joce23
October 22nd, 2008, 07:16 PM
:rofl:
Eu una din multele porcarii care apareau pe la noi verile, in trecut (sf. anilor '90? :dunno:)
Eu una din multele porcarii care apareau pe la noi verile, in trecut (sf. anilor '90? :dunno:)
|
View Full Version : Nebuniile... nebunului VI (Romanian only) joce23 October 22nd, 2008, 07:16 PM :rofl: Eu una din multele porcarii care apareau pe la noi verile, in trecut (sf. anilor '90? :dunno:) Cosmin October 22nd, 2008, 07:19 PM Cred ca era perioada cand erau la moda ASIA si Genius.:lol: Speaking of which...:nuts: orRfG5azuKY tomis3 October 22nd, 2008, 08:24 PM M-am uitat un pic pe forumul vecinilor din vest sa vad ce se discuta despre criza financiara dar n-am gasit mare lucru...:dunno: Le Clerk October 22nd, 2008, 10:29 PM ^^Si eu am observat lucrul asta. Poate ca nu-i intereseaza? :dunno: Moscova cheama companiile romanesti sa participe la reconstructia Abhaziei si Osetiei de Sud (http://www.standard.ro/articol_64336/moscova_cheama_companiile_romanesti_sa_participe_la_reconstructia_abhaziei_si_osetiei_de_sud.html) ^^Oare rusii chiar asa de corupti ne cred, incat sa ne dea cateva contracte de constructie si sa le si recunoastem odraslele? Isarescu despre "Banca mare, de la Londra": E foarte dureros sa inchida pozitiile la 3,55 (http://www.standard.ro/articol_64338/isarescu_despre__banca_mare__de_la_londra___e_foarte_dureros_sa_inchida_pozitiile_la_3_55.html) ^^Interesanta poveste. :cheers: Le Clerk October 22nd, 2008, 10:48 PM Wall Street: Marturii complete (http://www.businessmagazin.ro/actualitate/afaceri/wall-street-marturii-complete.html?5846;3344441) ^^ Doua interviuri interesante pe care le recomand celor care vor sa afle "pe viu" cum e sa lucrezi cu "subprime loans". :cheers: Cosmin October 22nd, 2008, 10:52 PM ^^Mai, tu ma ai pe ignore list.:nono::jk: Si Toni Iordache, si Christina Iancu fac parte din cei aproximativ 100.000 de oameni pe care criza financiara si caderile mai marilor sau mai micilor institutii financiare i-au lasat fara slujbe. Financiar vorbind, “practic, toata America si jumatate din Londra nu mai sunt. Si-au pierdut slujbele toti si vorbim pe Facebook si nu ne vine sa credem. Ma intreaba: Tu unde ai ajuns?”, “Pai eu am ajuns la Deloitte, in Romania”, “Lasa, stai acolo, eu am ajuns la coltul strazii”, spune Christina Iancu. Si sirul povestilor poate continua la nesfarsit, cu cuplul de americani, fosti colegi cu Christina Iancu, care au ales sa se mute in Bali, nu pentru exotism, ci pentru ca este foarte ieftin sa traiesti acolo, sau cu traderul bulgar despre care a citit ca s-a intors acasa si s-a calugarit. Cititi aici interviul complet cu Christina Iancu (http://www.businessmagazin.ro/actualitate/afaceri/christina-iancu-cea-mai-mica-tranzactie-600-mil-s.html?5846;3344295). Cititi aici interviul complet cu Tony Iordache (http://www.businessmagazin.ro/actualitate/afaceri/tony-iordache-cash-is-king-daca-aveti-cash-tineti-l-nu-l-bagati-in-nimic-nici-in-banci.html?5846;3344322) Business Magazin tomis3 October 22nd, 2008, 11:07 PM ^^Si eu am observat lucrul asta. Poate ca nu-i intereseaza? :dunno: Moscova cheama companiile romanesti sa participe la reconstructia Abhaziei si Osetiei de Sud (http://www.standard.ro/articol_64336/moscova_cheama_companiile_romanesti_sa_participe_la_reconstructia_abhaziei_si_osetiei_de_sud.html) ^^Oare rusii chiar asa de corupti ne cred, incat sa ne dea cateva contracte de constructie si sa le si recunoastem odraslele? Isarescu despre "Banca mare, de la Londra": E foarte dureros sa inchida pozitiile la 3,55 (http://www.standard.ro/articol_64338/isarescu_despre__banca_mare__de_la_londra___e_foarte_dureros_sa_inchida_pozitiile_la_3_55.html) ^^Interesanta poveste. :cheers: Primul articol: Nu cred ca e vorba de recunoasterea celor doua. Nu mi se pare nimic interesant aici. Al doilea articol: Cand asiaticii se plangeau de acleasi probleme prin '97, presa din SUA ii faceau nebuni si antisemiti.Not all conspiracy theories are alike. Le Clerk October 22nd, 2008, 11:07 PM ^^ Scuze, de obicei nu am timp sa citesc tot ce se posteaza aici si citesc numai cultimele cateva posturi de pe pagina. :( Cosmin October 23rd, 2008, 12:14 AM No biggie.:cheers: La ce banca se refera Isarescu? Bank of England?! tomis3 October 23rd, 2008, 12:18 AM No biggie.:cheers: La ce banca se refera Isarescu? Bank of England?! Nu cred ca e vorba de vreo banca centrala... Pentru prima data in istoria pietei interbancare, unele banci nu si-au inchis pozitiile din lipsa de lei. Dobanzile overnight la lei au explodat la 80% pe an. In loc de castig, speculatorii straini care au pariat in ultimele trei saptamani pe cresterea cursului euro fata de leu se vad nevoiti sa contabilizeze pierderi de zeci de milioane de euro, dupa ce BNR a lasat piata fara lichiditati, fortandu-i astfel sa isi inchida pozitiile pe minus. "Isarescu (guvernatorul BNR, n. red.) i-a ars acum pe speculatori. Cred ca este cea mai mare pierdere pe care or sa o ia strainii pe Romania", a comentat un dealer. Isarescu a avertizat miercuri, intr-o conferinta de presa extraordinara ca cine vrea sa speculeze pe leu trebuie sa aiba lei. El a aratat ca banca centrala a intervenit direct pe piata valutara deoarece constatase "anomalii" si avea indoieli privind realitatea cotatiilor afisate de banci. Toate numele grele din lumea financiara, de la Morgan Stanley la Goldman Sachs, Barclays sau Calyon (banci care de fapt au probleme pe pietele locale, apeland la banii statului) au jucat contra leului. Toti au cumparat agresiv valuta miercurea trecuta, fara sa aiba lei, pe care s-au gandit ca o sa-i imprumute la decontarea tranzactiilor, la doua zile dupa. BNR a vandut miercuri prin intermediul a doua banci locale - BCR si Raiffeisen- mai multe sute de milioane de euro, potrivit estimarilor dealerilor. Vineri, cand aceste cumparari ar fi trebuit decontate, strainii au incercat sa imprumute lei de pe piata monetara, insa cum oferta era limitata, dobanzile au urcat spectaculos. Vineri speculatorii au platit chiar si 80% pe an pentru a atrage lei pentru o zi, insa chiar si la aceste niveluri nicio banca locala nu mai era dispusa sa ofere imprumuturi. Conform surselor citate, unele tranzactii nu au fost decontate vineri pentru ca strainii nu au avut de unde sa ia lei, situatie care nu s-a mai intalnit niciodata pe piata. Nimeni nu stie cum se vor regla tranzactiile si cum vor fi platite penalizarile. Practic, BNR a creat in ultimele saptamani o seceta de lichiditati pe piata. Dealerii estimeaza ca, prin interventiile derulate, banca centrala a scos definitiv de pe piata 3-4 miliarde de lei (echivalent a circa un miliard de euro). La aceste sume se adauga si cele atrase de Ministerul Finantelor, astfel ca in piata monetara nu mai sunt lei. "Grosul pozitiilor speculative pe leu a fost al unor fonduri de hedging. Bancile mari de investitii au actionat ca brokeri pentru aceste fonduri, neputand sa isi asume pozitii atat de mari", comenteaza Ciprian Dascalu, trader al Millennium Bank. Potrivit unor estimari, pozitiile speculative deschise pe piata locala se ridica la 1-2 miliarde de euro. Strainii au imprumutat lei, pe care i-au vandut contra euro, mizand pe o crestere a cursului. Astfel, cand ar fi vandut valuta la un moment ulterior, ar fi obtinut un castig care sa le permita sa ramburseze imprumutul si dobanda si sa ramana cu profit. Analistii straini s-au grabit din nou sa anunte o depreciere puternica a leului, ca si in ianuarie, pe fondul ingreunarii accesului la finantari straine. Un raport publicat de analistii Barclays la inceputul lunii indica o apreciere iminenta a euro spre 4,2 lei, pe fondul unei deteriorari a pozitiei Romaniei, care se bazeaza pe finantari externe pentru a-si acoperi deficitul de cont curent ridicat. BNR a intervenit insa pe piata cand cursul s-a apropiat de pragul psihologic de 4 lei pentru un euro. Banca centrala a reusit printr-o serie de interventii sa opreasca cresterea cursului peste 4 lei/euro, limitand astfel posibilitatile de castig ale speculatorilor. Totodata, fara lichiditati pe piata, strainii pur si simplu nu au mai gasit lei de imprumutat pentru a putea sa continue jocul speculativ. De altfel, lipsa posibilitatilor de a specula impotriva leului s-a vazut saptamana trecuta, cand cursul a scazut usor la Bucuresti, in timp ce forintul maghiar inregistra pierderi puternice. In disperare, strainii au inceput chiar sa vanda valuta pentru a-si inchide pozitiile, in conditiile in care nu mai gaseau finantare in lei. Vineri dupa-amiaza, euro a coborat la Bucuresti la 3,64 lei la sfarsitul sedintei de tranzactionare, in scadere cu peste 3% fata de nivelul de la deschiderea pietei, cand era cotat la 3,77 lei. "Traderii straini nu au inteles ce li se intampla. Nu le venea sa creada ca BNR nu injecteaza lichiditati in piata cand dobanzile urca atat de mult. Cursul poate sa cada spre 3,6 lei pentru un euro sau chiar mai jos, in conditiile in care strainii vor continua sa isi inchida pozitiile", a comentat un dealer care a dorit sa-si pastreze anonimatul. Banca centrala a continuat in aceasta perioada sa deruleze licitatii pentru atragerea de depozite pe o saptamana si nu a intervenit pentru a injecta lichiditati in piata. Nicolaie Alexandru-Chidesciuc, senior economist al ING Bank, considera ca am putea sa vedem chiar dobanzi de 50%-100% pe an pe piata interbancara pentru o perioada limitata, de doua-trei saptamani. "Consideram ca este mai bine pentru BNR sa penalizeze jucatorii care au speculat impotriva leului, in conditiile in care, desi fundamentele economice sunt slabe, nu justifica o depreciere atat de puternica a cursului. Nivelul rezervelor valutare este suficient de ridicat pentru a contracare o lipsa a finantarii straine", spune Chidesciuc. La sfarsitul lunii septembrie BNR avea rezerve valutare de 26 de miliarde de euro, la care se adaugau rezervele de aur, in valoare de 2 miliarde de euro. Majoritatea analistilor locali au considerat necesara interventia BNR pentru a opri cresterea cursului in momentul in care pragul de 4 lei/euro era amenintat, argumentand ca depasirea acestui nivel ar fi periculoasa. Jumatate din creditul contractat de populatie este in valuta, iar deprecierea cursului alimenteaza si presiunile inflationiste. Nicolaie Alexandru-Chidesciuc noteaza totusi ca BNR nu ar trebui sa permita o apreciere prea puternica a leului, deoarece ar putea sa incurajeze deschiderea unor noi pozitii speculative. "Cursul ar trebui mentinut in intervalul 3,8-3,9 lei pentru un euro. Un nivel mai ridicat de curs va conduce probabil la o ajustare mai rapida a deficitului de cont curent." tomis3 October 23rd, 2008, 02:18 AM A little context...The House of Representatives held hearings today (Wednesday) about the role ratings agencies (S&P, Moodys, Fitch etc) played in the financial crisis. This little text message conversation, between two S&P employees about a mortgage-backed security deal on 4/5/2007, came to light: Official #1: Btw (by the way) that deal is ridiculous. Official #2: I know right...model def (definitely) does not capture half the risk. Official #1: We should not be rating it. Official #2: We rate every deal. It could be structured by cows and we would rate it. Bloomberg.com says more about the investigation here: http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601087&sid=ac8Bkp_7F4Rc&refer=home tomis3 October 23rd, 2008, 04:18 AM Am gasit un interviu interesant in zf.ro cu T. Basescu...(LeClerk...this is for you). Presedintele Traian Basescu a declarat ieri ca in cazul in care actuala criza economica, generata in mare parte de coruptie, va modifica intreg spectrul de securitate si de relatii internationale, Romania nu va avea un rol principal, ci doar va fi parte a unor procese. Presedintele a spus ca forta economica a Romaniei nu este a unui lider mondial, iar capacitatea Romaniei "de a furniza securitate" este departe de a fi similara cu a unui stat mare. "Deci noi trebuie sa ne formulam optiunile in interiorul unor optiuni democratice ale aliatilor nostri, aducandu-ne contributia cu experienta pe care o avem, cu forta economica si cu capacitatea de a genera securitate, atat cat le avem", a declarat Basescu. Seful statului a afirmat ca Romania se va situa de partea optiunii europene, care spune clar ca actualele structuri financiare globale nu mai corespund realitatilor globalizarii insesi."Banca Mondiala, Fondul Monetar International, societatile de rating si-au dovedit incapacitatea de a preveni criza financiara", a declarat Basescu, care a precizat ca mare parte din aceasta criza economica este generata de coruptie. "O sa mai spun un lucru pe care il spunem pe ocolite, n-avem curaj sa-l spunem deschis: o mare parte din aceasta criza financiara este generata de coruptie, cea despre care ni se dau lectii de dimineata pana seara. Aici au venit baieti destepti, cu studii la Harvard, la Oxford, si au inventat cum sa-ti cresti actiunile fara sa ai bani. Cum sa dai credite fara sa ai bani", a declarat seful statului. Presdintele Basescu spune ca nivelul de expunere la care s-a ajuns in aceste instrumente toxice de finantare este de 1 pana la 30. "Deci o banca ce are un milion da credite de 30 de milioane. Pana la acest nivel s-a ajuns. Este clar ca mecanismele acestea toxice au fost generate de mai multi factori, dar unul este clar: modul de retribuire a conducatorilor de banci, care si-au putut incasa milioane si milioane prime de suscces, prime de nu stiu ce, pentru ca au acordat credite fara acoperire reala in bani, pe care banca ii avea si dobanzile s-au facut venit al bancii", a declarat Basescu. El a apreciat ca acest mecanism, care a dus la prabusirea unui sistem intreg in Statele Unite, dar si partial in Uniunea Europeana, s-a dovedit a fi mai puternic decat institutiile create sa supravegheze finantele lumii - FMI, Banca Mondiala, companii de rating. "Din acest motiv, la Consiliul European toate aceste institutii au fost puse sub semnul intrebarii in a mai reprezenta pilonii viitorului, pentru securitatea financiara a lumii globalizate", a spus presedintele. Basescu a mai spus ca este clar ca guvernele europene iau masuri extrem de puternice pentru a diminua efectele crizei financiare si pentru a asigura crestere economica in Uniunea Europeana. Presedintele a participat ieri, la Constanta, la o intalnire de lucru pe tema "Securitate sporita in regiunea Marii Negre - oportunitati, initiative si instrumente", organizata de Fundatia Konrad-Adenauer-Stiftung Romania. tomis3 October 23rd, 2008, 05:02 AM Isarescu gone wild...:) Isarescu: Ei au crezut ca noi suntem prosti si ei sunt destepti Ziarul Financiar 22.10.2008 Mugur Isarescu, guvernatorul BNR, a criticat miercuri analistii straini care intocmesc rapoarte fara sa stie ce se intampla in realitate in Romania. El a dat exemplul unui analist de la Citi, care intr-o discutie nu stia care este diferenta intre inflatia anuala si inflatia medie, dar in schimb spunea ca Romania are probleme economice. De asemenea, guvernatorul s-a legat de un raport publicat saptamana trecuta de Goldman Sachs, prin care Romania era "inclusa la gramada" in grupa tarilor cu cea mai mare vulnerabilitate la criza financiara. Isarescu a facut aceste declaratii in contextul in care BNR a respins saptamana trecuta un atac asupra leului din partea bancilor straine, care au ajuns sa nu-si inchida pozitiile pentru ca nu au avut de unde sa cumpere lei.Strainii contabilizeaza pierderi mari in urma acestui atac, dar scandalul neinchiderii pozitiilor la termen ramane. Isarescu a mentionat ca BNR a invatat mult de-a lungul anilor si ca nu mai este asa simplu sa speculezi pe curs. Inaintea unui atac analistii straini publica rapoarte prin care tara respectiva este criticata din punct de vedere macroeconomic. "Tactica asta o stim si noi", a mentionat Isarescu. Le Clerk October 23rd, 2008, 07:16 AM Am gasit un interviu interesant in zf.ro cu T. Basescu...(LeClerk...this is for you). I said this even before Basescu thought it (I think he's on SSC and getting ideas from here. Who is he? :shifty:....Cosmin maybe?): I see nobody replied this news, which I think it's huge. It's like saying that the Republican Party was paid to cause this American and subsequently international crisis. In America, paying a consultancy firm to talk a political group into adopting or rejecting some bill is called "lobbying", in some other countries it is called "corruption". I think it is extremely important for America to get its act together and become again that landmark of social and political morality it used to be after WW2, otherwise it will cease to be the point of reference for the rest of the world. And this is as bad for America as is for the rest of the world. :ohno: :D Cat despre reorientarea spre Europa a Romaniei, ti-am spus mai demult ca Romania va incepe sa faca jocurile Frantei in UE si vad ca se da bine si pe langa germani mai nou (fundatia KAS). :cheers: tomis3 October 23rd, 2008, 07:25 AM Atunci nebunul e ala care nu crede ca s-a schimbat radical situatia? Le Clerk October 23rd, 2008, 09:31 AM La 12 ore de la inaugurare Probleme de calitate la Pasajul Bascov: au cedat capacele de canal (http://www.hotnews.ro/stiri-esential-4923615-probleme-calitate-pasajul-bascov-cedat-capacele-canal.htm) :wtf: Cosmin October 23rd, 2008, 09:36 AM I said this even before Basescu thought it (I think he's on SSC and getting ideas from here. Who is he? :shifty:....Cosmin maybe?): Gaozarule!:eek: Le Clerk October 23rd, 2008, 09:36 AM Gaozarule!:eek: ^^:lol::cheers: Cosmin October 23rd, 2008, 10:11 AM 8nEDcvZsIek Nu inteleg de unde a scos faza cu EUR mai tare ca USD. In momentul asta EUR/USD = 1.2820 si e in cadere de ceva timp. In rest...:rofl: nebunul October 23rd, 2008, 10:55 AM Atunci nebunul e ala care nu crede ca s-a schimbat radical situatia? Eu merg pe mina celei mai mari puteri militare - USA/UK. De un an si ceva Basescu si-a schimbat discursul (maturitate politica finally) dar nu si apartenenta. USA este singura care ne poate garanta securitatea. Istoria ne arata intotdeauna realitatea I said this even before Basescu thought it (I think he's on SSC and getting ideas from here. Who is he? :shifty:....Cosmin maybe?): Cat despre reorientarea spre Europa a Romaniei, ti-am spus mai demult ca Romania va incepe sa faca jocurile Frantei in UE si vad ca se da bine si pe langa germani mai nou (fundatia KAS). :cheers: Germania negociaza interesul propriu in numele UE. Vedeti chiar si reactiile tinerilor germani de pe SSC. Pentru ei Rusia este o necesitate. EEurope e o cheltuiala ... Romania face deja jocurile Frantei de ani buni. Si tot de de ani buni Base a declarat oficial ca invita Franta in proiecte energetice comune. Also remember francophonie ... Nu sint noutati tomis3 October 23rd, 2008, 11:05 AM Eu merg pe mina celei mai mari puteri militare - USA/UK. De un an si ceva Basescu si-a schimbat discursul (maturitate politica finally) dar nu si apartenenta. USA este singura care ne poate garanta securitatea. Istoria ne arata intotdeauna realitatea Germania negociaza interesul propriu in numele UE. Vedeti chiar si reactiile tinerilor germani de pe SSC. Pentru ei Rusia este o necesitate. EEurope e o cheltuiala ... Romania face deja jocurile Frantei de ani buni. Si tot de de ani buni Base a declarat oficial ca invita Franta in proiecte energetice comune. Also remember francophonie ... Nu sint noutati Asa a crezut si Georgia!!! Basescu tocmai i-ai facut pe Americani corupti si tu crezi ca inca mai mizeaza pe acea axa Bucuresti-Londra-Washington? Le Clerk October 23rd, 2008, 11:15 AM Basescu spune ca Romania nu doreste ca Republica Moldova sa fie "abandonata la pachet cu Ucraina" (http://www.ziua.ro/news.php?data=2008-10-23&id=14825) :eek: Base incepe sa fie din ce in ce mai direct... tomis3 October 23rd, 2008, 11:19 AM Basescu spune ca Romania nu doreste ca Republica Moldova sa fie "abandonata la pachet cu Ucraina" (http://www.ziua.ro/news.php?data=2008-10-23&id=14825) :eek: Base incepe sa fie din ce in ce mai direct... Basescu is pretty active these days...but I thought he was supposed to be in India today.. nebunul October 23rd, 2008, 11:23 AM Fara forta militara rapida Europa este egala cu zero barat. Si deci va fi la mina resurselor sovietice. Cind se va materializa ERRF-ul de care se tot discuta de ani buni (and nothing happened yet) atunci poate ma mai (ras)gindesc ... short term, sper sa se materializeze reactoarele 3 si 4 si poate 5 si 6 cu ajutorul Frantei :cheers: Le Clerk October 23rd, 2008, 11:25 AM Base are dreptate. UE a abandonat Ukraina in mainile Rusiei. Franta a anuntat deja ca nu o va sustine sa obtina MAP in decembrie si la fel va face si Germania probabil. In consecinta, Ukraina nu va obtine MAP-ul in viitorul previzibil, iar cu privire la sansele ei de integrare in UE, well, cred ca in urmatorii 20 ani trebuie integrati Balcanii si apoi Ukraina. Iar Moldova ramane si ea de caruta alaturi de Ukraina. Sper sa se schimbe conducerea de la Chisinau, pentru ca altfel nu se va intampla nimic in Moldova din punctul asta de vedere. Totusi, un semnal important este reorientarea economica a MOldovei spre Romania/UE ceea ce va obliga inclusiv conducerea comunista sa asculte maui mult ceea ce se spune la Bucuresti. tomis3 October 23rd, 2008, 11:31 AM Base are dreptate. UE a abandonat Ukraina in mainile Rusiei. Franta a anuntat deja ca nu o va sustine sa obtina MAP in decembrie si la fel va face si Germania probabil. In consecinta, Ukraina nu va obtine MAP-ul in viitorul previzibil, iar cu privire la sansele ei de integrare in UE, well, cred ca in urmatorii 20 ani trebuie integrati Balcanii si apoi Ukraina. Iar Moldova ramane si ea de caruta alaturi de Ukraina. Sper sa se schimbe conducerea de la Chisinau, pentru ca altfel nu se va intampla nimic in Moldova din punctul asta de vedere. Totusi, un semnal important este reorientarea economica a MOldovei spre Romania/UE ceea ce va obliga inclusiv conducerea comunista sa asculte maui mult ceea ce se spune la Bucuresti. Cred ca singura sansa a Moldovei e unirea. Dar Romania tre sa munceasca mult pt asta. Daca reusim sa crestem conform previziunilor FMI-ului, poate prin 2012-2013 putem face ceva..acum suntem prea saraci. nebunul October 23rd, 2008, 12:00 PM Recitesc posturile observ (editez) miliarde de greseli. Scuze - retroactiv si anticipat !!! Serviciu&SSC nu se prea iubesc :):cheers: nebunul October 23rd, 2008, 12:10 PM Base are dreptate. UE a abandonat Ukraina in mainile Rusiei. Franta a anuntat deja ca nu o va sustine sa obtina MAP in decembrie si la fel va face si Germania probabil. In consecinta, Ukraina nu va obtine MAP-ul in viitorul previzibil, iar cu privire la sansele ei de integrare in UE, well, cred ca in urmatorii 20 ani trebuie integrati Balcanii si apoi Ukraina. Iar Moldova ramane si ea de caruta alaturi de Ukraina. Sper sa se schimbe conducerea de la Chisinau, pentru ca altfel nu se va intampla nimic in Moldova din punctul asta de vedere. Totusi, un semnal important este reorientarea economica a MOldovei spre Romania/UE ceea ce va obliga inclusiv conducerea comunista sa asculte maui mult ceea ce se spune la Bucuresti. Exact pozitia mea - Germania isi vede interesul. Ucraina si Moldova sint doar instrumente de necociere . Acelasi lucru este valabil si pentru Romania. La o situatie delicata in care UE (Germania) este "invitata" sa negocieze resurse ieftine v influienta regionala, Romania are doar de pierdut. Este deci oportuna pozitia echilibrata a lui Base vis a vis de cei 3 mari jucatori - USA, EU si Rusia. In alte cuvinte, sintem