nirolf
October 1st, 2010, 01:44 PM
Există şi http://www.roviniete.ro/, parcă arată mai bine. E bine că se poate cumpăra on-line şi există şi un "sistem gratuit de avertizare a scadenţelor rovinietelor".
|
View Full Version : Roads nirolf October 1st, 2010, 01:44 PM Există şi http://www.roviniete.ro/, parcă arată mai bine. E bine că se poate cumpăra on-line şi există şi un "sistem gratuit de avertizare a scadenţelor rovinietelor". hentz October 1st, 2010, 03:53 PM Clar mult mai bun,am observat o diferenta pentru autoturisme in Ro/an 120 Ron in Hu/an 650 Ron cam mult dar macar acolo au drumuri. vasilesilion October 1st, 2010, 04:09 PM Clar mult mai bun,am observat o diferenta pentru autoturisme in Ro/an 120 Ron in Hu/an 650 Ron cam mult dar macar acolo au drumuri. Da' acuma o să strângem şi noi bani, din roviniete, şi-o să avem şi noi drumuri. Luaţi-vă roviniete, oameni buni, se poate şi două de căciulă! vasilesilion October 1st, 2010, 04:24 PM Din ciclul "Încă o promisiune pentru liniştea noastră": E de notorietate faptul ca fostul ministru Radu Berceanu nu a facut absolut nimic pentru infrastructura de transport a judetului Maramures. Ba am putea spune ca a anulat mai multe proiecte aflate foarte aproape de finantare pentru care s-au cheltuit sume importante de bani. Lucrurile par sa se schimbe in bine odata cu numirea Ancai Boagiu in functia de ministru al Transporturilor. Mircea Man: “Luni am discut mai bine de o ora cu noul ministru. Ne cunoastem din anul 1990 si sunt convins ca lucrurile vor sta altfel de acum inainte. Am primit 6 milioane de euro pentru aeroport si promisiunea ca va interveni pentru dotarea lui cu sistemul ILS. De asemenea, am convins-o sa aloce banii necesari pentru reabilitarea si asfaltarea DN 18 B pe tronsonul Targu Lapus-Casei. Lucrarile vor incepe in aceste zile. Tot in aceasta toamna vor incepe si lucrarile de reabilitare a DE 58, Baia Mare-Dej. Da, Maramuresul va avea o alta deschidere in relatiile cu ministrul Anca Boagiu”. Sursa (http://www.informatia-zilei.ro/mm/2010/09/21/ministrul-boagiu-are-ochi-pentru-maramures/) bogdymol October 2nd, 2010, 12:01 PM România: Noile rovignete nu sunt disponibile in benzinarii Din data de 1 octombrie, şoferii care folosesc infrastructura de drumuri naţionale şi autostrăzi vor trebui să folosească un nou tip de rovinietă. Varianta clasică, pe hârtie, nu va mai fi disponibilă spre vânzare. Forma fizică a matriţei, cea aplicată pe parbrizul maşinii, va fi înlocuită cu vignieta electronică. Şoferii plătesc şi primesc la schimb o chitanţă care atestă plata taxei aferente, maşina fiind înscrisă automat într-o bază de date electronică. Sistemul este destul de bine cunoscut de şoferii bănăţeni, fiind aplicat cu succes de câţiva ani pe şoselele din Ungaria. Sistemul pare mult mai facil, problema este că România a fost din nou luată pe nepregătite. Mai precis, în benzinării, cele mai multe locaţii unde noua vignetă ar trebui să fie disponibilă sunt probleme cu introducerea noului soft de introducere în baza de date a autovehiculelor şi de încasare a taxei de drum. „Nu avem roviniete electronice, sunt probleme cu softul, acum se implementează. Nu cred că veţi găsi nici la alte benzinării astăzi”, spunea o casieră dintr-o benzinărie din Timişoara Problema e că de câteva zile nu mai sunt dispobibile nici vechile rovignete iar şoferii sunt puţin speriaţi. „Am auzit că acum te filmează, trebuie neapărat să cumpăr rovinieta, dacă mă prind am văzut că sunt amenzi mai mari. Eu acum ce să mă fac? De unde să cumpăr?”, spunea un şofer nemulţumit. sursa (http://www.tion.ro/stiri/timis/articol/noile-rovignete-nu-sunt-disponibile-in-benzinarii/cn/news-20101001-04291809) ionut October 2nd, 2010, 04:31 PM România: sursa (http://www.tion.ro/stiri/timis/articol/noile-rovignete-nu-sunt-disponibile-in-benzinarii/cn/news-20101001-04291809) Gresit, nu "Romania". Ci "romanii". Care furau pana acum cu MAXIMA nerusinare. Eh cum dracu' s-au ingramadit deodata atatia sa ia roviniete?!?! Hai sa ma scuteasca deontologii. Adevarul e ca se fura pe rupte. bogdymol October 2nd, 2010, 05:07 PM Gresit, nu "Romania". Ci "romanii". Care furau pana acum cu MAXIMA nerusinare. Eh cum dracu' s-au ingramadit deodata atatia sa ia roviniete?!?! Hai sa ma scuteasca deontologii. Adevarul e ca se fura pe rupte. Aici nu sunt de acord cu tine. Nici macar nu ar trebui sa existe rovinietele la noi pentru ca nu avem autostrazi pentru care sa platim. Ce voiam eu sa evidentiez este ca acum nu poti sa iti cumperi rovinieta nici daca vrei, pentru ca cu toate ca ei au spus ca incepand cu 1 Octombrie intra in functiune sistemul, se pare ca nu e chiar asa. ionut October 2nd, 2010, 06:14 PM Aici nu sunt de acord cu tine. Nici macar nu ar trebui sa existe rovinietele la noi pentru ca nu avem autostrazi pentru care sa platim. Ce voiam eu sa evidentiez este ca acum nu poti sa iti cumperi rovinieta nici daca vrei, pentru ca cu toate ca ei au spus ca incepand cu 1 Octombrie intra in functiune sistemul, se pare ca nu e chiar asa. Pai n-am ce sa mai comentez. :) Nu zic ca e bine ca nu se gaseste rovinieta. Totusi, nu pot sa cred ca tie, de exemplu, nu-ti pute de la o posta cum s-a aglomerat acum... hai sa fim seriosi. E normal sa platim rovinieta omule tocmai pt ca nu avem autostrazi. :) Cand vom avea taxa pe autostrada (aia de la Cernavoda nu se pune), atunci va fi anormal sa platim si rovinieta si taxa de autostrada. :cheers: bogdymol October 2nd, 2010, 06:28 PM Pai n-am ce sa mai comentez. :) Nu zic ca e bine ca nu se gaseste rovinieta. Totusi, nu pot sa cred ca tie, de exemplu, nu-ti pute de la o posta cum s-a aglomerat acum... hai sa fim seriosi. E normal sa platim rovinieta omule tocmai pt ca nu avem autostrazi. :) Cand vom avea taxa pe autostrada (aia de la Cernavoda nu se pune), atunci va fi anormal sa platim si rovinieta si taxa de autostrada. :cheers: NU, nu e normal! Platim o gramada de impozite si taxe (inclusiv in combustibil)! Mi se pare mult mai corect sistemul din Ungaria si Slovacia (poate si prin alte parti e la fel, dar aici am fost si am vazut cu ochii mei): pe autostrazi/drumuri express e obligatorie vinieta pentru toata lumea, iar pe drumurile nationale platesc vinieta doar autovehiculele peste 3,5 t. La facultate ne-a spus un profesor de drumuri ca un camion de 30 t uzeaza la o trecere drumul cat un milion de autoturisme mici. Mie imi cam da de gandit chestia asta, mai ales ca pare a fi adevarata daca te uiti cum arata denivelarile din asfaltul pe care trec multe tiruri. Oricum, treaba e românească: soferii se inghesuie acuma la cumparat roviniete pentru ca altfel primesc felicitarea acasa, iar statul a dat drumul la sistem inainte ca acesta sa fie complet functional. Acuma intreb si eu, daca sunt strain si vin pentru prima data in Romania cu masina pe la Nadlac, de unde imi cumpar rovinieta? E aiurea... ionut October 2nd, 2010, 07:05 PM ^^ Man nu trebuie sa-mi explici pt ca stiu ce e in RO fff bine cand vine vorba de taxe and shit. Mie mi se pare normal sa fie o taxa de drum, chiar daca sunt accize prin benzina si alte rahaturi. In fine, nu intru aici in detalii, nu are rost sambata seara. :nuts: Tre' sa ne relaxam. Eu un singur lucru ziceam... atat. Faptul ca ziaristii si alti deontologi ar trebui sa observe cozile din punct de vedere al fraudei, inainte sa vada impotenta (EVIDENTA!) a statului/administratiei. Atat am zis, imi vine greata cand vad ipocrizie. Cu totii stim ca platim taxe peste taxe. Imi pute rau cand stim ca suntem hoti si ne dam mari deontologi. Macar sa recunoastem: statul a facut in sfarsit un sistem care depisteaza hotii si uite-i ca au facut cozi la benzinarie. Acum se vaita ca nu au roviniete. OK, dar nu zic ca inainte au furat cu nesimtire. NESIMTIRE. :D bogdymol October 2nd, 2010, 07:33 PM ^^ Eu ma simt furat atunci cand stiu ca trebuie sa cumpar rovinieta pentru a merge pe un simplu drum normal. Pentru a merge pe soselele normale nu platim impozit pe masina si taxe in benzina??? In tarile civilizate ai 2 variante: ori platesti vinieta si mergi frumos pe autostrada, ori nu o platesti, dar ai la dispozitie drumurile secundare (pentru care oricum platesti taxe la benzina). Nu are rost sa ne certam acuma pe tema asta (fiecare cu parerea lui), dar eu zic ca suntem furati de catre incompetentii care conduc statul Roman pentru ca ne pun sa platim de mai multe ori pentru aceleasi servicii. ionut October 2nd, 2010, 07:42 PM Nu are rost sa ne certam acuma pe tema asta (fiecare cu parerea lui), dar eu zic ca suntem furati de catre incompetentii care conduc statul Roman pentru ca ne pun sa platim de mai multe ori pentru aceleasi servicii. :) Relax, fii zen, doar e sambata seara. :cheers: MHN October 2nd, 2010, 08:29 PM Mie-mi pare de-amboulea felul in care a fost "promovata" schimbarea precum si comunicatul de doi (2) bani al CNADNR... exact cu vreo 2 zile inainte, in loc, de exemplu, de vreo 1 luna si de folosirea multiplelor canale de media... radutm October 3rd, 2010, 07:44 AM Eu as fi de acord cu vigneta, chiar daca nu avem autostrazi, dar cu conditia ca banii sa fie folositi strict pentru autostrazi. Dar bugetul statului se construieste dupa un principiu de omogenitate. Toti banii din taxe si impozite se duc in buget si isi pierd originea, nu poate fi decis dinainte ceea ce se va face cu ei. Asa ca, atunci cand au introdus rovigneta, politicienii ne-au spus ca e nevoie de ea pentru constructia de autostrazi si infrastructura moderna, fara sa ne spuna ca nu ne pot asigura ca banii se duc intr-un cont bine stabilit, exclusiv pentru asa ceva. Nu ne-au explicat ca banii se duc oricum in bugetul de stat si pe urma se impart dupa cu totul alte criterii. Ar trebui schimbat acest principiu fundamental al statului, astfel incat o taxa anume sa poata constitui un fond separat cu o destinatine bine stabilita, iar daca obiectivul este indeplinit, taxa sa poata fi redusa sau chiar eliminata. Dar asta ar insemna un cutremur de magnitudinea 10 pt. tot ce inseamana politica... vancouverro October 3rd, 2010, 01:51 PM CNADNR va aloca peste 52 milioane lei pentru consolidarea şi refacerea DN 2A 03 oct 2010, 12:57 | Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) va aloca 52,68 milioane lei, fără TVA , pentru "consolidarea şi refacerea sistemului rutier DN 2A km 124+000-141+500", se arată într-un anunţ de intenţie de pe e-licitaţie.ro. DN 2A este un drum național care leagă oraşele Urziceni şi Constanţa. CNADNR va aloca peste 52 milioane lei pentru consolidarea şi refacerea DN 2A. Data prevazută pentru începerea procedurilor de adjudecare este 5 octombrie 2010, iar durata contractului va fi de 24 de luni începând de la data adjudecării. Potrivit anunţului, contractul nu se înscrie într-un proiect sau program finanţat din fonduri comunitare. (...) sursa: http://www.realitatea.net/cnadnr-va-aloca-peste-52-milioane-lei-pentru-consolidarea-si-refacerea-dn-2a_753842.html alecu26 October 4th, 2010, 04:58 PM da...cam asa e ....un camion de 30 de tone uzeaza drumul cat milioane bune de masini mici. In fapt....in dimensionarea sistemului rutier autoturismele mici sunt practic ignorate. Ce uzeaza de fapt mult mai mult...sunt TIR-urile supraincarcate. Doar 10-20% daca se supraincarca, scara este parabolica....si acest 10-20% inseamna doar el alte milioane si milioane. Autoturismele mici se considera doar cand se stabileste ce capacitate de trafic trebuie sa aiba un drum....adica nr de benzi, cum sa fie intersectiile,e tc, etc. In alta ordine de idei...vineri seara la primul portal de pe A2, adica km 13-14..se lucra la ceva cabluri subterane, etc, etc. Prima reactie a fost ca se incepe reconstructia sistemului de avertizare prin mesaje variabile pe acele panouri...dar cred ca e vorba mai degraba de camerele pentru rovignete. vancouverro October 4th, 2010, 09:37 PM TULCEA. Investiţie de 80 milioane lei pentru accesul în Deltă Drumuri turistice modernizate cu fonduri europene 4 Octombrie 2010 Lucrările au durat cu câteva luni mai puțin decât era planificat de NECULAI AMIHULESEI (...) Proiectul care a vizat modernizarea infrastructurii de acces către zona turistică Murighiol-Uzlina-Dunavăţ-Lacul Razim a fost promovat de Consiliul Judeţean (CJ) Tulcea şi a costat 80,85 milioane de lei. Modernizarea acestei artere rutiere urmăreşte creşterea gradului de acces în zona turistică Murighiol-Uzlina-Dunavăţ-Lacul Razim. În cadrul proiectului s-au realizat 13 km de drum nou, s-au reabilitat 37 de km de drum existent şi şapte poduri, au fost realizate 47 de podeţe şi 50.232 de metri pătraţi de trotuare în localităţi, un sens giratoriu în Mahmudia şi benzi accelerare-decelerare spre zona turistică Bălteni. Din valoarea totală a proiectului, 65,514 milioane de lei reprezintă asistenţă financiară nerambursabilă acordată de UE, iar diferenţa până la 80,85 milioane lei este cofinaţare a CJ Tulcea, care este administratorul acestui drum turistic. Proiect similar pentru zona mănăstirilor UE a aprobat, în urmă cu câteva luni, finanţarea unui proiect similar cu cel din zona turistică Tulcea-Murighiol. CJ a declanşat procedura de achiziţie publică pentru desemnarea constructorului care va moderniza drumul turistic ce leagă mănăstirile din nordul Dobrogei, investiţie de aproximativ 20 milioane de euro. Victor Tarhon, preşedinte al CJ Tulcea, a declarat că „în câteva luni vom realiza, cu fonduri europene, şi modernizările la drumul care legă mănăstirile Celic-Dere, Cocoş şi Saon de arterele rutiere naţionale, facilitând astfel dezvoltarea turistică a respectivei zone". sursa: http://www.romanialibera.ro/actualitate/dobrogea/drumuri-turistice-modernizate-cu-fonduri-europene-201395.html GabrielD October 4th, 2010, 09:54 PM Drumuri in lucru in judetul Suceava: Inspectarea lucrărilor la centura ocolitoare a Municipiului Suceava - Zona Pătrăuţi Emil Boc: Pe mine mă interesează, doamna ministru Boagiu, să ne respectăm angajamentul ca în 2011 centura municipiului Suceava să fie gata, să o dăm în folosinţă. Deci, ca obiectiv, 2011 - finalizarea centurii, dar cu prioritate finalizarea celor 6,4 km prin care scoatem traficul greu din oraş. Asta trebuie să fie prioritate. /.../ Vom mai avea o rectificare de buget în această toamnă astfel încât mai sunt speranţe pentru infrastructură, pentru că am stabilit ca prioritate majoră şi în 2010, dar mai ales în 2011, susţinerea tuturor lucrărilor de infrastructură . Inaugurarea drumului judeţean Dărmăneşti – Siret (27 km POR) Emil Boc: Domule primar, să folosiţi sănătos drumul, împreună cu oamenii din zonă! Gheorghe Flutur: Drumul judeţean 209 D- 27 de km, care deserveşte mai multe localităţi cu multă populaţie - Dărmăneşti, Şerbăuţi, Calafindeşti, Bălcăuţi, Siret, este un drum spre frontiera cu Ucraina şi este aproape finalizat. Aici este o zonă calamitată. Şi drumul a fost afectat de inundaţiile din iulie. Termenul de finalizare era în februarie. Noi ne-am grăbit. Vreau să vă spun că din cinci programe operaţionale pe Suceava, patru sunt gata. Emil Boc: E foarte bine că terminaţi înainte de începutul iernii, pentru că ceea ce se conservă acum nu mai presupune cheltuieli suplimentare. Orice drum lăsat neterminat peste iarnă aduce cheltuieli suplimentare. Gheorghe Flutur: Marţi dăm în funcţiune drumul Dolhasca – Probota, spre mănăstirea Probota, un alt POR şi săptămâna viitoare, drumul care va lega Vatra Dornei de Ardeal - e vorba de Vatra Dornei, Panaci spre Harghita, e un drum pe POR, pe care l-am betonat şi era aproape finalizat. Acesta este o mare realizare, scurtează distanţa Vatra Dornei - Bucureşti cu 110 km şi iese în Autostrada Transilvania, de fapt, şi taie Muntele Călimani pe la sud. Emil Boc: Dacă toată lumea s-ar mobiliza aşa ca domnul Flutur, am cheltui banii europeni la timp. Din cinci programe, patru sunt gata. Alţii nici măcar nu au semnat contractele şi dumneavoastră le-aţi terminat. Nu-l lăudăm degeaba pe domnul Flutur, pentru că are rezultate./.../ sursa www.guv.ro (http://www.guv.ro/vizita-premierului-emil-boc-in-judetul-suceava__l1a110615.html) GabrielD October 4th, 2010, 10:04 PM DJ 720, Târgovişte – Moreni, tronson pe care se efectuează ample lucrări de reabilitare Astăzi, 26 august 2010, conducerea Consiliului Judeţean Dâmboviţa, reprezentată de preşedintele Florin Popescu şi vicepreşedintele Marin Antonescu, a fost prezentă pe şantierele de lucru de pe DJ 720, Târgovişte – Moreni, tronson pe care se efectuează ample lucrări de reabilitare. La faţa locului, preşedintele CJD a evidenţiat modul alert şi la parametri calitativi superiori în care se asfaltează DJ 720, arteră în lungime totală de 24 de kilometri, pe care nu au mai fost executate lucrări de reabilitare în ultimii 30 de ani: „Am ales să reabilităm acest drum întrucât este cel mai traficat din judeţul Dâmboviţa, astfel încât o bună parte din fondurile alocate de către Consiliul Judeţean pentru reparaţia infrastructurii rutiere au fost destinate reabilitării DJ 720. (…)Vreau să precizez că nu vom opri lucrările chiar dacă suntem în criză economică, chiar dacă au fost reduse bugetele, atât ale Consiliului Judeţean, cât şi ale administraţiei locale. Va trebui să găsim alte resurse pentru a face drumuri de calitate în judeţul nostru”. sursa - cu poze (http://www.cjd.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=695:reabilitare-tronson-pe-dj-720&catid=36:comunicate-presa&Itemid=86) ionut October 6th, 2010, 05:23 AM :wtf: of the day :) Drum nou si mai scurt intre Vatra Dornei si Ardeal Pentru soferi, distanta dintre nord-vestul Transilvaniei si Bucuresti va fi scurtata cu 110 kilometri incepand de saptamana aceasta, cand autoritatile din judetul Suceava vor da in functiune un nou drum care va lega Vatra Dornei de judetele Ardealului. Soseaua va reprezenta totodata o legatura rapida intre Autostrada Transilvania si Moldova. Presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur, care a avut duminica o intalnire cu premierul Emil Boc, a declarat ca investitia va fi receptionata in aceste zile, ruta urmand sa faca o conexiune intre Vatra Dornei, Panaci, spre Harghita, prin pasul Bilbor. “E un drum pe Programul Operational Regional (POR), pe care l-am betonat si era aproape finalizat. Acesta este o mare realizare, scurteaza distanta Vatra Dornei - Bucuresti cu 110 kilometri si iese in Autostrada Transilvania, de fapt, si taie Muntele Calimani pe la sud”, a explicat Flutur. sursa (http://www.citynews.ro/sibiu/auto-27/drum-nou-si-mai-scurt-intre-vatra-dornei-si-ardeal-95158/) Despre ce drum e vorba?!?! N-am inteles daca e facut de la zero sau este un DJ reabilitat. Poate cineva din zona sa "deseneze" pe Google Maps ce si cum? Thanks. :cheers: panda80 October 6th, 2010, 09:22 AM http://img638.imageshack.us/img638/9720/drumr.jpg Este vorba de drumul judetean 174, ce era asfaltat doar pe primii 10-15 km din Vatra Dornei, si trece prin estul muntilor Calimani, ajungand in DN15 in zona Borsec. Drumul era asemanator cu unul forestier, aproape impracticabil pentru masinile mici, cel putin intre Panaci si Bilbor. Drumul trece prin frumoasa depresiune a Bilborului, zona ideala pentru agroturism, daca s-ar mai stopa taierea padurilor. In ultimii ani, s-au facut progrese foarte mari cu asfaltarea si reabilitarea drumurilor judetene si nationale. Acest pas este dupa mine la fel de important precum constructia de autostrazi, chiar daca nu este la fel de vizibil la nivel electoral. Alt exemplu de drum judetean reabilitat la standarde foarte bune este drumul Viziru-Giurgeni, din judetele Braila si Ialomita, ce reprezinta conexiunea optima intre Moldova si Dobrogea. ionut October 6th, 2010, 09:31 AM ^^ Merci! :cheers: Ce nu inteleg este legatura cu Autostrada Transilvania... oricum o dai este f departe de acest drum. Cine vine de la Suceava spre vest o ia spre Bistrita/Cluj, nu spre Bucuresti. Cine vine de la Suceava spre Bucuresti direct o ia pe E85. Ideea e ca nu ma prind cine foloseste drumul asta in mod deosebit, de e asa o realizare. Nu vreau sa fiu Gica-contra, doar ca nu inteleg ce si cum, poate-mi explicati si mie entuziasmul asta cu drum scurtat 100 km spre Bucuresti. Al cui? Al celor care vin de la Vatra Dornei? :nuts: iuli October 6th, 2010, 09:34 AM Mai degraba a celor care merg la Vatra Dornei. panda80 October 6th, 2010, 09:37 AM ^^ Merci! :cheers: Ce nu inteleg este legatura cu Autostrada Transilvania... oricum o dai este f departe de acest drum. Cine vine de la Suceava spre vest o ia spre Bistrita/Cluj, nu spre Bucuresti. Cine vine de la Suceava spre Bucuresti direct o ia pe E85. Ideea e ca nu ma prind cine foloseste drumul asta in mod deosebit, de e asa o realizare. Nu vreau sa fiu Gica-contra, doar ca nu inteleg ce si cum, poate-mi explicati si mie entuziasmul asta cu drum scurtat 100 km spre Bucuresti. Al cui? Al celor care vin de la Vatra Dornei? :nuts: Da, Vatra Dornei s-a dezvoltat foarte mult in ultimii ani, devenind o importanta statiune de schi, alaturi de valentele balneoclimaterice cunoscute. Se realizeaza accesul in zona astfel si dinspre sud, deci implicit dinspre Bucuresti, mult mai facil astfel. Legatura cu Autostrada Transilvania se va face prin autostrada Iasi- Tg. Mures, care va trece cam la 20 km sud de Toplita, prin Ditrau. Astfel Vatra Dornei va fi la aproximativ 80 km de autostrada, lucru ce va avantaja turismul in acea zona superba. ionut October 6th, 2010, 09:49 AM Legatura cu Autostrada Transilvania se va face prin autostrada Iasi- Tg. Mures, care va trece cam la 20 km sud de Toplita, prin Ditrau. Astfel Vatra Dornei va fi la aproximativ 80 km de autostrada, lucru ce va avantaja turismul in acea zona superba. aaaaaaaaaaaaaa Pai stai nene ca pana la Iasi-Tg Mures mai e muuult. Si Iasi - Tg Mures NU este AT... de la Ditrau la Tg Mures mai mananci o paine. Bun, gata, am inteles ideea. E ok, ce sa zic, poate un pic prea mare momentan entuziasmul, insa pe viitor da, va fi o treaba sa faci Bucuresti-Brasov-Tg Mures-Ditrau pe autostrada (A3 si A5?) si apoi Vatra. Asta va fi peste... 