View Full Version : Ce trafic (AADT) va avea tronsonul 2B din Autostrada Transilvania la deschidere?

wdw35
September 29th, 2009, 12:30 AM
Acum ca am clarificat treaba cu poll-ul de deschidere pana la 1 decembrie (19 da : 27 nu... si cei care am votat "da", asteptam fiecare cate-o bere de la pesimisti!)
Ma roade aceasta intrebare...
Nu ma refer la traficul care va fi pe autostrada in prima luna de la deschidere (cand multi fanatici, ourselves included, isi vor gasi timp sa faca un field trip pentru a vedea autostrada), ci traficul din, sa zicem, 14 ianuarie 2010 (o zi de joi, deci cu trafic "mediu").

Desigur, pentru validarea realitatii, am avea nevoie de un membru (Claudiopolis?) care sa stea pe deal mai jos de Salicea si sa numere vehiculele (don't worry, nu va trebui sa stai 24 de ore - vom construi o metodologie pentru a extrapola datele inregistrate intr-un interval mai scurt de timp).

ghidon
September 29th, 2009, 01:11 AM
Daca este vorba despre darea in folosinta la 1 Decembrie, poti adauga te rog o a sasea varianta cu fix zero ?

joce23
September 29th, 2009, 02:40 AM
Varianta "fix zero" e inclusa in prima optiune, pe care am si ales-o; nici eu nu cred ca vor termina bucata aia la 1 Decembrie. Dupa ce-o vor termina, traficul oricum nu va fi prea mare, dar cred ca va creste repede in timp. Ar fi de toata jena sa nu depaseasca 10mii de masini pe zi, desi nu exclud nici varianta asta fiindca judetul CJ sta ff slab la turism/comert/transporturi in comparatie cu alte judete din Romania.

Apropos de trafic, stiti care e recordul de trafic inregistrat in Romania, cand si unde a avut loc ?

* e vorba de-un record exprimat in "nr. de masini/ora" si e mult mai mare decat numerele afisate in poll-ul asta.

luci203
September 29th, 2009, 09:40 AM
Dupa ce-o vor termina, traficul oricum nu va fi prea mare, dar cred ca va creste repede in timp. Ar fi de toata jena sa nu depaseasca 10mii de masini pe zi, desi nu exclud nici varianta asta fiindca judetul CJ sta ff slab la turism/comert/transporturi in comparatie cu alte judete din Romania.
Va avea aproximativ traficul de pe DN1, practic va fi folosita ca o centura care va ocolii orasele Turda (Campia Turzii putin mai tarziu) si Cluj.
Numai postu' de Badea isi imagineaza ca va fi folosita de cei din Turda sa mearga la Gilau. :lol:

http://farm3.static.flickr.com/2452/3965519970_43890379b1_o_d.jpg

P.S.
Pentru turism nu prea poate fi folosita, pentru ca odata intrat la Turda, nu mai ai nod pana la Gilau. (cu toate ca sunt ceva obiective pe traseu, Cheile Turzii, Cheile Turenilor, Salina Turda, plus o zona foarte bogata in cabane, paduri, lacuri in jurul localitatii Ciurila).

joce23
September 29th, 2009, 03:08 PM
Apropos de trafic, stiti care e recordul de trafic inregistrat in Romania, cand si unde a avut loc ?

Vad ca n-a raspuns nimeni asa ca dau raspunsul mai jos; e posibil ca acest record sa fi fost batut vara asta. :dunno:

Autostrada Soarelui a cedat, ieri, la kilometrul 21, acolo unde un pod s-a fisurat din cauza traficului intens. Pe acest drum s-a īnregistrat un trafic-record de peste 40.000 de maşini pe oră.
... http://www.adevarul.ro/articole/autostrada-soarelui-a-cedat-din-cauza-traficului.html

panda80
September 29th, 2009, 04:00 PM
Vad ca n-a raspuns nimeni asa ca dau raspunsul mai jos; e posibil ca acest record sa fi fost batut vara asta. :dunno:

cred sincer ca aceasta valoare este pe zi, nu pe ora.Daca ar fi pe ora de varf, asta ar insemna vreo 150000/zi, ceea ce e cu adevarat imens si de necrezut.

joce23
September 29th, 2009, 04:35 PM
E pe ora; asta nu inseamna ca toata ziua acolo au avut acelasi trafic.

