View Full Version : Mihail Kogălniceanu Int'l Airport (CND)
AT30 November 11th, 2010, 07:24 PM ... asa pana mai ramanem cu vreo 100 de mii de oameni(maxim) care isi permit...
Eu cunosc personal cel putin 10 persoane care folosesc aeroportul bucurestean cel putin o data pe luna si cred ca fiecare constantean stie pe cineva care merge la Bucuresti pentru asta.:)
...populatia constantei este foarte mica, chiar a intregului judet este mica, iar cei din imprejurime sunt saraci sau aproape de bucuresti, realitatea este ca suntem un judet cu populatie mica, si suntem izolati intrun colt al tarii... nu stiu eu cati constantei pleaca saptamanal la munich, si din aia care pleaca cati isi permit sa mearga cu lufthansa... la o populatie de 750 de mii de locuitori sau cat are judetul, vreo 300 400 de mii sunt pensionari care nu merg cas prea saraci inca vreo 50-100 de mii sunt saraci, nu cred ca cei din topraisar care merg cu vaca pe camp , au bani de munich... si o tinem tot asa pana mai ramanem cu vreo 100 de mii de oameni(maxim) care isi permit, insa doar vreo 0.1-10% din astia merg macar odata pe an la munich, sau paris, sau ny, sau londra sau etc cu avionul, capsunarii merg cu autobuzu si la istanbul si peste tot...
Omul se pricepe la statistici. :lol:
andrei1 November 11th, 2010, 07:26 PM atunci de ce nu sunt interesate marile companii sa vina aici? de ce cursele nu au avut succes?
AT30 November 11th, 2010, 07:26 PM o fi in primele 5 judete ca populatie , o fi si important economic insa toata dobrogea are populatie cat jumate de bucuresti.... eu nu cred ca acest judet va fi vreodata pe harta aeroporturilor internationale ca un punct de reper, nu vad nici un motiv realistic pentru care acesta sa devina asa ceva, nu suntem nici in centrul europei ca frankfurt munich etc, nu suntem o metropola cu milioane de locuitori ca alte orase, chiar daca suntem printre primii din romania, sa nu uitam ca suntem printre ultimii din europa
O fi...o fi..., nu esti prea sigur. La fel de sigur cum esti ca in judet sunt 300 sau 400 de mii de pensionari.:lol:
andrei1 November 11th, 2010, 07:26 PM asa si in tandarei sunt persoane care au facut inconjurul lumii de 2 ori
da nu cred ca ar trebui facut si acolo un mare aeroport, investitiii de sute de milioane, care se amortizeaza in 10 milenii
CTA November 11th, 2010, 07:27 PM ^^
Eu nu vreau si nici nu cred ca CND va fi super aeroport.
EU VREAU UN SERVICIU MINIM, DE UTILITATE PUBLICA, CARE SA SATISFACA O NEVOIE MINIMALA A CONSTANTENILOR.
Gandeste-te la transportul public din oras.
Nu doresc nimic pretentios NUMAI cursa zilnica a Luthfansa de la Sibiu sau Timisoara sau Cluj catre Munich, Frakfurt sau Viena.
Nici nu visez sa am cele 4 sau 5 companii care opereaza zilnic de la Sibiu catre un hub.
TI SE PAR TOATE ASTEA CEVA EXAGERAT SAU CEVA CARE SA TRANSFORME CND IN CINE-STIE-CE SUPER AEROPORT?
CTA November 11th, 2010, 07:30 PM asa si in tandarei sunt persoane care au facut inconjurul lumii de 2 ori
da nu cred ca ar trebui facut si acolo un mare aeroport, investitiii de sute de milioane, care se amortizeaza in 10 milenii
COPILE MIC!!!!!
La CND nu trebuie sa se investeasca NIMIC, zero , nada .....00000000000000
Vine avionul si pleaca, zilnic, asa cum este acum aeroportul, nu e NEVOIE DE NIMIC.
Doar de interes din partea angajatilor.
joce23 November 11th, 2010, 07:31 PM Cum am ajuns eu intr-un oras izolat sa fac incojurul lumii de 2 ori si sa lucrez pt companii puternice din toata lumea ?
Asa cum au ajuns si altii din CT si au acelasi tip de frustrari in legatura cu CND. :lol: :cheers:
AT30 November 11th, 2010, 07:31 PM atunci de ce nu sunt interesate marile companii sa vina aici? de ce cursele nu au avut succes?
Banuiesc ca daca studiezi putin acest thread, vei trage singur concluziile. Am incredere in tine.:wink2:
Un constantean November 11th, 2010, 07:41 PM nici eu nu stiu cati constanteni zboara la munich insa stiu ca judetul Constanta este daca nu cel mai important, unul dintre cele mai importante judete din Romania din punct de vedere economic si in primele 5 din tara ca numar al populatiei.
