PM
Je bez tebe bi bila nestašica slika.:) Ova dretva vapi za novim slikama iz novih kuteva gledanja.

Semper Fidelis
June 23rd, 2009, 10:33 PM
^^Pa sumnjam da ce netko otici i poslikati cijelo gradilište. Osim ako to netko zeli napraviti:dunno:

Frnjchuga031
June 23rd, 2009, 10:54 PM
Nabavite mi neki normalan fotic i dem poslikat detaljno iz ovih stopa...

Semper Fidelis
June 23rd, 2009, 10:55 PM
^^Dao bi ti da imam:)

oriontrail
June 24th, 2009, 09:40 AM
Nabavite mi dozvolu da se popnem gore na Eurodom, ja vam cijeli kompleks poslikam sa svih strana.

Semper Fidelis
June 24th, 2009, 10:42 AM
^^:D Da smo mogli imati tak sta. Ošli bi mi vec odavno gore. Tj ja sam bio gore ali davnih dana.

keko
June 24th, 2009, 10:42 AM
Ja sam od idućeg tjedna u Osijeku pa ću dogovorit ulazak u Eurodom pa ću nabacit fotke... :cheers:

Semper Fidelis
June 24th, 2009, 10:47 AM
^^Aj pokušaj nesto! Stvarno je bzvz ovak slikati izvana kad je maltene jedno te isto. Treba iznutra poslikati!:banana:

LAMPAŠ8
June 24th, 2009, 01:16 PM
točno tako.nema smisla slikati izvana kad nema bogzna šta za vidjeti..i. zadnji tekst u glasu je reko da se uređuje interijer..vani se eventualno radi na uređenju fasade..i na postavljanju kukica na tornjeve za fasadu..

oriontrail
June 24th, 2009, 04:38 PM
Meni se čini da se unutra ne radi ništa...trebaš ti napuniti toliki volumen poslovnog (i inog) prostora...kladim se da će se ni 2 godine neće koristiti barem 50% tog cijelog prostora.

Semper Fidelis
June 24th, 2009, 05:05 PM
^^Ma radi se. Naravno da se nesto mora raditi. U tim tornjevima su poslovni prostori. U Os nikad tak sta nije bilo, sigurno ima dosta zainteresiranih za prostore:okay:

LAMPAŠ8
June 24th, 2009, 05:10 PM
^^Ma radi se. Naravno da se nesto mora raditi. U tim tornjevima su poslovni prostori. U Os nikad tak sta nije bilo, sigurno ima dosta zainteresiranih za prostore:okay:

kolko sam ja vidio juče rade na onom mostu između tornjeva i trgovačkog centra..postavljaju neke stupove..

KKomarac
June 24th, 2009, 05:18 PM

Poslovni prostori su odavno rezervirani i rasprodani. Za trgovacki dio ne znam, ali za toranj znam sa sigurnoscu jer se jedan poznanik zanimao i prakticki su ga ismijali sto se "sad sjetio trazit prostor u Eruodomu" :)

Semper Fidelis
June 24th, 2009, 05:21 PM
^^Eto vidite;)

oriontrail
June 24th, 2009, 07:47 PM
Ajd neka! Drago mi je to čuti...ali ako u Eurodom useljavaju postojeće tvrtke koje imaju svoje zaposlenike, tada se neće otvorit spomenutih 1000 novih radna mjesta?!

Samo će se osloboditi dio poslovnih prostora iz drugih dijelova grada.

jukkaz
June 24th, 2009, 09:55 PM
Ajd neka! Drago mi je to čuti...ali ako u Eurodom useljavaju postojeće tvrtke koje imaju svoje zaposlenike, tada se neće otvorit spomenutih 1000 novih radna mjesta?!

tako nekako
al ljepše zvuči kad kažu da se otvara 1000 radnih mjesta ;)