10 ani? :D Cred ca mai curand momentan este traficul dinspre Brasov spre Vatra, nu Bucuresti. Bucurestenii se opresc pe Valea Prahovei. Dupa ce faci 5 ore Buc-Predeal va garantez eu ca nu te mai gandesti la Vatra.... dar dupa ce vor fi gata autostrazile, da, va fi o chestie. 5 ore Buc-Predeal de-acum pot fi 5 ore Bucuresti-Timisoara cand va fi gata A1..... asta asa ca o comparatie. panda80 October 6th, 2010, 12:06 PM Asta va fi peste... 10 ani? :D In cel mai bun caz. scurt/2 October 6th, 2010, 01:52 PM Legatura cu Autostrada Transilvania se va face prin autostrada Iasi- Tg. Mures, care va trece cam la 20 km sud de Toplita, prin Ditrau. Astfel Vatra Dornei va fi la aproximativ 80 km de autostrada, lucru ce va avantaja turismul in acea zona superba. In cazul asta, mult mai logic si ecologic ar fi fost sa se ocupe de drumul Vatra Dornei - Brosteni - Izvoru Muntelui (Lacul Bicaz) (pe valea Bistritei) si sa lase minunatia aia de zona (Panaci-Bilbor) in pace. Asa, toata poezia acelui loc paradisiac se va duce pe Apa Sambetei odata cu forfota masinilor, autobuzelor, camioanelor si mai ales a ghertzoilor si fripturistilor. Nu mai vorbesc de poluarea ce-i va urma automat. In plus, vor aparea si binecunoscutele vile cocalaresti (trade mark Snagov, Pipera, Herastrau Nord, etc) si hoteluri de copii de securisti (v.Neptun) care vor mutila definitiv peisajul. In concluzie: s-a mai dus inca un colt minunat de tara, iar cretinii isi trec pe raboj inca o victorie asupra Romaniei! Clinlin October 6th, 2010, 01:53 PM Cred ca Flutur nu abera chiar foarte mult. S-ar putea sa fie destul de rezonabil ca din Vatra Dornei catre Bucuresti sa mergi de acum prin Borsec - Piatra Neamt - E85, decat sa urci prin Suceava si apoi sa intri de acolo pe E85. nenea_hartia October 6th, 2010, 05:31 PM Legatura cu Autostrada Transilvania se va face prin autostrada Iasi- Tg. Mures, care va trece cam la 20 km sud de Toplita, prin Ditrau. Flutur este unul din cei mai găunoşi populişti pe care i-a dat politica românească. După logica asta, putea să spună că drumul va face legătura cu Eurotunelul, prin reţeaua europeană de autostrăzi. In cazul asta, mult mai logic si ecologic ar fi fost sa se ocupe de drumul Vatra Dornei - Brosteni - Izvoru Muntelui (Lacul Bicaz) (pe valea Bistritei) si sa lase minunatia aia de zona (Panaci-Bilbor) in pace. Asa, toata poezia acelui loc paradisiac se va duce pe Apa Sambetei odata cu forfota masinilor, autobuzelor, camioanelor si mai ales a ghertzoilor si fripturistilor. Nu mai vorbesc de poluarea ce-i va urma automat. In plus, vor aparea si binecunoscutele vile cocalaresti (trade mark Snagov, Pipera, Herastrau Nord, etc) si hoteluri de copii de securisti (v.Neptun) care vor mutila definitiv peisajul. In concluzie: s-a mai dus inca un colt minunat de tara, iar cretinii isi trec pe raboj inca o victorie asupra Romaniei! +1 areal51 October 6th, 2010, 06:39 PM Cred ca Flutur nu abera chiar foarte mult. S-ar putea sa fie destul de rezonabil ca din Vatra Dornei catre Bucuresti sa mergi de acum prin Borsec - Piatra Neamt - E85, decat sa urci prin Suceava si apoi sa intri de acolo pe E85. De la V. Dornei pana la Piatra Neamt (si mai departe Bacau -E85) nu merge nimeni prin Suceava si nici macar prin Gura.Humor-Spataresti. Se merge numai "la vale" pe Bistrita (P. Largului - Bicaz - P. Neamt) si s-ar ocoli prin Bilbor. Flutur a vorbit numai prostii. Nici macar aia din Borsa sau Sighet nu vin prin Vatra Dornei spre sud captiva October 7th, 2010, 01:02 PM De la V. Dornei pana la Piatra Neamt (si mai departe Bacau -E85) nu merge nimeni prin Suceava si nici macar prin Gura.Humor-Spataresti. Se merge numai "la vale" pe Bistrita (P. Largului - Bicaz - P. Neamt) si s-ar ocoli prin Bilbor. Flutur a vorbit numai prostii. Nici macar aia din Borsa sau Sighet nu vin prin Vatra Dornei spre sud V. Dornei - brosteni - poiana largului – bicaz- p. neamt – Bacau – Focsani – bz – urziceni – buc – 508 km V. dornei – bistrita – reghin – tg. Mures – sighis – brasov – valea prahovei – buc – 511 km Toplita – m. ciuc – sf. Gh. – brasov – valea prahovei – buc – 356 km N-am gasit cat este exact v. dornei – toplita. Insa v. dornei – panaci – dragoiasa (aproape de limita SV/HR) -19 km, iar bilbor-rachitis – toplita – 16 km. Luand in calcul distantele astea si harta, se poate aprecia ca v. dornei – toplita nu e mai mult de 50-55 km pe ruta asta. Deci, v. dornei – panaci – toplita – m. ciuc – brasov – buc. – aprox. 405-410 km. Cu alte cuvinte, Flutur nu e chiar asa de dobitoc – s-a obtinut o reducere de 100-105 km a distantei rutiere vatra dornei – bucuresti. Mai mult, daca drumul toplita – v. dornei e ok, toplita – m. ciuc – brasov e in reabilitare si va fi ok peste 1-2 ani, iar brasov – buc. e bun spre f. bun, noua varianta va fi si mult mai scurta, si cu o planeitate buna pe toata distanta. panda80 October 7th, 2010, 02:01 PM V. Dornei - brosteni - poiana largului – bicaz- p. neamt – Bacau – Focsani – bz – urziceni – buc – 508 km V. dornei – bistrita – reghin – tg. Mures – sighis – brasov – valea prahovei – buc – 511 km Toplita – m. ciuc – sf. Gh. – brasov – valea prahovei – buc – 356 km N-am gasit cat este exact v. dornei – toplita. Insa v. dornei – panaci – dragoiasa (aproape de limita SV/HR) -19 km, iar bilbor-rachitis – toplita – 16 km. Luand in calcul distantele astea si harta, se poate aprecia ca v. dornei – toplita nu e mai mult de 50-55 km pe ruta asta. Deci, v. dornei – panaci – toplita – m. ciuc – brasov – buc. – aprox. 405-410 km. Exact. Se va realiza o conexiune buna spre Vatra Dornei si dinspre sud. Plus ca acest drum va realiza conexiuni catre localitati izolate, care nici nu visau la asa ceva si unde acum agroturismul si industriile locale se pot dezvolta. alecu26 October 7th, 2010, 02:51 PM e un drum cu interes turistic mai ales.... nu are sens sa traversezi muntii...doar ca sa ii traversezi din nou...cel putin asa gandesc eu. Dar banuiesc ca un asa traseu e superb. Eu de exemplu locuiesc in Bistrita....si lucreaz in Bucuresti. De cate ori am mai mult timp liber sa merg spre casa....o iau pe alta ruta decat cele deja cunoscute si rascunoscute....Sunt deja vreo 6 rute pe care am mers. Si nu sunt neaparat combinatii de 10 drumuri luate cu alte 10 drumuri. Asta e cam urmatoarea in program....Bucuresti-Vatra Dornei-Bistrita. DN 17 e superb reabilitat acum de la Vatra-Dornei la Cluj si si pana la Vatra-Dornei se circula bine. Drumul e cu vreo 150 km mai lung....dar nu cred ca-mi ia cu mult mai mult timp decat prin Bv sau prin Sb. vasilesilion October 7th, 2010, 03:17 PM In cazul asta, mult mai logic si ecologic ar fi fost sa se ocupe de drumul Vatra Dornei - Brosteni - Izvoru Muntelui (Lacul Bicaz) (pe valea Bistritei) si sa lase minunatia aia de zona (Panaci-Bilbor) in pace. Asa, toata poezia acelui loc paradisiac se va duce pe Apa Sambetei odata cu forfota masinilor, autobuzelor, camioanelor si mai ales a ghertzoilor si fripturistilor. Nu mai vorbesc de poluarea ce-i va urma automat. In plus, vor aparea si binecunoscutele vile cocalaresti (trade mark Snagov, Pipera, Herastrau Nord, etc) si hoteluri de copii de securisti (v.Neptun) care vor mutila definitiv peisajul. In concluzie: s-a mai dus inca un colt minunat de tara, iar cretinii isi trec pe raboj inca o victorie asupra Romaniei! Chestiunea asta e foarte complicată. Pe de o parte, am vrea să păstrăm cât mai mult din frumuşeţea nepoluată a naturii, pe de altă parte fiecare om, chiar din zonele izolate ale ţării, are dreptul de a beneficia de avantajele civilizaţiei. Civilizaţia, modernizarea contaminează şi strică natura, dar îmbunătăţeşte din altă perspectivă calitatea vieţii, pe anumite paliere. Ce putem face? Ar trebui să ne uităm cum rezolvă alţii (mă gândesc, normal, la occidentali) această dilemă. Modernizându-şi ţara, dar având grijă cât mai mult pentru a menţine împrejurimile curate. Curate de poluare, de kitsch-ul urbanistic, arhitectural şi peisagistic. Desigur, trebuie mai multă civilizaţie (în sensul de umanitate civilizată), alte mentalităţi, alte norme urbanistice, cu o strictă aplicare a lor. Nuştiu cât timp e necesar şi ce schimbări trebuie să suporte societatea românească pentru a ajunge acolo. Dar trebuie încercat. Şi poate că noi, cei ce postăm aici zi de zi, avem o mică contribuţie, undeva, în acest proces de civilizare. Eu trăiesc cu speranţa asta, şi de aceea sunt prezent. GabrielD October 7th, 2010, 08:52 PM Începe reabilitarea şi modernizarea Drumului Interjudeţean DJ 248 Iaşi - Vaslui (http://www.administratie.ro/articol.php?id=32385) Consiliul Judeţean Iaşi şi Consiliul Judeţean Vaslui au lansat în parteneriat proiectul Reabilitarea şi Modernizarea Drumului Interjudeţean DJ 248 Iaşi - Vaslui. Activităţile din cadrul proiectului au fost începute în octombrie 2008, iar în prezent au fost demarate lucrările de construcţie. Proiectul este finanţat din fonduri europene, în cadrul Programului Operaţional Regional 2007 - 2013, Axa prioritară 2: "Îmbunătăţirea infrastructurii de transport regionale şi locale". Autoritate de Management pentru Programul Operaţional Regional 2007-2013 este Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, iar Organism Intermediar responsabil cu implementarea acestui program în Regiunea de Dezvoltare Nord-Est este Agenţia pentru Dezvoltare Regională Nord-Est. Dezvoltat în regiunea de Nord-Est a României, proiectul va asigura legătura directă între 3 oraşe (Iaşi, Vaslui, Negreşti) şi peste 20 localităţi rurale, dintre care 7 sunt organizate ca centre de comună. Valoarea totală a proiectului este de 70.117.252,34 lei din care 51.053.676,20 finanţare nerambursabilă prin Programul Operaţional Regional 2007-2013. Contractul de finanţare pentru proiect care a fost semnat pe 11 octombrie 2008 se va finaliza pe 10 septembrie 2011, durata proiectului fiind de 39 de luni. Obiectivul proiectului îl reprezintă îmbunătăţirea mobilităţii populaţiei, bunurilor şi serviciilor în judeţele Vaslui şi Iaşi prin asigurarea conexiunii la reţeaua de drumuri naţionale. Beneficiile proiectului sunt: facilitarea accesului populaţiei şi agenţilor economici spre centrele urbane din regiune (Iaşi, Vaslui, Negreşti); facilitarea accesării serviciilor medicale şi educaţionale de către locuitorii zonelor rurale traversate Pestalotiu October 8th, 2010, 08:47 AM Lege: Drumurile forestiere trec de la Romsilva la consiliile locale sursa (http://www.green-report.ro/stiri/lege-drumurile-forestiere-trec-de-la-romsilva-la-consiliile-locale) vinterriket October 9th, 2010, 08:15 PM Circulaţie dificilă pe DN 1A Ploieşti-Braşov din cauza zăpezii. TIR-urile au acces pe Valea Prahovei Circulaţia rutieră pe DN1 A Ploieşti - Braşov, drum destinat în special maşinilor de mare tonaj, se desfăşoară cu dificultate, sâmbătă, din cauza ninsorii abundente, în aceste condiţii Poliţia luând decizia să permită accesul TIR-urilor pe DN 1, pe Valea Prahovei. În mod normal, maşinile de tonaj greu au acces pe DN 1A, pe Valea Prahovei, doar pe timp de noapte, în cursul săptămânii, însă nu şi pe timpul zilei şi în week-end, transmite corespondentul MEDIAFAX. Potrivit purtătotorului de cuvânt al Poliţiei Prahova, Radu Dan, circulaţia pe drumul naţional 1 A, care face legătura între Ploieşti şi Braşov, pe ruta Vălenii de Munte - Cheia - Săcele, se desfăşoară cu dificultate, sâmbătă, în apropierea graniţei între judeţele Prahova şi Braşov, în zona localităţilor prahovene Cheia şi Măneciu, din cauza ninsorii abundente. În aceste condiţii, Poliţia a decis să permită accesul TIR-urilor pe drumul naţional 1, pe Valea Prahovei, decizia fiind luată pentru a permite intervenţia utilajelor de deszăpezire şi pentru a evita blocarea DN 1 A. Reprezentantul Poliţiei Prahova a precizat că au acces pe DN 1 TIR-urile echipate cu lanţuri. DN 1 A este destinat în special traficului greu, în condiţiile în care TIR-urile nu au voie să intre pe DN1 decât pe timp de noapte, între orele 22.00 şi 6.00, în cursul săptămânii, accesul cestora fiind interzis pe DN 1, pe Valea Prahovei, în timpul zilei şi în week-end. Potrivit Poliţiei Rutiere Braşov, pe DN 1 A Braşov - Cheia se circulă bară la bară, carosabilul fiind foarte alunecos. De asemenea, pe ruta Braşov - Poiana Braşov, din cauza ninsorilor de sâmbătă dimineaţă, carosabilul a fost acoperit cu mâzgă şi se circulă în condiţii de iarnă, în zonă fiind mobilizate două echipaje de Poliţie Rutieră pentru a dirija circulaţia. Poliţiştii îi sfătuiesc pe conducătorii auto să-şi echipeze maşinile cu cauciucuri de iarnă şi lanţuri pentru zona de munte. Potrivit poliţiştilor rutieri, şi pe ruta Braşov - Predeal traficul este îngreunat din cauza poleiului format pe carosabil şi a lapoviţei. (Mediafax) sursa (http://www.gandul.info/news/circulatie-dificila-pe-dn-1a-ploiesti-brasov-din-cauza-zapezii-tir-urile-au-acces-pe-valea-prahovei-7460543) nenea_hartia October 11th, 2010, 10:10 PM DN6 Caransebeş-Lugoj, 6 octombrie: http://img215.imageshack.us/img215/7296/dsc06903q.jpg http://img515.imageshack.us/img515/4417/dsc06909o.jpg http://img87.imageshack.us/img87/3417/dsc06912.jpg http://img413.imageshack.us/img413/1019/dsc06914w.jpg http://img2.imageshack.us/img2/9572/dsc06915b.jpg http://img258.imageshack.us/img258/2010/dsc06918u.jpg http://img40.imageshack.us/img40/3598/dsc06921dq.jpg http://img838.imageshack.us/img838/4585/dsc06929g.jpg http://img716.imageshack.us/img716/87/dsc06931q.jpg http://img241.imageshack.us/img241/6280/dsc06932g.jpg ionut October 12th, 2010, 05:18 AM ^^ NICE! Multumim de poze! :) Abia astept sa termine sa merg si eu la Tm pe sud. Mi s-a acrit de Valea Oltului. ionut October 12th, 2010, 05:37 AM Date reale? Comentarii? Romania pierde 30 de milioane de euro dati de UE pentru drumuri! VIDEO! Anul acesta, pierdem 30 de milioane de euro si inca 130 de milioane raman cu semnul intrebarii, recunosc deschis cei de la Transporturi. Sunt bani pe care Uniunea Europeana ni-i da, insa noi nu stim sa-i cerem. In tara noastra, nicio autostrada inceputa in ultimii 20 de ani nu ajunge la destinatie, insa banii oferiti de Bruxelles pentru infrastructura nu sunt in stare sa ne motiveze. Sunt finantarile oferite inca din 2000 de Uniunea Europeana pentru lucrari care ar fi trebuit terminate pana in 2007. Luati spre exemplu ocolitoarea orasului Caransebes. 8 milioane de euro se pierd la sfarsitul anului, pentru ca lucrarea nu a fost facuta. Inmultim cu doi paguba in cazul DN 6, intre Craiova si Severin. Aici se pierd 16 milioane de euro, dupa ce constructorul a dat bir cu fugitii, iar statul s-a impacat prea usor cu ideea. Mai bifam si ocolitoarea Domajnea, inca o pierdere de 2,4 milioane euro. Si mai multi bani vom pierde pentru cel mai aglomerat drum din Romania: 113 milioane de euro. [care este....... ??!?! care? :nuts:] Comisia Europeana ne-a avertizat ca daca nu ne apucam serios de treaba, ne taie aceste fonduri. Licitatia atribuita de curand are serioase probleme si a fost contestata. Pana aici am vorbit de fondurile ISPA, de preaderare, jumatate de miliard de euro. Lucrurile sunt si mai grave pentru fondurile post aderare. Singurul santier de autostrada pe care se mai lucreaza convingator este cel dintre Arad si Timisoara. [asta este o prostie, si la cta bypass se lucreaza de zor] Din pacate chiar si aici, unde banii vin de la Uniune, lucrarile sunt intarziate cu un an, iar dincolo de Timisoara nici nu s-au inceput. Ar trebui sa se foloseasca companii private care sa gestioneze aceste proiecte, pentru ca statul nu e in stare, cred analistii. Din 4,5 miliarde de euro, fonduri post-aderare pentru infrastructura, abia am accesat 35 de milioane de euro. Mai avem trei ani sa cheltuim o suma uriasa pentru care nici macar nu s-au depus toate proiectele. [real?] sursa (http://www.incont.ro/transporturi/romania-pierde-30-de-milioane-de-euro-dati-de-ue-pentru-drumuri-video.html) ionut October 12th, 2010, 09:05 AM Veste buna, un drum ABSOLUT SUPERB care merita sa fie reabilitat. Abia astept sa-l parcurg din nou dupa ce e gata, acum cred ca e plin de gropi. Ultima data cand am mers pe Campulung (acum vreo 2 ani) erau locuri jalnice si extrem de periculoase. Insa peisajele sunt de exceptie. Sper totusi sa nu dureze 5 ani reabilitarea... si sa se faca inclusiv semnalizarea si zone de siguranta pe pantele fara vizibilitate. Piteşti: Reabilitarea DN 73 costă 100 de milioane de euro DN 73 Piteşti-Braşov, unul dintre cele mai periculoase drumuri din ţară va fi, în sfârşit reabilitat. Autorităţile au organizat licitaţia care este în derulare şi, dacă nu apar contestaţii, în curând vor începe şi lucrările. Costul acestui tronson este de 100 milioane de euro, nu de 80, cum s-a anunţat iniţial. Consilierul judeţean Bogdan Ivan, director Direcţia de Licitaţii din cadrul Companiei de Drumuri Naţionale de pe lângă Ministerul Transporturilor, a precizat vineri că s-a semnat deja un contract de 34 de milioane de euro pentru drumul de legătură DN 73 cu DN 73 D, către CKD - platforma Dacia, care cuprinde inclusiv pasaje peste Râul Târgului şi un sens giratoriu la Poarta nr. 3. sursa (http://www.adevarul.ro/locale/pitesti/Pitesti-_Reabilitarea_DN_73_costa_100_de_milioane_de_euro_0_352164909.html) Baiazid October 12th, 2010, 09:55 AM ^^ Nu e plin de gropi, dar in schimb sunt multe zone unde pamantul a alunecat si sunt denivelari. Si, ca orice drum cu valente turistice, este PLIN de gunoaie. Nu stiu daca de suta asta de milioane de EUR vor fi reabilitati si romanii care trec pe acolo... alecu26 October 12th, 2010, 10:13 AM cred ca este intradevar unul din cele mai proaste drumuri nationale din tara. Trebuie reabilitat...fiind in multe cazuri alternativa la DN1. scurt/2 October 14th, 2010, 12:26 AM Dar Pitesti-CdArges si CdArges-Campulung aveti idee in ce stare mai sunt? Eventual si Campulung-Targoviste-Bucuresti... :D nirolf October 14th, 2010, 01:03 AM București - Târgoviște - Câmpulung este ok cam până ajungi în județul Argeș. Pe porțiunea cu serpentine (până în DN73) este dezastru, sunt porțiuni pe care drumul s-a lăsat și a fost completat cu un fel de pietriș, arată cam ca un drum de țară. Pe unde a rămas asfalt acesta este ca după bombardament, se circulă mai mult pe arătură, pe margine. Din cauza acestei porțiuni aleg să merg prin Pitești, deși e mai lung și mai aglomerat. bogd_an October 14th, 2010, 06:42 PM Bucuresti <-> Targoviste - foarte bun, 2 benzi /sens pana la Tartasesti, aveeti mare grija cu limita de viteza, intr-o zi am numarat nu mai putin de 5 radare (Logan MCV). Urmeaza o portiune de sate, la fel grija la radare, in principiu curat pana la intrare in Targoviste unde este teroare. Exista posibilitatea de a o lua prin oras - drum destul de stricat sau pe centura (la sensul giratoriu stanga) si este mai bun drumul. Targoviste <-> Malu cu Flori - okey, fara mari probleme si surprize, o zona foarte frumoasa si ingrijita. Malu cu Flori <-> Cetateni - probleme, fisuri / gauri superficiale. Aveti grija la animale. Cetateni (incl. Stoenesti) <-> sensul giratoriu de la Holchim - groaznic. Asa cum a mentionat si nirolf, soseaua este surpata, plina de gropi adanci si intinse, deseori fara posibilitatea de a le ocoli, clasicul dai dintr-o groapa in alta. Recomand prudenta! De mult nu am mai mers pe un drum atat de stricat! Holchim (incl. Mateias, Dragoslavele) <-> Rucar - fara mari probleme, cateva gropi mai mari la intrarea in Rucar, inainte de podul peste Dambovita soseaua s-a lasat si exista riscul de manevre aiurea pe contrasens. Rucar <-> Podu Dambovitei - daca ati ajuns pana aici, sigur nu o sa va para prea rau drumul. Glumesc, este okey, cateva gropi dar nimic de neocolit! Nu am mancat un l, asa se cheama localitatea. Dupa ce ati trecut de Podu Dambovitei, calea de rulare se imbunatateste vizibil, iar serpentinele devin o placere (totusi, drum periculos!!)