View Full Version : Nebuniile... nebunului VI (Romanian only)

Pages : 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21

joce23
October 29th, 2008, 04:37 PM
^^
Sunt invidios doar pe faptul ca mi-a furat multi amici faini care ar fi ramas in Cta daca orasul le oferea aceleasi perspective profesionale precum cele pe care le au in Bucuresti. :ohno:

tomis3
October 29th, 2008, 04:39 PM
I did a Google search for "James Lord" (the guy who says that not getting an IMF loan is a negative) and "Romania" to see if the press had relied on his opinions about Romania in the past; I came up with nothing. Maybe someone else can try this too and confirm (or not).

Le Clerk
October 29th, 2008, 04:45 PM
So, like Czechia, Poland, Slovakia, Slovenia are dumb to not take a loan from the IMF?

Rhemaxos
October 29th, 2008, 04:55 PM
I did a Google search for "James Lord" (the guy who says that not getting an IMF loan is a negative) and "Romania" to see if the press had relied on his opinions about Romania in the past; I came up with nothing. Maybe someone else can try this too and confirm (or not).

I had the same idea earlier and tried "James Lord Standard Bank". At least I know now that there is a "James Lord" guy working there. :nuts:

toxicduck
October 29th, 2008, 04:56 PM
@joce23

Nu m-am intors inca (insa sunt decis sa ma intorc de cum pot sa ma intretin lucrand de acasa), insa am avut un impuls de moment atunci cand am vazut ce scrie la Seyman la locatie.

Le Clerk
October 29th, 2008, 05:00 PM
Premierul Ungariei, Ferenc Gyurcsany, cere populatiei sa se pregateasca pentru un regim de austeritate (http://www.hotnews.ro/stiri-international-4986410-premierul-ungariei-ferenc-gyurcsany-cere-populatiei-pregateasca-pentru-regim-austeritate.htm)

^^ Ca sa vedeti ce inseamna FMI (well, poate insemna si un lucru bun: disciplinarea cheltuielilor publice).

nebunul
October 29th, 2008, 06:10 PM
^^ Or fi ei in criza ... dar sint constienti ...
"este total interzis, mai ales in circumstantele actuale, sa finantam din credite cresterea salariilor"
^^ noi avem grija sa intram in criza :nuts:

Le Clerk
October 29th, 2008, 06:58 PM
^^ Oficial BERD: Ungaria va plati imprumutul primit de la FMI cu adancirea recesiunii (http://www.zf.ro/zf-24/oficial-berd-ungaria-va-plati-imprumutul-primit-de-la-fmi-cu-adancirea-recesiunii-3392047/)

joce23
October 29th, 2008, 11:09 PM
Esplanada aşteaptă viitorul guvern (http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/826421/Esplanada-asteapta-viitorul-guvern/)

Dezvoltatorul imobiliar cu acţionariat ungar TriGranit aşteaptă formarea noului guvern pentru a afla soarta proiectului Esplanada.

Între timp, reprezentanţii companiei au decis să închidă biroul din Bucureşti. Asta, în situaţia în care Ungaria este puternic afectată de criza financiară internaţională şi a solicitat fonduri de miliarde de euro chiar şi de la Fondul Monetar Internaţional. Angajaţii au fost disponibilizaţi sau relocaţi în Cluj, Constanţa şi Braşov, acolo unde investitorul dezvoltă centre comerciale.

Deşi Cabinetul Tăriceanu şi-a anunţat sprijinul pentru proiectul Esplanada, din Capitală, contractul nu a fost încă semnat. Asta, deşi Ministerul Lucrărilor Publice a anunţat că a fost emisă o ordonanţă de guvern, care nu a apărut încă în Monitorul Oficial.

Esplanada, care ar urma să se întindă pe 10 hectare în zona Piaţa Unirii, a fost negociat în 2003, când executivul a organizat o licitaţie adjudecată TriGranit. Până acum, compania a cheltuit fonduri de peste două milioane de euro. TriGranit ar fi urmat să primească terenul în concesiune pe 49 de ani şi să investească un miliard de euro în construcţia unui „oraş în oraş“, cu centru de distracţii, locuinţe şi birouri.

Compania strânge cureaua

Reprezentanţii TriGranit spun că nu şi-au pierdut interesul pentru ceea ce ar urma să fie cea mai mare investiţie din România şi aşteaptă alegerile generale pentru a lua o decizie.

„Acum suntem în stand by, motiv pentru care am decis să reducem pe cât posibil costurile“, explică Janos Halasz, unul dintre administratorii TriGranit România. Managementul companiei susţine că se va concentra asupra proiectelor din celelalte oraşe din România. „În acest moment, TriGranit din România se află într-un proces de reorganizare, echipele noastre concentrându-se pe proiectele aflate în dezvoltare în Braşov şi Constanţa“, afirmă Lorant Varga, CEO TriGranit Development Corporation.

luci203
October 29th, 2008, 11:15 PM
Raluca Turcan nu isi cunoaste varsta... sau nu stie sa numere?

oPydi5pqK8E

:lol:

Cosmin
October 29th, 2008, 11:59 PM
Wtf?:?

tomis3
October 30th, 2008, 02:18 AM
Who is she?

mihai_alex
October 30th, 2008, 08:04 AM
Cineva pe care trebuie sa votam in curand:banana: deputat..

tomis3
October 30th, 2008, 08:19 AM

Daca avea 28 de ani o votam...la 32 e prea baba.

tomis3
October 30th, 2008, 08:24 AM
Scratch that....She's kinda hot...Is she running for president?

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/ro/c/c5/TurcanRaluca.jpg

Le Clerk
October 30th, 2008, 08:35 AM
She studied at the Economics Academy in Moscow and speaks fluent Russian. :runaway:

luci203
October 30th, 2008, 10:39 AM

PE asta o s-o votam?

5VB7owStPI8

UWtU36kMA80

:banana: :banana: :banana:

joce23
October 30th, 2008, 11:08 AM
^^
Nu-nteleg de ce nu-i zice ta-su sa stea in banca ei fiindca se vede de la o posta ca e proasta. Ea e inca unul din multele motive care ma fac sa detest PDL-ul.

joce23
October 30th, 2008, 11:15 AM
Eu nu am inteles niciodata de unde dictatura asta. Nu a jignit pe nimeni (poate in afara de Mazare). Nu mai ai voie sa-ti exprimi opinia despre un lucru? char daca nu este pozitiv/constructiva, sau nu coincide cu cea entuziasmanta a majoritatii?

kayanathera m-a jignit pe mine din prima postare ["pupi in cur pe Mazare"] si mi-a aratat ca n-a urmarit deloc SSC Romania punandu-mi in carca si detestandu-mi chiar si opinii ce-s de fapt pe aceeasi unda cu ale lui [proiectul Orion, constructiile pe verdeata, haosul urbanistic, Mazare etc.]. Eu inca astept niste scuze de la el.

luci203
October 30th, 2008, 11:17 AM
^^
Pai daca tac]su vorbeste numai prostii(minciuni) ce pretentii ai de la fata.

nebunul
October 30th, 2008, 11:21 AM
^^ Posteaza o minciuna/prostie spusa de tacsu' :) ...

Fallen
October 30th, 2008, 11:21 AM
E grav ca si in politica sunt promovate personaje din ce in ce mai incapabile ...
In loc sa ofere oportunitati oamenilor capabili de prin partide (care exista, chiar daca multi contesta asta), ne baga pe gat asemenea panarame...

Daca acum nu mai stiu politicienii ce sa faca ca sa ne bage in criza economica, cred ca generatia urmatoare de "politicieni" nici macar nu o sa inteleaga ce e aia o criza economica...

luci203
October 30th, 2008, 11:28 AM
^^ Posteaza o minciuna/prostie spusa de tacsu' :) ...

spune numai minciuni si prostii. (ultima e aia cu maririle de salarii, de la 12% la 440%)

His masterpice:

QNMGD9gX2zs

:puke:

joce23
October 30th, 2008, 11:38 AM
@luci203

Am o curiozitate : poti da exemple de 5 politicieni romani care sa fie in opinia ta mai buni decat Basescu? Daca da, as fi curios sa le vad numele aici.

luci203
October 30th, 2008, 11:48 AM
@luci203

Am o curiozitate : poti da exemple de 5 politicieni romani care sa fie in opinia ta mai buni decat Basescu? Daca da, as fi curios sa le vad numele aici.
Iliescu (stiu ca e comunist, dar eu il respect pentru ca macar e consecvent)

Nastase (tot un bandit ca si basel, dar nu a facut tara de rusine in potitica externa cu declaratii auirea)

Tariceanu (are destule bube'n cap, dar tot e mai bun decat CaDePu)

Blaga (singurul om din PDL, care nu-mi intoarce stomacul pe dos)
-----------

Personal ii detest pe toti cei de mai sus, doar ca pe traianel il detest si mai tare. (probabil doar Becali si Vadim sunt mai jos)

...singurul om politic, desii nu e la scara nationala pe care il simpatizez, este primarul nostru Klaus Johannis. (nu e perfect, dar e departe de cei mentionati)

http://www.romanialibera.ro/foto/127/126059/art_126059_1.jpg

Le Clerk
October 30th, 2008, 12:04 PM
:crazy: Da, consecvent in ticalosie si crima.

Nastase (tot un bandit ca si basel, dar nu a facut tara de rusine in potitica externa cu declaratii auirea)
:crazy: Oho, Nastase numai a ingrozit Comisia Europeana cu coruptia din guvernul lui, si daca mai era ales si presedinte in locul lui Base mai intram noi in UE la pastele cailor.

[I]

Cine e CADEPU?

Tu cat de mult incerci sa intelegi din politica daca faci judecati de genul asta?

Cosmin
October 30th, 2008, 12:07 PM

Shiiit!:runaway:

P.S.: nu mai pot cu Elena Basescu.:cry:

joce23
October 30th, 2008, 12:07 PM
...

^^
Nu pot sa cred ca i-ai pus pe Iliescu si Nastase pe lista ta. :bash:

Blaga si Johannis sunt intr-adevar mai decenti decat Basescu insa lucrul asta nu e suficient pentru a fi un bun politician. Pe de alta parte, nu cunosc prea bine calitatile de politician ale lui Johannis.

In opinia mea Tariceanu e un mediocru. PNL merita mai mult si cred ca are destui oameni destepti care ar merita sa fie scosi mai in fata. Multi din liderii PNL nu-mi sunt pe plac (de ex. Hasotti de la Cta :puke:).

luci203
October 30th, 2008, 12:12 PM
Cine e CADEPU?

Tu cat de mult incerci sa intelegi din politica daca faci judecati de genul asta?
Nu are nici o importanta cat inteleg sau nu din politica, astea sunt opiniile mele, bune sau gresite, spre deosebire de altii eu nu spun ca am si dreptate, e dreptul meu la o opinie, asa cum e dreptul meu sa ma si insel.

Acum daca voua va place de traian udrea, aveti tot dreptul sa-l alegeti inca 5 ani, sa traiti bine. (eu personal probabil nu o sa ma duc la vot).

P.S.
CaDePu = cap de pu** (cine e chel si are un singur ochi?) :D

Adrian Fulga
October 30th, 2008, 12:19 PM
:crazy: Da, consecvent in ticalosie si crima.

:crazy: Oho, Nastase numai a ingrozit Comisia Europeana cu coruptia din guvernul lui, si daca mai era ales si presedinte in locul lui Base mai intram noi in UE la pastele cailor.

Cine e CADEPU?

Subscriu la comentariile lui Le Clerk...

E clar ca avem nevoie ( la nivel de tara ) de inca vreo 20 de ani pentru a putea avea pretentia ca in Romania exista o clasa politica matura ....nu numai , dar si in acelasi timp , in al doilea rand ....nu cred ca exista vreun stat in lume unde sa "ieziste" peste 50% poame bune ....politica in general miroase urat ( KK ) si trebuie sa fii siret ( vulpoi ) ca sa rezisti atacurilor...

Din punctul asta il admir pe Base pentru ca rezista "eroic impotriva tutulor" ( greseala intentionata ) si crede-ma ca nu fac elogii....

In politichia romaneasca de Dambovita nu cred ca avem mai mult de 10 oameni / personalitati care sa inteleaga pe deplin politica / interesul national / caracter s.a.m.d. ...but this is just me....

In ultima vreme ( si in special la Nasul ) vedem cam ce fel de politica se executa in Romania ....ce tunuri s.a.m.d.....chiar daca si Base face si drege ( tunuri si tzepe etc , etc ) macar e unul din cei putini care spun : " fratilor mai putin , lasati si la altii , nu bagati mana-n sac pana la cot...luati numa' cu doua deshte....."....

:cheers:

NellyUSA
October 30th, 2008, 12:21 PM
pe sistemu...''fura, dar macar face ceva'' :)

luci203
October 30th, 2008, 12:27 PM
Din punctul asta il admir pe Base pentru ca rezista "eroic impotriva tutulor" ( greseala intentionata ) si crede-ma ca nu fac elogii....

Basescu nu rezista "eroic impotriva tutulor", el cauta scandal cu toata lumea, altfel este un om care e de o plictiseala somnolenta (pt mine e plictisitor oricum), un om care pur si simplu nu intelege care sunt atributiile unui sef de stat, care vede doar paiul din ochii altora (ca TOATA clasa politica, PDL-ul e si el plin de "baieti destepti", care au bagat mana pana la umar, nu pana la cot)

Cum am mai spus, daca voi il iubit pe acest "Iancu Jianu" al politicii romanesti, sunteti liberi sa-l votati, pe el si pe partidul lui de stolojeni BOCii.

luci203
October 30th, 2008, 12:28 PM
pe sistemu...''fura, dar macar face ceva'' :)

spune tu ce a facut basescu (in afara ca a spus ca nu avem nevoie de autostrazi) ? a facut o "treaba mare" si ca primar.

Le Clerk
October 30th, 2008, 12:33 PM
Nu are nici o importanta cat inteleg sau nu din politica, astea sunt opiniile mele, bune sau gresite, spre deosebire de altii eu nu spun ca am si dreptate, e dreptul meu la o opinie, asa cum e dreptul meu sa ma si insel.
Da, stiu ca e dreptul tau la opinie, asa cum e dreptul meu sa imi spun opinia mea despre opinia ta. Nimeni nu ti-a interzis dreptul la opinie, ci numai ti-am raspuns ca opinia ta este gresita si, din punctul meu de vedere, foarte reductionista la niste aparente doar, asa cum este si in cazul lui Nastase si Iliescu.

Acum daca voua va place de traian udrea, aveti tot dreptul sa-l alegeti inca 5 ani, sa traiti bine. (eu personal probabil nu o sa ma duc la vot).

Probabil ca, concitadinii tai romi din Sibiu vor face o alegere mult mai inteleapta decat ai face tu daca ai merge la vot. :yes:

P.S.
CaDePu = cap de pu** (cine e chel si are un singur ochi?) :D
Aha. Mie nu mi se pare nush ce gluma tare, dar daca ziceti voi... :dunno:

NellyUSA
October 30th, 2008, 12:42 PM
Pai nimic practic, poate doar caterinca la televizor... :blahblah:

nebunul
October 30th, 2008, 12:46 PM

Blaga (singurul om din PDL, care nu-mi intoarce stomacul pe dos)
-----------

Personal ii detest pe toti cei de mai sus, doar ca pe traianel il detest si mai tare. (probabil doar Becali si Vadim sunt mai jos)

...singurul om politic, desii nu e la scara nationala pe care il simpatizez, este primarul nostru Klaus Johannis. (nu e perfect, dar e departe de cei mentionati)

http://www.romanialibera.ro/foto/127/126059/art_126059_1.jpg

Optiunile politice sint personale asa ca :cheers: ... dar de ce il detesti pe Basescu? Asta chiar nu inteleg :ohno:

luci203
October 30th, 2008, 12:50 PM
Probabil ca, concitadinii tai romi din Sibiu vor face o alegere mult mai inteleapta decat ai face tu daca ai merge la vot. :yes:
Probabil, datorita faptului ca arunc cu "flegme" in basescu, poate am lasat impresia ca as fi un suporter al celorlalti. Nu, toti imi sunt extrem de antipatici, Doar ca acest basescu ma enerveaza si mai tare.

Acum ca venind vorba de concitadinii mei, chiar nu are importanta cu cine voteaza, eu mi-am dat seama de mai demult, orice partid iese, castiga cine trebuie (smecherii sunt aceiasi, indiferent de cine e le putere, fraierii suntem noi, iar in tara asta nu o sa se fucka NICIODATA, NIMIC, scuzati lipsa mea de optimism, dar daca istoria ultimilor 15 ani ne-a invatat ceva, e ca lucrurile nu o sa mearga bine).

Le Clerk
October 30th, 2008, 12:52 PM
Cati ani ai, Luci? Tu stii cum arata Romania acum 10-15 ani? :cheers:

#Alex
October 30th, 2008, 12:57 PM
So you're argument will NEVER be true with me because nobody can prove to me using science that God does not exist.

If the existence of the flying spaghetti monster can't be proven using science does this mean it exists ?

http://www.randomfate.net/MT/media/Flying_Spaghetti_Monster-tm.jpg

ps. :banana::banana::banana::banana::banana::banana::banana::banana::banana::banana:

luci203
October 30th, 2008, 01:13 PM
Cati ani ai, Luci? Tu stii cum arata Romania acum 10-15 ani? :cheers:

nu are importanta ce varsta am, nu trebuie sa am 50 ca sa stiu cum era (31 zic ca ajunge)

Calebro
October 30th, 2008, 01:13 PM
...dar daca istoria ultimilor 15 ani ne-a invatat ceva, e ca lucrurile nu o sa mearga bine...
Nu confunda "nu o sa mearga bine" cu "nu o sa mearga asa cum ar trebui ... de bine".

Le Clerk
October 30th, 2008, 01:17 PM
nu are importanta ce varsta am, nu trebuie sa am 50 ca sa stiu cum era (31 zic ca ajunge)

Bun. Si tu ai impresia ca nu s-a schimbat nimic in bine in Romania in ultimii 15 ani? Sau (sorry for "s-au" :bash:) tie nu ti s-a intamplat nimic bine in ultimii 15 ani? :dunno:

Calebro
October 30th, 2008, 01:31 PM
Any of you guys know where I can find the old EE Music video Thread ? Thanks!

luci203
October 30th, 2008, 01:41 PM
Bun. Si tu ai impresia ca nu s-a schimbat nimic in bine in Romania in ultimii 15 ani?
nu

Avem aceleasi drumuri si cai ferate proaste, aceiasi justitie si polutie corupta, acelasi sistem sanitar si educational deplorabil, o birocratie sufocanta in toata administratia de stat.

Scuzati-ma, doar pt ca au aparut niste Mall-uri, si unii oameni castiga ceva mai bine, pt mine tara asta a ramas tot acolo unde a fost si acum 10 ani (sa nu zic acum 15, ca si cum aveam ceva habar la 15 ani), o societate comunisto-manelistica.

nebunul
October 30th, 2008, 01:50 PM
^^ nu-ti mai amintesti anii '90?!?! Mai ales ca esti sibian si totusi s-au intimplat lucruri frumoase si bine gindite acolo ...

Le Clerk
October 30th, 2008, 01:53 PM
nu

Avem aceleasi drumuri si cai ferate proaste, aceiasi justitie si polutie corupta, acelasi sistem sanitar si educational deplorabil, o birocratie sufocanta in toata administratia de stat.

Scuzati-ma, doar pt ca au aparut niste Mall-uri, si unii oameni castiga ceva mai bine, pt mine tara asta a ramas tot acolo unde a fost si acum 10 ani (sa nu zic acum 15, ca si cum aveam ceva habar la 15 ani), o societate comunisto-manelistica.

Te contrazic in fiecare argument al tau. Drumurile si anumite artere de cai ferate sunt mai bune decat acum 15 ani, politia nu mai este la fel de corupta ca acum 10 ani (eu nu am dat niciodata spaga la politie, mereu am platit amenda, una chiar recent langa Sibiu), birocratia este mult mai redusa inclusiv fata de acum 4-5 ani (si spun asta pentru ca lucrez direct cu ea) [BTW: ai avut vreodata a face cu birocratia comunitara/EU? sa vezi acolo birocratie :doh:]. Societatea, nu stiu ce sa zic....si mie imi pare manelizata in mare parte, din pacate, desi in Bucuresti in ultimii 2-3 ani macar am scapat de sunetul manelelor in masini. Dar marlani si needucati tot mai sunt cu carul. Ma tem ca lucrurile se vor schimba mai greu din acest punct de vedere. :ohno:

Cosmin
October 30th, 2008, 02:10 PM
Any of you guys know where I can find the old EE Music video Thread ? Thanks!
Here you go...:)
http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=494546

joce23
October 30th, 2008, 02:14 PM
Doar daca esti orb nu vezi ca au avut loc schimbari, in special in ultimii 4.(8) ani. Si eu cred ca asta e doar inceputul, desi sunt convins ca exista destui care cred contrariul [luci203 e doar un exemplu]. Negativisti sau pesimisti exista oriunde in lumea asta nu numai la noi. Cunosc personal in jur de 10 familii intoarse in Cta dupa ce s-au realizat in decurs de 20-30 de ani in New York, Los Angeles, Miami sau Toronto . Or fi si aia nebuni care nu vad ca nimic nu se schimba aici si ca Romania n-are nici un viitor? :lol:

-----

Dialogul zilei: :rofl: :banana: :cheers:

toxicduck let me give an advice.you go and buy shares Ok?we will let you become super rich,we dont mind.just remember us when you will be on top:lol:

Oh, another "Vacanta mare"-grade smart ass. If you have any counter-arguments I would be glad to hear them, otherwise shove it.

