View Full Version : [Split] - Mall of Split <U/C>
Pages :
1
[ 2]
3
4
5
6
7
8
gradski November 22nd, 2009, 10:38 PM GRRR!! :evil:
Evo još jednom:
http://i45.tinypic.com/36b7p.jpg
Tu se lipo vidi šta se triba, a šta se ne triba rušit.
Šta stalno drkate po onoj slici? :lol:
ja sam po toj slici gleda i nisam vidija da priko onih kuća ide cesta :nuts:
a ne vidim ni sad :lol:
Čuja san nešto za tu "novu" kuću da su nešto usplili promuljat i produžit građevnu dozvolu koju su dobili još po nekom starom propisu. Uglavnom kontam da je šema: izgradi sad a posli traži pet put više love... HR biznis
bojim se da neće baš puno zaradit bude li mu priko nje kerum gradija cestu :D
Gogz November 22nd, 2009, 10:56 PM bojim se da neće baš puno zaradit bude li mu priko nje kerum gradija cestu :D
:D Mogla bi mu kuća bit ćipo uz kornižu, pa makar cesta bila po metra uža :lol:
Ballota December 7th, 2009, 09:13 PM Više od dvjesto milijuna kuna u proračun bi se trebalo sliti, kako nam je priznao i gradonačelnik Kerum, upravo od velikih gradskih projekata poput nastavka gradnje sportsko-poslovnog kompleksa u Lori, te “Istočnih vrata”, novog ulaza u Split između Mejaša, Neslanovca i Pujanki, a koje bi gradila “Tulipan grupa”.
- Da je vjerovati svim investitorima koji su najavili projekte u sljedećoj godini, bili bismo mirni i Split bi uživao u blagostanju. Međutim, većina tih projekata još uvijek je neizvjesna. Eh, da mi ti poduzetnici bar kažu koje će ih banke pratiti, odmah bih znao je li to ostvarivo, budući imam svoje ljude u gotovo svim bankama na tržištu - ustvrdio je Kerum.
Inače, samo od projekta “Tulipan grupe”, koja je najavila početak gradnje prve faze svog ambicioznog projekta na istoku grada za veljaču 2010. godine, Grad bi, tvrdi Kerum, uprihodio čak 180 milijuna kuna. Riječ je, naime, o 300 tisuća metara četvornih novih sadržaja na Mejašima, lokaciji na kojoj se trenutačno nalaze pogoni “Končara”.
- Vidjet ćemo što će biti s tim, Gelo (Kristijan Gelo, član Uprave “Tulipan grupe”, nap.a) je prošle godine najavio početak gradnje, no o tome ne odlučujemo mi. Ne znamo ni što će biti s Lorom, hoće li konzorcij “Konstruktor-inženjeringa’’, Instituta građevinarstva Hrvatske i “Dalekovoda” tamo započeti gradnju stometarskog tornja, trgovačkog centra i garaža - kaže Kerum.
http://www.slobodnadalmacija.hr/Split/tabid/72/articleType/ArticleView/articleId/82349/Default.aspx
Eto, nek se i tu spomene. :cheers:
Delmat December 7th, 2009, 09:24 PM Više od dvjesto milijuna kuna u proračun bi se trebalo sliti, kako nam je priznao i gradonačelnik Kerum, upravo od velikih gradskih projekata poput nastavka gradnje sportsko-poslovnog kompleksa u Lori, te “Istočnih vrata”, novog ulaza u Split između Mejaša, Neslanovca i Pujanki, a koje bi gradila “Tulipan grupa”.
- Da je vjerovati svim investitorima koji su najavili projekte u sljedećoj godini, bili bismo mirni i Split bi uživao u blagostanju. Međutim, većina tih projekata još uvijek je neizvjesna. Eh, da mi ti poduzetnici bar kažu koje će ih banke pratiti, odmah bih znao je li to ostvarivo, budući imam svoje ljude u gotovo svim bankama na tržištu - ustvrdio je Kerum.
Inače, samo od projekta “Tulipan grupe”, koja je najavila početak gradnje prve faze svog ambicioznog projekta na istoku grada za veljaču 2010. godine, Grad bi, tvrdi Kerum, uprihodio čak 180 milijuna kuna. Riječ je, naime, o 300 tisuća metara četvornih novih sadržaja na Mejašima, lokaciji na kojoj se trenutačno nalaze pogoni “Končara”.
- Vidjet ćemo što će biti s tim, Gelo (Kristijan Gelo, član Uprave “Tulipan grupe”, nap.a) je prošle godine najavio početak gradnje, no o tome ne odlučujemo mi. Ne znamo ni što će biti s Lorom, hoće li konzorcij “Konstruktor-inženjeringa’’, Instituta građevinarstva Hrvatske i “Dalekovoda” tamo započeti gradnju stometarskog tornja, trgovačkog centra i garaža - kaže Kerum.
http://www.slobodnadalmacija.hr/Split/tabid/72/articleType/ArticleView/articleId/82349/Default.aspx
Eto, nek se i tu spomene. :cheers:
:nono:
držin fige da krene! :)
Brko January 4th, 2010, 10:48 PM Ima u današnjem Večernjaku tekst u kojem se spominje ovaj projekt. Neki strani šeik preko svog odvjetnika u Hrvatskoj podigao je tužbu protiv firme koja je prodala to zemljište za 10 umjesto za 22 milijuna eura, a šeik je bio suvlasnik te firme tako da možete očekivati probleme.
Ballota January 4th, 2010, 10:54 PM Ima u današnjem Večernjaku tekst u kojem se spominje ovaj projekt. Neki strani šeik preko svog odvjetnika u Hrvatskoj podigao je tužbu protiv firme koja je prodala to zemljište za 10 umjesto za 22 milijuna eura, a šeik je bio suvlasnik te firme tako da možete očekivati probleme.
Koje firme? Jedina firma koja je tu u igri je Končar. Kakve veze on ima sa nekim tamo šeicima? Il daj link il nas nemoj zezat... :nuts:
Brko January 4th, 2010, 10:57 PM Nažalost ne zezam. Riječ je o Končaru. To sam pročitao u papirnatom izdanju Večernjaka.
Ballota January 4th, 2010, 11:00 PM Znači, taj šeik, koji je suvlasnik Končara sada taj isti Končar tuži jer je jeftino prodao zemljište?
Whatever. To je Končarev problem, a ne onoga ko je kupio zemljište, tj. investitor, tj. Tulipan Grupa koja gradi ovo.
Al da se nešto tu gadno zaplete.. ne bi me čudilo... :|
Brko January 4th, 2010, 11:03 PM Stavit ću ti sutra taj tekst ovdje. Sad mi je mrsko. Ukratko kod nas u Hrvatskoj kao da svi samo traže alibi da ne rade.:bash:
MasonicStage™ January 5th, 2010, 02:09 PM hm, čim je šeik u pitanju, možda je na pomolu novi Dubai pored Pujanki. :lol:
šalim se naravno, nadam se da će vam ovo krenut.
Sarcastic Saracen January 5th, 2010, 02:19 PM hm, čim je šeik u pitanju, možda je na pomolu novi Dubai pored Pujanki. :lol:
šalim se naravno, nadam se da će vam ovo krenut.
Eh, da im je Bandić gradonačelnik, ovo bi garant krenulo i to već na proljeće!:lol:
Ballota January 5th, 2010, 02:36 PM Nije Bandić, al je Kerum. :lol:
Ako ništa, stalo mu je da ovo krene jer je već u proračun za 2010. uračuna 100 miljuna od komunalnog doprinosa. :master: :nuts: :nuts:
zoltan gera January 5th, 2010, 03:39 PM Jeli končar iselija pogon u zagoru?
Ballota January 5th, 2010, 04:13 PM U članku iz rujna piše se u stilu "gradit će se na lokaciji na kojoj je bila Končareva tvornica"
Onda valjda jesu.
Jedno je sigurno. Tvornica više ne radi. A sad, dal je proradija pogon u Dicmu, ne znam.. :?
fafafa2233 February 6th, 2010, 01:09 PM ovo je stvarno izvrstan, fantastičan projekt. :)
Ali radovi nikako da počnu :bash: :ohno:
Ballota February 6th, 2010, 02:37 PM Kolko imaš godina? :D
miro111 February 6th, 2010, 02:47 PM http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=1059121&highlight=
fafafa2233 February 10th, 2010, 06:18 PM Kolko imaš godina? :D
:nuts:
Dovoljno da bi shvatija kako nema skoro nikakve šanse da se ovo ostvari. Nažalost.
Ballota February 10th, 2010, 06:27 PM Al očito ipak nedovoljno da svatiš koja je procedura kod ovakvih pothvata... :|
fafafa2233 February 12th, 2010, 04:03 PM Al očito ipak nedovoljno da svatiš koja je procedura kod ovakvih pothvata... :|
Prosvijetli me, ako nije problem.
miro111 February 14th, 2010, 12:24 PM http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=1059121
Rabatajica March 9th, 2010, 02:01 AM http://www.poslovni.hr/141412.aspx
zoltan gera March 9th, 2010, 06:49 AM http://www.poslovni.hr/141412.aspx
Neka se kreće:cheers:
Asti Gospe March 9th, 2010, 11:15 AM Opala! Ovo je super novost!
Ballota March 9th, 2010, 01:53 PM ^^ Evo, da sve prenesemo:
Split za 170 mil. eura na Mejašima dobiva najveći trgovački centar
Trgovački centar je tek prva faza investicije Tulipan grupe jer se uz njega treba početi graditi uredski toranj od 30 etaža, hotel koji će imati između 120 i 150 soba i još tri stotine stanova
http://www.poslovni.hr/img/ArticleImages/115423.jpg
U Splitu će se na ljeto početi graditi i treći veliki i moderni trgovački centar vrijedan 170 milijuna eura u sklopu projekta Mejaši. Novi centar njemačko-hrvatskog investitora Tulipan grupe bit će veći i od sadašnjeg centra Joker i od City Centra One koji se već gradi u Splitu i koji će prije stići na tržište. Novi trgovački centar imat će nešto više od 182.000 četvornih metara bruto površine, od čega bi više od 60.000 trebalo biti namijenjeno za najam, a završetak gradnje se očekuje 2012. godine. Trgovački centar je tek prva faza investicije Tulipan grupe jer se uz njega treba početi graditi uredski toranj od 30 etaža, hotel koji će imati između 120 i 150 soba i još tri stotine stanova.
Susjedne parcele
Trgovački centar kreće prvi zato što je potrebno sagraditi novu infrastrukturu potrebnu za sadržaje, a upravo iz komunalnog doprinosa koji će investitor uplatiti Gradu Splitu bit će napravljena infrastruktura i poslovno-hotelsko-stambeni kompleks. Projektiranje ostalih sadržaja već teče i gradnja bi mogla početi nedugo nakon početka gradnje samoga centra. U konačnici bi projektom Tulipan grupe na mjestu bivših tvornica, za ukupno 300 milijuna eura, trebao biti sagrađen moderni sadržaj koji se još kolokvijalno naziva "Nova vrata Splita". Tulipan grupa, naime, prva počinje graditi na široj lokaciji, a postoje i drugi investitori koji također planiraju poslovne, ugostiteljske i stambene sadržaje na susjednim parcelama. "Mi smo sada u fazi odobravanja studije utjecaja na okoliš, a zbog novog zakona koji omogućuje ubrzano izdavanje dozvola vjerujemo da ćemo tijekom ljeta početi graditi trgovački centar. Već u svibnju će započeti rušenje postojećih objekata. I samo sudjelujemo u financiranju gradnje pa ćemo uskoro uspješno dovršiti pregovore za sindicirani kredit komercijalnih banaka kojim će financijska konstrukcija biti u potpunosti zatvorena. Od potencijalnih zakupoprimaca također imamo velik interes", kaže Kristijan Gelo, direktor u Tulipan grupi.
Jaki partneri
Gelo je uvjeren da problema s financiranjem neće biti zbog jakih partnera - njemačke tvrtke Capricornus i nizozemskog Eureal holdinga. Otkako je Tulipan grupa osnovana, kaže Gelo, izbjegavali su graditi u Zagrebu. Htjeli su se prije svega usmjeriti na Dalmaciju. Trgovački centar u Splitu trebao bi postati regionalni, a u uspjeh su uvjereni među ostalim i zato što se pored njega križaju tri od četiri najvažnije gradske prometnice. Ukupno dnevno pokraj samih Mejaša prođe između 40 i 50.000 automobila. Centar će imati više od tri tisuće parkirališnih mjesta. Strateški partner koji će se brinuti o zakupu 225 trgovina i vođenju cijeloga centra je tvrtka s međunarodnim iskustvom ECE International, koja godišnje ima promet od 12 milijuna eura i upravlja sa 120 centra u Europi i svijetu. "Mi smo usmjereni na naš projekt i njegov uspjeh, a uvjereni smo da je zdrava konkurencija dobrodošla Splitu", poručuje Gelo upitan smatra li da će imati prejaku konkurenciju u Splitu. U centru će osim prodavaonica biti i zabavni sadržaji poput kinodvorana, kuglane, prostora za djecu te će se kao i u ostalim centrima sve upotpuniti ugostiteljskom ponudom i prostorima za održavanje raznih događanja. Nakon gradnje trgovačkog centra s dodatnim poslovnim, hotelskim i stambenim prostorima u Tulipan grupi su uvjereni da će Split na Mejašima dobiti poslovno i gradsko središte.Sada zapušteno područje trebalo bi živjeti 24 sata, a sva gradnja bi trebala biti ekološki i energetski učinkovita, sa zelenim oazama unutar poslovnih, stambenih i trgovačkih zgrada. Tako su ga zamislili i gradski planeri koji su rezervirali prostore namjene, ali sve će u konačnici ovisiti o financijskoj moći investitora.