! Atentie mare in Bran, frecvent sunt radare! Mentionez ca am rude in Dragoslavele si ca ultima oara cand am parcurs traseul asta a fost acum 2 saptamani. Le Clerk October 15th, 2010, 10:15 AM Arad: 10 politisti si o angajata a CNADR, retinuti pentru luare de mita Vineri, 15 octombrie 2010, 9:01 Actualitate | Esenţial Zece politisti si o angajata a Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale au fost retinuti pentru 24 de ore de procurorii aradeni, fiind acuzati de faptul ca ar fi luat mita de la soferii care incalcau regulile de circulatie pe DN 7, pentru a nu le intocmi acestora procese verbale, anunta Antena 3. Inculpatii erau filati de procurorii DGA de cateva luni, iar unele "negocieri" dintre acestia si soferi au fost inregistrate. In plus, convorbirile telefonice ale celor 11 au fost interceptate. Cei zece politisti si angajata CNADNR urmeaza sa fie prezentati instantei cu propunerea de arestare preventiva pentru luare de mita. Sursa (http://www.hotnews.ro/stiri-esential-7930576-arad-10-politisti-angajata-cnadr-retinuti-pentru-luare-mita.htm) scurt/2 October 15th, 2010, 01:22 PM @ Florin (nirolf) şi Bogdan (bogd an) Mulţumesc mult. Mă gândeam să dau o tură până la Curtea de Argeş şi apoi să mă întorc pe la Câmpulung, Mănăstirea Nămăieşti, Târgovişte şi apoi direct Bucureşti. Dar dacă ziceţi că e aşa de paradit drumul de la Combinat la Cetăţuia, atunci o să cobor tot prin Piteşti plus A1. bogd_an October 15th, 2010, 06:14 PM Scurt/2, o excursie buna nu ar trebui sa fie abandonata din cauza unui drum prost. Eu, avand rude in zona, strang din dinti si trec mai departe. Plus ca in perioada asta peisajul este super! nenea_hartia October 16th, 2010, 01:25 PM S-a asfaltat în sfârşit porţiunea mizerabilă de pe DN1 numită Hula Bradului (între Bradu şi intersecţia cu DN7). Din păcate, proiectul iniţial care trebuia pus în operă acum trei ani de Colas a fost abandonat, renunţându-se la atât de necesara bandă suplimentară de urcare, deşi relocările de utilităţi fuseseră făcute. :bash: http://img190.imageshack.us/img190/666/clipboard01fdq.jpg http://img580.imageshack.us/img580/5091/dsc06756f.jpg http://img242.imageshack.us/img242/7869/dsc06757p.jpg http://img694.imageshack.us/img694/2048/dsc06758a.jpg bogd_an October 16th, 2010, 01:49 PM Se asfalta de zor inca de acum 2 saptamani, erau blocaje de cativa km, la dus am stat ~ 45min iar cand am plecat din Sibiu cam ~30 min. Am vazut ca au facut si rigole in unele zone. _DAC_ October 19th, 2010, 02:40 PM Jurnal de drum - DN 75 Traseu ~ 85 de km intre orasele Campeni si Turda Data: 01.10.2010 Traseul pe harta: http://img209.imageshack.us/img209/6820/traseuw.jpg Traseul parcurge 2 judete: Cluj - Alba si strabate o parte din zona turistica Valea Ariesului. Calitatea lui difera in cele 2 judete, partea mai proasta se gaseste in Cluj, drumul fiind realizat din placi de beton, care s-au uzat destul de serios, la fel sunt si trecerile la "nivel cu mocanita" in partea clujeana. In schimb pe partea din Alba drumul se prezinta ceva mai bine, unele zone au covor asfaltic nou turnat, dar aceste zone nu depasesc cateva sute de metri, iar in rest gropile au fost astupate la inceputul verii dupa ce iarna si-a facut de cap cu soseaua. In rest drumul este destul de "valurit" asa ca nu recomand o viteza mai mare de 100km/h. Este pacat ca o zona turistica asa de frumoasa nu beneficiaza si de mai multa atentie din partea judetului Alba pe partea de infrastructura. Poze cu drumul: http://img843.imageshack.us/img843/8109/img1668w.jpg http://img696.imageshack.us/img696/3792/img1669d.jpg http://img686.imageshack.us/img686/1971/img1683hx.jpg http://img209.imageshack.us/img209/5973/img1684.jpg http://img521.imageshack.us/img521/3325/img1687aq.jpg http://img686.imageshack.us/img686/9198/img1688p.jpg http://img87.imageshack.us/img87/4218/img1691t.jpg http://img194.imageshack.us/img194/4193/img1693lt.jpg http://img801.imageshack.us/img801/4606/img1695l.jpg http://img26.imageshack.us/img26/6848/img1697c.jpg http://img258.imageshack.us/img258/2481/img1698a.jpg http://img340.imageshack.us/img340/1853/img1670b.jpg http://img221.imageshack.us/img221/7884/img1676zo.jpg http://img526.imageshack.us/img526/3621/img1677y.jpg Si un vehicul arhaic intalnit in drum: http://img524.imageshack.us/img524/5218/img1679b.jpg iuli October 20th, 2010, 09:22 AM Super peisajul. L-am facut de cateva ori traseul. Ultima data acum vreo 4-5 ani, se vede ca nu s-a schimbat nimic din pacate :( Oare cand or sa reabiliteze si drumul spre Pestera Scarisoara? ThunderTM October 20th, 2010, 11:29 AM Anul trecut au reabilitat cam 2 km spre pestera scarisoara (asfalt nou nout, ranforsat terasamentul). Dupa cei aprox 2 km urma pietris, nu m-am incumetat sa merg mai departe (stiind ca mai sunt 12-14 km pana la pestera <parca>). iuli October 20th, 2010, 12:45 PM Cam asa sunt. De doua ori am incercat sa merg cu masina. De doua ori le-am lasat in camp si am luat-o la pas. Pacat de peisaj... :( radutm October 20th, 2010, 01:55 PM Am mers acum doi ani, cu masina noastra nationala, si am reusit sa ajung pana sus. Viteza I rules, iar pe unele portiuni nu e pietris, e efectiv piatra de aluviuni, asa ca pe acolo se merge f.rau. Sus, parcarea era aproape plina, dar majoritatea lasau masina si mergeau pe jos, ceea ce as fi facut cu placere daca vremea nu s-ar fi schimbat brusc in dupa-masa aceea si risca sa ne prinda ploaia. Masina a scapat teafara si nevatamata:) ThunderTM October 20th, 2010, 03:13 PM Cel mai spectaculos este sa mergi iarna cu snowmobile-uri pana la pestera. Si al naibii de periculos. Si costisitor :D (mi-au aratat niste rude mai ... "aeriene" <dar bogate> niste poze de acolo, cu niste caini frumosi care nu veneau cand ii chemau si pastrau distanta. De fapt erau lupi. Au ramas masca cand le-am spus. Ma rog :D) Le Clerk October 20th, 2010, 06:07 PM Au început lucrările la drumul ce leagă DN 71-Sinaia-Platoul Bucegilor (http://www.agerpres.ro/media/index.php/administratie/item/34608-Au-inceput-lucrarile-la-drumul-ce-leaga-DN-71SinaiaPlatoul-Bucegilor.html) hentz October 20th, 2010, 06:26 PM macar sa faca ei turism ...stiu ca am mai scris despre asta dar tare imi este frica de altceva alexi1982 October 21st, 2010, 02:17 AM Au început lucrările la drumul ce leagă DN 71-Sinaia-Platoul Bucegilor (http://www.agerpres.ro/media/index.php/administratie/item/34608-Au-inceput-lucrarile-la-drumul-ce-leaga-DN-71SinaiaPlatoul-Bucegilor.html) Bun, in 2 ani se va umple platoul de masini (sa stea respectivii la coada la telecabina? sau sa urce pe jos pana sus?). Sper ca exagerez, dar tare mi-e teama si mie de ce va urma. :ohno: plouis October 21st, 2010, 02:19 AM daca-l fac calumea ar trebui sa puna taxa. hentz October 21st, 2010, 07:25 AM In saua Dichiu se va face o cabana noua cel mai probabil se va numi tot Dichiu.De aici incolo ar trebui sa fie interzis,nu cu taxa,cine vrea in stanga catre Padina -Pestera dar spre Piatra Arsa-Platou INTERZIS cum este si acum dealtfel dar numai pe platou, la Piatra Arsa inca se merge. wyqtor October 21st, 2010, 03:57 PM Ar trebui asfaltat integral, iar accesul in Parcul National sa fie restrictionat autobuzelor/microbuzelor autorizate, iar cine vrea sa ajunga la Piatra Arsa, Pestera sau Babele sa plateasca bilet. Asa e-n Spania la Ordesa. Sau 30 EUR taxa, ca pe Grossglockner Hochalpenstrasse. vinterriket October 21st, 2010, 04:19 PM Ar trebui asfaltat integral, iar accesul in Parcul National sa fie restrictionat autobuzelor/microbuzelor autorizate Ma tem ca la noi "vehicul autorizat" inseamna al prietenilor, prietenilor prietenilor, rudelor prietenilor prietenilor aluia care pune stampila pe autorizatie. Ar fi plin de jeep-uri si ATV-uri "autorizate". GabrielD October 21st, 2010, 09:56 PM Începerea lucrărilor de reabilitare pe DJ 713 - Sinaia (DN71) – Cabana Cuibul Dorului – Şaua Dichiului – Cabana Babele (http://www.cjd.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=728:inceperea-lucrarilor-de-reabilitare-pe-dj-713-sinaia-dn71-cabana-cuibul-dorului-saua-dichiului-cabana-babele&catid=36:comunicate-presa&Itemid=86) cu poze Reabilitarea DJ 713 presupune, din punct de vedere tehnic, asigurarea unei lăţimi medii a drumului de 5-6 metri, iar unde nu se poate asigura această lăţime, din cauza geomorfologiei terenului, se vor amenaja din loc în loc spaţii unde se pot încrucişa autoturisme care vin din sensuri opuse. Deci drumul nu e proiectat pentru trafic intens, probabil traficul va fi limitat cumva.....cu taxe.... hentz October 21st, 2010, 10:10 PM hai ca m-am mai linistit.Acum am citit articolul cu atentie .Nu este decat un fas electoral sa mai scoata baietii niste bani.Pai valoarea este de 40 mil deci nu va fi niciun asfalt o sa fie o mare vrajeala niste macadam mai astupa niste gropi dar dupa topitea zapezii si la ploile din primavara vor aparea la loc canioanele.:lol: panda80 October 22nd, 2010, 07:33 AM Ar trebui asfaltat integral, iar accesul in Parcul National sa fie restrictionat autobuzelor/microbuzelor autorizate, iar cine vrea sa ajunga la Piatra Arsa, Pestera sau Babele sa plateasca bilet. Asa e-n Spania la Ordesa. Sau 30 EUR taxa, ca pe Grossglockner Hochalpenstrasse. Ca sa poti impune o taxa ca in Austria ar trebui sa avem cel putin jumatate din amenajarile de acolo (am fost acum mai putin de o luna si am ramas uimit, de banii aia ai acces in vreo 10 muzee pe parcurs, care explica fiecare detaliu al parcului, geologie, fauna, flora, etc.. In zona Franz Josef este amenajata o parcare multietajata de toata frumusetea, unde poti lasa masina in siguranta daca pleci pe traseele din zona. Primesti si o groaza de pliante gratis, care la fel explica in amanunt ce poti face pe acolo.) Eu zic ca problema se rezolva mult mai usor prin patrulari mult mai serioase a rangerilor parcului, care sa aplice amenzi usturatoare atunci cand sesizeaza nereguli de comportament. bogdymol October 22nd, 2010, 07:50 AM Pasajele, din nou, în aer ARAD - Şoferii care traversează centura vor avea de suferit pe mai departe ore, luni, poate chiar ani din cauza barierelor. Un obiectiv aproape imposibil de realizat. Aşa ar putea fi catalogate cele două pasaje peste calea ferată care străbat centuraAradului. O problemă care datează de ani de zile şi care părea că e pe cale să se rezolve. Cele două pasaje au fost scoase la licitaţie, în vară, de către Ministerul Transporturilor, care promitea - în cazul în care licitaţiile nu urmau să fie contestate - semnarea contractelor până la finele anului. N-a fost să fie aşa. Ambele licitaţii au fost contestate şi nu de o singură firmă, ci de patru. Până la lămurirea situaţiei, timpul va trece - cu lunile - în defavoarea şoferilor care aleg să circule pe centură. Potrivit secretarului de stat Eusebiu Pistru, licitaţia la unul dintre pasaje - cea în care firma Confort SA a fost declarată câştigătoare - a fost contestată de nu mai puţin de trei firme din cele zece participante, în timp ce pentru al doilea pasaj - acolo unde firma CCCF Timişoara urma să semneze contractul - o altă firmă s-a declarat nemulţumită de modul în care s-a făcut atribuirea. Termene şi prelungiri Pistru a precizat, ce-i drept, şi faptul că s-au stabilit şi termenele de rezolvare pentru contestaţii, de către Comisia de soluţionare a acestora: sfârşitul acestei luni, respectiv sfârşitul lunii viitoare. Cu toate acestea, chiar dacă comisia ar da dreptate modalităţii în care s-a deliberat la licitaţiile organizate pentru pasaje şi nu firmelor care au contestat procedurile, lucrările nu ar fi rezolvate şi nu s-ar putea trece direct la semnarea contractelor şi startul lucrărilor (organizarea de şantier). Firmele au posibilitatea, pe mai departe, să se adreseze instanţei în această problemă, caz în care procesele s-ar putea întinde pe luni de zile. "E mare păcat că aceste licitaţii au fost contestate pentru că pierdem timp important. E şi mai mare păcat pentru că aveam, în sfârşit, toţi banii pentru realizarea acestor lucrări. Aveam banii integral pe bugetul ministerului pe 2011 şi pe 2012, pentru finalizare. Acum stăm şi aşteptăm", susţine secretarul de stat. Puţini Singurii bani alocaţi până acum pentru cele două pasaje, bani cheltuiţi probabil deja, au fost cei necesari pentru organizarea procedurilor de licitaţie. Valoarea investiţiilor a fost calculată la 99.033.000 lei (49.721.000 lei, respectiv 49.312.000 lei) din care s-au primit 1,5 milioane lei (un milion, respectiv 500.000 lei). sursa (http://www.aradon.ro/stiri/arad/articol/pasajele-din-nou-in-aer/cn/news-20101021-10085940) :cry: nenea_hartia October 22nd, 2010, 08:42 PM ^^ O centură pentru Sebeş şi pasajele de la Arad cred că sunt cele mai importante investiţii de făcut pe DN7. Pur şi simplu nu înţeleg de ce nu se fac. :ohno: ================== DN6 Caransebeş - Lugoj - octombrie 2010; veşti bune pentru şoferi şi buget: constructorul Colas este convins că va face recepţia pe 3 noiembrie 2010 şi niciun ban din fondurile ISPA nu va fi pierdut. După data de 3 noiembrie vor mai rămâne de făcut mici lucrări, în special relocările stâlpilor Enel :nuts:, însă drumul va fi gata, cu marcaj, rigole, indicatoare şi tot tacâmul. De remarcat că nu există încă un aviz al Regionalei CFR Timişoara pentru necesara relocare a unui cablu de telecomunicaţii CF la Zăgujeni, deşi demersurile pentru aviz au început de peste un an! Colas a trimis o scrisoare Regionalei, în care ameninţă că nu va mai reloca nimic după data de 3 noiembrie. 1. Sectorul Lugoj-Găvojdia-Jena - încă în lucru: http://img176.imageshack.us/img176/3834/dsc07080.jpg http://img257.imageshack.us/img257/2281/dsc07072s.jpg http://img442.imageshack.us/img442/9782/dsc07076f.jpg http://img213.imageshack.us/img213/679/dsc07079y.jpg Sediul Colas de la Găvojdia: http://img576.imageshack.us/img576/9498/dsc07071.jpg Asfaltări la Găvojdia: http://img708.imageshack.us/img708/4361/dsc07066j.jpg http://img340.imageshack.us/img340/8463/dsc07067bi.jpg http://img403.imageshack.us/img403/927/dsc07068.jpg http://img257.imageshack.us/img257/2850/dsc07070u.jpg Intersecţia spre Nădrag şi foraje pentru indicatorul rutier: http://img2.imageshack.us/img2/8589/dsc07063y.jpg http://img169.imageshack.us/img169/1812/dsc07065k.jpg nenea_hartia October 22nd, 2010, 08:47 PM 2. Sectorul Jena-Daicoviciu-Caransebeş - aproape gata: http://img513.imageshack.us/img513/4827/dsc07021f.jpg http://img98.imageshack.us/img98/8842/dsc07022c.jpg http://img2.imageshack.us/img2/4696/dsc07059k.jpg http://img186.imageshack.us/img186/6481/dsc07062t.jpg MHN October 22nd, 2010, 08:50 PM Merci pentru imagini. Stii cumva daca indicatoarele (implicit si cel de la intersectia spre Nadrag unde se foreaza) vor fi de tipul Pilon in forma de L ? nenea_hartia October 22nd, 2010, 09:00 PM Merci pentru imagini. Stii cumva daca indicatoarele (implicit si cel de la intersectia spre Nadrag unde se foreaza) vor fi de tipul Pilon in forma de L ? Da, e aceeaşi firmă care le-a pus şi între Timişoara şi Lugoj, va fi acelaşi gen de indicatoare. ======== 3. Caransebeş: aici se lucrează la rigole şi se mută stâlpii din ampriza drumului: http://img693.imageshack.us/img693/8907/dsc00833k.jpg http://img839.imageshack.us/img839/5143/dsc00834g.jpg http://img100.imageshack.us/img100/5592/dsc00836w.jpg http://img543.imageshack.us/img543/7493/dsc07033t.jpg http://img695.imageshack.us/img695/6513/dsc07034g.jpg http://img201.imageshack.us/img201/1777/dsc07035k.jpg http://img177.imageshack.us/img177/24/dsc07036o.jpg http://img407.imageshack.us/img407/1251/dsc07040h.jpg http://img834.imageshack.us/img834/571/dsc07041.jpg http://img526.imageshack.us/img526/7522/dsc07042.jpg GabrielD October 22nd, 2010, 10:34 PM PROGRAMUL OPERATIONAL REGIONAL - LISTA PROIECTELOR CONTRACTATE - Reabilitare drumuri judeţene (http://www.inforegio.ro/uploadexcel/afisare.php?sheet=2) nenea_hartia October 22nd, 2010, 10:55 PM ^ Un exemplu de drum care se reabilitează prin Regio este DJ 592 Timişoara-Buziaş-Lugoj: http://img109.imageshack.us/img109/8442/dsc07082k.jpg http://img64.imageshack.us/img64/5827/dsc07083q.jpg http://img100.imageshack.us/img100/8/dsc07084.jpg http://img87.imageshack.us/img87/122/dsc07085p.jpg http://img514.imageshack.us/img514/9875/dsc07087r.jpg http://img695.imageshack.us/img695/4859/dsc07089k.jpg http://img220.imageshack.us/img220/690/dsc07092l.jpg http://img688.imageshack.us/img688/443/dsc07093d.jpg http://img245.imageshack.us/img245/8122/dsc07094h.jpg http://img220.imageshack.us/img220/6422/dsc07101b.jpg http://img155.imageshack.us/img155/8038/dsc07102i.jpg ionut October 23rd, 2010, 06:58 AM ^^ Multumim pentru poze, nenea_hartia! Deci in noiembrie e gata Lugoj-Caransebes, da? :D Poti sa ne faci si o estimare personala a lucrarilor intre Severin si Timisoara pana la final de an? Pe unde ar mai fi lucrari/care mai e stadiul. Multumesc! :cheers: nenea_hartia October 23rd, 2010, 09:24 AM ^^ Multumim pentru poze, nenea_hartia! Cu plăcere. :) Deci in noiembrie e gata Lugoj-Caransebes, da? :D Poti sa ne faci si o estimare personala a lucrarilor intre Severin si Timisoara pana la final de an? Pe unde ar mai fi lucrari/care mai e stadiul. Multumesc! :cheers: Se mai lucrează doar la bypass Turnu Severin (e aproape gata), Turnu Severin-Orşova (lucrările sunt avansate şi se lucrează inclusiv în cele două tunele), precum şi la bypass Domaşnea, de circa o mie de ani, de către grecii de la Pantechniki. În treacăt fie spus, firmele greceşti sunt vestite pentru lucrări de mântuială în România sau chiar abandonarea completă a lucrărilor (centura Timişoara Nord, Timişoara-Lugoj, limita judeţelor Dolj/Mehedinţi-Ciochiuţa etc). Sper ca săptămâna viitoare să revin cu poze din zonă. ionut October 23rd, 2010, 09:40 AM ^^ Super, merci de vesti! Asteptam si poze! :cheers: Deci la primavara vin la Timisoara pe sud, da? :D nenea_hartia October 23rd, 2010, 11:55 PM Deci la primavara vin la Timisoara pe sud, da? :D Desigur, peisajul e mult mai frumos. :) =============== Încă se lucrează pe DN1 la Hula Bradului, între Bradu şi intersecţia DN1/DN7. De parcă ar fi cine ştie ce lucrare, Geiger asfaltează, iar Colas face rigole+parapeţi: http://img685.imageshack.us/img685/9681/dsc06980h.jpg http://img708.imageshack.us/img708/7236/dsc06981r.jpg http://img823.imageshack.us/img823/2058/dsc06983t.jpg http://img526.imageshack.us/img526/9139/dsc06984o.jpg http://img833.imageshack.us/img833/5444/dsc07152n.jpg http://img843.imageshack.us/img843/4035/dsc07153q.jpg http://img44.imageshack.us/img44/4863/dsc07154y.jpg http://img837.imageshack.us/img837/9499/dsc07155c.jpg http://img204.imageshack.us/img204/8893/dsc07157j.jpg http://img842.imageshack.us/img842/4033/dsc07159f.jpg http://img440.imageshack.us/img440/7751/dsc07160e.jpg http://img684.imageshack.us/img684/5201/dsc07161g.jpg waddler October 24th, 2010, 09:52 AM Desigur, peisajul e mult mai frumos. :) Ahahahaa :lol:. Dar cate 20 de semafoare au mai ramas pe acolo? :nuts: nenea_hartia October 24th, 2010, 10:36 AM ^ Nu, serios acum, chiar nu mai sunt decât între Severin şi Orşova, plus încă două - dar care vor dispărea până pe 3 noiembrie - între Caransebeş şi Lugoj. Iar drumul e foarte bun şi mult mai liber decât prin Sibiu-Deva. ionut October 24th, 2010, 10:52 AM ^ Nu, serios acum, chiar nu mai sunt decât între Severin şi Orşova, plus încă două - dar care vor dispărea până pe 3 noiembrie - între Caransebeş şi Lugoj. Iar drumul e foarte bun şi mult mai liber decât prin Sibiu-Deva. Excelent, merci de vesti! :cheers: most October 25th, 2010, 09:26 PM ^ Nu, serios acum, chiar nu mai sunt decât între Severin şi Orşova, plus încă două - dar care vor dispărea până pe 3 noiembrie - între Caransebeş şi Lugoj. Iar drumul e foarte bun şi mult mai liber decât prin Sibiu-Deva. Chiar vesti bune! Multumim nenea_hartia! Astept de peste 8 ani acest drum care a izolat Oltenia de vestul tarii si care a incetinit dezvoltarea zonei. Cred ca si cei de la Ford se bucura pentru ca bifeaza unul dintre obiectivele de infrastructura solicitate. Cand se va termina si podul de la Calafat, coridorul IV rutier, ramura sudica sau mai bine zis axa prioritara 07, ramura sudica, va capata continuitate. Un drum de nota zece Zece milioane de euro, atât a costat noul drum judeţean dintre Segarcea şi Cârna, inaugurat vineri de Consiliul Judeţean Dolj. Şoseaua asigură legătura cu Craiova, la standarde europene, a peste 40.000 de locuitori din zona centrală a judeţului. Reprezentanţii Consiliului Judeţean (CJ) Dolj au inaugurat vineri tronsonul Segarcea - Cârna al DJ 561, proaspăt reabilitat şi modernizat. Şoseaua a fost asfaltată cu 40 de ani în urmă, iar de atunci nu s-a mai turnat nici o roabă de asfalt pentru reparaţii, astfel încât carosabilul devenise un adevărat calvar pentru şoferi şi maşinile lor. Noul drum a pus capăt însă problemelor, aducând la noi standarde circulaţia pe rutele judeţene din Dolj. Proiectul, în valoare de 45,495 milioane de lei, a inclus o contribuţie financiară a UE de 31,77 milioane de lei, încă 11,2 milioane de lei din partea Guvernului României şi o contribuţie din partea beneficiarului - CJ Dolj - de 2,518 milioane de lei. Şoseaua a fost proiectată de SC Robricons SRL şi realizată de SC Tehnologica Radion SRL Bucureşti, sub stricta supraveghere - în ceea ce priveşte respectarea termenelor de execuţie şi a calităţii - din partea firmei de consultanţă SC Irimat SRL Ploieşti. Acesta este cel de-al doilea drum judeţean a cărui modernizare a fost finalizată în acest an de către CJ Dolj prin utilizarea de fonduri europene nerambursabile în cadrul POR 2007-2013. Cu nici o lună în urmă, Consiliul Judeţean Dolj făcuse recepţia la prima parte a acestui drum, pe sectorul Craiova - Segarcea, finalizat după şase ani de aşteptare şi doi ani şi jumătate de muncă. 