Le Clerk
October 30th, 2008, 02:22 PM
Tipul asta kayanathera si-a luat multe suturi pe aici cu atitudinea lui de smecheras de cartier. :lol:

RODINVEST
October 30th, 2008, 02:42 PM
apropo de criza asta si de incompetenta cu care este privita Romania. Am un prieten la Delloite care imi zicea ca aia despepti acolo analistii zic ca pana de revelion ajunge leul la 46 47( insider info) lol. Daca nici astia ai nostri mai destepti habar nu au ce habar sa aiba strainii. PLus ca la ce criza e la ei departamentele lor de cercetare sunt axate pe economiile proprii. Si snt pusi niste junioro mucosi care nici nu au fost prin europa de est vreodata sa faca rapoartele. Ei la randul lor citesc alte rapoarte si cum seful lor vede unviitor sumbru din pupincurism zic si ei : 'Aveti dreptate domnule John, situatia e crunta sunteti un geniu pica si Romania.' Ala zice ' Bravo Frank esti un bun analist o sa ajungi senior repede'. Sincer chiar asa cred ca au lod discutiile de la ei din birou si tot asa sunt facute si analizele. Eu daca as fi Romania i-as da in judecata. Chiar sutn curios daca pot fi dati in judecata si sa explice ce oameni si cum au ajuns el la aceste concluzii. Sau as trimite o scrisoare deschisa unor reviste economice in care as lua la bascalie pe toti acesi analisti.

nebunul
October 30th, 2008, 02:52 PM
apropo de criza asta si de incompetenta cu care este privita Romania. Am un prieten la Delloite care imi zicea ca aia despepti acolo analistii zic ca pana de revelion ajunge leul la 46 47( insider info) lol. Daca nici astia ai nostri mai destepti habar nu au ce habar sa aiba strainii. PLus ca la ce criza e la ei departamentele lor de cercetare sunt axate pe economiile proprii. Si snt pusi niste junioro mucosi care nici nu au fost prin europa de est vreodata sa faca rapoartele. Ei la randul lor citesc alte rapoarte si cum seful lor vede unviitor sumbru din pupincurism zic si ei : 'Aveti dreptate domnule John, situatia e crunta sunteti un geniu pica si Romania.' Ala zice ' Bravo Frank esti un bun analist o sa ajungi senior repede'. Sincer chiar asa cred ca au lod discutiile de la ei din birou si tot asa sunt facute si analizele. Eu daca as fi Romania i-as da in judecata. Chiar sutn curios daca pot fi dati in judecata si sa explice ce oameni si cum au ajuns el la aceste concluzii. Sau as trimite o scrisoare deschisa unor reviste economice in care as lua la bascalie pe toti acesi analisti.

^^:nuts:
http://www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=26718198&postcount=1252

RODINVEST
October 30th, 2008, 02:59 PM
^^ lol pe mine m-a sunat aseara un prieten de la Delloite Romania sa imi dea sfatu asta imi zicea ca aia despepti de la noi zic ca e grava situatia. Deci e clar ca aia ai tai au vorbit cu astia de la noi.

nebunul
October 30th, 2008, 03:00 PM
^^ :lol: :rofl: ;)

nebunul
October 30th, 2008, 04:09 PM
Inca una :bash:
http://www.ziare.com/Raiffeisen__Economia_Romaniei_se_va_prabusi_fara_sprijinul_FMI_si_UE-454145.html

Sint enervat la culme :ohno: ... si paranoia-mi spune ca entitati politice din RO sint indrumate :nuts: (motive si metode sint berechet) sa mareasca imprumuturile bugetare pe cit de mult se poate; ca sa fie siguri "cavalerii" de colapsul de grup programat pentru EE. Si apoi sa intram si noi in rindul milogilor gen Ungaria, Ucraina & Co. De aia zic, acu' vreau sa vad coaie de presedinte; sa fie inghetate toate pomenile electorale; ca si asa sintem la marginea prapastiei ... altfel ramine un manelist nenorocit; si s-ar putea sa votez PNL pentru ca Tariceanu, in momentul de fata, are cea mai integra pozitie :yes:
http://www.curierulnational.ro/In%20brief/2008-10-29/Tariceanu+froze+spending+of+public+institutions

nebunul
October 30th, 2008, 04:30 PM
Bogdan
Hai cu ajutorul tuturor si in limita timpului disponibil sa discutam pe nebuniile ... sa vedem si alte judete cit primesc/cit contribuie/ce proiecte sint finatate de la buget; btw sa vezi cit produce Bucurestiul doar ca idee ... erau vreo 20miliarde+ acu citiva ani etc
BTW Autostrada Transilvania e finantata exclusiv de la buget ... cred ca Rhemaxos poate confirma/infirma

http://www.insse.ro/cms/rw/pages/index.ro.do

^^ cine gasteste info va rog postati link-urile :cheers:

commodore
October 30th, 2008, 04:59 PM
... si s-ar putea sa votez PNL pentru ca Tariceanu, in momentul de fata, are cea mai integra pozitie :yes:

... si eu tind sa votez PNL (si Tariceanu PM) dupa ultimele desfasurari de evenimente desi as avea motive suficiente sa nu o fac. (sotia este cadru didactic universitar) :D. Celelalte partide dau dovada de inconstienta in actuala conditie.

wyqtor
October 30th, 2008, 05:28 PM
Vad ca mai nou migram toti inspre PNL si Tariceanu... voi credeti ca are ceva sanse sa castige alegerile? Eu unul sunt destul de sceptic.

Le Clerk
October 30th, 2008, 05:40 PM
EU unul nu. Cred ca ce a facut el in chestiunea salariilor a fost doar o miscare de strategie electorala. Nimic mai mult. Ca si ceilalti de altfel. Niciun partid nu e mai putin populist decat altele. Totusi, din punctul de vedere al coloanei vertebrale, eu zic ca PDL are mai multa.

nebunul
October 30th, 2008, 05:54 PM
^^deacord ... Eu ma refer individual ... basescu v tariceanu ...
La capitolul partide (de parlament - in formula actuala - nici nu vreau sa discut :puke:) ramin cu PD-L. Ma enereveaza insa atitudinea lui Base in ultima vreme - critica tot ce misca dar cind vine rindul lui (fapte) face doar miscari populiste; si vizibil selective (eu? ei? poporu'?). Ma asteptam sa iasa la rampa si sa conteste majorarea salariilor cu 50% asa cum a facut in cazul pensiilor. BTW IMHO pensionarii aveau mai mare nevoie de majorare decit profesorii ... si totusi a latrat; si nici nu eram in criza ... in fine: "toti o apa si un pamint" :bash:

edit: Din ciclul "la placinte inainte la razboi inapoi" sau "dupa razboi multi viteji se arata" :nuts:
http://www.zf.ro/zf-24/traian-basescu-cere-sindicatelor-sa-renunte-la-miscarile-sindicale-3397467/

nebunul
October 30th, 2008, 06:27 PM
^^ ^^ :nuts:
Presedintele a declarat ca in sistemul de invatamant s-au facut investitii, dar nu s-au dat salarii. "Bugetul pentru invatamant a fost majorat de la 3,8, la 5 si apoi 6% din PIB, ceea ce a permis la dezvoltarea infrastructurii in invatamant. Locul unde nu s-a facut nimic este sistemul de salarizare (...) Atata timp cat ne batem joc de resursele umane din educatie, nu vom avea reforma in acest domeniu".

si tot el ...

In acelasi timp, presedintele Romaniei a declarat ca nu pot exista mariri de salarii fara reforme care sa duca la schimbari: "Romania nu-si mai poate permite sa accepte cresteri salariale consistente fara reforme"

deci

Bogdan
Hai cu ajutorul tuturor si in limita timpului disponibil sa discutam pe nebuniile ... sa vedem si alte judete cit primesc/cit contribuie/ce proiecte sint finatate de la buget; btw sa vezi cit produce Bucurestiul doar ca idee ... erau vreo 20miliarde+ acu citiva ani etc
BTW Autostrada Transilvania e finantata exclusiv de la buget ... cred ca Rhemaxos poate confirma/infirma
http://www.insse.ro/cms/rw/pages/index.ro.do

^^ cine gasteste info va rog postati link-urile :cheers:
Bogdan BMB vezi pagina 24:nuts: http://www.insse.ro/cms/files/pdf/ro/cap21.pdf

toxicduck
October 30th, 2008, 07:28 PM
Salariile au crescut substantial in toate domeniile. Din 2004 pana acum, salariile in invatamant au crescut cu aproape 100%. Nimeni nu poate sa spuna ca au stat pe loc, sau au trenat fata de alte domenii, iar Basescu vorbeste aiurea ca de obicei. Insa e foamea de voturi mare, spune orice ii trece prin cap, minte in stanga si in dreapta ca sa adune voturi. Pana si pro-PDL-istilor de la Cotidianul a inceput sa le puta.

Băsescu trage cu cifre false în Palatul Victoria (http://cotidianul.ro/basescu_trage_cu_cifre_false_in_palatul_victoria-62682.html)
100% in 4 ani mi se pare mai mult decat respectabil. E drept, procentul reprezentat de salarii din bugetul Educatiei a scazut, dar asta pentru ca in 2004 salariile reprezentau 80% din buget. Nu putem sa ne reintoarcem in 2004, sa abandonam programul masiv de investitii in infrastructura din cauza lacomiei sindicatelor hranite de ineptia si iresponabilitatea PDL & PSD, cu larga complicitate a parlamentarilor PNL care s-au gandit si ei la voturi atunci cand nu s-au opus la isteria colectiva din Parlament. Si inca o chestie, sindicatele nici macar nu au cerut 50%, s-au apucat PDL si PSD, multi dintre ei profesori universitari, sa liciteze pana s-a ajuns la suma asta ridicola.

Bogdan BMB
October 30th, 2008, 07:30 PM
Timişoara - Judeţul Timiş se poate mândri că este cel de-al doilea contribuitor la bugetul statului. Mai tare la venituri la oala comună a banilor româneşti este doar Bucureştiul, aici fiind concentrată mare parte din activitatea economică a României.
Timişul umple bugetul statului
Conform statisticilor pe anul 2007, Timişul a contribuit cu 17,5 miliarde de lei noi la realizarea Produslui Intern Brut al României. Activitatea economică desfăşurată de firmele din Timiş pe primele luni a generat venituri de peste trei miliarde de lei. Având în vedere cheltuielile efectuate, bugetul Timişului a fost unul excedentar a cheltuit mai puţin decât a produs în primele trei trimestre ale acestui an. Conform datelor statistice, impozitul pe profit plătit de firmele timişene a crescut cu 10%. Aceasta arată că activitatea economică desfăşurată a cunoscut o creştere. Trebuie spus că aceste cifre nu ţin seama de cele 39 de firme în Timiş care sunt administrate din punct de vedere fiscal, de la Bucureşti, direct la Ministerul de Finanţe. Acestea au însemnat o contribuţie suplimentară de alte 642 de milioane de lei, aferente tot activităţii desfăşurate în judeţ. Trebuie spus că din sumele colectate la buget, peste 700 de milioane de lei s-au întors înapoi în teritoriu, fiind virate către bugetele locale ale entităţilor administrative din teritoriu. În plus, din impozitele colectate, acestea au avut venituri suplimentare de 422 milioane de lei. După Timiş, campioane la dat banii la buget au fost pe următoarele locuri, Constanţa şi Clujul

eu am inteles asa: timisul a contribuit 17,5 miliarde si a primit 700 milione - in procente inseamna ~25 %

Daca ai fi intrat pe siteul opiniatimisoarei.ro, ai fi vazut ca tocmai aia spuneau si ei, ar fi bine sa ramana 60-70% la noi si restul sa se duca la centru, doar ca este invers.

In cazul in care taxele ar ramane in zona, ar avea de unde sa finanteze si autostrada.

joce23
October 30th, 2008, 08:23 PM
Timişoara - Judeţul Timiş se poate mândri că este cel de-al doilea contribuitor la bugetul statului.

Ai cumva o sursa cu aportul fiecarui judet la buget ? As fi curios sa vad si eu pe unde se situeaza fiecare.

Le Clerk
October 30th, 2008, 08:36 PM
Conform statisticilor pe anul 2007, Timişul a contribuit cu 17,5 miliarde de lei noi la realizarea Produslui Intern Brut al României. Activitatea economică desfăşurată de firmele din Timiş pe primele luni a generat venituri de peste trei miliarde de lei. Având în vedere cheltuielile efectuate, bugetul Timişului a fost unul excedentar a cheltuit mai puţin decât a produs în primele trei trimestre ale acestui an. Conform datelor statistice, impozitul pe profit plătit de firmele timişene a crescut cu 10%. Aceasta arată că activitatea economică desfăşurată a cunoscut o creştere. Trebuie spus că aceste cifre nu ţin seama de cele 39 de firme în Timiş care sunt administrate din punct de vedere fiscal, de la Bucureşti, direct la Ministerul de Finanţe. Acestea au însemnat o contribuţie suplimentară de alte 642 de milioane de lei, aferente tot activităţii desfăşurate în judeţ. Trebuie spus că din sumele colectate la buget, peste 700 de milioane de lei s-au întors înapoi în teritoriu, fiind virate către bugetele locale ale entităţilor administrative din teritoriu. În plus, din impozitele colectate, acestea au avut venituri suplimentare de 422 milioane de lei. După Timiş, campioane la dat banii la buget au fost pe următoarele locuri, Constanţa şi Clujul

eu am inteles asa: timisul a contribuit 17,5 miliarde si a primit 700 milione - in procente inseamna ~25 %

Cum dreak intelegi tu ca Timisul a contribuit cu 17.5 miliarde, cand articolul spune clar (desi in ansamblu e atat de prost scris incat pana la urma nu intelegi cu cat a contribuit Timisul cu taxe si impozite si cat a primit inapoi) ca cele 17.5 miliarde este contributia Timisoarei la PIB-ul Romaniei???? :bash: Bai fratilor, mai puneti si voi mana pe cate un ziar serios si mai vedeti care e diferenta dintre PIB si impozite colectate.

Apoi, 700 milioane nu inseamna 25% din 17.5 miliarde! La dreak cu matematica! :bash:

In final, articolul nu spune clar ce sunt cele 700 milioane: sume returnate in teritoriul pe intreg anul 2007 sau pe cele trei luni care nici alea nu e clar de cand sunt (2007 sau 2008).

Da populatia citeste si zice: "Ha, nemernicii astia de Mitici. Ui ce scrie la ziar: ca noi dam la Bucuresti 17 miliarde si ei ne dau inapoi numai 700 de milioane!" :bash::ohno:

mihai_alex
October 30th, 2008, 08:38 PM
Timişoara - Judeţul Timiş se poate mândri că este cel de-al doilea contribuitor la bugetul statului. Mai tare la venituri la oala comună a banilor româneşti este doar Bucureştiul, aici fiind concentrată mare parte din activitatea economică a României.

Daca ai fi intrat pe siteul opiniatimisoarei.ro, ai fi vazut ca tocmai aia spuneau si ei, ar fi bine sa ramana 60-70% la noi si restul sa se duca la centru, doar ca este invers.

In cazul in care taxele ar ramane in zona, ar avea de unde sa finanteze si autostrada.

Pai ori contributie la PIB ori la buget,ce sunt 2 lucruri complet diferite,dar articolul e despre PIB.

Nu se poate asa cum vrei tu,altfel s-ar crea discrepante prea mari intre anumite zone.Unii contribuie cu o anumita suma si primesc mult mai mult de-atat,pe cand judete precum Timisoara,Constanta,Cluj si altele primesc mult mai putin decat dau.
http://i37.tinypic.com/241jm6a.jpg
http://i34.tinypic.com/e188s9.jpg
http://i34.tinypic.com/2n0j04n.jpg

Rhemaxos
October 30th, 2008, 08:40 PM

Doua foarte importante precizari de ordin metodologic:

1. Cele 17,5 miliarde sunt evidentiate ca si contributia judetului Timis la formarea PIB. A nu se confunda PIB-ul cu bugetul de stat (Romania are o rata a veniturilor bugetare de aproximativ 30% din PIB)

2. Cele 700 de milioane sunt echilibrari ale bugetelor locale. Ca sa ai o imagine exacta a banilor de la bugetul de stat care se intorc in Timis trebuie sa iei in calcul nu doar sumele virate catre bugetele unitatilor administrativ teritoriale ci si cheltuielile pentru serviciile descentralizate ale ministerelor (sanatate, interne, cultura, aparare etc.) si, foarte important, pentru infrastructura de transport de interes national aflata in administrarea CNADNR si CN CFR.

In mod sigur Timisul da la bugetul de stat mai mult decat primeste (ca toate judetele bogate, de altfel) dar balanta nu este nici pe departe atat de dezechilibrata precum se crede indeobste. A nu se intelege ca sunt un fan al sistemului actual, nevoia de descentralizare respectiv transparenta in executia bugetara este reala, dar ar fi pacat ca aceasta "joaca cu cifrele" (la care domnii jurnalisti sunt mari "experti"...) sa produca resentimente intre romani.

joce23
October 30th, 2008, 08:44 PM
^^
merci mihai_alex ! :cheers:

Datele alea pe 2006 arata o realitate diferita de cea prezentata de Bogdan_BMB.

E bine sa avem si surse cand sustinem unele lucruri !

Pe 2007 sau 2008 a gasit cineva ceva?

mihai_alex
October 30th, 2008, 08:45 PM
Prea tarziu Joce,le pusesem eu;)le puneam in urma cu o ora dar nu mergea forumul.

joce23
October 30th, 2008, 08:53 PM
Da populatia citeste si zice: "Ha, nemernicii astia de Mitici. Ui ce scrie la ziar: ca noi dam la Bucuresti 17 miliarde si ei ne dau inapoi numai 700 de milioane!" :bash::ohno:

Asa le-a spalat si Mazare creierii unora de pe-aici in campania electorala. Erau panouri publicitare in oras care ziceau ceva vag si stupid, de genul "Cta primeste ZERO LEI de la Bucuresti". :lol:

Cosmin
October 30th, 2008, 08:56 PM
^^Iar il "pui" in cur pe MAZare?:ohno:
:lol:

mihai_alex
October 30th, 2008, 08:59 PM
^^
merci mihai_alex ! :cheers:

Datele alea pe 2006 arata o realitate diferita de cea prezentata de Bogdan_BMB.

E bine sa avem si surse cand sustinem unele lucruri !

Pe 2007 sau 2008 a gasit cineva ceva?

Din pacate nu gasesc,doar sa mai cauti pe la institutul national de statistica,in rest am gasit ceva pentru amatorii de date economice si sociale pentru 2007 si date incomplete pe 2008: http://www.insse.ro/cms/files/arhiva_buletine2008/bsl_7.pdf

joce23
October 30th, 2008, 09:00 PM
@cosmin:

Nu e gluma. Mai mult, zilele trecute a anuntat ca in curand va instala prin oras niste ecrane digitale care sa prezinta nonstop constantenilor filmulete cu proiectele blocate de Bucuresti.

Cosmin
October 30th, 2008, 09:02 PM
Daca nu va furnizeaza si bulane/furci/coase/torte si va asigura niste trenuri spre Bucuresti degeaba.:ohno:

toxicduck
October 30th, 2008, 09:32 PM
Oricum am lua-o, Constanta e de departe cel mai mare perdant, ce mai tura-vura. Mai mare decat Timis si Cluj puse la un loc :) Din punctul meu de vedere, atata timp cat contributiile bugetare ale Constantei se duc spre zonele mai sarace din tara, cum ar fi Moldova, nu am nimic de comentat, toti avem de profitat daca toata tara o duce mai bine.

Rhemaxos
October 30th, 2008, 09:37 PM
5szrh623W50&eurl

:nuts:

Cosmin
October 30th, 2008, 09:43 PM
^^
zlfKdbWwruY

Si apropo...
Anca: vroiam sa te intreb, ca pe un om informat, ce esti.
Anca: stii wherethehellismatt?
Anca: sau ceva de genul.
eu: da mai
eu: filmuletele alea?
Anca: ai vazut parodia?
eu: nu
Anca:
Anca: stai
eu: http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?p=27366696#post27366696 filmuletul de jos?
Anca: daaaa
Anca: nu gaseam
eu: acum intrasem, cat cautai tu, si am zis sa ma uit sa vad ce-i ala
It's spreading fast.:nuts:

Misto ideea si realizarea... si stilul manelistic. Veridic!:lol:

Le Clerk
October 30th, 2008, 11:01 PM
Asa le-a spalat si Mazare creierii unora de pe-aici in campania electorala. Erau panouri publicitare in oras care ziceau ceva vag si stupid, de genul "Cta primeste ZERO LEI de la Bucuresti". :lol:

Joce, din pacate, unii politicieni tembeli, precum Mazare, sau alti jurnalisti mai mult sau mai putin tembeli sau poate chiar chititi pe un "job" (stiti ca exista agenti de intelligence in media, nu? chestia asta nu e niciun secret, chiar a fost un scandal acum cativa ani la noi), ajung, asa cum bine spunea Rhemaxos, prin miciuni si manipularea publicului simplu, sa creeze o isterie si "judecati" fixiste precum ca Bucurestiul ia toti banii de la judetele care "produc cu adevarat" si ii tine acolo sau ii da la alte zone mai sarace si "mai puturoase". Si uite-asa obtii o tara dezbinata cu ajutorul mass-media si al unor politicieni care mai mult de un job de mecanici auto nu ar merita. :bash:

Bogdan BMB
October 30th, 2008, 11:28 PM
Doua foarte importante precizari de ordin metodologic:

1. Cele 17,5 miliarde sunt evidentiate ca si contributia judetului Timis la formarea PIB. A nu se confunda PIB-ul cu bugetul de stat (Romania are o rata a veniturilor bugetare de aproximativ 30% din PIB)

2. Cele 700 de milioane sunt echilibrari ale bugetelor locale. Ca sa ai o imagine exacta a banilor de la bugetul de stat care se intorc in Timis trebuie sa iei in calcul nu doar sumele virate catre bugetele unitatilor administrativ teritoriale ci si cheltuielile pentru serviciile descentralizate ale ministerelor (sanatate, interne, cultura, aparare etc.) si, foarte important, pentru infrastructura de transport de interes national aflata in administrarea CNADNR si CN CFR.