deschisi la orice parteneriat. Problema apare atunci cind interesele celor trei devin antagonice. De aceea, si intr-o astfel de situatie, ramin ferm pro USA :cheers: tomis3 October 23rd, 2008, 12:39 PM Exact pozitia mea - Germania isi vede interesul. Ucraina si Moldova sint doar instrumente de necociere . Acelasi lucru este valabil si pentru Romania. La o situatie delicata in care UE (Germania) este "invitata" sa negocieze resurse ieftine v influienta regionala, Romania are doar de pierdut. Este deci oportuna pozitia echilibrata a lui Base vis a vis de cei 3 mari jucatori - USA, EU si Rusia. In alte cuvinte, sintem deschisi la orice parteneriat. Problema apare atunci cind interesele celor trei devin antagonice. De aceea, si intr-o astfel de situatie, ramin ferm pro USA :cheers: Singur...dar probabil ca pe SUA nu se mai poate conta. Ramanem doar cu EU si Rusia...:ohno: RODINVEST October 23rd, 2008, 01:30 PM Sa nu uitam ca America are atat rezerve de petrol cat si de gaze neexploatate. Le tin la pastrare baietii nu or sa fie niciodata slabi cand Rusia isi va fi consumat toate rezervele sa isi sustina cresterea economica USA deabia ce o sa inceapa sa isi exploateze propriile zacaminte. Eu cred ca o politica gen ne doare in cot de SUA este gresita. In cativa ani isi revine si poate criza asta este ce trebuia sa se intample de mult ca SUA sa realizeze ca polueaza, consuma,etc prea mult. tomis3 October 23rd, 2008, 01:42 PM Sa nu uitam ca America are atat rezerve de petrol cat si de gaze neexploatate. Le tin la pastrare baietii nu or sa fie niciodata slabi cand Rusia isi va fi consumat toate rezervele sa isi sustina cresterea economica USA deabia ce o sa inceapa sa isi exploateze propriile zacaminte. Eu cred ca o politica gen ne doare in cot de SUA este gresita. In cativa ani isi revine si poate criza asta este ce trebuia sa se intample de mult ca SUA sa realizeze ca polueaza, consuma,etc prea mult. Oil reserves are around 22 billion barrels...At current consumption that's good for about 3 years. nebunul October 23rd, 2008, 01:42 PM Este suficient sa ne uitam la marimea economiei ... Rusia foloseste EU ca sa slabesca pozitia SUA. Poate Obama va resusi sa uneasca EU-SUA asa cum a facut Clinton ... http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_(nominal) USA 13,843,825 Russia 1,289,582 ... so let's get real (this century anyway) :cheers: tomis3 October 23rd, 2008, 01:48 PM Este suficient sa ne uitam la marimea economiei ... Rusia foloseste EU ca sa slabesca pozitia SUA. Poate Obama va resusi sa uneasca EU-SUA asa cum a facut Clinton ... http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_(nominal) USA 13,843,825 Russia 1,289,582 ... so let's get real (this century anyway) :cheers: US GDP is very vulnerable and somewhat inflated (some say by as much as 20%)...Look up something called hedonic inflation if you want to know what I'm talking about. nebunul October 23rd, 2008, 02:07 PM Same applies to Russia ... you got my point though tomis3 October 23rd, 2008, 02:12 PM Same applies to Russia ... you got my point though As far as I know, only the US does these creative hedonic adjustments to GDP and inflation. RODINVEST October 23rd, 2008, 02:18 PM I Russia several journalists were killed this year. I rest my case. tomis3 October 23rd, 2008, 02:19 PM I Russia several journalists were killed this year. I rest my case. What does that have to do with anything? Cosmin October 23rd, 2008, 02:25 PM Oil reserves are around 22 billion barrels...At current consumption that's good for about 3 years. What about Canada? Don't they have some 180 billion barrels? Isn't Canada second only to Saudi Arabia in terms of oil reserves? Wouldn't Canadian oil be of use to the US in the future also? tomis3 October 23rd, 2008, 02:30 PM What about Canada? Don't they have some 180 billion barrels? Isn't Canada second only to Saudi Arabia in terms of oil reserves? Wouldn't Canadian oil be of use to the US in the future also? You mean their oil sands? I don't know how much they have, but I do know that it's expensive as hell to extract; I've heard that it costs around $50-70 a barrel. Le Clerk October 23rd, 2008, 02:33 PM Varujan Vosganian: Romania va participa la proiectul South Stream, daca va fi invitata (http://economie.hotnews.ro/stiri-energie-4926130-varujan-vosganian-romania-participa-proiectul-south-stream-daca-invitata.htm) tomis3 October 23rd, 2008, 02:37 PM Deciding between Nabucco and South Stream WHICH will it be? The next American president will have to decide. Either Europe gets natural gas from Iran, or Russia stitches up the continent’s energy supplies for a generation. In one sense, it is hard to compare the two problems. Iranian nuclear missiles would be an existential threat to Israel. If Russia sells it rocket systems and warhead technology, or advanced air-defence systems (or vetoes sanctions) it matters. By contrast, Russia’s threat to European security is a slow, boring business. At worst, Europe ends up a bit more beholden to Russian pipeline monopolists than is healthy politically. But life will go on. Europe’s energy hopes lie in a much discussed but so far unrealised independent pipeline. Nabucco, as it is optimistically titled (as in Verdi, and freeing the slaves) would take gas from Central Asia and the Caspian region via Turkey to the Balkans and Central Europe. That would replicate the success of two existing oil pipelines across Georgia, which have helped dent Russia’s grip on east-west export routes. Russia is trying hard to block this. It is reviving the idea of an international gas cartel with Qatar and Iran. It also wants to kybosh Nabucco through its own rival project, the hugely expensive ($12.8 billion) South Stream. Backed by Gazprom (the gas division of Kremlin, Inc) and Italy’s ENI, it has already got support from Austria, Bulgaria and Serbia. The project has now been delayed two years to 2015. But politicking around it is lively. This week the Kremlin managed to get Romania—until now a determined holdout on the Nabucco side—to start talks on joining South Stream. As Vladimir Socor, a veteran analyst at the Jamestown Foundation, notes, that creates just the kind of contest that the Kremlin likes, in which European countries jostle each other to get the best deal from Russia. Previously, that played out in a central European battle between Austria and Hungary to be Russia’s most-favoured energy partner in the region. Now the Kremlin has brought in Slovenia to further increase its leverage. All this works only because the European Union (EU) is asleep on the job. Bizarrely, Europe’s leaders publicly maintain that the two pipelines are not competitors. They have given the task of promoting Nabucco to a retired Dutch politician who has not visited the most important countries in the project recently (or in some cases even at all). The main reason for the lack of private-sector interest is lack of gas. The big reserves are in Turkmenistan, but Russia wants them too. Securing them for Nabucco would mean a huge, concerted diplomatic push from the EU and from America. It would also require the building of a Transcaspian gas pipeline. That is not technically difficult (unlike, incidentally, South Stream, which goes through the deep, toxic and rocky depths of the Black Sea). But it faces legal obstacles, and could be vetoed by both Russia and Iran. As Zeyno Baran of the Hudson Institute argues in a new paper, “the fortunes of the two pipelines are inversely related”. That is America’s dilemma. Befriending Iran would create huge problems for Russia. An Iranian bypass round the Caspian allows Turkmen gas (and Iran’s own plentiful reserves) to flow to Turkey and then on to Europe. But the same American officials, politicians and analysts who are most hawkish about Russia tend also to be arch-sceptics about starting talks with the mullahs (or even turning a blind eye to Iranian gas flowing through an American-backed pipeline). If Iran can make it clear that does not want to destroy Israel and promote terrorism (and stops issuing rhetorical flourishes on the subject) it stands to benefit hugely. The “grand bargain” has never looked more tempting—or more urgent. http://www.economist.com/daily/columns/europeview/PrinterFriendly.cfm?story_id=12455355 joce23 October 23rd, 2008, 02:38 PM You mean their oil sands? I don't know how much they, but I do know that it's expensive as hell to extract; I've heard that it costs around $50-70 a barrel. Ai dreptate: extractia e ff dificila si prin urmare costurile sunt extrem de mari. tomis3 October 23rd, 2008, 02:42 PM On October 17 in Moscow, Gazprom president Alexei Miller conferred in the presence of the Romanian ambassador with the general managers of Romania’s Transgaz and Romgaz companies,. Gazprom’s communiqué implied, and subsequent leaks to the Russian media corroborated, that the Russian side proposed including Romania in the South Stream gas pipeline project. In that case, Gazprom would modify the planned route and build a section of the pipeline through Romania, instead of bypassing that country as the existing plans envisaged. (Interfax, October 17; Ziua [Bucharest], October 18; Kommersant, RossBusinessConsulting, October 20). Gazprom grafted the South Stream offer onto an agenda that included Russian gas supplies to Romania and the possible construction of a gas storage site at Margineni (northeastern Romania). Senior Gazprom managers will pay a return visit to Romania to continue the discussions after the country’s parliamentary elections in November. The offer to Romania appears designed to increase Russia’s leverage vis-ŕ-vis countries that have already signed up for South Stream and are now negotiating the commercial and financial terms separately with Gazprom. The Russians propose to include more countries in South Stream than the pipeline could possibly reach. By the same token, Russia offers to include more countries than it could possibly supply from Russian gas reserves in the years ahead. Gazprom is tempting the maximum possible number of countries, playing them off against each other with the prospect of individual package deals around South Stream. Package deals would include supply contracts, transit revenue, and storage sites that could confer on this or that recipient country the coveted status of a gas-trading “hub.” Mostly aware of Gazprom’s limited gas export potential in the years ahead, the countries are vying to wrap up supply contracts ahead of their neighbors and to make the most out of any possible transit and storage opportunities. Romania is only the latest addition to Gazprom’s list of candidate countries for the proposed South Stream. Originating on Russia’s Black Sea coast, the pipeline would run across the seabed to Bulgaria, there potentially to bifurcate into a southern branch to Greece and southern Italy and a northern branch into Serbia, Hungary, and Austria, with a potential detour to Slovenia and northern Italy. The plans for various routes have not been finalized at this stage; but for the most part are mere lines on maps. Most countries along these routes have reason to worry about being short-changed on the deal if Russia reduces the scope of supplies, transit, and storage, or scraps some pipeline sections for any reasons (Russian production shortfalls, commercial priorities, or political considerations). Moscow manipulates such concerns. By negotiating with Slovenia for transit, for example, Gazprom is strengthening its negotiating hand with regard to Hungary and even Austria. The Russians have played off Austria and Hungary against each other with regard to the location and capacity of gas storage (“hubs”). With Gazprom’s offer to Romania, it is now Serbia’s and even Bulgaria’s turn to be concerned. If Romania takes the bait, Gazprom would be in a position to discuss South Stream’s route into Central Europe via Romania, instead of Serbia. At the moment, Moscow is pressuring Belgrade to sell the Serbian Oil Industry (NIS) far below its real value to Gazprom Neft, as part of the overall South Stream deal with Serbia. The Serbs are resisting on the issue of NIS but would relent if Gazprom could credibly threaten to circumvent Serbia via Romania. Furthermore, if the Romanian government plays along with Moscow, Gazprom would be in a position to divide the gas volumes across the seabed into two pipelines, one to Romania and one to Bulgaria, instead of the single pipeline to Bulgaria; or even to bypass Bulgaria altogether, according to Russian press leaks (Kommersant, RossBusinessConsulting, October 20). Apparently, Moscow is seeking to soften up Serbia and Bulgaria on energy negotiations and potentially on other issues by making this overture to Romania. Russia’s South Stream temptation seems to work on most of these countries because the Western-backed Nabucco project does not. It is a measure of the European Union’s abdication from leadership in this regard that a small country like Hungary has taken over a leading role in promoting Nabucco (see EDM, July 21, September 29). Hungary’s Socialist government has nevertheless hedged its bets by signing up for South Stream; but the privately owned MOL company is a loyal member of the Nabucco consortium, as is the Romanian government through Transgaz. For its part, the United States backs Nabucco to the hilt rhetorically but vetoes Iranian gas (the project’s designated supply source) and cannot offer a practicable alternative after having neglected the United States’ own Caspian agenda. Russia envisages using Turkmen gas at least in part for future delivery through South Stream as “Russian” gas. Romania can comfortably turn down the South Stream bait because it does not need additional gas volumes in the short or medium term. The country consumes some 18 billion cubic meters of gas annually, including approximately 12 billion from internal production and some 6 billion cubic meters per year imported from Russia. The proven reserves in Romania are expected to last another 30 years at existing rate of extraction. Given this balance, Romania enjoys the highest level of gas supply security in Central-Eastern Europe, where all the other countries depend heavily on Russian-delivered gas. However, Romania pays what it describes as inordinately high prices for Russian gas, which is delivered by two intermediary companies. Bucharest would like to buy directly from Gazprom, eliminating the two intermediaries, and to reactivate the decade-old Margineni gas storage project in partnership with Gazprom. Ever since Russia announced the South Stream project in the spring of 2007, the Romanian presidency and government have correctly analyzed the project’s drawback, including the exorbitant price of gas (due to the seabed pipeline of world-record length and depth) and almost certain supply shortfalls (due to Gazprom’s looming production shortfalls). Moscow, however, apparently hopes to induce some political groups in Romania into joining at least discussions on South Stream after the forthcoming Romanian elections. This would strengthen Russia’s hand vis-ŕ-vis other countries in the region as well as Romania. http://www.jamestown.org/edm/article.php?article_id=2373464 Le Clerk October 23rd, 2008, 02:44 PM Deciding between Nabucco and South Stream http://www.economist.com/daily/columns/europeview/PrinterFriendly.cfm?story_id=12455355 Interesting...Rusia se joaca cu toti copilasii astia din UE si le arata acadeaua, dupa care toti incep sa fuga dupa ea. Sunt si eu curios ce va alege SUA dintre 2 rele (Rusia si Iranul). :cheers: Le Clerk October 23rd, 2008, 02:50 PM http://www.jamestown.org/edm/article.php?article_id=2373464 ^^ WOW. You should post this on DLM. It would cause an interesting discussion. Sunt suprins sa citesc confirmarea unei temeri recente legata de faptul ca Rusia va incerca sa se implice in procesul politic intern din Romania, pentru a-si sustine forte politice aflate de partea sa. :doh: tomis3 October 23rd, 2008, 03:04 PM ^^ WOW. You should post this on DLM. It would cause an interesting discussion. Sunt suprins sa citesc confirmarea unei temeri recente legata de faptul ca Rusia va incerca sa se implice in procesul politic intern din Romania, pentru a-si sustine forte politice aflate de partea sa. :doh: I think you misread. I'm not saying Russia would not want to do that, but the artcile does not say that. tomis3 October 23rd, 2008, 03:34 PM Outgoing US ambassador slams corruption in Romania http://www.iht.com/articles/ap/2008/10/23/business/EU-Romania-US-Ambassador.php?pass=true Le Clerk October 23rd, 2008, 03:50 PM I think you misread. I'm not saying Russia would not want to do that, but the artcile does not say that. Articolul spune ca, urmare a unui posibil deal pentru SS, Rusia va avea influenta mai mare in Romania. Daca observi, Vosganian a zis deja DA. Si cred ca reflecta pozitia guvernului. Ma indoiesc insa ca Basescu e foarte fericit sa auda acest lucru: Moscow, however, apparently hopes to induce some political groups in Romania into joining at least discussions on South Stream after the forthcoming Romanian elections. This would strengthen Russia’s hand vis-ŕ-vis other countries in the region as well as Romania. Le Clerk October 23rd, 2008, 04:03 PM Imagini din Londra anului 1904! Link (http://www.ziua.ro/news.php?data=2008-10-23&id=14849) tomis3 October 24th, 2008, 12:23 AM The Economist's new motto: We scare because we care. The economies of eastern Europe face stormy times, even if Western banks hold their nerve. The political fallout may be even worse WILL an ex-communist country be the next Iceland? The dramatic collapse of that country’s economy, endangering savings from hapless depositors in Britain and elsewhere, has highlighted other risky but obscure corners of the world’s financial system. The stability of the Ukrainian hryvnia, the implications of the Latvian property crash and Hungarians’ troubling penchant for loans in Swiss francs are among the exotic topics now crowding policymakers’ desks. Countries such as the ex-communist ones in eastern Europe are particularly at risk during periods of financial turmoil. First, because the counterpart of soaring foreign investment has been gaping current-account deficits (Latvia’s, for example, peaked at 26% of GDP in the third quarter of last year). Second, their central banks and governments are unlikely to be able to muster the financial firepower now being deployed in the big economies of the West. Already a couple of banks have toppled; stockmarkets have plunged, wiping out years of savings and hitting balance-sheets. The price of credit-default swaps—the market’s estimation of a borrower’s creditworthiness—ranges from the reassuring to the alarming (see map). As worries intensified, Hungary’s central bank on October 22nd raised interest rates from 8.5% to 11.5%. http://media.economist.com/images/20081025/CFB986.gif For countries that have benefited from big flows of outside money, delivered by a highly leveraged global financial system, the mix of problems looks scary. Those big current-account deficits in every country save Russia suggest they may be living beyond their means. Some (but not all) have public or private sectors with big foreign debts; these may be hard to refinance. Some (again, not always the same ones) have wobbly banks and large state deficits. At best, the region is in for more nasty shocks that will need external support from lenders such as the IMF. At worst, some countries face debt restructuring, currency collapse and depression; that raises the spectre of political upheaval, too. The turmoil has been most spectacular in Russia. There the stockmarket has plunged by some two-thirds since its peak in May, sending its fabled oligarchs scrambling to liquidate their portfolios to meet bankers’ demands. Oleg Deripaska, probably the richest of these well-connected tycoons—now embroiled in a British political scandal (see article)—has sold prized stakes in Western companies which he had pledged as collateral in the $4.5 billion acquisition of a 25% stake in Russia’s biggest metals producer, Norilsk Nickel. These wild shifts in fortunes reawaken memories of the 1998 financial crash, in which default and devaluation wiped out most of Russia’s private banking system. But few expect a reprise. Thanks to $1.3 trillion in oil and gas revenues over the past eight years, Russia now sits on a mighty pile of cash and liquid assets, still in excess of $500 billion, in its foreign-exchange reserves and other funds. It is unclear how well the Kremlin will organise the bail-outs and who will benefit. A lower oil price may affect the geopolitical ambitions of Russia and its allies (see article). Some oligarchs may become minigarchs. But Russia will not need to beg for cash from the outside world. In Ukraine, the next-largest country in the region, the story is quite different. The stockmarket has plunged by nearly 80% this year. The hryvnia, the national currency, recently hit a seven-year low against the dollar. The sixth-largest bank, Prominvest, suffered a run. Rating agencies have issued downgrades. Economic growth is plunging. Inflation is 25%. The outside world wants to help. Officials are haggling with the IMF about an emergency loan of up to $14 billion—around a fifth of the $55 billion-66 billion that Ukraine needs to raise by next year to roll over short-term loans, pay interest on other debts and finance the rest of its current-account deficit. That would normally require hard bargaining about banking reform, higher interest rates and a stringent public-spending regime to curb inflation. The problem is that Ukraine, even by its own awful standards, is in political chaos. The prime minister and president are at loggerheads about whether an impending general election (now postponed until December 14th) is legal. A new government able to take tough decisions will not be in the saddle for weeks, even months. Keen not to be seen as too slow to assist, the IMF may stump up a loan nonetheless. Lifelines from outside The IMF is one source of help (and may be happy to have something to do after years in which its role in the region seemed to be shrinking). For countries closer to “old Europe”, another possible provider of assistance is the European Central Bank. On October 16th the ECB provided a short-term credit line of €5 billion ($6.7 billion) to Hungary, which is not in the euro zone but has an economy closely linked to it. The foreign-exchange market there had all but seized up amid worries about debts, public finances and growth prospects. Although much richer than Ukraine, with GDP per head roughly three times as high, Hungary is in some senses even more vulnerable. Public debt is more than 60% of GDP (a lot by the region’s standards), thanks to a communist-era borrowing spree and spendthrift governments since then. In 2006 the budget deficit exceeded 9% of national income. The current-account deficit this year amounts to €6.8 billion, or 5.5 % of GDP. Recent debt auctions have been cancelled because of a buyers’ strike. Many Hungarian households and firms have taken out hard-currency loans (such loans, originally at much lower interest rates than forint-denominated ones, account for 90% of new mortgages since 2006 and 20% of GDP). In effect these were personal bets, now looking ill-judged, on the convergence of the forint with the euro. The weak forint already means higher interest payments; if that trend continues, many Hungarians risk