View Full Version : [Košice] Traffic Infrastructure

Pages : [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

metropoly_sk
September 8th, 2008, 11:54 PM
[Košice] Traffic Infrastructure

Welcome to thread Kosice: Traffic Infrastructure.

kTO13gpiCE0

566hSxo5yZk

----------------------------------------------------------------------------
1. Hlavné dopravné koridory a Košice / Heads traffic coridors and Kosice.
http://www.kosice.sk/img/info_basic_doprava_rozv_img_image004.jpg

2. Súčasná mapa ciet v Košiciach / Roads in Košice.
http://img221.imageshack.us/img221/9755/fkosiceclassm05c2191by9.jpg

3. Kreslená mapa so znázornenými cestami.
http://i34.tinypic.com/2vuacdh.jpg

4. Intenzita dopravy v SR v roku 2005.
Znazornujuca aj intenzitu dopravy v okoli mesta Kosice. Vsimnite si tu vysoku premavku pred branami mesta.
http://img75.imageshack.us/img75/701/intenzitaio2.jpg

5. Mapa nadradenej cestnej infraštruktúry v Košiciach a okolí, aj budúcej.
http://img65.imageshack.us/img65/483/mapasrvelkapv7.jpg

6. Mapa dopravnej infrastruktury mesta Košice, aj budúcej.
Niektore useky su uz vybudovane a v prevadzke, niektore su este len v planoch.
http://img78.imageshack.us/img78/8923/beznzvucp3.jpg

7. Mapa diaľničného obchvatu mesta, mestského okruhu a okruhu centra mesta.
http://img65.imageshack.us/img65/1815/fsdfsmb4.jpg

http://i.sme.sk/cdata/0/50/5002540/veja-r755_res.JPG

eMareq
September 9th, 2008, 07:59 AM
http://www.cassovia.sk/korzar/clanok.php3?sub=9.9.2008/82384K

Dopravné problémy sa v meste neriešia. Všetko je o peniazoch, ale aj o nekompetentných rozhodnutiach. Problematických uzlov je viac aj v úsekoch, do ktorých plynuli miliardy korún zo štátnych prostriedkov.

Najmä o nekompetentných rozhodnutiach.

Nikto nerátal s nárastom dopravy

Ťahanovčania a Furčania by najradšej zo sídlisk odlietali vrtuľníkmi. Keď idú hromadnou dopravou, nič nevyhrali, keď vlastným autom, pridávajú jedno do zápchy. Jedna vec je, že kvôli rekonštrukcii križovatky Prešovská-Sečovská sa jej radšej vyhýbajú a zahlcuje sa Hlinkova ulica, na druhej strane chýbajú dopravné riešenia, ktoré by ju sprejazdnili a nevytvárali by sa také kolóny.

"Taká situácia nevznikla len z dôvodu stavebných prác na Prešovskej-Sečovskej. Nikto nepočítal s takým nárastom dopravy a Hlinkova jednoducho kapacitne nemôže pojať toľko vozidiel z dvoch najľudnatejších sídlisk. Nie je na to prispôsobená a kým sa neurobia nejaké zmeny, dovtedy nemožno očakávať zázraky. To zrejme nikoho netrápi, pretože sa žiadne úpravy nepripravujú," vyjadril sa k súčasnému stavu pod Furčou dopravný inžinier Pavel Titl.

Nikto nerátal s nárastom dopravy, to je vtip? Oni asi žijú v minulom režime. :bash:

Pýta sa ďalšia cesta z Ťahanoviec

V súčasnosti sa rieši dopravné napojenie zo sídliska Ťahanovce v súvislosti s výstavbou ďalšieho obytného súboru. Cesta by sa mala napojiť na diaľničný privádzač.

Návrhov, ako odbúrať kolapsové situácie, je viacero. Keď sa robila mimoúrovňová križovatka pod Furčou zo štátnych peňazí, mesto si nekládlo žiadne podmienky, aby sa vyhlo týmto problémom. Neplatilo, tak sa nestaralo. Podobne to bude na Prešovskej. Aj tam sa napriek veľkej snahe o plynulosť dopravy budú vytvárať kolóny. Nová križovatka má už teraz svoje nedostatky. Vždy mali vozidlá prichádzajúce z Prešova do centra mesta prednosť. Po novom ju budú dávať tým, ktorí budú prichádzať od Michaloviec. Jeden jazdný pruh stačiť nebude.

Čo by pomohlo?

"Hlinkovej by jednoznačne pomohlo prepojenie so Slovenskou ulicou. Z Ťahanoviec môže dopravu odľahčiť len ďalší výjazd, ale nie cez Kostoliansku. Tá sa tiež už mala dávno riešiť. O kruhovom objazde pod Podhradovou sa už hovorí roky a nič sa nedeje. Pritom cestná svetelná signalizácia sa dá postaviť za dva mesiace. Určite je dôležitejšia ako cesta Pereš-Lorinčík. Hlinkova by sa mala rozšíriť na 6 jazdných pruhov. Dva by slúžili MHD. Riešením je aj električková doprava z Ťahanoviec, rozšíriť sa musí most ponad Hornád, ale prestavbu potrebuje aj križovatka na Mieri," dodal P. Titl. Bez zásadných zmien zabudnime na bezkolónový prejazd Hlinkovou ulicou.

hasky
September 9th, 2008, 09:29 AM
"Hlinkovej by jednoznačne pomohlo prepojenie so Slovenskou ulicou. Z Ťahanoviec môže dopravu odľahčiť len ďalší výjazd, ale nie cez Kostoliansku. Tá sa tiež už mala dávno riešiť. O kruhovom objazde pod Podhradovou sa už hovorí roky a nič sa nedeje. Pritom cestná svetelná signalizácia sa dá postaviť za dva mesiace. Určite je dôležitejšia ako cesta Pereš-Lorinčík. Hlinkova by sa mala rozšíriť na 6 jazdných pruhov. Dva by slúžili MHD. Riešením je aj električková doprava z Ťahanoviec, rozšíriť sa musí most ponad Hornád, ale prestavbu potrebuje aj križovatka na Mieri," dodal P. Titl. Bez zásadných zmien zabudnime na bezkolónový prejazd Hlinkovou ulicou.

Toto vazne nepochopim, radsje stavat 2 pruhy pre autobusy ako postavit elektricku na Tahanovce... zase raz logika hodna odbornika na dopravu.
Rozsirovat most namiesto stavby novej MUK. Myslim, ze skutocne priority su uplne inde.
BTW: tie zapchy zacinajuce pri metre su spojene s vyjazdom na Presovsku alebo s naslednym radenim pred semaforom pri TESCu? Ak je to kvoli TESCu tak tam nova cesta pripajajuca Tahanovce na Presovsku nepomoze, len sa zapcha presunie na novu cestu. Treba postavit alternativne trasy a nie rozsirovat existujuce.

Ako som uz pisal v predoslom threade prioritou by mali byt:
* MUK Furca-PO-Nam MM
* vyriesit spojenie Tahanoviec zo Severa cez Podhradovu s MUK alebo

* postavit elektrickovu trat
* zatraktivnit MHD

bystrik
September 9th, 2008, 11:14 AM
Toto vazne nepochopim, radsje stavat 2 pruhy pre autobusy ako postavit elektricku na Tahanovce... zase raz logika hodna odbornika na dopravu.
Rozsirovat most namiesto stavby novej MUK. Myslim, ze skutocne priority su uplne inde.
BTW: tie zapchy zacinajuce pri metre su spojene s vyjazdom na Presovsku alebo s naslednym radenim pred semaforom pri TESCu? Ak je to kvoli TESCu tak tam nova cesta pripajajuca Tahanovce na Presovsku nepomoze, len sa zapcha presunie na novu cestu. Treba postavit alternativne trasy a nie rozsirovat existujuce.

Ako som uz pisal v predoslom threade prioritou by mali byt:
* MUK Furca-PO-Nam MM
* vyriesit spojenie Tahanoviec zo Severa cez Podhradovu s MUK alebo

* postavit elektrickovu trat
* zatraktivnit MHD

ja si myslim, ze by pomohlo rozsirenie narodnej triedy od mieru po anicku a dalej kostolianskej na 4 pruhy, v tahanovciach most cez hornad a napojenenie sidliska tahanovce tak ako to bolo planovane. krizovatka na mieri by sa tiez mohla rozsirit vybudovanim dvoch odbocovacich pruhov z hlinkovej na narodnu. vyrubalo by sa 5 stromov a bolo by.

zepp
September 9th, 2008, 01:42 PM
a jazero vyriesia tak o 10-20 rokov... tahanovce sa zdaju byt vo viacerych smeroch prioritnejsie :(

hasky
September 9th, 2008, 02:05 PM
To bude mozno tym, ze na Tahanovciach planuju vystavbu novej casti sidliska a asi im to nikto nekupi pokial tam nebude vyriesena doprava aspon vyhladovo. Myslim, ze jazero ma aspon stanovene priority a jasny postup, "uz len" najst peniaze.

i15
September 9th, 2008, 05:23 PM
http://www.cassovia.sk/korzar/clanok.php3?sub=9.9.2008/82384K

Perfektne zhrnutie. Ale to fakt budu mat na novom moste spajajucom Presovsku a Secovsku prednost auta od MI? Cakal som, ze to bude naopak...

Je pekne, ze su tam popisane aj riesenia, ale vsetko su to bohuzial velmi nakladne stavby :ohno:

R1S0
September 9th, 2008, 08:40 PM
je hlavne zarazajuce,ze tak velky,dolezity a drahy projekt ako je MUK Pres.-Sec. sa absolutne nerata do buducnosti,uz teraz je to nedostatocne.

zepp
September 9th, 2008, 09:09 PM
To bude mozno tym, ze na Tahanovciach planuju vystavbu novej casti sidliska a asi im to nikto nekupi pokial tam nebude vyriesena doprava aspon vyhladovo. Myslim, ze jazero ma aspon stanovene priority a jasny postup, "uz len" najst peniaze.

a byty ,ci domy vo vychodnom meste, obytnej zone pri strkovisku krasna, na hore a neviem kde este sa predaju same.... (asi budu musiet) :)

Joey_T
September 9th, 2008, 10:20 PM
Tak, tak. V Krásnej je novopostavených, vo výstavbe, alebo tesne pred začiatkom výstavby niekoľko stoviek domov, už aj podľa územného plánu Východného mesta. Pre takmer 30 000 ľudí žijúcich na sídlisku, 10 000 v Krásnej a priľahlých obciach a tisíce áut z zo smeru Slanec, Trebišov, slúži jediný jazdný pruh do centra a jediný z centra. Je to cesta v meste, navyše cesta prvej triedy a už dlhé roky nepostačuje. S tým treba niečo robiť okamžite. Nedá sa ani povedať, že je o päť minút dvanásť. Už je aspoň pol jednej.

Mimochodom, ako tu už niekto predpovedal, semafory pri Tescu Nad jazerom boli vypnuté. Pre autá sa toho príliš nezmení, v kolóne budú stáť aj tak, no aspoň električky nebudú stáť na tom nezmyselnom semafore.

i15
September 9th, 2008, 10:29 PM
cez Krasnu vedie cesta druhej triedy, ktora vsak zrejme predsa len patri pod spravu mesta, takzer mesto musi postavit obchvat za svoje peniaze.

Podla tohoto starsieho clanku by sa mal obchvat stavat v rokoch 2010-2012, co sice nie je nic moc, ale aspon nejaky termin mame:

http://www.cassovia.sk/korzar/archiv/clanok.php3?sub=14.3.2007/73105K

Ali18
September 9th, 2008, 11:12 PM
...Mimochodom, ako tu už niekto predpovedal, semafory pri Tescu Nad jazerom boli vypnuté. Pre autá sa toho príliš nezmení, v kolóne budú stáť aj tak, no aspoň električky nebudú stáť na tom nezmyselnom semafore.

Niektoré semafory nemajú logiku. Aj u nás v centre sa pokazili na jednej križovatke v centre a stal sa zázrak. Denno-denné kolóny zmizli. Motoristi boli radi, ale chodci zas nemohli prechádzať na druhú stranu, a preto mesto dalo po niekoľkých týždňoch opraviť tie svetlá a zápchy sa nám vrátili. Pritom sa to dá vyriešiť aj kompromisom, ale to by som chcel asi veľa od ľudí z mesta, kde sídli Vysoká škola dopravy a spojov (teraz Žilinská univerzita). :bash:

Ali18
September 9th, 2008, 11:50 PM
...Nikto nerátal s nárastom dopravy, to je vtip? Oni asi žijú v minulom režime. :bash:

:ohno: Pravdepodobne až v predminulom. :ohno: Opravte ma ak sa mýlim, ale ešte komunisti mali v pláne urobiť z Ťahanoviec najväčšie sídlisko. Myslím, že tam malo bývať až okolo 70.000 ľudí čo je asi 3x viac ako v súčasnosti. O električkách do Ťahanoviec počúvam už dobrých 20 rokov a stále nič. Bol som tam prvý krát iba pred pár týždňami a aj tak je to asi viac ako všetci zodpovední za posledné desaťročia, lebo ináč by s tým určite už niečo urobili.

eMareq
September 10th, 2008, 06:53 AM
:ohno: Pravdepodobne až v predminulom. :ohno: Opravte ma ak sa mýlim, ale ešte komunisti mali v pláne urobiť z Ťahanoviec najväčšie sídlisko. Myslím, že tam malo bývať až okolo 70.000 ľudí čo je asi 3x viac ako v súčasnosti. O električkách do Ťahanoviec počúvam už dobrých 20 rokov a stále nič. Bol som tam prvý krát iba pred pár týždňami a aj tak je to asi viac ako všetci zodpovední za posledné desaťročia, lebo ináč by s tým určite už niečo urobili.

Najväčšie malo byť Východné mesto. A až za nimi Ťahanovce. O električke na Ťahanovce budeš počúvať ešte hodne dlho. :)

metropoly_sk
September 10th, 2008, 09:02 AM
Najväčšie malo byť Východné mesto. A až za nimi Ťahanovce. O električke na Ťahanovce budeš počúvať ešte hodne dlho. :)

no zase netvarme sa ze plany stroskotali len u nas, komunisti chceli mat z Bratislavy druhu Prahu to vybudovanim dalsich mestskych casti a aj s metrom a to im nevyslo a tak skoro nai nevyjde. Cize je to skor celoslovensky problem. Z Bratislavy mame len druhe Brno a z Kosic druhu Ostravu.

eMareq
September 10th, 2008, 09:14 AM
no zase netvarme sa ze plany stroskotali len u nas, komunisti chceli mat z Bratislavy druhu Prahu to vybudovanim dalsich mestskych casti a aj s metrom a to im nevyslo a tak skoro nai nevyjde. Cize je to skor celoslovensky problem. Z Bratislavy mame len druhe Brno a z Kosic druhu Ostravu.

No veď ja viem, že sme neboli jediní, kde to padlo. Ale tu sa bavíme o infraštruktúre v tomto meste. Tu nás NEMÁ ČO vnútorne uspokojovať, že aj iní sú na tom podobne, alebo ešte horšie (lebo komunisti).

Ali18
September 10th, 2008, 09:39 AM

Keď už spomínaš Ostravu, tak tam pred necelými 10 rokmi vybudovali novú električkovú trať, ktorá zjednodušila a zrýchlila spojenie najväčšej obytnej časti (Ostrava-juh, asi 110.000 obyv. a predovšetkým sídlisko Dubina) s centrom mesta.K tomu naviac ešte predĺžili trať aj na opačnej strane asi pred 2 rokmi. Vaši zodpovední by sa tam mali ísť trochu poučiť, ale nebrať si príklad zo situácie, ktorá predchádzala tej zrážke vozidiel pred pár mesiacmi.

Ali18
September 11th, 2008, 02:43 AM

1. Jedna OT otázka: kde a čo malo tvoriť to Východné mesto?
2. A ešte jedna: ako by sa to počúvanie dalo zkrátiť? :)

Ali18
September 11th, 2008, 03:10 AM
No veď ja viem, že sme neboli jediní, kde to padlo. Ale tu sa bavíme o infraštruktúre v tomto meste. Tu nás NEMÁ ČO vnútorne uspokojovať, že aj iní sú na tom podobne, alebo ešte horšie (lebo komunisti).

Znovu tu uvediem, čo som už napísal do istého bratislavského threadu - Záujem J.Slotu o veci verejné: Ten na otázku, ako chce riešiť jeden z najväčších dopravných problémov v Žiline - istú križovatku v časti Závodie - kde sa tvorili veľké kolóny a boli často nehody, odpovedal približne takto: "Aj v Bratislave sa tvoria zápchy a žijú". Dá sa to teda aj takto vyriešiť a venovať sa iným veciam... (A skutočne sa na to vy...al a radšej staval po meste sochy. Nakoniec až tí, čo prišli po ňom, s tým niečo urobili, keď to už hrozilo nenormálnym kolapsom).

eMareq
September 11th, 2008, 06:48 AM
1. Jedna OT otázka: kde a čo malo tvoriť to Východné mesto?
2. A ešte jedna: ako by sa to počúvanie dalo zkrátiť? :)

1. Malo to byť mesto v meste.
http://img217.imageshack.us/img217/9814/vychodnemestokq1.jpg

2. Treba na to skrátenie len 700 miliónov, ktoré akosi NeviemJeMiTiJednoKnapík nemá. ;)

metropoly_sk
September 11th, 2008, 08:20 AM
^^

Ani nie mesto v meste, ale nova obrovska mestka cast, ktora mala a ma pred vybudovanim pracovny nazov vychodne mesto. samozrejme v KE.

Aerith
September 11th, 2008, 10:12 AM
O Košických sídliskách sa môžete dočítať na wikipedii http://sk.wikipedia.org/wiki/Ko%C5%A1ick%C3%A9_s%C3%ADdlisk%C3%A1 ... Pozrite si hlavne časť "Nerealizované"

metropoly_sk
September 11th, 2008, 10:17 AM
O Košických sídliskách sa môžete dočítať na wikipedii http://sk.wikipedia.org/wiki/Ko%C5%A1ick%C3%A9_s%C3%ADdlisk%C3%A1 ... Pozrite si hlavne časť "Nerealizované"

tu dost o sidliskach :) venujme sa doprave.

