View Full Version : TURKEY | Motorway and Highway Developments

Pages : [1] 2

whereisflat
August 20th, 2006, 09:26 PM
otobanlar basligini bulamadim. Bu benim gördügüm ilk proje cizimi. Demekki ciddi birseyler var ortada, gazetede yazilanlar dogru!

http://img246.imageshack.us/img246/8611/izmiristanbulotobansu0.jpg

Artagun
August 21st, 2006, 07:58 AM
tunel basligini bulamadim...

Dolmabahçe-Atatürk Havalimanı 18 dakika

İstanbul’un yıllardır kronikleşen ve bir türlü çözülmeyen trafik sorununa çare bulmak amacıyla Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın "7 Tepeye 7 Tünel" sloganıyla duyurduğu proje hayata geçiriliyor. Proje bittiğinde Dolmabahçe ile Atatürk Havalimanı arasındaki mesafe 18 dakikada kat edilebilecek.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın trafik sorununa çözüm bulmak için, "7 Tepeye 7 Tünel" sloganıyla duyurduğu proje hayata geçiyor. 1500 metre uzunluğunda olacak Kağıthane-Piyalepaşa hattının her iki ucunda, 9.5 metre genişliğinde, 6.90 metre yüksekliğinde, biri gidiş, diğeri gelişte kullanılacak tünellere, dört ağızdan toplam 460 metre girildi. 2x2 şeritli tünellerin ikinci aşamasını oluşturacak Bomontialtı-Dolmabahçe arasındaki 2200 metrelik tünelin yapımına da bu hafta içinde başlanacak.

Kağıthane-Piyalepaşa, Bomontialtı-Dolmabahçe ve yapımına önümüzdeki aylarda başlanacak Eyüp-Davutpaşa-Bahçelievler-Kuyumcukent hatlarının tamamlanmasıyla Dolmabahçe’den Atatürk Havalimanı’na 18 dakikada ulaşılacak. Kadir Topbaş, tünel yolun iptaline yönelik davalar açılmasına ise "Dava açmayı hüner bilenler var. İş yapmazsanız, dava da açılmaz. Biz iş yapmaya geldik. Tünel istimlak gerektirmiyor. İstimlak yapsam çok büyük bedeller ödemem lazım. Yargıya intikal ederse önümüz tıkanır, engellenir, işi bitiremeyiz. Bu yıl sonunda, İstanbul’da kavşak, alt geçit, yol genişletme gibi 100 dolayında yeri bitirmiş oluyoruz" diye yanıt verdi.

ANADOLU YAKASINA 7 TÜNEL

Avrupa yakasında 19, Anadolu yakasında 7 tünel yol yapılacak. Toplam uzunluğu 78.8 kilometre olacak tünellerden bazıları, yapım aşamasında, teknik nedenlerle değişiyor. Önceki projeye göre Dolmabahçe’den girilip Kasımpaşa’dan çıkılacakken, yeni projeye göre Dolmabahçe’den (İnönü Stadı arkası) girilip Bomontialtı’nda çıkılıyor. Tüneller ve uzunlukları şöyle:

Avrupa yakası: Dolmabahçe-Bomontialtı (2200 m), Dolmabahçe-Fulya (1480 m), Fulya-Yıldız (1950 m), Yıldız-Ortaköy (1280 m), Fulya-Levazım (2230 m), Levazım-Armutlu (3500m), Armutlu-Tarabya Kavşağı (4670 m), Çayırbaşı-Sarıyer (2500 m), Bebek-Baltalimanı (2261 m), Baltalimanı-İstinye (1948 m), Samatya-Davutpaşa (4350 m), Bahçelievler-Davutpaşa (4400 m), Bahçelievler-Çobançeşme(2960 m), Bahçelievler-Küçükçekmece (8890 m), Davutpaşa-Eyüp (5800 m), Kağıthane-Halilpaşa (1550 m), Hasköy-Taşkızak (1540 m), Tophane-Şişhane-İplikçi (1500 m), Piyalepaşa-Kağıthane (1500 m)

Anadolu yakası: Kadıköy-Kuşdili (920 m), Harem-Ahmediye (1115 m),

Ahmediye-Üsküdar (576 m), Üsküdar-Kuzguncuk (1300 m), Kuzguncuk-Beylerbeyi (1050 m), Çengelköy-Vaniköy (2100 m), Vaniköy-Göksu (1200 m).

kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/gundem/4951675.asp?m=1&gid=69&srid=3048&oid=2

Artagun
August 21st, 2006, 07:58 AM
2x2 kucuk mu??? kazmisken 3x3 falan yapaylarmis... ???

meow
September 18th, 2007, 06:09 PM
Yenigün (http://www.gazeteyenigun.com.tr/icerik.asp?page=guncel&nID=26415)
Yap-işlet-devret otoyolları

İzmir’in yıllardır beklediği İstanbul ve Ankara otoyolları için harekete geçildi

http://www.gazeteyenigun.com.tr/haber_images/4A2_KKKKKKKKKKK.jpg

60. hükümet, otoyolları öncelikli konu olarak programına aldı. Yol projeleri, bütçeye yük getirmeden özel sektöre ihale edilecek ve yap-işlet-devret modeli ile bitirilecek.

Yıllardır kangren haline dönen İzmir-İstanbul ve İzmir Ankara otoyolları için hükümet yeni bir çözüm yolu üretti. Ankara-İzmir Otoyolu için 2008 yılında proje ihalesine çıkılacağı açıklanırken, İstanbul’a kadar uzanacak otoyolun maliyetinin 3 milyon doları bulacağı belirtildi.

Önce İzmir-İstanbul

Hükümetin ilk etapta bitireceği projeler arasında İzmir-İstanbul Otoyolu da var. 7 ayrı bölümden oluşan otoyolun toplam uzunluğu 450 kilometre olacak. İzmir, Kemalpaşa, Turgutlu, Saruhanlı, Akhisar, Kırkağaç, Soma, Savaştepe, Balıkesir, Susurluk, Mustafa Kemal Paşa, Bursa, Gemlik, Orhangazi üzerinden İzmit Körfezi’ne ulaşacak otoyol buradan asma köprü ile karşı kıyıya bağlanacak. Buraya kadar olan mesafe 410 kilometre. Dilovası’ndan İstanbul’a kadar kullanımda olan 30 kilometrelik bölümle birlikte İzmir-İstanbul Otoyolu’nun uzunluğu toplam 450 kilometreye ulaşacak. Otoyolla birlikte İzmir-İstanbul arası yarı yarıya azalarak 4 saate inecek.

Yap-İşlet-Devret

İzmir-İstanbul Otoyolu Türkiye için de bir ilk olacak. İlk defa bir otoyol için Yap-İşlet-Devret modeli uygulanacak. Başbakan Erdoğan’ otoyol ile ilgilendiğini söylediği İtalyan şirketin adı ise Auotostrade. İtalya’daki otoyolların yüzde 60’ını yapan ve Avrupa çapında ünlü bir firma olan Auotostrade yetkilileri İzmir’e gelerek projeleri inceledi ve güzergahı gördü. İtalyanların dışında Türkiye’nin önde gelen inşaat firmalarının da milyar dolarlık bu ihaleye girebilmek için konsorsiyum oluşturmaya çalıştığı da gelen haberler arasında. Hükümet en kısa sürede ihaleye çıkmaya hazırlanıyor.

5 milyar dolar

İzmir-İstanbul arası karayolu ile 550 kilometre iken yapılması planlanan otoyol ile bu mesafe 450 kilometreye düşecek. Otoyollarda kilometre birim maliyeti 7-8 milyon dolardan hesaplandığında yaklaşık 3,5 milyar dolarlık bir fatura ortaya çıkıyor. İzmit Körfezi’ne yapılacak asma köprü ile bu rakam 5 milyar dolara ulaşıyor. Çünkü daha önce bu projeden ayrı düşünülen köprü için açılan ihalede rakam 2 milyar dolar olarak telaffuz edilmişti. Ancak ihale daha sonra iptal edildi.

İzmir-Ankara için hazırlık

“Yol yapmakla para kazanılmaz. Yollar, para kazanmanın önünü açar” diyen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, kaynak sıkıntısı sebebiyle yıllardır yapılamayan yolların, karayollarının varlıklarının değerlendirilmesiyle hayata geçirileceğini açıkladı. Bunlardan biri de İzmir-Ankara Otoyolu olacak. Ankara İzmir Otoyolu’nun projesi 2008 yılı içinde ihaleye çıkarılacak. Kaynak temininde yap-işlet-devret modelinin dışında, kamu ve özel sektör ortaklıkları ve işletme hakkı devri de uygulanacak alternatifler arasında.

4 saate inecek

İzmir-Ankara Otoyolu’nun Karayolları Genel Müdürlüğü’nün stratejik hedefleri arasında olduğu Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak tarafından daha önce açıklanmıştı. 2008 yılında İzmir-Ankara Otoyolu’nun proje ihalesi yapılacak ve güzergah tespit edilecek. Aralarında 580 kilometrelik karayolu bulunan İzmir ve Ankara’yı birbirine bağlayacak otoyolun uzunluğu ise henüz belirlenmedi. Ancak, İzmir-İstanbul arasını 4 saate indirecek otoyolun İzmir-Ankara arasını da 4 saate indireceği tahmin ediliyor. En kısa sürede tamamlanması planlanan bu iki otoyol projesi ile Türkiye’nin üç büyükşehri birbirine bağlanmış olacak.

System_Halted
September 18th, 2007, 08:52 PM
^^ :banana: Super News!!!

4 hours to İzmir!! :cucumber: :carrot: :banana:

and those motorways will boost the cities on the road too.. I hope it gets built as soon as possible..

Onur
September 18th, 2007, 09:38 PM
I can say that Istanbul-Ankara-İzmir Triangle :D

Joya
September 19th, 2007, 07:23 AM
And we will be connected to all 3 in the middle (Bursa:) ), what a luck :D

DENIZLI
September 19th, 2007, 09:40 AM
yaa Aydin - Denizli ?

hatta Denizli -Antalya ... ?

biz yine havamizi'mi aldik ?

Artagun
September 19th, 2007, 10:59 AM
ya bu otobanlari yaparken hafiften genis yapsinlar yanlarina hizli tren falan kosunlar daha kolay ve ucuz olmaz mi?

System_Halted
September 19th, 2007, 11:11 AM
^^ Kurp yarıçapları sağlamazki.. Araba ile 120 yapacaksın, Tren en az 250 ;)

Artagun
September 19th, 2007, 11:17 AM

e 120 ile giden tren olsun o da... yada otobanin kurp yaricaplarini ona uygun yapsinlar... yani otobanin kenarinda tren deil de trenin kenarinda otoban olsun... yani hangisi limiting factor ise ona gore yapilsin... ayrintisini bilmiyom yane, ama bana daha ekonomikmis gibi gelor... hani oralari insaata acip duzlemis falanken biraz daha genis yapiverirsin... yaptiin tuneli 2 deil 3 delik yapar tren eklersin falan... daha ucuz olmas mi? o yuzden ben istanbulda koprulerden tren gecirilmesini falan da isterdim acikcasi, gerci simdi marmaray yapildi ama daha onceden yane... bi seriti kaparsin tren olur o serit, hatta sadece bi serit kaparsin, bi gel bi git olmak zorunda deil, cunku 1.5 kilometrelik bi kopru zaten 2 dakkada gecer tren ordan bi bu yone bi o yone sirayla kullanir trenler... hem o zaman kopruyu kullanan otobusler falan da azalir. E-5 zaten artik sehir ici durak kodun mu bussuru adam kullanir, otobani kullanan tum otobusleri de kaldirirsin...

Artagun
September 19th, 2007, 11:18 AM

ayrica o otobanlar 120kmhden cok daha yuksek hizlari kaldiriyolar, gerci tabii tren dinamikleri farkli olur, insanlarin merkezkac kuvvetini falan hissetmemeleri lazim falan filan heralde.

System_Halted
September 19th, 2007, 11:24 AM
Sanmıyorum. Pahalıya gelir yine. Otobanlarda gerektiğinde keskin sayılabilecek virajlar konuluyor, bunları trenler dönemez. Tren yolları olabildiğince düz, kurp varsa bilmemkaçbin yarıçaplı yapılıyor. Hızlı tren bir sürü tünelden geçecek bu yüzden. Sen 2 Tren için 6 arabalar için 8 şeritli tüneller istiyorsun. Çok pahalıya mal olur. Otoyollar öyle değil, gerektiğinde tepenin etrafını dolaşır, iner çıkar, araziye uyum sağlar ucuza gelmesi için gerekli dizayn şartlarını sağladığı sürece.

ayrica o otobanlar 120kmhden cok daha yuksek hizlari kaldiriyolar, gerci tabii tren dinamikleri farkli olur, insanlarin merkezkac kuvvetini falan hissetmemeleri lazim falan filan heralde.
Tabi ki hiçbir zaman limit değeri dizayn hızı almayız. Ancak çok zorladığı yerlerde virajda hız limitine inebilir dizayn hızı.

Artagun
September 19th, 2007, 11:26 AM
Sanmıyorum. Pahalıya gelir yine. Otobanlarda gerektiğinde keskin sayılabilecek virajlar konuluyor, bunları trenler dönemez. Tren yolları olabildiğince düz, kurp varsa bilmemkaçbin yarıçaplı yapılıyor. Hızlı tren bir sürü tünelden geçecek bu yüzden. Sen 2 Tren için 6 arabalar için 8 şeritli tüneller istiyorsun. Çok pahalıya mal olur. Otoyollar öyle değil, gerektiğinde tepenin etrafını dolaşır, iner çıkar, araziye uyum sağlar ucuza gelmesi için gerekli dizayn şartlarını sağladığı sürece.

Tabi ki hiçbir zaman limit değeri dizayn hızı almayız. Ancak çok zorladığı yerlerde virajda hız limitine inebilir dizayn hızı.

olabili... insaat meendizi sizsiniz... benden oneri... :D isterseniz ben o virajlari donen trenler yaparim, icinde o duvardan bu duvari ucarsiniz gerci ama duvarlara da yastik monte ettim mi ohhhh lunapark gibin...

Kuvvaci
September 19th, 2007, 11:40 AM
bence bu karayolu haberini Türkish highways başlığına taşıyalım. Bütünlük olur.

Bu arada muhteşem bir haber bu. Öyleyse, kısa sürede biter bu iki otoyol. Ankara-Pozantı ne durumda?

ghost rider
September 19th, 2007, 12:22 PM
Çanakkale'ye de bir köprü yapsalar..İstanbul trafiğine etkisi olur bence...

omercank
September 19th, 2007, 12:44 PM
Ankara-Izmir arasi 2 serit yapilsa da olurdu bence. Otoyol muhtesem bi haber tabi ki, umarim yapilir. Istanbul-Izmir ise artik sartti. Hem Bursa'nin da otoyol agina baglanmasina katkisi olacak, hem de Marmara'dan Izmir'e rahat gidisi saglayacak. Hizli tren mevzuuna gelince, ben hala Ankara-Istanbul'un hizli tren "route"una katilmiyorum. O yuzden bence buralara hizli tren projesi yapilacaksa, direk demiryolu yapilmali. Dolayli yollardan gidilmemeli diyorum.

Istanbullu
September 19th, 2007, 02:16 PM
İleride Antalya'ya kadar uzar herhalde bu...

Kuvvaci
September 19th, 2007, 02:30 PM
bu iki önemli otoyol bir bitsin de...Daha pozantı-ankara bile bitmedi. antalya'ya da gelir bence.

cityscapes
December 12th, 2007, 03:14 AM
http://farm3.static.flickr.com/2064/2093616264_da1a88ee55_b.jpg
Do any of you know what is under construction in this picture? It looks like a tunnel (new road to the airport maybe?) but could be a building's foundation.

Messi
December 12th, 2007, 07:17 AM
it would be also one of these express tunnels (7 tepe 7 tünel project)

Artagun
December 12th, 2007, 07:25 AM
really? what's the point of having a tunnel under flat land? I thought these tunnels would be under the hills?

Messi
December 12th, 2007, 09:41 AM
these tunnels are "expressways". They will be everywhere, some of them will have a lenght of nearly 20km. "7 tunnels for 7 hills" is just the name of the project, it doesn't reflect the volume of the project since there are more tunnels than 7 and Istanbul has also more than 7 hills. Only the historical Istanbul consists of 7 hills but these tunnels will be everywhere. But maybe it's something else on this photo.

Artagun
December 12th, 2007, 04:42 PM
will these tunnels create a complete underground expressway or will they be disconnected from each other? I mean when they are not underground will they use existing roads or will new roads be built above the ground too?

www.sercan.de
December 12th, 2007, 04:45 PM
kestirme olacaklar daha cok
eskiden normal yoldan 45dk sürüyorsa, bu yolda ayni yere 3dkye iniyor

Messi
December 13th, 2007, 12:57 PM
will these tunnels create a complete underground expressway or will they be disconnected from each other? I mean when they are not underground will they use existing roads or will new roads be built above the ground too?

They will be connected to eactother. Just imagine a new underground motorway network of ca 70-80 km lenght.

serdar samanlı
February 26th, 2008, 10:25 PM
Bence demiryollarımız adam olana kadar karayolu yatırımları durdurulsun

Kuvvaci
February 27th, 2008, 10:08 AM
niye, biri diğerine engel değil ki. Zaten Karayollarını özel sektör yapacak. Devlete yük olmayacak.

serdar samanlı
March 3rd, 2008, 11:18 AM
Karayolu inşaatlarının demiryolu inşaatlarından daha önce tamamlanacağından endişeleniyorum

Kuvvaci
March 3rd, 2008, 01:46 PM
aallah allah, neden endişeleniyorsun? Tabi ki ihalesi çıkınca daha erken olacak. Bunda ne kötülük var anlayamadım.

Onur
March 25th, 2008, 06:50 PM
aallah allah, neden endişeleniyorsun? Tabi ki ihalesi çıkınca daha erken olacak. Bunda ne kötülük var anlayamadım.

Karayolu-Demiryolu (Hemzemin, Alt-üst)geçitlerinde yapılacak olan ek külfetten bahsediyor olmalı.

serdar samanlı
March 25th, 2008, 08:00 PM
Karayolu yaparsan bundan tabii ki birilerinin çıkarı olacak ( otomobil üreticileri, petrol lobileri vs.) ve bunlar karayolu yapman için seni sürekli teşvik edecek amam demiryolunda öyle bir ş.ey yok

serdar samanlı
March 25th, 2008, 08:03 PM
ayrıca trafiğe açılan her yeni karayolu, otomobil kullanımını dahah fazla teşvik ederek trafik sorununu daha kötü hale sokuyor.

icy
August 3rd, 2008, 08:04 AM
Ankara-Samsun yolu yıl sonuna bitecek

ULAŞTIRMA Bakanı Binali Yıldırım, "Hedefimiz yüzde 55’lik kısmı tamamlanan Ankara-Samsun yolunun geri kalan kısmını, sıcak karışım veya sathi kaplama yaparak yıl sonuna kadar trafiğe açmak" dedi. Duble yol inşaatı devam Ankara-Samsun yolunda incelemelerde bulunan Yıldırım, 404 kilometre uzunluğundaki Ankara-Samsun yolunun inşaat bedelinin 1.5 milyar YTL olduğunu söyledi. 1998’de ihalesi yapılan yolun yaklaşık yüzde 55’lik kısmının tamamlandığını bildiren Yıldırım, "Yolu iki geliş, iki gidiş olarak açmayı planlıyoruz. Ankara-Samsun yolunu önemsiyoruz. Çünkü bu yol Karadeniz’i Anadolu’ya, Doğu’ya ve Batı’ya, Başkent’e bağlayan önemli bir yol" dedi.

Hurriyet

procmac
October 10th, 2008, 06:23 AM
Is there any news regarding the motorway from Ankara to Pozanti?

Kuvvaci
October 10th, 2008, 06:25 AM
Anatolia knows it better!

Anatolia
October 10th, 2008, 12:49 PM
As far as I know, two of the eight lots are under construction. These under construction lots are between southeastern Aksaray, Niğde and Pozanti.
The other six contracts are on hold. (It was going to be in the investment plan of the government next year but who knows what is going to happen next year!?)

Also nowadays some construction companies are trying to buy onhold contracts for the future! :sly:

Toker
October 10th, 2008, 12:52 PM
http://img246.imageshack.us/img246/8611/izmiristanbulotobansu0.jpg

Ya kim planlıyor bunları... gerçekten anlamıyorum. Eski yolların yanına paralel yol yapmak sadece o yolun yükünü hafifletir. Onun yerine birden fazla yolun yükünü hafifletecek alternatif yollar düşünmek lazım.

Eğer ulaşılacak son nokta Ankara'yı da Izmir'e bağlamaksa, bunu Bursa-Izmir arasını ayrı, Ankara-Izmir arasını ayrı (ve Ankara'yı Bursa'ya bağlamayarak) yapmak yerine üçünü ortada birleştiren bir güzergahla çok daha hesaplı yapabilirlerdi (misal: aşağıdaki resim). Tamam Bursa'nın güneyi Uludağ'ın çevresi dönülse de engebeli, ama toplamda 200-300km daha az otoyol yapıp şehirleri birbirine daha iyi bağlamak için oralara da bir iki tane tünel-viyadük yapılırdı.

http://img232.imageshack.us/img232/3307/centerpointlg6.jpg
(tabii o çizgiler düz değil araziye uygun şekilde kıvrımlı hayal edin)

Messi
October 10th, 2008, 01:05 PM
Yol planlamak öyle MSpaint ile cizgi cizmek kadar kolay degil. Sen bu cizgileri cizergen istimlak isini yada dogasal engelleri isin icine kattin mi? Belki senin cizdigin yönde 10 tane 10 km uzunlugunda tünel ve 20 tane viyadük yapmak gerekecek. Ayrica senin planina göre otoban Balikesirden nedense gecmiyor, onun yerine bursanin güneyinde kalan bos bir yerden geciyor, buna da anlam veremedim. Sanirim bunu Otoban'i Ankara'ya baglamak icin yapmissin Ankara-Eskisehir arasinda zaten Otoban kalitesinde bir yol var, bunu sadece Kütahya üzerinden Izmir'e uzatmak yeterli olacak.

Toker
October 10th, 2008, 01:11 PM
ben de tam fazla incelemeden atıp tutmayayım diye ustteki mesajı kaldırmıştım, burada durduğu 3 dakikada yakalamışsın. Ne yapayım geri koydum.

Cevaplar: istimlakı katmadım, topografiyi inceledim. Orası 2-3 tünel ve 3-5 viyadükten fazla tutmaz. (10 tane 10 km ne ya, o çizginin kendisi 100km yok ki zaten)
Balıkesir'den niye geçsin ki? oralar duble yol zaten, ana Istanbul-Izmir yolu başka güzergaha kaydığı anda bomboş kalır.
Dikkatli okursan "eğer amaç Ankara'yı da bağlamaksa" diye başladım, ve bu amaç için minimum yol uzunluğuna doğru gittim. Yoksa bence Ankara-Izmir çok gereksiz, trafik yükü günde 3000 araç civarı bişey (Istanbul-Izmir, Denizli-Aydın, Izmir Bergama 8-10 k).
Duble yol var otoyola gerek yok mantığıyla gidersen olay zaten kopar gider - Bursa'dan Balıkesir'e de var o zaman.
Benim yaptığım da senin dediğinden çok farklı değil, Eskişehirden sonra Kütahyanın az kuzeyinden Izmir ve Bursa'ya bağlantı.

PS: yol güzergahı çıkarmayı biz de biliyoruz, ama hobi olarak girdiğim bir forumda birkaç çizgiden fazla uğraşmaya tabii ki de üşenirim.

Kuvvaci
October 10th, 2008, 01:15 PM
As far as I know, two of the eight lots are under construction. These under construction lots are between southeastern Aksaray, Niğde and Pozanti.
The other six contracts are on hold. (It was going to be in the investment plan of the government next year but who knows what is going to happen next year!?)

Also nowadays some construction companies are trying to buy onhold contracts for the future! :sly:

what happened to the new roads like Istanbul-Izmir wich was announced? We were expecting for the bids process, and it is said that private roads will be built (yap-işlet-devret). No voice about it! :ohno:

Toker
October 10th, 2008, 01:33 PM
On the other topic - the 7 hills 7 tunnels; It reminds me of the Big Dig - which placed expressways under Boston, and became the most expensive underground project ever. And, Boston is flat. The point is to get the heavy traffic out of the city center - but it goes underneath, rather than around the city.

serdar samanlı
October 10th, 2008, 01:51 PM
On the other topic - the 7 hills 7 tunnels; It reminds me of the Big Dig - which placed expressways under Boston, and became the most expensive underground project ever. And, Boston is flat. The point is to get the heavy traffic out of the city center - but it goes underneath, rather than around the city.

I think so.

berohero
October 10th, 2008, 05:53 PM
yaa Aydin - Denizli ?

hatta Denizli -Antalya ... ?

biz yine havamizi'mi aldik ?

evet biz YİNE havamızı aldık çek içineeeee

procmac
October 11th, 2008, 03:00 AM

Are the two lots which are under construction now relatively more difficult and/or expensive to build than the other six lots? (because of difficult terrain conditions).

I also thought there were plans to extend the highway from Sanliurfa to Mardin and eventually to the Habur bordergate with Iraq: have you heard any thing about the extension to Mardin and/or other extensions?