Asta ca sa nu zic nimic de municipiul Constanta. Te-as ruga sa nu mai faci afirmatii hazardate.
^^Eu zbor de cateva ori pe an la Munich si m-am saturat sa tot merg la Buc, sunt multi constanteni la bord.
Luna asta o sa plec in Nicosia. De fiecare data cand zbor in cipru 65% din calatori sunt din constanta. De ce trebuie sa merg mereu al Bucuresti ca sa iau avionul????
Le Clerk November 11th, 2010, 07:44 PM @ Un constantean: a adresat intrebarea ta retorica (pentru noi) si companiei cu care zbori de la Bucuresti la Nicosia, intr-un avion care e ocupat 65% de constateni? Poate le dai idei bune companiilor astora batute rau de soare in cap pentru ca altfel nu-mi imaginez ce motiv ar putea avea sa dea cu piciorul la o piata lucrativa. :dunno:
cosinus1982 November 11th, 2010, 07:44 PM ^^Eu zbor de cateva ori pe an la Munich si m-am saturat sa tot merg la Buc, sunt multi constanteni la bord.
Luna asta o sa plec in Nicosia. De fiecare data cand zbor in cipru 65% din calatori sunt din constanta. De ce trebuie sa merg mereu al Bucuresti ca sa iau avionul????
nu trebuie sa ma intrebi pe mine :)
este clar ca avem mare nevoie de un aeroport puternic.
ideea este ca din pacate datele oficiale legate de numarul de constanteni care zboara din Bucuresti nu "transpira"
CTA November 11th, 2010, 07:47 PM ai ajuns sa faci inconjurul lumii de 2 ori via bucuresti
Elevule draga!!!
Constanta, si mai ales BUKALE, sunt niste vagaune uitate de D-zeu in aceasta lume, IN CARE LA 1600 DUPA AMIAZA E DEJA NOAPTE SI 4 LUNI PE AN NU POTI SA IESI DIN CASA DE FRIG.
De aceea nu pot sa inteleg cum cineva este dispus sa dea 1 mil euro pe o vila aici, sau 100 mii de euro pt un apartament.
Daca in strategia vietii mele mi se opreau ochii la Constanta sau visam sa ma realizez la Bukale nu eram decat unul din zombii incercanati, palizi si flamanzi, fara un chior in buzunar, care i-am vazut ca umbla pe starzile din Bukale ...
Da recunosc!!! eu sunt ala care umfla porbagajul in fiecare an cu porcul de Craciun sa hraneasc niste functionari bucuresteni in speranta ca nu imi vor pune betze in roate la Constanta .....
2 milioane de fuctionari flamanzi, care tin totul in mana in tara asta (centralizare frate!!) ca sa vina provincialii cu ploconul la nas.
WTF!!! toate drumurile duc la Bucuresti, CHIAR SI IN CEEA CE PRIVESTE CND-UL?!?!?
Cosmin November 11th, 2010, 07:47 PM da nu cred ca ar trebui facut si acolo un mare aeroport, investitiii de sute de milioane, care se amortizeaza in 10 milenii
La CND nu-i nevoie de investitii, aeroportul avand potential sa proceseze un flux mult mai mare de calatori in conditii relativ civilizate, iar dpdv tehnic, pentru avioane (chiar cele mari) nu exista probleme.
In plus, Baneasa Aurel Vlaicu e practic o statie de autobuz si are trafic... ;)
Da, si la mine... de fiecare data cand zbor la Paris, 65% din pasageri sunt din Constanta. I-am legitimat io pe toti.
Apropo, ce e cu foarte multi constanteni de aici care scriu "Munich" in loc de "Munchen"?!:?
Le Clerk November 11th, 2010, 07:49 PM 2 milioane de functionari! LOOOOOL
Ce discutii de copilandrii pe aici...!
Le Clerk November 11th, 2010, 07:50 PM In plus, Baneasa Aurel Vlaicu e practic o statie de autobuz si are trafic... ;)
Numai ca nimeni dintre companiiile astea batute in cap care zboara de pe statia de autobuz de la Baneasa nu a vazut caruta de aur pe care le-ar putea-o genera CND! Iti vine sa crezi!? Ce tampiti! Incredibil!
CTA November 11th, 2010, 07:53 PM 2 milioane de functionari! LOOOOOL
IN CE MINISTER LUCREAZA MAMICA SI TATICU? Sau la ce spital (functionari care au grija de functionari).
Le Clerk November 11th, 2010, 07:55 PM Da recunosc!!! eu sunt ala care umfla porbagajul in fiecare an cu porcul de Craciun sa hraneasc niste functionari bucuresteni in speranta ca nu imi vor pune betze in roate la Constanta .....