In mod sigur Timisul da la bugetul de stat mai mult decat primeste (ca toate judetele bogate, de altfel) dar balanta nu este nici pe departe atat de dezechilibrata precum se crede indeobste. A nu se intelege ca sunt un fan al sistemului actual, nevoia de descentralizare respectiv transparenta in executia bugetara este reala, dar ar fi pacat ca aceasta "joaca cu cifrele" (la care domnii jurnalisti sunt mari "experti"...) sa produca resentimente intre romani.

Mersi, mai lamurit si pe mine. Adevarul este ca nu am citit foarte bine plus ca mai era si ora la care am citit articolul de pe tion (4 dimineata)

De curiozitate cand am facut calculul sa vad cat se duce si cat vine inapoi a iesit 25 % - asta in conditiile in care eu:bash::bash::bash::bash:am uitat sa impart si la 100 plus ca le-am si inversat:bash::bash::bash::bash: (de oboseala:nuts:). Plus ca am si o cunostinta care lucreaza la primarie care mi-a spus mai demult ca se duc banii la bucuresti si se intorc mai putin de jumatate - 30-40 %. Din aceasta cauza atunci cand a iesit 25 % mi s-a parut ok si am luat toate datele ca fiind corecte si am inceput sa compar cu investitiile facute la autostrada Transilvania. Oboseala isi spune cuvantul - am dormit aprox 2 ore. Intelegeti?

Mea culpa !!! scuze scuze scuze ! :bash:

Le Clerk
October 30th, 2008, 11:58 PM
Am promis ca revin la un moment dat cu o explicatie pe lege (Legea Finantelor publice Locale: L 273/2006). Iata articolul relevant:

Cote defalcate din impozitul pe venit

Art. 32. - (1) Din impozitul pe venit incasat la bugetul de stat la nivelul fiecarei unitati administrativ-teritoriale se aloca lunar, in termen de 5 zile lucratoare de la finele lunii in care s-a incasat acest impozit, o cota de 47% la bugetele locale ale comunelor, oraselor si municipiilor pe al caror teritoriu isi desfasoara activitatea platitorii de impozite, o cota de 13% la bugetul local al judetului si o cota de 22% intr-un cont distinct, deschis pe seama directiilor generale ale finantelor publice judetene, la trezoreria municipiului resedinta de judet pentru echilibrarea bugetelor locale ale comunelor, oraselor, municipiilor si al judetului.
(2) In executie, cota de 22% se aloca de catre directiile generale ale finantelor publice judetene in termenul prevazut la alin. (1), pentru echilibrarea bugetelor locale ale comunelor, oraselor, municipiilor si judetului, proportional cu sumele repartizate si aprobate in acest scop in bugetele respective, potrivit prevederilor art. 33 alin. (3)-(5).

Deci, daca adunam 47% + 13% + 22% (sume care se duc fie la localitatile din judet, fie la bugetul judetean respectiv) rezulta 82% din impozitele colectate la nivel local!!! q.e.d. :cheers::)

Klausenburg
October 31st, 2008, 12:01 AM
Sorry pentru offtopic, dar...Stiu ce e veche, dar acest economist din Africa de Sud ilustreaza cel mai bine criza economica...:lol::lol::lol:

1OAPbpdGQ24

SeyMan
October 31st, 2008, 01:51 AM
I think we should start a thread "Ask your questions about Romania" - a bit like a "Romania FAQ" (no, not Romania fuck you!!). Most other countries (if not all) have something like this.

PS (Edit): I've noticed that we are seriously lagging behind other countries in terms of posts/capita

Le Clerk
October 31st, 2008, 07:17 AM
Traian Basescu: Evaluarea facuta Romaniei de Standard&Poor's nu este credibila (http://revistapresei.hotnews.ro/stiri-radio_tv-4995990-traian-basescu-evaluarea-facuta-romaniei-standardpoors-nu-este-credibila.htm)

Cred ca cineva din Romania ar trebui macar sa trimita o scrisoare de protest la S&P si sa le ceara sa explice motivele pentru care au dat acest rating Romaniei si unor companii romanesti. :bash:

mihai_alex
October 31st, 2008, 09:00 AM
Oricum am lua-o, Constanta e de departe cel mai mare perdant, ce mai tura-vura. Mai mare decat Timis si Cluj puse la un loc :) Din punctul meu de vedere, atata timp cat contributiile bugetare ale Constantei se duc spre zonele mai sarace din tara, cum ar fi Moldova, nu am nimic de comentat, toti avem de profitat daca toata tara o duce mai bine.

As face un clasament la deficit pe procente,chiar daca pe 2006,dar cand o sa am mai mult timp.
E adevarat ca jud Constanta pierde cel mai mult,dar si primeste cel mai mult,pe cand la jud Galati, alte judete precum Mures,Bacau,Buzau,Suceava le sunt alocate sume mai mari decat noua, desi contribuim cu mult mai mult decat o fac ei.
Totusi sa fac si in functie de populatia fiecaruia,ca sa fie mai corect:)

tomis3
October 31st, 2008, 09:14 AM
NUH8ITk0yaw

nebunul
October 31st, 2008, 11:35 AM
@nebunul
- nu are rost, cand am postat articolul nu vroiam sa deschid o polemica.
- si in articolul de pe tion era mentionat ca Bucurestiul contribuie cel mai mult
- Coridorul IV va fi finanta din fonduri UE - ex: Gara Constanta. Coridorul IV = autostrada + gari la un anumit standard + cale ferata ce permite o viteza si siguranta .... Deci tot ce tine de corid 4 va fi finantat de la UE intr-o anumita masura, nu stiu exact cat.

http://img134.imageshack.us/img134/1204/coridoryq5.png (http://imageshack.us)

http://img362.imageshack.us/img362/851/trex0.jpg (http://imageshack.us)

Le Clerk
October 31st, 2008, 02:28 PM
Piata bancara si cea interbancara, sub vizorul Consiliului Concurentei (http://www.zf.ro/zf-24/piata-bancara-si-cea-interbancara-sub-vizorul-consiliului-concurentei-3407370/)

^^ S-a suparat Isarescu tare pe banci is le-a parat la Consiliul Concurentei.

toxicduck
October 31st, 2008, 02:31 PM
British expat becomes 'accidental' mayor of Costa Blanca

A British expatriate who speaks only a smattering of Spanish has become the "accidental mayor" of a town on Spain's Costa Blanca after a wave of corruption arrests.

sursa (http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/spain/3286974/British-expat-becomes-accidental-mayor-of-Costa-Blanca.html)

nebunul
October 31st, 2008, 02:34 PM
Piata bancara si cea interbancara, sub vizorul Consiliului Concurentei (http://www.zf.ro/zf-24/piata-bancara-si-cea-interbancara-sub-vizorul-consiliului-concurentei-3407370/)

^^ Normal ... dupa ce ne aparam de atacuri asupra leului, ne pedepasesc cu S&P "ratings" :bash: Sa-si revizuaisca bancile practicile "capitaliste" ... si apoi (daca meritam) sa arunce cu noroi spre RO. Bravos Isarescu :cheers:

Apropos de ^^ http://www.zf.ro/banci-si-asigurari/isarescu-acuza-trei-banci-ca-au-incercat-sa-induca-o-criza-artificiala-de-lichiditate-3350431/

Le Clerk
October 31st, 2008, 02:38 PM
Acest caz va fi cel mai rasunator de pana acum al Consiliului Concurentei din Romania. Amenzile pot ajunge la cifre nemaintalnite pana acum in Romania! :)

tomis3
October 31st, 2008, 05:22 PM

ING, RBS, UniCredit si Bancpost....astea sunt bancile banuite ca ar fi regizat un atac importiva leului.

Le Clerk
October 31st, 2008, 05:31 PM
Problema este ce se va intampla daca unele din aceste banci vor fi in pozitia ingrata de a plati amenzi* de cateva zeci de milioane de EURO insa nu vor avea bani sa plateasca, si datorita crizei financiare???

Amenda conform legii concurentei este de pana la 10% din cifra de afaceri a bancii respective in anul anterior deciziei de aplicare a sanctiunii. Faceti si voi un calcul cat ar putea fi amenda la ce cifra de afaceri poate avea o banca de talia celor mentionate de Tomis in Romania in 2007. E vorba de cel putin un miliard de Euro pentru fiecare banca.

tomis3
October 31st, 2008, 05:37 PM
Din Cotidianul

De asemenea, se bănuieşte că băncile autohtone au acţionat în numele unor entităţi străine, care au suferit pierderi grele de pe urma speculaţiilor eşuate. "Ironia este că anumite entităţi financiare care solicită ajutor de la stat sunt angajate în operaţiuni speculative în economiile emergente care produc daune importante şi care măresc riscurile sistemice”, se spune într-o scrisoare adresată de europarlamentarul Daniel Dăianu Comisiei Europene. Cum sediul atacului pare a fi Londra, acestea pot fi relativ uşor de identificat.

Alte coincidenţe bizare constau în faptul că, înaintea atacului pe leu, Barclays avansa niveluri de 4-4,2 lei pentru un euro pe termen scurt, iar Goldman Sachs, alt nume greu, publica un raport cu referire la marea vulnerabilitate a României la criza financiară pe fondul deficitului de cont curent şi al finanţării acestora.

Fără să cădem în păcatul teoriei conspiraţiei, ultimele zile au adus pentru România scăderi de rating din partea Standard&Poor’s mult mai aspre în comparaţie, de pildă, cu Bulgaria, care stă mult mai prost decât România la majoritatea indicatorilor macroeconomici. Sub raportul finanţării datoriei externe, chiar dacă fluxurile de capital s-ar opri brusc, aşa cum sugerează una dintre multele analize externe, nivelul rezervei valutare a României, de 27 de miliarde de euro, nu poate fi ignorat, precum şi nivelul extrem de scăzut ca raport în PIB al datoriei publice.

Fonduri mari de investiţii se pot găsi în acţionariatul agenţiei de rating, aflată la rândul ei în investigaţie în SUA pentru că a favorizat prin ratinguri triple A instituţii financiare implicate în speculaţii cu produse subprime, care ulterior s-au prăbuşit. De menţionat, de asemenea, avalanşa de “analize” publicate concomitent în presa străină ce prevestesc intrarea României în colaps economic şi iminenţa unui acord cu FMI, dezminţită ulterior.

http://www.cotidianul.ro/bancile_complice_la_atacul_pe_leu_au_actionat_concertat_si_sunt_sub_ancheta_consiliului_concurentei-62887.html

Le Clerk
October 31st, 2008, 05:47 PM
Da....totul devine din ce in ce mai interesant....deci bancile din Londra sunt suparate pe Romania ca nu le-a iesit manevra speculativa (basca ca au pierdut bani) .... acum vor pierde probabil iarasi bani ca urmare a investigatiei Consiliului Concurentei si "intamplator" S&P duce jos de tot ratingul Romaniei. :bash:

tomis3
October 31st, 2008, 05:52 PM
Da....totul devine din ce in ce mai interesant....deci bancile din Londra sunt suparate pe Romania ca nu le-a iesit manevra speculativa (basca ca au pierdut bani) .... acum vor pierde probabil iarasi bani ca urmare a investigatiei Consiliului Concurentei si "intamplator" S&P duce jos de tot ratingul Romaniei. :bash:

Si au declasant si-un atac mediatic cu tema generala "Romania on the brink of collapse". Cu prieteni ca astia nici nu mai ai nevoie de dusmani.

nebunul
October 31st, 2008, 06:38 PM
^^ Sa le sting lumina?! ;)
btw http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/826611/quotRomania-nu-isi-permite-cresteri-salarialequot/
http://www.capital.ro/articol/consiliul-concurentei-confirma-inceperea-investigatiei-la-banci-113705.html

Le Clerk
October 31st, 2008, 07:11 PM
ZIUA (http://www.ziua.ro/display.php?data=2008-10-31&id=244805)

IPP: Guvernul limiteaza dreptul de vot

Institutul pentru Politici Publice (IPP) a cerut ieri Guvernului sa ia masuri urgente pentru a permite tuturor romanilor sa voteze, deoarece Institutul considera "Guvernul si partidul de guvernamant responsabile pentru ne-asigurarea conditiilor optime de participare la vot si exprimare a optiunii libere a cetatenilor Romaniei".Principalele doua probleme pe care Guvernul trebuie sa le rezolve sunt limitarea dreptului fundamental de vot pentru romanii care nu se afla in localitatea de domiciliu la data alegerilor si ignorarea romanilor care isi anuleaza cu buna-stiinta votul in semn de protest fata de calitatea tuturor candidatilor propusi, se arata intr-un comunicat al Institutului. In primul caz, "Guvernul trebuie sa isi asume public incapacitatea de a organiza un sistem de vot prin corespondenta" pentru turisti, studenti din alte orase sau pentru cetatenii cu domiciul in afara tarii, pentru ca "romanii trebuie sa stie cine raspunde pentru faptul ca li se interzice dreptul la vot, nefiind in localitatea de domiciliu in ziua votarii". In a doua problema ridicata, IPP considera ca "la alegerile parlamentare din 2004 (...) peste 5% din totalul voturilor exprimate au fost anulate", deoarece acestea "reprezentau de fapt nemultumirea acestora fata de partide/candidatii propusi". Astfel, conform Institutului, solutia care va face lumina in problema numarului mare de voturi anulate si a cauzelor acestui fenomen ar fi introducerea in buletinele de vot a optiunii "Nici un candidat".

S-ar putea ca nici eu sa nu pot vota din aceleasi motive. La fel s-a intamplat si in 2004, cand din cauza lui Nastase, a trebuit sa stau la coada 4 ore pentru ca a limitat numarul sectiilor de vot pentru cei care nu aveau domiciliu de Bucuresti. Acum TAriceanu blocheaza de tot votul in afara domiciliului, ca sa stie o treaba. Ca sa vedeti si voi cat de "vertical" este acest guvern. Mie imi miroase a dictator in carne si oase acest Tariceanu. :bash:

Multumesc pe aceasta cale tovarasului Tariceanu ca a facut tot ce a putut ca oameni ca mine sa nu poata vota! :ohno:

luci203
October 31st, 2008, 09:26 PM
^^
Foarte bine asa, poate se mai reduce turismul electoral.

Le Clerk
October 31st, 2008, 09:29 PM
Pai asa se reduce turismul electoral? Interzicand altora sa voteze. Eu voi fi plecat din Bucuresti in perioada aia si nu voi putea vota spre exemplu. :ohno:

luci203
October 31st, 2008, 09:52 PM
Pai asa se reduce turismul electoral? Interzicand altora sa voteze. Eu voi fi plecat din Bucuresti in perioada aia si nu voi putea vota spre exemplu. :ohno:

E problema ta, acum ca este uninominal, nu mi se pare firesc sa votez in Cluj un candidat din Craiova. Cand era pe liste era alta treaba. Nu conta, totul era la nivel national. Toata lumea sa voteze in circumscriptia lui.

Le Clerk
October 31st, 2008, 10:43 PM
Pai eu nu inteleg ce vrei sa zici. Adica, daca eu sunt din intamplare in Cluj in ziua alegerilor, nu am voie sa votez pentru candidatul din circumscriptia in care eu am domiciliul (sa zicem Bucuresti)? :?

luci203
October 31st, 2008, 11:20 PM
Pai eu nu inteleg ce vrei sa zici. Adica, daca eu sunt din intamplare in Cluj in ziua alegerilor, nu am voie sa votez pentru candidatul din circumscriptia in care eu am domiciliul (sa zicem Bucuresti)? :?
Pai daca 1000 Bucuresteni din circumscriptia ta se afla in 1000 locatii diferite in tara, spune acum o solutie (economica si pragmatica) prin care se pot aduna acele voturi, apoi inmulteste cu N circumscriptii din tara in care Z persoane se afla plecate din ea in X locatii. :nuts:

daca ramanea votul pe liste, nu mai avea importanta asa de mare.

joce23
November 1st, 2008, 12:46 PM
Ceva pe placul lui luci203 :lol:

Traian Băsescu a plâns din nou în direct (http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/826708/Traian-Basescu-a-plans-din-nou-in-direct/)

SeyMan
November 1st, 2008, 02:34 PM
28°C prin sudul României, remarcabil pt 1 noiembrie

Du'Myth
November 1st, 2008, 02:41 PM
Se pare ca Ecuatorul vrea sa-i faca o vizita Bucurestiului

luci203
November 1st, 2008, 02:42 PM
...introducerea in buletinele de vot a optiunii "Nici un candidat".
Cred ca ar castiga alegerile... :banana::banana::banana:

nebunul
November 1st, 2008, 03:59 PM
GHX2mvFVQMs

Le Clerk
November 1st, 2008, 09:00 PM
Pai daca 1000 Bucuresteni din circumscriptia ta se afla in 1000 locatii diferite in tara, spune acum o solutie (economica si pragmatica) prin care se pot aduna acele voturi, apoi inmulteste cu N circumscriptii din tara in care Z persoane se afla plecate din ea in X locatii. :nuts:

Cred ca exista intotdeauna o solutie la orice problema. Lucrul acesta trebuie sa fie cu atat mai serios cu cat problema este lipsirea de exercitiul democratiei a aproximativ 5% din populatia Romaniei!!

Una din solutii ar putea fi votul electronic, asa cum se intampla in America. Sau ar putea fi si alte solutii.

Nu e treaba mea sa gasesc astfel de solutii! E treaba celor ce ne conduc. Din punctul meu de vedere, nimic nu poate justifica lipsirea de esenta oricarei democratii - exercitarea dreptului de a alege - a unui numar imens de poersoane care ar putea schimba soarta alegerilor! :ohno:

Van&Dyk
November 1st, 2008, 09:09 PM

Deci problema asta este foarte simplu de rezolvat, pentru ca asa se face si in America, nu este totul electronic. Voturile de la cei care nu pot fi in circumscriptia lor atunci cand se voteaza se numesc "absentee ballot", si se trimit prin posta celor care au temporar rezidenta in alte locuri din SUA. Dupa ce le primesc, voteaza pe o hartie (ca asta e, nu e elctronic), si o trimit inapoi din statul de unde le-a fost trimisa si unde au rezidenta permanenta. De mentionat este ca asta se intampla chiar si cu o luna inaintea votului, ca sa aiba timp sa faca toate miscarile. Pentru Americanii care sunt in strainatate si se misca mult in scurt timp, posta nu prea e o solutie, asa ca merg frumusel la ambasada si voteaza acolo, tot cu ceva timp inainte. Dureaza un minut ca sa te puna pe "absentee ballot", si poti face asta chiar si atunci cand esti acasa, dar stii ca nu ai sa fii in ziua votului. E foarte simplu si destept facut! :cheers:

luci203
November 2nd, 2008, 12:36 AM
^^
Va dati seama ce de fraude s-ar face pe la noi cu voturile astea "volante" :shifty:

problema ca orice lucru care afara functioneaza normal si bine, la noi se reuseste cumva sa iasa totul pe dos... sunt sigur ca la noi ar iesii o brambureala fara precedent. :ohno:

mihai_alex
November 2nd, 2008, 03:08 AM
...

mihai_alex
November 2nd, 2008, 03:09 AM
Asa cum am promis am facut cateva clasamente in functie de tabelele cu datele despre buget:

http://i38.tinypic.com/33xtzjb.png

Cu rosu sunt marcate judetele care contribuie cu mai putin decat le sunt alocate,pe cap de locuitor.
Sunt oarecum indignat de felul cum sunt tratate judetele Prahova,Arges si Galati,primesc pana si sub media alocarilor desi contribuie cu foarte mult.
Datele sunt pe 2006,as fi curios care e situatia pe 2007.

http://i37.tinypic.com/241jm6a.jpghttp://i34.tinypic.com/e188s9.jpghttp://i34.tinypic.com/2n0j04n.jpg

tomis3
November 2nd, 2008, 12:33 PM
Ati auzit ce s-a intamplat in Slovacia?

Fallen
November 2nd, 2008, 12:47 PM
Nu. Ce s-a intamplat?

tomis3
November 2nd, 2008, 01:07 PM
Bratislava - More than 50 people were injured in nationalistic-fuelled violence at a football game in south-western Slovakia. Thirty-one people were arrested in Saturday's rioting - 18 fans for the home team in Dunajska Streda, one of the most important centres for Slovakia's ethnic Hungarian minority, and 13 from the away team from Bratislava, a police spokeswoman in Bratislava said.

Violence had been feared ahead of the championship game between AC Dunajska Streda and Slovan Bratislava as hundreds of football hooligans and neo-Nazis from Hungary were expected to travel to the match.

Nationalistic tensions have intensified between Hungary and Slovakia recently and have been fuelled by nationalists from both sides through provocative public statements.

Fanning the flames has been Slovakia's failure to meet its pledge to include Hungarian versions of place names in school textbooks used in ethnic Hungarian schools, disproportionate distribution of EU funds to ethnic Slovak and Hungarian schools in Slovakia and insults by Jan Slota, the head of the Slovak National Party, which is in the ruling coalition, against Hungarian Foreign Minister Kinga Goncz in which he likened her to Adolf Hitler.

Slovakian politicians have also long accused the Hungarian government of doing too little to combat right-wing extremists.

Police numbers were increased from 760 to 1,000 to provide security for the football match, which Bratislava won 4-0, but violence broke out between both sets of fans and with the police.

A police spokeswoman told the media that fans from the home team had hurled stones while internet forums accused police of targeting Hungarian fans.

The most serious injuries occurred in a crush of Hungarian fans that developed after a controversial police intervention, television reports said.

On Saturday night, right-wing Hungarian demonstrators assembled outside the Slovakian embassy in Budapest, some of whom threatened bloody revenge.