Are there any plans to connect Alanya with Mersin via a motorway? I know it would probably be very expensive and quite difficult, but it would enable a more spread and more healthy growth of tourism and qould enable to distribute tourism related jobs and prosperity to a larger part of the country. The current road between Alanya and Mersin seems to be quite awful and dangerous.

procmac
October 11th, 2008, 03:08 AM
evet biz YİNE havamızı aldık çek içineeeee

I think that Aydin-Denizli has a higher probability to be built first, if it is to be built as the traffic density on that traject seems to be higher. As far as I know the Aydin-Denizli motorway project was cancelled quite some time ago.

icy
May 18th, 2009, 02:49 PM
I heard from someone and they are told by bus drivers..The double motorway between Samsun and Ankara is completed..It is a very important development.

ghost rider
June 18th, 2009, 02:56 PM
Bişey dikkatimi çekti şu an en uzun otoyol İZMİR sınırları içinde. Tabi coğrafi şeklinden dolayı avantajlı(kuzey-güney-batı):)
http://www.kgm.gov.tr/
Bi de şu an inşaa halinde otoyol var mı acaba? Çünkü sitede bazı bitmiş olanların inşaat halinde olduğu yazıyor hala.Mesela Şanlıurfa otoyolu bitmiş ama inşaat halinde yazıyo.Ne kazma site yapmışlar ya hayret.Bu arada Gaziantep-Şanlıurfa 55 dakkaya inmiş.

meow
June 20th, 2009, 08:13 AM
Bağlantı yollarını vs katarsan eminim İstanbul olacaktır. Haritaya aldanma

İstanbul'da 1. çevre var 2. çevre var. Bunları birbirine bağlayan yollar var. Yine de yetmiyor ya...

Kap Anamur
June 20th, 2009, 09:07 PM
http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=861063&title=gebzeizmir-otoyolunda-en-uygun-teklif-nurolun

Gebze-İzmir otoyolunda en uygun teklif Nurol'un

Uzun süredir beklenen 421 kilometrelik Gebze-İzmir otoyolu ve İzmit Körfez Geçiş projelerinin ihale sürecinde sona gelindi. Yap-İşlet-Devret (YİD) yöntemiyle yaptırılacak projenin en kısa yapım ve işletme süresini, 22 yıl 4 ay ile Nurol İnşaat-Özaltın İnşaat-Makyol İnşaat-Astaldi İnşaat-Yüksel İnşaat-Göçay İnşaat Ortak Girişimi verdi.

Bakanlar Kurulu onaylarsa Nurol'un başını çektiği ortak girişim grubu projenin inşaatına başlayacak. Bu sırada ihaleye giren diğer grup olan Cengiz-Kolin-Mapa-Limak İnşaat Ortak Girişimi ise yine yapım ve işletme dahil süreyi 34 yıl 9 ay olarak verdi. Bu grubun avukatı Ayhan Yılmaz diğer ortak girişim grubunun teklif mektubu diye bir zarf hazırlamadığını, teklifi içerisinde teklif mektubu diye bir zarf bulunmadığını iddia etti. Bunun üzerine İhale Komisyonu Başkanı Karayolları Genel Müdür Yardımcısı İhsan Akbıyık, ihale başladıktan sonra konsorsiyumlardan birinin itiraz ettiği ve komisyona konuya ilişkin 2 kez yazılı dilekçe sunduğunu söyledi. Komisyonun durumu değerlendirdiğini belirten Akbıyık, konuyu ilgili mercilere ilettiklerini ve kendileri açısından hukuki bir sakınca bulunmadığını söyledi. Türkiye Müteahhitler Birliği ve İzmit Körfez Geçişi ihalesinde en kısa süreli teklifi veren konsorsiyumda yer alan Göçay İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erdal Eren, "Bizim konsorsiyum teklif vermeseydi ve diğer konsorsiyum tek başına o teklifle ihaleyi alsaydı 10 ile 12 milyar dolar arasında ülkeye daha fazla maliyeti olacaktı." dedi.

Türkiye'nin batısında Kuzey-Güney koridorunda ulaşımı rahatlatmak üzere Gebze'den İzmir'e uzanacak bir otoyol ile Körfez'e köprü yapılmasını içeren ihale, firmaların talepleri üzerine daha önce 2 kez ertelenmişti. İzmit Körfez Geçişi ve Bursa-Balıkesir-İzmir Otoyolu, Gebze'den başlayacak ve Körfez'i köprüyle geçerek Orhangazi'ye bağlanacak. Bursa üzerinden devam edecek otoyol, Balıkesir'den geçerek İzmir'e uzanacak. Otoyolun uzunluğu 421 kilometre olacak. Karayoluyla 6,5 saat olan İstanbul-İzmir arası seyahat süresi, proje tamamlandığında 3,5 saate inecek, yıllık 870 milyon lira tasarruf sağlanacak, İstanbul-İzmir arası 140 kilometre kısalacak. Edirne-İzmir arasında kesintisiz otoyol ulaşımını sağlayacak olan projenin, güzergahta bulunan Yalova, Bursa, Balıkesir, Manisa ve çevre illerin ekonomisi için de büyük önem taşıdığı belirtiliyor.

ghost rider
June 20th, 2009, 09:11 PM
Bağlantı yollarını vs katarsan eminim İstanbul olacaktır. Haritaya aldanma

İstanbul'da 1. çevre var 2. çevre var. Bunları birbirine bağlayan yollar var. Yine de yetmiyor ya...

Yok haritadan söylemedim zaten.KGM sitesinde yazıyo tek tek hangi şehirde kaç km otoyol olduğu.

l'eau
June 20th, 2009, 11:23 PM
urlada da yeni bi otoyol var ama nekadar uzun bilmiorm.ayrıca oldukça dandik.(hayır çeşme otobanından bahsetmiyorum)

DU999
June 21st, 2009, 12:53 AM
Consortium wins huge highway tender

ANKARA - The first phase of the most expensive highway tender in Turkish history has resulted in victory for a consortium led by Nurol Construction Group during Friday’s bidding in the capital.

The consortium, consisting of sector giants Nurol, Özaltın, Makyol, Astaldı, Yüksel and Göçay, bid the shortest construction and operation term for the İzmit Bay Crossing and Bursa-Balıkesir-İzmir Highway Project. The consortium offered to build and then operate the projects for 22 years and four months, and then transfer it to the state.

Its only rival was another consortium consisting of Kolin, Mapa, Limak and Cengiz İnsaat. Speaking to the Anatolia news agency, İhsan Akbıyık, deputy director-general of the Highway Authority, noted that the tender process had been opened April 9.

Rival bidder complains

The bid was a controversial one, with Ayhan Yılmaz, a lawyer for the rival consortium, claiming the Nurol group had failed to prepare a letter of proposal.

Akbıyık said there was no legal problem with the process and that the losing consortium had offered a period of 34 years and nine months, while the winning one said it would transfer the whole operation to the public in 22 years and four months.

Speaking to reporters, Yılmaz reiterated his claim that the winning consortium had failed to produce a letter of proposal in accordance with the law.

If the government approves Friday’s result, the winning consortium will start building a highway from Gebze, near Istanbul, to the Aegean city of İzmir, and begin constructing a bridge over İzmit Bay. The highway will be 421 kilometers long.

The project is expected to cut highway travel times between Istanbul to İzmir from six and a half hours to three and a half hours, resulting in an annual savings of 870 million Turkish Liras.

hürriyet

Leofold
June 21st, 2009, 02:04 PM
As a tax payer, I demand my taxes to be spend on this project rather than the 3rd bosphorus bridge nightmare.

UltrAslanErkan
June 22nd, 2009, 08:30 PM
News:
http://www.arkitera.com/h42406-dev-projenin-ihalesi-tamam.html

ghost rider
June 22nd, 2009, 10:47 PM
http://www.ntv.com.tr/id/24977853/
İşte İstanbul'da yolların hali.

l'eau
June 23rd, 2009, 07:48 AM
nie haftasonu diilde haftaiçi tamir ediyolar?

DU999
June 23rd, 2009, 10:29 PM
haftasonu tamircilerde calismiyor :colgate:

l'eau
June 23rd, 2009, 11:43 PM
iyide tamirciler tatil yapcak diye bu kadar insan göz ardı edilemez.

Messi
June 24th, 2009, 11:19 AM
l'eau aklini kullanmaya nerdersin? Bu köprü 40 is gününde bitecek, eger her hafta sonu calissalardi bu 40 hafta ediyor, yani nerdeyse bir yil sürecekti ve haliyle calisma yapilan seritler de 40 hafta kapali kalacakti, su an sadece 40 gün Istanbul'un en az trafige sahip olddugu zaman yapiliyor.

Ayrica millet niye sinirleniyor anliyamiyorum. Demekki köprünün bakim zamani gelimis, yapacak birsey varmi!!

Influence
June 24th, 2009, 01:22 PM
iyide tamirciler tatil yapcak diye bu kadar insan göz ardı edilemez.

Tamirciler de o insanlardan.. Eğer nöbetleşe çalışılırsa (yani hafta sonu çalışan işçilere haftaiçinde iki gün izin verilirse) olabilir. Ama bu da daha fazla işçi demek. Bu da firmanın işine gelmez.

ghost rider
June 24th, 2009, 09:09 PM
Bu aralar moda oldu her haber bülteninde veriyolar köprü trafiğini.Güzel bi arka planla sunuyolar haberi.Arkada Safir falan iyi duruyo.Hemen onun sağında da bi inşaat var köprüden çekilen bu haberlerden gördüm.Acaba hangi inşaat o?

berohero
June 24th, 2009, 10:26 PM
iyi de messi 40 iş gününe 2 şer gün tatilleri eklersek 40 hafta değil 8 hafta etmezmi

Messi
June 25th, 2009, 12:12 AM
Adamlar hergün calisiyor ve 7 haftada bitiriyorlar ama hafta sonlari calisirlarsa 8 hafta mi ediyor? Valla öylesye yapisinlar ama bence bi yanlisin var dimi...

UltrAslanErkan
June 25th, 2009, 05:42 PM
I have a question to the experts here:

Where are needs of Bridges and/or Tunnels in Turkey:

I have 2:
One Bridge over the Dardanelles.(I think it would be an important Project, an would reduce the Traffic throw Istanbul, i think also important fpr the Economic in this Area)

One in they Bay of Izmir(i am not sure if there is a need)

please comment this two Projects and add your Opinions and Proposals...

Influence
June 26th, 2009, 08:02 PM
iyi de messi 40 iş gününe 2 şer gün tatilleri eklersek 40 hafta değil 8 hafta etmezmi

Ulen demekki bi tek ben değilmişim Messi'yle anlaşmada sorun yaşayan. Ama nedense hep Messi'nin tam olarak yanlış anlaşılmasından kaynaklanıyo. Sonradan özür diliyoruz adamdan.

Leau'nun deiğini okursan bi daha , YİNE Messi'nin yanlış anlaşıldığını görürsün. Doğru söylüyo Messi. Leau hem haftaiçi hem haftasonu demiyo dikkat edersen. Sadece haftasonu yapılsın diyo... Saygılar ..:)

berohero
June 26th, 2009, 09:35 PM
ah evet özür d. ozaman :D

Messi
June 27th, 2009, 03:29 PM
Bir sey daha ekliyeyi ozaman :D, adamlar sadece hafta sonu calissalar hafta icide seritler kapali kalacak bos yere cünkü aslaft kazildi yani köprü bos yere kapali kalacak hafta icleri. ;)

icy
June 29th, 2009, 08:26 AM
Yeni model: Taksitlendirme

29.06.2009

BAKAN Yıldırım, altyapı hizmetlerinde kaynak sorununu aşmak için yeni bir model üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Modelin taksitle ödeme olduğunu kaydeden Yıldırım, bu modeli daha çok küçük işler için düşündüklerini söyledi. Yeni modelle kamunun kaynak sorununun aşılacağını, kaynak sorunu nedeniyle 10 yıldan fazla sürecek projeleri, 1 yılda tamamlayabileceklerini belirten Yıldırım, şöyle konuştu: "1000 kilometrelik sıcak asfaltlar yaptıracağız. Parayı da 10 yılda ödeyeceğim.

İlk etapta İzmir-İstanbul, İzmir-Ankara, Denizli-Antalya, Antalya- Isparta-Afyon-Ankara ve Kırıkkale- Delice-Yozgat-Sivas-Erzincan- Erzurum-Kars-Doğubayazıt güzergâhlarını yaptırmayı düşüyoruz. Bu model üzerinde çalışıyoruz. Yolu yaptıracağız, ödeme taksitle olacak."

Sabah

I hope the Minister is talking about dual carriageway motorways..

*Izmir-Istanbul
*İzmir-Ankara
*Denizli-Antalya
*Antalya- Isparta-Afyon-Ankara
*Kırıkkale- Delice-Yozgat-Sivas-Erzincan- Erzurum-Kars-Doğubayazıt

Leofold
June 30th, 2009, 03:56 PM
Again Pozantı-Ankara is skipped. The south is not les important than İzmir. TEM will end in Ankara and re-start in Pozantı for ages I guess.

Influence
June 30th, 2009, 04:57 PM
Antalya -Denizli?? Antalya - Isparta?? Woow those two mean two different tunnels through Taurus Mounts.. HEeey It seems Antalya finally gets what it deserves ...

Messi
July 1st, 2009, 02:53 AM
At least there is duble yol between Ankara and Pozanti.

omercank
July 1st, 2009, 08:51 AM
Yes Messi, you're right however you should keep in mind that Ankara-Pozanti is also really straight with no hills or whatever.

^^Bildigin Konya Ovasi orasi yani, oraya otoyol yapmiycanda nereye yapican. Yap iste 3-4 seritli essek gibi otoyol, hatta ordan cift yolla Burdur, Isparta falan baglanir belki o yola...

Kuvvaci
September 1st, 2010, 09:02 AM
alın duble yollar
http://www.milliyet.com.tr/duble-yol-gol-kuruttu/yasam/haberdetay/01.09.2010/1283490/default.htm

benjiletti
September 7th, 2010, 01:09 AM
alın duble yollar

12 bin km, yapilmis olan o duble yollardan sen hic gecme okey.

evet evet!
beni siz delirttiniz!
söz,müz.:cem karaca

Messi
September 7th, 2010, 11:56 AM
Su anki duble yollardan nasil memnun olabilirsin, inanamiyorum. Sirf oy verdigin parti yapti diye böyle görmemezlikten gelinir mi? Gercekten AKP'yi cok kiskaniyorum, adamlar öyle bir kitleye sahipler ki ne yapsalar o milyonlar hep arkalarinda. AKP'yi elestirmek günah filan mi acaba inanclarina göre? Böyle kitleye sahip olan egitime önem verir mi? haha!

KaraKartalErdal
September 7th, 2010, 12:29 PM
messi kardes tam tersini söylemen gerekiyordu.

elestirmek sevap olsa gerek, o yüzden akp nin her yaptigi isi elestiriyoruz bol bol sevap alalim diye....bi düsün?

elbette her yapilan duble yol benide memnun etmedi ama adamlar hic yoktan yapmaya calisiyor onca engele ragmen.

aslinda cok gec kalinmis bir proje. bu ülkede birbirimize tas atmaktan is yapmasisizki on yillarca. üzülerek yaziyorum bunu: avrupanin bi 20 sene gerisindeyiz malesef.

saygilar

Messi
September 7th, 2010, 01:58 PM
Hayir, biz gayet haklarini da veriyoruz. Yapilan havalimanlari, THY'nin geldigi durum, sehirici ulasimda cag atlamamiz, yapilan tramvay, metro hatlari, sehir dönüsüm projeleri vs.. bunlarla ilgili bir sürü baslik var ve biz bunlarla gurur duyuyor sitede tanitim yapiyoruz. Bir de bu insanoglunun dogasidir. Bir takim basariliysa sanki göreviymis gibi görürüz ama bi basarisiz olsun hemen elestiriler, istifa cagirilari gelir. Bu partiler icinde hep gecerli oldu T.C tarihinde ama nedense AKP'ye laf söyledigin zaman ya da kararlarina karsi ciktigin zaman ya "cagdas yobazsin" ya PKK'lisin ya ergenekoncusun ya da cok basit bir sekilde dinsizsin...

Sadce bir örnek vereyim duble yol konusu hakkinda. Karadeniz duble yolu. Bu yol hakkinda yazilanlara bir bak. Otoban gibi diyoruz, gurur duyuyoruz, 20 senelik yolu sonunda bitirdiler diyoruz ama karsima duble yol diye micirli yol cikinca tüglerim diken diken oluyor. 21. yüzyilda iki sehri bir brine bagliyan bir yol nasil bu kadar standart disi olur? Eski yol olsa neyse eski yakinda yenisi yapilir diyecegim ama yollar daha 1-2 senelik!!!

Rizeli
September 27th, 2010, 03:59 PM
:banana: :banana: :banana: :banana:

İstanbul- İzmir arasını 3,5 saate düşüren yolda temel 2 ay sonra atılıyor

Türkiye'nin en büyük karayolu geçişi olan Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu'na 2 ay sonra kazma vuruluyor.

Yüklenici firmalarla atılan karşılıklı imzalarla hukuki bir engel kalmadığını belirten Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, projeyle İstanbul-İzmir arasının 3,5 saate düşeceğini kaydetti. Yıldırım, Körfez geçişinin ise 1 saatten 6 dakikaya ineceğinin de altını çizdi.

Gebze- Orhangazi- İzmir Otoyolu Yap İşlet Devret Projesi İmza Töreni Karayolları Genel Müdürlüğü'nde yapıldı. Nurol, Özaltın, Makyol, Astaldı, Yüksel ve Göçay firmalarının temsilcilerinin katıldığı imza töreninde Konsorsiyum adına konuşan Nurol İnşaat Temsilcisi Oğuz Çarmıklı, Türkiye'deki siyasi istikrarın iş dünyasının önünü açtığına vurgu yaptı. Çarmıklı "Finansmanın temini için sürdürdüğümüz temaslarda Türkiye'deki siyasi istikrarın ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. Bunun için hükümetimize ortaklarımız adına teşekkür ediyoruz." dedi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ise yaklaşık maliyeti 11 milyar lirayı bulan proje tamamlandığında Türkiye'nin ikinci büyük kenti İzmir ile en büyük kenti İstanbul arasının 3,5 saat gibi bir sürede seyahat edilir hale geleceğini ifade etti. Küresel krizin tüm şiddetiyle devam ettiği sürede yap-işlet-devret modeliyle bu kadar büyük bir projenin başarılı bir şekilde ihale edilmesinin Türkiye son yıllarda elde ettiği güven ve istikrarın göstergesi olduğunu kaydeden Yıldırım, Türkiye'nin iki çeyrekte yakaladığı büyüme rakamlarıyla uzun vadede yatırım yapılabilecek ülkeler arasında en ön sıralarda olduğunu dünyaya gösterdiğine dikkat çekti.

İmzaların atılmasıyla projenin başlamasının önünde hukuken engel gözükmediğine işaret eden Yıldırım, projenin detaylarını şu sözlerle anlattı:

"2 ay içinde ilk temel atılacak ve çalışmalara süratle başlayacağız. Proje sadece bir noktadan başlamayacak. İzmir tarafından birkaç yerden başlayıp çalışmalar eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek. Projenin yapım süresi 7 yıldır. İşletmecilerin projeyi 7 yıl değil 5 yılda tamamlaması için fırsat oluşturmaktadır. Yapım dahil işletim 22 yıl 4 ay. Dünyanın ikinci büyük köprüsü olacak. 30 viyadük, 4 tünel, 230 adet köprü, 18 gişe alanı, 7 servis alanı bulunacak."

Mevcut durumda Körfez geçişinin 1 saati bulduğunun, projeyle bunun 6 dakikaya ineceğinin altını çizen Bakan Binali Yıldırım, hizmetin ekonomiye katkısının zaman ve yakıt tasarrufu karşılaştırıldığında 870 milyon lira olacağını aktararak, "Bursa'ya 1 saatte, İzmir'e 3,5 saatte. Hız kurallarına uyarak uyulmazsa daha hızlı olur. Eskişehir'e 2 saatte gitmek mümkün olacaktır." diye konuştu.

http://zaman.com.tr/haber.do?haberno=1032809&title=istanbul-izmir-arasini-35-saate-dusuren-yolda-temel-2-ay-sonra-atiliyor

System_Halted
September 27th, 2010, 09:07 PM
^^ :banana: Hadi hayırlısı..

İstanbul-İzmir Highway is starting, including the Izmit Bridge.. :cheers:

At least there is duble yol between Ankara and Pozanti.
Kalitesi çok kötü o yolun. Kamyon trafiği de yoğun. Otoyol lazım. En basitinden ülkenin bir ucundan diğer ucuna otoyol olacak resmen. Bu bile yeterli bir sebep. Edirne'den Şanlıurfa'ya otoyol ile gideceksin var mı ötesi?

UltrAslanErkan
September 27th, 2010, 09:17 PM
Great News!!!

Lets hope that the Canakkale Suspension Bridge will follow soon.

UltrAslanErkan
September 27th, 2010, 10:31 PM
Turkey signs deal for largest-ever highway project

Turkish government signed a build-operate-transfer deal with a consortium of six construction companies to carry out country's largest-ever highway project.

Turkish government signed Monday a build-operate-transfer deal with a consortium of six construction companies to carry out country's largest-ever highway project which will link Turkey's largest city Istanbul to third-largest city of Izmir.

The highway will reduce travel time between Istanbul and Izmir from 6 hours 30 minutes to about 3 hours.

Under this $11-billion mega project, world's second-longest suspension bridge will be built over the Gulf of Izmit. The bridge will have a length of 3,000 meters.

Government plans to break ground for the project in two months. It will create at least 10,000 jobs and be completed in seven years, Turkey's Transportation Minister Binali Yildirim told the signing ceremony in Ankara.

The consortium --consisting of Turkish construction firms Nurol, Ozaltin, Makyol, Yuksel, Gokcay and Italy-based Astaldi-- will transfer the highway after 22 years and 4 months, including construction time.

"The project is the largest to be carried out at one time under build-operate-transfer model in Turkey's history," Yildirim said.

"According to our calculations, the project will lead to a time and fuel savings of $870 million a year, which is a presumptive return on investment in 10 or 11 years," Yildirim added.

AA

http://www.worldbulletin.net/news_detail.php?id=64460

ghost rider
September 28th, 2010, 12:04 AM
Azami 7 yıl diyosa 10 yılda biter mi ? :D:D

Genelde öyle oluyo da:)

KenanO
September 28th, 2010, 01:27 PM
^^ :banana: Hadi hayırlısı..

İstanbul-İzmir Highway is starting, including the Izmit Bridge.. :cheers:

Kalitesi çok kötü o yolun. Kamyon trafiği de yoğun. Otoyol lazım. En basitinden ülkenin bir ucundan diğer ucuna otoyol olacak resmen. Bu bile yeterli bir sebep. Edirne'den Şanlıurfa'ya otoyol ile gideceksin var mı ötesi?

Var, Habur sinir kapisi veya Van.. http://1.1.1.2/bmi/www.skyscrapercity.com/images/smilies/smile.gif

www.sercan.de
September 28th, 2010, 02:46 PM
Acilis 2023de olur

UltrAslanErkan
September 28th, 2010, 10:33 PM
Everything is great but again I have say that I wished to see a Train-Connection over the Bridge.

icy
September 29th, 2010, 04:22 PM
İki katlı köprü için proje tamam

Malatya ve Elazığ’ı birbirine bağlayan ve Türkiye’nin en uzun köprüsü olan Fırat Demiryolu Köprüsü’nün üzerine yapılacak karayolu köprüsüyle iki il arasındaki ulaşımın kolaylaşacağı bildirildi.

Malatya Valisi Ulvi Saran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karakaya Baraj Gölü üzerindeki Fırat Demiryolu Köprüsü’nün üzerine ikinci bir kat daha yapılacağını ve bu ikinci katın karayolu ulaşımına açılacağını söyledi.

Demiryolu köprüsünün üzerine yapılması planlanan karayolu projesinin tamamlandığını anlatan Saran, Türkiye’nin en uzun demiryolu köprüsü olan 2080 metre uzunluğundaki Fırat Demiryolu Köprüsü’nün üzerine yapılacak karayolu köprüsünün bölge insanın ihtiyaçlarına cevap vereceğini kaydetti.

Saran, şöyle konuştu: "Elazığ’ın Baskil ilçesinden gelip de Malatya’da ikamet eden 40 binin üzerinde insan var. Ayrıca, Baskil yöresinde yetişen kayısı Malatya’da pazarlanıyor. Burada 20 bin ton civarında kayısı yetişiyor. Bu nedenle gerek Baskil’den Malatya’ya, gerekse Malatya’dan Baskil’e gerçekleşen yolcu trafiği ile kayısı ve tarım ürünlerinin Malatya’ya getirilmesi son derece meşakkatli oluyor.

Bu taşımacılık genellikle barajdan feribotla yapılıyor. 2003 yılındaki feribot kazasında da 10’un üzerinde vatandaşımızın hayatını kaybettiği bilinen bir şey.

Burada karayolu köprüsü olmadığı için karşıdaki ürünler ve ahali bize Kömürhan Köprüsü’nü dolaşarak gelmek zorunda kalıyor. Bu da uzun bir güzergahın katedilmesi anlamına geliyor." Baskil ilçesinden Malatya’ya doğrudan geçişi sağlayacak bir hat olup olmayacağını düşündüklerini anlatan Saran, demiryolu köprüsünün çelik konstrüksiyonun üzerine kaplama yapılarak üst katını karayolu geçişine uygun hale getirip getiremeyeceklerini düşündüklerini ve Ortadoğu Teknik Üniversitesinden Malatya’ya uzmanları davet ettiklerini söyledi.

