View Full Version : Roads

Pages : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 [21] 22 23

Mircea_dogy
September 22nd, 2012, 11:45 PM
Acolo se vorbeste desre alocarea de fonduri de catre CJ Prahova ptr respectivele lucrari, ori... Au confundat DN1 cu un drum judetean. :D

Baiazid
September 22nd, 2012, 11:55 PM
Este e legal ca un CJ sa CO-finanteze lucrari ale retelelor nationale de pe teriotoriul propriu de competenta. Dar asta se poate intampla numai daca si autoritatile nationale colaboreaza.

vancouverro
September 26th, 2012, 10:22 AM
Trei poliţişti au murit întru-un accident rutier petrecut pe DN5 în apropiere de Giurgiu (http://www.adevarul.ro/locale/giurgiu/Trei_politisti_au_murit_intru-un_accident_rutier_petrecut_in_Giurgiu_0_781121917.html)

Trei poliţişti au murit miercuri dimineaţă într-un accident auto, după ce şoferul a pierdut controlul maşinii în care se aflau, iar autoturismul s-a izbit de un cap de pod. Tragedia s-a produs în apropierea localităţii giurgiuvene Uzunu, la mai puţin de 20 de kilometri de municipiul Giurgiu.

UPDATE, ora 9.20: Conform declaraţiilor şefului poliţiei rutiere Giurgiu, Marian Popescu, cei patru poliţişti lucrau la Secţia 16 de Poliţie din Bucureşti şi miercuri dimineaţă se întorceau în Giurgiu din tura de noapte.

Din primele cercetări se pare că în apropierea localităţii Uzunu, şoferul ar fi adormit la volan, iar maşina ar fi intrat într-un şanţ şi ar fi continuat să meargă. După aproximativ 50 de metri, autoturismul s-a oprit într-un parapet de la marginea drumului.

Deci dragi proiectanti CRIMINALI de drumuri, continuati sa proiectati drumuri cu santuri adânci, brazdate din când in cand de podete cu capete de pod solide!!!!!

VREM SANTURI (RIGOLE)
VREM CAPETE DE POD

CRIMINALILOR!!!

http://img801.imageshack.us/img801/735/roadv.png
Ajungi in acest sant, masina devine prizoniera lui si te asteapta un cap de pod. 100 la ora si un obstacol fix. No chance.

http://imageshack.us/a/img515/6718/pericolparapeti.jpg

Staude6
September 26th, 2012, 11:53 AM
[SIZE="3"][B]
http://imageshack.us/a/img515/6718/pericolparapeti.jpg

in localitatea din aceasta poza limita de vitaza este de 50 km/h si sunt convis ca se vor monta pe marginea drumului parapeti metalici. drumul nu e gata inca, deci nu e bun ca exemplu negativ! :)

Clinlin
September 26th, 2012, 03:59 PM
Daca se monteaza parapeti metalici, ai o lada de bere de la mine. ;) Mi-e ca o sa o beau eu pana la urma.

vancouverro
September 26th, 2012, 09:57 PM
Bine, exemplul din localitate nu este asa de grav, desi si la 60km/h ciocnirea cu un obstacol fix poate fi mortala, mai ales pentru cei care nu poarta centura.

Iata o imagine de pe DN5, daca nu cumva chiar locul in care si-au pierdut viata cei 3 politisti:
http://imageshack.us/a/img705/3076/dn5capdepodcriminal.jpg
de pe maps.google.ro street view DN5 (http://maps.google.ro/?ll=44.014434,25.976631&spn=0.001694,0.004128&t=h&z=19&layer=c&cbll=44.014339,25.97668&panoid=7KtK9Dr0tdIHTzMNAhu8SQ&cbp=12,350.35,,0,13.98)

Sotia mea mi-a povestit ca acum mai multi ani, cand era la liceu in clasa a XII, patru colegi de-ai ei au murit, dupa ce soferul (unul dintre ei) a pierdut controlul si a intrat intr-o borna kilometrica.

Practic orice obstacol (borne km de beton, capuri de pod, rigole adânci, copaci pe marginea drumurilor, pietroaie mai mari, etc... sunt elemente care pun in pericol viata soferilor. Acestea trebuie pe cat posibil eliminate.

Dar construirea unui drum nou sau reabilitarea unuia existent si creearea cu aceasta ocazie de noi astfel de pericole este criminala dupa parerea mea.

Staude6
September 26th, 2012, 10:16 PM
Corect!

radutm
September 27th, 2012, 06:33 PM
^^
vancouverro, abordarea ta poate fi corecta in abstract, adica daca scoti drumurile din orice context. podetele pe care le consideram pericol pentru soferi sunt in general piese de infrastructura de acces local si sunt si ele necesare. deci trebuie facut cumva un compormis, nu le putm elimina, nu pot fi izolati localnicii pentru a pune pe tava cele mai bune conditii pentru soferi. cine sunt soferii? unii doar tranziteaza, dar altii au nevoie si ei de acele podete sau drumuri laterale.

deci nu putem sa o luam ca pe un adevar absolut si trebuie facut un compromis intre:
- nevoia de siguranta si rapiditate pentru soferi;
- nevoia dramatica a localnicilor din teritoriu pentru infrastructura moderna (daca acel podet ducea la proprietatea ta si inainte nu aveai nimic sau aveai un podet de lemn, sa vezi ca aveai alta parere);
- dreptul de a decide asupra teritoriului a celor care traiesc intr-o localitate si care - sa fim iertati - sunt mai mari decat drepturile soferilor;
- chiar daca este un podet pentru un drum agricol, e util localnicilor, are efecte pozitive pe plan local;
- fondurile insuficiente pentru infrastructura care obliga la solutii mai ieftine si care impusca doi iepuri deodata (chiar si UE finanteaza modernizari de genul asta);
- exista si un aspect politic: nu poti sa faci totul pentru soferi si sa ignori alte categorii;
- pe de alta parte, nu poti sa pui DN-urile sa faca treaba autostrazilor. daca vrei siguranta maxima, construiesti autostrazi, nu bagi bani ca sa permiti trafic la viteze mari pe DN-uri. chiar si tarile avansate au politici de a descuraja viteza pe reteaua de drumuri nationale. pentru ca nu asta este rolul lor sa fie autostrazi. nu poti sa faci din teritoriu - care are o organizare, o viata proprie - o anexa, o tribuna care asista fara drept de apel la frenezia traficului auto. cine a locuit intr-o localitatea traversata de un DN aglomerat, nu vrea altceva decat sa dispara masinile din peisaj.

cristikrisch
September 27th, 2012, 07:18 PM
Rezolvarea este simpla. Parapeti metalici in zonele periculoase care sa inceapa cu 20 m inainte de punctul problema si sa se sfarseasca la 20 de m dupa. Cred ca ar fi mai mult decat suficient pentru a evita situatiile mortale.

MNU
September 27th, 2012, 07:56 PM
Din lipsa de bani, se fac intersectii la nivel sau inguste de aproape nu respecta STAS-urile. Tot din lipsa de bani nu se inlocuiesc parapetii pe sosele de viteza mai mare (autostrazi si DN-uri) iar unii vor parapeti la orice podet in localitate. In aceeasi categorie intra si decimarea salbatica a copacilor de pe marginea soselelor ca sa poata da bizonii talpa.

Nu am nimic contra instalarii parapetilor acolo unde e neaparat necesar (in special afara din localitate) dar ar trebui insistat si pe conduita preventiva sau pe respectarea regulilor de circulatie.

vancouverro
September 27th, 2012, 11:41 PM
^^
vancouverro, abordarea ta poate fi corecta in abstract, adica daca scoti drumurile din orice context. podetele pe care le consideram pericol pentru soferi sunt in general piese de infrastructura de acces local si sunt si ele necesare. deci trebuie facut cumva un compormis, nu le putm elimina, nu pot fi izolati localnicii pentru a pune pe tava cele mai bune conditii pentru soferi. cine sunt soferii? unii doar tranziteaza, dar altii au nevoie si ei de acele podete sau drumuri laterale.

deci nu putem sa o luam ca pe un adevar absolut si trebuie facut un compromis intre:
- nevoia de siguranta si rapiditate pentru soferi;
- nevoia dramatica a localnicilor din teritoriu pentru infrastructura moderna (daca acel podet ducea la proprietatea ta si inainte nu aveai nimic sau aveai un podet de lemn, sa vezi ca aveai alta parere);
- dreptul de a decide asupra teritoriului a celor care traiesc intr-o localitate si care - sa fim iertati - sunt mai mari decat drepturile soferilor;
- chiar daca este un podet pentru un drum agricol, e util localnicilor, are efecte pozitive pe plan local;
- fondurile insuficiente pentru infrastructura care obliga la solutii mai ieftine si care impusca doi iepuri deodata (chiar si UE finanteaza modernizari de genul asta);
- exista si un aspect politic: nu poti sa faci totul pentru soferi si sa ignori alte categorii;
- pe de alta parte, nu poti sa pui DN-urile sa faca treaba autostrazilor. daca vrei siguranta maxima, construiesti autostrazi, nu bagi bani ca sa permiti trafic la viteze mari pe DN-uri. chiar si tarile avansate au politici de a descuraja viteza pe reteaua de drumuri nationale. pentru ca nu asta este rolul lor sa fie autostrazi. nu poti sa faci din teritoriu - care are o organizare, o viata proprie - o anexa, o tribuna care asista fara drept de apel la frenezia traficului auto. cine a locuit intr-o localitatea traversata de un DN aglomerat, nu vrea altceva decat sa dispara masinile din peisaj.

Ceeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee? Atât de greu ma fac înteles, încât tu ai înteles ca vreau eliminarea podetelor de acces?

Nu-mi vine sa cred. Cum poate cineva sa vrea eliminarea podetelor de acces........ C'mon, I'm not stupid!!!!!!!!

:ohno::ohno::ohno:

Deci hai sa discutam serios: Exista SOLUTII CIVILIZATE.

IN LOCALITATI:
In general solutia civilizata se numeste TROTUAR, cu bordura pentru separarea zonei rutiere de cea pietonala.

Accesele in curtile oamenilor se fac prin coborârea pe 3-4 metri a bordurii la nivelul asfaltului (sau numai la 1-2 cm peste asfalt) si o usoara rampa, pentru acces mai facil pe trotuar.

Rigolele de scurgere tipice PERIOADEI MEDIEVALE sunt inlocuite de canalizare.

IN AFARA LOCALITATILOR:
De pe un drum cu regim de viteza 100km/h nu se poate iesi brusc intr-un drum local. Frânarea pâna la 10km/h pe aceeasi banda cu masini care vin cu 100-110 km/h este de neconceput pentru un drum REABILITAT. De aceea acolo se face o banda de decelerare, de 30-50m. Pentru intrarea pe drumul principal se face o banda de accelerare de 30-50m.

Largirea zonei carosabile in acest fel asigura o securitate sporita in zona intrarii. In cazul in care vizibilitatea nu este perfecta, se poate instala si o restrictie de viteza, la 80 sau 70km/h.

Daca pe marginea drumului exista un sant de scurgere a apei mai adânc de 20cm, atunci PE INTREAGA LUNGIME A SANTULUI se pune parapet metalic de protectie, pentru a impiedica iesirea accidentala in acel sant si pericolul lovirii de obstacole care intrerup santul.

De asemenea parapeti se instaleaza pe zonele unde exista alte pericole (pile ale unor poduri, stânci, copaci).

Sincer: credeam ca aceste aspecte sunt clare pentru oricine si nu m-am gândit ca trebuie sa stau sa le explic in amanunt, ca sa se inteleaga ce vreau sa spun prin "eliminarea pericolelor". Doar nu evaporarea pericolelor, ci înlocuirea cu solutii cât se poate de sigure.

vancouverro
September 27th, 2012, 11:49 PM
Rezolvarea este simpla. Parapeti metalici in zonele periculoase care sa inceapa cu 20 m inainte de punctul problema si sa se sfarseasca la 20 de m dupa. Cred ca ar fi mai mult decat suficient pentru a evita situatiile mortale.

Da, asta este minima solutie in afara localitatilor pentru drumurile deja reabilitate, cum ar fi pe DN5. Dar nu pe 20m. Masina politistilor a mers 40m prin sant si apoi s-a izbit de capul podetului. As zice 100m inainte de obstacol si poate deloc dupa.

radutm
September 28th, 2012, 06:31 AM
Ceeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee? Atât de greu ma fac înteles, încât tu ai înteles ca vreau eliminarea podetelor de acces?

Nu-mi vine sa cred. Cum poate cineva sa vrea eliminarea podetelor de acces........ C'mon, I'm not stupid!!!!!!!!

:ohno::ohno::ohno:

Deci hai sa discutam serios: Exista SOLUTII CIVILIZATE.

IN LOCALITATI:
In general solutia civilizata se numeste TROTUAR, cu bordura pentru separarea zonei rutiere de cea pietonala.

Accesele in curtile oamenilor se fac prin coborârea pe 3-4 metri a bordurii la nivelul asfaltului (sau numai la 1-2 cm peste asfalt) si o usoara rampa, pentru acces mai facil pe trotuar.

IN AFARA LOCALITATILOR:
De pe un drum cu regim de viteza 100km/h nu se poate iesi brusc intr-un drum local. Frânarea pâna la 10km/h pe aceeasi banda cu masini care vin cu 100-110 km/h este de neconceput pentru un drum REABILITAT. De aceea acolo se face o banda de decelerare, de 30-50m. Pentru intrarea pe drumul principal se face o banda de accelerare de 30-50m.

Largirea zonei carosabile in acest fel asigura o securitate sporita in zona intrarii. In cazul in care vizibilitatea nu este perfecta, se poate instala si o restrictie de viteza, la 80 sau 70km/h.

Daca pe marginea drumului exista un sant de scurgere a apei mai adânc de 20cm, atunci PE INTREAGA LUNGIME A SANTULUI se pune parapet metalic de protectie, pentru a impiedica iesirea accidentala in acel sant si pericolul lovirii de obstacole care intrerup santul.

De asemenea parapeti se instaleaza pe zonele unde exista alte pericole (pile ale unor poduri, stânci, copaci).

Sincer: credeam ca aceste aspecte sunt clare pentru oricine si nu m-am gândit ca trebuie sa stau sa le explic in amanunt, ca sa se inteleaga ce vreau sa spun prin "eliminarea pericolelor". Doar nu evaporarea pericolelor, ci înlocuirea cu solutii cât se poate de sigure.
1. stai CALM si nu te mai stresa atat, prea iei in serios fiecare postare si ii stresezi si pe interlocutori cu modul agresiv in care raspunzi
2. exista solutii in "lumea civilizata", dar Romania de azi nu e Germania si prioritatile nu se fac in functie de ce s-ar putea face sau de ce fac tari care au bani ci in functie de ce este posibil si ce se poate face cu resursele noastre
3. acum vorbesti in termeni tehnici, intorcand discutia, insa critica ta a fost una generala si ti-am demonstrat ca nu poti sa vii doar cu argumente tehnice cand tabloul general este mai larg
4. in accidentul care ti-a starnit revolta, soferul nu a franat nici macar dupa ce a iesit de pe carosabil si a continuat mult si bine pentru ca adormise la volan. deci nu poti sa modelezi infrastructura chiar pentru orice situatie dramatica din trafic
5. tu vorbesti despre solutiile adoptate in infrastructura localitatilor (rurale sau nu) din occident. ia-ti gandul de la ele, stergele cu buretele pentru ca in urmatorii 20-30 de ani, satul romanesc nu va fi ca acolo oricat de mult s-ar investi. si asta pentru ca sunt probleme de fond care tin de urbanistica si planificare, si pe astea nu le poti rezolva decat prin raderea la sol si reproiectarea lor ca sa "iasa" ca in Germania. deci forget about it ca nu se va intampla si nici nu mai mentiona, ca e rupt de realitate si iti produci doar frustrari.
concluzia mea din ceea ce spui tu este ca solutia magica pentru Romania este "copiaza Occidentul". ori exista doua probleme majore in logica asta 1. Occidentul nu poate fi copiat pe termen scurt sau mediu ci numai pe termen lung si foarte lung 2. perioada "de tranzitie" necesita solutii intermediare sau originale, care sa ne faca viata mai buna pana cand Romania va fi un paradis pe pamant. Pana atunci suntem nevoiti sa luptam cu concretul si sa fim realisti asupra posibilitatilor noastre: am fost o tara extrem de saraca si suntem in continuare o tara saraca cu probleme foarte mari.

Staude6
September 28th, 2012, 07:33 AM
4. in accidentul care ti-a starnit revolta, soferul nu a franat nici macar dupa ce a iesit de pe carosabil si a continuat mult si bine pentru ca adormise la volan. deci nu poti sa modelezi infrastructura chiar pentru orice situatie dramatica din trafic

e absurd ce zici tu, cum sa nu se trezeasca daca masina a iesit de pe carosabil?! :lol:

Mircea_dogy
September 28th, 2012, 07:40 AM

De unde canalizare??? Majoritatea satelor nu au canalizare si nici nu vor avea prea curand. (Sunt cazuri unde primaria a instalat reteaua principala de canalizare, dar nicio gospodarie nu s-a racordat la ea, ca e scump... asta e nivelul, intelege!!!).

Jumatate din tara e inca la stadiul perioadei medievale, nu stiu ce altceva iti imaginezi: majoritatea satelor n-au apa curenta, n-au canalizare, n-au gaze, oamenii au wc-ul in fundul curtii - de fapt o groapa.

Tu vrei canalizari in sate, pe langa DN-uri... Ce naiba... Faptul ca exista rigole betonate este un mare pas inainte. Pana acum fusesera niste santuri de pamant, astupate in timp de buruieni, gunoaie si podete facute de fiecare dupa cum l-a taiat capul. Iar la fiecare ploaie se inundau curtile.

Astuparea rigolelor cu grilaje metalice ar dura cel mult o zi, ptr ca in prima noapte ar disparea toate. Nu faci din Romania Germania decat atunci cand va fi locuita de nemti...

radutm
September 28th, 2012, 08:27 AM
e absurd ce zici tu, cum sa nu se trezeasca daca masina a iesit de pe carosabil?! :lol:
n-am zis-o eu, au spus-o la tv politistii care anchetau cazul. au tras imediat concluzia ca a adormit la volan tocmai pentru ca mers prin sant aproape 50 de metri si nu exista nicio urma de franare. daca se trezea imediat, avea timp sa reactioneze. dar nu asta era ideea

danielstan
September 28th, 2012, 09:31 AM
Pentru mine e clar:
- daca soferul adoarme la volan el este principalul responsabil de consecinte, nu administratorul drumului care nu a prevazut masuri de siguranta si pentru acest caz

Au mai fost accidente din cauza adormirii la volan in care masina a intrat intr-un cap de pod (pod peste rau). Nici aici nu gasesc vina administratorului.

Copacii plantati pe marginea DN-urilor (in afara localitatilor) sunt cea mai ieftina si eficienta solutie pentru prevenirea sau diminuarea inzapezirii drumurilor pe timp de iarna. Acesti copaci devin obstacole uneori mortale pentru masinile scapate de sub control.
Nu pot accepta ideea de a taia copacii pentru a salva niste vieti in cazuri de accidente cu iesire in decor.
Soferul este responsabil sa se adapteze la conditiile de trafic.

Nu putem monta air-bag-uri sau cauciucuri pe marginea drumului, ca la un circuit de formula 1, pentru a preintampina orice accident.

Pe masura ce bugetul Romaniei va creste, si masurile de siguranta vor creste la standarde mai apropiate de occident, dar pana atunci nu putem sa construim sau sa reabilitam drumuri la nivel future-proof (pentru ca in loc sa construim/reabilitam X km pe an, vom construi/reabilita X / future-proof-extra-costs km pe an).

Masura corecta luata de autoritati (in conditiile de buget romanesc) este instituirea de restrictii de viteza in localitati, stiindu-se faptul ca acele podete si santuri pot deveni mortale, la viteze mari.
Responsabilitatea soferului este sa respecte restrictiile de viteza. Daca nu o face si ajunge intr-un podet...

MNU
September 28th, 2012, 09:33 AM

La 60 km/h faci cca 17m/s... in 3s (cca 50m) crezi ca te poti trezi astfel incat sa fii constient de ce se intampla si sa si reactionezi in consecinta?

Staude6
September 28th, 2012, 10:39 AM
La 60 km/h faci cca 17m/s... in 3s (cca 50m) crezi ca te poti trezi astfel incat sa fii constient de ce se intampla si sa si reactionezi in consecinta?

