View Full Version : Roads

Pages : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23

Sorinus
January 16th, 2011, 05:00 PM
Am vazut o Oraganizare de Santier FCC la aprox 10km de bifurcatia de la Dej. Sper ca tocmai asta sa fi fost, aveau un morman de indicatoare d-alea de limitare si ocolire.

Claudiopolis
January 16th, 2011, 06:04 PM
Interesant, am vazut si eu o organizare de santier FCC similara la ~25 km de Dej pe drumul spre Baia Mare.

nenea_hartia
January 16th, 2011, 09:31 PM
În numai câteva luni va începe construcţia primilor 20 de kilometri de autostradă din judeţul Vâlcea, care va lega „capătul de nord al culoarului IV cu centura Sibiului”. Asta a spus acum câteva secunde la televizor un agramat obraznic care ocupă funcţia publică de prefect al judeţului Vâlcea. Omul ăsta a mai fost citat aici, pe forum, cu alte declaraţii sforăitoare. Şcoala de activişti de partid găunoşi şi tupeişti produce în continuare, la 21 de ani de la Revoluţie, roboţi fără creier şi fără simţul ridicolului.

vancouverro
January 16th, 2011, 10:36 PM
În numai câteva luni va începe construcţia primilor 20 de kilometri de autostradă din judeţul Vâlcea, care va lega „capătul de nord al culoarului IV cu centura Sibiului”. Asta a spus acum câteva secunde la televizor un agramat obraznic care ocupă funcţia publică de prefect al judeţului Vâlcea. Omul ăsta a mai fost citat aici, pe forum, cu alte declaraţii sforăitoare. Şcoala de activişti de partid găunoşi şi tupeişti produce în continuare, la 21 de ani de la Revoluţie, roboţi fără creier şi fără simţul ridicolului.

bine zis nenea, +1.

alecu26
January 17th, 2011, 09:47 AM
Am vazut o Oraganizare de Santier FCC la aprox 10km de bifurcatia de la Dej. Sper ca tocmai asta sa fi fost, aveau un morman de indicatoare d-alea de limitare si ocolire.

da....e la iesirea din Catcau...spre Baia Mare. Vreo 10-12 km de la iesirea din Dej.

alecu26
January 17th, 2011, 09:57 AM

apropo de acesti km. Uitandu-ma pe traseu am observat ca acesti primii km dinspre Sibiu se crosheteaza de multe ori cu DN-ul (trece de pe o parte pe alta). Ei...in aceste puncte se poate oricand si foarte usor organiza o "urcare/coborare" de pe autostrada fara a exista nod rutier si in acest fel folosi 5-10-15 km (oricati sunt gata) fara a fi gata un tronson anume (intre doua noduri rutiere).

Asta ar ajuta mult ca, pana se ajunge la cele 4 benzi dinainte de Sibiu sunt multe zone cu linie continua dubla, localitati si restrictii la 40 la ora (chiar 30).

Le Clerk
January 18th, 2011, 03:12 PM
Romania to upgrade key road infrastructure for Dacia – Renault with EUR 18.8 mln
JANUARY 18, 2011 AT 3:52 PM

Romania’s Transport Ministry will invest EUR 18.8 million in upgrading the road infrastructure around the Dacia-Groupe Renault factory and the Renault Technologie Roumanie center. The ministry will built four lanes on 4.1 kilometers of national road DN 73 and on a connection road DN 73D. The investment aims at easing the traffic from the Dacia factory to the Bucharest – Pitesti highway.

A second project targets the Baldana – Titu segment, which will also have four lanes, aiming at an easier connection to the Renault Technologie Roumanie testing center.

“These two projects support the creation of new jobs in the Romanian economy. Dacia-Renault is an extremely important company in increasing the production capacity for the Romanian industry. At the same time, we will support the mobility of the 2,200 young Romanians Dacia – Renault prepares and specializes in Romania,” said Transport Minister Anca Boagiu. Source (http://www.romania-insider.com/romania-to-upgrade-key-road-infrastructure-for-dacia-renault-with-eur-18.8-mln/17572/)

radutm
January 19th, 2011, 12:20 PM
sursa (http://www.aradon.ro/drumuri-spre-granita-la-modernizat/news-20110114-04591132)

Este vorba despre reabilitarea a cateva drumuri secundare care fac legatura intre localitatile de la frontiera Romano-Maghiara. Astfel, dupa aderarea Romaniei la Schengen (nu ma intrebati cand va fi asta) se va putea traversa intre cele 2 tari prin mai multe puncte.
Arad si Timis e clar ce proiecte sunt. Stie cineva ce alte treceri a frontierei se planuiesc sa se deschida in Bihor si Satu Mare?

alecu26
January 19th, 2011, 01:48 PM
tocmai am pus pe City By Pass and ring road un comunicat CNADNR privind o centura Sacuieni. Probabil este facuta si cu ceva gandire la vama Sacuieni din imediata apropiere.

status
January 19th, 2011, 07:56 PM
In Bihor se are in vedere infiintarea unei noi treceri Ateas (comuna Cefa) si Geszt ( Ungaria) au inceput modernizarea drumului acolo existand o trecere temporara, a fost deschis de cativa ani Sacueni - Letavertes, si probabil la Girisu de Cris pe viitor.

nirolf
January 19th, 2011, 08:18 PM
TRONSOANE DE DRUMURI NAŢIONALE CU REGIMUL LEGAL DE VITEZĂ MAJORAT DE LA 50 KM/H LA 70 KM/H (http://politiarutiera.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=6842:tronsoane-de-drumuri-naionale-cu-regimul-legal-de-vitez-majorat-de-la-50-kmh-la-70-kmh&catid=34:stiri-politia-rutiera)

O idee bună, însă în stațiunile de pe DN1 mi se pare oarecum periculos, sunt destul de multe treceri de pietoni, intersecții, turiști amețiți.

Nici urmă de DN2 însă.

nenea_hartia
January 19th, 2011, 08:40 PM
TRONSOANE DE DRUMURI NAŢIONALE CU REGIMUL LEGAL DE VITEZĂ MAJORAT DE LA 50 KM/H LA 70 KM/H (http://politiarutiera.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=6842:tronsoane-de-drumuri-naionale-cu-regimul-legal-de-vitez-majorat-de-la-50-kmh-la-70-kmh&catid=34:stiri-politia-rutiera)

O idee bună, însă în stațiunile de pe DN1 mi se pare oarecum periculos, sunt destul de multe treceri de pietoni, intersecții, turiști amețiți.

Nici urmă de DN2 însă.
În staţiunile respective viteza legală a fost crescută de ani buni la 70km/h. O soluţie tâmpită la aglomeraţia existentă, gândită de un leadership incapabil să construiască un drum decent peste munţi.

radutm
January 19th, 2011, 09:40 PM
In Bihor se are in vedere infiintarea unei noi treceri Ateas (comuna Cefa) si Geszt ( Ungaria) au inceput modernizarea drumului acolo existand o trecere temporara, a fost deschis de cativa ani Sacueni - Letavertes, si probabil la Girisu de Cris pe viitor.

^^
Multumesc de informatii! (imi trebuiau pentru o prezentare). Imi mai ramane sa aflu datele pe SM.

panda80
January 20th, 2011, 07:43 AM

Nici urmă de DN2 însă.

Sunt si sate de pe DN2: Oniscani, Harlesti, Caldarusanca, Posta Calnau. Putin intr-adevar. Atrage atentia in mod placut DN17, inseamna ca nu a fost reabilitat degeaba. La fel, era logica cresterea limitei in Tartasesti, localitate liniara si foarte lunga, unde drumul este 2+2.

alecu26
January 20th, 2011, 09:37 AM
Da...DN 17 era si pacat de el. Se merge lejeeeer cu viteze mult mai mari chiar si in localitati deoarece toate casele au trotuar destul de lat intre santul drumului si case si nu prea sunt pericole.

Cel mai naspa ramane oricum in zona Nokia (localitatea Jucu) unde intre drum si localitate exista si calea ferata si e o linie dreapta unde sta foarte mult la panda politia. Oricum...acolo e DN 1C...cred.

_DAC_
January 20th, 2011, 10:11 AM
Uitandu-ma la lista cu localitatile unde a fost ridicata limita legala de viteza de pe situl politiei rutiere am observat ca in judetul Cluj sunt 2 localitati care apar si anume Copaceni si Tureni. Ambele localitati sunt pe drumul ce leaga Clujul de Turda, drum care are 2+2 benzi de circulatie.

Dar din cate stiu eu limita de 70 km/h a fost aplicate de multa vreme in aceste 2 localitati, cel putin de 2 ani, cam de cand s-au amplasat camerele de supraveghere a traficului care ulterior s-au desfintat. Ma intreb daca nu cumva aceasta crestere a limitarii se face in teren, dupa care se asteapta o vreme pentru a se vedea daca este oportuna(sau sigura), si doar dupa se declara limitarea legala "in acte"?

alecu26
January 20th, 2011, 10:23 AM
in muuult mai multe localitati limita e de 70. Aprope tot ce e in Cta...e 70 de 2-3 ani cred.

alecu26
January 20th, 2011, 10:36 AM
si apropo de autostrazile lui Boc....mai demult a fost implementata fraza.

http://stirileprotv.ro/stiri/eveniment/dn-1c-intre-cluj-si-dej-adus-la-standard-de-autostrada.html

Le Clerk
January 20th, 2011, 11:25 AM
OT: sosea in Sochi, Rusia:

http://www.gorkygorod.ru/en/main/index/

http://www.tramplin.tv/welcome/page

http://img406.imageshack.us/img406/3192/gorky.jpg

alecu26
January 20th, 2011, 11:34 AM
daca nu o sa faca circuit auto dupa aia...tot degeaba....

macar de niste carturi tot ar avea loc.

nenea_hartia
January 20th, 2011, 01:18 PM
^ Tot orăşelul ăla e făcut în Photoshop, cu şosea cu tot.

titisor
January 20th, 2011, 07:38 PM
Rusii vor se pare si Olimpiada de vara 2020 .. Sau ce e acolo e de fapt ce va ramane in urma ca mostenire?:)

bogdymol
January 20th, 2011, 10:39 PM
Noile camere mobile pentru verificarea rovignetei:

ctaKRVj8H0E
via (http://www.trafictube.ro/noile-camere-video-pentru-verificarea-rovignetelor-electronice/)

alecu26
January 21st, 2011, 08:04 AM
da...le-am vazut in multe locuri din tara.

La intrarea in Ovidiu spre Cta, la sensul giratoriu cu Tulcea, inainte de podul in arc....si la intrarea in Tg Mures dinspre Campia Turzi/Turda.

Le Clerk
January 21st, 2011, 09:37 AM
C2BNJNKQsc8&NR

nbk
January 21st, 2011, 11:52 AM
^^:rofl:
cat de tare e!!!! :lol::applause:

vux
January 21st, 2011, 06:08 PM
KZPSaNlOeD8

MHN
January 22nd, 2011, 04:59 AM
^^
incredibil!

vux
January 22nd, 2011, 12:09 PM
McfbWRbD39Q

RunRun1730
January 22nd, 2011, 04:50 PM
Stiti cumva daca BAC-u ala face parte din patrimoniul UNESCO?

adeiush
January 22nd, 2011, 05:06 PM
Stiti cumva daca BAC-u ala face parte din patrimoniul UNESCO?

Nu face parte din patrimoniul UNESCO

oricum se pare ca Bac-ul va fi inlocuit in curand pentru ca se va construi un pod...

FINANTARE - PROIECT - Bacul de pe Somes va fi inlocuit cu un pod la Ulmeni, in valoare de 4,7 milioane euro (VIDEO)
http://www.emaramures.ro/stiri/41732/FINANTARE-PROIECT-Bacul-de-pe-Somes-va-fi-inlocuit-cu-un-pod-la-Ulmeni-in-valoare-de-4-7-milioane-euro-
24 noiembrie 2010

Bacul de pe Somes va folosit doar ca distractie pentru turisti, de anul viitor. Un pod va lega Ulmeniul de Miresu Mare si Somcuta, iar pentru constructia acestuia statul ar urma sa aloce nu mai putin de 4,7 milioane euro. Banii vor veni de la Ministerul Dezvoltarii Regionale, in urma unui lobby sustinut, atat din partea autoritatilor locale, cat si judetene, spune primarul din Ulmeni, Lucian Morar.

Dupa numeroase adrese, edilul orasului Ulmeni a primit, in sfarsit, raspuns de la ministrul Dezvoltarii Regionale, Elena Udrea. Conform acestuia se vor finanta asfaltari pe 24,66 kilometri, pe DJ 108 E, de la limita judetului Salaj, pe ruta Chelinta - Remeti, Somes - Miresu Mare - Lucacesti - Danestii Chioarului - Pribilesti - Mogosesti. In lucrare ar urma sa intre si constructia unui pod peste Somes, la Ulmeni, care sa inlocuiasca bacul cu care se traverseaza in prezent raul.

"Aceasta lucrare a fost solicitata atat de primaria Ulmeni, cat si de Consiliul Judetean Maramures, in adrese trimise Ministerului Dezvoltarii. Sper ca lucrarea sa inceapa din primavara anului viitor, pentru ca ar fi cea mai importanta lucrare ce ar raspunde unei necesitati de zeci de ani. Podul leaga doua zone ale acestui judet, zona Codru cu zona Chioar. Ar fi cel mai scurt drum din Baia Mare la Zalau, dinspre Cehu spre Chioar... Un pod ce ar raspunde economic unor asteptari mari," spune primarul Morar.

Podul de la Ulmeni fusese initial gandit ca parte a proiectului Drumul Nordului, care a ramas uitat prin sertare ministeriale. Alesul local din Ulmeni crede insa ca realizarea acestui pod ar putea fi primul pas in materializarea proiectului. Conform studiului de fezabilitate, numai constructia podului costa 4,7 milioane euro. Cu toate acestea, autoritatea locala incearca sa pastreze bacul cu care oamenii au traversat raul zeci de ani. Asta pentru ca puntile plutitoare au facut din Ulmeni o zona cautata de turisti.

"Da, sa vada oamenii peste ani greutatile ce le intampinam. Ba este si un interes turistic. Sunt care vin, filmeaza si duc imaginile mai departe, asa ca va ramane ca un divertisment, bacul se va pastra," conchide Lucian Morar.

alecu26
January 24th, 2011, 11:13 AM
McfbWRbD39Q

inca nu se vad nici un fel de lucrari de reabilitare? Ar fi trebuit sa inceapa.

radutm
January 24th, 2011, 11:44 AM
^^
incredibil!
Sunt si in zona noastra vreo cateva, pe Mures. Personal am trecut cu masina cu bacul la Conop. Mai este unul la Igris, in Timis, si la Sanpetru German - Pecica, dar pe acolo nu am trecut niciodata.

ThunderTM
January 24th, 2011, 12:38 PM
+ Periam Port, unde am trecut eu muresul :P (cu masina cu tot) pe un bac antic si al naibii de subred. Asta a fost in 1998 sau 1999, nu stiu daca mai exista.

MHN
January 24th, 2011, 02:18 PM
Pai na, ce sa zic: de atatea ori incredibil!
Suntem inca in epoca de piatra, din acest punct de vedere.

ChagallTM
January 24th, 2011, 02:26 PM
Si la vecinii nostrii langa Szeged exista un bac peste Tisa cu care se transporta masini si camioane dintr-o parte in alta. Taxa este destul de frumusica si este chiar rentabila.

MHN
January 24th, 2011, 03:04 PM
Si la vecinii nostrii langa Szeged exista un bac peste Tisa cu care se transporta masini si camioane dintr-o parte in alta. Taxa este destul de frumusica si este chiar rentabila.

Dar ma gandesc ca exista si alternativa, situata nu foarte departe, nu?

.andy.
January 24th, 2011, 03:28 PM

Sunt de acord cu tine, dar trebuie recunoscut ca are un farmec aparte.

MHN
January 24th, 2011, 04:20 PM
^^
Dupa cum declara primarul din articolul de mai sus:
FINANTARE - PROIECT - Bacul de pe Somes va fi inlocuit cu un pod la Ulmeni, in valoare de 4,7 milioane euro (VIDEO)
http://www.emaramures.ro/stiri/41732...milioane-euro-
24 noiembrie 2010

Bacul de pe Somes va folosit doar ca distractie pentru turisti, de anul viitor. Un pod va lega Ulmeniul de Miresu Mare si Somcuta, iar pentru constructia acestuia statul ar urma sa aloce nu mai putin de 4,7 milioane euro. Banii vor veni de la Ministerul Dezvoltarii Regionale, in urma unui lobby sustinut, atat din partea autoritatilor locale, cat si judetene, spune primarul din Ulmeni, Lucian Morar.

Dupa numeroase adrese, edilul orasului Ulmeni a primit, in sfarsit, raspuns de la ministrul Dezvoltarii Regionale, Elena Udrea. Conform acestuia se vor finanta asfaltari pe 24,66 kilometri, pe DJ 108 E, de la limita judetului Salaj, pe ruta Chelinta - Remeti, Somes - Miresu Mare - Lucacesti - Danestii Chioarului - Pribilesti - Mogosesti. In lucrare ar urma sa intre si constructia unui pod peste Somes, la Ulmeni, care sa inlocuiasca bacul cu care se traverseaza in prezent raul.

"Aceasta lucrare a fost solicitata atat de primaria Ulmeni, cat si de Consiliul Judetean Maramures, in adrese trimise Ministerului Dezvoltarii. Sper ca lucrarea sa inceapa din primavara anului viitor, pentru ca ar fi cea mai importanta lucrare ce ar raspunde unei necesitati de zeci de ani. Podul leaga doua zone ale acestui judet, zona Codru cu zona Chioar. Ar fi cel mai scurt drum din Baia Mare la Zalau, dinspre Cehu spre Chioar... Un pod ce ar raspunde economic unor asteptari mari," spune primarul Morar.

Podul de la Ulmeni fusese initial gandit ca parte a proiectului Drumul Nordului, care a ramas uitat prin sertare ministeriale. Alesul local din Ulmeni crede insa ca realizarea acestui pod ar putea fi primul pas in materializarea proiectului. Conform studiului de fezabilitate, numai constructia podului costa 4,7 milioane euro. Cu toate acestea, autoritatea locala incearca sa pastreze bacul cu care oamenii au traversat raul zeci de ani. Asta pentru ca puntile plutitoare au facut din Ulmeni o zona cautata de turisti.

"Da, sa vada oamenii peste ani greutatile ce le intampinam. Ba este si un interes turistic. Sunt care vin, filmeaza si duc imaginile mai departe, asa ca va ramane ca un divertisment, bacul se va pastra," conchide Lucian Morar.

radutm
January 24th, 2011, 06:13 PM

Partea care ma intriga este ca pe cursul inferior al Muresului sunt foarte putine poduri. Intre Deva si iesirea din tara, adica pe o distanta de aproape 190km, sunt doar urmatoarele treceri:
1 Deva/Mintia
2 Ilia
3 Zam
4 Savarsin
5 Lipova
6 Arad
Primele 5 sunt cu cate un pod, si doar Aradul cu mai multe poduri. In medie, este o trecere a Muresului la fiecare 30 km. Pe ultimul segment, de la Arad la iesirea Muresului din tara, adica undeva la 60 km, nu mai este nici un pod. La fel, intre Lipova si Savarsin, 45 km, nu este nici un pod. Pe segmentul intre Savarsin si iesirea din tara, adica pe circa 135 km, poti trece Muresul pe pod doar in trei locuri. E o situatie mai mult decat bizara, care nu cred ca se mai intalneste pe nici un alt mare rau din tara. Ar fi cateva explicatii logice, dar poate colegii stiu mai bine cauzele punctuale.

bogdymol
January 24th, 2011, 07:26 PM
^^Sa vedem si partea pozitiva a lucrurilor: in Arad exista momentan 2 poduri circulabile + 1 in reabilitare (peste cateva luni va fi gata) + 1 in constructie (Arad bypass). In plus, se va construi in curand un nou pod peste Mures la Pecica (in locul bacului). Dar dupa aceea, urmatorul e abia in Ungaria, la Mako.

alecu26
January 25th, 2011, 10:02 AM
nu a mai venit nimeni cu un update de la partea romeneasca de infrastructura la Calafat VIdin. Anul trecut se miscau fantastic pe final de an. Ca sa termine in iunie (cum zicea Boagiu) deja podurile cam trebuie sa fie cu toate grinzile sus si sa se lucreze la finisaje (placa suprabetonare, parapeti, rosturi, etc...).

Deasemenea pe partea de drum tre sa fie chiar mult asflat pus...macar stratul de baza.

Staude6
January 25th, 2011, 11:18 PM
Organizare de santier pentru reabilitarea drumului Baia Mare -Dej- Satu Mare :banana:

Mircea Man, presedintele Consiliului Judetean (CJ) Maramures, sustine ca au inceput pregatirile pentru demararea lucrarilor de reabilitare a drumului european care face legatura intre Dej- Baia Mare- Satu Mare. Lucrarea este impartita in doua tronsoane si autoritatile judetului au insistat pe langa reprezentantii guvernului pentru ca lucrarile sa inceapa din Baia Mare, atat pentru portiunea care face legatura cu orasul Dej, cat si pentru cea cu Satu Mare. “Este un lucru deosebit de important pentru ca s-a inceput organizarea de santier pentru lucrarile de reabilitare a drumului european, atat pentru tronsonul Baia Mare-Dej, cat si pentru Baia Mare-Satu Mare. In astfel de conditii si daca vremea este de partea noastra lucrarile ar putea incepe din luna martie”, a declarat Man. Presedintele CJ a mai subliniat ca in ceea ce priveste reabilitarea drumului Baia Mare-Sighetu Marmatiei, Valea Viseului spre Iacobeni, aceasta a fost cuprinsa in programul de finantare a lucrarilor pentru drumurile nationale si urmeaza sa fie demarate tot in acest an.

bogdymol
January 26th, 2011, 09:11 AM
Şosele însângerate în România: peste 9.000 de accidente grave în 2010

Peste 2.000 de oameni au murit în accidente rutiere, în ţara noastră în 2010, iar 8.000 au fost răniţi grav.

În 2010, au avut loc în România 9.213 accidente grave. 2.363 de oameni şi-au pierdut viaţa şi alţi 8.477 au fost grav răniţi, în aceste evenimente rutiere nedorite.

Totuşi, anul trecut, numărul accidentelor rutiere grave a scăzut faţă de cel din anul 2009. Atunci, s-au produs 10.213 accidente grave, soldate cu 2797 morţi şi 9096 răniţi grav.

În 2010, principalele cauze ale accidentelor rutiere grave au fost: viteza excesivă, traversările neregulamentare şi neacordarea de prioritate pentru pietoni sau alte autovehicule.