100 km de drumuri judeţene într-un an În prezenţa reprezentanţilor constructorului, proiectantului şi a firmei de consultanţă, dar şi a primarilor din comunele pe care le traversează, acest tronson a fost inaugurat vineri de preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa. „Inaugurăm astăzi (vineri - n.r.) al doilea tronson al drumului Craiova - Cârna, respectiv tronsonul Segarcea - Cârna. În felul acesta, cu DJ 561 avem încă 50 km de drum la standarde europene, pe lângă ceilalţi 50 km ai DJ 606 către Carpen, până la limita cu judeţul Mehedinţi. Doar în acest an am realizat în Dolj 100 km de drumuri noi, adică o lungime echivalentă cu a autostrăzii Bucureşti - Piteşti“, a spus preşedintele Prioteasa cu ocazia inaugurării acestei şosele. Importanţa acestui drum este deosebită pentru locuitorii acestei zone. „Din acest moment, drumul Craiova - Segarcea - Cârna devine o arteră principală a Doljului. Şoseaua este, într-un fel, perla coroanei drumurilor judeţene, pe care circa 40.000 de oameni care trăiesc în localităţile de la Podari şi până la Cârna, vor putea circula în condiţii de siguranţă“, a mai menţionat Prioteasa. Tronsonul Segarcea - Cârna, cu o lungime de 26,8 km, a fost proiectat şi construit în aşa fel încât să reziste fără probleme la trafic greu. În plus, întreaga porţiune aflată în interiorul localităţilor pe care le traversează este prevăzută cu borduri şi cu trotuare (a căror suprafaţă depăşeşte două hectare), pe lângă sutele de alei şi podeţe de acces către curţile cetăţenilor. Practic, 11 dintre cei 26 de kilometri au trotuare. Pe lângă acestea, au mai fost realizate cu această ocazie opt staţii de autobuz şi tot atâtea parcări în localităţile Cârna, Cerăt, Giurgiţa şi Goicea. 50 de milioane de euro, cheltuite pentru reabilitarea drumurilor Inaugurarea celui de-al doilea sector al Drumului Judeţean 561 Craiova - Cârna reprezintă doar una dintre lucrările finalizate de CJ Dolj în acest an. „La nivelul consiliului judeţean, am reuşit să atragem fonduri europene de peste 320 de milioane de euro. Numai în acest an am realizat investiţii de peste 50 de milioane de euro în reabilitarea drumurilor. Cât despre DJ 561 Craiova - Cârna, pot spune că acest drum judeţean arată acum ca un mic drum expres, pe care locuitorii din sudul judeţului pot ajunge la Craiova în maximum o oră“, a declarat Cristinel Iovan, vicepreşedintele tehnic al CJ Dolj. Sursa (http://www.gds.ro/Economie/2010-10-25/Un+drum+de+nota+zece) Dj 561 este o sosea foarte buna, de calitate si foarte rapida :) Ar putea fi o alternativa ceva mai lunga spre Calafat sau Bechet. Si DJ 606este important pentru ca merge direct catre Portile de Fier II. nenea_hartia October 26th, 2010, 05:37 PM Bypass Turnu Severin - 26 octombrie: http://img209.imageshack.us/img209/2736/dsc01617l.jpg http://img840.imageshack.us/img840/7332/dsc01620i.jpg http://img535.imageshack.us/img535/2908/dsc01621q.jpg http://img827.imageshack.us/img827/7716/dsc01629i.jpg http://img840.imageshack.us/img840/4247/dsc01631j.jpg http://img832.imageshack.us/img832/3821/dsc01634z.jpg http://img41.imageshack.us/img41/5383/dsc01635p.jpg http://img213.imageshack.us/img213/8140/dsc01638n.jpg http://img219.imageshack.us/img219/1275/dsc01641x.jpg http://img842.imageshack.us/img842/1057/dsc01642u.jpg ionut October 26th, 2010, 05:50 PM ^^ Super, merci de poze! Hm, si zici ca e gata pana la final de an? nenea_hartia October 26th, 2010, 05:55 PM Nu, asta nu, ci anul viitor. g.chris October 26th, 2010, 06:04 PM Nu, asta nu, ci anul viitor. Se circula? oficial?! (in stadiul in care e). Nu se vede nici un utilaj sau muncitor prin zona :( nenea_hartia October 26th, 2010, 06:29 PM Se circula? oficial?! (in stadiul in care e). Nu se vede nici un utilaj sau muncitor prin zona :( Nu, oficial nu se circulă, dar localnicii o folosesc neoficial. Nu se văd utilaje deoarece constructorul (Tirrena Scavi) nu mai are ce face până când nu se relocă stâlpii de la CEZ. Săptămâna viitoare vor avea o întâlnire ca să încerce să rezolve problema. Protejaţi de o lege abuzivă, mamuţii distribuitori de energie îşi bat joc de proiectele de drum din ţara asta, tărăgănând la nesfârşit emiterea avizelor şi solicitând constructorului/CNADNR şi luna de pe cer. Un exemplu e pe DN6 Caransebeş-Lugoj, unde astăzi s-a încheiat asfaltarea :banana:, iar recepţia oficială se va face pe 3 noiembrie, dar încă mai sunt stâlpi nerelocaţi ai Enel în mijlocul parcărilor, iar lucrările de relocare vor continua şi după această dată. :nuts: ionut October 26th, 2010, 06:51 PM Un exemplu e pe DN6 Caransebeş-Lugoj, unde astăzi s-a încheiat asfaltarea :banana:, iar recepţia oficială se va face pe 3 noiembrie, O veste minunata. :) Multumim de info! Ar mai fi ceva de dat in folosinta ANUL ASTA pe DN6? Din ce este in lucru, evident. nenea_hartia October 26th, 2010, 06:54 PM Nu, poate în primăvară Severin-Orşova. ionut October 26th, 2010, 06:57 PM Nu, poate în primăvară Severin-Orşova. Merci! :) nenea_hartia October 26th, 2010, 07:15 PM Merci! :) Cu plăcere. Voi încerca să fac ceva poze şi pe Severin-Orşova. ionut October 26th, 2010, 07:53 PM Cu plăcere. Voi încerca să fac ceva poze şi pe Severin-Orşova. Severin-Orsova este practic portiunea de coasta, da? Stiu ca in vara anului 2008 erau ceva lucrari. Am pierdut o groaza de timp... a fost crunt. De pe atunci se lucreaza?! Sau atunci doar am fost eu norocos? Poti sa ne spui si ce tipuri de lucrari s-au facut pe tronsonul asta din DN6? Pentru ca, din ce stiu eu, e plin de viaducte/poduri/zone f complicate care probabil nu necesita doar un nou strat de asfalt... ci lucrari de structura etc. Merci! :cheers: nenea_hartia October 26th, 2010, 08:27 PM Severin-Orsova este practic portiunea de coasta, da? Stiu ca in vara anului 2008 erau ceva lucrari. Am pierdut o groaza de timp... a fost crunt. De pe atunci se lucreaza?! Sau atunci doar am fost eu norocos? Poti sa ne spui si ce tipuri de lucrari s-au facut pe tronsonul asta din DN6? Pentru ca, din ce stiu eu, e plin de viaducte/poduri/zone f complicate care probabil nu necesita doar un nou strat de asfalt... ci lucrari de structura etc. Merci! :cheers: Vezi aici (http://www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=42584008&postcount=539) un fotoreportaj de anul trecut. I-aş ucide pe proiectant şi mai ales pe cei de la Parcul Natural Porţile de Fier, care au acceptat prin aviz să se sufle beton pe versanţi. :bash: În plus faţă de ce vezi în poze, se lucrează şi în cele două tunele, deocamdată la caseta drumului. Nu ştiu dacă se va face şi altceva acolo, nu am la îndemână profilele transversale. http://img826.imageshack.us/img826/7281/clipboard01ck.jpg GabrielD October 26th, 2010, 09:49 PM Lucrări de reabilitare şi punere în siguranţă a DJ 724 - Malu cu Flori, jud. Dambovita (http://www.cjd.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=731:lucrari-de-reabilitare-si-punere-in-siguranta-a-dj-724-malu-cu-flori&catid=36:comunicate-presa&Itemid=86) cu poze Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Florin Popescu, a fost prezent astăzi, 21 octombrie 2010, în localitatea Malu cu Flori pentru a urmări stadiul lucrărilor de reabilitare şi punere în siguranţă a DJ 724 după ce în luna martie a acestui an, în zonă s-au produs mai multe alunecări de teren pe un areal de cca. 60 de hectare. În prima fază, se realizează lucrările de consolidare a malurilor drumului la km 1 +800 şi în premieră pentru activităţile desfăşurate de CJD se foloseşte o tehnică de lucru nouă, ce presupune folosirea de geomembrane şi geocelule pentru stabilizarea terasamentului. Investiţia totală este de 40 de milioane de lei, în prezent, valoarea lucrărilor în primă intervenţie fiind de 15 milioane de lei, sumă alocată de Guvernul României, din Fondul pentru Mediu. Prezent în mijlocul şantierului de lucru, preşedintele CJD, Florin Popescu a menţionat importanţa acestor lucrări de stabilizare şi consolidare a suprafeţelor de teren din zona tronsonului de drum Malu cu Flori – Pucheni: “Am demarat şi finalizat procedurile pentru accesarea resurselor financiare de la Guvernul României, de la Fondul de Mediu. Lucrările de execuţie au început în luna august, acestea fiind doar o parte a complexului de lucrări aferente Fazei I. Există un ansamblu de lucrări cu specific hidrotehnic şi un drum ocolitor, ca variantă provizorie de acces, realizându-se totodată trei praguri de fund pe pârâul Valea Largă care în cursul anilor a afectat cele două localităţi. Pentru prima dată în istoria CJD s-a adoptat o soluţie tehnică nouă, aceea de a se lucra cu geomembrane şi geocelule de armare şi stabilizare a terasamentelor. Acestea stabilizează zona şi este o soluţie folosită şi la lucrările efectuate în domeniul autostrăzilor. Cred că la sfârşitul anului se vor finaliza lucrările din faza I de intervenţie pe marea majoritate a tronsoanelor începute. Finanţarea este asigurată integral şi nu pot decât să le spun celor care execută activităţile să profite de vremea bună, astfel încât să termine cât de repede această lucrare, în condiţiile de calitate prevăzute de proiect”. Respectivele geomembrane si geocelule sunt cele din pozele 11 si 12, acelea negre la care se uitau cu interes muncitorii aceia? Stie cineva? ionut October 27th, 2010, 05:24 AM Vezi aici (http://www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=42584008&postcount=539) un fotoreportaj de anul trecut. I-aş ucide pe proiectant şi mai ales pe cei de la Parcul Natural Porţile de Fier, care au acceptat prin aviz să se sufle beton pe versanţi. :bash: În plus faţă de ce vezi în poze, se lucrează şi în cele două tunele, deocamdată la caseta drumului. Nu ştiu dacă se va face şi altceva acolo, nu am la îndemână profilele transversale. Merci de info, in sep 2009 nu eram membru SSC. :D Unde vor fi cele doua tuneluri mai exact si cat de mari? Ai ceva detalii? Parca ziceai tu de inca un tunel dupa Orsova care nu se stie daca se mai face. Sau era ceva mai complicat. Pacat ca presa nu ne ofera mai multe info despre reabilitarile astea... mai ales DN6 merita, ar putea fluidiza mult traficul pe V. Oltului dupa ce e finalizat (traficul dinspre Muntenia si Dobrogea spre vest). ionut October 27th, 2010, 08:03 AM ^^ nenea_hartia, ceva detalii despre pasajul asta? E pe DN6? Care-i ideea cu el? Turnu Severin: Lucrările la pasajul Ciochiuţa sunt în grafic http://www.adevarul.ro/bbtcontent/clipping/ADVIMA20101027_0163/4.jpg Cei 120 de muncitori angajaţi pentru construirea pasarelei de la Ciochiuţa muncesc la foc continuu pentru ca termenul de execuţie să fie terminat :nuts: până în marte 2011. :nuts: marte, nene! Prefectul Ion Mîţu a făcut, zilele trecute, o vizită pe şantier pentru a constata cum decurge proiectul, iar constructorul l-a asigurat că termenul de finalizare va fi respectat. Singurele piedici care ar putea strica planurile drumarilor sunt condiţiile meteorologice. Din cei 120 de angajaţi, 20 sunt localnici. E vorba de sudori, lăcătuşi, dulgheri şi necalificaţi. Constructorul se declară mulţumit de rezultatele angajaţilor săi, oferind unora ocazia de a colabora şi în viitor. Termenul de finalizare al lucărilor este martie 2011. Valoarea investiţiei se ridică la 3,2 milioane euro fără TVA (din care 75% constituie finanţare nerambursabilă acordată de Comisia Europeană, iar 25% de la Guvern prin Bugetul de Stat). sursa (http://www.adevarul.ro/locale/turnu-severin/Turnu_Severin-_Lucrarile_la_pasajul_Ciochiuta_sunt_in_grafic_0_361163958.html) alecu26 October 27th, 2010, 09:40 AM Vezi aici (http://www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=42584008&postcount=539) un fotoreportaj de anul trecut. I-aş ucide pe proiectant şi mai ales pe cei de la Parcul Natural Porţile de Fier, care au acceptat prin aviz să se sufle beton pe versanţi. :bash: În plus faţă de ce vezi în poze, se lucrează şi în cele două tunele, deocamdată la caseta drumului. Nu ştiu dacă se va face şi altceva acolo, nu am la îndemână profilele transversale. http://img826.imageshack.us/img826/7281/clipboard01ck.jpg dar care e problema cu acel torcret? vasilesilion October 27th, 2010, 09:49 AM ^^ nenea_hartia, ceva detalii despre pasajul asta? E pe DN6? Care-i ideea cu el? Cred că e vorba de asta: http://lh5.ggpht.com/_WwunhaYMz38/TMfZFeGUsyI/AAAAAAAABuk/E0VZb2vb6Qk/s640/pasaj%20ciochiuta.jpg. Imaginea e preluată de pe Google Earth. E primul sat pe DN6 cum mergi din Strehaia spre Drobeta Turnu Severin. alecu26 October 27th, 2010, 10:07 AM Lucrări de reabilitare şi punere în siguranţă a DJ 724 - Malu cu Flori, jud. Dambovita (http://www.cjd.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=731:lucrari-de-reabilitare-si-punere-in-siguranta-a-dj-724-malu-cu-flori&catid=36:comunicate-presa&Itemid=86) cu poze Respectivele geomembrane si geocelule sunt cele din pozele 11 si 12, acelea negre la care se uitau cu interes muncitorii aceia? Stie cineva? da...cele ca niste faguri sunt geocelule.... geomebranele sunt cele mai din spate. panda80 October 27th, 2010, 10:49 AM ^^ nenea_hartia, ceva detalii despre pasajul asta? E pe DN6? Care-i ideea cu el? Da, pasajul este pe DN6 intre Strehaia si Turnu Severin, si reprezinta o supratraversare peste calea ferata Bucuresti-Timisoara. Drumul era foarte prost in zona, in mai 2009 era sa imi rup masina la trecerea la nivel cu calea ferata. ionut October 27th, 2010, 10:58 AM Da, pasajul este pe DN6 intre Strehaia si Turnu Severin, si reprezinta o supratraversare peste calea ferata Bucuresti-Timisoara. Drumul era foarte prost in zona, in mai 2009 era sa imi rup masina la trecerea la nivel cu calea ferata. Merci merci! vasilesilion, se pare ca acela e pasajul cu pricina. Inca un punct important care va fi reabilitat. Bun, bun. Sa vedem si centurile Alexandria si Caracal date in folosinta... desi mai e mult pana atunci. :ohno: Cel mai mult astept sa fie gata Orsova-Severin, chiar merita peisajul, e bestial. :D Cine n-a fost niciodata pe la Cazane nu e roman. :P nenea_hartia October 27th, 2010, 11:05 AM ^^ Pasajul de mai sus (@vasilesilion: da, despre el e vorba), care supratraversează calea ferata Craiova-Turnu Severin şi un curs de apă local, a fost început de grecii de la Proodeftiki, una din multele firme greceşti care şi-au bătut joc de drumurile din Romania, şi face parte din sectorul de DN6 cuprins între limita judeţelor Dolj/Mehedinţi şi Ciochiuţa. După lungi tergiversări şi execuţie defectuoasă s-a reziliat contractul cu grecii (vezi şi aici (http://www.gds.ro/Gorj%20si%20Mehedinti/2008-10-08/DN+6+Filiasi+-+Ciochiuta,+preluat+de+stat+dupa+%E2%80%9Erazboi%E2%80%9C)), iar pasajul a rămas neterminat, ca si sectorul de drum. De atunci, circulaţia la pasaj e deviată pe un şubred podeţ metalic provizoriu, iar un angajat al CNADNR stă de ani buni zi şi noapte acolo (pe ai cui bani?), spărgând seminţe şi dirijând traficul, pentru că pe podeţ se circulă pe un singur fir. http://img839.imageshack.us/img839/4153/clipboard01bn.jpg Merci de info, in sep 2009 nu eram membru SSC. :D Unde vor fi cele doua tuneluri mai exact si cat de mari? Ai ceva detalii? Parca ziceai tu de inca un tunel dupa Orsova care nu se stie daca se mai face. Sau era ceva mai complicat. Cele două tuneluri există, doar se reabilitează. Celălalt tunel era parte integrantă din bypass Plugova, însă se pare că nu s-a mai întâmplat nimic. CNADNR fuge ca dracu' de tămâie de tunele.:bash: ionut October 27th, 2010, 11:07 AM ^^ Merci de info, nenea_hartia! :cheers: vasilesilion October 27th, 2010, 11:31 AM 13 milioane de lei cheltuiţi pentru drumurile judeţene Consiliul Judeţean (CJ) derulează lucrări de modernizare a infrastructurii de transport din judeţ în valoare de peste 120 de milioane de lei, a anunţat ieri administraţia judeţeană. Preşedintele Alin Tişe a declarat că se lucrează la drumurile judeţene (DJ) 108, A Ciucea -Vânători - limita cu judeţul Sălaj, şi 763, Răchiţele - Prislop - Ic Ponor, pentru care până în prezent s-au cheltuit 13 milioane de lei, fără a fi majorate costurile prin acte adiţionale. Lucrările la drumul judeţean DJ 108 A Ciucea - Vânători - limita cu judeţul Sălaj au demarat în 14 septembrie. Porţiunea de peste 7 km de drum face parte din proiectul pe care judeţele Cluj şi Sălaj îl derulează împreună, reabilitarea drumului Ciucea - Crasna - Vârşolţ, finanţat din fonduri europene. “Bugetul total al proiectului este de 85,6 milioane de lei, din care suma de 71,7 milioane de lei este asigurată din fonduri europene. Partea de cofinanţare care îi revine CJ Cluj este în valoare de 250.000 de lei. “Până în momentul de faţă s-a cheltuit suma de 8,2 milioane de lei fără taxa pe valoarea adăugată, nefiind înregistrate costuri suplimentare prin acte adiţionale. Din cei 37 km de drum care urmează să fie modernizaţi, 7,6 km se regăsesc în judeţul Cluj”, se arată într-un comunicat de presă al administraţiei judeţene. Un al doilea proiect de infrastructură rutieră derulat de CJ cu bani europeni este reabilitarea DJ 763 Răchiţele - Prislop - Ic Ponor (foto), pe o lungime de peste 20 km. Valoarea totală a proiectului este de 59,6 milioane de lei, din care cea nerambursabilă este de 48,8 milioane de lei. Lucrările au început în august 2008, iar perioada de implementare este de 36 de luni, lucrarea având ca termen de realizare 30 iunie 2011. “Până în momentul de faţă s-a cheltuit suma de 5 milioane de lei, nefiind înregistrate costuri suplimentare prin acte adiţionale”, a informat preşedintele CJ, prin intermediul comunicatului de presă. “Dacă ţinem cont şi de proiectul care vizează reabilitarea a 717 km de drumuri judeţene în următorii doi ani, avem convingerea că atât cetăţenii judeţului, cât şi cei care se află în vizită sau doresc să dezvolte investiţii în zona noastră vor beneficia de o infrastructură rutieră de calitate”, a adăugat Alin Tişe. Sursa (http://www.ziuadecj.ro/administratie/13-milioane-de-lei-cheltuiti-pentru-drumurile-judetene--53870.html#) Skynick October 27th, 2010, 01:05 PM Nu, asta nu, ci anul viitor. Ocolitoare Drobeta are acelasi profil ca ocolitoare Lugoj ? nenea_hartia October 27th, 2010, 01:24 PM Ocolitoare Drobeta are acelasi profil ca ocolitoare Lugoj ? http://img837.imageshack.us/img837/9030/clipboard01bp.th.jpg (http://img837.imageshack.us/i/clipboard01bp.jpg/) Kidu October 27th, 2010, 02:39 PM Am fost sambata pana la Sibiu si vreau sa spun ca deja asfaltul din stratul de uzura de pe DN7 incepe sa cedeze. N-au trecut nici doi ani in care s-a mai facut deja o carpire si cu toate astea tot cedeaza. Nu pot sa imi explic ce reteta dracului folosesc astia pentru asfalt? nenea_hartia October 27th, 2010, 02:50 PM Am fost sambata pana la Sibiu si vreau sa spun ca deja asfaltul din stratul de uzura de pe DN7 incepe sa cedeze. N-au trecut nici doi ani in care s-a mai facut deja o carpire si cu toate astea tot cedeaza. Nu pot sa imi explic ce reteta dracului folosesc astia pentru asfalt? Am văzut şi eu, pe la Orăştie e plin de gropi. d_dragos October 27th, 2010, 03:25 PM Pe Timisoara-Arad (reasfaltat in primavara aceasta) au aparut deja gropi, si inca nu a venit iarna. MHN October 27th, 2010, 03:37 PM Cam pe unde? Caci eu am fost duminica si nu mi-au sarit in ochi... ThunderTM October 27th, 2010, 03:45 PM Kilometrul 14 (mergand spre arad), chiar inainte de Ortisoara, la intrare in Vinga, intre Vinga si Sagu. MHN October 27th, 2010, 03:50 PM Interesant. Chiar nu mi-au sarit in ochi. ThunderTM October 27th, 2010, 03:53 PM Cateva sunt chiar adanci, daca le iei din plin poti strica cate ceva la masina. Oricum, pentru mine era evident ca nu va tine prea mult drumul in momentul in care am vazut grosimea stratului care se turna (max 10 cm). Ma si mir ca la cotele de trafic care sunt pe acest drum a tinut atata timp. (cu ghilimelele de rigoare). MHN October 27th, 2010, 03:55 PM Dar voi cand le-ati vazut?! Caci e posibil sa le fi peticit pana wkd trecut... ThunderTM October 27th, 2010, 04:01 PM week-end-ul trecut :D (sambata). hentz October 27th, 2010, 04:16 PM ^^ Pasajul de mai sus (@vasilesilion: da, despre el e vorba), care supratraversează calea ferata Craiova-Turnu Severin şi un curs de apă local, a fost început de grecii de la Proodeftiki, una din multele firme greceşti care şi-au bătut joc de drumurile din Romania, şi face parte din sectorul de DN6 cuprins între limita judeţelor Dolj/Mehedinţi şi Ciochiuţa. După lungi tergiversări şi execuţie defectuoasă s-a reziliat contractul cu grecii (vezi şi aici (http://www.gds.ro/Gorj%20si%20Mehedinti/2008-10-08/DN+6+Filiasi+-+Ciochiuta,+preluat+de+stat+dupa+%E2%80%9Erazboi%E2%80%9C)), iar pasajul a rămas neterminat, ca si sectorul de drum. De atunci, circulaţia la pasaj e deviată pe un şubred podeţ metalic provizoriu, iar