:banana: :banana: :banana:
Ovo je fenomenalno!!! :master:
P.S. Piše da se radi uredski toranj od 30 etaža + hotel od 150 soba. Dal će i on bit u formi nebodera ili nešto drugačije? Isto pitanje vrijedi i za spomenutih 300 stanova. :?
Ballota March 9th, 2010, 02:03 PM Partners
Capricornus Investment is Berlin based, medium sized real estate investment and development company with a 25 year history of successful development of shopping malls, hotels, marinas, apartments, industrial facilities and all aspects of real estate development.
Eureal Holding is an Amsterdam based Holding Company holding together with its financial partners a property portfolio of approx. € 500 million.
http://www.tulipan.hr/html_en/o-nama/partneri-en.html
:cheers:
Boyledd March 9th, 2010, 02:04 PM Više je vrijeme da se nešto pokrene. :banana:
Znači, Split će ipak imati najviši neboder u Hrvatskoj.
Još kada krene Spaladium Tower, puna šaka brade. :cheers:
RockawayDemurs March 9th, 2010, 02:08 PM Uvijek sam preferirao Split nad Zagrebom i drago mi je da stvari idu naprijed!! Idemo Splite, samo naprijed!
Ballota March 9th, 2010, 02:11 PM Pa da!
I iako se nije fora naslađivat, moram konstatirat da je ZG sad u priličnoj banani. SOT je sa oko 115m pao na oko 90m, a Monolit i 123 nisu ni blizu realizaciji. :ohno:
A sad, ako sve bude po planu, naša 30-katna mrcina kreće krajem lita, možda početkom jeseni... a Spaladium do kraja godine, ako Grad dovoljno brzo riješi spor sa konzorcijem. :cheers:
Semper Fidelis March 9th, 2010, 02:20 PM Odlično za St :okay:
Boyledd March 9th, 2010, 02:24 PM Pa da!
I iako se nije fora naslađivat, moram konstatirat da je ZG sad u priličnoj banani. SOT je sa oko 115m pao na oko 90m, a Monolit i 123 nisu ni blizu realizaciji. :ohno:
A sad, ako sve bude po planu, naša 30-katna mrcina kreće krajem lita, možda početkom jeseni... a Spaladium do kraja godine, ako Grad dovoljno brzo riješi spor sa konzorcijem. :cheers:
Ma kakvoj crnoj banani, Ballota! :lol:
I sada se trenutačno u Zagrebu gradi puno, puno više već u cijeloj ostaloj Hrvatskoj zajedno. Druga je stvar što nema više stare ZG foto ekipe da to sve redovito i sistematično poslika.
A neboderi u Zagrebu će krenuti, tu ne trebaš imati dvojbe. :nuts: :lol:
RockawayDemurs March 9th, 2010, 02:25 PM Kerum je televizor u boji za Bandića.
Boyledd March 9th, 2010, 02:26 PM Kerum je televizor u boji za Bandića.
Bandić je za Keruma LCD, najnoviji model.
I sam Kerum je javno rekao da mu je Bandić uzor. :lol: :cheers:
RockawayDemurs March 9th, 2010, 02:30 PM Bandić je za Keruma LCD, najnoviji model.
I sam Kerum je javno rekao da mu je Bandić uzor. :lol: :cheers:
Bandić je najobičniji mediokritet, okorjeli karijerist, beskrajno ambiciozan, ne preza pred ničim i tip političara koji je statao u Kumrovečkoj školi i kao takav on i slični i dan danas obnavljaju najveće funkcije. Bez znanja, bez obrazovanja, samo uz bolesnu ambiciju. Takvih nam je puna politika i iskreno bih htio da se maknu jednom zauvijek. Nije ni Kerum nešto, naravno. Al bar je postigao velike stvari u životu, eh sad kako...nisam mjerodavan da ulazim u to.
Sarcastic Saracen March 9th, 2010, 02:44 PM Pa da!
Nemaš se ti šta naslađivat. Pušiš iste fore kakve su Zagrepčani pušili godinama.
Sarcastic Saracen March 9th, 2010, 02:45 PM Ma kakvoj crnoj banani, Ballota! :lol:
I sada se trenutačno u Zagrebu gradi puno, puno više već u cijeloj ostaloj Hrvatskoj zajedno. Druga je stvar što nema više stare ZG foto ekipe da to sve redovito i sistematično poslika.
A neboderi u Zagrebu će krenuti, tu ne trebaš imati dvojbe. :nuts: :lol:
Gradi se moj ku..............:lol: Ne gradi se prijatelju ništa pametno, par privatnih investicija i to je to. To nije razvojna gradnja. A i izgradnja tih šoping centara i stanova će za koju godinu potpuno stat. Jedina nada je da će nakon njih investitori nastaviti s izgradnjom poslovnih nebodera, ali ni to ne vjerujem dok ne vidim prvog da se izgradio. Malo je previše najava bilo, a realizacija nula. Nažalost, ono što se ne gradi niti će se graditi je prometna infrastruktura. Da ti je prije koju godinu, kada je Bandić obećavao da će mostovi Bundek i Jarun biti gotovi do 2009., rekao da 2010. ti mostovi neće više biti ni u dugoročnim planovima, šta bi mu rekao? Isto bi branio Banderasa, rekao da nema šanse da ne ispuni obećanja?:lol:
Boyledd March 9th, 2010, 02:45 PM ^^
Kriza i recesija su objektivne, a ne subjektivne okolnosti.
Bit će bolje! :cheers:
Ballota March 9th, 2010, 02:49 PM Nemaš se ti šta naslađivat. Pušiš iste fore kakve su Zagrepčani pušili godinama.
Mi bar imamo tu sreću da najveći toranj ima 99% sređene financije, a ovaj drugi (Spaladium) postaje gradski projekt, koji se dovršava po hitnom postupku. :cheers:
Sarcastic Saracen March 9th, 2010, 03:01 PM Mi bar imamo tu sreću da najveći toranj ima 99% sređene financije, a ovaj drugi (Spaladium) postaje gradski projekt, koji se dovršava po hitnom postupku. :cheers:
To ti Ballota ne postoji, imao je i SOT "sređene" financije, da ne spominjem i recimo Rijeka Gateway koji je imao 100% sređene financije itd.
Sarcastic Saracen March 9th, 2010, 03:02 PM ^^
Al pitanje je kad.:lol:
Kanazir March 9th, 2010, 03:02 PM ja vise u nista ne vjerujem dok ne vidim bagere i dizalice, i 50ak radnika :D nadam se da cu i vidit to, zivi bili pa docekali, drzim fige :D
go Split!!!
Sarcastic Saracen March 9th, 2010, 03:03 PM ja vise u nista ne vjerujem dok ne vidim bagere i dizalice, i 50ak radnika :D nadam se da cu i vidit to, zivi bili pa docekali, drzim fige :D
go Split!!!
To smo imali kod SOT-a, pa opet sranje.:lol:
Ballota March 9th, 2010, 03:03 PM A dajte da se bar jedan dan malo veselim. :D
@kanazir: ma ne vridi ništa ni 150 radnika ni 20 dizalica. Pogle njihov SOT. Taman su bili došli do prizemlja i nestalo love. :nuts:
MasonicStage™ March 9th, 2010, 03:06 PM kao što već napisah, ovo zvuči super :okay: ali barem u ovom trenutku mislim da realizacija nije ostvariva, barem ne ako povučemo paralelu sa zagrebom.
držim fige da stvari krenu na bolje nakon krize :okay:
Kanazir March 9th, 2010, 03:11 PM A dajte da se bar jedan dan malo veselim. :D
@kanazir: ma ne vridi ništa ni 150 radnika ni 20 dizalica. Pogle njihov SOT. Taman su bili došli do prizemlja i nestalo love. :nuts:
a jbg, sta da ti kazem... bio sam u njemackoj ima misec dana, mislim da su oni izasli iz krize :cheers::cheers::cheers::cheers:
da me krivo ne shavtite, njemci ulazu pa zato to kazem, a i nizozemci... nama je samo da im papirologiju ostvarimo i dobre uvjete za njihovo
ulaganje... a bar su njemci radni narod :) mislim da u njih nema šale... bar sam to ucio na studiju sociologije na nekom predmetu,
da se njemacka njabolje prilagodjava promjeni trzista blablabla ne sicam se vise...
Boyledd March 9th, 2010, 03:14 PM a jbg, sta da ti kazem... bio sam u njemackoj ima misec dana, mislim da su oni izasli iz krize :cheers::cheers::cheers::cheers:
Njemačka je već lani u studenom ili prosincu objavila izlazak iz recesije.
Zerg March 9th, 2010, 03:18 PM ^^
http://www.net.hr/2010/03/03/0353007.26.jpg
:lol:
fafafa2233 March 9th, 2010, 03:53 PM kao što već napisah, ovo zvuči super :okay: ali barem u ovom trenutku mislim da realizacija nije ostvariva, barem ne ako povučemo paralelu sa zagrebom.
držim fige da stvari krenu na bolje nakon krize :okay:
Slažem se. Ovo je nevjerojatan projekt i djeluje mi nestvarno i neostvarivo. Treba uzet u obzir i recesiju i vaše propale projekte... :nuts: Ipak, ovakve vijesti me vesele, nešto se pokreće. :banana:
Šta reć? Živi bili pa vidili :cheers:
fafafa2233 March 9th, 2010, 04:01 PM evo jedan članak star godinu dana:
http://www.jutarnji.hr/split-ce-se-siriti-i-pod-mosor/287843/
Izdvajam:
.....Realizacija za 10 godina
Gelo procjenjuje da će se projekt u potpunosti realizirati za deset godina. Prema mišljenju arhitekta Damira Rake, nakon realizacije projekta Split više neće biti samo grad pod Marjanom, nego i grad pod Mosorom. Za s vaku zonu sada slijedi izrada posebnog detaljnog plana uređenja..... :nuts:
ElUsurpador March 9th, 2010, 07:16 PM Ovo za Split zvuči predobro da bi bilo istinitio :nuts: Držim fige. Možda će to pokrenuti novi val u graditeljstvu
Ballota March 9th, 2010, 08:45 PM evo jedan članak star godinu dana:
http://www.jutarnji.hr/split-ce-se-siriti-i-pod-mosor/287843/
Izdvajam:
.....Realizacija za 10 godina
Gelo procjenjuje da će se projekt u potpunosti realizirati za deset godina. Prema mišljenju arhitekta Damira Rake, nakon realizacije projekta Split više neće biti samo grad pod Marjanom, nego i grad pod Mosorom. Za s vaku zonu sada slijedi izrada posebnog detaljnog plana uređenja..... :nuts:
Pa to je to! Čovik je realan i iskren, pa ne prodaje priče kako će odma sve napravit. Deset godina, deset godina.. kolko triba da triba. Samo nek bude! :cheers:
zoltan gera March 15th, 2010, 05:26 PM http://www.slobodnadalmacija.hr/Split/tabid/72/articleType/ArticleView/articleId/95111/Default.aspx
Ballota March 15th, 2010, 09:42 PM ^^ Dobro je. Nova zgrada in je gotova do lita. Ne bi tribalo bit problema s njima. :cheers:
passat1717 April 18th, 2010, 07:17 PM Jel možda ova nova promjena GUP-a ima kakve veze sa ovim projektom?? nadam se da ima
Make it so April 18th, 2010, 07:26 PM Ima ?:D .... e a ti kad se doma vratis slikaj gradiliste nove zgrade u plocama ..sorry na offu
passat1717 April 18th, 2010, 07:29 PM Ima ?:D .... e a ti kad se doma vratis slikaj gradiliste nove zgrade u plocama ..sorry na offu
mislia san na visinu nebodera koja nije odgovarala gup-u, ima li kakvih detalja...
P.S. Naravno da slikam... u zadnje 3 godine 6 novih zgrada (za ploče megalomanski:lol:)
Make it so April 19th, 2010, 01:39 AM Zapravu greska u ricima ..mislim novu zgradu ..jer sican se da je bilo u novinama da se u plocama grade nekakvi stanovi za branitelje :D
Mordaunt-S May 26th, 2010, 04:04 PM Je li se giba ovo kako ?
Ballota May 26th, 2010, 04:13 PM A evo. Sele tvornicu ća. Gradnja šoping centra kreće na jesen. :cheers:
Mordaunt-S May 26th, 2010, 04:21 PM Grebao ih šoping centar. Mene zanimaju toweri. Dobro, valjda će i to.
Ballota, kad je izgrađen zadnji neboder u Splitu ? Ima sigurno 20 g., a ?
