View Full Version : The Future of Constanța - A Vision of 2020 and Beyond
joce23 April 11th, 2009, 11:29 AM How do you see Constanta (such as the economy, population, standard of living, densities, transportation, cultural activities etc) in say 10, 20, 30 or even 50/100 years ? And how it compares to other cities of Romania/Europe/World.
* cred ca putem folosi romana pe thread-ul asta.
Pastaie April 12th, 2009, 05:20 PM It's difficult to know how it will look like because you can't predict how the leaders (mayor etc) will make the city to become. And besides, it's influenced by the companies that will invest here. But I hope it will be better than before. :))
incredibil April 12th, 2009, 07:18 PM Sper ca peste cinci ani sa existe o linie de cale ferata electrificata intre Constanta si Mangalia si toata zona litorala de la sud de Agigea sa fie racordata la reteaua de gaz metan.
Bytson April 14th, 2009, 02:48 PM Personally I think the population of the city will not surpass *410.000 in the next 11 years, this as being a personal anticipation of the demographic data. Also in a comparison to the other large cities from Romania in terms of population, Constanta will still be part of the top 3 largest cities with the exception of the capital Bucharest.
___
Note:
* - current population of Constanta is max 325.000 inhabitants
Bogdan94 April 15th, 2009, 01:56 PM in ultimul recesamant majoritatea populatiei oraselor a scazut
joce23 April 23rd, 2009, 02:04 PM That's my vision for Constanta's future:
http://smartcanucks.ca/wp-content/uploads/2009/07/pink-canada.png
NellyUSA May 19th, 2009, 09:41 PM ^^
Sunt convins 100% ca e asa cum spune si Golum intr-unul din comentariile lui:
"... Constanta va fi un oras super adevarat si cred ca va fi unul dintre cele mai dezvoltate din Sud-Estul Europei si, bineinteles ca va avea parte de rautatile romanilor invidiosi din alte orase, ca pana in prezent. Constanta are 550 000 de locuitori in Zona Metropolitana si vreo 310 000 in oras, oficial si neadevarat, dar daca luam in considerare ca navodariul este lipit de oras si in Navodari s-au construit foarte multe case si blocuri in zona Mamaia Nord si acolo s-au mutat 15 000 de constanteni, Navodariul ajungand in ultimii 5 ani de la 30 000 la 45 000 de locuitori, daca mai punem si zona Lazu, Agigea, Eforie, unde constantenii si-au facut case si s-au mutat acolo inseamna ca, de fapt populatia Constantei nu a scazut ci s-a relocat in suburbiile orasului care sunt lipite in realitate dar sunt luate in calcul separat. Constanta a avut 350 000 locuitori in 1990 si fiecare locuitor avea casa daca se casatorea, dar in prezent este o cerere nemaintalnita de case, chiar daca s-a construit si se construieste foarte mult, o cerere mare de locuri in gradinite, mall-uri cat cuprinde, zeci de hipermarketuri, bulevardele si parcarile arhipline, nu face fata orasul la nebunia urbana, ma intreb eu, cum dracu nu se fac niste statistici concludente si ne mint astia cu scaderea numarului populatiei in mediul urban? inteleg ca la nivel de tara scade, dar in Constanta clar a crescut, eu cred ca vom ajunde la 1 milion pana in 2020, chiar daca in presa bucuresteana vom figura cu 200 000 sau vom disparea de tot de pe fata pamantului asa cum doresc comunistii. Am participat la Recensamantul din 2002, o vrajeala totala, daca sunam la usa si nu deschidea imediat, nu mai veneam a doua oara si-l scadeam de la numaratoare si asa am facut cu juma de lista si tot asa faceau cu totii, plus de asta primaria avea o statistica, fiscul cu totul alta si cei de la INS cu totul altceva, nu se pupau datele de la fisc cu cele de la primarie, cu cele de la INS si cu cele de la recensamant, aiurea in tramvai, greseala pleaca de la sistemul de recensamant, daca nu ai chef poti trece ce vrei pe listele alea nu te verifica nimeni, centralizeaza aia ce vor ei si la bucuresti oricum se manipuleaza totul conform directivelor comunistilor. Constanta are peste 500 000 de locuitori si peste 180 000 de locuinte si in fiecare zi sunt multi care lucreaza in Constanta, altii tranziteaza orasul pt. diferite treburi si mai sunt si turistii, in sezonul estival Constanta are 1 milion de locuitori si este corect avand in vedere ca suprafata Constantei este de 130 kmp, fara port si Bucurestiul are 228 k mp."
NellyUSA May 19th, 2009, 09:45 PM Chiar zilele astea am vazut cateva date oficiale cu numarul de locuitori in fiecare localitate din judetul Constanta si intr-adevar populatia a crescut in orase ca Navodari, Eforie, Mangalia, Ovidiu (unde se retrag foarte multi batrani) .. etc in vreme ce populatia Constantei e in scadere.
GANIN May 19th, 2009, 10:02 PM 1, 2
#Alex July 4th, 2009, 06:49 PM Romania and Turkey will join efforts in developing economic projects in Black Sea area
Romania and Turkey will join efforts in developing economic projects in the Black Sea area, in such fields of activity as transportation and energy, following the Constanta port (southeastern Romania) to be linked to other important ports in the region, Turkish ForMin Ahmet Davutoglu said on Friday, also saying the Danube will become ‘A New Silk Road’ to link the Western World to Asia.
‘We consider the Black Sea as a territory of peace, cooperation, stability. We will develop cooperation projects in the Black Sea area, mainly in the fields of energy and transportation, and we will link the Constanta port to the other ports in the area,’ Ahmet Davutoglu told a press conference he held together with Romanian counterpart Cristian Diaconescu.
He also showed that the Western countries would be able to cooperate with this Eastern region more easily, by using the Danube, ‘which will become some kind of ‘A New Silk Road’ to link the Western World to Asia”.
The head of the Romanian diplomacy affirmed that he exploited, together with his Turkish counterpart, a series of cooperation projects referring to the Black Sea area and voiced interest Turkey will be a participant in the Black Sea Synergy.
After the meeting, Minister Cristian Diaconescu stated that Turkey and Romania ‘decided to join their efforts in developing the political dialogue, economic cooperation in all fields of activity and in extending cooperation to a series of highly important dimensions for the two countries, the same as for the entire South-East Europe region.’
‘Turkey and Romania will develop cooperation dimensions with regards to the South Caucasus, Central Asia, Black Sea area and South-East Europe. The cooperation process in the South- East Europe will be guided, in the next interval by Turkey,’ Cristian Diaconescu said.
On the occasion of the joint press conference, Diaconescu reconfirmed ‘the total support’ of Romania for Turkey in her way to European accession and also thanked his Turkish counterpart, who was paying a visit to Romania after being appointed in office, for his readiness to cooperate.
‘I have considered necessary my first visit abroad to be in Romania, for we live in the same area, and that’s why I am here today,’ Davutoglu said.
The Turkish Minister referred to the Romanian-Turkish relations, ‘which are very old and deeply rooted in history,’ showing that in 2008 the two countries celebrated the 130th anniversary since the setting up of the diplomatic ties between the two countries.
He also added that the economic relations between the two states have reached a ’special’ development level, with the volume of economic exchanges reaching, in 2008, 7.5 billion dollars.
‘Romania is one of the most important economic partners in our region. The total volume of Turkish investments reached in Romania 5 billion dollars, with more than 6,000 businessmen operating on the domestic market,’ Davutoglu said.
‘We believe that, once joining NATO, Romania became an ever more powerful country,’ he said, also showing gratitude for the support Romania is granting to Turkey in its way to European accession.
Davutoglu also declared himself content after the meeting with his Romanian counterpart Cristian Diaconescu, saying that he realized they were both sharing the same perspective in most of the international matters.
NellyUSA October 1st, 2009, 06:40 PM Big City :D
http://img230.imageshack.us/img230/7774/34053937.jpg (http://img230.imageshack.us/i/34053937.jpg/)
garcia.calavera October 1st, 2009, 07:19 PM pai daca s-ar urbaniza toata zona dintre canalele dunare-marea neagra si midia navodari ar fi ideal , sar obtine un orasel frumusel,mai ales ca aproape toate localitatile din zona metropolitana sunt deja in aria aia
PS: daca ar construi si niste ziduri chiar langa canale gen cum aveau cetatile zid si sant cu apa in fata si sa se faca intrarea in oras numai pe poduri ca sa tina toti cocalarii afara pe timpul verii ar fi ideal hehe :lol:
http://i612.photobucket.com/albums/tt209/garciacalavera/ssc/cta3.jpg
NellyUSA November 17th, 2009, 12:19 PM S-a mărit populaţia (http://www.telegrafonline.ro/1258408800/articol/103183/sa_marit_populatia.html)
Numărul populaţiei a crescut în septembrie 2009, când a fost înregistrat un spor natural pozitiv, informează reprezentanţii Institutului Naţional de Statistică (INS). În luna septembrie s-au născut 21.456 de copii (12,2 născuţi-vii la 1000 locuitori), cu 579 mai mulţi decât în luna august. Pe de altă parte, numărul persoanelor care au decedat în luna septembrie a fost de 18.707 (10,6 decedaţi la 1000 locuitori), cu 90 decedaţi mai puţini decât în luna august. Excedentul numărului de născuţi-vii faţă de cel al decedaţilor - spor natural pozitiv - a determinat creşterea numărului populaţiei, în luna septembrie, cu 2.749 persoane, arată INS.
AT30 November 17th, 2009, 01:04 PM ^^Multi s-au intors din strainatate, cei din afara Constantei au inceput sa cumpere locuinte in Constanta pentru ca acestea s-au ieftinit, foarte multi someri nu au perspective de a-si gasi un loc de munca in viitorul apropiat, cel putin la nivel de perceptie si s-au apucat sa faca copii pentru a beneficia de indemnizatia pt. cresterea copilului. In Constanta, fata de alte orase, nu au dat faliment toate companiile si unele inca fac angajari. Ma astept ca in alte parti populatia sa fi crescut mult mai mult, dar va scadea considerabil avand in vedere ca Europa a iesit din recesiune si romanii se vor indrepta spre tarile din vest in cautarea unui loc de munca, in contextul in care in Romania lucrurile par sa mearga din ce in ce mai prost si ca sa ramama aici, pentru multi este sinucidere curata:bash:
#Alex November 17th, 2009, 08:45 PM Au actualizat in sfarsit sectiunea de proiecte pe zmc.ro (http://www.zmc.ro/proiecte/) ! :cheers:
make21 November 17th, 2009, 08:51 PM . In Constanta, fata de alte orase, nu au dat faliment toate companiile si unele inca fac angajari.
In ce orase au dat faliment toate companiile?:nuts:
joce23 November 17th, 2009, 09:18 PM Au actualizat in sfarsit sectiunea de proiecte pe zmc.ro (http://www.zmc.ro/proiecte/) ! :cheers:
Multe informatii interesante prin documentele alea. :cheers:
laur2007laur November 18th, 2009, 02:17 AM ^^
Sunt convins 100% ca e asa cum spune si Golum intr-unul din comentariile lui:
"... Constanta va fi un oras super adevarat si cred ca va fi unul dintre cele mai dezvoltate din Sud-Estul Europei si, bineinteles ca va avea parte de rautatile romanilor invidiosi din alte orase, ca pana in prezent. Constanta are 550 000 de locuitori in Zona Metropolitana si vreo 310 000 in oras, oficial si neadevarat, dar daca luam in considerare ca navodariul este lipit de oras si in Navodari s-au construit foarte multe case si blocuri in zona Mamaia Nord si acolo s-au mutat 15 000 de constanteni, Navodariul ajungand in ultimii 5 ani de la 30 000 la 45 000 de locuitori, daca mai punem si zona Lazu, Agigea, Eforie, unde constantenii si-au facut case si s-au mutat acolo inseamna ca, de fapt populatia Constantei nu a scazut ci s-a relocat in suburbiile orasului care sunt lipite in realitate dar sunt luate in calcul separat. Constanta a avut 350 000 locuitori in 1990 si fiecare locuitor avea casa daca se casatorea, dar in prezent este o cerere nemaintalnita de case, chiar daca s-a construit si se construieste foarte mult, o cerere mare de locuri in gradinite, mall-uri cat cuprinde, zeci de hipermarketuri, bulevardele si parcarile arhipline, nu face fata orasul la nebunia urbana, ma intreb eu, cum dracu nu se fac niste statistici concludente si ne mint astia cu scaderea numarului populatiei in mediul urban? inteleg ca la nivel de tara scade, dar in Constanta clar a crescut, eu cred ca vom ajunde la 1 milion pana in 2020, chiar daca in presa bucuresteana vom figura cu 200 000 sau vom disparea de tot de pe fata pamantului asa cum doresc comunistii. Am participat la Recensamantul din 2002, o vrajeala totala, daca sunam la usa si nu deschidea imediat, nu mai veneam a doua oara si-l scadeam de la numaratoare si asa am facut cu juma de lista si tot asa faceau cu totii, plus de asta primaria avea o statistica, fiscul cu totul alta si cei de la INS cu totul altceva, nu se pupau datele de la fisc cu cele de la primarie, cu cele de la INS si cu cele de la recensamant, aiurea in tramvai, greseala pleaca de la sistemul de recensamant, daca nu ai chef poti trece ce vrei pe listele alea nu te verifica nimeni, centralizeaza aia ce vor ei si la bucuresti oricum se manipuleaza totul conform directivelor comunistilor. Constanta are peste 500 000 de locuitori si peste 180 000 de locuinte si in fiecare zi sunt multi care lucreaza in Constanta, altii tranziteaza orasul pt. diferite treburi si mai sunt si turistii, in sezonul estival Constanta are 1 milion de locuitori si este corect avand in vedere ca suprafata Constantei este de 130 kmp, fara port si Bucurestiul are 228 k mp."
da incredibil . o sa progreseze constanta . dar in nici un oras din romania populatia nu a crescut de la ~320.000 la 1.000.000 intr-un interval atat de scurt. iti dai seama cat ar trebui sa fie sporul demografic pe an? sau cati ar trebui sa se mute in zona ? a nu uita ca bucurestenii au casa si la munte si la mare:).la fel si brasovenii clujenii , cei din orasele bogate . plus ca tot judetul constanta are putin peste 700.000 de loc.
oricum ai intoarce-o , e exclus ca un oras in conditiile actuale, situatia economica, sporul natural , mortalitatea destul de mare , rata avorturilor .....
sa ajunga la 1.000.000 . nici bucurestiul nu s-a bucurat de o asa explozie demografica , ca tot aveti boala pe bucuresteni iar sporul nat . atunci maxim a fost de ~18.1 la 1000 . si nici nu intrevad o imbunatatire atat de rapida a traiului.
iar la ploiesti daca nu erai acasa la recensamant reveneau in urmatoarele zile. la voi caz mai special .
doresc numai bine constantei , dar tare urate sunt unele cartiere si strazi.ca in bucuresti mai aveti de lucrat la imagine. se umfla in pene degeaba mazare. ca sa ajungi in sudul litoralului treci tocmai pe unde nu si=ar dori poate. mai ok e spre mamaia
:cheers:
AT30 November 18th, 2009, 07:48 AM ^^Populatia va creste in orasele bogate prin transmutarea cetatenilor din mediul rural in cel urban, aceste orase oferind perspective de viata decenta mult mai mari decat un oras mic sau un sat, dar la nivel national trendul va continua sa fie descrescator pentru ca Romania va fi intotdeauna la coada liste in UE.
Cat despre unele cartiere ale Constantei iti dau dreptate, arata groaznic, dar nu fac exceptie de la imaginea generala a oraselor din Romania, poate orasele mici sa fie mai cochete, dar orasele mari au diverse probleme, multe probleme, niciunul nu face exceptie din cele din top 7.
Lrk November 18th, 2009, 08:11 AM Imposibil sa creasca populatia vreunui oras din Romania la 1 milion fara sa imigreze cateva sute de mii de chinezi.
Trendul (daca luam in considerare si zonele metropolitane) este de o usoara crestere fara ca sa se intrevada prea curand schimbari majore in circumstante (economice, sociale, mentalitate, etc).
AT30 November 18th, 2009, 08:24 AM ^^Va ajunge la 1 milion in zona metropolitana si fluxul o sa simta foarte mult in zona centrala a zonei metropolitane, in oras si in suburbiile apropiate acestuia avand in vedere ca acolo se vor construi sau se vor muta fabricile, depozitele si cartierele de locuinte. Noi vorbim de viitorul nu prea apropiat, oricum nu ma astept ca in urmatorii 10 ani, populatia sa creasca foarte mult:)
the SI November 18th, 2009, 10:14 AM ^^Va ajunge la 1 milion in zona metropolitana si fluxul o sa simta foarte mult in zona centrala a zonei metropolitane, in oras si in suburbiile apropiate acestuia avand in vedere ca acolo se vor construi sau se vor muta fabricile, depozitele si cartierele de locuinte. Noi vorbim de viitorul nu prea apropiat, oricum nu ma astept ca in urmatorii 10 ani, populatia sa creasca foarte mult:)
nu mai stiu unde am citit,cred ca tot pe aici,ca in 2015 localitatile limitrofe vor fi "inghitite" de oras,iar la ritmul de dezvoltare(extindere) tind sa cred ca e o informatie reala,dar povestea cu 1 milion de locuitori +/- 10% in 2020...e doar "reclama".Sincer imi doresc acest lucru,dar sunt constient ca e aproape imposibil.Adica e vb de un ritm de dezvoltare mult prea alert.
Sunt de aceeasi parere cu AT30
TAXIco November 18th, 2009, 11:11 AM Am citit un studiu de specialitate făcut la începutul anilor '70, anii "cei mai cei, the best ever" ai României, despre Constanţa şi localităţile suburbane.
Constanţa a fost "proiectată" să ajungă la 500.000 locuitori până în anul 2.000, dar Constanţa din viziunea autorilor, însemna un coridor litoral între Năvodari şi Mangalia. Cu alte cuvinte exista oraşul Constanţa şi localităţile suburbane încorporate municipiului, Năvodari, Lumina, Ovidiu, Lazu, Agigea, Eforie, Techirghiol, Tuzla, Costineşti, 23 August şi Mangalia cu toate staţiunile din sud. Acestea urmau să formeze o zonă urbană compactă, neîntrerupă, în lungime de 65 km şi să alcătuiască o metropolă cu jumătate de milion de locuitori până în anul 2.000. În acest scop, autorităţile locale înfiinţaseră o linie de autobuz, 12 sezonier, care avea traseul între Năvodari şi Mangalia pe o lungime de 130 km dus - întors. Această linie a fost cel mai lung traseu urban din istoria României! Să nu uităm că studiul a fost făcut pe vremea când Constanţa avea 180.000 locuitori!
Deocamdată suntem în "grafic", populaţia este de jumătate de milion de locuitori, dar localităţile metropolei sunt puţin diferite. Lipsesc trei, Costineşti, 23 August şi Mangalia, dar au intrat Corbu, Mihail Kogălniceanu, Valul lui Traian, Murfatlar, Poarta Albă şi Cumpăna.
Părerea mea este că cele trei localităţi se vor alătura în viitorul apropiat zonei metropolitane Constanţa, dar şi Medgidia! Să nu uităm că odată finalizată autostrada, distanţa Medgidia - Constanţa va fi parcursă în 10-12 minute şi astfel Medgidia intră pe "orbita" Constanţei!
Constanţa va strânge toată populaţia de până la maximum 40 km distanţă de oraş şi va avea cam 630.000 locuitori, dar condiţiile economice nu vor fi favorabile unui spor de populaţie prin migraţie internă sau externă pentru a "completa" cu încă 370.000 de locuitori pentru a face milionul.
AT30 November 18th, 2009, 11:43 AM Eu cred ca metropola Constanta va indeplini conditiile economice si sociale, de a atrage un spor al populatiei pana la numarul de 1 milion, dar o va face treptat.
