View Full Version : Traffic & Driving Issues in Romania
Suburban101 September 1st, 2009, 11:20 AM This is the kind of topic people try to avoid. Why do we see so many problems on the streets? Why do people drive so reckless ? Whose fault is it anyway?
In fiecare zi vedem zeci de accidente la stiri, fiecare cu povestea lui, unele dintre ele chiar stupide, altele terifiante. Ce se intampla in tara asta, dece au loc accidente "care nu ar trebui sa fie"?
Se poate spune ca nu exista sofer cu vechime in Romania care sa nu fi vazut cel putin odata un accident mai serios, propun un post in care sa realizam unde gresim noi si unde greseste statul in privinta sigurantei auto.
skySK September 1st, 2009, 03:02 PM Şofer inconştient pe autostrada A1 (http://www.mytex.ro/fapt-divers/sofer-inconstient-pe-autostrada-1_227864.php)
Suburban101 September 1st, 2009, 04:45 PM Ca tot in ultimul timp am vazut accidente la bariera, va invit sa vedeti cum arata totul din perspectiva mecanicului de tren in clipul urmator, filmarea nu e din ro :
http://www.220.ro/Wm0Ol69ss1/Trenul-Si-Camionul
Presupun ca astfel de lucruri fac parte din viata de mecanic, cum o fi sa stai cu sufletul la gura in halu asta?
Suburban101 September 3rd, 2009, 12:27 AM http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/866234/Atentie-pericol-de-moarte-legi-si-drumuri-proaste/
Suburban101 September 6th, 2009, 08:45 AM Traficul īn Romānia, mai periculos decāt războiul din Afganistan
http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/866617/Traficul-in-Romania-mai-periculos-decat-razboiul-din-Afganistan/
MHN September 6th, 2009, 10:22 AM Traficul īn Romānia, mai periculos decāt războiul din Afganistan
http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/866617/Traficul-in-Romania-mai-periculos-decat-razboiul-din-Afganistan/
o statistica tragica!
pe linga faptul ca noi, romanii, sintem cu ani lumina in urma cu infrastructura si avem carente grave in ceea ce priveste civilizatia pe sosele, mai avem si ...ghinion!
Rhemaxos September 11th, 2009, 08:10 AM Interviu cu Dan Puric
www.autoshow.ro
Despre intalnirea lui Dan Puric cu Nea Ilie si invatamintele cu care a ramas cunoscutul actor.
Prin arta sa, prin activitatea desfasurata in ultimii 15 ani si prin orientarile artistice, Dan Puric ocupa astazi un loc de onoare in galeria marilor figuri ale culturii si artei romanesti. Desi a colindat toata tara si alte 36 de state ale lumii cu spectacolele sale, nu sofeaza in mod curent, insa are permis valabil.
Fiecare lucru la vremea sa
"Dumnezeu, iubindu-ma, ma tot pune la felurite incercari ca sa nu ma plictisesc. Asa a fost si cu soferia. Ne-am luat si noi masina. Atunci mi-a zis sotia ca ar fi bine sa-mi iau permis si eu, ca, cine stie, s-ar putea sa fie nevoie vreodata sa sofez. Pentru mine, lucrul asta a venit prea tarziu si m-am dus la prima lectie de soferie cu emotii de liceean, la un PECO, unde trebuia sa ma intalnesc cu instructorul. Tremuram rau pe marginea trotuarului, ca la bacalaureat, si il asteptam. Cel mai bun lucru era ca omul nu ma cunostea. A venit cu o Dacia de pe vremea lui Ceausescu, careia, cand i-a pus o frana, chiar in fata mea, i-au sarit suruburile pe jos. Le-a adunat tacticos si le-a pus la locul lor, ignorandu-ma. Era mecanicul absolut, la intalnirea cu imbecilul absolut.
Locul mortului
Nea Ilie era plin de vaselina si avea un fes slinos pe cap. M-a citit din prima, si-a dat seama cu cine are de-a face. Daca m-ar fi cunoscut, mi-ar fi spus: «Vai, maestre, ce onorat sunt sa va fiu eu instructor!» Cand mi-a zis, fara sa se uite la mine: «Ba, asta e cheia!», am inghetat. «Fii atent, a continuat el, ambreiajul este tata, frana este mama, iar acceleratia este copilul tampit care alearga pana ce da cu capul in prima masina.» Absolut genial!
Apoi imi spune scurt: «Treci in locul meu!» Eu, speriat: «Lasa-ma, nene, ca n-am mai pus in viata mea mana pe asa ceva». «Ba, tu nu te-ai saturat sa stai pe locul mortului si sa te conduca toti tampitii?» Si atunci m-am gandit sa strig si eu la poporul roman: «Popor roman, nu te-ai saturat sa stai pe locul mortului si sa fii condus de toti tampitii?»
Era o adevarata resuscitare, domnule! Si imi tot repeta: «Hai, hai, invata sa conduci!» Ceea ce a urmat a fost incredibil. M-a scos direct in trafic. Si eu trebuia sa am mana pe volan, pe chei, pe schimbatorul de viteze, trebuia sa ma uit in cele doua oglinzi, dar si in ochii lui. «Unde te duci, maaa? Nu vezi unde ma bagi? O calci pe baba aia! Nu te uiti in spate? Vezi, ba, ca intra ala in tine!»
Si m-a tinut asa, de inghetam si transpiram tot, doua zile la rand! Nu mai eram sanatos! Nici un rol, in viata mea, nu m-a solicitat atat de mult si nu m-a adus intr-o asemenea stare. In a treia zi s-a linistit de tot. Statea batranul cu o mana pe volan si cu fesul pe ochi. Dormea, domnule! «Inseamna ca am inceput sa conduc bine», mi-am zis.
Crucea Sfantului Andrei
Nu l-ati vazut pe Puric disperatul intre Maestrul sau dormind si traficul din Bucuresti. Si, tarandu-ma incet-incet, am trecut pe langa un cimitir. Atunci Maestrul a deschis ochii: «Ba, vezi? Aici e o fosta eleva de-a mea!» Mie mi-a inghetat coloana vertebrala. «In cimitir?» «Pai da! Nu e singura, e cu sotul!» «Cum a ajuns acolo?» «Tot asa, ba, ca si tine, nu a oprit la Crucea Sfantului Andrei, aia pe unde trece trenul. Pai, ba, cand vezi o cruce nu te opresti sa te inchini? Treci ca animalul? Ce-o fi cu graba asta, ca tot acolo ajungi!» Omul asta m-a crestinat pe mine, teologul lui peste. Avea dreptate!
Cand vezi Crucea Sfantului Andrei, te uiti in dreapta si nu crezi nici macar in ala de-ti face semn cu steagul, ca e tara plina de prosti.
Vei invata sa conduci cand vei sti sa te feresti de prosti, nu cand vei sti legea!!!"
nebunul September 11th, 2009, 07:26 PM g e n i a l :lol:
Suburban101 September 11th, 2009, 09:45 PM Apoi imi spune scurt: «Treci in locul meu!» Eu, speriat: «Lasa-ma, nene, ca n-am mai pus in viata mea mana pe asa ceva». «Ba, tu nu te-ai saturat sa stai pe locul mortului si sa te conduca toti tampitii?» Si atunci m-am gandit sa strig si eu la poporul roman: «Popor roman, nu te-ai saturat sa stai pe locul mortului si sa fii condus de toti tampitii?»
:lol::lol::lol::master:
we welcome such stories here
gattone September 12th, 2009, 08:59 AM Probleme n-au fost doar la semafor, ci şi la intersecţia bulevardului Ştefan cel Mare cu strada 14 Decembrie 1989, unde este interzis virajul la stīnga cu excepţia mijloacelor de transport īn comun. Īnsă, şoferii ignoră indicatorul şi calcă linia dublă continuă. Aşa au făcut vreo 70 de şoferi pe parcursul a 60 de minute!
http://www.evenimentul.ro/articol/oferii-inconstienti-continua-sa-ignore-normele-rutiere.html
Daca tot e criza, ar fi bine ca Politia sa treaca la treaba si sa imparta amenzi la greu.
Suburban101 September 12th, 2009, 09:58 AM Anybody know how to change the Thread title?
Cosmin September 12th, 2009, 08:48 PM Ce titlu vrei? Ti-l schimb eu.
Suburban101 September 13th, 2009, 05:55 PM Ce titlu vrei? Ti-l schimb eu.
scoate accidents . sa fie "Traffic & driving issues in Romania" . n-are rost sa bagam frica in vizitatori :): thank you. :cheers:
Cosmin September 13th, 2009, 06:10 PM Done. :lol:
Klausenburg September 13th, 2009, 11:55 PM Clujul, fruntaş la accidente
Clujul este unul dintre judeţele īn care se īntāmplă cele mai multe accidente din ţară, relevă statisticile SMURD: cu excepţia Bucureştiului şi a judeţelor Mureş şi Bihor, īn Cluj au fost īnregistrate īn acest an cele mai multe intervenţii SMURD din ţară.
Astfel, potrivit evidenţelor, cele mai multe intervenţii SMURD s-au efectuat īn municipiul Bucureşti - 25.342 şi īn judeţele Mureş - 5.225, Bihor - 3.576 şi Cluj - 3.381. Conform unui comunicat de presă al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), īn perioada 1 ianuarie - 31 august au fost desfăşurate 40.853 controale de prevenire īn domeniul situaţiilor de urgenţă, cu 16% mai multe faţă de perioada similară a anului trecut. Timpul mediu de răspuns al SMURD a fost de 8 minute, iar timpul mediu de intervenţie, de 39 minute.
Clujul se situează pe poziţia secundă şi īn ceea ce priveşte arderile necontro-late. Conform datelor IGSU, se constată o creştere cu 2% a numărului acestora īn acest an faţă de anul trecut, respectiv de la 6.911 īn 2008, la 7.032 īn 2009. Cele mai multe arderi necontrolate s-au produs īn judeţele Bihor, Cluj, Hunedoara, Arad şi Vrancea. Dintre acestea, majoritare au fost arderile de vegetaţie uscată (2.964), urmate de arderile necontrolate pe terenuri virane aparţinānd consiliilor locale (1.649), cele de la ghenele de gunoi, containere, conducte tehnologice, cimitire etc. (817), arderi necontrolate la gropi de gunoi (605), arderi de mirişti (493), arderi necontrolate la islazuri şi păşuni comunale (329) şi arderi necontrolate īn curţi şi grădini (175).
Source: http://www.ziuadecj.ro/action/article?ID=30659
wdw35 September 14th, 2009, 01:43 AM Alta analiza a unui ziarist care a ratat orele de logica dintr-a IX-a...
Faptul ca MS a fost judetul cu cele mai multe interventii SMURD este datorat faptului ca acolo isi au ei sediul, nu pentru ca MS este judetul cu cele mai multe accidente.
Suburban101 September 14th, 2009, 08:54 AM ^^
Trebuia sa fi putin mai atent :
potrivit evidenţelor, cele mai multe intervenţii SMURD s-au efectuat īn municipiul Bucureşti - 25.342 şi īn judeţele Mureş - 5.225, Bihor - 3.576 şi Cluj - 3.381.
Hai sa incercam logica mea : Bucuresti este si va fi pentru intotdeauna orasul cu cele mai multe incidente/accidente , nu ca ar fi bucurestenii maniaci, ci pt ca pur si simplu sunt 3 milioane de insi la un loc. :cheers:
gattone September 14th, 2009, 09:20 AM ^^
- Ce e mai periculos decat o gramada de soferi tampiti intr-o intersectie?
- Mai multe gramezi de soferi tampiti in aceeasi intersectie.
Suburban101 September 14th, 2009, 04:03 PM ^^ Deh era si intersectia mai mare se echilibra si prostia :lol:
Acum , lectia zilei : Esti porcar cu porsche si iti place sa parchezi unde vrei? tanana :
http://www.videonews.ro/action/viewvideo/24210/Porsche-spulberat-de-autobuz/
wdw35 September 14th, 2009, 04:29 PM ^^
Trebuia sa fi putin mai atent :
Hai sa incercam logica mea : Bucuresti este si va fi pentru intotdeauna orasul cu cele mai multe incidente/accidente , nu ca ar fi bucurestenii maniaci, ci pt ca pur si simplu sunt 3 milioane de insi la un loc. :cheers:
Tu trebuia sa fii (a propos, asa este corect, nu "sa fi") putin mai atent:
Am spus:
"Faptul ca MS a fost judetul cu cele mai multe interventii SMURD."
Daca lecturezi legile in vigoare vei vedea ca Bucurestiul nu este judet :)
Suburban101 September 14th, 2009, 06:24 PM ^^
Ok, my bad pt faza cu "sa fii" , se foloseste cu un sg i doar la trecut perfect in contextul "sa fi fost" , care era defapt varianta cea mai corecta in exprimare. "trebuia sa fi fost putin mai atent" . No win here.
Am lecturat legile in vigoare si am descoperit ca Bucuresti are rang de judet :) . Sorry :lol: . Oricum probabil ca tu te referai la statistica pe tara, excluzand Bucurestiul care din pricina populatiei va avea mereu cele mai multe probleme.
wdw35 September 14th, 2009, 10:52 PM Municipiul Bucuresti nu este judet.
Vezi de exemplu Legea administratiei publice locale nr. 215/2001 modificata prin legea nr. 286/2006
(vezi "Art. 22. In fiecare judet se constituie un consiliu judetean, ca autoritate a administratiei publice locale, pentru coordonarea activitatii consiliilor comunale si orasenesti, in vederea realizarii serviciilor publice de interes judetean.")
sau legea nr. 67 din 2004 pentru alegerea autoritatilor administratiei publice locale etc.
Sau vezi http://www.romania.gov.ro/index.php?page=impar-irea-administrativa
"Bucureşti este considerat şi el municipiu, dar este singurul care nu face parte din niciun judeţ. Nu are consiliu judeţean, dar are un prefect."
Intr-adevar, este corecta afirmatia ta conform careia Bucurestiul "are un statut similar cu acela de judeţ", dar Bucurestiul nu este judet si nu face parte din vreun judet.
Asadar, afirmatia mea "Faptul ca MS a fost judetul cu cele mai multe interventii SMURD [...]" este corecta (si am spus exact ce am vrut sa spun).
... Doar daca as fi afirmat "Faptul ca MS a fost judetul sau entitatea teritoriala cu statut similar cu acela de judet cu cele mai multe interventii SMURD [...]" ar fi fost incorecta.
Bogdan BMB September 15th, 2009, 01:29 AM Pe două roţi, cu aproape 300 km/h! - VIDEO (http://www.banateanul.ro/ultima-ora/pe-doua-roti-cu-aproape-300-km-h-video-4893657)
Suburban101 September 15th, 2009, 01:53 AM ..
Cosmin September 15th, 2009, 11:10 AM Idiotul ala isi da seama oare ca era suficient ca unul din soferi sa se duca mai in stanga ca el sa moara?:) Chiar daca te asiguri, din moment ce ala e in spate si merge cu aproape 300 la ora, sansele sa-l observi sunt mici.
Suburban101 September 15th, 2009, 11:15 AM Probabil nu e idiot, daca contientizezi cu adevarat ti se face o oarecare frica si nu incerci asa ceva. Sunt singur ca unii oameni pur si simplu se nasc cu nevoia asta de a sfida pericolul si moartea. Tu ti ai risca viata pentru senzatiile astea?
nebunul September 15th, 2009, 11:46 AM ^^ chestie de 7 ani de acasa si educatie. Una e nebunia personala (see Jeb Corliss - http://www.youtube.com/watch?v=XTEG3fF_0G4) si alta e inconstienta ca odata cu tine mai bagi in groapa pe altii nevinovati
LuluMOB September 15th, 2009, 11:56 AM Culmea e ca dupa aia tot ei sau colegii lor sunt cu gura mare (nu mi-a dat prioritate un taran cu o conserva care iesea dintr-o curte, cica nu m-a vazut chiorul dracului, puscaria sa-l manance).
Cosmin September 15th, 2009, 12:54 PM ^^ chestie de 7 ani de acasa si educatie. Una e nebunia personala (see Jeb Corliss - http://www.youtube.com/watch?v=XTEG3fF_0G4) si alta e inconstienta ca odata cu tine mai bagi in groapa pe altii nevinovati
Exact! Fie ca intelegi sau nu riscurile si esti pregatit sa ti le asumi, e treaba ta atata timp cat nu pui viata altora in pericol. Daca tot vorbim de viteza si masini, accidentul lui Richard Hammond (http://www.youtube.com/watch?v=sMpB75fgHgQ) e un exemplu bun: nu stiu cat a constientizat riscul si cat era dispus sa si-l asume, iar producatorii oricum au fost cretini, dar sansele sa omoare pe altcineva erau aproape 0.
Legat de filmuletul cu Jeb Corliss, imi place comentariul asta...
WTF lol I shat his pants for him
:rofl:
Bogdan BMB September 16th, 2009, 02:02 AM Pai cam asta e diferenta dintre un sofer vitezoman tampit si tipul conducatorului prudent dar in acelasi timp nu un melc ;)
nebunul September 17th, 2009, 04:17 PM mEQyfjP-lZM&NR=1
fhV5O-it9kY&feature=related
EmMNcOWhjWM
4tQ_9OD8vc8
Suburban101 September 17th, 2009, 04:57 PM ^^ Mare atentie la ultima!
Bogdan BMB September 18th, 2009, 02:17 AM ^^ Aici ajungem din nou la discutia cu masina si soferul.
Fiecare masina are o alta distanta de franare - placute de frana uzate sau nu, 2 sau 4 discuri, sistemul de franare, cauciucurile uzate sau nu, tipul striatilor .... si bineinteles atentia soferului - se uita cu 50/200/300 metri mai in fata sau orice frana a masinii din fata va fi o mare surprindere.
Clipurile sunt super, mersi nebunule :cheers:
wdw35 September 18th, 2009, 02:27 AM edit
nebunul September 18th, 2009, 10:17 AM ^^ Aici ajungem din nou la discutia cu masina si soferul.
Fiecare masina are o alta distanta de franare - placute de frana uzate sau nu, 2 sau 4 discuri, sistemul de franare, cauciucurile uzate sau nu, tipul striatilor .... si bineinteles atentia soferului - se uita cu 50/200/300 metri mai in fata sau orice frana a masinii din fata va fi o mare surprindere.
Clipurile sunt super, mersi nebunule :cheers:
De acord ... dar in cazul in care greseste altul de pe contrasens si tu mergi cu 200km/h deja nu mai tine de masina si indemanare. Timpul ce-ti ramane sa reactionezi este sub limita umana. Daca mergeai cu sa zicem 100km/h timpul de reactie ar creste "exponential"
Suburban101 September 18th, 2009, 10:37 AM Daca mergeai cu sa zicem 100km/h timpul de reactie ar creste "exponential"
Exact, that was the whole point of the clip. Cand vorbim de calitatea pieselor puse pe o masina si aptitudinile soferului si le luam sa le comparam cu diferite viteze de rulare , sa zicem 50,100 respectiv 150 km/h vedem ca ponderea opririi masinii in conditii de siguranta este exponentiala si se bazeaza ~ 20 % pe piese si 80 % pe viteza.
Odata cu cresterea vitezei , indiferent ce piese ai pe masina, distanta de oprire creste incredibil de mult . Chiar daca ai cele mai bune piese la viteze mari daca franezi brusc tot iti scapa masina de sub control . Totusi pe mine ma uimeste ce diferenta poate fi intre (sa zicem) 50 km/ h si .. 70-80 km/h , cand conduci parca nu sesizezi diferenta de viteza asa mare, diferenta adevarata se vede cand franezi, si face diferenta dintre viata si moarte.
Bogdan BMB September 18th, 2009, 12:52 PM De acord ... dar in cazul in care greseste altul de pe contrasens si tu mergi cu 200km/h deja nu mai tine de masina si indemanare. Timpul ce-ti ramane sa reactionezi este sub limita umana. Daca mergeai cu sa zicem 100km/h timpul de reactie ar creste "exponential"
Stiu ca m-am declarat un fan al vitezei dar cu toate astea nu vorbeam de 200 la ora in conditiile in care iti poate sarii vreunul in fata. Deobicei ma limitez la 160 hai max 180 la noi in tara. Deobicei merg cu viteza cand nu vine nimeni din fata, nu cand poate sarii vreunul in depasire etc.
PS Am avut neplacuta situatie de a frana de la 200 la 90-100 cand a intrat un tir in depasire - pe autostrada.
tazzmaniadodo September 18th, 2009, 01:37 PM Clipurile sunt foarte dure dar foarte educative; si intradevar au dreptate
DAR si eu ca si Bogdan sunt un fan al masinii dar si a......condusului sportiv(fara exagerari) totusi pe mine ma enerveaza la culme chestia asta cu viteza, adica VITEZA UCIDE , VITEZA NU E BUNA ..... nu nu e buna deacord
Dar totusi aia prin Germania merg cu 140-180 la ora si nu patesc nimic si la noi sunt pline soselele de accidente la viteze "SPECTACULOASE" de 100 sau 120 la ora
Deci parerea mea este ca in ROMANIA nu viteza e problema .... accidentele "din cauza" vitezei de fapt nu sunt din cauza vitezei ci din cauza neadaptarii vitezei la cacaturile noastre de drumuri.
Eu la Pollul asta am votat bad infrastructure , eu cred ca asta e principalul motiv al accidentelor; Accidente se intampla pt ca
1)drumurile trec prin sate deci exista pietoni si biciclisti de obicei betzi care circula pe marginea/mijlocul drumului , oameni care traverseaza DNul din satu lor fara sa se asigure
2) curbe proaste , nesemnalizate negandite bine
3) exista portiuni unde se lucreaza si vezi doar cu un m inainte pancarda cu drum in lucru deci proasta semnalizare a drumurilor in general
4) carutele si vehiculele lente care traverseaza DNurile sau care intra fara sa se asigure, mai pe scurt faptul ca nu avem intersectii denivelate
5) proasta calitate a asfaltului care se rupe .....gropi denivelari etc
si lista poate continua cu inca 50 de puncte :bash:
Deci vai Doamne ......ce viteza mare avea ala sau chestii din astea
Eu am mers cu 160 la ora in deplina siguranta in Germania dar in Romania si cu 80 la ora e periculos deci .....intelegeti voi concluzia mea
Cosmin September 18th, 2009, 01:49 PM Indiferent cat de proasta e infrastructura, daca tu mergi cu 20 la ora, sansele sa ai un accident mortal sunt foarte mici. Exagerez ca sa scot in evidenta faptul ca poll-ul e gresit. Eu as fi ales toate cele 3 optiuni, pentru ca sunt principalele cauze.
tazzmaniadodo September 18th, 2009, 01:54 PM Pai da dar nici nu putem limita totul la 20 la ora ca nu ar mai fii diferenta intre timpul pe care-l faceau stramosii nostrii cu caruta si timpul pe care-l facem noi cu masina. Suntem in 2010 acushica suntem in epoca mobilitatii , vitezei , timpului pretios; macar de-ar fii o alternativa daca vreau sa plec dintr-un oras mare in capitala sau la mare, ceva gen TGV, as zice , dar asa
si trenurile merg ca melcu , pe sosele nu putem mergea prea tare ...
Intr-o tara civilizata ar trebui sa poti sa faci 100 de km intr-o ora pe principalele cai de transport in conditii legale; la noi nu prea ai cum decat daca ai elicopter personal
Si....DA toate cele 3 sunt principalele motive pt accidente
si eu le-as bifa pe toate dar in ordinea asta
1.Bad infrastructure, the roads are poorly designed/built
2.Lack of driving experience & carelessnes for some drivers
3.Reckless driving, everybody's in a hurry
si dupa parerea mea 3 este cauzata de 1
Bogdan BMB September 18th, 2009, 04:55 PM Dar totusi aia prin Germania merg cu 140-180 la ora si nu patesc nimic si la noi sunt pline soselele de accidente la viteze "SPECTACULOASE" de 100 sau 120 la ora
:cheers:
tazzmaniadodo September 18th, 2009, 05:37 PM ca sa nu creada lumea ca numai romanii sunt reckless drivers
Sper ca viitoarele autostrazi sa nu fie folosite in acest fel si la noi
Slovenia
G0DJOu7T5SE
Cosmin September 18th, 2009, 05:53 PM Shit! Some of those drivers are seriously retarded.:runaway:
I'm amazed they didn't provoke an accident.
Who the fuck drives the wrong way in a freakin' motorway tunnel?!:bash: And the dude at 0:50 is so epic!:hilarious
tazzmaniadodo September 18th, 2009, 06:00 PM Indiferent cat de proasta e infrastructura, daca tu mergi cu 20 la ora, sansele sa ai un accident mortal sunt foarte mici.
