View Full Version : Parliamentary elections in Romania - 2008

Pages : [1] 2 3

joce23
November 24th, 2008, 09:25 PM
Am deschid thread-ul asta ca sa aveti unde sa va exprimati optiunile si sa comentati alegerile parlamentare care se apropie.

Le Clerk
November 24th, 2008, 09:28 PM
M-am saturat de politica. O vad pe toate zidurile si stalpii. Mai ramane sa vad si in closete afise cu "politicieni". :puke:

Singurele "platforme" pe care le vad cand ies din bloc, spre exemplu, este ca "V-am marit PeNsiiLe!!!" (asta apropo de o polemica de acum ceva timp pe care am avut-o cu T-Duck cu privire la partidul care a marit pensiile) de parca urla cineva la mine cu ochii iesiti din orbite. Altii imi spun cat de mult merit. O bataie de joc! :ohno: Incepe sa imi fie lehamite de tot de oamenii din politica. Parca s-au transfigurat cu totii in niste javre turbate care stau cu laba pe os sa nu il ia altcineva.

joce23
November 24th, 2008, 09:39 PM
Eu i-am urmarit un pic pe candidatii de la Camera Deputatilor din colegiul meu si-am lasat-o balta pe Magda Stavrositu (si tipa de la PRM imi pare mai buna decat ea). Votez Andrian Mihei (PNL; http://www.andrianmihei.ro/ ). Zilele viitoare o sa vad ce aleg si pentru senat.

* niste clipuri electorale decente aici (despre port, educatie&cultura, turism, sanatate, energie): http://www.youtube.com/user/andrianmihei

joce23
November 24th, 2008, 09:50 PM
M-am saturat de politica. O vad pe toate zidurile si stalpii. Mai ramane sa vad si in closete afise cu "politicieni". :puke:

Din pacate, greata asta fata de politicienii autohtoni o au aproape toti romanii. E greu sa urmaresti candidatii de pe liste si sa nu te apuce astfel de sentimente. :(

Le Clerk
November 24th, 2008, 09:54 PM
Eu i-am urmarit un pic pe candidatii de la Camera Deputatilor din colegiul meu si-am lasat-o balta pe Magda Stavrositu (si tipa de la PRM imi pare mai buna decat ea). Votez Andrian Mihei (PNL; http://www.andrianmihei.ro/ ). Zilele viitoare o sa vad ce aleg si pentru senat.

* niste clipuri electorale decente aici (despre port, educatie&cultura, turism, sanatate, energie): http://www.youtube.com/user/andrianmihei

Eu nu am avut timp deocamdata sa pun in balanta candidatii de la mine din colegiu. Eu chiar am o problema pentru ca nu cunosc pe nici unul si vreau sa votez. O sa ma interesez sambata cel mai probabil.

Cosmin
November 24th, 2008, 10:04 PM
Oh brother! It's that time of the year again.:gaah:

Candidatii "mei"...
Camera deputatilor - colegiul 8
Claudia Petcu – PSD
Brînduşa Novac – PDL
Virgil Tudorache – PNG-CD
Adrian Neacşu – PNL
Mihăiţă Vîrză – PRM

Senat - colegiul 4
Şerban Nicolae – PSD
Anca Boagiu – PDL
Daniel Fuciu – PNG-CD
Ion Naicu – PNL
Aurel Cristea – PRM

Singurul care-mi suscita cat de cat interesul este Adrian Neacsu (medic), ca in rest...:barf:

E misto ca multi candidati n-au un site, sau cel putin e pierdut pe undeva prin meandrele netului, ca eu si prietenul meu Google nu dam de el. Eu cum naiba sa ma informez ce vrea respectivul/respectiva sa faca?:bash:

joce23
November 24th, 2008, 10:36 PM
Asta-i pentru nebunul: :)

Candidati PDL Piatra Neamt
3WAE8xeu5Es

* @nebunul : tu cum votezi in caz ca stai in Londra in ziua votului ? :dunno:

Cosmin
November 24th, 2008, 10:40 PM
^^"Sa traiti bine! PDL tine cu tine.":rofl:

nebunul
November 24th, 2008, 10:50 PM
La parlamentarele astea eu votez partidul nu individul ... poate la urmatoarele cind o fi clasa politica mai matura (yeh right:nuts:) ... Acum vreau majoritate (PD-L cu toate bubele lor) in parlament. M-am saturat de minoritati (si mini-interesele lor) la carma tarii ... gen PC, UDMR etc etc. IMO uninominalul (si asa mutilat) este inoportun; si ne dezavantajeaza in situatia actuala; pentru ca electoratul e confuz; si rezultatul fa vi lipsa unei majoritati parlamentare liberal-democrata; si iar ajungem in situatia de astazi ... si nici nu cred ca o coalitie - liberala sau democrata - cu PSD va da rezultate

PS Ideal ar fi o alianta PD-L - PNL ... dar e aprope imposibil

nebunul
November 24th, 2008, 10:53 PM
Asta-i pentru nebunul: :)
* @nebunul : tu cum votezi in caz ca stai in Londra in ziua votului ? :dunno:

^^:lol: o stiu :lol:
Alegeri UK - http://londra.mae.ro/index.php?lang=en&id=73141

Le Clerk
November 24th, 2008, 10:55 PM
^^ Nici eu nu as vrea sa aud de PSD la guvernare, pentru ca in conditiile economice actuale, ar duce tara la sapa de lemn in cateva saptamani (ca sa nu mai vorbesc de faptul ca nu vreau sa-i vad pe Nastase, Mitrea, Hrebenciuc etc la guvernare!!!). Dar PSD nu va renunta la formarea guvernului de aceasta data si va fi o bataie dura intre partide si presedinte pentru impunerea PM-ului, care se va lasa si cu incalcarea flagranta a Constitutiei, de o sa fim iarasi in gura Europei. Nu alegerile sunt importante (procentele sunt deja stabilite), ci ceea ce va urma dupa. Atunci va fi scarba maxima. :puke:

Corneliu
November 24th, 2008, 11:43 PM
Eu unul sunt scarbit de uninomal si nici nu voi merge la vot.

Caci eu nu merg sa votez cerceafuri. Unde nu te uiti, esti agresat cu cerceafuri intinse intre stalpi, mashuri cat casa, si tot felul de panouri instalate pe spatii verzi, gen interesectii.

Aici chiar nu inteleg. Tu fiind politician cum poti arata atata nesimtire, sa ocupi spatiul verde care are o alta destinatie decat sa sustina stalpii pe care ti-ai afisat mufa.

Nu imi imaginez ca cineva la Paris, la Berlin sau Bruxelles sa-si sustina in asa fel campania si sa fie ales.

La o statie de autobuz, am vazut un panou insurubat in asfalt...:nuts:

Literalmente, un panou de fier, insurubat in mijlocul statiei. Clar s-a adus prejudiciu material spatiului public de catre cine? De catre un individ care se vrea deputat.

Acesti politicieni nu vor avea votul meu. Oricum, nici nu au nevoie de el. Se vor gasi destui manelisti care sa-i voteze. Caci pe cine votezi, asta esti.

NellyUSA
November 25th, 2008, 12:13 AM
NU votez! :D :lol:
insa cred totusi ca va castiga PSD-PC.

wyqtor
November 25th, 2008, 12:45 AM
Eu as vota PNL ca au candidati mai OK in colegiul meu, dar trebuie sa recunosc ca mi-e teama ca o sa tradeze idealurile de dreapta si o sa se alieze cu PSD+PUR. Ma mai gandesc intre PNL si PDL pana la alegeri, dar inclin spre primii.

toxicduck
November 25th, 2008, 01:34 AM
Băi, clipul ăla cu candidații PD-L din Neamț e de un comic involuntar delicios.

Mocanu, Stoica și doctoru' Ghiță pleacă la București!

Fallen
November 25th, 2008, 08:35 AM
Problema e ca atat PD-L cat si PSD vor putea forma un guvern impreuna cu PNL-ul.
Care va sti sa atraga si sa ofere PNL-ului mai mult, acela va castiga.
Sper in o alianta PD-L + PNL. Ma mai gandesc intre cine votez.

Sincer as vota PNL, dar stiind ca oricum va ajunge la guvernare, tind sa votez PD-L doar ca sa aiba un procentaj cat mai mare. Ma mai gandesc. Sa vad si candidatii, ca nu am studiat situatia prea atent.

Le Clerk
November 25th, 2008, 09:23 AM
OK, mi-am facut putin timp sa ma uit la candidatii din colegiul meu. Eu am de ales intre Antonel Tanase si Daniel Geanta.

Pentru primul am o repulsie pentru ca l-am vazut in campanie electorala de cateva luni pe tot felul de site-uri (plus ca de cateva saptamani calc in toata zona pe fluturasi aruncati pe jos de echipa lui de campanie in cea mai mare bataie de joc fata de bun simt si curatenie) si mi s-a acrit. Peste toate astea, mai are si mustata. :puke: In plus, vad ca a facut facultatea dupa 1990 (in ciuda varstei) si a lucrat numai la stat (ar putea foarte bine sa fie si membru PSD).

Pe Daniel Geanta nu-l cunosc, insa ce stiu despre el (din fluturasul gasit in cutia postala) este ca a lucrat intr-o multinationala, lucru care imi spune ca are o idee despre ce inseamna sa lucrezi in domeniul privat si sa fii competitiv.

Dupa cum vedeti, alegerea in colegiul meu nu este foarte dificila. :D

PS: Pe candidatii din partea celorlalte partide nu i-am mentionat intentionat pentru ca nu ma intereseaza deloc.

luci203
November 25th, 2008, 09:27 AM
Avem de ales intre aceleasi fetze obosite de ani de zile...

Poate sa-mi numeasca cineva un politicean cunoscut care a aparut in ultimii 8 ani?
(excluzand aici Elena Udrea si Jiji Becali)

SeyMan
November 25th, 2008, 09:51 AM
Eu cred ca alegerile s-au terminat deja. Vor fi inca 4 ani de coabitare ( în traducere româneasca râca ) PNL PD-L. Adica tot un CDR re-loaded - du réchauffé cum ar zice frantzujii.

luci203
November 25th, 2008, 09:58 AM
Ideal ar fi o alianta PD-L - PNL ... dar e aprope imposibil
Da, 2009 se anunta un an extrem de greu, iar cu PD-L vioara intai, toate oalele se vor sparge in capu' lu' Basel :banana::banana:

Fallen
November 25th, 2008, 11:19 AM
Blah, am de ales intre Gheorghe Groza (PD-L) si Bogdan Olteanu (PNL). Si cum pe Olteanu nu-l suport, probabil ca o sa votez cu Groza.
Iar pentru Senat dintre Alexandru Arin Avramescu(PNL) si Cornelia Cazacu (PD-L).
Sa vedem..

luci203
November 25th, 2008, 11:42 AM
Eu am de ales intre tanti Turcan care nu stie cati ani are si Neagu, care nu stie in ce partid este (a fost in PD, apoi PD-L, acum a trecut la PNL) :ohno:.

Rhemaxos
November 25th, 2008, 11:43 AM
Nu stiu cine este si ce hram poarta Alexandru Avramescu, dar eu, unul, pe doamna Cazacu n-as vota-o nici in ruptul capului. Iata motivul:

"Vlahii" din Timoc nu sunt romani din cauza unor reprezentanti ai Romaniei la Strasbourg

--------------------------------------------------------------------------
Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei (APCE) a adoptat rezolutia finala privind "Situatia minoritatilor nationale din Voievodina si a minoritatii etnice romane din Serbia". In textul Rezolutiei 1632 apare mentionata o falsa "minoritate vlaha" in Timoc, diferita de "minoritatea romana", asa cum a propus delegatia sarba.

Amendamentul in care apare mentiunea "membrii minoritatii romane si vlahe" a fost votat cu 21 de voturi pro si 19 contra. De partea sarbilor a votat si parlamentarul roman Cornelia Cazacu. Din cei 10 reprezentanti ai Romaniei in APCE, patru au absentat.

Nu au fost prezenti nici cei desemnati sa-i inlocuiasca. Fundatia Nationala pentru Romanii de pretutindeni a cerut partidelor politice din care fac parte cei patru sa le retraga sprijinul. "Fundatia Nationala pentru Romanii de Pretutindeni face apel la PD-L, PSD, PNL si Partidul Romania Mare sa retraga sprijinul politic parlamentarilor :Cornelia Cazacu (PD-L) care a votat alaturi de parlamentarii Serbiei, impotriva romanilor din Timoc, Cezar Preda(PD-L), absent, Mihai Tudose (PSD), absent, Relu Fenechiu (PNL), absent, Ilie Ilascu(PRM), absent", se arata intr-un comunicat.

"Respectivii prin votul sau absenta lor si a supleantilor lor au afectat grav interesele nationale romanesti facand ca partea sarba, ajutata de parlamentarii greci si rusi, sa impuna o forma confuza a Rezolutiei 1632", adauga FNRP.

http://stiri.kappa.ro/politica/vlahii-timoc-reprezentanti-strasbourg/stire_156596.html

Cred ca-i putem spune tradare, nu? Cel putin la nivel retoric...

Le Clerk
November 25th, 2008, 11:46 AM
Cred ca-i putem spune tradare, nu? Cel putin la nivel retoric...

Cam asa ceva...eu nici pana acum nu am inteles de ce s-a intamplat sa se voteze asa. :dunno:

Rhemaxos
November 25th, 2008, 11:51 AM
^^

http://www.romanialibera.ro/a139920/romanii-de-la-sud-de-dunare-tradati-de-propriii-parlamentari.html

A votat din greseala, cu cotul...

No further comments!

Le Clerk
November 25th, 2008, 11:55 AM
Eu abia acum am vazut ca si Cezar Preda a votat la fel. :eek::ohno:

nebunul
November 25th, 2008, 12:04 PM
PNL-ul mi-au "demonstrat" suficient. De altfel, am avut "access" la cancelaria primului ministru; si stiu ce jigodii sint ... si oricum doar niste moluste (autodeclarati liberali :nuts:) pot face alianta cu securistii PSD-PC + UDMR (agenti NBH) :puke:
Si sincer altceva (grav) nu am ce sa reprosez liberalilor; dar prin alianta cu Iliescu&Voiculescu si-au "dat arama pe fata" :toilet::toilet::toilet:

Cosmin
November 25th, 2008, 12:09 PM
Eu am uitat ca pe 29 plec la Brasov, deci la alegeri nu voi fi in Bucuresti. Cum naiba votez? Parca acum poti vota doar in localitatea de domiciliu. Sau ma-nsel?

nebunul
November 25th, 2008, 12:11 PM
^^ pai au avut grija PSD cu ajutorul PNL ca flotantii (in genere tineri/studenti + "capsunari" si pro liberali si/sau democrati) sa nu poata vota ... ca de suspendat presedintele a fost timp ...da' de schimbat legea ...

Le Clerk
November 25th, 2008, 12:13 PM
Eu am uitat ca pe 29 plec la Brasov, deci la alegeri nu voi fi in Bucuresti. Cum naiba votez? Parca acum poti vota doar in localitatea de domiciliu. Sau ma-nsel?

Pai nu ai voie sa votezi, conform noii legi, decat la sectia de la domiciliu. In situatia ta mai sunt inca aprox. un milion de oameni de varsta ta sau pe acolo. Studentii au fost revoltati de magaria asta si au spus la un moment dat ca vor face greva. Guvernul insa a anuntat ca le da o mica spaga cat banii de transport cu trenul dus-intors in localitatea unde tre' sa voteze ca sa le inchida gura. Am senzatia ca magaria asta e facuta in mod foarte calculat ca sa ii impiedice pe studenti sa voteze. Ca sa nu mai aveti impresii false despre "democratia" din tara asta. Si noi vorbim de partide cu ideologii. :puke:

In 2000, am stat 4 ore la coada din voia lu' Nascase ca sa votez. Acum, se intampla sa stau in Bucuresti, ca altfel nu mai votam deloc. Deh, baietii se specializeaza in furt ca orice om care insista.

Cosmin
November 25th, 2008, 12:20 PM
Mda, m-am lamurit.:bash:

nebunul
November 25th, 2008, 12:30 PM
Dar eu, unul, pe doamna Cazacu n-as vota-o nici in ruptul capului.

... o PROASTA* http://www.corneliacazacu.ro/?page_id=24

*scuze anticipat pentru limbajul pe care-l voi folosi saptamina asta.
Asa am niste draci in mine :gaah::gaah::gaah: cind vad miile de nulitati implorind :master: alegerea in conducerea tarii ...
BTW la capitolul proiecte ... DESTEAPTA ... n-are nici unul :toilet::toilet::toilet:

BTW pentru cei din afara granitelor
http://www.mae.ro/poze_editare/AP_2008.11.24_Doc_resedinta.pdf.

Le Clerk
November 25th, 2008, 12:42 PM
Am o intrebare pentru cei care voteaza "candidati PSD". Cum v-au convins oamenii aia sa-i votati? :?

Cosmin
November 25th, 2008, 12:46 PM
In sfarsit ceva care se apropie de idea mea ca Bucurestiul sa fie impartit in 20 sau mai multe districte/arondismente, fiecare cu un consilier (sau consiliu) subordonat primarului zonei metropolitane si sa dispara discrepantele de strategie, imagine samd intre sectoarele de acum, cand avem 6 orase intr-unul. Inteleg ca "Legea Capitalei" e doar pe jumatate ce imi doresc eu, dar e mai bine decat sa continuam cu sectoarele lu' peste. Nu imi fac mari sperante ca proiectul asta se va transforma in realitate insa.:(
De aceea proiectul propus pentru Legea Capitalei vizează următoarele direcţii fundamentale:

1. eliminarea ambiguităţii actuale în ce priveşte rolurile şi raporturile dintre municipalitate şi subdiviziunile sale administrative.
O măsură inovatoare şi coerentă vizează înfiinţarea a 26 de districte, ca organisme de descentralizare, participare, consultare, gestionare a serviciilor de bază, precum şi de exercitare a funcţiilor delegate de Primarul sau Consiliul Municipiului Bucureşti, care vor înlocui cele şase sectoare existente în prezent.
Districtul este o subdiviziune administrativ-teritorială a Municipiului Bucureşti şi se constituie pentru a reprezenta o colectivitate, pentru a-i proteja interesele şi a-i sprijini dezvoltarea economică în cadrul unităţii Bucureştiului.
Beneficiile acestei măsuri se exprimă în termeni de coerenţă, eficienţă şi responsabilitate reală în ce priveşte actului administrativ-decizional deoarece proiectele Capitalei vor fi gestionate la cel mai adecvat nivel administrativ, municipiu sau district.

2. orientarea acţiunii administraţiei şi serviciilor publice către cetăţean.
Măsura vizează localizarea cât mai aproape de membrii colectivităţii a sediilor şi punctelor de lucru/intervenţie ale instituţiile şi serviciilor publice din fiecare district. Mai mult, în baza legii propuse cetăţenii fiecărui district pot să se implice în procesul de luare a deciziilor în cadrul administraţiei districtului şi a capitalei. În acest sens, sunt instituite şi o serie de instrumente (ex. Motivarea deciziilor şi actelor administrative, referendumul de abrogare etc.) care obligă administraţia publică să acţioneze transparent şi responsabil în raporturile sale cu colectivitatea.