Ali18
September 12th, 2008, 01:14 AM
^^ Ďakujem všetkým. Nesprávne som sa totiž domnieval, že práve Ťahanovce mali byť súčasťou nejakého väčšieho celku.
V tomto štáte sa premrhali už väčšie sumy na veci, ktoré neslúžili nikomu alebo iba pár ľuďom. :ohno: Týchto 700 miliónov by slúžilo minimálne 24.000 obyvateľom tohoto sídliska. Nechce sa mi veriť, že by táto čiastka mohla nejako ohroziť také mesto ako sú Košice.

i15
September 12th, 2008, 07:10 AM
ako to vyzera na Palackeho?

metropoly_sk
September 12th, 2008, 08:13 AM
^^ Ďakujem všetkým. Nesprávne som sa totiž domnieval, že práve Ťahanovce mali byť súčasťou nejakého väčšieho celku.
V tomto štáte sa premrhali už väčšie sumy na veci, ktoré neslúžili nikomu alebo iba pár ľuďom. :ohno: Týchto 700 miliónov by slúžilo minimálne 24.000 obyvateľom tohoto sídliska. Nechce sa mi veriť, že by táto čiastka mohla nejako ohroziť také mesto ako sú Košice.

aj tahanovce mali byt sucastou jedneho velkeho celku. celkovo sidlisko tahanovce malo mat 5 casti, respektive stvrti, a ma postavene 3.
4 a 5 ma postavit v najblizsich rokoch nejaky investor.

takato ciastka neohrozi mesto Kosice, len ide o to ze tych ciastok je spolu viac a to uz mesto ohrozit moze.

Joey_T
September 12th, 2008, 04:01 PM
ako to vyzera na Palackeho?
Semafor aj ostrovček sú inštalované a hotové. V podjazde a celom pruhu, ktorý mu patrí od "lievika" pred mostami až po križovatku pri AS ešte treba jednu vrstvu asfaltu, zábradlie a zvodidlá v podjazde, na chodníku stále chýba dlažba. Posledné fotky, ktoré som tu pridal sú ešte stále aktuálne. Jediná zmena nastala na autobusovej zastávke pri výjazde z Krivej. Odstránili dlažbu a začali to asfaltovať. Som zvedavý, či bude na povrchu dlažba, alebo ostane asfalt.

metropoly_sk
September 12th, 2008, 05:20 PM
spravy z frontu:

na krizovatke presovska secovska doslo opat k zmene v dopravnej organizacii. Ide sa riesit pripajaci pruh pre auta prichadzajuce z Juzneho nabrezia na Presov, cize pruhy v tomto useku krizizovatky su uz momentalne odstavene. nestihol som pofotit.

metropoly_sk
September 12th, 2008, 08:23 PM
prvy prispevok tejto temy bol aktualizovany o fotografie prevazne dialnicneho privadzaca, vnutromestskeho obchvatu.

http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=704760

Ali18
September 13th, 2008, 03:28 AM
takato ciastka neohrozi mesto Kosice, len ide o to ze tych ciastok je spolu viac a to uz mesto ohrozit moze.

Pravda. Iba mám taký dojem, že toto je jeden z najstarších košických dopravných problémov, ktorý tu bol ďaleko pred automobilovým boomom.

metropoly_sk
September 13th, 2008, 10:53 AM
Pravda. Iba mám taký dojem, že toto je jeden z najstarších košických dopravných problémov, ktorý tu bol ďaleko pred automobilovým boomom.

Slanecka bola pred 8 rokmi celkom dobre zjazdna. Chodim touto trasou uz pekne dlho a ten rozdiel je vidiet.

eMareq
September 13th, 2008, 11:27 AM
Semafor aj ostrovček sú inštalované a hotové. V podjazde a celom pruhu, ktorý mu patrí od "lievika" pred mostami až po križovatku pri AS ešte treba jednu vrstvu asfaltu, zábradlie a zvodidlá v podjazde, na chodníku stále chýba dlažba. Posledné fotky, ktoré som tu pridal sú ešte stále aktuálne. Jediná zmena nastala na autobusovej zastávke pri výjazde z Krivej. Odstránili dlažbu a začali to asfaltovať. Som zvedavý, či bude na povrchu dlažba, alebo ostane asfalt.

Prečo by dávali naspäť dlažbu? Však je to úplne zaasfaltované.

Nie sme Praha, kde nemali problém vysoliť za trať na Barrandov 2,5 miliardy CZK. Tu je aj 100 miliónov problém.

Joey_T
September 13th, 2008, 02:08 PM
Prečo by dávali naspäť dlažbu? Však je to úplne zaasfaltované.
Ja som videl iba ako lejú asfalt/betón, nebol som si istý, lebo podľa plánu tam mala byť dlažba. Som ráf, že nebude.

i15
September 13th, 2008, 04:05 PM
Slanecka bola pred 8 rokmi celkom dobre zjazdna. Chodim touto trasou uz pekne dlho a ten rozdiel je vidiet.

mne sa zda, ze Ali18 myslel Tahanovce, ktore boli z dopravneho hladiska naprojektovane naozaj hrozne - chybaju miesta na parkovanie a napojenie na mesto po cestach je hrozne

metropoly_sk
September 13th, 2008, 04:43 PM
mne sa zda, ze Ali18 myslel Tahanovce, ktore boli z dopravneho hladiska naprojektovane naozaj hrozne - chybaju miesta na parkovanie a napojenie na mesto po cestach je hrozne

bohuzial je to okrajove sidlisko, pichnute k lesu.

Ali18
September 13th, 2008, 06:06 PM

Máš pravdu. :)

sckesk
September 14th, 2008, 04:52 PM
http://img232.imageshack.us/img232/8245/img3532zf8.jpg (http://imageshack.us)

http://img382.imageshack.us/img382/5253/img3548yb8.jpg (http://imageshack.us)

http://img232.imageshack.us/img232/4862/img3567mx7.jpg (http://imageshack.us)

http://img359.imageshack.us/img359/4253/img3580bn3.jpg (http://imageshack.us)

http://img359.imageshack.us/img359/1235/img3599xr3.jpg (http://imageshack.us)

http://img359.imageshack.us/img359/1460/img3600rb9.jpg (http://imageshack.us)

metropoly_sk
September 14th, 2008, 05:50 PM
som zvedavy ake ulahcenie prinesie tato vyznamna krizovatka pre vodicov. vyznam tejto krizovatky sa da prirovnat MUK pod Furcou, alebo MUK s mostom VSS.

urcite sa o nej este budeme v tomto threade vela rozpravat.

i15
September 14th, 2008, 06:09 PM
No po tom, co som si precital diskusiu po otvoreni 2. etapy, ocakavam burlive diskusie a nadavanie :)

Joey_T
September 14th, 2008, 07:17 PM
http://img382.imageshack.us/img382/5253/img3548yb8.jpg

Tento most vyzerá dobre. Úzke stĺpy, mimoriadne úzky priečny prierez. Hádam sa podobne bude stavať častejšie.

metropoly_sk
September 15th, 2008, 12:56 AM
mohli nejaky most nejak skraslit nejakym zaujimavym architektonickym riesenim.

napriklad:

http://www.codinghorror.com/blog/images/butterfly_bridge.jpg

metropoly_sk
September 16th, 2008, 08:27 AM
neviem kto kazdy je z THC, alebo z FURCE, alebo kto chodi z toho smeru od Presova. avsak to co sa deje rano v tejto lokalite je uz totalne neunosne. Dnes to bol vrchol.

Nech si to rano niekto skusi ist z tahanoviec. je to "zabavne".

Prepchate su este aj vedlajsie cesticky, ktorymi by ste sa snazili kolonu obist. Ak tomu ma pomoct MUK presovska secovska, tak to sem blazen.

eMareq
September 16th, 2008, 12:11 PM
neviem kto kazdy je z THC, alebo z FURCE, alebo kto chodi z toho smeru od Presova. avsak to co sa deje rano v tejto lokalite je uz totalne neunosne. Dnes to bol vrchol.

Prepchate su este aj vedlajsie cesticky, ktorymi by ste sa snazili kolonu obist. Ak tomu ma pomoct MUK presovska secovska, tak to sem blazen.

K tomu článku čo som tu postol pred pár dňami o neriešení dopravy v meste, chcel starosta MČ THC zjednať nápravu a dopadol takto:

Starosta MČ JUDr.Cyril Betuš vo veci týchto úprav už dopytoval vedenie mesta Košice na rokovaní mestského zastupiteľstva s tým, aby bol očakávaný dopravný kolaps riešený úpravou svetelných križovatiek na Mieri a na Komenského ulici. Žiaľ nestalo sa.

http://mutah.tahanovce.sk:8080/mutah/web/sk/doc.jsp?doc=487

LTVM
September 16th, 2008, 12:48 PM
Starosta MČ JUDr.Cyril Betuš vo veci týchto úprav už dopytoval vedenie mesta Košice na rokovaní mestského zastupiteľstva s tým, aby bol očakávaný dopravný kolaps riešený úpravou svetelných križovatiek na Mieri a na Komenského ulici. Žiaľ nestalo sa.

Aky je dovod ze nechcu upravit semafori ? pripadne kto o tom rozhoduje ?

Dost vela ludi obchadza Hlinkovu a Presovsku cez most na Rampovej a idu cez kolaje na Alvinczuho. Ak by sa tam opravila cesta a prejazd cez kolaje tiez by to pomohlo. A este vyhodit pripadne vymenit toho idiota co sedi a zdvyha rampy. Niekedy aj 20-30 minut nejde vlak a rampy su dole. Caka tam plno aut a zbytocne su brzene.

btw. siel som dnes doobedu cez palackeho/presovsku smerom na THC a prejazd bol celkom v pohode, len robotnici akosi nepracovali, ako to na slovensku byva jeden robi a desat nanho pozera. takym tempom termin nestihnu.

R1S0
September 16th, 2008, 01:12 PM
na celom slovensku je to s rampami na zel.priecestiach katastrofa.minule sme pred slov.novym mestom cakali 15 minut pokial zo stanice v slov.n.meste sa pohol vobec vlak........akoby nestacilo spustit rampu minutu pred tym,nie......este som menej ako 5 minut necakal.......

eMareq
September 16th, 2008, 02:55 PM
Aky je dovod ze nechcu upravit semafori ? pripadne kto o tom rozhoduje ?

Dost vela ludi obchadza Hlinkovu a Presovsku cez most na Rampovej a idu cez kolaje na Alvinczuho. Ak by sa tam opravila cesta a prejazd cez kolaje tiez by to pomohlo. A este vyhodit pripadne vymenit toho idiota co sedi a zdvyha rampy. Niekedy aj 20-30 minut nejde vlak a rampy su dole. Caka tam plno aut a zbytocne su brzene.

Správa komunikácií, ale tí chodia maľovať pseudokruháky čo nespĺňajú ani jeden predpis a ani jednu normu.

btw. siel som dnes doobedu cez palackeho/presovsku smerom na THC a prejazd bol celkom v pohode, len robotnici akosi nepracovali, ako to na slovensku byva jeden robi a desat nanho pozera. takym tempom termin nestihnu.

Jeden robi jak še patri a druhy patri jak še robi. :lol:

Tibor123
September 16th, 2008, 03:16 PM

Nieco som zapocul, ze v MHD busy zastavuju len na prvych dvoch zastavkach - na tych sa busy uplne naplnia a na dalsich zastavkach na THC uz ani nezastavuju. Je to fakt tak? :lol: Fakt BRUTAL

Joey_T
September 16th, 2008, 03:24 PM
A keď zastaví, tak sa akurát tak pozrieš do preplneného busu, lebo dnu sa nevojdeš.

i15
September 16th, 2008, 07:11 PM

to ako pomoze? nerozumiem...

P/S moze odlahcit krizovatku pri Tescu od aut z Furce, ktore sa presunu na Secovsku cestu...

Nodes
September 16th, 2008, 09:21 PM
LTVM> Tebou navrhovane riesenie Alvinczyho je velmi kratkodobe. BTW Dost naramne pochybujem, ze rampy su ovladane rucne.

LTVM
September 17th, 2008, 08:22 AM
Nodes
mne je jedno ci su ovladane rucne alebo cez superpocitac jednoducho sa rampy nazdvyhaju tak ako by mali a niekto za to je zodpovedny.
a ako to myslis kratkodobe ? ved keby sa tento priechod "sprejazdnil" pomohlo by to.
ked si vezmes ze tam je stale plno aut a cakaju pol hodinu pre nic za nic, kolko aut by stamat preslo keby boli tu polhodinu rampy hore ? Stal si tam niekedy ? ja ano a nie raz som videl ako vodici nerespektovali rampy a kluckovali medzi nimi, raz som to spravil aj ja + 10 aut. Toto "sprejazdnenie" je podla mna lepsie a lacnejsie ako niejake "napojenie hlinkovej na Slovensku" co som neviem kde cital. ;)

mike.i
September 17th, 2008, 08:38 AM
^^ áno, mohli tam už dávno urobiť podjazd/nadjazd. Aspoň trošku by to pomohlo. Aj keď je zrejmé, že nepostavia, má ísť tadiaľ trať koridu, ktorý ktovie kedy tiež postavia.

Mimochodom nodes má stými rampami pravdu. Spustené sú tam preto tak dlho, lebo defacto prejazd je ešte súčasťou depa, kde je dosť rušná premávka. Tak niekedy aj keď nevidno vlak, tak kontakt je už zopnutý a rampy spustené.

LTVM
September 17th, 2008, 08:50 AM
Korid > ludia otvorte oci a pochopte ze ziadny korid nebude, pokial budu neschopny ludia vo funkciach korid sa nekona, ked tu nikto nie je schopny riesit nastavenie jedneho semaforu, nie su peniaze ani na zaplatanie ciest po zime kde sa najdu miliardy na korid ? nasi voleny zastupcovia na to kaslu.

rampy > depo nedepo, kde sme ? v 19 storoci ? prehodit kontakt tak aby zopinal az v pripade ze vlak naozaj bude prechadzat cez prejazd. nehovorte ze sa to neda, vsetko sa da len treba chciet.
Ale to by nasi pani hore museli rozmyslat ako pomoct obcanovi.

mike.i
September 17th, 2008, 08:57 AM
^^ pozor pozor na všetko sú normy. Tak existuje aj norma, koľko metrov pred priechodom sa musia spustiť rampy.
Teraz si predstav ak sa skráti plocha medzi kontaktom a rampami. Pôjde pomaly nejaký posunovák, fajn, rampy sa stihnú spustiť dávno predtým ako príde. Ale čo v prípade ak pôjde rýchlik?

LTVM
September 17th, 2008, 09:09 AM
mike

bol si niekedy pri tom priechode ? asi nie. rychlik tam ide mozno 50-60km/h ale aj tak, chces mi povedat ze by sa jednoduche rampy v dnesnej pocitacovej dobe nedali nastavit tak aby to pomohlo sprejazdneniu ? urobit kompromis ? ver mi dalo by sa lenze tu nie je vola tak spravit.
radsej sa bude 20 rokov cakat na korid a dufat ze na hlinkovej spravia 6 prudovku, ktora bude mozno tiez o 10-20 rokov no zatial bude v ke o par tisic aut viac a raz tolko bude cez ke prechadzat. A (ne)kompetentny si to uvedomia az v tedy ked aj oni raz budu o jedenastej v dvojhodinovej zapche.

skipi
September 17th, 2008, 09:20 AM
mike
bol si niekedy pri tom priechode ? asi nie. rychlik tam ide mozno 50-60km/h ale aj tak, chces mi povedat ze by sa jednoduche rampy v dnesnej pocitacovej dobe nedali nastavit tak aby to pomohlo sprejazdneniu ? urobit kompromis ? ver mi dalo by sa lenze tu nie je vola tak spravit.
radsej sa bude 20 rokov cakat na korid a dufat ze na hlinkovej spravia 6 prudovku, ktora bude mozno tiez o 10-20 rokov no zatial bude v ke o par tisic aut viac a raz tolko bude cez ke prechadzat. A (ne)kompetentny si to uvedomia az v tedy ked aj oni raz budu o jedenastej v dvojhodinovej zapche.

chodievam tade na bycikli a je pravda, ze su dlho a casto zbytocne zlozene. problem je ze su na hranici stanice, a ked si vsimnes, tak casto su dole iba kvoli posunu, ktory mozno ani nedojde po prejazd a uz sa vracia do stanice, ale ide dost blizko aby sklopil zavory. mozno by sa to dalo mierne optimalizovat, ale neverim ze tym nieco vyriesis...kosice su rusna stanica a tie zavory budu tak ci tak dole kazdu chvilku. jedine dobre riesenie by bol (pod/nad)jazd. ale na to nieje co? ....

... dost zdraveho rozumu ...

LTVM
September 17th, 2008, 09:35 AM
skipi
ja viem ze nic nevyriesim, nikto z nas tu nic nevyriesi ja viem. len som to tu tak napisal.
v ke mame/nemame na to ludi co by mali uvazovat o sucasnej/buducej dopravnej situacii.

keby aspon diery po cestach poplatali...

metropoly_sk
September 17th, 2008, 09:43 AM
Rampova? prosim vas to je vedlajsia ulica, ziadny hlavny tah. Keby tam spravili podjazd alebo nadjazd upcha sa ta krizovatka ktora je hned za priecestim.
A rampy tam takto funguju uz roky rokuce. je tam 4 ci 5 kolajisk, je to blizko takzvaneho zeleznicneho uzla to je hlavny problem preco su rampy vacsinou dole.

Tam sa ta situacia ani velmi menit nemoze.

mike.i
September 17th, 2008, 09:45 AM
^^ LTVN v prvom rade, v kľude prosím. Kedže píšem o tom prechode, tak som tam zrejme aj bol. A na Tvoje počudovanie, nie raz...
Vedel som že to presne napíšeš. Tak trošku matiky, áno rýchlik vchádza do stanice tak ako píšeš t.j. 50 - 60 km/h. Otázka dňa: aku rýchlosťou pôjde posunovák? (10-20?).
Na základe toho si vypočítaj, koľko prejdú metrov za sekundu, + zisti si čas za aký sa spustia závory (nezabudni aj na cca 30sek. čas, kedy svietia červené a upozorňujú, že padnú závory).
Nech sa páči, môžeš začať optimalizovať!

veteran
September 18th, 2008, 02:30 PM
Skusam to kazdy den :lol:... a uz mi dochadzaju nervy...

eMareq
September 18th, 2008, 02:38 PM

Prednedávnom Titl písal, že tu budeme mať zápchy ako na Prístavnom moste, tak už ich máme...

metropoly_sk
September 18th, 2008, 03:08 PM

kam cestujes? cez hlinkovu kam?

veteran
September 18th, 2008, 03:18 PM
kam cestujes? cez hlinkovu kam?

Cez Hlinkovu do centra mesta na jednu nemenovanu skolu. Niekedy to "risknem" cez Presovsku a NO.

veteran
September 18th, 2008, 03:21 PM
Prednedávnom Titl písal, že tu budeme mať zápchy ako na Prístavnom moste, tak už ich máme...
Od zajtra zacinam chodit z domu (THC) o 5:30, vtedy este zapch nie su:lol:

veteran
September 18th, 2008, 03:22 PM
Od zajtra zacinam chodit z domu (THC) o 5:30, vtedy este zapchy nie su:lol:

i15
September 18th, 2008, 05:43 PM

Most cez zeleznicu a Hornad na severe je taky maly kosicky pristavny mostik :) Tam bude situacia len a len horsia a snad donuti ludi, aby viac vyuzivali obchvat...

