Singidunum
December 5th, 2008, 03:12 AM
You can ask any question in here whether it's about the forum or your upcoming trip! :cheers1:
|
View Full Version : Questions Singidunum December 5th, 2008, 03:12 AM You can ask any question in here whether it's about the forum or your upcoming trip! :cheers1: CrazySerb December 5th, 2008, 03:15 AM Yeah..umm...what the heck is going on with the forum?:) Mislim, sve mi se svidja (bilo je vec i vreme da se struktura foruma malo razvije) ... sve sem "reportaza". Mozda je to prosto stvar navike ali mislim da nije dobra ideja da se "Slike" dele na dva dela. Mada, ovako je mnogo preglednije:cheers: Johnny_kgc December 5th, 2008, 03:21 AM Jeste preglednije. Trenutno mi se ne svidja, jer nisam navikao da je forum ovako rasparcan. No, dugorocno gledano, ovo je odlican potez. :cheers: Slazem se da Reportaze ne treba odvajati od SSSlika. Ako zeliti da se izdvoje reportaze, mozete u nazivu threada staviti: [Reportaza] Kragujevac 2009 (http://.). :) Singidunum December 5th, 2008, 03:24 AM Razdvajanje koje imaš na naslovnoj strani SSC (Urban Showcase vs. Cityscapes and Skyline Photos) je zapravo poteklo od nas (Your Photos vs. Your Cities) ali se zagubilo u međuvremenu. Primetio sam da se kvalitetne reportaže guše u opštim temama i da je bolje dati im odvojeno mesto kao ranije. Eventualno bi reportaže mogli da pretvorimo u travel club pa da tamo budu samo slike sa putovanja. Singidunum December 5th, 2008, 03:27 AM Inače sad ima više prostora za otvaranje tema o pojedinačnim projektima :okay: Major Deegan December 5th, 2008, 03:37 AM Serbian is absolutely fascinating. For someone who already speaks Russian as their native language, do you think it would be a difficult language to study? Is pronunciation much different from that of Russian? Singidunum December 5th, 2008, 03:41 AM Serbian is absolutely fascinating. For someone who already speaks Russian as their native language, do you think it would be a difficult language to study? Is pronunciation much different from that of Russian? Thanks! Pronunciation is not as soft, something like Russian that Putin speaks (St. Petersburg?) or Kazakh for that matter. For someone who learned Russian I can say that with good motivation you can learn Serbian rather quickly :yes: Serbian is tough for those who never heard of declensions or Cyrillic but for Russian speakers it's all known so the only problem is the vocabulary. Pavle4488 December 5th, 2008, 03:56 PM Moram reći da sam se dosta iznenadio kad sam vidio novu strukuturu. Pozitivno. Čestitam Singidunumu na dobro osmišljenom i realizovanom poslu. Nadam se da će ovo pridonijeti uzdizanju diskusije na jedan viši nivo. nixy December 5th, 2008, 06:39 PM Jaoo, treba se navici na ovo... :) nixy December 5th, 2008, 06:58 PM Добро, ево гледао сам мало форум и у главном сам задовољан свим променама. Чак шта више променио сам фонт у ћирилицу што се да приметити. Једноставно ово је српски подфорум свидело се то неком или не. Видећу колико ће да ме држи ова ћирилица... :) Bojan9 December 5th, 2008, 10:12 PM Polako se navikavam. Samo, mogli ste da obavijestite nas 'obične smrtnike' da će doći do promjena, a ne ovako k'o grom iz vedra neba. Ali dobro, ok je promjena. A evo i pitanja- zašto su teme kao Slike starog BG-a, KG-a i sl. završile u Arhitektura podforumu, a ne u SSSSlike? MasonicStage™ December 5th, 2008, 11:19 PM nemam pitanja, ali moram reć da mi vaš podforum izgleda odlično. znam da sam jučer komentirao reportažu vašeg kolege o zagrebu i kad sam danas ponovo posjetio vaš forum vidio sam da je drugačije. svakako je bolje i organiziranije. :okay: marillion December 6th, 2008, 05:16 AM I like it..I just had an idea to propose something like this for the serbian forums and I'm glad that it has been done ;) Singidunum December 6th, 2008, 04:25 PM A evo i pitanja- zašto su teme kao Slike starog BG-a, KG-a i sl. završile u Arhitektura podforumu, a ne u SSSSlike? Forum za slike je forum za sadasnje, moderne fotografije a te teme su uglavnom stare slike, razglednice i fotografije gde je poenta u subjektu a ne fotografiji kao takvoj. Pa posto se diskutuje arhitektura iz minulih vremena onda sam stavio u forum o arhitekturi. CrazySerb December 6th, 2008, 06:40 PM Cudno, ne mogu nigde da nadjem svoj "Toronto Beovozom do muzeja vazduhoplovstva" topik:? Singidunum December 6th, 2008, 06:48 PM Izgleda da je nekom greskom sklonjena. Vratice je admin. solaar December 6th, 2008, 10:24 PM ne vidim svrhu zasto su podforumi grupisani u "Изградња и развој", "Архитектура и фотографија" i "Остале теме" posto podforumi nisu tematski mnogo razliciti niti su ovi koji su grupisani zajedno mnogo slicniji medjusobno nego u odnosu na ostale. npr arhitektura i urbanizam su blizi izgradnji nego fotografiji Sawovsky December 7th, 2008, 07:01 PM Btw, shta su to "pojekti" ? ;) Singidunum December 7th, 2008, 07:10 PM :gaah: Važno da je primećena ćirilica a grešku tri dana niko nije primetio. Tražiću sad da se ispravi. Hvala. Pavle4488 December 7th, 2008, 10:55 PM Предлажем да се веће градске теме праћења градилишта из секције "Пројекти и изградња" пребаце у секцију "Архива" послије Нове године, а да ми отворимо нове. Већина залијепљених има преко 3.000 порука и постале су непрегледне. Кад би се тако радило сваке Нове године, онда би у секцији "Архива" имали тему за нпр. Бањалуку од 2008., 2009., 2010. итд. Било би много прегледније, а и "Архива" би добила смисао. Johnny_kgc December 7th, 2008, 10:59 PM ^^Mislim da to nije bas dobra ideja. Bolje da sve bude na jednom mestu. Te teme ce pasti u zaborav, a ipak ima pregrst korisnih informacija. Pavle4488 December 7th, 2008, 11:03 PM Увијек се могу поставити линкови на старе теме у сваком првом посту нове теме. Наравно, архивиране теме би биле закључане за дискусију, али би информације, слике и пријашње расправе биле ту. Singidunum December 7th, 2008, 11:11 PM Техничких препрека због којих су раније теме биле гашене на одређеном броју постова више нема nixy December 7th, 2008, 11:14 PM Техничких препрека због којих су раније теме биле гашене на одређеном броју постова више нема Odgovor na sve vase polemike... :) Pavle4488 December 7th, 2008, 11:17 PM Знам да нема, ово сам предложио због прегледности. RS.ban December 8th, 2008, 01:52 AM I ja sam za to da se po godinama grupisu teme Johnny_kgc December 8th, 2008, 01:58 AM Nikome ne zelim da uskratim pravo da ima novu temu, ali ako ja smem da se pitam :), voleo bih da se thread o KG nastavi i u 2009. godini... nixy December 8th, 2008, 03:22 AM Nikome ne zelim da uskratim pravo da ima novu temu, ali ako ja smem da se pitam :), voleo bih da se thread o KG nastavi i u 2009. godini... Uz tebe sam... :) Vrachar December 8th, 2008, 09:05 AM Eto ti sad! Izostaneš par dana sa foruma kad ono međutim. Na prvi utisak ne izgleda loše, videćemo kako će funkcionisati ubuduće. :okay: Pavle4488 December 8th, 2008, 06:26 PM Možemo li onda napraviti kompromis? Neka svako radi kako želi. Kragujevčani i ostali mogu da nastave diskusiju u sadašnjoj temi, ali dajte nama mogućnost da otvorimo novu temu za 2009. godinu. Johnny_kgc December 8th, 2008, 08:30 PM Možemo li onda napraviti kompromis? Neka svako radi kako želi. Kragujevčani i ostali mogu da nastave diskusiju u sadašnjoj temi, ali dajte nama mogućnost da otvorimo novu temu za 2009. godinu. Naravno da mozemo napraviti kompromis! ;) To sam i rekao: Nikome ne zelim da uskratim pravo da ima novu temu, ali ako ja smem da se pitam :), voleo bih da se thread o KG nastavi i u 2009. godini... :cheers: ivicasu December 9th, 2008, 07:37 AM Možemo li onda napraviti kompromis? Neka svako radi kako želi. Kragujevčani i ostali mogu da nastave diskusiju u sadašnjoj temi, ali dajte nama mogućnost da otvorimo novu temu za 2009. godinu. E tek kompromis nema smisla, mora biti sve jednako....Može eventualno da se stavi tvoj predlog na glasanje, ali ja sam lično za to da sve bude u jednoj temi kao i do sada... djomla December 11th, 2008, 12:26 AM Sto se mene tice zippov predlog je sasvim u redu cisto zbog preglednosti. Mnogo ce biti lakse pronalaziti podatke iz prehodnih godina, koji bi se eventualno uporedjivali sa sadasnjim stanjem na gradilistima. raqn December 13th, 2008, 03:07 PM Bilo bi dobro kad bi se na ovoj stranici http://www.skyscrapercity.com/forumdisplay.php?f=168 pored ćirilice dodala za naš podforum objašnjenja na engleskom, ne verujem da mnogo stranaca razujemu našu ćirilicu... Johnny_kgc December 16th, 2008, 03:39 PM 'Ajde da vidimo sta cemo... hocemo li imati nove thread-ove od 2009te, jer rekoste da ne mozemo napraviti kompromis (ne moze jedan grad na da nastavi postojeci, a drugi da otvore nove). Vidim da je vecina za nove thread-ove... Sta kazu aministratori? nixy December 16th, 2008, 04:25 PM Pa