View Full Version : Nebuniile... nebunului VII
Pages :
[ 1]
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
Cosmin March 22nd, 2009, 01:30 PM Welcome to another installment of Nebuniile... nebunului.:lol:
Previous thread - Nebuniile... nebunului VI (http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=715406).
Fallen March 22nd, 2009, 01:40 PM :drunk:
Cosmin March 22nd, 2009, 03:40 PM This is why you're fat (http://thisiswhyyourefat.com/)
:puke:
nebunul March 22nd, 2009, 03:59 PM 5.Sunt de acord cu ceea ce spui in privinta sanselor de unire, dar nu din motivele pe care le prezinti tu. Cu toate astea, Tarile Romane s-au unit abia acum 150 de ani, iar ardelenii au dorit unirea desi au fost cuprinsi in Imperiul Austro-Ungar sute de ani. Ceea ce lipseste acum de o parte si de alta a Prutului este o elita care sa constientizeze necesitatea unirii
^^ cosstin ... este ... si lucreaza :) Integrarea Moldovei in Europa e chestiune de timp ... ONLY
nebunul March 22nd, 2009, 06:55 PM Mi se pare chiar OK tipa ...
zlr2lBAlnSA&feature=channel_page
HLRh7qat6x8&feature=channel_page
_B9o7VqQfBg&feature=channel_page
axj March 22nd, 2009, 07:30 PM Imagine you are a Moldavian. On New's Year Night tun on the TV with your family around. You have to choose between: Romanian TV channels, local Moldavian TV channels and Russian TV channels. The local ones I suppose don't have much of a chance because of lower production budgets. That leaves out the Romanian and Russian ones. They have to choose between vulgar, gypsified TV programming (manele anthem, etc) and almost as vulgar, non-gypsyfied Russian programming that reminds them of the "good old days".
What do you think any sane person would choose? Most Romanians don't understand that that in order to win the hearts and minds of the Moldavians they will have not only to shout patriotic discourses once or twice a year (1 dec), but wage a "cultural thug of war" with everyday fights. Romania must win the cultural war with Russia. I can't see that happening anytime soon. The Romanian culture is not compelling enough even for the romanians themselves; see the gypsy issue in the south and the transylvanian decentralization political fights in the north.
axj March 22nd, 2009, 07:41 PM I don't know which Romanian city is going to be the wealthiest 20 years for now. But one thing is for sure, the advantage that Bucharest had is going to diminish as it did continuously over the last 20 years. It's actually amazing that the Transylvanian region: sparsely populated, 800km across, no highways, lots of rural population, can even put a fight with Bucharest: a rich urbanized area, with a lot of administrative support money inflow, small, densely populated. Will any city replace Bucharest as the most wealthiest? I have no idea but the competition is going to be far closer than in the past.
tomis3 March 22nd, 2009, 07:42 PM Eu tot incerc sa va explic ca tiganizarea nu e intamplatoare. E foarte bine gandita si regizat.
Le Clerk March 22nd, 2009, 07:45 PM Imagine you are a Moldavian. On New's Year Night tun on the TV with your family around. You have to choose between: Romanian TV channels, local Moldavian TV channels and Russian TV channels. The local ones I suppose don't have much of a chance because of lower production budgets. That leaves out the Romanian and Russian ones. They have to choose between vulgar, gypsified TV programming (manele anthem, etc) and almost as vulgar, non-gypsyfied Russian programming that reminds them of the "good old days".
The attempts to ban the Romanian channels from Moldova strongly contradict you. And, please, you are gravely exagerrating and offending when saying that the Romanian channels are "gypsyfied". They are not in a percentage of 99%, even though there are some channels which broadcast manele. And a lot of shows are not as vulgar as you may think they are. Also, one has to bare in mind that the are 100+ central TV stations in Romania (both public and private), leaving aside the numerous local ones, so it is kinda hard not to find representation for the gypsies among those channels, as it ussually happens in most countries with certain sizeable minorities.
BTW: what's your nationality, if you do not mind me asking?
What do you think any sane person would choose? Most Romanians don't understand that that in order to win the hearts and minds of the Moldavians they will have not only to shout patriotic discourses once or twice a year (1 dec), but wage a "cultural thug of war" with everyday fights. Romania must win the cultural war with Russia. I can't see that happening anytime soon. The Romanian culture is not compelling enough even for the romanians themselves; see the gypsy issue in the south and the transylvanian decentralization political fights in the north.
Here you are right about the cultural war, but again you are wrong in the assumption that the Romanian culture is not compelling. The root of the culture is the language itself, which starts to take over any other cultural assumption.
Can you be more specific about the "gypsy issue in the south" and the "transilvanian decentralization fight", cause I fail to see them myself, as I am living in this country?
Le Clerk March 22nd, 2009, 07:48 PM I don't know which Romanian city is going to be the wealthiest 20 years for now. But one thing is for sure, the advantage that Bucharest had is going to diminish as it did continuously over the last 20 years. It's actually amazing that the Transylvanian region: sparsely populated, 800km across, no highways, lots of rural population, can even put a fight with Bucharest: a rich urbanized area, with a lot of administrative support money inflow, small, densely populated. Will any city replace Bucharest as the most wealthiest? I have no idea but the competition is going to be far closer than in the past.
There is no fight in between the Transilvanian region and Bucharest. Again, you are starting to become paranoid, and make us paranoid about your paranoia, as well. :nuts:
axj March 22nd, 2009, 07:59 PM You mean that there is no competition? :nuts: What is the point of this thread then? Ok, with data&stats.. but still.. :lol:
Le Clerk March 22nd, 2009, 08:02 PM You said there's a fight, and I say there isn't actually. I just corrected you. And no, we are not talking competition in between cities here, sorry if that dissapoints you. I think that has been set from the begining by Cosmin.
tomis3 March 22nd, 2009, 08:26 PM Cred ca v-am mai spus ca am un respect extraordinar pt politistii americani. Au o meserie foarte grea si foarte periculoasa.
3 Oakland cops killed, 1 critically injured; parolee slain in gunbattles
Three Oakland police officers were shot dead and one was gravely wounded Saturday in two separate shootings that began with a traffic stop of a parolee.
The gunman, Lovell Mixon, 27, of Oakland was fatally shot dead after police tracked him down to a nearby apartment.
"There's no such thing as a low-risk traffic stop," said a veteran firearms training instructor, one of dozens of law enforcement officers who gathered Saturday afternoon at Highland Hospital in Oakland. "There's only high-risk and/or the unknown."
The killings were among the deadliest shootings of police officers in California history. They deeply affected Oakland police officers, California Highway Patrol officers and Alameda County sheriff deputies. Many of them were also at Highland, hugging one another and wiping away tears of grief and shock.
http://www.mercurynews.com/ci_11970081?source=most_emailed
axj March 22nd, 2009, 08:30 PM Can you be more specific about the "gypsy issue in the south" and the "transilvanian decentralization fight", cause I fail to see them myself, as I am living in this country?
I was talking about the cultural stereotypes which Romania must fight to have any chance against Russia in the culture war. It doesn't matter if the majority of the TV programming is not gypsyfied or that the Romanians are not a "gypsyfied" people. As long as this is their image and this image is backed by readily available facts and urban folklore, why would the Moldavians want to associate themselves with the Romanians? The Romanians just don't understand what it takes to win Moldavia. As long as they will refuse opening their eyes and keep blaming everything on what happened 80 years ago: dodgy voice: "The Evil Russians took you away from your Mother Country! You must come back or else!". The wars of the present must not be fought with the tools of the past. Romania needs more modern tools, more cultural appreciation/influence outside its borders, in Europe if not the world at least, before it can even dream about getting back Moldavia. The Romanias can't even get their culture exported to the Balkans (supposedly the "playground" of Romania), except for a few lone businessmen in Rousse. :lol: Russia's cultural weight is just too much for Romania to handle so far. :bash:
Le Clerk March 22nd, 2009, 08:46 PM I was talking about the cultural stereotypes which Romania must fight to have any chance against Russia in the culture war. It doesn't matter if the majority of the TV programming is not gypsyfied or that the Romanians are not a "gypsyfied" people. As long as this is their image and this image is backed by readily available facts and urban folklore, why would the Moldavians want to associate themselves with the Romanians?
There is no such image in Romania proper, so you are wrong again. I myself watch media a lot, especially news channels, but also other TV stations, and I find them a lot if not overwhelmingly on the pattern of the western media.
However, the image of a "gypsified people" is indeed manipulated by certain medias abroad, especially in Moldova, by the Russian media there, but it's steadily losing ground and control, as a result of people there becoming more aware of such manipulation.
The Romanians just don't understand what it takes to win Moldavia. As long as they will refuse opening their eyes and keep blaming everything on what happened 80 years ago: dodgy voice: "The Evil Russians took you away from your Mother Country! You must come back or else!". The wars of the present must not be fought with the tools of the past. Romania needs more modern tools, more cultural appreciation/influence outside its borders, in Europe if not the world at least, before it can even dream about getting back Moldavia.
The problem in Romania as far as Moldova is concerned is that a serious part of the political class are inheritors of the communist party (and refuse to see any interest in Moldova) or have sometimes interests related to Russia. This is the biggest problem I can see now, and it's more a political fight rather than a cultural fight.
As far as "getting back Moldova" is concerned, it's more like Moldova is coming back to us...it's their right and their need to come back to us....we are not forcing that upon them...and it's probably going to happen a lot sooner than many may think...the political balance there is getting critically on the part of the genuine pro-romanian parties and the people there started to understand where their interests lie.
The Romanias can't even get their culture exported to the Balkans (supposedly the "playground" of Romania), except for a few lone businessmen in Rousse. :lol: Russia's cultural weight is just too much for Romania to handle so far. :bash:
Romania doesn't want its culture "exported" to the Balkans. It's not like Romania has a "governmental" programme to do that. You are becoming paranoid again here. What would be the need for that?
However, there is music that goes in the Blakans, and not the type of music you would expect....rather very "westernized" music (and to Poland, as we learned recently). On the other hand, Romania does export a lot of culture to the west, which is really important.
Other than that, Romania and more specifically Bucharest is indeed the management hub for many businesses, especially international businesses accross the Balkans,and that's the only thing that matters to Romania.
Again, what's your nationality? I'd like to know so that we can be transparent one to the other. So please answer.
Cosmin March 22nd, 2009, 08:51 PM Cred ca v-am mai spus ca am un respect extraordinar pt politistii americani. Au o meserie foarte grea si foarte periculoasa.
RIP.:ohno: So many officers dead for one lame-ass punk.:bash:
axj March 22nd, 2009, 09:13 PM I am a former Romanian. My Romanian writing skills are not very good. :ohno:
Du'Myth March 22nd, 2009, 09:13 PM Ne pense toi pas si il serait l'argent il serait contruit peut-etre des skyscrapers ? je parle de municipalite et les investisseurs ( scuza-mi franceza )
De ce folosesti o limba pe care tu insusi consideri ca nu o stapanesti prin faptul ca-ti ceri scuze, cand cunosti romana (si engleza, pentru faptul ca este admisa ca strainii sa poata intelege). Daca ai fi fost in sectiunea frantuzeasca as fi inteles, dar aici? Ple-plu-plu-pla-pli?
Figuri... :toilet:
Cosmin March 22nd, 2009, 09:17 PM What do you mean by "former Romanian"? Don't you still have Romanian citizenship?
laur2007laur March 22nd, 2009, 09:17 PM ca sa se simta si el mai ok folosind franceza , ce figuri ???
din ce nimicuri apar discutii .
tomis3 March 22nd, 2009, 09:19 PM I am a former Romanian. My Romanian writing skills are not very good. :ohno:
former??? :lol:
Le Clerk March 22nd, 2009, 09:19 PM We don't bash "former Romanians" for their writing skills, we correct them and ecourage to use Romanian, if they are willing to. Tomis is one example, left the country a long time ago, but writes Romanian very well.
BTW: why "former Romanian". Nu te mai consideri roman sau nu mai ai cetatenie romana?
SCUZE: pana am scris eu, au pus altii aceeasi intrebare. :cheers:
Du'Myth March 22nd, 2009, 09:21 PM Era o observatie de natura constructiva pentru identitatea ta. Ca vrei sa o accepti sau mai putin e problema ta, nu a mea.
Limba principala a threadului romanesc este romana. Secundara - engleza.
MihaiMedias March 22nd, 2009, 09:23 PM ca sa se simta si el mai ok folosind franceza , ce figuri ???
din ce nimicuri apar discutii .
Hai ca eu n-am vazut nici o figura... sa stii Romania pierde traditia sa de francofonie, mie chiar imi place sa se mai "riste" cineva la limba lui Moliere (care e chiar scris pe ateneu am vazut anul trecut). Aproape jumatatea din orasul vechi a fost construit de arhitecti francezi sau romani care o studiat in franta...
tomis3 March 22nd, 2009, 09:24 PM We don't bash "former Romanians" for their writing skills, we correct them and ecourage to use Romanian, if they are willing to. Tomis is one example, left the country a long time ago, but writes Romanian very well.
BTW: why "former Romanian". Nu te mai consideri roman sau nu mai ai cetatenie romana?
SCUZE: pana am scris eu, au pus altii aceeasi intrebare. :cheers:
I have exactly one year and one trimester of Romanian schooling.
Le Clerk March 22nd, 2009, 09:25 PM I have exactly one year and one trimester of Romanian schooling.
You write 100% correct grammar. How did you do it? I assume you had some basic knowledge before? Or you're just a good student? :D
axj March 22nd, 2009, 09:28 PM The major problem with writing in Romanian is that I lack modern terminology/neologisms/idioms. And it would take too much mental effort to translate my thoughts to Romanian anyway.
Le Clerk March 22nd, 2009, 09:31 PM The language did not change very much in the last 100 years, unless you're older than that. :jk:
You can use Romanian here and I guarantee you nobody will laugh at you. :)
tomis3 March 22nd, 2009, 09:33 PM You write 100% correct grammar. How did you do it? I assume you had some basic knowledge before? Or you're just a good student? :D
Romanian is my mother tongue and the only language I spoke until the age of 9. Even after moving to the US, we always spoke Romanian in the family. I also have Romanian friends (many of them students) a Romanian wife and I have visited Romania a few times since '89. I've also taken an active interest in developing my language skills; I visit the Dex Online (http://dexonline.ro/) and the Verix (http://www.verbix.com/languages/romanian.shtml)online conjugator sites regularly.
Du'Myth March 22nd, 2009, 09:34 PM Mihai, pe tine nu mi-am permis sa te corectez pentru ca stiu ce inseamna sa traiesti intr-o tara straina si sa nu ai posibilitatea sa practici limba romana. Sunt erori admisibile pentru ca sunt "artefacte" involuntare, sa le spunem asa. Si mie mi s-au intamplat.
Lui Laur i-am facut o observatie pentru ca a fost efectiv o figura din punctul meu de vedere (sa nu-mi spui ca Ploiestiul e in Franta!?).
Vrei sa-ti arat ca daca ma duc pe sectiunea frantuzeasca si incep sa vorbesc englezeste cu condimente romanesti ma aleg cu injuraturi? Sa nu-mi spui ca nu cunosti orgoliul frantuzesc, doar traiesti acolo. Daca tot vorbim de orgoliu, nu mi se pare eronat ca orgoliul meu de roman sa reactioneze cand vad pe un thread romanesc fle-fle-figuri.
Ca doriti sa intelegeti bine, ca nu, iarasi bine, viata merge inainte. Este simplu.
Cosmin March 22nd, 2009, 09:36 PM As long as he uses a language of international circulation, especially English, French, Spanish or Italian I see no problem.
And I have to correct you, Du'Myth, the main language of this forum (by frequency of use) and consequently this thread is English. Romanian is secondary. What you choose to use it's entirely your call though.
Usage frequency aside, this RO section is actually bilingual.:)
axj March 22nd, 2009, 09:38 PM All I have to do is to wait a few more years until Romanian is officially replaced by Romglish. :lol:
Le Clerk March 22nd, 2009, 09:40 PM Romanian is my mother tongue and the only language I spoke until the age of 9. Even after moving to the US, we always spoke Romanian in the family. I also have Romanian friends (many of them students) a Romanian wife and I have visited Romania a few times since '89. I've also taken an active interest in developing my language skills; I visit the Dex Online (http://dexonline.ro/) and the Verix (http://www.verbix.com/languages/romanian.shtml)online conjugator sites regularly.
That's really impressive...your keen interest in learning Romanian even though you don't need it from a practical perspective. I am really impressed by that. :applause:
BTW; If you think it would be of interest to you, we could open a thread about Romanian language. I think we could all learn interesting stuff. :)
MihaiMedias March 22nd, 2009, 09:42 PM Mihai, pe tine nu mi-am permis sa te corectez pentru ca stiu ce inseamna sa traiesti intr-o tara straina si sa nu ai posibilitatea sa practici limba romana. Sunt erori admisibile pentru ca sunt "artefacte" involuntare, sa le spunem asa. Si mie mi s-au intamplat.
Lui Laur i-am facut o observatie pentru ca a fost efectiv o figura din punctul meu de vedere (sa nu-mi spui ca Ploiestiul e in Franta!?).
Vrei sa-ti arat ca daca ma duc pe sectiunea frantuzeasca si incep sa vorbesc englezeste cu condimente romanesti ma aleg cu injuraturi? Sa nu-mi spui ca nu cunosti orgoliul frantuzesc, doar traiesti acolo. Daca tot vorbim de orgoliu, nu mi se pare eronat ca orgoliul meu de roman sa reactioneze cand vad pe un thread romanesc fle-fle-figuri.
Ca doriti sa intelegi bine, ca nu, iarasi bine, viata merge inainte. Este simplu.
Sunt de acord cu tine, cu faptul ca thredul este in Romana-Engleza, pentru ca toata lumea utilizaza aceasta limba international (adica sunt mai multi care vorbesc chinezeste de fapt, dar...). Dar in contextul asta se adresa Laur un pic personal la mine, era asa de vorba, acuma hai sa nu ne certam pentru asa ceva... Sa pastram energia noastra pentru ceva mai constructiv.
Si daca fac niste greseli, mi ar chiar place sa fiu corectat. Pentru ca limba "ardeleneasca" de fapt ;) am invatat-o oral, pentru ca am plecat cind eram inca la gradinita, si numai translatez la scris.... Cu greseli presupun.
axj March 22nd, 2009, 09:42 PM I have read recently about the "Golul guvernului".
Le Clerk March 22nd, 2009, 09:43 PM All I have to do is to wait a few more years until Romanian is officially replaced by Romglish. :lol:
That'd sounds horrible IMO. Romglish, that is.
Chiar nu intelegi limba romana deloc? Asta chiar nu pot sa cred?
BTW: where have you been born?
Le Clerk March 22nd, 2009, 09:44 PM I have read recently about the "Golul guvernului".
Golul? Link?
Du'Myth March 22nd, 2009, 09:50 PM Holy $&Ł%!! Cum a ajuns postul meu pe nebuniile 7 ??
Cosmin, tu esti!? :lol:
MihaiMedias March 22nd, 2009, 09:52 PM asa cred si eu ;)
Apai avem un moderator cum se cade! Nu gluma Hop Top!
