View Full Version : Roads & Infrastructure

Pages : 1 [2] 3 4 5

Ro_land
December 17th, 2009, 11:06 AM
Mai lipsea o poza din Centrul Civic, mai exact la intersectia Kogalniceanu cu Grivitei, unde daca vrei sa virezi dreapta pe Grivitei dinspre Victoriei, vei fi oarecum intr-o situatie ciudata datorita faptului ca "desteptii" care au facut marcajele au facut numai doua benzi de virat la dreapta (anul trecut erau desenate trei) dar imediat pe Grivitei apar trei benzi. Practic daca virezi de pe banda din stanga, te trezesti pe linia de demarcatie a doua benzi.
Si nu e un caz singular. Mai sunt cazuri asemanatoare si la giratoriile noi de pe Calea Bucuresti.

skySK
December 17th, 2009, 11:35 AM
Un semafor doar ar agrava situatia in zona, ar bloca complet intersectia cu Strada de Mijloc, iar cei care fac stanga de pe Mijlocului ar avea verde si nu ar avea loc unde sa intre. Macar asa se inainteaza la un ritm relativ constant, deci se permite si celor de pe mijlocului sa intre in intersectie. Dupa ce o sa fie scos traficul greu, o sa fie mai lejer. Ca un pont, intra in semafor pe prima banda, apoi, dupa ce mai apare o banda pe dreapta, mergi pe aia ;) Ca si pietonii de mai sus, nu e o idee foarte buna sa intri pe rosu in intersectie, chiar daca mai ai de asteptat o tura - ceea ce ar cam fi fost in defavoarea semaforului.

Semaforul ala ce interval are? Pana unde era coloana de asteptare la semafor?
Nu stiu ce interval are. Cand am ajuns la semafor, era verde si mai erau 21 de sec dar nu se putea intra ca era blocata intersectia. N-am intrat pe rosu in intersectie, era tot verde (inca ~7 sec), dar am ramas blocat in mijlocul ei timp de cateva secunde cand semaforul probabil ca arata deja rosu. Nu stiu pana unde ajungea coada de la semafor, au mai intrat cativa dupa mine (dupa ei urmand sa mai intre si cei de pe Mijloc), iar restul care erau in spatele meu au prins rosu. Dupa giratoriu, pe contrasens, coada se intindea aproape pana la capatul de linie de langa Municipal.

inginer_cfdp
December 17th, 2009, 03:15 PM
In codul rutier se specifica in mod clar ca nu ai voie sa intrii in intersectie daca vei ramane in ea.

Ar fi interesant de studiat mai in amanunt zona, din pacate nu e niciun webcam in zona.

Am vazut ca mai sus s-a pus si situatia de la polul opus
pKGIe1oISUs

Aici e si un studiu general pentru giratorii http://www.teachamerica.com/roundabouts/RA051_ppt_O%27Neill.pdf

skySK
December 17th, 2009, 09:30 PM
In codul rutier se specifica in mod clar ca nu ai voie sa intrii in intersectie daca vei ramane in ea.

Nu aveam de unde sa stiu ca raman in ea, si de fapt n-am ramas in ea, doar ca am traversat-o mai incet.

Cel mai util mi se pare pseude-giratoriul din Centrul Civic, nu stiu daca mai stie cineva coada de pe Toamnei cu Calea Bucuresti care incepea din intersectia cu Harmanului.

Am ramas blocat de 2 ori acolo, dupa care m-am invatat minte si ocoleam zona. Dar cred ca unora le placea ca tot timpul erau ambuteiaje pe Toamnei.
Cea mai mare problema era pe C. Bucuresti pt. ca nu reusea sa preia, pe cele 2 benzi existente atunci pe sensul catre Judetean, traficul de pe 3 bulevarde cu cate 3 benzi pe sens. In afara de asta mai erau si cei care mergeau spre politie care intrerupeau tot timpul fluxul. Pe Toamnei, daca nu erai printre primele 10-15 masini, nu mai intrai in intersectie chiar daca era inca verde pt. ca se bloca de fiecare data.
Practic solutia ingenioasa, simpla si ieftina care putea fi implementata mult mai repede, dar pe care au aplicat-o doar dupa ce au facut sensurile unice, era interzicerea virarii dp C. Bucuresti catre Politie si schimbarea sensului de mers pe banda aia creand astfel banda nr. 3 in sensul catre spit. judetean. Astfel C. Bucuresti putea sa preia un trafic cu 50% mai mare.

moshu'
December 17th, 2009, 09:49 PM
Am ramas blocat de 2 ori acolo, dupa care m-am invatat minte si ocoleam zona. Dar cred ca unora le placea ca tot timpul erau ambuteiaje pe Toamnei.

mai mergeam cu 35'ul in perioada aia si stateam cam 20 de min. pana apucam sa trec intersectia :ohno:

inginer_cfdp
December 17th, 2009, 10:41 PM
Practic solutia ingenioasa, simpla si ieftina care putea fi implementata mult mai repede, dar pe care au aplicat-o doar dupa ce au facut sensurile unice, era interzicerea virarii dp C. Bucuresti catre Politie si schimbarea sensului de mers pe banda aia creand astfel banda nr. 3 in sensul catre spit. judetean. Astfel C. Bucuresti putea sa preia un trafic cu 50% mai mare.
Complet, complet exclus, ar fi cauzat un haos mai mare decat era. Acum verdele pentru mers spre centru tine de cel putin doua ori mai mult decat suma timpilor din vechiul semafor ptr verde in fata pe Toamnei + la stanga spre centru, de aia s-a putut micsora cu o banda Calea Bucuresti. Daca s-ar fi facut ingustarea inainte sa se fluidizeze traficul, ar fi cauzat haos nu doar in respectiva intersectie, ci si in cea de la judetean. Solutia care s-a ales este de departe cea mai buna si logica - cu efecte cat se poate de vizibile asupra timpilor de parcurs. Sistematizarea a castigat si premii la concursuri internationale de profil.

skySK
December 17th, 2009, 11:14 PM
Banda aia se recupera din spatiul in care parcau at. si acum masinile pe trotuar pt. a crea o banda pt. viraj la dreapta+inainte, deci totul ramanea la fel (3 benzi stanga, 2 inainte). Pe sensul dinspre judetean se formau cozi destul de lungi dar nu erau ambuteiaje. Fara sa faca modificarile de care am zis degeaba faceau sensuri unice pt. ca cele 2 benzi de pe C. Bucuresti nu reuseau sa preia traficul de la orele de varf.

inginer_cfdp
December 18th, 2009, 08:41 AM
Ce zici tu, ar fi fost benefic traficului dinspre centru si Toamnei, dar ar fi incurcat foarte tare traficul dinspre judetean. Ar fi insemnat alocarea doar a doua benzi pentru a face stanga spre centrul civic si cea de mers in fata spre Toamnei ar fi ramas (inainte erau 4 in dreptul bretelei de virare la dreapta, a 5-a aparea cam cu 20m inainte de intersectie). Ceea ce ar fi dus la mutarea blocajului dintr-o intersectie in alta si nu ar fi avut nici pe departe capacitatea sistematizarii de acum (e clar ca un semafor cu 2 cicluri cu 2 directii e clar mai performant si mai sigur decat unul cu 4 cicluri si 8 directii).

skySK
January 5th, 2010, 04:52 PM
Ocolitoarea municipiului Braşov este prima lucrare executată cu bani europeni (http://www.bzb.ro/index.php?page_name=stire_detalii&id_stire=52628)

Tronsonul II al ocolitoarei municipiului Braşov este prima lucrare executată şi cu bani europeni şi finalizată deja. La sfârşitul lunii decembrie au fost finalizate toate elementele acestei lucrări care face legătura între DN 11 (ieşirea din Braşov spre comuna Hărman) şi DN 13 (ieşirea spre Târgu Mureş). Proiectul, în valoare de 81,8 milioane lei, a fost realizat în şapte luni, cu sprijin financiar din fonduri nerambursabile în valoare de peste 22,7 milioane lei, diferenţa de aproximativ 60 milioane lei reprezentând cheltuielile neeligibile ale proiectului, finanţate din fondurile proprii ale Consiliului Local Braşov. Obiectivul de investiţii a avut recepţia finală în data de 30 octombrie 2009, iar în luna decembrie s-au efectuat ultimele plăţi şi astfel proiectul s-a încheiat cu succes. „Cel de al doilea tronson al ocolitoarei înseamnă 6,43 km de şosea, două poduri şi un pasaj, lucrări şi fonduri care au permis finalizarea variantei municipiului Braşov. Finalizarea lucrărilor permite conectarea drumurilor judeţene la reţeaua drumurilor naţionale şi la reţeaua TEN, realizează legătura între DN 11 şi DN 13, elimină suprasolicitarea sistemului rutier existent prin preluarea pe direcţia principală de legătură cu drumurile naţionale a fluxurilor majore care tranzitează municipiul Braşov şi diminuează impactul negativ asupra mediului şi a efectelor poluării datorate traficului rutier”, susţine primarul George Scripcaru. Acest tronson de ocolitoare preia aproximativ 38% din volumul traficului care doar străbătea oraşul, ajungându-se acum ca după realizarea celor două tronsoane 85% din traficul în special greu să fie eliminat din municipiu. La doi ani de la lansarea Programului Operaţional Regional, instrument de finanţare nerambursabilă al Uniunii Europene, în Regiunea Centru se încheie, în premieră naţională, primul proiect din punctul de vedere al executării lucrărilor. Proiectul „Varianta de ocolire a municipiului Braşov - Faza 1” a fost aprobat spre finanţare prin domeniul major de intervenţie 2.1 a Programului Operaţional Regional. Recepţia lucrării şi darea în folosinţă a fost făcută în 23 iulie 2009, în prezenta lui Vasile Blaga, ministrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Locuinţei, a lui George Scripcaru, primarul municipiului Braşov şi a lui Simion Creţu, directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regionala Centru. „Locuitorii din Braşov sunt primii beneficiari ai acestui proiect fiindcă devierea traficului greu din oraş înseamnă un mediu mai curat, mai multă siguranţă, dar mai ales dezvoltare economica. Meritul este al tuturor celor angrenaţi în derularea acestui proiect, primăria care a depus şi a urgentat procedurile, experţii MDRL şi ADR Centru care şi-au derulat eficient activităţile, dar şi constructorul care şi-a respectat termenele şi prevederile contractuale. Suntem prima regiune a României care practic, prin încheierea lucrărilor din acest proiect, oferă primele rezultate vizibile ale absorbţiei fondurilor europene”, a declarat Simion Creţu, director Agenţia pentru Dezvoltare Regionala Centru.
www.bzb.ro

inginer_cfdp
January 6th, 2010, 11:28 AM
Ar trebui sa incepem o "harta" cu gropile de primavara? :D Pana acum cam pe unde au aparut?

moshu'
January 7th, 2010, 04:38 PM
Ar trebui sa incepem o "harta" cu gropile de primavara? :D Pana acum cam pe unde au aparut?

3 saptamani de zapada ca sa'ti rupi masina . :ohno: :bash:

inginer_cfdp
January 7th, 2010, 07:39 PM
Pai au aparut? Pe unde am mers eu, nu au aparut. Parca pe Saturn a zburat pe o portiune mica stratul de uzura.

moshu'
January 16th, 2010, 12:55 PM
S-a semnat contractul pentru tronsonul de autrostradă Braşov - Comarnic :banana:

Ministerul Transporturilor a semnat contractul de concesiune pentru tronsonul de autostradă Comarnic - Braşov cu firmele Vinci şi Aktor, potrivit unor surse din minister, citate de Agerpres.

După clarificarea ultimelor aspecte din contract, semnarea contractului va fi anunţată oficial de ministrul de resort, Radu Berceanu. Discuţiile dintre reprezentanţii Ministerului Transporturilor şi cei ai consorţiului Vinci - Aktor cu privire la încheierea contractului au intrat în impas la sfârşitul anului trecut, din cauza pretenţiilor constructorului, care ar fi excedat oferta iniţială, declarată câştigătoare.

180 milioane de lei/an, cota anuală a statului român

Consorţiul va concesiona Autostrada Comarnic-Braşov la un preţ de 1,57 miliarde de euro, preţ de construcţie. Începând din al cincilea an al concesiunii, pe o perioadă de 26 de ani, statul român va realiza plăţi de disponibilitate către concesionar, în valoare de 180 milioane de lei pe an.

Taxa pe care utilizatorul o va plăti începând din al cincilea an al concesiunii, după darea în folosinţă a autostrăzii, va fi de 1,75 euro/osie/100 kilometri, ceea ce înseamnă că un autoturism va plăti în primul an o taxă de circa doi euro, pentru a străbate cei 55 de kilometri ai tronsonului.

La terminarea perioadei de 30 de ani de concesiune, tronsonul de autostradă Comarnic - Braşov intră în proprietatea statului, care are două alternative: fie să-l concesioneze din nou, fie să-l administreze el.

Sursa (http://adevarul.ro/locale/brasov/S-a_semnat_contractul_pentru_tronsonul_de_autrostrada_Brasov_-_Comarnic_0_190181531.html)

giovani kun
January 16th, 2010, 05:30 PM
well this is a good news :)... I hope they will not stop us for taxing every 50 km ..hope there will be only two taxation points...one at Bucharest and the other at Brasov ..

Ro_land
January 19th, 2010, 08:34 AM
Au aparut niste gropi faine in giratoriul de la intersectia DN11 cu ocolitoarea dintre DN11 si DN13. Foarte fain, nici nu au trecut 6 luni de la constructia ei. Nu stiu cum se prezinta minunata portiune de centura "noua".

inginer_cfdp
January 19th, 2010, 12:40 PM
Aia am vazut si eu, sa le fie invatatura de minte sa mai aduca firme de prin Sibiu sau Bacau sau de unde erau aia. Nu zic ca nu e posibil ca si fiind facute de ai nostri sa apara gropi (cu toate ca pe cealalta portiune, data acum 4 ani, nu au fost), dar o firma locala imediat o tragi la raspundere si o pui sa repare. Infrastructura din oras am vazut ca se comporta ok, pe Saturn aparusera cateva gropi (parca a fost asfaltata acum 3 ani).

moshu'
January 19th, 2010, 03:21 PM
Autostrada Comarnic-Braşov, gata în ianuarie 2014

Ministrul transporturilor şi infrastructurii, Radu Berceanu, preşedintele grupului Vinci şi un reprezentant al firmei Aktor au semnat, astăzi, contractul de concesiune pentru tronsonul de autostradă Comarnic-Braşov.

Tronsonul de autostradă Comarnic-Braşov va fi finalizat în ianuarie 2014 iar suma totală pe care statul român o va plăti în cei 30 de ani pentru finanţare, proiectare şi execuţie, se ridică la 4,8 miliarde euro, a declarat ministrul transporturilor şi infrastructurii, Radu Berceanu.

.....

Sursa (http://adevarul.ro/locale/brasov/Autostrada_Comarnic-Brasov-gata_in_ianuarie_2014_0_191981344.html)

moshu'
January 19th, 2010, 03:52 PM
^^

TZncBv8ljY8

MHN
January 25th, 2010, 03:14 PM
Am fost weeekend-ul trecut in Bv. si am ramas placut impresionat de organizarea si sistematizare infrastructurii rutiere din oras.
Bulevarde cu 6 benzi pe sens, multe sensuri unice cu 3 sau 4 benzi -> toate mi-au dat impresia ca traficul se desfasoara destul de "fluid", fara prea multe ambuteiaje.

Felicitari!
Pentru mine Brasovul a fost o supriza placuta.

moshu'
January 25th, 2010, 03:51 PM
trebuie sa mai schimbam si cativa soferi si vom merge si mai fluid :) .

Iuliu-Luchian
January 25th, 2010, 06:55 PM
Cativa soferi si niste parcari sub si supraterane in special in zona centrala (Prefectura, livada, maternitate) si in poiana la cabina mica........asta ultima URGENT !

skySK
January 26th, 2010, 05:18 PM
În cartierul Tractorul va fi amenajat un pasaj rutier modern pe sub calea ferată (http://www.mytex.ro/eveniment/in-cartierul-tractorul-va-fi-amenajat-un-pasaj-rutier-modern-pe-sub-calea-ferata_245960.php)

Investiţia va costa peste 23,5 milioane de lei şi va fi realizată în 24 de luni.
Numeroasele sesizări ale posesorilor de autoturisme din cartierul Tractorul, cât şi ale celor care tranzitează zona privind traficul îngreunat au determinat municipalitatea să caute o soluţie pentru fluidizarea circulaţiei.

Principala problemă este reprezentată de faptul că acest cartier este înconjurat din trei părţi de magistrala de cale ferată 300 (Braşov- Sighişoara) şi magistrala CF 400 (Braşov-Ciceu).
Dezvoltările urbanistice din ultimii 10 ani, constând din ansambluri de noi de locuinţe şi o gamă foarte diversificată de unităţi comerciale, precum şi proiectele urbanistice vizând reconversia Uzinei Tractorul, au avut ca efect sporirea intensităţii traficului auto.
Specialiştii municipalităţii au luat act că zona dispune doar de trei secţiuni prin care se poate derula traficul circulaţia auto şi că de pe strada 13 Decembrie spre centrul oraşului circulaţia se desfăşoară cu dificultate la orele de vârf.
În aceste condiţii, serviciile de specialitate ale Primăriei Braşov au supus dezbaterii şi aprobării plenului Consiliului Local Braşov documentaţia şi indicatorii tehnico-economici aferenţi obiectivului de investiţii „Pasaj rutier Independenţei”, obiectivul urmând a fi realizat pe sub calea ferată. Valoarea totală a proiectului se cifrează la peste 23,5 milioane de lei, durata de execuţie a lucrării urmând să fie de 24 de luni.

„Investiţia trebuie realizată rapid!”
Primarul George Scripcaru ne-a declarat că această investiţie era absolut necesară, în condiţiile în care „această zonă este mereu aglomerată. Vrem să fluidizăm atât traficul dinspre Stupini, cât şi dinspre Bartolomeu. Dorim să eliminăm actualele blocaje! Practic, aplicăm prevederi ale Planului Integrat de Dezvoltare Urbană! Pentru moment am cerut aprobarea în plen a indicatorilor tehnico-economici, urmând ca apoi să obţinem avizele necesare şi fondurile! Investiţia trebuie realizată rapid!”.
www.mytex.ro

moshu'
January 26th, 2010, 07:44 PM
ce ar trebui sa spunem ? BRAVO ?! :tongue: . no way !!!!!
pana acum ati avut bandaje la ochi ? se circula de cativa ani greu in zona aia .

24 de luni ???

:wtf:

23,5 milioane de lei !!!

ata costa mai nou 3 becuri si un santz pe sub o amarata de cale ferata ?

inginer_cfdp
January 27th, 2010, 09:01 AM
^^ Hai sa ii propunem primarului sa nu il mai faca si sa pastreze el banii.

marsak
January 27th, 2010, 09:11 AM
Aia din Dubai au facut un turn de 800 m in 4 ani ... noi avem nevoie de 24 de luni ptr un pasaj? Nasol ....

moshu'
January 27th, 2010, 09:04 PM
^^ Hai sa ii propunem primarului sa nu il mai faca si sa pastreze el banii.

nu intelegi ideea . :ohno:
cu banii aia sunt sigur ca se poate construi mult mai repede pasajul respectiv .

quattro.
January 29th, 2010, 09:09 PM
Aia din Dubai au facut un turn de 800 m in 4 ani ... noi avem nevoie de 24 de luni ptr un pasaj? Nasol ....

:lol: right !

nenea_hartia
January 30th, 2010, 01:59 PM
Am fost weeekend-ul trecut in Bv. si am ramas placut impresionat de organizarea si sistematizare infrastructurii rutiere din oras.
Bulevarde cu 6 benzi pe sens, multe sensuri unice cu 3 sau 4 benzi -> toate mi-au dat impresia ca traficul se desfasoara destul de "fluid", fara prea multe ambuteiaje.

Felicitari!
Pentru mine Brasovul a fost o supriza placuta.
Asta remarc şi eu când trec prin Braşov. De multe ori prefer să tranzitez oraşul spre Târgu Mureş, decât să folosesc centura, e mai rapid. Sincer, mie, ca trecător prin Braşov, George Scripcaru mi se pare unul din cei mai buni primari din ţară. De ani buni trec prin oraş şi schimbările sunt foarte vizibile. Calea Bucureştiului arată foarte fain acum cu şoseaua largă, cu stâlpii de iluminat pe mijloc şi fără cablurile acelea agăţate de ei. Mi s-au părut idei foarte bune şi giratoriile din zona Metro-Carrefour-Praktiker-Selgros, cele din oraş, la fel şi lărgirile intersecţiilor mari, cu adăugarea de benzi de preselecţie. Ştiu că voi, ca braşoveni, îl vedeţi probabil cu alţi ochi (mai obiectiv), dar cred că primarul Braşovului are viziune, lucru rar pe la noi.
În cartierul Tractorul va fi amenajat un pasaj rutier modern pe sub calea ferată (http://www.mytex.ro/eveniment/in-cartierul-tractorul-va-fi-amenajat-un-pasaj-rutier-modern-pe-sub-calea-ferata_245960.php)
Mi-aş dori să văd astfel de investiţii în multe oraşe mari din ţară. În Timişoara, spre exemplu, unde traficul la orele de vârf e dificil acolo unde străzile Popa Şapcă şi Circumvalaţiunii subtraversează calea ferată.

moshu'
January 30th, 2010, 05:16 PM
Guvernul vrea să facă autostrada Braşov-Mureş pe banii Bechtel

Guvernul vrea să extindă parteneriatele publice private în mai multe domenii de activitate, dar cu precădere în ceea ce priveşte construcţia viitoarelor autostrăzi.

Aproximativ jumătate din Autostrada Transilvania, mai exact tronsonul dintre Braşov şi Târgu-Mureş, ar putea fi construit de americanii de la Bechtel pe banii lor. Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat că vrea să-i convingă pe cei de la Bechtel să construiască o parte din autostradă cu fonduri proprii, mai ales că există un precedent în ceea ce priveşte tronsonul Braşov şi Comarnic.

Acesta este executat de consorţiul Vinci-Aktor tot printr-un parteneriat public privat ce presupune ca firmele să construiască autostrada din fonduri proprii, urmând ca de la data când se preia amplasamentul statul să achite pe o perioada de 26 de ani 180 milioane de euro pe an. Costul mediu al unui kilometru din Autostrada Transilvania este de 11 milioane de euro.

Sursa (http://adevarul.ro/locale/brasov/Guvernul_vrea_sa_faca_autostrada_Brasov-Mures_pe_banii_Bechtel_0_199180249.html)

Bogdan BMB
January 31st, 2010, 02:14 AM
Mi-aş dori să văd astfel de investiţii în multe oraşe mari din ţară. În Timişoara, spre exemplu, unde traficul la orele de vârf e dificil acolo unde străzile Popa Şapcă şi Circumvalaţiunii subtraversează calea ferată.

Ai mare dreptate, dar lasa ca asteptam si noi un primar cu "viziune" :)

Ro_land
January 31st, 2010, 09:37 PM
O fi primar cu viziune si de nevoie: are clienti fideli la reparat si amenajat drumuri pe bani publici.
De exemplu chiar nu inteleg de ce si mai ales cum s-a asfaltat in toamna trecuta portiunea de pe Calea Bucuresti dintre Darste si McDonalds. Stratul acela de asfalt arata oribil, turnat in valuri (intre fasiile turnate pe cate o banda) si acum au aparut nenumarate gropi sau gropi in formare (asfalt crapat). :ohno:

moshu'
February 2nd, 2010, 05:28 PM
O fi primar cu viziune si de nevoie: are clienti fideli la reparat si amenajat drumuri pe bani publici.
De exemplu chiar nu inteleg de ce si mai ales cum s-a asfaltat in toamna trecuta portiunea de pe Calea Bucuresti dintre Darste si McDonalds. Stratul acela de asfalt arata oribil, turnat in valuri (intre fasiile turnate pe cate o banda) si acum au aparut nenumarate gropi sau gropi in formare (asfalt crapat). :ohno:

sti ce'o sa spuna de portiunea aia ?
" A .. a .. a... pai ala e stratul de uzura " :bash:

skySK
February 3rd, 2010, 12:54 PM
Autostrada subterană (http://www.bzb.ro/index.php?page_name=stire_detalii&id_stire=53085)

Tronsonul de autostradă Comarnic - Braşov este proiectat să treacă pe sub Sinaia şi Buşteni. Alte tuneluri vor fi în zonele Comarnic şi Râşnov

Proiectul tronsonului de autostradă Comarnic - Braşov prevede ca şoseaua să treacă pe sub oraşele Sinaia şi Buşteni. Aşa susţin unele surse din cadrul Ministerului Transporturilor, citate ieri de presa centrală. Tronsonul de autostrada Comarnic - Braşov va avea aproximativ 15 kilometri de tuneluri pe fiecare sens şi patru staţii de taxare. Una din platformele pereche de parcări şi spaţii de servicii va fi între Predeal şi Râşnov, la kilometrul 149. De asemenea, vor fi construite poduri şi viaducte pe 16 kilometri, din cei 55 cât va avea autostrada.

Noul traseu are o lungime mai mică cu trei kilometri
Consorţiul de firme Vinci - Aktor, care urmează să construiască cei 58 de kilometri ai autostrăzii, au ales un traseu propriu faţă de propunerea Ministerului Transporturilor cuprinsă în documentaţia de licitaţie. Principalele avantaje ale noului traseu, care coincide pe unele porţiuni cu cel iniţial, sunt o lungime mai mică cu trei kilometri, precum şi faptul că noua şosea traversează în principal proprietăţi ale statului şi nu mai este nevoie de exproprieri.
De asemenea, pe lângă tuneluri, vor fi construite poduri şi viaducte pe 16 kilometri, iar autostrada va avea două spaţii de servicii mari ce vor conţine benzinării, parcări de lungă durată, restaurante, dar şi două spaţii de parcare de scurtă durată, precum şi cel puţin patru staţii de taxare. Prima pereche de parcări şi spaţii de servicii va fi la 7 kilometri după Comarnic, iar o altă pereche va fi între Predeal şi Râşnov, la kilometrul 149.