3 secunde e foarte mult... enrom!! daca adormi la volan si lovesti o groapa te trezesti instantaneu si poti sa calci frana. in fine, oricum nu asta era subiectul discutiei.

stavix
September 28th, 2012, 11:05 AM
Acesta este situat la intrarea în Ploieşti dinspre Braşov, înainteazonei comerciale şi este amplasat pe teritoriul comunelor Blejoi şi Păuleşti. Investiţia a costat peste 10 milioane de euro şi a fost finanţată din fonduri europene. "Odată cu construcţia acestui pod,intrarea pe centura Ploieştiului nu va mai fi una periculoasă pentru şoferi.

http://www.observatorulph.ro/images/stories/2012/sept02/27/pod1.JPG

http://www.observatorulph.ro/images/stories/2012/sept02/27/pod4.JPG

http://www.observatorulph.ro/images/stories/2012/sept02/27/pod3.JPG

http://www.observatorulph.ro/images/stories/2012/sept02/27/pod6.JPG
Sursa (http://www.observatorulph.ro/eveniment/asa-arata-cel-mai-nou-pod-peste-dn-1-la-intrarea-in-ploiesti)

Baiazid
September 28th, 2012, 11:32 AM
^^ E deja deschis traficului?

stavix
September 28th, 2012, 11:35 AM
Nu , va fi deschis peste 2 saptamani.

iopo
September 28th, 2012, 12:45 PM
^^

Super! Se cerea un asftel de pod pentru a desfiinta virajul la stanga pe DN1. Stie cineva cam pe unde ar fi pe harta?

bgd77
September 28th, 2012, 12:56 PM
Uite aici o harta, poti sa-ti faci o idee despre locatia sa:

http://www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=88414443&postcount=2283

medicu' de garda
September 28th, 2012, 01:13 PM
Am fost placut surprins astazi sa descopar ca CNADNR s-a hotarat sa atace una din principalele probleme ale aglomeratiei de pe Valea Prahovei: semaforizarea DN1 in Busteni. :banana: . Nu e mare lucru ca investitie, dar o sa aiba un efect sesizabil, eliminand coloanele formate din cauza vreunuia care vrea sa faca stanga, sa parcheze, sau a sutelor de pietoni care traverseaza peste tot. Combinat cu proiectul pentru eliminarea punctelor negre de pe DN1, rezulta ca drumul Bucuresti-Brasov va fi unul mult mai sigur si mai placut peste vreun an :okay: .

Ca sa nu cautati proiectul printre colturile ascunse alte siteului, va pun linkul aici: Amenajare intersectii, in localitatea lineara Busteni, judetul Prahova (http://www.drdpb.ro/filemanager/achizitii/2012/Lucrari/Amenajare_intersectii_Busteni.zip)

vancouverro
September 28th, 2012, 01:13 PM
De unde canalizare??? Majoritatea satelor nu au canalizare si nici nu vor avea prea curand. (Sunt cazuri unde primaria a instalat reteaua principala de canalizare, dar nicio gospodarie nu s-a racordat la ea, ca e scump... asta e nivelul, intelege!!!).

Jumatate din tara e inca la stadiul perioadei medievale, nu stiu ce altceva iti imaginezi: majoritatea satelor n-au apa curenta, n-au canalizare, n-au gaze, oamenii au wc-ul in fundul curtii - de fapt o groapa.

Tu vrei canalizari in sate, pe langa DN-uri... Ce naiba...

In toate satele cu primari gospodari s-au facut canalizari cu bani europeni. ALTELE decât mega-rigolele!!!!!

Cunosc un caz in Vrancea, primar gospodar, s-au asfaltat toate drumurile din comuna, inclusiv drumurile dintre sate, s-au facut mega rigolele. Cu bani europeni desigur.

Ulterior s-a dat verde la proiectul de canalizare. Tot pe bani europeni. Acum canalizarea trebuie sa ocoleasca mega-rigolele (daca se atinge de ele, se pierde garantia pentru drum si exista chiar riscul pierderii banilor europeni). De aceea trebuie sa treaca cu canalizarea PRIN CURTILE OAMENILOR. Du-te si fa masuratori pe acolo, roaga-i pe oameni sa fie de acord, etc....ocoliri, treceri pe sub drum fara sa sparg drumul..... olala.... estem idioti fratilor...

Exista finduri europene ACUM pentru canalizarea a 400-500 de comune in toata tara. Dupa 2014 alta transa. Deci e fals sa credem ca nu sunt bani de canalizare la sate.

Eu despre aceasta CRETINITATE vorbesc.

In privinta discutiei de mai sus, eu ma refeream in primul rând la drumurile NATIONALE si EUROPENE recent reabilitate. Aici se puteau face si trotuarele si canalizarea odata cu reabilitarea drumului - eu consider asta parte integranta a unui drum normal - in caz contrar copii si batrânii trebuie sa circule pe marginea drumului, ceea ce nu este acceptabil. Prin constuirea trotuarelor rezulta automat necesitatea ingroparii rigolelor.

Costurile suplimentare ar fi fost la nivel de 3-5% per ansamblul unui proiect de reabilitare DN.

Acum, când se va hotarî sa se faca trotuare si canalizare, se va face din nou santier, un an sau doi vor exista restrictii de circulatie in acele localitati, etc... Adica o prostie. Sau ca in exemplul din Vrancea, canalizarea se va face prin curtile oamenilor si fara legatura cu mega-rigolele....:bash::bash::bash:

Pâna la urma asa s-a procedat in Bucuresti la Pasajul Basarab sau Pipera; o data cu refacerea infrastructurii din zona s-au refacut si toate utilitatile, inclusiv canalizarea. Deci de putut se poate si se stie ce e de facut.

Pledez asadar ca macar de acum înainte sa se dezvolte un sistem rutier complet in cadrul reabilitarilor de drumuri, astfel incat sa nu mai fie necesare interventii prea curând. Adica:
- drum rutier, cu fundatie solida, asfalt si marcaje(realizat)
- bordura
- trotuar (inclusiv acces la curtile oamenilor)
- canalizare la marginea drumului, cu guri de canal aflate NU pe carosabil, ci pe trotuar si posibilitatea de racordare de la gospodarii
- canal de cabluri pentru curent, telecomunicatii si alte utilitati (cu spatiu prevazut pentru viitor)

tazzmaniadodo
September 28th, 2012, 02:14 PM
Ai 100% dreptate. Asta ma intreb si eu, de ce nu fac trotuare civilizate odata cu reavilitarea DN urilor din sate? Ce altceva mai important decat asta e de facut la sat cu banii de la buget sau fonduri UE?

Mircea_dogy
September 28th, 2012, 03:06 PM
Ai 100% dreptate. Asta ma intreb si eu, de ce nu fac trotuare civilizate odata cu reavilitarea DN urilor din sate? Ce altceva mai important decat asta e de facut la sat cu banii de la buget sau fonduri UE?

Pai se fac si trotuare odata cu rigolele si podetele...

vancouverro
September 28th, 2012, 03:19 PM
Pai se fac si trotuare odata cu rigolele si podetele...

A, marfa, si trotuare si rigole si separat canalizarea. Bravos.

Rolul principal al rigolelor este de epurare a populatiei in vârsta. Adica iarna, intuneric, baba Floarea, usor ametita, cada in rigola. Si nu o vede nimeni pana a doua zi. Ghinion.

La fel si copii se pot juca si alerga linistiti pe trotuar. Mai ales sa invete sa mearga pe bicicleta. Dupa o cazatura in rigola si stricarea bicicletei vor primi si o mama de bataie de la parinti.

Asta da gândire sanatoasa.

timisoreanul
September 28th, 2012, 04:24 PM
[QUOTE=danielstan;95883980]
Copacii plantati pe marginea DN-urilor (in afara localitatilor) sunt cea mai ieftina si eficienta solutie pentru prevenirea sau diminuarea inzapezirii drumurilor pe timp de iarna. Acesti copaci devin obstacole uneori mortale pentru masinile scapate de sub control.
Nu pot accepta ideea de a taia copacii pentru a salva niste vieti in cazuri de accidente cu iesire in decor.
Soferul este responsabil sa se adapteze la conditiile de trafic.

Nu putem monta air-bag-uri sau cauciucuri pe marginea drumului, ca la un circuit de formula 1, pentru a preintampina orice accident.

Din punctul meu de vedere, cel care a decis ca pe marginea DN-urilor romanesti sa se planteze copaci a avut cea mai tembela idee, care a costat viata multor persoane. Am circulat prin destul de multe tari, inclusiv in postura de sofer si nu imi amintesc sa fi vazut copaci pe marginea soselelor. Am cunoscut un om extrem de valoros care a decedat intr-un accident, fiind pasager intr-o masina, care s-a izbit de un copac. Chiar si la o viteza mica, impactul cu un copac este nimicitor. Mai mult, se poate intampla sa iti explodeze un cauciuc, sau cosmarul oricarui sofer (unul din motivele pentru care visam la autostrazi), sa vina din opus pe banda ta de circulatie un tir, si sa iesi de pe sosea. In loc sa ajungi in camp, te lovesti de copac, iar consecintele sunt tragice de cele mai multe ori. Asadar, poti ajunge acolo fara sa ai vreo vina si fara sa fi putut evita accidentul. Argumentele ca se evita inzapezirile, ca se produce umbra, nu ma conving absolut deloc. Daca eu as fi factorul de decizie, as taia toti copacii de marginea drumurilor, pana la ultimul.

vancouverro
September 28th, 2012, 04:36 PM
^^Primul lucru facut dupa unificarea Germaniei pe drumurile din fost RDG, a fost taierea tuturor copacilor de pe marginea drumurilor.

Vest-germanii s-au crucit de dispretul celor din est fata de viata omului, de viata fiecarui individ. Plantarea de copaci pe marginea drumului este un act criminal.

Trecând peste pericolul prezentat de posibila coliziune cu un copac, exista si alte probleme generate de acestia:
- alternanta soare-umbra favorizeaza la un numar extrem de redus de persoane crize de isterie sau alte boli psihice. Este posibila pierderea controlului de catre acestia
- exista riscul rasturnarii pe sosea a unui copac mai subred la o furtuna: fie pe o masina, deci accident mortal, fie doar cu blocarea drumului, dar tot nu e bine
- camioanele ar putea fi nevoite sa circule mai "la interior" pentru a nu atinge crengile; sau - pentru a evita asta - trebuie taiati copacii, ceea ce inseamna blocarea macar a unei benzi; la un trafic important poate cauza ambuteiaje

Copacii de pe marginea unui drum nu au nici un rol in prevenirea viscolirii. Parazapezile naturale sau artificiale trebuie instalate la 4-5-6 metri de zona carosabila. Si in nici un caz nu trebuie copaci inalti, ci arbusti plus copaci scunzi.

Mircea_dogy
September 28th, 2012, 05:39 PM
Aici sunt total de acord: copacii trebuie taiati de pe marginea soselelor.

danielstan
September 28th, 2012, 05:55 PM
Parca nu stim de ce nu se mai monteaza parazapezi pe marginea drumului, dupa 1989...
sau de ce nu mai avem sisteme de irigatii (desi nu au legatura cu drumurile, dar au legaturii cu hotii de parazapezi si de orice obiect din metal care poate fi valorificat la fier vechi).

Mi-a ramas mintea in loc cand am observat anul asta pe Splaiul Unirii (intre Vitan si Centura Bucuresti) ca au disparut kilometri intregi de garduri metalice montate pe malul Dambovitei de regimul Ceausescu... Adica treaba asta nu s-a facut prin 1990 - 1994 sau alti ani de anarhie puternica, ci in Romania membra UE.

In rest, sunt de acord ca diversi primari (stiu si eu cazuri) nu au facut lucrarile cum trebuie (explicat bine de @vancouverro) pentru ca ba au avut 'de dat o lucrare de asfaltare sau altceva la o firma cu dedicatie (deci din bugetul local)', ba s-a intamplat ca dupa ce au spart strada si au bagat gaze si au asfaltat - apoi au accesat fonduri europene si au spart din nou strada ca sa bage sau sa schimbe canalizarea; ba a fost delasare (pentru ca la fonduri europene 'nu le iesea nici un cascaval si primarilor') etc.

Iar alti primari au facut treaba cum trebuie sau mai aproape de normalitate gandind ca mai si fura, dar mai trebuie sa si faca ceva pentru electorat si de ce sa nu faca cu fonduri europene?

adailton92
September 28th, 2012, 09:59 PM
Reabilitarea celor de la Strabag, pe DN15(Tg Mures-Reghin), continua. Inca nu se stie ce se va intampla cu bordurile "montate" in sate. Am trecut in doua intervale diferite de timp, dar nu se lucra cu convingere.
Va fi foarte greu, din pacate la iarna:bash:
J2OIqsRPGa0

adailton92
September 30th, 2012, 01:52 PM
Reabilitarea DN 15, s-a facut, dupa mine, ca nespecialist, doar ca participant la trafic, intr-un mod foarte bun, dupa Reghin(Defileul Muresului), cu exceptia zonei din Brancovenesti, unde din cauza samburelui de sare, se dizolva tot. Inca, am inteles, se cauta solutii. Mai jos, doar doua poze:
http://desmond.imageshack.us/Himg706/scaled.php?server=706&filename=20120926150903.jpg&res=landing
http://desmond.imageshack.us/Himg442/scaled.php?server=442&filename=20120926150913.jpg&res=landing

adailton92
October 3rd, 2012, 08:47 PM
Salutari tuturor si felicitari lui @eurocopter pentru filmuletz si lui@radutm pentru excelentele comparatii. Asta in primul rand....
In al doilea rand:
DN 15, sectorul de dupa Reghin, constituie una dintre cele mai frumoase sosele din Transilvania si implicit din Romania. Impreuna cu calea ferata, insoteste Culoarul Muresului(intre Deda si Reghin) si apoi, partea ce mai spectaculoasa, Defileul Muresului, sector situat intre Deda si Toplita.
Impreuna cu DN12, care porneste de la Toplita, strabate intreaga ramura orientala a Carpatilor(prin Depresiunile Intramontane, Gheorgheni, Ciuc, etc), alcatuieste singura axa rutiera, longitudinala, care strabate Carpatii Orientali, aproximativ de la Sf Gheorghe, pana la...Tg Mures:)
Reabilitarea este excelenta(nu sunt sigur, daca gresesc sa ma corectati, dar cred, ca, UMB-ul a fost firma care a lucrat), cu exceptia, din pacate, a unei portiuni de 100-150 m, din satul Brancovenesti, unde samburele de sare(statiunile cu bai sarate, locale de la Jabenita si Ideciu) prezent in zona, strica totul.
Mai jos aveti starea drumului:
WIaRycoQjUg
KQZIz4d0tks
Drumuri Bune!

adailton92
October 5th, 2012, 08:11 AM
....si DN 12 arata foarte bine. Filmare "executata" intre localitatile Toplita si Gheorgheni, ambele in Jud Harghita
Drumuri Bune!
aOgd1yOmtE8

Hercule
October 5th, 2012, 10:21 AM
....si DN 12 arata foarte bine. Filmare "executata" intre localitatile Toplita si Gheorgheni, ambele in Jud Harghita
Drumuri Bune!
La minutul 0:37 Politia "vegheaza" asupra sigurantei circulatiei :cheer:

flanker1
October 5th, 2012, 01:06 PM
mersi adailton :cheers:

ai si mai departe? (spre M Ciuc-Brasov)

adailton92
October 5th, 2012, 03:02 PM

Cu placere!:)Din pacate nu, am luat-o catre Bacau, via Cheile Bicazului, unde am descoperit cu stupoare ca nu mai am spatiu pe card, uitandu-l pe cel de rezerva acasa.
Miercurea Ciuc-Brasov, incepe sa arate a drum. Anul trecut in toaman lucrarile evoluau in ritm alert.
Referitor la faza cu masina politiei, stau in 90% din cazuri la ciupeala, pe linile drepte unde vrei sa mergi cu 70-75km/h. Cam aici incearca sa circule toata lumea. Evident, ca sunt si nebuni, dar cam asa merg lucrurile.
...hop, ati avut 68 km/h, gata amenda.
Asta este, pana pe anumite sectoare de drum, nu se va creste viteza de deplasare legala, cu cap, pana atunci vom lua amenzi de acest gen.

VictorC
October 5th, 2012, 05:11 PM
Straco a plecat de pe DN 73 din cauza indolenței autorităților

"Straco şi-a luat utilajele şi a plecat de pe DN 73 Piteşti-Câmpulung şi de pe DN 73D care face legătura cu Mioveni, lăsând baltă lucrările din cauza sumelor imense de bani pe care Compania de Drumuri le datorează firmei de construcţii. „Sunt datorii apocaliptice”, spune constructorul".

Sursa: http://www.ziarulancheta.ro/dezvaluiri/5131-straco-a-plecat-de-pe-dn-73-din-cauza-indolenei-autoritilor

--

Stie cineva mai multe detalii despre treaba asta?

bgd77
October 5th, 2012, 07:27 PM

Drumul e la fel de bun de la Gheorgheni pana la Brasov, exceptand cateva mici portiuni, prin sate, la niste poduri si la niste treceri de cale ferata, care e posibil sa fi fost rezolvate pana acum. Eu am trecut ultima oara pe acolo anul trecut.

stavix
October 6th, 2012, 11:03 AM
DJ 236
DJ 236 va face legătura între DN 1 şi DN 1B, prin spatele hypermarketurilor din nordul Ploieştiului. Pasarela peste DN 1 este deja realizată, benzile de acces au fost făcute, ultimul loc unde se desfăşoară lucrări majore fiind în spatele viitorului centru comercial. Pe lângă acestea, mai sunt de făcut marcaje şi lucrări pentru siguranţa circulaţiei.Drumul ar fi trebuit finalizat pe 25 iunie 2013, însă este unul din puţinele exemple din România de lucrări terminate înainte de termen. Mare parte din investiţie este deja realizată. În prezent se mai efectuează lucrări pe tronsonul care trece prin spatele Carrfour şi Ploieşti Shopping City, unde există şi un blocaj, întrucât constructorii viitorului mall din nordul Ploieştiului efectuează în prezent lucrări la un bazin care ţin pe loc amenajarea noii şosele.
http://ph-online.ro/media/k2/galleries/20451/IMG_0417.JPG

http://ph-online.ro/media/k2/galleries/20451/IMG_0427.JPG

9ox2yW3s8mg

Sursa (http://ph-online.ro/actualitate/item/20451-video-si-foto-uite-cum-arata-cea-mai-noua-sosea-din-prahova-dj-236)

alecu26
October 6th, 2012, 12:16 PM

"Straco şi-a luat utilajele şi a plecat de pe DN 73 Piteşti-Câmpulung şi de pe DN 73D care face legătura cu Mioveni, lăsând baltă lucrările din cauza sumelor imense de bani pe care Compania de Drumuri le datorează firmei de construcţii. „Sunt datorii apocaliptice”, spune constructorul".

Sursa: http://www.ziarulancheta.ro/dezvaluiri/5131-straco-a-plecat-de-pe-dn-73-din-cauza-indolenei-autoritilor

--

Ei si voi.

Era si normal. La cate probleme are cam peste tot...incet, incet va abandona toate lucrarile. Poate ca o sa reziste totusi cele in care banii vin foarte rapid, dar in actuale conditii sunt mult prea putine.

Este...sau a fost o firma care poate a crescut muuult prea repede si care s-a intins mai mult decat plapuma.

E ca o echipa de fotbal care a ajuns in cateva sezoane din Dvizia D in A sau chiar in cupe europene si nu are bani in fapt nici sa plateasca un hotel sau un avion la Budapesta. Urziceniul e primul care i-mi vine acum in minte.

adailton92
October 6th, 2012, 05:01 PM
Salutari!

Daca Straco pleaca de pe DN 79, nu acelasi lucru se poate spune despre Strabag, care lucreaza destul de alert pe DN14(Sibiu-Medias-Sighisoara), o sosea care urmareste doua culoare de vale, Culoarul Tarnavei Mari si Culoarul afluentului acesteia, Culoarul Visei. Practic pe aceasta sosea, se realizeaza legatura Sibiului cu zona de "centru" a Transilvaniei, neurmarind neaparat, soselele europene(E).
Filmuletele de mai jos, sunt realizate intre Medias si Sibiu; din punctul meu de vedere, lucrarile au avansat nesperat de bine, fata de primavara acestui an. Majoritatea podetelor sunt finalizate sau aproape de finalizare. Se lucreaza intens la refacerea aproape totala a unui pod, in dreptul localitatii Tarnava, pod peste un afluent al raului Tarnava Mare si la iesire din Copsa Mica spre Medias, unde de- asemenea, un parau lateral creeza probleme. La aceste doua puncte se lucra inclusiv noaptea. In rest, lucrari obisnuite de largire, tasare, asfaltare cu strate intermediare de bitum(nu stiu cum se numesc).
Lucrari spectaculoase se desfasoara pe tronsonul care strabate Culmea Visei(600 m), undeva inainte de Slimnic-terasament inaltat, largiri spectaculoase si captari de izvoare laterale.
Concluzia generala e ca se lucreaza, iar drumul cand va fi gata, trebuie sa arate superb.
Mare atentie pe acest drum, noaptea si la iarna. Acostamentul este foarte abrupt, iar drumul se ingusteaza pe anumite sectoare din cauza lucrarilor.
Mai jos filmuletele:
FnMFspwccjE
svZJtuDPrIg

Drumuri Bune si scuze pentru confuzia cu DN15!

alecu26
October 6th, 2012, 07:00 PM
asta am vrut sa subliniez....

cand ai atatea santier in paralele (cazul la Astaldi si Strabag in acest moment, sau FCC acu 2-3 ani)....iar platile si decontarile merg cum merg...ajungi la un cash flow negativ si de 100-150 milioane de euro.

daca asta se suprapune pe un proiect licitat prost, sau pe o intarziere anormala a platilor....se pune capac firmei respective. Si in ultima vreme cam nici o banca nu mai merge pe "incredere".

mariansb
October 7th, 2012, 03:57 PM
un articol despre cat s-a facut si cat s-a furat in infrastructura in ultimii ani

http://http://www.gandul.info/financiar/cum-s-au-pierdut-pe-langa-drum-banii-destinati-modernizarii-romaniei-mai-mult-s-a-furat-decat-s-a-investit-10094542

frunzaverde
October 7th, 2012, 06:16 PM
un articol despre cat s-a facut si cat s-a furat in infrastructura in ultimii ani

http://http://www.gandul.info/financiar/cum-s-au-pierdut-pe-langa-drum-banii-destinati-modernizarii-romaniei-mai-mult-s-a-furat-decat-s-a-investit-10094542 (http://www.gandul.info/financiar/cum-s-au-pierdut-pe-langa-drum-banii-destinati-modernizarii-romaniei-mai-mult-s-a-furat-decat-s-a-investit-10094542)

Adica un pseudo-economist (Ilie Serbanescu) care spune ca el crede ca s-au furat 70% din bani (lucru absolut neadevarat), si ca Romania nu are nevoie de autostrazi si ca pe "Bucuresti - Ploiesti" se mergea bine. Nici macar, inainte sa dea cu parerologia nu a incercat sa afle AADT-urile pentru o autostrada si AADT-urile de pe drumurile din RO.

