View Full Version : Road Infrastructure & Traffic Issues

Pages : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 [18] 19 20 21 22 23 24

AndreiB
November 7th, 2011, 11:15 AM
Ce s-a facut de fapt a fost o spoiala mai de soi. O reabilitare ca lumea ar fi rezolvat problema intersectiei cu tramvaiul.

cornel001
November 7th, 2011, 01:00 PM
Observatia am facut-o pentru cei care nu sunt din Bucuresti.
Scuze ca observatia mea ii plictisescte (enerveaza) pe bucuresteni.

Da mai, sa stii ca ai dreptate ! Astia din provincie sunt mai prostuti asa, si cand vad poze cu lucrari de renovare la o constructie care seamana a pasaj si scrie pe ea Pasaj Piata Muncii, isi inchipuie ca de fapt sunt lucrari de realizare a primului aeroport spatial din Romania. Sa nu-i lasam in ceata, saracutii!

Scuze, dar e prea misto ca sa nu raspund.

ionescu63
November 7th, 2011, 02:39 PM
Da mai, sa stii ca ai dreptate ! Astia din provincie sunt mai prostuti asa, si cand vad poze cu lucrari de renovare la o constructie care seamana a pasaj si scrie pe ea Pasaj Piata Muncii, isi inchipuie ca de fapt sunt lucrari de realizare a primului aeroport spatial din Romania. Sa nu-i lasam in ceata, saracutii!

Scuze, dar e prea misto ca sa nu raspund.

OFF-TOPIC:
Daca vrei ca sa transformam topicul intr-o insiruire de poze fara niciun comentariu, explicatie, titlu, etc scrie unui moderator sa stearga toate textele si sa lase doar fotografiile.:nuts:
Dar eu vad ca 99% din fotografii au si cate un text cu o mica explicatie, chiar daca anumite aspecte pot fi deduse din poze, pentru a da un mai mare grad de atractivitate topicului.
Cat despre comparatie cu aeroportul spatial o consider mistocareala ieftina si nu are rost sa o comentez.

Dominatrix#1
November 7th, 2011, 10:53 PM
Esti agresiva.Am scris 3 randuri(nu 3 pagini) si asta numesti dezinformare.Daca am alte pareri decat dumneata nu inseamna ca sunt prost ,nebun.Nu am putere de decizie asupra proiectului ,nici nu lucrez la primarie deci nu ai motiv sa sugerezi ca as fi nebun.
Daca erai asa atotstiutoare(nu ignorant ca mine) veneai cu date care sa confirme ca Primaria isi permite sa sustina intretinerea acestui proiect pe toata durata exploatarii.
In schimb ce vad,atacuri la persoana.Uite,ma auto-cenzurez ca sa nu supar vreun user cu parerile mele.

Nu, ViitorulPrimar, nu sunt 'agresiva'. Ce ti-am spus nu e cu 'rautate', dar daca nu ai la indemana toate informatiile 'pertinente', poti cadea foarte usor 'in greseala neintentionata', si ajunge la 'concluzii gresite'. Faptul ca ti-am replicat la o prostie pe care ai debitat-o nu inseamna 'atac la persoana'. Nu vad nimic rau in a-i spune unuia care afirma o tampenie ca a afirmat o tampenie. E o chestiune de sanatate sociala a dialogului.

Revenind la 'zburatoare',ca sa nu mai discutam in stil 'lautaresc', ci 'ingineresc', invit pe toti cei interesati sa citeasca mai intai SPF'ul si sa consulte plansele proiectului la rezolutie mare pe care le-am pus pe forumul metrouusor in topicul despre 'autostrada suspendata'. Le-as pune si aici, dar vad ca nu pot atasa PDF'uri. O sa observati ca implicatiile variantei la sol sunt mult mai importante, si n-are nici o legatura cu taierea a 30 de metri de parc, satul Francez si alte prostii pe care le-am citit pe aici. Deci, mai intai 'reflectati', si pe urma dialogam cu draga inima...

Despre intretinere: Dr. Oetker vrea sa realizeze proiectul in sistem PPP. Pentru mentenanta, se intentioneaza perceperea unei taxe utilizatorilor, ceva in stilul rovignetei, buvignetei, qurvinetei, sau cum se mai cheama...

Toate cele bune tuturor!

DRNYC
November 9th, 2011, 04:42 AM
Observ ca nu au mai refacut pasajul Muncii cu tramvaiul pe mijloc ca la Obor , si asta e foarte trist pentru ca s-a cam dus dracu' ideea de denivelare complete a inelului central. Varianta cu tramvaiul care taie de 2 ori fata masinilor este o cretinitate si speram ca o data cu reabilitarea sa mute tramvaiul pe mijloc si sa scapam de 2 intersectari inutile.

Tramvaiul la P-ta Muncii va trece pe sus. Liniile existente vor fi scoase, iar tramvaiul va face un by-pass total prin pasarela suspendata.

Looking forward to this one.

UrsuRO
November 9th, 2011, 06:05 AM
Tramvaiul la P-ta Muncii va trece pe sus. Liniile existente vor fi scoase, iar tramvaiul va face un by-pass total prin pasarela suspendata.

Nu se mai face asa.Statia de metrou a fost refacuta la fel si parcul din fata ei.Pe urma ce fac?Sparg iar statia si parcul? :lol:

AndreiB
November 9th, 2011, 11:44 AM

Sursa?

Adrian Fulga
November 9th, 2011, 12:58 PM
^^
Probabil vor face ca la Bucur Obor....

:cheers:

Puss in Boots
November 9th, 2011, 01:01 PM
Nu mai au cum de-acuma, au refacut si accesul la metrou (cel dinspre OPTINOVA si biserica), au facut si parculetul, sa se apuce acum sa sparga tot mi s-ar parea cel mai mare cretinism ever.

Chiar, vorbind de accesul ala, ce mai asteapta sa-i dea drumul? E gata de cand lumea. Se screm de niste geamuri oare? Si fara ele nu ii pot da drumul? Reamintesc ca intrarile de la Muncii n-au avut niciuna acoperis pana acum si n-a murit nimeni.

AndreiB
November 9th, 2011, 01:33 PM
^^
Probabil vor face ca la Bucur Obor....

Nu au cum sa faca ca la Bucur Obor, pentru ca statia de metrou Piata Muncii e mai la suprafata decat cea de la Obor (geamurile de la accese).

O solutie care mi-ar fi placut mie, desi era mai scumpa ar fi fost ridicarea tramvaiului pe pilon peste statia de metrou, peste intersectie (cota I), cu scari+lift pana la sol. Cu un design ok, chiar ar fi aratat frumos si am fi avut si noi o portiune de elevated rail in Bucuresti.

Corespondenta Metrou-Tramvai linia 1 nu e asa importanta pentru ca cele 2 se dubleaza practic. Merita lucrat la corespondenta tramvai Calea Calarasilor-Basarabia/Metrou, pentru ca aceste 2 trasee sunt complementare.

iuli
November 9th, 2011, 01:42 PM
Stie cineva cam ce rating face OTV in Bucuresti?
Nu de alta dar aseara faceau spume la gura ca Pasajul Basarab este INUTIL!!!! :bash:
Nu de alta, dar cei care se uita la asa chiar si cred! :bash:

Puss in Boots
November 9th, 2011, 01:45 PM
OTV zice o gramada de porcarii, partea proasta e ca sunt destui imbecili care chiar ii asculta. Oricum reportajele lor despre proiectele edilitare sunt in proportie de 99% o mare porcarie. Si felul cum prezinta totul ca pe o conspiratie burghezo-mosiereasca sau iudeo-masonica sau mai stiu eu ce (in functie de cum li se scoala) e iar o dovada de prostie crasa. Din pacate dincolo de televizor sunt alti prosti care se uita in gura lor. Asta e.

iuli
November 9th, 2011, 01:49 PM
Eu de asta ma plangeam... ca sunt destul de multi (eram curios cam cati) care se uita si cred.
Evident ca imbecilitatea celor de la OTV nu are margini!!!!

Puss in Boots
November 9th, 2011, 01:54 PM
Daca te uiti in gura lui DDD(obitoc) ai crede ca toti cei 22 de milioane (mentionati acum cativa ani prin Romanica, sau cei 18mil parca de acum) se uita zilnic si-n sculare, si-n culcare, si-n reluare. Ideea nu este neaparat cati, ci din ce paturi sociale, cu ce grad de intelegere si de "desteptaciune" :)
Ca uite asa ne trezim cu niste dusi cu pluta care se gasesc sa fie nemultumiti de lucrarile la M5 ca se ridica praful si e zgomot. Si cate si mai cate.

name does not matter
November 9th, 2011, 02:33 PM
Nu au cum sa faca ca la Bucur Obor, pentru ca statia de metrou Piata Muncii e mai la suprafata decat cea de la Obor (geamurile de la accese).

O solutie care mi-ar fi placut mie, desi era mai scumpa ar fi fost ridicarea tramvaiului pe pilon peste statia de metrou, peste intersectie (cota I), cu scari+lift pana la sol. Cu un design ok, chiar ar fi aratat frumos si am fi avut si noi o portiune de elevated rail in Bucuresti.

Corespondenta Metrou-Tramvai linia 1 nu e asa importanta pentru ca cele 2 se dubleaza practic. Merita lucrat la corespondenta tramvai Calea Calarasilor-Basarabia/Metrou, pentru ca aceste 2 trasee sunt complementare.

Atunci imi dau seama ce inel central eficient o sa fie in Bucuresti.Intr-adevar, orice solutie pentru Muncii o sa fie scumpa dar necasara.

giovani kun
November 9th, 2011, 06:10 PM
Mihai Bravu overpass - this was my last update on this project the progress since last time is somewhere around zero.

http://i41.tinypic.com/2cxahe.jpg

http://i39.tinypic.com/muwxmr.jpg

http://i44.tinypic.com/256sb9t.jpg

http://i39.tinypic.com/5jus82.jpg

http://i44.tinypic.com/w71wsk.jpg

http://i39.tinypic.com/6rnaef.jpg

ViitorulPrimar
November 9th, 2011, 09:47 PM
Nu, ViitorulPrimar, nu sunt 'agresiva'. Ce ti-am spus nu e cu 'rautate', dar daca nu ai la indemana toate informatiile 'pertinente', poti cadea foarte usor 'in greseala neintentionata', si ajunge la 'concluzii gresite'. Faptul ca ti-am replicat la o prostie pe care ai debitat-o nu inseamna 'atac la persoana'. Nu vad nimic rau in a-i spune unuia care afirma o tampenie ca a afirmat o tampenie. E o chestiune de sanatate sociala a dialogului.

Da, merit sa fiu biciuit ,umilit ,dominat si calcat in picioare de catre Stapana :)

Sunt sigur ca pe hartie arata bine proiectul insa prioritatile sunt altele,iar o dezvoltare graduala a acestui proiect ar fi fost mai convenabila pentru dezvoltarea Capitalei.

nebunul
November 9th, 2011, 10:11 PM
sadicule :lol:

Marian66
November 9th, 2011, 10:19 PM
s-a cam dus dracu' ideea de denivelare complete a inelului central

pai la muncii nu e deja denivelat? comparativ cu semaforul de deasupra, ti se pare un obstacol faptul ca trece un tramvai prin fata masinilor timp de 20 de secunde, o data la 10min? s-a scos acolo maximul, adica au mai creat inca o banda pt masini pe sensul dinspre obor spre baba novac.
cum a mai spus cineva mai inainte, statia de la muncii e prea sus ca sa se poata face ca la obor! uitati-va pe partea din centru a pasajului ca sunt geamuri care lumineaza vestibulul statiei. si daca mutai accesul si scarile prin parti, ar fi trebuit sa torni stalpii pt linia de tramvai prin peronul statiei de metrou

tazzmaniadodo
November 9th, 2011, 10:35 PM
^^ Ideea de a descuraja traficul in centru si a incerca sa-l redirectionam pe inelul central inseamna ca acest inel , care deja are trafic , va primi si mai mult trafic , si pentru a-si indeplini functia trebuie ca traficul sa fie cat mai fluid , asta inseamna ca orice intersectare , gatuire sa fie rezolvata.
Nu e egala comparatia , dar ca idee , imagineaza-ti ca pe Boulevard Periferique din Paris mai taie calea masinilor din 10 in 10 minute cate un tramvai.
Poate ca solutia actuala este cat de cat ok pentru 2011 insa infrastructura trebuie proiectata din timp , cu un pas inainte ;
Acum este ok dar ia gandeste-te peste vreo cativa ani cand atat traficul de masini cat si cel de tramvaie va creste si mai mult.

Dominatrix#1
November 10th, 2011, 12:03 AM
sadicule :lol:

Masochist, nu sadic...
@Viitorul Primar: Stai linistit, pana va fi gata acest proiect, daca intra-adevar se va face, Dr. Oetker va fi de mult aruncat la groapa de gunoi a istoriei orasului.

Fara suparare, dar de unde ai scos 'traznaile' astea? Sau esti 'evadat' de la Marcutza? Si in ce calitate ne 'aburesti'?

depresivu'
November 10th, 2011, 12:49 AM
La Muncii nu era poate mai bine daca linia de tramvai taia calea masinilor ce intra in pasaj cu cateva sute de metri inainte de pozitia actuala si mutarea ei pe prima banda , ma gandeam la ceva de genul intersectia cu Ion Coravu sau Vatra Luminoasa si Baba Novac astfel translatia se efectua in timpul stationarii la semafor .
Dezavantajul ar fi distanta mica fata de blocuri( cateva doar), in Belgrad de exemplu asa am vazut ca erau dispuse tramvaiele pe prima banda si mi s'a parut super ok.
...
Sper ca nu am spus prea multe blasfemii :nuts:

Cristian G.
November 10th, 2011, 07:05 AM
Stie cineva cam ce rating face OTV in Bucuresti?
Nu de alta dar aseara faceau spume la gura ca Pasajul Basarab este INUTIL!!!! :bash:
Nu de alta, dar cei care se uita la asa chiar si cred! :bash:

Cred ca la OTV se mai uita doar "labele" sau cei "facuti din laba". De la voi, cei de pe forum, am pretentii, asa ca nu cred ca am ofensat pe nimeni! Daca DA, nu regret categoria in care i-am incadrat! :lol:

Bogdy
November 10th, 2011, 01:52 PM
OTV vorbeste numai porcarii. Care i-o fi scopul nu stiu, dar e penal rau. In timp ce butonam tembelizorul acum vreo doua trei seri, pe OTV se agita unul fara dinti in gura saracul ca Pasajul de la Mihai Bravu e gresit, o greseala in proiect si gesticula acolo de ziceai ca atunci isi da duhul. Cel mai rau e faptul ca lumea crede:doh:, dar sper ca vor fi oameni care sa realizeze ca pe timpul mandatului lui Oprescu s-au inceput multe lucrari de mare anvergura (pacat de scandalurile politice care au blocat proictul Uranus, si de strapungere A1 unde s-a taiat bugetul) btw pe la Uranus ce se mai intampla? S-a rezolvat problema juridica sau PUZ-ul sau ce nu era bun? Am vazut ca ceva ceva au mai lucrat, au turnat astfalt, dar se continua lucrarea sau....?

Puss in Boots
November 10th, 2011, 03:46 PM
Ala se dadea de ceasul mortii si cand era vorba despre noile "insulite" de la Gara de Nord, unde ce-i drept era cam stransa curba dar na, macar asa poate-i mai disciplineaza pe unii ca oricum in zona era haos. Nu e acelasi nene cu produsele expirate si cu E-uri?

Ayceman
November 10th, 2011, 04:01 PM
Bigdy: Da, continuă, unele segmente sunt aproape gata.

ionescu63
November 10th, 2011, 04:32 PM
^^Primul si ultimul.

Bogdy
November 10th, 2011, 06:56 PM
Thanks Ayceman:cheers:

@ Puss in Boots, Nu stiu ce nene era la produse expirate si E-uri, dar era penal rau de tot tipul, putea linistit concura cu boschetarii care cersesc pe la Unirii, atat doar ca era imbracat mai bine:nuts:

iuli
November 11th, 2011, 10:18 AM
Cred ca la OTV se mai uita doar "labele" sau cei "facuti din laba". De la voi, cei de pe forum, am pretentii, asa ca nu cred ca am ofensat pe nimeni! Daca DA, nu regret categoria in care i-am incadrat! :lol:

Eu nu m-am referit la forumisti! Doamne fereste! Ci la marea masa care se uita la asa ceva zi de zi si cred cuvant cu cuvant ce se abereaza acolo. De ei mi-e frica pentru ca astia sunt si grosul care voteaza. :bash:

Ala se dadea de ceasul mortii si cand era vorba despre noile "insulite" de la Gara de Nord, unde ce-i drept era cam stransa curba dar na, macar asa poate-i mai disciplineaza pe unii ca oricum in zona era haos. Nu e acelasi nene cu produsele expirate si cu E-uri?

Am prins 2 minute cand urla ca disperatul in mijlocul intersectiei. Am facut un "say what?" si am schimbat de urgenta canalul.

Puss in Boots
November 11th, 2011, 10:55 AM
:lol: Pe nea' caisa ala l-as ruga sa se "excite" gazetareste si in jurul unui cos de gunoi de la Romana de la coloane al carui capac a fost topit de "binevoitori" (nu ca ar fi singurul dar tot trec pe langa el si nu se indura nimeni sa-l schimbe, sau poate o fac si iar se topeste :D).

@Bogdy, sper sincer ca boschetarii de la Unirii sa nu ia exemplu de la nenea cu E-uri ca o sa-mi fie frica si sa ies din casa. Maine poimaine vezi o conferinta de presa a PR-ului boschetarilor de Bucuresti spunand clar si raspicat restului mass-media ca "Ne dezicem complet de apucaturile acestui etc etc"

PS. Ca sa glumesc putin, mi-a placut comentariul de mai sus al lui Giovani_Kun, "progresul in zona pasajului e aproape zero". Victorie! Deci lucrurile se misca. Imperceptibil pt ochiul neavizat. Dar se misca. Nu e 0, e "aproape" 0. Cuvant magic.

survola
November 11th, 2011, 04:18 PM
Avansează īncet-īncet şi pasajul de la intersecţia Şos. Pipera cu Calea Floreasca şi Barcu Văcărescu.S-a terminat suprabetonarea, s-au montat cofrajele pentru ultimele turnări laterale la capătul dinspre staţia de metrou.
Sub pasaj se vor construi cāteva locuri de parcare īn spic.

http://img406.imageshack.us/img406/9208/vederesprestatiademetro.jpg

http://img208.imageshack.us/img208/337/vederesprecapatulpetrom.jpg

http://img827.imageshack.us/img827/4108/vederesprebarbuvavaresc.jpg

hentz
November 11th, 2011, 05:49 PM
Are cineva o schita ceva de la lucrarea din Alexandriei Depou-Autogara??
Am vazut din mers un rond si ceva bretele.