Sa nu uitam ca aici sunt unele dintre cele mai importante domenii economice ale tarii si odata cu dezvoltarea acestora, oamenii, mai ales cei din zonele sarace, vor fi atrasi de un castig bun si de o viata mai buna, bineinteles ca vor avea de ales si dintre alte zone din tara dar si dintre tariile mult mai dezvoltate, de fapt, asa s-a dezvoltat Constanta si pana acum si problema Constantei in ceea ce priveste numarul locuitorilor a fost si este o problema a Romaniei si locul ei in Europa, atunci cand Romania se va dezvolta si va deveni o putere economica in UE (daca va fi asa, sper ca da) Constanta va fi printre orasele care vor avea cel mai mult de castigat. Este destul loc aici si pentru 5 milioane de locuitori, perspective de dezvoltare pe toate planurile exista, potentialul este enorm, spatiu cat cuprinde, este nevoie doar de oameni capabili si pace:cheers:
the SI November 19th, 2009, 10:26 AM nu e chiar asa simplu,spre ex,lumea din localitatile limitrofe ce au statut de comune nu vor sa treaca la oras datorita impozitelor mai mari
stiu asta dintr-o sursa extrem de sigura,e vb de o localitate limitrofa
the SI November 19th, 2009, 10:26 AM Eu cred ca metropola Constanta va indeplini conditiile economice si sociale, de a atrage un spor al populatiei pana la numarul de 1 milion, dar o va face treptat.
Sa nu uitam ca aici sunt unele dintre cele mai importante domenii economice ale tarii si odata cu dezvoltarea acestora, oamenii, mai ales cei din zonele sarace, vor fi atrasi de un castig bun si de o viata mai buna, bineinteles ca vor avea de ales si dintre alte zone din tara dar si dintre tariile mult mai dezvoltate, de fapt, asa s-a dezvoltat Constanta si pana acum si problema Constantei in ceea ce priveste numarul locuitorilor a fost si este o problema a Romaniei si locul ei in Europa, atunci cand Romania se va dezvolta si va deveni o putere economica in UE (daca va fi asa, sper ca da) Constanta va fi printre orasele care vor avea cel mai mult de castigat. Este destul loc aici si pentru 5 milioane de locuitori, perspective de dezvoltare pe toate planurile exista, potentialul este enorm, spatiu cat cuprinde, este nevoie doar de oameni capabili si pace:cheers:
poate fi loc si de 15 milioane,da mai avem mult de mancat pana atunci
TAXIco November 19th, 2009, 11:15 AM poate fi loc si de 15 milioane,da mai avem mult de mancat pana atunci
New York City are suprafaţa cam cât a zonei metropolitane Constanţa şi are 8,5 milioane de locuitori. Deci mai încap 8 milioane...
joce23 November 19th, 2009, 12:20 PM ^^
NY-ul si mai toate marile metropole ale lumii s-au dezvoltat in jurul unor mari porturi. Chiar daca la noi lucrurile nu s-au miscat pana acum in ritmul pe care ni l-am fi dorit, continui sa cred ca si CT se va dezvolta ff tare incepand cu deceniul urmator. Avem multe atuuri date de pozitia geografica si darurile naturii care n-au fost prea valorificate/exploatate cum trebuie pana acum: activitati portuare, transporturi, logistica, resurse energetice, turism etc. Cand lumea va intelege/cunoaste mai bine lucrul asta, vor apare cu siguranta oameni (din RO sau alte parti) atrasi de perspectiva unui trai mai bun in CT (chiar si ptr. ff multi bucuresteni, CT va fi o optiune mai buna decat BUC).
* eu am mai multe rude/cunostinte care au trait ani buni peste ocean, erau ff bine acolo, dar s-au intors in CT fiindca simt si ei perspectivele roze de-aici.
** apropos de BUC, era sa pierd recent un avion mergand mai incet ca melcul intr-o coloana ff lunga de masini ce se deplasa pe una din ulitele ce duc spre aeroport. Nu-nteleg cum rezista bucurestenii care traiesc in zone cu infrastructura atat de precara; nu mai zic de cei cu mici afaceri, care pot pierde ore intregi in trafic spre destinatii la care au de distribuit o mobila, de pus niste termponane etc.
the SI November 21st, 2009, 03:44 PM iti zic eu cum:s-au obisnuit :))
incredibil November 22nd, 2009, 08:27 AM Pana sa ajunga populatia Constantei la 1 milion , 2 milioane , 20 milioane locuitori cred ca e bine sa prezentam ultimele date statistice de la 1 ianuarie 2009.
http://img255.imageshack.us/img255/5894/zonametropolitanaconsta.jpg
Cifrele sunt extrase de aici (http://www.constanta.insse.ro/main.php)
TAXIco November 22nd, 2009, 11:46 AM ^^ Asta confirmă că DE FAPT populaţia Constanţei este de 358.752 locuitori. De ce spun asta? Pentru că Năvodari, Ovidiu şi Agigea fiind lipite de Constanţa, se comportă ca nişte cartiere, iar dacă mai socotim Cumpăna şi Lumina care se află la doar o "palmă" de oraş, iar locuitorii acestora se consideră constănţeni, cifra este de 379.167 locuitori!
Iată ce declară primarul comunei Lumina Dumitru Chiru: "...dorim ca localitatea noastră să ajungă la stadiu de cartier mărginaş al Constanţei."
Vezi: http://www.telegrafonline.ro/1257976800/articol/search/102731/amenajare_a_sistemului_de_canalizare.html
Mai este de remarcat că cele trei mari centre universitare, Timişoara, Iaşi şi Cluj, au un număr de studenţi care variază între 80.000 şi 100.000, dar 80% din aceştia nu sunt locuitori ai acestor oraşe, în schimb sunt prinşi în statistică, asta ne face să observăm că municipiul Constanţa se află la mare distanţă de aceste oraşe, de cel puţin 100.000 locuitori, în ce priveşte populaţia STABILĂ.
Recensământul din 2011 va arăta exact ce populaţie STABILĂ au oraşele României şi câţi locuitori au mai rămas în ţară.
incredibil November 22nd, 2009, 01:54 PM ^^ Asta confirmă că DE FAPT populaţia Constanţei este de 358.752 locuitori. De ce spun asta? Pentru că Năvodari, Ovidiu şi Agigea fiind lipite de Constanţa, se comportă ca nişte cartiere, iar dacă mai socotim Cumpăna şi Lumina care se află la doar o "palmă" de oraş, iar locuitorii acestora se consideră constănţeni, cifra este de 379.167 locuitori!
I
Intr-adevar in orasele din Romania s-a intensificat fenomenulde imprastiere urbana in ultima vreme , dar daca te uiti pe GE , aceste localitati se vad foarte clar ca entitati separate de orasul Constanta.
^^ Mai este de remarcat că cele trei mari centre universitare, Timişoara, Iaşi şi Cluj, au un număr de studenţi care variază între 80.000 şi 100.000, dar 80% din aceştia nu sunt locuitori ai acestor oraşe, în schimb sunt prinşi în statistică, asta ne face să observăm că municipiul Constanţa se află la mare distanţă de aceste oraşe, de cel puţin 100.000 locuitori, în ce priveşte populaţia STABILĂ.
Statisticile sunt pentru populatia stabila , iar studentii au domiciliul stabil in orasele de unde provin si nu unde studiaza.
[/QUOTE
^^
Recensământul din 2011 va arăta exact ce populaţie STABILĂ au oraşele României şi câţi locuitori au mai rămas în ţară.
Asta asa e , dar nu cred ca vor fi diferente foarte mari fata de statisticile anuale asa cum s-a intamplat in 2002 pentru ca iin ultimii ani s-a putut pleca mult mai usor legal in strainatate si astfel migratia fortei de munca s-a poata fi inregistrata in statistici , spre deosebire de perioada 1992 - 2002 cand era foarte greu sa pleci legal.
make21 November 22nd, 2009, 02:09 PM Mai este de remarcat că cele trei mari centre universitare, Timişoara, Iaşi şi Cluj, au un număr de studenţi care variază între 80.000 şi 100.000, dar 80% din aceştia nu sunt locuitori ai acestor oraşe, în schimb sunt prinşi în statistică, asta ne face să observăm că municipiul Constanţa se află la mare distanţă de aceste oraşe, de cel puţin 100.000 locuitori, în ce priveşte populaţia STABILĂ.
Eu nu stiu de unde scoti tu cifrele astea.Numarul studentilor din Timisoara este undeva la 45000 si asta ii include si pe cei care traiesc in Timisoara.Vreau sa stiu de unde sti tu ca acesti studenti sunt inclusi in statistica???pt ca eu nu stiu asemenea lucruri.Ai ceva dovezi???Ca pe presupuneri putem vb destule.Ce pot sa iti zic in schimb e ca , cu siguranta peste 50% din studentii care termina in Timisoara raman in Timisoara.
TAXIco November 22nd, 2009, 05:22 PM Numarul studentilor din Timisoara este undeva la 45000. Vreau sa stiu de unde sti tu ca acesti studenti sunt inclusi in statistica???pt ca eu nu stiu asemenea lucruri.Ai ceva dovezi???
Trimite un e-mail la INS şi întreabă-i pe cei de acolo cum se face statistica populaţiei. Eu i-am întrebat în vara lui 2007, atunci când Constanţa a "pierdut" locul 2, cum se face statistica populaţiei şi mi-au răspuns că studenţii din Timişoara, Iaşi şi Cluj au ridicat numărul de locuitori din aceste oraşe. Cum Constanţa nu are decât 25.000 de studenţi... Aşa că aşteptăm recensământul să vedem populaţia STABILĂ.
Apropo de populaţia STABILĂ, Constanţa a avut cea mai puţină populaţie emigrantă din România! Adică foarte puţini constănţeni au plecat din ţară la muncă.
joce23 November 22nd, 2009, 06:11 PM Apropo de populaţia STABILĂ, Constanţa a avut cea mai puţină populaţie emigrantă din România! Adică foarte puţini constănţeni au plecat din ţară la muncă.
Am mai spus si eu candva acelasi lucrul (http://www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=33750268&postcount=4835). Intre timp am gasit si documentul de care vorbeam atunci. Dupa cum se vede in statistici, Dobrogea e de departe regiunea care da cei mai putini oameni care pleaca in strainatate la munca sau ptr. a se stabili de tot acolo (la polul opus se afla Moldova):
LOCUIREA TEMPORARĂ ÎN STRĂINĂTATE. MIGRAŢIA ECONOMICĂ A ROMÂNILOR : 1990-2006 (http://www.soros.ro/ro/documente.php?document=354)
Mai mult, in CT am remarcat un fenomen invers in ultima perioada. Romani ff bine realizati din SUA&CAN, care-au plecat peste ocean cu ceva ani in urma, au inceput sa se intoarca aici. Eu unul cunosc ff multe exemple.
EDIT: scuze, acum am pus link-ul corect ! Gasiti o gramada de date, statistici, grafice etc. acolo. :)
AT30 November 23rd, 2009, 12:49 PM Statisticile sunt pentru populatia stabila , iar studentii au domiciliul stabil in orasele de unde provin si nu unde studiaza.
La recensamant si la INS, cei care locuiesc o perioada mai mare de 1 an intr-o localitate sunt considerati ca facand parte din populatia stabila a acelei localitati, acestia fiind chiriasii, studentii etc.:nuts:
skySK November 24th, 2009, 04:23 AM Eu nu stiu de unde scoti tu cifrele astea.Numarul studentilor din Timisoara este undeva la 45000 si asta ii include si pe cei care traiesc in Timisoara.Vreau sa stiu de unde sti tu ca acesti studenti sunt inclusi in statistica???pt ca eu nu stiu asemenea lucruri.Ai ceva dovezi???Ca pe presupuneri putem vb destule.Ce pot sa iti zic in schimb e ca , cu siguranta peste 50% din studentii care termina in Timisoara raman in Timisoara.
Se includ in statistica cei care au cerut mutatie/schimbare de domiciliu/flotant (nu stiu cum se zice mai nou) sau ceva asemanator. Cam 30% dintre studentii "straini" cer "buletin de Timisoara", si o buna parte dintre ei raman si dupa terminarea studiilor. Un student, angajat sau chirias (oare cat la % declara la fisc inchirierea locuintei???) nu va avea automat domiciliul stabil in acel oras.
Un exemplu: fratele meu a facut scoala, facultatea, si lucreaza intr-un alt oras la cateva sute de km de Brasov. Locuieste de ani de zile acolo, dar are si acum carte de identitate din Brasov, la finante figureaza tot aici, plateste impozite la primaria Brasov, la alegeri parca tot pe listele de aici apare, stiu sigur ca la cele locale de acolo nu poate vota, daca ia amenda de circulatie si uita s-o plateasca, tot la adresa din C.I. vine.
NellyUSA January 3rd, 2010, 02:24 PM Am surprins foarte greu imaginea dintr-un film (de calitate foarte slaba) in care avem o vedere deasupra zonei de nord a Constantei
http://img85.imageshack.us/img85/4732/ctadesus2.jpg
M-a dus imediat gandul la orasul Chicago, care are o forma/pozitie asemanatoare. Zgarie norii de acolo sunt concentrati pe lungimea falezei..
In Constanta avem momentan niste ''high-rise-uri'' in Faleza Nord (sagetile negre). Daca se vor construi turnurile propuse, orasul se va intoarce cu fata catre mare, asa cum este normal. Putin mai la stanga de Marina Park vor fii turnurile de la City Park, si Bus Station. Iar pe undeva la stanga de Spectrum erau propuse turnurile IMG :dunno:
Aceeasi zona surprinsa in G.E.
http://img96.imageshack.us/img96/8872/ctaaa.jpg
Sper ca asta sa fie anul nostru: 2010 :cheers:
the SI January 4th, 2010, 07:22 PM nu mi-as face sperante la investitii prea mari in 2010
the SI April 25th, 2010, 04:55 PM http://www.fabricadebani.ro/news.aspx?iid=12317
am postat aici ca mi s-a parut mai adecvat.
TAXIco April 25th, 2010, 06:21 PM http://www.fabricadebani.ro/news.aspx?iid=12317
am postat aici ca mi s-a parut mai adecvat.
Englezul ăla este un bou! Cum adică "Varna este un oraş mult mai mare decât Constanţa"?! Boul se vede că nu a fost în Constanţa niciodată, dar nici măcar nu a catadixit să se uite pe Google Earth, să facă comparaţii de mărime! Varna şi-a pus la numărătoare şi localităţile limitrofe şi a strâns 360.000 de locuitori, dar în zona metropolitană are tot 500.000 de locuitori, deşi eu mă îndoiesc, sunt sigur că cifra este umflată... Atunci de unde până unde afirmaţia boului că "Varna este un oraş mult mai mare decât Constanţa"?!
Se ştie că englezii şi nemţii sunt prezenţi masiv în Bulgaria, inclusiv cu investiţii şi propietăţi. Ei au băgat o groază de bani în Varna şi trebuie să-i recupereze, aşa că această afirmaţie este un lobby făcut Varnei.
ionut April 25th, 2010, 06:42 PM Boul se vede că nu a fost în Constanţa niciodată, dar nici măcar nu a catadixit să se uite pe Google Earth, să facă comparaţii de mărime! Varna şi-a pus la numărătoare şi localităţile limitrofe şi a strâns 360.000 de locuitori, dar în zona metropolitană are tot 500.000 de locuitori, deşi eu mă îndoiesc, sunt sigur că cifra este umflată... Atunci de unde până unde afirmaţia boului că "Varna este un oraş mult mai mare decât Constanţa"?!
Se ştie că englezii şi nemţii sunt prezenţi masiv în Bulgaria, inclusiv cu investiţii şi propietăţi. Ei au băgat o groază de bani în Varna şi trebuie să-i recupereze, aşa că această afirmaţie este un lobby făcut Varnei.
:lol:
Man, chill.
Varna e mai mare decat Constanta.
Varna: 238 km2 (city) --- pop. 364,292 (city), 503,999 (metro)
Constanta: 124.89 km2 (city) --- pop. 302,171 (city), 446,595 (metro)
http://en.wikipedia.org/wiki/Varna
http://en.wikipedia.org/wiki/Constan%C5%A3a
Deci e mai mare. De acord, NU MULT MAI MARE. :bash:
the SI April 25th, 2010, 08:08 PM altceva vroiam sa prezint: oportunitatea.ganditi-va pe cate "radare" o sa apara apoi Constanta daca va deveni capitala Marii Negre :D
TAXIco April 25th, 2010, 08:48 PM :lol:
Man, chill.
Varna e mai mare decat Constanta.
Varna: 238 km2 (city) --- pop. 364,292 (city), 503,999 (metro)
Constanta: 124.89 km2 (city) --- pop. 302,171 (city), 446,595 (metro)
http://en.wikipedia.org/wiki/Varna
http://en.wikipedia.org/wiki/Constan%C5%A3a
Deci e mai mare. De acord, NU MULT MAI MARE. :bash:
E abureală...
Numai că aici mai este de discutat în legătură cu realitatea! Realitatea este alta, eu cunosc foarte bine Varna şi crede-mă că Constanţa este mai mare! Bulgarii aştia frustraţi au pus cu "tona" şi km2 şi populaţie! Au băgat din top, abureală!
Cum îţi explici că un oraş cu numai 360.000 de locuitori este mai întins decât un oraş cu 2 milioane de locuitori? Dacă te iei după bulgari ajungi să crezi că Bulgaria are 23 milioane de locuitori! :lol: Hai să fiu explicit. Deci marele oraş Varna este mai mare decât Bucureşti! :rofl::rofl::rofl:
Varna: 238 km2 (city)
Bucureşti: 228 km2 (city)
Bucureşti Wikipedia (http://ro.wikipedia.org/wiki/Bucure%C5%9Fti)
Varna nu are mai mult de 270.000 de locuitori, la fel şi Cluj Napoca! Au băgat din top, de frustraţi ce sunt şi unii şi alţii!
NellyUSA May 8th, 2010, 08:19 AM Daca isi mai aduce cineva aminte de vechiul proiect privind mutarea liniilor de cale ferata Constanta - Mangalia, in afara statiunilor turistice.
Pentru confortul turiştilor şi politicienilor care vin vara să se relaxeze în staţiunile din sudul litoralului, autorităţile gândesc un plan complex de mutare a traseului liniei ferate care face legătura între Constanţa şi Mangalia. Proiectul este o idee mai veche, de pe timpul când actualul deputat Zanfir Iorguş era primar al Mangaliei. Iată că acum este pe cale să se materializeze, când PDL este aproape singur la guvernare, iar unul dintre susţinătorii proiectului - Iorguş - şi-ar putea vedea visul cu ochii: să se mute calea ferată dincolo de staţiuni. „S-au purtat discuţii în acest sesn cu reprezentanţi ai Ministerului Transporturilor şi anul trecut. Deocamdată nu s-au făcut estimări ale costurilor, ci doar s-a lucrat la planurile de mutare a căii ferate, din staţiuni, în paralel cu şoseaua Constanţei. Este un proiect mai lung, va dura până se va materializa”, a declarat deputatul Zanfir Iorguş. Calea ferată la care face referire parlamentarul PDL este cea care străbate Eforie Nord-Eforie Sud-Tuzla- -Costineşti-23 August-Olimp-Neptun; pe traseul actual, calea ferată „deranjează” şi porţiunea de plajă în buza căreia sunt construite şi cherhanalele de la Olimp. Pe viitor, conform acestui plan, calea ferată ar urma să aibă traseul paralel cu şoseaua Constanţei (pe partea dreapta), după cum urmează: Constanţa-Eforie-Techirghiol, să iasă prin zona aerodromului Tuzla-23 August-Pecineaga-Mangalia. Pe lângă degajarea staţiunilor de „deranjul” căii ferate, mutarea ar fi strategică şi pentru derularea unui alt proiect, la 23 August, unde se doreşte construirea unui circuit de raliu. Detaliile exacte ale viitorului traseu nu au fost puse la punct, a precizat Zanfir Iorguş. La rândul său, prefectul Claudiu Palaz a precizat că din discuţiile pe această temă a rezultat că, după punerea în aplicare a proiectului, ar fi vorba de 80 de kilometri de cale ferată (ambele sensuri).
Replica (http://www.replicaonline.ro/iorgus_vrea_sa_mute_calea_ferata_in_afara_statiunilor_24683.html)
Mi se pare o idee buna. Dar nu cred ca vom vedea asa ceva mai devreme de 2020! :nuts:
DobrogeaMare May 8th, 2010, 11:14 AM E abureală...
Numai că aici mai este de discutat în legătură cu realitatea! Realitatea este alta, eu cunosc foarte bine Varna şi crede-mă că Constanţa este mai mare! Bulgarii aştia frustraţi au pus cu "tona" şi km2 şi populaţie! Au băgat din top, abureală!