* am fost acum cativa ani pe The King's Highway 401 (http://en.wikipedia.org/wiki/Highway_401_(Ontario)) din Canada si-acolo au si ei o portiune unde media zilnica e de 500.000 masini; fiind vorba de medie, in unele zile/ore sunt inregistrate valori mult mai ridicate fata de medie. Am inteles ca e una din cele mai folosite autostrazi din lume.

The 401 is the world's busiest highway, with an estimated Annual Average Daily Traffic (AADT) of over 500,000 in 2006, between the Weston Road and Highway 400 interchanges in Toronto.

Si fiindca tot credeai ca traficul ala era pe zi, in Constanta sunt zone in care traficul depaseste acele valori. Ai mai jos niste date statistice cu situatii din 2006 (date publicate in prima parte a lui 2007). Asta ca sa-nteleaga si altii jocurile politice aberante care decid lista de prioritati in cheltuirea banului public: s-a amanat la infinit constructia centurii Constantei, dar s-a construit in schimb una pentru centrul economic si financiar al tarii, orasul Gherla. :bash:

Mii de tiruri „scoase” din oraş

Şoseaua de centură implică şi o scădere importantă a noxelor din aerul atmosferic. Specialiştii spun că se va simţi o mare diferenţă din punctul de vedere al calităţii aerului, pentru că niciun camion care iese din port nu va mai trece prin oraş. Mai mult, dacă īn prezent, drumul dintre Ovidiu şi Agigea este străbătut īntr-o oră şi jumătate, după ce şoseaua de centură se va deschide circulaţiei, distanţa va fi parcursă īn numai 20 de minute. Mai mult, potrivit unor studii recente, traficul īn zonă ajunge, īn perioadele de vīrf, pīnă la 40.000 de autovehicule zilnic, pe un singur sens. Statisticile arată că numai din port ies, zilnic, 3.000 de TIR-uri cu containere. Īn plus, toate străzile din jurul şoselei de centură vor avea o dinamică extraordinară īn următorii doi, trei ani. Directorul DRDP a precizat că este posibil ca autovehiculele care vor circula pe centura oraşului să plătească o taxă de drum, dar acest lucru nu s-a stabilit īncă.
... http://www.telegrafonline.ro/1180472400/articol/27767/soseaua_de_centura_a_constantei_ar_putea_fi_gata_in_doi_ani.html

alecu26
September 29th, 2009, 09:32 PM
eu am votat in mijlocul...valorilor...si vad ca sunt destul de putini ca mine.

De ce am mers pe acea valoare....ca va fi un drum strict de tranzit...exact ca si Calimanesti-Sibiu.

De ce cred ca e asa de jos valoarea....traficul mare e intre Turda (campia turzii)-Cluj iar acestia vor ramane pe drumul actual, nu vor merge pe Autostrada. Traficul strict de tranzit...exista dar nu e foarte mare. De exemplu...aceasta autosatrada nu va avea cum sa se compare cu Deva -Orastie, sau cu orice alta portiune din Coridorul 4.

Va creste mult traficul daca se mai leaga de ea alte portiuni...sau macar cand se va da in folositna si Suplacu DE Barcau-Bors....In acest caz multi vor iesi din tara pe acolo...decat sa mearga pe Sibiu-Arad. Ungurii...au autostrazi si la Szeged si la Debrecen. In acest caz previzionez o crestere a traficul pe zona Sibiu-Medias-Tarnaveni-Iernut-Campia Turzii.

Imi este ca va fi chiar mai mic traficu...dar greu de crezut asta oricum. Va conta si cat de gata vor fi nodurile. Va ajuta mult si finalizarea la Campia Turzii-Turda.

Cat despre traficul de pe A1....este posibil, dar imi vine greu sa cred. De ce? Pai cam 200.000 de mii sunt turistii de weekend, care si genereraza traficul. Adica intr-o zi de varf maxim se poate ajunge la 60-70.000 masini. Cifrele sunt confirmate si de incasarile la pod...care corespund unui nr de 35.000 vehicule pe zi in ambele sensuri.

luci203
September 29th, 2009, 09:59 PM
De ce cred ca e asa de jos valoarea....traficul mare e intre Turda (campia turzii)-Cluj iar acestia vor ramane pe drumul actual, nu vor merge pe Autostrada. Traficul strict de tranzit...exista dar nu e foarte mare.
Depinde unde vrei sa ajungi in Cluj daca pleci din Turda...