Ballota May 26th, 2010, 04:37 PM Upravo se gradi jedan.. šta oćeš... :D
Mordaunt-S May 26th, 2010, 04:45 PM Da, da :)
Make it so May 26th, 2010, 05:19 PM Pa ..i ono u kampusu izgleda iz daljine ko toranj :D
fafafa2233 May 26th, 2010, 07:56 PM jel moze neko oznacit di se tocno nalazi buduci shopping centar, dio projekta koji uskoro krece u izgradnju?:nuts:
Asti Gospe June 2nd, 2010, 10:34 AM http://img241.imageshack.us/img241/5290/novavratagrada.jpg
Danas se na ovoj lokaciji pojavija bager! Nisu neki veliki radovi, nije nista ogradeno, pa mi se cini da i nema veze s tim, al na tu parcelu spada i "Nova vrata grada"... Vidit cemo uskoro sta je tocno to. Nadajmo se najboljem :D
Kanazir June 2nd, 2010, 10:43 AM iskreno... ova maketa pari dio Dubaia ili tako nesto, nece to nikad tako izgledat u Splitu... (eh da sam bar u krivu)...
ST_dasa June 2nd, 2010, 04:22 PM ajde da i to više krene...
Asti Gospe June 2nd, 2010, 07:57 PM http://img215.imageshack.us/img215/4771/mejasi.jpg
Tu se nalazi taj bager. Danas san cua par zanimljivost. Ova cila zemlja je opcinskom vlasnistvu (neznan sta to znaci, drzavnom? gradskom?). A cili prostor iza bagera i one kuce u pozadini neki dida obraduje, sadi tu, a ta zemlja nije njegova :lol:
Tako da mi to na kraju pozitivno zvuci, i moguce da je vezano za ovaj projekt. Ipak ima tu sasvim dosta prostora, na renderima se vidi da tu idu manje zgrade.
U svakom slucaju je dobra vjest da to nije privatno vlasnistvo!!:cheers:
ST_dasa June 2nd, 2010, 08:02 PM asti gospe, koje ti to ''špijunske'' veze imaš po gradu hehe :lol:
Asti Gospe June 2nd, 2010, 08:03 PM To su Mejaši, nije grad! :D
Ballota June 2nd, 2010, 08:19 PM To su Mejaši, nije grad! :D
Bravo! Ko prizna, pola mu se prašta! :D
ST_dasa June 2nd, 2010, 08:27 PM ^^ :lol::lol::lol::lol::lol:
Rabatajica June 3rd, 2010, 03:11 PM INTERVIEW – Croatia’s Tulipan Group To Redevelop Split Brownfield Site into Multi-use Complex
http://www.seenews.com/news/latestnews/_edit_decreaseforauthorisation_interview___croatia___stulipangroupsplit-115200/
"The first phase of the multi-use complex will cost 300 million euro ($365.4 million) and will involve the construction of a shopping centre, an office tower, a mixed-use office and residential tower and 250 housing units."
Ballota June 3rd, 2010, 03:32 PM INTERVIEW – Croatia’s Tulipan Group To Redevelop Split Brownfield Site into Multi-use Complex
http://www.seenews.com/_c/Files/Picture/Large/CroatiaTulipanresidentialtowerinSplit.jpg
ZAGREB (Croatia), June 3 (SeeNews) – Croatia’s Tulipan Group is redeveloping a downtown site in the city of Split into a multi-purpose complex in a bid for a firm foothold on one of the Adriatic country’s key regional property markets, a senior company executive said.
“We decided to develop our projects in the Split area, because we noticed that the real estate development Business was not as present here as in some other parts of Croatia, which proved to be an advantage and a good opportunity,” Tulipan director Kristijan Gelo told SeeNews in a recent emailed interview.
Zone P26, located on Split’s main entry/exit roads with a daily traffic intensity of more than 65,000 vehicles, is a brownfield project that involves redevelopment of an abandoned and underused part of the town which requires comprehensive revitalisation and re-urbanisation, Gelo said.
“Driven by the fact that the entire district needs improvement and a new concept, we had planned mixed-use residential, office, retail and public facilities, which consequently, imposed the need for additional amenities, such as a shopping centre […]. Zone P26 […] will become the city’s new Business, residential and entertainment centre, open 24 hours a day. A team of international investors is involved in this project, as the development of the entire zone implies considerable financial resources,” the company official said.
The first phase of the multi-use complex will cost 300 million euro ($365.4 million) and will involve the construction of a shopping centre, an office tower, a mixed-use office and residential tower and 250 housing units.
The concept for Tulipan’s Split shopping centre is being developed in partnership with ECE International, a leading European company in shopping centre management and development managing over 120 shopping centres in Europe and worldwide, Gelo said.
“Tulipan’s retail centre in Split has been in the works for the past two-three years which is a good head-start on the competition,” Gelo said.
The 170 million euro shopping centre project will comprise of 60,500 square metres (sq m) of gross leasable area, offering 3,000 parking spaces and accommodating 225 shops as well as a variety other amenities such as entertainment venues, sport facilities, and a food court.
The start of construction is planned for the fourth quarter of 2010 of this year with the grand opening expected at the end of 2012, Gelo said.
The Croatian retail market saw the opening of three shopping centres in Zagreb in 2009, leading to a supply increase of 70%, data of real estate consultancy CB Richard Ellis indicated.
According to Gelo, the spike in deliveries in the Croatian capital could have been anticipated, because a great number of investors, in particular from Austria, rushed to pour money into residential and retail projects there. “Consequently, there was overdevelopment and even if the global crisis had not happened I think Zagreb would have been in crisis anyway, simply because too many residential as well as retail projects were in the pipeline and launched on the market. We are not present on Zagreb market, as we concentrated on other Croatian cities, choosing their top locations.”
Tulipan Group is currently also developing a residential project in Dubrovnik, and a holiday-home community in Seget, near the town of Trogir. The company’s Split area portfolio also includes one more residential scheme, an office tower and a hotel project in Kastel Stari.
“As for better development potential I would say that mixed-use projects definitely have an advantage, although one cannot claim that for sure, because it, in fact, depends on location […] I am of the opinion that office projects have a very good potential all over Croatia as there is a demand for such projects and A class vacancy is 6.0%, despite today's difficult circumstances.” Gelo said.
According to CB Richard Ellis data, other than a limited amount of owner-occupied space, there were practically no completions of Class A office space in Zagreb in 2009. The total modern office stock continues to be below 600,000 sq m and as such one of the lowest throughout Central and Eastern European capitals.
:cheers2:
Ballota June 3rd, 2010, 03:35 PM Dakle, na jesen/zimu kreću šoping centar od 65,000 kvadrata, dva nebodera i one kuće. :cheers:
Mordaunt-S June 3rd, 2010, 03:58 PM Je li moguće .
To je sve u sklopu vrata grada ?
Ballota June 3rd, 2010, 03:59 PM Naravno.
Inače, to je samo prva faza. Kasnije tu treba doć još nebodera, al pretpostavljam da će odluka o njihovoj gradnji doć ovisno o potražnji za uredskim prostorima nakon gradnje prve etape.
Držimo fige da sve to uopće krene. Za sad mi se čini da čak i hoće.
Zemlja je kupljena. Končar se upravo seli na novu lokaciju. Banke su dale kredite. Ishodovanje dozvola je u tijeku... :cheers:
Mordaunt-S June 3rd, 2010, 04:00 PM Mljac, mljac.
passat1717 June 3rd, 2010, 04:02 PM ^^ A koja su to 2 nebodera koja kreću u izgradnju ? :cheers:
Ballota June 3rd, 2010, 04:11 PM A ko će znat. :nuts:
Ma nek je i neki niži.. od 20-ak katova, ja sritan... :cheers:
Asti Gospe June 3rd, 2010, 04:33 PM :cheers:
odlicne vijesti!! :D
Koncar je sigurno kupljen? Al mislin da Andabaka nije, jer san cita u nekom intervjuu da su rekli da su spreni prodat prostor i preselit se u Dugopolje.
Ako je Koncar spreman, Andabaka, ovaj prostor iz mojih proslih postova, mislin da je to sve skupa sigurno 50% mejaškog djela projekta. Sve skupa mi optimisticno zvuci! :cheers:
I odlican je korak izgradnja trgovackog centra za pocetak, to je dobar temelj za daljnju gradnju stambenih djelova. A i kad bude guzva, lakse ce se ovi vlaju odrec kučet'na!
ST_dasa June 3rd, 2010, 04:34 PM ajme neka krene :banana::banana:
i tako su propali snovi svih onih koji su tili dignit kuč'er'nu bez krova i fasade na mejašima...:lol:
Asti Gospe June 3rd, 2010, 05:06 PM Sta je najgore, nekoliko kuca tamo bas ovih dana dize kat, radi krov i sl :nuts:
Mozda zele svi skupa izvuc vise love kad prodaju te kučet'ne :ohno:
Make it so June 3rd, 2010, 05:10 PM Ajme ako ovo krene bit ce super :D
Delmat June 3rd, 2010, 05:21 PM edit:
krivo, ovo o 68 milijuna € se odnosilo na udio EBRD-a u gradnji City centre one
Ballota June 3rd, 2010, 05:35 PM Možda prvi u Splitu. Arena Centar u Zagrebu je preko 200 milijuna Eura, koliko ja znam.. :nuts:
Ballota June 3rd, 2010, 05:37 PM Btw. termin brownfiled investicije je zanimliva novost. Evo i definicija:
Brownfield sites are abandoned or underused industrial and commercial facilities available for re-use.
http://en.wikipedia.org/wiki/Brownfield
Delmat June 3rd, 2010, 05:55 PM Možda prvi u Splitu. Arena Centar u Zagrebu je preko 200 milijuna Eura, koliko ja znam.. :nuts:
Ovaj će koštat 170 milijuna €, piše u članku. Ispravia san post.
A pronaša san i točnu vrijednost CCO-a, 136 milijuna € i triba bi bit gotov do kraja ove godine LINK (http://www.ebrd.com/projects/psd/psd2009/40805t.pdf)
Mordaunt-S June 3rd, 2010, 06:43 PM Možda prvi u Splitu. Arena Centar u Zagrebu je preko 200 milijuna Eura, koliko ja znam.. :nuts:
220 :)
El Diablo June 3rd, 2010, 08:04 PM Dakle, na jesen/zimu kreću šoping centar od 65,000 kvadrata, dva nebodera i one kuće. :cheers:
Meni se čini da su oni tu nekaj zbrljavili s tekstom na engleskom. Jel možeš staviti link na vijest? Poslovni neboder, mješovito stambeno-poslovni i 250 stambenih jedinica. Možda su mislili poslovni i mješoviti s 250 stambenih jedinica?
The first phase of the multi-use complex will cost 300 million euro ($365.4 million) and will involve the construction of a shopping centre, an office tower, a mixed-use office and residential tower and 250 housing units.
fafafa2233 June 3rd, 2010, 08:55 PM :banana::banana::banana:
čini se da će ipak bit nešto od ovoga :cheers: :)
Ballota June 3rd, 2010, 10:22 PM Meni se čini da su oni tu nekaj zbrljavili s tekstom na engleskom. Jel možeš staviti link na vijest? Poslovni neboder, mješovito stambeno-poslovni i 250 stambenih jedinica. Možda su mislili poslovni i mješoviti s 250 stambenih jedinica?
Da. Moguće da je pisalo "with", a ne "and" 250 housing units. :?
Al to mi je previše. Da imaš čak 6 stanova po katu, to je oko 40 katova. Nema šanse! :nuts:
gradski June 4th, 2010, 01:23 AM ipak se kreće :cheers:
SinCity June 4th, 2010, 03:55 AM Btw. termin brownfiled investicije je zanimliva novost. Evo i definicija:
http://en.wikipedia.org/wiki/Brownfield
"brownfield" je prenamjenu bivših industrijskih zona u novi stambeni, poslovni, ili industrijskih zona ... i "greenfield" je potpuno novi razvoj gdje ništa postojalo prije koji može biti stambeni, poslovni, industrijskih, itd
Svaka čast na ovaj veliki novi projekt za Split. :cheers2: :cheers2:
passat1717 June 4th, 2010, 10:13 AM Evo sad san sluša na Radio Dalmaciji i Tulipan grupa traži nekog ekonomista za zaposlenje u Splitu, pa valjda je i to povoljan znak :D ... dakle kreće se stvarno :cheers: :cheers:
passat1717 June 4th, 2010, 10:14 AM Evo sad san sluša na Radio Dalmaciji i Tulipan grupa traži nekog ekonomista za zaposlenje u Splitu, pa valjda je i to povoljan znak :D ... dakle kreće se stvarno :cheers: :cheers:
DUPLI POST :bash:
passat1717 June 4th, 2010, 10:14 AM Sad san čuo na RadioDalmaciji Tulipan grupa traži neke za zaposlenje u Splitu, nadam se da je i to dobar znak za ovaj projekt :D :D kreće se :cheers:
Ovi forum je puka :bash:
Delmat June 4th, 2010, 12:16 PM ajde neka :cheers:
Kanazir June 4th, 2010, 01:28 PM neznam jeli ko isa za tim, ali na straincama tulipan grupe je erste banka kao njihov glavni "sponzor"... a zacudo se tu u gradu gradi erste banka... ocito je tu grad pogodovao toj gradnji ili nesto tako... :))) ja se kladim 100 posto da ima tu neke poveznice...