Cel mai tânăr autor al unui accident grav a fost în 2010 un copil de 9 ani, care conducea un ATV, iar cel mai bătrân avea 90 de ani.
sursa (http://www.realitatea.net/2-300-de-morti-pe-soselele-din-romania-in-2010_795947.html)

hentz
January 26th, 2011, 01:11 PM
Organizare de santier pentru reabilitarea drumului Baia Mare -Dej- Satu Mare :banana:

Mircea Man, presedintele Consiliului Judetean (CJ) Maramures, sustine ca au inceput pregatirile pentru demararea lucrarilor de reabilitare a drumului european care face legatura intre Dej- Baia Mare- Satu Mare. Lucrarea este impartita in doua tronsoane si autoritatile judetului au insistat pe langa reprezentantii guvernului pentru ca lucrarile sa inceapa din Baia Mare, atat pentru portiunea care face legatura cu orasul Dej, cat si pentru cea cu Satu Mare. “Este un lucru deosebit de important pentru ca s-a inceput organizarea de santier pentru lucrarile de reabilitare a drumului european, atat pentru tronsonul Baia Mare-Dej, cat si pentru Baia Mare-Satu Mare. In astfel de conditii si daca vremea este de partea noastra lucrarile ar putea incepe din luna martie”, a declarat Man. Presedintele CJ a mai subliniat ca in ceea ce priveste reabilitarea drumului Baia Mare-Sighetu Marmatiei, Valea Viseului spre Iacobeni, aceasta a fost cuprinsa in programul de finantare a lucrarilor pentru drumurile nationale si urmeaza sa fie demarate tot in acest an.

Daca ne luam dupa titlu eu zic ca pot incepe cu tronsonul Dej-Satu Mare:2cents:

udar
January 26th, 2011, 08:17 PM
drumul timisoara-lugoj
am trecut astazi pe acest drum si in BELINT au aparut o multime de gropi, suspect este ca pe tot drumul dintre timisoara si lugoj aici este dezastru pentru un drum nou, mai sunt cateva gropi si catre Costeiu dar putine (anul trecut au fost mai multe dar s-au petecit)
:bash:

MHN
January 27th, 2011, 02:13 AM
^^
Sper sa mai fie inca in garantie...

alecu26
January 27th, 2011, 08:30 AM
clar ca e. Nici nu sunt sigur ca predarea la terminarea lucrarilor a fost facuta.

Apropo de stricaciuni la drumuri....in ultima vreme A2 iese mult mai bine din iarna. Adica....dupa prima si a doua iarna gropile erau cu duiumul, valuriri noi aparute...etc. Pare ca, dupa iarna trecuta, (chiar daca a fost foarte grea si lunga) nu a fost asa grava situatia. Anul asta cred ca va fi si mai bine.

Concluzia care o pot trage e ca, in general, ce e de stricat se strica totusi in prima si a doua iarna. Ca se strica e pana la urma normal....mai sunt greseli de executie, greseli de retete la asflat, etc, etc. Sunt zeci de factori care pot sa-ti f...ta materialele si punerea in opera si e clar ca din timp in timp se intampla. Mai ales ca inca, in general, in Romania se alege oferta cea mai joasa financiar.

bogdymol
January 31st, 2011, 02:46 PM
Mita de la AC/DC: angajaţii de la "Drumuri", scoşi de sub urmărire penală!

ARAD - Cei patru angajaţi din Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac ai Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) care au fost acuzaţi că au pretins şi au primit mită de la staff-ul tehnic al AC/DC, imediat după concertul formaţiei, susţinut în România, au fost scoşi de sub urmărire penală din lipsă de probe.

Anchetatorii spun că nu s-a putut proba nimic în acest caz deoarece persoana care a reclamat telefonic acest caz, la Ambasada României din Paris, nu există în realitate.

În urma acestui scandal, cei patru angajaţi ai CNADNR au fost concendiaţi însă doi dintre aceştia au contestat decizia de concediere în instanţă, după ce au fost scoşi de sub urmărire penală. Vom reveni, în scurt timp, cu amănunte şi declaraţii de la cei implicaţi în anchetă.
sursa (http://www.aradon.ro/mita-de-la-acdc-angajatii-de-la-drumuri-scosi-de-sub-urmarire-penala/news-20110131-01584763)

Acuma intreb si eu ca un necunoscator: ce probe poti/trebuie sa aduci daca tu esti in masina si ala iti cere mita? Nu cred ca toata lumea are camera video spion (http://www.spot.ro/cat_Camere-video-spion) pregatita sa il intregistreze.

Le Clerk
January 31st, 2011, 02:59 PM
Mita nu poate fi dovedita decat cu flagrant. Inteleg ca aici parchetul a deschis un dosar mai mult la presiunea opiniei publice (desi nu as baga mana in foc ca articolul ne spune totul sau ca reflecta fidel situatia). In fine, e foarte greu sa probezi mita si in orice caz nu se poate stabili o vinovatie doar pe baza unor declaratii. Din acest motiv cred ca dosarul a fost inchis.

MHN
January 31st, 2011, 03:18 PM
De obicei, cine pretinde o data mita, o face si a doua oara.
Astfel, daca s-ar fi dorit cu adevarat lamurirea situatiei prin crearea unui flagrant, nu cred ca ar fi fost greu, inainte de a-i demite.

Le Clerk
January 31st, 2011, 04:10 PM
^^ Categoric ca cei in cauza puteau fi urmariti si li se putea organiza un flagrant! Probabil insa ca scandalul public creat necesita masuri imediate iar cele legate de un potential flagrant presupuneau mentinerea lor in functie, ceea ce ar fi intretinut scandalul public si imaginea unui sistem care nu se reformeaza prin excluderea celor "patati".

vancouverro
January 31st, 2011, 10:58 PM
Regii asfaltului câştigă noi contracte cu statul

Autor: Ana Bâtcă

Companiile deţinute de Nelu Iordache, Dan Beşciu şi Dorinel Umbrărescu au încheiat astăzi contracte cu Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) pentru construcţia unor drumuri, anunţă Compania de Drumuri.
Sursa: RAZVAN VĂLCĂNEANŢU

Astfel, compania Romstrade SRL, va construi, pentru 44,4 milioane lei (10,4 milioane euro) varianta de ocolire a oraşului Caracal, informează CNADNR, citată de Agerpres. Termenul este de doi ani, cu o perioadă de garanţie de încă doi ani. Obiectivul este finanţat de Comisia Europeană în proporţie de 69,25%, prin Fondul European de Dezvoltare Regională. Romstrade va construi 10,35 kilometri de drum, un pod şi 14 podeţe, în cadrul proiectului de reabilitare a Drumului Naţional 6 Alexandria-Craiova. După finalizarea acestor lucrări, viteza de deplasare va creşte de la 25 km/oră cât este în prezent, când DN 6 traversează municipiul Caracal, la 100 km/oră.

Contracte de 53 milioane euro încheiate cu Dorinel Umbrărescu Tot astăzi, compania lui Dorinel Umbrărescu, Spedition UMB, a semnat astăzi trei contracte cu CNADNR, pentru reabilitarea DN 24, de la limita de judeţ dintre Galaţi şi Vaslui până la Crasna, şi DN 24 B, între Crasna şi Albiţa. Valoarea totală a contractului se ridică la 225 milioane lei (53 milioane euro). Lotul 1 - DN 24 km 51+000 (limita dintre judeţele Galaţi şi Vaslui) - DN 24 km 90+000 are o lungime de 39 de kilometri. Lotul 2 - DN 24 km 90+000 - km 105+070 (localitatea Crasna) şi DN 24B km 0+000 - km 22+000 are o lungime de 37 de kilometri, iar lotul 3 - DN 24B km 22+000 - km 47+881 (vama Albiţa) are o lungime de 25,8 kilometri. Lucrările includ şi construcţia a nouă poduri noi, reabilitarea altor 16, la care se adaugă reabilitarea a 155 de podeţe şi a unui pasaj. Durata de execuţie a fiecărui tronson este de 24 de luni, la care se adaugă 24 de luni perioada de garanţie. Prin acest proiect, se urmăreşte mărirea vitezei de deplasare şi realizarea de economii de timp, reducerea costurilor de exploatare, a numărului de accidente şi îmbunătăţirea condiţiilor de călătorie.

Contracte pentru Alexandria-Craiova

Totodată, CNADNR a mai încheiat trei contracte pentru reabilitarea DN 6, între Alexandria şi Craiova, în valoare totală de 396,581 milioane lei (circa 93 milioane euro) fără TVA. Contractele au fost câştigate, prin licitaţie deschisă, de către firmele Saphir Structures 1991, Romstrade (deţinută de Nelu Iordache)-Ezentis - Euroconstruct Trading 98 SRL (a lui Dan Beşciu) şi Secol SPA - Secol România SRL. Licitaţia pentru Lotul 1 - DN 6 Alexandria - Craiova, de la km 90 + 190 la km 132 + 435, a fost câştigată de Saphir Structures 1991. Porţiunea de reabilitat are o lungime 42,245 km. Lucrările pentru reabilitarea Lotului 2 -DN6 Alexandria - Craiova, de la km 132 + 435 la km 185 + 230, vor fi realizate de asocierea Romstrade - Ezentis - Euroconstruct Trading 98 SRL. Lungimea lotului de drum reabilitat este de 52,8 km, iar valoarea contractului se ridică la 119,361 milioane lei fără TVA. Lotul 3 - DN6 Alexandria - Craiova, de la km 185 + 230 la km 222 + 182 va fi reabilitat de firma Secol SPA - Secol România SRL. Lungimea lotului de reabilitat este de 36,952 km, iar valoarea contractului se ridică la 136,567 milioane lei fără TVA. Durata de execuţie este de 24 de luni, la care se adaugă încă doi ani perioada de garanţie.

sursa: evz (http://www.evz.ro/detalii/stiri/regii-asfaltului-castiga-noi-contracte-cu-statul-919841.html)

oare era asa de greu sa scrie un articol pur informativ fara "regii asfaltului" si alte aluzii inutile...

ionut
February 1st, 2011, 07:38 AM
^^ Contracte incheiate pe banda rulanta:

http://www.cnadnr.ro/comunicate-de-presa.php

alecu26
February 1st, 2011, 02:36 PM
probabil pe acestia nu o sa-i mai vedem la autostrazi. In fapt nu prea cred ca o sa vedem repetitii nici intre ele la autostrazi.

Conditiile nu prea te lasa sa castigi mai multe contracte....si nu e vorba doar de interdicatia de a participa la mai multe tronsoane in cadrul unui lot...dar si prin faptul ca echipele si utilajele cu care se participa la licitatii trebuie sa fie complet diferite fata de ce se executa in prezent...sau se participa la alte licitatii.

Eu cred ca vom vedea muuuuulte, multe nume noi.

MHN
February 1st, 2011, 02:40 PM
probabil pe acestia nu o sa-i mai vedem la autostrazi. In fapt nu prea cred ca o sa vedem repetitii nici intre ele la autostrazi.

Conditiile nu prea te lasa sa castigi mai multe contracte....si nu e vorba doar de interdicatia de a participa la mai multe tronsoane in cadrul unui lot...dar si prin faptul ca echipele si utilajele cu care se participa la licitatii trebuie sa fie complet diferite fata de ce se executa in prezent...sau se participa la alte licitatii.

Bine ar fi!
Caci doar asa se poate sa fie si finalizate cu succes atatea lucrari simultan.

hentz
February 1st, 2011, 02:55 PM
.

tocmai am tradus documentatia de atribuire pentru asocierea Fip(Italia)-Balzola(Spania)
ai auzit de ei???:)

alecu26
February 1st, 2011, 05:09 PM
http://www.fip.it/

banuiesc ca nu sunt astia....:lol::lol::lol:

hentz
February 1st, 2011, 05:23 PM
:lol:

nu chiar
sunt astia http://www.paginegialle.it/fipspa

Cadîr
February 1st, 2011, 08:43 PM
Consiliul Uniunii Europene a aprobat normele care reglementeaza transportul cu autocarul sau cu autobuzul in spatiul Uniunii Europene, pentru cursele operatate regulat de un transportator pe o distanta de minimum 250 de kilometri. Urmeaza ca acestea sa fie votate si de Parlamentul European, iar in termen de doi ani sa fie aplicate.
Ce prevad noile reglementari?
Pasagerii care calatoresc cu autocarul sau cu autobuzul trebuie sa aiba aceleasi drepturi precum cei care aleg avionul, trenul sau vaporul.

Concret, in caz de accident sau deces, fiecare pasager, respectiv familia acestuia, primeste o despagubire de 220.000 de euro. In cazul pierderii bagajului, suma ajunge la 1.200 de euro pentru fiecare geanta "ratacita".
In cazul persoanelor cu dizabilitati, care folosesc scaunele cu rotile, de exemplu, acestea vor primi integral contravaloarea acestora.
Mai mult, fiecare pasager are dreptul la asistenta de urgenta, care include mancare, haine si transport, precum si cazarea pentru doua nopti, in limita a 80 de euro pe noapte, pentru fiecare persoana.
De asemenea, operatorii nu pot refuza transportul persoanelor cu dizabilitati decat in cazul in care nu pot asigura infrastructura necesara.
In cazul in care calatoria este anulata inainte cu doua ore de data stabilita sau numarul pasagerilor depaseste capacitatea operatorului de transport, compania este obligata sa ofere o alternativa. In caz contrar, pasagerii vor primi contravaloarea biletului plus inca jumatate din costul acestuia.
Cand o calatorie este anulata sau amanata mai mult de 90 de minute, pasagerii trebuie sa primeasca mancare sau chiar cazare pentru doua zile, in limita a 80 de euro pe noapte. Atentie insa! Cazarea va fi oferita doar daca anularea calatoriei sau intarzierea acesteia este cauzata de conditii meteorologice.
Indiferent de durata intarzieri, pasagerii trebuie anuntati cu cel putin 30 de minute inainte de plecare. In cazul in care autocarul are probleme pe parcursul calatoriei, compania trebuia sa puna la dispozitia pasagerilor un mijloc de transport alternativ.

Sursa: http://www.incont.ro/bani/drepturi-noi-pentru-pasagerii-care-calatoresc-in-spatiul-ue.html

vux
February 1st, 2011, 10:04 PM
Ua27UOV8kZg

MHN
February 2nd, 2011, 01:36 PM
:lol:

nu chiar
sunt astia http://www.paginegialle.it/fipspa

Oferteaza si tronsoanele Nadlac - Sibiu?

alecu26
February 2nd, 2011, 01:54 PM
Da...despre Nadlac Sibiu vorbim. Din cele 9 sectoare scoase acum..(sau cate or fi).

hentz
February 2nd, 2011, 02:45 PM
Pe orastie -sibiu dar nu stiu exact pentru care segment care!

alecu26
February 2nd, 2011, 04:47 PM
putem incerca un fel de ghicitori pe aici cam cine si ce va lua.

Primul sector, langa sibiu, (...va fi Geiger Max Bogl)...ei inca nu au miscat nici o piatra din organizarea de la Sibiu pentru centura Sibiu.

Sectorul 4 (ultimul, langa Orastie)...Strabag. Oricum lucrari pe bune vor fi de anul viitor pe acest sector si pana atunci strabag poate inchide multe chestii pe Deva Orastie.

Pe sectoarele 2 si 3...mai greu de intuit ce si cum....probabil Vectra cu ceva aliante cu straini pe unul din ele.

ionut
February 2nd, 2011, 05:08 PM
^^ Predictiile sunt doar pe baza faptului ca acei constructori sunt deja in zona? Sau ai tu informatii pe care nu le stiu muritorii de rand? :D

MHN
February 2nd, 2011, 05:31 PM
^^
Pai si daca ar avea informatii din interior, pana dupa 16 Feb nu se poate stii nimic, zic eu :)

hentz
February 2nd, 2011, 07:51 PM
Strabag s-ar putea sa nu poata participa,am vazut niste conditii noi.Acum nu sunt sigur ca se aplica doar la loturile de pe Orastie -Sibiu sau si pentru celelalte.dar am retinut cateva noutati
Nu este permis ca un ofertant sa depuna oferta pentru mai multe loturi
Ofertantul nu are dreptul ca in cadrul procedurii:
a) sa depuna doua sau mai multe oferte individuale si/sau comune, sub sanctiunea excluderii din competitie a tuturor ofertelor in cauza;
b) sa depuna oferta individuala/comuna şi sa fie nominalizat ca subcontractant in cadrul unei alte oferte, sub sanctiunea excluderii ofertei individuale sau, dupa caz, a celei in care este ofertant asociat;
Autoritatea contractanta are dreptul de a exclude din procedura orice ofertant care se afla in urmatoarea situatie:
Ofertantul/Ofertantul asociat/Subcontractantul are drept membri în cadrul consiliului de administraţie/organ de conducere sau de supervizare şi/sau are acţionari ori asociaţi persoane care sunt soţ/soţie, rudă sau afin până la gradul al patrulea inclusiv sau care se află în relaţii comerciale, astfel cum sunt acestea prevăzute la art. 69 lit. a) din OUG nr. 34/2006 cu modificarile si completarile ulterioare, cu persoane ce deţin funcţii de decizie în cadrul autorităţii contractante este exclus din procedura de atribuire

da mai bine mutam discutia la C IV

MHN
February 2nd, 2011, 10:17 PM
^^
Am continuat dincolo (http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?p=71890163#post71890163)...

alecu26
February 3rd, 2011, 11:05 AM
^^ Predictiile sunt doar pe baza faptului ca acei constructori sunt deja in zona? Sau ai tu informatii pe care nu le stiu muritorii de rand? :D

da..sunt doar niste deduceri....presupuneri.

Ar mai fi Colas si Monte Adriano in zona Tm-Lugoj-Deva (Colas a terminat reabilitarea Caransebes-Lugoj si Monte Adriano Centura Lugoj).

Pe Nadlac-Arad ceva firme unguresti si Bilfinger care au terminat cate ceva in zona Mako-Szeged si Biflinger acel PPP de vreo 50 km in 20 de luni (deci resurse disponibile cacalau). Bifinger va merge probabil cu Porr ca asa au mers si la Comarnic-Bv si Porr e deja in zona la Centura Arad.

vancouverro
February 3rd, 2011, 11:24 PM
Pe lânga DN24 si DN6 Alexandria-Craiova, despre care s-a mai discutat aici, CNADNR a mai incheiat contracte de reabilitare pentru:
- DN15 Tg. Mures – Reghin (km 78+800 - 103+700)
- DN 15a Reghin – Saratel (km 0+000 - 46+597)
- DN 14 Sibiu - Medias (km 3+500 - 51+100)
- DN 14 Medias - Sighisoara (km 57+500 - 89+400)

Conditiile sunt deja clasice: 2 ani constructie, 2 ani garantie. Finantare BEI.

detalii aici (http://www.cnadnr.ro/comunicate-de-presa.php)

vux
February 4th, 2011, 12:52 AM
R4TimJ6e4ck

udar
February 4th, 2011, 07:15 PM
ARAD. S-a dat startul la investiţia privind ridicarea unui pasaj peste centura Aradului; cel de al doilea e încă pe masa justiţiei.

Veşti pe jumătate bune, pe jumătate proaste în privinţa centurii Aradului. Unul dintre pasajele care urmează a fi ridicate peste liniile de tren de pe centura Aradului este deja în lucru, celălalt se află tot pe masa justiţiei în aşteptarea soluţionării contestaţiilor depuse la licitaţie. Lucrul efectiv la pasajul suprateran peste liniile ferate Brad - Curtici, pentru care contractul a fost semnat, se va da în vară.

Însă, potrivit secretarului de stat arădean din Ministerul Transporturilor, Eusebiu Pistru, investiţia a început, pentru că s-a dat startul la elaborarea proiectului tehnic, care trebuie finalizat în martie, a început procedura exproprierii terenurilor care sunt situate pe traseul viitorului pasaj, procedura pentru relocarea utilităţilor şi chiar şi organizarea de şantier, vizibilă la faţa locului.

Firma care execută această lucrare (CCCF) va primi peste 5,7 milioane de euro. Pasajul, în lungime de 1,4 kilometri, va fi finalizat, potrivit planificărilor, la anul (contractul a fost semnat pentru 19 luni), bugetul acestei investiţii fiind împărţit pe doi ani. "Jumătate din suma necesară ridicării pasajului este cuprinsă în bugetul din 2011, iar cealaltă jumătate în bugetul pe 2012, când lucrarea va fi gata cu siguranţă. Procedurile sunt toate în grafic", susţine Eusebiu Pistru.
Bariera de la linia ferată Brad-Curtici stă acum coborâtă 9 ore şi jumătate în fiecare zi, îngreunând traficul pe centură.

La cel de al doilea pasaj, lucrurile stau mult mai prost. Contractul nu poate fi semnat pentru că licitaţia a fost contestată iar prima instanţă a dat dreptate firmei. Ministerul a făcut recurs, dar justiţia a amânat, încă o dată, pentru aprilie (!) pronunţarea

:cheers:

Staude6
February 6th, 2011, 06:58 PM
Legătură rapidă cu Drumul Nordului
Craiova - Piteşti
Sebeş - Turda
Sibiu - Făgăraş
Petea - Satu Mare - Baia Mare
Brăila - Galaţi

Se mai fac? Nu se mai fac?

bogdymol
February 6th, 2011, 07:05 PM
Legătură rapidă cu Drumul Nordului
Craiova - Piteşti
Sebeş - Turda
Sibiu - Făgăraş
Petea - Satu Mare - Baia Mare
Brăila - Galaţi

Se mai fac? Nu se mai fac?

Nici ministrul transporturilor nu ar putea sa-ti raspunda la intrebare :lol:

Aceste drumuri au fost propuse acum cativa ani dar in ultimul timp nu s-a mai auzit despre ele. Prioritatea in acest moment este Coridorul IV, iar banii ce mai raman intra in A3, deci nu cred ca vom vedea miscandu-se ceva in alta parte decat CIV si A3 in urmatoarea perioada.

alecu26
February 7th, 2011, 06:17 PM
Nici ministrul transporturilor nu ar putea sa-ti raspunda la intrebare :lol:

Aceste drumuri au fost propuse acum cativa ani dar in ultimul timp nu s-a mai auzit despre ele. Prioritatea in acest moment este Coridorul IV, iar banii ce mai raman intra in A3, deci nu cred ca vom vedea miscandu-se ceva in alta parte decat CIV si A3 in urmatoarea perioada.

cred ca primul dintre ele care va demara...peste vreo 10 ani....va fi Sebes-Turda. Iar peste vreo 20 de ani...Pitesti-Craiova. Altele...nu-si au rost...ar trebui sa fie autostrazi...de fapt si acestea 2 tot autostrazi.

bogdymol
February 7th, 2011, 09:33 PM
Great news: :banana:
Aproximativ 100 de km de drumuri din judeţ ar putea fi modernizaţi printr-un proiect naţional

Consiliul Judeţean Arad a înaintat Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului lista cu cele trei tronsoane de drum din judeţul Arad care ar urma să fie modernizate cu bani de la Guvern prin programul „Reabilitare şi moder*nizare 10.000 km de drumuri de interes judeţean şi drumuri de interes local”.