FREEk01
November 11th, 2011, 07:34 PM
Am vazut din mers un rond si ceva bretele.
Fac pentru Cora. Desi locuiesc pe sos. Alexandriei, de cand au inceput lucrarea n-am apucat niciodata sa vad prea bine schita pusa pe stalp.Doar rondul l-am vazut, si data de finalizare (undeva in 2012). Deci sunt si eu interesat :) .
Sa mai zic ca dimineata este crima? Daca vi dinspre Bragadiru si vrei sa iesi spre Dr. Taberei, mai bine o iei pe camp si iesi pe str. Cooperativei.

the SI
November 12th, 2011, 08:22 AM
ce mizerie e in zona...
bine ca trec rar pe acolo :D

vancouverro
November 13th, 2011, 01:12 AM
2011.11.12:
http://img833.imageshack.us/img833/8448/20111112pipera11nov2.jpg
sursa (http://forum.metrouusor.com/index.php)

Dominatrix#1
November 13th, 2011, 06:36 AM

Am vazut din mers un rond si ceva bretele.Eu ma intreb daca vor reintroduce troleibuzul acolo, stiu fiind ca in Romania, exista destui care au 'alergie' la sarme prin aer (si linii pe jos). Ca reteaua e relativ nouă (2004... oare e amortizata?) Ce dacă cei de pe Str. Tacerii s-au plans ani de zile de troleele care stationează acolo si le blocheaza iesirile din curte (asta a fost si unul din motivele prelungirii traseului la Dep. Alexandria)?

hentz
November 13th, 2011, 11:13 PM
Eu sper sa pastreze reteaua ba chiar sa o prelungeasca,de la depou spre Bragadiru dubasii,"favoritii" tai ,fac legea.
Pe Tacerii devenise o cloaca,96 facuse sleauri printre maghernite,iar pe strada jeg maxim ,ba mai mult era si o bomba de mini-market unde se vindea numai la pahar si toti betivii foloseau ca WC gardul cimitirului.Au facut bine ca au mutat capatul de acolo.

Dominatrix#1
November 14th, 2011, 07:22 AM
Eu sper sa pastreze reteaua ba chiar sa o prelungeasca,de la depou spre Bragadiru Draga hentz, in ce oras traim? Ce se intampla cu transportul electric de suprafata de 20 de ani incoace in draga noastra 'urbe'? Extinderea troleibuzului in Bragadiru? Da' ce, tu te crezi pe vremea lui Gheorghiu-Dej?

Goldmund
November 14th, 2011, 06:03 PM
Draga hentz, in ce oras traim? Ce se intampla cu transportul electric de suprafata de 20 de ani incoace in draga noastra 'urbe'? Extinderea troleibuzului in Bragadiru? Da' ce, tu te crezi pe vremea lui Gheorghiu-Dej?

Eu sunt de parere ca troleibuzul si-a trait epoca de aur(nu a comunismului! - aia era de tinichea)Mi-ar place sa vad tramvaie moderne prin Bucuresti care sa lege actualele cartiere de 'comunele' suburbane, iar spre centrul Bucuresti sa aiba si cateva statii in subteran, mi-ar place sa vad cat mai multe magistrale de metrou care in sfarsit sa ajunga si spre Otopeni/Pipera-Centura/Mogosoaia, si de ce nu, multe autobuze articulate hibride...Pentru ca mixtura transportului in comun e importanta si mareste eficienta, dar toleibuze?!

cornel001
November 14th, 2011, 06:27 PM
Sa vezi ce bice primesti acu :lol:

BUBU-TM
November 14th, 2011, 07:48 PM
Eu sunt de parere ca troleibuzul si-a trait epoca de aur(nu a comunismului! - aia era de tinichea)Mi-ar place sa vad tramvaie moderne prin Bucuresti care sa lege actualele cartiere de 'comunele' suburbane, iar spre centrul Bucuresti sa aiba si cateva statii in subteran, mi-ar place sa vad cat mai multe magistrale de metrou care in sfarsit sa ajunga si spre Otopeni/Pipera-Centura/Mogosoaia, si de ce nu, multe autobuze articulate hibride...Pentru ca mixtura transportului in comun e importanta si mareste eficienta, dar toleibuze?!

Cam asa ceva? Tramvaiul pe pneuri. Am inteles insa ca nu sunt foarte fiabile.

http://www.lohr.fr/download/Translohr_RO.pdf

http://img689.imageshack.us/img689/273/photo0045lx.jpg

Dominatrix#1
November 14th, 2011, 10:14 PM

Inseamna ca austriecii, cehii, francezii, italienii, elvetienii, norvegienii, chiar si canadienii (asta ca sa nu mai vorbesc de unguri, polonezi sau bulgari, unde troleibuzul este 'traditional' de zeci de ani) sunt toti niste tampitzi ca pun accent pe dezvoltarea sistemelor de troleibuz. Pana si nemtii au inceput sa isi puna problema troleibuzelor (ex. Leipzig).
Exemple de investitii in transportul public cu troleibuze: http://forum.transira.ro/viewforum.php?f=103

Sa mai mentionam si ca UE - prin Programul Operational Regional - Axa 1, finanteaza in proportie de 95% introducerea, extinderea si modernizarea retelelor de tramvai si troleibuz. Si incepand cu ciclul de finantare 2014 - 2020, este foarte posibil ca si achizitia propriu-zisa de tramvaie si troleibuze sa devina cheltuiala eligibila.

Daca tot pupam in fund UE pe toate partile, atunci sa ii pupam pana la capat. Sau si UE sunt tampitzi sau au fetisisme cu troleibuze si de aceea finanteaza dezvoltarea lor? Sa mai mentionam in treacat ca nimeni nu iti da bani europeni pentru autobuze, nici clasice, nici hibride, nici CNG, sau alte nazbatii.

Autobuzul hibrid este o solutie eficienta doar atunci cand nu dispui de o infrastructura de troleibuz si/sau tramvai bine dezvoltata.
Este insa inadmisibil sa se investeasca in Bucuresti in asa ceva, in timp ce traseele de troleibuze si tramvaie sunt in mod intentionat vaduvite de achizitii de vehicule si sunt lasate prada disparitiei.

Solutia eficienta pentru Bucuresti: urgent troleibuze noi si tramvaie de mare capacitate, iar in etapa ulterioara inlocuirea autobuzelor solo care se caseaza cu autobuze articulate. Bineinteles ca nu se doreste asa ceva, pentru ca RATB nu este facuta sa raspunda unor nevoi ale calatorilor, ci ale intereselor in comisioane ale CGMB, ale intereselor in motorina ale conducerii, ale intereselor sindicatelor, ale intereselor comerciale ale lui Evobus, ale intereselor oricui - doar ale calatorilor nu.

AT30
November 14th, 2011, 11:12 PM
...
Solutia eficienta pentru Bucuresti: urgent troleibuze noi si tramvaie de mare capacitate, iar in etapa ulterioara inlocuirea autobuzelor solo care se caseaza cu autobuze articulate. Bineinteles ca nu se doreste asa ceva, pentru ca RATB nu este facuta sa raspunda unor nevoi ale calatorilor, ci ale intereselor in comisioane ale CGMB, ale intereselor in motorina ale conducerii, ale intereselor sindicatelor, ale intereselor comerciale ale lui Evobus, ale intereselor oricui - doar ale calatorilor nu.

Gandeste-te ca introducerea troleibuzelor si a tramvaielor, mai ales acelea de mare capacitate, ar ingreuna si mai mult traficul din oras. Bucurestiul nu are trama stradala precum o au orasele mentionate de tine si asa troleibuzele actuale ingreuneaza foarte mult traficul pe arterele inguste. Ele sunt pretate mai mult pentru bulevardele largi si necesita investitii suplimentare in infrastructura de alimentare cu energie, ceea este foarte greu pentru pasajele construite recent, necesita costuri in plus, poate cu acestea nici macar nu ar fi fost realizate si nicidecum nu era mai bine fara ele. In plus, nu poti educa imediat o populatie intreaga sa circule cu mijloacele de transport in comun, necesita niste pasi si timp pentru asta.

Pentru ca Bucurestiul sa fie transformat asa cum vrei tu si vrem cu totii, este nevoie de timp lung si pasi marunti, trebuie corectata greseala comunista, atat cat se poate. Se incepe cu ceva, cu descongestionarea traficului pe arterele cele mai importante, cele mai aglomerate, prin constructia de pasaje rutiere (economia trebuie sa functioneze, sa se dezvolte, nu trebuie sufocata, saturata) apoi se trece treptat la mutarea traficului in subteran prin constructia de pasaje subterane, tuneluri, linii de metrou samd. Apoi se gandeste un proiect macro la nivel de zona privind traficul pietonal, traficul auto electric, latirea de bulevarde prin renuntarea la parcarile de la trotuare si construirea parcarilor supra si subterane, demolarea unor cladiri etc. Toate se fac treptat, in functie de evolutia economica, nu poti sari peste anumite trepte urbanistice, la fel cum nici orasele mentionate de tine n-au trecut, ca doar nu suntem in China. :lol:

Poate sistematizarea strazilor si configuratia urbanistica a altor orase permit evolutia spre orase verzi mult mai repede, dar cand vorbim de Bucuresti, apoi trebuie sa avem rabdare, multi bani, iarasi rabdare si tot nu se va realiza asa cum vrem. :nuts:

Dominatrix#1
November 15th, 2011, 08:16 AM
Pe cuvant ca ma minunez cand vad aplombul cu care se sustin teorii, care contrazic cam tot ce am invatat eu despre transportul public si mobilitatea populatiei si aproape toate studiile in acest domeniu la redactarea carora am participat - direct sau indirect - in 35 de ani neintrerupti de activitate in 'businessul' acesta cu traficul si infrastructura de transport public, precum si ce am vazut implementat, la nivel practic, in diverse orase de talia Bucurestiului sau mai mari.

Draga AT30, tu spui ca introducerea troleibuzelor si a tramvaielor, mai ales acelea de mare capacitate, ar ingreuna si mai mult traficul din oras. Ce intelegi prin 'trafic'? Adica mobilitatea 'masinilor mici'? Scopul principal al 'traficului' intr-un oras este sa maximizezi mobilitatea populatiei, nu sa fluidizezi circulatia auto sau nici macar cea a unui anumit tip de transport public. Sau cu alte cuvinte, problema majora de trafic, nu este mobilitatea masinilor, ci a populatiei. Ideea nu e sa facem orice ca sa nu 'incurcam' oamenii carora nu le mai incape masina pe strada, ci sa construim infrastructura astfel incat sa multumim pe cat mai multi.

Sa multumim pe absolut toti e imposibil, intrucat spatiul disponibil este limitat si asa va ramane intotdeauna. Din ratiuni de costuri si din ratiuni estetice este imposibil sa rezolvi orice conflict de trafic prin pasaje sub- sau supraterane sau prin constructia de linii de metrou. De aceea trebuie gasita o balanta intre transportul auto individual si cel public, de orice natura ar fi el, inclusiv feroviar, si cu cat densitatea urbana e mai mare, cu atat balanta 'se inclina' spre cel public. Adica este vorba de eficienta globala, nu individuala. Romania este o tara primitiva si cu mentalitati retrograde si egoiste. Si eu am masina, si eu o folosesc. Dar stiu ca balanta inclina in favoarea transportului individual numai in tarile subdezvoltate (asa ca Romania) sau cele cu densitate urbana atat de scazuta, incat transportul urban de mare capacitate nu poate fi rentabil (ex. orasele din America de Nord sau Australia). Nu e cazul Romaniei, si a Bucurestiului in nici un caz.

Mai departe, afirmi o tampenie: Se incepe cu ceva, cu descongestionarea traficului pe arterele cele mai importante, cele mai aglomerate, prin constructia de pasaje rutiere (economia trebuie sa functioneze, sa se dezvolte, nu trebuie sufocata, saturata) apoi se trece treptat la mutarea traficului in subteran prin constructia de pasaje subterane, tuneluri, linii de metrou samd. Apoi se gandeste un proiect macro la nivel de zona privind traficul pietonal, traficul auto electric, latirea de bulevarde prin renuntarea la parcarile de la trotuare si construirea parcarilor supra si subterane, demolarea unor cladiri etc. In primul rand, presiunea actuala pe centrul orasului, data de absenta unei infrastructuri moderne de transport public de masa, duce la cresteri aiuritoare apreturilor imobiliarelor, care pe cale de consecinta cresc costurile firmelor si magazinelor din Bucuresti, care la randul lor duc la preturi aberante ale produselor comercializate in Bucuresti. Adica, pe scurt, faptul ca Bucurestiul nu are un transport public urban si peri-urban de mare capacitate dezvoltat ne arde pe toti la buzunar, de la pretul painii si hartiei igienice, pana la nota de plata de la restaurant si ce mai vrei tu. Constructia de pasaje supraterane este foarte buna, dar problema este ca in scurt timp ele atrag si mai mult trafic din cauza crearii in randul poporului a aparentei conform careia odata cu 'fluidizarea traficului' de respectivul pasaj s-a mai creat loc pentru inca un automobil pe strada - respectiv cel propriu.

Cel mai simplu este sa aplicam retete verificate si concretizate in studii si analize. Ba inca, daca abia ne modernizam, avem ocazia sa nu facem greselile facute de altii. Si cand aplici o reteta si un plan de infrastructura a unui oras, intai pornesti de ce la ce obiective iti propui si te gandesti pe termen lung ( 10-20-40 de ani ) la ce efecte vor avea dezvoltarile asupra orasului. Niciodata nu te gandesti la rezolvarea unei probleme pe termen de 1-2 ani (adica exact cum se face acum la Bucuresti), pentru ca te gandesti prost. Ori Bucurestiul a mai ignorat pachetul de studii JICA, din 1999, care sumarizate la maxim spuneau cam asa: 'construiti repede infrastructura urbana, in special prin dezvoltarea si prioritizarea transportului public de mare capacitate, pentru ca altfel, in 10 ani, Bucurestiul va fi blocat'. Cred ca e inutil sa mai indic ce a ales Bucurestiul sa faca si unde suntem acum.

In alta ordine de idei, despre regele-automobil, sincer imi pare rau ca nu ti-ai pus problema ca totusi, un autoturism standard, in miscare pe o strada, aloca in medie unui pasager de 25 de ori mai mult carosabil decat ar fi fost necesar intr-un vehicul public utilizat rational. Daca mergem pe ideea transportului individual ca mare-etalon-mare de civilizatie, ar trebui sa demolam total orasele si sa extindem suprafata de circulatii de la 15-25% cat este in prezent (in cazul cel mai fericit), la triplu. Mi s-ar parea o aberatie, de genul confuziei dintre scopuri si mijloace. Cine e pana la urma pentru cine? Masina pentru om, sau omul pentru masina?

Dominatrix#1
November 15th, 2011, 08:29 AM
Sa revenim la tramvaiele si 'firobuzele' noastre. Mai importante decat calculele contabile mi se par a fi urmatoarele calitati ale transportului electric:

1. Fiind legat de o cale de rulare relativ fixa, dezvoltarea sa a avut la baza studii competente de optimizare. In timp ce la autobuze (nu mai vorbesc de dube), traseele sunt parca intr-o miscare brauniana, aproape niciodata neajungandu-se la o forma ce impune incredere, la troleibuze si tramvaie se creaza o adevarata infrastructura stabila, generatoare de dezvoltare durabila, prietenoasa ca interfata tocmai datorita acestei stabilitati si previzibilitati.

2. Constituirea unei retele de transport electric obliga edilii la responsabilitate in deciziile urbanistice si la lasarea specialistilor sa-si spuna cuvantul. Daca e bine facuta, introduce ordine, previzibilitate si eficienta. Nu poti acuza acum de ineficienta, de exemplu, reteaua de troleibuze din Brasov, Constanta sau Sibiu dupa ce tot tu ai dispus intentionat dezorganizarea ei si amputarea tronsoanelor care constituiau coloana ei vertebrala. Cu toate scaderile pe care le cunoastem, retelele electrificate din Romania au inglobat in ele infinit mai multa logica, inteligenta si prudenta economica decat continua brambureala a traseelor de autobuz.

3. Transportul public, peste tot in lumea civilizata, nu este direct profitabil, fiind subventionat. Profitul sau exista insa, fiind intr-o salvare a comunitatilor de la alte cheltuieli mult mai mari si disfunctionalitati mult mai grave. Transportul electric fiind legat de calea de rulare, obliga lumea sa tina cont de prezenta sa si isi castiga mai repede o clientela stabila. Desi bugetele oraselor romanesti se duc in proportie de o treime pe asfaltari si exproprieri, situatia traficului se inrautateste continuu. Nu am pretentia sa poata intelege toata lumea acest lucru, dar s-a dovedit ca, acolo unde transportul public functioneaza eficient, societatea are numai de castigat, pana la ultimul membru al ei, inclusiv acei impatimiti ai autoturismului-idol, propriu, personal si autosuficient.

4. Exista troleibuze cu sistem auxiliar de propulsie - motor termic sau baterii. Acestea ocolesc orice obstacol independent de retea, in limita autonomiei oferite de motorul auxiliar. Evident, daca e pe baterii, e mai putin autonom (ca distanta) decat daca ar avea motor termic. Dar o masina parcata aiurea o depaseste fara probleme. De asemenea, exista elemente de retea (macazuri, incrucisari) ce pot fi abordate la viteze mari. De exemplu,i n Bucuresti exista in intersectia Obregia-Nitu Vasile. Ca soferii le abordeaza tot cu 5km/h ca asa scrie in foaia de parcurs, e alta poveste.