Cosmin March 22nd, 2009, 09:52 PM The Mod works in mysterious ways.:lol:
Da, eu l-am mutat ca sa nu mai fim off-topic acolo, pe P&C, si pentru ca si aici e o discutie paralela despre limba.:cheers:
tomis3 March 22nd, 2009, 09:53 PM That's really impressive...your keen interest in learning Romanian even though you don't need it from a practical perspective. I am really impressed by that. :applause:
BTW; If you think it would be of interest to you, we could open a thread about Romanian language. I think we could all learn interesting stuff. :)
When I was young, my parents pressured me to speak correctly but as I got older and became more observant, I realized that I didn't want to sound like those Romanians who mangle the language. Btw...I hate romglish...It's becoming pretty common among Romanians in the US (at least among a certain group) and I can't stand the sound of it.
Anyway (I'm showing by snobbism)...the skill I'm most proud of is that I can speak both English and Romanian without an accent. I could be a spy. :)
axj March 22nd, 2009, 09:54 PM Sorry, I was partially wrong. It was about "Golul de finantare": http://www.bursa.ro/on-line/s=banci_asigurari&articol=45230&editie_precedenta=2009-02-20.html
I don't like Romglish either except for when the neologisms fit nicely in the existing language structure.
axj March 22nd, 2009, 09:56 PM Here is a good blogpost that google found on this issue: http://tribulatii.weblog.ro/2006-06-25/89141/3--Do-you-speak-Romglish%3F.html
Le Clerk March 22nd, 2009, 09:59 PM When I was young, my parents pressured me to speak correctly but as I got older and became more observant, I realized that I didn't want to sound like those Romanians who mangle the language. Btw...I hate romglish...It's becoming pretty common among Romanians in the US (at least among a certain group) and I can't stand the sound of it.
Anyway (I'm showing by snobbism)...the skill I'm most proud of is that I can speak both English and Romanian without an accent. I could be a spy. :)
I've heard Romglish in Canada and sounds bad indeed. But I can also understand those who speak it. It's becoming hard with years to find the precise Romanian word, and people ussually shift to thinking in English after some years in N America.
How many years you have been in the US? If you don't have an accent when speaking Romanian after that many years, you're really a good self learner. :okay:
tomis3 March 22nd, 2009, 10:00 PM I've heard Romglish in Canada and sounds bad indeed. But I can also understand those who speak it. It's becoming hard with years to find the precise Romanian word, and people ussually shift to thinking in English after some years in N America.
How many years you have been in the US? If you don't have an accent when speaking Romanian after that many years, you're really a good self learner. :okay:
Since June '87.
Claudiopolis March 22nd, 2009, 10:01 PM All I have to do is to wait a few more years until Romanian is officially replaced by Romglish. :lol:
If such a disaster would ever happen then it won't come alone. There's also RoItaliana and RoSpaniola at our door.
Cosmin March 22nd, 2009, 10:04 PM Here is a good blogpost that google found on this issue: http://tribulatii.weblog.ro/2006-06-25/89141/3--Do-you-speak-Romglish%3F.html
I agree 100% with that post. Sunt 100% de acord cu postarea aia.:cheers:
tomis3 March 22nd, 2009, 10:05 PM If such a disaster would ever happen then it won't come alone. There's also RoItaliana and RoSpaniola at our door.
We could be like Switzerland....but without the developed economy and inherent good taste.
Le Clerk March 22nd, 2009, 10:09 PM Since June '87.
You are close to my age. I just did the maths. :okay:
I think it'd be a good idea to ask Romanians in the forum to tell their age interval. Somethin like 10-19, 20-29, etc. Just for fun. :D
Cosmin March 22nd, 2009, 10:13 PM I think it's a good idea to ask Romanian forumers a lot of questions, including asking them to write their location (god damn it!:rant:), but I think most of them don't want to answer.:lol:
laur2007laur March 22nd, 2009, 10:57 PM Sunt de acord cu tine, cu faptul ca thredul este in Romana-Engleza, pentru ca toata lumea utilizaza aceasta limba international (adica sunt mai multi care vorbesc chinezeste de fapt, dar...). Dar in contextul asta se adresa Laur un pic personal la mine, era asa de vorba, acuma hai sa nu ne certam pentru asa ceva... Sa pastram energia noastra pentru ceva mai constructiv.
Si daca fac niste greseli, mi ar chiar place sa fiu corectat. Pentru ca limba "ardeleneasca" de fapt ;) am invatat-o oral, pentru ca am plecat cind eram inca la gradinita, si numai translatez la scris.... Cu greseli presupun.
ma bucur ca ai inteles esenta mesajului scris in franceza :d si motivul pentru care am si folosit aceasta limba.
cat pentru tine Du'Myth , nu pot decat sa deduc faptul ca ai avut probabil de-a lungul timpului , stiu si eu , vreo experienta neplacuta cu vreun conational , care folosea gresit limba , cu frantuzisme , anglicanisme ; cand o dadea pe engleza , 2-3 cuvinte in romana si apoi stiu eu ce alta limba. vad zilnic astfel de cazuri . mai ales la tv , cand mai apare vreun pitiponc/pitipoanca .
nu . stai calm . in vocabular meu 99,5% ro , 0,48 % engleza, si cate 0,01 % pentru multumesc in franceza si germana .
o seara cat mai buna :cheers:
tomis3 March 23rd, 2009, 04:55 AM Skip the first two minutes or so
m4QbWoVdVj8
toxicduck March 23rd, 2009, 08:33 AM :) A inceput, yesmenii lui Basescu sunt pe metereze deja. Ce imi place este ca Cezar Preda il acuza pe Crin Antonescu ca ar fi "anti-parlamentar" :lol:
TRU şi Cristian Preda, intelectualii lui Băsescu, îl rup pe Crin petală cu petală: „Anti-parlamentar, obsedat de propria figură, vorbeşte înaripat de prost...” (http://www.gandul.info/politica/tru-si-cristian-preda-intelectualii-lui-basescu-il-rup-pe-crin-petala-cu-petala-anti-parlamentar-obsedat-de-propria-figura-vorbeste-inaripat-de-prost.html?3928;4071332)
toxicduck March 23rd, 2009, 12:01 PM Ying-Yang Twins on Cribs - A Translation
TFa6Yf-sCQ4
Cosmin March 23rd, 2009, 12:46 PM Ar trebui ca MTV sa traduca toate episoadele.:puke:
And this is my clothes.
[sigh...]
:rofl:
Le Clerk March 23rd, 2009, 12:52 PM :) A inceput, yesmenii lui Basescu sunt pe metereze deja. Ce imi place este ca Cezar Preda il acuza pe Crin Antonescu ca ar fi "anti-parlamentar" :lol:
TRU şi Cristian Preda, intelectualii lui Băsescu, îl rup pe Crin petală cu petală: „Anti-parlamentar, obsedat de propria figură, vorbeşte înaripat de prost...” (http://www.gandul.info/politica/tru-si-cristian-preda-intelectualii-lui-basescu-il-rup-pe-crin-petala-cu-petala-anti-parlamentar-obsedat-de-propria-figura-vorbeste-inaripat-de-prost.html?3928;4071332)
Lasand politica la o parte, tre' sa recunosti ca TRU e un bun scriitor (care nu trebuie sa foloseasca limbajul suburban ca sa ironizeze politicienii, asa cum fac multi alti jurnalisti):
cacofonie ramificată după puterile vorbitorului
Crinomania s-a născut din nimic. [...] Nu e nici o deosebire între publicitatea tv care proclamă apariţia detergentului suprem şi campania care anunţă apatiţia detergentului verbal care va curăţa România de Băsescu
Crinolatrii au un singur argument şi îl repetă la nesfărşit: Crin Antonescu vorbeşte altfel . Într-adevăr, Antonescu vorbeşte diferit dar tocmai asta e problema. Vorbeşte înaripat de prost şi fără să aibă ceva de spus
:okay:
nebunul March 23rd, 2009, 01:00 PM Crin Antonescu vorbeşte diferit dar tocmai asta e problema. Vorbeşte înaripat de prost şi fără să aibă ceva de spus
Recunosc ca nu m-a impresionat :nuts:
ZOQnyHZbStE
nebunul March 23rd, 2009, 01:11 PM Cred ca e o greseala sa ii acorzi lui Berceanu prezumtia de rationalitate...
My job to say the truth: e un i m b e c i l
http://www.ziare.com/Radu_Berceanu_desfiinteaza_un_tren_din_sase-697934.html
Am si ajutoare ... la comentarii
2 montezuma 23-Mar-2009 12:01
spaga
s-a ajuns aici din cauza controlorilor spagari, toleranti pana la nesimtire cu blatistii. nu exista tren cu care sa nu calatoreasca blatisti (inclusiv rapid si ic, nu mai vorbesc de accelerate si personale unde peste 60% din calatori sunt blatisti).
se intampla de foarte multe ori ca blatistii sa ocupe locurile calatorilor cu bilet sau ale abonatilor iar controlorii nu iau masuri.
in fiecare tren trebuie suportati rromii, muncitorii in constructii, cersetorii samd, toti nespalati si imputiti, care circula fara bilet si carora controlorii nu le fac nimic (de frica spun ei, din nepasare spun eu)
PaulFCB March 23rd, 2009, 01:39 PM Mai e si fear factor aici, intradevar cand ai un accelerat 350% plin practic cu toate biletele cumparate oricum ai avea curajul sa dai amenzi la 250% din capacitatea trenului? E destul sa-l legitimezi pe unul si sa iti dea cu tot cu statia in cap daca chemi la prima jandarmeria. Asa cand e un tren si sunt cativa, mi se pare normal sa-ti mai tragi si tu o suma de bani cand trenul e 70% gol, de ce nu pana la urma? Adica poate omul mai are si o familie, nu zic de aia in personal de isi i-au zilnic 10.000 de la fiecare navetist ( acolo mai mult ii ajuta pe dansii, care totusi sunt amarati probabil si un abonament i-ar seca daca exista asa ceva ), zic de aia care mai prind studenti ca se duc la munte/mare.
nebunul March 23rd, 2009, 02:08 PM Te rog fa-mi o favoare ... sterge aberatia asta ^^ :lol: Mersi!
toxicduck March 23rd, 2009, 02:41 PM Nu imi place TRU, nici ca scriitor, nici ca analist politic. M-a distrat un articol de blog care nu a trecut prin peria corectorilor de la Cotidianul in care a facut o multime de greseli de neiertat pentru unu cu ifosele lui. Era unul la comentarii care l-a tot corectat si, semn ca TRU citeste comentariile, greselile erau corectate tacit pe masura ce i le dezvaluia tipul (cineva foarte malitios, de altfel), fara nici macar o nota ca s-au facut editari.
Acum, TRU si Cristian Preda uita ca ceea ce ii imputa lui Antonescu i se potriveste chiar mai mult lui Basescu. Sa nu uitam cum TRU o ridica in slavi pe fiica Presedintelui, iar daca si Baseasca e demna de admiratie... Omul nu a zis nimic de Basescolatrie (nu stiu de unde li s-a parut lor ca lui Crin Antonescu ii sta presa la picioare, probabil li s-a parut ca s-a acordat prea multa atentie congreslui PNL si invingatorului in alegerile interne, chiar nu-mi dau seama), uita cum declama ca un trepadus ordinar ce este ca Basescu este vital politicii romanesti, ca este cel mai bun si mai intelept dintre traci etc, se ia de discursul lui Antonescu, care departe de a fi perfect este infinit mai bun decat al lui Basescu. Se ia de continutul lui, fara sa sesizeze ca maestrul in a nu spune nimic e la Cotroceni bine mersi, dupa "cercurile de interese", oligarhii, 322 si alte balarii. Nu stiu cand i s-a plasturat lui Basescu eticheta de mare orator, insa e cat se poate de clar ca nu e nici macar un orator mediocru, doar un mecanic mototolind propozitiile alea simpliste, monoton si apasat. Ce sa mai spun de discursul lui Basescu de dinainte de 2000, nu stiu cati dintre voi au avut curiozitatea sa caute sa vada cum vorbea Basescu pe atunci. Ati Macar Antonescu mai incearca ceva pe ici pe colo. Ah, si daca nu ati obsevat toti, se recicleaza aceleasi rahaturi care se spuneau despre Tariceanu, pentru ca pe oameni nu ii duce capul sa inventeze altceva. Probabil cred ca va functiona din nou galusca si s-ar putea sa aiba dreptate, eu sper sa nu.
laur2007laur March 23rd, 2009, 03:12 PM lu asta ii zic TRU` ca e emokid ?:))):nuts::nuts::lol::lol::lol::lol:
glumesc:d
Du'Myth March 23rd, 2009, 03:20 PM ma bucur ca ai inteles esenta mesajului scris in franceza :d si motivul pentru care am si folosit aceasta limba.
cat pentru tine Du'Myth , nu pot decat sa deduc faptul ca ai avut probabil de-a lungul timpului , stiu si eu , vreo experienta neplacuta cu vreun conational , care folosea gresit limba , cu frantuzisme , anglicanisme ; cand o dadea pe engleza , 2-3 cuvinte in romana si apoi stiu eu ce alta limba. vad zilnic astfel de cazuri . mai ales la tv , cand mai apare vreun pitiponc/pitipoanca .
nu . stai calm . in vocabular meu 99,5% ro , 0,48 % engleza, si cate 0,01 % pentru multumesc in franceza si germana .
o seara cat mai buna :cheers:
Am avut, am si voi avea probleme cu toti conationalii care nu-mi (implicit nu-si) respecta limba in mod voluntar, tu inclusiv. Ai spus intr-un post anterior ceva de genul "sa se simta si el bine ca vorbesc in franceza"... Sa-ti reamintesc ca Mihai este roman, nu francez.
Din punct de vedere psihologic este interesant totusi ca ai considerat limba franceza o punte de familiaritate intre tine si Mihai, nu in romana; tocmai de aceea ti-am facut o observatie ce tine de identitatea ta.
Vezi cazul Tomis (profit de ocazia asta sa te aplaud Tomis pentru ca ai dat dovada de caracter :applause: ).
Repet, ca vrei sa o accepti sau nu este problema ta, eu mi-am facut "datoria" intr-a-ti reaminti ca esti roman si in Romania se vorbeste limba romana, nu franceza remuscata.
P.S: Nu sunt o persoana conservatoare in sensul clasic al cuvantului, ci conservator -deci valorizator- al frumosului, iar limba romana este o limba frumoasa. Nu-mi pari a fi o persoana irezonabila, deci gandeste-te.
MihaiMedias March 23rd, 2009, 03:42 PM Pentru a ocolii un pic aceasta cearta, intr-adevar limba romana este foarte frumoasa, sper s-o invat si la copii mei, care o sa fie probabil francezi dupa turnura actuala ;) chiar daca se mai zice (nu mai stiu unde am citit-o) ca vocabularul este destul de slab pe langa alte limbi, parca ar fii "job-ul" Academiei romane s-o imbogatiasca nu?
laur2007laur March 23rd, 2009, 03:47 PM @ Du'Myth : imi vorbesti de parca ti-as fi scris in maghiara . atunci chiar te-as fi inteles.
eu unul am terminat discutia asta . ma rog , "discutie " . daca era asa grav probabil mi-ar fi spus mai multi .
salut! si o zi buna :)
tomis3 March 23rd, 2009, 03:58 PM Ying-Yang Twins on Cribs - A Translation
TFa6Yf-sCQ4
The Ying-Yang Twins.....or as I like to call them...my neighbors.
tomis3 March 23rd, 2009, 04:01 PM lu asta ii zic TRU` ca e emokid ?:))):nuts::nuts::lol::lol::lol::lol:
glumesc:d
TRU is the poor man's CTP.
toxicduck March 23rd, 2009, 04:12 PM Pentru a ocolii un pic aceasta cearta, intr-adevar limba romana este foarte frumoasa, sper s-o invat si la copii mei, care o sa fie probabil francezi dupa turnura actuala ;) chiar daca se mai zice (nu mai stiu unde am citit-o) ca vocabularul este destul de slab pe langa alte limbi, parca ar fii "job-ul" Academiei romane s-o imbogatiasca nu?
Vocabularul slab? Limba romana are vreo 200000 de cuvinte. (97% din opera lui Eminescu se sprijina pe un vocabular de vreo 3000 de cuvinte, iar numarul total de cuvinte folsit de Eminescu este putin peste 5000). In plus, ai o colectie uriasa de sufixe si prefixe cu care poti alcatui usor cuvinte noi. Si sa nu uitam, in limba romana se pot compune cuvinte prin alipirea a doua sau mai multe cuvinte, bineinteles cu sufixe si prefixe (bineinteles, untdelemn, gatlegau). La randul ei, sintaxa este extrem de flexibila (la fel ca latina si... rusa, insa mai toate limbile romanice au pierdut acest atribut).
toxicduck March 23rd, 2009, 04:13 PM The Ying-Yang Twins.....or as I like to call them...my neighbors.
Manelistii nostri sunt Einsteini pe langa "manelistii" lor :lol:
tomis3 March 23rd, 2009, 04:15 PM Manelistii nostri sunt Einsteini pe langa "manelistii" lor :lol:
say whaaaat? :lol:
toxicduck March 23rd, 2009, 04:22 PM say whaaaat? :lol:
Haaaaaaaaaa:rofl:?
tomis3 March 23rd, 2009, 04:31 PM Haaaaaaaaaa:rofl:?
So that's how you spell that....:lol:
Fallen March 23rd, 2009, 05:19 PM Hmm, uitati cum se fac spatiile verzi la noi...in fata Manastirii Casin, langa Arcul de Triumf. Au venit cu cateva masini pline cu pamant, l-au turnat pe tot intr-un loc, peste cateva zile au venit cu niste borduri, le-au trantit acolo. Dupa alte cateva zile, s-au apucat sa puna bordurile, si apoi sa taseze pamantul (acum e o ridicatura complet denivelata (without any pattern as far as I can see). Dupa aia au venit cu role de iarba pe care le-au trantit pur si simplu peste si s-au carat. Asa arata acum, la nici 48 de ore de cand le-au pus:
http://img256.imageshack.us/img256/3276/dsc01404n.jpg
http://img256.imageshack.us/img256/8995/dsc01403nzy.jpg
http://img256.imageshack.us/img256/6241/dsc01405.jpg
Nice, heh?:ohno::ohno:
Le Clerk March 23rd, 2009, 05:24 PM Nu imi place TRU, nici ca scriitor, nici ca analist politic. M-a distrat un articol de blog care nu a trecut prin peria corectorilor de la Cotidianul in care a facut o multime de greseli de neiertat pentru unu cu ifosele lui. Era unul la comentarii care l-a tot corectat si, semn ca TRU citeste comentariile, greselile erau corectate tacit pe masura ce i le dezvaluia tipul (cineva foarte malitios, de altfel), fara nici macar o nota ca s-au facut editari.
Acum, TRU si Cristian Preda uita ca ceea ce ii imputa lui Antonescu i se potriveste chiar mai mult lui Basescu. Sa nu uitam cum TRU o ridica in slavi pe fiica Presedintelui, iar daca si Baseasca e demna de admiratie... Omul nu a zis nimic de Basescolatrie (nu stiu de unde li s-a parut lor ca lui Crin Antonescu ii sta presa la picioare, probabil li s-a parut ca s-a acordat prea multa atentie congreslui PNL si invingatorului in alegerile interne, chiar nu-mi dau seama), uita cum declama ca un trepadus ordinar ce este ca Basescu este vital politicii romanesti, ca este cel mai bun si mai intelept dintre traci etc, se ia de discursul lui Antonescu, care departe de a fi perfect este infinit mai bun decat al lui Basescu. Se ia de continutul lui, fara sa sesizeze ca maestrul in a nu spune nimic e la Cotroceni bine mersi, dupa "cercurile de interese", oligarhii, 322 si alte balarii. Nu stiu cand i s-a plasturat lui Basescu eticheta de mare orator, insa e cat se poate de clar ca nu e nici macar un orator mediocru, doar un mecanic mototolind propozitiile alea simpliste, monoton si apasat. Ce sa mai spun de discursul lui Basescu de dinainte de 2000, nu stiu cati dintre voi au avut curiozitatea sa caute sa vada cum vorbea Basescu pe atunci. Ati Macar Antonescu mai incearca ceva pe ici pe colo. Ah, si daca nu ati obsevat toti, se recicleaza aceleasi rahaturi care se spuneau despre Tariceanu, pentru ca pe oameni nu ii duce capul sa inventeze altceva. Probabil cred ca va functiona din nou galusca si s-ar putea sa aiba dreptate, eu sper sa nu.