bankruptcy. Hungary’s economy could certainly be in better shape. But outsiders give the authorities credit for efforts in the past two years to cut the budget deficit, now slightly less than 4% of GDP. The government has started cross-party talks on a further austerity programme. The Hungarian central bank is impressively well-run. The IMF and ECB are ready to lend more if needed. The huge question, in Hungary and elsewhere, is whether foreign banks will stand by their local customers. Like most of the new members of the European Union, Hungary has sold off most of its banks to outsiders. That once looked the best way to create a solid financial system, allowing countries to borrow freely and grow fast, without risking the kind of crisis suffered by emerging markets in past decades. In retrospect, it looks risky. For the past decade Western banks, such as Erste Bank and Raiffeisen (Austria), UniCredit (Italy) or Swedbank and SEB (Sweden), have piled in to the promising new markets on their doorsteps, lending boldly and buying up sometimes richly priced local banks. Now those huge loan books—in Austria’s case fully 43% of GDP, compared with 5% for Italy and 1% for Sweden—are souring at a time when wobbly banks may feel that scarce cash is better deployed at home. Such deposits abroad are not covered by home-country insurance. The foreign banks are already reining back lending, refusing to issue mortgages in foreign currency and demanding better security. That is prudent, if belated. The danger is that they may go much further, cutting off new lending or refusing to roll over outstanding loans, even to solid borrowers. That could send bankruptcies and unemployment rocketing. Another possibility is that one or more parent banks will put a troubled subsidiary up for sale, perhaps to a Russian buyer. That prospect is unlikely. But it sets nerves jangling in places such as the Baltic states. At first sight it is these economies that seem in the riskiest position. A sharp slowdown had started even before the global financial crash. Estonia and Latvia in particular had enjoyed remarkable property booms, generously financed by bank lending. That was one factor in their colossal current-account deficits. The bubbles have popped; growth, running in double digits in 2006, has come to a halt. This has been a hard but so far orderly landing. Whether it now turns catastrophic is an open question. The debts must still be repaid. Fitch, a rating agency, which downgraded all three Baltic countries this month, reckons their gross external financing requirements next year (the money they need for foreign debt repayments and their current-account deficits) are 400% of likely year-end foreign-exchange reserves in Latvia, 350% in Estonia and 250% in Lithuania. These are the highest ratios in emerging Europe. In theory, the external imbalances should unwind of their own accord. The slowdown at home is already shrinking current-account deficits. If the local banks run out of money because of bad loans, their foreign owners will send them more cash; the sums involved are big by Baltic standards, but small by the standards of rich-country banks. Swedbank, for example, has 16% of its loans in the Baltic states, (190 billion Swedish kronor, equivalent to $32 billion or €20 billion). Only 1.2% of the total look bad so far, the bank says. Sweden’s regulators say the biggest banks can write off as much as 10% of Baltic lending without eroding their own capital. Sweden launched a $200 billion bail-out plan this week to bolster confidence. Furthermore, despite the ballooning foreign borrowings of firms and households, none of the Baltic states has much public debt to worry about (Estonia even has net assets). Public finances are solid. The governments still have investment-grade credit ratings. Pegs and their dangers The problem is not so much survival, as finding the right policy mix to minimise the effects of sharp slowdown. All three Baltic states have their currencies pegged to the euro, either in formal currency boards (where the amount of money in circulation is directly linked to foreign-exchange reserves) or, in Latvia’s case, in a similar but slightly more flexible arrangement. That was a shrewd move in the 1990s, when it helped to stabilise economies left prostrate after the collapse of Soviet planning, and was a good way of keeping on track for eventual membership of the euro (something Lithuania missed by a statistical whisker in 2006). It is made safer by the fact that none of the countries is a financial centre: shorting the Icelandic krona was child’s play compared with the difficulties of speculating in the thinly traded Latvian lat or the Estonian kroon. The main disadvantage of the arrangement is that it limits policymakers’ flexibility. If outsiders suddenly pull money out of a country with a pegged currency, the money supply shrinks, risking a deep depression. A country with a floating exchange rate can try to restore competitiveness and stoke growth by devaluing the currency. For any of the Baltic states, a float would be a catastrophic humiliation. It would also not necessarily help matters: for small countries, the risks of a free-floating currency are greater and the benefits less. So the likelihood is that the three Baltic countries face, at best, big cuts in public spending and lower output, perhaps for several years, while they pay off their debts and regain competitiveness. In happier conditions the governments would run deficits to counter this. In the current gloom, more borrowing risks making outside lenders feel even twitchier. Most of the EU’s new members are in a stronger position, and should scarcely be put in the same category as the problematic countries. Poland, for example, has public debt of around 40% of GDP, while growth is nearly 6% and inflation at 4.5%. A strong economy has meant healthy tax revenues and kept budget deficits down. The zloty, like the Hungarian forint, has been wobbly, and a sharp slowdown in western Europe, the biggest export market for all ex-communist countries, will affect Poland too. But life should be at worst a bit tougher, rather than downright nasty. The price of corruption Potentially more vulnerable are the poorest new members of the EU, Romania and Bulgaria. For now, growth in both countries remains strong. But the imbalances are striking: Bulgaria’s current-account deficit is likely to be 24% this year. Bursting property bubbles and a wave of corporate bankruptcies could expose the poor quality of banks’ loan books. The question then will be how much support and attention either country will receive from outside. Whereas the Baltic states are well-regarded, enthusiasm in the EU for a Bulgarian bail-out is likely to be limited, thanks to the failure of the authorities in Sofia to fulfil commitments to clean up organised crime and corruption. And that is the deeper problem for eastern Europe: not so much financial wobbles and weaknesses, but corrupt and incompetent politics. Their leaders found it hard enough to govern efficiently even when times were good. What will happen when foreign investors are stingier and growth slows or stops? Ever since the collapse of communism in 1989, the eastern half of Europe has been struggling to reach the levels of economic, social and cultural development of the west. The ruinous legacy of one-party rule and planned economies was daunting. Everything from the rule of law to competitive companies needed to be rebuilt (in the case of the central European countries) or constructed from scratch (for those whose pre-communist experience was of autocracy or feudalism). The results were impressive. Living standards soared; foreign investment poured in; politics settled down. The richest ex-communist countries are now nearing “Western” countries such as Greece and Portugal. So the fears of some in “old Europe” in the early 1990s that the new neighbours were likely to be poverty-stricken and unstable, exporting hungry migrants and crime to the rest of the continent, looked ridiculously overblown. Expanding the EU and NATO eastward went from a preposterous fantasy to common sense. One small ex-communist country, Slovenia, has joined the euro; another, Slovakia, will do so in January. The next few years are likely to be a lot harder. A sharp recession will expose the cost of stalled reforms in previous years. In most of the ex-communist countries, the effort to meet EU and NATO requirements was a high-water mark in terms of political commitment to good government and sound economic policies. Since then, the approach has been to sit back and enjoy the weather: low borrowing costs, high foreign investment, rising tax revenues and higher living standards. Voters may not have thanked governments for this, but the political pressure to take painful decisions has been minimal. (The only real exception has been Hungary, where capital markets sent a sharp warning two years ago.) Testing democracy Now more than ever, the countries of the region need to push ahead with tough but urgent policies such as public-finance reform, especially of pensions; raising labour-market participation, particularly by reducing the numbers of early retirees; and improving productivity by modernising education, which is often still hidebound by communist-era bureaucracy. Countries such as Poland and Latvia still have shamefully bad road systems. Officialdom chokes business; corruption is stubbornly entrenched. But the chances of a big push on reform look slim. The political compass, which once sent a reliable, if often ignored, message about the needed direction of policy, is swinging wildly as Western governments break taboo after taboo in the hope of fending off financial meltdown. For countries that have been told that privatisation, liberalisation and balanced budgets are the sure path to salvation, these are confusing times. The result, says Ivan Krastev, a Sofia-based pundit, is “an implosion in the idea of normality”. The wrong kind of certainty may be even worse than confusion. The political institutions of the ex-communist countries were created in the great flush of optimism that followed the collapse of the one-party state. But voters have grown steadily disillusioned with politics. A seasoned watcher of the region in Brussels says that the coming years “will be a big test of democracy and the rule of law…will they stick to the rules?” If things get nasty, blaming economic hardship on foreign banks that have taken deposits but don’t want to make loans may prove a tempting theme for ambitious populist politicians. For countries still outside the main clubs, prospects are even bleaker. The chances of fragile countries such as Macedonia joining the EU any time soon are diminishing. So are the prospects for the more advanced countries that want to join the euro. A cash-strapped EU may think again about the money it is prepared to spend on infrastructure and public services in neighbouring non-members. In the eyes of many it is market economics, even more than democracy, that has been the big success of the past 20 years. It has brought undreamed-of freedom, choice and prosperity. In some countries, Mr Krastev notes, foreign banks have scored more highly in trust rankings than any public institution. They have become the symbolic and financial linchpins not just of economies, but of whole countries. They have a lot to lose. So does Europe. tomis3 October 24th, 2008, 03:54 AM Editorial CTP Părintele popoarelor, Ambasadorul SUA la Bucureşti, a cuvântat pentru ultima oară către români. Înainte de a pleca, dl. O Tanenbaum ne lasă nişte poveţe gratis, fără să i le ceară cineva. El ni se adresează astfel, ca să înţelegem: „Corupţia este opusul democraţiei şi al statului de drept. Ana are mere. Actele de corupţie nepedepsite scad încrederea şi credibilitatea unei democraţii şi frânează creşterea economică. Ana n-are mere“. Nu-mi rămâne decât să zic gânditor: Ngăă! Şi să las nişte bale pe la colţul gurii. Căci, în vreme ce Excelenţa Sa îşi pregătea vorbirea de adio, nişte bănci cu expunere şi pe America tocmai săreau pe tăcute cu şbilţul la gâtul leului. Dacă unchiul Isărescu n-ar purta cicatricele altor atacuri de felul ăsta întreprinse de harvarjii şi oxforzeii de care vorbea preşedintele Băsescu şi n-ar fi învăţat bine cum să se apere, acum eram în aceeaşi găleată cu Ungaria. Când mâncam pe întuneric tacâmuri de pui şi adidaşi de porc sub Ceauşescu, ni se părea că Occidentul îmbelşugat şi bine luminat este totodată mai drept şi mai cinstit cu oamenii decât comunismul. Pe poporeanul României Socialiste nu-l întreba nimeni dacă vrea să se construiască pe spinarea lui o Casă a Poporului sau dacă simte nevoia să rabde de foame şi frig ca să se plătească o datorie externă pe care nu el o făcuse. Acum însă, stau şi eu şi mă întreb: dar pe americanul de rând, pe John Doe, conaţionalul învăţătorului nostru Nicky Tămbălău, l-a întrebat cineva dacă vrea să plătească din banii lui iahturile, avioanele personale, insulele private şi chiolhanurile înalţilor responsabili ai unor firme cu mare prestigiu pe Wall Street? Nu l-a întrebat nimeni, dar acum John Doe plăteşte, deoarece aşa vor preşedintele, guvernul şi congresul SUA, argumentând că altfel „se duce dracului giudeţul”. Bine, dar cine sunt vinovaţii pentru cârdăşia enormă, pentru teribila reţea de complicităţi care a făcut posibilă megafrauda? Câţi inşi au fost arestaţi şi anchetaţi, câte conduceri destituite, câte bănci, fonduri, societăţi de asigurare, mari agenţii de rating au fost luate la bani mărunţi pentru gaura monstruoasă dată lumii întregi sub masca „dinamismului” capitalist al Americii? Tot atâţia câţi corupţi la nivel înalt au fost judecaţi şi condamnaţi în România. Şi uite aşa, ca în comunism, în capitalismul triumfător se reproduce esenţa mecanismului dictatorial: alocarea discre*ţionară a resurselor. Prin jaf la nivel naţional şi mondial din avutul obştesc. Când fugeai în Occident pe vremuri, se spunea că „ai ales libertatea”. Acum descoperim că acolo eşti liber să ţi se confişte economiile unei vieţi de muncă de către privaţi cu mâna statului. 413.000 de euro a costat bairamul de la Los Angeles al superstaffului AIG Life, organizat de bucurie că statul le-a pompat în găoazele negre 80 de miliarde de dolari. Directorii de la marea bancă britanică Northern Rock, salvată de la faliment cu banii contribuabililor, refuză acum să renunţe la primele de ordinul sutelor de mii de euro. Şi nu sunt singurii. Cum a zis şi dl. Gigi Becali: noi, bogaţii, n-avem nicio treabă cu criza. N-am de gând să pun acum în discuţie superioritatea materială a capitalismului – în ciuda pesticidelor cu care sunt umflate peste 50% din fructele şi legumele pe care le importăm din Vest, în ciuda sistemului ucigător de asigurări de sănătate din SUA dojenitorului Taubman – dar, dacă îmi mai vorbeşte cineva de superioritatea lui morală, îl bag acolo unde l-aş trimite pe ES Nicholas Taubman în următoarea sa misiune. http://www.gandul.info/puterea-gandului/ngaa.html?4237;3360878 mihai_alex October 24th, 2008, 10:35 AM S-a scris un articol cu privire la problema panourilor publictare,care-am pus-o si eu aici saptamana trecuta: http://www.viata-libera.ro/image.php?image_id=9114 BRĂILEI, STRADA-SORCOVĂ Spaţiul verde de pe strada Brăilei, ce ar fi trebuit să estompeze cât de cât poluarea de toate felurile, s-a transformat într-o sorcovă. De la Potcoava de Aur şi până la inelul de rocadă din Ţiglina I, zeci de panouri publicitare, care mai de care mai colorate şi mai strâmbe, se înghesuie să atragă atenţia celor ce trec prin această zonă. Pentru că nu suntem specialişti în advertising, nu ne putem da seama care sunt avantajele economice ale publicităţii azvârlite la întâmplare în buricul târgului. Însă putem opina că, din punct de vedere estetic, edilii ne-au coafat cea mai aglomerată şi cândva cea mai frumoasă zonă din oraş precum o cocotă. Primăria numără din trei în trei Vinovaţi pentru bâlciul publicitar de pe strada Brăilei se fac cei din administraţia locală, care ori nu ştiu ce păstoresc, ori nu vor să recunoască haosul creat, ori nu pot ţine în frâu un fenomen ce ar trebui să se dezvolte, însă în mod organizat şi eficient. Este departe de noi intenţia de a atribui vina celor de la Primărie fără să avem vreun fundament real, însă în momentul în care oficialii Primăriei lasă impresia că nu au habar nici măcar câte astfel de panouri de publicitate există în zona cu pricina este justificat să apară şi îndoielile în ceea ce priveşte legalitatea acestora. Pentru ca lucrurile să nu pară neclare, am făcut lucrul cel mai simplu ce se putea face în astfel de situaţie: am numărat. De câte două ori, să nu cumva să pierdem vreunul. Ne-au ieşit nu mai puţin de 62 de panouri de publicitate plasate în stratul cu gazon şi flori ofilite dintre cele două benzi ale străzii Brăilei. Dacă mai punem la socoteală şi faptul că, pe alocuri, panourile sunt plasate la mai puţin de 10 metri unul de celălalt avem imaginea completă a unei scheme de urbanism pusă parcă la cale în somn. Aşadar, este evident pentru oricine că imaginea celei mai aglomerate zone din oraş este sugrumată de 62 de panouri. Primăria, cea care dă autorizaţii pentru amplasarea acestora, ne spune că sunt mult mai puţine. "În zona respectivă există 23 de panouri, iar ele aparţin unui număr de 12 beneficiari", aceasta este declaraţia Nicoletei Manole, purtătorul de cuvânt al Primăriei. Sacrificaţi pe altarul campaniei Încercând să aflăm cât costă spaţiul publicitar pe unul dintre panourile respective, am luat legătura cu câţiva dintre cei ce deţin astfel de panouri, dar şi cu cei care îşi prezintă reclama acolo. Am aflat că pentru postarea unui afiş se pot plăti între 200 şi 500 de euro pe lună, în funcţie de poziţionare şi de dimensiunile reclamei cu pricina. Fondul problemei se află însă în cu totul altă parte. Campania electorală bate la uşă, iar în curând, în loc de reclamă la maşini, unelte şi ansambluri rezidenţiale, vor apărea acolo chipuri de candidaţi, care vor scoate, cu siguranţă, mulţi bani din buzunare pentru a zâmbi languros electoratului aflat la volan sau care trece prin împrejurimi. Mai este de remarcat şi faptul că în ultimele două săptămâni, în acelaşi loc *despre care vorbeam mai devreme au apărut câteva astfel de noi locuri de afişaj (peste zece la număr). Spre deosebire de cele existente deja, acestea nu se află înfipte în pământ, ceea ce ar putea duce cu gândul la faptul că nici nu vor zăbovi prea mult şi că după campanie vor dispărea subit, astfel încât, datele pe care Primăria le-a prezentat să se apropie, măcar puţin, de adevăr. Din toată această istorie avem toţi de pierdut pentru că nu cred că vom găsi pe cineva, simplu cetăţean, care să se bucure că unul dintre peticele de verdeaţă din acest oraş este împânzit de marketing aplicat la voia întâmplării. Iar asta se întâmplă sub ochii înţelegători ai celor din administraţie şi, mai grav, cu voia lor. joce23 October 24th, 2008, 10:54 AM Hi guys, I'm new here but not a stranger...Since I discovered this forum I couldn't stop to be amazed by your enthusiasm, knowledge and genuine interest in this city of ours. I've been there in 2007, first time in 21 years. I live in Vancouver, (" the best place on earth" , how the locals are brainwashed on every ocasion) and I think if something will be done with the communist buildings , mazaresation , accesses and green spaces .Constanta will became a high rated city. I salute you! ^^ Constanta sta de 8 ani (si va mai sta inca 4) in maiinile a doi mediocri penali [Mazare&Constantinescu] care i-au franat mult din posibila-i/potentiala-i dezvoltare, dar care totusi reusesc in continuare sa ia voturi de la saraci/pensionari/prosti cu pomeni electorale sau poleieli de fatada. :gaah: Iar daca se intampla ca cei doi sa aibe si proiecte bune (soseau de coasta de ex.), apareau idioti de la centru care le blocau pe motiv ca ambii-s de la PSD. :puke: Din punctul meu de vedere, Constanta are tot ce-i trebuie ptr. a deveni, pe termen lung, un pol de dezvoltare important al UE si depasi de ex. Bucurestiul/alte orase din regiune dpdv economic/calitatea vietii. Din pacate, si la nivel local si la nivel central avem inca in conducere oameni limitati/fara viziune/needucati/care n-au scos piciorul din tara ori nu-s capabil sa invete din ce-au vazut bun pe la altii etc. Mazare e din aceeasi categorie. Macar de s-ar plimba si prin locuri mai civilizate, nu numai pe la arabi si sud-americani; ar putea astfel deschide ochii si vedea cum ar trebui sa arate un oras european. Tu zici ca stai de 21 de ani in Vancouver, deci cred ca esti mult mai batran ca noi (media de varsta aici, pe SSC, cred ca e undeva intre 20-30 de ani). Eu am vazut poze/citit articole despre cum era Canada acum 60-50-40-30-20 ani si cat de mult au reusit sa se schimbe in cateva zeci de ani. Am auzit chiar ca-n anii '70, chiar de era comunism la noi, se traia mai bine in Romania decat in Canada (se importau chiar si Dacii p-acolo din cate stiu; la noi era plin de vest-europeni pe plajele din Cta). E adevarat? In orice caz, am vazut poze vechi din Toronto/Montreal cu locuri in care vedeai candva camp sau cateva cocioabe (in genul la ce vezi in jurul Constantei acum, unde vor apare noi dezvoltari ale nou infiintatei zone metropolitane a Constantei), iar acum sunt centre financiare cu o gramada de zgarie nori (Toronto e deja un fel de NY al Canadei: am fost de cateva ori acolo la niste veri de-ai mei; parintii lor au stat 30 de ani acolo insa s-au decis sa se intoarca si si-au facut deja o casa aici; ratez astfel ocazii bune de a mai merge p-acolo :( ; in orice caz, au si ei lucruri nashpa, nu e numai paradis [plin de boschetari dormind pe strazi, cartiere jalnice si imputite etc.]). Canada-mi pare a avea o structura ff similara Romaniei si cred ca e inca un exemplu ("oare al catelea") ca poti schimba enorm o tara intr-un timp ff scurt (10 ani de ex.). canadienii au avut sansa sa aibe SUA in coaste, noi avem statele dezvoltate din UE si suntem membri UE acum. Stam si noi bine la resurse naturale si chiar si la cele umane fiindca romanul iti munceste daca e platit decent (vezi romanii din Spania, Italia etc.). Romania are o sansa uriasa de a se dezvolta bine fiindca suntem inca "virgini" si putem sa invatam de la cei care s-au dezvoltat mai bine/repede in Vest ce e bine sa preiei si e e bine sa eviti. Din pacate, multi din cei care au putere foarte mare sa schimbe mai repede si sanatos lucrurile in bine, "alesii nostri", fie ca e vorba de Bucuresti (Oprescu :puke:, Piedone :puke:, Vanghelie :puke:), Constanta (Mazare :puke:), Galati (Nicolae Dumitru :puke:) etc etc. , sunt niste penali. Ma opresc aici, dar te invit sa urmaresti thread-urile de aici, sa mai dai idei si sa critici orice chestie stupida care se petrece pe la noi si-ti pute. Numai asa putem progresa, deschide ochii... :cheers: luci203 October 24th, 2008, 11:29 AM Foarte tare editorialul CTP-ului. :okay: nebunul October 24th, 2008, 11:52 AM Editorial CTP Inceput incitant si plin de adevar :okay:, continut partinitor si subiectiv :toilet: si (pe) final … foc de artificii :bowtie: nebunul October 24th, 2008, 01:42 PM http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/bc/Actul_proclamarii_Regatului_Romania.jpg + Intr-un mic orasel din SUA, avocatul acuzarii cheama primul martor, o babuta simpatica, si, vazand-o cam emotionata, incepe cu o intrebare de complezenta: - Dna Jones, spuneti-mi daca ma cunoasteti... - Daca te cunosc? Dar