Slovakian Ambassador Juraj Migas said on Slovakian television that 500 to 600 protestors had gathered outside the embassy but Hungarian police had the situation under control.

http://www.earthtimes.org/articles/show/239678,nationalistic-tensions-fuel-violence-at-slovakian-football-match.html

tomis3
November 2nd, 2008, 01:09 PM
http://www.ta3.com/sk/reportaze/102652_vytrznosti-pocas-futbaloveho-zapasu-dac-slovan

Observati steagul cu Ungaria Mare!!

Fallen
November 2nd, 2008, 01:26 PM
L-am observat.

Oricum, chestii asemanatoare (dar de proportii mai mici) se mai intampla si pe la noi, la meciurile de hochei Miercurea Ciuc-Steaua mai ales.

Am fost acum vreo 7-8 ani la Miercurea Ciuc, intr-o excursie cu scoala si am stat cazati intr-un hotel, unde cei de-acolo auzind ca suntem din Bucuresti nu au vrut sa ne dea drumul la caldura in camerele noastre, desi toti ceilalti cazati in hotel atunci aveau caldura. Era luna decembrie si afara erau sub -10 grade. Degeaba s-au certat profesorii nostri cu ei. S-au incapatanat si nu ne-au dat caldura.

And here are our beloved hungarians: http://en.wikipedia.org/wiki/Székely_Land

nebunul
November 3rd, 2008, 12:58 AM
"old news" http://www.economist.com/world/europe/displaystory.cfm?story_id=12517177

Le Clerk
November 3rd, 2008, 10:12 AM
Autostrada spre munte s-a împotmolit în câmp din cauza pecenegilor şi a lipsei banilor (http://www.cotidianul.ro/autostrada_spre_munte_s_a_impotmolit_in_camp_din_cauza_pecenegilor_si_a_lipsei_banilor-63071.html):bash:

nebunul
November 3rd, 2008, 10:34 AM
http://www.romanialibera.ro/a138167/romania-intra-de-azi-in-programul-visa-waiver.html

tomis3
November 3rd, 2008, 04:06 PM
Britain's shameful U-turn on Russia is alarming many in Eastern Europe, says Edward Lucas

So it is business as usual with Russia. And what a bad business it is. Britain's decision to allow France to lead the European Union back into normal relations with Vladimir Putin's ex-KGB regime in Russia is one of the most startling volte-faces in our country's recent diplomatic history. It has left our allies in Eastern Europe – Poland, the Czech Republic, Estonia, Latvia and Lithuania – aghast at our duplicity. "Our last European hope just ----ed us. We should have known. For we are but a small faraway country about which they know nothing," a senior official in the region wrote in a despairing email after The Daily Telegraph broke the news on Friday.

European unity after the war in Georgia was never terribly impressive – a mild public rebuke and the suspension of talks on a new "partnership and co-operation agreement" until Russia met the conditions of the loosely worded truce brokered by the French president, Nicolas Sarkozy.

Russia has met some of those conditions – but not all. EU monitors are still unable to inspect the war zone properly. If they could, they would see evidence of ethnic cleansing in the two separatist enclaves of South Ossetia and Abkhazia. They would also see that Russia has increased its military presence. The message to the Kremlin is clear: you can invade a neighbouring country, threaten Europe's energy supplies, and the EU will do nothing serious about it.

The reason is simple: Gordon Brown cares little about foreign affairs, but likes the idea of stitching up deals on the reform of international finance with his new friend Mr Sarkozy. France, which is running the EU until the end of the year, wants a triumph to present to the European summit in Nice this month. Showing that it has repaired relations with Russia is part of that. It will please all the pro-Russian countries in the EU. Russia's energetic cultivation of contacts in Germany, Italy, the Netherlands, Austria and France has built up a bridgehead of influence. Those in Whitehall who watch with alarm and disgust as parts of our establishment cosy up to rich and powerful Russians have been outmanoeuvred. The idea that the start of talks is balanced by a new, careful scrutiny of EU-Russian relations should fool nobody. This is surrender.

It must be especially humiliating for David Miliband, whose condemnation of Russia's actions, in a speech in the Ukrainian capital Kiev on August 27, inspired hopes from the Baltic to the Black Sea that Britain was now a champion of the ex-communist countries' freedom and security. He excoriated Russia's "unilateral attempt to redraw the map", calling it "the moment when countries are required to set out where they stand". This week's decision casts those words in a bitter light.

It is also part of a wider and gloomier picture. Even before the war in Georgia in August, Russia was bullying its neighbours, stitching up Europe's energy market and turning money into power across the continent. In the old Cold War, the Kremlin was shackled by communism. Now it has been turbo-charged by capitalism, through the boom in oil and gas prices that has brought it
$1.3 trillion in extra revenues since 2000. That enables it to exercise influence not only on us, but among us, too. It has built up assets, commercial and human, in positions of power across Europe. German industry makes tens of billions of euros in the Russian market; Russia is Germany's main energy supplier. The former German chancellor Gerhard Schröder chairs the consortium building a Russian-German gas pipeline (conceived, in secret, while he was still running Germany).

Even though the EU is far stronger than Russia on paper, three times bigger in population terms, and more than 10 times larger as an economy, it seems unable to stand up to the Kremlin. The financial crisis has hit Russia hard – but it has hit us harder. A few years ago, threatening to freeze dodgy Russian companies out of the developed world's capital markets would have been a real threat. Now, if they find London, New York, and Frankfurt unwelcoming, they can turn to the exchanges in Dubai, Mumbai and Shanghai.

Nor does Russia greatly care if it is excluded from clubs such as the Council of Europe or the G8, or if talks on joining the World Trade Organisation or the Organisation for Economic Co-operation and Development are frozen. Such "punishments" may even reinforce the message of the ex-KGB regime to the Russian people: that their country is surrounded by malevolent hypocrites. The Kremlin's message to Europe is cold and confident: you need us more than we need you. President Dmitri Medvedev is proving as tough and tricky as his predecessor, Vladimir Putin. His new security plan is to end the Atlantic alliance, pushing America out of Europe and creating a new security regime in which the continent's biggest countries – chiefly Germany and Russia – will boss everyone else about.

It is not too late to fight back. Nato has already changed its approach. Belatedly, the alliance's top-secret military planning bureaucracy is working out how it could defend the Baltic states and Poland. Nato warplanes last week held air exercises over Estonia, while senior American commanders are paying frequent visits to the Baltic states.

That is encouraging, but it is not enough. There are other matters that need addressing urgently – including Russian spying. This has reached unprecedented levels, and is probably more dangerous and destructive to Western interests than during the old Cold War. A co-ordinated, wholesale expulsion of Russian intelligence officers and their hangers-on from, say, London, Stockholm, Oslo, Copenhagen and Warsaw would send a powerful message to the Kremlin.

The key to the West's future security is the security of the Baltic states. Estonians, Latvians and Lithuanians have thrown in their lot with us and we must not let them down. Consider this scenario. Imagine that Estonian extremists start intimidating local Russians (who amount to around a third of the Estonian population). Russia can easily stoke this covertly, while demanding publicly that Estonia crack down. Then imagine that Russian activists (again, backed, discreetly, by Moscow) set up "self-defence units" which start patrols, and set up checkpoints. When the Estonian authorities try to stop this, the Kremlin complains; Russian military "volunteers" start mustering across the border, proclaiming their intention to defend compatriots from "fascism". The Russian media report this with wild enthusiasm; the Russian authorities say they cannot indefinitely restrain the spontaneous patriotic sentiments of their citizens.

Suppose Estonia requests support under Article IV of the Nato charter. At this point, Russia's cultivation of assets in the West pays off. Germany, Italy and other big European countries tell Estonia to sort out its problems with Russia bilaterally. The result is a worse split in the Alliance even worse than the one over Iraq. Faced with the West's weakness, the Kremlin ups the odds. Estonia tries to restore order; Russia terms that an intolerable provocation and demands a change of government, immediate changes in the language and citizenship laws, and the establishment of what it calls a "Swiss solution": cantons in which Russians will be allowed "to run their own affairs". To back this up, Russian forces start military manoeuvres.

So what does Estonia do then? America may offer moral support, but is it going to risk a Third World War with Russia to protect Estonia? Such a course of events is not inevitable, or even likely. But it is not as preposterous as it should be. Too many of the ingredients are in place and the Kremlin is perfectly capable of cooking them into a dangerous dish. The big question for Estonia and its friends is what can be done to make sure that never happens.

The answer is not to give up on Nato but to complement it with a regional grouping. The existing Nordic ties between Sweden, Norway and Finland, boosted by support from Poland and Denmark, would put this scenario back where it belongs: in the world of geopolitical thrillers. Add in British, Canadian and American involvement and you would have a formidable counterweight to Russian mischief-making in both the Baltic and the Arctic – the likely hotspots of the new Cold War.

Edward Lucas is author of 'The New Cold War: How the Kremlin menaces both Russia and the West' (Bloomsbury). An updated edition is published thismonth.

http://edwardlucas.blogspot.com/2008/11/daily-telegraph-rant-today.html

luci203
November 3rd, 2008, 09:54 PM
Un articol publicat duminică în ediţia online a cotidianului israelian Haaretz acuză antisemitismul din România, menţionând declaraţiile făcute de Traian Băsescu la sosirea din vizita efectuată în Siria. Acesta a spus că Siria se învecinează cu Irak, Liban şi Palestina, aparent confundând Israelul cu Palestina, care nu există oficial ca stat. Autorul articolului, Cellu Rozenberg, face referire şi la recenta profanare a 131 de morminte dintr-un cimitir evreiesc din Bucureşti, remarcând că antisemitismul nu a încetat niciodată în România.

"Dacă spera cineva că antisemitismul este practicat doar de persoane needucate, atunci remarca preşedintelui Traian Băsecu, făcută în cadrul conferinţei de presă susţinute cu ocazia reîntoarcerii sale din Siria pe aeroportul din Bucureşti, ne-a reamintit că mai există o Românie, în afară de cea a pastramei şi a vinului, şi anume România antisemitismului", spune Rozenberg în articolul său intitulat "Statul pe care preşedintele României l-a uitat", adăugănd că "este păcat că Ministerul de Externe nu a considerat oportun să răspundă dur acestor remarci. Nu este însă prea târziu".

Cellu Rozenberg este un istoric specializat în securitate naţională, a cărui familie a fost ucisă în timpul pogromului de la Iaşi, din 29 iunie 1941.

Iara a dat, din nou, inca odata, cu mucii in fasole CaDePu :bash:

tomis3
November 3rd, 2008, 10:09 PM
Hai ca le cam exagereaza si Rozenburg asta...Nu l-am auzit pe Basescu afirmand asa ceva (poate cineva confirma?) dar daca e adevarat, atunci a facut o gafa. Eu nici n-am inteles ce a cautat in Siria si azi aud ca a venit si ala din Palestina pe la noi...iar nu inteleg. Zona aia nu e treaba noastra...avem noi altele mult mai grave pe cap.

luci203
November 3rd, 2008, 11:06 PM
Jd0dtyr3ifw

is this for real? :crazy2:

Cosmin
November 3rd, 2008, 11:14 PM
^^Sunt ceva sanse sa fie real.:shifty: Tipul asta pare sa aiba nevoie de un examen psihiatric.:) Asta cam arata ce buni crestini sunt unii... moare omul si imediat lichelele se grabesc sa se pise pe el. Si daca sare vreunul sa-mi zica ca iar ma leg de toti crestinii, il invit la acelasi examen psihiatric, pentru ca e clar ca se identifica cu un asemenea individ.

Hey, old man, to quote Carlin... "blow me!".;)

tomis3
November 3rd, 2008, 11:25 PM
yes....Carlin is definitely in hell.

SeyMan
November 4th, 2008, 12:40 AM
A murit bunica lui Obama.

Calebro
November 4th, 2008, 09:24 AM
Jd0dtyr3ifw

is this for real? :crazy2:

E real, cautati pe youtube Fred Phelps si minunati-va! Cautati "Fred Phelps on Heath Ledger and Australia".

nebunul
November 4th, 2008, 12:04 PM
Unul din catetii lui felix ... pe cvt il stim deja cine este :nuts:
http://www.cotidianul.ro/vadim_tudor_cristoiu_m_a_turnat_la_securitate-63226.html

... inca doua corcituri ... ":bow::bow::bow:" see 4.24" :lol:
OGMUTBo9NP4

Le Clerk
November 4th, 2008, 12:39 PM
^^ Apropos:

Dinu Patriciu, joi, despre HRP: “E psihopat, nu are nici un dram de minte!” si “e pitigoi, nu stie ca dintr-un euro trebuie sa pastreze doar cativa centi”.
Sursa (http://patrasconiu.blog.cotidianul.ro/2008/11/04/patriciu-despre-patapievici-e-psihopat-sa-numaram/)

A ajuns un membru PNL sa se adreseze lui Patapievici cum se adresa VC Tudor acum un an si ceva, la condamnarea comunismului in Parlament. :ohno:

BTW: ati auzit ca din acest motiv Guvernul a taiat masiv din fondurile alocate Institutului Cultural Roman (condus de Patapievici), ceea ce va afecta grav programele culturale ale Institutului pentru romanii din afara granitelor, in special pentru romanii din tarile invecinate noua. Ce cretini! :bash:

nebunul
November 4th, 2008, 01:13 PM
^^ Moscova monser :bash: ... imediat dupa expulzarea lui Culcer, TVR a inceput difuzarea unui serial rusesc, Oprescu vrea arhitecti rusi, Becali "s-a intilnit cu directori gazprom" (propaganda - "rusii sint baieti buni" zice ciobanu' la nasu'), Londra (bai credeti-ma ca nu-s nebun) e plina de Rusi (e vizibil) + vezi conexiuni opozitie si partid de guvernamint din UK cu oligarhi rusi ... TVR interzice spoturile PDL http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/827027/TVR-interzice-spoturile-PDL/ etc etc

... nu e gluma articolul http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/russia/3369008/Russia-Georgia-and-the-EU-Victory-for-the-Kremlin.html ... nu ma mir ca base a lasat-o (oficial) mai moale ... ba cica mai "critica" si USA :lol: :nuts:

Le Clerk
November 4th, 2008, 01:20 PM
^^ Sa stii ca in ultimul timp am inceput sa vad destul de des masini cu numere de inmatriculare rusesti in Bucuresti. :? Eu nu zic ca oamenii ar fi veniti cu afaceri, turism, alea alea, dar cam brusc si cam multi in ultimul timp. (iar o sa imi spuna Cosmin ca sunt paranoic :D ).

BTW: inainte de "revolutie" tot asa a fost....un numar dubios de mare de turisti si masini din USSR veniti in Romania (de 4 ori mai multi decat in alti ani!!!)

nebunul
November 4th, 2008, 01:26 PM
^^ sigur ca se datoreaza si boom-ului de la ei ... si isi permit sa calatoreasca ... what IF?! :nuts:
btw paranoia http://www.ziare.com/Scenarii_sumbre_dupa_alegerile_din_SUA__Rusia_va_ataca__pe_rand__state_din_Europa-460669.html

Le Clerk
November 4th, 2008, 01:47 PM
De vreme ce USA este in retreat si Rusia in expansiune (economica, politica etc), exact inversul fenomenului din anii 90, de ce n-ar face Rusia acum ce a facut SUA atunci??

nebunul
November 4th, 2008, 01:54 PM
^^ mere/pere ... si stiu ca esti deacord :yes:

Cosmin
November 4th, 2008, 01:54 PM
Pot sa spun ca in momentul asta, thread-ul asta isi merita numele. Cu mentiunea ca nu-s nebuniile nebunului, ci nebuniile nebunilor.:shifty:

In fine, om trai si-om vedea daca "nebunii" au dreptate...:D

Le Clerk
November 4th, 2008, 02:01 PM
^^ mere/pere ... si stiu ca esti deacord :yes:

Da stiu la ce te referi si sunt de acord.

@Cosmin: Semnele, semnele Cosmin! Nu vezi semnele vremurilor?! :skull:

Cosmin
November 4th, 2008, 02:08 PM
@Cosmin: Semnele, semnele Cosmin! Nu vezi semnele vremurilor?! :skull:
Nu.:D

Le Clerk
November 4th, 2008, 02:10 PM
^^ La naiba! :lol: Mai puneti-va si voi oameni buni ochelari de vedere cu dioptrii mai mari! :lol:

nebunul
November 4th, 2008, 02:26 PM
^^ merg pe mina anglo-saxonilor :cheers: ... cu europenii/rusia:ohno: am luat-o'n barba de fiecare data. When in doubt, the history will tell me the truth. Nu stiu daca a zis-o sau nu careva, dar pentru mine e axioma. :cheers:

random
vYtb1iaR0wg
yJBK95NSJbc

Le Clerk
November 4th, 2008, 02:37 PM
^^ O sa ma uit la clipuri acasa ;)

Un articol interesant:

ZF (http://www.zf.ro/ziarul-de-duminica/ipoteca-pe-viitor-3429984/)
04.11.2008

Ipoteca pe viitor

"Consumati, consumati, consumati! Nu aveti bani? Va dam credit. Nu va permiteti creditul? Avem solutia: alt credit prin care sa platiti primul credit! Voi nu trebuie decat sa consumati, de restul ne ocupam noi." Iar restul este deja istorie.

O istorie care inca se scrie. Si din care putem trage invataminte acum, in timp real. Un prieten bun care traieste in America mi-a spus: "Sistemul asta a condus, in final, la adormirea vigilentei umane". Da, este o tampenie, de exemplu, sa-ti iei pe credit un mic device care sa te ajute sa nu-ti mai obosesti mana pe mouse cand lucrezi la computer. Nu stiati ca exista? Exista! Asa cum exista, desigur, si creditul pentru orice.

Domnul Samuel Whybrow, seful Institutului de Stiinte Neurologice si Comportamentale Semel de la UCLA, a enuntat - argumentat - o teorie pe cat de indreptatita, pe atat de tulburatoare.

DE FAPT, OMUL ESTE INCAPABIL, DIN PUNCT DE VEDERE BIOLOGIC, SA TRAIASCA VISUL AMERICAN.

Prima incompatibilitate care sare in ochi - aceasta "beautiful evidence" de bun-simt (ca sa-l parafrazam pe Edward Tufte, unul dintre cei mai mari teoreticieni ai designului informational) - este aceea dintre "a trai" la modul real "un vis". Si pentru ca, de fapt, asta este imposibil, atunci acest vis trebuia sa capete o forma tangibila.

"Am fost invatati", zice Whybrow, "ca fericirea va veni la capatul unui drum material, dupa o acumulare de bunuri materiale pe care am fost manipulati sa le dorim". Titlul cartii sale - American Mania: When More Is Not Enough - spune aproape tot.

Tendintele comportamentale umane primare, produse de milioane de ani de evolutie condusa de saracie, nu se mai potrivesc deloc cu lumea moderna pe care am construit-o. In acest context, sistemul nostru nervos bazat pe recompensa cu dopamina a devenit dependent de gratificatia imediata. Asta a dus la distrugerea balantei naturale dintre viitor si trecut.

Ne indopam cu "junk-food" bogata in colesterol si E-uri si folosim carti de credit pentru a achizitiona bunuri pe care, de fapt, in mod normal, nu ni le-am putea permite. Si apoi, epuizati de munca, nedormiti si haituiti, ne imbolnavim de anxietate si depresie.

Ajungem la acea anestezica adormire a vigilentei. In mod real, creditul inseamna ca te bagi sclav la o utopie, de vreme ce, dupa ce ai cumparat tot ce iti doreai - IPOTECDU-TI VIITORUL - descoperi ca NU ASTA ESTE, DE FAPT, FERICIREA.

Pietele si-au depasit de mult originile agrare si nu ne mai limiteaza deloc excesele, ci dimpotriva, le incurajeaza. Asta suna cam asa: "consuma din ce in ce mai mult, ca sa pot da credit si altuia care sa consume si el din ce in ce mai mult".

"Creierul instinctual este cu mult inaintea celui intelectual", enunta Whybrow din nou o "beautiful evidence" (un fapt, o certitdine), "iar cartile de credit promit ca poti avea acum ceea ce vrei, platind insa mai tarziu". Astfel cumparaturile au devenit o placere, in sens biologic - si placerea recompensei imediate (bunul luat imediat, desi neplatit) anihileaza fals amenintarea datei de scadenta.

"Ne putem gandi la functionarea pietelor financiare de azi in acelasi fel in care oamenii si-au ipotecat viitorul - cu diferenta ca pietele au finantat asta cu banii altora." Adica cu bani virtuali, de fapt.

Care ar fi solutiile? Ele exista, desi nu sunt usor de explicat si sunt inca si mai greu de aplicat, spune Whybrow. Una dintre ele mi-a atras in mod deosebit atentia.

"Oamenii ar putea sa-si invete copiii sa traiasca modest si sa-si identifice corect nevoile." Aoleu...

Asta se numeste adecvare. La viata ta, in care trebuie sa afli ce cauti, ca sa o cunosti. Lipsa acestei chestii se numeste inadecvare. Ma bucur enorm ca formele goale pe care le-am importat ca imbecilii din Occident si-au demonstrat ineficienta tocmai... in Occident. Ca iata, se demonstreaza ca fiinta umana nu este construita biologic sa fie adecvata "visului american".
Si nu, nu se poate sa dai "restart", ca la computer, sistemului care a generat acest "vis". Este nevoie de alt sistem de operare.

nebunul
November 4th, 2008, 02:53 PM
^^ relativ adevarat ... DAR ... daca eu asteptam sa string bani pentru avans la casa ... stateam cu chirie toata viata :nuts: btw nu am avut si nici nu voi avea vreodata carti de credit :)
^^ merg pe mina anglo-saxonilor :cheers: ... cu europenii/rusia:ohno: am luat-o'n barba de fiecare data. When in doubt, the history will tell me the truth. Nu stiu daca a zis-o sau nu careva, dar pentru mine e axioma. :cheers:

BTW http://www.nytimes.com/2008/11/04/world/europe/04czech.html?ref=world

Fallen
November 4th, 2008, 03:12 PM
Nici eu nu am facut inca nici un credit, si nici nu o sa fac. Exceptie aici creditul pentru casa, pe care probabil o sa il fac in urmatorii ani. Alta solutie nu am :bash: Poate vreo matusa Tamara pe care eu nu o cunosc... who knows :lol:

Creditele profita pe cat posibil de naivitatea oamenilor. La fel ca ofertele de genul "cumperi azi si ai primele 2 rate gratuite" sau "cumperi acum si incepi sa platesti din primavara" . Chiar nu inteleg cum unii oameni "pun botul" la asemenea oferte. Ca banul oricum il dai, si cu dobanzi mult mai mari in general, daca beneficiezi de asemenea "oferte".