Acum, draga AT30, daca punem cap la cap tot ce am insirat eu mai sus cu ceea avem in Bucuresti, e de inteles de ce troleibuzul este privit de la volanul masinii personale ca 'inamicul numarul 1' in trafic. Problema e ca nu are sens desfiintarea troleibuzelor, cata vreme avem un sistem amplu ce poate fi imbunatatit. Sa ne gandim numai cat a crescut pretul la motorina in ultima perioada si cat a crescut (de fapt, nu a crescut) pretul la energie electrica. E un motiv suficient de bun pentru a intelege ca pe viitor autobuzele nu pot fi mai rentabile. Chiar si in prezent, exploatarea unui troleibuz costa sensibil mai putin decat cea a unui autobuz, iar durata de viata a unui troleibuz este aproximativ dubla decat a unui autobuz.

Una peste alta, in loc sa propunem desfiintari, mai bine sa propunem imbunatatiri. Acestea pot fi facute pe fonduri europene nerambursabile, destinate - repet - numai transportului electric si inaccesibile in cazul autobuzelor (hibride sau nu). Or stii europenii de ce...iar scuza cu 'lipsa banilor' nu rezista atat timp cat e vorba de fonduri europene in proportie de 95%.

Cosmin
November 15th, 2011, 08:45 AM
Gandeste-te ca introducerea troleibuzelor si a tramvaielor, mai ales acelea de mare capacitate, ar ingreuna si mai mult traficul din oras.
Popular fallacies never die! :rock:

ionescu63
November 16th, 2011, 07:34 PM
Gandeste-te ca introducerea troleibuzelor si a tramvaielor, mai ales acelea de mare capacitate, ar ingreuna si mai mult traficul din oras.
Hai sa vedem ce s-ar intampla cu traficul daca am inlocui fiecare tramvai cu min 200 de autototurisme (cati pasageri calatoresc intr-un tramvai)?

name does not matter
November 16th, 2011, 11:16 PM
.... :nuts:

Opinia ta difera si fata de a mea.

1.Nu sunt de acord sa parcurgem aceiasi pasi ca si in orasele din tarile puternic dezvoltate cand de fapt putem sa ajungem acolo unde sunt ei aplicand regulile actuale si nu ce au facut ei acum j de ani.

2.Nu inteleg pe cine ar incurca un troleibuz pe o artera ingusta. Chiar as prefera benzi separate pt RATB.

3.Doar cu rabdare sa stii ca nu se va realiza nimic ci cu politici de incurajare a transportului in comun (aici intra si educarea populatiei).

Valabil si pentru Constanta.

AT30
November 17th, 2011, 08:45 PM
Opinia ta difera si fata de a mea.

1.Nu sunt de acord sa parcurgem aceiasi pasi ca si in orasele din tarile puternic dezvoltate cand de fapt putem sa ajungem acolo unde sunt ei aplicand regulile actuale si nu ce au facut ei acum j de ani.

Pai nu poti pentru ca economia Bucurestiului este diferita, este foarte concentrata in interiorul orasului. Nu poti trece urgent peste unele transformari extrem de necesare cum sunt pasajele rutiere de exemplu, concentrandu-ti atentia si bugetul numai catre transportul electric pentru ca nu doar cetatenii folosesc masinile proprii ci si angajatii firmelor, ale magazinelor pentru deservirea acestora si aprovizionare samd, trebuie sa-ti faci o imagine de ansamblu luand in considerare si dezvoltarea economica.

Bineinteles ca este o ideea de ansamblu la nivel general pentru ca pe portiuni sau in unele zone, troleibuzele pot functiona foarte lejer.

Aici mare atentie, dupa cum reiese si din comentariul meu anterior, nu sunt impotriva transportului electric, asa cum observ ca unii stiu sa interpreteze. :doh: ci pentru ca acesta sa fie viabil sunt necesare niste modificari urbane, ale infrastructurii, mai trebuie eliberat carosabilul de multitudinea de autovehicole care tin economia in functiune. Si repet, nu poti obliga o intreaba populatie sa circule cu mijloacele de transport in comun imediat, este nevoie de pasi si pentru asta, de educatie. Si nu poti interzice traficul auto pentru ca blochezi dezvoltarea. :)

Nu sunt urbanist sau specialist dezvoltare urbanistica, arhitectura sau altceva, asa cum observ ca unii sunt. Comentez pe baza acestui subiect doar pentru ca mi se pare interesant si imi imaginez cum ar putea evolua in bine orasul cu banii putini care exista, incercand sa va spun pe scurt parerea mea, nu spun ca este neaparat corect mare parte din ceea ce afirm, de aceea incerc sa mentin un echilibru si sa nu cad in extrema cealalta, asa cum observ ca unii o fac, vor ceea ce vor si punct, ca un copil care moare dupa o jucarie in magazin. :lol:

2.Nu inteleg pe cine ar incurca un troleibuz pe o artera ingusta. Chiar as prefera benzi separate pt RATB.

Daca pe acea artera circula in deosebi numai troleibuzul, daca ar fi cu sens unic, nu ar incurca pe nimeni. Dar daca acea artera este una foarte importanta pentru economia orasului si foarte circulata si de catre masinile personale ale cetatenilor dar si de catre cei care tin economia in functiune si aici nu mai stau sa enumar toti factorii economico-comerciali...si aceasta duce intr-o intersectie foarte mare super aglomerata, atunci eu cred ca troleibuzul nu-si mai are rostul pentru care a fost proiectat.

Si eu prefer benzi separate pentru troleibuze, dar oare este posibil pe bulevardele pline cu masini parcate la trotuar, magazine cat cuprinde, farmacii si firme care mai de care care au nevoie sa fie aprovizionate si care depind practic de trama stradala deja existenta? De aceea m-am referit ca sunt necesare niste investitii in parcari supra si subterane, pasaje, strazi etc. care apoi sa permita functionarea in conditii bune, fara blocaje in trafic, a troleibuzelor. Eu cred ca sunt necesari niste pasi, dar daca tu crezi ca este mai bine sa fie introduse prima data troleibuzele cu capacitate mare sau in acelasi timp cu lucrarile de infrastructura, este treaba ta, bine ar fi sa se poata face si sa existe bani pentru a se face lucrurile simultan. :)

3.Doar cu rabdare sa stii ca nu se va realiza nimic ci cu politici de incurajare a transportului in comun (aici intra si educarea populatiei).

Pai culmea este ca tocmai educarea populatiei se face cu rabdare si cu rabdare se face totul pentru ca ce se face repede si negandit, este inutil, este lucru de mantuiala. :lol:

Earthchild
November 18th, 2011, 10:50 AM
Pasajele pietonale de pe linia 41.

http://b365.realitatea.net/news/statie-inchisa-pe-traseul-tramvaiului-41/

giovani kun
November 19th, 2011, 05:17 PM
Barbu Vacarescu overpass

http://i41.tinypic.com/sbkj0w.jpg

http://i44.tinypic.com/2nc19uq.jpg

http://i41.tinypic.com/64mdc3.jpg

http://i43.tinypic.com/5yg5lt.jpg

.andy.
November 19th, 2011, 07:00 PM
^^ Update si la Berzei si la Vacarescu...excelent! :cheers:

tazzmaniadodo
November 21st, 2011, 09:54 PM
Problema parcarii in Bucuresti afecteaza cele mai multe si mai importante componente si aspecte ale urbanismului orasului :
- lipsa de strazi pietonale
- lipsa trotuarelor late si a pietelor publice
- lipsa benzilor speciale pentru transport in comun
- disconfort social
- incurajarea "mafiei" parcarilor - parcangii
- ingreunarea traficului auto
si probabil si alte probleme secundare

Problema are 2 cauze care nu sunt neaparat in legatura foarte stransa:
1. Lipsa de parcari sub/supra terane

2. Lipsa gestionarii parcarilor existente de suprafata (si prin gestionare ma refer si la taxare)

Aceasta este prima parte a propunerii mele :

Harta este orientativa , deasemenea si tarifele:

Elementul nr 1. In Bucuresti nu ar trebui sa mai exista niciun loc de parcare fara plata cu cateva exceptii (hypermarketuri , anumite strazi mai periferice)

Ok , acum ar trebui sa stabilim niste zone:
In mare parte am trasat o zona centrala unde NECESITATEA ACTUALA a parcarii este undeva la 1 loc de parcare la 10 masini, iar rezidentii isi blesteama zilele.

Astfel propun delimitarea zonei rosii unde sa fie identificate toate locurile de parcare , si oprite parcarile ilegale prin scuaruri , stalpisori , "inchiderea"coltului intersectiei cu scuaruri .
Aici vom identifica rezidentii si nevoile lor de parcare. Pe baza unei cereri + buletin (adresa din buletin) sau actul de proprietate a locuintei locatarii vor putea obtine dreptul de a parca in acea zona sau subzona pe baza taxei aferente pe jumatate sau pe un an, (daca esti chirias , se vorbeste cu proprietarul sau imputernicire sau actul locuintei)

Pentru firme sau pentru cei care vor sa-si ia dreptul de a parca acolo (cei care vin la servici , sau vin des cu alte motive ) platesc taxa si isi obtin permisul de parcare, altfel parcare la ora cu 3 sau 4 lei depinde de aglomeratia zonei.

*in cazul unei aglomerari prea mari intre parcari de resedina si celelalte , delimitate locuri de parcare doar pentru rezidenti(maxim 1/per apartament si nepersonalizate) rezidentii putand parca si in afara acestor locuri pe baza permisului de parcare.

http://img696.imageshack.us/img696/332/hartaparcari.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/696/hartaparcari.jpg/)

In partea a 2 a a proiectului ar urma practic analiza proiectului pilot (1 an) si modificarea ,daca este necesar, a zonelor , tarifelor.
In fiecare an construit bugetul rezultat si reinvestit in noi parcari subterane si supraterane.

Avantaje:

-Toate aceste zone , impartite in subzone , banii obtinuti sa fie transparenti si datele statistice facute publice pentru fiecare zona , iar profitul anual reinvestit in constructia de NOI parcari subterane sau supraterane.

-Daca cineva nu-si poate permite sau nu-i convine sa vina cu masina la servici in centru in fiecare zi va prefera alternativa transportului in comun , bicicletei , sau adunarea a cate 3-4 persoane intr-un autotursm , astfel costul parcarii se va impartii la 3-4 persoane.

-Centrul orasului se va mai elibera de trafic , parcarile vor fi mai disponibile si nu va mai exista haosul actual,

-Reducerea poluarii , inclusiv cea fonica.

-Cei care vor dori sa investeasca in parcari PPP ar avea niste preturi de referinta pentru a putea fi competitivi si pentru a putea alege zona in care si-ar canaliza investitia.

Plecand ca baza de la aceasta propunere astept pareri si idei , poate chiar vom putea contura o propunere realista si mai oficiala . :)
P.S. Zonarea si tarifele sunt orientative .

vancouverro
November 22nd, 2011, 01:16 AM
^^buna propunere. :)

Goldmund
November 22nd, 2011, 09:30 PM
Sa vezi ce bice primesti acu :lol:
De ce te bucuri de raul altuia, tu, sadicule?! Si nici nu a durut prea tare pentru ca Dominatrix stie sa argumenteze si e f. informata.

tazzmaniadodo
November 23rd, 2011, 12:29 AM
Īncepānd de anul viitor, bucureștenii vor plăti parcarea īn centrul Capitalei prin sms. Pentru īnceput, proiectul va fi implementat doar īn parcarea din Piața George Enescu, urmānd ca ulterior proiectul să fie extins și īn alte parcări din oraș

Noua metodă de plată a parcării este simplă. Șoferul trebuie doar să trimită un sms cu numărul de īnmatriculare al mașinii la un număr scurt, format din patru cifre. Īn doar 3 secunde, el va primi un sms īn care fi informat asupra tarifului de parcare și a intervalului de timp īn care īi este permisă parcarea. De asemenea cu 5 minute īnainte de expirarea timpului de parcare, clientul va primi un nou sms prin care va fi avertizat īn acest sens. Parcarea poate fi plătită prin această metodă pentru o oră sau pentru o zi.

Validarea parcării se va face doar īn intervalul de funcționare a parcării, ca de exxmplu de luni pānă vineri īntre orele 8-17 sau īn weekend īn intervalul 8-14. Īn cazul īn care sms-ul este trimis īn afara orelor de funcționare a parcării, șoferul va primi un mesaj cu un cod pe care īl putea activa oricānd va dori pentru a putea plăti un loc de parcare īn intervalul permis.

Pe fiecare loc de parcare va fi scris numărul de sms la care se face plata și tariful care trebuie achitat.

Noul sistem de plată va fi implementat din ianuarie 2012 doar īn parcarea cu 100 de locuri din Piața George Enescu. Primarul general, Sorin Oprescu, a spus că la īnceput, pānă se vor obișnui bucureștenii cu noul sistem de plată, va fi disponibilă și altă variantă de plată, care nu va implica un telefon mobil și un tarif suplimentar pentru operatorul de telefonie.

Bālbāieli pe tariful de parcare

Dacă explicarea modului de funcționare a noului sistem nu a pus probleme, nu același lucru se poate spune despre tariful de parcare.

“Tariful de parcare va fi ca și pānă acum, adică 1,5 RON pe oră. La această sumă se adaugă comisionul operatorului de telefonie cu care vom lucra. Dar nu știm īncă care va fi acesta. Urmează să organizăm toate procedurile legale pentru a selecționa operatorul cu cea mai bună ofertă”, a precizat Alina Roman, director al Administrației Străzilor.

Biroul de presă al Primăriei lansează īnsă alt tarif. “Un tichet de parcare va fi de 1,93 lei pe oră”, se specifică īntr-un comunicat de presă al instituției.

Pe de altă parte, la anunțarea proiectului a fost prezentă și o reprezentantă a Vodafone care a demonstrat pentru primarul general, Sorin Oprescu, cum va funcționa noul sistem. Numărul de sms pe care s-a făcut demonstrația, respectiv 7577, este același cu cel oferit ca exemplu de Biroul de presă al municipalității.

Alina Roman insistă īnsă că nu s-a ales īncă un operator pentru noul serviciu de achitare a parcării. “Cei de la Vodafone ne-au propus doar o ofertă, dar operatorul cu care vom lucra va fi ales prin licitație”, a spus directorul de la Administrația Străzilor.

Proiectul pilot privind sistemul de plată al locului de parcare prin sms va dura trei luni. După această perioadă, īn funcție de interesul manifestat de bucureșteni, proiectul va fi extins și īn alte parcări.

Sursa Realitatea.net (http://b365.realitatea.net/news/din-ianuarie-2012-bucurestenii-platesc-parcarea-prin-sms/)

DrunkMonkey
November 23rd, 2011, 01:57 AM
dupa ce ca nu sunt parcari, mai trebuie si sa platesti? :hilarious:hilarious:hilarious

AndreiB
November 23rd, 2011, 02:21 AM
dupa ce ca nu sunt parcari, mai trebuie si sa platesti? :hilarious:hilarious:hilarious

Cerere si oferta. E normal ca in centrele oraselor sa se plateasca parcarea.

DRNYC
November 23rd, 2011, 07:05 AM

Vino la New York :)))

Dupa ce ca nu sunt parcari.. o sa trebuiasca si sa platesti !!! Si inca cum....
Daca nu platesti, risti o amenda, eventual sa iti ridice si masina....
Cu ocazia asta au invatat multi cum stau lucrurile, si sa vezi ce bine le sta prin metrou, autobuze, sau taxiuri.
Nu se plange nimeni... astea sunt regulile. Altfel ar fi haos
Ai bani? Ai treaba neaparat? Arde tara? Te aduce frumos limuzina, si te asteapta soferul la cateva strazi departare...nu vine orice "Nea Gigel" cu masina in Manhattan sa parcheze gratis. Precizez si ca parcarile sunt limitate, altfel ar fi la liber.

cornel001
November 23rd, 2011, 08:29 AM
Pazea, ca vine !

EXCLUSIV Primele imagini 3D cu autostrada suspendată
http://b365.realitatea.net/news/autostrada-suspendata-varianta-finala-tuneluri-pe-doua-nivele-13-pasaje-si-patru-gari-noi/

Pe langa autostrada propriu-zisa, puteti vedea si alte "delicatese" pe alaturi. De ex in primele poze, zona SkyTower.

giovani kun
November 23rd, 2011, 10:01 AM
Vino la New York :)))

Dupa ce ca nu sunt parcari.. o sa trebuiasca si sa platesti !!! Si inca cum....
Daca nu platesti, risti o amenda, eventual sa iti ridice si masina....
Cu ocazia asta au invatat multi cum stau lucrurile, si sa vezi ce bine le sta prin metrou, autobuze, sau taxiuri.
Nu se plange nimeni... astea sunt regulile. Altfel ar fi haos
Ai bani? Ai treaba neaparat? Arde tara? Te aduce frumos limuzina, si te asteapta soferul la cateva strazi departare...nu vine orice "Nea Gigel" cu masina in Manhattan sa parcheze gratis. Precizez si ca parcarile sunt limitate, altfel ar fi la liber.

^^ I totally agree

pescarush
November 23rd, 2011, 10:08 AM
treziti-va! sistemul asta de plata merge in multe orase de provincie din tara, de multi ani deja! imi vine sa rad in hohote de stirea asta. bucurestiul e mult in urma, scuzele ca ar fi un oras de zeci de ori mai mare ca altele, nu se accepta!

SfantuMM
November 23rd, 2011, 11:37 AM
asa e,

imi aduc aminte acu cativa ani prin brasov

scotoceam prin buzunare dupa nieste monede ca n-aveam pt automatul de parcare :)

tazzmaniadodo
November 23rd, 2011, 12:52 PM
Ideea cu sms -ul e foarte buna , asta ar completa propunerea mea legata de parcarile in Bucuresti si ar simplifica metoda de plata , insa cred ca ar trebui sa ai si o alternativa clasica (parcomat) pentru ca exista cazul sa n-ai baterie la telefon sau sa nu-l iei cu tine sau sau ...
Mi se pare o varianta buna pentru parcarile de strada , in ideea sa nu mai existe niciun loc de parcare gratis , macar in zona centrala pentru inceput si sa rezolvam haosul actual , parcari care blocheaza traficul , parcangii etc.

treziti-va! sistemul asta de plata merge in multe orase de provincie din tara, de multi ani deja! imi vine sa rad in hohote de stirea asta. bucurestiul e mult in urma, scuzele ca ar fi un oras de zeci de ori mai mare ca altele, nu se accepta!

