View Full Version : Roads

Pages : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23

nenea_hartia
November 18th, 2010, 02:31 PM
Revin cu info despre DN 73A Predeal - Râşnov, o nouă afacere a lui Dorinel Umbrărescu. Deşi lucrarea încă nu s-a terminat, muncitorii de la UMB deja frezează zeci de metri pătraţi şi îi reasfaltează, pentru că asfaltul a sărit deja şi s-au format crăpături sau gropi. Nu exagerez, sunt zeci de locuri în care s-a frezat sau s-a marcat cu tuşe albe că se va freza.

:bash::bash::bash:

Oare s-o termina vreodată cu UMB şi Pa & Co ?

http://img525.imageshack.us/img525/4900/dsc07302i.jpg
http://img266.imageshack.us/img266/9296/dsc07294x.jpg
http://img59.imageshack.us/img59/4421/dsc07295d.jpg
http://img140.imageshack.us/img140/4749/dsc07296h.jpg
http://img600.imageshack.us/img600/8570/dsc07298h.jpg
http://img526.imageshack.us/img526/514/dsc07299j.jpg
http://img339.imageshack.us/img339/857/dsc07300.jpg
http://img508.imageshack.us/img508/9710/dsc07301.jpg

vinterriket
November 18th, 2010, 03:50 PM
^^
nenea_hartia, Predeal-Rasnov e DN79A? Eu stiam de 73A. Nu cred ca s-a schimbat numerotarea, nu?

nenea_hartia
November 18th, 2010, 04:28 PM
^^
nenea_hartia, Predeal-Rasnov e DN79A? Eu stiam de 73A. Nu cred ca s-a schimbat numerotarea, nu?
Typo. Am corectat, mersi.

nenea_hartia
November 19th, 2010, 10:18 PM
^ Apropo, interesantă culoare s-a ales pentru marcaj. Din ce am văzut eu, este marcajul final.

http://img809.imageshack.us/img809/857/dsc07383.jpg
http://img99.imageshack.us/img99/8956/dsc07384e.jpg
http://img408.imageshack.us/img408/6228/dsc07385p.jpg

bogdymol
November 19th, 2010, 10:23 PM
^^ Mai degraba au marcat drumul cu vopseaua care au avut-o la indemana. Nu cred ca va ramane galben marcajul final. Am mai vazut si alta data marcaj galben pe asfalt proaspat, dar a fost inlocuit cu altul alb la finalizarea lucrarilor.

panda80
November 20th, 2010, 03:45 PM
S-a mai asfaltat cam 1km pe drumul judetean DJ100 intre Tunari si Stefanesti. Odata asfaltat in totalitate (mai sunt cam 3km) acest drum va fi un bypass mai larg al Bucurestiului pe relatia DN1-DN2, facand legatura intre Voluntari si Afumati.
Poze cu portiunea nou asfaltata (ma rog, eu n-am mai fost in zona cam de vreun an, deci nu stiu cat de nou e asfaltul):

http://lh5.ggpht.com/_LN5S4zu48gA/TOfZyoKLY0I/AAAAAAAAFII/aOnWiAkpBQw/s800/DSCF9168.jpg

http://lh4.ggpht.com/_LN5S4zu48gA/TOfZzwLNHJI/AAAAAAAAFIQ/tA4mfItQ_DE/s800/DSCF9170.jpg

http://lh4.ggpht.com/_LN5S4zu48gA/TOfZ0dkrBZI/AAAAAAAAFIU/WLlYNvKFJ0A/s800/DSCF9171.jpg

theChosen
November 21st, 2010, 07:37 PM
Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri
Braşov a finalizat ieri lucrările de asfaltare a tronsonului DN 73 A Predeal- Râşnov. Bucuroşi vor fi în special pe turiştii din Sudul ţării care traversează judeţul spre Sibiu sau cei care
vin în Poiana Braşov la schi. Până la vară, drumarii vor asfalta şi tronsonul Râşnov – Zărneşti – Poiana Mărului - Şercaia, valoarea totală a investiţiei ridicându-se la peste 66 milioane de lei
Drumul spre Pârâul Rece a rămas în amintirea şoferilor drept o scurtătură plină de gropi către Bran şi Poiana Braşov. În ciuda găurilor din asfalt, turiştii din Sud preferau ruta DN 73 A atunci când veneau la sfârşit de săptămână, la munte. În plus, turiştii sau transportatorii din Centru şi Vest îşi scurtau drumul spre capitală pe serpentinele de la Pârâul Rece.
Anticipând nevoile şoferilor, dar şi faptul că municipiul este degrevat de traficul de la sfârşit de săptămână, Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Braşov a solicitat fonduri pentru reabilitarea tronsonului. „Starea DN 73A a fost, şi mai este în continuare pe 40 de kilometri, necorespunzătoare. Profitând de faptul că fost o prognoză meteo favorabilă pentru construcţiile rutiere, cu sprijinul ministerului de resort şi a Companiei de Drumuri Naţionale, am demarat reabilitarea drumului 73 A”, ne-a declarat ing. Ioan Moldovan, directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Braşov.

Asfalt pe 20 de
kilometri de şosea
Lucrările au fost demarate în urmă cu 13 zile, iar ieri, drumarii au amenajat ultimele parcări. În câteva zile au fost asfaltaţi 20 de kilometri de şosea. „Acum se amenajează câteva parcări care sunt trecute în proiect, pentru finalizarea primului strat care s-a turnat aici, pe DN 73 A. Cam atât, deocamdată, pe anul acesta. Am intervenit cu 100 de oameni, cu 4 finisoare, 7 cilindri, bascule, trailere”, a declarat inginerul de execuţie Laurenţiu Branca.

48 de kilometri, în 2011
Întrucât vremea nu mai ţine cu drumarii, lucrările vor fi continuate la primăvară. Regionala de Drumuri mai are de asfaltat restul de 48 de kilometri, de la Râşnov spre Zărneşti, Tohanu Vechi, Poiana Mărului, Şinca Nouă, Ohaba, Vad şi Şercaia.

Lucrare de 20 de
milioane de euro
Valoarea întregului contract de reabilitare a DN 73A este de peste 66 de milioane de lei, echivalentul a peste 20 de milioane de euro. În aceşti bani intră şi lucrările de ranforsare a părţilor laterale şi racordarea la drumurile laterale, consolidarea acostamentelor, decolmatarea şi repararea podeţelor, refacerea îmbrăcămintei pe poduri şi asigurarea scurgerii apelor.

Strat de asfalt de
13 cm, plus „uzura”
„Am reuşit să realizăm 20 de kilometri între Predeal şi Râşnov, primul strat. Ca sistem de reabilitare, aceste lucrări constau în turnarea a trei straturi de asfalt - 8 cm stratul de bază, binderul - 5 cm şi uzura. În acest an am reuşit 8 centimetri”
Ioan Moldovan, directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Braşov.
sursa http://www.bzb.ro/index.php?page_name=stire_detalii&id_stire=59426
Deci se pare ca e turnat doar stratul de uzura de aceea sunt marcaje galbene .

theChosen
November 21st, 2010, 07:39 PM
edit

udar
November 21st, 2010, 08:43 PM
stie cineva daca am scapat de semafoare intre orsova si severin?

nenea_hartia
November 21st, 2010, 08:49 PM
stie cineva daca am scapat de semafoare intre orsova si severin?
Nu încă.

vancouverro
November 21st, 2010, 10:08 PM
Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Braşov a finalizat ieri lucrările de asfaltare a tronsonului DN 73 A Predeal- Râşnov. (...)

„Am reuşit să realizăm 20 de kilometri între Predeal şi Râşnov, primul strat. Ca sistem de reabilitare, aceste lucrări constau în turnarea a trei straturi de asfalt - 8 cm stratul de bază, binderul - 5 cm şi uzura. În acest an am reuşit 8 centimetri” - Ioan Moldovan, directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Braşov. (...)

Deci se pare ca e turnat doar stratul de uzura de aceea sunt marcaje galbene .

Vrei sa spui invers: este asternut doar stratul de baza. Mai urmeaza la primavara binderul si stratul de uzura.

Atentie: asternut, nu turnat. Nici eu nu stiam, dar mi-a atras atentia subway guru pe forumul metrouusor.

vasilesilion
November 22nd, 2010, 03:48 PM
Boc se lauda ca modernizeaza 10.000 de km de drum, platiti din 2013
Guvernul a aprobat, in sedinta de luni, proiectul care prevede modernizarea si reabilitarea a 10.000 de kilometri de drumuri judetene si de interes local, premierul Emil Boc exprimandu-si dorinta ca si romanii sa poata circula pe asfalt, ca in orice tara europeana.

"Am aprobat prin Ordonanta de Urgenta derularea unor proiecte importante in materia dezvoltariiu infrastructurii. Primul este proiectul de modernizare si reabilitare a 10.000 de kilometri de drum judetean si de interes local, un program aprobat prin memorandum inca de anul trecut, un proiect extrem de important pentru ceea ce inseamna modernizarea spatiului local romanesc", a spus Boc, la finalul sedintei.

"Astfel, romanii vor beneficia inclusiv in spatiul rural de drumuri asfaltate, decente, cum e normal pentru o tara europeana", a adaugat premierul.

Totodata, primariile care au demarat proiecte pentru care au platit studiul de fezabilitate vor primi finantare de la bugetul de stat.

"Finantarea de la bugetul de stat a proiectelor ramase restante pe masura 322 de modernizare a spatiului rural romanesc - drumuri, canalizare, obiectiuve siociale. Am luat decizia de a continua finantarea acestora de la bugetul de stat, e vorba de cel putin 800 de proiecte ramase restante pe masura 322", a adaugat Boc.

De asemenea, 1.500 de localitati vor beneficia de statii noi de epurare a apelor uzate, de alimentare cu apa si de canalizare.

Guvernul urmator pus in fata faptului implinit - are de platit 4 miliarde de euro

Toate aceste programe sunt gestionate de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, prin componenta Infrastructura in domeniul dezvoltarii regionale, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com, iar suma totala pentru cele trei subprograme - programul de modernizare a satului romanesc, programul de reabilitare si modernizare a 10.000 de kilometri si realizarea sistemului de canalizare si epurare a apelor uzate - se ridica la 4 miliarde de euro.

De remarcat insa este faptul ca plata va fi facuta abia dupa doi ani, din 2013, dupa alegerile parlamentare in urma carora ar putea veni alt Guvern in fruntea tarii.

"Finantarea se asigura din sume alocate anual, insa in primii 2 ani aceasta se va face de catre executanti, urmand ca din anul 2013 ministerul sa inceapa sa achite contravalaorea lucrarilor pe masura ce ele sunt finalizate", a explicat, dupa sedinta de Guvern, ministrul Dezvoltarii, Elena Udrea.

Sursa (http://www.ziare.com/economie/infrastructura/boc-vrea-drumuri-decente-pentru-romani-10-000-de-km-vor-fi-modernizati-1057202)

vancouverro
November 23rd, 2010, 09:28 PM
asha da:
tKIGHBV-CpI&feature

nu e autostrada, dar are 2+1 benzi, toate intersectiile denivelate si cu benzi de accelerare/frânare, ocoleste toate localitatile. restrictie de viteza 100 km/h.

un model care ar trebui adoptat pe drumurile cu aglomeratie medie de la noi, dar unde sansa unei autostrazi in urmatorii 30 de ani este zero. De exemplu pe DN2B Buzau-Braila sau pe DN6 Alexandria - Rosiori - Caracal - Craiova (autostrada sudului eu sincer nu o consider necesara daca se face Pitesti-Slatina-Craiova; de asemenea observati ca si in Germania drumul din video trece pe langa 2 localitati destul de mari, una de 75.000 locuitori si a doua cu 43.000 locuitri)

costuri de constructie: 40-50% fata de o autostrada - partial se folosesc drumurile existente, deci exproprieri numai pentru ocolirea localitatilor. Suprafata asfaltata e jumatate din cea a unei autostrazi. Denivelarea (podurile si pasajele) sunt singurele care au costuri nu mult mai mici decât la o autostrada, dar aici e de fapt marele câstig.
costuri de intretinere: 50%-60% fata de o autostrada

ionut
November 24th, 2010, 07:14 AM
Construcţia variantei de ocolire a municipiului Caracal se finanţează din fonduri europene prin POS Transport

La 17 noiembrie 2010, Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial „Transport” și Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România S.A. au semnat contractul de finanţare pentru „Construcția variantei de ocolire a municipiului Caracal”.

Proiectul are un buget total de 159.720.084 lei, din care 69.221.569 lei constituie finanţare nerambursabilă acordată de Comisia Europeană din Fondul European de Dezvoltare Regională, restul sumei fiind asigurat de la Bugetul de Stat; prin semnarea contractului fiind acordată finanţarea nerambursabilă necesară lucrărilor de construcţie a 10,35 km de drum, asistenţelor tehnice/ juridice asociate precum şi achiziţiilor din cadrul proiectului.

Cu o durată de execuţie a lucrărilor de construcție de 24 de luni, realizarea proiectului va contribui la reducerea timpului de călătorie prin zona municipiului Caracal, îmbunătăţirea siguranţei traficului, precum şi la diminuarea gradului de poluare a mediului în zona urbană.

sursa http://www.cnadnr.ro/

Construcţia variantei de ocolire a municipiului Alexandria se finanţează din fonduri europene prin POS Transport

La 17 noiembrie 2010, Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial „Transport” și Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România S.A. au semnat contractul de finanţare pentru proiectul „Construcţia variantei de ocolire a municipiului Alexandria”.

Proiectul are un buget total de aproximativ 210.164.064 lei, din care 89.793.838 lei constituie finanţare nerambursabilă acordată de Comisia Europeană din Fondul European de Dezvoltare Regională, restul sumei fiind asigurat de la Bugetul de Stat.

Semnarea contractului asigură finanțarea nerambursabilă necesară lucrărilor de construcție a 13,28 km de drum, asistențelor tehnice/ juridice asociate precum şi achizițiilor din cadrul proiectului.

Având o durată de execuţie a lucrărilor de construcție de 24 de luni, realizarea proiectului va contribui la reducerea timpului de călătorie prin zona municipiului Alexandria, ȋmbunătăţirea siguranţei traficului, precum şi diminuarea gradului de poluare a mediului ȋn zona urbană.

sursa http://www.cnadnr.ro/

hentz
November 24th, 2010, 08:08 AM
asha da:

nu e autostrada, dar are 2+1 benzi, toate intersectiile denivelate si cu benzi de accelerare/frânare, ocoleste toate localitatile. restrictie de viteza 100 km/h.

Chiar ca s-ar rezolva multe probleme cu profilul asta.Ce ma surprinde este ca nu s-au proiectat supratraversarile pentru o viitoare largire.

alecu26
November 24th, 2010, 09:39 AM
delete

alecu26
November 24th, 2010, 09:44 AM
asha da:
tKIGHBV-CpI&feature

un model care ar trebui adoptat pe drumurile cu aglomeratie medie de la noi, dar unde sansa unei autostrazi in urmatorii 30 de ani este zero. De exemplu pe DN2B Buzau-Braila sau pe DN6 Alexandria - Rosiori - Caracal - Craiova (autostrada sudului eu sincer nu o consider necesara daca se face Pitesti-Slatina-Craiova; de asemenea observati ca si in Germania drumul din video trece pe langa 2 localitati destul de mari, una de 75.000 locuitori si a doua cu 43.000 locuitri)

costuri de constructie: 40-50% fata de o autostrada - partial se folosesc drumurile existente, deci exproprieri numai pentru ocolirea localitatilor. Suprafata asfaltata e jumatate din cea a unei autostrazi. Denivelarea (podurile si pasajele) sunt singurele care au costuri nu mult mai mici decât la o autostrada, dar aici e de fapt marele câstig.
costuri de intretinere: 50%-60% fata de o autostrada

de fapt din ce vad eu aici...e o autostrada construita pe jumatate....acest lucru exista si in stas-urile romanesti si multe autostrazi au fost gandite asa...dar nu prea sa pus in practica. Pe o asemenea drum scoti lejer medie de 110...(nu e 140) ca autostrada normala...dar nici 60 cat e in Rom in general.

alecu26
November 24th, 2010, 09:46 AM
unde se vede ca e 2+1...e din cauza benzii de vehicule lente la urcare.

Cateva structuri par pregatite pentru extindere....doar ca e prea rapida trecerea (de ex secunda 10-11).

Baiazid
November 24th, 2010, 11:01 AM
de fapt din ce vad eu aici...e o autostrada construita pe jumatate....acest lucru exista si in stas-urile romanesti si multe autostrazi au fost gandite asa...dar nu prea sa pus in practica. Pe o asemenea drum scoti lejer medie de 110...(nu e 140) ca autostrada normala...dar nici 60 cat e in Rom in general.

Germania este plina de astfel de drumuri expres si foarte multe sunt in constructie. Exista multe sectiuni de drum expres chiar 2x2, cu sensuri complet separate, similar autostrazii. Insa chiar si asa, aceste drumuri expres nu sunt semi-autostrazi. Sunt drumuri expres si atat, adica nu pot fi ridicate la standard de autostrada prin dublare, ci doar prin reconstructie totala si refacere de aliniamente. Unele sectiuni sunt insa pregatite de extindere de la 2 x 1 la 2 x 2, dar tot la standard de drum expres, nu de autostrada.

Diferentele majore intre "o jumatate de autsotrada" si un drum expres "normal", precum cel din film, sunt pantele mult mai inclinate si prezenta curbelor stranse si foarte stranse, pe care nu ai cum sa le ridici la nivel de autostrada, decat prin reconstructie. Urmeaza benzile de circulatie mai inguste, benzile de acceleratie si de franare mult mai scurte sau chiar absente la unele noduri.

Adica astfel de drumuri expres au in comun cu o autostrada cat are si coborarea de 1.3 km de pe DN7, de la intrarea din Sacel dinspre Sibiu; arata, dar n-are nimic de-a face.

Jumatate de autostrada "curata" este segmentul de 14 km din drumul 15 din Ungaria, intre M1 si granita cu Slovacia de la Rajka, unde terenul expropriat, aliniamentul, podurile si pasajele sunt de autostrada, dar construit efectiv este doar sensul de Bratislava - Budapesta, urmand ca intr-o zi, prin dublare, sectiunea respectiva sa devina M15.

nenea_hartia
November 24th, 2010, 11:13 AM
Adica astfel de drumuri expres au in comun cu o autostrada cat are si coborarea de 1.3 km de pe DN7, de la intrarea din Sacel dinspre Sibiu; arata, dar n-are nimic de-a face.
Adică asta (http://www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=67466583&postcount=2309). :D

panda80
November 24th, 2010, 11:23 AM
Jumatate de autostrada "curata" este segmentul de 14 km din drumul 15 din Ungaria, intre M1 si granita cu Slovacia de la Rajka, unde terenul expropriat, aliniamentul, podurile si pasajele sunt de autostrada, dar construit efectiv este doar sensul de Bratislava - Budapesta, urmand ca intr-o zi, prin dublare, sectiunea respectiva sa devina M15.

Sectiunea respectiva e deja M15, M nu vine neaparat de la autostrada, ci de la Magyarorsag. La fel e si M70 intre M7 si granita cu Slovenia. Alte exemple de autostrazi half-profile mai sunt in Serbia (Novi Sad-Horgos, se upgradeaza acum la full-profile), si chiar Germania (A60, in zona granitei cu Belgia). Cele din zonele de campie, unde nu trebuie dublate viaducte sau tunele se upgradeaza foarte usor, sarbii realizand o astfel de lucrare pe 20km in 6-7 luni.
Ar fi util sa construim astfel de drumuri in zone de campie, unde satele sunt rare si se poate folosi pe scara larga actualul aliniament al drumurilor, cu exceptia bypassurilor la satele intalnite pe drum. De exemplu ar merge bine pe Calarasi-Slobozia-Braila-Galati sau Arad-Oradea. Apoi aceste drumuri se vor putea usor upgrade la full profile, insa nu vorputea fi taxate separat deoarece nu va mai exista in paralel o varianta fara taxa. Spaniolii au facut asa cand au construit sistemul de Autovia, folosind mult drumurile existente.

Baiazid
November 24th, 2010, 11:57 AM
Adică asta (http://www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=67466583&postcount=2309). :D

Exact :cheers:

Sectiunea respectiva e deja M15, M nu vine neaparat de la autostrada, ci de la Magyarorsag.

Da corect. Ideea este ca are rang de drum expres, nu de autostrada.

alecu26
November 24th, 2010, 02:01 PM
eu utilitatea drumurilor express nu o prea vad comparativ cu alte forme.

Un drum express adevarat...are cam 90% din costul de autostrada...asa ca mai bine faci autostrada.

Un drum facut ca jumate de austostrada...costa cam 60% din autostrada (si face cam ce face un drum express)...dar...creste fantastic capacitatea de trafic. In final...cand ai bani...practic faci restul...costul final fiind cam 110% din costul normal.

Ar fi solutia perfecta mai ales pentru tari ca Romania....care au nevoi imediate de infrastructura buna...dar nu au bani.