Cum îţi explici că un oraş cu numai 360.000 de locuitori este mai întins decât un oraş cu 2 milioane de locuitori? Dacă te iei după bulgari ajungi să crezi că Bulgaria are 23 milioane de locuitori! :lol: Hai să fiu explicit. Deci marele oraş Varna este mai mare decât Bucureşti! :rofl::rofl::rofl:
Varna: 238 km2 (city)
Bucureşti: 228 km2 (city)
Bucureşti Wikipedia (http://ro.wikipedia.org/wiki/Bucure%C5%9Fti)
Varna nu are mai mult de 270.000 de locuitori, la fel şi Cluj Napoca! Au băgat din top, de frustraţi ce sunt şi unii şi alţii!
boooooon deci recapitulam:
Constanta: 124.89 km2 (city) - pop. 302,171 (city), 446,595 (metro)
Varna: 238 km2 (city) - pop. 364,292 (city), 503,999 (metro)
Bucureşti: 228 km2 (city) - pop. 2.000.000 (city), 2,151,880 (metro)
si acuma... marea surpriza
Cugir: 354.1 km2 - pop. 25,950
cum iti explici tu acuma ca un oras de 26.000 de locuitori este mai intins decat Constata si bucuresti la un loc?
Bogdan94 May 8th, 2010, 12:46 PM daca intrii pe wikipedia si apare harta judetului vezi impartirea administrativa si la sate se pune intreg teritoriul comunei/orasului +terenurile care le administreaza
TAXIco May 8th, 2010, 01:40 PM daca intrii pe wikipedia si apare harta judetului vezi impartirea administrativa si la sate se pune intreg teritoriul comunei/orasului +terenurile care le administreaza
La Constanţa suprafaţa de 124,89 km˛ reprezintă doar intravilanul! Suprafaţa totală este mult mai mare! Intraţi pe Zona Metropolitană Constanţa şi la harta zonei ţineţi cursorul pe oraşul Constanţa şi veţi vedea suprafaţa totală a oraşului, intravilan+extravilan. O parte din extravilan va intra în intravilan în cursul acestui an prin hotărâre de Consiliu Local. Intraţi aici (http://www.zmc.ro/harti/).
http://img297.imageshack.us/img297/8049/mun.png
Aceasta este harta Municipiului Constanţa. Oraşul ^^ este trecut în culoarea bej, iar municipiul, care cuprinde şi extravilanul este în culoarea kaki. La o privire foarte atentă se pot observa următoarele:
1. Portul Constanţa NU face parte din oraş! Suprafaţa Portului Constanţa este de 39,26 km˛ şi nu este cuprinsă în suprafaţa oraşului Constanţa de 124,89 km˛!
2. Lacul Tăbăcărie şi Lacul Siutghiol nu sunt cuprinse în suprafaţa oraşului Constanţa!
3. Nici măcar Serele din Viile Noi nu sunt prinse în suprafaţa oraşului, deşi acolo sunt şi câteva showroom-uri de mobilă! Este cuprinsă în schimb Unitatea Militară din Viile Noi, care, culmea, se află dincolo de Sere!?
4. Tot terenul pe care se construieşte Polus Mall, precum şi Flamenco Residences, nu este cuprins în suprafaţa oraşului, deşi, culmea, se află foarte în oraş!?
5. Toată zona dintre Tomis Nord şi Palazu Mare, precum şi mai departe până la Ovidiu nu sunt prinse în suprafaţa oraşului!
Concluzia este că o bună parte din Constanţa nu este prinsă în cei 124,89 km˛! Dacă socotim Portul Constanţa şi cu ce mai lipseşte atunci suprafaţa totală a oraşului trebuie să fie de cel puţin 200 km˛!
Suprafaţa Municipiului Constanţa, deci şi extravilanul este de aproximativ 300 km˛! După cum se observă aici intră şi cele două lacuri, dar Portul Constanţa lipseşte!
AndreiB May 8th, 2010, 02:51 PM Conteaza cu adevarat marimea fizica a orasului?
Nu, deloc. Conteaza densitatea care duce la cresterea calitatii vietii, care la noi e groaznica.
Asta cu zonele metropolitane este un proiect bun implementat oribil...
Zonele metropolitane se reduc la niste indicatoare idioate. In rest camp, oras si comune.
joce23 May 24th, 2010, 11:23 PM Se pare ca de prin 2015 ar putea incepe extractia de petrol in acele perimetre din Marea Neagra vanate acum de gigantii petrolieri ai lumii; lucru ce cu siguranta va aduce beneficii si orasului. :cheers:
Marea Neagră, rezervorul de petrol „ascuns” al României (http://www.evz.ro/detalii/stiri/marea-neagra-rezervorul-de-petrol-ascuns-al-romaniei-895816.html)
România a intrat pe harta giganţilor petrolieri (http://www.evz.ro/detalii/stiri/romania-a-intrat-pe-harta-gigantilor-petrolieri-895703.html)
caine May 25th, 2010, 07:08 AM In legatura cu extractiile de petrol. Va spun ca fapt divers. S-au facut previziuni si deja s-au prospectat puturile. Pentru cei care nu inteleg ce insemana prospectare, reprezinta saparare pana la punga si evaluarea pungii in functie de presiunea care vine inapoi. Se compara datele cu cele date de prospectare sultrasonica si atunci au o viziune clara.
Eu nu ma bucur foarte tare ca vine o firma de afara sa exploateze petrolul si gazele descoperite in Marea Neagra. Sunt companii la noi care ar putea face chestia asta. Avem si tehnologia necesara. Intradevar ar dezvolta putin orasul, dar nu semnificativ. Acele exploatari pot fi facute direct in mare fara sa se lege cu uscatul. Vin navele si incarca offshore. Deci nu vad unde ar dezvolta asa de mult orasul. Sunt exploatari in Marea Neagra si acum si se lucreaza serios pe partea asta. 20% din gazul necesar consumului intern vine din Marea Neagra. Anumite zone din Constanta si Navodari sunt alimentate direct cu gaz de sonda. Dar sa stiti ca eu nu simnt nimic. Congaz tot la fel ma jegmaneste ca si pe alti. Baga aer pe conducte si gaz cu continut caloric scazut. Deci unde sunt beneficiile? Romania este inca in secolul 15 in ceea ce priveste mentalitatea de exploatare a zacamintelor si creeare unor alternative. Au facut contracte cu rusii, ca asa erau obisnuiti. Dar uitati-va la Spania si vine din urma si Belgia. Terminale de LNG. Cred ca putini ati auzit sau vazut cum arata terminalele astea. Dar acele terminal iti pot crea independenta energetica in caz de calamitati, razboaie, etc. Un alt avantaj ar fi ca poti lua gaz de pe piata libera la un pret negociabil si nu impus. Dar astea sunt alfel de siubiecte.
Oricum multumesc pentru efort de a pune niste link-uri cu articole pe net.
kage.ct May 25th, 2010, 02:48 PM Da ! Vin straini, ca de obicei, ne fura bogatiile, da ruptilor de la guvernare niste maruntis ca sa aiba la pensionare, si Romania iar beneficiaza de pe urma bunurilor sale de 0000000 bani. :bash:
joce23 May 25th, 2010, 10:06 PM Da, sigur; nu ne vindem tara. Pentru a extrage zacamintele alea, e nevoie de knowledge si tehnologii pe care noi nu cred ca le-aveam. Oricum, vor fi si firme romanesti implicate in astfel de lucrari. GSP Constanta chiar se ocupa acum la bulgari de foraje pentru Melrose Resources, care apare si pe harta din link. Si-o vor face probabil si pentru alte companii care vaneaza acum perimetrele scoase la licitatie.
bigshow May 25th, 2010, 10:59 PM Da, sigur; nu ne vindem tara. Pentru a extrage zacamintele alea, e nevoie de knowledge si tehnologii pe care noi nu cred ca le-aveam. Oricum, vor fi si firme romanesti implicate in astfel de lucrari. GSP Constanta chiar se ocupa acum la bulgari de foraje pentru Melrose Resources, care apare si pe harta din link. Si-o vor face probabil si pentru alte companii care vaneaza acum perimetrele scoase la licitatie.
tot pt a extrage mai este nevoie de inca ceva foarte important: MON€Y :lol: de care nu prea dispunem
scyth May 26th, 2010, 03:18 PM Da, sigur; nu ne vindem tara. Pentru a extrage zacamintele alea, e nevoie de knowledge si tehnologii pe care noi nu cred ca le-aveam. Oricum, vor fi si firme romanesti implicate in astfel de lucrari. GSP Constanta chiar se ocupa acum la bulgari de foraje pentru Melrose Resources, care apare si pe harta din link. Si-o vor face probabil si pentru alte companii care vaneaza acum perimetrele scoase la licitatie.
Zacamintele nu sunt ale noastre, sunt ale urmasilor, urmasilor nostri!!! :lol: Chiar daca pe timpul comunistilor aveam si tehnologiile si know-how si banii necesari, vremurile s-au schimbat si n-avem ce face, trebuie sa ne adaptam vremurilor in care traim. GSP Constanta e o firma care sigur va fi implicata, cine nu stie despre ce e vorba poate cauta pe google mai multe informatii despre aceasta firma.
Le Clerk May 26th, 2010, 03:31 PM Da, sigur; nu ne vindem tara. Pentru a extrage zacamintele alea, e nevoie de knowledge si tehnologii pe care noi nu cred ca le-aveam. Oricum, vor fi si firme romanesti implicate in astfel de lucrari. GSP Constanta chiar se ocupa acum la bulgari de foraje pentru Melrose Resources, care apare si pe harta din link. Si-o vor face probabil si pentru alte companii care vaneaza acum perimetrele scoase la licitatie.
:okay:
As adauga eu Joce si investitii de sute de milioane de Euro (fara a avea certitudinea castigului), investitii pe care putine firme romanesti sunt capabile sa le faca...
Un constantean May 26th, 2010, 05:21 PM Putem spune ca GSP a reinviat industria romaneasca de utilaje petroliere. Oamenii astia fac treaba buna. :cheers:
caine May 26th, 2010, 11:43 PM :okay:
As adauga eu Joce si investitii de sute de milioane de Euro (fara a avea certitudinea castigului), investitii pe care putine firme romanesti sunt capabile sa le faca...
Mai voi sunte-ti copii. Ca fapt divers pentru cei ce nu au nici o tangenta cu ce inseamna industrie petroliera si de gaze. Investitii de 1-2 miliarde de euro se fac fara nici o problema pentru companiile petroliere. Chiar daca pentru unii sumele sunt foarte mari va inselati. Va dau un mic examplu. Qatar a oferit Romaniei sa devina storage hub pentru LNG (Liquefied Natural Gas). Guvernantii nostri fostii si actualii sau miscat cu vitez lumnii cu minus in fata. Un terminal de LNG costa in jur de 5-6 milarde de dolari pe care Qatarul era dispus sa ii investeasca din buzunar propriu. Un tanc de uscat de stacoare costa 1,2 milarde dolari, o nava care transporta LNG costa intre 200 si 360 milioane dolari. Asta ca sa va dati seama de ce inseamna investiti in aceasta industrie.
Romania in timpul comunismului avea ingineri si specialisti foarte bine pregatiti. Romanai a construit pe periaoda lu Sadam s-au construit exploatari petroliere in Irak, Golful Persic, Libia si Algeria. S-a mai lucrat si in Maroc unde locuiste o mica comunitate de Romani.
In Romania exista o singura firma capabila sa atraga capitala, avand si know-how si anume GSP. Aceasta companie s-a format pe scheletul celor de la Petromar si conduce mai multe proiecte in Marea Neagra. Pe langa asta GSP si-a facut prupriul santier naval sa isi construiasca custom made ships.
Conform legilor in vigoare (cea ce nu s-a respectat cand s-a vandut PETROM) zacamintele si toate resursele naturale subterane sunt proprietatea Statului Roman. E mult de discut pe seama Petrom si interesele acestei privatizari.
DAR TREBUIE SA LUATI IN SEAMA FAPTUL CA CE SE EXPLOATEAZA ACOLO TREBUIE VANDUT.. ROMANIA NU O SA AIBA IN VECII VECILOR ACCES LA HUB-URI FARA AJUTORUL MARILOR COMPANII PETROLIERE. EXISTA UN MONOPOL FOARTE SEVER.
Trebuie foarte bine urmarit acest contract si cum va fi el semnat. ceea ce ma doare pe mine e ca SMECHERII au vandut si vand in continuare rezervele naturale ale Romanie numai pentru buzunarul lor. REZERVELE SUNT ALE TUTUROR ROMANILOR. Asta a facut si nenorocitul ala de Patriciu :bash: (scuze de limbaj) cand a luat Rompetrol (Petromidia) cu 10 milioane de euro ca ii plateste ulterior si nici pana in ziua de azi nu si-a platit datoria. Pe langa asta a fost scutit de 600 milioane de euro taxe neplatite catre stat (inainte sa vanda rafinaria). Acum mai are de dat la stat inca 600 milioane de euro, tot taxe neplatite). Cu toate astea el a vandut Rompetrol cu aproape 2 milarde de euro. Deci acolo sunt rezervele romaniei. La acest gen de smecheri care vin si dau lectii pe la televizor cum se fac afaceri. Si am enumerat numai unul din ei.
Scuzati de discutiile off-topic, dar nu m-am putut abtine. Deci in concluzie exista companii si know-how romanesc, dar mai trebuie sa participe si giganti ca Shell, BP, BG, Chevron_texaco, GDF Suez, etc. (asta daca nu ai un guvern cu balls care sa negocieze direct afara, ceea ce nu am vazut de la "revolutie").
Un constantean May 26th, 2010, 11:58 PM Scuzati de discutiile off-topic, dar nu m-am putut abtine. Deci in concluzie exista companii si know-how romanesc, dar mai trebuie sa participe si giganti ca Shell, BP, BG, Chevron_texaco, GDF Suez, etc. (asta daca nu ai un guvern cu balls care sa negocieze direct afara, ceea ce nu am vazut de la "revolutie").
Total de acord cu tine!
joce23 September 26th, 2010, 12:24 PM Un constantean, ai idee daca primaria s-a gandit sa faca o aplicatie pentru ca orasul sa devina pentru un an capitala culturala europeana ? (prin 2020-2025; pana atunci locurile-s ocupate de altii) Am inteles ca Timisoara si Cluj au planuri in directia asta; de ce n-am incerca sa fim noi in locul lor ? (pana atunci primaria are tot timpul sa refaca si peninsula :lol:)
Daca pana acum nu s-a miscat nimic in directia asta, atunci ai documentatia necesara pentru aplicatie in link-ul de mai jos si te poti duce cu ea pe capul lui Mazare/Fagadau etc. Se pare ca din 2007 regula s-a schimbat si daca sunt mai multe orase candidate dintr-o anumita tara decizia privind orasul castigator se ia la nivelul tarii respective, nu la Comisia Europeana. Eu zic ca se merita incercat.
http://ec.europa.eu/culture/our-programmes-and-actions/doc738_en.htm
Under the new procedure – which entered into force in early 2007 and applies to the 2013 title and subsequent titles – host countries are responsible for selecting a city.
TAXIco September 26th, 2010, 12:32 PM Nu avem nicio şansă şi eu nu cred că vom fi vreodată Capitală Culturală Europeană! :lol: Când ai fost un cătun până după jumătatea secolului al IXX-lea, nu poţi deveni capitală culturală europeană la începutul secolului al XXI-lea! Trebuie să ai câteva sute de ani de activitate culturală, câteva secole de arhitectură în spate, nimeni nu te scoate la fără frecvenţă la capitolul culturii europene! :lol: Nu mai dezvolt argumentele că pierd timpul... :ohno:
Un constantean September 26th, 2010, 01:12 PM ^^Cu tot regretul trebuie sa fiu de acord cu TaxiCo.
Nu nu vom candida ca si capitala culturala europeana.
Eu nu inteleg ce cauta Timisoara si Craiova parca...
Adica Sibiu inteleg, dar orasele de mai sus?!
Mai degraba ar merge Sighisoara care intradevar are tot ce ii trebuie.
Constanta nu are cele necesare pentru o capitala culturala.
Turism, Business, industrie portuara da, dar cultural nu.
ro.cologne September 26th, 2010, 06:38 PM nu prea aveti dreptate...
cultura nu inseamna doar cladiri vechi de secole. cultura e mai complexa.
ca exemplu, anul acesta, pe langa Pecs si Istanbul, capitala culturala europeana este orasul Essen incluzand regiunea Ruhr, care nu se pot mandri cu arhitectura deosebita. atractia principala este fosta INDUSTRIE MINIERA si schimbarea structurala care s-a petrecut acolo in ultimele decenii!
Cadîr September 26th, 2010, 07:12 PM nu prea aveti dreptate...
ca exemplu, anul acesta, pe langa Pecs si Istanbul, capitala culturala europeana este orasul Essen incluzand regiunea Ruhr, care nu se pot mandri cu arhitectura deosebita. atractia principala este fosta INDUSTRIE MINIERA si schimbarea structurala care s-a petrecut acolo in ultimele decenii!
Noi am putea promova multiculturalitatea, dar pentru asta e nevoie de mai mult de 2 geamii si o sinagoga parasita...
TAXIco September 26th, 2010, 07:54 PM nu prea aveti dreptate...
Bravo frate! Dacă tu atât lucru cunoşti despre Essen, că este oraş minier, atunci nu mai am nicio pretenţie să polemizez cu tine. Tu ai spus că "cultura e mai complexă"... :lol: Apropo de cultură, ce universităţi a avut Constanţa înainte să te naşti tu şi în ce an a avut primul liceu?! Răspunsul este ruşinos, mai bine evită-l...
Citeşte măcar aici. (http://en.wikipedia.org/wiki/Essen)
ro.cologne September 27th, 2010, 12:19 AM ^^
Stiu foarte bine ca cele doua orase, Essen si Constanta, nu suporta comparatie in majoritatea punctelor de vedere.
Orasul Essen a fost ales ca reprezentant a regiunii Ruhr pentru titlul de capitala culturala.
Dar tin sa te anunt ca motivul alegerii regiunii pentru acest titlu a fost schimbarea structurala de la activitatea miniera spre activitati moderne(inclusiv cultura si arta) care avut loc in ultimele decenii, si nu "câteva sute de ani de activitate culturală, câteva secole de arhitectură".
Deci pana la urma nu prea are relevanta ce stiu eu sau ce stii tu despre Essen, ci mai degraba motivul acordarii titlului de capitala culturala 2010.
Ergo, nu ar fi imposibil pentru un oras precum Constanta, fara secole de cultura si arhitectura, sa devina capitala culturala. Cu alte cuvinte, acestea nu sunt criterii descalificative.
cosinus1982 September 27th, 2010, 09:17 AM Putem visa noi cat vrem sa devenim capitala culturala europeana dar mai intai sa ne ingrijim de ruine si de gunoaie. Nu stiu cate se vor schimba pana in 2020 dar prevad ca nu multe...:ohno:
vasilesilion September 28th, 2010, 01:37 PM ^^Cu tot regretul trebuie sa fiu de acord cu TaxiCo.
Nu nu vom candida ca si capitala culturala europeana.
Eu nu inteleg ce cauta Timisoara si Craiova parca...
Adica Sibiu inteleg, dar orasele de mai sus?!
Mai degraba ar merge Sighisoara care intradevar are tot ce ii trebuie.
Constanta nu are cele necesare pentru o capitala culturala.
Turism, Business, industrie portuara da, dar cultural nu.
Ca tot vorbiti de urmatoarea capitala culturala europeana din România, iata ca şi Cluj-Napoca se gândeşte la aşa ceva. Cred că ar trebui să o luaţi în calcul...
Visul din 2020 – Clujul, Capitală Culturală Europeană
Primăria vrea să pună bazele unei asociaţii interorganizaţionale şi interinstituţionale, care să promoveze oraşul pentru obţinerea titlului de Capitală Culturală Europeană în 2020.
Asociaţia “Cluj-Napoca 2020, Capitală Culturală Europeană” va rămâne deschisă tuturor instituţiilor şi organizaţiilor culturale interesate, a anunţat ieri primarul Sorin Apostu. Deocamdată, în asociaţie au fost cooptate cluburile Lions şi Rotary şi Fundaţia Culturală Carpatica. Un segment important în pregătirea strategiei pentru obţinerea titlului de capitală culturală europeană îl vor ocupa dezbaterile tematice organizate de Fundaţia AltArt. Prima se va desfăşura în 24 iunie.