Ballota June 4th, 2010, 03:30 PM ^^ Ma kako god. Samo nek se grade neboderi.. pa makar ih gradija Ivić Pašalić u kombinaciji sa Žužulima! :D
Brko July 12th, 2010, 05:42 PM http://www.uha.hr/44zagrebackisalon/testgal.php?rad_id=86
Rabatajica July 16th, 2010, 02:40 PM ‘Terase Split’ - unikatni luksuzni stanovi
“tulipan grupa” krajem ove godine počinje NA MEJAŠIMA gradnju rezidencijalnih objekata u koje će uložiti 15 milijuna eura
http://www.slobodnadalmacija.hr/O-ku%C4%87o-mala/tabid/93/articleType/ArticleView/articleId/109550/Default.aspx
Kanazir July 16th, 2010, 02:48 PM ‘Terase Split’ - unikatni luksuzni stanovi
“tulipan grupa” krajem ove godine počinje NA MEJAŠIMA gradnju rezidencijalnih objekata u koje će uložiti 15 milijuna eura
http://www.slobodnadalmacija.hr/O-ku%C4%87o-mala/tabid/93/articleType/ArticleView/articleId/109550/Default.aspx
nadam se i da ce se uistinu pocet gradit do kraja ove god... izgleda super, bas unikatno i cool... i mislim da je 9 katova taman... nije 4,5 sta pari mali patuljak, a i nije 15 pa da je pre visoko (mislim za ovaj "apstraktni still" arhitekture)... 9-10 mi je bas nekako taman za taj projetk...
thums up za ovo!!! :cheers::cheers::cheers:
Ballota July 16th, 2010, 03:57 PM WOW.. projekt je zbilja vrhunski!
OVAKVA nama arhitektura triba! Bravo! :master:
Btw. molim moderatora da preimenuje ovaj thread u "[[Split]] - City Split", jer je to naziv cjelokupnog projekta. :cheers:
Delmat July 16th, 2010, 04:15 PM Ma neka ostane ovako, ne gradi se cili grad... ako je to stvarno naziv projekta onda je kriv i napuhan
fafafa2233 July 16th, 2010, 07:33 PM jeli ovo dio projekta "nova vrata grada" ???
Asti Gospe July 16th, 2010, 07:39 PM Vrhunski izgledaju! Nije bas ni da su niski, 9 katova je za duplo veće od svega tamo!
Odličan dizajn, oduševljen san!
zoltan gera July 16th, 2010, 07:57 PM Jesu li ove zgrade na vec objavljenim renderima?
Delmat July 16th, 2010, 08:05 PM Nisu, baren ih ja dosad nisan vidija.
Lipo izgledaju i da su unutar nekog već urbaniziranog kvarta, tako bi tija živit u takvoj zgradi... :drool: :cheers:
zoltan gera July 16th, 2010, 08:20 PM http://i44.tinypic.com/21axoag.jpg
Pise da je istocno od tvornice koncar, kontam da je to ova cistina
Ballota July 16th, 2010, 09:25 PM http://i44.tinypic.com/21axoag.jpg
Pise da je istocno od tvornice koncar, kontam da je to ova cistina
Zašto si onda označija parcelu JUŽNO od tvornice? :D
Pa tvornica je ovo veliko sivo, sjeverno od Vukovarske. Na njeno misto ide onaj trg, a oko njega neboderi. Sa istočne (desne) strane idu te stambene. :cheers:
zoltan gera July 16th, 2010, 09:41 PM Zašto si onda označija parcelu JUŽNO od tvornice? :D
Pa tvornica je ovo veliko sivo, sjeverno od Vukovarske. Na njeno misto ide onaj trg, a oko njega neboderi. Sa istočne (desne) strane idu te stambene. :cheers:
Ma nisam oznacija, kvota sam sliku još s početka dretve.
Nekako mi je čudan ovaj projekt, svako malo izleti neka najava, a nikako da se počme gradit.
Ballota July 16th, 2010, 09:53 PM Pa nisu ni jedan rok za sad premašili. Uvik se spominja kraj godine kao početak radova. :cheers:
zoltan gera July 16th, 2010, 10:03 PM Mislim da je tvornica Končara trebala več bit srušena. Zna li ko šta je stim, jesu li se preselili u Dicmo?
Asti Gospe July 16th, 2010, 10:27 PM Nisu, tvornica još radi dole. Neznan zašto svugdi piše na prostoru bivše tvornice Končar. Osim Končara, u tin hangarima se nalaze još tri firme.
Ballota July 16th, 2010, 10:45 PM Nisan to zna. :nuts:
Serafin July 16th, 2010, 11:36 PM Samo da produže Domovinskog rata u sklopu ovog projekta :cheers:
zoltan gera July 17th, 2010, 12:35 AM Nisu, tvornica još radi dole. Neznan zašto svugdi piše na prostoru bivše tvornice Končar. Osim Končara, u tin hangarima se nalaze još tri firme.
Nisu nista falili, to je prostor bivše tvornice Končar, a ko se nalazi u hangarima mamje je bitno
Asti Gospe July 17th, 2010, 12:41 AM Kako bivše? Končar je još uvik tamo, i radi.
zoltan gera July 17th, 2010, 01:32 AM Kako bivše? Končar je još uvik tamo, i radi.
sad je končar solarne čelije
Asti Gospe July 26th, 2010, 10:19 PM Nije, Končar je jedna firma, Solarne čelije druga. I nemaju nikakve veze jedna s drugom osim šta koriste prostore na istoj lokaciji.
Končar seli u Dicmo, Solarne čelije sele u Hrvace.
Na području ovog projekta se nalaze koliko znam još i Andabaka commerce i Autoservis Knezović.
Stanje je ovakvo:
http://img121.imageshack.us/img121/8900/koncar.jpg
Žuto - Solarne čelije
Zeleno - Andabaka commerce
Crveno - Končar – električni uređaji
Plavo - Autoservis Knezović
zoltan gera July 27th, 2010, 12:10 AM Seli kad?
Asti Gospe July 27th, 2010, 12:54 AM Najavljeno je za kraj lita, al tesko. Sumnjan da će išta tako brzo.
Koliko se moglo dosad skužit iz medija, Končar je prodan, pa bi se moglo očekivat rušenje brzo.
Delmat July 27th, 2010, 12:26 PM xx moja greška
zoltan gera July 27th, 2010, 04:04 PM Najavljeno je za kraj lita, al tesko. Sumnjan da će išta tako brzo.
Koliko se moglo dosad skužit iz medija, Končar je prodan, pa bi se moglo očekivat rušenje brzo.
po početnim planovima tribalo je bit vec iseljeno, tribalo bi nac kojeg insajdera iz koncara da sapne sta o tome
Asti Gospe August 29th, 2010, 10:45 PM http://www.cbre.eu/hr_en/properties/properties_content/Properties%20-%20left/CBRE%20-%20Shopping%20Center%20Split_Summary.pdf
Mislin da ovo nije još dosad bilo, više informacija o shopping centru;
immediately on the junction of Zbora Narodne Garde,
Vukovarska and Domovinskog rata street at the very
entrance to the city. There is a very dense population
within the immediate catchment area.
Visibility: Being located at the very entrance to the city center the
site provides excellent visibility to all those coming into,
or leaving the city.
Investors: International consortium including Schwarzkopf Real
Estate Group.
----------
Na .pdf-u se vidi i točna lokacija istog, ona za koju smo i pretpostavljali. :cheers:
Ballota August 29th, 2010, 10:58 PM Predobro će izgledat. Sviđa mi se šta ima stakleni krov i iznad hodnika. A i onaj antički stup u atriju je šema. :)
Mordaunt-S August 30th, 2010, 12:02 AM Miče li se što ovo?
Asti Gospe August 30th, 2010, 12:04 AM Nije nažalost :(
Mordaunt-S August 30th, 2010, 12:05 AM Biće bolje.
Delmat August 30th, 2010, 12:47 AM Piše da bi otvorenje tribalo bit Q4 2012, znači da još ima vrimena za početak gradnje.
Asti Gospe August 30th, 2010, 12:53 AM Da. A brzo bi trebala krenit i izgradnja cilog projekta, tj onih zgrada s kojima to počima. Na jesen bi tribalo krenit, pa ćemo vidit :)
fafafa2233 August 30th, 2010, 10:56 AM http://www.cbre.eu/hr_en/properties/properties_content/Properties%20-%20left/CBRE%20-%20Shopping%20Center%20Split_Summary.pdf
Mislin da ovo nije još dosad bilo, više informacija o shopping centru;
or leaving the city.
Estate Group.
----------
Na .pdf-u se vidi i točna lokacija istog, ona za koju smo i pretpostavljali. :cheers:
meni ne otvara :ohno:
može li neko bit dobar pa mi pribacit na forum :)
Asti Gospe August 30th, 2010, 11:21 AM Može :)
or leaving the city.
Estate Group.
Developer: Tulipan Group d.o.o.
Development Advisor: ECE Projektmanagement International GmbH
Exclusive Letting Agent: CB Richard Ellis d.o.o.
Area: Gross built area 120,000 sq m
Leasable area 60,000 sq m
Parking 3,000 places
Layout: Concept Race track
Lower Ground floor Hypermarket + convenience
Upper Ground floor Fashion + sports
First floor Fashion + electronics +
leisure + entertainment
Anchors: Hypermarket > 5,000 sq m
Sports > 2,000 sq m
Electronics > 2,500 sq m
Fashion > 7,000 sq m
http://img838.imageshack.us/img838/8144/nvgw.jpg
http://img338.imageshack.us/img338/9821/nvg2.jpg
Sarcastic Saracen August 30th, 2010, 12:03 PM Da. A brzo bi trebala krenit i izgradnja cilog projekta, tj onih zgrada s kojima to počima. Na jesen bi tribalo krenit, pa ćemo vidit :)
Već će to neki Zlaja zaustavit!:lol:
fafafa2233 August 30th, 2010, 12:05 PM hvala :)
ovo mi je :nuts:
http://img338.imageshack.us/img338/9821/nvg2.jpg[/QUOTE]
gradski August 30th, 2010, 12:29 PM wohoooo... :master:
još samo da nam pokažu i eksterijer :D
Rovinjac August 30th, 2010, 12:42 PM Šta je ovo shopping cantar!? Šta ne bi tu neki neboderi trebali doći?
Asti Gospe August 30th, 2010, 01:06 PM Bit će i neboderi i šoping centar! :)
Na renderima se vidi di ide šta. Šoping centar ide na rub Končara, i priko većine privatnih kuća, znači, teško možemo očekivat brz start toga :(
Danas na slobodnadalmacija.hr:
"Mejaši će narasti na 25 tisuća stanovnika u sljedećih deset godina – optimistično će Ivan Jurić, predsjednik najvećeg gradskog kotara, koji zauzima 350 hektara. Mejaši su i veliko gradilište: tamo se trenutačno gradi pet poslovno-stambenih zgrada, između ostalih tri “Lavčevićeve”, a u planu je još 650 POS-ovih stanova, te 117 iz radionice “Tulipan grupe”..."
Stavit ću cili članak pod "[Split] - Construction update (2010)"
Rabatajica September 2nd, 2010, 11:38 PM Ovi Tulipanovci su malo obnovili stranicu. Sad ima i par zanimljivih podataka
http://tulipangrupa.com/nasi_projekti.html
A evo i na šta liči ovaj najveći condominium toranj (link na arhitektonski ured je na njihovoj stranici pod - Naši partneri)
http://www.schmitzer.com/html/A01/index_html.htm
Asti Gospe September 3rd, 2010, 12:06 AM Ako su ovi neboderi iz tog projekta, vrhunski izgledaju!!! Cili ovaj projekt će bit remek djelo arhitekture i mislim da će se tu nać najlipše zgrade u Splitu! Nakon onih na katove, ove 'iskrivljene'. Ludilo! Ovo je najveći projekt u Splitu još od Splita 3, ali mi se sve nekako čini da bi ga moga i nadmašit!
Lagano mi se čini da bi moglo ovo brzo krenit, informacije lagano stižu! Nadajmo se najboljem ishodu!
btw, ovo nisu najvisi neboderi, jer ovi imaju 10 katova, dok najvisi ima 35! :D
Delmat September 3rd, 2010, 12:13 AM A evo i na šta liči ovaj najveći condominium toranj (link na arhitektonski ured je na njihovoj stranici pod - Naši partneri)
http://www.schmitzer.com/html/A01/index_html.htm
A jeste vidili rendere za hotel na Zenti :D
http://www.schmitzer.com/projekte_shared/aparthotel%20zenta/obergeschosse2%20bea.jpg
http://www.schmitzer.com/projekte_shared/aparthotel%20zenta/ost1_ps%20bea.jpg
http://www.schmitzer.com/projekte_shared/aparthotel%20zenta/nord%20ost1%20bea.jpg
http://www.schmitzer.com/projekte_shared/aparthotel%20zenta/zugang%20unten3_web.jpg
http://www.schmitzer.com/projekte_shared/aparthotel%20zenta/wellness2_web.jpg
http://www.schmitzer.com/projekte_shared/aparthotel%20zenta/pool%201_web.jpg
http://www.schmitzer.com/projekte_shared/aparthotel%20zenta/bar1_web.jpg
http://www.schmitzer.com/projekte_shared/aparthotel%20zenta/essplatz_web.jpg
http://www.schmitzer.com/projekte_shared/aparthotel%20zenta/galerie_web.jpg
Asti Gospe September 3rd, 2010, 12:14 AM Je, ovo vrhusnki izgleda!!