bineinteles ca te cunosc, domnule Williams, te stiu de cand erai un baietel! Ai fost o mare dezamagire pentru mine... Minti, manipulezi oamenii si-i vorbesti pe la spate ! Dar cel mai rau este ca-ti inseli fara rusine nevasta! Inmarmurit avocatul ingaima: - Doamna Jones, pe avocatul apararii il cunoasteti? Baba: Hmmm ! Desigur ca il cunosc si pe domnul Bradley. De cand il stiu, a fost la fel: lenes, bigot si cam betiv... Nu poate avea o relatie normala cu cineva, iar competenta sa ca avocat este pur si simplu indoielnica! A, si sa nu mai vorbesc de faptul vorbesc de faptul ca-si inseala sotia cu trei amante! Una dintre ele e chiar sotia ta ! In murmurul salii, judecatorul le cere avocatilor sa se apropie: - Ascultati, bastarzi nenorociti, daca vreunul dintre voi o intreaba pe baba daca ma cunoaste, v-am spart! + http://www.ziare.com/PRM_cere_referendum_pentru_scoaterea_UDMR_in_afara_legii-442550.html corect COTNARI October 24th, 2008, 01:58 PM Google street view pentru Bucuresti????!!!! (http://www.cti97.ro/2008/10/23/google-car-street-view-in-bucuresti/) Cosmin October 24th, 2008, 02:05 PM N-are numar de Romania, ceea ce e un semn bun. Posibil sa fie street view, nu-mi dau seama. Ce-i drept, eu as vrea mai multe street views pentru orase alte europene si americane, nu pentru Bucuresti, ca-l stiu.:lol: E bine oricum.:D P.S.: imaginile pentru NY nu au mai fost updatate din 2001-2002 si pentru Londra din 2004.:bash: Ne putem considera norocosi ca avem imagini din 2007. Inceput incitant si plin de adevar :okay:, continut partinitor si subiectiv :toilet: si (pe) final … foc de artificii :bowtie: Sunt total de acord. Oricum CTP de multe ori incepe bine si pana la sfarsit da cu bata-n balta. Iar in ceea ce priveste atitudinea asta la moda de a realiza brusc (chipurile) ca nu doar noi suntem corupti si a pune oarecum egal intre SUA si noi la capitolul asta, dupa mine, se incadreaza la "rade ciob de oala sparta". tomis3 October 24th, 2008, 02:23 PM Nu cred ca CTP a vrut sa rada de America...E doar frustrat, cum sunt si eu, de atitudinea lor. Bosorogul asta de Tenenbaum, tinand cont de ce sa se intampla la el in tara, putea sa taca. Cosmin October 24th, 2008, 02:25 PM ^^Asa cum putea bosorogul ala sa taca, putea si CTP-ul sa se uite un pic in jur si la clasa noastra politica si sa taca.:) tomis3 October 24th, 2008, 02:35 PM ^^Asa cum putea bosorogul ala sa taca, putea si CTP-ul sa se uite un pic in jur si la clasa noastra politica si sa taca.:) Tenebaum did start it. And if he is so concerned about corruption, he could have said a few words about Bechtel. I don't think CTP doe not see what's going on around him...He's written many times about corruption at home. How many times has Tenenbaum spoken about corruption in the US or in the Bush administration? Adrian74 October 24th, 2008, 03:54 PM N-are numar de Romania, ceea ce e un semn bun. Posibil sa fie street view, nu-mi dau seama. Ce-i drept, eu as vrea mai multe street views pentru orase alte europene si americane, nu pentru Bucuresti, ca-l stiu.:lol: E bine oricum.:D P.S.: imaginile pentru NY nu au mai fost updatate din 2001-2002 si pentru Londra din 2004.:bash: Ne putem considera norocosi ca avem imagini din 2007. Sunt total de acord. Oricum CTP de multe ori incepe bine si pana la sfarsit da cu bata-n balta. Iar in ceea ce priveste atitudinea asta la moda de a realiza brusc (chipurile) ca nu doar noi suntem corupti si a pune oarecum egal intre SUA si noi la capitolul asta, dupa mine, se incadreaza la "rade ciob de oala sparta". Da Cosmin ...ar fii interesant de vazut un Bucharest Updated:bow::dance: Asta a propos de masina cu placi de inmatriculare de DEUTSCHLAND care cam umbla p'acili sha prin Bucuresti.... joce23 October 24th, 2008, 04:30 PM Ati observat ca a aparut un banner cu "Hemoroizi", "Fisuri Anale" ? :lol: tomis3 October 24th, 2008, 04:35 PM Ati observat ca a aparut un banner cu "Hemoroizi", "Fisuri Anale" ? :lol: Pe SSC? joce23 October 24th, 2008, 04:36 PM DA. Exact aici, sus, pe SSC Romania. Apare din cand in cand. Cat naiba o costa un banner aici?:) Cosmin October 24th, 2008, 04:48 PM E de mai mult timp. Bine, acum vad ceva cu Manage Engine, Facilities Desk... starts @ $995 only, dar uneori mai prind si fisurile anale.:lol: Intrebarea e... ce dracu' discutam aici de atrage asemenea bannere?:rofl: Tre' sa fie din cauza discutiilor despre politica.:bash: tomis3 October 24th, 2008, 04:51 PM gaozarilor (asa se zice?) Le Clerk October 24th, 2008, 04:52 PM ^^ Asta era! :rofl: Cosmin October 24th, 2008, 04:54 PM Posibil sa fie de cand l-am facut pe Le Clerk gaozar (in gluma, evident).:rofl: It all makes sense now. E vina mea.:( tomis3 October 24th, 2008, 04:56 PM LeClerk...ti-ai facut programarea? :rofl: Le Clerk October 24th, 2008, 04:57 PM Posibil sa fie de cand l-am facut pe Le Clerk gaozar (in gluma, evident).:rofl: It all makes sense now. E vina mea.:( ^^ Exact! :rofl: Acum, ca a mai fost postat "cuvantul" de cateva ori, expect for more. :lol: tomis3 October 24th, 2008, 04:59 PM I have a good one: "credit in franci elvetieni" Let's see what rates we get... :rofl: tomis3 October 24th, 2008, 05:46 PM Am observat ca unii (si nu ma refer la idiotii de pe DLM) sustin ca unele tari, Croatia de exemplu, ar fi trebuit primite inaintea Romaniei in UE. Zagreb car bomb kills journalist A car bomb in the Croatian capital Zagreb has killed Ivo Pukanic, the owner of a leading weekly newspaper, and his colleague. Mr Pukanic, 47, was killed with Nacional weekly newspaper's marketing executive, Niko Franic, in the blast outside the newspaper's premises. There is no indication who was behind the attack, which occurred in central Zagreb at about 1820 (1620 GMT). The city has been gripped by a wave of violence this year. President Stipe Mesic said the bomb, which was reportedly planted underneath Mr Pukanic's Lexus, meant "terrorism has become a fact on the streets of our capital". "The state is faced with an unprecedented challenge from the criminal circles," he said. "Now it is them or us... rule of law and safety of citizens against criminals, terrorists and mafia." Nacional is an investigative paper that often exposes corruption and human rights abuses. Mr Pukanic, who was also the paper's editor-in-chief, had spoken out about a plot to assassinate him earlier this year. http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/7687532.stm The link also has a video. Corneliu October 24th, 2008, 08:26 PM Tenebaum did start it. And if he is so concerned about corruption, he could have said a few words about Bechtel. I don't think CTP doe not see what's going on around him...He's written many times about corruption at home. How many times has Tenenbaum spoken about corruption in the US or in the Bush administration? Sunt de acord cu CTP. Sunt o persoana cu picioarele pe pamant si inteleg cat de cat lumea in care traiesc. Taubman este ultimul om de pe planeta care sa ne vorbeasca despre coruptie. Doar el si-a cumparat postul ala de ambasador, ca ultimul cioban de la piata, ca urmare a finantarii campaniei lui Bush. La cata coruptie este in America pe el il doare coruptia din Romania? tomis3 October 24th, 2008, 08:42 PM Sunt de acord cu CTP. Sunt o persoana cu picioarele pe pamant si inteleg cat de cat lumea in care traiesc. Taubman este ultimul om de pe planeta care sa ne vorbeasca despre coruptie. Doar el si-a cumparat postul ala de ambasador, ca ultimul cioban de la piata, ca urmare a finantarii campaniei lui Bush. La cata coruptie este in America pe el il doare coruptia din Romania? Corect. Ce ma mira cel mai mult e ca aici nici macar nu se discuta (in main-stream media) despre coruptie...Toata povestea asta cu Wall Street le este vanduta americanilor ca intamplare nefericita. Nu vad indignare un vad investigatii...:ohno: Corneliu October 24th, 2008, 08:53 PM Corect. Ce ma mira cel mai mult e ca aici nici macar nu se discuta (in main-stream media) despre coruptie...Toata povestea asta cu Wall Street le este vanduta americanilor ca intamplare nefericita. Nu vad indignare un vad investigatii...:ohno: Oi fi eu nebun dar s-ar putea ca toata criza asta sa fi fost conceputa de la bun inceput de marile banci si fondurile de investitii ca pretext pentru ca sa li se mai injecteze niste bani... Nu sunt expert in economie, de departe, insa trebuie sa fii idiot sa nu vezi ca cineva a incasat o gramada de bani in SUA.. Practic s-au luat niste bani de la stat, si s-au dat la privati...la cativa doar Follow the money, always follow the money... tomis3 October 24th, 2008, 08:57 PM Oi fi eu nebun dar s-ar putea ca toata criza asta sa fi fost conceputa de la bun inceput de marile banci si fondurile de investitii ca pretext pentru ca sa li se mai injecteze niste bani... Nu sunt expert in economie, de departe, insa trebuie sa fii idiot sa nu vezi ca cineva a incasat o gramada de bani in SUA.. Practic s-au luat niste bani de la stat, si s-au dat la privati...la cativa doar Follow the money, always follow the money... Careful....you are starting to sound like those crazies who believe in the Illuminati and such. Corneliu October 24th, 2008, 09:06 PM Careful....you are starting to sound like those crazies who believe in the Illuminati and such. Illuminati nu, dar sunt sigur ca exista oameni foarte destepti pe Planeta asta care au acces la informati la care noi nici nu am putea visa vreodata. Ei sunt primii care afla cand va scadea bursa, cand va cadea dolarul sau euro, cu cat se va vinde barilul etc. Ca sa intelegi toate acestea trebuie sa te afli in situatia lor, si crede-ma vei avea senzatia ca conduci lumea :) Cosmin s-ar putea sa nu fie de acord cu mine, dar vazandu-i pe unii cum se inghesuie la moaste, nici nu mi se pare foarte greu sa conduci lumea. Cosmin October 24th, 2008, 09:11 PM In orice criza vor fi pareri cum ca au existat interese ca ea sa se produca. Evident ca unii profita de crize. Sigur, una e sa profiti asa cum o face Warren Buffett, cumparand actiuni la pret redus (fata de valoarea intrinseca a companiilor) si alta e sa profiti precum au profitat unii baieti faimosi (si destepti:) ) in 1929, de exemplu. Nu e de nasul meu sa trag concluzii daca e o criza regizata sau nu. In momentul asta mie mi se pare o criza cauzata mai ales de prostie si lacomie, din toate partile, incepand de pe Wall Street si terminand cu John Doe, care a cumparat in prostie cu bani pe care nu ii avea. Instrumentele blamate pentru criza mi se par a fi bune, in principiu. Problema survine atunci cand uiti ca au limite, cand te intinzi peste puteri, bazandu-te pe cresteri continue si pe faptul ca ai lucrurile sub control cand de fapt nu le ai. Cel mai simplist exemplu care-mi vine in minte acum e leverage. E extraordinar... atata timp cat il folosesti cum trebuie. Cand devii lacom...:shifty: Nu cred ca trebuie subestimata lacomia celor vinovati de criza. Cat despre coruptie... nu comentez, dar si eu observ ca nimeni nu face nimic ca cei vinovati sa plateasca.:bash: Sunt curios care vor fi urmarile... regularizare mai stricta? Nici nu stiu daca asta ar fi o solutie asa buna.:dunno: Cate despre interesul firmelor de a fi nationalizate/salvate... am totusi indoieli serioase. P.S.: nu dati cu paru'... nu pretind ca ce am scris e corect. E doar parerea mea actuala.:cheers: tomis3 October 24th, 2008, 09:13 PM Illuminati nu, dar sunt sigur ca exista oameni foarte destepti pe Planeta asta care au acces la informati la care noi nici nu am putea visa vreodata. Eu sunt primii care afla cand va scadea bursa, cand va cadea dolarul sau euro, cu cat se va vinde barilul etc. Ca sa intelegi toate acestea trebuie sa te afli in situatia lor, si crede-ma vei avea senzatia ca conduci lumea :) Cosmin s-ar putea sa nu fie de acord cu mine, dar vazandu-i pe unii cum se inghesuie la moaste, nici nu mi se pare foarte greu sa conduci lumea. But that would be wrong and immoral...:lol: luci203 October 24th, 2008, 09:27 PM Nu e de nasul meu sa trag concluzii daca e o criza regizata sau nu. In momentul asta mie mi se pare o criza cauzata mai ales de prostie si lacomie, din toate partile, incepand de pe Wall Street si terminand cu John Doe, care a cumparat in prostie cu bani pe care nu ii avea. Da, au luat al 3-lea credit ipotecar, pt a platii operatii estetice de zeci (chiar sute) de mii de euro, vacante aiurea, posetute si pantofiori "de firma" supraevaluati (gen Vuiton) si alte crapuri. Ca la noi la o scara mai mica: Cunosc berbeci (18-20ani) care au salar de 600 lei, dar si-au luat credit pt a cumpara mobil de 1800... :nuts: Cosmin October 24th, 2008, 09:34 PM Or fi si idioti din aia care si-au luat credit pentru ce zici tu. Eu ma refeream la cei care si-au luat credit pentru chestii mai normale, fara sa fie in stare sa-l plateasca si bazandu-se pe faptul ca valoarea imobilelor va creste in continuare. La cel mai de baza nivel e la fel ca in cazul dot-com bubble care a avut apogeul in 2000-2001, doar ca atunci, fiind strict legata de bursa si sectorul Internet, impactul la nivel national a fost redus, iar la nivel global aproape ca nu a existat. Gandeste-te ca acum e vorba de case! :runaway: La noi cred ca exista pericole din cauza creditelor, chiar daca bancile de al noi nu s-au bagat in rahatul in care s-au bagat alea din SUA (nici nu aveau cum dpdv tehnic). Stiu un tip care-si lua credit pentru orice (nu, nu ala cu piticii:lol:), chiar si pentru toaster.:bash: Imagineaza-ti ce money management are ala in cap...:crazy: Salariul cred ca-l avea in jur de 1000-1200 lei. luci203 October 24th, 2008, 09:45 PM Cosmetic Surgery defined as a subspecialty of surgery that uniquely restricts itself to the enhancement of appearance through surgical and medical techniques. It is specifically concerned with maintaining normal appearance, restoring it, or enhancing it beyond the average level toward some aesthetic ideal. In 2006, nearly 11 million cosmetic surgeries were performed in the United States alone. La o medie de 5000$, avem o piata de 5 miliarde, extinsa pe ani de zile, ajungem la o "gaura" de 100 miliarde, de bani care s-au aruncat, fara sa se produca nimic. Adunam piata de Vuitoane si pantovi DG, si mai bagam 100 miliarde. Si tot asa... cosstin October 24th, 2008, 10:17 PM Am citit parerea unui finantist care spunea la inceputul crizei ca nu poate sa nu remarce disparitia de pe burse a 1000 miliarde de dolari. Ideea este ca cei care au facut credite pentru case nu le mai pot plati si atunci isi pierd casele. Bancile nu pot vinde casele la pretul la care au oferit creditul si atunci pierd si ele. Contribuabilul pierde pentru ca datoriile bancilor sunt platite de stat. Dar cineva, undeva, tot trebuie sa castige... banii aceia nu au disparut...doar s-au "centralizat". luci203 October 24th, 2008, 10:22 PM Dar cineva, undeva, tot trebuie sa castige... banii aceia nu au disparut...doar s-au "centralizat". Priveste doar balanta comerciala SUA, priveste pe cea Chineza... cum crezi ca s-a dezvoltat asa de tare? Problema e ca daca economia chinei se bazeaza prea tare pe exportul in SUA, au pus-o. Le Clerk October 24th, 2008, 10:25 PM Nu este adevarat ca "s-au centralizat banii", pentru ca banii astia nu au existat niciodata in forma materiala. Adica cei 1,000 de miliarde de care spui tu au fost tot timpul numai in niste computere de banci si fonduri, bani care reprezentau echivalentul "valoric" a unor bunuri care au incetat la un moment dat sa mai valoreze cat se credea. Adica, niste hartii de valoare (sa le spunem actiuni) care reflectau bunuri imobile in special s-au devalorizat brusc odata cu prabusirea pietei imobiliare. Devalorizarea asta a fost evaluata la 1,000 de miliarde de dolari. joce23 October 24th, 2008, 10:36 PM Nu este adevarat ca "s-au centralizat banii", pentru ca banii astia nu au existat niciodata in forma materiala. Adica cei 1,000 de miliarde de care spui tu au fost tot timpul numai in niste computere de banci si fonduri, bani care reprezentau echivalentul "valoric" a unor bunuri care au incetat la un moment dat sa mai valoreze cat se credea. Adica, niste hartii de valoare (sa le spunem actiuni) care reflectau bunuri imobile in special s-au devalorizat brusc odata cu prabusirea pietei imobiliare. Devalorizarea asta a fost evaluata la 1,000 de miliarde de dolari. Cred ca vrei sa vorbesti de asa zisele instrumente derivate : Derivatele sunt instrumente financiare a căror valoare se trage din valoarea viitoare a unui bun. Acest instrument este de fapt un contract prin care una din părţi primeşte bani în schimbul promisiunii de a cumpăra sau a vinde bunuri sau servicii la un moment specificat în viitor. Astfel, pentru o sumă relativ mică şi cu ajutorul unei garanţii ipotecare, un investitor poate controla un procent mai mare din acţiunile unei companii. Aceste contracte însă promit să protejeze investitorul de pierderi, ceea ce a stimulat finanţiştii să-şi asume riscuri din ce în ce mai mari. Astfel, finanţiştii şi-au permis să-şi asume mai multe ipoteci şi să facă împrumuturi mai mari în contul unor creşteri viitoare. Rhemaxos October 24th, 2008, 10:42 PM http://www.antena3.ro/stiri/rutier/accident-pe-podul-otopeni-traficul-blocat-la-iesirea-din-capitala_56101.html Nu este prima oara cand se intampla asa ceva. Cei care au aprobat proiectul de largire cu bordurile alea nenorocite pe post de "separatoare de sensuri" au deja pe constiinta destule victime. Inconstienta criminala! Le Clerk October 24th, 2008, 10:44 PM Cred ca vrei sa vorbesti de asa zisele instrumente derivate : Nu. Am vrut sa vorbesc "romaneste" ca sa fiu cat mai bine inteles. :) tomis3 October 24th, 2008, 10:58 PM LeClerk are dreptate...pierderile de pe burse nu s-au acumulat nicaieri...sumele respective pur si simplu s-au evaporat. joce23 October 24th, 2008, 11:07 PM Chiar acum mi-au venit niste intrebari scurte ptr. toata lumea? 1. Cum ati descoperit SSC ? 2. Ce v-a atras la SSC ? 3. Sunteti dependent de SSC ? Raspunsurile mele scurte: 1. Din intamplare. Cautam niste poze despre Romania si am dat de ele pe SSC. 2. Totul 3. Simt ca devin dependent in sensul in care, daca am calculatorul in fata, nu rezist ispitei de a arunca un ochi pe-aici. Cand am facut primele 1234 de postari am decis sa ma retrag, dar dupa aproape 2 saptamani am revenit. Acum ma gandesc sa fac acelasi lucru cand fac 2000 de postari (asta daca se intreaba cineva de ce am disparut). Si sper sa reusesc ... :( :) tomis3 October 24th, 2008, 11:09 PM De ce? joce23 October 24th, 2008, 11:13 PM Daca ma intrebi de ce am pus cele 3 intrebari: din curiozitate. Daca ma intrebi de ce m-as retrage: SSC imi mananca prea mult timp ce-ar putea fi folosit in directii mult mai utile mie. :) :goodnight tomis3 October 24th, 2008, 11:16 PM Daca ma intrebi de ce am pus cele 2 intrebari: din curiozitate. Daca ma intrebi de ce m-as retrage: SSC imi mananca prea mult timp ce-ar putea fi folosit in directii mult mai utile mie. :) Si atunci de unde mai culegi informatii esentiale despre chestii? Presa romana??:lol::lol: We are like a think tank here....only without the cash. Rhemaxos October 24th, 2008, 11:29 PM Chiar acum mi-au venit niste intrebari scurte ptr. toata lumea? 1. Cum ati descoperit SSC ? 2. Ce v-a atras la SSC ? 3. Sunteti dependent de SSC ? 1. Din intamplare. Cautam informatii cat mai la zi despre proiectele rezidentiale din Bucuresti si am ajuns aici. Apropo, inainte vreme intram periodic pe un blog, "pagini bucurestene", pe care, daca nu ma-nsel, il tinea chiar Cosmin. Nu era el foarte animat dar aveam, practic, o foarte riguroasa sinteza a sturilor care ma interesau la un singur clic distanta. 2. Subiectele dezbatute si calitatea discutiilor/membrilor. :cheers: 3. Oarecum. Nu am atata timp cat mi-as dori ca sa pot sa postez mai des dar intru zilnic pe-aici sa mai vad ce si cum. De fapt, e prima pagina pe care o deschid dimineata si ultima pe care o inchid seara... :nuts: Cosmin October 24th, 2008, 11:29 PM 1. Cum ati descoperit SSC ? Nu mai stiu exact. Cautam ceva pe net si din cand in cand Google ma tot trimitea la SSC, pana l-am bagat in bookmarks si dupa un timp mi-am facut si cont. Cred ca a trecut un an de cand l-am descoperit pana mi-am facut cont. 2. Ce v-a atras la SSC ? Multe, dar in primul rand faptul ca-i foarte divers dpdv al subiectelor abordate si a nationalitatilor prezente. 