otvorite javnu anketu pa da izglasamo. Prosto k'o seboj... Pavle4488 December 17th, 2008, 12:14 AM Ja bih volio se svake godine otvaraju nove godine, mislim da bi to itekako imalo smisla, ali neću insistirati na tome po svaku cijenu. Takođe, mislim da je otvaranje nove teme zadatak moderatora, te bih ih molio da se izjasne da li će prijedlog biti stavljen na glasanje ili neće. neusatz! January 11th, 2009, 10:24 PM Mene interesuje zašto je ElCaminoSS uopšte banovan, zašto nije banovan onaj iz Subotice koji je dolazio stalno na novosadsu temu da vredja i Novi Sad i Novosadjane, te zašto je recimo obrisan post u kojem je odgovoreno na subotička prozivke i poredjenja Novog Sada i Segedina? Kawasaki KG January 11th, 2009, 10:31 PM Zasto je zatvoren thread o slikama Kragujevca kad ima jos pregrst slika da se stavlja u tom threadu-u?! Kawasaki KG January 11th, 2009, 11:46 PM Ne znam na osnovu cega je zakljucan thread o Kragujevcu.Niko se nije konsultovao sa vecinom Kragujevcana koji tu postuju slike,vec se nasao jedan pametnjakovic iz Kragujevca(u ne znam cije ime) da salje poruku moderatorima da zakljucaju ovaj thread. Taj pametnjakovic je Bogom dan ovde,i tako otvara nove threadove,salje molbe za zatvaranje drugih i ako na tim je retko kad aktivan! Molim u ime Kragujevcana koji postuju u slike u tom thread-u da se on ponovo otvori,jer nicim se ne postize njegovim zatvaranjem! ivicasu January 11th, 2009, 11:53 PM Ne znam na osnovu cega je zakljucan thread o Kragujevcu.Niko se nije konsultovao sa vecinom Kragujevcana koji tu postuju slike,vec se nasao jedan pametnjakovic iz Kragujevca(u ne znam cije ime) da salje poruku moderatorima da zakljucaju ovaj thread. Taj pametnjakovic je Bogom dan ovde,i tako otvara nove threadove,salje molbe za zatvaranje drugih i ako na tim je retko kad aktivan! Molim u ime Kragujevcana koji postuju u slike u tom thread-u da se on ponovo otvori,jer nicim se ne postize njegovim zatvaranjem! Pa to je već ustaljena praksa ovde, uvek se posle nove godine otvaraju nove teme za istu, sa novim slikama. Svi stariji članovi to znaju, tako da dotični nije ništa novo izmislio i zatražio, do toga bi svakako došlo... Ali nije nikakav problem, ako svi žele da se ponovo otvori, otvorićemo, ali bi to onda bilo samo za starije slike, dok bi nove išle u novu temu...Malo će možda dovoditi do konfuzije, ali ok... Kawasaki KG January 12th, 2009, 12:01 AM Pa to je već ustaljena praksa ovde, uvek se posle nove godine otvaraju nove teme za istu, sa novim slikama. Svi stariji članovi to znaju, tako da dotični nije ništa novo izmislio i zatražio, do toga bi svakako došlo... Ali nije nikakav problem, ako svi žele da se ponovo otvori, otvorićemo, ali bi to onda bilo samo za starije slike, dok bi nove išle u novu temu...Malo će možda dovoditi do konfuzije, ali ok... Drago mi je da ima razumnih ovde. Posto sam spremio "brdo" slika za taj zakljucani thread,nadam se da ce u sto kracem vremenskom roku biti otvoren. A slike koje sam slikao u 2009,naravno ici ce u novootvoreni thread. ivicasu January 12th, 2009, 12:08 AM ^^ Rešeno, i prebačeni su tamo tvoji novi postovi sa slikama...;) Kawasaki KG January 12th, 2009, 12:13 AM ^^ Rešeno, i prebačeni su tamo tvoji novi postovi sa slikama...;) Hvala puno i ispali ste veoma fer!:cheers: Johnny_kgc January 12th, 2009, 02:13 AM Ne znam na osnovu cega je zakljucan thread o Kragujevcu.Niko se nije konsultovao sa vecinom Kragujevcana koji tu postuju slike,vec se nasao jedan pametnjakovic iz Kragujevca(u ne znam cije ime) da salje poruku moderatorima da zakljucaju ovaj thread. Taj pametnjakovic je Bogom dan ovde,i tako otvara nove threadove,salje molbe za zatvaranje drugih i ako na tim je retko kad aktivan! Molim u ime Kragujevcana koji postuju u slike u tom thread-u da se on ponovo otvori,jer nicim se ne postize njegovim zatvaranjem! Cisto da se zna... ja sam pametnjakovic! ;) Taj pametnjakovic je Bogom dan ovde,i tako otvara nove threadove,salje molbe za zatvaranje drugih i ako na tim je retko kad aktivan! Ako postoji neko pravilo po kome se novi threadovi ne mogu otvarati, molim moderatore da me obaveste. Ja sam, mozda, do sada ziveo u zabludi da forumi tome sluze. Hvala... pirratta February 4th, 2009, 03:53 AM pozdrav, evo jel zna neko kakve su cjene hostela u bg-u, na nekoj karti označit položaj tih hostela i preporuchit neka ok mjesta za izać (jeftino, dobre curice, ok muzika...) i za posjetit (muzeji i sl.) Vrachar February 6th, 2009, 12:50 AM ^^ Pozdrav i za Šibenik. Poseti sledeći turistički vodič o Beogradu gde možeš naći bliže informacije: http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=787462 Od hostela, preporučujem sledeći: http://www.hostelbelgrade.com/ Srećan put i boravak u Beogradu i Srbiji. :cheers: pirratta February 6th, 2009, 02:49 AM fala, mogao bi uskoro navratiti. :cheers: fabrikausa February 26th, 2009, 06:43 PM :P Bojan9 February 26th, 2009, 06:47 PM Tema i dalje postoji, samo što niko nije pisao 24h ;) http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=814112 nixy March 5th, 2009, 04:28 PM Sta se desava sa ovim forumom? Ceo dan nisam mogao da ga otvorim... Da li je moguce da ovakav forum moze tako cesto da pada i da baguje? Vrachar March 5th, 2009, 08:17 PM ^^ Vrlo je moguće s obzirom na broj ljudi koji su u istom trenutku online. Ovo sad je još i dobro kako je bilo tamo u oktobru-novembru, nisi mogao po nekoliko dana da se nakačiš na forum. Taman su poboljšali servere a sad su i ti postali preslabi jer ko zna koliko se još ljudi učlanilo od tada. Singidunum March 5th, 2009, 11:52 PM Ovo je jedan od najvecih foruma na internetu pa nije ni cudo da ima problema s obzirom da sve placa samo jedan covek. Sad je kupljena nova operma pa su to valjda instalirali danas. Evo mape drzava koje imaju forum na SSC http://www.world66.com/myworld66/visitedCountries/worldmap?visited=ECCAUSMXCRDOSVGTHNNIPAPRARBOBRCLCOPYPEUYVEDZAOMANGZATNALAMATAZBYBEBABGHRCZDKEEFIFRDEGRHUISIEITLVLTNLNOPLPTRORUYUSKSIESSECHUAUKBHCYIRILJOKWLBQASATRAEBDCNINIDJPKZMYPKPHSGLKKRTWTHVNAUNZ i sira mapa sa svima koji imaju vise tema ili vec neko mesto na forumu http://www.world66.com/myworld66/visitedCountries/worldmap?visited=ECCAUSMXCRCUDOSVGTHTHNNIPAPRARBOBRCLCOPYPEUYVEDZAOCVEGGWMAMZNGSTZATNALAMATAZBYBEBABGHRCZDKEEFIFRDEGRHUISIEITLVLTMDNLNOPLPTRORUYUSKSIESSECHUAUKBHCYIRILJOKWLBQASATRAEBDKHCNINIDJPKZMYPKPHSGLKKRTWTHVNAUNZ SSC UN ;) francuz 4556 March 12th, 2009, 03:32 AM sta treba da uradim? Bojan9 March 13th, 2009, 03:06 AM ^^ Čestitam, pritisnuo si CapsLock! :cheers: Što se preimenovanja tiče, samo reci novo ime ovdje ili mi pošalji poruku, i mijenjam ime ;) Ban.BL March 18th, 2009, 08:54 PM ^^ hahhhahah Ban.BL March 24th, 2009, 10:43 AM Bojan ili neko drugi ako moze da u 1. post o putevima u RS stavi ove dve mape. Hvala http://img134.imageshack.us/img134/1023/apnatpisikbmpnj6.jpg http://img367.imageshack.us/img367/8122/hr1024x986vc6.jpg ivicasu March 24th, 2009, 01:09 PM ^^ Rešeno :cheers: Singidunum March 25th, 2009, 12:23 AM Danas je naš forum prestigao turski po veličini i sada zauzima drugo mesto iza Hrvatske, odnosno teće ukoliko računamo forum nordijskih i baltičkih država. :cheers1: nixy March 25th, 2009, 12:26 AM A kako to prestigao? Sta se gleda? Broj forumasa, postova, thread-ova ili poseta? Singidunum March 25th, 2009, 01:41 AM Po ukupnom broju postova u forumu nixy March 25th, 2009, 02:14 AM Pa to je glupo. To ne znaci da je kvalitetniji forum ako ima vise postova... Mozemo mi namerno da se punimo OFF-ovima... Nije to to... Srdjan Adamovic March 25th, 2009, 11:22 AM Pa to je glupo. To ne znaci da je kvalitetniji forum ako ima vise postova... Mozemo mi namerno da se punimo OFF-ovima... Nije to to... Posto pratim sve forume,osim po broju postova,stigli smo turski i sa kvalitetom. Hrvati su mnogo daleko od nas,a i kvalitetniji.Medjutim trend ide u nasu korist,tako da mozemo da racunamo na sigurno drugo mesto. Nordijsko-balticki je obuhvatio citav splet zemalja,tako da su pojedinacno mnogo slabi. Singidunum March 25th, 2009, 01:29 PM Pa to je glupo. To ne znaci da je kvalitetniji forum ako ima vise postova... Mozemo mi namerno da se punimo OFF-ovima... Nije to to... Ja sam lepo napisao Danas je naš forum prestigao turski po veličini... Sto se tice kvaliteta, ne znam koja je skala za to, ali ja licno mislim da je forum kvalitetan posebno imajuci u vidu cinjenicu da se u Srbiji ne grade oblakoderi a opet je ovde vecina postova u on-topic sekcijama. Najbolja stvar od svega je sto je forum privukao clanove iz skoro svih delova Srbije. nixy March 25th, 2009, 02:38 PM Ja sam lepo napisao Danas je naš forum prestigao turski po veličini... Sto se tice kvaliteta, ne znam koja je skala za to, ali ja licno mislim da je forum kvalitetan posebno imajuci u vidu cinjenicu da se u