Ballota September 3rd, 2010, 12:15 AM Ajme, ajme..ovo je toliko dobro da se ne usudin opće veselit. Nerealizacija bi mi slomila srce! :D
gradski September 3rd, 2010, 12:17 AM pari nasukani kruzer u borovini :bow:
Asti Gospe September 3rd, 2010, 12:18 AM btw, danas je bager probija neki put ili cestu ili nesto slicno, na drugoj strani Vukovarske, kraj tvornice Rad. To je nasuprot onome di je bager bija nedavno, stavija san sliku bija... Po renderima, čini mi se da tu ide cesta ispod Vukovarske, ne vidi se ta strana baš na renderima. Ugl, neman pojma ima li to veze s ovim projektom, ali nešto se kopa blizu, vidit ćemo :D
fafafa2233 September 3rd, 2010, 10:00 AM ajmeeeee LUDILO :cheers:
btw, danas je bager probija neki put ili cestu ili nesto slicno, na drugoj strani Vukovarske, kraj tvornice Rad. To je nasuprot onome di je bager bija nedavno, stavija san sliku bija... Po renderima, čini mi se da tu ide cesta ispod Vukovarske, ne vidi se ta strana baš na renderima. Ugl, neman pojma ima li to veze s ovim projektom, ali nešto se kopa blizu, vidit ćemo :D
e jesi ga zakomplicira :lol:
MasonicStage™ September 3rd, 2010, 10:31 AM baš je dobro dizajniran.
fafafa2233 September 12th, 2010, 03:01 PM Btw. evo onaj očišćeni teren na Neslanocu:
http://i55.tinypic.com/2vd5xc2.jpg
http://i52.tinypic.com/2layjwx.jpg
Makli su one azbestne cjevi. :cheers:
http://i41.tinypic.com/t80ljl.jpg
ima li nade ? :lol:
zoltan gera September 12th, 2010, 03:06 PM http://i41.tinypic.com/t80ljl.jpg
ima li nade ? :lol:
Ne, samo su maknute asbestne cjevi. To će doć na red zadnje, kad se iseli vodovod(ili šta je već tamo). Ima neka ideja da se sve gradske firme presele u Spaladium tower, a postojeći atraktivni prostori se prodaju privatnim investitorima. Tada možemo očekivati nešto na ovoj lokaciji
passat1717 September 12th, 2010, 03:06 PM ima li nade ? :lol:
teško išta bez bagera :lol: al daj Bože da se varam
Delmat September 12th, 2010, 03:08 PM Zašto će se iselit vodovod (pretpostavljan da misliš na onu okruglu zgradu) kad je prije par godina tek izgrađen?
zoltan gera September 12th, 2010, 03:12 PM Zašto će se iselit vodovod (pretpostavljan da misliš na onu okruglu zgradu) kad je prije par godina tek izgrađen?
To je ricova ideja. Nije mi u glavi nikakva okrugla zgrada tamo. Kad se to gradilo ja se sićan samo okrugle crkve na neslanovcu u zadnih par godina
gradski September 12th, 2010, 03:35 PM vodovod ostaje
http://i55.tinypic.com/mmqx05.jpg
Asti Gospe September 12th, 2010, 03:43 PM Da, ovo od vodovoda ostaje, samo se oko njega uređuje okoliš.
beetlejuice September 12th, 2010, 06:03 PM http://img155.imageshack.us/i/85108928.jpg/
koi dio će ode dirat ??
Rabatajica September 12th, 2010, 07:26 PM http://tulipangrupa.com/files/Moj%20Split%20-%2020091211.pdf Članak iz novina od 11. prosinca 2009. godine. Pronašao san ga na stranicama Tulipan grupe. Poprilično san uvjeren da još nije bia na ovoj temi.
U članku po meni ima dosta pozitivni i negativnih stvari. Negativno je to što novinarka piše o smanjenom obujmu projekta i kasnijim rokovima dovršetka, pogotovo ovog dijela oko POS-ovih stanova. Budući da je članak na stranicma Tulipan grupe, nekako mi se čini da i oni to indirektno priznaju. Al ok, recesija je, pa to nije ni čudno.
Veliki plus po meni je u tome što prvi put čujemo iz prve ruke priču ljudi koji tamo žive i koji su stvarno prodali kuće i zemljište. Znači da je doista zemljišta već i otkupljeno. A šta je najbitnije ljudi su zadovoljni sa cijenom koju su dobili i ne osjećaju se prevareno od strane investitora, što je često bio slučaj. Bar ovi ljudi koji se spominju u člaku.
Ballota September 12th, 2010, 08:05 PM ^^ Hmmm...jedan od ovih šta su dali zemljište kaže kako se ranije intezivnije pregovaralo, a kako se sad čini da su odustali od svega osim od šoping-centra.
Kasnije, pak, u textu navode kako idu centar, poslovni toranj, hotel i stambene zgrade.
Pa ti sad budi pametan... :?
Asti Gospe September 12th, 2010, 08:06 PM Haha, ova novinarka me par dana prije ovoga inteviewirala za STV, i kad me vozila doma, objašnjava san joj detaljno di je šta tu. Tada je rekla da su joj svi koje je pitala za interview rekli da neće pričat o tome, da to nije njihov kvart haha, našla je ipak nekoga :)
Super šta je počelo i otkupljivanje zemlje (još tada)! To me masu veseli, znači da se u svakom slučaju kreće gradnja.
Evo, ja se malo igra detektiva, pa san naša di je jedna od tih otkupljenih kuća, i to me još više veseli! :) na mistu budućeg šoping centra! Taj dio je najkritičniji šta se tiče privatnih kuća.
Otkupljena kuća je tu di je znak telefona :D :
http://img337.imageshack.us/img337/2130/kucetna.jpg
Ballota September 12th, 2010, 08:09 PM Interview za STV? :D
Asti Gospe September 12th, 2010, 08:12 PM Interview za STV? :D
Ipak sam ja medijska ličnost molim lijepo :D
Delmat September 12th, 2010, 08:14 PM Oli tu nebi triba ić produžetak domovinskog rata? :nuts:
Ballota September 12th, 2010, 08:15 PM Ipak sam ja medijska ličnost molim lijepo :D
A tako samozatajan.... :colgate:
Serafin September 12th, 2010, 08:19 PM "najenugodnije je voditi pregovore s crkvenom vlašću oni prijete paklom" :nuts:
Asti Gospe September 12th, 2010, 08:19 PM Oli tu nebi triba ić produžetak domovinskog rata? :nuts:
A u biti i to, al čini mi se po slici kuće da je malo niže nego je ikona telefona, ali uglavnom, tu negdi na tom potezu je.. Ili di je šoping centar ili produžetak ceste. U svakom slučaju dobro :cheers:
A tako samozatajan.... :colgate:
Moram malo :D
passat1717 September 12th, 2010, 08:21 PM Oli tu nebi triba ić produžetak domovinskog rata? :nuts:
Mene brine kuća točno gdje bi se trebali napraviti prvi metri Domovinskog rata prema mejašima, točno na početku nakon onog raskrižja se nalazi, sagrađena je ima godinu-dvije dana ... kao da nikakve veze nema sa produžetkom ulice (koji je koliko ja znam i u GUP-u) i poklapa se sa ovim projektom... tako da mi ne miriše na dobro :bash::bash::bash:
zoltan gera September 12th, 2010, 11:03 PM http://tulipangrupa.com/files/Moj%20Split%20-%2020091211.pdf Članak iz novina od 11. prosinca 2009. godine. Pronašao san ga na stranicama Tulipan grupe. Poprilično san uvjeren da još nije bia na ovoj temi.
U članku po meni ima dosta pozitivni i negativnih stvari. Negativno je to što novinarka piše o smanjenom obujmu projekta i kasnijim rokovima dovršetka, pogotovo ovog dijela oko POS-ovih stanova. Budući da je članak na stranicma Tulipan grupe, nekako mi se čini da i oni to indirektno priznaju. Al ok, recesija je, pa to nije ni čudno.
Veliki plus po meni je u tome što prvi put čujemo iz prve ruke priču ljudi koji tamo žive i koji su stvarno prodali kuće i zemljište. Znači da je doista zemljišta već i otkupljeno. A šta je najbitnije ljudi su zadovoljni sa cijenom koju su dobili i ne osjećaju se prevareno od strane investitora, što je često bio slučaj. Bar ovi ljudi koji se spominju u člaku.
Ovo je prva konkretna vijest u vezi ovog projekta, drago mi je da su se otkupila ta rugla od kuća.
Jedino šta mi se ne poklapa je izjava da ce se poceti raditi najkasnije u lipnju ove godine
gradski September 12th, 2010, 11:42 PM ^^ Hmmm...jedan od ovih šta su dali zemljište kaže kako se ranije intezivnije pregovaralo, a kako se sad čini da su odustali od svega osim od šoping-centra.
Kasnije, pak, u textu navode kako idu centar, poslovni toranj, hotel i stambene zgrade.
Pa ti sad budi pametan... :?
meni prijatelj živi u tim kućama priko kojih bi tribala ić ulica domovinskog rata i kaže da su oni od te zemlje odustali...
a bez ceste nema ni tornjeva, ni hotela, ni stanbenih zgrada... :ohno:
Mene brine kuća točno gdje bi se trebali napraviti prvi metri Domovinskog rata prema mejašima, točno na početku nakon onog raskrižja se nalazi, sagrađena je ima godinu-dvije dana ... kao da nikakve veze nema sa produžetkom ulice (koji je koliko ja znam i u GUP-u) i poklapa se sa ovim projektom... tako da mi ne miriše na dobro :bash::bash::bash:
da, o toj kući je se već pričalo na ovom forumu :bash:
Mislin da je to ova kuća
http://i49.tinypic.com/28ap2tf.jpg
Cape September 13th, 2010, 12:41 AM Vec san jednon napisa za tu kucu, informacija koju iman je da vlasnik ni ne pomislja na nikakvu prodaju!
Ja osobno mislim da cemo od ovog projekta dobit samo soping centar, ovo ostalo ne.
Delmat September 13th, 2010, 12:55 AM ^^ To su moji strahovi od početka.
Rojsman September 14th, 2010, 09:23 AM Vec san jednon napisa za tu kucu, informacija koju iman je da vlasnik ni ne pomislja na nikakvu prodaju!
Ma trebalo bi to ići na izvlaštenje zemljišta pošto je od javnog interesa. Samo kad grad ide nešto izvlastit treba sudu par godina dok recimo znam priču sa autocestom kad je prolazila kroz zagoru građevinari su odmah po sudskoj odluci mogli ući u posjed ako se postupak izvlaštenja nije gotov na sudu i isti se završi poslje. Samo kod nas grad naviše počima radit infrastrukturne projekte prije nego šta riješi imovinsko pravne odnose i tako se daje vitra u jedra raznin debilima zlajama, idiotima šušnjarama koji uz svoje "probleme" dobivaju redovit medijski prostor i podržavanje od zatucanog dijela javnosti.:bash::bash::bash:
Cape September 16th, 2010, 05:37 PM Mislin da ovo definitivno nije ista situacija kao sa Zlajon i ekipon, covik ima uredno sve dozvole i sagradija je novu, manje-vise lipu kucu, i sad bi ga ti izvlastija? Po kojoj osnovi? Tesko da je privatna investicija u poslovne zgrade i soping centar javni interes...
U principu problem je u drugom dijelu tvog posta kojeg potpisujen sto puta, grad, drzava i njihova nesposobnost!
Delmat September 16th, 2010, 05:44 PM Ako je ta kuća na trasi produžetka ulice Domovinsog rata onda to je javni interes.
Cape September 16th, 2010, 06:08 PM Da, ako je.
Ali u tom slucaju ko mu je dao gradjevinsku i lokacijsku dozvolu?
Rojsman September 17th, 2010, 12:52 PM Kum;)
Asti Gospe September 18th, 2010, 01:21 AM Danas san prolazija, i vidin da bager čisti (valjda) područje iza te zle kuće.
Isto tako, tamo di su makli cjevi, očišćen je prostor zapadno od toga, van ograde.. Znači između tog djela di su te sve cjevi bile, i onoga ograđenog porstora di su prije aute prodavali (kraj mosta).
Rabatajica September 18th, 2010, 08:29 AM http://tulipangrupa.com/files/Yachts%20magazine%20srpanj%202010.pdf
Asti Gospe September 18th, 2010, 11:01 AM Wooow... Predobro izgleda ovaj tower! Uf! I trg poprilično zadovoljava! :master:
ST_dasa September 19th, 2010, 11:30 PM aj molin vas neka neko pribaci slike i tekst iz ovog PDF-a, neće nikako da mi otvori.
Asti Gospe September 19th, 2010, 11:45 PM Barba Asti Gospe će: :cheers:
http://img178.imageshack.us/img178/3263/tulipan01.jpg
http://img96.imageshack.us/img96/2875/tulipan02.jpg
ST_dasa September 19th, 2010, 11:48 PM pa nema baš slika ovog poslovnog towera
al sve skupa fino fino
Sarcastic Saracen October 3rd, 2010, 08:10 PM A zakaj nitko ne komentira izgleda trgovačkog centra Mall of Split? Kaj nitko nije jučerašnji Jutarnji prolistao? Ima par slikica čitavog centra, na ovome pdf-u je samo jedna slikica atrija. Uz njega je neki stakleni toranj, al o njemu ništa ne piše, očito je druga faza.:lol: Piše da gradnja počinje u ovome kvartalu, a otvorenje je za dvije godine.