3. Sunteti dependent de SSC ? Nu sunt dependent in adevaratul sens, dar sunt "dependent" de internet, si daca-mi merge conexiunea nu rezist sa bag un ochi. Mbine... de ceva timp sunt obligat sa bag un ochi, dar asta-i alta poveste.:lol: Acum ma gandesc sa fac acelasi lucru cand fac 2000 de postari (asta daca se intreaba cineva de ce am disparut). Si sper sa reusesc ... :( :) 2000, da?:D Tre' sa ma interesez printre admini de niste chestii...ahm... tehnice.:scouserd: Apropo, inainte vreme intram periodic pe un blog, "pagini bucurestene", pe care, daca nu ma-nsel, il tinea chiar Cosmin. Nu era el foarte animat dar aveam, practic, o foarte riguroasa sinteza a sturilor care ma interesau la un singur clic distanta. Unul din cei 10-20 de cititori deci.:rofl: Mda, voiam sa-l mai animez si sa-l extind, dar am ajuns la concluzia ca asta ar fi presupus un volum prea mare de munca ca sa merite.:( In plus... e mai bine sa nu fiu tot timpul la curent cu ce se intampla in oras... de multe ori imi fac nervi.:bash: Pentru mine blogul a fost inlocuit de SSC. tomis3 October 25th, 2008, 02:18 AM Nassim is mad ABXPICWjFIo Cosmin October 25th, 2008, 09:44 AM And he seems to have a good enough reason.:) NellyUSA October 25th, 2008, 10:21 AM Hey 1. Cautam proiecte in orasul Constanta. In noaptea in care am descoperit SSC.. l-am ''devorat'' :D nu puteam sa ma mai duc in pat. 2. Totul 3. Da, aproape zilnic arunc o privire.... :cheers: Nu cred ca e necesar sa renunti la ssc, doar aloci mai putin timp si gata :) Forumul e genial, sunt cativa membrii ''de elita'', simt cum mi-a crescut IQ-ul de cand sunt pe aici :cheers: Cosmin October 25th, 2008, 10:24 AM Nu cred ca e necesar sa renunti la ssc, doar aloci mai putin timp si gata :) Probabil ca pentru unii e ca si cand le-ai zice sa prizeze mai putina cocaina.:lol: I should know...:D (nu, nu m-am drogat si nu ma droghez... e vorba de forum:nuts:) Forumul e genial, sunt cativa membrii ''de elita'', simt cum mi-a crescut IQ-ul de cand sunt pe aici :cheers: Yes, we try selling that lie.:D cosstin October 25th, 2008, 10:31 AM Nu este adevarat ca "s-au centralizat banii", pentru ca banii astia nu au existat niciodata in forma materiala. Adica cei 1,000 de miliarde de care spui tu au fost tot timpul numai in niste computere de banci si fonduri, bani care reprezentau echivalentul "valoric" a unor bunuri care au incetat la un moment dat sa mai valoreze cat se credea. Adica, niste hartii de valoare (sa le spunem actiuni) care reflectau bunuri imobile in special s-au devalorizat brusc odata cu prabusirea pietei imobiliare. Devalorizarea asta a fost evaluata la 1,000 de miliarde de dolari. Este adevarat...dar unii oameni si-au pierdut casele, bancile au dat faliment iar americanii trebuie sa plateasca 700 miliarde de dolari sa acopera paguba (europenii am inteles ca vreo 1400 miliarde de euro pentru a sustine sistemul bancar). Chestiile aste sunt reale. Iar banii astia pierduti au ajuns undeva. Cosmin October 25th, 2008, 10:33 AM :rock: http://img521.imageshack.us/img521/7638/imgadhr6.gif NellyUSA October 25th, 2008, 10:42 AM :rofl::rofl: :rofl::rofl: :rofl::rofl: NellyUSA October 25th, 2008, 11:18 AM Ah, ce parere aveti in legatura cu neincluderea tuturor statelor membre UE pentru ridicarea vizelor in SUA?:speech: Au ramas 4 tari pe dinafara: Polonia, Romania, Bulgaria si Grecia. mihai_alex October 25th, 2008, 11:24 AM :rock: http://img521.imageshack.us/img521/7638/imgadhr6.gif Exact acelasi anunt avem in Galati pe un panou publicitar de 3 pe 6 m aproape de centrul orasului.:lol::lol::lol: Fisuri anale si hemoroizi:bash: Cosmin October 25th, 2008, 11:35 AM Atrage turistii. Imaginati-va un asemenea banner in Londra, Paris sau Amsterdam spre exemplu...:rofl: joce23 October 25th, 2008, 12:12 PM Ah, ce parere aveti in legatura cu neincluderea tuturor statelor membre UE pentru ridicarea vizelor in SUA?:speech: Au ramas 4 tari pe dinafara: Polonia, Romania, Bulgaria si Grecia. UE in cazul asta ar trebui sa le spuna americanilor ca le vor impune vize daca nu ne ridica vizele si noua. In rest, am vazut deja NY-ul acum 2 ani (un vis mai vechi ! :)) si nu am acum alte motivatii sa ajung p-acolo. Rudele care le-aveam in State & Canada s-au intors in Cta sau se gandesc s-o faca in viitorul apropiat. Toti imi zic acelasi lucru: lucrurile se schimba in rau, nu mai e ceea ce era acum 10-20-30 de ani. Daca as avea de ales intre o excursie in America de Nord sau una prin Europa, as alege fara ezitare Europa. Excluzand cateva orase mari din SUA & Canada, restul teritoriilor sunt extrem de plicticoase. Eu am o experienta misto cu americanii. In vara lui 2005 eram la niste veri din Toronto si Niagara Falls fiind aproape, am facut un drum pana acolo. Cascada Niagara e impartita in doua, partea canadiana si cea americana. Ca sa treci de la una la alta trebuie sa traversezi un pod care are la capete punctele vamale ale celor 2 tari. Dorind sa vad/fac poze din cat mai multe unghiuri posibil, mi-am zis sa merg un pic si pe podul respectiv pana aproape de punctul vamal al americanilor. Canadienii m-au lasat fara nici o problema sa trec de ei, insa cand m-am apropiat de punctul vamal american m-a abordat un cioban din tara lui Sam ca sa vin la el si sa intru in vama ca sa-mi ia amprente. I-am zis ca nu vreau sa merg in State, n-am viza de State, vreau doar sa fac poze la cascada de pe pod etc. asa ca nu vad de ce trebuie sa-mi ia amprente. Mi-a racnit un "D-le, dumneata n-ai auzit de 11 Septembrie ! Vino aici, nu ma repet a doua oara !". Mi-au luat amprente si mi-au dat o hartie precum ca as fi fost refuzat sa intru in SUA, desi nu vroiam, nu puteam si nu ma interesa lucrul asta. Cat ii priveste pe canadieni, se pare ca incep sa le calce pe urme americanilor. Vezi povestea incredibila & tragica a polonezului omorat de niste animale fara creier din Aeroportul Vancouver: DgLaijy08d4 NellyUSA October 25th, 2008, 01:33 PM Ma gandeam si eu la o vizita in USA, dar am vazut zilele astea stirea cu vizele, si neavand nici cea mai mica idee despre green card/vize/etc , ce iti trebuie pt a intra pe teritoriul lor, am vrut sa ma interesez. Oricum ma intreb daca se vor ridica foarte curand sau in urmatorii 10-20 de ani...:wink2: nebunul October 25th, 2008, 01:42 PM 5 ani max tomis3 October 25th, 2008, 02:41 PM 5 ani max Could take 10 or more. PaulFCB October 25th, 2008, 03:00 PM Actually yeah, i don't see it happening soon though it would be a advantage if i want to see New York again after i lived there for more then 3 years and a half. nebunul October 25th, 2008, 04:52 PM Could take 10 or more. 5 years max :dj: tomis3 October 25th, 2008, 06:14 PM Stie cineva mai mult despre ce spune Calinescu vis-a-vis de Academia Catavencu? 4oNCfHdrCuQ "Nu ma apuc acum sa spun de unde isi iau banii, pe lista cui sunt nevestele lor. La Catavencu este o alta problema. Diferenta dintre mine si fostii mei colegi de la Catavencu este ca eu sunt civil.Dar astia de la Catavencu nu fac parte din structurile NATO ci din cele diametral opuse.Toata lumea stie cum a venit Mircea Toma la Catavencu: in uniforma!" Le Clerk October 25th, 2008, 08:00 PM Pentru cei necredinciosi, recomand un site (http://christiannymphos.org/) care va va aduce la credinta. :lol: ^^ Asa da moaste lovers! :naughty: Corneliu October 25th, 2008, 09:14 PM I don't want to know what words you were googling bumping into this site :) Pentru cei necredinciosi, recomand un site (http://christiannymphos.org/) care va va aduce la credinta. :lol: ^^ Asa da moaste lovers! :naughty: Le Clerk October 25th, 2008, 09:22 PM I don't want to know what words you were googling bumping into this site :) I read the news in Ziua (http://www.ziua.ro/news.php?data=2008-10-25&id=14971) and then I got curious and looked for the site. I know you are not a believer and so are not interested into the site. :D Le Clerk October 26th, 2008, 08:49 AM :rock: http://img521.imageshack.us/img521/7638/imgadhr6.gif Things are getting hot around here: http://img136.imageshack.us/img136/6074/funnyjx8.jpg (http://imageshack.us) :crazy: luci203 October 26th, 2008, 06:17 PM Esecul preluarii Yahoo!, "o ratare de succes pentru Microsoft" Criza financiara si scaderea semnificativa la bursa a celor mai mari companii IT de pe glob a determinat analistii sa-si schimbe radical parerea despre tentativa de preluare a Yahoo! de catre Microsoft, care este acum considerata "o ratare de succes" sau "un noroc extraordinar", dupa ce initial termenii in care a fost descrisa operatiunea erau nefavorabili gigantului software. Steve Ballmer, CEO al Microsoft, "ar putea fi desemnat cel mai norocos om din industria software", comenteaza analistul Charles Di Bona, de la Sanford C. Bernstein & Co., faptul ca Microsoft a ratat achizitia cu 44 de miliarde de dolari a Yahoo!, a carei valoare de piata a scazut puternic, la doar 17 miliarde de dolari in prezent. Microsoft oferise un pret de 33 de dolari pe o actiune Yahoo!, dar negocierile au esuat pentru ca oficialii companiei internet nu au dorit sa incheie afacerea la un pret mai mic de 37 de dolari pe actiune. In prezent, o actiune Yahoo! valoreaza pe bursa putin peste 12 dolari, de trei ori mai putin decat pretul cerut Microsoft. Microsoft a demarat operatiunile de preluare a Yahoo! in luna ianuarie a acestui an, cu o scrisoare adresata boardului Yahoo!. Oficialii companiei internet au respins oferta. In luna mai, Ballmer le spunea angajatilor: "Stiu exact cat valoreaza Microsoft. Exact, nicio centima in plus". In luna mai Ballmer s-a intalnit cu reprezentantii Yahoo! carora le-a oferit 33 de dolari pentru o actiune Yahoo!. Intalnirile s-au soldat cu un esec, pentru ca oficialii companiei internet au cerut un pret de 37 de dolari pentru un titlu. Ballmer a pus capat discutiilor de preluare. Cu o valoare a Yahoo! de numai 17 mld. dolari, compania ar putea deveni din nou tinta unei preluari. Ultimele declaratii oficiale ale Microsoft pe aceasta tema infirma insa aceasta posibilitate. Yahoo! este "un activ in scadere" iar sansele unui acord sunt acum "neglijabile". naiss... :lol: OmulPlajei October 26th, 2008, 06:50 PM las' că în încă un an scade la 10 miliarde valoarea :nuts:....a dracului criză ! :fiddle: Le Clerk October 26th, 2008, 07:12 PM (http://www.standard.ro/articol_65039/ambasadorul_rusiei_promite_sa_se_implice_in_atragerea_de_investitori_rusi_in_zona_olteniei.html) 26 octombrie 2008 Ambasadorul Rusiei promite sa se implice in atragerea de investitori rusi in zona Olteniei Ambasadorul Rusiei la Bucuresti, Alexandr Ciurilin, a declarat, sambata, la Craiova, ca se va implica in atragerea de investitori rusi in regiunea Olteniei si i-a indemnat pe romani sa fie mai perseverenti in acest sens, transmite corespondentul NewsIn. „Rusia si Romania trebuie sa restabileasca relatiile care au existat anterior. La aceasta ora, pot spune ca relatiile econimice sunt intr-o continua dezvoltare. Anul acesta volumul schimburilor reciproce va depasi cifra de sase miliarde de dolari americani. Consideram ca exista necesitatea de a spori livrarile de produse romanesti traditionale, de mobila, confectii sau produse agroalimentare“, a declarat ambasadorul Federatiei Ruse la Bucuresti, Alexandr Ciurilin, la Craiova. Diplomatul rus a mai vorbit si despre problemele cu care se confrunta investitorii rusi in Romania. „Vizitand diverse zone ale Romaniei si vorbind cu cei din administratiile locale, am trecut la abordarea problemelor de dezvoltare a relatiilor economice si ii invitam pe romani sa fie mai persevereti, fiinca o crestere a relatiilor economice va atrage dupa sine si o crestere a relatiilor culturale dintre cele doua state“, a mai adaugat Alexandr Ciurilin. Ambasadorul Federatiei Ruse la Bucuresti s-a aflat sambata intr-o vizita la Craiova, la invitatia presedintelui Consiliului Judetean Dolj, Ion Prioteasa, pentru a discuta despre imbunatatirea relatiilor economice dintre Romania si Rusia. (NewsIn) Vin rusii in Oltenia!!! Sariti cu prazu' la gatu' lor!! :horse: Acum, vorbind serios, rusii au inceput o campanie pentru "hearts and minds" in Romania. Vin cu tot felul de oferte, care de care mai nastrusnice. Sa vedem ce o sa se aleaga de ele. :nuts: tomis3 October 26th, 2008, 07:19 PM What is this guy talking about? Romania raised its overnight lending to 900pc to stem capital flight, recalling the near-crazed gestures by Scandinavia’s central banks in the final days of the 1992 ERM crisis – political moves that turned the Nordic banking crisis into a disaster. http://www.telegraph.co.uk/finance/comment/ambroseevans_pritchard/3260052/Europe-on-the-brink-of-currency-crisis-meltdown.html nebunul October 26th, 2008, 09:23 PM A grain of comfort for British readers: UK banks have almost no exposure to the ex-Communist bloc, except in Poland – one of the less vulnerable states. ^^:nuts: :lol: generalize, distract attention by pointing out on others ... Le Clerk October 26th, 2008, 09:41 PM Va recomand sa cititi articolul asta. Este o uluitoare poveste despre cum se fac si se desfac tari in lumea asta, intr-o intelegere perfecta a rusilor si a americanilor. :ohno: McCain's Kremlin Ties (http://www.thenation.com/doc/20081020/ames_berman) toxicduck October 26th, 2008, 09:56 PM What is this guy talking about? http://www.telegraph.co.uk/finance/comment/ambroseevans_pritchard/3260052/Europe-on-the-brink-of-currency-crisis-meltdown.html Cred ca e o greseala de perceptie a ceea ce se intampla pe piata financiara romaneasca. Recent, pentru cine nu stie, a avut loc un atac esuat asupra leului puls la cale de trei banci, una dintre ele, dupa spusele lui Iasarescu, "o banca mare de la Londra". Furtuna pe piata financiara. Isarescu stie vinovatii (http://www.standard.ro/articol_64316/furtuna_pe_piata_financiara__isarescu_stie_vinovatii.html) nebunul October 26th, 2008, 09:57 PM Va recomand sa cititi articolul asta. Este o uluitoare poveste despre cum se fac si se desfac tari in lumea asta, intr-o intelegere perfecta a rusilor si a americanilor. :ohno: McCain's Kremlin Ties (http://www.thenation.com/doc/20081020/ames_berman) ^^ "Putin's oligarch": Oleg Deripaska conservatives (opozitia) newspaper http://www.telegraph.co.uk/news/newstopics/politics/conservative/georgeosborne/3259863/Lord-Mandelson-denies-favours-for-Russian-oligarch.html and labours (partidul de guvernamint) newspaper http://www.independent.co.uk/news/uk/politics/tories-hit-back-over-oligarch-meeting-claims-967978.html ... toti o "apa si-un pamint" Le Clerk October 26th, 2008, 10:09 PM ^^ Si mai vorbim de aliante si de parteneriate strategice...am ajuns la concluzia ca liderii politici te vand pentru 1 milion de EURO in campanie. :ohno: tomis3 October 26th, 2008, 10:10 PM Cred ca e o greseala de perceptie a ceea ce se intampla pe piata financiara romaneasca. Recent, pentru cine nu stie, a avut loc un atac esuat asupra leului puls la cale de trei banci, una dintre ele, dupa spusele lui Iasarescu, "o banca mare de la Londra". Furtuna pe piata financiara. Isarescu stie vinovatii (http://www.standard.ro/articol_64316/furtuna_pe_piata_financiara__isarescu_stie_vinovatii.html) Stiam de atacul respectiv...chiar am postat mai multe articole despre subiect acum cateva zile. Din pacate nu cred ca e o "greseala de perceptie"...cred ca se intampla ceva mult mai grav. Observ ca se cauta vinovati pt criza asta si mai nou vinovatul este Europa de Est. tomis3 October 26th, 2008, 10:12 PM Deripaska asta e actionar la Alro...nu? Afacerea asta a fost pusa la cale de un avocat din America/Israel. Corneliu October 26th, 2008, 10:14 PM http://www.youtube.com/watch?v=frO6AC6wAc0&NR=1 The funniest thing I have ever heard:lol: Le Clerk October 26th, 2008, 10:21 PM Stiam de atacul respectiv...chiar am postat mai multe articole despre subiect acum cateva zile. Din pacate nu cred ca e o "greseala de perceptie"...cred ca se intampla ceva mult mai grav. Observ ca se cauta vinovati pt criza asta si mai nou vinovatul este Europa de Est. Din cate am inteles "din piata", 3 banci straine din romania au cerut bani de la BNR imdeiat dupa declansarea crizei financiare mondiale, crezand ca vor primi bani cum au primit bancile din alte tari. BNR i-a refuzat. Pentru ca bancile respective nu mai avea acces la capital de la bancile mama si nici de la alte banci, au incercat sa se capitalizeze printr-un atac fulgerator la curs. Atacul s-a materializat prin urcarea cursului RON-EUR de la 3.6-1 la aproape 4-1. Se pare insa ca BNR s-a prins si a tras cursul in jos prin injectarea in piata a aproape 1 miliard de EUR, moment la care cursul a recazut la 3.7. Insa, bancile respective nu au putut sa-si puncteze speculatia, ele urmarind sa-si atingha profitul abia la momentul la care cursul ar fi ajuns la 4.2. Prin urmare, bancile respective nu numai ca nu au castigat capital suplimentar, dar au pierdut foarte multi bani. Prin urmare, pentru a-si recupera pierderile, au recurs la cresteri nesimtite ale dobanzilor la clientii lor. :bash: Ca sa vedeti si voi cum inteleg bancile "capitalismul" si de ce s-a ajuns la situatia in care se afla sistemul financiar global. Noroc ca avem ca guvernator pe cel mai bun guvernator din CEE, asa cum a fost numit cu ceva timp in urma Isarescu, ca altfel eram "toast". :ohno: nebunul October 26th, 2008, 10:47 PM ^^ toti sint economisti buni ... e chestie de coloana vertebrala pe care majoritatea nu o au pescarush October 26th, 2008, 11:02 PM Din cate am inteles "din piata", 3 banci straine din romania au cerut bani de la BNR imdeiat dupa declansarea crizei financiare mondiale, crezand ca vor primi bani cum au primit bancile din alte tari. BNR i-a refuzat. Pentru ca bancile respective nu mai avea acces la capital de la bancile mama si nici de la alte banci, au incercat sa se capitalizeze printr-un atac fulgerator la curs. Atacul s-a materializat prin urcarea cursului RON-EUR de la 3.6-1 la aproape 4-1. Se pare insa ca BNR s-a prins si a tras cursul in jos prin injectarea in piata a aproape 1 miliard de EUR, moment la care cursul a recazut la 3.7. Insa, bancile respective nu au putut sa-si puncteze speculatia, ele urmarind sa-si atingha profitul abia la momentul la care cursul ar fi ajuns la 4.2. Prin urmare, bancile respective nu numai ca nu au castigat capital suplimentar, dar au pierdut foarte multi bani. Prin urmare, pentru a-si recupera pierderile, au recurs la cresteri nesimtite ale dobanzilor la clientii lor. :bash: Ca sa vedeti si voi cum inteleg bancile "capitalismul" si de ce s-a ajuns la situatia in care se afla sistemul financiar global. Noroc ca avem ca guvernator pe cel mai bun guvernator din CEE, asa cum a fost numit cu ceva timp in urma Isarescu, ca altfel eram "toast". :ohno: crezi ca 'nesimtite' ar fi un cuvant potrivit pentru o crestere a dobanzii cu 15-20%?! ...+ ca bancile au ajuns sa se imprumute intre ele chiar cu dobanda de 100%. asta o stiu tot 'din piata'. stiti cum e...'hotul-striga-hotul!' tomis3 October 27th, 2008, 04:51 AM ^^I'm not going to argue with you about Craiova as I don't know it, but the way you express your opinions is backwards for sure.;) ______________________________ Btw, those are some great photos. Especially the ones taken in that park... what's it called?:eek: Why haven't you banned this idiot? We've heard his point...now get rid of him. He hasn't made even one remotely interesting post since he's joined. I don't know (and I don't particularly care) what his goal is, but enough is enough...just kick him out. Le Clerk October 27th, 2008, 10:34 AM ^^ Daniel Dăianu atrage atenţia Comisiei Europene asupra atacului la leu (http://www.cotidianul.ro/daniel_daianu_atrage_atentia_comisiei_europene_asupra_atacului_la_leu-62239.html) Le Clerk October 27th, 2008, 10:50 AM Investitorii rusi pun ochiul pe casele si terenurile din Romania (http://www.zf.ro/zf-24/investitorii-rusi-pun-ochiul-pe-casele-si-terenurile-din-romania-3379459/) Cosmin October 27th, 2008, 11:58 AM Why haven't you banned this idiot? We've heard his point...now get rid of him. He hasn't made even one remotely interesting post since he's joined. I don't know (and I don't particularly care) what his goal is, but enough is enough...just kick him out. I'm not going to discuss this on a photo thread.:crazy: So now I'm banning people* just because I (or you) don't agree with them and their posts are not interesting?! I know this is a forum, not a democracy, but seriously, apart from being dumb, Netspy is not in breach of any SSC rules. When he was really trolling he got an infraction. After that... no ads, no personal attacks, no city vs. city shit... he's just stating his opinion in a dumb way. I wonder where I've seen this... hmmm... radi?:) But anyway, since you're living in the US are you familiar with the First Amendment to the United States Constitution? Or what about Article 19 of the Universal Declaration of Human Rights? Wouldn't you agree freedom of speech should extend to message boards as long as it doesn't turn into trolling? You're going to say "but this IS trolling", but I beg to differ. You're free to contact any admin and complain that I let a troll running around here. Let's see what others think. I don't understand why you're so against this guy anyway.:dunno: When (if) he'll break a rule, I'll brig or ban him, but until then, if you can't refrain from this sort of attacks, at least PM me when it comes to moderation issues (I've told you this before)! This isn't the public square where we gather to burn evil users and cheer. *as I told you countless times, I can't directly ban people. I can only request a ban from the admins. nebunul October 27th, 2008, 12:05 PM 5 years max :dj: http://www.ziare.com/Romania__in_cateva_luni_in_programul_Visa_Waiver_-448202.html luci203 October 27th, 2008, 12:13 PM Adolescentii de azi sunt mai putin inteligenti decat cei de acum cateva decenii (http://www.ziare.com/Adolescentii_de_azi_sunt_mai_putin_inteligenti_decat_cei_de_acum_cateva_decenii-448224.html) Cercetatorii de la King's College, Londra, au efectuat o serie de teste de inteligenta pe 800 de copii cu varste cuprinse intre 13 si 14 ani, pentru a masura capacitatea acestora de a intelege diverse concepte stiintifice abstracte cum ar fi notiunile de volum, densitate, cantitate si greutate, scrie The Telegraph Rezultatele au fost comparate cu cele obtinute prin aceleasi metode in 1976 iar rezultatele au fost ingrijoratoare. Astfel, doar unul din zece elevi testati in 2008 au trecut cu punctaj maxim unul dintre testele clasice, cunoscut sub denumirea de "testul pendulului", fata de unul din patru, in 1976. P3l9pjB98TM :ohno: Cosmin October 27th, 2008, 01:12 PM Mircea Badea - Diperatii dau navala la moaste KWKkY6gVgYw Am vazut de atatea ori astfel de manifestari "cre(s)tine", dar raman in continuare masca cand vad ce se intampla cu acesti moaste loveri la asemenea ocazii.:crazy: Atinsul/pupatul/linsul moastelor (practic cadavre mumificate) e un fel de Super Bowl la noi, din cate observ. Articolul din Gandul - Românii s-au călcat în picioare la credinţă fast-food - VIDEO (http://www.gandul.info/actualitatea/romanii-s-au-calcat-in-picioare-la-credinta-fast-food-video.html?3927;3377953) Du'Myth October 27th, 2008, 02:11 PM Offtopic: Copilasi... Cand deschid thread-ul "Bucharest Projects&Constructions V" mi se blocheaza browserul de internet (safari in cazul de fata). Ati intalnit si voi problema asta sau e doar la mine? Pana acum nu mi s-a mai intamplat si am ales Nebuniile pentru ca nu stiam altundeva unde sa postez... Multumiri anticipate Ontopic: "Sa nu-ti faci chip cioplit si nici o alta asemanare, nici sa te inchini lor" - A doua porunca. Acum, nu sunt vreun moaste lover, si cred ca pot numara pe degete de cate ori am intrat intr-o biserica, dar ma intreb unde este invatatura (implicit responsabilitatea) preotilor dintr-o institutie ce ar trebui sa indrume omul pe calea cea dreapta. 10 legi nu mi se par greu de respectat... Cosmin October 27th, 2008, 02:13 PM Eu n-am nicio problema pe Firefox si Opera.:dunno: Le Clerk October 27th, 2008, 02:16 PM Mircea Badea - Diperatii dau navala la moaste KWKkY6gVgYw Am vazut de atatea ori astfel de manifestari "cre(s)tine", dar raman in continuare masca cand vad ce se intampla cu acesti moaste loveri la asemenea ocazii.:crazy: Atinsul/pupatul/linsul moastelor (practic cadavre mumificate) e un fel de Super Bowl la noi, din cate observ. Articolul din Gandul - Românii s-au călcat în picioare la credinţă fast-food - VIDEO (http://www.gandul.info/actualitatea/romanii-s-au-calcat-in-picioare-la-credinta-fast-food-video.html?3927;3377953) ^^:lol: O cucernică atrage atenţia unui jandarm: „Domnu’, domnu’, au început să fure florile din coş”. „Lasă-le, dacă-i tembelă lumea”, zice jandarmul, după care se îndreaptă spre hoaţe şi urlă la ele: „Mâncaţi flori, dacă asta ştiţi”. O băbuţă cocoţată sus priveşte peste marea de credincioşi şi văzând racla la 50 de metri distanţă, începe să se închine ţipând: „Uite pe Sfântul. Iuli, se vede Sfântul. Urcă aici. Vezi să nu cazi. Ţineţi-o şi pe ea vă rog frumos”. Altă bătrână se luptă cu un jandarm care o împinge pe scări în timp ce ea vrea să se apropie de altarul de pe scenă ca să ia Sfânta Împărtăşanie: „Vreau să mă împărtăşesc”. „Gata jos, hai vreţi să vorbesc şi urât?”