COTNARI
November 4th, 2008, 03:19 PM

random
vYtb1iaR0wg

Un alt Valentin Stan! Insa unul mai invechit (v. fituici vs. leptop)....
Exact de oamenii astia avem nevoie pentru a sta cu capul sus in europa....Unii care latra toata ziua. Ar fi perfect pt OTV: trianonul-episodul 5478.

btw. Superba atmosfera din studiou: liniste mormantala, toti ascultau chitic ce spune somitatea, dudui in costum popular, iz prm-is, sport, unguri, mailati. Brrrr ce atmosfera de ani '90

nebunul
November 4th, 2008, 03:28 PM
^^ ok bombastic este, putin exagerat este nu zic nu:) ... dar in principal spune adevarul :?

tomis3
November 4th, 2008, 03:37 PM
Cine-i asta?

COTNARI
November 4th, 2008, 03:37 PM
^^ ok bombastic este, putin exagerat este nu zic nu:) ... dar in principal spune adevarul :?

cand mai neaga holocaustul, cand o statistica de buzunar, dar in fine...cine il ia in seama

SeyMan
November 4th, 2008, 04:35 PM
Nivelul de paranoia si conspirita din acest thread a atins un nivel de-a dreptul paranormal.

Cosmin
November 4th, 2008, 04:46 PM
^^Just sit back and enjoy the show. That's what I do.:D

nebunul
November 4th, 2008, 04:51 PM
... de citit inainte de nani nani http://en.wikipedia.org/wiki/Western_betrayal

tomis3
November 4th, 2008, 04:52 PM
^^ Apropos:

Sursa (http://patrasconiu.blog.cotidianul.ro/2008/11/04/patriciu-despre-patapievici-e-psihopat-sa-numaram/)

A ajuns un membru PNL sa se adreseze lui Patapievici cum se adresa VC Tudor acum un an si ceva, la condamnarea comunismului in Parlament. :ohno:

BTW: ati auzit ca din acest motiv Guvernul a taiat masiv din fondurile alocate Institutului Cultural Roman (condus de Patapievici), ceea ce va afecta grav programele culturale ale Institutului pentru romanii din afara granitelor, in special pentru romanii din tarile invecinate noua. Ce cretini! :bash:

Eu nu inteleg cu de a fost pus Patapievici sa conduca ICR-ul si nu inteleg de ce a acceptat. E un mare mister. :ohno:

joce23
November 4th, 2008, 05:01 PM
Eu nu inteleg cu de a fost pus Patapievici sa conduca ICR-ul si nu inteleg de ce a acceptat. E un mare mister. :ohno:

Daca prima chestie n-o-nteleg nici eu, pe a doua as intelege-o. :)

tomis3
November 4th, 2008, 05:09 PM
Daca prima chestie n-o-nteleg nici eu, pe a doua as intelege-o. :)

O fi bine sa ai masina si sofer pe banii patibularilor. Dar hai ca iar o dam in conspiratii si se supara Seyman.

toxicduck
November 4th, 2008, 06:41 PM
ICR a cerut o suma de bani de la buget. Guvernul le-a dat cu 40% mai putin decat au cerut pentru ca banii se cheltuie aiurea cu chestii administrative (50% in 2005, 30% acum, dupa seful ICR). Patapievici se rasteste la Guvern ca nu ii da cat vrea el. Patriciu isi da cu parerea despre subiect (pentru ca Patriciu baga bani in cultura prin intermediul unor fundatii, iar de ex. Dilema Veche se face pe banii lui) in fata unor studenti folosind un limbaj stupid. Presa se arunca in stire cu capul inainte: scandal instant.

Patapievici din punctul meu de vedere nu are ce cauta la ICR. Gasca de bucuresteni de la Humanitas sug cu o ravna demna de cauze mai bune fonduri guvernamentale de cand se stiu. Daca se vrea eficienta si performanta de la ICR, sa fie adus cineva de la Polirom, pentru ca parazitii de la Humanitas nu stiu decat sa pozeze in clasici in viata pe banii statului pentru satisfactia credulilor.

commodore
November 4th, 2008, 07:30 PM
Google Car in Bucharest :cheers:
photo by:blizzardus (http://www.flickr.com/photos/blizzardus/)
http://img243.imageshack.us/img243/8681/googlecartn2.jpg (http://imageshack.us)

tomis3
November 4th, 2008, 07:31 PM
Do you have a 360 degree photo of the car?

Fallen
November 4th, 2008, 07:41 PM
Google Car? I don't follow..

COTNARI
November 4th, 2008, 07:44 PM

http://en.wikipedia.org/wiki/Google_Street_View

tomis3
November 4th, 2008, 07:45 PM

It's a car that drives around taking photos of streets and intersections...from these photos they make 360 degree views of the places and then load them to Google maps.

Cosmin
November 4th, 2008, 09:00 PM
Street view is great, especially on Google Earth, as you can really go full creen. You can make entire virtual trips within a city. You don't get the sounds, smells and the overall feel you'd get when walking the streets, but it's the next best thing possible today. I've used it to "visit" areas of Paris that I haven't got the time to visit in real life or that I'd need a car to see properly (e.g. Boulevard Peripherique) and Paris it's by far the best covered city.

It's grey they'll do the same for Bucharest, but I'd prefer to have London, Bruxelles and Amsterdam covered first. Afterall, if I want to see something in Bucharest I can simply go out.;)

Btw Du'Myth Milan is also covered. I see Cotnari already knows about Barcelona.:cheers:

P.S.: I think we should go to PMB and teach Oprescu how to use it. He should take a look at Paris' or Madrid's sunken motorways.

Oprila, here's a shot of the Boulevard Peripherique near Porte Maillot, Paris.:bash:
http://img87.imageshack.us/img87/5932/periphcg4.jpg

COTNARI
November 4th, 2008, 09:13 PM
I see Cotnari already knows about Barcelona.:cheers:

de fapt am aflat acu' despre BCN :lol:. Stiam doar de New York!

oricum sper ca in buc s-au plimbat dimineata devreme, duminica, intr-o zi insorita, dupa o ploaie buna, toamna, doar prin centru ....samd

Le Clerk
November 4th, 2008, 10:52 PM
RomReal, compania care anunta investitii de 1,5 mld. euro, nu a gasit bani pentru doua ansambluri rezidentiale in Constanta (http://www.zf.ro/zf-24/romreal-compania-care-anunta-investitii-de-1-5-mld-euro-nu-a-gasit-bani-pentru-doua-ansambluri-rezidentiale-in-constanta-3430626/)

^^ O sa auzim din ce in ce mai des stire din astea.

Du'Myth
November 4th, 2008, 11:22 PM
Btw Du'Myth Milan is also covered.

Hmm... Very interresting. But, Houston, i have a problem: since i'm using Google Earth for OSX, i don't find the "street view" feature... Any ideas?

Cosmin
November 4th, 2008, 11:39 PM
It should be the same as the Win version. Click on "Show sidebar", look under "Layers" and check "Street View". If OSX version is really that different you always have Google Maps (http://maps.google.com/). Just click on "Street view".

Man, Pirelli would look better with some new cladding, don't you think?:D
http://img363.imageshack.us/img363/6824/pirellipm9.jpg

Du'Myth
November 4th, 2008, 11:49 PM
They call it "Pirellone" over here :)... Regarding the cladding well.. Google could've used a better resolution for this one, i mean, its the tallest building in Milan (126 m, built in 1956). Thanks for the Google Maps tip, didn't see it before :cheers:

Cosmin
November 5th, 2008, 12:01 AM
Pirellone... hm, didn't know that.:D

Well, it looked the same when I was there and I must say I wasn't impressed. But that doesn't mean I don't like it, and I think a different cladding will make it look better. Afterall, the Government building in Sarajevo is the perfect example of how cladding can improve the looks of an old building.

Anyway, if you want to see some good quality street views look at Paris, Madrid or Barcelona (might be more). NY and Tokyo have some of the worst.:(

Du'Myth
November 5th, 2008, 12:58 AM
I'm not much into architecture nor design, but its kinda cool lookin' high-rise, considering the time it was built. Btw, in 2002 (if i remember correctly...) a plane hit the upper floors but it was an unfortunate incident, nothing that has to do with the relatives from the Bin Laden family tree... A.k.a "The Binz"

Now the big question is: why didn't the building fell onto itself like the twins? Conspiracy addicts, bring it on!! :rock:

Cosmin
November 5th, 2008, 07:50 AM
It was hit by this little fucker, a Rockwell Commander 112.
http://img148.imageshack.us/img148/2627/76879627hn4.jpg
Many buildings (including Empire State) have been hit by small aircraft. If the WTC would've been hit by such an aircraft, we'd still have them around.:(

Here Pirelli six days after the crash.
http://img378.imageshack.us/img378/3986/450pxpirellibuildingaftly3.jpg

Holy fucking shit! Obama a castigat! Momentan are 338 de voturi (ii trebuiau 270) si McCain are 159.:eek:
This calls for bananas...
:banana::banana::banana:

http://www.cnn.com/ELECTION/2008/results/president/

mihai_alex
November 5th, 2008, 08:18 AM
Many buildings (including Empire State) have been hit by small aircraft. If the WTC would've been hit by such an aircraft, we'd still have them around.:(

Pai intentia clara a fost sa le darame,si tind sa cred ca avioanele n-ar fi fost suficient de distructive ca sa reuseasca asta,adica au avut putin ajutor din interiorul cladirii.In plus ai vazut si tu ca au aratat ca niste demolari controlate,ca la orice alta cladire.
Poate americanilor nu le mai placea cum aratau...adevarul e ca erau cam urate si plictisitoare.:nuts:.

Rhemaxos
November 5th, 2008, 08:19 AM
Holy fucking shit! Obama a castigat! Momentan are 338 de voturi (ii trebuiau 270) si McCain are 159.
This calls for bananas...

Stangii intelectuale ii sade de obicei mai bine in opozitie.

Now we'll have to wait and see what happens next...

Cosmin
November 5th, 2008, 08:37 AM
In plus ai vazut si tu ca au aratat ca niste demolari controlate,ca la orice alta cladire.
Of, of. Tocmai, ca daca o sa te uiti atent o sa vezi ca nu-s chiar ca niste demolari controlate. Sunt anumite unghiuri din care ai senzatia asta, unghiuri pe care le vezi in documentarele conspirationiste. N-o sa vezi acolo decat imaginile care corespund ideilor conspirationiste.:dunno: In fine...

Rhemaxos, ai fi vrut sa iasa McCain?

Le Clerk
November 5th, 2008, 09:26 AM
ICR a cerut o suma de bani de la buget. Guvernul le-a dat cu 40% mai putin decat au cerut pentru ca banii se cheltuie aiurea cu chestii administrative (50% in 2005, 30% acum, dupa seful ICR). Patapievici se rasteste la Guvern ca nu ii da cat vrea el. Patriciu isi da cu parerea despre subiect (pentru ca Patriciu baga bani in cultura prin intermediul unor fundatii, iar de ex. Dilema Veche se face pe banii lui) in fata unor studenti folosind un limbaj stupid. Presa se arunca in stire cu capul inainte: scandal instant.

HRP a spus ca ICR are programe in derulare si alte programe contractate cu parteneri straini (probabil in temeiul unui buget asteptat) iar acum ICR este nevoit sa-si informeze partenerii straini ca isi va opri colaborarile. HRP a spus ca e vorba de 2-3 milioane de Euro care au fost luati de la bugetul institutiei.....tind sa il cred pe el decat ceea ce spune guvernul care, nu prea mai are credibilitatea sa ne spuna noua cum trebuie cheltuiti banii publici cand se arunca cu banii pe geam pentru anumite persoane cu nush' cate functii, sporuri si AGA de unde scot jdemii de Euro pe luna.

Iar declaratiile lui Patriciu descalifica orice ar incerca sa ne transmita guvernul. E clar ca critica unora din ICR nu este inghitita de guvern, care face ce stie: cenzureaza financiar institutia.

Cosmin
November 5th, 2008, 09:29 AM
Mai putin Patriciu, mai multa muzica.:lol::jk:

luci203
November 5th, 2008, 10:13 AM
:cheer: Go OBAMA! :cheer:

Wh5VjEjT12c

Sa vedem acum cat o sa se tina de cuvant.... :shifty:

toxicduck
November 5th, 2008, 10:19 AM
HRP a spus ca ICR are programe in derulare si alte programe contractate cu parteneri straini (probabil in temeiul unui buget asteptat) iar acum ICR este nevoit sa-si informeze partenerii straini ca isi va opri colaborarile. HRP a spus ca e vorba de 2-3 milioane de Euro care au fost luati de la bugetul institutiei.....tind sa il cred pe el decat ceea ce spune guvernul care, nu prea mai are credibilitatea sa ne spuna noua cum trebuie cheltuiti banii publici cand se arunca cu banii pe geam pentru anumite persoane cu nush' cate functii, sporuri si AGA de unde scot jdemii de Euro pe luna.

Iar declaratiile lui Patriciu descalifica orice ar incerca sa ne transmita guvernul. E clar ca critica unora din ICR nu este inghitita de guvern, care face ce stie: cenzureaza financiar institutia.

ICR sa zica meci ca primeste cat a primit, ca la anul nu se stie daca mai vad vreun sfant din cauza maririlor absurde de salarii promovate de "prietenii" lor politici. ICR ar face bine sa se dezmeticeasca si sa nu mai angajeze bani pe care nu ii are. ICR ar trebui sa incerce sa atraga si finantare din domeniul privat. ICR ar trebui sa renunte la a fi o sursa de sinecuri pentru o gasca de mediocritati. Ar trebui sa faca mult mai multe, in schimb, pentru tine ICR este neprihanit si infailibili, asa ca nu vad de ce am mai continua discutia.

tind sa il cred pe el decat ceea ce spune guvernul care, nu prea mai are credibilitatea sa ne spuna noua cum trebuie cheltuiti banii publici cand se arunca cu banii pe geam pentru anumite persoane cu nush' cate functii, sporuri si AGA de unde scot jdemii de Euro pe luna.

Hai, las-o balta. Cand Basescu sau PSD-ul erau la guvernare nu stateau lucrurile la fel, cu functiile si sporuri si AGA? Basescu si PSD de ce nu au luat masuri? Acum, dintr-o data, a devenit buba liberalilor, pentru ca toata lumea sufera subit de amnezie si uita ca aceste practici au fost inventate de FSN cand PD-L + PSD = LOVE si inca nu se rupsese megapartidul in doua. Pana una alta, liberalii sunt singurii care macar au incercat sa reformeze administratia, cu putine reusite, e drept, din cauza lipsei de sprijin motivate de populism si/sau nepasare a PDL/PSD/PRM. De ex, cand guvernul a incercat sa reduca numarul angajatilor la stat cu 150.000 cine l-a sprijinit?

PS Patriciu nu e in guvern. Declaratiile lui nu angajeaza guvernul or PNL in nici un fel, pentru ca nu detine nici o functie in guvern sau in PNL.

mihai_alex
November 5th, 2008, 11:43 AM
Viata de bucurestean :D :
http://i37.tinypic.com/214tld4.jpg

Cosmin
November 5th, 2008, 11:52 AM
E decent. La 9:30 se poate si mai rau. Chiar pare organizat fluxul de masini.:lol:

*toate dupa standardele Bucurestiului

Le Clerk
November 5th, 2008, 01:05 PM
ICR ar trebui sa renunte la a fi o sursa de sinecuri pentru o gasca de mediocritati. :eek:

Deci astia din lista asta sunt "mediocritati":

Consiliul de Conducere al Institutului Cultural Român

1. Preşedintele Institutului - Horia-Roman Patapievici
2. membru desemnat de Preşedintele României - Bogdan Tătaru-Cazaban
3. membru desemnat de primul-ministru - Andrei Pleşu
4. secretar de stat desemnat de MAE - Anton Niculescu
5. secretar de stat desemnat de MCC - András Demeter
6. secretar de stat desemnat de MEC - Remus Pricopie
7. Academia Română - acad. Marius Sala

La propunerea asociaţiilor şi uniunilor de creaţie:
8. Uniunea Scriitorilor din România - Nicolae Manolescu
9. Uniunea Teatrală din România (UNITER) - Ion Caramitru
10. Uniunea Arhitecţilor din România - Stefan Lungu
11. Uniunea Artiştilor Plastici din România - Dumitru Serban
12. Uniunea Cineaştilor din România - Constantin Pivniceru
13. Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România – Octavian Lazar Cosma
14. Asociaţia Editorilor din România - Grigore Arsene

La propunerea preşedintelui ICR:
15. Constantin Valentin
16. Silviu Lupescu
17. Sorin Alexandrescu
18. Mircea Dumitru
19. Alina Mungiu-Pippidi
20. Oana Pellea
21. Adrian Vasilescu

sau astia:

Conducerea Institutului Cultural Român

Horia-Roman Patapievici, preşedinte
Tania Radu, vicepreşedinte
Mircea Mihăieş, vicepreşedinte
Dan Croitoru, secretar general

????????????????????????

Daca toti liberalii ar gandi ca tine, atunci nu ar mai exista nicio diferenta intre comunisti (care dispretuiau intelectualii si i-au si distrus pana la urma) si liberal (nota: cateodata stau sincer si ma intreb daca in anumite privinte exista vreo diferenta).

Hai, las-o balta. Cand Basescu sau PSD-ul erau la guvernare nu stateau lucrurile la fel, cu functiile si sporuri si AGA? Basescu si PSD de ce nu au luat masuri? Acum, dintr-o data, a devenit buba liberalilor, pentru ca toata lumea sufera subit de amnezie si uita ca aceste practici au fost inventate de FSN cand PD-L + PSD = LOVE si inca nu se rupsese megapartidul in doua.

Asta e ceea ce ne desparte pe noi de America: America spune "Yes, we can", noi spunem " nu putem pentru ca si ceilalti dinaintea noastra au facut la fel".

Pana una alta, liberalii sunt singurii care macar au incercat sa reformeze administratia, cu putine reusite, e drept, din cauza lipsei de sprijin motivate de populism si/sau nepasare a PDL/PSD/PRM. De ex, cand guvernul a incercat sa reduca numarul angajatilor la stat cu 150.000 cine l-a sprijinit.

De ce sunt singurii liberalii? Din cate imi aduc aminte cele mai grele capitole de aderare la UE (administratia si justitia) au fost inchise de ministrii ai PD prin reformele introduse de ei.

PS Patriciu nu e in guvern. Declaratiile lui nu angajeaza guvernul or PNL in nici un fel, pentru ca nu detine nici o functie in guvern sau in PNL.

Da stiu. Si nici Basescu nu e in PDL si declaratiile lui Basescu nu angajeaza PDL in niciun fel. :lol:

nebunul
November 5th, 2008, 01:28 PM
^^ mediocri sint cei care n-au inteles nimic din "controversata" Freedom for Lazy People ... am o dedicatie pentru acesti stimabili ... imbecili

http://img385.imageshack.us/img385/6328/osnk0.jpg (http://imageshack.us)
details http://www.tate.org.uk/modern/exhibitions/streetart/default.shtm

Le Clerk
November 5th, 2008, 01:33 PM
^^Patriciu îl face pe Patapievici piţigoi şi psihopat. Pleşu e perplexat de Patriciu (http://www.cotidianul.ro/patriciu_il_face_pe_patapievici_pitigoi_si_psihopat_plesu_e_perplexat_de_patriciu-63266.html)

nebunul
November 5th, 2008, 01:41 PM
Viata de bucurestean :D :

http://www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=20706182&postcount=22

COTNARI
November 5th, 2008, 01:43 PM
ICR-ul a picat perfect pt guvern. Tinta perfecta pt a taia niste fonduri. Cine se va plange ? In Romania oricum au o imagine proasta (multumit lu felix & co). Diaspora nu conteaza dpdv electoral (putine colegii). Si mai mult, pt majoritatea diasporei ICR nu reprezinta mai nimic. Propaga o cultura elitista si prost distribuita.

Baietii n-au nici o parghie. Tipa degeaba!!! Si aici toxic are aici dreptate, cel putin financiar vorbind. Stiau ce ii asteapta dupa multele atacuri. Niste bani privati n-ar fi stricat.

Ciudat, dar Patapievici pare perfect pt slujba aia. Mai ales pentru cei nu vor un ICR propagandistic. Chiar daca au avut bani, i-au folosit total aiurea, negenerand nici un capital electoral pt finantator (din contra). Mare prostie din partea lu' Tariceanu.

Fallen
November 5th, 2008, 01:47 PM
A nice one:

Qq8Uc5BFogE

nebunul
November 5th, 2008, 01:53 PM
Chiar daca au avut bani, i-au folosit total aiurea, negenerand nici un capital electoral pt finantator (din contra). Mare prostie din partea lu' Tariceanu.

Nu asta-i scopul ICR. Si chiar aplaud faptul ca NU s-a finantat ... imaginea finantatorului :cheers: La capitolul (re)surse private si eficienta ICR sint total deacord ...