daca vrei in Cluj Vest sau Nord, mai bne mergi pe autostrada ;)

Cluj vest e langa autostrada iar sa ajungi in nord, trebuie sa traversezi tot orasul daca vi din Feleac si mai putin cand vi din Floresti (nu mai punem la socoteala ca una e sa mergi linistit pe autostrada si alta e sa mergi prin toate satele alea de pe DN1 cu limitari de 50 km/h :ohno:

nenea_hartia
September 29th, 2009, 10:57 PM
Să nu uităm totuşi că şoseaua Turda-Cluj are două benzi pe sens pānă la Vālcele şi două pe urcare īntre Vālcele şi Feleacu, deci se circulă binişor, iar singura limitare la 50 km/h este la Mărtineşti. Īn rest e vorba de 70 km/h, plus că radarele fixe nu mai funcţionează...:lol:
Iar Gilău nu e chiar aproape, la traficul de intrare īn Cluj dinspre Oradea.
Dar măcar să dea Dumnezeu s-o termine odată !

wdw35
September 29th, 2009, 11:37 PM
E pe ora; asta nu inseamna ca toata ziua acolo au avut acelasi trafic.

Bineinteles ca nu este pe ora, este o aberatie!
Ce ar insemna asta?

Daca se imparte 40000 la numarul de benzi de pe autostrada (presupunem prin asburd ca ambele sensuri erau la fel de incarcate), avem 10000 vehicule pe banda pe ora - lucru efectiv imposibil.

Vezi, de exemplu, http://books.google.com/books?id=FDU7F-vUK58C&pg=PA144&lpg=PA144&dq=maximum+recorded+vehicles+per+lane+hour&source=bl&ots=sv-NILavsm&sig=J9BiVjw_BtL1Zyjmg-v13vzbsE8&hl=en&ei=eXzCSvLNIdO24QaT2LWzBQ&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=2#v=onepage&q=&f=false

"The theoretical capacity of a traffic lane is 1800 to 2000 cars per hour where this flow is completely steady, uninterrupted, and at optimum speed and spacing. In practice, a multilane restricted-access highway can carry up to 1500 cars per hour per lane."

Sau vezi http://en.wikipedia.org/wiki/Headway#Capacity

Si fiindca tot credeai ca traficul ala era pe zi, in Constanta sunt zone in care traficul depaseste acele valori.

Pai cum le depaseste? Articolul spune de "pīnă la 40.000 de autovehicule zilnic, pe un singur sens".
Iarta-ma, dar asta este destul de obisnuit pentru bulevardele marilor oraselor din tarisoara noastra :)

wdw35
September 30th, 2009, 12:01 AM
Ar fi de toata jena sa nu depaseasca 10mii de masini pe zi, desi nu exclud nici varianta asta fiindca judetul CJ sta ff slab la turism/comert/transporturi in comparatie cu alte judete din Romania.

Ummm... PIB-ul per capita in judetul Cluj (7391 EUR) este foarte apropiat cu cel al judetului Constanta (7658 EUR) (si atat Clujul cat si Constanta sunt depasite doar de Timis si Ilfov/Bucuresti).
(Edit: vezi ca aceste date sunt prognoze bazate pe scaderi anticipate fata de 2008 - cum scaderea estimata in Cluj este mai mare ca in Constanta, inseamna ca in 2008 cele doua judete erau si mai apropiate).

http://media2.gruprc.ro/photo/062009/9d2c95fff72f9b86fed9cea740d098ae.jpg

sau, de fapt

http://standard.money.ro/articol_101962/cat_de_dur_loveste_recesiunea_in_2009__topul_pe_judete.html

Deci, ca sa recapitulam:
Clujul este pe locul 4 la PIB in tara (dupa B-IF, TM si CT), si scoate in 2009 un PIB per capita care este la valoarea a 96.5% din valoarea inregistrata in judetul Constanta (unde, pe langa companiile de stat legate de administrarea traficului maritim, care genereaza "PIB artificial", avem si principalul port din tara precum si litoralul)! Ce iti spune asta despre economia relativa a celor doua judete?