. Până la urmă măicuţa îl înmoaie: „ Lasă-mă, mamă, la Dumnezeu”. :rofl: :bash::rofl: :bash::rofl: :bash: Le Clerk October 27th, 2008, 02:20 PM BTW: Omenii astia voteaza?! Daca da, am pus-o. :shifty: :bash: tomis3 October 27th, 2008, 02:21 PM I'm not going to discuss this on a photo thread.:crazy: So now I'm banning people* just because I (or you) don't agree with them and their posts are not interesting?! I know this is a forum, not a democracy, but seriously, apart from being dumb, Netspy is not in breach of any SSC rules. When he was really trolling he got an infraction. After that... no ads, no personal attacks, no city vs. city shit... he's just stating his opinion in a dumb way. I wonder where I've seen this... hmmm... radi?:) But anyway, since you're living in the US are you familiar with the First Amendment to the United States Constitution? Or what about Article 19 of the Universal Declaration of Human Rights? Wouldn't you agree freedom of speech should extend to message boards as long as it doesn't turn into trolling? You're going to say "but this IS trolling", but I beg to differ. You're free to contact any admin and complain that I let a troll running around here. Let's see what others think. I don't understand why you're so against this guy anyway.:dunno: When (if) he'll break a rule, I'll brig or ban him, but until then, if you can't refrain from this sort of attacks, at least PM me when it comes to moderation issues (I've told you this before)! This isn't the public square where we gather to burn evil users and cheer. *as I told you countless times, I can't directly ban people. I can only request a ban from the admins. His only response to anything is: Romania...sucks...Romanians....suck...dancing banans...dancing banana...and you are telling me that this isn't trolling?....Come on Cosmine....ce dracu'. Du'Myth October 27th, 2008, 02:22 PM Eu n-am nicio problema pe Firefox si Opera.:dunno: Hmm... Mama lui de safari :lol:. Foloseam mai demult firefoxul pentru osx dar imi aduc aminte ca dupa o perioada nu-mi mai facea direct download (sunt un adept al emulatoarelor si cand ma pun sa trag romuri... vai!). Atunci va trebui sa astept o pagina noua, probabil este ceva atasament pe acolo care-mi da belelele astea. Mersi oricum Cosmin October 27th, 2008, 02:38 PM Du'Myth, mi-am amintit ca am si Safari, dar vad ca nu am nicio problema cu thread-ul respectiv. Inteleg ca tu-l rulezi pe OSX, deci e o diferenta, pentru ca eu am versiunea de Windows. His only response to anything is: Romania...sucks...Romanians....suck...dancing banans...dancing banana...and you are telling me that this isn't trolling?....Come on Cosmine....ce dracu'. It's his opinion whether we like it or not. It's not like he's very active, so to me this is not trolling. When or if he'll turn into a troll I'll sanction him or ask for his banning. Until then I'm not going to censor or sanction a guy for voicing an opinion about a city I don't even know. If he says that park and the botanical garden are the only things worth seeing in Craiova that's fine by me. Hell, maybe I'll reach the same conclusion if I'll ever visit Craiova. So calm down please. And if you consider him a troll then remember this next time... http://brentroos.files.wordpress.com/2007/03/troll.jpg Le Clerk October 27th, 2008, 03:04 PM http://www.snotr.com/video/1753 ^^ Awesome! :eek: Cosmin October 27th, 2008, 03:22 PM Holy fuckin' terabytes!:eek: tomis3 October 27th, 2008, 03:32 PM I don't get it....must be nerd porn. Comment of the day: What did they mean by "If u were 1 in a million in China, then there are 1,300 others just like you"????:lol::lol: tomis3 October 27th, 2008, 03:35 PM This video is much better: http://www.snotr.com/video/1759 Cosmin October 27th, 2008, 03:45 PM Some people are fucking morons. This particular one got away cheap. Probably his second biggest hobby is petting sharks. Le Clerk October 27th, 2008, 05:15 PM SF (http://www.sfin.ro//articol_14417/tariceanu_agentul_imobiliar_numarul_1_al_romaniei.html) Tăriceanu, agentul imobiliar numărul 1 al României: De grija dezvoltării marilor orase, Guvernul somează institutele de cercetare agricolă să se relocheze în extravilan, eliberând terenuri în valoare de 70 de miliarde de euro NellyUSA October 27th, 2008, 05:55 PM Sa-i trag lu Tariceanu, si lu Orban... a 800-a oara cand fac 3 km in 1 ora!:bash: toxicduck October 27th, 2008, 06:00 PM Offtopic: Copilasi... Cand deschid thread-ul "Bucharest Projects&Constructions V" mi se blocheaza browserul de internet (safari in cazul de fata). Ati intalnit si voi problema asta sau e doar la mine? Pana acum nu mi s-a mai intamplat si am ales Nebuniile pentru ca nu stiam altundeva unde sa postez... Multumiri anticipate Incearca sa pornesti browserul dintr-un terminal si vezi daca apare vreun mesaj. Nu strica sa iti pui si Firefox sau Camino (http://caminobrowser.org/) (motorul folosit de firefox cu interfata os x) pentru situatii in care Safari iti joaca feste. Du'Myth October 27th, 2008, 06:13 PM Incearca sa pornesti browserul dintr-un terminal si vezi daca apare vreun mesaj. Nu strica sa iti pui si Firefox sau Camino (http://caminobrowser.org/) (motorul folosit de firefox cu interfata os x) pentru situatii in care Safari iti joaca feste. Am tras Firefox intr-un final, dar culmea, am putut sa accesez pagina cu "probleme" la aproximativ jumatate de ora de cand postasem si functiona, cu Safari :dunno:... Anyways :cheers: Le Clerk October 27th, 2008, 06:41 PM Ucraina: Rutenii din Transcarpatia vor autonomia, pana la 1 decembrie, sau proclamarea republicii independente Rusia Subcarpatica (http://www.ziua.ro/news.php?data=2008-10-27&id=15067) Cosmin October 28th, 2008, 12:24 AM Assassination Plot Targeting Obama Is Disrupted by Federal Agents (WSJ) (http://online.wsj.com/article/SB122513995548273295.html) Nu cumva e a doua oara cand se intampla asta? Mi-e sa nu aiba succes pana la urma...:ohno: Cat despre faza cu 88/14... no comment.:bash: OmulPlajei October 28th, 2008, 12:46 AM Ucraina: Rutenii din Transcarpatia vor autonomia, pana la 1 decembrie, sau proclamarea republicii independente Rusia Subcarpatica (http://www.ziua.ro/news.php?data=2008-10-27&id=15067) Ce li sa trezit la toţi acum cu independenţa...Mie mi se pare infantil ca un teritoriu ca Transcarpatia să îşi dorească independenţa acum...poate că greşesc, dar resurse de unde ar lua? economia lor cum ar funcţiona fără ajutorul ditai Ucrainei(care până şi ea are mari probleme, dar Transcarpatia) pe timp de criză ? Cosmin October 28th, 2008, 12:51 AM Transrahatia.:) Cu cat sunt mai saraci si au mai multe probleme, in loc sa se gandeasca la solutii adevarate, oamenii se gandesc la independenta sau autonomie. Vad ca e foarte la moda in zona asta a lumii... SeyMan October 28th, 2008, 01:55 AM 88 e HH (heil hitler) dar 14 ce reprezinta? Oricum, dupa parerea mea Obama nu are sanse sa câstige alegerile, deci dupa 4 noiembrie viata sa va fi în siguranta. #Alex October 28th, 2008, 02:05 AM ^^ http://en.wikipedia.org/wiki/Fourteen_Words SeyMan October 28th, 2008, 02:23 AM Apropos va recomand un film (pseudo-documentar) despre comunism in Franta, miscarile studentesti din '68 si asa mai departe. Se numeste "Nés en 68" il puteti viziona pe ARTE www.arte.tv (în franceza sau în germana). Cred ca se poate face o paralela cu piata universitatii în '90, în ciuda faptului ca în România miscarea era anti-comunista, pe când în Franta era pro-communista si anarhista. toxicduck October 28th, 2008, 03:32 AM Ca tot veni vorba de fanii moastelor de la noi: http://i36.tinypic.com/eajo2b.jpg Netspy01 October 28th, 2008, 09:46 AM 88 e HH (heil hitler) dar 14 ce reprezinta? Oricum, dupa parerea mea Obama nu are sanse sa câstige alegerile, deci dupa 4 noiembrie viata sa va fi în siguranta. Obama e castigator! Toata america o stie! Pe ce lume traiesti? Cosmin October 28th, 2008, 09:56 AM Ca tot veni vorba de fanii moastelor de la noi: Deci a avut HIV si are o nevasta fara uter cu care are doi copii. Mda, ia sa faca niste teste sa si dovedeasca toate astea.:naughty: Pe pariu ca fuge ca un copil mic de injectie.:bash: P.S.: zici ca-i poster pt. un concert de manele. tomis3 October 28th, 2008, 10:03 AM I think it's meant as a joke....a sort of "he walks on water even though he has no feet." OmulPlajei October 28th, 2008, 10:15 AM hahahaha...that's exactly what god would want on earth: a wizard and a transexual :bash: .... Va dati seama ce audienta ar face asta la OTV :drool: tomis3 October 28th, 2008, 10:18 AM While we are on the sunject: Sarah Palin's War on Science In an election that has been fought on an astoundingly low cultural and intellectual level, with both candidates pretending that tax cuts can go like peaches and cream with the staggering new levels of federal deficit, and paltry charges being traded in petty ways, and with Joe the Plumber becoming the emblematic stupidity of the campaign, it didn't seem possible that things could go any lower or get any dumber. But they did last Friday, when, at a speech in Pittsburgh, Gov. Sarah Palin denounced wasteful expenditure on fruit-fly research, adding for good xenophobic and anti-elitist measure that some of this research took place "in Paris, France" and winding up with a folksy "I kid you not." The rest here: http://www.slate.com/id/2203120/ Cosmin October 28th, 2008, 10:21 AM ^^OMG! They do research in Paris! Unforgivable!:bash: Is this one of her stupid rants on creationism or something? Gotta read!:eek: I think it's meant as a joke....a sort of "he walks on water even though he has no feet." Well, these dudes seem to be fo' real... http://lcmuk.org/ But I can't find the ex-wizard/hiv/zombie/prison break guy.:cry: RODINVEST October 28th, 2008, 10:39 AM ^^ http://lcmuk.org/index.php?p=photo_gallery lol Cosmin October 28th, 2008, 10:41 AM Manelisti intru Hristos. tomis3 October 28th, 2008, 10:44 AM 07cmMhQxjfg joce23 October 28th, 2008, 10:50 AM Cosmin, se vede ca nu cunosti piata imobiliara din Seimeni. Cu banii pe un studio la Paris n-as inchiria nici un grajd la mine in sat. Asta e diferenta intre o tara in recesiune si una in boom economic. Nu, momentan sunt bazat la Paris. Am I the only one here who took that as a joke...? :nuts: @Rhemaxos: What made you take SeyMan statement as a joke ? :? http://www.parisianhome.com/en/apartment/apartment.php?pk=S03130&start=2 @nebunul: Exemplul tau nu reprezinta in nici un caz pretul mediu al unei chirii. Dimpotriva, gasesti la Paris cate studiouri vrei cu preturi exprimate in sute de euro, preturi care-mi par mai aproape de realitate/normalitate. Exemplul tau cred ca e din categoria "extreme". Poti gasi si-aici astfel de exemple : Canalele Navigabile au inchiriat prin licitatie unei firme (http://www.ziuact.ro/display.php?id=237229&data=2008-09-09) [SC Building Invest SRL; prima data cand aud de firma si de numele patronului] doua parcele de teren la Agigea si Ovidiu-Lumina + o parcela pe langa Cernavoda. Desi acolo unde sunt terenurile astea inca nu se intampla nimic, Building Invest plateste pe ele o chirie de 50.000Euro/luna. Nu stiu cum stau lucrurile la Seimeni, insa comuna are o locatie excelenta si presupun ca cine stie lucrul asta realizeaza ca si terenurile de acolo au o valoarea care nu e deloc mica, ci dimpotriva. * BTW, interesant site-ul comunei: http://primaria-seimeni.ro/ Cosmin October 28th, 2008, 10:59 AM Ok, deci sunt un ignorant in ceea ce priveste piata imobiliara a com. Seimeni. My bad. No biggie.:dunno: Nebunule, nu puteai sa-mi arati site-ul ala acum cateva luni, cand cautam unde sa stau in Paris?:bash::jk: Interesant e ca apartamentul ala din link e foarte aproape (max 300 m) de unde am stat si are acelasi stil si suprafata, doar ca eu si prietena am dat aproape jumatate din pretul ala, deci cum a zis si joce, gasesti si mult mai ieftin. E drept, asta din poze pare mult mai misto mobilat.:) Cosmin October 28th, 2008, 11:02 AM 07cmMhQxjfg Conclusion: believers dance like shit! Le Clerk October 28th, 2008, 11:05 AM Ungaria - cateva zeci de mii de persoane isi pot pierde locul de munca din cauza crizei financiare (http://www.hotnews.ro/stiri-ultima_ora-4973108-ungaria-cateva-zeci-mii-persoane-isi-pot-pierde-locul-munca-din-cauza-crizei-financiare.htm) OmulPlajei October 28th, 2008, 11:28 AM Ungaria - cateva zeci de mii de persoane isi pot pierde locul de munca din cauza crizei financiare (http://www.hotnews.ro/stiri-ultima_ora-4973108-ungaria-cateva-zeci-mii-persoane-isi-pot-pierde-locul-munca-din-cauza-crizei-financiare.htm) Parcă nu era rata sinuciderii deja prea mare în Ungaria :nuts: Unfortunately, Romania seems to not have learned from Hungary's mistakes in the past...They had huge economic problems a few years ago when they decided to increase salaries and pensions by huge percentages. Now they have much larger economic problems than Romania...Won't we be just like them if we start raising salaries and everything in the middle of an international crisis? Apropo: Guvernul decide în şedinţa de astăzi cum va bloca majorarea salariilor profesorilor (http://www.realitatea.net/guvernul-decide-in-sedinta-de-astazi-cum-va-bloca-majorarea-salariilor-profesorilor_377056.html) ...Băsel îl contrează...Băsescu: Tăriceanu încearcă să creeze o imagine apocaliptică şi să manipuleze opinia publică (http://www.realitatea.net/basescu--tariceanu-incearca-sa-creeze-o-imagine-apocaliptica-si-sa-manipuleze-opinia-publica_377086.html) Şi uite aşa, lumea se satură de aceşti doi orgolioşi care în loc să creeze o imagine bună guvernării de dreapta, se ceartă ca ultimii proşti de vreo doi ani....şi uite aşa electoratul va vota din nou cu stânga, şi rămânem cu aceiaşi comunişti din anii pre-2004... joce23 October 28th, 2008, 11:34 AM ...Băsel îl contrează...Băsescu: Tăriceanu încearcă să creeze o imagine apocaliptică şi să manipuleze opinia publică (http://www.realitatea.net/basescu--tariceanu-incearca-sa-creeze-o-imagine-apocaliptica-si-sa-manipuleze-opinia-publica_377086.html) Aici ii dau dreptate lui Basescu ! tomis3 October 28th, 2008, 11:43 AM Aici ii dau dreptate lui Basescu ! Nu stiu daca Basescu are sau nu dreptate dar nici nu conteaza. Perceptia, adica realitatea formata de creatorii de realitate, va fi extrem de negativa. Romania era deja in vizorul lor...acum Basescu si parlamentul au turnat gaz pe foc. :ohno: nebunul October 28th, 2008, 11:45 AM Aici ii dau dreptate lui Basescu ! ^^ NO way ... chiar daca votez Base, pe tema salariilor e un demagog nesimtit. Chiar daca nu sintem in colapse, e suicidal sa cresti salariile ... si cu 50%. Hai sa crestem la toti slariile cu 50% WTF :bash: Le Clerk October 28th, 2008, 11:48 AM Nebunul, De ce spui ca Basescu e de vina in aceasta magarie, cand de fapt sunt de vina toate partidele politice (deci inclusiv PNL-ul) care au votat in unanimitate marirea salariilor profesorilor. Basescu nu avea ce sa faca intr-o asemenea situatie, la modul cel mai practic si pragmatic vorbind. OmulPlajei October 28th, 2008, 12:02 PM Degeaba dăm în astfel de polemici...cert este că în aceste vremuri, executivul ar trebui să fie prudent, realist şi unit pentru a ţine România departe de problemele întâlnite în alte ţări nebunul October 28th, 2008, 12:17 PM Nebunul, De ce spui ca Basescu e de vina in aceasta magarie, cand de fapt sunt de vina toate partidele politice (deci inclusiv PNL-ul) care au votat in unanimitate marirea salariilor profesorilor. Basescu nu avea ce sa faca intr-o asemenea situatie, la modul cel mai practic si pragmatic vorbind. Daca e "presedinte jucator" si s-a intilnit deja cu Tariceanu si Isarescu sa discute despre aplanarea crizei (nu mai gasesc articolul) de ce nu a iesit la rampa sa spuna: "domnilor si doamneleor, ne dam cu tesla'n coaie. Nu voi promulga acesta lege". Inca odata, politica nu are nimic de a face cu morala si princiipiile sanatoase. Deci, cu parere de rau, Tariceanu-Basescu e 1-0 toxicduck October 28th, 2008, 12:21 PM PNL-ul si-a pus cenusa in cap din cauza votului din parlament, liberalii au recunoscut ca au gresit. Adomnitei a fost demis. Iar acum guvernul incearca sa mai salveze ce se mai poate. Intre timp, Basescu toarna gaz pe foc incitand pe cei din sistemul de sanatate si administratie sa ceara si ei mariri de 50% pentru ca sunt bani. Pana la criza cu salariile cadrelor didactice, in sondajele recente, PD-L era in scadere, PSD stagna, iar PNL-ul era pe o usoara panta ascendenta. Acum asistam la o ambuscada, in care PDL si PSD sunt dispuse sa sacrifice economia Romaniei pentru a pune mana pe putere si a mulge PNL-ul de cateva procente. Ce sa-i faci, ca niste bravi FSN-isti ce sunt, nu poti sa ceri mai mult de la ei. Le Clerk October 28th, 2008, 12:34 PM TDuck, cut the crap! Nu incerca sa ne convingi cat de "responsabil" este PNL-ul, in conditiile in care a intrat inca de anul trecut in jocul de-a marirea pensiilor cu PSD-ul, a votat cu trei maini marirea salariilor profesorilor in parlament, si, in calitate de guvernanti, nu au luat nicio masura liberala (!) de economire si de pregatire a economiei Romaniei pentru criza care se vedea de la o posta, in conditiile in care s-au laudat cu cresterea economica record (Bulgaria, in schimb, si-a facut rezerve bugetare dintr-o crestere economica mult mai mica). BTW: Daca e in tara asta un partid care se apropie mai tare de fostul FSN, acesta este PNL. Sa nu uitam totusi ca PAtriciu a spus ca o alianta PSD-PNL trebuia facuta in 2004, alianta care s-a facut pana la urma in 2006, cand a fost debarcat PDL-ul de la guvernare. joce23 October 28th, 2008, 12:36 PM ^^ NO way ... chiar daca votez Base, pe tema salariilor e un demagog nesimtit. Chiar daca nu sintem in colapse, e suicidal sa cresti salariile ... si cu 50%. Hai sa crestem la toti slariile cu 50% WTF :bash: Cred ca nu-ntelegi nici tu nimic din treaba asta cu salariile din invatamant. Nu e absolut nici o sinucidere daca lucrurile se fac cu cap. Majoritatea salariilor pot fi/trebuiesc neaparat marite !!! Basescu nu mi se pare deloc un demagog la faza asta ci dimpotriva. Sa stii ca are oameni ff destepti in jur (nu numai pe educatie) si stie ff bine cum stau lucrurile si ce trebuie facut. In schimb, ptr. mine e mereu halucinant sa vad cum, indiferent de tema abordata, in Romania toti devin "specialisti peste noapte" si incep sa dea lectii chiar si la cei care-s cu adevarat specialisti. Cosmin October 28th, 2008, 01:49 PM Nu e absolut nici o sinucidere daca lucrurile se fac cu cap. Dar NU se vor face cu cap. Cate lucruri mult mai simple se fac cu cap? O luam de la capat? Nu cred ca-i vreun paranoic aici care sa creada ca treaba asta nu poate fi tinuta sub control, cred insa ca multi isi dau seama ca pentru noi aproape sigur va fi o problema. E vorba de practica, nu de teorie pana la urma si cu practica stam in general foarte prost. Nu vad de ce acum ar fi altfel si in mod clar pana acum nu am vazut nimic care sa indice ca va fi diferit. Ramane de vazut, normal... Lasand politica si plaiurile mioritice... a fost vreunul de p-aici la Oslo? Van&Dyk October 28th, 2008, 03:27 PM Ce parere aveti de declaratia lu' nea asta de la Departamentul de Stat? http://english.hotnews.ro/stiri-top_news-4963734-homeland-security-secretary-michael-chertoff-romania-will-included-the-visa-waiver-program-couple-months.htm?cfadac= Eu, unul, nu sunt prea convins!!! :ohno: tomis3 October 28th, 2008, 03:37 PM De ce obsesia asta cu vizele? Cosmin October 28th, 2008, 03:43 PM Vor sa plece. Toate criticile la adresa Americii sunt doar de fatada.:lol::jk: Van&Dyk October 28th, 2008, 03:45 PM Pe mine, unul, ma doare-n pix! :lol: Niciodata nu am avut nici cea mai mica problema cu luarea vizei, si nici familia mea sau prietenii mei nu au avut vreo problema, deci nu ma afecteaza direct! Insa nu pot sa spun acelasi lucru si despre alti 25% dintre oamenii care sunt refuzati cand incearca sa ia o amarata de viza, si deci pentru ei poate sa fie destul de important! In plus, cred ca este pur si simplu o chestie de mandrie nationala, si dupa cum spunea si prim-ministrul ceh (care tocmai a fost inclusa in Visa Waiver) "este eliminarea ultimei relicve a Cortinei de Fier". Nu cred ca poate fi negat faptul ca este o chestie cat de cat de prestigiu sa poti sa spui ca poti sa mergi in "tara tuturor posibilitatilor" cand vrea sufletelul tau, fara sa mai stai la coada la ambasada ca "cetatenii de rangul 2 din restul lumii" (incerc un umor subtil, dar nu cred ca imi iesei :ohno:). Oricum, eu abia astept sa scap din America, doar asa ca sa spun ce am pe suflet! :banana: :cheers: Le Clerk October 28th, 2008, 03:46 PM De ce obsesia asta cu vizele? Sunt multi romani care vor (well, voiau, pana sa creasca USD de la 2.34 la 3 in acest moment) sa viziteze America. tomis3 October 28th, 2008, 03:48 PM Sunt multi romani care vor (well, voiau, pana sa creasca USD de la 2.34 la 3 in acest moment) sa viziteze America. Si cu viza nu pot vizita? Le Clerk October 28th, 2008, 03:51 PM ^^ Pai daca vrei sa vizitezi o tara si dupa ce te duci la agentia de voiaj sa-ti cumperi bilet, mai si stai la cozi la vize, iti cam piere cheful. tomis3 October 28th, 2008, 03:52 PM ^^ Pai daca vrei sa vizitezi o tara si dupa ce te duci la agentia de voiaj sa-ti cumperi bilet, mai si stai la cozi la vize, iti cam piere cheful. Hai mai bine sa mutam America colea langa bulgari ca sa nu mai trecem nici oceanul...:nuts::nuts: Le Clerk October 28th, 2008, 03:55 PM Cei care isi permit sa viziteze America nu au timp si rabdare sa stea la cozi. tomis3 October 28th, 2008, 03:58 PM Cei care isi permit sa viziteze America nu au timp si rabdare sa stea la cozi. vai saracii...astia cred ca sunt tot aia care cred ca-i "cool" sa mergi peste tot cu masina....ca doar prostii mai merg pe jos sau cu metroul. Le Clerk October 28th, 2008, 04:00 PM Ce-am zis eu si ce-ai inteles tu....:nuts: tomis3 October 28th, 2008, 04:09 PM BUCHAREST, Oct 28 (Reuters) - The International Monetary Fund said on Tuesday it was not in talks with Romania about granting it financial help, but said its external environment was "very difficult". Some economists have warned in recent days that Romania may have to seek outside help to shore up its finances and support markets, with the leu currency very volatile and blue-chip stocks falling 75 percent this year. Romania's western neighbour Hungary has reached an accord with the IMF and the European Union on a broad economic rescue package to restore investors' confidence amid a global financial meltdown. "We do not have discussions about such financial support underway in Romania, but we maintain a close policy dialogue with the Romanian authorities," the IMF said in a statement. Late on Monday, Standard & Poor's cut Romania's foreign currency credit rating one notch to "BB+", putting it back at junk status with a negative outlook and citing a lack of policy response to mounting economic risks. Despite such criticism, social spending has become a key issue in the electoral campaign ahead of Romania's parliamentary ballot on Nov. 30. In particular, opposition parties have introduced a law mandating a 50 percent increase in teachers' wages, a move that has intensified wage demands from other public sector employees. "Even before this salary increase became known, public and private financing sources were drying up," the IMF said. "In this setting, the initiative ... may need to be reconsidered." The leu currency showed little reaction to the IMF announcement, holding slightly above the previous session's 10-day low hit after the S&P announcement. However, analysts said the IMF statement was likely to add to longer-term pressures on the currency. "Romania is an extremely vulnerable country and the idea of the IMF not considering a deal may hit the confidence further," said James Lord, emerging markets strategist at Standard Bank in London. (Reporting by Justyna Pawlak and Marius Zaharia, editing by Mike Peacock http://www.guardian.co.uk/business/feedarticle/7940259 Ce concluzie trage si idiotul asta. Deci cand se zvonea ca Ungaria si Ucraina vor negocia imprumutiri de la FMI, reactia a fost negativa...ca te duci la FMI doar cand te doare rau de tot. Acum FMI-ul spune ca nu negociaza un imprumut cu Romania pt ca nu suntem intr-o situatie atat de grea, iar pulea asta zice ca tot rau e. SeyMan October 28th, 2008, 04:29 PM Cred ca multi dintre voi pun carul înaintea boilor. Nu, nu cred ca majorarea salariilor profesorilor cu 50% va avea un impact semnicativ asupra dezvoltarii economice. Astazi profesorii au salarii absolut mizerabile, era nevoie de un "plan Marshall" pentru a stopa degradarea neîncetata a conditiilor de viata a profesorilor cu efecte extrem de nocive asupra educatiei în România. este daca vreti un argument de "justitie sociala". Sa nu uitam ca rolul cresterii economice, a dezvoltarii infrastructurii si asa mai departe este tocmai cresterea nivelului de viata si educatie al românilor.Cresterea economica nu este un scop în sine. Fara echitate sociala la ce bun sa ai crestere economica? As putea înca sa argumentez ca redistribuirea bogatiei este scopul final al dezvoltarii economice unei tari, asa cum scopul final al unei firme NU este cresterea profitului, ci redistribuirea profitului realizat catre actionari (sub forma de