3. creşterea capacităţii de conducere şi coordonare la nivelul aleşilor locali.
Măsurile vizează diferenţierea clară dintre rolul administrativ - guvernare locală şi rolul deliberativ - for politic, care se aplică deopotrivă autorităţilor alese şi numite de la nivelul Capitalei şi cel al districtelor.
În context, pentru coerenţa şi profesionalizarea actului administrativ şi managementul eficient al serviciilor publice de la nivelul municipiului şi cel al districtelor, noua lege propune înfiinţarea Comitetului Executiv al Municipiului Bucureşti, respectiv a Comitetelor Executive ale districtelor şi rolul de administrator de district, structuri executive cu rol în coordonarea domeniilor majore, respectiv a proiectelor de la nivelele respective.

4. informare permanentă şi adecvată a cetăţenilor, pentru a creşte implicarea lor reală în viaţa comunităţi.
Măsura vizează instituirea obligativităţii consilierilor aleşi la nivelul districtelor să permanentizeze contactul şi consultarea directă cu locuitorii districtului pe care îl reprezintă.

5. punerea în consonanţă a normelor în materia descentralizării şi amenajării teritoriului.
Măsura vizează armonizarea legislaţiei generală privind descentralizarea, amenajarea teritoriului, urbanism, finanţele publice locale şi naţionale, cu strategiile de amenajarea teritoriului, dezvoltare economică şi socială proprii Municipiului Bucureşti.

6. dezvoltarea echilibrată a colectivităţilor din Municipiul Bucureşti.
Prin delimitarea districtelor sunt evidenţiate particularităţile privind situaţia economică, socială, culturală, urbanistică, demografică, etc a diferitelor comunităţi urbane care se regăsesc în perimetrul municipiului, ceea ce face posibilă abordarea obiectivă şi pragmatică a problemelor lor specifice.

7. administrarea eficientă a resurselor financiare.
Măsura vizează atingerea unui grad sporit de eficienţă şi eficacitate în administrarea finanţelor publice locale, în acord cu ritmul de dezvoltare organică caracteristic diferitelor domenii ale vieţii Capitalei României, respectiv a celor 26 de districte constituiente.

legeacapitalei.ro (http://www.legeacapitalei.ro/)

High Mileager
November 25th, 2008, 12:52 PM
^^^^Desfiintarea sectoarelor trebuia facuta demult ..

Le Clerk
November 25th, 2008, 12:55 PM
Guys, let's keep it on topic.

Cosmin
November 25th, 2008, 12:59 PM
E on-topic. Legea Capitalei e un proiect PDL din cate stiu eu, si e sustinut inclusiv de tuta de mai sus, care candideaza in colegiul 1.:lol: Nu intentionez sa port o discutie pe tema "legii" aici, doar am postat cateva idei.

nebunul
November 25th, 2008, 12:59 PM
Din pura curiozitate – poate sa-mi dea cineva (Pro PNL desigur) o explicatie valabila (please) pentru incercarea de suspendare a presedintelui ?! Sincer, dupa demiterea Ministrului Justitiei in pofida increderii si recunoasterii cu care a fost "imputernicita" de catre CE/PE, incercarea de excludere a presedintelui (impotriva deciziei curtii constitutionale) a fost o incercare de lovitura de stat … Si atunci, tot sincer va intreb, de ce votati PNL ?! Pentru ca nu va place Basescu sau pentru ca sint cei mai competenti* sa ne conduca destinele ?

*ce ministri a dat PNL in ultimii ani de la despartirea de PD ?! Voi realizati ce nulitati ne-au condus ?!

PS respect alegerile fiecaruia ; sint doar curios de ce este lumea impotriva lui base ; sau/si voteaza PNL ?!

Cosmin
November 25th, 2008, 01:02 PM
Ideea ar fi sa votam persoane, nu partide de acum incolo. Vazand insa persoanele, cred ca tot partide vom vota.:ohno:

nebunul
November 25th, 2008, 01:06 PM
Ideea ar fi sa votam persoane, nu partide de acum incolo. Vazand insa persoanele, cred ca tot partide vom vota.:ohno:

Persoane e prematur IMO; toate partidele au ajuns de rasul lumii - au bagat la inaintare artisti, manelisti, fotbalisti, traseisti ... jenant ... In plus uninominalul a fost si casapit ... voturile se redistribuie ...

luci203
November 25th, 2008, 01:24 PM
Am o intrebare pentru cei care voteaza "candidati PSD". Cum v-au convins oamenii aia sa-i votati? :?
Pe tine te-au convins candidatii PNL sau PD-L ?

Le Clerk
November 25th, 2008, 01:29 PM
Din pura curiozitate – poate sa-mi dea cineva (Pro PNL desigur) o explicatie valabila (please) pentru incercarea de suspendare a presedintelui ?! Sincer, dupa demiterea Ministrului Justitiei in pofida increderii si recunoasterii cu care a fost "imputernicita" de catre CE/PE, incercarea de excludere a presedintelui (impotriva deciziei curtii constitutionale) a fost o incercare de lovitura de stat … Si atunci, tot sincer va intreb, de ce votati PNL ?! Pentru ca nu va place Basescu sau pentru ca sint cei mai competenti* sa ne conduca destinele ?

*ce ministri a dat PNL in ultimii ani de la despartirea de PD ?! Voi realizati ce nulitati ne-au condus ?!

PS respect alegerile fiecaruia ; sint doar curios de ce este lumea impotriva lui base ; sau/si voteaza PNL ?!

Stai sa vezi ca o vor face din nou, aceleasi partide, dupa ce presedintele va incerca sa numeasca un PM care nu va fi de la PNL sau PSD. Sa vezi atunci o alta lovitura de stat prin care PNL si PSD isi vor impune PM-ul. Si toata Europa o sa se cruceasca cum noi romanii, in mizeria noastra, ne suspendam Presedintele in fiecare an, ca o tara vrednica de un alt continent.

Le Clerk
November 25th, 2008, 01:35 PM
Pe tine te-au convins candidatii PNL sau PD-L ?

E mult spus ca m-au convins. Mai degraba am ales prin eliminare. Uita-te pe prima pagina.

luci203
November 25th, 2008, 01:39 PM
wzwmBRhxOsU

Se potriveste perfect si pt Romania. Daca avem un popor de manelisti, ghertzoi, tute, cocalari, hotzi si corupti, e normal sa avem candidati pe masura.

garbage in >> garbage out. :bash:

So, on the election day, I STAY HOME. http://img395.imageshack.us/img395/6793/jerkofflb3.gif

joce23
November 25th, 2008, 02:08 PM

Le Clerk, eu n-o sa votez niciodata un penal ca Dorel Onaca (PDL) numai fiindca e de la PDL. La alegerile locale (n-am fost la vot!) Mazare a avut contracadidati foarte slabi [Onaca si Manea] si cred ca putea castiga si fara sa se agite deloc. Iar acum, de ex. la mine in colegiu, PSD are drept candidat la Senat un reputat medic [Mircea Patrut (http://www.patrutmircea.ro/despre.html)] caruia nu stiu ce i-as putea reprosa in afara de faptul ca a ales sa intre in PSD. Echipa PSD a lui Mazare imi pare cea mai unita/puternica din judet. Nu-s deloc straluciti, dar sunt foarte bine organizati, au bani si se pare ca stiu mai bine decat altii cum sa atraga voturi de la oameni.

Cum s-a vazut si in cateva exemple de-aici [madame Cazacu de ex.], nu e suficient sa fii membru PNL sau PD-L ca sa te voteze lumea. Din pacate, toate partidele colcaie de idioti nu numai PSD-ul.

* Constanta n-avea nici o treaba cu PSD pana la acest Mazare care a reusit sa le suceasca multora mintile pe-aici. Si nu vorbesc doar de batrani ci chiar si de tineri. :(
** PNL sigur va fi la guvernare; cred ca va guverna alaturi de PD-L; coabitarea insa va fi ca dracu si o stim deja din experienta ultimilor ani ...

nebunul
November 25th, 2008, 03:18 PM
Apropos ... http://www.trilulilu.ro/Tudorchirila/e0bdecbbd07b80

Le Clerk
November 25th, 2008, 03:42 PM
Sondajul CSOP, realizat in perioada 19-23 noiembrie, la comanda PD-L, arata ca, dintre respondentii care au declarat ca au o optiune politica (73%), 34% prefera candidatii PD-L, 31% pe cei ai PSD+PC, 21% pe cei ai PNL.

Sursa (http://www.hotnews.ro/stiri-politic-5167770-sondaj-csop-primul-loc-34.htm)

Le Clerk
November 25th, 2008, 03:56 PM
Le Clerk, eu n-o sa votez niciodata un penal ca Dorel Onaca (PDL) numai fiindca e de la PDL. La alegerile locale (n-am fost la vot!) Mazare a avut contracadidati foarte slabi [Onaca si Manea] si cred ca putea castiga si fara sa se agite deloc. Iar acum, de ex. la mine in colegiu, PSD are drept candidat la Senat un reputat medic [Mircea Patrut (http://www.patrutmircea.ro/despre.html)] caruia nu stiu ce i-as putea reprosa in afara de faptul ca a ales sa intre in PSD. Echipa PSD a lui Mazare imi pare cea mai unita/puternica din judet. Nu-s deloc straluciti, dar sunt foarte bine organizati, au bani si se pare ca stiu mai bine decat altii cum sa atraga voturi de la oameni.

Cum s-a vazut si in cateva exemple de-aici [madame Cazacu de ex.], nu e suficient sa fii membru PNL sau PD-L ca sa te voteze lumea. Din pacate, toate partidele colcaie de idioti nu numai PSD-ul.

* Constanta n-avea nici o treaba cu PSD pana la acest Mazare care a reusit sa le suceasca multora mintile pe-aici. Si nu vorbesc doar de batrani ci chiar si de tineri. :(
** PNL sigur va fi la guvernare; cred ca va guverna alaturi de PD-L; coabitarea insa va fi ca dracu si o stim deja din experienta ultimilor ani ...

Joce, scurt:

Cand am intrebat de ce voteaza unii cu PSD nu m-am referit la tine, pentru ca am vazut ca votezi un candidat PNL. Sunt curios in continuare ce vad cei care aleg PSD la candidatii acestui partid.

Sunt de acord cu tine ca principiul alegerii persoanei ar trebui sa primeze (asa ar fi logic), numai ca politica in Romania nu functioneaza asa (si din acest p.d.v. sunt de acord cu Nebunul). In partidele romanesti nu exista pic de ideologie, ce sa mai vorbim de independenta celor care au fost sprijiniti de un partid sa ajunga in parlament sau sa ocupe o functie in administratie. Din motivul asta cred ca partidele vor conta mult mai mult decat oamenii si dupa aceste prime alegeri uninominale. Prin urmare, tind sa votez PDL (eu mi-am spus de multe ori motivele de ce imi displace PNL, iar restul partidelor pentru mine nici nu exista). Alegerea mea este simplificata mult, recunosc, de faptul ca omul PNL-ului din colegiul meu imi displace la fel de mult ca si partidul sau (din motivele pe care le-am expus - si nu sunt singurele).

Cat despre ce va fi dupa alegeri, cred ca orice e posibil. Tind insa sa cred ca va fi numit un PM "apolitic" si tehnocrat (probabil Isarescu) care sa tina criza in maini si care sa nu poata fi respins (fara pierderi de imagine masive in aceasta perioada de aruncare in somaj a zeci de mii de oameni si de nesiguranta salariului a catorva sute de mii) de niciun partid cu veleitati de conducere a tarii dupa ceva ani de aparent somaj. Daca va fi respins un astfel de om, atunci va incepe jocul constitutional si nu e exclus sa ajungem la o dizolvarea parlamentului, daca se insista in respingerea cabinetului condus de un tehnocrat. La fel ar putea fi scenariul si in cazul numirii lui Stolojan la conducerea cabinetului, cu exceptia faptului ca atunci va fi incercata suspendarea presedintelui, pentru ca interimul sa puna PM-ul dorit de "majoritate".

joce23
November 25th, 2008, 04:25 PM
Cand am intrebat de ce voteaza unii cu PSD nu m-am referit la tine, pentru ca am vazut ca votezi un candidat PNL. Sunt curios in continuare ce vad cei care aleg PSD la candidatii acestui partid.

Stiu. Ti-am raspuns fiindca vedeam ca nu-ti raspundea nimeni si fiindca stiu ca PSD a are ceva mai mult succes in Constanta decat in alte parti. Si asta nu se datoreaza in nici un caz doctrinei sau oamenilor de la centru, ci celor de la filiala de-aici care reusesc totusi sa atraga multe voturi de la oameni ("cum?" si "de ce?", e o alta poveste).

Dar ti-am dat deja un exemplu ce poate explica un pic situatia: PDL propune la Senat un om ca Dorel Onaca, iar PSD propune un om ca Mircea Patrut. Diferenta intre cei doi e de la cer la pamant ! Lasand la o parte partidele care-i sustin, Onaca e un tip de toata greatza, pe cand Patrut pare un tip care merita toata stima.

Ce ma pune pe ganduri e doar faptul ca filialele PNL (PDL/alte partide) sufera atat de grav la capitolul resurse umane, incat gasca lui Mazare a castigat fluierand toate alegerile. Nu-nteleg pe unul care-l voteaza pe Onaca, dar il pot intelege pe unul care-l voteaza pe Patrut.

PaulFCB
November 25th, 2008, 04:51 PM
N-am niciun candidat convingator deci Vot Alb, cel putin la deputati. La Senat cel mai probabil o sa aleg intre vot alb si Razvan Teodorescu insa ( Ex-Ministru al Culturii ).
Cu alegerile astea uninominale cred ca o sa trebuiasca sa fie un candidat destul de solid ca sa ma convinga sa-l votez, nu prea incanta metoda asta.

Le Clerk
November 25th, 2008, 04:59 PM
MEDIAFAX (http://www.mediafax.ro/engleza/romanian-liberals-100-members-short-over-alleged-groups-of-interests.html?6966;3553951)
25/11/2008

Romanian Liberals 100 Members Short Over Alleged ‘Groups Of Interests’

The liberals’ county branch in Brasov, central Romania, is missing 100 members as of Tuesday following their en-bloc resignation due to certain “groups of interests that run the local branch.”

Valentin Bodea, one of the liberals who resigned on Tuesday, said the 100 members wish to warn about the “groups of interests that run PNL Brasov, whose actions are not guided by liberal principles.”

Bodea, however, declined to give any names “out of respect” for the true liberals still with the party.

The outgoing members, mostly youngsters, had no official positions within the party.

PNL Brasov’s president, Aristotel Cancescu, told Mediafax reporters that their resignation is not a big loss to the party, as the 100 members who left were fans of ex-liberal member Gabriel Andronache, who was expelled from the party.

Meanwhile Andronache, mayor of Brasov city, enrolled in the Democratic Liberal Party.

Le pleaca tinerii si astia sunt de parere ca nu e o mare pierdere. Normal, daca sunt interesati de voturile pensionarilor, in timp ce pe tineri ii arunca la groapa de gunoi a democratiei restrangandu-le dreptul la vot. :ohno:

Le Clerk
November 25th, 2008, 06:44 PM
Theodor Paleologu: PNL si PDL ar trebui sa reanimeze Alianta D.A.

Candidatul PD-L, Theodor Paleologu, a trimis o scrisoare deschisa catre liberali in care ii invita sa reinnoiasca, prin votul lor, Alianta castigatoare din 2004. Aceasta arata ca este interesul PNL sa se alieze la guvernare cu PDL si nu cu PSD.

Prin scrisoarea sa, Theodor Paleologu incearca sa-i convinga pe liberalii de toate orientarile sa se pronunte prin vot pentru o noua guvernare de dreapta care sa mentina PSD in opozitie."Scrisoarea mea se adreseaza unui spectru foarte larg de liberali, de la militantii PNL la cei care, mai degraba anarho-liberali, nu voteaza de obicei. Pe toti vreau sa-i conving de iminenta pericolului revenirii la putere a PSD intr-un context de criza care-i reactiveaza in forta rezervele ideologice socialiste. Ne aducem cu totii aminte de statul-PSD din perioada 2000-2004, cand practic orice opozitie fusese redusa la tacere. O noua guvernare PSD ar folosi criza ca pretext pentru un clientelism inca si mai strasnic, bazat de data asta pe critica ideologica a "capitalismului de dreapta". Mergeti afara si uitati-va cum s-au impanzit din nou strazile cu steaguri, panouri si pancarte rosii: este imaginea exacta a ceea ce se pregateste", sustine Paleologu.

Democrat-liberalul sustine ca principala batalie electorala se duce intre PD-L si PSD. Din acest motiv ar fi necesara o alianta postelectorala intre cele doua partide ce se revendica drept liberale, alianta care sa asigure mentinerea si implementarea unor masuri de dreapta, precum cota unica de 16% sau eliminarea a 100 de taxe si impozite. "Pentru electoratul liberal votul util este votul PD-L (...) Este in interesul Partidului National Liberal sa se alieze la guvernare cu PD-L si nu cu PSD. Alianta tacita din ultimii ani dintre PNL si PSD a deceptionat pe multi liberali. Dar trecerea la o alianta pe fata, la guvernare, intre PSD si PNL ar fi un adevarat dezastru pentru acesta din urma. PNL nu isi poate permite sa devina o simpla remorca a restaurarii PSD-iste", sustine Theodor Paleologu.

El considera ca partidele de dreapta trebuie fortate sa colaboreze prin votul exprimat de alegatori la 30 noiembrie. "Invit, asadar, pe toti liberalii, de toate obedientele si orientarile, sa reinnoiasca prin votul lor Alianta cistigatoare din 2004, sa oblige prin votul lor partidele de dreapta sa conlucreze intr-o noua guvernare", conchide Paleologu.

Ziua (http://www.ziua.net/news.php?id=16750&data=2008-11-25)

nebunul
November 25th, 2008, 07:28 PM
^^ Corect ... PSD trebuie eliminat de la guvernare. Sper :gossip: ca PNL si PD-L sa fi facut deja in pact :master:

btw campanie electorala PSD :)
JmIkX35zvZc

PaulFCB
November 25th, 2008, 07:36 PM
PSD FTG ( For the Government :cheers: )...Basescu FTJ ( For the Jilava :rock: :rock: :rock: )

Corneliu
November 25th, 2008, 08:01 PM
Cred ca deja se cunoaste castigatorul alegerilor - PNL.

Oricare va fi configuratia politica, PNL va fi la guvernare. Mai degraba cu PSD decat cu PDL.

Daca eu as fi un strateg strain, platit de PNL, le-as recomanda o alianta cu PSD. Cu un PDL infrant si in opozitie, este mult mai usor sa te lupti cu Basescu in 2009. Este important pentru PNL sa creeze un trend care sa le fie favorabil pentru alegerile din 2009.

Corneliu
November 25th, 2008, 08:03 PM
^^ Corect ... PSD trebuie eliminat de la guvernare. Sper :gossip: ca PNL si PD-L sa fi facut deja in pact :master:

btw campanie electorala PSD :)
JmIkX35zvZc

Nebunule, dar Basescu si PDL nu-si trag seva din FSN.

nebunul
November 25th, 2008, 08:05 PM
^^ hehehe ... :lol: sa fim seriosi :nuts: ... remember only few months ago
http://img155.imageshack.us/img155/6426/hartaoo3.jpg (http://imageshack.us)

Nebunule, dar Basescu si PDL nu-si trag seva din FSN.
^^ adica astia cu care guverneaza PNL?!:nuts:

nebunul
November 25th, 2008, 08:10 PM

Oricare va fi configuratia politica, PNL va fi la guvernare. Mai degraba cu PSD decat cu PDL.