Si, mai concret, pe ce date te bazai cand spuneai ca "judetul CJ sta ff slab la turism/comert/transporturi in comparatie cu alte judete din Romania"? Este bine cand afirmi ceva sa-ti sustii afirmatia cu date concrete... Nu vreau sa fiu rautacios, dar ajung la concluzia ca constantenii sunt la fel de mandrii si orgoliosi ca banatenii... numai ca, intamplator, cei din urma produc mai mult, fara a a avea CDMN, portul Constanta si litoralul... ;)

joce23
September 30th, 2009, 04:33 AM
^^
Tu citesti ce-am scris ? Eu am vorbit de cu totul altceva, nu de PIB-ul cu care-mi raspunzi. Am mentionat trei domenii care au legatura cu traficul de masini (turism, comert, transporturi), domenii in care CJ sta slab fata de alte judete. Repet, am comparat CJ cu "alte judete"; daca il comparam cu CT, foloseam expresia "CJ sta execrabil de slab pe langa CT"; lucru ce se vede cu ochiul liber in datele de mai jos. Sa le luam pe rand:

* sa ma scuze ceilalti useri ca postarea asta nu prea are legatura cu subiectul thread-ului; am vrut insa sa clarific lucrurile cerute de wdw35.

1. Turism:

Constanta e din multe puncte de vedere relevante (capacitati de cazare, sosiri si innoptari in unitati de cazare) de 10-20-30 de ori peste CJ.

- capacitate de cazare: ~ 45-50% din capacitatea de cazare a ROM se afla in CT; nu cred ca CJ are mai mult de 2-3% din capacitatea de cazare a tarii; si de-ar vrea sute de mii de turisti sa vina in CJ (ca sa faca ce?), nu exista in CJ locuri de cazare suficiente ptr. ei.

- nr. sosiri si innoptari in unitati de cazare:

Constanta
http://img196.imageshack.us/img196/3715/constanta.jpg

Cluj
http://img268.imageshack.us/img268/5146/cluj.jpg

2. Comert:

- comert international: Cluj nu e nici macar in Top 10.

FOREIGN TRADE - 2008

County - Exports (US$ mil) / Imports (US$ mil)
1. Bucharest+Ilfov - 8001.2 / 26557.8
2. Timiş - 3601.9 / 4004.8
3. Argeş - 3307.1 / 2885.9
4. CONSTANTA - 2610.5 / 4068.1
5. Galaţi - 1924.8 / 2221.5
6. Arad - 1847.9 / 1850.7
7. Prahova - 1743.1 / 2550.8
8. Olt - 1648.9 / 685.9
9. Sibiu - 1634.6 / 3390.5
10. Braşov - 1574.2 / 2085.7
... List of counties by foreign trade (http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Romanian_counties_by_foreign_trade)

- mai mult de jumatate din comertul tarii se facea in 2006 prin portul CT; n-am date mai recente dar si de le-as avea nu cred c-ar contine cifre mai defavorabile CT decat ce vezi pe 2006; mai tb sa adaug ceva si despre CJ ?

http://img24.imageshack.us/img24/2720/comertch9.png

Maritime transport through the port of Constanta absorbs half of total export and import volumes. In terms of these traffic flows, the most salient outcome of the analysis is the high importance of the Port of Constanta as a point of origin (import traffic) and destination (export traffic). Indeed, through its port, the City of Constanta generated more than 16 million tonnes of freight flows and attracted almost 26 million tonnes for a total traffic flow of more than 40 million tons. Other major origins of traffic flows were Prahova and Gorj Judet (around 14 million tonnes each). The first traffic zone is a highly industrialized zone, while the second is a major mining centre. Besides Constanta City, the other major destination was, not surprisingly, Bucharest Municipality (respectively 26 and 23 million tonnes). Another major traffic hub was Galati City, which is both highly industrialized and an active commercial centre (total traffic is almost 22 million tons).
... http://www.mt.ro/ispa/implementare_p...9.08.08_16.pdf

3. Transport:

O harta pe care ai mai contestat-o. :lol:

http://img502.imageshack.us/img502/6292/roadcw1.png

* date statistice despre PIB, aport la buget, cifra de afaceri a firmelor mari etc. gasesti pe thread-ul cu economia CT.

luci203
September 30th, 2009, 11:33 AM
Să nu uităm totuşi că şoseaua Turda-Cluj are două benzi pe sens pānă la Vālcele şi două pe urcare īntre Vālcele şi Feleacu, deci se circulă binişor, iar singura limitare la 50 km/h este la Mărtineşti. Īn rest e vorba de 70 km/h, plus că radarele fixe nu mai funcţionează...:lol:
Iar Gilău nu e chiar aproape, la traficul de intrare īn Cluj dinspre Oradea.
Doua benzi pe sens nu e autostrada... 70 km pe ora nu e constant cu 130...