Asa e Bucurestiul este printre cele mai in urma dintre orasele mari ale Romaniei. Cand merg in Brasov sunt de fiecare data impresionat de bulevardele fara masini parcate si parcarile civilizate si chiar respectate de cetateni turisti sau localnici. Si in Piatra Neamt , Sibiu parcarile sunt destul de bine gestionate.

AndreiB
November 23rd, 2011, 01:46 PM
^^Problema a fost monopolul Dalli care nu avea nici un motiv de a introduce inovatii noi, pe langa faptul ca a introdus prostul obicei cu gigei la fiecare parcare. Ar trebui solutii bazate pe abonamente (anuale+lunare), tonomate stradale, telefon si inspectori care sa circule sa dea amenzi la cine fenteaza legea.

PlatonB
November 23rd, 2011, 02:09 PM
Ideea cu sms -ul e foarte buna , asta ar completa propunerea mea legata de parcarile in Bucuresti si ar simplifica metoda de plata , insa cred ca ar trebui sa ai si o alternativa clasica (parcomat) pentru ca exista cazul sa nai baterie la telefon sau sa nu-l iei cu tine sau sau ...
La Oradea, de exemplu, ai opțiunile:
- automat de tichete (pe fise de 50 sau 10 bani)
- sms (īn marile rețele)
- tichete răzuibile (la chioșcurile de ziare)

tazzmaniadodo
November 23rd, 2011, 02:27 PM
^^tichete razuibile? Razuiesti si ai sansa sa castigi o ora de parcare gratis? :lol: :jk:

pescarush
November 23rd, 2011, 02:39 PM
plus amenzile se dau foarte prompt. 5 minute ti ai lasat masina parcata ilegal si te ai trezit cu amenda!

tazzmaniadodo
November 24th, 2011, 09:48 PM
Civilizarea parcarilor capitalei a inceput! :banana:

Reclama-i pe falsii parcagii la numarul special 9540!

Autoritatile au pus la dispozitia cetatenilor nurmarul de telefon 9540, la care pot chema politia locala in cazul in care sunt obligati sa plateasca taxa ilegala de parcare.

"Baietii astia tot mai organizati au pus stapanire pe parcarile publice si ii cam jecmanesc pe bucuresteni. Problema nu poate fi rezolvata decat prin colaborarea intre Primaria Capitalei si cele de sector. Actiunile trebuie sa fie concertate si bine coordinate. Impreuna cu primariile de sector trebuie sa declaram razboi total parcagiilor ilegali. In colaborare cu Primaria sectorului1 dam astazi un semnal extrem de important in acest sens", a declarat primarul general, Sorin Oprescu.

In asentiment este si Andrei Chiliman, primarul sectorului 1, care a declarat ca "parcagiii se comporta ca niste interlopi. Oamenii platesc de fapt o taxa de protectie acestor indivizi. A venit vremea ca locurile de parcare ale bucurestenilor sa fie eliberate de capriori si navete de bere. Smecherii care le folosesc trebuie sa inteleaga ca domeniul public nu este propria lor mosie".

source (http://www.apropo.ro/news/util/reclama-i-pe-falsii-parcagii-la-numarul-special-9540-9003682)

AndreiB
November 24th, 2011, 09:55 PM
:applause: Hai cu civilizatia mai repede!

Puss in Boots
November 25th, 2011, 06:02 AM
Pana ii reclami tu, iti gasesti masina vandalizata si te gandesti de doua ori sa o mai faci si cu alta ocazie :D
Sau cum s-ar face? Vii parchezi, dai 1 leu, 5 lei si apoi suni la nr ala? :)

AndreiB
November 25th, 2011, 01:37 PM
Eu nu le dau nimic niciodata.

tazzmaniadodo
November 25th, 2011, 02:01 PM
@Puss in Boots
Eu ii urasc rau de tot pe astia , si sunt atat de incapatanat , justitiar si probabil inconstient incat niciodata nu le dau bani , deobicei o lasa moarta, dar intr-o zi am patit ceva destul de nasol:

Am mers si eu ca tot omul Duminica la pranz sa ma plimb cu prietena pe Lipscani. Deobicei cand merg in centrul vechi parchez la Facultatea de Arhitectura. Asa am facut si acum ajung in zona , parcarea era mai mult goala decat plina, bineinteles "dotata" cu vreo 5-6 parcangii ilegali care imi faceau semne disperate, am parcat FIX pe locul unde statea un parcangiu de asta pentru ca oriunde parcam tot fugeau dupa mine.
Au inceput cu clasicele: "boss , da si mie un ban sa am grije da masine", eu , diplomat , am zis ca le dau cand ma intorc , el insistand intr-un mod amenintator ca e OBLIGATORIU sa-i dau bani acum , i-am zis sa imi dea chitanta pentru ca acolo e loc de parcare cu plata la primarie.

In momentul respectiv parcangiul tigan la vreo 40 de ani si destul de gras si foarte agresiv a inceput un fluviu de injuraturi , la un moment dat zicand: "sa vezi tu ba daca-ti mai gasesti masina aici cand te intorci" eu continuandu-mi drumul spre BNR auzindu-i vocea scarboasa apropiidu-se de mine; Defensiv m-am intors la el si i-am zis: Daca nu-i dai drumul de aici chem politia. Ala s-a oprit din mers si a inceput sa zica: bine ba cheama-i !

La 30 de m mai incolo in fata la BNR mai exact am intalnit un Duster cu Politia Locala , ma duc langa , o politista chiar de treaba intreaba daca ma poate ajuta cu ceva, i-am povestit toata intamplarea si mi-a zis ca da prin statie si trimite un echipaj in zona. Eu plec semi-multumit , ajung la Caru cu Bere ne asezam la masa insa din prea mult stres si risc hotarasc sa ma intorc sa mut masina intr-un loc mai "sigur".
In drumul spre masina deja imi faceam scenarii cum sar idiotii aia pe mine , cu care tocmai ma luasem in gura ,si care tocmai ma amenintasera, dorindu-mi in sinea mea un pistol cu care sa pot sa ma apar in caz de inrautatirea conflictului. Ajung la masina incordat si pregatit de orice , si ce mi-e dat se vad:
O masina de Politie care-i baga frumos in duba pe scursurile alea ale societatii, am avut un sentiment de satisfactie de milioane. :) am zis DA uite ca se poate ; Din fericire masina era intacta.

Si ma gandeam ca daca toti le dau bani si acelasi lucru l-as fi facut si eu nu faceam altceva decat sa ii incurajez , sa le dau apa la moara si sa le "confirm" "stapanirea" pe acele locuri de parcare care APROPO in timpul saptamanii erau cu plata 1,5/h.

Clinlin
November 25th, 2011, 04:19 PM
Eu procedez la fel, dar e drept ca nu mai am asa mare stres de cand conduc masina de companie. Desi mi-ar parea rau sa mi-o vandalizeze, nu pot concepe in ruptul capului sa platesc ceva daca nu mi se ofera un serviciu la schimb. Ce fac respectivii se numeste solicitare de taxa de protectie. La zdup cu ei!

tazzmaniadodo
November 25th, 2011, 04:37 PM
^^Eu deja mi-am notat in telefon 9540 .
Imi place semnatura ta Clinlin. :cheers:

Readuc in discutie intrarea A3 in Bucuresti si rezolvarea intersectarilor.

O noua propunere personala :

http://img33.imageshack.us/img33/3531/a3bk.jpg

Clinlin
November 25th, 2011, 05:17 PM

Cadīr
November 25th, 2011, 05:51 PM
masina de Politie care-i baga frumos in duba pe scursurile alea ale societatii, am avut un sentiment de satisfactie de milioane. :) am zis DA uite ca se poate ;

Asa am facut si eu, ultima data in primavara, pentru o petrecere care se prelungea mai mult decat era admis (3 dimineata ?!).
La 10 minute de la apel, boxele erau anihilate si burtosii se carau.

Goldmund
November 25th, 2011, 09:57 PM
Eu nu le dau nimic niciodata.
in interiorul masinii tale ai un ecuson cu 'Politia Capitalei'? - daca nu, e clar ca trebuie sa cauti un service auto - tipii aia nu au scrupule si sunt tolerati de unii oameni in uniforme...

Clinlin
November 25th, 2011, 10:14 PM
Nu e chiar asa goldmund. Cu cat le dam apa la moara cu atat vor continua practicile astea. In general am observat ca daca soliciti ajutor din partea politiei in asemenea cazuri, primesti ajutor. Mie asta imi da un sentiment de speranta ca am evoluat.

tazzmaniadodo
November 25th, 2011, 11:48 PM
Acum 5 min pe Radu Beller - Piata Dorobanti unde stau aproape non stop parcangii erau 2 masini de politie care pazeau zona de fenomen. Am facut mai multe drumuri prin oras in seara asta si am mai observat parcangii in zonele clasice dar nu mai faceau semne , stateau mai "cu frica" .

giovani kun
November 26th, 2011, 09:15 PM
Barbu Vacarescu overpass

http://i39.tinypic.com/260ybs9.jpg

http://i43.tinypic.com/1z3xjz8.jpg

http://i41.tinypic.com/az7uaf.jpg

http://i42.tinypic.com/mhapk.jpg

Adrian Fulga
December 3rd, 2011, 09:32 AM
Cred ca ni se pregateste ceva...

De vreo saptamana au reinceput miscari asidue in zona D-na Ghica / Delfinului Overpass....Au aparut utilaje , se curata zonele adiacente carosabilului s.a.m.d...
Sa speram ca nu-i vorba doar de curatenie ....

Cristi.
December 3rd, 2011, 11:41 AM
La Pasajul Pipera - Barbu Vacarescu se lucreaza continuu la asfaltare, borduri, trotuare, iluminat public si realizarea unor locuri de parcare in spic sub pasaj. Statiile de tramvai au fost mutate fiecare de cealalta parte a intersectiei(invers fata de cum erau pana acum).

http://img69.imageshack.us/img69/8573/img2139bk.jpg

http://img403.imageshack.us/img403/5474/img2140gg.jpg

http://img856.imageshack.us/img856/4430/img2141f.jpg

http://img163.imageshack.us/img163/9383/img2142rz.jpg

http://img845.imageshack.us/img845/4922/img2143x.jpg

http://img840.imageshack.us/img840/3305/img2144o.jpg

http://img13.imageshack.us/img13/8700/img2161u.jpg

http://img84.imageshack.us/img84/1607/img2162t.jpg

http://img4.imageshack.us/img4/8273/img2163lb.jpg

http://img38.imageshack.us/img38/4166/img2164xs.jpg

http://img526.imageshack.us/img526/9117/img2165l.jpg

nebunul
December 4th, 2011, 11:45 AM
^^ Multumim de update :cheers:

Care este termenul real de finalizare a tuturor lucrarilor din zona?! Februarie 2012?! :nuts:
http://www.jurnalul.ro/webcam/antena1-dn1-16.html#174

Supralargire Sos. Pipera si Pasaj peste Barbu Vacarescu

Constructor: Pa & Co International (Romania)
Proiectant: Search Corporation (Romania)
Lungime: 1,695 km (Pasaj denivelat 475 m)
Buget: 100.974.125 lei (inclusiv TVA)
Termen de incepere: August 2010
Termen de finalizare: 18 luni
Cine a angajat si cand: Primaria Bucuresti, Primar Sorin Oprescu, martie 2010

Clinlin
December 4th, 2011, 02:47 PM
La nivelul solului cred ca vor da drumul pana de Craciun. Ieri incepusera in sfarsit sa reasfalteze Barbu Vacarescu in zona pasajului.

adiarc
December 4th, 2011, 03:11 PM
nu sunt din Bucuresti..dar inainte de Oprescu nu erau atatea miscari de trupe ca in prezent,....cred ca Oprescu misca cel mai mult

captiva
December 4th, 2011, 04:12 PM
nu sunt din Bucuresti..dar inainte de Oprescu nu erau atatea miscari de trupe ca in prezent,....cred ca Oprescu misca cel mai mult

Votati Oprescu! :bash:
Unde e autostrada suspendata? Unde e rezolvarea proiectului Esplanada? Ce se intampla cu pasajul Doamna Ghica si cu cel de la Eroii Revolutiei (incepute pe vremea lui Videanu si abandonate)? Unde sunt strapungerile N. Grigorescu, Ciurel-A1, Splai-A2, Timisoara-centura? Ce dracu' se intampla cu Buzesti-Berzei? De ce au inceput lucrarile la pasaj M. Bravu si au fost abandonate? etc. :ohno:

giovani kun
December 4th, 2011, 04:21 PM
Unde e autostrada suspendata? Unde e rezolvarea proiectului Esplanada? Ce se intampla cu pasajul Doamna Ghica si cu cel de la Eroii Revolutiei (incepute pe vremea lui Videanu si abandonate)? Unde sunt strapungerile N. Grigorescu, Ciurel-A1, Splai-A2, Timisoara-centura? Ce dracu' se intampla cu Buzesti-Berzei? De ce au inceput lucrarile la pasaj M. Bravu si au fost abandonate? etc. :ohno:

^^ :lol: Ca sa nu uitam totusi suntem in criza si traim in Romania (o tara saraca din estul Europei). Cheltuirea banului public trebuie facuta responsabil si cat mai eficient nu de alta dar si asa nu sunt multi.

ionescu63
December 4th, 2011, 05:39 PM
Un citat din Dominiatrix, privin realizarile anterioare din Bucuresti

...
Doar in perioada 2002 - 2008, din imprumuturi BEI :
BEI1 RATB - reabilitare 110 km linii tramvai in zona de S-V si modernizarea a 4 depouri;
BEI2 RATB - sistemul de ticketing integrat cu cartele contactless;
BEI PMB - cu 5 componente: Reabilitare strazi, Pasaj Basarab, Contorizare RADET, Modernizare Tramvaie Tatra, diferenta Ticketing RATB.

In anii '90, pe langa lucrarile multianuale de intretinere strazi, ar mai fi de mentionat ca lucrari importante si modernizarea Bulevardului Regina Elisabeta (1997), modernizare strazi cu linii de tramvai (A. Alexandru, 1 decembrie 1918, Calea Vitan, dr. Istrate), reabilitare Pasaj grant si Pasaj Lujerului, reabilitare Sos. Virtutii etc.

In anii 2000, pe langa lucrarile cofinante de BEI, putem mentiona lucrarile de reabilitare unica (rutier + tramvai) finantate de la bugetul local: Oltenitei, Trafic Greu, Mihai Bravu, Vacaresti, Stefan cel Mare, Iancu de Hunedoara, reabilitare Pasaj Victoriei, reabilitare Pasaj Marasesti si Bd. Marasesti (intre Splai si Bd. D. Cantemir), Nicolae Titulescu, Dr. Felix, Sos. Chitilei, Sos. Colentina (intre Bucur Obor si limita administrativa), Cal. Mosilor (intre Bucur Obor si Sf. Vineri, inclusiv terminal intermodal nou la Sf. Vineri) etc.
...

captiva
December 4th, 2011, 06:12 PM
^^ :lol: Ca sa nu uitam totusi suntem in criza si traim in Romania (o tara saraca din estul Europei). Cheltuirea banului public trebuie facuta responsabil si cat mai eficient nu de alta dar si asa nu sunt multi.

Partial de acord, dar in Bucuresti s-a ales sa se continue subventionarea la gramada a RADET si a RATB in detrimentul investitiilor.

frunzaverde
December 4th, 2011, 06:34 PM
Partial de acord, dar in Bucuresti s-a ales sa se continue subventionarea la gramada a RADET si a RATB in detrimentul investitiilor.

Si care era alternativa?

RATB si asa are un buget mult micsorat fata de epoca Videanu - daca taiau subventia, ori se facea 5-6 lei calatoria si 200 lei abonamentul, ori ramaneam cu 300 de autobuze in circulatie, daca si cu alea.

Iar RADET, da, poate cu investitii substantiale, si cu un management eficient s-ar putea scadea subventia. Dar, pe termen imediat, taierea subventiilor ar fi dus la cvadruplarea pretului.

Nu sunt de acord cu subventiile astea in formele actuale, dar inainte sa le 'tai din buget' trebuia sa vii sa pui ceva in loc (o propunere de model nou de subventionare), cu costurile de rigoare.

Dr. O. se astepta ca guvernul sa plateasca subventiile pentru RADET si RATB, prin cine-stie-ce metoda. Ei bine... asta e ilegal, si nu se intampla nicaieri in RO.

AndreiB
December 4th, 2011, 06:40 PM
Am eu o solutie. Privatizarea treptat a RADET, combinata cu incurajarea centralelor de bloc/apartament/etaj acolo unde incalzirea centralizata nu are sens. Vanzarea (prin licitatie) a CET Grozavesti, pentru parcelarea si construirea de cladiri (nu are sens sa tii teren semi-industrial in buricul targului, langa Gradina Botanica si Cotroceni). Folosirea fondurilor pentru injectie de lichidiati in RADET.

ionescu63
December 4th, 2011, 07:02 PM
Din pacate s-a optat pentru subventia biletului de calatorie RATB la 1,3 lei si s-au taiat banii de investitii ai RATB-ului. Cred ca trebuia marit un pic pretul biletului RATB, poate la 1,5-1,6 lei si pastrati ceva bani si pentru investitii.

Dominatrix#1
December 4th, 2011, 08:25 PM
Nu s-a taiat nimic de la investitiile RATB. Doar s-au luat banii alocati in bugetul pe anul in curs pentru constructia celor 5 tramvaie Bucur LF si ramasi necheltuiti din cauza incompetentei critzesti. Partea proasta e ca in perspectiva AMTB'ului nu vom scapa de respectivul...pe principiul 'orice sut in cur e un pas inainte'....