Nodes
September 18th, 2008, 07:25 PM
LTVM: Aby si tak nepindal, aki su tu neschopaci, ze nevedia porusit par predpisov. Sucastou modernizacie zeleznicneho koridoru bude zrusenie vsetkych urovnovych priecesti, takze nezostane ani jeden prejazd so zavorami. Ani prejazd pri zastavke Tahanovce. A usek Kosice - Kysak sa pomaly, ale isto pripravuje na rekonstrukciu.

Joey_T
September 18th, 2008, 07:45 PM
http://img183.imageshack.us/img183/9788/p1060076jb8.jpg

http://img183.imageshack.us/img183/2615/p1060066pe5.jpg

http://img183.imageshack.us/img183/608/p1060067is5.jpg

http://img515.imageshack.us/img515/6713/p1060069no4.jpg

http://img183.imageshack.us/img183/8923/p1060068yd2.jpg

P-EAlPq60v4

video bohužiaľ len v takejto kvalite, originál si môžete stiahnuť tu (http://leteckaposta.cz/147992012).

Nodes
September 18th, 2008, 08:51 PM
JOEY_T: Pekne. Priam sexi:-) Uz mi chyba len to auto, aby som po tej krizovatke mohol jazdit.

i15
September 18th, 2008, 08:53 PM
na SOU zeleznicne by mohli dat panoramaticku webkameru, to by bola podivana... :cheers::cheers::cheers: :)

hraby
September 18th, 2008, 10:18 PM
joey_t ako si sa dostal na strexu SOUZ? to len tak sa pytam :lol:

isidor
September 18th, 2008, 11:43 PM
^^ co si pamatam este pred asi troma rokmi, tak sa tam dalo normalne vyliezt zvonku po bocnom schodisti, tiez mam odtial nejake fotky :nuts:

R1S0
September 19th, 2008, 01:29 AM
JOEY_T: Pekne. Priam sexi:-) Uz mi chyba len to auto, aby som po tej krizovatke mohol jazdit.

ty oblubujes extremne sporty?
pretoze teraz,avsak asi aj po dokonceni to tam pripomina extremny sport...... :ohno:

predvcerom sme isli z mesta smerom na MI,samozrejme bola tam zaprcha,a jeden pred nami isiel celkom vpravo po moste v odstavnom pruhu,a uplne v pohode sa dalo ist takto smerom na MI....

nanestastie bol v kolone policajt,sam v aute,a odstavil ho.....

represia az to boli.....nie aby to tam riadili,a takto vlastne pomahali lepsiemu prejazdu,ale radsej robia represiu......

slovenska policia.......krasa

mike.i
September 19th, 2008, 11:18 AM
^^ musím sa postaviť na stranu policajtov. Dobre urobil, a je škoda, že takých nie je viacej a rovno neberú vodičáky takýmto umelcom!

R1S0
September 19th, 2008, 02:16 PM
prosim ta......
na odstavny pas vojst mozes.
nevidim dovod,preco ked nic nejde od opatskeho,preco by si mal stat v jednom!!!! rade od centra v zapche,ked ides smerom na MI.....

absolutna nelogicnost a zhorsovanie situacie.......
pre mna to je represia.......ved predsa nikoho neohrozi,nejde tam 120,alebo podobne....
v odstavnom pruhu nesiel po celom moste,ale az ku koncu,ked videl,ze nikoho neohrozi.....

absolutne neviem,o akych umelcoch to pises......
pre mna by to bol umelec,ak by takto predbiehal kolonu,a potom by sa snazil zaradit na smer na PO....

kazdopadne o chvilu to uz bude hotove,cize taketo problemy by nastavat nemali......pokial sa samozrejme ten jeden pruh na MI ci jeden pruh na PO neupcha.....

skipi
September 19th, 2008, 02:45 PM
prosim ta......
nevidim dovod,preco ked nic nejde od opatskeho,preco by si mal stat v jednom!!!! rade od centra v zapche,ked ides smerom na MI.....

pre mna to je represia.......ved predsa nikoho neohrozi,nejde tam 120,alebo podobne....
v odstavnom pruhu nesiel po celom moste,ale az ku koncu,ked videl,ze nikoho neohrozi.....

absolutne neviem,o akych umelcoch to pises......
pre mna by to bol umelec,ak by takto predbiehal kolonu,a potom by sa snazil zaradit na smer na PO....

kazdopadne o chvilu to uz bude hotove,cize taketo problemy by nastavat nemali......pokial sa samozrejme ten jeden pruh na MI ci jeden pruh na PO neupcha.....

vojst mozes, jazdit a predbiehat nie...
odstavny pruh je od slova "odstavit", nie od slova "odbocit na MI"
je to klasicky bezohladny frajersky kusok, ktore hojne uvidis napriklad na spominanom pristavnom moste v ba. sposobuje to chaos a kopec nehod ... ako mozes preboha vojst do krizovatky cez odstavny pruh ?!? kym to robi jeden, este sa to da. ale za chvilku to budu robit vsetci a potom uvidis tie fukoty ... pevne verim ze v poslednom odstavci mas pravdu...

R1S0
September 19th, 2008, 03:31 PM
mne ide o to,aby policia miesto represie dohliadala na bezpecnost a plynulost,a to odstavenim auta a zabratim dalsieho pruhu v krizovatke,kde je bordel nedosiahne.

ohladom na situaciu,aka tam je,mali prave docasne zpojazdnit ten pruh v smere na MI,aby sa odlahcila zapcha prave o tie auta,ktore nemusia ist popod novy most a teda hlavny proiblem zapch.....

mali tam stat policajsti a riadit to.

to je vsetko,co tym chcem povedat a nie to,ze jazdenie cez odstavny je ok.

i15
September 19th, 2008, 05:43 PM
ked predbehnem auto, ktore zastavi (aby odbocilo dolava) cez odstavny pruh, tiez si zasluzim pokutu?

skor je to na posudeni konkretnej situacie....

simi_e
September 19th, 2008, 08:39 PM
Od zajtra zacinam chodit z domu (THC) o 5:30, vtedy este zapch nie su:lol:

To by si mal robit. Som tiez z THC a chodil som na betu do skoli a dalej na SPSE. takze viem ake je to cestovanie. bud som cetvoval 30min a to som isiel zrychlenim spojom. alebo som isiel o 8h z domu to uz neboli zapchy :)

urcite by sa to trosku zmenilo keby preprogramovali semafori na Hlikovej, vrannej špičke plus 30-45sekun na zelenu v smere od Tesca. Nemoze to byt az take zlozite. Na strednej sme robili na odbornych cvikách krizovatku. bola to sranda. :nuts:

mike.i
September 19th, 2008, 10:39 PM
[QUOTE=R1S0;25522474]prosim ta......

QUOTE]

Riso v prvom rade treba brať Kobru 11 s nadhľadom :D. Za druhé ako už skipi písal, jazdenie a predbiehanie cez odstavný pruh je zakázané. Za tretie, je zakázané predbiehať z prava, s výnimkou obecných ciest. Toto je však cesta pre motorové vozidlá.
Viem čo chceš povedať, a viem o tej situácií, no asi je to hlavne chyba správcu komunikáciíí, mal tam dať zmenu značenia a dočasne z toho urobiť normálny pruh.
Umelci? je ich dosť, len treba chcieť ich vidieť.
Policajti, áno súhlasím. Mali by najprv sa starať o bezpečnosť premávky. Len viď keď sa objaví na ceste nejaký regulovčík, to máme hneď zápchy na pol dňa a k tomu zo dve búračky. Tým, ich však nejdem obhajovať.

i15: predbiehanie a vyhýbanie sa, nie je tá istá vec. Navyše, na cestách kde máš odstavný pruh a ideš odbočiť doľava je spravidla ešte jeden pravý pruh, a až tak odstavný. Niekedy je tam navyše ešte aj odbočovací pruh. Napríklad cesta Ke-Šaca.
Na normálnych cestách je to krajnica a to je už iné.

metropoly_sk
September 19th, 2008, 11:29 PM
http://www.ta3.com/sk/reportaze/98248_rozkopana-cesta-komplikuje-zivot

Východoslovenská vodárenská spoločnosť v Košiciach ešte začiatkom leta kvôli kanalizácii prekopala jeden jazdný pruh komunikácie na Kostolianskej ulici. Nedokončená stavba traumatizuje vodičov, no predovšetkým tamojších obyvateľov.

Steri
September 20th, 2008, 02:08 PM
cakal som kedy sa tato tema objavi tu.
presne na tejto ulici byvam. chodim tadial autom kazducky den. chcel som uz davnejsie postnut fotky, to nemal som paradoxne na to cas (staci mi vyjst s domu, hehe).. kanalizacia sa sice kope, no je tam par problemov..
cela kostolianska ulica nemá doteraz kanalizaciu. zdalo by sa, ze saq akurat ju buduju.
omyl!!!
kanalizaciu buduju, ale sluzit bude nie obyvatelom kostolianskej ulice, ale buducim obyvatelom pripravovanej luxusnej stvrte RD vo svahu pod Vyhliadkovou vezou..
a pritom staci tak malo, aby boli vsetci spokojny. pri kazdom dome na kostoliaskej ul urobit kanalizacnu pripojku. ale vodarne si povedali ze nie..
obyvatelia sa preto vzburili proti vystavbe a ta sa musela prerusovat.. momentalne je to tiez prerusene, pretoze sa vyskytol novy problem: kanalizacne sachty su nad urovnou cesty. treba vymysliet sposob, ako odrezat zo sacht aby poklopy potom sedeli s povrchom kostolianskej ulice.. lenze zatial su s vykopom este ani nie v polovici planovanej dlzky. a uz maju taketo problemy. tie by neboli, keby uz zo zaciatku isli hlbsie s rurami.. a tak teraz su rury asi 1,5m pod urovnou cesty, po ktorej chodia denne desiatky plne nalozenych nakladnych aut smerujucich z lomu hradova ako aj s lomu trebejov.. a tak bude treba vyriesit problem, ako prekryt kanal.rury (doteraz sa zasypavali len strkom).. dokedy sa to nevymysli, v stavbe sa nebude pokracovat..

ked si konecne najdem cas, pofotim celkovu situaciu na stavbe..

eMareq
September 20th, 2008, 03:09 PM
cakal som kedy sa tato tema objavi tu.
presne na tejto ulici byvam. chodim tadial autom kazducky den. chcel som uz davnejsie postnut fotky, to nemal som paradoxne na to cas (staci mi vyjst s domu, hehe).. kanalizacia sa sice kope, no je tam par problemov..
cela kostolianska ulica nemá doteraz kanalizaciu. zdalo by sa, ze saq akurat ju buduju.
omyl!!!
kanalizaciu buduju, ale sluzit bude nie obyvatelom kostolianskej ulice, ale buducim obyvatelom pripravovanej luxusnej stvrte RD vo svahu pod Vyhliadkovou vezou..
a pritom staci tak malo, aby boli vsetci spokojny. pri kazdom dome na kostoliaskej ul urobit kanalizacnu pripojku. ale vodarne si povedali ze nie..
obyvatelia sa preto vzburili proti vystavbe a ta sa musela prerusovat.. momentalne je to tiez prerusene, pretoze sa vyskytol novy problem: kanalizacne sachty su nad urovnou cesty. treba vymysliet sposob, ako odrezat zo sacht aby poklopy potom sedeli s povrchom kostolianskej ulice.. lenze zatial su s vykopom este ani nie v polovici planovanej dlzky. a uz maju taketo problemy. tie by neboli, keby uz zo zaciatku isli hlbsie s rurami.. a tak teraz su rury asi 1,5m pod urovnou cesty, po ktorej chodia denne desiatky plne nalozenych nakladnych aut smerujucich z lomu hradova ako aj s lomu trebejov.. a tak bude treba vyriesit problem, ako prekryt kanal.rury (doteraz sa zasypavali len strkom).. dokedy sa to nevymysli, v stavbe sa nebude pokracovat..

ked si konecne najdem cas, pofotim celkovu situaciu na stavbe..

Ten transparent o ôsmom dive sveta ešte stále visí? Na jednom plote som si ho dávnejšie všimol.

i15
September 21st, 2008, 12:21 PM
na Palackeho to vyzera tak, ze uz staci len namalovat ciary a dokoncit chodniky:

http://img171.imageshack.us/img171/9283/p11ic2.jpg (http://imageshack.us)
http://img171.imageshack.us/img171/p11ic2.jpg/1/w1024.png (http://g.imageshack.us/img171/p11ic2.jpg/1/)

Na krizovatke Presovska-Secovska este bohuzial maju co robit. Pochybujem, ze napojenie Presovskej stihnu do konca septembra :ohno:

http://img404.imageshack.us/img404/1674/psa1nb8.jpg (http://imageshack.us)
http://img404.imageshack.us/img404/psa1nb8.jpg/1/w1024.png (http://g.imageshack.us/img404/psa1nb8.jpg/1/)

http://img404.imageshack.us/img404/940/psb1yc1.jpg (http://imageshack.us)
http://img404.imageshack.us/img404/psb1yc1.jpg/1/w1024.png (http://g.imageshack.us/img404/psb1yc1.jpg/1/)

http://img254.imageshack.us/img254/3646/psc1ls9.jpg (http://imageshack.us)
http://img254.imageshack.us/img254/psc1ls9.jpg/1/w1024.png (http://g.imageshack.us/img254/psc1ls9.jpg/1/)

sckesk
September 21st, 2008, 01:52 PM
Kedze som tam bol tiez, tu je zopar mojich fotiek:

Nevedel som, ze na moste bude semafor...
http://img354.imageshack.us/img354/6071/img3779iu7.jpg (http://imageshack.us)

http://img354.imageshack.us/img354/7074/img3785dr1.jpg (http://imageshack.us)

http://img354.imageshack.us/img354/9539/img3787qf7.jpg (http://imageshack.us)

http://img354.imageshack.us/img354/3341/img3791rq6.jpg (http://imageshack.us)

i15
September 21st, 2008, 01:56 PM
hm, toto by mohli stihnut do konca mesiaca... ktovie

http://img354.imageshack.us/img354/6071/img3779iu7.jpg

ale semafor... wtf???

i15
September 21st, 2008, 02:05 PM
inak, cestou som si chcel konecne odfotit moju najoblubenejsiu znacku v meste, ale zistil som, ze ju niekto pokazil :( :(

http://img291.imageshack.us/my.php?image=radarkontrolbf1.jpg

sckesk
September 21st, 2008, 02:30 PM
hm, toto by mohli stihnut do konca mesiaca... ktovie

Podla mna chcu najprv sprejazdnit smer od Michaloviec a az potom dokoncovat ten od Presova.
Uz parkrat som pozeral do planika krizovatky, ale stale neviem ako sa bude dat dostat v smere od Presova na Michalovce, alebo ten kto pojde od PO bude musiet chodit cez Furcu?

R1S0
September 21st, 2008, 02:34 PM
od presova na MI sa dostanes tak,ze prejdes popod most v smere na opatske,a jned do prava k benzinke......a potom uz pojdes normalne ako od centra na MI.....

semafor-kedze mi nejdu fotku od sckesk,tak neviem posudit,ale je to absurdita na MUK mat semafor!!

i15
September 21st, 2008, 02:37 PM
^^ asi takto:

http://maps.google.com/maps?f=d&saddr=Pre%C5%A1ovsk%C3%A1+cesta&daddr=48.724921,21.283908&hl=sk&geocode=FUaU5wIdpahEAQ%3B&mra=mi&mrsp=1,0&sz=15&sll=48.727549,21.276655&sspn=0.021288,0.038452&ie=UTF8&z=15

A podobne sa bude dat otocit aj smerom od Furce na Presov...

Ale ktovie, ako dopravnym znacenim nasmeruju kamiony... V sucasnosti jazdia cez Furcu?

sckesk
September 21st, 2008, 02:44 PM
Dakujem za vysvetlenie.
A fotky sa prestali zobrazovat uz aj mne, asi nejaky problem na nete. Ked to nenabehne, tak ich dam inde.

i15
September 21st, 2008, 04:14 PM
http://titl.blog.sme.sk/c/164955/Slovenska-sprava-ciest-v-Kosiciach-experimentuje.html

ja tym jeho ukricanym clankom na 100% nedoverujem, ale to fakt sa bude Presovska pri krizeni so Secovskou zuzovat do jedneho pruhu a ten semafor bude tlacidlovy pre chodcov? to je uz aj na mna moc.. :ohno:

sckesk
September 21st, 2008, 05:15 PM
...a ten semafor bude tlacidlovy pre chodcov? to je uz aj na mna moc.. :ohno:

Kto vie kolko ludi bude takto chodit...
Mozno daju dole pod most nejake zabradlia, aby si to ludia nemohli skracovat.
http://img60.imageshack.us/img60/9780/img3188wv8.jpg (http://imageshack.us)

i15
September 21st, 2008, 05:21 PM
radsej nech tam spravia normalnu svetelnu krizovatku, ktora bude striedavo pustat smer PO (ktory bude stat v 2 pruhoch, nie v jednom OMG) a MI... aspon nebudu kolizie na urovnovom krizovani 2 vytazenych smerov...

Joey_T
September 21st, 2008, 07:21 PM
joey_t ako si sa dostal na strexu SOUZ? to len tak sa pytam :lol:
Nebol som na streche SOŠ, toto je z budovy internátu.

Ten semafor na MÚK je hádam vtip. Toto nemôžu myslieť vážne. Človeka čo to navrhol len odstreliť, takú sprostosť by hádam nenavrhol nikto normálny. Z toho až oči bolia, jednoducho unikát. Kandidát na najdebilnejší nápad.

R1S0
September 21st, 2008, 10:23 PM
panecku moje oci !!!!!

toto je co za P*COVINU????

musim to tak napisat,lebo je to tak.....
cim dalej to vyzera,ze tuto krizovatku projektoval niekto,kto predtym robil maximalne tak parkoviska......precoze cim dalej to vyzera,ze to bude "este horsie" ako stara presovska-secovska......

niekomu sa mozu titlove clanky zdat ostre,ukricane,ale chlapik realne pomenuva stav veci.....nepriviera pred tym oci....

a tento semafor a urcenie hlavnej a vedlajsej je krasa.
ten semafor je zlaty klinec....semafor na MUK!!! snad svetova rarita......

pri tak obrovskej financnej investicii mame po jednom pruhu z mesta na PO a MI,krasnu krizovatku na moste,a ako bonus este aj semafor.....

to bol taky problem urobit lavku za 10 milionov za tymto komplexom v smere na PO?

alebo to jednoducho stiahnut pod most a tam urobit lavku?
moznosti je milion,a vsetku lepsie.......
ale u nas sa vyberaju najdeb*lnejsie riesenia..........

edit:
tak ma to nasra*o,ze som tu spravil nieco ako laik,bez ohladu na jazdne pruhy(spomenute su tam len nahodou atd),avsak nacrtol som riesenie,ktore je menej idi*tske ako to,ktore sa tam teraz stavia......

pre niekoho,kto by mohol namietat ze tam su velke prevysenia atd pri tomto rieseni.......vacsie prevysenie ako na MUK pri tesku v smere od opatskeho v smere na mier pri strete pruhov od PO na mier nemoze byt snad uz nikde.....

http://img443.imageshack.us/my.php?image=nacosemaforfx7.jpg

i15
September 21st, 2008, 10:56 PM
nemyslim, ze to bude horsie ako povodna krizovatka, ale zase to vyzera na riesenie hodne svetoveho unikatu :ohno:

R1S0
September 21st, 2008, 11:03 PM
tak samozrejme,ze to horsie nebude,ale zeby to bolo lepsie si nedovolim povedat......

urcite to nema uzitkovu hodnotu 2 milard......

tolko chyb a improvizacii......koliznych bodov....katastrofa......

metropoly_sk
September 22nd, 2008, 09:28 AM
necudujem sa uz semaforu. Celkovo na tej krizovatke a celom tomto useku aj na juznom nabrezi je semaforov viac nez dost. ked som videl prvy semafor na tomto obchvate mal som dost.