Daca traficul de intrare īn Cluj dinspre Oradea e mare, e clar ca e mult trafic trafic de tranzit... (stiu cum e, asta vara am mers ca melcul in coloana zeci de kilometrii, iar Din Floresti pana in Feleacu m-a luat nevoile prin Cluj... :nuts:)

Plus ca intre Cluj Vest si Floresti sunt o gramada de zone comerciale (Polus Center, Cora, Praktiker, etc)

Eu zic ca va prelua +90% din tranzitul Tg.Mures/Alba Iulia - Oradea si un 30-50% din traficul Turda-Cluj

P.S.
@Joce.
Gata, am inteles, aveti cel mai judet din tara, de 2 ani ne tot spui asta, cel mai tare judet, cu cei mai destepti oameni, care a ales cel mai trendy primar...

joce23
September 30th, 2009, 03:04 PM
@Joce.
Gata, am inteles, [...] cel mai tare judet, cu cei mai destepti oameni, care a ales cel mai trendy primar...
^^
Nu pe bune, eu te-am convins asta? Eu credeam c-o stiai fix de cand ai aflat ca Basescu e constantean.

AT30
September 30th, 2009, 04:52 PM
^^
Nu pe bune, eu te-am convins asta? Eu credeam c-o stiai fix de cand ai aflat ca Basescu e constantean.

:cheers1:

most
September 30th, 2009, 06:46 PM
^^
Tu citesti ce-am scris ? Eu am vorbit de cu totul altceva, nu de PIB-ul cu care-mi raspunzi. Am mentionat trei domenii care au legatura cu traficul de masini (turism, comert, transporturi), domenii in care CJ sta slab fata de alte judete. Repet, am comparat CJ cu "alte judete"; daca il comparam cu CT, foloseam expresia "CJ sta execrabil de slab pe langa CT"; lucru ce se vede cu ochiul liber in datele de mai jos. Sa le luam pe rand:

* sa ma scuze ceilalti useri ca postarea asta nu prea are legatura cu subiectul thread-ului; am vrut insa sa clarific lucrurile cerute de wdw35.

1. Turism:

Constanta e din multe puncte de vedere relevante (capacitati de cazare, sosiri si innoptari in unitati de cazare) de 10-20-30 de ori peste CJ.

- capacitate de cazare: ~ 45-50% din capacitatea de cazare a ROM se afla in CT; nu cred ca CJ are mai mult de 2-3% din capacitatea de cazare a tarii; si de-ar vrea sute de mii de turisti sa vina in CJ (ca sa faca ce?), nu exista in CJ locuri de cazare suficiente ptr. ei.

- nr. sosiri si innoptari in unitati de cazare:

Constanta
http://img196.imageshack.us/img196/3715/constanta.jpg

Cluj
http://img268.imageshack.us/img268/5146/cluj.jpg

2. Comert:

- comert international: Cluj nu e nici macar in Top 10.

- mai mult de jumatate din comertul tarii se facea in 2006 prin portul CT; n-am date mai recente dar si de le-as avea nu cred c-ar contine cifre mai defavorabile CT decat ce vezi pe 2006; mai tb sa adaug ceva si despre CJ ?

3. Transport:

O harta pe care ai mai contestat-o. :lol:

http://img502.imageshack.us/img502/6292/roadcw1.png

* date statistice despre PIB, aport la buget, cifra de afaceri a firmelor mari etc. gasesti pe thread-ul cu economia CT.

Datele publicate de tine sunt pline de originalitate romaneasca.