Daca eu as fi un strateg strain, platit de PNL, le-as recomanda o alianta cu PSD. Cu un PDL infrant si in opozitie, este mult mai usor sa te lupti cu Basescu in 2009. Este important pentru PNL sa creeze un trend care sa le fie favorabil pentru alegerile din 2009.

PD-L este in opozitie .. si PNL este la guvernare cu PSD. Adica sa ramina status quo. Bai da' bine te-ai gindit; bine ca nu esti tu strategul ala (strain ... de situatie esti) ... si platit :lol:

Le Clerk
November 25th, 2008, 08:10 PM

Ma indoiesc ca aliantele se fac atat de usor sau ca PNL nu are niciun fel de temeri legate de o alianta postelectorala cu PSD. Si, in ciuda partidelor, cred ca Basescu va impune un premier tehnocrat, ca sa ia pliscul PSD-ului. Daca va fi propus Isarescu, spre exemplu, desi am inteles ca mai sunt variante, ii va fi greu PSD-ului sau PNL-ului sa respinga acest guvern in parlament (fara pierderi de electoral majore) si chiar daca il vor respinge, ramane sa faca aceasta gresala de 3 ori. Atat asteapta Basescu. :D

Corneliu
November 25th, 2008, 08:12 PM
^^ hehehe ... :lol: sa fim seriosi :nuts: ... remember only few months ago
http://img155.imageshack.us/img155/6426/hartaoo3.jpg (http://imageshack.us)

^^ adica astia cu care guverneaza PNL?!:nuts:

deci vom avea o alianta PNL-FSN, indiferent de partenerul de coalitie :)

nebunul
November 25th, 2008, 08:15 PM
deci vom avea o alianta PNL-FSN, indiferent de partenerul de coalitie :)

Acu' serios, eu sper ca fortele democratice si liberale (macar cu numele) sa faca o coalitie anti PSD ... Cum zice romanu': sa alegem raul cel mai mic. La fel cum s-a intimplat la prezidentiale - Ilici v Vadim :nuts:

Corneliu
November 25th, 2008, 08:16 PM
PD-L este in opozitie .. si PNL este la guvernare cu PSD. Adica sa ramina status quo. Bai da' bine te-ai gindit; bine ca nu esti tu strategul ala (strain ... de situatie esti) ... si platit :lol:

PNL va inclina balanta. Spre o guvernare PNL-PSD cred, caci asa pare logic.

Cea mai proasta varianta pentru PNL ar fi sa reinvie alianta DA si o victorie a lui Basescu in 2009. Atunci cu siguranta, PNL va fi trimis in istorie.

COTNARI
November 25th, 2008, 08:28 PM
incercam un guv psd-pnl condus de isarescu si cu oprescu presedinte ?

:lol:

PaulFCB
November 25th, 2008, 08:39 PM
Dar de unde si pana unde e PNL sigura castigatoare ( in sensul ca vor avea cei mai mult parlamentari, nu majoritate absoluta )? :D

Corneliu
November 25th, 2008, 09:00 PM
Dar de unde si pana unde e PNL sigura castigatoare ( in sensul ca vor avea cei mai mult parlamentari, nu majoritate absoluta )? :D

In sensul ca PNL sigur va fi la guvernare, caci fara ei nu se va putea forma o majoritate.

PSD si PDL vor sta la mana PNL.

nebunul
November 25th, 2008, 09:04 PM
^^ Asta pentru ca (sau doar daca) PD-L au coie si refuza sa faca coalitie cu PSD. Lucru cu care PNL nu se prea poate lauda :nuts:

Corneliu
November 25th, 2008, 09:07 PM
^^ Asta pentru ca (sau doar daca) PD-L au coie si refuza sa faca coalitie cu PSD. Lucru cu care PNL nu se prea poate lauda :nuts:

Nu se va face niciodata o coalitie dintre doua partide atat de mari, care sa cumuleze 70 la suta. Nu exista asa ceva.

In plus, nebunule, tu nu vei face niciodata cariera in politica :) Cand te afli la conducerea unui partid, scopul tau principal este sa aduci acest partid la putere. Nu cred ca membrii de partid vor fi foarte fericiti cand le vei spune ca au ramas in afara guvernarii, insa au dat dovada ca au coaie :)

nebunul
November 25th, 2008, 09:15 PM
:?

nebunul
November 25th, 2008, 09:28 PM
Nu se va face niciodata o coalitie dintre doua partide atat de mari, care sa cumuleze 70 la suta. Nu exista asa ceva.

In plus, nebunule, tu nu vei face niciodata cariera in politica :) Cand te afli la conducerea unui partid, scopul tau principal este sa aduci acest partid la putere. Nu cred ca membrii de partid vor fi foarte fericiti cand le vei spune ca au ramas in afara guvernarii, insa au dat dovada ca au coaie :)

Ai punctat bine ... chiar am vrut sa spun asta. Toate partidele vad doar guvernarea; si nu bunastarea electoratului :toilet::toilet::toilet:
Daca asta e pretul corect, nu voi (mai) face niciodata politica ... da' ramin un idealist :D

PaulFCB
November 25th, 2008, 09:37 PM
In sensul ca PNL sigur va fi la guvernare, caci fara ei nu se va putea forma o majoritate.

PSD si PDL vor sta la mana PNL.

Da, dar guvernul tot de un om de la PSD sau PN-L va fi condus iar majoritatea si cele mai importante ministere tot partidul prim-ministrului le va avea.

Corneliu
November 25th, 2008, 09:57 PM
Da, dar guvernul tot de un om de la PSD sau PN-L va fi condus iar majoritatea si cele mai importante ministere tot partidul prim-ministrului le va avea.

Acum, nu cred ca cei de la PNL spera la fotoliul de premier, clasandu-se pe locul 3. Chiar va fi un spectacol. Guvern PSD+PC+PNL+UDMR

Greu de imaginat, un ministru PNL care se va supune lui Geoana:nuts:

SeyMan
November 26th, 2008, 05:16 AM
^^ There will be blood

toxicduck
November 26th, 2008, 06:56 AM
Eu, sincer, vreau sa văd PNL în opoziție, deși nu cred că se va întâmpla. FSN-iștii trebuie lăsați să se mănânce între ei.

Cosmin
November 26th, 2008, 08:04 AM
http://www.anosr.ro/voteaza/wp-content/uploads/2008/11/v1final.jpg
:ohno:

PaulFCB
November 26th, 2008, 08:37 AM
Eu, sincer, vreau sa văd PNL în opoziție, deși nu cred că se va întâmpla. FSN-iștii trebuie lăsați să se mănânce între ei.

Intotdeauna Romanul vrea sa-si vada fostul partid de la putere in opozitie... :lol:

mihai_alex
November 26th, 2008, 08:50 AM
S-au anulat serbarile Galatiului de pe 30 Noiembrie(Sf Apostol Andrei,Protectorul Orasului) din cauza cacaturilor astea de alegeri,ca cica ar fi fost privita ca o miscare de campanie electorala.
An de an ies zeci de mii de persoane pe strada,si or sa iasa si acum,chiar daca n-or sa mai fie spectacole.Sa vedem daca se mai inchide circulatia pe strazile principale.

Le Clerk
November 26th, 2008, 08:58 AM
^^:lol: Las ca nu's in fiecare an alegeri. Un motiv in plus pentru ca galatenii sa nu mai voteze PC. :bash:

PaulFCB
November 26th, 2008, 09:01 AM
Acum cam vin in fiecare an si pot aparea in orice perioada a anului: Parlamentare, Prezidentiale, Europarlamentare, Locale, Motiuni de Cenzura impotriva presedintelui, Motiuni de Cenzura impotriva Primarilor, Dizolvari de Parlament. Tot ce e posibil.

clubbman
November 26th, 2008, 09:03 AM
piatra neamt daniela soroceanu colegiul 1 senat
[youtube]DS4W1L1VM9Q[youtube]

gheorghe popescu col 2 dep neamt
http://www.euvotezpopescu.ro/

mihaela stoica col 2 deputati neamt
http://www.mihaelastoica.ro/

toader mocanu col 1 senat neamt
www.toadermocanu.ro

in colegiul din care fac parte nu ai pe cine sa votezi in fara de candidatii PD-L
restul sunt zero.

PaulFCB
November 26th, 2008, 09:08 AM
Oricum pana la urma alegerile astea cred ca vor fi haos. Nu vad nicio imbunatatire fata stilul clasic. Practic oricum in mare parte lumea va vota partidul in special ca sunt multi candidati necunoscuti si e evident, la cate locuri in Parlament nu ai cum sa-i cunosti pe toti in functie. In al doilea rand chiar si daca se vota direct partidul, cam tot aceeasi lista ar fi fost dar intr-o ordine prestabilita de partid in frunte cu cei cunoscuti care oricum isi castiga locurile la uninominale cu mici exceptii.
Parca ca sa iei un loc in parlament iti trebuie 50%+1 din voturile din colegiul tau si daca n-ai cules atat nu stiu ce se discuta. Vai si amar.

toxicduck
November 26th, 2008, 09:54 AM
Intotdeauna Romanul vrea sa-si vada fostul partid de la putere in opozitie... :lol:

Nu e asta. Pe mine mă interesează ca cel puțin o alternativă politică la FSN să supraviețuiască. Vreau ca liberalii să conducă România, însă cred că riscurile unei alianțe cu oricare dintre facțiunile FSN sunt prea mari. PD a avut o contribuție semnificativă la colapsul Convenției Democrate și era cât pe ce să distrugă și PNL-ul. Iar de la PSD știu deja la ce să mă aștept.

Le Clerk
November 26th, 2008, 10:03 AM
Eu chiar nu inteleg de ce ii privesti tu pe liberali ca pe o "alternativa"? :dunno: Faptul ca in ultimii ani s-au hranit fara niciun fel scrupul liberal de la sanul tatucului FSN (Iliescu), prin compromisul mediat de acesta prin care PSD s-a angajat sa nu darame guvernul iar guvernul dadea PSD-ului accesul la niste oase de ros care in mod normal ar fi fost parohia PNL, mai garanteaza faptul ca PNL mai este o alternativa? Alternativa la ce vezi tu ca ar fi PNL, in conditiile in care acest partid si-a dat chilotii jos in ultimii 2 ani in fata PSD?

Pe de alta parte, singurul partid veritabil de opozitie (inclusiv la tentativele PSD de daramare a sistemului de justitie asa cum este el acum) in ultimii ani a fost PDL.

Asta e parerea mea. Nu astept sa fii de acord. Vreau doar sa inteleg de ce faci o asa mare diferenta intre PNL si FSN/PDS/PDL.

nebunul
November 26th, 2008, 11:31 AM
Eu votam liberalii 100%; pina inainte de a face coalitie cu securistii. Ala a fost momentul zero. Nu mai am ce baliverne sa cred - Acta non verba - si faptele vorbesc; pe astea nu mai ai cum sa le musamalizezi. "Exact" ce a zis Corneliu: de dragul guvernarii astia si-au sacrificat doctrina; si de aia s-a blocat si justitia si a ajuns un partid liberal sa ia decizii de stanga ("fortati" de PSD-PC bineinteles; adica orice compromis numai sa ramana Tariceanu PM; si au mai aparut si fractiuni in interiorul PNL pe tema si din cauza asta - situatie care mai degraba va omori PNL; in nici un caz alianta cu exPD :lol:)

toxicule degeaba te ratoiesti;) tu la PD-L-isti. (Si) Eu unul, in afara de pozitia clara vis a vis de politica externa, nu dau 2 bani pe Basescu; si baile lui e multime. Nu ma reprezinta absolut deloc. Da' da-mi tovarase o alternativa care sa nu-mi limiteze presa si justitia. Fara astea doua o societate e moarta; e compromisa; e comunista; si cine conspira la ingradirea lor (vizibil) a pierdut votul meu pentru totdeauna. punctum.

Sa iau un caz concret: stimabilior si onorabililor, dupa ce un ministru primeste caltabosi si dolari (irelevant cine si cum l-a filmat) tu lovesti in televiziune ca a difuzat stirea ?! Si mai ai si tupeul sa propui pedepsirea ziaristilor care difuzeaza probe din dosare ?!? :baaa: Loveste in ce vrei tu (DNA, procuror, portar, femeie de serviciu etc); dar in nici un caz in presa. Situatia ar fi inacceptabila in Vest. Ar fi cazut guvernul (fara exagerare) daca se incerca (macar) asa ceva ...

... si uite prietenii tai cum interpreateaza ... tot Base e vinovat :nuts:
http://www.jurnalul.ro/articole/129283/justitie-demna-de-caltabosii-lui-remes
^^ "bai" voi chiar credeti ca romanu' e batut in cap?! Tu nu ti-ai scuipa in fata "colegi" dintr-astia, toxicule?!

P.S. eu ii voi accepta si respecta pe PNL-istii care se detaseaza de PD-L din motive de filozofie si doctina plolitica; pe consideratii pur liberale. Insa cei care sint pur si simplu impotriva lui Basescu raman victimele trusturilor de presa securiste :ohno:

luci203
November 26th, 2008, 12:05 PM
Acum, nu cred ca cei de la PNL spera la fotoliul de premier, clasandu-se pe locul 3. Chiar va fi un spectacol. Guvern PSD+PC+PNL+UDMR

Greu de imaginat, un ministru PNL care se va supune lui Geoana:nuts:

Greu de imaginat? dar ce s-a intamplat in ultimii ani? :lol:

nebunul
November 26th, 2008, 12:38 PM
^^ asta-i zic si eu ... da' nu ma crede :lol:
http://www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=28532210&postcount=58

Greu de imaginat? dar ce s-a intamplat in ultimii ani? :lol:
^^ ^^ :crazy:
un spectacol. Guvern PSD+PC+PNL+UDMR

Le Clerk
November 26th, 2008, 01:14 PM
... si uite prietenii tai cum interpreateaza ... tot Base e vinovat :nuts:
http://www.jurnalul.ro/articole/129283/justitie-demna-de-caltabosii-lui-remes
^^ "bai" voi chiar credeti ca romanu' e batut in cap?! Tu nu ti-ai scuipa in fata "colegi" dintr-astia, toxicule?!

Eu ma mir cum de nu reexplodeaza scandalul ala. Ce face Jurnalul e bine stiut: propaganda platita de tatucul lor, Felix. Oamenii aia din Antene si Jurnale sunt niste looseri (din punctul de vedere al constiintei lor profesionale). Iar lucrul asta mi-a fost confirmat de un om care lucreaza in una din Antene. Dar, deh, suntem in capitalism si fiecare trebuie sa traiasca.

nebunul
November 26th, 2008, 01:28 PM
Eram in metrou deunazi:) si aud un tinar zicindu-i altuia: "bai tu imi spui mie?! Eu am lucrat la Antena; se spune pe post doar ce se dicteaza din culise"

Ce-i interesant e ca toata tara stie de securistii PSD-PC ... si totusi :doh:au ~30%+ din electorat. Eu speram ca batalia se va da intre PD-L si PNL ... si Iliescu e istorie. Baaaaaaa da' naiv mai sint ... am crezut ca s-au mai desteptat masele :nuts:

sqKEPqjuJkw

Le Clerk
November 26th, 2008, 01:36 PM
Eram in metrou deunazi:) si aud un tinar zicindu-i altuia: "bai tu imi spui mie?! Eu am lucrat la Antena; se spune pe post doar ce se dicteaza din culise"

Sa stii ca multor "jurnalisti" din PC (err, Antene) le e frica de reactia oamenilor cu mai putina cumpatare si foarte sictiriti de propaganda nesimtita de pe "posturi". Am auzit ca s-a intamplat ca unii reporteri si jurnalisti de la Antene sa fie agresati pe strada. Eu stau si ma intreb daca clasa noastra politica isi mai aduce din cand in cand aminte ca mamaliga romaneasca explodeaza tare si rau.

clubbman
November 26th, 2008, 02:01 PM
programul electoral al PD-L
http://www.pd.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=621&Itemid=1

eu zic ca e interesant.

pai cum sa nu aiba PSD 30% daca la vot merg doar pensionarii care stiu doar de iliescu?

clubbman
November 26th, 2008, 02:03 PM
program PNL 2009-2012

http://www.pnl.ro/Public/cat/29/Program-de-guvernare.html

program PSD (pt cine e interesat)
http://www.psd.ro/PDF/BrosuraAngajamente.pdf

nebunul
November 26th, 2008, 02:22 PM
pai cum sa nu aiba PSD 30% daca la vot merg doar pensionarii care stiu doar de iliescu?

Eu lui maica'mea i-am zis: te rog voteaza ce vrei dumneata - PNL sau PD-L; insa te implor (pentru viitorul meu si al nepotilor (a' lu' frate'miu) NU vota PSD-PC :master::master::master: Taica'meu e pierdut; :lol: spalat pe creier total ... e cu Bombonel. I-am zis: dom'le da' voteaza PNL ca astia ti-au marit pensia cum nu a facut-o nici un partid ... El NU si NU si NU ... ca "tot PSD-ul i-a marit-o"... stie el ce stie :nuts: :lol:

L-a votat insa pe Stefan la primarie ca a vazut si el ca totusi se intimpla ceva in orasul ala ... da' a stampilat PSD pentru CJ :doh:

joce23
November 26th, 2008, 02:22 PM
Va agitati degeaba. Cine va obliga sa va uitati la Antene? Eu de doi ani nu stiu daca am urmarit macar un minut, iar daca am facut-o am facut-o din greseala, butonand telecomanda aiurea. Din cauza asta nici nu retin nimic din ce-am vazut. Si recomand mereu acelasi lucru si altora.

Oricum, indiferent de postul TV ales (dintre toate posturile romanesti, eu ma uit DOAR la Realitatea), pe sticla vezi tot aceeasi politicieni tembeli care desi ti-au produs scarba atatia ani de zile, s-ar preta in continuare la orice ca sa mai stea si-nca o suta de ani cu laba pe ciolan.

Ieri seara de exemplu, invitatii Andreei Cretulescu erau Victor Ponta, Radu Berceanu si Crin Antonescu. Radu Berceanu si femeia aia de Crin Antonescu m-au disperat cu gestica/discursurile lor de "inteleptii lu' peste" care nu spun de fapt nimic. Tema emisiunii era smecheria din Romania (vezi clipul de pe nebuniile cu smecherul ala de Cta ce parcase in mijlocul strazii). La un moment dat o telespectatoare din Cta trimite un mesaj si spune ca "oare ce model sa aibe tinerii din Cta cand Nicusor Constantinescu a fost prins beat mort si adormit la volan intr-o intersectie importanta din oras, dar n-a patit nimic". Cretuleasca habar n-avea de poveste iar Ponta a sarit imediat ca e vorba de o minciuna, o gogoasa a presei, n-a fost vorba de asa ceva, nici vorba de politie acolo etc. Si a mai spus ca ziaristii astia sunt idioti cu povestile lor, dar nu-l mira "fiindca traim in Romania" si chiar el a fost pus pe o lista a "necuratilor" de catre Academia Catavencu si Coalitia Ptr. un Parlament Curat. La care Crin Antonescu l-a aprobat si-a zis, "asa e, ziaristi idioti, si eu m-am trezit pe lista aia fiindca n-as fi semnat nu stiu ce". Ma rog. ideea e ca Ponta ala a facut tot posibilul sa-l scoata basma curata pe Nicusor Constantinescu, bazandu-se pe ignoranta alora din studio care nu stiau povestea sau nu vroiau sa il contrazica. Iar Nicusor Constantinescu chiar a iesit basma curata desi a fost filmat minute bune cum era beat mort la volan, in mijlocul unei intersectii din Constanta. Politia venise acolo dar nu l-a deranjat cu nimic pe Don' Shef.