Vezi ca aici te autodenunti pentru dare de mita. Sau ar trebui sa mergi de urgenta la politie cu urmatoarea ocazie si sa ii denunti pe cei care ti-au cerut mita. Asa ar fi corect! Nu sa te plangi. :okay:
AT30 November 11th, 2010, 07:56 PM 2 milioane de functionari! LOOOOOL
Mai sunt si nefunctionar(l)i :lol:
Le Clerk November 11th, 2010, 07:56 PM IN CE MINISTER LUCREAZA MAMICA SI TATICU? Sau la ce spital (functionari care au grija de functionari).
Ba copile. Nu mai urla la mine ca habar nu ai cu cine vorbesti si ce am facut eu la viata mea. O singura chestie iti garantez. Nu am lucrat o secunda la stat si nici nu am dat mita ca tine! Iar parintii mei nu mai lucreaza la stat din 89. A, si nu sunt din Bucuresti daca te roade invidia de constantean mandru.
Cosmin November 11th, 2010, 07:56 PM CTA, care 2 mil. de functionari?! N-am inteles nici ce legatura au aberatiile din postarea #762 cu topicul despre CND. Vad ca incepi iar s-o iei pe alte carari...:shifty:
AT30 November 11th, 2010, 07:57 PM Vezi ca aici te autodenunti pentru dare de mita. Sau ar trebui sa mergi de urgenta la politie cu urmatoarea ocazie si sa ii denunti pe cei care ti-au cerut mita. Asa ar fi corect! Nu sa te plangi. :okay:
O sa ajunga ca Remes.:lol:
Un constantean November 11th, 2010, 07:58 PM Dragilor problema cu CND tine atat de bucuresti cat si de constanta in proportii egale.
Problema Constantei:
-un director incapabil si lipsit de interes pentru ca, pentru a avea curse si companii care sa opereze nu stai in birou asteptand ca ele sa vina ci iti ridici frumos fundul din fotoliul confortabil si sa se duca sa vorbeasca cu directorii acelor companii sa le prezinte avantajele CND si sa le ofere avantaje-gen reduceri la taxele aeroportuare.Trebuie sa se duca si sa ii aduca aici.
Problema Bucurestiului:
-centralizarea excesiva si unele practici neconcurentiale care sunt in interiorul MT.
CTA November 11th, 2010, 07:59 PM ^^
Cum crezi ca acei sefi din consiliul de administratie de la CND, CARE AU PRETENTIA CA SEDINTELE SA SE TINA LA BUKALE, SA NU SE DERANJEZE, vor ceda si nu vor mai pune betze-in-roate la CND ......
Nu cumva cu un porc URIAS de Craciun ...:lol:
CTA November 11th, 2010, 08:01 PM Dragilor problema cu CND tine atat de bucuresti cat si de constanta in proportii egale.
Problema Constantei:
-un director incapabil si lipsit de interes pentru ca, pentru a avea curse si companii care sa opereze nu stai in birou asteptand ca ele sa vina ci iti ridici frumos fundul din fotoliul confortabil si sa se duca sa vorbeasca cu directorii acelor companii sa le prezinte avantajele CND si sa le ofere avantaje-gen reduceri la taxele aeroportuare.Trebuie sa se duca si sa ii aduca aici.
Problema Bucurestiului:
-centralizarea excesiva si unele practici neconcurentiale care sunt in interiorul MT.
Bravos!! Excelent sintetizat!!!
Un constantean November 11th, 2010, 08:02 PM ^^Simplu-ce as face eu ca sa pun CNd pe picioare as transorma CND in SA:
30%din actiuni CJC
20%din actiuni MT
50%din actiuni impartite marilor operatori aerieni ca sa ii atrag la CND
CTA November 11th, 2010, 08:09 PM ^^Simplu-ce as face eu ca sa pun CNd pe picioare as transorma CND in SA:
30%din actiuni CJC
20%din actiuni MT
Excelent!! asta cu actiuni la operatori!! Ar fi cam la fel cu Fraport-ul la Varna, ei dau o fata vechiturii de la CND si aduc 2 curse zilnice catre un hub de-al lor, in schinbul investitiei si implicarii li se poate da o felie din aeroport echivalenta cu plus valoare adusa acestui CND.
:lol: primul lucru, care se va face, este ca vor scoate Solitaire din calculatoare:lol:
CTA November 11th, 2010, 08:30 PM CTA, care 2 mil. de functionari?! N-am inteles nici ce legatura au aberatiile din postarea #762 cu topicul despre CND. Vad ca incepi iar s-o iei pe alte carari...:shifty:
Cosmin spune-mi sincer, in ce industrie lucreaza parintii tai, ca tu, banuiesc ca esti MAXIM student?