^^ TDuck, calm down, eu stiu ca TRU nu este obiectiv, deci nu cred tot ce spune. Chiar se intampla de multe ori ca nu sunt de acord cu ceea ce transmite el. Insa ce am vrut sa spun este ca are un stil jurnalistic aparte, foarte dinamic si inventiv, cu asocieri neasteptate de sensuri, ceea ce pe mine cel putin ma incanta pentru ca aduce un suflu nou in jurnalistica romaneasca. Sunt foarte putini jurnalisti care au stilul lor propriu, de fapt multi nu stiu sa scrie un articol. TRU insa si-a inventat un stil al lui care prinde. Repet, nu ma refer la mesaj, ci la stil. E parerea mea. :cheers:
Fallen March 23rd, 2009, 05:28 PM Buuun, sa continuam. Cum se realizeaza proiectul NetCity (sau cum dracu ii mai zice)?
Simplu: Se scot dalele de piatra de pe trotuar (sau se sparge asfaltul), se sapa un sant luung de tot(de la Casa Presei Libere pana la Manastirea Casin), se scoate tot pamantul din sant si se imprastie pe trotuar. Apoi se lasa vreo 2-3 saptamani totul asa, cu tevile de plastic la vedere, unele crapate sau sparte rau de tot. Dupa ce isi dau seama ca lumea s-a murdarit suficient pe picioare de la noroiul respectiv (deoarece noroiul a ocupat absolut tot trotuarul), se apuca sa peticeasca tevile crapate si sa adauge inca 2-3 tevi mai subtiri si sa puna pamantul la loc. Pamantul il pun, dar dalele de piatra sau alt asfalt nu pun. Cel putin nu pana acum.
Cum arata acuma treaba pe Bd. Marasti, la peste o luna de la inceputul lucrarilor? Cam asa:
http://img21.imageshack.us/img21/6417/dsc01406g.jpg
http://img21.imageshack.us/img21/8163/dsc01407mwk.jpg
http://img21.imageshack.us/img21/7568/dsc01410lav.jpg
Si asta e zona usor de reparat, fiind vorba doar de pus niste dale de piatra la loc... zonele unde s-a spart asfaltul arata mult mult mai rau.
nebunul March 23rd, 2009, 06:12 PM http://www.ziare.com/Time_Warner_preia_o_treime_din_grupul_care_detine_Pro_Tv-698117.html
http://en.wikipedia.org/wiki/Time_Warner
Le Clerk March 23rd, 2009, 06:35 PM http://www.ziua.ro/news.php?data=2009-03-23&id=23983
:eek:
cosstin March 23rd, 2009, 06:51 PM Hey...spuneati ca exista elite ce lucreaza pentru unirea Romaniei cu Moldova (sau ...integrarea ei in UE...cred ca este totuna - nu prea vad cum altfel decat prin unire)...
Uite o prima problema care ar putea fi rezolvata:
Moldovenii sunt obisnuiti sa priveasca filme dublate...Nu au subtitrari (cred ca sunt foarte putine tari in Europa care folosesc sistemul asta). In momentul asta au de ales intre doua optiuni:
1. sa priveasca la TV romanesti unde trebuie sa citeasca subtitrarile intr-o grafie pe care nu au invatat-o la scoala (doar din 1991 s-a introdus grafia latina)
2. sa priveasca la TV rusesti unde filmele sunt intr-o limba pe care o cunosc la perfectie.
Cred ca infiintarea unui post TV pentru Basarabia unde filmele sunt dublate in romana ar fi un pas bun.
PS: la modul general eu prefer subtitrarea pt ca, pe langa pastrarea aspectului original al filmului, macar contribuie la alfabetizare.
tomis3 March 23rd, 2009, 06:54 PM Subtitrare sau moarte striga toti. :)
Adrian Fulga March 23rd, 2009, 07:12 PM Buuun, sa continuam. Cum se realizeaza proiectul NetCity (sau cum dracu ii mai zice)?
Simplu: Se scot dalele de piatra de pe trotuar (sau se sparge asfaltul), se sapa un sant luung de tot(de la Casa Presei Libere pana la Manastirea Casin), se scoate tot pamantul din sant si se imprastie pe trotuar. Apoi se lasa vreo 2-3 saptamani totul asa, cu tevile de plastic la vedere, unele crapate sau sparte rau de tot. Dupa ce isi dau seama ca lumea s-a murdarit suficient pe picioare de la noroiul respectiv (deoarece noroiul a ocupat absolut tot trotuarul), se apuca sa peticeasca tevile crapate si sa adauge inca 2-3 tevi mai subtiri si sa puna pamantul la loc. Pamantul il pun, dar dalele de piatra sau alt asfalt nu pun. Cel putin nu pana acum.
Cum arata acuma treaba pe Bd. Marasti, la peste o luna de la inceputul lucrarilor? Cam asa:
http://img21.imageshack.us/img21/6417/dsc01406g.jpg
http://img21.imageshack.us/img21/8163/dsc01407mwk.jpg
http://img21.imageshack.us/img21/7568/dsc01410lav.jpg
Si asta e zona usor de reparat, fiind vorba doar de pus niste dale de piatra la loc... zonele unde s-a spart asfaltul arata mult mult mai rau.
Asta-i un trend general al modului in care se executa lucrarile/reparatiile aici in Bucuresti ( mi-e teama ca-i un trend general/national ) :ohno:
Nu pot sa nu ma uit din nou la Oslo , Tokyo s.a.m.d....stiu vorbim de cu totul alta categorie de metropole ...still , ...wtf....chiar nu se pot da amenzi d-alea prohibitive incat sa-i faca pe lucratori un pic mai responsabili?????come on !
:cheers:
cosstin March 23rd, 2009, 07:14 PM Apropo de Udrea
Cred ca un forum de genul acesta, care prezinta proiectele din Romania, contribuie foarte mult la imaginea tarii noastre in afara. Mai mult poate decat nu stiu ce program a carui licitatie se face la ministerul turismului condus cu onor de Elena Udrea.
Poate ar trebui sa participam si noi la licitatie :lol:
Si apropo de imaginea Romaniei...un lucru important...a devenit desuet poate...
Trebuie sa strangem cat mai mult legaturile cu diaspora. Uite...in Italia multi nu mai vor sa spuna ca sunt romani, nu mai vor sa stie de tara lor.
Basescu a spus un lucru pentru care l-am admirat. A spus ca vrea sa readuca mandria de a fi roman. Problema e ca am ramas cu vorbele.
Refacerea mandriei de a fi roman este cel mai important lucru in momentul de fata. Si, ca sa ma intorc la subiectul meu preferat din ultimele zile, la asta ar contribui foarte mult sa redevenim o tara mare si puternica,o tara intraga.
Si inca o data... vreau sa explic de ce tot bat acum moneda pe treaba asta:
PE 5 APRILIE SUNT ALEGERI IN BASARABIA si e un moment important. Nu stiu cum am putea influenta, dar ar merita sa ajutam cumva. Eu la ora actuala incerc sa-i conving pe toti cetatenii moldoveni pe care ii stiu sa mearga la vot... Este o treaba dificila pentru ei deoarece li se pregatesc bete in roate la ambasada.
"Ceilalti" lucreaza: Transnistria, concesionata Rusiei pentru 30 de ani?
http://www.ziare.com/Transnistria_concesionata_Rusiei_pentru_30_de_anii-695037.html
cosstin March 23rd, 2009, 07:16 PM Subtitrare sau moarte striga toti. :)
:rofl:
nebunul March 23rd, 2009, 07:29 PM ^^ trimiteti mai departe link-ul :cheers:
http://www.e-democracy.md/elections/parliamentary/2009/cec/votarea-peste-hotare/
Actele de identitate în baza cărora se permite participarea la votare în afara Republicii MoldovaActul de identitate, ce-i permite cetăţeanului Republicii Moldova să participe la votare în cadrul alegerilor parlamentare organizate peste hotarele Republicii Moldova, poate fi unul dintre cele indicate:
- paşaportul cetăţeanului Republicii Moldova pentru ieşire şi intrare din ţară, inclusiv cu termen de valabilitate expirat;
- livretul de marinar.
joce23 March 23rd, 2009, 07:39 PM @NellyUSA & Cosmin: In stilul meu, n-am facut nici o poza in SUA. Am folosit totusi camera cand am aterizat pe/plecat din LaGuardia Airport (NY). Ma asteptam sa am imagini mai spectaculoase (Manhattan, zgarie nori etc), dar poate lucrul asta depinde si de traiectoria pe care o urmeaza avionul. Am facut trei filmulete dar nu gasesc cablul cu care sa le descarc. :bash: Cand fac rost de cablu o sa postez imagini aici. Ce pot spune insa e ca, de sus, Constanta arata mai misto decat bucata aia de NY pe care am vazut-o la aterizare/decolare.
Trebuie sa strangem cat mai mult legaturile cu diaspora. Uite...in Italia multi nu mai vor sa spuna ca sunt romani, nu mai vor sa stie de tara lor.
Sa fie sanatosi. Mi se pare pierdere de timp si de bani sa-ncerci sa-i faci pe astfel de indivizi sa fie mandri ca-s romani. Le-am acorda prea mare atentie si nu merita. Pe bune !!!
... :blahblah: ...
Cred ca mai bine folosesti franceza si atat. Se vede cu ochiul liber ca nu stapanesti romana si o limba scrisa prost suna ca dracu. Scrie tu in franceza ca sigur te vom intelege. Nu uita ca in ceea ce priveste limbile straine, romanii nu-s asa de retarzi ca francezii sau americanii, ci mare majoritate chiar vorbim/intelegem cel putin o alta limba straina.
Le Clerk March 23rd, 2009, 07:40 PM Ce pot spune insa e ca, de sus, Constanta arata mai misto decat bucata aia de NY pe care am vazut-o la aterizare/decolare.
Joce, iti admir patriotismul local, dar cred ca incepi sa citezi din Tonny. :D No offence. :):cheers:
joce23 March 23rd, 2009, 07:43 PM Joce, iti admir patriotismul local, dar cred ca incepi sa citezi din Tonny. :D No offence. :):cheers:
Ai zburat in ambele zone de-ti dai iar aiurea cu parerea? Cand dau de cablu, o sa postez filmele ca sa vad ce parere ai.
Le Clerk March 23rd, 2009, 07:44 PM Ai zburat in ambele zone de-ti dai iar aiurea cu parerea? Cand dau de cablu, o sa postez filmele ca sa vad ce parere ai.
OK, asa e, numai nu te enerva te rog. :lol:
Cosmin March 23rd, 2009, 07:45 PM Constanta arata mai misto decat bucata aia de NY pe care am vazut-o la aterizare/decolare.
Probabil ai decolat spre nord-est sau sud-est.
http://img230.imageshack.us/img230/7773/lga.jpg
Mi se pare pierdere de timp si de bani sa-ncerci sa-i faci pe astfel de indivizi sa fie mandri ca-s romani.
Tu esti mandru ca esti roman sau doar fericit, multumit ca esti roman? Daca te consideri mandru, incearca sa rezumi si motivele pentru care esti mandru. (Din cate stiu esti nascut aici, ai cetatenie practic de la nastere, nu?)
P.S.: Welcome back!:cheers:
cosstin March 23rd, 2009, 07:49 PM nebunul:trimiteti mai departe link-ulVor vota doar ce inscrisi pe listele electorale de la ambasada sau consulat. Verificarea înscrierii în lista electorală de la misiunea diplomatică sau oficiul consular se poate face pînă la data de 24 martie 2009, adica maine. Cu 7 zile înainte de ziua alegerilor, procedura de actualizare a listelor electorale încetează.
joce23 March 23rd, 2009, 07:58 PM Probabil ai decolat spre nord sau est.
Tu esti mandru ca esti roman sau doar fericit, multumit ca esti roman? Daca te consideri mandru, incearca sa rezumi si motivele pentru care esti mandru. (Din cate stiu esti nascut aici, ai cetatenie practic de la nastere, nu?)
Nu ma intereseaza asa de tare ca-s roman !!! Cred ca mi-am mai zis aici parerea despre "mandria/rusinea de a fi roman". Vreau s-o duc cat mai bine acolo unde traiesc si-atata tot. N-am avut inca nici un fel de frustrari majore in Constanta/Romania care sa ma faca sa cred ca e cazul sa-mi gasesc fericirea prin alte parti. Daca le aveam, plecam imediat. Nu numai ca nu le am, dar am un feeling ff puternic ca viitorul va fi din ce in ce mai roz p-aici si lucrul asta depinde doar de noi. Atata tot !
Cosmin March 23rd, 2009, 07:59 PM Ok. Am intrebat doar pentru ca ai adus vorba de mandrie in legatura cu romanii din Italia.
joce23 March 23rd, 2009, 08:01 PM OK, asa e, numai nu te enerva te rog. :lol:
Ma enervez sau ma supar fffffffff greu. Sunt un tip ff pozitiv si nu pierd deloc aiurea energi/timp in nervi sau suparari. Cine ma cunoaste in realitate, o stie.
Le Clerk March 23rd, 2009, 08:05 PM ^^:cheers: Dar eu am glumit atunci cand am spus ca te-ai enervat. Stiu ca nu aveai motive sa te enervezi. :D
joce23 March 23rd, 2009, 08:09 PM Ok. Am intrebat doar pentru ca ai adus vorba de mandrie in legatura cu romanii din Italia.
Pai mi se parea o supertampenie sa cheltuim bani ca sa-ncercam sa-i facem pe cei carora le e rusine ca-s romani sa fie mandri ca-s romani.
EDIT: Acum am vazut si eu faza cu Crin Antonescu. Nu stiu de ce unii s-au excitat atat de tare cu el, fiindca cred ca e mai slab si decat Tariceanu. N-are stofa de lider.
Un politician roman care-mi place e Cristian Diaconescu. Cred ca e singurul care are sanse sa-l bata pe Basescu la prezidentiale.
cosstin March 23rd, 2009, 08:29 PM Pai mi se parea o supertampenie sa cheltuim bani ca sa-ncercam sa-i facem pe cei carora le e rusine ca-s romani sa fie mandri ca-s romani.
Chestia e ca poate nu isi ascund originea de rusine...poate o fac de frica.
Pe de alta parte parte...lipsa de mandrie vine poate si din faptul ca au fost singuri destul de mult timp, lasati de izbeliste. Adica ei sunt pur si simplu umiliti si statul roman nu le ia apararea. Asta e o chestie rea, care vad ca incepe sa se schimbe...Mie mi-a placut abordarea lui Diaconescu.
tomis3 March 23rd, 2009, 08:31 PM Chestia e ca poate nu isi ascund originea de rusine...poate o fac de frica.
Pe de alta parte parte...lipsa de mandrie vine poate si din faptul ca au fost singuri destul de mult timp, lasati de izbeliste. Adica ei sunt pur si simplu umiliti si statul roman nu le ia apararea. Asta e o chestie rea, care vad ca incepe sa se schimbe...Mie mi-a placut abordarea lui Diaconescu.
Statul roman tre sa lupte cu infractorii. Daca ar face asta, 90% din probleme ar fi rezolvate.
Cosmin March 23rd, 2009, 09:13 PM Nu pot sa nu ma uit din nou la Oslo , Tokyo s.a.m.d
Pai Oslo chiar ar trebui sa fie sub Bucuresti din multe puncte de vedere, si cu toate ca atunci cand ma gandesc la drumuri/trotuare curate si facute ca lumea nu ma gandesc neaparat la Oslo, tot reusesc sa fie peste noi la capitolul asta.
Trebuie impusa disciplina pe santiere, indiferent ca-i vorba de trotuare sau de proiecte mari de infrastructura. Ma uitam sambata si la lucrarile de la pasajul Baneasa... ce haos si ce mizerie si acolo.:puke:
Ayceman March 23rd, 2009, 10:08 PM Trebuie impusa disciplina pe santiere, indiferent ca-i vorba de trotuare sau de proiecte mari de infrastructura. Ma uitam sambata si la lucrarile de la pasajul Baneasa... ce haos si ce mizerie si acolo.:puke:
Exact, pana si o amarata de gaura ca sa repare o teava e un dezastru.
cosstin March 23rd, 2009, 10:10 PM Trebuie impusa disciplina pe santiere, indiferent ca-i vorba de trotuare sau de proiecte mari de infrastructura. Ma uitam sambata si la lucrarile de la pasajul Baneasa... ce haos si ce mizerie si acolo.:puke:
Trebuie impusa disciplina in toate domeniile. Dar disciplina si corectitudinea se obtin prin doua mijloace: recompensa si pedeapsa.
Si daca exemple de recompense pentru o treba bine facuta parca mai gasim, nu am prea vazut pedepse puse in aplicare.
toxicduck March 23rd, 2009, 10:36 PM Nu cred ca e vorba de disciplina. Cred ca patronii si-au dat seama ca nimeni nu-i calca pe cap daca nu inchid lucrarea cum trebuie si au procedat ca atare. Nu "termina" pentru ca mai au si altele de facut, chestii care "produc" bani. Insa se schimba si astea din cauza concurentei. Acum vreo 5 ani, cand am facut niste lucrari la un apartament din Constanta, muncitorii au lasat o dezordine de nedescris a trebuit sa strang dupa ei o zi intreaga. Anul asta, cand am inchis balconul si am pus tamplarie noua in Bucuresti, s-au miscat super rapid si au facut o curatenie lucie. Recent, cand m-am mutat de la RCS/RDS la Dolce/Romtelecom la fel, au facut ordine si au lasat totul cum au gasit.
toxicduck March 23rd, 2009, 10:42 PM http://farm4.static.flickr.com/3543/3371908385_0e07ac1473_b.jpg
Asa s-a nascut ultimul meme, Thrust
NellyUSA March 23rd, 2009, 10:56 PM Welcome back Joce23 and thanks for concerning :cheers: ... i'm looking forward for those videos you told :D
nebunul March 24th, 2009, 12:57 AM http://www.bbc.co.uk/programmes/b00jprv7
Cosmin March 24th, 2009, 01:16 AM FedEx MD-11 crashes at Narita; Pilots dead (http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?p=34030662#post34030662)
mFqxY5Qjij8
Shocking landing... look at it bounce!:eek: This reminds me of that TAM in Sao Paulo a few years back... another horrific accident.:ohno:
Poor pilots.:(
Le Clerk March 24th, 2009, 01:22 AM :) A inceput, yesmenii lui Basescu sunt pe metereze deja. Ce imi place este ca Cezar Preda il acuza pe Crin Antonescu ca ar fi "anti-parlamentar" :lol:
^^
http://img141.imageshack.us/img141/7606/45018512.jpg (http://img141.imageshack.us/my.php?image=45018512.jpg)
Cotidianul (http://www.cotidianul.ro/pnl_si_a_facut_o-77650.html)
:hilarious
Daca tot a mentionat Antonescu de sprijinul lui Patriciu, o sa si-o ia si mai tare pe tema asta de la presa.