Traseu învecinat cu DN1 până înainte de Predeal
Pentru traversarea oraşelor Sinaia şi Buşteni vor fi construite două tuneluri de aproximativ 3 kilometri fiecare. Alte tuneluri vor fi în zonele Comarnic şi Râşnov.
În mare parte, autostrada va fi situată la est de DN1, până după Buşteni, de unde va traversa Valea Prahovei spre versantul vestic al DN1. Înainte de Predeal, autostrada se va separa de DN1, îndreptându-se spre Râşnov pe un traseu paralel cu DN73A. Primul nod rutier se găseşte la 500 de metri după kilometrul 111.
Lucrările la tronsonul Comarnic-Braşov urmează să înceapă în 2011. Inaugurarea autostrăzii este programată pentru 2015. Costurile de construcţie se ridică la 1,2 miliarde de euro.
www.bzb.ro

Andrei_ROu
February 3rd, 2010, 05:53 PM
...si noi speram ca se va face...bla bla bla...

moshu'
February 4th, 2010, 05:51 PM
Pasajul Independenţei va fi ori subteran, ori suprateran

În acest an va fi realizat proiectul tehnic şi vor începe lucrările la modernizarea a actualului pasajul peste calea ferată din capătul străzii Independenţei. Aceasta reprezintă cea de a doua ieşire din cartierul Tractorul, pe lângă cea de pe strada 13 Decembrie. Actualul pasaj se află într-o stare avansată de degradare, traversarea făcându-se acum cu mare greutate de către maşini. „Acest pasaj trebuie modernizat, pentru că face legătura între cartierele Tractorul şi Bartolomeu, dar mai ales asigură un traseu mai uşor pentru cei care vor să ajungă din cartierul Tractorul spre DN 1, DN 13 şi DN 73. Încercăm ca în acest an să demarăm lucrările, acum analizăm soluţia tehnică. Avem în vedere ori o traversare subterană, ori una supraterană. În acest fel nu se va mai sta nici la semafor”, ne-a declarat viceprimarul Miklos Gantz. În cazul în care se va realiza un pasaj subteran, acesta va avea două benzi, câte una pe fiecare sens, precum şi acces pietonal. În cazul în care se va realiza a doua variantă, de pasaj suprateran, atunci acesta va pleca din strada Independenţei şi va coborî chiar înainte de actualul Pasaj Fartec. „Ambele variante vor fi analizate în perioada următoare şi vom decide, împreună cu specialiştii, care va fi varianta cea mai bună pentru această zonă. Bineînţeles, aici intervine şi factorul costuri, de aceea vom vedea şi care variantă, cea subterană sau supraterană, este mai bună”, a adăugat viceprimarul Miklos Gantz.

Sursa (http://bzb.ro/index.php?page_name=stire_detalii&id_stire=53205)

moshu'
February 8th, 2010, 05:01 PM
74 de milioane de euro pentru dezvoltarea judeţului

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru şi Primăria Braşov vor organiza, mâine, de la ora 11.00, o dezbatere publică cu privire la absorţia acestor fonduri destinate creşterii calităţii vieţii şi creării de noi locuri de muncă.

http://adevarul.ro/bbtcontent/clipping/ADVIMA20100208_0447/4.jpg

Cele 74 de milioane de euro sunt destinate în pricipal reabilitării infrastructurii urbane, îmbunătăţirii serviciilor, inclusiv a serviciilor sociale, precum şi dezvoltării structurilor de sprijinire a afacerilor şi a antreprenoriatului. Dezbaterea de mâine are rolul de a prezenta polul de creştere Braşov, fiind o întâlnire între toţi partenerii de la nivel local, regional şi naţional pentru discutarea modului de lucru privind realizarea cu succes a obiectivelor propuse în Planul Integrat de Dezvoltare al polului de creştere Braşov.

Evenimentul va avea loc de la ora 11.00 şi se va desfăşura în sala 120 a Consiliului Judeţean. „Locuitorii din Braşov sunt primii beneficiari ai acestui nou concept de dezvoltare urbană, pe baza Planurilor Integrate. Prin acest eveniment vom oferi informaţii celor interesaţi, şi publicului larg, despre modul în care vor fi atinse obiectivele de dezvoltare ale polului de creştere Braşov", a declarat domnul Simion Creţu, director general ADR Centru.

Sursa (http://adevarul.ro/locale/brasov/Brasov-_74_de_milioane_pentru_dezvoltarea_judetului_0_204579945.html)

moshu'
February 10th, 2010, 09:35 PM
Braşovul are bani să ajungă „capitală”

Deocamdată, s-au primit 74 de milioane de euro pentru elaborarea Planului Integrat de Dezvoltare, urmând să atragă sume mult mai mari prin aplicarea de proiecte în cadrul celorlalte axe de finanţare structurală. Proiectele pentru „Polul de creştere Braşov” vor trebui contractate până la începutul lui 2012

.....

Sursa (http://bzb.ro/index.php?page_name=stire_detalii&id_stire=53306)

moshu'
February 18th, 2010, 08:13 PM
Ministrul Elena Udrea a descoperit starea în care se află DN 1

Venită la Braşov pentru a se întâlni cu primarii din judeţ şi pentru a inaugura un patinoar, ministrul Elena Udrea a prezentat soluţia de remediere a găurilor apărute pe carosabilul Drumului Naţional (DN) 1: depunctarea la viitoarele licitaţii a celor care au „reabilitat" şoseaua în anii precedenţi.

Ministrul Turismului şi Dezvoltării a susţinut că această soluţie a fost chiar discutată în Guvern, după ce „s-a constatat că lucrările de asfaltare făcute anul trecut şi acum doi ani, mai ales cele de acum doi ani, din timpul ministeriatului lui Ludovic Orban, au fost de slabă calitate".
Elena Udrea a întârziat mai bine de o oră la întâlnirea cu primarii din judeţul Braşov, aceştia aşteptând-o pentru a afla cum se va derula Programul „Case pentru specialişti". „Le voi cere primarilor să identifice terenurile pentru construcţia a 10 locuinţe în fiecare comună pentru medici, profesori, poliţişti. De asemenea, le voi prezenta primarilor posibilităţile pe care le au pentru a accesa fonduri pentru reabilitarea drumurilor, reţelelor de canalizare, a sălilor de sport şi a căminelor culturale", a mai spus ministrul.

În ceea ce priveşte starea turismului românesc, ministrul Elena Udrea a susţinut că acesta nu a scăzut atât de mult precum sectoarele similare din celelalte state din Uniunea Europeană! Mai mult, ea a precizat că speră ca în acest an să se înregistreze o creştere a numărului de turişti din România, „pe fondul unei promovări mai eficiente".

Sursa (http://www.adevarul.ro/locale/brasov/Brasov-_Ministrul_Elena_Udrea_a_descoperit_starea_in_care_se_afla_DN_1_0_210579260.html)

N :bash:o Shit ?!!

Evil78
March 3rd, 2010, 11:56 AM
Mai stiti ceva de aeroport?
L-am auzit pe Berceanu zilele trecute spunand la TV ca, deocamdata, el prefera sa se termine lucrarile la noul terminal de la Otopeni, decat sa se faca aeroport la Brasov. Si ca oricum se renoveaza aeroportul de la Bacau (ce-i drept, de o firma privata,Blueair, nicidecum de min.transporturilor), care sa fie folosita de locuitorii din zonele vecine.:ohno:
Cat afecteaza aceste declaratii viitorul aeroportului din Brasov?
Pe de alta parte il inteleg si pe el cand spune ca un turist care merge de ex. la Sinaia, Busteni, Predeal..., oricum ar prefera sa ia avionul din Otopeni. Asta e valabil in conditiile in care nu este autostrada pana la Brasov. Si stim cu totii cand va fi gata autostrada....

moshu'
March 3rd, 2010, 09:35 PM
Pe de alta parte il inteleg si pe el cand spune ca un turist care merge de ex. la Sinaia, Busteni, Predeal..., oricum ar prefera sa ia avionul din Otopeni. Asta e valabil in conditiile in care nu este autostrada pana la Brasov. Si stim cu totii cand va fi gata autostrada....

Brasov - Sinaia / 50 de km .
Sinaia - Otopeni / 90 de km .

tu ce ai prefera ?

Evil78
March 3rd, 2010, 11:37 PM
Brasov - Sinaia / 50 de km .
Sinaia - Otopeni / 90 de km .

tu ce ai prefera ?

Pai tocmai de asta este ridicola treaba!:bash:
Acei 90 de km se parcurg mai repede la momentul de fata, decat cei 50 pana in Brasov(dar sa nu uitam ca discutam de Ghimbav, care e si mai departe). De la Otopeni pana aproape de Sinaia este totusi acel drum express, cu doua benzi pe sens, plus ca autostrada pana la Ploiesti este aproape gata. Problemele apar pe Valea Prahovei, pana la Brasov. Din pacate acesta este adevarul.
Eu sunt suporterul nr.1 al aeroportului din Brasov, fiindca parintii mei stau in Brasov, si de cate ori merg din Creta acasa, imi ia o zi intreaga un drum, care s-ar parcurge in max.3-4 ore(socotind si un transfer) cu avionul.
Iar daca min. transporturilor iese cu asemenea declaratii, nu stiu cat mai trebuie sa asteptam, pana se construieste. Dar mai ales ceea ce nu i-a placut lui Berceanu, a fost legat de dimensiunile prea mari ale aeroportului, tinand cont, ca, dupa calculele lor, nu ar aduna atatia pasageri, cat au estimat constructorii, cand au cerut terenul de la stat. Si ca banuieste, ca e doar un tun imobiliar. :ohno:
De asta am intrebat aici pe forumul unde sunt mai multi Brasoveni, daca stiti voi ceva noutati. Daca este obtinuta finantarea? Daca proiectul depinde 100% de banii de la guvern? Cand incep lucrarile? etc.etc.

lunetiq
March 4th, 2010, 01:49 PM
...
Iar daca min. transporturilor iese cu asemenea declaratii, nu stiu cat mai trebuie sa asteptam, pana se construieste. Dar mai ales ceea ce nu i-a placut lui Berceanu, a fost legat de dimensiunile prea mari ale aeroportului, tinand cont, ca, dupa calculele lor, nu ar aduna atatia pasageri, cat au estimat constructorii, cand au cerut terenul de la stat. Si ca banuieste, ca e doar un tun imobiliar. :ohno:
De asta am intrebat aici pe forumul unde sunt mai multi Brasoveni, daca stiti voi ceva noutati. Daca este obtinuta finantarea? Daca proiectul depinde 100% de banii de la guvern? Cand incep lucrarile? etc.etc.

Deci, cum s-a mai spus si aici pe forum si in alte parti (Vezi si thread-ul cu aeroporturile din Romania!):
1. Calculele lor sunt niste aberatii, pentru a torpeda constructia. Calculele sunt foarte realistice, luand in calcul potentialul Brasovului, cu orasele/zonele inconjuratoare, turism (Poiana, Bran, Cetati etc.), industrie/investitori... plus sa nu uitam de Jocurile Olimpice ale Tineretului din 2013, care vor atrage sportivi, jurnalisti, etc.
2. Special din cauza banuielilor si posibilelor speculatii imobiliare, in decizia de trecere a terenului din partea institutului de cercetare al cartofului sau cum ii zice, s-a cerut si completat cu nota, ca terenul se inapoiaza in cazul in care nu va fi construit aeroportul pe acest teren.
3. In Decembrie/Ianuarie se auzea ca finantarea a fost obtinuta din partea unui consortiu de banci, printre care si BCR, care urma sa mai valideze aprobarea din partea lor.
4. Tot in Ianuarie se mai certau consiliul judetean cu primaria pentru o anumita asumare a primariei, pentru cazul in care investitia ar fi un esec. Cancescu (seful CJ) anuntase ca peste max. 2 saptamani va face un anunt in legatura cu aeroportul, dar intre timp este deja Martie si inca mai asteptam noutati...
5. Proiectul depinde 0% din bani de guvern!!! Vreo 50% sunt banii constructorului (Intelcan), si restul se impart pe consiliile judetene Brasov, Harghita, Covasna, cat si primaria Ghimbav si cea mai mica parte (ceea ce mi se pare aberant) primaria Brasov. Deci proiectul nu mai depinde deloc de guvern, dupa ce a fost alocat acel teren!!!
6. Lucrarile trebuiau sa inceapa inca din anii '90, apoi promisiunile se repetau cam din an in an, cateaodata cu o pauza mai mare sau mai mica, ultima faza importanta a fost inaintea de alegerile locale (oare de ce?) cand s-a dat startul "oficial" al lucrarilor (taiind o pamblica si plasand o piatra de baza) adica pe 15. aprilie 2008 - alegerile fiind in iunie (ce coincidenta, nu?)
Deci asteptam in continuare sa inceapa intradevar lucrarile si poate primavara ne aduce ceva surprize pe aceasta tema...
:nuts:

moshu'
March 4th, 2010, 08:24 PM
^^ poate primavara ne aduce ceva surprize :lol:

ghiocei si cateva flori de camp pe terenul viitorului aeroport .

moshu'
March 6th, 2010, 10:53 PM
Peticirea trece, gropile rămân

Parcurgerea străzii Traian este un adevărat test pentru şoferii braşoveni şi nu numai. Din loc în loc, s-au format gropi în asfaltul care nu a mai fost reabilitat din anul 2004.

http://www.adevarul.ro/bbtcontent/clipping/ADVIMA20100306_0044/4.jpg

De pildă, gropile de pe stradă măsoară şi 180 de centimetri şi au o adâncime de până la 6 centimetri. Altele, sunt pe jumătate plombate şi măsoară 160 de centimetri lungime şi până la 5 centimerti adâncime.

„După 15 martie vor fi gata proiecţiile pentru a vedea unde intră reţeliştii să-şi instaleze reţelele în subteran şi mai sunt programate şi lucrări ale celor de la gaz. Vom începe lucrările de reabilitare totală a străzilor abia după aceea. Pe strada Traian s-au făcut reparaţii la mijlocul lunii ianuarie", a spus Miklos Gantz, viceprimarul Braşovului.

Sursa (http://www.adevarul.ro/locale/brasov/Brasov-_Peticirea_trece-gropile_raman_0_220178046.html)

lunetiq
March 22nd, 2010, 12:05 PM
Ar fi ceva, daca s-ar realiza asa ceva, dar... cu planurile si pana la realizari stim cum functioneaza in Romania... :-S

Iata articolul gasit astazi pe bzb.ro:

Directorul Agenţiei Metropolitane Braşov, Dragoş David (foto), ne-a declarat că Braşovul ar putea accesa toţi banii puşi la dispoziţie de Uniunea Europeană României prin Programul Operaţional Sectorial – Transport , 200 de milioane de euro, pentru crearea unui terminal intermodal la Bod, lângă municipiul Braşov. „Faptul că suntem în centrul ţării ne oferă posibilitatea de a realiza aici un puternic centru logistic, iar acest terminal, care este evaluat la aproximativ 200 de milioane de euro, adică exact cât ne este alocat pe POS Transport de către Uniunea Europeană”, a declarat directorul AMB.
Banii nu pot fi, însă, accesaţi decât prin intermediul Ministerului Transporturilor. „Am vorbit deja cu reprezentanţii ministerului şi ne-au spus că în aceste zile se va decide dacă banii vor fi îndreptaţi spre partea de autostrăzi sau către investiţii de genul celor pe care dorim noi să le facem”, a mai precizat David. În cazul în care banii vor primi destinaţia „autostrăzi”, autorităţile braşovene doresc să caute alte surse pentru finanţarea acestei investiţii. „Ar putea fi o investiţie publică sau chiar privată, important este că am stabilit că acest terminat intermodal este una din priorităţile de dezvoltare ale Braşovului”, a mai arătat Dragoş David.
Potrivit sursei citate, acest terminal ar fi extrem de bun pentru economia României, deoarece „transportul feroviar de marfă a început să fie utilizat tot mai des, pentru că se poate face o economie de timp foarte mare, prin legătura cu portul Constanţa”. În România mai există două astfel de terminale – la Oradea şi Constanţa, dar niciunul nu este atât de bine poziţionat ca cel de la Braşov, unde practic s-ar putea face trierea mărfurilor în funcţie de destinaţia aleasă de producător.

Ce este un terminal intermodal?
Practic, un terminal pentru transportul intermodal este locul în care se manipulează, se depozitează şi se încarcă marfa pe un alt mijloc de transport. Transferând un transport de marfă de pe rutier pe calea ferată, se protejează infrastructura rutieră, se face economie de timp şi sunt generate costuri mai mici de personal.
Transportul intermodal este avantajos, astfel, pentru mărfuri transportate pe distanţe de 500-600 km. Totodată, costurile pe calea ferată s-ar putea reduce cu până la 20%, deoarece sunt mai puţini angajaţi implicaţi în proces. „Intermodal implică, totodată, dezvoltarea transportului containerizat, mărfuri care se pun în containere şi apoi merg mai departe, pe mare. De asemenea, un rol important în acest gen de transport revine caselor de expediţii”, precizează Ştefan Roşeanu, secretar general al Asociaţiei Industriei Feroviare.
Un alt avantaj ar fi gradul de poluare mult redus, dar şi diminuarea numărului de accidente, cauzate în prezent de maşinile cu tonaj greu. Uniunea Europeană recomandă promovarea transportului intermodal, iar toate ţările europene au strategii pentru dezvoltarea acestuia. Potrivit specialiştilor, ponderea transportului intermodal în România este mult redusă, sub 5% din total transport mărfuri, în timp ce în ţări precum Germania, Anglia sau Franţa ponderea este de aproximativ 35%.

sursa: http://bzb.ro/index.php?page_name=stire_detalii&id_stire=54210

moshu'
March 22nd, 2010, 05:40 PM
Ar fi ceva, daca s-ar realiza asa ceva, dar... cu planurile si pana la realizari stim cum functioneaza in Romania... :-S

au mai discutat ei pe tema asta ... uite o arhiva de pe la jumatatea anului trecut

Braşovul va fi un nod feroviar important al României

Aici va fi creat un parc logistic pentru toată marfa care va fi transportată pe calea ferată în tot Sud-Estul Europei...
http://www.bzb.ro/index.php?page_name=stire_detalii&id_stire=48558

3 milioane euro pentru studiul Parcului Logistic Feroviar Braşov (http://www.monitorulexpres.ro/?mod=monitorulexpres&a=citeste&p=eveniment&s_id=75196)

lunetiq
March 22nd, 2010, 09:37 PM
au mai discutat ei pe tema asta ... uite o arhiva de pe la jumatatea anului trecut

se apropie cumva ceva alegeri? in cazul acesta as putea pune pariu ca vom afla peste foarte putin timp noutati despre aeroport, se va (re-)anunta un nou proiect (de ex. stadionul municipal, o noua ocolitoare, un nou giratoriu...?) ;-)
:bash:

moshu'
March 29th, 2010, 06:21 AM
Maxim 45 de km/oră în Braşov :lol:

„Planul de acţiune pentru reducerea zgomotului ambiental”, supus astăzi aprobării Conciliului Local, prevede reducerea vitezei legale în municipiul Braşov de la 50km/h la 45km/h. Măsura este recomandată de specialişti având în vedere că majoritatea şoferilor apasă liniştiţi pe pedala de acceleraţie, „stimulaţi” de faptul că, potrivit Codului Rutier, „depăşirea vitezei legale cu 10% nu intră sub incidenţa legii”. Reducerea vitezei maxime, odată cu montarea a celui puţin un radar cu fotografiere pe principalele arterele din Braşov, ar garanta reducerea poluării fonice, lucru cerut conform Directivei 2002/49/CE.
Măsurările făcute de INAR la Braşov arată că, într-o zi obişnuită, 70,65% din şoferii care trec pe B-dul Alexandru Vlahuţă depăşesc viteza legală, de 50 km/h, iar aproape 2.000 dintre aceştia depăşesc chiar 80 km/h! Un alt exemplu este Calea Bucureşti, unde 62% dintre maşinile care trec în 24 de ore pe aici (ceea ce înseamnă circa 30.000 de autoturisme zilnic) circulă cu mai mult de 50 km/h. Tot din analizele INAR rezultă că pe Calea Bucureşti este cel mai intens trafic, iar pe str. Aurel Vlaicu se circulă cu viteze mult peste limita legală de 50 km/h.
Alte măsuri recomandate constau în obligarea firmelor care desfăşoară activităţi de aprovizionare şi comunale după ora 21.00 să se doteze cu autovehicule uşoare, sub 3,5t, şi restricţionarea circulaţiei motocicliştilor în „centrul istoric”, între orele 21.00 - 6.00 .

Conducerea Primăriei Braşov a finalizat Planul de acţiune pentru prevenirea şi reducerea zgomotului ambiental în municipiul Braşov şi îl va supune astăzi aprobării Consiliului Local. Planul a fost realizat ca urmare a necesităţii implementării Directivei 2002/49/CE privind evaluarea şi gestionarea zgomotului ambiental transpusă în Hotărârea nr. 321/2005, autorităţile administraţiei publice locale trebuind să realizeze cartarea zgomotului şi să elaboreze hărţile strategice de zgomot şi planurile de acţiune, pentru aglomerările aflate în administrarea lor.

Schimbări în bine din 2007

Planul de acţiune pentru reducerea zgomotului ambiental în municipiul Braşov a fost elaborat de SC INAR SA Braşov şi a fost avizat de Comisia Tehnică Regională din cadrul ARPM Sibiu.
„Faţă de datele de intrare (măsurate în anul 2007) utilizate la elaborarea Hărţii de zgomot a municipiului Braşov, în anul 2009, în urma datelor colectate, de la factorii responsabili precum şi prin determinările efectuate cu analizoare de trafic pe 10 artere principale (24 puncte de măsurare), s-au constatat modificări importante în ceea ce priveşte traficul rutier. În perioada 2007 şi până în prezent, în municipiul Braşov au fost luate măsuri importante de îmbunătăţire a infrastructurii străzilor şi de diminuare a traficului de tranzit prin oraş care au condus şi vor conduce la fluidizarea traficului şi la reducerea vitezei de circulaţie în sensurile giratorii”, se arată în expunerea de motive a acestui proiect de hotărâre.

Mii de şoferi depăşesc zilnic şi 80 km/h în oraş

Ca exemplu, din măsurătorile efectuate, pentru vitezele de deplasare a rezultat că pe B-dul Alexandru Vlahuţă 24.440 de autovehicule, adică 70,65% dintre autovehiculele care au circulat în 24 de ore, au avut viteze mai mari decât viteza legală, de 50 km/h, iar 1.956 dintre autovehicule au depăşit viteza de 80 km/h, acestea reprezentând 8% din totalul autovehiculelor care depăşesc limita legală de 50 km/h. La fel, pe Calea Bucureşti, 32.595 de autovehicule, adică 62%, depăşesc limita legală de 50 km/h, iar dintre acestea 2.715 autovehicule, adică 8,3%, depăşesc viteza de 80 km/h. Din aceste analize rezultă că pe Calea Bucureşti este cel mai intens trafic, iar pe str. Aurel Vlaicu se circulă cu viteze mult peste limita legală de 50 km/h.
Acţiunile propuse de SC INAR SA, dintre care o parte trebuie aplicate de către Primăria Braşov în următorii 5 ani, în scopul reducerii nivelurilor de poluare sonoră au fost grupate pe sursele de zgomot. Astfel, trebuie implementate acţiuni de reducere a zgomotului generat de traficul rutier, acţiuni de reducere a zgomotului generat de traficul feroviar şi acţiuni de reducere a zgomotului industrial.

Obiective pentru 2012

Conform tuturor prevederilor legale aflate în vigoare, pentru perioada de zi se doreşte ca până în anul 2012 în municipiul Braşov zgomotul pe străzi să fie de 65 de decibeli faţă de 70 de decibeli admişi, iar noaptea să fie de 50 de decibeli faţă de 60 de decibeli ca limită permisă.

Limită de viteză mai mică

Având în vedere măsurile relativ limitate de reducere a nivelului de zgomot pentru traficul rutier la sursă şi luând în considerare efortul financiar posibil, o măsură care se impune este reducerea vitezei de circulaţie pe arterele principale (şi nu numai) prin încadrarea în limita legală de 50 km/h. Datorită faptului că majoritatea conducătorilor auto cunosc că depăşirea vitezei legale cu 10% nu intră sub incidenţa legii, SC INAR SA propune ca printr-o hotărâre locală pentru municipiul Braşov viteza de circulaţie să fie limitată la 45 km/h. În baza unor determinări efectuate s-a apreciat că prin limitarea vitezei de circulaţie la max.50 km/h, se obţine o reducere a nivelului de zgomot cu 3 ÷ 5 dB(A).

Radare pe fiecare stradă, maşini mici pentru curăţenia şi aprovizionarea de noapte
Pentru a fi eficientă această măsură, este necesar ca pe arterele respective să fie amplasate radare cu fotografiere, cel puţin câte unul pentru fiecare arteră. O altă măsură este de obligativitate a firmelor care desfăşoară activităţi de aprovizionare şi comunale în zona centrală şi în celelalte zone după ora 21.00 să se doteze cu autovehicule uşoare, de dimensiuni mici cu greutate totală de max. 3,5t. Iar circulaţia motocicliştilor în „centrul istoric” între orele 21.00 – 6.00 să fie restricţionată.