Asa, sa corectez informatia ca in Bucuresti sunt 2 milioane de functionari - minus minorii - minus pensionarii functionari - minus membrii familiei lui andrei1 si eventual - minus parintii tai.
Ia gandeste-te bine cum sta treaba cu functionarii si ca 99 la suta din forta activa de munca lucreaza in administratie.
Bucuresti=un centru administrativ excesiv de mare, care tine totul sub control si ne forteaza pe toti sa roim in jurul lui ca mustele la KKT.
andrei1 November 11th, 2010, 08:35 PM ^^
Eu nu vreau si nici nu cred ca CND va fi super aeroport.
EU VREAU UN SERVICIU MINIM, DE UTILITATE PUBLICA, CARE SA SATISFACA O NEVOIE MINIMALA A CONSTANTENILOR.
Gandeste-te la transportul public din oras.
Nu doresc nimic pretentios NUMAI cursa zilnica a Luthfansa de la Sibiu sau Timisoara sau Cluj catre Munich, Frakfurt sau Viena.
Nici nu visez sa am cele 4 sau 5 companii care opereaza zilnic de la Sibiu catre un hub.
TI SE PAR TOATE ASTEA CEVA EXAGERAT SAU CEVA CARE SA TRANSFORME CND IN CINE-STIE-CE SUPER AEROPORT?
nu, ce zici aici este plauzibil, poate nu in conditiile actuale de criza... dar pe viitor, insa pana la o comparatie cu munich sau cu otopeni sau cu un aeroport adevarat.......
TAXIco November 11th, 2010, 08:35 PM Bucuresti=un centru administrativ excesiv de mare, care tine totul sub control si ne forteaza pe toti sa roim in jurul lui ca mustele la KKT.
:applause:
Unde-s pistoalele, unde-s pumnalele, caii și flintele haiducilor? (http://www.trilulilu.ro/yomankoky/81840388305ba6)
andrei1 November 11th, 2010, 08:46 PM prea sunteti inamicii bucurestiului, si mie miar place sa fie constanta cunoscuta ca ny, insa realitatea este trista, cta nu este nici macar un sfert din ce este bucurestiul ca mediu de afaceri, ca infrastructura, ca mentalitate ca orice bucurestiul este nava mama, doar este capitala tarii, tot ce misca in romania va trece pe la bucuresti
Un constantean November 11th, 2010, 08:54 PM ^^Esti indoctrinat rau cu bucurestiul care e buricul lumii :lol:
andrei1 November 11th, 2010, 09:00 PM pai daca sa dezvoltat ca un oras nu ca un catun
constanta din pacate este pe moarte, sunt putine afaceri care merg, si dintre alea care merg multes pe spagi si pe alte manarii, multe dintre cartierele rezidentiale malluri si alte dastea, sau construit numai pe terenuri retrocedate suspicios etc, populatia orasului scade semnificativ, suntem printre orasele cu cea mai mare mortalitate si cea mai mica natalitate, altii pleaca in afara, sau pe la facultate in bucuresti si nu se mai intorc... astai realitatea
andrei1 November 11th, 2010, 09:02 PM ..
TAXIco November 11th, 2010, 09:06 PM ^^ Copile, du-te și te culcă! Ești obosit și māine este o nouă zi...
Un constantean November 11th, 2010, 09:06 PM Ma dar cat de destept esti tu:lol:
sa te luminez un pic, desi la ce ceata e in capul tau cam greu -constanta e unul din putinele orase cu spor naturl pozitiv, pentru ca sa intlegi sporul natural este raportul dintre decese si nasteri.
joce23 November 11th, 2010, 09:12 PM :lol: OT:
Chiar azi am postat:
Īn Constanţa, de exemplu, numărul mămicilor a crescut cu aproape 1.000 faţă de anii trecuţi. “Īn anul 2007 un număr mediu de 4856 beneficiare de indemnizaţii creştere copii, īn 2010, ajungānd la un număr mediu de 5.572 beneficiare”, a declarat Mariana Fătu, purtătorul de cuvānt al Agenţiei Judeţene de Prestaţii Sociale Constanţa.
Cosmin November 11th, 2010, 09:14 PM Cosmin spune-mi sincer, in ce industrie lucreaza parintii tai, ca tu, banuiesc ca esti MAXIM student?
In morarit si panificatie.:yes:
Acum serios, ce treaba are asta cu CND? Asa cum am mai zis de zeci de ori pe forum, taica-meu e profesor universitar si are si o firma. Majoritatea rudelor cat-de-cat mai apropiate lucreaza in mediul privat si oricum nu locuiesc in Bucuresti. Eu nu sunt "maxim student", dar si asta puteai afla tot de pe forum.:nuts:
Asa, sa corectez informatia ca in Bucuresti sunt 2 milioane de functionari - minus minorii - minus pensionarii functionari - minus membrii familiei lui andrei1 si eventual - minus parintii tai.