#Alex March 24th, 2009, 01:24 AM Bu2w3ggzX18
:nuts:
toxicduck March 24th, 2009, 01:45 AM ^^
http://img141.imageshack.us/img141/7606/45018512.jpg (http://img141.imageshack.us/my.php?image=45018512.jpg)
:hilarious
Daca tot a mentionat Antonescu de sprijinul lui Patriciu, o sa si-o ia si mai tare pe tema asta de la presa.
Devis Grebu... 0 umor. Antonescu nu avea voie sa ascunda ca are o relatie amicala (nu a fost vorba nici un minut de sprijin, chestie subliniata de ceva ori) cu Patriciu si Catarama, inevitabil avand in vedere istoria PNL. Daca nu ar fi facut-o, le-ar fi dat un nou subiect de cotcodacit pupincuristilor Basescieni.
MihaiMedias March 24th, 2009, 02:18 AM Bu2w3ggzX18
:nuts:
:) excelent! In franta sa zice de asa specimene "beauf", in belgia "baraqui"... Dar totus variata romaneasca e ceva peste lot sa zicem :lol:
Probabil din cauza contrastului mai mare...
Claudiopolis March 24th, 2009, 02:45 AM ^^
Autorul caricaturii asteia ar fi fost considerat lingau pana si la curtea lui Ceausescu.
Le Clerk March 24th, 2009, 09:44 AM ^^ Este doar o caricatura. Incearca sa vezi partea amuzanta din ea si sa ignori politica. :okay:
RODINVEST March 24th, 2009, 09:50 AM care parte amuzanta? Au inceput BAsescieni sa fiarba nu e nici o problema numai sa ajunga Crin in turu doi si sigur castiga. Oricum desi imi place de Antonescu de cand ma stiu il preferam parca pe Tariceanu.
Le Clerk March 24th, 2009, 10:10 AM ^^ Oameni buni, presa il caricatureaza si pe Basescu de nu stiu cat timp. Cred ca ar trebui sa incepem sa gandim "liberal" si nu "PNL-ist" si sa acceptam ca asta este un mesaj a ceea ce ar trebui sa insemne o presa libera intr-o tara democratica.
In ceea ce-l priveste pe Antonescu, dezamagirea mea este ca mesajul sau principal si al PNL-ui este unul "anti-Basescian" din nou (pe aceeasi linie ca aceea a lui Tariceanu si a altora), si nu unul care sa vina cu solutii noi, inovatoare, pentru Romania (sa se comporte precum companiile pe o piata concurentiala, si nu precum clanurile de mafioti care isi impart zonele de protectorat). M-am saturat de politicieni care sa faca din platforma politica a partidului o razmerita cu alti politicieni. Altceva inseamna un partid politic si Antonescu se pare ca nu a invatat lucrul asta. Din aceasta cauza parerea mea este ca nu va avea mult succes in alegerile prezidentiale, dar asta e parerea mea. Nu e nevoie sa o acceptati. :):cheers:
PS: Ce ma ingrijoreaza pe mine si pe multi "liberali" este ca Iliescu este una dintre persoanele care au "salutat" aceasta alegere ca fiind una buna pentru PNL si ca Antonescu ar fi un bun presedinte si pentru PSD, spre enervarea lui Geoana. :rofl: Spune multe, din punctul meu de vedere, despre noul PNL, din pacate pentru Romania.
toxicduck March 24th, 2009, 11:09 AM ^^ Oameni buni, presa il caricatureaza si pe Basescu de nu stiu cat timp. Cred ca ar trebui sa incepem sa gandim "liberal" si nu "PNL-ist" si sa acceptam ca asta este un mesaj a ceea ce ar trebui sa insemne o presa libera intr-o tara democratica.
In ceea ce-l priveste pe Antonescu, dezamagirea mea este ca mesajul sau principal si al PNL-ui este unul "anti-Basescian" din nou (pe aceeasi linie ca aceea a lui Tariceanu si a altora), si nu unul care sa vina cu solutii noi, inovatoare, pentru Romania (sa se comporte precum companiile pe o piata concurentiala, si nu precum clanurile de mafioti care isi impart zonele de protectorat). M-am saturat de politicieni care sa faca din platforma politica a partidului o razmerita cu alti politicieni. Altceva inseamna un partid politic si Antonescu se pare ca nu a invatat lucrul asta. Din aceasta cauza parerea mea este ca nu va avea mult succes in alegerile prezidentiale, dar asta e parerea mea. Nu e nevoie sa o acceptati. :):cheers:
PS: Ce ma ingrijoreaza pe mine si pe multi "liberali" este ca Iliescu este una dintre persoanele care au "salutat" aceasta alegere ca fiind una buna pentru PNL si ca Antonescu ar fi un bun presedinte si pentru PSD, spre enervarea lui Geoana. :rofl: Spune multe, din punctul meu de vedere, despre noul PNL, din pacate pentru Romania.
Nimeni nu a zis ca Devis Grebu nu are voie sa faca o caricatura. Ce am spus este ca nu are umor si e de prost gust, in rest recicleaza aceleasi imagini din timpul perioadei in care Basescu a fost suspendat. Iar "Crescatoria de nebuni lasati in libertate sa candideze (de sanchi) la presedentie" e de-a dreptul jenanta. Pana si Vacanta Mare fac glume mai bune.
PS Iliescu a salutat alegerea lui Antonescu ceea ce nu il invalideaza pe Antonescu, pur si simplu omul s-a purtat cuviincios cu el, nu l-a injurat si nu l-a facut pres ca sa adune voturi calare pe cadavrul lui politic. Ofensiva asta dezlantuita la adresa lui Antonescu e de-a dreptul ridicola, mai ales prin raportul disproportionat de forte. A vazut pana acum cineva macar un articol sa il laude pe Antonescu in stilul cu care TRU ii inalta osanale lui Basescu de ani intregi? Omul nici nu s-a dezmeticit bine dupa congres si deja e turma de unguente dorsale cotroceniste pe urmele lui din motive care mai de care mai fantasmagorice. Sincer, pare o vanatoare de vrajitoare deja.
Cosmin March 24th, 2009, 11:22 AM Who here heard of the Industrial and Commercial Bank of China (http://en.wikipedia.org/wiki/Industrial_and_Commercial_Bank_of_China)?
Check this interesting interactive graphic (http://www.ft.com/cms/s/0/ea450788-1573-11de-b9a9-0000779fd2ac.html) from The Financial Times.;)
Le Clerk March 24th, 2009, 11:28 AM ^^ Interesting stuff Cosmin. Gee, what happened in 2006-2007 that 3 Chinese banks just sprung up in the top 20!? And now there are 3 Chinese Banks in the first 3 positions and the first American bank - JP Morgan - on 5th place!! :eek:
cosstin March 24th, 2009, 12:34 PM Si eu consider caricatura complet lipsita de umor si chiar si de inteligenta... este pur si simplu o tampenie de prost gust.
Ceea ce il defineste pe Antonescu nu este un mesaj anti-Basescu. L-am ascultat in cateva interventii zilele astea si a pus problema foarte corect. Pare un om cu principii solide, in care crede si pe care vrea sa le promoveze. Aseara l-am auzit vorbind despre Basescu si chiar a vorbit OK, punand punctul pe i. A spus ca Basescu a avut o contributie deosebita la evidentierea partilor negative ale societatii romanesti. A pus in discutie problemele si astfel a zguduit, a subrezit sistemul. Mai departe a remarcat si partile negative ale lui Basescu... faptul ca desi a identificat problemele... pana la urma s-a complacut in ele, neschimbandu-se de fapt nimic.
Eu sunt de acord cu omul asta.
luci203 March 24th, 2009, 12:58 PM Mai departe a remarcat si partile negative ale lui Basescu... faptul ca desi a identificat problemele... pana la urma s-a complacut in ele, neschimbandu-se de fapt nimic.
Eu sunt de acord cu omul asta.
Asta e baselu' pe care il dispretuiesc de 10 ani... :bash:
Doar latra aiurea, nu face nimic (gen oprila), ca apoi sa dea vina pe unii si pe alti. (indiferent ca a fost ministru, primar, sau presedinte)
Peste toate astea, mai trebuie sa-i suport si "limbajul prezidential" (gaozar, pasarica, etc.) presarat si cu hă-hă-hă-urile lui interminabile. (aproape orice besina craniana care-i iese pe gura, e nelipsita de un hă hă hă)
:puke:
Le Clerk March 24th, 2009, 01:00 PM ^^ Basescofob! :ohno:
luci203 March 24th, 2009, 01:11 PM ^^ Basescofil... :ohno:
Le Clerk March 24th, 2009, 01:15 PM Gresit! Eu sunt Pupinbasesc. :D
COTNARI March 24th, 2009, 01:34 PM Proiect de hotărâre privind aprobarea regulamentului local pentru autorizarea, construirea şi amplasarea firmelor şi reclamelor publicitare (http://www4.pmb.ro/wwwt/L52/docs/01_20090319.pdf)
Art 4
f) Este interzisa amplasarea reclamelor publicitare pe cladiri monument istoric.
h) Este interzisa amplasarea oricaror forme de reclama publicitara, atiit pe domeniul
public cat si pe fatada cladirilor situate pe urmatoarele artere :
B-dul I.c. Bratianu, P-ta Universitatii, b-dul Nicolae Balcescu, b-dul Gheorghe
Magheru
P-ta Romana, B-dul Lascar Catargiu
Calea Victoriei, P-ta Revolutiei, P-la Victoriei
B-dul Aviatorilor, P-la Charles de Gaulle, B-dul Mare~al Constantin Prezan, P-la Arcul de Triumf
Sos. Kiseleff
P-la Dorobanli, Calea Dorobanli (lntre So~. Stefan cel Mare ~i P-la Charles de
Gaulle)
B-dul Regina Elisabeta
P-la Lahovari
nebunul March 24th, 2009, 01:42 PM ^^ deci numai in centru ... restu' sa ramana tiganie :ohno:
toxicduck March 24th, 2009, 01:48 PM ^^ deci numai in centru ... restu' sa ramana tiganie :ohno:
Avand in vedere opozitia puternica de care s-au lovit aceste initiative, strategia pasilor marunti este cea mai potrivita. Decat nimic, mai bine si atat.
nebunul March 24th, 2009, 01:52 PM ^^ este ... da' iar ne tiganim la orice decizie SIMPLA. Ce asteptari sa ai la reformarea constututiei?!
nebunul March 24th, 2009, 01:54 PM ^^ good point
edit: mesajul asta trebuia sa apara dupa COTNARI (below) :nuts:
COTNARI March 24th, 2009, 01:55 PM ^^ este ... da' iar ne tiganim la orice decizie SIMPLA. Ce asteptari sa ai la reformarea constututiei?!
este interzisa orice reclama in zona aia
din cate stiu mesh-urile sunt in alta hotarare
nebunul March 24th, 2009, 02:55 PM Trist si aproape adevarat :ohno:
http://www.domnuleprimar.ro/30366-Spitalul-Judetean-Policlinica-sunt-subordinea-Consiliului-Judetean.htm
Ayceman March 24th, 2009, 02:58 PM Sper ca nu se aplica la cladiri cu destinatie comerciala, mai ales la Piata Unirii (n-am vazut-o in lista), ca Unirea Shopping Center arata ca dracu fara reclamele alea.
nebunul March 24th, 2009, 03:01 PM Unirii IMO poate fi lasata ca zona exclusiva cu reclame ... dar upgadate gen Cocor; nu cearsafurile existente :ohno:
Le Clerk March 24th, 2009, 03:07 PM Sper ca nu se aplica la cladiri cu destinatie comerciala, mai ales la Piata Unirii (n-am vazut-o in lista), ca Unirea Shopping Center arata ca dracu fara reclamele alea.
Eu nu am inteles niciodata de ce proprietarul (privat!) al Unirea Shopping Center nu a renovat si pe exterior cladirea. Uite ce au facut la Galati cu cladirea similara:
http://i39.tinypic.com/107n8kz.jpg
(cu parere de rau pentru ceea ce fusese in locul magazinului "Central", din partea superioara a pozei)
nebunul March 24th, 2009, 03:16 PM ^^ Oameni buni, presa il caricatureaza si pe Basescu de nu stiu cat timp. Cred ca ar trebui sa incepem sa gandim "liberal" si nu "PNL-ist" si sa acceptam ca asta este un mesaj a ceea ce ar trebui sa insemne o presa libera intr-o tara democratica.
yeahhh right ... chiar nu mai are nimeni bun simt in tara asta? Sunt toti atat de limitati in declaratii: din cauza lui base, base e de vina, pentru ca base, e base care, base NU, base BA :ohno:
http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/844668/quotBasescu-la-al-doilea-mandat-un-pericol-pentru-Romaniaquot/
Le Clerk March 24th, 2009, 03:22 PM ^^ Daca as fi un om limitat numai la obsesia "criteriul Iliescu" (care e o obsesie pentru multi romani de dreapta), as rationa in urmatorul fel:
Votez si imbratisez tot ce enerveaza si isterizeaza pe Iliescu, si suspicionez si resping tot ce imbratiseaza Iliescu!
Atat rau a facut acest om Romaniei si romanilor (inclusiv celor de pe celalalt mal al Prutului) incat orice spune el este suspicios si poarta prezumtia raului politic absolut pentru perioada post-comunista! :bash:
Ca sa nu mai vorbesc de faptul ca nu m-am lamurit ce interese straine a purtat in Romania post-comunista (el si oamenii pe care ii aclama).
BTW: am cunoscut un fost student bucurestean care a fost batut de minerii lui Iliescu in piata Universitatii, student care a fugit din tara pentru ca a trecut milimetric pe langa moarte in acele momente. Uraste din inima acest personaj diabolic al Romaniei si mi-a marturisit ca din cauza lui refuza sa revina in Romania inclusiv acum. Stiu ca poate parea exagerat, dar acest om a suferit o trauma psihica prin care putini au trecut: a pacalit moartea pur si simplu, o moarte salbatica cu ranjet aflat in vremurile acelea pe posturile TV din toata tara!
Pentru acest motiv si multe altele, il urasc pe Iliescu si tot ce in mod pervers si malefic mangaie el!
Le Clerk March 24th, 2009, 03:35 PM ^^ PS: Il sprinjin pe Basescu in principal pentru ca este omul care se opune si tranteste de pamant cu Iliescu de fiecare data cand are ocazia. Este unul dintre putinii politicieni post-comunisti care au facut asta si deplang si ma irita atitudinea PNL-ului (din vremea lui Tariceanu mai ales) cat si cea din perioada actuala, care nu se desparte in mod clar de acest personaj malefic ci, dimpotriva, se sprijina pe el. Asta desi se declara un partid anticomunist! De asta nu am si nu voi avea incredere in PNL!
COTNARI March 24th, 2009, 03:40 PM ^^ PS: Il sprinjin pe Basescu in principal pentru ca este omul care se opune si tranteste de pamant cu Iliescu de fiecare data cand are ocazia. Este unul dintre putinii politicieni post-comunisti care au facut asta si deplang si ma irita atitudinea PNL-ului (din vremea lui Tariceanu mai ales) cat si cea din perioada actuala, care nu se desparte in mod clar de acest personaj malefic ci, dimpotriva, se sprijina pe el. Asta desi se declara un partid anticomunist! De asta nu am si nu voi avea incredere in PNL!
Imi place ca il vezi numai pe Iliescu drept diavol. Restul sunt ingerasi, Basescu e postcomunist, iar Crin este un dobitoc doar pentru ca Ilici s-a trezit vorbind. Iar nebunul il judeca pentru ca a indraznit sa-l vorbeasca de rau pe base (adica contracandidatul sau). Toata lumea uita cine a adus PSD ul la guvernare. :ohno:
Le Clerk March 24th, 2009, 03:46 PM Imi place ca il vezi numai pe Iliescu drept diavol. Restul sunt ingerasi, Basescu e postcomunist, iar Crin este un dobitoc doar pentru ca Ilici s-a trezit vorbind. Iar nebunul il judeca pentru ca a indraznit sa-l vorbeasca de rau pe base (adica contracandidatul sau). Toata lumea uita cine a adus PSD ul la guvernare. :ohno:
Pe langa Iliescu, oricine apare drept inger. Nu pretind ca este cineva curat in politica romaneasca, dar pentru mine lucrurile pot fi separate intr-un mod simplist la lupta dintre post-comunisti reprezentati de Iliescu si cei care vor sa-i inlature pe post-comunisti din toate structurile de putere (de orice tip: politic, economic, media etc). Stiu ca lucrurile sunt mai complicate decat atat, dar pot fi totusi reduse schematic si la acest antagonism daca se cerceteaza in mod amanuntit istoria post-decembrista.
Ayceman March 24th, 2009, 03:53 PM Mie nu-mi place nici de Basescu, nici de Iliescu, si nici nu am cine stie ce incredere in vreun partid politic (inclusiv PNL), dar acum Basescu e la putere si a dovedit ca e si rau intentionat, si prost ca sef de stat, asa ca singurele optioni viabile sunt: Crin sau stau acasa.
Le Clerk March 24th, 2009, 03:54 PM OK, sa lasam subiectul Iliescu la o parte. IAta o stire caricaturizanta, daca nu ar fi reala:
O senatoare PNL pleaca in Ouagadougou sa studieze sanatatea reproducerii
de M.M. HotNews.ro
Marţi, 24 martie 2009, 15:47 Actualitate | Politic
Senatoarea PNL Minerva Boitan ar putea participa, in perioada 5-11 aprilie, la o misiune pe tema drepturilor si sanatatii reproducerii, in Burkina Faso, care isi propune, in principal, sa evalueze "strategiile si masurile puse in practica in Burkina Faso in scopul combaterii saraciei", relateaza Mediafax.:banned:
Presedintele subcomisiei pentru populatie si dezvoltare, Tudor Udristoiu, a solicitat Biroului Permanent al Senatului, prin intermediul unui memorandum intern, ca Minerva Boitan, membru al subcomisiei, sa participe la o vizita de studiu in Burkina Faso.
Senatoarea ar urma sa asiste la "Misiunea parlamentara privind drepturile si sanatatea reproducerii", organizata de Forumul parlamentar European pentru Populatie si Dezvoltare, in perioada 5-11 aprilie.
Potrivit memorandumului, misiunea isi propune "sa evalueze strategiile si masurile puse in practica in Burkina Faso in scopul combaterii saraciei, al solutionarii problemelor legate de populatie si al promovarii accesului la drepturile si sanatatea sexuale si ale reproducerii, precum si rezultatele concrete obtinute in acest sens".
Subcomisia senatoriala solicita conducerii Senatului suportarea, din bugetul Senatului, a urmatoarelor cheltuieli: asigurari medicale de sanatate aferente perioadei de deplasare, contravaloarea unui vaccin impotriva febrei galbene, in valoare de 180 de lei si un avans cu justificare ulterioara, recalcularea cheltuielilor privind deplasarea urmand a se face in baza documentelor justificative.
Organizatorii suporta cheltuielile aferente participarii la actiune, respectiv: transportul international, cazarea, mesele incluse in programul vizitei si diurna. Deplasarea pentru care se solicita aprobarea Biroului Permanent a primit avizul favorabil al comisiei de politica externa, potrivit documentului semnat de presedintele comisiei, Titus Corlatean, atasat la memorandumul intern.
Participantii la eveniment ar urma sa mai viziteze, pe langa orasul Ouagadougou, maternitatea rurala din localitatea Boursouma, dar si sa asiste la o reprezentantie teatrala urmata de o cina cu femeile membre ale organizatiei non-guvernamnetale Asmade.