COTNARI
November 5th, 2008, 01:58 PM
Nu asta-i scopul ICR. Si chiar aplaud faptul ca NU s-a finantat ... imaginea finantatorului :cheers: La capitolul (re)surse private si eficienta ICR sint total deacord ...

Sigur ca nu asta e scopul !!! De asta e Patapievici acolo ! Dar asta il face vulnerabil.

toxicduck
November 5th, 2008, 02:10 PM
@ Le Clerk

Da, marea majoritate sunt mediocritati. Tu nu intelegi un lucru simplu: mediocritatea nu este un defect, iar notorietatea si valoarea nu se confunda.

Daca toti liberalii ar gandi ca tine, atunci nu ar mai exista nicio diferenta intre comunisti (care dispretuiau intelectualii si i-au si distrus pana la urma) si liberal (nota: cateodata stau sincer si ma intreb daca in anumite privinte exista vreo diferenta).

Oh, de parca eu sustin o factiune a FSN care si-a mutat curul de la stanga la dreapta si din Internationala socialista in Uniunea popularilor. Hai, las-o balta, nu stiu de ce te incapatanezi sa compari pe liberali cu comunisti, chiar nu ai simtul ridicolului? Liberalii intotdeauna au avut un suport extrem de puternic din partea intelectualilor, inainte ca PD-ul sa-si uite peste noapte radacinile comuniste si sa se reinventeze ca partid de dreapta, acelasi PD care pana a adunat fanii rataciti ai lui Iliescu depindea de suportul electoratului de tip fetele de la APACA (alea de cantau "Nu vrem Kent, nu vrem valuta, vrem pe Roman sa ne futa").

Asta e ceea ce ne desparte pe noi de America: America spune "Yes, we can", noi spunem " nu putem pentru ca si ceilalti dinaintea noastra au facut la fel".

Hodoronc, tronc, felosc. In engleza: that's random.

De ce sunt singurii liberalii? Din cate imi aduc aminte cele mai grele capitole de aderare la UE (administratia si justitia) au fost inchise de ministrii ai PD prin reformele introduse de ei.

Da, sigur, guvernul a fost o adunatura de marionete cu exceptia ministrilor PD care au bagat Romania in UE mergand pe apa, vindecand lerposi si prefacand apa in vin. Noroc cu reformele lor, ca de ex. interventia masiva a ministerului in justitie prin instalarea de fosti colegi si prieteni ai lui Macovei in puncte cheie sau intarzierea adoptarii noului Cod Penal (daca vrei sa ai masura incompetentei lui Macovei, uita-te pe proiectul de Cod Penal pe care a incercat sa il naseasca, proiect in multe puncte contrar legislatiei europene in vigoare si contrar angajamentelor asumate de Romania). Ce sa mai spunem de Flutur, care a lasat un dezastru in urma lui, ori de semi-analfabetul ala de la Educatie, ori de Ministrul Transporturilor al carui nume deja l-am uitat. Mai usor cu sloganurile si prostiile propagandistice PDL-iste!

COTNARI
November 5th, 2008, 02:45 PM
@ Cotnari

Da, marea majoritate sunt mediocritati. Tu nu intelegi un lucru simplu: mediocritatea nu este un defect, iar notorietatea si valoarea nu se confunda.

nu inteleg unde am facut confuzia asta! si unde am zis ca sunt mediocrii ! crede-ma am la dispozitie alte epitete...

btw. Pentru senat, colegiul unu al diaporei, daca ar fi sa votez PNL-ul, as vota un liberal pur sange: Petre Roman. Impreuna cu fetele de la APACA sunt extaziat...

toxicduck
November 5th, 2008, 03:33 PM
@ Cotnari

Of, scuza-ma, din greseala am trecut nick-ul tau in loc de al lui Le Clerk. Inca o data, scuze, eram cu mintea in alta parte.

nebunul
November 5th, 2008, 04:03 PM
a fost intotdeauna chestiune de timp ... http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/827234/Romanii-nu-isi-mai-pot-plati-ratele-la-masini/

Si rid (si in principiu aprob) la comentariile lui de Razvan :)

edit: cineva zicea ceva de paranoia ... http://news.bbc.co.uk/nol/ukfs_news/hi/newsid_7710000/newsid_7710300/7710362.stm

Du'Myth
November 5th, 2008, 06:29 PM
Copilasi, hai sa fim si noi "activi" din cand in cand. Am primit pe mail link-ul asta, check it out, eu am semnat. E o petitie impotriva introducerii limbii maghiare OBLIGATORIE in scolile romanesti.

http://www.petitieonline.ro/petitie-p20312037.html

Macar atat.

Le Clerk
November 5th, 2008, 10:19 PM
@ Le Clerk

Da, marea majoritate sunt mediocritati. Tu nu intelegi un lucru simplu: mediocritatea nu este un defect, iar notorietatea si valoarea nu se confunda

OK. Mi-ai facut o demonstratie simpla pe sablonul artistic: eu sunt destept, iar tu esti prost. Ce alt contraargument la acest "argument" liberal probabil, as putea folosi? Cum poti sa presupui sau sa fii convins de faptul ca eu nu inteleg niste concepte simple precum diferenta dintre notorietate si valoare. Ce, crezi ca sunt printre votantii la "10 pentru Romania?".

Oh, de parca eu sustin o factiune a FSN care si-a mutat curul de la stanga la dreapta si din Internationala socialista in Uniunea popularilor. Hai, las-o balta, nu stiu de ce te incapatanezi sa compari pe liberali cu comunisti, chiar nu ai simtul ridicolului? Liberalii intotdeauna au avut un suport extrem de puternic din partea intelectualilor, inainte ca PD-ul sa-si uite peste noapte radacinile comuniste si sa se reinventeze ca partid de dreapta, acelasi PD care pana a adunat fanii rataciti ai lui Iliescu depindea de suportul electoratului de tip fetele de la APACA (alea de cantau "Nu vrem Kent, nu vrem valuta, vrem pe Roman sa ne futa").

Stii de ce am avut senzatia in ultimul timp ca liberalii se comporta precum comunistii? Pentru ca in anii '47-'48 comunistii, d-abia instalati la putere, clamau respectarea legilor si a Constitutiei, insa in fapt ei incalcau legile fara niciun fel de scrupul pentru a-si intari puterea si a o absolutiza. In paralel, liberalii la guvernare azi, clameaza de nu stiu cate ori ca presedintele incalca Constitutia, insa daca sta cineva si numara cate decizii contra-prezidentiale a dat Curtea Constitutionala si cate contra unei decizii a Guvernului, vei ramane neplacut surprins sa aflii ca guvernul "liberal" a fost cel care a incalcat (pe decizii ale instantei constitutionale!!) de cele mai multe ori Constitutia (nu imi aduc aminte ca instanta constitutionala sa fi dat vreodata o decizie care sa fi fost impotriva unei initiative prezidentiale).

Hodoronc, tronc, felosc. In engleza: that's random.

Nu este random, T Duck. Tu stii ce vreau eu de la un partid politic azi, cu putin timp inainte de alegeri? Vrea sa gandeasca ca in motto-ul lui Joce "think big". Asta vreau, sa faca diferenta in mod clar, sa imi dea certitudinea schimbarii, fibrilatia schimbarii, nu sa imi spuna ca aia dinainte au facut prost si ca ei au continuat acel lucru prost pentru ca nu au avut incotro. Asta suna a pensionari aflati in treaba. :bash:

Da, sigur, guvernul a fost o adunatura de marionete cu exceptia ministrilor PD care au bagat Romania in UE mergand pe apa, vindecand lerposi si prefacand apa in vin. Noroc cu reformele lor, ca de ex. interventia masiva a ministerului in justitie prin instalarea de fosti colegi si prieteni ai lui Macovei in puncte cheie sau intarzierea adoptarii noului Cod Penal (daca vrei sa ai masura incompetentei lui Macovei, uita-te pe proiectul de Cod Penal pe care a incercat sa il naseasca, proiect in multe puncte contrar legislatiei europene in vigoare si contrar angajamentelor asumate de Romania).

Recunosc ca nu m-am uitat pe noul proiect de Cod Penal, dar iti pot spune din "surse sigure" ca daca nu erau Macovei (in special) si Blaga, Romania nu intra in UE in 2007.

Ce sa mai spunem de Flutur, care a lasat un dezastru in urma lui, ori de semi-analfabetul ala de la Educatie, ori de Ministrul Transporturilor al carui nume deja l-am uitat. Mai usor cu sloganurile si prostiile propagandistice PDL-iste!

Bine ca l-au avut liberalii pe carnataru ala care a dus buhu'n toata Europa. Iar la educatie, nici cu Adomnitei nu mi-e rusine. Asa incat, sa terminam cu comparatiile ca si liberalii au multe bube la capiutolul ministrii. Singurul om care imi place de la liberali este Orban. Pacat ca nu are forta in partid. Ar fi putut sa aduca schimbarea de care are nevoie PNL-ul. :ohno:

clubbman
November 6th, 2008, 07:42 AM
Loganul „TăriGeoană“ a ajuns si la Piatra
• PD-L Neamt a lansat Loganul de 70.000 de euro • masina a fost instalată ieri după-amiază si poartă numele „TăriGeoană“ • „Sînt convins că există autorizatie de la primărie pentru scheletul pus pe domeniul public“, spune, acid, Ioan Munteanu, seful PSD Neamt • „PD-L s-a obisnuit cu masini scumpe. La lansarea lor nici unul n-a venit cu masină sub 50.000 de euro“, răspunde si liberalul Serban Strătilă •
E Logan, se laudă că face 70.000 de euro, e înmatriculat cu numărul NT-60-AUT si tocmai s-a instalat în centrul municipiului Piatra Neamt, pentru o bună bucată de vreme de acum înainte. Cam pînă pe 30 noiembrie, cînd au loc alegerile parlamentare. Cea mai recentă actiune de campanie a pedelistilor locali s-a derulat ieri, odată cu instalarea în fata sediului de campanie de lîngă Altex a unui Logan, chipurile, de 70.000 de euro. Super-Loganul apartine PD-L Neamt si face parte din recuzita de campanie, după cum a recunoscut însusi presedintele filialei judetene. „În Bucuresti este deja lansat si circulă prin oras. Este vorba de o strategie de campanie, de la nivel national. Noi sîntem un partid unitar, asa că respectăm directivele de la centru. Nu facem decît să scoatem în evidentă, asa cum am mai făcut, tot ce a realizat acest guvern. Iar aspectul cu Loganurile de 70.000 de euro nu sînt neapărat printre cele mai grave fapte comise de acest guvern. Este bine ca lumea să stie cu ce s-a ocupat si cu ce se ocupă actualul guvern, iar noi nu ne facem decît datoria de a-i informa“, a declarat Gheorghe Stefan.
Dat fiind că pe aripile autoturismului s-a inscriptionat numele masinii, au apărut si reactii imediate. Din sfera politică. Nu pentru că masinuta ar fi fost botezată „Bombita“ sau alte diminutive cu care soferii îsi mai gratulează odoarele motorizate, ci pentru că Loganul de 70.000 de euro a fost botezat de PD-L Neamt „TăriGeoană“. Asa se face că social-democratii au luat foc. „Mă gîndesc că mîine îmi iau si eu un cal si mă postez cu el pe domeniul public. Că si Loganul e pus pe domeniul public. Sînt convins că există autorizatie de la primărie pentru montarea acelui schelet acolo. Iar dacă acela e tot furtul Guvernului actual, stau linistit. Dacă s-ar pune tot ce s-a furat si se fură în judetul Neamt, la nivel de administratie locală si judeteană nu cred că ar ajunge tot terenul agricol ca să fie acoperit, nu cît zic ei acolo“, a declarat, plin de aciditate, Ioan Munteanu, presedintele PSD Neamt.
Nici PNL Neamt nu a rămas dator cu răspunsul pentru pedelisti: „Numele nu e prea inspirat. Ar trebui să scrie Vasile Blaga. Se potrivea mai bine pentru că el a fost cel care a luat 6.000 de Loganuri la preturi mult umflate. Pentru informarea corectă a publicului, aceste Loganuri de 70.000 de euro nu au fost achizitionate, nu au fost plătite. Nu mă miră în schimb faptul că PD-L umblă cu masini atît de scumpe, la ce desfăsurare de forte au avut la lansarea natională. Nici unul nu avea masină sub 50.000 de euro cînd au venit la Piatra Neamt! Cînd vor fi condusi la DNA să dea cu subsemnatul se vor simti cu sigurantă mai bine coborînd din Loganuri de 70.000 de euro decît dintr-unul de 10.000 de euro“, a declarat Serban Strătilă.
Loganul TăriGeoană vine să completeze Loganul CPT postat în capitală. Firma care se ocupă de campania electorală a PD-L la nivel national a prevăzut multe dotări ghiduse, gen cutie pentru gogosi, schimbător de viteze personalizat si centură extensibilă pentru burtă, toate la preturi de cîteva mii de euro, ca să justifice cumva costul total de 70.000 de euro. Năzdrăvănia pedelistă a apărut după ce Ministerul de Interne a fost la un pas de a cumpăra masini cu dotări speciale pentru politie, care ajungeau 67.000 de euro bucata. Sesizîndu-se din presă, ministrul Cristian David a anulat licitatia si l-a demis pe seful IGPR.

http://monitorulneamt.ro/stiri/?editia=20081106&pagina=1&articol=19749

Rhemaxos
November 6th, 2008, 08:24 AM
@NellyUSA

La multi ani!

luci203
November 6th, 2008, 12:35 PM
PYSzBa8kmIg
QEIQjg9A4nw
CabawbD11E4

tomis3
November 6th, 2008, 02:46 PM
Basescu ii face pe Americani corupti...Badea nu crede in 9/11...I hope you guys have bomb shelters over there in Romania.

mihai_alex
November 6th, 2008, 02:48 PM
Parerea mea(si nu doar a mea) e ca americanii sunt in majoritatea covarsitoare, cei mai mari idioti care au umblat pe fata pamantului.
Toata prostimea Europei a plecat la ei...

tomis3
November 6th, 2008, 02:52 PM
Parerea mea(si nu doar a mea) e ca americanii sunt in majoritatea covarsitoare, cei mai mari idioti care au umblat pe fata pamantului.
Toata prostimea Europei a plecat la ei...

Tu cand vii?

Le Clerk
November 6th, 2008, 03:33 PM
:rofl:

mihai_alex
November 6th, 2008, 03:36 PM
Tu cand vii?

Auzi c***a americana,te-ai simtit? vezi ca eu nu te-am jignit in niciun fel prin ce-am spus.Daca am zis ca a plecat toata prostimea europei nu inseamna ca au plecat doar prostii.De-abia la sf secolului 19 si inceputul secolului 20 au inceput imigreze si persoane inteligente,sau chiar genii,iar in zilele noastre toate valorile sunt atrase cu investitiile lor in stiinta si cercetare.

Le Clerk
November 6th, 2008, 03:38 PM
Mihai, te sfatuiesc sa faci uz repede de puterea butonului "edit", ca daca vede Cosmin ce ai scris o sa te bage in brig. :lol:
PS: Pe bune, de ce trebuie sa ne injuram ca pe stadion aici?! :ohno:

mihai_alex
November 6th, 2008, 03:40 PM
Dar el de ce trebuia sa reactioneze asa?pe mine m-a jignit foarte tare,sa-i stearga mesajul si am terminat,daca e sa fim corecti.

tomis3
November 6th, 2008, 03:48 PM
Dar el de ce trebuia sa reactioneze asa?pe mine m-a jignit foarte tare,sa-i stearga mesajul si am terminat,daca e sa fim corecti.

Mihai, eu ti-am rapuns in gluma. Imi pare rau daca n-ai inteles (LeClerk vad ca s-a prins) si imi cer scuze daca te-am jignit.

luci203
November 6th, 2008, 04:04 PM
Basescu ii face pe Americani corupti...Badea nu crede in 9/11...I hope you guys have bomb shelters over there in Romania.
Si unde e minciuna?

Du'Myth
November 6th, 2008, 04:06 PM
*Sniff*... Miroase a benzina... Care aveti o bricheta? :D

Le Clerk
November 6th, 2008, 04:07 PM
Basescu ii face pe Americani corupti...

Pe Basescu il ia gura pe dinainte cateodata. WTF do we care about America's corruption??!? Dar e clar ca e legata declaratia si de alegeri.

tomis3
November 6th, 2008, 04:10 PM
Si unde e minciuna?

Am zis eu ceva de minciuna?

nebunul
November 6th, 2008, 04:23 PM
Apropos de Wifi Paris ... Bucuresti ... “flash mob Wifi Oradea” :)
http://www.flickr.com/search/?q=flash+mob+Wifi+Oradea&s=int

tomis3
November 6th, 2008, 04:28 PM
WASHINGTON — Sarah Palin wasn't aware that Africa was a continent and she and her brood behaved like a band of "Wasilla hillbillies looting Neiman Marcus from coast to coast," aides to Republican John McCain are telling prominent news organizations.

Less than 24 hours after McCain lost the presidential election to Democrat Barack Obama, those close to him apparently wasted no time burning up the phone lines to dish the dirt on Palin, the Alaska governor who portrayed herself as a sensible hockey Mom when she was chosen the Arizona senator's running mate in late August.

If the anonymous McCain insiders are to be believed, Palin was unaware that Africa was a continent, arguing that South Africa was simply a region of the larger country of Africa.

She also didn't know the three countries - Canada, the U.S. and Mexico - that are in the North American Free Trade Agreement.

A call last week by a Quebec radio prankster pretending to be French President Nicolas Sarkozy reportedly became a fiery source of tension between the already feuding McCain and Palin camps. An aide to the Alaska governor, Steve Biegun, OK'd the call without discussing it with McCain's people or the U.S. State Department.

The Los Angeles Times reported that an outraged Steve Schmidt, McCain's top strategist, organized a conference call after the prank - which revealed Palin to be ill-informed and naive - made international headlines and brought further ridicule to the campaign.

He demanded to know who had arranged the Sarkozy call and questioned why anyone would have agreed to such an unusual request and then failed to clear it with top staff.

Biegun immediately took responsibility.

"I was fooled," he told the L.A. Times in a report published Thursday. "No one's going to beat me up more than I beat myself up for setting up the governor like that."

The leaked stories about Palin's alleged antics throughout the campaign are appearing in publications that include Newsweek magazine and the New York Times just as Republicans begin meeting Thursday in Virginia to discuss the future of the party.

Many in the party's right wing are enthralled by Palin and her socially conservative views, and hope to make her a presidential candidate in 2012.

"I'm not doing this for naught," Palin said recently when asked about her aspirations.

Yet soon after she was chosen McCain's running mate and despite publicly defending her, his campaign insiders say they became queasy with the growing knowledge that Palin was desperately unqualified and ill-prepared to be a heartbeat away from the presidency.

They attempted to bring her up to speed on the issues of the day, but she refused any efforts to prepare her for a string of disastrous interviews with CBS's Katie Couric that proved extremely damaging to the McCain campaign.

The McCain insiders have told various news organizations that Palin nonetheless threw angry temper tantrums over their mishandling of her when the Couric interviews went badly.

The most salacious of the stories leaked - with many more supposedly still to come in the days to follow - involve Palin's infamous US$150,000 spending spree at some of the most expensive stores in the United States.

Despite her self-styled image as a down-home working mother opposed to big government spending, the aides told Newsweek she behaved like anything but: spending tens of thousands of dollars more than the US$150,000 originally reported on clothing, accessories and luggage for herself and her family.

One senior aide told the magazine that she was told to buy three suits for the Republican National Convention and hire a stylist, but instead, the vice-presidential nominee began amassing costly goods from stores like Saks Fifth Avenue and Neiman Marcus.

At one point during the campaign, Palin's youngest daughter, seven-year-old Piper, was photographed carrying a US$790 Louis Vuitton bag.

Two sources told Newsweek the goods were bought by a wealthy donor, who was flabbergasted when he saw the bills. Palin also allegedly instructed low-level staffers to buy her clothes on their credit cards, something the McCain campaign only discovered last week when the aides sought reimbursement.

Palin aides had a different version of events, with several telling the Los Angeles Times that she was outraged by the amount of money being spent on her clothing and that she was naive about what the clothes cost.

"The very first day of shopping, there was a $14,000 price tag and . . . she was absolutely shocked," one of the Palin insiders said.

Another told Newsweek: "Gov. Palin was not directing staffers to put anything on their personal credit cards, and anything that staffers put on their credit cards has been reimbursed, like an expense."

On Wednesday in Phoenix, Palin said: "There is absolutely no diva in me."

Nonetheless, a Republican party lawyer is reportedly heading to Alaska to inventory and retrieve the clothes still in Palin's possession.

The tensions between the two camps reportedly continued even into election night, when Palin met up with McCain at the Biltmore hotel in Phoenix with a concession speech in hand that she wanted to deliver before he took to the podium to address supporters.

Much to her chagrin, she was told by senior McCain aides that such a speech would be inappropriate since vice-presidential nominees do not traditionally speak on election night.

The relationship between Palin and McCain, in fact, had deteriorated in the final days of the campaign to the point that they were seldom talking.

"I think it was a difficult relationship," one top McCain campaign official told the New York Times. "McCain talked to her occasionally."

http://canadianpress.google.com/article/ALeqM5gYZbTxSNljYjG82pCa7QmO35faSg

Cosmin
November 6th, 2008, 04:41 PM
Auzi c***a americana,te-ai simtit? vezi ca eu nu te-am jignit in niciun fel prin ce-am spus.
You did now.;) First time = warning; next time = brig.

Ineptia pe care ai postat-o cu privire la americani a primit raspunsul meritat.:dunno:

Cat despre Palin... asta-i tipa careia i se parea relevant faptul ca ea vede Rusia din Alaska. McCain imi inspira respect... numai el stie de ce a ales-o pe tuta aia. Dar tot raul spre bine... alegerile s-au terminat si Obama e presedinte!:banana:

Habar n-am daca se va tine de cuvant sau nu, dar un lucru e sigur - macar asta vorbeste bine engleza. No more "nucular" in the White House.:lol:

mihai_alex
November 6th, 2008, 04:56 PM
You did now.;) First time = warning; next time = brig.