1.Bad infrastructure, the roads are poorly designed/built
2.Lack of driving experience & carelessnes for some drivers
3.Reckless driving, everybody's in a hurry
si dupa parerea mea 3 este cauzata de 1
Vreau sa dezvolt putin chestia asta
O sa vorbesc de mine insumi cum procedez si cum gandesc si banuiesc ca nu sunt singurul.
Asadar : Eu vreau sa fiu cat mai european si mai cu bun simt rutier, si sa presupunem ca locuiesc intr-o tara cu o infrastructura foarte buna (sa presupunem prin absurd Romania)
Eu ma urc in masina in Bucuresti unde sunt student si vreau sa plec la Bacau my hometown. Ies din Bucuresti fara blocaje fara prea mult stres si merg frumos pe autostrada pana la Buzau apoi pana la Focsani tot pe autoband. Bun De la Focsani merg pe actualul DN2 pe care s-au facut vreo 4 centuri la sate ..... dar au mai ramas vreo 3 sate destul de lungi unde limita e de 50 la ora. In acest caz, cu siguranta in acele 3 sate voi merge cu 50 la ora ca nu ma doare pedala. si in felul asta voi face vreo ora jumate pe autostrada + inca una pe DN pana la Bacau. Ar fii totul ok perfect.
Ok hai sa presupunem ca nu am avea autostrada dar am avea o cale ferata decenta pe care trenul sa poata sa mearga cu vreo 160 la ora.
In felul asta as compara 2 ore jumate cu masina cu 2 ore cu trenul. As prefera din cand in cand sa folosesc si trenul sa mai stau relax mai citesc o revista .
DAR sa luam conditiile reale: de la Bucale la Bacau (300 km)fac aproape 5 ore cu trenul + ca tre sa ma duc mai devreme cu vreo juma de ora in gara + inca vreo 20 de min drumul pana la gara cu metrou sau taxi. deci mai degraba merg cu masina.
Cu masina: 35% din drum este prin localitati sau e limitat la 50. Si trec prin zeci de sate pe portiunea asta. Daca ar fii sa respect fiecare limitare as face si cu masina vreo 4 ore + o ora pana ies din Bucuresti (cu tot cu fentari si bagat pe linia de tramvai)
Asa ca respect eu 50 la ora intr-un sat respect in 2 in 3,4,5,10 dar deja cand trec prin 20-30 de sate incep sa o iau razna sa merg numai cu 50 la ora mai ales ca drumul iti permite si mai mult. Asa ca o sa merg cu 70-80 la ora in sate ca na nici nu poti sa te risti si merg in afara cu 140-160 ca sa mai recuperez si in conditiile astea fac vreo 3 ore din Bacau pana la intrarea in Bucuresti.
Asa s-a ajuns si la nesimtiti in traficul Bucurestean si la batai si la toate alea.
Ca daca s-ar circula decent si in Bucuresti cu siguranta nu s-ar mai gasi "nesimtiti" din astia. La fel si cu parcarile. S-a ajuns la parcari ciudate demne de site-uri de divertisment nu neaparat din cauza ca toti aia sunt nesimtiti (sunt intradevar si nesimtiti , nu le iau partea) ci din cauza disperararii a lipsei locurilor de parcare.
Am parcat si eu masina in "nesimtire" de cateva ori pt ca chiar ma invarteam de juma de ora dupa un loc de parcare si ma grabeam.
De asta spun ca aces "reckles driving" si "evrybody is in a hurry" sunt cauzate de lipsa unei infrastructuri calumea.
Suburban101 September 18th, 2009, 10:31 PM trebuie sa recunosc, si eu sunt de aceeasi parere ca si tine tazz, in mod special am pus poll'u in acest fel pentru ca am vrut sa vad care este principala idee "atacata" , eram curios pe ce va da lumea vina : pe condusul "violent" sau pe motivul care cauzeaza stilul de a conduce "violent" .
Intratdevar putem pica de acord ca motivul principal al "reckless driving" si " everybody's in a hurry" nu este pentru ca sunt romanii nebuni (asa cum se zice mereu in presa) ci infrastructura ce nu poate deservi nevoile oamenilor de a si face treaba , fapt ce transforma sofatul intrun cosmar zilnic, care mananca din atentia si responsabilitatea soferilor .
EDIT: Totusi sa nu uitam ca mai exista si nebuni pe strazi, din (ne)fericire soarta scapa repede de ei.
tazzmaniadodo September 19th, 2009, 12:20 AM :cheers: Corect Suburban. Asa e cand sofatul devine un cosmar , tinzi sa nu-ti mai pese de reguli. Stai undeva la o coada ca e intersectia blocata de exemplu. Stai 10 min 20 juma de ora ... la un moment dat iti bagi picioarele ca e linie continua si intorci masina in drum si o iei in directia opusa ca sa o iei pe alta parte. In mod normal n-ai face chestia asta dar situatia , disperarea te face ...
Pe de alta parte era pe aici un filmulet cu un nebun cu un bentley care mergea cu 300 la ora pe DN2. Ala da chiar e nebun, si periculos, nu prea are justificare. Sau unii melteni care depasesc pe contrasensul liniei de tranvai, sau care parcheaza pe 2 locuri. In fine cred ca toata lumea stie problemele astea. Sper sa se faca ceva upgraduri la drumurile existente care sa scurteze timpul de deplasare : gen centuri , largiri , intersectii denivelate si bineinteles autostrazi. Pe autostrada chiar n-ai motiv sa nu respecti regulile. In Romania te lasa sa mergi cu 140 la ora asa ca poti sa scoti medii de 110-120. problema e lipsa lor.
Bogdan BMB September 19th, 2009, 01:19 AM In Romania te lasa sa mergi cu 140 la ora asa ca poti sa scoti medii de 110-120. problema e lipsa lor.
Hai dute :lol: Sa nu imi spui ca daca am avea autostrazi nu ai merge cu vreo 178 :lol:
tazzmaniadodo September 19th, 2009, 01:27 AM As merge as merge si mai mult dar doar Duminica ca e mai liber :lol:
Si sper sa nu se apuce sa bage prea curand radare fixe pe vitoarele tronsoane de autostrazi....sper ca licitatiile pt radare fixe sa fie la fel de amanate si de intarziate ca autostrazile in sine. :nuts:
EDIT: tu ai zis special 178 ca sa nu depasesti 50 fata de limita legala ca sa nu fie de permis :lol:
Bogdan BMB September 19th, 2009, 01:38 AM ^^ Pai tu ce crezi, normal :lol:
La cat de cretini is astia sunt in stare sa puna radarele inainte de constructia autostrazii, numa bine isi iau si un parandarat inainte sa fie nevoie :P
luci203 September 20th, 2009, 11:39 AM http://www.ablog.ro/img/200701/9464.jpg
Suburban101 September 21st, 2009, 08:32 PM Motivul pentru care s-au inventat parapetii si ce se intampla cand nu ii ai, watch this :
http://videonews.ro/action/viewvideo/24875/Accident-pe-autostrada-Live/
tazzmaniadodo September 22nd, 2009, 01:48 AM holy fuck :eek: Doamne ce m-am speriat cand a venit ala... ma asteptam sa fie ceva cu parapetul din stanga... daca era parapet vorba ta.... alta era situatia
Suburban101 September 22nd, 2009, 09:49 AM holy fuck :eek: Doamne ce m-am speriat cand a venit ala... ma asteptam sa fie ceva cu parapetul din stanga... daca era parapet vorba ta.... alta era situatia
Scuze am vrut intial sa scriu parapet median , dar se bat termenii cap in cap, nu stiu cum se numeste axul acela despartitor ridicat... scz ca te-ai speriat, si eu m am speriat :ohno: :nuts:
Bogdan BMB October 3rd, 2009, 04:14 AM Ziua de Vest (http://www.ziuadevest.ro/economic/4599-seat-a-fost-partener-la-lansarea-primului-magazin-service-premio-din-timioara.html)
Pentru testele de accelerare şi frānare, un SEAT Leon Cupra de 240 CP, īncălţat cu anvelope Dunlop SP 9000, a rulat mai īntāi cu o presiune īn pneuri la standardul recomandat de producător de 2.4 bar pe faţă şi 2.2 bar pe spate, apoi cu o presiune cu 0.8 bar mai mică faţă de specificaţiile standard. Testele au relevat că, pentru o frānare de la 100 km/h la 0 km/h, o presiune mai mică cu 0,8 bar decāt cea recomandată de producător măreşte spaţiul de frānare cu 3,5 metri, īn timp ce pentru o frānare de la 60 km/h la 0 km/h aceeaşi presiune necesită un spaţiu de frānare cu aproximativ 1,5 m mai mare. Tendinţa conducătorilor auto este, īn genere, de a amāna verificarea nivelului presiunii īn anvelopă, ajugānd să ruleze cu maşina pe care o conduc sub nivelul specificaţiilor date de producător. Testele de accelerare şi frānare efectuale īn cadrul evenimentului de lansare Premio Dumivest au pus īn evidenţă faptul că neglijarea controlului presiunii īn anvelope duce la un risc sporit de accidente cu impact considerabil.
^^ Pentru cei care credeau ca bat campii atunci cand am spus ca atentia, starea masinii etc au un rol important in prevenirea accidentelor si defapt o viteza mai mare poate fi mai putin periculoasa decat una mai mica in conditiile in care soferul e bleg / ametit, starea masinii proasta - verificari foarte rare etc
^^
Suburban101 October 18th, 2009, 12:13 PM i-NsQQmE9Qo
^^ That was close :|
Cosmin October 18th, 2009, 12:23 PM Crap!:eek:
tazzmaniadodo November 3rd, 2009, 08:02 PM Dar n-ar fi mai bine să o extindă la 2 benzi pe sens şi să pună separatoare īntre sensuri ?
dăăăăă!!!!! dar ei sunt complet idioti daca se gandesc la asemenea solutii. auzi ma sa ingusteze drumul, e revoltator numai sa auzi o asemenea stire , dapai daca se si pune in practica, chiar am deveni unici in lume in tampenie si prostie. Da stii ce? de ce nu inchid complet drumul ca astfel se va reduce la 0 accidentele, cel mai bine fratioare il inchidem si gata. mergem toti cu trenul ....defapt stai ca nici trenuri nu avem , avem doar niste cutii care se deplaseaza cu 20 la ora si fac 100 de km in 3 ore :ohno:
Acuma serios drumul poate fi lejer folosit ca un 2x2 de catre masini, problema si accidentele apar atunci cand intervin camioanele pt care benzile sunt prea inguste. O largire la 2x2 si parapete pe mijloc ar reduce muuult nr de accidente si ar imbunatati si durata deplasarii.
N-ar avea de facut decat sa asfalteze cate 1m in stanga si in dreapta. Sau daca nici de atata lucru nu sunt in stare macar sa il faca 2x1
Exact. doar podurile si tronsoanele mai dificile sunt deja 2x2. Chiar nu cred ca e asa mare smecherie din punct de vedere tehnic si financiar.
dnd November 3rd, 2009, 11:32 PM ^^
Orice limitare este gandita pentru diferite situatii (pericole).
Imaginati-va ca acel drum e un sat foarte lung, iar pe drumul ce traverseaza satul la un moment si intr-un loc dat se poate intampla un accident (2 TIR + 2 masini care se apuca sa depaseasca, ambele venind din sens opus - un pic de neatentie si ai accident frontal).
Suntem noi conducatori buni sau nu, insa accidente se intampla. "Drum al mortii" - spune multe.
Nu vad de ce va revoltati atata timp cat DN2 e drum cu 2 benzi + 1 banda de siguranta, iar faptul ca oamenilor le-a venit inspiratia de a face drumul in unul de 2x2 imaginar prin fortarea celorlalti conducatori mai lenti sa mearga pe banda de siguranta (ca mai apoi asta sa se transforme in obicei).
Ce va face sa credeti ca nu se va intampla la fel dupa "downgrade", oare nu tot asa se va merge?
Eu am vazut un sarman camionagiu din strainate care practic a fost agresat verbal si gestic de catre ceilalti participanti la trafic pentru ca mergea pe banda "corecta" in loc de cea de siguranta.
Eu sunt pentru largirea la 4 benzi "adevarate", insa nici nu pot suporta prostia de 1 banda si "jumate".
Solutia pentru acest tip de drum este 2+1.
nebunul November 3rd, 2009, 11:59 PM ^^ Oricare ar fi argumentele, categoric NU pentru downgrade la 1x1. S-ar produce si mai multe accidente.
DA, solutia la situatia curenta este 2x1 (alternant) + beton pe mijloc ... iar ideal 2x2 drum expres ... IMO :)
Rhemaxos November 4th, 2009, 09:16 AM Drumul nu ar fi trebuit largit in localitati de la bun inceput.
tazzmaniadodo November 4th, 2009, 12:35 PM Hai sa le iau pe rand
^^
Orice limitare este gandita pentru diferite situatii (pericole).
Imaginati-va ca acel drum e un sat foarte lung, iar pe drumul ce traverseaza satul la un moment si intr-un loc dat se poate intampla un accident (2 TIR + 2 masini care se apuca sa depaseasca, ambele venind din sens opus - un pic de neatentie si ai accident frontal).
Suntem noi conducatori buni sau nu, insa accidente se intampla. "Drum al mortii" - spune multe.
Ok este adevarat ca asta e unul din principalele motive ale accidentelor, tocmai de asta ar trebui facute centuri la sate macar la cateva mai importante, si eventual 2+1 pana atunci
Nu vad de ce va revoltati atata timp cat DN2 e drum cu 2 benzi + cate1 banda de siguranta, iar faptul ca oamenilor le-a venit inspiratia de a face drumul in unul de 2x2 imaginar prin fortarea celorlalti conducatori mai lenti sa mearga pe banda de siguranta (ca mai apoi asta sa se transforme in obicei).
Eu am vazut un sarman camionagiu din strainate care practic a fost agresat verbal si gestic de catre ceilalti participanti la trafic pentru ca mergea pe banda "corecta" in loc de cea de siguranta.
Aici omiti ceva: Suntem in Romania (deci nu vorbim de ceva civilizat) mai exact pe E85 care are trafic de autostrada dar se circula pe un drum cu o banda jumate. Acest tip de drum este ok asa cum e el cu o banda jumate pt un nivel de trafic mai scazut, sa zicem un drum judetean , cel mult unul national mai pustiu. Dar avand in vedere ca noi avem trafic de autostrada pe el ne descurcam si noi cum putem. Mi se pare foarte ok ca e folosit ca un 2x2 pt ca ajuta foarte mult. Faptul ca oamenii folosesc "gresit" drumul te face sa faci de la Iasi la Bucuresti 4 ore jumate in loc de 6
de la Bacau la Bucuresti 3 ore in loc de 4 si asta cu mult mai putini nervi si stres. Si eu fac flashuri la toti care merg cu 70 la ora pe banda "corecta" cum zici tu si eu vin cu 140, le e greu sa se dea pe dreaptaun pic? trebuie sa ne adaptam si noi cum putem, degeaba vrei sa fii tu corect ca in Germania , din pacate trebuie sa ne descurcam cu ce avem asta e. Mi s-ar parea foarte ok sa faca 2+1 in localitati dar nu si in afara tocmai pt ca mai tare te incurca atunci cand e drumul mai liber. Am vazut ca s-au apucat sa faca centuri la sate pe Timisoara - Lugoj - Drobeta T.S. Oare cand si pe DN2?
dnd November 4th, 2009, 01:15 PM tazzmaniadodo - eu vorbesc doar de costul trasarii unor linii. Daca stiam ca era dorinta sa se faca in 2x2 adevarati atunci nici nu mai comentam, ca sa nu mai spun de centuri.
Iar eu propuneam sa faca drumul in 2+1 si nu in 1x1 (castigi o banda, asa-i? :) ), pentru ca pana la urma daca politia va insista, acel segment de drum se va transforma in 1x1.
nenea_hartia November 4th, 2009, 01:39 PM Am vazut ca s-au apucat sa faca centuri la sate pe Timisoara - Lugoj - Drobeta T.S. Oare cand si pe DN2?
Din păcate, aceeaşi soluţie păguboasă a fost aplicată şi pe Timişoara - Lugoj, 1+1/2, iar drumul trece prin toate localităţile. Practic, cu excepţia a vreo 10-15 km, drumul trece doar prin localitate, deşi acolo s-ar fi putut uşor evita asta, pentru că relieful o permite, fiind cāmpie. :ohno:
Şi, la fel ca pe DN 2, drumul e foarte aglomerat, iar radarele mobile sunt o prezenţă obişnuită, inclusiv după lăsarea īntunericului.
Ciudăţenia e că se fac variante ocolitoare acolo unde e mai dificil tehnic, anume īntre Caransebeş şi Turnu Severin.:nuts:
tazzmaniadodo November 4th, 2009, 02:30 PM tazzmaniadodo - eu vorbesc doar de costul trasarii unor linii. Daca stiam ca era dorinta sa se faca in 2x2 adevarati atunci nici nu mai comentam, ca sa nu mai spun de centuri.
Iar eu propuneam sa faca drumul in 2+1 si nu in 1x1 (castigi o banda, asa-i? :) ), pentru ca pana la urma daca politia va insista, acel segment de drum se va transforma in 1x1.
Ideea este ca am fost extrem de revoltat cand am auzit o asemenea absurditate , sa ingusteze drumul. adica si-asa e destul de ingust si ei vor sa-l ingustezi si mai tare ca sa mearga aia cu 40 la ora si sa fie mai putine accidente cica. e mai grav cu 1+1 pt ca e mai mare riscul de accident fronal,
Pe de alta parte avand in vedere conditiile existente mi se pare aiurea sa stai pe banda de langa axul drumului daca mergi incet; adica normal mi se pare sa te dai cand vine unul mai cu viteza din spate nu sa stai pe banda ca "e dreptul tau".
Din păcate, aceeaşi soluţie păguboasă a fost aplicată şi pe Timişoara - Lugoj, 1+1/2, iar drumul trece prin toate localităţile. Practic, cu excepţia a vreo 10-15 km, drumul trece doar prin localitate, deşi acolo s-ar fi putut uşor evita asta, pentru că relieful o permite, fiind cāmpie. :ohno:
Şi, la fel ca pe DN 2, drumul e foarte aglomerat, iar radarele mobile sunt o prezenţă obişnuită, inclusiv după lăsarea īntunericului.
Ciudăţenia e că se fac variante ocolitoare acolo unde e mai dificil tehnic, anume īntre Caransebeş şi Turnu Severin.:nuts:
Ciudat intradevar . Cred ca pe Timisoara Lugoj nu au facut pt ca e in constructie autostrada... Eu sper ca prin aceste centuri sa se inceapa un "trend" la noi in tara , trend care sa se aplice si la alte drumuri importante, asa cum e in Polonia.
wdw35 November 4th, 2009, 03:14 PM Din păcate, aceeaşi soluţie păguboasă a fost aplicată şi pe Timişoara - Lugoj, 1+1/2, iar drumul trece prin toate localităţile.
Nu. Timisoara - Lugoj are platforma de 10 m (cum de exemplu este si Mihaileni - Alexandria), si nu 12 m (cum este Bucuresti - Iasi).
.andy. November 4th, 2009, 03:29 PM Si eu fac flashuri la toti care merg cu 70 la ora pe banda "corecta" cum zici tu si eu vin cu 140
Totul OK, dar din pacate daca tu faci accident din cauza asta si crapi, probabil sa iei si "fraieri" care mergeau cu 70 cu tine. :)
tazzmaniadodo November 4th, 2009, 04:05 PM Totul OK, dar din pacate daca tu faci accident din cauza asta si crapi, probabil sa iei si "fraieri" care mergeau cu 70 cu tine. :)
N-am spus ca sunt fraieri. sa mearga cu ce viteza vor ei din partea mea doar ca mi se pare normal sa mearga pe banda din dreapta, eu conduc foarte preventiv atat cat permite drumul niciodata nu ma bag in depasire de aiurea sau merg tare cand nu imi permit conditiile dar ma enerveaza cand merg constant cu o viteza si il vad pe vreo unul care merge cu 70 la ora pe mijlocul drumului, prin dreapta nu depasesc pt ca e riscant iar din fata vin masini... il las un pic ii fac un flash -doua vad ca nu se da trec la claxoane; si m-am enervat cand dupa toata treba asta vine DND si zice "stii e dreptul lui sa stea pe banda aia". Banuiesc ca si el foloseste des drumul si nu inteleg de ce are parerea asta. in rest deacord cu el.
ionutzyankoo November 4th, 2009, 04:10 PM Aici omiti ceva: Suntem in Romania (deci nu vorbim de ceva civilizat) mai exact pe E85 care are trafic de autostrada dar se circula pe un drum cu o banda jumate. Acest tip de drum este ok asa cum e el cu o banda jumate pt un nivel de trafic mai scazut, sa zicem un drum judetean , cel mult unul national mai pustiu. Dar avand in vedere ca noi avem trafic de autostrada pe el ne descurcam si noi cum putem. Mi se pare foarte ok ca e folosit ca un 2x2 pt ca ajuta foarte mult. Faptul ca oamenii folosesc "gresit" drumul te face sa faci de la Iasi la Bucuresti 4 ore jumate in loc de 6
de la Bacau la Bucuresti 3 ore in loc de 4 si asta cu mult mai putini nervi si stres. Si eu fac flashuri la toti care merg cu 70 la ora pe banda "corecta" cum zici tu si eu vin cu 140, le e greu sa se dea pe dreaptaun pic? trebuie sa ne adaptam si noi cum putem, degeaba vrei sa fii tu corect ca in Germania , din pacate trebuie sa ne descurcam cu ce avem asta e. Mi s-ar parea foarte ok sa faca 2+1 in localitati dar nu si in afara tocmai pt ca mai tare te incurca atunci cand e drumul mai liber. Am vazut ca s-au apucat sa faca centuri la sate pe Timisoara - Lugoj - Drobeta T.S. Oare cand si pe DN2?
Te rog in numele lor nu mai da flashuri si nu mai merge cu 140 pe dn2. In Germania daca esti prins dand flashuri primesti o amenda serioasa pentru ca e foarte deranjant, poti sa ii atentionezi si semnalizand stanga si or sa se dea (poate nu la fel de repede dar se vor da). Iar in ce priveste viteza, chiar nu iti ajunge 110 kmph? :ohno: Trebuie sa intelegem ca drumul asta nu e autostrada mai fratilor!!
tazzmaniadodo November 4th, 2009, 04:22 PM Te rog in numele lor nu mai da flashuri si nu mai merge cu 140 pe dn2. In Germania daca esti prins dand flashuri primesti o amenda serioasa pentru ca e foarte deranjant, poti sa ii atentionezi si semnalizand stanga si or sa se dea (poate nu la fel de repede dar se vor da). Iar in ce priveste viteza, chiar nu iti ajunge 110 kmph? :ohno: Trebuie sa intelegem ca drumul asta nu e autostrada mai fratilor!!
80 la suta se dau la o parte foarte civilizat si foarte frumos si nu fac altceva decat sa semnalizez cum ai spus si tu, 15 la suta cam dorm pe drum asa ca le fac un singur flash scurt ca sa-i trezesc si e ok, dar mai exista acei 5 la suta care cred ca banda aia e proprietatea lor si nu se dau nici in ruptul capului desi merg cu muuult sub viteza legala, ei bine atunci ma enervez si ma apuc sa fac urat. in rest 140 la ora nu mi se pare chiar asa de mult pt portiunile din afara localitatilor, atat timp cat nu fac manevre bruste sau depasiri periculoase.
PS: am condus prin Germania si stiu ca amenda e 2000 de Euro daca impingi, dar avand in vedere ca aia circula cum trebuie (adica sportiv :D) nici nu e nevoie sa faci asa ceva, iar nemtii de obicei se uita in oglinzi si se dau pe dreapta inainte sa ajungi in spatele lor.
PPS: nu sunt eu cel mai rapid de pe DN2 asa ca ma uit des in oglinzi si cand vad ca vine vreo unul tare din spate ma dau frumos pe dreapta si ii fac loc sa treaca fara sa il determin sa franeze, asa mi se pare corect
PPS2: Crede-ma ma enerveaza si pe mine cand am o coloana de masini in fata si inca una pe dreata si vine vreun "smecher" din spate si incepe sa-mi faca flashuri avand in vedere ca chiar nu am unde sa ma dau.
Clinlin November 4th, 2009, 04:58 PM Ma mir unde mai ai loc sa prinzi 140kmh pe DN2. Ultima data cand am circulat pe el (acum 4 zile) singurele portiuni unde am reusit "performanta" asta au fost zona de 4 benzi dintre Buzau si Ramnicu Sarat si cateva portiuni intre Focsani si Bacau. Pana la Urziceni cel putin, drumul este extrem de aglomerat.