Jedno este neviem pochopit, ma to byt dialnicny privadzac na ktorom by semafory byt nemali a po druhe cesta pre motorove vozidla.

Nieje mozne aby smer z PO bola vedlajsia cesta a z MI hlavna.

Aerith
September 22nd, 2008, 10:25 AM
Jezisi tak nad tymto riesenim az rozum zastava, ako to tak mohol niekto navrhnut??

Stacilo by 1. zrusit semafor 2. z PO na cetrum vyhradit jeden pruh 3. z MI na jazero vyhradit druhy pruh 4. z MI do centra pruh zlucit s pruhom z PO na jazero pricom hlavnu by mali z MI do centra

Tadaaa, a je to..

Podla mna, za sucasnych okolnosti je to vyriesene a este sa "usetri" jednym semaforom.. Iste by sa to dalo spravit lepsie lenze na to by trebalo uz stavebne upravy..

To iste som uz raz pisala pri krizovani ciest z centra a z jazera na PO.. 1. jeden pruh z centra 2. jeden pruh z jazera 3. druhy pruh z jazera sa spaja s druhym pruhom z centra pricom hlavnu by mali z jazera

Podla mna tym ako je to riesene teraz z hlinkovej moc aut neubudne..

metropoly_sk
September 22nd, 2008, 10:30 AM
neviem preco, ale mam taky pocit ze doprava jedneho dna skolabuje velmi kvalitne.

Dano1
September 22nd, 2008, 02:03 PM
Kto vie kolko ludi bude takto chodit...
Mozno daju dole pod most nejake zabradlia, aby si to ludia nemohli skracovat.
http://img60.imageshack.us/img60/9780/img3188wv8.jpg (http://imageshack.us)

Zdravim vsetkych, som tu novy. Uz dlhsi cas sledujem tuto stranku o projektoch a dnes som sa rozhodol zapojit do diskusie.

Preco sa vam nepaci ten semafor na moste? Ved kolko ludi chodi peso cez most? tak jeden za pol hodinku mozno a rano uz asi vobec nikto, takze tam ten semafor bude skoro stale svietit na zeleno.

LTVM
September 22nd, 2008, 04:10 PM
nema niekto k dispozicii komplet plan ako to bude ? lebo som pocul ze tam este niejaky semafor pribudne, alebo uz tam je ? myslim okrem toho co sa tu riesi teraz.

Hafan
September 22nd, 2008, 04:28 PM
Nuž ten semafor (ak tam bude) na tom moste vyzerá riadne halucinogénne.
Ale keď mohli dať autobusovú zastávku Bukovecká (prednedávnom nad Jazerom, OC Bukovec) tam kam dali, a dať jeden pruh do podjazdu pri Palackého ulici, tak toto ma ani veľmi neprekvapuje. Pomaly ale isto si zvykám.

sckesk
September 22nd, 2008, 06:00 PM
Ked tam uz ten semafor je, mala by na nom vtedy, ked nepojdu ziadny chodci, blikat iba oranzova (zlta) a nie svietit zelena, aby si ten, kto pojde od Presova vtedy nemyslel, ze aj ked je na vedlajsej, ale ma zelenu, ze ma prednost pred tymi od Michaloviec.

metropoly_sk
September 22nd, 2008, 07:09 PM
Ked tam uz ten semafor je, mala by na nom vtedy, ked nepojdu ziadny chodci, blikat iba oranzova (zlta) a nie svietit zelena, aby si ten, kto pojde od Presova vtedy nemyslel, ze aj ked je na vedlajsej, ale ma zelenu, ze ma prednost pred tymi od Michaloviec.

neverim tomu ze smer z PO bude vedlajsia cesta. a MI hlavna.

i15
September 22nd, 2008, 08:00 PM

tak tak, dufam ze to niekoho napadne

a to, ze prednost budu davat auta od PO ma aj vyhody - je lahsie dat prednost autu iducemu zlava zozadu, lebo casto staci len otocit hlavou a netreba sa spoliehat na zrkadla.

Steri
September 23rd, 2008, 11:09 AM
ajaj.

neverili ste mi.
teraz uz verite?
keby som to nehovoril od zaciatku, ze to je debilina, tak som teraz ticho.

moje prispevky boli vzdy rientovane kriticky k tomuto dopravnemu uzlu.
kritizoval som rozne veci- napojenia jednotlivych smerov, celkovu situaciu.

ten semafor ma zabil totalne.

neverili ste mi , ze to projektovali idioti

teraz vidite ze to je volovina cele a este kolko to stalo penazi.

radsej mohli rozsirit stary povodny most cez hornad a celkovo pridat v kazdom smere po 1 al 2 pruhy. a ne stavat nenormalne komplikovanu krizovatku za nenormalne peniaze.

mal som sa narodit skor a by som im to naprojektoval ja. este ako maly chlapec som si kreslil, ako by to cele mohlo vyzerat.. dakedy ked najdem ten vykres A2, tak vam to ukazem..a verte mi ze to bolo lepsie ako toto..

no nic, idem sa ja ucit, aby som zabranil podobnym situaciam raz :lol:

bystrik
September 23rd, 2008, 02:06 PM
ono by stacilo urobit na spornom moste styri pruhy. jeden smer MI-Nad Jazerom, dalsi MI-Centrum, PO-Nad Jazerom a PO-Centrum, s tym, ze by auta od PO davali prednost vjazde. Auta by sa uz nejak medzi pruhmi MI-Centrum, PO-Nad Jazerom povymienali...

R1S0
September 23rd, 2008, 04:13 PM
asi tak "nejak",ako sa menili uzle centrum+opatske-mi+po.... :D

metropoly_sk
September 23rd, 2008, 04:22 PM
ja si pockam na finalny stav. neverim ze by to takto cele dodrbali.

i15
September 23rd, 2008, 05:27 PM
asi tak "nejak",ako sa menili uzle centrum+opatske-mi+po.... :D

tento spolocny usek by bol asi 2x taky dlhy a aj davanie prednosti by bolo jednoduchsie...

R1S0
September 23rd, 2008, 06:03 PM
jednoduchsie asi nie,ale dlhsi by bol......aj usek z tahanoviec a DP od PO v smere na mier je dlhy,ale ludia z tahanoviec velmi tazko a akoby neradi :D davaju prednost autam od PO......

i15
September 23rd, 2008, 06:18 PM
ked je smer od MI hlavna a smer od PO vedlajsia, davanie prednosti je jednoduchsie, ako keby to bolo naopak

to otrasne krizovanie Tahanovce-Presovska s tym nesuvisi :)

hasky
September 24th, 2008, 08:44 AM
No ja som zazil podobne krizovanie na 500m useku kde sa mali auta vymenit v jazdnych pruhoch na hlavnom tahu do mesta (europska metropola) a mozem potvrdit, ze to nebola sranda a vodici nadavali, kedze to bol pomerne novy usek. Treba si uvedomit, ze ak budu z oboch stran suvisle kolony tak je to o tolerancii vodicov a ta nam zatial chyba.

skipi
September 24th, 2008, 10:19 AM
...
Ale keď mohli dať autobusovú zastávku Bukovecká (prednedávnom nad Jazerom, OC Bukovec) tam kam dali, a dať ...

mno tak na tejto zastavke by som nechal povinne 10x denne vystupovat toho uchyla co ju tam naprojektoval ... a keby ho tam dajboze nieco sundalo, tak by som to poslal do sutaze o darwin award. a urcite by neskoncil horsie ako treti...za tu zastavku by mal sediet...3 napravnovychovna... :-(

Steri
September 24th, 2008, 01:04 PM
ked je smer od MI hlavna a smer od PO vedlajsia, davanie prednosti je jednoduchsie, ako keby to bolo naopak

to otrasne krizovanie Tahanovce-Presovska s tym nesuvisi :)

hlavna by mala byt trasa s presova, kedze po nej ide aj viac aut ako po trese od michaloviec. ked daju hlavnu trasu v smere od michaloviec, tak vela aut smerujucich od presova to bude robit tak, ze s dialnice odboci na rozhanovce, v kosickych olsanoch sa napoja na cestu do kosic, potom cez kosicku novu ves a tak dojdu na MUK-sec-pres.. katastrofalny stav ciest medzi budimirom a kos.olsanmi sa tymto este zhorsi a upchata bude aj kosicka nova ves.. ked sa vybuduje dialnica s Ba do KE cez presov ako aj dialnica z MI do Ke, tak vtedy bude lepsie dat hlavny smer smerom od MI. ale az potom, nie teraz.. alebo ked to urobia uz teraz, tak potom by mali urychlene zacat stavat most spajajuci furcu s masarykovou ul...

tot moj pohlad na vec

Steri
September 24th, 2008, 01:07 PM
a niekde som videl, ze zo svetelnou krizovatkou na vyusteni kostolianskej na narodnu triedu to myslia vazne. to bude dalsi velky omyl. preco by radsej nemohli zmenit prednosti v jazde na tejto krizovatke? prednost by nemali auta iduce s mieru na kavecany-slepa ulicka,ale auta smerujuce od krajskeho uradu na kysak..

al. 2. varianta- urobit velky kruhovy objazd. maly kruhovy by bol zasa krokom spet..

dnes rano som nad tm rozmyslal pocas stania v rannej zapche na kostolianskej ulici. vyzeralo to hrozne najprv, ale do piatich minut som bol prec.. takze semafory by nic neriesili- skor naopak, bolo by to ovela horsie

metropoly_sk
September 24th, 2008, 01:57 PM
a niekde som videl, ze zo svetelnou krizovatkou na vyusteni kostolianskej na narodnu triedu to myslia vazne. to bude dalsi velky omyl. preco by radsej nemohli zmenit prednosti v jazde na tejto krizovatke? prednost by nemali auta iduce s mieru na kavecany-slepa ulicka,ale auta smerujuce od krajskeho uradu na kysak..

al. 2. varianta- urobit velky kruhovy objazd. maly kruhovy by bol zasa krokom spet..

dnes rano som nad tm rozmyslal pocas stania v rannej zapche na kostolianskej ulici. vyzeralo to hrozne najprv, ale do piatich minut som bol prec.. takze semafory by nic neriesili- skor naopak, bolo by to ovela horsie

ja si to tam skracujem cez anicku :)

i15
September 24th, 2008, 06:34 PM
hlavna by mala byt trasa s presova, kedze po nej ide aj viac aut ako po trese od michaloviec. ked daju hlavnu trasu v smere od michaloviec, tak vela aut smerujucich od presova to bude robit tak, ze s dialnice odboci na rozhanovce, v kosickych olsanoch sa napoja na cestu do kosic, potom cez kosicku novu ves a tak dojdu na MUK-sec-pres.. katastrofalny stav ciest medzi budimirom a kos.olsanmi sa tymto este zhorsi a upchata bude aj kosicka nova ves.. ked sa vybuduje dialnica s Ba do KE cez presov ako aj dialnica z MI do Ke, tak vtedy bude lepsie dat hlavny smer smerom od MI. ale az potom, nie teraz.. alebo ked to urobia uz teraz, tak potom by mali urychlene zacat stavat most spajajuci furcu s masarykovou ul...

tot moj pohlad na vec

_velmi silne_ pochybujem, ze niekto bude robit 6km zachadzku, aby sa vyhol jednej znacke Daj prednost

a ku krizovatke Kostolianska-Narodna trieda... kedze na to se*u uz par rokov, mozno by bolo lepsie tam naprojektovat vacsi kruhovy objazd, ktory by pocital s rozsirenim Kostolianskej na 4 pruhy po vybudovani noveho mosta smerom na Tahanovce...

Reaktor
September 24th, 2008, 06:56 PM

tot moj pohlad na vec

Tiez silne pochybujem, ze auta z presova budu schadzat z dialnice na kosicke olsany.
poprve je to riadna obchadzka, a a povedal by som ze vela ludi ani o tejto ceste nevie, ze sa takto da dostat do ke. teda myslim mimo kosicanov.
takze trochu prehnane tvrdenie....

no pomaly sa v kosiciach koncia casy, kedy sa dalo prefrcat z furce na kvp za 10 minut. pocet aut sa zvysuje, premavka sa zahustuje. tak si treba zvykat.
popripade mozete byt radi ze zijete v ke, lebo v inych mestach europy su "trafficy" neporovnatelne vacsie ako v Ke.
myslim ze 5-10 minut naviac je pohoda.

joe1024
September 24th, 2008, 08:44 PM
no pomaly sa v kosiciach koncia casy, kedy sa dalo prefrcat z furce na kvp za 10 minut. pocet aut sa zvysuje, premavka sa zahustuje. tak si treba zvykat.
popripade mozete byt radi ze zijete v ke, lebo v inych mestach europy su "trafficy" neporovnatelne vacsie ako v Ke.
myslim ze 5-10 minut naviac je pohoda.

jj, to si uvedomujeme coraz viac. Mne napr. dnes trvala cesta z Furce do prace rano otrasnych 5 minut (chytil som zelenu vlnu, co uz :-) ) Cestou spat som sa neponahlal, takze to trvalo az 7 minut. No hroza.
V taky cas si vzdy predstavim BA a zapchy az do Senca a hned je mi lepsie :banana:
Stvrt mega rocne navyse za to nestoji, aby clovek stravil 2-3 hodiny denne v aute, ako keby som bol v Chicagu/LA, pricom Ba ma do tych moznosti trosku daleko.
Kym KE dopravne skolabuju tak ako BA, tak BA na tom bude ako Londyn :) D4ka v nedohladne, a kym bude 3+3, tak uz bude kolabovat tak, ci onak.

Inak, na KVP je problem prist za 10 min, ale napr. ist z Furce do Optimy sa za 10 min da, a to je uz teda dobre sci-fi, na ktore si neviem zvyknut ani po 3 rokoch, co vonkajsi okruh mesta funguje.

Joey_T
September 25th, 2008, 12:12 AM
Záťažové skúšky mosta.

http://img219.imageshack.us/img219/262/photo0008ti7.jpg

http://img155.imageshack.us/my.php?image=photo0009gh2.jpg
Fotené mobilom.

sckesk
September 25th, 2008, 07:03 PM
Tu su ostatne: http://picasaweb.google.sk/slovakia.kosice/PS2592008?authkey=KZUWbG6ieZE#

http://img232.imageshack.us/img232/4747/img3811nw7.jpg (http://imageshack.us)

http://img231.imageshack.us/img231/952/img3845yu7.jpg (http://imageshack.us)

http://img231.imageshack.us/img231/6888/img3848rq9.jpg (http://imageshack.us)

http://img524.imageshack.us/img524/3874/img3851pw7.jpg (http://imageshack.us)

http://img524.imageshack.us/img524/374/img3856um7.jpg (http://imageshack.us)

http://img232.imageshack.us/img232/4224/img3859hl2.jpg (http://imageshack.us)

http://img231.imageshack.us/img231/6749/img3865bp7.jpg (http://imageshack.us)

http://img524.imageshack.us/img524/7854/img3867nb4.jpg (http://imageshack.us)

eMareq
September 26th, 2008, 07:14 AM
Hotovo! Križovatku Prešovská-Sečovská spustia postupne (http://www.cassovia.sk/korzar/clanok.php3?sub=26.9.2008/94245K)

Lievik investor nepripúšťa

Križovatka sa blíži do záverečného štádia a jej riešenie má motoristickej verejnosti umožniť plynulú premávku. Ešte nebola sprejazdnená a už vyvoláva obavy z toho, že nastanú problémy a budú sa vytvárať zápchy na jednom z najzaťaženejších vstupov do križovatky od centra mesta smerom na Prešov. Tam totiž bude len jeden jazdný pruh. V opačnom smere z Prešovskej na Palackého ulicu sú obavy z vytvorenia lievika, pretože v mieste súbehu dvoch križovatkových vetiev do jednej sa nadradí smer od Michaloviec ako hlavná cesta a smer od Prešova ako vedľajšia.

"O inom riešení sa ani neuvažuje. V tomto prípade sa vôbec nejedná o nadradenosť jednej z vetiev. Keby bola doprava od Michaloviec v mieste nájazdu na most zvedená do jedného jazdného pruhu, vozidlá smerujúce do centra mesta by na pomerne krátkom úseku museli prechádzať cez dva jazdné pruhy. Práve tam by dochádzalo k spomaleniu a ku kolíznym situáciam. Nepredpokladáme, že by sa mali vytvárať kolóny. Tí motoristi, ktorí prichádzajú od Prešova majú voľný a bezproblémový prejazd týmto úsekom. Je to dobré riešenie a iné alternatívy nie sú na mieste," vyjadril sa námestník R. Šplíchal, čo si budeme môcť onedlho preveriť v praxi.

Začiatkom budúceho týždňa sa začne aj s preberacím konaním podjazdu na Palackého. V polovici októbra by popod železničný most v jednom jazdnom pruhu, ktorý rozšíril komunikáciu, mali začať premávať prvé vozidlá.

metropoly_sk
September 26th, 2008, 08:50 AM
vsetko je ok, len jednu vec nepochopim, ako moze byt hlavny prietah mestom vedeny na tejto MUK ako vedlajsia cesta?

bystrik
September 26th, 2008, 12:43 PM
ta krizovatka sa proste projektovala tak, akoby bol hotovy vychodny obchvat mesta D1/R4/R2.

metropoly_sk
September 26th, 2008, 01:55 PM
^^

http://img27.picoodle.com/data/img27/3/9/8/f_kosicemapam_19429ce.jpg

Zacinam chapat situaciu tak ze prioritou bude tah v smere od ukrajiny a nie od Presova a Polska. Asi sa predsalen pocita s tym ze KE budu vstupnou branou pre UA do EU. A kto chce plynulo prejst Kosice nepojde cez presovsku a opatske, ale cez D1, R2 a R4, ale kedy budu postavene tieto cesty to sa presne nevie.

LTVM
September 26th, 2008, 04:17 PM
"Tí motoristi, ktorí prichádzajú od Prešova majú voľný a bezproblémový prejazd týmto úsekom."