:nuts::bash:
Le Clerk March 24th, 2009, 03:56 PM Mie nu-mi place nici de Basescu, nici de Iliescu, si nici nu am cine stie ce incredere in vreun partid politic (inclusiv PNL), dar acum Basescu e la putere si a dovedit ca e si rau intentionat, si prost ca sef de stat, asa ca singurele optioni viabile sunt: Crin sau stau acasa.
Cum a dovedeit ca e rau intentionat si prost ca sef de stat? Poti sa argumentezi? Ca eu chiar nu am vazut lucrurile astea de care vorbesti tu. :dunno:
Adrian Fulga March 24th, 2009, 04:00 PM Unirii IMO poate fi lasata ca zona exclusiva cu reclame ... dar upgadate gen Cocor; nu cearsafurile existente :ohno:
Corect !
Subscriu si eu la ideea asta geniala !Cine stie live concerts , football games sau orice alt sport , breaking news :nuts:!
luci203 March 24th, 2009, 04:17 PM Cum a dovedeit ca e rau intentionat si prost ca sef de stat? Poti sa argumentezi? Ca eu chiar nu am vazut lucrurile astea de care vorbesti tu. :dunno:
Nici nu ma mira ca un pupator in basescu ca tine nu vede cat e de prost ca sef de stat... :lol:
Le Clerk March 24th, 2009, 04:25 PM Serios acum, vreau sa vad niste argumente.
tomis3 March 24th, 2009, 04:36 PM Serios acum, vreau sa vad niste argumente.
1. A readus PSD-ul la putere
2. N-a luptat impotriva coruptiei (nici un mare corupt n-a ajuns la inchisoare)
3. A permis terfelirea Romaniei si a romanilor.
4. O promoveaza pe toanta de Elena dand dovada de un nepotism.....nici nu stiu cum sa-i spun...tipic comunist...PSD-ist....romanesc?
Le Clerk March 24th, 2009, 04:40 PM 1. A readus PSD-ul la putere
Da, dar a facut lucrul asta din necesitatea unei majoritati si ca sa evite luptele pentru formarea guvernului intr-o perioada de criza cand astfel de lupte ne-ar fi taxat foarte mult la ratingul de tara si investitii. BTW: PNL-ul lui Tariceanu e de vina pentru ca a refuzat sa vina in coalitie cu PDL, desi i-a fost oferit lucrul asta. De fapt, chiar din aceasta cauza a fost indepartat Tariceanu de la conducerea PNL: pentru ca nu a adus PNL la guvernare.
2. N-a luptat impotriva coruptiei (nici un mare corupt n-a ajuns la inchisoare)
Aici gresesti si e mult de scris, dar ca un om care stie ceva mai mult in domeniu, iti spun ca nu este asa. Dimpotriva. Dar nu am timp sa scriu foarte mult acum. Asa incat ramane sa ma crezi sau nu.
3. A permis terfelirea Romaniei si a romanilor.
Poti sa fii mai explicit?
4. O promoveaza pe toanta de Elena dand dovada de un nepotism.....nici nu stiu cum sa-i spun...tipic comunist...PSD-ist....romanesc?
Aici iti dau dreptate. Nici eu nu sunt de acord cu asta.
luci203 March 24th, 2009, 04:50 PM BTW: PNL-ul lui Tariceanu e de vina pentru ca a refuzat sa vina in coalitie cu PDL, desi i-a fost oferit lucrul asta. De fapt, chiar din aceasta cauza a fost indepartat Tariceanu de la conducerea PNL: pentru ca nu a adus PNL la guvernare.
Iar CAP DE PLILA e de vina pt ca s-a destramat coalita DA (cat si CDR-ul) :bash:
COTNARI March 24th, 2009, 04:55 PM Serios acum, vreau sa vad niste argumente.
nu vad rostul, oricate ar fi (si au fost destule in ultima perioada) par sa nu aiba nici o relevanta. e ok! e bine sa ai convingeri!
Le Clerk March 24th, 2009, 05:03 PM nu vad rostul, oricate ar fi (si au fost destule in ultima perioada) par sa nu aiba nici o relevanta.
Pai daca nu imi dai argumente, e probabil sa consider ca iti bazezi pozitia doar pe convingere personala.
e ok! e bine sa ai convingeri!
Nu cred in nimic, nu am convingeri (mai ales politice). Incerc sa-mi formez opinii.
tomis3 March 24th, 2009, 05:06 PM Da, dar a facut lucrul asta din necesitatea unei majoritati si ca sa evite luptele pentru formarea guvernului intr-o perioada de criza cand astfel de lupte ne-ar fi taxat foarte mult la ratingul de tara si investitii. BTW: PNL-ul lui Tariceanu e de vina pentru ca a refuzat sa vina in coalitie cu PDL, desi i-a fost oferit lucrul asta. De fapt, chiar din aceasta cauza a fost indepartat Tariceanu de la conducerea PNL: pentru ca nu a adus PNL la guvernare.
Am mai discutat despre asta la vreme respectiva si nu accept scenariul asta. Basescu pur si simplu s-a intors la origini.
Aici gresesti si e mult de scris, dar ca un om care stie ceva mai mult in domeniu, iti spun ca nu este asa. Dimpotriva. Dar nu am timp sa scriu foarte mult acum. Asa incat ramane sa ma crezi sau nu.
Nu e deloc mult de scris. Da-mi doar un nume de mare corupt care a ajuns la inchisoare de cand Basescu e presedinte.
Poti sa fii mai explicit?
Sigur. Statul roman, pe care Basescu il conduce, permite libera circulare a criminalilor dand astfel o arma foarte periculoasa inamicilor (sau poate tu crezi ca n-avem dusmani).
Aici iti dau dreptate. Nici eu nu sunt de acord cu asta.
Macar atat. Dar atunci ma intreb de ce nu tragi o concluzie logica despre caracterul lui Basescu?
Le Clerk March 24th, 2009, 05:13 PM Am mai discutat despre asta la vreme respectiva si nu accept scenariul asta. Basescu pur si simplu s-a intors la origini.
Dar e scenariul real, confirmat chiar de inlaturarea lui Tariceanu de la conducerea PNL. Poti sa nu accepti realitatea doar. :dunno:
Nu e deloc mult de scris. Da-mi doar un nume de mare corupt care a ajuns la inchisoare de cand Basescu e presedinte.
Exista chiar si asa multi politicieni care au fost condamnati la inchisoare (desi de nivel mediu, inclusiv de la PDL) in perioada in care Basescu a fost presedinte. Te sfatuiesc sa faci un google research pe tema asta. Grangurii mari urmeaza, daca va fi lasat. Parerea mea este ca daca renunta sa mai candideze, si castiga Antonescu alegerile prezidentiale, atunci vom vedea pe multi precum Nastase, Iliescu etc condamnati in procesele aflate in prezent pe rol. :yes:
Sigur. Statul roman, pe care Basescu il conduce, permite libera circulare a criminalilor dand astfel o arma foarte periculoasa inamicilor (sau poate tu crezi ca n-avem dusmani).
Pai ministerul de interne este cel care se ocupa de ordinea publica, nu presedintele. Iar avem nevoie de un tatuc?
Macar atat. Dar atunci ma intreb de ce nu tragi o concluzie logica despre caracterul lui Basescu.
Aici ma dezamageste, dar asta nu inseamna ca prin asta e o optiune mai proasta decat multe altele. :dunno:
Le Clerk March 24th, 2009, 05:16 PM Premierul maghiar ar putea prelua conducerea South Stream (http://economie.hotnews.ro/stiri-energie-5514915-premierul-maghiar-putea-prelua-conducerea-south-stream.htm?cfadac=)
tomis3 March 24th, 2009, 05:20 PM Premierul maghiar ar putea prelua conducerea South Stream (http://economie.hotnews.ro/stiri-energie-5514915-premierul-maghiar-putea-prelua-conducerea-south-stream.htm?cfadac=)
Rusia+Italia+Ungaria....suna foarte promitator pt noi.
tomis3 March 24th, 2009, 05:29 PM Dar e scenariul real, confirmat chiar de inlaturarea lui Tariceanu de la conducerea PNL. Poti sa nu accepti realitatea doar. :dunno:
Indiferent de ce o fi cerut Tariceanu, compromisul de PNL-ul n-avea cum sa fie mai prost decat compromisul cu PSD-ul. Restul nu conteaza. Basescu a fost ales pt lupta impotriva PSD-ul; si-a tradat alegatorii. Alte detalii nu conteaza pt. mine.
Exista chiar si asa multi politicieni care au fost condamnati la inchisoare (desi de nivel mediu, inclusiv de la PDL) in perioada in care Basescu a fost presedinte. Te sfatuiesc sa faci un google research pe tema asta. Grangurii mari urmeaza, daca va fi lasat. Parerea mea este ca daca renunta sa mai candideze, si castiga Antonescu alegerile prezidentiale, atunci vom vedea pe multi precum Nastase, Iliescu etc condamnati in procesele aflate in prezent pe rol. :yes:
Am cerut un singur nume.
Pai ministerul de interne este cel care se ocupa de ordinea publica, nu presedintele. Iar avem nevoie de un tatuc?:
Presedintele da tonul. L-ai auzit pe Basescu criticand ministerul de interne pe tema asta? Eu nu l-am auzit deci trag concluzia ca Basescu e multumit de faptul ca in perioada 2001-2007 numarul de puscariasi a scazut cu vreo 30%.
nebunul March 24th, 2009, 05:33 PM Rusia+Italia+Ungaria....suna foarte promitator pt noi.
base e de vina :lol:
Le Clerk March 24th, 2009, 05:33 PM Indiferent de ce o fi cerut Tariceanu, compromisul de PNL-ul n-avea cum sa fie mai prost decat compromisul cu PSD-ul. Restul nu conteaza. Basescu a fost ales pt lupta impotriva PSD-ul; si-a tradat alegatorii. Alte detalii nu conteaza pt. mine.
Pai Tariceanu a tinut mortis sa fie premier, desi PNL a iesit pe locul 3 in alegeri. :nuts: Am mai spus, si liberalii l-au condamnat pe TAriceanu pentru incapatanarea lui.
Am cerut un singur nume.
Cauta primarul PDL de Valcea pe google.
Presedintele da tonul. L-ai auzit pe Basescu criticand ministerul de interne pe tema asta? Eu nu l-am auzit deci trag concluzia ca Basescu e multumit de faptul ca in perioada 2001-2007 numarul de puscariasi a scazut cu vreo 30%.
Eu nu cred ca Basescu nu a criticat ministerul de interne pentru slaba performanta din 2004-2008. :nuts:
nebunul March 24th, 2009, 05:35 PM Eu nu cred ca Basescu nu a criticat ministerul de interne pentru slaba performanta din 2004-2008. :nuts:
Pai 322-ii de s-au enervat?! I-a luat presedintele la intrebari :lol:
Cat despre critici tomis ... google it :nuts::lol: http://www.google.com/search?hl=en&rls=com.microsoft:*&ei=yf3ISfelHoTHjAfIwOjVAw&sa=X&oi=spell&resnum=0&ct=result&cd=1&q=basescu+critica+ministerul&spell=1
luci203 March 24th, 2009, 05:40 PM Basescu a fost ales pt lupta impotriva PSD-ul; si-a tradat alegatorii.
Nu pe iubitorii fanatici (gen Le Clerk sau Nebunul) ei considera alianta PSD+PDL un lucru minunat... :okay:
tomis3 March 24th, 2009, 05:42 PM Pai Tariceanu a tinut mortis sa fie premier, desi PNL a iesit pe locul 3 in alegeri. :nuts: Am mai spus, si liberalii l-au condamnat pe TAriceanu pentru incapatanarea lui. :
Si? Care-i problema? Sau poate tu crezi ca Tariceanu e mai rau decat PSD-ul. Repet ce am zis mai sus: Indiferent de ce o fi cerut Tariceanu, compromisul de PNL-ul n-avea cum sa fie mai prost decat compromisul cu PSD-ul.
Cauta primarul PDL de Valcea pe google. :
E atat de important ca nici nu stii cum il cheama. :nuts:
Eu nu cred ca Basescu nu a criticat ministerul de interne pentru slaba performanta din 2004-2008. :nuts:
Cand? Da-mi un exemplu. Eu ti-am dat un exemplu foarte clar (emisiunea despre criminalii din Europa).
nebunul March 24th, 2009, 05:42 PM Si? Care-i problema? Sau poate tu crezi ca Tariceanu e mai rau decat PSD-ul. Repet ce am zis mai sus: Indiferent de ce o fi cerut Tariceanu, compromisul de PNL-ul n-avea cum sa fie mai prost decat compromisul cu PSD-ul.
tomis ...tariceanu a cerut sa fie PM cu mai putin de 20%. Think!!!
nebunul March 24th, 2009, 05:42 PM Nu pe iubitorii fanatici (gen Le Clerk sau Nebunul) ei considera alianta PSD+PDL un lucru minunat... :okay:
^^ considerand ca urasc sa scriu, trebuie sa-mi dai vreo 10 beri la ce eforturi fac sa-ti raspund la provocari :)
Le Clerk March 24th, 2009, 05:51 PM Si? Care-i problema? Sau poate tu crezi ca Tariceanu e mai rau decat PSD-ul. Repet ce am zis mai sus: Indiferent de ce o fi cerut Tariceanu, compromisul de PNL-ul n-avea cum sa fie mai prost decat compromisul cu PSD-ul.
Bai omule, dar tu esti chiar culmea! (scuze, dar m-ai enervat) Tu chiar nu intelegi nimic din politica. Adica ce-ai fi vrut? Sa-l fi numit pe Tariceanu PM si a doua zi Tariceanu sa dea afara toti ministrii PDL, dupa care sa conduca PNL in urmatorii 4 ani in minoritate sprijinit de PSD in parlament ca in 2007-2008???? :bash::ohno:
E atat de important ca nici nu stii cum il cheama. :nuts:
Mi-ai cerut un nume. Te rog nu divaga.
BTW: Sunt si altele dar nu voi ajunge sa fac eforturi informare a altora in locul datoriei fiecaruia de a se informa.
Cand? Da-mi un exemplu. Eu ti-am dat un exemplu foarte clar (emisiunea despre criminalii din Europa).
O sa revin mai tarziu cu asta.
nebunul March 24th, 2009, 05:51 PM Bonus din 9 februarie 2005 :) http://www.hotnews.ro/stiri-arhiva-1241510-basescu-critica-public-pentru-prima-data-guvernul-tariceanu.htm
Le Clerk March 24th, 2009, 05:52 PM Nu pe iubitorii fanatici (gen Le Clerk sau Nebunul) ei considera alianta PSD+PDL un lucru minunat... :okay:
Luci, iti atrag atentia sa-ti pastrezi limitele. Nimic din ce scriu eu nu iti da dreptul sa ma faci "fanatic" sau sa-mi bagi vorbe in gura. Eu nu te-am calificat deloc pana acum. Te provoc respectuos sa incetezi sa mai faci lucrul asta la adresa mea!
COTNARI March 24th, 2009, 06:06 PM Pai daca nu imi dai argumente, e probabil sa consider ca iti bazezi pozitia doar pe convingere personala.
Tot ce e posibil! Nu imi-a placut de cand a rupt conventia (de fapt a taiat cam orice in jur pt putere - nu ca e ceva rau in asta). Nu are controlul, pregatirea si nici prestanta necesara unui presedinte.
Insa tot l-am votat.
Dar,
-imediat a inceput cu fraudarea alegerilor,
-axele diplomatice paralele si perpendiculare,
-politica sa externa ''deosebita''
-plansete, boceli (nu cred ca exista un politician care sa fi injosit mai tare politica la noi , poate doar iliescu)
-sustinerea lui voronin in campania electorala (asta nici iliescu nu a facut)
-delicatetea sa (v. reporterii)
-psd la guvernare....aranjata doar pentru a fi reales etc, etc...
Fiecare putem ignora multe, insa pentru asta ai nevoie de o convingere si nu de o opinie.
nebunul March 24th, 2009, 06:49 PM Finance crisis 'could lead to war', IMF warns :nuts:
http://www.dailymail.co.uk/news/worldnews/article-1164273/Finance-crisis-lead-war-IMF-warns.html
tomis3 March 24th, 2009, 08:11 PM Pretty cool
HVJcl7Uk1Pc
cosstin March 24th, 2009, 08:13 PM Special pentru nebunul :cheers:
Stiu ca iti place Base...dar cred ca de PDL-isti nu o sa iti mai placa :lol:
Vom mai vedea spaţii verzi doar pe pereţi
Textul ordonanţei modificate de Camera Deputaţilor astfel încât să nu mai interzică construcţiile în spaţiile verzi stă pe masa ministrului Nemirschi în aşteptarea unei rezoluţii. Cei care au pus documentul pe masa ministrului sunt Sulfina Barbu (preşedinta Comisiei de mediu a Camerei Deputaţilor) şi Silvian Ionescu (comisarul general al Gărzii de Mediu).
http://www.catavencu.ro/vom_mai_vedea_spatii_verzi_doar_pe_pereti-6870.html
Parcul Izvor, în planul de urbanism general, parcul acesta nu e parc, ci suprafaţă edificabilă; mai mult, mare parte a terenului pe care au crescut eronat nişte pomişori este retrocedat.
http://www.catavencu.ro/madonna_nu_va_canta_intr_un_parc_nici_depeche_mode-6455.html
COTNARI March 24th, 2009, 08:22 PM Parcul Izvor, în planul de urbanism general, parcul acesta nu e parc, ci suprafaţă edificabilă; mai mult, mare parte a terenului pe care au crescut eronat nişte pomişori este retrocedat.
http://www.catavencu.ro/madonna_nu_va_canta_intr_un_parc_nici_depeche_mode-6455.html
pai da
http://www4.pmb.ro/wwwt/pug/pug52.gif
legenda (http://www4.pmb.ro/wwwt/pug/legenda600.gif)
COTNARI March 24th, 2009, 08:36 PM ce rai sunt astia :lol:
http://www.jurnalul.ro/stire-observator/pe-varfuri-baieti-502050.html
nebunul March 24th, 2009, 08:45 PM :rofl::lol:
4. sa mor io
de ion | 24/03/2009 16:17:52
l-am ghicit pe pitic....mama lui de pocitanie...