Ia gandeste-te bine cum sta treaba cu functionarii si ca 99 la suta din forta activa de munca lucreaza in administratie.
Bucuresti=un centru administrativ excesiv de mare, care tine totul sub control si ne forteaza pe toti sa roim in jurul lui ca mustele la KKT.
^^Ce faci tu se numeste trolling si tu stii asta, asa ca las-o mai moale.;)
andrei1 November 11th, 2010, 09:16 PM de unde luati fratilor toate datele astea, populatia romania si a oraselor scade de 20 de ani incoace incontinuu, si cand o sa vina recensamantu, pun pariu cu voi ca o sa fie mai mica decat la ultimu recensamant si populatia orasului sia judetului...
Cosmin November 11th, 2010, 09:17 PM Mihail Kogălniceanu Int'l Airport
Le Clerk November 11th, 2010, 09:18 PM ^^Simplu-ce as face eu ca sa pun CNd pe picioare as transorma CND in SA:
30%din actiuni CJC
20%din actiuni MT
Ca sa dai 50% din actiuni la operatorii aerieni, trebuie sa le dai nu numai costuri ci si beneficii.
Adica, daca CND genereaza costuri in acest moment mai mult decat beneficii (nu stiu care e situatia exacta, dar faptul ca nu are trafic acum ar putea genera mai multe costuri), incercand sa dai 50% din actiuni la operatori privati vei incerca sa le dai 50% din costuri. Ei vor veni si te vor intreba: bun, ne dai mai degraba costuri decat beneficii...sa vedem cum putem face bani ca sa transformam coturile in beneficii pe termen mediu. Exista trafic/venituri din trafic ca sa facem compania profitabila?
Altfel, repet, totul se reduce la profit. Mie imi vine greu sa cred ca daca CND ar genera profit din anumite zboruri nu ar veni companiile aeriene asa cum se intampla la alte aeroporturi. E o lege a pietei care spune ca o piata goala de oferta va atrage companii pe acea piata la fel cum un spatiu cu o presiune mai mica va fi invadat de spatiul cu o presiune mai mare pentru echilibrare. Inteleg ca vara vin companii sa zboare sezonier. Asta inseamna ca e profitabil sa zboare vara iar in celelalte sezoane nu mai e profitabil. Nimic nu impiedica o companie sa zboare si in extrasezon in afara de faptul ca s-ar putea sa se aleaga cu pierderi.
joce23 November 11th, 2010, 09:20 PM ^^
Cum s-a dezghetat un pic treaba in 2009 cu cateva curse irelevante, cum au aparut si pasageri/marfa de trasnportat. Ai date exacte mai jos, cu ceea ce te interesa.
Criza economica nu s-a simtit la Aeroportul Interna*tional „Mihail Kogalniceanu“, care, in 2009, a inregistrat un profit net de peste 108.314 lei. Potrivit bilantului activitatii, anul trecut, numarul total al pasagerilor inregistrati pe „Mihail Kogalniceanu“ a fost de 92.983, in crestere cu 29% fata de 2008. De asemenea, tot in 2009, au fost inregistrate 4.368 de miscari de aeronave si au fost transportate 553 de tone de marfa, ceea ce a condus la inre*gis*trarea unor venituri to*tale de 16.569.675,23 lei si a unor cheltuieli de 16.461.360,26 lei, rezultand un profit brut de 136.454,97 lei.
peter_gabriel November 11th, 2010, 09:22 PM prea sunteti inamicii bucurestiului, si mie miar place sa fie constanta cunoscuta ca ny, insa realitatea este trista, cta nu este nici macar un sfert din ce este bucurestiul ca mediu de afaceri, ca infrastructura, ca mentalitate ca orice bucurestiul este nava mama, doar este capitala tarii, tot ce misca in romania va trece pe la bucuresti
Pe scurt bucurestiul e rezultatul unui sistem comunist care creaza piedici celorlante regiuni ale romaniei sa se dezvolte uniform si trage numai pentru el.Daca nu esti de acord cu asta e problema ta,dar eu iti sugerez sa te duci prin tara prin transilvania,moldova,bucovina,banat,etc.De asta se plang maghiarii,pentru ca fiecare decizie majora luata pentru dezvoltarea zonei trebuie aprobata la bucuresti.Ia sa ne fi dat noua dobrogenilor,aeroportul mk si o parte din port,sau ca toate taxele marilor companii sa fie platite in cta,nu in bucuresti unde au sediul.