Srbiji ne grade oblakoderi a opet je ovde vecina postova u on-topic sekcijama. Najbolja stvar od svega je sto je forum privukao clanove iz skoro svih delova Srbije. Slazem se. Mada jos bi bolje bilo kada bi nam vise stranaca dolazilo na forum. E sad, najlakse bi se to resilo engleskim jezikom, ali u tom slucaju cenim da bi pao kvalitet foruma... :) Singidunum March 25th, 2009, 11:02 PM Pa neki clanovi naseg foruma odrzavajo prilicno redovno teme o Srbiji na medjunarodnim delovima ovog foruma. Ima i o Kragujevcu. ivicasu March 27th, 2009, 07:48 AM Pa ja se ne bih složio sa onim za kvalitet, mislim ok, KG npr. rastura, ostali su sve manje aktivni, da ne pričamo o NS-u i Nišu, a sve me više razočarava i BG thread...mislim, da nema Beobuilda, opšte ne bi bilo slika, ljudi se sve manje angažuju, sve manje izlaze (ili uopšte ne) na teren...Manje je i fotoreportaža....Mislim da nam prosek drži kafana koja je sve aktivnija, gotovo svakodnevno imamo novih 4-5 aktivnih tema. No, dolazi lepše vreme pa se nadam da će to malo aktivirati naše članove ;) Singidunum March 27th, 2009, 03:03 PM Pa sta cemo kad se nista zanimljivo ne gradi nixy March 28th, 2009, 02:47 PM Molba za moderatore. Da li mozete da temu "Sve o KG" prebacite u Kafanu? Ta tema je isto kao i "Banjalucki Separe" ili "Niski Tramvaj"... Ja sam i za to da svaki grad dobije ovakvu temu, stim sto bi plus imali kompaktan naziv tipa: Крагујевац | Kragujevac Нови Сад | Novi Sad Београд | Beograd Ниш | Niš Суботица | Subotica Бањалука | Banjaluka Подгорица | Podgorica Cim je u Kafani podrazumeva se sta ce se u tim temama naci sobzirom na naziv gradova... Mogu cak teme i biti sitckovane, ali to otom potom... Znaci prvo za premestaj "Sve o KG" je molba, a ovo sa nazivima i ostalo je predlog... Hvala unapred... Pavle4488 March 28th, 2009, 04:25 PM Mislim da nam prosek drži kafana koja je sve aktivnija, gotovo svakodnevno imamo novih 4-5 aktivnih tema. Kafana jedino možda diže prosjek po broju postova. Po kvalitetu je dno dna. Mislim da se nešto mora uraditi. Možda da se zatvore određene teme u Kafani, da moderatori budu malo stroži i počnu brisati glupe poruke. Zaključavanje teme u homoseksualizmu je bio dobar početak. Bojim se da nam forum ne krene u pogrešnom pravcu i počne privlačiti pogrešnu grupu ljudi. Srdjan Adamovic March 28th, 2009, 04:35 PM Ako se prebaci Kragujevac u kafanu bojim se da ce kafana uzeti ubedljiv primat u odnosu na druge mnogo znacajnije teme,sto je i sustina ovog foruma.Bolje nek ostane ovako,a Banjalucki,Novosadski,Niski i ostali,svojim kvalitativnim razvojem da predju u Arhitektura i urbanizam. nixy March 28th, 2009, 04:57 PM Srdjane ne slazem se. Sve o KG je prvobitno bilo otvoreno u Kafani s'namerom da se tu ubacuju vesti vezane za Kragujevac ali upravo koje se ne ticu arhitekture, urbanizma, izgradnje... Neka se pobrisu nepotrebne teme na kafani, a neka se ubace ove kvalitetnije. Tako je ja mislim najbolje... Singidunum March 28th, 2009, 10:14 PM Poenta tih tema nije off topic nego postavljanje gradskih vesti o desavanjima, urbanistickim pitanjima, arhitekturi grada, komunalnim problemima itd. Mozda je najbolje da se zapocnu ponovo unutar arhitektura i urbanizam sekcije ali ovaj put da se izbegava caskanje posto za to vec postoji tema svastara vec da se diskutuje ono sto je i bila prvobitna ideja. Pavle4488 April 3rd, 2009, 03:46 PM Da li bi bilo u redu kada bih na glavnoj stranici otvorio temu o praćenju gradilišta u BL, s tim da bi se na temi koristio isključivo engleski jezik? Mislim da bi to bila dobra stvar zbog stranaca. Tema bi predstavljala neku vrstu sume onoga što se dešava u gradu. Postavljali bi samo najznačajnije projekte. I inače, mislim da bi glavnu stranu trebalo rezervisati isključivo za engleski jezik. Singidunum April 3rd, 2009, 11:18 PM Pa ne na engleskom takve teme idu ovde http://www.skyscrapercity.com/forumdisplay.php?f=905 ili ovde http://www.skyscrapercity.com/forumdisplay.php?f=1282 Evo npr. teme o Beogradu - http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=758996 CrazySerb April 4th, 2009, 01:51 AM Pa i tema o Kragujevcu vest postoji... http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=763298 nixy April 4th, 2009, 11:43 AM ^^ Gle stvarno, ludi Srdjan kako ga ne mrzi sve ovo... Salim se, super... :) Srdjan Adamovic April 4th, 2009, 06:51 PM ^^ Gle stvarno, ludi Srdjan kako ga ne mrzi sve ovo... Salim se, super... :) Hvala,hvala! Jbg,malkice sam se potrudio!Valjda ce biti jos projekata i da jos vise "punimo" ovaj thread kvalitetnim projektima i realizacijama.:cheers: sale_kg April 4th, 2009, 08:17 PM Ali crni ti Srki stavi ovih mall-ova i marketa...:lol: Od toga ako 5 budu bice dobro...:lol: Srdjan Adamovic April 4th, 2009, 09:20 PM Lepo kazes.Prosle godine je to mnogo drugacije izgledalo.Sad samo jedan da krene (Tus,Merkur,Supernova,Tempo,...) bice super. Singidunum April 6th, 2009, 07:22 PM Jan je objavio podatak da su u poslednjih mesec dana SSC posećivali ljudi iz svih država sveta osim Sijere Leone, Čada, Severne Koreje, Zapadne Sahare i Centralnoafričke Republike. :cheers: sale_kg April 6th, 2009, 10:01 PM ^^A Pyongyang danas na baneru? :lol: CrazySerb April 16th, 2009, 01:57 AM Ima li smisla prebaciti topike o supermarketima i stadionima & arenama iz foruma o "projektima i izgradnji" u forum za "infrastrukturu"? ivicasu April 16th, 2009, 03:23 AM ^^ Ne vidim kakve veze ima ni jedno ni drugo sa infrastrukturom. CrazySerb April 16th, 2009, 04:51 AM Pa, mogli bi reci da supermarketi i trzni centri imaju veze sa privredom dok stadioni i arene imaju veze sa sportskom infrastrukturom gradova. Ovako, medju temama koje se mahom bave pracenjem gradilista u pojedinim gradovima (Novi Sad) i regionima (Pomoravlje), kao i nekim vecim projektima (Avala toranj i kragujevacka Plaza) malo bodu oci;) Singidunum April 16th, 2009, 11:47 PM Pa i te teme se bave izgradnjom samo posto se manje-vise jedino supermarketi i grade onda je to izdvojeno Pavle4488 April 19th, 2009, 01:40 PM Je li za ocekivati da cemo i mi imati posebne podforume za Beograd, Podgoricu i Banjaluku? Johnny_kgc April 19th, 2009, 02:07 PM ^^ Mislim da bi se time samo zakomplikovala situacija. Ti gradovi dobiju podforume, pa se javi Novi Sad: "Hocemo i mi svoj podforum, mi smo glavni grad autonomne pokrajne!", posle Subotica: "Necemo mi da budemo gori od Novog Sada.", posle Kragujevac: "Subotica je manji grad od KGa, a ima svoj podforum... 'ocemo i mi!", a Nislije: "Nis je veci i od Kragujevca. Nije vazno sto imamo 2 posta mesecno, ali hocemo podforum!", i tako dalje... nixy April 19th, 2009, 02:41 PM Hocemo i mi podforum! Pavle4488 April 19th, 2009, 02:43 PM Beograd, Podgorica i Banjaluka se nekako namecu sami od sebe. Mozda bi za pocetak samo ta tri grada trebala dobiti podforume, a kasnije i Novi Sad i Kragujevac. Johnny_kgc April 19th, 2009, 02:47 PM Sto se mene tice, mislim da je ovako organizovan forum, za sada i vise nego funkcionalan. Trenutno nista ne bih dirao, sto ne znaci da ne treba. :) nixy April 19th, 2009, 02:47 PM Najbolje onda da se svi ostali zakljucaju i da se preimenuje forum iz Serbian u Belgrade forum... Ne kapiram sta fali ovako? Pavle4488 April 19th, 2009, 02:52 PM Nisam rekao da nesto fali. Mislio sam da ce neki gradovi dobiti svoje podforume zato sto je to sad moda u ostalim evropskim podforumima na SSC-u. Pogledajte malo rumunski, bugarski, hrvatski, itd. nixy April 19th, 2009, 03:17 PM Moda? Interesantno... Ako cemo tako, na nasem forumu od gradova najvise je registrovanih Kragujevcana. To je takodje rezultat i broja postova na nasem thread-u. Pa me sad interesuje koji su to uslovi za dobijanje svojih podforuma. Ako je moda, zar moda postoji samo u Beogradu? Srdjan Adamovic April 19th, 2009, 04:26 PM Ako gledamo ukupan broj threadova,ovakva je situacija: Beograd,Kragujevac,Banja Luka,Podgorica,pa ostali.A najveci broj clanova,postova belezi Kragujevacka ekipa,tako da ako jedan od gradova dobije svoj podforum,automatski bi to trebalo dobiti i Kragujevac. A posle sledi prica i drugih gradova,a sto ne i mi. Tako da ili svi,ili niko.