Kidu November 4th, 2009, 05:02 PM @tazzmaniadodo,
Notiunea de civilizatie nu are nimic in comun cu a da flashuri din spate ca tu circuli cu 140km/h pe un drum national.
Nu vreau sa te simti ofensat insa pentru mine gestul de a da flashuri denota numai prostie si cocalarism romanesc, iar daca tu mi-ai face asta mie nici de-a dracului nu m-as da din calea ta.
MHN November 4th, 2009, 05:07 PM Din păcate, aceeaşi soluţie păguboasă a fost aplicată şi pe Timişoara - Lugoj, 1+1/2, iar drumul trece prin toate localităţile. Practic, cu excepţia a vreo 10-15 km, drumul trece doar prin localitate, deşi acolo s-ar fi putut uşor evita asta, pentru că relieful o permite, fiind cāmpie. :ohno:
In afara de variantele ocolitoare ale Caransebesului si Severinului (Drobeta Turnu), celelalte care urmeaza a se construi pe raza satelor din jud. Caras Severin, imi par a fi mai scurte decit portiunile de drum ce trec in acest moment prin localitatile respective, desi relieful pare a fi accidentat, dupa cum spui...
Pe cind intre Lugoj si Timisoara, fiind campie, sigur variantele ocolitoare ar fi ceva mai lungi. In plus, anul viitor incepe si constructia respectivului tronson de autostrada, daca vrea viitorul guvern, deci (sa zicem ca) nu s-ar justifica investitia.
tazzmaniadodo November 4th, 2009, 05:07 PM Ma mir unde mai ai loc sa prinzi 140kmh pe DN2. Ultima data cand am circulat pe el (acum 4 zile) singurele portiuni unde am reusit "performanta" asta au fost zona de 4 benzi dintre Buzau si Ramnicu Sarat si cateva portiuni intre Focsani si Bacau. Pana la Urziceni cel putin, drumul este extrem de aglomerat.
Portiunea aia cu 2x2 e faina tare , acolo mi-am "testat" un pic masina intr-o duminica dimineata pe la 5 :D eram singura masina de pe tot DN2 ul .
In rest cam astea pe care le-ai zis tu si inca vreo cateva; Oricum am mers acu vreo 2 saptamani pe valea Oltului Rm Valcea - Sibiu si apoi pana la Timisoara si iti zic ca E85 e o placere in comparatie cu ce e acolo. Acolo chiar ca mai mult de 80 la ora nu prinzi si asta intre 2 camioane depasite.
tazzmaniadodo November 4th, 2009, 05:09 PM @tazzmaniadodo,
Notiunea de civilizatie nu are nimic in comun cu a da flashuri din spate ca tu circuli cu 140km/h pe un drum national.
Nu vreau sa te simti ofensat insa pentru mine gestul de a da flashuri denota numai prostie si cocalarism romanesc, iar daca tu mi-ai face asta mie nici de-a dracului nu m-as da din calea ta.
Asta pentru ca te ghidezi dupa stereotipuri. Tocmai am explicat situatia in care dau flashuri
80 la suta se dau la o parte foarte civilizat si foarte frumos si nu fac altceva decat sa semnalizez cum ai spus si tu, 15 la suta cam dorm pe drum asa ca le fac un singur flash scurt ca sa-i trezesc si e ok, dar mai exista acei 5 la suta care cred ca banda aia e proprietatea lor si nu se dau nici in ruptul capului desi merg cu muuult sub viteza legala, ei bine atunci ma enervez si ma apuc sa fac urat. in rest 140 la ora nu mi se pare chiar asa de mult pt portiunile din afara localitatilor, atat timp cat nu fac manevre bruste sau depasiri periculoase.
PPS: nu sunt eu cel mai rapid de pe DN2 asa ca ma uit des in oglinzi si cand vad ca vine vreo unul tare din spate ma dau frumos pe dreapta si ii fac loc sa treaca fara sa il determin sa franeze, asa mi se pare corect
PPS2: Crede-ma ma enerveaza si pe mine cand am o coloana de masini in fata si inca una pe dreata si vine vreun "smecher" din spate si incepe sa-mi faca flashuri avand in vedere ca chiar nu am unde sa ma dau.
Acuma sper sa intelegi ca aduci niste acuzatii false fara sa ma cunosti
PS: daca ai fost capabil sa zici asa ceva fara sa cunosti situatia inseamna ca esti genul de persoana care daca vede un BMW pe stada zici : " mama....uite frate ce cocalar" judecand doar dupa brandul masinii
.andy. November 4th, 2009, 05:20 PM N-am spus ca sunt fraieri. sa mearga cu ce viteza vor ei din partea mea doar ca mi se pare normal sa mearga pe banda din dreapta, eu conduc foarte preventiv atat cat permite drumul niciodata nu ma bag in depasire de aiurea sau merg tare cand nu imi permit conditiile dar ma enerveaza cand merg constant cu o viteza si il vad pe vreo unul care merge cu 70 la ora pe mijlocul drumului, prin dreapta nu depasesc pt ca e riscant iar din fata vin masini... il las un pic ii fac un flash -doua vad ca nu se da trec la claxoane; si m-am enervat cand dupa toata treba asta vine DND si zice "stii e dreptul lui sa stea pe banda aia". Banuiesc ca si el foloseste des drumul si nu inteleg de ce are parerea asta. in rest deacord cu el.
Si nu e dreptul lui? Sau esti unul din aia care cred ca s-au nascut cu carnetul in mana, si legislatia e pentru fraieri? Cand legea nu se aplica, e vina politiei. Cand nu se respecta, e vina celui care o incalca.
tazzmaniadodo November 4th, 2009, 05:25 PM ^^Mai oamenilor voi cititi numai fragmente din posturile mele???
Reciteste postul anterior si poate o sa intelegi
ionutzyankoo November 4th, 2009, 05:30 PM ^^Mai oamenilor voi cititi numai fragmente din posturile mele???
Reciteste postul anterior si poate o sa intelegi
Eu am citit reply-ul la postul meu anterior si daca faci asa, esti intradevar in gasca mea :cheers:
tazzmaniadodo November 4th, 2009, 05:45 PM Eu am citit reply-ul la postul meu anterior si daca faci asa, esti intradevar in gasca mea :cheers:
Ma bucur ca ai inteles si ai stat sa analizezi postul meu ....nu doar sa "aplici" stereotipul pe baza a 3 cuvinte asa cum au facut ceilalti care m-au acuzat.
dnd November 4th, 2009, 05:50 PM Nu e moral, dar e legal :)
tazzmaniadodo November 4th, 2009, 06:01 PM Nu e moral, dar e legal :)
In sfarsit suntem pe aceeasi linie :cheers:
alecu26 November 5th, 2009, 12:41 AM In sfarsit suntem pe aceeasi linie :cheers:
sunt clar doua situatii diferite....in una ai perfecta dreptate in alta esti pur si simplu nesimtit.
Vand e linie discontinua spre dreapta...ca in Polonia (e un post pe aceasi tema) ai dreptate, daca e linie conitnua cum e de obicei in Romania intre jumatate de banda si banda dinspre centru....nu ai dreptate. Nu ma poti obliga sub nici o forma sa incal eu legea depasind o linie continua.
De fapt mai e si situatia de mijloc...cand e linie continua...dar nesimtiti ceilati conduc pe lipiti de linia centrala...ca nu vezi nimic pe contrasens sa poti depasi.
Pe Bistrita-Dej...dupa ce am asteptat ce am asteptat dupa unul care mergea ca melcul pe mijloc si nu puteam depasi ca era linie continua, m-am bagat prin drepata si am depasit 5 masini ca era linie discontinua.
tazzmaniadodo November 5th, 2009, 01:24 AM sunt clar doua situatii diferite....in una ai perfecta dreptate in alta esti pur si simplu nesimtit.
Vand e linie discontinua spre dreapta...ca in Polonia (e un post pe aceasi tema) ai dreptate, daca e linie conitnua cum e de obicei in Romania intre jumatate de banda si banda dinspre centru....nu ai dreptate. Nu ma poti obliga sub nici o forma sa incal eu legea depasind o linie continua.
Daca am inteles eu bine tu sustii ca eu ii oblig pe unii sa incalce legea trecand peste linia continua? eu vorbesc de DN2 acolo linia dintre banda si jumatatea de banda este discontinua pe tot parcursul drumului deci nu oblig pe nimeni la nicio ilegalitate. Eu sustineam ca in momentul in care dau peste de astia care merg pe mijlocul drumului (cu viteza mult sub limita legala) cum ai zis si tu; De fapt mai e si situatia de mijloc...cand e linie continua...dar nesimtiti ceilati conduc pe lipiti de linia centrala...ca nu vezi nimic pe contrasens sa poti depasi. eu nu imi permit sa ma risc sa ii depasesc pe dreapta asa ca le fac flashuri pana se dau pe dreapta, de ce as fi nesimtit?
Pe Bistrita-Dej...dupa ce am asteptat ce am asteptat dupa unul care mergea ca melcul pe mijloc si nu puteam depasi ca era linie continua, m-am bagat prin drepata si am depasit 5 masini ca era linie discontinua.
E foarte riscant. Marea majoritate a soferilor nu prea se uita in oglinzi, mai faceam si eu manevre de astea mai demult dar era sa o patesc de cateva ori si m-am lecuit, asa ca prefer sa astept pana se da pe dreapta.
Repet 80-90% din soferi sunt ok se dau pe dreapta numai daca te vad venind , dar sunt altii care cred ca banda aia a terenul lor proprietate privata si nu vor sub nicio forma sa se dea pe dreapa. zic: ce vrei frate stau pe ce banda vreau eu.... ei la aia ma enervez.
alecu26 November 5th, 2009, 02:51 AM pai era sa o patesc si eu....cred ca am ramas pe drum cu jumate din roata si jumatedin cauciu era pe deasupra santului. Incepusera sa se dea la o parte...si m-au cam inghesuit.
Ma mir ca ai mei nu au comentat nimic...probabil nu au realizat cat de la limita a fost situatie.
http://www.youtube.com/watch?v=A_z2RqbPFvc
cine spune ca circulatia in Polonia nu e pentru cei cu probleme cu inima?
tazzmaniadodo November 5th, 2009, 08:41 AM ^^
Pe DN2 benzile laterale sunt un pic mai late si linia e discontinua si in afara satelor
exemplu QtUdqGCbipE
Tot nu am inteles de ce te-ai "luat" de viata mea? in postul anterior
sunt clar doua situatii diferite....in una ai perfecta dreptate in alta esti pur si simplu nesimtit.
La ce te referi mai exact?
Ro_land November 5th, 2009, 09:22 AM Si in Grecia sunt o gramada de drumuri cu o banda si jumate pe sens. Cei care merg mai incet se retrag spre marginea drumului ca sa poti depasi mai usor.
Suburban101 November 5th, 2009, 01:22 PM Accident grav la Constanţa. Cinci oameni au murit după ce un microbuz s-a ciocnit de un camion (http://www.antena3.ro/stiri/rutier/accident-grav-la-constanta-trei-oameni-au-murit-dupa-ce-un-microbuz-s-a-ciocnit-de-un-camion_84342.html) iar maxi-taxi? :wallbash:
silviubad November 5th, 2009, 09:42 PM Ce rau mi-ar parea ca se separa benzile pe E583. Nu destul se merge greu cateodata, acum chiar ca o sa se mearga si mai greu.
wdw35 November 7th, 2009, 12:15 AM Vremea ploioasa din ultimele zile mi-a adus aminte de o "clasica" poza din Bucuresti, legata de topicul curent.
http://techfo.info/pics/Traffic%20Jams%20from%20Hell/trafficjam-hell_005.jpg
Dar parca si mai frumoasa este "svastika" asta (asa le zic eu chestiilor astora generate de viraje de stanga) din Sao Paulo:
http://lh3.ggpht.com/abramsv/R5ACWkKUpeI/AAAAAAAAEOg/i8Au9M_SkZQ/s640/deadlocknajkcomafarialibh3.jpg
Cum or fi descalcit-o oare?... Singura solutie pare ca masinile din "coltul estic" al svasticii sa renunte la a mai merge inainte ("inspre NV"), si sa o vireze dreapta ("inspre NE"), si asa s-ar da drumul la trafic :)
Edit: RECTIFIC! Este mult mai interesanta si mai imbarligata treaba in poza de la noi!!
http://i36.************/zmco06.gif
Intrebare de 100 de puncte:
Cat credeti ca va lua tramvaielor din prim-plan sa ajunga la curba spre dreapta din planul indepartat al imaginii?
[... Cu toate ca, daca stam sa ne gandim, cred ca vatmanii sunt cei mai calmi oameni din aceasta intersectie. Macar ei stiu una si buna - ca nu au altceva de facut decat de mers inainte, si nu isi pun problema ca au luat sau nu "decizia optima" privind modul de abordare a intersectiei :lol:]
Suburban101 November 7th, 2009, 12:39 AM ^^ simplu, scoti autobuzul de acolo si traficul revine la normal :)
wdw35 November 7th, 2009, 01:01 AM Daca tot suntem aici...
Iata inca una, dar parca asta e chiar usoara, nu...?
http://i36.************/309h634.gif
Poate ca in imaginile de mai sus ar fi ajutat unul de asta:
http://i35.************/21j3qzr.gif
Dar n-a fost sa fie, pentru ca toti par ca erau aici:
http://i37.************/2mwlt.gif
Sau... cine stie... poate ca de fapt... oare se poate ca... NU ar fi ajutat??
http://i33.************/juj0bl.gif
... Poate ca da, poate ca nu?
http://i36.************/amz23p.jpg
Hai baieti, weekend placut!
alecu26 November 7th, 2009, 09:21 AM ^^
Pe DN2 benzile laterale sunt un pic mai late si linia e discontinua si in afara satelor
exemplu QtUdqGCbipE
Tot nu am inteles de ce te-ai "luat" de viata mea? in postul anterior
La ce te referi mai exact?
in caz ca dadeai flasuri cand linia dintre cele doua benzi e continua....doar ca sunt doua benzi si tu vrei cel din fata sa se mute din fata ta. Dar mi-ai explicat ca nu o faci...asa ca i-mi cer scuze.
Suburban101 November 7th, 2009, 11:05 AM http://img197.imageshack.us/img197/485/2mwlt.gif
Mi-ai facut dimineata :lol: :cheers:
dnd November 7th, 2009, 01:09 PM Cred ca e poza din ziua summit-ului NATO.
Bogdan BMB November 7th, 2009, 11:00 PM Nu prea am chef sa citesc toate posturile din urma, dar:
- ma calca pe nervi stia care nu se dau pe partea din dreapta, desi este loc.
- flash-urile si claxoanele mi se par un mod cat se poate de corect de a "invata" ceilalti participanti la trafic
- drumurile din romania sunt de tot cacatul. Dracu m-a pus sa ma duc in we asta la munte, si nu oriunde, ci in Stinapari (Sasca Montana). Am mers cu 50-70 la ora pe sosea (intre Moravita si Stinapari) :bash:
Am facut 140 km in 3 ore !!! Ii rog pe ingerasii care sustin ca ar trebui sa respectam limitele de viteza cacam-as pe ele, sa-mi spuna cum dracu sa nu ii dai in gura dupa ce iti pusca nervi si masina pe niste coclauri ???
Cam asa reactioneaza unu cu nervi la pamant dupa ce da de o sosea
http://img132.imageshack.us/img132/3421/vvvvvvvvvvvvvvvvvv.jpg (http://img132.imageshack.us/i/vvvvvvvvvvvvvvvvvv.jpg/)
PS Mi-am promis ca nu mai calc prin tara asta cu masina decat in cazuri de forta majora (nunti sau inmormantari). Sunt atatea orase si peisaje de vazut in partea de vest ...
Bogdan BMB November 7th, 2009, 11:06 PM In fine, daca mai era cazul (update):
- drumul ce leaga Moravita de Stinapari (via Oravita) e ca dracu
- din cate am vazut centura Detei nu are limita de viteza si are latimea de 2 benzi plus banda de rezerva in ambele parti
- Timisoara - Moravita se apropie de caracteristicile unui drum ok (cu exceptia unei mici devieri - lucrari la un podet)
tazzmaniadodo November 8th, 2009, 11:43 AM Nu prea am chef sa citesc toate posturile din urma, dar:
- flash-urile si claxoanele mi se par un mod cat se poate de corect de a "invata" ceilalti participanti la trafic
- drumurile din romania sunt de tot cacatul. Dracu m-a pus sa ma duc in we asta la munte, si nu oriunde, ci in Stinapari (Sasca Montana). Am mers cu 50-70 la ora pe sosea (intre Moravita si Stinapari) :bash:
Am facut 140 km in 3 ore !!! Ii rog pe ingerasii care sustin ca ar trebui sa respectam limitele de viteza cacam-as pe ele, sa-mi spuna cum dracu sa nu ii dai in gura dupa ce iti pusca nervi si masina pe niste coclauri ???
Cam asa s-a luat lumea de bine cand am zis ca merg cu 140 , si ca dau flashuri din cand in cand la aia care au loc sa se dea pe dreapta dar de-a dracului nu se dau... deci ma gandesc ce reactii o sa aiba la tine. Oricum Holy Shit ... 230 :shifty: a mea nu se duce chiar asa, si Holy Shit din nou - 23,3 consumul instant :shocked:
Te rog in numele lor nu mai da flashuri si nu mai merge cu 140(in cazul tau ar fi 220 ) pe dn2. In Germania daca esti prins dand flashuri primesti o amenda serioasa pentru ca e foarte deranjant, poti sa ii atentionezi si semnalizand stanga si or sa se dea (poate nu la fel de repede dar se vor da). Iar in ce priveste viteza, chiar nu iti ajunge 110 kmph? :ohno: Trebuie sa intelegem ca drumul asta nu e autostrada mai fratilor!!
Si nu e dreptul lui? Sau esti unul din aia care cred ca s-au nascut cu carnetul in mana, si legislatia e pentru fraieri? Cand legea nu se aplica, e vina politiei. Cand nu se respecta, e vina celui care o incalca.
Cosmin November 8th, 2009, 12:03 PM Evident ca devii frustrat cand circuli pe drumuri de rahat in conditii de rahat, si inteleg nevoia de a merge mai repede atunci cand dai de o portiune libera. E natura umana...:dunno:
Ce nu inteleg e cum poti arunca orice urma de ratiune pe geam si sa ajungi la peste 220 km/h. 120-150 inteleg, daca drumul e in stare buna si e chiar liber (si in afara localitatii)... chiar si 160 sa zicem ca inteleg. Dar 220? Nu!
Imi pare rau, dar 220 pe un DN = inconstienta de moment din cauza frustrarii. Poti sa ai cea mai tare masina, 1 milion de km facuti peste tot in lume, poti sa fi si sofer profesionist... la 220 pe DN esti deja in categoria "fuck the world".
Si ca sa ne intelegem: nu zic ca esti inconstient in general, dar chiar sunt curios cum poti motiva viteza aia si in acelasi timp sa sustii ca nu te apucasera toti dracii si erai rational.:lol: Sau erai kamikaze style deja... ceea ce ar fi si mai rau.:)
wdw35 November 8th, 2009, 12:58 PM Sosea putea insemna si autostrada. Unde 220 este OK.
MHN November 8th, 2009, 01:02 PM ^^
Pentru cei care-l stiu (personal) pe Bogdan, banuim ca soseaua pe care a mers cu 230 km/h este situata in alta parte, nefiind vorba de DN-ul dintre Timisoara si Moravita.
Mai ales ca in poza se vede un parapet pe stinga, deci s-ar putea sa fie vorba despre o sesea cu mai multe benzi pe sens, cu sensuri separate...
Asteptam lamuriri :)
Cit despre discutia legata de flash-uri si folosirea benzii de la axul drumului (denumita de catre mine N) doar pentru depasiri - nu sint de acord nici cu cei care folosesc sistemul de avertizare gen flash-uri dar nici cu cei care folosesc aceasta banda N in alt scop decit depasirea celui de pe banda N-1.
Dar e adevarat ca E85 nu este sosea cu mai multe benzi intregi (decit pe o portiune mica) si separator pe mijloc, deci este un caz special.
nebunul November 8th, 2009, 01:13 PM Nu prea am chef sa citesc toate posturile din urma, dar:
http://img132.imageshack.us/img132/3421/vvvvvvvvvvvvvvvvvv.jpg (http://img132.imageshack.us/i/vvvvvvvvvvvvvvvvvv.jpg/)
PS Mi-am promis ca nu mai calc prin tara asta cu masina decat in cazuri de forta majora (nunti sau inmormantari). Sunt atatea orase si peisaje de vazut in partea de vest ...
Desi cumva pertinente explicatiile tale, eu as dori sa-ti raspund cu un filmulet. Concluziile le tragi singur :cheers:
3749h_uxS0o
nitz November 8th, 2009, 01:13 PM Am facut 140 km in 3 ore !!! ...
Pe Bucuresti Brasov, 170 km, cu trafic normal, faci ghici cat? cam 3 ore... E de rahat ca nu e autostrada, dar n-a murit nimeni din asta.
Au murit insa multi pentru ca cineva a mers prea tare cand nu trebuie.
Bogdan BMB November 8th, 2009, 01:59 PM Cam asa s-a luat lumea de bine cand am zis ca merg cu 140 , si ca dau flashuri din cand in cand la aia care au loc sa se dea pe dreapta dar de-a dracului nu se dau... deci ma gandesc ce reactii o sa aiba la tine. Oricum Holy Shit ... 230 :shifty: a mea nu se duce chiar asa, si Holy Shit din nou - 23,3 consumul instant :shocked:
Mersi de rezumatul facut :cheers:
Bogdan BMB November 8th, 2009, 02:05 PM Evident ca devii frustrat cand circuli pe drumuri de rahat in conditii de rahat, si inteleg nevoia de a merge mai repede atunci cand dai de o portiune libera. E natura umana...:dunno:
Ce nu inteleg e cum poti arunca orice urma de ratiune pe geam si sa ajungi la peste 220 km/h. 120-150 inteleg, daca drumul e in stare buna si e chiar liber (si in afara localitatii)... chiar si 160 sa zicem ca inteleg. Dar 220? Nu!
Imi pare rau, dar 220 pe un DN = inconstienta de moment din cauza frustrarii. Poti sa ai cea mai tare masina, 1 milion de km facuti peste tot in lume, poti sa fi si sofer profesionist... la 220 pe DN esti deja in categoria "fuck the world".
Si ca sa ne intelegem: nu zic ca esti inconstient in general, dar chiar sunt curios cum poti motiva viteza aia si in acelasi timp sa sustii ca nu te apucasera toti dracii si erai rational.:lol: Sau erai kamikaze style deja... ceea ce ar fi si mai rau.:)
Ma bucur ca ma intelegi oarecum
Stiu ca pare o viteza exagerat de mare, dar: explica-mi te rog unde am aruncat "orice urma de ratiune", atunci cand prinzi portiuni de drum drept si nu vezi nimic in fata si nici din sensul opus SINGURA frica pe care o am este aparitia vreunui animal. altfel ... drumul pe acea portiune este exact acelasi lucru cu o autostrada.
Nu am spus ca eram un monument de rationalitate, astfel ca accept si o mini cearta :D
Bogdan BMB November 8th, 2009, 02:17 PM Sosea putea insemna si autostrada. Unde 220 este OK.
^^
Pentru cei care-l stiu (personal) pe Bogdan, banuim ca soseaua pe care a mers cu 230 km/h este situata in alta parte, nefiind vorba de DN-ul dintre Timisoara si Moravita.
Mai ales ca in poza se vede un parapet pe stinga, deci s-ar putea sa fie vorba despre o sesea cu mai multe benzi pe sens, cu sensuri separate...
Asteptam lamuriri :)
Intradevar, poza e facuta pe o autostrada din Slovenia. Este singura poza in care am viteza cu care merg (nici nu stiam de existenta ei pana nu am ajuns acasa si am facut schimb de poze cu cei cu care am fost in concediu). Merg repede deoarece asa simt, in niciun caz pentru a ma posta pe net / youtube.
Motivele pentru care am postat-o erau nervi pe care ii aveam dupa un minunat drum, impactul mult mai mare etc etc.
Deoarece mi-am pus cauciucurile de iarna (H) m-am limitat la 190 pe 2 portiuni - iesirea din oras (4 benzi) si o portiune lunga si dreapta cu 2 benzi intre Moravita si Deta.
Cit despre discutia legata de flash-uri si folosirea benzii de la axul drumului (denumita de catre mine N) doar pentru depasiri - nu sint de acord nici cu cei care folosesc sistemul de avertizare gen flash-uri dar nici cu cei care folosesc aceasta banda N in alt scop decit depasirea celui de pe banda N-1.