andrei1 November 11th, 2010, 09:30 PM Pe scurt bucurestiul e rezultatul unui sistem comunist care creaza piedici celorlante regiuni ale romaniei sa se dezvolte uniform si trage numai pentru el.Daca nu esti de acord cu asta e problema ta,dar eu iti sugerez sa te duci prin tara prin transilvania,moldova,bucovina,banat,etc.De asta se plang maghiarii,pentru ca fiecare decizie majora luata pentru dezvoltarea zonei trebuie aprobata la bucuresti.Ia sa ne fi dat noua dobrogenilor,aeroportul mk si o parte din port,sau ca toate taxele marilor companii sa fie platite in cta,nu in bucuresti unde au sediul.
portul este de interes national, aeroportul asta unde vin americanii cu trupele e de interes national, nu poti sa lasi chestiile astea pe mana lu mazare sau la vreun trasnit... este logic ca toti banii sa mearga la bucuresti ca deaia e capitala tarii, daca sar face chestiile astea ce rol ar mai avea bucurestiu? daca ar fi asa taxele din cta sar plati in cta din bv in bv etc, iar cu satele uitate de lume prin munti, nu ar mai ajunge nici un ban ca acolo nu exista investitori, e normal ca taxele sa se plateasca la bucuresti, iar ei sa le distribuie pe urma, in functie de nevoi si de proiecte si binenteles de relatii si pile ca astai viata
Le Clerk November 11th, 2010, 09:32 PM @ Joce
Pai bun si daca a crescut traficul anul trecut nu cumva au intrat si alte companii pe CND? Asa ar fi normal. Si in 2010 ce s-a intampla? Au renuntat unele companii la zborurile de pe CND?
Vad ca aeroportul e profitabil, desi profitul e totusi mic. Ca sa-l faci sa creasca trebuie crescut traficul si ca sa cresti traficul iti trebuie cerere. Parerea mea este ca o companie care vrea sa bage bani intr-un aeroport trebuie sa stie pe baza unui studiu de fezabilitatea ca va creste cererea astfel incat sa-i genereze profit semnificativ in termen mediu. Nu cunosc care e nivelul de trafic care poate genera un profit interesant - asta e o chestiune care poate fi spusa doar de o companie specializata. Oricum privatizarea aeroportului sau poate doar a managementului poate ca ar fi o solutie.
CTA November 11th, 2010, 09:33 PM Legat de CND.
Cu chiu cu vai si cu mult scandal, debea s-au incumetat sa dea actiuni la CJ Constanta, iar ca rezultat acolo este d-lul Moldoveanu, care este singurul care mai cere socoteala pe acolo lauzilor de pe CND si mai transpira prin presa si pe aici, ce NU se mai intampla pe acolo.
Este foarte clar, in 20 de ani, Bucurestiul a avut ocazia sa il dezvolt, DAR NU AU AVUT INTERESUL.
Ar fi cazul ca toti chibitii de pe CND sa fie demascati si pusi la coltul de rusine al Constantei.
CTA November 11th, 2010, 09:37 PM @ Joce
Pai bun si daca a crescut traficul anul trecut nu cumva au intrat si alte companii pe CND? Asa ar fi normal. Si in 2010 ce s-a intampla? Au renuntat unele companii la zborurile de pe CND?
Vad ca aeroportul e profitabil, desi profitul e totusi mic. Ca sa-l faci sa creasca trebuie crescut traficul si ca sa cresti traficul iti trebuie cerere. Parerea mea este ca o companie care vrea sa bage bani intr-un aeroport trebuie sa stie pe baza unui studiu de fezabilitatea ca va creste cererea astfel incat sa-i genereze profit semnificativ in termen mediu. Nu cunosc care e nivelul de trafic care poate genera un profit interesant - asta e o chestiune care poate fi spusa doar de o companie specializata. Oricum privatizarea aeroportului sau poate doar a managementului poate ca ar fi o solutie.
Si asta cu privatizarea managementului este o idee buna, ca o extindere a solutiei angajarii unui mercenar profesionist din domeniul acesta.
Eu sunt ferm convins ca nu avem de unde alege in Romania un manager care sa miste un pic lucuruile pe CND.