5. poc
de mery | 24/03/2009 17:03:03
Calca apa,calca apa Boculet,ai sa te duci la fund.A sa nu uiti ia-l si pe tiran cu tine.
cosstin March 24th, 2009, 08:48 PM http://img208.imageshack.us/img208/3629/pugf.jpg (http://img208.imageshack.us/my.php?image=pugf.jpg) http://img208.imageshack.us/img208/pugf.jpg/1/w960.png (http://g.imageshack.us/img208/pugf.jpg/1/)
Cred ca parcul este unde am pus sageata (un bine cunoscut simbol anti PDL :lol: )
Acum...legenda:
V1a - parcuri, gradini si scuaruri publice orasenesti si fasii plantate publice (s-ar putea sa se refere la malul Dambovitei)
CA2 - subzona centrala cu functiuni complexe, cu cladiri de inaltime medie, mare si cu accente de maxim 45 m, cu regim de construire continuu sau discontinuu
(CA - zona centrala situata in afara limitelor zonei protejate)
nebunul March 24th, 2009, 08:57 PM Special pentru nebunul :cheers:
Stiu ca iti place Base...dar cred ca de PDL-isti nu o sa iti mai placa :lol:
Vom mai vedea spaţii verzi doar pe pereţi
Nu-mi place basescu ... si am repetat asa de nenumarate ori. Motivul pentru care intru in polemici pe tema asta e ca vad oameni inteligenti care au picat in plasa antena3: base e de vina pentru toti si toate :nuts:
Despre PD-L, ieri mi-am exprimat parerea pe SSC despre ministrul transporturilor. Ma repet: un i m b e c i l
Referitor la Izvor: zona are proiect si este in PUZ de 10 ani. Am discutat si cateva propuneri
http://www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=31938720&postcount=1821
http://www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=31899482&postcount=1817
nebunul March 24th, 2009, 09:06 PM absolut !!! ori suceava, chisinau, focsani (panuiesc de ceva timp turul fulger al Moldovei) , ah! si bucuresti :lol:
Ieri mi-am facut booking si cand sa platesc ... am anulat:nuts:. Nu prea stiu ce sa fac. Daca ma hotarasc te anunt :cheers: Daca nu, iti fac niste repere pentru Iasi inainte sa pleci
COTNARI March 24th, 2009, 09:09 PM multumesc, un top 10 ar fi de fapt util si pentru thread
Le Clerk March 24th, 2009, 09:10 PM Ca sa inchid subiectul Basescu (intentionez sa nu mai abordez subiectul pe SSC), punctul meu de vedere este ca trecerea de la Basescu la Geoana :crazy: sau Antonescu va fi ceva mult mai rea decat trecerea de la Videanu la Oprescu, dar fix la fel de entuziasta. :)
cosstin March 24th, 2009, 09:16 PM Nu-mi place basescu ... si am repetat asa de nenumarate ori. Motivul pentru care intru in polemici pe tema asta e ca vad oamnei inteligenti care au picat in plasa antena3: base e de vina pentru toti si toate
Despre PD-L, ieri mi-am exprimat parerea pe SSC despre ministrul transporturilor. Ma repet: un i m b e c i l
Referitor la Izvor: zona are proiect si este in PUZ de 10 ani. Am discutat si cateva propuneri http://www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=31938720&postcount=1821
Stiu, dar ziceai ca nu sunt proiecte vechi si care nu sunt aprobate. Eu speram ca parcul sa ramana parc.
Iar, in legatura cu Base si PDL...simpla tachinare.
Si mie imi place Base in unele chestii. Si imi place si PDL intr-o anumita privinta: legea salarizarii unice a bugetarilor. Sa vedem cum o sa iasa :cheers:
joce23 March 24th, 2009, 09:18 PM Dupa cum bine stiti, la TV apare tot timpul o reclama de genul "Excesul de sare, zahar si grasimi dauneaza grav sanatatii". Cand am vazut filmul de mai jos, m-am gandit ca si Ministerul Educatiei ar putea cheltui niste bani pe publicitate TV care sa arate un pic precum ceea ce se vede acolo la inceput. Cum am mai spus-o aici, educatia si sanatatea ar trebui sa fie prioritatile unei tari care vrea sa creasca sanatos (Japonia e un model in directia asta!). Noile generatii ar trebui invatate sa-si doreasca s-ajunga si-altceva decat Gigi Becali, Adi Mutu, Radu Mazare etc. O reclama de genul "vreau sa fiu medic ... vreau sa fiu profesor ... vreau sa fiu economist ... etc. " rulata zilnic la TV cred ca n-ar aduce decat lucruri bune si-ar prinde la copii. E nevoie de modele si-i pacat ca alea care exista nu-s popularizate mai tare. Pentru idiotii din presa centrala si nu numai, e mai interesant ce face Gigi Becali sau Mihaela Radulescu ... :bash:
6nZsAp14XGk
nebunul March 24th, 2009, 09:37 PM Stiu, dar ziceai ca nu sunt proiecte vechi si care nu sunt aprobate. Eu speram ca parcul sa ramana parc.
Si eu, dar se pare ca in PUZ nu e parc ... si nici nu a fost vreodata
Despre base pe scurt :
- rade ca un prostanac
- uneori vorbeste foarte urat
- m-a enervat la culme spritzu' cu becali
- ^^idem cu lacul rusesc ... trebuia sa taca si sa faca
- ar trebui sa aiba bunul simt sa invete macar o limba straina; draku intelege ce zice el in engleza
- pe progenitura cea mica sa o trimita la studii si diplomatie daca vrea sa intre in politica; sa ne scuteasca de nepotism
- sa trimita la plimbare un numar considerabil de aciuati prin PD-L. Inclusiv ministri incapabili sa inaugureze o statie de tren
- sa o lase mai moale cu presa; sa-i dea in judecata daca nu-i convine ce zic
- sa schimbe ministrul justitiei
- m-a enervat sustinerea maririi salariilor in detrimentul lui Tariceanu caruia i-am dat perfecta dreptate
- sa vad mai repede o schimbare spre bine ... exista majoritate parlamentara + prim ministru PD-L. Nu mai vreau scuze in 2010. Anul asta, pana inainte de prezidentiale, trebuie sa se vada o schimbare majora
- daca stia ca i se impune un acord FMI ce tot a aberat pe toate posturile ca nu-l vom accepta
- sa-si scoata milioanele de poze de pe site-ul prezidential. Una/doua per intalnire e suficient
... si lista poate continua ...
luci203 March 24th, 2009, 09:48 PM Nu-mi place basescu ... si am repetat asa de nenumarate ori. Motivul pentru care intru in polemici pe tema asta e ca vad oameni inteligenti care au picat in plasa antena3: base e de vina pentru toti si toate :nuts:
Asa-i, basel nu are nici o vina, nu e decat seful statului, seful PD-L si seful guvernului. (doar nu iti imaginezi ca piticul porno e cel care conduce PD-L sau guvernul FSN :lol:)
Dar oricum, problema mea pp nu e cu presedintele basescu ci cu omul basescu (submediocrul ala cu limbaj de golan si populism exagerat). nu-l mai suport, desii alternativa nu e prea grozava, daca tot ce avem e prostanacul sau "obama reloaded" de balcani :nuts:
nebunul March 24th, 2009, 10:39 PM basel
Un lucru FOARTE IMPORTANT as vrea sa adaug: la emisiunea Nasul a zis ceva extrem de important ...
http://www.monitoring.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=830:qnaulq-22122008-invitat-traian-bsescu&catid=86:b1-tv&Itemid=272
Traian Băsescu. Acum da. Îmi doresc din tot sufletul să rămână miniştri ai Guvernului României până la capăt şi să nu ajungem iarăşi, ăştia trei miniştri de la naşul Fenechiu, la Guvernul Călin Popescu Tăriceanu, ia de aici. Ia Adomniţei, ia ăla la Interne, mai ia şi... se livrau la snopuri de câte trei miniştri. Ăştia sunt ai lui Fenechiu, ăştia ai lui Sorin Ovidiu Vântu, ăştia ai lui Dinu Patriciu. Fiecare cu stăpânul lui. Îmi doresc din tot sufletul, şi sper să fie aşa, ca oamenii ăştia să rămână miniştri în Guvernul României. Şi nu oamenii lui X şi ai lui Y.
Radu Moraru: Trebuie să aplaudăm, aici merită. Sună frumos, miniştri în Guvernul României.
Traian Băsescu Pe de o parte. Pe de altă parte, am observat că se încercă o chestiune, sunt miniştrii baronilor... Acest lucru trebuie să îl înţelegem odată pentru totdeauna. Oamenii politici fără susţinere nu pot ajunge miniştri. Ca să fie desemnat, şi în PD-L şi în PSD s-au dat nişte voturi. Voturile acelea vin de la oameni politici. Cei care sunt membri ai structurilor de conducere. Nu e niciun rău pentru un om politic că voturile vin de la oameni politici. Fie ei mai mult sau mai puţin agreaţi, dar legitim prezenţi în structurile de conducere...
Radu Moraru: Întrebarea e cât ne costă pe noi, românii, că dacă ne costă enorm, atunci nu merită.
Traian Băsescu. Costul enorm e atunci când cei care împing miniştrii în guverne nu sunt oameni politici, ci sunt oameni din afara politicii, care exercită control pe câte un grup de miniştri. Eu sper ca oamenii ăştia să rămână toţi susţinuţi de oameni politici. Şi vă mai spun un lucru, domnul Radu Moraru, nu poate fi concepută conducerea unei ţări cu tehnocraţi nesusţinuţi politic. Sunt perioade, am avut începuturile democraţiei când a funcţionat... nicăieri în lume miniştrii nu sunt tehnocraţi, ci sunt oameni politici. Pentru că meseria oamenilor politici este exercitarea puterii. Un tehnocrat va face socoteli. Un om politic, chiar dacă ştie să facă mai puţine socoteli decât un tehnocrat, ştie să stabilească obiective şi să mobilizeze instituţia să-şi atingă obiectivele. Pentru că ăştia sunt oamenii politici.
... si sa mai clarificam ceva ...
VRQmjiCRKWA
Si? Care-i problema? Sau poate tu crezi ca Tariceanu e mai rau decat PSD-ul. Repet ce am zis mai sus: Indiferent de ce o fi cerut Tariceanu, compromisul de PNL-ul n-avea cum sa fie mai prost decat compromisul cu PSD-ul.
PS tomis ... daca ai timp, merita vazut http://www.trilulilu.ro/clauteo/48d8289471f6cf
tomis3 March 24th, 2009, 10:56 PM PS tomis ... daca ai timp, merita vazut http://www.trilulilu.ro/clauteo/48d8289471f6cf
O sa incerc dar ma irita groaznic tipul asta (nu stiu cum il cheama) si nu stiu daca o sa rezist. In topul mitocanilor din mass media, e numarul 2 dupa Badea.
nebunul March 24th, 2009, 11:00 PM ^^ http://www.monitoring.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=830:qnaulq-22122008-invitat-traian-bsescu&catid=86:b1-tv&Itemid=272
tomis3 March 24th, 2009, 11:06 PM ^^ http://www.monitoring.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=830:qnaulq-22122008-invitat-traian-bsescu&catid=86:b1-tv&Itemid=272
Hai ca esti simpatic. :lol:
luci203 March 24th, 2009, 11:19 PM R0_3gG_9l1U
:dj:
laur2007laur March 24th, 2009, 11:51 PM Nu-mi place basescu ... si am repetat asa de nenumarate ori. Motivul pentru care intru in polemici pe tema asta e ca vad oameni inteligenti care au picat in plasa antena3: base e de vina pentru toti si toate :nuts:
Referitor la Izvor: zona are proiect si este in PUZ de 10 ani. Am discutat si cateva propuneri
http://www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=31938720&postcount=1821
http://www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=31899482&postcount=1817
ma jignesti la treaba asta . aia de la antena 3 sunt niste mafioti securisti in frunte cu felix, si de cate ori se luau sau auzeam ca se iau de base fara motiv schimbam canalul .eu ma uitam la antena 3 f rar la inceput si acuma deloc pentru ca-s fara limite . si la 322 atuncea , jalnic ce s-a intamplat . trebuiau impuscati parlamentarii aia pt atata tupeu . cata putere si-au dat si au luat. pana atuncea da, nice base .si a tinut-o asa pana in pragul alegerilor parca . si apoi ?...
ce-i aia sa nu privesti realitatea corect !!!!!!!
daca mai vrei un adevar si la psd mai sunt oameni corecti : ministrul de ext ;) diaconescu .
fi mai obiectiv si o sa vezi ca base nu mai e cool . sa faci tu alianta cu psd? pai pt ce dracu`l-a votat lumea in 2004? hai....ca nu ajungem nicaieri . jos base, jos psd , , jos iliescu & nastase = SUS VIITORUL PARTID AL LU`MACOVEI .;) si regele ! mda . despre pd , pnl si stolo inca ma abtin .
si no offence , da mai pune si tu un "unii dintre " . MAI NUANTEAZA! eu cred ca o sa ma alatur categoriei celor 59% care nu au fost la vot in toamna .
daca nu ne mai place base , asta nu inseamna ca ne-a prostit antena 3 . dar asta nu inseamna ca sustin psd-ul sau pnl-ul sau pdl-ul imediat . oricum psd-ul intotdeauna va iesi din discutie . stii e starea aia cand nu mai sti cu cn si dc sa mai votezi . ca nu mai ai pe cine ? iar sa iau raul cel mai mic. inca stau si ma gandesc .
mda
nebunul March 25th, 2009, 12:21 AM Nu m-am referit la tine cand am mentionat antena3 ... trebuie sa ma crezi pe cuvant :cheers:
Referitor la alianta cu PSD vezi pozitia mea inainte si dupa alegeri :nuts:
http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=755294
Le Clerk March 25th, 2009, 12:26 AM Ziarul Financiar
24.03.2009
BNR se impotriveste public schimbarii presedintelui CEC si deschide o lupta cu PSD
Pentru prima data in istoria BNR de dupa 1989, banca centrala isi exprima public dezacordul fata de modalitatea prin care un partid - PSD - decide schimbarea presedintelui unei banci de stat, in acest caz CEC.
Pana acum BNR nu si-a exprimat niciodata public opinia fata de schimbarile operate de cei aflati la putere in sistemul bancar, chiar daca de-a lungul timpului partidele inlocuiau sefii de banci peste noapte.
Marian Ursache, presedintele AVAS si un influent membru al PSD, a afirmat marti dimineata ca presedintele CEC, Radu Gratian Ghetea, va fi inlocuit, persoana cea mai potrivita pentru preluarea functiei fiind Enache Jiru. [who the fuck is that?]:bash:
Dupa cateva ore, a venit replica BNR prin vocea lui Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului bancii nationale.
"Am luat nota de o declaratie care poate sa duca la o intorsatura periculoasa a lucrurilor. Ma refer la afirmatiile privind schimbarea conducerii CEC. Tin sa precizez, ca, in general, un astfel de procedeu nu este uzual. Cu atat mai mult insa nu este bine sa fie vehiculate astfel de intentii intr-un timp in care criza globala se accentueaza pe intrega planeta, iar presiunile le simtim si aici", a declarat Adrian Vasilescu.
Acesta a completat ca nu este momentul pentru perturbari in sectorul financiar, in orice schimbare a conducerii unei banci, ultimul cuvant apartinand bancii centrale.
Aceasta pozitie a BNR este surprinzatoare avand in vedere ca banca centrala nu-si exprima public punctele de vedere in privinta sefilor de banci.
Situatia creata ar putea deschide un razboi intre PSD si conducerea BNR.
Saptamana trecuta, unul dintre cei mai influenti lideri ai PSD, Viorel Hrebenciuc, a afirmat ca si BNR trebuie sa isi asume costurile acestei perioade dificile. Pozitia PSD este cu atat mai interesanta cu cat, in toamna acestui an, se va alege noua conducere a Bancii Nationale, in joc fiind cele patru posturi executive si cele cinci locuri de membru in Consiliul de Administratie.
Mugur Isarescu, guvernatorul BNR de 19 ani, vrea sa ramana in functie pentru un nou mandat de cinci ani. Florin Georgescu, prim-viceguvernator, este extrem de influent in PSD, pozitia lui in BNR fiind de neatacat. Nu se stie in acest moment daca Florin Georgescu tinteste pozitia de guvernator al BNR.
Cei doi viceguvernatori, Cristian Popa si Eugen Dijmarescu, trebuie sa-si gaseasca sprijin parlamentar daca vor sa ramana in functie.
Conducerea BNR face subiect de negociere intre partidele parlamentare, functiile executive fiind la mana partidelor aflate la putere.
Astia de la PSD iar vor sa se joace cu bancile de stat. :ohno:
tomis3 March 25th, 2009, 12:34 AM Nu m-am referit la tine cand am mentionat antena3 ... trebuie sa ma crezi pe cuvant :cheers:
Referitor la alianta cu PSD vezi pozitia mea inainte si dupa alegeri :nuts:
http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=755294
Sper ca nu te-ai referit nici la mine ca eu nu m-am uitat in viata mea la Antena3.
tomis3 March 25th, 2009, 12:38 AM Enache Jiru
http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/781/10367/3068497/1/06jiru_lotzi.jpg
Le Clerk March 25th, 2009, 12:40 AM Astia de la PSD au mai dat odata peste cap sistemul financiar si daca nu era Isarescu si atunci, ajungeam in situatia Bulgariei sa cumparam becuri la schimb cu oua. Nu credeam ca iara se vor bate inclusiv pe singurele banci de stat ramase si in conditiile crizei actuale. Am de o mie de ori mai mare incredere in ce spune Isarescu decat in PSD. :ohno:
tomis3 March 25th, 2009, 12:40 AM Ziarul Financiar
24.03.2009
Astia de la PSD iar vor sa se joace cu bancile de stat. :ohno:
Sunt socat!!! :runaway:
nebunul March 25th, 2009, 12:43 AM Sper ca nu te-ai referit nici la mine ca eu nu m-am uitat in viata mea la Antena3.
ma sunteti durere :lol: antena3 e un eufemism :nuts:
tomis3 March 25th, 2009, 12:50 AM ma sunteti durere :lol: antena3 e un eufemism :nuts:
Whatever....Eu citesc, din presa romaneasca, doar Ziarul Financiar, cateodata Cotidianul si ce mai postati voi pe aici.
Cosmin March 25th, 2009, 12:53 AM Eu citesc, din presa romaneasca, doar Ziarul Financiar, cateodata Cotidianul si ce mai postati voi pe aici.
Aha! Deci recunosti ca citesti Ziua la greu!:crazy:
tomis3 March 25th, 2009, 12:56 AM Aha! Deci recunosti ca citesti Ziua la greu!:crazy:
Vin pe forum, in mare parte, sa aflu ce conspiratii interesante a mai gasit LeClerk in Ziua.
Le Clerk March 25th, 2009, 12:58 AM Vin pe forum, in mare parte, sa aflu ce conspiratii interesante a mai gasit LeClerk in Ziua.