un angajat al CNADNR stă de ani buni zi şi noapte acolo (pe ai cui bani?), spărgând seminţe şi dirijând traficul, pentru că pe podeţ se circulă pe un singur fir. http://img839.imageshack.us/img839/4153/clipboard01bn.jpg : @ nenea_hartia devine incredibil imaginea pasajului.Imi amintesc acum 7-8 se lucra la el,intre timp nu am mai folosit drumul iar acum vad ''minunea".:bash: d_dragos October 27th, 2010, 05:54 PM Mai e una pe sensul spre Arad inainte de inersectia de la Satimpex. E destul de adanca. Eu am fost marti dimineata. Maine mai dau o tura si fac un recensamant. :) ThunderTM October 27th, 2010, 06:04 PM silly me, prin km 14 ma refeream la satimpex. De fapt km 14 e la primul petrom (murani-carani). parca :D LuluMOB October 27th, 2010, 08:46 PM az1_iT9Zm5M GabrielD October 27th, 2010, 09:16 PM da...cele ca niste faguri sunt geocelule.... geomebranele sunt cele mai din spate. Multumesc, Alecu26 ! Banuiesc ca acele geocelule vor fi umplute cu un anume material si vor fi montate orizontal asa cum sunt in poza. LuluMOB October 28th, 2010, 07:55 AM Niste celule asemanatoare undeva pe malul lacului Bicaz: http://lh5.ggpht.com/_W77deNUgiMM/S952DzFjeOI/AAAAAAAABCE/NPC0P4gCNXU/s512/2010-05-01%2017-46-19_0220.JPG http://lh4.ggpht.com/_W77deNUgiMM/S952EyQa7QI/AAAAAAAABCI/qr7yRLcBiIQ/s512/2010-05-01%2017-47-08_0221.JPG http://lh6.ggpht.com/_W77deNUgiMM/S952F4zAZwI/AAAAAAAABCM/O-4b0YT5NZ0/s512/2010-05-01%2017-47-17_0222.JPG alecu26 October 28th, 2010, 07:57 AM de obicei geocelulele sunt folosite de obicei pentru stabilizarea versantilor. golurile acelea sunt umplute cu diferite materiale si prin greutatea proprie stabilizeaza pantele versantilor...deci in general se monteaza in panta, nu orizontal. geomebranele sunt de cele mai multe ori orizontale si au diferite intrebuintari. nenea_hartia October 28th, 2010, 07:59 PM Am promis poze de pe DN6 Orşova-Turnu Severin: http://img16.imageshack.us/img16/1958/dsc01699sw.jpg http://img594.imageshack.us/img594/2513/dsc01671b.jpg http://img838.imageshack.us/img838/1058/dsc01672hm.jpg http://img39.imageshack.us/img39/7602/dsc01675cs.jpg http://img526.imageshack.us/img526/6639/dsc01676d.jpg http://img219.imageshack.us/img219/7299/dsc01686c.jpg http://img21.imageshack.us/img21/1590/dsc01690ry.jpg http://img828.imageshack.us/img828/1882/dsc01697l.jpg nenea_hartia October 28th, 2010, 08:09 PM Zona Punctului de trecere a frontierei Porţile de Fier: http://img255.imageshack.us/img255/4476/dsc01701h.jpg http://img183.imageshack.us/img183/8853/dsc01702g.jpg http://img249.imageshack.us/img249/1918/dsc01704z.jpg http://img401.imageshack.us/img401/5008/dsc01705xk.jpg http://img204.imageshack.us/img204/6563/dsc01708y.jpg http://img51.imageshack.us/img51/8323/dsc01709s.jpg http://img213.imageshack.us/img213/6010/dsc01711yx.jpg Giratoriul de unde se intră pe bypass Turnu Severin: http://img828.imageshack.us/img828/599/dsc01715af.jpg MHN October 28th, 2010, 10:24 PM merci pentru imagini. aici au fost doar lucrari de reasfaltare sau a fost si loc pentru largirea partii carosabile, conform formatului deja implementat intre Caransebes si Lugoj sau Lugoj si TM? ionut October 29th, 2010, 05:15 AM ^^ Merci de pozeeee! Mai e ceva de lucru. :( Pare ca nu au fost doar reasfaltare, lucreaza din 2008 cred sau mai devreme. Care este contructorul pe sectorul asta? nenea_hartia October 29th, 2010, 06:22 AM merci pentru imagini. aici au fost doar lucrari de reasfaltare sau a fost si loc pentru largirea partii carosabile, conform formatului deja implementat intre Caransebes si Lugoj sau Lugoj si TM? Va fi reabilitat complet, cu excavări la caseta drumului, nu doar asfaltat. Dar lărgirea e mai mult simbolică, deoarece lăţimea drumului e practic limitată de lăţimea viaductelor şi tunelelor existente sau de faptul că şoseaua e "fixată" între versant şi calea ferată Bucureşti-Severin-Timişoara. ^^ Merci de pozeeee! Mai e ceva de lucru. :( Pare ca nu au fost doar reasfaltare, lucreaza din 2008 cred sau mai devreme. Care este contructorul pe sectorul asta? Cu plăcere. Chiar dacă nu pare din poze, ce a fost mai greu s-a facut deja. Dar da, mai e de lucru. Constructorul e acelaşi ca la bypass Severin, JV Pizzaroti Tirrena Scavi. Le Clerk October 29th, 2010, 07:52 AM Suuper poze! Multumim. Nu am ajuns niciodata pe acel drum spectaculos, insa mi-am tot propus de vreun an incoace sa merg acolo. Astept vara urmatoare. :cheers: ionut October 29th, 2010, 08:29 AM Suuper poze! Multumim. Nu am ajuns niciodata pe acel drum spectaculos, insa mi-am tot propus de vreun an incoace sa merg acolo. Astept vara urmatoare. :cheers: :omg: Bai deci te rog frumos, trebuie musai la vara sa ajungi. E cu totul special... e in top 5 cele mai tari drumuri din RO. Va fi o placere deosebita sa mergi dupa ce e gata reabilitat, nu vor mai fi gropi si cozi interminabile. Chiar merita, daca nu o sa-ti placa iti platesc eu benzina. :lol: nenea_hartia October 29th, 2010, 09:27 AM Suuper poze! Multumim. Cu plăcere. Nu am ajuns niciodata pe acel drum spectaculos, insa mi-am tot propus de vreun an incoace sa merg acolo. Astept vara urmatoare. :cheers: Până atunci drumul va fi gata. ionut are dreptate. Dar sfatul meu e să mergi mai departe, de la Orşova la Moldova Nouă, drumul e şi mai spectaculos (ştiu că ai văzut şi aici (http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=1043405)). Dacă te cazezi pe la Iablaniţa sau Dubova (unde sunt multe pensiuni) poţi să-ţi rupi o zi ca să mergi şi pe malul sârbesc, până la Golubac. Drumul e prost, dar are 20 de tunele şi se vede splendid malul românesc, plus că vei trece prin două mici tunele chiar pe sub cetatea Golubac. Dacă însă îţi place să pescuieşti, îţi recomand pensiunea Elis din Coronini (fostul sat Pescari), lângă Moldova Nouă. Vederea de acolo e splendidă (http://www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=50170537&postcount=10), cu ieşirea Dunării din defileu şi cetatea Golubac. De acolo, într-o jumătate de oră ajungi la Baziaş. Le Clerk October 29th, 2010, 09:31 AM Cu plăcere. Până atunci drumul va fi gata. ionut are dreptate. Dar sfatul meu e să mergi mai departe, de la Orşova la Moldova Nouă, drumul e şi mai spectaculos (ştiu că ai văzut şi aici (http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=1043405)). Dacă te cazezi pe la Iablaniţa sau Dubova (unde sunt multe pensiuni) poţi să-ţi rupi o zi ca să mergi şi pe malul sârbesc, până la Golubac. Drumul e prost, dar are 20 de tunele şi se vede splendid malul românesc, plus că vei trece prin două mici tunele chiar pe sub cetatea Golubac. Dacă însă îţi place să pescuieşti, îţi recomand pensiunea Elis din Coronini (fostul sat Pescari), lângă Moldova Nouă. Vederea de acolo e splendidă (http://www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=50170537&postcount=10), cu ieşirea Dunării din defileu şi cetatea Golubac. De acolo, într-o jumătate de oră ajungi la Baziaş. Mersi pentru sugestii! O sa le salvez si incerc sa le urmez cand ajung acolo! :cheers: GabrielD October 30th, 2010, 10:32 AM Promisiuni CNADNR la inceputul anului 2010 (http://www.mt.ro/evenimente/temporare/propuneri%20privind%20activitatea%20CNADNR%20in%202010.pdf) Oare pe cate dintre acestea se va putea merge pana la sfarsitul anului? Baiazid October 30th, 2010, 11:31 AM ^^:lol::lol::lol: nenea_hartia October 30th, 2010, 12:54 PM ^^ Lista pentru autostrăzi nu e chiar departe de adevăr. Singurele întârzieri grave de acolo mi se par licitaţiile şi atribuirile de pe Coridorul IV. Proiectarea de pe Tg. Mureş - Ungheni e şi ea întârziată (în decembrie abia se predă SF-ul). Nu ştiu cum e treaba cu SF-urile de pe Autostrada Transilvania. Bypass Sibiu încă nu e imposibil să se recepţioneze în 2010, deşi nu i-am mai auzit pe guvernanţi să se laude cu asta. Ce e drept, Anca Boagiu nu se laudă precum Berceanu. Ce nu înţeleg la autostrăzi e ultima poziţie, Bucureşti - Calafat - Craiova. Poate Bucureşti-Craiova-Calafat. La centuri e ok, exceptând Centura Bucureşti, dar compensează un pic bypass Lugoj, predat mai devreme. La drumuri procentul dintre respectarea graficului şi întârzieri ar fi de 50-50% faţă de prognoză. Baiazid October 31st, 2010, 01:43 AM ^^ Lista pentru autostrăzi nu e chiar departe de adevăr. Come on... km in executie 508.162 km km in proiectare 1147.857 km km estimati a fi receptionati - la finele anului 2010 101.46 km Daca admitem sa includem la "in curs de executie" si lucrarile de la suspendata Arad - Timisoara, ba inca si de la Medgidia - Cernavoda, abia ajungem la vreo 200 km "in executie". Ce sa mai includem la "in executie" ca sa ajungem la 508km? Poate redefinim termenii... Eu credeam ca "in executie" = ordin de incepere a lucrarilor emis SI santierul nu este suspendat. Cat priveste la "in proiectare" pot fi de acord ca sunt in proiectare 1147 km doar daca in sintagma "Ploiesti - Buzau - Focsani. Stadiu fizic = Elaborare SF" vorbim despre Science Fiction... g.chris October 31st, 2010, 02:03 PM Come on... Daca admitem sa includem la "in curs de executie" si lucrarile de la suspendata Arad - Timisoara, ba inca si de la Medgidia - Cernavoda, abia ajungem la vreo 200 km "in executie". Ce sa mai includem la "in executie" ca sa ajungem la 508km? Poate redefinim termenii... Eu credeam ca "in executie" = ordin de incepere a lucrarilor emis SI santierul nu este suspendat. Cat priveste la "in proiectare" pot fi de acord ca sunt in proiectare 1147 km doar daca in sintagma "Ploiesti - Buzau - Focsani. Stadiu fizic = Elaborare SF" vorbim despre Science Fiction... In executie mai trebuie luate in calcul si Secţiunea 3C, Suplacu de Barcău-Borş (64 km), Centura Sibiu, Centura Constanta, Timisoara - Arad, Centura Arad, hmmm... mai era ceva? :) nenea_hartia October 31st, 2010, 03:29 PM ^ Corect. Daca admitem sa includem la "in curs de executie" si lucrarile de la suspendata Arad - Timisoara, ba inca si de la Medgidia - Cernavoda, abia ajungem la vreo 200 km "in executie". Ce sa mai includem la "in executie" ca sa ajungem la 508km? Poate redefinim termenii... Eu credeam ca "in executie" = ordin de incepere a lucrarilor emis SI santierul nu este suspendat. Eu am înţeles că s-au reluat lucrările la Timişoara-Arad, şi asta de zile bune. Cât despre investiţiile în "pregătire SF", nu le-aş acorda mare atenţie. Sunt mai mult o risipă de bani, pentru că până când vor avea şanse reale la vreo finanţare cred că SF-ul va mai trebui reactualizat de trei-patru ori. Voi repeta aici o întrebare pe care am mai pus-o: ştie cineva sau are cineva vreo idee logică de ce întârzie licitaţiile pe Coridorul IV? Ce anume împiedică desfăşurarea acestor licitaţii? M-ar mulţumi orice răspuns, exceptând citate din Eugen Pistru. hentz October 31st, 2010, 04:21 PM In executie mai trebuie luate in calcul si Secţiunea 3C, Suplacu de Barcău-Borş (64 km), Centura Sibiu, Centura Constanta, Timisoara - Arad, Centura Arad, hmmm... mai era ceva? :) Eu totusi nu inteleg ,si am mai vazut postat aici,de unde are tronsonul Suplacu de Barcau-Bors 64 de km.Adica unde apare informatia asta oficial??? nenea_hartia October 31st, 2010, 04:31 PM Eu totusi nu inteleg ,si am mai vazut postat aici,de unde are tronsonul Suplacu de Barcau-Bors 64 de km.Adica unde apare informatia asta oficial??? http://www.cnadnr.ro/proiecte.php?tip=98 hentz October 31st, 2010, 04:52 PM ^^merci nenea_hartia:) hentz October 31st, 2010, 05:26 PM am remasurat pe harta si am si confirmarea hartii oficiale,tronsonul incepe la Nusfalau(unde este si nod) nu la Suplac,de accea nu imi dadea la socoteala PS sa mute cineva discutia in A3.Multumesc hentz October 31st, 2010, 05:33 PM Delete Rhemaxos November 2nd, 2010, 11:24 AM Voi repeta aici o întrebare pe care am mai pus-o: ştie cineva sau are cineva vreo idee logică de ce întârzie licitaţiile pe Coridorul IV? Ce anume împiedică desfăşurarea acestor licitaţii? M-ar mulţumi orice răspuns, exceptând citate din Eugen Pistru. Nu există nicio logică în asta. E doar o poveste tristă despre incompetenţă (multă incompetenţă...), dezinteres sau prostie crasă (se pare că miniştrii noştri nu au reuşit încă să înţeleagă că bunul mers al unui contract de proiectare prin care se pregăteşte un pachet de investiţii de 1,2 miliarde de euro e mai important decât tăierea panglicii la o centură de câţiva km), ghinion şi paralizie instituţională. Mai multe detalii (destul de diluate, recunosc) aici (http://www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=65223323&postcount=2876) nenea_hartia November 2nd, 2010, 04:53 PM ^ Mulţumesc. .andy. November 4th, 2010, 11:30 AM Începând de joi, cel mai lung tunel rutier din România a fost iluminat electric. Este vorba de tunelul de pe Transfăgărăşean, cea mai înaltă şosea asfaltată din România, aflat pe DN7 C, la peste 2000 m altitudine. Conform reprezentanţilor de la drumuri naţionale Argeş, în prima zi, instalaţia a fost pornită, pe o porţiune de câteva sute de metrii din cei 887 m cât are întregul tunel, iar în zilele următoare, până la sfârşitul săptămânii, întregul tunel va fi luminat electric. Mircea Roth, şeful districtului drumuri naţionale de la Piscu Negru, cel care se ocupă de întreţinerea acestui tronson deosebit al Transfăgărăşanului (de la Vidraru până la limita cu Sibiul) de peste 3 decenii, spune că "acest lucru se întâmplă o dată în viaţă".:rofl: "Dacă văd tunelul de la Bâlea luminat şi porţiunea de drum de lângă Vidraru reparată, pot liniştit să mă retreag la pensie, căci se vede ceva în urma mea. "Păcat că nu s-a hotărât pornirea instalaţiei electrice din iulie. Ar fi fost o vara mai frumoasă pe Transfăgărăşan", mai spune drumarul argeşean. Sursa (http://www.romania-actualitati.ro/rrapages/view/21152) vinterriket November 4th, 2010, 11:53 AM E, totusi, o realizare tehnica deosebita pe plan mondial* iluminarea unei portiuni dintr-un tunel de 800 de metri. * prin 1910. Le Clerk November 4th, 2010, 12:12 PM Cred ca Roth era si el sarcastic. vasilesilion November 4th, 2010, 09:57 PM 3. Cand este prevazuta finalizarea lucrarilor la Transalpina? Multumesc. :angel: Am găsit un site dedicat Transalpinei, interesant, cu multe informaţii, poze, filmări, etc.: Transalpina (http://www.transalpina.biz/index.html) Dacă e să ne luăm după articolul acesta (http://www.turnulsfatului.ro/5491/transalpina-mai-ramane-deschisa-cel-putin-2-saptamani.html), Transalpina se va inaugura anul viitor. Şi pe siteul dedicat, amintit mai sus, se preconizează acelaşi termen de finalizare. Vom avea încă o şosea frumoasă, care trece prin sălbăticie. E un lucru bun. Depinde doar de noi să nu devină un lucru rău... Să nu distrugem locurile, să nu transformăm şoseaua într-o pârtie printre gunoaie... GabrielD November 4th, 2010, 10:29 PM Am găsit un site dedicat Transalpinei, interesant, cu multe informaţii, poze, filmări, etc.: Transalpina (http://www.transalpina.biz/index.html) Dacă e să ne luăm după articolul acesta (http://www.turnulsfatului.ro/5491/transalpina-mai-ramane-deschisa-cel-putin-2-saptamani.html), Transalpina se va inaugura anul viitor. Şi pe siteul dedicat, amintit mai sus, se preconizează acelaşi termen de finalizare. Vom avea încă o şosea frumoasă, care trece prin sălbăticie. E un lucru bun. Depinde doar de noi să nu devină un lucru rău... Să nu distrugem locurile, să nu transformăm şoseaua într-o pârtie printre gunoaie... Intr-adevar siteul acela prezinta multe informatii. Multumesc! alexi1982 November 5th, 2010, 12:50 AM Sursa (http://www.romania-actualitati.ro/rrapages/view/21152) Cred ca au asfaltat o portiune din drum si au iluminat tunelul doar pentru ca se fac filmari pentru "Ghost Rider 2" cu Nicolas Cage... altfel ar fi putut sa mai ramana asa mult si bine... orioane November 5th, 2010, 10:51 AM Apropos de Transalpina: se lucreaza si la un drum cat de cat conex (DJ 106D) ce permite accesul inspre DJ106E, care se termina in Transalpina, din DN1 pe sub munte, cu evitarea Sibiului (prin Cisnadie-Rasinari-Orlat-Saliste-Poiana-Jina) si un acces mai rapid la Paltinis dinspre vestul Sibiului: Bottesch a vizitat Centura turistică a Mărginimii Preşedintele Consiliului Judeţean, Martin Bottesch, a vizitat şantierul lucrărilor la Centura turistică a Mărginimii Sibiului. Acesta a dorit să cunoască mersul lucrărilor la aproape o lună de la debutul acestora şi în stadiul care se află acestea, mai ales că se apropie sezonul rece. Şeful judeţului susţine că este mulţumit de modul în care au început lucrările, în principal cele de pământ. "Am vizitat şantierul mergând cu maşina, lucru care la începutul lucrărilor nu era posibil. Se lucrează bine", ne-a declarat Martin Bottesch. La începutul lunii septembrie, responsabilii CJ au predat amplasamentul pentru lucrările de reabilitare şi modernizare a DJ 106 D Răşinari - Poplaca - Orlat - Intersecţia cu DJ 106 E, iar după puţin timp au început lucrările efective. Câştigătorul licitaţiei de execuţie este societatea COMTRAM, în parteneriat cu DPC şi Geiger. .... Sursa (http://www.tribuna.ro/stiri/eveniment/bottesch-a-vizitat-centura-turistica-a-marginimii-57760.html) AbelT November 5th, 2010, 12:01 PM referitor la acest segment al DN6/ E70, am observat ca in afara satelor au defrisat / nivelat pe ambele sensuri cate o portiune lata cat o banda de circulatie .. se pregateste cumva de 4 benzi sau va fi ca de la Caransebes spre Domasnea , adica o banda pe sens, dar lat de 2 ? vasilesilion November 5th, 2010, 03:26 PM Încă un reportaj despre Transalpina (http://www.romania-actualitati.ro/transalpina_poteca_dracului-21198), realizat zilele astea de Alex Lancuzov, de la Radio România Actualităţi, corespondent al emisiunii Matinal. Are şi galerie cu poze. nenea_hartia November 5th, 2010, 07:49 PM referitor la acest segment al DN6/ E70, am observat ca in afara satelor au defrisat / nivelat pe ambele sensuri cate o portiune lata cat o banda de circulatie .. se pregateste cumva de 4 benzi sau va fi ca de la Caransebes spre Domasnea , adica o banda pe sens, dar lat de 2 ? Reabilitarea Caransebeş-Lugoj s-a terminat deja, iar drumul are doar câte o bandă de 3,5m pe sens (lăţimea platformei drumului este de 10m). Ce ai văzut tu sunt de fapt drumurile de acces pentru utilajele care au reabilitat DN6. Ele vor fi curând "redate agriculturii", ca să-i citez pe comunişti. :lol: Sorinus November 6th, 2010, 11:34 AM Deci pe DN6 cam ce ar mai ramane? Orsova-Severin, Centura Severin, podul de la Ciochiuta si...cam atat? Mergem si noi ca oamenii? Apropo, podul ala face Viaductul Millau sa para o joaca de copii (ca durata de constructie). Se mai face? Lucreaza cineva serios la el? nenea_hartia November 6th, 2010, 12:02 PM Deci pe DN6 cam ce ar mai ramane? Orsova-Severin, Centura Severin, podul de la Ciochiuta si...cam atat? Mergem si noi ca oamenii? Apropo, podul ala face Viaductul Millau sa para o joaca de copii (ca durata de constructie). Se mai face? Lucreaza cineva serios la el? Da, se lucrează, şi se pare că în grafic. Însă nu doar podul e problema, ci tot sectorul de drum cuprins între limita judeţelor Dolj/Mehedinţi şi Ciochiuţa, început de ţeparii greci de la Prodeftiki Atemke Efklidis şi abandonat. Grecii au fugit din ţară fără să-şi plătească subcontractorii români, în subsidiar CCCF. În altă ordine de idei, sectorul Caransebeş-Lugoj a fost terminat, se mai pun doar pe ici, pe colo, semne de circulaţie şi se completează marcajul. Recepţia, care trebuia să aibă loc pe 3 noiembrie, a fost amânată de cei de la Bucureşti, dar e doar o chestiune de timp. Drumul arată ca în pozele de mai jos, însă unii din stâlpii Enel nu au fost relocaţi nici până acum şi au rămas în mijlocul intersecţiilor sau în ampriza drumului!! :bash: http://img713.imageshack.us/img713/8779/dsc07231b.jpg http://img100.imageshack.us/img100/5852/dsc07232r.jpg http://img593.imageshack.us/img593/2017/dsc07233.jpg http://img573.imageshack.us/img573/4397/dsc00847.jpg http://img823.imageshack.us/img823/1821/dsc07223i.jpg http://img843.imageshack.us/img843/5334/dsc07224vy.jpg http://img577.imageshack.us/img577/9349/dsc07226.jpg gattone November 6th, 2010, 12:12 PM http://img713.imageshack.us/img713/8779/dsc07231b.jpg Eu tot nu inteleg: ce naiba e asa de dificil in a construi un trotuar? Dupa ce ca majoritatea traseelor din Romania trec prin toate catunele, drumul mai trebuie impartit si cu pietonii... bine macar ca au instalat iluminat public. alecu26 November 6th, 2010, 12:15 PM prodeftiki inca mai e pe aici...a fost cumparat de Aktor. la ce au facut romaniei...mai ca pot fi acuzati de subminarea economiei de stat firmele grecesti....sunt sute de km care puteau fi dati in folosinta 2-3 ani mai devreme daca nu se facea aceasta mare greseala (Tm-Lugoj, Cluj-Bistrita si altele) nenea_hartia November 6th, 2010, 04:13 PM Eu tot nu inteleg: ce naiba e asa de dificil in a construi un trotuar? Dupa ce ca majoritatea traseelor din Romania trec prin toate catunele, drumul mai trebuie impartit si cu pietonii... bine macar ca au instalat iluminat public. Nu ştiu dacă e treaba CNADNR să facă trotuare la un drum naţional, cred că e problema primăriilor, dar sunt total de acord cu tine: să faci un trotuar nu doar că e un semn de civilizaţie şi nu e o mare investiţie, dar astfel eviţi ca bicicliştii, băieţii care tocmai au ieşit de la crâşmă şi vacile care se întorc de pe păşune să circule pe partea carosabilă. prodeftiki inca mai e pe aici...a fost cumparat de Aktor. la ce au facut romaniei...mai ca pot fi acuzati de subminarea economiei de stat firmele grecesti....sunt sute de km care puteau fi dati in folosinta 2-3 ani mai devreme daca nu se facea aceasta mare greseala (Tm-Lugoj, Cluj-Bistrita si altele) Să nu uităm de centura Timişoarei, începută tot de greci si abandonată. Sincer, mi-a stat inima acum trei ani când am auzit că tot nişte greci, Pantechniki, vor face un sector din DN6 plus bypass-ul Domaşnea. La Domaşnea încă se lucrează, şi asta de ani buni (iar din ianuarie se va pierde finanţarea ISPA), dar din fericire şi-au terminat partea lor din DN6. nenea_hartia November 6th, 2010, 06:23 PM S-au terminat lucrările de la Hula Bradului, pe DN1: http://img213.imageshack.us/img213/4039/dsc07164medium.jpg http://img215.imageshack.us/img215/4378/dsc07165medium.jpg http://img149.imageshack.us/img149/9194/dsc07166medium.jpg http://img837.imageshack.us/img837/8214/dsc07167medium.jpg http://img602.imageshack.us/img602/8941/dsc07168medium.jpg bogdymol November 6th, 2010, 06:49 PM http://img100.imageshack.us/img100/5852/dsc07232r.jpg Eu nu o sa pot intelege niciodata de ce se pun aceste marcaje rezonatoare pe ambele sensuri. Inteleg ca trebuie puse inainte de o curba periculoasa pentru a atentiona soferii, dar de ce trebuie sa le simta si aia care ies din curba (care deja pot accelera pentru ca urmeaza o linie dreapta), nu numai cei care intra? :bash: gogu.ca November 6th, 2010, 07:10 PM Eu nu o sa pot intelege niciodata de ce se pun aceste marcaje rezonatoare pe ambele sensuri. Inteleg ca trebuie puse inainte de o curba periculoasa pentru a atentiona soferii, dar de ce trebuie sa le simta si aia care ies din curba (care deja pot accelera pentru ca urmeaza o linie dreapta), nu numai cei care intra? :bash: si in canada si state e pe toata lungimea ,e c-a o precautie pe freeway cind te i-a somnul si pe highway mai ales cind depasesti iti d-a o senzatie de vina si nu depasesti am avut senzatia asta credeti-ma:ohno::nuts: nenea_hartia November 6th, 2010, 07:14 PM @ bogdymol: pentru că 80% din şoferii români ar intra pe contrasens ca să le ocolească. MHN November 6th, 2010, 07:34 PM @ bogdymol: pentru că 80% din şoferii români ar intra pe contrasens ca să le ocolească. ^^ exact! la fel ca si in cazul calmatoarelor de trafic urbane... bogdymol November 6th, 2010, 07:40 PM @ bogdymol: pentru că 80% din şoferii români ar intra pe contrasens ca să le ocolească. Am uitat ca avem si bizoni pe sosele... Din pacate ai dreptate! iuli November 6th, 2010, 11:07 PM Azi am fost pana la Arad si am vazut live portiuni carpite pe DN69. Tocmai ce a fost pus un strat de asfalt prin iunie parca pe toata portiunea dintre Arad si Timisoara. Vinovati? Cei de la Confort!!!! Timisorenii ii stiu foarte bine mai ales dupa "reabilitarea" Blv. L. Rebreanu ThunderTM November 6th, 2010, 11:26 PM Dupa zeci de mici reabilitari dupa ce ar fi trebuit sa fie gata, in sfarsit e cat de ok L Rebreanu. Pana la primavara probabil :D flanker1 November 7th, 2010, 11:14 AM Daca s-a terminat reabilitarea pe Lugoj-Caransebes, un filmulet ar fi excelent .... forumul ar fi recunoscator. ThunderTM November 7th, 2010, 11:41 AM SE mai fac mici lucrari, filmulet chiar nu merita, sunt o GROAZA de limitari de viteza (sa zic din 500 in 500 de metri in multe zone), inclusiv in curbe considerate drept periculoase (dar de fapt nici vorba de asa ceva) si bineinteles muuuulte echipaje de radar. Singurul fapt imbucurator este ca au ridicat limita prin majoritatea satelor la 60 sau 70 kmh (cu portiuni in cadrul lor cu 50 kmh). bogdymol November 7th, 2010, 01:20 PM Singurul fapt imbucurator este ca au ridicat limita prin majoritatea satelor la 60 sau 70 kmh (cu portiuni in cadrul lor cu 50 kmh). Nu au facut mare lucru cu limitarile de viteza. In Sag e 70 km/h la intrarea dinspre Arad (o portiune de 500 m INAINTE de primele case - in zona pasajului pe sub CF), in rest e 50. In Vinga e 50 in zona cu case si 70 in zona fara case (care e in camp si se putea lasa 90-100) si din nou 50 in zona hanului, iar in Ortisoara e 70 o bucata de 300 m la intrarea dinspre Arad, in rest tot 50. later edit: mai sunt si cateva limitari de 60 (si chiar 40 daca nu ma insel) in cateva (3-4) cube in afara localitatilor. ThunderTM November 7th, 2010, 01:34 PM Cu deosebire ca unde va povesteam eu mai devreme, portiunile de 50 sunt SCURTE, cele de 60 sau 70 sunt mai lungi. Sorinus November 7th, 2010, 03:59 PM A mai fost cineva pe DN76 Deva-Oradea? Cum mai e pe la Varfurile? Asta vara se carpea, le-a iesit, sau e tot dezastru? MS MHN November 7th, 2010, 04:30 PM ^^ Am mers acum doua saptamani pe portiunea Varfurile - Stei si retur. Pana la Vascau drumul este plin de petice si pe alocuri cu denivelari dar cu putine gropi. Intre Vascau si Stei este bun. De acolo spre Oradea nu stiu, insa am inteles ca pana acum o luna era plin de gropi. nenea_hartia November 7th, 2010, 04:37 PM ^ Nu, s-a peticit şi pe acolo. vasilesilion November 7th, 2010, 06:54 PM A mai fost cineva pe DN76 Deva-Oradea? Cum mai e pe la Varfurile? Asta vara se carpea, le-a iesit, sau e tot dezastru? MS Cum, numai cârpire? Parcă citisem mai demult că anul acesta, 2010, începe REABILITAREA drumului Deva - Oradea. Sau am înţeles eu greşit? docclaudius November 7th, 2010, 06:55 PM ^ Nu, s-a peticit şi pe acolo. In ultimele doua saptamani am circulat de 4 ori dus-intors pe drumul respectiv, primele trei de la Oradea pana la intersectia cu Arieseni-Campeni, ultima data (ieri) tot traseul pana la Deva. Este o mizerie de drum, peticeala nu are nici un sens pentru ca a creat gropi intre 2 petice iar calitatea peticelii adaugata la calitatea celorlalte 9 petice de pe acelasi amplasament "scuipate" in ultimii ani a dus la aparitia valurilor de asfalt, etc., etc. In majoritatea drumului viteza de circulatie cu un golf IV nu poate trece de 70 km/ora, iar cu un BMW 5 am mers si cu 30 km/ ora im zona Varfurile - cea mai afectata apropo... Portiumile care acum 4, 5 ani erau superbe in zona Brad (am putut merge cu 130 la ora cu un Matiz) sunt acum intr-o stare de degradare avansata, dar inca se mai poate circula in stilul barca pe valuri....:bash: Nu va doresc sa-l parcurgeti noaptea...La toate fericirile de mai sus se adauga colegii nostrii de pe TIR care fiind nevoiti sa faca la randul lor slalom printre gropi si mai ales sa se fereasca de marginea drumului care este prabusita in procent de 70% din drum sau presarate cu "marmite", devin un adevarat pericol pentru ei si pentru colegii de pe turisme. Nemaivorbind de cele cateva tiruri din strainatate care cred ca habar nu au avut unde se avanta... Este o "placere" sa asculti in statie stupoarea colegilor care habar nu au avut de starea reala a unui drum national!!!! Un scuipat in obrazul meu de contribuabil, sofer si roman.... Si in final...Atentie mare la cei care tranziteaza acest drum. Din loc in loc sunt adevarate capcane in asfalt, zone peticite la infinit pe care daca le prinzi sub roti si ai peste 30 la ora poti fi catapultat (dirijat) ori pe contrasens, ori in decor... (ex: coborarea din padure inainte de Beius cum vi de la Oradea, sau urcarea cum mergi spre Oradea :), etc...) docclaudius November 7th, 2010, 07:18 PM Cum, numai cârpire? Parcă citisem mai demult că anul acesta, 2010, începe REABILITAREA drumului Deva - Oradea. Sau am înţeles eu greşit? De inteles probabil ai inteles gresit, ca si mine...de citit ai citit corect! Si eu am citit undeva acest lucru, atat in presa cat si in ceva documente de la CJ Bihor. Din reabilitarile si modernizarile (din Bihor) de care am citit eu in ultimii ani, doar cea care privea drumul de Padis s-a concretizat.... Le Clerk November 9th, 2010, 05:27 PM Vâlcea: Lucrările de asfaltare a Transalpinei, pe final Marţi, 09 Noiembrie 2010 14:52 Lucrările de asfaltare a celei mai înalte şosele din România 'Transalpina', care măsoară aproximativ 147 de kilometri, au ajuns în ultima fază de finalizare, potrivit directorului Secţiei DN Vâlcea, Eugen Mănescu. Transalpina (DN 67C) este cel mai înalt drum naţional din România, ajungând în Pasul Urdele la aproape 2.145 metri altitudine, peste cota Transfăgărăşanului. Drumul uneşte localitatea Novaci (jud.Gorj) cu Sebeş (jud.Alba), traversând Munţii Parâng prin judeţul Vâlcea, prin nodul turistic Obârşia Lotrului. Reabilitarea şi modernizarea acestui drum costă aproximativ 350 milioane de euro, execuţia lucrării fiind realizată de firma Romstrade. Pe lângă importanţa legăturii rutiere pe care o asigură pentru cinci judeţe - Vâlcea, Sibiu, Alba, Hunedoara, Gorj - şoseaua este menită să ofere oportunităţi pentru dezvoltarea turistică în zonă, ea urmând să traverseze, conform unor planuri ale autorităţilor locale, cel mai mare domeniu schiabil din România. Nu mai puţin de 80 de kilometri de pârtii de schi vor uni toate staţiunile existente şi cele care se vor dezvolta în arealul celor cinci judeţe.AGERPRES (http://www.agerpres.ro/media/index.php/administratie/item/37326-Valcea-Lucrarile-de-asfaltare-a-Transalpinei-pe-final.html) ionut November 9th, 2010, 05:31 PM ^^ Vâlcea: Lucrările de asfaltare a Transalpinei, pe final Vesti grozave! Abia astept sa trec Parangul dintr-o parte in alta. Ultima data cand am fost m-am lasat pagubas, era un drum groaznic (acum ani buni de zile). alecu26 November 9th, 2010, 05:44 PM cu asflatarea asta Romstrade poate participa la mama tuturor licitatiilor. Are cantitati de asfalt puse in opera in ultimi 2-3-5 ani de indeplineste orice caiete de sarcini. ionut November 9th, 2010, 06:35 PM cu asflatarea asta Romstrade poate participa la mama tuturor licitatiilor. Are cantitati de asfalt puse in opera in ultimi 2-3-5 ani de indeplineste orice caiete de sarcini. Si asta e rau? Ma gandesc ca e mai bine pt RO sa faca drumuri o companie cu capital maj. romanesc, nu? E evident de ce. Si e evident ca logica e buna DACA ISI FAC TREABA BINE. PS: uite cat de laudati sunt cei de la Vectra Service pe Sibiu bypass... toti au zis ca au lucrat f repede si f bine. Daca Vectra si/sau Romstrade sau cine o fi castiga lucrarile pe bune (licitatii corecte) si isi fac treaba ffff bine... atunci e perfect. Nu? plouis November 9th, 2010, 07:04 PM err, laudati. pana trage sov o besina si pune javrele sa macane pe ei. azi e o intamplare sa fii cinstit. practic in constructii toti care au ajuns sa miste si sa ajunga sa puna asfalt pe strazile tarii sunt super hoti corupti si cu caracatite politice. din licitatii cinstite nu castigi niciodata cat sa poti tine o firma de constructii. pe de alta parte sunt hotii nostri si trebuie sa traim cu ei. poate se vor plictisi vreodata sa fure si s-or mai indrepta treburile, ca deh, intratul in ue mai limiteaza proportiile. clubbman November 10th, 2010, 08:32 AM Drumul Roznov-Girov, sigur pentru participantii la trafic Consiliul Judetean Neamt a terminat toate interventiile la DJ 156A km 43+700 - 56+649, care leagă Roznov de Girov. De curînd au fost finalizate si lucrările la sensul giratoriu realizat pe acest traseu, la intersectia care duce spre Izvoare. „Este un moment de mare bucurie finalizarea tuturor lucrărilor pe aces traseu, care preia traficul dinspre Bacău prin Piatra Neamt si mai departe la Tîrgu Neamt, aducîndu-l prin Girov-Dobreni. Drumul care leagă Roznov de Girov a fost terminat cu 8 luni în avans fată de termenul prezăvut în contract si s-a reusit o reducere a costurilor de la 6 milioane de euro, la 4,8. Drumul pe care tocmai s-au încheiat toate interventiile asigură conditii optime de circulatie si include judetul Neamt în rîndul celor care au infrastructură modernă. Tin să le multumesc cetătenilor din Roznov si Girov cărora le-au fost pricinuite unele neplăceri pe perioada derulării lucrărilor, pentru că au dat dovadă de întelegere si treaba s-a desfăsurat în conditii normale. Sensul giratoriu de la Izvoare era necesar si vom face tot ce tine de noi pentru a se realiza unul si la Girov, la intersectia cu Piatra Neamt, pe drumul national“, a declarat Vasile Pruteanu, presedinte al Consiliului Judetean Neamt. Lucrările au fost executate de SC Asiri International SRL, lider în cadrul asocierii cu SC Tehnoutilaj SA. Principalele lucrări în cadrul proiectului au vizat reabilitarea si modernizarea a 12,94 km de drum, adică toată portiunea de drum cuprinsă între localitătile Roznov si Girov, a fost realizată pista pentru vehicule cu două roti, în lungime de 11,909 km si parapet de protectie în lungime de 4,755 km, au fost realizate santuri din pămînt, rigole si santuri betonate, în lungime de 17,694 km, au fost amenajate toate drumurile laterale si realizate ziduri de sprijin, în lungime de 184 metri liniari, pe această portiune fiind amplasat si un parapet greu, cu aceeasi lungime. „Estimăm că la jumătatea anului 2011 lucrările de reabilitare ale DJ 156A, situat între Borlesti si Tazlău, vor fi finalizate. În felul acesta, vom avea reabilitat un tronson important de drum judetean, care face legătura între judetele din norul tării si cele din centru“, a mai spus presedintele Vasile Pruteanu. http://monitorulneamt.ro/stiri/?editia=20101110&pagina=1&articol=27192 iata ca se poate si mai repede si mai ieftin decat s-a prevazut. btw tehnoutilaj e firma lui pinalti alecu26 November 10th, 2010, 09:48 AM Si asta e rau? Ma gandesc ca e mai bine pt RO sa faca drumuri o companie cu capital maj. romanesc, nu? E evident de ce. Si e evident ca logica e buna DACA ISI FAC TREABA BINE. PS: uite cat de laudati sunt cei de la Vectra Service pe Sibiu bypass... toti au zis ca au lucrat f repede si f bine. Daca Vectra si/sau Romstrade sau cine o fi castiga lucrarile pe bune (licitatii corecte) si isi fac treaba ffff bine... atunci e perfect. Nu? nu e chiar asa bine...cu firmele Romanesti. Dau doar un exemplu comparativ... Bechtel (Riley Bechtel)...dupa peste 100 de ani de istorie, firma detinuta inca privat de o singura familie, cu parca 5 generatii de CEO din familia Bechtel....20000 (doua zeci de mii de proiecte finalizate)....si vreo 20.000 de km de autostrazi...afaceri pe vreo 5 continenete in toate domeniile, cu proiecte care au facut istorie are....5 miliarde de dolari avere. Regii nostri ai asfaltului in 10 ani sa zicem si cateva proiecte de asfaltari au vreo 300-400 miliaone de Euro. ionut November 10th, 2010, 10:31 AM Regii nostri ai asfaltului in 10 ani sa zicem si cateva proiecte de asfaltari au vreo 300-400 miliaone de Euro. Pai... dupa principiul asta ai nostri n-au cum sa-i ajunga "granzii" din afara...... nici in 100 de ani si nici daca aia s-ar opri! :nuts: Si nu e vorba de patriotism PRMist stupid... zic strict economic (atat timp cat fac treaba excelenta si nu fura) ar fi mai bine pt RO. Poate nu ma pricep eu. Sufar cand vad ca FCC/Bechtel etc lucreaza cu ingineri spanioli, americani and shit.... Politehnica noastra ce are?! Evident e o intrebare retorica. M-as bucura macar sa se lucreze cu firme romanesti, cum face acum Strabag cu Straco pe Deva-Orastie. Sa vedem cat mai multi ingineri romani pe santierele noastre. Si project manageri, oameni in puncte cheie... nu angajati de care sa te scuturi intr-o zi... Fura ai nostri meserie asa. :D alecu26 November 10th, 2010, 11:08 AM pai tocmai ca e evident ca ce se intampla....asta subliniam prin comparatia cu Bechtel. International in constructii lucrezi cu marje de profit de 1-2%...la noi regii asfaltului cred ca trec lejer de 10 si chiar 20%. Problema e scoala noastra....care nu produce cam ce cere piata...si mai este si ruperea de generatii din cauza celor 20 de ani in care practic nu s-a facut nimic. Eu vreau ca firmele romanesti sa participe...dar problema e ca experienta lor e in asfalturi. Cum dau de terasamente ceva mai serioase...deja clacheaza....iar la poduri...tot ce trece de 20-30 de metri deschidere deja devine problematic. Spuneam in alt post...ca aceste mici contracte, centuri de 10-20 km date la firme romanesti o sa-i ajute sa se ridice. Deasemenea si parteneriatele cu firme mari. (parteneriate, nu subcontractare). g.chris November 10th, 2010, 11:10 AM Pai... dupa principiul asta ai nostri n-au cum sa-i ajunga "granzii" din afara...... nici in 100 de ani si nici daca aia s-ar opri! :nuts: Si nu e vorba de patriotism PRMist stupid... zic strict economic (atat timp cat fac treaba excelenta si nu fura) ar fi mai bine pt RO. Poate nu ma pricep eu. Sufar cand vad ca FCC/Bechtel etc lucreaza cu ingineri spanioli, americani and shit.... Politehnica noastra ce are?! Evident e o intrebare retorica. M-as bucura macar sa se lucreze cu firme romanesti, cum face acum Strabag cu Straco pe Deva-Orastie. Sa vedem cat mai multi ingineri romani pe santierele noastre. Si project manageri, oameni in puncte cheie... nu angajati de care sa te scuturi intr-o zi... Fura ai nostri meserie asa. :D Perfect de acord! E valabil in toate domeniile acest aspect. Avem in tara foarte multi specialisti de cea mai buna calitate, cu specializari in strainatate. Sint sigur ca ar face o treaba cel putin la fel de buna si la costuri mai mici. Baiazid November 10th, 2010, 12:54 PM International in constructii lucrezi cu marje de profit de 1-2%...la noi regii asfaltului cred ca trec lejer de 10 si chiar 20%. Usurel cu pianul pe scari ca se varsa clapele. :cheers: Marja-i una, profitul e alta vorba. "Marja de profit" zgarie pe ureche. Marja-i procentul din total contract din care se acopera chetuielile directe si indirecte, altele decat achizitii. Profitul este ceea ce balanta dintre total incasari si total cheltuieli. La marja de 35% poti sa ai linistit pierdere. In tarile cu apa calda, profiturile "normale" sunt in ecartul 5-10%. Profiturile "beton" sunt de 10-25%. Peste 25% incep "tunurile". Cu ce marja se face un profit, aici depinde mult de bransa. Insa, in nici un caz nu poti genera un rulaj (cifra de afaceri) intr-o firma de constructii (adica firma de productie) cu marja de 2%. Cine poate asta, e Einsteinul economiei. Iar ca profit, 2% e acceptabil intr-o firma de constructii intr-un an de criza. Firmele de constructii din occident isi calculeaza profituri multi-anuale, pentru ca ataca lucrari multi-anuale, care la final le aduc profituri medii anuale de peste 15%. Aici nici nu-i vorba de domeniu, e vorba de bani si de capitaluri. De ce sa investesc 100 mil. EUR si sa am si bataia de cap a unei firme, ca sa scot dupa un an numai 2 milioane EUR? Pai minim 2 milioane imi da dobanda o banca daca-mi tin banii la ea. Ba daca imi fac depozit pe 10 ani de 100 de milioane de EUR, imi da banca minim 4-10 milioane anual, adica 4-10%. Si nu fac nimic! Deci hai sa nu batem campii cu gratie... Notiunile de marja si profit sunt distincte si nicaieri in lume nu se opereaza cu 2% la nici una din ele. La 2%, oamenii stau acasa. Decat sa muncim degeaba, mai bine stam degeaba... :) Rhemaxos November 10th, 2010, 01:03 PM Firmele româneşti mai au mult de învăţat până să poată să execute lucrări complexe de poduri sau tuneluri (mai ales!). În plus, nici la asfaltări nu excelează întotdeauna, tot din cauza deficitului de personal de specialitate (cu câţiva ani în urmă o firmă oarecare îşi cumpărase nişte finisoare de asfalt de ultimă generaţie dar avea mari probleme în a găsi oameni suficient de bine pregătiţi profesional ca să scoată maximum din ele.) Cu cât mai repede se va întâmpla asta, cu atât mai bine. Şi asta în principal din motive de rezidenţă fiscală. Degeaba execută Astaldi SRL, spre exemplu, lucrări de un miliard de euro dacă Astaldi SpA îi facturează de câteva ori pe an "servicii de consultanţă", banii pleacă frumuşel la firma-mamă şi SRL-ul autohton (cu sediu într-un apartament dintr-un bloc ceauşist) raportează profit negativ la sfârşitul anului bugetar fiscal (exemplul este fictiv, a nu se înţelege, Doamne fereşte, că Astaldi se pretează la astfel de practici...). Nu trebuie uitat nici faptul că, din motive pe care le ştim prea bine, firmele româneşti sunt mult mai receptive la mesaje/comandamente politice decât firmele de afară. Cu alte cuvinte, am avea şansa să se mai mişte câte ceva pe şantiere, mai cu o amânare, mai cu o promisiune, mai pe datorie şi să avem mai multe lucrări finalizate - măcar în anii electorali. În orice caz, dincolo de acest avantaj care trebuie luat în calcul pe termen scurt şi mediu, rămân la părerea că mica târguială şi atitudinile de tip "o mână spală pe alta" trebuie să fie înlocuite de o cultură a respectării obligaţiilor contractuale dacă vrem ca mediul de afaceri din România să se îmbunătăţească semnificativ. Şi cel mai mult are de lucrat la asta sectorul public... Rhemaxos November 10th, 2010, 01:10 PM @alecu Ştiu suficiente cazuri în care mari Antreprenori străini au lucrat pe profit de 20% şi chiar mai mult - asta ca să nu mai spun că măcar un sfert din ce declarau ei ca fiind costuri de