dividende etc.). Crestera profitului este doar mijlocul prin care o firma realizeaza acest obiectiv. A refuza cresterile de salarii inseamna a sacrifica scopul final pentru a atinge un obiectiv care nu e decât un mijloc. Aceasta analogie se aplica dupa parerea mea si profesorilor. tomis3 October 28th, 2008, 04:33 PM Cred ca multi dintre voi pun carul înaintea boilor. Nu, nu cred ca majorarea salariilor profesorilor cu 50% va avea un impact semnicativ asupra dezvoltarii economice. Astazi profesorii au salarii absolut mizerabile, era nevoie de un "plan Marshall" pentru a stopa degradarea neîncetata a conditiilor de viata a profesorilor cu efecte extrem de nocive asupra educatiei în România. este daca vreti un argument de "justitie sociala". Sa nu uitam ca rolul cresterii economice, a dezvoltarii infrastructurii si asa mai departe este tocmai cresterea nivelului de viata si educatie al românilor.Cresterea economica nu este un scop în sine. Fara echitate sociala la ce bun sa ai crestere economica? As putea înca sa argumentez ca redistribuirea bogatiei este scopul final al dezvoltarii economice unei tari, asa cum scopul final al unei firme NU este cresterea profitului, ci redistribuirea profitului realizat catre actionari (sub forma de dividende etc.). Crestera profitului este doar mijlocul prin care o firma realizeaza acest obiectiv. A refuza cresterile de salarii inseamna a sacrifica scopul final pentru a atinge un obiectiv care nu e decât un mijloc. Aceasta analogie se aplica dupa parerea mea si profesorilor. Tu n-ai aflat cam ce se intampla pe plan gobal momentan? Tu nu vezi ca leul e gata sa se prabuseasca? Daca se face vreo 7-8 lei un Euro, la ce mai e buna marirea asta de 50%? Le Clerk October 28th, 2008, 04:42 PM International Herald Tribune: Integrarea in UE a Romaniei si Bulgariei s-a facut pentru a evita sa cada in sfera de influenta a Moscovei (http://www.hotnews.ro/stiri-esential-4975740-international-herald-tribune-integrarea-romaniei-bulgariei-facut-pentru-evita-cada-sfera-influenta-moscovei.htm) Van&Dyk October 28th, 2008, 04:47 PM Cred ca multi dintre voi pun carul înaintea boilor. Nu, nu cred ca majorarea salariilor profesorilor cu 50% va avea un impact semnicativ asupra dezvoltarii economice. Astazi profesorii au salarii absolut mizerabile, era nevoie de un "plan Marshall" pentru a stopa degradarea neîncetata a conditiilor de viata a profesorilor cu efecte extrem de nocive asupra educatiei în România. este daca vreti un argument de "justitie sociala". Sa nu uitam ca rolul cresterii economice, a dezvoltarii infrastructurii si asa mai departe este tocmai cresterea nivelului de viata si educatie al românilor.Cresterea economica nu este un scop în sine. Fara echitate sociala la ce bun sa ai crestere economica? As putea înca sa argumentez ca redistribuirea bogatiei este scopul final al dezvoltarii economice unei tari, asa cum scopul final al unei firme NU este cresterea profitului, ci redistribuirea profitului realizat catre actionari (sub forma de dividende etc.). Crestera profitului este doar mijlocul prin care o firma realizeaza acest obiectiv. A refuza cresterile de salarii inseamna a sacrifica scopul final pentru a atinge un obiectiv care nu e decât un mijloc. Aceasta analogie se aplica dupa parerea mea si profesorilor. Ar fi frumos sa fie asa de simplu, dar nu poate fi vorba de o bine meritata "justitie sociala" ca singur efect, ci si de multe alte efecte foarte negative. Din pacate economia unei tari nu functioneaza pe principiul "umfla contul la bugetari ca si asa sunt saraci", pentru ca aceasta umflare de conturi aduce cu sine inflatie mare si asa mai departe, toate efectele astea negative avand ca efect final reducerea nivelului de viata, in contrast complet cu ce se dorea initial. Daca o astfel de crestere salariala nu este corelata si cu o crestere economica pe masura si cu alti cativa indicatori economice cum ar fi deficitul bugetar si altele, atunci este o pura nebunie sa faci lucrul asta. Ca sa nu mai vorbesc ca, sa faci asta in perioada cea mai neagra din ultimii zeci si zeci de ani este sinucidere pe fata. In ciuda unei crize de lichiditati pe plan mondial, se pare ca Guvernul Romaniei isi permite sa se scape de povara covarsitoare de cateva miliarde de euro care atarnau cam greu in ghiozdanasul domnului Basescu. Mie nu mi se pare deloc normal. Chiar daca acum nu avem probleme suficient de grava ca sa pot justifica asta cu fapte concrete, adevarul este ca s-ar putea sa ajungem cat de curand pe lista neagra, si sa ne alaturam Ungariei si altor tari din astea, cu atat mai mult in 2009. Atunci se va vedea cat de importanti ar fi fost acei "euroi" in plus. Ca sa nu mai zic ca iti pui toate celelalte uniuni sindicale in cap, si ca urmare te vei gasi nevoit sa negociezi si cu aia alte deal-uri de nu stiu cate alte miliarde de euro. Cam nasol...:ohno: Eu zic ca aceasta crestere salariala ar mai fi trebuit amanata vreo 2 ani, iar daca era musai sa le maresti salariile, zic eu ca 10-15-20% ar fi trebuit sa fie maximul posibil. Sa speram ca sunt tembel, ca vorbesc prostii si ca ma insel amarnic! :lol: :cheers: joce23 October 28th, 2008, 04:48 PM Mazare & Constantinescu au fost trimisi in sfarsit in judecata ! :banana::cheers: Edilul Radu Ştefan Mazăre şi preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, împreună cu alte 35 de persoane din cadrul Primăriei Constanţa, au fost trimişi în judecată de procurorii DNA (www.pna.ro). Ei sunt acuzaţi că au restituit şi atribuit nelegal mai multe suprafeţe de teren intravilan din municipiul Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză. Anchetatorii susţin că prin faptele lor, s-a creat un prejudiciu în valoare de aproximativ 114 milioane euro în dauna oraşului Constanţa. Amanunte în cotidianul Cuget Liber de miercuri, 29 octombrie. * ce m-as bucura s-o ia ambii in freza si sa se curete Cta de cocalarii astia doi. Sunt atatia oameni destepti in orasul asta, nu stiu cum naiba numai mediocritati/scursuri ajung sa ne reprezinte interesele (a se vedea de exemplu si posibila alternativa: PD-L Cta, cu acel Onaca al lor. :puke: :puke: :puke:). tomis3 October 28th, 2008, 04:53 PM Some good news!!! Van&Dyk October 28th, 2008, 04:58 PM Uite ca deja m-a auzit Tariceanu! :lol: http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/826152/Guvernul-a-amanat-majorarea-salariilor-profesorilor/ Le Clerk October 28th, 2008, 05:20 PM A refuza cresterile de salarii inseamna a sacrifica scopul final pentru a atinge un obiectiv care nu e decât un mijloc. Aceasta analogie se aplica dupa parerea mea si profesorilor. Nu stiu cat de mult ajuta cresterea salariilor la imbunatatirea sistemului educational romanesc. De fapt, cred ca aceasta crestere a salariilor trebuie cuplata cu un sistem functional de evaluare a profesorilor in functie de performantele lor. Altfel, nu facem decat sa incurajam lipsa de interes si nepotismul, iar pe cei care intr-adevar fac cinste sistemului, nu ii ajutam cu nimic pentru ca poate merita de 10 ori mai mult. PS: Am discutat cu cineva din mediul profesoral al unui liceu din Bucuresti si m-a apucat groaza sa aflu ce spagi se iau ca sa treaca elevii clasa sau sa primeasca anumite note. Principiul in tot liceul este: "educa-ti elevul sa-ti fie recunoscator ca a trecut" si astfel fiecare elev stie ca trebuie sa plateasca ca sa treaca clasa, iar profesori nu-si dau niciun interes in actul educational pentru ca banul lor vine de la elevi si nu de la salariu. :ohno: Klausenburg October 28th, 2008, 05:34 PM articol interesant: http://ziarulfinanciar.ro/politica/romania-vs-ungaria-noi-nu-suntem-indatorati-dar-ei-au-sosele-3381875/ SeyMan October 28th, 2008, 06:47 PM Trebuie evitat ca meseria de profesor sa devina derizorie. Nu cred ca 1 mld de € pe an e un pret prea mare pentru acest lucru. Romania este f necompetitiva pe plan european din cauza sistemului de invatamant f prost (mai ales cel universitar). Si sunt perfect constient de criza financiara, de altfel sunt în ground zero al crizei financiare, prin natura profesiei mele. Cosmin October 28th, 2008, 06:54 PM ^^Ai zis ca esti in Paris acum. Ground zero al crizei financiare (si nu numai:() e la NY. Sau te referi la Seimeni?:jk: Apropo, ce lucrezi? Daca ti se pare o intrebare prea personala, ignor-o pur si simplu.:D Eu cred ca majorarea salariilor fara o reforma serioasa si care sa dureze (pana acum nu a avut loc o astfel de reforma) e frectie la picior de lemn.:ohno: joce, thread-ul asta nu prea are nevoie de tag-uri (nebun, romania):nuts: Acum am observat ca le-ai pus. E doar un thread off-topic. NO SOUP FOR YOU! COME BACK ONE YEAR! :lol: joce23 October 28th, 2008, 07:09 PM @SeyMan : sunt pe aceeasi unda cu tine in ceea ce priveste gandurile exprimate in ultimele tale 2 postari ! :cheers: * incep sa cred ca ai vrut sa faci o gluma cand ai intrat aici prima data ["aeroporti"]. @cosmin : click (http://www.youtube.com/watch?v=QzRerpVuwR8) :banana: :crazy2: :cheers: SeyMan October 28th, 2008, 07:10 PM ground zero = chiar în inima ... Da, sunt în Paris. tomis3 October 28th, 2008, 07:15 PM ground zero = chiar în inima ... Da, sunt în Paris. Banque Lehman Brothers S.A. 7 Place d'iena Paris 75106 France Tel: (33) 00153893000 Web Site: www.lehman.com :dunno: Van&Dyk October 28th, 2008, 07:35 PM ^^:lol::rofl::lol: Care lucrati bre' la Lehman Brothers? Compania aia a cam decedat de ceva vreme! joce23 October 28th, 2008, 09:24 PM Are si stirea asta legatura cu starea jalnica a invatamantului romanesc. Cum mai toate guvernele au avut alte prioritati, acum suportam consecintele. Cu toate astea, remarc totusi ca in continuare lumea nu constientizeaza gravitatea situatiei (salarii execrabile ptr. debutanti, inechitati salariale intre bugetari [de ex. profesori vs politisti] ... ). Pe de alta parte cred ca cei ce pleaca bine fac daca simt ca aici n-au ce invata. Si in 90% din universitati chiar nu prea au ce invata ! Dar de ce sa inchida guvernul aceste universitati sau sa le mai scuture de impostorii care s-au cocotat pe pozitii ce nu le merita, cand ele sunt vaci de muls ptr. fel si fel de politicieni, fosti securisti, parveniti ai tranzitiei etc. 24.000 dintre cei mai buni studenţi au ales străinătatea în 2008 http://www.capital.ro/articol/tribut-24-000-dintre-cei-mai-buni-studenti-au-ales-strainatatea-in-2008-113375.html http://www.capital.ro/zoom/113375/130-20677-12cariere42.jpg Cosmin October 28th, 2008, 09:33 PM Eu cred ca n-ai inteles pozitia mea, care pare sa fie si pozitia altora de aici (nu a tuturor insa, evident). Eu pur si simplu nu cred ca vor face si altceva in afara majorarii salariilor, deci frectie cu alte cuvinte. E bine sa majoreze salariile, e frumos, dar nu rezolva problema calitatii. Avem nevoie de salarii mai bune si reforme serioase (ca anvergura si durata de timp) si de reforme stabile, nu fiecare ministru sa vina cu o alte viziune, cum s-a intamplat aproape de fiecare data pana acum. Altfel, doar cu salarii marite, impactul asupra calitatii o sa fie infim. De potentialele efecte economice nu mai discutam... Crezi ca cine stie ca are sanse in strainatate (elev, student sau profesor) nu va pleca doar pentru ca salariile au fost marite cu 50%?:dunno: joce23 October 28th, 2008, 09:47 PM Te-am inteles foarte bine fiindca si eu am gandit mereu la fel: majorare de salarii fara reforme = cu 50% mai multi bani aruncati pe fereastra. Sper totusi ca criza asta cu salariile sa-i trezeasca pe unii la realitate si sa vad si reforme. Basescu are oameni ff destepti in jur care stiu de ce reforme are nevoie invatamantul din Romania. Tariceanu, Vosganian, Adomnitei si altii din guvern imi demonstreaza aproape in fiecare zi ca-s complet la furat. Ptr. ei marire de salarii inseamna "50% mai multi bani dati la toti cei care sunt acum in invatamant". Vad ca nici unuia de la guvern nu-i trece prin cap ca invatamantul e plin de tumori si e cazul sa taie cat mai repede in carne vie fiindca foarte multi bani continua sa intretina mediocritatea/impostura/lipsa calitatii etc. din multe scoli, licee si universitati romanesti. Pentru mine lucrurile sunt extrem de simple dar eu n-am nici o putere. SeyMan October 28th, 2008, 10:58 PM Angajatii de la Lehman în Paris se pot considera baftosi. Au contracte de munca engleze (deci salarii engleze, mult peste media pariziana) iar joburile lor au fost garantate de Nomura pentru urmatorii 2 ani (inclusiv bonusurile!). Pas mal pour une boîte en faillite! Netspy01 October 28th, 2008, 11:26 PM (salarii execrabile ptr. debutanti, inechitati salariale intre bugetari [de ex. profesori vs politisti] ... ). Este un mit aceasta inechitate! Profesorii lucreaza cu jumatate de norma 4 ore/zi, program fix si salariu cat al unui politist. La salariul politistilor se mai adauga sporurile care fac ~50% din salariu. Asa ca daca auziti ca va creste salariu politistilor cu X%, sa nu credeti ca e o mare crestere. E incomparabil mai mult de munca in politie decat in invatamant, sa nu vb de faptul ca e si periculos. :pepper::pepper::pepper::pepper::pepper::banana::banana::banana::banana: Le Clerk October 28th, 2008, 11:28 PM M-am prins. Esti politist. :crazy: (Fratilor, NetSpy este undercover de la politie sa ne spioneze pe noi in activitatile noastre ilicite pe net :nuts::lol:) Netspy01 October 28th, 2008, 11:30 PM Am 19 ani :banana::banana::banana::banana::banana::banana2::banana2::banana2::banana2: Apropo, daca as fi politist care e problema? Habar n-aveti cat trebuie sa inveti pt. a intra la Academie :crazy: Sa nu mai vb de faptul ca un absolvent al Academie de Politie chiar face carte acolo fata de pseudo-intelectualii astia de tineri care se cred mari destepti facand facultatea pe bani/cumparand examenele si care nu au habar despre domeniul in care s-au pregatit. joce23 October 28th, 2008, 11:33 PM Cool ! Arati mult mai tanar totusi ! :banana::banana::banana::banana::cheers: joce23 October 28th, 2008, 11:34 PM Am 19 ani :banana::banana::banana::banana::banana::banana2::banana2::banana2::banana2: Habar n-aveti cat trebuie sa inveti pt. a intra la Academie :crazy: Hai scoate-ne din bezna si zi-ne tu ! :banana::cheers: Dupa cum evoluezi p-aici sunt convins c-ai intrat deja. Sa nu-mi spui altceva fiindca m-ai dezamgi ! Cosmin October 29th, 2008, 12:22 AM Apropo, daca as fi politist care e problema? Habar n-aveti cat trebuie sa inveti pt. a intra la Academie :crazy: Sa nu mai vb de faptul ca un absolvent al Academie de Politie chiar face carte acolo fata de pseudo-intelectualii astia de tineri care se cred mari destepti facand facultatea pe bani/cumparand examenele si care nu au habar despre domeniul in care s-au pregatit. 1) Da, e destul de mult de invatat si nici probele fizice nu sunt tocmai usoare, desi nu-s nici iadul pe pamant, cum zic unii. Problema e ce se intampla cu politistii nostri dupa ce intra in branza ca sa zic asa. Degeaba inveti pe rupte ca sa intri si eventual in timpul academiei daca dupa aia nu aplici sau nu esti lasat sa aplici ce ai invatat si eventual mai cresti si o burta frumoasa. Nu mai zic de faptul ca la noi politistul e vazut ca un fel de sculer matriter si de multe ori se comporta ca orice numai ca un politist nu. Compara asta cu UK, SUA, Franta sau Germania de exemplu. Apropo, eu chiar stiu un muncitor in fabrica care dupa '89 s-a facut politist si a ajuns destul de sus acum. A fost vecin cu mine mai bine de 14 ani si ai mei erau prieteni cu el, si omul face de rusine uniforma de politist. Ca el sunt multi altii.:ohno: 2) Ai mare grija! Nu confunda plata unei taxe de scolarizare pentru un loc la taxa intr-o facultate de stat (sau chiar particulara mai serioasa) cu spaga data ca sa treci un examen (la particulara sau stat). Dupa capul tau, bag seama ca toti studentii din SUA care n-au bursa sunt niste pseudo-intelectuali. 3) Nu stiu ce vrei sa zici cu termenul "pseudo-intelectual", dar stiu ca-s cateva persoane p-aici care au invatat mult mai mult decat invatat politistii la Academie si care probabil te-ar trezi la realitate intr-un mod mai... violent pt. aberatia asta.:nuts: 4):banana::banana::banana::carrot::carrot::carrot::pepper::pepper::pepper::banana2::banana2::banana2: 5)http://img76.imageshack.us/img76/8049/110pa2.gif Du'Myth October 29th, 2008, 02:18 AM WTF!?? Hai sa fac si eu! BANAANAA SPLIIIIIIIITTT!!!! :banana::banana::banana::banana::banana::banana::banana::banana::banana::banana::banana::banana::banana::banana::banana::banana::banana: tomis3 October 29th, 2008, 05:25 AM Take a look at Richard Fuld... bJIAUAHoGjo mihai_alex October 29th, 2008, 10:58 AM You're like a broken record,and the fact is that we christians accept you,and actually you atheists don't accept us.When did I whine "moara hodorogita" ce esti?when will you stop accepting who we are and what we believe,I say again,if you don't believe in God it doesn't mean you're actually right!stop trying to convince us,that is all I want,stop criticizing us for fuck sake. I just respond to your arguments and try debunking them to my best of my abilities. When did I last arugue with you about this?are you fuckin' crazy? All I give is factual evidence and logical arguments that your bible (and all holy books) is wrong, in hope you'll open your eyes wide enough to start learning on your own. Of course, most of you have your eyes shut... This is called convincing if you didn't know...si ultima data cand am avut o conversatie despre asta,in urma cu "n" luni ti-am mai zis,ma afecteaza cu vreo ceva faptul ca am credinta in Dumnezeu? End of discussion. If you want more, let's move it to the off-topic thread, but don't try censoring me or anybody, cause it just won't happen. Deal with others' opinions. What are you, 5? Si aici dovedesti nesimtire,ti-am acceptat opiniile,dar pana la un punct in ma-sa de treaba,nu trebuie sa ne arati noua cat de anti-crestinism esti,si sa te plangi(this is whining) de faptul ca avem un procentaj cu mult peste media Europei la crezatori. Du'Myth October 29th, 2008, 11:18 AM Ah, here we go again. The infamous believer tolerance in action.:naughty: Let me address what you guys said and then, if you really feel like you have something (more) to say, let's move it to Nebuniile, ok? 1) Du'Myth, there's a direct link between the level of knowledge (education) of an individual and whether he believes in gods or not. The more you know, the more you find out about the world, the Universe, the more you want to know what's really out there, the more you find out about science. The more you find out about science, the less prone to believing weird stories you are. Not to mention that it also makes you doubt your own experiences, because you begin to understand how easily you're fooled by your brain in certain situation, and thus the less you'll say things like "well, it's real because I know what I feel, I know what I saw" etc. If you don't believe me, than just read about these things, cause they're pretty well documented. And to those of you that are more extremist... no, questioning my ability to interpret experiences and events in an unbiased way doesn't make me less human, doesn't make me sad.;) 2) In regards to 1)... I'm not saying you are all idiots for believing in God. I know highly intelligent people of almost all ages that believe in God. I wouldn't consider them idiots. They just didn't take the time to analyze the evidence against the Bible, and try finding out how "things" started (the Universe, the Earth, us etc) which are for the most part extremely well documented. Probably the best proof for this is that I still hear (smart people) saying there's not proof for evolution and that Darwin was proven wrong and the scientific community now agrees Darwin was wrong. Well, that's one of the biggest crock of shit one can say, really. It just shows how little they actually bothered to find out about this sort of things. So yeah, chill! Believing doesn't make you stupid, it just means you need to invest more of your time in some serious books/documentaries (but mainly books). Being as dumb as a door knob certainly helps believing stupid stories, but it doesn't mean smart people can't be believers. Many are. I was one of them, and I don't believe my level of intelligence has gone up that much. It's my knowledge that did. 3) Mihai, no, I won't put a sock in it. It so happens that I believe in freedom of speech and as long as you're not some Nazi freak or blatantly breaking the forum rules, this means that I'll let you say everything you want. The catch is that I expect the same from you, so easy on the socks boys. You're a believer, I'm not, but we can both express our opinions in a civilized manner. It's called having a discussion. And if I feel like ranting (it's more like stating facts than ranting) about religion then I'll do it. If you feel like ranting about atheism then you're free to do it. As long as we don't start throwing bad words at each other it's ok. And will you ever stop whining? It's not like what some atheist says on a forum affects your daily lives? It's not like some atheist came to you when you were small and tried to convince you that there's no God. I, and almost everybody, we're literally brainwashed right from the beginning of our lives by other believers (parents) and the church. Do you really want to talk about how tolerant many of you really are? It will not look good for you...:ohno: And for the last time, I'm not trying to convince you that there's no god. This is your job. Sometimes I just respond to your arguments and try debunking them to my best of my abilities. That's just discussing, it doesn't mean I try to convince you that there's no God. All I give is factual evidence and logical arguments that your bible (and all holy books) is wrong, in hope you'll open your eyes wide enough to start learning on your own. Of course, most of you have your eyes shut...:) End of discussion. If you want more, let's move it to the off-topic thread, but don't try censoring me or anybody, cause it just won't happen. Deal with others' opinions. What are you, 5?:bash: Te credeam in stare de mai bine de atat. Hai sa-ti spun o chestie, si te rog sa nu o iei ca pe o auto-lauda, ci ca pe o prezentare de "fapte", cum iti place sa le numesti: cred ca in toata viata mea pot spune ca am inghitit tone de reviste de stiinta, fie italienesti, romanesti, siteuri internet, carti etc etc etc. Coreland cunostintele cu PROPRIILE-MI EXPERIENTE rezulta ca acolo Sus e Cineva. Ai o reactie absolutista, ceva de genul "nu are cum sa fie asa cum crezi tu", si crede-ma man, absolutismul a murit cand relativitatea a ajuns in bratele umanitatii. Eu nu am spus sa nu mai fii ateu, ci sa opresti comentariile astea, altfel de fiecare data cand eu vad ca spuneti ca un crestin e cretin sau altceva, atunci si eu o sa va fac in maniera DIRECTA si EXPLICITA idioti, clar? "Ochi pentru ochi, dinte pentru dinte". Tu-mi pomenesti mie de conversatie civilizata cand tocmai tu ai umplut paginile forumului de cat de dobitoci sunt crestinii. Nu uita, you started this, not me. Nu vreau sa fac nici un fel de discutie pe tema asta, pentru ca nu am de gand sa-mi petrec putinul timp la dispozitie pe internet certandu-ma cu voi, care credeti cu tarie in ce vreti voi. Pur si simplu am cerut sa respectati ceea ce cred ceilalti, exact cum voi pretindeti sa va fie respectata opinia din partea celorlalti. Daca nu sunteti capabili sa faceti asta, atunci cu ce va deosebiti voi de hoarda de moaste-lovers? mihai_alex October 29th, 2008, 11:22 AM Pe scurt,Cosmin esti un mare ipocrit. nebunul October 29th, 2008, 11:23 AM Numai niste cretini pot sa maresca