în şedinţa Consiliului Local Cluj-Napoca de marţi ar urma să se aprobe constituirea Asociaţiei “Cluj-Napoca 2020, Capitală Culturală Europeană”. “Statutul acestei asociaţii, modul în care ar trebui să funcţioneze, precum şi rolul pe care îl va avea au fost analizate în urma întâlnirilor cu partenerii grupului de iniţiativă din cadrul cluburilor Lions, Rotary şi Fundaţia Carpatica. Un aport semnificativ au avut şi reprezentanţii universităţilor clujene. De altfel, rectorul Universităţii Tehnice Cluj-Napoca, Radu Munteanu, a fost prezent ieri alături de primarul Sorin Apostu, apreciind că titlul de capitală culturală poate fi obţinut numai dacă există o strategie bine pusă la punct. “Pentru a ataca acest titlu trebuie să pornim cu inteligenţă. Pentru că aici nu este vorba doar despre o ambiţie locală, este un mod prin care societatea clujeană poate dovedi că a evoluat”, a spus Munteanu.
Primarul Sorin Apostu a explicat că această asociaţie va rămâne deschisă tuturor organizaţiilor şi instituţiilor de cultură. “înfiinţarea acestei asociaţii nu înseamnă că vrem să excludem pe cineva, dimpotrivă, aşteptăm ca toată lumea să se înscrie. Deja au fost expediate 60 de scrisori spre organizaţii nonguvernamentale, universităţi, teatre, muzee, instituţii de muzică, tuturor celor care ar putea fi interesaţi să colaboreze la strategia pentru obţinerea titlului de capitală culturală europeană”, a declarat Apostu. Edilul a informat că cei mai prompţi s-au dovedit a fi tot străinii: “Din păcate, decoamdată am primit răspunsuri încurajatoare doar de la oraşele cu care suntem înfrăţiţi, de la instituţiile noastre culturale încă mai aşteptăm un răspuns”.
Conform primăriei, un grup de ONG-uri s-a constituit deja într-o iniţiativă pentru a face din Cluj o capitală culturală europeană. Fundaţia AltArt, Grupul PONT, Fabrica de Pensule şi A Soul for Europe. AltArt şi Grupul Pont, în parteneriat cu municipalitatea, vor organiza o serie de dezbateri tematice. “Scopul acestora este de a ne pregăti din timp. Trebuie analizate care ne sunt atuurile, să abordăm o serie de politici de infrastructură, pentru că nu va fi uşor să susţinem un proiect pentru obţinerea titlului de capitală culturală europeană”, a afirmat reprezentantul Fundaţiei AltArt, Rariţa Zbranca. Prima întâlnire se va desfăşura în 24 iunie, la Primăria Cluj-Napoca.
în cadrul dezbaterii vor fi lansate mai multe teme de discuţie: “O viziune asupra Clujului capitală culturală europeană” (susţinută de Cătălin Ştefănescu – TVR), “Programul UE Capitale culturale europene: prezentare şi studii de caz” (Rariţa Zbranca, Fundaţia AltArt), “Rolul culturii în dezvoltarea europeană, perspectivă europeană a titlului de oraş capitală culturală” (Nele Hertling – A Soul for Europe, Akademie der Künste Berlin), dar şi o prezentare a iniţiativei “Cluj 2020 – centru cultural al creativităţii şi inovaţiei, cultura ca element al dezvoltării regionale”.
Primarul Sorin Apostu va prezenta, la rândul său, perspectivele de dezvoltare a oraşului prin proiectul “Cluj - capitală culturală europeană”.
joce23 September 28th, 2010, 02:44 PM ^^
Da, stiam. Eu insa nu-s de acord cu TAXIco; daca se doreste cu adevarat, cred ca si Constanta ar putea sa se mobilizeze si sa incerce un astfel de proiect. Avem cel putin 10 ani ca sa ne pregatim pentru asa ceva. Nu mai spun de impactul de imagine si de alte avantaje ce pot fi aduse de statutul de capitala culturala europeana.
* sunt ff scurt, dar va scriu cam in fuga; sunt mult mai ocupat ca-n alte vremuri; asta e si motivul ptr. care nu prea mai sunt activ p-aici sau am perioade cand intru mai rar. Poate dezvolt totusi altadata subiectul, cand voi avea mai mult timp.
** dar chiar sunt curios; chiar tuturor constantenilor de-aici li se pare absurda ideea ? ca mie nu mi se pare deloc absurda/nefezabila !
joce23 November 16th, 2010, 09:05 AM Asa ca tot suntem pe val cu astronomia...
http://img822.imageshack.us/img822/6876/iss023e56827.jpg (http://img822.imageshack.us/i/iss023e56827.jpg/)
In cati ani credeti ca spatiile goale, din partea de jos a imaginii, vor fi urbanizate ?
Radu CORNESCU November 16th, 2010, 10:22 AM Eu cred ca destul de repede. Dupa ce se va face soseaua de centura, foarte multe terenuri vor trece din regimul agricol in noul intravilan al Constantei.
TAXIco November 16th, 2010, 10:28 AM ^^ Dacă se menține ritmul actual ne vor trebui 150 de ani! În ultimii 20 de ani au fost urbanizate foarte mici porțiuni din zonă. Bucata de Ovidiu care se vede în stânga jos, Tomis Plus și Boreal, care par o glumă, zona Tom-Carrefour, zona Campusului, mici parcele de pe varianta Ovidiu, a fost umplut golul de pe Aurel Vlaicu, zona Maritimo-Cimitirul Municipal-Noul cartier pentru tineri-Compozitorilor, iar în Sud mișcări timide până la Cumpăna și câteva zeci de case în Lazu. Asta e tot în 20 de ani. Extrem de puțin!
Radu CORNESCU November 16th, 2010, 10:41 AM Diferenta este ca acum terenurile astea sunt detinute de cine trebuie...
andrei1 November 16th, 2010, 02:13 PM mai bine zis, cu ce se vor umple?
Radu CORNESCU November 22nd, 2010, 05:37 PM ??
http://www2.picturepush.com/photo/a/4569575/640/4569575.jpg
garcia.calavera November 22nd, 2010, 05:54 PM mai bine zis, cu ce se vor umple?
malluri , parcuri auto , si blocuri goale cu apartamente scumpe ce altceva :lol:
Radu CORNESCU November 22nd, 2010, 06:06 PM Nu era strapungerea Caraiman spre FAR!
http://www3.picturepush.com/photo/a/4569556/1024/Anonymous/1980-soseaua-mangaliei.jpg
Radu CORNESCU November 22nd, 2010, 06:19 PM ^^Acum am vazut ca nu am postat-o pe History...
NellyUSA December 3rd, 2010, 08:47 PM Haha benzinaria aia e acolo si in ziua de azi :D
Radu CORNESCU January 11th, 2011, 12:54 PM Sa fi aflat graurii ceva despre viitorul Constantei de s-au imbatat?!!
Graurii morţi, găsiţi în zona Far, erau beţi!
Specialiştii Direcţiei Sanitar Veterinare Constanţa au efectuat analizele pentru a stabili cauza morţii celor 30 de grauri găsiţi, sâmbătă dimineaţă, între blocurile din zona Far, de pe Bulevarul 1 Mai. Concluziile sunt surprinzătoare „În urma analizelor de laborator s-a stabilit că păsările au murit în urma intoxicaţiei etilice, în stomacul lor găsindu-se borhot de struguri”, a afirmat dr. Romeu Lazăr, directorul DSV.
Cuget Liber 11.01.2011
cosinus1982 January 11th, 2011, 01:24 PM daca ar fi asa intrebarea ar fi daca s-au imbatat de bucurie sau de necaz?:D
Radu CORNESCU January 11th, 2011, 01:35 PM N-au lasat nimic scris...
andrei1 January 11th, 2011, 02:07 PM or fi murit ca alea din america...
Radu CORNESCU January 11th, 2011, 08:11 PM Iarasi!
Zeci de ciori şi porumbei morţi în Parcul Tăbăcărie
Evenimentul de astăzi survine celui de sâmbătă, când mai mulţi grauri au fost găsiţi morţi în zona Far.
Reprezentanţii Asociaţiei Protecţia Animalelor Constanţa au găsit, în cursul acestei după-amiezi, câteva zeci de păsări moarte, în Parcul Tăbăcărie. „Sunt foarte multe păsări, ciori şi porumbei, nu le-am numărat, sunt pe tot arealul parcului. Am dus o pasăre la Direcţia Sanitar Veterinară, pentru a stabili cauza morţii”, a declarat Zeadin Murat, preşedintele asociaţiei.
http://www.cugetliber.ro/1294696800/ultima_ora/4495/zeci-de-ciori-si-porumbei-morti-in-parcul-tabacarie/
Cosmin January 11th, 2011, 08:14 PM What Is Really Causing the Spate of Sudden Animal Deaths? (Big Think) (http://bigthink.com/ideas/26496)
E cam off-topic totusi...
Radu CORNESCU January 12th, 2011, 09:31 PM Ca tot e thread-ul de viitorul Constantei - poate trebuie sa ne pregatim si de ... primirea OZN-urilor!
Trei gigantice Obiecte Zburătoare Neidentificate (OZN-uri), cu o lungime de zeci de kilometri, se îndreaptă în prezent spre Pământ. Potrivit calculelor făcute de oameni de ştiinţă, aterizarea OZN-urilor pe Terra ar putea interveni la mijlocul lunii decembrie 2012. Coincidenţă sau nu, aceasta dată coincide cu sfârşitul calendarului Maya, potrivit portalului thedailybizarre, citat de Agerpres.
NASA acunde informaţia
Anunţul privind apropierea OZN-urilor de Terra a fost făcut de câţiva oameni de ştiinţă din cadrul organizaţiei SETI – un proiect destinat căutării inteligenţei extraterestre. Aceştia susţin că invazia extratereştrilor este absolut reală, iar agenţia spaţială americană NASA ar încerca să ascundă de populaţie această informaţie importantă.
Potrivit astrofizicianului Craig Kasnov, o serie de obiecte foarte mari se apropie de Pământ, dintre care unul are forma cilindrică, iar un altul, sferică. Pentru o confirmare a spuselor sale, savantul le recomandă scepticilor să caute pe Internet hărţile online spaţiale interactive şi să introducă coordonatele OZN-urilor gigantice. Primul mare obiect poate fi descoperit la coordonatele 19 25 12 – 89 46 03, cel de-al doilea, de formă cilindrică – la 16 19 35 – 88 43 10 şi al treilea de formă sferică – la 02 26 39 – 89 43 13.
Anunţul a suscitat reacţii diferite: unii consideră că extratereştrii vin să salveze pământenii de vreo nenorocire teribilă care ar putea apărea în cazul în care predicţia Maya despre sfârşitul lumii în 2012 se va adeveri; alţii îi suspectează pe călătorii din spaţiu de intenţii agresive. “Vom trăi şi vom vedea”, rezumă Craig Kasnov, adăugând că toate cele trei OZN-uri vor putea fi văzute în curând cu telescopul.
http://piatza.net/trei-ozn-uri-uriase-ar-putea-ateriza-pe-pamant-in-decembrie-2012/
Radu CORNESCU January 12th, 2011, 10:32 PM Ce se va intampla in viitor cu falezele noastre? http://www4.picturepush.com/photo/a/4851647/640/4851647.gif
Pe baza cercetărilor efectuate de ABADL privind evoluţia zonei costiere, s-a ajuns la concluzia ca eroziunea costieră atinge în unele zone rata de circa 2 metri pe an. Sectoarele cele mai afectate de fenomenele de eroziune sunt cele situate în sudul litoralului, adică staţiunile Mamaia Nord, Mamaia Sud, Tomis, Eforie Centru, Eforie Sud, Tuzla, Olimp - Venus, Saturn - Mangalia, 2 Mai - Vama Veche. Eroziunea cea mai accentuată se manifestă in staţiunea Mamaia, unde se estimează o retragere a liniei ţărmului de circa 40 de metri în următorii 20 de ani.
Feleza de la Eforie Sud:
http://www5.picturepush.com/photo/a/4851738/640/4851738.jpg
http://www.adevarul.ro/locale/constanta/Administratia_Bazinala_de_Apa_Dobrogea_-_Litoral_realizeaza_lucrari_de_combatere_a_eroziunii_costiere_0_406159901.html
Radu CORNESCU January 12th, 2011, 10:35 PM ^^
Pai daca se retrage tarmul cu 40 de metri in Mamaia s-ar putea sa ajungem cu barca acolo!
Cosmin January 12th, 2011, 11:30 PM Iar porcaria aia cu OZN-urile?:puke: Asa cum probabil te asteptai, e o inventie, infirmata chiar de catre SETI (http://www.seti.org/page.aspx?pid=1539) (daca chiar era nevoie).
Uite aici un thread dedicat aberatiei: Three giant spaceships to attack Earth in 2012? (http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=1291873)
Radu CORNESCU January 12th, 2011, 11:48 PM Merci Cosmin. Nu stiam de thread-ul asta. Mai trebuie sa explorez SSC-ul.
Cosmin January 12th, 2011, 11:53 PM La peste 600,000 de thread-uri ai ce vedea...:naughty:
vinterriket January 12th, 2011, 11:55 PM La peste 600,000 de thread-uri ai ce vedea...:naughty:
http://knowyourmeme.com/system/icons/1248/original/cannot_be_unseen.jpg?1257471121
Cosmin January 13th, 2011, 12:02 AM Da, ma rog, partea a doua e ca nu toate thread-urile fac bine la ridiche...:hammer:
Radu CORNESCU January 23rd, 2011, 05:05 PM Avem un viitor sportiv...
http://i.imgur.com/jL8Ch.jpg
Cosmin January 25th, 2011, 12:04 AM Radu, ce treaba au ultimele postari cu viitorul orasului? :)
CTA February 7th, 2011, 11:30 PM Poze calde, orasul Santa Cruz de Tenerife, Insula Tenerife.
NE TREBUIE UN CITY MANAGER, nu un aventurier, MACAR DE SI-AR FACE VACANTELE IN LOCURI CIVILIZATE SI NU AR TRANSFORMA CONSTANTA IN PAPAU SAU O FAVELA BRAZILIANA:bash:
Rezolvare faleza portului, SIMPLU, IEFTIN, ELEGANT, un adevarat SF pt Cta:lol:
https://lh6.googleusercontent.com/_fmfpnbRC-SE/TVBvBvg_N3I/AAAAAAAAAEw/oiJ9R9hZpoU/s576/SDC12397.JPG
https://lh5.googleusercontent.com/_fmfpnbRC-SE/TVBvo2q5E3I/AAAAAAAAAE0/MbB38VMdH94/s576/SDC12394.JPG
era o soi de iarba, care nu trebuie taiata gazon si arata SUPERB.
Mai jos, parcuri miniaturale SUPERBE, Simplu, Ieftin, Elegant, la noi Pastaie o sa le faca cu miliarede de euro la Pomacost(buzunarul propriu ofcourse!!!):lol:
https://lh3.googleusercontent.com/_fmfpnbRC-SE/TVBvpd-tC7I/AAAAAAAAAE8/BSxMAg1PrOs/s576/SDC12362.JPG
Asta era o sosea, transformata in pietonala, arata superb.
https://lh6.googleusercontent.com/_fmfpnbRC-SE/TVBvpa7IdSI/AAAAAAAAAFA/SffjYRgTQaI/s576/SDC12344.JPG
Strada cu cafenele, langa ea este tramvai TRAM system, cu iarba intre sine. Garnitura este asa de mare ca depaseste in capacitate 3 autobuze mazariste, si circula ceas, asemena unui metrou, silentios.
https://lh6.googleusercontent.com/_fmfpnbRC-SE/TVBvpGOJd-I/AAAAAAAAAE4/zqu_u32jvQQ/s576/SDC12364.JPG
https://lh4.googleusercontent.com/_fmfpnbRC-SE/TVBz50VYWII/AAAAAAAAAFI/1Y-kINNZG5Q/s640/SDC12365.JPG
andrei1 February 8th, 2011, 08:29 AM https://lh6.googleusercontent.com/_fmfpnbRC-SE/TVBvpGOJd-I/AAAAAAAAAE4/zqu_u32jvQQ/s576/SDC12364.JPG
nu stiam ca gurile de canalizare se pot face la acelasi nivel cu asfaltul... mama ce tehnologie e in occident
RoLitoral February 8th, 2011, 09:48 AM Dar n-au Pomaconst sa le coafeze copacii... Le bat crengile-n geam :)
Radu CORNESCU February 8th, 2011, 09:58 AM Ei... asa se pot face multe speculatii. De ce n-ar arata strazile Peninsulei asa (aici Puerto Rico, in urma cu o saptamana - facute de niste prieteni, in vacanta):
http://www4.picturepush.com/photo/a/5025877/800/Anonymous/Puerto-Rico-036.jpg
http://www5.picturepush.com/photo/a/5025878/800/Anonymous/Puerto-Rico-034.jpg
andrei1 February 8th, 2011, 10:10 AM mie personal numi plac deloc pozele de mai sus din puerto rico.
strazile si cladirile sunt intretinute frumos, totu e perfect, dar nu imi plac deloc culorile cladirilor, imi dau o senzatie "vulgara" si impresia de superficialitate... sar potrivi culorile astea poate in satul de vacanta sau in costinesti, dar in peninsula cred ca se potrivesc culorile sobre
Radu CORNESCU February 8th, 2011, 10:14 AM Care ar fi culorile "sobre"?
andrei1 February 8th, 2011, 10:21 AM gri, maro, visiniu... parerea mea
probabil "expertii" ar sti mai bine ce culori sar potrivi fiecarei cladiri din peninsula in functie de istoria si de functiunea ei....
in nici un caz nu cred ca sar potrivi muzeului de istorie(sau oricarei alte cladiri din peninsula) sa fie jumate verde jumate portocaliu, sau roz, sau bej....
Radu CORNESCU February 8th, 2011, 10:23 AM Visiniul nu e o culoare sobra! Case maro In Peninsula??!
Dar cine ti-a zis de Muzeul de Istorie? In fotografii sunt case care duc spre mare...
andrei1 February 8th, 2011, 10:30 AM daca casele duc spre mare, de ce sa fie colorate ca si cum ar fi la circ?
nu sunt "expert in culori", dar ANUMITE nuante de maro si de visiniu, mi se par potrivite pentru cladirile peninsulei, creeaza atmosfera aia nemteasca, unde totul e pus la punct la cele mai inalte standarde.
cred ca nici tu nu ai vrea sa vezi peninsula colorata ca un papagal
http://www.vreaubileteavion.ro/images/orase/frankfurt-2.jpg
nu este cea mai reprezentativa poza, insa cred ca atmosfera in peninsula, mai degraba ar trebui sa fie asemanatoare cu cea din poza de mai sus, decat cu cea din puerto rico
Radu CORNESCU February 8th, 2011, 10:43 AM Poza ta de sus nu are de-aface cu specificul nostru. Culorile caselor din Puerto Rico nu sunt de PAPAGAL, uita-te mai bine si ai sa vezi ca sunt din aceeasi gama, sunt armonizate. In schimb ma gandesc cu groaza la o Peninsula cu cladirile gri, maro si visiniu!
andrei1 February 8th, 2011, 11:23 AM vrei sa spui ca istoria constantei nu are nimic dea face cu nemtii si cu europa in general?
din contra as spune, nu vad ce legatura este intre peninsula si puerto rico
oricum sa nu uitam ca peninsula inseamna muzeu de istorie, comandament al marinei, catedrala ortodoxa si catolica, geamie, sinagoga, hotel palace, hotel intim, si multe alte cladiri din aceasta gama... nu poti sa ai cladirile astea inconjurate de roz si portocaliu, nu?
peninsula din constanta nu este o adunatura de "case care duc spre mare".
poti sa imi dai exemplu concret pentru cateva cladiri din peninsula, cum leai colora?
Radu CORNESCU February 8th, 2011, 11:30 AM Am facut iarasi greseala sa conversez cu tine!
andrei1 February 8th, 2011, 11:33 AM chiar si asa, ai putea sa imi dai cateva exemple, ca mai facut curios
crissblaziny December 26th, 2011, 01:22 PM Radu Cornescu este un constantean adevarat...