Daca as fi in locul CNADNR as cere ca toate centurile sa se faca ca si jumatate de autostrazi la toate orasele care au peste 100.000 locuitori sunt sunt mari orase de tranzit.

Pe termen lung ar fi fantastice beneficiile unei asemenea abordari.

tazzmaniadodo
November 24th, 2010, 02:05 PM
asha da:
tKIGHBV-CpI&feature

Ce drum perfect, benzi speciale , intersectii denivelate , fara localitati si hipermarketuri "la strada" + stalpisori reflectorizanti , exact OPUSUL a ce exista in Romania.

bogdymol
November 24th, 2010, 02:14 PM
Am fost vara aceasta in Cehia pe un drum care arata exact ca cel din filmul de mai sus, dar era catalogat ca drum normal (nu expres sau autostrada). Avea doar o banda pe sens, dar ocolea localitatile si toate intersectiile erau denivelate si prevazute cu benzi de accelerare/decelerare. Chiar vorbeam cu tatal meu si spuneam ca daca ar fi drumurile nationale mai importante de la noi asa nu s-ar impune constructia atat de urgenta a unor autostrazi in anumite zone.

tazzmaniadodo
November 24th, 2010, 02:20 PM
De asta ma enervez de felul in care au proiectat intersectiile la centura Bucuresti, un drum cu intersectii denivelate si benzi de accelerare/decelerare reduce cu muuuult posibiltatea de accidente fata de unul cu 2 benzi pe sens unde se permite virajul la stanga. :(

alecu26
November 24th, 2010, 02:26 PM
eu prin Sicilia am fost pe asa ceva. (SS 115) si SS 514.
Sudul e inca cenusareasa Italiei...si autostrazile care sunt, sunt chiar pustii.

Atat de pustii incat au o benzinarie deschisa pe autostrada la cateva sute de km (mi-am luat mare teapa cu asta si am ramas fara benzina).

Nu se poate compara comoditatea enorma cu care se conduce pe asa ceva.

Toate intrarile sunt prin noduri rutiere, elementele geoemtrice foarte largi, etc, etc. (pe SS 115 a fost construit prin ani 60 cel mai inalt pod din Europa, pana la cosntrucita lui Milau).

AndreiB
November 24th, 2010, 02:33 PM
Intersectiile denivelate si lipsa localitatilor sunt cele mai importante caracteristici unui drum national. Din pacate reteaua noastra de drumuri a fost proiectata, in viziunea iubitilor conducatori exact opusul. Avem insa segmente de drumuri care se preteaza la asa ceva, toate in campie. DN1 Ploiesti-Comarnic ar putea fi usor imbunatatit la standardul de drum expres cu putina imaginatie. Singurul punct vulnerabil ar fi intrarea/iesirea de pe centura Ploiestiului, care trebuie reconfigurata, Satul Banesti care trebuie ocolit prin stanga si comuna Nistoresti care cu zid/pasarele la gara poate fi usor scoasa din intravilan. Astfel se obtin 50 km drum expres cu limita de viteza 100 km/h si aproape zero puncte periculoase.

Insa, datorita modei extrem de proaste de a intinde satul dealungul soselei nationale (moda pe care eu personal nu inteleg, cine vrea sa stea langa sosea unde trec tirurile????), anumite segmente sunt impracticabile de imbunatatit, mai ales daca se face autostrada. DN1 Bucuresti-Ploiesti este exemplu ideal. Ar costa atat de mult de ocolit toate satele incat mai bine se face drum paralel, si atunci facem autostrada. Insa alte exemple utile:

Bucuresti-Giurgiu. Sate putine, care ar trebui ocolite+intersectii denivelate si parapeti. Astfel multa vreme de acum nu va fi nevoie de autostrada Bucuresti-Giurgiu avand in vedere distanta scurta. La alte drumuri nu ma bag ca nu cunosc treaba.

Insa sunt de parere ca nu are scop sa mai largim drumurile prin trasee montane (gen DN1 Comarnic-Brasov), pentru ca la costurile care implica beneficiul este neglijabil. Acolo mai degraba bagam banii si facem autostrada direct).

Neglijam insa un aspect. Daca decidem sa investim in modernizarea drumurilor nationale, trebuie neaparat o lege care sa interzica dezvoltarile rezidentiale pe drumurile nationale modernizate, si pentru proprietatile comerciale/industriale sa se lase suficient spatiu pentru benzi de accelerare/deccelerare. Daca cheltuim sute de milioane de euro si vine Gigi&Co sa-si faca casa si se pune limitare de 50 km/h ne impuscam singuri in picior.

gordansky
November 24th, 2010, 03:19 PM
Salutare,

imi cer iertare ca nu am avut timp sa caut pe forum. Ma intereseaza care e starea drumului Lugoj-Deva?
Cat e ok, cam cat nu e (inca) ok.

Multumesc

Baiazid
November 24th, 2010, 03:53 PM
eu utilitatea drumurilor express nu o prea vad comparativ cu alte forme.

Un drum express adevarat...are cam 90% din costul de autostrada...asa ca mai bine faci autostrada.

Nu stiu exact, dar nu cred ca ai dreptate. Depinde ce intelegi tu prin "drum expres adevarat". Mie nemtii mi se par campioni ai circulatiei auto sigure SI fluente, in sensul de medie de viteza ridicata pe parcurs. Si ai nu ma refer doar la conoscutul "fara limita de viteza pe autostrada" - care este partial adevarat - ci la intreaga retea auto, care face tot posibilul sa poti mentine o medie de viteza ridicata. Si atunci ma uit la ce fac ei.

Ori in Germania drum expres este un rang superior al drumului national, care permite circulatia cu viteza legala de 90-110 km/h, dar intr-un regim constant. Pe traseul aceluiasi drum national alterneaza sectoare de drum expres 2x(2+1) (cu banda de siguranta), 2x2 sau 2x1, sectoare "normale", identice ca asfalt cu drumul expres 2x1, dar care au intersectii la nivel, sectoare prin localitati cu limitare la 50 sau chiar 30km/h.

Poate ca un drum expres 2x(2+1), care arata ca o autostrada, costa 90% din autostrada. Desi si aici ma indoiesc, pentru ca standardul autobahn-ului este extrem de inalt. Un drum expres, chiar si 2x(2+1) urmareste mult mai mult curbele de nivel existente, deci lucrarea nu presupune atat de mari dislocari de pamant si nivelari de teren ca o autostrada. De aici si curbele mai stranse si pantele mai abrupte. Dar aceste sectoare nu sunt regula. De regula, sectoarele expres sunt 2x1, ca cel din film si astea ma indoiesc ca pot costa mai mult de 30-40% dintr-o autostrada. Insa sporul de viteza la media de parcurs este fantastic.

@AndreiB, vei fi poate surprins sa afli ca nu numai ca locuitorii din satele traversate de DN-uri isi doresc casele la drum, dar chiar camerele de la drum, sunt camerele de onoare, pentru oaspeti. E vorba de o mentalitate rurala, care nu se va schimba asa usor.

tazzmaniadodo
November 24th, 2010, 04:00 PM
@AndreiB, vei fi poate surprins sa afli ca nu numai ca locuitorii din satele traversate de DN-uri isi doresc casele la drum, dar chiar camerele de la drum, sunt camerele de onoare, pentru oaspeti. E vorba de o mentalitate rurala, care nu se va schimba asa usor.

Alte motive ar fi: singurul drum asfaltat e DN-ul
singura zona cu utilitati cat de cat e tot DN-ul
singura zona cu vad comercial (pentru cei care-si deschid o mica afacere e tot DN-ul.

Constructiile astea ar trebui interzise si in schimb oferita alternativa prin imbunatatirea strazilor celelalte ale satului.

nenea_hartia
November 24th, 2010, 04:18 PM
Salutare,

imi cer iertare ca nu am avut timp sa caut pe forum. Ma intereseaza care e starea drumului Lugoj-Deva?
Cat e ok, cam cat nu e (inca) ok.

Multumesc
De la Lugoj la Coşava e bunicel, cu zone cu covor asfaltic nou (Făget-Coşava, spre exemplu). De la Coşava la Lăpugiu e cârpit şi urmează, probabil, ca pe anumite porţiuni frezate (Ohaba-Lăpugiu) să se toarne covor asfaltic. De la Lăpugiu e covor asfaltic nou până la Dobra, iar de acolo drumul e bunicel până la Săcamaş (Ilia). De acolo şi până la Deva drumul european e foarte bun.

AndreiB
November 24th, 2010, 04:34 PM
Alte motive ar fi: singurul drum asfaltat e DN-ul
singura zona cu utilitati cat de cat e tot DN-ul
singura zona cu vad comercial (pentru cei care-si deschid o mica afacere e tot DN-ul.

Constructiile astea ar trebui interzise si in schimb oferita alternativa prin imbunatatirea strazilor celelalte ale satului.

Dar asta nu e chiar adevarat. Multe din satele de pe parcurs au chiar si strazile secundare asfaltate si placute de identificare la fel ca in Bucuresti pe strazi. La utilitati s-ar putea sa ai dreptate, la fel si la comert.

Ar trebui ca primarii sa incurajeze dezvoltarea intr-o laterala a drumului, cu creearea unui mic centru al satului undeva, concentrandu-se toata activitatea comerciala. Dar nu sunt bani si nici viziune.

Ah si un comentariu divers; am vazut si case mari si noi construite pe parcelele alea idioate lungi si inguste fix pe DN. Daca tot cheltui atatia bani, de ce nu cheltui si tu undeva sa nu inspiri esapament/sa fie zgomot.

davyl
November 24th, 2010, 04:38 PM
De la Lugoj la Coşava e bunicel, cu zone cu covor asfaltic nou (Făget-Coşava, spre exemplu). De la Coşava la Lăpugiu e cârpit şi urmează, probabil, ca pe anumite porţiuni frezate (Ohaba-Lăpugiu) să se toarne covor asfaltic. De la Lăpugiu e covor asfaltic nou până la Dobra, iar de acolo drumul e bunicel până la Săcamaş (Ilia). De acolo şi până la Deva drumul european e foarte bun.

Ca de obicei Nenea_Hartia stie ultimele informatii despre starea multor drumuri din Romania. Se intelege bine de aici ca circula mult :).

Apropo, Nenea_hartia, despre starea lui DN6 intre Orsova si Severin ceva vesti bune? In sensul ca au mai avansat cu asfaltarea? De la ultima dv. postare de la inceputul lunii octombrie poate au mai avansat ceva, caci vremea buna sau relativ buna i-a ajutat pe constructori sa avanseze (presupun!).

Prefectul de Mehedinti isi dorea chiar sa se circule pe jumatate din centura Severinului (macar!) la sfarsitul lui octombrie si cum termenul se apropie, ma gandesc ca poate o avea sansa asta...

Din ultimele poze vazute la inceputul lui octombrie, pareau destul de avansati cu asfaltarea lui DN6 intre Orsova si Severin...Poate ca imi fac o supriza si gasesc drumul gata pana pe 24 decembrie 2010 cand ajung in Romania...Visez, visez cu ochii deschisi, cred :) But is not wrong to have dreams!:lol:
Cele bune...

tazzmaniadodo
November 24th, 2010, 04:43 PM
@AndreiB Din pacate nu prea te poti astepta de la oameni sa gandeasca prea mult, singura modalitate: legi aplicate (fara posibilitate de spaga pentru a putea incalca legea) E la fel ca si cu inchiderea balcoanelor. Nu ai cum sa te astepti ca toti oamenii sa inteleaga de ce nu e bine si cum afecteaza orasul, ci poti sa le interzici ca in vest si gata problema.

nenea_hartia
November 24th, 2010, 05:43 PM
Prefectul de Mehedinti isi dorea chiar sa se circule pe jumatate din centura Severinului (macar!) la sfarsitul lui octombrie si cum termenul se apropie, ma gandesc ca poate o avea sansa asta...

Din ultimele poze vazute la inceputul lui octombrie, pareau destul de avansati cu asfaltarea lui DN6 intre Orsova si Severin...Poate ca imi fac o supriza si gasesc drumul gata pana pe 24 decembrie 2010 cand ajung in Romania...Visez, visez cu ochii deschisi, cred :) But is not wrong to have dreams!:lol:
Cele bune...
Nu, nu va fi gata.

Cât despre centura Severinului, iată poze de acum o săptămână, în zona străzii Valter Mărăcineanu, acolo unde erau problemele cu stâlpii de energie ai ČEZ:

http://img522.imageshack.us/img522/5300/dsc019210.jpg
http://img146.imageshack.us/img146/7664/dsc019230.jpg
http://img140.imageshack.us/img140/8336/dsc019240.jpg
http://img148.imageshack.us/img148/2506/dsc019260.jpg
http://img813.imageshack.us/img813/1826/dsc01927z.jpg
http://img23.imageshack.us/img23/5392/dsc01928o.jpg
http://img713.imageshack.us/img713/5380/dsc01929k.jpg

Între timp, stâlpii au fost relocaţi, dar tot în ampriza drumului :nuts:, şi s-a început asfaltarea. Iată poze de astăzi:

http://img253.imageshack.us/img253/5579/dsc01966large.jpg
http://img12.imageshack.us/img12/7945/dsc01967large.jpg
http://img99.imageshack.us/img99/7190/dsc01968large.jpg

Stâlpii erau pe zona de centură despre care prefectul spunea că ar vrea să se deschidă traficului. Din păcate, ea nu-i va ajuta decât pe cei care circulă pe relaţia Orşova-Târgu Jiu, nu şi pe cei care merg/vin spre/dinspre Craiova.

MHN
November 24th, 2010, 05:50 PM
Pare destul de ingusta, chiar si dupa mutarea stalpilor...

AndreiB
November 24th, 2010, 05:52 PM
Eu nu inteleg de ce in cazuri de genul asta, daca tot se muta stalpii, nu ii muta si mai incolo, pentru a permite eventuale largiri trotuar/banda de accelerare etc fara alte mutari.

Vad totusi ca era loc si in stanga si in dreapta (dincolo de sant/camp), iar din cate stiu, parca la stalpi nu se faceau exproprieri ci trebuia sa accepti pe teren agricol sa ti-l puna. (s-ar putea sa ma insel aici)

nenea_hartia
November 24th, 2010, 05:58 PM
Vad totusi ca era loc si in stanga si in dreapta (dincolo de sant/camp), iar din cate stiu, parca la stalpi nu se faceau exproprieri ci trebuia sa accepti pe teren agricol sa ti-l puna. (s-ar putea sa ma insel aici)
Ai intuit care e motivul: exproprierile. Nu, acum nu mai e ca înainte, ci trebuie să obţii acceptul notarial al proprietarului de teren.

Pare destul de ingusta, chiar si dupa mutarea stalpilor...
E doar o impresie, vezi cât loc a rămas pe lângă maşini.

davyl
November 24th, 2010, 06:36 PM
Ai intuit care e motivul: exproprierile. Nu, acum nu mai e ca înainte, ci trebuie să obţii acceptul notarial al proprietarului de teren.

Multumesc din suflet Nenea_Hartia. Superba descriere a situatiei din teren, mai mult decat suficienta.

Din ce vad, nu cred ca voi circula pe centura Severinului in decembrie 2010 si nici in ianuarie 2011, cand ma intorc la Bruxelles. :ohno:

La anul cu siguranta ca se va termina centura, dar daca situatia meteo nu va mai permite lucrari dupa 10-15 decembrie, cu siguranta ca poate un termen realist ar fi in aprilie 2011 o dechidere a centurii ?

Sunt si eu uimit cat de aproape au mutat stalpii de marginea drumului...Daca as fi fost responsabil cu siguranta circulatiei, nu cred as fi dat asa usor un aviz favorabil la o asemenea mutare...Chiar daca poate spatiul de banda este suficient, stalpii mi se par foarte aproape de sosea...Potentialul unor eventuale accidente este enorm. ENORM...E suficient sa pierzi controlul volanului si ai si intrat in stalp. Sau pe timp de iarna, un TIR o ia la vale...Adio circulatie pe centura...

Stiind din proprie experienta la ce stil se circula pe centura Craiovei (o folosesc intens, ori de cate ori vin in Craiova, pentru a evita traficul din oras) nu vad cu ochi buni acei stalpi. Sunt uimit de solutia aleasa, dar probabil ca pentru motivele enumerate mai sus, "realitatea din teren bate filmul", nu?:bash:

Oricum acest drum de centura a avut o nastere grea (observ din articolele de pe net ca a fost inceput prin 2008) si ca nici la inceput de 2011 nu este gata.
Nu ma mira nimic prea tare, pentru ca stiu cum merg lucrurile in Romania, dar uneori imi pun totusi intrebarea, daca de dragul de a rezolva o situatie cu orice pret, nu punem in pericol siguranta circulatiei...

Multumesc inca o data pentru fotografii si informatiile mai mult decat suficiente.

Nu cred ca Dl. prefect va vedea circulatia deviata pe centura Severinului pana la sfarsitul anului, asa cum afirma intr-un articol prin septembrie 2010...

Cine a circulat pe DN6 prin Drobeta-Turnu-Severin stie cata nevoie are acest oras de o centura. Si asta de ani buni, nu de azi de ieri...

Ma consolez cu ideea ca in varianta in care voi nu dori sa trec prin Severin si Caransebes, am ocazia sa merg pe noua centura a Sibiului, care cu siguranta va fi gata in decembrie din ce am vazut pe forum...:)

udar
November 24th, 2010, 07:29 PM
cum pot sa pune niste poze?
asa este la inceput .........

stavix
November 24th, 2010, 08:04 PM
Mâine, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, participă la semnarea contractului de finanţare a realizării Drumului Judeţean de Centură DJ236 în zona de nord a Ploieştiului.

Proiectul "Creşterea capacităţii de trafic prin realizarea legăturii rutiere între DN1 şi DN1B în zona de nord a municipiului Ploieşti" a fost depus în luna august în vederea evaluării. După parcurgerea tuturor etapelor de evaluare, proiectul a fost declarat eligibil şi recomandat spre finanţare.

http://i303.photobucket.com/albums/nn145/valiox/dn1.jpg

AndreiB
November 24th, 2010, 09:20 PM
Bestial. Nodul ala ar avea nevoie de un upgrade clar. Vad ca autoritatile locale din Prahova au investitii bune in plan. (ma refer aici la intrarea denivelata de la Campina) Incet, incet ne apropriem de portiunea Ploiesti-Comarnic din DN1 ca un drum expres.

tazzmaniadodo
November 24th, 2010, 09:28 PM
mda... un drum express care trece 70% prin sate. S-ar putea face upgrade ,cum ai zis si tu intr-o postare anterioara , Pe Ploiesti - Campina si ar putea deveni un drum express veritabil, nici nu ar mai fi nevoie de autostrada pe acea portiune (oricum nici nu e in plan)

Apropo intersectia denivelata de la Campina in ce stadiu mai este?

nenea_hartia
November 24th, 2010, 09:55 PM
Licitaţia a fost contestată de firmele care au pierdut, dar nu s-a mai ajuns în instanţă, pentru că primarul s-a simţit cu musca pe căciulă: firmele respective chiar aveau motive, deoarece câştigătoarea este o firmă de casă a PDL - primarul câmpinean e PDL-ist. Se va reface licitaţia şi se pare că banii UE nu se vor pierde. S-au executat ceva lucrări (piloţii foraţi sunt gata). Voi pune vineri, când ajung acasă, ceva poze.

AndreiB
November 24th, 2010, 10:30 PM
mda... un drum express care trece 70% prin sate. S-ar putea face upgrade ,cum ai zis si tu intr-o postare anterioara , Pe Ploiesti - Campina si ar putea deveni un drum express veritabil, nici nu ar mai fi nevoie de autostrada pe acea portiune (oricum nici nu e in plan)

La ce te referi??:angel: Am gresit, dar am corectat acum. La Ploiesti-Comarnic ma refeream si eu. Si se poate conecta A3 direct la el, facut comarnic-brasov, si pe urma cand avem bani facut si ultimul sector.

AbelT
November 24th, 2010, 10:38 PM
Apropo, Nenea_hartia, despre starea lui DN6 intre Orsova si Severin ceva vesti bune?
Cele bune...

imi permit sa-ti raspund, am mers ieri pe acolo, deci Timisoara - Severin 3h 20 min ; se lucreaza destul de intens (semafoare) pe toate viaductele dintre Orsova si Severin , unde faci cam 25- 30 min pe cei 25 km

davyl
November 25th, 2010, 09:04 AM
imi permit sa-ti raspund, am mers ieri pe acolo, deci Timisoara - Severin 3h 20 min ; se lucreaza destul de intens (semafoare) pe toate viaductele dintre Orsova si Severin , unde faci cam 25- 30 min pe cei 25 km

Multumesc mult AbelT. Conteaza pentru mine mult aceste informatii. Cum vin in Romania la Craiova pe 24 decembrie 2010, n-as prea vrea sa pierd enorm de mult timp pe traseu (ca ma prinde Craciunul in masina:nuts:). Data trecuta am facut aproape 50 de minute in zona Severin Orsova, deci sa inteleg ca au mai inaintat cu treaba si merge (ceva) mai repede...