:puke:

joce23
November 26th, 2008, 02:29 PM
N-am mai gasit filmul complet al povestii de mai sus (l-am postat candva aici) dar am gasit scurte secvente pe sunet de PARAZITII:

JGLQBLC0eXw

nebunul
November 26th, 2008, 02:34 PM
N-am mai gasit filmul complet al povestii de mai sus (l-am postat candva aici) dar am gasit scurte secvente pe sunet de PARAZITII:

JGLQBLC0eXw

^^ si drept recunoastere ... parca a fost reales, nu?! :nuts:

Ponta e un mare BOU (fata e de fraier) ... "bai" copiii astia chair nu sesizeaza mizeria din jurul lor; astia nu deschid o carte de istorie; nu au habar de sacrifiiciile natiei romane?! Eu ma cutremur cind recitesc pasoptistii; cind vad procesele comunistilor care ne-au omorit intelectualii - bogatia tarii; astia nu se uita in oglinda ..."bai"?!
Pacat de unu' ca Diaconescu ... da' "daca te bagi in troaca te maninca porcii" :nuts:

joce23
November 26th, 2008, 02:41 PM
Problema nu e ca astia de la PSD ar avea multi boi, ci ca deseori alternativele la acei boi sunt date tot de niste boi, de la PNL, PDL sau eu stiu ce alt partid. PDL de exemplu a jignit Constanta cu un candidat la primarie ca acel Onaca. Dupa cum ti-am mai zis aici, eu nu vad ce e asa greu sa gasesti doi oameni care sa-i bata pe Mazare-Constantinescu. Filialele PNL si PDL Constanta sunt praf; nici acum nu-mi vine sa cred ca s-au prezentat cu oameni atat de slabi la ultimele alageri. :(

joce23
November 26th, 2008, 03:20 PM
Optiuni de vot: :crazy:

* ii recunoasteti, nu? :)

Vergilica
cAOXt7A-gR8

Tanti Maria piano
nLv8ieRKqiw

Gigi Melody
Q3IuvIw6h_Q

Perpedos
T6gDkz9ni2U

Tanti Maria alegro
5OTRgC6mPPQ

nebunul
November 26th, 2008, 03:25 PM
:lol::lol::lol:

Si la Neamt ... toti sint praf. De aceea, chiar de ma repet, la aceste parlamentare voi vota formatiunea politica. Pentru ca asta va face diferenta (daca o fi una :nuts:) si nu uninominalul, anume casapit, ca sa se ajunga obligatoriu la o coalitie parlamentara. Si deci vechii baroni din principalele partide ... sa ramina la "guvernare"

joce23
November 26th, 2008, 05:02 PM
Perpedos e cel mai destept : le zice bine si se vede ca mananca economia pe paine. :cheers:

nebunul
November 26th, 2008, 05:06 PM
^^ pai seamna cu Mazare ... un nimeni cu gargara ... ieftina :nuts:
http://img530.imageshack.us/img530/6614/maea5.png (http://imageshack.us)

Le Clerk
November 26th, 2008, 05:36 PM
Speaking of politics:

http://uncyclopedia.wikia.com/wiki/Politics_of_Romania

luci203
November 26th, 2008, 06:30 PM
^^

1 Political figures of Romania
1.1 Burebista
1.2 Ceausescu
1.3 Stefan cel Mare
1.4 Teoctist
1.5 Gigi Becali
1.6 Mircea cel Batran
1.7 Văcăroiu
1.8 Corneliu Vadim Tudor... don't laugh, his name really is Corneliu
1.9 Adrian Nastase, aka Matusha Tamara
1.10 Adrian Cioara

:gaah:

Cosmin
November 26th, 2008, 06:40 PM
^^Chill, Bubba. Reality is much worse.:lol:

Perpedos in ce colegiu catindeaza?

nebunul
November 26th, 2008, 06:57 PM
^^ pa faleza :lol:

Corneliu
November 26th, 2008, 07:04 PM
Acum am aflat si eu catindatii din colegiul meu :)

Nici nu stiam ce vedete am pe aici

http://www.alegeri.tv/alegeri-parlamentare-uninominale-2008/bucuresti/308/colegiul-uninominal-25

dintre toti, recunosc ca PNL are candidati normali, cu doctorate.

PaulFCB
November 26th, 2008, 07:19 PM
Tu voteaza-l pe Catalin OTTO Smarandescu si ti-ai facut datoria fata de patria ta!

Corneliu
November 26th, 2008, 07:24 PM
Tu voteaza-l pe Catalin OTTO Smarandescu si ti-ai facut datoria fata de patria ta!

Probabil ca taica-su a fost fan Otto von Bismarck de l-a numit asa :lol:

Fallen
November 26th, 2008, 07:48 PM
Sau o fi citit taica-su "Prichindelul" cand era mic. Acolo era unu Otto :D

SeyMan
November 26th, 2008, 09:32 PM

Ce-i interesant e ca toata tara stie de securistii PSD-PC ... si totusi :doh:au ~30%+ din electorat. Eu speram ca batalia se va da intre PD-L si PNL ... si Iliescu e istorie. Baaaaaaa da' naiv mai sint ... am crezut ca s-au mai desteptat masele :nuts:

Lucrurile nu sunt asa de simple si nu cred ca a vota PNL sau PD-L este echivalent cu a fi destept si a vota PSD este echivalent cu a fi prost.
PD-L, PNL cu diversele lor avataruri (CDR, alianta D.A. etc.) sunt responsabile de 2 guvernari catastrofale. Greata în politica româneasca este datorata în mare parte acestor partide, zise "moderne", "pro-europene", "capitaliste" care au reusit sa-si distruga complet imaginea. Cabinetul Tariceanu II este cel mai de jos nivel atins vreodata de politica româneasca. Relatia Basescu-Tariceanu este cea mai penibila coabitare de dupa 1989 (e adevarat ca nici nu au fost prea multe, dar nici macar in anii cei mai negrii ai Conventiei Democratice lucrurile nu stateau atât de prost).

Le Clerk
November 26th, 2008, 10:16 PM
Ca sa vedeti si voi cat de perverse pot fi uneori tacticile electorale...hotararea de a organiza alegerile cu o zi inainte de 1 decembrie apartine guvernului "liberal" Tariceanu. Evident, in urma unui calcul absolut cinic si fara nicio legatura cu democratia (si cu rolul politicului in democratie), s-a ales ziua in care exista cele mai mari sanse ca absenteismul sa fie maxim, dand un avantaj extrem de important PSD-ului. Mi-e scarba de Tariceanu si de gasca lui de blidari. Este a doua oara cand mi-e scarba de tara in care traiesc. Prima oara mi-a fost scarba cand la conducerea guvernului era Nastase. :puke:

Tariceanu si cu Nastase pot sa se ia de maini si sa-si numere ouale amandoi pentru ca nu exista nicio diferenta intre cei doi smenari din politica...nici macar in tacticile de furtisag. :bash:

România reală salută România politică din vacanţă (http://www.gandul.info/politica/romania-reala-saluta-romania-politica-din-vacanta-video.html?3928;3561141)

nebunul
November 27th, 2008, 12:02 AM
Lucrurile nu sunt asa de simple si nu cred ca a vota PNL sau PD-L este echivalent cu a fi destept si a vota PSD este echivalent cu a fi prost.

DA a vota PSD este echivalent cu a fi ori prost ori spalat pe creier (ca taica'meu; care are si el "explicatia" lui; zice: "eu sint batran, pensionar si sint "obligat" sa votez de stinga")

toxicduck
November 27th, 2008, 04:42 AM
PD-L, PNL cu diversele lor avataruri (CDR, alianta D.A. etc.) sunt responsabile de 2 guvernari catastrofale. Greata în politica româneasca este datorata în mare parte acestor partide, zise "moderne", "pro-europene", "capitaliste" care au reusit sa-si distruga complet imaginea. Cabinetul Tariceanu II este cel mai de jos nivel atins vreodata de politica româneasca. Relatia Basescu-Tariceanu este cea mai penibila coabitare de dupa 1989 (e adevarat ca nici nu au fost prea multe, dar nici macar in anii cei mai negrii ai Conventiei Democratice lucrurile nu stateau atât de prost).

2 guvernări catastrofale? Îmi pare rău, însă nu sunt de acord.

CDR-ul a preluat țara într-o situație dezastruoasă. A spus-o și Ciorbea, în momentul în care a făcut guvernul, țara urma să intre în incapacitate de plată în câteva luni. CDR a trebuit să guverneze într-o situație infinit mai complicată decât publicul amator de miracole din România înțelege. Buget microscopic, deficit bugetar si colaps economic. O industie ineficientă care producea pe stoc, cu datorii imense către furnizorii de utilități și materie primă, o economie subterană uriașă. Zero infrastructură. Război în Iugoslavia și "embargo" impus de comunitatea internaținală. FDI-ul era așa de mic încât, atunci când Constantinescu vorbea că România ar putea atrage 2 miliarde de dolari în 4 ani, lumea se prăpădea de râs. Și să nu uităm mineriadele și frământările sociale în care agitatorii PSD își aveau și ei rolul lor (acum PSD și PD-L fac același lucru).

Mulți oameni din CDR și-au distrus cariera politică prin masuri nepopulare pe care cei din FSN/PD/FDSN/PDSR/PSD, in iresponsabilitatea lor, s-au ferit să le implementeze la momentul potrivit. Partidele lor au dispărut trecând de pe scena politică direct în irelevanță. România însa nu s-a prabușit ca Bulgaria de exemplu, masurile dureroase au fost luate, mineriadele au fost oprite, criminalitatea a fost ținută sub control, iar colapsul economic a fost stopat. În sine, din foarte multe puncte de vedre, ceea ce a reușit CDR este un miracol. Românii, din păcate, îi judecă după inepțiile care se scriu prin presă, după gâlceava oamenilor politici și după așteptări nerealiste "înșelate" de desfășurarea ulterioară a evenimentelor. Trist.

Iar dacă PNL au guvernat catastrofal... Uneori chiar cred ca merităm PSD-ul, cu tot ansablul de comuniști de cursă lungă ca Iliescu și beizadele ale nomenclaturii ca Geoană.

Le Clerk
November 27th, 2008, 08:44 AM
^^Pai PNL deja "lucreaza" ca sa castige PSD.

Ia priviti aici porcini, alias "oameni politici":

E97LmSdA45g&eurl :bash:

tomis3
November 27th, 2008, 08:52 AM
^^

Cine-s negrii astia?

tomis3
November 27th, 2008, 08:52 AM
Acum am aflat si eu catindatii din colegiul meu :)

Nici nu stiam ce vedete am pe aici

http://www.alegeri.tv/alegeri-parlamentare-uninominale-2008/bucuresti/308/colegiul-uninominal-25

dintre toti, recunosc ca PNL are candidati normali, cu doctorate.

Luminita Anghel vine cu Sistem cu tot?

Le Clerk
November 27th, 2008, 08:56 AM
^^

Cine-s negrii astia?

Probabil ca te referi la cele 2 persoane din dreapta imaginii? :dunno:

tomis3
November 27th, 2008, 08:59 AM
Probabil ca te referi la cele 2 persoane din dreapta imaginii? :dunno:

La toti trei....sincer ca nu-i cunosc.

Le Clerk
November 27th, 2008, 09:00 AM
Pai tipa de culoare e prezentatoarea, iar ceilalti 2 sunt deputati sau senatori, nici eu nu stiu exact. Tpa e de la PDL iar monstrul ala cu grasime si muschi in loc de creier e de la PC. Niste inutili in politica amandoi, IMO. :ohno:

tomis3
November 27th, 2008, 09:02 AM
Pai tipa de culoare e prezentatoarea, iar ceilalti 2 sunt deputati sau senatori, nici eu nu stiu exact. Tpa e de la PDL iar monstrul ala cu grasime si muschi in loc de creier e de la PC. Niste inutili in politica amandoi, IMO. :ohno:

Eu votez cu prezentatoarea. Acum fie vorba intre noi....e absolut infricosator ce animale se invartesc prin politica romaneasca.

tomis3
November 27th, 2008, 09:13 AM
Probabil ca taica-su a fost fan Otto von Bismarck de l-a numit asa :lol:

http://www.mediafaxfoto.ro/thumbnail.php?photoId=3086804&thumbSize=newlarge

joce23
November 27th, 2008, 09:30 AM
Eu votez cu prezentatoarea. Acum fie vorba intre noi....e absolut infricosator ce animale se invartesc prin politica romaneasca.

O sa dispara incetul cu incetul. Unele chiar de la uninominalul asta.

Le Clerk
November 27th, 2008, 09:50 AM
Efectul ZIUA asupra Fondului Proprietatea (http://www.ziua.ro/display.php?data=2008-11-27&id=246054)

Cel mai mare tun, AFAK, din istoria post-decembrista a Romaniei...cel putin 10 miliarde Eur.....marca PNL. :ohno:

toxicduck
November 27th, 2008, 10:13 AM
Luminita Anghel vine cu Sistem cu tot?

Luminiţa Anghel parcă era la PSD...

nebunul
November 27th, 2008, 10:27 AM
Dida Dragan e la PNL :lol: ... cinta mai bine ca Luminita :)

tomis3
November 27th, 2008, 10:31 AM
Luminiţa Anghel parcă era la PSD...

Luminita Anghel and Sistem - Let Me Try

RSqwGUf9YAU

joce23
November 27th, 2008, 11:09 AM
:lol::lol::lol:

toxicduck
November 27th, 2008, 11:31 AM
Brigada "artistică" din PNL are ceva vechime si activitate politică. Nicolae Furdui Iancu e membru din 2002 (consiler judeţean în Alba), iar Ducu Berţi şi Dida Drăgan sunt membri liberali şi mai vechi.

Bada
November 27th, 2008, 04:28 PM
Optiunea mea din poll este...pun stampila de mai multe ori. Aha! La asta nu v-ati gandit.:banana::banana::banana::lol::lol::lol:

joce23
November 27th, 2008, 04:52 PM
Se voteaza atat pentru senat cat si pentru camera deputatilor. Am facut poll-ul astfel incat cineva care are doua optiuni diferite sa le poata exprima pe ambele. Dupa cum am ales vot vizibil pentru a vedea pe cel care ar putea bate campii votand de mai multe ori. Asa mi s-a parut mie ca e mai bine.

CREATORUL poll-ului.

Cosmin
November 27th, 2008, 05:05 PM
Cine a votat PSD-PC are o luna brig.:rofl:

Bada
November 27th, 2008, 05:17 PM
Se voteaza atat pentru senat cat si pentru camera deputatilor. Am facut poll-ul astfel incat cineva care are doua optiuni diferite sa le poata exprima pe ambele. Dupa cum am ales vot vizibil pentru a vedea pe cel care ar putea bate campii votand de mai multe ori. Asa mi s-a parut mie ca e mai bine.

CREATORUL poll-ului.

Da stii ca doar am glumit, in niciun caz nu ti-am reprosat ceva,nu?:lol:

joce23
November 27th, 2008, 05:24 PM
Da stii ca doar am glumit, in niciun caz nu ti-am reprosat ceva,nu?:lol:

Stai linistit. :cheers1:

Le Clerk
November 27th, 2008, 05:51 PM
ZIUA (http://www.ziua.ro/display.php?data=2008-11-27&id=246052)

Primarul Chiliman si-a reclamat partidul ca face instructaje cu paznicii alegerilor

Liberalii se dau in gat

Trei presedinti si un loctiitor ai unor sectii de votare din Sectorul 1 al Capitalei au declarat ca vineri seara au fost instruiti, referitor la atributiile pe care le au, la sediul PNL de pe bulevardul Aviatorilor. Cei patru ar fi urmat sa activeze in sectii din Colegiul 1, unde din partea PNL candideaza presedintele Camerei Deputatilor Bogdan Olteanu. Denuntul a fost facut tocmai de primarul liberal al Sectorului 1, Andrei Chiliman, dupa ce episodul a fost prezentat public de reprezentantul PD-L in Biroul Electoral Municipal (BEM), Marian Zlotea."Cele patru persoane - Florin Ioan Dan , Lavinia Simona Lazar, Ileana Miron si Daniela Stefanescu - au declarat in scris ca au fost convocate vineri, la ora 18.30, la sediul PNL de pe bulevardul Aviatorilor, pentru a fi instruiti, motiv pentru care consider ca este amenintata corectitudinea alegerilor", a dezvaluit Zlotea. El a adaugat ca primarul liberal Chiliman a aflat despre acest lucru si "nu a vrut sa fie partas" la o faradelege, motiv pentru care a facut o sesizare scrisa catre BEM.Edilul sectorului a precizat, pentru Realitatea TV, ca in situatia data sesizarea sa catre BEM a fost un demers perfect normal, pentru ca, desi este membru PNL, responsabilitatea organizarii alegerilor ii apartine, in calitate de primar. "In momentul in care acei sefi de sectii au declarat ca au facut cursuri, am remarcat ca acestea au fost organizate la sediul unui partid si am sesizat BEM", a afirmat Chiliman, care a recunoscut ca singura formatiune politica cu sediul pe bulevardul Aviatorilor este PNL. Primarul liberal sustine ca a facut alte propuneri de sefi pentru sectiile din Colegiul 1, insa, la Prefectura, persoanele respective au fost inlocuite. "Singurul care poate da explicatii e prefectul. Declaratiile celor patru mi-au fost aduse la cunostiinta de functionarii din Primarie. Alte asemenea cazuri nu mai exista pentru moment", a adaugat Chiliman.Colegiul lui OlteanuCandidatul PNL in Colegiul 1, din care fac parte sectiile de votare conduse de cele patru persoane, este tocmai presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu. "E ciudat ca toate scandalurile se intampla tocmai in acest colegiu si nu inteleg de unde apar toate aceste probleme. Cred ca cel mai bine ar fi ca persoanele respective sa se retraga de indata si sa fie inlocuite. Prefectul poate sa aduca presedinti de oriunde, oricum potrivit legii, sefii sectiilor de votare sunt trasi la sorti dintr-o lista de functionari, juristi, care sunt apolitici. PNL si-a instruit doar reprezentantii in sectii", a comentat Olteanu.Prefectul Capitalei, Jan Tincu, a anuntat aseara ca va solicita, joi, Tribunalului Bucuresti inlocu*irea celor patru persoane care au participat la instructajul organizat de PNL.In momentul in care acei sefi de sectii au declarat ca au facut cursuri, am remarcat ca acestea au fost organizate la sediul unui partid si am sesizat BEM - Andrei CHILIMANIndezirabilIntre Bogdan Olteanu si Organizatia PNL sector 1, condusa de Vlad Moisescu, un apropiat al primarului Chiliman, exista un conflict vechi, motiv pentru care seful Camerei Deputatilor nu a fost dorit drept candidat in acea zona. (I.S.C.)