:nono: ma dezamagesti...conspiratiile adevarate erau din XINHUA, dar nu prea mai primesc ziarul :(
tomis3 March 25th, 2009, 01:00 AM :nono: ma dezamagesti...conspiratiile adevarate erau din XINHUA, dar nu prea mai primesc ziarul :(
Parca tot tu ai postat odata un articol din The Times of Pakistan sau ceva de genul asta. Sau eu am fost ala? :rofl:
Le Clerk March 25th, 2009, 01:10 AM Nu mai stiu, dar putem oricand face revista presei din Pakistan. :lol:
Cosmin March 25th, 2009, 01:11 AM :doh:
toxicduck March 25th, 2009, 01:15 AM Retards, the British way. Dupa ce ca au cele mai multe camere de supraveghere pe cap de locuitor, britanicii de la Privacy International (:lol:) nu gasesc alteva mai bun de facut decat sat treaca val vartej peste meterezele ironiei, ca sa infiga o sulita in maruntaiele lui Google:
Call to 'shut down' Street View (http://news.bbc.co.uk/2/hi/technology/7959362.stm)
laur2007laur March 25th, 2009, 01:46 AM @nebunul : :cheers: :);)
tomis3 March 25th, 2009, 06:52 AM Fox "News" on Canada
0GwM83cLorQ
luci203 March 25th, 2009, 09:16 AM Parlamentarii din subcomisia abilitată cu analizarea Codului Penal au stabilit, marţi, că o persoană se află în legitima apărare, în situaţia în care respinge, pe timpul nopţii, pătrunderea fără drept a unei persoane în locuinţa, curtea sau dependinţele altei persoane.
sursa (http://www.urbaniulian.ro/2009/03/24/ponta-face-praf-legitima-aparare-din-codul-penal/)
prostie tipic romanească in starea cea mai pură... :gaah:
inca un motiv pt. care nu merg la vot si nici nu am postat nimic pe "ONG sau nu"... tara asta nu o sa se faca bine NICIODATA. :ohno:
nebunul March 25th, 2009, 11:15 AM Retards, the British way. Dupa ce ca au cele mai multe camere de supraveghere pe cap de locuitor, britanicii de la Privacy International (:lol:) nu gasesc alteva mai bun de facut decat sat treaca val vartej peste meterezele ironiei, ca sa infiga o sulita in maruntaiele lui Google:
Call to 'shut down' Street View (http://news.bbc.co.uk/2/hi/technology/7959362.stm)
E stupid intr-adevar ... situatia insa a devenit delicata deoarece Google a surprins un arest in plina strada, niste studenti care vomitau, celebrities la un pahar de bere, copii dezbracati etc etc etc :nuts:
http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/news/article2339394.ece
http://jalopnik.com/5180676/stig-spotted-in-top-gear-offices-by-google-street-view
http://searchengineland.com/google-streetview-naked-child-incident-reveals-anxiety-about-technology-17031
Le Clerk March 25th, 2009, 11:46 AM sursa (http://www.urbaniulian.ro/2009/03/24/ponta-face-praf-legitima-aparare-din-codul-penal/)
inca un motiv pt. care nu merg la vot si nici nu am postat nimic pe "ONG sau nu"... tara asta nu o sa se faca bine NICIODATA. :ohno:
Noua definitie a legitimei aparari e coborata din copac intra-adevar. Pe langa faptul ca nu are toate criteriile stricte de evaluare a legitimei aparari din vechiul Cod, dand posibilitatea la abuzuri din partea celui care exercita legitima aparare, o si limiteaza doar la timpul noptii. In alte cuvinte:
Pot sa fiu in legitima aparare doar noaptea, dar daca tot pot sa fiu numai noaptea, atunci s-o fac lata si daca imi intra unul in curte pot sa-l impusc in cap direct ca voi fi considerat in legitima aparare. :ohno:
nebunul March 25th, 2009, 11:54 AM sursa (http://www.urbaniulian.ro/2009/03/24/ponta-face-praf-legitima-aparare-din-codul-penal/)
Adica inca un motiv sa te lamentezi da' sa nu faci nimic concret :nuts:
Tara asta se face bine pas cu pas, secunda cu secunda si initiativa cu initiativa. Simplul fapt ca NOI mentinem SSC Romania, ajuta la modernizarea societatii romanesti :cheers:
luci203 March 25th, 2009, 12:28 PM Adica inca un motiv sa te lamentezi da' sa nu faci nimic concret :nuts:
Si ce mortii masii poti face in tara asta de rahat? Atata timp cat nimeni nu intra in barou pt. ca "a fost silitor si a invatat" ci pentru ca e odrasla unui magistrat sau a cotizat mii (am auzit ca sa ajuns la zeci de mii) euro, nu o sa avem justitie in Romania (oricate Macovei am pune), si nu putem face un fuck pt. a schimba situatia, iar tu, din UK, cu atat mai putin.
Noua definitie a legitimei aparari e coborata din copac intra-adevar. Pe langa faptul ca nu are toate criteriile stricte de evaluare a legitimei aparari din vechiul Cod, dand posibilitatea la abuzuri din partea celui care exercita legitima aparare, o si limiteaza doar la timpul noptii.
Si vechea lege era imbecila, dar se pare ca au reusit sa propuna una si mai retardata.
P.S.
Ai uitat sa mentionezi ca se limiteaza doar la locuinta, deci daca esti atacat pe strada, sau in alt loc public, va trebui sa intorci crestineste si celalalt obraz...
Rhemaxos March 25th, 2009, 12:33 PM Si ce mortii masii poti face in tara asta de rahat? Atata timp cat nimeni nu intra in barou pt. ca "a fost silitor si a invatat" ci pentru ca e odrasla unui magistrat sau a cotizat mii (am auzit ca sa ajuns la zeci de mii) euro, nu o sa avem justitie in Romania (oricate Macovei am pune), si nu putem face un fuck pt. a schimba situatia, iar tu, din UK, cu atat mai putin.
Dar tu ai facut vreodata ceva pentru "tara asta de rahat" - asa cum iti place sa-i zici...?
Se intampla sa cunosc foarte bine trei avocati. Toti au intrat in barou "pe bune". Dar, ma rog, trebuie sa recunosc ca e mult mai comod sa pui esecurile personale in carca "sistemului". Ajuta la confortul psihic.
Claudiopolis March 25th, 2009, 12:37 PM Si ce mortii masii poti face in tara asta de rahat? Atata timp cat nimeni nu intra in barou pt. ca "a fost silitor si a invatat" ci pentru ca e odrasla unui magistrat sau a cotizat mii (am auzit ca sa ajuns la zeci de mii) euro, nu o sa avem justitie in Romania (oricate Macovei am pune), si nu putem face un fuck pt. a schimba situatia, iar tu, din UK, cu atat mai putin.
Fiecare contribuim cu ce putem, in momentul cand renuntam atunci e intradevar trist. Daca nu ar fi fost oameni care sa se opuna marsavilor din sistem Romania ar fi aratat acum mult mai rau.
Legat de barou intrebarea mea e alta. Din tineri care se lamenteaza in fiecare an de coruptia semnaturilor pentru admiterea in barou, din cei care totusi intra cati dintre ei renunta la a mai lua bani la randul lor de la urmatoarele generatii de stagiari in momentul cand au ei insisi drept de semnatura?
Din fericire de ceva ani au aparut societatile de avocatura care chiar i-au stagiari pe merit si fara spaga.
luci203 March 25th, 2009, 12:42 PM Dar tu ai facut vreodata ceva pentru "tara asta de rahat" - asa cum iti place sa-i zici...?
Se intampla sa cunosc foarte bine trei avocati. Toti au intrat in barou "pe bune". Dar, ma rog, trebuie sa recunosc ca e mult mai comod sa pui esecurile personale in carca "sistemului". Ajuta la confortul psihic.
Daca tu crezi ca "sistemul" asta merita aparat, atunci lupta tu pentru el...
Probabil ca mai repede sau mai tarziu o sa ma intorc in strainatate (nu am plecat impins din motive materiale si nici nu m-am intors din motive materiale), asa ca, va la pe voi, patriotilor, sa fiti eroi si sa salvati tara asta.
Le Clerk March 25th, 2009, 12:45 PM Si ce mortii masii poti face in tara asta de rahat? Atata timp cat nimeni nu intra in barou pt. ca "a fost silitor si a invatat"
Te rog sa nu ne bagi pe toti in tagma asta. Marea majoritate intra in barou pe merit. Numai eu stiu cate nopti si zile am pierdut saptamani in sir pentru ca sa invat.
Si vechea lege era imbecila, dar se pare ca au reusit sa propuna una si mai retardata.
Vechea reglementare (inca in vigoare) era OK, intr-adevar era aplicata neunitar de instante, dar era un cadru OK.
P.S.
Ai uitat sa mentionezi ca se limiteaza doar la locuinta, deci daca esti atacat pe strada, sau in alt loc public, va trebui sa intorci crestineste si celalalt obraz...
Da, asa e. Sunt convins ca nu va ramane asa. E o aberatie juridica. :ohno:
Le Clerk March 25th, 2009, 12:47 PM Legat de barou intrebarea mea e alta. Din tineri care se lamenteaza in fiecare an de coruptia semnaturilor pentru admiterea in barou, din cei care totusi intra cati dintre ei renunta la a mai lua bani la randul lor de la urmatoarele generatii de stagiari in momentul cand au ei insisi drept de semnatura?
Din fericire de ceva ani au aparut societatile de avocatura care chiar i-au stagiari pe merit si fara spaga.
^^Concurenta duce la imbunatatirea sistemului. In Bucuresti s-a renuntat de mult la a cere bani stagiarilor. Dimpotriva, e exact invers. Se platesc foarte bine stagiarii. Si asta se datoreaza concurentei dintre firmele existente pe piata si interesul acestora de a incadra persoane calificate.
luci203 March 25th, 2009, 12:51 PM Te rog sa nu ne bagi pe toti in tagma asta. Marea majoritate intra in barou pe merit. Numai eu stiu cate nopti si zile am pierdut saptamani in sir pentru ca sa invat.
Vechea reglementare (inca in vigoare) era OK, intr-adevar era aplicata neunitar de instante, dar era un cadru OK.
Da, asa e. Sunt convins ca nu va ramane asa. E o aberatie juridica. :ohno:
1. majoritatea, nu mai intra pe merit in barou... iar avand in vedere ce "fenomene" vad ca sunt unii judecatori, ma indoiesc ca au avansat "pe bune"
2. legea actuala are ceva aiurea, de genul: "ai voie sa raspunzi doar cu o forta proportionala cu atacul" sau asa ceva. inteleg ca daca interlopul te ataca cu un cutit, tu nu ai voie sa folosesti de ex un pistol, ci tot un cutit (chiar daca interlopul cu "taiatul" se ocupa, se poate extinde si la atacul cu mainile goale, prin legea asta eu intelg ca daca ma ataca cu pumnii, eu trebuie sa stiu sa ma bat ca un smecher de ferentari, daca-i dau o bata in cap sa ma apar, incalc legea, pentru ca folosesc o "forta superioara" (nu mai stiu exact formularea, poti sa ma iluminezi daca ma insel :))
Le Clerk March 25th, 2009, 12:54 PM ^^ Este in stare de legitima aparare acela care savarseste fapta pentru a inlatura un act material, direct, imediat si injust indreptat impotriva sa, a altuia sau impotriva unui interes public si care pune in pericol grav persoana si drepturile celui atacat ori interesul obstesc.
Este de asemenea in legitima aparare si acela care din cauza tulburarii sau temerii a depasit limitele unei aparari proportionale cu gravitatea pericolului si cu imprejurarile in care s-a produs atacul
Definitia existenta e foarte acoperitoare. Problema e de aplicare in instante, dar e OK din punctul meu de vedere. Eu chiar nu inteleg de ce a fost nevoie sa se umble aici. :ohno:
cosstin March 25th, 2009, 12:59 PM Adica inca un motiv sa te lamentezi da' sa nu faci nimic concret :nuts:
Tara asta se face bine pas cu pas, secunda cu secunda si initiativa cu initiativa. Simplul fapt ca NOI mentinem SSC Romania, ajuta la modernizarea societatii romanesti :cheers:
Asta este spiritul!
Dar eu cred ca putem mai mult.
De exemplu un nou partid. Stiu ca am mai discutat, dar observ ca ne-am lasatpe tanjala.
Poate un prim pas ar fi un ONG foarte activ, care sa atraga simpatizanti prin initiativele sale...urmata de transformarea intr-un partid. Exista cel putin un model anterior (Alianta Civica - Partidul Aliantei Civice). Ideea este ca acum, spre deosebire de ce era atunci, lumea este blazata. Daca reusim sa le aprindem speranta, dorinta de a actiona, o sa mearga...Iar acum, cu criza, s-arputea ca multi sa-si revina din letargie. :cheers:
cosstin March 25th, 2009, 01:09 PM 1. majoritatea, nu mai intra pe merit in barou... iar avand in vedere ce "fenomene" vad ca sunt unii judecatori, ma indoiesc ca au avansat "pe bune"
2. legea actuala are ceva aiurea, de genul: "ai voie sa raspunzi doar cu o forta proportionala cu atacul" sau asa ceva. inteleg ca daca interlopul te ataca cu un cutit, tu nu ai voie sa folosesti de ex un pistol, ci tot un cutit (chiar daca interlopul cu "taiatul" se ocupa, se poate extinde si la atacul cu mainile goale, prin legea asta eu intelg ca daca ma ataca cu pumnii, eu trebuie sa stiu sa ma bat ca un smecher de ferentari, daca-i dau o bata in cap sa ma apar, incalc legea, pentru ca folosesc o "forta superioara" (nu mai stiu exact formularea, poti sa ma iluminezi daca ma insel :))
In barou sunt avocatii, iar judecatorii trebuie sa sustina un alt examen...de magistratura.
In rest, daca tu esti scarbit de tara ta, iarta-ma dar este ca si cand ai fi scarbit de familia din care te tragi. Una peste alta...Romania nu inseamna doar Basescu, Tariceanu, Iliescu, deputatul Bula, Udrea, Irinel, piticul porno, Andriesan, Eva Kent, OTV, o sumedenie de cretini alcoolici, o groaza de parasute, mii de imbecili si ce mai vrei tu. Tara inseamna si trecutul ei (si, daca vei citi un pic istorie, vei vedea ca avem cu ce sa ne mandrim), inseamna si cultura ei, inseamna si prezentul ei...in care (cu modestie) ne numaram si noi (iar eu nu sunt de loc scarbit de partenerii mei de discutie, romani care vor sa faca tara asta mai buna), inseamna si viitorul ei.
Texte de genul sunt scarbit de Romania sunt fara sens. Pune mana si implica-te. Schimba ceea ce nu-ti convine. Du-te la vot si voteaza-l pe cel mai bun. Daca vezi ca e greu de ales hai sa facem partidul ala odata.
Claudiopolis March 25th, 2009, 01:11 PM ^^Concurenta duce la imbunatatirea sistemului. In Bucuresti s-a renuntat de mult la a cere bani stagiarilor. Dimpotriva, e exact invers. Se platesc foarte bine stagiarii. Si asta se datoreaza concurentei dintre firmele existente pe piata si interesul acestora de a incadra persoane calificate.
Problema e ca societati de avocatura nu prea exista prin tara(in orasele unde exista sunt o raritate) ci doar in Bucuresti.
Chiar eu am fost la "negocieri" nefinalizate la un avocat(a) cu fosta mea prietena acum cativa ani si discutia a pornit de la 15.000 in sus. Suma asta vroia sa fie un soi de reducere pentru ca prestase ca stagiar(pro bono) deja de un an la cabinetul respectiv.
Am luat legatura cu mai multi avocati si stagiari de-ai lor inainte de respectiva negociere si din cei cu care vorbisem cam 40% dintre stagiari au gasit avocati sa-i ia fara bani iar restul ... .
Sper sa se fi schimbat in bine situatia in ultimii ani.
Le Clerk March 25th, 2009, 01:15 PM Multe firme din B au inceput de ceva timp sa deschida birouri in orasele mari din tara, inclusiv in Cluj. Poate ca situatia se va schimba.
luci203 March 25th, 2009, 01:15 PM Definitia existenta e foarte acoperitoare. Problema e de aplicare in instante, dar e OK din punctul meu de vedere. Eu chiar nu inteleg de ce a fost nevoie sa se umble aici. :ohno:
da, eu am probleme cu:
Conditiile atacului:
-atacul trebuie sa fie material, adica sa fie exteriorizat (ex: lovire, taiere, impungere, sugrumare, etc.);
-atacul trebuie sa fie direct, adica sa ameninte in mod nemijlocit persoana sau interesul public si sa creeze in acelasi timp un pericol nemijlocit;
-atacul trebuie sa fie imediat, adica este pe cale de a produce, cit si atacul actual in curs de desfasurare pina la epuizarea lui(ex: apropierea amenintatoare cu un cutit, ducerea unei arme la ochi, imobilizare prin strangulare, etc.);
-atacul trebuie sa fie injust (nelegal, contrar legii, nedrept, nefondat, sa nu fie justificat, sau provocat);
-atacul trebuie sa fie indreptat impotriva valorilor aparate de legea penala(in speta, dreptul la viata, dreptul la integritatea fizica, dreptul la propietate, etc.) si sa puna in pericol grav aceste valori(un pericol grav poate produce un prejudiciu ireparabil).
Conditiile apararii:
-fapta comisa prin aparare sa fie prevazuta de legea penala(adica poate fi chiar infractiune, vatamare corporala, sau ucidere din culpa, etc.)
-apararea sa se faca si sa fie necesara in vederea inlaturarii atacului pentru ocrotirea valorilor prevazute de lege care sunt puse in pericol grav;
-apararea sa nu depaseasca limitele necesitatii;
-apararea trebuie sa fie pe cit posibil proportionala cu atacul;
-apararea sa se faca numai impotriva celui care ataca si in intervalul de timp de cind atacul este imediat si momentul cind este consumat.
Le Clerk March 25th, 2009, 01:17 PM Luci, nu am timp sa intru in discutii pe legitima aparare, pentru ca ne-am lungi foarte mult. Punctul meu de vedere e ca reglementarea actuala e OK si ar trebui mentinuta. Pur si simplu refuz sa cred ca cea propusa acum va fi si cea votata in parlament. :ohno:
Le Clerk March 25th, 2009, 01:22 PM Puiu Popoviciu, retinut de DNA in contextul scandalului actual de la DGPI. Sursa (http://www.cotidianul.ro/dna_confirma_cele_patru_retineri_din_dosarul_sefului_dgipi_si_al_omului_de_afaceri_puiu_popoviciu-77857.html)
Puiu Popoviciu este omul din spatele dezvoltarii Baneasa si este unul dintre cei mai bogati oameni din RO.
cosstin March 25th, 2009, 01:56 PM Datele sunt luate de pe net, asa incat nu pot baga mana in foc pt autenticitate
În afara megaafacerii „Băneasa Rezidenţial“, Gabriel „Puiu“ Popoviciu controlează, alături de partenerul său Radu Dimofte, o pleiadă de alte companii preluate de la stat.
Astfel, Popoviciu şi Dimofte sunt creierele care coordonează din „umbră“ fostele societăţi comuniste A.S.D Mioriţa, Comaliment, Herăstrău sau Practic. Tot ei au adus în România mărci consacrate dincolo de graniţe.
Prin American Restaurant System cei doi deţin franciza pentru brandurile „capitaliste“ Pizza Hut şi KFC. După aceeaşi reţetă funcţionează şi societatea Alltrom, prin intermediul căreia sunt comercializate produsele JVC.
Controlul firmei Practic a însemnat şi achiziţionarea a nu mai puţin de 20 de spaţii comerciale, amplasate pe unele dintre cele mai importante artere din Bucureşti - bulevardele Iuliu Maniu, Timi- şoara, Drumul Taberei sau 1 Mai.
Aceeaşi strategie a funcţionat şi în cazul fostei societăţi de stat Comaliment, în care Popoviciu a devenit administrator în 1998. O lovitură de maestru, deoarece societatea avea în patrimoniu numeroase spaţii comerciale, presă rate în zone-cheie ale Capitalei - Calea Dorobanţilor, străzile Academiei, Mihail Kogălniceanu sau Regina Elisabeta.
Un exemplu similar îl reprezintă privatizarea societăţii Herăstrău. Alltrom a devenit în ianuarie 1991, prin achiziţionarea capitalului majoritar al fostei societăţi de stat, proprietara unui fond de comerţ extrem de valoros. Astfel, firma mamei lui Popoviciu a intrat în posesia celebrului Pavilion H, galeria comercială din zona Parcului Herăstrău, a cărei proprietară este şi în prezent.
Pe terenul obţinut o dată cu preluarea Metav a fost amenajat unul dintre cele mai mari parcuri industriale din ţară. Amplasat în nordul Bucureş tiului, ansamblul
se întinde pe mai mult de 16 hectare de teren, înţesat de spaţii administrative şi de depozitare. Printre „chiriaşii“ parcului industrial se numără companiile Flanco, Genco sau BRD - Group Societe Generale.