-vysvetli mi to niekto ? lebo to velmi nechapem,

R1S0
September 26th, 2008, 05:09 PM
http://img231.imageshack.us/img231/6749/img3865bp7.jpg

semafor treba dat kazdych 300 metrov...

i15
September 26th, 2008, 05:25 PM
krizovatka Hlinkova-Komenskeho dnes pred piatou poobede...

http://img512.imageshack.us/img512/2855/h3ns4.jpg (http://imageshack.us)
http://img512.imageshack.us/img512/h3ns4.jpg/1/w800.png (http://g.imageshack.us/img512/h3ns4.jpg/1/)

Tahanovce a Furca idu domov :)

LTVM
September 26th, 2008, 06:15 PM
ja som dnes siel domov na THC cez presovsku secovsku o tretej a nebola tam ziadna kolona ziadny problem plynule som presiel zato v opacnom smere od presova do centra kolona takmer po OMV,
ak sa na moste bude smer PO- centrum zuzovat do jedneho pruhu + semafor + vedlajsia cesta budu tam nenormalne kolony. Ak v spicke pojde suvysle rad vozidiel od MI do centra a na opatske po hlavnej kto pusti auta z PO ? nebudu mat ziadnu sancu sa pretlacit.
Ja viem vsetko je to o tolerancii ale ta vodicom chyba.

i15
September 26th, 2008, 06:35 PM
momentalne davaju auta od Presovskej prednost autam odbocujucim na odbocku po Lavobreznej, ktorych je dost...

metropoly_sk
September 26th, 2008, 08:35 PM
bude to kazdopadne PRUSER az sa to otvori.

Reaktor
September 26th, 2008, 10:20 PM
^^^^^^

pockajme si. ...

hraby
September 26th, 2008, 10:55 PM
Rekonstrukcia xodnika na SNP:

http://img215.imageshack.us/img215/3366/dscf0359resizend4.jpg (http://imageshack.us)

http://img227.imageshack.us/img227/9305/dscf0365resizejt2.jpg (http://imageshack.us)

http://img218.imageshack.us/img218/6000/dscf0368resizeug3.jpg (http://imageshack.us)

hraby
September 26th, 2008, 11:05 PM
Dovolim si troxa zafilozovat, SPP polozila do rekonstrukcie tazke love, vypiplali si krasne parkovisko, predtym parkovali kde im prislo, ale dokoncit seriozny xodnik, tak na to sa uz totalne v*srali :ohno::ohno::ohno: skuste prejst od taborskej seriozne na zastavku elektricky... a co ma zaraza, ze aj mesto na j*be totalne, az kym tam niekoho totalne nerozflaka na ceste, ziaden prexod pre xodcov a ziadne suvisle napojenie xodnika :ohno::ohno::ohno:

http://img218.imageshack.us/img218/3287/dscf0347resizeep9.jpg (http://imageshack.us)

http://img227.imageshack.us/img227/8077/dscf0348resizeic9.jpg (http://imageshack.us)

http://img215.imageshack.us/img215/3103/dscf0350resizemv9.jpg (http://imageshack.us)

Hafan
September 26th, 2008, 11:30 PM
Už pár týždňov sa prerába zvyšok Vrátnej ulice. Zatiaľ to tu nebolo spomenuté. Ak niekto chce, nech to odfotí (ja nemám čím).

LTVM
September 27th, 2008, 11:30 AM
dnes zacali s vymenou asfaltu na tahanovskom moste.
skoda ze nevymenia asfalt aj v esicku, to je v horsom stave ako most.

i15
September 27th, 2008, 07:12 PM
na novom moste by sa mali zbiehat styri pruhy do troch, podla dostupnych planov to bude vyzerat asi takto:

(ospravedlnujem sa za nizku umelecku hodnotu nacrtu :D )
http://img179.imageshack.us/img179/6376/peesta4.jpg (http://imageshack.us)
http://img179.imageshack.us/img179/peesta4.jpg/1/w819.png (http://g.imageshack.us/img179/peesta4.jpg/1/)

Cize auta smerujuce od Presovskej do centra v zasade ani nebudu musiet davat prednost autam od Secovskej, lebo kazdy bude mat svoj pruh. Spomalit budu musiet len auta smerujuce od Presovskej na Juzne nabrezie, ktore sa budu radit do prostredneho pruhu...

Steri
September 27th, 2008, 09:41 PM
^^

teraz si zafilozofujem trosku ja:

. celu MUK robili kvoli tomu aby to vlastne ani nebola MUK??

ako sa na MUK mozu takto debilne krizovat dva najvytazenejsie smery?

preco nemoze byt 2+2 niekedy aj 4 ?? mohli to aspon skusit.

ked niekto pojde od presova do centra, nebude musiet davat prednost autam od MI? ale ved auta od MI budu mat prednost, ci nie? da sa to urobit pekne a prehladne este aj teraz, no uz pochybujem, ze sa o to niekto pokusi. ved kazdy zodpovedny za dopravu v tomto meste vie najlepsie co sa ako ma urobit. kazdodenne zapchy su toho jasnym dokazom, no nie?

mne sa uz mozog zastavuje nad niektorymi vecami, ktore sa tykaju dopravy. a hlavne co sa tyka tejto kvazi MUK..

inak, esicko na MUK Tri Brody - smer od mieru na tahanovce- sa dneska asfaltovalo...

Steri
September 27th, 2008, 09:58 PM
a este k tej obchadzke v smere od Presova cez kosicke olsany a Kosicku novu ves:

ked je niekto ochotny robit kvoli 3minutovemu rannemu cakaniu na kostolianskej ulici, zachazdku cez anicku, co je o polovicu dlhsia cesta ako skusit cakat 3 minuty, preco by potom niekto kvoli povedzme 20minutovemu cakaniu na MUK pres-sec si neurobil tu 6km zachadzku cez olsany a kos.n.ves , co je tiez asi o polovicu dlhsia trasa ako keby isiel cez presovsku ??? (uvazovana trasa je priblizne 6x dlhsia ako obchadzka cez anicku v pripade kostolianskej ulice a cakanie , ktore vodic usetri je tiez priblizne 6x dlhsie..)

to je da sa povedat, skoro to iste a s toho vyplyva, ze to bude robit vela ludi..

no, ved uvidime :lol:

i15
September 27th, 2008, 10:09 PM
steri: situacia... ides po Presovskej a chces sa dostat do centra, si zaradeny v pravom pruhu. Po Secovskej ide auto, ktore chce tiez ist do centra. Ty pokracujes vo svojom pravom pruhu a auto zo Secovskej prechadza zo svojho praveho pruhu plynule do prostredneho pruhu na moste. Nemusis spomalit a pekne mozete ist vedla seba az ku podjazdu na Palackeho.

situacia2... vedla teba ide turecky kamion smerujuci z Kodane do Istambulu. Na konci Presovskej sa zaradi do laveho pruhu, pocka kym je prostredny pruh na moste volny a pokracuje smerom na Juzne nabrezie.

Cize jedine miesto, ktore moze v normalnej premavke sposobit zdrzanie je smer Presovska-Juzne Nabrezie

R1S0
September 28th, 2008, 12:43 AM
na novom moste by sa mali zbiehat styri pruhy do troch, podla dostupnych planov to bude vyzerat asi takto:

(ospravedlnujem sa za nizku umelecku hodnotu nacrtu :D )
http://img179.imageshack.us/img179/6376/peesta4.jpg (http://imageshack.us)
http://img179.imageshack.us/img179/peesta4.jpg/1/w819.png (http://g.imageshack.us/img179/peesta4.jpg/1/)

Cize auta smerujuce od Presovskej do centra v zasade ani nebudu musiet davat prednost autam od Secovskej, lebo kazdy bude mat svoj pruh. Spomalit budu musiet len auta smerujuce od Presovskej na Juzne nabrezie, ktore sa budu radit do prostredneho pruhu...
potom dufam,ze pruhy v smere od PO bude delit na moste plna ciara tesne pred tym spojenim vnutornych pruhov.......
kazdopadne som zvedavy,ako to oznacia znackami nasi experti na dopravu ...

Steri-s tvojim prispevkom o MUK suhlasim,tolke vyhodene peniaze a riesene je to akoby to robil projektant,ktory dovtedy robil maximalne parkoviska......

Steri
September 28th, 2008, 12:00 PM
ked bude medzi pruhmi od PO a od MI deliaca PLNA ciara, potom to bude ok. ale niekto tu pisal, ze v smere od PO sa na moste urobi lievik do jedneho pruhu. a potom ten jeden pruh ked bude este davat prednost smeru od MI, tak vtedy bude sranda. a o tom som pisal..

i15
September 28th, 2008, 12:10 PM
o zbiehani Presovskej do jedneho pruhu sa len hovorilo, ale bolo by to nelogicke, kedze priestor na 2 pruhy tam je

Steri
September 28th, 2008, 12:32 PM
ale aby ste si o mne nemysleli , ze jedine co viem, je len kritizovat, nafotil som pre vas situaciu na kostolianskej ulici:

je to v smere od zimneho stadiona na kysak:

1.zakruta, za nou zacina rozkopany usek cesty, ktory momentalne uz pokryva asfaltova vrstva, ktora vsak bude po skonceni MMM zasa rozkopana...

http://img89.imageshack.us/my.php?image=dsc03767gm5.jpg

niekedy, ked sa na tomto useku pracuje, davaju robotnici na kriticky usek semafor. no vystrazna tabula, ktora ma na neho upozornovat je nezriedka asi 10m pred nim...

http://img89.imageshack.us/my.php?image=dsc03769fj9.jpg

pohlad opacnym smerom (smer na zimny stadion)- v pozadi hned vedla kamiona je semafor.

http://img89.imageshack.us/my.php?image=dsc03773zm5.jpg

zaciatok rozkopaneho useku teda:

http://img228.imageshack.us/my.php?image=dsc03774hh7.jpg

zasa pohlad opacnym smerom- v pozadi vidno kolonu aut, ktora niekedy siaha velmi daleko...

http://img221.imageshack.us/my.php?image=dsc03771vb7.jpg

pohlad smerom na kysak, pokracovanie rozkopaneho useku. inak ten usek ani nie je velmi dlhy. problem je len v tom, ze tie semafory vecsinou nie su spravne nacasovane. auta pustaju s oboch smerov rovnako dlho. a pritom rano smeruje viac aut do mesta a vecer zasa z mesta. no to je asi niekomu tazke pochopit... a o tom ze ten semafor je velmi zle znaceny ani nehovorim.. nahodny okoloiduci si ho vsimne na poslednu chvilku..

http://img228.imageshack.us/my.php?image=dsc03770dd7.jpg

pozornym okom sa da vsimnut si pozostatky kolajnic pod lavou stranou vozovky:

http://img89.imageshack.us/my.php?image=dsc03777ju5.jpg

ako som spominal par prispevkov vyssie, denne po tejto trase prejdu desiatky plne nalozenych kamionov z lomu Hradova.. a tenke plastove rury su ulozene len tesne pod povrchom.. ved posudte sami..

http://img221.imageshack.us/my.php?image=dsc03779vi1.jpg

http://img89.imageshack.us/my.php?image=dsc03782wm7.jpg

http://img228.imageshack.us/my.php?image=dsc03784tl5.jpg

http://img89.imageshack.us/my.php?image=dsc03785xl8.jpg

este raz pohlad smerom do centra. momentalne je to uz zakryte vrstvou asfaltu (neskor updatnem):

http://img89.imageshack.us/my.php?image=dsc03780oq1.jpg

denne som svedkom neuveritelneho podvodu, ktory sa tu deje- kanalizacia je vedena do zahradkarskej oblasti pod upetim svahu pod vyhliadkovou vezou, ktora sa bude premienat na vilovu stvrt. a vilova stvrt predsa potrebuje infrastrukturu. a ta sa predsa musi financovat z europskych fondov.
no a co, ze ludia ktorym idu tieto rury priamo pred domami (je to pekne vidno na mojich fotkach) sa na tuto kanalizaciu nebudu moct pripojit? a pritom je to v europskych fondoch vedene ako odkanalizovanie kostolianskej cesty..

nemam slov proste k tomuto.. a potom vidim ako sa dalsie peniaze s europskych fondov prehajdakali na smiesnom a nedoriesenom krizovani smerov v MUK sec-pres. no nepride aj vam zle s toho, co sa tu deje?

poradte mi niekto, co mam urobit aby mi tie fotky normalne ukazovalo, lebo doteraz sa nic nedialo nikdy a to uz som sem par sto fotiek postol...

Steri
September 28th, 2008, 12:33 PM
miesta je tam aj na tri pruhy na oboch mostoch.. teda na 2+ krajnica..

i15
September 28th, 2008, 02:16 PM
AJAJ. PRECO MI NEZOBRAZUJE TIE FOTECKY? VAM ICH ZOBRAZUJE? ZASE SOM NIECO ROBIL CELKOM ZBYTOCNE??

asi nejdu priame odkazy na fotky... skus upravit prispevok, zmazat [ IMG ] a [ / IMG ] okolo odkazov na obrazky...

Ayran
September 28th, 2008, 03:38 PM
veru ze nejdu :( vsimam si ze poslednu dobu obrazky z imageshack.us dost blbnu skus davat na iny server

Roli220
September 28th, 2008, 04:48 PM
Ani mne nejdu.

LTVM
September 28th, 2008, 04:53 PM
http://img89.imageshack.us/my.php?image=dsc03767gm5.jpg
http://img89.imageshack.us/my.php?image=dsc03769fj9.jpg
http://img89.imageshack.us/my.php?image=dsc03773zm5.jpg
http://img228.imageshack.us/my.php?image=dsc03774hh7.jpg
http://img221.imageshack.us/my.php?image=dsc03771vb7.jpg
http://img228.imageshack.us/my.php?image=dsc03770dd7.jpg
http://img89.imageshack.us/my.php?image=dsc03777ju5.jpg
http://img221.imageshack.us/my.php?image=dsc03779vi1.jpg
http://img89.imageshack.us/my.php?image=dsc03782wm7.jpg
http://img228.imageshack.us/my.php?image=dsc03784tl5.jpg
http://img89.imageshack.us/my.php?image=dsc03785xl8.jpg
http://img89.imageshack.us/my.php?image=dsc03780oq1.jpg
Steri-ho fotky, takto by to malo ist ;)

hraby
September 28th, 2008, 05:16 PM
denne som svedkom neuveritelneho podvodu, ktory sa tu deje- kanalizacia je vedena do zahradkarskej oblasti pod upetim svahu pod vyhliadkovou vezou, ktora sa bude premienat na vilovu stvrt. a vilova stvrt predsa potrebuje infrastrukturu. a ta sa predsa musi financovat z europskych fondov. h vedene ako odkanalizovanie kostolianskej cesty..

kym som bol v ke, xodil som tadial casto, a uz ked zacali s vystavbou, tiez som pozeral, ci je normalne pokladat pod tak frekventovanu cestu plastove kanalizacne potrubie, ani nie meter pod vozovkou, ale budis ved kanalizaciu treba... ale tak ako pises, ze ti kt. byvaju pri ceste sa nemozu na danu siet napojit, tak to je vrxol.. ked sa o tom pisalo tak pred rokom, dvoma v korzari, len som krutil hlavou, ze co sme to za bananovu republiku. veril som, ze sa najde riesenie, ale ako teraz vidim, nic sa nezmenilo... a ani neverim ze sa zmeni, s ludmi, kt. su dnes pri moci (SMER, HZDS, SNS). ved ako sa moze nieco zmenit, ak si boss z jednej vladnej strany uziva LUXUSNE statky a premier sa k tomu odmietne vyjadrit, ze to nieje jeho vec. co cakas na nizsej urovni riadenia? ja uz nic...

Steri
September 28th, 2008, 05:33 PM
mal som dnes cestu cez to esicko na MUK tri brody v smere od mieru na THC:

tu je moj fotoreport (dufam ze uz tam foto bude vidno):

novy povrch dali len na mostny objekt, popod ktorym vedie cesta s centra na Mier:

http://img244.imageshack.us/my.php?image=dsc03791eh4.jpg

http://img244.imageshack.us/my.php?image=dsc03792tt7.jpg

takisto zacinaju frezovat povrch po celej presovskej..

http://img244.imageshack.us/my.php?image=dsc03793ph6.jpg

na moste ponad vypadovku nad presov uz je vrstva asfaltu, ale asi este nie posledna..

http://img440.imageshack.us/my.php?image=dsc03795af4.jpg

avak na konci mostu v smere na THC uz maju poslednu vrstvu polozenu..

http://img360.imageshack.us/my.php?image=dsc03797hl7.jpg

Steri
September 28th, 2008, 05:42 PM
takisto som isiel aj po presovskej smerom od novej MUK.. povrch frezuju od tadial, kde konci novy povrch od MUK pres-sec..

http://img244.imageshack.us/my.php?image=dsc03798mg2.jpg

http://img360.imageshack.us/my.php?image=dsc03799zx5.jpg

pohlad opacnym smerom:

http://img244.imageshack.us/my.php?image=dsc03801cd6.jpg

tu vidno, ze budu frezovat celkom hlboko, ne len cca 5cm, ale okolo tych 10cm..

http://img244.imageshack.us/my.php?image=dsc03802tp4.jpg

http://img440.imageshack.us/my.php?image=dsc03803qi1.jpg

a tu je este most zo smeru centrum smerom na Mier.. tiez je novy povrch len na mostnom objekte, a co mi dost vadi je to, ze sice kolaje co tam boli su sice vyhladene, no prechod cez dilatacnu listu bol stale rovnako bolestny (teda nie pre mna, ale pre moje auticko heh)

http://img360.imageshack.us/my.php?image=dsc03804ut5.jpg

http://img244.imageshack.us/my.php?image=dsc03805co5.jpg

Steri
September 28th, 2008, 05:45 PM
ako mam davat teraz tie fotky? aby sa zobrazovali normalne??

Steri
September 28th, 2008, 05:50 PM
kym som bol v ke, xodil som tadial casto, a uz ked zacali s vystavbou, tiez som pozeral, ci je normalne pokladat pod tak frekventovanu cestu plastove kanalizacne potrubie, ani nie meter pod vozovkou, ale budis ved kanalizaciu treba... ale tak ako pises, ze ti kt. byvaju pri ceste sa nemozu na danu siet napojit, tak to je vrxol.. ked sa o tom pisalo tak pred rokom, dvoma v korzari, len som krutil hlavou, ze co sme to za bananovu republiku. veril som, ze sa najde riesenie, ale ako teraz vidim, nic sa nezmenilo... a ani neverim ze sa zmeni, s ludmi, kt. su dnes pri moci (SMER, HZDS, SNS). ved ako sa moze nieco zmenit, ak si boss z jednej vladnej strany uziva LUXUSNE statky a premier sa k tomu odmietne vyjadrit, ze to nieje jeho vec. co cakas na nizsej urovni riadenia? ja uz nic...

akoze teraz sa uz hovori, ze pripojky budu robit. no kanalizacne sachty davaju kazdych asi 50m, no tie maju len 3 otvory. dvomi prechadzaju rury a jeden je hore na kanalizacny poklop. keby tam planovali pripojky, museli by tam davat sachty s viacerymi otvormi, al sa mylim?? lebo ako potom budu napajat jednotlive domy? a to este nehovorim o tom, ze rury sa hned zasypavaju a vrchna vrstva sa asfaltuje.

pytal som sa par ludi co tam byvaju a niekto mi povedal ze pripojky sa urcite budu robit, ze treba ist na vodarne a nahlasit cislo parcely. a ze teraz to asfaltuju kvoli MMM a ze potom jak skonci to zase rozkopu a budu robit pripojky..

teraz fakt neviem, ze co je s toho pravda..

hraby
September 28th, 2008, 07:57 PM
^^^^ vyborne fotky :okay: Tak pustili sa do asfaltovania poriadne, uz bolo na case, tie useky uz mali cosi za sebou.

eMareq
September 28th, 2008, 08:49 PM
ako mam davat teraz tie fotky? aby sa zobrazovali normalne??