funcţionare erau în realitate tot profit. Asta nu înseamnă că nu s-a întâmplat uneori şi invers (Antreprenori care au lucrat în pierdere, în principal din pricina managementului defectuos şi a creşterilor de preţuri la materialele de construcţii din perioada 2006 - 2008). ionut November 10th, 2010, 03:52 PM Unde sunt camerele pt rovignete: 1. Autostrada A1 la km 70 + 460 m 2. Autostrada A2 la km 12 + 450 m 3. DN1 Bucuresti - Ploiesti la km 48 + 800 m 4. DN2 Buzau - Rm. Sarat la km 115 + 080 m 5. DN2A Slobozia - Constanta la km 113 + 500 m 6. DN5 Bucuresti - Giurgiu la km 28 + 120 m 7. DN7 Rm. Valcea - Sibiu la km 188 + 900 m 8. DN6 Bucuresti - Alexandria la km 60 + 450 m 9. DN7 Deva - Arad la km 411 + 865 m 10. DN17 Vatra Dornei - Bistrita la km 85 + 380 m sursa (http://www.adevarul.ro/locale/galati/Util-Vezi-amplasate-radarele-citesc-rovigneta_0_369563166.html) Ati mai descoperit si voi alte locuri? plouis November 10th, 2010, 04:01 PM da' de ce sa le descoperim? noi trebuie sa ne platim taxele si la revedere. chiar ar fi bine sa le schimbe locatia din cand in cand. si ca o paranteza: asa ar trebui facut si cu radarele, tot computerizat sa numai existe spagi dubii,procese verbale prost completate si atacabile, mita spaga. cum era pana le-au scos. pe taranul roman trebuie pus biciul ca altfel nu se civilizeaza. nesimtirea la noi a devenit genomica. la noi sa respecti legile inseamna sa fii prost, fraier, si toti ceilalti sunt de vina ca tu ti-ai parcat masina neregulamentar, ca te-a prins radaru', ca nu ti-ai platit taxele...:D alecu26 November 10th, 2010, 05:55 PM Firmele româneşti mai au mult de învăţat până să poată să execute lucrări complexe de poduri sau tuneluri (mai ales!). În plus, nici la asfaltări nu excelează întotdeauna, tot din cauza deficitului de personal de specialitate (cu câţiva ani în urmă o firmă oarecare îşi cumpărase nişte finisoare de asfalt de ultimă generaţie dar avea mari probleme în a găsi oameni suficient de bine pregătiţi profesional ca să scoată maximum din ele.) Cu cât mai repede se va întâmpla asta, cu atât mai bine. Şi asta în principal din motive de rezidenţă fiscală. Degeaba execută Astaldi SRL, spre exemplu, lucrări de un miliard de euro dacă Astaldi SpA îi facturează de câteva ori pe an "servicii de consultanţă", banii pleacă frumuşel la firma-mamă şi SRL-ul autohton (cu sediu într-un apartament dintr-un bloc ceauşist) raportează profit negativ la sfârşitul anului bugetar fiscal (exemplul este fictiv, a nu se înţelege, Doamne fereşte, că Astaldi se pretează la astfel de practici...). Nu trebuie uitat nici faptul că, din motive pe care le ştim prea bine, firmele româneşti sunt mult mai receptive la mesaje/comandamente politice decât firmele de afară. Cu alte cuvinte, am avea şansa să se mai mişte câte ceva pe şantiere, mai cu o amânare, mai cu o promisiune, mai pe datorie şi să avem mai multe lucrări finalizate - măcar în anii electorali. În orice caz, dincolo de acest avantaj care trebuie luat în calcul pe termen scurt şi mediu, rămân la părerea că mica târguială şi atitudinile de tip "o mână spală pe alta" trebuie să fie înlocuite de o cultură a respectării obligaţiilor contractuale dacă vrem ca mediul de afaceri din România să se îmbunătăţească semnificativ. Şi cel mai mult are de lucrat la asta sectorul public... Baiazid si Rhemaxos....nu ma pricep foarte mult la contabilitate...si la tot feluri de profituri consolidate si in urma taxari si etc.... e clar ca pe un centru de cost, Romania de exemplu, sau un anumit santier, ca Astaldi SRL are mai multe santiere in Romania, poate sa iasa contabiliceste in pierdere dar firma mama in Roma sa iasa in profit. Asta din cauza ca un santier plateste de exemplu 2-3% la sediul central din Bucuresti si inca 2-3% la sediul central din Roma ca si cheltuieli, cum ai zis tu, de consultanta sau de management. Pe langa asta...cand Astaldi Romania sau Astaldi Spa inchiriaza tot felul de utilaje la un santier oarecare fi sigur ca o face la preturi....sanatoase. Mai sunt si costurile indirecte...care sunt si ele foarte mari....de exemplu firma mama inchiriaza la un santier personalul expat cu costuri cam de vreo 3 ori salariul net al omului. adica un inginer italian cu 3000 de euro pe santier in Romania este platit cu vreo 10000 de euro de catre sucursala catre Roma. In fine....filosofam degeaba...ce am vrut sa spun e ca banii se fac greu in constructii....si cand ne itnrebam de ce nu avem autostrazi ne putem uita la averile regilor asfaltului. De fapt mai era un exemplu aproape irealist...dat acu vreo luna prin ziare.... gata...l-am gasit http://www.romanialibera.ro/exclusiv-rl/dosar/ce-au-bulgarii-si-nu-vor-romanii-un-expert-neamt-199547.html primele 90 firme Bulgare cat....primele 2 romanesti. Nu cred ca e adevarat...e prea de tot...si ei sunt tot balcanici ca si noi si cu o mafie si mai si. alecu26 November 11th, 2010, 11:15 AM stie cineva rezultate de la ofertele pentru tronsoanele din DN6? licitate recent? Si poate si pt centura Alexandria si Calafat. sorin1601 November 11th, 2010, 02:13 PM Stie cineva cind va incepe reabilitarea DN 29 Suceava - Botosani?Era vorba ca in 2010, dar vad ca nu s-a miscat nimic anul asta. panda80 November 11th, 2010, 02:17 PM stie cineva rezultate de la ofertele pentru tronsoanele din DN6? licitate recent? Si poate si pt centura Alexandria si Calafat. Calafat sau Caracal? Stiu ca la Caracal era vorba sa se construiasca o centura prin partea de sud a municipiului, de Calafat nu am auzit nimic, si in plus acesta nu se afla pe DN6. alecu26 November 11th, 2010, 03:18 PM Calafat sau Caracal? Stiu ca la Caracal era vorba sa se construiasca o centura prin partea de sud a municipiului, de Calafat nu am auzit nimic, si in plus acesta nu se afla pe DN6. da...Caracal....scuze. Eu am auzit zvonuri despre firme Bulgare care au licitat 35% din estimarile CNADNR. panda80 November 12th, 2010, 09:50 AM da...Caracal....scuze. Eu am auzit zvonuri despre firme Bulgare care au licitat 35% din estimarile CNADNR. Foarte bine! Firmele din tara vecina reusesc sa faca autostrazi cu 2-3 mil/km, deci in viitor daca vor intra pe piata romaneasca vor genera un efect mult dorit de scadere a preturilor de constructie. alecu26 November 12th, 2010, 10:24 AM sau sa nu fie o noua experienta greceasca. vin iau 20-30 de tronsoane in toata tara...se ia avansul si dupa aia se paraseste lucrarea. vreo 2-3 ani e mort acel proiect pana se reziliaza, reliciteaza, re..., re.... Intr-o lucrare de drumuri maxim, maxim 30-40% sunt costuri indirecte....adica salarii, profit, etc....si in concluzie 60-70% sunt costuri directe cu materialele. Acum bulgari ce vor face? vor aduce piatra si asflatul si betonul aproape gratis din Bulgaria? Sau poate chiar il teleporteaza...ca sa nu plateasca motorina. ionut November 12th, 2010, 05:25 PM Ma hazardez si eu si zic ca au intarziat cu o saptamana deschiderea A3 Turda-CTurzii pt ca aveau un drum si la Bistrita. :nuts: Bistriţa: DN 17 va fi recepţionat cu tot cu terenul surpat şi panouri reflectorizante lipsă Drumul care măsoară 252 de kilometri lungime şi leagă judeţele Cluj, Bistriţa-Năsăud şi Suceava va fi recepţionat oficial mâine în Pasul Tihuţa, în cadrul unei ceremonii la care este aşteptat ministrul transporturilor Anca Boagiu şi oficialităţi din cele trei judeţe Recepţia reabilitării, care se va face în prezenţa a trei preşedinţi de consilii judeţene şi a ministrului transporturilor, Anca Boangiu, este una mai mult simbolică, deoarece, de anul trecut din noiembrie, au avut loc mai multe recepţii ale diferitelor porţiuni din acest drum. :hahano: Cele patru segmente care traversează 110 kilometri din Bistriţa-Năsăud au fost deja predate secţiei judeţene a Drumurilor Naţionale încă de la începutul acestui an : „ noi am preluat drumul din primăvara acestui, an, dar el este în garanţie timp de doi ani, iar constructorii şi consultanţii rămân pe traseu", spune inginerul şef de la Secţia Bistriţa-Năsăud a Drumurilor Naţionale, Grigore Vlad. Recepţie cu indulgenţe DN17 are numeroase probleme şi în judeţul Bistriţa-Năsăud, cu toată recepţia oficială de mâine . În urmă cu trei luni, în Pasului Tihuţa, la kilometrul 102, drumul s-a surpat pe două porţiuni din pricina unor alunecări de teren, neluate în seamă de proiectant. Deşi firma Asroich, care a predat tronsonul Tureac -Suceava a intervenit cu utilaje, drumul are nevoie de peticiri permanente şi încă se mai lucrează : „Constructorul a promis că va remedia problema, drumul este în garanţie încă, a fost afectată structura de rezistenţă, cu siguranţă se va remedia", spune prefectul Cristian Florean. Potrivit acestuia o altă problemă care umbreşte inaugurarea de mâine este şi dispariţia elementelor reflectorizante pe o bună porţiune din drumul spre Tihuţa : „au fost furate că aşa e la noi, s-au cumpărat altele, aşteptăm să fie montate. Una peste alta, prefectul se declară mulţumit de reabilitarea DN 17, cu toate imperfecţiunile sale : „important este că avem acest drum, şi aşa cum este el se poate circula bine", crede prefectul, care a reuşit să impună mai multe suplimentări peste viteza legală cu 10 şi chiar 20 de kilometri la oră. Un deceniu de reabilitări Oficial, reabilitarea DN 17 a demarat ca proiect în 2000, dar lucrările au pornit abia în 2004. Drumul a înghiţit în jur de 900 de milioane de lei din bani de la Banca Europeană de Investiţii şi din fonduri guvernamentale, iar cei mai mulţi bani s-au dus pe tronsonul Bistriţa-Suceava, unde au lucrat şase firme. :omg: SASE FIRME?!?!?! Nici la autostrazi nu lucreaza 6! E cate un JV de 2-3 firme! Lucrarile au fost frânate şi de neseriozitatea atreprenorilor greci, Prodeftiki şi Efklidis Aegek care au câştigat primele licitaţii în Bistriţa-Năsăud, au primit 31 de milioane de lei fără să facă nimic. ........ ce naiba sa mai zici :ohno: sursa (http://www.adevarul.ro/locale/bistrita/Bistrita-_DN_17_va_fi_receptionat_cu_tot_cu_terenul_surpat_si_panouri_reflectorizante_lipsa_0_370763433.html) vasilesilion November 12th, 2010, 05:32 PM Ma hazardez si eu si zic ca au intarziat cu o saptamana deschiderea A3 Turda-CTurzii pt ca aveau un drum si la Bistrita. :nuts: sursa (http://www.adevarul.ro/locale/bistrita/Bistrita-_DN_17_va_fi_receptionat_cu_tot_cu_terenul_surpat_si_panouri_reflectorizante_lipsa_0_370763433.html) Sunt tare curios dacă s-a finalizat porţiunea dintre Câmpulung Moldovenesc şi Gura Humorului (tot din drumul ăsta face parte). Astă-vară, când am trecut pe acolo, erau încă porţiuni bune în lucru, inclusiv nişte poduri destul de lungi. Ştie cineva dacă s-a finalizat şi porţiunea asta (era singura pe care încă se lucra)? Altfel nu prea văd ce se inaugurează acum... nenea_hartia November 13th, 2010, 05:24 PM DN7, ieri, la Sebeş: http://img169.imageshack.us/img169/2179/dsc07263l.jpg Şi DN1, tot ieri, la Viştea: http://img577.imageshack.us/img577/8862/dsc00976u.jpg http://img228.imageshack.us/img228/5461/dsc00975i.jpg ionut November 13th, 2010, 06:45 PM DN7, ieri, la Sebeş: :ohno: HAI CU A1 MAI REPEDE!!! Pestalotiu November 13th, 2010, 07:14 PM Boagiu: BEI va finanţa cu aproape 600 de milioane de euro modernizarea a 800 km de drumuri naţionale sursa (http://www.mediafax.ro/social/boagiu-bei-va-finanta-cu-aproape-600-de-milioane-de-euro-modernizarea-a-800-km-de-drumuri-nationale-7713765/) vasilesilion November 13th, 2010, 07:23 PM Boagiu: BEI va finanţa cu aproape 600 de milioane de euro modernizarea a 800 km de drumuri naţionale sursa (http://www.mediafax.ro/social/boagiu-bei-va-finanta-cu-aproape-600-de-milioane-de-euro-modernizarea-a-800-km-de-drumuri-nationale-7713765/) Asta chiar e o veste bună! De când aştept reabilitarea DN 1C Dej - Baia Mare! Să se apuce mai repede de treabă, acum au bani! flanker1 November 13th, 2010, 08:15 PM [QUOTE=Pestalotiu;67061621]Boagiu: BEI va finanţa cu aproape 600 de milioane de euro modernizarea a 800 km de drumuri naţionale :cheers: amst November 13th, 2010, 08:19 PM Boagiu are sansa sa fie cel mai bun m. al transporturilor de dupa revolutie. Stie bine partea cu fondurile europene asa ca are un mare avantaj. Daca da drumul la anu la tot ce inseamna Sibiu - Nadlac, jos palaria! (albeit, tipa e nesuferita rau de tot!) ionut November 13th, 2010, 08:25 PM Daca da drumul la anu la tot ce inseamna Sibiu - Nadlac, jos palaria! (albeit, tipa e nesuferita rau de tot!) Ce intelegi prin "a da drumul la tot"? La lucrari Nadlac-Arad, Timisoara-Lugoj, Lugoj-Deva, Deva-Orastie (asta o sa fie clar, deja s-a semnat contractul) si Orastie-Sibiu?! Hm, stii care e problema? Vom avea bani de co-finantare, exproprieri si mutari de utilitati? Tine minte ca deja avem Arad-Timisoara, Cernavoda-Constanta si Constanta bypass. Si Bucuresti-Ploiesti. Plus Bechtel unde oricum platim dobanzi. :nuts: Tot anunta "prioritate zero". Sa vedem. Sa vedem cati bani va lua CNADNR de la buget anul asta. Ca rectificarea bugetara in 2011 se va face in minus iar, garantat. amst November 13th, 2010, 08:32 PM Ce intelegi prin "a da drumul la tot"? La lucrari Nadlac-Arad, Timisoara-Lugoj, Lugoj-Deva, Deva-Orastie (asta o sa fie clar, deja s-a semnat contractul) si Orastie-Sibiu?! Hm, stii care e problema? Vom avea bani de co-finantare, exproprieri si mutari de utilitati? Tine minte ca deja avem Arad-Timisoara, Cernavoda-Constanta si Constanta bypass. Si Bucuresti-Ploiesti. Plus Bechtel unde oricum platim dobanzi. :nuts: Tot anunta "prioritate zero". Sa vedem. Sa vedem cati bani va lua CNADNR de la buget anul asta. Ca rectificarea bugetara in 2011 se va face in minus iar, garantat. Frate, am zis daca! E clar ca se va incepe constructia pe cel putin inca un tronson pe C IV. Acu, ramane sa fim optimisti. Se poate si Deva-Orasite, se poate si Timisoara-Lugoj si chiar Arad-Nadlac (pe care citisem ca au inceput exproprierile). Mai stii, poate scoate tipa un ppp pe sibiu-pitesti si ne inchide la toti gura! ionut November 13th, 2010, 08:36 PM Frate, am zis daca! E clar ca se va incepe constructia pe cel putin inca un tronson pe C IV. Acu, ramane sa fim optimisti. Se poate si Deva-Orasite, se poate si Timisoara-Lugoj si chiar Arad-Nadlac (pe care citisem ca au inceput exproprierile). Mai stii, poate scoate tipa un ppp pe sibiu-pitesti si ne inchide la toti gura! Pai.. da... daca. :) Iti dai seama ca toti vrem, numai sa si putem cofinanta atat... ca dupa aia iar deschidem o groaza de santiere si nu terminam nimic......... Si da, si pe mine m-ar lasa fara replica daca vad un PPP la Sibiu-Pitesti sau Comarnic-Brasov. Sau o solutie pt AT, alta decat 10 km/an pe caiet la Bechtel... Pestalotiu November 13th, 2010, 08:37 PM Boagiu are sansa sa fie cel mai bun m. al transporturilor de dupa revolutie. Împărtăşesc aceeaşi părere. Le Clerk November 13th, 2010, 10:54 PM ^^ Boagiu: BEI va finanţa cu aproape 600 de milioane de euro modernizarea a 800 km de drumuri naţionale Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a anunţat, sâmbătă, în Pasul Tihuţa, că vor fi începute lucrări de modernizare a unor drumuri naţionale în valoare de aproape 600 de milioane de euro prin finanţări ale BEI pe programele de reabilitare V şi VI. Boagiu a spus, la inaugurarea finalizării modernizării E 576 Suceava-Cluj Napoca, lucrare finanţată de BEI prin programul de reabilitare IV, că vor începe programele de reabilitare V şi VI. În ceea ce priveşte programul de reabilitare V, valoarea finanţării este de 77 de milioane de euro, urmând să fie modernizate drumuri naţionale pe o lungime de 199 de kilometri. Astfel, vor fi reabilitate drumurile Beiuş-Oradea, Ştei-Beiuş, Bumbeşti-Jiu-Petroşani, Craiova-Galicia Mare şi Galicia Mare-Calafat. Ea a arătat că în cadrul proiectului de reabilitare VI al BEI lungimea totală de drumuri naţionale de reabilitat este de 660 de kilometri, iar valoarea împrumutului este de 500 de milioane de euro. Astfel, vor fi modernizate DN 79 Arad-Oradea, DN 79 Oradea-limita de judeţ, DN 19 limita de judeţ Bihor-Satu Mare, DN 1H Zalău-Răstoci, DN 19 Satu-Mare-Baia Mare, DN 1C Dej-Baia Mare, DN 15 cu DN 12 în continuare Reghin-Topliţa-Chinchiş. "Aceste proiecte sunt în continuarea modernizărilor care au existat până în prezent în România şi conduc la întregirea reţelei de drumuri naţionale incluse în reţeaua europeană de transport", a spus Boagiu. Ea a subliniat că aceste finanţări sunt extrem de importate pentru că în prezent se revizuieşte reţeaua europeană de transport. "Faptul că noi avem infrastructură care să ne permită legarea nu numai în interiorul judeţelor, dar şi legăturile cu statele din jurul României credibilizează statul român în ceea ce priveşte implementarea politicilor europene", a spus Boagiu. Ea a precizat că aceste aspecte au fost discutate şi cu FMI şi că s-a pus accentul pe proiectele de dezvoltare a infrastructurii şi pe volumul mai mare de investiţii în România. Sursa (http://www.mediafax.ro/social/boagiu-bei-va-finanta-cu-aproape-600-de-milioane-de-euro-modernizarea-a-800-km-de-drumuri-nationale-7713765/) Pestalotiu November 14th, 2010, 12:00 AM Boc a inaugurat în Pasul Tihuţa finalizarea modernizării E 576, Suceava - Cluj Napoca sursa (http://www.mediafax.ro/social/boc-a-inaugurat-in-pasul-tihuta-finalizarea-modernizarii-e-576-suceava-cluj-napoca-7713754/) Se pare că ştirile astea bune apar numai la miezul nopţii. Oricum, nu contează cine inaugurează, contează ce se şi că se inaugurează. sorin1601 November 14th, 2010, 01:32 PM Sunt tare curios dacă s-a finalizat porţiunea dintre Câmpulung Moldovenesc şi Gura Humorului (tot din drumul ăsta face parte). Astă-vară, când am trecut pe acolo, erau încă porţiuni bune în lucru, inclusiv nişte poduri destul de lungi. Ştie cineva dacă s-a finalizat şi porţiunea asta (era singura pe care încă se lucra)? Altfel nu prea văd ce se inaugurează acum... S-a finalizat si G.Humorului-Campulung,in sfarsit!Saptamana trecuta lucrau la marcaje. vasilesilion November 14th, 2010, 03:27 PM S-a finalizat si G.Humorului-Campulung,in sfarsit!Saptamana trecuta lucrau la marcaje. Mersi de informaţie! Eşti cumva din Botoşani? Am citit un alt post al tău. Sper şi eu să se apuce la un moment dat şi de drumul Suceava - Botoşani, merită şi partea aceea de ţară drumuri bune. În altă ordine de idei: Ştii cumva, centura Suceava va lega drumul de Botoşani cu cel de Gura Humorului, prin sudul Sucevei, sau va fi o centură mai scurtă? d_dragos November 14th, 2010, 03:34 PM "Astfel, vor fi modernizate DN 79 Arad-Oradea" Asta nu e deja in modernizare de ceva timp? sorin1601 November 14th, 2010, 03:36 PM Mersi de informaţie! Eşti cumva din Botoşani? Am citit un alt post al tău. Sper şi eu să se apuce la un moment dat şi de drumul Suceava - Botoşani, merită şi partea aceea de ţară drumuri bune. În altă ordine de idei: Ştii cumva, centura Suceava va lega drumul de Botoşani cu cel de Gura Humorului, prin sudul Sucevei, sau va fi o centură mai scurtă? Nu.Locuiesc in Iasi dar lucrez in Suceava,asa ca ma cam plimb prin zona. Rhemaxos November 14th, 2010, 05:00 PM În altă ordine de idei: Ştii cumva, centura Suceava va lega drumul de Botoşani cu cel de Gura Humorului, prin sudul Sucevei, sau va fi o centură mai scurtă? Din câte ştiu, varianta de ocolire Suceava este pe DN2 şi leagă drumul spre Fălticeni de drumul spre Botoşani prin vestul oraşului. Este, practic, o jumătate de centură şi va intersecta şi DN 17 (ieşirea spre Gura Humorului prin vest). bogdymol November 14th, 2010, 06:00 PM "Astfel, vor fi modernizate DN 79 Arad-Oradea" Asta nu e deja in modernizare de ceva timp? Ba da, cica ar fi in modernizare, dar nu iti recomand sa te aventurezi pe el. Skynick November 14th, 2010, 06:35 PM Salut Stie cineva sa imi spuna ce s-a intamplat cu drumul 79A - Predeal - Rasnov - s-a reabilitat sau i-au dat doar un asfalt ? nenea_hartia November 14th, 2010, 11:00 PM Salut Stie cineva sa imi spuna ce s-a intamplat cu drumul 79A - Predeal - Rasnov - s-a reabilitat sau i-au dat doar un asfalt ? A fost frezat asfaltul vechi şi a fost turnat covor asfaltic nou. Vineri, pe la şapte seara, încă turnau asfalt în zona Pârâul Rece. Acum cred că e gata şi ar mai fi de făcut marcajele. Constructorul e Umbrărescu şi totul a durat circa două săptămâni. vinterriket November 14th, 2010, 11:04 PM ^^ Mersi de info, nenea_hartia. N-am mai trecut pe acolo din 2008 :D nenea_hartia November 14th, 2010, 11:12 PM ^ Cu plăcere. Eu sunt nevoit să trec de două ori pe săptămână. :bash: Acum, cu asfaltarea asta, e cu totul altceva. :banana: sorin1601 November 15th, 2010, 08:36 AM Mersi de informaţie! Eşti cumva din Botoşani? Am citit un alt post al tău. Sper şi eu să se apuce la un moment dat şi de drumul Suceava - Botoşani, merită şi partea aceea de ţară drumuri bune. În altă ordine de idei: Ştii cumva, centura Suceava va lega drumul de Botoşani cu cel de Gura Humorului, prin sudul Sucevei, sau va fi o centură mai scurtă? Centura Sucevei va fi o jumatate de inel pe partea de vest si va lega DN2 dinspre Falticeni cu DN17(E58) si DN2 spre Siret(Ucraina).Din pacate nu va lega si DN29 spre Botosani,desi ar fi logica intrucit DN29 Suceava-Botosani