Ce gunoi de articol.

Goldmund
October 7th, 2012, 07:24 PM
Adica un pseudo-economist (Ilie Serbanescu) care spune ca el crede ca s-au furat 70% din bani (lucru absolut neadevarat), si ca Romania nu are nevoie de autostrazi si ca pe "Bucuresti - Ploiesti" se mergea bine. Nici macar, inainte sa dea cu parerologia nu a incercat sa afle AADT-urile pentru o autostrada si AADT-urile de pe drumurile din RO.

Ce gunoi de articol.

Mai ales ca in Romania nu se fura:)
Despre Ilie Serbanescu :
Ilie Șerbănescu (n. 20 iulie 1942) este un economist român, fost ministru.
A absolvit Academia de Studii Economice, București. Doctor în economie (1978). Autor al "Corporațiile transnaționale" (1978), "Terra portret în alb-negru" (1980), "Reforma economică în România: jumătățile de măsură dublează costurile sociale" (1994), "Manifestul partidului imobilist" (1996), precum și a peste 600 de articole și studii asupra reformei postdecembriste din România. Ex-ministru al Reformei în cabinetul Ciorbea remaniat. Vicepreședinte al Societății Române de Economie.(din wiki.)

Parerea mea este ca Ilie Serbanescu(care a fost si la Europa Libera) este un economist de stanga(dupa gustul meu, prea de stanga), dar bine informat si de obicei bine intentionat.
Parerea lui in legatura cu necesitatea de autostrazi in Romania, nu o iau in serios!
Si domnul I. S. mai are o lacuna grava in legatura cu infrastructura Romaniei:
nu ia in considerarea ca

la 1990 necesarul sumar pentru o infrastructura medie din UE era in Romania socotita(atunci!) la minimum 800 miliarde $. Or, cu 'cateva' miliarde euro, ce sa faci mai intai??? Nu ca nu se si fura o parte din bani, sau ca sunt gresit mobilizati acesti bani - ideea

Rhemaxos
October 7th, 2012, 09:00 PM

Ce gunoi de articol.

Nu cumva Ilie Şerbănescu era ăla care, cu ceva vreme în urmă, întrebat fiind la sfârşit de an ce-şi doreşte pentru anul următor a răspuns pe un ton grav şi profetic că nu vrea decât ca România să rămână între frontierele ei...? :lol:

frunzaverde
October 7th, 2012, 09:36 PM
Parerea mea este ca Ilie Serbanescu(care a fost si la Europa Libera) este un economist de stanga(dupa gustul meu, prea de stanga), dar bine informat si de obicei bine intentionat.

Bine intentionat, aici sunt de acord cu dv., bine informat nu. Spre deosebire de Daianu, Isarescu, Tanasescu et. co., Serbanescu chiar a fost bine-patruns de ideologia comunista si de marxism (e si mai batran un pic, probabil n-a prins prea 'bine' valul de liberalizare a anilor '70). Chiar si avand acces la sursele de informare din vest, alegea tot interpretarile de stanga, gen euro-marxism.

Doar o privire in 'Corporatiile Transnationale' si vedeti ce spun. Cand comunismul a trecut, I.S. s-a adaptat. Problema e ca a facut cam acelasi lucru pe care l-au facut si stangistii americani din anii '50-60 - a adoptat o politica ideologica la fel de stransa, dar exact in partea opusa a esicherului politic (in SUA au devenit neo-conservatori).

Si, fara a intelege prea bine ce se intampla, a devenit un adept al consensului de la Washington, bine condimentat cu un talmes-balmes de Keynes-ianism si etatism britanic de anii '40-'50 (de genul proprietatea statului ca singurul mod prin care statul poate controla economia; conceptul de sector strategic in proprietate publica etc.).

Cele doua numai compatibile nu sunt - si multe din interpretarile lui IS numai ortodoxe n-au fost. Si, bineinteles, provenind dintr-un talmes-balmes de interpretari, nici la capitolul validitate n-au prea excelat.

Da, e bine intentionat, si da, are mai multe cunostinte decat multi. Si da, este un economist (am fost prea dur in afirmatia de mai sus). Dar, intr-un mediu civilizat, ar fi vazut ca un economist sub-mediocru, si nu ar avea curajul sa-si bage nasul unde nu-i fierbe oala.

De altfel Romania e plina de 'analisti' care n-au citit vreodata altceva decat cursurile de la ASE (care, intre noi vorbind, sunt extrem de proaste, si de-abia dau un overview sumar al domeniului). Unii, ca Giurgea (care n-are nici cea mai vaga idee ce vorbeste), nici macar atat.

Din fericire, RO are si foarte multi economisti buni (Isarescu, Daianu (astia doi sunt, intelectual vorbind, oponenti aprigi), Tanasescu sunt cei mai 'publici' dar mai sunt cu sutele in BNR si in banci si in economie). Dar majoritatea ori n-au timp, ori n-au inclinatia spre a fi publici.

la 1990 necesarul sumar pentru o infrastructura medie din UE era in Romania socotita(atunci!) la minimum 800 miliarde $. Or, cu 'cateva' miliarde euro, ce sa faci mai intai??? Nu ca nu se si fura o parte din bani, sau ca sunt gresit mobilizati acesti bani - ideea

Numai legatul a 2.5 milioane gospodarii la reteaua publica de apa si canal, la 5000 EUR pe bransament, ar costa 12.5 miliarde de euro. Costa mai putin de-atat? (nu cred, pt. ca aici includem si statiile de tratare a apei, cele de epurare, statia de pompare, transformatorul electric, toate tevile pana la si de la statia de pompare etc.)

datele din articolul de pe gandul

Cei din Gandul nu sunt capabili sa citeasca notele metodologice de la INS.
Drum modernizat = drum care a fost modernizat sa accepte o anumita masa pe osie (parca 8t pe osie). Daca a fost reabilitat in 1965 pentru 8t/osie, asta inseamna ca este 'drum modernizat'. DN73 (Pitesti - C-lung) de exemplu, este considerat drum modernizat, la fel cum era mare parte din DN1 in 1991. Reabilitarile deci nu se vad, pentru ca se ia un drum adus la standardul de 8t/osie in anii '60 si se aduce la standardul curent - deci se reabiliteaza un drum care pentru INS este modernizat deja.

vancouverro
October 7th, 2012, 11:41 PM
^^Articolul din gândul descrie o situatie: în România s-au facut investitii in anii 2006-2011. Dar ca se puteau face mai multe.
Constată că s-au cheltuit niste bani, care, din burta lor li se par multi. Asadar pleaca de la falsa ipoteza ca sunt multi bani.

Daca ar fi analizat cu adevarat serios situatia ar fi remarcat ca de fapt sumele sunt incredibil de mici in comparatie cu necesarul, iar realizarile sunt chiar bune in acest context.

Cel mai important este ca s-a progresat. Aproape in toate privintele vorbim de procente serioase: 5-10-20%. Ceea ce nu este de colo. Analizati spre comparatie situatia din anii '90 si veti constata in loc de progrese, regrese, desi bani (dar mult mai putini) au existat si atunci.

Rezultatele sunt cu atât mai notabile, cu cât din 2009 ne aflam in plina criza. Oricum tabelele nu arata si rezultatele banilor bagati in intretinerea/reabilitarea drumurilor sau utilitatilor existente.

Dar daca vrem mai mult, si nu doar atât, atunci trebuie MUUUULT mai multi bani. Pentru asta trebuie SA DAM MAI MULTI BANI LA STAT sub forma de impozite. Si pentru asta trebuie sa muncim mai EFICIENT si sa câstigam mai multi bani, ca sa avem de unde lasa o parte din câstigul suplimentar statului.

Sigur ca exista si deficiente si furturi. Si nu sume neimportante, dar si aici ne invârtim în cercul vicios al lipsei acute a banilor pentru autoritatile de control si supraveghere.

Teoria ca sunt bani cât cuprinde, doar se cheltuie aiurea, am auzit-o timp de 3 ani la TV de la politicienii care acum au ajuns la guvernare. Odata ajunsi la guvernare au schimbat brusc placa si totul se rezuma la saracia pe care au gasit-o si lipsa posibilitatilor de a cheltui mai mult, pentru ca nu au de unde. Si acum inca sunt in prag de alegeri si nu spun lucrurilor pe nume, ba mai fac câte o pomana (unele sunt si utile).

BANI NU SUNT SUFICIENTI. Asta e realitatea. Teoriile de tip 70% se fura sunt aberante. Ele sunt sfruntate de cei care nu-si platesc impozitele (evazionisti), PFA sau buticari, afaceristi mai mari sau mai mici, si care cauta justificari: cum sa plateasca ei taxe hotilor de la stat?

Teoria ca in România peste tot se fura este teoria hotilor.

High Mileager
October 8th, 2012, 02:49 AM

--

Sper sa nu fi fost abondonat in starea din video-ul asta

5nhfvOxGg20

iopo
October 8th, 2012, 09:45 AM
Am fost ieri pe DN2 Bacau - Bucuresti si am descoperit un nou giratoriu la intersectia DN1B cu DN2 (aici (http://maps.google.com/maps?q=45.124913,26.758403&num=1&t=m&z=18)). :applause:

Laudabila solutia, mai ales ca, din cate am inteles, era o zona destul de periculoasa.

http://www.opiniabuzau.ro/index.php/actualitate/16059-sens-giratoriu-la-polul-accidentelor-grave-din-judet

Problema a fost ca nu am vazut niciun indicator clar spre Bucuresti. GPS-ul a luat-o razna ca nu stia de giratoriu si pentru cativa km am avut senzatia ca am gresit drumul, dar pana la urma a fost ok.

Ar trebui sa se faca ceva pentru o mai buna semnalizare a drumurilor. Se pot intampla nenorociri (http://www.stradadebuzau.ro/?p=13890)din cauza asta.

Repet si eu ce s-a mai spus: DN2 mi se pare un drum foarte riscant, tocmai prin acea jumatate de banda pe care se circula, pe care vad ca au aparut denivelari. Deci ca sofer ai doua optiuni:

* Fie conduci legal, respectand limita de viteza, pe acea jumatate de banda - acostament - pe care apar din cand in cand surprize (denivelari, pietoni, movile de pietris, biciclisti, masini oprite)

* Fie mergi cu 120 in afara/90 in localitate pe banda normala de langa ax. Altfel vei primi non stop flashuri si claxoane.

Mai mult, cand depasesti un tir care circula jumate pe acostament, jumate pe banda, tu ca sofer intri pe jumatate pe celalalt sens de mers si speri ca cel care vine din contrasens sa-ti faca loc, trecand si el pe acostament. Condusul asta "pe incredere" mi se pare un joc prea riscant si cred ca ar trebui facut ceva. Mai ales ca se intampla accidente aproape saptamanal, daca nu si mai des.

Subscriu si eu ca 2+1 ar fi fost mult mai sanatos decat ce e acum.

Baiazid
October 8th, 2012, 11:13 AM
La Buzau s-au facut doua amenajari care au ridicat mult siguranta in zona: prima este giratoriul la care te-ai referit, iar a doua amenajare este 3 km mai spre Buzau, respectiv la intersectia unde DN2 intra pe Centura Buzau. Acolo s-au realizat pastile de directionare a traficului, s-a dat prioritate traficului pe centura si s-a iluminat itersectia :applause:

VictorC
October 8th, 2012, 11:20 AM
Despre Straco si lucrarile la DN 73:

Lucrarile de modernizare a drumului care leaga Uzina Dacia de Pitesti au fost reluate, dupa cateva zile in care au fost oprite din cauza datoriilor CNADNR catre constructor

Sursa: http://www.hotnews.ro/stiri-esential-13373188-lucrarile-modernizare-drumului-care-leaga-uzina-dacia-pitesti-fost-reluate-dupa-cateva-zile-care-fost-oprite-din-cauza-datoriilor-cnadnr-catre-constructor.htm

Staude6
October 9th, 2012, 08:59 AM
Reabilitare DN18 - Tronsonul celor de la Aktor (Grecia).
Din cei 58 km, se lucreaza pe 13 km intre Mara si Feresti.

http://i1105.photobucket.com/albums/h354/Staude6/2012-10-07112314.jpg
http://i1105.photobucket.com/albums/h354/Staude6/2012-10-07112324.jpg
http://i1105.photobucket.com/albums/h354/Staude6/2012-10-07112450.jpg
http://i1105.photobucket.com/albums/h354/Staude6/2012-10-07112454.jpg
http://i1105.photobucket.com/albums/h354/Staude6/2012-10-07112502.jpg
http://i1105.photobucket.com/albums/h354/Staude6/2012-10-07112603.jpg
http://i1105.photobucket.com/albums/h354/Staude6/2012-10-07112618.jpg
http://i1105.photobucket.com/albums/h354/Staude6/2012-10-07112657.jpg
http://i1105.photobucket.com/albums/h354/Staude6/2012-10-07112728.jpg
http://i1105.photobucket.com/albums/h354/Staude6/2012-10-07112733.jpg
http://i1105.photobucket.com/albums/h354/Staude6/2012-10-07112750.jpg
http://i1105.photobucket.com/albums/h354/Staude6/2012-10-07112818.jpg
http://i1105.photobucket.com/albums/h354/Staude6/2012-10-07112831.jpg
http://i1105.photobucket.com/albums/h354/Staude6/2012-10-07112927.jpg
http://i1105.photobucket.com/albums/h354/Staude6/2012-10-07113005.jpg
http://i1105.photobucket.com/albums/h354/Staude6/2012-10-07113009.jpg
http://i1105.photobucket.com/albums/h354/Staude6/2012-10-07113017.jpg
http://i1105.photobucket.com/albums/h354/Staude6/2012-10-07113030.jpg
http://i1105.photobucket.com/albums/h354/Staude6/2012-10-07113049.jpg
http://i1105.photobucket.com/albums/h354/Staude6/2012-10-07113059.jpg
http://i1105.photobucket.com/albums/h354/Staude6/2012-10-07113117.jpg
http://i1105.photobucket.com/albums/h354/Staude6/2012-10-07113122.jpg
http://i1105.photobucket.com/albums/h354/Staude6/2012-10-07113144.jpg
http://i1105.photobucket.com/albums/h354/Staude6/2012-10-07113215.jpg
http://i1105.photobucket.com/albums/h354/Staude6/2012-10-07113220.jpg
http://i1105.photobucket.com/albums/h354/Staude6/2012-10-07113230.jpg
http://i1105.photobucket.com/albums/h354/Staude6/2012-10-07113237.jpg
http://i1105.photobucket.com/albums/h354/Staude6/2012-10-07113254.jpg
http://i1105.photobucket.com/albums/h354/Staude6/2012-10-07113302.jpg
http://i1105.photobucket.com/albums/h354/Staude6/2012-10-07113311.jpg
http://i1105.photobucket.com/albums/h354/Staude6/2012-10-07113328.jpg
http://i1105.photobucket.com/albums/h354/Staude6/2012-10-07113408.jpg
http://i1105.photobucket.com/albums/h354/Staude6/2012-10-07113428.jpg
http://i1105.photobucket.com/albums/h354/Staude6/2012-10-07113459.jpg
http://i1105.photobucket.com/albums/h354/Staude6/2012-10-07113513.jpg
http://i1105.photobucket.com/albums/h354/Staude6/2012-10-07113522.jpg
http://i1105.photobucket.com/albums/h354/Staude6/2012-10-07113547.jpg
http://i1105.photobucket.com/albums/h354/Staude6/2012-10-07113553.jpg
http://i1105.photobucket.com/albums/h354/Staude6/2012-10-07113606.jpg
http://i1105.photobucket.com/albums/h354/Staude6/2012-10-07113613.jpg

cristikrisch
October 9th, 2012, 08:56 PM
Imi place.... aici s-au putut face rigole acoperite in sate, in schimb pe DN 1C nu s-a putut... :bash:

adailton92
October 9th, 2012, 09:56 PM
[QUOTE=Staude6;96215221]
Reabilitare DN18 - Tronsonul celor de la Aktor (Grecia).
Din cei 58 km, se lucreaza pe 13 km intre Mara si Feresti.

Salut,
In pasul Gutai se lucreaza?
Multumesc.

Staude6
October 9th, 2012, 10:11 PM
NU

danielstan
October 10th, 2012, 12:14 PM
Articol din presa pitesteana despre drumul Pitesti - Mioveni (Uzina Dacia): http://curier.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=40105&Itemid=375

S-au reluat lucrările la Centura Dacia-DN73

După o perioadă de două săptămîni în care lucrările la centura ce leagă Uzina Dacia-Renault de DN73 Piteşti-Cîmpulung au fost aproape oprite, de cîteva zile firma Straco şi-a reluat activitatea la capacitate maximă. Motivul ne-a fost explicat de primarul Mioveniului, Ion Georgescu: „A fost o perioadă în care lucrările au fost reduse la 20%, din pricina unor necorelări, nemulţumiri financiare şi probleme tehnice ale firmei ce are lucrarea. Problemele au fost rezolvate de Guvern, iar acum se lucrează din plin şi, dacă nu mai apar sincope, iar timpul este favorabil, la 1 decembrie se va da în folosinţă“. Lucrările la acest drum, plus intrările în oraş la sensul giratoriu sînt cuprinse într-un proiect de 25 milioane euro.

Poza din articol a unui pasaj suprateran care traverseaza strada principala din orasul Mioveni, pentru a ajunge in poarta Uzinei Dacia:
http://curier.ro/images/stories/2012/octombrie/c5527/9-1.jpg

Spre lamurirea unor chestii explicate partial in presa:
- pe drumul dintre Pitesti si Mioveni se lucreaza in prezent la largirea la 2x2 a circa 4 km din DN73 Pitesti - Campulung si la construirea unui drum 2x2 nou de legatura intre DN73 si Uzinele Dacia din Mioveni
Iata pe harta traseul aflat in lucru si pe care lucrarile au fost oprite din cauza intarzierii platilor, iar acum au fost reluate:
http://imageshack.us/a/img152/2092/dacia1.png

- pe acelasi drum dintre Pitesti si Mioveni exista o portiune 2x2 betonata care s-a degradat foarte mult in ultimul timp:
http://imageshack.us/a/img217/8456/dacia2i.png

Aceasta portiune va intra in reparatii "cat de curand" pentru ca s-a anuntat rezultatul unei licitatii saptamana trecuta.