Potrivit propunerii făcute de conducerea judeţului, cele trei tronsoane de drum sunt Arad-Şiria-Seleuş, în lungime de 35 de km, care include şi o centură ocolitoare a localităţii Şiria, Arad- limită judeţul Timiş, prin localităţile Zădăreni, Felnac, Secusigiu-Satu Mare, în lungime de 31 de kilometri şi Şofronea-Macea-Sânmartin, în lungime de 25 de kilometri.
„Am nominalizat aceste tronsoane de drum pentru că, în conformitate cu un studiu de trafic, acestea sunt cele mai circulate din judeţul Arad, în special de maşini de mare tonaj. Dacă vom reuşi să primim bani de la minister prin programul lansat anul trecut eu cred că vom asigura un trafic corespunzător pe aceste drumuri”, a precizat Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.
Categoriile de lucrări care vor fi finanţate în cadrul Programului sunt reabilitarea şi/sau modernizarea drumurilor de interes judeţean şi de interes local clasate de pământ, pietruite, cu îmbrăcăminţi bituminoase degradate, beton asfaltic, beton ciment, drumuri pavate, îmbrăcăminte asfaltică uşoară, corecţia elementelor geome*trice ale drumurilor de interes judeţean şi de interes local, profiluri transversale şi longitudinale, curbe, supraînălţări, amenajarea acostamentelor, amenajarea intersecţiilor cu alte drumuri, execuţia de şanţuri colectoare şi dirijare a apelor pluviale, refacerea şi construcţia de podeţe şi poduri, ziduri de sprijin, consolidări de taluzuri.
Banii nu vor fi alocaţi către constructori în prima fază, ci aceştia vor trebui să finanţeze pe cont propriu, urmând să-şi recupereze investiţia ulterior din partea statului.
Prin „Programul pentru reabilitarea şi modernizarea a 10.000 km de drumuri de interes judeţean şi drumuri de interes local” vor fi reabilitaţi şi moder*nizaţi, în perioada 2010 – 2013, 10.000 km de drumuri de interes judeţean şi drumuri de interes local, prioritate având drumurile cu relevanţă econo*mică sau socială deosebită, precum drumurile judeţene care sunt căi de comunicare cu drumurile naţionale sau cu autostrăzile, drumurile care leagă localităţi importante, sau duc către obiective economice relevante, către zone industriale sau către obiective turistice.
Costul total al programului este de aproximativ două miliarde de euro, iar banii vor proveni din realocarea fondurilor rămase disponibile de la Programul privind pietruirea, reabilitarea, modernizarea şi/sau asfaltarea drumurilor de interes local clasate şi alimentarea cu apă a satelor aprobat prin HG nr. 577/1997, precum şi din toate economiile făcute de minister.

sursa (http://www.glsa.ro/arad/stiri-din-arad/modernizati-printr-un-proiect-national.html)

Parintii mei au fost saptamana trecuta pe DJ709 Arad - Siria - Seleus (http://maps.google.com/maps?f=d&source=s_d&saddr=DJ709&daddr=DJ709%2FDJ792&hl=en&geocode=FR6qwAIdqCFGAQ%3BFfbUwwIdCkBLAQ&mra=me&mrcr=0&mrsp=1,0&sz=16&sll=46.388341,21.709306&sspn=0.00817,0.01929&ie=UTF8&ll=46.2848,21.572342&spn=0.261937,0.617294&t=h&z=11) si mi-au spus ca s-a umplut de gropi dupa ninsorile din ultima perioada. Oricum, avand in vedere ca traficul pe acest drum judetean ajunge destul de aproape de un DN se impune o reabilitare.

nenea_hartia
February 8th, 2011, 08:30 AM
Noi contracte de atribuire:

Romstrade - Centura Caracal (http://www.cnadnr.ro/docs/comunicate/comunicat%20%20luicrari%20%20caracal.pdf)
UMB Spedition - DN24/DN24B (http://www.cnadnr.ro/docs/comunicate/comunicat%20%20lcrari%20%20DN24.pdf)
Romstrade-Ezentis-Euroconstruct-Secol - DN6 (http://www.cnadnr.ro/docs/comunicate/comunicat%20lucrari%20DN6.pdf)
Strabag - DN14 (http://www.cnadnr.ro/docs/comunicate/comunicat%20%20lucrari%20%20DN%2014.pdf)
Strabag - DN15/DN15A (http://www.cnadnr.ro/docs/comunicate/comunicat%20lucrari%20DN%2015.pdf)

ionut
February 8th, 2011, 08:46 AM
^^ Se si largeste ceva? Sau doar simpla reabilitare? Ai ceva detalii? In special DN6 ma intereseaza. Bucuresti-Alexandria nu se reabiliteaza din ce vad. :(

nenea_hartia
February 8th, 2011, 09:04 AM
^ Pentru DN6 vezi aici (http://www.cnadnr.ro/DN/DN%206/Lot%201/Volumul%205/T1L1_Vol.5.2_LUCRARI_DE_DRUM_%28PT%29/vol-5.2.1.pdf). Platforma drumului va fi de 10 m.

ionut
February 8th, 2011, 09:43 AM
^ Pentru DN6 vezi aici (http://www.cnadnr.ro/DN/DN%206/Lot%201/Volumul%205/T1L1_Vol.5.2_LUCRARI_DE_DRUM_%28PT%29/vol-5.2.1.pdf). Platforma drumului va fi de 10 m.

Merci mult! :cheers:

Pentru B-Alexandria ai ceva info? Din ce stiu eu este licitata centura Alexandria, insa de B-Alexandria n-am auzit nimic. Ar fi minunat sa reabiliteze si segmentul asta, s-ar degreva traficul de pe A1 B-Pitesti pentru directia Craiova-Timisoara.

panda80
February 8th, 2011, 09:57 AM
Merci mult! :cheers:

Pentru B-Alexandria ai ceva info? Din ce stiu eu este licitata centura Alexandria, insa de B-Alexandria n-am auzit nimic. Ar fi minunat sa reabiliteze si segmentul asta, s-ar degreva traficul de pe A1 B-Pitesti pentru directia Craiova-Timisoara.

B-Alexandria a fost reabilitat acum cativa ani si drumul este intr-o stare buna.

nenea_hartia
February 8th, 2011, 10:03 AM
^ Merci panda, asta voiam să spun şi eu :). În plus, până la Mihăileşti drumul este 2+2.

ionut
February 8th, 2011, 10:15 AM
^ Merci panda, asta voiam să spun şi eu :). În plus, până la Mihăileşti drumul este 2+2.

Eh hai baieti, aici stiu mai bine ca voi cat de bun e, tocmai ce am facut duminica asta drumul B-Alexandria si retur. Daca voi credeti ca ala e drum bun... :P Sunt multe zone unde covorul asfaltic trebuie refacut (gropi multe, sectoare peticite prost, plus elemente de siguranta inexistente sau deteriorate serios).

Mai ales ca iarna e jale in anumite zone, se poate "infunda" lejer cu troiene cat casa. In fine, ala numai DN reabilitat nu este. :) Eh, am pretentii, stiu.

BTW, am numarat 2 radare duminica si vreo 7 echipaje de politie. Ah, ca sa nu va mai spun ca trebuie autostrada B-Alexandria-Craiova, da? Normal ca am mers aproape bara la bara in apropiere de Mihailesti.

ionut
February 8th, 2011, 10:18 AM
^^ Tot legat de B-Alexandria, pentru cei care nu stiu: este un post de verificare a rovinietei la intrare/iesire (dinspre Bucuresti) din Draganesti-Vlasca - aviz amatorilor care merg (inca?!) fara rovinieta.

ro.cologne
February 8th, 2011, 10:25 AM
Great news: :banana:

sursa (http://www.glsa.ro/arad/stiri-din-arad/modernizati-printr-un-proiect-national.html)

Parintii mei au fost saptamana trecuta pe DJ709 Arad - Siria - Seleus (http://maps.google.com/maps?f=d&source=s_d&saddr=DJ709&daddr=DJ709%2FDJ792&hl=en&geocode=FR6qwAIdqCFGAQ%3BFfbUwwIdCkBLAQ&mra=me&mrcr=0&mrsp=1,0&sz=16&sll=46.388341,21.709306&sspn=0.00817,0.01929&ie=UTF8&ll=46.2848,21.572342&spn=0.261937,0.617294&t=h&z=11) si mi-au spus ca s-a umplut de gropi dupa ninsorile din ultima perioada. Oricum, avand in vedere ca traficul pe acest drum judetean ajunge destul de aproape de un DN se impune o reabilitare.

:banana::banana:

super tare, sunt din zona! ma intreb daca centura va ocoli doar siria sau si galsa??cel mai bine ar fi daca ar ocoli si masca si s-ar infige in DJ exact intre masca si pancota... :cheers:

bogdymol
February 8th, 2011, 02:18 PM
:banana::banana:

super tare, sunt din zona! ma intreb daca centura va ocoli doar siria sau si galsa??cel mai bine ar fi daca ar ocoli si masca si s-ar infige in DJ exact intre masca si pancota... :cheers:

Si eu m-am gandit la varianta asta, pentru ca si asa Siria si Galsa sunt defapt o singura localitate, iar Masca e la o aruncatura de bat de cele 2.

AndreiB
February 8th, 2011, 02:25 PM
Oare nu ar fi mai ieftin sa se upgradeze la drum expres DN-ul intre Craiova-Pitesti. Ma gandesc ca ar fi o durata mai scurta si daca tin minte bine nu erau foarte multe sate. O dublare la 2+2 si centuri la toate satele ar face in esenta o quasi-autostrada Craiova-Pitesti, imbunatatind tranzitul si spre Craiova si spre Timisoara, precum si noul pod Calafat-Vidin, Ford, impacand si capra si varza.

Rosiorii de Vede si Alexandria nu sunt localitati asa mari, si oricum sunt servite bine de calea ferata.

alecu26
February 8th, 2011, 04:34 PM
da...si asta e solutie dar momentan focusul e DN 6. Se lucreaza deja de multi ani la el...multe chestii sunt deja gata.

hentz
February 8th, 2011, 05:23 PM
Mai ales ca iarna e jale in anumite zone, se poate "infunda" lejer cu troiene cat casa. In fine, ala numai DN reabilitat nu este. :) Eh, am pretentii, stiu.
.
drumul asta a fost reabilitat adica largita platforma drumului cu betoane turnate si asa mai departe cam prin in 1998.De atunci lucrari de intretinere gen acele plombe dar atat care apar intr-o zona undeva pe la Naipu pe o distanta de 3 km iar in rest foarte rar

ionut
February 8th, 2011, 07:54 PM
drumul asta a fost reabilitat adica largita platforma drumului cu betoane turnate si asa mai departe cam prin in 1998.De atunci lucrari de intretinere gen acele plombe dar atat care apar intr-o zona undeva pe la Naipu pe o distanta de 3 km iar in rest foarte rar

Man, n-as vrea sa ma repet. Totusi, am sa o fac, pt a ma face inteles: merg B-Alexandria des, suficient de des incat sa stiu cum se circula pe drumul ala in toate conditiile de trafic si de vreme. Gropi nu sunt doar in zona Naipu, asfaltul este prin multe locuri puternic afectat de iarna. Si nu numai asfaltul.

Nu doresc nici dusmanilor mei sa mearga pe ceata densa pe drumul asta, e criminal. La propriu. (Evident nu e singurul in situatia asta la nivel national. Spun doar ca m-as bucura macar sa refaca stratul de asfalt. Sau macar sa mai inlocuiasca plus sa puna elemente de siguranta noi. Sau macar sa mai dea niste vopsea ca sa vezi benzile. Cer prea mult?)

hentz
February 9th, 2011, 07:19 AM
Cred ca trebuie sa margem impreuna pe drumul astasa facem o verificare:)
Drumul este bun,nu excelent,dar bun ca si carosabil
Ori esti obisnuit sa mergi pe superdrumuri ori eu am mers numai pe camp.
Pe ceata deasa nu ai ce face pentru ca in perioada asta drumul este si murdar si marcajele sunt lafel.Asteptam cu drag ploaia.
Daca zici ca mergi des ,insemna ca eu l-am tocit si gropile imi apartin:lol:

ionut
February 9th, 2011, 07:43 AM

Gata, am prins vinovatul. :D
Ceata+lipsa marcaje+gropi+prosti = buba mare.

hentz
February 9th, 2011, 08:11 AM
Aiurea
Am zis sa nu dau exemple dar dac insisti mergi dincolo de Alexandria defept dupa Rosiori sa vezi in zona Mihaiesti-Radomiresti drum prost,la 90/h deja intri in balans si infiltratii de apa in marginea carosabilului care creeaza niste gropi de toata frumusetea.
Pana la Alexandria cel putin ai planeitate nu gasesti sleauri(gen foto A1 facute de tine).Esti depasit frecvent 130-150(daca nu este ceata).Cum sa faci asa ceva pe un drum prost(vezi si radarele)asta este motivul pentru care sunt asa multe.
Marea problema a drumului este in we cand se creeaza dopul de la Mihailesti si poti prinde coloana in stationare si de 10-15 km cum era acum 2-3 ani(am prins pana dincolo de Stalpu) si plombele care dupa bunul obicei nu sunt puse.Se decupeaza si se lasa asa pana vine urmatoarea echipa probabil.
Acum 2 sapt am avut ocazia sa merg pe drumul asta pe ceata si intradevar nu este cel mai placut sa te chinui sa mergi cu ochii la marcajul median,si daca mai iei si o groapa....
Dac tot crezi ca bat campii trecema la +prosti si da ignore

ionut
February 9th, 2011, 08:20 AM
^^ Man chill, de ce sa te trec pe ignore? :)

Am zis ca mi-ar placea sa fie intr-o stare mai buna drumul, strat nou de asfalt (nu musai pe toti cei 80km, macar in zonele afectate gen Naipu, nu doar plombe puse prost care oricum nu rezista) si elemente de siguranta noi. Evident ca sunt drumuri intr-o stare mult mai proasta decat asta... totusi e DN6 si vad ca se doreste preluarea traficului Bucuresti-Craiova pe partea asta de sud, prin Alexandria (se face o centura la Alexandria si se reabiliteaza Alexandria-Craiova).

Marele avantaj pe drumul asta e ca nu prea sunt tiruri (o iau pe Pitesti). Daca ar fi fost si tiruri era crunt...

Deci ma gandeam ca ar fi bine sa "aranjeze" un pic si bucata Alexandria-B. Atat... nimic deosebit. Evident ca ar fi minunat sa-l faca 2+2 sau sa faca autostrada aia pana la Craiova secolul asta. Dar pana atunci ar putea baga niste milioane ca sa creasca siguranta....

panda80
February 9th, 2011, 09:59 AM
Oare nu ar fi mai ieftin sa se upgradeze la drum expres DN-ul intre Craiova-Pitesti. Ma gandesc ca ar fi o durata mai scurta si daca tin minte bine nu erau foarte multe sate. O dublare la 2+2 si centuri la toate satele ar face in esenta o quasi-autostrada Craiova-Pitesti, imbunatatind tranzitul si spre Craiova si spre Timisoara, precum si noul pod Calafat-Vidin, Ford, impacand si capra si varza.

Rosiorii de Vede si Alexandria nu sunt localitati asa mari, si oricum sunt servite bine de calea ferata.

Alexandria e deservita bine de calea ferata? Exista un singur tren personal direct intre Bucuresti si Alexandria, care face aproape 4 ore, iar cu schimbare la Rosiori faci minim 2h 45min.
Cat despre DN-ul Craiova-Pitesti, el nu trece intr-adevar prin excesiv de multe localitati, insa este destul de curbos, fapt care ar pune probleme la o eventuala upgradare la nivel de drum expres. Plus ca satele care sunt au in general directie perpendiculara pe DN si sunt greu de ocolit.(trebuie sa mergi la distanta mare de actualul DN). S-ar putea cu un drum expres de la zero sa se iasa mai bine.

AndreiB
February 9th, 2011, 10:32 AM
Ma refeream dpdv teoretic. Nu exista localitate in Romania care sa fie bine deservita de tren, dar distanta mica permite 2-3 sageti care sa mearga din ora in ora pe traseul Alexandria-Rosiori de Vede, cu transfer.

Sincer intreg sistemul ar beneficia din transferuri simple, usoare, in loc sa plimbe inutil 1 tren pe zi pe anumite directii.

Iar Rosiori de Vede este pe magistrala Bucuresti-Craiova, care data trecuta cand am fost pe ea se mergea binisor.

La DN-uri ai dreptate, m-am uitat si eu pe harta. Va fi o alegere pe care va trebui sa o facem pe viitor, totusi. Multe DN-uri sunt impracticabile la upgrade, precum DN1 intre Bucuresti-Ploiesti, dar altele ar beneficia de upgrade la express-way, cu intersectii denivelate si banda mediana.

MHN
February 9th, 2011, 10:45 AM
Cred ca trebuie sa margem impreuna pe drumul astasa facem o verificare:)
Drumul este bun,nu excelent,dar bun ca si carosabil
Ori esti obisnuit sa mergi pe superdrumuri ori eu am mers numai pe camp.
Pe ceata deasa nu ai ce face pentru ca in perioada asta drumul este si murdar si marcajele sunt la fel.Asteptam cu drag ploaia.

Gata, am prins vinovatul. :D
Ceata+lipsa marcaje+gropi+prosti = buba mare.

Mergand acum ceva timp pe un drum (nu-mi aduc acum aminte pe care) am vazut un utilaj specializat care spala indicatoarele. Ma gandesc ca directiile regionale ale CNADNR ar putea organiza astfel de actiuni pe cele mai circulate drumuri din tara, cu o frecventa, sa zicem, lunara sau poate chiar saptamanala, mai ales in perioada aceasta a anului.

ionut
February 9th, 2011, 11:01 AM
Mergand acum ceva timp pe un drum (nu-mi aduc acum aminte pe care) am vazut un utilaj specializat care spala indicatoarele. Ma gandesc ca directiile regionale ale CNADNR ar putea organiza astfel de actiuni pe cele mai circulate drumuri din tara, cu o frecventa, sa zicem, lunara sau poate chiar saptamanala, mai ales in perioada aceasta a anului.

Ei asa am vazut si eu, chiar pe DN6 Alexandria-B, un utilaj mai mult sau mai putin specializat care tundea iarba de pe marginea soselei (vara trecuta). Am ramas :shocked: desi mare efect nu avea pentru ca iarba (ca sa nu zic balariile) nu obstructiona parapetii (inexistenti) si nici linia continua care marca marginea drumului.

Problema e ca stalpisorii sunt INEXISTENTI pe segmentul asta. Chiar si la podeturi parapetii sunt deteriorati (adica ruginiti puternic, rupti sau chiar inexistenti). Si iarasi, e o buba mare asta in 80% din DN-urile din RO, sa nu mai zic de DJ.

Acum ce pretentii sa mai am de la un DN daca nici pe A1 B-Pitesti nu sunt curatate elementele de siguranta... oricum cred ca ne racim gura de pomana. :)

MHN
February 10th, 2011, 10:53 AM
^^
Totusi, cred ca am gresit pentru ca am impresia ca faza cu spalatul indicatoarelor am vazut-o pe afara, in Croatia.
In fine, m-ar bucura sa preluam urgent doar exemplele bune, cum ar fi acesta sau cel cu tunsul si ingrijirea zonei verzi adiacente.

udar
February 10th, 2011, 08:52 PM

cat de special era utilajul?

eu am vazut chiar si pe centura Timisoarei , dar si de la padurea verde catre ghiroda intre cele 4 benzi, un utilaj micut cu rezervor in spate incorporat cu un brat mobil si perii de curatar in capat , cred ca asa arata un utilaj special.

Aurelian
February 11th, 2011, 02:55 AM
Până în 2013 vor avea şosele de centură încă 16 localităţi. Pentru alte 49 de centuri există planuri doar pe hârtie

ieri, 23:58 Autor: Andreea Neferu
Până în 2013 vor avea şosele de centură încă 16 localităţi. Pentru alte 49 de centuri există planuri doar pe hârtie
30 de localităţi, printre care Braşov sau Bacău, ar urma să aibă în 2013 centuri sau bucăţi de centuri, potrivit calculelor ZF realizate pe baza planurilor anunţate de Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii. În prezent, doar 14 localităţi din România au variante de ocolire, cu o lungime cumulată de circa 130 de kilometri.

Câteva dintre aceste centuri înconjoară doar o parte a respectivelor localităţi, însă Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) ar urma să scoată la licitaţie încă 11 variante de ocolire, dintre care trei pentru completarea porţiunilor de şosele de centură deja existente.

De asemenea, anul acesta, ar urma să fie inaugurate şi centurile Aradului şi a Constanţei, realizate în regim de autostradă şi cu o lungime cumulată de 34 de kilometri şi, potrivit planurilor anunţate de Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI) în luna decembrie, până în 2013 ar trebui să mai avem încă cel puţin 140 de kilometri de centuri în 11 oraşe (Săcueni, Carei, Bacău, Târgu-Mureş, Tecuci II, Braşov, Craiova Sud-Est, Alexandria, Caracal, Mihăileşti, Bucureşti între A1-DN 7 şi între DN2-A2), fără a lua în considerare centurile care în prezent sunt în stadiu de execuţie (Oradea, Caransebeş, Domaşnea, Suceava, Cluj Est, Iaşi).

Cu alte cuvinte, peste doi ani, dacă autorităţile vor reuşi să-şi respecte promisiunile, România va avea cel puţin 300 de kilometri de variante ocolitoare, aproape la fel de mulţi kilometri de autostrăzi cât are în prezent. În scenariul pesimist însă, în care doar cei 34 de kilometri ai centurii Aradului şi ai Constanţei vor fi finalizaţi, vom circula doar pe aproximativ 170 de kilometri de şosele de centură peste doi ani.

Pentru încă 49 de centuri există planuri pentru următorii ani, însă CNADNR nu a precizat încă momentul în care vor fi scoase la licitaţie şi nici de unde vor fi luate finanţările pentru acestea.

Este însă puţin probabil ca aceste 11 centuri să fie finalizate peste doi ani, aşa cum a anunţat MTI, având în vedere că multe dintre ele nici măcar nu au fost scoase la licitaţie, este de părere Adriana Iftime, secretar general al Patronatului Societăţilor din Construcţii.

"Teoretic este posibil, însă având în vedere experienţa din ultimii ani, sunt sceptică în ceea ce priveşte finalizarea lor. Suntem total nepregătiţi, apar mereu probleme de finanţare sau privind pro*prietatea terenurilor pe care se realizează diferitele centuri", consideră Iftime. "În ţările civilizate nu se circulă prin localităţi, indiferent că vorbim de oraşe mari sau chiar şi comune. La noi nici măcar cen*tura Capitalei nu e finalizată în totalitate. De asemenea, un oraş cu probleme este Sebeşul, de care îţi aduci aminte cu tristeţe atunci când trebuie să-l tranzitezi pentru că, fie vară, fie iarnă, se formează ambuteiaje", explică Iftime.

Cele 11 centuri sunt în general situate în jumătatea sudică a ţării. Cel mai scump proiect este cel care implică construcţia variantei de ocolire a municipiului Braşov, cu o lungime de 18 kilometri, a cărui valoare este estimată la circa 143 milioane de euro. Cu alte cuvinte, costul pe kilometru pentru această centură se ridică la aproape 8 milioane de euro, cu circa 2 milioane de euro mai mult decât cel mai scump standard de cost al MTI pentru autostrăzi.