Saran, şunları kaydetti: "Yaptığımız çalışmalar neticesinde köprünün projesini tamamladık.

Köprünün projesi için yurt dışından da bir uzman çalıştı. Yapılan mühendislik hesaplarına göre köprünün ayakları epeyce sağlam. Üzerindeki çelik yapı da mukavemete sahip olmakla birlikte ağır tonajlı kamyonların da geçebileceğini dikkate alarak kenarlıklarına takviye yaptık. Köprünün çelik konstrüksiyonunu yeni demir çelik ilavesi ile güçlendireceğiz. Köprünün üzerine yapılacak olan bir kaplama ile Malatya tarafından ve Elazığ tarafından bir rampa ile iki yönlü ulaşım sağlanacak." Köprünün Türkiye’nin ilk iki katlı köprüsü olacağını ifade eden Saran, şöyle konuştu: "Köprünün projesini Karayolları Genel Müdürlüğüne gönderdik. Köprünün gelecek yılın programına alınmasını umuyoruz. Köprünün yakın gelecekte hizmete açılması sonucu bölgeye hareketlilik gelecek. Hem Malatya’dan köprüye kadar hem de köprüden Baskil’e kadar olan yollar Karayolları Genel Müdürlüğünün yol ağına alınacak. Bu yollar da iyileştirilecek."

Milliyet

icy
September 29th, 2010, 04:29 PM
Zor bir insaata benziyor..

System_Halted
September 30th, 2010, 11:49 PM
Var, Habur sinir kapisi veya Van.. http://1.1.1.2/bmi/www.skyscrapercity.com/images/smilies/smile.gif
Doğru. :D Ama ben yapımı yarım bırakılmış otoyoldan bahsediyorum. Olası otoyollardan değil. :)

UltrAslanErkan
October 17th, 2010, 03:50 PM
$100 billion in transportation projects planned for next 13 years

The Turkish government has decided to implement several major transportation projects totaling $100 billion by the year 2023, the 100th anniversary of the Republic of Turkey.

http://medya.todayszaman.com/todayszaman/2010/10/17/billion.jpg

The largest land and railway strategy ever implemented in Turkey will aim to connect the east to the west and the south to the north. China and Russia are among the countries interested in these projects.

According to information Sundays Zaman obtained from the Turkish State Railways (TCDD), which is affiliated with the Ministry of Transportation, the government plans to invest $100 billion in transportation by 2023. In addition to constructing a new strait in stanbul, Prime Minister Recep Tayyip Erdoan also plans to build two new bridges on the stanbul and Dardanelles straits. There is also a project to build a new railway from Samsun and Trabzon to the port of Mersin to reduce freight traffic on the Black Sea. Together with a project to extend the oil and natural gas pipeline in Samsun to Ceyhan, the government aims to also complete a two-line railway project by 2023. Since 2002 the Justice and Development Party (AK Party) government has opened 12,000 kilometers of divided highway, and the prime minister plans to increase this to 19,000 kilometers by the end of this year. The total length of divided roads will be increased to 32,000 kilometers by 2023.

Since 2002 the Justice and Development Party (AK Party) government has opened 12,000 kilometers of divided highway, and the prime minister plans to increase this to 19,000 kilometers by the end of this year. The total length of divided roads will be increased to 32,000 kilometers by 2023. In 2003 the total length of divided highways in Turkey was just 6,500 kilometers, and construction is currently under way to build a further 5,000 kilometers of divided highway.

According to information Sundays Zaman obtained from the General Directorate of Highways, the AK Party has spent $12 billion on divided highway projects alone and plans to invest an additional $15 billion by 2023.

$100 billion in projects are ready

According to data from the Ministry of Transportation, the AK Party government has invested $41 billion in transportation projects since 2002 and plans to invest a further $100 billion (around TL 150 billion) on transportation projects by 2023.

According to a plan designed at a transportation forum held in 2009, the General Directorate of Highways will continue to work on completing divided highway projects by 2023, while the Ministry of Transportation will implement highway projects on the basis of the build-operate-transfer (BOT) model, taking high cost rates into consideration. The total cost of BOT highway projects is expected to reach $35 billion.

The first BOT tender by the Ministry of Transportation was for the Gebze-zmir highway and the zmit Gulf Crossing Project. The zmit Gulf Crossing and the Gebze-Orhangazi-zmir highway project, connecting stanbul to zmir, is expected to cost around $6 billion.

Included in this project are plans for the construction of the second longest bridge in the world. The bridge, to be built over the Gulf of zmit, will be 1,700 meters long, making it the second longest bridge after the Akashi Bridge in Japan. The cost of construction of the bridge alone is expected to be around $2 billion. The government aims to have the projects Gebze-Orhangazi-zmir section completed within four years. While the entire project was predicted to be completed within seven years, the company that won the tender has promised completion within five.

A third bridge for stanbul

The second project that the Ministry of Transportation is preparing to put out for tender is the Northern Marmara Highway Project, which will include the construction of a third bridge over the Bosporus.

This project is estimated to cost around $6 billion, with the price tag for the bridge alone expected to be $1 billion. The project will connect the Black Sea coastal road to stanbul. Several companies in France, South Korea, Japan, China and Italy are interested in this project. The Tekirda-Çanakkale-Balkesir Highway Project, which includes the construction of a bridge over the Dardanelles Strait, is expected to be opened to bids in the first six months of 2011.

The Tekirda-Çanakkale-Balkesir Highway and the Dardanelles Strait Bridge Project, which will connect the E-5 highway to the Aegean via Çanakkale, is one of the Ministry of Transportations most valued projects. This project to divert traffic coming from Europe directly to Aegean and western Mediterranean regions is estimated to cost $5 billion. The bridge alone is expected to cost around $1.5 billion. The government believes the outcome of this project will be a reduction of traffic through stanbul.

The Ministry of Transportations 76 kilometer-long Marmaray project, providing an underwater link between the Asian and European districts of stanbul, is nearing completion. Once the construction of the railway has been completed a tube tunnel for vehicles will also be opened up.

Once the $1 billion project, whose groundbreaking ceremony was officiated by Erdoan on May 9, 2004, is finalized, people will be able to cross from Europe to Asian in two minutes. Another project by the ministry by 2023 has the aim of connecting the Ankara-stanbul highway to the Adana-Mersin highway. To implement this project, the ministry will first hold a tender for the Ankara-Nide Highway Project.

http://todayszaman.com/tz-web/news-224606-100-billion-in-transportation-projects-planned-for-next-13-years.html

Leofold
October 18th, 2010, 08:18 AM
Finally someone is actually speaking about the connection between the two major highways İstanbul-Ankara and Niğde-Şanlıurfa... I hope it will be completed "before" 2023...

icy
November 3rd, 2010, 09:48 PM
1.1.2010 itibari ile yol calismalari haritasi

http://www.kgm.gov.tr/SiteCollectionImages/KGMimages/Projeler/BolunmusYolCalismalariHaritasi.jpg

Influence
November 5th, 2010, 01:19 AM
Icy mükemmelsin. Hep böyle birşey isteişimdir. Saol.

hakan44
November 16th, 2010, 06:12 PM
d300 kara yolu alt geçit çalışması
ankara gaziantep kara yolu olarak ta geçiyor artık şehrin içinde kaldığı ve bazı noktalarda tıkanma yaşandığı için yaklaşık 2.5 km lik bölümü yeniden düzenleniyor.

http://img716.imageshack.us/img716/5688/muhammed11malatya2010ki.jpg (http://img716.imageshack.us/i/muhammed11malatya2010ki.jpg/)

http://img266.imageshack.us/img266/508/eko44ekranalintisi51.jpg (http://img266.imageshack.us/i/eko44ekranalintisi51.jpg/)

http://img101.imageshack.us/img101/9430/muhammed19malatya2010ki.jpg (http://img101.imageshack.us/i/muhammed19malatya2010ki.jpg/)

Triple C
November 17th, 2010, 03:22 AM
^^ Bu underpass (alt geçit) 2x3 şeritli mi olacak? Ayrıca tam olarak nerede? Neden çevre yolu yapılması düşünülmemiş?

hakan44
November 17th, 2010, 01:36 PM
Bu underpass (alt geçit) 2x3 şeritli mi olacak? Ayrıca tam olarak nerede? Neden çevre yolu yapılması düşünülmemiş

bu altgeçit malatya merkezden geçecek. kaç şeritli olacğını biliyorum ancak bu alt geçitin 1-2 km ilerisindeki alt geçit 2x2 heralde buda öyle olur. çevre yolu fikrine gelince burası aslında çevre yolu ve şehrin içinde kaldı. şu anda kuzey çevre yolu projesi hazırlanıyor.

UltrAslanErkan
November 28th, 2010, 10:23 PM
Bursa-İzmir otoyolu Çanakkale Boğaz Köprüsü’ne bağlanacak

http://www.rayturk.net/?p=15666

just the rail connections are missing...

ghost rider
November 28th, 2010, 10:59 PM
İzmir Körfez Köprüsü ne olacak ya ? 20 yıl içinde yaparlar mı ?

Influence
November 30th, 2010, 08:36 PM
Öyle bir köprü yapacaklarını zannetmiyorum. Kaldı ki İzmit ve Çanakkale ye yapılacak köprüleri düşünürsek İzmir'e yapılacak köprü pek faydalı görünmüyor. Değmez harcanacak paraya.. En azından mevcut ekonomiyle.

UltrAslanErkan
November 30th, 2010, 09:03 PM
Öyle bir köprü yapacaklarını zannetmiyorum. Kaldı ki İzmit ve Çanakkale ye yapılacak köprüleri düşünürsek İzmir'e yapılacak köprü pek faydalı görünmüyor. Değmez harcanacak paraya.. En azından mevcut ekonomiyle.

It is maybe as useful as the projected bridges in Izmit and Canakkale but I think it would be important for Izmir. I never been in Izmir and I don't know the city well, so somebody from Izmir could help us with his opinion.

ghost rider
November 30th, 2010, 09:30 PM
Kesinlikle yapılmalı tabi ki.

Bu kadar büyük bir nüfusa sahip bir şehre ve bu kadar çok kara parçasının içine girmiş bir körfeze köprü yapmak tabi ki çok işe yarar.

Japonya ya da Çin gibi ülkeler bizim coğrafyaya sahip olsalardı eminim İzmir körfezinde en az 2 adet köprü olurdu.

UltrAslanErkan
November 30th, 2010, 09:31 PM
Yapilsa ama üstünden metro gecmesi lazim...

ghost rider
November 30th, 2010, 09:32 PM
Geçsin o da geçsin tabi.

UltrAslanErkan
November 30th, 2010, 09:36 PM
1.Izmit
2.Canakkale
3.Izmir

Umarim yapilir...

Triple C
December 1st, 2010, 06:18 AM
İzmir körfez geçişi ile ilgili Ahmet Vefik Alp'in halihazırda bir projesi (http://www.alparchitects.com.tr/kv_detay.asp?id=6) mevcut;
http://www.alparchitects.com.tr/kentsel_vizyon_resimleri/izmir%20korfez%20gecisi.jpg
http://www.alparchitects.com.tr/kentsel_vizyon_resimleri/izmir%20korfez%20plan.jpg
Tabi medya'dan bazı gözübozuklar yüzünden bize İzmit köprüsü diye yutturulmaya çalışılıyor.

cbk
December 1st, 2010, 12:55 PM
Kent estetiği açısından köprü İzmir'e çok yakışır. Özellikle de ışıklı gece görüntüsü. Ama 10 yıl içinde yapılacağını sanmıyorum. Kuzey nüfusunun artması gerekiyor bunun için. İstanbul'un Anadolu yakası gibi İzmir'in kuzey yakası.

cuysal88
December 1st, 2010, 03:47 PM
Kent estetiği açısından köprü İzmir'e çok yakışır. Özellikle de ışıklı gece görüntüsü. Ama 10 yıl içinde yapılacağını sanmıyorum. Kuzey nüfusunun artması gerekiyor bunun için. İstanbul'un Anadolu yakası gibi İzmir'in kuzey yakası.

Geçen uçaktan geçerken gördüm dehşet bir şekilde İzmir kuzeye doğru büyüyor.10 yıla kadar güneyi geçer ^^

Triple C
December 1st, 2010, 08:21 PM
Bence Alsancak'tan Karşıyaka'ya marmaray benzeri bir tüpgeçit yapılsın, mesafeden ve körfezin sığ olmasından Marmaray'ın üçte birinden az bir maliyeti olur.

ghost rider
December 2nd, 2010, 12:32 AM
Bence Alsancak'tan Karşıyaka'ya marmaray benzeri bir tüpgeçit yapılsın, mesafeden ve körfezin sığ olmasından Marmaray'ın üçte birinden az bir maliyeti olur.

Ona gerek yok çünkü altınyoldan gidersen fazla dolanmış olmuyosun ama çiğlideki biri balçovaya giderse onun suçu ne körfezi niye dolanıyo.

The Cake On BBQ
December 2nd, 2010, 01:10 PM
Bence İzmir daha çok batı'ya doğru büyüyor.

Triple C
December 2nd, 2010, 02:01 PM
^^ Manisa'yı Büyükşehir sınırlarına alması yakın mıdır?

ghost rider
December 2nd, 2010, 09:21 PM
Sabuncubeli tüneli yapıldığında birleşecek zaten.

UltrAslanErkan
December 2nd, 2010, 10:14 PM
Sabuncubeli tüneli yapıldığında birleşecek zaten.

Bu projeyi ilk defa guydum, biraz googlelatdim... u/c mi? faydalimi= Izmir-Manisa arasini ne kadar kisalticak? Tünel ne kadar uzun olacak?

cbk
December 2nd, 2010, 10:49 PM
Ona gerek yok çünkü altınyoldan gidersen fazla dolanmış olmuyosun ama çiğlideki biri balçovaya giderse onun suçu ne körfezi niye dolanıyo.

Dolanmıyor ki, ferry'e biniyor, güzel güzel geçiyor karşıya :) Tüp geçit yapılmasını çok isterdim ama henüz çok ihtiyaç yok şu an. Yeni vapur ve ferrylerimiz de gelince deniz ulaşımı daha da kullanışlı olacak.

^^ Manisa'yı Büyükşehir sınırlarına alması yakın mıdır?

Pek dile getirilmese de çok yakında Manisa fiziken İzmir'e 'yamanacak'.

Bu projeyi ilk defa guydum, biraz googlelatdim... u/c mi? faydalimi= Izmir-Manisa arasini ne kadar kisalticak? Tünel ne kadar uzun olacak?

Manisa İzmir arası zaten çok kısa. Ancak Sabuncu Beli Geçidi tüm çalışmalara rağmen tehlikeli ve ulaşımı yavaşlatıyor. Bu plan henüz bir proje bile değil, yani ortada bir proje yok. Ama fikir olarak kulislerde konuşuluyor :) Yakında gündeme alınacaktır.

ghost rider
December 3rd, 2010, 02:31 PM
Ya feribotlarla geçiliyor körfez evet biliyorum. Ama teferruatlı bir iş. Git oraya bekle sonra bin geç.

O zaman dediğine göre İstanbul'da da feribotlar çalışsın, İzmit'te de feribotlar çalışmaya devam etsin köprü yapmasınlar. OLur mu öyle şey.

Ayrıca ücreti çok fazla feribotların. Ama zaten bu İzmit teki de yüksek fiyattan olacak o ayrı da. Birçok kişi yine körfezi dolanmayı tercih edecek.

cbk
December 5th, 2010, 11:17 PM
Ben de yapılması taraftarıyım, ancak şunu göz önünde bulundurmak gerekir, şehrin kuzey yakası batı'ya doğru genişleyemez, çünkü Çiğli'den sonrası doğal miras kuş cenneti ve etrafındaki bataklık alandan ibaret. Şehir Menemen'e doğru genişliyor. Bu da köprü veya tünel kullanımının avantajını azaltıyor. İstanbul'da köprü olmak zorunda, orada dolanabilecekleri bir körfez yok. Tabii Kaklıç havaalanı sivil olursa ve Çiğli kalabalıklaşırsa yine de düşünülebilir.

Triple C
December 6th, 2010, 12:02 AM
^^ Manisa-Çeşme aksında alternatif?

ghost rider
December 6th, 2010, 12:09 AM
Manisa ile alakası olmaz bu projenin. Bence çok faydalı olur yapılmalı.

icy
February 17th, 2011, 08:28 PM
Bursa-Ankara arası 60 kilometre kısalacak

Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından yaptırılan Turanköy'de yapımı süren çevre yolunda incelemelerde bulunan Vali Şahabettin Harput, İstanbul-Bursa-İzmir otoyolu ve Bursa' yı Ankara'ya bağlayacak olan otoyolle ilgili açıklamalarda bulundu.

Karayolları 14. Bölge Müdürü Turgay Mesci'den otoyolun Turanköy-Yenişehir bağlantı noktası ve yol yapım çalışmaları hakkında bilgi alan Vali Şahabettin Harput, Bursa çevreyolunun son 6 buçuk kilometresinin tamamlanmak üzere olduğunu söyledi. Çalışmaların 15 Mart'a kadar bitirileceğini vurgulayan Vali Harput, “Artık Ankara, İzmir ve İstanbul tarafından gelenler ve acil işi olanlar Bursa'ya girmeden, transit olarak geçecekler. Bursa için çok önemli bir hizmet. Çevreyolunun tamamı için harcanan para yaklaşık olarak 1 buçuk milyar TL civarında. Bu tabi çok büyük bir rakam. Bu devletin gücü bu rakamları bulmaya yetiyor. Ve daha büyük rakamları da bulacak” dedi.

İHALE 2012'DE...

İhale edilen İstanbul-Bursa-İzmir otoyolunun 5 yıl içerisinde bitirilerek hizmete gireceğini de sözlerine ekleyen Harput, bu projenin tamamlanmasıyla İstanbul-Bursa-İzmir arasındaki mesafenin 3 saate ineceğini hatırlattı. Duble yollar ve Mezit bölgesinde devam çalışmaların yanısıra çok önemli bir projenin daha Bursa gündemine alındığına dikkat çeken Harput şöyle devam etti:

“Şuanda Bursa-Ankara otoyolunun başlangıç noktasında bulunuyoruz. Bundan sonra Bursa-Ankara otoyolunun da şuandan itibaren proje çalışmaları başlamış. Ve proje çalışmalarının bitiminden sonra Bursa-Ankara arasının da otoyol olarak ihale edilerek yapılması konusu gündeme alınmıştır. Bursa-Ankara arasındaki yol şuanda 385 kilometre. Otoyol haline gelmesiyle bu mesafe 325 kilometreye düşecek. Ve 60 kilometrelik bir kısalma olacak. Yolun kısmen virajlarında, rampalarında, geçiş emniyeti bakımından daha uygun yerlere doğru güzergah seçimi yapmak suretiyle mesafe kısalacak. Ayrıca Bursa-Ankara arasındaki süre de çok daha azalacak. Ama bu süreçte henüz proje aşamasındayız. Muhtemelen 2012 yılı içerisinde bu otoyolun yapım ihalesine geçeceğiz. Ancak şuanda henüz ihale aşamasına gelinmediği için bir şey dememiz mümkün değil.”

Olay Gazete

The Cake On BBQ
February 17th, 2011, 10:06 PM
İzmir-İstanbul otoyolundaki gelişmeler neler acaba...?

Trabzonspor
February 28th, 2011, 05:46 PM
İzmir-İstanbul Otoyolu'nun temeli atıldı

http://medya.zaman.com.tr/2011/02/28/otoyol.jpg

İzmir-İstanbul arasını 3 saate indirecek otoyolun temeli Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Devlet Bakanı Mehmet Aydın ve Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün katıldığı bir törenle atıldı. fotoğraf: cİhan, Tekİn Gürbulak

İstanbul Boğazı'na yapılacak ikinci tüp geçidin ardından dün de son yılların en büyük ulaştırma projelerinden biri olan İzmir-İstanbul Otoyolu'nun temeli atıldı.

377 kilometrelik mesafeyi 3 saate indirmesi beklenen proje çerçevesinde İzmit Körfezi'ne de dünyanın en büyük ikinci asma köprüsü inşa edilecek. Otoyolun ilk etabının temeli 28 Ekim 2010 tarihinde Gebze'de atılmıştı. Dün de güzergâhın diğer ayağı olan İzmir bölümü için çalışmalar başladı. Temel atma töreninde konuşan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, yolun tamamlanmasıyla İzmir'in geleceğinin aydınlanacağını söyledi.

AK Parti iktidarı yönetime gelince, bekleyen büyük projelerin teker teker hayata geçtiğini, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın önceki gün Sirkeci'den denizin 60 metre altından yürüyerek Üsküdar'a geçtiğini belirten Yıldırım, "Bu tüneller, Türkiye'nin aydınlık yarınlarının tünelleridir. Bazıları tünellere girdiler, tünellerin içinden çıkamadılar. Bolu Tüneli'ne girdiler, içinde kaldılar. Ayaş Tüneli'ne girdiler, içinde kaldılar. O tünelleri de açmak, Türkiye'nin yolunu da açmak, istikbalini de hazırlamak sizin iktidarınıza nasip oldu. Çünkü bu ülke sevdalısı, Türkiye sevdalısı, gece gündüz demeden bu ülkenin geleceği için çalışan, gayret eden bir Başbakan'ımız var." dedi.

İzmit'e de dünyanın en büyük ikinci asma köprüsünün inşa edileceğini ve 1,5 saatlik bu geçişin 6 dakikada sağlanacağını dile getiren Bakan Yıldırım, "İşte medeniyet bu, işte hizmet bu. Proje 11 milyar TL. Şu anda Avrupa'da bundan daha büyük bir proje yok. Dünyanın dördüncü büyük projesini İzmir için yapıyoruz. Çünkü siz buna layıksınız." diye konuştu. Herkesin bu projeyle gurur duyması gerektiğini vurgulayan Yıldırım, yatırım tutarının 53 ülkenin milli gelirinden daha büyük olduğunu aktardı. Yıllardır el atılmayan Aydın-İzmir demiryolunu da tamamen yenilediklerini, buraya yeni tren setleri koyduklarını, artık çok konforlu bir şekilde iki il arasında demiryolu yolculuğunun yapıldığını kaydeden Binali Yıldırım törene katılan vatandaşların Ödemiş ve Tire'ye de bölünmüş yol istemeleri üzerine, "Canınız sağ olsun, istediğiniz bölünmüş yol olsun. Tire'nin de yollarını yaparız." karşılığını verdi. İzmir için 8 yılda '4,5 milyar TL'lik' yatırım yaptıklarını, bunun '2,5 milyar lirasının' ulaştırma yatırımları olduğunu bildirdi.

http://medya.zaman.com.tr/2011/02/28/otoyol1.jpg

http://zaman.com.tr/haber.do?haberno=1100148&title=izmiristanbul-otoyolunun-temeli-atildi

The Cake On BBQ
February 28th, 2011, 06:27 PM
Finally!

arda84
March 30th, 2011, 02:45 PM
AKDENİZ SAHİL YOLU PROJESİ

Antalya'ya 4 saat erken ulaşılacak!
Dik rampaları ve peş peşe sıralanan keskin virajları nedeniyle sürücülerin "çileli yol" diye tabir ettiği Mersin-Antalya karayolunun yarattığı sıkıntı, yapımı süren "Akdeniz Sahil Yolu" projesi sayesinde aşılacak.

AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, her ikisi de komşu ve turizm kenti olmasına rağmen, karayolu bağlantısının sorunlu olması nedeniyle, Mersin ve Antalya birbirini yeterince desteklemiyor.

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından 2003 yılında başlatılan Akdeniz Sahil Yolu Projesi ile Mersin ve Antalya’yı birbirine "yakınlaştırmaya" yönelik çalışmalar hummalı şekilde sürdürülüyor. Proje kapsamındaki toplam 227 kilometrelik yolun 2009 yılı sonuna kadar 135,5 kilometrelik bölümünü tamamlayan ekipler, 2010 yılında 15,5 kilometresini hizmete hazır hale getirebildi. Şu an için yaklaşık yüzde 70’lik bölümü tamamlanan ve 151 kilometrelik bölümünde sathi kaplama seviyesinde hazırlanarak trafiğe açılan yolda, 76 kilometrelik kesimin 20 kilometresinin bu yıl, 56 kilometresinin ise 2013 yılı sonuna kadar gerekli standartlarda hazır hale getirilmesi hedefleniyor. Proje kapsamında toplam 4 bin 655 metre uzunluğunda 7 adet "çift tüp tünel" yer alıyor.