peter_gabriel November 11th, 2010, 09:42 PM portul este de interes national, aeroportul asta unde vin americanii cu trupele e de interes national, nu poti sa lasi chestiile astea pe mana lu mazare sau la vreun trasnit... este logic ca toti banii sa mearga la bucuresti ca deaia e capitala tarii, daca sar face chestiile astea ce rol ar mai avea bucurestiu? daca ar fi asa taxele din cta sar plati in cta din bv in bv etc, iar cu satele uitate de lume prin munti, nu ar mai ajunge nici un ban ca acolo nu exista investitori, e normal ca taxele sa se plateasca la bucuresti, iar ei sa le distribuie pe urma, in functie de nevoi si de proiecte si binenteles de relatii si pile ca astai viata
prietene,daca stai sa te gandesti asa totul e de interes national,la mk,exista aviatia militara si civila,nimeni nu are interes la aviatia militara,pe noi ne intereseaza doar civila,acum consiliul local detine o parte din actiuni si de cand a preluat aceea parte a actiunilor a crescut nr. zborurilor.Portul cta. e cel mai mare port de la marea neagra si pe noi nu ne intereseaza decat zona veche a portului,gara maritima veche si silozurile construite de anghel saligny,cat despre taxe,hellooo,ai auzit de descentralizare?Tie ti se pare normal ca banii incasati pe taxa de bariera de la fetesti sa fie cheltuiti in muntenia spre ex.?Macar cand veniti vara la mamaia cu masina si platiti taxa mazare stiti sigur ca banii aia sunt folositi pentru a maximiza confortul vostru in statiune si aici ma refer la ingrijirea spatiilor verzi,drumuri bune.etc.....Prietene in nici un stat din lume nu o sa vezi caprarie ca la noi,faptul ca bucurestiul sa dezvoltat nu e datorita faptului ca are foarte foarte foarte mare potential asa cum credeti voi ci pentru ca nu exista o descentralizare centrala si guvernele de la bucuresti investesc in restul romaniei dupa culoarea politica si rude.Vezi sala de sport de 200.000 de euro in comuna natala a lui boc,asta in plina criza cand au dat o gramada de oameni afara...........:bash::ohno:
andrei1 November 11th, 2010, 10:04 PM taxa de la fetesti oficial se duce doar pentru reparatia podului de la fetesti... dar ca idee da este normal ca toti banii din tara sa se stranga la un loc iar apoi sa fie impartiti in functie de nevoi... iar portul constanta mi se pare ca nu este cel mai mare port de la marea neagra decat ca suprafata dar ca activitate mi se pare ca este depasit de un port de la rusi
Cadīr November 11th, 2010, 10:06 PM portul este de interes national, aeroportul asta unde vin americanii cu trupele e de interes national, nu poti sa lasi chestiile astea pe mana lu mazare sau la vreun trasnit... este logic ca toti banii sa mearga la bucuresti ca deaia e capitala tarii, daca sar face chestiile astea ce rol ar mai avea bucurestiu? daca ar fi asa taxele din cta sar plati in cta din bv in bv etc, iar cu satele uitate de lume prin munti, nu ar mai ajunge nici un ban ca acolo nu exista investitori, e normal ca taxele sa se plateasca la bucuresti, iar ei sa le distribuie pe urma, in functie de nevoi si de proiecte si binenteles de relatii si pile ca astai viata
Nici asa.
Cat de cat echitabil ar fi ca banii sa fie impartiti macar fifty-fifty. Astfel, centrul strange banii din provincie, si fiind mai putini, ii redirectioneaza acolo unde este intr-adevar nevoie. Provincia, cu restul de 50% care i se cuvine, face ceea ce considera pentru a se dezvolta.
Mai ziceai chiar tu daca nu ma insel, un pic mai sus, ca orasul Constanta e pe moarte. Nimic mai fals. Orasele-port, si mai ales orasul-port principal al Romaniei, cel mai mare port al Marii Negre si avand printre cele mai mari terminale de gaz si petrol din zona, nu va muri asa usor, plus ca are un specific diversificat. Mai nou incepe sa devina centru universitar.
andrei1 November 11th, 2010, 10:10 PM e pe moarte in ce priveste aeroportul, nu va dispare de pe harta , dar ca populatie parerea mea e ca va scade foarte mult in urmatorii ani...iar faza cu centrul universitar nu mi se pare chiar asa usor, iasi cluj bucuresti au universitati cu traditie, daca constanta va deveni centru universitar nu se va intampla de pe o zi pe alta, vor trebui sa treaca cateva carute de ani
Cadīr November 11th, 2010, 10:11 PM taxa de la fetesti oficial se duce doar pentru reparatia podului de la fetesti... dar ca idee da este normal ca toti banii din tara sa se stranga la un loc iar apoi sa fie impartiti in functie de nevoi... iar portul constanta mi se pare ca nu este cel mai mare port de la marea neagra decat ca suprafata dar ca activitate mi se pare ca este depasit de un port de la rusi
Adica, celor care pot si aduc foarte multi bani, sa li se ia 90% din ceea ce aduc, iar celor care nu pot si nu sunt productivi, sa li se ia doar 15% din ceea ce produc, sau chiar sa li se dea de la centru, adica de la cei care produc.
Si unde-i stimularea productiei ? Unde-i incurajarea dezvoltarii centrelor urbane ? Unde-i descentralizarea ?
Daca de exemplu Constanta ar fi beneficiat mai mult de pe urma portului, canalului si taxelor vamale, fii sigur ca nu aveam aceeasi marime ca Iasi-ul, Clujul sau Timisoara. Rata de urbanizare ar fi fost mult mai ridicata, iar calitatea vietii mult mai inalta.