Imi pare rau ca ai avut probleme in Craiova cu iesirea la Bechet. Dar din pacate, de ani de zile se chinuie sa faca si o centura spre sud. Am vazut ca recent au aprobat constructia centurii sud la Craiova. Probabil la presiunile Ford, care in conditiile in care se va apuca serios sa produca noul model Ford B-Max, Craiova va fi blocata in zona Ford din cauza TIR-urilor incarcate cu masini care vor iesi pe poarta fabricii...

Am vazut ca esti din Timisoara. Desi sunt craiovean, ador Timisoara. Un oras superb in care se vede ca au lucrat temeinic la reabilitare. Ador ce au facut cu tramvaiul...si imi plac mult noile autobuze...Superbe...

gordansky
November 25th, 2010, 12:51 PM

Multumesc nenea_hartia.
Cred ca toti care citesc forumul is curiosi de unde ai atatea informatii si cu ce te ocupi :cheers:
Mai sunt cativa care sunt formatori foarte buni de discutii(Ionut, alecu26 etc.)
Respect pt. toti!

nenea_hartia
November 25th, 2010, 03:42 PM
Multumesc nenea_hartia.
Cred ca toti care citesc forumul is curiosi de unde ai atatea informatii si cu ce te ocupi :cheers:

Proiectare de reţele tehnico-edilitare (telecomunicaţii, linii electrice, magistrale de gaze etc). Astfel de reţele trebuie relocate din calea drumurilor care se construiesc/reabilitează, aşa că îţi imaginezi că-mi trec prin mână multe proiecte de drumuri, apoi colaborez cu constructorul pe toată perioada execuţiei.

ionut
November 25th, 2010, 05:45 PM
Multumesc nenea_hartia.
Mai sunt cativa care sunt formatori foarte buni de discutii(Ionut, alecu26 etc.)
Respect pt. toti!

Eu sunt doar amator. Pasionat. :) Si interesat de dezvoltarea infrastructurii in RO. Merci de aprecieri, ma bucur ca ma fac util! :cheers:

udar
November 25th, 2010, 06:52 PM
poze facute ieri intre severin - orsova pe centura domasnea si autostrada arad
http://dl.transfer.ro/poze_24.11.2010-transfer_RO-25nov-cf28cb.rar

flanker1
November 26th, 2010, 12:01 PM
Mersi udar pentru poze :)

Le Clerk
November 27th, 2010, 12:01 PM
http://img808.imageshack.us/img808/9236/64257455.jpg

http://img195.imageshack.us/img195/4561/26145935.jpg

alecu26
November 28th, 2010, 07:34 PM
au iesit super...mai ales acele santuri, rigole.

la multe drumuri din Romania asta era marea problema...scurgerea inexistenta a apelor.

Dupa orice ploaie...apa se tragea in terasamentul drumului provocand valuriri, fenomene de pompaj, inghet/dezghet...si nici un sfalt nu rezista la asa ceva.

Cadîr
November 29th, 2010, 01:28 AM
Am vazut la iesire din Sofia, intr-o dimineata, ca se foloseau intens benzile alternative.

Dimineata puneau 3 benzi la dus si 2 la intors, si seara invers.

Ma gandesc ca ar avea aplicabilitate si aici

http://www.roadstothefuture.com/Zipper_I95_JRB_1.jpg

alecu26
November 29th, 2010, 10:05 AM
masina aia face toti bani....

din ce vad eu...benzi reversibile...doar daca deja exista o despartire fizica permanenta...ca altfel e al dracului de periculos.

alecu26
November 29th, 2010, 11:17 AM
http://www.cnadnr.ro/docs/proceduri_derulare/Documentatia%20de%20Atribuire%20dn5%20lucrari.pdf

modernizare DN5 (km 7-km 19)...adica Jilava-Adunatii Copaceni. Inca un pas spre un drum express adevarat. Platforma se va largi in general la 17 metri si va fi si despartire mediana. Din pacate mai apar vreo 5 sensuri giratorii...cam mult pe 12 km.

davyl
November 29th, 2010, 11:34 AM
poze facute ieri intre severin - orsova pe centura domasnea si autostrada arad
http://dl.transfer.ro/poze_24.11.2010-transfer_RO-25nov-cf28cb.rar

Un mare multumesc Udar pt poze...Se vede clar situatia centurii Domasnea si stadiul Severin-Orsova.

Au facut progrese pentru Severin-Orsova...:)

Insa centura Domasnea pare sa bata pasul pe loc de mutisor...Nu prea am vazut mari progrese in ultimul an...Si nici utilaje prea multe nu se vad lucrand...:ohno:

Nenea _Hartia parca grecii au castigat licitatia si se ocupa de centura asta, nu? Sa le fie rusine ca nu au terminat, ca daca nu ma inseala memoria, termenul de finalizare e depasit cu mult sau foarte mult...

Ce bine ar fi sa circulam la sfarsitul lui 2011 pe autostrada Arad - Timisoara...Suna frumos, nu?

ionut
November 29th, 2010, 03:01 PM
Au aparut pe siteul CNADNR niste anunturi pt lucrari de modernizare la Bucuresti-Adunatii Copaceni. OK, n-am inteles EXACT CE INSEAMNA ASTA. Adica exact ce lucrari se executa. Stie cineva?

http://www.cnadnr.ro/proiect_pcd.php?id=264
http://www.cnadnr.ro/proiect_pcd.php?id=262

Clinlin
November 29th, 2010, 03:10 PM
^^ Probabil ceea ce s-a facut de la Adunatii Copaceni pana la Giurgiu: refacere carosabil, separarea fizica a sensurilor in interiorul localitatilor prin intermediul gardurilor metalice, realizarea de sensuri giratorii in localitati. Drumul e destul de stricat pe portiunea Jilava - Adunatii Copaceni si are nevoie de reparatii.

ionut
November 29th, 2010, 03:31 PM
^^ Probabil ceea ce s-a facut de la Adunatii Copaceni pana la Giurgiu: refacere carosabil, separarea fizica a sensurilor in interiorul localitatilor prin intermediul gardurilor metalice, realizarea de sensuri giratorii in localitati. Drumul e destul de stricat pe portiunea Jilava - Adunatii Copaceni si are nevoie de reparatii.

Merci! Stiu ca e stricat, de-asta si intreb... ma duc des in zona, ma intereseaza zona. Sper ca daca tot se apuca sa faca treaba buna, poate separa sensurile, poate fac si 1-2 pasaje.

amst
November 29th, 2010, 03:32 PM
poate fac si 1-2 pasaje.
Exclus! :bash:

Noi ne-am specializat pe sensuri giratorii! Oricum, bune si alea!

Cadîr
November 29th, 2010, 04:16 PM
masina aia face toti bani....

din ce vad eu...benzi reversibile...doar daca deja exista o despartire fizica permanenta...ca altfel e al dracului de periculos.

Pai ar fi ideal, de exemplu intre Constanta si Mangalia, sau in Mamaia.
Eu vorbesc de ceea ce cunosc, nu prea stiu restul tarii in afara de Bucuresti.

Ziceam ca intre Constanta si Mangalia sunt 4 benzi, cu exceptie in Eforie. Vineri seara se aglomereaza sensul spre Mangalia, si duminica seara invers.

Daca s-ar face 3 benzi pe sens si 1 contrasens in acele momente, s-ar reduce semnificativ ambuteiajele.

Am vazut asa ceva la iesire din Sofia, curat, civilizat, mergeai fara probleme.

davyl
November 30th, 2010, 01:40 PM

Din seria noutatilor negative legate de centura Severinului, iata un articol aparut ieri:

http://www.realitatea.net/zeci-de-oameni-s-au-revoltat-pe-centura-de-ocolire-din-drobeta-turnu-severin_777470.html

Din nefericire, datorita acestor probleme, centura va fi si mai mult intarziata se pare...

Nenea_Hartia, reporterul vorbeste de 8 km de centura si de un termen de finalizare: 12 decembrie.

Numai 8 km are centura Severinului sau reporterul se refera la o prima parte, la acea parte "inaugurata" deja in septembrie 2010 de Dl. Boc impreuna cu Dna Boagiu?:bash:

Parca citisem undeva ca centura are mai mult...Sau m-am inselat?:nuts:

Ca te apuca rasu-plasul cu aceasta centura care din 2008 de cand au inceput lucrarile nu mai este gata. Ba ca sunt probleme cu exproprierile, ba ca nu se poate asfalta din cauza stalpilor lasati in mijlocul drumului...

Parca-i un blestem drumul asta...:bash:

nenea_hartia
November 30th, 2010, 05:13 PM
Insa centura Domasnea pare sa bata pasul pe loc de mutisor...Nu prea am vazut mari progrese in ultimul an...Si nici utilaje prea multe nu se vad lucrand...:ohno:

Nenea _Hartia parca grecii au castigat licitatia si se ocupa de centura asta, nu? Sa le fie rusine ca nu au terminat, ca daca nu ma inseala memoria, termenul de finalizare e depasit cu mult sau foarte mult...
Da, grecii. Pantechniki SA.

Nenea_Hartia, reporterul vorbeste de 8 km de centura si de un termen de finalizare: 12 decembrie.

Numai 8 km are centura Severinului sau reporterul se refera la o prima parte, la acea parte "inaugurata" deja in septembrie 2010 de Dl. Boc impreuna cu Dna Boagiu?:bash:
12,604 km are centura, iar cei 8 km sunt pe bucata neinaugurată încă.

udar
November 30th, 2010, 08:43 PM
Cei 8 km de care se tor vorbeste sunt cei trecuti de mine in poza cu rosu iar cu verde cei 4 km care o parte din ei sunt gata , dar am auzit ca bucati din cei 4 km sunt fractionati de imobile.
Ceva de genul 1km asfalt-pauza -casa-2km asfalt-pauza-casa-....
Daca vi de la timisoara si mergi la tg jiu este perfect ai scapat de oras, daca mergi spre craiova te intorci in oras pe centura veche la stadion.

http://dl.transfer.ro/transfer_ro-30nov-3624221a084e1b.zip

udar
November 30th, 2010, 09:05 PM
se pare ca cei din camp vor si eu un drum daca tot sunt utilaje la fata locului dece nu...
nu stiu cum de au primit autorizatie de constructie pentru case acolo fara utilitati fara drum ....

http://www.televiziuneaseverin.ro/rts4/index.php/arhiva-stiri/1257.html

davyl
December 1st, 2010, 08:59 AM
Da, grecii. Pantechniki SA.

12,604 km are centura, iar cei 8 km sunt pe bucata neinaugurată încă.

Multumesc mult Nenea_hartia...acum imi este clar...Deci sunt aproape 13 km de centura...Cineva imi spusese candva ca sunt 25 de km si ma gandeam ca intr-adevar e mare chestie sa faci exproprieri pe 25 de km...Dar numai pt 13 km...Mi se pare ca s-au miscat greu, extrem de greu, in conditiile in care lucrarile au inceput in 2008 si nici la inceputul lui 2011 nu cred sa fie gata. Asta este...Aveau timp sa faca o centura tip autostrada, nu ce fac acum, dar asta e alta poveste...

Cat ii priveste pe grecii de la Pantechniki, nu ma mira ca n-au terminat centura Domasnea...De fiecare data cand am venit in tara (si am venit de vreo 3 ori pana acum anul asta) nu am vazut un singur utilaj pe centura aia, cand am trecut pe acolo. Asta spune multe despre seriozitatea lor...Pacat ca nu stim sa facem contracte avantajoase si pentru noi. Mi s-ar parea normal ca in conditiile in care o firma nu respecta contractul (mai putin forta majora) sa fie obligata sa plateasca in plus ca despagubiri, macar jumatate din valoarea intiala a contractului. Si atunci ar fi obligati sa fie seriosi...Dar grecii nu sunt la prima tentativa de a face "praf" lucrarile pe care le-au castigat...DN6 a fost intarziat tot din cauza lor, dar nu am citit nimic ca i-ar fi executat de le-au mers fulgii...Deci au avut loc de manevra, probabil, printr-un contract avantajos (pt. ei, bineinteles).

Drum bun azi pe la Sibiu Nenea_Hartia si o poza cat de mica cu noua centura inaugurata (probabil, daca nu strica ninsoarea planurile cui stim noi).:)

davyl
December 1st, 2010, 09:03 AM
Cei 8 km de care se tor vorbeste sunt cei trecuti de mine in poza cu rosu iar cu verde cei 4 km care o parte din ei sunt gata , dar am auzit ca bucati din cei 4 km sunt fractionati de imobile.
Ceva de genul 1km asfalt-pauza -casa-2km asfalt-pauza-casa-....
Daca vi de la timisoara si mergi la tg jiu este perfect ai scapat de oras, daca mergi spre craiova te intorci in oras pe centura veche la stadion.

http://dl.transfer.ro/transfer_ro-30nov-3624221a084e1b.zip

Multumesc mult udar...am "vazut" situatia super bine acum. Sunt aproape 13 km de centura...Pacat ca nu au terminat pana acum...

O sa iti urmez sfatul daca se deschide macar prima parte pana pe 24 decembrie cand ajung in Romania, sa circul pe prima jumatate si apoi pe centura veche de la stadion.

davyl
December 1st, 2010, 09:06 AM
se pare ca cei din camp vor si eu un drum daca tot sunt utilaje la fata locului dece nu...
nu stiu cum de au primit autorizatie de constructie pentru case acolo fara utilitati fara drum ....

http://www.televiziuneaseverin.ro/rts4/index.php/arhiva-stiri/1257.html

Si pe mine ma mira cum au primit autorizatie...Dar am observat ca la noi in Romania e o boala...Cum se face o sosea de centura, hop preturile sar si se construiesc case intr-o veselie pe langa centura...

Cel putin la Craiova, inainte de a se construi centura nord, era camp cat vedeai cu ochii. Odata cu intrarea in folosinta a centurii nord Craiova, in mai putin de un an, am numarat cel putin 30 de case...Si-apoi merg cu jalba in bat sa se planga ca n-au acces la centura, utilitati, pasarele supraterane de traversat centura si cate si mai cate...Vina stim bine a cui este: a celor care conduc in acel moment in zona...

Iar centura nord a Craiovei a fost construita cu bani de la Banca Japoniei. De aceea au mers lucrurile foarte repede...Nu cred ca a durat mai mult de un an si jumatate construirea ei...

nenea_hartia
December 1st, 2010, 03:55 PM
Multumesc mult Nenea_hartia...acum imi este clar...Deci sunt aproape 13 km de centura...Cineva imi spusese candva ca sunt 25 de km si ma gandeam ca intr-adevar e mare chestie sa faci exproprieri pe 25 de km...Dar numai pt 13 km...Mi se pare ca s-au miscat greu, extrem de greu, in conditiile in care lucrarile au inceput in 2008 si nici la inceputul lui 2011 nu cred sa fie gata. Asta este...Aveau timp sa faca o centura tip autostrada, nu ce fac acum, dar asta e alta poveste...
Cu plăcere. Probabil ştii de cei 25 km deoarece tot contractul atribuit italienilor de la JV Pizzarotti Tirrena Scavi e de vreo 28 km, însă până la Bahna. Vezi aici (http://www.cnadnr.ro/proiect.php?id=271). Cât despre durata prea mare, ai dreptate. Dar nu e vina constructorului. Acolo au fost nişte probleme mari cu exproprierile (s-a negociat inclusiv cu "celebrul" Genică Boerică), precum şi cu relocările de utilităţi. CET Turnu Severin, cehii de la ČEZ şi Consiliul Judeţean (care avea în administrare o conductă de apă) au blocat mult timp lucrările pe anumite sectoare.

Drum bun azi pe la Sibiu Nenea_Hartia si o poza cat de mica cu noua centura inaugurata (probabil, daca nu strica ninsoarea planurile cui stim noi).:)
Din păcate, din motive obiective, abia vineri voi trece pe acolo.

MNU
December 1st, 2010, 04:21 PM
...

Iar centura nord a Craiovei a fost construita cu bani de la Banca Japoniei. De aceea au mers lucrurile foarte repede...Nu cred ca a durat mai mult de un an si jumatate construirea ei...

Nu sursa banilor a fost cauza realizarii rapide a centurii de N a Craiovei. Tot Banca Japoniei a finantat si centura de NV a Timisoarei precum si DN6 Timisoara-Lugoj, si stim cu totii cat a durat. La Craiova, pur si simplu au avut parte de un constructor serios.

alecu26
December 1st, 2010, 09:22 PM
eu zic ca mai degraba au fost norocosi cu un constructor serios. Firmele grecesti de pe restul proiectelor...de voie de nevoie au ajuns falimentare si au stricat nu doar proiectele acelea. Si Romania s-a miscat prost....cu rezilierea....nou constructor..etc.

davyl
December 2nd, 2010, 12:24 PM
eu zic ca mai degraba au fost norocosi cu un constructor serios. Firmele grecesti de pe restul proiectelor...de voie de nevoie au ajuns falimentare si au stricat nu doar proiectele acelea. Si Romania s-a miscat prost....cu rezilierea....nou constructor..etc.

Cu siguranta ca se poate spune ca a fost serios constructorul. Insa dupa cum se vede mai jos, firma care a construit a fost ASTALDI-ITALSTRADE.

"Finantata printr-un credit al statului roman, acordat de o banca japoneza, centura de Nord a Craiovei masoara 14,1 kilometri si a costat 26 de milioane de euro. Lucrarile de construire au fost executate de antreprenorul italian Astaldi-Italstrade. Obiectivul a fost dat in folosinta in decembrie 2006, cu aproximativ doua luni intarziere, insa inainte de a fi receptionat."
sursa: http://www.financiarul.com/articol_4417/centurile-ocolitoare-ale-marilor-aglomerari-urbane-se-nasc-greu.html

Nu pot spune ca e o centura perfecta (ca sunt si portiuni putin valurite), si a si suferit mici reparatii in 2010, la patru ani de la receptia lucrarii, insa traficul a fost scos in afara Craiovei (ma refer la traficul dinspre Slatina catre Drobeta-Turnu-Severin)

davyl
December 2nd, 2010, 12:28 PM
Cu plăcere. Probabil ştii de cei 25 km deoarece tot contractul atribuit italienilor de la JV Pizzarotti Tirrena Scavi e de vreo 28 km, însă până la Bahna. Vezi aici (http://www.cnadnr.ro/proiect.php?id=271). Cât despre durata prea mare, ai dreptate. Dar nu e vina constructorului. Acolo au fost nişte probleme mari cu exproprierile (s-a negociat inclusiv cu "celebrul" Genică Boerică), precum şi cu relocările de utilităţi. CET Turnu Severin, cehii de la ČEZ şi Consiliul Judeţean (care avea în administrare o conductă de apă) au blocat mult timp lucrările pe anumite sectoare.

Din păcate, din motive obiective, abia vineri voi trece pe acolo.

Multumesc Nenea_hartia. Ca de obicei, foarte bine informat.

Si maine (vineri) e bine, ca putem vedea o poza de pe noua centura a Sibiului, alta decat cele oficiale cu Duster-ul premierului care deschide centura. Cu ocazia asta avem o viziune asupra traficului din zona (mare sau mic) ca poate nu toata lumea stie ca s-a deschis centura, desi fiind inaugurata chiar de 1 Decembrie s-ar putea sa se fi aflat cu siguranta.

davyl
December 3rd, 2010, 11:36 AM
Nu sursa banilor a fost cauza realizarii rapide a centurii de N a Craiovei. Tot Banca Japoniei a finantat si centura de NV a Timisoarei precum si DN6 Timisoara-Lugoj, si stim cu totii cat a durat. La Craiova, pur si simplu au avut parte de un constructor serios.

Pentru asta ma bucur ca la autostrada Arad-Timisoara lucreaza FCC Construcion, care au reputatia de seriosi. Ca doar ei construiesc si podul de la Vidin-Calafat si vad ca se misca foarte bine...

alecu26
December 3rd, 2010, 11:42 AM
acolo e si un alt Beneficiar...statul bulgar.

noi doar ne dam cu parerea si ii amenintam ca daca noi terminam mai repede le cerem pagube.

apropo...ceva update la santierul de pe partea romaneasca?
Azvi se miscase incredibil de bine in aceasta vara cu sute de metri de poduri construite.

davyl
December 3rd, 2010, 01:09 PM
acolo e si un alt Beneficiar...statul bulgar.

noi doar ne dam cu parerea si ii amenintam ca daca noi terminam mai repede le cerem pagube.

apropo...ceva update la santierul de pe partea romaneasca?
Azvi se miscase incredibil de bine in aceasta vara cu sute de metri de poduri construite.

Asa este alecu26. Insa foarte multe informatii cu privire la podul Calafat-Vidin sunt pe topicul Romanian Bridges. Nu o sa intru in detalii aici, ca e alt topic.

Din ce am citit si acolo si pe net, am impresia ca partea romaneasca a podului si infrastructurii va fi gata dupa martie 2011. Partea bulgara merge mai greu si pentru faptul ca este mai mare decat portiunea romaneasca (asa am inteles din ce am citit).