Anamur civarı, Ören-Radar arası çalışmalar
http://img836.imageshack.us/img836/9058/anmu.jpg (http://img836.imageshack.us/i/anmu.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)

http://img59.imageshack.us/img59/4354/anm1.jpg (http://img59.imageshack.us/i/anm1.jpg/)

Burası da Boğsak tarafı, Akkuyu'ya yakın bir yer, sol tarafta yol inşaatı gözüküyor
http://img860.imageshack.us/img860/2958/anm2.jpg (http://img860.imageshack.us/i/anm2.jpg/)

Anamur bölgesi, sağ tarafta iş makineleri gözüküyor
http://img163.imageshack.us/img163/4825/anm3.jpg (http://img163.imageshack.us/i/anm3.jpg/)

Anamur'a doğru yapımı süren tüneller
http://img263.imageshack.us/img263/6696/ot1p.jpg (http://img263.imageshack.us/i/ot1p.jpg/)

http://img820.imageshack.us/img820/4250/30014138.jpg (http://img820.imageshack.us/i/30014138.jpg/)

http://img13.imageshack.us/img13/8573/ot2v.jpg (http://img13.imageshack.us/i/ot2v.jpg/)

http://img683.imageshack.us/img683/194/ot3x.jpg (http://img683.imageshack.us/i/ot3x.jpg/)

http://img848.imageshack.us/img848/1672/ot4.jpg (http://img848.imageshack.us/i/ot4.jpg/)

Influence
March 30th, 2011, 10:09 PM
Denizi doldurma göremedim. Umarım Karadeniz'e yaptıkları salaklığı Turizm cennetine yapmazlar.

arda84
March 30th, 2011, 10:20 PM
Yok burada Karadeniz'deki gibi denizi doldurma olayı yok, tamamen dağları traşlayarak, patlatarak bir şekilde genişletiyorlar, 7 adet de tünel var. Ayrıca isteselerdi de dolduramazlardı çünkü yolun nerdeyse tamamı çok dik yamaçlardan, uçurumlardan geçiyor, deniz çok aşağıda kalıyor bu bölgede, Karadeniz'deki gibi değil yani, zaten bu yolu meşhur yapan da bu denize doğru olan dik uçurumları :)

Triple C
March 30th, 2011, 10:27 PM
İngiltere'den Güney Afrika'ya bisikletle giden bir çiftin güzergahında o yol da vardı, çektikleri fotoğrafları burada (http://www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=73296521&postcount=274) paylaşmıştım.

Bir de bu yolun asıl sorunu, numarası gereği(D-400) Antalya-Karaman-Mersin hattı yerine Akdeniz sahilini kullanmasından kaynaklanıyor. O yolun asıl numarası D-450 gibi bir şey olmalı. (Dekoder isteyenlere link (http://tr.wikipedia.org/wiki/Devlet_yolu))

LAZO
April 14th, 2011, 04:37 PM
Denizi doldurma göremedim. Umarım Karadeniz'e yaptıkları salaklığı Turizm cennetine yapmazlar.

UMARIM!!! :(

icy
August 18th, 2011, 01:39 PM
Sabuncubeli Tüneli yapım sözleşmesi imzalandı
Elif DEMİRCİ- Turaç TOP/İZMİR, (DHA)18 Ağustos 2011

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İzmir- Manisa karayolunun keskin virajları ile sık sık ölümlü ve yaralamalı kazaların meydana geldiği Sabuncubeli Mevkii’nin çift tüp tünelle aşılmasını sağlayacak proje için imza attı. 2 yıl içinde tamamlanacak tünel, 110 milyon liraya mal olacak.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Karayolları 2’nci Bölge Müdürlüğü’nde İzmir- Manisa Karayolu Sabuncubeli Tüneli yapım sözleşmesi imza törenine katıldı. İzmir Valisi Cahit Kıraç, Şanlıurfa’ya atanan Manisa Valisi Celalettin Güvenç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, tüneli yapacak olan Koçoğlu İnşaat yetkilileri ve bürokratlar katıldı.

İKİ YILDA BİTECEK

Koçoğlu İnşaat adına konuşan Mehmet Şükrü Koçoğlu, tünelin en geç iki yıl içinde tamamlanacağını vurgulayarak, "Finansmanı bize ait, görüşmeler devam ediyor. İnşallah bu bölgeye yaptığımız beşinci proje olacak. Alnımızın akıyla 13 yıldır işletiriz" dedi. Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhan da tünelin 110 milyon liraya mal olacağını, biran önce hayata geçmesi için yap- işlet devret modelini tercih ettiklerini söyledi.

SON ALTI AYDA BİR ÖLÜMLÜ KAZA

Son kararnameyle Şanlıurfa’ya atanan Manisa Valisi Celalettin Güvenç, "İnsan canının sözkonusu olduğu çok önemli bir proje. Son altı ayda bu yolda biri ölümlü üçü yaralamalı trafik kazaları yaşadık. Bu projenin gerçekleşmesi İzmir ve Manisa’yı çok mutlu eder. Manisa ve İzmir bu projeyi hiçbir zaman unutmayacak" dedi.

'KORKUNÇ SABUNCUBELİ, SEVİMLİ SABUNCUBELİ OLACAK'

İzmir Valisi Cahit Kıraç da "Evliya Çelebi Seyahatnamesi’nde ’Korkunç Sabuncubeli’ diyordu. Şimdi ’sevimli Sabuncubeli’ne dönüştürüyoruz. İzmir’i, Ege’yi, Marmara’ya bağlayan bir dünya projesi. Hem insan kaynaklarımızın sıkıntıya düşmesini engelleyecek, ölümleri ve maddi hasarlı trafik kazalarını azaltacak hem zamandan tasarruf sağlayacak" diye konuştu.

TÜP TÜNELLERLE ULAŞIM 15 DAKİKAYA İNİYOR

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Sabuncubeli Tüneli’nin sadece zor arazi şartlarını konforlu hale getirmeyeceğini aynı zamanda iki kenti birbirine yakınlaştırarak ulaşım süresini 15 dakikaya indireceğini söyledi. Bakan Yıldırım, şöyle konuştu:

"35 İzmir 35 Proje kitabımızda yer alan projelerden birinin başlangıcını yapmış olmanın mutluluğu ile karşınızdayız. Bu proje Manisa ile İzmir’in ortak projesi. Manisa’yı İzmir’e daha fazla yakınlaştıracak ve iki şehir arasındaki seyahati Evliya Çelebi’nin ’Korkunç Sabuncubeli’ dediği geçidi by-pass yaparak seyahati eziyet olmaktan çıkarıp bir keyfe dönüştürecek önemli bir proje. Projenin önemi sadece oradaki zor arazi şartlarını ve yol standardını düzeltmekle kalmıyor aynı zamanda Manisa gibi sanayisi ile ön plana çıkan ilimizle turizmi ticareti doğası ile Ege’nin incisi İzmir’i birbirine yakınlaştırıyor. İnsan hayatına verdiğimiz önemin de bir göstergesi. Bu tüneller bir vatandaşımızın hayatının kurtulmasına vesile olursa bu her şeye bedeldir. Bunun parayla ölçülen bir bedeli olmaz. Onun için bu projeye öncelik verdik. Burada da yavaş yavaş bütçe kaynakları dışında alternatif finans yöntemleriyle altyapı projelerini yapma kültürünü tecrübesini kazandırmaya çalışıyoruz. Kamu özel sektör ortaklığı ile yapılan bir proje. Bu yönüyle kamu bütçesine ilave bir yük getirmiyor. Karar süreçlerini hızlandırıyor. Bürokrasiyi ve ihale kanunundan kaynaklanan bazı zaman kayıplarını ortadan kaldırıyor. Her yönüyle bölge için Manisa için İzmir için fevkalade önemli bir proje olduğunu söyleyebiliriz. Seyahat süresi 15 dakikaya kadar düşecek ama konfor da artmış olacak. Bu projelerin ülkemizin kalkınmasına 2023 Türkiye hedeflerine belki onun kadar da önemli İzmir hedeflerine çok ciddi katkıları olacak."

Yapımı üstlenen firma temsilcilerine, "Hiç tereddüt etme bu iyi bir projedir. Mahcup olmayacaksınız" diyen Bakan Yıldırım, "Biran önce bitirip devreye alırsanız herkes kazanacak. İnşallah kazasız belasız kısa sürede yapmayı başarırsınız. 400 yıl önce Evliya Çelebi’nin dikkatinden kaçmayan korkunç Sabuncubeli bir nostalji olarak tarihteki yerini almış olur" dedi.

Tünel çift tüp olacak, 50 milyon lire tasarruf sağlanacak

Proje, mevcut İzmir- Manisa karayolunun 21. kilometresinde Beşyol Köyü ayrımından 500 metre sonra başlayacak. Mevcut yoldan kuzeydoğuya ayrılarak, projenin başlangıcından 700 metre sonra 452 metre kotunda tünele girilecek. Proje ile İzmir- Manisa karayolundaki rampaların kaldırılarak yol uzunluğunun kısaltılması, yolun standardını yükselterek yol kullanıcılarına güvenli ve konforlu seyahat imkanı sağlıyor. Yol bin 100 metre kısalacak, özellikle virajların ve rampaların bulunduğu kesim terk edilerek yüksek standartlı bir yol olacak. Kış aylarında ulaşım sorunları ortadan kalkacak. Yüksek maliyetli bakım ve işletme giderleri ve zamandan tasarruf edilecek. İşletme döneminde yaklaşık 50 milyon lira tasarruf sağlanacak. Sabuncubeli Tüneli projesi, İzmir-Manisa yolunun Sabuncubeli Mevkii’nde 2.8 kilometre tünel ve 1.24 kilometre bağlantı yolu olmak üzere toplam 4.4 kilometre uzunluğunda 2x2 şeritli yoldan oluşacak. Tünel çift tüp olarak projelendirilecek. Proje için 4 milyon lira kamulaştırma yapılacak.

KORKUNÇ SABUNCUBELİ

17. Yüzyılın en önemli gezgini Evliya Çelebi, 10 ciltlik seyahatnamesinin 9. cildinde bugün olduğu gibi o gün de önemli olan iki il İzmir ve Manisa’dan söz etmiş. İstanbul’dan Manisa’ya gelirken çok farklı bir güzergah izleyerek bütün Ege’yi dolaşan ve gördüklerini kaleme alan Evliya Çelebi, Nif Şehri’nden Saruhan vilayetine ilerlerken seyahatnamesine "Buraya gelirken korkunç Sabuncubeli solumuzda kaldı" diye not düşmüş.

Hurriyet

Arda_1923
August 24th, 2011, 10:12 PM
http://www.ibb.gov.tr/tr-TR/Pages/Haber.aspx?NewsID=19630

Şu konuda bilgisi olan var mı ^^

Triple C
August 25th, 2011, 01:00 AM
^^ Ufak bir düzenleme, gerçi bu kısım Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğunda olmadığından dolayı bunu İstanbul bölümünde "Roads and Highways developments" gibi bir başlık açıp paylaşabilirdin.

AAT.BH
August 26th, 2011, 12:22 AM
Bu yaz 1 haftalığına anamura gittim o yolu gitmeyen bilemez bilmem kaç yüz metre yamaçta 2 şeritli yolda sürekli virajlar arasında özellikle geceleri aşırı tehlikeli bir yol, üstüne birde sürekli kamyon ve otobüsler çıkıyor sollarken falan insan tırsmıyor değil. Bu yıl gittim o yol üstünde bayağı hummalı bir çalışma var tünellerlede destekleniyor. Zaten yakında anamur nüfus bakımından il kategorisine girceği için turistler v.s yoğunlaşacak şu yapılan yol çok iyi oldu gerçekten. Şu zamana kadar anamurda en fazla 2-3 turist gördüm üstelik yanında antalya varken sırf şu bozuk yol yüzünden turistler keşfedememiş güzelim ilçeyi.

AAT.BH
August 26th, 2011, 12:24 AM
Balıkesir-edremit yoluda şantiyeye dönmüş,
Ayrıca tr nin en tehlikeli yolu olan çorum kırkdilim yoluda yapılıp geçen gün ulaşıma açıldı sanırsam 30 milyona maalolmuş.

Ergün
September 9th, 2011, 03:07 PM
http://medya.zaman.com.tr/2011/09/09/akdeniz-yolu.jpg

Akdeniz ile Karadeniz, 11 bin kilometre yolla birleşiyor

Karadeniz ile Akdeniz'i buluşturacak 18 ana karayolu güzergâhıyla ilgili yürütülen proje çalışmaları tamamlandı. Toplam uzunluğu 11 bin 842 kilometre olacak proje tamamlandığında iller arası ulaşım daha da kısalacak. Yeni yolların tamamlanmasıyla iller arasındaki ticaretin artması bekleniyor.

Ulaştırma Bakanlığı, uzun süredir üzerinde çalıştığı ve bir taraftan da inşaatı devam eden Akdeniz ile Karadeniz'i birleştirecek 18 ana karayolu koridorunun geçeceği güzergâhı belirledi. Daha önce 12 olarak belirlenen güzergâh 18'e çıkarıldı. Böylece, kuzey-güney yönünde belirlenen 18 güzergâhın toplam uzunluğu da (tek ve duble yol) 11 bin 842 kilometre olacak ve proje tamamlandığında kuzey-güney yönünde 10 bin 453 kilometre duble yol, bin 299 kilometre de tek yol hizmete sunulacak.
Ulaştırma Bakanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre belirlenen 18 güzergâhta 7 bin 419 kilometrelik duble yol hattı tamamlandı. Bin 740 kilometrelik bölümde duble yol inşaatı ise devam ediyor. Bin 384 kilometre yeni duble yol ihalesine çıkılacak. 18 güzergâhta toplam 545 kilometre tek yol bulunduğunu kaydeden yetkililer, "280 kilometre tek yol inşaatı sürüyor. 474 kilometre de ihaleye çıkılacak. Böylece yolların toplam uzunluğu 11 bin 842 km.'ye çıkacak." bilgisini verdi. Yetkililer, 18 ana güzergâh tamamlandığında (tek ve duble yol) toplam yol uzunluğunun 11 bin 842 kilometreye çıkacağını belirtirken, 18 güzergahta duble yol uzunluğu yaklaşık 8 bin kilometre olacak.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 3 defa bakanlık koltuğuna oturduğunda yeni dönem hedefleri arasında önceliğin bölünmüş yollar olduğunu açıklamıştı. Duble yollarda 2 önemli hedef taşıdıklarını, ilkinin mevcut yolların kalitesini yükselteceklerini, ikinci hedeflerinin ise Akdeniz ile Karadeniz'i birbirine bağlayacak Kuzey-Güney koridorundaki yolları geliştireceklerini söylemişti. Hedeflenen Güney-Kuzey koridoru çalışması tamamlandı.
1-Edirne-Çanakkale-İzmir-Aydın-Muğla: Bin 12 kilometrelik hattın 761 kilometresi tamamlandı. 205 kilometrede inşaat sürüyor. 46 kilometre için ihaleye çıkılacak.

2-Aziziye-Kırklareli-Tekirdağ-Balıkesir-Antalya: 995 kilometrelik hattın 734 kilometresi tamamlandı.

3-Karasu-Sakarya-Kütahya-Afyon-Burdur-Antalya: Bu güzergâh toplam 614 kilometre. 611 kilometresi tamamlandı.

4-AfyonKARAHİSAR-Konya-Karaman-Silifke: Uzunluğu 465 kilometre. 377 kilometrelik kısmı işletmeye açıldı.

5-Zonguldak-Ankara-Aksaray-Mersin: Toplam 797 kilometre uzunluğunda. 748 kilometrelik bölümü tamamlandı.

6-Bartın-Karabük-Gerede: 186 kilometre uzunluğa sahip. Bu güzergâhın 172 kilometrelik bölümü tamamlandı.

7-İnebolu-Kastamonu-Kırıkkale-Konya-Manavgat: 793 kilometre. 469 kilometrelik bölüm tamamlandı.

8-Kırıkkale-Kırşehir-Nevşehir-Niğde-Mersin: 320 kilometre. Bu güzergâhta yol çalışması tamamlandı.

9-Sinop-Çorum-Kayseri-Niğde-Mersin: 621 kilometrelik hatın 471 kilometresi tamamlandı. 105 kilometrelik bölümde inşaat sürüyor. 45 kilometre için ihaleye çıkılacak.

10-Samsun-Çorum-Kırıkkale: 320 km'lik hat tamamlandı.

11-Ünye-Tokat-Adana: 700 kilometrelik hattın 314 kilometresi işletmeye açıldı. 155 kilometre inşaat devam ediyor.

12-Ordu-Sivas-İskenderun: Uzunluğu 797 kilometre olan hattın 533 kilometrelik kısmı tamamlandı.

13-Giresun-Malatya-Adıyaman, Gaziantep-Kilis: 999 kilometre. 460 kilometrelik yol işletmeye açıldı.

14-Trabzon-Gümüşhane-Erzincan-Diyarbakır-Mardin: 841 kilometre. 511 kilometresi hizmete girdi. 177 kilometrelik bölümde inşaat devam ediyor.

15-Rize-Erzurum-Bingöl-Diyarbakır-Mardin: 558 kilometre. 126 kilometresi tamamlandı. 238 kilometresinde inşaat sürüyor. 194 kilometrelik bölüm için ihale açılacak.

16-Artvin-Ardahan-Kars-Erzurum: 516 kilometre uzunluğa sahip. 279 kilometrelik bölümü tamamlandı.

17-Ağrı-Bitlis-Siirt-Şırnak: 571 kilometre. 339 kilometresi tamamlandı. 194 kilometrelik bölümde inşaat sürüyor. 18-Kars-Iğdır-Van-Hakkari: 758 kilometre. 400 kilometresi tamamlandı. 289 kilometrelik bölümde inşaat sürüyor.

http://zaman.com.tr/haber.do?haberno=1177815&title=akdeniz-ile-karadeniz-11-bin-kilometre-yolla-birlesiyor

Arda_1923
September 25th, 2011, 08:22 PM
http://haberpan.net/haber/11/09/23/572e/otoyol-kagit-gibi-ikiyi-ayrildi.jpg

http://www.timeturk.com/resim/detayresim/image/yol1.Jpeg

Öve öve bitirilemeyen AKP yollarından biri, Karadeniz-Akdeniz otoyolu.
Kendi kendine oluyor bir de bu, yağmursuz yani.

Şurası da mühendislik harikası Karadeniz Sahilyolu, bugün,

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSMEnUGHbQh_pXFUOJyMu92wLz22cAoOrQhUmXZ_qXPhMakqA6Sew&t=1

http://www.haberciniz.biz/yagmur-yagdi,-karadeniz-sahil-yolu-gole-dondu-47725h.jpg

UltrAslanErkan
September 25th, 2011, 08:48 PM
Zaten nezaman birsey dogrudüsgün yapilirki?

Arda_1923
November 13th, 2011, 09:30 PM
Hükümetin 2012 yılı programında, Türkiye'de özellikle yük taşımacılığının yüzde 89 düzeyinde karayolu ile gerçekleştiriliyor olmasının, karayollarındaki ağır taşıt trafiğini yükselttiği ve bu durumun trafik güvenliğini olumsuz yönde etkilediği belirtildi.

Alt sektörlerden karayolunda, bölünmüş yol yapım çalışmalarına öncelikle yoğun taşıt trafiğine sahip ana güzergahlarda devam edilecek. Ağır taşıt trafiği yüksek güzergahlar bitümlü sıcak kaplamalı hale getirilecek.

Trafik güvenliği altyapısı ve denetim hizmetlerinin iyileştirilmesi ve kara noktaların giderilmesi suretiyle yüksek kalite standartlarında hizmet veren, güvenli ve diğer taşıma türleri ile uyumlu bir karayolu ağı oluşturulacak.

Bin 322 kilometre iki şeritli yol yapılacak

Bölünmüş yol yapımı ve standartlarının yükseltilmesi programıyla bu yılın ekim ayı itibarıyla yaklaşık bin 525 kilometre bölünmüş yol tamamlandı ve otoyollar dahil çok şeritli karayolu ağı 21 bin 248 kilometreye ulaştı. Aynı dönemde yaklaşık bin 250 kilometre de BSK kaplama yapımı tamamlandı.

Karayolları, 2012 için toplam bin 133 kilometre bölünmüş yol, bin 322 kilometre iki şeritli yol yapacak.

Ağır taşıt trafiği bulunan yolların fiziki standardı yükseltilecek. 2012 yılında ortalama günlük ağır taşıt trafiği bin aracın üzerinde olan güzergahlarda toplam 3 bin 758 kilometre BSK yapımı ve yenilenmesi gerçekleştirilecek.

Karayolu altyapısındaki kara noktalar da iyileştirilecek. Gelecek yıl 158 kara noktada iyileştirme çalışmaları sürdürülecek; hedef doğrultusunda bunlardan 125'inin yapımı tamamlanacak.

Yaya alt-üst geçidi projelerinden 100'ü tamamlanacak

Ana karayolu güzergahlarında otokorkuluk, yatay-düşey işaretleme ve trafik levhaları iyileştirilecek. 2012 yılında yapımı tamamlanan bölünmüş yollar başta olmak üzere karayollarında 2 bin 200 kilometre otokorkuluk yapım ve onarımının gerçekleştirilmesi, 22 milyon metrekare yatay işaretleme ve 105 bin metrekare düşey işaret levhalarında yenileme yapılması hedefleniyor.

Ayrıca; 2012 yılında "Trafik Güvenliği Projesi" kapsamında 220 yaya alt-üst geçidi yapımı projesinden 100'ünün tamamlanması planlanıyor.

Ağırlık denetimlerinin etkinleştirileceğinin belirtildiği programa göre, mevcut ağırlık-boyut kontrol denetim istasyon sayısı artırılarak 2012'de 12 milyon aracın denetlenmesi sağlanacak.

CNN

UltrAslanErkan
November 13th, 2011, 09:35 PM
Yilda du Caddeler ve Yollar kac "Sehit" veriyor acaba... Türkiyenin en büyük Problemlerinden bir. Her Bayram bir felaket seli...

COD
November 21st, 2011, 01:22 PM
Hi, is the real construction works on Gebze - Izmir Highway has started? I know about the official first sod, but I'm wondering if there is any construction ongoing? I know about the Izmit mega bridge, which will start soon. It's very huge and amazing project. Thank you in advance

Influence
December 23rd, 2011, 11:55 AM
^^

Financial support has been finalized and signed today among national and international Banks like; Akbank, Finansbank, Garanti, İş Bank, Halk Bank, Vakıfbank, Ziraat, Yapı ve Kredi Bank, BIIS, Citigroup, Credit Agricole, İslam Development Bank, IFC, EBRD, Mizuho, Saudi National Commerce Bank, Unicredit and West LB for 4 billion $.

4 milyar dolarlık imza

İstanbul-İzmir arasını 3.5 saate indirecek Türkiye’nin en büyük otoyol projesi olan Gebze-Orhangazi-İzmir otoyolu projesinin finansmanıyla ilgili bankalarla ilk imzalar atıldı.

Projenin üstlenicisi OTOYOL Yatırım ve İşletme tarafından; Akbank, Finansbank, Garanti, İş Bankası, Halk Bankası, Vakıflarbank, Ziraat ve Yapı ve Kredi Bankası yerli koordinatör bankalar (MLA); BIIS, Citigroup, Credit Agricole, İslam Kalkınma Bankası, IFC, EBRD, Mizuho, Suudi Milli Ticaret Bankası, Unicredit ve West LB de uluslararası ön koordinatör bankalar olarak projenin finansmanı için 4 milyar dolar sağlamak üzere görevlendirildi.

http://ekonomi.milliyet.com.tr/4-milyar-dolarlik-imza/ekonomi/ekonomidetay/23.12.2011/1479340/default.htm

Jakob
December 24th, 2011, 04:24 PM
Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu'nun Finansmanıyla İlgili Bankalarla İlk İmzalar Atıldı

23.12.2011

http://www.yapi.com.tr/V_Images/2011/haberler/90175_istanbulizmir-otoyolu.jpg

İstanbul-İzmir arasını 3,5 saate indirecek Türkiye'nin en büyük otoyol projesi olan Gebze-Orhangazi-İzmir otoyolu projesinin finansmanıyla ilgili bankalarla ilk imzalar atıldı. Konuya ilişkin OTOYOL Yatırım ve İşletme AŞ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, atılan ilk imzalarla projenin üstlenicisi OTOYOL Yatırım ve İşletme AŞ (Nurol-Özaltın-Makyol-Astaldi-Yüksel-Göçay ortaklığı) tarafından; Akbank, Finansbank, Türkiye Garanti Bankası, Türkiye İş Bankası, Türkiye Halk Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası, Türkiye Ziraat Bankası ve Yapı ve Kredi Bankası yerli koordinatör bankalar (MLA); BIIS, Citigroup, Credit Agricole, İslam Kalkınma Bankası, IFC (Uluslararası Finans Kurumu), EBRD (Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası), Mizuho, Suudi Milli Ticaret Bankası, Unicredit ve West LB de uluslararası ön koordinatör bankalar olarak Gebze-Orhangazi-İzmir otoyolu (İzmit körfez geçişi ve bağlantı yolları dahil) projesinin finansmanı için yaklaşık 4 milyar dolar sağlamak üzere görevlendirildi.

UltrAslanErkan
December 26th, 2011, 12:26 AM
Türkiye'de hic birsey tam yapilmisdirmi? Yani yarum yamuluk degil ve hersey dört dörtlük? Hic sanetmiyorum.

Bu Körpünün üstünden nasil Tren gecmes?

emvey
December 27th, 2011, 07:29 AM
Su projede imza atila atila bitmedi.ne zaman baslayacaklar ya?bir sene olacak Basbakan temel atma torenine katilmamismiydi,4.5 senede bitecek sozu verilmemismiydi?bir senesi gecti bile.Ortada calisma falan gormuyorum hic...

Kizil Baron
January 3rd, 2012, 01:00 PM
İstanbul Boğazı'na 3. köprü yapımını da içeren 10 Ocak'ta yapılacak Kuzey Marmara Otoyolu ihalesine firmalar büyük ilgi gösteriyor. Şu ana kadar 33 firma ihale şartnamesini incelerken, 18 firma şartname aldı. Şartname alan firmaların yarısını yabancı firmalar oluşturdu.

İhale dokümanlarını inceleyen firma sayısı 33 olurken, 18 firma ihale dokümanı satın aldı. İhale dokümanını satın alan firmaların 9'u Türk firmaları oldu. 4 Japon, 2 Rus, 1 İspanyol, 1 Avusturya ve 1 İtalyan firması da ihale dokümanı satın aldı.