Kidu
October 10th, 2012, 12:32 PM
Foarte bine! Imi aduc aminte de tronsonul respectiv de cand am fost intr-o deplasare la Mioveni si intr-adevar era dezastru.

adailton92
October 10th, 2012, 04:18 PM
NU

Atunci, aceasta portiune nu va fi atacata......sau intra in polemica cu tunel sau nu prin aceasta zona.
Intreb, deoarece, dupa mine este cea mai complexa zona de pe aceasta sosea.
Multumesc inca odata pentru raspuns

mariansb
October 10th, 2012, 09:19 PM
Chiar daca cu ceva intarziere, pun acum pozele facute in august 2012, pe DN22A,intre Harsova si Tulcea.
Drumul e excelent, (mi s-a parut cel mai bun drum national pe care am mers)traficul lejer;cred ca am scos o viteza medie de 100 km/h(era o zi de sambata in jurul amiezii).

http://http://i1254.photobucket.com/albums/hh603/maryqsel/P1060751.jpg http://i1254.photobucket.com/albums/hh603/maryqsel/P1060752.jpg http://i1254.photobucket.com/albums/hh603/maryqsel/P1060753.jpg http://i1254.photobucket.com/albums/hh603/maryqsel/P1060754.jpg http://i1254.photobucket.com/albums/hh603/maryqsel/P1060755.jpg http://i1254.photobucket.com/albums/hh603/maryqsel/P1060759.jpg http://i1254.photobucket.com/albums/hh603/maryqsel/P1060760.jpg http://i1254.photobucket.com/albums/hh603/maryqsel/P1060761.jpg http://i1254.photobucket.com/albums/hh603/maryqsel/P1060762.jpg http://i1254.photobucket.com/albums/hh603/maryqsel/P1060763.jpg http://i1254.photobucket.com/albums/hh603/maryqsel/P1060764.jpg http://i1254.photobucket.com/albums/hh603/maryqsel/P1060766.jpg http://i1254.photobucket.com/albums/hh603/maryqsel/P1060769.jpg http://i1254.photobucket.com/albums/hh603/maryqsel/P1060770.jpg http://i1254.photobucket.com/albums/hh603/maryqsel/P1060771.jpg http://i1254.photobucket.com/albums/hh603/maryqsel/P1060774.jpg http://i1254.photobucket.com/albums/hh603/maryqsel/P1060775.jpg http://i1254.photobucket.com/albums/hh603/maryqsel/P1060776.jpg http://i1254.photobucket.com/albums/hh603/maryqsel/P1060777.jpg http://i1254.photobucket.com/albums/hh603/maryqsel/P1060778.jpg http://i1254.photobucket.com/albums/hh603/maryqsel/P1060779.jpg http://i1254.photobucket.com/albums/hh603/maryqsel/P1060780.jpg http://i1254.photobucket.com/albums/hh603/maryqsel/P1060781.jpg http://i1254.photobucket.com/albums/hh603/maryqsel/P1060782.jpg http://i1254.photobucket.com/albums/hh603/maryqsel/P1060783.jpg http://i1254.photobucket.com/albums/hh603/maryqsel/P1060784.jpg http://i1254.photobucket.com/albums/hh603/maryqsel/P1060785.jpg http://i1254.photobucket.com/albums/hh603/maryqsel/P1060786.jpg http://i1254.photobucket.com/albums/hh603/maryqsel/P1060787.jpg http://i1254.photobucket.com/albums/hh603/maryqsel/P1060788.jpg http://i1254.photobucket.com/albums/hh603/maryqsel/P1060789.jpg http://i1254.photobucket.com/albums/hh603/maryqsel/P1060790.jpg http://i1254.photobucket.com/albums/hh603/maryqsel/P1060791.jpg http://i1254.photobucket.com/albums/hh603/maryqsel/P1060792.jpg http://i1254.photobucket.com/albums/hh603/maryqsel/P1060793.jpg http://i1254.photobucket.com/albums/hh603/maryqsel/P1060794.jpg http://i1254.photobucket.com/albums/hh603/maryqsel/P1060795.jpg http://i1254.photobucket.com/albums/hh603/maryqsel/P1060796.jpg http://i1254.photobucket.com/albums/hh603/maryqsel/P1060797.jpg http://i1254.photobucket.com/albums/hh603/maryqsel/P1060798.jpg http://i1254.photobucket.com/albums/hh603/maryqsel/P1060799.jpg http://i1254.photobucket.com/albums/hh603/maryqsel/P1060800.jpg http://i1254.photobucket.com/albums/hh603/maryqsel/P1060801.jpg http://i1254.photobucket.com/albums/hh603/maryqsel/P1060802.jpg http://i1254.photobucket.com/albums/hh603/maryqsel/P1060803.jpg http://i1254.photobucket.com/albums/hh603/maryqsel/P1060804.jpg http://i1254.photobucket.com/albums/hh603/maryqsel/P1060807.jpg http://i1254.photobucket.com/albums/hh603/maryqsel/P1060809.jpg http://i1254.photobucket.com/albums/hh603/maryqsel/P1060810.jpg http://i1254.photobucket.com/albums/hh603/maryqsel/P1060811.jpg http://i1254.photobucket.com/albums/hh603/maryqsel/P1060812.jpg http://i1254.photobucket.com/albums/hh603/maryqsel/P1060813.jpg http://i1254.photobucket.com/albums/hh603/maryqsel/P1060814.jpg http://i1254.photobucket.com/albums/hh603/maryqsel/P1060815.jpg http://i1254.photobucket.com/albums/hh603/maryqsel/P1060816.jpg http://i1254.photobucket.com/albums/hh603/maryqsel/P1060817.jpg http://i1254.photobucket.com/albums/hh603/maryqsel/P1060818.jpg http://i1254.photobucket.com/albums/hh603/maryqsel/P1060819.jpg http://i1254.photobucket.com/albums/hh603/maryqsel/P1060820.jpg

adailton92
October 10th, 2012, 10:17 PM
@mariansb multumim pt poze.
Drumuri Bune!

mariansb
October 10th, 2012, 10:24 PM
Intotdeauna cu placere!S-auzim numai de bine!

adailton92
October 11th, 2012, 07:31 AM
Este extraordinar relieful Dobrogei.Aceasta sosea vine sa completeze totul.

adailton92
October 11th, 2012, 08:57 PM
Salutari!
Pana baietii destepti din Romania, vor decide cand si cine va inaugura o noua bucata dintr-o autostrada, noi ne vom indrepta atentia spre starea DN-urilor din Romania aflate in reabilitare.
DN1 C, de la Dej-Baia-Mare este unul din drumurile nationale, aflate in reabilitare, foarte important pentru accesul in zona de N-NV a Romaniei.
Constructor: FCC
Fata de ultima oara cand am trecut pe aici, aproximativ 1 an de zile, situatia este excelenta, progresele sunt mari si evidente.
Avem portiuni cu marcaje, pe care mai lipseste doar prezenta indicatoarelor, portiuni cu strat de uzura asternut, podete mai mari(Valea Chioarului si Buciumi) la care se lucreaza, lucrari laterale drumului, santuri de drenaj, podete, toate in stadii avansate de lucru.
Asfalt nou este asternut pe toata distanta dintre Dej-Baia-Mare
Punctul nevralgic, Pasul Mesteacan, este atacat puternic, prin extindere la doua benzi pe urcare, santuri de drenaj, podete casetate etc
Mai jos aveti cateva poze realizate pe coborarea spre Baia-Mare dinspre Dej.
Toate pozele sunt realizate inainte si dupa restaurantul "Placinta Creata"
Pasul Mesteacan, coborarea spre Baia-Mare
La "Placinta Creata":
http://imageshack.us/scaled/landing/842/dsc4246m.jpg
http://imageshack.us/scaled/landing/694/dsc4251n.jpg
Urcare pe doua benzi:
http://imageshack.us/scaled/landing/685/dsc4257qx.jpg
http://imageshack.us/scaled/landing/24/dsc4279g.jpg
http://imageshack.us/scaled/landing/834/dsc4247sa.jpg
http://imageshack.us/scaled/landing/24/dsc4279g.jpg
http://imageshack.us/scaled/landing/109/dsc4261r.jpg
Lucrari de consolidare:
http://imageshack.us/scaled/landing/268/dsc4270b.jpg
http://imageshack.us/scaled/landing/195/dsc4264q.jpg
http://imageshack.us/scaled/landing/854/dsc4284a.jpg
http://imageshack.us/scaled/landing/528/dsc4253c.jpg
http://imageshack.us/scaled/landing/198/dsc4285n.jpg
http://imageshack.us/scaled/landing/198/dsc4283e.jpg
http://imageshack.us/scaled/landing/835/dsc4280a.jpg
http://imageshack.us/scaled/landing/812/dsc4286ur.jpg
http://imageshack.us/scaled/landing/252/dsc4287y.jpg
Pasul Mesteacan
http://imageshack.us/scaled/landing/59/dsc4258k.jpg
http://imageshack.us/scaled/landing/836/dsc4278u.jpg
http://imageshack.us/scaled/landing/195/dsc4268f.jpg
Calcare aparute la zi in zona :cheers:
http://imageshack.us/scaled/landing/201/dsc4276t.jpg
http://imageshack.us/scaled/landing/31/dsc4303z.jpg
...spre Baia Mare, dupa "Placinta Creata"
http://imageshack.us/scaled/landing/90/dsc4299d.jpg
http://imageshack.us/scaled/landing/163/dsc4298j.jpg
http://imageshack.us/scaled/landing/35/dsc4296h.jpg
Se pare ca zidul nu va disparea:
http://imageshack.us/scaled/landing/253/dsc4294.jpg
http://imageshack.us/scaled/landing/191/dsc4291k.jpg
http://imageshack.us/scaled/landing/842/dsc4263.jpg
Drumuri Bune!

Mircea_dogy
October 12th, 2012, 06:50 AM
Pare o lucrare facuta cu simt de raspundere. Poze excelente, multumim!

halsted
October 12th, 2012, 07:31 AM
Drum bun cu peisaje frumoase. DN 1H (Alesd-Zalau-DN1C) cand se termina ?

ionutz_08
October 13th, 2012, 10:08 PM
Pare o lucrare facuta cu simt de raspundere. Poze excelente, multumim!
daca o sa fie aceeasi calitate ca pe cluj-dej atunci un mare PLUS pentru FCC.cine circula frecvent pe ruta aceasta stie despre ce vorbesc.

adailton92
October 14th, 2012, 10:42 AM
daca o sa fie aceeasi calitate ca pe cluj-dej atunci un mare PLUS pentru FCC.cine circula frecvent pe ruta aceasta stie despre ce vorbesc.

Salut,
Da, exact aceeasi calitate o "sa iasa" la final.
Un mare semn de intrebare planeaza asupra continuarii si a calitatii reabilitarii DN1 C, de la Baia-Mare-Satu-Mare.
Cat de curand o sa "pun" un filmulet si o sa va dati seama.
Drumuri Bune!

Staude6
October 14th, 2012, 03:07 PM
Salut,
Da, exact aceeasi calitate o "sa iasa" la final.
Un mare semn de intrebare planeaza asupra continuarii si a calitatii reabilitarii DN1 C, de la Baia-Mare-Satu-Mare.
Cat de curand o sa "pun" un filmulet si o sa va dati seama.
Drumuri Bune!

Nu stiu la ce te referi cand spui "aceasi calitate". Pentru ca mai degraba seamana cu Dej - Bistrita. In localitati lipsesc rigolele coperite care sunt inlocuite cu banalele santuri... Un mare minus pentru asta!

adailton92
October 14th, 2012, 03:16 PM
Nu stiu la ce te referi cand spui "aceasi calitate". Pentru ca mai degraba seamana cu Dej - Bistrita. In localitati lipsesc rigolele coperite care sunt inlocuite cu banalele santuri... Un mare minus pentru asta!

Ma refer la calitatea asfaltului, la largirea din Pasul Mesteacan......si la faptul ca undeva in apropiere de Dej, vopsesc podetele:lol:.
Va fi un drum excelent!

Staude6
October 14th, 2012, 07:06 PM
Ma refer la calitatea asfaltului, la largirea din Pasul Mesteacan......si la faptul ca undeva in apropiere de Dej, vopsesc podetele:lol:.
Va fi un drum excelent!

cu siguranta va fi un drum frumos... in special pasul Mesteacan.

Mircea_dogy
October 14th, 2012, 09:36 PM
DN6, intre Lugoj si Drobeta Turnu Severin - un drum minunat, bine facut, bine marcat, bine semnalizat, care strabate un peisaj minunat. Mult mai liber decat DN7, il recomand tuturor celor din estul tarii care merg spre/dinspre granita de vest. Plus ca exista centuri ocolitoare pe langa toate orasele de pe traseu:

http://imageshack.us/a/img43/7981/dscn7344h.jpg[/URL]

http://imageshack.us/a/img21/2759/dscn7346g.jpg[/URL]

http://imageshack.us/a/img441/3305/dscn7348v.jpg[/URL]

http://imageshack.us/a/img805/8711/dscn7351r.jpg[/URL]

http://imageshack.us/a/img20/2489/dscn7355r.jpg[/URL]

http://imageshack.us/a/img534/4598/dscn7360f.jpg[/URL]

http://imageshack.us/a/img442/1117/dscn7364i.jpg[/URL]

La centura Domasnea inca se lucreaza din greu:
http://imageshack.us/a/img440/9400/dscn7372.jpg[/URL]

Continuarea spre Orsova:
http://imageshack.us/a/img819/9834/dscn7411v.jpg[/URL]

http://imageshack.us/a/img6/6669/dscn7412f.jpg[/URL]

Prin defileul Dunarii:
http://imageshack.us/a/img805/3739/dscn7424.jpg[/URL]

http://imageshack.us/a/img109/5697/dscn7426.jpg[/URL]

http://imageshack.us/a/img337/6338/dscn7432u.jpg[/URL]

http://imageshack.us/a/img189/7007/dscn7442u.jpg[/URL]

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)

Gata, s-a facut noapte...

adailton92
October 15th, 2012, 08:03 AM
@Mircea_dogy-inca odata un drum calitativ, vine sa completeze cu succes mediul inconjurator;

In alta ordine de idei, mai jos am filmat stadiul lucrarilor din Pasul Mesteacan, sectorul cel mai greu din reabilitarea DN1C-Dej-Baia-Mare. Prin acest drum si prin acest pas se realizeaza legatura intre centrul Transilvaniei si partea NV a Romaniei, respectiv Depresiunea Baia-Mare.
Filmarea incepe din localitatea Buciumi, dinspre Baia-Mare si se termina in dreptul localitatii Perii Vadului(Jud Salaj), coborarea spre Dej.
Constructor: compania FCC
bd7cVAqCe90

Drumuri Bune!

Staude6
October 15th, 2012, 08:49 AM
^^
multumim pentru clip!! o mica corectie: localitatea Mesteacan este in jud. MM :)

adailton92
October 15th, 2012, 09:30 AM
^^
multumim pentru clip!! o mica corectie: localitatea Mesteacan este in jud. MM :)

Multumesc pt corectie! M-am luat dupa limita de pe GM...oricum, am scris judetele, deorece de la Dej la Baia- Mare, drumul trece prin Judetele: Cluj, Salaj si Maramures.
Sper sa nu gresesc.

Mircea_dogy
October 15th, 2012, 09:33 AM
Se intrevede a fi un drum frumos si bine executat. Fain filmulet.

adailton92
October 18th, 2012, 07:46 PM
Salut,
Mai jos aveti DN1C, intre Baia-Mare si Satu-Mare, drum aflat in reabiliatre de ceva timp, dar care din punctul meu de vedere inainteaza foarte greu.
Licitatia a fost castigata de doua firme, consortiu, cred ca se numeste, Vakond KFT si Vegyepszer ZRT .
In aprilie, anul acesta, am mai trecut pe acolo; atunci lucrarile erau si mai "inapoiate". Acum vad ca au avansat ceva, dar nicidecum, nu vad mobilizarea celor de la FCC, de pe Dej-Baia-Mare.
Eu sper sa ma insel, dar in cateva portiuni, cred ca au asternut, pur si simplu, covor asfaltic peste cel vechi.
Poate, din cauza reliefului plat din Campia de Vest sa nu trebuiasca alte lucrari de consolidare.
Totusi, drumul este unul foarte solicitat de traficul greu.
La data la care am trecut eu, pe o vreme excelenta erau foarte putine echipe, care sa execute lucrari.

eTh6XfLWntM
llE8e_1X4L8
Drumuri Bune!

delacroix
October 18th, 2012, 08:30 PM
Salut,
Mai jos aveti DN1C, intre Baia-Mare si Satu-Mare, drum aflat in reabiliatre de ceva timp, dar care din punctul meu de vedere inainteaza foarte greu.
Licitatia a fost castigata de doua firme, consortiu, cred ca se numeste, Vakond KFT si Vegyepszer ZRT .

Bordurile! Unde-s bordurile? Sau fiecare judet are propriul standard?

usernameteg
October 18th, 2012, 08:48 PM
Circulatia rutiera din centrul Sinaiei va fi restrictionata timp de 2 ani (http://www.4tuning.ro/alte-stiri-auto/circulatia-rutiera-din-centrul-sinaiei-va-fi-restrictionata-timp-de-2-ani-16175.html?utm_source=Ziare.com&utm_medium=InterPromo&utm_campaign=InterPromo)

Proiectul, intitulat "Reabilitarea infrastructurii publice urbane Via Sinaia Design - Verde - Deschis", este finantat din bani europeni (circa 20 de milioane de euro). El va fi implementat intr-o perioada de 26 de luni si va presupune reabilitarea urbana din Bd. Carol I, Bd. Republicii, Bd. Ferdinand. De asemenea, sunt vizate si strazile laterale care comunica cu aceste bulevarde.

Traficul auto va fi blocat incepand cu data de 18 octombrie, ora 8.30 si pana la finalizarea lucrarilor, pe Bd. Republicii (dupa intersectia cu str. Tudor Vladimirescu pana la interesectia strazilor Avram Iancu, Mihail Koogalniceanu si Bd. Carol, in sensul giratoriu de la Hotel International). In schimb, traficul pietonal se va desfasura normal.

adailton92
October 19th, 2012, 07:55 AM
Bordurile! Unde-s bordurile? Sau fiecare judet are propriul standard?

:)).Apropo de borduri....au inceput sa fie scoase pe Tg Mures-Reghin.

delacroix
October 19th, 2012, 01:45 PM
:)).Apropo de borduri....au inceput sa fie scoase pe Tg Mures-Reghin.
Turcu' plateste?

cricric
October 20th, 2012, 12:05 AM
"Drumul prost, vechi cât ţara

Călătoria prin spaţiul geografic al României a fost şi rămâne, pentru străini, o aventură. În urmă cu sute de ani, ca şi acum, drumeţii de pe alte meleaguri remarcau gropile, nepăsarea autorităţilor, munca de mântuială, praful (vara) şi mocirla (iarna) omniprezente"

http://www.adevarul.ro/actualitate/istorie-weekend_adevarul-djuvara-drumuri-poveste-calatori-straini-gropi_0_794920643.html

adailton92
October 20th, 2012, 02:07 PM
Salutari,
Inca un mic video, cu stadiul lucrarilor pe DN1C, intre Dej si Baia-Mare, de data aceasta, imediat dupa coborarea de pe Mesteacan, undeva la intrarea in localitatea Perii Vadului si pana la Dej.
Vizionare placuta! :cheers:

liBlMArkQwM

Drumuri Bune!

mariansb
October 20th, 2012, 10:30 PM
Un material interesant despre lucrarile de pe Transalpina

http://http://alba24.ro/transalpina-intra-in-hibernare-muntele-da-de-furca-drumarilor-pe-cea-mai-inalta-sosea-din-romania-amenzi-de-mediu-si-lucrari-amanate-133589.html

manbar
October 23rd, 2012, 10:03 AM
am imagini cu drumul DJ 175B intre Pojorita si varful Rarau

http://imageshack.us/a/img823/4189/raraudj175b.jpg

daca e forumul potrivit le pot pune, daca nu poate imi spune cineva unde ar fi mai potrivit

R@du
October 23rd, 2012, 10:04 AM
Aici e perfect..multumim

Staude6
October 23rd, 2012, 10:22 AM
Stie cineva de ce pe DN1C/E58 apar mai multe denumiri pe Google Maps? De exemplu: E583, 29B, 29, 28B, 28, E81, toate trecute ca fiind DN-uri!:bash:

manbar
October 23rd, 2012, 10:24 AM
pentru cei care vor sa ajunga la Pietrele Doamnei in masivul Rarau le recomand sa foloseasca DJ 175B din Pojorita pana la 1km de cabana Rarau

http://imageshack.us/a/img823/4189/raraudj175b.jpg

http://imageshack.us/a/img51/4540/rarau026.jpg

http://imageshack.us/a/img834/5561/rarau025.jpg

http://imageshack.us/a/img838/3750/rarau024.jpg

http://imageshack.us/a/img542/7197/rarau023.jpg

http://imageshack.us/a/img405/7075/rarau022.jpg

http://imageshack.us/a/img824/3644/rarau021.jpg

http://imageshack.us/a/img145/2867/rarau020.jpg

Mircea_dogy
October 23rd, 2012, 10:24 AM
Am vazut ca au aparut mai multe erori. DN6, de ex, este botezat, pe toata lungimea sa, centura Caransebes/Soseaua Alexandria... :D

manbar
October 23rd, 2012, 10:26 AM
http://imageshack.us/a/img255/9310/rarau019.jpg

http://imageshack.us/a/img526/5614/rarau018.jpg

http://imageshack.us/a/img692/4214/rarau017.jpg

http://imageshack.us/a/img201/2876/rarau016.jpg

http://imageshack.us/a/img715/6800/rarau015.jpg

http://imageshack.us/a/img846/7526/rarau014.jpg

http://imageshack.us/a/img5/8822/rarau013.jpg

http://imageshack.us/a/img594/6671/rarau012.jpg

Staude6
October 23rd, 2012, 10:28 AM
Am vazut ca au aparut mai multe erori. DN6, de ex, este botezat, pe toata lungimea sa, centura Caransebes/Soseaua Alexandria... :D

...iar DN1C e botezata Calea Nationala/Strada Pacurari

manbar
October 23rd, 2012, 10:30 AM
DJ 175B

http://imageshack.us/a/img715/5442/rarau011.jpg

http://imageshack.us/a/img59/176/rarau010.jpg

http://imageshack.us/a/img248/7233/rarau009.jpg

http://imageshack.us/a/img171/4269/rarau008.jpg

http://imageshack.us/a/img600/7661/rarau007.jpg

http://imageshack.us/a/img805/1989/rarau006.jpg

http://imageshack.us/a/img204/6063/rarau005.jpg

manbar
October 23rd, 2012, 10:31 AM
DJ 175B

http://imageshack.us/a/img834/4527/rarau004.jpg

http://imageshack.us/a/img222/6826/rarau002.jpg

http://imageshack.us/a/img827/1016/rarau001.jpg

Mircea_dogy
October 23rd, 2012, 10:33 AM
@manbar

Multumim ptr poze! Un drum frumos, ce pare facut cu mare simt de raspundere.