(naravno veci gradovi) Pavle4488 April 19th, 2009, 05:00 PM Moracu preformulisati pitanje. Kakve su sanse da se Banjaluka raskomoti na svom podforumu? Sa projektima poput novog stadiona, nebodera u ul. Olimpijskih pobjednika (Vladin, Integralov, te svi nadolazeci), masom trznih centara, predstavnistava, novih konzulata (buducih ambasada), tranzitnih (auto)puteva i generalno novih ulica, novih stambenih naselja, i masom ostalih projekata cije vrijeme dolazi i vec je doslo, mislim da to ne bi bio nimalo glup potez. CrazySerb April 19th, 2009, 05:03 PM Nikakve. Ja sam apsolutno protiv odvojenih foruma tako da nista od toga posto je moja rec zadnja:yes: Mislim da nista ne fali trenutnom uredjenju foruma. Singidunum April 19th, 2009, 08:32 PM Neka za sad. Gradske podforume imaju oni gradovi u kojima se nesto konkretno i znacajno zida a kada to nije slucaj onda se diskutuje o raznim drugim stvarima kao u podforumu Atine. Eventualno u buducnosti bi mogli da otvorimo Beograd, Šumadija i jug, Vojvodina, Republika Srpska i Crna Gora ali nikako sada, nego kad prođe kriza (bilo svetska, bilo ova naša večna). A cak i da se zabrani bilo sta osim tema u izgradnju verovatno bi izgledalo ovako pusto http://www.skyscrapercity.com/forumdisplay.php?f=1978 Ban.BL April 22nd, 2009, 01:04 PM Moze li ovaj moj thread http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?p=35561890#post35561890 da se preimenuje iz Сана| Sana u Сана | Sana (pogrijesio sam s razmakom) ivicasu April 22nd, 2009, 09:59 PM E da, nije da nam je teško da preimenujemo teme...mislim tu smo da pomognemo...ali kako to da nikome nije palo na pamet da etituje prvi post i lepo ispravi naslov :)? Johnny_kgc April 22nd, 2009, 10:25 PM E da, nije da nam je teško da preimenujemo teme...mislim tu smo da pomognemo...ali kako to da nikome nije palo na pamet da etituje prvi post i lepo ispravi naslov :)? Mozda zato sto sam ja nekoliko puta pokusao da ispravim naslov ovog threada (http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?p=24343950#post24343950), ali nisam uspeo. :) Hteo sam da "Kragujevac" napisem Caps Lock-om, posto je to nepisano pravilo na SSC forumu. Medjutim, kada ispravim, pravilan naziv threada se pojavi u zaglavlju prvog posta (http://www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=24343950&postcount=1), ali se ne promeni i naziv u podforumu "Projekti i izgradnja". :? Singidunum April 22nd, 2009, 10:39 PM ^^ Da tacno, kad ides na edit posle nekog vremena od otvaranja teme vise se ne menja njen naslov vec samo naslov prvog posta. Ban.BL April 23rd, 2009, 09:33 PM Do kad je zatvorena politika? Singidunum April 23rd, 2009, 09:45 PM Thread "Politika" is closed until the forum "Projekti i izgradnja" surpasses the forum "Kafana" in number of posts again. Translation of this post : http://www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=35633796&postcount=1495 Ban.BL April 23rd, 2009, 10:51 PM a ti si to ozbiljno mislio sale_kg May 2nd, 2009, 03:13 PM A zasto sve evropske zemlje nisu u Euroscrapers-ima? Trazim thread za Torino i treba mi sat vremena dok ukapiram gde je... Zasto su neke zemlje odvojene? nixy May 2nd, 2009, 03:58 PM Zato sto ih ima mnoooogo vise... Singidunum May 2nd, 2009, 04:41 PM A zasto sve evropske zemlje nisu u Euroscrapers-ima? Trazim thread za Torino i treba mi sat vremena dok ukapiram gde je... Zasto su neke zemlje odvojene? Zato sto su Spanija, Poljska, Britanija, Holandija, Portugalija, Italija i Rusija zemlje sa velikom gradjevinskom aktivnoscu na polju oblakodera a i forumi su im izuzetno veliki. Spanski i poljski forumi su pojedinacno veci od svih Euroscrapers foruma zajedno npr. nixy May 2nd, 2009, 05:15 PM Boze zdravlje, za jedno 20 godina ce valjda biti i kod nas tako... :/ Singidunum May 2nd, 2009, 08:25 PM Nije uvek povezano sa nivoom gradnje. Npr. nemački forum je mali i krajnje neozbiljan a zna se kakva je nemačka ekonomija. S druge strane u Portugaliji se ne zida ništa značajno ali su oni forum pretvorili maltene u chat stranu. Međutim uglavnom je odgovarajući odnos. sale_kg May 2nd, 2009, 08:33 PM Pa koji je forum na Euroscrapersima po tebi najbolji,najpraceniji i najorganizovaniji? CrazySerb May 2nd, 2009, 08:39 PM Nordic & Baltic forum, kao jedan od najstarijih, je po meni najbolji. sale_kg May 2nd, 2009, 08:46 PM Njih i ne pratim bas... Samo stadione...:lol: Ne volim kada ih ima vise na podforumu... A Ukrajinski recimo? Oni imaju dosta projekata po gradovima... Vrachar May 2nd, 2009, 08:52 PM S druge strane u Portugaliji se ne zida ništa značajno ali su oni forum pretvorili maltene u chat stranu. Neće biti baš da se ništa značajno ne zida u Portugalu. Ovaj forum je ispratio gradnju metroa u Portu, što je jedan od razloga kako sam ga pronašao na netu. ;) sale_kg May 2nd, 2009, 08:57 PM Neće biti baš da se ništa značajno ne zida u Portugalu. Ovaj forum je ispratio gradnju metroa u Portu, što je jedan od razloga kako sam ga pronašao na netu. ;) Samo da znas,ja ne idem kod njih na forum... Imamo tebe,pa tebe pitam... ;) Singidunum May 2nd, 2009, 09:15 PM Neće biti baš da se ništa značajno ne zida u Portugalu. Ovaj forum je ispratio gradnju metroa u Portu, što je jedan od razloga kako sam ga pronašao na netu. ;) Ali generalno moraš priznati da ima i puno chit-chata, onaj tip koji se vidi recimo i na hrvatskom forumu kad sto ljudi ostavlja odgovor za redom pa onda se međusobno ispričaju o tim svojim odgovrima pa opet neko postavi update i u krug i tako na svakoj temi :lol: A metro što su napravili, to OK ali se tamo oblakoderi ne zidaju, na to sam mislio. Ne znam koji je najbolji forum unutar Euroscrapersa. Nije sve u količini postova, npr. Belorusi su striktno on-topic, čak nema ni ono jao što je lepo, hvala za update i sl. nego postavljaju vesti i slike pa im je forum minijaturan. Albanski je malo haotičan. Belgijski je čini mi se dobar mada malo dosadan, retko kad tamo odem jer mi ni sama država nije interesantna. Bugari su se popravili, napravili su novu podelu foruma i mislim da je to pomoglo. Kod Čeha duva promaja, skoro da niko i ne piše nikada osim dva redovna člana - jedan se loži na Nemačku a drugi na teorije zavere. U BiH forumu kad se zabrani politička i offtopic diskusija gotovo i da nema postova. U Grčkoj se slabo šta zanimljivo zida pa na forumu uglavnom vode neku drugu diskusiju. Hrvatska će za par dana razbiti forum na regionalne podforume, videćemo šta će od toga da ispadne. Mađari malo bolji od Čeha ali ništa spektakularno. Nordic & Baltic je nekada bio odličan forum, sigurno najbolji ali sad je prilično dosadan, dok su se svi razdelili na nacionalne forume oni su odbili, ostali zajedno a sad je to malo učmalo. Rumunski se brzo uvećava ali se bojim da su malo preterali sa razdelom foruma. Slovački forum je vrlo dobar posebno je iznenađujuće da su oni napravili tako kvalitetan forum a njihove zapadne komšije nikakav. Slovenački je OK mada ne baš brzorazvijajući ili preterano aktivni, mada možda treba biti realan u očekivanjima od foruma manjih država. Švajcarci su pobegli iz nemačkog foruma ali još su u povoju. Turci imaju veliki forum ali su prilično usporili u poslednje vreme tako da ih svi redom prestižu. Nemci su neozbiljni, forum im je preterano izdeljen a nema sadržaja za razliku od npr. italijanskog koji ima puno sadržaja ali slabu organizaciju. Omiljeno mesto im je Wunderbar, njihova kafana. Ukrajinci su dobri ali im forum ima jednu boljku a to su rusko-ukrajinske svađe bez kraja i početka koje se prožimaju kroz ceo podforum. sale_kg May 2nd, 2009, 09:56 PM Hvala na izvestaju... :cheers: Na vecinu ovih i ne idem... Imam samo par na koje idem,pa me zanimalo na sta to lici... :cheers: p.s. nas si izostavio u opisu...:lol: Vrachar May 2nd, 2009, 10:16 PM Samo da znas,ja ne idem kod njih na forum... Imamo tebe,pa tebe pitam... ;) :D Ma i ja sam proredio odlaske tamo, mada je došlo vreme da oživim neke svoje threadove. Ali generalno moraš priznati da ima i puno chit-chata, onaj tip koji se vidi recimo i na hrvatskom forumu kad sto ljudi ostavlja odgovor za redom pa onda se međusobno ispričaju o tim svojim odgovrima pa opet neko postavi update i u krug i tako na svakoj temi :lol: A metro što su napravili, to OK ali se tamo oblakoderi ne zidaju, na to sam mislio. Naravno, to niko ne spori, zato su i nabili toliki broj postova. :) Pavle4488 May 5th, 2009, 07:33 PM Imam problemcic. Zahvaljujuci kvacicama u svom nadimku, ne mogu da se ulogujem na forum sa telefona. A buduci da sam uzeo neko cudo sa wi-fi konekcijom i qwerty tastaturom, volio bih da to promijenim. Postoji li neki nacim da mi neko od nasih moderatora makne kvacice iz nadimka ili promijeni nadimak u nesto jednostavnije, ili moram da moljakam Jana? Bojan9 May 5th, 2009, 09:49 PM ^^ Nemamo tu 'moć' :) Ali možeš da se obratiš Janu(samo podmiti sa više ćevapa nego prošli put :) ). A ako ne uspije sa Janom, možeš da pokušaš kod DaiTengu -a. Edit: Predloži promjenu u nešto drugo- "coska" nekako nema značenje :) Johnny_kgc May 5th, 2009, 10:48 PM Imam problemcic. Zahvaljujuci kvacicama u svom nadimku, ne mogu da se ulogujem na forum sa telefona. A buduci da sam uzeo neko cudo sa wi-fi konekcijom i qwerty tastaturom, volio bih da to promijenim. Postoji li neki nacim da mi neko od nasih moderatora makne kvacice iz nadimka ili promijeni nadimak u nesto jednostavnije, ili moram da moljakam Jana? Ma vrati zippo... poceo si ponovo da pusis... :) Pavle4488 May 5th, 2009, 11:21 PM Ma vrati zippo... poceo si