Baiazid
December 5th, 2011, 05:15 PM
Am eu o solutie. Privatizarea treptat a RADET, combinata cu incurajarea centralelor de bloc/apartament/etaj acolo unde incalzirea centralizata nu are sens. Vanzarea (prin licitatie) a CET Grozavesti, pentru parcelarea si construirea de cladiri (nu are sens sa tii teren semi-industrial in buricul targului, langa Gradina Botanica si Cotroceni). Folosirea fondurilor pentru injectie de lichidiati in RADET.

Ti se pare ca mai avem nevoie de un monopol privat? Sau ca privatizarile de facto ale retelelor de apa, de gaz si de electricitate au adus vreo imbunatatire? Doar investitii haotice si cresteri continue de tarife. O gigacalorie privata ne mai trebuie....

AndreiB
December 5th, 2011, 05:26 PM
Uite de exemplu la Ploiesti (http://www.romanialibera.ro/bani-afaceri/banii-mei/cum-ajunge-sa-coste-intretinerea-de-la-simplu-la-dublu-183362.html), unde privatizarea a adus o scadere a gigacaloriei, nu o crestere. Sistemul centralizat de incalzire este folosit foarte rar in afara spatiului ex-sovietic (din cate stiu in Londra e un singur cartier care are incalzire centralizata, construit prin anii 60), datorita lipsei de flexibilitate, pierderile cauzate cu transportul etc.

Subventionarea eterna a RADET-ului fara un plan de restructurare/privatizare reprezinta o gaura neagra. Multe primarii mai mici au fost pur si simplu incapabile de cheltuiala enorma pe care o reprezinta CET-urile.

Ideal, in unele zone ar trebui trecut pe sistemul de centrala de bloc/palier/apartament, mult mai flexibil si usor de upgradat/sustinut de cat gigantele CET. RADET nu se comporta deloc ca o companie eficienta, cel mai bun exemplu fiind CET Grozavesti. O companie privata l-ar fi inchis si vandut terenul prin licitatie demult, in loc sa tina un gigant industrial in mijlocul orasului. CET Grozavesti ocupa (estimare Google Earth) o suprafata de 9 hectare in centrul Bucurestiului. Parcele asa mari nu prea s-au tranzactionat in Cotroceni, insa cred ca s-ar putea obtine lejer minim 1500 EUR/m2. Terenul acela ar putea fi a doua Esplanada in Bucuresti (respectand evident zona istorica din jur), insa ni-l tine RADET-ul ca centrala de pacura :applause: /sarcasm

Si da, privatizarea majoritatii gigantilor de stat a adus beneficii imense consumatorului final, cel mai important fiind eliminarea subventiei, dar si diferenta de ani-lumina de customer service pe care o dau dovada operatorii privati (exemplul perfect: Romtelecom).

Insa suntem off-topic, Iti recomand sa continuam discutia pe Ideas and Proposals for Our Bucharest (http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=1253821&page=8).

ro.cologne
December 5th, 2011, 05:38 PM
^^

+1

chiar si privatizarea in "zone" de monopol natural(vezi retele de tot felul) are sens, impreuna cu introducerea unor stimulente de ridicare a eficentei; exemplu: premierea opratorilor relativ mai eficienti

AndreiB
December 5th, 2011, 06:31 PM
Baiazid ti-am mutat postarea si am raspuns la Ideas and Proposals for our Bucharest.

@all

Continuam cu placere discutia acolo, insa aici sa lasam threadul pentru infrastructura rutiera.

roata
December 6th, 2011, 10:20 AM

Nu stiu cum sa-ti spun, pe de-o parte ai dreptate, pe de alta parte insa: unu s-a ocupat cu tarabele, unu cu bordurile si cartierele rezidentiale unde nu locuieste nici dracu, altu cu chestii rutiere si un stadion.
Nu e chiar asa de greu sa ne dam seama ca s-au facut mai multe dpdv rutier in ultimii ani decat in trecut.

Nu stiu cat isi permite bugetul local sa finanteze un stadion, podul de la Basarab, celelalte pasaje aflate in constructie, asfaltari, parcari subterane + o autostrada suspendata unde numai exproprierile sunt enorm de scumpe. Asta ca sa vorbesc numai de partea de infrastructura rutiera.

Ca isi trage fiecare cate putin, sa isi traga e normal. Oricine, ajuns intr-o asemenea functie, e tentat sa ciupeasca cate ceva, problema e sa si lase in urma ceva vizibil. In cazul de fata s-a lasat. Altii pleaca fara a fi realizat nimic. Ce se va intampla pe viitor? Habar n-am. Nimeni nu poate sti cu siguranta.

Ca ne convine sau nu, daca ar fi sa insiram pe o lista ce s-a facut in timpul mandatelor primarilor de pana acum, nea' doftoru' are mai multe proiecte (ca vorbim aici de cele rutiere in special) de enumerat.

Goldmund
December 6th, 2011, 12:18 PM
Nu stiu cum sa-ti spun, pe de-o parte ai dreptate, pe de alta parte insa: unu s-a ocupat cu tarabele, unu cu bordurile si cartierele rezidentiale unde nu locuieste nici dracu, altu cu chestii rutiere si un stadion.
Nu e chiar asa de greu sa ne dam seama ca s-au facut mai multe dpdv rutier in ultimii ani decat in trecut.

Nu stiu cat isi permite bugetul local sa finanteze un stadion, podul de la Basarab, celelalte pasaje aflate in constructie, asfaltari, parcari subterane + o autostrada suspendata unde numai exproprierile sunt enorm de scumpe. Asta ca sa vorbesc numai de partea de infrastructura rutiera.

Ca isi trage fiecare cate putin, sa isi traga e normal. Oricine, ajuns intr-o asemenea functie, e tentat sa ciupeasca cate ceva, problema e sa si lase in urma ceva vizibil. In cazul de fata s-a lasat. Altii pleaca fara a fi realizat nimic. Ce se va intampla pe viitor? Habar n-am. Nimeni nu poate sti cu siguranta.

Ca ne convine sau nu, daca ar fi sa insiram pe o lista ce s-a facut in timpul mandatelor primarilor de pana acum, nea' doftoru' are mai multe proiecte (ca vorbim aici de cele rutiere in special) de enumerat.
E adevarata concluzia ta dupa care dr. O. a facut mai multe decat predecesorii sai, printre care cea mai mare realizare prin complexitate si marime pt. Bucuresti ramane Pasajul Basarab. Sa ne oprim asupra acestui pasaj-suprem:
dorit de Basescu(obtine si finantarea din partea Japoniei), inceput de Videanu si oprit un an de zile dupa ce a venit la Primarie dr. O.! Dar doctorul nu avea majoritatea in Consiliu B.(care a fost pentru continuarea lucrarilor la Pasaj Basarab), asa ca tot dr. a reluat lucrarile si chiar le-a finalizat. Da, dr. O. a terminat si acest obiectiv inceput de altii. Adevarul e cateodata complicat...

roata
December 6th, 2011, 12:51 PM
E adevarata concluzia ta dupa care dr. O. a facut mai multe decat predecesorii sai, printre care cea mai mare realizare prin complexitate si marime pt. Bucuresti ramane Pasajul Basarab. Sa ne oprim asupra acestui pasaj-suprem:
dorit de Basescu(obtine si finantarea din partea Japoniei), inceput de Videanu si oprit un an de zile dupa ce a venit la Primarie dr. O.! Dar doctorul nu avea majoritatea in Consiliu B.(care a fost pentru continuarea lucrarilor la Pasaj Basarab), asa ca tot dr. a reluat lucrarile si chiar le-a finalizat. Da, dr. O. a terminat si acest obiectiv inceput de altii. Adevarul e cateodata complicat...

La fel ca in cazul autostrazilor de pe hartie aparute de prin anii 90' (ma refer strict la ce s-a intamplat dupa comunism), cine le face/termina primeste "onorurile". In cazul de fata, doamna Boagiu, care a reusit sa faca ce altii nu au putut. De ce si cand nu mai conteaza, deoarece tot noi avem de castigat.

Pentru ca e usor sa zici ca ai jdemii de proiecte, daca ele nu sunt nici macar incepute nu sunt. Fizic incepute. Pe hartie e usor sa desenezi niste linii drepte sau curbe si sa amani ani buni de zile/

La fel si cu nea' doctor. Dupa cum am mai spus "lasa ceva in urma". Ceva ce se poate vedea, simti si utiliza.
A, daca dupa Basescu/Videanu, pasajul era terminat in proportie de peste 50%, atunci da, se poate spune ca si ei au contribuit, dar altfel...

Dupa acest mod de gandire, Ceausescu (sau ma rog, cel care a venit cu idea) este responsabil pentru inceperea autostrazilor A1, A2 si A3 si Autostrazii Moldova. Pentru ca idea construirii acestora a aparut, pe hartie, inca de pe atunci.

giovani kun
December 6th, 2011, 01:38 PM
Barbu Vacarescu Overpass - late weekend photos

http://i40.tinypic.com/34iqpp4.jpg

http://i40.tinypic.com/sykyzc.jpg

http://i42.tinypic.com/2ue05j4.jpg

Serban.k
December 6th, 2011, 01:53 PM
La fel ca in cazul autostrazilor de pe hartie aparute de prin anii 90' (ma refer strict la ce s-a intamplat dupa comunism), cine le face/termina primeste "onorurile". In cazul de fata, doamna Boagiu, care a reusit sa faca ce altii nu au putut. De ce si cand nu mai conteaza, deoarece tot noi avem de castigat.

Pentru ca e usor sa zici ca ai jdemii de proiecte, daca ele nu sunt nici macar incepute nu sunt. Fizic incepute. Pe hartie e usor sa desenezi niste linii drepte sau curbe si sa amani ani buni de zile/

La fel si cu nea' doctor. Dupa cum am mai spus "lasa ceva in urma". Ceva ce se poate vedea, simti si utiliza.
A, daca dupa Basescu/Videanu, pasajul era terminat in proportie de peste 50%, atunci da, se poate spune ca si ei au contribuit, dar altfel...

Dupa acest mod de gandire, Ceausescu (sau ma rog, cel care a venit cu idea) este responsabil pentru inceperea autostrazilor A1, A2 si A3 si Autostrazii Moldova. Pentru ca idea construirii acestora a aparut, pe hartie, inca de pe atunci.

Goldmund nu se refera la proiecte pe hartie, se refera la proiecte care se aflau in faze avansate de executie. E normal ca unele proiecte sa inceapa intr-un mandat si sa se termine in urmatorul. E bine ca Oprescu a dus la bun sfarsit ceea ce a preluat, dar ce facem cu pasajul de la Delfin sau pasajul pietonal de la Eroii Revolutiei?
Oprescu are meritul de a fi inceput pasajul de la Barbu Vacarescu si Mihai Bravu, pentru ca el le-a inceput, ce era pe hartie conteaza mai putin.

Blu Angel
December 6th, 2011, 02:09 PM
Goldmund nu se refera la proiecte pe hartie, se refera la proiecte care se aflau in faze avansate de executie. E normal ca unele proiecte sa inceapa intr-un mandat si sa se termine in urmatorul. E bine ca Oprescu a dus la bun sfarsit ceea ce a preluat, dar ce facem cu pasajul de la Delfin sau pasajul pietonal de la Eroii Revolutiei?
Oprescu are meritul de a fi inceput pasajul de la Barbu Vacarescu si Mihai Bravu, pentru ca el le-a inceput, ce era pe hartie conteaza mai putin.

Mi-am dat seama pana acum ca mai mult conteaza inertia decat puterea de decizie a unor oameni. Exista fonduri, exista proiecte si exista lucruri impuse de UE.
Probabil si in aceste cazuri, 80% a fost inertia lucrurilor.

ViitorulPrimar
December 6th, 2011, 06:04 PM
Inca o discutie Basescu versus Oprescu?
In opinia mea ambii au fost primari energici(comparativ cu ceilalti) insa Basescu a intuit mai bine ce era esential,in schimb Oprescu sare de la una la alta fara nici o noima.
Basescu a intuit ca completarea inelului central este esential asa ca a initiat podul Basarab.Inelul central l-a facut cu linie de tramvai separata de trafic.
A intuit bine care sunt cartierele care duc lipsa acuta de metrou si a initiat liniile 41 si 32 in regim de metrou usor.A intuit ca siguranta stradala e esentiala pentru cetatean si a initiat strangerea maiadanezilor(problema simplu de rezolvat insa insurmontabila se pare pentru alesii nostri).
Oprescu in schimb ,nu pare sa aiba nici o lista de prioritati si trece arbitrar de la una la alta ,pornind un proiect neesential si oprind altul prioritar.
Daca cei 2 ar face o autostrada ar fi asa:
Basescu: incepe de la un capat si treptat ajunge la celalat capat.
Oprescu:incepe cu un segment la o treime de capat,mai face un segment la 2 treimi de capat,o parte o asfalteaza,alta o lasa in paragina etc.

panda_no 5
December 6th, 2011, 08:18 PM
La nivelul solului cred ca vor da drumul pana de Craciun. Ieri incepusera in sfarsit sa reasfalteze Barbu Vacarescu in zona pasajului.

Astazi pe ploaie si pe intuneric am sesizat ca au turnat primul strat de asfalt pe Barbu Vacarescu.
Pe portiunea dintre podul de peste Barbu vacarescu si podul de la Porsche Romania se merge in paralel cu plantarea pomilor si cu montarea bordurilor de pe al doilea sens de mers.
Daca trec pe lumina o sa incerc sa fac si ceva poze.

Dominatrix#1
December 8th, 2011, 12:13 AM
Inelul central l-a facut cu linie de tramvai separata de trafic

Doar in visele noastre umede. Ce este separat de trafic pe inelul central (in speta Trafic Greu si Titulescu) a fost intotdeauna asa (ma rog, Titulescu incepand din anii '70)...

Adrian Fulga
December 8th, 2011, 08:59 AM
cica...

http://www.evz.ro/detalii/stiri/cum-va-arata-bucurestiul-idilic-in-anul-2035-956963.html

Courtesy : www.evz.ro

SfantuMM
December 11th, 2011, 12:21 PM
se asfalteaza podul la pipera (live pe webcam (http://www.jurnalul.ro/webcam/pipera-barbu-v-c-rescu-174.html))

giovani kun
December 11th, 2011, 09:38 PM
^^ af fii si cazul si asa a durat mult prea mult lucrul la acest proiect

Serban.k
December 12th, 2011, 09:22 AM
Pe ce te bazezi cand spui ca a durat mult? Avand in vedere ca se lucreaza din august anul trecut si pasajul e aproape gata (se asfalteaza) + largirea Pipera la 3 benzi pe sens e si ea aproape de final si tinand cont de faptul ca termenul de finalizare contractual este in 2012, eu zic s-au miscat ok.

giovani kun
December 12th, 2011, 06:27 PM
^^:lol: cum poti sa spui ca un an jumate (18 luni) este ok ? Este enorm pt un proiect atat de simplu!! nu stiu daca ai trecut vreo data pe acolo dar mai mult de 3-5 muncitori nu gaseai pe santier, termenul corect de executie ar fii trebuit sa fie de 8 luni nu mai mult.

Serban.k
December 12th, 2011, 10:17 PM
Trec de 2 ori pe zi, in fiecare zi, pe acolo. Daca tu ai vazut doar 3-5 muncitori, unul din noi doi are probleme cu vederea.
Intr-adevar, e mult termenul 18 luni si finalizare in 16...mult mai bine Mihai Bravu, Basarab, Pasajul de la Delfin, asta asa ca 3 exemple care mi au venit in minte imediat, unde termenele s-au depasit sau se vor depasi cu muuuult. La cum se lucreaza de obicei, un pasaj si o largire la 6 benzi in un an si ceva, mi se pare chiar ok.
Aaa, ca se poate si mai bine, e clar si nu neg, dar cred ca intai ar trebui sa comentam pe la alte lucrari si p asta sa o lasam mai pe sfarsit ca aici chiar s-au respectat termenele.

tazzmaniadodo
December 12th, 2011, 11:19 PM
Si eu am trecut destul de des prin zona si ,sincer o lucrare care sa se miste atat de repede , nu am mai vazut pana acum in Bucuresti.

alecu26
December 13th, 2011, 10:28 AM
mai ales ca e in mijlocul Bucurestiului plin de utilitati si de probleme si probabil cu interdictie de lucrat noapte, si cu probleme de livrare de armatura, beton, etc.

In camp liber....intradevar...un timp rezonabil, din conditii tehnologice de realizare ar fi de 6-8 luni.

CornelB
December 16th, 2011, 12:52 PM
Se lucreaza in ritm alert la pasajul Barbu Vacarescu, in special la intersectia cu Calea Floreasca unde s-a configurat zona si se asfalteaza.

Am facut si poze, insa nu le pot adauga deoarece primesc acest mesaj:

"Post denied. New posts are limited by number of URLs it may contain and checked if it doesn't contain forbidden words."

Spuneti ce sa fac sa vi le pot arata.

Mersi.
Cornel

AndreiB
December 16th, 2011, 01:18 PM
Incearca sa postezi o poza cu tagurile img; /img (cu paranteze patrate) si vedem de acolo ce se intampla.

CornelB
December 16th, 2011, 02:56 PM
http://s7.postimage.org/ejkib3ip3/IMG00184_20111216_1322.jpg (http://postimage.org/image/ejkib3ip3/)

http://s7.postimage.org/hrozo54yv/IMG00173_20111216_1307.jpg (http://postimage.org/image/hrozo54yv/)

http://s7.postimage.org/5r3jnexk7/IMG00180_20111216_1320.jpg (http://postimage.org/image/5r3jnexk7/)

http://s7.postimage.org/5fm3anh47/IMG00182_20111216_1321.jpg (http://postimage.org/image/5fm3anh47/)

CornelB
December 16th, 2011, 02:59 PM
http://s11.postimage.org/bswkgxoen/IMG00185_20111216_1323.jpg (http://postimage.org/image/bswkgxoen/)

http://s11.postimage.org/7l1s86mz3/IMG00163_20111216_1258.jpg (http://postimage.org/image/7l1s86mz3/)

http://s11.postimage.org/kqhaeagun/IMG00179_20111216_1320.jpg (http://postimage.org/image/kqhaeagun/)

http://s11.postimage.org/ruz3nbo3z/IMG00183_20111216_1321.jpg (http://postimage.org/image/ruz3nbo3z/)

AndreiB
December 16th, 2011, 03:01 PM
^^Probabil era pentru ca erau prea multe url-uri pentru un utilizator nou inregistrat :dunno:

Uite un tutorial excelent (http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=1126989) despre cum poti insera poze/filme/diverse in posturi.