Skús iný imagehosting, napr. www.postimage.org ;)

Ayran
September 28th, 2008, 09:50 PM
skuska steriho fotky :D

http://img244.imageshack.us/img244/6964/dsc03805co5.jpg

tu je navod

http://img370.imageshack.us/img370/4494/25907100he3.jpg
http://img363.imageshack.us/img363/7138/41023036cg4.jpg
http://img101.imageshack.us/img101/6756/70771539hc0.jpg

eMareq
September 29th, 2008, 07:15 AM
Kostoliansku sprejazdnia do polovice októbra (http://www.cassovia.sk/korzar/clanok.php3?sub=29.9.2008/93365K)

simi_e
September 29th, 2008, 06:06 PM
zdravim, dneska ráno mama cestoval z THC. od Metra po Tesco jej to trvalo cez polhodinu. a to preto, že z THC musiš dať prednosť autám čo idu z PO, napojit sa na jeden pruh na tom malom kopčeku a potom zase davat prednosť autam čo idú z furče a pritom sa napojiť do toho jazdneho pruhu. :bash:

i15
September 29th, 2008, 06:30 PM
na tej krizovatke vidno, aka somarina je mat 2 hlavne tahy (konkretne PO-Centrum a Furca-Sever) - tie vedlajsie sa lahko zablokuju

radsej jeden priebezny pruh v kazdom smere - tak, ako sa planuje na krizovatke P/S...

veteran
September 30th, 2008, 07:19 AM
zdravim, dneska ráno mama cestoval z THC. od Metra po Tesco jej to trvalo cez polhodinu. a to preto, že z THC musiš dať prednosť autám čo idu z PO, napojit sa na jeden pruh na tom malom kopčeku a potom zase davat prednosť autam čo idú z furče a pritom sa napojiť do toho jazdneho pruhu. :bash:

Ja by som skor povedal, ze kolony vznikaju preto, lebo sa zbiehaju 2 pruhy z THC a 2 pruhy od PO. Potom dalej za "kopeckom" sa este prida jeden pruh z Presovskej a nakoniec dalsie dva z Furce.

Mohli by konecne aspon zacat rozmyslat o rozsireni Hlinkovej. Ale Mestsky margoriat ma teraz v hlave EHMK...

metropoly_sk
September 30th, 2008, 08:15 AM
Ale Mestsky margoriat ma teraz v hlave EHMK...

veteran ty sa nezapries :)

veteran
September 30th, 2008, 08:21 AM
veteran ty sa nezapries :)

Nie, lebo si este stale myslim, ze riesenie zufalej situacie co sa tyka dopravy z THC a Furce je dolezitejsie ako vymenniky. To je moj nazor, ktory sa ti zrejme nepaci...

BTW: Cital si toto? http://www.sme.sk/c/4099032/kolarcik-bude-riaditelom-kosickeho-magistratu.html
Uz sa to zacina... Podvod na podvod...

skipi
September 30th, 2008, 09:02 AM
...

Mohli by konecne aspon zacat rozmyslat o rozsireni Hlinkovej. Ale Mestsky margoriat ma teraz v hlave EHMK...

pevne verim, ze hlinkovu nerozsiria...
add 1: nieje ju velmi kam rozsirovat...musel by si znicit aj tu trochu zelene co ostala plus postavit nove mosty...
add 2: rozsiris hlinkovu a natlacis na nu viac aut. lenze dalej z hlinkovej su rovnako zapchate smery narodna trieda, watsonova, plus nerozsiritelna jednoprudova komenskeho. ked k tomu pridas (dufajme) rozsirenu a skruhovoobjazdovanu kostoliansku a vjazd do mesta od snv cez cermel, tie auta nebudu mat kam ist...miesto 4 zapchatych pruhov budes mat 6 zapchatych pruhov...skor ci neskor...treba ine riesenie, rozsirenie iba zhorsi situaciu...vsetko samozrejme imho ;-)

metropoly_sk
September 30th, 2008, 11:28 AM
pevne verim, ze hlinkovu nerozsiria...
add 1: nieje ju velmi kam rozsirovat...musel by si znicit aj tu trochu zelene co ostala plus postavit nove mosty...
add 2: rozsiris hlinkovu a natlacis na nu viac aut. lenze dalej z hlinkovej su rovnako zapchate smery narodna trieda, watsonova, plus nerozsiritelna jednoprudova komenskeho. ked k tomu pridas (dufajme) rozsirenu a skruhovoobjazdovanu kostoliansku a vjazd do mesta od snv cez cermel, tie auta nebudu mat kam ist...miesto 4 zapchatych pruhov budes mat 6 zapchatych pruhov...skor ci neskor...treba ine riesenie, rozsirenie iba zhorsi situaciu...vsetko samozrejme imho ;-)

raz aj tak dojde na to ze sa budu musiet podkopat kopce na severe a severozapade a urobit tunel ktory bude sucastou severneho obchvatu mesta.

hraby
September 30th, 2008, 05:44 PM
raz aj tak dojde na to ze sa budu musiet podkopat kopce na severe a severozapade a urobit tunel ktory bude sucastou severneho obchvatu mesta.
^^^^^^ ale to my uz tu nebudeme...

i15
September 30th, 2008, 05:58 PM
Ja by som skor povedal, ze kolony vznikaju preto, lebo sa zbiehaju 2 pruhy z THC a 2 pruhy od PO. Potom dalej za "kopeckom" sa este prida jeden pruh z Presovskej a nakoniec dalsie dva z Furce.

v smere Tahanovce-Hlinkova by sa dal pomerne jednoducho spravit dalsi pruh, ktory by sa vobec nekrizoval s Presovskou a napajal by sa priamo na Hlinkovu. Na neho by potom mohol nadvazovat treti pruh smerom na Mier...

Steri
September 30th, 2008, 10:01 PM
v smere Tahanovce-Hlinkova by sa dal pomerne jednoducho spravit dalsi pruh, ktory by sa vobec nekrizoval s Presovskou a napajal by sa priamo na Hlinkovu. Na neho by potom mohol nadvazovat treti pruh smerom na Mier...

to s tym dalsim pruhom od THC na Hlinkovu je dobry napad..

ale stale tto tu musim pisat, ze hlavne by mali najprv postavit este nejake mosty cez hornad, aby sa to vsetko vzdy nestretavalo pri Hypertescu..

+ urobit most od THC na kostoliansku 2+2, stredom tych poli co su pri anicke urobit 2+2 cestu (popri kostolianskej) a napojit to cele veelkym kruhacom pri zimaku na ostatne smery..
to by podla mna dost vyraznym sposobom odlahcilo situaciu hlavne rano pri hypertescu..

akurat ze fsetky auta by potom vyustili na krizovatku pri Krajskom urade. no a tej by pomohlo v tom pripade preladenie semaforov tak, ze by rano viac pustali auta v smere do mesta ako s mesta..

tot moje riesenie situacie.. ten most ponad hornad co sa napoji na kostoliansku aj tak sa raz bude musiet postavit (ako aj dalsie avizovane mosty), cize nepisem o veciach, ktore su neuskutocnitelne alebo nezrealizovatelne..

Steri
September 30th, 2008, 10:14 PM
a ked som uz pisal o raanej zapche na kostolianskej ulici, v pondelok som jednu ukazkovu zazil. tu je fotoreport:

zapcha zacina pri zastavke MHD s nazvom Anicka. je tam taka cesta ku pramenu Gajdovka..

http://img239.imageshack.us/img239/529/dsc03810lk1.jpg

ten moj odstup od auta predmnou neznamena ze som posledny v kolone. za mnou bolo vzdy aspon 20-30 dalsich aut. len ked som fotil, tak som nechcel ist tesne za autom predomnou.. iste to chapete :-)

http://img295.imageshack.us/img295/268/dsc03811ai0.jpg

postupujem kupredu pomalicky. inak zaradil som jednicku a vkuse som isiel.. keby tam bol semafor na krizovatke pri zimaku, tak by to asi tak uz nevyzeralo..

http://img233.imageshack.us/img233/9191/dsc03812en2.jpg

http://img90.imageshack.us/img90/295/dsc03813pe0.jpg

vsimnite si ze zatim cakam 3. minutu a uz som sa posunul o hodne daleko..

http://img90.imageshack.us/img90/7711/dsc03814kv1.jpg

vyzera to ze tu je posun casu, no zdanie klame, na predch fotke som bol za kopcom a teraz som sa objavil na slniecku, hned to inak vyzera, nie?

http://img265.imageshack.us/img265/9782/dsc03815gc6.jpg

tu uz zacina specifikum tohto useku- niektori vodici si cestu radi skracuju prechodom okolo tenisovych kurtov na anicke a vyjdu na prvej svetelnej krizovatke od tesca..

http://img145.imageshack.us/img145/4797/dsc03816yc4.jpg

robi to strasne vela ludi..

http://img340.imageshack.us/img340/8290/dsc03818mu5.jpg

sranda zacina, ked sa v protismere objavi auto. vtedy vznikaju celkom zaujimave situacie. vodici smerujuci na anicku jazdia po krajnici v protismere..

http://img212.imageshack.us/img212/3061/dsc03820qp4.jpg

niektori si cestu skracuju aj primitivnym sposobom. pri MHD zastavke Majova sa odpoja s Kostolianskej, obehnu zatial stojace auta a potom tesne pred krizovatkou sa snazia zase vopchat do kolony.. (tatrovka predomnou octavku nepustila, rovnako ani zena za volantom modreho golfu predomnou a a ni ja. az vodic zamnou sa zlutoval a dotycneho pustil pred seba..)

http://img518.imageshack.us/img518/4260/dsc03822qe6.jpg

tak. blizime sa ku koncu statia v kolone..

http://img157.imageshack.us/img157/4120/dsc03823ew0.jpg

tak a je to tu. cas straveny v kolone : 7:27 - 7:38 cize celkom slusne. za 11min. akurat ze o 7:30 mi zacinalo jedno cviko :-D

http://img241.imageshack.us/img241/3660/dsc03824jh6.jpg

lenze co sa nestalo. zapchu som uspesne zvladol , no cakala ma dalsia. tentokrat na krizovatke pri krajskom urade. auta cakali uz od zastavky elektriciek pri veterine..

http://img241.imageshack.us/img241/261/dsc03826gg0.jpg

prva zelena a ja som sa skoro nepohol. vsimnite si, ze predomnou stala ta ista tatra, ako aj na kostolianskej..

http://img186.imageshack.us/img186/9121/dsc03827kt5.jpg

druhu zelenu som uz tiez nestihol, no nemohol som si uz dovolit dalsie cakanie, ved cviko bezalo uz dobrych 12 min!!! takze som musel ist na ... ved si domyslite, nie?

http://img90.imageshack.us/img90/1123/dsc03828wm5.jpg

s tohto mojho pozorovania v terene vyplyva viacero veci:

1. svetelna signalizacia na krizovatke pri starom zimnom stadione by bola krokom spet. nutny je tam kruhovy objazd. LENZE- ten musi byt dostatocne velky, pretoze inak je to vlastne tiez krok spet..

2. je potrebne vyriesit nacasovanie semaforov na krizovatke pri krajskom urade. pocas rannej spicky musia byt zvolene dlhsie casove intervaly zo smerov od hlinkovej na watsonovu, z hlinkovej na komenskeho ako aj od cermela na komenskeho a watsonku..

3. treba inak vyriesit vodorovne dopravne znacenie na prijazde na krizovatku pri K.Ú. v smere od cermela. pretoze, ako vidno na poslednych fotkach- v jednom pruhu je plnka a druhy je prazdny. riesenim by mohlo byt to ze by pravy pruh bol na odbocovanie na watsonku a lavy by bol pre smer na komenskeho. a tesne pred krizovatkou ako su uz tri pruky urobene by sa kazdy pruh plynule posunul doprava a tak by sa odclenil pruh uplne nalavo, ktory by bol na odbocenie na hlinkovu. dufam ze sa pochopime. ked nie tak skusim to nejak nacrtnut..

Joey_T
September 30th, 2008, 11:42 PM
Na kruhový objazd pri starom štadióne zabudnite. Ten už reálne mal existovať, v pláne na tohtoročný rozpočet boli naň vyčlenené peniaze, no kvôli nevysporiadaným pozemkom to padlo. Tie lúky tam vraj vlastnia mafiáni (myslím, že som to niekde čítal, asi na tomto fóre, ale možno píšem bludy, nie som si istý).

metropoly_sk
September 30th, 2008, 11:59 PM
ja rano chodievam touto trasou a skracujem sic cestu cez anicku.

Reaktor
October 1st, 2008, 12:43 AM
odkial chodi po tej kostolienaksej tolko aut. su to cezpolny alebo preco je tam tak " busy"?...

R1S0
October 1st, 2008, 01:04 AM
Steri-mal si ist na bike-u,bol by si v skole skor :D

hraby
October 1st, 2008, 07:14 AM
odkial chodi po tej kostolienaksej tolko aut. su to cezpolny alebo preco je tam tak " busy"?...

^^^^ uz som tu raz pisal, su to vsetko ludia od Druzstevnej, Trebejova a Sokola, tam vznikla fakt slusna nova stvrt s luxusnymi vilami ale aj normalnymi novymi domami. Samozrejme netreba zabudnut na 3 kamenolomi, ktore idu fakt na doraz posledne 2 roky... to je ta "super" vyhoda, ked byvas v krasnom domceku na kopci v Sokoli, ale ked robis v KE tak mas z toho akurat tak noclaharen, nieje tam skola, lekaren, doktor... len 1 potraviny COOP a tie close o 16:00 a krcmu samo...

Steri, fakt dobry report! xodieval som tamadial velmi casto, a ked som v ke tak ma ten smer nikdy neminie, ale nikdy som nexodil rano. je to tam vazne zabite... ale ten semafor pri stadione by mozno troxa zlepsil situaciu, bo ked vyxytis tie kamiony pred sebou na stopke, a prave ide 16 od mieru abo od veteriny, tak neprejdes ani na svateho dindiho.

eMareq
October 1st, 2008, 07:24 AM
a ked som uz pisal o raanej zapche na kostolianskej ulici, v pondelok som jednu ukazkovu zazil. tu je fotoreport:

zapcha zacina pri zastavke MHD s nazvom Anicka. je tam taka cesta ku pramenu Gajdovka..

s tohto mojho pozorovania v terene vyplyva viacero veci:

1. svetelna signalizacia na krizovatke pri starom zimnom stadione by bola krokom spet. nutny je tam kruhovy objazd. LENZE- ten musi byt dostatocne velky, pretoze inak je to vlastne tiez krok spet..

2. je potrebne vyriesit nacasovanie semaforov na krizovatke pri krajskom urade. pocas rannej spicky musia byt zvolene dlhsie casove intervaly zo smerov od hlinkovej na watsonovu, z hlinkovej na komenskeho ako aj od cermela na komenskeho a watsonku..

3. treba inak vyriesit vodorovne dopravne znacenie na prijazde na krizovatku pri K.Ú. v smere od cermela. pretoze, ako vidno na poslednych fotkach- v jednom pruhu je plnka a druhy je prazdny. riesenim by mohlo byt to ze by pravy pruh bol na odbocovanie na watsonku a lavy by bol pre smer na komenskeho. a tesne pred krizovatkou ako su uz tri pruky urobene by sa kazdy pruh plynule posunul doprava a tak by sa odclenil pruh uplne nalavo, ktory by bol na odbocenie na hlinkovu. dufam ze sa pochopime. ked nie tak skusim to nejak nacrtnut..

Na veľký kruhák (koľko to je veľký kruhák?) zabudni, tam nie je toľko miesta pre neho. Ale možno sa zo SKK pochlapia a nejaký pseudokruhák tam namaľujú, skúsenosti už majú. :lol:

+ zúfalci z THC, ktorí si myslia, že tade prejdú bez problémov.

Spoplatnia ďalšie parkoviská (http://www.cassovia.sk/korzar/archiv/clanok.php3?sub=30.9.2008/82884K)

Cesty v lesoch pre cyklistov sa zlepšujú (http://www.cassovia.sk/korzar/archiv/clanok.php3?sub=1.10.2008/87037K)

ANKETA: Ste spokojní s cyklotrasami v Košiciach? (http://www.cassovia.sk/korzar/archiv/clanok.php3?sub=1.10.2008/87038K)

- Uvítala by som lepší cyklochodník na Alpinke. Je tam dosť drsný povrch tej asfaltky, ktorá tam je, čo je zlé najmä pre korčuliarov. Ja radšej korčuľujem a tu je príležitostí a možností na tento šport málo. Všetky cesty sú totiž istým spôsobom poškodené. Na Aničke by som tiež upravila povrch cesty. A rozhodne by som uvítala viac cyklochodníkov.

ALEXANDRA, PREDAJCA

- Niektoré cyklochodníky v Košiciach sú dosť hrboľaté, no niektoré aj celkom dobré. Privítal by som ich v meste viac a možno aj omnoho dlhšie. Niekedy mám obavy chodiť popri hlavných cestách, ktoré sú plné áut, no niet inej možnosti, lebo vedľa nich chodníky pre cyklistov neexistujú.

PAVOL, NEZAMESTNANÝ

- Práve som sedela pri jednej cyklotrase a premýšľala som nad tým, koľko ľudí tu asi už prešlo, keď sú také zničené. Osobne nebicyklujem, no čo som si všimla, chodníky v meste celkom sú, no nie vo veľmi dobrom stave. Najmä chodník na Aničke by bolo dobré už konečne zrekonštruovať. Dá sa na nich asi skôr behať ako bicyklovať.

GABIKA, ŠTUDENTKA

- Cyklochodníky sú v Košiciach zlé. Vždy, keď sa niečo pre cyklistov rozhodne mesto postaviť, nedokončí to. Uvítal by som dlhšie trasy na Aničke, Alpinke alebo Bankove. Ja bicyklujem často a čudujem sa, prečo ešte neurobili trasu od Aničky až ku golfovému ihrisku na Alpinke. Takto sa zatiaľ dá chodiť len po hlavnej ceste alebo po horských. A do lesa už nikoho s bicyklom nepustia.

PETER, ELEKTRIKÁR

- Ukážte mi v Košiciach nejakú cyklotrasu. Tu nie je žiadna. Tu sú len chodníky, ktoré s cyklotrasami nemajú nič spoločné. Keď človek vidí, aké cyklotrasy majú v Nemecku alebo iných krajinách, je to neporovnateľné. Mohli by spojiť aspoň úsek od Teplárne po Ťahanovce.