ponovo da pusis... :) Nisam. Opet cu pokusati.:) Treca sreca. Pavle4488 May 6th, 2009, 03:46 PM ^^ Nemamo tu 'moć' :) Ali možeš da se obratiš Janu(samo podmiti sa više ćevapa nego prošli put :) ). A ako ne uspije sa Janom, možeš da pokušaš kod DaiTengu -a. Edit: Predloži promjenu u nešto drugo- "coska" nekako nema značenje :) Zamolio sam DajaTengua da mi promijeni nadimak u Pavle4488. Nisam imao inspiracije, a samo ime je zauzeto. I naravno, podmitio sam ga s cevapima, plus banjaluckom pivom. Vidjecemo.:) sale_kg May 6th, 2009, 08:23 PM Molim moderatore da preimenuju Kraljevo u pracenju gradilista da bude kao i svi drugi thread-ovi... :cheers: nixy May 6th, 2009, 08:32 PM I ja molim da se premesti diskusija "Sve o KG" u nov thread u kafani za Kragujevac... sale_kg May 6th, 2009, 09:08 PM I ja molim da se premesti diskusija "Sve o KG" u nov thread u kafani za Kragujevac... Da se sve spakuje u ovaj nov... Jer nema logike da Sve o KG bude tamo,a Niski tramvaj i BL separe ovamo kad su thread-ovi istog tipa... Ili sve prebacite u Urbanism and city talk ili sve u kafanu... Bojan9 May 8th, 2009, 12:16 AM Pavle, čestitam na novom nicku! Konačno će moći čo'ek da ti se obrati k'o čo'eku :) Što se Kragujevčana tiče, ovu vašu raspravu ću izbrisati, jer definitivno nije dio ove teme. A poruke neću prebacivati, jer ipak osnivači dvije(sada spojene jedne teme u kafani) nemaju ništa protiv sadašnjeg rasporeda. Za sva ostala pitanja, preporuke, žalbe se obratite ovdje ili preko pp meni ili ostalim moderatorima. nixy May 11th, 2009, 01:12 PM Evo ja sam razmisljao nesto sinoc i dosao do jako dobre ideje. Neka svaki grad koji se redovno azurira (stick-ovan) dobije svoj odeljak. A u njemu ce biti novi thread "Pracenje gradilista" koji ce iskljucivo biti vezan za naziv, dok ce biti i ostalih threadova tipa raznorazni veci projekti, svastara, komunalije... Ovime bi smo mnogo dobili. Najvise bi smo dobili time da bi rasteretili thread za pracenje gradilista koji recimo u KG slucaju ima preko 7 hiljada postova i totalno je ne pregledan. Ako napravimo nov, nista necemo dobiti jer cemo opet doci u tu situaciju i kada se posle arhivira to niko ni ne gleda sta je radjeno. Ovako imamo za svaki veci projekat poseban thread, a pracenje gradilista ce mnogo duze trajati i bice mnogo preglednije jer ce se samo ticati toga. Po meni je ovo jako dobra stvar i mnogo bi doprinela boljem kvalitetu i organizaciji na nasem podforumu. Nemojte ignoristati moj post, napisite da li se slazete ili ne i ako ne, obrazlozite zbog cega... Hvala... ivicasu May 11th, 2009, 03:56 PM ^^ Ne, obrazloženje: I ovako se jedva ažuriraju teme o gradilištima, KG je jedini svetli primer i možda bi jedino za njega imalo smisla otvarati nešto slično, ali pošto je jedini, onda ipak nema smisla. Singidunum May 11th, 2009, 04:19 PM Evo ja sam razmisljao nesto sinoc i dosao do jako dobre ideje. Neka svaki grad koji se redovno azurira (stick-ovan) dobije svoj odeljak. A u njemu ce biti novi thread "Pracenje gradilista" koji ce iskljucivo biti vezan za naziv, dok ce biti i ostalih threadova tipa raznorazni veci projekti, svastara, komunalije... Ovime bi smo mnogo dobili. Najvise bi smo dobili time da bi rasteretili thread za pracenje gradilista koji recimo u KG slucaju ima preko 7 hiljada postova i totalno je ne pregledan. Ako napravimo nov, nista necemo dobiti jer cemo opet doci u tu situaciju i kada se posle arhivira to niko ni ne gleda sta je radjeno. Ovako imamo za svaki veci projekat poseban thread, a pracenje gradilista ce mnogo duze trajati i bice mnogo preglednije jer ce se samo ticati toga. Po meni je ovo jako dobra stvar i mnogo bi doprinela boljem kvalitetu i organizaciji na nasem podforumu. Nemojte ignoristati moj post, napisite da li se slazete ili ne i ako ne, obrazlozite zbog cega... Hvala... To je dobra ideja za organizaciju gde ima puno velikih gradova i puno nebodera i kapitalnih objekata u izgradnji, forumi poput ruskog ili engleskog. Mi pak nemamo ni jedno ni drugo. Nadam se da bi za jedno godinu dana mogli da otvorimo regionalne forume kao sto je u hrvatskom forumu ali ne za sada. Bili bi Crna Gora, Republika Srpska, Vojvodina, Sumadija i jug, Beograd ali trenutno za tako nesto ne postoji realan razlog jer se ne gradi bas nista kapitalno i jako zanimljivo pa bi bila promaja. Ukoliko smatras da neki projekat prevazilazi okvire grada i da mu je potreban zaseban thread ti slobodno otvori vec sad ali pitanje je da li takvih projekata ima. U skladu sa idejom foruma to bi trebalo da bude neka visoka gradjevina a trenutno se u Srbiji koliko mi je poznato zida samo toranj na Avali. Postoji jos jedna relativno visa zgrada u izgradnji u BL ali ona se vec zavrsava tako da sigurno necemo sad otvarati temu o njoj. Pored toga slabo sta. Dakle sve u svoje vreme. Johnny_kgc May 11th, 2009, 04:34 PM To je dobra ideja za organizaciju gde ima puno velikih gradova i puno nebodera i kapitalnih objekata u izgradnji, forumi poput ruskog ili engleskog. Mi pak nemamo ni jedno ni drugo. Nadam se da bi za jedno godinu dana mogli da otvorimo regionalne forume kao sto je u hrvatskom forumu ali ne za sada. Bili bi Crna Gora, Republika Srpska, Vojvodina, Sumadija i jug, Beograd ali trenutno za tako nesto ne postoji realan razlog jer se ne gradi bas nista kapitalno i jako zanimljivo pa bi bila promaja. Ukoliko smatras da neki projekat prevazilazi okvire grada i da mu je potreban zaseban thread ti slobodno otvori vec sad ali pitanje je da li takvih projekata ima. U skladu sa idejom foruma to bi trebalo da bude neka visoka gradjevina a trenutno se u Srbiji koliko mi je poznato zida samo toranj na Avali. Postoji jos jedna relativno visa zgrada u izgradnji u BL ali ona se vec zavrsava tako da sigurno necemo sad otvarati temu o njoj. Pored toga slabo sta. Dakle sve u svoje vreme. Slazem se... CrazySerb May 11th, 2009, 04:43 PM I ja. Dobro je ovako kako je, uopste ne treba otvarati posebne forume za gradove. Eventualno, kad i ako se ukaze potreba, otvariti posebne forume za neke specijalne teme, poput ovog novog za "stare slike i razglednice". Pavle4488 May 11th, 2009, 06:44 PM To je dobra ideja za organizaciju gde ima puno velikih gradova i puno nebodera i kapitalnih objekata u izgradnji, forumi poput ruskog ili engleskog. Mi pak nemamo ni jedno ni drugo. Nadam se da bi za jedno godinu dana mogli da otvorimo regionalne forume kao sto je u hrvatskom forumu ali ne za sada. Bili bi Crna Gora, Republika Srpska, Vojvodina, Sumadija i jug, Beograd ali trenutno za tako nesto ne postoji realan razlog jer se ne gradi bas nista kapitalno i jako zanimljivo pa bi bila promaja. Ukoliko smatras da neki projekat prevazilazi okvire grada i da mu je potreban zaseban thread ti slobodno otvori vec sad ali pitanje je da li takvih projekata ima. U skladu sa idejom foruma to bi trebalo da bude neka visoka gradjevina a trenutno se u Srbiji koliko mi je poznato zida samo toranj na Avali. Postoji jos jedna relativno visa zgrada u izgradnji u BL ali ona se vec zavrsava tako da sigurno necemo sad otvarati temu o njoj. Pored toga slabo sta. Dakle sve u svoje vreme. I ja se slazem. Samo, ja bih napravio posebnu sekciju za Sumadiju, a posebnu za Jug. Ali, otom-potom. sale_kg May 11th, 2009, 08:36 PM I ja se slazem. Samo, ja bih napravio posebnu sekciju za Sumadiju, a posebnu za Jug. Ali, otom-potom. Kao sto rece,o tom potom... A definitivno za tim nema potrebe sad,jer se nema sta staviti u regionalne sekcije. Sta-mi cemo za KG napraviti 5 tema (Construction i jos 3,4,5 za posebne projekte) i Cacak,KV,KS,Pomoravlje i ... to je siromasno... A sta ce tek biti u Jug Srbije?! Jednoga dana,za sada nepotrebno... Ali da nam je tema nepregledna,tu se slazem,i to bas... :ohno: Pavle4488 May 11th, 2009, 09:02 PM Sto se tice nepreglednosti, ja sam vec predlagao da se svako 1000 poruka teme o pracenju gradilista zakljucavaju, arhiviraju, i otvaraju nove. Tako bi dobili na preglednosti i olaksali ljudima koji traze nesto o cemu je vec bilo rijeci. Singidunum May 11th, 2009, 09:24 PM Taj sistem odavno vise ne postoji na SSC. nixy May 11th, 2009, 09:30 PM ^^ Meni je to ruzno jer uzalud onda truda... Najvise bih voleo lepo kada bi imali svi gradovi svoj forum, pa bi u njemu bilo razlicitih tema, i tako bi smo od jednog pretrpanog dobili dosta manjih tema koje bi se ravnomerno azurilale i bile pregledne. Ok, ako nema potrebe onda nista. Ja znam kako bih organizovao KG forum da bude odlicno uredjen i organizovan, a verujem da bi i ostali znali za svoj da odrade dobro. No sta je tu je, cujemo se onda do godine za ovo... :) CrazySerb May 14th, 2009, 06:50 PM Ima li ikakve vajde jos uvek drzati "Politiku" pod kljucem?:) Bojan9 May 14th, 2009, 08:13 PM A postoji li neki poseban razlog da je vratimo? Nešto se desilo? :) CrazySerb May 14th, 