Ulaştırma Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü 3. Boğaz Köprüsü'nü de kapsayan Kuzey Marmara Otoyolu Projesi, ilk olarak 8 Mart 2011 tarihinde ilan edilmiş ve Yap-İşlet-Devret Modeli ile 23 Ağustos 2011 tarihinde ihalesinin yapılacağı açıklanmıştı. İstanbul Boğazı'na 3. köprü yapılmasını da içeren Kuzey Marmara Otoyolu Proje ihalesi için şartname satın alan firmaların erteleme talebinde bulunmaları üzerine ihale tarihi 10 Ocak 2012'ye ertelenmişti.

Geçtiğimiz günlerde, Karayolları Genel Müdürlüğü, proje ile ilgili, yatırımcının üstleneceği kamulaştırma bedelinde önemli bir değişiklik yaptı. Proje kapsamında gündeme gelecek kamulaştırma işlemlerinde yatırımcı yükümlülüğü, 950 milyon liradan önce 700 milyon liraya, ardından 400 milyon liraya çekildi. Buna göre, devlet, İzmit Körfez Geçişi Projesi'nde, 400 milyon liranın aşılması halinde devreye girecek ve ek kamulaştırma maliyetini üstlenecek.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kuzey Marmara Otoyolu Projesi ihalesinin tekrar ertelenmesinin söz konusu olmadığını, 10 Ocak'ta yapılacağını açıklamıştı.

İstanbul Boğazı'na yapılacak 3'üncü köprü üzerinden Adapazarı'nı Tekirdağ'a bağlayacak 414 kilometre uzunluğunda ve 5 milyar dolarlık Kuzey Marmara Otoyol Projesi, 421 kilometrelik İstanbul-İzmir Otoyolu Projesi'nden sonra Türkiye'nin en büyük ikinci yap-işlet-devret projesi konumunda.

Kaynak: Haberturk http://ekonomi.haberturk.com/makro-ekonomi/haber/702474-3-kopru-kapis-kapis

UltrAslanErkan
January 3rd, 2012, 06:08 PM
Hep söyliyorum:
3. Köprünün yerine, yap Canakkalede Köprüyü. Hem Istanbul'u rahatlat, Ormani koru, Canakkaleyi gelistir, ...
3. Istanbul Köprüsü gereksis!!!

TSpor
January 4th, 2012, 11:31 AM
Üçüncü köprüye 18 şirket talip

http://medya.zaman.com.tr/2012/01/04/kopru.jpg

İstanbul Bo-ğazı'na 3. köprü yapımını da içeren ve 10 Ocak'ta gerçekleştirilecek Kuzey Marmara Otoyolu ihalesine firmalar büyük ilgi gösteriyor. Bugüne kadar 18 şirket şartname alırken, firmaların yarısının yabancı olması dikkat çekti.

İstanbul Boğazı'na 3. köprü yapımını da içeren 10 Ocak'ta yapılacak Kuzey Marmara Otoyolu ihalesine firmalar büyük ilgi gösteriyor. Şu ana kadar 33 firma ihale şartnamesini incelerken, 18 firma şartname aldı. Şartname alan firmaların yarısını yabancılar oluşturdu. Şu ana kadar 9 Türk (Mapa, Cengiz, Park Holding, Kolin, STFA, Yüksel, Varyap, Nurol, Gülsan) 4 Japon (Mitsubishi, IHI, Obayashi, Itochu), 2 Rus (Moskovskiy Metrostroy, Ooo NPO Mostovik) 1 İspanyol (FCC Construction), 1 Avusturya (Stradag AG) ve 1 İtalyan (Astaldi) firması ihale dokümanı satın aldı. Yap-işlet-devret modeliyle yapılacak köprü ihalesi 10 Ocak 2012 tarihinde inşa edilecek. 5 milyar dolarlık Kuzey Marmara Otoyol Projesi, İstanbul Boğazı'na yapılacak 3. köprü ile Adapazarı ile Tekirdağ arasındaki 414 kilometrelik otoyolu kapsıyor

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=1223896&title=ucuncu-kopruye-18-sirket-talip

swatreco
January 4th, 2012, 11:35 AM
Bence Japon firmalarına vermek lazım bu tür işleri :)

Kizil Baron
January 10th, 2012, 09:49 AM
İhale bugün yapılacak.. Bakalım hangi firma kapacak ihaleyi...

Arda_1923
January 10th, 2012, 12:08 PM
astaldi geçmiş işleri sayesinde alabilir.

bunların niye hiçbiri ortaklık yapıp girmediler?

Messi
January 10th, 2012, 01:52 PM
Ihalede teklif veren olmamis.

www.sercan.de
January 10th, 2012, 02:21 PM
ne olacak simdi :)

iozcan
January 10th, 2012, 03:03 PM
hehehe...iyi olmus.. belliydi zaten.... kanali da nah yaptirir, yap islet'le...

Baron Hirsch
January 10th, 2012, 03:51 PM
Wonderful! It seems reason wins over megalomania for once. At least for the moment. Let us not hope they will now pour money from the state budget into this nonsense.
And yes, this is also a sign of hope that the canal and the second Istanbul will also flop.

UltrAslanErkan
January 10th, 2012, 04:55 PM
PERFECT!
Köprüyü Canakkaleye yapsinlar.

Messi
January 10th, 2012, 05:17 PM
I wonder why not one single company was interested in the bid. Although I am happy with the situation it is a scandal for the government. They prepared this bid over several years without recognizing that the conditions for the constructors are not acceptable at all. Not one single company out of 18 was in agreement!

Arda_1923
January 10th, 2012, 07:16 PM
Akbıyık, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, komisyon olarak ihaleyle ilgili bütün hazırlıkları yaptıklarını ve ihaleyi gerçekleştirmek için salona geldiklerini belirterek, "Saat 14.00 itibariyle tekliflerin verilmesi gerekirdi. Bu saate kadar teklif gelmedi" dedi.

:lol:

CNN: http://www.cnnturk.com/2012/ekonomi/...4.0/index.html

emvey
January 10th, 2012, 07:48 PM
I wonder why not one single company was interested in the bid. Although I am happy with the situation it is a scandal for the government. They prepared this bid over several years without recognizing that the conditions for the constructors are not acceptable at all. Not one single company out of 18 was in agreement!

Maybe there re newlayers in the game now close to the goverment, awaiting for the second tender?:))

Little bit paranoid,eh?

DU999
January 11th, 2012, 10:41 PM
TSpor neden haberi vermemis? :lol:

Lombak
January 12th, 2012, 05:22 PM

hahahha elinde patlayinca vermiyor. Ama merak etme zaman gazetesi yeni efsanevi bir haberle gelir yakinda onu verir!

Arda_1923
January 12th, 2012, 05:49 PM
hükümet kendi parasıyla yapmaya çalıştığında hepimiz sıçacağız, ülkede para kalmayacak...

Messi
January 12th, 2012, 06:03 PM
Umarim böyle olmaz. Hic bir yeri hic bir yere baglamayan, ormanlarin icinden gecen bu otoyola ve sehir ici trafigine merhem olmayacak bu köprü yerine kac tane yeni hizli tren hatti acilir!!

him1910
January 12th, 2012, 06:33 PM
hükümet kendi parasıyla yapmaya çalıştığında hepimiz sıçacağız, ülkede para kalmayacak...

böyle bir projenin inşaatı 5-6 yıl, senede bir milyar doları türkiye'nin eteklerindeki bozukluklardan çıkarırsın. :lol:

Lombak
January 12th, 2012, 06:35 PM
O bozukluklardan cok varsa cari acigi odesek! 148 milyar dolardi gecen ay!

Arda_1923
January 12th, 2012, 07:53 PM
"10 Gün İçinde Tekrar İhaleye Çıkacağız"

http://www.trthaber.com/haber/gundem/10-gun-icinde-tekrar-ihaleye-cikacagiz-23883.html

TSpor
January 15th, 2012, 09:57 PM

Naber devlet yapacak otobani ;)

Yıldırım: 3. Köprü projesi özkaynakla yapılacak

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul Boğazı'na 3. Köprü yapımını da içeren Kuzey Marmara Otoyolu projesini özkaynakla yapacaklarını, kısa sürede tekrar ihaleye çıkacaklarını belirterek, ''Köprü artı 65-70 kilometrelik bir ana aks ilk ihaleye dahil edilecek ve daha sonraki devamı olan otoyol bilahare yapılacak'' dedi.

Yıldırım, TV8'de Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karaalioğlu'nun İstanbul Boğazı'na 3. Köprü yapımını da içeren Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'ne ilişkin sorularını yanıtladı.

İhale öncesi ''ballı ihale yapılıyor'' diye haber ve yorum yapanlar olduğunu dile getiren Yıldırım, ''Demek ki balı yokmuş'' ifadesini kullandı.

Projenin ihalesinin yap-işlet-devret yöntemiyle 9 Mart 2011 tarihinde ihaleye çıkıldığını, ilk teklif alma tarihinin 23 Ağustos olmasına karşın önce 22 Kasım'a, sonra da 10 Ocak 2012'ye ertelendiğini dile getiren Yıldırım, bu tarihte de bazı firmaların 3 ay, 6 ay daha süre istediklerini hatırlattı.
Yıldırım, bir proje için 10 ayda hazırlık yapamayanların 3 ayda ne hazırlığı yapacaklarını sorarak, ''Biz bunu çok makul bulmadık ve süre uzatmamaya karar verdik. Süre uzatmadık, teklif de çıkmadı. Teklif gelme ihtimalini daha yüksek görüyorduk. Ama teklif gelmemesine karşı da hazırlıklarımız vardı. O yeni planı devreye soktuk. Genel bütçeden yapacağız'' dedi.

Bunu alternatif olarak çalıştıklarını, ama önce yap-işlet-devret yöntemini denediklerini dile getiren Yıldırım, şu bilgileri verdi:

''Kısa sürede tekrar ihaleye çıkacağız. Direkt özkaynakla çıkmayı planlıyoruz. Yap-işlet-devret'lerde kredi finansman garantisi çok süre alıyor. Neticede yaptığımız şu. Projede revizyona gidiyoruz. Etap etap yapacağız. Proje henüz çalışılıyor. Köprü artı 65-70 kilometrelik bir ana aks ilk ihaleye dahil edilecek ve daha sonraki devamı olan otoyol bilahare yapılacak. Zaten bizim yaptığımız bir çalışma var. O çalışmada bir değişiklik yaparak o şekilde projeyi tamamlayacağız.''

Binali Yıldırım, ihalenin daha sonra ilan edileceğini ve tekliflerin alınacağını ve ona göre de yapımını başlatacaklarını bildirdi.

''İstanbul'un merkezine çok fazla çıkış vermeyeceğiz''

Projenin hangi yöntemle yapılırsa yapılsın sadece Türkiye'nin ihtiyacı olan bir proje değil, Avrupa'yı Kafkaslar, Ortadoğu ve Uzakdoğu'ya bağlayan bir transit güzergahı oluşturacak proje olduğunu dile getiren Yıldırım, projenin kısmen İstanbul şehir içi trafiğine katkısı olacağını, ancak İstanbul'un merkezine çok fazla çıkış vermeyeceklerini söyledi.

-İş 2012'de başlar-

Bakan Yıldırım, işin 2012'de başlayacağını, 2013 ve 2014'de yoğun olarak harcama olacağını belirterek, ''Projenin hacmi itibariyle tek bir Türk firması yeterli olmaz. Grup oluşturacaklar. Grup oluşturunca da belki yeterli olmayabilir. Köprü için belki yabancı bir firmayı da çözüm ortağı olarak almaları icap eder'' diye konuştu.

Yıldırım, şu anda alternatifli bir çalışma yaptıklarını, belki projeye teklif verenin kredisini de getirebileceğini, bunun mukayesesini yapacaklarını söyledi.

Getirilen kredi Türkiye'nin borçlanma imkanından daha yüksek ise onu tercih etmelerinin söz konusu olmayacağını ifade eden Yıldırım, bu projenin firmaların büyüklüğünü aşan bir proje olduğunu ve süre içinde gerekli bağlantıları kuramadıklarını kaydetti.

-''Şan, şöhret, nam olsun tarzında bir proje değil''-

Yıldırım, köprü projesinin teknolojisi yüksek, prestijli, ülkelerin itibarını sağlayan projeler olmakla beraber kendilerinin bu yönden bakmadıklarını belirterek, şunları söyledi:

''Birinci Boğaz Köprüsü'nde öyleydi ama şimdi Türkiye'nin son 9 yılda gelişimine baktığınız zaman bunun bir lüks veya bir şan, nam olsun tarzında bir proje olmadığını görmemiz lazım. Marmaray bundan daha büyük bir proje. İstanbul-İzmir Otoyolu... İzmit Köprüsü dünyada uzunluğu en büyük ikinci köprü. Boğaz Köprüsü onun yarısı kadar. Bence bu projeyi gözümüzde büyütmememiz gerekiyor. Fiyakası var. Avrupa Asya arasına bir gerdanlık daha takıyorsunuz. Diğer köprülerden bir farkı var. Tren yolu da olacak köprüde. Bir farklı görünüm mutlaka olacak. Projeyi biraz değiştiriyor.''

Yıldırım, Türkiye'nin 2023'e kadar milli gelirinin 2.5 kat artarak kişi başı milli gelirin 25 bin dolar olacağını, bunun da Türkiye'nin daha çok üreteceği, daha çok taşıma yapacağı, daha çok zenginleşeceği, daha çok araç sahibi olacağı anlamına geldiğini kaydetti.

-Köprü ters yönde trafik oluşturacak-
Şu anda bin kişiye düşen araç sayısı Türkiye'de 100-125 civarında iken gelişmiş ülkelerde 500 civarında olduğunu, ancak Türkiye'de bu sayının arttığını dile getiren Yıldırım, bunun artmaya devam edeceğini, bu nedenle trafik için yollara ihtiyaç bulunduğunu hatırlattı.

Yıldırım, ''Ama köprünün iki görevi var. Biri artan Avrupa, Uzakdoğu, Ortadoğu, Kafkaslar trafiğine doğrudan kolaylaştırıcı özelliği var. İkinci özelliği de İstanbul'un uzun çevre yolu olacak. Paşaköy'den Kınalı'ya kadar çok fazla çıkış olmayacak. Eğer bu yolu tercih etmek istiyorsa insanlar, şehrin içine gelip köprüye girmeyecekler, şehrin dışına gidip oradan köprü trafiğine katılacaklar. Bir ters yönde trafik oluşturma. Bu olunca ne oluyor, iki köprü üzerindeki yükü en azından bugünkü seviyesinde koruma şansı olacak'' dedi

http://zaman.com.tr/haber.do?haberno=1229870&title=yildirim-3-kopru-projesi-ozkaynakla-yapilacak&haberSayfa=1

KenanO
January 15th, 2012, 10:47 PM
''İstanbul'un merkezine çok fazla çıkış vermeyeceğiz''

Madem Istanbul-Transit-Otoyolu görevini görecek, o zaman Istanbul merkezine cok fazla degilde Istanbula genelde hic cikis vermemeniz gerekiyor beyler...!!

DU999
January 15th, 2012, 11:52 PM

sende inandin :lol:

Baron Hirsch
January 17th, 2012, 11:30 AM

This will be a double blow for anybody who wishes for a liveable city with its natural resources in tact. Not only will they destroy the city's source of water, clean air, and its protection against erosion, climate change, and environmental disaster. They will also waste 5 billion USD of public money in the process. 5 billion USD would be enough to realize the next four metro projects on the waiting list, resulting in over 50 km of inner city metro lines including a second Bosporus crossing. If Yildirim was really interested in reducing the pressure on the city highways and bridges, this is where he would put the taxpayers' money to work. Instead it is invested in destroying Belgrade Forest and creating huge profits to the selected few friends who have land up there to develop more urban TOKI sprawl.

Influence
January 19th, 2012, 02:47 PM
This will be a double blow for anybody who wishes for a liveable city with its natural resources in tact. Not only will they destroy the city's source of water, clean air, and its protection against erosion, climate change, and environmental disaster. They will also waste 5 billion USD of public money in the process. 5 billion USD would be enough to realize the next four metro projects on the waiting list, resulting in over 50 km of inner city metro lines including a second Bosporus crossing. If Yildirim was really interested in reducing the pressure on the city highways and bridges, this is where he would put the taxpayers' money to work. Instead it is invested in destroying Belgrade Forest and creating huge profits to the selected few friends who have land up there to develop more urban TOKI sprawl.

I totally agree. :wallbash: :gunz: :skull:

Homem
January 19th, 2012, 05:08 PM
This project is a crime against the city !

Here is an interesting article from one my favorites blogs about my favorite city:

http://www.tarlabasiistanbul.com/201...ridge-too-far/

Crossing the Bosphorus: a bridge too far
Posted on January 13, 2012 by Constanze

When on January 10 the tender for the Northern Marmara Highway Project that includes the construction of a third bridge over the Bosporus had to be cancelled for a lack of bidders, many an activist probably sighed in relief. Construction companies interested in taking on the task had been reluctant for a while: the first tender had been planned for August 23, 2011, but this had been postponed to January 10, 2012 at the construction companies’ request.

While some think that the financial crisis and a funding crunch were to blame for the lack of enthusiasm, others pointed to the sloppy and unclear building specifications that laid out the conditions for the Northern Marmara Highway Project as well as the lack of geological research and the missing report on the environmental impact of the project, announced as a BOT (build operate transfer) model supposed to carry both motorized vehicles and high speed trains over the Bosporus.

Turkish Prime Minister Recep Tayyip Erdogan, who as the mayor of Greater Istanbul had said in 1995 that a “third bridge would mean the murder of the city”, immediately announced that the cancellation of the tender would not mean the cancellation of the project: “There is demand for a third bridge, and nobody will be left on the road. In the worst case, we will build the bridge using the national budget. We can afford it.”

The cancellation of the tender did not come as a surprise and the minister of transportation Binali Yildirim, responsible for the project on the government’s side, seemed unfazed. In a press conference following the announcement that none of the 18 companies who had applied for a request for the proposal had actually placed a bid, he said that the government – dead set on realising the highly disputed project – would proceed to “Plan B”.

While Yildirim did not give any immediate specifications on what “Plan B” entailed, Turkish newspapers now call it the “Nuclear Model” – referring to the planned Akkuyu nuclear power plant in Mersin Province, where the Turkish government handed over the project to Russia in a memorandum of understanding signed on May 13, 2010, after no bidders had been found for the plant, and four consecutive tenders had to be cancelled.

According to the online architecture magazine Arkitera, Japan has already expressed interest in a similar deal for the Northern Marmara Highway Project that will span 414 km of road and cost an estimated 6 billion dollars to build.

A memorandum of understanding would give the AKP government the possibility to circumvent any local tender laws and other judicial obligations, many of which have already been lifted with the highly controversial, so-called “bag law” (torba yasası) that came into force on June 11, 2011, one day before the national elections: it took both the State Planning Organisation (Devlet Planlama Teşkilatı – DPT), who had previously rejected the current routing of the Northern Marmara Highway Project, and had criticised the project calculations presented by the Highway Administration as faulty and the Higher Planning Council (Yüksek Planlama Kurulu – YPK), that previously had to approve of all big construction plans, out of the loop and handed these decisions over to the Ministry overseeing the project.

This means that transportation minister Binali Yildirim will be able to single-handedly authorise 76 different construction projects currently in the pipeline, worth 45 billion dollar altogether.

Plans for a third bridge over the Bosporus have circulated since the early 1990s, with its proponents claiming that a third motorway across the water strait would ease traffic congestion and provide 350 billion dollars of profit. However, critical voices argue that it would on the contrary create more traffic and increase the number of vehicles in Istanbul. In an interview with Cumhuriyet, transportation expert Prof. Dr. Zerrin Bayraktar who is also a member of the “Platform for Life instead of a Third Bridge”, told Cumhuriyet: “When you first build a highway, there might not be any traffic. But after a while, traffic will start. That traffic creates more traffic. In the end it will spread like a cancer cell.” The Istanbul Chamber of Architects published the numbers: One year after the first Bosporus Bridge was opened in 1973, the number of vehicles crossing the strait increased by 200%. From the opening of the second Fatih Sultan Mehmet Bridge in 1988 until today, the number of people crossing the Bosporus increased by 170%, while the number of vehicles rose by 1,180%.

At a symposium held in 2010, civil engineer Prof. Dr. Semih Tezcan said: “The bridge traffic increases by seven percent every year. This means that we would have to build five bridges in 2010, and 15 bridges in 2015.” And he continued: “150,000 people a day can cross the bridge. Will that bring a solution to transportation problems? If there would be a rail transportation system, 1.5 million people a day could profit from it. That way, there would be no need for a bridge.”

Alternatives to a third bridge could be an increase of ferries and ferry itineraries, or underground tunnels like the Marmaray Project. Zerrin Bayraktar strongly criticised Turkey’s unwillingness to decrease motorized traffic on roads: “The biggest problem in Turkey’s transportation model is the concentration on roads. The General Directorate of Highways lauds itself for carrying 95% of all passengers and 92% of all goods on the road. If I were the General Director of Highways, I would be ashamed to admit that.” According to the Chamber of Maritime Engineers, 85% of worldwide shipping is done by waterway, but transport minister Binali Yildirim, a maritime engineer by education, does not seem to want to consider more sustainable alternatives to a third bridge.

Yıldız Uysal of the Istanbul Chamber of Architects explains that the third bridge is in violation of the Law on the Protection of Cultural and Natural Heritage; laws concerning the Bosporus and the Turkish constitution.

Environmentalist groups also warn that the project will endanger the remaining green areas to the north of Istanbul. 80% of the project will cut through forest areas. A report published by researchers of the Forestry Faculty of Istanbul University finds that about 5,000 hectares of forest would be in danger should the Northern Marmara Highway Project be realized. Several animal and plant species home to the region would be wiped out, and the fragile ecosystem would be in serious danger. Water reservoirs supplying the city, already too few to begin with, would be in danger of drying out or becoming too contaminated to use.

Another problem of the highway and the third bridge would be the rapid urbanization of Northern green and brown fields, and therefore further urban sprawl in a megacity that already grows uncontrollably, lacking both the infrastructure and the resources to sustain such rapid growth. Calling the third bridge a “profiteering project, not a transportation project”, urban planner Erhan Demirdizen warned in 2009 that it would increase Istanbul’s population to 25 million. A report published by the Istanbul Chamber of Urban Planners states that migration to Istanbul would increase substantially, negatively impacting on the social fabric of the city.

“If the third bridge is built, all veins of the city will dry out, and [Istanbul] will become a murder victim”, Prof. Dr. Zerrin Bayraktar warns. It remains to be seen if criticism and the difficulties of finding investors for the project will deter the government from the Northern Marmara Highway Project or if the prospect of profit at any cost will turn Istanbul into a corpse.

Triple C
January 19th, 2012, 08:18 PM
O değil de, 3. köprü'den başka açıklanan ciddi bir karayolu/otoyol projesi yok mu tartışılacak?

Arda_1923
January 20th, 2012, 12:14 PM
Boğaziçi Köprüsü'nün büyük sırrı
Hükümetin İstanbul'a 3. Köprü'yü bir an önce yapmak istemesinin nedeni ortaya çıktı. Gelecek yıl 40 yaşına girecek 1. Köprü büyük bir bakıma girecek. Bir yıl kapanacak köprü trafikte kaos yaratacak.Güncelleme:20 Ocak 2012 09:00
Hükümetin İstanbul'a yapılacak 3. Köprü ısrarının nedeni ortaya çıktı. 39 yıl önce hizmete giren İstanbul Boğazı'na yapılan 1. köprü (Boğaziçi Köprüsü) 40'ıncı yılında büyük bir bakıma girecek. Yaklaşık bir yıl kapalı kalacak köprü nedeniyle İstanbul trafiği içinden çıkılmaz bir hale gelecek. Ulaştırma Bakanlığı en fazla iki yıl ertelenebilecek bakımdan önce 3. Köprü'nün hizmete girmesini istiyor. İstanbul'a yapılacak 3. Köprü'nün de içinde bulunduğu 414 kilometrelik Kuzey Marmara Otoyol Projesi'ne hiçbir teklif gelmemesi üzerine Ulaştırma Bakanlığı, köprünün özkaynakla yapılması kararını aldı. Köprünün yapımı ve özkaynakla gerçekleşmesine dönük eleştirilere rağmen, beklemeden harekete geçilmesinin arkasındaki sis perdesini SABAH araladı.

BAKIM İÇİN SON YIL 2015
1973'te hizmete giren İstanbul Boğazı'ndaki 1. Köprü'nün (Boğaziçi Köprüsü) 40 yıllık ağır bakımına kısa bir süre kaldı. Asma köprüyü 2 dev direğe bağlayan çelik halatların tamamının değiştirilmesi gerekiyor. Ulaştırma Bakanlığı kaynakları 30-40 yıl arasında değişimin mutlaka yapılması gerektiğini bildirdiler. 2013 yılında yapımının üzerinden 40 yıl geçecek Boğaziçi Köprüsü'nün bu ağır bakımının yapılması için, 2013'ten sonra en fazla 2 yıllık bir erteleme daha yapılabilecek. Bakım sırasında Boğaziçi Köprüsü yaklaşık 1 yıl boyunca tamamen kapatılacak. Çelik halatlar değiştirilirken, depreme karşı güçlendirme çalışması da yapılacak. 200 milyon lirayı bulacak bakım sırasında trafik tam anlamıyla felç olacak.