este continuarea E58 spre Iasi-Sculeni-Chisinau- Odesa.Exista un proiect si pentru o ocolitoare DN2-DN29,dar fara nici o perspectiva clara de realizare. .andy. November 15th, 2010, 11:27 AM Cu Centura Sebes ce se mai aude? ionut November 15th, 2010, 11:29 AM Cu Centura Sebes ce se mai aude? Probabil nu se mai face pt ca autoritatile locale voiau sa ceara bani de la MT. Boangiu a zis ca scoate luna asta la licitatie inclusiv Orastie-Sibiu unde este si varianta de ocolire Sebes la nivel de autostrada. davyl November 15th, 2010, 03:05 PM Giratoriul de unde se intră pe bypass Turnu Severin: http://img828.imageshack.us/img828/599/dsc01715af.jpg[/QUOTE] Nou inscris pe acest forum, dar frecvent cititor de ceva vreme, m-am hotarat sa ma inscriu si eu si sa va multumesc personal tuturor utilizatorilor care posteaza aici si care aduc acelora ca mine (care sunt departe de Romania) informatiile de care au nevoie atunci cand trebuie sa vina in tara sa isi vada familia. Cum intentionez sa vin in Romania de sarbatori, dupa 23 decembrie 2010 as dori sa il intreb pe Nenea_Hartia daca stie daca exista vreo sansa sa circul dupa 24 decembrie 2010 pe intreaga centura a Drobetei-Turnu-Severin si apreciez enorm orice informatie cat de mica, poza sau film despre desfasurarea lucrarilor pe sectorul de drum cuprins intre Orsova si Craiova (aici intrand inclusiv lucrarile de la Pasajul Ciochiuta). Sa inteleg ca daca prim-ministrul Boc si d-na ministru Boagiu au inaugurat "o parte" din centura Severinului in septembrie, se si circula pe aceasta sectiune? Inca o data un MARE MULTUMESC tuturor acelora care daruiesc din timpul lor pentru a-i informa pe ceilalti. Caci am gasit pe forumul SSC toate raspunsurile la intrebarile mele cu privire la noutatile din infrastructura Romaniei, gratie dumneavoastra. Un forum complet si extraordinar, dupa parerea mea. Respect tuturora! ionut November 15th, 2010, 03:08 PM ^^ davyl, welcome! :cheers: Din ce stiu eu, bypass TSeverin nu e dat in folosinta. Cred ca tu confunzi cu bypass Lugoj care a fost deschis prin septembrie parca. Oricum nenea_hartia te va lamuri exact. Welcome home de pe acum. :) flanker1 November 15th, 2010, 03:20 PM Aici scrie ca a fost inaugurat o parte din centura: http://www.ziuacargo.ro/stire/14-septembrie-2010/1379/Centura-Drobetei-Turnu-Severin--inaugurata-cu-8-km-neterminati- davyl November 15th, 2010, 03:45 PM ^^ davyl, welcome! :cheers: Din ce stiu eu, bypass TSeverin nu e dat in folosinta. Cred ca tu confunzi cu bypass Lugoj care a fost deschis prin septembrie parca. Oricum nenea_hartia te va lamuri exact. Welcome home de pe acum. :) ^^ Multumesc mult Ionut. Sper sa nu am prea mari probleme in sectiunea Cenad - Craiova. Oricum, sunt echipat deja cu pneuri de iarna, iar masina sper sa ma tina fara probleme :). De bypass-ul Lugoj stiam. L-am folosit cand am fost acasa in august (la intoarcerea spre Bruxelles). davyl November 15th, 2010, 03:50 PM Aici scrie ca a fost inaugurat o parte din centura: http://www.ziuacargo.ro/stire/14-septembrie-2010/1379/Centura-Drobetei-Turnu-Severin--inaugurata-cu-8-km-neterminati- ^^ La asta ma refeream si eu! :) Multumesc lui flanker1 pentru link... Asa cum spuneam si mai sus, poate Nenea_hartia stie mai multe. Ca el a postat enorm de multe informatii pentru care ii multumesc din suflet, atat din sectiunea Lugos-Caransebes (Doamne ce m-am bucurat ca au terminat!) cat si despre sectiunea Orsova-Severin (unde am vazut ca lucrarile sunt avansate, insa nu cred ca se vor termina pana in martie 2011). Apropo, despre lucrarile care se fac pe sectiunea Orsova - Drobeta-Turnu-Severin...Sunt cumva finantate din fonduri ISPA?... Ca astea parca se terminau la sfarsitul lui decembrie 2010. Daca e asa, atunci ar fi trebuit sa traga tare, nu de alta, dar pierd banii, nu? Rog clementa daca am spus vreo prostie, caci nu sunt specialist in ale drumurilor sau in ale fondurilor :). :cheers: nenea_hartia November 15th, 2010, 04:22 PM Aici scrie ca a fost inaugurat o parte din centura: http://www.ziuacargo.ro/stire/14-septembrie-2010/1379/Centura-Drobetei-Turnu-Severin--inaugurata-cu-8-km-neterminati- Domnul Boc nu încetează să mă uimească, deşi n-ar mai trebui. "Inaugurarea" asta mi-a scăpat. Vezi aici (http://www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=66006385&postcount=2083) dacă tu consideri că asta e o centură de inaugurat. Apropo, stâlpii aceia sunt chiar pe porţiunea inaugurată şi sunt încă acolo. Nou inscris pe acest forum, dar frecvent cititor de ceva vreme, m-am hotarat sa ma inscriu si eu si sa va multumesc personal tuturor utilizatorilor care posteaza aici si care aduc acelora ca mine (care sunt departe de Romania) informatiile de care au nevoie atunci cand trebuie sa vina in tara sa isi vada familia. Cum intentionez sa vin in Romania de sarbatori, dupa 23 decembrie 2010 as dori sa il intreb pe Nenea_Hartia daca stie daca exista vreo sansa sa circul dupa 24 decembrie 2010 pe intreaga centura a Drobetei-Turnu-Severin si apreciez enorm orice informatie cat de mica, poza sau film despre desfasurarea lucrarilor pe sectorul de drum cuprins intre Orsova si Craiova (aici intrand inclusiv lucrarile de la Pasajul Ciochiuta). Sa inteleg ca daca prim-ministrul Boc si d-na ministru Boagiu au inaugurat "o parte" din centura Severinului in septembrie, se si circula pe aceasta sectiune? Inca o data un MARE MULTUMESC tuturor acelora care daruiesc din timpul lor pentru a-i informa pe ceilalti. Caci am gasit pe forumul SSC toate raspunsurile la intrebarile mele cu privire la noutatile din infrastructura Romaniei, gratie dumneavoastra. Un forum complet si extraordinar, dupa parerea mea. Respect tuturora! Bine ai venit pe SCC! Mulţumim pentru aprecieri. Nu, bypass-ul nu este şi nu va fi circulabil probabil până la primăvară-vară. Da, sunt porţiuni pe care "riveranii" circulă, dar cuiva care tranzitează oraşul spre Craiova nu-i sunt de folos. Asa cum spuneam si mai sus, poate Nenea_hartia stie mai multe. Ca el a postat enorm de multe informatii pentru care ii multumesc din suflet, atat din sectiunea Lugos-Caransebes (Doamne ce m-am bucurat ca au terminat!) cat si despre sectiunea Orsova-Severin (unde am vazut ca lucrarile sunt avansate, insa nu cred ca se vor termina pana in martie 2011). Apropo, despre lucrarile care se fac pe sectiunea Orsova - Drobeta-Turnu-Severin...Sunt cumva finantate din fonduri ISPA?... Ca astea parca se terminau la sfarsitul lui decembrie 2010. Daca e asa, atunci ar fi trebuit sa traga tare, nu de alta, dar pierd banii, nu? Rog clementa daca am spus vreo prostie, caci nu sunt specialist in ale drumurilor sau in ale fondurilor :). :cheers: Da, sunt cu ISPA, dar se trage tare să se ia cât mai mult. Nu se va trage toată suma, ca şi la bypass Caransebeş. Mulţumesc pentru aprecierile la persoana mea. :) ionut November 15th, 2010, 04:26 PM ^^ Incredibil, Boc ma fascineaza. Intr-un mod total negativ. Bineinteles ca la anul cand va fi gata Severin bypass, o sa faca din nou inaugurare! :nuts: Bine ca ne-am lamurit, totusi. :) Multumesc pentru informatii, e adevarat ca in fiecare zi inveti ceva nou. :nuts: silviubad November 15th, 2010, 04:33 PM Bine ai venit pe SSC @davyl! davyl November 15th, 2010, 04:56 PM Domnul Boc nu încetează să mă uimească, deşi n-ar mai trebui. "Inaugurarea" asta mi-a scăpat. Vezi aici (http://www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=66006385&postcount=2083) dacă tu consideri că asta e o centură de inaugurat. Apropo, stâlpii aceia sunt chiar pe porţiunea inaugurată şi sunt încă acolo. Bine ai venit pe SCC! Mulţumim pentru aprecieri. Nu, bypass-ul nu este şi nu va fi circulabil probabil până la primăvară-vară. Da, sunt porţiuni pe care "riveranii" circulă, dar cuiva care tranzitează oraşul spre Craiova nu-i sunt de folos. Da, sunt cu ISPA, dar se trage tare să se ia cât mai mult. Nu se va trage toată suma, ca şi la bypass Caransebeş. Mulţumesc pentru aprecierile la persoana mea. :) Multumesc mult Nenea_Hartia pentru toate lamuririle. Trebuie sa recunosc ca incepusem sa ma bucur ca circul macar pe jumatate de centura si evit astfel intrarea in Drobeta-Turnu-Severin, unde in august 2010 (cand am fost in Romania) se faceau lucrari in tot orasul si aglomeratia era pe masura. Totusi, nu gasesc acum sursa, insa imi aduc aminte ca am citit undeva pe net, un articol scris de un ziar local din Severin (data articolului recenta, spre 10 noiembrie 2010), unde se mentiona ca se doreste terminarea centurii pana la 30 decembrie 2010. Articolul facea referire la presiunile facute de actualul prefect de la Severin, dl. Mitu, asupra constructorilor ca sa termine soseaua de centura. In plus, severinenii ramasesera fara apa calda si caldura pe 5 noiembrie, pentru ca sa se faca mutarea "lirei" ce aduce apa calda si caldura la Severin, conducta ce ingreuna finisarea centurii in zona respectiva. Insa vazand imaginile postate, tare ma indoiesc si eu ca voi circula pe centura Severinului atat la venirea in Romania (pe 24 decembrie) cat si la plecarea spre Bruxelles (7 ianuarie 2011). Cat despre multumiri Nenea_Hartia le meriti din plin, caci cautand informatii despre starea drumurilor am gasit pe net tot ce imi dorea sufletul, inclusiv poze despre Lugoj - Carasebes si Orsova-Severin postate de tine. De la aproape 2300 de KM de Craiova, pot vedea si eu ca pot merge la Craiova in conditii decente, caci drumul Cenad - Craiova este in stare buna, cu exceptia sectiunii Orsov-_Severin si pasajului de la Ciochiuta. Nu are sens sa va povestesc conditiile in care am venit acasa la Craiova in ultimii 9 ani (sunt plecat de 9 ani la Bruxelles), caci portiunii DN8 dintre Timisoara si Craiova i se mai spunea si "drumul oaselor"...Acum este o MARE diferenta... Multumesc pentru urarile de bun venit pe forum. O sa va urmaresc in continuare cu mare atentie, caci ma intereseaza tot ce se scrie pe SSC. davyl November 15th, 2010, 04:57 PM Bine ai venit pe SSC @davyl! Multumesc mult silviubad. davyl November 15th, 2010, 05:00 PM ^^ Incredibil, Boc ma fascineaza. Intr-un mod total negativ. Bineinteles ca la anul cand va fi gata Severin bypass, o sa faca din nou inaugurare! :nuts: Bine ca ne-am lamurit, totusi. :) Multumesc pentru informatii, e adevarat ca in fiecare zi inveti ceva nou. :nuts: Ionut, cu siguranta ca nu va lipsi de la inaugurarea a inca ceva Km de centura "in regim de autostrada", ca sa ma exprim asa. Ca am vazut ca e la moda in ultimele zile sa se spuna "in regim de autostrada". Pacat ca nu se circula si cu 130 km/ora ca pe autostrada. :lol: davyl November 15th, 2010, 05:07 PM Bine ai venit pe SCC! Mulţumim pentru aprecieri. Aprecieri meritate! Referitor la Lugoj-Caransebes, spunea un user aici pe SSC (nu imi amintesc numele acum - scuze!) ca prin unele sate, pe noul drum modernizat sunt sectiuni unde se circula cu 70 Km/ora in loc de 50 km/ora. Este adevarat? Sau vorbea de o alta sectiune intre Arad si Timisoara? Daca da, atunci e super OK. :banana: Se reduce binisor timpul traversarii satelor respective. Multe zone din satele respective s-ar preta la 70 km/ora avand in vedere ca fie nu sunt multe case, fie distanta intre case si DN6 este destul de mare...Insa, doar parerea mea... AndreiB November 15th, 2010, 07:07 PM La urmatorul radar care va prinde pe DN1, Centura Bucuresti samd sa le dati scrisoare zicand ca circulatie pe drum "in regim de autostrada" si ca viteza pe autostrazi este de 130 km/h. Cine e in eroare sa intrebe pe Dl. Boc. bogdymol November 15th, 2010, 07:23 PM Aprecieri meritate! Referitor la Lugoj-Caransebes, spunea un user aici pe SSC (nu imi amintesc numele acum - scuze!) ca prin unele sate, pe noul drum modernizat sunt sectiuni unde se circula cu 70 Km/ora in loc de 50 km/ora. Este adevarat? Sau vorbea de o alta sectiune intre Arad si Timisoara? Daca da, atunci e super OK. :banana: Se reduce binisor timpul traversarii satelor respective. Multe zone din satele respective s-ar preta la 70 km/ora avand in vedere ca fie nu sunt multe case, fie distanta intre case si DN6 este destul de mare...Insa, doar parerea mea... Era o discutie intre mine si alt user SSC despre DN69 Arad - Timisoara. PS: welcome @SSC ! La urmatorul radar care va prinde pe DN1, Centura Bucuresti samd sa le dati scrisoare zicand ca circulatie pe drum "in regim de autostrada" si ca viteza pe autostrazi este de 130 km/h. Cine e in eroare sa intrebe pe Dl. Boc. :lol: :okay: ThunderTM November 15th, 2010, 09:03 PM A tinut bine minte davyl :), in UNELE sate de pe ruta amintita de el limita de viteza este 60 sau 70 kmh, cu MICI zone de 50 (sau fara :)). davyl November 16th, 2010, 12:00 PM A tinut bine minte davyl :), in UNELE sate de pe ruta amintita de el limita de viteza este 60 sau 70 kmh, cu MICI zone de 50 (sau fara :)). ^^Multumesc mult pentru precizari ThunderTM. Oricum, fata de acum ceva ani buni, se poate spune ca se circula civilizat pe ruta Turnu-Severin Timisoara. Am folosit drumul de cel putin doua-trei ori pe an in ultimii 9 ani, deci stiu bine despre ce este vorba. Face insa exceptie sectiunea Turnu-Severin-Orsova, unde lucrarile nu sunt finalizate, dar speranta moare ultima :lol:. Mutumiri inca o data si o :cheers:. davyl November 16th, 2010, 12:03 PM [QUOTE=bogdymol;67171697]Era o discutie intre mine si alt user SSC despre DN69 Arad - Timisoara. PS: welcome @SSC ! Multumesc mult bogdymol. SSC mi-a oferit informatii nesperate despre starea drumurilor din Romania, caci e destul de greu sa gasesti un forum atat de complet precum SSC pe net. davyl November 16th, 2010, 02:46 PM Domnul Boc nu încetează să mă uimească, deşi n-ar mai trebui. "Inaugurarea" asta mi-a scăpat. Vezi aici (http://www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=66006385&postcount=2083) dacă tu consideri că asta e o centură de inaugurat. Apropo, stâlpii aceia sunt chiar pe porţiunea inaugurată şi sunt încă acolo. Bine ai venit pe SCC! Mulţumim pentru aprecieri. Nu, bypass-ul nu este şi nu va fi circulabil probabil până la primăvară-vară. Da, sunt porţiuni pe care "riveranii" circulă, dar cuiva care tranzitează oraşul spre Craiova nu-i sunt de folos. Da, sunt cu ISPA, dar se trage tare să se ia cât mai mult. Nu se va trage toată suma, ca şi la bypass Caransebeş. Mulţumesc pentru aprecierile la persoana mea. :) Referitor la lucrarile pe centura Drobetei-Turnu-Severin revin cu un articol gasit recent pe web. Nenea_hartia avea dreptate: din cauza unor stalpi de electricitate lucrarile sunt blocate: http://www.informatiadeseverin.ro/ids2/index.php/actualitate/2333-cuiele-lui-pepelea-in-mijlocul-centurii-severinului.html Interesant este ca in articol prefectul jud. Mehedinti, dl. Ion Mitu, sustine ca ar dori ca traficul pe centura Severinului sa se desfasoare macar partial incepand cu 30 noiembrie 2010. Citez din articol: "”Pe 30 noiembrie voi veni aici pentru a da drumul la prima parte a centurii ocolitoare a municipiului”, a subliniat prefectul judeţului Mehedinţi, Ion Mîţu". Sper sa nu vina pe 30 noiembrie singur ... :nuts: Tot de pe web am citit ca lucrarile au fost incepute inca din 2008 si ca nici acum, la sfarsitul lui 2010, centura Drobetei-Turnu-Severin nu poate fi data in folosinta. Daca ar fi avut 35-40 km as mai fi inteles, dar la 12 km cat masoara actualmente centura, vad ca acest drum a avut o "nastere" dificila. Centura Craiovei are tot 12 km, dar nu imi aduc aminte sa fi durat mai mult de 2 ani constructia ei, in conditiile in care la Craiova, centura de nord a orasului traveseaza printr-o pasarela impresionanta calea ferata Craiova-Filiasi. :banana: O spun doar ca o constatare si nu sa invinovatesc pe cineva sau sa pretind ca nu inteleg "de ce". Nu mai mira pe nimeni ce se intampla in infrastuctura din Romania. S-auzim de bine, davyl November 16th, 2010, 02:53 PM Domnul Boc nu încetează să mă uimească, deşi n-ar mai trebui. "Inaugurarea" asta mi-a scăpat. Vezi aici (http://www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=66006385&postcount=2083) dacă tu consideri că asta e o centură de inaugurat. Apropo, stâlpii aceia sunt chiar pe porţiunea inaugurată şi sunt încă acolo. Da, sunt cu ISPA, dar se trage tare să se ia cât mai mult. Nu se va trage toată suma, ca şi la bypass Caransebeş. Mulţumesc pentru aprecierile la persoana mea. :) Pacat Nenea_hartia ca acesti bani nu pot fi atrasi integral. Dar cum spune un vechi proverb romanesc: "Dumnezeu iti da, dar nu iti baga in buzunar". Cat despre bypass-ul Caransebeş, cred ca va mai trece ceva apa pe Dunare pana cand il vom vedea gata, ca daca n-au fost in stare sa atraga banii dati gratis de ISPA, dupa 1 ianuarie 2011 cand Guvernul va trebui sa finanteze integral, slabe sperante. Sa nu mai vorbesc despre bypass-ul Domaşnea sau cel din Plugova, unde retinusem ca se dorea construirea unui tunel. Apropo, la Domaşnea tot firma greceasca este raspunzatoare de contract sau l-a pierdut pentru ca nu l-a realizat la timp si acum se va mai sta inca 5 ani pana la finalizarea centurii? Oricum, nu trebuie sa uitam ca dupa lupte seculare Dn6 este circulabil in proportie de 95% intre Craiova si Timisoara si ca reabilitarea facuta in ultimii 7 ani se vede... Baiazid November 16th, 2010, 02:55 PM ^^ Deci voi sunteti niste dusmani ai interesului national, cu stalpii vostri cu tot... :lol: vasilesilion November 16th, 2010, 02:59 PM O ştire din presa locală, dar cu referire la un program naţional. Ar putea fi o veste bună, dacă n-am şti ce s-a întâmplat în ultimii 20 de ani în România (eventual dacă am fi picaţi din lună, aici, între Carpaţi). Să mai încercăm totuşi o dată, să mai sperăm că de data asta va ieşi mai bine? Un miliard de euro pentru drumurile judeţene Proiectul “10.000 de kilometri de drumuri judeţene” va fi lansat în toamna acestui an şi va beneficia de o finanţare de peste un miliard de euro, a anunţat premierul Emil Boc. “Este un proiect multianual, care va fi lansat în această toamnă, cu finanţare multianuală, care se ridică la peste un miliard de euro şi care va reuşi conexarea drumurilor judeţene cu drumurile naţionale sau cu autostrăzile în lucru ori care sunt deja finalizate”, a declarat premierul, citat de Agerpres. Boc spune că lucrările la aceste drumuri judeţene trebuie începute de urgenţă, pentru ca România să nu piardă avantajul competitiv pe care îl are în domeniul turismului. “Pe bază de credit furnizor, se vor putea contracta credite care vor fi plătite în anii următori. Dar lucrările se efectuează încă de pe acum, pentru că, dacă vom aştepta 2020 să începem lucrări de modernizare a drumurilor judeţene, pierdem acest avantaj competitiv pe care România îl are în domeniul turismului sau în domeniul economic, de a-şi pune în valoare ceea ce are”, a mai spus Boc. Premierul şi ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Anca Boagiu, au participat la recepţia lucrărilor de modernizare a Drumului Naţional nr. 17, la graniţa dintre judeţele Bistriţa-Năsăud şi Suceava. Sursa (http://www.ziuadecj.ro/economic/un-miliard-de-euro-pentru-drumurile-judetene--55393.html#) davyl November 16th, 2010, 03:07 PM O ştire din presa locală, dar cu referire la un program naţional. Ar putea fi o veste bună, dacă n-am şti ce s-a întâmplat în ultimii 20 de ani în România (eventual dacă am fi picaţi din lună, aici, între Carpaţi). Să mai încercăm totuşi o dată, să mai sperăm că de data asta va ieşi mai bine? Sursa (http://www.ziuadecj.ro/economic/un-miliard-de-euro-pentru-drumurile-judetene--55393.html#) Ar fi super! Ramane sa vedem rezultatele concrete! Multi cunoscuti de-ai mei (straini, bineinteles) si-ar dori sa vada Romania, insa ezita inca. Altii au facut-o deja, in ciuda drumurilor proaste si au numai cuvinte de lauda. Deci, se poate si asa! vancouverro November 16th, 2010, 10:58 PM din postul lui vasilesilion: “Pe bază de credit furnizor, se vor putea contracta credite care vor fi plătite în anii următori. Dar lucrările se efectuează încă de pe acum, pentru că, dacă vom aştepta 2020 să începem lucrări de modernizare a drumurilor judeţene, pierdem acest avantaj competitiv pe care România îl are în domeniul turismului sau în domeniul economic, de a-şi pune în valoare ceea ce are”, a mai spus Boc. Rezum ultima parte a afirmatiei lui Boc: România ARE avantajul de a-şi pune în valoare ceea ce ARE. Dupa primarul care este, avem premierul care are. Baiazid November 16th, 2010, 11:26 PM O ştire din presa locală, dar cu referire la un program naţional. Ar putea fi o veste bună, dacă n-am şti ce s-a întâmplat în ultimii 20 de ani în România (eventual dacă am fi picaţi din lună, aici, între Carpaţi). Să mai încercăm totuşi o dată, să mai sperăm că de data asta va ieşi mai bine? Sursa (http://www.ziuadecj.ro/economic/un-miliard-de-euro-pentru-drumurile-judetene--55393.html#) Bullshit. Lansam un proiect, care inseamna nimic, dar da bine la TV. Oamenii astia chiar nu pot vorbi despre niste realizari concrete LA TRECUT?! Si Nastase a inaugurat lucrarile la calea ferata Valcele - Ramnicu Valcea, ca sa nu mai vorbesc de autostrada Ploiesti - Comarnic. A mers careva pe ele?! Eu inca nu le-am vazut... |