2009, 08:21 PM Pa za sada nista narocito...recimo, neki cova pod imenon Dzo Bajden (zvuci izmisljeno :sly: ) dolazi u posetu sledece nedelje. Ivica Dacic vec najavljuje "haos u gradu":) Bojan9 May 14th, 2009, 11:11 PM ^^ Grrrrr, ne pominji mi Bajdena... A u gradu je inače haos, tek će da bude kad dođe ta važna osoba. U svakom slučaju, nije još vrijeme. Uvjek se po tom čo'eku može oplest' i na svaštari ili humoru. Singidunum May 15th, 2009, 01:13 PM Necemo ukazivati cast doticnom otvaranjem teme politika samo zbog njega! Uostalom kafana je jos uvek veca od projekata i izgradnje tako da ni zbog toga. sale_kg May 15th, 2009, 07:51 PM ^^Za koliko je veca? Da znamo da napravimo off-topica... ;) Ali ozbiljno-za koliko je postova veca? Srdjan Adamovic May 15th, 2009, 08:01 PM 1142 off-a Sena_KG May 18th, 2009, 12:21 AM Imam jednu sugestiju.Mislim da bi tebalo pod forum "Старе слике и разгледнице" da se premesti u CCCCлике.Drugi predlog je da se ove teme koje se vide kad se udje na "Serbian Forum" da budu i na engleskom.Isto tako da se napravi za Crnogorce odvojen Local discussions.Posto se ovo zove "Serbian Forum".I poslednja sugestija, posto vidim dosta topic-a u vezi BG-a, bio bi red da se (za sad) znapravi poseban deo, a posle kako se gradovi razvijaju mozda i da se stavi za neki drugi grad. Toliko od mene. CrazySerb May 18th, 2009, 12:31 AM Nije ovo nikakav "Serbian forum" vec forum na srpskom jeziku:) Bojan9 May 18th, 2009, 12:36 AM Hvala na sugestijama. :cheers: Red je da odgovorim. "Старе слике и разгледнице" su tamo gdje su jer to nije klasično izbacivanje starih slka gradova, već i diskusija o istoriji, kulturi i arhitekturi tih gradova. Otvoreno je najviše zbog Beograda koji ima sjajnu temu(najbolju/najkvalitetniju na našem dijelu foruma). Planirano je bilo da se otvaraju i teme za ulice, ali članovi koji najviše doprinose razvoju teme nisu naročito zainteresovani za to. Za nazive... Pa, ima objašnjenje dijela foruma ispod ćiriličnog naziva. A sad ne znam koliko bi bilo pregledno da se uz veliki ćirilični daje i engleska verzija. Za otvaranje Cg dijela mislim da nema potrebe, jer, po 1000 put, "Serbian" je jezik, baš kao i German, Albanian. A ako se otvara "odjeljenje" za CG, red je i za RS da se otvori, jer RS takođe nije Srbija ;) Ali da će se u nekoj bliskoj ili dalekoj budućnosti(pola godine, godinu) forum i podijeliti na regije, vrlo je moguće. Oko otvaranja BG dijela je skoro bilo priče... CrazySerb May 18th, 2009, 12:39 AM Ako se forum bude ikad delio na regije, jel moguce da Zemun pripadne Vojvodini umesto Beogradu? Please, please, please:D Sena_KG May 18th, 2009, 12:45 AM @Bojan9 Hvala Singidunum May 18th, 2009, 01:08 AM Ako se forum bude ikad delio na regije, jel moguce da Zemun pripadne Vojvodini umesto Beogradu? Please, please, please:D Ja sam mislio da Zemunu damo odvojen podforum :laugh: CrazySerb May 18th, 2009, 01:11 AM Vidis, to to nije lose ideja:cheers: PureBlueSea May 19th, 2009, 02:20 AM Which is the tallest building in Belgrade? I was wondering if someone can give some information about Belgrade's tallest buildings. nixy May 19th, 2009, 01:08 PM Which is the tallest building in Belgrade? I was wondering if someone can give some information about Belgrade's tallest buildings. Usce: http://www.x-build.net/4images/data/media/1/usce1.jpg Pavle4488 May 26th, 2009, 12:49 AM Može li neko od moderatora da pročisti malo dobojsku temu? Banja Luka.RS. May 28th, 2009, 09:33 PM zasto mi vec par dana stoji isti broj postova a napisao sam bar 10 novih? aaaaaaaaaaaaa???? ne nisu izbrisani, jednostavno se ne menja njihov broj? CrazySerb May 28th, 2009, 09:36 PM Postovi "Kafani" se ne racunaju;) Banja Luka.RS. May 29th, 2009, 03:38 AM Ozbiljno? Nisam to znao a vec odavno sam na forumu, valjda nisam obracao paznju :doh: Pavle4488 May 29th, 2009, 12:30 PM Može li nešto da se uradi sa banjalučkom i istočnosarajevskom temom? Neću reći da su gosti iz Federacije BiH vrijeđali, ali su se definitivno koristili provokacijama, koje su proizvele situaciju da mi već par dana na tim temama nemamo uvezanih par konstruktivnih poruka. Abortirano-unuce May 30th, 2009, 06:52 PM ^^ E tu nema pomoci. Nego nevezano za to, sta treba da predstavlja ovo >>> :llama: akinitos May 31st, 2009, 05:35 PM Does anyone know if there are any real estate agencies in the areas of Kopaonik and Zlatibor? Or in Beograd for Kopaonik and Zlatibor Pavle4488 May 31st, 2009, 07:14 PM E tu nema pomoci. Bogami, pročistiše naši moderatori te teme. Sad to već podsjeća na priču koja je bila prije uleta određenih forumaša iz FBiH. Abortirano-unuce May 31st, 2009, 08:02 PM Dobro, a sta predstavlja ovo >>> :llama: Najbolesniji smajli. nixy May 31st, 2009, 10:14 PM Dobro, a sta predstavlja ovo >>> :llama: Najbolesniji smajli. Najbolesniji je tvoj nadimak... Abortirano-unuce June 1st, 2009, 01:37 AM To je kulturno umjetnicko drustvo (Tjst Bend)! Evo ti i link: http://www.myspace.com/uzas_postojanja nixy June 1st, 2009, 01:40 AM To je kulturno umjetnicko drustvo (Tjst Bend)! Evo ti i link: http://www.myspace.com/uzas_postojanja Jako kulturno. Abortirano-unuce June 1st, 2009, 01:43 AM :drunk::crazy2::poke::lovethem::carrot::grouphug::cheers: :llama: Sarajlija June 4th, 2009, 08:05 PM Moderatori, dođu li do vas prijave prijavljene preko http://www.skyscrapercity.com/images/buttons/report.gif dugmića? nixy June 4th, 2009, 08:39 PM Moderatori, dođu li do vas prijave prijavljene preko http://www.skyscrapercity.com/images/buttons/report.gif dugmića? Od kad sam to hteo da pitam... :D Bojan9 June 4th, 2009, 11:50 PM Naravno da da :D Singidunum June 4th, 2009, 11:51 PM Naravno samo treba vremena da se obradi svaki zahtev Borisnifk June 5th, 2009, 10:30 PM Hoce li tred Politika biti otkljucan u Kafani? Srdjan Adamovic June 9th, 2009, 12:45 AM Zasto je thread Motocikli prebacen u kafanu,kada veze nema sa kafanom?!!! Srdjan Adamovic June 9th, 2009, 03:05 PM ?!!!!!!!!!!!!! Jel ima neko da mi odgovori??? Singidunum June 9th, 2009, 08:03 PM Ne nego je mоžda vezan za fotografiju pošto je tamo bio prethodno? To što su u toj temi prikazane fotografije motora ne znači da je tema vezana za fotografiju kao takvu nego za motore koji nemaju veze sa fotografijom kao ni sa urbanim temama ovog foruma. Srdjan Adamovic June 9th, 2009, 10:30 PM Bas su upravo prikazani urbani okviri nekog Grada,glavne gradske saobracajnice kroz "delanje" motora. OK.Meni nije problem da otvorim novu temu koja ce se zvati Urbani motociklizam. Singidunum June 9th, 2009, 10:48 PM I meni nije problem da je zatvorim kao i temu Urbani jogurt gde bi ljudi postavljali slike tetrapaka bačenih po ulicama... sablja June 10th, 2009, 07:31 PM Предлажем да се забрани цитирање више од једне фотографије. Људи цитирају по 10 и више фотографија да би написали једну реченицу. Такође, предлажем да се поставља по 2-3 фотографије по поруци. nixy June 10th, 2009, 09:49 PM Предлажем да се забрани цитирање више од једне фотографије. Људи цитирају по 10 и више фотографија да би написали једну реченицу. Такође, предлажем да се поставља по 2-3 фотографије по поруци. To pravilo postoji. Samo ga "novajlije" ne postuju jer ne procitaju "Pravila foruma"... Sarajlija June 23rd, 2009, 02:28 PM Хвала на новој секцији! :cheers: Borisnifk June 26th, 2009, 10:03 PM Jel moze neko da mi objasni kako se mijenja nick? ivicasu June 26th, 2009, 11:23 PM ^^ Ne može...tj. bilo je nekoliko prilika i javnih poziva kada je svako mogao da menja svoj nick....Druga opcija bi bila da se kontaktiraju gl. administratori, pa ono, ako su voljni da iziđu u susret... Borisnifk June 26th, 2009, 11:39 PM Hvala na odgovoru.:) CrazySerb June 27th, 2009, 12:22 AM Svaki put za Novu Godinu/Bozic, administracija daje forumasima priliku da promene ime. Tako, najbolje ti je da sacekas do tada. Singidunum June 27th, 2009, 12:29 AM Najverovatnije da više neće biti promene nickova jer je baza sa njima duplirana zbog ovog xl dodatka sajtu (baneri, pogađanja gradova i sl.) pa to čini promenu nickova komplikovanim za admine. sale_kg June 27th, 2009, 09:52 PM Jel moze neko da mi docara kako se sa imageshack-a dizu slike a ne samo one thumbnail? Nov sam na imageshack-u ,pa eto... Znam ja da uploadujem i to,ali sta se kopira ovamo na forum? Singidunum June 27th, 2009, 09:54 PM Drugi link od ona dva velika koji ti daju je direct link za sliku Stelian June 28th, 2009, 03:24 PM Здраво:) Is Zemun a city or it is part of Belgrade.And what do people from Zemun and people from Belgrade think about that? Хвала:cheers: Singidunum June 28th, 2009, 03:35 PM Здраво:) Is Zemun a city or it is part of Belgrade.And what do people from Zemun and people from Belgrade think about that? Хвала:cheers: It is a municipality of Belgrade but it used to be a separate city in history. People of Zemun