Oricum FCC Construction face treaba buna. Nu tin partea niciunei firme, insa pentru cei care se misca repede, tot respectul...

empyrion
December 5th, 2010, 07:20 PM
Azi s-au dat publicitatii proiectele prioritare ale MT din domeniul infrastructurii.

http://img220.imageshack.us/img220/7293/proiectebei.png (http://img220.imageshack.us/i/proiectebei.png/)

sursa: MT (http://www.evz.ro/fileadmin/multimedia1/2010/decembrie/05/proiecte_priortare_MTI.pdf)

silviubad
December 5th, 2010, 08:40 PM
Sosele de centura. Se vede si Bacaul!:banana::
http://img694.imageshack.us/img694/3064/immaginewow.jpg

nenea_hartia
December 5th, 2010, 09:10 PM
Sosele de centura. Se vede si Bacaul!:banana::
Clinlin să-i facă cinste cu un suc doamnei ministru! :D

silviubad
December 5th, 2010, 09:23 PM
+1 :lol:

medicu' de garda
December 5th, 2010, 10:04 PM
Parca era licitata si jumatatea de sud a centurii capitalei. Unde este?? :sly: :eek:

In rest, nu pot decat sa ma bucur cand vad acea lista frumoasa cu centuri in pregatire. Mai ales Bacaul :cheers: . Si cele de pe DN6.

Acum, daca imi permiteti sa fac o propunere, de ce nu s-or gandi sa faca o centura pentru comuna-gigant Tartasesti (+ satele aferente), care fac drumul spre Targoviste un calvar. Sa aiba un sens largirea DN7 pana la bifurcatia DN71, daca tot au facut-o pentru fluxul spre Targoviste. Ca centura Titu vad ca au propus-o... :ohno:

flanker1
December 5th, 2010, 10:20 PM

2 sucuri, ca e o centura de aproape 100 milioane :)

vancouverro
December 5th, 2010, 10:45 PM
2 sucuri, ca e o centura de aproape 100 milioane :)

Sper ca e vorba de centura Bacau pe autostrada:sly:, prin estul orasului. Proiectul a mai fost parca prezentat pe-aici, pe forum.

Clinlin
December 5th, 2010, 11:08 PM
@ nenea_hartia Ii fac un suc cu mana mea, doar sa dea ordinul de incepere al lucrarilor! :D

Din 2004 ne tot amagesc astia cu o centura prin Bacau.

@ vancouverro Daca se respecta planul existent atunci centura va avea profil de autostrada si doua ramuri, vezi planul de mai jos.

http://farm1.static.flickr.com/67/181495666_5988779dd5_o.jpg

Ramura de est pleaca din E85 intre Nicolae Balcescu si Bacau, ocoleste orasul prin dreapta, reintersecteaza E85 dupa Bogdan Voda si merge mai departe pana la intersectia cu DN 15. Segmentul acesta ar trebui sa fie cu profil de autostrada, exceptie bucata DN15 - E85. Ramura vestica ocoleste aeroportul si intersecteaza E574 (Bacau - Brasov).

Visez traseul asta de ani de zile, am facut o facultate si schimbat trei job-uri de cand l-au anuntat...

nenea_hartia
December 7th, 2010, 09:17 PM
Veşti noi - şi bune - privind proiectul intrării denivelate peste DN1 în Câmpina: articol (http://e-prahova.ro/index/stiri/social/nu-se-reia-licitatia-pentru-proiectul-calea-dacia).

AndreiB
December 7th, 2010, 09:22 PM
Veşti noi - şi bune - privind proiectul intrării denivelate peste DN1 în Câmpina: articol (http://e-prahova.ro/index/stiri/social/nu-se-reia-licitatia-pentru-proiectul-calea-dacia).

Vesti foarte bune. Stii cumva care este termenul de executie? Totusi imi imaginez ca daca trag tare intr-un an ar putea sa-l termine.

Avand in vedere cresterea traficului din zona, iesirea aia ajunsese destul de periculoasa. Sa speram ca o sa vedem si parapet pe mijloc dupa terminarea podului.

Earthchild
December 7th, 2010, 09:40 PM
Asa ar trebui sa faca un pasaj si la iesirea de nord a Campinei in DN1.

ionut
December 8th, 2010, 05:16 AM

Hei, dar asta e deja nod rutier, nu "pasaj"!!!

http://e-prahova.ro/uploads/products/1290587742_9726_large.jpg

Intrebare de baraj: de ce nu se apuca peste tot autoritatile locale sa faca astfel de noduri la intrarile in oras? Primul exemplu: Arad. :)

alecu26
December 8th, 2010, 07:49 AM
nenea_hartia...am si eu o intrebare...

care e legenda la planul asta?

In fapt...drumurile galbene se suprima? albastru banuiesc ca e nou construit...

ionut
December 8th, 2010, 05:19 PM
nenea_hartia, ai idee ce se face mai exact pe Filiasi-Ciochiuta?

Executie lucrari pentru terminarea reabilitarii sectiunii de drum DN6 Filiasi - Ciochiuta km 268+390 - 297+070 si km 297+384 - 298+000
http://www.cnadnr.ro/proiect_pcd.php?id=265

:cheers:

nenea_hartia
December 8th, 2010, 05:23 PM
Da, cu albastru şi galben închis va fi nou construit. Cu albastru e pasajul denivelat propriu-zis (pe planul de situaţie de mai jos se văd pilele).
Cele cu galben deschis există. După cum se poate vedea, în acest moment există deja o trecere pe sub DN1. E drept, este îngustă şi scundă, dar încap două turisme, şi este folosită de mulţi.
nenea_hartia...am si eu o intrebare...

care e legenda la planul asta?

In fapt...drumurile galbene se suprima? albastru banuiesc ca e nou construit...
http://img219.imageshack.us/img219/2826/plansituatie.jpg

nenea_hartia
December 8th, 2010, 05:31 PM
Intrebare de baraj: de ce nu se apuca peste tot autoritatile locale sa faca astfel de noduri la intrarile in oras? Primul exemplu: Arad. :)
Bună întrebare... Poate că domnul Falcă aşteaptă să-i tot vină bani de la buget...

nenea_hartia, ai idee ce se face mai exact pe Filiasi-Ciochiuta?

Executie lucrari pentru terminarea reabilitarii sectiunii de drum DN6 Filiasi - Ciochiuta km 268+390 - 297+070 si km 297+384 - 298+000
http://www.cnadnr.ro/proiect_pcd.php?id=265

Da, acolo au lucrat grecii de la Prodeftiki, cu care s-a reziliat contractul. Drumul a rămas mulţi ani abandonat în diverse stadii de execuţie. În unele locuri se turnase şi ultimul strat de asfalt, în altele nu, mai erau de reabilitat ceva poduri pe la Strehaia (grinzile - petele albe (http://www.google.com/mapmaker?ll=44.602112,23.276754&spn=0.001639,0.004128&t=h&z=19&q=strehaia&hl=ro) - zac în continuare abandonate pe marginea drumului) şi multe alte lucrări. Acum s-a scos practic la licitaţie finalizarea drumului.

ionut
December 8th, 2010, 05:54 PM
Da, acolo au lucrat grecii de la Prodeftiki, cu care s-a reziliat contractul. Drumul a rămas mulţi ani abandonat în diverse stadii de execuţie. În unele locuri se turnase şi ultimul strat de asfalt, în altele nu, mai erau de reabilitat ceva poduri pe la Strehaia (grinzile - petele albe (http://www.google.com/mapmaker?ll=44.602112,23.276754&spn=0.001639,0.004128&t=h&z=19&q=strehaia&hl=ro) - zac în continuare abandonate pe marginea drumului) şi multe alte lucrări. Acum s-a scos practic la licitaţie finalizarea drumului.

Ah era si un pod peste CF abandonat sau ceva. Nu mai tin minte exact unde (la cate lucrari trebuie facute in RO :nuts:), am mai discutat noi aici. Merci de info, esti o enciclopedie, nu gluma! :lol:

panda80
December 8th, 2010, 06:00 PM
Ah era si un pod peste CF abandonat sau ceva. Nu mai tin minte exact unde (la cate lucrari trebuie facute in RO :nuts:), am mai discutat noi aici. Merci de info, esti o enciclopedie, nu gluma! :lol:

Este vorba de podul peste calea ferata Bucuresti-Timisoara, din zona localitatii Ciochiuta.Acolo constructorul ar trebui sa fie intr-un stadiu avansat, lucrarea a fost relicitata din cate stiu de ceva timp si se lucreaza de aproape 2 ani.

alecu26
December 9th, 2010, 09:50 AM
Parca dupa Prodeftiki a inceput si Astaldi...dar au fost blocaje mari cu expropierile asa ca au fost suspendate lucrarile. Sau...o fi acel proiect pe care lucreaza firma maghiara care a executat doar 4%????

http://www.radioomega.ro/7029-radu-berceanu-nu-se-stie-cand-vor-fi-finalizate-lucrarile-pe-dn66-filiasi-rovinari-bumbesti-jiu.html

O zona stiam ca fost terimanta de curand de cei de la FCC, tot pe langa Filiasi.

nenea_hartia
December 9th, 2010, 11:37 AM
Sau...o fi acel proiect pe care lucreaza firma maghiara care a executat doar 4%????

http://www.radioomega.ro/7029-radu-berceanu-nu-se-stie-cand-vor-fi-finalizate-lucrarile-pe-dn66-filiasi-rovinari-bumbesti-jiu.html

Nu, nu e ăla, la maghiari e vorba de Valea Jiului. E vorba de ce am zis mai sus, adică porţiunea rămasă între limita judeţelor Dolj/Mehedinţi (lângă Filiaşi) şi Ciochiuţa. Lucrarea de reabilitare a DN6 Craiova - Turnu Severin a fost împărţită în trei loturi (http://www.cnadnr.ro/pagina.php?idg=108):
- Lot 1, Craiova - Filiaşi (de fapt limita judeţelor Dolj/Mehedinţi), italienii de la JV Grassetto Lavori SpA & Itinera Spa;
- Lot 2, Filiaşi (DJ/MH) - Ciochiuţa, grecii de la Prodeftiki SA;
- Lot 3, Ciochiuţa - Turnu Severin, austriecii de la Strabag AG.

Strabag au terminat primii, după ei au terminat italienii (la ei au fost două benzi pe sens), iar grecii au dispărut în ceaţă, lăsând Lotul lor neterminat.

JV Astaldi-Italstrade au făcut centura de nord a Craiovei, cu pasajul ăla impresionant (pentru România) peste DN6.

davyl
December 9th, 2010, 02:26 PM
Nu, nu e ăla, la maghiari e vorba de Valea Jiului. E vorba de ce am zis mai sus, adică porţiunea rămasă între limita judeţelor Dolj/Mehedinţi (lângă Filiaşi) şi Ciochiuţa. Lucrarea de reabilitare a DN6 Craiova - Turnu Severin a fost împărţită în trei loturi (http://www.cnadnr.ro/pagina.php?idg=108):
- Lot 1, Craiova - Filiaşi (de fapt limita judeţelor Dolj/Mehedinţi), italienii de la JV Grassetto Lavori SpA & Itinera Spa;
- Lot 2, Filiaşi (DJ/MH) - Ciochiuţa, grecii de la Prodeftiki SA;
- Lot 3, Ciochiuţa - Turnu Severin, austriecii de la Strabag AG.

Strabag au terminat primii, după ei au terminat italienii (la ei au fost două benzi pe sens), iar grecii au dispărut în ceaţă, lăsând Lotul lor neterminat.

JV Astaldi-Italstrade au făcut centura de nord a Craiovei, cu pasajul ăla impresionant (pentru România) peste DN6.

^^ Exact asa...Ca de obicei Nenea_Hartia e o enciclopedie si cunoaste foarte bine totul.

Pasajul Ciochiuta e in lucru. Se lucreaza de zor si inca din august 2010 cand am trecut pe acolo, am vazut schimbari, in sensul ca se vedea ca au lucrat ceva, acel pasaj fiind parasit de ani buni de catre greci. Dupa ultimele estimari, se pare ca vor termina acest pasaj in 2011 cel mai probabil prin martie-aprilie.

Cat despre centura Craiovei, confirm ca pasajul peste DN6 si calea ferata Craiova-Filiasi este impresionant. Prima data cand am condus pe el m-a lasat cu gura cascata. De sus se vede foarte bine zona.:):)

Si ca de obicei Nenea_Hartia este informat cum trebuie si de centura Severinului.

Nenea_Hartia, desi prefectul de Mehedinti spera ca va circula pe prima jumatate de centura la sfarsitul lui noiembrie 2010 iata ca se pare ca va reusi in curand. Oare va mai veni dl. Boc sa inaugureze inca o data aceasta portiune, ca doar ce a facut-o in septembrie? :lol:

Eu rad, dar nu este rasul meu, ca in pe 24 decembrie cand vin acasa, voi circula pe jumatate de centura la Severin, in drumul meu spre Craiova...Asta este!

off topic: Nenea_hartia pune-mi te rog pe privat cordonatele (pentru trimis prin posta un mic cadou - vezi mai jos). Sau poate ne si vedem cand sunt in Romania (intre 26 decembrie 2010 si 6 ianuarie 2011). Promit ca daca esti de acord, sa iti fac cadou o bere buna Belgiana (Leffe, Jupiler etc) :cheers:. Tot vin acasa...Nu de alta, dar meriti!

flanker1
December 10th, 2010, 09:59 AM
Cat despre centura Craiovei, confirm ca pasajul peste DN6 si calea ferata Craiova-Filiasi este impresionant. Prima data cand am condus pe el m-a lasat cu gura cascata. De sus se vede foarte bine zona.:):)

Nu aveti si o poza cu pasajul ala?

alecu26
December 10th, 2010, 10:42 AM
acum am priceput si eu.

FCC a lucrat pe zona Filiasi-Petrosani pe DN 66.

davyl
December 10th, 2010, 01:32 PM
Nu aveti si o poza cu pasajul ala?

Din pacate, nu. Abia pe 24 decembrie ajung acasa la Craiova si probabil ca voi putea pune o poza dupa 10 ianuarie 2011 (reintors la Bruxelles).

flanker1
December 10th, 2010, 02:34 PM
Din pacate, nu. Abia pe 24 decembrie ajung acasa la Craiova si probabil ca voi putea pune o poza dupa 10 ianuarie 2011 (reintors la Bruxelles).

E bine si atunci :)

udar
December 11th, 2010, 09:28 AM
pe 14 dec. trec eu catre Bucuresti si ma intorc pe 16 dec. si o sa fac poze la pasajul Ciochiuta, o sa vad cum se prezinta si orsova-severin

Skynick
December 13th, 2010, 12:12 PM
Salut

Pentru un drum Bucuresti - Timisoara pe unde recomandati - pe la Sibiu sau pe la Drobeta si de ce.

Multumesc

nenea_hartia
December 13th, 2010, 10:42 PM
pe 14 dec. trec eu catre Bucuresti si ma intorc pe 16 dec. si o sa fac poze la pasajul Ciochiuta, o sa vad cum se prezinta si orsova-severin
Poze de astăzi de la Ciochiuţa:

http://img26.imageshack.us/img26/1096/dsc02031d.jpg
http://img813.imageshack.us/img813/7530/dsc02032j.jpg
http://img337.imageshack.us/img337/3735/dsc02033l.jpg
http://img815.imageshack.us/img815/8475/dsc02034q.jpg
http://img339.imageshack.us/img339/3849/dsc02035ss.jpg
http://img255.imageshack.us/img255/5461/dsc02036p.jpg
http://img249.imageshack.us/img249/8743/dsc02040d.jpg

MHN
December 13th, 2010, 10:58 PM
Salut

Pentru un drum Bucuresti - Timisoara pe unde recomandati - pe la Sibiu sau pe la Drobeta si de ce.

Multumesc

Intre Severin si Orsova presupun ca inca mai sunt semafoare, deci nu pe acolo, zic eu...

alecu26
December 14th, 2010, 07:24 AM
Poze de astăzi de la Ciochiuţa:

http://img249.imageshack.us/img249/8743/dsc02040d.jpg

cam o luna de vreme buna le mai trebuie. La sfarsit de martie cred ca-l vedem inaugurat. Poate si mai devreme.

mindmasster
December 14th, 2010, 11:22 AM
Da acest pod este asa de cativa ani . Tin minte cand mergeam cu tata la Herculane si se lucra la el . (acum 3-4 ani ) . Il termina la anu poate

alecu26
December 14th, 2010, 11:26 AM
ceva oameni tot mai misca pe acolo.

Chiar nu mai e mult de lucru.

Nu e foarte mic podul...dar nici 3-4 ani nu trebuia sa dureze constructia.

nenea_hartia
December 14th, 2010, 04:15 PM
Da acest pod este asa de cativa ani . Tin minte cand mergeam cu tata la Herculane si se lucra la el . (acum 3-4 ani ) . Il termina la anu poate
ceva oameni tot mai misca pe acolo.

Chiar nu mai e mult de lucru.

Nu e foarte mic podul...dar nici 3-4 ani nu trebuia sa dureze constructia.
Voi repeta: podul a fost început acum 4-5 ani de Prodeftiki, apoi abandonat vreo trei ani cu pilele ridicate şi vreo 40% din grinzi puse. După aceea lucrarea a fost scoasă din nou la licitaţie şi câştigată de Tehnologica Radion/CCCF Drumuri, care lucrează doar de anul asta.

hentz
December 15th, 2010, 08:16 AM
@nenea_hartia eu imi amintesc ca undeva prin 2003 faceam des drumul si se "construia" de atunci

nenea_hartia
December 15th, 2010, 10:12 AM
@nenea_hartia eu imi amintesc ca undeva prin 2003 faceam des drumul si se "construia" de atunci
Cred că ai dreptate cu 2003. Dacă-mi aduc aminte bine, cam pe atunci se lucra de zor şi la pasajele de la Coţofeni, Lunca Banului şi Tâmna. Oricum, ideea e că grecii l-au abandonat, iar acum lucrează Tehnologica/CCCF.

davyl
December 15th, 2010, 12:22 PM
Cred că ai dreptate cu 2003. Dacă-mi aduc aminte bine, cam pe atunci se lucra de zor şi la pasajele de la Coţofeni, Lunca Banului şi Tâmna. Oricum, ideea e că grecii l-au abandonat, iar acum lucrează Tehnologica/CCCF.

Asa este. Dupa cum si eu imi aduc aminte, se lucra de zor la pasajele mentionate de nenea_hartia pentru refacerea lui DN6. Caci inceperea reabilitarii lui DN6 s-a facut in 2003 (de la Craiova si pana la Timisoara). Si atunci au inceput refacerea pasajelor Cotofeni, Lunca Banului si Tamna si constructia pasajului Ciochiuta.

Deci, despre pasajul Ciochiuta, se poate spune ca s-a inceput in 2003 si se va termina in 2011. Record, ce mai!:lol:

Si, nenea_hartia, multumesc pentru poze. Am fost impresionat sa vad cat de mult au avansat din august 2010 si pana acum. Se vede ca noul constructor a lucrat serios.

neaguionutu
December 15th, 2010, 01:48 PM
Buna ziua !

Stie cineva sau are informatii despre modernizarea Drumului Judetean DJ 201B, km 0+000 km 19+000 pe traseul Ciochina-Orezu-Rasi ( judetul Ialomita ) si DJ 201 B, km 19+000 - km 39+950, pe traseul traseul limită judet Ialomita (Raşi-judeţul Ialomiţa)- Lehliu Gară( A2) - Valea Argovei ?

Intreb asta pentru ca eu ma duc in vizita la parintii mei , in Cazanesti, Ialomita si as prefera sa folosesc ca ruta mai rapida Cazanesti - Ciochina ( inceputul drumului judetean DJ 201B) si sa ies la Lehliu Gara(Autostrada Soarelui) ca sa ajung la Bucuresti.

Din informatiile mele si testat de mine cu masina acum un an si jumatate , drumul acesta (Ciochina- Lehliu Gara) arata foarte rau, ca dupa bombardament , cu multe gropi in carosabil, mergeai pe portiuni mari cu 10 km/h pe ora pentru ca iti rupi masina in doua.
Pentru a ajunge la parintii mei folosesc rutele :
1) Ruta cea mai folosita : Bucuresti- Afumati- Movilita-Urziceni ( DN2) , pe urma Urziceni- Ion Roata - Balaciu-Cazanesti( DN2A)
2) Ruta mai putin folosita : Autostrada A2 ( Bucuresti- Fundulea- Lehliu Gara- Drajna Nouă ) , pe urma DN21 (Drajna Nouă –Slobozia ) si apoi DN2A ( Slobozia-Perieti- Ciochina- Cazanesti ), ruta aceasta o folosesc cand am treburi de rezolvat la Slobozia )

am mai scris acelasi text si in topicul A2 & Constanța Bypass Motorways .