Seyzmo
June 24th, 2009, 10:33 PM
http://g.imagehost.org/t/0330/DSC07340.jpg (http://g.imagehost.org/view/0330/DSC07340)

http://g.imagehost.org/t/0725/DSC07341.jpg (http://g.imagehost.org/view/0725/DSC07341)

http://g.imagehost.org/t/0635/DSC07342.jpg (http://g.imagehost.org/view/0635/DSC07342)

http://f.imagehost.org/t/0527/DSC07343.jpg (http://f.imagehost.org/view/0527/DSC07343)

http://g.imagehost.org/t/0234/DSC07353.jpg (http://g.imagehost.org/view/0234/DSC07353)

http://g.imagehost.org/t/0634/DSC07354.jpg (http://g.imagehost.org/view/0634/DSC07354)

http://f.imagehost.org/t/0933/DSC07357.jpg (http://f.imagehost.org/view/0933/DSC07357)

http://f.imagehost.org/t/0839/DSC07368.jpg (http://f.imagehost.org/view/0839/DSC07368)

Evo malo Eurodoma sa svih strana i konacno slika od strane STUC-a.

Semper Fidelis
June 24th, 2009, 10:39 PM
^^Odlično!:cheers: Vidim da na jednoj strani nema više skela. Jel to južna ili zapadna?

Seyzmo
June 24th, 2009, 10:46 PM
Pretpostavljam da pitas za 6 sliku...ako da, je to je zapadna strana.

Semper Fidelis
June 24th, 2009, 10:48 PM
^^E super onda! :okay:

oriontrail
June 24th, 2009, 10:59 PM
Hvala za slike!

Seyzmo
June 24th, 2009, 11:15 PM
Nema na cemu, ovo sve sto sam danas slikao bilo mi je usput, a fotic na dohvat ruke.

KKomarac
June 25th, 2009, 03:30 AM

Ne mora biti, moguce i da su neke nove tvrtke zakupile prostore tj. da ce se tek uposljavati ljude...

Inace, prostori su poprilicno veliki, mislim da se mogao zakupiti ili cijeli kat (dakle, oba krila tornja) ili na jednom katu pola (po dvije firme, svaka u svom krilu).

Iskreno, zao mi je uzasno sto su u tornju odlucili 4 kata dati za trgovacki centar (jer je interes za poslovne prostore u tako jedinstvenoj gradjevini u Osk velik) i sto se nije napravio hotel umjesto tih trgovina... Zapravo, jos uvijek se nekako potiho nadam da ce trg. centar propast i ustupit mjesto prvotnoj namjeni :D

Semper Fidelis
June 25th, 2009, 07:11 PM
^^:lol: Bilo bi bolje da su ljudima dali obje zgrade. Pa da budu isključivo poslovne!:cheers:

Daka
June 25th, 2009, 08:41 PM
Nema stajanja :lol:... Evo par slikica Eurodoma iz drugog kuta...

http://i540.photobucket.com/albums/gg355/Daka_album/DSC01248-1.jpg

Slikano kod stuc-a,skela još stoji.

http://i540.photobucket.com/albums/gg355/Daka_album/DSC01247-1.jpg

http://i540.photobucket.com/albums/gg355/Daka_album/DSC01250-1.jpg

Kulturni centar izgleda ovako :ohno:

http://i540.photobucket.com/albums/gg355/Daka_album/DSC01249-1.jpg

Jedna sa Vukovarske

http://i540.photobucket.com/albums/gg355/Daka_album/DSC01246-1.jpg

I to je to.
http://i540.photobucket.com/albums/gg355/Daka_album/DSC01252-1.jpg

Semper Fidelis
June 25th, 2009, 08:45 PM
Joj da počnu više raditi taj KC. Ovak stoji goli beton.

http://i540.photobucket.com/albums/gg355/Daka_album/DSC01246-1.jpg

A vid ljepotice sto se gleda u ogledalo!!:cheers: :lol:

Frnjchuga031
June 25th, 2009, 11:32 PM
A i njoj bi trebao temeljiti facelifting... ;)

Brko
June 25th, 2009, 11:37 PM
Mene ljepotica i sjenjak podsjećaju na Irak i Bagdad, sve u nekoj pustinjskoj boji.

Seyzmo
June 26th, 2009, 09:27 AM
Mene ljepotica i sjenjak podsjećaju na Irak i Bagdad, sve u nekoj pustinjskoj boji.