"Liberalii" au de cang sa se apuce de furat la alegeri intocmai precum aliatii lor din PSD?

nebunul
November 27th, 2008, 06:00 PM
^^ Apropo de Bogdan Olteanu ... nu pot sa-l suport :ohno: :gunz:

joce23
November 27th, 2008, 06:04 PM
E unul dintre cei multi care sper sa-si ia un sut in fund la acest uninominal.

tomis3
November 27th, 2008, 06:04 PM
^^ Apropo de Bogdan Olteanu ... nu pot sa-l suport :ohno: :gunz:

I can't stand Bogdan Chireac. :bash:

Fallen
November 27th, 2008, 08:19 PM
De-aia am votat eu si pentru PNL si pt PD-L. Arin Avramescu (PNL) si contracandidatul din partea PD-L al lui Olteanu. I hate that guy...

Le Clerk
November 27th, 2008, 10:30 PM
Una dintre marile jigodii din PNL, cu bunica nomenklaturista, pus in fruntea camerei deputatilor de liberali ca sa dovedeasca cat de mult lupta ei pentru valorile democratiei. :lol::ohno::lol::ohno::bash:

Wikipedia:

Ghizela Vass (n. 22 aprilie 1912; d. 2004) a fost o activistă comunistă din România. A fost bunica din partea mamei a lui Bogdan Olteanu, preşedinte al Camerei Deputaţilor. Era de origine evreiască din Basarabia.

A intrat in PCR în 1933, când partidul era compus în mare parte din agenţi NKVD. A avut o ascensiune în partid foarte rapidă. În 1945 ea ajunsese membru al CC al PCR şi a reuşit să se menţină în funcţii până la sfârşitul anilor ’70. Printre sarcinile Ghizelei Vass s-au aflat, până la inceputul anilor ’40, şi "eliberarea" moldovenilor de la Chişinău de sub "jugul burghezo-moşieresc românesc”, iar, ulterior, după 1945, eliberarea românilor de la Bucureşti "de sub jugul lui Iuliu Maniu şi Brătianu".

Între 1948-1984 a fost membru al CC al PCR, secretar al organizaţiei PCR din Bucureşti (din 1953, când a fost exclusă din Secţia Externă a CC, în urma campaniei antievreieşti din rândurile nomenclaturii) şi şef de secţie la CC al PCR (1975-1984). În 1980, fiica şi ginerele ei (Eugen Zeiligsohn, medic) au plecat într-o excursie în Europa, stabilindu-se ulterior în SUA.

După ce a fost director adjunct al Secţiei Organizatorice a CC al PMR, în 1954 a fost admisă în secretariatul CC, iar în 1958 a devenit şefa secţiei relaţii internţionale a partidului. În mai 1961 a fost decorat cu medalia "A 40-a aniversare de la înfiinţarea Partidului Comunist din România".

La începutul anilor ’70, a fost "marginalizată” de Nicolae Ceauşescu în funcţia de adjunct al secţiei relaţii internaţionale, iar în 1982, pensionată. După pensionare, a fost numită vicepreşedintă a Crucii Roşii, păstrându-şi privilegiile.

Ghizela Vass, alături de Lidia Lăzărescu (nume conspirativ), Olga Deutsch şi Andrei Goanţă (nume conspirativ, mai târziu s-a refugiat în Israel), a condus un grup de sprijin şi coordonare a luptei antititoiste format în cadrul secţiei de relaţii internaţionale a PMR.

A fost soţia lui Ladislau Vass, ilegalist maghiar, fost adjunct al ministrului finanţelor şi membru al Comisiei de Revizie a CC al PMR, şi o apropiată a Elenei Ceauşescu.

Le Clerk
November 28th, 2008, 06:18 AM
Iliescu, deranjat de un alegător care scanda "Stima noastră şi mândria, Adrian din România" (http://www.mediafax.ro/politic/iliescu-deranjat-de-un-alegator-care-scanda-stima-noastra-si-mandria-adrian-din-romania.html?1687;3565751)

^^ Iliescu nu si-a dat seama ca tipul ala care scanda lozinca respectiva il ironiza de fapt pe Bombonel. :lol:

Le Clerk
November 28th, 2008, 06:23 AM
HotNews.ro (http://www.hotnews.ro/stiri-politic-5174594-alegerile-trec-intampla-lupta-anticoruptie.htm)
Joi, 27 noiembrie 2008, 23:45 Actualitate | Politic

Corespondenta de la Bruxelles

Alegerile trec, ce se intampla cu lupta anticoruptie?

Romania va avea un nou parlament si guvern dupa alegerile de duminica, cu noi programe si prioritati, dar o constanta ramane relatia cu UE si preocuparea pe care trebuie sa o arate justitiei si luptei anticoruptie. HotNews.ro a intrebat analisti romani si straini, precum si Comisia Europeana, cum vad situatia de dupa alegeri, raportul Romania-UE si lupta anticoruptie dupa 30 decembrie 2008.

Analistii romani si cei din strainatate, familiarizati cu situatia din Romania, cred ca situatia politica de dupa alegeri va fi una zbuciumata, iar tumultul politic nu se va linisti decat dupa alegerile prezidentiale. Indiferent ce partid sau partide vor face guvernul, indiferent cine va fi primul ministru, vor avea contestatari si depinde de care parte se va situa presedintele Basescu.

Un guvern minoritar PDL va avea de facut fata unei opozitii puternice, dar ar puptea fi lasat sa functioneze de tema aunoor alegeri anticipate, se arata in studiul Economist Intelligence Unit pe luna noiemrie, pus la dispozitia HotNews.ro. Un guvern PSD-PNL ar putea fi sacul de box al presedintelui Basescu, crede Marko Papic, analist la Stratfor, companie de informatii si analize.

Cristian Parvulescu si Alina Mungiu-Pippidi vorbesc despre aceleasi variante, nerespingand ideea unor alegeri anticipate sau chiar suspendarea presedintelui, precedate de o perioada de blocaj politic si de negocieri intense. “Vom sti exact cum se fac aliantele in momentul in care se vor alege presedintii camerelor Parlamentului”, a spus Parvulescu.

“In nicio tara europeana stabila presedintele tarii nu se implica in alegerea primului ministru intr-o maniera semnificativa. Acesta nu este pur si implu un semnal bun pentru restul Europei si va afecta in mod sigur perceptia asupra democratiei romanesti”, crede analistul american de la Stratfor. El adauga insa ca Basescu intelege acest lucru si probabil ca in final va accepta vointa poporului, mai ales ca se gandeste la propria realegere ca sef al statului.

Ce se va intampla cu lupta anticoruptie din Romania?

Unanim, parerile sunt ca se asteapta progrese si ca ele vor trebui facute. “Guvernul va trebui sa inceapa sa ia masuri politice foarte eficiente. Asta se asteapta aici, in Bruxelles, actiuni concrete, nu doar declaratii politice. Dupa alegeri, trebuie sa inceapa o noua lupta anticoruptie”, spune profesorul Jean-Michel de Waele, de la Universite Libre de Bruxelles (ULB).

Asteptarile sunt ca un mare politician sa fie adus in fata justitiei si exista conditiile ca sa se intample astq, spune profesorul belgian, totul e sa existe si vointa politica.

Cristian Parvulescu remarca faptul ca in campanie coruptia nu si-a facut loc in dzbatere, desi sondaje de opinie indica faptul ca este principalul subiect cae ii preocupa pe romani. PSD venit la guvernare ar aduce schimbari in sistemul judiciar, ar grabi inlocuirea sefului DNA Daniel Morar, dar “pana si PSD trebuie sa tina cont de UE, cu toate ca autoritatea sa aasupra Romaniei este foarte foarte mica, parghiile sunt aproape inexsitente”, spune analistul roman.

El crede insa ca PSD aflat la guvernare nu isi va permite sa blocheze reforma justitiei si lupta anticoruptie, dar nu va exista o schimbare radicala fata de situatia actuala in ceea ce priveste rezultatele, mai ales ca oricum situatia treneaza de vreo doi ani.

O viziune mult mai pesimista are Alina Mungiu-Pippidi, care vede doar o victorie a PDL capabila sa asigure climatul necesar respectarii statului de drept. “Pentru ca in aceste alegeri miza este, fara niciun dubiu, statul de drept”, spunea ea.

Presedinta Societatii Academice Romane amintind de faptul ca atunci cand parlamentarilor li s-a cerut sa semneze “un contract cu statul de drept”, prin care sa se angajeze ca vor pune in practica recomandarile din ultimul raport al CE privind lupta anticoruptie, de exemplu, aproape toti parlamentarii PSD si PNL au refuzat, “pentru ca se simt amenintati de aceste recomandari”.

“Daca Basescu nu are o victorie clara, ceea ce este putin probabil, pentru cei care lupta impotriva coruptiei in Romania se anunta vremuri grele. Bataliile legale vor distruge tot ce a construit Monica Macovei si incercarile de a-i indeparta pe procurorii care se ating de marii corupti se vor intensifica”, descrie situatia Alina Mungiu-Pippidi.

Pana acum, spune ea, aceasta situatie a fost evitata de presedintele Basescu si de Curtea Constitutionala, dar daca la putere va fi o alianta PSD-PNL lupta anticoruptie va fi intrerupta timp de patru ani. Basescu nu il va putea salva pe Daniel Morar, ci doar impiedica numirea personei propuse in loc. Cum poate un departament anticoruptie sa functioneze eficient cand se asteapta in fiecare moment sa fie ghilotinat? Si totusi, asa a lucrat in ultimii doi ani”, isi incheie presedinta SAR analiza.

Lupta anticoruptie vazuta de la Londra si din SUA

Raportul EIU arata ca dupa alegeri cooperarea PSD-PNL este foate posibila, mai ales ca au colaborat si la alegerile locale si dupa. Totusi, PNL a trebuit sa accepte masuri economice populiste si opozitia fata de trimiterea in judecata a unor fosti ministri acuzati de coruptie.

“Desi Romania a evitat impunerea unor sanctiuni in urma ultimului raport al Comisiei din iulie, UE a indicat clar ca asteapta imbunatatiri in acest domeniu inainte de raportul sau viitor de peste 6 luni. Totusi, PSD se opune in continuare trimiterii in justitie a fostilor ministri, inclusiv a fostului premier PSD Adrian Nastase, astfel ca un guvern dominat de PSD ar spori probabilitatea ca UE sa impuna sanctiuni Romaniei”, indica raportul Economist Intelligence Unit.

Marko Papic, analistul Stratfor, spune ca “indiferent ce partid va controla guvernul de la Bucuresti, el va trebui sa demonstreze Bruxelles-ului ca este serios in privinta reformelor sistemului juridic si in lupta anticoruptie”.

“De fapt, daca va avea loc o schimbare de guvern, noul executiv va fi sub o mare presiune sa demonstreze ca ia in serios recomandarile Comisiei, situatie dificila in contextul in care tara se va confrunta si cu efectele crizei financiare mondiale si cu o criza economica interna”, spune el.

Dar nu ajunge doar un angajament al noului guvern de lupta anticoruptie, mai spune analistul american, este nevoie de dovezi, exemple concrete care sa ilustreze succesul in lupta impotriva coruptiei. “Orice masura in minus si Romania risca sa piarda fonduri”, spune Marko Papic.

Iar atitudinea dura a Comisiei apare si in contextul in care vrea sa dea un semnal clar celorlalte tari din regiune, dar si in restul vechii Europe. “Romania (si Bulgaria) sunt in acest moment argumente pentru cei care vor sa descurajeze o noua extindere europeana si vor sa arate ce se intampla cand miliarde de euro de fonduri europene ajung in mainile guvernelor unor state care <<nu sunt pregatite>>”, spune Papic.

Prin urmare, Comisia - care vrea Balcanii de Vest in UE din motive geopolitice, pentru a le scoate total din spfera de influenta a Rusiei – tine ca Romania sa isi rezolve problema coruptiei. “Miza este proiectul de extindere al UE”, crede analistul american.

Ce spune Comisia Europeana insasi?

De la Bruxelles, situatia din Romania este privita cu interesul care se manifesta fata de alegerile din oricare stat membru. Un interes mai degraba la nivelul Comisiei Europene.

Ea este mai mult decat clara in ceea ce asteapta de la Romania. E treaba romanilor pe cine vor alege pe 30 noiembrie, ce partid va forma viitorul guvern, spune unul dintre purtatorii de cuvant ai Comisiei, Mark Gray, pentru HotNews.ro, dar la aderare au existat niste angajamente din partea Bucurestiului pe care europenii se asteapta ca romanii sa le onoreze. “Iar Comisia este hotarata sa determine ca ele sa fie onorate”, spune Gray.

El a subliniat ca suntem la jumatatea drumului intre doua rapoarte si a anuntat ca expertii europeni merg la Bucuresti in decembrie sa vada ce progrese s-au inregistraat din iulie si pana acum, datele culese urmand sa apara in raportul de etapa din ianuarie sau februarie. Data evident ca nu a fost inca stabilita.

“Am insistat ca in acest proces reformele trebuie sa fie sustinute si constante, nu trebuie doar sa se munceasca din greu doar inainte de rapoarte, ci zi de zi, intrucat este un proces de reformare pe termen lung”, mai spune reprezentantul Comisiei.

Pe de alta parte, surse europene au declarat pentru HotNews.ro ca in lupta anticoruptie Comisia nu a mai remarcat rezultate in ultimele luni si probabil ca nu vor exista nici in perioada urmatoare, din cauza zbuciumului politic care va urma dupa alegeri si care, cred si europenii, va tine pana dupa alegerile prezidentiale.

Insa Comisia are niste instrumente coercitive la dispozitie, desi slabe, dar cu semnificatie politica mare: activarea clauzei de salvgardare. “Este un gest politic extrem de dur, chiar daca nu foarte eficient in practica”, au spus sursele citate. Si, in final, Europa ne poate atinge la buzunar. “Ati vazut ca bulgarii au inceput sa se miste? E si asta o varianta”, au adaugat sursele HotNews.ro ridicand semnificativ din sprancene.

Mark Gray s-a abtinut de a face o caracterizare a situatiei din justita din Romania. “Este dificil sa ai o analiza detaliata si exacta intr-o perioada electorala. Insa noi am urmarit foarte atent ce s-a intamplat in vara, controversele de pe timpul verii, care in mod sigur au fost suscitate si de faptul ca urmau alegerile.

Dar noi ne detasam de dezbaterea politica interna si facem ceea ce avem de facut si ceea ce am facut; sa spunem in detaliu ce s-a intamplat cu obiectivele principale si cu subpunctele lor (sub-benchmarks), daca exista progres sau nu”, spune el. “Aceste obiective nu se vor schimba, indiferent cine este la guvernare”, a subliniat el in final.

Le Clerk
November 28th, 2008, 07:34 AM
Gandul (http://www.gandul.info/actualitatea/patapievici-se-plange-ca-este-asasinat-de-guvern.html?3927;3566859)
28/11/2008

Patapievici se plânge că este „asasinat” de guvern

Conducerea ICR acuză din nou Guvernul Tăriceanu. “După mutilarea bugetului Institutului Cultural Român pe 2009 cu 40%, Guvernul a mai luat o decizie menită să asasineze ICR, chiar din acest an: blocarea programelor ICR până la sfârşitul anului 2008”, anunţă Horia Roman Patapievici. Acest fapt se datorează unui memorandum aprobat în şedinţa de guvern din 4 noiembrie. Prin el se “interzice încheierea oricăror angajamente legale încâpând cu luna noiembrie”.

Generată de criza economică, măsura propusă de ministrul Vosganian care prevede printre altele şi “o abordare prudentă a angajărilor de personal şi a politicii de premiere a personalului “ sau „limitarea utilizării fondului de rezervă” afectează toate instituţiile bugetare. Conducerea ICR spune însă că întreaga activitate a institutului presupune încheierea de contracte: drepturi de autor, deplasarea artiştilor români în străinătate, cazare , închirierea de spaţii sau contracte de achiziţii publice. Cum acestea sunt interzise, instituţia nu mai poate desfăşura niciun program. Măsură face imposibilă chiar şi organizarea evenimentelor programate pentru sărbătorirea zilei de 1 Decembrie. Afectate sunt şi evenimentele programate anul viitor, pentru care contractele trebuiesc încheiate acum.

“Atragem atenţia că anularea sau amânarea în ultima clipă a unor spectacole în prestigioase săli din străinătate, blocarea semnării contractelor de partenieriat pentru sfârşitul lui 2008 şi pentru primele luni ale lui 2009 înseamnă punerea credibilităţii externe a instituţiilor româneşti într-o lumină insuportabilă”, susţine conducerea ICR. În urma discuţiilor, reprezentanţii Ministerului de Finanţe au permis doar încheierea de contracte pe drepturi de autor. „Este ca şi cum ni s-ar fi concedat dreptul legal de a semna contracte cu artiştii, în condiţiile în care derularea tuturor operaţiunilor necesare organizării prezenţei lor în străinătate au rămas în continuare ilegale. Acest răspuns dovedeşte o şocantă nepăsare faţă de felul în care este reprezentată, prin artiştii români, ţara noastră în străinătate”, susţine conducerea ICR. (R.B.)

Eu numai pentru magaria asta (in fapt, calcarea in picioare a interesului Romaniei de a-si promova cultura in strainatate) as trimite PNL la lada de gunoi a istoriei. :bash:

nebunul
November 28th, 2008, 10:09 AM
Patapievici se plânge că este „asasinat” de guvern

^^ :crazy: jocuri politice ... Patapievici e omul lu' Basescu.
Si oricum nu (mai) exista scrupule in rafuielile tari-base (au existat vreodata?!); s-a sacrificat absolut tot ce se putea: justitie, presa, infrastructura, cultura etc etc ... ce sa mai zic de principiile liberale total mutilate?! :ohno:
Pe mine ma distreaza (a se citi - enerveaza la culme) cum a reusit PSD-PC sa guverneze din umbra in numele PNL; si sa distruga imaginea si polularitatea unui partid istoric. Oricat ii urasc pe PNL-isti, doresc totusi o coalitie cu PD-L si vreau sa fie trimisi in Siberia toti PSD-PC-UDMR-PNG-Oprescu (PSD)-stii ... de PRM avem nevoie:nuts:; ca la pozitiile anticonstitutionale si antiromanesti pe care le intreprind prietenii (aia de-si cer autonomia), tre' sa-i rasplatesti cu reactiunea. In SUA erau toti la parnaie ...

PS stiti de referendum!? ... http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/826540/Referendum-pentru-autonomia-Tinutului-Secuiesc-pe-30-noiembrie-/
^^ stiu ca suna paranoia; dar tind sa-i dau dreptate lui Vadim ... l-au pus exact in data alegerilor parlamentare pentru a specula avantajul electorilor deja prezenti la vot; si sa-si poata declara "autonomia" a doaua zi - chiar de ziua nationala :ohno:

Asa ca sper din tot sufletul ca romanii de pretutindeni sa voteze doar doua partide PNL si PD-L; pentru a nu fi nevoie de coalitii cu UDMR pentru ca vom risca o situatie foarte periculoasa ..."este vorba despre modificarea limitelor teritoriale ale unor judeţe, un act preliminar pentru a depune, din nou, în Parlamentul României, proiectul de lege pentru autonomia teritorială a Ţinutului Secuiesc. Pe buletinele de vot va figura o singură întrebare: «Sunteţi de acord cu modificarea limitelor administrative ale judeţului Harghita, după cum este prevăzut în proiectul de lege privind autonomia Ţinutului Secuiesc?»", a spus Arus Zsolt.

joce23
November 28th, 2008, 10:19 AM
Romania's left may capitalize on economic woes

BUCHAREST, Romania: The leader of Romania's far left thinks his country needs another revolution — but that this time socialist ideals should win.