R@du
October 23rd, 2012, 10:35 AM
Mane ce surpriza ai facut cu pozele astea...Credeam ca este drum forestier, pe alocuri cu pietris....Asa mai vii de-acasa...:) Peisajul e de vis....

manbar
October 23rd, 2012, 10:37 AM
pe tot drumul am numarat 2 gropi de marimea unui mar (poate probe de asfalt inca neacoperite).
Toate podetele sunt puse bine, fara trambuline la intrare sau iesire. E o placere si din cate am inteles a trecut deja o iarna.
Sper sa reziste cat mai mult

manbar
October 23rd, 2012, 10:39 AM
am sa incerc tot azi sa ilustrez starea drumului intre Vatra Dornei si Georghieni prin Cheile Bicazului - Lacul Rosu

Cosmin
October 23rd, 2012, 01:58 PM
Announcement: Stricter Moderation of Infrastructure Threads (http://www.skyscrapercity.com/announcement.php?f=1984&a=1487)

manbar
October 23rd, 2012, 02:35 PM
am pus imaginile aici. ajuta pe cei care vor sa foloseasca unul din drumurile astea

http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=1381215&page=53

adailton92
October 24th, 2012, 10:11 AM
Baia Mare-Somcuta-Mare-asta da ruta -DN1C
WMW21vbEtjw
Drumuri bune!

andrei_d
October 24th, 2012, 10:20 AM
pe tot drumul am numarat 2 gropi de marimea unui mar (poate probe de asfalt inca neacoperite).
Toate podetele sunt puse bine, fara trambuline la intrare sau iesire. E o placere si din cate am inteles a trecut deja o iarna.
Sper sa reziste cat mai mult

Manbar multumim pentru poze:cheers: Am fost si eu in luna septembrie pentru prima data pe acest drum de cand a fost modernizat si am ramas surprins de starea buna a carosabilului, am inteles ca primavara asta au fost ceva probleme cu santurile de scurgere a apei, drumul fiind lasat putin de izbeliste dupa inaugurare dar din ce am vazut ele au fost curatate de pietre,pamant. Peisajul este de vis iar drumul se inbina de minune cu natura. Mi-a facut placere sa vizualizez pozele. Din pacate eu cand am mers pe Rarau eram cam pe fuga si nu apucasem sa fac poze drumului dar am in plan sa filmez traseul cu urmatoarea ocazie pentru ca merita:)

ivanpop2005
October 24th, 2012, 06:58 PM
pe DN18, Moisei-Sighet, UMB-ul asterne primul strat de asfalt dinspre Moisei catre Sighet.
Stie cineva cum reabiliteaza UMB-ul DN-urile, pentru ca doar s-a largit drumul pe ambele parti, cu santurile nu au lucrat nimic, la poduri, podete, tot nimic.

adailton92
October 24th, 2012, 08:19 PM
pe DN18, Moisei-Sighet, UMB-ul asterne primul strat de asfalt dinspre Moisei catre Sighet.
Stie cineva cum reabiliteaza UMB-ul DN-urile, pentru ca doar s-a largit drumul pe ambele parti, cu santurile nu au lucrat nimic, la poduri, podete, tot nimic.

Exact impresia asta am avut-o si eu, pentru Baia-Mare-Satu-Mare.

ovideatza
October 24th, 2012, 10:47 PM
UMB in functie de lucrare si cand o ataca, fie face intai poduri si podete (cum e acum la Iasi-Vaslui), fie toarna 1-2 straturi de asfalt, lasand gol la podete (trepte intre straturi) ca in primavara sa se apuce de ele (asa a facut pe Albita-Crasna-lim.jud.Vaslui). Deci nu te speria, daca au inceput cu stratul asfaltic in primavara se apuca de poduri si podete :) Intai largesc cu aprox. 0,75m din cate retin, apoi toarna straturi pe toata latimea noua a fiecarei benzi.

ivanpop2005
October 25th, 2012, 07:52 AM
UMB in functie de lucrare si cand o ataca, fie face intai poduri si podete (cum e acum la Iasi-Vaslui), fie toarna 1-2 straturi de asfalt, lasand gol la podete (trepte intre straturi) ca in primavara sa se apuce de ele (asa a facut pe Albita-Crasna-lim.jud.Vaslui). Deci nu te speria, daca au inceput cu stratul asfaltic in primavara se apuca de poduri si podete :) Intai largesc cu aprox. 0,75m din cate retin, apoi toarna straturi pe toata latimea noua a fiecarei benzi.

Exact asa fac si pe DN18, l-au largit si acum toarna un strat de asfalt.Inseamna ca la primavara se apuca de santuri, poduri si podete, acolo unde sunt podurile si podetele, este liber

adailton92
October 25th, 2012, 02:55 PM
Salut,
Cam pe aici se circula, daca vrei sa ocolesti centrul orasului Dej. Asta insemnand, daca calatoresti dinspre Baia-Mare, Bistrita sau dinspre Cluj, spre cele doua orase mentionate. Valabil si pentru traficul greu.
Am postat aici, deoarece pana la urma este un drum national, DN1C
tSQcSVtzLG8

alecu26
October 25th, 2012, 07:25 PM

pai asa cum spui tu. Metehne vechi...de la asa numitele reabilitari primare, din care s-au nascut de fapt toti regii asfaltului.

Pe cand vom avea si noi un rege al autostrazilor? Asta nu m-ar supara asa mult.

MirceaValahRO
October 31st, 2012, 12:24 PM
Podul de la Agigea a fost azi inchis complet si pentru masini dar si ptr pietoni.am vazut ca se puneau doua blocuri de beton undeva sus,la imbinarea cu hobanele :D
http://i46.tinypic.com/2cgeyyf.jpg

adailton92
November 4th, 2012, 02:55 PM
Salut,
Exista inca multe pareri, opuse, legate de directia pe care ar trebuii continuata A3, portiunea transilvana. Eu, si din subiectivism, inclin spre o continuare spre Tg Mures, din punctul meu de vedere, mult mai logica; motivele nu le mai enumar aici, deoarece s-au tot discutat.
Mai jos, o filmare proaspata cu ceea ce insemana E60, intre Tg Mures si A3(Luna-Campia Turzii). Am urmarit, in special sa surprind circulatia din cele trei centre urbane, Ungheni, Iernut, Ludus.
ukdlzW19Wkw

adailton92
November 7th, 2012, 11:06 AM
Salut,
Mai jos aveti un filmulet, realizat de mine, pe DN75, un drum national foarte important, deoarece traverseaza Carpatii Occidentali(Muntii Apuseni), prin Defileul Ariesului, realizand legatura dintre Ardeal si Tara Crisurilor. In primul rand, din punct de vedere turistic, duce la cam tot ce insemana turism, in Apuseni.
La Campeni, se ramifica in DN 74A, spre Abrud, cu variante spre Alba-Iulia, via Zlatna sau Brad, spre Jud Hunedoara, prin Pasul Buces-Vulcan-Ţara Moţilor
Totodata, poate fi socotita o cale de ajunge la Oradea, evitand E60, deoarece distanta este cam aceeasi.
http://goo.gl/maps/6ZYuv

Lttes270r-Q

Hercule
November 7th, 2012, 11:47 AM
Totodata, poate fi socotita o cale de ajunge la Oradea, evitand E60, deoarece distanta este cam aceeasi.

Doar daca nu te grabesti si vrei sa profiti de peisajul superb din Apuseni. Drumul prin de curbe prin munti plus distanta mai mare cu ~60 km fac cu 2 ore mai lunga calatoria Oradea - Stei - Campeni - Turda decit varianta prin Huedin - Cluj.

status
November 8th, 2012, 08:44 PM
Si nervi tari pentru semafoare si un drum prost intre Stei si Oradea.

High Mileager
November 11th, 2012, 03:53 PM
Drumul Sudului, proiect cu finanţare europeană prin Programul Operaţional Regional din judeţul Dâmvoviţa, care face legătura cu A1 Bucureşti-Piteşti şi cu judeţul Teleorman a fost inaugurat, sâmbătă, în prezenţa ministrului Mediului, Rovana Plumb.

Şoseaua are o lungime de 40,7 kilometri şi traversează localităţile dâmboviţene Dobra, Cornăţelu, Braniştea, Titu, Odobeşti, Potlogi şi Corbii Mari.

Lucrările la Drumul Sudului au început în anul 2009 şi au avut termen de finalizare luna decembrie 2012. Lucrările au fost executate de Tehnologica Radion SRL-Bucureşti, valoarea proiectului fiind de 69,2 milioane de lei, iar din cauza unor nereguli în atribuirea contractului au fost aplicate corecţii de 25% la acest proiect european.

Mediafax

Harta aici
http://www.zf.ro/companii/constructii/drumul-sudului-lansat-in-dambovita-in-prezenta-ministrului-mediului-10293360

most
November 12th, 2012, 08:43 AM
Traseul este interesant. Ar fi bune niste poze. De la Dobra la Ploiesti cum este drumul?

bursacu
November 15th, 2012, 03:36 PM
http://www.mt.ro/nou/comunicate.php?id=217

frunzaverde
November 15th, 2012, 03:56 PM
Mediafax

Harta aici
http://www.zf.ro/companii/constructii/drumul-sudului-lansat-in-dambovita-in-prezenta-ministrului-mediului-10293360

Drumul asta nu-i extrem de important pentru Dacia/Renault dat fiind ca leaga Renault Technologies Romania (centrul de cercetare si inginerie) din Titu la A1?

Baiazid
November 15th, 2012, 09:35 PM
Drumul asta nu-i extrem de important pentru Dacia/Renault dat fiind ca leaga Renault Technologies Romania (centrul de cercetare si inginerie) din Titu la A1?

Cei 12 km dintre Titu si A1 sunt utili respectivului centru. Insa restul de 20 km pana la Dobra sunt de interes local. De altfel capatul din Dobra este intersectie cu DJ711, un drum foarte-foarte prost la momentul actual, care face legatura intre DN1A si Targoviste. Acest DJ 711 Targoviste - Dobra are trafic net superior, inclusiv de vehicule grele fata de DJ 701, aka "drumul sudului" despre care ni se spune ca e minunat reabilitat, doar ca e foarte putin folosit.

Bun si asa rau... Daca s-ar putea reabilita si DJ711 ar fi minunat.

most
November 18th, 2012, 01:59 PM
Intrare recent modernizata a DN6 in Craiova dinspre Caracal. In spate se vede cladirea administrativa a fabricii Ford.

http://imageshack.us/a/img441/8519/dsc02480je.jpg

http://imageshack.us/a/img545/6899/dsc02481cb.jpg

adailton92
November 20th, 2012, 01:29 PM
Salut,
Mai jos aveti fragmente cu reabilitarea DN 12, intre Reghin si Bistrita. Constructor: Strabag
Pknu3rWdm6o
Drumuri Bune!

mariansb
November 21st, 2012, 02:59 PM
O noua varianta de acces spre Paltinis

http://www.turnulsfatului.ro/17940/peste-un-an-rasinariul-ar-putea-fi-lejer-ocolit-in-drum-spre-paltinis.html

mariansb
November 22nd, 2012, 10:44 AM
lucrari la poduri si drumuri judetene in Sibiu

http://www.tribuna.ro/stiri/actualitate/doua-poduri-din-judet-sunt-gata-82489.html

mariansb
November 28th, 2012, 11:22 AM
Inca o reziliere pt Romstrade;e vorba de contractul pt DN6 Alexandria-Craiova

http://www.evz.ro/detalii/stiri/inca-un-contract-anulat-pentru-romstrade-1013328.html

captiva
November 28th, 2012, 01:11 PM
Inca o reziliere pt Romstrade;e vorba de contractul pt DN6 Alexandria-Craiova

http://www.evz.ro/detalii/stiri/inca-un-contract-anulat-pentru-romstrade-1013328.html

COMUNICAT
-28.11.2012-

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România anunţă rezilierea contractului
„Reabilitare DN6, Alexandria-Craiova, LOT 2: km 132+435-km 185+230” semnat cu Asocierea SC Romstrade - SC Ezentis Infraestructuras SA. - Euroconstruct Trading 98 SRL, contract nr.92/5171/31.01.2012

Precizăm că în data de 14.11.2012, CNADNR-SA a transmis Înştiinţarea de reziliere a contractului Decizia de transmitere a Înştiinţării de reziliere a fost luată ca urmare a neîndeplinirii obligaţiilor contractuale de către antreprenor, respectiv nu a îndeplinit notificarea de remediere cu privire la recuperarea întârzierilor şi nu a respectat termenele asumate cu privire la îndeplinirea punctelor de referinţă.

De asemenea, menţionăm că Antreprenorul nu îşi poate îndeplini obligaţiile contractuale, acesta nu poate finaliza toate lucrările până la expirarea „Duratei de execuţie a Lucrărilor”, (aceasta fiind de „730 zile”), în contextul în care, în prezent, se află la o perioadă de execuţie de 560 zile consumate.

Baiazid
November 28th, 2012, 04:51 PM
^^ :applause:

minny
November 29th, 2012, 09:40 AM
Ce e sadic e ca la prima vedere Nelu Iordache a sacrificat Romstrade (si pe noi cu ea o data ca ne-a creat numai probleme) sa salveze Blue Air. Dar fara cash-flow Blue-Air-ul se va duce repede de rapa. Eu parca as fi mizat mai degraba pe Romstrade pe termen lung.
E de urmarit in continuare ce se intampla dar rezilierile astea in lant, anchetele DNA si incertitudinea care urmeaza va duce probabil la prabusirea completa a tot ce a construit tovarasu Nelu.

andrei_d
November 29th, 2012, 01:59 PM
^^In plus bancile ii vor pune sechestru pe tot ce are inclusiv case,masini pe care le va scoate la licitatie pe preturi mici pentru a-si recupera o parte din datorii. Sincer eu unul n-as vrea sa fiu in situatia lui Nelu.

frunzaverde
November 29th, 2012, 06:26 PM
Blue Air e 'copilul' lui Iordache si a fost visul lui, pentru el sacrifica tot - a jucat si a pierdut, acum... drum bun si la inchisoare...
Auzi aici, avion sa transporti muncitorii de la Bucuresti la Arad - cine credea ca va inghiti gogoasa?

Needless to say, Blue Air va disparea cat de curand.

Baiazid
November 29th, 2012, 06:46 PM
Blue Air e 'copilul' lui Iordache si a fost visul lui, pentru el sacrifica tot - a jucat si a pierdut, acum... drum bun si la inchisoare...
Auzi aici, avion sa transporti muncitorii de la Bucuresti la Arad - cine credea ca va inghiti gogoasa?

Needless to say, Blue Air va disparea cat de curand.

Cred ca daca se oprea la Blue Air, inca facea fata. Dar are gargaunii aia cu Aeroport la Adunatii - Copaceni. Din banii de pe Pecica - Nadlac a mai cumparat 48 ha!

mariansb
November 29th, 2012, 07:23 PM
Transfagarasanul in topul celor mai spectaculoase sosele

http://http://www.apropo.ro/cash/auto/romania-conduce-in-topul-celor-mai-frumoase-sosele-din-lume-10353678

MirceaValahRO
November 29th, 2012, 07:45 PM
^^In plus bancile ii vor pune sechestru pe tot ce are inclusiv case,masini pe care le va scoate la licitatie pe preturi mici pentru a-si recupera o parte din datorii. Sincer eu unul n-as vrea sa fiu in situatia lui Nelu.

Sincer ,eu as vrea :banana: oricum, nu cred ca va ramane muritor de foame ...:fiddle::badnews:

OmulPlajei
November 30th, 2012, 02:26 AM
Tot scandalul asta ce inseamna pentru Transalpina? Vor continua prin a rezilia si acel contract?

minny
November 30th, 2012, 09:20 AM
Acolo nu mai e aproape nimic de facut. Cine isi pune mintea gata in 2-3 saptamani. Se zvonea ca la un moment dat ar fi avut statul restante. Mai e oare si acum cazul ? Sau din contra acum i s-au achitat restantele dar nu a mai avut bani sa termine drumul ?

cavver
December 1st, 2012, 07:06 AM
Transalpina e facuta pe credit furnizor. Platile au fost facute de banca si acum statul urmeaza sa ramburseze creditul . Stiu ca a fost un intreg scandal cu asta pe final de 2008 cand a fost atribuit contractul de ministrul Orban.

High Mileager
December 4th, 2012, 03:35 PM
Astazi, se va inaugura noul drum, ce va face legătura între DN73, Automobile Dacia Renault(Poarta 3) şi DN73D.
Pe harta Google apare ca Centura Mioveni Sud desi e doar un drum mai direct de la Uzina la DN73;

http://www.ziartop.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=41528:victor-ponta-si-crin-antonescu-asteptati-la-inaugurarea-centurii-de-la-mioveni&catid=3:subiectul-zilei&Itemid=4

alecu26
December 4th, 2012, 06:51 PM
Transalpina e facuta pe credit furnizor. Platile au fost facute de banca si acum statul urmeaza sa ramburseze creditul . Stiu ca a fost un intreg scandal cu asta pe final de 2008 cand a fost atribuit contractul de ministrul Orban.

da, acum cautam si eu pe google.

Stiu ca au fost si alte oferte mai bune, de la Shapir, cei care au facut DN 17 prin Tihuta, sau acum fac centura Alexandriei, si DN 18 prin Pasul Gutai, dar in ultimul moment s-au facut tot felul de matrapalzacuri cu ofertele....

Berceanu tot ameninta ca il da in gat la DNA pe Orban.

Night Fury
December 4th, 2012, 07:02 PM
Astazi, se va inaugura noul drum, ce va face legătura între DN73, Automobile Dacia Renault(Poarta 3) şi DN73D.
Pe harta Google apare ca Centura Mioveni Sud desi e doar un drum mai direct de la Uzina la DN73;

http://www.ziartop.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=41528:victor-ponta-si-crin-antonescu-asteptati-la-inaugurarea-centurii-de-la-mioveni&catid=3:subiectul-zilei&Itemid=4
Ce miracol! Am inteles ca s-a refacut aproape in totalitate si faimoasa portiune de la Maracineni care era pana acum praf. Pentru cine nu stie cum era, video aici (http://www.youtube.com/watch?v=utFtWZUZXus) cu drumul european si acum arata el in 2010.

O sa incerc sa ajung pe acolo sa fac poze, dar nu promit ca nu stiu cum stau cu timpul.

medicu' de garda
December 4th, 2012, 07:16 PM
Tot scandalul asta ce inseamna pentru Transalpina? Vor continua prin a rezilia si acel contract?

Pentru Transalpina n-ar fi asa mare tragedie ca oricum e aproape gata, in plus nu e asa circulata (traficul greu oricum e interzis). Din pacate urmeaza sa fie reziliate alte contracte mult mai importante pe care le realiza Romstrade. Cel mai rau imi pare de centura Caracal, care ar fi imbunatatit ENORM situatia pe DN6. :bash: . Cine stie cat va dura relicitarea acestor proiecte...

Instiintare reziliere contracte Romstrade (http://www.cnadnr.ro/docs/comunicate/comunicat%20institare%20de%20rezilere%20contracte%20Romstrade%2004%2012%202012.pdf)

Compania Natională de Autostrăzi si Drumuri Nationale din România informează că au fost transmise Înstiintările de reziliere a următoarelor contracte:
 - Modernizare DN5 Bucuresti – Adunatii Copăceni, km 7+573 – km 19+220, semnat între CNADNR SA si SC Romstrade SRL, în data de 22 martie 2011;
 - Constructia variantei de ocolire a Municipiului Caracal, semnat între CNADNR SA si SC Romstrade SRL în data de 31 ianuarie 2011.

Decizia de transmitere a Înstiintărilor de reziliere a fost luată ca urmare a neîndeplinirii obligatiilor contractuale de către antreprenor, respectiv:
 - progresul fizic realizat redus fată de progresul fizic planificat;
 - neîndeplinirea Notificării de remediere referitoare la recuperarea întârzierilor si nerespectarea Angajamentului Ferm de recuperare a acestor întârzieri;
 - nerespectarea termenelor asumate cu privire la îndeplinirea punctelor de referintă din contract;
 - imposibilitatea de a-si îndeplini obligatiile contractuale si de a finaliza toate lucrările până la expirarea Duratei de executie a lucrărilor.

vancouverro
December 4th, 2012, 10:55 PM

Marţi a fost inaugurat noul drum de acces cu regim de autostradă dintre Uzinele Dacia de la Mioveni şi DN 73 (http://www.zf.ro/companii/constructii/marti-a-fost-inaugurat-noul-drum-de-acces-cu-regim-de-autostrada-dintre-uzinele-dacia-de-la-mioveni-si-dn-73-10369604/poze/)

Singura poza de pe ZF (sper ca e pe bune de la Mioveni):
http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/781/11047/10369604/2/dn73-main.jpg?width=638

din articol:
Obiectivul are o lungime totală de 7,28 kilometri şi constă în lărgirea la patru benzi de circulaţie a DN 73 (în lungime de 4,1 kilometri) şi a drumului de legătură cu DN 73D (în lungime de 3,28 kilometri), lărgirea podului peste Valea Păuleasa pe partea dreaptă şi a podului peste râul Doamnei pe partea stângă, precum şi realizarea pe drumul de legătură a unui pod peste râul Târgului cu trei deschideri. Valoarea totală a investiţiei se ridică la peste 70 de milioane de lei, potrivit reprezentanţilor Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, iar în acest moment mai sunt în execuţie lucrări de modernizare la alte două tronsoane de pe DN 73, unul cuprins între kilometrii 1 şi 7, iar celălalt între kilometrii 11 şi 13, valoarea lucrărilor fiind de 17,5 milioane de lei.

Rhemaxos
December 5th, 2012, 08:40 AM
Regimul de autostradă is back!

:banana:

High Mileager
December 5th, 2012, 08:42 AM
[B]
Singura poza de pe ZF (sper ca e pe bune de la Mioveni):

DA, e pe bune.Nu stiu daca se incadreaza ca expressway..oricum DN de patru benzi cu despartitor.

Demetriade
December 5th, 2012, 10:07 AM
Nu stiu daca se incadreaza ca expressway..

Poate ma lamuriti si pe mine (nu stiu daca s-a mai discutat), ce inseamna un drum expres. Articolul de pe wikipedia e foarte cuprinzator. Exista legiferat in RO standardul pe care un drum trebuie sa il indeplineasca pt a fi numit expres?

http://en.wikipedia.org/wiki/Limited-access_road

In contrast, an expressway is defined as a divided highway with partial control of access.[70] Expressways may have driveways and at-grade intersections, though these are usually less numerous than on ordinary arterial roads.

Am gasit in Norvegia o centura marcata ca fiind drum expres: http://goo.gl/maps/l59bJ

Mircea_dogy
December 5th, 2012, 12:39 PM
Poate ma lamuriti si pe mine (nu stiu daca s-a mai discutat), ce inseamna un drum expres. Articolul de pe wikipedia e foarte cuprinzator. Exista legiferat in RO standardul pe care un drum trebuie sa il indeplineasca pt a fi numit expres?