Actionarul majoritar al Metav SA este Meteor SA Bucureşti (care deţine 54,26% din acţiuni), controlată, la rândul ei, de trei societăţi cipriote (Wellkept Properties Ltd. - 54,21%, Weybridge Holdings Ltd. - 29,53% şi Coleborn Trading Limited - 10%).
Radu Berceanu a realizat privatizarea Metav SA Bucuresti (care a avut legaturi contractuale cu SC AVI), achizitionata de compania „autohtona“ Meteor SA, al carei actionar este „International Bussiness Solutions“, unde detin actiuni doua off-shore-uri din Cipru (Rosenlew Ltd si Weybridge Holding) si o companie din Marea Britanie, International Bussiness and Trading Corporation;
Zonele cu potenţial, precum Calea Victoriei, Calea Dorobanţilor sau Bulevardul Magheru aparţin câtorva companii care profită din plin de această situaţie. Potrivit lui Oliver Petcu, managing partner al CPP Management Consultants, spaţiile disponibile aparţin companiilor Trination Corp/Alltrom, Meteor SA - firmă ce deţine jumătate din spaţiile de interes pentru mărcile de lux aflate pe Calea Victoriei şi are printre acţionari offshore-urile Wellkept Properties, Weybridge Holdings şi Coleborn Trading, Compania de Librării Bucureşti - Calea Dorobanţilor, Apimondia SA şi Mercur SA.
TriNation Management & Development Corporation, o companie al carui portofoliu include si proiectul 239 Dorobanti. Totodata, compania administreaza un portofoliu imobiliar de peste 65 de milioane de dolari si o suprafata de mai bine de 100.000 de metri patrati. La Bucuresti, TriNation pregateste in calitate de developer principal proiecte cu investitii de peste un miliard de dolari.
S.C.METEOR S.A. s-a infiintat prin Decizia nr 1071/1990 a Primariei Municipiului Bucuresti prin transformarea I.C.L.Tehnometal care dateaza din 1956. In anul 1995 luna februarie societatea s-a privatizat integral.
Dupa privatizare societatea detine 95 de spatii comerciale amplasate in sectoarele administrative 1,3,5 si 6 ale capitalei in suprafata comerciala de 17.083 m.p.
Baneasca Shopping City, magazinul IKEA, francizele KFC si Pizza Hut, hotelul Howard Johnson - acestea sint doar citeva dintre afacerile controlate in Romania de Puiu Popoviciu
toxicduck March 25th, 2009, 02:24 PM http://img21.imageshack.us/img21/2716/jhonsonsmotivational.jpg
Ayceman March 25th, 2009, 03:18 PM ^^^^
:bash::lol::bash:
Le Clerk March 25th, 2009, 03:44 PM sursa (http://www.urbaniulian.ro/2009/03/24/ponta-face-praf-legitima-aparare-din-codul-penal/)
^^
Codul Penal - sfera exercitarii actiunii de legitima aparare a fost extinsa
de V.M. HotNews.ro (http://www.hotnews.ro/stiri-esential-5520189-codul-penal-sfera-exercitarii-actiunii-legitima-aparare-fost-extinsa.htm)
Miercuri, 25 martie 2009, 14:10 Actualitate | Esenţial
Subcomisia pentru Codul Penal a votat, miercuri, varianta propusa de Tudor Chiuariu pentru legitima aparare, astfel incat o persoana va fi prezumata a fi in legitima aparare nu numai daca se apara de cineva care i-a intrat fara drept in locuinta, ci si in incapere sau dependinta, informeaza NewsIn. De asemenea, membrii subcomisiei au observat ca textul propus de Ministerul Justitiei reglementa situatia in care legitima aparare se prezuma numai in timpul noptii sau zilei, pe cand varianta lui Chiuariu acopera inclusiv dimineata si seara.
Astfel, potrivit proiectului noului Cod Penal, articolul 19, alineatul 3 prevede ca "se prezuma a fi in legitima aparare, in conditiile alin. (2), acela care comite fapta pentru a respinge patrunderea unei persoane intr-o locuinta, fara drept, in timpul noptii, prin violenta, viclenie, efractie sau alte asemenea mijloace". Argumentul Ministerului Justitiei a fost ca patrunderea trebuie sa fie intotdeauna in timpul noptii, fara drept, prin violenta, deoarece "este important sa se inteleaga ca persoana isi apara viata, nu proprietatea".
Varianta propusa de Tudor Chiuariu a fost "se prezuma a fi in legitima aparare, in conditiile alin. (2), acela care comite fapta pentru a respinge patrunderea unei persoane intr-o locuinta, incapere, dependinta sau loc imprejmuit tinand de acesta, fara drept, prin violenta, viclenie, efractie sau alte asemenea modalitati ori in timpul noptii".
Subcomisia a votat in unanimitate varianta lui Chiuariu, dupa care, presedintele subcomisiei, Victor Ponta, e exclamat: "Cred ca suntem tara din Europa care protejeaza cel mai puternic locuinta!"
Se pare ca exista o adaugare la vechea reglementare si nu o inlocuire a ei. Parerea mea este ca noua reglementare usureaza posibilitatea victimea de a recurge la legitima aparare in timpul noptii, pentru ca se instituie o prezumtie de legitima aparare pentru locuinte, ceea ce inseamna ca victima nu mai trebuie sa dovedeasca ca se afla in legitima aparare cand a folosit forta in locuinta acesteia, ci atacatorul trebuie sa dovedeasca ca victima nu a actionat in legitima aparare. Practic, se legitimeaza si se reglementeaza in mod favorabil victimelor infractiunilor de spargere si patrundere prin efractie in locuinte a celebrului caz de acum cativa ani cu impuscarea tanarului care a intrat in locuinta sotilor Iovan.
PS: Varianta lui Chiuariu e mai cuprinzatoare decat cea a lui Ponta.
PS2: Vom vedea cresterea numarului de persoane, in special instarite, care isi vor achizitiona arme si poate chiar le vor folosi cu mai mult curaj pe proprietatea lor, poate undeva apropiat de sistemul din America/Texas. :crazy:
Le Clerk March 25th, 2009, 04:36 PM HotNews.ro (http://www.hotnews.ro/stiri-esential-5520427-cum-devenit-cel-mai-mare-proiect-imobiliar-din-romania-caz-penal.htm)
Miercuri, 25 martie 2009, 15:16 Actualitate | Esenţial
Cum a devenit cel mai mare proiect imobiliar din Romania caz penal
Inca din anul 2007 procurorii DNA au cercetat modul in care omul de afaceri Puiu Popoviciu a intrat in posesia unui teren de 220 de hectare in zona Baneasa, unde se dezvolta cel mai mare proiect imobiliar din Romania. Potrivit celor mai recente informatii, Cornel Serban, fostul sef al Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna si Petru Pitcovici, fostul sef al Serviciului Operatii al DGIPI ar fi incercat sa intervina pe langa unul dintre procurorii DNA pentru a bloca dosarul in care este cercetat omul de afaceri Puiu Popovici.
Dosarul a fost deschis inca din 2007 si are la baza o afacere imobiliara cu terenurile statului. Este vorba de proiectul imobiliar Baneasa Rezidential al omului de afaceri Puiu Popoviciu. Proiectul imobiliar a fost demarat in anul 2000, cand compania Baneasa Investments a semnat contractul de asociere cu Universitatea de Agronomie. Potrivit relatarilor din presa, prin acest contract Universitatea de Agronomie, al care rector era si atunci Ion Alecu, a cedat companiei controlate de Popoviciu 220 de hectare de teren pe o perioada de 49 de ani.
In 2006, cotidianul Gardianul a evaluat proiectul imobiliar la peste 4,6 miliarde de euro, fiind catalogat ca cel mai mare proiect imobiliar din Romania. Terenul in cauza se afla in zona aeroportului Baneasa si a centrelor comerciale IKEA si Baneasa Shoping Center.
In septembrie 2007, Evenimentul Zilei publica un material in care reprezentantii DNA precizeaza ca fac cercetari in cazul asocierii dintre Universitatea de Agronomie si compania Baneasa Investments. “Procurorii efectueaza acte premergatoare cu privire la legalitatea transferarii unui teren apartinand domeniului public al statului si aflat in administrarea Universitatii de stiinte Agricole si Medicina Veterinara Bucuresti in proprietate privata si constituirea acestuia ca aport la capitalul social al unei firme private, Baneasa Investments”, se arata intr-o informare a DNA publicata de EVZ.
In februarie 2008, primarul sectorului 5, Marian Vanghelie sustinea ca terenurile administrate de Universitatea de Agronomie au fost subevaluate. "In 2000, omul de afaceri Puiu Popoviciu a luat, prin asociere, un teren de 230 de hectare de la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti, care a fost evaluat la doar 82.000 de euro”, a declarat Vanghelie in 2008. Pe larg click aici
Sesizarea lui Gigi Becali
Presa a mai dezvaluit in 2006 ca ancheta procurorilor are la baza o sesizare facuta de catre Gigi Becali. Principala controversa in acest caz se refera la dreptul de proprietate asupra celor 220 de hectare pe care Puiu Popoviciu a demarat proiectul imobiliar.
Potrivit unei investigatii realizate de EVZ rezulta ca cele 220 de hectare in cauza se aflau in anul 2000 doar in administrarea Universitatii de Agronomie, nu in proprietatea acesteia. Cu toate acestea Universitatea intra in asociere cu compania lui Popoviciu desi nu detinea un titlu de proprietate care sa ii dea dreptul de a ceda sau concesiona terenul. Universitatea a obtinut titlul de proprietate abia un an mai tarziu.
Un personaj cheie al acestei afaceri este Ion Alecu rectorul Universitatii de Agronomie retinut si el, marti seara, de procurorii DNA. Rectorul a sustinut public proiectul imobiliar al omului de afaceri Puiu Popoviciu. O alta legatura dintre Ioan Alecu si Puiu Popoviciu este si falptul ca tatal omului de afaceri a fost profesor la Universitatea de Agronomie. Rectorul Ion Alecu a povestit jurnalistilor de la Evenimentul Zilei ca familia Popoviciu a locuit in acelasi bloc cu el.
Fostul sef al Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna (DGIPI) Cornel Serban, Petru Daniel Pitcovici seful Serviciului Operatii al Directiei Generale Anticoruptie, omul de afaceri Puiu Popoviciu si rectorul Universitatii de Agronomie Ion Alecu au fost retinuti de catre procurorii DNA, marti seara. Un procuror anticoruptie ar fi facut un autodenunt in care sustine ca fostul sef al DGIPI Cornel Serban si subordonatul sau Petru Daniel Pitcovici l-ar fi contactat si i-ar fi cerut sa blocheze un dosar in care sunt cercetati Puiu Popoviciu si rectorul Ion Alecu.
nebunul March 25th, 2009, 05:47 PM ... ca tot vorbisem de nevoia majoritatii parlamentare in aceste momente de criza ... dupa Letonia si Ungaria ... http://www.forbes.com/2009/03/25/czech-republic-collapse-markets-equity-crisis.html
tomis3 March 25th, 2009, 05:50 PM ... ca tot vorbisem de nevoia majoritatii parlamentare in aceste momente de criza ... dupa Letonia si Ungaria ... http://www.forbes.com/2009/03/25/czech-republic-collapse-markets-equity-crisis.html
The BBC just ran an article saying that this has nothing to do with the economy or financial crisis. It's about the Lisbon Treaty and the missile defense shield.
http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/7963627.stm
nebunul March 25th, 2009, 05:52 PM ^^ yeh right :nuts: btw am scris ...
nevoia majoritatii parlamentare in aceste momente de criza
edit: Iti dai seama in ce situatie eram daca nu se forma o majoritate parlamentara?! Nici nu vreau sa ma gandesc in momentele astea :ohno:
nebunul March 25th, 2009, 10:50 PM :nuts: “In zilele urmatoare se vor opera arestari spectaculoase”
http://qmagazine.ro/articole/3106/EXCLUSIV--Virgil-Magureanu-%E2%80%9CIn-zilele-urmatoare-se-vor-opera-arestari-spectaculoase.html
nebunul March 25th, 2009, 11:57 PM Se sparge buboiul? :nuts:
http://www.ziua.ro/display.php?data=2009-03-26&id=251075
tomis3 March 26th, 2009, 12:01 AM :nuts: “In zilele urmatoare se vor opera arestari spectaculoase”
http://qmagazine.ro/articole/3106/EXCLUSIV--Virgil-Magureanu-%E2%80%9CIn-zilele-urmatoare-se-vor-opera-arestari-spectaculoase.html
Si de ce tre sa anunte asta? :bash:
nebunul March 26th, 2009, 12:44 AM Sincer, si pe mine m-a deranjat. Magureanu desigur nu atentioneaza pe nimeni ... cine trebuie sa stie stie de mult ("aceste actiuni sunt, din cate stiu eu, parte a unui plan elaborat inca de acum cateva luni si caruia acum i s-a dat startul oficial"). El de fapt joaca aceiasi carte disperata de care am mai discutat si ieri: basescu e de vina pentru toti si toate :nuts:
Cosmin March 26th, 2009, 12:51 AM Rejoice, damn you
China prepares to mark a dangerous anniversary in Tibet, amid claims of thuggery last year
The Economist (http://www.economist.com/world/asia/displayStory.cfm?story_id=13358182&source=features_box1)
Serious stuff, but funny title.:rofl:
nebunul March 26th, 2009, 03:27 PM http://cchiriac.blogspot.com/2007/03/branding-de-tara-de-unde-incepem.html
Le Clerk March 26th, 2009, 05:04 PM Secretarul uniunii Rusia-Belarus: Spatiul postsovietic se va uni intr-o confederatie (http://www.ziua.ro/news.php?data=2009-03-26&id=24250)
PaulFCB March 26th, 2009, 07:08 PM Ar fi un lucru bun, odata ce Uniunea Europeana si Confederatia Tarilor Fost-Sovietice si-ar completa expansiunea ar putea sa semneze o eventuala Unire care ar insemna o lovitura destul de greu de digerat pentru America.
Rhemaxos March 26th, 2009, 07:13 PM Ar fi un lucru bun, odata ce Uniunea Europeana si Confederatia Tarilor Fost-Sovietice si-ar completa expansiunea ar putea sa semneze o eventuala Unire care ar insemna o lovitura destul de greu de digerat pentru America.
huh...?
*scuzati monosilabismul!
cosstin March 26th, 2009, 07:45 PM Sa dregem un pic busuiocul dupa un moment de stupoare generat de una dintre postarile anterioare
Chişinau: Mai mulţi directori de instituţii mass-media fac un apel către PL, PLDM şi AMN să convingă alegătorii indecişi
http://www.ziua.ro/news.php?data=2009-03-26&id=24285
Le Clerk March 26th, 2009, 07:57 PM ^^ Daca comunistii castiga din nou alegerile, Moldova se va cufunda din nou (pentru o lunga perioada de timp sau pana la dizolvare) in spatiul politic si strategic rusesc (care se pare ca tinde sa se refaca pe fostul teritoriu al URSS, cu mici exceptii), de unde nu va mai iesi niciodata.
tomis3 March 26th, 2009, 08:34 PM ^^ Daca comunistii castiga din nou alegerile, Moldova se va cufunda din nou (pentru o lunga perioada de timp sau pana la dizolvare) in spatiul politic si strategic rusesc (care se pare ca tinde sa se refaca pe fostul teritoriu al URSS, cu mici exceptii), de unde nu va mai iesi niciodata.
Nu cred. Russia n-are cum sa asigure prosperitatea tarii. E pur si simplu imposibil. Cel mai important e ca Romania sa prospere si ca economia R. Moldova sa se orienteze din ce-n ce mai multe spre tari membre UE. O schimbare buna deja a avut loc anul trecut cand Romania a luat locul Rusiei ca cel mai mare partener comercial. Daca trendul continua, R. Moldova n-are cum sa nu se aproprie de Romania si Europa.
Fallen March 26th, 2009, 08:36 PM Mie mi-e sa nu piarda alegerile comunistii dar sa falsifice rezultatele. Cu putin back-up din partea rusilor isi pot nascoci si un procent de 50-60%. Poporul e prea slab ca sa poata pune destula presiune...
Le Clerk March 26th, 2009, 08:40 PM Nu cred. Russia n-are cum sa asigure prosperitatea tarii. E pur si simplu imposibil. Cel mai important e ca Romania sa prospere si ca economia R. Moldova sa se orienteze din ce-n ce mai multe spre tari membre UE. O schimbare buna deja a avut loc anul trecut cand Romania a luat locul Rusiei ca cel mai mare partener comercial. Daca trendul continua, R. Moldova n-are cum sa nu se aproprie de Romania si Europa.
Asta ar putea fi adevarat in conditiile in care Moldova ar fi suverana (adica ar putea face o alegere proprie). In conditiile in care nici Ucraina nu (mai) poate avea optiuni suverane (vezi cazul incercarii esuate la amenintarile Rusiei de a-si vindea reteaua de transport de gaze la UE) din cauza puterii in crestere a Rusiei, Moldova se va pierde din nou in spatiul de interese rusesc asa cum s-a intamplat dupa 1945. Deja se ridica o noua cortina de fier ca in anii de dupa WW2 si Moldova e de cealalta parte a cortinei.
cosstin March 26th, 2009, 09:26 PM Eu zic ca mai avem o sansa... pe 5 aprilie. Dar, dupa cum merg lucrurile, e mai mica decat luminita de la capatul tunelului.
Le Clerk March 26th, 2009, 09:29 PM America este intr-adevar tara tuturor posibilitatilor:
Un politist a fost condamnat pentru ca s-a masturbat intr-o curatatorie auto cu... aspiratorul (http://www.ziua.ro/news.php?data=2009-03-26&id=24291)
tomis3 March 26th, 2009, 10:03 PM stop reading Ziua. :bash:
Cosmin March 26th, 2009, 10:07 PM I think it's time for an intervention. We must help Le Clerk.:(
Le Clerk March 26th, 2009, 11:08 PM :rofl: I must post on DLM. Quote directly from Ziua. :lol:
Credeti am putea ajunge la o OTV-izare a SSC? :D
nebunul March 26th, 2009, 11:25 PM Te mananca urechea si te scarpini in cot:
Primaria sectorului 3 vrea sa construiasca 24 de fantani arteziene (http://www.mediafax.ro/social/primaria-sectorul-3-vrea-sa-construiasca-24-de-fantani-arteziene.html?1688;4094153)
Pai sunt bani usor de facut pe spatele contribuabilului ... studii de fezabilitate:nuts:. Daca se realizeaza sau NU proiectele ... nu mai conteaza :ohno: Macar de s-ar face ...
Ayceman March 26th, 2009, 11:37 PM America este intr-adevar tara tuturor posibilitatilor:
Un politist a fost condamnat pentru ca s-a masturbat intr-o curatatorie auto cu... aspiratorul (http://www.ziua.ro/news.php?data=2009-03-26&id=24291)
LOL, dar nu ti se pare ca penalitatea pt expunere indecenta e cam mare? 90 zile inchisoare? De ce nu o amenda? Si nu era in mijlocul strazii, era intr-o spalatorie auto.
Cosmin March 26th, 2009, 11:46 PM Credeti am putea ajunge la o OTV-izare a SSC? :D
Crezi ca ai putea ajunge in brig... sau mai rau?:D
nebunul March 26th, 2009, 11:47 PM :lol: Geoana, rugat de niste sateni sa-i transmita lui Basescu ca-l voteaza la prezidentiale (http://www.ziare.com/Geoana_rugat_de_niste_sateni_sa_i_transmita_lui_Basescu_ca_l_voteaza_la_-699091.html)
|
|