FATİH YÜKÜ KALDIRMAZ
Boğaziçi Köprüsü'nün ağır bakımı sırasında, İstanbul'un her iki yakası arasındaki geçiş yapan günlük 550-600 bin araç için tek alternatif Fatih Sultan Mehmet Köprüsü olacak. Bu durumda İstanbul'un en büyük sorunu olan trafik, bakım çalışması nedeniyle içinden çıkılmaz hale gelecek. Bakım sırasında yaşanacak trafik sorununun çözümü için bütün alternatifleri gündemine alan Ulaştırma Bakanlığı'nın ilk hedefi bakımdan önce 3. Köprü'yü hizmete sokmak olacak. Bunun için 414 kilometrelik Kuzey Marmara Otoyol Projesi etaplara ayrılacak. 3. Köprü ve 70-100 kilometrelik bağlantı yollarının yapımı özkaynak ile gerçekleştirilecek. Köprünün 1 milyar dolara, bağlantı yollarının ise 1.5 milyar dolara malolması bekleniyor. Kaynak için Maliye Bakanlığı ile görüşmelere başlayan Ulaştırma Bakanlığı yönetimi, kaynak sorununu çözerek, köprünün ihalesini gerçekleştirip, bu yıl içinde ilk kazmayı vurmayı planlıyor. Köprü ihalesinin yapıldıktan sonra inşaat yaklaşık 30 ayda tamamlanacak. Böylece Boğaziçi Köprüsü'nün ağır bakımı için 2 yıllık erteleme opsiyonunu da sonuna kadar kullanacak olan Ulaştırma Bakanlığı, bakımdan önce 3. Köprü'yü hizmete sokarak kâbus senaryosunu ortadan kaldırmak istiyor. 3. Köprü'nün hizmete girmesinin ardından kamyon ve tır trafiği tamamen bu köprüden gerçekleştirilecek. Bakım sırasında tek alternatif haline gelecek olan 2'nci Köprü'nün yükü de yönlendirmeler ve ucuz geçiş teşvikleriyle hafifletilecek.

MARMARAY RAHATLATACAK
Ulaştırma Bakanlığı ayrıca Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün yükünün hafifletilmesi için 2013 sonunda Marmaray'ı hizmete sokmayı planlıyor. Marmaray'ın devreye girmesiyle ilk etapta günlük 1 milyon yolcu iki yaka arasında geçiş yapacak. 2015 yılında ise Marmaray'ın günlük yolcu kapasitesi 1.5 milyon olacak. Üsküdar-Sirkeci arasındaki geçişler 4 dakikada gerçekleşecek. Marmaray'ın açılmasıyla birlikte araçlarıyla köprüyü kullananların büyük bölümünün, araçları yerine trenleri kullanması bekleniyor. Bu da iki yaka arasındaki geçişlere kısmi bir rahatlama sağlayacak. Köprünün alternatifi olarak gösterilen otomobillerin geçeceği tüp geçiş ise 5 yıl sonra hizmete girecek. Bu nedenle Boğaziçi Köprüsü'nün bakımı sırasında, lastik tekerlekli tüp geçiş projesi alternatif olmayacak. Bakım sırasında iki yaka arasındaki araç geçişleri için denizyolu alternatifi için arabalı vapurların sayısı ve seferleri de artırılacak.

Mynet haber

böyle çok ilginç bir şey var :weird:

şakaya benziyor.

ama değilmiş haber kanallarında falan tartışılıyor baya.

ben sabah'ın şakası ya da hatası sanmıştım ciddi ciddi.

Arda_1923
January 21st, 2012, 03:03 PM
1 köprü kapanacak dedim kimse bir şey demedi,
o da iyi :D

Arda_1923
January 21st, 2012, 07:32 PM
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Boğazici Köprüsü'nün 2013 yılında bakıma alınacağını, bu çalışmalar sırasında alınacak tedbirlerle halkın mağdur edilmeyeceğini belirterek, ''2013 yılı itibariyle İstanbul Boğaziçi Köprüsü 40 yaşını doldurmuş olacak. Dolayısıyla büyük bakımı söz konusu. Telaşa gerek yok'' dedi.

Binalı Yıldırım, gazetecilerin Boğaz Köprüsü'nün bakım planlaması ile İstanbul trafiğin bu süreçte nasıl düzenleneceğine yönelik sorularını yanıtladı.

Köprülerin de yaşlandığını, insanlar ve araçlar gibi bakıma ihtiyacı olduğunu dile getiren Yıldırım, bu kapsamda Boğaziçi Köprüsü'nün gelecek yıl 40. yılında büyük bir bakıma alınacağını belirtti.

Yıldırım, köprünün bakıma alınmasının periyodik bir zorunluluk olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

''Araçların nasıl ki bin, 10 bin, 30 bin ve 100 bin kilometre saatlik bakıma ihtiyacı varsa, köprünün de küçük, büyük bakım periyoduna ihtiyacı var. Bu çerçevede 2013 yılı itibariyle İstanbul Boğaziçi Köprüsü, yani birinci köprü 40 yaşını doldurmuş olacak. Dolayısıyla büyük bakımı söz konusu. Telaşa gerek yok. İstanbullular mağdur olmayacak. Gereken tedbirler neyse alınarak bakımı gerçekleştireceğiz.''

Bakım çalışmaları sırasında İstanbul trafiğine nasıl bir çözüm bulunacağına yönelik soru üzerine de Yıldırım, şunları söyledi:

''Trafik zaten İstanbul'da bir numaralı sorun. Köprü bakıma alınsa da alınmasa da bugün itibariyle birinci köprüden 200 bin, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden 250 bin araç geçiyor. Kapasitesinin üzerinde çalışıyor. Bakım esnasında mağduriyet yaşanamaması için ona göre planlama yapılacak. Trafiği en az etkiyecek tarzda bir bakım programı gerçekleştirilecek. Endişeye gerek yok.''

http://www.cnnturk.com/2012/turkiye/01/21/kopru.bakiminda.kimse.magdur.olmayacak/645823.0/index.html

bu arada gerçekten merak ediyordum dünyada böyle şeyler oluyor mu diye,
ufak bir araştırma yapmaktayım ve durumun benzerlerini buldum,
The Metropolitan Transportation Authority planned to spend $286 million in bridge renovations, which started in August 2001. These renovations, which are still in progress, include removing the cable stays installed in the 1940s, removing the 14-foot (4.3 m) trusses (which proved to be too heavy for the bridge's suspension cables, which were not designed to hold such weight), adding hydraulic dampers to stabilize the bridge deck, repainting the two towers and the deck of the bridge, upgrading the lighting systems (including the beacons of the bridge and bulbs), and installing variable message signs. Replacing the deck of the bridge and assisting in lightening the deck by 6,000 tons are projected to be done by 2008. The bridge remains in service during overhaul, but a reduced number of lanes lead to traffic backups and signs suggesting use of the Throgs Neck Bridge. Trucks over 40 tons have been prohibited from using the span since 2005.

Arda_1923
January 22nd, 2012, 03:07 PM
Yıldırım, Boğaz Köprüsü'nün 40. yılına gireceğini belirterek, bu nedenle yapılacak bakımın daha kapsamlı ve büyük olacağını vurguladı.

Bakım sırasında trafikte biraz da olsa kısıtlama olacağını ifade eden Yıldırım, "Hiçbir zaman kapatılma düşünülmez. Bunun planlamasını arkadaşlar yapıyorlar. İstanbulluların en az şekilde etkileneceği bir çalışma planı ortaya konulacak. Onun için endişeye mahal yok" diye konuştu.

Bakan Yıldırım, "Tadilatta erteleme söz konusu mu?" şeklindeki bir soru üzerine ise bunun teknik bir konu olduğunu, ölçümlerin ve incelemelerin devam ettiğini, tadilatın ne zaman yapılacağına henüz karar verilmediğini dile getirdi.

Bakımın ne kadar süreceğine ilişkin bir başka soruya da Yıldırım, tüm bu detayların daha sonra açıklanacağını, ancak bakımın 8-9 aylık bir süreyi kapsayabileceği yanıtını verdi.

CNN

Arda_1923
January 23rd, 2012, 04:16 PM
Başbakan Erdoğan, "3. köprüyü milli bütçeden yapmaya karar verdik" dedi.

CNN

:ohno:

Arda_1923
January 25th, 2012, 05:01 PM
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, çok kısa bir süre içinde, nisan ayı gibi üçüncü köprü için tekliflerin alınacağını belirterek, "Bu yıl içinde inşallah köprünün inşaatına ve bağlı yolların inşaatına başlamış olacağız" dedi.

Yıldırım, İstanbul Sanayi Odası (İSO) ocak ayı Meclis toplantısındaki konuşmasında, Birinci Boğaz Köprüsü'nün 40. yılını doldurduğunu hatırlatarak, "Haberler çıktı, 'Köprü 8-9 ay, 1 yıl kapanacak' diye, kıyamet koptu. Meğerse köprüyü ne kadar çok seviyormuş İstanbullu. 'Yapılmasın' diye bağıranlar, şimdi 'köprü kapanmasın' diye bağırıyor. Bu bir tezat. Aslında İstanbullular bu köprünün 1 gün bile kapanmasına tahammül edemez. Bu bile sadece, üçüncü köprünün ne kadar büyük bir ihtiyaç olduğun gösterir" diye konuştu. :P :P :P

http://www.cnnturk.com/2012/ekonomi/genel/01/25/3.kopru.insaati.bu.yil.basliyor/646395.0/index.html

:mad2::gaah::fiddle::sleepy:

Triple C
January 25th, 2012, 08:32 PM
n96q-yFb8Lw

UltrAslanErkan
January 25th, 2012, 10:10 PM
Bu hiyarlardan Türkiye nezaman kurtulacak, cok merak ediyorum.

Homem
January 26th, 2012, 12:09 AM
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, çok kısa bir süre içinde, nisan ayı gibi üçüncü köprü için tekliflerin alınacağını belirterek, "Bu yıl içinde inşallah köprünün inşaatına ve bağlı yolların inşaatına başlamış olacağız" dedi.

Yıldırım, İstanbul Sanayi Odası (İSO) ocak ayı Meclis toplantısındaki konuşmasında, Birinci Boğaz Köprüsü'nün 40. yılını doldurduğunu hatırlatarak, "Haberler çıktı, 'Köprü 8-9 ay, 1 yıl kapanacak' diye, kıyamet koptu. Meğerse köprüyü ne kadar çok seviyormuş İstanbullu. 'Yapılmasın' diye bağıranlar, şimdi 'köprü kapanmasın' diye bağırıyor. Bu bir tezat. Aslında İstanbullular bu köprünün 1 gün bile kapanmasına tahammül edemez. Bu bile sadece, üçüncü köprünün ne kadar büyük bir ihtiyaç olduğun gösterir" diye konuştu. :P :P :P

http://www.cnnturk.com/2012/ekonomi/genel/01/25/3.kopru.insaati.bu.yil.basliyor/646395.0/index.html

:mad2::gaah::fiddle::sleepy:

Well, in fact they tell and make so much crap they want.
-"And the cityzen, Dear President, do they have the right to think or to say something? "
-" The city...what ? Sorry, we don't know the meaning of this word cause we are just wheeler politicians. Do you want the new pin of our party ?".

Arda_1923
January 31st, 2012, 04:13 PM
akpnin mühendislik harikası Karadeniz otoyolu dalgalara dayanamadı

http://galeri3.arkitera.com/var/resizes/Haber/2012/01/31/Karadeniz-otoyolu-dalgalara-dayanamad%C4%B1/photo_31012012144307_4349_large.jpg.jpeg

http://galeri3.arkitera.com/var/resizes/Haber/2012/01/31/Karadeniz-otoyolu-dalgalara-dayanamad%C4%B1/photo_31012012144309_2211_large.jpg.jpeg

http://galeri3.arkitera.com/var/resizes/Haber/2012/01/31/Karadeniz-otoyolu-dalgalara-dayanamad%C4%B1/photo_31012012144316_3789_large.jpg.jpeg

geçmiş,
http://galeri3.arkitera.com/var/resizes/Haber/2012/01/31/Karadeniz-otoyolu-dalgalara-dayanamad%C4%B1/photo_31012012144313_7_large.jpg.jpeg

...

http://www.arkitera.com/haber/index/detay/karadeniz-otoyolu-dalgalara-dayanamadi/6345

UltrAslanErkan
January 31st, 2012, 10:16 PM
:applause:
Vaybe, yapdilarmi kaliteli yapiyorlar adamlar. Helal olsun.

Lombak
February 1st, 2012, 06:57 PM
Onemli olan ihale, ihaleyi kazanan, duble yol yapmak. tribunlere oynamak... Mevzu-i bahis vatansa ( burda tribunlerse) , gerisi teferruattır!

leo1818
February 3rd, 2012, 08:52 PM
bu duble yol olayinida anlamiyorum bu yollari 2+2 yapiyorlar tamamda kalite yerlerde surunuyor su yollarin kalitesini arttirsalarda otoyol kalitesine yukseltip ucretsiz otoyollar haline getirseler olmaz mi? boylece ulkede guzel bir otoyol agimizda olur ama nerdeeeeee? basbakan hala secimlerden once duble yollari 3 gidis 3 gelis yapacaz diyordu isterseniz 10+10 yapin kaliteli olmadiktan sonra neye yarayacak?

Messi
February 3rd, 2012, 09:02 PM
kaliteli yaparsan fazla yapamazsin. Fazla yapamazsan secim propagandasi olarak kullanamazsin. Ülkede standarda onay verecek bagimsiz bir kurum olmadigindan topral yol yapsalar bile evyallah diyecegiz. Avrupa'da micirli yolu trafige acsinlarda göreyim bi. Ya da seyahattan sonra arabalarin tanponu, kapilari asfalt olsun... yemezler cünkü standard oturmus, öyle bir yol Merkel kicini yirtsada acilmaz.

Joya
February 3rd, 2012, 09:33 PM
hakikaten ha 2 ay önce arabayı sattım, alan adam mırın kırın yaptı arabadaki ziftleri görünce dedim bir tane ziftsiz araba göster benim arabanın yaşında arabayı bedava vericem dedim, bastı parayı aldı arabayı...

Kizil Baron
February 4th, 2012, 03:15 PM
İyi de yollar devlet tarafindan yapilmiyor ki?? Devlet tarafindan yaptiriliyor ihale usulu ile. Tayyipci degilim ama basbakanin da haberi yoktur ki yolun kalitesi konusunda. En dusuk teklifi veren kapiyor ihaleyi, o da keyiften dusuk vermiyor teklifi. Kalitesiz yapiyor yolu tabii. Sonrasi malum.
Yanlismiyim??

Messi
February 4th, 2012, 03:21 PM
Yanlis düsünüyorsun. Hükümetin ulusatirma bakanligi bu yapilan yollarin halini görmüyor mu? Görmemezlikten geliyor. Firmaya bu yolun hali ne derse, bu paraya bu yol cevabini alacak. Insaat sirketi boktan bir yol teslim ediyor ve devlet hesap soramiyor mu yani? Ikisinin de isine geliyor, kimsenin sesi cikmiyor.

DU999
February 4th, 2012, 04:04 PM
Haber bile yapilmiyor su görüntüleri bagimsiz gazeteler olmasa göremeyiz.

Kizil Baron
February 4th, 2012, 07:22 PM
Yanlis düsünüyorsun. Hükümetin ulusatirma bakanligi bu yapilan yollarin halini görmüyor mu? Görmemezlikten geliyor. Firmaya bu yolun hali ne derse, bu paraya bu yol cevabini alacak. Insaat sirketi boktan bir yol teslim ediyor ve devlet hesap soramiyor mu yani? Ikisinin de isine geliyor, kimsenin sesi cikmiyor.

İyide bozuk bi yol olmasi akpnin niye isine gelsin ki? Duzgun sorunsuz bi yol olmasi asil akpnin isine gelir.
Devlet hesap soruyordur sormasina da, yol cokmus, bundan sonra hesap sorsa ne olacak. Garanti gibi birsey vardir zaten aslinda. Firma birkac sene garanti veriyordur bence. Hani asfalt tutmaz, set coker, o durumda firma o bozulan yeri yekrar yapmalidir.
Ama asil daha yolu yaparken denetlenmesi lazim. Daha asfalt dokulmemisken, kardesim bu seti buraya cekmissin, asfalti dokmeye hazirlaniyorsun ama bu ilk dalgada yikilir. Devlet denetim mekanizmasi calissa, ne yapilan bi yol coker, nede ihaleyi alan adam ucuza dandik is yapar, maliyeti neyse ona gore bi teklif verir. Basbakan mutlu, otoyolu yapan firma mutlu.
Bu denetimler her alanda artmali. Gida sektorunde bide ozellikle.

Cadîr
February 4th, 2012, 09:40 PM
Deniz kenari yollarda ozel bir betonun kullanilmasi lazim, asfaltin altinda oluyor ya...Yani deniz tarafinda, dalgalar ulasirsa, yol cokmesin diye. Sanirim bu yolda, firma boyle sey ya kullanmadi, ya da az kullandi.

leo1818
February 4th, 2012, 09:45 PM
sitenin highways and autobahns bolumune bakin bizim thread otoyollarla baslamis sonra duble yol resimleri dolmus haliyle kalite cok kotu bir ulkede bu kadar standart uyumsuzlugu olabilir mi? diger ulkelerin basliklarina bakin(hadi almanya, abd fln gectim) hepsinin bir standardi var ve otoyol resimleri paylasilmis eee tabi bizde koskoca turkiye de yol aginin yuzde 3unu otoyollar olusturuyorsa ne resmi koyacaz o ayri! abd de interstate ler de daha once bu sekilde duble yollarmis ama daha sonra controlled access olarak highway e cevrilmis ve bugun ki interstate halini almislar. bizde de bu sekilde bazi duble yollar cevirilse keske ama dediginiz gibi halk memnun ne de olsa bilmiyor dunyanin diger ulkeleri ne seviyede diye. ona sunulani algiliyor, inaniyor ve siz bir sey dediniz mi de savunmaya geciyor. simdi alan razi satan razi ise nolcak bu isin sonu hic bilmiyorum gercekten ulkesine deger veren birilerini beklemekten baska umut yok heralde. ya da cem yilmaz'in dedigi gibi egitim sart! :D

Arda_1923
February 4th, 2012, 10:26 PM
İyide bozuk bi yol olmasi akpnin niye isine gelsin ki? Duzgun sorunsuz bi yol olmasi asil akpnin isine gelir.
Devlet hesap soruyordur sormasina da, yol cokmus, bundan sonra hesap sorsa ne olacak. Garanti gibi birsey vardir zaten aslinda. Firma birkac sene garanti veriyordur bence. Hani asfalt tutmaz, set coker, o durumda firma o bozulan yeri yekrar yapmalidir.
Ama asil daha yolu yaparken denetlenmesi lazim. Daha asfalt dokulmemisken, kardesim bu seti buraya cekmissin, asfalti dokmeye hazirlaniyorsun ama bu ilk dalgada yikilir. Devlet denetim mekanizmasi calissa, ne yapilan bi yol coker, nede ihaleyi alan adam ucuza dandik is yapar, maliyeti neyse ona gore bi teklif verir. Basbakan mutlu, otoyolu yapan firma mutlu.

yolu yaptıran o değil mi, tabii ki hesabını soracak,
sen kendi yaptığın yol çökse utanmaz mısın?

Messi
February 4th, 2012, 11:01 PM

Basit örnek. Devlet bütcesinden 2 milyar dolar ayrimis duble yollar icin. 2 milyara 5.000 km kaliteli yol, 10.000 km kalitesiz yol yapilabiliyor. Devlet 10.000 km'ye karar veriyor ve kaliteden ödün veriyor. Eger hem kaliteli duble yol parasi verilip sonunda devlete micirli yol kakalaniyorsa bu daha da beter bir olaydir ama buna acikcasi inamiyorum. Devletin görmemezlikten gelme sebebi kendisinin böyle istemesi.

Böyle bir sey muz cumhuriyetleri harici kabul görebilir mi? Bu yol gecen sene bitmis, bu sene de tekrar yenilensim. Yani bu yol iki yillik ve bir kere de tamirattan gecmis.

http://img2.salihligazetesi.com/alan/38/haber/2011/8/Gecen-yil-yapilan-yol-bu-yil-onarmaya-kalktilar_1312992089.jpg?t=news

http://www.salihligazetesi.com/haber/3786/gecen-yil-yapilan-yolu-bu-yil-onarmaya-kalktilar.html

leo1818
February 4th, 2012, 11:11 PM
dandik yol yapiyor sonra tekrar yine dandik bir sekilde yeniliyor bunun yerine bir kere kalite bir sekilde yapsalar zaten maliyetini fazlasiyla karsilamaz mi? kaliteli yol yapsa en az 5 yil yenileme ihtiyaci olmaz.

Kizil Baron
February 5th, 2012, 07:08 AM
yolu yaptıran o değil mi, tabii ki hesabını soracak,
sen kendi yaptığın yol çökse utanmaz mısın?

Soracak tabii.. Soruyordur da. Demek istedigim su. Olan olmus bikere. Sen simdi hesap soracagina, keske daha onceden dogru durust denetleseydin otoyolunu. O zaman boyle sey hic yasanmayabilirdi.

Ya biri olseydi bu cokmede? Bizde durum ne yazikki boyle. Birsey olacak ki, hesap sorasin. Bi durum yoksa su anlik, bi durum olusana kadar bekliyorlar..

him1910
February 5th, 2012, 12:28 PM
türkiyede olay budur, gerçeği tüzeli, kamusu özeli, yolu binası fark etmez.

http://img710.imageshack.us/img710/6589/trkiyedeyapsektr.jpg

Kizil Baron
February 5th, 2012, 08:28 PM
Çok güldüm : )

Influence
February 6th, 2012, 02:31 AM
Hehehe. Aynı Türkiye harbiden.

Joya
February 6th, 2012, 08:02 AM
Hehehe

jizzmo
February 9th, 2012, 01:45 AM
Basit örnek. Devlet bütcesinden 2 milyar dolar ayrimis duble yollar icin. 2 milyara 5.000 km kaliteli yol, 10.000 km kalitesiz yol yapilabiliyor. Devlet 10.000 km'ye karar veriyor ve kaliteden ödün veriyor. Eger hem kaliteli duble yol parasi verilip sonunda devlete micirli yol kakalaniyorsa bu daha da beter bir olaydir ama buna acikcasi inamiyorum. Devletin görmemezlikten gelme sebebi kendisinin böyle istemesi.

Böyle bir sey muz cumhuriyetleri harici kabul görebilir mi? Bu yol gecen sene bitmis, bu sene de tekrar yenilensim. Yani bu yol iki yillik ve bir kere de tamirattan gecmis.

http://img2.salihligazetesi.com/alan/38/haber/2011/8/Gecen-yil-yapilan-yol-bu-yil-onarmaya-kalktilar_1312992089.jpg?t=news

http://www.salihligazetesi.com/haber/3786/gecen-yil-yapilan-yolu-bu-yil-onarmaya-kalktilar.html

türkiyede asfalt denilen zimbirti böyle biseymi? yani böyle seyler mi kakalaniyor harbiden? bilmedigim icin soruyorum, almanyada yasadigim icin cok ters geldi bana, hassittir be, ulan burda böyle bisey görsem sikayet ederim serefsizim

Arda_1923
February 9th, 2012, 05:50 PM
evet büyük çoğunlukla böyle.

ama tabii ki uluslararası yollar (TEM vs.) düzgün.
o da bizim hayırmıza düzgün değil tabii.

MakaWella
February 18th, 2012, 12:46 AM
türkiyede asfalt denilen zimbirti böyle biseymi? yani böyle seyler mi kakalaniyor harbiden? bilmedigim icin soruyorum, almanyada yasadigim icin cok ters geldi bana, hassittir be, ulan burda böyle bisey görsem sikayet ederim serefsizim

Bence okadarda abartma Jizzmo..

Bundan on yil once dogru durust yol bile yoktu, resmen yoldaki cukurlari kapatmak icin koylulerin ot getirip doktuklerini bilirim, Erzuruma giderken..

Ya kaliteli ve yavas/az yol yaparsin, yada kalitesini dusurup hizli bir sekilde cok yol yaparsin.. Turkiyede daha kisa bir sure once dogru durust yol olmadigini dusunursek bence en azindan kalitesi dusuk olsa bile sehirleri birbirine baglamak icin cabuk bir sekilde yol yapmak cokta mantiksiz degil.. Sonucta cok buyuk bir ulkeden bahsediyoruz, kolay degil daglari delerek heryere yuksek kalitede yol yapmak..

Heryer birbirine baglandiktan sonra ekonomin daha cabuk gelisir, daha cok gelirin olur ve ondan sonra kontrollu bir sekilde yollarin kalitesini artirarak en onemli yerleri birbirine baglarsin ve sonra gerisi gelir..

Bende cok iyi kaliteden yanayim ama Turkiyenin hangi bir yerinden kaliteli yol yapmaya basliyabilirsinki ?..

Cadîr
February 18th, 2012, 01:37 AM
^^ Fikriniz mantikli, katiliyorum.

Arda_1923
March 18th, 2012, 03:42 PM
İstanbul Boğazı'na inşa edilecek 3. köprünün yapımı için 5 Nisan'da yapılacak ihaleye, yerli ve yabancı 9 yatırımcı grubu şartname aldı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, 28 Ocak'ta ilana çıkılan ve Yap-İşlet-Devret (YİD) modeli ile inşa edilecek köprü ihalesine katılmak için İtalya'dan Astaldi, Güney Kore'den POSCO, Park Holding, MAPA, STFA, Güriş, Atlı Makina, Yapı Merkezi ve Cengiz İnşaat şartname aldı.