Multumesc mult !

theChosen
December 15th, 2010, 06:44 PM
:badnews:DN 1 Brasov -Sibiu s-a umplut de gropi dupa ultimele zile de ger . Incredibil ce asfalt prost au pus hotii astia de a tinut nici 2 ani . Gropile au aparut incepand din vladeni si pana in avrig .:bash:

nenea_hartia
December 15th, 2010, 09:53 PM
DN 1 Brasov -Sibiu s-a umplut de gropi dupa ultimele zile de ger . Incredibil ce asfalt prost au pus hotii astia de a tinut nici 2 ani . Gropile au aparut incepand din vladeni si pana in avrig .:bash:
DN7 e praf între Orăştie şi Deva. Au apărut gropi şi pe Timişoara-Lugoj. >(

alexcosma
December 15th, 2010, 10:04 PM
au fost si iarna trecuta gropi dar spre surprinderea mea le-au reparat "ca in Germania", adica au taiat pe o bucata mai mare de asfalt si au turnat la acelasi nivel, nu se simte aproape nimic la 120-130 km/h, sper sa faca acelasi lucru si acuma

bogdymol
December 17th, 2010, 10:06 AM
Semnătură pentru un pasaj de pe centură

ARAD. Secretarul de stat Eusebiu Pistru susţine că s-a semnat contractul pentru unul din cele două pasaje de pe centura Aradului.

Peste şase milioane de euro. Atât va primi firma CCCF pentru construcţia primului pasaj peste liniile de tren de pe centura Aradului, din zona Micălaca (drumul Şiriei). Contractul a fost semnat de curând între Ministerul Transporturilor şi societatea timişoreană, după ce contestaţia depusă de unul dintre contracandidaţi s-a dovedit a fi neîntemeiată.

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Eusebiu Pistru, susţine faptul că, odată semnat contractul, lucrurile se vor pune în mişcare pentru acest pasaj: "În prima parte a anului viitor vom trece la predarea amplasamentului, urmând ca în a doua jumătate a lui 2011 să înceapă efectiv lucrarea. Banii sunt cu toţii prevăzuţi în buget, deci nu vor fi probleme de finanţare. Jumătate din suma necesară ridicării pasajului, calculată la 6 milioane euro, este cuprinsă în bugetul din 2011, iar cealaltă jumătate în bugetul pe 2012. Lucrarea este prevăzută a se finaliza în doi ani".

O veste mai puţin bună ne-a fost dată tot ieri de Eusebiu Pistru. Secretarul de stat susţine faptul că, din păcate, contractul pentru cel de al doilea pasaj nu poate fi semnat pentru că licitaţia a fost contestată şi, deşi în viziunea oficialului, nu există temei pentru contestaţie, prima instanţă a dat dreptate firmei. Ministerul a făcut însă recurs iar oficialii speră să câştige de această dată şi să treacă la semnarea contractului şi pentru pasajul cu numărul 2.

Eusebiu Pistru susţine că firma care a făcut contestaţia la cel de al doilea pasaj nu se mai încadrează în cerinţele impuse, în condiţiile în care iniţial la licitaţie societatea a participat în cadrul unui joint-venture iar acum cealaltă firmă s-a restras. Ministerul dorea să semneze contractele pentru cele două pasaje până la finele lunii august, iar construcţia lor să înceapă până la finele anului dar...

Construcţia pasajelor denivelate pe varianta de ocolire Arad peste liniile CF Brad – CF Curtici – DJ 709 B şi pe centura de ocolire Arad (DN 7, km 540+248) peste CF Arad-Bucureşti va începe doar la anul, în vară.
sursa (http://www.aradon.ro/semnatura-pentru-un-pasaj-de-pe-centura/news-20101216-06302791)

Este vorba despre cele 2 pasaje peste calea ferata de pe centura Arad (cea existenta, in nordul orasului, nu cea care se construieste acum). Pentru pasajul din acest (http://maps.google.com/?ie=UTF8&ll=46.179901,21.372915&spn=0,0.004823&t=h&z=18&layer=c&cbll=46.179901,21.372915&panoid=SWwMppJniZ0X12bWtZmgQg&cbp=12,24.93,,0,12.81) loc s-a semnat contractul, iar pentru cel de aici (http://maps.google.com/?ie=UTF8&ll=46.215855,21.322918&spn=0,0.004823&t=h&z=18&layer=c&cbll=46.215855,21.322917&panoid=a5ir2RMqf-Z573jQ2Hg8cg&cbp=12,97.67,,0,4.1) inca nu din cauza contestatiilor.

Pestalotiu
December 17th, 2010, 10:15 AM
Din ciclul "Utopii Hunedorene":

Drum cu patru benzi de la Simeria la Târgu Jiu

Reprezentanţii Consiliul Judeţean Hunedoara vor drum expres (drum cu patru benzi – n.r.) care să lege Simeria de Petroşani şi mai apoi de Târgu Jiu. În acest sens, Consiliul Judeţean a realizat o analiză a situaţiei judeţene din mai multe puncte de vedere. Astfel, pentru a spori importanţa zonei şi pentru a crea o mai mare deschidere către celelalte zone învecinate cei de la CJ împreună cu Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) şi Direcţia Naţională de Drumuri şi Poduri Timişoara au elaborat un plan pentru realizarea unui drum expres care să facă legătura între Simeria şi Târgu Jiu.

Sursa (http://gazetavaii.ro/dezvaluiri/drum-cu-patru-benzi-de-la-simeria-la-targu-jiu/)

Mă rog... utopie nu pentru că e irealizabil ci pentru felul de a aborda problema al românului de funcţie mare.

iuli
December 17th, 2010, 02:06 PM
sursa (http://www.aradon.ro/semnatura-pentru-un-pasaj-de-pe-centura/news-20101216-06302791)

Este vorba despre cele 2 pasaje peste calea ferata de pe centura Arad (cea existenta, in nordul orasului, nu cea care se construieste acum). Pentru pasajul din acest (http://maps.google.com/?ie=UTF8&ll=46.179901,21.372915&spn=0,0.004823&t=h&z=18&layer=c&cbll=46.179901,21.372915&panoid=SWwMppJniZ0X12bWtZmgQg&cbp=12,24.93,,0,12.81) loc s-a semnat contractul, iar pentru cel de aici (http://maps.google.com/?ie=UTF8&ll=46.215855,21.322918&spn=0,0.004823&t=h&z=18&layer=c&cbll=46.215855,21.322917&panoid=a5ir2RMqf-Z573jQ2Hg8cg&cbp=12,97.67,,0,4.1) inca nu din cauza contestatiilor.

tazzmaniadodo
December 17th, 2010, 10:52 PM
Stie cineva cum se circula pe DN2/E85 intre Bucuresti si Bacau? Au dezapezit complet? au mai fost probleme?

vancouverro
December 17th, 2010, 11:18 PM
Stie cineva cum se circula pe DN2/E85 intre Bucuresti si Bacau? Au dezapezit complet? au mai fost probleme?

http://www.e-transport.ro/SITUATIA_DRUMURILOR_VINERI_17_DECEMBRIE_2010-i9-news57215-p82.html

la linkul de mai sus gasesti starea drumurilor din 17.12, ora 16:44.
Legat de DN2 am gasit:
- DN2A : in localitati zapada 2-3cm ,
- in jud.BZ s-a actionat cu 43 autoutilaje (32 ATB, 11 Unimog) si s-au imprastiat 198 tone material antiderapant.
DRDP Iasi: S-a actionat cu 40 autoutilaje si s-au raspandit 501 tone material antiderapant.
- jud. Suceava, s-a actionat cu 5 utilaje si s-au raspandit 39 tone material antiderapant+ 12 tone sare;
- jud. Bacau, s-a actionat cu 6 util aj si s-au raspandit 60 tone material antiderapant;
- jud Vrancea, s-a actionat cu 16 utilaj si s-au raspindit 144 tone material antiderapant ;
- jud Vaslui, s-a actionat cu 10 utilaje si s-au raspindit 80 tone material antiderapant;
- jud Neamt s-a actionat cu 5 utilaje si s-au raspandit 142 tone material antiderapant;
- jud. Galati s-a actionat cu 8 utilaje si s-au raspandit 36 tone material antiderapant;

PS. Nu am fost foarte atent. Am trecut mai sus informatia despre DN2A. Despre DN2 -ul propriu-zis nu era nici o informatie, deci presupun ca e complet fara probleme.

tazzmaniadodo
December 17th, 2010, 11:38 PM
Merci Vancouverro! :cheers:

iuli
December 20th, 2010, 09:42 AM
DN69 intre Arad si Timisoara deja e plin de gropi... :(

MHN
December 20th, 2010, 10:31 AM
^^
Pe asta parca l-au reabilitat amu' in toamna :nuts: !!!

iuli
December 20th, 2010, 11:48 AM
Reabilitat prin iulie-august, carpit prin noiembrie, acum iarasi gauri. :(
Productie: Confort!!!

ThunderTM
December 20th, 2010, 02:15 PM
Nu va impacientati, e-n garantie. (haha, ce aberatii debitez astazi).

MHN
December 20th, 2010, 02:45 PM
^^
Eu ma tot intreb: respectivii cum de mai sunt "invitati" la licitatii?!
E ciudat ca prin diferitele canale media se poarta un "adevarat" razboi intre respectivul grup privat si administratia locala timisoreana, insa societati din cadrului grupului participa nestingherit si, culmea, casitga noi si noi lucrari...
La fel si in ceea ce priveste DRDP TM...

Ma rog, explicatia poate fi una simpla: membrii "juriului" au memorie scurta!

iuli
December 20th, 2010, 02:48 PM
Nu va impacientati, e-n garantie. (haha, ce aberatii debitez astazi).

Buna asta! Crezi ca nu au luat in calcul si asta cu garantia? Cred ca stiu smecheria lui astia: fac reasfaltare cu un asfalt f prost si poate la jumate de pret fata de norme si merg pe risc, daca se strica in perioada de garantie atunci bine, acopera acele gauri si tot ies pe profit. Simplu si eficient! Made in Romania :nuts:

ThunderTM
December 20th, 2010, 02:56 PM
Evident ca exact la asta ma si gandeam. Dar in acelasi timp imi aduc aminte cu regret de episodul "Liviu rebreanu by Izo-Confort S.A.".

nenea_hartia
December 21st, 2010, 03:26 PM
^ Să nu uităm de fantastica reabilitare pe bani europeni a DJ592, tot o producţie Izometal-Confort :D (poze de săptămâna trecută):

http://img574.imageshack.us/img574/6226/0852.jpg
http://img29.imageshack.us/img29/8135/0853.jpg
http://img413.imageshack.us/img413/1528/0854.jpg
http://img101.imageshack.us/img101/6097/0855y.jpg
http://img715.imageshack.us/img715/8706/0856.jpg

udar
December 21st, 2010, 04:03 PM
intre orsova si severin s-au scost toate semafoarele si se circula mai bine , dar drumul nu este finalizat se vor apuca in primavara de el
intre orsova si bahna este finalizat 98%,intre bahna si severin 65%
am facut un filmulet cu traseul de la orsova pana la intrare severin(schela)
http://dl.transfer.ro/transfer_ro-21dec-96233e3b18d.zip

filmul este de saptamana trecuta :banana:

udar
December 21st, 2010, 04:10 PM
am facu si niste poze la pasajul de la ciochiuta (tot de saptamana trecuta)
cred ca daca vremea este de partea lor in primavara este gata ,ei depin de temperatura care este necesara la turnarea asfaltului pe pasaj
http://dl.transfer.ro/poze_pasaj_ciochiuta-transfer_RO-21dec-02412d.rar

nenea_hartia
December 21st, 2010, 05:51 PM
am facu si niste poze la pasajul de la ciochiuta (tot de saptamana trecuta)
cred ca daca vremea este de partea lor in primavara este gata ,ei depin de temperatura care este necesara la turnarea asfaltului pe pasaj
http://dl.transfer.ro/poze_pasaj_ciochiuta-transfer_RO-21dec-02412d.rar
În toti anii ăştia, trecând pe acolo m-am întrebat două lucruri:
1) cât timp va mai rezista la tranzitul TIR-urilor improvizaţia de podeţ metalic "provizoriu"; culmea aberaţiei e că a fost reparat de multe ori (în loc să se investească direct în pasaj), iar traficul dirijat pe nişte drumuri judeţene;
2) din banii cui s-au plătit salariile băieţilor care dirijează circulaţia din gheretele alea (mult timp a fost în funcţiune şi ghereta de la trecerea peste calea ferată din celalalt capăt al satului).

Mersi pentru poze si filmuleţ. :)

Sorin Blaj
December 21st, 2010, 07:54 PM
Probabil ca multi dintre voi circulati pe drumul national Lugoj - Timisoara (DN 6), modernizat si inaugurat cu un an in urma (1 decembrie 2009), in conditiile in care lucrarile de modernizare au durat mai bine de 10 ani.

Dupa doar un an, au inceput sa apara gropi intre Lugoj si Chizatau, pe marginea drumului, pe ambele sensuri de mers.

Astazi, 21 decembrie 2010, decupau si turnau asfalt in zona localitatii Belint.

Nu sunt specialist, dar daca stratul de uzura a cedat dupa doar un an, inseamna ca lucrarea este de o calitate cel putin indoielnica.

ThunderTM
December 21st, 2010, 08:29 PM
@nenea_hartia: OMG ! parc-ar fi dupa razboi acel drum...

[...]
Pe TM-LG constructor a fost Vectra Service cumva ? Daca da, la anu vedem gropi si pe o bucata din centura SB :(.

nenea_hartia
December 21st, 2010, 09:19 PM
@nenea_hartia: OMG ! parc-ar fi dupa razboi acel drum...

[...]
Pe TM-LG constructor a fost Vectra Service cumva ? Daca da, la anu vedem gropi si pe o bucata din centura SB :(.
Nu, a fost FCC. Vectra a făcut centura TM.
Sorin Blaj (bine ai venit pe SCC!) are dreptate, la Belinţ era cel mai rău. Gropile nu erau mari şi culmea, nu erau chiar pe calea de rulare, ci cumva pe marginea şoselei, dar erau foarte multe.

mns
December 21st, 2010, 10:57 PM
Nu e singurul drum ce a iesit sifonat dupa saptamana de iarna prin care am trecut. DN7 si DN69, ambele "reabilitate" in urma cu un an (DN69 doar o jumatate parca, vara trecuta), sunt acum gaurite prin puncte strategice.

MHN
December 22nd, 2010, 03:22 AM
Nu, a fost FCC. Vectra a făcut centura TM.
Sorin Blaj (bine ai venit pe SCC!) are dreptate, la Belinţ era cel mai rău. Gropile nu erau mari şi culmea, nu erau chiar pe calea de rulare, ci cumva pe marginea şoselei, dar erau foarte multe.

Deci inteleg ca gropile au aparut exact pe portiunile nou adaugate (cel putin una dintre parti fiind noua). Iar desi FCC a fost executantul principal, ma gandesc ca lucrarile specifice de excavare, terasament, etc pentru aceste semi-benzi laterale au fost efectuate de catre subcontractanti...

nenea_hartia
December 22nd, 2010, 06:15 AM
Deci inteleg ca gropile au aparut exact pe portiunile nou adaugate (cel putin una dintre parti fiind noua). Iar desi FCC a fost executantul principal, ma gandesc ca lucrarile specifice de excavare, terasament, etc pentru aceste semi-benzi laterale au fost efectuate de catre subcontractanti...
Nu, FCC a lucrat direct, fără subcontractanţi, iar gropile nu erau în acostament ci în carosabil, dar la marginea lui.

davyl
December 22nd, 2010, 08:02 AM
intre orsova si severin s-au scost toate semafoarele si se circula mai bine , dar drumul nu este finalizat se vor apuca in primavara de el
intre orsova si bahna este finalizat 98%,intre bahna si severin 65%
am facut un filmulet cu traseul de la orsova pana la intrare severin(schela)
http://dl.transfer.ro/transfer_ro-21dec-96233e3b18d.zip

filmul este de saptamana trecuta :banana:

Salve udar si multumesc mult pt update. Cel putin, pentru mine personal, care plec spre Romania din Bruxelles la noapte (23 decembrie 2010, ora 3 dimineata) e super sa citesc ca au scos semafoarele si ca se poate circula fara ele, chiar daca drumul nu este terminat. Mi se pare ca asa si trebuia facut, pana se va trece de iarna si se vor relua lucrarile...

Am citit mai jos si de pasajul Ciochiuta...Bune vesti...

In sfarsit si cu jumatate de centura la Severin, sper sa ajung si eu mult mai bine pe 24 decembrie, in Craiova.

Un Craciun fericit tuturor colegilor forumisti si un AN Nou cu sanatate si impliniri. La multi ani 2011!

Eu va urez de pe acum toate cele bune pentru 2011, caci voi avea acces la net doar sporadic pana pe 10 ianuarie cand ma intorc la Bruxelles.

nenea_hartia
December 22nd, 2010, 08:18 AM
^ Un Crăciun fericit şi ţie şi drum bun!

MHN
December 22nd, 2010, 08:49 AM
^^
Multumim pentru urari.
Asemenea si tie.

Nu, FCC a lucrat direct, fără subcontractanţi, iar gropile nu erau în acostament ci în carosabil, dar la marginea lui.
In cazul acesta, situatia e chiar nasoala, si pentru noi si pentru ei :(

udar
December 22nd, 2010, 10:06 AM

Multumim pentru urari !.

eu am vazut pe mai multe tronsoane firme ca Euroconstruct in zona Remetea -Izvin, SIRD in zona Topolovat-Belint ,Confort in zona Recas-Sustra
care au lucrat la drumul Timisoara Lugoj . Posibil ca FCC sa fi inchiriat utilajele de la ei .
Primele gropi pe care le-am vazut au fost acum 2 luni intre Belint si Costei dar au fost astupate imediat, acolo pur si simplu se exfolia stradul de uzura cel de 3-4 cm .

MHN
December 22nd, 2010, 10:12 AM
^^
Iarasi Confort!?

ThunderTM
December 22nd, 2010, 08:37 PM
N-ar mai trebui sa ne miram MHN, de unde crezi ca scot profiturile alea URIASE ? :)

MacHaggis
December 22nd, 2010, 08:49 PM
Google Earth Plug-in Driving Simulator

http://earth-api-samples.googlecode.com/svn/trunk/demos/drive-simulator/index.html

Acum, este functional si in Romania, cel putin intre localitati. N-am avut succes cu adrese din RO.

bogd_an
December 23rd, 2010, 01:38 AM
^Hehe, super tare!! M-am jucat putin pe ruta Bucuresti - Constanta, a luat-o pe inca nefinalizatele tronsoane din A2 si A4. Timp total, 2h09min, 223km. Nice job!
Comparativ, Pitesti -Sibiu, cu rutare pe Transalpina (cred, nu sunt sigur), timp total 2h29min, 144Km! Mai au de lucrat la optimizarea rutelor si alegerea acestora!
Concluzia: Vreau autostrazi! Cat mai repede!

MacHaggis
December 23rd, 2010, 02:40 AM
^Hehe, super tare!! M-am jucat putin pe ruta Bucuresti - Constanta, a luat-o pe inca nefinalizatele tronsoane din A2 si A4. Timp total, 2h09min, 223km. Nice job!
Comparativ, Pitesti -Sibiu, cu rutare pe Transalpina (cred, nu sunt sigur), timp total 2h29min, 144Km! Mai au de lucrat la optimizarea rutelor si alegerea acestora!
Concluzia: Vreau autostrazi! Cat mai repede!

Ma intreb daca sunt multe situatii asemanatoare in RO, pe unde circuli pe aceste (inca) trasee fantoma.

MHN
December 23rd, 2010, 06:18 AM
N-ar mai trebui sa ne miram MHN, de unde crezi ca scot profiturile alea URIASE ? :)

La ce profituri de referi?
Poate tu ai alte informatii din interior insa eu stiu ca grupul respectiv "nu sta" asa de bine.

Oricum, pentru a castiga (pe bune) licitatii, posibil sa fi facut subestimari de costuri astfel fiind nevoiti sa mearga la nivelul minim al calitatii lucrarilor executate...

Somebody902
December 24th, 2010, 01:12 AM
Am si eu o intrebare. Ce stiti de DN2D? E practicabil acum iarna? Am un Suzuki Jimny. Vreau sa stiu daca e vreun risc de impotmolire sau altceva. Multumesc in avans.

vinterriket
December 24th, 2010, 01:33 AM
Am si eu o intrebare. Ce stiti de DN2D? E practicabil acum iarna? Am un Suzuki Jimny. Vreau sa stiu daca e vreun risc de impotmolire sau altceva. Multumesc in avans.
Pe situl CNADNR (http://www.cnadnr.ro:6060/itn/drumuri.asp) nu figureaza ca ar fi probleme, sau trafic ingreunat din cauza zapezii. Din cate stiu, pana la venirea iernii, lucrarile erau destul de avansate, in sensul ca nu mai erau portiuni prin care sa mergi ca printr-o albie de rau. Ar trebui sa fie accesibil acum.

cinxxx
December 26th, 2010, 11:41 PM
Am facut niste clipuri de pe traseul asta http://goo.gl/maps/H9kP, le puteti vedea aici http://www.youtube.com/view_play_list?p=723FCCBC8106889C. Am si o gramada de poze, daca va intereseaza, cu intregul traseu de la Timisoara, doar ca nu le-am pus pe net (inca).

iuli
December 27th, 2010, 10:46 AM
A vazut cineva minunea de Craciun?
Ei bine, eu am vazut-o sambata seara la sensul giratoriu dintre centura Timisoarei si DN69: o ditamai cruce de vreo 7-8 metri in sensul giratoriu din beton proaspat turnat!!!
WTF?!?! Nici in Vatican nu sunt atatea curci ca la noi!!!! Sigur acum nu or sa mai fie accidente pe sosele: Domnul de protejeaza!