Aproape la fel de scumpi vor fi şi cei 20 de kilometri ai centurii rutiere a Ca*pitalei, între autostrada Piteşti-Bucureşti şi dru*mul naţional 7 şi între drumul naţional 2 şi autostrada Soarelui, valoarea lucrărilor fiind esti*mată la 140,5 milioane de euro. Astfel, costul pe kilometru pentru acest tronson al centurii Capitalei se va ridica la aproape 7 milioane de kilometri, cu 1 milion de euro mai mult decât cel mai scump standard de cost stabilit pentru construcţia de autostrăzi. Pe de altă parte, varianta de ocolire a municipiului Târgu-Mureş va costa numai 436.000 de euro pe kilometru. În total, cele 11 centuri cu lansare a licitaţiilor în perioada 2010-2011 se ridică la aproape 540 milioane de euro, suma fiind asigurată atât din fonduri guver*namentale, cât şi din bani europeni prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

http://www.zf.ro/constructii-imobiliare/pana-in-2013-vor-avea-sosele-de-centura-inca-16-localitati-pentru-alte-49-de-centuri-exista-planuri-doar-pe-hartie-7974417

vux
February 11th, 2011, 07:49 AM
AIwEkLgfNiQ

AbelT
February 12th, 2011, 06:05 PM
AIwEkLgfNiQ
cel putin in zona de deal drumul pare ca traverseaza un sat fara sfarsit; numai inainte de pasul Setref nu sunt case

LuluMOB
February 12th, 2011, 06:16 PM
Vux, exista vreun program cu care faci filmuletele astea? Ma refer la fereastra cu harta si la sincronizare.

vux
February 13th, 2011, 11:45 AM
^^

De obicei in Sony Vegas Pro. Harta e o imagine mare in prim plan din care e vizibila doar portiunea respectiva. Pozitia o sincronizez la momente cheie (intersectii, obiective), in rest e o panoramare simpla pe harta.

vux
February 13th, 2011, 11:45 AM
6BtrEinS7h8

Pestalotiu
February 13th, 2011, 01:31 PM
^^ Vux, vezi ca la Economy exista sectiunea Tourism. Acolo trebuia bagat filmuletul cu Pasul Prislop.

Staude6
February 13th, 2011, 09:54 PM
DN 18 Pasul Gutâi (Baia Mare - Sighetu Marmației)

http://img403.imageshack.us/img403/4762/20101219135151.jpg (http://img403.imageshack.us/i/20101219135151.jpg/)

http://img225.imageshack.us/img225/4736/20101219134412.jpg (http://img225.imageshack.us/i/20101219134412.jpg/)

http://img64.imageshack.us/img64/9721/20101219134308.jpg (http://img64.imageshack.us/i/20101219134308.jpg/)

http://img34.imageshack.us/img34/6031/20101219134339.jpg (http://img34.imageshack.us/i/20101219134339.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)

Clinlin
February 14th, 2011, 01:40 PM
Pffff ce frumos arata, mi-as fi bagat masina putin pe-acolo. :D

Shaquille
February 14th, 2011, 11:20 PM
^^^^ Arata ca in basme :cheers:

g.chris
February 15th, 2011, 08:39 PM
Ieri am plecat cu treaba pe traseul:

Mures - Reghin: acceptabil
Reghin - Bistrita: rau spre foarte rau
Bistrita - Dej: impecabil, remarcabil
Dej - Baia Mare: GROAZNIC !!!!!!

Baia Mare - Satu Mare: rau
Satu Mare - Zalau: acceptabil
Zalau - Cluj: bun
Cluj - Mures: bun

erata: bun si acceptabil cu urmele "firesti" in asfalt ale unei ierni.

neaguionutu
February 16th, 2011, 06:20 AM
AIwEkLgfNiQ[/QUOTE

Eu am facut drumul acesta, in iulie 2009, cand am fost in concediu in Maramures, la Onca Sugatatg !
A fost foarte frumos, mi-a placut mult zona !
Am venit dinspre Reghin, pe DN15A, apoi inainte de a ajunge la Bistrita, am facut stanga la Crainimăt, spre Beclean (DN17).La iesire din Beclean am facut dreapta, pe DN 17 D, pana la Salva (intersesctie 17 D cu 17 C). Din cauza caldurii si a oboselii am oprit in centru localitatii Chiuza, pentru a ne odihni. Imi aduc aminte de localitate, pentru ca am masina Kia Ceed , si eu am poreclit masina Kiuta Frumusica. Apoi am continuat drumul pana la Salva (intersesctie 17 D cu 17 C).La iesire din Salva a inceput o ploaie torentioala, de turna cu galeata, parca se rupsese norii in doua. Nu mai faceam fata stergatoarele. Am parcat masina si am asteptat pana s-a oprit ploaia. Apoi am continuat drumul ! Am oprit intre Telciu si Romuli, pentru a admira peisajul si a face poze. Am continut drumul si am oprit din nou dupa Pasul Şetref. La Sacel , am facut o greseala. Nu am luat-o pe drumul judeatean DJ 186 spre Barsana, apoi 185 spre Ocna Sugatag, ci am continuat drumul spre intersesctia cu DN 18( Moisei) , acolo am facut stanga si am mers spre Viseul de sus - Petrova - Sighetul Marmatiei -Vadul Izei - Onca Sugatag .

Atunci in iulie 2009 calitatea drumul era cam proasta , cu multe , multe gropi in carosabil. Am mers cu viteza mai mica si cu multa atentie, pentru ca masina era noua , cumparata de 6 luni.
Eu am vazut un film similar cu Drumul Naţional 17 C de la Salva pînă în Pasul Şetref, intra în reparaţi , se plantează indicatoarele. Filmul este postat pe May 04, 2010.

@vux, cand este facuta filmarea ?
Daca se poate am si eu nevoia de aces filmulet, - Borșa (Maramureș) prin Pasul Șetref - dar filmarea originala facuta de tine cu aparatul foto sau camera video.
Multumesc frumos !

LuluMOB
February 16th, 2011, 08:03 AM
Drumul de la Harnicesti - Ocna Sugatag - Calinesti - Valeni - Barsana e foarte frumos. De fapt toata zona aceea poate sta oricand alaturi de cele mai pitoresti locatii din Austria sau de oriunde. Insa drumul e foarte prost pe masura ce inaintezi spre est, spre Barsana.... iar anul trecut se lucra la canalizare, erau numai santuri si de-a lungul si de-a latul.

vux
February 16th, 2011, 08:31 AM
^^

E interesanta istoria denumirii localitatilor din zona respectiva - Romuli, Nepos, Salva, Parva - care purtau initial alte nume. In timpul unei vizite la Nasaud, imparatul Iosif al II-lea a exclamat "Salve parva nepos Romuli!", adica "Va salut mici nepoti ai lui Romulus!" facand referire la originea daco-romana a locuitorilor (Iosif era imparatul Sfantului Imperiu Roman in secolul al XVIII-lea), de aici toponimia actuala.

Intersectia din Sacel spre Moisei e foarte prost marcata, nu ma surprinde ca ai continuat din greseala spre Viseu. Noaptea la intoarcere prin Moisei era s-o nimeresc spre Sighet, noroc cu copilotul :)

Filmul se bazeaza pe cca 2-3000 de fotografii realizate la intervale de 2 secunde. Pozele sunt din 8 februarie 2011. Exista softuri speciale de download a filmelor Youtube (gen Youtube Downloader) cu care poti sa il salvezi.

alecu26
February 16th, 2011, 08:40 AM
si ca sa continuam putin cu istorie a zonei....

regimentul de graniceri din Nasaud a luptat contra lui Napoleon.

Rhemaxos
February 16th, 2011, 12:47 PM
si ca sa continuam putin cu istorie a zonei....

regimentul de graniceri din Nasaud a luptat contra lui Napoleon.

:okay:

Bravii apărători ai podului de la Arcole din "Phalanx valahica" au fost la un pas să-i curme cariera tânărului general Bonaparte încă înainte de a începe (fără sacrificiul aghiotantului Muiron, Napoleon ar fi căzut în acea zi de 15 noiembrie 1796).

[/Off Topic]

neaguionutu
February 16th, 2011, 05:56 PM
^^

E interesanta istoria denumirii localitatilor din zona respectiva - Romuli, Nepos, Salva, Parva - care purtau initial alte nume. In timpul unei vizite la Nasaud, imparatul Iosif al II-lea a exclamat "Salve parva nepos Romuli!", adica "Va salut mici nepoti ai lui Romulus!" facand referire la originea daco-romana a locuitorilor (Iosif era imparatul Sfantului Imperiu Roman in secolul al XVIII-lea), de aici toponimia actuala.

Intersectia din Sacel spre Moisei e foarte prost marcata, nu ma surprinde ca ai continuat din greseala spre Viseu. Noaptea la intoarcere prin Moisei era s-o nimeresc spre Sighet, noroc cu copilotul :)

Filmul se bazeaza pe cca 2-3000 de fotografii realizate la intervale de 2 secunde. Pozele sunt din 8 februarie 2011. Exista softuri speciale de download a filmelor Youtube (gen Youtube Downloader) cu care poti sa il salvezi.

@vux ,multumesc mult de informatii. O sa descarc filmuletul.
Concediul acela a fost primul concediu cu iubita (actuala sotie). Ne-a placut mult Maramuresul si am decis sa ajungem in Maramures. Plecarea a fost din Bucuresti, cu popas prima seara in Rasnov,Brasov, urmatorul popas o seara in Sighisoara,Mures, a treilea popas - 2 zile , in Ocna Sugatag, Maramures, urmatorul popas - 2 nopti - Gura Humorului,Suceava, iar in Tirgu Neam-Agapia - 2 nopti, apoi 2-3 nopti la parintii mei in Ialomia,dupa care am plecat in Orestiada, Grecia, aproape de granita greaca - bulgara -turca, unde este locuiesc sora si cumnatul meu.
Am avut GPS cu mine, GPS-ul mi-a indicat drumul spre DJ 186- Barsana, am vazut bine intersesctia din Sacel spre Moisei si marcajele, am decis sa nu o iau pe DJ 186- Barsana, apoi 185 spre Ocna Sugatag, din cauza drumului - auzisem ca drumul respectiv spre Barsana - Ocna Sugatag este foarte prost.
Asa ca am luat-o spre Moisei, apoi Viseul de sus - Petrova - Sighetul Marmatiei -Vadul Izei - Onca Sugatag .
Recunosc ca am ocolit foarte mult - pe acest traseu. La intorcere spre Borsa- Gura Humorului, am urmat cele 2 drumuri judetene si contrar asteptarilor si cele auzile de mine, drumul in Ocna Sugatag - Sacel era foarte bun. Drumul de la Sacel la Moisei l-am facut practic de 2 ori.

@LuluMOB , intradevar este o zona super minunata, care poate concura cu multa zone din afara, poate chiar foarte frumoasa. Avem o tara minunata, cu multe locuri frumoase de vizitat, cu zone minunate, avem toate tipuri de relief, dar nu stim sa o promovam tara si turismul romanesc, din cauza imbecililor si nesimtitilor de la guvernare- toate clasele politice.
Nu ii intereseaza decat puterea, ciolanul, scaunul- functia si sa se imbogatesca.
Important pentru un stat este infrastructura rutiera. Daca Romania ar avea infrasturctura rutiera moderna, cu autostrazi si drumuri bune, Romania era departe si ne vizitau multi turisti !

neaguionutu
February 21st, 2011, 04:13 PM
Buna ziua !

Stie cineva sau are informatii despre modernizarea Drumului Judetean DJ 201B, km 0+000 km 19+000 pe traseul Ciochina-Orezu-Rasi ( judetul Ialomita ) si DJ 201 B, km 19+000 - km 39+950, pe traseul traseul limită judet Ialomita (Raşi-judeţul Ialomiţa)- Lehliu Gară( A2) - Valea Argovei ?

Intreb asta pentru ca eu ma duc in vizita la parintii mei , in Cazanesti, Ialomita si as prefera sa folosesc ca ruta mai rapida Cazanesti - Ciochina ( inceputul drumului judetean DJ 201B) si sa ies la Lehliu Gara(Autostrada Soarelui) ca sa ajung la Bucuresti.

Din informatiile mele si testat de mine cu masina acum un an si jumatate , drumul acesta (Ciochina- Lehliu Gara) arata foarte rau, ca dupa bombardament , cu multe gropi in carosabil, mergeai pe portiuni mari cu 10 km/h pe ora pentru ca iti rupi masina in doua.
Pentru a ajunge la parintii mei folosesc rutele :
1) Ruta cea mai folosita : Bucuresti- Afumati- Movilita-Urziceni ( DN2) , pe urma Urziceni- Ion Roata - Balaciu-Cazanesti( DN2A)
2) Ruta mai putin folosita : Autostrada A2 ( Bucuresti- Fundulea- Lehliu Gara- Drajna Nouă ) , pe urma DN21 (Drajna Nouă –Slobozia ) si apoi DN2A ( Slobozia-Perieti- Ciochina- Cazanesti ), ruta aceasta o folosesc cand am treburi de rezolvat la Slobozia )

am mai scris acelasi text si in topicul A2 & Constanța Bypass Motorways .

Multumesc mult !

Buna ziua !

Revin cu vesti despre DJ201B Ciochina- Lehliu Gara.
M-am riscat si am testat cu masina sambata dupa-amiaza , drumul acesta Ciochina-Orezu-Rasi-Lehliu Gara.
Am venit de la Bucuresti pe Autostrada A2 si am intrat in Lehliu Gara. Am continut drumul pe DJ201B directia Ciochina. Drumul pana la limita cu judetul Ialomita (Rasi ) arata foarte rau, ca dupa bombardament cu multe gropi in carosabil,am mers pe o portiunea de 7 km cu 5-10 km/h pe ora, pentru ca iti rupeai masina in doua. De la intrare in judetul Ialomita si pana la podul peste raul Ialomita,la Ciochina drumul este complet refacut , asfalt nou, se merge ca in palma.Pe portiunile unde se putea am mers si cu 100 km/h.
La intrare in Chiochina podul era inchis din cauza lucrarilor de reabilitare si consolidare. A trebuie sa fac un ocol, pe DJ306A, pana la Borduselu, apoi pe DJ201 Borduselu- Marsilieni- Albesti, apoi am urma DJ306 pana la Andrasesti-DN2A. Apoi am continuat drumul pana la Cazanesti, trecand prin Andrasesti-Orboiesti-Ciochina.
Nu am facut fotografii si nici un am filmat DJ201B.

Voi utiliza acest drum judetean - DJ201B cand acesta va fi gata si va putea circula ca in palma, fara gropi.
Din sursele celor doua consilii judetetele :
- Ialomita are termen de exacutare a lucrarii - 28.07.2008 - 24.03.2011
-Calarasi are termen : inceput proect : 01 aprilie 2010, perioada de implementare proiec - 31 de luni.

am mai scris acelasi text si in topicul A2 & Constanța Bypass Motorways

Staude6
February 21st, 2011, 04:31 PM
Drumul de la Harnicesti - Ocna Sugatag - Calinesti - Valeni - Barsana e foarte frumos. De fapt toata zona aceea poate sta oricand alaturi de cele mai pitoresti locatii din Austria sau de oriunde. Insa drumul e foarte prost pe masura ce inaintezi spre est, spre Barsana.... iar anul trecut se lucra la canalizare, erau numai santuri si de-a lungul si de-a latul.

nu se lucra la canalizare. se lucra (si se lucreaza in continuare) la largirea si refacerea drumului (baia sprie - cavnic - ocna sugatag - calinesti - barsana) :)

adeiush
February 21st, 2011, 05:43 PM
Ieri am plecat cu treaba pe traseul:

Mures - Reghin: acceptabil
Reghin - Bistrita: rau spre foarte rau
Bistrita - Dej: impecabil, remarcabil
Dej - Baia Mare: GROAZNIC !!!!!!

Baia Mare - Satu Mare: rau
Satu Mare - Zalau: acceptabil
Zalau - Cluj: bun
Cluj - Mures: bun

Incepand cu 15 martie, cele 2 drumuri, Dej-Baia Mare si Baia Mare-Satu Mare vor intra in reabilitare :banana: FCC Construccion se va ocupa de Dej-Baia Mare iar firma KFT din Ungaria se va ocupa de celalat drum, termenul de finalizare pt. ambele tronsoane este 2013.

Baia Mare-Dej si Baia Mare-Satu Mare intra in reabilitare
http://www.citynews.ro/maramures/eveniment-29/baia-mare-dej-si-baia-mare-satu-mare-intra-in-reabilitare-109650/

Drumurile nationale care fac legatura intre Baia Mare si Dej, respectiv Satu Mare, vor intra intr-un amplu proces de reabilitare incepand cu data de 15 martie. Lucrarile vor demara simultan, de la ambele capete ale tronsoanelor si vor avea ca termen de finalizare anul 2013, a anuntat presedintele Consiliului Judetean Maramures, Mircea Man.

In ceea ce priveste drumul Baia Mare - Dej, reabilitarea va cuprinde refacerea completa a asfaltului, realizarea de refugii, dar si crearea a trei benzi in zona Pasului Mesteacan.

UPDATE: Oficialii firmei care se va ocupa de reabilitarea drumului Baia Mare-Dej (FCC Construccion) au tinut sa arate ca pe durata lucrarilor traficul in zona va avea de suferit, urmand a se circula pe un singur sens, pentru ca pe celalalt sa se poata interveni cu utilaje.

Investitia la drumul Baia Mare - Satu Mare - Halmeu (tronson de care se va ocupa KFT din Ungaria) se ridica la circa 148 milioane de lei plus TVA, iar cea de la Baia Mare - Dej la aproximativ 258 de milioane de lei. Garantia lucrarilor care se vor executa, conform contractului, este de 24 de luni.

"Reabilitarea drumului Baia Mare - Dej consta in esenta in largirea drumului la o platforma de confort si o intarire a sistemului rutier cu straturi suplimentare de asfalt. Inainte de a se asterne aceste asfalturi in mod firesc ca orice constructor vine si repara ceea ce este existent definite ca noi drept defecte de structura, astfel incat aceste defecte sa nu mai apara ani de zile. Se va scoate ce e vechi si rau si se va pune nou totul, dupa care vine si se imbraca totul care ar trebui sa dureze pana la 10 cel putin", au aratat oficialii firmei care se va ocupa de reabilitarea acestui drum national.

Platforma de drum de 10 m va contine o zona centrala a acestei platforme de asfalt, fiind zona pe care se va circula cu masinile, zona care va fi lata de 8 m. Stanga - dreapta celor 8 m vor exista acostamente, fiind acea zona unde soferii opresc in general atunci cand au o problema.

In zona de urcare in Mesteacan va exista o a treia banda pentru traficul greu, care va fi in lungime de 6 km. Ca si textura, drumul va fi asemanator cu cel care face legatura intre Dej si Cluj-Napoca.

Cat priveste Baia Mare - Satu Mare, organizarea de santier va fi la Livada, potrivit declaratiilor facute de Ioan Harkel, reprezentantul firmei maghiare care se va ocupa de proiect. In acest caz platforma de drum va fi lata de 9 m, dintre care 7 vor partea carosabila.

Oficialii CJ, dar si cei ai Drumurilor Nationale au promis ca de reabilitare va beneficia si drumul Baia Mare - Targu Lapus, drum care, dupa cum recunoaste si Mircea Man, arata mai ceva ca dupa razboi: "E un drum extrem de circulat. Istoria nu o mai repet, a fost trecut la drumurile nationale, desi el nu are fundatie pentru asa ceva".

Nu in ultimul rand, mai trebuie spus ca daca cele doua firme vor finaliza lucrarile inainte de termen acestea vor fi recompensate cu o oaresce bonificatie de cateva milioane de lei.

INCEPE REABILITAREA - Gropile de pe drumul E 58 vor deveni istorie - atat pe directia Dej, cat si spre Satu Mare

http://www.emaramures.ro/Stiri/45315/INCEPE-REABILITAREA-Gropile-de-pe-drumul-E-58-vor-deveni-istorie-atat-pe-directia-Dej-cat-si-spre-Satu-Mare-VIDEO-
Drumul European E 58 Dej - Baia Mare - Satu Mare - Halmeu a intrat astazi, 21 februarie, in administrarea a doua firme private. Soseaua a fost cedata de catre Compania Nationala de Autostrazi pentru doi ani, in vederea unor lucrari de reabilitare completa, care vor incepe in jurul datei de 15 martie. Directorii celor doua societati de constructii au facut deja inventarul pe traseu si au declarat ca spera sa incheie executia mai devreme de termenul de 24 de luni. Ei sunt stimulati de faptul ca vor primi o bonificatie in cazul in care se misca mai repede, bonificatie care, potrivit unor surseale eMaramures, se va ridica in jurul sumei de 150 de milioane de lei in cazul fiecareia dintre firme.

Soseaua a fost impartita in doua santiere. De portiunea Baia Mare-Dej se va ocupa firma spaniola FCC Construccion, care a derulat si contractul pentru portiunea de drum Cluj-Napoca – Dej. Lucrarile pe Baia Mare – Satu Mare – Halmeu, respectiv pe Satu Mare – Livada, vor fi derulate de grupul de firme KFT/Vegyepszerzrt din Ungaria. Cele doua au castigat contractele de proiectare si executie inca din 17 noiembrie 2008, dar, din lipsa de fonduri, nu au putut misca un deget pana la aceasta ora.

ACTUALIZARE 3: Soseaua va arata ca si cea de la Cluj-Napoca la Dej
Specialistii celor doua companii au mai aratat ca soseaua a fost proiectata pentru o viteza de 80 de kilometri la ora. Aceasta nu reprezinta insa viteza cu care se va putea circula pe E 58, ci o constanta de lucru. Spre comparatie, pentru drumurile nationale din Europa (exceptie autostrazi) media de proiectare folosita este de 70 de kilometri la ora, spun expertii.

S-a subliniat ca nu au existat probleme cu administratiile locale in privinta largirii suprafetei destinate carosabilului, dar se asteapta sa fie o serie de dispute cu primariile in ce priveste retelele de apa si canalizare. “Un lucru e cert. Dupa ce s-au facut lucrarile nu se mai atinge nimeni de drumul asta”, a declarat presedintele Consiliului Judetean, Mircea Man.

Autoritatile si cei de la firmele implicate in derularea proiectului de reabilitare a drumului european au mentionat ca, pe durata contractului, in ambele sensuri vor exista restrictii de circulatie, pentru a se permite muncitorilor sa isi deruleze activitatea inclusiv in orele de varf, cu trafic intens.

ACTUALIZARE 2: Pe Mesteacan vor fi trei benzi de circulatie
Directorul firmei care se va ocupa de tronsonul Baia Mare-Dej a explicat ca lucrarile vor fi incepute din ambele capete simultan si ca, daca vremea va fi buna, data de 15 martie ii va prinde pe muncitori pe traseu. El a precizat totodata ca foarte curand se va face drenajul necesar pentru derularea executiei si ca spera ca anul 2012 sa ii gaseasca cu drumul “imbracat in negru”, mai exact cu un strat de asfalt tras.

Bogdan Flutur a subliniat ca soseaua va avea 10 metri latime, din care 8 metri vor fi partea carosabila. “In zona de urcare in Mesteacan o sa avem o a treia banda, pentru trafic greu. E ceea ce ne dorim cu totii, mai ales cand suntem suparati ori nervosi si ne incurcam intr-un camion. Este zona in care dvs. veti putea mentine o viteza de trafic relativ confortabila”.

“Vrem sa incepem atat din Baia Mare, cat si din Satu Mare si Halmeu, avandu-ne organizarea de santier la Livada”, a declarat celalalt sef de firma, Ioan Harkel. El a explicat ca soseaua care merge spre judetul vecin va avea “platforma de 9 metri, cu parte carosabila de 7 metri si acostament de un metru”.