Jos samo fale Hummeri i americki vojnici uokolo...:lol:

Semper Fidelis
June 26th, 2009, 11:11 AM
^^:lol: Bas nije tako. Da u iraku ima toliko zelenila ko na sjenjaku. Više drveca na sjenjaku nego u cijelom iraku:lol: Sjenjak bas nije u pustinjskoj boji.

http://i41.tinypic.com/qq6cys.jpg autor: alek s

Brko
June 26th, 2009, 11:28 AM
U ovoj dugačkoj zgradi u Vukovarskoj s lijeve strane slike gore mi je prijatelj iz Broda kupio stan i ne može živit od buke vlakova jer pruga prolazi preblizu zgrade.

Niam mislio ništa loše, ali čim vidim ljepoticu, hotel Mursu i stambene zgrade na sjenjaku sive boje sa žutom fasadnom ciglom odmah se sjetim Iraka. :)

neo091
June 26th, 2009, 11:50 AM
U ovoj dugačkoj zgradi u Vukovarskoj s lijeve strane slike gore mi je prijatelj iz Broda kupio stan i ne može živit od buke vlakova jer pruga prolazi preblizu zgrade.

Niam mislio ništa loše, ali čim vidim ljepoticu, hotel Mursu i stambene zgrade na sjenjaku sive boje sa žutom fasadnom ciglom odmah se sjetim Iraka. :)

nemoj mi taj vlak spominjati,ja sam u istom redu zgrada ali još bliže pruzi,ne moram ti objašnjavati šta to znači,svaki dan spominjem onoga tko je stavio tu zgradu i prugu...:bash::bash::bash::bash::bash::bash::bash::bash::bash:

KKomarac
June 26th, 2009, 11:54 AM
^^
Mozda prije onoga tko je izgradio zgradu ;)

Meni je najstrasnije to sto pored tih zgrada nezasticenu prugu prelazi tisuce ljudi svaki dan i sto godinama bas nitko ne cini nista po tom pitanju. Neki pothodnik, nathodnik... ipak je to cijeli Sjenjak... :(

Brko
June 26th, 2009, 12:02 PM
Da i mene ubija to prelaženje preko pruge,a nakon svake jače kiše taj prijelaz se pretvara u blatnu kaljužu. Ovi iz HŽ-a kao da se namjerno prave glupi pa ignoriraju da cijeli Sjenjak prelazi preko tog divljeg prijelaza. Mogli su tu barem izbetonirat stazu da pješaci brže prijedu preko pruge i još da, nedaj Bože, stave jedan visoki rasvjetni stup. Ma užas na što to liči.:ohno:

Jedna prijateljica mi živi u neboderu uz prugu sa slike gore na kraju desno i kaže da zgrada vibrira kad prolaze teretni vlakovi.

Sori na spamu, nastavite s Eurodomom !

Semper Fidelis
June 26th, 2009, 12:38 PM
^^Katastrofa je ta pruga. Neznam zasto se dosad nije napravio neki nathodnik! To je jedan od ozbiljnih problema koje se mora riješiti! Jer je i opasno prelaziti prugu tamo. A sto se tice vlakova, ak vec nemogu ili nece izmjestiti prugu van grada, nek onda vlakovi prolaze s max brzinom od 30 na sat.

neo091
June 26th, 2009, 12:43 PM
^^Katastrofa je ta pruga. Neznam zasto se dosad nije napravio neki nathodnik! To je jedan od ozbiljnih problema koje se mora riješiti! Jer je i opasno prelaziti prugu tamo. A sto se tice vlakova, ak vec nemogu ili nece izmjestiti prugu van grada, nek onda vlakovi prolaze s max brzinom od 30 na sat.

dodatnosmanjivanje brzine vlaka se nikada neće dogoditi,jer vlak već smanji brzinu prije nego uđe na kolodvor,a osim toga prijelaz preko pruge je zabranjen imaš jasan znak,razumijem potrebe ljudi i definitivno sam za da se nađe neko rješenje u vidu podhodnika koji kužim nije toliko skup i pridonosi sigurnosti pješaka...sigurno ste primjetili da nigdje nema podhodnika u ovome gradu,ni ispod najprometnijih cesta za razliku od Zagreba za što im treba odati počast...ali to je druga tema...