FERO, PROJEKTANT

Cyklochodníky? To netreba, cyklisti a chodci sú tu neželaný druh. A to vraj toto mesto podporuje šport. Vlastne ich vybudovanie nie sú súčasťou EHMK, tak prečo by sa mali stavať?

metropoly_sk
October 1st, 2008, 07:49 AM
Vlastne ich vybudovanie nie sú súčasťou EHMK, tak prečo by sa mali stavať?

Marek, nedate si pokoj s tym EHKM ? aj ty aj veteran mate stale nejake blbe pripomienky po kadejakych temach na SCC, ktore s EHMK nesuvisia.

eMareq
October 1st, 2008, 07:56 AM
Marek, nedate si pokoj s tym EHKM ? aj ty aj veteran mate stale nejake blbe pripomienky po kadejakych temach na SCC, ktore s EHMK nesuvisia.

Nedám. ;) A blbá pripomienka to rozhodne nie je. Prečo inde na SK sa cyklochodníky stavajú a u nás to nejde? Naproti tomu časť z "kultúrnych" peňazí by som si vedel predstaviť vynaložené aj účelnejšie (spomínané cyklochodníky). Ale je mi to jasné. Teraz sa to NEDÁ! Cyklisti môžu počkať. :) :) :)

Tebe ako cyklistovi ďalšie nechýbajú?

simi_e
October 1st, 2008, 08:29 AM

ako ten dalsi pruch alebo cestu je fakt potrebne. ten vyjadz na presovsku je jediny vyjazd z thc. ak sa nepocita prejazd cez dedinu. ale ako som pozeral tak v uzemnom plane je urobene cesta ktora spaja thc s magnezitarskou cestou. cesta je navrhovana tak, že ak by sa išlo z vrchu z tahanoviec(neviem jak sa vola ta tieda) a namiesto toho aby sa bocilo do lava na prešovskú cestu, tak by sa islo rovno a cesta by sa napajala na magnezitarsku cestu. a potom cez tu cestu čo by vznikla by sa mohli sprejazdnit troliky.

metropoly_sk
October 1st, 2008, 10:42 AM
Nedám. ;) A blbá pripomienka to rozhodne nie je. Prečo inde na SK sa cyklochodníky stavajú a u nás to nejde? Naproti tomu časť z "kultúrnych" peňazí by som si vedel predstaviť vynaložené aj účelnejšie (spomínané cyklochodníky). Ale je mi to jasné. Teraz sa to NEDÁ! Cyklisti môžu počkať. :) :) :)

Tebe ako cyklistovi ďalšie nechýbajú?

Marek, peniaze tiekli, tecu a budu tiect aj inde ako do EHMK. Je to trosku take divne ze vsetko zvalujete na EHMK. Stretnes babku povie ze nema peniaze, a ty na to ale to preto lebo budeme EHMK alebo nieco v tom zmysle.

:ohno:

eMareq
October 1st, 2008, 11:00 AM
Marek, peniaze tiekli, tecu a budu tiect aj inde ako do EHMK. Je to trosku take divne ze vsetko zvalujete na EHMK. Stretnes babku povie ze nema peniaze, a ty na to ale to preto lebo budeme EHMK alebo nieco v tom zmysle.

:ohno:

Pozri, ja Ti to vysvetlím jednoducho: Prečo sa cyklistická únia musí doslova domáhať na meste vyčlenením istej sumy peňazí na vybudovanie cyklochodníka/ov? Prečo to nejde samo od seba? Prečo sa výstavba stále z roka na rok posúva? Asi preto, že nie je vôľa. A prečo keď sa pri EHMK rozpráva (aj tu), koľko €€€ sem pritečie, z mesta na toto už nikto dopredu nemyslí? Veď ja viem, že peniaze boli, sú a budú, lenže na čo sa sa aj použijú o tom už rozhoduje úzka skupinka tzv. vedenie mesta (najmä na také účely, ktoré v konečnom dôsledku sú len pre ich osobný prospech. A potom stále počujeme ako ňet peňeži...).

R1S0
October 1st, 2008, 12:23 PM
suhlasim.
malo by byt v zaujme mesta postavit cyklochodniky,ved ide o bezpecnost cyklistov.

a nieje to nejaka extra velka polozka.
urcite je v meste viac cyklistov,ako ludi,ktory sa zrazu uvedomia,aky su nekulturni a zacnu chodit hufne do vymenikov.......

Steri
October 1st, 2008, 02:32 PM
dneska rano som znovu isiel do skoly v skoro rovnakom case (asi o 2 minuty neskor)..

zapcha uz nebola taka tragicka ako pondelok.

http://img113.imageshack.us/img113/1782/dsc03831gg1.jpg

http://img359.imageshack.us/img359/226/dsc03832uj7.jpg

v asi rovnakom mieste ako som urobil fotku v pondelok som sa rozhodol, ze si vyskusam, ze aka je casova uspora, ked si cakanie skratim obchadzkou cez anicku..

http://img359.imageshack.us/img359/740/dsc03833hz3.jpg

tak som teda sa dal do protismeru a isiel som pekne na to..

http://img211.imageshack.us/img211/1557/dsc03834ea6.jpg

za 3 minuty som uz bol na mieri..

http://img211.imageshack.us/img211/269/dsc03837rm7.jpg

celkom pekny chaos nastava ked sa nejaky autobus (trolejbus) rozhodne prejst zo zastavky Mier o 2 pruhy dolava..

http://img211.imageshack.us/img211/662/dsc03838qe3.jpg

prechadzam krizovatkou mier..

http://img211.imageshack.us/img211/5113/dsc03839sr6.jpg

a skoro som stihol aj zelenu na pri K.U. odbocovanie smerom na komenskeho..

http://img211.imageshack.us/img211/2450/dsc03840wi3.jpg

cize- 7 minut mi trvala cesta od bodu A (kostolianska ul- priblizne pri zastavke Majova) do Bodu B (prejdenie krizovatky pri K.U.).
v pondelok mi to trvalo 9 minut..

cize casova uspora pri vyuziti obchadzky cez anicku je okolo 25%.. v reale- 2 minuty..

Ayran
October 1st, 2008, 05:10 PM
dnes som siel peso z tahanoviec na hlinkovu kedze by som inak nestihol zaciatok skoly :nuts: a vsimol som si ze nieco zacali robit , dost sa to podoba na cestu a je tam aj nejaka jama na kable uvidime hadam to je to

mike.i
October 1st, 2008, 05:31 PM
^^ ja by som cyklistické chodníky tiež privítal. V meste chodím zásadne po chodníku, kedže samovrah ešte nie som, aby som vyliezol na cestu. Už pred pár rokmi sľubovali...
To len na margo toho všetkého...

veteran
October 1st, 2008, 05:31 PM
dnes som siel peso z tahanoviec na hlinkovu kedze by som inak nestihol zaciatok skoly :nuts: a vsimol som si ze nieco zacali robit , dost sa to podoba na cestu a je tam aj nejaka jama na kable uvidime hadam to je to

Myslis tu "jamu" na Americkej triede? Tam budu opticke kable na Internet a TV (asi Orange)

hraby
October 1st, 2008, 05:44 PM
Steri, ty aj ostatni, ktori xodite po kostolianskej cez ančuru, mate celkom guraz ked sa neobavate taky usek cesty tahat v protismere. Do teraz som vazne ani netusil, ze aj takto sa xodi po kostolianskej do centra...
Xcem sa opytat, ked odbocite pred stopkou ku tenisovym kurtom, dalej idete po tej skoro lesnej ceste vedla cermelskeho potoka ku restike Ryba, odbocite doprava, idete okolo hnedeho šlintaka a vybehnete na svetelne krizovatke pred benzinkou OMV? To len tak, ze ked pridem home tak dakedy vyskusam:) diky :)

i15
October 1st, 2008, 06:45 PM
a skoro som stihol aj zelenu na pri K.U. odbocovanie smerom na komenskeho..

http://img211.imageshack.us/img211/2450/dsc03840wi3.jpg

vpravo vidno elektricku, ktoru som dnes rano zase nestihol :nuts::)

bol som sa pozriet, co je nove na Palackeho, cestu som mal okolo oblubenej krizovatky, kde sa akurat setrila nehoda...:

http://img387.imageshack.us/img387/8254/kostolianska2sj1.jpg (http://imageshack.us)
http://img387.imageshack.us/img387/kostolianska2sj1.jpg/1/w800.png (http://g.imageshack.us/img387/kostolianska2sj1.jpg/1/)

a co sa tyka Palackeho, na zaciatku rozsireneho useku pridali betonove zvodidla medzi pruhmi do centra a striekali tam ciary, zrejme nejake zmeny na poslednu chvilu... inak vyzera byt rozsirenie hotove, sprejazdnia to mozno aj zajtra

Steri
October 1st, 2008, 07:58 PM
co sa tyka palackeho, dnes som tadial isiel:

http://img382.imageshack.us/img382/3749/dsc03846wr4.jpg

pruhy su kompletne nastriekane ako aj vsetko ostatne...

http://img523.imageshack.us/img523/1638/dsc03847yp2.jpg

napreduje aj esicko na MUK sec-pres..

http://img523.imageshack.us/img523/3784/dsc03848fg4.jpg

napreduje aj nasyp zo smeru Po na Centrum..

http://img237.imageshack.us/img237/1382/dsc03850dl7.jpg

a na Presovskej uz dali dolu koberec kompletne od konca useku, kde auta s furce odbocuju na centrum az po odbocku na THC.. a na vecsine useku je uz podkladova vrstva.. predpokladam ze do konca tyzdna to bude hotove , kedze v nedelu este len zacinali a uz kolko maju.. celkom im to ide

http://img297.imageshack.us/img297/3328/dsc03851nq2.jpg

http://img155.imageshack.us/img155/2931/dsc03852hl5.jpg

http://img379.imageshack.us/img379/1689/dsc03853ep2.jpg

http://img100.imageshack.us/img100/4489/dsc03855ip3.jpg

http://img379.imageshack.us/img379/6804/dsc03856uy7.jpg

Ali18
October 1st, 2008, 08:10 PM
Na veľký kruhák (koľko to je veľký kruhák?) zabudni, tam nie je toľko miesta pre neho. Ale možno sa zo SKK pochlapia a nejaký pseudokruhák tam namaľujú, skúsenosti už majú. :lol:

Aj malý kruhák niekedy pomôže. Foto jedného štvorcového "kruhového" objazdu v Žiline na Závodskej ceste, kde bolo denne niekoľko búračiek. Prejsť ju z vedľajšej cesty už bolo takmer nemožné. V súčasnosti tam okrem MHD prejde cez pracovný deň cez 1000 kamiónov a nákladných áut a niekoľkonásobok osobných áut. Nehody síce zmizli, ale zato tu máme takmer celodenné kolóny hlavne od centra mesta, ktoré v špičke dosahujú okolo 2km.

http://hosting07.imagecross.com/image-hosting-01/8206Z-vodsk-1.jpg
http://hosting07.imagecross.com/image-hosting-01/1889Z-vodsk-2.jpg

i15
October 1st, 2008, 08:55 PM
pruhy su kompletne nastriekane ako aj vsetko ostatne...

bol som tam okolo 18:00 a tuto este nieco robili:

http://picasaweb.google.sk/slovakia.kosice/PS2592008?authkey=KZUWbG6ieZE#5250002790560210002

nemal som velmi cas vsimat si detaily, ale kazdopadne sa cez novy podjazd este nejazdilo

Nodes
October 1st, 2008, 09:09 PM
Ked by som spomenul EHMK. Stari kosicania si pamataju elektricku z Lokomotivy na Anicku. Trat este fyzicky existuje, chybajuci usek by nebol az taky velky problem dobudovat. Plus trolejove vedenie a pripadna infrastruktura. Na pravidelnu premavku je tam sice nedostatok substratu, ale ako vikendovo - rekreacna doprava by to bola atrakcia jak hrom. Pripomenuli by sa stare casy a snad aj romantika niekdajsej elektrickovej prevadzky. Ale to by sa aj na Anicke nieco muselo postavit, resp. zorganizovat. Ako sucast EHMK by to bola ozajstna atrakcia.

Steri
October 1st, 2008, 09:27 PM
Ked by som spomenul EHMK. Stari kosicania si pamataju elektricku z Lokomotivy na Anicku. Trat este fyzicky existuje, chybajuci usek by nebol az taky velky problem dobudovat. Plus trolejove vedenie a pripadna infrastruktura. Na pravidelnu premavku je tam sice nedostatok substratu, ale ako vikendovo - rekreacna doprava by to bola atrakcia jak hrom. Pripomenuli by sa stare casy a snad aj romantika niekdajsej elektrickovej prevadzky. Ale to by sa aj na Anicke nieco muselo postavit, resp. zorganizovat. Ako sucast EHMK by to bola ozajstna atrakcia.

trat uz fyzicky neexistuje. niektore kolajnice povyhadzovali do srotu majstri co robia kanalizaciu presne popod
byvalou tratou..

mike.i
October 1st, 2008, 10:16 PM

Nechcem brať ilúzie, sám by som niečo také prijal, hlavne ak by tam jazdil starý ringhofer. Ale nie je to možné v tomto meste.
Stačí prejsť o pár ulíc ďalej k detskej/pionierskej železničke. Slovenský ak nie európsky unikát s najstarším prevádzky schopným rušňom na slovensku. A ako je o neho postarané? Prevádza cez prázdniny a len cez víkendy, žiadna informovanosť, v posledných rokoch nič nové/inovatívne.
Prečo nepostavia na oboch koncoch repliku historickej staničky s perónom, osvetlením...
Už dlhé roky je na priecestí stopka, podotýkam ešte aj vtedy keď už sezóna skončila a vláčik nejazdí. Asi je zaťažko zmontovať 2 šrúbky. Kedysi tam bolo svetelné priecestie, teraz je také asi problém urobiť.

Nodes
October 1st, 2008, 11:28 PM
STERI: Tu rozobratu cast by bolo mozne vybudovat znovu. Smutne e, ze ani DPMK nevedel, ze pod asfaltom je trat zachovana aj s dlazobnymi kockami, tak dal suhlas na rozkopanie.

R1S0
October 2nd, 2008, 01:23 AM
Už dlhé roky je na priecestí stopka, podotýkam ešte aj vtedy keď už sezóna skončila a vláčik nejazdí. Asi je zaťažko zmontovať 2 šrúbky. Kedysi tam bolo svetelné priecestie, teraz je také asi problém urobiť.

ta stopka ma dokaze nasr*t este viac ako 40tka v cermeli........ :bash::bash::bash:

mike.i
October 2nd, 2008, 10:54 AM
^^ Veď to. Kľudne tam mohli dať svetlá tak ako to bolo predtým. No ale chlpatý by potom nemali kde zarábať...

matei_ts
October 2nd, 2008, 11:29 AM
ta stopka ma dokaze nasr*t este viac ako 40tka v cermeli........ :bash::bash::bash:

Ta stopka tam nie je od polovice septembra, ked bola posledna jazda vlacika. Teraz je tam len kriz ako na vleckovom priecesti.

veteran
October 2nd, 2008, 01:14 PM
No, a mame to tu... Zacali frezovat asfalt na Presovskej v okoli MÚK Sidlisko Tahanovce. Prejazdny je len jeden pruh. Uz sa tesim zajtra na kolony...:banana:

R1S0
October 2nd, 2008, 05:57 PM
dlhsie som tam nebol,ale cez leto som jazdil......ale to je absolutne jedno.......ta stopka bola 99.99% casu co tam bola zbytocna.

ved kolko jazd ma ten vlacik za sezonu?
pochybujem,ze viac ako 50.......

i15
October 2nd, 2008, 06:14 PM
mimo sezony davaju znacku dole, co je dobre... ale mohli by ju obmedzit aj casovo - aby platila len v case, ked jazdia vlaciky (9:00-17:00 tusim)

Steri
October 2nd, 2008, 08:59 PM
No, a mame to tu... Zacali frezovat asfalt na Presovskej v okoli MÚK Sidlisko Tahanovce. Prejazdny je len jeden pruh. Uz sa tesim zajtra na kolony...:banana:

nepostol som tu ani jednu fotku k tomu, nie?

hraby
October 2nd, 2008, 09:09 PM

^^^^ ta mohol by si, a aj samotne masiny, nejaky ten wirtgen napr. :)

Reaktor
October 2nd, 2008, 09:12 PM
dlhsie som tam nebol,ale cez leto som jazdil......ale to je absolutne jedno.......ta stopka bola 99.99% casu co tam bola zbytocna.

ved kolko jazd ma ten vlacik za sezonu?
pochybujem,ze viac ako 50.......

teoreticky..... 50 ludskych zivotov. pri 5 sedadlovom aute 250,, atd...

myslim, ze pred kazdym zel. priecestim by mala byt sopka, ak tam nie su zavory.

R1S0
October 2nd, 2008, 10:31 PM
ja niesom proti stopke,ale ved to treba nejak obmedzit ,a nie ze stopka tam je 3-4 mesiace,a jazdi sa v sobotu 5x za den.........

(cisla su priklady).

nikdy ked som tam isiel ziaden vlacik motoracik nesiel......ani nebol von......

i15
October 3rd, 2008, 07:23 AM
od novej sezony by tam mohli namontovat svetelnu signalizaciu...

mike.i
October 3rd, 2008, 08:42 AM
^^ pamätám si časy keď tam svetelná signalizácia bola. Potom ju zrušili (údajne sa pokazila) a dosiaľ nikdy neobnovili. Predsa dať tam dve šesťhranné bľachy výjde lacnejšie a netreba sa o to starať.
Ad závory, na tak málo frekventovanom priecestí (myslené počtom prejazdov vlaku) a pri jeho nízkej rýchlosti ani nie sú potrebné.