ACTUALIZARE 1: Bucurestiul a promis 50 de milioane de euro
Prezent in Baia Mare, seful Directiei Regionale Drumuri Poduri Cluj, Ioan Pantelimon, a dat astazi asigurari ca banii nu vor mai reprezenta o problema si ca aceasta investitie va putea fi derulata fara impedimente. In urma unei solicitari exprese a eMaramures, reprezentantii institutiei au ca pentru ruta Baia Mare – Dej vor fi cheltuite peste 240,93 de milioane de lei, in timp ce pentru celalalt tronson, spre Satu Mare suma disponibila va fi de 149,97 de milioane. Proiectul este finantat in proportie de 45% din fonduri BEI, restul urmand sa fie asigurat de la bugetul de stat.

“In 3 ianuarie 2011 s-a dat ordinul de incepere catre cele doua firme pentru a se demara procedura de executie a reabilitarii cu termen de finalizare a lucrarilor 3 ianuarie 2013. Deci termenul de finalizare este de 24 de luni”, a declarat Pantelimon. Intrebati recent de eMaramures din ce cauza a intarziat deschiderea santierelor in conditiile in care cele doua firme au castigat licitatia de mai bine de doi ani, oficialii Companiei Nationale de Drumuri au raspuns ca motivul l-a reprezentat “lipsa fondurilor”.

Problemele legate de finantare au fost subliniate si de catre directorul grupului de firme maghiare, Ioan Harkel, care a dat de inteles ca lucrarile sunt incepute in baza unei promisiuni facute de la centru si ca momentan nu exista nimic palpabil.

Presedintele Consiliului Judetean Mircea Man s-a aratat insa increzator ca discutiile cu Bucurestiul se vor concretiza. “Trebuie sa recunoastem, situatia drumurilor din judetul Maramures cred ca e cea mai proasta din Romania. Abordarea, acum, in forta a 50 de milioane de euro pe drumuri nationale, abordarea pe programul de dezvoltare a inca 50 de milioane de euro pe drumuri judetene si comunale, ne vor ajuta sa deschidem un santier care sa puna in valoare tot ce are Maramuresul - dezvoltare turistica, dar si economica”.

Constructorii sunt pregatiti sa ii scape pe maramureseni de craterele din asfalt, singurul impediment care ar putea da peste cap lucrarile fiind indisponibilitatea fondurilor. Autoritatile locale, dar si reprezentantii firmelor se roaga ca Bucurestiul sa isi tina promisiunea si sa aloce cele 50 de milioane pentru drumurile nationale din Maramures.

silviubad
February 21st, 2011, 07:58 PM
Ma bucur pentru stiri. Ce se mai stie de reabilitarea Satu Mare - Sighetu Marmatiei. Dar de Pasul Prislop?

Staude6
February 21st, 2011, 11:41 PM
Ma bucur pentru stiri. Ce se mai stie de reabilitarea Satu Mare - Sighetu Marmatiei. Dar de Pasul Prislop?

"(...) Dorim să demarăm lucrările şi pe drumul Baia Mare - Sighet - Borşa - Iacobeni. Luna viitoare începe procedura de achiziţie a lucrării, va fi realizată licitaţia, iar în vara acestui an se va intra în construcţie şi pe acest tronson. (...)" a conchis Ion Pantelimon (directorul Regionalei de Drumuri Naţionale Cluj-Napoca).

Articol complet: http://infomm.ro/p-acirc-na-la-jumatatea-lunii-martie-start-la-reabilitarea-drumurilor-spre-dej-351-i-satu-mare

Nyo_22
February 21st, 2011, 11:47 PM
Satu Mare - Sighetu Marmatiei e chiar dezastru mai ales in zona Pasului Huta ...e ca dupa bombardament

Earthchild
February 22nd, 2011, 08:45 AM
Mai stie cineva in ce stadiu se afla Transalpina?

ionut
February 22nd, 2011, 08:48 AM

Era parca pana la Ranca facut OK. Nu cred ca s-a mai facut mare lucru ca e iarna serioasa acolo... LeClerk parca a fost ultimul pe-acolo.

ionut
February 22nd, 2011, 08:50 AM
^^ Crap, deci daca vin de la Bucuresti si vreau sa ajung in Baia Mare pe unde merg? Ma rog, presupun ca oricum trebuie sa ajung la Cluj. Sau ma duc prin Moldova? :nuts:

PS: ideea e sa ajung intr-un timp normal si fara sa-mi distrug masina.

alecu26
February 22nd, 2011, 09:04 AM
e o varianta prin Moldova si prin Bistrita-Dej. Dar de Dej-Baia Mare tot nu scapi.

g.chris
February 22nd, 2011, 10:38 AM
^^ Crap, deci daca vin de la Bucuresti si vreau sa ajung in Baia Mare pe unde merg? Ma rog, presupun ca oricum trebuie sa ajung la Cluj. Sau ma duc prin Moldova? :nuts:

Varianta mai ok este Mures-Cluj-Zalau-Satu Mare-Baia Mare.
Este putin mai lung dar drumul e bun (cu exceptia 60km de la SM la BM).

adeiush
February 22nd, 2011, 11:00 AM

Se poate si prin Cluj-Zalau-Cehu Silvaniei-Baia Mare sau prin Cluj-Zalau-Jibou-Baia Mare. Drumul Zalau-Baia Mare e destul de rau pe amblele variante (la fel ca Dej-Baia Mare), doar ca Zalau-Jibou-Baia Mare trece printr-o zona mai frumoasa - dealungul raului Somes iar cetatea romana Porolissum (https://secure.wikimedia.org/wikipedia/ro/wiki/Porolissum) e chiar in primul sat de pe tronson (in Moigrad).

Cea mai rapida varianta e Tg-Mures-Reghin-Bistrita-Dej-Baia Mare.

ionut
February 22nd, 2011, 11:21 AM
^^ Thanks guys! :cheers:

Staude6
February 22nd, 2011, 01:08 PM
Se poate si prin Cluj-Zalau-Cehu Silvaniei-Baia Mare sau prin Cluj-Zalau-Jibou-Baia Mare. Drumul Zalau-Baia Mare e destul de rau pe amblele variante (la fel ca Dej-Baia Mare), doar ca Zalau-Jibou-Baia Mare trece printr-o zona mai frumoasa - dealungul raului Somes iar cetatea romana Porolissum (https://secure.wikimedia.org/wikipedia/ro/wiki/Porolissum) e chiar in primul sat de pe tronson (in Moigrad).

Cea mai rapida varianta e Tg-Mures-Reghin-Bistrita-Dej-Baia Mare.

adeiush... fara bistrita (tg.mures - reghin - beclean - dej - baia mare). si eu recomand acest traseu.

alecu26
February 22nd, 2011, 06:14 PM
adeiush... fara bistrita (tg.mures - reghin - beclean - dej - baia mare). si eu recomand acest traseu.

Se ajunge aproape de Bistrita....la 12 km, la Saratel. Acolo e intersectia DN 17 cu DN 15A.

silviubad
February 22nd, 2011, 07:02 PM
Satu Mare - Sighetu Marmatiei e chiar dezastru mai ales in zona Pasului Huta ...e ca dupa bombardament
Tocmai de asta si intrebam. :)
@Staude6: Multumesc mult pentru articol.

Staude6
February 23rd, 2011, 10:55 AM
Tocmai de asta si intrebam. :)
@Staude6: Multumesc mult pentru articol.

cu placere. oricum nu te ajuta cu nimic. tu m-ai intrebat de SM - SG si eu ti-am scris de BM - SG. abia a doua zi am vazut ca ai scris SM. :nuts:

silviubad
February 23rd, 2011, 02:44 PM
cu placere. oricum nu te ajuta cu nimic. tu m-ai intrebat de SM - SG si eu ti-am scris de BM - SG. abia a doua zi am vazut ca ai scris SM. :nuts:
Sincer sa fiu nici eu n-am sesizat. :nuts:
Oricum ma interesa ca se reabiliteaza pana la Iacobeni. Cand ma reintorc in Iasi prefer sa o iau pe la nord ca e mai scurt. De asta vroiam informatii.

luci203
February 24th, 2011, 01:06 AM
In Septembrie se lucra greu intre Ranca si Obarsia Lotrului.

Dar sigur nu e gata segmentul ala. Nici Obarsia Lotrului Oasa nu e chiar gata, dar nu e asa de dificil.

http://i83.photobucket.com/albums/j286/h5forem/transalpina.jpg

Pastaie
February 24th, 2011, 01:55 AM
WOW

vinterriket
February 24th, 2011, 10:28 AM
In Septembrie se lucra greu intre Ranca si Obarsia Lotrului.

Dar sigur nu e gata segmentul ala. Nici Obarsia Lotrului Oasa nu e chiar gata, dar nu e asa de dificil.

http://img8.imageshack.us/img8/5651/57108292.jpg
Bine ar fi sa nu se construiasca in felul ala de-a lungul intregului drum...

ChagallTM
February 24th, 2011, 10:42 AM
Arata superb!

alecu26
February 24th, 2011, 10:54 AM
WOW

LuluMOB
February 24th, 2011, 12:17 PM
Asta se intampla pe absolut toate drumurile din Romania. Daca se permite pe drumuri europene, pe centuri etc., de ce nu s-ar intampla asta pe Transalpina?
Eu astept prima casa cu iesire direct in autostrada.

AlexisMD
February 24th, 2011, 12:28 PM
wow, nice :)

ThunderTM
February 24th, 2011, 01:43 PM
Superb... inca. Peste vreun an-doi, cand va fi gata, bizonii vor distruge totul.

Earthchild
February 24th, 2011, 02:27 PM
Multumesc, luci203 !

d_dragos
February 24th, 2011, 03:24 PM
Constructiile erau acolo cu mult timp inainte de modernizarea drumului.

moshu'
February 24th, 2011, 05:13 PM
dupa ce e gata drumul , facem o invitatie celor de la Top Gear sa mai faca o emisiune prin Ro :)

ThunderTM
February 24th, 2011, 05:22 PM
Heh, crezi ca se mai intorc ? Eh, lasa ca macar ne-au laudat bine Transfagarasanul :)

moshu'
February 24th, 2011, 05:37 PM
cum sa nu .... sezoanele ruleaza :)

radutm
February 24th, 2011, 08:54 PM
Superbe pozele! mersi luci203, la vara imi fac neaparat drum pe acolo:)

Pestalotiu
February 25th, 2011, 01:06 PM
Bine ar fi sa nu se construiasca in felul ala de-a lungul intregului drum...

Aia e statiunea Ranca, acolo sunt constructii de ceva vreme si probabil se va mai construi :)

MHN
February 25th, 2011, 02:27 PM
Deci cu drumul au venit mai tarziu :)
Lasand gluma la o parte, sper sa nu o strice si pe asta (Ranca).

ThunderTM
February 25th, 2011, 07:47 PM
Au venit dinspre Sebes -> Obarsia Lotrului -> Ranca cu drumul asfaltat. Pana la Ranca (venind de la Novaci) este asfalt de ani buni. Din auzite, n-am fost... inca :)

nirolf
February 25th, 2011, 11:16 PM
Rânca este un exemplu de așa nu. O stațiune apărută de la zero în ultimii 10-12 ani care însă arată în ton cu vremurile: s-a construit haotic, fără să se respecte nicio regulă. Nu vezi 2 case/pensiuni la fel, nu există un aliniamnet, unele sunt mai jos, altele mai sus, multe înghesuite, colorate după cum l-a dus capul pe fiecare. Așa că nu știu ce ar putea să mai strice la ea. Poate niște turnulețe lipsesc de acolo.

MHN
February 26th, 2011, 04:44 AM
Recunosc ca nu am vizitat zona iar din imagine nu mi s-a parut asa grav. Insa din ceea ce spui, se pare ca situatia e chiar nasoala.
Sper ca drumul sa nu fie transformat in parcare, de catre clientii fiecarei pensiuni.

LuluMOB
February 26th, 2011, 07:25 AM
Rânca este un exemplu de așa nu. O stațiune apărută de la zero în ultimii 10-12 ani care însă arată în ton cu vremurile: s-a construit haotic, fără să se respecte nicio regulă. Nu vezi 2 case/pensiuni la fel, nu există un aliniamnet, unele sunt mai jos, altele mai sus, multe înghesuite, colorate după cum l-a dus capul pe fiecare. Așa că nu știu ce ar putea să mai strice la ea. Poate niște turnulețe lipsesc de acolo.

Absolut corect! Se construieste si acolo asa cum se construieste la periferia oricarui municipiu: fara sistematizare, fara plan, fara infrastructura, fara bun-gust. Multi din cei care vad 'cartierele' astea spun: 'da, domnule, uite ca Romania se dezvolta... se construieste pe rupte... ce case, frate!'. Dar uita ca si cancerul e tot o crestere. E o dezvoltare rapida, insa haotica, necoordonata, fara controlul unui creier (sau al unui program genetic), care face in final ca organismul suport sa nu mai functioneze.

Pestalotiu
February 26th, 2011, 02:22 PM
Inseamna ca voi n-ati fost in Straja :))

Ideea e ca oriunde se face drum, se intampla chestia asta. Drumul e benefic, dar fara un plan de dezvoltare a zonei respective si fara reguli stricte aduce si mandrii de-astea cu el.

ThunderTM
February 26th, 2011, 05:21 PM
In straja am fost, intr-adevar statiune (sau localitate) mai haotica n-am vazut pe nicaieri :)

Sorinus
February 27th, 2011, 10:44 AM
Aveti idee cum e pe Constanta-Bucuresti? Pe site-ul CNADNR nu sunt semnalate probleme,dar nici cand am venit la C-ta vineri dimineata nu se semnalasera, si erau 4 masini rasturnate pana-n Lehliu si portiuni mici troienite dupa.
Plus intre Poarta Alba-Constanta era zapada afanata.
MS

vux
February 27th, 2011, 03:42 PM
k7MMplSFa3M

Coborand de la 1000m Muntele Rece pe DJ 107N (jud. Cluj). Noaptea. Iarna. Cu Loganul. Fara lanturi. :cheers:

vux
March 4th, 2011, 06:27 PM
ZLgWimvQAcw

nenea_hartia
March 4th, 2011, 07:13 PM
Au reînceput lucrările pentru pasajul de la ieşirea din Câmpina peste DN1 (pentru cine nu-şi mai aminteşte, un rezumat e aici (http://www.primariacampina.ro/calea_Daciei.html)). În zilele obişnuite, la orele de vârf, ieşirea din oraş în DN1 arată cam aşa:

http://img801.imageshack.us/img801/756/dsc07699l.jpg

Poze făcute astăzi:
- foraje pe partea dreaptă a DN1 (sensul Braşov-Bucureşti):

http://img607.imageshack.us/img607/3391/dsc07698.jpg

- foraje pe partea stângă a DN1 (pe strada Calea Daciei):

http://img148.imageshack.us/img148/2134/dsc07700v.jpg

AndreiB
March 4th, 2011, 07:21 PM
Vesti exceptionale (pentru mine cel putin :) ). Stii cumva in cat timp ar trebui sa se finalizeze lucrarile?]

In materie de Campina, mi s-ar parea oportun sa faca niste bretele si la podul spre Poiana Campina:

http://img580.imageshack.us/img580/2286/campina.jpg

Stiu ca nu e posibil sa se faca si bretele pentru sensul dinspre Brasov fara o cheltuiala masiva, dar ar fi macar pe jumatate folositor.

Si pe urma, ar fi ideal ca semnele de circulatie sa spuna asa:

Iesire: Campina Sud

Iesire: Campina Centru, Poiana Campina, Gara

Iesire, Campina Nord, Cornu.

nenea_hartia
March 4th, 2011, 07:53 PM
Vesti exceptionale (pentru mine cel putin :) ). Stii cumva in cat timp ar trebui sa se finalizeze lucrarile?]
Da, 4 luni!! :lol: Acesta, precum şi garanţia de 25 de ani!!, sunt motivele declarării firmei Cast drept câştigatoare, deşi nu a avut cea mai bună ofertă financiară :bash:.

In materie de Campina, mi s-ar parea oportun sa faca niste bretele si la podul spre Poiana Campina [...]
Un proiect care trata acest subiect şi arăta exact ca schiţa ta a fost plimbat pe la autorităţi. Proiectul prevedea şi un giratoriu la intersecţia Plevnei/Gării/Grigorescu, dar MT l-a respins, pe motivul foarte serios că breteaua de acces dinspre Bucureşti era foarte scurtă şi abruptă, din cauza distanţei mici până la culeea podului CFR peste Prahova (http://maps.google.com/maps?f=q&source=s_q&hl=ro&geocode=&q=C%C3%A2mpina,+Prahova,+Rom%C3%A2nia&aq=0&sll=37.926868,-95.712891&sspn=31.910921,56.513672&ie=UTF8&hq=&hnear=C%C3%A2mpina,+Prahova,+Rom%C3%A2nia&t=h&layer=c&cbll=45.128572,25.719726&panoid=SpmYqVHOiYIc64Y6WEzCLw&cbp=12,129.99,,0,4.22&ll=45.128895,25.719595&spn=0.029551,0.055189&z=14).

ro.cologne
March 4th, 2011, 07:59 PM
^^

portiunea aia a dn-ului a fost proiectata ca parte a unei viitoare autostrazi...

AndreiB
March 4th, 2011, 08:01 PM
Se poate sa fie distanta prea mica. Mie ochiometric asa, nu mi se pare dar evident ca or stii ei mai bine.

4 luni mi se pare totusi infim de putin. E fezabil asa ceva? Iar garantie de 25 de ani pare un pic suspicios. Ma rog sa speram ca totul e bine cand se termina cu bine.

@Ro.cologne

Am citit documentul intreg, foarte interesant.

Am si facut un post pe A3 despre chestia asta, plus o idee de drum expres care sa lege autostrazile Bucuresti-Ploiesti si Comarnic-Brasov, cu toate intersectiile denivelate si fara sa treaca prin nici o localitate. Si pe urma am apasat din greseala butonul back... si adieu text, imagini tot :( n-am mai avut sufletul sa o iau de la capat.

ro.cologne
March 5th, 2011, 12:41 PM
^^

c'est la vie... :cheers:

sper ca a supravietuit tastatura :lol:

emilul
March 8th, 2011, 04:14 PM
http://economie.hotnews.ro/stiri-companii-8371582-live-text-investitorii-din-golf-bucuresti.htm

Cam ciudat mesaj de la presedintele unui partid care a avut in mana MT/MTI timp de vreo 11 ani din 21...plus fost de 5 ori ministru al transporturilor...neh?
Basescu catre investitorii din Golf in Romania: "Daca vreti sa vedeti cu adevarat Romania, va recomand un elicopter, nu pe sosele"

alecu26
March 8th, 2011, 04:35 PM
care sa aterizeze pe unde?

emilul
March 8th, 2011, 05:02 PM
ia...ca gura pacatosului...adevar graieste
http://www.gandul.info/news/anca-boagiu-ministrul-transporturilor-catre-investitorii-arabi-ne-am-putea-defini-ca-o-sugativa-a-banilor-existenti-in-piata-8041634
Anca Boagiu, ministrul Transporturilor, către investitorii arabi: "Ne-am putea defini ca o sugativă a banilor existenţi în piaţă"

Din cifrele prezentate de ministrul Transporturilor, România are nevoie de 6 miliarde de euro pentru 307 de kilometri de autostradă şi 8 miliarde de euro pentru 800 de kilometri de infrastructură feroviară. Plus 2,6 miliarde pentru Canalul Dunăre-Bucureşti, la care se adaugă banii dezvoltării metroului, a centurilor, a trenurilor de mare viteză, a portului Constanţa.

Le Clerk
March 9th, 2011, 07:14 AM
http://economie.hotnews.ro/stiri-companii-8371582-live-text-investitorii-din-golf-bucuresti.htm

Cam ciudat mesaj de la presedintele unui partid care a avut in mana MT/MTI timp de vreo 11 ani din 21...plus fost de 5 ori ministru al transporturilor...neh?

Bai, da sunteti si voi ca jurnalistii astia care intorc o stirea cu curu'n sus numai ca sa mai scoata ceva rating. Declaratia a fost in sensul in care perspectiva aeriana asupra frumusetilor Romaniei e mult diferita de cea de la nivelul solului (de fapt chiar a nuantat declaratia ulterior - am prins-o intamplator la TV). De asta apreciem si noi fotografiile "bird's view" nu? Da' presa a rastalmacit declaratia numai asa ca sa mai creeze inca un subiect de discutie de 2 zile si s-aveti si voi despre ce vorbi.

Sorinus
March 9th, 2011, 07:16 AM
Romania chiar e o sugativa a banilor existenti pe piata. Taxe, impozite, imprumuturi, toate sunt absorbite la bugetul de stat de unde se vaporizeaza.

Baiazid
March 9th, 2011, 11:46 AM
LeClerk, reprezentantii oficiali ai statului nu pot sa-si exprime liber parerile. Pentru ca atunci cand un oficial in functie vorbeste, nu vorbeste persoana oficialului, ci statul roman. Prin urmare declaratia lui trebuie sa fie coerenta cu actiunile statului, cu contextul istoric, cu politica interna si externa, nu cu persoana.

Exista extrem de multe lucruri pe care un oficial nu are voie sa le spuna. De exemplu un ministru nu are voie sa spuna oficial ca sistemul de pensii este o schema piramidala de tip Ponzi, nici macar daca ar fi adevarat. Un oficial care spune asa ceva este un idiot care trebuie sa dispara din viata publica in urmatoarea secunda, pentru ca o astfel de declaratie poate darama un intreg sistem.

Revenind la Basescu, inteleg ca tu il sustii, dar hai sa pornim de la faptul ca Basescu este un om incoerent cu propriile opinii, dovada stand extrem de lungul sir de contradictii cu sine la intervale scurte. Deci sa-i cerem sa fie coerent cu statul roman frizeaza imposibilul, in conditiile in care el nu reuseste sa fie coerent cu el insusi.

Declaratia cu elicopterul a fost proasta si luata separat de tot contextul declaratiilor lui anterioare si al Romaniei actuale. Nu stiu ce a nuantat el ulterior, dar, fara sa schimb sensul declaratiei, cuvintele lui initiale au fost aproximativ: "nu vizitati Romania pe sosea, luati elicopterul. Eu de cand sunt Presedinte am avut ocazia sa descopar Romania din elicopter, ca zbor mult". Declaratia este proasta pentru ca evidentiaza statutul privilegiat al functiei, de care el beneficiaza.

Pusa in contextul Romaniei, in care lumea se plange de pretul la benzina, in care preturile explodeaza, in care saracia infloreste si in care pentru mai mult de jumatate din populatie un zbor cu elicopterul este o utopie pentru viata viitoare, declaratia este dezastruoasa.

Daca mai adaugam si situatia dezastruoasa a infrastructurii rutiere, subliniata grotesc de gafa monumentala de la Predeal, cand Basescu a iesit cu masina din blacajul de pe DN1 si a luat elicopterul ajungem la o declaratie catastrofala.

Iar daca mai adaugam si declaratia aia cu "nu ne trebuie autostrazi pentru turism, pentru ca 80% din turism se face pe calea aerului" se ajunge la sfidare. Adica in acest context, declaratia devine: "Nu vizitati Romania ca pulimea pe sosea, fiti jmecheri si luati elicopterul, ca doar sunteti oameni de afaceri si aveti bani". La mine asa s-a auzit.