Un constantean November 11th, 2010, 10:14 PM ^^Nu au reusit sa ne omoare popoarele migratoare si rusii si atatea razboaie purtate aici, de fiecare data orasul a renascut mai puternic si mai frumos, asa ca nu au nici o sansa sa ne omoare orasul niste ciumpalaci de la bucuresti, pentru ca dincolo de cladiri si strazi constanta traieste in sufletul nostru si cat timp noi o sa fim in viata si orasul o sa traiasca prin sufletul si inima noastra, a constantenilor, si noi o sa insuflam sufletul orasului copiilor nostrii asa ca niciodata nu ne veti putea omora spiritul.sunt lucruri pe care bucurestenii nu le vor intelege nciodata...
peter_gabriel November 11th, 2010, 10:19 PM taxa de la fetesti oficial se duce doar pentru reparatia podului de la fetesti... dar ca idee da este normal ca toti banii din tara sa se stranga la un loc iar apoi sa fie impartiti in functie de nevoi... iar portul constanta mi se pare ca nu este cel mai mare port de la marea neagra decat ca suprafata dar ca activitate mi se pare ca este depasit de un port de la rusi
Portul Constanța acoperă o suprafață de 39,26 km², are o lungime de aproape 30 km, este cel mai mare port din bazinul Mării Negre și se află pe locul 4 īn Europa.Banii de la fetesti merg in toata tara,acolo unde are chef bucurestiul.Si nu e normal ca toti banii din tara sa fie stransi si sa fie distribuiti altor regiuni/localitati.Sunt 2 probleme,incapacitatea guvernului de a gestiona corect regiunile tarii si incapacitatea autoritatilor locale de a dezvolta zonele prin fonduri ue,phare sau din buget.Solutia nu se afla in subventiile acordate de guvern zonelor cu risc prin reducerea bugetelor marilor regiuni platitoare de taxe.Ci se afla in creearea unor planuri pe termen privind dezvoltarea zonelor de risc.Spre ex. in bucovina ce aveam,un potential foarte mare de turism ecumenic,familial,gastronomic,etc.Acolo e foarte mult lemn,deci putem dezvolta indrustia lemnului etc,autoritatile locale daca sunt incapabile sa dezvolte zona ii ajutam prin trimiterea de specialisti sau prin demiterea lor si punem omul potrivit..........
andrei1 November 11th, 2010, 10:21 PM Portul Constanța acoperă o suprafață de 39,26 km², are o lungime de aproape 30 km, este cel mai mare port din bazinul Mării Negre și se află pe locul 4 īn Europa.Banii de la fetesti merg in toata tara,acolo unde are chef bucurestiul.Si nu e normal ca toti banii din tara sa fie stransi si sa fie distribuiti altor regiuni/localitati.Sunt 2 probleme,incapacitatea guvernului de a gestiona corect regiunile tarii si incapacitatea autoritatilor locale de a dezvolta zonele prin fonduri ue,phare sau din buget.Solutia nu se afla in subventiile acordate de guvern zonelor cu risc prin reducerea bugetelor marilor regiuni platitoare de taxe.Ci se afla in creearea unor planuri pe termen privind dezvoltarea zonelor de risc.Spre ex. in bucovina ce aveam,un potential foarte mare de turism ecumenic,familial,gastronomic,etc.Acolo e foarte mult lemn,deci putem dezvolta indrustia lemnului etc,autoritatile locale daca sunt incapabile sa dezvolte zona ii ajutam prin trimiterea de specialisti sau prin demiterea lor si punem omul potrivit..........
ca suprafata da e al 4lea, dar ca , cantitate de marfa vehiculata este un port mediu , adica cu alte cuvinte se cam freaca menta si portul sta gol din diferite motive nestiute de mine
Un constantean November 11th, 2010, 10:22 PM ^^Ca suprafata e pe primul loc in marea neagra si al 2 din europa.
Ca operare e pe locul 4
peter_gabriel November 11th, 2010, 10:27 PM ca suprafata da e al 4lea, dar ca , cantitate de marfa vehiculata este un port mediu , adica cu alte cuvinte se cam freaca menta si portul sta gol din diferite motive nestiute de mine
tu ai ceva cu portul cta :)),te rog sa mai citesti si sa te mai informezi ,uite aste e site-ul al portului cta,fa-mi placerea si uitate la statistici http://www.portofconstantza.com/apmc/index.jsp
Cosmin November 11th, 2010, 10:33 PM Ca operare e pe locul 4
Se zice "activitate" si esti departe de adevar (ca de multe ori).
In fine, eu vorbesc, eu aud. Adio spam pe CND!
|
|