Ayran
October 3rd, 2008, 01:40 PM
„Zmierneniu kritickej dopravnej situácie má od 6. októbra napomôcť aj presmerovanie liniek autobusov smerujúcich na Hlinkovú ulicu zo Sídliska Ťahanovce, v čase rannej špičky, cez Magnezitársku ulicu na výjazd pri zastávke Hypermarket Tesco. Situáciu bude monitorovať dopravná polícia. Ďalšie kritické miesto na Prešovskej a Sečovskej by sa malo čiastočne vyriešiť dokončením mimoúrovňovej križovatky, ktorej odovzdanie je predbežne naplánované na budúci mesiac,“

http://www.kosice.sk/article.asp?id=4172
myslím , že sa to už realizuje , keď som šiel v stredu do školy cez tu Magnezitársku ulicu tak uš tam niečo robili myslím , že by to malo pomôcť .
Asi nejako takto by to malo byť :
http://img515.imageshack.us/img515/9271/beznzvucz8.th.jpg (http://img515.imageshack.us/my.php?image=beznzvucz8.jpg)http://img515.imageshack.us/images/thpix.gif (http://g.imageshack.us/thpix.php)

isidor
October 3rd, 2008, 02:45 PM
^^ na imhd ktosi spominal, ze niektori vodici autobusov uz takto jazdia. Cize mi to vychadza na tuto trasu:
http://img88.imageshack.us/img88/8186/mapaxe4.th.png (http://img88.imageshack.us/my.php?image=mapaxe4.png)http://img88.imageshack.us/images/thpix.gif (http://g.imageshack.us/thpix.php)
( http://tinyurl.com/4skhpr )
Ak by sa to prepojilo tak ako v tvojom obrazku, bolo by to zaujimave....ale pri operativnosti kosickych organov o tom akosi pochybujem

veteran
October 3rd, 2008, 03:23 PM

Ano, ja som myslel v okoli stretu ciest z PO a THC. Foto ak sa dobre pamatam tu bolo len z opacneho smeru. Dufam, ze to stihnu cez vikend...

i15
October 3rd, 2008, 05:09 PM
Ak by sa to prepojilo tak ako v tvojom obrazku, bolo by to zaujimave....ale pri operativnosti kosickych organov o tom akosi pochybujem

mne sa nechce verit, ze by budovanie takeho prepojenia vopred neohlasili :ohno: zvlast ked nie su peniaze na nic, ani na vymenu povrchu

metropoly_sk
October 3rd, 2008, 06:16 PM
ani na vymenu povrchu

akoze nie?

peniaze su, len ich treba natlacit tam kde treba :)

i15
October 3rd, 2008, 06:17 PM
nemyslim na tej krizovatke, ale vo vseobecnosti

eMareq
October 4th, 2008, 08:20 AM
V nedeľu otvoria novú cyklotrasu v Krásnej (http://www.cassovia.sk/korzar/clanok.php3?sub=4.10.2008/72832K)

Slánostné otvorenie novej cyklotrasy Hornád Torysa Hornád (H-T-H) sa uskutoční už zajtra o 15.00 hod. na Beniakovej ulici v mestskej časti Košice - Krásna (hrádza pri cestnom moste cez rieku Hornád). Okrem starostov poltucta obcí, ktorými cyklotrasa bude prechádzať (Krásna Nižná Hutka Vyšná Hutka Košická Polianka Sady nad Torysou Vyšné Opátske) si tento ozaj zriedkavý okamih pri dlhodobo macošskom prístupe radnice k cykloturistom nenechá ujsť ani viceprimátor Mikuláš Čečko (KDH).

sckesk
October 4th, 2008, 10:06 AM
V nedeľu otvoria novú cyklotrasu v Krásnej (http://www.cassovia.sk/korzar/clanok.php3?sub=4.10.2008/72832K)

Mapa cyklotrasy:
http://krtkovander.sk/chystana-akcia/otvorenie-novej-cyklotrasy-hornad-torysa-hornad

simi_e
October 4th, 2008, 10:13 AM
[QUOTE=Ayran;26092200]„Zmierneniu kritickej dopravnej situácie má od 6. októbra napomôcť aj presmerovanie liniek autobusov smerujúcich na Hlinkovú ulicu zo Sídliska Ťahanovce, v čase rannej špičky, cez Magnezitársku ulicu na výjazd pri zastávke Hypermarket Tesco. Situáciu bude monitorovať dopravná polícia. Ďalšie kritické miesto na Prešovskej a Sečovskej by sa malo čiastočne vyriešiť dokončením mimoúrovňovej križovatky, ktorej odovzdanie je predbežne naplánované na budúci mesiac,“

mamka posielala tento navrh na DPMK :banana:

Ayran
October 4th, 2008, 11:14 AM
mamka posielala tento navrh na DPMK :banana:
ako myslíš posielala ? ten obrazok čo som robil ?

simi_e
October 4th, 2008, 08:24 PM
ako myslíš posielala ? ten obrazok čo som robil ?

nie, pisala na dopravny podnik, meil o danej situacii aká je. to že stala jeden deň v úseku Metro - Tesco 30minút a druhý deň si to autobus prešiel cez Magnezitársku a trvalo mi to 8 minút.

LTVM
October 5th, 2008, 07:56 AM
nema niekto fotky ako pokrocili prace na presovskej-secovskej ?

joe1024
October 5th, 2008, 11:07 AM
Za posledne dni pokrocili viditelne prace na nasype (smer PO-Centrum) - pokial by prace pokracovali tymto tempom, tak by to slo stihnut za tie 3-4 tyzdne co do zimy zostavaju, ak pocasie dovoli, ale uz by som na to nevsadil.

Predpokladam spravne, ze ak spojazdnia do zimy aspon smer MI-Centrum (ako predbezne planuju v prvej dekade oktobra - co by bolo uz tento tyzden), ze na Priemyselnej budu potom oba pruhy pre smer PO-Centrum ? To by malo podla mna uzasny dopad na plynulost premavky, keby sa to nemuselo zbiehat do 1 pruhu, ako teraz.

i15
October 5th, 2008, 12:14 PM
nema niekto fotky ako pokrocili prace na presovskej-secovskej ?

fotené dnes pred obedom:

http://www.dialnice.info/album_cat.php?cat_id=71

Na smere Michalovce-Centrum celkom pekne pokrocili, cez rozsireny podjazd sa stale nejazdi....

sckesk
October 5th, 2008, 12:49 PM
fotené dnes pred obedom:

http://www.dialnice.info/album_cat.php?cat_id=71

Na smere Michalovce-Centrum celkom pekne pokrocili, cez rozsireny podjazd sa stale nejazdi....

Skoda, ze si tu tie fotky nedal o nieco skor....
No kedze som tam bol tiez, tak aspon zopar mojich fotiek.
A k tomu podjazdu. Kolko krat som tade isiel, stale je do toho kanala v podjazde strcena hadica a precerpavaju vodu. Ci z kanala alebo do, to neviem. Mozno zatazkavacia skuska...

http://img356.imageshack.us/img356/5562/img4403ci2.jpg (http://imageshack.us)

http://img524.imageshack.us/img524/2953/img4412xp9.jpg (http://imageshack.us)

http://img524.imageshack.us/img524/9707/img4416fy2.jpg (http://imageshack.us)

http://img159.imageshack.us/img159/5821/img4423cn6.jpg (http://imageshack.us)

http://img524.imageshack.us/img524/5006/img4428ke5.jpg (http://imageshack.us)

i15
October 5th, 2008, 01:05 PM
hah, myslel som si, ze pojdes fotit aj ty :) fotky som nahodil hned, ako som prisiel domov...

k tej poslednej... pekne zvyraznuje "jednoduchost" tejto krizovatky

sckesk
October 5th, 2008, 01:10 PM
hah, myslel som si, ze pojdes fotit aj ty :) fotky som nahodil hned, ako som prisiel domov...

k tej poslednej... pekne zvyraznuje "jednoduchost" tejto krizovatky

Aj vcera som sa tam vybral, no dosiel som len po stanicu a zacalo dost prsat...

Nodes
October 5th, 2008, 01:47 PM
Znalci, mam otazku. Nechodim po tom useku nejak velmi casto, preto sa teraz neviem zorientovat. Aky sposobom sa dostanem od NO cez Palackeho ku budove SOU zeleznicneho?

i15
October 5th, 2008, 01:59 PM
ides smerom na Presov, prejdes popod most, ktory sa stavia a za nim odbocis dolava na Priemyslenu. Si na hlavnej, takze je to bez problemov:

http://www.dialnice.info/album_page.php?pic_id=5201

...a po Priemyselnej dostanes okolo budovy SOU naspat do centra

ak myslis pesi, tak v pohode vlavo po Palackeho a cez vybudovany podjazd...

Nodes
October 5th, 2008, 02:05 PM
Dakujem. Peso mi je jasne. Ale po ceste, hlavne po dobudovani celeho komplexu, nemam jasno.

hraby
October 5th, 2008, 02:08 PM
^^^^ pani, obaja fakt pekne foto :okay::okay::okay:

ked som pred 3 tyzdnami tamadial siel, rozmyslal som, ako doriesa predel vozovky medzi piliermi zeleznicneho mosta smerom do centra... ale uz mi je to vdaka Vasim fotkam jasne :)

i15
October 5th, 2008, 02:09 PM
Nodes: jaj, no po dostavbe to bude tazke... bude asi treba ist smerom na Secovsku, ale na zaciatku odbocit na paralenu cestu za protihlukovou stenou a otocit sa pod tym mostom budovanym v polovici kopca smerom na Furcu. Potom naspat po Secovskej do centra...

edit: alebo sa bude dat otocit na tej spirale, ktora sa buduje v strede krizovatky?

Nodes
October 5th, 2008, 02:13 PM
To bude pekny vylet. A potom naspat od otocky pod mostom sa po Secovskej dostanem ku SOU, alebo bude treba este predtym niekde odbocit?

i15
October 5th, 2008, 02:34 PM
radsej pockajme, kym sa krizovatka otvori... mozno sa bude dat odbocit este cestou z centra...

bystrik
October 5th, 2008, 06:20 PM
Nodes: jaj, no po dostavbe to bude tazke... bude asi treba ist smerom na Secovsku, ale na zaciatku odbocit na paralenu cestu za protihlukovou stenou a otocit sa pod tym mostom budovanym v polovici kopca smerom na Furcu. Potom naspat po Secovskej do centra...

edit: alebo sa bude dat otocit na tej spirale, ktora sa buduje v strede krizovatky?

podla mna najjednoduchsie riesenie bude toto: z centra zabocis za mostom cez hornad dolava na esicko, z esicka zabocis dolava na cestu jazero-centrum, ktora povedie popod most MI-centrum a ta ta dovedie na vyustenie lavobreznej do krizovatky.

eMareq
October 6th, 2008, 07:16 AM
Parkovanie v centre: Hotová katastrofa! (http://www.cassovia.sk/korzar/clanok.php3?sub=6.10.2008/93745K)

Parking garáže cez koncesné obstarávanie

"Záujem prejavilo desať potenciálnych investorov domácich i zahraničných, s ktorými sme začali parciálne rokovania. Chceli sme poznať ich požiadavky a predstavy a zosúladiť ich s našimi podmienkami. Pri výstavbe chceme využiť formu koncesného obstarávania. S dvomi sme sa ešte nestretli. Keď budú rokovania ukončené, pripravíme verejnú súťaž. Chceme to stihnúť ešte v tomto roku. Našim cieľom je začať so stavebnými prácami na Kasárenskom námestí a na Vodnej už na jar budúceho roka," vyjadril sa zástupca riaditeľa magistrátu Ing. Richard Dlhý.

Koncesionár je fyzická alebo právnická osoba, ktorá na základe koncesnej zmluvy s obstarávateľom na vlastné náklady zhotoví verejnoprospešnú stavbu, zabezpečí jej prevádzku na určitú dobu a bude poberať výnosy z jej prevádzky. Po uplynutí koncesnej doby vráti stavbu obstarávateľovi.

Ďalšie miesta, ktoré sú vhodné na výstavbu podúrovňových parkinggaráží sú na Strojárenskej a Továrenskej ulici, pri Jumbo centre a na Sennom trhu.

Zlepšenia sa skoro nedočkáme

Nervozita a bezvýsledné pátranie po voľnom mieste sa dá odbúrať aj úplnym vylúčením dopravy z okolia historického jadra. Na to by však museli byť vytvorené podmienky - záchytné parkoviská, ktoré tiež chýbajú.

Aby sa počet vozidiel v priľahlých uličkách znížil, parkovné v podzemí by malo byť aspoň dvakrát lacnejšie ako na povrchu a každá ďalšia hodina by sa mala spoplatňovať oveľa vyšším parkovným. Parkovanie v uliciach by sa malo stať pre motoristov luxusom.

Sídliska trpia rovnako (http://www.cassovia.sk/korzar/clanok.php3?sub=6.10.2008/93746K)

Aerith
October 6th, 2008, 08:46 AM
Vsimla som si ze Kosice nie su jedine kde je na mimourovnovej krizovatke semafor.. V piatok som sla v Prahe po Evropske ulici a na jej konci kde sa napaja na dialnicu su semafory taktiez, vid http://www.mapy.cz/#x=132788032@y=135976416@z=15@mm=ZP@sa=s@st=s@ssq=praha%20evropska@sss=1@ssp=120738725_123357057_150360997_149800833

hraby
October 6th, 2008, 01:50 PM
Vsimla som si ze Kosice nie su jedine kde je na mimourovnovej krizovatke semafor.. V piatok som sla v Prahe po Evropske ulici a na jej konci kde sa napaja na dialnicu su semafory taktiez, vid http://www.mapy.cz/#x=132788032@y=135976416@z=15@mm=ZP@sa=s@st=s@ssq=praha%20evropska@sss=1@ssp=120738725_123357057_150360997_149800833

^^ nielen tam :)

R1S0
October 6th, 2008, 05:20 PM
Aerith-ano,ale tam sa nespajau dva mosty do jedneho a nieje semafor na mostoch,ale uz na nasypoch......

veteran
October 7th, 2008, 06:53 AM
BTW, podla STN na dialniciach a RK nemaju co hladat semafory. Ale na Slovensku je mozne vsetko...

i15
October 7th, 2008, 07:17 AM
no a co, aspon moze byt 80tka na obchvate :)

simi_e
October 7th, 2008, 07:49 AM
Tie semafor sú pre chodcov, aj keď neviem kto bude chodiť cez ten semafor. Semafory tam asi musia byť, lebo inak by asi nevedeli prejsť chodci na druhú stranu. Tak ako je to na južnom nábreží pri gymnáziu. Hoci na prešovskej pri Letecej fakulte nieje žiaden semafor a stamať prechadzajú viacej chodcov ako na ten nový, čo ma byt hore.

mike.i
October 7th, 2008, 10:53 AM
BTW, podla STN na dialniciach a RK nemaju co hladat semafory. Ale na Slovensku je mozne vsetko...

To sa teda pletieš.
Aký je rozdiel medzi diaľnicou a rýchlostnou komunikáciou?

Cesta pre motorové vozidlá je na Slovensku podľa §4a 135/1961 Zb. (podľa novely 160/1996 Z.z.) pozemná komunikácia s obmedzeným pripojením a prístupom vyhradená len pre motorové vozidlá s určenou povolenou rýchlosťou podľa osobitného predpisu (v súčasnosti 315/1996 Z.z.) s mimoúrovňovými, výnimočne úrovňovými kríženiami a križovatkami s ostatnými komunikáciami.

metropoly_sk
October 7th, 2008, 12:56 PM

Po pravde vadilo to aj mne, ale potom som pochopil ze nie kazda cesta pre motorove vozidla je aj RC. A to je priklad celeho vnuromestskeho prietahu v KE. Je oznaceny ako cesta pre motorove vozidla, ale nieje to priamo RC. Rychlostna cesta nesmie mat ani prechod pre chodcov, nie este aj semafor.
RC bude R2 a R4 ktore budu mesto obchadzat.

mike.i
October 7th, 2008, 01:06 PM
^^ akurát stým rozdielom, že rýchlostná cesta, alebo rýchlostná komunikácia a cesta pre motorové vozidlá, je to isté, len inak povedané.

http://sk.wikipedia.org/wiki/R%C3%BDchlostn%C3%A1_cesta

http://www.ssc.sk/custom/rozvojcs/02_Koncepcia.pdf

Takže aby ste sa nečudovali. Semafór kľudne na takej ceste môže byť, dokonca riadená križovatka. Konieckoncov dočítate sa to aj v tom druhom linku. Aj keď samozrejme nie je to štandard dávať úrovňové križenia. Taktiež treba rozlišovať či sa RC nachádza v meste alebo mimo mesta. Pekným príkladom úrovňových krížení je aj RC do Šace. A mám dojem že skôr či neskôr aj tam pribudnú semafóry.
Ja osobne som ešte nepočul, že existuje nejaká STN norma o tom, že na RC nemôžu byť semafóry.

veteran
October 8th, 2008, 07:02 AM
^^ akurát stým rozdielom, že rýchlostná cesta, alebo rýchlostná komunikácia a cesta pre motorové vozidlá, je to isté, len inak povedané.

http://sk.wikipedia.org/wiki/R%C3%BDchlostn%C3%A1_cesta

http://www.ssc.sk/custom/rozvojcs/02_Koncepcia.pdf

Takže aby ste sa nečudovali. Semafór kľudne na takej ceste môže byť, dokonca riadená križovatka. Konieckoncov dočítate sa to aj v tom druhom linku. Aj keď samozrejme nie je to štandard dávať úrovňové križenia. Taktiež treba rozlišovať či sa RC nachádza v meste alebo mimo mesta. Pekným príkladom úrovňových krížení je aj RC do Šace. A mám dojem že skôr či neskôr aj tam pribudnú semafóry.
Ja osobne som ešte nepočul, že existuje nejaká STN norma o tom, že na RC nemôžu byť semafóry.
Mam pocit, ze na RC mozu byt urovnove krizovatky len ako "nudzove riesenie" alebo ak je dialnica v polprofile oznacena ako RC.
K semaforom: Niekde som pocul, ze taka STN existuje.

metropoly_sk
October 8th, 2008, 12:56 PM
^^ Nezabudajte na pojem Dialnicny privadzac.

veteran
October 8th, 2008, 01:08 PM
^^ Nezabudajte na pojem Dialnicny privadzac.

Dialnicne privadzace sa oznacuju ako RC. Teda aspon by sa mali. Ale v STN myslim pojem Dialnicny privadzac ako specificky typ komunikacie nie je zadefinovany. Su len D a RC. Potom cesty I.,II. a III. triedy, miestne komunikacie a rozne polne a ine cesty

mike.i
October 8th, 2008, 03:29 PM
^^ http://www.ssc.sk/user/view_page.php?page_id=384

Joey_T
October 8th, 2008, 05:32 PM
Rozdiel medzi rýchlostnou cestou a cestou pre motorové vozidlá je len v tom, že pojem rýchlostná cesta sa používal dávnejšie. V legislatíve sa spomína iba cesta pre motorové vozidlá, v STN sa spomína rýchlostná cesta alebo cesta pre motorové vozidlá (ako synonymá). Čiže v Zbierke zákonov sa dočítame len o cestách pre motorové vozidlá, ktoré sa stavajú podľa technických noriem, a v technických normách sa dočítame o rýchlostných cestách, ktoré sa označujú aj cesty pre motorové vozidlá. Rozdiel v praxi teda nie je žiaden.

hraby
October 8th, 2008, 05:46 PM
Dialnicne privadzace sa oznacuju ako RC. Teda aspon by sa mali. Ale v STN myslim pojem Dialnicny privadzac ako specificky typ komunikacie nie je zadefinovany. Su len D a RC. Potom cesty I.,II. a III. triedy, miestne komunikacie a rozne polne a ine cesty
^^^^ spravne. Dialnicny privadzac je sucast RC, vodic sa predsa musi na komunikaciu nejako dostat, tak ako ju aj bezpecne opustit. Prave vystavbou dialnicnyx privadzacov rastu naklady na celkovu vystavbu dialnic a RC.