Ineptia pe care ai postat-o cu privire la americani a primit raspunsul meritat.:dunno:
Faptele si istoria lor vorbesc de la sine.Si o mostra:

Marea Criza s-a declansat atunci cand un colaps financiar din SUA a
atras dupa sine o criza economica mondiala.

Scaderea productiei, nr mare de someri si saracia generala si-au pus
amprenta asupra anului 1930, avand consecinte politice de lunga
durata.

In 1918 europa a incepue sa-si revina treptat dupa ravagiile Primului
Razboi Mondial.Existau mari dificultati de revenire la normal, in
special in Germania infranta,unde se confruntau gruparile inarmate
politice,iar cresterea inflatiei din perioada 1922-1923 spulberase
economiile clasei mijlocii.Insa,pana la sfarsitul anului

1920,situatia economica pare sa se fi stabilizat peste tot.
Prosperitate era inegala,iar cateva tari inclusiv M.Britaniesi
Germania cereau imprumuturi de la SUA pt plata datoriilor de
razboi,care erau in marea lor majoritae sume de bani imprumutate de la
alti creditori americani .Insa de vreme ce economia in SUA prospera,nu
pareau sa existe pericole in astfel de dependente financiare.

Ramanand neatinsa de razboiul care le afectase profund pe concurentele
sale,SUA mergea inainte,dand nastere unei societati de consume
opulente.Datorita cresterii productiei,exportului si veniturilor
populatiei,pareau sa nu existe limite ale unei viitoare expansiuni,iar
optimismul american era reflectat in val crescande ale actiunilor
vandute pe Wall Street,principala bursa de actiuni din New York.De
vreme ce val actiunilor cresteau din ce in ce mai mult,sute de mii de
oameni au ajuns la concluzia ca achizitionarea de actiuni era o metoda
sigura de a face bani.Regulile pietei de actiuni le-a permis
persoanelor detinatoare de capital putin sa cumpere "on the
margin"-platind o suma mica de bani - si in consecinta noile companii
proliferau:uneori,un grup de noi companii putea fi infintat doar cu
ajutorul capitalului unei sg companii.In timp ce totul mergea
bine,fragilitatea acestor aranjamente nu parea importanta,iar cererea
ridicata de actiuni a dus la cresterea continua a preturilor acestora.

Prabusirea

Pana in 1928 si 1929 preturile actiunilor au crescut uluitor.Apoi,in
septembrie 1929, acestea au inceput sa scada. Actionarii s-au
alarmat,fiind in cele mai din urma cuprinsi de panica. In 24 octombrie
, zi care avea sa fie numita "Joia Neagra",12 milioane de actiuni au
fost date spre vanzare-iar acesta era doar inceputul.Lucrurile au
inceput sa se schimbe , lumea grabindu-se sa vanda
actiuni,micsorandu-le preturile, pt a putea vinde mai mult.

Cumparatorii "on the margin" nu au putut sa-si acopere pierderile si
au dat faliment. Pana la sfarsitul anului, "Prabusirea" a ruinat multi
indivizi si multe institutii ,subrezind increderea natiunii. Acesta nu
a fost sfarsitul, desi panica vanzarii actiunilor incetase, preturile
au continuat sa scada timp de inca aproape 3 ani.

Minele,fabricile si magazinele erau afectate direct si indirect de
catre Criza,deoarece companiile au dat faliment iar bancile si
intreprinderile solicitau inapoierea imprumuturilor
acordate.Prabusirea increderii publice a afectat in special
bancile,ale caror depunatori se grabeau sa-si retraga economiile;prin
urmare in jur de 5000 de banci americane au fost inchise.

Apoi s-a facut simtit un alt efect zguduitor.Inchiderea unor fabrici
si intreprinderi a dus la cresterea nr de someri.Pe langa
aceasta,reducerea puterii de cumparare a oamenilor ramasi fara locuri
de munca a atras dupa sine inchiderea altor intreprinderi si asa mai
departe.Nr somerilor in SUA se ridica la 13 milioane sau mai mult,iar
lipsa adaposturilor si saracia erau obisnuite.Aceasta a fost Marea
Criza care nu a durat luni de zile, ci ani.

Ce e brig?,si cum se dau sanctiunile aici?eu sunt moderator pe un forum asemanator(onlinesport).

Cosmin
November 6th, 2008, 05:06 PM
Brig = 3 zile (sau mai mult) nu poti posta, dar poti folosi mesageria personala, poti vedea forumul etc.

Nu exista niste reguli batute in cuie in privinta sanctiunilor. Fiecare mod le aplica cum crede el de cuviinta. Unii-s mai duri, altii mai blanzi. Fiecare user are un contor care tine evidenta punctelor de infractiune si daca acumulezi 3 pct., esti pus in brig automat.

Exista warning (0 pct.) si infraction (de la 1 pct. in sus), iar infractiunile pot expira sau nu. Daca, de ex., ai deja 2 pct., care expira pe 1 ianuarie si pe 2 ianuarie primesti alta infractiune de 1 pct., nu se considera 3 pct., deci nu intri in brig, pentru ca ai doar 1 pct. valabil. In general punctele infratiunilor grave nu expira, dar pana la urma depinde de la moderator la moderator.

Sper sa nu ma intelegi gresit. Atata timp cat nu dai in trolling, ca moderator, nu ma intereseaza ce crezi tu de americani. Problema mai sus a fost ca ai jignit un al user, desi el nu te-a jignit pe tine (a fost doar sacrastic).

Le Clerk
November 6th, 2008, 05:11 PM
Raportul CSAT (http://www.ziua.ro/pics/2008/11/06/1225910389.pdf) pe 2007. Interesant....

nebunul
November 6th, 2008, 05:40 PM
^^ :doh: :nuts:
http://img235.imageshack.us/img235/2127/opscj2.jpg (http://imageshack.us)
^^ si eu ce citesc pe metrou?! :bash:
http://www.ziua.ro/prt.php?id=245059&data=2008-11-06

Klausenburg
November 6th, 2008, 06:06 PM
Chiar mi-a placut acest clip cu tara care va gazdui Campionatul Mondial de Fotbal 2010:

h8pnIO_mJzQ

tomis3
November 6th, 2008, 06:36 PM
Un articol foarte interesant din Der Spiegel. Postez doar prima parte din trei.

First it was mortgage lenders. Then large banks began to wobble. Now, entire countries, including Ukraine and Pakistan, are facing financial ruin. The International Monetary Fund is there to help, but its pockets are only so deep.

No, Alexander Lukyanchenko told reporters at a hastily convened press conference last Tuesday, there is "no reason whatsoever to spread panic." Anyone who was caught trying to throw people out into the street, he warned, would have the authorities to deal with.

Lukyanchenko is the mayor of Donetsk, a city in eastern Ukraine with a population of a little more than one million. For generations, the residents of Donetsk have earned a living in the surrounding coalmines and steel mills, a rather profitable industry in the recent past. Donetsksta, a local steel producer, earned €1.3 billion ($1.65 billion) in revenues last year.

But last Tuesday the mayor, returning from a meeting with business leaders, had bad news: two-thousand metalworkers would have to be furloughed. Lukyanchenko doesn't use the word furlough, instead noting that the workers will be doing "other, similar work." But every other blast furnace has already been shut down, and one of the city's largest holding companies is apparently gearing up for mass layoffs.

Under these conditions, how could panic not be rampant in Donetsk, the capital of Ukraine's industrial heartland? In Mariupol, a steelworking city, a third of the workers have already been let go. The chemical industry, Ukraine's second-largest source of export revenue, is also ailing. In the capital Kiev, booming until recently, construction cranes are at a standstill while crowds jostle in front of currency exchange offices, eager to convert their assets into US dollars.

Donetsk is in eastern Ukraine, 8,100 kilometers (5,030 miles) from New York's Wall Street and 2,700 kilometers (1,677 miles) from Canary Wharf, London's financial center. But such distances are now relative. The world financial crisis has reached a new level. No longer limited to banks and companies, it is now spreading like wildfire and engulfing entire economies. It has reached Asia and Latin America, Eastern Europe, Iceland the Seychelles, the Balkan nation of Serbia and Africa's southernmost country, South Africa.

It is a development that has investors and speculators alike holding their breath. Some are pulling their money out of troubled countries, while others are betting on a continued decline -- and in doing so are only accelerating the downturn. Central banks are desperately trying to halt the downward trend, but in many cases the plunge seems unstoppable.

At first, it seemed as if the crash could be limited to Iceland. But now countries like Ukraine, Pakistan and Argentina are proving to be almost as vulnerable as the small island nation in the North Atlantic. It seems as though another country is added to the growing list of nations on the verge of collapse almost daily.

A national bankruptcy isn't just some theoretical construct. Argentina experienced it in 2001 and Russia three years earlier. Germany has gone bankrupt twice in its more recent history, once in 1923 and the second time after 1945. A country has reached this final stage if, as a result of war or blatant mismanagement, it has gambled away all trust, can no longer service its debt or convince anyone to lend it any money, no matter how high an interest rate it promises to pay.

This is what is currently happening to Iceland. The central bank in the capital Reykjavik increased its prime rate by six points to 18 percent last week. Venezuela, where inflation is also high, is now offering 20 percent to stimulate interest in its government bonds. At the moment, however, investors are shying away from all risk.

In the end, the rating agencies will have no choice but to downgrade the problem countries to their lowest level of creditworthiness. When that happens, lenders will have no choice but to write off much of their money. For citizens, national bankruptcy would probably lead to massive inflation.

The threshold countries, described until recently as "emerging" economies, are in for an especially rough ride. "The dream that they would be spared seems to have come to an end," says Rolf Langhammer, vice-president of the Kiel Institute for the World Economy.

Countries like Russia and Brazil owe their recent success in large part to the boom in commodities the world has experienced in recent years. But now prices for oil, copper, wheat and corn have plunged and a giant spiral of debt has begun to turn. The companies and banks that borrowed vast amounts of money abroad for their investments can no longer service their debt, and investors are pulling out their capital. As foreign currency becomes scarce and imports unaffordable, the currencies of these countries are losing value, which only increases the mountain of debt.

According to Stephen Jen, a currency specialist with the US bank Morgan Stanley, the flow of capital to threshold countries could drop by more than half -- from the current level of €575 billion ($730 billion) to €230-270 billion ($292-343 billion) -- if world economic growth drops to only 1 percent in 2009. The demise of these countries, says Jen, represents the new "epicenter of the global crisis."

The looming crisis has the countries in most dire need lining up for emergency loans from the International Monetary Fund (IMF). But all they are doing is buying time -- a few weeks, or perhaps even months -- and hoping that the general situation will soon improve.

The Ghost of Buenos Aires

The signs of looming national bankruptcy are plentiful, and bankers in the Uruguayan capital of Montevideo know them well. In late 2001, they were the first to see the coming crash in Argentina. Men traveled across the Rio de la Plata, from Buenos Aires to Montevideo, carrying suitcases filled with US dollars. They stood in long lines at the city's banks, depositing the contents of their suitcases into accounts and safe deposit boxes there. Uruguay is South America's Switzerland, a safe haven for money in times of crisis. No one asks about where the millions come from.
Once the Argentine businessmen had transferred their dollars abroad, the second phase of the collapse began. The Argentine government froze all bank accounts, capping the maximum amount an accountholder could withdraw at only $250 (€198) a week. Small investors, those who had left their money in the banks, were the hardest hit. Tens of thousands of desperate citizens stormed the banks, and many spent nights sleeping in front of the automated teller machines.

The last phase of the downturn began in the Buenos Aires suburbs. After consumption had dropped by 60 percent, young men began looting supermarkets. In December 2001, 40,000 people gathered on Plaza de Mayo in front of the Casa Rosada, the presidential palace. There, they banged pots and pans together day and night, until an unnerved President Fernando de la Rúa fled by helicopter.

The image of the fleeing president has burned itself into the collective memory of Argentineans. It marks the worst financial crisis of the last 100 years. De la Rúa's successor allowed the peso to float free on the world currency-exchange markets after it had been pegged to the US dollar at a ratio of 1:1. Tens of thousands of small business owners, who had incurred debt when the peso was still pegged to the dollar, filed for bankruptcy. Unemployment quickly ballooned to 25 percent.

Five presidents passed through the Casa Rosada in the space of two weeks, until Nestor Kirchner, a provincial governor until then, assumed the presidency in 2003. Kirchner informed the country's international creditors that Argentina would not be able to repay its $145 billion (€115 billion) in foreign debt.

Is history repeating itself today?

Economic experts have been warning for months that Argentina is again heading toward national bankruptcy. Men are traveling to Uruguay once again with suitcases filled with cash. In the space of only three weeks, more than $700 million (€553 million) was withdrawn from Argentine bank accounts. Government bonds have lost more than half of their value. ATMs are no longer giving out more than 300 pesos, and inflation is running rampant.

http://www.spiegel.de/international/business/0,1518,588419,00.html

Rhemaxos
November 6th, 2008, 07:22 PM
http://www.cotidianul.ro/mitologia_in_america-63439.html

Nu pot sa ma declar "fan al lui TRU" dar ma raliez in totalitate celor scrise in articolul la care fac trimitere mai sus. Cu o mentiune de nuanta: ceea ce el denumeste ca fiind "sentiment de vinovăţie tipic liberal" caracterizeaza de fapt asa-numitul "liberalism multiculturalist" de sorginte marxista, in niciun caz liberalismul autentic. Eu unul am luat-o ca pe un derapaj politic al autorului ale carui sentimente fata de PNL sunt bine-cunoscute.

P.S.: in eventualitatea in care articolul citat va starni o "discutie principiala", nu luati de pe-acum anuntata mea lipsa de reactie ca expresia unei lipse de interes sau de verva polemica. Pur si simplu nu prea am, zilele astea, nici timpul nici dispozitia necesara pentru o mai activa prezenta pe SSC...

tomis3
November 6th, 2008, 07:40 PM
E cam prost TRU asta...bate campii rau de tot.

Cosmin
November 6th, 2008, 08:02 PM
Vad ca thread-ul are deja 967 de postari. Simt nevoia sa va reamintesc ca nu mai inchid thread-urile la 1000 de postari, deci sa nu deschideti unul nou.:lol:

tomis3
November 6th, 2008, 08:08 PM
968

Du'Myth
November 6th, 2008, 08:41 PM
969... nu de alta dar imi plac ultimele 2 cifre :D

Cosmin
November 6th, 2008, 09:33 PM
Kiddies.:ohno:

nebunul
November 6th, 2008, 11:30 PM
Bai da' slab poate fi Stolojan asta :bash:
http://uk.youtube.com/watch?v=OI2C9GAAcHo
Parca-i Ceausescu ... vorbeste mult si prost ... si rrit :lol:

luci203
November 7th, 2008, 08:34 AM
^^
Sa Traiti BINEEEE!!! :nocrook:

from another thread:
:ohno: Wow what can I say? Looking above at the dialog and I cannot believe what I am reading. One you cannot see the differance between US and Russia (or new Soviet Union).
Nu vad, sunt ambele hidoase.

Stiu ce a facut URSS in trecut (iar daca vorbim de trecut, stim ce au facut americanii cu indienii, stim cum s-au purtat cu sclavii negrii), dar eu am o problema cu prezentul. Pana una alta, nu un soldat rus l-a ucis pe Teo Peter, pana una alta gazul rusesc ne incalzeste casele, iar din cauza petrolului dorit de americani, ni se intorc tinerii soldati in 4 scanduri, pt ca umflatii de la EXXON si alte companii sa mai puna cate un miliard.

P.S.
Sa nu fiu iarasi inteles ca is vre-un rusofil... pur si simplu nu-i inghit pe americani cu demagogia lor. Daca e sa-mi intorc privirea catre un stat care sa-l respect pt libertate care o ofera acela poate sa fie Olanda, Belgia, Suedia, Elvetia, nici decum SUA sau Russia.

Le Clerk
November 7th, 2008, 09:32 AM
I se mai spune si Obama din PSD:

http://img371.imageshack.us/img371/700/3dddc061ace726afaab45f1nj5.jpg (http://imageshack.us)

:rofl:

Link (http://www.cotidianul.ro/obama_din_psd-63613.html)

RODINVEST
November 7th, 2008, 10:10 AM
http://www.cotidianul.ro/ovidiu_musetescu_deputatul_invizibil_s_a_facut_vizibil_si_candideaza-63612.html de retinut declaratiile celor de la PSD. Oameni sunt incredibil de prosti.

luci203
November 7th, 2008, 10:19 AM
I se mai spune si Obama din PSD:
DC? pt ca e "de culoare" ?

Mai bine i se spune Bush din PSD, sunt tot asa de analfabeti :lol:

nebunul
November 7th, 2008, 11:34 AM
^^
Sa Traiti BINEEEE!!! :nocrook:

from another thread:

Nu vad, sunt ambele hidoase.

Stiu ce a facut URSS in trecut (iar daca vorbim de trecut, stim ce au facut americanii cu indienii, stim cum s-au purtat cu sclavii negrii), dar eu am o problema cu prezentul. Pana una alta, nu un soldat rus l-a ucis pe Teo Peter, pana una alta gazul rusesc ne incalzeste casele, iar din cauza petrolului dorit de americani, ni se intorc tinerii soldati in 4 scanduri, pt ca umflatii de la EXXON si alte companii sa mai puna cate un miliard.

P.S.
Sa nu fiu iarasi inteles ca is vre-un rusofil... pur si simplu nu-i inghit pe americani cu demagogia lor. Daca e sa-mi intorc privirea catre un stat care sa-l respect pt libertate care o ofera acela poate sa fie Olanda, Belgia, Suedia, Elvetia, nici decum SUA sau Russia.

Cred ca trebuie sa ma repet: eu nu idolatrizez USA. De altfel una dintre primele mele ciocniri cu cosmin a fost: "Don't you dare to tell me how good USA is coz I do not give a fuck. My examples of capitalism and freedom and liberalism are here in Europe; where they were born. END" smth like this ... Si cum ar zice englezu': "do not put words in my mouth". Eu am vorbit de Russia (nu SUA) si trebuie sa raportam discutia la relatiile Romania-Rusia. Cum dreak vrei tu sa-i invit la mine'n tara si sa fac afaceri cu ei cind mi-au nenorocit milioane de inaintasi si mi-au ciopirtit tara in bucati; si inca saraca Moldova este sub influienta lor nefasta; si inca miroase a KGB de la o posta in Parlamentul RO; si e evident cum fac ei afaceri cu Europa - sanataj si pumn in gura!!! Si daca sintem cretini si vor fi alesi (PSD) si pe 30 Noiembrie, ne-am dus draku'!!! "Lupul isi schimba parul dar naravul ba". Cum vrei tu sa invit o dictatura KGB sa vina in RO sa ma invete pe mine capitalism?! Pai noi de ce ma facut revolutie; am aderat la NATO/UE?! Vrei sa facem ca si curvele de bulgari care sint conduse de KGB - uite nabucco nu e south-stream?! Sau mai rau - Macedonia?! De ce crezi tu ca ca in RO vor veni fara mafie si intimidare?! Cum crezi tu ca au facut oligarhii rusi (si ai nostri) miliarade doar intr-o decada, cind nemti, olandezi, belgieni, elvetieni (de care aminteai) au averi de (doar) sute de milioane realizate in citeva generatii?! tomis a zis bine, principial, nu e nimeni impotriva investitiilor rusesti; dar avem deja prea mult cancer in tara asta; ce dreak mai importam si sida?! FDI (in general) e OK dar trebuie privit stategic; o astfel de infuzie (bani pe hirtie - creste pretu' gazului cu un dolar si deja valoarea de piata gazprom urca cu citeva miliarde) poate fi nociva pe termen lung. Sa zicem 1 miliard de ru-euro:nuts: ne poate pierde 10 (easy) daca "investitorul" (si know-how:nuts: aferent) monopolizeaza respectiva firma/domeniu de activitate; si apoi sa ne gindim la caracatita pe o va forma in jurul investitiei, sitemului, administratiei, parlamentului etc etc. Cel putin o caracatita UE poate fi deferita Curtii Europene de Justitie. Cu un miliardar rus (si Putin) unde sa ma cert?! E timpul sa invatam din istoria proprie ... sa nu fim naivi; nu s-a schimbat nimic ... aceeasi piesa de teatru; aceeasi actori ... regia s-o fi schimbat putin ... sau cum ar zice "Domnul Eminescu" in Glosa ...

Vreme trece, vreme vine,
Toate-s vechi si noua toate;
Ce e rau si ce e bine
Tu te-ntreaba si socoate;
Nu spera si nu ai teama,
Ce e val ca valul trece;
De te-ndeamna, de te cheama,
Tu ramâi la toate rece.

Multe trec pe dinainte,
In auz ne suna multe,
Cine tine toate minte
Si ar sta sa le asculte?...
Tu asaza-te deoparte,
Regasindu-te pe tine,
Când cu zgomote desarte
Vreme trece, vreme vine.

Nici încline a ei limba
Recea cumpana-a gândirii
Inspre clipa ce se schimba
Purtând masca fericirii,
Ce din moartea ei se naste
Si o clipa tine poate;
Pentru cine o cunoaste
Toate-s vechi si noua toate.

Privitor ca la teatru
Tu în lume sa te-nchipui:
Joace unul si pe patru,
Totusi tu ghici-vei chipu-i,
Si de plânge, de se cearta,
Tu în colt petreci în tine
Si-ntelegi din a lor arta
Ce e rau si ce e bine.

Viitorul si trecutul
Sunt a filei doua fete,
Vede-n capat începutul
Cine stie sa le-nvete;
Tot ce-a fost ori o sa fie
In prezent le-avem pe toate,
Dar de-a lor zadarnicie
Te întreaba si socoate.