Sarcastic Saracen October 3rd, 2010, 08:29 PM A nu..........
http://img812.imageshack.us/img812/3817/scan0001v.jpg
http://img813.imageshack.us/img813/8407/scan0002r.jpg
MasonicStage™ October 3rd, 2010, 09:24 PM šanse za ovaj neboder su? :)
ZenonSP October 3rd, 2010, 09:33 PM Kaj nitko nije jučerašnji Jutarnji prolistao? Slobodna... tko cita normalan Jutarnji... :D Šalim se...
Slike i centar su Awesooooooooome
Sarcastic Saracen October 3rd, 2010, 09:45 PM Imaš pravo, Jutarnji je sranje, a tekst o centru im završava u pola rečenice i u pola riječi. Evo ovako; "Zabavni dio centra biti će kon- " i nakon toga ništa. Nikakvog nastavka ni na nekoj drugoj stranici.:lol:
Delmat October 3rd, 2010, 09:46 PM Pa ko čita jutarnji... :D
U svakon slučaju izgleda puno puno bolje nego CCO...
(sad će se ballota ponadat da ima svitleću fasadu :lol:)
fafafa2233 October 3rd, 2010, 10:20 PM šanse za ovaj neboder su? :)
nada umire posljednja :lol:
objektivno, nema šanse.
Ballota October 5th, 2010, 12:03 PM Otkrivamo što će se sve nalaziti u novom shopping centru na splitskim Mejašima
Na samom ulazu u Split, neposredno uz Vukovarsku ulicu, na križanju ulica Zbora narodne garde i Domovinskog rata, započet će gradnja trgovačkog centra najnovije generacije pod imenom Mall of Split. Investitor trgovačkog centra je konzorcij stranih ulagača, a developer i suinvestitor je Tulipan Grupa d.o.o. iz Splita.
Centar će imati 60.000 m2 površine za najam gdje će se, uz trgovačke prostore, nalaziti zabavni i ugostiteljski sadržaji od kojih možemo izdvojiti 11 kinodvorana, disco bowling, kasino, igraonicu na otvorenom i zatvorenom prostoru te brojne restorane i kafiće s krovnim terasama. Početak gradnje centra planiran je krajem 2010. godine, dok bi centar prve kupce trebao uslužiti krajem 2012. godine.
Prestižna njemačka tvrtka ECE Projektmanagement International, koja s ovim projektom ulazi na hrvatsko tržište je konzultant za projektiranje i upravitelj centra Mall of Split. ECE Projektmanagement International je europski lider u domeni razvoja i upravljanja trgovačkim centrima.
Iznimno velik interes brandova, kako domaćih, tako i internacionalnih, ukazuje na dobru popunjenost i u konačnici realizaciju projekta u planiranim terminima. Tvrtke poput Inditex Grupe koja je najavila svoj ulazak sa brendovima Zara, Bershka, Stradivarius, Pull and Bear, Massimo Dutti, te moguće čak i sa Zara Home konceptom, kao i Elipso, Intersport, Euroshop, Algoritam bookstore i mnogi drugi već su iskazali interes za ulazak u Mall of Split slanjem pisama namjere što već sada upućuje da će Mall of Split imati veliki uspjeh.
Emanuel Bakić, direktor odjela za poslovanje trgovačkim prostorima tvrtke CB Richard Ellis, izjavio je da unatoč ranoj fazi u kojoj se projekt nalazi, sidrišni najmoprimci su već osigurani, kako za trgovačke tako i za zabavne prostore.
„Iznimna nam je čast raditi na projektu Mall of Split, kako zbog samog koncepta centra, tako i zbog suradnje sa tvrtkom ECE Projektmanagement International koja sa ovim projektom ulazi na hrvatsko tržište”.
Hipermarket će se u centru prostirati na 4500 kvadrata, a iskazan je interes i započeti su pregovori sa članom NTL grupe kao tržišnim liderom u Splitsko-dalmatinskoj županiji.
Veliku važnost ima i zabavni dio centra, gdje je iskazan interes i započeti pregovori sa kinooperaterom, disco bowlingom, kao i dječjom igraonicom te kasinom. Zabavni dio centra biti će koncept otvoreno zatvorenog tipa koji će se protezati preko dvije etaže centra, sve do krovnih otvorenih terasa predviđenih za razna događanja (evente), promocije i noćni život. U sklopu tog dijela centra nalaziti će se i food court sa desetak „fast” i „slow food” restorana.
Obzirom na odličnu lokaciju i vidljivost, centar će biti pristupačan ne samo za stanovnike grada Splita, već i za cijelu regiju kojoj je i namijenjen.
Za ekskluzivnog agenta za najam trgovačkih prostora u centru izabrana je tvrtka CB Richard Ellis.
http://www.jutarnji.hr/mall-of-split--na-mejasima-uskoro-trgovacki-centar-najnovije-generacije/892331/
cimavica October 5th, 2010, 12:34 PM izgleda skroz dobro :cheers:
cak sta vise :banana:
fafafa2233 October 5th, 2010, 12:39 PM extra izgleda :master:
http://www.jutarnji.hr/multimedia/archive/00341/split_mall__oping__341320S1.jpg
http://www.jutarnji.hr/multimedia/dynamic/00341/split_mall__oping__341319S1.jpg
http://www.jutarnji.hr/multimedia/dynamic/00341/split_mall__oping__341318S1.jpg
http://www.jutarnji.hr/multimedia/dynamic/00341/split_mall__oping__341317S1.jpg
http://www.jutarnji.hr/multimedia/dynamic/00341/split_mall__oping__341316S1.jpg
^^ ovaj neboder je dio malla?
Asti Gospe October 5th, 2010, 12:57 PM Živili Mejaši!
ST_dasa October 5th, 2010, 01:42 PM SAV SAM SE OZNOJIO
mmm nadan se da će ovaj toranj niknit....17 etaža bez prizemlja, najvjerojatnije visine 1 ipo normalni kat po izgledu.....:cheers::cheers::cheers:
jedino mi centar na trećoj slici izgleda ka neka arapska tvrđava :lol:
gradski October 5th, 2010, 02:13 PM u yebote :master::master::master:
zoltan gera October 5th, 2010, 04:13 PM jeli se ovaj toranj uklapa u več postojeće rendere?
trebaju na mejašima napravit šta veće nebodere da preskoće pujanke da i oni tamo mogu vidit more
Delmat October 6th, 2010, 12:32 AM Ovo odlično izgleda ali bez tornja ipak samo prosječno.
El Diablo October 6th, 2010, 01:13 AM extra izgleda :master:
http://www.jutarnji.hr/multimedia/archive/00341/split_mall__oping__341320S1.jpg
^^ ovaj neboder je dio malla?
Neodvojivi. Isto kao ovaj neboder. :D
http://www.dbvent.hr/images/references/reference_img1_big_3.jpg
Delmat October 6th, 2010, 01:21 AM http://www.jutarnji.hr/multimedia/archive/00341/split_mall__oping__341320S1.jpg
Cesta ispod nadvožnjaka je nastavak Domovinskog rata?
Kanazir October 6th, 2010, 02:20 AM ja se nebi bunia da imamo spaladium s towerom i taj giga mall s towerom :D i jos par towerčina oko zaobilaznice :D
Rojsman October 6th, 2010, 08:48 AM Mene je stra da nebi ovi projekt osta na ovom mallu samo.
cimavica October 6th, 2010, 10:02 AM ja ne volin nebodere. Imala san otprilike 15 godina kad san uselila u neboder i to na 10 kat. Bila mi je sema gledat Split iz pticje perspektive, ali ne bi vise iz sljedecih razloga: kad nestane struje na visim katovima nema vode; (unasemu je bez pumpe dolazila samo do 7 kata), kad bubne potres na visim katovima se ginga samo tako, kad se liftovi pokvare nije lako nanoge pogotovo sa spizon, vise puti san skoro zakasnila na posal jer je u isto vrime bilo krcato svita koji ga je koristija, koji put san i zaglavila ili se lift proseja do drvarnice, ili zaustavija izmedju dva kata.
Ti problemi su prisutni u svin neboderima za stanovanje sa jednin ili dva lifta.
A da ne govorimo da su izuzetno opasni u slucaju pozara. Jedan takav san izbjegla za dlaku (ne u RH). Dica su se bila malo zaigrala i eksplodiralo je jedno auto, za njin drugih 4-5.
Iz zgrade se nije moglo izac. Liftovi se nisu mogli koristit. Stanari su skalama bizali prema krovu i sva srica da su mogli pric na krov susjednog ulaza i izac kroz stan zene koja je na ton krovu imala penthaus.
Serafin October 6th, 2010, 10:27 AM Ovo će bit poslovni neboder tako da sumnjan da ovo šta si ti nabrojala su većinom nedostaci stambenih nebodera koji se neće vrlo vjerojatno ni gradi više u Splitu.
Ja recimo obožavan poslovne nebodere i volia bi da se izgradi i ovaj na Mejašima i Spaladium tower u Lori i onaj Spalato business tower na Lokvama.
cimavica October 6th, 2010, 10:40 AM u poslovnim neboderima su prisutni svi ti problemi. Jesi ikad pokusa uvatit lift u vrime pauze ili dolaska i odlaska sa posla?
Totalna luda kuca...jedino sta spizu skovace ne triba gori-doli...
Poslovni neboder su najeftinije rjesenje za tvrtke ali ne i najugodnije za zaposlenike. A njih ko sljivi ;)
cimavica October 6th, 2010, 10:40 AM uffaf...dupli post :(
Delmat October 6th, 2010, 10:41 AM Ja živin na deveton katu.
Kad nestane struje, vode ima jer napravljena je nova pumpna stanica od vodovoda, a niti prije njene gradnje se nikad nije dogodilo da zbog nestanka struje nestane i vode.
U slučaju da se pokvari jedan lift, tu je drugi, a u slučaju potresa (jedanput u par godina) trese svugdi...
čimavice ubijaš me sa tin pesimizmon
cimavica October 6th, 2010, 10:45 AM Dalmat voda ovi od polozaja nebodera.
pesimizam...necu vise majke mi ;)
ovaj mall mi se puno svidja, ma doslovce puno. Odusevljama me vrt na krovu i mediteranska taraca i zelenilo na svakome kantunu, mala fontanica.
Zasto tako nasi arhitekti ne mogu projektirat :(
Rojsman October 6th, 2010, 11:49 AM Delmat ti imaš vode jer ti je vodosprema gori na vrh Visoke pa ima tlaka.
A što se tiće požara u našim neboderima izlaz na krov i je predviđen kao protupožarni put i izađe se na drugi portun. Oni neboderi šta nemaju 2 portuna imaju skale za bijeg.
Ballota October 6th, 2010, 12:17 PM Ja živin na deveton katu.
Kad nestane struje, vode ima jer napravljena je nova pumpna stanica od vodovoda, a niti prije njene gradnje se nikad nije dogodilo da zbog nestanka struje nestane i vode.
U slučaju da se pokvari jedan lift, tu je drugi, a u slučaju potresa (jedanput u par godina) trese svugdi...
čimavice ubijaš me sa tin pesimizmon
A stvaaaarno ono! :|
Nabroji 3-4 situacije koje se dogode jednom-dvaput godišnje, kao glavne argumente protiv nebodera. :|
Živim u neboderima skoro cili život i NIKAD nisan zaglavija u liftu. Ako se neki i pokvari, ima drugi, ka šta je Delmat reka.
A rasprava o potresima i požarima je sasvim bespredmetna. Kakvi vražji požari? Kad je iko u ovom gradu izgorija u zgradi? :nuts:
Da ne spominjem ove naše mlitave potrese koji malo zavibriraju svako godinu dana. Neeeeš ti traume. :lol:
A pritisak je sasvim u redu, čak i kad nestane struje...šta se također desi možda dvaput godišnje, na po ure. :cheers:
Kanazir October 6th, 2010, 12:21 PM ja san zivia na 10 katu, bilo mi je skroz ok, i nikad nisan ima problema oko guzve i sl. stvari... gore nabrojanih... al se slazem da bi stambenjaci tribali bit do 10ak katova... a poslovnjaci nikako ispod 10 :)
Rojsman October 6th, 2010, 12:47 PM Stambenjaci bi tribali bit do 20 katova a poslovnjaci više i to bar duplo :D
Ballota October 6th, 2010, 12:58 PM Stambenjaci bi tribali bit do 20 katova a poslovnjaci više i to bar duplo :D
Ali di je tu mediteranski ugođaj? Samo betoniraju naš lipi Split... :D
ilekkkeeon October 6th, 2010, 01:39 PM A stvaaaarno ono! :|
Nabroji 3-4 situacije koje se dogode jednom-dvaput godišnje, kao glavne argumente protiv nebodera. :|
Živim u neboderima skoro cili život i NIKAD nisan zaglavija u liftu. Ako se neki i pokvari, ima drugi, ka šta je Delmat reka.