„Asfaltul silenţios”

- 30 de euro/mp
Celelalte măsuri posibile pentru reducerea nivelului de zgomot la traficul rutier, cum ar fi, asfalturi silenţioase sau poroase conform datelor din literatura de specialitate, necesită costuri mai ridicate cu cca. 30 de euro pe metru pătrat, ar însemna un efort financiar foarte mare pentru Braşov.
Raportul scoate în evidenţă faptul că reţeaua stradală a fost îmbunătăţită şi menţinută în stare bună spre foarte bună, existând o preocupare permanentă, pentru modernizarea reţelei stradale din municipiul.

Sursa (http://bzb.ro/index.php?page_name=stire_detalii&id_stire=54385)

Andrei_ROu
March 29th, 2010, 09:16 AM
Propunerea asta in mare ei majoritate e o mare tampenie!!! Bine ca nu reduc viteza max la 30 km/h... o sa ajungem sa traversam orasul ca in anii 1800...

Ro_land
March 29th, 2010, 12:41 PM
potrivit Codului Rutier, „depăşirea vitezei legale cu 10% nu intră sub incidenţa legii”.
Parca era vorba de 10km/h si nu de 10% peste limita legala.
Ei pornesc de la varianta cu 10% si vor sa puna viteza maxima de 45+10%, adica maxim 50km/h cu 10% insa in realitate viteza maxima la care nu se aplica sanctiune va fi mai mica de 45+10=55km/h.

skySK
March 29th, 2010, 08:00 PM
Drum direct Craiter - Tractorul (http://www.bzb.ro/index.php?page_name=stire_detalii&id_stire=54382)

Proiectul privind realizarea unei artere de legătură între str. Hărmanului şi str. 13 Decembrie va fi depus pe Axa 1 - Poli de creştere
Primăria Braşov va depune un proiect în vederea obţinerii unei finanţări nerambursabile în cadrul Programului Operaţional Regional Axa prioritară 1, Domeniul de intervenţie 1.1, Sub-domeniul: Poli de creştere.
Prin acest proiect se doreşte realizarea unei artere de legătură între str. Hărmanului şi str. 13 Decembrie. Valoarea totală a acestui proiect se ridică la 29,6 milioane lei la care se adaugă TVA de 5,5 milioane de lei. Finanţarea nerambursabilă solicitată este de 98% din valoare eligibilă a proiectului. În afară de contribuţia de 2% la cheltuielile eligibile, municipiul Braşov va suporta toate cheltuielile neeligibile, inclusiv TVA-ul proiectului (TVA aferent cheltuielilor eligibile va fi rambursat de AM POR).
În prezent, legăturile cu partea de nord este a oraşului, respectiv cu cartierele Tractorul VI, VII şi VIII, totalizând 26.126 locuitori, se desfăşoară prin traversarea centrului oraşului, fie pe varianta str. Hărmanului, B-dul Gării, str. 13 Decembrie (care traversează zona de sud a staţiei feroviare Braşov), fie pe noua şosea de centură recent deschisă, pe la periferia oraşului. „În orele de vârf, aşa cum arată studiul de trafic, condiţiile în care se desfăşoară circulaţia auto în reţeaua care înconjoară zona sunt grele. În condiţiile viitoarei dezvoltări a platformei Tractorul, care are potenţialul de a se dezvolta în direcţia unui al 2-lea centru civic al oraşului, se prevede o intensificare a traficului.
Realizarea acestui proiect şi a pasajului subteran Independenţei va contribui la o îmbunătăţire considerabilă a accesului în zonă, facilitând accesul dinspre nord-est (DN11) şi sud-est (B-dul Alexandru Vlahuţă şi Calea Bucureşti), ceea ce va avea ca rezultat reducerea încărcării pe artera 13 Decembrie, precum şi a distanţelor parcurse pentru accesul în zonă. Se va crea o legătură directă din strada Hărmanului, pe lângă R.A.T. Braşov, peste pârâul Timişul Sec, pe lângă Remat Braşov şi, în continuare, până la intersectarea cu strada 13 Decembrie”, se explică în motivaţia acestui proiect de hotărâre.
www.bzb.ro

moshu'
March 29th, 2010, 09:48 PM
„Civilizaţie urbană“ într-o parcare din Braşov

Nu mai este un secret pentru mulţi români, care vin la Braşov, faptul că parcările sunt puţine. Şi nici că te trezeşti cu maşina blocată sau ridicată, dacă nu respecţi regulile de circulaţie.

Tot atât de adevărat este că Primăria Braşov şi firma P&P, care s-au asociat pentru exploatarea locurilor de parcare de pe domeniul public, sunt la mare concurenţă cu cerşetorii. Pentru că, într-un oraş turistic cum se pretinde Braşovul, turiştii riscă să ia amenzi pentru că nu au fise în buzunar. În oraşe mult mai mici, fără pretenţii de pol de dezvoltare economică, cum este urbea de la poalele Tâmpei, parcometrele sunt dotate nu doar cu „încasatori“ de fise, ci şi de bancnote. Mai mult, culmea, unele mai dau şi rest....

In schimb, modul cum sunt parcate maşinile în unele locuri nu mai necesită comentarii... Sau poate merită?

http://www.adevarul.ro/bbtcontent/clipping/ADVIMA20100329_0118/4.jpg

Sursa (http://www.adevarul.ro/locale/brasov/Civilizatie_urbana-_intr-o_parcare_din_Brasov_0_233976729.html)

skySK
April 14th, 2010, 11:26 PM
Conservatorii cer prelungirea ocolitoarei prin spatele marilor magazine (http://www.bzb.ro/index.php?page_name=stire_detalii&id_stire=54710)

Conservatorii braşoveni doresc să propună Consiliului Local să prelungească ocolitoarea municipiului prin spatele marilor magazine de pe Calea Bucureşti, astfel încât circulaţia să fie fluidizată. Potrivit acestora, „ideea de a ieşi de pe ocolitoare în Saturn şi apoi pe Calea Bucureşti nu este una foarte bună, deoarece traficul creşte în această zonă”, a explicat Lucian Milicevici, preşedintele organizaţiei de cartier Astra din municipiul Braşov.
De asemenea, acesta a precizat că în cartierul Astra s-ar fi putut face mai multe locuri de parcare, dacă nu erau realizate atâtea rigole, iar trotuarele erau mai bine dimensionate. „De asemenea, parcurile pentru copii sunt realizate la întâmplare, iar locurile de acest gen pentru cei de vârsta a treia nu prea există”, a mai explicat sursa citată.
De asemenea, Costel Cazacu (foto), preşedintele organizaţiei municipale a PC, a explicat că ieşirea din ocolitoare pe strada Zizinului este subdimensionată. „S-au tot zis că se vor face câte trei benzi pe sens, dar au rămas tot două. Nu ar fi mare lucru de făcut, doar de tras nişte dungi”, a explicat Cazacu.
www.bzb.ro

skySK
April 14th, 2010, 11:38 PM
Autostrada Comarnic - Braşov s-a dus pe apa sâmbetei (http://www.bzb.ro/index.php?page_name=stire_detalii&id_stire=54745)

Consorţiul franco-elen Vinci-Aktor a anunţat ieri că renunţă la contractul de execuţie pentru că nu a găsit finanţare

Reprezentanţii consorţiului franco-elen Vinci-Aktor au anunţat că nu mai vor să construiască Autostrada Zăpezii Comarnic – Braşov, pentru că nu au reuşit să facă rost de bani.
Concesionarul Autostrăzii Comarnic-Braşov, Carpaţii Autostrada SA (Vinci Concessions SAS, Aktor Concessions SA, Vinci Concessions Grand Projets SAS şi Aktor SA) au notificat, marţi, Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii şi Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale precizând că „denunţă unilateral contractul de concesiune”, conform notificării trimise de Vinci. Motivul este acela că nu s-a reuşit obţinerea finanţării din partea băncilor pentru demararea lucrărilor. „În continuare, vom analiza pe ce finanţare vom merge pentru acest proiect. Luni, în cadrul unei conferinţe de presă, vom prezenta exact ce se va întâmpla în continuare cu privire la tronsonul de autostrada Comarnic-Braşov”, a declarat directorul general al CNADNR, Dorina Tiron. Consorţiul Vinci-Aktor nu va plăti nicio despăgubire, compensaţii sau orice alte sume către oricare dintre părţi. Valoarea totală a acordului privind construcţia autostrăzii este estimată la 4,8 miliarde de euro. Potrivit proiectului, după finalizarea autostrăzii, statul ar fi trebuit să plătească în 26 de ani, în total, 4,8 miliarde de euro. Această sumă cuprindea cheltuielile cu împrumutul principal (3,108 miliarde euro), cheltuielile cu împrumutul subordonat - 670 milioane euro, cheltuielile legate de operare şi întreţinere de 323 milioane euro, taxele şi impozitele şi alte costuri - 584 milioane euro şi inflaţia - 146 milioane euro.
O întâlnire între Vinci-Aktor şi oficialităţile române a avut loc săptămâna trecută.
Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat ieri că foarte curând va fi reluată procedura de licitaţie, pentru a selecţiona un alt constructor.
www.bzb.ro

skySK
April 14th, 2010, 11:43 PM
Sens giratoriu cu panouri solare (http://www.bzb.ro/index.php?page_name=stire_detalii&id_stire=54740)

Giraţia de la ocolitoarea din DN 10 va fi iluminată cu energie solară. Dacă sistemul se dovedeşte viabil, va fi aplicat şi în municipiu.
În zona sensului giratoriu amenajat la capătul tronsonului II al ocolitoarei, la intersecţia cu DN 10, spre Hărman, iluminatul public se va face cu ajutorul energiei solare. Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale a montat în acest sens giratoriu câteva panouri solare cu leduri, care, ziua, alimentează un acumulator cu energie solară sau cu lumină naturală. Au fost montaţi şi stâlpi de iluminat care vor fi alimentaţi pe timpul nopţii din acest acumulator. Purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea, ne-a declarat că în perioada următoare va fi analizată posibilitatea ca şi în sensurile giratorii din oraş să fie montate astfel de panouri. „O să vedem cât de eficient este acest sistem şi după ce se va face o analiză vom încerca şi noi acest sistem pentru giraţiile de pe teritoriul municipiului”, susţine Sorin Toarcea.
www.bzb.ro

skySK
April 22nd, 2010, 03:13 PM
Asfaltările din acest an vor costa 2 milioane de euro (http://www.bzb.ro/index.php?page_name=stire_detalii&id_stire=54856)

Trecere de pietoni luminată „din asfalt” pe timp de noapte (http://www.bzb.ro/index.php?page_name=stire_detalii&id_stire=54857)

skySK
April 22nd, 2010, 05:57 PM
Centrul Râşnovului devine pietonal, traficul auto se mută în subteran (http://www.bzb.ro/index.php?page_name=stire_detalii&id_stire=54833)

De anul viitor, centrul istoric al oraşului Râşnov ar putea deveni un mare şantier. Scopul va fi acela de amenajare în subteran a unei parcări cu 125 de locuri şi a unui pasaj subteran pentru trafic rutier, iar după finalizarea lucrărilor piaţa va fi reamenajată în stil medieval. Primarul Adrian Veştea (foto) spune că fondurile pentru acest proiect vor fi atrase prin Axa 1 Poli de creştere. „Acum lucrăm la realizarea acestui proiect, care va include, pe lângă parcarea subterană, pasajul pe sub centrul istoric, şi reabilitarea reţelelor de apă, canalizare şi cabluri pe cinci străzi din jurul centrului istoric. Suntem siguri că vom obţine finanţarea necesară şi vom putea finaliza acest proiect”, ne-a declarat Adrian Veştea. Alte proiecte care vor fi depuse în acest an pentru atragerea de finanţări nerambursabile în Râşnov se referă la refacerea a 4 drumuri forestiere din zona Văii Cărbunării. Proiectul a fost depus săptămâna trecută, pe SAPARD, şi este în valoare de 2 milioane de euro. Unul din aceste drumuri forestiere va duce către Cabana Mălăieşti. Iar un alt proiect este cel pentru realizarea unei trambuline K90 pe Valea Cărbunării, lângă baza sportivă realizată în parteneriat cu OMV. Această trambulină este necesară pentru organizarea Festivalului Olimpic pentru Tineretul European din 2013.
www.bzb.ro

tazzmaniadodo
April 22nd, 2010, 10:03 PM
^^ :applause: daca se concretizeaza proiectul. Ar fi bine daca ar reusi sa renoveze si cetatea Rasnov. Oricum faina initiativa.

skySK
May 5th, 2010, 11:11 PM
Verde la Patria, verde şi la Ceasu’ Rău (http://www.bzb.ro/index.php?page_name=stire_detalii&id_stire=55217)

Intersecţiile din Braşov vor fi controlate cu senzori. Proiectul pilot a fost deja testat la Ceasu’ Rău şi Patria şi va fi aplicat în toate intersecţiile aglomerate unde nu se pot amenaja sensuri giratorii. Sistemul fluidizează circulaţia, prin corelarea timpilor de aşteptare la semafor cu numărul de maşini, cât şi prin sincronizarea traficului prin intersecţiile de pe aceeaşi rută

Intersecţiile semaforizate care sunt aglomerate mai ales la anumite ore vor fi incluse într-un sistem de management al traficului pentru a putea fi fluidizată circulaţia şi în special timpii de aşteptare la semafor să fie cât mai scurţi. Pe lângă acest lucru, introducerea unui astfel de sistem duce şi la reducerea noxelor din intersecţie, maşinile staţionând mai puţin în zonă. Este vorba de aplicarea unui proiect pilot de management al traficului care se bazează pe senzori pentru a scurta timpii semaforului în funcţie de câte maşini intră într-o intersecţie. Iniţial, au intrat în acest sistem două dintre cele mai aglomerate intersecţii semaforizate din oraş, Ceasu’ Rău şi Patria. „Am vrut să vedem care este efectul acestui nou sistem. Măsurătorile făcute demonstrează clar că este nevoie de un asemenea sistem. În acest fel, timpii de staţionare la semafor se corelează în timp real cu traficul existent şi ce mai este important este faptul că se reduce şi cantitatea de noxe în aceste zone. Acest proiect este o componentă a sistemului «Undă verde» pe care îl implementăm în oraş”, ne-a declarat primarul George Scripcaru.

Lucrările pentru instalarea sistemului au fost finalizate la sfârşitul lunii aprilie şi au durat aproximativ 14 zile, sistemul funcţionând la capacitate din data de 23 aprilie. Măsurătorile făcute de atunci au demonstrat că acest sistem într-adevăr ajută la fluidizarea traficului.
Astfel, în Intersecţia Ceasu’ Rău, str. Iuliu Maniu, direcţia spre centru, măsurătorile făcute înainte de introducerea acestui sistem şi anume în data de 7 aprilie, în intervalul orar 7.00-8.00 au arătat că au trecut 1.105 autovehicule, iar măsurătorile făcute în data de 28 aprilie, în acelaşi interval orar arată că numărul maşinilor care au trecut prin acea intersecţie a fost de 1.906, ceea ce înseamnă o mai bună gestionare a traficului.
În intersecţia Patria, B-dul 15 Noiembrie, direcţia spre Hidromecanica, în data de 7 aprilie, în intervalul orar 16.00-17.00 au trecut 1.969 de autovehicule, iar în data de 28 aprilie, în acelaşi interval orar au trecut 2.477 de autovehicule.
În cele două intersecţii au fost montaţi 16 senzori, două camere video, iar în dispeceratul primăriei unul din monitoare este dedicat funcţionării acestui sistem, iar un altul preia imaginile video din toate intersecţiile. „Acest sistem are mai multe componente şi anume senzori montaţi în asfalt, pe fiecare bandă de circulaţie şi din fiecare sens, care asigură detecţia şi numărarea autovehiculelor care pătrund în intersecţie, soft de modificarea timpilor de semaforizare şi sincronizare a celor două intersecţii, în funcţie de datele transmise de senzorii din asfalt, camere video montate în intersecţii care asigură supravegherea video, sistem de monitorizare a semafoarelor care asigură vizualizarea din dispeceratul primăriei a funcţionării şi anunţării defectelor apărute în sistemul de semaforizare în timp real”, ne-a explicat George Zaharia, reprezentant al firmei Uti Trafic Management cu care Primăria Braşov are contract de mentenanţă şi service al sistemului de semaforizare din oraş.
Acest sistem de semaforizare cu senzori va fi aplicat în toate intersecţiile în care există un trafic destul de intens şi unde nu se vor face sensuri giratorii. O altă intersecţie de acest fel este cea de pe Iuliu Maniu cu Agrişelor şi Cuza Vodă. În schimb, ieri s-a discutat în cadrul Comisiei de Circulaţie ca în intersecţia dintre străzile Griviţei – Plevnei şi Aurel Vlaicu să fie amenajat un sens giratoriu, spaţiul acolo fiind suficient pentru o asemenea lucrare.
www.bzb.ro

Ro_land
May 7th, 2010, 08:53 PM
La intersectia B-dul Grivitei-Aurel Vlaicu s-a desenat cu spray portocaliu conturul viitorului sens giratoriu :nuts:

moshu'
May 8th, 2010, 08:50 AM
^^ . dc nu ?! :lol: . posibil unul dintre cele mai ok sensuri

Bogdy
May 8th, 2010, 10:16 AM
Cu ce mijloc de tranport aş putea ajunge de la gară în Piaţa Sfatului?

Andrei_ROu
May 8th, 2010, 11:51 AM
Cu ce mijloc de tranport aş putea ajunge de la gară în Piaţa Sfatului?

cu autobuzul: ai statie de autobuz in fata garii; de acolo poti merge cu 4 in Livada Postei, sau cu 52 la maternitate; Piata Sfatului se afla la mijlocul distantei dintre aceste doua statii!

moshu'
May 11th, 2010, 08:24 PM
La intersectia B-dul Grivitei-Aurel Vlaicu s-a desenat cu spray portocaliu conturul viitorului sens giratoriu :nuts:

^^

Un nou sens giratoriu se „înalţă“ pe Griviţei

Lucrările vor începe în următoarele zile, iar sensul giratoriu va fi amplasat la intersecţia dintre strada Plevnei - Bulevardul Griviţei - strada Aurel Vlaicu.

Decizia a fost luată de către comisa de circulaţie a Primăriei Braşov, după ce s-a constatat că timpul de aşteptare în respectiva intersecţie este foarte mare şi că este nevoie de fluidizarea traficului rutier şi de reducerea noxelor şi a poluării fonice. Sistematizare va fi demarată în următoarele zile.

Angajaţii firmei desemnate să efectueze lucrările au demarat deja măsurătorile pentru trasarea sensului giratoriu şi urmează a fi deviate reţelele la utilităţi din apropierea acestuia.

Sursa (http://www.adevarul.ro/locale/brasov/Brasov-_Un_nou_sens_giratoriu_se_-inalta-_pe_Grivitei_0_259774161.html)

moshu'
May 11th, 2010, 08:25 PM
Sens giratoriu cu panouri solare (http://www.bzb.ro/index.php?page_name=stire_detalii&id_stire=54740)

http://www.adevarul.ro/bbtcontent/clipping/ADVIMA20100511_0100/4.jpg

Sursa (http://www.adevarul.ro/locale/brasov/Brasov-_Un_nou_sens_giratoriu_se_-inalta-_pe_Grivitei_0_259774161.html)

skySK
May 14th, 2010, 04:32 PM
Strada Postăvarului este în plin şantier (http://www.bzb.ro/index.php?page_name=stire_detalii&id_stire=55445)

Artera va deveni pietonal, accesul auto urmând a fi permis doar pentru riverani
Din data de 26 aprilie, strada Postăvarului este închisă, fiind începute lucrări de transformare a arterei în pietonal. Deocamdată se lucrează la înlocuirea tuturor reţelelor subterane. „În anul 2007, Compania Apa a montat conductele pe această stradă, iar acum cei de la gaz au făcut acelaşi lucru. În cel mult două săptămâni, toţi reţeliştii îşi vor finaliza lucrările, acum fiind în lucru cei cu reţele de televiziune, telefonie şi internet”, ne-a explicat viceprimarul Miklos Gantz. După ce toate lucrările din subteran se vor finaliza, pe această stradă va fi turnat un strat de beton, peste care vor fi montate calupuri bazaltice secţionate. „Vrem să păstrăm specificul istoric al zonei, aşa că vom utiliza acele materiale care se pretează cel mai bine la acest lucru. Aceste calupuri bazaltice sunt specifice centrului vechi al oraşului, iar pentru a rezista în timp montăm acea bază din beton”, a adăugat viceprimarul Gantz. Lucrările sunt preconizate a se termina la începutul lunii august, în funcţie de vremea de afară. Cel mai greu va fi componenta de turnare a betonului, pentru această lucrare fiind nevoie de o vreme fără precipitaţii şi cu temperaturi ridicate. După ce lucrările vor fi gata, pe această stradă nu se va mai putea intra cu maşina, doar riveranilor li se va mai permite acest lucru. În rest, strada va fi destinată doar pietonilor.
www.bzb.ro
http://www.bzb.ro/images/stiri/1273695572_Muncitori%20Strada%20Postavaru%203169.jpg

moshu'
May 15th, 2010, 12:21 PM
^^ am vazut ca lucreaza acolo cam de 2 sapt. .

si ce naspa , totusi . era singurul loc in care puteai parca masina in centru fara sa platesti :lol: .

moshu'
May 22nd, 2010, 04:40 PM
Parcare cu barieră, în spate la Hotelul Aro

70 de locuri de parcare vor fi amenajate în spatele Hotelului Aro. Aceasta va fi administrată tot de firma P&P, dar aici vor avea acces şi riveranii, care nu vor plăti taxa de parcare.

După cum a anunţat viceprimarul Miklos Gantz, parcarea va fi dotată cu sistemul clasic cu barieră. Pentru acces se ia un tichet, care este prezentat la ieşire, şoferul urmând să plătească pentru perioada în care a staţionat, la tariful 1 leu /oră.

Sursa (http://www.adevarul.ro/locale/brasov/Brasov-_Parcare_cu_bariera-in_spate_la_Hotelul_Aro_0_266373445.html)

lunetiq
May 24th, 2010, 11:02 AM
^^ am vazut ca lucreaza acolo cam de 2 sapt. .

si ce naspa , totusi . era singurul loc in care puteai parca masina in centru fara sa platesti :lol: .

de la parcarea (in special gratuita) se va putea lua adio in curand in toate orasele (mici si mari) de prin Europa. Cu cat va creste poluarea, in curand se va restrictiona accesul in centrele istorice din ce in ce mai mult.

De aceea ma bucur ca s-a reusit si in Brasov sa se aduca biciclete taxi. Am citit un articol acum cateva zile, nu stiu daca a fost postat pe aici pe undeva si in care forum s-ar potrivi cel mai bine, dar imi permit sa pun aici link-ul articolului:
Taxiul - bicicleta, o plimbare eco (http://www.brasovultau.ro/Taxiul-bicicleta-o-plimbare-eco-33021.html)

moshu'
May 24th, 2010, 01:02 PM
de la parcarea (in special gratuita) se va putea lua adio in curand in toate orasele (mici si mari) de prin Europa. Cu cat va creste poluarea, in curand se va restrictiona accesul in centrele istorice din ce in ce mai mult.

sunt de acord cu parcarile cu plata , mai ales daca si acea parcare e pazita . singura problema e tariful pe ora pe care'l impune administratorul respectiv .
parcarea de la Aro Palace - 5 lei ora.
parcarea de pe Muresenilor ( cea cu bariera ) - 3 lei ora .
parcarea din fata blocului - 130 lei abonamentul pe un an ( in cel mai bun caz)
mai sunt aici de adaugat , nu'mi vin toate in minte .

ata timp cat tariful pe ora e unul corect ( as zice ... 1.5 lei/ora ) ar fi ok .
si inca o chestie . sa bage nene aparate care sa primeasca si bacnote de 1 leu , 5 lei ... ca nu toti au marunt la ei de fiecare data .

tazzmaniadodo
May 25th, 2010, 11:29 AM
Mi se pare normal sa nu parchezi gratuit in centru; Dar in schimb trebuie organizate niste parcari calumea si tarife permisive asa cum a zis si Moshu'

vinterriket
May 25th, 2010, 01:12 PM
Lucrarile de pe strada Postavarului, astazi:
http://i50.tinypic.com/255or35.jpg

tazzmaniadodo
May 25th, 2010, 07:19 PM
Vinteriket vad ca faci updateuri serioase prin oras.
Keep up the good work. Daca mai ai timp poate mai pozezi ceva blocuri reabilitate fain :cheers:

vinterriket
May 25th, 2010, 08:19 PM
Keep up the good work. Daca mai ai timp poate mai pozezi ceva blocuri reabilitate fain :cheers:
Mi-as dori si eu sa fie mai multe... devin din ce in ce mai greu de gasit. Insa, daca vrei, pot sa iti arat o multime de blocuri reabilitate prost :D

skySK
June 3rd, 2010, 05:18 AM
Ultimul tronson al ocolitoarei va costa 28 de milioane de euro (http://www.bzb.ro/index.php?page_name=stire_detalii&id_stire=55962)

Proiectul făcând parte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbană, banii pot fi folosiţi imediat ce va fi terminată toată procedura de exproprieri şi va fi realizat proiectul tehnic
Lucrările la cel de al treilea tronson al ocolitoarei municipiului Braşov vor începe cel mai devreme la sfârşitul acestui an sau la începutul lui 2011. Banii pentru această lucrare există deja, proiectul făcând parte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU) prin care zonei Metropolitane Braşov i-au fost alocate mai mult de 80 de milioane de euro. Acest tronson al ocolitoarei va costa 28 de milioane de euro, din care 18,7 milioane de euro construcţia şi montajul. Restul de bani vor merge pe proiectul tehnic şi pe exproprierile care trebuie făcute. După cum ne-a declarat primarul George Scripcaru, aceste exproprieri sunt destul de multe, dar se speră că procedura nu va dura mult.
În acest sens, luni, în cadrul şedinţei Consiliului Local a fost aprobat amplasamentul lucrării şi declanşarea procedurii de expropriere a tuturor terenurilor şi imobilelor care se află pe coridorul necesar realizării ocolitoarei. „În funcţie de cât de repede vor fi parcurse procedurile de expropriere vom putea să începem şi lucrările. Consiliul Local a aprobat declanşarea procedurii de declarare de utilitate publică a acestui tronson din ocolitoare. Noi sperăm că până la sfârşitul acestui an să finalizăm partea de procedură şi poate avem noroc şi începem şi lucrările”, ne-a declarat primarul George Scripcaru. Valoarea totală a acestei lucrări se ridică la 117.655.438 lei, adică 28 de milioane de euro, din care pentru construcţie şi montaj sunt prevăzuţi 78,8 milioane de lei, adică 18,7 milioane de euro.

Tronsonul III al ocolitoarei va face legătura între DN 13 şi DN 1
Execuţia variantei de ocolire Braşov, etapa III, va asigura tranzitarea facilă a oraşului de către autoturisme şi va face legătura dintre DN13 şi DN1. Pe termen mediu şi lung, efectele obţinute prin realizarea tronsonului III al variantei de ocolire a Braşovului sunt reducerea duratei de transport, reducerea costurilor de transport, fluidizarea traficului în zonă, creşterea confortului şi siguranţei în trafic, dezvoltarea zonelor pe care le va deservi varianta de ocolire, reducerea costurilor de întreţinere şi reparaţie ale vehiculelor.

Traseul ultimului tronson
Execuţia tronsonului III de ocolitoare a municipiului Braşov cuprins între DN13-DN1 va continua tronsonul II. Intersecţia celor două tronsoane se va face printr-o intersecţie amenajată cu un sens giratoriu pe DN13. Apoi, ocolitoarea se va intersecta cu str. Plugarilor, strada ce face legătura între Cartierul Stupini şi centrul municipiului Braşov printr-o intersecţie giratorie, va traversa apoi Valea Spurcată printr-un pod de 28 m lungime, va intersecta la nivel drumul judeţean DJ 103C printr-o intersecţie giratorie, va traversa drumul de acces la Institutul de Cercetări Agricole printr-o intersecţie giratorie la acelaşi nivel, va traversa calea ferată CF 200 Braşov - Sibiu şi DN 1 printr-un pasaj superior, iar accesul dinspre şi înspre DN 1 se va prevedea prin realizarea unor bucle şi bretele de acces.
www.bzb.ro

skySK
June 7th, 2010, 07:14 AM
DN 11, între Braşov şi Hărman este asfaltat (http://www.bzb.ro/index.php?page_name=stire_detalii&id_stire=56029)

Şoferii care merg din Braşov spre judeţele Covasna şi Bacău au parte de o surpriză de proporţii. În sfârşit, după ani de zile în care DN 11 a fost uitat de asfaltatori, rezultatul fiind un drum care îţi făcea praf maşina, acum s-a trecut la reabilitarea totală. De la sfârşitul săptămânii trecute a început să fie asfaltat, de la sensul giratoriu care face legătura cu ocolitoarea Braşovului spre pasarelă şi în continuare către judeţul Covasna. Se asfaltează integral, pe toate cele patru benzi, câte două pe fiecare sens. Lucrarea este executată din fondurile Companiei Naţionale de Drumuri Naţionale şi Autostrăzi.
www.bzb.ro

marsak
June 7th, 2010, 11:42 AM
DN 11, între Braşov şi Hărman este asfaltat (http://www.bzb.ro/index.php?page_name=stire_detalii&id_stire=56029)

Şoferii care merg din Braşov spre judeţele Covasna şi Bacău au parte de o surpriză de proporţii. În sfârşit, după ani de zile în care DN 11 a fost uitat de asfaltatori, rezultatul fiind un drum care îţi făcea praf maşina, acum s-a trecut la reabilitarea totală. De la sfârşitul săptămânii trecute a început să fie asfaltat, de la sensul giratoriu care face legătura cu ocolitoarea Braşovului spre pasarelă şi în continuare către judeţul Covasna. Se asfaltează integral, pe toate cele patru benzi, câte două pe fiecare sens. Lucrarea este executată din fondurile Companiei Naţionale de Drumuri Naţionale şi Autostrăzi.
www.bzb.ro

:cheers: l-am testat ieri - nu era finalizat 100% dar e bine.. mai trebuie marcat si o sa fie super ok ... sper sa tina :-) :banana:

moshu'
June 7th, 2010, 01:30 PM
^^ nu creeeeeeeed :banana:

marsak
June 7th, 2010, 01:34 PM
^^ nu creeeeeeeed :banana:

haide, haide ... nu fii carcotas:lol:

nenea_hartia
June 11th, 2010, 09:53 PM
Am două întrebări pentru voi:

1) am trecut azi, pentru a doua oară în viață, pe centura Braşovului. Am observat, pe porțiunea facută de CNADNR (cu roşu pe hartă), că toate podurile şi podețele sunt cumva dublate, adică sunt turnate culeele pentru o variantă de şosea 2+2, deşi actualul drum are doar 1+1. Aveți ceva detalii în sensul ăsta ?
2) există vreo şansă de evitare a secțiunii albastre de pe hartă, şi mai ales a nenorocirii aceleia de cale ferată industrială? Pentru că altfel voi continua să trec tot prin oraş, unde pe marile bulevarde se circulă fluent.

Mulțumesc pentru răspunsuri. :)

http://img243.imageshack.us/img243/5386/clipboard01xq.jpg

vinterriket
June 11th, 2010, 10:18 PM
@nenea_hartia: Din cate stiu eu, multe lucruri la centura Brasovului au caracter provizoriu (pe hartie). De exemplu:
1. Portiunea rosie a fost intra-adevar construita ca 1+1, cu promisiunea ca in viitor (mai mult sau mai putin apropiat) va fi dublata.
2. Portiunea albastra nu poate fi evitata deocamdata. La fel, ea are un caracter temporar, urmand ca "in viitor" sa fie realizat un tronson de centura adevarata intre DN1 si DN11, care sa ocoleasca triajul Brasovului. Pana atunci, insa, se foloseste bucata asta.

Pentru viitorul si mai indepartat, e promisa "ocolitoarea mare", practic al doilea inel al ocolitoarei, care sa ocoleasca tot teritoriul municipiului, plus satele Harman si Sanpetru, si sa iasa direct in Codlea:

http://www.inversium.com/imatges/mapa_actuaciones_brasov.jpg

nenea_hartia
June 11th, 2010, 11:53 PM
Mulțumesc. Rămâne prin oraş, atunci.

vinterriket
July 2nd, 2010, 11:21 AM
Se lucreaza de ceva zile la parcarea din spatele Aulei Universitatii:

http://i48.tinypic.com/4pz9dx.jpg

http://i46.tinypic.com/2py9tt2.jpg

http://i48.tinypic.com/6jox9x.jpg

skySK
July 2nd, 2010, 11:26 PM
Stradă pentru acces direct către casieriile Electrica (http://www.bzb.ro/index.php?page_name=stire_detalii&id_stire=56655)

Strada Pictor Ştefan Luchian, pe care se află sediul Electrica, va avea două puncte de intersecţie cu strada 13 Decembrie, în acest fel accesul fiind mai uşor, pentru şoferi în special.
Până acum se putea ajunge la casieriile Electrica direct din 13 Decembrie printr-o parcare, loc prin care şoferii trebuiau să fie foarte atenţi pentru că se puteau produce tamponări. După ce zona a fost reamenajată strict ca parcare rezidenţială, accesul maşinilor a fost interzis, iar la Electrica se putea ajunge doar prin strada Pictor Luchian, dar după un „slalom” printre case.
Pentru a se ajunge totuşi mai uşor la casierii, de trei săptămâni a început amenajarea prelungirii străzii până în 13 Decembrie, str. Pictor Luchian urmând a avea o formă de „U”, cu ambele ieşiri în bulevard. „Pe unde acum se amenajează accesul către Electrica înainte erau nişte garaje şi boxe de depozitare. Acestea au fost demolate şi s-a făcut străpungerea cu strada 13 Decembrie.
...
www.bzb.ro

moshu'
July 6th, 2010, 05:17 PM
„Off-road“ la pasajul de pe strada Independenţei

Amatorii de senzaţii tari pe şosele au posibilitatea să-şi testeze maşinile chiar în oraş, respectiv pe strada Independenţei.

http://www.adevarul.ro/bbtcontent/clipping/ADVIMA20100705_0358/4.jpg

De ani buni, trecerea la nivel cu calea ferată nu a mai fost reparată, astfel că s-au format adevărate cratere care au o adâncime ce depăşeşte 20 de centimetri. Gropile nu mai pot fi practic ocolite, spre disperarea şoferilor, care îşi distrug pur şi simplu maşinile. Edilii se disculpă şi spun că de reparaţii ar trebui să se ocupe CFR şi că s-au purtat discuţii în acest sens, dar nu se ştie când se va trece şi la fapte. Primăria vrea să construiască un pasaj suprateran în zonă, dar totul e la faza de proiect.

Sursa (http://www.adevarul.ro/locale/brasov/Brasov-_Off-road_la_pasajul_de_pe_Independentei_0_292771097.html)

hentz
July 8th, 2010, 08:18 PM
.

Pentru viitorul si mai indepartat, e promisa "ocolitoarea mare", practic al doilea inel al ocolitoarei, care sa ocoleasca tot teritoriul municipiului, plus satele Harman si Sanpetru, si sa iasa direct in Codlea:

http://www.inversium.com/imatges/mapa_actuaciones_brasov.jpg

Eu am vazut "ocolitoarea mare"(asta este de la Boc)profil autostrada ce se va face odata cu A3

vinterriket
July 10th, 2010, 03:17 PM
Eu am vazut "ocolitoarea mare"(asta este de la Boc)profil autostrada ce se va face odata cu A3
O asteptam cu nerabdare. Speram doar sa apucam sa traim pana atunci.

=====

Pe strada Postavarului, lucrarile aproape s-au terminat:
http://i32.tinypic.com/5l82ma.jpg

hentz
July 12th, 2010, 04:06 PM
^^arata senzational piatra cubica.daca mai scoate si omu un ghiveci cu pomisori ceva si masinile mai rare ....!!:cheers:

vinterriket
July 12th, 2010, 04:43 PM
^^arata senzational piatra cubica.daca mai scoate si omu un ghiveci cu pomisori ceva si masinile mai rare ....!!:cheers:
Masinile sunt ale riveranilor (singurii carora li se permite accesul auto acolo). Banuiesc ca in cursul saptamanii (poza e de sambata, la pranz) sunt mai putine :)

moshu'
July 13th, 2010, 06:59 PM
Record de vitezomani la Braşov

În primele şase luni ale anului poliţiştii braşoveni au stabilit un adevărat record de amenzi pentru şoferii care au apăsat prea tare pedala de acceleraţie.

37.947 de şoferi au fost sancţionaţi şi au fost retinute 1.953 de permise de conducere şi 897 certificate de înmatriculare. Poliţiştii au amendat 17.692 şoferi care au depășit viteza legală. Nici pietonii nu au scăpat. 1.199 dintre ei au fost sancționati contravențional pentru trecere neregulamentară.

Sursa (http://www.adevarul.ro/locale/brasov/Record_de_vitezomani_la_Brasov_0_297570439.html)

:nuts:

skySK
July 16th, 2010, 08:35 PM
Şcheiul a fost curăţat după ploaia torenţială de miercuri (http://www.bzb.ro/index.php?page_name=stire_detalii&id_stire=56947)

Ploaia torenţială de miercuri după-amiaza a generat în zona Şchei mai multe scurgeri de nămol de pe dealuri, multe curţi fiind inundate cu mâl şi noroi. Imediat, lucrători ai Primăriei şi ai Companiei Apa au intervenit în zonă, au fost curăţate toate străzile, iar în curţile unde a fost cazul s-a dat o mână de ajutor.
Este vorba de două curţi unde s-a surpat o parte din mal. „Am intervenit rapid să îi ajutăm pe acei cetăţeni să scape de pământul prăbuşit. Iar în zonele în care era potenţial de scurgere a nămolului am intervenit pentru a fi stabilizate malurile”, susţine viceprimarul Miklos Gantz (foto).
Au fost curăţate apoi toate rigolele şi canalele din zonă, iar Şcheiul va rămâne sub observaţie şi în perioada următoare. La fel şi în zonele străzilor Stadionului şi 13 decembrie sub pasajul CFR, unde se ştie că se produc inundaţii de fiecare dată când plouă foarte mult.
„Ieri (miercuri – n.r.) am avut o problemă şi în zona sensului giratoriul de la Gară, unde sistemul de canalizare nu a mai făcut faţă cantităţii foarte mari de apă. Cei de la Compania Apa au curăţat canalele şi gurile de scurgere şi s-a descoperit că a fost înfundată canalizarea cu multe reziduuri care nu aveau ce să caute acolo”, a adăugat viceprimarul.
www.bzb.ro

skySK
July 16th, 2010, 08:39 PM
Ultimul strat de asfalt de pe strada Poarta Schei va fi refăcut pe banii constructorului (http://www.bzb.ro/index.php?page_name=stire_detalii&id_stire=56903)

Aflată în termenul de garanţie pentru lucrarea de asfaltare executată în urmă cu patru ani, strada Poarta Schei va intra în reparaţii ale stratului de uzură. Viceprimarul Miklos Gantz (foto) spune că în aceste zile se fac probele cu carote, care vor fi analizate la un laborator specializat, astfel încât să se stabilească zonele unde trebuie refăcut ultimul strat de asfalt. „Inspectorii Primăriei şi consultantul de specialitate al BERD, această lucrare fiind făcută în cadrul programului de finanţare cu Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare, au constatat că sunt porţiuni pe această stradă unde pot apărea probleme în perioada următoare. Aşa că am decis să luăm probele necesare şi acolo unde trebuie să fie refăcut stratul de uzură”, ne-a declarat viceprimarul Miklos Gantz. Fiind o lucrare în garanţie, constructorul va reabilita tronsonul afectat. Asfaltarea finală se va realiza la începutul săptămânii viitoare.
www.bzb.ro

vinterriket
July 20th, 2010, 05:50 PM
Se pare ca parcarea din spatele Aulei nu va fi asfaltata, ci pavata:

http://i26.tinypic.com/ic3bm9.jpg

http://i26.tinypic.com/34fjpqv.jpg

skySK
July 26th, 2010, 11:05 AM
Intersecţia dintre DN 11 şi drumul din comuna Hărman va deveni giraţie (http://www.bzb.ro/index.php?page_name=stire_detalii&id_stire=57093)

Consiliul Judeţean a alocat suma necesară amenajării unui sens giratoriu la ieşirea din comuna Hărman în DN 11. Aici s-au produs foarte multe accidente rutiere din cauza dificultăţii pe care şoferii o întâmpină la ieşirea din comună în special spre sensurile Bacău sau Întorsura Buzăului. Aşa că, în urma solicitării Primăriei Hărman, plenul CJ a alocat suma de 236.631 lei, reprezentând 27% din valoarea lucrării, restul banilor fiind alocaţi de către Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Braşov, în cuantum de 625.780 lei. Propunerea a fost făcută în contextul lucrărilor de reabilitare şi modernizare a DN 11 care s-a realizat deja pe tronsonul Braşov – Hărman, până la graniţa cu judeţul Covasna. Consumul de energie electrică necesar pentru iluminarea sensului giratoriu va fi suportat de către Primăria Hărman.
www.bzb.ro

skySK
July 29th, 2010, 04:51 AM
Drumul dintre str. Hărmanului şi str. 13 Decembrie va traversa platforma fostei uzine Tractorul (http://www.bzb.ro/index.php?page_name=stire_detalii&id_stire=57173)

Proiectul de execuţie are o valoare de 31,8 milioane de lei şi a fost depus pentru finanţare din fonduri europene
Primăria Braşov a depus un proiect în vederea obţinerii unei finanţări nerambursabile în cadrul Programului Operaţional Regional Axa prioritară 1, Domeniul de intervenţie 1.1, Sub-domeniul: Poli de creştere pentru a fi obţinută finanţarea pentru realizarea unui drum de legătură între str. Hărmanului şi str. 13 Decembrie. Valoarea totală a acestui proiect se ridică la 35,8 milioane lei, inclusiv TVA, din care construcţia şi montajul au fost stabilite la valoarea de 31,8 milioane de lei. Finanţarea nerambursabilă solicitată este de 98% din valoare eligibilă a proiectului.
În prezent, legăturile cu partea de nord est a oraşului, respectiv cu cartierele Tractorul VI, VII şi VIII, totalizând 26.126 locuitori, se desfăşoară prin traversarea centrului oraşului, fie pe varianta str. Hărmanului, B-dul Gării, str. 13 Decembrie (care traversează zona de sud a staţiei feroviare Braşov), fie pe noua şosea de centură recent deschisă, pe la periferia oraşului.
Drumul nou construit va face legătura între zona Remat şi str. Independenţei prin viitorul cartier rezidenţial Coresi care va fi realizat pe platforma fostei uzine Tractorul. Se va crea o legătură directă din strada Hărmanului, pe lângă R.A.T. Braşov, peste pârâul Timişul Sec, pe lângă Remat Braşov, şi, în continuare, până la intersectarea cu străzile 13 Decembrie şi Independenţei. Vineri, consilierii locali vor discuta indicatorii tehnico-economici aferenţi realizării acestei lucrări.
www.bzb.ro

skySK
August 2nd, 2010, 02:04 PM
Cartierul Griviţei intră în reabilitare totală (http://www.bzb.ro/index.php?page_name=stire_detalii&id_stire=57234)

O nouă lucrare pentru fluidizarea circulaţiei va fi realizată la intersecţia B-dului Griviţei cu str. Aurel Vlaicu. Aici va fi amenajat un sens giratoriu. „Lucrările vor fi complexe. Vor include reţele, trotuare, parcări, la fel ca şi în alte zone în care am refăcut complet întregul perimetru. Traficul greu a fost scos din zona respectivă, aşa că intersecţia poate fi realizată pentru ca circulaţia să se desfăşoare cât mai bine şi mai ales să ajutăm la reducerea poluării din acel areal“, a mai spus primarul George Scripcaru.
www.bzb.ro

skySK
August 4th, 2010, 11:28 PM
DN1A ocoleşte Săcelele! (http://www.bzb.ro/index.php?page_name=stire_detalii&id_stire=57306)

Jumătate din municipiul Săcele scapă de traficul greu. Din data de 1 septembrie va fi deschis circulaţiei primul tronson al ocolitoarei mici a oraşului care preia denumirea de DN 1A
După mai bine de doi ani de la începutul lucrărilor, primul tronson al ocolitoarei mici a municipiului Săcele este aproape gata. Până la 1 septembrie vor fi finalizate lucrările, iar tronsonul de drum va fi deschis circulaţiei în special pentru traficul greu care sufocă acest oraş. În această lună se lucrează la cele două poduri peste pâraiele Durbav şi Morii. Unul dintre ele este aproape gata, iar al doilea se află în curs de execuţie. Apoi va fi turnat ultimul strat de asfalt şi drumul va fi putea fi deschis. Drumul începe de lângă ocolitoarea municipiului Braşov, are o lungime de 4,3 km, câte o bandă pe sensul de mers şi se termină la drumul care merge spre Tărlungeni. De aici maşinile ajung în municipiul Săcele, în zona cartierului Electroprecizia, şi ies apoi în cartierul Gârcini şi apoi spre Cheia. „Municipiul Săcele avea foarte mare nevoie de această ocolitoare. Acum DN 1A trece prin mijlocul oraşului şi în zona veche casele au chiar şi 100 de ani. Acestea sunt cel mai grav afectate de traficul greu care traversează localitatea. Plus poluarea cu praf, dar şi fonică”, ne-a declarat primarul municipiului Săcele, Radu Nistor. Media anuală a traficului pe zi este de 11.000 de maşini.
Drumul are o fundaţie de 90 de centimetri, peste care sunt turnate trei straturi de asfalt. Lucrarea este executată pentru o masă a maşinii de 11,5 tone. Valoarea totală a lucrării este de un milion de euro.
www.bzb.ro

skySK
August 6th, 2010, 12:57 AM
Strada Poarta Şchei se închide pentru o săptămână (http://www.bzb.ro/index.php?page_name=stire_detalii&id_stire=57349)

skySK
August 11th, 2010, 01:23 AM
În Braşov se va circula cu 60 de km/oră (http://www.bzb.ro/index.php?page_name=stire_detalii&id_stire=57425)

Intrările în oraş vor avea o limită de viteză superioară, de 70 de kilometri pe oră, în timp ce în interiorul cartierelor, în zona unităţilor de învăţământ, se menţine restricţia de viteză de 30 km/oră
...
www.bzb.ro

moshu'
August 11th, 2010, 03:10 PM
^^ foarte tare . cu ceva vreme in urma vroiau sa reduca viteza la 45km/h acum o maresc la 60km/h . interesant ! .

skySK
August 17th, 2010, 02:51 AM
Sensul giratoriu de pe str. Griviţei va fi gata în două săptămâni (http://www.bzb.ro/index.php?page_name=stire_detalii&id_stire=57521)

skySK
August 17th, 2010, 03:57 PM
http://www.mytex.ro/uploads/articles/262868/big/article_262868_1.jpg

S-au finalizat lucrările pe străzile Postăvarului şi Poarta Şchei (http://www.mytex.ro/eveniment/s-au-finalizat-lucrarile-pe-strazile-postavarului-si-poarta-schei_262868.php)

Primăria intenţionează ca pe viitor să închidă o serie de străduţe din zonele cu monumente arhitectonice, pentru a da turiştilor posibilitatea să le admire fără a fi „bruiaţi” de traficul auto
Strada Postăvarului a devenit de curând pietonal, fiind reabilitată complet şi pavată cu piatră cubică, asemenea arterelor de circulaţie din centrele istorice ale marilor oraşe europene. Accesul cu maşinile va fi permis doar riveranilor, pe bază de cartelă (deoarece a fost instalată o barieră electronică la intersecţia cu strada Politehnicii).
„Cei care au garaje şi curţi sunt scutiţi de plata abonamentului anual pentru parcare. Riveranii de pe Postăvarului care nu mai găsesc loc de parcare sau nu au curţi vor putea să îşi lase maşinile în spaţiile special amenajate în centru, plătind un abonament modic, care le va permite acest lucru”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea.
El a spus că în curând va fi redeschisă şi strada Poarta Şchei, unde după introducerea în subteran a reţelelor, a fost turnat un strat de asfalt din categoria celui denumit „silenţios” - respectiv cu un amalgam care absoarbe trepidaţiile mijloacelor de transport şi care este mult mai rezistent decât cel clasic - circulaţia se desfăşoară de ieri în condiţii normale: „Au fost refăcute marcajele, stabilite noi locuri de parcare şi reabilitate o parte dintre trotuare”.

Centrul istoric, viitor pietonal
Reamintim faptul că primarul George Scripcaru a anunţat că intenţia municipalităţii este de a transforma cea mai mare parte a centrului istoric în pietonal. „Braşovul are un potenţial istoric enorm şi ar fi păcat să nu-l valorificăm! În nici un oraş din lume un centru istoric nu este străbătut de mii de autoturisme decât pe exterior. Turiştii vor să poată admira, nu să fie bulversaţi de zgomot şi noxe. Treptat, vom mai închide o serie de străduţe cu monumente arhitecturale”, a precizat primarul.
www.mytex.ro

skySK
August 18th, 2010, 10:22 AM
1.454 de locuri de parcare noi au fost atribuite în acest an (http://www.bzb.ro/index.php?page_name=stire_detalii&id_stire=57544)

De la 1 ianuarie şi până în data de 12 august, Biroul de parcări din cadrul Primăriei Braşov a atribuit 2.915 de locuri de parcare, dintre care 1.454 locuri de parcare sunt nou amenajate, iar alte 1.461 locuri de parcare sunt redistribuite, din cauză că foştii concesionari nu şi-au mai prelungit valabilitatea pentru locul de parcare. Tot în aceeaşi perioadă au fost prelungite 9.602 abonamente. Şi cum de la data de 1 aprilie a intrat în vigoare vigneta, până acum au fost eliberate 8.064 de vignete în locul taloanelor de parcare.
www.bzb.ro

skySK
August 19th, 2010, 03:59 PM
Au dat drumul giratoriului de la Griviţei cu Aurel Vlaicu (http://prinbrasov.com/2010/08/au-dat-drumul-giratoriului-de-la-grivitei-cu-aurel-vlaicu/)

http://prinbrasov.com/wp-content/uploads/2010/08/Giratoriu.jpg
www.prinbrasov.com

moshu'
August 19th, 2010, 04:03 PM
^^ daca ajunge cineva pe acolo mai repede sa'mi spuna si mie cum se circula ca sunt foarte curios :)

skySK
August 19th, 2010, 04:27 PM
nEdfDwZsB5c

theChosen
August 19th, 2010, 08:35 PM
[QUOTE=moshu';62242877]^^ daca ajunge cineva pe acolo mai repede sa'mi spuna si mie cum se circula ca sunt foarte curios :)[/QU
Se circula mult mai bine , in 20 secunde treci de intersectie la ora de varf:cheers:

theChosen
August 19th, 2010, 08:41 PM
Limita de 50 km/oră rămâne valabilă doar pentru Centrul Istoric şi Schei

În municipiul Braşov, pe multe din arterele principale, viteza cu care se va putea circula în curând va fi mai mare de 50km/h. În unele zone va fi de 60km/h, iar la intrările în oral viteza minimă legală va fi de 70 km/h. Această propunere a fost avizată în Comisia de Circulaţie din data de 10 august şi s-a primit şi avizul Poliţiei pentru punerea în practică a noilor limite de viteză aplicabile în municipiul Braşov. Totuşi, Poliţia a solicitat ca pe DN13 - intrarea dinspre Sighişoara (Stupini), viteza să fie 60 km/h, faţă de propunerea Primăriei de 70 km/h, motivând numărul mare al evenimentelor rutiere în zona respectivă.
Tot cu 60 km/h se va putea circula pe străzile principale ale municipiului, cu excepţia Centrului Istoric şi Scheiului.

6 luni de probă
Decizia modificării limitărilor de viteză este deocamdată una provizorie, fiind valabilă timp de şase luni de la data introducerii. În funcţie de analizeze de trafic din perioada respectivă, se va hotărî revenirea la vechile limitări sau păstrarea noilor limite de viteză. „Cu siguranţă că până la sfârşitul săptămânii viitoare, vom finaliza lucrările de semnalizare şi vom anunţa prin intermediul mass-media de când se va circula potrivit noilor reguli. Din punct de vedere legal avem toate avizele necesare implementării unei astfel de măsuri. Însă, din punct de vedere tehnic noile limite de viteză nu pot intra în vigoare decât după montarea indicatoarelor care să semnalizeze acest lucru”, ne-a declarat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov.

Pe străzile secundare şi pe lângă şcoli, tot cu 30 km/h
În Centrul Istoric şi Schei se va menţine limita de viteză actuală, de 50 km/h. Centrul istoric înseamnă toate străzile care se află intre Iuliu Maniu - Nicolae Iorga şi cartierul Schei inclusiv. Restricţiile de viteză care în prezent sunt sub 50 km /h se vor menţine. Practic, este vorba de străzile secundare sadin cartiere şi zonele din apropierea unităţilor de învăţământ, unde restricţia de viteză este de 30 km/h.

70 de km/oră la intrările în oraş
Majorarea limitei de viteză la 70 km pe oră se va face pe următoarele tronsoane:
- DN1 - intrarea dinspre Bucureşti, până la sensul giratoriu de la str. Poienelor şi la ieşirea spre Sibiu, de la sensul giratoriu Hornbach, până la limita intravilanului.
- DN 11 - ieşirea spre Hărman, de la intersecţia str. Hărmanului – b-dul Gării, până la limita intravilanului.
- DN 73, intrarea dinspre Cristian, de la limita intravilanului, până la sensul giratoriul de la Real (şoseaua Cristianului – str. Cărămidăriei) şi la ieşirea spre Cristian, sensul giratoriu Hornbach, până la limita intravilanului.

sursa http://www.bzb.ro/index.php?page_name=stire_detalii&id_stire=57562

moshu'
August 20th, 2010, 09:30 AM
Se circula mult mai bine , in 20 secunde treci de intersectie la ora de varf:cheers:

nu cred pana nu vad cu ochii mei :lol: . ms de info

moshu'
August 20th, 2010, 10:11 AM
Berceanu caută investitori pentru autostrada Braşov -Târgu-Mureş

Ministerul Transporturilor analizează posibilitatea continuării lucrărilor la Autostrada Transilvania pe tronsonul Târgu Mureş - Braşov „printr-un fel de parteneriat public-privat".

Asta în condiţiile în care bugetul statului nu mai poate asigura finanţarea, iar costurile ar creşte foarte mult. Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat că, dacă se va merge în continuare pe soluţia plăţilor de la bugetul de stat, lucrările la Autostrada Transilvania vor continua foarte încet. Brceanu spune că ministerul a început discuţii cu compania Bechtel şi cu alte companii interesate, care să preia anumite porţiuni din acest tronson, „într-un fel de parteneriat public-privat". Berceanu a subliniat, pentru Mediafax, că, indiferent cine va fi la putere, nu va avea fonduri la buget pentru finanţarea unor astfel de lucrări de infrastructură, de anvergură, şi de aceea este nevoie şi de sprijin privat.
Tronsonul Târgu Mureş - Braşov al Autostrăzii Transilvania va avea o lungime de 161 kilometri.

Sursa (http://www.adevarul.ro/locale/brasov/Berceanu_cauta_investitori_pentru_autostrada_Brasov_-Targu-Mures_0_320368113.html)
:hilarious dc. nu pot sa cred nimic ? :hilarious

moshu'
August 20th, 2010, 05:08 PM
Traficul pe Aurel Vlaicu, gâtuit de lucrările la sensul giratoriu

Până când va fi gata, iar şoferii se vor obişnui cu noul sens giratoriu la care se lucrează la intersecţia străzilor Griviţei cu Aurel Vlaicu, traficul este dat peste cap.

Şoferii care au avut drum astăzi pe strada Aurel Vlaicu au parcurs o distanţă de aproximativ 500 de metri, în mai mult de 10, chiar 15 minute.

http://www.adevarul.ro/bbtcontent/clipping/ADVIMA20100820_0350/4.jpg

http://www.adevarul.ro/bbtcontent/clipping/ADVIMA20100820_0353/4.jpg

Traficul a fost gâtuit şi de lucrările de instalare a bordurilor la numai câţiva metri de noul sens giratoriu.

http://www.adevarul.ro/bbtcontent/clipping/ADVIMA20100820_0351/4.jpg

În acel loc traficul de pe două benzi a fost restrâns pe una singură.

http://www.adevarul.ro/bbtcontent/clipping/ADVIMA20100820_0352/4.jpg

Sursa (http://www.adevarul.ro/locale/brasov/brasov-sens_giratoriu_brasov-trafic_brasov_0_320368311.html)

skySK
August 21st, 2010, 03:08 PM
Strada Postăvarului a fost finalizată (http://www.bzb.ro/index.php?page_name=stire_detalii&id_stire=57590)

tazzmaniadodo
August 22nd, 2010, 11:25 AM
http://www.mytex.ro/uploads/articles/262868/big/article_262868_1.jpg

S-au finalizat lucrările pe străzile Postăvarului şi Poarta Şchei (http://www.mytex.ro/eveniment/s-au-finalizat-lucrarile-pe-strazile-postavarului-si-poarta-schei_262868.php)

Foarte frumos ca au devenit pietonale strazile si doar riveranii au acces cu masina , insa au dat-o in bara cu bariera aia oribila acolo si cu acel mini-semafor de plastic, acolo trebuia un stalp din acela retractabil asa cum mai este unul pe langa Biserica Neagra, si asa cum sunt si in centrul Sibiului.

moshu'
August 22nd, 2010, 04:24 PM
^^ e practic tazz . asa e si in spate la Aro Palace unde s'a modernizat parcarea cu plata acum cateva luni .

moshu'
August 22nd, 2010, 04:31 PM
Aglomeraţie pe DN1. Circulaţia este paralizată la ieşirea din Predeal

Nervi întinşi la maximum pentru participanţii la trafic, care se îndreaptă astăzi spre casele lor, după mini-vacanţa de la munte.

Coloane întregi de maşini s-au format pe DN1, unde se circulă cu viteza melcului. La ieşirea din Predeal, spre judeţul Prahova, circulaţia este aglomerată pe ambele sensuri de drum.

Ruta ocollitoare recomanată de poliţişti pentru evitarea aglomeraţiei, DN73 Braşov-Bran-Câmpulung Muscel-Piteşti-Autostrada A1-Bucureşti este foarte aglomerată, în ambele sensuri.

Poliţiştii recomandă şi DN1A Braşov-Cheia-Vălenii de Munte-Ploieşti-Buftea-Bucureşti.

Sursa (http://www.adevarul.ro/locale/brasov/Brasov-_Aglomeratie_pe_DN1-_Circulatia_este_paralizata_la_iesirea_din_Predeal_0_321568002.html)

Acum 2 ore am iesit si eu de acolo. de la Predeal la Busteni am facut 1 ora . :ohno:

DN1 A , e cea mai buna varianta pt a se ajunge spre Bucuresti .
Drum Bun !!! :)

skySK
August 24th, 2010, 11:18 PM
Pe strada Postăvarului nu se vor parca maşini (http://www.bzb.ro/index.php?page_name=stire_detalii&id_stire=57650)

Pietonalul va fi amenajat cu alveole cu plante ornamentale şi lampadare
După finalizarea lucrărilor de reabilitare totală a străzii Postăvarului, care cum a devenit pietonal, acum a venit momentul atribuirii locurilor de parcare pentru cei care locuiesc în zonă. După cum ne-a declarat viceprimarul Miklos Gantz, ieri au fost date 15 telecomenzi pentru bariera montată la începutul acelei străzi, pentru acei proprietari de autoturisme care au curţi în care îşi pot parca maşinile, urmând a mai fi date încă două telecomenzi, proprietarii nefiind găsiţi la domiciliu. Ceilalţi, care nu au loc în curte pentru a-şi parca maşina, vor putea să concesiuneze locuri pe str. Politehnicii. „Până acum am primit la primărie 40 de solicitări, din care cei 17 vor beneficia de acele telecomenzi. Pentru restul se va desfăşura procedura de atribuire. Locurile ajung pentru toţi cei care îşi au domiciliul pe str. Postăvarului”, ne-a explicat viceprimarul Miklos Gantz.
Pentru firmele care îşi au sediul pe această stradă, aprovizionarea se va putea face în acelaşi regim ca şi pentru alte străzi din centrul istoric, cu permis de liberă trecere, într-un anumit interval orar.
În paralel, pe acest nou pietonal din centrul istoric se lucrează la înlocuirea iluminatului public prin montarea unor aplice decorative în formă de lampadar.
www.bzb.ro

moshu'
August 29th, 2010, 01:53 PM
Haoleu ce ne făcuşi edilule?

Invitat la o emisiune la Nova TV, edilul şef al oraşului, George Scripcaru, a explicat cam care este viziunea lui cu strada Postăvarului. Pe scurt, acesta şi-a dori ca zona să devină una comercială, eventual cu terase, iar locuitorii să se mute încet încet spre alte zone. Apoi a explicat că, în zone centrale, cum este şi strada Postăvarului, în alte ţări impozitul este de aproape 10 ori mai mare decât în periferia oraşului.

Locuitorii s-au revoltat un picuţ.

Ceea ce locuitorii revoltaţi nu ştiu este că edilul are dreptate. Într-adevăr în centrele istorice ale marilor oraşe impozitele sunt mult mai mari decât la periferie. În centrele mari ale oraşelor nu stau pensionari amărâţi pentru că nu-şi permit. Dacă nu ai bani să stai în centru nu stai, vinzi casa şi te muţi în Noua sau Bartolomeu, nu te revolţi pe ăia de-ţi măresc taxele. E normal.

Unul din motivele pentru care nu se pot repara faţadele din centrul oraşului, aşa cum ne-am dori cu toţii, este că primăria nu poate băga bani publici în construcţii private. Trebuie să contribuie şi proprietarii cu ceva iar, în unele cazuri, proprietarii sunt atât de săraci încât nu-şi pot permite astfel de cheltuieli. La fel cum nu-şi pot permite cheltuielile de renovare şi reparare a clădirilor vechi de sute de ani, de o să ne trezim peste câţiva ani că ne cad în cap.

Şi da, mai apoi, se poate face scamatoria aia cu “dacă-ţi renovezi faţada te scutesc de impozit doi ani”. Pentru că acum, îi scuteşti de un milion pe an. Ia scuteşte-i pe locuitori de 20-30 de milioane pe an. Să vezi ce boboc o să fie toate casele pe acolo.

Sursa (http://prinbrasov.com/2010/08/haoleu-ce-ne-facusi-edilule/)

moshu'
August 31st, 2010, 10:06 AM
Drumul vechi spre Poiana Braşov va fi reabilitat

Popasuri pentru turişti, dotate cu băncuţe, mese şi coşuri de gunoi, dar şi refacerea integrală a rigolei pentru preluarea apelor pluviale sunt doar câteva dintre planurile de reabilitare a drumului vechi spre Poiana Braşov.

Din păcate, ploaia a dat peste cap planurile edililor care vroiau să demareze astăzi lucrările.

„Din cauza ploilor de peste an s-au creat nişte denivelări de teren, s-au rostologit bolovani şi resturi de material lemnos, pe care avem de gând să le evacuăm. De asemenea, drumul va fi pavat cu piatră spartă pentru eliminarea sanţurilor create în urma ploilor torenţiale. În funcţie de vreme, vom demara lucrările în scurt timp. Drumul va rămâne în continuare pietonal, accesul maşinilor fiind interzis", a spus Miklos Gantz (foto), vicieprimarul Braşovului.

Primăria are în plan să repare şi lisele de tablă, pentru delimitarea drumului de margine prăpastiilor.

Sursa (http://www.adevarul.ro/locale/brasov/Drumul_vechi_spre_Poiana_Brasov_va_fi_reabilitat_0_326967451.html)

inginer_cfdp
September 1st, 2010, 10:40 AM
Sunt curios daca s-a marit viteza de circulatie pe arterele pe care limita s-a facut 70. Cel putin pe Harmanului se circula ca inainte. Oricum traficul isi cam regleaza viteza in functie de conditii si mai putin de limitele de viteza, si pe acolo se mergea cu 60-70.

moshu'
September 1st, 2010, 11:33 AM
^^ chiar 80 . dpmdv pe calea bucuresti se circula cel mai fluent dintre toate arterele principale . recunosc ca de vina sunt si cele 3 benzi pe sens . aici viteza se situeaza intre 50 - 60 si 90 :)

inginer_cfdp
September 1st, 2010, 12:19 PM
si sensuri despartite. pana unde e 70 pe calea buc?

moshu'
September 1st, 2010, 12:24 PM
pana la sensul giratoriu cu b'dul saturn

inginer_cfdp
September 1st, 2010, 12:42 PM
e corect pana acolo. sper sa nu se revina peste 6 luni la vechea limita, pentru toate intrarile.

moshu'
September 1st, 2010, 01:46 PM
nu se poate pune problema . drumurile permit asemenea crestere de viteza . priveste spre ex. iesirea din brasov spre ghimbav .

inginer_cfdp
September 2nd, 2010, 11:01 AM
Aia era cea mai penibila limita de 50.

moshu'
September 3rd, 2010, 04:53 PM
:okay: . si mai era una , poate nu la fel de penibila , iesirea spre Cristian ! :ohno:

quattro.
September 4th, 2010, 06:58 PM
Aia era cea mai penibila limita de 50.

Limita de viteza in Timisul de sus e de 50 :nuts: . Asta e alta limita penibila , in conditiile in care pana acum ceva timp a fost 70

inginer_cfdp
September 5th, 2010, 03:03 PM
50 e limita in localitate in Romania, iar in Timis e un traseu sinuos, cu case cu acces direct din DN. Nu vad de ce e penibila.

In Brasov, ori era drum cu 4 benzi cu sensuri separate, luminat si cateva accese ale unor showroom-uri/mici fabricute/etc, ori era camp pustiu si aliniament.

moshu'
September 7th, 2010, 02:50 PM
Modernizată anul trecut, strada 13 Decembrie se „reabilitează“, din nou

Chiar dacă lucrările de modernizare ale străzii 13 Decebmrie nu au fost finalizate decât în toamna anului trecut şi au costat câteva milioane bune de euro, din această dimineaţă, artera a intrat din nou în şantier.

Muncitorii s-au apucat să spargă asfaltul, care a fost turnat la racordul cu străzile laterale, deoarece carosabilul se deteriorase deja sau era prea denivelat şi se formau bălţi imense. Reprezentanţii Primăriei spun că cetăţenii nu au de ce să îşi facă probleme, fiindcă reparaţiile se fac pe banii constructorului, lucrarea fiind în garanţie. Rămâne de văzut cât va ţine şi noua reparaţie, mai ales că în cursul zilei de astăzi a şi plouat.

Sursa (http://www.adevarul.ro/locale/brasov/Brasov-_Modernizata_anul_trecut-strada_13_Decembrie_se_-reabiliteaza-din_nou_0_331167139.html)

skySK
September 8th, 2010, 11:39 PM
Braşovul, primul oraş din România fără semafoare (http://bzb.ro/index.php?page_name=stire_detalii&id_stire=57899)

Municipalitatea derulează un program de eficientizare a consumului de energie, care include printre măsuri şi folosirea panourilor solare pentru iluminatul în trafic
Compania germană Transfer de Tehnologie şi Management SRL şi Primăria Avrig au pus, ieri, la Braşov, cu ocazia celei de-a treia ediţii a Zilei Energiei, bazele primei reţele de comunităţi energo-autarhe. Evenimentul a avut loc ieri la Hotelul Ramada din Braşov şi a reunit peste 150 de specialişti în domeniul energiei regenerabile şi al dezvoltării durabile.
Scopul acestei reţele este ca membrii ei să realizeze un schimb real de idei şi de informaţii în legătură cu proiectele comunitare aflate în curs de iniţiere sau derulare, să definească şi să implementeze viitoare proiecte comune, să utilizeze în comun şi interdisciplinar know-how-ul existent, precum şi să reunească şi întreprinderi sau comunităţi, dar şi universităţi, atât pe plan regional, cât şi naţional.
Reţeaua amintită îşi va avea sediul în oraşul Avrig din judeţul Sibiu, prima localitate care a anunţat că intenţionează să îşi obţină independenţa energetică, aici fiind construit şi un Centru pentru Energii Regenerabile.
Iniţiatorii reţelei, directorul TMM - Jurgen Ludwig şi primarul Avrigului - Arnold Klingeis, susţin că producţia locală de energie şi implicit ţelul pe termen lung de autoalimentare din surse regenerabile vor crea noi locuri de muncă, vor duce la costuri energetice stabile şi scăzute, vor creşte interesul investitorilor şi al turiştilor şi vor face respectiva localitate mai atractivă atât ca spaţiu de trai, cât şi ca loc de muncă.
Din reţea urmează să mai facă parte şi comuna Întorsura Buzăului care, la rândul său, a anunţat că intenţionează să îşi obţină independenţa energetică în următorii 20 de ani.
Primarul Avrigului a susţinut că este mai mult ca sigur că localitatea pe care o conduce îşi poate obţine această independenţă şi, în plus, se poate transforma în furnizor de electricitate pentru celelalte comunităţi.

Flash Net în cartierul Astra - sistem care fixează intensitatea luminii în funcţie de traficul orar
Prezent la eveniment, primarul Braşovului, George Scripcaru, a declarat că şi municipiul nostru are câteva proiecte care vizează eficientizarea consumului energetic. Unul dintre cele mai importante este programul Flash Net, care este aplicat acum în cartierul Astra la nivel experimental şi care „ne-a permis să facem economii la plata facturii de 30% - este vorba despre un sistem care fixează intensitatea luminii în funcţie de traficul orar”.

Institut de Cercetări pentru Energii Regenerabile
De asemenea, primarul a anunţat că trei clădiri vor fi incluse în programul de folosire a energiei obţinute din surse regenerabile - Sala Sporturilor, Căminul pentru Persoane Vârstnice şi Căminul pentru Persoane fără Adăpost, precum şi că sistemul folosirii panourilor solare pentru iluminatul în trafic va fi extins la toate trecerile de pietoni din oraş, folosind metoda iluminării sensului giratoriu de la intrarea în oraş dinspre Hărman. Totodată, primarul a dat exemplul realizării Institutului de Cercetări pentru Energii Regenerabile care va avea 11 laboratoare de cercetare. Institutul va fi realizat de municipalitate în colaborare cu camera de Comerţ de Industrie şi Universitatea Transilvania.

Autobuze electrice şi pe biogaz în Centrul Vechi
„Ne propunem să renunţăm la toate semafoarele din oraş, să devenim, dacă se poate primul oraş din România fără semafoare, asta însemnând, pe lângă fluidizarea circulaţiei şi reducerea emisiilor de CO2”, a mai spus primarul, care a mai precizat că în Centrul Vechi va fi introdus transportul în comun ecologic, cu autobuze electrice şi pe biogaz.
www.bzb.ro

moshu'
September 9th, 2010, 12:52 PM
ar fi multe de spus aici . una pese alta eu sunt pentru , chiar daca la inceput m'am inselat cu privire la sensurile giratorii . defapt nu la sensurile giratorii erau problema , ci soferi care si in ziua de azi circula prost prin ele . cred ca au avut loc mai multe tamponari in ultimul an din cauza sensurilor giratorii decat inainte cand int. erau dirijate prin semafoare .

VladB
September 10th, 2010, 11:00 PM
Pai soferii necivilizati au fost intotdeauna problema in sensurile giratorii, nu sensurile in sine. Ar fi culmea ca modalitatea de fluidizare preferata de toate statele UE si nu numai sa nu fi dat rezultate in Romania :) . Imi place mult treaba cu iluminarea sensurilor giratorii, mai ales prin folosirea surselor de energie regenerabile al caror fan sunt :cheers: . Pe langa asta, arata foarte misto :colgate:, dandu-le un aspect high-tech. Totusi, cred ca mai important deca sensurile giratorii in sine ar fi iluminarea trecerilor de pietoni in stilul celei de la Spitalul Judetean.

moshu'
September 11th, 2010, 12:50 PM
Totusi, cred ca mai important deca sensurile giratorii in sine ar fi iluminarea trecerilor de pietoni in stilul celei de la Spitalul Judetean.

:okay: , dar iluminarea aia e f scumpa . cateva becuri pe trecerile de pietoni ar fi o solutie mai ieftina si eficienta .

Ro_land
September 12th, 2010, 02:00 PM
Pe strada Postăvarului nu se vor parca maşini (http://www.bzb.ro/index.php?page_name=stire_detalii&id_stire=57650)

Pietonalul va fi amenajat cu alveole cu plante ornamentale şi lampadare
După finalizarea lucrărilor de reabilitare totală a străzii Postăvarului, care cum a devenit pietonal, acum a venit momentul atribuirii locurilor de parcare pentru cei care locuiesc în zonă. După cum ne-a declarat viceprimarul Miklos Gantz, ieri au fost date 15 telecomenzi pentru bariera montată la începutul acelei străzi, pentru acei proprietari de autoturisme care au curţi în care îşi pot parca maşinile, urmând a mai fi date încă două telecomenzi, proprietarii nefiind găsiţi la domiciliu. Ceilalţi, care nu au loc în curte pentru a-şi parca maşina, vor putea să concesiuneze locuri pe str. Politehnicii. „Până acum am primit la primărie 40 de solicitări, din care cei 17 vor beneficia de acele telecomenzi. Pentru restul se va desfăşura procedura de atribuire. Locurile ajung pentru toţi cei care îşi au domiciliul pe str. Postăvarului”, ne-a explicat viceprimarul Miklos Gantz.
Pentru firmele care îşi au sediul pe această stradă, aprovizionarea se va putea face în acelaşi regim ca şi pentru alte străzi din centrul istoric, cu permis de liberă trecere, într-un anumit interval orar.
În paralel, pe acest nou pietonal din centrul istoric se lucrează la înlocuirea iluminatului public prin montarea unor aplice decorative în formă de lampadar.
www.bzb.ro

^^
Voi ce intelegeti din textul de mai sus confruntat cu poza de mai jos de pa strada respectiva ( pe langa dovezile de incompetenta in vopsirea marcajelor respective ) !?
http://i53.tinypic.com/2ut6ex4.jpg

vinterriket
September 12th, 2010, 02:09 PM
^^
Voi ce intelegeti din textul de mai sus confruntat cu poza de mai jos de pa strada respectiva ( pe langa dovezile de incompetenta in vopsirea marcajelor respective ) !?
Am vazut si eu ieri marcajele astea. Probabil ca s-au razgandit si ii lasa sa parcheze direct pe Postavarului? (nu pe Politehnicii, cum scrie in articol) :dunno:

moshu'
September 12th, 2010, 06:37 PM
Am vazut si eu ieri marcajele astea. Probabil ca s-au razgandit si ii lasa sa parcheze direct pe Postavarului? (nu pe Politehnicii, cum scrie in articol) :dunno:

sigur exista persoane cu ceva influente pe postavarului :bash: .

RaduBv26
September 13th, 2010, 07:03 AM
Ce nu ati inteles? Cine nu are curte unde sa isi poata baga masina o lasa afara pe un loc de parcare.:bash:

Ro_land
September 13th, 2010, 12:20 PM
Totusi, nu era nicio masina parcata pe toata lungimea strazii :lol:

skySK
September 15th, 2010, 12:10 PM
http://www.bzb.ro/images/stiri/1284497769_Ocolitoare%20Sacele%202341.jpg

Săcele are ocolitoare! (http://www.bzb.ro/index.php?page_name=stire_detalii&id_stire=58015)

Ocolitoarea Săcelelui a fost deschisă ieri circulaţiei. Traficul greu a fost scos din jumătate de municipiu, urmând ca cel de al doilea tronson al arterei care de acum este DN 1A să fie discutat vineri, la Braşov cu noul ministru al Transporturilor, Anca Boagiu.
Ieri, la orele prânzului a fost deschisă circulaţia pe cei 4,5 km de ocolitoare a municipiului Săcele. Este vorba de şoseaua care începe de lângă ocolitoarea municipiului Braşov, care are câte o bandă pe sensul de mers şi se termină la drumul care merge spre Tărlungeni. De aici maşinile ajung în municipiul Săcele, în zona cartierului Electroprecizia, şi se iese apoi în cartierul Gârcini şi apoi spre Cheia. Acest drum va purta denumirea de DN 1A. Acest drum are două poduri peste pâraiele Durbav şi Morii.
...
www.bzb.ro

Somebody902
September 15th, 2010, 03:57 PM
Dubios facuta centura Sacele. E o investitie binevenita, dar proiectul e o mica risipa de bani. Era mult mai usor daca faceau mai intai tronsonul al doilea, iar apoi il legau de DJ 103A, drum care se descarca in centura Brasovului printr-un giratoriu si care putea fi reabilitat prin bani europeni. Prin acest tronson deschis acum, traficul greu nu mai merge pe langa casele din centrul orasului, ci prin fata celor de la periferie, si ele in numar destul de mare. Daca traficul de pe DN1A se descarca la giratoriul cu DJ 103A, ocolea mult mai usor orasul si parea mult mai fluid decat solutia actuala.

inginer_cfdp
September 16th, 2010, 07:13 PM
Eu am circulat ultima sambata pe ea, nu stiu cum de zic ca a fost deschisa abia marti.

http://maps.google.ro/maps?f=d&source=s_d&saddr=Strada+C%C3%A2mpului&daddr=Strad%C4%83+necunoscut%C4%83&hl=ro&geocode=FQwiuAIdN0aIAQ%3BFZwDuAIdqIiHAQ&mra=dme&mrcr=0&mrsp=1&sz=19&sll=45.614165,25.660042&sspn=0.000854,0.001714&ie=UTF8&ll=45.619595,25.683825&spn=0.027314,0.054846&t=h&z=14

Cred ca e varianta cu cel mai bun raport calitate/pret. Nu se poate compara situatia caselor din centru cu cea de la periferie. Cea mai mare problema era cu o parte din traseul pe care aceasta centura il ocoleste - pe acolo, cred ca erau undeva pe la 1.5 metri intre zidurile caselor vechi si carosabil, iar geometria era f sinuoasa. Pana unde incepe ocolitoarea, nu sunt astfel de probleme.

vinterriket
September 20th, 2010, 08:11 PM
Pe Grivitei, intre noul giratoriu de la Aurel Vlaicu si podul de la iesire spre Sighisoara, a fost scoasa zona verde de pe axul drumului si in locul ei au fost pusi stalpi de iluminat si un parapet, similar celui de pe Calea Bucuresti, dar mai mic.

http://img32.imageshack.us/img32/8288/hvx7gw.jpg

http://img155.imageshack.us/img155/1185/15gebmw.jpg

marsak
September 21st, 2010, 08:20 AM
e oke portiunea aia ... din pacate, la iesirea din Brasov, in zona podului - traficul se rezuma la o singura banda pe sens - asta e boala podurilor din Brasov !

skySK
September 21st, 2010, 03:15 PM
Zonele Griviţei şi Traian sunt prinse în reparaţii totale (http://www.bzb.ro/index.php?page_name=stire_detalii&id_stire=58119)

Trotuarele sunt principalele lucrări vizate, după ce toţi reţeliştii introduc în subteran cablurile până acum montate pe stâlpi
Lucrările de reabilitare a străzilor din Braşov, mai ales ale trotuarelor şi introducerea în subteran a reţelelor de cabluri care atârnau până acum pe stâlpi sunt în curs de finalizare în mai multe zone ale oraşului. La acest moment pe aproximativ 20 de străzi se lucrează la reabilitarea trotuarelor, în principal. „Graficul stabilit la început de an pentru aceste lucrări este respectat, ba chiar am reuşit să executăm mai multe lucrări cu acelaşi buget aprobat la începutul anului. Până spre sfârşitul lunii octombrie sperăm că vom finaliza toate lucrările care acum se află în desfăşurare”, ne-a declarat viceprimarul Miklos Gantz.
Cel mai mare şantier în lucru este cel de la intersecţia străzii Aurel Vlaicu cu B-dul Griviţei, unde se amenajează un sens giratoriu. Însă, s-a intervenit şi pe străzile adiacente care trebuiau reparate. Astfel, pe str. Plevnei până la str. Mihai Viteazu au fost introduse în subteran toate reţelele, au fost înlocuiţi stâlpii de iluminat public, iar apoi s-a trecut la refacerea trotuarelor şi a străzii. Lucrările au fost extinse şi pe prelungirea B-dului Griviţei spre pasajul Fartec cu toate rampele de acces şi drumurile de legătură. „Aici reparăm toate trotuarele, bordurile, carosabilul şi marcajele. Zona centrală pe care era până acum iarbă a fost scoasă şi s-a introdus iluminat stradal central cu platformă betonată, astfel încât să fie împiedicaţi şoferii să mai întoarcă pe mijlocul drumului. Însă, vor amenaja toate zonele verzi din preajma carosabilului în zona Fartec cu delimitare astfel încât să nu devină parcări pentru unii şoferi”, ne-a explicat viceprimarul Gantz.
Şi pe partea cealaltă a B-dului Griviţei se lucrează, pe partea stângă a arterei pe sensul de mers spre Onix. Aici sunt dezafectate reţelele aeriene de cabluri, introduse în subteran şi se refac trotuarele cu amenajare de noi locuri de parcare. „Dacă vremea va fi bună sperăm că până la jumătatea lunii octombrie vor finaliza toate lucrările în această zonă”, a adăugat viceprimarul. Toate lucrările de refacere a trotuarelor acolo unde au trebuit introduse în subteran cablurile agăţate până acum pe stâlpi se fac pe cheltuiala firmelor de telefonie, internet, electrice sau de alt tip.

Alternativă pentru Calea Bucureşti
O altă zonă în care se lucrează intens la reparaţii totale este cea a străzii Traian. Toate străduţele care intersectează str. Traian sunt afectate de lucrări. Principalul lucru care se realizează acum este cel de introducere în subteran a cablurilor electrice, de telefonie şi internet. Apoi vor fi refăcute toate trotuarele şi efectuate reparaţiile necesare. „Anul viitor vom reface total şi strada Traian pentru a deveni o alternativă la Calea Bucureşti. Pe această stradă se va menţine sensul unic, dar vom amenaja longitudinal şi locuri de parcare”, a mai spus Miklos Gantz.
Aceeaşi situaţie se găseşte şi pe străzile care intersectează str. N. Titulescu. Aici lucrările sunt aproape gata de finalizate. Cablurile au fost introduse în subteran, iar acum se lucrează la refacerea totală a trotuarelor. Tot acest gen de lucrări se realizează pe străzile Pe Tocile, Băilor, Fântâna Roşie, Sitei, dr. Davilla, dr. Babeş, Drumul Poienii, în zona Livada Poştei.
www.bzb.ro

Ro_land
September 21st, 2010, 06:34 PM
Pe Grivitei, intre noul giratoriu de la Avram Iancu si podul de la iesire spre Sighisoara, a fost scoasa zona verde de pe axul drumului si in locul ei au fost pusi stalpi de iluminat si un parapet, similar celui de pe Calea Bucuresti, dar mai mic.

E vorba de Aurel Vlaicu si nu Avram Iancu, cum am vazut si in stirea din ultimul post.

vinterriket
September 21st, 2010, 06:52 PM
E vorba de Aurel Vlaicu si nu Avram Iancu, cum am vazut si in stirea din ultimul post.
Ah, da, asa e! Nu stiu la ce ma gandeam cand am scris Avram Iancu :nuts: o sa editez

Ro_land
September 21st, 2010, 09:40 PM
Zonele Griviţei şi Traian sunt prinse în reparaţii totale (http://www.bzb.ro/index.php?page_name=stire_detalii&id_stire=58119)
... Cel mai mare şantier în lucru este cel de la intersecţia străzii Avram Iancu cu B-dul Griviţei, unde se amenajează un sens giratoriu...
www.bzb.ro

Probabil ai citi stirea de mai sus de care pomeneam...

skySK
September 22nd, 2010, 06:11 PM
Doar daca are o pisica care sa-i aduca dimineata ziarul de maine:D

moshu'
September 24th, 2010, 08:55 PM
Bani europeni pentru cel de-al treilea tronson al ocolitoarei Braşovului

21,4 milioane de euro. Atât va costa realizarea celui de-al treilea tronson de ocolitoare de la Braşov, din fonduri europeni. Consilierii locali au aprobat, astăzi, în plen, demararea exproprierilor din zonă.

Tronsonul III al ocolitoarei Braşovului va avea patru benzi şi va ajuta la descongestionarea cu 45% a traficului greu din oraş. Acesta va avea 5,2 kilometri şi va fi realizat în două etape.

Prin contruirea tronsonului, întregul oraş va putea fi ocolit. În plus el va face legătura între DN13, DN1 şi DN 73. Contribuţia finanaciară a municipalităţii pentru constuirea centurii ocolitoare este de 5,6 milioane de euro, diferenţa de până la 21,4 milioane de euro fiind suportată din fonduri europene.

Traseul ocolitoarei

Tronsonul III de ocolitoare va prelungi tronsonul doi, printr-o intersecţie amenajată cu un sens giratoriu pe DN13, şi se va intersecta cu Str. Plugarilor - strada ce face legătura între Cartierul Stupini şi centrul Municipiului Braşov - tot printr-o intersecţie giratorie.

Tronsonul va traversa Valea Spurcată printr-un pod de 28 de metri lungime, va intersecta drumul judeţean DJ 103C printr-o intersecţie giratorie, va traversa drumul de acces la Institutul de Cercetări Agricole printr-o altă intersecţie giratorie şi va traversa calea ferată CF 200 Braşov - Sibiu şi DN 1 printr-un pasaj superior, care va permite şi accesul dinspre şi înspre DN 1.

Sursa (http://www.adevarul.ro/locale/brasov/Bani_europeni_pentru_cel_de-al_treilea_tronson_al_ocolitoarei_Brasovului_0_341366392.html)

skySK
September 24th, 2010, 10:58 PM
Pasajul Independenţei va fi unul suprateran, cu trecere peste liniile CFR (http://www.bzb.ro/index.php?page_name=stire_detalii&id_stire=58209)

Valoarea investiţiei aprobate ieri de Consiliul LocaL se ridică la 5,5 milioane de euro
Consiliul Local a aprobat în şedinţa de ieri după-amiază indicatorii tehnico-economici aferenţi modernizării pasajului rutier de la capătul străzii Independenţei spre cartierul Bartolomeu. Aceasta reprezintă cea de a doua ieşire din cartierul Tractorul, pe lângă cea de pe strada 13 Decembrie. Actualul pasaj se află într-o stare avansată de degradare, traversarea făcându-se acum cu mare greutate de către maşini. „Acest pasaj trebuie modernizat, pentru că face legătura între cartierele Tractorul şi Bartolomeu, dar mai ales asigură un traseu mai uşor pentru cei care vor să ajungă din cartierul Tractorul spre DN 1, DN 13 şi DN 73”, ne-a declarat viceprimarul Miklos Gantz. Valoarea investiţiei se ridică la 5,5 milioane de euro.
Pasajul Independenţei va fi realizat suprateran, fiind obţinut avizul CFR în acest sens. Pasajul suprateran va pleca din strada Independenţei şi va coborî chiar înainte de actualul Pasaj Fartec. „Întrucât circulaţia feroviară este intensă în ambele sensuri, barierele se închid cu o mare frecvenţă pe toată durata zilei, formându-se cozi de autovehicule pe ambele părţi ale căii ferate. Din acest considerent, un mare număr de conducători auto, evită acest traseu scurt pentru ei, preferând ocolirea pe strada 13 Decembrie, Aurel Vlaicu (Codrul Cosminului), Griviţei, Pasajul Griviţei, un traseu mai lung, ce implică timp de deplasare mai mare, consum sporit de combustibil şi poluare suplimentară”, se arată în expunerea motive a proiectului de hotărâre.
www.bzb.ro

vinterriket
September 27th, 2010, 02:24 PM
Se lucreaza cu avant nestapanit pe santierele municipiului. B-dul Grivitei:

http://img839.imageshack.us/img839/7973/p1160876.jpg

http://img265.imageshack.us/img265/8236/p1160877.jpg

http://img690.imageshack.us/img690/6670/p1160878.jpg

marsak
September 28th, 2010, 10:31 AM
trag tare baietii ca vine sezonul rece ! :-)

moshu'
September 28th, 2010, 09:29 PM
cu avant ca doar au paralizat toata circulatia dinspre bartolomeu spre centru civic / gara .

vinterriket
September 28th, 2010, 09:35 PM
cu avant ca doar au paralizat toata circulatia dinspre bartolomeu spre centru civic / gara .
Da, au inchis toata banda ce vine de pe pod si pana la giratoriu. Asta de cateva zile. Azi am trecut pe acolo si asfaltau. Noaptea :) E deja covor complet intre giratoriu si pod pe banda aia. Dar cred ca mai toarna un strat.

moshu'
September 28th, 2010, 09:51 PM
oare o fi in vreun proiect podul asta sa'l lateasca cu 2 benzi ?

vinterriket
September 28th, 2010, 09:58 PM
^^
Pai eu cel putin de 2 ani tot aud de stiri si proiecte pe tema "reabilitare pod Fartec", cu latire la 2 benzi pe sens, dar de cand cu criza n-au mai pomenit nimic de asta :dunno:

moshu'
September 28th, 2010, 10:22 PM
eu am cautat pe google si n'am gasit nimic recent :ohno:

skySK
September 29th, 2010, 04:16 AM
Cred ca se va construi inca un pod paralel cu cel existent cum s-a facut la intrarea dinspre Bucuresti. Acum soseaua are 4 benzi si inainte si dupa pod deci a mai ramas doar extinderea podlui.

marsak
September 29th, 2010, 01:17 PM
Nu cred ca mai fac nici un pod. Traficul mare o sa fie catre Codlea (acolo o sa se intzepe in Autostrada Transilvania) -asta in ideea ca o sa avem candva o Autostrada ! :ohno:

vinterriket
September 29th, 2010, 04:06 PM
Nu cred ca mai fac nici un pod. Traficul mare o sa fie catre Codlea (acolo o sa se intzepe in Autostrada Transilvania) -asta in ideea ca o sa avem candva o Autostrada ! :ohno:
Pai cel mai probabil autostrada va fi gata prin 2030. Pentru cei 20 de ani care mai sunt pana atunci, un pod mai lat ar fi util :okay:

moshu'
September 30th, 2010, 12:19 AM
autostrada
:rofl:

moshu'
October 1st, 2010, 12:35 PM
vreti autostrada ? :ohno:

Construcţia tronsonului de autostradă Comarnic-Braşov începe în 2014

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii intenţionează să scoată la licitaţie în 2011 tronsonul de autostradă Comarnic-Braşov în vederea concesiunii. În 2014 urmând să înceapă construcţia efectivă a tronsonului, a declarat joi secretarul de stat din MTI, Eusebiu Pistru.

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii intenţionează să scoată la licitaţie în 2011 tronsonul de autostradă Comarnic-Braşov în vederea concesiunii. În 2014 urmând să înceapă construcţia efectivă a tronsonului, a declarat joi secretarul de stat din MTI, Eusebiu Pistru.

Secretarul se stat din Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii a declarat, potrivit bloombiz.ro că „intenţionăm ca în 2014 să înceapă construcţia tronsonului Comarnic-Braşov şi să scoatem la licitaţie în vederea unei concesiuni cel târziu în 2011. Vom scoate la licitaţie anul viitor acest tronson deoarece mai avem de lucrat la documentaţie şi vom schimba unele condiţii".
Contractul de concesiune al autostrăzii Comarnic-Braşov a fost câştigat de consortiul format din firmele Vinci Concessions SAS, Aktor Concessions S.A., Vinci Construction Grand Projets SAS si Aktor SA.

În aprilie, consorţiul Vinci-Aktor a trimis Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii şi CNADNR o notificare oficială prin care anunţă că renunţă la contract, deoarece nu a obţinut finanţare din partea băncilor în condiţiile contractului. Întrucât acesta a fost semnat în 18 ianuarie, iar termenul de 90 de zile de la semnare nu expirase, consorţiul nu a plătit nicio despăgubire.

Tronsonul Comarnic-Braşov are o lungime de 58 km şi este considerat cel mai dificil tronson din cadrul viitoarei autostrăzi Bucureşti-Braşov.

Potrivit proiectului, dupa finalizarea autostrăzii, statul ar fi trebuit să plătească în 26 de ani, în total, 4,8 miliarde de euro. Aceasta sumă cuprindea cheltuielile cu împrumutul principal (3,108 miliarde euro), cheltuielile cu împrumutul subordonat - 670 milioane euro, cheltuielile legate de operare şi întreţinere se ridică la 323 milioane euro, taxele, impozitele şi alte costuri - 584 milioane euro şi inflatia - 146 milioane euro.

Sursa (http://www.adevarul.ro/locale/brasov/Constructille_tronsonului_de_autostrada_Comarnic-Brasov_incep_in_2014_0_344965761.html)

marsak
October 1st, 2010, 01:11 PM
Mie mi se face rau deja cand citesc (a cata oara?) despre Comarnic - Brasov... Adica la anul incepe noua licitatie, si din 2014 incep lucrarile? incredibil !!!! lucrarea asta trebuia sa fie gata decativa ani .... cine mai crede ca vom circula civilizat pe acest tronson in urmatorii 10 ani sa ridice mana ... cum? nimeni? ...asa ma gandeam si eu :goodnight

moshu'
October 1st, 2010, 01:14 PM
vrei autostrada ? hai sa emigram :nuts:

Oqq
October 3rd, 2010, 02:48 PM
^^
omg, pai cum in 2014?, cu finalizare 2017-2018 ?! :))) haha, va exploda soseaua, vor exploda casele, nervii, masinile, pietonii, soferii si pasagerii :)))
Daca ne descentralizam, poate nu mai avem nevoie de Bucuresti, so it's fine with me :cheers:

skySK
October 4th, 2010, 03:32 AM
daca aveam aeroport... :|

ro.cologne
October 4th, 2010, 11:13 AM
^^
omg, pai cum in 2014?, cu finalizare 2017-2018 ?! :))) haha, va exploda soseaua, vor exploda casele, nervii, masinile, pietonii, soferii si pasagerii :)))
Daca ne descentralizam, poate nu mai avem nevoie de Bucuresti, so it's fine with me :cheers:

nu inteleg, cum nu mai aveti nevoie de bucuresti? adica face-ti granita si nu mai lasa-ti turistii de week-end sa vina la brasov??? sau unde e legatura cu "va exploda soseaua, vor exploda casele, nervii, masinile, pietonii, soferii si pasagerii"????? :nuts:

marsak
October 4th, 2010, 11:33 AM
Ideea era ca hotararile astea legate de dezvoltarea unor regiuni se iau (din pacate) la Bucuresti ... criteriile pe baza carora se iau aceste hotarari ne scapa ("intuim" ca e vorba de interese clientelare, samd). Faptul ca la Brasov se face ceva pentru infrastructura, la nivel local, (cu toate bunele si relele derivate de aici) ne indeamna sa visam - chiar daca nu e posibil - la momentul in care marile proiecte de infrastructura (si nu numai) vor fi finantate in functie de nevoile reale ale comunitatilor din zonele respective, si nu in functie de anumite interese ...
... sau la momentul in care se va produce o descentralizare in ceea ce priveste administrarea banilor colectati de catre structurile locale... ca sa nu mai cerem de la Bucuresti banii pe care tot noi, de la Bv, i-am trimis acolo.
Cam asta ar fi cu Bucurestiul - .... de aia explodam pe sosele ptr ca nu are nimeni in Bucuresti cap sau interes sa construiasca autostrazi .

marsak
October 4th, 2010, 11:35 AM
daca aveam aeroport... :|

ei na ... la pretul de 100 mil EUR nu face nimeni aeroport (adica nu da banii)
poate daca proiectul era putin mai echilibrat in ceea ce priveste raportul pret / capacitate - demaram si noi ceva aici ...:ohno:

moshu'
October 4th, 2010, 06:22 PM
hai ma ca 100 mil E nu e chiar asa mult pt. un aeroport

marsak
October 4th, 2010, 11:48 PM
e mult moshu', e mult ... si chiar asa, cine s-a apucat de treaba asta nu e in stare s-o duca la capat ... iar daca mai castiga vreunul viitoarele alegeri locale tot cu tema "Aeroport" inseamna ca suntem complet idioti (scuze de limbaj)... gata, merg la nani..:runaway:

skySK
October 7th, 2010, 02:40 AM
PNL Braşov susţine realizarea ocolitoarei Braşov - Ghimbav - Codlea (http://www.bzb.ro/index.php?page_name=stire_detalii&id_stire=58391)

Totodată, pentru dezvoltarea economică a zonei s-a discutat deja crearea unor parcuri industriale pe traseul ocolitoarei Braşovului
Consilierul judeţean PNL Mariana Câju a declarat, la sfârşitul săptămânii trecute, că în scurt timp plenul CJ va discuta Planul de Amenajare Teritorială a Judeţului Braşov, document care va stabili strategiile, pe zone, de dezvoltare ale judeţului. Una din investiţiile susţinute de liberalii braşoveni este legată de proiectul ocolitoarei localităţilor Ghimbav şi Codlea, cu plecare din tronsonul III al ocolitoarei municipiului Braşov. „Sunt şi fonduri europene care pot fi accesate pentru realizarea acestei investiţii. Va fi realizată o şosea pe o lungime de 7,5 km, cu câte două benzi pe sensul de mers”, susţine Mariana Câju. Totodată, pentru dezvoltarea industrială a Braşovului, conducerea PNL Braşov a propus deja Primăriei Braşov crearea unor nuclee industriale pe traseul ocolitoarei municipiului. Un astfel de loc ar fi în spatele CET, pe unde va trece un tronson al ocolitoarei, unde există toată infrastructura necesară şi toate utilităţile la capacităţi industriale. „Aici se pot dezvolta capacităţi de producţie şi servicii. Vor trebui identificate terenurile necesare. Ştiu că o parte sunt ale municipiului Braşov şi altele ale municipiului Săcele”, susţine Dumitru Puchianu, preşedintele organizaţiei municipale a PNL. Un alt parc industrial ar putea fi dezvoltat aproape de DN 13, dincolo de pârâul Ghimbăşel, iar un altul de la capătul cartierului Bartolomeu, lângă viitorul aeroport. „Aici ar putea fi dezvoltat un Parc Ştiinţific şi Tehnologic, mai ales că va fi în apropierea Campusului Universitar şi a unui viitor centru expoziţional. Vom vedea ce terenuri are Primăria şi în cazul în care sunt şi terenuri private există soluţia încheierii unor parteneriate public-private pentru realizarea parcurilor”, a mai spus Dumitru Puchianu.
www.bzb.ro

skySK
October 8th, 2010, 01:41 AM
Iluminat public inteligent în Braşov (http://www.bzb.ro/index.php?page_name=stire_detalii&id_stire=58521)

Noul sistem a fost inaugurat aseară şi va aduce o economie la facturi de până la 30%
Aseară a fost inaugurat noul sistem de iluminat public în municipiul Braşov, numit popular „sistem inteligent”. Noul concept de telemanagement al sistemului de iluminat public Fl@sh Smart City este implementat de Primăria Municipiului Braşov împreună cu SC Flash Group, cu sprijinul FlashNet. Acest sistem a fost introdus, ca proiect pilot, în mai multe zone din Braşov, cum sunt străzile Apollo, Neptun, Crinului, Avram Iancu, în toate aceste zone fiind efectuate o serie de teste.
Tot aseară, pe lângă prezentarea sistemului şi efectuarea unei demonstraţii, s-au făcut şi măsurătorile necesare pentru a putea optimiza funcţionarea sistemului de iluminat, în perioadele de trafic redus, prin diminuarea fluxului luminos.
Conform datelor tehnice, acest nou sistem va duce la realizarea unei economii de până la 30% din consumul de energie electrică pentru iluminatul public, ceea ce se va vedea în acelaşi procent şi pe factură.
Acest sistem permite şi autosesizarea în timp real a defecţiunilor sau intervenţiilor neautorizate în sistem şi alarmarea la apariţia diferitelor tipuri de defecţiuni cu înştiinţarea factorilor de răspundere. Iar un element foarte important, dacă se vor mai face branşări ilegale la reţeaua electrică a municipalităţii, acestea vor fi depistate instantaneu.
O trăsătură fundamentală a acestui concept este flexibilitatea sa, care permite dezvoltarea unor aplicaţii conexe sistemului de iluminat public şi reţelei de drumuri, ceea ce pune în valoare dezvoltarea inteligentă a oraşului prin supraveghere video, managementul traficului şi al semnalizărilor rutiere gestiunea informaţiilor despre calitatea mediului, gestiunea reclamelor şi informaţiilor publice oferite de administraţia locală, oferirea unui sistem nou de comunicaţii şi acces la internet, precum şi monitorizarea spaţiilor publice (pieţe, parcuri, parcări, spaţii pietonale).

PROGRAMATE DE LA DISTANŢĂ, ÎN FUNCŢIE DE TRAFIC ŞI LUMINA DE AFARĂ.
Prin sistemul de telemanagement a iluminatului public Fl@sh Smart City comanda de închidere sau deschidere se poate face de la distanţă, funcţionarea va fi după orare flexibile, programabile pentru întreaga reţea sau pe străzi, zone, tronsoane, în acord cu condiţiile atmosferice şi de anotimp. Totodată, fluxul luminos poate fi diminuat pe perioade de trafic redus în care nu este necesar consumul la puterea maximă instalată.
www.bzb.ro

moshu'
October 8th, 2010, 11:11 AM
^^ e ok sistemul . numai sa nu fie prea bezna pe arterele cu trafic redus :)

skySK
October 8th, 2010, 03:56 PM
Ce fel de trafic? Pietonal? Adica pe strazile mai putin circulate va fi mai bezna s-au nu am inteles eu bine?

moshu'
October 8th, 2010, 05:03 PM
Totodată, fluxul luminos poate fi diminuat pe perioade de trafic redus în care nu este necesar consumul la puterea maximă instalată.
www.bzb.ro

^^ :lol:

skySK
October 8th, 2010, 08:06 PM
Am intrebat daca prin trafic se refera la masini sau pietoni. Diminuarea fluxului luminos nu va fi periculos pt. cei care merg noaptea pe jos pe strazile cu "trafic redus"?

moshu'
October 8th, 2010, 09:18 PM
se refera la traficul rutier . nu are dc. sa fie periculos pt. pietoni . luminile nu vor fi stinse complect ; ar fi absurd totusi . sunt curios totusi sa vad ce intensitate va avea iluminatul public si atunci vom putea trage concluzii .

moshu'
October 8th, 2010, 09:22 PM
PS ; va economisi 30% din consumul de energie electrică pentru iluminatul public

Sursa (http://www.adevarul.ro/locale/brasov/Brasov-_Sistem_inteligent_pentru_iluminatul_public_0_349765421.html)

skySK
October 8th, 2010, 10:06 PM
At. o sa fie cu cel putin ~30% :nuts: mai chioare iar dupa parerea mea iluminatul nocturn e mai important pt. siguranta pietonilor decat pentru masini...

Ro_land
October 8th, 2010, 10:16 PM
Legat de "proiectul maret de modernizare a B-dului Grivitei":
S-au apucat acu cateva saptamani sa faca locuri de parcare pe trotuare.
In partea dinspre Onix le-a nimerit din prima ( cu mici ajustari ) au transformat jumate din trotuar in locuri de parcare rezidentiale.
In schimb in zona dinspre Aurel Vlaicu au dat-o in bara rau de tot:
1. In prima faza au asfaltat trotuarul frumos ( lucrau ca nebunii duminica pe ploaie sa asfaleteze ). Nu au facut niciun loc de parcare.
2. In a doua faza, peste o saptamana au venit si au spart pietrele de la marginea trotuarului si l-au refacut cu inclinatie pentru acces auto.
3. In a treia faza au vopsit frumos conturul locurilor de parcare.
4. Acum e chiar culmea: au venit si au spart din nou o zona de 15 metrii ca sa refaca marginea trotuarului cu pietre etc. si sa renunte la parcarile din perimetrul respectiv.
Intre timp au montat niste garduri de aprox 1.5 m inaltime (intr-o zi au montat bazele insurubate in asfalt apoi a doua zi au montat gardurile dar nu in bazele insurubate dinainte ci cu 15 cm spre exterior, lasand bazele respective la locul lor) intre locurile de parcare si partea trotuarului care a ramas libera. Apoi si-au dat seama ca treptele de la magazine deranjeaza pietonii deoarece ocupa jumate din spatiul liber ramas si au ras ( a se intelege taiat ) toate treptele de la magazine.
Si inca nu s-a terminat aici…. :ohno:

Absolut totul se face dupa cum le duce capul pe moment. N-au nici un plan, nimic ( un nene le-a sugerat sa prelungeasca un tortuar, zis si facut ). Numai ca joaca asta de a vopsi si revopsi, a asfalta si reasfalta costa niste bani. Probabil ca socotelile s-au facut de mult....

skySK
October 13th, 2010, 12:45 AM
30% reducere la factura de energie electrică pentru iluminatul public din Braşov (http://www.bzb.ro/index.php?page_name=stire_detalii&id_stire=58536)

Investiţia de 1,2 milioane de euro va fi amortizată în numai 3 ani şi jumătate
În următorii doi ani, în municipiul Braşov va fi implementat un nou sistem de iluminat public, Fl@sh Smart City. Este vorba de o invenţie pur românească care va fi aplicată pentru prima oară la Braşov, la sfârşitul săptămânii trecute fiind făcută o demonstraţie în teren. Noul sistem inteligent de iluminat public va aduce o reducere cu 30% a consumului de curent electric şi implicit la factură. „Acum municipalitatea plăteşte o factură de 250.000 de lei pe lună pentru iluminatul public. Orice reducere a acesteia reprezintă un plus pentru oraş. De aceea vrem ca sistemul să fie implementat cât mai repede la nivelul întregului oraş”, ne-a declarat viceprimarul Adrian Gabor. Întreaga investiţie se ridică la valoarea de 1,2 milioane de euro şi, după cum spun reprezentanţii Flash Group, perioada de amortizare va fi de doar 3 ani şi jumătate la preţul actual al energiei electrice.
Noul sistem implică montarea pe stâlpii de iluminat a unor module electronice care comandă scăderea intensităţii luminii când nu trec maşini sau pietoni. Consumul scade semnificativ, însă diferenţa de intensitate luminoasă nici măcar nu este sesizată de ochiul uman. Un alt avantaj este că sistemul poate fi instalat pe reţele deja existente, cu costuri minime. „Am testat în acest cartier (Astra – n.r.) acest sistem, dar vrem să fie aplicat în întreg oraşul. Iar acest lucru se va întâmpla, sperăm noi, cât mai repede. Până la finalizarea proiectului sistemul va fi coordonat de firma Flash Lightning, iar apoi acesta va trece în coordonarea serviciului de monitorizare din cadrul Primăriei Braşov”, a adăugat viceprimarul Miklos Gantz. Mai mult, noul sistem anunţă totodată prompt orice defecţiune. Pentru extinderea proiectului la nivelul întregului oraş, Primăria Braşov a întocmit deja o cerere de finanţare din fonduri europene.
www.bzb.ro

moshu'
October 13th, 2010, 09:21 PM
220.000 lei pentru îmbunătăţirea mobilităţii în Zona Metropolitană Braşov

Consilierii locali au aprobat astăzi ca Municipiului Braşov să participe cu suma de 220.000 lei la elaborarea unui studiu privind îmbunătăţirea mobilităţii în Zona Metropolitană Braşov, în cadrul programului de cooperare teritorială INTERREG IVC.

Proiectul are ca scop elaborarea unui studiu cu privire la îmbunătăţirea managementului traficului şi a mobilităţii în zona Centrului Istoric al Municipiului Braşov şi analizarea oportunităţii de dezvoltare a unui punct de transfer intermodal rutier - feroviar în zona Metropolitană Braşov.
În şedinţa Consiliului Local de astăzi s-a aprobat ca fondurile de 220.000 lei, echivalentul a 49.600 euro din care 40.000 euro valoarea studiului şi 9.600 euro TVA la un curs estimativ de 4,5 lei/euro să fie alocate Asociaţiei Metropolitane Braşov pentru elaborarea acestui studiu.

Din suma cheltuită efectiv, vor fi recuperate fonduri în cadrul proiectului european în proporţie de 98% conform nivelului de rambursare aprobat prin contractul de co-finanţare şi vor fi restituite bugetului local al Municipiului Braşov.

Sursa (http://www.adevarul.ro/locale/brasov/Municipalitatea_a_aprobat_220-000_lei_pentru_imbunatatirea_mobilitatii_in_Zona_Metropolitana_Brasov_0_352765410.html)

skySK
October 15th, 2010, 02:26 AM
Managementul traficului din zona istorică a Braşovului va fi îmbunătăţit (http://www.bzb.ro/index.php?page_name=stire_detalii&id_stire=58678)

În acest sens va fi realizat un studiu finanţat prin programul de cooperare teritorială INTERREG IVC
În perioada următoare, la nivelul Zonei Metropolitane Braşov vor fi realizate două studii, unul cu privire la managementul traficului din zona istorică şi a mobilităţii în zona Centrului Istoric al Municipiului Braşov, iar altul va fi legat de oportunitatea de dezvoltare la Braşov a unui punct de transfer intermodal rutier – feroviar în zona Metropolitană Braşov. Aceste studii vor fi realizate de Agenţia Metropolitană Braşov care va implementa în perioada aprilie 2009 - septembrie 2011 proiectul MMOVE (Mobility Management Over Europe: Changing Mobility Patterns) finanţat în cadrul programului de cooperare teritorială INTERREG IVC. Rezultatul studiului cu privire la managementul traficului din centrul istoric al Braşovului va prezenta cele mai bune variante atât pentru fluidizarea traficului, cât şi pentru conservarea clădirilor monument istoric din zonă.
Pentru realizarea acestui proiect municipalitatea a alocat suma de 220.000 de lei, echivalentul a 49.600 euro, din care 40.000 euro valoarea studiului şi 9.600 euro TVA la un curs estimativ de 4,5 lei/euro. Din suma cheltuită efectiv, vor fi recuperate fonduri în cadrul proiectului european în proporţie de 98%, conform nivelului de rambursare aprobat prin contractul de co-finanţare şi vor fi restituite bugetului local al municipiului Braşov.
www.bzb.ro

moshu'
October 16th, 2010, 01:53 PM
Legat de "proiectul maret de modernizare a B-dului Grivitei":

parcarile din fata de la Onix aratau ok . mai departe nu mai stiu . nu ai si ceva poze ?

Ro_land
October 18th, 2010, 09:48 PM
parcarile din fata de la Onix aratau ok . mai departe nu mai stiu . nu ai si ceva poze ?
^^

Trotuar asfaltat, amenajat ca parcare, trasat marcaje, retrasat marcaje, desfiintat parcare ( totul in 2 saptamani )

http://img84.imageshack.us/img84/5296/image0030a.jpg

Schimbare de plan ( proiect ) ...

http://img841.imageshack.us/img841/2545/image0031k.jpg

Calitate lucrari ...

http://img89.imageshack.us/img89/7696/image0029i.jpg

Rezultatul ...

http://img828.imageshack.us/img828/6361/image0033o.jpg

moshu'
October 18th, 2010, 10:09 PM
arata cam aiurea . asta in comparatie cu restul bulevardelor din oras :ohno:

vinterriket
October 18th, 2010, 10:15 PM
Intr-adevar, arata a lucru de mantuiala, iar de la intersectia cu Aurel Vlaicu spre iesire din oras sunt locuri ce par lasate neterminate...

skySK
October 19th, 2010, 12:34 AM
Pe mijlocul şoselei către Hărman se montează parapeţi de beton (http://www.bzb.ro/index.php?page_name=stire_detalii&id_stire=58721)

http://www.bzb.ro/images/stiri/1287425816_DN%2011%20parapeti%20(3)%20site.jpg

În acest fel se doreşte împiedicarea cu orice preţ a şoferilor indisciplinaţi care întorc prin loc nepermis, pe linie continuă dublă, provocând grave accidente de circulaţie.
Pe DN 11, la ieşirea din Braşov spre comuna Hărman se montează în aceste zile parapeţi pe mijlocul şoselei. Parapeţii sunt din beton şi scopul lor este de a împiedica şoferii de a mai întoarce prin loc nepermis, pe linie continuă dublă, mai ales că la nici 200 de metri există amenajat un sens giratoriu care i-ar ajuta în manevra lor. Însă, unii şoferi preferă să întoarcă prin loc nepermis provocând de multe ori accidente grave. Parapeţii din beton sunt montaţi până la complexul comercial Oneves, deoarece până acolo sunt câteva societăţi comerciale unde se ajunge doar cu maşina. Lucrarea este realizată de Compania Naţională de Drumuri Naţionale care are în administrare acel tronson de drum.
www.bzb.ro

moshu'
October 19th, 2010, 08:56 AM
^^ oare pe C. Bucresti s'au redus nr. accidentelor :? .

skySK
October 19th, 2010, 03:36 PM
Eu cred ca da, cel putin cele frontale, care sunt cele mai grave.

skySK
October 19th, 2010, 09:38 PM
Pasajul Independenţei şi Piaţa Unirii se vor face cu bani europeni (http://www.bzb.ro/index.php?page_name=stire_detalii&id_stire=58753)

moshu'
October 22nd, 2010, 03:30 PM
S-a schimbat sensul de circulaţie pe strada Cerbului

Începând de astăzi, pentru a se fluidiza circulaţia şi pentru a se descongestiona zona Liceului Sportiv a fost modificat sensul de circulatie pe strada Cerbului.

De fapt, de astăzi sensul va fi dinspre sensul giratoriu de pe strada Apollonia Hirscher spre Liceul Sportiv. Pe strada George Cosbuc se va circula doar pe sectorul strada Poarta Schei, intrare Liceul Sportiv.

În acest moment există agenţi de poliţie care dirijează circulaţia, astfel încât să se evite blocajele de circulaţie.

Sursa (http://www.adevarul.ro/locale/brasov/Brasov-_S-a_schimbat_sensul_de_circulatie_pe_strada_Cerbului_0_358164603.html)

skySK
October 26th, 2010, 01:01 AM
Y_iq4i1Hw84
by Forte4x4 (http://www.youtube.com/watch?v=Y_iq4i1Hw84)

skySK
October 26th, 2010, 01:10 AM
-b0QH0FxAps
by likudio (http://www.youtube.com/watch?v=-b0QH0FxAps)

Pe mijlocul şoselei către Hărman se montează parapeţi de beton (http://www.bzb.ro/index.php?page_name=stire_detalii&id_stire=58721)
^^
Intre 3:20-3:40 se vad parapetii de beton.

skySK
October 29th, 2010, 01:57 PM
Ocolitoarea I, drum naţional (http://www.bzb.ro/index.php?page_name=stire_detalii&id_stire=58966)

Executivul Primăriei Braşov le propune astăzi consilierilor locali un proiect de hotărâre care prevede darea în administrarea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, prin Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România SA, a sectorului de drum cuprins între DN 1 km 160 + 798 şi DN 11 km 3+ 867. Acest drum, în lungime totală de 8 km, reprezintă primul tronson al ocolitoarei municipiului. Motivul acestui demers îl reprezintă cheltuielile ridicare care trebuie asigurate pentru întreţinerea şi reparaţiile ulterioare care vor fi necesare. Pentru că municipalitatea nu poate asigura toate aceste fonduri, primarul George Scripcaru a făcut demersurile necesare la Ministerul Transporturilor pentru a prelua acest drum care face parte din categoria drumurilor naţionale.
www.bzb.ro

skySK
November 6th, 2010, 07:54 AM
Primul sens giratoriu din Braşov exista în urmă cu 80 de ani (http://www.bzb.ro/index.php?page_name=stire_detalii&id_stire=59119)
http://www.bzb.ro/images/stiri/1288902026_800px-BrasovInterbelic.jpg

În ciuda impresiei că de-abia acum s-a împământenit circulaţia în cerc în municipiul Braşov, amenajându-se nu mai puţin de 26 de intersecţii giratorii, mărturiile foto arată că cel puţin un sens giratoriu exista în 1930
Sensurile giratorii nu reprezintă o invenţie nouă. Mult hulite de şoferii care încurcă benzile şi uită să semnalizeze, aceste intersecţii fluidizau circulaţia chiar dinainte ca România să producă automobile.
Dacă în 1941- la uzinele IAR Braşov, inginerul Radu Mardarescu şi colectivul său realizează primul automobil românesc de concepţie modernă – denumit 002m, iar în 1954 la uzinele „Steagul Roşu” Braşov s-a produs primul automobil fabricat în serie din România - autocamionul SR-101, este foarte posibil ca aceste prime vehicule să fi circulat printr-un prim sens giratoriu, situat atunci la Modarom.
Acesta ar putea fi primul sens giratoriu din Braşov, după cum arată fotografiile de epocă. Intersecţia se afla între Vila Kertsch (actualul Modarom), Palatul Finanţelor (actuala Primărie) şi Palatul Poştei. Intersecţia avea dimensiuni generoase, legând cinci braţe de circulaţie: actuala Republicii, Bulevardul Ferdinand (astăzi Eroilor), B-dul Iuliu Maniu şi o stradă spre poştă, care astăzi nu mai există.

Primul sens, „la transformator”
Intersecţia gândită în urmă cu cel puţin 80 de ani a cunoscut o mare dezvoltare sub mandatele primarului George Scripcaru.
Cele câteva zeci de semafoare instalate în anii 1980 creau mari ambuteiaje rutiere şi nemulţumiri în rândul şoferilor, astfel că, în jurul anului 2007, după obţinerea primului mandat, a început un proces de transformare a intersecţiilor semaforizate în sensuri giratorii. Primul sens giratoriu amenajat a fost cel de pe strada Mihai Viteazu, încorporând transformatorul electric existent.
În ianuarie 2010, în Braşov se puteau găsi 22 de sensuri giratorii. Gară, Casa Armatei, Saturn, Făget, Onix , Bartolomeu , Hornbach 1, respectiv 2, Castelului, Poarta Schei, Magnolia Real, Nicopole, ocolitoarea Feldioarei, ocolitoarea Zizinului, Griviţei lângă Universitate, Bartolomeu Nord, Carrefour, Selgros, Noua, Kaufland şi Judeţean. La ora actuală sunt cel puţin 26.
www.bzb.ro

moshu'
November 6th, 2010, 09:36 AM
si cate masini erau atunci pe strazi ? :lol:

ro.cologne
November 10th, 2010, 04:55 PM
Lucrarile la constructia aeroportului din Brasov ar putea incepe in primavara anului viitor
Adauga comentariu
Consiliul Judetean Brasov a aprobat recent alocarea sumei de 206.730 RON pentru demersuri privind proiectarea si executarea unor documentatii, in vederea eliberarii terenului si a efectuarii lucrarilor de relocare a unor retele de utilitati din zona viitorului Aeroport International Brasov – Ghimbav.

Insa, cu aceeasi ocazie, consilierii au decis, in vederea clarificarii unor aspecte de ordin juridic, amanarea unui proiect de hotarare privind incheierea contractului de constituire a dreptului de superficie in favoarea patrimoniului judetului pe toata perioada constructiei si a exploatarii aeroportului, asupra unui teren din proprietatea IAR Ghimbav SA.

Potrivit conducerii Consiliului Judetean Brasov, o ultima varianta a proiectului privind construirea aeroportului vizeaza restrangerea obiectivului ca dimensiuni si dotari, scurtarea pistei si, implicit, reducerea cheltuielilor de la peste 70 mil. EUR la aproximativ 50 mil. EUR. Astfel, lucrarile de constructie ar putea incepe din primavara anului viitor.

sursa: http://www.fivestar-hospitality.ro

nu prea mai cred... :ohno:

moshu'
November 11th, 2010, 11:52 AM
nu prea mai cred... :ohno:
noi cei de pe SSC Brasov , te sustinem :lol:

vinterriket
November 13th, 2010, 04:14 PM
Pe Stadionului (sper sa nu gresesc), in zona podului de la Fartec, se monteaza parapeti de metal in locul vechii zone verzi si a bordurilor ce desparteau cele doua sensuri:

http://img198.imageshack.us/img198/63/p1170290.jpg

http://img638.imageshack.us/img638/1011/p1170318.jpg

O lucrare cam fara rost, din punctul meu de vedere :dunno:

moshu'
November 13th, 2010, 06:00 PM
probabil e vb de mai multa siguranta .mie imi place mai mult

skySK
November 15th, 2010, 12:39 AM
Paraschiv şi „muniţia pentru beţivi” (http://www.bzb.ro/index.php?page_name=stire_detalii&id_stire=59339)

http://www.bzb.ro/images/stiri/1289760495_Pietre%20peisagistica%20intersectii%2006.jpg

Paraschiv, şeful Departamentului de Ordine Publică şi Siguranţa Cetăţeanului din cadrul PNL Braşov, nu e de acord cu amplasarea în marile intersecţii braşovene a unor grămezi de pietre. În opinia lui, pietrele folosite în scop peisagistic „pun în pericol siguranţa cetăţeanului, pentru că le oferă muniţie cetăţenilor violenţi sau beţivilor”.
www.bzb.ro

moshu'
November 15th, 2010, 11:49 AM
:rofl:

skySK
November 15th, 2010, 06:41 PM
Azi intre orele 17-18 am stat aproape 10 minute pe Aurel Vlaicu pt a trece de giratoriul de la Faget. Pe Garii, 13 Dec. se circula relativ lejer, sensul s-a blocat doar din directia din care veneam eu. :D Nu stiu daca asa e in general sau doar acum ca n-am mai circulat de o vreme pe acolo in acest interval orar. La fel se circula greu si pe Stadionului prin preajma giratoriului de pe Lunga.

vinterriket
November 15th, 2010, 06:45 PM
Azi intre orele 17-18 am stat aproape 10 minute pe Aurel Vlaicu pt a trece de giratoriul de la Faget. Pe Garii, 13 Dec. se circula relativ lejer, sensul s-a blocat doar din directia din care veneam eu. :D
Data viitoare sa faci dreapta pe Iancu Jianu, apoi stanga pe Mircea cel Batran si iesi in 13 Decembrie evitand musuroiul :)

moshu'
November 15th, 2010, 07:59 PM
eu am trecut pe la 17:20 si era aceeasi trafic . daca nu te intepi putin in trafic e nasol :) .

moshu'
November 15th, 2010, 08:16 PM
grija la semne ! ieri dimineata l'am surpins si eu :nuts:

http://img607.imageshack.us/img607/9463/p1020163.jpg

http://img819.imageshack.us/img819/7607/p1020164h.jpg

vinterriket
November 15th, 2010, 08:23 PM
^^
Unde-i aia, pe la Timisu de Sus? Acolo incepe Brasovul mai nou?

moshu'
November 15th, 2010, 08:27 PM
da da :lol:

skySK
November 15th, 2010, 08:45 PM
eu am trecut pe la 17:20 si era aceeasi trafic . daca nu te intepi putin in trafic e nasol :) .

Nu stiu cum "te intepi in trafic" ca sunt 2 benzi pe sens si coloana se intindea pana in apropierea semaforului de la biserica. Sa treci pe contrasens?!:ohno::bash:

vinterriket
November 15th, 2010, 08:56 PM
coloana se intindea pana in apropierea semaforului de la biserica.
Aproape ca in vremurile bune :yes:

In alta ordine de idei, are careva idee cum si de ce s-a extins Brasovul pana la Timisu de Sus? Practic intri in "oras" si mai mergi vreo 5-10 minute prin padure.

skySK
November 15th, 2010, 08:58 PM
Cred ca s-a extins intravilanul pana la limita administrativa langa sosele sa se poata obtine mai usor diferite autorizatii.

moshu'
November 15th, 2010, 09:07 PM
Nu stiu cum "te intepi in trafic" ca sunt 2 benzi pe sens si coloana se intindea pana in apropierea semaforului de la biserica. Sa treci pe contrasens?!:ohno::bash:

ma refeream la intrarea in giratoriu . daca in fata ta erau 200 de masini care dormeau :ohno:

Cred ca s-a extins intravilanul pana la limita administrativa langa sosele sa se poata obtine mai usor diferite autorizatii.

am urmarit o emisiune locala mai demult , in care o tipa spunea ca e posibil ca in urmatorii ani sa se puna problema unor constructii pana la Cotul Donului cu un regim de inaltime de P+20 sau 30 :nuts:

skySK
November 15th, 2010, 09:47 PM
ma refeream la intrarea in giratoriu . daca in fata ta erau 200 de masini care dormeau :ohno:
Nu erau chiar 200 si nici nu dormeau, dar daca ai 40 de masini in fata ta si la fiecare ii ia 10-15 sec sa se incadreze... Am precizat ca s-a blocat doar pe A. Vlaicu, problema probabil sta in fluxul crescut dinspre Tractorul si/sau Garii care circula in directia Gara/Centru si care au prioritate fata de cei de pe A.V. Sa vedeti ce va fi acolo cand se va finaliza Coresi Shopping Center...:dunno:

am urmarit o emisiune locala mai demult , in care o tipa spunea ca e posibil ca in urmatorii ani sa se puna problema unor constructii pana la Cotul Donului cu un regim de inaltime de P+20 sau 30 :nuts:
Probabil se va construi cu timpul pana acolo dar nu are sens si nici nu cred ca o sa se faca P+20-30!

skySK
November 17th, 2010, 11:15 PM
Drumul pe Pârâul Rece este neted ca-n palmă (http://www.bzb.ro/index.php?page_name=stire_detalii&id_stire=59426)

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Braşov a finalizat ieri lucrările de asfaltare a tronsonului DN 73 A Predeal- Râşnov. Bucuroşi vor fi în special pe turiştii din Sudul ţării care traversează judeţul spre Sibiu sau cei care vin în Poiana Braşov la schi. Până la vară, drumarii vor asfalta şi tronsonul Râşnov – Zărneşti – Poiana Mărului - Şercaia, valoarea totală a investiţiei ridicându-se la peste 66 milioane de lei.
...
www.bzb.ro

moshu'
November 18th, 2010, 09:40 PM
Primele reţele electrice inteligente din ţară au fost lansate la Braşov

Municipiul Braşov este primul oraş din ţară unde a fost implementat, joi, proiectul pilot de reţea electrică inteligentă de tip smart grid, într-un perimetru situat în centrul istoric al Braşovului, aceasta fiind o măsură inovativă pentru economisirea energiei, relatează MEDIAFAX

Proiectul a fost dezvoltat de compania Flashnet în colaborare cu Electrica SA, petnru care au fost făcute investiţii de circa 5,7 milioane de euro. Pentru proiectul-pilot a fost preferat un perimetru constituit din şapte puncte de transformare, situat în centrul istoric al oraşului, o zonă dificilă din cauza reţelei de distribuţie a energiei electrice învechite.
Potrivit reprezentanţilor investitorului, Flashnet, conceptul smart grid foloseşte un sistem bidirecţional de comunicaţie pe suportul cablurilor electrice existente, soluţie care face posibil transportul de date din orice punct al reţelei către dispeceratul central şi care are ca obiective creşterea calităţii serviciilor, reducerea pierderilor în reţea şi asigurarea unei infrastructuri pentru sistemele de telemetrie.

„Pe baza acestui suport un client poate avea acces în timp real la consumul său de electricitate, poate afla date despre preţ sau informaţii despre diferite sisteme, internet. Mai mult, reţeaua va fi capabilă să gestioneze propriile surse de producere a energiei electrice. Prin intermediul acestui sistem inovator, Braşovul va fi primul oraş digital din ţară", a spus Ioan Roşca directorul general al Electrica Distribuţie Transilvania Sud.

Reţeaua inteligentă livrează electricitate de la furnizori la consumatori folosind tehnologie digitală cu comunicare pe două căi pentru a controla electrocasnicele din locuinţe cu scopul de a economisi energie, de a reduce costurile şi de a creşte fiabilitatea şi transparenţa serviciilor.

Proiectul este considerat un „internet al energiei" deoarece pune la dispoziţia consumatorului informaţii în timp real despre necesarul de energie din fiecare moment. Tehnologia combină elemente de software menite să îmbunătăţească semnificativ funcţionarea sistemului electric actual, oferind în acelaşi timp şi posibilitatea modernizării ulterioare.

Astfel, smart grid nu presupune înlocuirea reţelei existente fiindcă încorporează atât elemente tradiţionale, cât şi unele de generaţie nouă. Proiectul pilot de la Braşov include reţeaua de comunicaţii de date prin cablurile de medie tensiune, analiza online a parametrilor de joasă tensiune şi punctele de transformare, sistemul de telemetrie tip PRIME, softul de monitorizare şi alertare a dispeceratului, sistemul de monitorizare video, controlul accesului în punctele de transformare şi senzorii de incendiu, inundaţie, temperatură, umiditate şi mişcare.

Iniţiatorii proiectului speră ca, în decurs de zece ani, sistemul să fie răspândit la toţi clienţii Electrica Transilvania Sud.

Sursa (http://www.adevarul.ro/locale/brasov/Primele_retele_electrice_inteligente_din_tara_au_fost_lansate_la_Brasov_0_374363100.html)

moshu'
November 23rd, 2010, 11:16 AM
Tehnologia Smart Grid, implementată la Braşov, compatibilă cu actuala reţea electrică

Proiectul-pilot de reţea electrică inteligentă de tip Smart Grid, implementat în premieră în Braşov, a dovedit, potrivit Flashnet, compatibilitatea dintre actuala reţea de distribuţie a energiei electrice şi noua tehnologie, ceea ce ar permite adoptarea "reţelelor inteligente" în întreg municipiul.

Nivelul investiţiilor necesare pentru extinderea reţelei în întreg oraşul este de 5 - 7 milioane de euro, o parte din aceşti bani fiind surse proprii ale companiei de distribuţie a energiei electrice, o altă parte urmând a fi atrasă în cadrul unui proiect finanţat din fonduri structurale, estimează Ioan Roşca, directorul general al Electrica Distribuţie Transilvania Sud.
Succesul acestui proiect-pilot va permite o viitoare implementare a "reţelelor inteligente" la nivelul întregului municipiu, într-o primă fază prin extinderea reţelei la 5 - 10.000 de clienţi rezidenţiali şi industriali din Braşov, după care vor fi montate contoare inteligente la fiecare consumator din Braşov.

Proiectul-pilot dezvoltat de Flashnet în colaborare cu Electrica SA a fost susţinut de consorţiul internaţional Current, membru principal al Prime Alliance, organizaţie care propune la nivel mondial standardizarea interoperabilităţii între diferiţi producători, folosind protocolul Prime.

Pentru proiectul implementat în 18 noiembrie a fost preferat un perimetru constituit din şapte puncte de transformare, situat în centrul istoric al oraşului, o zonă dificilă din cauza reţelei de distribuţie a energiei electrice învechite.

Potrivit reprezentanţilor Flashnet, conceptul Smart Grid foloseşte un sistem bidirecţional de comunicaţie pe suportul cablurilor electrice existente, soluţie care face posibil transportul de date din orice punct al reţelei către dispeceratul central şi care are ca obiective creşterea calităţii serviciilor, reducerea pierderilor în reţea şi asigurarea unei infrastructuri pentru sistemele de telemetrie.

Astfel, Smart Grid nu presupune înlocuirea reţelei existente fiindcă incorporează atât elemente tradiţionale, cât şi unele de generaţie nouă.

Reţeaua inteligentă livrează electricitate de la furnizori la consumatori folosind tehnologie digitală cu comunicare pe două căi pentru a controla electrocasnicele din locuinţe cu scopul de a economisi energie, de a reduce costurile şi de a creşte fiabilitatea şi transparenţa serviciilor.

Proiectul este considerat un "internet al energiei" deoarece pune la dispoziţia consumatorului informaţii în timp real despre necesarul de energie din fiecare moment. Tehnologia combină elemente de software menite să îmbunătăţească semnificativ funcţionarea sistemului electric actual, oferind în acelaşi timp şi posibilitatea modernizării ulterioare.

Proiectul pilot de la Braşov include reţeaua de comunicaţii de date prin cablurile de medie tensiune, analiza online a parametrilor de joasă tensiune şi punctele de transformare, sistemul de telemetrie tip PRIME, softul de monitorizare şi alertare a dispeceratului, sistemul de monitorizare video, controlul accesului în punctele de transformare şi senzorii de incendiu, inundaţie, temperatură, umiditate şi mişcare.

Printre soluţiile deja implementate de Flashnet în anii anteriori se numără proiectul Wireless Municipal şi dezvoltarea sistemului de telegestiune a iluminatului public inteliLight, prin care se reduce semnificativ consumul de energie, aspect reflectat atât în diminuarea factorilor ed poluare, cât şi în scăderea costurilor de consum şi întreţinere a reţelelor electrice.

Iniţiatorii proiectului speră ca, în decurs de zece ani, sistemul să fie răspândit la toţi clienţii Electrica Transilvania Sud. Ministrul Economiei, Ion Ariton, a semnat, săptămâna trecută, un ordin de ministru prin care a aprobat planul de acţiune care vizează introducerea reţelelor electrice inteligente (Smart Grid) în România.

Preşedintele Comisiei de servicii şi industrii din Camera Deputaţilor, Iulian Iancu, a declarat, la conferinţa Mediafax Talks about Energy, că UE are alocată suma de 4,2 miliarde euro pentru proiectele de dezvoltare a reţelelor Smart Grid.

Sursa (http://www.adevarul.ro/locale/brasov/brasov-curent_electric_brasov-tehnologie_smart_grid_brasov_0_376762901.html)

skySK
November 29th, 2010, 12:34 AM
S-A APROBAT: Pasaj peste calea ferată spre cimitirul din zona Micşunica (http://www.bzb.ro/index.php?page_name=stire_detalii&id_stire=59704)

Pro Corona
November 29th, 2010, 11:31 AM
S-A APROBAT: Pasaj peste calea ferată spre cimitirul din zona Micşunica (http://www.bzb.ro/index.php?page_name=stire_detalii&id_stire=59704)
Pare a fi vorba de o trecere la nivel cu calea ferata, cu dispozitive de semnalizare / avertizare. Prin "pasaj" se intelege de obicei o traversare denivelata. Anii trecuti se vehicula ideea folosirii pasajul inferior al fostei cai ferate Astra-Triaj, pentru o noua artera carosabila care sa serveasca toata aria dintre ocolitoare si cartierele Astra si Darste. Mai inainte fusese prevazut, timp de peste doua decenii, un pasaj superior pe artera dintre Selgros si Vesuvius. Cred ca erau alegeri mai inteligente, in situatia in care in zona respectiva calea ferata are patru fire de circulatie, un tren putand usor ascunde un altul sau chiar alte doua.

moshu'
December 11th, 2010, 02:10 PM
Avertisment în loc de amendă în cazul depăşirii vitezei cu 20 de km/h

Propunerea îi aparţine senatorului braşovean Florin Staicu, care a iniţiat un proiect de legepentru modificarea şi completarea Codului Rutier.

„De exemplu, în cazul în care şoferii îşi uită documentele de identificare acasă sau depăşesc cu maximum 20 km/h viteza maximă admisă pe un anumit sector de drum nu vor mai primi amendă, ci doar un avertisment. Avertismentul scris va expira după 6 luni de la data constatării contravenţiei", a spus Florin Staicu, citat de bzb.ro.

De asemenea, senatorul a făcut deja toate demersurile necesare ca pentru tronsonul Timişul de Sus să fie ridicată limita de viteză la 70 km/h.

„Această schimbare este necesară datorită faptului că la ieşirea din Braşov viteza admisă este de 100 km/h, după care brusc este restricţionată la 50 km/h. Actele au fost depuse deja de către cei de la Direcţia Circulaţie la Compania Naţională de Drumuri Naţionale şi Autostrăzi, iar modificarea va intra în vigoare în cel mai scurt timp posibil", mai spune senatorul Florin Staicu, citat de bzb.ro.

Sursa (http://www.adevarul.ro/locale/brasov/Brasov-_Avertisment_in_loc_de_amenda_in_cazul_depasirii_vitezei_cu_20_de_km-h_0_388161279.html)

moshu'
December 20th, 2010, 12:43 PM
Calea ferată Braşov- Sibiu se redeschide după 18 luni

După un an şi jumătate de cazne pentru călătorii CFR, care aveau de ocolit sute de kilometri şi de mers ore în plus pentru a ajunge de la Braşov la Sibiu, drumul direct pe calea ferată între cele două oraşe se redeschide astăzi.

.....

Sursa (http://www.mytex.ro/prima-pagina/calea-ferata-brasov-sibiu-se-redeschide-dupa-18-luni_273058.php)

moshu'
December 22nd, 2010, 11:07 PM
Banca Mondială vrea autostrada Comarnic-Braşov

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, este contrazisă de Banca Mondială în privinţa construirii autoastrăzii Comarnic-Braşov.

http://www.adevarul.ro/bbtcontent/clipping/ADVIMA20101221_0451/4.jpg (http://www.adevarul.ro/locale/brasov/brasov-autostrada_brasov-minsterul_transporturilor-banca_mondiala_0_394760577.html)

ro.cologne
December 25th, 2010, 02:50 PM
A fost aprobat studiul de fezabilitate al Aeroportului International Brasov - Ghimbav
Adauga comentariu

Plenul reunit al CJ Brasov a supus aprobarii in sedinta de pe data de 21 decembrie studiul de fezabilitate al Aeroportului International Brasov - Ghimbav.

Administratia judeteana a lansat pe data de 13 decembrie, in Sistemul Electronic de Achizitii Publice, SEAP, anuntul de licitatie pentru desemnarea firmei care va face amenajarea pe verticala a terenului pentru aeroport.

Refacerea terenului in zona balastierelor si imprejmuirea de securitate a Aeroportului International Brasov - Ghimbav va costa 14,640 mil. RON, firmele interesate de proiectarea si executia lucrarii fiind asteptate sa se inscrie la licitatie pana pe 29 decembrie.

Potrivit noului proiect, Aeroportul International Brasov-Ghimbav va avea o pista de 2.800 m lungime si 45 m latime si un trafic anual de pana la 500.000 de pasageri.

http://www.fivestar-hospitality.ro/ro/a-fost-aprobat-studiul-de-fezabilitate-al-aeroportului-international-brasov---ghimbav-28103

ce ziceti? praf in ochi?

vinterriket
December 25th, 2010, 03:07 PM
http://www.fivestar-hospitality.ro/ro/a-fost-aprobat-studiul-de-fezabilitate-al-aeroportului-international-brasov---ghimbav-28103

ce ziceti? praf in ochi?
Evident :) Nu stiu cine il mai crede. Gandeste-te ca, oficial, santierul a inceput prin 2008, iar acum apare stirea despre studiul de fezabilitate :lol:

marsak
December 27th, 2010, 07:57 AM
:ohno: ...

moshu'
January 12th, 2011, 04:19 PM
Limita de viteză a fost majorată cu 20 km/h, pe patru drumuri naţionale din judeţ

Majorarea limitei de viteză a fost aplicată în judeţul Braşov, pe DN 1, DN 11, DN 13 şi DN 73, pe raza localităţilor Timişul de Sus, Timişul de Jos şi la ieşirile din Braşov spre Hărman, Sighişoara sau Bran-Moieciu.

http://www.adevarul.ro/bbtcontent/clipping/ADVIMA20110112_0426/4.jpg (http://www.adevarul.ro/locale/brasov/brasov-soferi_brasov-viteza_brasov-restrictii_de_viteza_brasov_0_407359603.html)

moshu'
January 13th, 2011, 11:38 AM
Bugetul local al municipiului Braşov estimat pentru anul care de-abia a început este de 160 de milioane de lei, la fel ca şi cel de anul trecut.

Finalizarea centurii şi sensurile giratorii, prioritare

Municipalitatea şi-a propus să investească mare parte din buget în infrastructură şi să creeze noi străzi de legătură între cartiere şi pasaje peste calea ferată.

http://www.adevarul.ro/bbtcontent/clipping/ADVIMA20110113_0046/4.jpg (http://www.adevarul.ro/locale/brasov/brasov-lucrari_brasov-centura_brasov-sensuri_giratorii_brasov_0_407959234.html)

Bugetul Braşovului pe 2011, care va fi de aproximativ 180 de milioane de lei, după cum previzionează edilii, va fi direcţionat cu prioritate spre investiţiile în infrastructură.

......

se pierde siru :nuts:

giovani kun
January 22nd, 2011, 11:27 AM
de cand tot asteptam dupa centura aia , m-am saturat de TIR-urile alea prin oras

moshu'
January 24th, 2011, 11:02 AM
inca putina rabdare

moshu'
January 26th, 2011, 09:16 AM
Două giratorii noi pînă la sfîrşitul anului

Ultima mare intersecţie din Braşov cu impact major asupra ciculaţiei din Braşov va fi amenajată în acest an ca sens giratoriu, potrivit viceprimarului Gantz. Este vorba de intersecţia Bulevardului Alexandru Vlahuţă cu Bulevardul Gării şi Strada Hărmanului. „Lucrările vor începe probabil în luna iunie. Este un proiect complex, aceasta fiind ultima intersecţie de mari dimensiuni cu impact major asupra circulaţiei din Braşov“, a declarat viceprimarul Gantz. Giraţia va avea raza de 30 de metri, dar pe lîngă aceasta, vor fi realizate lucrări de translatare a reţelelor, lărgire a căii de rulare, redimensionare a trotuarelor, refacere a bordurilor şi a iluminatului public, marcaje etc. Costul estimat al lucrărilor este de aproximativ 890.000 de lei. O a doua giraţie, pentru care lucrările sînt estimate să înceapă în luna august sau septembrie, va fi amenajată la celălalt capăt al Bulevardului Alexandru Vlahuţă, la intersecţia cu Bulevardul Saturn şi Strada Zizinului (zona Gemenii). Chiar dacă dimensiunile şi lucrările sînt asemănătoare primei giraţii, costurile estimate sînt de 800.000 de lei, pentru că, afirmă viceprimarul, lucrările de translatare a reţelelor sînt de o complexitate mai mică.

Sursa (http://www.monitorulexpres.ro/?mod=monitorulexpres&a=citeste&p=eveniment&s_id=97660)

marsak
January 26th, 2011, 01:20 PM
Suna bine ... in felul asta treci Brasovul cap coada fara oprire.

moshu'
January 28th, 2011, 10:56 AM
exceptand semafoarele de la ITC si Orizont :)

moshu'
February 6th, 2011, 10:35 AM
Primăria face „autostradă“ printr-un cartier fantomă

Chiar dacă proiectul realizării unui cartier rezidenţial pe vechea platformă a uzinei Tractorul este blocat, din cauza crizei, edilii au în plan, pentru anul acesta, să construiască o şosea cu patru benzi pe ruinele vechilor hale.

http://www.adevarul.ro/bbtcontent/clipping/ADVIMA20110205_0189/4.jpg (http://www.adevarul.ro/locale/brasov/Brasov-_Primaria_face_-autostrada-_printr-un_cartier_fantoma_0_421758032.html)

giovani kun
February 6th, 2011, 07:48 PM
That is the best idea for that region

marsak
February 7th, 2011, 09:26 AM
O sa lege Harmanului de 13 Decembrie ... eu cred ca este ok.

moshu'
February 7th, 2011, 09:30 AM
^^ e un prim pas in dezvoltarea zonei

VladB
February 8th, 2011, 05:37 PM
O sa lege Harmanului de 13 Decembrie ... eu cred ca este ok.

Sunt legate deja de ocolitoare... Nu pre sunt nici una dintre ele asa circulata incat sa aiba nevoie de legatura aia... Avand in vedere ca pe harmanului ar iesi pe undeva intre depou si autogara probabil... Nu zic ca e rau, da nu inteleg utilitatea... Astept sa fiu contrazis :cheers:

moshu'
February 8th, 2011, 05:40 PM
ideea drumului e cum am spus si mai sus sa se dezvolte zona respectiva ... e in plan un cartier nou. drumul in proiect are si 7 sensuri giratorii :)

skySK
February 9th, 2011, 02:33 AM
Limita de viteză de 60 şi 70 km/oră rămâne definitivă în Braşov (http://www.bzb.ro/index.php?page_name=stire_detalii&id_stire=61289)

moshu'
February 9th, 2011, 09:39 AM
Şeful misiunii FMI a aflat că drumul Braşov - Bucureşti este o ruşine

Jefrey Franks a declarat că autorităţile braşovene s-au plâns de legătura rutieră dintre Braşov şi Bucureşti şi de lipsa interesului pentru realizarea unei autostrăzi.

http://www.adevarul.ro/bbtcontent/clipping/ADVIMA20110209_0149/4.jpg (http://www.adevarul.ro/locale/brasov/Seful_misiunii_FMI_a_aflat_ca_drumul_Brasov_-_Bucuresti_este_o_rusine_0_424157731.html)

AndreiB
February 9th, 2011, 10:36 AM
Nu e lipsa interesului cat e lipsa banilor. Sincer nu cred ca ne permitem o autostrada Comarnic-Brasov.

Insa sansele pentru o legatura feroviara sunt imense. Exista un potential foarte mare pentru Bucuresti-Brasov in 1h30, cu statii la Sinaia, Predeal, Campina, Ploiesti din ora in ora, cu un tren civilizat. Aici cred ca este viitorul pentru Bucuresti-Brasov cel putin pentru urmatorii 10-15 ani.

panda80
February 10th, 2011, 08:26 AM
Nu e lipsa interesului cat e lipsa banilor. Sincer nu cred ca ne permitem o autostrada Comarnic-Brasov.

Insa sansele pentru o legatura feroviara sunt imense. Exista un potential foarte mare pentru Bucuresti-Brasov in 1h30, cu statii la Sinaia, Predeal, Campina, Ploiesti din ora in ora, cu un tren civilizat. Aici cred ca este viitorul pentru Bucuresti-Brasov cel putin pentru urmatorii 10-15 ani.

Am mai spus-o si o mai repet: Calea ferata si drumurile bune sunt complementare si nu se exclud. O cale ferata buna nu reduce prea mult din necesitatea unei autostrazi.

Adrlani
February 10th, 2011, 10:26 AM
Eu astept sa inceapa construirea aeroportului si dupa deschiderea lui cred ca nu va mai interesa pe nimeni autostrada...in shimb vor fi zeci de zboruri pe zi cu avioane gen ATR 42-500 sau ATR 72-500 intre Bucuresti si Brasov. Transport gen microbuze numai ca nu terestru ci aerian :))

Nu mai zic ca foarte multi turisti straini care vin la Brasov vin cu avionul in Bucuresti acum, astfel cu deschiderea aeroportului la Ghimbav o sa se reduca destul de mult traficul pe DN1...

AndreiB
February 10th, 2011, 10:55 AM
Nu cred ca va fi vreodata un zbor Brasov-Bucuresti. Pe langa ca ar fi extrem de ineficient datorita distantei mult mai mici, o data cu reabilitarea caii ferate se va putea face 1:30 cu trenul Bucuresti-Brasov.

Mult mai rapid decat ar fi o calatorie cu avionul (check-in, securitate, coada, taxi aeroport-oras), si pana la urma si mai eficient.

Eu sincer cred ca viitorul sta in trenuri cadentate (din ora in ora) intre Bucuresti si Brasov care ar face maxim 1 ora 30 minute.

Cu marfa e mai greu, dar daca se termina coridorul IV de autostrada, o mare parte din marfa ar trebui sa ia drumul acela. Evident ca vor mai fi varfuri de trafic, dar daca CFR stie sa promoveze serviciul, o mare parte din turismul de week-end ar putea sa se reorienteze catre optiunea feroviara.

vinterriket
February 10th, 2011, 11:02 AM
Nu cred ca va fi vreodata un zbor Brasov-Bucuresti.

Mult mai rapid decat ar fi o calatorie cu avionul (check-in, securitate, coada, taxi aeroport-oras), si pana la urma si mai eficient.

Eu sincer cred ca viitorul sta in trenuri cadentate (din ora in ora) intre Bucuresti si Brasov care ar face maxim 1 ora 30 minute.

Si eu sunt de aceeasi parere. Vor fi zboruri Bv-B tot asa cum sunt acum de la CT la B :D

Oricum, vorbim de un aeroport care nu exista decat auditiv, la nivel de vorbe.

Adrlani
February 10th, 2011, 11:27 AM
Cee ce zici tu in legatura cu trenurile intre Bv-B din ora in ora nu cred ca este posibila...si sa faci si 1 ora jumate intre aceste doua statii...din simplu fapt ca aceste trenuri ar trebui sa aiba o medie de deplasare de cel putin 120 km/h dar aici gandestete ca aceste trenuri trebuie sa mai opreasca si in alte statii, trebuie sa mai astepte si alte curse gen Arad Bucuresti dupa care mai sunt si cursele "personale" care trebuie sa opreasca in toate statiile nu numai in marile orase plus trenurile de marfa! practic e imposibil...

Iar la transportul aerian nu ma refer la avioane de dimensiuni mari ma refer la acele avione pe care le-am specificat care au pana la 70 de locuri!

Iar pentru transportul de marfuri sigur o sa fie folosita cand o sa fie gata A1 coridorul IV european...

moshu'
February 10th, 2011, 01:48 PM
eu nu stiu cati vor lua avionul sa ajunga pana la Buc . e putin ciudat si asta din cauza distantei nu foarte mari ( 160 de km ) . cum spunea si AndreiB check-in, securitate, coada, taxi aeroport-oras . toate astea impreuna iti da un rezultat in timp aprox la fel :lol:

AndreiB
February 10th, 2011, 06:44 PM
Cee ce zici tu in legatura cu trenurile intre Bv-B din ora in ora nu cred ca este posibila...si sa faci si 1 ora jumate intre aceste doua statii...din simplu fapt ca aceste trenuri ar trebui sa aiba o medie de deplasare de cel putin 120 km/h dar aici gandestete ca aceste trenuri trebuie sa mai opreasca si in alte statii, trebuie sa mai astepte si alte curse gen Arad Bucuresti dupa care mai sunt si cursele "personale" care trebuie sa opreasca in toate statiile nu numai in marile orase plus trenurile de marfa! practic e imposibil...

Iar la transportul aerian nu ma refer la avioane de dimensiuni mari ma refer la acele avione pe care le-am specificat care au pana la 70 de locuri!

Iar pentru transportul de marfuri sigur o sa fie folosita cand o sa fie gata A1 coridorul IV european...

Nu e chiar asa. Pana la Campina se face o ora pentru 92 km in conditii in care intretinerea nu s-a facut ca la carte.

Nu ma pricep, dar nu vad nici un motiv pentru ca sa nu se poata o medie de 120 de km/h.

Sa ne gandim un pic:

Opriri sunt doar Ploiesti, Campina, Sinaia, Predeal. 2 min oprire in fiecare statie+2 min sa zicem timp pierdut pentru accelerare/franare. Inseamna doar 16 min pierdute pe traseu.

Baiazid spunea ca tot ce inseamna reabilitare pana la Predeal se face la standard de 160 km/h, restul Predeal-Timisu de sus 120 km/h, Timisu de Sus-Brasov 160 km/h.

Sa presupunem ca se repara si portiunea Bucuresti-Campina pentru a se elimina unele restrictii (Ploiesti Triaj) de 90 km/h si Campina de 110 km/h.

Inseamna ca avem de la Bucuresti-Predeal o medie de 160 km/h + 3 statii x 4 (hai sa zicem 5 min) pierdute cu stationare/accelerare+ 2.5 min pierdute cu opritul Predeal:

Bucuresti Predeal=140 km

Rezulta in: 52,5 min mers+17,5 min stationari=1 ora si 10 min pana la Predeal.

Predeal-Timisu de Sus=10 km

Rezulta in: 5 min mers (la 120 km/h)+2.5 min stationari (Predeal plecare)= 5 min

Timisu de Sus-Brasov=16 km

Rezulta in: 6 min mers (la 160 km/h)+2.5 min stationari (Incetinirea pentru Brasov)=8.5 min

Total Timp Deplasare: 1 ora si 23.5 minute, deci pentru orice eventualitate 1 ora 30 de minute.

In legatura cu orarul:

Trenurile Personale directe Bucuresti-Brasov sunt o inutilitate, pentru ca de ce ar merge cineva cu Personalul timp dublu pe termen lung.

Daca inlocuim Personalul cu niste trenuri regionale concentrate in jurul garilor mari de pe traseu (Bucuresti, Ploiesti, Brasov) nu numai ca deservim mai bine sistemul (mergi pana la gara mare si de acolo schimbi) dar eliberam si traseul de trenuri inutile.

Oricum trenurile personale pot fi usor inlocuite cu Sageata Albastra varianta electrica, si ea capabila de 160 km/h. Statiile sunt dese pe traseu, deci se pot face incrucisari foarte usor in statii.

Important e sa se plece de la urmatoarea premiza: Trebuie sa avem Expres Bucuresti-Brasov (IC+Rapid azi) 1h30. Pornim organizarea de traseu de la aceasta chestie, din ora in ora. Urmeaza trenurile Regionale (Personale+Accelerate azi) pe care le program in functie de trasa trenurilor Expres.

Ce mai ramane este alocat trenurilor de marfa (care oricum pe termen lung ar trebui trase pe alt coridor, mai putin aglomerat).

Ce naiba, cei de la Eurotunel (tot limita de 160 km/h mi se pare) amesteca si Eurostar-uri si Shuttle si Trenuri de marfa, in timp ce toate trenurile merg cu viteza maxima posibila. Trebuie logica, infrastructura de calitate (fara restrictii de viteza), foaie si pix.

Mai mult de atat, daca vreodata se face Aeroportul Brasov Ghimbav, ar trebui sa fie copii destepti si sa il faca in aproprierea caii ferate Brasov-Sibiu, cu statie dedicata. Asa l-ar face atractiv pentru mai multi oameni si ar avea legaturi mai bune cu restul tarii.

skySK
February 14th, 2011, 07:14 PM
Pasajul Independenţei va fi început în prima jumătate a acestui an (http://www.bzb.ro/index.php?page_name=stire_detalii&id_stire=61400)