This central European country of 22 million, which threw off dictator Nicolae Ceausescu in a bloody revolt in 1989, may be poised to bring back former communist party leaders in Nov. 30 elections. The leftists, now members of the Social Democratic Party, are capitalizing on fears about the economic crisis as well as a longing Cold War-era stability.

"This is not a change of government, not a traditional switch from right to left," said Mircea Geoana, a former foreign minister and leader of the Social Democracy Party. "We are speaking about a revolution into how the Romanian modern state should operate."

Geoana advocates spreading wealth to poorer people in villages and small towns, where agriculture hasn't changed since the 19th century. He believes in taxing the rich — though he offers no specifics — and in doubling the minimum wage.

His populist message has pushed his party ahead in the polls. The Social Democrats leapt ahead in one poll this week after the country's pro-Western leaders initially ignored, and then downplayed, the economic crisis, saying it would not affect Romania. Geoana says people should be braced for the worst.

Today in Europe

Americans celebrate Thanksgiving at St. Paul's Cathedral in London

Purging history of Stalin's terror

Czech Senate approves U.S. missile defense base

"It's going to be tough. We'll have to fasten the seat belts for at least for 12 to 18 months to be realistic," he told The Associated Press during an interview at the sumptuous 19th century villa that serves as his party headquarters. "If we use this crisis as an opportunity to get our act together, we might be seeing Romania stronger."

The poll released Monday gives the Social Democrats 35.4 percent of the vote when pitted against the pro-Western Democratic Liberal Party, with 31.5 percent. The INSOMAR poll, which had a margin of error of 1.5 percent, interviewed 12,494 people between Nov. 21-23.

In three polls carried out in October, the Social Democrats were in second place.

"The party managed to swing votes from other leading parties and also from the undecided," said political analyst Cristian Parvulescu. "The party is considered the one that offers social protection."

The leftists appeared to rise in the polls after Prime Minister Calin Popescu Tariceanu failed to warn Romanians they might suffer in the world economic crisis. Soon after, several major employers slowed production. Thousands of jobs are in jeopardy. A recession looms.

Pro-Western parties have led Romania since 2004, when voters dumped the former communists following a series of corruption scandals. That has been somewhat forgotten in this election, with many voters yearning for the safety net that the ex-communists offered.

"My salary always rose when the Social Democracy Party was in power, so I am voting for them," said Stefan Marinescu, a 55-year-old physical education teacher from the Black Sea port of Constanta.

With his impeccable English, well cut suits, affable demeanor and elegant wife, Geoana, a former ambassador to the United States, is far from the epitome of a stodgy, Soviet-style leader.

But that suave elegance has often failed to impress the party stalwarts that once characterized the communist leadership. Ion Iliescu, a former president, once called Geoana "a blockhead" during 2004 elections. The name has stuck.
... http://www.iht.com/articles/ap/2008/11/26/europe/EU-Romania-Elections.php

Le Clerk
November 28th, 2008, 10:21 AM
^^ :crazy: jocuri politice ... Patapievici e omul lu' Basescu.
Si oricum nu (mai) exista scrupule in rafuielile tari-base (au existat vreodata?!); s-a sacrificat absolut tot ce se putea: justitie, presa, infrastructura, cultura etc etc ... ce sa mai zic de principiile liberale total mutilate?! :ohno:
Pe mine ma distreaza (a se citi - enerveaza la culme) cum a reusit PSD-PC sa guverneze din umbra in numele PNL; si sa distruga imaginea si polularitatea unui partid istoric. Oricat ii urasc pe PNL-isti, doresc totusi o coalitie cu PD-L si vreau sa fie trimisi in Siberia toti PSD-PC-UDMR-PNG-Oprescu (PSD)-stii ... de PRM avem nevoie:nuts:; ca la pozitiile anticonstitutionale si antiromanesti pe care le intreprind prietenii (aia de-si cer autonomia), tre' sa-i rasplatesti cu reactiunea. In SUA erau toti la parnaie ...

PS stiti de referendum!? ... http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/826540/Referendum-pentru-autonomia-Tinutului-Secuiesc-pe-30-noiembrie-/
^^ stiu ca suna paranoia; dar tind sa-i dau dreptate lui Vadim ... l-au pus exact in data alegerilor parlamentare pentru a specula avantajul electorilor deja prezenti la vot; si sa-si poata declara "autonomia" a doaua zi - chiar de ziua nationala :ohno:

Asa ca sper din tot sufletul ca romanii de pretutindeni sa voteze doar doua partide PNL si PD-L; pentru a nu fi nevoie de coalitii cu UDMR pentru ca vom risca o situatie foarte periculoasa ..."este vorba despre modificarea limitelor teritoriale ale unor judeţe, un act preliminar pentru a depune, din nou, în Parlamentul României, proiectul de lege pentru autonomia teritorială a Ţinutului Secuiesc. Pe buletinele de vot va figura o singură întrebare: «Sunteţi de acord cu modificarea limitelor administrative ale judeţului Harghita, după cum este prevăzut în proiectul de lege privind autonomia Ţinutului Secuiesc?»", a spus Arus Zsolt.

Eu nu as recomanda nici votul pentru PNL, chiar in situatia mentionata de Joce. PNL este acum un cal troian al PSD pentru a ajunge la guvernare. IMO, cine voteaza PNL, voteaza indirect pentru ca PSD sa faca guvernul. :ohno:

O sa-ti raspund la restul mai tarziu.

nebunul
November 28th, 2008, 10:27 AM
^^ dar decat un vot direct PSD?! :ohno:

PaulFCB
November 28th, 2008, 11:40 AM
Vrei PNL la putere? Voteaza PNL, vor face coalitie cu PSD-PC. OK. Cine sa fie prim-ministru? Tariceanu sau Geoana...cine va avea prim planul atunci cand va incepe o cearta intre cele doua partide?
Iar shtrungurii nu cred ca vor obtine nicio autonomie, visele lor.

nebunul
November 28th, 2008, 11:59 AM
Nu vreau PNL ; dar ii prefer in pofida PSD-PC

luci203
November 28th, 2008, 12:31 PM
Vrei PNL la putere? Voteaza PNL, vor face coalitie cu PSD-PC. OK. Cine sa fie prim-ministru? Tariceanu sau Geoana...cine va avea prim planul atunci cand va incepe o cearta intre cele doua partide?
Cine sa fie prim-ministru? Frankenstein? Papagalu' Poc-Poc? Sexy Buzoianca Udrea?

Oricum nu ma intereseaza cine iese, oricum castiga cine trebuie.

Nu ma duc la vot decat la anu' sa votez impotriva lu' CaDePu :bash:

Le Clerk
November 28th, 2008, 12:34 PM
S-a bagat azi reclama si la PDL pe SSC. :lol:

Fallen
November 28th, 2008, 12:38 PM
De unde scoti poreclele astea?
Hai, pe aia cu Frankenstein o stie tot poporul, dar CaDePu... it's simply not funny. Si nici celelalte doua.

luci203
November 28th, 2008, 12:41 PM
DA:

De ai creier pirpiriu, voteaza cu Pirpiliu... :lol::lol:

luci203
November 28th, 2008, 12:44 PM
dar CaDePu... it's simply not funny.
Nici pe mine nu ma amuza ha-ha-ha-urile lu' basel, iar CaDePu ii zic sa-l injur, nu sa amuz lumea.

P.S.
Boc nu repeta ca papagalu' tot ce zice Zeus?

Le Clerk
November 28th, 2008, 12:44 PM
Cine sa fie prim-ministru? Frankenstein? Papagalu' Poc-Poc? Sexy Buzoianca Udrea?

Oricum nu ma intereseaza cine iese, oricum castiga cine trebuie.

Nu ma duc la vot decat la anu' sa votez impotriva lu' CaDePu :bash:

Luci, ma enervezi si nu ma pot abtine sa nu-ti scriu. Tu stii ca au murit oameni ca tu sa ai dreptul de a vota duminica?! De ce trebuie sa iei totul la misto?

Cine crezi tu ca "trebuie sa castige" duminica? Asta nu mi-e clar.

Insa, esti constient de faptul ca in locul tau vor vota oameni mult mai prosti si mai nemerituosi decat tine, si astfel vor influenta in mod decisiv o mare parte din deciziile care se vor lua pentru viata ta?

In fine, daca te hotarasti sa votezi si vei vota PSD numai ca sa voezi "contra CADEPU", atunci mai bine stai acasa. :bash:

BTW: Am refuzat o oferta de mers la schi in acest weekend prelungit numai ca sa votez.

luci203
November 28th, 2008, 12:52 PM
Cine crezi tu ca "trebuie sa castige" duminica? Asta nu mi-e clar.

Trebuie sa castige poporul, dar la candidatii care sunt (la toate partidele), o sa castige tot "cine trebuie" adica baietii destepti, baronii locali, smecherii, indiferent ce guvern va fi. (practic alegem doar care sa fure mai mult, pt ca toti sunt o apa si un pamant, iar statul tot asa nu o sa functioneze cum trebuie: aceeasi polutie romana incompetenta dar abuziva, aceeasi justitie corupta si mincinoasa, aceeasi sistem medical la pamant, unde mori cu zile, aceleasi drumuri proaste)

Sincer eu sper sa castige PD-L, avand in vedere vremurile "maro" care ne asteapta, fi sigur ca toate oalele se vor sparge in caPU LA basel... poate scapam dracului la anu' de el.

nebunul
November 28th, 2008, 12:54 PM
... si apoi ne plingem ca sintem de rasu' Europei ... cu PSD la putere ... si dosare de de mare coruptie neatinse :ohno:

nebunul
November 28th, 2008, 12:58 PM
Sincer eu sper sa castige PD-L, avand in vedere vremurile "maro" care ne asteapta, fi sigur ca toate oalele se vor sparge in caPU LA basel... poate scapam dracului la anu' de el.

CONCRET ... ce dezastre a comis basel?! sincer sint curios ... ca asta e lucrul care nu l-am inteles niciodata ... de ce ura asta pentru basescu ?????

P.S. eu ii voi accepta si respecta pe PNL-istii care se detaseaza de PD-L din motive de filozofie si doctina plolitica; pe consideratii pur liberale. Insa cei care sint pur si simplu impotriva lui Basescu raman victimele trusturilor de presa securiste :ohno:

Tie demiterea unui ministru al justitiei dictata direct de grupuri mafiote este mai putin importanta decit aberatiile pe care le debiteaza basel; sau glumitele lui acre?!

luci203
November 28th, 2008, 01:01 PM
... si apoi ne plingem ca sintem de rasu' Europei ... cu PSD la putere ... si dosare de de mare coruptie neatinse :ohno:

Au fost 2 ani PNL si PD la putere si tot ce au putut scoate au fost termopanele lu' Nastase. E de plans ca avem o justitie de tot rasul... Vantu' e liber... pe Omar Haisan cine l-a eliberat? Pe interlopu' ala l-au eliberat ca vezi doamne, are leasing-uri de platit.

Statul asta e o gluma proasta (indiferent cine au trecut pe la guvernare, motiv pt care imi gasesc alte ocupatii in ziua votului) :bash:

luci203
November 28th, 2008, 01:09 PM
CONCRET ... ce dezastre a comis basel?! sincer sint curios ... ca asta e lucrul care nu l-am inteles niciodata ... de ce ura asta pentru basescu ?????

A distrus CDR-ul, a permis PSD-ului sa revina "stronger than ever", sa nu mai vorbim de scorul astronomic obtinut in 2000 de PRM.

Ca ministru al transporturilor s-a opus constructilor de autostrazi, pe motiv ca "nu avem nevoie"

O gramada de declaratii iresponsabile in politica externa, incalcari ale constitutiei, limbaj de cartier: "gaozar", "tziganca imputita", "hai in birou s-o punem" etc.

Serioase suspiciuni asupra "cazului flota"

pot sa cotninui mult si bine cu motive pt care il detest pe acest individ. (dar nu merita efortul)
---------------------

acum te rog explica-mi motivele pt care il simpatizezi tu....

nebunul
November 28th, 2008, 01:21 PM
Au fost 2 ani PNL si PD la putere si tot ce au putut scoate au fost termopanele lu' Nastase. E de plans ca avem o justitie de tot rasul... Vantu' e liber... pe Omar Haisan cine l-a eliberat? Pe interlopu' ala l-au eliberat ca vezi doamne, are leasing-uri de platit.

Statul asta e o gluma proasta (indiferent cine au trecut pe la guvernare, motiv pt care imi gasesc alte ocupatii in ziua votului) :bash:

Daca ai avea habar de politica, ai sti ca-ti ia cel putin un an sa te dezmeticesti din aberatiile guvernarii anterioare. Iar batalia PNL-PD a inceput aproape imediat cum s-a demarat urmarirea penala a lui Nastase&Co; iar securistii si-au intins antenele si-au rupt imediat coalitia (care abia se formase).

Stai acasa in ziua votului; nici o problema. Da' ai decenta de a nu comenta la guvernarea viitoare; pentru ca nu ai nici un aport. Doar pentru ca existi asta nu-ti da automat si drepturi. Drepturile se cistiga ... si au murit oameni pentru ca tu sa poti vota poimiine …

acum te rog explica-mi motivele pt care il simpatizezi tu....

BTW daca incepi cu stiri gen « lebertatea » ca ala a facut ; si celalalt a furat e clar ce intelegi prin stat de drept si libertatile cetatienilor. Sau iti imaginezi ca o guvernare anti basescu nu le-ar fi deschis dosare la toti PD-L-istii daca aveau intr-adevar ceva de deconspirat ?!?! Hai sa fim seriosi … pana una alta aveam oamnei din PNL si PSD trimisi in judecata si care sint « nevinovati » …

Cu base ?! De asta ...
Eu votam liberalii 100%; pina inainte de a face coalitie cu securistii. Ala a fost momentul zero. Nu mai am ce baliverne sa cred - Acta non verba - si faptele vorbesc; pe astea nu mai ai cum sa le musamalizezi. "Exact" ce a zis Corneliu: de dragul guvernarii astia si-au sacrificat doctrina; si de aia s-a blocat si justitia si a ajuns un partid liberal sa ia decizii de stanga ("fortati" de PSD-PC bineinteles; adica orice compromis numai sa ramana Tariceanu PM; si au mai aparut si fractiuni in interiorul PNL pe tema si din cauza asta - situatie care mai degraba va omori PNL; in nici un caz alianta cu exPD :lol:)

toxicule degeaba te ratoiesti;) tu la PD-L-isti. (Si) Eu unul, in afara de pozitia clara vis a vis de politica externa, nu dau 2 bani pe Basescu; si baile lui e multime. Nu ma reprezinta absolut deloc. Da' da-mi tovarase o alternativa care sa nu-mi limiteze presa si justitia. Fara astea doua o societate e moarta; e compromisa; e comunista; si cine conspira la ingradirea lor (vizibil) a pierdut votul meu pentru totdeauna. punctum.

Sa iau un caz concret: stimabilior si onorabililor, dupa ce un ministru primeste caltabosi si dolari (irelevant cine si cum l-a filmat) tu lovesti in televiziune ca a difuzat stirea ?! Si mai ai si tupeul sa propui pedepsirea ziaristilor care difuzeaza probe din dosare ?!? :baaa: Loveste in ce vrei tu (DNA, procuror, portar, femeie de serviciu etc); dar in nici un caz in presa. Situatia ar fi inacceptabila in Vest. Ar fi cazut guvernul (fara exagerare) daca se incerca (macar) asa ceva ...

nebunul
November 28th, 2008, 01:28 PM

^^
A distrus CDR-ul, a permis PSD-ului sa revina "stronger than ever", sa nu mai vorbim de scorul astronomic obtinut in 2000 de PRM.

Daca restu' reprosurilor le putem polemiza, pe acestea ^^ nici nu le accept ca tema de conversatie ... scuze :cheers:

luci203
November 28th, 2008, 01:30 PM
Nu mai convins de ce il iubesti pe Basescu... (iar daca tu crezi ca el este "nava amiral" al presei si justitiei libere, atunci cred ca tu nu ai habar de politica, nu eu. :lol: (no offense))

case closed.
nu are rost sa ne certam (pur si simplu specimenul ala nu merita uzura tastelor mele) tu iubeste-l pe basescu, eu o sa-l urasc, toti o sa fim fericiti. :)

Cosmin
November 28th, 2008, 01:42 PM
tu iubeste-l pe basescu, eu o sa-l urasc, toti o sa fim fericiti.
Ce concluzie...:poke:

luci203
November 28th, 2008, 01:48 PM
Ce concluzie...:poke:
concluzia e ca nu merita sa vb despre individ. (daca voua va place de el, asta e) :D

luci203
November 28th, 2008, 01:59 PM
Stai acasa in ziua votului; nici o problema. Da' ai decenta de a nu comenta la guvernarea viitoare; pentru ca nu ai nici un aport.

in caz ca nu ai vazut :D

wzwmBRhxOsU

Se potriveste perfect si pt Romania. Daca avem un popor de manelisti, ghertzoi, tute, cocalari, hotzi si corupti, e normal sa avem candidati pe masura.

this is the best we can do... garbage in >> garbage out. :bash:

So, on the election day, I STAY HOME. http://img395.imageshack.us/img395/6793/jerkofflb3.gif

nebunul
November 28th, 2008, 02:01 PM
Sa fim seriosi: la debandada politica existenta putem discuta (doar) strict pe fapte. Si faptele confirma un ministru al justitiei agreat de UE care a fost demis de mafioti; si o televiziune nationala cenzurata; fortata sa-si ceara scuze ca un alt ministru a fost filmat luand spaga ... si eu sa pun asta in balanta cu baile de multime si niste aberatii ieftine (chiar necontrolate) care base le-a debitat (si le va mai debita) in fata unora care oricum aveau fituica cu noua Yalta in buzunarul de la piept?! Deci comentariile lui sint oricum praf in vint ...

BTW iti respect parerea ... insa, just for the records, permite-mi sa postez argumentele mele vis a vis de ale tale ... argumente importante pentru viitorul si integritatea Romaniei. Alegerea ne apartine exclusiv :cheers:

Ca ministru al transporturilor s-a opus constructilor de autostrazi, pe motiv ca "nu avem nevoie"
O gramada de declaratii iresponsabile in politica externa, incalcari ale constitutiei, limbaj de cartier: "gaozar", "tziganca imputita", "hai in birou s-o punem" etc.
Serioase suspiciuni asupra "cazului flota"

v

(Si) Eu unul, in afara de pozitia clara vis a vis de politica externa, nu dau 2 bani pe Basescu; si baile lui e multime. Nu ma reprezinta absolut deloc. Da' da-mi tovarase o alternativa care sa nu-mi limiteze presa si justitia. Fara astea doua o societate e moarta; e compromisa; e comunista; si cine conspira la ingradirea lor (vizibil) a pierdut votul meu pentru totdeauna. punctum.

nebunul
November 28th, 2008, 02:06 PM
in caz ca nu ai vazut :D

^^ you miss the point ... I hope on purpose :lol:

luci203
November 28th, 2008, 02:08 PM
^^ :?

nebunul
November 28th, 2008, 02:20 PM
^^ e clar ca omu' face misto ... si ideea e sa mergem la vot ... daca lasi cretinii sa voteze (cum vei face tu ... din pacate) ... nu te poti plinge de rezultat

luci203
November 28th, 2008, 02:34 PM
^^ e clar ca omu' face misto ... si ideea e sa mergem la vot ... daca lasi cretinii sa voteze (cum vei face tu ... din pacate) ... nu te poti plinge de rezultat
E clar ca tu nu il cunosti pe Carlin...