Teoretic ar trebui sa insemne un drum cu doua benzi pe sens, despartite de parapeti, care sa nu tranziteze localitati, sa aiba intersectii denivelate, fara banda de urgenta, cu curbe mai stranse, pante si rampe cu grad mai mare comparativ cu autostrazile.

minny
December 5th, 2012, 01:11 PM
se poate sa fie si cu banda de urgenta si fara la fel cum poate fi chiar si cu o banda pe sens pe alocuri. important e sa nu tranziteze nici o localitate si intersectiile sa nu fie la nivel.

Rhemaxos
December 5th, 2012, 01:39 PM
Definiția oficială o găsiți în Anexa 11 a Legii nr. 363/2006 privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului național.

Drumul expres este "drumul naţional accesibil numai prin noduri sau intersecţii reglementate, rezervat exclusiv circulaţiei autovehiculelor, se desfăşoară în afara localităţilor şi pe care oprirea şi staţionarea pe partea carosabilă sunt interzise".

În concluzie, minny are dreptate (numărul de benzi pe sens nu este un criteriu).

Demetriade
December 5th, 2012, 04:05 PM
Mersi pt definitii/e

"drumul naţional accesibil numai prin noduri sau intersecţii reglementate, rezervat exclusiv circulaţiei autovehiculelor, se desfăşoară în afara localităţilor şi pe care oprirea şi staţionarea pe partea carosabilă sunt interzise".

cred ca intersectii reglementate cuprinde si intersectiile la nivel.
Ma gandesc ca centrura de nord a Bucurestiului ar putea trece usor drept drum expres, chiar daca accesul se face si prin traversarea sensului opus.

alecu26
December 5th, 2012, 05:07 PM
Definiția oficială o găsiți în Anexa 11 a Legii nr. 363/2006 privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului național.

Drumul expres este "drumul naţional accesibil numai prin noduri sau intersecţii reglementate, rezervat exclusiv circulaţiei autovehiculelor, se desfăşoară în afara localităţilor şi pe care oprirea şi staţionarea pe partea carosabilă sunt interzise".

În concluzie, minny are dreptate (numărul de benzi pe sens nu este un criteriu).

si este drum national.

Deci...viteza maxima....????90 sau 100 depinde daca se suprapune pe un coridor european. Oricum si asta e fantastic...ca inseamna c apoti scoate medie de 100, si nu 50-60 cat e media acum pe DN-uri.

dar din nou, decat un Express la 2 benzi, mai bine se face o jumate de autostrada, si atunci clar este obtiunea de upgrade in viitor.

MNU
December 5th, 2012, 05:15 PM
...

dar din nou, decat un Express la 2 benzi, mai bine se face o jumate de autostrada, si atunci clar este obtiunea de upgrade in viitor.

+1

Semi-profilul de autostrada ar putea rezolva in unele zone problema traficului pe multi ani de acum incolo.

roata
December 5th, 2012, 06:06 PM
si este drum national.

Deci...viteza maxima....????90 sau 100 depinde daca se suprapune pe un coridor european. Oricum si asta e fantastic...ca inseamna c apoti scoate medie de 100, si nu 50-60 cat e media acum pe DN-uri.

Cheia poate fi "accesibil numai prin noduri sau intersecţii reglementate".
Parerea mea, asta ar insemna ori intersectii semaforizate, ori denivelate.

Plus ca am gasit aceasta poza pe wikipedia, care explica destul de clar ce si cum stau lucrurile. La prima vedere par a fi corecte toate cifrele si datele prezentate.
Avand in vedere faptul ca in definitia drumului expres este specificat faptul ca este un drum national, asta inseamna ca se aplica limitele de viteza specifice unui DN sau drum european.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/41/Speed_Limit_in_Romania.png
imaginea gasita aici: http://en.wikipedia.org/wiki/Speed_limits_in_Romania

Demetriade
December 5th, 2012, 07:32 PM
decat un Express la 2 benzi, mai bine se face o jumate de autostrada, si atunci clar este obtiunea de upgrade in viitor.

Iti dau si eu un plus.
Un half profile ar putea semana cu un DN2/E85 pe care sa poti merge constant cu 100k/h. De am avea prin toata tara asemenea drumuri (asemanatoare Magistralelor din fosta URSS) am putea amana cu multi ani dublarea lor, sau aceasta sa se faca pe sectoarele de centura.
Daca cautam putem identifica drumuri "expres" in Romania, dar din pacate numai bucati, ar mai trebui ca CNADR-ul sa le marcheze ca atare:

http://i1306.photobucket.com/albums/s577/Demetriade/expres_zps52be9456.jpg

panda80
December 5th, 2012, 07:36 PM
^^
Cu precizarea ca nu ar trece prin localitati si ar avea intersectii denivelate. Ar fi foarte utile pe multe tronsoane.

MNU
December 5th, 2012, 09:08 PM
^^
E chiar mai mult... Pe langa intersectii denivelate si fara intrare in localitati, un semi-profil de autostrada are inclusiv razele de viraj si pantele corespunzatoare unei autostrazi. Altfel nici vorba de "upgrade" la profil complet de autostrada.

Referitor la asemanarea cu DN2/E85... nici macar pe aproape.

Demetriade
December 5th, 2012, 09:29 PM
Referitor la asemanarea cu DN2/E85... nici macar pe aproape.

aici ma refeream exclusiv la latimea carosabilului, ma gandeasc ca ar ramane o mica banda de urgenta pe ambele sensuri, asa cum este acum pe DN2. In mod clar noul drum va avea caracteristicile unei autostrazi.

MNU
December 5th, 2012, 09:42 PM
Din contra, DN2 este mai lat decat o jumatate de profil de autostrada. Daca ai un semiprofil de autostrada si se pune marcaj 1+1, mai ramane mai putin de 1,5m pe fiecare parte. Crede-ma, am circulat pe astfel de drum si nu are nici o asemanare cu DN2... nici la latimea carosabilului.

Staude6
December 6th, 2012, 08:33 AM
un articol din 2011 de pe www.zf.ro

Drumurile expres, şosele pe care Ministerul Transporturilor le-a scos în ultimii ani de pe lista de priorităţi, ar rezolva mult mai repede problemele traficului din România, în condiţiile în care se construiesc mult mai repede şi au un cost pe kilometru de doar 55% din cel al unui kilometru de autostradă.

"S-ar rezolva mult mai rapid (problemele din infrastructura rutieră - n. red.): în loc să dureze 3-4 ani construcţia unui tronson de 30 de kilometri, aşa cum este la autostrăzi, acesta s-ar putea face într-un an şi jumătate. Un drum expres se face cu circa 55% din costul total al autostrăzii la profil complet", a declarat Alexandru Dobre, preşedinte de onoare al Asociaţiei Române a Antreprenorilor de Construcţii (ARACO), prezent ieri în redacţia ZF.

Drumul expres este o şosea cu patru benzi pe care, în principiu, sensul de mers poate fi alternat în funcţie de dimensiunile traficului auto, pe când o autostradă presupune cel puţin două benzi pe sens, spaţii de urgenţă, precum şi spaţii de demarcare pe mijloc.

Deocamdată, Ministerul Transporturilor are ca prioritate construirea Coridorului IV paneuropean de autostrăzi, iar Dobre susţine că realizarea a circa 100 de kilometri de autostrăzi pe an este posibilă, astfel că România, care în prezent are circa 314 kilometri de autostradă, ar putea ajunge în şapte ani la 1.000 de kilometri. În opinia preşedintelui de onoare de la ARACO, circa 1.800-2.000 de kilometri ar fi arhisuficienţi în acest moment pentru a putea prelua fluxurile de trafic din ţară. "Ar trebui ca pe traseul stabilit pentru autostrăzi să încercăm să facem drumuri expres, pe care să se circule pe patru benzi, fără să se facă lucrări pe toată secţiunea transversală a autostrăzii", a declarat Dobre...

alecu26
December 6th, 2012, 08:48 AM
un articol din 2011 de pe www.zf.ro

iara incepem.

Staude6
December 6th, 2012, 09:04 AM
iara incepem.

what?

alecu26
December 6th, 2012, 09:23 AM
what?

povestea cu cat de bune sunt drumurile express si ca daca oricum nu suntem in stare sa facem autostrazi, hai sa facem drumuri express (ca parca astea suntem in stare sa le facem) si ca de fapt oricum nu avem nevoie de autotrazi si niste drumuri express ar face fata.

Nu e neaparat proasta acest concept, dar daca tot vrea omul sa zic cceva ar trebui sa zica....hai sa ne apucam dracului de Pit-Sibiu si Comarnic-BV si in zonele cu viaducte enorme si tuneluri foarte lungi sa se faca un singur sens acum, si incet, incet in urmatorii 5-10-15 ani dupa aia sa se tot lucreze la al doilea sens.

timeandspace
December 6th, 2012, 12:34 PM
n-am vazut sa se mai spuna ca nu avem nevoie de autostrazi.

stiu ca e o discutie la care se tot revine, cea cu drumurile express pro/contra. si mie mi se pare ca cel mai mult avem nevoie de centuri care pot fi in regim de drum expres sau alta struto-camila numai sa nu se circule prin localitati. in fosta yugoslavie situatia era astfel inca demult.

plus construirea in etape mi se pare cu cap.

foarte deficienta pare la noi strangerea datelor de circulatie cu niste medii calculate pe tronsoane foarte mari din an in paste. nu prea vad trafic counter-uri mici ladite cu cabluri intinse pe drum in locatii cheie.

Kidu
December 6th, 2012, 01:02 PM
Discutia expres vs. autostrada. La asta se referea alecu si ii dau dreptate.

MNU
December 6th, 2012, 01:06 PM
...

foarte deficienta pare la noi strangerea datelor de circulatie cu niste medii calculate pe tronsoane foarte mari din an in paste. nu prea vad trafic counter-uri mici ladite cu cabluri intinse pe drum in locatii cheie.

Acum exista camere :)

Referitor la faptul ca strangerea si publicarea datelor referitoare la trafic este deficitara, aici sunt de acord, parca am fi in evul mediu.

timeandspace
December 6th, 2012, 01:11 PM
am inteles. nu stiu daca sunt la fel, eu vad in strainatate foarte des inca folosite cabluri pe trama cu ladite incuiate pe margine.

timeandspace
December 6th, 2012, 01:19 PM
avand in vedere costurile si implicatiile pe termen lung orice discutie si dezbatere e bine-venita. pentru ca exista cazuri diferite, situatii aparte, solutii custom. cat de specific si argumentat se poate discuta depinde de background si expertiza. normal ca multe discutii la nivel amatoristic sunt sterile si repetitive, dar daca dezbati si studiezi ca lumea, rezultatul poate fi mai bun decat daca studiezi intr-un circuit inchis.

OmulPlajei
December 6th, 2012, 11:57 PM
Oare de cate tragedii este nevoie pentru a fi trantite in sfarsit niste parapete New Jersey pe DN1 Baneasa - Otopeni? :ohno: :bash:

59a7-lDHrhM

sursa: Trafictube.ro (http://www.trafictube.ro/accident-derapaj-dn-1/)

andrei_d
December 7th, 2012, 10:17 AM
povestea cu cat de bune sunt drumurile express si ca daca oricum nu suntem in stare sa facem autostrazi, hai sa facem drumuri express (ca parca astea suntem in stare sa le facem) si ca de fapt oricum nu avem nevoie de autotrazi si niste drumuri express ar face fata.

Nu e neaparat proasta acest concept, dar daca tot vrea omul sa zic cceva ar trebui sa zica....hai sa ne apucam dracului de Pit-Sibiu si Comarnic-BV si in zonele cu viaducte enorme si tuneluri foarte lungi sa se faca un singur sens acum, si incet, incet in urmatorii 5-10-15 ani dupa aia sa se tot lucreze la al doilea sens.
De acord cu tine doar ca in final vei iesi mult mai scump decat daca faci ambele sensuri deodata. Aici ma refer la utilaje (inclusiv cele pt sapat tuneluri, macarale,etc.) Eu sunt de parere ca atata timp cat avem banii de la UE pentru autostrazi trebuie sa-i absorbim in procent cat mai mare ca sa nu ii dam inapoi, mai putin conteaza ca se finalizeaza tot sau pe jumatate decat sa nu facem nimic.

panda80
December 7th, 2012, 10:25 AM
De acord cu tine doar ca in final vei iesi mult mai scump decat daca faci ambele sensuri deodata. Aici ma refer la utilaje (inclusiv cele pt sapat tuneluri, macarale,etc.) Eu sunt de parere ca atata timp cat avem banii de la UE pentru autostrazi trebuie sa-i absorbim in procent cat mai mare ca sa nu ii dam inapoi, mai putin conteaza ca se finalizeaza tot sau pe jumatate decat sa nu facem nimic.

Se poate sa nu iesi cu mult mai scump. E nevoie de mai putine utilaje, dar care lucreaza un timp mai lung, la fel si in cazul oamenilor. Si nu ai de intretinut cativa ani 2 sensuri de autostrada. Aceasta discutie ar fi pentru autostrazile fara finantare europeana, la cele cu finantare e pacat intr-adevar sa nu facem full-profile de la inceput.

Skynick
December 7th, 2012, 03:54 PM
Oare de cate tragedii este nevoie pentru a fi trantite in sfarsit niste parapete New Jersey pe DN1 Baneasa - Otopeni? :ohno: :bash:

59a7-lDHrhM

sursa: Trafictube.ro (http://www.trafictube.ro/accident-derapaj-dn-1/)

Asta cred ca e singurul caz in care lipsa parapetelui a impiedicat producerea unui accident cu efecte mult mai mari :nuts:

alecu26
December 7th, 2012, 04:15 PM

tocmai ca e mai ieftin cu cat lucrarile sunt mai mari.

Gandeste mai ales la scula de sapat tunel. In loc sa aduci 2 aduci 1 singura. Care face un sens si dupa aia altul. (Doar mobilizarea la una din asta e 20 milioane euro). Dupa aia...la fel lansatoarele de grinzi. Faci cat ai necesar sa faci un sens in timpul alocat si dupa aia te intorci....iar asta se multiplica si la restul echipamentelor majore (Statii de betoane, etc). Restul...mai mult sau mai putin, idiferente ca folosesti 2bucX2 ani sau 1bucX4 ani costa la fel. (adica costul de mobilizare demobilizare care include si transportul la santier si de la santier e insignifiant).

alecu26
December 7th, 2012, 04:17 PM
Se poate sa nu iesi cu mult mai scump. E nevoie de mai putine utilaje, dar care lucreaza un timp mai lung, la fel si in cazul oamenilor. Si nu ai de intretinut cativa ani 2 sensuri de autostrada. Aceasta discutie ar fi pentru autostrazile fara finantare europeana, la cele cu finantare e pacat intr-adevar sa nu facem full-profile de la inceput.

Clar...pe cele Europene sa le facem cat mai scumpe si cat mai complexe. Oricum banii vin de la UE asa cam am putea invata si noi ceva...sa prindem know-howul...de exemplu la tunele si viaducte mari. Cum a facut Spania sau Portugalia.

andrei_d
December 7th, 2012, 04:36 PM
tocmai ca e mai ieftin cu cat lucrarile sunt mai mari.

Gandeste mai ales la scula de sapat tunel. In loc sa aduci 2 aduci 1 singura. Care face un sens si dupa aia altul. (Doar mobilizarea la una din asta e 20 milioane euro). Dupa aia...la fel lansatoarele de grinzi. Faci cat ai necesar sa faci un sens in timpul alocat si dupa aia te intorci....iar asta se multiplica si la restul echipamentelor majore (Statii de betoane, etc). Restul...mai mult sau mai putin, idiferente ca folosesti 2bucX2 ani sau 1bucX4 ani costa la fel. (adica costul de mobilizare demobilizare care include si transportul la santier si de la santier e insignifiant).
Eu ma refeream la situatia ca acum faci un sens de mers iar peste n ani cand vei dispune de bani vei face si celalalt sens, adica sa fie o pauza intre lucrari, ca asa normal ca nu ai facut nici o economie: ai crescut doar timpul de executie folosind mai putine utilaje si muncitori.

OmulPlajei
December 7th, 2012, 07:37 PM
Asta cred ca e singurul caz in care lipsa parapetelui a impiedicat producerea unui accident cu efecte mult mai mari :nuts:

Stiu ca glumesti, dar trebuie precizat ca daca ar fi existat parapetele, duba l-ar fi lovit aproape imediat dupa adormirea soferului (se pare ca asta a fost motivul accidentului) si acesta ar fi putut sa redreseze situatia cat de cat. In cel mai rau caz ar fi existat cateva tamponari pe sensul respectiv de mers.

Celalalt autoturism implicat si-ar fi vazut de drum fara probleme.

Asa, a fost nevoie de un miracol pentru ca TREI coliziuni foarte grave sa fie evitate la mustata de catre cei implicati.

Mai este important de observat si faptul ca dubistul a adormit tocmai la intrarea in Bucuresti pe DN1, in conditii de trafic destul de intens. A zis foarte corect cineva de pe forum ca spatiile de odihna (pe autostrazi) sunt mereu necesare, indiferent de lungimea segmentului de autostrada (exemplul dat era A3).

Pe orice portiune de drum pot fi soferi care fac naveta de 10 km, sau altii care au deja in spate sute de km in ziua respectiva.

bgd77
December 7th, 2012, 07:41 PM
Imagini de pe DN73, in zona Pitesti si Mioveni. Pozele sunt de weekend-ul trecut, vineri si duminica. Au fost facute in directia spre Pitesti.

Portiunea surprinsa este cea verde si albastra, care se aflau in reabilitare:

http://img39.imageshack.us/img39/7049/drumdacia.jpg

http://img607.imageshack.us/img607/4268/dn731.jpg

http://img534.imageshack.us/img534/7910/dn732.jpg

http://img547.imageshack.us/img547/1172/dn733.jpg

http://img824.imageshack.us/img824/9466/dn734.jpg

http://img687.imageshack.us/img687/9739/dn735.jpg

http://img690.imageshack.us/img690/8466/dn736.jpg

http://img338.imageshack.us/img338/7350/dn737.jpg

http://img21.imageshack.us/img21/905/dn738.jpg

http://img442.imageshack.us/img442/5939/dn739.jpg

http://img822.imageshack.us/img822/9260/dn7310.jpg

http://img547.imageshack.us/img547/8498/dn7311.jpg

http://img836.imageshack.us/img836/9096/dn7312.jpg

http://img705.imageshack.us/img705/9039/dn7313.jpg

http://img689.imageshack.us/img689/3406/dn7314.jpg

http://img812.imageshack.us/img812/6239/dn7315.jpg

http://img685.imageshack.us/img685/1033/dn7316.jpg

http://img823.imageshack.us/img823/884/dn7317.jpg

http://img171.imageshack.us/img171/5282/dn7318.jpg

http://img171.imageshack.us/img171/1739/dn7319.jpg

http://img72.imageshack.us/img72/4100/dn7320.jpg

bgd77
December 7th, 2012, 07:49 PM
Si cateva poze din zona in care DN73 se intersecteaza cu drumul nou spre Mioveni. Au facut un ditamai sensul giratoriu, dar nu cred ca-l intrece pe cel de pe centura Timisoara.

http://img833.imageshack.us/img833/453/dn73mioveni1.jpg

http://img541.imageshack.us/img541/7536/dn73mioveni2.jpg

http://img132.imageshack.us/img132/8921/dn73mioveni3.jpg

http://imageshack.us/f/18/dn73mioveni4.jpg/

http://img191.imageshack.us/img191/546/dn73mioveni6.jpg

http://img69.imageshack.us/img69/4941/dn73mioveni5.jpg

Night Fury
December 8th, 2012, 03:46 PM
Despartitoarele acelea de sens din beton sunt folosite doar in apropierea trecerilor de pietoni, sau pe toata lungimea portiunii largita recent la 2x2 bezni/sens?

OmulPlajei
December 8th, 2012, 06:23 PM
http://img822.imageshack.us/img822/9260/dn7310.jpg

Aceste treceri de pietoni sunt potentiale puncte negre. Aici in mod normal trebuia sa fie facut un scuar pentru pietoni, ceva mai lat decat aia 50 cm care despart sensurile.

In rest, arata bine drumul. Mersi pentru poze!:cheers:

MNU
December 8th, 2012, 06:39 PM
^^
Rolul acelui S este ca sa oblige pietonii sa se intoarca spre sensul dinspre care vin masinile in momentul cand trec de axul drumului.

bgd77
December 9th, 2012, 09:13 AM
Despartitoarele acelea de sens din beton sunt folosite doar in apropierea trecerilor de pietoni, sau pe toata lungimea portiunii largita recent la 2x2 bezni/sens?

Buna intrebare. Nu erau montate pe toata lungimea portiunii largite, dar cand am trecut eu inca se lucra. Cred ca o sa fie puse pe toata portiunea, din cate tin minte spre Pitesti erau pe o portiune mai lunga. Sau s-ar putea sa fie numai in localitati.