Multumim de poze.

CornelB
December 16th, 2011, 03:33 PM
Live din masina: s-a aplicat pe sensul in lucru, de la pasajul CF pana aproape de Politie, acea solutie bituminoasa care face legatura intre asfalt si fundatie.
Am si poze, insa le pun mai tarziu.

CornelB
December 17th, 2011, 09:38 AM
Cineva e hotarat sa termine lucrarile la pasajul B. Vacarescu: s-a asezat primul strat de asfalt pe sensul in lucru, de la pasaul CF Constanta pana aproape de sediul Pinum.

Marian66
December 17th, 2011, 03:05 PM
conform b365.ro, s-a si asfaltat tot pasajul si se va trece la marcaje...
nu poate decat sa ma bucure asta, dar imi vin in minte 2 intrebari:
- cand se va reabilita (eventual, poate poate, largi la 2 benzi pe un sens) bucata din Petricani dintre calea ferata si rondul de la OMV, care e execrabila;
- cand se va apuca cineva sa se gandeasca la o varianta pt zona de intersectii Petricani-Tei(Lukoil)-Colentina-Dna. Ghika ? ca asa, din Nordul orasului, sa zicem aviatiei, spre est, sa zicem Pantelimon, ar trebui mers Pasaj Pipera-Sos. Pipera-Petricani-Dna. Ghica-Strapunegerea Dna. Ghica-Sos.Fundeni

PS: nu intelegeti postul ca un ”degeaba s-a facut”, cum sunt unii. nu, e bine ca se termina, rezolva probleme, dar mai sunt altele legate tot de el

CornelB
December 17th, 2011, 04:56 PM
Dupa cum spuneam, s-a asfaltat o prima portiune de pe sensul in lucru al pasajului B.Vacarescu

http://s9.postimage.org/uscgalem3/IMG00196_20111217_1011.jpg (http://postimage.org/image/uscgalem3/)

captiva
December 17th, 2011, 04:57 PM
- cand se va reabilita (eventual, poate poate, largi la 2 benzi pe un sens) bucata din Petricani dintre calea ferata si rondul de la OMV, care e execrabila;

Cand va da domnul Pandele - bucata aia nu e Petricani, ca nu mai e in Bucuresti, ci in Voluntari.

Marian66
December 17th, 2011, 09:22 PM
deci cand va pleca dl Pandele, ca stiti ca el nu face nimic in colaborare cu Bucurestiul... desi, poate acum cu trecerea lui Ontanu in opozitie

AndreiB
December 17th, 2011, 09:48 PM
deci cand va pleca dl Pandele, ca stiti ca el nu face nimic in colaborare cu Bucurestiul... desi, poate acum cu trecerea lui Ontanu in opozitie

Genul asta de lipsa de colaborare la sistematizare rutiera si nu numai e cel mai bun argument pentru comasarea comunelor (oraselor) din jurul Bucurestiului in Bucuresti sau ZMB.

Marian66
December 17th, 2011, 10:12 PM
mda..
si un link pe care vad ca nu l-a pus nimeni inca,de pe b365.ro (http://b365.realitatea.net/news/numaratoare-inversa-pentru-inaugurarea-pasajului-pipera-a-fost-asfaltat-vezi-pasajul-de-la-inaltime/), cu pasajul pipera

survola
December 18th, 2011, 09:43 AM
S-ar putea ca pasajul propriu-zis sa fie dat in circulatie luna asta, insa la sol va ramane inchisa zona dintre benzinarie si show-room-ul auto.

panda_no 5
December 18th, 2011, 08:18 PM
conform b365.ro, s-a si asfaltat tot pasajul si se va trece la marcaje...
nu poate decat sa ma bucure asta, dar imi vin in minte 2 intrebari:
- cand se va apuca cineva sa se gandeasca la o varianta pt zona de intersectii Petricani-Tei(Lukoil)-Colentina-Dna. Ghika ? ca asa, din Nordul orasului, sa zicem aviatiei, spre est, sa zicem Pantelimon, ar trebui mers Pasaj Pipera-Sos. Pipera-Petricani-Dna. Ghica-Strapunegerea Dna. Ghica-Sos.Fundeni

PS: nu intelegeti postul ca un ”degeaba s-a facut”, cum sunt unii. nu, e bine ca se termina, rezolva probleme, dar mai sunt altele legate tot de el

Acum citeva luni am intrebat conducerea Primariei Voluntari cum va rezolva problema semnalata de tine.
Raspunsul il am intr-un PDF pe care nu stiu cum sa il copiez pe forum.

captiva
December 18th, 2011, 09:20 PM
Acum citeva luni am intrebat conducerea Primariei Voluntari cum va rezolva problema semnalata de tine.
Raspunsul il am intr-un PDF pe care nu stiu cum sa il copiez pe forum.

print screen, apoi postat ca imagine

CornelB
December 19th, 2011, 03:39 PM
Se lucreaza intens la finalizarea pasajului B.Vacarescu, cel putin pe sectorul cuprins intre Petrom, statia de metrou si Calea Floresca se poate deschide circulatia cat de curand:
http://img151.imageshack.us/img151/9618/img00205201112191453.jpg
http://img818.imageshack.us/img818/1030/img00206201112191454.jpg
http://img52.imageshack.us/img52/6193/img00207201112191454.jpg
http://img254.imageshack.us/img254/9678/img00208201112191454.jpg
http://img811.imageshack.us/img811/3909/img00209201112191454.jpg
http://img805.imageshack.us/img805/9431/img00210201112191456.jpg
http://img841.imageshack.us/img841/6885/img00211201112191457.jpg

Deasemenea, dintr-o discutie avuta sambata cu cineva din Nusco Tower, am aflat ca zona aceea va fi gata la sfarsitul lui martie 2012.

CornelB
December 19th, 2011, 05:13 PM
http://img854.imageshack.us/img854/677/img00203201112181406.jpg

Se pare ca am reusit!!!:banana:

panda_no 5
December 19th, 2011, 07:08 PM
print screen, apoi postat ca imagine

Nu merge!
Iti trimit tie raspunsul poate poti.

gattone
December 19th, 2011, 07:18 PM
Incearca http://www.scribd.com/

panda_no 5
December 19th, 2011, 08:01 PM
Intrebarea mea se referea la portiunea la soseaua Bucuresti Nord, tronsonul intre Petricani, de la traversarea caii ferate pina la sensul giratoriu de la OMV.
http://www.scribd.com/doc/76073208/raspuns-primaria-Voluntari

Marian66
December 19th, 2011, 08:54 PM
mda, nu e rau ce zic ei... totusi, largirea bd pipera la 4 benzi? :)) mi-au smuls un zambet
apropo de bariera: acolo ar trebui schimbat sistemul automat cu unul mai nou, pentru ca se sta foarte mult (fata de cat trece trenul propriu-zis). in Baicului, unde e bariera clasica, cu acar, se pune bariera cu 1 minut inainte, si, cel mai important, se ridica IMEDIAT. in Pipera stai si 5-6 minute pana trece trenul, plus 3-4 dupa

alecu26
December 20th, 2011, 07:42 AM
mda, nu e rau ce zic ei... totusi, largirea bd pipera la 4 benzi? :)) mi-au smuls un zambet
apropo de bariera: acolo ar trebui schimbat sistemul automat cu unul mai nou, pentru ca se sta foarte mult (fata de cat trece trenul propriu-zis). in Baicului, unde e bariera clasica, cu acar, se pune bariera cu 1 minut inainte, si, cel mai important, se ridica IMEDIAT. in Pipera stai si 5-6 minute pana trece trenul, plus 3-4 dupa

apropo de Baicului...chiar se misca ceva la Doamna Ghica/Colentina?

Marian66
December 20th, 2011, 08:53 AM
apropo de Baicului...chiar se misca ceva la Doamna Ghica/Colentina?

acum vreo 3 saptamani am vazut basculante.. chiar azi in vreo 2 ore ma duc in zona sa vad niste blocuri

UPDATE: nu lucreaza nimeni, si nu pare sa fie nicaieri nici organizare de santier :( (desi e posibil sa fie ascunsa printre stradutele alea). interesant este ca pe niste bucati unde se turnase deja asfaltul s-a decopertat deja (cu masina de decopertat, deci organizat, nu s-a degradat sau ceva) ...
Am facut poze, dar nu am rabdare sa le pun acum cu imageshack si nebuniile alea; daca cineva e dornic, poate sa imi dea adresa de mail pe privat si i le trimit pe mail

Clinlin
December 21st, 2011, 02:35 PM
Un nou tronson din Bulevardul Uranus a fost deschis astăzi. Șoferii bucureșteni pot circula pe īncă 600 de metri din Bulevardul Uranus, īntre Piața Victoriei și strada Occidentului. Primarul general, Sorin Oprescu, susține că prima etapă a lucrării, cuprinsă īntre Piața Victoriei și strada Vasile Pārvan va fi terminată īn totalitate īn luna martie a anului viitor. [...]

b365.ro (http://b365.realitatea.net/news/s-au-mai-inaugurat-600-de-metri-din-bulevardul-uranus-foto/)

http://b365.realitatea.net/wp-content/uploads/2011/12/uranus1-1024x768.jpg

S-a inaugurat, dar fara catenara, fara refugii pentru statiile de tramvai. In stilul dulce Oprescian. Apropo, statia de la Basarab cand o sa o avem la dispozitie?

alecu26
December 21st, 2011, 06:04 PM
arata totusi mai complet decat Arad-Tm sau....Arad By Pass :D

ro.cologne
December 21st, 2011, 08:46 PM
b365.ro (http://b365.realitatea.net/news/s-au-mai-inaugurat-600-de-metri-din-bulevardul-uranus-foto/)

S-a inaugurat, dar fara catenara, fara refugii pentru statiile de tramvai. In stilul dulce Oprescian. Apropo, statia de la Basarab cand o sa o avem la dispozitie?

de ce nu postezi aici http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=1083199&page=39 ??

Clinlin
December 21st, 2011, 11:07 PM
Uitasem de thread, sunt prea multe.

Ayceman
December 22nd, 2011, 09:21 AM

Dacă făceau catenara de acum, o subtilizau unii pānă să apuce să funcționeze.

CornelB
December 23rd, 2011, 10:06 AM
Se lucreaza intens la pasajul B. Vacarescu, mai exact pe pasaj unde a inceput montarea parapeturilor de protectie.
Deasemenea, pe coborarea de la Petrom se afla un camion, incarcat cu ceva ce par a fi, panouri fono absorbante.

CornelB
December 23rd, 2011, 12:35 PM
Dovada:
http://img502.imageshack.us/img502/6247/img00212201112231018.jpg

http://img542.imageshack.us/img542/3082/img00213201112231025.jpg

Le Clerk
December 24th, 2011, 07:55 AM
S-a dat startul la pasajul subteran de la Piața Sudului. VEZI PROIECTUL
23 Dec, 08:26 / Nicoleta Vieru

Au īnceput pregătirile pentru construcția unui nou pasaj subteran īn București. Primăria Capitalei a demarat procedurile de achiziție a serviciilor de proiectare și asistență tehnică pentru pasajul subteran de la Piața Sudului. De această dată, lucrarea va fi realizată cu fonduri europene. Costul investiției se ridică la 30 milioane euro. Sursa (http://b365.realitatea.net/news/s-a-dat-startul-pentru-pasajul-subteran-de-la-piata-sudului/)

survola
December 24th, 2011, 08:52 AM
^^ Super!
Daca se infige prima cupa de excavator in 2012 ar fi ceva extraordinar. Cel putin dupa cum se prefigureaza din planurile preliminare, lucrarea va aduce zona in secolul XXI. Pasaj subteran auto si zona pietonala + nod intermodal.
Sa speram ca se va face pana la urma, si pe banii de la UE.

Sorinus
December 24th, 2011, 09:36 AM
Macar de-ar termina lucrarile incepute inainte de a se apuca de altele.

Marian66
December 24th, 2011, 11:10 AM
eu nu stiu de ce am reusit sa inteleg ca o sa dureze 19 luni consultanta si proiectarea :(

ionescu63
December 24th, 2011, 12:39 PM
Probabil consultanta se intinde si pe durata executiei propriu-zise a lucrarilor.

Dominatrix#1
December 25th, 2011, 06:37 AM
Probabil consultanta se intinde si pe durata executiei propriu-zise a lucrarilor.

Asa este. Oricum, mai dureaza minim un an pana vor incepe lucrarile, deci mai vorbim prin 2013.

CornelB
December 29th, 2011, 04:31 PM
Se lucreaza pe ambele capete ale pasajului B.Vacarescu.
Astfel, pe portiunea catre Pipera se asfalteaza stratul de uzura (asa se pare), iar pe partea de acces din Aviatiei, s-a trecut la aplicarea marcajelor.
Scuzati calitatea pozelor, atat poate un "biet" BB Curve :lol::
http://img535.imageshack.us/img535/6155/img00216201112291329.jpg

http://img534.imageshack.us/img534/4273/img00224201112291634.jpg

CornelB
December 29th, 2011, 04:44 PM
http://img705.imageshack.us/img705/152/img00223201112291633.jpg

http://s10.postimage.org/t0o9fm17d/IMG00220_20111229_1629.jpg

http://s17.postimage.org/4k9enkcun/IMG00219_20111229_1331.jpg

http://s15.postimage.org/blgp2260r/IMG00221_20111229_1629.jpg

http://s17.postimage.org/7d77lc2kv/IMG00222_20111229_1633.jpg

http://s13.postimage.org/53sqlfpbb/IMG00223_20111229_1633.jpg

CornelB
January 5th, 2012, 02:28 PM
S-au trasat marcajele pe pasajul B.Vacarescu.:banana:

survola
January 5th, 2012, 02:51 PM
^^ Bretelele vor ramane inchise.
Nu va fi linie dublă īntre sensuri?

http://img576.imageshack.us/img576/8425/dsc0174tz.jpg

http://img406.imageshack.us/img406/7911/dsc0173tp.jpg

by SE Xperia Neo

Marian66
January 5th, 2012, 04:55 PM
nu-si are rostul linia dubla; se pune dubla unde exista portiuni unde pentru un sens e continua, si pentru altul e intrerupta

giovani kun
January 5th, 2012, 05:05 PM
Inca mai au mititeii destul de munca :)

CornelB
January 5th, 2012, 05:42 PM
S-a asfaltat si sensul catre Pipera:
http://img576.imageshack.us/img576/2847/img00230201201051636.jpg

Citisem undeva, ca aici mai trebuie asezat un strat de uzura. Din ce-am vazut, parca ambele sensuri sunt la acelasi nivel. E corect?

Sorinus
January 5th, 2012, 06:03 PM
Dupa ce e gata pasajul ar fi o idee buna sa dea drumul pe ambele sensuri la straduta din capat la Dimitrie Pompei, ca sa poata face lumea dreapta, fara sa se imbulzeaza toti in intersectia ciudata cu Fabrica de Glucoza&Barbu Vacarescu.
Daca nu mai e trafic spre Pipera, ar fi fezabil.

tazzmaniadodo
January 5th, 2012, 06:21 PM
^^ Arata bine , sper sa nu vopseasca balustradele alea in galben cu negru , ca arata foarte ok asa simplu.

AndreiB
January 6th, 2012, 10:42 AM
^^ Arata bine , sper sa nu vopseasca balustradele alea in galben cu negru , ca arata foarte ok asa simplu.

+1 Am fost pe Valea Prahovei, podurile reabilitate recent aratau superb (fata de starea lor jalnica anterioara). Daca nu ar fi fost "tunate" cu normativul ar fi aratat si mai bine.

Hai cu schimbarea aia mai repede!

ViitorulPrimar
January 6th, 2012, 05:26 PM
+1 Am fost pe Valea Prahovei, podurile reabilitate recent aratau superb (fata de starea lor jalnica anterioara). Daca nu ar fi fost "tunate" cu normativul ar fi aratat si mai bine.

Hai cu schimbarea aia mai repede!

Pana la urma care e faza cu dungile galben si negru?Cu ce se pot inlocui?

Clinlin
January 6th, 2012, 05:59 PM
Cu ceva care sa nu ne apropie asa de mult de India. :) Sa zicem placute reflectorizante.

cornel001
January 6th, 2012, 06:09 PM
Propun mov cu picatele roz !

AndreiB
January 6th, 2012, 06:56 PM
Propun mov cu picatele roz !

Insuficient de indraznet. As sugera roz bombon cu buline galbene.

In mod normal se pot inlocui lejer cu acei ochi de pisica care noaptea fac drumul sa para pista de aterizare.

In mediul urban ar putea fi inlocuite si cu un iluminat mai performant.

Clinlin
January 6th, 2012, 07:13 PM
Apropo de iluminat, poate cineva explica de ce intersectia de la Doamna Ghica este intr-o bezna totala noaptea? Am aruncat o privire si pur si simplu nu exista corpuri de iluminat pe stalpii din rond.

panda_no 5
January 6th, 2012, 08:03 PM
Apropo de iluminat, poate cineva explica de ce intersectia de la Doamna Ghica este intr-o bezna totala noaptea? Am aruncat o privire si pur si simplu nu exista corpuri de iluminat pe stalpii din rond.

S-au grabit sa termine dind rasoleala la final.
Sunt asa de mult timp si nimeni nu a mai venit sa rezolve problema:ohno:

ViitorulPrimar
January 7th, 2012, 12:50 AM
Cu ceva care sa nu ne apropie asa de mult de India. :) Sa zicem placute reflectorizante.

Avand in vedere ca economia romaneasca e mai aproape de cea indiana decat de cea elvetiana presupun ca nu au avut bani de reflectorizante.:dunno:

Goldmund
January 7th, 2012, 04:57 PM
Avand in vedere ca economia romaneasca e mai aproape de cea indiana decat de cea elvetiana presupun ca nu au avut bani de reflectorizante.:dunno:
Nu prea e adevarat. Daca inmultim exportul Romaniei din 2011(in miliarde euro) cu x(de cate ori e mai mare populatia Indiei fata de cea a Romaniei - aprox. de 50 ori)atunci India ar trebui sa exporte de doua ori mai mult decat exporta RPChina!(prima tara exportatoare a lumii pe 2011)Pe cand India a exportat doar cca.126,4 miliarde$(pe 2006/07)...
Referitor la stasul vechi de a colora parapetele si bordurile ca in Orientul Apropiat, e o meteahna veche a unor 'specialisti' care pe timpuri munceau in acele regiuni ale lumii...
Chiar si Podul A3 peste DN1 a fost vopsit in...verde! In tarile din UE betonul nu se vopseste niciodata! - iar podurile din metal sunt vopsite in gri, peste tot...