MHN
December 27th, 2010, 10:54 AM
Nu am vazut-o.
Dar m-ai facut curios, astfel ca ma voi deplasa sa o vad.

mns
December 27th, 2010, 12:08 PM
Da, e de porst gust, e pusa acolo deja de vreo 2 luni aproximativ.

iuli
December 27th, 2010, 12:45 PM
Da, e de porst gust, e pusa acolo deja de vreo 2 luni aproximativ.

Nu cred, am fost acum 2 saptamani la Arad si nu am vazut-o... anyway... Eu zic sa punem in loc de bornele de pe margine cruci si sa conducem masinile cu ochii inchisi sau facand altceva, ca Domnul ne vede si ne protejeaza. AAAAA! Era sa uit... ca sa fie deplina... sa punem vreo 3 icoane de plastic pe bord si agatate pe parbriz si pe oglinda cel putin 10 cruci impletite luate de la o manastire. :bash:

MHN
December 27th, 2010, 04:17 PM
Am facut niste clipuri de pe traseul asta http://goo.gl/maps/H9kP, le puteti vedea aici http://www.youtube.com/view_play_list?p=723FCCBC8106889C. Am si o gramada de poze, daca va intereseaza, cu intregul traseu de la Timisoara, doar ca nu le-am pus pe net (inca).

Frumoase toate peisajele de pe traseu.
Iar fondul sonor de pe Valea Minisului, Bozovici - Anina II si IV sunt excelente :)
Thanks for sharing.

mash510void725
December 27th, 2010, 05:13 PM
Pe langa crucea de la sensul giratoriu eu am mai vazut una de dimensiune putin mai mica dar tot din beton amplasata pe partea stanga a DN69 in apropiere de Ortisoara, sensul de mers spre Arad.

iuli
December 27th, 2010, 05:21 PM
Sunt doua parca intre Arad si Timisoara... Una intre Ortisoara si Vinga, si una dupa intersectia cu Sanandrei in parcarea ARR.

bogdymol
December 27th, 2010, 05:23 PM
A vazut cineva minunea de Craciun?
Ei bine, eu am vazut-o sambata seara la sensul giratoriu dintre centura Timisoarei si DN69: o ditamai cruce de vreo 7-8 metri in sensul giratoriu din beton proaspat turnat!!!
WTF?!?! Nici in Vatican nu sunt atatea curci ca la noi!!!! Sigur acum nu or sa mai fie accidente pe sosele: Domnul de protejeaza!

Am vazut-o eu joi. Are vreo 10m inaltime si m-am speriat de ea cand am ajuns in sens :lol:.

.andy.
December 27th, 2010, 07:31 PM
Am vazut-o eu joi. Are vreo 10m inaltime si m-am speriat de ea cand am ajuns in sens :lol:.

Mi-a trimis un prieten o poza exact cu aia... din pacate am sters-o. ULTIMA TIGANIE!

AT30
December 27th, 2010, 07:58 PM
Lasa ba, mancat-as ca are oamenii la ce sa se inchina:lol:

bogdymol
December 27th, 2010, 08:16 PM
Lasa ba, mancat-as ca are oamenii la ce sa se inchina:lol:

Se inchina cand intra in sens de pe DN cu 4 benzi (sau o fi si asta autostrada?)? :lol:

nenea_hartia
December 27th, 2010, 09:38 PM
Se inchina cand intra in sens de pe DN cu 4 benzi (sau o fi si asta autostrada?)? :lol:
Cred că ai dreptate. O cruce din beton există şi pe DN6, cum se termină cele 4 benzi spre Remetea. Posibil să fie un nou semn de circulaţie :lol:.
Oricum, judeţul Timiş e foarte evlavios, am mai văzut 3-4 cruci din astea. :)

Why
December 27th, 2010, 10:41 PM
Imi cer scuze pentru offtopic, insa am nevoie de urmatoarea informatie:

Stie cineva starea drumului prin cheile bicazului, date fiind conditiile meteo ?

Multumesc.

vinterriket
December 27th, 2010, 10:49 PM
Imi cer scuze pentru offtopic, insa am nevoie de urmatoarea informatie:

Stie cineva starea drumului prin cheile bicazului, date fiind conditiile meteo ?

Multumesc.
Intrebarea ta nu e deloc offtopic, nu ai de ce sa iti ceri scuze :)

Pe situl CNADNR (http://www.cnadnr.ro:6060/itn/drumuri.asp) DN 12C, la care te referi, figureaza ca fiind acoperit partial de "zapada framantata" cu grosimea de 2-3 cm intre Gheorgheni si limita judetelor Harghita si Neamt, dar circulatia nu este nici intrerupta si nici ingreunata.

De asemenea, conform radarului meteo (http://www.meteoromania.ro/index.php?id=179) de la ANM, in zona nu ninge in prezent.

Why
December 27th, 2010, 11:05 PM
Multumesc pentru promptitudine ! :cheers:

cinxxx
December 27th, 2010, 11:09 PM
Frumoase toate peisajele de pe traseu.
Iar fondul sonor de pe Valea Minisului, Bozovici - Anina II si IV sunt excelente :)
Thanks for sharing.

Mulțam de aprecieri, daca tot ti-a placut, uite si link la pozele ce le-am facut, in total sunt 200, sunt 2 albume pe imageshack:
http://img217.imageshack.us/g/dscf5462.jpg/
http://img39.imageshack.us/g/1dscf5595.jpg/

LuluMOB
December 28th, 2010, 06:04 PM
DN 22C va fi inchis un an pentru lucrari la canalul Cernavoda

http://www.ziare.com/stiri/drumuri/dn-22c-va-fi-inchis-un-an-pentru-lucrari-la-canalul-cernavoda-1065122

CTA
December 28th, 2010, 06:53 PM
DN 22C va fi inchis un an pentru lucrari la canalul Cernavoda

http://www.ziare.com/stiri/drumuri/dn-22c-va-fi-inchis-un-an-pentru-lucrari-la-canalul-cernavoda-1065122

:nuts: Va fi inchis un AN?!?!?!?! Pai este drumul cel mai important care leaga Constanta de Cernavoda. Daca este asa, pot sa inchida si A2:lol:, ca nu o sa mai circule nimeni pe acolo, pt ca A2 se termina la Cernavoda si de acolo tot traficul merge pe 22C la Constanta.

Poate o sa devieze tot traficul Cta-Bucuresti de pe A2, prin Cernavoda, peste podul lor.

bogdymol
December 28th, 2010, 08:24 PM
^^ Nu puteau si ei sa astepte pana la deschiderea A2?

Iti dai seama ce o sa fie la anul de 1 Mai acolo... si in fiecare vineri/duminica.

Sorinus
December 28th, 2010, 08:54 PM
Ce naiba le fac, le darama si le fac iarasi?
E prea de tot, la vara iar o sa fie jale.
Ma rog, asa zic, asa o sa fie...mare scofala.

bogdymol
December 28th, 2010, 09:07 PM
Consilierii judeţeni dau undă verde pentru reabilitarea drumului Arad - Seleuş

Pe final de an, Consiliul Judeţean a avizat noi investiţii în infrastructură, pentru 2011.
Aleşii judeţului au dat undă verde studiului de fezabilitate pentru reabilitarea tronsonului DJ 709 Arad – Seleuş (http://maps.google.com/maps?f=d&source=s_d&saddr=DJ709&daddr=DJ792&hl=ro&geocode=FRiqwAIdxiFGAQ%3BFVvVwwIdMkFLAQ&mra=me&mrcr=0&mrsp=1,0&sz=16&sll=46.389081,21.712761&sspn=0.00817,0.01929&ie=UTF8&ll=46.29002,21.578522&spn=0.523824,1.234589&z=10). Modernizarea acestui drum judeţean este unul dintre proiectele pe infrastructură pe care administraţia judeţeană intenţiona să contracteze finanţare rambursabilă. Cu toate acestea, în proiectul aflat pe ordinea de zi a ultimei şedinţe a Consiliului Judeţean, din acest an se men*ţionează că finanţarea va fi asigurată din bugetul de stat. Pentru moderni*zarea acestui drum important a fost estimată o investiţie financiară necesară de peste 4,2 milioane de lei. Drumul judeţean DJ 709 Arad – Seleuş, un tronson aflat într-un stadiu avansat de uzură va intra în reabilitarea anul viitor, pentru o perioadă de 9 luni de zile. Administraţia va contracta finan*ţare pentru modernizarea altor drumuri judeţene. Este vorba de reabili*- tarea drumurilor - DJ 792A Bocsig – limită cu judeţul Bihor, DJ 709B Arad – Curtici şi a DJ 682 Arad – limită cu judeţul Timiş.
sursa (http://www.glsa.ro/arad/stiri-din-arad/reabilitarea-drumului-arad-seleus.html)

Este vorba despre cel mai important DJ din Judetul Arad (parerea mea). In ultimii ani s-a aglomerat destul de mult (trafic comparabil cu unele DN), dar asfaltul este deja uzat, sunt cateva gropi (unele cârpite românește, altele nu) si o gramada de denivelari. Portiunea (http://maps.google.com/maps?f=d&source=s_d&saddr=DJ709&daddr=DJ792&hl=ro&geocode=FRiqwAIdxiFGAQ%3BFVvVwwIdMkFLAQ&mra=me&mrcr=0&mrsp=1,0&sz=16&sll=46.389081,21.712761&sspn=0.00817,0.01929&ie=UTF8&ll=46.29002,21.578522&spn=0.523824,1.234589&z=10) care va fi reabilitata este de la inceputul clipului pana la 5:12.
rV2zMQ11gRs

MHN
December 28th, 2010, 10:10 PM
^^
Folosesc de cateva ori pe an aceasta portiune.
Lucrarea e binevenita.

ionut
December 29th, 2010, 11:25 AM

Lasa man ca dau drumul la A2 pana la Constanta. :nuts:

nitz
December 29th, 2010, 01:02 PM
:nuts: Va fi inchis un AN?!?!?!?! Pai este drumul cel mai important care leaga Constanta de Cernavoda. Daca este asa, pot sa inchida si A2:lol:, ca nu o sa mai circule nimeni pe acolo, pt ca A2 se termina la Cernavoda si de acolo tot traficul merge pe 22C la Constanta.

Poate o sa devieze tot traficul Cta-Bucuresti de pe A2, prin Cernavoda, peste podul lor.

Mai este un pod, care leaga orasul Cernavoda de gara. Traficul va fi probabil deviat pe acolo, dar va trece prin centrul orasului; cel putin asa inteleg din comunicatul de presa.

Vezi si harta: Google Maps: Cernavoda (http://maps.google.com/maps?f=q&source=s_q&hl=en&geocode=&q=Cernavoda&sll=37.0625,-95.677068&sspn=53.212719,135.263672&ie=UTF8&hq=&hnear=Cernavod%C4%83,+Constan%C8%9Ba,+Romania&ll=44.329006,28.032303&spn=0.047461,0.164795&t=h&z=14)

vancouverro
December 29th, 2010, 02:17 PM
Mai este un pod, care leaga orasul Cernavoda de gara. Traficul va fi probabil deviat pe acolo, dar va trece prin centrul orasului; cel putin asa inteleg din comunicatul de presa.

Vezi si harta: Google Maps: Cernavoda (http://maps.google.com/maps?f=q&source=s_q&hl=en&geocode=&q=Cernavoda&sll=37.0625,-95.677068&sspn=53.212719,135.263672&ie=UTF8&hq=&hnear=Cernavod%C4%83,+Constan%C8%9Ba,+Romania&ll=44.329006,28.032303&spn=0.047461,0.164795&t=h&z=14)

Da, exact, pe acolo va fi deviat traficul. Puneti in calcul maxim 5 minute in plus. Nu e chiar prin centrul orasului Cernavoda, mai mult pe "cheiul" canalului. Cele 5 minute in plus s-ar putea chiar sa nu fie in plus, daca tinem seama ca TIR-urile nu vor mai avea voie pe aici, trebuind sa treaca Dunarea pe DN2a, deci media de viteza pâna la Constanta pe DN22c + DN3 s-ar putea sa creasca.

Pe de alta parte si eu sunt de parere ca mai puteau astepta un an, macar centura Constanta sa fi fost gata (A4), astfel TIR-urile sa aibe legatura DN2a(Ovidiu)-port(Agigea) realizata clar. Am trecut ieri (28.12.2010) pe acel pod pe care vor sa-l repare si arata jalnic, dar totusi il mai puteau petici un an, asa cum l-au peticit si pâna acum.

bogd_an
December 29th, 2010, 05:47 PM
Dar pe bune acum, daca spuneti ca podul se afla in stare jalnica, ei cum vor sa il aduca intr-o stare acceptabila intr-un singur an? An care defapt are doar 9 luni din care se lucreaza efectiv 6 iar in ultimele 30 de zile se grabesc sa termine ultimul sfert din lucrare! Evident, se mai face ceva si dupa redarea in circulatie...

medicu' de garda
December 29th, 2010, 06:26 PM
Pai stati asa, podul ala e si pentru calea ferata, si trebuie refacuta si aceasta. Deci candva anul viitor, sigur baga stirea ca trebuie sa limiteze trenurile la Cernavoda, cu transfer cu autobuzul pana la Saligny :lol: . I can't wait, pure chaos :nuts:

N-ar mai usor (dpdv al contructiei), mai ieftin, mai rapid si mai durabil sa bage niste TNT si sa refaca structura de la zero? Macar tablierul. Cu tot haosul aferent? Zic si eu.

ro.cologne
December 29th, 2010, 07:11 PM
sursa (http://www.glsa.ro/arad/stiri-din-arad/reabilitarea-drumului-arad-seleus.html)

Este vorba despre cel mai important DJ din Judetul Arad (parerea mea). In ultimii ani s-a aglomerat destul de mult (trafic comparabil cu unele DN), dar asfaltul este deja uzat, sunt cateva gropi (unele cârpite românește, altele nu) si o gramada de denivelari. Portiunea (http://maps.google.com/maps?f=d&source=s_d&saddr=DJ709&daddr=DJ792&hl=ro&geocode=FRiqwAIdxiFGAQ%3BFVvVwwIdMkFLAQ&mra=me&mrcr=0&mrsp=1,0&sz=16&sll=46.389081,21.712761&sspn=0.00817,0.01929&ie=UTF8&ll=46.29002,21.578522&spn=0.523824,1.234589&z=10) care va fi reabilitata este de la inceputul clipului pana la 5:12.
rV2zMQ11gRs

:banana:

3:13, casa bunicilor mei si locul unde am copilarit :cheers:

iuli
December 30th, 2010, 01:11 AM
Cam pe la 0:56 la iesire din Horea era sa o musti cu idiotul ala care depaseste camionul si apoi pune frana sa o ia la stanga!
I hate this kind of people!

MHN
December 30th, 2010, 06:07 AM
Si eu ii urasc pe aia...
Dar aici mie-mi pare ca cea care face la stanga este alta masina, nu cea care depaseste.

Shaquille
December 30th, 2010, 09:01 AM
E aceiasi masina :bash:

MHN
December 30th, 2010, 09:06 AM
^^
Dupa parere mea, nu este...

bogdymol
December 30th, 2010, 10:50 AM
Nu este aceeasi masina: cea care a depasit e un VW Touran, iar cea care face la stanga e un Ford Mondeo break. Oricum cam urata situatia...

MHN
December 30th, 2010, 10:47 PM
^^
Merci pentru lamurire.

bogdymol
January 1st, 2011, 12:31 PM
DN6: Timisoara - Sanicolau Mare - Cenad/Kiszombor:

g6oNpIC6a2U
harta: http://goo.gl/nrzlq

nenea_hartia
January 1st, 2011, 02:42 PM
@ bogdymol: Foarte fain filmuleţul (ca de obicei, de altfel). L-am văzut pe forumul maghiar. :cheers:
Păcat că vama aia va mai rămâne în picioare mult timp... :ohno:

=========

În primul rând, La Mulţi Ani tuturor!!!

În al doilea rând, săptamâna trecută s-a dat din nou ordinul de începere a lucrărilor la pasajul de la Câmpina peste DN1. Pentru cei care nu ştiu despre ce e vorba voi posta un render, iar aici (http://www.primariacampina.ro/documente/anunturi_prima_pagina/Acces_DN1_trucat_mare.jpg) e originalul la rezoluţie mare. Pasajul e estimat la 19.634.717,02 lei fără TVA, fonduri nerambursabile pe Regio.

http://img715.imageshack.us/img715/5901/accesdn1trucatmare.jpg

Povestea pasajului este cu cântec. Câştigătorul licitaţiei este firma Cast SRL (http://www.bizoo.ro/firma/cast), o obişnuită a contractelor cu primăria Câmpina. Licitaţia a fost contestată de Arcada Company SA (http://www.arcadacompany.ro/), care a avut cea mai bună ofertă financiară. Asta pentru că ei aveau deja organizare de şantier, oameni, materiale şi utilaje la doar 4-5 km pe DN1, la ieşirea din Cornu spre Nistoreşti, acolo unde au lucrat la podul CFR peste Prahova (în cadrul lucrărilor de reabilitare a liniei Câmpina-Predeal). În fine, mai multe chestii puteţi citi aici (http://www.campinaph.ro/2010/08/se-reia-licitatia-pentru-modernizarea-caii-dacia.html/comment-page-1). Până la urmă, se pare că s-a bătut din nou palma cu Cast şi nu se va mai face o nouă licitaţie. Lucrările fuseseră întrerupte în august la faza de piloţi foraţi:

http://img338.imageshack.us/img338/6881/dsc00644am.jpg
http://img703.imageshack.us/img703/5476/dsc00640m.jpg
http://img837.imageshack.us/img837/1432/dsc00641xh.jpg
http://img12.imageshack.us/img12/7416/dsc00643vf.jpg

Până acum n-am văzut nicio miscare nouă pe şantier, dar e logic cu Sărbătorile şi gerul de afară.

ionut
January 1st, 2011, 02:56 PM
@bogdymol - nice one!!! :cheers:

@nenea_hartia - stii cumva si termenul pt nodul de la Campina? Presupun ca o sa faca tot nodul acea firma, nu? Sau face doar pasajul? LMA! :) :cheers:

BTW, poate poate stii cumva daca e vreo initiativa (macar) de acest gen la Buzau la intersectia DN2 cu intrarea in Buzau (pe sud) unde e o intersectie la nivel EXTREM de periculoasa... mai ales ca e la baza podului peste centura. E de cacao, urasc intersectia aia. Chiar nu se poate face acolo un nod? Sau macar un pasaj pentru cei care vin de pe centura si intra pe DN2.

nenea_hartia
January 1st, 2011, 03:02 PM
@nenea_hartia - stii cumva si termenul pt nodul de la Campina? Presupun ca o sa faca tot nodul acea firma, nu? Sau face doar pasajul? LMA! :) :cheers:
Da, termenul e cel cu care cei de la Cast au câştigat: durata de execuţie 4 luni, garanţie 25 ani !!! Evident, nu se va întâmpla aşa ceva.

BTW, poate poate stii cumva daca e vreo initiativa (macar) de acest gen la Buzau la intersectia DN2 cu intrarea in Buzau (pe sud) unde e o intersectie la nivel EXTREM de periculoasa...
Nu, n-am idee.

bogdymol
January 1st, 2011, 03:26 PM
Da, termenul e cel cu care cei de la Cast au câştigat: durata de execuţie 4 luni, garanţie 25 ani !!! Evident, nu se va întâmpla aşa ceva.

Nu, n-am idee.

Cred ca garantia se refera la faptul ca nu o sa pice pasajul, nu ca o sa fie asfalt neted pe el :lol:

PS: ^^ Multumesc :bow:

alecu26
January 1st, 2011, 06:31 PM
^^
Multumim pentru urari.
Asemenea si tie.

In cazul acesta, situatia e chiar nasoala, si pentru noi si pentru ei :(

o explicatie la care ma gandesc, nu neaparat sa scuz FCC e ca acolo lucrarile erau facute inainte de greci, si cand a venit FCC s-au preluat lucrarile in diferite stadii de executie si diferite stadii de degradare si probabil a fost si optiunea clientului pentru a nu se arunca bani pe fereastra sa se pastreze cat mai mult din ce era deja executat.

In unele zone probabil sa riscat si s-a pastrat si ce era degajat. Oricum e in garantie si FCC are statia pt autostrada aproape...asa ca sper ca nu se vor zgarci la reparat.

ionut
January 1st, 2011, 07:20 PM
BTW, poate poate stii cumva daca e vreo initiativa (macar) de acest gen la Buzau la intersectia DN2 cu intrarea in Buzau (pe sud) unde e o intersectie la nivel EXTREM de periculoasa... mai ales ca e la baza podului peste centura. E de cacao, urasc intersectia aia. Chiar nu se poate face acolo un nod? Sau macar un pasaj pentru cei care vin de pe centura si intra pe DN2.