İHALE 5 NİSAN'DA

5 Nisan'da yapılacak ihale için yerli ve yabancı şirketler ihale dokümanlarını inceleyerek şartname almaya devam ediyor. Bu çerçevede, İspanya'dan OHL, Japonya'dan Mitsubishi, Avusturya'dan Porr, İtalya'dan Vinci, Japonya'dan IHI, Obayashi ve Kajima ile Portekiz'den Motogrill şirketleri ihale dokümanlarını inceledi.

ARAÇ GARANTİSİ ARTIRILDI

10 Ocak'ta yapılan Kuzey Marmara Otoyolu ve 3. Köprü inşaatı ihalesine teklif gelmemişti. Bunun üzerine harekete geçen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü, projeyi 2 bölüme ayırdı. Revize edilen projeden 3. köprü ile 90 kilometrelik bağlantı yollarının YİD modeli ile ihale edilmesi kararlaştırıldı.

Kuzey Marmara Otoyol Projesi'nin Asya ve Avrupa bölümündeki yaklaşık 314 kilometrelik otoyolların ise kamu kaynağı ile inşa edilmesi benimsendi.

Karayolları Genel Müdürlüğü, 3. köprü ve bağlantı yollarının geçeceği bölümdeki kamulaştırmanın tamamını gerçekleştirecek. İlk ihalede günlük 100 bin otomobile eşdeğer araç garantisi de yeni şartnamede 135 bine çıkarıldı. :ohno:

Öte yandan, köprü inşaatının KDV'den muaf tutulması için verilen yasa teklifi de TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilerek Genel Kurul'da görüşülmeyi bekliyor.

İstanbul Boğazı'na inşa edilecek 3. köprü, Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprü'lerinin daha kuzeyinden geçecek. Garipçe ve Poyrazköy mevkisi arasına inşa edilecek köprü 1275 metre uzunluğunda olacak.

16-03-2012 17:31

http://www.yurtgazetesi.com.tr/icerik/7660/3-koprunun-talipleri-cogaldi.html

BJK67
March 18th, 2012, 05:02 PM
Simdiden bi 'before' resim cekelim de o bolgenin, 10 sene sonra nasil bir sikik toki binalar dolu bir yer oldugunu goreriz...

Bu kopruyu yapsalar artik neyse derim de ama bu bolgelere ev yapma yasaklari felan da olsa..

Arda_1923
March 18th, 2012, 05:21 PM
10 sene beklemeye de gerek yok,
bu (http://harita.yandex.com.tr/?ll=29.271528%2C41.042487&spn=0.016952%2C0.007099&z=17&l=sat%2Cskl%2Cstv%2Csta)alan tokilerle doldu bile.

http://www.alemdagemlakkonut.com/images/vaziyet_plani.jpg

http://www2.havadanemlak.com/resimler/proje/orjinal_emlak_konut_cekmekoy_alemdag_evleri_11_11_12_10_27_34.jpg

UltrAslanErkan
March 18th, 2012, 06:26 PM
TOKI Türkiye'nin Katili oldu resmen.

meds
March 18th, 2012, 08:18 PM
Son resim icimi acıttı cok fena

Arda_1923
March 18th, 2012, 08:34 PM
alan (http://harita.yandex.com.tr/?ll=29.271528%2C41.042487&spn=0.016952%2C0.007099&z=17&l=sat%2Cskl%2Cstv%2Csta) 3. köprünün anadolu yakasında başladığı nokta. buraya giden bağlantı yolları belediye tarafından genişletildi,

http://harita.yandex.com.tr/?ll=29.215723%2C41.021974&spn=0.067806%2C0.009523&z=15&l=sat%2Cskl%2Cstv%2Csta&ol=stv&oll=29.21572345%2C41.02197424&ost=dir%3A62.08747709689258%2C-1.0983157285488847~spn%3A90%2C40.3791223758427

http://harita.yandex.com.tr/?ll=29.201429%2C41.014221&spn=0.067806%2C0.009524&z=15&l=sat%2Cskl%2Cstv%2Csta&ol=stv&oll=29.20341826%2C41.01516114&ost=dir%3A-251.39688240795292%2C-12.12231381207865~spn%3A90%2C40.3791223758427

http://harita.yandex.com.tr/?ll=29.202058%2C41.013899&spn=0.067806%2C0.009524&z=15&l=sat%2Cskl%2Cstv%2Csta&ol=stv&oll=29.1924358%2C41.013924&ost=dir%3A275.8327724498402%2C-4.351578190867013~spn%3A90%2C40.3791223758427

http://harita.yandex.com.tr/?ll=29.177660%2C41.029674&spn=0.067806%2C0.009522&z=15&l=sat%2Cskl%2Cstv%2Csta&ol=stv&oll=29.17202784%2C41.02897857&ost=dir%3A-157.7174822189644%2C-5.885051738502596~spn%3A90%2C40.3791223758427

http://harita.yandex.com.tr/?ll=29.158419%2C41.033808&spn=0.067806%2C0.009521&z=15&l=sat%2Cskl%2Cstv%2Csta&ol=stv&oll=29.15751165%2C41.0355895&ost=dir%3A113.71349803713586%2C0~spn%3A90%2C40.3791223758427

gnaysky
March 18th, 2012, 09:15 PM
10 sene beklemeye de gerek yok,
bu (http://harita.yandex.com.tr/?ll=29.271528%2C41.042487&spn=0.016952%2C0.007099&z=17&l=sat%2Cskl%2Cstv%2Csta)alan tokilerle doldu bile.

http://www.alemdagemlakkonut.com/images/vaziyet_plani.jpg

http://www2.havadanemlak.com/resimler/proje/orjinal_emlak_konut_cekmekoy_alemdag_evleri_11_11_12_10_27_34.jpg

bu ne amk ? yakında o ormana da dalarlar

Joya
March 19th, 2012, 01:01 AM
Türkiye Orman Katli İşletmesi

DU999
March 19th, 2012, 02:52 AM
Son resim icimi acıttı cok fena

:pet:

Hersey para icin a.q. Tokinin icinde ne pislikler dönüyordur.

Joya
March 29th, 2012, 10:03 AM
Samanlı Tüneli’nde kazı başladı

İstanbul’dan başlayıp Bursa’dan geçerek İzmir’e ulaşacak olan Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu’nun Orhangazi-Bursa arasındaki bölümüne ilk kazma vuruldu.

Samanlı Tüneli’nde kazı başladı

NEVZAT OKUMUŞ

Yalova-Orhangazi arasında yapılacak 3 buçuk kilometre uzunluğundaki Samanlı tünelinde kazı çalışması başladı. Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi’nin en zor etaplarından biri olan Samanlı tüneli İki tüp geçitten oluşacak. Tünelin Yalova yönündeki girişi Laledere, Orhangazi girişiyse Ortaköy’den başlayıp Samanlı Dağları’nın altından geçecek. Üç buçuk kilometre uzunluğundaki tünellerde Orhangazi’ye bağlı Ortaköy civarında kazı çalışması başlatıldı. İlk tünelde yaklaşık 50 metre kadar içeri girildi. Tünelin yaklaşık 3 yılda bitirilmesi planlanıyor.

ŞANTİYE KURULDU...

Otoyolun Orhangazi-Bursa arasındaki bölümünde, her türlü malzemenin teminiyle ilgili çalışmaları yürütecek olan şantiyenin Orhangazi’ye bağlı Gedelek Köyü sınırları içindeki Açmalar Mevkii’ndeki kurulumu da hızla ilerliyor. MAKYOL A.Ş. tarafından 20 hektarlık bir alanın yaklaşık 15 hektarlık bölümünde kurulmakta olan şantiyenin bir yandan çevre yolları açılıyor, diğer yandan da idare, yemekhane, yatakhane ve diğer bölümlerinin kurulumu yapılıyor.

Gebze ve İzmir arasındaki 377 Km’lik ana hat ve 42 Km’lik bağlantı yolları ile mevcut güzergahı 140 kilometre kısaltacak olan otoyol ile İstanbul-Bursa arası bir saate, İstanbul-İzmir arası ise 3,5-4 saate inecek.

http://www.olay.com.tr/haber/bursa-bolge/samanli-tunelinde-kazi-basladi--100526.html

Arda_1923
March 29th, 2012, 03:38 PM
acaba köprüden geçmeden bu otoyolun diğer kısımlarını kullandığımızda, ödeyeceğimiz ücret TCK'ye ödediğimizle aynı mı olacak?

Kizil Baron
April 20th, 2012, 01:11 PM
3. Boğaz köprüsü için 5 teklif kabul edilmiş ihale sonucu Mayıs ayında açıklanacakmş..
Normalde sonuçlar hemen ihale gününde belli olmuyormuydu? Ben mi yanlış hatırlıyorum yoksa bi işler mi dönüyor işin içinde??

İstanbul Boğazı'na inşa edilecek 3. köprünün yapımını da içeren ''Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nin Odayeri-Paşaköy (3. Boğaz Köprüsü Dahil) Kesimi''nin ihalesine 5 teklif geldi.

Tekliflerin alındığı Karayolları Genel Müdürlüğü toplantı salonunda bir açıklama yapan Karayolları Genel Müdür Yardımcısı ve İhale Komisyonu Başkanı İhsan Akbıyık,ihaleyle ilgili bugüne kadar yaşanan gelişmeleri anlattıktan sonra gelen teklifleri şöyle açıkladı:

''Bugün saat 10.00 itibariyle ihaleye, Salini-Gülermak Ortak Girişimi, İçtaş İnşaat Sanayi Ticaret AŞ-Astaldi Ortak Girişim Grubu, China Communications Construction-Doğuş İnşaat Ticaret AŞ-Yapı Merkezi-Arkon İnşaat Ortak Girişimi, MAPA İnşaat ve Ticaret AŞ ile Cengiz İnşaat-Kolin İnşaat-Limak İnşaat-Makyol İnşaat-Kalyon İnşaat olmak üzere 5 teklif gelmiştir'' dedi.

KARAYOLLARI GMY İHSAN AKBIYIK: TOPLAM 5 TEKLİF ALINDI, DEĞERLENDİRME SÜRECİNE GEÇECEĞİZ
Karayolları Genel Müdür Yardımcısı ve İhale Komisyonu Başkanı İhsan Akbıyık, İstanbul Boğazı'na yapılacak 3. köprü ihalesine teklif veren China Communications Construction-Doğuş İnşaat Ticaret AŞ-Yapı Merkezi-Arkon İnşaat Ortak Girişimi'nin eksiklikler nedeniyle ihale teklifinin alınmadığını açıkladı.

2 milyar dolarlık proje için 5 teklif verildi. Teklifler teknik incelemeye alındı. Karayolları Genel Müdür Yardımcısı ve İhale Komisyonu Başkanı İhsan Akbıyık, China Communications Construction-Doğuş İnşaat Ticaret AŞ-Yapı Merkezi-Arkon İnşaat Ortak Girişimi'nin uygun döküman sağlayamaması nedeniyle ihale dışı kaldığını söyledi. İhale, Mayıs ayı içerisinde sonuçlanacak.

Kaynak: http://ekonomi.haberturk.com/makro-ekonomi/haber/735609-ucuncu-kopru-ihalesi-mayisa-kaldi

Arda_1923
April 20th, 2012, 08:06 PM
Kemer tünelleri açılıyor

http://fotogaleri.ntvmsnbc.com/Assets/PhotoGallery/Pictures/0000089759.jpg

Antalya Kemer Karayolu'ndaki Adnan Sezgin (332 metre), Altan Ayağ (970 metre) ve M. Orhan Büyükalp (1.100 metre) isimleri verilen tünellerin ihalesi 14 Temmuz 2005 tarihinde yapıldı.

Yer teslimi gecikmesi nedeniyle 4 Ekim 2010'da başlanan tünellerin inşaatı, yapımcı firmanın plana uymaması nedeniyle ihale fesh edilerek, bir süre durduruldu.

Tünelin kalan işleri ile elektrik, elektronik ve elektromekanik işleri için 16 Şubat 2009'da yeniden ihale yapıldı. Geçen yıl içinde tünellerdeki kazı çalışmaları tamamlanarak, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın katılımıyla 5 Eylül 2009'da ''Işık görüldü'' töreni yapıldı. Antalya-Kemer-Tekirova hattında bulunan ve içinde tünellerin de yer aldığı toplam 60 kilometre uzunluğundaki yolun 12 kilometrelik kesimi 2003 yılından önce tamamlanırken, kalan 48 kilometrelik kısmı ise tünel inşaatının bitmesiyle tamamlandı.

Tünellerin toplam 100 milyon TL'ye mal olduğunu ifade eden Proje Müdürü Barış Gazioğlu, normalde 1,5 yıl sürmesi gereken elektronik ve elektromekanik çalışmaları, risk de alarak yedi ay gibi rekor bir sürede tamamladıklarını dile getirdi. Tünellerin kontrol ve güvenliği için, ''Tünel kontrol sistemi'' kurulduğunu belirten Gazioğlu, tünellerin bulunduğu 10 kilometrelik güzergahın toplam 100 kamerayla 24 saat izleneceğini bildirdi.

Tünellere araç giriş yüksekliği 4.80 metre olarak belirlendi. Bunun üzerinde yükseklikle tünele giren kamyon ya da tırlar tünellere büyük zarar verir'' dedi.

Proje Müdürü Barış Gazioğlu, tünellerin açılmasıyla Antalya yönünden Kemer'e gidişlerde seyahat süresinin 10 dakika kısalacağını dile getirdi.

Tünel kontrol sisteminin tünellerdeki havanın karbonmonoksit oranını ölçerek, oranın belli bir yüksekliği geçmesi halinde havalandırmayı çalıştıracağını ifade eden Gazioğlu, tünel içi sıcaklığın 55 santigrat dereceyi geçmesi halinde de yangın algılama sistemlerinin devreye gireceğini kaydetti. Gazioğlu, ''Tünellerde üç acil çıkış kapısı var. Yangın çıkması durumunda, sürücüler alarm ve anons sistemiyle uyarılacak. Yol kenarlarında bulunan yangın tüpleriyle yangına ilk müdahale sürücüler tarafından yapılabilecek. Tünellerde ayrıca olay algılama sistemlerimiz var. Araçlardan bir paket düşmesi ya da bir kişinin yürüyerek tünellerde dolaşması halinde sistem uyarı verecek'' diye konuştu.

Gazioğlu, tünellerin girişindeki aydınlatma sistemlerinin de otomatik olduğunu belirterek, havanın ışık durumuna göre sistemin aydınlatma sistemlerini ayarlayacağını ve vatandaşların tünel ışığına daha kolay adapte olacağını sözlerine ekledi.

http://www.arkitera.com/haber/index/detay/kemer-tunelleri-aciliyor/7488

Triple C
April 21st, 2012, 02:40 PM
^^ They're already completed and opened to service 2 years ago.
Antalya-Kemer-Tekirova Yolunun 19. ve 27. km.leri arasında yer alan 1 100 m.lik Orhan BÜYÜKALP, 332 m.lik Adnan SEZGİN ve 970 m.lik Altan AYAĞ Tünelleri, 17 Nisan 2010 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın da sinevizyonla katıldığı bir törenle hizmete açıldı.
http://www.kgm.gov.tr/Sayfalar/KGM/SiteTr/Duyurular/DuyuruDetay.aspx?Parameter=27

Additionally, one more tunnel is under construction which will replace the older Akyarlar tunnel.
Akyarlar mağarası mevkiindeki keskin viraj artık tarih oluyor, Akyarlar tüneli tünel içinde bypass oluyor, bu yolda seyahat edenler Akyarlar tünelinin çıkışı Orhan Büyükalp tünelinin yanındadır. Akyarlar tüneli yaklaşık 900 metre civarındadır, şu anda Tünel inşaatı devam etmektedir.

Çamdağ tüneli yakında trafiğe kapatılacaktır, 6,50 metre olan tünel genişliği 9,00 metreye çıkarılacaktır.

Arda_1923
May 14th, 2012, 09:07 AM
Otoyol veya erişme kontrolünün uygulandığı karayollarında güzergahın tamamının yanı sıra çevreyolu, bağlantı yolu, köprü, tünel ve viyadüklerde ayrı ayrı geçiş ücreti uygulanabilecek.

CNN

:bash:

ferman31
May 14th, 2012, 02:22 PM
...

uğur
May 15th, 2012, 07:10 PM
bağlantı yolu ve köprülerden ücret alıyorlar zaten,sultanbeyli,kartal,bahçeşehir,pendik tem bağlantı yollarında gişe var.

Arda_1923
May 22nd, 2012, 11:03 AM
haliç köprüsü (Atatürk'tü adı sanırım) ayrılmış birazcık, gülsem mi ağlasam mı bilemedim...

Haliç Köprüsü'nün, "Eski Haliç" diye adlandırılan orta bölümü, bağlantı yerlerinde meydana gelen ayrılma nedeniyle tek yönlü trafiğe kapatıldı.

http://cdn1.cnnturk.com/handlers/file.ashx?FileID=601025&Width=292&Height=0&BlackWhite=False&Quality=80

Köprünün orta bölümünün ulaşıma kapatılması nedeniyle, Mecidiyeköy yönüne ulaşım iki şeritten sağlanıyor.

Köprüde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi yol bakım ekiplerinin çalışmaları sürüyor.

Köprünün orta bölümünün tek yönlü trafiğe kapatılması nedeniyle E-5 karayolunda Mecidiyeköy istikametinde trafik yoğunluğu yaşanıyor.,

Sürücülerin, alternatif güzergah olarak TEM otoyolunu ve sahil yolunun kullanılabileceği bildirildi.

Metrobüsün de köprü üzerinde düşük hızda ilerlediği görüldü.

http://www.cnnturk.com/2012/turkiye/05/22/halic.koprusu.trafige.kapatildi/661911.0/index.html

http://www.kenthaber.com/Resimler/2012/05/22/d077deda-7486-425a-be26-3989819ea76e.jpg

Kizil Baron
May 22nd, 2012, 02:13 PM
Can kaybına mal olmadan bunu farkettikleri için sanırım bu sefer gülebiliriz..
Allah korumuş valla...

Arda_1923
May 22nd, 2012, 11:16 PM
Yükseklik farkı oluşmuş, fark edenler sürücüler :D

bu arada ayrılma "Balat" kısmında meydana gelmiş.

Sabah 09.15 sıralarında Haliç Köprüsü'nü ile E-5 Karayolu Balat bölümüne sabitleyen bariyerlerin vidalarında gevşeme meydana geldi. 34 yıllık köprünün yorgunluk nedeniyle vidalarının gevşediği belirtiliyor.

Vidaların gevşemesi nedeniyle köprü, yoldan yaklaşık 7-8 cm yükseldi. Araçların geçişinde sorun yaşanınca yol trafiğe kapatıldı. Köprü üzerinde oluşan yükseltiye asfalt dökülerek kapatıldı.

Köprünün "Eski Haliç" diye adlandırılan orta bölümündeki çalışmalara ilişkin Karayolları ve Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı ekiplerinin yaptığı tespitler sonucunda Haliç Köprüsü'ndeki trafik kısıtlaması akşam saatlerinden itibaren kaldırıldı.

Gün boyunca kent trafiğinde aksamalara yol açan köprüdeki kısıtlamanın kaldırılmasının ardından bağlantı yollarındaki yoğunluk ortadan kalktı.

En çarpıcı görüntü kameralarda

Haliç köprüsü'ndeki kaymanın en çarpıcı görüntüsü akşam saatlerinde ortaya çıktı. Karayolları ekipleri, köprünün ayaklarını güçlendirmek için çalışma yaptığı sırada, köprü mesneti olarak adlandırılan mekanızmanın gözle görülür bir şekilde eğildiği görüldü. Bu kısımda meydana gelen güç kaybının önlemek için aynı yere hidrolik kriko yerleştirilecek. Ekipler hidrolik krikoyu yerleştirmek için çalışmalara başladı.

Bir süre sonra da kalıcı çözüm için ayaklarda güçlendirme çalışması yapılacağı kaydedildi.

Trafik durma noktasında

Köprünün orta şeridi kapanınca İstanbul'un birçok noktasında trafik felç oldu.

D-100 karayolu, TEM otoyolu ve sahil yolunda trafik yoğunluğu yaşanıyor. Avcılar-Mecidiyeköy arasındaki trafik akışı, zaman zaman durma noktasına geldi.

Yollarda kalan sürücüler duruma isyan ederken, birçok sürücü, saatlerdir yollarda olduğunu belirterek yetkililere tepki gösterdi.

İBB'den açıklama

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada ise Haliç Köprüsü'nde trafiğin Okmeydanı'ndan Topkapı istikametine açıldığı, halen kapalı olan Mecidiyeköy istikametinin ise akşam geç saatlerde trafiğe yeniden açılmasının planlandığı bildirildi

Yazılı açıklamada ise şöyle denildi:

"Haliç Köprüsü'nün Edirnekapı-Okmeydanı istikametindeki (orta-eski köprü) mesnetlerinde meydana gelen oynamadan dolayı, emniyet açısından köprü gidiş-geliş iki yönlü olarak trafiğe kapatıldığı duyurulmuştu. Konu ile ilgili olarak Karayolları ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı ekiplerinin yaptığı tespitler sonucunda; Okmeydanı-Topkapı istikameti trafiğe açıldı. Sadece edirnekapı-boğaziçi köprüsü istikametindeki köprü yolu trafiğe kapalI. Metrobüs geçişleri kontrollü olarak devam ediyor. Edirnekapı-Boğaziçi Köprüsü istikametindeki köprü yolunun da akşam geç saatlerde trafiğe açılması planlanıyor."

Japon mühendis köprüyü inceledi

Bu arada Japon IHI firmasından bir mühendis incelemelerde bulundu. Köprününün yapımını ve aynı zamanda bakımını üstlenen firmanın Japon mühendisi yükseltiyi dikkatlice inceleyip fotoğraflar çekti. Japon mühendis ara ara telefonla da üstlerine bilgi verdi. Japon mühendisin talimatı üzerine taşeron firmanın her biri 500 ton kaldırabilen iki kriko siparişi verdiği öğrenildi.

"Köprünün yükü arttı"

Köprü üzerinde incelemeler sürerken Aydın Üniversite İnşaat Mühendisliği Bölümünden Doç. Dr. Kubilay Haliç Kaptan ise gazetecilere yaptığı açıklamada, 2009 yılında yapılan güçlendirme çalışmalarının ardından köprününün yükünün arttığını ve yaşanan sıkıntının bundan kaynaklandığını öne sürdü.

Kaptan, Haliç Köprüsü'ne müdahale edecek bilgi birikiminde Türk mühendisleri olduğunu ancak hiç birinin aktif görevde bulunmadığını da aktardı.

Arda_1923
May 26th, 2012, 04:12 PM
Balat girişinde bağlantı yerlerindeki vidaların kopması ile gündeme gelen Haliç Köprüsü'nün altındaki binalar güvenlik için bariyerlerle çevrildi. Dün gece başlayan çalışmalar bir hafta sürecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yapı İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan bariyer çalışması gece saatlerinde başladı.

Güvenlik amacıyla Haliç Köprüsü'nün Okmeydanı havalimanı istikameti trafiğe kapatıldı.

Vinçle taşınan demirler montajlandı, köprü üzerindeki bazı noktalara da tel bariyerler çekildi.

Çalışmalar bir hafta boyunca gece saat 24'te başlayıp sabah 5'e kadar sürecek.

http://www.cnnturk.com/2012/turkiye/05/26/halic.koprusunde.onarim.calismalari.basladi/662542.0/index.html

www.sercan.de
May 27th, 2012, 12:47 PM
köprüleri kontrol etmiyorlarmi?

Arda_1923
May 27th, 2012, 12:50 PM
bir ara sadece ayaklarına güçlendirme yapıldı, rutin olarak kontrol ettiklerini hiç zannetmiyorum.

Arda_1923
May 29th, 2012, 02:32 PM
Cumhuriyet tarihi boyunca Astaldi'ye verdiğimiz paranın haddi hesabı yoktur herhalde...

Arda_1923
June 4th, 2012, 11:09 AM
Çevreyolları ile bağlantı yolları üzerindeki köprü ve viyadüklerin onarımı, güçlendirilmesi nedeniyle D-100 Karayolu'nun Uzunçayır mevkisinde trafik yoğunluğu yaşandı.

Karayolları Bölge Müdürlüğü ekipleri, "İstanbul 1. ve 2 Çevreyolları ile Bağlantı Yolları Üzerindeki Köprü ve Viyadüklerin Onarımı ve Depreme KarşıGüçlendirilmesi" işi kapsamında, D-100 Karayolu Kadıköy Uzunçayır mevkisindeki K509, K510 ve K511 köprü ayaklarında bu sabah çalışma başbattı.

Depreme karşı güçlendirme çalışmaları nedeniyle karayolunun Harem istikametinde bir şerit ile İETT otobüslerinin geçtiği yan güzergah trafiğe kapatıldı. Bu nedenle, karayolunda sabah saatlerinde uzun araç kuyrukları oluştu.

Çalışmaların, 21 Temmuz'a kadar süreceği öğrenildi.

http://www.cnnturk.com/2012/turkiye/06/04/viyaduk.calismasi.trafigi.felc.etti/663628.0/index.html

bu arada 1. köprünün aydınlatma direkleri tarihte ilk defa değişecek sanırım, yol kenarında (Anadolu) direkler var bir süredir.

Arda_1923
June 9th, 2012, 02:19 AM
AKP’nin dünyanın en uzun ve en güzel sahil yollarından olan Karadeniz sahilini, otoyol projesiyle katletmesinin ardından şimdi de İstanbul-İzmir Otoyolu projesindeki doğa katliamın boyutları ortaya çıkmaya başladı.