PaulFCB
November 28th, 2008, 02:40 PM
Si daca se duce ce diferenta face? Luci203, du-te la vot, ca poate iese cu totul alt parlament, du-te oricum, chiar daca nu ai pe cineva sa votezi.

luci203
November 28th, 2008, 02:49 PM
ca tot suntem la "adevaratii castigatori" (indiferent cine castiga alegerile)

YJnaxsLBl94

asta e motivul pt. care nu ma duc la vot, pt ca nu se va schimba NIMIC, NICIODATA.

e despre societatea americana, dar se potriveste si la noi.

Cosmin
November 28th, 2008, 03:02 PM
E clar ca tu nu il cunosti pe Carlin...
Aici sunt de acord cu tine.:yes:

Insa eu vad totusi o diferenta intre politica la americani si politica la noi si intre clasa politica de la ei si "clasa politica" de la noi. Ei, de bine, de rau, au o societate si o clasa politica deja formate. Ei fac asta din secolul 18, noi o facem din 1989, dupa juma' de secol de brainwashing comunist. In momentul asta mare lucru nu mai pot schimba ducandu-se la vot, pentru ca America functioneaza si pe vreme buna, si pe vreme rea. Indiferent ce se spune despre ei si ce vor unii sa creada, se vor redresa.

Noi mai avem pana sa atingem stabilitatea lor si sa avem un sistem politic similar (nu neaparat dpdv tehnic, desi as prefera, ci din pct. de vedere al bunei functionari). Daca noi renuntam la a mai vota din principiu, se duce totul naibii. Eu nu voi vota pentru ca voi fi la Brasov pe 30, dar altfel m-as fi dus, chiar daca probabil invalidam buletinul (cel mult votam PNL la... deputati parca). E ok sa nu ai cu cine vota, nu e ok sa nu votezi pentru ca "oricum toti sunt la fel" si "nimic nu se schimba".

De asta, eu n-as pune egal intre americani si romani totusi.;)

nebunul
November 28th, 2008, 03:06 PM
Si daca se duce ce diferenta face? Luci203, du-te la vot, ca poate iese cu totul alt parlament, du-te oricum, chiar daca nu ai pe cineva sa votezi.

Ma mira faptul cat de neinformati (si luci203) sunteti ... pacat ca o faceti si public :ohno:
http://ro.wikipedia.org/wiki/Alegeri_preziden%C5%A3iale_%C3%AEn_Rom%C3%A2nia,_2004

luci203
November 28th, 2008, 03:12 PM
^^
care e faza cu link-ul?

P.S.
Suntem 8 din 31 pe SSC care nu mergem la vot. (al 3-lea "partid" din tara :banana:)

PaulFCB
November 28th, 2008, 03:17 PM
Cred ca vroia sa ne spuna ca mai putin de 10 milioane au venit la vot in 2004? :rock:

Oricum eu ma voi duce la vot, si voi vota PSD+PC :righton: dar asta nu inseamna ca voi face o diferenta ca tot ei o sa fie la guvernare si fara votul meu :righton:.

Le Clerk
November 28th, 2008, 03:25 PM
^^Tu ce vrei sa te faci cand vei fi mare? Functionar la stat? :dunno:

joce23
November 28th, 2008, 03:28 PM
qXaHQEBMWtY

PaulFCB
November 28th, 2008, 03:31 PM
Orice reclama negativa e si ea reclama :D.

luci203
November 28th, 2008, 03:32 PM
^^
Marirea iresponsabila a salarilor au votat-o toata adunatura din parlament, nu doar PSD... :ohno:

PaulFCB
November 28th, 2008, 03:33 PM
Pai daca ii au in mana pe toti? PSD e intodeauna la putere.:naughty:

joce23
November 28th, 2008, 05:23 PM
http://www.eicuei.ro/images/vot.jpg

PaulFCB
November 28th, 2008, 06:10 PM
Nu, ma duc la vot...si votez si PSD, nu incerca sa ma fraieresti sa ma faci sa cred altceva. :D

joce23
November 28th, 2008, 07:02 PM
Ok. Daca vrei sa te simti bine la votare, vin-o sa votezi in Cta duminica.

wyqtor
November 28th, 2008, 07:10 PM
Tocmai m-am uitat pe Yahoo si au link spre faza cu aruncatul cu apa intre Marinescu si madam "Ciocu' Mic". :lol: :cheers:

PaulFCB
November 28th, 2008, 09:04 PM
Asa, ca sa vezi pe cine m-au facut uninominalele sa votez :cry:

vasea
November 29th, 2008, 12:44 AM
de ce nimeni vrea...

joce23
November 29th, 2008, 09:16 AM
GmsLAac0fBc

Le Clerk
November 29th, 2008, 09:32 AM
I've noticed that PNL's campaign has been always in opposition to PSD, and almost never to PDL. Does it mean that PNL realizes how close it is in "doctrine" to PDL? Does it also mean that PNL and PDL cushion each other in this campaign? What should we make of this for after the election? :dunno:

Le Clerk
November 29th, 2008, 09:36 AM
Tăriceanu despre Băsescu: Işi iubeşte ţara precum mi-o iubesc şi eu! (http://www.ziua.ro/news.php?data=2008-11-29&id=16993)

My bet after the elections: PDL-PNL coalition and cabinet, run by Isarescu.

joce23
November 29th, 2008, 09:51 AM
I've noticed that PNL's campaign has been always in opposition to PSD, and almost never to PDL. Does it mean that PNL realizes how close it is in "doctrine" to PDL? Does it also mean that PNL and PDL cushion each other in this campaign? What should we make of this for after the election? :dunno:

Asta am vrut sa spun si eu ieri dar m-am lasat pagubas. PNL loveste sistematic in PSD in campania asta si se comporta ff decent cu PDL, spre desoebire de PDL care viseaza guvernare singura si nu se abtine de la iesiri/comentarii irationale pe tema PNL-ului. Si sa fim seriosi, daca vorbim de doctrine, poate cei de la PDL incearca sa-si apropie doctrina de PNL. Iar daca vorbim de oameni, idioti sunt in toate partidele. Cred totusi ca PNL are mult mai multi oameni de calitate decat PDL chiar daca la varf au destui pe care nici eu nu-i suport. PDL-ul insa, cel putin la Constanta daca nu chiar in mai toata tara, e plin de indivizi discutabili si nu numai.

giovani kun
November 29th, 2008, 09:54 AM
so long as the same Floats Captain is leading, there will be no PNL + PD-L , furthermore what Basescu has done in the past months pushes me to leave the country, I keep asking myself why do we have such incompetent ,inadequate leaders ,don't we deserve better ,for just a short time don't we want someone capable to lead us,well who would be that person ? that doesn't have that stupid idiomatic for the image of country,why should I feel ashamed whenever I go out of the country ? am I stupid ? No I'm not but yet I have a president that I don't deserve ,a bad foreign language speaker and to and the cherry to the cake he's a bad!! .. Foreign Image / Relation-er.If the majority of the Romanians decide that this is the president they wanna have then I should probably leave the country because I just don't match in this environment where Stupidity ,lack of respect for the culture and the Economy are for that person(..don't what to mention the name again) daily meals .Well that was all I had to say :) ..Thanks

Le Clerk
November 29th, 2008, 10:33 AM
Asta am vrut sa spun si eu ieri dar m-am lasat pagubas. PNL loveste sistematic in PSD in campania asta si se comporta ff decent cu PDL, spre desoebire de PDL care viseaza guvernare singura si nu se abtine de la iesiri/comentarii irationale pe tema PNL-ului. Si sa fim seriosi, daca vorbim de doctrine, poate cei de la PDL incearca sa-si apropie doctrina de PNL. Iar daca vorbim de oameni, idioti sunt in toate partidele. Cred totusi ca PNL are mult mai multi oameni de calitate decat PDL chiar daca la varf au destui pe care nici eu nu-i suport. PDL-ul insa, cel putin la Constanta daca nu chiar in mai toata tara, e plin de indivizi discutabili si nu numai.

Ieri nu prea am urmarit discutiile de aici. :)

Cu privire la doctrine, nu cred ca exista vreo diferenta dintre PNL si PDL. Ambele partide se revendica de la centru-dreapta (si au facut dupa alegerile din 2004 un program de dreapta comun fara mari eforturi sau dispute), dar au calcat in strachinile populismului de fiecare data cand a fost necesar (deci au facut compromisuri de la "doctrina" cand oportunismul le-a cerut-o). De asta spun ca e putin nerealist sa vorbim de doctrine adevarate, ci mai degraba de niste linii generice de discurs public care sa asigure ca nu pierd electoratul "hard-core", in timp ce prin masurile populiste spera sa poata cocheta cu/fura dintr-un electorat care este traditional de stanga si voteaza PSD de obicei.

Eu ma indoiesc ca in PNL exista oameni mai competenti decat in PDL. Te rog sa compari oamenii pusi in guvernul Tariceanu II, oamenii PDL-ului din guvernul Tariceanu I, sau chiar oamenii PSD-ului din guvernul Nastase. Din punctul meu de vedere, multi indivizi din guvernul Tariceanu II au fost un dezastru pentru imaginea PNL si au ajuns sa fie inlaturati chiar de Tariceanu (culmea, dupa ce Basescu il avertizase de incompetenta lor dinainte de a fi numiti).

Cu privire la Constanta, iti dau dreptate, Onaca e un smecheras de cartier mai degraba decat un politician. :bash:

joce23
November 29th, 2008, 10:52 AM
Pai de aia am zis ca PNL are la varf oameni care-mi displac (ma refeream la oameni din varful partidului si din guvern). In guvernul Taricea II au avut intr-adevar o gramada de mediocri.

High Mileager
November 29th, 2008, 12:16 PM
so long as the same Floats Captain is leading, there will be no PNL + PD-L , furthermore what Basescu has done in the past months pushes me to leave the country, I keep asking myself why do we have such incompetent ,inadequate leaders ,don't we deserve better ,for just a short time don't we want someone capable to lead us,well who would be that person ? that doesn't have that stupid idiomatic for the image of country,why should I feel ashamed whenever I go out of the country ?

Are you saying that Americans,British or French should feel ashamed every time they go abroad just because their president decisions proved to be wrong?Don't forget that the majority of citizens voted the guy..or his party
You have nothing to be ashamed of..unless it's something wrong with you..otherwise remember this "If is to be,it's up to me"!..and that's regardless the location in or out of the country.

am I stupid ? No I'm not but yet I have a president that I don't deserve ,a bad foreign language speaker and to and the cherry to the cake he's a bad!! .. Foreign Image / Relation-er.If the majority of the Romanians decide that this is the president they wanna have then I should probably leave the country because I just don't match in this environment where Stupidity ,lack of respect for the culture and the Economy are for that person(..don't what to mention the name again) daily meals .Well that was all I had to say :) ..Thanks

Well, you know better your priorities ..but don't excuse your lack of success at what you're doing by pointing out somewhere else.Basescu has nothing to do with.BTW..our president is not taking that many decisions like those of US or France..so you should probably shout more at Tariceanu..if you really have to.

SeyMan
November 29th, 2008, 02:19 PM
Expresia "idei învechite de stânga" din spot-ul electoral PNL sugereaza ca doar dreapta e legitima? Stânga e perimata? Deci tari precum SUA, UK, Spania etc. au ales niste guverne "perimate"? Exista mii de motive pentru a ataca PSD, dar nu cred ca criteriul ideologic e unul dintre ele (mai ales ca PSD nu mi se pare ca fiind un veritabil partid de stânga, mai degraba unul ex-comunist convertit la mafia-style capitalism).

nebunul
November 29th, 2008, 02:32 PM
^^ Apropos de stanga si dreapta: am fost - nu de mult - la o petrecere data de o belgianca unde au fost multi francezi invitati. Si atentie ce-mi zice un francez: "guvernare de stanga in UK este echivalent cu guvernare de dreapta in FR" :nuts: ... si atunci extrapoland (si fara exagerari) la RO - dreapta in RO este stanga in FR, iar stanga in RO este dreapta din RU ... adica niste comunisti/securisti nenorociti :)

Le Clerk
November 29th, 2008, 02:34 PM
PSD si-a bagat coada in campania electorala de pe SSC :lol:

http://img88.imageshack.us/img88/6184/28357984lx3.jpg

http://img389.imageshack.us/img389/8043/32288770co6.jpg

PSD catching up with PR on the WWW :banana::lol:

nebunul
November 29th, 2008, 02:41 PM
:lol: I-a ingrijorat Poll Results ^^
btw http://alegeriparlamentare2008.ro/emain/articolul/830305/Alegatorul-roman-eternul-cetatean-turmentat-mituit-caftit-si-pacalit-

nebunul
November 29th, 2008, 02:44 PM
Ops ...tocmai ce a votat si Paul ... cu PSD-PC :lol::lol::lol:

SeyMan
November 29th, 2008, 02:45 PM
^^ Te inseli privind dreapta/stânga în Franta. Stânga in Franta este mult mai la stânga dpdv economic decât orice formatiune politica în România. Dpdv al valorilor sociale e destul de progresista (gay, environment, libertate individuala, anti-rasism, feminism etc.) Dreapta în Franta este dpdv economic mai degraba centrista (cu tendinte uneori de dreapta, uneori de stanga, etatista), iar dpdv social cu idei destul de înapoiate, autoritara, reactionara chiar (vag fascistoid - vezi infintarea Ministerului Identitatii Nationale). Bottomline e ca peisajul politic nu seamana deloc cu cel din România, ceea ce nu e de mirare tinând cont de istoria complet diferita a acestei tari.

Oricum e adevarat ca Labour nu mai este de mult un partid care se identifica cu marxismul, însa ramane un partid de stânga, poate centru-stânga.

SeyMan
November 29th, 2008, 02:47 PM
Le Clerk tu crezi ca fac campanie PSD-ului? Pentru ca nothing can be further from the truth, my friend.

Le Clerk
November 29th, 2008, 02:49 PM
^^:nuts: Am spus eu asta? S-a intamplat sa fie post-ul tau care a fost prins in imaginea cu reclama anti-PNL-PDL, dar nu am zis ca tu faci campanie PSD aici. :lol:

SeyMan
November 29th, 2008, 02:54 PM
Cine a facut reclama aia?

Le Clerk
November 29th, 2008, 02:56 PM
Apar automat, prin niste servicii de reclama pe net. Nu prea stiu sa-ti explic exact. Cosmin poate sa-ti spuna mai multe.

SeyMan
November 29th, 2008, 03:03 PM
Ok, la mine nu apare nimic (probabil vizeaza doar IP-urile românesti).

Fallen
November 29th, 2008, 04:24 PM
Vorbiti despre reclama :"Alimente scumpe si facturi mai mari dupa 4 ani de PNL-PD-L. Rusine PNL-PD-L" ? Ieri mai era si o poza cu o batranica care batea obrazul PNL si PD-L ului...

SeyMan
November 29th, 2008, 04:57 PM
Cred ca reclamele sunt in functie de IP. Io vad de exemplu o reclama la "CanalSat la plus belle offre de l'année!":lol:

joce23
November 29th, 2008, 05:00 PM
Inseamna ca-i in functie de IP. Mie de ieri imi tot apare reclama aia cu "RUSINE PNL-PD-L", in diferite forme.

nebunul
November 29th, 2008, 05:18 PM
IMO rather server than IP

joce23
November 29th, 2008, 05:54 PM
:nuts::lol:
5ks3CHatj6Q

nebunul
November 29th, 2008, 06:07 PM
^^ am murit de ras :rofl::hilarious

SeyMan
November 29th, 2008, 06:22 PM
5ks3CHatj6Q

scuze, e prea subtil pt mine, e pe bune video-ul? un penelist face reclama la un pedelist? capul lui tariceanu e adevarat sau e fake? parca nu-i vine bine pe trup

Le Clerk
November 29th, 2008, 06:23 PM
5ks3CHatj6Q

http://www.clicksmilies.com/s1106/aktion/action-smiley-082.gif

nebunul
November 29th, 2008, 06:24 PM
scuze, e prea subtil pt mine, e pe bune video-ul? un penelist face reclama la un pedelist? capul lui tariceanu e adevarat sau e fake? parca nu-i vine bine pe trup

e fake ... da' adevarat :lol:

SeyMan
November 29th, 2008, 06:49 PM
Deci clipul asta e pur si simplu priceless:

E97LmSdA45g

Honestly, why the fuck should we vote ?! Te doare mintea :bash:

nebunul
November 29th, 2008, 07:04 PM
^^ ca sa trimitem cretinii ^^ astia la plimbare ... si de 1% daca scapam e o batalie castigata. Nu s-a inventat roata intr-o zi; asa cum nici noi nu vom deveni Franta incepand de Luni. Dar putem mentine o evolutie ascendenta … uite fa tu calculele ...

Scrutin 12 decembrie 2004
Alegători: 18.316.104
Voturi exprimate: 10.112.262 (55,2%)
Voturi valabile: 10.008.314

... si diferenta intre basecu si nastase a fost de ~ 200 mii de voturi

nebunul
November 29th, 2008, 07:09 PM
... sau hai sa luam parlamentarele din 2004

Senat
Uniunea Naţională PSD + PUR : 37.16% (3.760.560)
Alianţa Dreptate şi Adevăr PNL - PD : 31.71% (3.209.073)
Partidul România Mare : 13.63% (1.379.789)
Uniunea Democrată Maghiară din România : 6.26% (633.735)
Partidul Noua Generaţie : 2.36% (239.106)
Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat : 1.91% (193.318)

Camera Deputaţilor
Uniunea Naţională PSD + PUR : 36.64% (3.692.608)
Alianţa Dreptate şi Adevăr PNL - PD: 31.26% (3.150.301)
Partidul Romania Mare : 12.93% (1.302.724)
Uniunea Democrată Maghiară din România : 6.20% (624.717)
Partidul Noua Generaţie : 2.23% (225.171)
Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat : 1.84% (185.501)

SeyMan
November 29th, 2008, 07:35 PM
Noua ne trebuie o Revolutie, nu sa-i votam si revotam pe cretinii astia. Problema e ca românii nu mai ies in strada pentru nimic azi. Orice revendicare (chiar si o mica greva) este privita cu dispret si indiferenta de opinia publica. Ne trebuie ceva din spiritul mai 68 din Franta. Problema e ca suntem incredibili de toleranti ca popor în a fi fututi la nesfârsit de aceleasi jigodii, traim intr-un gang-bang continuu, dar inca continuam sa credeam ca facem bine daca votam cu Conventia sau cu PD-L doar fiindca sunt ceva mai spalatzei ca PSD, si au pula mai mica cu 2 cm deci o sa doara ceva mai putin decât daca ne-ar trage-o ceilalti.

Rhemaxos
November 29th, 2008, 07:49 PM
^^

De acord. Doar ca revolutia trebuie sa inceapa din interiorul fiecaruia. Gestul unui om care aduna resturile ramase de urma gratarului de la padure e mai semnificativ decat un protest sindicalist.

Iar eu unul ma simt mai atasat de spiritul Pietii Universitatii din '90. Pe atunci se cheama ca eram "pui de golan"... Mai 1968 nu-mi spune nimic.