A rasprava o potresima i požarima je sasvim bespredmetna. Kakvi vražji požari? Kad je iko u ovom gradu izgorija u zgradi? :nuts:
Da ne spominjem ove naše mlitave potrese koji malo zavibriraju svako godinu dana. Neeeeš ti traume. :lol:
A pritisak je sasvim u redu, čak i kad nestane struje...šta se također desi možda dvaput godišnje, na po ure. :cheers:
Lako je to reći nekome tko živi na Pujankama u stabilnim i masivnim zgradama, ali kad jedanput doživiš potres u "samostojećim" neboderima nije ti baš svejedno. Na 9. katu zgrada metar livo-metar desno se ljulja. :ohno:
ST_dasa October 6th, 2010, 01:50 PM to znači rijeka bi dobro naj...la u nekom srednjem potresu.
Sarcastic Saracen October 6th, 2010, 02:13 PM Samo treba napraviti kvalitetne nebodere, ništa više. Japan je zemlja s najviše potresa od kojih je dosta i razornih, a gradovi im puni neboderčina. I zato mi je glupo kad netko kao argument protiv nebodera uzima potrese, nemogućnost vatrogasne zaštite i podzemne vode. Dobro da se ne spominje i vjetar koji na visini od 100 metara puše jače nego na tlu.:nuts:
Kanazir October 6th, 2010, 03:06 PM Stambenjaci bi tribali bit do 20 katova a poslovnjaci više i to bar duplo :D
ja sam tia bit skroman, nema split (jos i oce li ikad imat) jaku ekonomiju (i sve sta ide s njom) da bi mu trebali poslovnjaci od 40ak katova...
cimavica October 6th, 2010, 05:51 PM Balotta ja ne volin nebodere, a ko voli nek izvoli :)
ilekkkeeon
Lako je to reći nekome tko živi na Pujankama u stabilnim i masivnim zgradama, ali kad jedanput doživiš potres u "samostojećim" neboderima nije ti baš svejedno. Na 9. katu zgrada metar livo-metar desno se ljulja.
ja se nisan bojala potresa, pogotovo kad smo priselili u neboder, jer su oni ono ka najsigurniji. Ali...tako je bilo samo do prvoga jacega potresa koji san osjetila. Crna Gora 1979. Nikad necu zaboravit to jutro. Bilo je nedilja oko 7,10. Ja san spavala. Mater ga je cula, digla se i isla u bratovu sobu koja je bila do njene. Njegov krevet je okotrlja na suprotni zid. (Yogi kreveti sa 2 noge i 2 kola).
Mene su probudili a ja san ispalila se da sta me bude da smo sigurni, a i da nismo nemore se utec. U medjuviremnu san dosla sebi i bija uzas stat u krevetu bespocno dok se ljuljas ka da si na brodu, a cili neboder skripi. Trajalo je obilatih 5 minuti. Nikat stat.
Zadnji potresi koji san dozivila u SPlitu su bili 1986-1987. Skoro godinu dana su trajali: Epicentar je bija oko Muca. Skoro svaki dan ih je bilo i to oko 3 ure kad san se vracala sa posla. Zaglavila i u liftu radi njega. Osjecaj je uzasan, ma koliko bija svjesan da je neboder sigurniji od obicnih kuca.
Ne virujen ni da je Japancima ugodno, ali bidni sta mogu.
Ili stat/radit u neboder ili ic na selo ili bit bogat i napravit vilu u predgradju. :)
cimavica October 6th, 2010, 06:05 PM Ballota
Ali di je tu mediteranski ugođaj? Samo betoniraju naš lipi Split...
tila bi rec dvi rici o betonizaciji. Nezna koji bi normalni covik moga bit protiv razvoja grada: prometnice, nove zgrade, trgovacki centri itd...
Ali svaki normalni covik bi triba bit protiv kad se te zgrade grade pregusto (kad izmedju zgrada nema prostora za zelenilo i kad susid susidu gleda u pjat);
neplanski (kad se usrid kvarta sa npr. obiteljskim kucama ili 4-erokatnicama digne ogromna zgradurina od 7-8 i vise katova jer je neki lokalni serif gradjevinar tu kupija zemlju i oce zaradit sta vise ne vodeci racuna o postojecin zgradama i izgledu kvarta;
kad nova zgradurina potpuno zatvori pogled onima iza nje. Ti stanovi gube na vridnosti jer sad umisto otvorenog pogleda imaju zidinu isprid nosa, nista ne vide osin neba;
kad se u centru grade nove zamjenske zgrade puno vecih gabarite nego one koje su bile itd.
Ovo kako se sad gradi u Splitu, i ne samo njemu, je strava.
I da. Split je na Mediteranu i to se ne smi zaboravit kod projektiranja. Ovaj novi Mall bi triba svima bit primjer kako nesto moze bit moderno ali u isto vrime i mediteranski toplo.
cimavica October 6th, 2010, 06:29 PM sitila se L'Aquile. Proslu godinu je bija potres koji je ucinija puno stete. Triba obnovit centar i izgradit potpuno nove kvartove.
Pratila san malo tu situaciju. Dakle, jedan dio arhitekata je tija porusit u centru sve zgrade bez umjetnicke vridnosti i napravit nove.
Narod se pobunija da oni hocedu svoj grad a ne neki novi sa kojin nemaju nikakve emotivne veze. Podrsku su dobili od svih koji se bave cuvanjen bastine i od jednog manjeg dila arhitekata. Centar ce se obnovit faksimilno, uklonit ce se sve zgrade koje su gradjene u vrime buma 70-tih godina i na njihovo misto ce se sagradit zgrade primjerenije povjesnoj jezgri.
Novi kvartovi ce se gradit na ekoloskim principima. Zgrade nece jedna drugoj cinit sjenu u bilo koju uru dana, sav promet i parkiralista su ispod zemlje a na povrsini parkovi i travnjaci itd. Uspila san izguglat malo slija:
http://media.panorama.it/media/foto/2009/05/18/4a1161bd48196_normal.jpg
http://media.panorama.it/media/foto/2009/05/18/4a11618d05885_normal.jpg
http://media.panorama.it/media/foto/2009/05/18/4a11619c049af_normal.jpg
http://media.panorama.it/media/foto/2009/05/18/4a1161b2e0686_normal.jpg
Ballota October 6th, 2010, 07:15 PM Vezano za potrese, samo da vas podsitim na posljedice svih velikih potresa. Proučite malo slike. Primjetit ćete kako su srušene sve kuće/zgrade od 2 do 5-6 katova, a da svi neboderi stoje. :)
tila bi rec dvi rici o betonizaciji. Nezna koji bi normalni covik moga bit protiv razvoja grada: prometnice, nove zgrade, trgovacki centri itd...
Ali svaki normalni covik bi triba bit protiv kad se te zgrade grade pregusto (kad izmedju zgrada nema prostora za zelenilo i kad susid susidu gleda u pjat);
neplanski (kad se usrid kvarta sa npr. obiteljskim kucama ili 4-erokatnicama digne ogromna zgradurina od 7-8 i vise katova jer je neki lokalni serif gradjevinar tu kupija zemlju i oce zaradit sta vise ne vodeci racuna o postojecin zgradama i izgledu kvarta;
kad nova zgradurina potpuno zatvori pogled onima iza nje. Ti stanovi gube na vridnosti jer sad umisto otvorenog pogleda imaju zidinu isprid nosa, nista ne vide osin neba;
kad se u centru grade nove zamjenske zgrade puno vecih gabarite nego one koje su bile itd.
Ovo kako se sad gradi u Splitu, i ne samo njemu, je strava.
I da. Split je na Mediteranu i to se ne smi zaboravit kod projektiranja. Ovaj novi Mall bi triba svima bit primjer kako nesto moze bit moderno ali u isto vrime i mediteranski toplo.
S ovin se slažen od riči do riči. :okay:
Meni su novi kvartovi, poput Žnjana, katastrofa!
Sve je nabijeno i nemoš disat. Jedva da ima IŠTA zelenila. Sad to usporedi sa jednim Pujankama ili čak puno starijim Plokitama. Nebo i zemlja. :cheers:
ilekkkeeon October 6th, 2010, 08:59 PM Vezano za potrese, samo da vas podsitim na posljedice svih velikih potresa. Proučite malo slike. Primjetit ćete kako su srušene sve kuće/zgrade od 2 do 5-6 katova, a da svi neboderi stoje. :)
Osim onih nebodera koji horizontalno leže :lol:, a primjete se jedino oni koji su preživjeli. Nije stvar visine hoće li nešto se srušit, već starosti (stari, neadekvatni materijali i gradnja), lošeg projektiranja (tipa onih što su projektirali Spaladium, 3LHD, pa im se umjetnička instalacija sasula jer znaju statiku i dinamiku :lol:) ili lopovluka (lošiji materijala prodanih kao odgovarajući, pogotovo neugradnje armaturne mreže, čest slučaj u primjerice Turskoj). A kako su neboderi većinom novije gradnje, vrlo često dobro ispitani i konstruirani tako ih manje ima u obliku građevinske šute.
I nisam govorio o sigurnosti ili stabilnosti, već o doživljaju kad se neboder ljulja. Nerealno, baš uznemirujuće.:ohno:
Delmat October 6th, 2010, 09:29 PM ^^ U većen broju slučajeva šta se neboder tijekon potresa više ljulja (do neke granice), znači da je elastičniji i da će podnit veće potrese. Kruti neboderi mogu manje potrese izdržat.
Naravno ovo nije pravilo ali u većini slučajeva je tako.
Kanazir October 6th, 2010, 10:59 PM ma ove naše socijalistične nebodere nebi ni armageddon srušija, to je kocket'na betona!!! neide to nigdi :)))
cimavica October 6th, 2010, 11:08 PM ma ove naše socijalistične nebodere nebi ni armageddon srušija, to je kocket'na betona!!! neide to nigdi :)))
kad je bija potres u Skoplju njihov jedini neboder je osta bez vecih ostecenja. Tako su mi rekli oni koji su bili u Skoplju par miseci nakon potresa.
cimavica October 6th, 2010, 11:34 PM Osim onih nebodera koji horizontalno leže :lol:, a primjete se jedino oni koji su preživjeli. Nije stvar visine hoće li nešto se srušit, već starosti (stari, neadekvatni materijali i gradnja), lošeg projektiranja .....
upravo tako. U L'Aquili su se srusile zgrade novije gradnje jer su umisto rijecnog salbuna koristili morski bez da ga operu. Korodira je armaturu. Studentski dom se srusija jer su ga nadogradili a temelji i stara konstrukcija nisu mogli izdrzat taj teret.
Stare zgrade su se srusile uglavnom jer su bile lose obnovljene. Isto ka i basilika S. Frane u Asisiju. Previse zeljeza je smanjilo elaticnost zgrada.
Ono malo misto koje je cilo sruseno je bilo izgradjeno na losem terenu.
Prije misec dana je bija potres na juznom otoku Novog Zelanda, 7,2 R. Srusile su se ili tesko ostetile stare kuce od matuni i sl.
Nove kuce od armiranog betona i tradicionalne od drva nisu pretrpili veca ostecenja. Imam tamo neku rodbinu.
Dvi ure nakon potresa su se vratili u kuce i chatali smo na FB.
A o nasin arhitektima je bolje da mucin. Dizajn je lipa stvar ali ako uz njega ne ide i funkcionalnost onda je bolje prosjecna ali funkcionalna zgrada :)
Prijateljici je arhitektica toliko lipo dizajnirala obnovu kuce da se zena uvalila u dugove i nakon 5 godina jos nije uspila dovrsit kucu, a lipo joj je rekla koliko love ima na raspolaganju. Sad zivi sa muzon i dicon u prizemlju jer nema love za dovrsit kat di su sobe.
Rabatajica October 7th, 2010, 02:44 PM Evo ih, Tulipanovci su izlistali sve ove trgovačke centre, zgrade i tornjeve na svojoj stranici, zajedno sa slikama, površinom i cijenom objekta.
http://tulipangrupa.com/poslovni.html - Dio objekata ima i pod - stanovi, poput ovoga Tulipan Tower Split, u kojemu poslovni prostori zauzimaju tek 30% površine dok se ostatak odnosi na stanove.
Bilo bi dobro, da netko tko se u to razumi, pribaci ove podatke i slike ode na forum.
Ballota October 7th, 2010, 03:01 PM Wooooaaa!! :banana:
Dakle, idemo redom. :)
Arcadia Residence (23 kata)
NLA: 829,70 m2
28 poslovnih prostora (trgovina)
Vrijednost investicije: 12,40 milijuna €
http://i56.tinypic.com/51ybdt.jpg
Tulipan Tower (22 kata)
NLA 3.688,4 m2
12 poslovnih prostora (uredi i trgovine)
Vrijednost investicije: 23,10 milijuna €
http://i51.tinypic.com/k0om14.jpg
Office Tower (28 katova)
NLA: 23.040 m2
Vrijednost investicije: 42,50 milijuna €
http://i56.tinypic.com/lvehw.jpg
http://i54.tinypic.com/2a7ixja.jpg
Hotel & Office Tower (32 kata)
NLA: 15.865 m2 - hotel 9.000 m2 & office 6.865 m2
Vrijednost investicije: 26,90 milijuna €
http://i53.tinypic.com/2jfc3n8.jpg
Terrace Homes (8 katova)
NLA: 2.812,38 m2
28 poslovnih prostora (trgovina)
Vrijednost investicije: 15,20 milijuna €
http://i53.tinypic.com/deu548.jpg
http://i55.tinypic.com/dlm79j.jpg
:master: :master: :master:
Ballota October 7th, 2010, 03:07 PM Samo su mi cifre malo čudno. Npr. toranj od 32 kata košta duplo manje od onog sa 28. :?
sesvecan October 7th, 2010, 03:41 PM Samo su mi cifre malo čudno. Npr. toranj od 32 kata košta duplo manje od onog sa 28. :?
sad ozbiljno imamo li uopce neke investore?
mislim sve je to lijepo, ali da budemo realni uz to sve bi sve splitski bdp poduplao.
kad vec nema vec poslovnog tornja u lori kamo li ova kopija rotterdama.
ali bit cu najsretnije ako se barem nesto od ovog izgradi.
damien37 October 7th, 2010, 03:43 PM Predobri su ovi tornjevi! Pravi City!!! Daj da i ja to doživim....