Dar e adevarat ca E85 nu este sosea cu mai multe benzi intregi (decit pe o portiune mica) si separator pe mijloc, deci este un caz special.
Cand spuneam ca dau flash-uri ma refeream la drumurile de 4 benzi (2x2). Mie mi se pare o nesimtire sa stai pe banda din mijloc si sa il obligi pe cel din spate sa te depaseasca prin dreapta. Acest lucru mi se pare mult mai periculos decat o mica avertizare. Deobicei celor incapatanati le aplic un mic cadou dupa ce i-am depasit prin dreapta - ma bag in fata lor si ii franez, poate asa se invata minte.
Ref la discutia voastra cu drumurile de o banda si jumatate nu prea stiu ce sa spun, trebuie sa recunosc ca nu am circulat pe astfel de drumuri, cert este ca mi se pare un haos, cel mai bine faceau naibi un drum de 2x2 si mai eliberau DN-urile astea supraaglomerate datorita lipsei autostrazilor.
Bogdan BMB November 8th, 2009, 02:25 PM Desi cumva pertinente explicatiile tale, eu as dori sa-ti raspund cu un filmulet. Concluziile le tragi singur :cheers:
E oarecum discutabil, deoarece nu ma prea regasesc in niciunul din cei prezentati in videoclip, eu consider ca este o mare diferenta intre a conduce extrem si a merge cu viteza. Depinde foarte mult unde bagi acea viteza, de exemplu, inainte de Stinapari este o portiune superba de serpentine (imi pare rau ca nu am facut poze) unde desi era asfaltat, mergeam foarte incet.
Bogdan BMB November 8th, 2009, 02:33 PM Pe Bucuresti Brasov, 170 km, cu trafic normal, faci ghici cat? cam 3 ore... E de rahat ca nu e autostrada, dar n-a murit nimeni din asta.
Au murit insa multi pentru ca cineva a mers prea tare cand nu trebuie.
Nu am decat sa-ti urez un trai cat se poate de placut in tara bananelor :banana:
Szeget - Budapesta, aceasi km ii faci intr-o ora, si asta fara a pune nici musca in pericol ;)
Weekendul viitor merg la Belgrad si la Budapesta, oare toata excursia mi-o voi petrece pe sosele, sau mai apuc sa si vizitez ceva? Nu vreau sa fiu ironic, dar astia din partea de vest avand la o aruncatura de bat o retea de autostrazi poate vad gunoiul din tara altfel. Fi sigur ca daca aveam strazi normale vizitam mult mai des valea Prahovei, asa ... :wave:
tazzmaniadodo November 8th, 2009, 03:05 PM BogdanBMB
Fiind vorba de o autostrada libera probabil nu mi se pare ca ai fi facut mai stiu eu ce inconstienta. Si eu am mers cu 220 pe Bucuresti Constanta, dar oricum in general merg mai cuminte un pic decat tine, adica pe DN2 Bacau Bucuresti merg cam cu 140 viteza de croaziera si mai dau 170-180 pe portiunea aceea cu 4 benzi, acuma hai sariti ca-s cocalar, nesimtit , inconstient ,ca mi-am luat carnetul la Pitesti etc (stiu ei care)
bineinteles ca daca sunt conditii de ploaie sau ceata sau noapte sau extrem de multe camioane merg cu 90-100,
Cand spuneam ca dau flash-uri ma refeream la drumurile de 4 benzi (2x2). Mie mi se pare o nesimtire sa stai pe banda din mijloc si sa il obligi pe cel din spate sa te depaseasca prin dreapta. Acest lucru mi se pare mult mai periculos decat o mica avertizare. Deobicei celor incapatanati le aplic un mic cadou dupa ce i-am depasit prin dreapta - ma bag in fata lor si ii franez, poate asa se invata minte.
Despre flashuri: asta am zis si eu , ma dispera cand are banda libera pe dreapta si se incapataneaza sa mearga pe mijlocul drumului si LOGIC ca-i fac flashuri daca vad ca nu se da "de-a dracului" cum ziceau unii pe aici ca ar face ei daca as veni si le-as face eu asa ceva. Nu vad de ce am fi cocalari , nesimtiti , tarani etc. pt ca vrem sa mergem mai sportiv si incercam sa ne eliberam banda prin diverse mijloace , pt ca sa depasesti pe dreapta chiar e foarte periculos
Bogdan BMB November 8th, 2009, 03:11 PM cocalari , nesimtiti , tarani etc sunt cei care merg fara motiv pe acea banda. Vinovat e cel care greseste primul, nu cel care il atentioneaza. Ti-am spus, celor care merg ca vaca fara niciun motiv pe banda de viteza le mai aplic cand am chef si cate un "tratament", mi se pare cea mai buna solutie, altfel nu isi dau seama de ce naiba ii claxoneaza restul.
Nu vad care ar fi problema, si in strainatate am vazut o gramada de ex in care se avertizeaza unii pe altii. In schimb nu sunt deacord cu cei care o fac agresiv si nici nu lasa pe cel din fata sa se asigure pentru a se da pe cealalta banda, ASTA mi se pare mie o prostie care ar putea duce la accidente.
tazzmaniadodo November 8th, 2009, 03:16 PM cocalari , nesimtiti , tarani etc sunt cei care merg fara motiv pe acea banda. Vinovat e cel care greseste primul, nu cel care il atentioneaza. Ti-am spus, celor care merg ca vaca fara niciun motiv pe banda de viteza le mai aplic cand am chef si cate un "tratament", mi se pare cea mai buna solutie, altfel nu isi dau seama de ce naiba ii claxoneaza restul.
Eu nu prea aplic tratamente de astea ca nu vreau sa ma mai complic , taicamiu in schimb... el conduce foarte mult si il inteleg ca s-a saturat de toti "desteptii" care stau pe banda aia si se baga in fata lor si le franeaza usor sub viteza cu care se deplasau ei ca vorba ta altfel nu inteleg de ce-i claxonezi ....aia sunt nesimtiti, cocalari vorba ta nu eu sau tu ca ii atentionam cu niste flashuri, dar se pare ca parerile sunt impartite pe forumul asta. Sunt curios cat mai dureaza pana sar "cu gura" extremistii
Cosmin November 8th, 2009, 03:18 PM ^^De acord cu voi la faza cu depasirile. Nici eu nu-i suport pe cei care au loc sa se dea un pic pe dreapta, dar ei stau aproape de mijloc, desi vad ca semnalizezi depasire (presupunand ca se mai uita in oglinzi). Daca au si banda de urgenta atunci cu atat mai mult. Eu sunt impotriva folosirii benzii respective ca banda normala de facto, pentru ca mi se pare periculos.
Dar cu franarea usoara dupa depasire n-as risca... ganditi-va ca ala poate nu-i nesimtit, ci chiar un cascat, care a descoperit covrigul acum 2-3 luni (doar nu-i musai sa aiba mamaliga pe geam, ca doar e smecher) si cand franezi poate te trezesti cu o surpriza. Chit ca ar fi vina lui dpdv legal, nu cred ca merita bataia de cap, plus ca daca depasesti viteza legala nu stii dupa aia ce urmari are treaba asta pt. tine.
Deci lasati cascatii sa fie cascati zic eu. Nu va jucati cu ei pentru ca va garantez (din fericire nu e experienta proprie, ci a unei rude), sunt in stare sa va buseasca in spate in prostia lor, indiferent cat de usor franati.:shifty:
Intradevar, poza e facuta pe o autostrada din Slovenia.
Stai! Deci tu vorbesti de un drum intre Timisoara si Stinapari, drum care am banuit ca-i facut pe o combinatie DN+DJ (uitandu-ma pe harta vad ca-i DN+DJ+DC) si postezi o poza facuta pe o autostrada din Slovenia?:crazy:
Si inteleg ca totusi ai prins 190 km/h pe DN, intre Moravita si Deta, adica tot o viteza mult prea mare pentru DN, chiar presupunand ca erai doar tu si alti cativa pe drum si era dreapta. Nu ma intelege gresit, nu zic sa nu atingi 190-220 nicaieri, dar parerea mea e ca astfel de viteze sunt rezervate pentru perioade foarte scurte de timp daca vrei sa vezi ce poate masina si doar pe autostrada/drum expres (n-avem) atunci cand e liber si vizibilitatea permite.
In orice alta situatie, asemenea viteze = lasi frustrarea sa te controleze, moment in care toata experienta ta trece pe planul doi (de asta am zis ca ai aruncat orice urma de ratiune pe geam).
Zici ca ai experienta, deci nu trebuie sa-ti spun eu ca situatiile pe care le poti anticipa (ziceai de animale) sunt doar o parte din situatiile posibile. Diferenta dintre 190 si 220 oricum nu cred ca-i prea importanta, in ambele cazuri reflexele tale (si ale oricui) influentand rezultatul foarte putin sau chiar deloc, de asta zic: vitezele sub 160 (pe autostrada libera) sunt ok.
Si hai sa nu omitem faptul ca multi profesionisti adevarati au dat chix de atatea ori. E vorba si de aviatie, unde cred ca esti de acord - standardele sunt cu mult peste cele impuse pentru obtinerea carnetului de sofer in RO.:lol: Experienta ar trebui sa insemne ca stii limitele foarte bine, nu doar ca poti stapani vehiculul, si parerea mea (obiectiva cred eu) este ca pentru scurt moment le-ai depasit.
N-am niciun interes sa ma dau cocos sau sa-ti dau lectii, pentru ca nici eu nu-s strain de frustrari, excese etc., dar incerc sa le evaluez constant, atat in timp ce conduc cat si dupa si desi sunt convins ca ai o experienta mai mare, ce am invatat (din experienta mea, a altora si chiar studii de caz facute riguros) e ce am zis mai sus: nu poti anticipa pericolele decat partial si de asta e mai bine sa gasesti echilibrul intre viteza si siguranta. Si eu as mari viteza cand dau de o portiune libera dupa ce am asteptat nu stiu cat in coloana, dar nu atat de mult, tu practic ai dublat-o pe DN (presupunand ca in zona nu erau limitari).
P.S.: faptul ca poza e facuta pe o autostrada nu inseamna ca riscul nu era prezent, ci doar diminuat fata de un DN de la noi. Hai ca iar am scris un carnat...:nuts:
Bogdan BMB November 8th, 2009, 03:24 PM N-au decat sa sara, eu tot asa conduc :lol:
Ma repet, multi nu inteleg ca a conduce prudent nu inseamna viteza melcului si ca viteza mare are noante si noante de la masina la masina / sistem de franare / atentia soferului / conditii meteo / starea de oboseala / vizibilitate / rugozitatea asfaltului si mai pot sa insir o gramada.
Nu stiu daca am mai spus, dar am avut o experienta nu foarte placuta acum un an - doi cand a trebuit sa franez de la 200 la 100. Am ramas uimit cat de bine poate sa franeze masina si cat de bine a stat pe sosea. Nestiind in cati metri voi incetinii am franat foarte brusc cu destul de mult inainte, tocmai pentru a nu avea neplaceri.
Sunt curios cum franeaza un Porche sau alte modele care au sistemul de franare pe baza de magneti :drool:
Cosmin November 8th, 2009, 03:34 PM Ma repet, multi nu inteleg ca a conduce prudent nu inseamna viteza melcului si ca viteza mare are noante si noante de la masina la masina / sistem de franare / atentia soferului / conditii meteo / starea de oboseala / vizibilitate / rugozitatea asfaltului si mai pot sa insir o gramada.
Corect, dar intelegi si tu ca niciun om nu poate evalua toate aspectele astea in mod constant, in timp real?
In plus, clasifici limita legala din afara localitatilor +10-20 km/h pe DN sau 160 km/h pe autostrada relativ libera* ca fiind "viteza melcului"?
Avem drumuri prea proaste si soferi prea prosti ca sa mergem cu viteze atat de mari.
*nu vorbim de situatiile in care faci un test de viteza si te duci la maxim.
tazzmaniadodo November 8th, 2009, 03:38 PM N-au decat sa sara, eu tot asa conduc :lol:
Ma repet, multi nu inteleg ca a conduce prudent nu inseamna viteza melcului si ca viteza mare are noante si noante de la masina la masina / sistem de franare / atentia soferului / conditii meteo / starea de oboseala / vizibilitate / rugozitatea asfaltului si mai pot sa insir o gramada.
Stii ca aici sunt 100% deacord cu tine, dar deobicei cei care comenteaza ori n-au carnet , ori sunt soferi de duminica , ori sunt frustrati ca nu pot sa prinda mai mult cu masina.
Am ramas uimit cat de bine poate sa franeze masina si cat de bine a stat pe sosea. Nestiind in cati metri voi incetinii am franat foarte brusc cu destul de mult inainte, tocmai pentru a nu avea neplaceri.
Sunt curios cum franeaza un Porche sau alte modele care au sistemul de franare pe baza de magneti :drool:
Hai ca te cam lauzi :lol: Intradevar consider frana unul dintre punctele forte ale masini impreuna cu stabilitatea in curbe (suspensie sport ca sa nu fii singurul care se lauda :tongue3:)
Bogdan BMB November 8th, 2009, 03:45 PM Stai! Deci tu vorbesti de un drum intre Timisoara si Stinapari, drum care am banuit ca-i facut pe o combinatie DN+DJ (uitandu-ma pe harta vad ca-i DN+DJ+DC) si postezi o poza facuta pe o autostrada din Slovenia?:crazy:
Pai tocmai tu ai recunoscut ca de la 190 la 230 e o mica diferenta deci ... ce importanta mai are daca e autostrada sau drum judetean. Ideea era ca - la plecare (deci portiunea de drum ok la inceput) am mers normal, cum spune si tazz pe la 160 cu mici urcusuri in zone care permiteau. La intoarcere, fiind "turat" dupa km facuti cu 50 la ora ... asta e efectul. Vroiam sa accentuez influenta strazilor proaste asupra modului de condus.
Si inteleg ca totusi ai prins 190 km/h pe DN, intre Moravita si Deta, adica tot o viteza mult prea mare pentru DN, chiar presupunand ca erai doar tu si alti cativa pe drum si era dreapta. Nu ma intelege gresit, nu zic sa nu atingi 190-220 nicaieri, dar parerea mea e ca astfel de viteze sunt rezervate pentru perioade foarte scurte de timp daca vrei sa vezi ce poate masina si doar pe autostrada/drum expres (n-avem) atunci cand e liber si vizibilitatea permite.
Masina poate undeva la 240 si mai aveam inca 500-700 de ture la dispozitie. Atunci cand aveam 190 nu era nimeni, ceea ce e o mare diferenta fata de o sosea cat de cat libera. De obicei cand am alte masini prin preajma incerc sa ma limitez la o diferenta de viteza undeva la maxim 50 km fata de ei - pentru a avea timp oricand sa franez. Cred ca aici e marea diferenta intre mine si altii care merg cu viteze astronomice si depasesc ca din oala fara a vedea foarte bine ce este in fata.
In orice alta situatie, asemenea viteze = lasi frustrarea sa te controleze, moment in care toata experienta ta trece pe planul doi (de asta am zis ca ai aruncat orice urma de ratiune pe geam).
Corect, aici vroiam sa ajung. Datorita soselelor proaste ajungi sa conduci nervos, ceea ce nu e deloc bine.
Zici ca ai experienta, deci nu trebuie sa-ti spun eu ca situatiile pe care le poti anticipa (ziceai de animale) sunt doar o parte din situatiile posibile. Diferenta dintre 190 si 220 oricum nu cred ca-i prea importanta, in ambele cazuri reflexele tale (si ale oricui) influentand rezultatul foarte putin sau chiar deloc, de asta zic: vitezele sub 160 (pe autostrada libera) sunt ok.
160 pe autostrada libera mi se pare foarte incet daca masina trage
Si hai sa nu omitem faptul ca multi profesionisti adevarati au dat chix de atatea ori. E vorba si de aviatie, unde cred ca esti de acord - standardele sunt cu mult peste cele impuse pentru obtinerea carnetului de sofer in RO.:lol: Experienta ar trebui sa insemne ca stii limitele foarte bine, nu doar ca poti stapani vehiculul, si parerea mea (obiectiva cred eu) este ca pentru scurt moment le-ai depasit.
N-am niciun interes sa ma dau cocos sau sa-ti dau lectii, pentru ca nici eu nu-s strain de frustrari, excese etc., dar incerc sa le evaluez constant, atat in timp ce conduc cat si dupa si desi sunt convins ca ai o experienta mai mare, ce am invatat (din experienta mea, a altora si chiar studii de caz facute riguros) e ce am zis mai sus: nu poti anticipa pericolele decat partial si de asta e mai bine sa gasesti echilibrul intre viteza si siguranta. Si eu as mari viteza cand dau de o portiune libera dupa ce am asteptat nu stiu cat in coloana, dar nu atat de mult, tu practic ai dublat-o pe DN (presupunand ca in zona nu erau limitari).
P.S.: faptul ca poza e facuta pe o autostrada nu inseamna ca riscul nu era prezent, ci doar diminuat fata de un DN de la noi. Hai ca iar am scris un carnat...:nuts:
Haide mai ... tu ti cu ursu? :lol:
Pai ce pericole mai ai pe autostrada?
tazzmaniadodo November 8th, 2009, 04:02 PM Cānd m am īntors de la tine din tm pe Bucureşti piteşti mi a sărit o femeie in fata si mergeam cu 130 . Nu ţi spun ce sperietura am tras+ injuraturile de riguare la oamenii needucati ca sa nu le zic taranii pe care nu i duce capul ca pe chestia aia cu gard pe mijloc circula maşini si camioane cu viteze foarte mari. Si stai calm ca am văzut si in vest oameni de astia
Cosmin November 8th, 2009, 04:03 PM ^^Pai poftim.:lol: Cand ai plecat la drum, sau chiar cand erai in zona respectiva, ti-a puscat tie mintea ca s-ar putea sa sara o duda din asta in fata ta? Nu stiu in ce conditii ai evitat-o, dar presupunand ca nu aveai 130, ci 180-190... nu era riscul mult mai mare?
160 pe autostrada libera mi se pare foarte incet daca masina trage
Cand zic "libera" nu ma refer la faptul ca esti doar tu pe A3 inchisa traficului.:lol: Consider si eu un caz mai realist, adica trafic foarte redus, nu inexistent. In situatia aia mie un maxim de 160 km/h mi se pare ok din toate punctele de vedere, presupunand ca n-am vreo urgenta desigur si ca nu solicit masina.
In cazul meu, daca merg cu masina mea, avand in vedere ca-i Fiesta, oricum sunt limitat la 160 si ceva, iar viteza de croaziera practic e 120-140, ca mai sus deja ma deranjeaza zgomotul prea tare (nu-i masina gandita pentru asemenea viteze).
In rest, pe autostrada, am mai condus Toyota Avensis, Renault Laguna II si Dacia Logan, primele doua fiind capabile de viteze de peste 200 km/h sau peste (Laguna era cu motorizarea de 3.0 L, V6, ca restul cam sunt limitate la 195-205 din cate stiu) si de asta zic... 160 mi s-a parut o viteza de echilibru ca sa zic asa.
Dar pe DN imi mentin parerea: nu merita sa depasesti prea mult viteza legala din multe motive.:ohno:
Bogdan BMB November 8th, 2009, 04:09 PM Corect, dar intelegi si tu ca niciun om nu poate evalua toate aspectele astea in mod constant, in timp real?
In plus, clasifici limita legala din afara localitatilor +10-20 km/h pe DN sau 160 km/h pe autostrada relativ libera* ca fiind "viteza melcului"?
Avem drumuri prea proaste si soferi prea prosti ca sa mergem cu viteze atat de mari.
*nu vorbim de situatiile in care faci un test de viteza si te duci la maxim.
Ti-am raspuns oarecum in postul de mai sus. 160 mi se pare destul de incet pentru o autostrada goala. Depinde foarte mult (cel putin la mine) daca ploua, e aglomerat si mai e si intuneric. Am avut unele dati parte de o ploaie torentiala si intuneric - in acel caz nu prea am depasit 140.
Vitezele de care vorbesc sunt pe drumuri ok (fara damburi) cu vizibilitate mare si deobicei fara alte masini pe langa mine, repet, daca am vreo masina care vine din sens opus sau una pe care urmeaza sa o depasesc - reduc viteza automat pentru a ma putea asigura corespunzator. In plus, niciodata nu merg ca bezmeticul pe sosele pe care nu le cunosc.
Bogdan BMB November 8th, 2009, 04:15 PM Stii ca aici sunt 100% deacord cu tine, dar deobicei cei care comenteaza ori n-au carnet , ori sunt soferi de duminica , ori sunt frustrati ca nu pot sa prinda mai mult cu masina.
Nu stiu daca e vorba de frustrati (poate sunt si deastia) cred ca marea majoritate nu prea au unde sa mearga cu astfel de viteze. Sa nu crezi ca eu de cum am luat carnetu am inceput sa ii dau peste 150 prin afara localitatii. Imi amintesc cand am facut primul drum cu maicamea si radea de mine ce crispat eram :lol: Cu fiecare drum care il faceam in plus ajungeam sa mai pun un 10-20 la ora. In mare parte m-am obisnuit cu masina pe autostrazi si apoi am ajuns sa merg mai repede pe sosele.
Hai ca te cam lauzi :lol: Intradevar consider frana unul dintre punctele forte ale masini impreuna cu stabilitatea in curbe (suspensie sport ca sa nu fii singurul care se lauda :tongue3:)
Pai nu cred ca trebuia luata ca o lauda ;)
tazzmaniadodo November 8th, 2009, 04:16 PM Cosmin se observa din posturile tale ca vb in cunoştinţă de cauza si va ai pemis si ca te confrunti si tu cu problemele actuale din traficul din Romānia dar persoanele care se trezesc sa mă jigneasca de aiurea neavānd dreptate ori n au carnet ori sunt şoferi de duminica
Bogdan BMB November 8th, 2009, 04:27 PM ^^Pai poftim.:lol: Cand ai plecat la drum, sau chiar cand erai in zona respectiva, ti-a puscat tie mintea ca s-ar putea sa sara o duda din asta in fata ta? Nu stiu in ce conditii ai evitat-o, dar presupunand ca nu aveai 130, ci 180-190... nu era riscul mult mai mare?
Cand zic "libera" nu ma refer la faptul ca esti doar tu pe A3 inchisa traficului.:lol: Consider si eu un caz mai realist, adica trafic foarte redus, nu inexistent. In situatia aia mie un maxim de 160 km/h mi se pare ok din toate punctele de vedere, presupunand ca n-am vreo urgenta desigur si ca nu solicit masina.
In cazul meu, daca merg cu masina mea, avand in vedere ca-i Fiesta, oricum sunt limitat la 160 si ceva, iar viteza de croaziera practic e 120-140, ca mai sus deja ma deranjeaza zgomotul prea tare (nu-i masina gandita pentru asemenea viteze).
In rest, pe autostrada, am mai condus Toyota Avensis, Renault Laguna II si Dacia Logan, primele doua fiind capabile de viteze de peste 200 km/h sau peste (Laguna era cu motorizarea de 3.0 L, V6, ca restul cam sunt limitate la 195-205 din cate stiu) si de asta zic... 160 mi s-a parut o viteza de echilibru ca sa zic asa.
Dar pe DN imi mentin parerea: nu merita sa depasesti prea mult viteza legala din multe motive.:ohno:
Pai vezi ... amandoi mergem la fel, cam pe la limita superioara :lol:
Nu stiu la ce te referi cand spui ca ai mai condus, eu vorbesc de o masina pe care o conduc zilnic de peste 3 ani in coace. Cand merg cu o masina care nu o prea cunosc si mai important, nu ma ocup eu de intretinerea ei ... nu ma hazardez la viteze mari.
Cosmin November 8th, 2009, 05:13 PM Am mai condus = le conduceam regulat, dar nu erau "ale mele". Laguna si Avensis au fost si sunt ale lu' taica-meu si stiam cum e cu intretinerea etc. pt. ca practic erau ale familiei. Fiesta o am de 2 ani si un pic si o conduceam zilnic, dar de jumatate de an mi-am propus sa reduc drastic condusul in oras pentru ca sincer m-am saturat pana peste cap de trafic, lipsa locurilor de parcare, aplicarea legii dupa cum iti e norocul si alte probleme.