Iata despre ce vorbesc. (http://maps.google.com/?ie=UTF8&hq=&hnear=Romania&t=h&layer=c&cbll=45.13678,26.790445&panoid=_HSgk-3ofumPQ710nKH1Nw&cbp=12,81.09,,0,16.51&ll=45.133254,26.794968&spn=0.032939,0.077162&z=14)

E criminal sa intri de pe centura (drumul din dreapta) pe DN2. Si sa nu credeti ca sunt putini. De fapt si de drept, centura ESTE DN2 si 99% din cei care sunt in tranzit folosesc centura! Nu mai zic de tiruri... Si normal ca drumul cu prioritate este directia DN2-Buzau(intrarea/iesirea din oras). :bash: E o fericire....... cei care ati fost acolo stiti despre ce vorbesc. Nici macar un giratoriu............ sa faca naibii ceva!

Scuzati enervarea timpurie, insa credeti-ma ca mi s-a luat de cate ori am mers acasa prin intersectia asta. Nu vreti sa stiti cum e cu CEATA in intersectia aia. In fine... zic si eu poate are cineva pile la MT sau ceva si totusi se gaseste o solutie pentru intersectia aia. Macar un sens giratoriu.

alecu26
January 1st, 2011, 07:24 PM

ocolul prin Cernavoda nu e mare...se trece peste podul rosu in arc si dupa aia se ia cumva dreapta.

Eu ma intreb ce o sa faca cu traficul feroviar...ca e vorba de podul suprapus de pe care se vede ecluza.

Am mai zis aici ca podul ala are nevoi mari de consolidare...de fapt se vede si in pretul contractului...parca vreo 9 milioane de RON...

Rhemaxos
January 2nd, 2011, 12:20 PM

:lol:

Aş putea să pariez că acest proiect "finanţat din Fonduri Europene" va fi plătit până la urmă integral de Beneficiar.

tazzmaniadodo
January 2nd, 2011, 01:47 PM
Iata despre ce vorbesc. (http://maps.google.com/?ie=UTF8&hq=&hnear=Romania&t=h&layer=c&cbll=45.13678,26.790445&panoid=_HSgk-3ofumPQ710nKH1Nw&cbp=12,81.09,,0,16.51&ll=45.133254,26.794968&spn=0.032939,0.077162&z=14)

E criminal sa intri de pe centura (drumul din dreapta) pe DN2. Si sa nu credeti ca sunt putini. De fapt si de drept, centura ESTE DN2 si 99% din cei care sunt in tranzit folosesc centura! Nu mai zic de tiruri... Si normal ca drumul cu prioritate este directia DN2-Buzau(intrarea/iesirea din oras). :bash: E o fericire....... cei care ati fost acolo stiti despre ce vorbesc. Nici macar un giratoriu............ sa faca naibii ceva!

Scuzati enervarea timpurie, insa credeti-ma ca mi s-a luat de cate ori am mers acasa prin intersectia asta. Nu vreti sa stiti cum e cu CEATA in intersectia aia. In fine... zic si eu poate are cineva pile la MT sau ceva si totusi se gaseste o solutie pentru intersectia aia. Macar un sens giratoriu.

Eu te inteleg perfect, acea intersectie este o aberatie , de fapt 99% din intersectiile din Romania sunt o aberatie. Acolo trebuie construita o bretea care sa te duca direct in DN2 fara sa mai faci toata spirala aia . o bretea care ar salva multe vieti. Este absolut crima sa iesi pe acolo mai ales daca mai e si umed sau ghetus. Giratoriu ar fi o solutie mediocra dar tot periculoasa avand in vedere inclinatia carosabilului.

Ce e asa de greu sa inteleaga astia care se ocupa de siguranta drumurilor /CNADNR ?

Daca vor pana la 0 accidente trebuiesc INTERSECTII COMPLET DENIVELATE.

Le Clerk
January 6th, 2011, 05:46 PM
MTI: Investiţie de 88 milioane de euro pentru siguranţa circulaţiei pe DN 1
Joi, 06 Ianuarie 2011 18:40

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii va investi circa 88 milioane euro pentru modernizarea infrastructurii privind siguranţa circulaţiei pe DN 1, în satele şi puncte negre de pe drum, informează MTI.

Guvernul a aprobat miercuri o Hotărâre de Guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţie 'Modernizarea infrastructurii privind siguranţa circulaţiei pe DN 1, în sate lineare şi puncte negre'. Proiectul are o valoare de totală de 371,4 milioane lei, aproximativ 88 milioane EUR, din care finanţare europeană 103,5 milioane lei, aproximativ 23,7 milioane euro.

Proiectul include măsuri ca insule de trafic pentru limitarea vitezei la intrarea în localitate, refugii centrale pentru trecerile de pietoni, alveole pentru autobuze cu treceri de pietoni, drum cu 4 benzi cu întoarcere în U, drum cu 2 benzi cu viraj la stânga şi trecere de pietoni, sens giratoriu cu o singură bandă, trecere de pietoni cu 2 benzi fără refugiu central, dispozitive de calmare a traficului, semnalizare şi marcaj şi deasemenea insule de intrare în localitate şi separatoare de sens, care vor înlesni şi asigură o mai bună circulaţie şi o conduită corectă în trafic.

Auditul de Siguranţa Circulaţiei realizat de CNADNR în anul 2005, pentru intervalul 2000-2004 a arătat că pe DN 1 s-au înregistrat un număr de 445 de accidente soldate cu 193 de morţi, 375 de răniţi şi importante pagube materiale, fiind artera de circulaţie cu cel mai înalt grad de criminogenitate din reţeaua de Drumuri Naţionale.

În cadrul auditului s-au identificat un număr de 65 locaţii, dintre care auditorul, Poliţia Rutieră şi CNADNR au selectat un număr de 34 de locaţii pentru aplicarea măsurilor de îmbunătăţire a siguranţei circulaţiei pe DN 1.AGERPRES (http://www.agerpres.ro/media/index.php/administratie/item/45628-MTI-Investitie-de-88-milioane-de-euro-pentru-siguranta-circulatiei-pe-DN-1.html)

Baiazid
January 6th, 2011, 05:54 PM
Niste centuri la satele problema nu i-ar fi dus capul sa faca :bash:

Orice adevarat expert in siguranta rutiera iti spune ca cea mai tampita idee in fata unui flux de trafic este sa-i pui frana. Cea mai inteleapta idee este sa-i asiguri fluenta.

Clinlin
January 6th, 2011, 05:58 PM
^^ Astept cu interes ceva si pe DN2 care va deveni cu siguranta peste cinci ani cel mai aglomerat si periculos drum national.

Baiazid
January 6th, 2011, 06:05 PM
^^ Astept cu interes ceva si pe DN2 care va deveni cu siguranta peste cinci ani cel mai aglomerat si periculos drum national.

Bucuresti - Urziceni este infect demult. Pentru mine, din toata tara, este sectorul de drum care imi da cei mai multi fiori. De altfel mi-au si murit prieteni pe acest drum plin de cruci.

Le Clerk
January 6th, 2011, 06:36 PM
Niste centuri la satele problema nu i-ar fi dus capul sa faca :bash:.

Asta ma intrebam si eu. Cu banii astia cred ca puteau sa faca niste centuri pana la Ploiesti, nu? :dunno:

AndreiB
January 6th, 2011, 06:42 PM
Astfel de masuri pot fi luate pe DN1 numai dupa asigurarea unui trafic decent si civilizat intre Bucuresti si Brasov. Daca s-ar limita traficul de pe acum ar paraliza relatia, care in momentul actual are si calea ferata "distrusa" de reabiltare.

Statul ar putea sa puna problema si altfel: cum upgradam DN1 pentru a creste siguranta.

Exemplul perfect: o data cu refacerea Hornbach in complexul Prisma au fost redeschise rampele de acces subterane. De ce statul nu semneaza un acord cu Hornbach, urmand pe urma sa inchida o intersectie potential periculoasa cu parapet?

Sau sate care nu au ce cauta pe DN1, (care nici macar nu erau inainte), cum ar fi Nistoresti, care are un singur punct de interes pe partea cealalta (gara) care are deja pasarelele. Panouri antifonice care ar preveni traversarea soselei+obligatia traversarii prin pasarele, supraveghere si amenzi, desfiintarea indicatorului de limitarea vitezei la 70 si gata accidentele.

Cateva intersectii ar trebui deasmenea denivelate: ambele intrari in Campina, Ploiesti Nord-Vest (langa Carrefour) si poate pe viitor Floresti Prahova pentru ca pot deveni periculoase.

Later edit: Centuri pe Bucuresti-Ploiesti nu prea mai au sens daca luam in considerare autostrada. Totusi acel drum datorita lunigirii satelor dealungul soselei a ajuns o localitate toata aproape. In stilu-i caracteristic, deasmenea orice centura ar deveni in curand "bulevardul" comunei, unde ar vrea toti sa-si faca locuinte din motive stiute doar de ei.

Cosmin
January 6th, 2011, 08:43 PM
dispozitive de calmare a traficului
Oh boy!:|

p6Mwg8nWing

vinterriket
January 6th, 2011, 08:53 PM
^^
Looks similar to DN1 between Brasov and Sibiu.

Evil78
January 6th, 2011, 09:13 PM
Intersectie fara semne de circulatie, fara semafoare, si....fara accidente.:eek:
Q47umjW7GfE&feature=related

olea10
January 6th, 2011, 09:36 PM
salutare tuturor

Azi a trebuit sa fac un drum Oradea -Timisoara. Am luat aparatul cu mine sa fac poze, dar nu au iesit deloc. A fost o dimineata fara multa lumina!

Ideea e ca intre Oradea si Arad, nu mai e nici un semafor. Din cate am vazut toate podurile din prefabricate au fost inlocuite. Parerea mea e ca acum ar trebui sa se apuce de largit si consolidat fundatie.

Intre Zerind si Chisineu-Cris largirea era realizata pe anumite portiuni, iar intre Zimand si Arad, era turnat pe cateva portiuni (mici) strat final.

In rest nimic nou. Drum cu denivelari, gropi, dar cu dunga galbena pe mijloc.

Ca bonus va trimit totusi crucea aceea din sensul giratoriu centura TM cu Arad-TM, ca si completare la discutiile anterioare despre acest subiect!
http://img407.imageshack.us/img407/8291/image0241.jpg

MHN
January 6th, 2011, 09:48 PM
Superb. Multumim.

vinterriket
January 6th, 2011, 10:06 PM
Am si eu o intrebare: crucea aia, de cine e construita? A fost comandata de CNADNR, era inclusa in proiect?

Clinlin
January 6th, 2011, 10:16 PM
^^ Aia e crucea retelei nationale de autostrazi.

ChagallTM
January 6th, 2011, 10:18 PM
^^
Looks similar to DN1 between Brasov and Sibiu.
Exact acolo, din cauza acelor "insulite" cu treceri de pieton a intrat un bou in mine din spate vara trecuta. :ohno:
Am si poze daca va intereseaza...

inginer_cfdp
January 6th, 2011, 10:23 PM
Acum sa nu exageram, nu sunt ok cele din Ghimbav, dar nici ca in filmul ala nu sunt.

giovani kun
January 6th, 2011, 10:46 PM
Exact acolo, din cauza acelor "insulite" cu treceri de pieton a intrat un bou in mine din spate vara trecuta. :ohno:
Am si poze daca va intereseaza...

Frate dar nu toate porcariile alea de insule au trecere de pieton unele intre Sibiu si Brasov.. sunt in mijlocul campului exista pers care traverseaza de pe o partea a campului pe alta ???? Sunt niste porcarii gandite de miste prosti care sper sa moara cat mai repede..era sa fac accident din cauza ACELOR PORCARII ..in plus pe langa ca ingustau drastic banda / ingreunau traficul..mai erau si insotite de gropi linga ele..sunt CRIMA CURATA ..!!!!De semnele lor nici numai zic sunt strambe era sa intru in plin intr-o insula .NISTE PROSTI SA MOARA IN INSULA CONSTRUITA DE EI !!!!!!!!!

panda80
January 6th, 2011, 10:49 PM
^^ Aia e crucea retelei nationale de autostrazi.

^^Pentru a muri ar fi trebuit sa fi trait vreodata. Eu unul n-am vazut-o in viata niciodata :ohno:.

Aurelian
January 7th, 2011, 08:00 PM
Licitaţie de peste 3 mld. euro la ministerul Elenei Udrea

Ministerul Dezvoltării va scoate la licitaţie 10.000 de kilometri de drumuri judeţene şi de interes local. Suma disponibilă este de peste 3 miliarde de euro

Contractul se referă la “Programul Naţional de dezvoltare a infrastructurii” iar lucrările sunt împărţite în trei mari domenii: 10.000 km drumuri judeţene şi de interes local; Modernizarea satului românesc; Sistem de canalizare, epurare a apelor uzate şi alimentarea cu apa a localităţiilor.

Valoarea totală estimată a contractului, care va fi împărţit în loturi, este de 13,8 miliarde de lei, fără TVA. Ministerul Dezvoltării Regionale va începe procedurile de adjudecare la data de 1 februarie. Lucrările ar trebui să dureze cinci ani.

Licitaţia este de fapt punerea în practică a unei Ordonanţe de Urgenţă (OUG 105/2010) pentru aprobarea Programului Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii. Potrivit detalierii pe proiecte, pentru drumuri alocarea bugetară este de 8,6 miliarde de lei, pentru reabilitarea şi modernizarea satelor 5,59 miliarde de lei, iar pentru apă şi canalizare 1,07 miliarde de lei. Sumele de la buget sunt defalcate pe mai mulţi ani.

http://www.money.ro/mega-licitatie-la-ministerul-elenei-udrea--10-000-km-de-drumuri_815581.html

Intrebari:

1.Ce treaba are ministerul lui Udrea cu infrastructura rutiera?A infintat un fel de departament CNADR?

2.De ce nu le preia consiliile locale, sa faca parteriate public-privat si sa le administereze de la fonduri la intretinere?

inginer_cfdp
January 7th, 2011, 11:27 PM
Initial descrierea articolului era "Ministerul Dezvoltării va scoate la licitaţie 10.000 de kilometri de drumuri nationale. Suma disponibilă este de peste 3 miliarde de euro" - deh, presa, le-am si sesizat greseala intr-un comentariu.

CNADNR, dupa cum sugereaza si titlul, se ocupa de autostrazi si drumuri nationale.

Drumurile de interes judetean fac parte din proprietatea publica a judetului. Drumurile de interes local apartin proprietatii publice a unitatii administrative pe teritoriul careia se afla. Ministerul Dezvoltarii Regionale aparent le administreaza la nivel central.

neaguionutu
January 8th, 2011, 08:11 AM
Buna ziua !

Stie cineva sau are informatii despre modernizarea Drumului Judetean DJ 201B, km 0+000 km 19+000 pe traseul Ciochina-Orezu-Rasi ( judetul Ialomita ) si DJ 201 B, km 19+000 - km 39+950, pe traseul traseul limită judet Ialomita (Raşi-judeţul Ialomiţa)- Lehliu Gară( A2) - Valea Argovei ?

Intreb asta pentru ca eu ma duc in vizita la parintii mei , in Cazanesti, Ialomita si as prefera sa folosesc ca ruta mai rapida Cazanesti - Ciochina ( inceputul drumului judetean DJ 201B) si sa ies la Lehliu Gara(Autostrada Soarelui) ca sa ajung la Bucuresti.

Din informatiile mele si testat de mine cu masina acum un an si jumatate , drumul acesta (Ciochina- Lehliu Gara) arata foarte rau, ca dupa bombardament , cu multe gropi in carosabil, mergeai pe portiuni mari cu 10 km/h pe ora pentru ca iti rupi masina in doua.
Pentru a ajunge la parintii mei folosesc rutele :
1) Ruta cea mai folosita : Bucuresti- Afumati- Movilita-Urziceni ( DN2) , pe urma Urziceni- Ion Roata - Balaciu-Cazanesti( DN2A)
2) Ruta mai putin folosita : Autostrada A2 ( Bucuresti- Fundulea- Lehliu Gara- Drajna Nouă ) , pe urma DN21 (Drajna Nouă –Slobozia ) si apoi DN2A ( Slobozia-Perieti- Ciochina- Cazanesti ), ruta aceasta o folosesc cand am treburi de rezolvat la Slobozia )

am mai scris acelasi text si in topicul A2 & Constanța Bypass Motorways .

Multumesc mult !

Am gasit informatii despre modernizarea Drumului Judetean DJ 201B Ciochina-Orezu-Rasi- - Lehliu Gară( A2) - Valea Argovei pe site-uri :
- Consiliul Judeţean Ialomiţa : http://www.cicnet.ro/Ranforsare%20si%20modernizare%20DJ%20201%20B.htm
-Consiliul Judeţean Călăraşi : http://www.calarasi.ro/index.aspx?page=doc&docID=817

LuluMOB
January 8th, 2011, 09:29 AM
Podul de la ecluza Cernavodă, închis pentru reparaţii

În acest an, autoturismele vor traversa oraşul Cernavodă, iar TIR-urile vor fi direcţionate pe alte rute. Lucrările încep luni, 10 ianuarie şi vor dura un an. Reabilitarea podului costă 11,7 milioane de euro.

Viaductele podului de la ecluza Cernavodă au nevoie urgentă de reparaţii, iar circulaţia a devenit riscantă. De mai bine de doi ani au fost făcute doar mici reabilitări ale tramei stradale, însă nu de ajuns încât să înlăture riscul prăbuşirii intrărilor pe pod.

„Podul nu va fi dărâmat în întregime. Legăturile dintre pod şi mal se fac prin nişte viaducte care nu au mai fost reparate de la darea în folosinţă a Canalului Dunăre - Marea Neagră, adică de 26 de ani. Acelea vor fi demolate integral şi reconstruite“, a declarat Ibram Aidîn, şeful Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Constanţa.

Lucrarea aparţine integral Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), care a organizat şi licitaţia pentru reparaţii. „Durata de execuţie a proiectului este de 12 de luni şi costă 11,77 milioane de euro. Banii provin din fonduri europene, iar licitaţia a fost câştigată de constructorul SC Arcada Company SA Galaţi“, a declarat Gabriela Tudor, director adjunct Intreţinere-Infrastructură din cadrul DRDP Constanţa.

DN2A - cel mai aglomerat

Şeful Biroului Drumuri Naţionale din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Constanţa, comisarul Constantin Bădângă, spune că drumul cel mai aglomerat va fi DN2A, pe ruta Giurgeni - Hârşova - Constanţa. „Pe raza judeţului Constanţa, traficul va deveni mai aglomerat de la Hârşova spre oraş. Cât despre rezistenţa structurii rutiere la traficul greu, sunt sigur că va rezista, pentru că a fost proiectat de la bun început pentru aşa ceva.

Mai mult, în acest an, pe anumite porţiuni, DN2A a fost reabilitat tocmai în vederea acestei devieri de trafic“, a declarat comisarul Bădângă. Problema va deveni ceva mai complicată în timpul sezonului estival, când traficul se blochează pe drumurile ce duc la mare.

Închis şi la Giurgeni

Traficul spre şi dinspre Dobrogea va fi infernal, pentru că şi podul de la Giurgeni va intra în reabilitare în această lună. „Noi ştim că pe 15 ianuarie vor începe lucrările şi la Giurgeni şi probabil se va circula pe o singură bandă. Vom avea mult de lucru la fluidizarea traficului“, spune şeful Serviciului Rutier din Ialomiţa, comisarul Sorin Goagă.

În aşteptarea clienţilor

Patronii de moteluri şi restaurante de pe Drumul Naţional 2A Bucureşti - Constanţa îşi fac deja calcule şi sunt siguri că vor avea profit imediat ce drumul va fi deviat. „Este cert că foarte mulţi dintre şoferi vor opri la noi. Anul trecut nu am stat prea bine cu încasările, dar acum, dacă traficul va fi mai intens pe zona noastră, cu siguranţă vom avea parte de mai mulţi clienţi“, spune Mirela Ion, administratorul Terasei Strachina, unul dintre cele mai cunoscute popasuri amenajate pe şoseaua veche care duce către litoral.

Pentru un meniu fix, care cuprinde trei feluri de mâncare, preţurile variază între 10 şi 15 lei. Cei care vor să se şi odihnească pe timp de noapte trebuie să mai plătească în plus între 30 şi 50 de lei.

Primarii, puşi pe profit

Primarii din localităţile tranzitate de DN 2A şi-au făcut deja planuri pentru a aduce bani la bugetul local. Edilul-şef din Urziceni, Constantin Sava, va pregăti taxe pentru tir-işti şi camionagii. „Voi propune şi aproba o taxă în valoare de 1.500 de lei pentru fiecare maşină de peste 7,5 tone care tranzitează Urziceniul. Păi cum, după ce că o să-mi facă praf şoselele, să mă lase cu ochii în soare?! Cu banii de pe taxă voi repara ce strică ei“, spune Constantin Sava.