Radu CORNESCU December 26th, 2011, 01:33 PM ?!!
Bine ai venit crissblaziny !
rdv- December 27th, 2011, 03:50 AM Radu Cornescu este un constantean adevarat...
am cateva melodii de'ale lui criss blaziny :)
Radu CORNESCU December 28th, 2011, 01:28 PM M-am gandit unde sa pun informatia asta si mi s-a parut ca cel mai bine e aici! De ce?! Pai daca un oras ca DEVA care are 69.257 de locuitori poate sa aiba o asemenea feerie de sarbatori, cum va fi cand va avea cel putin 300.000 ?! Ce e cu aceasta intrebare?
Pai Constanta are (conform Wikipedia in 2009) 310.471 de locuitori. Si cum arata de sarbatori?! Poate daca in viitor, daca se micsoreaza la 70.000 de locuitori, o sa arate ca DEVA:
http://img689.imageshack.us/img689/9807/dsc0290cg.jpg
By claudiu_ne2000 (http://profile.imageshack.us/user/claudiu_ne2000) at 2011-12-27
http://img17.imageshack.us/img17/1812/dsc0291us.jpg
By claudiu_ne2000 (http://profile.imageshack.us/user/claudiu_ne2000) at 2011-12-27
http://img708.imageshack.us/img708/7190/dsc0292dr.jpg
http://img708.imageshack.us/img708/2959/dsc0293gv.jpg
http://img51.imageshack.us/img51/8175/dsc0299jp.jpg
http://img713.imageshack.us/img713/2271/dsc0300nv.jpg
http://img545.imageshack.us/img545/3372/dsc0301na.jpg
http://img856.imageshack.us/img856/9223/dsc0302f.jpg
http://img857.imageshack.us/img857/3231/dsc0305md.jpg
http://img221.imageshack.us/img221/2529/dsc0306er.jpg
http://img546.imageshack.us/img546/1193/dsc0307w.jpg
http://img18.imageshack.us/img18/9524/dsc0308ro.jpg
http://img718.imageshack.us/img718/201/dsc0309ur.jpg
http://img811.imageshack.us/img811/2894/dsc0312j.jpg
cel mai nou monument aparut in Deva, e vorba de Monument al lui Acaţiu Barcsay (http://www.mesagerulhunedorean.ro/monument-al-lui-acatiu-barcsay-dezvelit-in-fata-prefecturii)
http://img838.imageshack.us/img838/9868/dsc0314z.jpg
http://img202.imageshack.us/img202/3296/dsc0316cv.jpg
http://img824.imageshack.us/img824/5731/dsc0317dg.jpg
http://img849.imageshack.us/img849/4621/dsc0318xp.jpg
http://img829.imageshack.us/img829/5609/dsc0319u.jpg
http://img209.imageshack.us/img209/7563/dsc0320q.jpg
http://img840.imageshack.us/img840/2650/dsc0321nq.jpg
http://img513.imageshack.us/img513/1622/dsc0322i.jpg
http://img705.imageshack.us/img705/3251/dsc0323fr.jpg
http://img210.imageshack.us/img210/2797/dsc0324od.jpg
http://img28.imageshack.us/img28/5943/dsc0325so.jpg
http://img18.imageshack.us/img18/9915/dsc0326gv.jpg
http://img829.imageshack.us/img829/8442/dsc0330l.jpg
http://img23.imageshack.us/img23/4843/dsc0331v.jpg
http://img59.imageshack.us/img59/4825/dsc0332zy.jpg
http://img39.imageshack.us/img39/7311/dsc0333.jpg
http://img827.imageshack.us/img827/537/dsc0335oq.jpg
http://img706.imageshack.us/img706/5741/dsc0338sq.jpg
http://img577.imageshack.us/img577/1153/dsc0339ad.jpg
http://img716.imageshack.us/img716/6810/dsc0340lo.jpg
http://img821.imageshack.us/img821/3811/dsc0304sf.jpg
Postat de claudiu_ne2000 pe http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=885490&page=3
andrei1 December 28th, 2011, 01:49 PM este sin constanta pe cladirea primariei o proiectie cu stelute care se invart, da nu se prea vede de copaci. trebuie sa te duci la 3 metri si sa iti dai capu pe spate sa le vezi
4Dimensional December 28th, 2011, 02:22 PM Domnule Cornescu, eu am o alta abordare. Nu conteaza marimea orasului, conteaza banii de care dispune municipalitatea. In cazul Devei, au fost doua lucruri care au dus la crearea unui centru al orasului imbracat feeric de Sarbatorim
Primul dintre ele este ca locuitorii Devei au posibilitati reduse de a se bucura de Sarbatori. Orasul este mic si nu ai unde sa mergi, iar judetul Hunedoara este sarac, dar bogat in someri...
Al doilea lucru este ca primarul Devei face parte din UNPR, partid care se afla la guvernare, deci cu bucatele pe masa!
Radu CORNESCU December 28th, 2011, 04:06 PM E o abordare. Dar nu sunt de acord cu ea. Sunt destule orase care nu au primari dintr-un partid aflat la guvernare si totusi sarbatorile sunt mult mai vizibile.
AbelT December 28th, 2011, 04:36 PM E o abordare. Dar nu sunt de acord cu ea. Sunt destule orase care nu au primari dintr-un partid aflat la guvernare si totusi sarbatorile sunt mult mai vizibile.
tot un oras cu primar in opozitie de cand se stie el.. ma mir ca nu s-a plictisit:nuts:
Radu CORNESCU December 28th, 2011, 04:38 PM OK. Sa le vedem!
4Dimensional December 28th, 2011, 05:10 PM Nu cantareste atat de mult culoarea politica a primarului (desi nu e de neglijat ajutorul primit), cat specificul local. Constanta este o metropola estivala! Sarbatorile de Craciun au loc iarna. In tara noastra iarna se confunda cu zona montana, cu zapada, cu vacanta de iarna, nu cu zona litorala. Este motivul pentru care sezonul rece nu este prea binevenit la noi. Nu este un motiv de mare veselie si bucurie pentru constanteni, chiar daca aici e vorba de Sarbatorile de Craciun. Constanta are Sarbatorile ei Estivale! Am inteles ca vara aceasta va aduce un Carnaval continuu si vom avea doua luni intregi de Sarbatori de Vara! Sa vedem cum va arata Deva la vara, comparativ cu Constanta...
Nu vreau sa iau partea nimanui, dar eu inteleg ca Sarbatorile de Iarna nu prea ies in evidenta de obicei in Constanta. Mai ales anul acesta, cand bugetul tarii (si al orasului) este unul de austeritate, austeritate care se suprapune si peste 8 ani de opozitie locala...
Municipalitatea din Varsovia a avut un buget de austeritate pentru aceste sarbatori: 10.000 euro! Oare cat a cheltuit Bucurestiul, dar Clujul sau Brasovul?!
Radu CORNESCU December 28th, 2011, 05:12 PM Mai, tu semeni cu Taxico!
4Dimensional December 28th, 2011, 05:34 PM Mai, tu semeni cu Taxico!
La mine va referiti?
Scriu intr-adevar uneori din masina, dar nu sunt taximetrist. Ma confundati domnule Cornescu. Nu ca ar fi ceva jignitor...
rdv- December 29th, 2011, 12:59 AM La mine va referiti?
Scriu intr-adevar uneori din masina, dar nu sunt taximetrist. Ma confundati domnule Cornescu. Nu ca ar fi ceva jignitor...
TaxiCo era taximetrist ? =))
rdv- December 29th, 2011, 01:03 AM in legatura cu atmosfera de sarbatori ... foarte frumos au impodobit aqua-magic'ul
Radu CORNESCU December 29th, 2011, 05:02 AM @4Dimensional
Cred ca nu ai sesizat cu adevarat ce am vrut sa spun. Diferenta impodobirii luminoase a Devei fata de Constanta nu consta in amploarea ornamentelor, ci a imaginatiei creatorilor lor. Cu aceeasi bani cu care s-a aranjat repetabil (chiar obsesiv) B-dul Tomis, adica cu ornamente tipizate, se puteau face altele in jurul unor puncte (sau "focare") mai insemnate din Constanta niste ornamente personalizate.
maxim18 December 29th, 2011, 07:12 AM TaxiCo era taximetrist ? =))
Nu era taximetrist, este profesor! Va spun din sursa sigura! Face parte dintr-un grup, alaturi de un binecunoscut realizator radio si alte persoane influente in mass-media, toate din Constanta. Ei militeaza pentru o anumita cauza a Dobrogei. Cred ca s-au bucurat foarte mult cand a picat referendumul pentru jud Constanta, deoarece ei au treaba cu Dobrogea intreaga si nu cu jud Constanta singur... Daca trecea referendumul, asa cum isi dorea Nicusor si Mazare, jud Constanta ramanea blocat la stadiul de judet, asa cum este acum, fara jud Tulcea si treaba pentru ei se complica mult...
Cred ca 4Dimensional nu a auzit de TaxiCo si a luat nickul ca avand legatura cu taximetrul... Vezi ce se intampla cand esti nou si nu citesti si din urma? :lol:
Radu CORNESCU December 29th, 2011, 08:38 AM maxim18 pune-ti si tu un avatar...
ro.cologne December 29th, 2011, 09:42 AM Exerciţiu de imaginaţie: Cum ar putea fi Constanţa cel mai frumos oraş din ţară chiar şi iarna?
Recunosc, îmi place Constanţa şi vara, cu tot roiul de turişti care năvăleşte în Mamaia, cu cluburile pline, cu maşinile obscen de scumpe care circulă în ţara fără şosele, cu muzica dată la maximum, cu ochelarii de soare puratţi şi noaptea şi cu fustele inimaginabil de scurte. Dar când toate acestea apun, cea mai frumoasă Constanţă este iarna. Am prins ierni în Constanţa cu marea îngheţată şi cu vântul sticlos care au fost mai frumoase decât orice pârtie arhiplină de la munte. Anul acesta din păcate, niciun fulg nu a mai venit pe la malul mării şi nu a mai ascuns oraşul care pare pustiu. Fără aceste artificii de sezon, a vedea ceva frumos în Constanţa este până la urmă un exerciţiu de imaginaţie.
La fel ca Bucureştiul, Constanţa are un centru vechi, piaşa Ovidiu. Diferit însă faţă de Bucureşi, unde de bine de rău lucrurile au început să se mişte, în Constanţa, cea mai frumoasă zonă a oraşului, este lăsată pradă timpului. Mai nimic nu s-a schimbat de ani buni. Galeriile comerciale care se mai deschiseseră au tras obloanele, fast-food-urile care erau în vogă pe vremea când eram eu în liceu, sunt acum pustii, pentru că kebapul bun s-a mutat şi el în centru.
Clădirile te avertizează şi ele cât se poate de formal, prin plăcuţe, că mai au puţin şi cad. Case odată emblematice sunt acum doar nişte fantome. Proiecte de reabilitare a centrului vechi au fost o grămadă, dar de la vorbe la fapte drumul s-a dovedit a fi prea anevoios. Aşa că doar răzleţ mai pot fi văzute câteva schimbări pentru că până la urmă este greu să faci business numai trei luni pe an iar restul timpului să stai închis pentru că nimeni nu se aventurează să-şi bea cafeaua în centrul vechi constănţean.
"Pe vremuri se ţineau aici nişte petreceri extraordinare", îmi spune o doamnă despre Casa cu Lei, una dintre clădirile simbolice ale Constanţei. Numele clădirii vine de la cei patru lei construiţi deasupra unor coloane careîncadrează casa şi care au fost realizaţi pentru a aminti de somptuozitatea palatelor negustorilor veneţieni de altă dată, după cum arată unele articole publicate de presa locală.
Am lăsat în urmă Casa cu Lei şi am trecut pe lângă un hotel care purta o plăcuţă pe care scria că timp de zece zile acolo stătuse Mihai Eminescu, la mansardă. Acum hotelul este părăsit, dar arhitectură dă de gol o altă clădire care pe vremuri era gazda unor petreceri fastuoase.
Mai departe de hotel, trei puşti aruncau cu petarde, se vedeau pături şi haine întinse la uscat la balcoanele unde probabil pe vremuri negustori bogaţi îşi savurau din porţelanuri scumpe cafeaua fierbinte.
Am mai rătăcit un pic pe străzi şi am grăbit pasul spre mare, mai dezamăgită ca niciodată parcă de această zonă a Constanţei. Cazinoul este o altă poveste, la fel de tristă a unui oraş care şi-a epuizat parcă cei mai frumoşi ani. Geamuri sparte, scări distruse, un graffiti, vopseaua sărită şi câţiva paznici care vorbeau despre masa de Crăciun. În spatele Cazinoului, marea era mai linisştită ca niciodată. Niciun val, limpezime perfectă de sticlă. Depinde de noroc. Uneori o prinzi învolburată şi furioasă, alte ori domoală, dar de fiecare dată marea este o surpriză plăcută dacă te decizi să faci plimbarea prin centrul vechi dintr-un motiv simplu: este singurul lucru care se schimbă într-un oraş blocat în nepăsare. Şi cu toate acestea, Constanţa îmi place în continuare enorm, mai ales iarna, deşi povestea pe care o spune este tare tristă, ca aceea a unui om care a avut de toate, şi bani, şi frumuseţe, şi isteţime, dar care cumva a ajuns un nimeni.
http://www.zf.ro/dupa-afaceri/exercitiu-de-imaginatie-cum-ar-putea-fi-constanta-cel-mai-frumos-oras-din-tara-chiar-si-iarna-9106309
ps:niste imagini vechi de peste 40 de ani din CT si de pe litoral puteti urmari excat in momentul asta, pe TVR Int., BD la mare si la munte :D
ro.cologne December 29th, 2011, 09:46 AM Nu era taximetrist, este profesor! Va spun din sursa sigura!
:scouserd::fiddle:
Face parte dintr-un grup, alaturi de un binecunoscut realizator radio si alte persoane influente in mass-media, toate din Constanta. Ei militeaza pentru o anumita cauza a Dobrogei.
secesiune?? :rofl::rofl:
:horse::horse:
ington December 29th, 2011, 10:51 AM Secesiune :soapbox:,eliberare de sub jugul romanesc :tongue: si crearea unui nou imperiu :guns1:cu capitala la Constanta
maxim18 December 29th, 2011, 11:24 AM Tradare, tradare, dar sa stim si noi! :gunz:
Radu CORNESCU December 29th, 2011, 01:01 PM Misto AVATARUL!
Anca_Emanuel December 29th, 2011, 02:14 PM Nu mai revenim la subiect ?
Era sa ne dam cu parerea despre ce va fi in Contanta in urmatorii 10 ani, poate si mai mult.
Eu prevad ca unele terenuri de la marginea Constantei vor creste in valoare, si ca zona se va dezvolta urbanistic in defavoarea zonei agricole.
Avind in vedere ca unii oieri deja au traditie in acest judet, propun infiintarea de rezervatii naturale pentru a proteja specia din zona dar si traditia pina nu e prea tirziu.
4Dimensional December 29th, 2011, 02:45 PM Terenurile de la marginea orasului vor creste in valoare si vor fi "vanate" in special de retaileri, dar si de dezvoltatorii de resedinte private. Deja bd Aurel Vlaicu, in zona Cimitirului Municipal, a devenit o zona comerciala importanta. De curand s-a modificat legea constructiilor de centre comerciale, care a devenit mult mai permisiva! Asta inseamna ca se vor construi hipermarketuri si malluri indiferent de vecinatate! Vom asista la umplerea golurilor de pe Aurel Vlaicu, Tomis si Mangaliei. Este de asteptat ca in spatele lor, pe un al doilea front, sa se construiasca locuinte civile. Si mai avem putin si ajungem la Centura!
Oierii? Nicio problema, se descurca singuri. Au o experienta de peste 2000 de ani... :lol:
Anca_Emanuel December 29th, 2011, 03:05 PM Deja cumperi brinzeturi straine, si lapte din afara tarii: cit timp crezi ca va merge asa ?
O sa ne dam vinduti la altii daca nu se poate face echilibru.
Crezi ca e ceva nesemnificativ ? Nu participi si tu la distrugerea Romaniei?
Radu CORNESCU December 29th, 2011, 03:06 PM Pacat ca Str. Baba Novac nu are 4 benzi... Ar putea s-o largeasca macar de la Str. Slt. Bogdan Vasile sau de la Str. Eduard Caudela pana-n B-dul Aurel Vlaicu!
Anca_Emanuel December 29th, 2011, 03:23 PM ^ Sunt de acord ca sunt necesare magistrale est-vest. Indiferent de costuri.
Daca va uitati cu atentie unele au fost blocate.
Ca a fost vorba de rea intentie, sau proiectare proasta, acum nu mai conteaza.
In urmatorii 50-100 de ani trebuie proiectate magistrale care sa traverseze orasul.
4Dimensional December 29th, 2011, 03:24 PM Domnule Cornescu, bine ca ati adus discutia despre largiri de strazi!
Este foarte urgenta largirea str Adamclisi la 4 benzi! Spatiu este, mai trebuie bani si vointa. Circulatia este imposibila acolo. In zona este City Park Mall cu Cora, dar si Lidl, Piata Tomis 3, Brotacei si China Mall! Plus ca se evita Tomisul si este legatura cu centrul orasului a buna parte din Tomis Nord!
La fel str Stefanita Voda. Este obligatorie largirea ei la 4 benzi! Este strada de legatura intre Maritimo Mall si Metro 1 cu estul si chiar centrul orasului. Permanent este coloana la intersectia cu bd Soveja!
La fel si str Baba Novac, acolo unde este spatiu!
Si bd Tomis trebuie largit la 6 benzi intre Boema si Dacia!
Trebuie sa ne intalnim si sa facem o petitie!
Radu CORNESCU December 29th, 2011, 03:35 PM B-dul Tomis ar putea fi largit foarte usor intre Dacia si B-dul Aurel Vlaicu! La fel Adamclisi si Stefanita-Voda...
4Dimensional December 29th, 2011, 04:36 PM Mai adaug si str Eliberarii! Are 4 benzi intre str Halta Traian si bd Dezrobirii, dar acolo unde este foarte aglomerata are doar 2 benzi. Se circula rau intre bd Dezrobirii si str Caragiale! Spatiu este, nu e o problema.
FilimonSirbu January 1st, 2012, 10:25 PM Vrem ca orasul Constanta sa fie un oras pentru oameni, sau pentru masini? Nu e destul ca se construieste cu nerusinare in parcuri, acum vrem sa distrugem si micile gradini care mai ofera putin aer curat orasului ca sa incapa jeep-urile mai lejer? Chiar si un om care'si iubeste masina mai mult decat semenii sai ar protesta, caci largirea strazilor respective ar insemna distrugerea automata a sute, daca nu mii de locuri de parcare. Constanta trebuie sa fie in primul rand al locuitorilor sai, nu doar o anexa a unei statiuni turistice!
maxim18 January 2nd, 2012, 10:31 AM Eu sunt de acord cu Radu si 4Dimensional. Nenea Filimon Sirbu (tradatorul care semnaliza noaptea rusilor unde sa bombardeze!), tie iti place sa inspiri aerul poluat de tevile masinilor care stau pe loc in coloana, neputand inainta pe strazile respective? Eu prefer fluenta rutiera, cea care face ca poluarea sa ajunga la limitele minime.
Pe str Eliberarii, locatarii blocurilor cu vedere la sosea, au desfiintat spatiul verde si au incropit spatii de parcare cu acces direct de pe trotuarul pietonal. Vine locataru cu masina pe str Eliberarii, se urca direct pe trotuar si parcheaza pe fostul spatiu verde, o tiganie fara limite... Prefer bulevard cu 4 benzi si eventual cu inca o banda pentru locuri de parcare, un spatiu mic dar verde langa blocuri si atat.
Radu CORNESCU January 2nd, 2012, 11:35 AM Orasul trebuie sa se dezvolte si ii este necesar artere fluente.
FilimonSirbu January 2nd, 2012, 12:24 PM Atunic las' sa se faca ghetouri in toata Constanta, ca sa putem sa ne plimbam mai usor cu "batoza" din peninsula spre exterior. Daca nu incap masinile, de ce sa va opriti la distrugerea spatiului verde, nu mai bine daramati si niste blocuri, ca oricum sunt facute de comunisti? Si apoi faceti si un gard de beton de 2 m pe marginile acestei autostrazii, ca sa nu mai vedeti "urateniile" alea de cartiere, ca nu se asorteaza cu bordul jeep-ului si va strica buna dispozitie cand va duceti sa va spargeti in fite in mall.