Bucurestiul "rupe" incredibil la importuri asa cum devoreaza la deficit in raport cu PIB-ul creat. :)
Daca in Constanta PIB-ul este putin mai mare decat al Clujului avem mult zgomot pentru nimic. Banul conteaza, in mare masura, nu fataiala de weekend.
Datele dinainte de 2007 nu prea sunt concludente pentru ca, dupa intrarea in UE, contextul s-a schimbat. Evident ca lipsa barierelor vamale va dirija exporturile si spre alte zone.
Rhemaxos spunea candva ca nu intelege de ce ar putea fi ales portul Salonic de catre Ford pentru a-si expedia masinile. Pai daca faci un export in America, ce este mai rentabil? Marea Neagra sau Mediterana cand distanta pe calea ferata nu este cu mult mai mare?
Constanta este cam parasita iarna in raport doar cu Clujul si asta spune multe.
Referitor la topic, daca luam in calcul ca autostrada Transilvania prezinta interes doar de la Ploiesti si Bucuresti incolo si numai pentru S-E si pe portiuni pentru o parte din Moldova, modernizarea si deblocarea soselelor simple de pe CIV combinata cu terminarea podului de la Calafat va schimba (chiar si pentru Bucuresti sau Constanta) traseele. Multe orase mari ale tarii lipsesc de pe ruta transilvana.
Raman la parerea ca autostrada Transilvania va fi utila in contextul unor legaturi corespunzatoare cu Moldova si cu nordul tarii, corelata cu masuri luate de bulgari pentru a da o continuitate de la Ruse spre Istanbul

alecu26
September 30th, 2009, 09:04 PM
Doua benzi pe sens nu e autostrada... 70 km pe ora nu e constant cu 130...

Daca traficul de intrare īn Cluj dinspre Oradea e mare, e clar ca e mult trafic trafic de tranzit... (stiu cum e, asta vara am mers ca melcul in coloana zeci de kilometrii, iar Din Floresti pana in Feleacu m-a luat nevoile prin Cluj... :nuts:)

Plus ca intre Cluj Vest si Floresti sunt o gramada de zone comerciale (Polus Center, Cora, Praktiker, etc)

Eu zic ca va prelua +90% din tranzitul Tg.Mures/Alba Iulia - Oradea si un 30-50% din traficul Turda-Cluj

P.S.
@Joce.
Gata, am inteles, aveti cel mai judet din tara, de 2 ani ne tot spui asta, cel mai tare judet, cu cei mai destepti oameni, care a ales cel mai trendy primar...

eu zic ca e mult 30-50% din traficul Cluj-Turda...dar in rest sunt de acord in mare cu procentele. Gilau e departe...si faci zeci de minute pana in Cluj. Poate se va face un fel de Top Gear cu cele doua variante...dar zic eu ca foarte putini au de castigat ceva daca merg pe autostrada decat pe actualul DN.

Poate ia cineva aceste procente si le pune pe harta CEstrin si inmulteste cu doi...cam cat a crescut traficul din 2005.

MandruDobrogean
September 30th, 2009, 09:17 PM
^^

Tatal biologic al lui Base era un jidan. Tatal lui vitreg era un betiv ordinar, si nu era din Dobrogea.

Bogdan BMB
October 1st, 2009, 11:39 AM
Numai postu' de Badea isi imagineaza ca va fi folosita de cei din Turda sa mearga la Gilau. :lol:

http://farm3.static.flickr.com/2452/3965519970_43890379b1_o_d.jpg

:lol: Nu prea intelegi ce spune Badea. Indiferent ca va fi folosita sau nu asa cum spune, el defapt ridiculizeaza situatia de rahat. Numa la noi se fac inaugurari de 5 m de autostrada, taiem panglici la 3 parapeti si ne pozam atunci cand finalizam vreun sfarc de centura ;)

Trebuie sa recunosc ca nu stiam pana acum cum trece autostrada pe langa Cluj. Poate il mai aud pe vreunu ca Timisoara e decor pentru autostrada :bash: :lol: Totusi, asta nu cam prea departe de oras?

tazzmaniadodo
October 1st, 2009, 11:48 AM
:lol: Nu prea intelegi ce spune Badea. Indiferent ca va fi folosita sau nu asa cum spune, el defapt ridiculizeaza situatia de rahat. Numa la noi se fac inaugurari de 5 m de autostrada, taiem panglici la 3 parapeti si ne pozam atunci cand finalizam vreun sfarc de centura ;)

Trebuie sa recunosc ca nu stiam pana acum cum trece autostrada pe langa Cluj. Poate il mai aud pe vreunu ca Timisoara e decor pentru autostrada :bash: :lol: Totusi, asta nu cam prea departe de oras?