ViitorulPrimar
January 7th, 2012, 08:45 PM
Mie imi placeau cele de pe vremuri,vopsite in rosu si alb.Imi aduc aminte de cand mergeam la scoala .Apoi au fost inlocuite cu astea galben si negru,niste culori obositoare.Podurile de metal le-as vopsi in auriu sau argintiu.

frunzaverde
January 7th, 2012, 09:25 PM
Rosu-alb si galben-negru sunt istorice. Daca nu ma insel, vin din protocolul grupului de lucru de 'marcaje' a Conventiei de la Viena (1968), care a adoptat semnalizarea curenta rutiera.

Rosu-alb si galben-negru nu sunt parte a conventiei (compromisul final nu specifica culori in vreun fel), dar, fiind parte a discutiilor din grupul de lucru, si textele fiind gata facute, multe tari le-au adoptat intocmai. Romania le-a adoptat in 1969-1970, si asa au ramas de-atunci.

Galben-negru si rosu-alb n-au niciun uz practic, si in majoritatea tarilor au fost abandonate, si inlocuite cu benzi reflectorizante etc. A ramas RO si tarile de lumea a 3-a...

Vopsit pod arginitiu sau auriu? Ar arata ca niste palate tiganesti, ditai structura lucind in soare! Gri, gri-albastru, gri deschis, alb (daca se poate intretine) - lasa structura sa vorbeasca prin structura, nu prin culori tipatoare. Eventual, pentru anumite structuri metalice ruginiu (ca Golden Gate) sau albastru azur, dar numai dupa ce arhitectii cer asta.

Eu credeam ca podul de la Barcanesti se vopseste IN gri, nu DIN gri in verde.

ViitorulPrimar
January 8th, 2012, 02:20 AM
Vopsit pod arginitiu sau auriu?

Aurul e cel mai frumos metal.Cum poti sa spui ca arata tiganeste?(sa fie asta o expresie rasista ?).Culoarea are o mare importanta in definirea unei structuri.Probabil ca o fata frumoasa poate sa aiba si pielea verde ,ca doar structura conteaza.Aurul nu e tipator ci eventual stralucitor,iar gradul de stralucire depinde si de textura materialului.Sa nu mai vorbim de alte variante gen cupru-auriu ,cupru-brun,sau cupru-rosu(culori ,nu metale).

tazzmaniadodo
January 8th, 2012, 09:35 PM
se vopseste niciodata! - iar podurile din metal sunt vopsite in gri, peste tot...

Asa mi se pare si mie corect. Dar la noi au vopsit pana si bordurile din granit care aveau o textura :bash:

http://3dplanets.com/csbin/community/tools/bgs/marble[1].jpg

Cristi.
January 8th, 2012, 10:26 PM
Niste poze facute in seara asta (cu telefonul):

http://img195.imageshack.us/img195/6163/08012012001.jpg

http://img823.imageshack.us/img823/203/08012012003.jpg

http://img824.imageshack.us/img824/773/08012012004a.jpg

http://img209.imageshack.us/img209/1217/08012012005.jpg

http://img638.imageshack.us/img638/9831/08012012007.jpg

http://img810.imageshack.us/img810/740/08012012009w.jpg

survola
January 9th, 2012, 10:42 AM
nu-si are rostul linia dubla; se pune dubla unde exista portiuni unde pentru un sens e continua, si pentru altul e intrerupta

Speram īntr-o separare mai bună a sensurilor (poate şi una fizică, cu nişte parapete de beton).

Goldmund
January 9th, 2012, 06:50 PM
Cristi, mersi pentru poze! Lucrarea arata chiar bine

Speram īntr-o separare mai bună a sensurilor (poate şi una fizică, cu nişte parapete de beton).
Eu zic ca acum nu mai e loc pentru o separare a sensurilor(nici pentru parapete si nici pentru beton), cel putin nu pentru pasaj.

SfantuMM
January 9th, 2012, 07:12 PM

stai linistit se va merge bara la bara ;)) la asemenea viteze nu e nevoie de o separare mai fizica

CornelB
January 9th, 2012, 07:24 PM
Confirm calitatea lucrarii, am testat-o personal...la picior!:banana:
http://img80.imageshack.us/img80/4163/p1080812.jpg

http://img839.imageshack.us/img839/6703/p1080808p.jpg

Serban.k
January 9th, 2012, 07:48 PM
Eu nu cred ca se va merge bara la bara...vom vedea.

panda_no 5
January 9th, 2012, 08:05 PM
Ma intreb cum va prelua str Nicolae Caramfil tot traficul care va veni dinspre Pipera?
Sper ca nu se va face coada la semafor de 1-2 km pina pe pod?
Cei care cunosc zona stiu la ce ma refer.
Va fi la fel ca pe Petricani?

bngxs
January 9th, 2012, 09:33 PM
Or sa se verse 2 benzi, printr-o intrersectie in T, intr-o singura banda pentru ca toti cei care vin de pe pasaj cred ca vor face stanga spre Bulevardul Beijing nu dreapta spre Baneasa.
O sa fie mai rau decat pe Petricani fiindca aceasta intersectie si mai departe Str. Nicolae Caramfil, ce are o singura banda pe sens, nu are cum sa preia un flux foarte mare de masini.

tazzmaniadodo
January 9th, 2012, 10:24 PM
Ar putea creea 2 bezni pentru facut stanga cu semafor care sa favorizeze aceasta directie, iar bulevardul transformat din 2+1 in 1+2, dar se va face coada invers. Acolo trebuie latita portiunea intre intersectie cu Soseaua Pipera si Ambasada Chinei la 2 benzi pe sens, a fost posibil la Buzesti Berzei , de ce nu s-ar putea si aici mai ales ca ar fi vorba doar de mutat gardul , fara demolari.

sage13
January 9th, 2012, 10:46 PM
Intra pe Google Street View. E cu demolari orice ar alege: stanga sau dreapta.

giovani kun
January 9th, 2012, 11:02 PM
Mititeii au facut podul dar mai au multe de facut in inprejurimi, mii se pare ca sunt la limita cu target-ul sunt chiar curios cum vor avansa.

SfantuMM
January 9th, 2012, 11:30 PM
sa nu uitam ca 2 benzi se vor varsa intr un stop si porma intr-o banda ;) asa ca hai sa fim realisti (nu nu sunt carcotas dar gandesc logic)

panda_no 5
January 10th, 2012, 08:12 AM
Ma intreb cind vor realiza ca masinile se vor bloca in intersectie?
Dintre cei care au gindit proiectul nu s-a gindit nimeni la acest aspect?

survola
January 10th, 2012, 09:29 AM
Stiti cum era intersectia Floreasca cu Pipera dimineata - un dezastru de blocaj; aici s-a rezolvat.
De asemenea, sensul spre Pipera era constant aglomerat; si aici s-a rezolvat (mai ales daca s-a terminat si largirea).
Nici intersectia B. Vacarescu cu Pipera nu era decat un stress continuu la schimbarea culorii semaforului, mereu ramanand cateva masini blocate in intersectie.
Singurul sens cu probleme va ramane cel de pe Pipera spre Charles de Gaulle, prin N. Caranfil. Sa vedem cat de groaznic va fi...
S-au rezolvat doua intersectii din trei (proportia pentru directii e si mai mare (poate 5 din 6).
Sper sa finalizeze toata lucrarea in primavara.

crashu
January 10th, 2012, 03:21 PM
Stiti cum era intersectia Floreasca cu Pipera dimineata - un dezastru de blocaj; aici s-a rezolvat.
De asemenea, sensul spre Pipera era constant aglomerat; si aici s-a rezolvat (mai ales daca s-a terminat si largirea).
Nici intersectia B. Vacarescu cu Pipera nu era decat un stress continuu la schimbarea culorii semaforului, mereu ramanand cateva masini blocate in intersectie.
Singurul sens cu probleme va ramane cel de pe Pipera spre Charles de Gaulle, prin N. Caranfil. Sa vedem cat de groaznic va fi...
S-au rezolvat doua intersectii din trei (proportia pentru directii e si mai mare (poate 5 din 6).
Sper sa finalizeze toata lucrarea in primavara.

Avand in vedere ca nu au facut rampe pe barbu vacarescu si cealalta sosea de langa metrou.. nu vad cat de mult rezolva.. au disparut semafoarele de pe Barbu Vacarescu.. atat. unde totusi in mod normal nu stateai prea mult.. Trebuie clar largit pe caramfil... O sa fie ditamai dopul... o sa vedeti.. garantat 100%

alecu26
January 10th, 2012, 03:33 PM
ce se mai aude de lucrarile din CDG (pasajul si/sau parcarea), pasajul de la Piata Presei?

Mihai Bravu e cam tot inghetat.

Probabil doar parcarea de la Univ ce se mai misca.

giovani kun
January 10th, 2012, 06:14 PM
la Univ au ajuns la -3 totul pare sa mearga struna :)

Cristi.
January 10th, 2012, 06:38 PM
La Pipera-Barbu Vacarescu se toarna beton sub pasaj.

Suburban101
January 10th, 2012, 10:12 PM
^^ Cateva imagini cu pasajul , pe ultima suta de metrii:

http://b365.realitatea.net/wp-content/uploads/2012/01/pipera.jpg

http://b365.realitatea.net/wp-content/uploads/2012/01/pipera-3.jpg
In poza asta avem si pasajul, cateva hi-rises si SkyTower Floreasca :cheers:

Sursa : Skycam.ro

LE: Observ ca cei de la skycam au postat deja linkul pe pagina de projects & co ; insa cred ca e bine ca sunt embedded si aici.

panda_no 5
January 11th, 2012, 09:24 PM
Cind se inaugureaza??????
Bretele care nu sunt gata au fost inchise cu un gen de gard din europaleti.
Astazi nu am mai vazut nici un muncitor.
Au intrat in pauza?
Ce se intimpla?

Le Clerk
January 12th, 2012, 02:36 PM
Şoseaua care leagă Autostrada Bucureşti-Piteşti de centrul Capitalei se face. Primăria a bătut Sema Parc
Publicat: 12 ian 2012, 14:55 | Actualizat: 12 ian 2012, 15:02

Lucrările pentru podul de peste Dāmboviţa, īn vederea construirii şoselei care va lega A1 Bucureşti Piteşti de Splaiul Independenţei vor continua. Este sentinţa obţinută de firma de avocatură bpv Grigorescu Ştefănică īmpotriva dezvoltatorului Sema Parc S.A., īn litigiul iniţiat de societate pentru anularea autorizaţiei de construire a podului. Sursa (http://www.money.ro/autostrada-bucuresti-pitesti-prc-e2prc-80prc-93-splaiul-independentei-se-face--ce-victoria-a-mai-castigat-primaria_1213947.html)

depresivu'
January 12th, 2012, 05:39 PM
^^ Dupa mine pare o abureala , sema parc AVEA si are de castigat de pe urma podului. Poate ma lumineaza cineva si pe mine:nuts:

panda_no 5
January 12th, 2012, 07:28 PM
Hai odata cu pasajul .
N-au panglica sau foarfeci?????

Dominatrix#1
January 13th, 2012, 06:24 AM
Pasajul Pipera se va inaugura cand vine Dr. Oetker din concediu. Despre asa-zisele probleme de trafic pe care le anticipati voi, cam tot ce ati zis e simpla 'impresie falsa', dar nu intru in 'disputa', fiindca nu am timp acum. Atat deocamdata: conform studiului de trafic realizat, configuratia actuala raspunde necesitatilor de trafic. La intersectia Caranfil/Pipera probabil se va merge pe o modificare a timpilor de semaforizare, daca se va considera necesar. Pasii urmatori sunt realizarea Pasajului de la Piata 'Charlie cel Gol', care 'conlucreaza' cu acest pasaj, si a strapungerii Sos. Nordului - Str. Elena Vacarescu, pentru degrevarea traficului pe directia Caranfil - Aerogarii. Toate cele bune!

alecu26
January 13th, 2012, 07:34 AM
^^ Dupa mine pare o abureala , sema parc AVEA si are de castigat de pe urma podului. Poate ma lumineaza cineva si pe mine:nuts:

acolo stiam ca sunt probleme de finantare. E prima data cand aud de asta. Oricum nu cred ca vor reporni chiar acum.

Suburban101
January 13th, 2012, 02:10 PM
Hai odata cu pasajul .
N-au panglica sau foarfeci?????

Pasajul se va inaugura in maxim 2 zile, pana pe 15.01.2012 :cheers:

Evil78
January 13th, 2012, 02:14 PM
Pasajul Pipera se va inaugura cand vine Dr. Oetker din concediu.
Ce concediu? Aseara era la televizor, la TVR. E atat de dedicat meseriei, incat isi petrece pana si concediile in Bucuresti? :)

SfantuMM
January 13th, 2012, 02:20 PM
Pasajul Pipera se va inaugura cand vine Dr. Oetker din concediu. Despre asa-zisele probleme de trafic pe care le anticipati voi, cam tot ce ati zis e simpla 'impresie falsa', dar nu intru in 'disputa', fiindca nu am timp acum. Atat deocamdata: conform studiului de trafic realizat, configuratia actuala raspunde necesitatilor de trafic. La intersectia Caranfil/Pipera probabil se va merge pe o modificare a timpilor de semaforizare, daca se va considera necesar. Pasii urmatori sunt realizarea Pasajului de la Piata 'Charlie cel Gol', care 'conlucreaza' cu acest pasaj, si a strapungerii Sos. Nordului - Str. Elena Vacarescu, pentru degrevarea traficului pe directia Caranfil - Aerogarii. Toate cele bune!

studiu studiu (nu vrea sa contrazic aiurea)
dar tot cred ca se va lasa cu nebunie

pe de-o parte vor fi 4 benzi care se concentreaza in o banda (cele 2 caramfil si cele 2 pipera
pe de alta parte va creste probabil fluxul de trafic odata cu terminarea strapungerii A3

in fine asta e doar un exercitiu de logica, sperca teoria nu devine practica
pana una alta bine ca b vacarescut primeste o gura de aer

si inca o intrebare venind dinspre centru pe b. vacarescu voi putea face stanga (pe sub pod) ca sa merg spre herastrau?

Cristi.
January 13th, 2012, 02:31 PM
Mmda: Pasajul Pipera va fi inaugurat abia peste o lună

http://b365.realitatea.net/news/veste-proasta-pentru-soferii-bucuresteni-pasajul-pipera-va-fi-inaugurat-abia-peste-o-luna/

panda_no 5
January 13th, 2012, 08:51 PM
Mmda: Pasajul Pipera va fi inaugurat abia peste o lună

http://b365.realitatea.net/news/veste-proasta-pentru-soferii-bucuresteni-pasajul-pipera-va-fi-inaugurat-abia-peste-o-luna/

Sper ca nu e adevarat!!!!!!!:ohno:

Clinlin
January 14th, 2012, 08:38 PM
Este si retineti ca si in aceasta situatie antreprenorul isi respecta obligatiile contractuale. Asta ca sa evitam discutii pe marginea subiectului.

O veste buna este ca s-au apucat de lucrat la trotuarele rulante de la Basarab, dupa finalizarea carora se va putea da drumul si la statia de tramvai de pe hobanat. ;)

AndreiB
January 14th, 2012, 09:03 PM
O veste buna este ca s-au apucat de lucrat la trotuarele rulante de la Basarab, dupa finalizarea carora se va putea da drumul si la statia de tramvai de pe hobanat. ;)

Finally!

Cristi.
January 15th, 2012, 10:37 AM
Am urcat aseara pe Pipera-Barbu Vacarescu si am facut cateva poze cu telefonul:

http://img838.imageshack.us/img838/9408/14012012.jpg

http://img577.imageshack.us/img577/8056/14012012001.jpg

http://img600.imageshack.us/img600/16/14012012002.jpg

http://img266.imageshack.us/img266/471/14012012003.jpg

http://img337.imageshack.us/img337/8770/14012012004j.jpg

http://img535.imageshack.us/img535/1825/14012012005.jpg

http://img688.imageshack.us/img688/9905/14012012006e.jpg

http://img843.imageshack.us/img843/3313/14012012007.jpg

http://img823.imageshack.us/img823/1179/14012012008.jpg

http://img18.imageshack.us/img18/4016/14012012010.jpg

http://img233.imageshack.us/img233/4603/14012012012.jpg

http://img694.imageshack.us/img694/128/14012012014.jpg

http://img716.imageshack.us/img716/1764/14012012017.jpg

http://img194.imageshack.us/img194/2198/14012012018.jpg

http://img716.imageshack.us/img716/6468/14012012021.jpg

http://images4.wikia.nocookie.net/__cb20090911142315/uncyclopedia/images/1/1b/Chuck_Norris_Approves-1-.JPG

tazzmaniadodo
January 15th, 2012, 01:31 PM
^^
http://idevicegazette.com/wp-content/uploads/2011/12/obama-not-bad-l.png

Cristi.
January 15th, 2012, 01:44 PM
Imi pare rau ca daca tot am fost acolo, nu am tras niste poze cu detalii de finisaje. Pot sa va spun ca sunt okay, mai trebuie doar curatat, trasa o spoiala si gata.

anacronox
January 15th, 2012, 07:01 PM
Am trecut azi pe la Universitate in jurul pranzului. Ieri a fost instalata a doua macara turn la parcarea subterana si azi se lucra sustinut in zona. Pana la urma cate nivele subterane va avea parcarea? -3 sau -4?
Merci
LE: Au aratat pe realitatea ca au inceput sa ia bucati din pavaj de pe Bratianu.