Un Presedinte responsabil, preocupat de dezvoltarea investitiilor straine si a turismului in Romania ar fi declarat oficial: "Romania este o tara minunata, cu frumuseti la fiecare pas, cu oameni harnici si dornici sa munceasca. Asa ca luati-o pe orice drum din tara si veti gasi oportunitati de investitie in fiecare colt al tarii". Ah, ca dupa aia la un pahar neoficial le putea spune de elicoptere, asta-i altceva. Ca nici investitorii aia nu-s idioti.

Dar niciodata, niciodata, nu te apuci ca Presedinte al Romaniei, in contextul Romaniei reale, sa le spui unora oficial sa ia elicopterul in loc de masina. Dupa gafa de la munte, un Presedinte normal ar fi evitat sistematic ca numele lui sa mai fie asociat cu elicopterul. Asta dupa ce, bineinteles, si-ar fi cerut public scuze.

Earthchild
March 9th, 2011, 01:06 PM
^^
Baiazid :okay:

Clinlin
March 9th, 2011, 02:41 PM
Baiazid +1!

nenea_hartia
March 9th, 2011, 03:11 PM
Baiazid +1 :D

Le Clerk
March 9th, 2011, 04:38 PM
Mi-ar placea sa fiiu de acord cu Baiazid, daca ar ramane la fel de rational in abordarea personala (sau mai putin personala). De fiecare data cand cineva critica in mod argumentat o atitudine anti-Basescu este catalogat sustinator al lui Basescu, ceea ce e fundamental gresit d.p.d.v. logic.

Ce am criticat eu e discursul simplist al media romanesti care falsifica mesajul public, chiar daca e o gafa. Faptul ca Baiazid a rationalizat o critica care ar fi trebuit sa aopartina media romanesti denota cat de departe e ultima de rolul ei de a informa corect opinia publica. Si din acest punct de vedere, imi permit si eu sa critic aceasta atitudine a presei in masura in care ma enervez si imi permite timpul.

nenea_hartia
March 9th, 2011, 07:24 PM
Let's back on-topic.

Poze noi din zona viitorului pasaj peste DN1 de la Câmpina:

Lucrările de pe Calea Daciei (partea stângă, sensul de mers Câmpina-Bucureşti); în dreapta primei poze se vede şi o bucăţică din DN1:

http://img710.imageshack.us/img710/7018/dsc01101p.jpg
http://img193.imageshack.us/img193/4404/dsc01107bn.jpg

Lucrările de pe partea dreaptă, sensul de mers Câmpina-Bucureşti; se observă armăturile pilonilor foraţi şi grinzile metalice ale bretelelor de acces:

http://img810.imageshack.us/img810/1937/dsc01102g.jpg
http://img848.imageshack.us/img848/2569/dsc01103.jpg
http://img197.imageshack.us/img197/5549/dsc01104l.jpg

tazzmaniadodo
March 9th, 2011, 07:32 PM
LeClerk, reprezentantii oficiali ai statului nu pot sa-si exprime liber parerile. Pentru ca atunci cand un oficial in functie vorbeste, nu vorbeste persoana oficialului, ci statul roman. Prin urmare declaratia lui trebuie sa fie coerenta cu actiunile statului, cu contextul istoric, cu politica interna si externa, nu cu persoana.

Exista extrem de multe lucruri pe care un oficial nu are voie sa le spuna. De exemplu un ministru nu are voie sa spuna oficial ca sistemul de pensii este o schema piramidala de tip Ponzi, nici macar daca ar fi adevarat. Un oficial care spune asa ceva este un idiot care trebuie sa dispara din viata publica in urmatoarea secunda, pentru ca o astfel de declaratie poate darama un intreg sistem.

Revenind la Basescu, inteleg ca tu il sustii, dar hai sa pornim de la faptul ca Basescu este un om incoerent cu propriile opinii, dovada stand extrem de lungul sir de contradictii cu sine la intervale scurte. Deci sa-i cerem sa fie coerent cu statul roman frizeaza imposibilul, in conditiile in care el nu reuseste sa fie coerent cu el insusi.

Declaratia cu elicopterul a fost proasta si luata separat de tot contextul declaratiilor lui anterioare si al Romaniei actuale. Nu stiu ce a nuantat el ulterior, dar, fara sa schimb sensul declaratiei, cuvintele lui initiale au fost aproximativ: "nu vizitati Romania pe sosea, luati elicopterul. Eu de cand sunt Presedinte am avut ocazia sa descopar Romania din elicopter, ca zbor mult". Declaratia este proasta pentru ca evidentiaza statutul privilegiat al functiei, de care el beneficiaza.

Pusa in contextul Romaniei, in care lumea se plange de pretul la benzina, in care preturile explodeaza, in care saracia infloreste si in care pentru mai mult de jumatate din populatie un zbor cu elicopterul este o utopie pentru viata viitoare, declaratia este dezastruoasa.

Daca mai adaugam si situatia dezastruoasa a infrastructurii rutiere, subliniata grotesc de gafa monumentala de la Predeal, cand Basescu a iesit cu masina din blacajul de pe DN1 si a luat elicopterul ajungem la o declaratie catastrofala.

Iar daca mai adaugam si declaratia aia cu "nu ne trebuie autostrazi pentru turism, pentru ca 80% din turism se face pe calea aerului" se ajunge la sfidare. Adica in acest context, declaratia devine: "Nu vizitati Romania ca pulimea pe sosea, fiti jmecheri si luati elicopterul, ca doar sunteti oameni de afaceri si aveti bani". La mine asa s-a auzit.

Un Presedinte responsabil, preocupat de dezvoltarea investitiilor straine si a turismului in Romania ar fi declarat oficial: "Romania este o tara minunata, cu frumuseti la fiecare pas, cu oameni harnici si dornici sa munceasca. Asa ca luati-o pe orice drum din tara si veti gasi oportunitati de investitie in fiecare colt al tarii". Ah, ca dupa aia la un pahar neoficial le putea spune de elicoptere, asta-i altceva. Ca nici investitorii aia nu-s idioti.

Dar niciodata, niciodata, nu te apuci ca Presedinte al Romaniei, in contextul Romaniei reale, sa le spui unora oficial sa ia elicopterul in loc de masina. Dupa gafa de la munte, un Presedinte normal ar fi evitat sistematic ca numele lui sa mai fie asociat cu elicopterul. Asta dupa ce, bineinteles, si-ar fi cerut public scuze.

100 % Corect! :cheers:

ionut
March 9th, 2011, 07:54 PM
^^ nenea multumim de poze! esti nenea lor! :D

MHN
March 9th, 2011, 10:16 PM
Expunere logica si de bun simt, Baiazid :applause:

Le Clerk
March 10th, 2011, 07:09 AM
It seems the media is right! The only important thing we need to know from this investment forum is that the President advised to take the heli. The mundane type of news has won! Nothing else is relevant. :lol:

radutm
March 10th, 2011, 08:02 AM
Basescu a facut inca una din gafele cu care ne-am obisnuit din partea lui. Mesajul lui Baiazid sufera de lipsa de logica pentru ca dintr-o gafa, trage concluzii generale. Daca le punem in context...se cam complica lucrurile. Aici noi ajungem invariabil si la politica pentru ca toate se leaga de ea.

Dar hai sa rupem odata pisica pe forum si sa nu ne mai ascundem dupa deget. Americanul daca il intrebi, iti spune clar ce optiuni politice are. Aici pe forum, daca intrebi, toti spun ca nu tin cu niciun partid, nu au afinitati politice, sunt toti obiectivi pana in maduva oaselor si nu au preferinte politice. Iar apoi vezi valuri valuri de idei de stanga si pe ici colo cate unul de dreapta. Il criticati pe Basescu, dar cine imi spune mie ca nu l-ati votat? Doar nu e presedinte prin gratie divina, a fost ales. Unde au disparut votantii lui? In neant? Brusc sunt toti sariti in barca opozitiei sau mai rau, a "fecioarelor" care se pretind fara nicio orientare politica. Asa ceva nu exista. Oricine are o orientare politica, nu neaparat o preferinta de partid. Dar vreau sa vad si eu oameni care isi spun pe sleau orientarea si nu se ascund dupa colt, apoi o dau cand cu stanga, cand cu dreapta, cand cu nimeni. Eu personal sunt de dreapta si sustin orice partid care vine cu masuri de dreapta in tara asta impregnata de 50 de ani de comunism stalinist. Daca ma contraziceti pe idei de dreapta, va astept sa spuneti clar: sunt un om cu idei de stanga. Pentru ca debitul de idei de stanga care se revarsa pe acest forum este absolut impresionant! Pai domnilor, dati-mi voie sa va dau o stire proasta: in capitalism, infrastructura si cu stanga, se pupa ca apa cu uleiul! Dar, hai sa strigam sloganuri: vrem autostrazi, si le vrem acum! Dar cand ne uitam in oglinda, suntem toti impregnati cu idei comuniste.

Baiazid
March 10th, 2011, 08:09 AM
LeClerk, serios ca te superi degeaba. Multi traiesc cu impresia ca oamenii stiu despre lumea din jur numai ce le spune mass-media. Eu zic ca-i fals. Din contra. Marea masa a jurnalistilor sunt ei mai saraci cu duhul, dar au au anume fler sa prinda sensul in care bate opinia publica.

Ori marea masa a opiniei publice nu mai da doi bani pe declaratiile oficiale ale actualei puteri, cu Basescu in frunte, pentru simplul fapt ca de 6 ani incoace toate declaratiile oficiale "ferme" au fost contrazise in perioada imediat urmatoare.

Personal urmaresc INTEGRAL declaratiile lui Basescu, care ma intereseaza strict in masura in care prin ele il pot urmari cum deraiaza de la o zi la alta. Nimic altceva nu ma poate interesa din declaratiile lui, pentru ca, oricat de corecte si cu sens ar fi declaratiile pe care le da, am deja o vasta experienta din care stiu ca oricum nu asa se va intampla si ca oricum singurul interes al lui Basescu este buzunarul si puterea proprie.

De altfel, daca ai urmarit respectiva declaratie, ai fi observat ca Basescu a ajuns la punctul la care are mentalitate de "Laurette". Adica vrea musai sa dea cate o declaratie socanta la fiecare aparitie, pentru a fi difuzat si dezbatut non-stop in presa si pe Internet. Traieste el cu impresia ca notorietate = voturi. Chiar in momentul in care a spus despe vizita cu elicopterul, mimica lui a dat de inteles ca ala era punctul central al discursului, voit socant. Asa ca daca pentru el elicopterul a fost punctul culminant, pentru mine de ce sa fie altul? A vrut sa ma socheze, n-a reusit, da' m-am lamurit a nsprezecea mia oara ca n-are ce sa caute in functia de Presedinte.

Si ca tot suntem la drumuri, am fost saptamana asta pe DN6 pana la Caransebes. Tara noastra este minunata, daca DN6 reuseste sa fie neterminat dupa 7 ani de lucrari. Iar multe sectiuni asa-zis reabilitate sunt deja degradate.

Baiazid
March 10th, 2011, 08:34 AM
Mesajul lui Baiazid sufera de lipsa de logica pentru ca dintr-o gafa, trage concluzii generale. Daca le punem in context...se cam complica lucrurile. Aici noi ajungem invariabil si la politica pentru ca toate se leaga de ea.

Ce-mi plac mie oamenii "caracatita", adica cei care atunci cand nu stiu ce sa faca, baga repede "un jet de cerneala", adica o diversiune. Ia zi tu concret, cu subiect si predicat, propozitia care este ilogica si mai ales de ce este ilogica. Concret, nu evaziv. Adica simplu si clar: "Tu ai zis ca 1+1 = 3, ceea ce este o prostie, pentru ca toti stim ca 1+1=2".

Dar hai sa rupem odata pisica pe forum si sa nu ne mai ascundem dupa deget.
[...]
Il criticati pe Basescu, dar cine imi spune mie ca nu l-ati votat? Doar nu e presedinte prin gratie divina, a fost ales. Unde au disparut votantii lui? Brusc sunt toti sariti in barca opozitiei sau mai rau, a "fecioarelor" care se pretind fara nicio orientare politica. Asa ceva nu exista. Oricine are o orientare politica, nu neaparat o preferinta de partid.

Eu sunt ex-votant Basescu. Intre 2000-2004 am fost un sustinator aprig al lui. In 2004 am avut de ales intre partidul-stat PSD si Basescu - dusmanul autostrazilor. L-am votat pe Basescu, pentru ca mi s-a parut raul mai mic si m-am gandit ca poate atunci cand vroia sa ne scoata autostrazile din cap doar era nervos. Insa in 2005, prin sluga lui, Dobre, a distrus transporturile si a blocat autostrazile. Dupa care a gafat in mod repetat atat in aparitiile din Romania, cat si in politica externa, fapt pentru care a si fost izolat in UE si in lume. Asa ca in 2007 am fost intre cei 25% care au votat PENTRU suspendarea lui. Iar in 2009 am facut campanie impotriva lui, pentru ca nu are nimic de-a face cu notiunea de Presedinte. Asa ca n-am sarit deloc "brusc" in barca "opozitiei".

Am suficient de muti prieteni care in 2009 inca il sustineau si azi "au intors" armele, tocmai pentru ca, pe zi ce trece, demonstreaza ca re-alegerea lui a fost o greseala. Insa chiar si asa, orice om cu glagorie - cum bine zicea bunica-mea - stie ca in 2009 Basescu a fost reales prin frauda. A avut multi votanti, dar fara frauda nu castiga.

In rest nici eu nu cred in "fecioarele" apolitice. Cata vreme viata noastra este dictata si dirijata de politica, nu ai cum sa nu tii cont de politica.

Eu personal sunt de dreapta si sustin orice partid care vine cu masuri de dreapta in tara asta impregnata de 50 de ani de comunism stalinist. Daca ma contraziceti pe idei de dreapta, va astept sa spuneti clar: sunt un om cu idei de stanga. Pentru ca debitul de idei de stanga care se revarsa pe acest forum este absolut impresionant! Pai domnilor, dati-mi voie sa va dau o stire proasta: in capitalism, infrastructura si cu stanga, se pupa ca apa cu uleiul! Dar, hai sa strigam sloganuri: vrem autostrazi, si le vrem acum! Dar cand ne uitam in oglinda, suntem toti impregnati cu idei comuniste.

Aic bati campii. Intai, nu-mi spune ca PD este un partid de dreapta. Un partid care in 6 luni a trecut de la Internationala Socialista la Partidul Popular European n-are cum sa fie de dreapta. Sau e de dreapta tot atat cat a fost si de stanga. E un fel de "stelist pe viata" devenit "caine pana la moarte".

Pe urma mai usor cu filosofia capitalismului absolut, ca-n Europa nu se aplica. Europa a avut intotdeauna o filosofie e capitalism cu suport social. Eu sunt adeptul doctrinei liberale - nu al PNL! din care fac parte oameni cu care mi-e jena sa ma asociez - dar asta nu inseamn ca vreau sa vad sange pe pereti.

Daca ai condus vreodata o firma, atunci stii ca in criza sa tai cheltuielile este o masura foarte proasta. Orice manager cu mintea intreaga, atunci cand veniturile se prabusesc, reorienteaza cheltuielile si cauta sa deschida linii de business noi, ca sa creasca veniturile. Reducerea cheltuielilor este o masura secundara, de avarie, nu este in nici un caz o masura de crestere a veniturilor. Ori sub aspectul asta, aceasta asa-zisa putere "de dreapta" n-a luat nici o masura de crestere a veniturilor. Doar a taiat, sub pretext de "masuri de dreapta" si a distrus tara, aducand-o la nivelul lui 2002-2003. Imbecilitatea actualitor guvernanti n-are nimic de-a face cu capitalismul.

Le Clerk
March 10th, 2011, 09:42 AM
LeClerk, serios ca te superi degeaba. Multi traiesc cu impresia ca oamenii stiu despre lumea din jur numai ce le spune mass-media. Eu zic ca-i fals. Din contra. Marea masa a jurnalistilor sunt ei mai saraci cu duhul, dar au au anume fler sa prinda sensul in care bate opinia publica.

Eu nu m-am suparat deloc, sunt doar dezamagit ca inclusiv noi cadem in capcana media romanesti care nu e in stare sa genereze produse inteligente, recurgand de cele mai multe ori la stiri mondene si cancanuri ca sa vanda. Adica, eu as fi vrut sa aflu mai multe despre ce s-a intamplat concret la acel forum, ce decizii de investitie s-au luat, ce interese au guvernele, investitorii straini etc. Ei nu! Media noastra ne-a servit 3 zile pe prima pagina declaratia lui Basescu legata de elicopter (care nu neg ca e o gafa, dar eu as vrea sa aflu de la media si altceva decat porumbeii care ies pe gura alesilor nostrii). Iar noi am muscat galusca si ne-am luat dupa strategia media de a ne vinde artificii impachetate la metrou.

vinterriket
March 10th, 2011, 10:20 AM
Domnilor, discutia deviaza de la tema principala a topicului. Se poate discuta in continuare liber despre politica aici (http://www.skyscrapercity.com/forumdisplay.php?f=2921). Va multumesc.

AndreiB
March 10th, 2011, 10:23 AM
nenea_hartia:

Stii cumva daca aceasta propunere include si o redesenare a semnelor de circulatie?

Intreb pentru ca traficul poate fi deviat prin intrarea de la Cornu eventual, si am putea chiar avea semne pentru Poiana Campina prin Breaza, mai ales ca drumul era in reabilitare.

Ar fi ideal sa avem Exit1: Campina Sud; Exit 2 Campina Nord/Cornu; Exit 3: Poiana Campina/Breaza.

In rest multumesc mult de poze.

Sorinus
March 10th, 2011, 12:15 PM
Stie cineva care mai e stadiul la podul de la Ciochiutza (Cred ca asa ii zice) de pe DN6?
Centurile Drobeta si Caransebes de asemenea, in ce stadiu sunt? La Caransebes asta vara inca faceau lucrari de pamant.

Baiazid
March 10th, 2011, 12:31 PM
Stie cineva care mai e stadiul la podul de la Ciochiutza (Cred ca asa ii zice) de pe DN6?

Este in continuare in constructie si este departe de a fi gata. Nu i-am facut poze, dar as zice ca e la cam 60% stadiu de executie.

Centurile Drobeta si Caransebes de asemenea, in ce stadiu sunt? La Caransebes asta vara inca faceau lucrari de pamant.

Centura Drobeta este deschisa, insa n-am vazut-o, pentru ca am luat-o prin centru. Asa ca nu stiu cat este de buna. La Caransebes tot prin centru am trecut, dar n-am vazut nici o indicatie de centura la intrari.

Sorinus
March 10th, 2011, 02:16 PM
Pai daca nu dau gata podul ala amarat, ce sa vrem in alta parte? Sincer.
Tot deschid santiere noi, alea vechi raman in pom, si sug bani.

vux
March 10th, 2011, 11:24 PM
KoqbrPSRkyU

Portiunea DN1C (E85) Dej-Baia Mare urmeaza sa intre in reabilitare din aceasta luna (martie 2011). Miercuri erau marcate cote pe asfalt pana sus pe Pasul Mesteacan, incepand din Dej. Firma responsabila de lucrari se pare ca este FCC Barcelona. Organizarea lor de santier se afla la iesire din Catcau (4:53).

cinxxx
March 11th, 2011, 09:34 AM
Salutare!
Ma gandeam sa fac o mica excursie maine, ce stiti de traseul asta? Iesirea ar fi la Turnu. Mai e una la Vărşand, dar drumul pana acolo am auzit ca e nasol rau ...
Feedback cat mai rapid ar fi perfect, avand in vedere ca maine nu e departe :P.

http://i54.tinypic.com/2nqqsg2.jpg

bogdymol
March 11th, 2011, 09:46 AM
^^ Drumul de la Arad la Turnu e perfect, iar in vama nu e nimeni de obicei (ma refer la faptul ca nu e coada). Dupa Battonya (prima localitate din Ungaria) nu stiu cum e drumul spre Gyula pentru ca atunci cand am trecut pe acolo am mers fie spre Mako, fie spre Oroshaza.

Eu de fiecare data cand am mers la Gyula / Bekescsaba am folosit traseul Arad - Chisineu Cris - Varsand - Gyla - Bekescsaba, dar asta a fost acum cativa ani cand drumul inca nu era in reparatie. Ceea ce pot sa-ti spun sigur este ca de la Chisineu Cris incolo drumul e foarte bun. Singura problema ramane DN79 Arad - Chisineu Cris :(

cinxxx
March 11th, 2011, 09:51 AM
Merci mult pt informatii.
Oare daca as lua-o pe DJ709B?
As putea sa incerc si forumul maghiar pt drumurile de acolo ...

bogdymol
March 11th, 2011, 10:00 AM

DJ709B pot sa-ti confirm ca e asfaltat pana la Macea (nu am mers mai departe de atat ca sa stiu cum e). Problema e ca e al doilea DJ din jud. Arad ca trafic (dupa DJ709) si sunt destul de multi care sa plang de gropile de pe Arad - Curtici. Si chiar daca o iei pe acolo trebuie sa iesi tot pe la Varsand deoarece intre Turnu si Varsand nu e nici un punct de trecere a frontierei.

Legat de forumul maghiar, stiu ca pe acest (http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=460510) thread mai posteaza si un utilizator din Szeged. Poate stie el ceva.

udar
March 11th, 2011, 02:34 PM

am trecut acum 2 zile pe langa pasaj si cred ca in 1-2 luni este gata nu mai au mult la el.

am trecut si pe centura severinului dar nu este finalizata toata si este mai bine de mers prin centru pana la finalizare.

au inceput lucrarile pe orsova severin la rosturile de dilatare la podurile finalizate , a aparut primul semafor.
la centura caransebes am vazul din departare ca s-au montat grinzi pe podul de peste timis , eu cred ca anul acesta o sa avem un tronson gata pe directia lugoj-hateg, sper sa finalizeze tot dar...........

Kidu
March 11th, 2011, 03:51 PM

Cel putin Arad - Curtici este ingust, plin de gropi si denivelari. De la Curtici incolo e mai bun (cel putin pana la Macea). Mai incolo nu am avut drumuri.
Decizia iti apartine insa nu cred ca faci mare branza alegand acest traseu. Mai bine o iei pe la Turnu pentru ca drumurile ungurilor sunt mai bune decat judetenele noastre. Un coleg de-al meu are casa in Dombegyhaz si zice ca drumul e bun (asta era in vara).

Baiazid
March 11th, 2011, 05:59 PM
Cel putin Arad - Curtici este ingust, plin de gropi si denivelari. De la Curtici incolo e mai bun (cel putin pana la Macea). Mai incolo nu am avut drumuri.
[...]
Mai bine o iei pe la Turnu pentru ca drumurile ungurilor sunt mai bune decat judetenele noastre.

Ha? Ce-are drumul Arad - Curtici? Asflatul e ca-n palma, in afara de trecerile asa-zis "la nivel" de la Pecica. La unguri in schimb drumul pana la Szeged este infect de cand il stiu. Si-l stiu... Iar de la Szeged incolo e autostrada, deci nu se compara.

bogdymol
March 11th, 2011, 06:10 PM
Ha? Ce-are drumul Arad - Curtici? Asflatul e ca-n palma, in afara de trecerile asa-zis "la nivel" de la Pecica. La unguri in schimb drumul pana la Szeged este infect de cand il stiu. Si-l stiu... Iar de la Szeged incolo e autostrada, deci nu se compara.