Eu normal sunt tradator, nu am nume de "roman verde", care sa fi omorat sute de mii de evrei cot la cot cu nazistii, deci nu merit atentia voastra.
Radu CORNESCU January 2nd, 2012, 12:55 PM Dezvoltarea orasului cuprinde inclusiv amenajarea de noi spatii verzi.
4Dimensional January 2nd, 2012, 04:05 PM Domnule Filimon Sirbu, aveti o problema! Coreea de Nord pare ca este tara dumneavoastra ideala. Fara masini, fara malluri, cu spatii verzi si mult are curat! Si inca ceva: cu gura inchisa!
FilimonSirbu January 2nd, 2012, 04:32 PM Domnule Filimon Sirbu, aveti o problema! Coreea de Nord pare ca este tara dumneavoastra ideala. Fara masini, fara malluri, cu spatii verzi si mult are curat! Si inca ceva: cu gura inchisa!
Si dumneavoastra aveti o problema: singura maniera de a contracara un adversar pe care ati deprins-o este atacul la persoana. Da-le-n colo de argumente, inferente si rationamente logice, alea sunt pentru fraierii aia de filozofi, "aicisa" daca cineva indrazneste sa te contrazica ii palesti un dos de palma si l-ai rezolvat (iar in cazul in care te ascunzi dupa un ecran, o injuratura buna ajunge).
Nu stiu de ce ma mai mir de ineptiile debitate de unii utilizatori pe acest forum. Pana la urma nimic nu poate suplini lipsa de educatie...
Saila January 2nd, 2012, 05:06 PM Adevarul este undeva la mijloc. Sunt argumente care inclina balanta de partea lui F.Sirbu dar la fel de multe argumente de partea celorlati.
Infrastructura a fost prost gandita inca de la inceput. Nu s-a gandit in perspectiva . Un exemplu elocvent este chiar str.Adamclisi, strada unde spatiul pietonal este inexistent datorita masinilor parcate pe margine.Ca sa latesti strada ar trebui desfintate intr-adevar gradinile de langa blocuri.Chiar si asa nu cred ca este suficient spatiu pt trotoare + inca 2 benzi+loc de parcare.
Discutia poate continua la nesfarsit...pentru alte zeci de strazi.
Radu CORNESCU January 2nd, 2012, 05:40 PM Aici nu e vorba de strazi, ci de artere de trafic intens. Acestea trebuiesc rezolvate!
FilimonSirbu January 2nd, 2012, 08:22 PM In vest, urbanistii nu stiu cum sa mai scape de artere in cartierele rezidentiale (nemtii chiar se apuca sa ingroape una dintre faimoasele autostrazi (http://inhabitat.com/hamburg-is-building-a-giant-green-roof-cover-over-sections-of-the-a7-motorway/a7-cover-hamburg/)), iar voi vreti sa distrugeti pana si incercarile vechiului regim de a construi habitate urbane locuibile. Si pentru ce, pentru niste strazi pentru care exista alternative valide (Lapusneanu, Aurel Vlaicu, Tomis) si care nu prezinta situatii de ambuteiaj in 95% din timp (fiind incomparabil mai usor de navigat decat bulevardele Bucurestiului). Totul de dragu de a vedea strada lata... cine este aici adeptul constructiilor megalomanice, fara utilitate concreta?
Daca va plangeti ca incape greu SUV-ul, problema nu e a orasului, ci a celor care circula cu autovehicule neadaptate traficului urban. Constanta este un oras plat, iar carosabilul se prezinta bine in toate zonele orasului (mai exista ocazionalele guri de canal denivelate, dar sunt destul de izolate, si nu reprezinta un impediment major pana si pentru un sofer incepator). La ce va trebuie masini de teren deci in Constanta? Presupun ca macar cativa dintre voi ati avut ocazia sa vizitati marile metropole vest-europene? Cate SUV-uri ati vazut in interiorul marilor orase?
In loc sa militati pentru distrugerea orasului, mai bine ati sustine proiecte de macroinfrastructura, care sa revigoreze orasul si sa-i dea o anumita tinuta (nu doar vile aruncate aiurea, cum este cazul acum pe latura de NW a orasului). De exemplu, ar fi cazul sa fie eliminata gaura neagra din inima Constantei, prin mutarea integrala a depozitelor de produse petroliere in zona de sud, adiacenta portului, si resistematizarea infrastructurii CF. Cum probabil zona ar fi oricum prea poluata pentru locuirea umana, iar reteaua de transport special ar ingreuna constructia de cladiri inalte, zona ar fi locatia optima pentru un parc urban. Daca nu un Central Park sau Jardin du Luxembourg, macar un Herastrau (eventual chiar si cu amenajarea complementara a unor artere rutiere integrate in tesatura parcului, dupa modelul Central Park). In vest exista arhisuficiente exemple de foste zone industriale transformate in spatii civice.
Radu CORNESCU January 2nd, 2012, 08:36 PM Exista "n" proiecte pentru a reda zona dintre linii oarasului. Rezervoarele nici nu trebuiesc mutate, caci sunt nefolosite la ora asta. Problema este ca proprietarii zonei respective nu vor sa cedeze orasului aceste terenuri si asteapta... investitori straini. In felul asta o sa mai asteptam "ceva" timp pana sa se urbanizeze zona.
Saila January 2nd, 2012, 09:01 PM In vest, urbanistii nu stiu cum sa mai scape de artere in cartierele rezidentiale (nemtii chiar se apuca sa ingroape una dintre faimoasele autostrazi (http://inhabitat.com/hamburg-is-building-a-giant-green-roof-cover-over-sections-of-the-a7-motorway/a7-cover-hamburg/)), iar voi vreti sa distrugeti pana si incercarile vechiului regim de a construi habitate urbane locuibile. Si pentru ce, pentru niste strazi pentru care exista alternative valide (Lapusneanu, Aurel Vlaicu, Tomis) si care nu prezinta situatii de ambuteiaj in 95% din timp (fiind incomparabil mai usor de navigat decat bulevardele Bucurestiului). Totul de dragu de a vedea strada lata... cine este aici adeptul constructiilor megalomanice, fara utilitate concreta?
Daca va plangeti ca incape greu SUV-ul, problema nu e a orasului, ci a celor care circula cu autovehicule neadaptate traficului urban. Constanta este un oras plat, iar carosabilul se prezinta bine in toate zonele orasului (mai exista ocazionalele guri de canal denivelate, dar sunt destul de izolate, si nu reprezinta un impediment major pana si pentru un sofer incepator). La ce va trebuie masini de teren deci in Constanta? Presupun ca macar cativa dintre voi ati avut ocazia sa vizitati marile metropole vest-europene? Cate SUV-uri ati vazut in interiorul marilor orase?
In loc sa militati pentru distrugerea orasului, mai bine ati sustine proiecte de macroinfrastructura, care sa revigoreze orasul si sa-i dea o anumita tinuta (nu doar vile aruncate aiurea, cum este cazul acum pe latura de NW a orasului). De exemplu, ar fi cazul sa fie eliminata gaura neagra din inima Constantei, prin mutarea integrala a depozitelor de produse petroliere in zona de sud, adiacenta portului, si resistematizarea infrastructurii CF. Cum probabil zona ar fi oricum prea poluata pentru locuirea umana, iar reteaua de transport special ar ingreuna constructia de cladiri inalte, zona ar fi locatia optima pentru un parc urban. Daca nu un Central Park sau Jardin du Luxembourg, macar un Herastrau (eventual chiar si cu amenajarea complementara a unor artere rutiere integrate in tesatura parcului, dupa modelul Central Park). In vest exista arhisuficiente exemple de foste zone industriale transformate in spatii civice.
Primarul Mazare nu iubeste spatiile verzi(pot sa dau N exemple care sa-mi sutina afirmatia).A afirmat ca vrea sa construiasca pe fiecare spatiu verde. A dat ca exemplu Monte Carlo unde cica s-a construit pe fiecare bucatica de pamant!Tu visezi la spatii industriale care sa fie transformate in parcuri iar nemernicul de primar a ciopartit tot parcul Tabacariei.
De ce sa planteze un pom cand poate "planta" ceva de beton?Slava Domnului ca avem marea aproape si mai primim un pic de aer..pt ca daca ar putea ar construi si pe apa ...
FilimonSirbu January 2nd, 2012, 11:05 PM Exista "n" proiecte pentru a reda zona dintre linii oarasului. Rezervoarele nici nu trebuiesc mutate, caci sunt nefolosite la ora asta. Problema este ca proprietarii zonei respective nu vor sa cedeze orasului aceste terenuri si asteapta... investitori straini. In felul asta o sa mai asteptam "ceva" timp pana sa se urbanizeze zona.
Marii proprietari nu sunt societati cu capital majoritar de stat (CFR, respectiv Oil Terminal)? Cu un guvern favorabil primariei, situatia ar putea fi rezolvata relativ simplu. In cazul in care exista si proprietari privati, procesul ar fi intradevar ceva mai dificil (expropriere in interes public), dar nu ar reprezenta un obstacol de netrecut (in special considerand ca infrastructura CF actuala limiteaza sever accesul si atractivitatea, implicit valoarea terenului).
maxim18 January 3rd, 2012, 07:23 AM In loc sa militati pentru distrugerea orasului, mai bine ati sustine proiecte de macroinfrastructura, care sa revigoreze orasul si sa-i dea o anumita tinuta (nu doar vile aruncate aiurea, cum este cazul acum pe latura de NW a orasului). De exemplu, ar fi cazul sa fie eliminata gaura neagra din inima Constantei, prin mutarea integrala a depozitelor de produse petroliere in zona de sud, adiacenta portului, si resistematizarea infrastructurii CF. Cum probabil zona ar fi oricum prea poluata pentru locuirea umana, iar reteaua de transport special ar ingreuna constructia de cladiri inalte, zona ar fi locatia optima pentru un parc urban. Daca nu un Central Park sau Jardin du Luxembourg, macar un Herastrau (eventual chiar si cu amenajarea complementara a unor artere rutiere integrate in tesatura parcului, dupa modelul Central Park). In vest exista arhisuficiente exemple de foste zone industriale transformate in spatii civice.
Utopie frate! Tu pe ce lume traiesti? Cum iti inchipui tu ca in Romania de azi cineva investeste un vagon de bani sa curete de petrol o zona uriasa si pe locul ei sa faca un... parc?! :lol: Fiind vorba de sute de milioane de euro, investitorul va fi privat, iar investitia trebuie recuperata! Acolo se va construi orice aduce profit! Statul nu se baga in chestiile astea nici daca ar fi vorba de Cluj, iar primaria Constanta nu este primaria Hong Kong... :lol:
Radu CORNESCU January 3rd, 2012, 08:21 AM FilimonSirbu:
Cu un guvern favorabil primariei, situatia ar putea fi rezolvata relativ simplu.
Aici cred ca te-ai apropiat destul de mult de subiect. Intr-o societate normala, asa s-ar intampla. Dar noi traim in Romania!
Gandeste-te ce s-a intamplat, de exemplu, cu hotelurile si terenurile aferente acestora pe Litoral. Cum s-au privatizat. Si mai ales cand s-au privatizat? De ce asa de tarziu?! De ce autostrazile din Romania asteapta de 22 de ani sa fie facute?
Cred ca stii raspunsul, dar "ne arunci" in teorii...
4Dimensional January 3rd, 2012, 10:09 AM Atunic las' sa se faca ghetouri in toata Constanta, ca sa putem sa ne plimbam mai usor cu "batoza" din peninsula spre exterior. Daca nu incap masinile, de ce sa va opriti la distrugerea spatiului verde, nu mai bine daramati si niste blocuri, ca oricum sunt facute de comunisti? Si apoi faceti si un gard de beton de 2 m pe marginile acestei autostrazii, ca sa nu mai vedeti "urateniile" alea de cartiere, ca nu se asorteaza cu bordul jeep-ului si va strica buna dispozitie cand va duceti sa va spargeti in fite in mall.
Eu normal sunt tradator, nu am nume de "roman verde", care sa fi omorat sute de mii de evrei cot la cot cu nazistii, deci nu merit atentia voastra.
Si dumneavoastra aveti o problema: singura maniera de a contracara un adversar pe care ati deprins-o este atacul la persoana. Da-le-n colo de argumente, inferente si rationamente logice, alea sunt pentru fraierii aia de filozofi, "aicisa" daca cineva indrazneste sa te contrazica ii palesti un dos de palma si l-ai rezolvat (iar in cazul in care te ascunzi dupa un ecran, o injuratura buna ajunge).
Nu stiu de ce ma mai mir de ineptiile debitate de unii utilizatori pe acest forum. Pana la urma nimic nu poate suplini lipsa de educatie...
Domnnule (?) Filimon Sirbu, eu nu v-am jignit cu nimic. Aluzia la Coreea de Nord este una nevinovata. Acolo sunt comunisti, apropo de nickul dvs, si tot acolo nu sunt masini, adica noi astia cu "jeep-uri", care va stricam buna dispozitie. Eu am incercat doar sa propun o rezolvare a traficului de pe unele artere-stradute, lucru care v-a deranjat!? Nu sunt un "adversar" al dvs. Va sunt un coleg de forum, probabil unul dintre cei care "debiteaza ineptii"... Si o intrebare. Oare cine are "lipsa de educatie"?
Radu CORNESCU January 3rd, 2012, 10:22 AM FilimonSirbu:
Cu un guvern favorabil primariei, situatia ar putea fi rezolvata relativ simplu.
Se poate si invers: Cu o primarie favorabila guvernului, situatia ar putea fi rezolvata relativ simplu.
Amandoua frazele devin ineptii in Romania!
andrei1 January 3rd, 2012, 10:24 AM ca sa impacam pe toata lumea (sper), facem tunel (ca in oslo sau alte orase), in loc sa largim bulevardele. ramanem si cu spatiu verde, rezolvam si traficu, cream si o gramada de locuri de munca, micsoram somaju, si o sa fie si interesant pentru oras, o sa ii dea aeru ala de oras mare si important
Radu CORNESCU January 3rd, 2012, 10:29 AM Un tunel? Mai multe tunele! Cat crezi ca ar costa asta, fata de largirea, pe anumite tronsoane, a unor artere?
andrei1 January 3rd, 2012, 10:31 AM Un tunel? Mai multe tunele! Cat crezi ca ar costa asta, fata de largirea, pe anumite tronsoane, a unor artere?
ce conteaza cat ar costa. macar ideea mea impaca pe toata lumea. oricum stim cu totii ca nu o sa se faca nici tunel, nici largire si nici spatiu verde. o sa ramana in continuare mocirla aia cu peturi infipte in ea
Radu CORNESCU January 3rd, 2012, 10:42 AM Largirea e plauzibila. Exista proiecte la Primarie pentru asta. Si or sa vina si bani europeni pentru decongestionarea traficului. Nu stiu cand, asta-i alta problema.
andrei1 January 3rd, 2012, 10:46 AM mazare asta se lauda de prin 2008, dinainte de alegeri, ca a atras 90 de mil de euro, bani europeni sa faca o gramada de proiecte, inclusiv reabilitarea peninsulei. au trecut 4 ani si nu se vede nici un leu investit pe nicaieri. nebunieee
Radu CORNESCU January 3rd, 2012, 10:49 AM Poate anul asta, ca e unul electoral...
Anca_Emanuel January 3rd, 2012, 02:43 PM mazare asta se lauda de prin 2008, dinainte de alegeri, ca a atras 90 de mil de euro, bani europeni sa faca o gramada de proiecte, inclusiv reabilitarea peninsulei. au trecut 4 ani si nu se vede nici un leu investit pe nicaieri. nebunieee
Ai macar o idee cite proiecte i-au fost blocate ? Asa, ca nu au unii chef ?
Stii ca metoda asta e generalizata, si e de fapt o boala pe care nici DNA-ul nu reuseste sa o stapineasca ?
Dupa 20 de ani, daca nu "ungi" pe cine trebuie, nu se misca nimic.
Reveniti la realitate, sa vedeti de ce are rezerve Uniunea Europeana (nu ca aia ar fi sfinti).
andrei1 January 3rd, 2012, 03:10 PM de iar fi taiat boc udrea si basescu si fondurile de peturi, ce bine era... mie nu imi plac politicienii de nici o culoare si nu inteleg de ce se gasesc atatia oameni care sa le ia apararea, fara ca macar sa ii cunoasca, sau sa fi vorbit vreodata cu ei.
daca ma intrebi pe mine cate proiecte iau fost blocate lu mazare, din punctul meu de vedere nici unu. ori minte, ori e incompetent, ori proiectele lui aveau ceva necurat la mijloc si trebuiau blocate.
Anca_Emanuel January 3rd, 2012, 03:28 PM Cuvintul cheie aici e: "trebuiau blocate".
Nu cred ca iti dai seama. Las pe ceilalti sa judece.
Radu CORNESCU January 3rd, 2012, 04:01 PM Sunt curios Anca_Emanuel, cum crezi o sa arate viitorul Constantei, dupa ce o castige PSD alegerile?
Anca_Emanuel January 3rd, 2012, 04:27 PM Sunt curios Anca_Emanuel, cum crezi o sa arate viitorul Constantei, dupa ce o castige PSD alegerile?
In primul rind, vreau sa spun ca vreau sa ma distantez cit mai mult de politica. Dar avind in vedere niste situatii, se poate spune ca ma intereseaza.
In caz ca nu stiai.
kayanathera January 3rd, 2012, 04:37 PM Ai macar o idee cite proiecte i-au fost blocate ? Asa, ca nu au unii chef ?
Stii ca metoda asta e generalizata, si e de fapt o boala pe care nici DNA-ul nu reuseste sa o stapineasca ?
Dupa 20 de ani, daca nu "ungi" pe cine trebuie, nu se misca nimic.
Reveniti la realitate, sa vedeti de ce are rezerve Uniunea Europeana (nu ca aia ar fi sfinti).
cam care sunt acele proiecte blocate?de fapt ce proiecte(realiste) a prezentat mazariche la viata lui?singura realizare notabila e asfaltarea bulevardelor si cam atat(nu includem si tragerea in teapa a d-soarelor de pretutindeni)
Anca_Emanuel January 3rd, 2012, 04:43 PM Vezi la tine in jujet, inmulteste cu 10 si o sa ai o idee.
Anca_Emanuel January 3rd, 2012, 04:49 PM Nu ma pasioneaza nenea Mazare. Dar fata de alti primari care nu au facut nimic pe aici, il sustin. Daca vine altul ? ce promite sa faca ?
andrei1 January 3rd, 2012, 04:51 PM cam care sunt acele proiecte blocate?de fapt ce proiecte(realiste) a prezentat mazariche la viata lui?singura realizare notabila e asfaltarea bulevardelor si cam atat(nu includem si tragerea in teapa a d-soarelor de pretutindeni)
a mai schimbat si iluminatu public si autobuzele, care la vremea respectiva era mare lucru. acum insa din pacate autobuzele alea sau cam invechit si sunt depasite la momentu actual de cele din alte orase mari...
Saila January 3rd, 2012, 04:59 PM Asta macar danseaza samba!!!
http://www.youtube.com/watch?v=2aDN5Wz_ozE =))
Radu CORNESCU January 3rd, 2012, 05:02 PM Era o intrebare clara. Ce se va schimba in Constanta daca vine PSD-ul la putere?
Radu CORNESCU January 3rd, 2012, 05:09 PM Saila:
Asta macar danseaza samba!!!
http://www.youtube.com/watch?v=2aDN5Wz_ozE =))
Nu danseaza samba, ci incearca un fel de sirtaki...
kayanathera January 3rd, 2012, 05:13 PM a mai schimbat si iluminatu public si autobuzele, care la vremea respectiva era mare lucru. acum insa din pacate autobuzele alea sau cam invechit si sunt depasite la momentu actual de cele din alte orase mari...
eliminarea transportului electric a fost o tampenie pe care cta o va plati scump in viitor,iar iluminatul public este de o calitate indoielnica(de multe ori la 9 dimineata becurile mergeau)
andrei1 January 3rd, 2012, 05:16 PM alteori la 12 noaptea erau stinse, daca mai tineti minte epoca ceausista din vara trecuta... tot din cauza ca i sau taiat fondurile si atunci
Anca_Emanuel January 3rd, 2012, 10:17 PM Era o intrebare clara. Ce se va schimba in Constanta daca vine PSD-ul la putere?