Goldmund
January 15th, 2012, 07:21 PM
Aud ca pasajul Pipera va fi dat in folosinta cand vor termina si lucrarile de la sol si mi se pare normal sa fie asa. Asteptam inca o luna, doar asa constructorul va fi constrans sa termine intreaga lucrare...cat mai repede

notes
January 15th, 2012, 07:21 PM
Am trecut azi pe la Universitate in jurul pranzului. Ieri a fost instalata a doua macara turn la parcarea subterana si azi se lucra sustinut in zona. Pana la urma cate nivele subterane va avea parcarea? -3 sau -4?
Merci

Parca -3.
Sunt curios dupa finalizarea parcarii cat timp vor mai tolera "autoritatile" masinile din perimetrul respectiv parcate alandala.

SfantuMM
January 15th, 2012, 10:54 PM
Colegii de pe metrouusor au postat multe poze interesante cu pasajul pipera

sursa: link (http://forum.metrouusor.com/viewtopic.php?f=192&t=2267)

survola
January 17th, 2012, 08:39 AM
Se lucreaza din nou, după inaugurarea "ratată".
Turnare beton la parcarea de sub pasaj:
http://img18.imageshack.us/img18/1450/dsc0191yo.jpg
by survola (Xperia neo)

titisor
January 17th, 2012, 11:13 AM
^^
Spatiul acela de cativa centimetri lasat intre pod si panouri sper ca nu va ramane asa, ar cam anula efectul fonoabsorbant .. mai ales fiind la nivelul rotilor..

Marian66
January 17th, 2012, 11:43 AM
vine bordura pe pasaj (vezi prima poza de pe metrouusor), deci in plan orizontal sunetul se loveste ori de bordura ori de panou

Clinlin
January 17th, 2012, 06:29 PM
Se lucreaza din nou, după inaugurarea "ratată".
Turnare beton la parcarea de sub pasaj:
http://img18.imageshack.us/img18/1450/dsc0191yo.jpg
by survola (Xperia neo)

Nu a fost nici o inaugurare ratata. Termenul de finalizare a lucrarilor este februarie 2012!

Goldmund
January 17th, 2012, 06:52 PM
^^
ok,
bine ca au reinceput lucru la acest proiect...

giovani kun
January 17th, 2012, 11:09 PM
Nu a fost nici o inaugurare ratata. Termenul de finalizare a lucrarilor este februarie 2012!

Da intradevar par a mai avea timp mai are cineva niste poze din proiect cu stradutele care ar trebui sa fie pe langa acest pod ? sau proiectul intreg ca ma uit eu. Apropo am trecut azi pe acolo arata nasol :ohno: Sincer nu cred ca au avut doar podul de facut, am reusit sa vad in decembrie un interviu cu un reprezentant al firmei care acuza primaria de intarzierile acumulate la acest proiect !!

survola
January 18th, 2012, 10:10 AM

Se ştie că nu a fost. De asemenea, se ştie că cineva vroia sa fie!
Dar īncă nu este (ca să trecem prin toate timpurile :lol:).

Clinlin
January 18th, 2012, 10:13 AM
Nu a fost doar podul ci si refacerea retelelor de utilitati, unde s-au chinuit destul de mult. O data pentru ca unele tevi nu figurau deloc in planuri, iar in al doilea rand pentru ca zona in sine este o imbarligatura de magistrale de gaze, apa si agent termic. Lucrez in zona si am avut ocazia sa ii vad in actiune in nenumarate randuri. Mi s-a parut cel mai dezorganizat si mizerabil santier din tot Bucurestiul, dar chiar au avut de lucru acolo pe partea de retele in special pe segmentul Barbu Vacarescu - Caramfil.

AndreiB
January 18th, 2012, 10:15 AM
Sunt curios: Stim ca situatia retelelor de multe ori nu corespunde cu planurile. Se incearca insa la fiecare lucrare sa se traseze clar pe unde trece fiecare teava, astfel incat pe viitor sa nu avem aceeasi problema?

giovani kun
January 18th, 2012, 10:08 PM
http://www.ps2.ro/www/ps2/media/media_20100503110058_380.pdf

Aici sunt mai multe detali se pare ca au avut ceva de facut :)

Cadīr
January 19th, 2012, 01:02 AM
Sunt curios: Stim ca situatia retelelor de multe ori nu corespunde cu planurile. Se incearca insa la fiecare lucrare sa se traseze clar pe unde trece fiecare teava, astfel incat pe viitor sa nu avem aceeasi problema?

De asta ar trebui sa se ocupe serviciul de cadastru al primariei. Cadastrul edilitar se numeste.

Dominatrix#1
January 19th, 2012, 08:02 AM
Sunt curios: Stim ca situatia retelelor de multe ori nu corespunde cu planurile. Se incearca insa la fiecare lucrare sa se traseze clar pe unde trece fiecare teava, astfel incat pe viitor sa nu avem aceeasi problema?Imposibil in conjunctura actuala...Ce concediu? Aseara era la televizor, la TVR. E atat de dedicat meseriei, incat isi petrece pana si concediile in Bucuresti? :)A fost in concediu pana pe 10 sau 11 ianuarie. Decizia de a nu deschide momentan pasajul a fost luata in ultima clipa de Comisia de Circulatie, dupa ce s-a constatat ca fara breteaua spre Pipera finalizata, exista risc mare de accidente pe Sos. Pipera din cauza fluxului de la sol care ar taia fluxul de pe pasaj...studiu studiu (nu vrea sa contrazic aiurea)
dar tot cred ca se va lasa cu nebunie

pe de-o parte vor fi 4 benzi care se concentreaza in o banda (cele 2 caramfil si cele 2 pipera
pe de alta parte va creste probabil fluxul de trafic odata cu terminarea strapungerii A3

in fine asta e doar un exercitiu de logica, sperca teoria nu devine practica
pana una alta bine ca b vacarescut primeste o gura de aer
Argumente asemanatoare existau in diferite 'medii' si pe vremea cand lucram la Pasajul Baneasa...ca nu va fluidiza traficul, ca va muta coada la PPL etc. etc. Si pana la urma s-a dovedit ca noi am avut dreptate. Cel mai probabil asa va fi si acum. Putintica rabdare pana se deschide pasajul si putem discuta 'pe felie', adica avand in fata ochilor situatia reala, nu pe impresii... si inca o intrebare venind dinspre centru pe b. vacarescu voi putea face stanga (pe sub pod) ca sa merg spre herastrau?

Da! Intersectia de la sol ramane aproximativ la fel.

cornel001
January 19th, 2012, 08:13 AM
De ce imposibil ? Imposibil sa fie imposibil.

alecu26
January 19th, 2012, 05:12 PM
nici chair tarile vestice nu au rezolvat problema asta. Se incearca acum prin tot felul de GIS-uri ca aceste informatii sa fie centralizate....dar greu, foarte greu, imposibil.

In teorie...in "as built" ar trebui sa regasesti pozitia finala, ca de aia se fac "as built drawings", dar de la teorie la practica e cale lunga.

Cristi.
January 19th, 2012, 07:44 PM
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=2492843881534&set=a.1488304488677.2065620.1265892391&type=1&ref=nf

:drool: :drool: :cheers:

http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/s720x720/404583_2492843881534_1265892391_32016585_1195680794_n.jpg

giovani kun
January 20th, 2012, 09:48 PM
^^ good job :)

Cadīr
January 25th, 2012, 02:11 PM
Bai za uei de infrastracciar end trefic ishuz da bucuresti...

Urmeaza un clip cu marea baltoaca de la Obor, din statia de autobuz, care de fapt incepe undeva spre rond si se continua vreo 200 de metri. Pentru ca in zona nu exista o scurgere pluviala functionala sau adaptata la cerinte, oamenii calca in baltoaca si se baga in apa pana la glezna ca sa ajunga la autobuz.

Daca opreste autobuzul departe, oamenii se uda pana la glezne.
Daca vine autobuzul prea aproape de statie cum e normal, ii uda pe calatori din cap pana in picioare.

Deci, solutia alea e mai potrivita si corecta.

cornel001
January 25th, 2012, 03:55 PM
Care solutie ?
Solutia aplicabila in orice tara bananiera care se respecta, este sa urce autobuzul pe trotuar si sa faca statie acolo, e cel mai bine. O soltie civilizata.

Cristi.
January 25th, 2012, 05:32 PM
http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/s720x720/397033_316677321709540_204209219623018_954419_2136678181_n.jpg

Sursa: http://www.facebook.com/OracleRomania

Cadīr
January 25th, 2012, 07:05 PM
Iata clipul, filmat azi:

TrVdNLTySGg

Adrian Fulga
January 25th, 2012, 08:59 PM
^^
La Bucur Obor nu?
Stau in statie respectiva aproape in fiecare zi....canalizarea lasa de dorit e-adevarat dar :
1. STANGA - sun parcate mereu maxi-taxi ..doua , trei , patru si fac accesul autobuzelor in statie aproape imposibil!
2.DREAPTA - Taxi de cele mai multe ori cel putin doua , pana la cinci ( parcate evident cu spatii mari intre si apoda ! :bash: )fac imposibila iesia din statie a autobuzelor si troleelor.....
3. TRAVERSARE - enorm de multi "cetateni" care traverseaza spre si dinspre statia tramvai 21 ..ca deh , sa mai scurteze si ei din drumul pe sub pasaj...."ocazii" de accidentare sunt pe fiecare minut...literally!
4. Toate cele de mai sus nu au ca rezultat decat gatuirea traficului dinspre Calea Mosilor catre Colentina si nervi !

Poate-ar trebui sa puna ( macar in zona asta ) niste ziduri care sa impidice travesarea si care sa culiseze ( ca-n statiile de metrou din Singapore ) atunci cand este mijloc de transport in statie....si amenzi uriase pentru cei care parcheaza in zona statiilor ...I'm dreaming I know:nuts:

Clinlin
January 25th, 2012, 09:32 PM
In ceea ce-i priveste pe gascanii care sar gardul statiei de tramvai, i-as omori unul cate unul.

Goldmund
February 1st, 2012, 10:12 PM
^^
iarta-i, ca nu stiu ce fac!

ViitorulPrimar
February 2nd, 2012, 08:00 AM
Mai bine faceau liniile de tramvai sa fie langă trotuar ,nu pe centrul strazii.Aceasta soluţie are multiple avantaje.

panda_no 5
February 2nd, 2012, 08:07 AM
De doua seri fac cel putin cite o ora pe o portiune de max 2 km.
E vorbe de Bd Pipera pe sensul dinspre Barbu Vacarescu spre sensul giratoriu de la OMV.
E incredibil cum se sta sta pe loc cite 10-20 de min.
Pe celalalt sens e la fel.
Ma intreb cind se va da drumul la Pasajul peste calea Floreasca si Barbu Vacarescu cit se va sta?
Cred ca blocajul se datoreaza barierei de la calea ferata dintre Petricani si Bucuresti Nord.
In momentul cind se pune bariera, in timp foarte scurt, coada la bariera ajunge pina in sensul giratoriu si automat se blocheaza toate drumurile care dau in acest sens giratoriu.
Pina nu se va face pasaj si peste aceasta cale ferata cred ca problema va persista.
Si cum deocamdata nu e vorba de pasaj........?

AndreiB
February 2nd, 2012, 01:07 PM
Treceri la nivel in oras nu ar mai trebui sa existe, mai ales ca ar costa infim un amarat de pasaj 2+2. Partea proasta este ca jumatate de drum apartine de Bucuresti, jumatate de Voluntari. Aceasta situatie ilogica contribuie la dezastrul distematizarii rutiere in zonele noi ale Bucurestiului. Imho, tot ce e inauntru CB ar fi trebuit din anii 60 alipit Bucurestiului. Aici nici macar nu merita o suprastructura ci fuzionare directa.

Marian66
February 2nd, 2012, 01:58 PM
sau macar la nivel de sistematizare, adica autoritate de transport metropolitana (inclusiv adm. strazi, transport in comun, reabilitari, etc.).
bariera aia de la Petricani e o prostie in primul rand pt ca sistemul ”automat” e defazat rau, sta bariera si cate 20 de min. pt 1 tren! si in Baicului, pt Gara Obor, e bariera, dar e cu acar si se ridica bariera fix cum a trecut trenul. pasaj nu se face din motivele zise si de colegi mai sus, adica PANDELE

si ca tot vorbim de primari, ati vazut asta http://b365.realitatea.net/news/ce-pasaje-si-strazi-se-deschid-in-2012/ ?
mie mi se pare de-a dreptul amuzant sa sustii ca Pasajul Vacaresi si penetratia aia de la Dudescu se deschid anul asta

Goldmund
February 2nd, 2012, 09:05 PM
Treceri la nivel in oras nu ar mai trebui sa existe, mai ales ca ar costa infim un amarat de pasaj 2+2. Partea proasta este ca jumatate de drum apartine de Bucuresti, jumatate de Voluntari. Aceasta situatie ilogica contribuie la dezastrul distematizarii rutiere in zonele noi ale Bucurestiului. Imho, tot ce e inauntru CB ar fi trebuit din anii 60 alipit Bucurestiului. Aici nici macar nu merita o suprastructura ci fuzionare directa.
Andrei, am mai scris despre asta:
in loc sa treaca rapid la inglobarea oraselor lipite de Bucuresti la teritoriul Capitalei, pastrand 'autonomia' prin crearea unor noi sectoare, exista doar un plan (an 3000!)pentru zona metropolitana pana la Dunare!!!

cornel001
February 2nd, 2012, 09:16 PM
planuri=castiguri rapide cu minim efort. pentru clientela !

AndreiB
February 2nd, 2012, 10:11 PM
Un plan de ZMB pana la Dunare e fantezist. In primul rand pentru ca Bucurestiul s-a extind dintotdeauna in nord, nu in sud, si pe urma ca influenta reala a Bucurestiului se cam termina la 1 Decembrie 1918. Oricum orice reforma grandioasa e mai bine implementata in stagii. De aceea sustin in continuare ca o idee mai buna ar fi intai alipirea localitatilor intra-CB si pe urma extinderea ca zona metropolitana.

Insa un singur lucru cred ca putem fi de acord, situatia actuala numai poate continua.

notes
February 3rd, 2012, 09:08 PM
^^
Mai ales ca deja incep sa se deruleze proiecte importante in jurul Bucurestiului care, pentru eficienta, necesita o unitate decizionala, care in contextul actual este faramitata de multitudinea primariilor comunelor limitrofe. Prin alipirea localitatilor din jurul capitalei s-ar stopa posibilitatea sabotarii unor asemenea proiecte de catre diversi primari manati de ambitii personale sau dictate de partidul din care fac parte.

Goldmund
February 3rd, 2012, 09:16 PM
Andrei B,
Corect! Asta spun si eu de ani de zile...
de ex. Odaile,Otopeni, Tunari ar deveni sectorul VII, Voluntari(bineinteles cu Pipera dar si cu Stefanestii de jos-Cosmopolis)ar fi sectorul VIII, in care ar trebui investite sume imense in infrastructura rutiera, transport in comun, dar si canalizare, scoli, etc.(valabil pentru toate noile sectoare!), care cu actualul 'primar de Voluntari' nu vor fi posibile nici in anul 2100! - plus ca deja strica enorm nebunia unor primari locali, atat de mult, incat e mai greu sa indrepti greseli uriase decat proiecte de la 'zero'!
Continuam cu sectoul IX, Dobroiesti, Pantelimon(pana la Lacul Pasarea! - pana acolo e granitza orasului Pantelimon, impreuna cu o parte din Padurea Cernica!)cu Popesti-Leordeni.
Urmeaza sectorul X, cel mai mare sector, care va cuprinde Rosu,Dudu, Chiajna, Rudeni, apoi la vest, nord-vest, Chitila si Mogosoaia, cu legaturi moderne de transport in comun - tamvaie si poate metrou - pana la Buftea.
Doar aceste patru sectoare, daca le avem pe hartie ne dam seama de cate investitii trebuie facute in acord cu o dezvoltare pe orizontala a intregii zone a Bucurestiului si imprejurimi(si nu fiecare primar local de sat/comuna/oras-de curand - care lasa constructii pe camp, peste tot, strazi fara trotuare, etc, etc!)
Ce sa mai vorbim despre un proiect SF al 'metropolei Bucuresti' care ar cuprinde teritorii mai mari ca ale judetului Ilfov!

tazzmaniadodo
February 3rd, 2012, 10:23 PM
^^+1
Trebuies facute din timp PUZ , PUG sau cum se mai numesc , care sa se respecte , gandite pe termen lung , istoria Pipera si alte dezvoltari haotice cu strazi pe care nu incap 2 masini in acelasi timp , fara trotuare , spatii verzi etc.
nu trebuie sa se mai repete.

bogdymol
February 6th, 2012, 06:05 PM
Pun filmul si aici ca se potriveste:

RL_D1E2wtuk

bogdymol
February 8th, 2012, 09:49 PM
Stiu ca s-au mai postat o gramada de poze cu Pasajul Basarab, dar nu am facut pozele degeaba, asa ca le pun si aici :D

https://lh4.googleusercontent.com/-upaQxnCAQWc/TzLdcjSDKHI/AAAAAAAAFtQ/Ayp1wsSxB1o/s1024/DSC_0676.JPG

https://lh4.googleusercontent.com/-R0qJS6D8P-c/TzLdjK01YlI/AAAAAAAAFtY/4x1gwwyc8pA/s1024/DSC_0681.JPG

https://lh3.googleusercontent.com/-ZGxIP7no3sI/TzLdmqLOnxI/AAAAAAAAFtg/sdgXwBfImPo/s640/DSC_0682.JPG

https://lh6.googleusercontent.com/-RXsdB9StYUo/TzLdr9eI7LI/AAAAAAAAFto/xcril4EzKfQ/s1024/DSC_0684.JPG

https://lh3.googleusercontent.com/-TC7K2_m6Kxw/TzLdw-LBxxI/AAAAAAAAFtw/9RfQtDHeHtc/s1024/DSC_0688.JPG

https://lh3.googleusercontent.com/-umpmHPeBWkU/TzLd3jpWz5I/AAAAAAAAFt4/PnKjBohN87E/s1024/DSC_0690.JPG

the SI
February 8th, 2012, 11:11 PM
nu era zapada!!!!!

bogdymol
February 8th, 2012, 11:27 PM
Era culmea sa ninga in Septembrie la 25 de grade :D