Pai in harta asta nu se vede dar intre oras si autostrada este dealul feleacului ,deci o zona accidentata, ca sa faca autostrada mai aproape de oras ar fii trebuit sa faca tuneluri , daca era campie faceau mai aproape centura cu siguranta.
In ceea ce-l priveste pe Mircea Badea, exact cum ai zis si tu ridiculizeaza situatia , adica se va inaugura cu mare tam-tam autostrada Turda-Gilau , exagereaza poate putin dar are dreptate , altii construiesc poduri peste km intregi de ocean sau fac tuneluri de zeci de km pe sub mare iar noi inauguram 40 de km de autostrada intre Turda si Gilau care ne-a luat 20 de ani sa o facem . nu zic e buna si aia dar daca se continua in stilul asta....

Bogdan BMB
October 1st, 2009, 11:53 AM
^^ Ai dreptate. Am masurat pe GE si am vazut ca diferenta de km e de doar 1-2 km (centura - centru orasului) Tm ~ 14 km si Cj ~ 16 km

M-a indus in eroare harta asta :D

luci203
October 1st, 2009, 01:01 PM
^^
Intre marginea Gilaului si marginea Florestiului sunt ~1km, din care cateva sute de metrii o sa fie ocupate de nod... apoi Florestiul e un fel de "Baniasa" intre el si Clujul propriu-zis fiind o zona "umpluta" de mall-uri si altele...

P.S.
@ Mircea Badea. Ma refeream ca el zicea ca leaga "nimic de nimic", uita sa spuna ca va ocolii Clujul. Situatie asemenatoare si in Sibiu, unde centura leaga tot "nimic de nimic" adica Vestem de Cristian, dar ocoleste Sibiul... (in cazul asta practic va fi centura pentru Cluj, Turda si Campia Turzii)

Ca piticu' porno si sobolanu' portocaliu umfla electoral (eventuala) darea in folosinta si o prezinta ca pe o mare realizare a fabulosului cabinet, e foarte clar.

Bogdan BMB
October 1st, 2009, 02:54 PM
Stiu foarte bine ce zice. Dar asta iti spuneam, prin exagerarea facuta / nementionarea Clujului accentueaza ridicolul. Sunt convins ca stie ca ocoleste Clujul, dar cum spuneam ...

tazzmaniadodo
October 1st, 2009, 07:38 PM
Exact. Adica ok. Facem mare tam-tam ca inauguram mult-dorita autostrada Bucuresti Brasov cu zeci de viaducte si tuneluri care va usura mult traficul sufocat de drumuletul ala cu o banda pe sens. Asta ar fii o realizare de mare tam tam. dar pt aceasta autostrada de 40 de km care practic e o bucatica a unei autostrazi mai mari dar ea propriuzis nu va avea vreun impact extraordinar... la cum merg lucrurile la noi in tara este intradevar extraordinar ca au facut aceasta mica portiune. La noi este ceva extraordinar si neobisnuit sa faca o asfaltare calumea sau sa linieze benzile sau sa puna semne de circulatie...:nuts:

Bogdan BMB
October 2nd, 2009, 02:37 AM
^^ Pai da, asta ma si enerveaza. Presa nici nu ar trebui sa ii bage in seama la asa realizari. Poate asa si-ar da si ei seama cat suntem de ridicoli. Da, practic pentru noi, tara fara autostrazi, este o realizare aceasta bucata de autostrada, dar in contextul actual ... suntem penibili.

Ce ma enerveaza si mai tare e atunci cand e prezentata ca pe o maaaaaaare reusita si astfel multi tind sa creada ca da, "uite mai, se face si la noi", "se misca ceva" tampenii de astea. Ele tin doar pentru cei care nu au trecut granita, cand ai depasit-o ... iti vine sa iti dai ciocane in cap :lol: de aceea sunt de acord cu Badea, deoarece mai estompeaza din orgasmul unora care prezinta acesti 40 km ca primul pas facut pe luna

tazzmaniadodo
October 2nd, 2009, 10:59 AM
de aceea sunt de acord cu Badea, deoarece mai estompeaza din orgasmul unora care prezinta acesti 40 km ca primul pas facut pe luna

ma le scoti uneori... :lol: frumos zis

alex_zebe
October 2nd, 2009, 01:14 PM
Se circula deja destul de mult pe autostrada, atata cat este gata. Nu stiu daca o folosesc sa transporte ce mai e de transportat de la un punct la altul sau ii fac rodajul :D, dar ieri am vazut multe camioane/dubite ale Bechtel care circulau in zona Ciurila - Petrestii de Jos.