probably think about that as something special however it is now connected with the rest of Belgrade, there is no gap between Zemun and the rest of the city. The good thing about Zemun is that since it was historically a separate town, they have everything they need in Zemun with no need to go to the city center like in other suburbs. Singidunum July 3rd, 2009, 02:39 PM uvedeni su tagovi za vimeo, google maps, blip, dailymotion i slideshare i [gmap] (od <iframe), [blip], [dailymotion] i [slideshare] [vimeo]5420081 <iframe width="425" height="350" frameborder="0" scrolling="no" marginheight="0" marginwidth="0" src="http://maps.google.com/maps?q=51.111552,17.060351&t=h&sll=51.107885,17.038538&sspn=0.224451,0.512238&ie=UTF8&ll=51.11791,17.065201&spn=0.003678,0.017638&z=14&output=embed"></iframe><br /><small><a href="http://maps.google.com/maps?q=51.111552,17.060351&t=h&sll=51.107885,17.038538&sspn=0.224451,0.512238&ie=UTF8&ll=51.11791,17.065201&spn=0.003678,0.017638&z=14&source=embed" style="color:#0000FF;text-align:left">Wyświetl większą mapę</a></small> AYGOwGeQ%2BVA x3zhuw_stoneddubya_fun wroclaw-1225977370165820-9 nixy July 4th, 2009, 11:32 AM Zasto je opcija "Forum Tools" promenjena? edit... Sad je ok... sale_kg July 5th, 2009, 01:23 PM Jel moguce nekako da se prva strana Stadioni i Arene threada sredi i da stalno update-uje kao sto radi Johnny na KG thread-u? Ja bih rado,ali nisam ja stavio prvi post.. :dunno: Jel moguce to nekako? Singidunum July 5th, 2009, 02:20 PM Ako osmislis post mogu da ubacim naravno Tara_kg July 5th, 2009, 03:46 PM Moderatori, možete li da thread "Next Openings..." iz kafane prebacite u deo "Arhitektura i urbanizam" pošto je tema vezana za urbanizam? Hvala unapred... Singidunum July 5th, 2009, 03:58 PM Zar nije vezana za otvaranje novih prodavnica? Tara_kg July 7th, 2009, 01:49 PM Zar nije vezana za otvaranje novih prodavnica? U pravu si. Sorry :cheers: Pošla sam logikom po kojoj su svastare tipa "Sve o KG" i "City Talk" u istoj branshi... Pavle4488 July 16th, 2009, 05:36 PM Samo da obavijestim rukovodstvo foruma da sam vratio stari nalog i da mogu blokirati onaj privremeni (Sarajlija). Pozdrav i hvala vam na pomoci. nixy July 16th, 2009, 05:42 PM :cheers: no nickname July 16th, 2009, 11:39 PM Poštovani moderatori, Meni ništa nije jasno šta se dešava sa mojim nalogom. Kao da neko može da čita šta piše na mom monitoru. Molio bih vas za malo strpljenja, tj. da mi ne blokirate ovaj nalog dok ne vidim o čemu se zapravo radi, budući da je prošli privremeni nalog, na moju molbu, blokiran. Ima li neko ideju o čemu se radi? Je li moguće da se neki od moderatora igra sa mnom i mijenja mi šifre? Unaprijed zahvalan, Pavle Singidunum July 17th, 2009, 12:18 AM Poštovani moderatori, Meni ništa nije jasno šta se dešava sa mojim nalogom. Kao da neko može da čita šta piše na mom monitoru. Molio bih vas za malo strpljenja, tj. da mi ne blokirate ovaj nalog dok ne vidim o čemu se zapravo radi, budući da je prošli privremeni nalog, na moju molbu, blokiran. Ima li neko ideju o čemu se radi? Je li moguće da se neki od moderatora igra sa mnom i mijenja mi šifre? Unaprijed zahvalan, Pavle Ne razumem, sta opet nije u redu sa nalogom Pavle4488? Ja sam blokirao onaj Sarajlija kako si trazio. Sifru moze da ti promeni samo Jan a 100% znam da se on ne igra. no nickname July 17th, 2009, 12:08 PM Nemam pojma! Kao što rekoh, ništa mi nije jasno. Poslao sam Janku privatnu poruku, pa ću vidjeti kako mi on može pomoći, ako me već ne otjera u peršun što mu opet dosađujem. sale_kg July 27th, 2009, 11:23 AM Dobro,ja vise necu da ponavljam,ni da apelujem... Da li mozete moderatori da izbrisete lepo post iz auto-industrije koji govori o preregistraciji vozila? Lepo sam napomenuo kada je doticni prvi put stavio post za to vezan da ima threadove gde da stavlja to,sto je on ignorisao i stavio ovde opet... Necu da izigravam policajca,ali ne bi bilo lepo ni da vi dopustate proseravanje nekolicine i njihovo bahato ponasanje a sve u cilju unistavanja neke vec odredjene strukture i organizovanosti foruma... Hvala... nixy July 28th, 2009, 02:27 PM 'Ajde moderatori brisite ova sranja. Zadnjih nekoliko postova u KG thread-u... Hvala... Johnny_kgc July 28th, 2009, 02:41 PM Ja bih isto apelovao da se obrise sve od 8108og posta pa do kraja, sa KG threada. Hvala! :cheers: sale_kg July 29th, 2009, 12:19 PM Dragi moderatori, Koji je od vas cistio kragujevacki thread? Kao i koji je dobio prijavu? Ono sto sam napisao u prijavi,a ponovicu ovde uz citat "glavnog domaceg" moderatora iz pravila foruma: 4) Будите толерантни у односу према уредницима и члановима форума. Забраерно је псовати и вређати друге чланове. Било какве проблеме на које будете наишли у односу са другим члановима разрешите путем приватних порука или преко модератора. Dakle,trpeo sam psovke od jednog (i prijavio i tada je to reseno bilo samo brigom doticnog :weird: ),a sada nisam ja od drugog,ali jeste drugi neki koji nije hteo da prijavi jer mozda ne zna. A taj drugi nikakvu suspenziju nije zaradio,a za onakvo ponasanje i brig je malo. Ako onakvo ponasanje i onakve reci nisu za ban i ako doticni moderator koji dobio prijavio ne moze da odgovori i da mi "u oci kaze" da je to ok (a znam da jesu za ban jer na vasu srecu ili zalost posecujem skoro sve forume sa euroscrapers sekcije i na 2 aktivno ucestvujem i bio sam svedok banovanja zbog svakakvih manjih gluposti), onda cu se ja lepo trajno distancirati od foruma,jer onda forum gubi svoj smisao : demokratska i kulturna razmena misljenja o nekim temama. Ne znam da li je vama u interesu da na forumu imate normalne momke sa kojima mozete normalno pricati ili da imate svakorazne tipove ljudi koji samo smanjuju kvalitet foruma. Ali ako vam je u interesu ono prvo,onda ne vidim u cemu je problem. Ne zelim da se svadjam niti ponasam kao da je forum privatno vlasnistvo,ali ni vi ne treba dopustati da neko leci svoje komplekse na mestu na kome je svakom cilj da nekoliko desetina minuta dnevno provede u citanju vesti i gledanju slika te normalnoj diskusiji u istim. Takodje,molim da na ovu poruku odgovorio odgovorni moderator za desavanja i moj zahtev,i niko drugi da ne produbljivali diskusiju na ovu temu. Hvala. Prijatelj August 6th, 2009, 08:24 PM Poštovani moderatori, imam jedno pitanje: šta se dešava sa ovim brojačem poruka, jel radi ili ne? Već duže vremena stojim na 394. Potpuno je nebitna stvar nego me zanima da l' je svima tako? Pozdrav He he, kakva tehnika, proradilo je odmah. vlada_Ilina_h2o August 6th, 2009, 10:20 PM ^^Postovi u kafani ti se ne broje tj. ne racunaju.;) Prijatelj August 6th, 2009, 11:47 PM ^^Postovi u kafani ti se ne broje tj. ne racunaju.;) Aha, to nisam znao. I ne treba, bolje tako. vlada_Ilina_h2o August 7th, 2009, 11:06 PM Ako moze neko od moderatora da prebaci post 8187 iz Kragujevac - precenje gradilista u Nekretnine.Uopste mu nije tamo mesto i nema nikakve veze sa izgradnjom Kragujevca! Unapred hvala. vlada_Ilina_h2o August 8th, 2009, 04:19 PM Takodje i post 8189!Jos cekam da moderatori odrade svoj posao.Decko stvarno preteruje.Od svojih 145 postova nema vise od 10 koji su ON topic na KG threadu. Da se podsetimo na jedan delic iz pravila foruma: Молимо вас да схватите да се учествовањем у раду овог форума обавезујете на поштовање наведених правила. 3) Придржавајте се тематике секције/теме. Поруке које скрећу са теме, посебно оне које за циљ имају провокацију, биће премештене или једноставно уклоњене са форума. Nadam se da ce Singi,Ivica ili Bojan odraditi svoj posao.Jos jednom hvala unapred. Nemanja034 August 13th, 2009, 04:42 PM Zasto mi je blokirana mogucnost objavljivanja fotografija? Kada god se usudim da postavim fotografiju na forum, pojavi se obavestenje u stilu: hvala na postovanju, vas post bice objavljen posle moderatorove kontrole. ivicasu August 13th, 2009, 06:50 PM ^^ Ako misliš na post u BG threadu, nije ni čudo, postavi slike u nekoj normalnoj rezoluciji ( recimo 800x600) i neće biti problema, ono je ogromno, mislim 2048×1536px :nuts:!!! Ako ne znaš sam da ih smanjiš, onda selektuj tu opciju pri uploadu na nekom od image hostova... Nemanja034 August 13th, 2009, 11:49 PM Aha, mozda si u pravu, mozda sam zaboravio na photobucketu da promenim rezoluciju uploada slika, ok, hvala na savetu. Inace, objasnjenje u vezi sa rezolucijom slika koje sam postavio na bg treadu je razlozna, tj. da sam stavio manju rezoluciju, tesko da bi moglo bilo sta da se procita. Ako to smeta, nema probl. zamenicu one slike za slike sa manjom rezolucijom :) sale_kg August 21st, 2009, 10:14 AM POnovna registracija banovanog clana. Cak je i sam rekao da je to on. Tako da moderatori izvolite!!! Rec je o banovanom clanu dzonikg a sada dzoni_kg ! Singidunum,Ivice,Bojane?! Bojan9 August 21st, 2009, 10:42 PM Uglavnom se