Imi place mult sa conduc, dar doar cand am unde... sa fie sosea buna si libera. In oras, singurele momente in care imi mai face placere sunt noaptea (da' asta dupa 23) sau duminica, cand e mult mai lejer. Se poate deci spune ca de cca. juma' de an sunt "sofer de duminica".:lol: Singurele motiv pentru care nu ma pot lipsi de ea: cumparaturile la supermarket si drumurile prin tara (mai mult decat condusul in Bucuresti urasc doar CFR-ul), in rest in oras...:puke:
P.S.: apropo de intretinere... in primul an dupa ce mi-am luat carnetul a fost nevoie sa fac niste drumuri cu un Renault Chamade, probabil printre primele masini straine intrate in tara dupa revolutie, deci va cam imaginati starea... de cate ori am ramas cu gamalia aia a schimbatorului in mana... hehe.:nuts:
tazzmaniadodo November 8th, 2009, 05:13 PM Sa nu crezi ca eu de cum am luat carnetu am inceput sa ii dau peste 150 prin afara localitatii. Imi amintesc cand am facut primul drum cu maicamea si radea de mine ce crispat eram :lol: Cu fiecare drum care il faceam in plus ajungeam sa mai pun un 10-20 la ora. In mare parte m-am obisnuit cu masina pe autostrazi si apoi am ajuns sa merg mai repede pe sosele.
;)
Aici e cea mai mare problema faptul ca toţi neexperimentatii se cred schumaher si ii dau tare.
Eu in primele luni de carnet nu depaseam 100-110 dar pe măsura ce te obisnuiesti cu maşina si ii cunoştinţă limitele poţi merge in condiţii de siguranţă cu viteze mai mari , nici chiar 230 dar 140-150 e ok in timp ce pt o gagica care are de 1 luna carnetul si 80 e periculos
Bogdan BMB November 8th, 2009, 05:30 PM ^^ Poate citeste si ea SSC, sa vezi ce-ti da la oase :lol:
Btw, poti sa-i transmiti salutari din partea noastra :cheers:
Bogdan BMB November 8th, 2009, 05:34 PM Am mai condus = le conduceam regulat, dar nu erau "ale mele". Laguna si Avensis au fost si sunt ale lu' taica-meu si stiam cum e cu intretinerea etc. pt. ca practic erau ale familiei. Fiesta o am de 2 ani si un pic si o conduceam zilnic, dar de jumatate de an mi-am propus sa reduc drastic condusul in oras pentru ca sincer m-am saturat pana peste cap de trafic, lipsa locurilor de parcare, aplicarea legii dupa cum iti e norocul si alte probleme.
Imi place mult sa conduc, dar doar cand am unde... sa fie sosea buna si libera. In oras, singurele momente in care imi mai face placere sunt noaptea (da' asta dupa 23) sau duminica, cand e mult mai lejer. Se poate deci spune ca de cca. juma' de an sunt "sofer de duminica".:lol: Singurele motiv pentru care nu ma pot lipsi de ea: cumparaturile la supermarket si drumurile prin tara (mai mult decat condusul in Bucuresti urasc doar CFR-ul), in rest in oras...:puke:
P.S.: apropo de intretinere... in primul an dupa ce mi-am luat carnetul a fost nevoie sa fac niste drumuri cu un Renault Chamade, probabil printre primele masini straine intrate in tara dupa revolutie, deci va cam imaginati starea... de cate ori am ramas cu gamalia aia a schimbatorului in mana... hehe.:nuts:
Nu stiu ... acuma depinde si de persoana. Maicamea de exemplu e vitezomana (ca sa vedeti voi ca am pe cine semana :lol:), dar de pe la 160-180 o lasa mai moale (ma refer pe DN, ca pe autostrada tot timpu ma pune pe mine sa conduc). Unii chiar nu au mania asta cu viteza, depinde ... sa speram ca nu facem nici care vreo boacana :cheers:
Clinlin November 8th, 2009, 07:46 PM Ieri, venind de la Bacau la Bucuresti pe E85 si avand oarecum in minte discutiile despre depasiri si flashuri de aici am incercat sa vad cat se dau la o parte romanii atunci cand aflandu-te in spatele lor te folosesti doar de semnalizare. Cred ca in peste 90% din cazuri a functionat fara nici o problema, deci lumea se uita in retrovizoare, nu asta e problema. Ca o concluzie a micului meu experiment pot spune ca daca vii cu 160kmh si te folosesti de semnalizare, nu o sa te vada nici dracu si atunci cand se intampla asta nu au timp sa se dea suficient de repede la o parte. Evident ca in cazul asta flashurile sunt mult mai eficiente. Deci din punctul meu de vedere, cel putin in cazul DN-urilor folosirea semnalizarii precum si rularea cu o viteza decenta vor oferi rezultate mai mult decat multumitoare. Daca mergeti cu viteze mari puteti sa injurati cat vreti ca nu se dau ceilalti participanti in trafic la o parte, pentru ca in buna masura vina e a voastra.
Nu acuz pe nimeni, este o concluzie strict personala. Desi conduc o masina destul de puternica, merg mereu pe principiul ca daca las de la mine, vor lasa si altii.
tazzmaniadodo November 8th, 2009, 09:43 PM conduceam zilnic, dar de jumatate de an mi-am propus sa reduc drastic condusul in oras pentru ca sincer m-am saturat pana peste cap de trafic, lipsa locurilor de parcare, aplicarea legii dupa cum iti e norocul si alte probleme.
Suntem pe aceeasi lungime de unda la capitolul asta .:cheers:
tazzmaniadodo November 8th, 2009, 09:52 PM ^^ Poate citeste si ea SSC, sa vezi ce-ti da la oase :lol:
Btw, poti sa-i transmiti salutari din partea noastra :cheers:
:rofl: :D Eu ma refer la modul general, am constat zilele astea in Bucuresti ca se poate mult mai rau :D
tazzmaniadodo November 8th, 2009, 09:52 PM Ieri, venind de la Bacau la Bucuresti pe E85 si avand oarecum in minte discutiile despre depasiri si flashuri de aici am incercat sa vad cat se dau la o parte romanii atunci cand aflandu-te in spatele lor te folosesti doar de semnalizare. Cred ca in peste 90% din cazuri a functionat fara nici o problema, deci lumea se uita in retrovizoare, nu asta e problema.
Asta am spus si eu intr-un post anterior: majoritatea 90% sa zicem sunt ok se dau la o parte daca te vad ca semnalizezi, dar exista acei 10% din care jumate sunt adormiti si "le curge scuipat din gura" iar cealalta jumatate sunt a dracului si zic : "lasa frate' da-l in pi**a masii sa ma depaseasca pe dreapta fraeru' " si chiar daca vii cu 110 la ora si ei merg cu 80 nu se dau nici in ruptul capului indiferent ca vi tare sau incet. La aia folosesc mijloace de avertizare luminoasa si acustica :D
Ca o concluzie a micului meu experiment pot spune ca daca vii cu 160kmh si te folosesti de semnalizare, nu o sa te vada nici dracu si atunci cand se intampla asta nu au timp sa se dea suficient de repede la o parte. Evident ca in cazul asta flashurile sunt mult mai eficiente. Deci din punctul meu de vedere, cel putin in cazul DN-urilor folosirea semnalizarii precum si rularea cu o viteza decenta vor oferi rezultate mai mult decat multumitoare. Daca mergeti cu viteze mari puteti sa injurati cat vreti ca nu se dau ceilalti participanti in trafic la o parte, pentru ca in buna masura vina e a voastra.
Nu acuz pe nimeni, este o concluzie strict personala. Desi conduc o masina destul de puternica, merg mereu pe principiul ca daca las de la mine, vor lasa si altii.
In mare parte ai dreptate : pe mine nu ma deranjeaza unul ca se da mai greu la o parte , dar daca vad ca i-am facu 2-3 flashuri l-am si claxonat si el tot continua sa mearga pe mijlocul drumului normal ca ma enervez.
Daca vine unul foarte tare din spate (gen Bogdan BMB :D) semnalizez si ma dau pe dreapta fara sa fac figuri ca mi-a facut flashuri sau ceva , oricum nu prea apuca sa-mi faca pt ca ma uit constant in retrovizoare si ma dau din timp si am pretentia ca si ceilalti sa procedeze la fel cand vin eu din spate.
140 km/h mi se pare o viteza de croaziera ok pt mine pe DN2. si nici nu-ti ia carnetul in cazul in care te prinde abia de la 150 incolo ...
Cosmin November 8th, 2009, 10:10 PM merg mereu pe principiul ca daca las de la mine, vor lasa si altii.
Si eu. Si pe mine, chiar daca ma enerveaza traficul din Bucuresti, totusi incerc sa las un pic de la mine si in conditiile alea si nu ma exteriorizez excesiv cum fac unii... o injuratura trasa celui din spate cu ochii in oglinda e maximul si asta pentru ca pur si simplu nu merita un consum mai mare de energie.
Ii vad pe unii... se baga ca boii in intersectie desi e deja blocata, incerci sa iesi din parcare sau sa intri de pe o strada laturalnica si nu te lasa desi merg cu 5 km la ora sau chiar stau in coloana (cand e trafic fluid si tu n-ai prioritate fata de ei e normal), claxoneaza un minut pentru cele mai stupide motive etc.
Nu rezolvam noi problema traficului, dar daca n-ar mai fi toti asa de crizati credeti-ma ca s-ar simti.
Si apropo de viteza... nu-s multi, dar nici putini cei care trec ca uraganul prin intersectie chiar si cand sunt coloane formate pentru viraj la stanga.:eek: Luna trecuta am vazut un accident (e drept, usor)... un dobitoc a intrat cu viteza in intersectie si s-a infipt in spatele unuia care voia sa faca stanga. Ala semnalizase din timp si se bagase un pic mai in dreapta (in stanga lui fiind deja coloana), iar in spate liber initial, doar ca a venit Katrina din spate si n-a mai avut timp sa-l evite. N-am de unde sa stiu sigur, dar cred ca ala avea pe putin 80, viteza care avand in vedere ca oricand poate sa sara unul pe trecere, sa intre unul de pe sens opus prea mult cand face la stanga sau sa mai fie unul care intra pe rosu din lateral, e prea mare pentru o intersectie.
Suburban101 November 9th, 2009, 12:57 PM Eu am o regula de AUR : In oras nu trec niciodata de 70-80 km/h decat pe portiuni unde sunt 120% sigur ca imi permit, fara sa ma pun pe mine sau pe altii (sau masina) in pericol. Respectand acesta regula am control deplin asupra masinii (conform cu reactiile mele) si am garantia zilei de maine .
O singura data am incalcat "regula" cand ma grabeam . Eram dupa pod Baneasa ma duceam catre Miorita pe banda a3'a si eram in dreptul benzinariei de la miorita pe sens catre piata presei. In fata mea era trafic si ce idee ii vine unui destept cu o dacie veche care era in fata mea : sa intoarca in mijlocul drumului peste linia continua ca sa itnre la benzinarie . Evident tu ca sofer nu te ai astepta ca un dobitoc sa intoarca in mijlocul drumului , mai erau 2 masini in fata mea si mr Dacia pune frana, opreste pe banda a3a iar eu am interpretat ca o incetinire.... 3 secunde mai tarziu am dat blana la frana (nu era indeajuns evident) asa ca in ultima secunda chiar inainte de impact am tras puternic dreapta-stanga si am evitat .. Mi a cazut fata , nu ma asteptam sa scap fara tamponare din treaba asta, mai ales ca pe banda2a' era trafic , nici n am apucat sa ma uit in oglinda. Aveam cam 80-90 cand s-a intampalt treaba.
Morala e ca nu ai voie sa ai niciun fel de incident/accident atat timp cat viteza de rulare in oras (cat si in afara) iti permite control deplin al masinii in orice circumstante. Problema e ce ne facem cu cei care nu cunosc decat pedala de acceleratie?
tazzmaniadodo November 9th, 2009, 01:28 PM Pai tu ai zis bine: in oras 70-80 , ideea nu e viteza in sine cat sa adaptezi viteza la conditiile de drum. Asta-i toata smechera. Daca mergi cu 170 pe o autostrada libera vara cu o masina sport e mai putin periculos decat daca mergi cu 90 la ora prin oras pe strazi inguste.
Problema majora a accidentelor sunt astia care intorc pe linie continua cum ai patit tu , sau cei care ies de pe o stada laterala , manevrele astea ciudate. Ar trebui sa fie interzis (parapet) virajul la stanga si sa megi pana la primul sens giratoriu sau semafor sa intorci , ocolesti mai mult dar riscul de accident e mult mai mic.
Cosmin November 9th, 2009, 01:34 PM Cand vine vorba de oras mi-as dori un trafic mult mai incet (chiar si 30 km/h), dar fluid. E din aproape toate punctele de vedere mai bun decat un trafic in care pierzi cate 2 min in fiecare intersectie, apoi bagi 80 km/h pe o portiune libera, iar blocaj in prima intersectie etc. Pana la urma viteza media in Bucuresti, la orele de varf, e parca sub 30 km/h, doar ca nu-i trafic fluid, ci combinatie de stat mult, mers incet, mers tare... un haos.
Cat despre viteza cu care merg in oras... in general sunt la/sub limita legala, atunci cand e mai lejer. Doar noaptea, dupa 12, ma mai duc pe la 90, in portiunile libere (cum era Vasile Milea inainte sa fie inchis), in rest pe la 70... ca atunci, asa cum am spus, imi place sa conduc si nici nu am vreo graba sa ajung acasa.
Amenda nu mi-am luat (de fapt, n-am fost niciodata oprit:shifty:), claxoane nu-mi iau decat rar si atunci de la tot felul de regi ai soselelor, incidente deosebite n-am avut.
Suburban101 November 9th, 2009, 02:20 PM Cand vine vorba de oras mi-as dori un trafic mult mai incet (chiar si 30 km/h), dar fluid.
Will never happen in Bucharest. Toata lumea merge pe ideea ca ei sunt mai breji decat altii . In ultimii ani , pe masura ce nr de masini a crescut simtitor.. s-a creat un nou fenomen , anume : "ce ar fi daca eu sunt centaur si mi se rupe de fluiditate si ajung eu primu ca motzu unde vreau cum vreau fara sa-mi pese de armonie in trafic" . Romanul inca crede ca soseaua s-a construit doar pentru el si nevoia lui de a fi regele soselelor. Daca am avea trafic fluid (chiar si 30 km h cum zici tu) am fi ca nemtii sau elvetienii... si n am vrea asta nu? :| . vorba aia ce sa stie nemtii astia despre condus masini. ..
cel mai mult imi place sa conduc in Elvetia... pe strazi pe autobahns prin tunele... ai impresia ca navighezi nu ca ai conduce .. un sentiment pe care unii dintre noi il cunoastem... altii nu prea. Pacat :ohno:
panda80 November 9th, 2009, 03:22 PM a merge mult peste viteza legala in romania, chiar si pe autostrada, mi se pare foarte riscant.
va dau 2 exemple:
1)merg noaptea cu doar 80-90 pe A1.brusc imi apare un caine din dreapta si franez foarte mult.daca trageam de volan stanga, reactie normala in cazul unui sofer mai neexperimentat, provocam un accident cumplit.
2)noaptea in satul Sinca Noua pe DN73A, merg cu 45 si brusc imi apare o vaca din lateral, pe care nu o pot evita si o lovesc in plin.Datorita faptului ca nu am mers cu o viteza excesiva, m-am ales doar cu o sperietura si mici daune la masina.
plus ca aspectul economic nu e de neglijat.probabil masina lui bogdan ar consuma 7-8 in mod normal(120km/h) si asa ajunge la 23.deci 15l*4lei/l=60lei, pentru o economie de timp pe 100km de maxim 30min.Sunteti mari bastani daca va convine sa pierdeti 120lei/h doar ca stati in scaunul unei masini, eu unul nu am asemenea salariu.
Bogdan BMB November 9th, 2009, 04:57 PM ^^ Poza e facuta cand am fost in Italia, eram 4 in masina si am convenit sa dam mai mult pe consum decat sa facem 2 vieti in masina. Din Lido di Jesolo (Venetia) pana in Timisoara am facut undeva la 7 ore. Ala nu era un consum mediu, ci acceleram. Consumul mediu a fost undeva la 14-15.
Kidu November 9th, 2009, 10:19 PM Cam asa s-a luat lumea de bine cand am zis ca merg cu 140 , si ca dau flashuri din cand in cand la aia care au loc sa se dea pe dreapta dar de-a dracului nu se dau... deci ma gandesc ce reactii o sa aiba la tine. Oricum Holy Shit ... 230 :shifty: a mea nu se duce chiar asa, si Holy Shit din nou - 23,3 consumul instant :shocked:
Prietene imi pare rau dar tu m-ai inteles gresit. Am spus ca nu sunt de acord cu flashurile si cu fortatul din spate pentru a face pe cineva sa se traga de pe banda din fata pentru ca aceste situatii pot provoca accidente, in Germania au fost cateva cazuri cand cel din fata a fost mai nexeperimentat care s-a pierdut si a provocat un accident (2 am inteles ca au fost si mortale). Din cauza asta prefer sa semnalizez stanga pentru ca intr-un final tot ma vede.
Mai mult de atat, nu sunt de acord nici cu Bogdan care spune ca prin flashuri ii inveti pe unii cum sa conduca. Gresit. Chiar daca il inteleg intr-un fel nu sunt de acord pentru ca gestul lui il vor repeta (deja il face oricum toata lumea) toti necioplitii, toti cocalarii care vor vrea sa iti demonstreze ce poate 1.4 MPI-ul lui pentru ca chipurile tu mergi cu 140 km/h pe banda a doua in conditii de trafic aglomerat (cu tiruri si alte minuni pe banda I) si el vrea neaparat sa mearga cu 145 si nu are loc de tine.
Imi cer scuze daca te-ai simtit ofensat insa chiar nu trebuia sa o iei personal pt ca era doar un caz general. Crede-ma stiu ce inseamna condus pe autostrada, am cateva mii bune de km pe autostrada pt ca in fiecare an fac vreo 5-6 drumuri de Germania si cand ii vad pe astia de aici cum conduc mi-e mai mare dragul cand vad ca se poate sa mergi civilizat si fluid chiar intr-un trafic aglomerat, iar cand ma gandesc ce e pe drumurile noastre ma apuca dracii.
P.S. Am luat un blitz pe la Linz in Austria la 121 km/h intr-o zona cu limitare de 100 km/h. Aveti idee cat o sa iau "prima"? Deocamdata mi-a venit doar scrisoare de identificare a soferului la firma pentru ca eram cu masina de serviciu, insa urmeaza sa imi vina si amenda si nu stiu cat o fi, insa am auzit cateva variante si toate erau in jur de 100 EU ceea ce mi se pare cam piperat.
wdw35 November 9th, 2009, 10:48 PM P.S. Am luat un blitz pe la Linz in Austria la 121 km/h intr-o zona cu limitare de 100 km/h. Aveti idee cat o sa iau "prima"? Deocamdata mi-a venit doar scrisoare de identificare a soferului la firma pentru ca eram cu masina de serviciu, insa urmeaza sa imi vina si amenda si nu stiu cat o fi, insa am auzit cateva variante si toate erau in jur de 100 EU ceea ce mi se pare cam piperat.
Care este situatia cu integrarea amenzilor in uniune? Din ce tari vin acum amenzile?
tazzmaniadodo November 9th, 2009, 10:54 PM Prietene imi pare rau dar tu m-ai inteles gresit. Am spus ca nu sunt de acord cu flashurile si cu fortatul din spate pentru a face pe cineva sa se traga de pe banda din fata pentru ca aceste situatii pot provoca accidente,
Si daca citeai postul meu complet vedeai ca am descris exact situatia in care fac asa ceva. Am specificat clar ca in 90% din cazuri nu e nevoie e suficient un semnal stanga , dar exista unii care nu se dau de a dracului desi au banda libera in dreapta, si stau eu cat stau in spatele lor dar dupa aia le fac flashuri pt ca nu vreau sa ii depasesc prin dreapta fiindca e mai riscant. Eu la randul meu daca vine cineva tare din spate si am banda libera in dreapta ma dau frumos fara sa il incurc pt ca ma uit frecvent in oglinzi, asa ca nu vad de ce nu ar face-o si ei. Eu cand zic ca merg cu 140 la ora nu merg la aroganta sau mai stiu eu de ce, ci pur si simplu asta e mersul meu cu masina mea in mod normal cunoscand bine soseaua nu vad de ce as fi "cocalar, nesimtit etc". Ma deranjeaza faptul ca mi-ai atribuit un apelativ jignitor aplicand un stereotip, trebuie sa gandim mai in profunzime nu doar superficial. (faci flashuri = cocalar nesimtit , ai BMW (nu am dar zic ca idee) = esti cocalar si mergi in nesimtire , stai in Pipera = esti un bisnitar care a facut combinatii , etc. (in multe cazuri sunt adevarate dar nu putem sa ne ghidam opiniile dupa ele)
in Germania au fost cateva cazuri cand cel din fata a fost mai nexeperimentat care s-a pierdut si a provocat un accident (2 am inteles ca au fost si mortale). Din cauza asta prefer sa semnalizez stanga pentru ca intr-un final tot ma vede.
Am mers si eu pe autostrazile din Germania si in general prin Europa de Vest si intradevar aia conduc mult mai frumos , dar asta e pt ca au PE CE sa conduca. Cand ei merg legal cu 130 km/h si uneori NO LIMIT SPEED normal ca atunci cand au o limitare de 60 o sa o respecte ca nu e problema ....dar la noi cum jumate din drumuri sunt limitate la 50 si pline de camioane si unde poti sa ii dai un pic apare vreo unu care merge ca melcu' normal ca incepi sa uiti de reguli , a vorbit si Bogdan despre asta . Deci eu imi aplic modul de condus la conditiile actuale din Romania de pe drumul respectiv, am mai spus-o odata . ne descurcam si noi cum putem daca drumuri nu prea avem ...
Mai mult de atat, nu sunt de acord nici cu Bogdan care spune ca prin flashuri ii inveti pe unii cum sa conduca. Gresit. Chiar daca il inteleg intr-un fel nu sunt de acord pentru ca gestul lui il vor repeta (deja il face oricum toata lumea) toti necioplitii, toti cocalarii care vor vrea sa iti demonstreze ce poate 1.4 MPI-ul lui pentru ca chipurile tu mergi cu 140 km/h pe banda a doua in conditii de trafic aglomerat (cu tiruri si alte minuni pe banda I) si el vrea neaparat sa mearga cu 145 si nu are loc de tine.
Eu nu vreau sa educ pe nimeni prin flashuri ( desi intr-un fel poate se prinde ca am facut acest gest cu un motiv intemeiat ) eu doar vreau sa nu ma forteze sa depasesc pe dreapta sau pe contrasens (unde e legal gen DN2) si nici sa nu ma forteze sa-mi uzez franele prea mult si sa ma mai si streseze pe deasupra. Bogdan se referea la faptul ca te bagi in fata lui si franezi usor sub viteza cu care merge el ca sa vada si e cum e sa fie incurcat. Eu nu fac de astea ca mi se pare ca-ti bati capul degeaba si oricum aia nu inteleg si incep sa injure.
Imi cer scuze daca te-ai simtit ofensat insa chiar nu trebuia sa o iei personal pt ca era doar un caz general. Crede-ma stiu ce inseamna condus pe autostrada, am cateva mii bune de km pe autostrada pt ca in fiecare an fac vreo 5-6 drumuri de Germania si cand ii vad pe astia de aici cum conduc mi-e mai mare dragul cand vad ca se poate sa mergi civilizat si fluid chiar intr-un trafic aglomerat, iar cand ma gandesc ce e pe drumurile noastre ma apuca dracii.
Am condus si eu pe acolo si conduc si in Romania destul de des si mi-am format o experienta si un stil de condus care e departe de a fi cum zici tu.
Mai ales in oras incerc sa fiu cat se poate de corect si politicos si chiar ma enerveaza smecherii care se baga in nesimtire in fata sau fac stanga de pe banda de inainte.
Eram intr-o seara pe la 12 incadrat pt a face stanga si eram singura masina de la semafor. Din spate vine unul cu un Golf tunat si desi eram singura masina se baga in fata mea asa taindu-mi calea (cu muzica data tare , cu mana pe geam ) cand s-a facut verde nu a plecat asa ca l-am flashuit l-am claxonat si abia dupa vreo 3-4 secunde a plecat. Nu-ti zic ca am vazut negru in fata ochiilor de draci si m-am dus pana in 120 la ora dupa el dar aveam rosu la urmatorul semafor asa ca am oprit.....el a trecut pe rosu evident :ohno:
Bogdan BMB November 9th, 2009, 11:38 PM Mai mult de atat, nu sunt de acord nici cu Bogdan care spune ca prin flashuri ii inveti pe unii cum sa conduca. Gresit. Chiar daca il inteleg intr-un fel nu sunt de acord pentru ca gestul lui il vor repeta (deja il face oricum toata lumea) toti necioplitii, toti cocalarii care vor vrea sa iti demonstreze ce poate 1.4 MPI-ul lui pentru ca chipurile tu mergi cu 140 km/h pe banda a doua in conditii de trafic aglomerat (cu tiruri si alte minuni pe banda I) si el vrea neaparat sa mearga cu 145 si nu are loc de tine.
Da tu prin ce ii educi? Le dai cate un mail?
Daca nu ai chef sa citesti toate posturile mai bine nu te baga, nu a spus nimeni de cazurile in care cineva depaseste ;) rew rew rew - citeste inca odata ce am scris
Nu stiu ce e ala 1.4 MPI si nici nu ma simt "toti necioplitii, toti cocalarii"
Daca tot ai atatea mii de km, nu ai observat ca acolo toti stau pe banda I? Nu ai observat ca nemtii claxoneaza imediat daca dormi la semafor?
Kidu November 9th, 2009, 11:51 PM Se pare ca discutia noastra a cam divagat. Am plecat de la situatia ca nu e normal sa mergi cu 140 km/h pe un DN din Romania si sa dai flashuri si am ajuns la autostrazi insa concluzia din punctul meu de vedere e ca nu e ok sa dai flashuri pentru ca asa oricine poate gasi circumstante atenuante sa se foloseasca de chestia asta (mai ales in situatia descrisa de tazzmaniadodo).
Cat despre educatie Bogdane, in niciun un caz nu o sa ii educi cu sarcasmul tau sau dandu-le flashuri, ba din contra risti sa ai o surpriza si sa enervezi pe unul caruia i-ai dat flashuri si poate iti ofera el o mostra de "educatie" romaneasca la primul semafor. Si ca tot vorbesti de semafor, sunt aici de 8 luni si nu am auzit un claxon si nu e e vorba numai de plecatul de la semafor ci de situatia din trafic in general dar ma rog.
Tazzmaniadodo, nu te-am facut cocalar si nu te-am incadrat in steriotipuri, nu te mai simti atata lezat in orgoliu pentru ca doar mi-am spus o parere asa cum ti-ai spus-o si tu. In fond si la urma urmei condu cum vrei ca doar nu esti nici frate-meu si nici taica-meu insa sper sa te fereasca D-zeu de incidente rutiere mai ales ca ii poti implica si pe altii si atunci nu mai e vorba numai de tine.
Bogdan BMB November 10th, 2009, 12:05 AM Exista si DN-uri cu 4 benzi, oricum, nu vad unde ar fi marea presiune pe cel care il flashui, eu daca nu as avea unde sa ma duc, i-as trage o frana si s-ar linisti sau l-as lasa in fata dupa care m-as tine dupa curu lui.
Am avut incidente prin trafic si de asta nu inseamna ca trebuie sa tac sau sa nu il claxonez (mai ales prin oras). Prefer sa ii dau un claxon, decat sa-l busesc.
Indiferent daca il educ sau nu, important este ca nu ma enervez, ma exteriorizez pe moment si imi trece.
Daca nu ai auzit niciun claxon inseamna ca stai intr-o zona linistita :cheers: Eu nu am locuit pana acum niciunde, am fost doar in concediu si am auzit destule claxoane. Si eu am patit sa "adorm" la semafor si imediat m-au claxonat cei din spate, nu m-am suparat, le-am facut ms/scz si am plecat cat mai repede.
Kidu November 10th, 2009, 12:14 AM Daca zici tu, asa o fi ...
tazzmaniadodo November 10th, 2009, 03:01 AM Se pare ca discutia noastra a cam divagat. Am plecat de la situatia ca nu e normal sa mergi cu 140 km/h pe un DN din Romania si sa dai flashuri si am ajuns la autostrazi insa concluzia din punctul meu de vedere e ca nu e ok sa dai flashuri pentru ca asa oricine poate gasi circumstante atenuante sa se foloseasca de chestia asta (mai ales in situatia descrisa de tazzmaniadodo).
nu gasesc circumstante atenuante ca sa ma scot ci asta e situatia reala pe care am explicat-o si eu de nu stiu cate ori si bogdan si altii, dar voi nu vreti sa intelegeti o tineti pe aia cu "cine da flashuri e nesimtit indiferent de situatie".
Ti se pare ca asa de anormal sa mergi cu 140 la ora in afara localitatii pe un drum perfect ca si asfalt si de 12 m latime avand in vedere ca nu-s nou in domeniu sofatului? tu chiar esti modelul ideal de cetatean care nu depaseste niciodata 50 in oras si 90 sau 100 in afara?
Tazzmaniadodo, nu te-am facut cocalar si nu te-am incadrat in steriotipuri, nu te mai simti atata lezat in orgoliu pentru ca doar mi-am spus o parere asa cum ti-ai spus-o si tu.
Ba exact asta ai facut , vrei sa-ti citez postul? nu e vorba de orgoliu, pentru ca eu si cei care ma cunosc stiu ca conduc foarte prudent si adaptez viteza la conditiile de drum, si nu sunt nici pe departe cum ai zis tu , chiar incerc in mai toate domeniile sa ma comport cat mai "european" cu putinta , pt ca am calatorit de multe ori in vest mi-a placut ce am vazut si vreau sa aplic si eu. asta nu se pune si la condus pt ca difera infrastructura ; m-a deranjat ca ai gandit superficial si ai sarit cu acuze fara sa cunosti situatia.
In fond si la urma urmei condu cum vrei ca doar nu esti nici frate-meu si nici taica-meu insa sper sa te fereasca D-zeu de incidente rutiere mai ales ca ii poti implica si pe altii si atunci nu mai e vorba numai de tine.
De ce ai impresia ca as fi un sofer problema si ca ii implic si pe altii? eventual altii sa ma implice pe mine. Eu in viata mea nu am facut o depasire la risc sau nu am facut vreo manevra brusca , si conduc cat se poate de preventiv pentru ca imi dau seama de riscuri;
Kidu November 10th, 2009, 10:17 AM Ultimul mesaj si cu asta inchei:
1) Arata-mi unde te-am facut cocalar, citeaza-mi postul.
2) Te cam contrazici singur. Prima data spuneai ca mergi cu 140 si le dai flashuri celor ce dorm in fata ta pe banda si acum vi si imi spui ca mergi doar acolo unde drumul iti permite si este liber. Pai daca este liber inseamna ca nu e nimeni care sa te deranjeze si nu e nevoie sa dai flashuri, sau...?
3) Argumentele tale ca esti prudent si ca nu esti nou in domeniul sofatului ma lasa rece. Una e sa ajungi la 140 km/h sporadic pe unele portiuni libere de drum si alta e sa ai pretentia sa mergi pe un DN cu viteza asta ca deh iti poate masina si cei ce sunt in fata ta sunt niste adormiti. 140 km/h este o viteza mult prea mare pentru traficul si infrastructura din Romania iar viteza excesiva este primul factor care se face vinovat de atatea accidente petrecute in Romania (exact asta e subiectul topicului, problemele de trafic si sofat). Daca vrei sa intelegi atata lucru bine daca nu vorbeste cu peretii pt. ca nu am de gand sa o mai lalaiesc pe subiectul asta. As mai adauga doar ca odata ce faci un accident la 140km/h ii implici si pe altii si asta ma priveste si pe mine si pe altii nu numai pe tine. Nu ma lua cu aptitudinile tale in ale sofatului pentru ca nu tine.
4) Nu sunt un sofer model, ma consider totusi decent. In localitati merg maxim cu 75 km/h acolo unde pot si limita e de 70, unde e 50, merg cu 55 maxim 60, iar in afara merg undeva la 110-120 pentru ca mai mult nu ai unde sa ii dai. In Arad sau in jurul Aradului DN-urile sunt foarte aglomerate si pline de localitati asa ca nu are rost sa ma hazardez inutil si la fel e situatia si la Bucuresti daca nu chiar mai rau.
tazzmaniadodo November 10th, 2009, 02:38 PM Ultimul mesaj si cu asta inchei:
1) Arata-mi unde te-am facut cocalar, citeaza-mi postul.
^^
este ca si cum as zice eu : "eu am parul verde" si vi tu si zici : "nu vreau sa te simti ofensat dar cei cu parul verde sunt prosti" deci indirect ai zis-o, si nu e vorba de orgoliu pentru ca stiu ca sunt departe de termenul descris de tine.
2) Te cam contrazici singur. Prima data spuneai ca mergi cu 140 si le dai flashuri celor ce dorm in fata ta pe banda si acum vi si imi spui ca mergi doar acolo unde drumul iti permite si este liber. Pai daca este liber inseamna ca nu e nimeni care sa te deranjeze si nu e nevoie sa dai flashuri, sau...?
Nu ma contrazic deloc , e imbarligat cum pui tu problema. Drum liber nu inseamna neaparat ca sunt singurul de pe toata soseaua, liber = atunci cand drumul nu este foarte aglomerat de camioane si multe masini, ci este mai lejer si imi permite sa merg mai repede si logic ca daca nu se da unul la o parte ii fac flashuri,
3) Argumentele tale ca esti prudent si ca nu esti nou in domeniul sofatului ma lasa rece. Una e sa ajungi la 140 km/h sporadic pe unele portiuni libere de drum si alta e sa ai pretentia sa mergi pe un DN cu viteza asta ca deh iti poate masina si cei ce sunt in fata ta sunt niste adormiti. 140 km/h este o viteza mult prea mare pentru traficul si infrastructura din Romania iar viteza excesiva este primul factor care se face vinovat de atatea accidente petrecute in Romania (exact asta e subiectul topicului, problemele de trafic si sofat). Daca vrei sa intelegi atata lucru bine daca nu vorbeste cu peretii pt. ca nu am de gand sa o mai lalaiesc pe subiectul asta. As mai adauga doar ca odata ce faci un accident la 140km/h ii implici si pe altii si asta ma priveste si pe mine si pe altii nu numai pe tine. Nu ma lua cu aptitudinile tale in ale sofatului pentru ca nu tine.
In primul rand nu cunosti drumul,(E85) cand nu sunt camioane drumul poate fi folosit ca un 2x2 pt ca 4 masini incap fara probleme in acelasi timp, in al doilea rand o sa-ti citez ce a scris Bogdan ca sa nu mai scriu eu din nou
Ma repet, multi nu inteleg ca a conduce prudent nu inseamna sa mergi cu viteza melcului si ca viteza mare are noante si noante de la masina la masina / sistem de franare / atentia soferului / conditii meteo / starea de oboseala / vizibilitate / rugozitatea asfaltului si mai pot sa insir o gramada.
eu cred ca ar trebui sa intelegi chestia asta si sa nu mai sustii ideile fixiste care au devenit aproape clisee in Romania
4) Nu sunt un sofer model, ma consider totusi decent. In localitati merg maxim cu 75 km/h acolo unde pot si limita e de 70, unde e 50, merg cu 55 maxim 60, iar in afara merg undeva la 110-120 pentru ca mai mult nu ai unde sa ii dai. In Arad sau in jurul Aradului DN-urile sunt foarte aglomerate si pline de localitati asa ca nu are rost sa ma hazardez inutil si la fel e situatia si la Bucuresti daca nu chiar mai rau.
Ok daca tot esti sofer decent continua sa mergi foarte frumos cu vitezele astea . foarte bine. dar cand vine cineva mai grabit din spate si ai banda libera in dreapta incearca sa nu il incurci si sa-i faci loc sa treaca nu sa stai pe banda aia de-a dracului ca vrei sa demonstrezi ca merge prea tare sau ceva
Kidu November 10th, 2009, 04:01 PM Din nou ai facut o confuzie, nu am zis ca nu ma trag nici dea dracului numai sa iti arat ca mergi prea tare ci recurg la astfel de gesturi atunci cand cineva ma sicaneaza gratuit pentru ca la fel cum tu pui problema ca fac asta sa iti arat ca mergi prea tare, la fel pot lua si eu in considerare reciproca. Tot timpul acolo unde s-a putut l-am ajutat pe cel din spate sa ma depaseasca daca omul a fost grabit.
Nu sunt sigur ca am inteles ultimul tau punct, ar trebui sa ma simt prost ca nu ii dau forja in localitate asa cum fac altii mai grabiti care vin din spate si dau flashuri pentru ca nu le mai ajunge drumul?
Nu te mai obosi sa imi raspunzi pentru ca am epuizat subiectul asta.
P.S. Imi mentin parerea despre cocalari si flashuri. Daca te incluzi singur in categorie e strict problema ta. Numai bine!
MHN November 10th, 2009, 05:23 PM ^^
Fratilor, vis a vis de acest subiect, dupa parerea mea, fiecare poate merge cu ce viteza doreste pe drumurile patriei daca:
- prin aceasta nu este jenata circulatia celorlalti colegi de trafic;
- la depasirea vitezei regulamentare, in cazul identificarii de catre organele in drept, urmeaza firesc asumarea completa si fair-play a faptelor comise;
- nu implica in accidente rutiere (de orice fel) participanti la trafic nevinovati;
- la aparitia unor evenimente nedorite (cauzate chiar si de catre terti) se opreste, acorda primul ajutor conform normelor in vigoare si cere asistenta specializata;
- in Romania ar exista o infrastructura bine gindita si bine organizata!
Recordurile mele personale (MHN) in Ro sint:
- 180 km/h pe E85 si pe DN intre Bocsa si Resita si pe A1 intre Pitesti si Buc;
- 230 km/h pe A2 dar si intre Arad si Chisineu Cris (este o portiune dreapta chiar inainte de cea de-a doua localitate).
Am la activ citeva mii de km facuti in Franta in zona Pariziana, unde recordul personal nu depaseste insa viteza de 200 km/h si asta dinainte de a fi montate radarele lor fixe (ultimii 3 ani)
Ce am vrut sa spun cu informatiile de mai sus?! Am vrut sa se stie din ce postura voi vorbi.
Mai mult, precizez ca Bogdan BMB imi este prieten, ne stim direct... adica mergem chiar impreuna la sala. Iar DODO(tazz), chiar daca nu te stiu, imi esti simpatic.
Deci, tuturor va spun asa:
-> In prezent rareori mai trec de 140 km/h si asta doar daca ies pe autostrazi in Ungaria, Serbia, Croatia sau Austria (tarile limitrofe), caci inspre Bucuresti ajung mai rar cu masina.
Q: De ce nu mai merg cu vitezele initiale?
A: Pentru ca "m-am facut mare"! Si pentru ca traficul din Romania este plin de EROI! Iar, din pacate, EROII acestia nu apuca sa repete de prea multe ori faptele de EROISM!
Doar se vede cit de des apar stiri despre EI la TV!
Trebuie sa treci prin citeva evenimente rutiere (si am vazut in fata mea zeci de accidente grave unul chiar cu mai mult de zece morti) ca sa-ti dai seama ce subtire este firul de care atirna viata!
Macar daca nu pentru tine, atunci pentru ceilalti nevinovati care ar putea fi implicati involuntar!
Si cu aceasta am spus ceea ce aveam de zis.
PS: Discutia legata de flash-uri si cocalari nu si-ar mai avea rostul daca ar fi respectate conditiile scrise de catre mine chiar la inceput! Mai ales prima si ultima!
Parerea mea!
nenea_hartia November 10th, 2009, 05:34 PM Intervin şi eu, fără a dori vreo polemică. De altfel, va fi singurul meu post pe tema asta, indiferent de eventualele răspunsuri. Vă rog, nu vă supăraţi. Am făcut-o doar pentru a-i spune lui Kidu că nu e singur.
Pe vremuri dădeam şi eu flashuri şi claxonam. Mi-au trebuit cāţiva ani de condus şi multe ieşiri peste graniţă ca, văzāndu-i pe alţii conducānd, să īnţeleg că nu trebuie neapărat să mă comport aşa. Cum am povestit īn altă parte, fac săptămānal mulţi km prin ţară. Cei care s-au plāns īn posturile anterioare că există mulţi şoferi care nu se dau la o parte au şi ei dreptate. E frustrant, īntr-adevăr. Dar eu am observat că sunt (īn mare) două feluri de oameni: cei care nu se dau pentru că nu te-au observat īncă şi cei care nu se dau pentru că nu-i duce capul să o facă/nu vor/nu ştiu/etc. Īn cazul primilor, nu mor dacă reduc viteza şi mai astept cāteva clipe, pānă aruncă un ochi īn oglindă. Nu consider că e un gest frumos să mă urc pe ei cu maşina, cum fac mulţi. Īn cazul celorlalţi nu cred că avem ce face. Nici dacă īi depăşeşti şi le frānezi īn faţă nu vor īnţelege. Plus că frānatul e un gest urāt, iar īn cazul īn care o faci īn faţa celor fără experienţă, īi poţi pune īn real pericol, pentru că nu ştii cum vor reacţiona.
Cāt despre claxoane, īn localităţi pornesc de la premiza că nu se reduce totul la mine şi la cel claxonat, ci că acolo trăiesc şi oameni care n-au nicio vină, şi care nu trebuie să suporte claxonatul meu. Aşa că īncerc să mă abţin.
Ştiu că drumurile noastre sunt aşa cum sunt şi cred că ne-am face cu toţii un bine dacă am fi mai puţin īncrāncenaţi īn trafic, dacă am īncerca să ne īnţelegem sau măcar să ne suportăm unii pe alţii, cu toate defectele pe care le avem fiecare.
PS: Mi-a plăcut ce a postat MHN. Perfect de acord.
vinterriket November 10th, 2009, 06:47 PM Q: De ce nu mai merg cu vitezele initiale?
A: Pentru ca "m-am facut mare"!
Foarte bine punctat. Spun asta pentru multi din cei ce vorbeau aici de "experienta", "cunoasterea limitei masinii" "condus sportiv", etc, etc, etc, nu au facut inca nici 25 de ani :nuts:
Cosmin November 10th, 2009, 07:10 PM PS: Mi-a plăcut ce a postat MHN. Perfect de acord.
Si mie. Rezonez 100% cu ce a scris.:cheers:
Bogdan BMB November 10th, 2009, 08:43 PM Trebuie sa treci prin citeva evenimente rutiere (si am vazut in fata mea zeci de accidente grave unul chiar cu mai mult de zece morti) ca sa-ti dai seama ce subtire este firul de care atirna viata!
Macar daca nu pentru tine, atunci pentru ceilalti nevinovati care ar putea fi implicati involuntar!
gattone November 10th, 2009, 10:12 PM 120+ in localitate?Din pacate tampitii la volan sunt multi deoarece in accidente ii omoara pe cei corecti, care au facut o singura "greseala": erau pe acelasi drum cu TAMPITUL.
Daca nu ar fi tampiti cocalari, s-ar circula mai lejer in Romania. Insa tampitul este si fudul, se crede buricul pamantului: EL trebuie sa ajunga primul la destinatie, toata lumea are ceva cu EL, are impresia ca strada e aglomerata numai pt EL, crede ca strada e cu gropi doar pt EL, crede ca primaria le-a dat tutoror locuri de parcare si doar EL a ramas fara.
Cu justificarea asigurata, tampitul cocalar merge cu 120 prin sate, cand vede galben la semafor, in oras, accelereaza in loc sa opreasca (de multe ori, il vezi cum blocheaza toata intersectia, dar nu conteaza, EL, tampitul cocalar a economisit 3 secunde), cand vede verde intermitent, asa cum cainii lui Pavlov salivau la aprinderea becului, asa si cocalarul se infinge in acceleratie... ce conteaza ca acel intermitent semnifica ceva foarte important; tot ce conteaza e ca EL a pierdut deja prea mult timp in traficul care se aglomereaza ca prin minune numai in fata LUI.
Daca politia si-ar face datoria si i-ar amenda de la 1000 euro in sus pe cei ce blocheaza intersectia deoarece au accelerat "pe galben", pe cei ce depasesc pe contrasens coloana oprita la semafor, pe cei ce trec fara nicio jena pe rosu si ar confisca masinile celor care depasesc dublul vitezei legale, sunt 101% sigur ca s-ar circula foarte lejer in Romania si TOTI am ajunge mai rapid la destinatie.
Trafic aglomerat? Drumuri proaste? Nu reprezinta o scuza pt nesimtire si tampenie decat in opinia nesimtitilor si tampitilor.
mariano44 November 10th, 2009, 11:47 PM Prietene imi pare rau dar tu m-ai inteles gresit. Am spus ca nu sunt de acord cu flashurile si cu fortatul din spate pentru a face pe cineva sa se traga de pe banda din fata pentru ca aceste situatii pot provoca accidente, in Germania au fost cateva cazuri cand cel din fata a fost mai nexeperimentat care s-a pierdut si a provocat un accident (2 am inteles ca au fost si mortale). Din cauza asta prefer sa semnalizez stanga pentru ca intr-un final tot ma vede.
P.S. Am luat un blitz pe la Linz in Austria la 121 km/h intr-o zona cu limitare de 100 km/h. Aveti idee cat o sa iau "prima"? Deocamdata mi-a venit doar scrisoare de identificare a soferului la firma pentru ca eram cu masina de serviciu, insa urmeaza sa imi vina si amenda si nu stiu cat o fi, insa am auzit cateva variante si toate erau in jur de 100 EU ceea ce mi se pare cam piperat.
salut
asta vara pe B179 undeva in Tirol m-a prins radarul cu 84 in limitare de 60 si am platit pe loc cu chitanta 25 euro .La tine s-ar putea sa mai fie costuri aditionale
Kidu November 11th, 2009, 12:07 AM @Mariano,
Multumesc pentru raspuns. Astept sa imi vina amenda acasa si vad eu.
Scuze pt. off-topic.
nebunul November 11th, 2009, 01:19 AM 120+ in localitate?Din pacate tampitii la volan sunt multi deoarece in accidente ii omoara pe cei corecti, care au facut o singura "greseala": erau pe acelasi drum cu TAMPITUL.
Daca nu ar fi tampiti cocalari, s-ar circula mai lejer in Romania. Insa tampitul este si fudul, se crede buricul pamantului: EL trebuie sa ajunga primul la destinatie, toata lumea are ceva cu EL, are impresia ca strada e aglomerata numai pt EL, crede ca strada e cu gropi doar pt EL, crede ca primaria le-a dat tutoror locuri de parcare si doar EL a ramas fara.
Cu justificarea asigurata, tampitul cocalar merge cu 120 prin sate, cand vede galben la semafor, in oras, accelereaza in loc sa opreasca (de multe ori, il vezi cum blocheaza toata intersectia, dar nu conteaza, EL, tampitul cocalar a economisit 3 secunde), cand vede verde intermitent, asa cum cainii lui Pavlov salivau la aprinderea becului, asa si cocalarul se infinge in acceleratie... ce conteaza ca acel intermitent semnifica ceva foarte important; tot ce conteaza e ca EL a pierdut deja prea mult timp in traficul care se aglomereaza ca prin minune numai in fata LUI.
Daca politia si-ar face datoria si i-ar amenda de la 1000 euro in sus pe cei ce blocheaza intersectia deoarece au accelerat "pe galben", pe cei ce depasesc pe contrasens coloana oprita la semafor, pe cei ce trec fara nicio jena pe rosu si ar confisca masinile celor care depasesc dublul vitezei legale, sunt 101% sigur ca s-ar circula foarte lejer in Romania si TOTI am ajunge mai rapid la destinatie.
Trafic aglomerat? Drumuri proaste? Nu reprezinta o scuza pt nesimtire si tampenie decat in opinia nesimtitilor si tampitilor.
^^:lol: adevar 100% :cheers: subscriu ... mai putin penultimul paragraf :) ... mia de euroi si confiscarile :lol:
tazzmaniadodo November 11th, 2009, 04:07 AM foarte bun postul tau MHN si foarte corect :cheers: Intr-un final cineva care e realist si nu gandeste superficial , preconceput si fixist. :cheers:
Suburban101 November 12th, 2009, 08:56 AM Microbuz ticsit cu romāni, oprit īn Austria
Moda microbuzele supraaglomerate depăşeşte graniţele ţării. 27 de romāni s-au īmbarcat īntr-o maşină cu opt locuri ca să ajungă īn Germania. N-au ajuns la destinaţie. Pe o autostradă sudul
Austriei, microbuzul a fost tras pe dreapta de poliţie, potrivit Topnews.de.
Marea le-a fost mirarea poliţiştilor austrieci cānd au văzut maşina ticsită cu pasageri. Cei 19 pasageri fără loc stateau īngrămădiţi fie pe podeaua microbuzului ori pe bagaje.
Şoferul a fost amendat şi a pornit cu numărul legal
de pasageri pe care are voie legal să-i transporte
, adică doar cu şapte oameni. Printre cei 27 de pasageri erau şi patru minori, doi adolescenţi şi un copil
. Călători aveau īntre 13 şi 61 de ani, mai scrie Topnews.de.
http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/875528/Microbuz-ticsit-cu-romani-oprit-in-Austria/
gattone November 15th, 2009, 07:47 PM Si uite-asa se intampla aproape de fiecare data:
Doi oameni au murit joi noapte īn Bucureşti, īn urma unui tragic accident rutier produs din cauza vitezei excesive. Şoferul unui autoturism a pierdut controlul volanului şi a intrat cu maşina īntr-un stālp de unde a ricoşat īn bordură. Două femei, care se aflau īn maşină, au murit pe loc. Şoferul īnsă, a scăpat ca prin minune.
http://antena3.ro/stiri/rutier/grav-accident-in-bucuresti-din-cauza-vitezei-excesive-doi-oameni-au-murit_84970.html
Deh, infrastructura proasta, dom'le. In Romania trebuie sa avem strazi anti-tampiti. Probabil aici ar trebui puse in vanzare doar masini FARA airbag pentru sofer. Doar asa ii mai activezi oleaca neuronul.
MHN November 15th, 2009, 11:37 PM Si uite-asa se intampla aproape de fiecare data:
Doi oameni au murit joi noapte īn Bucureşti, īn urma unui tragic accident rutier produs din cauza vitezei excesive. Şoferul unui autoturism a pierdut controlul volanului şi a intrat cu maşina īntr-un stālp de unde a ricoşat īn bordură. Două femei, care se aflau īn maşină, au murit pe loc. Şoferul īnsă, a scăpat ca prin minune.
http://antena3.ro/stiri/rutier/grav-accident-in-bucuresti-din-cauza-vitezei-excesive-doi-oameni-au-murit_84970.html
Deh, infrastructura proasta, dom'le. In Romania trebuie sa avem strazi anti-tampiti. Probabil aici ar trebui puse in vanzare doar masini FARA airbag pentru sofer. Doar asa ii mai activezi oleaca neuronul.
sau asa:
Un tānăr inconştient şi-a pierdut viaţa in Arad, după ce a rulat cu 200 la oră prin oraş (http://www.adevarul.ro/articole/arad-un-tanar-inconstient-si-a-pierdut-viata-azi-noapte-dupa-ce-a-rulat-cu-200-la-ora-prin-oras.html)
incredibil November 24th, 2009, 08:16 PM Trafic aglomerat? Drumuri proaste? Nu reprezinta o scuza pt nesimtire si tampenie decat in opinia nesimtitilor si tampitilor.
irB_DkOM7Dk
tazzmaniadodo November 24th, 2009, 08:25 PM irB_DkOM7Dk
^^cocalari pur sange......a se vedea si limbajul si muzica pe care o asculta :ohno:
scene de astea sunt frecvente si in Bucuresti pe marile bulevarde unde noi "fraierii" stam frumos la coada si vin si se baga pe benzile libere chiar daca sunt pt stanga sau dreapta si ei vor sa mearga tot inainte, sau chiar pe contrasens
ce mi-as fi dorit sa apara politia si sa le ia carnetul si sa le dea o amenda adevarata, bine ca politistii se iau de oamenii normali care merg cu 68 la ora prin oras
Suburban101 November 24th, 2009, 08:32 PM ^^ A aparut si la stiri asta, au dedicat ceva timp sa vada toata tara cat de dobitoci sunt unii.... bineinteles, nu s-a luat nicio masura si nici nu i-a prins :)
Cosmin November 24th, 2009, 08:35 PM Problema dobitocului de la volan era ca in curba ar fi putut fi politia...:crazy:
Bogdan BMB November 25th, 2009, 01:30 PM Bine ma ca toti va luati de pustanii aia, da coada aia kilometrica vi se pare normala?
Norocul meu e ca pana acum nu am prins niciodata asa ceva, doar mici ambuteiaje pe autostrada de maxim 30-45 de minute. Sincer nu stiu cum as fi reactionat, poate o luam si eu pe contrasens dar mergeam cu spatele, sau injuram de toti draci si ma intorceam acasa. Oricum cretinii astia care ne conduc ar trebui sa mai construiasca cateva sute bune de km de autostrazi pana sa "inaspreasca" ei legile.
Poate astfel de videoclipuri le mai deschid mintile :dunno:
tazzmaniadodo November 25th, 2009, 01:34 PM ^^da mei bogdan dar nu e normal ca oamenii corecti sa stea in coada aia ca fraierii si se trezesc cativa smecheri sa o ia pe contrasens asa ca aia din filmulet. Crede-ma cand stai frumos la coada si astepti ore si vezi ca se trezeste vreounul sa incalce legea te apuca toti dracii...
Bineinteles ca principala problema este faptul ca acea coada este anormala , faptul ca infrastructura e proasta e anormala, ai tot dreptul sa-i injuri sa-i porcesti dar nu sa-i sfidezi pe oamenii care stau si asteapta cuminti la coada, asta cu exceptia in care chiar ai o urgenta si na...
Cosmin November 25th, 2009, 01:38 PM Bogdan, ce ar fi sa faca toti din coada aia asa? Crezi ca e vreunul acolo care sa se bucure ca-i coada? E ca si cand ar fi coada la un ghiseu si te-ai baga ca nesimtitul in fata, pentru ca deh... timpul tau e mult mai important decat al altora.
De riscul la care te expui nu mai vorbesc... mai ales in curbe.
Bogdan BMB November 25th, 2009, 02:04 PM Pai nu am zis niciunde ca e normal sa te bagi. Nici eu nu fac deastea (exceptia fiind cateva semafoare din oras in care stiu sigur ca nu imi vine nimeni din fata :D)
Ideea era - daca ar face mai multi asa s-ar trage un semnal de alarma, altfel cozile se maresc de la un an la altul si noi ramanem cu civilizata asteptare. Mie mi se pare ceva inuman sa stai cu orele pe un DN ca sa faci 2-3 km, dar cretinopatii astia nu inteleg pentru ca ei au girofare sau elicoptere :bash:
Riscul nu mi se pare asa de mare tinand cont ca ai unde sa iesi complet de pe sosea
Rhemaxos November 25th, 2009, 02:17 PM @Bogdan
Starea infrastructurii nu este o scuza pentru badaranie si inconstienta.
tazzmaniadodo November 25th, 2009, 02:20 PM dar cretinopatii astia nu inteleg pentru ca ei au girofare sau elicoptere :bash:
aici ai dreptate, e valabil si pt Bucuresti, noi stam ca dobitocii juma de ora sa trecem de o intersectie si pt ei se opreste tot traficul si trec cu sirenele cu 80 la ora pe langa muritorii care asteapta in infernalul trafic
Bogdan BMB November 25th, 2009, 02:49 PM Pai vezi ... pana una alta ma bucur ca sunt la 100 km de reteaua de autostrazi din vest si nu am treaba cu acele cozi infernale :D
luci203 November 25th, 2009, 02:59 PM irB_DkOM7Dk
Cosmin, can we violate a forum rule for some people? :devil:
Cosmin November 25th, 2009, 03:06 PM I don't think you need to.:lol: Sooner or later it will probably come for them anyway...
http://img405.imageshack.us/img405/8865/grimreaper.gif
tazzmaniadodo November 25th, 2009, 03:15 PM Pai vezi ... pana una alta ma bucur ca sunt la 100 km de reteaua de autostrazi din vest si nu am treaba cu acele cozi infernale :D
:storm::tongue::guns1::hammer::rant::jk:
Bogdan BMB November 25th, 2009, 09:46 PM :lol:
gattone November 28th, 2009, 06:14 PM Azi in Iasi: o tanti de la salubrizare traverseaza pe trecerea de pietoni (marcata recent) in pas normal. Un nene de vreo 40 de ani, par carunt, ten deshis la culoare (sa nu spuneti ca era tigan), la volanul unui Logan rosu IS-22-AMG claxoneaza isteric si o injura arantadu-i degetul mijlociu. Probabil fiindca a fost nevoit sa opreasca la trecere si a mai pierdut 5 secunde din viata lui de bosorog imputit.
Deh, infrastructura e de vina. Imi pare rau ca eram la vreo 10m, ca altfel boul ramanea fara oglinda (si ceva dinti daca avea tupeul sa coboare la mine. Baiatul cu duba care era sa primeasca o explicatie in plina figura cand eu traversam pe verde, iar el s-a bagat pe rosu cu cazanul in fata mea poate confirma).
pana una alta ma bucur ca sunt la 100 km de reteaua de autostrazi din vest si nu am treaba cu acele cozi infernale
Mananci castane. Si in Vest am vazut ambuteiaje pe autostrada, dar lipseau romanasii care sa depaseasca pe banda de urgenta. Toata lumea statea civilizat la coada. Mai termina o data cu scuzele penibile pe care le tot gasesti. Uita-te naibii in intersectii si ai sa vezi ca tot vreun cocalar de asta a blocat intersectia, deoarece s-a bagat pe galben sa nu ramana ca prostul la rosu... si astfel handicapatul i-a blocat pe toti. Desigur, probabil ochii umezi de bovina derutata, pe care-i are retardatul ce blocheaza intersectia, tie iti provoaca mila, mie scarba.
nenea_hartia November 28th, 2009, 11:19 PM ^^ Deşi exprimarea ta e foarte dură, rezonez cu absolut tot ce ai spus. Practic m-a uns pe suflet.
Mulţumesc.:)
Bogdan BMB November 29th, 2009, 12:29 AM Mananci castane. Si in Vest am vazut ambuteiaje pe autostrada, dar lipseau romanasii care sa depaseasca pe banda de urgenta. Toata lumea statea civilizat la coada. Mai termina o data cu scuzele penibile pe care le tot gasesti. Uita-te naibii in intersectii si ai sa vezi ca tot vreun cocalar de asta a blocat intersectia, deoarece s-a bagat pe galben sa nu ramana ca prostul la rosu... si astfel handicapatul i-a blocat pe toti. Desigur, probabil ochii umezi de bovina derutata, pe care-i are retardatul ce blocheaza intersectia, tie iti provoaca mila, mie scarba.
Da mai dragutule, am prins si eu cozi pe autostrazi si nu am depasit coloana pe banda de urgenta - dar acest lucru s-a intamplat foarte rar. Pana una alta cu tot cu castanele mele astazi mi-am miscat fundul 180 km in 2.5 ore in loc de vreo ora si un pic daca acest drum era, de exemplu, prin Ungaria ;)
Somnic usor!
Suburban101 November 29th, 2009, 01:37 PM Bine ma ca toti va luati de pustanii aia, da coada aia kilometrica vi se pare normala?
Norocul meu e ca pana acum nu am prins niciodata asa ceva, doar mici ambuteiaje pe autostrada de maxim 30-45 de minute. Sincer nu stiu cum as fi reactionat, poate o luam si eu pe contrasens dar mergeam cu spatele, sau injuram de toti draci si ma intorceam acasa. Oricum cretinii astia care ne conduc ar trebui sa mai construiasca cateva sute bune de km de autostrazi pana sa "inaspreasca" ei legile.
Poate astfel de videoclipuri le mai deschid mintile :dunno:
Nu normal sa avem cozi(defapt e, sunt peste tot in orice tara dar nu mai zic nimic) dar credema toti am stat in ambuteiaje deci fiind ceva universal nu e nimeni scutit de nesimtire, suferim toti in asta :(
gattone November 29th, 2009, 03:12 PM Azi dimineata. Opresc cu masina la semafor, pt virajul la stanga. Desi in spatele meu mai erau max 4-5 masini, vine unul cu un Opel si se baga in fata, pe trecerea de pietoni. La scurt timp altul cu o masina de teren incearca sa se bage si el, insa nu mai avea loc, asa ca a blocat banda pt virajul la dreapta.
Infrastructura e de vina, dom'le...
Suburban101 November 29th, 2009, 07:02 PM Sa nu uitam ca e ilegal sa depasesti coloana de masini la semafor. Puncte amenda sau ridicat frumos carnetu' .... hai sticletzilor :bash:
wdw35 November 29th, 2009, 11:55 PM Edit.
gattone November 30th, 2009, 09:11 AM Asta nu-i o solutie. Politia trebuie sa-si faca treaba, nu sa faca burta prin birouri. Daca s-ar aplica cateva reguli de baza:
- a accelerat cand semaforul s-a facut din verde galben? carnetul suspendat 30 de zile
- a depasit coloana oprita la semafor? carnetul suspendat 90 zile
- a depasit coloana pe contrasens? carnetul suspendat 2 ani
alaturi de inregistrarea video a intersectiilor, o parte din nesimtiti vor disparea si sunt 101% sigur ca nr ambuteiajelor din intersectii se va reduce considerabil.
Sunt curios cam cat sunt amenzile pt aceste fapte in acele tari pe care noi le invidiem dpdv al ciculatiei rutiere.
Suburban101 November 30th, 2009, 11:05 AM ^^ Gandeste-te ca in Elvetia o amenda pe tramvai e 100 .fr (cam 270 lei :nuts:) . Putem sa ne imaginam restul :|
gattone November 30th, 2009, 07:17 PM Intrebare
Esti la volanul unui Volksvagen Golf, intr-o intersectie cu ocolire (asemanatoare unui sens giratoriu) cu 4 benzi si-ti suna telefonul (pt ieseni, e vorba de Podu Ros). Ce faci?
a) vorbesti la telefon in timp ce conduci
b) raspunzi la telefon dupa ce iesi din intersectie si tragi pe dreapta
sau
c) opresti intre banda a 2-a si a 3-a pt vreo 20 de secunde, vorbesti la telefon, iar dupa ce-ti termini conversatia pleci mai departe? :nuts:
Regret ca nu mi-am luat un aparat foto mai mic, pe care sa-l pot cara tot timpul cu mine. In cateva luni cred ca as umple un harddisk cu astfel de filmulete.
incredibil November 30th, 2009, 08:07 PM Asta nu-i o solutie. Politia trebuie sa-si faca treaba, nu sa faca burta prin birouri. Daca s-ar aplica cateva reguli de baza:
- a accelerat cand semaforul s-a facut din verde galben? carnetul suspendat 30 de zile
- a depasit coloana oprita la semafor? carnetul suspendat 90 zile
- a depasit coloana pe contrasens? carnetul suspendat 2 ani
alaturi de inregistrarea video a intersectiilor, o parte din nesimtiti vor disparea si sunt 101% sigur ca nr ambuteiajelor din intersectii se va reduce considerabil.
Sunt curios cam cat sunt amenzile pt aceste fapte in acele tari pe care noi le invidiem dpdv al ciculatiei rutiere.
As mai adauga suspendarea pe viata a carnetului pentru violenta in trafic. (am fost o data martor la asa ceva).
tazzmaniadodo November 30th, 2009, 11:08 PM Azi dimineata. Opresc cu masina la semafor, pt virajul la stanga. Desi in spatele meu mai erau max 4-5 masini, vine unul cu un Opel si se baga in fata, pe trecerea de pietoni. La scurt timp altul cu o masina de teren incearca sa se bage si el, insa nu mai avea loc, asa ca a blocat banda pt virajul la dreapta.
Infrastructura e de vina, dom'le...
eram si eu revoltat la inceput dar acuma m-am obisnuit .
secventa pe care ai descris-o tu se intampla in Bucuresti la fiecare semafor si la fiecare ciclu rosu verde. nu exista in Bucuresti secventa semaforizata in vreo intersectie (nici macar noaptea) la care sa nu se bage 3-4 in fata.
O intamplare de a mea : am prins galben la un semafor si avand vreo 20 la ora am oprit . deci eram prima masina la semafor. cat am stat eu vreo 2 minute la semafor pana cand sa se puna verde s-au bagat ....tineti-va bine 11 masini in fata mea + ca aia de pe banda de stanga care aveau in continuare rosu au plecat in tromba directia inainte. Chestiile astea se intapmla tot in fiecare minut in Bucuresti. E ceva neobisnuit pt mine sa vad pe unul care se chiar respecta benzile sau regulile....e ceva special
Apropo de discutia voastra gattone & bogdanBMB :
E discutabila treaba si adevarul e undeva la mijloc .
De exemplu in Germania se circula greu tare in unele zone, am vazut cozi permanente in Munchen mai lungi decat pe DN1. Tot in Germania din Prien pana in Munchen adica vreo 40 de km i-am facut in vreo ora jumate. blocaje blocaje si iar blocaje, si in prin Viena am trecut intr-o Duminica si intrarea dinspre Salsburg in oras era super aglomerata , nu mai zic de Paris , deci ei au cozi mult mai urate ca la noi, si nu vezi pe nimeni sa se bage pe contrasens sau pe banda de rezerva, aici nu prea tine argumentul cu infrastructura ca sa putem face nesimtiri si sa-i sfidam pe cei civilizati care stau in coada.
Pe de alta parte la noi cozile se formeaza din cauza unui numar excesiv de masini ci din cauza lipsei infrastructurii, In Germania au autostrazi cu 3 benzi pe sens intersectii denivelate peste tot si tot nu fac fatza pentru ca au un trafic de 20 de ori mai mare decat orice vedem prin Romania;
Nu vreau sa fiu ipocrit si recunosc ca si eu ma bag pe linia de tramvai uneori daca am vreo graba sau ceva pt ca la un moment dat chiar nu mai suporti , daca mergi pe autostrada 80 % din timp si mai prinzi cate un blocaj sau ceva asta e astepti la coada 20 min juma de ora , dar daca mergi numai prin cozi numai in spatele camioanelor nici un petic de autostrada incepi sa nu mai suporti.
ar trebui aplicate niste sanctiuni dar ar trebui intelese anumite chestii si sanctionate drastic nesimtirile
areal51 December 1st, 2009, 01:25 AM @gattone
Sunt din Iasi. Nu pot sa cred asa ceva:ohno: s-a oprit in giratoriu??
Zilnic circul pe-acolo... (dinspre Cantemir spre Splai)...pacat ca mie nu mi se intampla, ca opream dupa el si dupa o zi de servici, nervos fiind:) , ma luam de individ(a)! (sa-l invit la o bere? :cheers: ...hmmmm , nu cred:lol:)
gattone December 1st, 2009, 08:28 AM Da. In giratoriu, in dreptul iesirii spre Sos. Nationala, unde i-a blocat pe cativa care veneau din spate.
Mergi mai mult pe jos si ai sa observi mai bine ce se intampla pe strazi ;)
gattone December 3rd, 2009, 08:19 AM Un sofer a luat la bataie un pieton care traversa corect pentru ca i-a botit masina
Apoi a parasit locul accidentului, dar a fost oprit dupa doua zile la Vama Albita. Soferul a spus procurorilor ca "l-a iertat pe pieton ca i-a avariat masina".
Barbatul conducea un Mercedes si se indrepta dinspre Podu Ros spre pasarela Bucium. La trecerea de pietoni de la intersectia cu strada Bucium, a lovit un barbat care traversa regulamentar.
Anchetatorii spun ca dupa impact, masina a iesit de pe sosea si s-a oprit pe spatiul verde. Barbatul a coborit din masina si a inceput sa tipe la pietonul pe care il lovise, fiind suparat ca in urma impactului masina a suferit avarii.
http://ziaruldeiasi.ro/local/un-sofer-a-luat-la-bataie-un-pieton-care-traversa-corect-pentru-ca-i-a-botit-masina~ni5vpb
Bogdan BMB December 4th, 2009, 06:25 AM Sunt foarte curios cati din acesti "muschi la kilogram" au carnet, au varsta necesara pentru acesta si cati dintre acestia s-au dat jos din masina la cineva. Sunt convins ca o mare majoritate au gura mare pe forum iar in realitate stau mielusei in masina. Dati-mi voie sa nu cred ca numai acestora nu li se intampla sa aibe parte de nesimtiti prin trafic, altfel am auzi si am vedea zilnic violenta pe strazi, ceea ce pana acum eu nu prea vad, cel mult se ajunge la cateva injuraturi ;)
Suburban101 December 4th, 2009, 10:09 PM Violenta in trafic e cea mai mare prostie. E exact faza ca te oftici ca pe celalalt nu l-a taiat capu' sa faca ce ai fi facut tu intr o anumita situatie si simti nevoia sa ii dai o lectie de "moralitate" in loc fi destept si sa eviti limitarea unora in ale condusului .
Acolo e o lupta pentru fiecare in parte si toata lumea conduce in functie de cum o duce mintea sa ajunga la destinatia (finala?) dorita.
Sincer.. eu unu nu am avut niciodata probleme in trafic pentru ca pur si simplu conduc bine :)
gattone December 8th, 2009, 12:30 AM Oleaca offtopic:
ai naibii nemti :ohno: , cum de n-au ei infrastructura necesara pentru ca romanasul, plin de bun-simt si sofer desavarsit, sa poata parca la 2 milimetri de urna de vot?
http://www.hotnews.ro/stiri-diaspora-6691159-votul-stuttgart-mobilizare-generala-politia-germana-ridica-masinile-unor-romani-parcate-trotuare.htm
tazzmaniadodo December 8th, 2009, 12:52 AM ^^ cata satisfactie imi provoaca stirea asta :D , asa frate bine le-a facut sa-i disciplineze ca m-am saturat de cum parcheaza romanasii nostrii , in special in Bucuresti...
Suburban101 December 8th, 2009, 10:48 AM ^^ Pai romanu cand stie ca tre' sa-si exercite dreptu constitutional are senzatia ca poate sa darame tot sistemu in juru lui :lol: asa le trebuie
Clinlin December 8th, 2009, 11:56 AM As dori sa prin intermediul acestui thread sa le transmit o sincera ue soferilor de autobuz prea lenesi sa bage cum trebuie autobuzele in statii si care se opresc pe banda I. Sa va ia dracu de imbecili, nenorociti, de-aia nu meritati sa va acord prioritate la plecarea din "statie".
Rhemaxos December 8th, 2009, 08:21 PM Sa va ia dracu de imbecili, nenorociti, de-aia nu meritati sa va acord prioritate la plecarea din "statie".
Nici nu-i musai s-o faci daca statia nu este dotata cu alveola.
Clinlin December 8th, 2009, 09:23 PM ^^ Stiu, vorbesc de situatiile in care exista alveola, dar o ignora cu desavarsire. Mi se pare nesimtire crasa din partea lor.
tazzmaniadodo December 8th, 2009, 11:42 PM eu te inteleg, problema este ca de obicei statia de autobuz e blocata de masini parcate si langa acele masini parcate in statia de autobuz deobicei mai sunt niste taximetristi care stau in "statie" pe banda a 2 a , noroc ca mai avem si noi bulevarde cu 3 benzi ca sa putem circula si noi decent macar pe o banda :ohno:
Suburban101 December 9th, 2009, 02:02 AM ^^ Dar s-a gandit cineva ca autobuzele nu trag in statie cu alveola tocmai ca nu li se ofera prioritate (asa cum prevede legislatia) cand vor sa intre inapoi in banda si tre sa astepte 100 de ani sa reuseasca?
ghidon December 9th, 2009, 05:03 AM ..
Clinlin December 9th, 2009, 10:12 AM Ok, nu trageti! :D Eu vorbesc de cazurile in care au loc berechet, alveola nu este ocupata si totusi refuza cu obstinatie sa opreasca autobuzul unde trebuie.
Suburban101 December 9th, 2009, 10:49 AM Ce parere aveti de urmatoarea poveste :
"Acum cateva luni eram la semafor la Unirii, cum vi de sus dinspre parcare si se stateam pe banda a 2'a asteptand sa dea verde. Intre timp vorbeam la telefon (pentru ca nu eram in deplasare) incercand sa ma aflu unde trebuie sa ajung. Banda 1 (cea de facut dreapta) era toata ocupata de taxiuri si mai ramasese o fasie mica in fata semaforului neocupata. Dupa ce inchid telefonul aflu ca trebuie sa fac dreapta. Nu se facuse inca verde. In dreapta mea era un taxiu dar imediat dupa el era liber... asa ca dau semnal (inca stateam pe loc) si ma bag sa intru pe banda de dreapta sa ma incadrez. In momentul in care dau sa plec de pe loc aud un harjait luung si dureros .
Ce credeti ca s-a intamplat : Intre mine si taxiu a mai aparut inca un taxi , fix intre benzi , fix pe mijlocul liniei discontinue, adica omu s-a strecurat fix la punctul mort in putinul loc care ramasese intre mine si taximetristul de pe banda 1, iar eu i-am luat toata aripa cand am facut dreapta. :nuts:
Erm... cine a gresit ? :(
vinterriket December 9th, 2009, 11:54 AM Ce parere aveti de urmatoarea poveste :
"Acum cateva luni eram la semafor la Unirii, cum vi de sus dinspre parcare si se stateam pe banda a 2'a asteptand sa dea verde. Intre timp vorbeam la telefon (pentru ca nu eram in deplasare) incercand sa ma aflu unde trebuie sa ajung. Banda 1 (cea de facut dreapta) era toata ocupata de taxiuri si mai ramasese o fasie mica in fata semaforului neocupata. Dupa ce inchid telefonul aflu ca trebuie sa fac dreapta. Nu se facuse inca verde. In dreapta mea era un taxiu dar imediat dupa el era liber... asa ca dau semnal (inca stateam pe loc) si ma bag sa intru pe banda de dreapta sa ma incadrez. In momentul in care dau sa plec de pe loc aud un harjait luung si dureros .
Ce credeti ca s-a intamplat : Intre mine si taxiu a mai aparut inca un taxi , fix intre benzi , fix pe mijlocul liniei discontinue, adica omu s-a strecurat fix la punctul mort in putinul loc care ramasese intre mine si taximetristul de pe banda 1, iar eu i-am luat toata aripa cand am facut dreapta. :nuts:
Cam amandoi. Primul ca a schimbat banda desi nu avea voie, al doilea ca a mers pe "dunga", printre benzi, crezand ca are motocicleta :lol: Nu stiu, as zice ca cel care a lovit din spate e vinovat, daca tot trebuie sa gasim pe cineva.
dnd December 9th, 2009, 12:03 PM Ca sa mai adaug la cea zis vinterriket, mai este si distanta intre masini, une taxiul nu a respectat-o.
tazzmaniadodo December 9th, 2009, 01:20 PM http://forum.transira.ro/files/dsc06402_119.jpg
:ohno:
Eu sincer m-am saturat de taximetristii astia idioti , hai sa nu zic toti dar 90% din ei conduc haotic nu respecta NICIODATA NICIUN FEL DE REGULA DE CIRCULATIE, iti iau fata desti te vad ca vii tare , parcheaza foarte aiurea si incurca foarte rau circulatia, ca sa nu mai zic ca majoritatea incearca sa-ti treaga tzapa cu maimutele lor sau cum naiba se cheama dispozitivele alea de iti maresc pretul la prostia aia de aparat. Din punctul meu de vedere ar trebui facuta o revolutie in domeniul asta, nu se mai poate , ne-am saturat cu totii
Practic dobitocul de taximetrist a gresit pt ca pt ei nu exista benzi marcaje , semafoare , indicatoare rutiere, pt ei exista o singura regula -"sa aiba loc sa treaca" , am patit si eu faze asemanatoare dar din fericire fara incidente crede-ma m-am saturat si eu de ei . Teoretic , din punct de vedere legal nu prea stiu cum sta treaba. Pana la urma ai rezolvat?
MHN December 9th, 2009, 03:18 PM Ce parere aveti de urmatoarea poveste :
De obicei, chiar inainte de intersectie, sint linii continue intre benzi.
Daca aceasta era situatia si in cazul de fata, atunci este paguba comuna, fiecare platindu-si reparatia masinii proprii.
Deci ati gresit amindoi, el mai tare decit tine dar nu conteaza decit daca taximetristul a venit cu martori mincinosi si implicit cu alta pozitionare si te-a scos pe tine vinovat!
Suburban101 December 9th, 2009, 08:01 PM ^^ Adica tot eu sunt de vina ca era intr un loc nepermis? Si nu erau linii continue pentru ca era destul de mare coada, nu era aproape de stop. Ce cauta intre benzi la nici 10 cm distanta de mine? Eu stateam pe loc.
nebunul December 10th, 2009, 10:19 AM Practic dobitocul de taximetrist a gresit pt ca pt ei nu exista benzi marcaje , semafoare , indicatoare rutiere, pt ei exista o singura regula -"sa aiba loc sa treaca" , am patit si eu faze asemanatoare dar din fericire fara incidente crede-ma m-am saturat si eu de ei . Teoretic , din punct de vedere legal nu prea stiu cum sta treaba. Pana la urma ai rezolvat?
Prima etapa a cestei "revolutii" ar fi un transport public decent :cheers:
tazzmaniadodo December 10th, 2009, 12:17 PM ^^ ok deacord , dar din pacate nu ne putem descotorosi definitiv de taximetrie pt ca exista orele tarzii noaptea cand lumea calatoreste destul de mult si mijloacele de transport fie ele si decente nu functioneaza. Ar trebui sa facem benzile acelea de autobuz de care tot vorbim si care chiar sa fie respectate, momentan pe bulevardele cu 3 benzi pe sens o banda este ocupata de masini parcate , aceea ar trebui transformata in banda BUS si evident parcatul interzis. Dar cred ca prima etapa ar fi controlul mai drastic al taximetristilor si amenzi usturatoare poate chiar inchisoare pt taxiuri fantoma sau pt cei care iti baga costuri uriase. M-am saturat sa aud straini care si-au luat tepe uriase in Bucuresti de la taxiuri si evident ca nu pleaca cu o parere prea buna. E mai rau ca in tarile subdezvoltate la noi la capitolul asta.
gattone December 10th, 2009, 12:42 PM Trebuie alveole si pt taxiuri, unde sa scrie clar cate locuri sunt. Astia se aduna toti intr-o intersectie si o blocheaza, in timp ce sunt zone intregi fara un taxi pe o distanta de aproape 1 km. Sa se mai sparga gasca.
Bogdan BMB December 10th, 2009, 10:55 PM ^^ ok deacord , dar din pacate nu ne putem descotorosi definitiv de taximetrie pt ca exista orele tarzii noaptea cand lumea calatoreste destul de mult si mijloacele de transport fie ele si decente nu functioneaza. Ar trebui sa facem benzile acelea de autobuz de care tot vorbim si care chiar sa fie respectate, momentan pe bulevardele cu 3 benzi pe sens o banda este ocupata de masini parcate , aceea ar trebui transformata in banda BUS si evident parcatul interzis. Dar cred ca prima etapa ar fi controlul mai drastic al taximetristilor si amenzi usturatoare poate chiar inchisoare pt taxiuri fantoma sau pt cei care iti baga costuri uriase. M-am saturat sa aud straini care si-au luat tepe uriase in Bucuresti de la taxiuri si evident ca nu pleaca cu o parere prea buna. E mai rau ca in tarile subdezvoltate la noi la capitolul asta.
Haide mai ... nici chiar asa, nici eu nu prea suport taximetristii, dar chiar inchisoare?
In Timisoara au inceput sa bage acel sistem cu o banda speciala pentru autobuze si taxi, dar pe bulevarde cu 2 benzi :nuts: Dpmdv e o prostie, hai ca la 3 benzi mai zici, dar asa ... iti bagi p*** in ele si mergi pe acolo, doar nu o sa traversezi orasul pe "bulevarde" de o banda pe sens :bash: mai ales ca semafoarele inteligente sunt elemente extraterestre pentru orasele din romania.
Oricum, la voi in Bucuresti cred ca nu ar strica cateva zeci de parcari subterane in zona centrala, atunci s-ar putea da si amenzi, altfel ... cum zicea si Badea, ce sa fac cu masina, sa o fac sa leviteze? (nu ii pun la socoteala pe cei care vor sa intre cu masina in scara blocului daca s-ar putea)
tazzmaniadodo December 11th, 2009, 10:40 PM ^^ na am zis poate chiar si inchisoare pt chestii grave, oricum repet pt taximetristii din Bucuresti si nu numai nu exista absolut nicio regula nici legata de decretul de circulatie nici de bun simt. trec pe rosu frecvent, opresc in mijlocul drumului pe avarii desi bulevardul este arhi mega aglomerat , iti ies in fata obligandu-te sa franezi brusc ca sa nu iti busesti masina si dupa aia scot mana pe geam in sictir in semn de " hai fratioare , sa traiesti " asta ca si sofer.
Ca si client de taxi e si mai grav, nu exista nicio firma cu adevarat serioasa . Am mers mult cu Cobalcescu , cica una dintre cele mai serioase firme din Bucuresti .Intr-o seara pe la Fratelli ma urc intr-un taxi Cobalcescu domne' firma serioasa: se intoarca taximetristul la mine si-mi zice : Unde mergi fratioare? eu politicos: La Camera de Comert va rog. La care el: Iti iau 400 de mii pana acolo e bine? Eu: dar la venit tot cu aceeasi firma am mers si mi-a luat 150 de mii. La care ala : da frate da dusu-i dus intorsu-i intors :dunno:
am sunat apoi tot la aceeasi firma am chemat taxi ma urc in el ii zic unde merg si la un moment dat se incadreaza pe banda de stanga unde trebuia sa faca dreapta si i-am zis: scuzati-ma dar v-am zis camera de comert care e in dreapta nu in stanga: taximetristul: a da am crezut ca..... vai .... :puke: De firmele de 2 lei nici nu mai pomenesc , sau de taximetristii din gata care iti iau de 10 ori mai mult :bash:
gattone December 12th, 2009, 11:06 AM ^^ na am zis poate chiar si inchisoare pt chestii grave, oricum repet pt taximetristii din Bucuresti
Imobilizarea masinii timp de vreo 2 saptamani + aceeasi taxa de parcare si amenda ca atunci cand trebuie sa-ti recuperezi masina ridicata pt parcare neregulamentara i-ar potoli pe multi
tazzmaniadodo December 13th, 2009, 03:21 AM ^^ da... ar fi bine daca s-ar aplica asa ceva. Dar tot o sa opreasca unde au ei chef pt ca nu prea ai cum sa-i prinzi pt ca ei practic stau in masina si daca vad ca vin astia cu ridicarile , amenzile etc se pun in miscare, de exemplu la Mall Vitan in fata erau vreo 10 masini parcate pe banda + taxiurile care stau ca deobicei tot pe banda au venit astia cu ridicarile au ridicat masinile , astia cu taxiurile s-au pus in miscare , era bulevardul frumos , se circula fluid , apoi dupa ce au plecat astia cu ridicarile iar au parcat aia masinile pe banda, iar s-au pus taximetristii la locurile lor. Deci nu prea vad cum se poate rezolva problema
Bogdan BMB December 13th, 2009, 04:23 AM ^^ E na ... vin 2-3 masini de la rutiera ii blocheaza brusc si le da amenda, ridica masina sau ce vrei tu. Normal ca astia daca vin direct cu alea de ridicat astia isi iau zborul :lol:
tazzmaniadodo December 15th, 2009, 12:22 AM ^^ E na ... vin 2-3 masini de la rutiera ii blocheaza brusc si le da amenda,
Bogdan suntem in Romania nu in filmele americane cu FBI :lol:
Bogdan BMB December 15th, 2009, 01:54 AM ^^ Pai nu e vorba de nici un film, pur si simplu ii dubleaza :nuts:
pt ca nu prea ai cum sa-i prinzi pt ca ei practic stau in masina si daca vad ca vin astia cu ridicarile...
tazzmaniadodo December 15th, 2009, 02:14 AM daca s-ar aplica in permanenta asa ceva ar respecta si ei mai mult regulile , desi cred ca si-ar gasi ei un sistem ca sa nu-i prinda , dau prin statie , are vreo unul vreun var prin politie care sa-i informeze cand vine controlul etc. ca deee romanul e inventiv nu? Oricum trebuie niste reguli stricte si aplicate ca in Germania. Daca scrie loc pt 3 taxiuri pai 3 taxiuri frate nu 20
Bogdan BMB December 15th, 2009, 03:19 AM ^^ Chestia asta cu taximetristii e ca si problema cu negri din vest (aia de vand poste Guci). Sunt convins ca si in acel caz s-ar putea face ceva, dar nu e interes. :dunno:
gattone December 15th, 2009, 08:01 PM ^^ da... ar fi bine daca s-ar aplica asa ceva. Dar tot o sa opreasca unde au ei chef pt ca nu prea ai cum sa-i prinzi pt ca ei practic stau in masina si daca vad ca vin astia cu ridicarile
Totusi nu suntem in vestul salbatic. Nu trebuie sa vina cei cu ridicarile si apoi sa-i alerge pe taximetristi prin oras, ci echipaje de politie care sa-i filmeze pe toti. Totusi e clar ca nu se vrea sa se faca ordine. Iar ca motive as specula traditionala SPAGA. Aplicarea legii ar fi o tragedie pt anumite clanuri din administratia locala.
gattone December 16th, 2009, 09:04 PM Citit comentariile si minunati-va.
http://www.gandul.info/news/oprescu-cere-armatei-sa-deszapezeasca-bucurestiul-si-vrea-sa-ia-legatura-cu-presedintele-si-premierul-pentru-ca-situatia-poate-viza-siguranta-nationala-5182592
In 2009 mai sunt soferi romani care sustin sus si tare ca anvelopele de iarna nu sunt necesare iarna ( cu motive de genul 1000 Lei e prea mult, Romania nu are zapezile Austriei, ...)
Cosmin December 16th, 2009, 09:16 PM Armata... auzi la el.:doh: Baaaa, abia a nins un pic mai mult si gata... ne-am blocat toti ca prostii!:bash:
Kidu December 16th, 2009, 09:22 PM Din pacate astia suntem si va mai trece multa vreme pana poporul asta se va lumina cat de cat, asa daca o va face vreodata. Oricum si Oprescu e un idiot si un incompetent.
ghidon December 16th, 2009, 09:36 PM ..
ghidon December 16th, 2009, 09:47 PM ..
Le Clerk December 17th, 2009, 08:56 AM Ce mi se pare mie mai grav este ca s-a inchis A2-ul.
A dat o ninsorica si a devenit impracticabila ... de rasul curcilor.
Acolo chiar ar trebui sa intervina si armata.
In Baragan e si mai dificil decat in orase pentru ca vantul troieneste zapada si degeaba vii cu plugul ca in 15 minute e la fel ca inainte. Nu ai ce face...
Suburban101 December 17th, 2009, 10:21 AM ^^ Nu si daca pui garduri de zapada la cativa metrii de drum :ohno:
Le Clerk December 17th, 2009, 07:02 PM ^^ Nu si daca pui garduri de zapada la cativa metrii de drum :ohno:
Pai au pus ei garduri de sarma si au disparut....
BTW: Am auzit ca a incercat armata sa bage niste TAB-uri sa-i scoata pe aia din zona Urziceni si n-au reusit TAB-urile sa treaca de dealurile de 2 m de zapada. Au chemat niste tancuri ulterior care nu s-au mai impotmolit... :nuts:
tazzmaniadodo December 17th, 2009, 08:47 PM ^^ am trecut eu azi prin zona urziceni. arata ciudat tare pe acolo, erau troiene peste tot tiruri rasturnate masini abandonate, acuma se circula binisor dar peisajul era sinistru. Dupa vreo 5 ore jumate de mers in coloana si uneori si pe portiuni de gheata am ajuns cu bine la Bacau Slava Domnului!
gattone December 23rd, 2009, 02:09 AM Chiar acum cateva minute veneam spre casa cu un taxi, pe banda a 2a, iar pe banda a 3-a ne depaseste un SUV. Cand asta vrea sa revina pe banda a 2-a, fundul masinii incepe sa "danseze" stanga-dreapta, iar apoi ditamai SUV-ul merge inainte facand cateva rotatii complete pe contrasens, inclusiv pe o trecere de pietoni.
Cum pana mea sa pierzi controlul masinii cand treci de pe o banda pe alta, cu o masina de teren, pe un drum deszapezit, la 50-60 km/h? Chiar toti tampitii si oligofrenii au permis de conducere in tara asta? Bafta lui e ca eram doar noi pe o strada cu 6 benzi.
Si mai sunt unii care cer 70 km/h in localitati. Pai un bou ca asta cu SUV-ul nu e capabil sa controleze masina la o viteza mai mica si noi vrem limite mai mari? :bash: Macar de-ar fi avut un Matiz si nu ditamai namila de 2+ tone.
Le Clerk December 23rd, 2009, 08:35 AM ^^
Apropos de asta, iata cum arata o autostrada din Ungaria zilele trecute:
2009.12.19. - M70
http://img138.imageshack.us/img138/4134/m70.jpg
Source: MTI
Cam ca la noi, dar comentariile la imagini sunt ca e absolut normal sa ai autostrazi inzapezite pe un viscol ca ala, mai putin normal e sa ai soferi bolanzi care merg cu viteza in astfel de conditii. Eu chiar cred ca noi romanii ne plangem mult prea mult de autoritati in loc sa incercam sa intelegem mai mult fenomenele.
Rhemaxos December 23rd, 2009, 09:43 AM Autoritatile pot sa se descurce mai mult sau mai putin onorabil in situatii extreme de genul asta. Eu as fi curios, insa, sa stiu cam cati din cei care injura non-stop guvern, primarii, drumari etc. dupa cate o ninsoare ca asta au pus ei insisi mana pe lopata sa-si curete trotuarul din fata casei.
inginer_cfdp December 23rd, 2009, 09:45 AM Eu am un singur lucru de reprosat autoritatilor : drumurile cu probleme trebuiau inchise mai devreme, ca sa nu intre oameni si sa ramana blocati. Nu e o tragedie, peste tot se inchid drumuri.
dnd December 23rd, 2009, 09:48 AM Chiar acum cateva minute veneam spre casa cu un taxi, pe banda a 2a, iar pe banda a 3-a ne depaseste un SUV. Cand asta vrea sa revina pe banda a 2-a, fundul masinii incepe sa "danseze" stanga-dreapta, iar apoi ditamai SUV-ul merge inainte facand cateva rotatii complete pe contrasens, inclusiv pe o trecere de pietoni.
Cum pana mea sa pierzi controlul masinii cand treci de pe o banda pe alta, cu o masina de teren, pe un drum deszapezit, la 50-60 km/h? Chiar toti tampitii si oligofrenii au permis de conducere in tara asta? Bafta lui e ca eram doar noi pe o strada cu 6 benzi.
Si mai sunt unii care cer 70 km/h in localitati. Pai un bou ca asta cu SUV-ul nu e capabil sa controleze masina la o viteza mai mica si noi vrem limite mai mari? :bash: Macar de-ar fi avut un Matiz si nu ditamai namila de 2+ tone.
Sigur vorbea la telefon :bash:
PS A pierdut controlul pentru ca a rotit volanul (mai repede decat trebuia) in timp ce accelera
Suburban101 December 23rd, 2009, 11:58 AM ^^ Lack of driving experience & carelessness for some drivers ;)
BND December 26th, 2009, 07:15 PM Hi guys! :hi:
On Monday I am going to Harghita county with some friends to celebrate New Year's Eve. I have to go to Carei first so I'll cross the border at Vįllaj/Urziceni.
I have a few questions about driving issues. I have to buy Rovigneta, is it available at the border station or you have to buy it at a filling station? If I can't buy it at the border is it enough to buy it in Carei?
Is there any significant difference in the Romanian Highway Code compared to the rest of Europe? I know that I must have a fire extinguisher in the car, but I already have one so this makes no problem.
Third and last question: here there is a habit that if you see the police measuring speed along the road, you warn the drivers coming in opposite direction by flashing the headlights. Do you have this habit in RO too?
Thank you for your answers! :cheers:
Pastaie December 26th, 2009, 09:30 PM Third and last question: here there is a habit that if you see the police measuring speed along the road, you warn the drivers coming in opposite direction by flashing the headlights. Do you have this habit in RO too?
Yes. As for the other two questions, I don't know, I don't have a driving license yet so I don't care.
inginer_cfdp December 26th, 2009, 10:26 PM Hey!
I am not from the south, I don't think that driving a few kilometers without paying the road tax is really an issue, but I better leave this answer to the guys down south :)
Legally, to drive in Romania you must have a fire extinguisher, a first-aid kit, two warning triangles. I really don't think the police will fine you for not having 2 triangles, although it's written in the law. :lol:
Answer to your last question : We have that habit in Romania, but many radars are installed in unmarked cars with tinted windows, so it can be tricky to spot them. A radar can be detected by folks with radar detectors (they're legal in Romania) or by drivers passing by the "stopping unit" (a few hundred meters away from the actual radar, the police, in marked cars, will stop you on the side of the road and fine you if you were speeding, your speed being communicated via radio). In some villages, you will see white Dacia Logan police cars on the side of the road, but most of them are from the rural police, they have "Politia Rurala" written on the sides - these don't have radars. Furthermore, if your route is Bucharest - Ploiesti - Brasov (DN1) be advised that there are speed-cameras in several towns - if you have a GPS navigation device, it will warn you (the speed limit is 70km/h in those towns, so no need to drive faster, but one or two are pretty close to the entry/exit signs).
Drive safe! :cheers:
BND December 27th, 2009, 02:24 PM ^^ Thanks! :cheers:
MHN December 27th, 2009, 03:35 PM I confirm the previous two answers of Pastaie & inginer_cfdp, with two remarks:
1. if you are entering Romania at Carei and going directly to Harghita County, than you have nothing to do with the route Bucharest - Ploiesti - Brasov;
2. you could find the roVigneta at the first fuel stations in your way, just after the border (especially Petrom or PetromV), but, honestly, in the last two or three years, no romanian authority has verified me for this tax. So, don't be afraid if you don't find the right place to acquire it in the first kilometers until the Carei town, where for sure there more stations.
Bogdan BMB December 27th, 2009, 03:58 PM True, very rarely check the stickers, but last time I returned from Hungary I got control in the first town, so ... take care :cheers:
Suburban101 December 27th, 2009, 05:36 PM Regarding the warning flash announcing the cop filters.
In Romania we have this habit , you will find it most often when there is a major road filter ... pay attention to the opposite traffic & if you see the cars running at low speed there must be a filter nearby.
BND December 27th, 2009, 07:37 PM Thanks for the advices! MHN is right, I won't go to Bucuresti. I'll take the Border-Carei-Zalau-Cluj N.-Tg. Mures-Sovata-Odorheiu Secuiesc route :)
gattone January 17th, 2010, 04:37 PM Faza pe care am vazut-o acum 10 minute in Iasi:
Se face verde la semafor. Unul cu Skoda intarzie sa plece (viraj la dreapta), iar altul din spate, cu o Dacie 1310 il claxoneaza isteric. Dupa ce se pun in miscare, cateva zeci de metri mai incolo, cand se mergea cu vreo 40 km/h, cel cu Dacia (parca IS-04-AIU sau AIT, ceva de genul asta) il depaseste, se baga la mai putin de jumatate de metru in fata Skodei punand in acelasi timp frana. Desigur, masinile s-au ciocnit rezultand din fericire doar spoilere sparte.
Din Dacie coboara 4 baietasi unul cu fata mai plina de aurolac decat celalalt si-l ameninta pe soferul Skodei. Dupa un schimb de cuvinte cel cu Skoda a plecat desi nu parea foarte impresionat de boschetarii aia (chiar atunci traversam sa-l intreb daca are nevoie de martor... se pare ca nu si-a mai batut capul).
Hai, Bogdan BMB si ceilalti care va mai plangeati ca se circula prea incet in Romania, explicati-mi cum ca accidentul s-a intamplat din cauza infrastructurii si nu din cauza ca multi soferi din Romania is niste cocalari cu capul plin de cacat. Nu-i asa ca trebuie sa marim limita de viteza la 70 km/h in localitati? Si noi mai visam piste de biciclisti, cand in realitate toti oligofrenii au permis de conducere in tara asta...
vinterriket January 17th, 2010, 05:15 PM Joi seara in Brasov: ma aflam in autobuz, autobuzul era oprit in statie cu alveola. Da autobuzul sa plece, apare unu cu un Logan in spatele lui, putin in lateral, claxonand isteric si dadaea sa se bage in autobuz. Soferul opreste. Lasa Loganul sa treaca, apoi porneste si el. La scurt timp, Loganul taie brusc calea autobuzului si opreste. Soferul opreste brusc, calatorii se imprastie care pe unde putea pe podea si printre scaune. Loganul porneste si dispare imediat pe o straduta laterala.
LuluMOB January 17th, 2010, 07:33 PM Tipic, am vazut filmul asta de nenumarate ori. Uneori am fost claxonat si injurat de cei din spate daca m-am oprit sa-i fac loc autobuzului.
Si mai frumos e cand in locul autobuzului e un biciclist.
Clinlin January 18th, 2010, 10:28 AM Asta nu e chiar driving issue, dar ...
Vineri noaptea pe Stefan cel Mare in Bucuresti, doua bufnituri puternice in fata IGP: o masina a taiat calea alteia, iar o a treia o blocheaza din spate. Se aud urlete, apoi cateva focuri de arma. Urmeaza doua bufnituri provocate de explozia a doua anvelope. Era o interventie a politiei. :) A fost ca in filme, nu imi venea sa cred.
Cosmin January 18th, 2010, 10:40 AM Compton, Romania.:lol:
MacHaggis January 18th, 2010, 05:17 PM Compton, Romania.:lol:
LOL, trec prin Compton zilnic, in drum spre servici.
Luckly, I'm on the freeway above the warzone :guns1:
Cosmin January 18th, 2010, 06:33 PM Take a chance next time. Bike to work and avoid the freeway.:D
|
|