AKP’nin Danıştay’ın durdurma kararlarına rağmen, ÇED muafiyeti sağlayarak sürdürdüğü İstanbul-İzmir otoyol projesi beraberinde büyük bir rant ve doğa katliamı da gündeme getiriyor. Son olarak konuya ilişkin CHP Milletvekili Birgül Ayman Güler, bir soru önergesi vererek, Türkiye’nin en güzel kirazlarını yetiştiren Kemalpaşa’da, artık ne kiraz ağacı, ne zeytin ağacı, ne de üzüm bağının kalmayacağını söyledi.

Bursa'daki 55 kilometre uzunluğundaki çevre otoyoluyla buluşacak olan proje, Karacabey ve Kemalpaşa'nın en verimli arazilerinden geçerek İzmir'e ulaşacak.

Bursa’da daha fazla kâr için alternatif güzergâh
Bursa'daki bazı sivil toplum kuruluşları, belediye başkanları ve bireylerinin bir arada çalışma yaptığı Bursa Otoyol Platformu, Bursa gündemini yoğun bir şekilde meşgul eden Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu'nun Bursa Otoyol Güzergâhı kısmı hakkında teknik çalışmalar yaparak rapor hazırladı ve basın metni olarak 17 Mayıs 2012 tarihinde sundu.

Sunulan rapora göre tarımsal verimi düşük olan Güney güzergâhı yerine, otoyol için Kuzey güzergahı tercih edilecek. Kuzey güzergahı 1. sınıf sulu tarım alanlarının içinden geçiyor, dolayısıyla, ciddi boyutlarda doğrudan zarar ve yok oluş söz konusu. Güney güzergâhında ise tarımsal değeri çok düşük olan, kıraç, makilik vb. düşük vasıftaki arazilerden otoyol geçeceği için bu boyuttaki ekonomik zarar daha küçük olacaktır. Şekilde de görüleceği üzere kuzey güzergâhı tarım arazilerinin bütünlüğünü de bozacak, tarım yapılmasını daha masraflı ve zor hale getirecektir.

tamamı: http://haber.sol.org.tr/kent-gundemleri/akp-izmir-kemalpasa-kirazlarini-da-yok-edecek-haberi-55718

Triple C
June 10th, 2012, 03:19 AM
Kemer tünelleri açılıyor
They're already completed and opened to service 2 years ago.

http://www.kgm.gov.tr/Sayfalar/KGM/SiteTr/Duyurular/DuyuruDetay.aspx?Parameter=27

Dediğim gibi (Ocak 2011);
http://farm6.staticflickr.com/5017/5397051765_9e8398c6a7_z.jpg (http://www.flickr.com/photos/onurt/5397051765/)
P1160029 (http://www.flickr.com/photos/onurt/5397051765/) by Onur T. (http://www.flickr.com/people/onurt/), on Flickr

myararat04
June 14th, 2012, 10:43 PM
Istanbul-Ankara otoyolu
Yeniçağa civarı

http://static.panoramio.com/photos/large/73768758.jpg

arda84
June 19th, 2012, 09:42 PM
Mersin-Antalya duble yol çalışmaları devam ediyor, yolu denizden değilde genelde yukarı dağlardan devam ettirdikleri içinde kıyıya zarar verilmiyor neyseki..Görüntüler Mersin/Akdere civarındaki yol inşaatından

http://d1206.hizliresim.com/y/m/89c5l.jpg (http://bit.ly/c25MCx)

http://d1206.hizliresim.com/y/m/89c73.jpg (http://bit.ly/c25MCx)

http://wowturkey.com/forum/viewtopic.php?t=55888&start=730

Arda_1923
June 21st, 2012, 11:43 AM
Bakım nedeniyle 3 şeridi trafiğe kapalı olan FSM köprüsünde yaşanan trafik kazası nedeniyle Avrupa'dan Asya'ya geçişler tamamen durdu.

:yes:

http://www.cnnturk.com/2012/turkiye/06/21/fsm.koprusunde.kaza/665965.0/index.html

bence kötü bir olay değil, bakım gerekli.
trafik gereksiz,
göç gereksiz.

umarım trafikte kalanların hepsi istanbula göç etmiş kişilerdir.

UltrAslanErkan
August 8th, 2012, 02:15 PM
Duyduma göre Ermenistan, Gürcistan'dan gecmeyen, dogrudan Trabzon'a giden bir Otoyol yapmak istiyor. Böyle birsey duyan varmi?
Trabzon Limani icin cok iyi olur.

Homem
August 15th, 2012, 09:59 PM
I read that the highway O 21 between Ankara and Nigde was finally under construction. Is this true and when is the expected completion?

Homem
August 15th, 2012, 10:00 PM
Same question for O 31 between Aydin and denizli. Thanks.

icy
August 16th, 2012, 08:55 AM
Ahmet Emin YILMAZ
aey@olaygazetesi.com.tr

İşte Türkiye’nin en uzun otoyol tüneli

İstanbul’dan başlayıp Bursa’dan geçerek İzmir’e ulaşacak otoyolda gözden uzak müthiş bir çalışma var. Orhangazi’de yapımı süren Türkiye’nin en uzun otoyol tünelinde resmen iğneyle kuyu kazılıyor. Yolu Yalova’dan tünele bağlayacak güzergâhın en uzun viyadüğü ise vadide görkemli bir şekilde yükseliyor…

Açıkça söylemek gerekirse… Her yönüyle ve her aşamasıyla heyecan veren, kendi içinde çok önemli özellikleri olan müthiş bir proje.
Örneğin…
Projenin kendisi Türkiye’nin en büyük ulaşım yatırımı özelliğini taşıyor.
Ayrıca…
İçinde Türkiye’nin en uzun otoyol tüneli var. Yine bizim bölgemizde güzergâhın en uzun viyadüğü yer alıyor.
Yalnızca iki kenti değil, kentleri, hatta bölgeleri birbirine bağlayacak, Türkiye’nin batı bölgesinde ulaşım kaderini kökten değiştirecek ve kuşkusuz yeni bir bölgesel yapılanma ortaya çıkaracak önemde özelliklere sahip.
Evet…
İstanbul’dan başlayıp Bursa’dan geçerek İzmir’de sona erecek olan Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu inşaatı başladı.
İnşaat başladı ama çalışmalar şu sıralar dağların ardında sürdüğü için, mevcut Bursa-Yalova yolundan geçenler çalışmaları göremiyorlar.
Göz görmediği için de orada neler olduğu bilinmiyor.
İşte…
Bu müthiş projenin ilk aşamalarını Nurol Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Çarmıklı’nın isteği üzerine Otoyol A.Ş. CEO’su Yavuz Batum’un yaptığı planlama sonucu Genel Müdür Yardımcısı Cemalettin Kocamanoğlu ile birlikte dün gezdik.
Sabah…
Ovaakça’da bulunan ve otoyolun yapımıyla işletme sürecini Karayolları adına denetleyecek olan Kamu Özel Sektör Ortaklığı Bölge Müdürlüğü’nde buluştuğumuz Kocamanoğlu önce teknik bilgileri kısaca anımsattı.
Gebze’den İzmir’e toplam 400 kilometre olan otoyolun Gebze-Bursa arası 83 kilometre. Bu güzergâhta, 4 kilometrelik uzunluğuyla dünyanın en uzun dördüncü asma köprüsü yapılıyor.
Yolu…
Türk inşaat sektörünün önde gelen şirketlerinden Nurol, Özaltın, Makyol, Astaldi, Yüksel, Göçay şirketlerinin ortak oldukları Otoyol A.Ş. adlı konsorsiyum yapıyor. Dünyanın en uzun dördüncü köprüsünün yapımı ise konsorsiyum tarafından Japon firmasına verildi.
Otoyol turunda…
İlk durağımız Orhangazi’nin doğusundan geçen Samanlı Tüneli oldu.
Doğrusu, tünele girdiğimizde çok heyecanlandık.
Çünkü…
Çalışan ekiplerin burada resmen iğneyle kuyu kazdıklarını gördük. Çok dikkatli bir şekilde süren kazıda günde ortalama 2-2.5 metre ilerlenebiliyor.
Bir yandan kazı yapılırken, aynı anda betonlar dökülüp tünelin açılan bölümleri korumaya alınıyor.
Çalışma sırasında…
Çalışanların güvenliği ve sağlığı açısından tünelde çok güçlü bir havalandırma sistemi çalışıyor. Sistem, içerideki tozu dışarı atıp sürekli temiz hava sağlıyor.
Bu şekilde…
Samanlı Dağı’nın altında 3390 metre uzunluğunda üç şerit gidiş ve üç şerit geliş olmak üzere iki tünel yapılıyor. Yani, tünelin uzunluğu toplam 6 bin 780 metre.
Bugüne kadar…
İstanbul’dün Bursa’ya geliş yönünün çıkışını oluşturacak birinci tünelde 405 metre ilerlenmiş. Onun karşısında, yani Yalova tarafından girişte ise 140 metre gelinmiş. Bursa’dan İstanbul’a gidiş olarak kullanılacak ikinci tünelin de 252 metresi açılmış.
Böylece…
6 bin 780 metrelik tünelin 790 metresi iğneyle kuyu kazılarak tamamlanmış durumda. İlk bakışta sanki yavaş gibi gözüküyor ama o bölgedeki arazi yapısı ve kayaların konumu bunu gerektiriyor.
Yine de…
İş takvimine göre Samanlı Tüneli’nde planlanan hedefin 60 metre önünde gidiliyor. Bu da çalışan ekibin başarısı ve mutluluğu.
Tünelden çıkınca…
Otoyol A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Cemalettin Kocamanoğlu ile birlikte Yalova’ya geçtik ve dağlara tırmanıp tünelin tam arkasında yer alan Laladere Köyü’ne geldik.
Burada da karşımıza seyri doyumsuz bir manzara çıktı.
Çünkü…
Önümüzde 1 kilometrelik uzunluğuyla güzergâhın en uzun viyadüğü için yapılan çalışmalar uzanıyordu. Viyadükten 1 kilometre sonra ise Samanlı Tüneli başlıyor.
Viyadük ayaklarının oturacağı temel alanlar ve kuleler, uzayıp giden ve tünel girişine bağlanan vadide gerçekten görkemli bir şekilde yükseliyor.
Aynı bölgede yine heyecan veren görkemli kuleleriyle bir viyadük daha var. Tepeye çıkıp o viyadüğün yapımında kullanılan dev vinçlerin çalışmasını izledik.
Sonra da…
Yalova’nın Altınova İlçesi’ne kurulan ve konsorsiyum şirketlerinin baş harflerinden oluşan Nömayg Şantiyesi’ne indik
Şantiyede…
Köprü Yapımından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nebil Öztürk ve otoyolun Gebze-Ovaakça arasındaki bölümünün Proje Müdürü olan Kutlu Katar ile bir araya geldik.
Öztürk’ten de, Hersek Burnu ile karşıdaki Gebze’ye bağlı Dil Burnu arasında yapılacak dünyanın en uzun dördüncü asma köprüsünün yapımıyla ilgili bilgiler aldık.
Örneğin…
4 kilometrelik köprü su seviyesinden 253 metre yukarıda yapılacak. Suyun 40 metre altına inen temel çalışmaları olacak. Toplamda 293 metre köprü yüksekliği ortaya çıkıyor.
Köprünün Boğaz köprülerinden farkı, ayaklarının deniz içinde olması. Bu da daha dikkatli proje çalışması gerektiriyor.
Şu anda…
Japon firmasının yapımını üstlendiği muhteşem köprünün asma kablolarının bağlanacağı yerler için hazırlık yapılıyor.
Yanı sıra…
Hersek Burnu’nda ilginç bir çalışmaya tanık olduk. Burada deniz çevrilerek havuz oluşturulmuş. Bu havuzun suyu boşaltılıp içinde köprü ayaklarının temeli hazırlanacak. Sonra havuza su verilip temeller yüzdürülecek ve çekiciyle çıkarılacak.
Ardından…
İkinci bir havuzda suya batırılacak olan temeller daha sonra römorkörler tarafından çekilerek yerlerine batırılacak.
Yolun süresi, aslında köprünün yapımıyla doğrudan ilgili. Köprü tamamlandığında yol için engel kalmayacak. Köprüden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nebil Öztürk’e, karşıdan bakıldığında köprünün ne zamandan itibaren görülebileceğini sorduk.
“2014’ten itibaren köprü yükselir” cevabını verdi.
Yoldan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cemalettin Kocamanoğlu ise yolla ilgili şunu söyledi:
“Güzergâhta kamulaştırma sorunu olmayan her yerde konsorsiyumu oluşturan şirketler çalışıyorlar. Fakat kamulaştırma davaları var. Onları beklememiz gerekiyor. Yine de boş durmayıp tünel ve viyadükleri bitirmeyi hedefliyoruz.”
Gördük ki…
Heyecan veren müthiş projenin heyecan dolu ekibi var. Herkes sorumluluğunun bilincinde. Yaşamları şantiyelerde geçiyor dense yeri.

Arda_1923
August 20th, 2012, 02:01 PM
işte mühendislik harikası yolunuz!

Of Rize arası yol çöktü

Of-Rize sahil yolundaki ulaşımda, toprak kayması dolayısıyla zaman zaman aksama yaşandı.

Karadeniz Sahil Yolu'nun Eskipazar Beldesi mevkisinde yağış nedeniyle toprak kayması meydana geldi. Etkili yağışa bağlı olarak yamaçlardan kayan toprak nedeniyle yolun bir bölümü çamurla kaplandı.

http://www.rizeninsesi.net/images/11867.jpg

http://www.rizeninsesi.net/index.php?option=com_content&view=article&id=8871:of-rize-arasnsdaki-sahil-yolu-coektue&Itemid=61

http://www.haberalsak.com/images/album/LiveImages_Foto_Haber_574_Karadeniz_otoyolu_yykty_D31131100.jpg

http://www.haberalsak.com/album-p4-aid,1670.html#galeri

him1910
August 20th, 2012, 05:27 PM
yıl 1997, show tv'de sıdıka dizisindeki aile karadeniz'den istanbul'a yerleşmiş bir ailedir. aile babası zekeriya saka, karadenizden bahsederken "yakında karadeniz sahil yolu da bitecek" derken ; yol tam 10 sene sonra bitirilmiştir. ah türkiyem ah.

Homem
August 23rd, 2012, 11:46 PM
I read that the highway O 21 between Ankara and Nigde was finally under construction. Is this true and when is the expected completion?

Bis repetita.

Homem
August 23rd, 2012, 11:47 PM
Same question for O 31 between Aydin and denizli. Thanks.

idem

Rocksmith
August 28th, 2012, 04:40 PM
Black Sea and Mediterran Sea are connected by this road :cheers:

Bu yol Karadeniz ile Akdeniz'i birbirine bağlayacak

http://img1.zaman.com.tr/2012/08/28/yol.jpg

http://img1.zaman.com.tr/2012/08/28/yol1.jpg

http://img1.zaman.com.tr/2012/08/28/yol2.jpg

http://img1.zaman.com.tr/2012/08/28/yol3.jpg

http://img1.zaman.com.tr/2012/08/28/yol4.jpg

Ordu Valisi Orhan Düzgün, ''Osmanlı döneminde 1880 yılında gündeme getirilen yaklaşık 600 kilometrelik Karadeniz - Akdeniz Yolu Projesi'nin
Ordu sınırları içerisinde yer alan 94 kilometresinin 2014 yılı içerisinde tamamlanması hedefleniyor'' dedi.

Vali Düzgün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, halk arasında dere yolu projesi olarak ta bilinen Karadeniz - Akdeniz Yolu Projesi'nde çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü söyledi.

Projenin en zor ayağının Ordu sınırları içerisinden geçtiğini ifade eden Düzgün, ''Karadeniz Akdeniz Yolu Projesi, Ordu'yu Sivas ve Kayseri üzerinden Hatay ve İskendurun'a kadar bağlayacak uzun bir yol'' diye konuştu.

Söz konusu projenin asırlar önce planlandığını, ancak yaşanan olumsuz şartlar nedeniyle bir türlü hayata geçirilemediğini anlatan Düzgün, şunları kaydetti:

''Karadeniz'i İç Anadolu'ya, Doğu Anadolu'ya ve Akdeniz'e bağlayacak olan Karadeniz - Akdeniz Yolu Projesi fikri Osmanlı dönemine kadar uzanıyor. 1880 yıllarda Sultan Abdulaziz iki bölgenin yani Karadeniz'in İçanadolu'ya, Akdeniz'e bağlanması konusunda bir talimatı olmuş. Bununla ilgili İkinci Sultan Abdulhamit Han döneminde de küçük bir çalışma başlatılmış. Ama bu çalışmadan sonra bir ilerleme sağlanamamış. Cumhuriyetin ilanından sonra yine 1929 yılında o dönemin Ordu Valisi Ali Kemal bey tarafından ise bu yolun çalışmasına yönelik ilk çalışmalar yapılmış. Daha sonra ülkenin ekonomik durumu nedeniyle çalışmalar yeniden durmuş ve bir ilerleme sağlanamamış. 1970 yıllarda konu tekrar gündeme geldiyse de projenin ilerlemesi konusunda her hangi bir çalışma gerçekleştirilmemiş ve uzun yıllardan bu yana hükümet programlarından çıkmış.''

-''Ordu sınırları içerisinde 22 tünel çalışması var''-

Projenin daha sonra 2000'li yıllarda yeniden gündeme geldiğini de söyleyen Düzgün, şöyle devam etti:

''Daha sonra 2000'li yıllarda yolun açılması yeniden gündeme gelmiş ve şu anda da hızlı bir şekilde bu çalışmalar devam ediyor. Bu yolun toplam uzunluğu 600 km'nin üzerinde. Ordu'yu Sivas ve Kayseri üzerinden Hatay ve İskenderun'a kadar bağlayacak uzun bir yol. Bu yolun en zor bölümleri Ordu ili sınırları içerisinde. Ordu sınırları içerisinde bu yolun 94 km'si olmakla beraber bu bölgedeki coğrafi koşulların sertliği nedeniyle bir çok tünel ve viyadük yapılması gerekiyor. Bizim 94 km'lik yol sınırı içerisinde yaklaşık 22 tane tünel çalışması var. Bunların büyük bir kısmı açıldı. 94 km'lik yolun ilk 13 km'si bölünmüş yol olarak geçtiğimiz yıl tamamlandı ve hizmete girdi. Yine aynı şekilde önce yıllarda yolun bazı bölümleri tamamlandı. Karayolları tarafından yolun tamamlanma çalışmaları hızla devam ediyor. Osmanlı döneminde 1880 yılında gündeme getirilen yaklaşık 600 kilometrelik Karadeniz - Akdeniz Yolu Projesi'nin Ordu sınırları içerisinde yer alan 94 kilometresinin 2014 yılı içerisinde tamamlanması hedefleniyor''

Vali Düzgün, projenin tamamının tamamlanmasını ise heyecanla beklediklerini sözlerine ekledi.

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=1338349&title=bu-yol-karadeniz-ile-akdenizi-birbirine-baglayacak#

Triple C
August 29th, 2012, 05:45 AM
Karadeniz ile Akdeniz'i birbirine bağlayacak

D-650, 750, 850 ve 950 yolları boşuna mıydı yani?

myararat04
August 31st, 2012, 11:13 PM
1987 yılında D100 tabelasında TEM ve E23 yazıyormuş

http://img696.imageshack.us/img696/5647/bararjpg2u.jpg

Bu da şimdiki hali

http://img16.imageshack.us/img16/5803/33003037.JPG

Arda_1923
September 7th, 2012, 07:06 PM
Otoyol ve köprülerin özelleştirmesi ihalesinde 5 konsorsiyum yeterlilik aldı.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, otoyollar, köprüler ile bunlar üzerindeki tesislerin bir bütün halinde fiili teslim tarihinden itibaren 25 yıl süreyle "İşletme Haklarının Verilmesi" yöntemi ile özelleştirilmesine ilişkin ihale sürecinde ön yeterlik kriterlerini karşılayan katılımcıların listesi açıkladı.

Buna göre, ön yeterlilik kriterlerini karşılayan 5 firma/konsorsiyum şöyle:

1- Vinci Concessions Holding A.Ş
2- Nurol Holding A.Ş- MV Holding A.Ş- Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret A.Ş-Kalyon İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş-Fernas İnşaat A.Ş Ortak Girişim Grubu
3- Koç Holding A.Ş-UEM Group Berhad-Gözde Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş Ortak Girişim Grubu
4- Autostrade Per I'Italia S.P.A.-Doğuş Holding A.Ş-Makyol İnşaat Sanayi Turizm ve Ticaret A.Ş-Akfen Holding A.Ş Ortak Girişim Grubu
5- Zorlu Holding A.Ş-OHL Concesiones S.A. Ortak Girişim Grubu

http://www.cnnturk.com/2012/ekonomi/genel/09/07/iste.otoyol.ve.kopru.talipleri/675962.0/index.html

Satıyorlar mallarımızı :ohno:

UltrAslanErkan
September 7th, 2012, 07:11 PM
Satıyorlar mallarımızı :ohno:

Bir o eksik kalmisdi Satilmayan!

Arda_1923
September 7th, 2012, 07:23 PM
Erkan Almanya'da özel yol var mı hiç?

Homem
September 8th, 2012, 12:52 AM
Basically privatization is theft. It's selling at a ridiculous price to private companies whose only obsession is profitability at all costs that was built for decades and paid by each taxpayer. Cityzen are stolen from their common patrimony.

I heartily recommend this documentary about the total liquidation of the Greek assets by their government and its consequences. Creepy !
Let us no illusion we are all Greeks!
http://www.catastroika.com/indexen.php

arda84
September 8th, 2012, 08:39 AM
Otoyollar özele geçerse adamlar nasıl olsa 25 yıllığına burası bizim diyerekten kaliteyi düşürecektir, gerekli bakımları vs yapmayacaktır bence, Karayolları'nı her konuda eleştirebiliriz ama otoyol işletme bakım onarım vs. konusunda bence başarılılardı, yazık olacak..

Jakob
September 17th, 2012, 06:56 PM
TRANSMAR: Europe-Asia 50 km Floating Bypass Viaduct

Source (http://www.worldarchitecturenews.com/index.php?fuseaction=wanappln.projectview&upload_id=20699)

Alp Architects & Planners aims to solve Istanbul's growing traffic probems

Istanbul, a great city enhanced by historical treasures and natural gifts and a settlement of 3,000,000 people few years ago, has lately been drawn under the unplanned influx of 10,000,000 more settlers immigrating from rural areas. Today, 70% of the city's building stock, mostly in the form of squatter housing, is without buiding and/or occupancy permits. Problems such as air, noise and light pollution, security weaknesses, ethnic clashes, loss of historical, cultural and natural entities and congested traffic are common in Istanbul.

The dense circulation today has become the nightmare of the people and the city's economics. Each day 600 cars obtain new license plate and join the traffic. It takes around 3 hours to travel from one to the other side of the city. The congested circulation constitutes potential danger in case of a serious earthquake.

In order to cope with the traffic problem, in 1973 the Government built a suspension bridge over the Bosphorus, the Straits bordering Europe and Asia. Yet, soon after the Bridge and its highways have become congested. The 2nd Bridge, intended to establish a speedway for transit and peripheral traffic was erected further north in 1988 and has been connected at both ends to TEM (Trans European Motorway). It has become congested, too in a short time. On the other hand, the construction of the 2nd Bridge and TEM have accelerated the northwardsly rapid, yet unplanned, urban growth transforming 250,000,000 sq m of green areas into ugly, mostly illegal concrete structures.

Today, both bridges planned for 250,000 cars per day in total carry 550,000 cars per day. And confused with such problems, the government proposes a 3rd Bridge over Bosphorus even further the north towards the Black Sea. Yet, since northern lands of the Bosphorus house the remaining green zones and water sources of the city, we believe building a third belt on the north will repeat the same cycle experienced with the 2nd Bridge and eventually turn the city towards the desertification trend, endangering the remaining 500,000,000 sq m forest zones of the Metropole.

TRANSMAR has born from this point. Since the north of Bosphorus is not suitable for a new highway system due to natural entities, and since south of Bosphorus is also not suitable for a new bridge due to its dense urbanisation and historical, cultural and natural treasures, the only reasonable solution was to go more south on the Sea of Marmara and built a bypass floating rail-road viaduct linking Europe to Asia across the water.

TRANSMAR begins on the European side from the Olympic Village, intersects the TEM, passes by the Ecological Village Project by architect Dr. Ken Yeang, goes under the Ataturk International Airport, leaves the European shore as a 9 km viaduct on pilotis at 25 m above sea level ,continues as a6 km floating viaduct. The 2 km double span cable-stayed fixed bridge at 65 m altitude allows large sea traffic. It is followed by a 14 km segment as a floating viaduct. The system sits on land on the Kinali Island which serves as a service and emergency center. The system leaves Kinali again with a 14 km floating viaduct segment and approaches the Asian shore with a 6 km viaduct on pilotis. It enters the Asian coast near the urban project by architect Zaha Hadid in Kartal, reaches the International Sabiha Gokcen Airport, reintersects with the TEM, and finally terminates at Istanbul Formula-1 Park.

It is expected that daily 100,000 vehicles will use TRANSMAR at a max speed of 100 km/h. The rail shuttle within the structure runs at 200 km/h and links the two Airports of the City in 15 mnts. The project's cost is estimated about 5 Blln USD and the payback period 15 years.

http://i46.tinypic.com/2znqusz.jpg

http://i48.tinypic.com/11lllhh.jpg

http://i48.tinypic.com/2d9ae03.jpg

http://i50.tinypic.com/2nlycrk.jpg