Nu discutam aici politica.
Teoretic, un guvern favorabil ar debloca ceva proiecte.
Practic sunt tot aceiasi indivizi care se vor mituiti.
Sa revenim totusi la subiect.
Indiferent de cine va guverna, aceasta zona se va dezvolta. Va creste necesitatea de acces rapid la autostrada. Prevad ca se vor face drumuri, si dupa ce va fi suficient trafic, noduri.
In loc de giratorii, incet, se vor amenaja intersectii ca pe autostrada.
De ca nu si ceva tunele ? Ca sa strabata peninsula ?
Soseaua de coasta si WTC vor deveni realitate.
In Port se va construi drum pe 4 benzi pina la poarta 10.
(astea sunt ceva din proiecte, si de fapt, ceva vise, asa ca nu luati de realitate ok ?)
Radu CORNESCU January 3rd, 2012, 11:27 PM Se va reabilita Peninsula?
andrei1 January 3rd, 2012, 11:37 PM se vor da de 2 ori mai multi pui?
Anca_Emanuel January 4th, 2012, 01:26 AM Se va reabilita Peninsula?
Se intimpla ceva si pe acolo, dar in sensul care il astepti, nu.
Saila January 4th, 2012, 01:44 AM Eu cred ca nu se intampla nimic nici in sensul pe care il asteptam nici in alt sens.
cosinus1982 January 4th, 2012, 12:14 PM se vor da de 2 ori mai multi pui?
in 2012 sigur nu. se va da tot un singur pui.
teogb January 4th, 2012, 06:54 PM Nu discutam aici politica.
Teoretic, un guvern favorabil ar debloca ceva proiecte.
Practic sunt tot aceiasi indivizi care se vor mituiti.
Sa revenim totusi la subiect.
Indiferent de cine va guverna, aceasta zona se va dezvolta. Va creste necesitatea de acces rapid la autostrada. Prevad ca se vor face drumuri, si dupa ce va fi suficient trafic, noduri.
De ca nu si ceva tunele ? Ca sa strabata peninsula ?
Soseaua de coasta si WTC vor deveni realitate.
In Port se va construi drum pe 4 benzi pina la poarta 10.
(astea sunt ceva din proiecte, si de fapt, ceva vise, asa ca nu luati de realitate ok ?)
Misto tare, un vis, bine ca avem multi caini comunitari, Dom'Primar o sa trebuiasca sa dea drumul la o mare simigerie, sa faca multi covrigi sa le puna in coada catzeilor amarati si sa vezi dupa aia orasul unde umbla cainii cu covrigii in coada. O sa faca occidentalii coada la frontiera sa emigreze la noi (sau poate o sa vina prin tunelurile alea giugiuc proaspat construite).
Radu CORNESCU January 4th, 2012, 11:51 PM Anca_Emanuel:
Prevad ca se vor face drumuri, si dupa ce va fi suficient trafic, noduri.
Deci la inceput drumurile vor fi fara noduri!
Radu CORNESCU January 4th, 2012, 11:53 PM si
Probabil la intersectia str. Adamclisi cu Inel II...
Radu CORNESCU January 16th, 2012, 09:51 AM Vreti sa aveti un viitor mai sigur? Atentie constanteni la ce mancati: carnea procesata va poate imbolnavi!
Consumul a 50 de grame de carne procesată pe zi creşte riscul de cancer de pancreas cu 19 procente, au spus cercetătorii care au efectuat studiul, potrivit BBC News. De altfel, consumul de carne roşie şi carne procesată a fost deja învinuit pentru cancerul intestinal, determinând autorităţile britanice să recomande să nu fie mâncate mai mult de 70 de grame de altfel de alimente, pe zi. Potrivit studiului din Suedia, în cazul consumului de 100 de grame de carne procesată pe zi, riscul cancerului pancreatic se majorează la 38%. „Există o rată de supravieţuire foarte redusă pentru cancerul de pancreas. De aceea, pe cât este de important să fie diagnosticat devreme, la fel de important este să înţelegem care sunt cauzele acestei boli”, a spus prof. dr. Susanna Larsson, care a condus studiul de la Institutul Karolinska. Potrivit dr. Rachel Thompson, de la Fondul Mondial pentru Cercetare în domeniul cancerului, factorii din spatele apariţiei cancerului de pancreas vor fi studiaţi în cadrul unui proiect la scară largă, în acest an. „Indiferent de acest studiu, s-a stabilit deja că există o legătură puternică între consumul de carne roşie şi carne procesată şi riscul de apariţie a cancerului intestinal şi de aceea recomandăm limitarea consumului de carne roşie gătită la 500 de grame pe săptămână şi evitarea totală a carnii procesate”, a spus Thompson.
http://www.telegrafonline.ro/1326664800/articol/185959/carnea_procesata_ne_poate_imbolnavi.html
Radu CORNESCU March 3rd, 2012, 05:35 AM A inceput cursa pentru Capitala Earth Hour Romania - 19 orase, in competitie
19 orase din Romania au intrat in cursa pentru titlul de Capitala Earth Hour Romania, in cadrul campaniei "Ora Pamantului", ce are ca scop constientizarea publicului privind problemele de mediu.
Orasele care se intrec pentru titlu sunt Adjud, Bistrita, Botosani, Braila, Brasov, Bucuresti, Cluj Napoca, Constanta, Giurgiu, Iasi, Mizil, Panciu, Ploiesti, Ramnicu Valcea, Roman, Sighisoara, Slobozia, Suceava si Timisoara.
Primariile care participa la concurs in numele comunitatilor lor vor trebui sa realizeze un dosar in care sa detalieze atat proiectele si initiativele din domeniul protectiei mediului inconjurator derulate in anii trecuti, cat si pe cele ce urmeaza a fi implementate in viitorul apropiat, inclusiv planurile pentru organizarea Earth Hour 2012, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.
Domeniile avute in vedere sunt: infrastructura de mediu, economisirea energiei si investitii in surse de energie regenerabila, gestionarea si extinderea spatiilor verzi, educatie si comunicare in acest domeniu, imbunatatirea/dezvoltarea retelei de transport in comun, conservarea biodiversitatii si aplicarea bunelor practici de mediu la sediul primariei.
Orasele care, in urma evaluarii dosarelor, vor obtine primele 3 punctaje, vor intra in finala.
In finala, locuitorii sunt invitati sa aduca, intr-un punct al orasului care va fi comunicat ulterior de catre municipalitate, cat mai multe PET-uri, iar orasul in care va fi colectata cea mai mare cantitate de PET-uri va fi desemnat drept Capitala Earth Hour Romania, 2012.
Evenimentul Ora Pamantului este programat pentru 31 martie, iar in intervalul 20.30 - 21.30, cetatenii si institutiile publice sunt invitati sa stinga lumina, pentru a reduce consumul de energie electrica si pentru a ajuta la protejarea mediului
http://www.ziare.com/mediu/incalzire-globala/a-inceput-cursa-pentru-capitala-earth-hour-romania-19-orase-in-competitie-1153895
Radu CORNESCU February 6th, 2013, 06:25 PM The FUT...URE of Constanta?!
O veste aiurea - pe un anumit post TV cica s-a afisat regionalizarea probabila in care suntem inclusi: Constanta, Tulcea, Braila, Galati, Buzau (?) si Vrancea (?). Cu capitala la BRAILA. Ce parere aveti?
Tamba February 6th, 2013, 06:50 PM Cred ca este un joc politic. Mazare si PSD Constanta au o pozitie foarte buna in cadrul USL, fapt care permite sa isi impuna anumite conditii. Prin incercarea mutarii capitalei de la Constanta la Braila, USL tinteste sa subrezeasca pozitia PSD Constanta si sa o determine sa faca un pas inapoi. Mai tarziu, cei de la centru vor reveni asupra deciziei. Capitala va ramane la Constanta. Dupa care, ii vor arata lui Mazare ca centrul a cedat deja prea mult si sa nu se mai astepte la altceva de acum inainte. Ramane de vazut daca Mazare va cadea in capcana intinsa de USL...
bloody bat February 6th, 2013, 07:35 PM Constanta are toate atuurile necesare unei dezvoltari masive si fara sa fie "capitala". Tot ce-i lipseste este un primar cu capul pe umeri. Eu zic sa fie alt oras capitala, iar dac'ar fi Braila, cu atat mai bine. Poate astfel s-ar construi si podul "ala" odata. Sunt constantean si NU vreau Constanta capitala.
Radu CORNESCU February 6th, 2013, 08:35 PM Deci ar trebui sa ne obisnuim cu chestia asta. (Mai jos, cum era varianta cu Constanta capitala regionala... asezata cam excentric)
http://www1.picturepush.com/photo/a/12130359/1024/Anonymous/Moldova-de-Nord-si-de-Sud.jpg
postman1 February 7th, 2013, 10:52 AM nu e singura aberatie...
ii spun aberatie pentru ca nu inteleg motivele acestei alegeri.
avem Cluj capitala, Timisoara capitala, Craiova capitala...astea sunt firesti.
iar dupa aia:
Alba Iulia in loc de Sibiu sau Brasov?!
P.Neamt in loc de Iasi sau Bacau?!
Calarasi in loc de Ploiesti?!
la noi Braila in loc de Constanta, Galati sau Tulcea?!
Tamba February 7th, 2013, 11:33 AM Documentul aparut in media, in care, chipurile, capitala Regiunii Sud-Est ar urma sa fie la Braila, este o intoxicatie de presa. Vicepremierul Liviu Dragnea a contestat autenticitatea documentului, precizând că nu îşi asumă variantele care circulă prin diverse surse. El a criticat apariţia documentului, precizând ironic că este făcut de "un funcţionăraş de la un Consiliu Judeţean din Banat".
http://www.gandul.info/politica/noua-harta-a-romaniei-razboiul-celor-doua-liste-cum-se-bat-capitanii-de-judet-usl-pentru-alegerea-celor-opt-capitale-regionale-10547218
AT30 February 7th, 2013, 12:07 PM ^^
In cazul asta se explica...:cheers:
the SI February 7th, 2013, 01:26 PM mie mi se pare o aberatie regionalizarea asta.
AT30 February 7th, 2013, 02:22 PM Europarlamentarul Sebastian Bodu vrea reşedinţa regiunii la Constanţa
„Dacă Mazăre nu intervine pentru a modifica această decizie înjositoare, voi solicita organizarea unui referendum local”
Europarlamentarul Sebastian Bodu a postat astăzi, pe pagina sa de Facebook, un mesaj pentru primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, mesaj referitor la propunerea potrivit căreia capitala regiunii Sud-Est să fie Brăila, nu Constanţa. Bodu se opune vehement acestei propuneri.
Bodu este, de origine, constănţean.
„Solicit primarului Constantei, Radu Mazare, sa isi exercite influenta politica in USL pentru a modifica proiectul de regionalizare a Romaniei, conform caruia resedinta Regiunii Sud-Est, cuprinzand judeţele Brăila, Buzău, Constanţa, Galaţi, Tulcea şi Vrancea va fi în municipiul Brăila. Indiferent care au fost criteriile dupa care s-a facut aceasta desemnare, nu exista nici un motiv economic, administrativ sau geo-politic pentru care resedinta sa nu fie municipiul Constanta ci municipiul Braila sau oricare alt municipiu de pe raza noii regiuni. Este pur si simplu o bataie de joc si o insulta la adresa locuitorilor celui mai mare si mai important oras al regiunii.
[...]
Ziua de Constanta (http://www.ziuaconstanta.ro/stiri-calde/stiri-calde/europarlamentarul-sebastian-bodu-vrea-resedinta-regiunii-la-constanta-daca-mazare-nu-intervine-pentru-a-modifica-aceasta-decizie-injositoare-voi-solicita-organizarea-unui-referendum-local-38804.html)
sacta February 7th, 2013, 04:24 PM Eu nu inteleg ce conteaza unde este capitala regiunii atata vreme cat se mentin judetele, cu toata birocratia lor - iar poporul nu va trebui sa mearga la "regiune" pt. nu stiu ce hartie.
Si mai ales ca numarul consilierilor judeteni alesi va fi (teoretic) proportional cu nr. populatiei care voteaza.
Deci, Constanteni, la vot, sa umplem Braila sau Galatiul sau Buzaul de consilieri constanteni:banana::lol:
Radu CORNESCU February 7th, 2013, 04:57 PM E de inteles un singur lucru: regionalizarea asta nu e de forma. Si banii se vor da de acum de la guvern nu judetelor, ci regiunilor. Capitala unei regiuni va da mai departe bani judetelor, deci va fi stapanul robinetului. Deci e foarte important !!
sacta February 7th, 2013, 05:04 PM Corect, dar imparteala banilor se face in consiliu. Tinand cont de reprezentativitate / proportionalitate, consilierii constanteni vor fi mai multi si nu ma deranjeaza daca voteaza impartirea banilor de la Braila.
Problema nu e asta, ci faptul ca regiunea de SE e rupta in doua. Nu se poate dezvolta unitar nici daca dai cu bombe. Unde sunt axele de infrastructura / transport?
sacta February 7th, 2013, 05:11 PM Eu o vedeam cam asa (desfiintand judetele):
http://img202.imageshack.us/img202/5883/hartalow.jpg
AT30 February 7th, 2013, 05:13 PM Pe criterii politice, ca si acum, pot fi blocate unele investitii si/sau fonduri bugetare sau europene si blocarea ori intarzierea implementarii unor proiecte prin intarzierea votarii/aprobarii lor sau pentru obtinerea unor avize de mediu, de exemplu. Practic, se muta o parte din autoritatea decizionala de la Bucuresti catre capitala de regiune. Si nu vorbim de 10 ani, ci de zeci de ani de acum incolo, deci exista un interes formidabil pentru a avea capitala de regiune. Din pacate, din lipsa de comunicare a autoritatilor, sau din lipsa de interes propriu (nepasare idioata :bash:) a conationalilor, acest aspect nu este inteles. :ohno:
Radu CORNESCU February 7th, 2013, 05:14 PM Corect, dar imparteala banilor se face in consiliu. Tinand cont de reprezentativitate / proportionalitate, consilierii constanteni vor fi mai multi si nu ma deranjeaza daca voteaza impartirea banilor de la Braila.
Problema nu e asta, ci faptul ca regiunea de SE e rupta in doua. Nu se poate dezvolta unitar nici daca dai cu bombe. Unde sunt axele de infrastructura / transport?
Tu ai fost vreodata la vreo sedinta a Consiliului Judetean? Eu am fost. Ai sa vezi ca cuvantul Presedintelui Consiliului Judetean nu a fost niciodata intors din drum.
sacta February 7th, 2013, 05:16 PM Pai atunci de ce mai facem regiunile daca va fi ca mai inainte, tot imparteala de la centru pe criterii politice. Parca vrajeala era alta. Adica va ramane mai mult la regiune din colectarea taxelor si impozitelor si nu va mai fi vesnica milogeala la Centru.
sacta February 7th, 2013, 05:17 PM Tu ai fost vreodata la vreo sedinta a Consiliului Judetean? Eu am fost. Ai sa vezi ca cuvantul Presedintelui Consiliului Judetean nu a fost niciodata intors din drum.
Corect. Deci, ca si constantean, nu ma deranjeaza daca Nicusor imparte banii de la Braila.
Radu CORNESCU February 7th, 2013, 05:18 PM Corect! Daca va fi Nicusor Presedintele Regiunii noastre si daca mai va avea interes numai pentru Constanta!
Se va face milogeala de doua ori (la nivel superior): Odata de catre Regiuni la Guvern si a doua oara de catre judete la Regiune (singura milogeala ramane ca si pana acum - cea de la localitati la Consiliul Judetean) !
AT30 February 7th, 2013, 05:27 PM Pai atunci de ce mai facem regiunile daca va fi ca mai inainte, tot imparteala de la centru pe criterii politice. Parca vrajeala era alta. Adica va ramane mai mult la regiune din colectarea taxelor si impozitelor si nu va mai fi vesnica milogeala la Centru.
Pai nu mai vorbim de un singur factor de decizie, ci de 8. Se creaza o competitie economica, fiscala si politica intre regiuni, se configureaza un alt traseu al banului, o legatura directa cu autoritatile europene si investitorii straini. Eu cred ca odata cu aparitia regiunilor, vor disparea, in timp, consiliile judetene pentru ca banii, influenta si deciziile vor fi la capitala de regiune.
sacta February 7th, 2013, 05:32 PM Nu la capitala de regiune, ci la Consiliul Regional. Asa e peste tot in Europa. Care consiliu e ales prin vot direct de popor.
UserCT February 9th, 2013, 11:33 PM Eu vad altfel inpartirea in regiunea de est a Romaniei:
Cum nu poate fi doar Dobrogea pt. ca este vorba de doar 2 judete, regiunea de E a Romaniei dpmdv ar trebui sa fie formata din :Constanta (fiind capitala de regiune) , Tulcea, Braila, Ialomita, Calarasi, poate si Galati. De ce judetele astea? Pt ca toate au legatura la dunare in aceasta regiune si tinand cont ca o foarte mare parte din economia Judetului Constantei se datoreaza portului, implicit navigatiei si ca recent portul Constanta a intrat sub administratia primariei constanta, in felul asta cred ca s-ar putea dezvolta mai bine aceasta ramura (importanta) a economie in toate judetele mentionate cu ajutorul unei strategii inteligente.
Radu CORNESCU February 10th, 2013, 08:11 AM Unde va fi Capitala Regiunii?
UNDE VA FI CAPITALA? (citat din declaratia lui Nicusor Constantinescu)
La nivelul Regiunii de Sud-Est (care ar urma să cuprindă judeţele Brăila, Buzău, Constanţa, Galaţi, Tulcea şi Vrancea) au apărut dezbateri cu privire la judeţul care va deţine capitala zonei. Pentru că propunerea iniţială este să se meargă pe structura actualelor Agenţii de Dezvoltare Regională (ADR), ar însemna ca Brăila să deţină capitala regiunii. Acest fapt nemulţumeşte reprezentanţii autorităţilor judeţene constănţene.
„Eu sunt un om care reprezintă judeţul Constanţa şi vă spun că este spre binele tuturor să se creeze regiunile, care trebuie să fie neapărat cu capitalele în judeţele cele mai dezvoltate. Eu nu am niciun merit că în judeţul Constanţa s-a făcut centrala nucleară, singura din România, s-a făcut Portul Constanţa, că s-a făcut Canalul Dunăre Marea Neagră!
Cert este că judeţele puternice trag judeţele mai puţin dezvoltate. Aşa este în UE şi aşa este normal. Principiul descentralizării europene şi mondiale este ăsta - judeţul sau regiunea economică mai bogată trage după ea pe cele mai sărace“, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu. El a spus că nu există vreun dubiu asupra faptului că regiunea de Sud-Est va avea capitala la Constanţa - judeţul care, după Bucureşti, este cel mai mare contributor din ţară la bugetul naţional.
„Restul sunt discuţii, vrăjeli şi şopârle băgate de unii şi de alţii, care sunt împotriva descentralizării“, a mai spus Constantinescu. Punctul de vedere al şefului CJC este susţinut şi de primarul Sibiului, Klaus Iohannis, care a declarat că va încerca, la rândul său, să obţină capitala Regiunii de Centru pentru Sibiu în defavoarea oraşului Alba Iulia.
http://www.telegrafonline.ro/1360360800/articol/225593/opt_regiuni_si_o_tona_de_dezbateri.html
DIVX2009 February 11th, 2013, 11:31 AM Pai atunci de ce mai facem regiunile daca va fi ca mai inainte, tot imparteala de la centru pe criterii politice. Parca vrajeala era alta. Adica va ramane mai mult la regiune din colectarea taxelor si impozitelor si nu va mai fi vesnica milogeala la Centru.
Simplu, daca tot avem acum un numar mai mare de parlamentari, de ce sa nu mai inventam inca opt seturi de job-uri pentru trantori de lux care sa suga bani nemeritati ? Avem nevoie de opt guvernatori si de "suitele" acestora pe care sa le intretinem din munca noastra ?...Eu zic aca nu. :ohno:
4Dimensional February 11th, 2013, 02:29 PM Ai dreptate, nu avem nevoie decat de un singur "tatuc", care de la Bucuresti sa ne arate "calea" :bash:
DobrogeaMare February 12th, 2013, 11:51 AM Când vă ziceam că Dobrogei îi era mai bine singură...