P.S.: N-am votat in poll-ul asta pentru ca sunt inca nehotarat. De mers la vot cred ca am sa merg totusi...

clubbman
November 29th, 2008, 08:10 PM
daca vreti sa se schimbe cava in tara asta trebuie mars la vot. trebuie exprimata opinia fiecaruia nu sa asteptam tot pensionarii sa decida pentru noi.

SeyMan
November 29th, 2008, 08:16 PM
Piata Universitatii din '90 e in acelasi spirit cu mai '68 dar exista diferente. In '90 golanii luptau impotriva unei clicii neo-comuniste care pusese gheara pe tara. Piata Universitatii a creat CDR, care a dat prima lovitura importanta sistemului reactionar în noiembre 1996. Dar revolutia e incompleta si trebuie dusa la capat. Din pacate astazi nu mai exista nici un partid în care sa existe spiritul acela revolutionar. Revenind la Mai '68: atunci a fost o miscare nu neaparat impotriva unui guvern în carne si oase, ci impotriva ordinii sociale reactionare care domnea in Franta si nu numai (apetenta pentru autoritarism, claustrofobie intelectuala, conformism mic-burghez, culpabilizarea placerii). Protestul impotriva razboiului din Vietnam a fost si el in acelasi spirit. Multe dintre efectele acestor miscari sunt luate astazi for granted uitând ca ele au fost obtinute în urma unor adevarate "revolutii": minijup, relatii sexuale in afara cuplului, egalitate intre femei si barbati, dreptul de-a avorta, emergenta miscarilor ecologiste, si pot continua la nesfârsit. Oricum, nu doar in Franta si America au avut loc astfel de miscari, am dat doar 2 exemple mai cunoscute. Deci puneti mâna pe arme, camarazi! (glumesc)

nebunul
November 29th, 2008, 08:49 PM
daca vreti sa se schimbe cava in tara asta trebuie mars la vot. trebuie exprimata opinia fiecaruia nu sa asteptam tot pensionarii sa decida pentru noi.

Intentionat:| sau nu, suna chiar bine: romane, mars la vot :lol::lol::lol:

^^ ca sa trimitem cretinii ^^ astia la plimbare ... si de 1% daca scapam e o batalie castigata. Nu s-a inventat roata intr-o zi; asa cum nici noi nu vom deveni Franta incepand de Luni. Dar putem mentine o evolutie ascendenta … uite fa tu calculele ...

Scrutin 12 decembrie 2004
Alegători: 18.316.104
Voturi exprimate: 10.112.262 (55,2%)
Voturi valabile: 10.008.314

... si diferenta intre basecu si nastase a fost de ~ 200 mii de voturi

Apropos, chiar si rezultatele acestui (SSC) poll (procentual ~ reprezentativ; dar posibil superior celui real) desconspira dezinteresul pentru votul de maine :bash:

Le Clerk
November 29th, 2008, 09:38 PM
^^Bloomberg (http://bloomberg.com/apps/news?pid=20601109&refer=exclusive&sid=aVPrZgdLg4j0#)
28/11/2008

Romanian Voters May Turn to Ex-Communists on Economic Concerns

By Adam Brown and Irina Savu

Nov. 28 (Bloomberg) -- The Romanian Social Democrats, led by former communists, may win the most votes in Nov. 30 parliamentary elections by promising increased social benefits as the global financial crisis threatens job losses and economic stagnation.

Support for the Social Democrats rose to 35 percent in the last opinion poll before the vote from 25 percent in September, overtaking the Liberal Democrats, who had 32 percent. In third place was the governing Liberal Party, with 21 percent.

After years of economic boom, Romanians are seeking to prolong the good times and shelter from the worst of the global crisis as emerging markets are buffeted by tumbling stock prices and falling currencies. The Social Democrats, aspiring to power after four years in opposition, risk exacerbating financial instability by increasing social spending in the second-poorest country in the European Union, economists warn.

“The Social Democrats are benefiting from the instability of the global crisis but that’s what we don’t need right now,” Nicolaie Alexandru-Chidesciuc, a senior economist for ING Bank Romania in Bucharest. “We really need a government that can say ‘we need to cut back spending’ and promote fiscal responsibility. The Social Democrats are the very last party that would do it.”

The INSOMAR poll of 12,494 people between Nov. 21 and Nov. 23 showed voter support for the Liberal Democrats, who back President Traian Basescu, has fallen from 39.4 percent in September while support for the governing Liberals has risen from 19.9 percent. The poll has a margin of error of 1.5 percent.

Hungarian Minority

It also showed the Democratic Union of Hungarians in Romania, favored by the 1.4 million-member ethnic minority in the nation of 22 million, had 5 percent support. The nationalist New Generation Party, led by soccer financier Gigi Becali, scored 3 percent.

Though all parties promise to boost spending and shield the country from the global crisis, none is likely to gain a majority, meaning they must seek alliances to form a government. In 2004 elections, that process lasted until Dec. 28 and ended with the appointment of the Liberal Calin Tariceanu as prime minister, excluding the Social Democrats from government.

Alliances forged in Parliament are likely to shape the policy of the future government more than party platforms, said Alina Mungiu-Pippidi at the Romanian Academic Society in Bucharest.

“Controversy is likely to start on Dec. 1, after the elections,” she said. “They have to start talks to form a coalition government and they will have trouble finding any prime minister that they can agree on.”

Coalition Talks

Social Democrat leader Mircea Geoana, 50, a former foreign minister and ambassador to Washington, told foreign reporters on Nov. 14 that he will negotiate with any party to form a majority coalition and return to power.

“Everything is on the table,” he said. “If we get 40 percent of the vote, though, we will be in a much better position to form an alliance than if we get 25 percent.”

Mihaela Lazar, a 34-year-old clerk in a cable and wire shop that earns her $335 a month, has yet to decide if Geoana should lead the nation. Still, her town of Targoviste, where declining demand forced steelmaker Mechel Targoviste SA to lower production this month, may support the return of the Social Democrats, especially among pensioners.

“The older people trust them because they governed the country for a long time and they think they helped raise pensions,” said Lazar, pacing the unheated shop to stay warm.

Economic Focus

Elections in 2004 were focused on graft in the nation rated by Transparency International as the most corrupt in the EU. In the only televised debate between the three main candidates for prime minister, held on Nov. 26, none mentioned corruption, focusing instead on growth, multiannual budgets and potential finance ministers.

Increased wealth associated with EU membership is tangible as cranes bristle on the skylines of Romania’s major cities. Foreign trips, including many who had never been on an airplane, jumped an annual 21 percent in the first nine months of the year. New cars clog streets and imports more than doubled since the last ballot.

Soaring foreign investment, annual net wage increases of as much as 30 percent and a lending boom have spurred shop openings by retailers such as Carrefour SA, Ikea and Starbucks Corp. and driven real estate prices up as much as 10-fold.

Economists say Romanians may have to give up some of those gains as the international financial crisis translates into higher unemployment, factory closures, a weaker local currency, credit rating downgrades and a sharp slowdown in lending.

Spreading Layoffs

Companies including carmaker Dacia SA, food processor Kraft Romania SA and steel manufacturer Arcelor Mittal Romania have announced cutbacks or layoffs totaling 4,000 in October alone and many of their suppliers have said they will fire workers as well.

Gabriel Pana, a 50-year-old technician who earns $410 a month at the Russian-owned Targoviste steel plant, said he is bucking the trend to the Social Democrats and will cast his vote for the Liberal Democrats because the local politicians are younger and Romanian politics “need fresh views.”

“Geoana’s popularity has improved, but nothing else has changed,” Pana said as he closed the plant’s rusty gate behind him and started his walk home. “The promises are too many and too big, you have to be blind not to notice there’s nothing much they can do.”

That's the last thing we need now: the socialists winning these elections. Here's from me for the socialists: http://www.clicksmilies.com/s1106/aktion/action-smiley-081.gif

nebunul
November 29th, 2008, 10:23 PM
^^ fac un apel la generatia SSC :nuts: sa-si miste curu' la vot; si de ce nu, sa-si trezeasca toti prietenii care inca nu constientizeza gravitatea unei eventuale majoritati PSD :wtf:

:baaa: mars, la vot !!! :lol: :cheers:

Le Clerk
November 29th, 2008, 10:26 PM
^^ Cu exceptia unora (vezi cei care au votat cu PSD) pe care ii sfatuim sa stea maine toata ziua pe SSC. :D:)

COTNARI
November 29th, 2008, 10:40 PM
^^ fac un apel la generatia SSC :nuts: sa-si miste curu' la vot; si de ce nu, sa-si trezeasca toti prietenii care inca nu constientizeza gravitatea unei eventuale majoritati PSD :wtf:

:baaa: mars, la vot !!! :lol: :cheers:

yes sir! done sir !!!

am convins bunica :)

incercat cu frate-miu, insa n-a mers, prefera o zi de ski :lol:

nebunul
November 29th, 2008, 10:43 PM
^^ sa-i luam pe cei de pe SSC la rand:

PSD-PC
Burislav - nu se pune
cezarsab - nu e in tara (sper)
Jaysont34 - sper ca glumeste; suficient de inteligent sa nu aleaga asa de neinspirat
NellyUSA - cred ca putem da vina pe Mazare si candidat PD-L slab; sper insa sa realizeze pericolul si sa priveasca situatia in ansamblu.
Paul the Gunner - are prea multa materie cenusie ca sa voteze PSD; cu siguranta glumeste si va alege intre PNL si PD-L

Nu votez
Clinlin, Corneliu, Cosmin, emilianmg, ionutzyankoo, luci203, mihai_alex, panda80, SeyMan, v_florin

Mai e inca e timp sa-i convingem :cheers:

COTNARI
November 29th, 2008, 10:47 PM
^^ sa-i luam pe cei de pe SSC la rand:

PSD-PC
Burislav - nu se pune
cezarsab - nu e in tara (sper)
Jaysont34 - sper ca glumeste; suficient de inteligent sa nu aleaga asa de neinspirat
NellyUSA - cred ca putem da vina pe Mazare si candidat PD-L slab; sper insa sa realizeze pericolul si sa priveasca situatia in ansamblu.
Paul the Gunner - are prea multa materie cenusie ca sa voteze PSD; cu siguranta glumeste si va alege intre PNL si PD-L

Nu votez
Clinlin, Corneliu, Cosmin, emilianmg, ionutzyankoo, luci203, mihai_alex, panda80, SeyMan, v_florin

Mai e inca e timp sa-i convingem :cheers:

ce delicat esti ! :lol:

Le Clerk
November 29th, 2008, 10:48 PM
Pai sa vedem:

Cosmin: daca nu votezi maine, ma angajez sa-ti trimit poze cu moaste in pm zilnic. :D

Corneliu: la fel (dar 2/zi)

Luci: sper sa iasa un primar PSD la Sibiu data viitoare, daca nu votezi acum

Mihai: il votezi pe mosu de primar al Galatiului daca nu te prezinti la vot:bash:

Restul nu ii cunosc atat de bine ca sa imi exprim un motiv bun prin care sa ii conving sa mearga la vot. Sorry. :cheers:

COTNARI
November 29th, 2008, 10:50 PM
propun lock pe toate thread-urile pana maine la 21 !

nebunul
November 29th, 2008, 10:53 PM
^^ I agree

Le Clerk
November 29th, 2008, 10:58 PM
propun lock pe toate thread-urile pana maine la 21 !

Doliu cu anticipatie pe SSC? :ohno:

COTNARI
November 29th, 2008, 11:00 PM
Doliu cu anticipatie pe SSC? :ohno:

nu ! din contra, vom iesi victoriosi :banana:

:lol:

Corneliu
November 29th, 2008, 11:08 PM
Pai sa vedem:

Cosmin: daca nu votezi maine, ma angajez sa-ti trimit poze cu moaste in pm zilnic. :D

Corneliu: la fel (dar 2/zi)

Mihai: il votezi pe mosu de primar al Galatiului daca nu te prezinti la vot:bash:

Restul nu ii cunosc atat de bine ca sa imi exprim un motiv bun prin care sa ii conving sa mearga la vot. Sorry. :cheers:

Nu voi merge la vot pentru urmatoarele motive obiective si subiective:

1. Adresa din buletin e alta decat unde stau acum. Asta ar insemna sa merg din Colentina in Drumul Tabereri ca sa votez;

2. Pe cine sa aleg din urmatorii candidati: Elena Udera (PDL), Luminita Anghel (PSD) sau Catalin Otto Zmarandescu (PNG)?

3. Mergand la vot ii voi face pe unii foarte bogati si fericiti? Nu mai repet greseala asta.

4. Nu sunt atat de inflacarat Le Clerck. O anumita experienta imi spune ca votul in Romania nu este decat o pacaleala care nu dureaza decat pana la inchiderea urnelor de vot.

nebunul
November 29th, 2008, 11:11 PM
Nu voi merge la vot pentru urmatoarele motive subiective:

Fi si tu obiectiv ... macar odata la 4/5 ani :)

Corneliu
November 29th, 2008, 11:14 PM
Fi si tu obiectiv ... macar odata la 4/5 ani :)

Tu ai vota-o pe Udrea?

joce23
November 29th, 2008, 11:17 PM
In colegiul tau, Radu Munteanu ar merita un vot. :goodnight:

Corneliu
November 29th, 2008, 11:18 PM
In colegiul tau, Radu Munteanu ar merita un vot.

dar eu nu votez PNL

nebunul
November 29th, 2008, 11:40 PM
Tu ai vota-o pe Udrea?

DA ... i-as trage-o :lol:
Serios, macar voteaza formatiunea politica "favorita"; adica raul cel mai mic :nuts:

Corneliu
November 29th, 2008, 11:59 PM
DA ... i-as trage-o :lol:
Serios, macar voteaza formatiunea politica "favorita"; adica raul cel mai mic :nuts:

sunt nebun sa strabat tot orasul si sa o votez pe milionara nesimtita de Udrea?!

nebunul
November 30th, 2008, 01:08 AM
Poate mergeti totusi la vot ...

q_Dg-uzcUIY

rFRRa7wVrVM

ra0YqJlniLk

F7ikY8QDCHY

nebunul
November 30th, 2008, 02:27 AM
"I fuck you Mr Geoana" :lol:
http://www.ziare.com/Maestrii_intoxicarilor-507770.html

SeyMan
November 30th, 2008, 03:43 AM
Eu nu am drept legal de vot, altfel poate as fi mers.

Fallen
November 30th, 2008, 09:55 AM
Eu am fugit la vot.

mars si voi :lol:

High Mileager
November 30th, 2008, 10:12 AM
PSD si-a bagat coada in campania electorala de pe SSC :lol:

PSD catching up with PR on the WWW :banana::lol:

Hey ..What the heck?! You got me wrong,Man...
I never voted FSN - FDSN - PDSR - PSD ..you name it...and I never will
In 1992 I was so upset with my dad for not voting PNL(Radu Campeanu etc)

What I was trying to say is that the president in Romania has a smaller role/different status comparing to the one of US..where the guy is a real decision maker..while in Ro the prime minister and his team are dealing with most issues. Therefor if you are unhappy with the way our country is being run than it makes more sense to point out at Tariceanu and his team..
IMO we can have a better pm than Tariceanu..but not from PSD..that's for sure..
I'm ok with Base because he's got balls..and although makes mistakes(who doesn't?)..he is not a clasic/boring politician .. he also speaks openly..Makes his point clear and stands for it. I don't think he's easily corruptable either!Inspires me that he knows a thing or two about leadership..and I'm telling that being a ship captain is more difficult than you think even more difficult than being a president at times ..etc
Aah,..one more thing..I like it a lot when he's kicking journalists or journalistas:) asses.:cheers:

nebunul
November 30th, 2008, 11:21 AM
Eu am fugit la vot.

mars si voi :lol:

Merg merg si eu ... si ...
"I fuck you Mr Geoana" :lol:

Fallen
November 30th, 2008, 11:26 AM
Am dat nas in nas cu Bogdan Olteanu la sectia de votare. Cu ocazia asta am aflat ca tata il cunoaste. :blah: De-aia ma tot batea la cap sa-l votez.. dar nu l-am votat!!

luci203
November 30th, 2008, 11:28 AM

Niciodata nu a iesit niciodata primar PSD si nici nu va iesii ;)

La locale am votat cu 3 maini, +80% din populatia sibiului (nu 20-30% ca in Bucuresti) si a iesit Johannis cu +80%

dar la astea o sa fie o prezenta jalnica 30% max. 40% pt ca nu ai pe cine sa alegi.

- PD-L: Turcan - aia de nu stie cati ani are
- PNL: Neagu - ala de nu stie in ce partid e (a fost in PD, apoi PD-L acum PNL). "migratorii" astia de la un partid la altul imi creaza impresia de oportunism, de oameni fara doctrina, oameni care sunt unde sunt doar in interes personal.
- PSD: nu stiu (unu cu stampila de baron local pe frunte)

oricum, pe mine nu ma mai intereseaza cine iese. TOTI sunt o apa si un pamant, fiecare a fost la putere, fiecare a fost "cuplat" cu fiecare, iar tara asta a mers tot asa de prost, indiferent cine a condus-o (FSN,CDR,PSD,DA)

din pacate s-a renuntat la idea folosirii unui chenar cu optiunea "nici un candidat", poate ma oboseam sa ma duc pana la sectie.

din pacate, prin neprezentarea la vot, e singura mea optiune prin care pot sa taxez intreaga troaca politica.

In momentul in care as vota cu vre-un partid (oricare ar fi el), pt mine reprezinta faptul ca deschid larg, larg gura ca sa-mi indese si mai mult rahat pe gat, ca am picat de fraier si am pus botu' la "mangleala" lor, ca fak parte din "pulimea" pe care au prostit-o ordinarii aia.

nebunul
November 30th, 2008, 11:34 AM
Niciodata nu a iesit niciodata primar PSD si nici nu va iesii ;)

La locale am votat cu 3 maini, +80% din populatia sibiului (nu 20-30% ca in Bucuresti) si a iesit Johannis cu +80%

dar la astea o sa fie o prezenta jalnica 30% max. 40% pt ca nu ai pe cine sa alegi.

- PD-L: Turcan - aia de nu stie cati ani are
- PNL: Neagu - ala de nu stie in ce partid e (a fost in PD, apoi PD-L acum PNL). "migratorii" astia de la un partid la altul imi creaza impresia de oportunism, de oameni fara doctrina, oameni care sunt unde sunt doar in interes personal.
- PSD: nu stiu (unu cu stampila de baron local pe frunte)

sa fim seriosi, cel putin in comparatie cu ceilalti candidati, Turcan e mai mult decit decenta

luci203
November 30th, 2008, 11:41 AM
sa fim seriosi, cel putin in comparatie cu ceilalti candidati, Turcan e mai mult decit decenta
da, in comparatie cu Udrea si individa aia "ciocu' mic ca noi suntem la putere" sigur.

oricum pe mine nu ma convinge. singurul care m-a convins a fost Johannis. nu am votat nici cu Basescu in 2004 pt iara nu am avut pe cine sa aleg, iar in 2000 a trebuit sa votez cu Iliescu, sa nu iasa habaucu' de VC Tudor.

dar cum nu este pericol sa castige vre-un partid extremist, nu ma intereseaza care din corupti conduc (au furat cot la cot toti).

nebunul
November 30th, 2008, 11:46 AM
^^ luci ... dar toti suntem de aceeasi parere; si nici nu incape indoiala ca sunt toti o apa si un pamant. Eu cred, sincer, in votul pentru raul cel mai mic