dozvoljava ponovno registrovanje članova, ali ako ponovo počnu da rade stvari zbog kojih su bili banovani(ili neke druge stvari koje su dovoljne ta ban) ponovo bivaju banovani. Dzonikg nije usamljen slučaj, postoji dosta aktivnih SSSC članova koji su bili banovani i nakon nove registracije su 'postali normalni'(nadam se da neće da se uvrijede i da će shvatiti ovo na pravi način) i živimo kao velika srećna porodica :D Singidunum August 21st, 2009, 11:27 PM Naravno postoje razlike u banovima, prvi stepen je warning, onda ide infraction, pa brig, pa privremeni ban, ban sa mogucnoscu povratka (koji spominje Bojan, nije bas tako cest jer je reregistracija zabranjena i vodi u novi ban odmah; za tako nesto je potreban dogovor i dokazana promena u ponasanju) i na kraju naravno potpuni ban koji moze uslediti direktno bez prolaska kroz prethodno nabrojane korake. CrazySerb August 30th, 2009, 11:08 PM Prosto neverovatno i sokantno....zar je nas forum jedini na citavom Skaj-skrejperu kome su zabranjene politicke teme? :? Singidunum August 31st, 2009, 12:26 AM Prvo ko ne može da izdrži bez politike promašio je forum. Drugo, tema ne bi bila zatvorena da se bavila politikom ali od prvog do poslednjeg posta diskusija se svodi na to šta treba raditi Albancima od batine do insekticida a za slučaj da neko nije znao na ovom forumu ima na desetine albanskih članova, od toga pola sa Kosova koji razumeju te poruke, pa ako ne i zbog čega drugog onda makar iz tog razloga bi ljudi mogli da se suzdrže od pisanja takvih stvari. Kome se ne sviđa neka se prijavi da njemu preusmeravam sve žalbene PM-ove koji stignu u gomili čim se tako nešto pojavi. Za razliku od Bugara koji se odmah javljaju postom ispod, ovi ne pišu javno na našem forumu nego meni na PM ali od Bugara skeniraju forum 10x više. A političke teme su zabranjene recimo na beloruskom forumu zbog Poljaka, Rusa i Ukrajinaca koji ga saleću i čekaju priliku da u ime Belorusa ovim drugim saopšte sve znanje ovoga sveta a na par drugih su dozvoljene samo u vreme izbora. nixy August 31st, 2009, 01:45 AM Sta se cimate toliko uopste nije mi jasno... sale_kg September 2nd, 2009, 12:43 PM Jel mogu da pitam ko je pametan izbrisao moj post iz auto-industrije i zasto?! I nemoj da bude kao prosli put da cutite sva trojica... Srdjan Adamovic September 5th, 2009, 03:07 PM Molim moderatore da obrisu zadnji post i sve postove u threadu Kragujevac 2009 slike,koje je postavio clan foruma Codara!!!Hvala! vlada_Ilina_h2o September 11th, 2009, 11:08 PM Ako nije problem mogli bi da spojimo ovu temu Sumadija (http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=950986) sa ovom Sumadija Slike (http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=435542). Edit: Hvala.:cheers: Banja Luka.RS. September 17th, 2009, 06:56 PM kako da obrisem poooost? a jest retardirano mogu samo da editujem ovo sto sam napisao ali ne i da obrisem kompletan post. ???????????????????????????????????????????????????????????????????????? Vrachar September 18th, 2009, 08:16 AM ^^ Na ovom forumu ne možeš obrisati post. Edituj ga, izbriši tekst i upiši "edit", "---", "..." ili nešto slično, što će biti signal moderatorima da taj post izbrišu. Mali September 20th, 2009, 10:11 PM za moderatore, zasto ste zakljucali reportazu o putovanju u BiH. zar nije lakse obrisati neprikladne postove i ostaviti normalan svijet da diskutuje. ivicasu September 20th, 2009, 10:22 PM ^^ Koji crni normalan svet i koja crna normalna diskusija....tema je takva da će kontinualno vući diskusiju u pogrešnom pravcu...da je to obična reportaža ok, ali ovako ne...Odmah da vam kažem, uvek, ali uvek će teme koje imaju u sebi povod za svađu biti zaključavane (sem ako do svađe ne dođe, što je nemoguće)...Ne krivim autora uopšte, niti imam ništa protiv, već morate biti svesni da smo mi na internacionalnom forumu i da te teme imaju pravo svi da pregledaju, pa će tako uvek biti i ljudi kojima one neće odgovarati... Mali September 20th, 2009, 10:28 PM znaci izbrisi neprikladne postovo, a one koji su to postovali u briq CrazySerb September 20th, 2009, 10:31 PM Pa ceo topik je neprikladan. Nije ovo forum za takve stvari. ivicasu September 20th, 2009, 10:33 PM ^^ To sam i ja rekao... sale_kg September 22nd, 2009, 03:01 AM Jel se razmislja mozda o preorganizaciji C/U sekcije ili nekoj promeni jer neki thredovi postaju preglomaznu... :dunno: ivicasu September 22nd, 2009, 03:18 AM ^^ NE! Ne vredi ponovo pokretati temu, ponovo ćemo doći do zaključka da bi jedino KG podforum mogao da se održi, dok bi su ostali zvrjali prazni...Prema tome, kad još nekoliko threadova postane tesno, možda možemo početi razmišljati o tome ;) NeilPryde1 September 23rd, 2009, 01:15 AM I have two questions: 1) I find the Serbian Cyrillic to be fascinating, its indeed type of writing that I do find interesting and wonderful. Now my question is what is the difference with Serbian Cyrillic and other countries in the Balkans, Russia and Bulgaria who do have Cyrillic also? 2)Is Serbia an affordable place to stay in terms of food, restaurants, bars etc. I will be staying there for at least 2-3 weeks ? I will be staying at a 5 star hotel with my girlfriend. I am from New Zealand and I don't believe I need a Visa. My parents are paying for the airline ticket return so it won't be so bad for both of us. cardinals1 September 23rd, 2009, 06:10 PM Hi NeilPryde1, difference between Cyrillic alphabets is in characters, among others. Please refer to this (http://en.wikipedia.org/wiki/Cyrillic_alphabet_variants) article to learn more about the difference. If you want to know more about Serbian Cyrillic alphabet, visit this (http://cirilica.com/cirilica/Strane/Slova/SlovoA.html) link for flash animations of each and every Cyrillic character as well as recorded pronunciation. If you're coming from New Zealand you should be fine in most Balkan countries in terms of living costs. Don't worry about that. Be sure to have a great time and take a lot of photos which you can share with us later when you return home. P.S. Some commonly used phrases (http://www.linguanaut.com/english_serbian.htm) in Serbian. chuburac September 26th, 2009, 09:47 PM Vec sam ranije primetio da mi counter broji tek svaki 2. ili 3. post. U cemu je fora? sale_kg September 26th, 2009, 09:55 PM Vec sam ranije primetio da mi counter broji tek svaki 2. ili 3. post. U cemu je fora? Pa ne broje se pesimisticki postovi... chuburac September 26th, 2009, 10:17 PM veri fani. Borisnifk September 26th, 2009, 10:29 PM Postovi u kafani se ne racunaju. Bojan9 September 28th, 2009, 11:40 AM Da, postovi u kafani(i drugim forumima koje običan gost ne može da vidi) se ne računaju ;) Banja Luka.RS. September 29th, 2009, 02:35 PM ^^ A jest to glupooo, da se racunaju i oni u kafani sad bi imao 600 postova :) Singidunum September 29th, 2009, 05:34 PM A šta ti to znači? Inače lako možemo da sredimo, da ti uvek stoji 0. Banja Luka.RS. September 30th, 2009, 02:05 PM Vid coveka sto preti postenom narodu. :angel: nixy October 2nd, 2009, 10:14 AM Sta se desava sa ovim forumom? Ne mogu normalno da se ulogujem... Taman pise da se logujem, i opet izbaci stranicu da nisam ulogovan. Posle 3 pokusaja napokon se ulogujem, ali vec nakon 10-ak sekundi se odloguje sam...? sale_kg October 2nd, 2009, 10:32 AM :eek: Usao ti mihajlod na profil... :eek: Jos jedna zrtva... Pa dokle bre? :lol: cardinals1 October 2nd, 2009, 01:53 PM Nešto se poremetilo u Svaštari. vlada_Ilina_h2o October 6th, 2009, 12:40 AM Jos jedna mala molba za moderatore... Ako nije problem da se ova repostaza Kragujevac - Zabranjeni grad (http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=905524) ubaci i ovde Kragujevac threads (http://www.skyscrapercity.com/tags.php?tag=kragujevac). Edit: Hvala.:cheers: sale_kg October 6th, 2009, 03:29 PM Sto mi se ne vide slike u stadioni i arene kad sam ih stavio izmedju IMG ? :? :cry: cardinals1 October 6th, 2009, 03:45 PM Kopiraj te linkove da vidimo kako si ih stavio među tagove. Singidunum October 6th, 2009, 05:52 PM Verovatno blogspot blokira linkove. Prebaci slike na imageshack. Srdjan Adamovic October 7th, 2009, 12:13 PM Nadam se da ce se zabraniti trolovanje i spamovanje threada Kragujevac - pracenje gradilsta od strane Milojka Pantica,aliasa Sinana Sakica,dzonikg(ili ko zna sa kojim sve imenima funkcionise na ovom forumu),jer unistava Kragujevacki thread vec duze vreme,dozivotnim banom. Hvala unapred! raqn October 20th, 2009, 08:19 PM Jel možete pročistiti temu Stadioni i arene? Ono tamo više stvarno nema smisla koliko se ne priča o temi. sale_kg October 20th, 2009, 10:47 PM Jel možete pročistiti temu Stadioni i arene? Ono tamo više stvarno nema smisla koliko se ne priča o temi. Mozda cak i da zakljucate temu na nedelju,dve... Nakotilo se svakakvih ljudi... |