UserCT February 12th, 2013, 02:56 PM Când vă ziceam că Dobrogei îi era mai bine singură...
Nu prea cred. Tulcea sta foarte slab din punct de vedere econimic. In afara de cateva parcuri eoliene deschise recent si Delta Dunarii care nu este exploatata nici pe departe la nivelul potentialului ei, nu cred ca are prea multe domenii de activitate f. dezvoltate . Pe urma, populatia in tot judetul tulcea este de aproximativ 250.000 de locuitori adica printre ultimele din tara. Toate lucrurile astea cu siguranta vor conta la schema de distribuirea al noului buget pe regiuni iar daca regiunea de S-E ar ramane formata doar din CT+TL, noua distribuire nu cred ca va aduce f. multe beneficii Constantei si Tulcei. In ceea ce priveste accesarea de fonduri europene, acesta fiind alt motiv declarat pt. care se face regionalizarea, la fel, cred ca am fi mai castigati daca am face parte dintr-o regiune mai mare, formata din 5-6 judete; daca acestea ar fi cele mentionate de mine, adica toate judete dunarene, iarasi cred ca ne-ar ajuta foarte mult la accesarea fondurilor europene in ceea ce priveste dezvoltarea navigatiei, porturilor... adica domeniul pe care se bazeaza economia Constantei si probabil si al celorlaltor judete dunarene.
Ideea cu regionalizarea in teorie este foarte buna dar tare mi-e teama ca in Romania o sa faca mai mult rau decat bine:mai multa birocratie , bugetari mai multi, sefi si sefuleti mult mai multi si mai ales ridicarea baronilor locali la statutul de superbaroni (e f. usor sa ne imaginam ce ar insemna asta la Constanta), dar desigur ca nu putem pleca de la premisa ca va iesi totul pe dos. Daca aceasta regionalizare va avea rezultatele pozitive scontate, regiunea de S-E formata doar din CT+TL ar putea ramane subdezvoltata in viitor. Ganditi-va ca regionalizarea asta nu se face doar pentru cativa ani, cel mai probabil va ramane multe decenii de acum incolo in forma care va fi stabilita acum.
"Regionalizarea nu va fi facută pe criterii etnice, ci pe criterii de dezvoltare, economice, obiectivul principal al organizării administrative, respectiv a înființării regiunilor administrative fiind micșorarea decalajelor de dezvoltare, conform declarațiilor vicepremierului Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltării." sursa (http://arq.ro/regionalizare-usl-preia-de-la-pd-l-ideea-regionalizarii)
Eu imi mentin parerea cu regiunea de S-E formata din Constanta,Tulcea, Braila, Ialomita, Calarasi (poate si cu Galati) din motivele prezentate mai sus (post #207 ) . Varianta prezentata de politicieni , Brăila, Buzău, Constanţa, Galaţi, Tulcea şi Vrancea pt regiunea de S-E, nu are prea multa logica dpmdv.
Daca tinem cont de motivele pentru care se va face aceasta regionalizare, asa cum le prezinta politicienii care se ocupa in mod direct de acest proces, consider ca varianta prezentata de mine este mai potrivita.
cosinus1982 February 12th, 2013, 04:27 PM Pana la urma cred ca vor ramane actualele regiuni de dezvoltare.
Tamba February 13th, 2013, 11:32 AM Adevarul adevarat este ca UserCT are dreptate, alaturi de Dobrogea, judetele Calarasi si Ialomita sunt mai potrivite decat Vrancea si Buzau! Senzatia mea este ca regiunea 3 Sud-Est a fost ultima bucata din acest puzzle fortat. Cand au fost trasate regiunile, zona noastra a fost lasata la urma si s-a incercat o incropire fortata de judete fara legatura intre ele! Se vede si pe harta ca regiunea 3 Sud-Est este cea mai prost alcatuita. Este o regiune reziduu... Dobrogea noastra apare ca nuca in perete pe harta Romaniei. :lol:
Radu CORNESCU February 13th, 2013, 03:10 PM Pai ia ganditi-va putin:
Daca regiunea ar contine judetele Constanta, Tulcea, Calarasi. Ialomita, Braila si (sau fara) Galati - Braila ar fi exentrica pe harta (Galati ar fi si mai si), iar Slobozia si Calarasi nu au fata de capitale de regiune. Deci Constanta ar fi CAPITALA.
Inseamna ca cineva ii coace Constantei chestia asta (daca Regiunea ramane cu Buzaul si Vrancea)...
AT30 February 13th, 2013, 05:06 PM Constanta va si SIGUR capitala regiunii S-E. Va fi o Lege pentru toata lumea, pentru toate regiunile, nu se va aplica diferentiat de la o regiune la alta. Criteriile care vor stabili capitalele de regiune se vor aplica pentru toate regiunile, nu doar pentru regiunea S-E si mai mult ca sigur vor fi criterii ce tin de dezvoltarea economica, infrastructura, potential de dezvoltare, accesarea fondurilor europene, investitii straine, putere administrativa, contributii la bugetul central, PIB, samd. Este o aberatie si nu exista criterii care sa stabileasca capitale la Braila, Alba Iulia, Piatra Neamt sau Calarasi etc. :nuts:
Noi, cu totii, am cazut in capcana manipularii de catre presa, ceea ce s-a tot editat, este fals.
Radu CORNESCU February 14th, 2013, 03:17 PM Astazi am intrebat si eu pe "un oficial" ce crede depre presupusa capitala a regiunii in care va fi inclusa Constanta. Era sigur ca va fi Constanta!
http://www1.picturepush.com/photo/a/12186919/100c/Anonymous/POPCORN-.gif
kirin February 14th, 2013, 03:20 PM Aloha. Cum ramane cu referendumul organizat de psd ct care continea intrebarea " Sunteti de acord cu desfiintarea Judetului Constanta" ? Atunci nu era buna regionalizarea iar acum ca psd e la guvernare este ok?
the SI February 14th, 2013, 04:05 PM atunci era vorba despre desfiintarea judetelor si infiintarea unora noi mult mai mari.
acum judetele raman aceleasi, dar mai apare un aparat birocratic (regional - pt mai multe judete) in plus.
aloha
UserCT February 14th, 2013, 04:39 PM ^^Prostii, era vorba de aceeasi chestie . Manipularea aia tembela cu "o sa va treaca in buletin ca sunteti braileni in loc de constanteni" a prin la destui de multi prosti din Constanta.
Ramaneai cu aceleasi numere de inmatriculare pt. masini (CT,TL...) si ramaneai cu acelasi judet pe buletinul pe care il faceai in acelasi loc ca pana atunci.
In final si-au facut treaba (mazare si nicusor) si "au spart" 1 milion de euro TOTAL INUTIL, pe un referendum care era evident ca se face degeaba.
Acum observ ca regionalizarea pe care o injurau atat de mult (Mazare si Nicusor Constantinescu) in urma cu 1 an incat organizasera un referendum impotriva ei, nu mai este rea acum ca ei sunt la putere. :bash:
Ba chiar versiunea trecuta parea mai ok pt ca (teoretic) nu se marea aparatul birocratic asa cum ai precizat si tu ca se intampla in actuala forma.
:nuts:
the SI February 14th, 2013, 05:06 PM ^^ :)
mie mi se pare o aberatie regionalizarea asta.
reverse February 14th, 2013, 05:36 PM Who the f*** cares? S-o faca si la Sovata din partea mea, ma doare-n cur de infectiile lor politice. Sa o faca la Moldova, abia se mai duc "constantenii" pe la ai lor cand isi schimba buletinul.
the SI February 15th, 2013, 07:48 AM pana una alta, CET constanta are datorii la RAJA si daca nu achita jumatate (1.5 mil ron) pana pe 19 feb, situatia nu prea e roza.
kirin February 15th, 2013, 10:28 AM ^^Prostii, era vorba de aceeasi chestie . Manipularea aia tembela cu "o sa va treaca in buletin ca sunteti braileni in loc de constanteni" a prin la destui de multi prosti din Constanta.
Ramaneai cu aceleasi numere de inmatriculare pt. masini (CT,TL...) si ramaneai cu acelasi judet pe buletinul pe care il faceai in acelasi loc ca pana atunci.
In final si-au facut treaba (mazare si nicusor) si "au spart" 1 milion de euro TOTAL INUTIL, pe un referendum care era evident ca se face degeaba.
Acum observ ca regionalizarea pe care o injurau atat de mult (Mazare si Nicusor Constantinescu) in urma cu 1 an incat organizasera un referendum impotriva ei, nu mai este rea acum ca ei sunt la putere. :bash:
Ba chiar versiunea trecuta parea mai ok pt ca (teoretic) nu se marea aparatul birocratic asa cum ai precizat si tu ca se intampla in actuala forma.
:nuts:
Este aceeasi chestie insa cea de acum e mai buna, doar e gandita de "ei" :)) Tot mi se pare praf in ochi chestia cu capitala la Braila, cand se va anunta oficial ca orasul Constanta va fi capitala toti "inflamatii" vor rasufla usurati si vor inghiti regionalizarea asta prost facuta pe nemestecate! Insa vor avea orgoliul gadilat ca stau intr-o capitala de regiune... Bleah. Pana la urma vointa poporului se dovedeste ca nu primeaza la noi, cel putin 2 referendumuri ( unul national iar celalalt local ) nu sunt luate in seama.
the SI February 15th, 2013, 10:51 AM ^^
nu vor exista capitale.
in fiecare judet vor exista centre specializate in atragerea fondurilor europene. cel putin asa zicea dragnea la tv
kirin February 16th, 2013, 12:19 AM atunci care e rostul regionalizarii?
FilimonSirbu February 16th, 2013, 01:20 AM Trebuie sa vedeti putin dincolo de afirmatiile oficiale. Miza principala a acestui an este Constitutia, nu reorganizarea, care, desi importanta, depinde de schimbarea primei. Afirmatiile de la nivel central (Ponta, Dragnea) au fost voit ambigue si impaciuitoriste (pastrarea actualelor regiuni de dezvoltarea, renegarea oricarui proiect, asta acum cu capitale multiple) pentru a nu periclita votul pentru Constitutie.
Daca vara trecuta, cu o mobilizare extrem de eficienta pentru Romania, cu un subiect care starnea pasiuni, s-a ratat pragul, ganditi-va cat de greu va fi sa atingi pragul intr-o chestiune mult mai complexa, mult mai greu de priceput pentru oamenii simpli si care nu are o componenta emotionala semnificativa. Opozitia oricum va face campaniei impotriva acestui referendum (domnu presedinte o tine de pe acum cu prostia aia cu parlament unicameral), de ce sa pierzi de pe acum potentiali votanti din cauza reorganizarii?
Daca locuitorii Constantei vor asocia schimbarea Constitutiei cu asezarea capitalei regiunii la Braila, vor vota emotional impotriva proiectului. Idem brailenii si galatenii daca se propune oficial capitala la Constanta. Mai mult, exista riscul sa alienezi si organizatiile locale din orasele/judetele ce vor fi "ne-castigatoarele" reorganizarii, scazand eficienta campaniei pro-Constitutie (putandu-se ajunge pana la anticampanie).
De aceea, eu zic ca de la nivel central vor sosi in continuare astfel de mesaje vagi, impreuna cu refutari politicoase ale punctelor de vedere exprimate de liderii locali. Prin urmare, pana la adoptarea noii Constitutii nu cred ca vom avea un proiect de reorganizare asumat public de guvern.
Radu CORNESCU February 19th, 2013, 09:14 PM O stire de acum 4 ore:
http://www5.picturepush.com/photo/a/12227868/800/Anonymous/ScreenHunter-046.bmp
http://ro.stiri.yahoo.com/o-nou%C4%83-sta%C5%A3iune-%C3%AEn-pe-litoralul-rom%C3%A2nesc-153124609--finance.html
cosinus1982 February 19th, 2013, 09:23 PM ^^daca lucrarile la primele hoteluri vor incepe la anul cum naiba vor finaliza investitia in 2015? :lol::lol::lol:
doamne ce oameni!
Radu CORNESCU February 19th, 2013, 10:14 PM E vorba de finalizarea statiunii, nu a constructiilor. Mamaia cum era in 1906? Avea doar gara (care era si restaurant si cazinou) si atat! Orice alta constructie a inceput dupa 1919! Dar era o statiune noua...
Cred ca aici e vorba de infrastructura: drumuri, alei, instalatii edilitare.
cosinus1982 February 19th, 2013, 10:32 PM nici lucrarile la infrastructura NU se vor incheia in 2015:)
cu putin noroc poate doar vor incepe lucrarile in 2015.
daca de abia acum urmeaza sa depuna proiectul la minister inseamna ca sunt abia la inceput.
dureaza...
ca sa nu mai zic ca o astfel de investitie in infrastructura dureaza minim 24 luni (numai lucrarile) iar in conditiile in care suntem deja in 2013 ar fi trebuit sa inceapa ieri :lol: ca sa fie gata pana in 2015:)
deci despre ce vorbim aici ?! stiri de presa promovate de unii care vor sa iasa la rampa.
Radu CORNESCU February 19th, 2013, 10:36 PM Dar nu am spus ca lurarile de infrastructura se vor incheia, ci ca aceste lucrari vor putea defini acea arie ca statiune.
Radu CORNESCU February 19th, 2013, 10:40 PM deci despre ce vorbim aici ?! stiri de presa promovate de unii care vor sa iasa la rampa.
Pe mine nu ma deranjeaza chestia asta, ca vor sa iasa la rampa. Imi place ideea ca se va face o statiune acolo si cred ca o noua statiune poate fi gandita de la inceput k lumea si sa nu mai aiba indesiri sau nesincronizari ca la Mamaia, de exemplu. Nu am vazut proiectul, dar deocamdata exista prezumtia de nevinovatie !!
cosinus1982 February 19th, 2013, 10:41 PM imi intindeti o capcana :)
eu nu am avut de obiectat la spusele dvs. ci la termenele enuntate in articol.
repet, daca e sa luam ca reper anul 2015, slabe sanse sa vedem inceputul lucrarilor.
cosinus1982 February 19th, 2013, 10:43 PM Imi place ideea ca se va face o statiune acolo si cred ca o noua statiune poate fi gandita de la inceput k lumea si sa nu mai aiba indesiri sau nesincronizari ca la Mamaia, de exemplu. Nu am vazut proiectul, dar deocamdata exista prezumtia de nevinovatie !!
corect! din pacate insa fiind vorba de bani publici va fi greu...
Radu CORNESCU February 19th, 2013, 10:44 PM Eu cred ca vorbim de lucruri diferite. Aparitia pe harta a unei noi statiuni acolo poate fi in 2015!
cosinus1982 February 19th, 2013, 10:52 PM ca sa ma intorc la articol eu nu stiu de unde naiba au scos astia datele.
se scrie acolo ca e vorba de o investitie de sute de milioane de euro din fonduri europene in conditiile in care intregul ZMC a primit o finantare de numai 90 de milioane de euro pana in 2013.
deci, conform articolului, pentru perioada 2014-2020 numai pentru acest proiect se vor aloca sute de milioane de euro (Tuzla face parte din ZMC).
asadar ZMC ar urma sa absoarba mult mai multi bani decat in prezent.
basme!!!
Radu CORNESCU February 19th, 2013, 11:12 PM Stirea a inceput sa apara peste tot:
http://www3.picturepush.com/photo/a/12228861/640/12228861.bmp
Radu CORNESCU February 19th, 2013, 11:14 PM http://www.fullonline.ro/tuzla-parc-noua-statiune-din-sudul-litoralului-va-fi-gata-pana-in-2015/
http://www4.picturepush.com/photo/a/12228887/640/12228887.bmp
Radu CORNESCU February 19th, 2013, 11:16 PM E clar ca stirea are unele erori cu privinta la 2015, dar sper ca se vor misca lucrurile!
Radu CORNESCU February 19th, 2013, 11:19 PM Am gasit si o stire de acum 3 saptamani in care Primarul din Tuzla crede ca se va finaliza in 8 ani... (plauzibil)
http://www1.picturepush.com/photo/a/12228919/640/12228919.bmp
cosinus1982 February 19th, 2013, 11:40 PM ultima stire e mult mai aproape de realitate. totusi sa-i schimbe numele ca suna ca naiba:lol:
p.s. sa nu uitam ca si vecinii lor au un proiect similar care s-a impotmolit...
mai degraba un PPP ar da roade pentru ambele proiecte
postman1 February 20th, 2013, 10:08 AM n-am uitat inca super-staiunea de la Corbu.
unde cativa baieti (cu legaturi in politica) au luat teren mult si au lotizat, au lansat in presa fumigene cu superstatiunea ce va fi acolo si ce super investitie e sa cumperi teren, primarul latra si el acelasi lucru, lumea a inceput sa cumpere, baietii au facut bani.
cred ca daca dam in google, gasim si cine facea aceste declaratii si cand.
L.E.: n-am cuvinte. wow. http://www.plajacorbu.ro/proiect.htm
si daca vrei mai multe detalii, cica dai click in dreapta si vezi. din nou, wow. si mai multe detalii??! nu cred ca pot suporta.
Radu CORNESCU February 20th, 2013, 10:50 AM Corect - mai sunt statiuni care au fost anuntate in ultimul deceniu. In afara de Corbu, mai era si cea de la 23 August, intre Marea Neagra si Lacul Tatalageac, unul dintre investitori fiind Dinu Patriciu. Si Tiriac vroia sa faca o statiune. Nu mai vorbesc de un circuit de Formula 1 in Padurea Comorova...
Adevarul e ca aceasta CRIZA le-a cam dat peste cap multe investitii unora. Poate cea de la Tuzla, fiind cu fonduri europene, sa se realizeze!
UserCT February 21st, 2013, 02:03 AM Alte statiuni noi noute? Da` sa se mai potoleasca odata! Nu de alta dar deabia tin pasul cu aceste noi bucati de paradis. Mi-e frica ca o sa ma trezesc intr-o zi ca m-am pierdut in judetul Constanta intr-una din statiunile acestea exotice pline de miliardari si nu va mai reusi sa ma gaseasca cineva vreodata printre gloatele de turisti dornici sa isi cheltuie miliardele de euro pe taramurile Constantene; mai sper sa nu alunec si sa cad din viitoarele gradini suspendate pe malurile canalului Dunare-Marea neagra, sau macar sa nu ajung ratacit pe viitoarea pista de formula 1 pt. ca nu o sa am nici o sansa sa ma feresc de de Hamilton sau de Vettel.
Doamne, periculos judet va deveni Constanta in 2-3 ani, nici nu vreau sa ma gandesc...
DobrogeaMare February 21st, 2013, 01:37 PM Doamne, periculos judet va deveni Constanta in 2-3 ani, nici nu vreau sa ma gandesc...
adevărul este că judeţul Constanţa şi toată regiunea Dobrogea are toate atuurile necesare să devină ceva 'periculos' cum spui tu, partea tristă este că nu ai cu cine...:bash:
Radu CORNESCU March 15th, 2013, 09:09 AM Se pare ca s-a ratat momentul in care Constanta putea fi capitala de regiune...
http://www2.picturepush.com/photo/a/12416525/1024/Anonymous/ScreenHunter-005.bmp
http://ro.stiri.yahoo.com/constantinescu-dup%C4%83-ce-pierdut-b%C4%83t%C4%83lia-pentru-%C5%9Fefia-uncjr-075623328.html
cosinus1982 March 15th, 2013, 11:23 AM lasa ca era prea mult sa fie si presedinte de UNCJR si de Regiune!
Radu CORNESCU March 15th, 2013, 11:42 AM Ideea e ca au inceput sa-l "lucreze" pe Constantinescu (a fluierat in Biserica!) si s-ar putea sa pierdem Capitala de Regiune. Sper sa nu fie asa!
reverse March 15th, 2013, 11:51 AM Problema e ca a plecat val-vartej cand a realizat (i-a luat ceva) chestia cu arieratele, a ajuns imediat la Bucuresti si n-a apucat sa realizeze ca nu-i in Constanta, cu sclavii lui. Si l-a luat cineva de una dintre gusi si l-a trimi la coltul de rusine.
|
|