Semper Fidelis
June 26th, 2009, 12:47 PM
^^Ošli smo malo off, ali ako su vec zabrannili da se prelazi preko pruge sto nisu napravili onda neko rješenje. Pothodnik ili nathodnik. Ehh.

Frnjchuga031
June 26th, 2009, 01:10 PM
Jest offtopick, ali neslažem se baš previše s vama... Ja živim svega 15-20m od te pruge i dok je u početku bilo malo problema oko buke, sada tog više nema, naprosto niti ne primjetim kako vlak prolazi... Tako da baš i nekužim one koji se žale... A što se tiče prijelaza, pa ni to baš nije bed... postoji prolaz ispod podvožnjaka svega 10m od mjesta na kojem ljudi inače prelaze prugu, ali svima je ljeno prošetat 20m pa da prođu tu prugu sigurnije... A nije da tamo neprolazim svaki dan...

Semper Fidelis
June 26th, 2009, 01:32 PM
^^A nije bas 20m. Ima 150m do tamo:)

Frnjchuga031
June 26th, 2009, 01:34 PM
^^A nije bas 20m. Ima 150m do tamo:)

Nema... Ima max. 10m... Ako ćemo reć da neko mora doć od točke A do točke B, i ima na izbor ta dva puta, ako odabere ovaj duži prešetat će 20m više i to ti je to...

Semper Fidelis
June 26th, 2009, 01:36 PM
Aj dobro, ti si otamo ti znaš:D

KKomarac
June 26th, 2009, 01:39 PM
Nema... Ima max. 10m... Ako ćemo reć da neko mora doć od točke A do točke B, i ima na izbor ta dva puta, ako odabere ovaj duži prešetat će 20m više i to ti je to...

Frnja, i ja sam zivjela tamo i nisi u pravu. Kada se ide od Sjenjaka prema gradu onda moras dosta uokolo ici da bi dosao do podvoznjaka, osim ako se ne mislis preko trave spustati po strmini i hodati uz prugu. Ovo sto ti spominjes vrijedi kad se ide prema Sjenjaku. Uostalom, preko 30 godina tamo je i podvoznjak i taj divlji prijelaz - nitko nista nije ucinio po pitanju toga (bilo sprijecio prijelaz preko pruge, bilo izgradio pothodnik koji je po meni pametniji i u skladu s 30godisnjim navikama stanovnika)

LAMPAŠ8
June 26th, 2009, 01:41 PM
Frnja, i ja sam zivjela tamo i nisi u pravu. Kada se ide od Sjenjaka prema gradu onda moras dosta uokolo ici da bi dosao do podvoznjaka, osim ako se ne mislis preko trave spustati po strmini i hodati uz prugu. Ovo sto ti spominjes vrijedi kad se ide prema Sjenjaku. Uostalom, preko 30 godina tamo je i podvoznjak i taj divlji prijelaz - nitko nista nije ucinio po pitanju toga (bilo sprijecio prijelaz preko pruge, bilo izgradio pothodnik koji je po meni pametniji i u skladu s 30godisnjim navikama stanovnika)

pa tamo su stepenice.imaš stazu sve do pruge idu uz prugu i sstepenicama se spustiš..neznam zašto je to problem i kad ideš iz grada prema sjenjaku...

Frnjchuga031
June 26th, 2009, 01:43 PM
Nemoj pričat gluposti... Svaki dan tamo prolazim... Pa nisam blesav jbt... Točno je ovako kao sam napisao, sve je lijepo izbetnorano, uredno, stepenice... Sve OK... Valjda znam...

KKomarac
June 26th, 2009, 01:44 PM
^^

Irelevantno, poanta je da jako dugo tamo postoji problem sigurnosti i da o tome nitko nije brinuo (moglo se postaviti ogradu ili nesto slicno da se ljudi usmjere na stepenice prema podvoznjaku, npr.)

:)