Confunzi Curtici (http://maps.google.com/maps?f=d&source=s_d&saddr=46.343373,21.30764&daddr=&hl=en&geocode=&mra=mift&mrsp=0&sz=12&sll=46.347165,21.336823&sspn=0.129397,0.308647&ie=UTF8&ll=46.275784,21.353302&spn=0.518265,1.234589&z=10) cu Nădlac (http://maps.google.com/maps?f=d&source=s_d&saddr=46.163663,20.765533&daddr=&hl=en&geocode=&mra=dme&mrsp=0&sz=10&sll=46.275784,21.023712&sspn=0.518265,1.234589&ie=UTF8&ll=46.277682,21.156921&spn=0.518247,1.234589&z=10) :D (Curtici - trecere feroviara a frontierei / Nădlac - trecere rutiera).

Daca cinxxx are drum la Bekescsaba in nici un caz nu va trece pe la Pecica, Nădlac sau Szeged.

Baiazid
March 11th, 2011, 06:38 PM
Confunzi Curtici (http://maps.google.com/maps?f=d&source=s_d&saddr=46.343373,21.30764&daddr=&hl=en&geocode=&mra=mift&mrsp=0&sz=12&sll=46.347165,21.336823&sspn=0.129397,0.308647&ie=UTF8&ll=46.275784,21.353302&spn=0.518265,1.234589&z=10) cu Nădlac (http://maps.google.com/maps?f=d&source=s_d&saddr=46.163663,20.765533&daddr=&hl=en&geocode=&mra=dme&mrsp=0&sz=10&sll=46.275784,21.023712&sspn=0.518265,1.234589&ie=UTF8&ll=46.277682,21.156921&spn=0.518247,1.234589&z=10) :D (Curtici - trecere feroviara a frontierei / Nădlac - trecere rutiera).

Daca cinxxx are drum la Bekescsaba in nici un caz nu va trece pe la Pecica, Nădlac sau Szeged.

Oops, corect. :bash: Da, drumul de Curtici era jalnic, ultima data cand am fost pe el, acum vreo 3 ani.

Kidu
March 12th, 2011, 12:58 AM

De la tine chiar am pretentii. La fel cum bogdymol ti-a explicat cum stau lucrurile, imi amintesc ca si eu la randul meu ti-am mai spus o data acelasi lucru la Romanian Railways. Ori tu asculti numai glasul rotilor de tren? :lol:

nenea_hartia
March 12th, 2011, 11:19 AM
Poze de acum 15 minute cu şantierul viitorului pasaj peste DN1 de la Câmpina:

Lucrările de pe Calea Daciei (partea stângă, sensul de mers Câmpina-Bucureşti):

http://img864.imageshack.us/img864/9964/dsc07706.jpg
http://img14.imageshack.us/img14/4739/dsc07707x.jpg
http://img835.imageshack.us/img835/6825/dsc07708v.jpg
http://img854.imageshack.us/img854/4004/dsc07711.jpg

Lucrările de pe partea dreaptă, sensul de mers Câmpina-Bucureşti:

http://img233.imageshack.us/img233/8288/dsc07709b.jpg
http://img851.imageshack.us/img851/2204/dsc07710.jpg

emilul
March 12th, 2011, 08:29 PM
Domnilor, discutia deviaza de la tema principala a topicului. Se poate discuta in continuare liber despre politica aici (http://www.skyscrapercity.com/forumdisplay.php?f=2921). Va multumesc.

Domnu' moderator romanesc...profitati de puterile dvs. faceti un fir de politica acolo la cafine central si mutati posturile astea.

Merci

emilul
March 13th, 2011, 10:57 PM
citatul complet pentru fanii campionului nostru:
Un domeniu poate de interes major privind la ceea ce România are – munte, mare, deal - este turismul. Avem o infrastructură de turism depăşită care trebuie modernizată şi avem un potenţial pentru dezvoltarea infrastructurii de turism excepţională. Dacă vreodată veţi vrea să vedeţi cu adevărat România, să nu mergeţi pe şosele. Vă recomand un elicopter. Sunt un om care a circulat în ţară pe şosele foarte mult, dar niciodată nu am descoperit România cum am descoperit-o din elicopter. De când sunt preşedinte, circul des şi cu elicopterul.

Le Clerk
March 17th, 2011, 03:56 PM
Guvernul a demarat Programul National de Dezvoltare a Infrastructurii: Primele beneficiare vor fi autoritatile locale din Suceava si Botosani.

Joi, 17 martie 2011, 15:19 Economie | Companii

"Am reusit sa pornim cel mai amplu program de investitii derulat de Guvernul Romaniei in ultimii 20 ani", a anuntat ministrul dezvoltarii regionale, Elena Udrea, dupa sedinta de Guvern de joi. In acest sens, a fost adoptata o Hotarare de Guvern privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru finantarea cu 100 milioane de euro a modernizarii a circa 300 de kilometri de drumuri din judetele Suceava si Botosani. Aceste investitii sunt incluse in subprogramul privind modernizarea a 10.000 km de drumuri judetene si de interes local Programul se refera la investitii in infrastructura de interes local in valoare de 4 miliarde de euro pe componentele gestionate de Ministerul Dezvoltarii si de aproape un miliard de euro pe componentele gestionate de Ministerul Mediului.

Udrea a precizat ca cei 10.000 de km la nivel national se impart in 20 de pachete, fiecare vizand cate doua judete. Primul pachet aprobat este destinat judetelor Suceava si Botosani. Cele doua judete au fost selectate pentru ca au fost cele mai rapide, dupa cum sustine ministrul. Licitatia aferenta pachetului de drumuri din judetele Botosani si Suceava va fi demarata saptamana viitoare, dupa publicarea in Monitorul Oficial a hotararii de Guvern.

"Sunt judetele care au reusit sa trimita cel mai repede documentatiile si cel mai bine intocmite in asa fel incat ele au parcurs toate procedurile necesare. Au fost finalizate evaluarile in Consiliul tehnico-economic al ministerului si in Consiliul interministerial pentru proiectele de investitii care depasesc 20 de milioane de lei. Urmeaza ca si celelalte pachete combinate de cate doua judete sa fie aprobate pe aceleasi proceduri. Ne-am propus ca pana in 28 martie toate judetele sa treaca prin procedurile prealabile, in fiecare zi avem Consiliul tehnico-economic si Consiliul interministerial de doua ori pe saptamana pentru a putea evalua toate proiectele de investitii care sunt trimise catre ministerul nostru din partea autoritatilor publice locale", a afirmat Udrea. Aceasta a mai spus ca pe la mijlocul lunii aprilie toate pachetele de drumuri vor fi trecute aprobate prin hotarare de guvern.

Potrivit HG, vor fi reabilitate DJ Campulung Moldovenesc-Stulpicani, DJ Suceava-Liteni-Dolhasca, DJ Botosani-Curtesti-Cristesti, DJ Iasi-Flamanzi si vor fi modernizate strazile municipiului Radauti si orasului Liteni. Source (http://economie.hotnews.ro/stiri-companii-8400266-guvernul-demarat-programul-national-dezvoltare-infrastructurii-primele-beneficiare-vor-autoritatile-locale-din-suceava-botosani.htm)

ionut
March 17th, 2011, 05:40 PM
^^ Moldova are drumuri OK, cel putin eu in Bucovina am ramas surprins cand am fost acum ceva ani... Sper ca drumurile din Apuseni sa se faca repede...... sunt praf... si ce potential are zona aceea! La fel prin Maramures... auch!

Le Clerk
March 18th, 2011, 01:19 AM
Incepe constructia Centurii de Sud a Craiovei
[...]

Patru benzi şi parcări pentru Ford
Şeful Biroului Reabilitări Drumuri din cadrul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova, Dumitru Parada, a precizat, pentru GdS, că „autostrada Fordului“ va fi construită pe patru benzi, cu parcări uriaşe pentru tirurile celor de la Ford.

De asemenea, „drumul va avea o lăţime de 17 metri, plus un acostament de 1,5 metri de fiecare parte. Vor fi construite două parcări imense pe la jumătatea traseului, fiecare având 7.000 de metri pătraţi.

Parcările vor fi ca în Occident, dotate cu toate utilităţile, băi cu duşuri etc. Va fi o parcare pe dreapta şi una pe stânga şi se vor construi pe suprafeţe mai mari decât cele două parcări prevăzute pe ruta Alexandria-Craiova care vor avea 4.000 de metri pătraţi fiecare“, a menţionat Dumitru Parada.

Începe şi tronsonul al doilea
Tot anul acesta este planificat să înceapă şi al doilea tronson al Centurii de Sud a Craiovei, care va face legătura cu drumul Craiova-Calafat. „Acest tronson va face inelul complet al centurii şi va lega Cârcea de Malu Mare, Preajba şi Podari (Branişte), unde se va intersecta cu drumul Craiova-Calafat. Lungimea acestui tronson va fi de 13 kilometri“, a precizat Dumitru Parada, reprezentantul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova.

Sursa (http://www.gds.ro/Actualitate/2011-03-18/Despagubiri+mici++pentru+autostrada+Fordului)

nenea_hartia
March 18th, 2011, 08:29 AM
^ Deja e „autostrada Fordului” :ohno:. Pompoase cuvinte, mai ales ţinând cont că în orice parte ar pleca TIR-urile după ce vor părăsi centura, tot de un drum 1+1 vor da (eventual un mic 2+2 pană la Filiaşi).
Fără să vreau minimalizez investiţia, care e foarte bună, mă întreb totuşi de ce chiar nu e făcută de la bun început ca autostradă sau drum expres.

alecu26
March 18th, 2011, 09:25 AM
se face ceva si pt renault la pitesti.

emilul
March 18th, 2011, 01:49 PM
Source (http://economie.hotnews.ro/stiri-companii-8400266-guvernul-demarat-programul-national-dezvoltare-infrastructurii-primele-beneficiare-vor-autoritatile-locale-din-suceava-botosani.htm)
Guvernul a demarat Programul National de Dezvoltare a Infrastructurii: Primele beneficiare vor fi autoritatile locale din Suceava si Botosani
....DJ Suceava-Liteni-Dolhasca,

DJ Suceava-Liteni-Dolhasca, Aici stiu ce vorbesc, am copilarit in zona si sa mor io daca inteleg de ce trebuie sa legi suceava de dolhasca (care e si un targ amarat) pe nu stiu ce drum judetean. E perfect si azi legata prin E85 (care e un drum extrem de bun pentru RO) fac doar 12 km in plus pe acolo. Dolhasca e si gara exact pe traseul DJ-ului pe o magistrala feroviara care leaga suceava de bucuresti...e o zona colinara despadurita, intre rauletul Moldova si Siret...cat m-as chinui, nu inteleg cum se poate justifica imprumutul pentru un drum ca asta care:
- in veci de veci nu se va justifica economic
- nu leaga nici o localitate izolate ci doua localitati perfect conectate si azi atat rutier cat si feroviar
- nici o statiune turistica nu e pe traseu...zona este complet banala..pasuni si nite petice de padure

Nu am decat o explicatie...a inceput jaful...opritii:
- programul de dj-uri alese pe spranceana.
- in plus toate ineptiile astea platibile din bugetul din 2013...care o sa aiba un deficit maxim de 3% si probabil nu il vor dramui astia care dau garantii...mama ce bomba ne lasa sub pres
- valoarea acestei spagi din viitor: 4 miliarde, CAT NU AM LUAT NOI DE LA UE pentru transporturi de 4-5 ani de cand suntem membri

Nu se poate cu astia...finantati A3 si calea ferata bai paduchilor din credite furnizor. Legati mari orase nu traguri de provincie parasite care deja sunt bine legate.

Daca vor idei din judetul Suceava stiu un drum care a fost si e strategic, "drumul talienilor" din Baltagul...intre V. Moldovei si V. Bistritei intre Malini si Borca, e crunt, desi bine construit acum 100 de ani, nu a fost niciodata asfaltat. Intre cele 2 treceri asfaltate peste Mtii Stanisoareu la C. Lung Moldovenesc si Poiana Largului sunt 120 de km...daca te afli ma mijloc intre ele...ai pus de 60 de km de ocolis.

Le Clerk
March 18th, 2011, 02:07 PM
^^ E85 un drum "extrem de bun" pentru RO?? :rofl:

Tuu stii despre ce vorbesti? Ai mers vreodata cu masina pe E85 ca sa vezi cate sate si localitati sunt in cale, ce trafic e si ce periculos e sa faci depasiri?

BTW: daca tot ai pomenit de deficit, astia vor face infrastructura de banii imprumutati (desi inteleg ca fonduri vin si de la UE), in timp ce Tariceanu a spart 5 miliarde de euro in consum in 2008. E o mare diferenta.

bogdymol
March 18th, 2011, 02:20 PM
^^ E85 un drum "extrem de bun" pentru RO?? :rofl:

Tuu stii despre ce vorbesti? Ai mers vreodata cu masina pe E85 ca sa vezi cate sate si localitati sunt in cale, ce trafic e si ce periculos e sa faci depasiri?

BTW: daca tot ai pomenit de deficit, astia vor face infrastructura de banii imprumutati (desi inteleg ca fonduri vin si de la UE), in timp ce Tariceanu a spart 5 miliarde de euro in consum in 2008. E o mare diferenta.

Cred ca emilul se referea la portiunea din E85 dintre Suceava si Falticeni, care nu este chiar atat de aglomerata :)

emilul
March 18th, 2011, 02:21 PM
Nu nene, nu am fost niciodata pe E85, ma parasutau astia in zona. Ai habar cat faci cu trenul intre Falticeni si Suceava (prin dolhasca) si cat faci cu masina ...cum naiba sa nu merg pe E85?

Vai, dar am auitat ca imi cauti pricina...deci cred ca stiu de ce vorbesc. Acolo sunt 4 localitati micute din ce imi aduc aminte ai restrictie la 70 cam prin toate...nu mai multe decat sunt pe DJ ala alternativ si nu e defel aglomerat.

Dolhasca sau Liteni sunt niste sate 10K de locuitori teoretici fiecare, din care mai toti activii is in italia si restul pasc vacile si culeg merele. Si drumul asta e paralel cu E85...pe portiunea respectiva.

Nu, te rog...hai detaliaza, tu de ce ai alege sa dregi cu bani pe care nu ii ai un drum cat se poate de secundar care dubleaza un drum european excelent si gol?

panda80
March 18th, 2011, 02:35 PM
Din Dolhasca in Suceava sunt multe localitati, drumul judetean nu va fi folosit doar intre capete. Daca mergi din Udesti in Dolhasca, o iei pe E85? Tocmai asta e menirea drumurilor judetene, sa permita transportul civilizat intre localitatile mai mici.

emilul
March 18th, 2011, 02:52 PM
Sunt 2 pe E 85 Bunesti si Cumparatura, din ce imi aduc mainte mergeau taximetristii vajaind prin ele...e drept ca sunt lungi...dar pe alalt sunt mai multe.

Ideea e ca nu vreau sa mi se spuna ca un dj leaga niste sate si de asta trebuie refacut cu bani de la banca, URGENT...ideea e sa mi se spuna de ce trebuie refacut asta inaintea altor DJ...gen:
- leaga sate mari si indepartate sau cu productie mare...carora li se strica laptele
- leaga vreun obiectiv turistic/militar...
- suplineste un drum national aglomerat.
- leaga un loc izolat...dar care e un colt de rai
- se termina o investitie in care s-a investit enorm atat uman cat si material (cum e ala intre Malini si Borca)

ceva de bun simt, sa pricep.

P.S. de Udesti am uitat, 8000 de locuitori teoretici, pana in centrul sucevei sunt 18 km, 45 de mins cu bicicleta sau 30 de minute cu scuteru pe dj existent, ca asta are ca mijloc de transport clasa de mijloc din udesti. cate masini/zi mergeau pe dj-ul asta, a fost asfaltat...nu stie nimeni.

Le Clerk
March 18th, 2011, 02:54 PM
Vai, dar am auitat ca imi cauti pricina...deci cred ca stiu de ce vorbesc.

Din momentul in care ai spus ca E85 e perfect pentru Romania mi-e clar cat de mult stii ce vorbesti. Faptul ca spui o prostie pe care unii o critica, nu inseamna ca ti se cauta pricina. :lol:

Acolo sunt 4 localitati micute din ce imi aduc aminte ai restrictie la 70 cam prin toate...nu mai multe decat sunt pe DJ ala alternativ si nu e defel aglomerat.

Dolhasca sau Liteni sunt niste sate 10K de locuitori teoretici fiecare, din care mai toti activii is in italia si restul pasc vacile si culeg merele. Si drumul asta e paralel cu E85...pe portiunea respectiva.

Nu, te rog...hai detaliaza, tu de ce ai alege sa dregi cu bani pe care nu ii ai un drum cat se poate de secundar care dubleaza un drum european excelent si gol?

Cred ca Panda a fost foarte clar cand ti-a spus ca in Romania mai e nevoie si de drumuri judetene, ca daca nu le refacem si pe alea, o sa carcotim ca de ce nu se fac, asa cum faci tu cand se fac.

emilul
March 18th, 2011, 03:43 PM
bine...m-am lamurit, ai dreptate, in mod sigur eu vorbeam de E 85 din Bacau sau Vrancea sau de pe unde ai avut tu necaz cu masina...Normal ca vorbesc de bucata din E85 dintre Falticeni si Suceava care e paralela cu DJ-ul asta...ce naiba, ai IQ over high si trebuie sa iti explic ca la retarzi? Bucata pe care am facut-o poate de 100 de ori in viata si la toate orele, cu masini de la Trabant la Volga.

Sunt de acord..sa modernizam un dj paralel cu calea ferata si paralel cu unul dintre cele mai bune drumuri din RO, daca e cu precadere, BA sunt de acord ca pana in 2012 sa asfalteze ce drum voiesc, sa faca centura la ce sate au chef (deja sa cauti explicatii logice devine erezism vad). Crede si nu cerceta LeClerk!

Dar sa nu se bage si pe bugetul din 2013 care va avea un deficit de 3%, pentru ca nu se pot ei tine de un deficit de 4,5% in 2011. Asta e marlanesc si o sa fixeseze un precedent periculos. Nu spune campionul sa consumam cat producem?...ia sa faca la fel si cu reabilitarea dj-urilor astea pustii...sau s afaca dovada ca daca reabiliteaza drumul vine nu stiu ce investitor acolo si din 2013 au de unde plati dobanda macar. Altfel e cum spun eu...asa vrea muschii mei sa faca cu banii vostrii prezenti, ba si viitori.

nenea_hartia
March 18th, 2011, 07:23 PM
Trei poze luate în fugă de la şantierul pasajului peste DN1 de la Câmpina:

http://img24.imageshack.us/img24/1985/dsc01117or.jpg
http://img220.imageshack.us/img220/9708/dsc01120tu.jpg
http://img18.imageshack.us/img18/1788/dsc01118ib.jpg

Le Clerk
March 19th, 2011, 09:26 AM
bine...m-am lamurit, ai dreptate, in mod sigur eu vorbeam de E 85 din Bacau sau Vrancea sau de pe unde ai avut tu necaz cu masina...Normal ca vorbesc de bucata din E85 dintre Falticeni si Suceava care e paralela cu DJ-ul asta...ce naiba, ai IQ over high si trebuie sa iti explic ca la retarzi? Bucata pe care am facut-o poate de 100 de ori in viata si la toate orele, cu masini de la Trabant la Volga.

Tu gandeai despre sectiunea E85 pe care care acum o explici, insa te-ai exprimat altfel, la modul general. Acum vrei sa-ti citesc si gandurile? Nu cred ca vreau asta. :D :jk:

Sunt de acord..sa modernizam un dj paralel cu calea ferata si paralel cu unul dintre cele mai bune drumuri din RO, daca e cu precadere, BA sunt de acord ca pana in 2012 sa asfalteze ce drum voiesc, sa faca centura la ce sate au chef (deja sa cauti explicatii logice devine erezism vad). Crede si nu cerceta LeClerk!
:weird:

Dar sa nu se bage si pe bugetul din 2013 care va avea un deficit de 3%, pentru ca nu se pot ei tine de un deficit de 4,5% in 2011. Asta e marlanesc si o sa fixeseze un precedent periculos. Nu spune campionul sa consumam cat producem?...ia sa faca la fel si cu reabilitarea dj-urilor astea pustii...sau s afaca dovada ca daca reabiliteaza drumul vine nu stiu ce investitor acolo si din 2013 au de unde plati dobanda macar. Altfel e cum spun eu...asa vrea muschii mei sa faca cu banii vostrii prezenti, ba si viitori.

Stii foarte bine ca, spre exemplu, banii care trebuie platiti peste 3 ani trebuie bugetati in bugetul anului 2014. Si intotdeauna s-a procedat asa. Altfel, ar insemna sa nu se mai construiasca nimic.

emilul
March 21st, 2011, 10:54 PM
da..daca te apuci de drumul ala din Suceava anul asta, il ai prins in buget o parte anul asta, o parte anul viitor, si asa pana cand se termina.Dar aceasta cheltuiala este transparenta si trebuie sa te incadrezi in deficitul convenit cu FMI an de an. Toate se fac cu credite, ov coz...numai ca sunt credite normale, de finantare. Cheltuielile sunt programate anual si iti asumi laudele sau castanele,, le vede FMI in deficit...dar asta e un credit cu o perioada de gratie de x ani, adica ratele si dobanda vor trebui prevazute in bugetul anului in care se termina gratia...adica 2013. Si ingrijorator e mai ales nivelul creditelor 4 MILIARDE DE EURO...adica cam cat deficitul lui 2013....aceste 4 miliarde sunt practic ARIERATE mascate.

E un jaf. In 5 ani de UE nu am putut atrage nici jumatate din cat o sa oferim garantii guvernamentale in 2 ani. Unde mai pui ca multe proiecte ar putea fi facute din bani europeni (daca sunt regiuni sarace, sunt fonduri speciale) sau din banii CJ (daca sunt judete bogate)...nu de la bugetul central.