Sarcastic Saracen October 7th, 2010, 04:05 PM Samo su mi cifre malo čudno. Npr. toranj od 32 kata košta duplo manje od onog sa 28. :?
Ma ti si čudan.:lol: Uspoređuj im površine, a ne visinu.
MasonicStage™ October 7th, 2010, 04:46 PM eh, ovo je stvarno super, nema se šta reć :applause: :)
ali, ono zbog čega sam skeptičan su činjenice kojima nas je poučilo dosadašnje iskustvo...zašto bi split izgradio tako veliku količinu poslovnog prostora, kada ovako nešto (trenutno) ne može proći niti biti realizirano u Zagrebu, koji je ipak puno puno veći od Splita, ujedno i glavni grad i time nekakav centar za strane tvrtke i tako dalje.
ST_dasa October 7th, 2010, 04:59 PM Wooooaaa!! :banana:
Tulipan Tower (22 kata)
NLA 3.688,4 m2
12 poslovnih prostora (uredi i trgovine)
Vrijednost investicije: 23,10 milijuna €
http://i51.tinypic.com/k0om14.jpg
:dance:
Brko October 7th, 2010, 04:59 PM Pridružujem se čestitkama i držim vam palčeve da se sve ovo planirano uistinu i sagradi u idućih 10 godina!:okay:
Hrvatska se mora napokon probuditi i pokrenuti velike projekte. Znam da ovo mnogima iz naše gotovo beznadne perspektive izgleda samo kao lijepe želje, ali molim vas pogledajte malo dretve gradova u Slovačkoj! Tamo i duplo manji gradovi od Splita imaju nove poslovne nebodere koji su uspješno popunjeni i odlično posluju. Treba učiti od njih.:cheers:
ST_dasa October 7th, 2010, 05:04 PM ups, tija san stavit onaj veeeliki stakleni, ma dobar je i ovaj :cheers:
ma split ima potencijala i koliko god crno izgledala slika gradske ekonomije zbog brace i seke koji se vrte po medijima i ostalog političkog presera, činjenica je da split ide naprid. u npr. dugopolju se otvaraju misečno novi pogoni i slično, u splitu posluje puno uspješnih tvrtki koje djeluju u tiho,... sve će te tvrtke tribat HQ i di će nać bolji nego u novim sexy neboderima u ovako i onako regionalnom središtu dalmacije, pa čak i šire.
fafafa2233 October 7th, 2010, 05:05 PM :master:
da neko označi lokacije?
je da će sve ostat na papiru ali aj...
fafafa2233 October 7th, 2010, 05:08 PM ups, tija san stavit onaj veeeliki stakleni, ma dobar je i ovaj :cheers:
ma split ima potencijala i koliko god crno izgledala slika gradske ekonomije zbog brace i seke koji se vrte po medijima i ostalog političkog presera, činjenica je da split ide naprid. u npr. dugopolju se otvaraju misečno novi pogoni i slično, u splitu posluje puno uspješnih tvrtki koje djeluju u tiho,... sve će te tvrtke tribat HQ i di će nać bolji nego u novim sexy neboderima u ovako i onako regionalnom središtu dalmacije, pa čak i šire.
slažen se....
pa ko god prošeta gradon vidit će da stvari idu naprid. skoro na svakon koraku se nešto gradi ili obnavlja (naglasak na skoro :D )
odlično u usporedbi sa stanje prije 10ak godina. puno vrhunskih projekata je u planu, a ako se u dogledno vrime bar 30ak % ostvari bit će odlično :banana: :cheers:
ST_dasa October 7th, 2010, 05:09 PM je da će sve ostat na papiru ali aj...
NEĆEEEEEEEE:nono:
:gaah::gaah::gaah:
fafafa2233 October 7th, 2010, 05:12 PM NEĆEEEEEEEE:nono:
:gaah::gaah::gaah:
kad mi ne otvara link :ohno: bar copy/paste ako piše :)
Rabatajica October 7th, 2010, 05:27 PM Ako bolje proučite podatke o zgradama na njihovoj stranici, uvidit ćete da je većina površine u ovin zgradama rezervirana za stambeni prostor. Ako izuzmemo Ovu Arcadia residence i Terrace homes Split, koje su čisto stambene zgrade, ostaju nam 3 tornja. Od ta 3 tornja;
- Tulipan tower Split je većinom stambeni toranj (7276 m2 stambenog prostora naspram 3688 m2 poslovnog prostora)
- Hotel&Office Tower je kao što i naziv kaže hotel (hotel 9.000 m2 & office 6.865 m2)
- Office Tower je jedini isključivo poslovni toranj sa 23000 m2 poslovnoga prostora
Treba imati na umu da će dosta poslovnog prostora zauzeti kafići, trgovine i ostale stvari što se često nalaze na prvim etažama ovakvih stambeno poslovnih zgrada, tako da čak mislin da je realan i ovaj Office tower, gdje bi se moglo smjestiti dosta splitskih tvrtki. Ide im na ruku i to šta će grad sa svojom upravom zauzeti dosta prostora u onom budućem tornju u Lori. Ako uopće dođe do preseljenja gradske uprave, naravno.
Nek kvalitetno odrade marketing, odnosno nek postane stvar prestiža imat ured na mejašim (uz pristojnu cijenu) pa će te vidit kako će svatko, od odvjetničkih i arhitektonskih ureda do raznih drugih tvrtki preselit iz grada na periferiju
ST_dasa October 7th, 2010, 05:53 PM @rabatajica - dobro rečeno
mislin da je također najvažnije napomenit da ako se svi ovi projekti ZAISTA ostvare, stvorit će se veoma atraktivno područje grada di će daljnji investitori ulagat i širit urbani dio malo-po malo. koncentracija poslovnih prosotra na jednom mistu je odlična stvar - pogledajte kako je sada sa sveučilišnim kampusom. prije su faksevi bili razbacani po svuda i nastala je potreba za izgradjnom modernog i manje-više urbanog okoliša za studente di će sve bit blizu.
naravno, trtend širenja mejaša nije direktno u nadležnosti grada i države, ali tvrtke i investitori dobro znaju da je praktičnije ako ti je sve na jednom mistu. nastat će potreba za kongresnom dvoranom, novim poslovnim prostorima, ljudi će tražit stanove blizu radnog mista pa će procvitat i stambena izgradnja....
e sad, na gradu i državi je da omoguće otkup daljnjeg prostora, inaće neznan koja će sila izbrisat ona ružna okolna naselja.... :ohno:
Delmat October 7th, 2010, 06:18 PM Odlično, odlično, odlično! Nadan se da su projekti stvarno blizu realizacije :cheers:
p.s. Ballota, krivo brojiš katove. Naprimjer ode ih nema 23 nego 11 (odn. 12 sa apartmanon na vrhu)
Delmat October 7th, 2010, 06:31 PM Na stranici od jednog arhitektonskog studia iz Berlina koji je partner Tulipan grupe se može vidit ovo:
http://www.eikebeckerarchitekten.com/en/start.html
(architecture/urban planing)
Hotel & Office Tower
Client: Tulipan Grupa
Function: Urban Functions, Housing, Offices, Hotel, Trade
Competition 2009, 3rd prize
Completion: 2016
The Quarter called New Split is one of the largest inner-city building projects in Europe.
Following the role model of the European city, a new centre for Split is to be built here.
Dakle, to bi vjerojatno išlo na misto Končara
Kao i ovo šta je već napravljeno u Kaštelima
http://www.eikebeckerarchitekten.com/en/start.html
(architecture/trade)
ZenonSP October 7th, 2010, 06:33 PM Odlično, odlično, odlično! Nadan se da su projekti stvarno blizu realizacije :cheers:
p.s. Ballota, krivo brojiš katove. Naprimjer ode ih nema 23 nego 11 (odn. 12 sa apartmanon na vrhu)
Ma dobro balota broji!!!! Jel vidiš one male rupe između katova, e tu žive štrumfovi... dakle 23!
Delmat October 7th, 2010, 06:45 PM Ma dobro balota broji!!!! Jel vidiš one male rupe između katova, e tu žive štrumfovi... dakle 23!
e i dvi zgrade znači puta dva = 46 katova :D
Delmat October 7th, 2010, 06:55 PM Sa stranice arhitektonskog studia Porticus Damira Rake, mislin da ove slike nisu bile na forumu
http://www.arhitekt-damir-rako.hr/aktualno.html
http://i51.tinypic.com/2afd8bk.jpg
http://i55.tinypic.com/160915t.jpg
gradski October 7th, 2010, 07:08 PM Office Tower (28 katova)
NLA: 23.040 m2
Vrijednost investicije: 42,50 milijuna €
http://i56.tinypic.com/lvehw.jpg
http://i54.tinypic.com/2a7ixja.jpg
e to se zove elegancija :cheers:
:dance::dance:
Ballota October 7th, 2010, 08:40 PM ^^ Da! Taj mi je najlipši! :master:
Ma ti si čudan.:lol: Uspoređuj im površine, a ne visinu.
Ajme, je. U pravu si. Malo san se zajeba. :D
slažen se....
pa ko god prošeta gradon vidit će da stvari idu naprid. skoro na svakon koraku se nešto gradi ili obnavlja (naglasak na skoro :D )
odlično u usporedbi sa stanje prije 10ak godina. puno vrhunskih projekata je u planu, a ako se u dogledno vrime bar 30ak % ostvari bit će odlično :banana: :cheers:
Je je. Baš se osjeti neki optimizam. Bar ga ja osićan. :)
Odlično, odlično, odlično! Nadan se da su projekti stvarno blizu realizacije :cheers:
Je. U pravu si. Sad san skužija tek ove staklene ograde. Mislija san da su zasebni katovi. :cheers:
-------------------------------------
Ako se ovi tornjevi sagrade, zbilja mislim da će postat stvar prestiža tu imat svoje prostore. Ne brinite, ima u gradu dovoljno dobro stojećih firmi koje bi tu mogle uzet najam. Pomalo mi je žalosno vidit npr. neki jaki odvjetnički ured u oronulom neboderu, poput ureda Doris Košte koja je u Fabrisovom neboderu preko puta općine. Ono na ništa ne liči. :ohno:
A vidim i da je kvalitetno isplaniran udio poslovnog sadržaja u stambenom. Malo stanova, malo hotelskih soba, a onda malo poslovnih prostora. Siguran da bi se stanovi u tim tornjevim rasprodali tri miseca nakon početka gradnje. Ima u Splitu puno ljudi koji jednostavno nemaju di potrošit svoje pare. Pomalo komično, ali je istina. Treba nam jedan ovakav vrhunski prostor. :cheers:
Serafin October 7th, 2010, 08:51 PM Aaaaaaasti šta je ovo, koja je lipotica ovaj Office tower. Ajmeeee meniiii.
Ovo mora uspit jednostavno mora. Iako gledajući ove rendere ispada da će oni potaracat sve ove potelušice na tom dijelu Mejaša. I zato san malo skeptičan.
Ovaj Split Mall isto bi se triba počet gradit svaki tren jer već je 10 misec, a piše početak gradnje kraj 2010. A bagera nigdi.
Uglavnom mislin da bi se mogli ispunit poslovni prostori sa kafićima ili čak restoranima dole, poslovnice banaka pa onda gore odvjetnički uredi, računovodstvene i revizorske firme koji isto ima dosta i nalaze se po svakojakim stanovima itd.
Samo da krene :)
Sarcastic Saracen October 7th, 2010, 08:58 PM Ja se iskreno nadam da se ovakve privatne investicije odvijaju ciklički. Trenuitno se grade šoping centri koji se prije deset godina uopće nisu gradili, kao što se danas neboderi ne grade. Kada se za 3, 4 godine dovrše svi planirani šoping centri, oni se više neće graditi, pa će valjda red doći na poslovne nebodere. To bi trebao biti logično. Pa neće valjda za 4 godine stati sve privatne investicije?! Naravno da neće! Ne smiju! A nema više puno manevarskog prostora, zna se što fali. Poslovne zgrade!:banana:
Mordaunt-S October 7th, 2010, 09:27 PM Wooooaaa!! :banana:
:master: :master: :master:Čekaj da se dignem, pao sam na pod od šoka, treba mi cukara i vode da dođem sebi :uh:
Znači ako se ovo napravi, AKO SE OVO NAPRAVIIII!!!!!
Nemam riječi, prekrasno, fantastično, izvrsno :drool: :drool: :drool:
|
|