In curand (o saptamana sau doua) o sa mai am drum pe acolo si o sa revin cu detalii.

bogdymol
December 9th, 2012, 08:08 PM
DN7 la vest de Arad, astazi:

http://www.slickpic.com/pic/MzM2MzlhNmU3N2I2Nw,,/20121209/MjgwMDA0M2JiNjc,/p/1600/2012-12-09_13.57.50.jpg

http://www.slickpic.com/pic/MzM2MzlhNmU3N2I2Nw,,/20121209/MjgwMDA0NjY2Njc,/p/1600/2012-12-09_13.58.29.jpg

http://www.slickpic.com/pic/MzM2MzlhNmU3N2I2Nw,,/20121209/MjgwMDA1MGJiYTY,/p/1600/2012-12-09_13.59.18.jpg

http://www.slickpic.com/pic/MzM2MzlhNmU3N2I2Nw,,/20121209/MjgwMDA1NTc2N2U,/p/1600/2012-12-09_14.00.47.jpg

Si cateva poze bonus din Arad:

http://www.slickpic.com/pic/MzM2MzlhNmU3N2I2Nw,,/20121209/MjgwMDA3MWFiNzY,/p/1600/2012-12-09_15.22.31.jpg

http://www.slickpic.com/pic/MzM2MzlhNmU3N2I2Nw,,/20121209/MjgwMDA3NmU2Njc,/p/1600/2012-12-09_15.57.07.jpg

http://www.slickpic.com/pic/MzM2MzlhNmU3N2I2Nw,,/20121209/MjgwMDA3OTc3NjY,/p/1600/2012-12-09_15.57.27.jpg

http://www.slickpic.com/pic/MzM2MzlhNmU3N2I2Nw,,/20121209/MjgwMDA4NDdhNjc,/p/1600/2012-12-09_16.19.24.jpg

R@du
December 10th, 2012, 09:55 PM
Ce forma faina are ultima masina...Un nou concept, aerodinamic..:)

andrei_d
December 11th, 2012, 11:39 AM
DN7 la vest de Arad, astazi:

http://www.slickpic.com/pic/MzM2MzlhNmU3N2I2Nw,,/20121209/MjgwMDA3NmU2Njc,/p/1600/2012-12-09_15.57.07.jpg

Mie imi place Solenza asta...zici cai vre-un bolid ceva:lol:Spatele duce a Ferrari:nuts:

survola
December 11th, 2012, 01:21 PM
iaca a venit viscolul și la bănățeni...
Tot pe neașteptate!

Kidu
December 11th, 2012, 08:15 PM
Aradul nu-i Banat! :)

MNU
December 11th, 2012, 08:57 PM
Aradul nu-i Banat! :)

Partea de la sud de Mures, este... :lol:

bogdymol
December 11th, 2012, 09:01 PM
Pozele sunt facute la nord de Mures :D

MNU
December 11th, 2012, 09:25 PM
:D

cinxxx
December 12th, 2012, 12:13 AM
:lol:
Asa cum nici Banatul nu e Ardeal :D

cove_adrian
December 13th, 2012, 11:16 AM
Probleme la drumul national Dn 24 (proaspat receptionat) pe tronsonul Barlad-Crasna.
Info aici : http://www.vrn.ro/probleme-pe-drumul-european-proaspat-reabilitat

survola
December 13th, 2012, 03:24 PM
Să înţeleg că la Timişoara nu a nins?

minny
December 14th, 2012, 03:16 PM
Numa azi noapte un preten o ramas suspendat pe o creasta de gheata. Cum naiba nu .. o nins de o rupt. Si dezapezirea o fost ca de obicei de nota 5. Se putea circula dar in conditii de iarna si in special pe bulevarde. Iar primaru zicea ca e multumit de dezapezire. Probabil la el in fata casei si la primarie era curat ...

Aurelian
December 15th, 2012, 04:25 PM
Cine construieşte autostrăzi şi drumuri naţionale de aproape 3 miliarde de euro

Cele mai mari 20 de contracte derulate în prezent de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) au o valoare cumulată de 2,9 miliarde de euro şi sunt finalizate, în medie, în proporţie de 47%, arată o analiză a ZF pe baza datelor transmise de CNADNR.

Construcţia autostrăzilor Suplacu de Barcău-Borş, Deva-Orăştie şi Lugoj-Deva, precum şi modernizarea şoselei Transalpina se numără printre cele mai mari contracte pe care CNADNR le are în derulare în prezent. Structura celor mai valoroase proiecte pe care compania de drumuri le execută este oarecum echilibrată, 9 contracte fiind pentru construcţia de autostrăzi, iar 11 pentru modernizări şi reabilitări de drumuri naţionale. Din cele 2,9 miliarde de euro, cât valorează cele mai mari 20 de contracte, compania de drumuri a plătit până acum constructorilor circa 1,3 miliarde de euro, în timp ce stadiul fizic de execuţie al acestor şosele se ridică, în medie, la 47%, arată calculele ZF pe baza datelor de la CNADNR.

CNADNR este cea mai bogată instituţie din subordinea Ministerului Transporturilor, cu bugete anuale la 1,5-2 miliarde de euro, iar o evaluare a celor mai mari contracte este utilă în contextul în care oferă o imagine cu privire la modul în care se cheltuie banii statului sau din fonduri europene.

Majoritatea constructorilor care lucrează la cele mai mari contracte derulate de CNADNR au naţionalitate străină, printre firmele care execută autostrăzi sau modernizează drumuri naţionale în România numărându-se americanii de la Bechtel, austriecii de la Strabag, italienii de la Tirrena Scavi, Impregilo şi Astaldi, sau spaniolii de la FCC Construccion. Totodată, în rândul constructorilor care lucrează la şoselele româneşti se numără şi firmele regilor asfaltului, printre care Romstrade, controlată de Nelu Iordache, Spedition UMB a lui Dorinel Umbrărescu, Straco Grup a fraţilor Alexandru şi Traian Horpos şi Tehnologica Radion, companie controlată de Theodor Berna.

Cel mai valoros contract pe care compania de drumuri îl are în derulare este cel pentru construc*ţia autostrăzii Suplacu de Barcău-Borş, la care lucrează americanii de la Bechtel, care ar fi trebuit să construiască de altfel întreaga Autostradă a Transilvaniei. Chiar dacă CNADNR virează în continuare bani în conturile americanilor pentru acest ultim tronson la care Bechtel mai lucrează, şantierul se mişcă în ritm de melc, iar aceasta pentru că sumele încasate de compania americană sunt de fapt restanţe ale statului român. Potrivit datelor CNADNR, americanii au primit până acum 417 milioane de euro pentru acest contract cu o valoare totală de 539 de milioane de euro, dar stadiul fizic de construcţie este de doar 50,1%, cu doar 1-2 procente în creştere faţă de începutul anului. Cu alte cuvinte, se poate spune că Bechtel a construit circa 32 din cei 64 de kilometri ai autostrăzii.

Al doilea cel mai important contract este pentru modernizarea DN 67C Bengeşti-Sebeş, mai cunoscut sub denumirea de şoseaua Transalpina, la care lucrează firma Romstrade a lui Nelu Iordache, recent intrată în insolvenţă. Compania a finalizat circa 87% din acest proiect şi a încasat aproape 126 de milioane de euro din cele 148 de milioane de euro, cât valorează contractul.

Cele mai mari 20 de contracte ale CNADNR vizează construcţii sau reabilitări pe 1.274 de kilometri de şosele, potrivit calculelor ZF. Dintre aceste proiecte, cel mai avansat în execuţie este cel pentru reabilitarea DN 79 Arad-Oradea, pe o porţiune de 104 kilometri, la care lucrează italienii de la Astaldi. Drumul este finalizat în proporţie de 95,2%. La polul opus, pe proiecte precum modernizarea DN67B Scoarţa-Piteşti sau modernizarea centurii Bucureşti pe o porţi*une de circa 12 kilometri stadiul este de 0%.

Cine sunt companiile cu cele mai mari contracte de infrastructură rutieră

- Spedition UMB

Firma Spedition UMB din Băcău, controlată de Dorinel Umbrărescu, a reuşit în ultimii ani să câştige contracte majore pentru construcţii de şosele în România.

S-a numărat printre primii constructori români care au câştigat o licitaţie de construcţie de autostrăzi, lucrând împreună cu Euro Construct Trading 98, firmă controlată de Dan Beşciu şi Sorin Vulpescu, şi PA&CO International (Costel Căşuneanu) la autostrada Moara Vlăsiei-Ploieşti.

Spedition UMB a finalizat anul acesta şi primii 9,5 kilometri ai autostrăzii Timişoara-Lugoj, cu jumătate de an înainte de termenul contractual.

- Bechtel

Americanii de la Bechtel au câştigat în 2004 contractul pentru construcţia Autostrăzii Transilvania, cu o lungime de circa 415 kilometri.

Este considerat unul dintre cele mai păguboase contracte de infrastructură din istoria României, iar anul trecut fostul ministru al transporturilor Anca Boagiu a decis să rezilieze acest contract, urmând ca Bechtel să mai finalizeze lucrările doar la tronsonul Suplacu de Barcău-Borş.

Americanii au primit până acum circa 1,3-1,4 miliarde de la euro de la statul român, potrivit informaţiilor ZF, deşi au finalizat doar 52 din cei 415 kilometri ai Autostrăzii Transilvania şi mai lucrează la circa 60 de kilometri, pe Suplacu de Barcău-Borş.

- Romstrade

Firma Romstrade, controlată de Nelu Iordache, a avut o ascensiune impresionantă în ultimii ani, câştigând an de an unele dintre cele mai importante contracte ale CNADNR, fie pentru modernizări de drumuri naţionale, fie chiar şi pentru construcţii de autostrăzi.

Anul acesta însă compania s-a confruntat cu o serie de probleme care au culminat cu rezilierea a 6 contracte pe care Romstrade le încheiase cu CNADNR.

La începutul acestei săptămâni, compania a intrat în insolvenţă, iar omul de afaceri care controlează Romstrade se află în prezent în arest preventiv pentru deturnare de fonduri europene la construcţia unei autostrăzi din vestul ţării.

- Strabag

Austriecii de la Strabag se numără printre cei mai mari constructori străini de pe piaţa locală, finalizând anul 2011 cu afaceri de peste 200 de milioane de euro.

Compania lucrează în prezent, printre altele, la autostrăzile Deva-Orăştie şi Sibiu-Orăştie.

Strabag are şi contracte cu clienţi privaţi, unul dintre acestea fiind cel pentru construcţia clădirii de birouri Sky Tower din Capitală, care este şi cel mai înalt imobil din România.

Strabag se aşteaptă la un business total pe piaţa locală de circa 350 de milioane de euro anul acesta, în creştere cu aproape 70% faţă de anul anterior.

http://www.zf.ro/business-construct/cine-construieste-autostrazi-si-drumuri-nationale-de-aproape-3-miliarde-de-euro-10394260

VictorC
December 17th, 2012, 10:21 AM
Stie cineva mai multe detalii despre treaba asta? Vad ca pe site-ul CNADNR asa apare (la sectiunea drumuri expres), insa e de acum, e noua? Stiu ca acolo scrie "valoarea estimativa a proiectului", insa nu e cam mult?

"MAI MULT DECAT AUTOSTRADA - Aproximativ 10 milioane de euro costa 1 km de drum expres Baia Mare - Petea si Baia Mare – Zalau"

Sursa: http://www.emaramures.ro/Stiri/76292/MAI-MULT-DECAT-AUTOSTRADA-Aproximativ-10-milioane-de-euro-costa-1-km-de-drum-expres-Baia-Mare-Petea-si-Baia-Mare-Zalau-VIDEO-

Mircea_dogy
December 18th, 2012, 08:09 AM
Drumurile expres de pe site-ul CNADNR sunt proiecte vechi, postate acolo de vreo 5 ani.

Staude6
December 18th, 2012, 08:22 PM
Drumurile expres de pe site-ul CNADNR sunt proiecte vechi, postate acolo de vreo 5 ani.

vechi si scumpe... ca vinurile :banana:

flanker1
December 19th, 2012, 08:37 AM
Din articolul zf:
"Cu alte cuvinte, se poate spune că Bechtel a construit circa 32 din cei 64 de kilometri ai autostrăzii." :ohno:

alecu26
December 19th, 2012, 12:41 PM
ceva poze noi sau impresii de la Dej-Baia Mare? DN 1C?

Ar trebui sa fie cam gata....100%.

cristikrisch
December 19th, 2012, 01:14 PM
Poze nu am, dar ca impresii:
-calitatea asfaltului excelenta
-calitatea marcajelor/indicatoarelor excelenta (au fost inlocuite toate indicatoarele)
-siguranta cu mult mai sporita fata de ce era inainte....desi in sate a ramas acceasi vesnica problema cu biciclisti/pietoni/carute pe partea carosabila.
-cand am fost ultima oara se montau parapetii metalici pe portiunile mai inalte si pe la podete.
-pasul Mesteacan se trece acum fara nici o problema din ambele parti. E o diferenta de la cer la pamant cu ce au reusit sa faca acolo.

Ca un minus ceea ce nu tine neaparat de lucrare, (mai mult de mentalitatea soferilor), se circula acum cu mult mai tare si cu mult mai periculos (depasiri riscante, viteza mare in localitati)

Per total o lucrare de calitate executata la termen.

alecu26
December 19th, 2012, 03:04 PM
Poze nu am, dar ca impresii:
-calitatea asfaltului excelenta
-calitatea marcajelor/indicatoarelor excelenta (au fost inlocuite toate indicatoarele)
-siguranta cu mult mai sporita fata de ce era inainte....desi in sate a ramas acceasi vesnica problema cu biciclisti/pietoni/carute pe partea carosabila.
-cand am fost ultima oara se montau parapetii metalici pe portiunile mai inalte si pe la podete.
-pasul Mesteacan se trece acum fara nici o problema din ambele parti. E o diferenta de la cer la pamant cu ce au reusit sa faca acolo.

Ca un minus ceea ce nu tine neaparat de lucrare, (mai mult de mentalitatea soferilor), se circula acum cu mult mai tare si cu mult mai periculos (depasiri riscante, viteza mare in localitati)

Per total o lucrare de calitate executata la termen.

s-au facut pe undeva alvelole din acelea pentru scaderea vitezei la intrare in localitati? (Ca pe BV-Sibiu sau pe Satu Mare-Oradea). Erau prinse in proiectul initial dar parca s-a renuntat la el.

Pe pasul mesteacan chiar au terminat tot? Inclusiv zidul de sprijin care trebuia refacut la placinta creata? Acolo au fost lucrarile grele....practic s-a facut totul de la zero, prin adaugarea acelei benzi suplimentare.

cristikrisch
December 20th, 2012, 07:54 AM
Alveole nu exista. In schimb in localitati nu a fost largit drumul si se ingusteaza putin, si din ce am inteles, exact din aceasta cauza...pentru siguranta. Mie mi se pare o stupizenie dar in fine...:ohno: e cu mult mai bine decat ce a fost chiar si asa.

Referitor la mesteacan si placinta creata. Ultima data cand am fost zidul de sprijin era gata si se turna stratul de uzura. Drumul nu a fost largit la urcarea dispre Baia Mare ci doar taiat putin din acele curbe pana la curba de la placinta creata. De acolo drumul se largeste cu 2 benzi pe urcare pana sus.

Acum e asa:
Portiunea largita cu 2 benzi la urcare: http://goo.gl/maps/g6qyv
Portiunea largita si indreptata putin in sistem 1x1: http://goo.gl/maps/UZ7Dd

Pe partea cealalta totul e largit cu 2 benzi la urcare asa: http://goo.gl/maps/jqExo

brg1007
December 29th, 2012, 03:49 PM
Harta se pare ca era veche ...

vancouverro
December 29th, 2012, 08:10 PM
Probabil este o harta foarte veche, dupa recensamântul din 2005. Nu are nici centurile Pitesti sau Sibiu de autostrada. Nici macar A2 Drajna-Fetesti nu apare înca.

Asadar nu mai este actuala. Utila ar fi o harta a recensamântului din 2011 si o prognoza pentru 2015 sau 2020 pe baza acestui recensamânt.

brg1007
December 29th, 2012, 11:01 PM
In titlu scrie: "Prognoza 2015..." credeam ca e destul de noua.

gmst
December 30th, 2012, 10:05 AM
a aparut un articol si in ZF despre aeasta harta
http://www.zf.ro/companii/harta-celor-mai-circulate-drumuri-din-romania-cum-va-arata-traficul-rutier-in-2015-10416103

Rhemaxos
December 30th, 2012, 10:57 AM
Of.

Aşa cum a psus şi vancouverro, harta are la bază recensământul din 2005 iar modelarea prognozei de trafic s-a făcut pe nişte previziuni de creştere economică fulminantă (nimeni nu anticipa la vremea respectivă criza ce va să vină) şi fără luarea în considerare a proiectelor în execuţie sau planificate să se finalizeze până în 2015 (scenariul fără investiţii noi).

În concluzie, harta respectivă (discutată, de altfel, pe forum în urmă cu câţiva ani) este complet inutilă la nivelul anului 2012. Dar aşa se întîmplă când umplem ziarul cu ce mai apare pe forumuri...

danielstan
January 2nd, 2013, 05:44 PM
Rezulta de aici ca orice recensamant de trafic se va face in urmatorii 20+ ani va fi inutil, pentru ca el va fi invalidat la momentul publicarii rezultatelor (de obicei la 5+ ani distanta) de noile segmente de autostrada inaugurate intre timp.

bogdymol
January 2nd, 2013, 11:01 PM
^^ Dar daca rezultatele s-ar publica intr-un timp mai rezonabil (sa zicem 3 luni), atunci ar avea mai mare importanta recensamantul. Chiar nu cred ca in 3 luni nu s-ar putea centraliza toate datele...

radutm
January 2nd, 2013, 11:40 PM
^^
Practic, oricare dintre noi poate face o cerere catre CNADNR in baza legii accesului liber la informatiile de interes public, ei avand obligatia sa le furnizeze in termen de maxim o luna. Multi dintre noi nu suntem obisnuiti cu modul asta de a petitiona autoritatile pe probleme care nu ne privesc individual, asa cum o fac occidentalii, dar daca membrii forumului ar fi organizati intr-o asociatie, ar fi mai usor.

Rhemaxos
January 3rd, 2013, 12:09 PM
Rezulta de aici ca orice recensamant de trafic se va face in urmatorii 20+ ani va fi inutil, pentru ca el va fi invalidat la momentul publicarii rezultatelor (de obicei la 5+ ani distanta) de noile segmente de autostrada inaugurate intre timp.

Nu, nu este aşa.

În primul rând, rezultatele unui recensământ de trafic sunt disponibile destul de rapid după realizarea anchetelor în teren. Faptul că CNADNR nu simte nevoia să le şi dea publicităţii este cu totul şi cu totul altceva.

În al doilea rând, rezultatele unui recensământ de trafic reprezintă doar date de intrare pentru modelul de transport (aplicaţia informatică folosită pentru realizarea de simulări şi estimări privind distribuirea traficului pe reţea), împreună cu sistemul de zonificare teritorială, matricile origine-destinaţie, date şi prognoze socio-economice.

Simpla contorizare a numărului de vehicule care folosesc la un moment dat reţeaua nu este singură în măsură să spună nimic despre ce se va întâmpla în viitor.

Revenind, harta respectivă este inadecvată pentru că modelul care a generat-o se bazează pe date de intrare depăşite (recensământul de trafic din 2005 şi previziunile de creştere economică din 2006). Şi, de asemenea, pentru că la momentul respectiv aceasta exemplifica grafic scenariul fără investiţii (în scopul evidenţierii segmentelor cu depăşire de capacitate).

Ceea ce trebuie să înţelegeţi este că un model de transport bine calibrat poate produce oricâte astfel de scenarii şi hărţi după bunul plac al utilizatorilor săi. Dacă am dori să vedem cea mai probabilă distribuţie a traficului peste, să zicem, 10 ani, ar trebui să introducem în ecuaţie toate investiţiile planificate şi cu şanse să se şi realizeze în această perioadă.

ro.cologne
January 3rd, 2013, 03:18 PM
Soluţia lui Radu Stroe împotriva ambuteiajelor: Sens UNIC pe DN 1

http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/solutia-lui-radu-stroe-impotriva-ambuteiajelor-sens-unic-pe-dn-1-289003.html

panda_no 5
January 3rd, 2013, 07:49 PM
http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/solutia-lui-radu-stroe-impotriva-ambuteiajelor-sens-unic-pe-dn-1-289003.html

Nu pot sa cred ca un adult poate scoate o asemenea gogomanie.:bash:
Mai e si om cu putere politica.
In conditiile in care sensul de mers este Ploiesti Brasov, daca vrei sa ajungi din Predeal in Sinaia mergi pe contrasens sau o iei prin Brasov - Cheia????

Baiazid
January 3rd, 2013, 07:51 PM
Eu propun sa fie sens unic Bucuresti - Oradea pe DN1 si sens invers pe DN79 si DN7. Plus, acum lucrez la un sens unic spre Iasi pe la Constanta :nuts: :nuts:

MNU
January 3rd, 2013, 08:46 PM
Nu prea il duce capu'... saracu' om.

Goldmund
January 3rd, 2013, 09:36 PM
"OCOLITOAREA LUI STROE: Ministrul de Interne vine cu o soluţie năucitoare pentru rezolvarea ambuteiajelor pe DN1. Şeful Poliţiei Rutiere este luat prin surprindere"
E halucinant ce putem citi..., ceea ce ministrii nostri declara, delireaza....
http://www.gandul.info/news/ocolitoarea-lui-stroe-ministrul-de-interne-vine-cu-o-solutie-naucitoare-pentru-rezolvarea-ambuteiajelor-pe-dn1-seful-politiei-rutiere-este-luat-prin-surprindere-10425235?utm_source=Gandul&utm_medium=Click%2BBula&utm_campaign=Bula%2BGandul

danielavram
January 3rd, 2013, 11:56 PM
Nu pot sa cred ca un adult poate scoate o asemenea gogomanie.:bash:
Mai e si om cu putere politica.
In conditiile in care sensul de mers este Ploiesti Brasov, daca vrei sa ajungi din Predeal in Sinaia mergi pe contrasens sau o iei prin Brasov - Cheia????