Acest progralm un fel de A3 versus CIV...nu putem sa tragem banii alora, vor licitatii, dosare, las' ca mai facem si noi un proiect paralel, dar cu finantare de la buget si acolo noi taiem si impartim...si asa a ajuns o autostrada de campie sa coste cat una de munte.

areal51
March 21st, 2011, 11:49 PM
@emilul
te-ai luat de Lenuta si maestrul are in atributiunile lui de servici s-o apere aici si pe alte forumuri. Chiar daca el n-a calcat prin zona despre care vorbesti, el a dus argumentatia pana la ...Tariceanu:bash:.
Eu as fi preferat C-lung Est - Hotel Alpin (nu mai este circulabil acum , iar prin Pojorata e ocol imens)- Chiril

Cat priveste DJ(Iasi-) Tiganasi - Plugari-Flamanzi , care este si cel mai scurt intre Iasi si BT , banii existau de muult timp, da' trebuia sa iasa Nuti in fata cu declaratii pt. nestiutori. http://www.financiarul.com/articol_6400/se-modernizeaza-drumul-spre-flamanzi.html
Si stiti ce-i culmea? cu acest DJ 282B intre Flamanzi si Tiganasi (intri apoi pe DN24C spre Popricani - Iasi) este asfaltat si bun pe teritoriul judetului BT . Cum intri in jud Iasi se merge doar cu 1-a si f. rar a 2-a.
Hehe , mare noroc ca judetul vecin a fost iute cu documentatia ... Astea-s din alea cu "Hai sa-i prostim pe fraieri! Doar banii sunt la noi!" :bash:

panda80
March 22nd, 2011, 09:15 AM
@emilul
te-ai luat de Lenuta si maestrul are in atributiunile lui de servici s-o apere aici si pe alte forumuri. Chiar daca el n-a calcat prin zona despre care vorbesti, el a dus argumentatia pana la ...Tariceanu:bash:.
Eu as fi preferat C-lung Est - Hotel Alpin (nu mai este circulabil acum , iar prin Pojorata e ocol imens)- Chiril

Cat priveste DJ(Iasi-) Tiganasi - Plugari-Flamanzi , care este si cel mai scurt intre Iasi si BT , banii existau de muult timp, da' trebuia sa iasa Nuti in fata cu declaratii pt. nestiutori. http://www.financiarul.com/articol_6400/se-modernizeaza-drumul-spre-flamanzi.html
Si stiti ce-i culmea? cu acest DJ 282B intre Flamanzi si Tiganasi (intri apoi pe DN24C spre Popricani - Iasi) este asfaltat si bun pe teritoriul judetului BT . Cum intri in jud Iasi se merge doar cu 1-a si f. rar a 2-a.
Hehe , mare noroc ca judetul vecin a fost iute cu documentatia ... Astea-s din alea cu "Hai sa-i prostim pe fraieri! Doar banii sunt la noi!" :bash:

E chiar asa prost acest DJ282B? Am nevoie sa merg Iasi-Botosani la sfarsitul lunii aprilie si ma gandeam sa folosesc acest drum. Altfel care varianta ar fi mai buna? Pe drumuri nationale prin Tg. Frumos sau se poate scurta pe DJ281 Harlau-Podu Iloaiei?

LuluMOB
March 22nd, 2011, 09:37 AM
Du-te prin Tg.Frumos.

bogdymol
March 22nd, 2011, 10:48 AM
Biodiversitatea din Parcul Natural Lunca Mureşului îi obligă pe constructori să muncească doar câteva luni pe an. (http://www.aradon.ro/fauna-de-a-curmezisul-podului/news-20110322-09363797)

Un citat din articol:
Dana Dănoiu, directorul APM Arad a punctat: „Conform indicaţiilor exprimate de către administratorul Lunca Mureşului singura perioada în care sunt interzise lucrările sunt lunile aprilie, mai şi iunie”.

areal51
March 22nd, 2011, 11:05 PM
@panda
cunosc drumurile din zona , am fost pe ele,sunt desenate si de mine in GMM... La jobul meu cand sunt pusi soferi pe traseul de Plugari stiu ca sunt blestemati pt. ca vor iesi cu minus la consumul de carburanti si eventual cu baia sparta.

Mergi prin Tg. Frumos dar ai grija la radare multe si la trafic. Pt. mine e unul din cele mai periculoase drumuri. E celebrul 2 x 1+0.75 numit si soseaua mortii, se circula nebuneste, unde des ajung 4 masini paralele (cate 1/sens in depasire) care sunt la distanta de cateva zeci de cm intre ele. E mai periculos zic eu decat Buc-Urziceni.

Daca ai mai facut drumul asta, la cum te cunosc eu, ti-as recomanda sa mergi relaxat de-a lungul Prutului DN 24C prin Stefanesti (15 km in plus). De la Stefanesti (spre BT e prin Trusesti) du-te inainte 2-3km pana la punctul de frontiera de la Stanca-Costesti si vezi/pozezi si barajul cu lacul cu cel mai mare luciu de apa din tara. Daca era vara puteai face si o baie (cu aprobare de la politistii de frontiera pe care ii intalneai sigur pe-acolo:)

DJ Pd. Iloaiei-Harlau nu intra in discutie. Harta in Google Maps e facuta aiurea (inclusiv de mine) pt ca mai marii useri din GMM au hotarat sa facem DJ-urile ca drumuri secundare ( acum "Regional A-Road" cu galben) in loc de "locale" (cu alb). De aia acum Romania e ingalbenita de drumuri si nu poti face usor diferenta intre DN si DJ in G.Maps (decat daca te iei dupa iconite)

panda80
March 23rd, 2011, 04:10 PM
^^Multumesc mult pentru sfaturi! Probabil ca intr-adevar voi alege varianta prin Tg. Frumos fiindca voi avea si biciclete pe masina si nu as vrea sa le zdruncin prea tare.

AT30
March 23rd, 2011, 07:19 PM
Iată cum arată drumul pentru care Nelu Iordache primeşte de la stat 80 de milioane de lei ca să-l repare

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a semnat marţi un contract de modernizare a drumului naţional (DN) 5 Bucureşti - Adunaţii Copăceni, judeţul Giurgiu, de 80,26 milioane lei, fără TVA, cu compania Romstrade, controlată de omul de afaceri Nelu Iordache.

Nelu Iordache, patronul Blue Air, îşi face drum până acasă cu 80 de milioane de lei de la stat

Tronsonul de drum a fost scos la licitaţie pe data de 1 decembrie, 2010. Aflând de preţul acestei modernizări pentru o şosea care părea în condiţii bune, Ziarul Financiar a trimis un fotograf pe data de 3 decembrie care a surprins instantanee între kilometrul 7,5 şi 19,5. În acelaşi timp, Ziarul Financiar a cerut explicaţii de la CNADNR privind costurile modernizării acestui drum.

Fotografiile sunt făcute pe 3 decembrie 2010.

Lucrările se desfăşoară pe o distanţă de 11,6 kilometri şi vizează asigurarea infrastructurii de bază necesare cererii de transport în creştere către graniţa cu Bulgaria, respectiv Vama Giurgiu, se arată într-un comunicat al CNADNR.

Din valoarea totală a contractului, 55,58 milioane lei reprezintă finanţare nerambursabilă de la Uniunea Europeană, prin Fondul European de Dezvoltare Regională, restul sumei fiind asigurată de la bugetul de stat.

Romstrade, înregistrată în comuna Adunaţii Copăceni din judeţul Giurgiu, este parte a unui grup controlat de Nelu Iordache, care mai include companiile Blue Air, Direct Aero Services, Blue Aero şi La MoşIE.

http://img135.imageshack.us/img135/2103/np9j9515.jpg (http://img135.imageshack.us/i/np9j9515.jpg/)

http://img811.imageshack.us/img811/8076/np9j9522.jpg (http://img811.imageshack.us/i/np9j9522.jpg/)

http://img269.imageshack.us/img269/9103/np9j9540.jpg (http://img269.imageshack.us/i/np9j9540.jpg/)

http://img69.imageshack.us/img69/7181/np9j9546.jpg (http://img69.imageshack.us/i/np9j9546.jpg/)
http://www.zf.ro/companii/iata-cum-arata-drumul-pentru-care-nelu-iordache-primeste-de-la-stat-80-de-milioane-de-lei-ca-sa-l-repare-galerie-foto-8090715

:ohno:

Le Clerk
March 23rd, 2011, 07:34 PM
E vorba de modernizare, nu reparatii, asa cum scriu in titlu habarnistii de la ZF, chiar daca in textul articolului se face vorbire de modernizare de vreo 3 ori, iar cuvantul "reparatii" nu apare niciodata. Ziar "financiar". :bash:

Basca mai e si cu finantare UE in proportie de 70%.

Ne poate spune vreun specialist de aici diferenta esentiala dintre modernizare si reparatii? Multumim. :cheers:

AT30
March 23rd, 2011, 07:40 PM
^^
Nu sunt specialist, dar pot spune ca pute a comision gras pentru un sponsor al campaniei electorale.:bash:
Hai sa fim seriosi. Acela este ultimul drum din Romania care ar necesita vreo modernizare, reparatie sau atentie din partea autoritatilor, avem probleme grave la care se sta cu spatele, avem drumuri varza la care se inchid ochii si avem prea putini bani pentru astfel de prostii.:nuts:

Le Clerk
March 23rd, 2011, 07:44 PM
De acord ca sunt drumuri mult mai proaste, dar pentru drumul asta e finantare UE de 70% care trebuie cheltuita. :nuts:

Astept parerea "specialistilor" referitor la de ce era nevoie sa fie "modernizat" acest drum. :cheers:

Le Clerk
March 23rd, 2011, 07:50 PM
Double post.

udar
March 23rd, 2011, 08:07 PM
am facut astazi drumul arad-chisineu cris si este dezastru plus multe semafoare

Se închide circulaţia pe DN 79 Arad-Oradea

CHIŞINEU CRIŞ - Reprezentanţii Secţiei Drumuri Naţionale Arad anunţă că în data de 27 martie 2011 circulaţia rutieră se va închide pe DN 79, în dreptul kilometrului 41+631

„Datorită lucrărilor de reabilitare care se desfăşoară pe drumul naţional 79, între Arad şi Oradea, în data de 27 martie, între orele 13 şi 16, circulaţia autovehiculelor pe podul de la km 41+631 va fi închisă aproximativ 25 de minute în localitatea Chişineu Criş”, a declarat Ioan Maliţa, directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara. Acesta spune că vor fi efectuate încercări de probă la structura podului. „Conducătorii auto sunt rugaţi să respecte restricţia de circulaţie instituită, semnalizarea rutieră temporară şi indicaţiile piloţilor de trafic”, a mai adăugat Maliţa
http://www.aradon.ro/se-inchide-circulatia-pe-dn-79-arad-oradea/news-20110323-04540999

AT30
March 23rd, 2011, 08:25 PM
De acord ca sunt drumuri mult mai proaste, dar pentru drumul asta e finantare UE de 70% care trebuie cheltuita. :nuts:

Astept parerea "specialistilor" referitor la de ce era nevoie sa fie "modernizat" acest drum. :cheers:

Scuza-ma ca sunt insistent, dar in articol nu se mentioneaza de vreo finantare UE, poate postezi vreo sursa care sa confirme cele spuse de tine. Sunt curios cum a ajuns UE sa finanteze in procent de 70% un drum care este printre cele mai bune din tara in contextul in care avem restul drumurilor nationale varza. Totusi vorbim de un drum national nu de vreun drum comunal sau judetean pentru care o asa finantare din partea UE ar putea purta stima unor autoritati locale. In acest caz vorbim de un DN unde CNADR este implicata.

Le Clerk
March 23rd, 2011, 08:27 PM
^^ Din valoarea totală a contractului, 55,58 milioane lei reprezintă finanţare nerambursabilă de la Uniunea Europeană, prin Fondul European de Dezvoltare Regională, restul sumei fiind asigurată de la bugetul de stat.

medicu' de garda
March 23rd, 2011, 08:32 PM

Cu tot respectul pentru membrii seniori ai acestui forum, dar aveam pretentii de la voi!! Cum dracu puteti sa inghititi cu atata habarnism articolul ala despre Bucuresti-Adunatii Copaceni, in care au pus poze EXCLUSIV de pe centura Adunati, care a fost deschisa acum 2 ani!! Normal ca nu are nevoie de reabilitare, fiindca nici macar nu e inclusa in proiect! :bash: :bash:

Respectivul contract se refera la bucata dintre Bucuresti si limita Ilfovului practiv, unde DN5 este absolut MIZER. Am facut de o groaza de ori drumul pana in Bulgaria, pe un drum nemaipomenit pentru standardele romanesti, de la Giurgiu pana la Adunati, dupa care brusc cum treci Argesul devina oribil, se zgaltaie masinile si tirurile (multe ale naibii) intr-o veselie, uneori nu isi pot mentine banda de rupt ce e drumul. Mai adaugam si Jilava si 1 Decembrie, o comuna si un orasel, destul de populate, cu multe niste intersectii cu drumuri locale, unde se circula dupa legea junglei cu masina, treceri de pietoni prost semnalizate si neprotejate. Toate acestea trebuiesc reconstruite dupa modelul aplicat in Calugareni, cu giratorii la incrucisarile mai importante, treceri cu refugiu pe centrul drumului, iar in rest gard pe mijloc. E de bun simt, e practic zona metropolitana aici!! :ohno: In 1 Decembrie, cel putin, chiar au aparut niste dezvoltari imobiliare maricele.

Imi pare rau ca n-am niste poze sa va arat cum e drumul, sa va conving, ca poate nu ma credeti. Va pot recomanda insa un cinematograf 6D in Liberty Center, ca sa va imaginati senzatia :nuts: . Iar sa luati in serios o asemenea mizerie de articol. Dati-o naibii de treaba, suntem cu totii patiti, ar trebui sa stiti mai bine :cheers:

Le Clerk
March 23rd, 2011, 08:32 PM
BTW: Vezi ca a explicat CNADNR pentru ZF diferenta dintre modernizare si reparatii. Se pare ca fac drum expres pe acel segment. Au inserat raspunsul CNADNR in textul articolului.

Le Clerk
March 23rd, 2011, 08:33 PM
Cu tot respectul pentru membrii seniori ai acestui forum, dar aveam pretentii de la voi!! Cum dracu puteti sa inghititi cu atata habarnism articolul ala despre Bucuresti-Adunatii Copaceni, in care au pus poze EXCLUSIV de pe centura Adunati, care a fost deschisa acum 2 ani!! Normal ca nu are nevoie de reabilitare, fiindca nici macar nu e inclusa in proiect! :bash: :bash:

Daca e asa cum spui tu, inseamna ca ZF minte cu nerusinare:

Ziarul Financiar a trimis un fotograf pe data de 3 decembrie care a surprins instantanee între kilometrul 7,5 şi 19,5 :ohno:

AT30
March 23rd, 2011, 08:34 PM
^^
Da, destul de ciudat. Banuiesc ca se fac manevre si cu fondurile UE pentru ca altfel nu mai inteleg nimic, drumurile nationale din toata tara sunt varza, cu mici exceptii, si noi folosim banii pentru acele exceptii.:nuts:

Le Clerk
March 23rd, 2011, 08:36 PM
Deja e clar: vor face drum expres, iar pozele din ZF se pare ca sunt facute pe centura Adunati Copaceni care e alt segment decat cel care va intra in modernizare. ZF minte aici. :ohno:

medicu' de garda
March 23rd, 2011, 08:39 PM
Daca e asa cum spui tu, inseamna ca ZF minte cu nerusinare:

E criza, senzationalul se vinde bine. Fotograf pe DN5, auzi. Aveti Google Street View, pentru numele lui Dumnezeu, use it! Sunt vechi pozele, dar tot se vede ce mancat e drumul. In prezent e mai rau...

AT30
March 23rd, 2011, 08:40 PM

Respectivul contract se refera la bucata dintre Bucuresti si limita Ilfovului practiv, unde DN5 este absolut MIZER. Am facut de o groaza de ori drumul pana in Bulgaria, pe un drum nemaipomenit pentru standardele romanesti, de la Giurgiu pana la Adunati, dupa care brusc cum treci Argesul devina oribil, se zgaltaie masinile si tirurile (multe ale naibii) intr-o veselie, uneori nu isi pot mentine banda de rupt ce e drumul. Mai adaugam si Jilava si 1 Decembrie, o comuna si un orasel, destul de populate, cu multe niste intersectii cu drumuri locale, unde se circula dupa legea junglei cu masina, treceri de pietoni prost semnalizate si neprotejate. Toate acestea trebuiesc reconstruite dupa modelul aplicat in Calugareni, cu giratorii la incrucisarile mai importante, treceri cu refugiu pe centrul drumului, iar in rest gard pe mijloc. E de bun simt, e practic zona metropolitana aici!! :ohno: In 1 Decembrie, cel putin, chiar au aparut niste dezvoltari imobiliare maricele.

Imi pare rau ca n-am niste poze sa va arat cum e drumul, sa va conving, ca poate nu ma credeti. Va pot recomanda insa un cinematograf 6D in Liberty Center, ca sa va imaginati senzatia :nuts: . Iar sa luati in serios o asemenea mizerie de articol. Dati-o naibii de treaba, suntem cu totii patiti, ar trebui sa stiti mai bine :cheers:

Mii de scuze, credeam ca ZF este totusi o sursa credibila cu toate ca suspectam acest ziar ca fiind basist:lol: si am uitat ca are o traditie in a dezinforma:wallbash:, probabil s-au incurcat itele coruptiei si banii s-au ratacit pe la alti pupincuristi.:lol:
Nu cunosc drumul acela, poate ar fi bine ca la un moment dat sa postezi niste poze care sa lamureasca treaba.

Le Clerk
March 23rd, 2011, 08:42 PM

E criza, senzationalul se vinde bine. Fotograf pe DN5, auzi. Aveti Google Street View, pentru numele lui Dumnezeu, use it! Sunt vechi pozele, dar tot se vede ce mancat e drumul. In prezent e mai rau...

Sunt dezamagit de ZF. Nu stiu ce sa mai citesc la capitolul ziar de business. :bash:

AndreiB
March 23rd, 2011, 09:07 PM
Subscriu la ce a spus medicu' de garda. DN5 Adunatii Copaceni-Giurgiu este foarte bun, exceptand sensurile giratorii din sate.

Insa DN5 Adunatii Copaceni-Bucuresti este un drum de carute la 4 benzi. Asfaltul e atat de prost incat abia tii banda.

Are nevoie urgenta de reabilitare si elemente de siguranta crescute. Ideal ar fi sa primim ceva a la DN1 Otopeni, dar nu cred.

Clinlin
March 23rd, 2011, 10:47 PM
Sper la o minune si anume sa dispara cu aceasta ocazie si palatul tiganesc de la trecerea CF Jilava. E o rusine ca asemenea grozavie sa se afle la intrarea in Bucuresti.

davyl
March 24th, 2011, 10:47 AM

Revin cu noutati despre finalizarea pasarelei de pe DN6 in dreptul localitatii Ciochiuta, pod care a fost cosmarul tuturor soferilor care au trecut pe DN6 in ultimii 20 de ani:

Se pare ca va fi finalizat cel tarziu la 1 mai 2011, dupa ce termenul fusese martie 2011, insa probabil ca vremea rece din ianuarie si februarie nu a permis constructorilor sa finalizeze podul pana in martie 2011.

Sursa: http://www.informatiadeseverin.ro/ids2/index.php/actualitate/4088.html

De asemenea, stiu din surse sigure, ca nici partea a doua a centurii Drobeta-Turnu-Severin nu va fi finalizata prea curand, cel mai probabil spre iunie 2011. Destul de aiurea, avand in vedere ca nu a mai ramas mult si cum se spune prin Oltenia: "s-au innecat la mal, pe ultimii metri".

S-auzim de bine!

P.S. Nu am mai intrat de multisor pe forum sa scriu, din cauza unor probleme familiale, insa am citit aproape tot ce s-a scris...

hentz
March 24th, 2011, 12:09 PM
Sper la o minune si anume sa dispara cu aceasta ocazie si palatul tiganesc de la trecerea CF Jilava. E o rusine ca asemenea grozavie sa se afle la intrarea in Bucuresti.

Asta era si parerea mea...
Am trecut anul trecut pe acolo cu niste straini in drum spre Ruse si fand pe ghidul le-am povestit ce este cu acele turnulete si cocosi.Ma asteptam sa se arate indignati sau macar surprinsi cand surpriza ...au hotarat pe loc ca se poate face un restaurant excelent din cladirea aceea asa cum arata la modul cel mai serios cu ceva modificari minore:lol:
Chestie de perceptie si de atitudine referitoare la business

hentz
March 24th, 2011, 12:14 PM
Se pare ca va fi finalizat cel tarziu la 1 mai 2011, dupa ce termenul fusese martie 2011, insa probabil ca vremea rece din ianuarie si februarie nu a permis constructorilor sa finalizeze podul pana in martie 2011.

Asta cu vremea rece nu mai tine ..eu stiu din copilarie ca in romania 100% vine iarna si iarna mai este si frig,pai ce astia s-au bazat pe 2 luni caldura in plus!!??

davyl
March 24th, 2011, 12:40 PM
Asta cu vremea rece nu mai tine ..eu stiu din copilarie ca in romania 100% vine iarna si iarna mai este si frig,pai ce astia s-au bazat pe 2 luni caldura in plus!!??

Asa este! Ai dreptate! Iarna nu-i ca vara!:lol:

Insa oricum, ceea ce conteaza este ca termina acest pod, care risca sa ramana neterminat, dupa multele aventuri intamplate acolo, cand constructorii initiali (greci) si-au luat "jucariile" si-au plecat...

In alta ordine de idei, are cineva noutati cumva despre DN6 intre Orsova si Severin?

Eu am circulat in iarna in zona (decembrie 2010-ianuarie 2011) si lucrarile erau "inghetate". Se putea circula binisor, nu mai erau semafoare insa mai aveau de lucrat la sosea...

nenea_hartia, udar, sau userii care au avut drum pe acolo, poate ne dau ceva informatii suplimentare...

nenea_hartia
March 24th, 2011, 07:37 PM
Revin cu noutati despre finalizarea pasarelei de pe DN6 in dreptul localitatii Ciochiuta, pod care a fost cosmarul tuturor soferilor care au trecut pe DN6 in ultimii 20 de ani:

Sursa: http://www.informatiadeseverin.ro/ids2/index.php/actualitate/4088.html

De asemenea, stiu din surse sigure, ca nici partea a doua a centurii Drobeta-Turnu-Severin nu va fi finalizata prea curand, cel mai probabil spre iunie 2011. Destul de aiurea, avand in vedere ca nu a mai ramas mult si cum se spune prin Oltenia: "s-au innecat la mal, pe ultimii metri".

S-auzim de bine!

P.S. Nu am mai intrat de multisor pe forum sa scriu, din cauza unor probleme familiale, insa am citit aproape tot ce s-a scris...
Bine ai revenit!

Poze de azi de la Ciochiuţa:

http://img851.imageshack.us/img851/3653/dsc07737.jpg
http://img146.imageshack.us/img146/5573/dsc07738q.jpg
http://img847.imageshack.us/img847/97/dsc07739.jpg
http://img33.imageshack.us/img33/6131/dsc07740qw.jpg
http://img62.imageshack.us/img62/6837/dsc07741a.jpg
http://img29.imageshack.us/img29/9043/dsc07742ci.jpg
http://img833.imageshack.us/img833/8232/dsc07743b.jpg
http://img30.imageshack.us/img30/1474/dsc07744a.jpg

In alta ordine de idei, are cineva noutati cumva despre DN6 intre Orsova si Severin?

Eu am circulat in iarna in zona (decembrie 2010-ianuarie 2011) si lucrarile erau "inghetate". Se putea circula binisor, nu mai erau semafoare insa mai aveau de lucrat la sosea...

nenea_hartia, udar, sau userii care au avut drum pe acolo, poate ne dau ceva informatii suplimentare...
- grecii de la Pantechniki :bash: mai lucrează la Armeniş (marcaje, parapet metalic etc), dar se circulă bine;
- nu la fel stă situaţia cu centura Domaşnea; parcă Pantechniki n-au de gând s-o termine nici anul ăsta (se lucrează de aproape patru ani) :bash: :bash:;
- se schimbau rosturile de dilatare de la vreo două podeţe de la Topleţ;
- Orşova-Severin e tot în lucru, cu semafoare la aproape toate viaductele; perspectiva de a se termina până la vară e cam îndepărtată. :ohno: