View Full Version : Timișoara Subforum Organization
Bogdan BMB April 3rd, 2009, 01:49 AM Title format: CITY NAME | Building name | height (m) | No. of floors | Status
Example: BUCHAREST | Esplanada | 250 m | 70 fl | Pro
^^ in primul rand v-as ruga sa respectam formatul de mai sus
numele orasului scris cu majuscule
bara verticala " | " NU "-" , "_" , sau "."
denumire proiectului, ansamblului in engleza
Va propun urmatoarele threaduri:
TIMISOARA | Projects & Construction II
TIMISOARA | Historical Center Renovations
TIMISOARA | Bega Canal & Environs
TIMISOARA | Timisoara 2020 Overall Vision
Ma gandesc ca pentru marimea orasului acestea sunt suficiente.
- in conditiile in care vom crea noi threaduri, TIMISOARA | Projects & Construction va fi un amestec din toate, astfel incat propun inchiderea lui si crearea TIMISOARA | Projects & Construction II
- TIMISOARA | Bega Canal - intrucat threadul deja a fost creat de Bogdan94, ma gandesc ca este de ajuns sa il redenumim si eventual sa editam primul post. Am propus sa fie introduse si imprejurimile - parcurile deoarece doar canalul nu aduce foarte multe stiri / posturi.
- in afara de cartierului Noua Timisoara si Piata 700 nu avem proiecte care sa merite threaduri separate (dpdv al marimii). Din pacate, in cazul cartierul NT nu avem destule stiri astfel incat sa sustinem un thread. Piata 700 ar putea face subiectul unui thread in conditiile in care l-am asocia cu proiectul Timisoara 2020 Overall Vision (Milano) - am putea posta pe langa viitoarele proiecte de pe acea arie si poze - update - ModaTim, Fructus, AGN ...
- dat fiind numarul foarte mic de postari (@Timisoara) in sectiunea Public Transport in Romania, consider ca un thread destinat special acestui subiect nu este sustenabil - http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=644027
Astept propunerile voastre :cheers:
Cosmin April 3rd, 2009, 09:51 AM -Only create threads for major projects and use the following pattern for the title:
Building name | height (m) | No. of floors | Status
-Since you have a dedicated subforum, there's no need to add "TIMISOARA" in each title as it's obvious where the project is located.
-In addition to project threads, you are free to open other threads on infrastructure, public transport, parks and a thread for the historic center of the city.
-Leave photo threads out for the moment. We'll get to the issue in a few days.
-Apart from that, this forums is under the same guidelines as the rest of the Romanian section, which can be viewed under The Romanian Forum for Dummies (http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=646926).
Bogdan BMB April 3rd, 2009, 12:28 PM -Only create threads for major projects and use the following pattern for the title:
Building name | height (m) | No. of floors | Status
-Since you have a dedicated subforum, there's no need to add "TIMISOARA" in each title as it's obvious where the project is located.
-In addition to project threads, you are free to open other threads on infrastructure, public transport, parks and a thread for the historic center of the city.
-Leave photo threads out for the moment. We'll get to the issue in a few days.
-Apart from that, this forums is under the same guidelines as the rest of the Romanian section, which can be viewed under The Romanian Forum for Dummies.
^^ Stiu ca suna un pic pleonastic, ideea era sa nu cream threaduri cu diferite tipuri de scriere, mi se pare ok propunerea ta:cheers:
Bogdan94 April 3rd, 2009, 01:21 PM Bun... Creem thredul
TIMISOARA | Historical Center Renovations ? Il creez chiar eu daca nui problema
Poate in viitorul apropiat facem Timisoara Metropolitan, ca vad ca tot se ajunge la termenul asta si cred ca va lua fiina in curand
Toxxic April 3rd, 2009, 03:21 PM Timisoara Metropolitan suna ok :)
Plaza Timisoara, Iulius Mall + Extindere si Fructus ( care e un proiect amplu ) ar putea avea thread-uri separate ( parerea mea )
MHN April 3rd, 2009, 03:25 PM Timisoara Metropolitan suna ok :)
Plaza Timisoara, Iulius Mall + Extindere si Fructus ( care e un proiect amplu ) ar putea avea thread-uri separate ( parerea mea )
Fructus e amplu?! La ce te referi?
Toxxic April 3rd, 2009, 03:33 PM Fructus e amplu?! La ce te referi?
Pai in proiectul "Fructus" intra mai multe blocuri, nu doar turnul de 14 etaje :)
Toxxic April 3rd, 2009, 03:33 PM Deci atunci nu deschidem thread separat pentru cartierul Noua Timisoara ?
Scuze pentru cel de-al 2-lea post..fara sa vreau :bash:
Bogdan BMB April 3rd, 2009, 05:59 PM Bun... Creem thredul
TIMISOARA | Historical Center Renovations ? Il creez chiar eu daca nui problema
Poate in viitorul apropiat facem Timisoara Metropolitan, ca vad ca tot se ajunge la termenul asta si cred ca va lua fiina in curand
Din partea mea nu e nici o problema. Rugamintea mea ar fi ca cel care deschide threadul sa aiba rabdarea sa editeze primul post - in primul rand timp pentru a strange toate informatiile legate de reabilitare si apoi sa le puna intr-o ordine. Pentru acest thread ma gandesc ca ar fi ok sa avem la inceput hartile de la GTZ si o harta cu centrul istoric - cate una pt fiecare cartier care sa contina cladirile ce sunt renovate, sunt in proces de renovare, urmeaza a fi renovate. De exemplu eu am harta timisorii in format dwg si pln astfel incat mi-ar fi foarte usor sa actualizez acea harta in functie de situatia existenta - astfel cand intri prima oara pe thread vezi starea lucrarilor in luna respectiva.
In momentul in care decidem sa deschidem un thread am putea sa-l postam aici (primul post) pentru a face comentarii pe el si eventual mici modificari.:)
Asemanator m-am gandit ca ar fi ok sa editezi si primul post din Bega Canal
Sper ca nu te superi ca ma bag peste threadul tau:cheers:
Timisoara Metropolitan suna ok :)
Iulius mall si Fructus ar putea face parte din threadul Timisoara 2020. Nu cred ca fiecare proiect in parte ar putea sustine un thread, de aceea le-am si grupat. In plus, odata cu finalizarea unui proiect, threadul devine mort, in varianta Timisoara 2020 l-am "urca" in primul post ca proiect finalizat in cadrul proiectului tm 2020 si threadul si-ar continua activitatea mai departe. Eu nu ma incapatanez cu acest thread, daca suntem mai multi care dorim un thread separat pentru fiecare proiect sunt si eu de acord
Deci atunci nu deschidem thread separat pentru cartierul Noua Timisoara ?
^^
- in afara de cartierului Noua Timisoara si Piata 700 nu avem proiecte care sa merite threaduri separate (dpdv al marimii). Din pacate, in cazul cartierul NT nu avem destule stiri astfel incat sa sustinem un thread.
Daca credeti ca avem destule stiri, il deschidem
Astept propunerile voastre
Toxxic April 3rd, 2009, 08:15 PM Eu as fi de acord cu deschiderea unui thread special pentru Noua Timisoara :)
( am ceva sa va arat :colgate: )
Si inca unul pentru Timisoara 2020 :cheers:
Apropo cum pot sa imi schimb nick-ul ? Trebuie sa vorbesc cu un administrator.
Bogdan94 April 3rd, 2009, 10:26 PM Asemanator m-am gandit ca ar fi ok sa editezi si primul post din Bega Canal
Sper ca nu te superi ca ma bag peste threadul tau:cheers:
Nu ma supar eu am deschs thredul ala nu era altu despre Bega si ca doream sa mai aud alte pareri :)
Lrk April 3rd, 2009, 11:45 PM De acord si cu deschiderea unui nou thread cu Noua Timisoara(daca avem chestii interesante de adaugat- Toxxic). Orice alegem putem inchide threadul cu Tender Tower.
Pentru Fructus si Iulius Mall & Saphir, nu are rost, tot ce o sa fie de acum o sa fie niste poze din cand in cand. (Apropo, ce "dotari" aveti in domeniu fotografiei? Eu am un Konica antic 3.2 megapixeli, dar isi face treaba, strang bani de un D90, eventual un D200).
Photo corner vad ca a ramas intact, ca subforum in Romania, deci nu are rost sa facem un nou thread, poate un fel de thread-shortcut catre el.
Are rost sa facem un thread unde sa anuntam diferite evenimente culturale (din toate domeniile)?
Putem sa facem si cu Timisoara 2020, as face un scan dupa toata cartea dar nu am chef de probleme cu drepturile de autor. Acolo am putea mai mult sa ne expunem ideile, si sa dezvoltam proiectul (in special pe transport in comun).
La Timisoara | Historical Center & Renovations am avea ce posta, poze in special.
Projects & Construction II ar fi frumos sa apara cand ajungem la 50 de pagini.
Cosmin April 4th, 2009, 12:02 AM Orice alegem putem inchide threadul cu Tender Tower.
Thread-ul cu Tender Tower e deja inchis.
Bogdan BMB April 4th, 2009, 01:40 AM Pe cat am crezut ca se vor simplifica lucrurile cu cele 3 noi threaduri - historical, bega si Tm 2020 pe atat mi s-au complicat:bash:, cel putin deocamdata.
Conceptul a fost de a nu crea threaduri pentru o cladire sau un ansamblu mic ~ 10 cladiri care sa contina proiectul si apoi doar cateva poze cu update-uri ca mai tarziu cand cladirea va fi finalizata, el sa fie inchis. M-am gandit ca unificarea mai multor proiecte intr-un thread ar da mult mai multa viata atat dpdv al postarilor cat si al duratei. Uitandu-ma pe harta orasului si inventariand proiectele care ar putea sau nu sa fie incluse in acele 3 threaduri mi-am facut ideile varza:lol:
Sa o iau pe rand:
1. Bega canal
Se mai pot include pe langa bega si imprejurimile care pot fi:
A numai parcurile
B parcurile si halele dinmprejurul canalului, halele Bega grup (fostul port al orasului), halele ILSA - Noua Timisoara si celelate pana la vest (1Iunie...)
In varianta A, am avea un thread mult mai bine structurat axat pe natura - apa si parcuri, doar ca reabilitarea canalului nu inseamna doar curatarea lui si a parcurilor din jur ci si o refunctionalizare a zonei - zona industriala -> locuinte, birouri etc. In cazul in care alegem varianta A - vom avea un thread "incomplet" iar in varianta B - un talmes-balmes:nuts: Voi ce parere aveti?
2. Timisoara 2020
- Gara de Nord, Stadionul CFR, Tehnomet, BegaNet, Pasmatex, Paltim, Mecatim - Hotel Continental si Ibis, 9Mai, Piata 700(Trezorerie, ModaTim, Piata, Spitalul Militar, parcare etajata si eventual locuinte), Fructus, Wilbrook, AGN, Iulius Mall si Saphir, Facultatea de Teatru si Muzica, eventuala mutare a penitenciarului, Halele Galeria 1, Kapa, Terra, Izometal-Confort ... , Gara Mica, Platforma Ind Continental, Meteo
Toate aceste proiecte au un punct comun - calea ferata. Singurele "abateri" de la regula ar fi in piata 700 unde ar intra si Spitalul Militar care este o cladire istorica si putinele cladiri istorice din zona Paltim - dar asta nu mi se pare un lucru in care sa ne impidicam:lol:
3. Renovarea centrului istoric
Exluzand micile exceptii de mai sus, e cel mai simplu thread, orice cladire istorica renovata intra in acest thread, tot aici ar putea intra si proiecte noi cum ar fi Novatel care desi este o constructie noua, este intr-un cartier istoric, de exemplu Haas House din Viena - langa Stephans Dom
http://img231.imageshack.us/img231/1491/hartaorasmodel1resize.jpg (http://img231.imageshack.us/my.php?image=hartaorasmodel1resize.jpg)
http://img19.imageshack.us/img19/7465/001ntj.jpg (http://img19.imageshack.us/my.php?image=001ntj.jpg)
Bogdan BMB April 4th, 2009, 02:09 AM @Toxxic - daca tu crezi ca ar fi destule stiri, eu chiar nu am nimic impotriva, mai ales ca separarea lui de Bega Canal (in propunerea mea) ar lasa threadul mult mai "curat". Ce parere aveti de separarea threadului Bega Canal in varianta propusa de mine mai sus in Bega Canal - Nature si Bega Canal Constructions? astfel ele ar fi legate prin denumirea Bega Canal ... dar in acelasi timp nu ar mai fi acea dezordine cu de toate intr-un singur thread.
Pentru Fructus si Iulius Mall & Saphir, nu are rost, tot ce o sa fie de acum o sa fie niste poze din cand in cand.
:cheers:
(Apropo, ce "dotari" aveti in domeniu fotografiei? Eu am un Konica antic 3.2 megapixeli, dar isi face treaba, strang bani de un D90, eventual un D200).
Photo corner vad ca a ramas intact, ca subforum in Romania, deci nu are rost sa facem un nou thread, poate un fel de thread-shortcut catre el.
Apropo de Photo Corner, daca tot ai un aparat si stai in zona, nu ar strica niste poze cu parcul Alpinet, preferabil cat mai repede deoarece au inflorit copacii aia cu flori - nu stiu cum ii cheama
Are rost sa facem un thread unde sa anuntam diferite evenimente culturale (din toate domeniile)?
Poate ne lamureste Cosmin unde se opreste Urban ... si unde ar trebui sa postam in celelate sectiuni stiri legate de Tm gen infrastructura , cultural events ....
Projects & Construction II ar fi frumos sa apara cand ajungem la 50 de pagini.
Eu ma gandesc ca pana propunem si ne si hotaram (eventual si votam), apoi pana cream threadurile ... e numai bine :cheers:
Lrk April 4th, 2009, 07:58 AM Thread-ul cu Tender Tower e deja inchis.
Ma gandeam sa il stergem de tot, daca nu e nimic ce nu e si in alta parte acolo.
Apropo de Photo Corner, daca tot ai un aparat si stai in zona, nu ar strica niste poze cu parcul Alpinet, preferabil cat mai repede deoarece au inflorit copacii aia cu flori - nu stiu cum ii cheama
Imi fac niste timp azi, vad ca e frumos afara.
Daca punem in Timisoara 2020 toate proiectele alea, nu prea mai ramane nimic pentru Projects & Construction, doar daca postam in ambele aceasi informatii.
Cosmin April 4th, 2009, 09:32 AM Poate ne lamureste Cosmin unde se opreste Urban ... si unde ar trebui sa postam in celelate sectiuni stiri legate de Tm gen infrastructura , cultural events ....
Probabil foarte curand voi scoate cele 4 thread-uri dedicate oraselor de sub Urban Dev, ca sa fie practic independente, deci puteti sa abordati si subiecte gen infrastructura, evenimente samd.
Lrk April 4th, 2009, 12:55 PM Am facut cateva poze cu parcul Alpinet azi. Soarele a fost cam puternic deci pozele au iesit cu o tenta de inchis, dar e ok. Am vazut peste 10 fotografi in parc(Toti aveau ditamai tunurile profesioniste si semi-profesioniste. Am vazut chiar si un trepied inalt de 4-5 metri, nici nu stiam ca exista asa ceva). Copacii au inceput sa infloreasca, dar o sa devina mai frumos in urmatoarele saptamani, pentru ca pentru moment unii copaci nu au nici macar o urma de frunze.
Trebuie sa ne decidem daca vrem un thread separat pentru parcurile din si dimprejurul Timisorii, sau daca postam eventualele poze in threadul Timisoara Photo Corner, impreuna cu alte categorii de poze. Daca facem inca un thread separat, practic ne angajam sa il umplem cu ceva. Eu ma ofer sa fac poze pentru el, dar daca mai e cineva interesat, e bineinteles binevenit. Eu sunt fotograf amator, cineva mai talentat sigur poate sa faca poze mai frumoase. Daca ne decidem sa ramanem cu un singur thread pt poze, ar fi frumos sa nu postam cate o poza, doua, dupa aia 2 poze din alt parc, si tot asa. Ar fi bine sa facem de ex un post cu 10-15-20 de poze cu acelasi parc. Ar fi mai bine inchegat si mai usor de urmarit.
Daca faceti cumva o excursie in imprejurimi in curand, nu ezitati sa luati aparatul foto cu voi.
Ce ziceti?
Bogdan BMB April 4th, 2009, 01:24 PM In cazul celor 2 - tm 2020 si Bega mai apare o problema - zona paltim - pasmatex este practic delimitata de calea ferata si canalul Bega. Zona aceea o bagam in Bega Project sau in Tm 2020?
Toxxic, ce parere ai de legarea Tender cu Bega Project? Sau ai vrea ceva de genul:
Bega Canal & Nature
Bega Canal Project - Noua Timisoara
Bega Canal Project - Halele Bega Grup - thread deschis in momentul in care se concretizeaza un proiect pentru acea zona - pentru cei care nu stiu de ce hale vorbesc http://wikimapia.org/#lat=45.7461292&lon=21.1882281&z=16&l=0&m=a&v=2&search=TIMISOARA
Bega Canal Project - Halele din est http://wikimapia.org/#lat=45.7617299&lon=21.2547362&z=17&l=0&m=a&v=2&search=TIMISOARA
@ Lrk - dupa cum spune si cosmin, ma gandesc ca toate stirile economice, inaugurari de fabrici - hale vor fi postate in P&C, pe langa astea, mai sunt si restul zonelor - calea Buziasului/Soarelui, calea Sagului, calea Lugojului, calea Aradului-Torontalului
In cazul in care vom cupla Iulius Mall si Tender Tower in noile threaduri, putem sterge cele 2 inchise intrucat toate stirile vor fi automat mutate intr-un thread activ, ele fiind doar o dublura a celor existente.
Cosmin April 4th, 2009, 01:38 PM De ce va ganditi sa cuplati nu stiu ce proiecte care, din cate stiu, nu au legatura unele cu altele, in thread-uri comune?
Pentru proiectele mici aveti thread-ul de P&C, iar pentru proiectele de mai mare amploare (dimensiuni, investitie, calitate, impact samd) puteti crea thread-uri de sine statatoare.
Cu Tender Tower ce se intampla, ca eu n-am mai urmarit deloc problema? Se mai face sau nu?:( Puteti avea un thread separat pentru asta, de exemplu, chiar daca dupa ce va fi gata, evident ca interesul pentru el va scadea. Peste tot pe SSC e asa. Credeti ca in timp, interesul pentru Burj Dubai nu va scadea?
Sfatul meu: nu deschideti un thread pentru fiecare proiect, dar nici nu incercati sa bagati prea multe proiecte intr-un thread, in mod artificial. Ce merita propriul thread, va avea propriul thread; ce nu, merge la gramada in Timisoara P&C.:cheers:
Apropo, asa cum am anuntat aici (http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=841958), voi cere ca sectiunile metropolitane sa fie scoase de sub forumul Urban Dev., pentru ca acum cam sufoca celelalte orase care nu au sectiuni proprii. A fost o greseala sa le aranjez asa, dar o rezolv. In felul asta, sectiunile metropolitane vor deveni mai generaliste, deci va rog nu va ganditi la ele ca fiind doar despre proiecte urbane, cum indica acum apartenenta la Urban Dev.
Le Clerk April 4th, 2009, 01:41 PM Nu prea sunt poze in forumul asta si nici cel al Clujului. Mai ales pe sectiunea de P&C vad multe articole. OK, sunt bune, aflam stiri interesante, dar cred ca ar fi bune si mai multe poze cu dezvoltari etc, pentru ca devine plictisitor un astfel de thread P&C numai cu articole de presa.
Cosmin April 4th, 2009, 01:42 PM ^^+1
Bogdan BMB April 4th, 2009, 01:47 PM Am facut cateva poze cu parcul Alpinet azi. Soarele a fost cam puternic deci pozele au iesit cu o tenta de inchis, dar e ok. Am vazut peste 10 fotografi in parc(Toti aveau ditamai tunurile profesioniste si semi-profesioniste. Am vazut chiar si un trepied inalt de 4-5 metri, nici nu stiam ca exista asa ceva). Copacii au inceput sa infloreasca, dar o sa devina mai frumos in urmatoarele saptamani, pentru ca pentru moment unii copaci nu au nici macar o urma de frunze.
Trebuie sa ne decidem daca vrem un thread separat pentru parcurile din si dimprejurul Timisorii, sau daca postam eventualele poze in threadul Timisoara Photo Corner, impreuna cu alte categorii de poze. Daca facem inca un thread separat, practic ne angajam sa il umplem cu ceva. Eu ma ofer sa fac poze pentru el, dar daca mai e cineva interesat, e bineinteles binevenit. Eu sunt fotograf amator, cineva mai talentat sigur poate sa faca poze mai frumoase. Daca ne decidem sa ramanem cu un singur thread pt poze, ar fi frumos sa nu postam cate o poza, doua, dupa aia 2 poze din alt parc, si tot asa. Ar fi bine sa facem de ex un post cu 10-15-20 de poze cu acelasi parc. Ar fi mai bine inchegat si mai usor de urmarit.
Daca faceti cumva o excursie in imprejurimi in curand, nu ezitati sa luati aparatul foto cu voi.
Ce ziceti?
Si mie mi-a trecut prin minte deschiderea unui thread dedicat parcurilor, mai ales ca exista si intentia de a amenaja Padurea Verde.:cheers:
Acel thread nu cred ca ar trebui sa fie ocupat numai de poze ci si de proiectele de amenajare. Din nou as simti nevoia unei harti :lol:
Propunerea mea pana acum ar fi:
Historical Center Renovations
- proiectul GTZ impreuna cu toate reabilitarile mai putin cele cateva exceptii
Bega Canal & "Green Environs"
- Curatarea canalului si parcurile din jurul lui
Bega Canal & Buildings
- Tender, Solventul, 1 Iunie
2020 Overall Vision
- Gara de Nord, Stadionul CFR, Tehnomet, BegaNet, Pasmatex, Paltim, Mecatim - Hotel Continental si Ibis, 9Mai, Piata 700(Trezorerie, ModaTim, Piata, Spitalul Militar, parcare etajata si eventual locuinte), Fructus, Wilbrook, AGN, Iulius Mall si Saphir, Facultatea de Teatru si Muzica, eventuala mutare a penitenciarului, Halele Galeria 1, Kapa, Terra, Izometal-Confort ... , Gara Mica, Platforma Ind Continental, Meteo
Urban Parks
- Padurea verde si restul parcurilor ce nu sunt incluse in Bega Canal
Projects & Construction
- celelalte proiecte inclusiv stirile economice care deobicei sunt urmate de demararea unor proiecte
Photo Corner
- mutat eventual threadul deja existent
Infrastructure & Transport
Lrk April 4th, 2009, 01:56 PM Degeaba bagam Pasmatex si Paltim oriunde, nu exista proiecte concrete pentru zonele alea, nu o sa avem ce sa scriem despre ele. E adeverat ca exista ceva pentru pasmatex, dar nici macar nu au mutat fabrica in afara si tot ce am vazut/auzit e un filmutet pe youtube si cateva stiri in ziare. Chiar ma gandeam azi cand faceam pozele ca arata oribil Pasmatexul cu oribilitatea aia de culoare.
Noua Timisoara e un proiect micutz(totusi e vorba de doar 5 blocuri) si imprastiat (Teodor, Andrei si Victoria, fiecare in alta faza a executiei), inainteaza greu, pentru moment nu cred ca merita thread separat.
Unicele proiecte care ar merita un thread separat sunt, cred eu, TFC, care nu prea se intrezareste, si Green Acres, de care nu am mai auzit nimic.
Combinatia Bega Canal & "Green Environs" e o idee buna, dar am putea sa combinam intr-unul proiectul de reabilitare a canalului cu parcurile si zonele de recreatie(toate, oruinde ar fi, ca din pacate nu sunt multe, inclusiv cele din jurul timisorii). Eu as baga tot aici si stirile despre reamenajarile zonelor verzi.
Vision 2020 e, si probabil va ramane, doar o "vision" din pacate, dar daca vrem sa visam frumos, de ce nu. Aici din pacate noi care am vazut cartea, putem discuta, putem sa ne dam cu parerea, dar cineva care nu cunoaste proiectul nu ar intelege multe. Sa postam cartea e o problema destul de serioasa de copyright.
Si la infrastructura, fiind oras mic, cred ca tot ce o sa putem sa zicem e de o asfaltare aici, una acolo, si tot asa.
Bogdan BMB April 4th, 2009, 02:07 PM Sfatul meu: nu deschideti un thread pentru fiecare proiect, dar nici nu incercati sa bagati prea multe proiecte intr-un thread, in mod artificial. Ce merita propriul thread, va avea propriul thread; ce nu, merge la gramada in Timisoara P&C.:cheers:
De ce crezi ca sunt bagate artificial? Crezi ca cei de la GTZ au propus interzicerea constructilor de-a lungul intregului canal pana la finalizarea unui plan urbanistic doar asa? Sau cei din Milano - Timisoara 2020 Overall Vision
Aceasta grupare nu este ideea mea, am preluat-o oarecum din proiectele de mai sus. Chiar daca exista multi proprietari -> multe proiecte "diferite", ele ar trebui totusi grupate in cate un thread separat. De exemplu: Defence - Paris sau Donnau City - Viena. Bega si Tm 2020 difera fata de cele din vest doar prin forma in plan, nu sunt grupate intr-un nucleu ci de-a lungul unor culoare majore de transport.
Durata vietii unui thread era trecuta in plan secund, nu acela era motivul pentru care le-am grupat, doar am prezentat si alte avantaje ale gruparii proiectelor intr-un thread.
@ Le Clerk - ai dreptate, ai vazut ca odata cu, caldura am inceput sa prezentam si niste update-uri, probabil vor fi din ce in ce mai multe
Cosmin April 4th, 2009, 02:13 PM ^^Era doar un "heads up" ca nu trebuie sa incercati sa bagati multe proiecte intr-un singur thread. Nu ma refeream la TM 2020, ci la asta...
In cazul in care vom cupla Iulius Mall si Tender Tower in noile threaduri[...]
...de unde am dedus ca vreti sa grupati proiectele. Mea culpa daca nu e asa, pentru ca nu cunosc toate proiectele astea si nici pozitia lor.
Doar am zis sa va aduc la cunostinta ca nu e nevoie, daca la asta va ganditi.
Lrk April 4th, 2009, 02:13 PM Dupa mine imparteala ar fi asa:
Projects & Construction - Toate proiectele care sunt in contructie, niciunul nu merita thread separat.
Bega & Green Environments - Stirile legate de zonele verzi/recreatie, poze, informatii, idei de excursii, si evident despre reabilitarea Begai.
Reabilitarea zonei instorice & Photo Corner - Poze si stiri despre reabilitari, poze din oras.
Imparteala lui BogdanBMB ar fi ok, daca am avea ce sa punem. Ideea e ca daca pe viitor o sa fie asa de multe proiecte incat sa fie nevoie de o impartire pe zone, o sa trebuiasca mutate unele proiecte in zona aferenta, dar ma indoiesc ca va fi prea in curand.
Bogdan BMB April 4th, 2009, 02:20 PM Degeaba bagam Pasmatex si Paltim oriunde, nu exista proiecte concrete pentru zonele alea, nu o sa avem ce sa scriem despre ele. E adeverat ca exista ceva pentru pasmatex, dar nici macar nu au mutat fabrica in afara si tot ce am vazut/auzit e un filmutet pe youtube si cateva stiri in ziare.
^^ Ele ar fi introduse in Timisoara 2020, cand vor aparea proiecte, le vom posta in acel thread
Combinatia Bega Canal & "Green Environs" e o idee buna, dar am putea sa combinam intr-unul proiectul de reabilitare a canalului cu parcurile si zonele de recreatie(toate, oruinde ar fi, ca din pacate nu sunt multe, inclusiv cele din jurul timisorii). Eu as baga tot aici si stirile despre reamenajarile zonelor verzi.
^^ Ai dreptate, eu m-am gandit sa le separam in ideea in care ar demara si proiectul Padurea Verde - Central Park, dar ... eventual am putea deschide un thread special doar in momentul in care se pornesc lucrarile, nu? si atunci ramanem deocamdata doar cu Bega Canal & Urban Parks - un singur thread
Vision 2020 e, si probabil va ramane, doar o "vision" din pacate, dar daca vrem sa visam frumos, de ce nu. Aici din pacate noi care am vazut cartea, putem discuta, putem sa ne dam cu parerea, dar cineva care nu cunoaste proiectul nu ar intelege multe. Sa postam cartea e o problema destul de serioasa de copyright.
Poate nu am fost inteles, proiectul Timisoara 2020 nu va fi pus niciodata in practica intrucat el este doar o propunere/exercitiu, el nu este un plan urbanistic pe care investitorii sa il respecte intocmai. Am preluat oarecum conturul zonei cu mici adaugiri. Propunerea va ramane propunere, iar in realitate se va construi oricum dat fiind faptul ca zona e plina de hale industriale care trebuie sa se mute din oras.
Si la infrastructura, fiind oras mic, cred ca tot ce o sa putem sa zicem e de o asfaltare aici, una acolo, si tot asa.
Initial si eu am spus la fel, dar dupa cum a spus si Cosmin, Timisoara devenind independenta de celelalte, ar trebui sa avem totusi un loc in care sa postam si astfel de stiri. Nu cred ca are rost sa preluam modelul Brasovului in care ei au si infrastructura si transportul in comun - separate. Cred ca ajunge unul la gramada in care sa postam cum ai spus si tu
Bogdan BMB April 4th, 2009, 02:24 PM ^^Era doar un "heads up" ca nu trebuie sa incercati sa bagati multe proiecte intr-un singur thread. Nu ma refeream la TM 2020, ci la asta...
...de unde am dedus ca vreti sa grupati proiectele. Mea culpa daca nu e asa, pentru ca nu cunosc toate proiectele astea si nici pozitia lor.
Doar am zis sa va aduc la cunostinta ca nu e nevoie, daca la asta va ganditi.
^^ E si normal, ar trebui sa te ocupi numai de SSC pentru a sti fiecare locatie a fiecarui proiect din tara:cheers:
Ca sa fie mai clar: :)
Iulius mall bagat in threadul Tm 2020
Tender - legat de Bega Canal si constructii
Dupa mine imparteala ar fi asa:
Projects & Construction - Toate proiectele care sunt in contructie, niciunul nu merita thread separat.
Bega & Green Environments - Stirile legate de zonele verzi/recreatie, poze, informatii, idei de excursii, si evident despre reabilitarea Begai.
Reabilitarea zonei instorice & Photo Corner - Poze si stiri despre reabilitari, poze din oras.
Imparteala lui BogdanBMB ar fi ok, daca am avea ce sa punem. Ideea e ca daca pe viitor o sa fie asa de multe proiecte incat sa fie nevoie de o impartire pe zone, o sa trebuiasca mutate unele proiecte in zona aferenta, dar ma indoiesc ca va fi prea in curand.
Imparteala aia am facuto intradevar mai mult gandindu-ma in perspectiva, repet, unul din avantajele gruparii mai multor proiecte e faptul ca si in cazul in care unul din investitori renunta la proiect, celelalte raman "pe baricade" - continua
Lrk April 4th, 2009, 02:24 PM Unicul motiv pentru care m-am gandit ca ar fi mai bine sa avem mai putine threaduri ar fi ca parca as prefera niste threaduri mai "grase" decat mai multe mai subtiri, dar asta erae singura mea motivatie.
/EDIT/ Ala de infrastructura o sa fie bun sa il injuram pe Berceanu cand o sa ne traga tzapa cu autostrada :lol: /EDIT/
Bogdan BMB April 4th, 2009, 02:31 PM :rofl:
Cosmin April 4th, 2009, 02:31 PM /EDIT/ Ala de infrastructura o sa fie bun sa il injuram pe Berceanu cand o sa ne traga tzapa cu autostrada :lol: /EDIT/
Cred ca putem sa deschidem unul pentru toata Romania, ca nu sunteti singurii care au dedicatii pentru Berceanu.:lol:
Toxxic April 4th, 2009, 03:56 PM Noua Timisoara e un proiect micutz(totusi e vorba de doar 5 blocuri) si imprastiat (Teodor, Andrei si Victoria, fiecare in alta faza a executiei), inainteaza greu, pentru moment nu cred ca merita thread separat.
:omg:
http://www.imageurlhost.com/images/2furxh5c2wfs8d26fyyy.jpg
Tu 5 blocuri vezi aici ?
.Unicele proiecte care ar merita un thread separat sunt, cred eu, TFC, care nu prea se intrezareste, si Green Acres, de care nu am mai auzit nimic.
Green Acres a fost anulat ! :ohno:
Deci ne-am hotarat ? Facem ceva pana la urma sau nu ? :colgate:
Bogdan BMB April 4th, 2009, 04:16 PM Eu am spus ca nu sunt impotriva crearii unui thread pentru NT, deci din partea mea ... retinerea pe care o am nu e datorita marimi proiectului, ci a numarului de postari/stiri.
Eu nu m-as grabi sa deschidem aceste threaduri inca, as mai astepta macar pana saptamana viitoare (in weekend) (cum am spus si mai sus, structura pe care am propus-o e gandita in perspectiva, nu cred ca e asa mult o saptamana :) ) sa mai vedem alte propuneri, modificari la cele 2 propuneri de pana acum, a lui Lrk si a mea.
Astept propuneri de genul asta, ceva mai concret.
LRK
Bogdan BMB
Historical Center Renovations - proiectul GTZ impreuna cu toate reabilitarile mai putin cele cateva exceptii
Bega Canal & Urban Parks - Curatarea canalului si parcurile din oras
Padurea Verde - Central Park - deschis numai in cazul in care va fi realizat un proiect si se vor incepe lucrarile
Bega Canal & Buildings - The New Timisoara
Bega Canal & Buildings - Solventul - deschis numai in cazul in care va fi realizat un proiect si se vor incepe lucrarile
Bega Canal & Buildings - 1 Iunie - deschis numai in cazul in care va fi realizat un proiect si se vor incepe lucrarile
2020 Overall Vision - Gara de Nord, Stadionul CFR, Tehnomet, BegaNet, Pasmatex, Paltim, Mecatim - Hotel Continental si Ibis, 9Mai, Piata 700(Trezorerie, ModaTim, Piata, Spitalul Militar, parcare etajata si eventual locuinte), Fructus, Wilbrook, AGN, Iulius Mall si Saphir, Facultatea de Teatru si Muzica, eventuala mutare a penitenciarului, Halele Galeria 1, Kapa, Terra, Izometal-Confort ... , Gara Mica, Platforma Ind Continental, Meteo
Projects & Construction II - celelalte proiecte inclusiv stirile economice care deobicei sunt urmate de demararea unor proiecte
Photo Corner - viitorul link creat de Cosmin
Infrastructure & Transport - pentru toate stirile referitoare la strazi, centura, transportul in comun ...
Ce facem cu Cultural Events ???
Lrk April 4th, 2009, 05:09 PM Tu 5 blocuri vezi aici ?
Green Acres a fost anulat ! :ohno:
Deci ne-am hotarat ? Facem ceva pana la urma sau nu ? :colgate:
Stiu ca sunt mai multe, dar cand o inceapa sa le faca? 2010? 2011? Ever?
Parerea mea e sa mergem pe varianta lui Bogdan, e totusi mai variata.
O da cata tunu imobiliar o sa fie cand muta penitenciarul........e a lui MAI terenul?
Lrk April 5th, 2009, 09:32 PM Iulius Mall Timişoara va inaugura vineri, 10 aprilie, 4 magazine ce apartin grupului INDITEX - Zara, Pull and Bear, Bershka şi Stradivarius
http://www.ziuadevest.ro/economic/365-inditex-deschide-zara-pull-and-bear-bershka-i-stradivarius-la-iulius-mall-timioara.html
Of of of criza asta, am ajuns din lipsa de materiale sa anuntam cand apar magazine noi. La punctul ei culminant poate o sa ajungem sa anuntam deschideri de shaormerii. :lol:
Cum ramane cu reorganizarea? Nu intelege gresit Cosmin, nu te
grabesc sau te stresez se la faci, timp e, eram doar curios cum a ramas......
Bogdan BMB April 5th, 2009, 10:13 PM Pai ... nu cred ca threadurile le va deschide Cosmin (cel putin asa am inteles eu), el va face numai linkul pentru poze. Daca nu va deranjeaza, ma pot ocupa eu de deschiderea threadurilor.
A fost buna aia cu shaormeriile. De obicei cand incep sa citesc ziarele de pe net si vad cate un articol, il postez pe SSC, urmand ca pe masura ce mai gasesc altele, sa editez acel post. Din pacate astazi nu am mai avut ce edita :dunno:
Cosmin
Ce parere ai de ultimele variante?
S-ar putea sterge cele 2 threaduri inchise tinand cont ca ambele proiecte (Iulius si Tender) sunt inca in constructie si ele vor fi inglobate oricum in viitoarea structura?
Cosmin April 6th, 2009, 12:25 PM Cum ramane cu reorganizarea? Nu intelege gresit Cosmin, nu te
grabesc sau te stresez se la faci, timp e, eram doar curios cum a ramas......
Ce sa fac?! Threadurile le veti crea voi.:) Mai putin partea de poze referitor la care sper sa va pot da raspunsul in curand.
Bogdan, voi stiti mai bine ce proiecte merita un thread separat in momentul asta, insa parerea mea e ca Bega sa aiba un singur thread, nu 4. In rest P&C deja aveti, deci idei bune ar mai fi unele despre transport si infrastructura, viziune 2020, centrul istoric si evenimente culturale. Cred ca-i suficient pentru moment.
P.S.: am sters cele doua threaduri.
Dani_0307 April 6th, 2009, 12:41 PM Se vorbea mai devrema ca la Iulis mall proiectul avanseaza bine, adevarul este ca se lucreaza doar pe zona comerciala, zona rezidentiala sta pe loc din pacate desi initial s-a anunta ca pana in toamna 2010 toate apartamentele vor fi gata, putin probabil in ritmul actual.
Intarzierea nu apare doar aici, in momentul de fata toate proiectele rezidentiala sunt la turatie minima sau in repaus, in unele cazuri chiar amanate, sau anulate.... Dezvoltatorii refuza sa-si faca concurenta, tin preturile sus si mentin oferta limitata.....politicile de marketing sunt la comun, sau la cos.
MHN April 6th, 2009, 11:24 PM Nu mi-am spus parerea pina acum despre organizarea forumului, insa propunerea lui Bogan BMB imi pare una foarte buna. Deci o sustin.
Bogdan BMB April 7th, 2009, 12:25 AM Am "rasfoit" vreo 2-3 ore threadul P&C Timisoara pentru a putea face un fel de rezumat al lucrarilor pentru viitoarele threaduri. Mai am Photo Corner si inca cateva. Maine-poimaine voi posta aici rezumatul pentru a mai schimba una alta.
Deci urmeaza sa deschidem urmatoarele threaduri
Historical Center Renovations
Bega Canal & Urban Parks
2020 Overall Vision
Infrastructure & Transport
Cultural Events
Photo Corner - urmeaza sa-l creeze Cosmin
Threaduri in "asteptare"
Projects & Construction II - eventual la a 50 pag sau la 1000 posturi
Padurea Verde - Central Park
Bega Canal & Buildings - The New Timisoara
Bega Canal & Buildings - Solventul
Bega Canal & Buildings - 1 Iunie
Lrk April 7th, 2009, 10:00 AM Proiectul Central park pe care il tot pomenesti, e cumva asta:
http://www.agenda.ro/news/news/13487/central-park-in-padurea-verde.html ?
skySK April 7th, 2009, 10:41 AM Projects & Construction II - eventual la a 50 pag sau la 1000 posturi
Parca s-a stabilit ca un thread se va inchide (si se va deschide altul nou) pe la 5.000 de posturi...:)
Lrk April 7th, 2009, 10:51 AM Parca s-a stabilit ca un thread se va inchide (si se va deschide altul nou) pe la 5.000 de posturi...:)
Nu stiu. Vad ca primele threaduri de P&C ale Bucurestiului s-au inchis la 500, apoi la 1000 (~50 pag). Ultimul e la 2500 de posturi, si la voi, la brasov e unul cu 1200, Burj Dubai are 17000 de posturi si 860 de pagini.
Poate ne lamureste Cosmin daca exista sau nu reguli in privinta asta.
Bogdan BMB April 7th, 2009, 10:52 AM @Lrk - Da, de ce? Stiu ca deocamdata nu s-a stabilit nimic concret. Eu am inteles ca ar fi vorba si de refunctionalizarea imprejurimilor, nu numai taiat buruienile. De aceea am spus ca poate deschidem un thread, oricum trebuie vazut proiectul inainte.
@SkySK - Eventuala deschidere a threadului P&C II nu s-ar datora numarului de postari ci a viitoarei organizari.
MHN April 7th, 2009, 10:56 AM Parerea mea este ca nu ar trebui sa trecem la P&C II doar ptr ca si altii au deja.
Putem foarte bine sa mergem inainte cu threadul actual, doar daca nu sint unele constringeri legate de organizare. Nu ma deranjeaza ca vor fi peste 1000 de postari.
Lrk April 7th, 2009, 11:45 AM @Lrk - Da, de ce? Stiu ca deocamdata nu s-a stabilit nimic concret. Eu am inteles ca ar fi vorba si de refunctionalizarea imprejurimilor, nu numai taiat buruienile. De aceea am spus ca poate deschidem un thread, oricum trebuie vazut proiectul inainte.
Nu auzisem nimic de el, speram sa ai informatii in plus.
Bogdan BMB April 7th, 2009, 11:55 AM ^^ Ti-am raspuns pe P&C, sa nu incurcam borcanele :lol:
Referitor la Timisoara 2020 - am gasit o poza pe care o putem folosi in acel thread - fara a avea probleme cu drepturile de autor. http://www.bab.ro/2008/blog/
Celelalte poze pe care le-ai postat tu, le pot folosi?
Lrk April 7th, 2009, 12:08 PM ^^ Ti-am raspuns pe P&C, sa nu incurcam borcanele :lol:
Referitor la Timisoara 2020 - am gasit o poza pe care o putem folosi in acel thread - fara a avea probleme cu drepturile de autor. http://www.bab.ro/2008/blog/
Celelalte poze pe care le-ai postat tu, le pot folosi?
Intreaba-l pe Tadi :lol::lol:
Bogdan BMB April 7th, 2009, 01:05 PM ^^
^^ Ma gandeam ca putem folosi cateva imagini pentru primul post. Intre timp, cand am vazut cate sunt (cu alte proiecte), cred ca ajunge una, cea de pe bab.ro
Cosmin April 7th, 2009, 06:05 PM Nu stiu. Vad ca primele threaduri de P&C ale Bucurestiului s-au inchis la 500, apoi la 1000 (~50 pag). Ultimul e la 2500 de posturi, si la voi, la brasov e unul cu 1200, Burj Dubai are 17000 de posturi si 860 de pagini.
Poate ne lamureste Cosmin daca exista sau nu reguli in privinta asta.
Nu exista o regula forum-wide.:) Ideea ar fi sa inchidem un thread la 5,000 de postari, dar nu-i nimic batut in cuie, mai ales daca vor fi ceva probleme de organizare, acum ca Timisoara are o sectiune proprie.
Bogdan BMB April 8th, 2009, 12:08 AM In cazul in care doriti sa schimb culorile hasurii, sa mai adaugam sau scoatem unele proiecte din 2020 Overall Vision, da si eventuale greseli gramaticale :) - sa imi spuneti:cheers:
Voi micsora si restul pozelor dupa ce voi schimba si culoarea intr-una mai putin stridenta.
Bogdan BMB April 8th, 2009, 03:02 AM Am o dilema - unde vom posta stiri de genul acesta - http://www.ziuadevest.ro/actualitate/469-verde-pentru-biciclete-doneaz-supori-de-biciclete.html ???
Cred ca nu ar fi rau sa deschidem un thread, dar nu strict pe criterii economice, ci unul cu stiri - Economic & More. Astfel, P&C va fi mai atractiv (@Le Clerk) dupa "scoaterea" unor stiri offtopic. Nu cred ca ar fi o problema intrucat "respectam" imparteala mare a Ro de pe forum
Astept propuneri pentru Cultural Events, eu am cautat cateva date, lista teatre ... pe care sa le postam la inceput
Pentru cei care nu prea stiu sa scrie in engleza - http://translate.google.com/
Sper ca pana pe weekend apuc sa le deschid pe toate. :cheers:
Lrk April 8th, 2009, 11:03 AM Articulul cu Verde pentru biciclete e o combinatie intre cultura si ecologie, parerea mea. Poate extindem Bega & Urban Parks
cu stiri de genul....complicat in orice caz.....
Despre Vision 2020 aveam o intrebare. Daca fac un rezumat al lucrarii, ce se considera? Nu am gasit nimic pe net( nu stiu unde sa caut despre asa legi). Daca e ok, fac eu un rezumat.
Bogdan BMB April 8th, 2009, 12:05 PM ^^ de aceea am si lasat primul post numai cu acea poza, poate il mai editam. Poate ne da si Cosmin un sfat :)
@Lrk - un sfat, nu te pune sa scoti o gramada de poze/text, pentru a nu sti din care sa tai dupa aia, cum am facut eu :lol: pentru a nu deveni obositoare cu atatea poze, daca ai putea eventual sa scanezi pozele in care sunt prezentate fiecare district in 3D si eventual ceva text. :cheers:
Bogdan BMB April 8th, 2009, 04:57 PM Don't we have a map or something to locate all the projects? I like biking and could make time to make some photos...as long as i know where i the projects are.
In threadurile create de mine voi posta si locatia fiecarui proiect. In cazul in care ne hotaram sa deschidem P&C II, vom face o harta si cu restul proiectelor
Aveti ceva impotriva daca introducem in Historical ... si proiecte precum al celor de la Comisariatul Militar? Stiu ca nu se refera la renovarea cladirilor istorice, dar la fel de bine, si proiectul hotelului din cetate mi se pare potrivit pentru acest thread, chiar daca e vorba de o constructie noua, ea se afla in zona istorica.
Lrk April 8th, 2009, 05:20 PM In threadurile create de mine voi posta si locatia fiecarui proiect. In cazul in care ne hotaram sa deschidem P&C II, vom face o harta si cu restul proiectelor
Aveti ceva impotriva daca introducem in Historical ... si proiecte precum al celor de la Comisariatul Militar? Stiu ca nu se refera la renovarea cladirilor istorice, dar la fel de bine, si proiectul hotelului din cetate mi se pare potrivit pentru acest thread, chiar daca e vorba de o constructie noua, ea se afla in zona istorica.
Nu, sigur ca nu am nimic impotriva, e chiar o idee buna. Nu-s arhitect, dar cladirea aia pare sa respecte stilul din zona.
Iara sunt nelamurit, care e proiectul de la comisariat?
Bogdan BMB April 8th, 2009, 05:29 PM Cel de langa Hotel Timisoara, de care s-a vorbit zilele trecute pe P&C - PUZ propus pentru biblioteca si teatrul Merlyn si o parcare subterana, sau alt proiect: Novohotel si etap plus birouri, situat in cartierul Iosefin.
Vroiam sa stiu pe ce directie mergem.
Historical Rehabilitation - in care prezentam numai cladirile care sunt in renovare
sau
Historical Area - Projects and Rehabilitation - in care am pastra "organizarea" lui Overall Vision intrucat el este clar delimitat si cuprinde toate proiectele de pe acea arie. De ex: facultatea de muzica ce presupune pe langa cateva cladiri noi si reabilitarea unei cladiri istorice.
Lrk April 8th, 2009, 05:38 PM ^^ Parca e mai buna, a doua varianta.....
Bogdan BMB April 8th, 2009, 05:45 PM ^^Ce vrei sa faci? Vrei sa te ajut?
Lrk April 8th, 2009, 05:47 PM Incercam sa vad daca pot sa pun un flash in forum. Nu merge, in lista de BBcode nu e. http://www.skyscrapercity.com/misc.php?do=bbcode
Bogdan BMB April 8th, 2009, 05:48 PM Poate ne ajuta cosmin
Cosmin April 8th, 2009, 05:58 PM Despre Vision 2020 aveam o intrebare. Daca fac un rezumat al lucrarii, ce se considera? Nu am gasit nimic pe net( nu stiu unde sa caut despre asa legi). Daca e ok, fac eu un rezumat.
Nu inteleg la ce te referi.:? Ce lucrare.
P.S.: nu merge sa puneti flash. N-am ce face pentru ca e regula veche asta si nu o schimba nimeni nici daca cer.
Lrk April 8th, 2009, 06:00 PM Nu inteleg la ce te referi.:? Ce lucrare.
P.S.: nu merge sa puneti flash. N-am ce face pentru ca e regula veche asta si nu o schimba nimeni nici daca cer.
Scz, vroiam sa zic carte, cartea lui Massimo Tadi, Vision 2020.
OK, np, am auzit ca e problema de security. Ma duc sa fac curat in post-ul ala plin de cod.
Bogdan BMB April 8th, 2009, 06:10 PM 2020 Overall e gata!
Daca am uitat ceva, va rog sa-mi spuneti. Astept rezumatul facut de Lrk si eventualele propuneri pentru hartile "districtelor", in cazul in care nu aveti nimic de obiectat voi schimba doar culoarea folosita si le voi micsora. Update-urile - le voi edita mai tarziu, vreau sa termin cu deschiderea threadurilor
Cred ca nu ar fi rau sa deschidem un thread, dar nu strict pe criterii economice, ci unul cu stiri - Economic & More. Astfel, P&C va fi mai atractiv (@Le Clerk) dupa "scoaterea" unor stiri offtopic. Nu cred ca ar fi o problema intrucat "respectam" imparteala mare a Ro de pe forum
^^ ??? Il deschid?
Cel de langa Hotel Timisoara, de care s-a vorbit zilele trecute pe P&C - PUZ propus pentru biblioteca si teatrul Merlyn si o parcare subterana, sau alt proiect: Novohotel si etap plus birouri, situat in cartierul Iosefin.
Vroiam sa stiu pe ce directie mergem.
Historical Rehabilitation - in care prezentam numai cladirile care sunt in renovare
sau
Historical Area - Projects and Rehabilitation - in care am pastra "organizarea" lui Overall Vision intrucat el este clar delimitat si cuprinde toate proiectele de pe acea arie. De ex: facultatea de muzica ce presupune pe langa cateva cladiri noi si reabilitarea unei cladiri istorice.
^^ Parca e mai buna, a doua varianta.....
Si mie imi place mai mult, parca exista o delimitare mai clara chiar daca introducem si constructii noi
Lrk April 8th, 2009, 06:21 PM In leg cu rezumatul, vineri am examen, deci abia pe sambata pot sa ma apuc.
Bogdan BMB April 8th, 2009, 06:25 PM Nu e nici o problema, si eu mai am de facut pentru scoala una alta. De aceea ma si misc asa greu :lol:
Bafta la examen!
Lrk April 8th, 2009, 10:24 PM Bega Canal & Urban Parks, facem unul nou sau se poate modifica numele threadului lui bogdan94?
Bogdan BMB April 8th, 2009, 10:33 PM ^^ eu nu am nimic in potriva sa il lasam pe cel de acum. Vreau sa stiu si parerea lui bogdan 94. Eu ma ofer sa creez primul post si el doar sa il editeze pe al lui.
PS: am inceput sa deschid toate threadurile, urmand ca in zilele ce vin sa le finalizez. M-am gandit ca este mai bine asa pentru ca avem unde sa postam eventualele noutati fara a mai fi "offtopic" pe actualul P&C Timisoara.
Bogdan BMB April 8th, 2009, 10:45 PM Cosmin, as avea inca o rugaminte, sa schimbi numele threadurilor si sa mai adaugi tag-ul "Exhibitions" - pentru acel thread
Cultural Events -> Cultural Events & Exhibitions sau Events & Exhibitions
Bega Canal -> Bega Canal & Urban Parks
Te rog sa nu inchizi threadul acesta pana nu termin de editat si restul threadurilor + o saptamana pentru a nu incarca aiurea celelalte threaduri cu stiti legate de organizarea lor. :cheers:
Acum ca avem (aproape) finalizata organizarea subforumului Timisoara, vreau sa va rog sa pastram ordinea in postarea stirilor, mai ales ca acesta a fost si motivul reorganizarii.
In plus, putem folosi si google translate pentru a posta in engleza - macar titlurile si un mic rezumat :)
Lrk April 8th, 2009, 10:50 PM Cred ca daca dai edit la primul post poti sa schimbi titlul.
Bogdan BMB April 8th, 2009, 10:54 PM Asa am crezut si eu, pana am facut primul thread :P e ca si cum scri un post in varianta advanced, titlul nu il mai poti edita.
E foarte buna ideea ta de a posta si in engleza si in romana. Impaci si capra si varza :lol:
Misto avatar:cheers:
Cosmin April 8th, 2009, 11:36 PM Cultural Events -> Cultural Events & Exhibitions sau Events & Exhibitions
Bega Canal -> Bega Canal & Urban Parks
Done.
Bogdan BMB April 9th, 2009, 12:10 AM :hug:
Lrk April 9th, 2009, 09:55 AM Asa am crezut si eu, pana am facut primul thread :P e ca si cum scri un post in varianta advanced, titlul nu il mai poti edita.
E foarte buna ideea ta de a posta si in engleza si in romana. Impaci si capra si varza :lol:
Misto avatar:cheers:
Da, da, brontozaurul. :cheers:
Daca am timp traduc.
De ce sa inchidem threadul asta? .....sa poata lumea sa vina cu idei, sugestii, chestii
Bogdan BMB April 9th, 2009, 12:27 PM Nu am auzit pe nimeni sa discute de inchiderea lui, dar m-am gandit ca poate il va inchide Cosmin odata cu deschiderea threadurilor de care am vorbit.
Lrk April 9th, 2009, 02:14 PM ^^ Credeam ca ii zici lui Cosmin sa il inchida dupa ce terminam organizarea.
Sunt eu nebun sau forumul e cu o ora in urma? Romania e GMT+2, la mine zice ca e 2 si ceva....cand e 3 si ceva.
Bogdan94 April 9th, 2009, 02:28 PM ^^ eu nu am nimic in potriva sa il lasam pe cel de acum. Vreau sa stiu si parerea lui bogdan 94. Eu ma ofer sa creez primul post si el doar sa il editeze pe al lui.
PS: am inceput sa deschid toate threadurile, urmand ca in zilele ce vin sa le finalizez. M-am gandit ca este mai bine asa pentru ca avem unde sa postam eventualele noutati fara a mai fi "offtopic" pe actualul P&C Timisoara.
Sant de acord sa editez primul post doar ca nu as avea idee ce sa adaug sau ce sa mai scot :D
Bogdan BMB April 9th, 2009, 03:37 PM ^^ Eu ma ofer sa creez primul post si el doar sa il editeze pe al lui.
Il fac eu si il voi posta aici, dupa care tu vei copia postul
Bogdan BMB April 9th, 2009, 07:44 PM Ce parere aveti despre harta centrului istoric Cetate sa las doar ce este acum sau sa fac si ce este cu rosu?
http://img17.imageshack.us/img17/3230/clip2y.jpg (http://img17.imageshack.us/my.php?image=clip2y.jpg)
Lrk April 9th, 2009, 09:24 PM E o harta foarte detaliata facuta de austrieci parca. Incerc sa o gasesc, iti dau link sa compari. Tin minte ca era foarte bine facuta.
Edit/
Nu e chiar asa extraordinara, dar e ok, de fapt s-ar putea sa fie aceasi....
http://www.map2web.eu/gis5_2/goto.php?fpnr=290&goto=67&nextTopic=1&dep_to2=-67&listObjects=0&btncolor=005bbf&modname=Harta%20Judet%20&spezKarte=main_county.map&lang=ro
Rosu e zona cumparata de "etnie"? :(
/Edit
Edit2/
http://www.agenda.ro/news/news/17819/orele-de-biologie-se-muta-la-zoo.html
Stirea asta unde o pun? La Economy & Others?
/Edit2
Bogdan BMB April 9th, 2009, 10:12 PM O stiam, intr-adevar, e cea mai actualizata varianta. Din pacate nu e in format dwg sau pln. Si daca deja am inceput sa le fac in formatul acela ... parca nu as mai schimba. Strazile au ramas aceleasi.
Majoritatea cladirilor sunt cumparate de etnie
Stirea as posta-o in Bega Canal & Urban Parks pentru ca se refera la modernizarea gradinii ZOO.
Nu vreau sa devin un fel de sperietoare in legatura cu postarea stirilor :lol: oricum nu ma deranjeaza daca ma intrebi.
Lrk April 9th, 2009, 10:50 PM O stiam, intr-adevar, e cea mai actualizata varianta. Din pacate nu e in format dwg sau pln. Si daca deja am inceput sa le fac in formatul acela ... parca nu as mai schimba. Strazile au ramas aceleasi.
Majoritatea cladirilor sunt cumparate de etnie
Stirea as posta-o in Bega Canal & Urban Parks pentru ca se refera la modernizarea gradinii ZOO.
Nu vreau sa devin un fel de sperietoare in legatura cu postarea stirilor :lol: oricum nu ma deranjeaza daca ma intrebi.
Cum adica sa le faci? Scz, nu-s la arhitectura si nu stiu despre ce vb - dwg sau pln. Zona aia rosie e foarte diferita de restul cetatii, toate cladirile sunt masive, cu gradini.
Ce o sa faci in schimb cu Iosefin si Fabric? Nu sunt considerate zone istorice?
Bogdan BMB April 9th, 2009, 11:40 PM "sa le fac" - Sa le colorez, la fel cum le-am colorat si pe cele din overall. Le fac in Archicad - un program de proiectat.
Asa mi s-a parut si mie, de acea am vrut sa va intreb. Le voi lasa asa cum sunt, iar cele cu rosu le bagam in P&C
Ma voi ocupa si de Iosefin si Fabric. Doar ca ma misc mai incet.
Daca tot spuneai ca ai vrea sa faci poze cand te plimbi cu bicicleta mi-ai putea fi de mare ajutor. Nu prea am gasit poze pentru update-ul din Overall. Ma refer la cele deja finalizate (eu am multe cu noroi, buruieni ...). Nu spun ca e graba, cand ai timp. Eventual eu voi posta pozele care le am si numai bine vezi si despre ce cladiri vorbesc :)
PS am postat eu stirea cu ZOO
Bogdan BMB April 10th, 2009, 09:54 AM Vreau sa va intreb cum doriti sa facem urmatoarele imparteli.
Deoarece parcurile nu sunt tot timpul delimitate numai de strazi, ele continand si cateva constructii imi este greu sa fac o delimitare precisa (clar delimitata) ceea ce ar presupune sa amestecam in threadul Bega ... si cateva constructii. Sa va dau cateva ex - Parcul Copiilor cu siguranta nu va contine numai gazon, ZOO - se va construi acea cladire de care se spunea ieri, Strandul Tineretului contine si sala de sport ARENA, In parcul Justitiei se afla un restaurant - BANATEANA plus inca cateva cladiri ......
La fel se intampla si in cazul delimitarii zonei istorice. Ea contine cladiri veci 1800-1900 dar si mai noi - de ex interbelice care pot fi considerate istorice sau nu si cateva proiecte noi - Novatel, Etap, Schela de Petrol ....
Sper ca m-am facut inteles. Vreau sa stiu pe ce criterii mergem:
1. Delimitare clara pe harta
- ne este mult mai usor sa postam si sa gasim anumite proiecte
- avem cateva abateri de la "regula" threadului (in Historical vom gasi si cateva cladiri noi sau in Bega si parcuri vom gasi si cateva cladiri)
2. Respectarea cu strictete a denumirii threadului
- threadul pare mai ordonat in ceea ce priveste postarea proiectelor (Historical - numai cladiri istorice ..)
- postarea stirilor mult mai grea neexistand o delimitare clara intre zone.
Eu as merge pe prima varianta, cu riscul de a introduce cateva stiri aparent offtopic, ele sunt legate prin pozitionarea anumitor proiecte langa cele care fac subiectul principal al threadului. De exemplu, Etap - constructie noua intr-un cartier istoric - poate avea o influenta majora asupra zonei.
In plus, in maxim o luna ne vom obisnui cu zonificarea si va fi mult mai usor; pe cand in a 2-a varianta, vor exista mereu discutii de genul - cladirea este sau nu una istorica ...
Varianta 1
http://img13.imageshack.us/img13/2628/clip2e.jpg (http://img13.imageshack.us/my.php?image=clip2e.jpg)
http://img7.imageshack.us/img7/1296/clipfwd.jpg (http://img7.imageshack.us/my.php?image=clipfwd.jpg)
Varianta 2
http://img13.imageshack.us/img13/856/2iosefinro.jpg (http://img13.imageshack.us/my.php?image=2iosefinro.jpg)
MHN April 17th, 2009, 10:13 AM Propunere nou thread:
'Sport Facilities & News'
Mi-ar parea interesant sa prezentam aici informatii despre noi baze sportive, noi investitii de interes ptr activitatile sportive sau rezultate/realizari deosebite ale sportivilor din zona noastra de interes.
Daca aveti sugestii, va rog sa nu ezitati :)
Cosmin April 17th, 2009, 09:15 PM ^^
Feel free to post any news related to:
Projects - building dedicated sports
Related sports news
Information about sports - players from Timisoara
Campaigns to promote sport
or other topics related to sport in the city
http://img242.imageshack.us/img242/7867/clipw.jpg (http://img242.imageshack.us/my.php?image=clipw.jpg)
Please, guys, no news about players or that sort of thing. Stick to facilities, related projects and campaigns to promote sport within Timisoara Metro.
For news and general discussions about sports in Romania we have the Romanian Sports Thread (http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=622644&page=65), which is quite popular.
Bogdan BMB April 18th, 2009, 04:15 AM Nici nu am vrut sa se transforme intr-un astfel de thread. Ma gandeam mai mult la ce ai zis tu si doar ocazional stiri de genul: echipa/sportivul x a castigat cupa nationala/europeana - ceea ce se intampla destul de rar.
Stiu ca acel colaj de poze aduce mai mult cu tipul de stiri de care spuneai, dar la ce cladiri avem ... cred ca a iesit mai bine asa :) Ca sa nu incurajam postarile de tipul ala, voi modifica primul post.
joce23 April 18th, 2009, 12:50 PM Doua remarci:
- foarte faine introducerile la thread-uri. Felicitari Bogdan_BMB ! :cheers:
- cred ca ati devenit ff rapid cel mai activ subforum de pe SSC Romania ! :cheers:
Bogdan BMB April 18th, 2009, 08:31 PM Mersi:)
Le Clerk April 18th, 2009, 09:52 PM Asa e. Felicitari Timisoara! Cred ca ar fi binevenit un premiu pentru activitatea pe SSC pentru comunitatile prolifice de SSC-isti romani. ;) Ce zici Cosmin? Initiem un astfel de premiu? Ar fi fain. :banana:
Cosmin April 19th, 2009, 09:45 AM Nu dam premii pe SSC. Suntem zgarciti.:D
Bogdan BMB April 20th, 2009, 12:49 AM Bega Canal - Project
Where the initiative started
Because choking traffic recorded in almost all major cities of the country, authorities in Timisoara seeking alternative solutions to ease access to the city. One solution is to clean Bega channel to return navigable after 40 years. Authorities promise more than two years will be able to ply with vaporasele Timisoara.
Proposals for the rehabilitation of the Bega channel
The Bega Channel could become a green boulevard, linking the Iosefin and the Fabric Districts. This boulevard would be destined for pedestrians, cycling and the Bega Channel could be used for public water transport. The area could be used for jogging, relaxation sports and other recreational activities.
New bridges could be build in key places, for pedestrians.
The water transportation service could be used for tourism purposes, recreational purposes and everyday transit. The stations would be located near crossing points to increase efficiency.
Another important point is to generate new functions for the Bega channel so that it becomes an attractive point of the city. These new functions should be selected carefully so as not to be aggresive to nature. Materials such as light wood, metal and glass could be used to build pavilions. The Bega channel has a few existing functions (pools, sport bases, cafes). It is necessary to rehabilitate the parks that are placed along Bega.
So that bega becomes more accessible it is necessary to build parking areas. These could be build in the areas between the parks along the waterway and the streets. It is important to camouflage these parkings from the walkway next to Bega. Existing public transport should have stations next to bridges.
The industrial spaces that are along the Bega could be transformed into parks to continue the existing green belt.
Nighttime light shows are great idea to entertain. Fountians could be build an artistically lighten at night.
http://img253.imageshack.us/img253/2576/copyof002.jpg (http://img253.imageshack.us/my.php?image=copyof002.jpg)
Bega Canal - Map
Since there is a strong connection between Bega canal and parks, will be included in this thread even if it does not close to channel. Thus, here we will post any news related to the modernization of any park in town.
The western part of the Bega canal
http://img408.imageshack.us/img408/7399/vest.jpg (http://img408.imageshack.us/my.php?image=vest.jpg)http://img15.imageshack.us/img15/1002/plansedeexpuspessc0e.jpg (http://img15.imageshack.us/my.php?image=plansedeexpuspessc0e.jpg)
The central part of the Bega canal
http://img253.imageshack.us/img253/373/centru.jpg (http://img253.imageshack.us/my.php?image=centru.jpg)http://img15.imageshack.us/img15/1002/plansedeexpuspessc0e.jpg (http://img15.imageshack.us/my.php?image=plansedeexpuspessc0e.jpg)
The eastern part of the Bega canal
http://img253.imageshack.us/img253/8579/esty.jpg (http://img253.imageshack.us/my.php?image=esty.jpg)http://img15.imageshack.us/img15/1002/plansedeexpuspessc0e.jpg (http://img15.imageshack.us/my.php?image=plansedeexpuspessc0e.jpg)
Bogdan BMB April 20th, 2009, 12:58 AM ^^Rezumatul l-am luat dint-un post mai vechi de-a lui Lrk :cheers:
Nu dam premii pe SSC. Suntem zgarciti.:D
:rant:
PS Voi pune in zilele ce urmeaza si update-urile pt Historical Area.
Bogdan94 April 20th, 2009, 05:49 PM editat postu, vezi ca ai pus aceasi imagine la partea de V si de E a canalului
Bogdan BMB April 20th, 2009, 07:21 PM :nuts:oboseala:lol:
Am schimbat poza. Ca sa iti fie mai usor, poti sa dai direct Quote la postul de mai sus, ii dai Ctrl+C, dupa care ii dai paste in primul edit din Bega ... si stergi doar [QUOTE=Bogdan BMB;35435018] de la inceput si [ /QUOTE] de la sfarsit. Astfel se pastreaza si titlurile scrise mai mari dar si "Legenda" de la harti.
Mersi:cheers:
Bogdan BMB April 23rd, 2009, 05:09 PM Va propun ca stirile legate de biciclete si jogging - piste, campanii sa le postam de acum incolo pe threadul Sport Facilities & News considerandu-le o activitate sportiva chiar daca la noi in tara sunt mai mult asimilate cu un mijloc de transport (bicicleta) sau cu alergatu dupa tramvai (jogging) :lol:
MHN April 23rd, 2009, 05:12 PM Va propun ca stirile legate de biciclete si jogging - piste, campanii sa le postam de acum incolo pe threadul Sport Facilities & News considerandu-le o activitate sportiva chiar daca la noi in tara sunt mai mult asimilate cu un mijloc de transport (bicicleta) sau cu alergatu dupa tramvai (jogging) :lol:
De acord!
Dar cum ai spus ca ramine cu stirile despre "Tourism" ?! :)
Bogdan BMB April 23rd, 2009, 05:35 PM ^^ Aia era propunerea ta si nu am vrut sa ma dau eu "Zoro" postand propunerea ca fiind a mea.
Ideea era sa deschidem un thread legat de turism intrucat aceste stiri nu prea se potrivesc cu niciunul din threadurile existente.
Voi deschide threadul, urmand sa-l editez mai tarziu.
PS Speram ca am scapat de editat threaduri. Mrrrrrrrrrrrr
Bogdan BMB April 24th, 2009, 11:06 AM Ce propuneri aveti?
Travel News
Tourism
Tourism in the city
...
Cosmin April 24th, 2009, 11:25 AM Travel News?!:crazy: Are you going to open a travel agency as well? Can I, as a mod, get discounted airfares to TSR?:D
And what do you need "Tourism in the City" when you'd have "Tourism" (for the whole metro area).
Bogdan BMB April 24th, 2009, 11:41 AM Ok ok, era doar un nume. Imi place ca devi mai activ decat alti timisoreni pe threadul acesta. :cheers:
Threadul acesta a fost facut sa discutam daca e ok sau nu sa deschidem anumite threaduri, nu sa anuntam noi threaduri --> ma asteptam sa fiti mai activi - mai ales timisorenii
Deci ramane "Tourism". Pareri pro/contra/abtineri :lol: ???????????
Cosmin April 24th, 2009, 11:45 AM ^^So no discounts on plane tickets?:cry:
Bogdan BMB April 24th, 2009, 12:07 PM Neah, poate daca erai deacord cu premile propuse de Le Clerk ... :lol:
Bogdan BMB April 24th, 2009, 02:54 PM ok, daca vad ca nimeni nu are nimic de comentat, voi deschide threadul "Tourism"
Mersi Cosmin :cheers:
Bogdan BMB April 24th, 2009, 08:26 PM Stirea legata de parcarea din 700 am postat-o in 2020 OV, nu in Infrastructure & Transport intrucat e legata de proiectul "Piata 700 - Poarta catre centru"
MHN April 25th, 2009, 10:58 AM Ok ok, era doar un nume. Imi place ca devi mai activ decat alti timisoreni pe threadul acesta. :cheers:
Threadul acesta a fost facut sa discutam daca e ok sau nu sa deschidem anumite threaduri, nu sa anuntam noi threaduri --> ma asteptam sa fiti mai activi - mai ales timisorenii
Deci ramane "Tourism". Pareri pro/contra/abtineri :lol: ???????????
Am plecat din zona si e mai greu cu accesul la web.
Deci, dupa mine, e ok cu denumirea de "Tourism" :)
Bogdan BMB April 25th, 2009, 11:07 AM "Vacanta" placuta ;)
MHN April 25th, 2009, 11:09 AM "Vacanta" placuta ;)
merci :)
deocamdata sint la Poiana Marului!
Bogdan BMB April 27th, 2009, 07:16 PM Maria Grapini strânge gunoaiele de pe malul Begăi (http://www.tion.ro/stiri/timis/articol/maria-grapini-strange-gunoaiele-de-pe-malul-begai/cn/news-20090427-05112437)
^^Stiu ca eu am creat threadurile, dar habar nu am unde se potriveste asta, (impreuna cu, campania "Nu te pune cu timisorenii"):nuts:
Am postat si in Economic (la inceput), tine si de ecologie - spatii verzi (Bega) dar si de gunoaie (Infrastructure):bash: si tot eu mai sar cu gura ca nu respectati tema threadurilor:lol:
Bogdan BMB May 1st, 2009, 12:15 AM Am primit o sugestie din partea lui Free_flow77 pe PM referitoare la threadul 2020 Overall Vision.
Am inteles cum ai vrut cu imparteala dar totusi...ca un vizitator sa zicem...cand vezi un thread "2020 overall vision" gandestete doar unde se duce un om cu gandul...la orice dar nu la niste constructii actuale...e chiar absurd...numele nu se potriveste deloc.
^^ de acord, adevarul este ca atunci cand am creat threadurile nu m-am pus in postura unui vizitator din exterior ci din perspectiva noastra, a celor care am vorbit despre organizarea forumului si automat stiam despre ce este vorba.
Ca sa mergem pe aceasi linie (Historical Area) am putea redenumi threadul 2020 in "Railway Area - Projects"
Railway suna prea feroviar...
Asta e prima varianta care mi-a venit, poate fi buna sau nu. Am mutat discutia aici pentru a-si da si altii cu parerea.
A doua varianta ar fi sa il rugam pe Cosmin sa faca threadurile P&C, Historical, 2020 (Railway) sticky si astfel se delimiteaza clar de celelalte gen: Economy, Infrastructure, Events ...
PS Eu voi fi plecat pana pe luni :D
Free_flow77 May 1st, 2009, 01:42 AM A doua varianta ar fi sa il rugam pe Cosmin sa faca threadurile P&C, Historical, 2020 (Railway) sticky si astfel se delimiteaza clar de celelalte gen: Economy, Infrastructure, Events ...
Cred ca varianta asta e cea mai buna :lol: pt ca cele 3 threaduri au un lucru esential in comun-constructiile (blocuri,malluri,cladiri istorice, cladiri de birouri etc.) si din punctul meu de vedere e inutil sa le separam...sa zicem ca noi mai intelegem ce se intampla (useri mai activi sau cei care cunosc Timisoara) dar ca vizitator e putin cam derutant...mie personal ca vizitator imi place sa vad tot ce e legat de constructii in acelasi loc. Ma uit de la ultima data de cand am fost si vad tot ce e nou, fie despre renovarea unei cladiri istorice, updateuri la diverse proiecte etc. Threadul cu historical area nu e asa nasol pt ca se intelege destul de clar la ce se refera, insa cel cu 2020 e prea confuz. Numele vine clar de la proiectul lui Massimo Tadi, care e din pacate doar pe hartie si tare ma indoiesc ca va trece dincolo de ea...(poate nepotii nostri vor avea ocazia sa vada asa schimbari in oras) si nu prea are legatura cu proiectele actuale care sunt in derulare acum. Astept reactii si va rog sa ma scuzati ca nu miam spus parerea mai devreme.
Bogdan BMB May 1st, 2009, 08:33 AM Acele 2 noi threaduri (Historical, Railway) au fost create pentru a nu deschide threaduri pentru fiecare proiect mai mare (Piata 700,Iulius Mall ...) cum s-a facut pentru celelalte zone metropolitane (din tara si nu numai). Acele cladiri prezentate in primele posturi din 2020 nu reprezinta constructii finalizate din propunerea 2020 Overall Vision ci constructii finalizate din zona respectiva.
The idea of this thread started from the proposal made by Massimo Tadi for the city Timisoara. She refers in particular to the industrial area of the city located near the railway, which will soon be moved to industrial parks outside the city, so the land becomes very attractive for investors.
Deci singura problema mi se pare numele, nu si separarea celor doua de P&C
Cosmin May 1st, 2009, 03:47 PM A doua varianta ar fi sa il rugam pe Cosmin sa faca threadurile P&C, Historical, 2020 (Railway) sticky si astfel se delimiteaza clar de celelalte gen: Economy, Infrastructure, Events ...
N-are rost sa le fac sticky. Sunt thread-uri normale si cand nu se posteaza o perioada lunga in ele e normal sa se duca la fund. In plus, ca sticky isi cam pierd din expunere intr-un fel.
2020 Overall Vision ar putea sa se numeasca ceva de genul 2020 - A Vision of the Future.
Eu tot nu am inteles de ce evitati atata thread-urile individuale pentru proiectele importante. Modelul asta e aplicat peste tot pe SSC.
Toxxic May 1st, 2009, 11:49 PM Eu tot nu am inteles de ce evitati atata thread-urile individuale pentru proiectele importante. Modelul asta e aplicat peste tot pe SSC.
Cred ca pentru simplul fapt ca nu ar avea ce sa posteze in unele dintre ele ( gen Tender Tower, sau altele de asemenea amploare [ defapt inaltime :colgate: ] ) pentru ca proiectele sunt in stare de stagnare.
Iar pentru un mall nu stiu daca merita sa facem thread separat.
Bogdan BMB May 3rd, 2009, 11:39 PM @Cosmin
Exact, uita-te la Flamenco Residences | 20 fl x 5 | U/C (http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=845090), defapt e un singur post, acele poze puteau fi bagate de cand a fost creat threadul, nu e nici o stire noua.
Propunerea ta mi se pare ok, dar nu se prea intelege exact zona si cum spunea Free flow, constructiile actuale sau viitoare nu vor avea din pacate cam nimic in comun cu propunerea italienilor. Din partea poate ramane chiar asta:cheers:
Cosmin May 5th, 2009, 10:31 PM Ok, I think you need to go easy on the Events & Exhibitions thread and post only actual events and exhibitions there, not info about some radio stations for example. We have Cultural Events & Expositions (http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=662984) in the general section, so if you continue to flood the thread and concentrate more on things like these instead of concentrating on projects, infrastructure, urbanism and architecture you'll lose the thread pretty soon.
It's almost as active as Infrastructure & Transport and Bega Canal & Urban Parks, so please: more SSC-like stuff.
Otherwise...
http://img516.imageshack.us/img516/2995/21270.gif
MHN May 6th, 2009, 11:06 AM Ok, I think you need to go easy on the Events & Exhibitions thread and post only actual events and exhibitions there, not info about some radio stations for example. We have Cultural Events & Expositions (http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=662984) in the general section, so if you continue to flood the thread and concentrate more on things like these instead of concentrating on projects, infrastructure, urbanism and architecture you'll lose the thread pretty soon.
It's almost as active as Infrastructure & Transport and Bega Canal & Urban Parks, so please: more SSC-like stuff.
Otherwise...
http://img516.imageshack.us/img516/2995/21270.gif
Cosmin, I have noted.
Bogdan BMB May 7th, 2009, 02:30 AM Propunerile facute pana acum
Railway Area - Projects & Construction
2020 - A Vision of the Future
Alte propuneri
Modern Area - Projects & Construction
Modern Neighborhood Inside City - Projects & Construction
Surrounding Railway - Projects & Construction
Areas Cities Railway - Projects & Construction
Free flow, tu nu ai nici o propunere?
PS Cum am spus si pe BV subforum org, sticky nu mi se pare o varianta de neluat in calcul :) Pana sa ne hotaram, le-am instelat eu :lol:
Free_flow77 May 7th, 2009, 01:19 PM Si eu sunt de parere ca trebuie luat in calcul varianta "sticky" . Sincer idei multe nu am pt ca nu pot asocia mallul cu caile ferate si cu 2020...sau celelalte proiecte...doar ca ele sunt in acel proiect cu 2020 incadrate pe harta...
Bogdan BMB May 7th, 2009, 03:09 PM ^^ atunci da-ti cu parerea la cele prezentate mai sus ;)
Mie astea doua imi plac cel mai mult
Modern Area - Projects & Construction
Modern Neighborhood Inside City - Projects & Construction
Bogdan BMB May 20th, 2009, 04:47 PM Historical Area - Rehabilitation & New Projects
Thread destinat doar cladirilor aflate in cele 3 harti de mai jos indiferent daca este vorba de o constructie ce urmeaza a fi reabilitata sau de una noua
http://img21.imageshack.us/img21/7621/cetate.jpg (http://img21.imageshack.us/my.php?image=cetate.jpg)
http://img15.imageshack.us/img15/1346/plansedeexpuspessc0p.jpg (http://img15.imageshack.us/my.php?image=plansedeexpuspessc0p.jpg)
http://img21.imageshack.us/img21/1383/iosefin.jpg (http://img21.imageshack.us/my.php?image=iosefin.jpg)
http://img15.imageshack.us/img15/1346/plansedeexpuspessc0p.jpg (http://img15.imageshack.us/my.php?image=plansedeexpuspessc0p.jpg)
http://img21.imageshack.us/img21/4372/fabric.jpg (http://img21.imageshack.us/my.php?image=fabric.jpg)
Modern Area - Projects & Construction (2020 Overall Vision)
Thread destinat doar cladirilor aflate in cele 3 harti de mai jos
http://img15.imageshack.us/img15/373/centru.jpg (http://img15.imageshack.us/my.php?image=centru.jpg)
http://img15.imageshack.us/img15/1892/vestm.jpg (http://img15.imageshack.us/my.php?image=vestm.jpg)
http://img15.imageshack.us/img15/9679/estejc.jpg (http://img15.imageshack.us/my.php?image=estejc.jpg)
http://img15.imageshack.us/img15/1002/plansedeexpuspessc0e.jpg (http://img15.imageshack.us/my.php?image=plansedeexpuspessc0e.jpg)
Projects & Construction
Thread destinat oricarui proiect ce nu se afla in cele 2 de mai sus
Bogdan BMB May 20th, 2009, 05:07 PM I. In loc sa avem mai multe threaduri pentru fiecare proiect mai mare, le-am grupat pe zone.
II. Pentru a putea fi mai usor de urmarit evolutia celor 2 mari schimbari la nivelul orasului (macro) - renovarea centrului istoric si relocarea zonei industriale, acestea s-au desprins de Project & Contruction-ul vechi in care erau postate aleator, in ordinea aparitiei stirilor
Historical - peste 90 % din proiecte se refera la reabilitarea cladirilor istorice
Modern Area (2020 Overall Vision) - peste 90 % din proiecte vizeaza mutarea fostelor hale industriale din zona centrala (si periferica) ce se afla in imediata apropiere a caii ferate.
Pentru a evita discutile de genul e cladire istorica sau nu - am creat cate 3 harti pentru fiecare thread nou cu o delimitare foarte clara - de la strada x pana la y.
Imparteala asta nu am inventat-o eu, ci am mai intalnit-o si in alte orase din europa, de ex: LA DEFENSE - News urbaines & architecturales (http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=141338) , unde mai multi investitori investesc intr-o anumita zona. Singura diferenta este ca aici, in Timisoara, aceste constructii noi nu sunt grupate intr-o forma circulara (nucleu), ci sunt dispuse linear in apropierea caii ferate.
MHN May 21st, 2009, 09:23 AM I. In loc sa avem mai multe threaduri pentru fiecare proiect mai mare, le-am grupat pe zone.
II. Pentru a putea fi mai usor de urmarit evolutia celor 2 mari schimbari la nivelul orasului (macro) - renovarea centrului istoric si relocarea zonei industriale, acestea s-au desprins de Project & Contruction-ul vechi in care erau postate aleator, in ordinea aparitiei stirilor
Historical - peste 90 % din proiecte se refera la reabilitarea cladirilor istorice
Modern Area (2020 Overall Vision) - peste 90 % din proiecte vizeaza mutarea fostelor hale industriale din zona centrala (si periferica) ce se afla in imediata apropiere a caii ferate.
Pentru a evita discutile de genul e cladire istorica sau nu - am creat cate 3 harti pentru fiecare thread nou cu o delimitare foarte clara - de la strada x pana la y.
Imparteala asta nu am inventat-o eu, ci am mai intalnit-o si in alte orase din europa, de ex: LA DEFENSE - News urbaines & architecturales (http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=141338) , unde mai multi investitori investesc intr-o anumita zona. Singura diferenta este ca aici, in Timisoara, aceste constructii noi nu sunt grupate intr-o forma circulara (nucleu), ci sunt dispuse linear in apropierea caii ferate.
Bogdan, foarte buna argumentare.
Felicitari ptr implicare si dedicatie subiectului!
Bogdan BMB June 7th, 2009, 04:31 PM Bogdan BMB, Dani 0307,Djulwes si MHN ne-am intalnit pe o terasa in Unirii unde pe langa discutile gen SSC - ce se mai construieste, in ce stadiu este proiectul x si calitatea unor lucrari, am vorbit despre posibilitatea infiintarii unei organizatii. Aceasta ar avea ca scop "urmarirea" unor PUZ-uri, proiecte ce au impact asupra orasului.
Pana la urmatoarea intalnire urmeaza sa ne interesam ce impact ar putea avea o asemenea organizatie asupra deciziilor primariei, dar si alte date privind infiintarea ei.
Am stabilit ca odata pe luna sa organizam o astfel de intalnire unde sa discutam despre acel proiect si mai ales sa ne cunoastem intre noi.
Va asteptam si pe restul care nu ati putut ajunge astazi la intalnire - urmeaza sa va comunic data in care ne vom intalni din timp pentru a putea face modificari astfel incat sa poata ajunge cat mai multi :cheers:
MHN June 7th, 2009, 09:37 PM Bogdan BMB, Dani 0307,Djulwes si MHN ne-am intalnit pe o terasa in Unirii unde pe langa discutile gen SSC - ce se mai construieste, in ce stadiu este proiectul x si calitatea unor lucrari, am vorbit despre posibilitatea infiintarii unei organizatii. Aceasta ar avea ca scop "urmarirea" unor PUZ-uri, proiecte ce au impact asupra orasului.
Pana la urmatoarea intalnire urmeaza sa ne interesam ce impact ar putea avea o asemenea organizatie asupra deciziilor primariei, dar si alte date privind infiintarea ei.
Am stabilit ca odata pe luna sa organizam o astfel de intalnire unde sa discutam despre acel proiect si mai ales sa ne cunoastem intre noi.
Va asteptam si pe restul care nu ati putut ajunge astazi la intalnire - urmeaza sa va comunic data in care ne vom intalni din timp pentru a putea face modificari astfel incat sa poata ajunge cat mai multi :cheers:
Bogdan BMB, felicitari pentru organizare si implicare!
Bogdan94 June 8th, 2009, 01:07 PM cred ca sunt cel mai tanar dintre voi :D ,
ce varsta aveti?:))
Bogdan BMB June 8th, 2009, 02:19 PM ^^ 20+
Intalnirea nu era conditionata de o anumita varsta, a fost facuta in primul rand pentru a ne cunoaste ;)
Bogdan94 June 8th, 2009, 03:32 PM ^^ 20+
Intalnirea nu era conditionata de o anumita varsta, a fost facuta in primul rand pentru a ne cunoaste ;)
multi' inainte , doream sa stiu eu am abia 15 :) deci is "copilu" ca de obicei dar inaltimeatradeaza multe:ohno: (am 1,83m)
revenind la forum,
dca vor continua la continental si "minicartierul de langa" lucrarile, vom face un topic separat?
Bogdan BMB June 8th, 2009, 03:59 PM Nu inteleg de ce zona spui. Care continental?
In principiu era vorba ca poate deschidem un topic separat numai in cazul in care demareaza tender lucrarile la turn.
Djulwes June 8th, 2009, 10:05 PM Nu inteleg de ce zona spui. Care continental?
In principiu era vorba ca poate deschidem un topic separat numai in cazul in care demareaza tender lucrarile la turn.
Cred ca se refera la Circumvalatiunii 4
Bogdan BMB June 8th, 2009, 10:11 PM aaa, se poate.
Ala e deja bagat intr-un thread special - modern area. Nu are rost sa facem cate un thread pentru fiecare proiect. E mai bine asa deoarece se poate urmari mai usor evolutia "cluster-ului". Eu voi face cam de 2 ori pe an cate un refresh in primele posturi - modern, historical.
Bogdan BMB June 17th, 2009, 01:10 AM Observ in ultima perioada o implcare profunda a userilor in ceea ce priveste postarea stirilor cu exceptia lui MHN
Tin sa va anunt ca eu citesc oricum ziarele, poze cu update-uri de prin oras fac oricum fiind student la arhitectura iar cu MHN ma intalnesc la sala - unde putem schimba impresii ...
Nu mi se pare normal ca din 15-20 cati sunt din tm sa posteze stiri/noutati doar 2. Din aceasi comoditate de care sufera si restul, voi posta doar linkuri
MHN June 17th, 2009, 04:23 AM Observ in ultima perioada o implcare profunda a userilor in ceea ce priveste postarea stirilor cu exceptia lui MHN
Tin sa va anunt ca eu citesc oricum ziarele, poze cu update-uri de prin oras fac oricum fiind student la arhitectura iar cu MHN ma intalnesc la sala - unde putem schimba impresii ...
Nu mi se pare normal ca din 15-20 cati sunt din tm sa posteze stiri/noutati doar 2. Din aceasi comoditate de care sufera si restul, voi posta doar linkuri
Vrem mai multa implicare!
Dani_0307 June 18th, 2009, 08:32 PM ^^
Cert este ca suntem intr-o contractie cotidiana prezenta in toate planurile nu doar in economie......si nu doar la noi a aparut acest fenomen, pe alte thread-ri contractia este chiar mai abrupta, nu vreau sa dau nume, nu acesta este scopul.
Impresia mea sincer este aceea ca asistam la o descurajare sociala a valorilor si a promovarii acestora, de aici si lipsa de implicare datorata unui cotidian care este de zi cu zi mai indiferent sub imperiul capitalismului haotic si la intamplare.....vinovata este clasa politica in opinia mea, adica ce vina au copii daca parintii fac pe desteptii cu ei....
numai bine:cheers:
Bogdan BMB June 18th, 2009, 09:00 PM Am vazut ca si pe alte thread-uri a cam scazut activitatea, ideea era alta, sa nu ajungem doar cativa sa scriem/sa ne implicam iar restul sa zaca intr-o mare lene.
Nu m-am pus sa numar cate stiri/postari are fiecare, important este sa vedem ca si altii isi dau interesul sa posteze cate o stire/noutate si daca nu cer prea mult :lol: cate o poza cu vreun update (cum a facut Lrk - Historical).
Multi poate nu citesc ziarele, in aceste conditii nici nu ma astept sa se chinuie doar asa ca am facut eu gura :lol: e de ajuns sa scrie daca a vazut ceva nou prin oras cum a facut Toxxic - P&C - Tender
Daca noua imparteala e de vina, vreau sa va amintesc ca Brasovul are 12 threaduri, iar Constanta are 18 si cu toate astea se respecta fiecare thread in parte;) Oricum, daca aveti nelamuriri va repet, dati un PM si va raspund. Btw, piata 700 e bagata in Modern Area nu in Historical (vroiam sa ma abtin, dar daca tot m-am apucat ...):cheers:
Djulwes June 19th, 2009, 12:08 AM Am vazut ca si pe alte thread-uri a cam scazut activitatea, ideea era alta, sa nu ajungem doar cativa sa scriem/sa ne implicam iar restul sa zaca intr-o mare lene.
Nu m-am pus sa numar cate stiri/postari are fiecare, important este sa vedem ca si altii isi dau interesul sa posteze cate o stire/noutate si daca nu cer prea mult :lol: cate o poza cu vreun update (cum a facut Lrk - Historical).
Multi poate nu citesc ziarele, in aceste conditii nici nu ma astept sa se chinuie doar asa ca am facut eu gura :lol: e de ajuns sa scrie daca a vazut ceva nou prin oras cum a facut Toxxic - P&C - Tender
Daca noua imparteala e de vina, vreau sa va amintesc ca Brasovul are 12 threaduri, iar Constanta are 18 si cu toate astea se respecta fiecare thread in parte;) Oricum, daca aveti nelamuriri va repet, dati un PM si va raspund. Btw, piata 700 e bagata in Modern Area nu in Historical (vroiam sa ma abtin, dar daca tot m-am apucat ...):cheers:
Scuze, abia acum am vazut ca am postat aiurea
Bogdan BMB June 19th, 2009, 03:09 AM ^^ E ok, stai linistit.
Sunt foarte curios ce va iesi, cat din propunerea celor de la Andreescu&Gaivoronski se va tine cont. Daca mai gasesti ceva nou ...
Bogdan BMB July 11th, 2009, 12:57 PM Ziua intalnirii va fi maine 12 Iulie 2009 la ora 18 in P-ta Unirii langa statuie.
http://img22.imageshack.us/img22/9645/clipdpo.jpg (http://img22.imageshack.us/i/clipdpo.jpg/)
PS 1 Scuze, am postat atat de tarziu deoarece pescarush nu mi-a confirmat daca vine sau nu.
PS 2 Lrk, make21 vi-am lasat numarul meu de telefon - in caz ca nu ne gasiti
MHN July 12th, 2009, 09:57 PM Ziua intalnirii va fi maine 12 Iulie 2009 la ora 18 in P-ta Unirii langa statuie.
http://img22.imageshack.us/img22/9645/clipdpo.jpg (http://img22.imageshack.us/i/clipdpo.jpg/)
PS 1 Scuze, am postat atat de tarziu deoarece pescarush nu mi-a confirmat daca vine sau nu.
PS 2 Lrk, make21 vi-am lasat numarul meu de telefon - in caz ca nu ne gasiti
Fratilor, ce s-a intimplat azi?!
'Fusaram' doar doi: Bogdan BMB si eu...
Asta-i treaba?!
make21 July 13th, 2009, 12:08 AM ^^
Am fost si eu in zona dar nu stiu de ce am retinut Piata Unirii la fantana si cum pe acolo nu am vazut pe nimeni am crezut ca se tine in alta zi si nu in 12.Din pacate nu aveam nici nr de tel ca am uitat sa salvez nr in telefon.
Bogdan BMB July 13th, 2009, 04:01 AM ^^ Eu am stat intre fantana si statuie:lol:
Cu Dani am dat-o eu in bara, am inteles gresit ca poate sa ajunga astazi, iar la Djulwes a intervenit ceva neprevazut.
Ca sa simplificam lucrurile, data viitoare voi anunta doar cand va fi urmatoarea intalnire, daca e cineva in plus fata de cei 5 (Dani, Djulwes, Lrk, make si MHN) poate sa imi dea un mesaj sa anunte ca vine.
Lrk August 31st, 2009, 02:34 PM Ahm, aveam nevoie de niste pareri si nu am avut unde sa pun problema, decat aici.
Ce locatii/cladiri considerati reprezentative in Timisoara?
Am in plan un mic filmuletz stop-motion cu Timisoara si sunt curios sa aflu si alte opinii decat a mea. Tineti cont ca pozele se vor face noaptea.
Pentru moment, am vizitat si ales locul exact (la cm) din care o sa fac pozele in cateva locatii. Nu este vorba doar de poze din punct fix, pot sa misc aparatul in cursul unui set de poze(de ex o sa ma invart in jurul catedralei).
-Podul Tineretii (avantaje: Podul este frumusel, este intr-o zona luminata si amenajata a Begai, se vede frumos cladirea CFR ca sa nu mai vorbim de catedrala)
-Catedrala Ortodoxa
-Panorama 360 in fata operei(cuprinde opera, cladirea cu McDonalds, Piata Victoriei, din nou catedrala, Rectoratul si Materna)
-Panorama 360 Unirii
-Modatim
Alte locatii unde nu am gasit inca exact locul si/sau nu stiu sigur daca merita sa apara
-Mi-as dori sa fac o combinatie intre Fructus si Finante(sa apara in aceasi scena. Stiu ca nu sunt terminate, dar sunt putine cladiri moderne impozante in Timisoara). Locatia ar fi excelenta de pe Alcatel
-Bastion(aici ar fi misto o poza de pe unul din blocurile invecinate, dar scara blocurilor este intotdeauna pe partea opusa fata de bastion, doar daca ajung pe acoperis sau la cineva in apartament)
-Traian(nu am fost inca sa vad exact cum ar arata)
-Domul Mileniului,Sinagoga
-Biserica Catolica din Balcescu
-BRD
-Trebuie sa fie ceva interesant si in Iosefin, dar nu imi vine acum nimic
-Mall, AGN, BCR
-Continental(aici chiar nu sunt deloc sigur)
-Cladirea Poli de langa parcul central
-Unul sau ma multe parcuri, preferabil care sa poata fi observate dintr-un punct mai inalt
Sper ca am uitat cat mai multe locatii frumoase.
Merci anticipat de ajutor.
Bogdan BMB August 31st, 2009, 03:21 PM ^^ Deabea astept sa vad pozele
Cladirea Fructus va fi gata prin martie aprilie 2010 :( sau cel tarziu prin iunie-iulie (data limita de predare a constructiei)
La Bastion poti face poze din cladirea Petromului. Daca vorbesti cu portarii te lasa linistit pe hol sau chiar la ultimul nivel unde este restaurantul. Trebuie doar sa ai noroc sa prinzi pe cineva amabil.
In Iosefin sunt 2 locuri in care ai putea face poze - cladirile istorice de pe malul apei (colt cu Dragalina) si piata Kuttl (Sinaia)
In parcul Rozelor mai poti face poze din turn (din nou trebuie sa prinzi un portar de treaba, daca nu, poti face o panorama de pe scena din parc)
Bogdan BMB September 8th, 2009, 11:00 AM Un alt loc din care ai putea face poze ar fi cladirea SaifTim-ului din 700. Vezi ca numai ce s-a infiintat RUR-ul (au sediul in SaifTim), poate iti pune maicata o pila pe acolo ;)
Lrk September 8th, 2009, 11:04 AM Mda, din pacate am amanat un picutz proiectul asta. Joi plec la munte cateva zile, cand ma intorc, atunci sper sa ma apuc. Merci de sfat.
Bogdan BMB September 16th, 2009, 03:36 PM Apropos de intilnire, a cam trecut ceva vreme de la ultima (tentativa)...
Ce zici? Planifici una peste vreo 2 sau 3 saptamini?
Poate ne stringem mai multi, de data asta!
Am mutat discutia aici.
Am mai vorbit pe mes si cu Djulwes si chiar m-a intrebat de urmatoarea intalnire.
Nu are rost sa mai dau PM la toti*, cel mai bine ne hotaram noi (cei care au raspuns la invitatie) si anuntam data in care vom face intalnirea. Cine mai doreste sa vina e binevenit!
Deci, am fi Dani, Djulwes, MHN si eu.
Lrk, make, toxic, robi, okty, dan_timisoara (a raspuns la invitatie dar nu l-am mai vazut pe SSC)... ??? Dati va rog un PM daca ati vrea sa participati :cheers:
* Deoarece Cosmin a inchis Roll Call-ul nu mai am o evidenta clara cu cine e din Tm
Dani_0307 September 16th, 2009, 08:34 PM salut Bogdan, :cheers:
merci pt invitatie, poate vin si baietii care au lipsit, sau nu au putut veni
:grouphug:
Bogdan BMB September 17th, 2009, 01:03 AM Deci pana acum am fi: Bogdan, Dani, Djulwes, Lrk, Make, MHN.
Mai asteptam sa vedem daca ar mai veni cineva si dupa putem vb la tel/mes/PM etc sa stabilim o zi convenabila pentru toti. E mult mai usor asa decat sa vorbim toti ~20.
PS La intalnire sunt bineveniti toti userii indiferent de numarul de postari/vechime/varsta/localitate :nuts:
Astept PM :cheers:
Bogdan BMB September 24th, 2009, 12:34 AM Bogdan, Dani, Djulwes, Lrk, Make, MHN urmeaza sa ne intalnim Miercuri - 30 Septembrie la ora 20:30 in Piata Unirii intre statuie si fantana din fata Domului. Daca intarziati sunati-ma pe unul din cele 2 numere din PM.
Daca mai e cineva care ar vrea sa vina si nu poate in ziua aceea sa-mi dea un PM sa vedem cum putem schimba.
Bogdan BMB September 29th, 2009, 11:18 PM ^^ Sa nu uitati de intalnire :cheers:
MHN September 30th, 2009, 04:55 AM ^^ Sa nu uitati de intalnire :cheers:
nu uitam! :)
MHN October 31st, 2009, 10:39 PM Datorita faptului ca sintem cititi si de catre useri (deocamdata presupun ca nu multi dar acesta ar putea fi un motiv) nevorbitori de limba romana, va propun sa mai incercam inca o data sa trecem la postarea in limba Engleza.
Vreo parere contra?!
Bogdan BMB November 1st, 2009, 12:20 AM ^^ Ai dreptate, chiar daca in cazul stirilor postam doar un rezumat. Din pacate in ultima vreme am fost foarte ocupat cu scoala (acuma am facut o pauza de 10 min :D ) si nu prea aveam nervi sa le mai si traduc, plus ca nici nu erau niste stiri foarte interesante (cel putin o parte).
De Luni in colo voi face si niste poze :cheers:
MHN November 1st, 2009, 02:00 PM ^^ Ai dreptate, chiar daca in cazul stirilor postam doar un rezumat. Din pacate in ultima vreme am fost foarte ocupat cu scoala (acuma am facut o pauza de 10 min :D ) si nu prea aveam nervi sa le mai si traduc, plus ca nici nu erau niste stiri foarte interesante (cel putin o parte).
De Luni in colo voi face si niste poze :cheers:
nu-i graba!
finalizeaza-ti bine proiectele si revino cu forte proaspete dupa aceea :)
Bogdan BMB November 4th, 2009, 12:32 PM ^^ Na gata, am terminat. Proiectul trebuia predat Luni, din pacate nu am apucat sa mai pun si planul de la subsol, astfel am mai avut de predat si Marti o plansa.
Proiect (http://www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=45670227&postcount=32) - In cazul in care sunteti curiosi sa vedeti ce am facut :D
MHN November 4th, 2009, 12:56 PM ^^ Na gata, am terminat. Proiectul trebuia predat Luni, din pacate nu am apucat sa mai pun si planul de la subsol, astfel am mai avut de predat si Marti o plansa.
Proiect (http://www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=45670227&postcount=32) - In cazul in care sunteti curiosi sa vedeti ce am facut :D
cu adevarat profesionist.
dar studiul ptr proiectul din zona Aeroportului este bazat pe o tema fictiva doar pt lucrarea de la faculta sau chiar sint investitori interesati de un astfel de proiect?
Bogdan BMB November 4th, 2009, 02:15 PM ^^ Proiectul de la scoala este unul fictiv. Avem de facut un hotel in imediata apropiere a aeroportului. Caracterul acestuia este unul office, team-buildinguri, etc. Pe langa functiunea de hotel trebuie sa venim si cu solutii eco - reducerea consumului energetic, ventilare incalzire naturala.
Interes pentru zona aceea exista oricum, probabil de aceea ne-a si dat aceasta tema. Sti ca se vorbea la un momentdat de masterplanul pentru aeroport. Sunt convins ca se vor dezvolta pe viitor si alte functiuni pe langa cele existente.
tazzmaniadodo November 4th, 2009, 03:13 PM ^^ Na gata, am terminat. Proiectul trebuia predat Luni, din pacate nu am apucat sa mai pun si planul de la subsol, astfel am mai avut de predat si Marti o plansa.
Aham, deci asta este ECO-hotelul de care tot imi ziceai . Imi place cum arata ,zici ca esti arhitect consacrat la cat de fain e.:cheers: Poate imi arati si mie pozele mai mari un pic ca sa nu belesc ochii la monitor prea mult.
Apropo pe forumurile nationale cand mai intri ca te "vad" din ce in ce mai rar pe acolo....probabil ca intri mai des pe la Viena Projects&Constructions :nuts:
Bogdan BMB November 4th, 2009, 04:25 PM Aham, deci asta este ECO-hotelul de care tot imi ziceai . Imi place cum arata ,zici ca esti arhitect consacrat la cat de fain e.:cheers: Poate imi arati si mie pozele mai mari un pic ca sa nu belesc ochii la monitor prea mult.
Ma bucur ca va place, o sa postez si urmatoarele etape, cu siguranta veti intelege mai mult din proiect, mai ales ca voi face mult mai multe randari :)
O sa ti le trimit pe mes (pozele)
Apropo pe forumurile nationale cand mai intri ca te "vad" din ce in ce mai rar pe acolo....probabil ca intri mai des pe la Viena Projects&Constructions :nuts:
^^ Ce mai "ginit", ai dreptate, Viena si Budapesta le urmaresc aproape zilnic.
Intru pe forumurile nationale cand pui si tu pozele din Timisoara :horse: :lol:
Glumesc, de citit oricum le citesc, doar ca nu am prea avut timp sa intru in discutii. Am auzit ca s-a prelungit termenul pentru acel concurs de idei referitor la blocul din P-ta Marasti (cel care se vedea din Piata Unirii). As vrea sa ma bag si eu cu idei, poate ma ajutati si voi, ar fi ceva sa castige propunerea noastra, nu? :banana:
Dupa aceea chiar pot spune ca am o perioada de respiro si o sa si scriu pe celelalte threaduri :cheers:
Lrk November 4th, 2009, 04:39 PM ^^ Unica idee care imi vine este sa se faca un fel de grilaj, pe partea superioara de pe fatada catre Unirii, pe care sa creasca ceva planta agatatoare. Pacat ca nu stiu ce ar arata bine pe tot parcursul anului, inafara de iarba, care are nevoie de un sistem de suporti mult mai sofisticat.
Sa fie cumva "curs" adica in valuri. Poata chiar copaci(3-4m) pe acoperis. Si un mic loc public acolo sus, ca sa se promoveze ideea de roofgardens. Plus ca ar fi vedere frumoasa catre centru cred. Poate facem un brainstorming la urmatoarea intalnire, daca mai e concursul pe atunci.
http://img145.imageshack.us/img145/9069/28110927.jpg
Da, ideea seamana mult cu ^^, doar ca pe fata aia sunt mai putine geamuri=>poti sa te intinzi mai mult.
Lrk November 4th, 2009, 05:43 PM Asa. Din nou din lipsa de ocupatie, am desenat ceva rapid in Flash.
Puteti sa fiti foarte critici, nu ma supar.
IdeeIdioata.jpg:
http://img264.imageshack.us/img264/979/ideeidioata.jpg
Am vrut sa merg pe ceva care sa contrasteze in continuare cu piata, dar intr-un mod, cred eu, mai placut.
Ma gandeam sa se combine grinzi de lemn, sau imitatie(alea maro) cu plante curgatoare verzi (iedera e vesnic verde) si cativa copaci. Pentru a reduce din obtuzitatea blocului, ar fi interesant sa fie plantati gardual copaci tot mai inalti, pe masura ce te apropii de un corp mai inalt.
Grinzile ies in unghi, in sus, in afara blocului.
http://img682.imageshack.us/img682/5109/ideeidioatadetaliu.jpg
Lrk November 4th, 2009, 05:59 PM ^^Eventual s-ar putea adauga elemente de sticla albastru-deschis catre mata pentru un aer de modernism.
Si nu e ideea lui maica-mea, nu a vrut sa imi dea sfaturi :lol:
tazzmaniadodo November 4th, 2009, 08:41 PM Bogdan I need some help around here
http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?p=45691747#post45691747
Lrk November 8th, 2009, 09:59 AM Abia azi dim am observat ca cel putin voi 2 (Bogdan si MHN) aveti o regula de postare a articolelor in engleza, pe care eu o faceam fix invers.
Text in Engleza
Quote -> Text in Romana
O sa ma apuc sa modific si ale mele, sa nu fie confuzi cititorii in engleza.
Sa ma anuntati daca mai obs nereguli.
MHN November 8th, 2009, 10:51 AM Abia azi dim am observat ca cel putin voi 2 (Bogdan si MHN) aveti o regula de postare a articolelor in engleza, pe care eu o faceam fix invers.
Text in Engleza
Quote -> Text in Romana
nu pot spune ca aceasta "regula" a trecut prin intreaga suita metodologica :), adica studiu, propunere, analiza, aprobare, adoptare...
ci pur si simplu, dupa mai multe incercari si adaptari in care fiecare venea cu alt format, ne-am oprit la cel existent!
Bogdan BMB November 8th, 2009, 11:06 AM Abia azi dim am observat ca cel putin voi 2 (Bogdan si MHN) aveti o regula de postare a articolelor in engleza, pe care eu o faceam fix invers.
Text in Engleza
Quote -> Text in Romana
Stai linistit, nu trebuie sa le mai modifici pe cele existente.
tazzmaniadodo November 18th, 2009, 03:08 PM Mei timisorenilor nu veniti si voi cu o propunere ceva pentru bannerul Romaniei? :wave:
Lrk November 18th, 2009, 04:08 PM Chiar ma gandeam la zilele trecute, am verificat pe panorama mea ce ar iesi la 793x123, si din pacate nu iese mare lucru in evidenta inafara de catedrala. Pt moment eu as zice sa incercam cu ala fain cu Piatra Neamt seara.
Collage in nici un caz.
Bogdan BMB November 21st, 2009, 12:21 AM Oameni buni, cand mai punem de-o intalnire?
Sper ca vor participa si noii veniti pe SSC!
MHN November 21st, 2009, 09:20 AM Oameni buni, cand mai punem de-o intalnire?
Sper ca vor participa si noii veniti pe SSC!
ultima saptamina din Nov?! adica saptamina 49?!
Lrk November 21st, 2009, 11:09 AM Sapt a 49-a e cea care incepe in 23?
In orice caz, eu incerc sa vin.
MHN November 21st, 2009, 11:26 AM Sapt a 49-a e cea care incepe in 23?
In orice caz, eu incerc sa vin.
am gresit. saptmina viitoare este cea cu nr 48.
iar saptamina 49 incepe din 30 Nov.
propun, deci, sa ne intilnim wkd viitor adica in 28 - 29 Nov ...si ar fi interesant sa fim cit mai multi!
Bogdan BMB November 21st, 2009, 12:14 PM Pfff eu am predare la scoala vineri (sau luni :nuts:) plus ca si alexQ spunea ca ar fi plecat atunci, ar fi prea tarziu sa ne intalnim weekend-ul celalalt (dupa)?
MHN November 21st, 2009, 12:29 PM Pfff eu am predare la scoala vineri (sau luni :nuts:) plus ca si alexQ spunea ca ar fi plecat atunci, ar fi prea tarziu sa ne intalnim weekend-ul celalalt (dupa)?
din punctul meu de vedere e ok si in weekend-ul 5 - 6 Dec.
Bogdan BMB November 21st, 2009, 12:32 PM Am vrut sa anunt mai din timp intalnirea ca sa nu fim putini, doar ca am uitat sa mentionez de predare :)
Pe 5 sau 6 dec mie imi convine, sa vedem ce spun si restul.
Lrk November 21st, 2009, 09:08 PM ^^ meinetwegen
Bogdan BMB November 21st, 2009, 09:19 PM meinetwegen = contul meu ????
Lrk November 21st, 2009, 09:28 PM Nu, e "din partea mea".
Am uitat sa modific.
Romanul November 22nd, 2009, 02:17 AM I just wanted to congratulate you for a well runned section about Timisoara. Needless to say, the city is a beauty and still has the potential to look even better.
Bogdan BMB November 22nd, 2009, 02:22 AM Are you from the RATT Forum? Anyway, welcome on SSC :cheers:
EDIT If you somehow way through Timisoara, you are invited to meeting ;)
MHN November 22nd, 2009, 01:10 PM I just wanted to congratulate you for a well runned section about Timisoara. Needless to say, the city is a beauty and still has the potential to look even better.
@ Romanul
As Bogdan said, thank you for the nice words and welcome on SSC!
The section of Timisoara is organized in this way mainly because of Bogdan, who came up with the majority of ideas.
But it's kept up to date due to the contribution of all TM (and not only) SSC members.
I repeat what Bogdan said: if somehow you'll be in the area for our next SSC meeting, you're gladly invited to join in :) and this invitation is ON for any SSC member who'll be around Timisoara in the specified weekend.
@Bogdan,
Maybe you have to think for a big "meeting office" :)
Romanul November 22nd, 2009, 04:16 PM Are you from the RATT Forum? Anyway, welcome on SSC :cheers:
EDIT If you somehow way through Timisoara, you are invited to meeting ;)
Yes, that would me on the RATT forum, too. I will be in Timisoara starting December the 19th so I will miss this meeting. Maybe next one....
Thanks to all for the warm welcome !
Bogdan BMB November 22nd, 2009, 10:02 PM ^^ Hope to see you next time
@ MHN - So far we are: Lrk, Dani, you and me
make, alexQ, iuli, madac, dylan ... etc ?
make21 November 22nd, 2009, 10:08 PM Habar nu am ca maine s-ar putea sa plec din Timisoara si nu stiu dc ma intorc peste o saptamana sau doua.Fixati data si o sa vad dc pot sa ajung si eu:)
Bogdan BMB November 23rd, 2009, 12:45 PM vine si Djulwes :cheers:
altcineva?
MHN November 23rd, 2009, 03:11 PM vine si Djulwes :cheers:
altcineva?
bun.
Bogdan mi-a adus ieri aminte ca ultima data cind am discutat despre locatie, eu am propus localul DAF Junior (http://www.dafjunior.ro/intro.swf) din Giroc.
deci, este cineva impotriva sau sint constringeri legate de deplasare?
Bogdan BMB November 23rd, 2009, 04:12 PM Asa este, fiind frig afara nu ne mai putem intalni la o terasa :( Nu cred ca este o problema cu transportul, Djulwes sta aproape de mine, pe Lrk si Make ii pescuim din drum, mai ramane un loc liber, plus ca si tu mai ai loc in masina, deci ...
Dani nu stiu unde sta, dar pentru tm-aradeanul nostru facem un efort :cheers:
Daca cineva are alte preferinte ... sunt bine venite, nu trebuie sa fie restaurant, ci doar un loc linistit unde ne putem auzii
Pana acum suntem: Bogdan, Dani, Djulwes, Lrk, MHN, si Make (posibil)
Trebuie neaparat sa reiau toti useri din tm, sau sunteti asa ocupati in 5-6 dec? :lol:
PS Stiu ca multi useri nu vin din cauza varstei, dar asta nu e o problema, din toti cei care ne-am intalnit pana acum eu sunt cel mai mic si am gura cea mai mare :lol:
Djulwes November 23rd, 2009, 06:04 PM bun.
Bogdan mi-a adus ieri aminte ca ultima data cind am discutat despre locatie, eu am propus localul DAF Junior (http://www.dafjunior.ro/intro.swf) din Giroc.
deci, este cineva impotriva sau sint constringeri legate de deplasare?
Eu sunt pentru DAF. Mergem sa si mancam ceva, sau doar o bere/un suc?
MHN November 23rd, 2009, 06:06 PM Eu sunt pentru DAF. Mergem sa si mancam ceva, sau doar o bere/un suc?
pai daca stam o ora sau doua, apai poate ni se face foame...
deci venim pregatiti si pentru mincare, mai ales ca acolo e buna, multa si la preturi decente, zic eu...
Bogdan BMB November 23rd, 2009, 10:29 PM ^^ Cum a spus si MHN, daca ni se face foame ... ok, daca nu, nu. De preturi si eu stiu ca sunt foarte mici in comparatie cu mancarea care e foarte buna
Nu vreau sa para o chestie obligatorie mancatul asta sa ne suspecteze ceilalti membri de vreo cina romantica :lol:
Dani_0307 November 23rd, 2009, 10:33 PM Asa este, fiind frig afara nu ne mai putem intalni la o terasa :( Nu cred ca este o problema cu transportul, Djulwes sta aproape de mine, pe Lrk si Make ii pescuim din drum, mai ramane un loc liber, plus ca si tu mai ai loc in masina, deci ...
Dani nu stiu unde sta, dar pentru tm-aradeanul nostru facem un efort :cheers:
:lol::lol:.....in Arad
merci mult Bogdan:)
vorbim, mi-am stabilit deja sa fiu in oras, nu vreau sa va promit si sa nu pot ajunge......timisorenii sunt trup si suflet......ba cum v-ati gandit voi la masa de sarbatori,.... foarte bine!
Bogdan BMB November 23rd, 2009, 11:59 PM k, te asteptam - simt eu ca de data asta vei ajunge :P
Bogdan BMB December 3rd, 2009, 08:48 PM Sunt bine veniti si membri noi la intalnire - alexQ, InuTM, MNU etc
Btw, cand facem intalnirea? pe 5 sau pe 6?
Dani_0307 December 3rd, 2009, 10:23 PM Sunt bine veniti si membri noi la intalnire - alexQ, InuTM, MNU etc
hai pe 5, putem sa ne lungim mai mult la discutii :lol:
Bogdan BMB December 3rd, 2009, 10:26 PM Si eu sunt deacord, mai ramane de vazut si ora.
Pe la cate, 12, 15?
PS Daca cineva nu poate pe 5 sa scrie astazi / maine ca sa fim cat mai multi :cheers:
Dani_0307 December 3rd, 2009, 10:30 PM Si eu sunt deacord, mai ramane de vazut si ora.
Pe la cate, 12, 15?
PS Daca cineva nu poate pe 5 sa scrie astazi / maine ca sa fim cat mai multi :cheers:
am putea sa incepem pe la 14...sa ramana o ora in care sa ajungem toti....:cheers:
Bogdan BMB December 3rd, 2009, 11:28 PM Pai ... ar cam trebui sa ne strangem deodata ca sa putem merge impreuna la Daf. Asta bineinteles daca ramane aceasi locatie si/sau nu e o problema transportul.
Pana una alta ... Bogdan, Dani, Djulwes, Lrk, MHN, si Make - restul ce parere au? Ramane la ora 14:30 la Daf? Eu plec pe la 14 de la Billa si trec sa-i iau pe Djulwes, Lrk, Make si pe tine (Dani). Singura problema e ca nu am nr te telefon al vostru. Dati-mi va rog un PM
alexQ December 3rd, 2009, 11:33 PM Sunt bine veniti si membri noi la intalnire - alexQ, InuTM, MNU etc
Multumesc mult de invitatie ,dar eu sunt student in buc si nu pot ajunge in tm weekendu asta .Stiti voi cum e cu studentia bani putii ,trenu-i scump k de avoin nu se poate pune problema .Oricum multumesc inca o data de invitatie :cheers:
make21 December 3rd, 2009, 11:45 PM Pai ... ar cam trebui sa ne strangem deodata ca sa putem merge impreuna la Daf. Asta bineinteles daca ramane aceasi locatie si/sau nu e o problema transportul.
Pana una alta ... Bogdan, Dani, Djulwes, Lrk, MHN, si Make - restul ce parere au? Ramane la ora 14:30 la Daf? Eu plec pe la 14 de la Billa si trec sa-i iau pe Djulwes, Lrk, Make si pe tine (Dani). Singura problema e ca nu am nr te telefon al vostru. Dati-mi va rog un PM
Inca nu sunt in Timisoara , posibil sa ajung pe duminica sau luni dar inca nu sunt sigur , sper data viitoare sa fiu:cheers:
Bogdan BMB December 4th, 2009, 12:13 AM ^^ La cum sunteti tot plecati incep sa inteleg de ce foarte putini fac poze prin oras :lol:
Ok, pai va asteptam pe data viitoare!
PS Sper ca Lrk nu mai are de plantat vreun copac sau Dani ramane la Arad :lol:
MHN December 4th, 2009, 07:47 AM Pai ... ar cam trebui sa ne strangem deodata ca sa putem merge impreuna la Daf. Asta bineinteles daca ramane aceasi locatie si/sau nu e o problema transportul.
de acord cu plecarea din TM la ora 14!
daca mai are cineva nevoie de transport spre locatia DAF din Giroc, am si eu locuri in masina.
Lrk December 4th, 2009, 10:13 AM Eu nu stiu daca ajung. Daca ajung vin cu masina personala ca sa nu va mai incurc daca se schimba planul in ultimul moment. Un nr de tel pe private pls ca sa il am in caz de ceva.
MHN December 4th, 2009, 10:06 PM pina la urma, citi sintem?
Bogdan BMB December 4th, 2009, 10:57 PM MHN, Djulwes, Dani si eu, astia suntem sigur.
MHN December 5th, 2009, 09:58 AM MHN, Djulwes, Dani si eu, astia suntem sigur.
ok. daca toti avem trasport asigurat, atunci eu vin direct acolo.
deci ne vedem azi dupa ora 14:00 la DAF in Giroc.
zona fumatori sau nefumatori!? :)
desi a mai intrebat Bogdan, repet: dintre cei mai noi membri, doreste/poate sa participe cineva?!
Bogdan BMB December 5th, 2009, 12:15 PM fumatori >( ai uitat ca bag ca o locomotiva? :lol:
tazzmaniadodo December 5th, 2009, 04:34 PM ^^
http://i71.photobucket.com/albums/i149/zosolino/11/antifumat.jpg
:lol:
Bogdan BMB December 5th, 2009, 06:39 PM :rofl:
Lrk December 7th, 2009, 10:24 AM Si ce parere aveti?
Am dat de dracu acum ca a castigat Basescu? Ca fonduri si sustinere pentru Timisoara vreau sa zic.
Desi Basescu a castigat cu 60% in Timis, nu conteaza ce credem noi.....conteaza ce crede cine da contracte, si ei credeau ca PSD.
Cat primim buget la anu? 50 de mil? 60?
MHN December 7th, 2009, 11:09 AM Si ce parere aveti?
Am dat de dracu acum ca a castigat Basescu? Ca fonduri si sustinere pentru Timisoara vreau sa zic.
Desi Basescu a castigat cu 60% in Timis, nu conteaza ce credem noi.....conteaza ce crede cine da contracte, si ei credeau ca PSD.
nasol.
aproape la fel de nasol ca si neimplicarea unora in intilnirile SSC TM!
InuTM December 7th, 2009, 11:10 AM Si ce parere aveti?
Pacat ca Ciuhandu si-a rupt de tot ultimele tangente pe care le avea cu CJT.
Incerc sa cred ca Ciuhandu totusi dorea sustinerea Timisoarei in cazul in care castiga Geoana numai ca sa inselat si acum cei din PD-L il vor manca.
Sper ca pana la alegerile locale oamenii vor mai uita ca altfel nu-l vad bine la urmatoarea candidatura (daca va mi fi).
alexQ December 7th, 2009, 11:14 AM Pacat:ohno: se pare ca romanii au ales inca 5 ani de scandaluri in care vom schimba 3 guverne .Normalitatea e departe .Oricum nu doar timisoara ci toti am pierdut sansa unei vieti politice cat de cat normale:bash:.
No comment cu privire la rezultate
Lrk December 7th, 2009, 11:18 AM nasol.
Heeeei! Eu si asa sunt tacut.......
Bogdan BMB December 7th, 2009, 11:51 AM nasol.
make21 December 7th, 2009, 12:25 PM Si ce parere aveti?
Vezi si tu partea buna a lucrurilor , adica Timisoara nu primeste dar primeste in schimb judetul.Oricum Timisoara nu a primit bani nici macar at cand se afla in alianta cu PNL-ul si economia duduia.Si acum imi aduc aminte cum se milogea Ciuhandu la Orban sa ii dea bani pt podul din Sagului.Oricum macar cu PDL-ul la conducere lucrari de gen centura Lugojului, drumul Lugoj-Caransebes si autostrada Arad Timisoara o sa continue, s-ar putea sa se inceapa si de portiunea Timisoara-Lugoj si de centura sud a Timisoarei anul viitor.Tb vazuta partea buna a lucrurilor:cheers:Sper ca Ciuhandu sa nu mai candideze la urmatorul mandat.
Bogdan BMB December 7th, 2009, 12:42 PM Eu mi-as fi dorit sa pice marinarul ala betivan :puke: Indiferent de cine iasa eu astept naibi descentralizarea aia, pana atunci putem noi sa tot asteptam bani de la capitala.
Ciuhandu nu ar fi asa rau, mai ales daca ar face parte din PD, altfel am fi primit bani... dar cu maimutoii aia care candidau impotriva lui nici nu ma mir ca a reiesit primar. In fine, oricum suntem cam offtopic pe threadul asta ;)
Bogdan BMB December 7th, 2009, 03:27 PM PS Daca vi se pare greoaie actuala impartire haideti sa vorbim pe subforum org de o noua organizare, mai ales ca "acusi" se implineste un an de cand avem aceasta organizare. Pls, dati-va cu parerea, nu ca anul trecut.
^^ Daca va incurca impartirea actuala (pe zone), putem face o noua organizare pe functiuni:
Proiecte si constructii noi - locuinte
Reabilitarea blocurilor - termoizolare
Reabilitarea cladirilor istorice - inclusiv strazi pietonale (indiferent de locatie)
Birouri
Centr comerciale, malluri
Investitii in sport (Sport Facilites)
Centre logistice, super/hypermarketuri etc
Se mai pot ramifica si altele, ideea era sa nu avem "enshpe" threaduri si sa nu mai gasim threadul potrivit.
Astept pareri :cheers:
alexQ December 7th, 2009, 03:42 PM ^^ Daca va incurca impartirea actuala (pe zone), putem face o noua organizare pe functiuni:
Reabilitarea cladirilor istorice - inclusiv strazi pietonale (indiferent de locatie)
Birouri
Se mai pot ramifica si altele, ideea era sa nu avem "enshpe" threaduri si sa nu mai gasim threadul potrivit.
Mi se pare mai ok organizarea asta pe care o propui
Lrk December 7th, 2009, 03:52 PM Nu prea sunt de acord si va zic de ce ca sa imi ziceti daca ma insel. Impartirea pe zone e buna ca si asa urmarim tot forumul, nu doar o anumita categorie de cladiri. In plus, pentru cladiri multifunctionale (ex Fructus) am ajunge sa avem double/triple post la un update.
In plus, nu stiu cum am sorta tot ce s-a scris deja ca sa se potriveasca la noile impartiri si ar fi pacat sa pierdem tot.
Putem eventual sa il rugam pe Cosmin sa faca saptamanal sau lunar "curatenie", adica mutam postul unde trebuie, continuam discutia acolo si se sterge postul pus incorect. Facem noi lista de posturi de sters si o transmitem lui Cosmin.
MHN December 7th, 2009, 04:19 PM ^^
Si eu am impresia ca "imparteala" noastra este oarecum depasita, desi imi pare logic intr-un fel si ceea ce spune Lrk.
Asa ca propun sa fie facut un compromis, sau un oarecare MIX daca vreti, intre cele doua variante.
Astfel, la ora actuala, cite proiecte multifunctionale, gen Fructus, avem in oras?!
Cite in pregatire si care au si fost lansate in executie?!
Raspuns (in acest moment): in afara de Fructus, valoarea tinde spre ZERO (0)!
Deci, doar teoretic, am putea spune ca stiri/informatii despre un anumit proiect ar putea fi puse in sectiuni diferite, gen Offices si/sau Residences, caci practic nu stiu daca ar fi atit de interesant sa postam atitea informatii despre zona de Residences a respectivului proiect, ci mai multe despre Offices sau Retailing sau ce-o mai avea!
Deci, propun sa refacem "imparteala" iar daca nevoia o cere, putem sa revizium structura peste 6 luni sau 1 an (ca si acum), sa spunem, si nimeni nu ne va putea impiedica sa facem o re-adaptare rapida, nu?
PS: si legat de Cosmin, si mie mi-ar placea sa mai faca niste curatenie, dar banuiesc ca are si viata personala sau sociala!
MHN December 7th, 2009, 04:22 PM Heeeei! Eu si asa sunt tacut.......
^^
sper, totusi ca data viitoare sa participi la intilnire, chiar daca dai de inteles ca vei fi o 'aparitie discreta' :))))
Bogdan BMB December 7th, 2009, 04:37 PM ^^
Hai sa zic pe limba noastra dulce, caci mie la-ndemina asa:
Adevarul e ca nu mi-a placut cind ceilalti membri SSC postau imagini cu blocurile aflate in reabilitare termica. Imi ziceam: "Asta-i chiar culmea! Poze cu blocuri vechi inconjurate de schele..."
Dar in wkd mi-a cazut sub nas (asteptind la semafor) blocul acela, asa ca l-am fotografiat. Si unde altundeva sa postez informatia si imaginea decit in thread-ul care are in denumire ceva despre "reabilitari", ...nu?! :))
Mai in gluma, mai in serios, blocul in discutie fiind de prin anii '65 - '70, are vreo 40 de ani vechime, deci ...face parte din Istorie. Si nu poate fi catalogat ca si Modern Area sau Project & Constructions!
Alte comentarii despre organizare, in threadul dedicat.
Exact din acest motiv am mers pe varianta hartilor, in felul acesta fiecare poate considera ca e sau nu o cladire istorica, asa, apartine de harta "x"? Postez in threadul "x", nu, atunci caut threadul potrivit. Asta e si motivul pentru care am postat cladiri noi in zona istorica, vrem sau nu, acestea au o influenta asupra zonei (Etap, extinderea prefecturii, reabilitarea blocului din Marasti etc).
Bogdan BMB December 7th, 2009, 04:44 PM Nu prea sunt de acord si va zic de ce ca sa imi ziceti daca ma insel. Impartirea pe zone e buna ca si asa urmarim tot forumul, nu doar o anumita categorie de cladiri. In plus, pentru cladiri multifunctionale (ex Fructus) am ajunge sa avem double/triple post la un update.
In plus, nu stiu cum am sorta tot ce s-a scris deja ca sa se potriveasca la noile impartiri si ar fi pacat sa pierdem tot.
Putem eventual sa il rugam pe Cosmin sa faca saptamanal sau lunar "curatenie", adica mutam postul unde trebuie, continuam discutia acolo si se sterge postul pus incorect. Facem noi lista de posturi de sters si o transmitem lui Cosmin.
Nic eu nu as vrea sa inchidem actualele threaduri si sa o luam de la zero, in felul acesta vom avea o gramada de threaduri inchise si nu se mai intelege nimic. Nic varianta altor tari nu mi se pare ok, la fiecare proiect deschis cate un thread, ar fi o nebunie.
De aceea varianta lui Chagall ar fi mai buna, deoarece fiecare ar putea sa-si faca curatenie in ograda. Nu ma refer la brig / ban, ci la mutat posturi, schimbat nume de threaduri etc. Chiar si la reorganizarea trecuta imi era jena de cat il tot sacaiam sa schimbe denumirea unor threaduri.
MHN December 7th, 2009, 04:45 PM ^^
Si eu am impresia ca "imparteala" noastra este oarecum depasita, desi imi pare logic intr-un fel si ceea ce spune Lrk.
Asa ca propun sa fie facut un compromis, sau un oarecare MIX daca vreti, intre cele doua variante.
Astfel, la ora actuala, cite proiecte multifunctionale, gen Fructus, avem in oras?!
Deci, doar teoretic, am putea spune ca stiri/informatii despre un anumit proiect ar putea fi puse in sectiuni diferite, gen Offices si/sau Residences, caci practic nu stiu daca ar fi atit de interesant sa postam atitea informatii despre zona de Residences a respectivului proiect, ci mai multe despre Offices sau Retailing sau ce-o mai avea!
Deci, propun sa refacem "imparteala" iar daca nevoia o cere, putem sa revizium structura peste 6 luni sau 1 an (ca si acum), sa spunem, si nimeni nu ne va putea impiedica sa facem o re-adaptare rapida, nu?
PS: si legat de Cosmin, si mie mi-ar placea sa mai faca niste curatenie, dar banuiesc ca are si viata personala sau sociala!
Din ceea ce a propus BMB si comentat Lrk, sintetizez urmatoarele sectiuni:
- Projects & Construction
- Economy & Industry
- Tourism
- Events & Exhibition
- Historical Area
- Offices Area
- Shopping and Retailing Area (ce va include atit mall-urile cit si super/hypermarket-urile)
- Logistic Facilities
- Sport Facilities
Bogdan BMB December 7th, 2009, 04:50 PM ^^
Nu as merge pe un "compromis", pur si simplu as merge pe o varianta clara: threaduri impartite pe zone-harti sau functiuni. Cum ai zis mai sus, proiecte mixte sunt doar cateva, acelea le postam in sectiunea in care se potrivesc cel mai bine (functiunea predominanta - ex la un hotel exista si un restaurant, acela il bagam la hoteluri, la fructus exista si o zona de birouri dar il bagam la locuinte fiind mai multe - ceva in genul) Sau cream un thread separat pentru functiuni mixte si gata.
Bogdan BMB December 7th, 2009, 05:03 PM Din ceea ce a propus BMB si comentat Lrk, sintetizez urmatoarele sectiuni:
- Projects & Construction
- Economy & Industry
- Tourism
- Events & Exhibition
- Historical Area
- Offices Area
- Shopping and Retailing Area (ce va include atit mall-urile cit si super/hypermarket-urile)
- Logistic Facilities
- Sport Facilities
Asteptam si alte propuneri!!!
Mai fac si eu spre seara o propunere (mai detaliata), acuma trebuie sa plec :cheers:
make21 December 7th, 2009, 08:26 PM ^^ Daca va incurca impartirea actuala (pe zone), putem face o noua organizare pe functiuni:
Birouri
Pt mine e chiar ok organizarea probabil din cauza ca m-am obisnuit.Dc de ex gresesti si publici in alt thread decat cel la care tb se poate sterge fara sa intervina Cosmin ca doar de asta ai optiunea edit.Nu stiu dc merita sa cream asa multe threaduri avand in vedere ca oricum nu se mai construieste in momentu de fata f multe.Poate pe viitor cand piata isi revine.
Bogdan BMB December 7th, 2009, 08:35 PM Na bun, poate pare cam stufoasa propunerea dar ... :D cred ca e mai clara asa, impartita pe functiuni. Am incercat sa intercalez stirile legate de proiecte cu postarile de tip "update" - astfel nu vom mai avea threaduri "monotone" doar cu citate din presa (economy & more). Poate ca e gresit, e doar o parere.
I. Projects & Construction
Projects & Construction | Residential
blocuri, vile etc, stiri legate de piata locuintelor, preturile apartamentelor
Projects & Construction | Rehabilitation of Commieblocks
programul de reabilitare termica a blocurilor
Projects & Construction | Rehabilitation of Historical Buildings
proiectele de reabilitare a cladirilor istorice pana in perioda comunista
Projects & Construction | Office
birouri, stiri legate de piata birourilor, tot aici putem posta stirile legate de anumite firme - Bosch, Alcatel ...
Projects & Construction | Shopping
malluri, centre comerciale, super/hypermarket-uri, alte stiri legate de acestea
Projects & Construction | Sport
cladiri destinate sportului, terenuri de sport, alte facilitati, campanii de promovare, stiri
Projects & Construction | Education
investitii in invatamant
Projects & Construction | Hotel
investitii in hoteluri, stiri
Projects & Construction | Industrial
centre logistice, hale, parcuri industriale, stiri legate de investitii in industrie - deobicei se concretizeaza in noi investitii in hale
Projects & Construction | Other Functions
sali de expozitie, baruri, cafenele, cluburi etc
II. Public Facilities
Public Facilities | Roads & Underground Facilities
strazi, trotuare, parcari etc gaz, curent, canalizare, alimentare cu apa ...
Public Facilities | Local Transport
investitii RATT - tramvaie, troleibuze ... sine de tramvai, statii, transport metropolitan, panouri info etc
Public Facilities | Traian Vuia Airport
domestic & cargo, curse etc
Public Facilities | Railway Network
gara, calea ferata, si poate intr-un viitor apropiat ... un tren urban
III. Environmental Projects
Environmental Projects | Bega Canal
decolmatarea canalului, transportul pe apa - pontoane, barcute noi etc
Environmental Projects | Urban Parks
parcuri, scuaruri spatii verzi, locuri de joaca
Environmental Projects | Clean City
campanii de genul "nu te pune cu timisorenii", curatenie, Retim, deponeu ecologic ...
IV. City Life
City Life | Tourism Guidelines
prezentarea orasului si campanii de promovare, istorie, muzee, lista cluburi, baruri restaurante, premiere etc
City Life | Events & Exhibition
evenimente si expozitii
PS Timișoara Forum Guidelines si Timișoara Subforum Organization ar putea deveni un singur thread, nu cred ca ar trebui neaparat tinute ambele
make21 December 7th, 2009, 08:38 PM ^^Prea stufoasa:ohno:
Bogdan BMB December 7th, 2009, 08:41 PM Pt mine e chiar ok organizarea probabil din cauza ca m-am obisnuit.Dc de ex gresesti si publici in alt thread decat cel la care tb se poate sterge fara sa intervina Cosmin ca doar de asta ai optiunea edit.Nu stiu dc merita sa cream asa multe threaduri avand in vedere ca oricum nu se mai construieste in momentu de fata f multe.Poate pe viitor cand piata isi revine.
Nici eu nu sunt neaparat pentru schimbare, doar ca am observat ca de multe ori se greseste atunci cand se posteaza stiri / update-uri. Nu asta e singura problema ca se posteaza gresit, ci sa facem in asa fel incat sa ne fie noua cat mai comod.
Avem acest thread tocmai pentru a ne spune parerea, e foarte posibil ca actuala structura sa se dovedeasca ok fata de alte propuneri si atunci ramanem ca pana acum, important este sa participe cat mai multi la "dezbatere" :cheers:
make21 December 7th, 2009, 08:49 PM Nici eu nu sunt neaparat pentru schimbare, doar ca am observat ca de multe ori se greseste atunci cand se posteaza stiri / update-uri. Nu asta e singura problema ca se posteaza gresit, ci sa facem in asa fel incat sa ne fie noua cat mai comod.
Avem acest thread tocmai pentru a ne spune parerea, e foarte posibil ca actuala structura sa se dovedeasca ok fata de alte propuneri si atunci ramanem ca pana acum, important este sa participe cat mai multi la "dezbatere" :cheers:
Pai se greseste ca unii nu sunt atenti si pt ca sunt noi dar cu timpul o sa se obisnuiasca.Eu zic ca la ora actuala structura este destul de ok, dc pe viitor se dovedeste depasita se poate schimba.
Bogdan BMB December 7th, 2009, 10:02 PM ^^
sper, totusi ca data viitoare sa participi la intilnire, chiar daca dai de inteles ca vei fi o 'aparitie discreta' :))))
Mda, Lrk va fi aparitia misterioasa, de fiecare data a zis ca poate vine si nu a mai aparut :lol:
alexQ ; Axy ; bbtuning ; Bogdan94 ; Bogdan BMB ; ChagallTM ; dan timisoara ; Dani_0307 ; Djulwes ; dylan75 ; Free_flow77 ; funkyro ; G-man2009 ; InuTM ; iuli ; Lrk ; lucas22010 ; madac1980 ; make21 ; MHN ; mihaif ; MNU ; okty2k ; Plancontrol ; Robi_damian ; Romanu ; scoryllo ; tavi ; Toxxic ; wyqtor
^^ ok, inteleg ca unii pur si simplu nu vor sa participe la astfel de intalniri sau nu sunt in oras, sau poate unii nu mai sunt pe forum, dar din ce am mai vorbit cu unii pe private message o parte din ei cred ca am vorbi de lucruri filozofice sau eu stiu ce altceva.
Oameni buni, principalul scop al acestei intalniri este de a ne cunoaste, nimic mai mult. Nu conteaza varsta sau vreo "pregatire" minima, atat timp cat "convietuim" pe acest forum nu vad de ce nu ne-am putea intelege si la un suc??? De asemenea, nu conteaza nici numarul de posturi, sunt convins ca asemenea lui Djulwes mai sunt multi, citesc forumul dar nu prea posteaza, ori nu au timp, ori nu au chef de scris >( :lol: dar de asta Djulwes a venit la toate intalnirile si ne intelegem bine cu el ;)
Mai este o varianta, poate unii cred ca suntem deja un grup si ca nu ar veni ei asa ... make poate confirma, el a venit pe parcurs si sunt convins ca s-a simtit bine cu noi la intalnire si ar fi venit si la aceasta daca nu ar fi fost plecat din oras.
Propun ca data viitoare membrii care au lipsit pana acum sa organizeze ei intalnirea, locul, ziua ora si sper ca se vor aduna mai multi decat noi ("riveranii") astfel incat sa ne simtim noi in minoritate :cheers:
Bogdan BMB December 7th, 2009, 10:08 PM Pai se greseste ca unii nu sunt atenti si pt ca sunt noi dar cu timpul o sa se obisnuiasca.Eu zic ca la ora actuala structura este destul de ok, dc pe viitor se dovedeste depasita se poate schimba.
Mie imi este bine si asa, cum am spus si mai sus, nu tin musai sa schimbam, am venit cu acea propunere deoarece am observat unele "scapari". Daca si ceilalti membrii considera ca e ok ... o lasam asa :cheers:
Free_flow77 December 7th, 2009, 10:20 PM ^^ Daca va incurca impartirea actuala (pe zone), putem face o noua organizare pe functiuni:
Birouri
Mie o singura chestie mi se pare prea ramificata..Cred ca ar fo mai ok sa punem centrele comerciale,malluri cu birourile, cu supermaketurile si cu logistica...toate sunt cam din aceiasi oala...sa zicem ca sar fi facut la plaza centers si acele birouri care erau proiectate initial...jumate ar fi aparut intrun thread si restu in celalalt..cred ca modern area e bine structurata...numa ne ametim de cap daca o schimbam..
make21 December 7th, 2009, 10:22 PM Nu conteaza varsta sau vreo "pregatire" minima, atat timp cat "convietuim" pe acest forum nu vad de ce nu ne-am putea intelege si la un suc???
:
just beer for me:cheers:,
Mai este o varianta, poate unii cred ca suntem deja un grup si ca nu ar veni ei asa ... make poate confirma, el a venit pe parcurs si sunt convins ca s-a simtit bine cu noi la intalnire si ar fi venit si la aceasta daca nu ar fi fost plecat din oras.
:
Bogdan BMB December 7th, 2009, 10:51 PM Mie o singura chestie mi se pare prea ramificata..Cred ca ar fo mai ok sa punem centrele comerciale,malluri cu birourile, cu supermaketurile si cu logistica...toate sunt cam din aceiasi oala...sa zicem ca sar fi facut la plaza centers si acele birouri care erau proiectate initial...jumate ar fi aparut intrun thread si restu in celalalt..cred ca modern area e bine structurata...numa ne ametim de cap daca o schimbam..
Pai asa cum ti se pare?
Projects & Construction | Office, Shopping
birouri, stiri legate de piata birourilor, tot aici putem posta stirile legate de anumite firme - Bosch, Alcatel ...
cladiri destinate sportului, terenuri de sport, alte facilitati, campanii de promovare, stiri
centre logistice, hale, parcuri industriale, stiri legate de investitii in industrie - deobicei se concretizeaza in noi investitii in hale
Projects & Construction | Education, Hotel & Other
Cele industriale nu au nici o legatura cu mallurile sau hypermarketurile
Bogdan BMB December 7th, 2009, 10:55 PM just beer for me:cheers:,
MHN December 7th, 2009, 10:57 PM Na bun, poate pare cam stufoasa propunerea dar ... :D cred ca e mai clara asa, impartita pe functiuni. Am incercat sa intercalez stirile legate de proiecte cu postarile de tip "update" - astfel nu vom mai avea threaduri "monotone" doar cu citate din presa (economy & more). Poate ca e gresit, e doar o parere.
investitii in invatamant
II. Public Facilities
investitii RATT - tramvaie, troleibuze ... sine de tramvai, statii, transport metropolitan, panouri info etc
campanii de genul "nu te pune cu timisorenii", curatenie, Retim, deponeu ecologic ...
IV. City Life
prezentarea orasului si campanii de promovare, istorie, muzee, lista cluburi, baruri restaurante, premiere etc
evenimente si expozitii
PS Timișoara Forum Guidelines si Timișoara Subforum Organization ar putea deveni un singur thread, nu cred ca ar trebui neaparat tinute ambele
^^
desi prea stufoasa, aceasta "imparteala" imi pare excelenta!
alexQ December 7th, 2009, 11:06 PM E foarte ok impartirea ,dar #
# Projects & Construction | Education la sectiunea asta cred ca vom vedea doar anunturi si poze de proiecte ,iar la Environmental Projects | Clean City asta mai mult exemple negative.Oricum apreciez efortul tau:cheers:
Bogdan BMB December 7th, 2009, 11:16 PM ^^
desi prea stufoasa, aceasta "imparteala" imi pare excelenta!
Nu e chiar excelenta, mai are si asta portite in care se pot suprapune unele stiri. Sectiunea de reabilitare a cladirilor istorice mai "interfereaza" cu alte functiuni - sa spunem de exemplu - liceul lenau - e si scoala dar si cladire istorica ... ar trebui vazut ce facem in astfel de cazuri
Bogdan BMB December 7th, 2009, 11:22 PM E foarte ok impartirea ,dar #
# Projects & Construction | Education la sectiunea asta cred ca vom vedea doar anunturi si poze de proiecte ,iar la Environmental Projects | Clean City asta mai mult exemple negative.Oricum apreciez efortul tau:cheers:
Stiu, va fi o diferenta foarte mare intre proiectele de birouri, locuinte etc si Hotel / Education / Sport. Am putea sa le mai cuplam intre ele, dar atunci nu am mai prea putea posta stiri legate de investitii in invatamant (de ex) intr-un posibil thread - Projects & Construction | Other Function (Hotel, Sport, Education), le-am imbarliga prea tare.
Imi place ca pana acum toti suntem de acord ca e cam stufoasa propunerea :lol:
make21 December 7th, 2009, 11:36 PM Imi place ca pana acum toti suntem de acord ca e cam stufoasa propunerea :lol:
Ar deveni un fel de C-ta si chiar nu cred ca ar fi prea fain:)
MHN December 8th, 2009, 09:07 AM ^^
Desi stufoasa, structura propusa de BMB (:lol:) ar fi foarte foarte clara!
In felul acesta, sint sigur ca rata de esec in postarea de noi mesaje ar tinde spre zero.
In plus, de fiecare data cind vei cauta un mesaj posta pe o anumita tema, vei putea foarte repede sa-l gasesti.
Avind in vedere ca parerile sint impartite, propun sa votam.
Ce parere aveti?
Bogdan BMB December 8th, 2009, 09:23 AM ^^ Pai oricum asa ar fi cel mai corect, vroiam sa propun si eu acest lucru doar ca vroiam sa mai cizelam propunerea.
PS Putem avea chiar 3 variante, cea actuala, cea stufoasa si cea de compromis - probabil nu toti sunt deacord cu actuala dar nici cu cea stufoasa :)
MHN December 8th, 2009, 01:48 PM ^^ Pai oricum asa ar fi cel mai corect, vroiam sa propun si eu acest lucru doar ca vroiam sa mai cizelam propunerea.
PS Putem avea chiar 3 variante, cea actuala, cea stufoasa si cea de compromis - probabil nu toti sunt deacord cu actuala dar nici cu cea stufoasa :)
ok.
pornesti tu un poll despre cele 3 variante?
Bogdan BMB December 8th, 2009, 09:05 PM Pai facem poll, dar ar fi ok sa mai vina si alti cu variante, altfel ne trezim ca votam doar 2 :)
make21 December 8th, 2009, 09:16 PM ^^Eu ti-am zis parerea, imi convine cum este acum:)
ChagallTM December 8th, 2009, 09:25 PM Na bun, poate pare cam stufoasa propunerea dar ... :D cred ca e mai clara asa, impartita pe functiuni. Am incercat sa intercalez stirile legate de proiecte cu postarile de tip "update" - astfel nu vom mai avea threaduri "monotone" doar cu citate din presa (economy & more). Poate ca e gresit, e doar o parere.
investitii in invatamant
II. Public Facilities
IV. City Life
evenimente si expozitii
Eu zic ca-i OK, arata mult mai "aerisit" cu aceasta structura. :popcorn:
Lrk December 8th, 2009, 10:11 PM ^^ Am fost la RATT la dispecerat azi. Interesant, modern, dar am inteles ca mai e muuult de rezolvat si implementat. Zie pt ca am impresia ca esti angajat acolo.
Edit:
Cel mai bine faci un poll, dar sa ne zici ce optiuni pui inainte sa il faci.
|
|