Caci acelorasi mijloace
Se supun câte exista,
Si de mii de ani încoace
Lumea-i vesela si trista;
Alte masti, aceeasi piesa,
Alte guri, aceeasi gama,
Amagit atât de-adese
Nu spera si nu ai teama.

Nu spera când vezi miseii
La izbânda facând punte,
Te-or întrece nataraii,
De ai fi cu stea în frunte;
Teama n-ai, cata-vor iarasi
Intre dânsii sa se plece,
Nu te prinde lor tovaras:
Ce e val, ca valul trece.

Cu un cântec de sirena,
Lumea-ntinde lucii mreje;
Ca sa schimbe-actorii-n scena,
Te momeste în vârteje;
Tu pe-alaturi te strecoara,
Nu baga nici chiar de seama,
Din cararea ta afara
De te-ndeamna, de te cheama.

De te-ating, sa feri în laturi,
De hulesc, sa taci din gura;
Ce mai vrei cu-a tale sfaturi,
Daca stii a lor masura;
Zica toti ce vor sa zica,
Treaca-n lume cine-o trece;
Ca sa nu-ndragesti nimica,
Tu ramâi la toate rece.

Tu ramâi la toate rece,
De te-ndeamna, de te cheama:
Ce e val, ca valul trece,
Nu spera si nu ai teama;
Te întreaba si socoate
Ce e rau si ce e bine;
Toate-s vechi si noua toate:
Vreme trece, vreme vine.

(1883, Decembrie)

NellyUSA
November 7th, 2008, 12:29 PM
De ce nu imi merge pagina |Constanta Projects and Construction2|??

Cosmin
November 7th, 2008, 12:31 PM
Mie imi merge. Ce iti zice cand vrei sa accesezi pagina?

NellyUSA
November 7th, 2008, 01:12 PM
^^
Your submission could not be processed because a security token was missing or mismatched.

If this occurred unexpectedly, please inform the administrator and describe the action you performed before you received this error.

luci203
November 7th, 2008, 01:16 PM
Cel putin o caracatita UE poate fi deferita Curtii Europene de Justitie. Cu un miliardar rus (si Putin) unde sa ma cert?! E timpul sa invatam din istoria proprie ... sa nu fim naivi; nu s-a schimbat nimic ... aceeasi piesa de teatru; aceeasi actori ... regia s-o fi schimbat putin.

Ca venii vorba de caracatite... am un singur cuvant: Autostrada Transilvania.

O hotzie la drumul mare, o tzapa romano-americana ordinara, o gaura in buget. Sa vedem Curtea Europena de Justitie ce poate sa faca.

Vorba cantecului mai de acum:

Smecherii fac ce vor (USA, Rusia), Fraierii fac ce pot (noi).

NellyUSA
November 7th, 2008, 01:20 PM
@NellyUSA

La multi ani!

Multumesc mult :cheers1:

"Hello NellyUSA,

We at SkyscraperCity would like to wish you a happy birthday today!"

Cosmin
November 7th, 2008, 01:25 PM
^^
Your submission could not be processed because a security token was missing or mismatched.

If this occurred unexpectedly, please inform the administrator and describe the action you performed before you received this error.
Iar asta? Vad ca li se intampla multora. Mie mi s-a tot intamplat aseara cand incercam sa postez/editez. Problema e raportata de aseara si credeam ca au rezolvat-o. Mai incearca, ca uneori merge.

P.S.: La Multi Ani!:cheers: Banuiesc ca stii ca ala e un mesaj automat.:lol:

NellyUSA
November 7th, 2008, 03:09 PM
Ms :cheers:..da stiu ca e mesaj automat.. insa mi-a placut... wishes from SSC :cool:

dnd
November 7th, 2008, 04:15 PM

O hotzie la drumul mare, o tzapa romano-americana ordinara, o gaura in buget. Sa vedem Curtea Europena de Justitie ce poate sa faca.

Cu ceva timp in urma, daca nu gresesc italienii s-au apucat de reparat drumurile pe sectorul Chisinau-Balti (130 km), toate bune si frumoase pana la jumatatea drumului, cand au inceput sa "dispara" banii "fara numar" din buget ("costuri suplimentare")...nu stiu care era relatia cu italieni pe atunci insa ai nostri repede i-au oprit...pana la urma nici bani la buget nu mai erau, asa ca nici pretentii n-au avut :lol: (drumul asa si a ramas pana in ziua de azi pe jumatate reparat).
In cazul Romanaiei, nu stiu cum poate fi oprita constructia autostrazii atata timp cat e o "afacere romano-americana" ;)

tomis3
November 7th, 2008, 04:44 PM
Articol pt. klausenburg si luci203
YUGOROSGAS—ANOTHER GAZPROM SCANDAL

Roman Kupchinsky

Wednesday, November 5, 2008

Russian Gazprom’s opaque European network of subsidiaries and silent partners, which have been mired in numerous scandals over the past decade, is once again involved in what appears to be a major scam. This time it involves YugoRosGas, a gas middleman operating in Serbia with 75 percent Gazprom ownership. The company has been exposed as a shady business possibly, influencing Serbian gas officials who were apparently signing contracts with themselves in order to help secure a Gazprom takeover of Serbia’s energy market. The scandal was first exposed in the Russian daily Kommersant on October 24. Kommersant also wrote that Gazprom had given the Serbs an ultimatum: Either sign with YugoRosGas, or no gas would be sold to Serbia.

It seems that Sasa Ilic, the chairman of the Serbian owned state gas company Srbijagas, signed an agreement in Moscow in mid-October with Gazprom’s CEO Alexei Miller for Russian gas deliveries to Serbia of 2.39 billion cubic meters of gas. Ilic, however, did not have the authority to sign such a contract, which was, moreover, not signed directly with Gazprom but with a little-known intermediary company, YugoRosGas. Ilic is a principle stockholder in YugoRosGas. Thus, Ilic, in effect, signed a contract with himself. As it turned out, YugoRosGas received a $44.6 million (€35 million) payment from Gazprom for its services. Ilic presumably received a good share of this commission (Kommersant Daily, October 24).

One of the minority shareholders in YugoRosGas is a Viennese company named Central ME Energy and Gas A.G., which is a member of the Centrex group of companies. The Centrex group does not admit to any direct relationship with Gazprom; but investigations have shown that Centrex is, in fact, owned by a Cypriot company, Siritia Investments, which in turn was owned by OOO Rubin, a company once “affiliated” with Gazprombank. The main promoter of the Centrex companies in Europe has been Alexander Medvedev, who in the 1980s was a co-director of IMAG, a small Soviet bank based in Vienna.

The director of Rubin was listed as Konstantin Shmelev, a member of another shady Gazprom-affiliated company called ARosGas Holding, once a part of RosUkrEnergo (RUE), a Swiss based intermediary company that acts as the agent for Central Asian gas deliveries to Ukraine and sells Central Asian gas to European consumers.

RUE has often been accused by Ukrainian leaders and the Western press of having links to Russian organized crime, although RUE officials have denied these charges. The management committee of RUE includes the aforementioned Alexander Medvedev, who is also the deputy director of Gazprom and head of Gazpromexport, Gazprom’s subsidiary responsible for worldwide sales. Until recently one of the co-directors of RUE was a classmate of Russian President Dmitry Medvedev, Konstantin Chuychenko, who has now been promoted to a high-level post in the Russian government.

By holding a position on the RUE board while remaining the head of Gazpromexport, Alexander Medvedev was in fact competing with his own company, as RUE often undercut the price that Gazpromexport charged for its gas.

OOO Rubin was first registered on April 7, 2004, 3 months before the creation of RUE, and was bought by Gazprombank on May 18, 2005. It is officially registered at Pereulok Furmaniy 24 in Moscow, but this address turned out to be a residential apartment building with no such company listed.

IMAG (Investment Management and Advisory Group) was headed by the present head of Gazprombank, Andrei Akimov; and his deputy was Alexander Medvedev. Both were alleged to be KGB agents while working in Vienna for IMAG. During Putin’s presidency, Vienna became the hub for numerous Gazprom-connected companies that refused to acknowledge their links to Gazprom.

The presence of such entities as GWH, Centrex Group, CentraGas Holding, Zangas, Centrex Energy Italian Gas Holding A.G., Central Energy Italian Gas Holding A.G., Citel A.G., Central ME Energy and Gas A.G., and others has strengthened Russia’s position in Austria’s domestic gas distribution network and thereby enhanced Russian political clout in Central Europe. Some may suspect that such a network could also be used for intelligence gathering purposes and covert operations to buy the loyalty of European politicians.

The Serbian press has widely covered the YugoRosGas affair; and according to sources in Serbia, the scandal is far from over. Earlier this year, Serbia sold Gazprom a 51 percent stake in the Serbian oil and gas company NIS. Although the agreement for NIS stipulates a sale price of only $511 million (€400 million), plus another $639 million (€500 million) in investments, consultant Deloitte & Touche estimated NIS's fair value at $2.8 billion (€2.2 billion) (www.emportal.co.yu/en/news/serbia/67924.html).

The same website reports that the acquisition contract for NIS will probably not be signed by November 22, as planned, because Serbia has asked for an extension of the deadline to the end of the year. One of the main reasons for this delay is the fact that Gazprom seems hesitant about securing the $639 million needed for NIS modernization and would prefer that NIS take a loan with the Russians as guarantors. Others believe that the exposure of the YugoRosGas scheme greatly influenced the Serbian decision.

tomis3
November 7th, 2008, 04:55 PM
Analysis by Robert Amsterdam on how Russia conducts business in other countries.

There are some who unfairly complain that the Kremlin just uses its state-owned energy monopolies Gazprom and Rosneft as political instruments to threaten Western-leaning governments of Eastern Europe with supply cuts. That's just not true! Clearly as we've seen from Belarus in the past and most recently in Serbia, Gazprom is willing to cut off virtually any country to force lopsided business transactions - even staunch allies of Russia. In its abuse of competitive markets, no one could accuse the Gazprom of not being impartially ecumenical.

Case in point, just yesterday I was speaking on corruption in the energy trade at a conference titled "Will Russia Change?," hosted at the European Parliament by MEPs Christopher Beazley (EPP-ED), Justas Vincas Paleckis (PES), Janusz Onyszkiewicz (ALDE), and Milan Horáček (Greens/EFA). Among some in the audience, there remained some reservations if not doubts that what I was arguing represented a handful of isolated cases, rather than a systemic characteristic of how the Russian government is doing business.

Then I come home to read Roman Kupchinsky's excellent article on YugoRosGas, a gas trading company 75% owned by Gazprom operating in Serbia which has become embroiled in a scandal involving influence trafficking, alleged organized crime connections, labyrinthine minority shareholders, and a takeover of the entire country's energy sector. What's happening in Serbia right now with Russian energy is in many ways a showcase of a highly sophisticated, state sponsored corruption methodology which pursues mutual political interests.

First, as we have seen everywhere from Switzerland to Austria and the Ukraine, the dominant tool in the Serbia takeover is the use of a gas trading "middleman" of dubious shareholders. As Kupchinsky explains in his piece, YugoRosGas (which threatened the Serbs to sign with this group under its terms or face a complete cut off from Russian gas) has a nexus of hidden shareholder ties which connect to a vast network of shell corporations and individuals leading a trail to the Kremlin.

Some of the minority shareholders of YugoRosGas are part of the Austrian group Centrex, which is owned by Siritia Investments (Cyprus) and controlled by OOO Rubin, an affiliate of Gazprombank and run by Konstantin Shmelev, an executive formerly associated with the corruption-ridden RosUkrEnergo. You begin to get the idea here - buried under layers and layers of front companies, Russia has come up with a method of concealing monopolies.

Kupchinsky lists more and more connections behind the Serbia takeover, but I'll even point to one more: CEA Centrex Energy & Gas AG is 25% owned by Gazprom Germania (ZMB GmbH), headed by Hans-Joachim Gornig, the former head of the East Germany's natural gas company. No one is sure if Gornig knew Andrei Akimov and Alexander Medvedev from their KGB days through cooperation with the Stasi, or if they struck up a new friendship of convenience. Then there is of course Gazprom Germania's former financial director, Felix Strehober, who is currently under investigation by German prosecutors for perjury with regard to his past employment as a Stasi agent.

During a June 12th testimony before the U.S. Senate Foreign Relations committee, Kupchinsky had the following comment: "Gazprom, with the silent support of the Kremlin has set up 50 or so middlemen companies, silently linked to Gazprom and scattered throughout Europe - such as the Centrex group of companies and the Gazprom Germania network - which do not add any value to the price of Russian gas being sold on European markets; yet they earn enormous sums of money which appears to simply vanish through shell companies in Cyprus and in Lichtenstein."

Secondly, there is a powerful business imperative beyond the corruption of the middlemen companies in Central Europe to establish a gas hub, sew up the Balkans from competitors, and discourage governments of the region from signing on to any competing supply route projects being promoted by Brussels. Gazprom has to play a delicate game in order to get countries such as Hungary, Bulgaria, and Austria to all think they have a chance at being made the gas hub, and extending the offer also to Serbia appears to be stretching the imaginations of these prospective partners. Romania for example has escaped the embrace of Gazprom and has firmly signed up to be part of the Nabucco pipeline project.

Lastly, the state corruption and business monopoly campaigns have a mutual interest with the Kremlin's political ambitions to seize back its Soviet-era "sphere of influence" - a narrative we have seen expressed over and over ever since the war in Georgia. Why, for example, would the Serbian government choose to sell the state gas company NIS for $2 billion less than what it was worth? Clearly promises of political support (to defend against the worldwide recognition of Kosovo) are being tied to Russian energy deals in a completely unprecedented way.

But there are now some obstacles being thrown into the path blocking Russia's rise to Balkan energy dominance. For one, the Serbs are realizing they may has vastly miscalculated Russia's commitment to their partnership as well as the low level of the Kremlin's soft power after Kosovo suddenly declared independence on February 17th. It was not encouraging when 52 member states of the UN extended recognition, while Russia was wholly unable to bring more friends to the table. Then there was the recognition of South Ossetia and Abkhazia's independence, which infuriated Serbia (many people often forget that the Georgians, Serbs, and Spanish are fiercely united on the topic of territorial sovereignty).

On top of all this, Vojislav Koštunica has now fallen out with Boris Tadic over how to proceed with talks with the European Union, and there is sure to be vigorous discussion over the value of over-commitment to Russia and all the costs of that relationship. Politically, citizens seem to be acutely aware of the importance of keeping Moscow at arm's length. There were even large numbers of Serbs celebrating the election of Barack Obama, and hoping for a new chapter in U.S.-Serbia relations (photo). Unlike Russia, Serbia has a relatively free and lively press, and the stories of the YugoRosGas scandal have been profuse.

As such, Serbia has requested that the deadline for the sale of NIS be extended until the end of the year, and Gazprom may have some trouble coming up with the liquidity to buy this 51% stake even at 25% of its true value. If Obama and his new friends in Brussels can prove that they are ready and willing to listen to Serbia's legitimate grievances over Kosovo, I could imagine seeing the NIS deal delayed indefinitely. Meanwhile, we'll just have to keep our eyes on how deep this YugoRosGas scandal is going to go.

http://www.robertamsterdam.com/2008/11/gazproms_yugorosgas_scandal_in.htm#more

nebunul
November 7th, 2008, 05:10 PM

Aaaa deci e vina noastra ... atunci ce tot dam de gard cu SUA sau Europa?!
Macar sa ne asumam greselile. Tare buni sintem la aratat spre altii ...

Cu ceva timp in urma, daca nu gresesc italienii s-au apucat de reparat drumurile pe sectorul Chisinau-Balti (130 km), toate bune si frumoase pana la jumatatea drumului, cand au inceput sa "dispara" banii "fara numar" din buget ("costuri suplimentare")...nu stiu care era relatia cu italieni pe atunci insa ai nostri repede i-au oprit...pana la urma nici bani la buget nu mai erau, asa ca nici pretentii n-au avut :lol: (drumul asa si a ramas pana in ziua de azi pe jumatate reparat).
In cazul Romanaiei, nu stiu cum poate fi oprita constructia autostrazii atata timp cat e o "afacere romano-americana" ;)

Aceeasi situatie ... furt cu concursul auroritatilor locale. Pai si a cui este vina?!:nuts: La fel si la Autostrada Transilvania !!! Sa dau vina pa ei ca ai nostri au luat spaga?!:)

Dragilor, lucrez in investitii cu/la/si pentru firme americane si britanice. Fiecare isi paseaza riscul cum poate ... de la unu' la altu'; si prin diferite metode. Dar beneficiarul are aproape intotdeauna avantajul ... ca doar la el sint banii :) La noi in RO e aproape invers :ohno:. Hai macar sa fim cinstiti si sa acceptam realitatea ... daca la raspundere nu este tras nimeni ...

toxicduck
November 7th, 2008, 05:26 PM
Sa inteleg ca daca o firma americana da mita, iar un presedinte american se asigura ca mita are succes, iar contractul este realizat in asa fel incat furtul din bani publici sa nu poata fi oprit, eu si gigi de la scularie suntem de fapt vinovatii?

tomis3
November 7th, 2008, 05:29 PM
Sa inteleg ca daca o firma americana da mita, iar un presedinte american se asigura ca mita are succes, iar contractul este realizat in asa fel incat furtul din bani publici sa nu poata fi oprit, eu si gigi de la scularie suntem de fapt vinovatii?

Suntem vinovati petru ca tot alegem si suportam politicieni care sunt mult prea dispusi sa participe la astfel de manevre. Vorba americanilor: "it takes two to tango"

nebunul
November 7th, 2008, 05:38 PM

Pai nu esti "gigi de la scularie" ... esti "director CNDAR" ... sau "ministru transporturilor" etc etc si platit din banu' public ... ce ma interesaza pe mine ce fac altii in alte tari; "tu" esti acolo sa reprezinti interesele RO ?! "Tu" raspunzi pentru postul si investitura ta ...

toxicduck
November 7th, 2008, 05:53 PM
Pe mine ma nemultumeste formularea Nebunului:

Aaaa deci e vina noastra

Eu refuz sa imi recunosc o vina doar pentru ca am aceeasi cetatenie cu un rahat uman fara caracter. Nici nu poate fi vorba de o vina colectiva in acest caz.

Trecand la alt subiect, un articol interesant:
Black voters helped Prop. 8 passage (http://www.sacbee.com/111/story/1378391.html)

nebunul
November 7th, 2008, 06:14 PM
^^ cine a zis de vina colectiva?! M-am referit la persoana/institutia/firma respectiva; si e jenant sa dau vina pe cel care ofera spaga ... ca doar nu o fi vina lu' saraca mama de la PiatraNeamt ca nu se face centura Bucurestiului asa cum trebuie ... btw de ce mai avem contraspionaj atunci?!

NellyUSA
November 7th, 2008, 09:17 PM
mi-am instalat browserul Opera si nu imi da eroarea aia. In schimb pe Safari tot nu merge. Problema partial rezolvata :dunno:

joce23
November 7th, 2008, 11:24 PM
Se apropie alegerile. Ati ales oamenii pe care sa-i votati? Poate n-ar strica din nou un thread pe tema asta.

joce23
November 7th, 2008, 11:37 PM
^^
Adevarul e ca nici nu stiu de ce colegiu uninominal apartin sau cum pot sa aflu lucrul asta. Are cineva vreun link pe tema asta? :nuts:

EDIT: Nu-mi vine sa cred. Am descoperit intre timp cine candideaza pe colegiul meu si am ales din prima. O cunosc pe candidata, am vazut ce contracandidat are de la PNL si fara ezitare votez MAGDA STAVROSITU (http://www.mariastavrositu.ro).

toxicduck
November 7th, 2008, 11:50 PM
Colegii uninominale in judetul Constanta: Senat (http://constantablog.info/alegeri-parlamanetare-2008/colegii-uninominale-in-judetul-constanta-senat/) si Camera Deputatilor (http://constantablog.info/alegeri-parlamanetare-2008/colegii-parlamentare-uninominale-in-judetul-constanta-camera-deputatilor/).

Candidatii PNL ii poti gasi aici (http://www.pnl.ro/Upload/103e7205-fabe-4499-8a40-ad3ce97e637b.xls) :)

joce23
November 7th, 2008, 11:51 PM
Merci toxicduck ! :cheers:

Ptr. Senat vad ca PNL propune pe Carmen Raducu. Bine ca nu e Puiu Hasotti fiindca nu pot sa-l sufar.

Fallen
November 8th, 2008, 12:12 AM
MAGDA STAVROSITU (http://www.mariastavrositu.ro).

Are vreo legatura cu jucatorul de handbal Stavrositu? Ca tot constantean e si ala.

joce23
November 8th, 2008, 12:18 AM
Are vreo legatura cu jucatorul de handbal Stavrositu? Ca tot constantean e si ala.

N-are nici o legatura cu handbalistul (Marius Stavrositu (http://www.ehfcl.com/men/2008-09/player/515494/Marius+Stavrositu)). Cel putin eu nu stiu/cred sa existe vreun grad de rudenie (chiar si departat) intre ei. Magda s-a casatorit cu un bucurestean (Iani Stavrositu) care s-a mutat aici si are afaceri prospere (INTERFINBROCK (http://www.interfinbrok.ro/) de ex.), Marius e constantean. Amandoi (Magda si Marius) sunt machedoni ca si mine. Nu-s ruda cu ei; i-am cunoscut in contexte/anturaje diferite: pe ea la universitate [eu student, ea asistenta], pe el prin frati-su care mi-e bun prieten. Desi imi sunt cunoscuti n-am idee daca se cunosc intre ei. :)

joce23
November 8th, 2008, 08:53 AM
"After coming into contact with a religious man I always feel I must wash my hands." (Friedrich Nietzsche)

------

Petrica Preda, candidată în sectorul 1, colegiul 3, Bucuresti :wtf: :doh::gaah::puke:

T_ao-Tvn_FM