Eu nu pot sa cred ca oameni de prin presa aparent de buna credinta iau de bun ce spune omuletul ala care mai e si mare ministru, vedeti cine ne conduce... chiar nu se gaseste vreunu prin ministerele alea sa le zica din cand in cand "sefu asta e o prostie...".

danielstan
January 4th, 2013, 01:30 AM
Si eu am ramas mut cand am citit prima oara stirea, atat de socat incat am mai cautat 2 surse ale stirii pentru a fi convins ca nu e o gluma sau o greseala a ziaristului sau a agentiei de presa.

Daca acel ministru chiar s-a gandit serios la asa propunere e grav pe ce maini a incaput ministerul.
Nu vreau sa lansez nici o intepatura politica.

danutzu_2910
January 4th, 2013, 06:51 PM
Sa-l lasam in linistea lui pe dl ministru, ca e dus cu pluta.... pe sens unic....

Lansez o intrebare (daca a mai fost pusa, imi cer scuze: Ce genereaza aglomereatia de pe DN1, si pe ce sectoare?
Ce se poate face "repede" pentru a "descalci" situatia"?
Evident zilele cheie sunt Vineri dupaamiaza, sambata dimineata si duminica dupaamiaza

O sa incep eu cu un raspuns din observatiile proprii:
Unul din motive sunt trecerile de pietoni din localitatile montane, in special Busteni, Predeal, Comarnic. In Sinaia e mai simplu, daca nu treci prin centru, te-ai scos...
Ce am putea face cu trecerile astea de pietoni?

medicu' de garda
January 4th, 2013, 11:56 PM
Pai in cazul Busteniului deja s-a licitat solutia, se implementeaza semaforizarea cu unda verde prin toata statiunea de-a lungul DN1. Cu benzi speciale pentru stanga peste tot. Ca sa nu mai faca coloana continua intre Busteni si Sinaia, din cauza pietonilor care traverseaza constant, sau a diversilor care cauta loc de parcare direct pe DN1.

damago
January 5th, 2013, 07:17 AM
Sa-l lasam in linistea lui pe dl ministru, ca e dus cu pluta.... pe sens unic....

Lansez o intrebare (daca a mai fost pusa, imi cer scuze: Ce genereaza aglomereatia de pe DN1, si pe ce sectoare?
Ce se poate face "repede" pentru a "descalci" situatia"?
Evident zilele cheie sunt Vineri dupaamiaza, sambata dimineata si duminica dupaamiaza

O sa incep eu cu un raspuns din observatiile proprii:
Unul din motive sunt trecerile de pietoni din localitatile montane, in special Busteni, Predeal, Comarnic. In Sinaia e mai simplu, daca nu treci prin centru, te-ai scos...
Ce am putea face cu trecerile astea de pietoni?

Ministrul se referea la tranzitarea VP, atat DN1 cat si DN1A ramanind deschise pe ambele sensuri. Adica cei care vin dinspre Brasov sa foloseasca DN1A tranzitand VP, iar cei din sud actualul DN1 sau invers (acelasi lucru l-am spus si eu asta vara in confruntarea VO cu VP ca se va putea ajunge la sensuri unice). Insa e mai greu de depistat care si cum va trece. Cel mai bun lucru care se poate face in opinia mea este o inspiratie la VO acolo unde Caciulata-Calimanesti are centura, iar traficul prin zona e mai mult decat lejer. Dupa parerea mea DN1A poate fi tranformat in centura pt toti cei care tranziteaza zona, atat in directia nord cat si in directia sud, lasand acces direct in statiuni doar pt cei care merg in zona respectiva. Acest lucru se poate face cu usurinta pe baza unor cartele megnetice si cu clasicele bariere instalate la iesire din Brasov, respectiv la intrarea in VP dinspre sud. Cartele care sa aibe imprimate data si ora cand au fost luate, gratuite daca se intra si se iese prin acelasi loc sau daca au fost achizitionate cu cel putin 12 ore inainte. Pot exista si exceptii cum sunt cei care descarca marfa, curierii, autobuzele de transport etc. Ex: un brasovean se opreste la bariera, apasa de buton, isi ia bilet si sta 3 ore la Predeal, iese prin acelasi loc, e totul ok si nu plateste nimic. Daca ajunge peste 3 ore la Comarnic spre ex, la bariera va trebui sa scoata bani din buzunar (100 lei spre ex sau in orice caz taxa platita sa fie mai mare decat cheltuielile aferente tranzitului pe DN1A). In felul acesta traficul se va reduce simtitor. Voi nu aveti idee cati tranziteaza VP fara sa se opreasca nici macar jumat. de ora prin statiuni.

panda80
January 5th, 2013, 11:00 AM
Dupa parerea mea DN1A poate fi tranformat in centura pt toti cei care tranziteaza zona, atat in directia nord cat si in directia sud, lasand acces direct in statiuni doar pt cei care merg in zona respectiva. Acest lucru se poate face cu usurinta pe baza unor cartele megnetice si cu clasicele bariere instalate la iesire din Brasov, respectiv la intrarea in VP dinspre sud. Cartele care sa aibe imprimate data si ora cand au fost luate, gratuite daca se intra si se iese prin acelasi loc sau daca au fost achizitionate cu cel putin 12 ore inainte. Pot exista si exceptii cum sunt cei care descarca marfa, curierii, autobuzele de transport etc. Ex: un brasovean se opreste la bariera, apasa de buton, isi ia bilet si sta 3 ore la Predeal, iese prin acelasi loc, e totul ok si nu plateste nimic. Daca ajunge peste 3 ore la Comarnic spre ex, la bariera va trebui sa scoata bani din buzunar (100 lei spre ex sau in orice caz taxa platita sa fie mai mare decat cheltuielile aferente tranzitului pe DN1A). In felul acesta traficul se va reduce simtitor. Voi nu aveti idee cati tranziteaza VP fara sa se opreasca nici macar jumat. de ora prin statiuni.

Atunci se va face o coada enorma la acele bariere. Si nu poti pastra DN1 doar pentru turisti si sa ingreunezi teribil accesul spre Brasov si jumatate de Transilvanie. DN1 A este un drum mult mai greu decat DN1 si este si el destul de aglomerat intre Ploiesti si Valeni.

danutzu_2910
January 5th, 2013, 11:56 AM
^^^ Plus ca dn1a e plin de trafic greu.... Nu-i buna ideea.... Cel mai bine e cu semaforizare, cu unda verde...

damago
January 5th, 2013, 01:15 PM
DN1 A este un drum mult mai greu decat DN1 si este si el destul de aglomerat intre Ploiesti si Valeni.

Asta e partea cea mai proasta. Efectul ar putea fi exact invers fata de cel dorit, deblocarea lui DN1 sa duca la blocarea lui 1A intre Ploiesti si Valeni. Insa pana la taierea panglicii autostrazii Brasov-Comarnic nu prea sunt solutii practice... iar timpul trece.

Dorin Nikos
January 6th, 2013, 09:14 AM
nu se compara DN1A cu DN1 dpdv al dificultatii. de la valenii de munte pana la sacele este practic o serpentina continua iar in conditii de zapada drumul se blocheaza instant datorita camioanelor, nu putine, ce pierd aderenta.

Staude6
January 6th, 2013, 10:06 PM
DN1C Dej - Baia Mare 06.01.2013
http://i1105.photobucket.com/albums/h354/Staude6/IMG_20130106_154624_zps7e3cd917.jpg

http://i1105.photobucket.com/albums/h354/Staude6/IMG_20130106_154819_zps05f9eacd.jpg

http://i1105.photobucket.com/albums/h354/Staude6/IMG_20130106_154911_zpsd24c37b5.jpg

http://i1105.photobucket.com/albums/h354/Staude6/IMG_20130106_155305_zps9337b4b8.jpg

http://i1105.photobucket.com/albums/h354/Staude6/IMG_20130106_155753_zps38d160c5.jpg

http://i1105.photobucket.com/albums/h354/Staude6/IMG_20130106_162215_zps481de73f.jpg

http://i1105.photobucket.com/albums/h354/Staude6/IMG_20130106_162432_zps58666a2f.jpg

http://i1105.photobucket.com/albums/h354/Staude6/IMG_20130106_162440_zps1f2cf33f.jpg

http://i1105.photobucket.com/albums/h354/Staude6/IMG_20130106_162538_zpsf77844f5.jpg

http://i1105.photobucket.com/albums/h354/Staude6/IMG_20130106_162732_zpsed706c3c.jpg

http://i1105.photobucket.com/albums/h354/Staude6/IMG_20130106_162750_zps1da96e9a.jpg

http://i1105.photobucket.com/albums/h354/Staude6/IMG_20130106_162836_zpse6d2344e.jpg

http://i1105.photobucket.com/albums/h354/Staude6/IMG_20130106_162859_zps838bff92.jpg

http://i1105.photobucket.com/albums/h354/Staude6/IMG_20130106_162954_zpsc3e70ceb.jpg

http://i1105.photobucket.com/albums/h354/Staude6/IMG_20130106_163053_zps4b1713a5.jpg

http://i1105.photobucket.com/albums/h354/Staude6/IMG_20130106_163110_zps985f2940.jpg

http://i1105.photobucket.com/albums/h354/Staude6/IMG_20130106_163314_zps4271ce31.jpg

http://i1105.photobucket.com/albums/h354/Staude6/IMG_20130106_163338_zpsc0be9106.jpg

http://i1105.photobucket.com/albums/h354/Staude6/IMG_20130106_163420_zps0ed16c0d.jpg

http://i1105.photobucket.com/albums/h354/Staude6/IMG_20130106_163423_zpscd706a5a.jpg

http://i1105.photobucket.com/albums/h354/Staude6/IMG_20130106_163505_zps34168dcb.jpg

http://i1105.photobucket.com/albums/h354/Staude6/IMG_20130106_163540_zps88915c9f.jpg

http://i1105.photobucket.com/albums/h354/Staude6/IMG_20130106_163552_zps2d8003de.jpg

http://i1105.photobucket.com/albums/h354/Staude6/IMG_20130106_164006_zpsab195f73.jpg

http://i1105.photobucket.com/albums/h354/Staude6/IMG_20130106_164215_zps77256468.jpg

http://i1105.photobucket.com/albums/h354/Staude6/IMG_20130106_164707_zpsc02e0933.jpg

http://i1105.photobucket.com/albums/h354/Staude6/IMG_20130106_165640_zps041fcf63.jpg

pozele nu sunt de cea mai buna calitate!

Pastaie
January 6th, 2013, 10:45 PM
^^Arată bine de tot! Bine, aşa ar fi normal să arate toate drumurile...

Mircea_dogy
January 7th, 2013, 10:00 PM
Da, chiar arata foarte bine! Si pozele sunt bune, strai linistit!

survola
January 8th, 2013, 06:42 PM
Un articol plin de lucruri dăştepte, cum ar fi propunerea de sens unic pe DN1 sau traficul măsurat pe segmente care se adună pentru tot DNul, dar măcar apare o estimare de trafic pentru 2015.
Scuze pentru calitatea "fotografiilor spion" :lol:

http://img545.imageshack.us/img545/232/dsc1163z.jpg

http://img4.imageshack.us/img4/535/dsc1159v.jpg

sursa: ZF din 4 ianuarie

NaRc0t1c
January 8th, 2013, 06:48 PM
Soseaua din pozele de mai sus arata foarte bine insa ai observat cumva prin comune apa curenta,gaze trase?Stiu ca romania duce lipsa la asa ceva cel putin moldova.....

cristikrisch
January 8th, 2013, 09:56 PM
In judetul Maramures in toate localitatile de pe traseu este gaz si apa curenta.

In Salaj si Cluj nu stiu, dar banuiesc ca si acolo (tevi de gaz am vazut in aproape toate localitatile).

radutm
January 8th, 2013, 11:05 PM
^^
De studiat datele privind dotarea locuintelor, pe judete, orase si comune, conform ultiumului recensamant: http://www.recensamantromania.ro/wp-content/uploads/2012/08/TS12.pdf

cristikrisch
January 10th, 2013, 02:17 PM
Am facut astazi un drum Baia Mare-Cluj. Pe portiunea dintre Dej si Baia Mare la iesire si intrare in loalitati am vazut instalati niste stalpi vopsiti in galben destul de grosi. Oare ni se pregateste ceva? (Radare fixe)

Staude6
January 10th, 2013, 03:01 PM
Am facut astazi un drum Baia Mare-Cluj. Pe portiunea dintre Dej si Baia Mare la iesire si intrare in loalitati am vazut instalati niste stalpi vopsiti in galben destul de grosi. Oare ni se pregateste ceva? (Radare fixe)

eu am vazut pe acest sector de drum stalpi negri cu o chestie rosie cilindrica din sticla sau plastic in varf de vreo 2,5-3 m inaltime si langa mai era un stalp identic inalt cam de 50 cm.

cristikrisch
January 10th, 2013, 03:15 PM
Cred ca erau aceeasi stalpi dar i-au vopsit. Si chestia rosie am vazut-o si eu acum ca ai spus tu....dar cred ca era ceva capac de plastic sau ceva in genul. Poate pentru a nu intra apa in ei.

mariansb
January 10th, 2013, 03:16 PM
Practic sunt terminate lucrarile de reabilitare pe toata lungimea intre Dej si Baia Mare?

Staude6
January 10th, 2013, 03:21 PM
Practic sunt terminate lucrarile de reabilitare pe toata lungimea intre Dej si Baia Mare?

95-98%

Staude6
January 10th, 2013, 07:31 PM
http://i1105.photobucket.com/albums/h354/Staude6/IMG_20130110_155614.jpg

cam asa arată presupusele radare fixe :)

MHN
January 11th, 2013, 05:13 PM
Brasov Sibiu noaptea e un cosmar din cauza insulelor de calmare a traficului.

Chiar daca stiam drumul....tot aveam surprize.

Pe de alta parte...Bv-Tg Mures e chiar lejer...defapt si restul...pana la Gilau.
De ce? Nu sunt semnalizate din timp sau corespunzator?

Din experienta mea, insulele de pe Brasov-Sibiu sunt semnalizate prost. Sunt cateva betisoare foarte subtiri, care au fost la origine reflectorizante, dar sunt acoperite de noroi, asa ca le vezi foarte tarziu. Mai ales cele din afara satelor, sau pe ceata.
Am inteles. Multam pentru clarificari.

[...]

Din categoria "bătut toba la spartul târgului": Insulele magyar-style de pe SB - BV sunt similare cu cele folosite pe dincolo la redus viteza și descurajat traficul greu în zonele cu pretenții de rezidențial. Cine a pus așa ceva pe un drum național important (și cine a pus pe E671 reabilitat, parcă) e un
@ AlexIP, am inteles doar ca presemnalizarea lor este proasta, mai ales deoarece serviciul de intretinere si curatire a indicatoarelor este prestat in mod necorespunzator.
Daca circuli des prin zona, tie ce anume nu-ti convine la aceste insule? Pentru ce viteza sunt proiectate?

cricric
January 11th, 2013, 05:20 PM
@ AlexIP, am inteles doar ca presemnalizarea lor este proasta, mai ales deoarece serviciul de intretinere si curatire a indicatoarelor este prestat in mod necorespunzator.
Daca circuli des prin zona, tie ce anume nu-ti convine la aceste insule? Pentru ce viteza sunt proiectate?

Sunt puse aiurea, foarte dese. Si astea in tandem cu o groaza de smecheri care merg tare, sau nesmecheri care merg tare si care nu cunosc drumul duc la o o groaza de "complicatii" ca sa zic asa.

Fiind dese, nici nu prea ai posibilitati sa depasesti, asa ca daca ai un camion in fata, staaai dupa el de-ti vine rau.
Inteleg sa le puna prin sate, da alea is peste tot.

De cum is marcate nu mai zic nimic.

OmulPlajei
January 12th, 2013, 01:49 PM
Sa fim seriosi..

Insulele de pe DN1 Brasov - Sibiu sunt puse sau in localitati, sau in zona intersectiilor cu drumuri secundare, un loc unde sunt din nou binevenite. Nu sunt puse aiurea in camp, doar de dragul de a fi acolo.

Oare cati respecta limitarile la 70 km/h amplasate in zona intersectiilor dintre unele DN-uri si unele drumuri secundare? Eu zic ca foarte putini, desi acestea sunt limitari foarte importante, care ar salva multe vieti daca ar fi respectate. Cu ajutorul insulelor de pe DN1, fluxul traficului in acele intersectii este mai ordonat si mai sigur. Ca nu sunt bine semnalizate e un lucru, dar ca nu poti tu sa depasesti un TIR in spatiul dintre ele e altceva. Daca nu erau ele ce faceai? Prelungeai depasirea pana in intersectie (linie continua)?

aristotelro
January 12th, 2013, 03:32 PM
^^
Like

MNU
January 12th, 2013, 03:57 PM
^^
Si eu!

AlexIP
January 12th, 2013, 06:57 PM

Nu circul des, dar de fiecare dată când ajung nu pot să nu mă întreb cine a avut geniala idee de a le face așa. Ca șofer de mașină normală nu am probleme în a face mica fandare impusă de ele la o viteză mai mare decât cea de 30 km/h pentru care probabil au fost proiectate, dar văd și aud pe stație șoferi de camioane care le blagoslovesc mai ceva ca pe giratoriile mici de la cât balans fac în ele. Să fim serioși, șicanele ăstea, în forma loc actuală, sunt ca niște scări puse random pe un trotuar, n-au alt scop practic decât să deranjeze traficul. Asta pe lângă posibilitatea mult mai mare de a avea incidente/accidente în trafic din cauza lor.

MNU
January 12th, 2013, 08:31 PM
^^
Admit ca executia unor insule lasa de dorit dar, daca sint executate cum trebuie ele ajuta. Incidente/accidente din cauza acestor sicanelor au tantalaii si grabitii, exact ca in cazul copacilor de pe marginea drumului. Daca s-ar circula corect, nu ar fi nici o problema. Si acestea tocmai asta incearca sa impuna.

nitz
January 13th, 2013, 11:46 AM
^^
Daca s-ar circula corect, atunci n-ar mai fi nevoie nici de parapeti intre sensurile de autostrada, sau de airbaguri. Dar intotdeauna vor exista grabiti, obositi, neatenti, inconstienti, care vor face greseli. Scopul masurilor de siguranta - insule in trafic, drumuri fara copaci pe margine, airbaguri - e ca acele greseli sa nu se transforme in accidente mortale.

Daca, dupa ce ai construit insulele, sunt mai multe accidente decat inainte, atunci ceva e gresit.

Altfel, eu sunt cu totul de acord cu masurile de calmare a traficului, semnalizate cum trebuie. Daca vrei ca o limita de viteza sa fie respectata, trebuie ca si drumul sa sugereze asta - benzi mai inguste, marcaje corespunzatoare... Ca exemplu de "asa nu" - faimoasa centura de nord a Bucurestiului, la "standard de autostrada" conform ziarelor, si cu limitari de 30 km/h (pe care evident nu le respecta nimeni).

andrei11
January 13th, 2013, 06:10 PM
... Ca exemplu de "asa nu" - faimoasa centura de nord a Bucurestiului, la "standard de autostrada" conform ziarelor, si cu limitari de 30 km/h (pe care evident nu le respecta nimeni).
Radare fixe si amenzi fara numar, fara numar, sa se faca ambuteiaj din cauza celor care stau pe dreapta sa-si plateasca amenda.
Pe pariu ca in jumatate de an se va circula cu fix 25 in zona ?

bogdymol
January 13th, 2013, 06:22 PM
Radare fixe si amenzi fara numar, fara numar, sa se faca ambuteiaj din cauza celor care stau pe dreapta sa-si plateasca amenda.
Pe pariu ca in jumatate de an se va circula cu fix 25 in zona ?

Tu ai fost pe acel drum? E cea mai mare idiotenie sa mergi cu masina tot cu 80-30-80-30-80-30... ca asa se schimba limitele de viteza la fiecare 500 m.

AlexIP
January 13th, 2013, 06:24 PM
Dar acum întrebarea e... pe cine ajută limitările ălea cretine, în afară de poliție care face bani de pe seama noastră?

cinxxx
January 13th, 2013, 09:04 PM
Am vazut o gramada de astfel de succesiuni de semne si in scurta mea vizita acasa de sarbatori. O gramada de treceri de pietoni aveu limitare de 30, fie de la 50, fie de la 70. Decat asa, mai bine pui semafoare cu o prioritate pt masini, si buton pt pietoni, le iluminezi ca lumea sa si vezi ceva pe acolo, si te asiguri ca nu se gasesc idioti care parcheaza chiar acolo si blocheaza vizibilitatea...

andrei11
January 13th, 2013, 10:32 PM
Tu ai fost pe acel drum? E cea mai mare idiotenie sa mergi cu masina tot cu 80-30-80-30-80-30... ca asa se schimba limitele de viteza la fiecare 500 m.
Eu m-am referit la Centura Bucurestiului.
Nu n-am fost pe acel drum, din pacate nu am vazut nici o poza / schita. Sa inteleg ca sunt niste insule "3 D" in mijlocul drumului, la un moment dat ? (Drum cu o banda pe sens, evident ).
Am impresia ca o singura data am inalnit asa ceva, nu mai tin minte pe unde si am fost foarte derutat. Dar asta de mult de tot, si poate intr-un oras ( Vatra Dornei ? ). Nu stiu, nu spun mai multe sa nu fabulez. Dar parca era intr-un oras.