Şi edilul-şef din Ţăndărei, Vasile Sava, vrea să profite la maximum. „Traficul intens va crea foarte multe probleme - poluare, zgomot şi deteriorarea carosabilului. Intenţionăm să introducem o taxă de drum, astfel încât să putem repara şoselele care vor fi distruse. Mai mult, am putea amenaja chiar şi o parcare cu plată pentru şoferii care tranzitează Ţăndăreiul. Totodată, am putea concesiona şi terenuri pentru micii întreprinzători care intenţionează să deschidă magazine în zonele din oraş unde traficul este intens“, spune şi Vasile Sava.

„Şoseaua se va face praf“

La câţiva kilometri distanţă, în comuna Ciochina, străbătută şi ea de DN2A, comunitatea locală priveşte speriată decizia de deviere a traficului greu. „Degeaba au mai lăţit Drumul Naţional 2A, pentru că, din cauza tonajului, şoseaua se va face praf în câteva luni. Nu mai zic de fisurile ce apar în pereţii caselor, de la trepidaţii. Vom încerca să înştiinţăm autorităţile judeţene să găsească o soluţie de filtrare a traficului greu, între anumite segmente orare“, spune Vasile Câmpulungeanu, primarul comunei Ciochina.

Probleme vor fi şi la Slobozia, cu precădere în zona cartierului Bora. „Dacă Ministerul Transporturilor aproba ca şoseaua dintre Drajna şi Slobozia să fie făcută pe patru benzi, acum nu mai era nicio problemă. Se circula lejer, chiar şi cu această deviere. Acum sunt convins că se va merge bară la bară, iar în ceea ce priveşte casele, într-adevăr, vor fi afectate cele de la intrarea în Bora“, spune viceprimarul oraşului, Valentin Băcanu.

Autorităţi nemulţumite

Administraţia locală din Hârşova nu vede cu ochi buni devierea traficului. „De doi ani aşteptăm o investiţie care să reabiliteze trama stradală pe raza oraşului şi să înlocuiască bordurile. De la atâtea straturi de asfalt s-a ajuns la nivelul bordurilor, iar când plouă, apa se revarsă în curţile oamenilor. Cred însă că, dacă trama se va degrada foarte tare, nu vor avea încotro decât să îl repare“, a declarat Tudor Nădrag, primarul oraşului Hârşova.

http://www.adevarul.ro/locale/constanta/Podul_de_la_ecluza_Cernavoda-inchis_pentru_reparatii_0_402560081.html

Sorinus
January 8th, 2011, 09:43 AM
Drumul Tg. Mures - Reghin-Bistrita-Dej cum este? Trebuie sa ajung de la Bucuresti la Baia Mare si acesta e cel mai scurt traseu.
Alternativa ar fi sa o iau pe Valea Oltului, Cluj, Dej.
MS

andrei_ro
January 8th, 2011, 10:12 AM
Mures-Reghin e cat de cat ok.
Reghin-Bistrita e destul de prost (fara gropi, dar denivelat. Nu-i marcat cum trebuie, noaptea e nasol).

Bistrita-Dej e excelent (cel mai bun DN la ora actuala dupa parerea mea. E proaspat reabilitat).

Pe Valea Oltului s-ar putea sa fie putin mai aproape, insa traficul de la Pitesti la Cluj e groaznic (Pitesti-Sibiu e plin de camioane si drumul ingust+f multe curbe. Brasov-Mures-Bistrita-Baia-Mare e muult mai relaxant).

_DAC_
January 8th, 2011, 10:29 AM
S-au poti incerca varianta Brasov - Tg. Mures - Cluj - Dej - Baia Mare. Astfel poti ocoli portiunea Reghin-Bistrita despre care zice Andrei ca e mai proasta. Si de la Campia Turzii la Turda poti intra pe autostrada si eviti o parte din cele 2 orase, ai varianta de ocolire a comunei Apahida de langa Cluj, si centura la Gherla. Iar portiunea Cluj - Dej e in stare foarte buna.

AndreiB
January 8th, 2011, 12:44 PM
Daca tot demoleaza ar fi ideal si o largire la 4 benzi.

claudiu_ne2000
January 9th, 2011, 02:16 PM
Podul de la ecluza Cernavodă, închis pentru reparaţii
........
Primarii, puşi pe profit

Primarii din localităţile tranzitate de DN 2A şi-au făcut deja planuri pentru a aduce bani la bugetul local. Edilul-şef din Urziceni, Constantin Sava, va pregăti taxe pentru tir-işti şi camionagii. „Voi propune şi aproba o taxă în valoare de 1.500 de lei pentru fiecare maşină de peste 7,5 tone care tranzitează Urziceniul. Păi cum, după ce că o să-mi facă praf şoselele, să mă lase cu ochii în soare?! Cu banii de pe taxă voi repara ce strică ei“, spune Constantin Sava.

Şi edilul-şef din Ţăndărei, Vasile Sava, vrea să profite la maximum. „Traficul intens va crea foarte multe probleme - poluare, zgomot şi deteriorarea carosabilului. Intenţionăm să introducem o taxă de drum, astfel încât să putem repara şoselele care vor fi distruse. Mai mult, am putea amenaja chiar şi o parcare cu plată pentru şoferii care tranzitează Ţăndăreiul. Totodată, am putea concesiona şi terenuri pentru micii întreprinzători care intenţionează să deschidă magazine în zonele din oraş unde traficul este intens“, spune şi Vasile Sava.

Am ras bine de tot la citirea acestui articol, imi si inchipuiam primarii cum isi freaca mainile de bucurie la numararea banilor...mai ales primarul din Urziceni, care cu ocazia asta cred ca va cumpara si niste semafoare.

Ce oameni...:bash:

Sorinus
January 9th, 2011, 03:02 PM
Au si ei dreptate, in sensul ca acele TIR-uri chiar distrug strazile intr-o perioada scurta de timp. Bugetele locale nu-si permit sa repare DN-urile stricate si care de obicei constituie si ''Drumul Principal'' al oraselelor pe care le traverseaza.
Deci daca pun taxe o sa le si cheltuie.
Doua-trei luni nu ar fi probleme sa fie deviate TIR-urile pe DN2A, dar un an se va cunoaste.

bogdymol
January 9th, 2011, 03:06 PM
^^Da, dar trebuie sa ne gandim si la faptul ca DN-urile care trec prin localitati sunt intretinute de catre CNADNR, deci primaria n-are nici o treaba cu drumul chiar daca trece prin localitatea lor. Ar fi absurd ca primaria sa ceara bani pentru trecerea prin acel loc daca drumul nu e intretinut de ei, ci de catre cei de la Bucuresti.

Sorinus
January 9th, 2011, 03:31 PM
Ai dreptate. Ma gandeam, o centura la Urziceni, una la Tandarei si una la Harsova ar fi facut aceste discutii exagerate. Si DN2A un drum mai rapid.
La Kogalniceanu langa C-ta nu prea cred ca au pe unde, desi si acolo ar fi mers.

nenea_hartia
January 9th, 2011, 03:35 PM
^^Da, dar trebuie sa ne gandim si la faptul ca DN-urile care trec prin localitati sunt intretinute de catre CNADNR, deci primaria n-are nici o treaba cu drumul chiar daca trece prin localitatea lor. Ar fi absurd ca primaria sa ceara bani pentru trecerea prin acel loc daca drumul nu e intretinut de ei, ci de catre cei de la Bucuresti.
În municipii drumul e întreţinut de primărie şi e considerat stradă internă (există protocoale prin care CNADNR l-a predat Consiliului Local). Doar în oraşe, comune şi sate aparţine de CNADNR.
La Lugoj, spre exemplu, acolo unde centura intersectează DN68A (Strada Făgetului), CL a predat temporar porţiunea respectivă de stradă înapoi la CNADNR pe perioada lucrărilor la sensul giratoriu şi la pasaj, dar acum a fost transmis din nou la CL.

bogdymol
January 9th, 2011, 03:38 PM
În municipii drumul e întreţinut de primărie şi e considerat stradă internă (există protocoale prin care CNADNR l-a predat Consiliului Local). Doar în oraşe, comune şi sate aparţine de CNADNR.
La Lugoj, spre exemplu, acolo unde centura intersectează DN68A (Strada Făgetului), CL a predat temporar porţiunea respectivă de stradă înapoi la CNADNR pe perioada lucrărilor la sensul giratoriu şi la pasaj, dar acum a fost transmis din nou la CL.

Da, stiu ca in cazul localitatilor mai mari DN-ul e in administrarea primariilor, dar nu stiu daca e cazul si in localitatilor de mai sus.

AndreiB
January 9th, 2011, 04:03 PM
Urziceni are centura, din aceea tip prin oras, asa ca actiunea primarului mi se pare lacomie locala. Slobozia are centura un pic mai adevarata insa la Tandarei treaba e un pic mai dificila, mai e si o cale ferata si orice centura ori ar izola orasul/targul/satul (habar n-am ce e) de rau sau ar costa foarte mult prin rau.

Oricum lucrari de upgrade la DN2a ar fi un pic contraproductive avand in vedere ca A2 il elimina aproape ca drum, si avem alte prioritati.

Sa speram ca o sa dureze lucrarile la pod putin si ca cetatenii din Tandarei nu vor avea de suferit prea mult timp (slabe sanse).

Intrebarea care o pun eu insa: Nu era oare mai logic, avand in vedere nevoile transportatorilor, calea ferata Bucuresti-Constanta proasta si locuitorii din Urziceni, Slobozia si Tandareni sa bage TIR-urile prin Cernavoda?

Sorinus
January 9th, 2011, 07:32 PM
Poate podul peste canal nu tine la atatea TIR-uri.

dnd
January 9th, 2011, 07:56 PM
Oricum lucrari de upgrade la DN2a ar fi un pic contraproductive avand in vedere ca A2 il elimina aproape ca drum, si avem alte prioritati.

Daca nu gresesc, sambata si duminica TIR-urile o i-au pe DN2A ca pe autostrada nu au voie. Cel putin asa am observat vara asta, cand am mers putin pe DN2A spre Urziceni, era plin de TIR-uri.

panda80
January 9th, 2011, 08:01 PM

Putem spune ca autostrada elimina ca importanta DN3A, insa cred ca DN2A este un pic cam departe pentru ca traficul sa-i fie influentat prea tare de A2. Am fost acum vreun an pe Slobozia-Urziceni si am ramas uimit sa vad cat de aglomerat este. Traficul este in mod sigur peste media DN-urilor de la noi.

alecu26
January 9th, 2011, 11:30 PM
Initial descrierea articolului era "Ministerul Dezvoltării va scoate la licitaţie 10.000 de kilometri de drumuri nationale. Suma disponibilă este de peste 3 miliarde de euro" - deh, presa, le-am si sesizat greseala intr-un comentariu.

CNADNR, dupa cum sugereaza si titlul, se ocupa de autostrazi si drumuri nationale.

Drumurile de interes judetean fac parte din proprietatea publica a judetului. Drumurile de interes local apartin proprietatii publice a unitatii administrative pe teritoriul careia se afla. Ministerul Dezvoltarii Regionale aparent le administreaza la nivel central.

programul asta e un fel de...dupa noi potopul.

Toate vor fi realizate printr-un fel de program credit furnizor...si se vor plati incepand in urmatorul ciclu elecotoral. Exact ce hulea Boc si Berceanu ca le-a lasat motenire Tariceanu si Orban...exact asta fac ei acum.

In plus....ca orice program Romanesc...nu e foarte clar cum si unde si care din aceste proiecte vor fi ales si executate. OK-ul sta in semnatura lui Udrea.

alecu26
January 9th, 2011, 11:36 PM
Drumul Tg. Mures - Reghin-Bistrita-Dej cum este? Trebuie sa ajung de la Bucuresti la Baia Mare si acesta e cel mai scurt traseu.
Alternativa ar fi sa o iau pe Valea Oltului, Cluj, Dej.
MS

Si in Targu Mures...pe unde mergi? Eu zic ca in weekend sa eviti Valea Prohovei cu orice pret. Vineri spre BV....Duminica spre Buc.

Mergi cum am mers eu....pe A2-Centura Buc-A1-Sibiu-Medias-Targu Mures. Din Targu Mures sunt multe variante...(de fapt din Iernut). Poti sa o iei spre Cluj...dar nu te ajuta mult ca A3 te scoate in partea opusa....dar poti sa mergi pe DN1 si din Cluj sa o iei spre Zalau....si dupa aia spre Baia Mare.

Cred ca tot varianta aleasa de tine e cea mai buna....oricum nu intri nici in Bistrita nici in Dej si merge repede.

alecu26
January 10th, 2011, 11:29 AM
http://www.cnadnr.ro/docs/comunicate/comunicat%2014.12.2010.pdf

mai am si o poza pe telefon facuta in MTI. Am incercat sa pozez cateva zeci de cutii cu proiecte la foarte multe centuri. Stateau pe un coridor...probabil asteptand sa le bage cineva in seama.

silviubad
January 11th, 2011, 07:00 PM
Ce se mai stie despre reabilitarea drumului Iasi-Vaslui?

Le Clerk
January 13th, 2011, 12:15 PM
Cheile Dambovicioarei tourist road is modernized
Thursday, 13 January 2011 11:24

The modernizing work on the tourist road of Cheile Dambovicioarei (central-southern Romania) was completed, checked and signed for. It cost almost 12 million lei (approximately 2.8 million euros), money supplied by European funds.

The almost 10 km long county road 730 begins from county road 73 in the vicinity of the village of Podul Dambovitei and it reaches Brasov County (central Romania) limit.

The tourist road modernization was effected through the Regional Operational Programme, with the purpose of improving and developing the tourist infrastructure in the area.

'The achievement of such an investment brings the Arges County [central-southern Romania] a very significant economic capital through the infrastructure development, offering a supportive environment for investments in tourism. The revival of tourism in the region will also bring jobs in tourist and agritourism services,' Arges County Council chairman Constantin Nicolescu said.

County road 730 facilitates the access to 14 gorges declared natural monuments, five caves declared protected areas and to the National Park of Piatra Craiului, as well as to other sightseeing spots around the village of Dambovicioara.

The county authorities have also received the financing approval for two other modernizing projects of some tourist interest roads in the mountain area of Arges County, on the Targului and Valsan river valleys.

The almost 20 km long county road 734, which connects Campulung Muscel to the village of Leresti and the Voina Chalet, is going to be modernized this year, after March 1.

In the case of county road 703I connecting Musetesti, Bradulet, Bradetu and Poienile Valsanului, the modernizing work began last autumn, but stopped because of the weather and it is going to be resumed after March 1.
Source (http://www.agerpres.ro/english/index.php/news-of-the-day/item/46567-Cheile-Dambovicioarei-tourist-road-is-modernized.html)

alecu26
January 13th, 2011, 01:45 PM
am vazut parca inainte de Craciun ceva stire privind receptia unor km pe DN6 si a doua centuri la Mehadia si inca o localitate. Are cineva mai multe detalii?

AbelT
January 13th, 2011, 09:54 PM
Source (http://www.agerpres.ro/english/index.php/news-of-the-day/item/46567-Cheile-Dambovicioarei-tourist-road-is-modernized.html)

nu ca n-ar fi fost si inainte, dar in Romania asfaltarea aduce hoardele de picnicari si manelisti prin toate ungherele padurii . din zona aia am niste poze horror - practic nu le ajunsesera defrisarile masive , au mai infintat si gropi de gunoi adhoc in jurul Brusturetului, satului Pestera :bash: iar minibarajele din PET-uri si tampoane igienice vor pune in valoare paraul Dambovicioara :ohno: c-asa-i la noi

AbelT
January 13th, 2011, 09:55 PM
am vazut parca inainte de Craciun ceva stire privind receptia unor km pe DN6 si a doua centuri la Mehadia si inca o localitate. Are cineva mai multe detalii?

in lucru este centura Domasnea, destul de avansat, s-ar putea ca pana in toamna sa-i deie drumul

alecu26
January 14th, 2011, 08:01 AM
in lucru este centura Domasnea, destul de avansat, s-ar putea ca pana in toamna sa-i deie drumul

ziceau ceva si de Domasnea. In fine...incet incet DN 6 chiar se apropie de un drum expres. Doua centuri sau chiar mai multe sunt gata. Centura Caransebes e in lucru si nu sunt probleme deosebite. S-a mai licitat si centura Alexandriei si Caracal. Timisoara-Lugoj arata excelent....

Alte tronsoane din DN 6 au fost licitate acum si deja se cams stiu castigatorii.

Cred ca am putea vedea pana la finalizarea executiei lui CIV cat de curand cum se muta traficul pentru Timisoara-Arad pe acest drum.

Sorinus
January 14th, 2011, 08:01 AM
Am fost la Baia Mare, pe ruta Reghin. Impresii: decent pana la Tg. Mures, cum toti stim.
Tg. Mures-Reghin foarte aglomerat, nu erau gropi, usor denivelat. La fel si Reghin Bistrita.
Bistrita-Dej foarte bun, cum s-a mai zis.
Dar DN1c spre Baia Mare...nu era el bun nici asta vara, dar acum au aparut gropane. Urat, foarte urat, mai ales pe lapovita.
Totusi, drumul e destul de lat, ar trebui doar un covor asfaltic nou...si mai e si zona turistica.

alecu26
January 14th, 2011, 08:37 AM
s-a dat in sfarsit ordinul de incepere la proiect. Asta dupa vreo 2 ani de asteptare...ca de atunci se stie constructorul si e semnat contractul.

In martie o sa vedem primele lucrari pe acolo.

Ai fost pe valea prahovei sau valea oltului?

alecu26
January 14th, 2011, 08:38 AM
Deasemenea cred ca si pe celelate contracte se va da drumul in curand (Tg mures-Reghin-Bistrita).

Skynick
January 14th, 2011, 01:38 PM
Recomand tuturor celor care fac ruta asta sa foloseasca drumul Pitesti - Craiova - Drobeta - Lugoj - Timisoara.

Drumul este refacut in totalitate pe portiunea Orsova - Timisoara in afara de niste portiuni mici nereabilitate intre Drobeta si Orsova si in jurul Strehaia si Ciochiuta. Se folosesc centurile de la Craiova, Drobeta, Lugoj si Timisoara (Sorry dar la Mehadia aia nu e centura). Sunt in constructie centurile de la Caransebes (unde se pierde cel mai mult timp acum) si Domasnea.

Fata de varianta pe la Sibiu, drumul este cu 50km mai scurt si mult mai liber si bun. Cred ca se pot obtine intre o ora si doua timp recuperat fata de varianta pe sus.

ionut
January 14th, 2011, 01:47 PM
Recomand tuturor celor care fac ruta asta sa foloseasca drumul Pitesti - Craiova - Drobeta - Lugoj - Timisoara.

Ai uitat sa zici bottom line: cat ai facut efectiv Bucuresti-Timisoara, ca timp.

Skynick
January 15th, 2011, 07:03 PM
Ai uitat sa zici bottom line: cat ai facut efectiv Bucuresti-Timisoara, ca timp.

cam 7 ore.

bogdymol
January 16th, 2011, 08:33 AM
Drumuri spre graniţă la modernizat

ARAD. Mai multe drumuri din apropierea frontierei, propuse penrru reabilitare în perspectiva aderării la Schengen.

Consiliul Judeţean Arad, în colaborare cu administraţia din Ungaria, a depus pentru obţinerea de finanţare europeană mai multe proiecte de reabilitare a drumurilor transfrontaliere.

Amplul program de reabilitare, a fost gândit pentru facilitarea accesului autoturismelor către şi dinspre Ungaria, în perspectiva aderării României la Spaţiul Schengen.

Primele drumuri care vor intra în programul de reabilitare sunt DJ 709C Arad - Variaşul Mic (care va permite accesul în Ungaria prin localitatea Dombegyhaz) şi DJ 709J Grăniceri - Sânmartin (care va permite deschiderea traficului auto prin localitatea Elek). Conform informaţiilor furnizate de conducerea Consiliului Judeţean Arad, drumurile vor fi reabilitate începând din primăvară. Pentru reabilitarea drumurilor amintite se doreşte accesarea de fonduri europene, în urma unor proiecte transfrontaliere declarate eligibile pentru finanţare europeană.

Proiectele au fost depuse în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră Ungaria - România 2007-2013. Autorităţile judeţene intenţionează să obţină fonduri şi pentru drumurile Socodor - Sânmartin, Şofronea - Zimandcuz şi Macea - Dorobanţi.

"Cele două proiecte înseamnă investiţii de aproximativ patru milioane de euro, iar contractele de finanţare urmează să fie semnate în următoarele două luni. Proiectele sunt deosebit de importante, având în vedere aderarea la Spaţiul Schengen, pentru că astfel va fi posibilă tranzitarea frontierei pe mai multe căi rutiere" a declarat, pentru Mediafax, Cristian Drăgan, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad.
sursa (http://www.aradon.ro/drumuri-spre-granita-la-modernizat/news-20110114-04591132)

Este vorba despre reabilitarea a cateva drumuri secundare care fac legatura intre localitatile de la frontiera Romano-Maghiara. Astfel, dupa aderarea Romaniei la Schengen (nu ma intrebati cand va fi asta) se va putea traversa intre cele 2 tari prin mai multe puncte.