salariile cu 50% ... nici nu exista polemica pe acest subiect ... Tariceanu a propus/aprobat pentru invatamint cel mai mare procent (ever) din PIB (6%); dar a fost gindit pentru investitii/reformarea sitemului pe termen lung :cheers:. Marind salariile neconditionat se ajuta la stagnarea sistemului. Sa nu-mi spuneti mie ca din salarii => eficienta profesorilor (multi foarte slabi) creste direct (invers) proportional cu scaderea investitiilor programate ... ba mai mult - ar trebui sa cresca si mai mult ca sa se justifice slariile + evolutie ... Macar daca s-ar fi ridicat nivelul de pregatire - ie toti cei care beneficiaza de marirea de salariu sa treaca mai intii un test de eficienta/competenta; sau sa faca un stagiu de pregatire (reorganizare) ... sau ceva de genu' asta ... Last one, marirea este impotriva oricarei legi economice (nu mai amintesc recesiunea mondiala): nu poti sa maresti un buget/costuri (firma, corporatie, tara, uniune europeana etc etc) fara sa tintesti macar eficientizarea sau, in conditii normale:nuts:, evolutia/cresterea (calitativa/cantitativa) ... niste populisti ieftini ... btw parca Base era cel care latra cind s-au majorat pensiile :nuts: Scuzati, nu pun botu' la pomeni electorale ... eu votez coloane vertebrale :cheers: Le Clerk October 29th, 2008, 11:26 AM Oameni buni, va rog sa lasam in afara SSC-ului discutiile despre religie. Faptul ca ne ingrozim si comentam prostia maselor care sunt in stare sa ajunga in spital numai ca sa atinga moastele (chestie care tine mai degraba de lipsa de educatie si de prostie, decat de religie) sau discutam prostul gust in arhitectura religioasa e un lucru, dar sa ne certam pe tema religiei (credintei fiecaruia), cred ca este inutil aici. Asa incat, va rog sa incercam sa nu mai aducem subiectul pe SSC. Multumesc. :cheers: Du'Myth October 29th, 2008, 11:29 AM ^^ Complet de acord cu tine... Dar verifica cine a inceput toata chestia... :cheers: Cosmin October 29th, 2008, 11:41 AM Am mutat postarea ta aici pt. ca nu cred ca avea rost sa continuam acolo. You're like a broken record,and the fact is that we christians accept you,and actually you atheists don't accept us. Ne acceptati comparativ cu ce? Comparativ cu modul in care i-ati "acceptat" pe altii din Evul Mediu care au vrut sa va schimbe parerile despre lume? Mda, e un progres, biserica voastra nu mai arde oameni pe rug, dar nu stiu cat e vorba de faptul ca sunt speriati de consectintele legale si cat e toleranta lor. Apropo, imi permit sa vorbesc despre "voi", nu despre tine pentru ca nu vad vreo problema intre noi doi, ci intre atei si credinciosi si vad ca si tu vb. la plural, deci banuiesc ca nu te deranjeaza. When did I whine "moara hodorogita" ce esti?when will you stop accepting who we are and what we believe,I say again,if you don't believe in God it doesn't mean you're actually right!stop trying to convince us,that is all I want,stop criticizing us for fuck sake. Da' nu era vorba de tine neaparat, desi da, in cazul de fata ai zis sa incetez sa-mi expun ideile (practic asta mi-ai cerut). Totusi eu vorbeam in general. Nu esti primul si nici ultimul care cere asta. Raspunsul va fi intotdeauna "NU!". Cand o sa-ti cer sa nu mai vorbesti de Dumnezeu, atunci ai dreptul sa-mi ceri si mie sa nu-mi mai expun ideile. Mi se pare echitabil si civilizat. De fapt, daca eu nu cred in Dumnezeu, nu cred pentru ca in timp m-am convins singur de imposibilitatea existentei dumnezeului din Biblie (sau orice carte sfanta) sau a unui dumnezeu foarte similar. Deci de fapt, faptul ca nu cred, avand in vedere pe ce se bazeaza "credinta" mea chiar inseamna ca nu exista. Faptul ca incerc sau nu sa va conving ca-i altfel e cu totul alta chestie, desi repet, eu nu incerc sa va conving. A fost o vreme cand incercam, demult, dar m-am convins ca-i o prostie. Iar pe un forum e o prostie de doua ori mai mare. A discuta un subiect si a-ti expune parerile si a veni cu argumente bine documentate nu inseamna ca incerci sa convingi. In fine... When did I last arugue with you about this?are you fuckin' crazy? Din nou, vezi faza cu pluralul. This is called convincing if you didn't know...si ultima data cand am avut o conversatie despre asta,in urma cu "n" luni ti-am mai zis,ma afecteaza cu vreo ceva faptul ca am credinta in Dumnezeu? Si parca ti-am zis ca te afecteaza. Si nu imi fac probleme, mi se pare foarte normal sa nu poti concepe modul in care te afecteaza. Ar trebui sa devii ateu (sau macar agnostic) ca sa realizezi cum te afecteaza. Daca incerc sa-ti explic eu sunt convins ca esuez pentru ca e destul de complicat totusi. As putea cel mult sa schitez ceva... niciodata nu vei intelege pe deplin decat daca devii ateu. Eu am fost indoctrinat de mic (ca si tine probabil) si a mers... fiind si mic si avand si probleme in familie ajunsesem destul de departe cu credinta, probabil eram mai credincios decat multi dintre cei de pe forum si ma simteam foarte bine asa. Deci stiu cum e sa ti se bage prostii in cap, stiu cum e sa vezi "miracole" (sau sa crezi ca vezi de fapt), stiu cum e sa simti ca cineva acolo sus te iubeste, stiu cum e sa crezi ce scrie in Biblie samd. Norocul meu a fost ca la un moment dat s-a produc un declic in mintea mea si am avut si un pic de curaj sa incep, usor-usor, sa pun la indoiala Biblia si apoi, cu timpul, existenta unei zeitati. M-a ajutat pasiunea mea de atunci pentru paleontologie. Cu ajutorul ei am mirosit prima data rahatul si dupa asta s-a aplicat efectul bulgarelui de zapada. Ma rog, nu intru acum in detalii...:doh: Si aici dovedesti nesimtire,ti-am acceptat opiniile,dar pana la un punct in ma-sa de treaba,nu trebuie sa ne arati noua cat de anti-crestinism esti,si sa te plangi(this is whining) de faptul ca avem un procentaj cu mult peste media Europei la crezatori. Nesimtire? Cei care ma cunosc bine ma considera foarte simtit. Nu prea ma face lumea nesimtit, iar cand o face... mai sa fie, probabil sunt eu nebun, dar as putea sa jur ca sesizez o doza grasa de frustrare. Cu alte cuvinte, pentru unii devin nesimtit atunci cand am o discutie in contradictoriu si ei fie nu fac fata, fie se simt extrem de ofensati de parerile mele. Si ai inteles total gresit, in niciun caz nu esti obligat sa-mi accepti opiniile. Daca tu crezi ca-ti accept opiniile te inseli amarnic. Eu te las sa-ti expui opiniile, sa vorbesti! E o foarte mare diferenta. In momentul in care o sa-ti accept opiniile, o sa ma intorc la Iisus sau cine vrei tu. In momentul in care tu o sa-mi accepti opiniile o sa devii ateu. Nu vorbim aici de preferinte cromatice sau culinare, deci nu merge cu "gusturile nu se discuta" sau ceva de genul asta. Si nu-s anti-crestinism. Nu-s mai mult anti-crestin decat sunt anti orice alta religie sau secta.:dunno: Doar ca fara acordul meu am fost botezat in religia crestina, parintii mei sunt crestini si traiesc intr-o tara preponderent crestin-ortodoxa, deci e normal sa vorbesc mai mult de crestinism, dar in general ce zic se aplica oricarei religii. In concluzie, eu zic sa te calmezi si sa o lasi mai moale cu nesimtirea si sa accepti pur si simplu ca atunci cand crezi in ceva atat de important precum e o zeitate doar pentru ca asa iti spune tie creierul/inima/sufletul sau cine crezi tu ca-ti spune, fara sa ai dovezi solide si fara sa cercetezi serios si alte "pareri" (in cele mai multe cazuri sunt de fapt fapte probate si rasprobate de zeci sau chiar sute de ani), atunci unii te vor contrazice, te vor critica, unii poate chiar vor rade de tine. Am un prieten care crede in Dumnezeu si e mult mai mare decat mine. De multe ori am avut discutii in contradictoriu pe tema asta, si crede-ma ca am mers amandoi muuult mai departe cu vorbele decat am facut-o pe forum sau imi permit sa o fac pe forum si totusi... nu ne-am acuzat de nesimtire unul pe altul. Din pacate, cei mai multi, fac exact ce faci tu acum, incep cu "nesimtitule" si ce mai zici tu acolo.:ohno: Parca ar conta cu totul altceva, numai argumentele nu...:bash: Edit Pe scurt,Cosmin esti un mare ipocrit. Eh, poftim. Exact ce ziceam. nebunul October 29th, 2008, 11:45 AM O mentiune: din cite stiu, cosmin nu are absolut nici o problema cu apartenenta la oricare religie existenta (si cred ca a explicat foarte clar acest lucru in nenumarate inteventii). E foarte deschis si accepta neconditionat optiunile altora. Cred ca este doar contrariat (si amuzat ca si mine :lol:) de cei care cred in existenta zeilor/dumnezeilor creati/descrisi ca fiind "dupa chipul si asemanarea noastra etc etc" ; dar (sint convins) nu are probleme cu apartenenta la conceptul de singularitate/creatie/big-bang etc etc ... whatever you/we choose to name it :cheers: mihai_alex October 29th, 2008, 11:51 AM OMG Cosmin,ai prea mult timp liber... Cosmin October 29th, 2008, 11:52 AM Te credeam in stare de mai bine de atat. Hai sa-ti spun o chestie, si te rog sa nu o iei ca pe o auto-lauda, ci ca pe o prezentare de "fapte", cum iti place sa le numesti: cred ca in toata viata mea pot spune ca am inghitit tone de reviste de stiinta, fie italienesti, romanesti, siteuri internet, carti etc etc etc. Coreland cunostintele cu PROPRIILE-MI EXPERIENTE rezulta ca acolo Sus e Cineva. Atunci inseamna doar ca ai nevoie de mult mai multe informatii. Plecand efectiv de la zero si citind zeci de carti (nu reviste, nu documentare) pana cand o sa incepi sa ai o imagine cat de cat completa (in limita cunostintelor actuale, ce-i drept:(). Ai goluri, e foarte clar. Nu e suficient sa stii explicatia unor lucruri, fenomene... trebuie sa stii si sa intelegi si cum s-a ajuns la explicatia aia. Si eu am goluri, pe care incerc sa le astup. Eu insa am alta gandire si cunostintele mele de acum imi sunt suficiente pentru a trage o concluzie. Dar vreau sa astup golurile alea fie si numai de dragul de a le astupa. De fapt am vazut oameni (e drept, nu-i cunosc personal, i-am vazut pe net) care au citit o viata intreaga si tot au asemenea goluri. Deci cat ai? 22, 23 de ani? Esti practic cat mine... ai tot timpul din lume. I'll race you!:D OMG Cosmin,ai prea mult timp liber... OMB!:lol: Pf! Ce-i drept, nu am. Cel putin nu azi, ba chiar in maxim 30 de min trebuie sa plec. Am insa slabiciuni... cand e vorba de aviatie, stiinta sau religie si mi-e greu sa rezist si sa nu intru in discutie (sau sa nu urmaresc o discutie). Si ma rog, iar o sa-mi dai cu barda-n cap, dar asta-i inca un semn de nervozitate si de lipsa a argumentelor - bati un apropo sau chiar spui ca X are prea mult timp liber si vezi domne, cumva asta il descalifica. O mentiune: din cite stiu, cosmin nu are absolut nici o problema cu apartenenta la oricare religie existenta (si cred ca a explicat foarte clar acest lucru in nenumarate inteventii). E foarte deschis si accepta neconditionat optiunile altora. Cred ca este doar contrariat (si amuzat ca si mine :lol:) de cei care cred in existenta zeilor/dumnezeilor creati/descrisi ca fiind "dupa chipul si asemanarea noastra etc etc" ; dar (sint convins) nu are probleme cu apartenenta la conceptul de singularitate/creatie/big-bang etc etc ... whatever you/we choose to name it :cheers: Corect. Problema mea e cu dumnezeii din holy bestseller astea. Cine-mi zice ca pentru el Dumnezeu = universul, Big Bang-ul, legile care guverneaza universul nostru, nu stiu ce civilizatie super avansata... deja e pe o cu totul alta lungime de unda si n-am nimic impotriva sa aplice ce denumire vrea el lucrurilor astea.:dunno: Si ce ma intriga cel mai mult e categoria de believers care chipurile cred si in Biblie/Dumnezeu, dar si in ce zice stiinta. WTF? E ca si cand m-as declara antisemit si as pleda pentru drepturile omului in acelasi timp. Si singurii care nu-si dau seama de discrepanta asta enorma sunt cei care cred ca e posibil sa crezi si in Dumnezeul din Biblie si in stiinta.:? Dar asta e alta discutie... eu unul am incheiat subiectul pentru ca persoanele cu care pot purta o discutie civilizata momentan nu sunt sau nu se implica, si vad ca si Du'Myth se simte ofensat (de atitudinea mea "nesimtita" probabil). In plus... tre' sa plec.:cheers: mihai_alex October 29th, 2008, 12:07 PM Cand o sa-ti cer sa nu mai vorbesti de Dumnezeu, atunci ai dreptul sa-mi ceri si mie sa nu-mi mai expun ideile. Mi se pare echitabil si civilizat. Aproape ca nu ti-as fi citit,dar am zis sa nu fiu nesimtit...si am ajuns la concluzia ca tu vorbesti despre Dumnezeu,sau tot ce implica aceasta credinta mai mult decat oricine.Eu nici nu vorbisem inainte sa incepi tu cu prostia aia de harta,deci mi se pare echitabil sa-ti zic simplu...mai taci,in sensul s-o lasi mai usor cu astea,pentru ca eu n-o sa vin cu argumente sa-ti demonstrez de ce nu trebuie sa fii ateu,pentru simplu fapt ca nu ma intereseaza credinta ta,te accept asa cum esti,deci mi se pare echitabil sa-ti cer si tie sa faci acelasi lucru. Singura chestie care m-a facut sa sar asa a fost harta aia si comentariul tau la ea,atata tot,in rest sunt de acord cu filmuletul ala,si cu faptul ca tara asta e plina de idioti/~cre(s)tini. Cosmin October 29th, 2008, 12:11 PM ^^Sunt ateu si probabil ateii vorbesc cel mai mult despre Dumnezeu, tocmai pentru ca sunt intrigati de discrepantele enorme dintre realitate si ce zic religiile. Nu mai stiu cine a zis ca ateii il pomenesc cel mai mult pe Dumnezeu. Nu stiu daca o fi adevarat, dar nu ma deranjeaza.:lol: Credinciosii tac si fac.:bash: Asta pana indraznesti sa le zgandari un pic convingerile subrede... moment in care te-a mancat dracu' ca vine viitura...:shifty: mihai_alex October 29th, 2008, 12:23 PM Inca sunt sub efectul multelor analgezice luate pt o masea,pe mancat putin,si sa nu va simtit jigniti de ce spun:lol:.... btw cum sa scriu "ia" in loc de "ea"?:bash::nuts: Du'Myth October 29th, 2008, 12:25 PM @Cosmin: M-am simtit un pic ofensat, dar nu pentru faptul ca esti ateu, ci pentru ca ii bagi pe toti in aceeasi oala, cu apelativele aferente. Am mai tot purtat conversatii de genul, si intr-un final fiecare-si are partea de dreptate. Mie-mi place sa cred in magia momentului. Daca tot am ochi, de ce sa nu privesc lumea intr-o nuanta mai frumoasa? Daca cred, asta nu inseamna ca iau litera cu litera Biblia ca pe un stil de viata, ci cred intr-un viitor mai bun pentru umanitate, pentru civilizatie in general. Oricum, tu ai credintele tale si ti le respect, cine stie, poate chiar ai dreptate. Dar eu pana acum nu am primit probe care sa-mi confirme faptul ca ai dreptate, ci tocmai opusul. Pune-te un pic in situatia mea. Plus ca eu am si o latura mai artistica... Deh, compun muzica, iti dai seama ca intr-a fi mai spiritual nu dauneaza grav sanatatii, cel putin in cazul meu. Daca tu stii sa te bucuri de viata la fel sau mai bine decat ma bucur eu, inseamna ca experientele tale te-au determinat sa fii ceea ce esti, logic nu :P? Totusi, am avut mai demult o dezbatere cu Mihai_Alex, in care binenteles cazusem pe post de ateu, sau ma rog, cred ca asa ma vazuse. Ideea e ca credinta este un subiect delicat, extrem de personal. Automat, e bine sa ne retinem ideile la capitolul asta pentru ca niciodata nu stim pe cine putem ofensa, fie voluntar sau involuntar. Un pic de respect in plus nu cred ca ne strica, si nu cred ca am dat dovada de idiotenie -cel putin pana acum- pe forumul asta incat sa nu mi se acorde macar un pic de dreptate. E cam ciudat sa aruncam cu vina unii pe ceilalti, cand de fapt, mai toti de pe aici luptam cum putem si cum stim pentru un scop comun: A better world! :cheers: mihai_alex October 29th, 2008, 12:38 PM @Cosmin: M-am simtit un pic ofensat, dar nu pentru faptul ca esti ateu, ci pentru ca ii bagi pe toti in aceeasi oala, cu apelativele aferente. Am mai tot purtat conversatii de genul, si intr-un final fiecare-si are partea de dreptate. Mie-mi place sa cred in magia momentului. Daca tot am ochi, de ce sa nu privesc lumea intr-o nuanta mai frumoasa? Daca cred, asta nu inseamna ca iau litera cu litera Biblia ca pe un stil de viata, ci cred intr-un viitor mai bun pentru umanitate, pentru civilizatie in general. Oricum, tu ai credintele tale si ti le respect, cine stie, poate chiar ai dreptate. Dar eu pana acum nu am primit probe care sa-mi confirme faptul ca ai dreptate, ci tocmai opusul. Pune-te un pic in situatia mea. Plus ca eu am si o latura mai artistica... Deh, compun muzica, iti dai seama ca intr-a fi mai spiritual nu dauneaza grav sanatatii, cel putin in cazul meu. Daca tu stii sa te bucuri de viata la fel sau mai bine decat ma bucur eu, inseamna ca experientele tale te-au determinat sa fii ceea ce esti, logic nu :P? Totusi, am avut mai demult o dezbatere cu Mihai_Alex, in care binenteles cazusem pe post de ateu, sau ma rog, cred ca asa ma vazuse.Ideea e ca credinta este un subiect delicat, extrem de personal. Automat, e bine sa ne retinem ideile la capitolul asta pentru ca niciodata nu stim pe cine putem ofensa, fie voluntar sau involuntar. Un pic de respect in plus nu cred ca ne strica, si nu cred ca am dat dovada de idiotenie -cel putin pana acum- pe forumul asta incat sa nu mi se acorde macar un pic de dreptate. E cam ciudat sa aruncam cu vina unii pe ceilalti, cand de fapt, mai toti de pe aici luptam cum putem si cum stim pentru un scop comun: A better world! :cheers: Asa-i,si inca te credeam ateu pana cand m-ai surprins cu acel comentariu de azi-noapte.:cheers: Ideea e ca pierdem prea mult timp cu atatea argumente/discutii ca pana la urma sa ramanem cu aceleasi convingeri.Nimeni n-o sa faca pasul inapoi doar pentru ca un "nebun"(no offence:cheers:)crede altceva,indiferent de logica argumentelor aduse de acea persoana. Daca o persoana are anumite indoieli acela va cerceta,si se va convinge singur,nu il va convinge altcineva ca toata lumea lui e de fapt pe dos. Sper ca am incheiat cu asta problema. joce23 October 29th, 2008, 01:52 PM Unii dintre voi poate stiu deja ce gandesc eu despre religii, biserici, god si alte bullshituri de genul asta fiindca am exprimat deja p-aici ca sunt ateu. Prin urmare, nu vreau s-o lungesc prea mult pe tema asta insa va recomand sa cititi un articol ff interesant care a aparut in ultimul numar din NATURE (http://www.nature.com), aparut acum cateva zile: Religion: Bound to believe? (http://www.nature.com/nature/journal/v455/n7216/pdf/4551038a.pdf) Tipul care a scris articolul, Pascal Boyer, e profesor in departamentele de Psihologie si Antropolgie de la Washington University si un cunoscut specialist in studiul cognitiv al religiilor. Pe pagina lui web (http://artsci.wustl.edu/~pboyer/PBoyerHomeSite/articles.html) mai gasiti cateva articole interesante pe subiectul pe care l-ati dezbatut in ultimele postari (God/Religii). joce23 October 29th, 2008, 02:10 PM Numai niste cretini pot sa maresca salariile cu 50% ... nici nu exista polemica pe acest subiect ... :cheers: Ba exista dar eu cel putin nu vreau s-o mai continui. Eu as mari cu 100% salariile la debutanti si nu cred c-as fi dublu cretin din cauza asta. Nici muncitorii nu-ti mai lucreaza pe mai putin de 20 de milioane (cel putin asa-i in Cta). Stii cat castiga un debutant in invatamant? Dar de cate ori e mai mare venitul unui debutant in politie sau magistratura de ex.? Ce crezi ca ar face o firma privata daca ar sti ca are urmatoarele 2 probleme: :? 1. salariile oferite angajatilor sunt departe de a-i motiva sa-si continue munca acolo 2. un numar mare din angajati sunt incompetenti/mediocri joce23 October 29th, 2008, 02:32 PM We need light not dogma. :banana::cheers: Umbrele pentru a va proteja de ploile ce le mai trimite Imparatia Cerurilor: :banana::cheers: http://img368.imageshack.us/img368/1121/fucktherainumbrellafl7.jpg luci203 October 29th, 2008, 02:36 PM Pentru profesorii debutanti e o rusine salariul. In schimb cei cu state vechi nu-l merita nici pe asta. Avem generatii din ce in ce mai salb pregatite (nu e doar vina profesorilor, dezinteresul pentru scoala este dat si de reusita unor gramada de non-valori, niste sfertodocti, in detrimentul oamenilor cultivati (Becali, Vanghelie, VIDeanu, Elena Basescu, inclusiv tatal acestia laudandu-se la deschiderea anului scolar de vitejiile lui, fiind inca un exemplu ca nu se poate realiza mare lucru cu scoala)), multi profesori care prezinta un dezinteres la predartea orelor, pentru ca, mai apoi, sa castige zeci de milioane meditand elevii care nu au priceput nimic in clasa. Sa nici nu mai vorbim de adunatura de banditi, batjocoritori ai juramantului lui Hipocrate, care, desii platim asigurari medicale, in momentul in care ne ducem la consiltatii la policlinica de stat, suntem "pasati" la cabinetele lor private. Iar la cei din administratie, nu numai ca nu as marii salarile, dar chiar le-as taia din ele la sefi. nebunul October 29th, 2008, 02:42 PM joce23+ ... esti convins ca doresc ca si tine salarii mai mari pentru toti romanii; si ca sint constient de dificultatile cu care se confrunta majoritatea populatiei ... DAR … nu poti cheltui bani neconditionat si neprioritar pentru ca acesti bani se iau de la A si se dau la B; si A este prioritatea care pe termen lung va finanta B. Deci nu numai lipsa de logica, dar si de eficienta/viziune pe termen lung. Tre' sa fi deacord ca acesta crestere nu va ridica sistemul mai deloc. Deci bani aruncati in vint, dicriminatoriu, cu posibile implicatii bugetare (tot in sistemul de invatamint loveste), potentiale miscari de stada si presiune din partea altor categorii sociale ... etc etc etc ... Pai nu mai teminam noi proiectele de infrastructura in veci si pururi. Acestea sint decizii PSD-iste de care am crezut ca ne-a ajuns cind am votat liberalii si democaratii. Mai bine votam PSD-ul peste o luna, pentru ca sincer, stiu cel mai bine cum sa implementeze o politica sociala – adica cum sa traim cu totii, buni/rai, las’ ca plateste poporul … Daca nu vom incerca s eficientizam fiecare system in parte, vom imparti bugetul ca un student infometat care abia si-a luat bursa si : 100 datorii, 100 tigari, 200 discoteca … si de papa:dunno: … ma duc la fete si bag o ciorba:lol:; si ma mai combin la vecinu’ de camera ca primeste pachet mine … eh merjeeeeeeem “inainte” … toxicduck October 29th, 2008, 04:07 PM Chestia asta e geniala, nu stiu daca stiti de ea: Lahde Quits Hedge Funds, Thanks `Idiots' for Success Andrew Lahde, the hedge-fund manager who quit after posting an 870 percent gain last year, said farewell to clients in a letter that thanks stupid traders for making him rich and ends with a plea to legalize marijuana. continuare... (http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601087&sid=aVUE96d.HKyw&refer=home) tomis3 October 29th, 2008, 04:08 PM Chestia asta e geniala, nu stiu daca stiti de ea: Yeah...is was even posted on ft.com last week. joce23 October 29th, 2008, 04:29 PM Chestia asta e geniala, nu stiu daca stiti de ea: Stiam si am postat-o aici cand a aparut in FT (vezi pag. 24 (http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?p=26920604#post26920604) de-aici). Super tare :lol: Letter: Andrew Lahde, Lahde Capital Management (http://www.ft.com/cms/s/0/128d399a-9c75-11dd-a42e-000077b07658.html) * BTW, toxicduck remarc ca ai sters Bucuresti de la locatie, Te-ai intors pana la urma in Constanta? Eu tot incerc sa conving amici sa lase Bucuresti-ul ca e mai misto aici. Cu unii incepe sa-mi iasa, insa majoritatea celor care s-au mutat in Bucuresti stau acolo fiindca retarzi ca Mazare & Constantinescu n-au reusit si n-o sa reuseasca sa atraga investitori care sa le ofere joburi & salarii similare celor pe care le au acum in Bucuresti (vorbesc de cei din IT/consultanta ...) Cosmin October 29th, 2008, 04:31 PM ^^Esti invidios pe Manhattan-ul Europei de Est.:ohno: Si MAZare e cel mai tare primar al galaxiei!:banana: |