.andy.
October 2nd, 2009, 09:32 PM
"CJ sta execrabil de slab pe langa CT"

Cantitatea nu inseamna neaparat calitate. Mi s-ar parea o blasfemie sa compari dpdv turistic orasul Cluj (piete, turnuri, cladiri, curti interioare) cu Constanta (plaje separate de blocuri sumbre prin buruieni/camp, centru istoric in RUINA). Am vizitat ambele orase in repetare randuri. Constanta e singurul loc din lumea asta care m-a putut face sa gandesc "vreau la Bucuresti!". Asa nici in Timis n-or fi atatea locuri de cazare ca in jud. Constanta. Inseamna ca Timisoara, (inca) Mica Viena, e un gunoi pe langa statiunile "dă jmekeri" din jud. Constanta. Nu? Imi cer scuze anticipat daca o sa te lovesc in orgoliul care (cred eu, poate gresesc) e comun la constanteni. Of, macar de ati avea de ce sa fiti mandri :)

P.S. Tu chiar te mandresti ca Basescu e constantean, nu? :lol:

Cer sincere scuze adminilor pentru off-topic.

wdw35
October 3rd, 2009, 01:02 AM
^^
Tu citesti ce-am scris ?

OK, OK, eu incercam sa fiu impartial si sa ma bazez pe date reale!

Uite, spune-mi de exemplu cum se interpreteaza urmatoarele:

Din aeroportul din Cluj sunt curse regulate directe spre:

Barcelona
Bergamo
Bologna
Bucuresti (Baneasa, Otopeni) (2 companii)
Budapesta
Dortmund
Frankfurt
Grenoble-Lyon
Londra
Madrid (2 companii)
Munchen
Paris (2 companii)
Roma (2 companii)
Timisoara
Valencia
Venetia
Viena

iar din Constanta sunt zboruri directe inspre:

Bologna
Pisa
Timisoara

(nu pun Cluj si Otopeni ca au fost sezonale - si nici de alte sezonale nu vorbim (a propos, din Cluj au fost curse sezonale vara asta inspre Palma Mallorca, Tunis, Egipt etc etc), si nici Bruxelles ca nu este direct)
(nu vorbim de cursele Carpatair care le au aproape toate orasele din tara, numai ca cu stopover in Timisoara)

Deci?!
Care-i treaba cu comertul, turismul si economia?

PS: Si nu-mi spune ca numarul redus de zboruri de pe Constanta este datorita faptului ca poti accesa Otopeni-ul in trei ore si un pic de la Constanta - si de la Cluj poti accesa Budapesta in patru ore (si cu o oferta mult mai serioasa ca Otopeniul).

wdw35
October 3rd, 2009, 01:13 AM
Baietii, cica baga boculetul de un maraton pe autostrada de langa Cluj, inainte de deschidere!

http://www.adevarul.ro/articole/cluj-boc-vrea-sa-inaugureze-autostrada-printr-un-maraton.html

http://www.ziuadecj.ro/action/article?ID=31630

Care dintre voi se baga?
Io daca vin, si daca incepe de la Turda, voi circula, intre km 11 - km 18, pe banda a treia (adica cea lenta, pentru camioane :)) (da, vor fi trei benzi pe sensul de urcare intre Turda si cariera de langa Sandulesti).

Poate cu biciclete sa ne descurcam mai usor :lol:

Edit: so to bring it back on topic...

Sunt uimit de cata diversitate este in raspunsul la poll...

O batrana regula spune: ca sa vezi care este traficul de tranzit intre doua orase, iei portiunea cu traficul cel mai scazut inregistrat, si inmultesti cu 2/3. Asta, pentru tronsonul Cluj - Oradea vine cam la 2000-2500 vehicule pe zi.
Ei, la aceasta valoare, hai sa mai adaugam un trafic local de cca. 1200-1500, care ar merge din estul Clujului inspre Turda/Campia Turzii, si inspre restul tarii (spre sud si est).
Peste aceste valori, inca vreo 300-400 care vor fi shifted dinspre coridorul IV inspre Bors.
Asadar, imi vine greu sa cred ca pe autostrada vor fi mai mult de 5000 de vehicule pe zi...

joce23
October 3rd, 2009, 04:58 PM
Tatal biologic al lui Base era un jidan. Tatal lui vitreg era un betiv ordinar, si nu era din Dobrogea.

Mda, nu stiam asta. Am crezut sincer ca pe ramura lui genealogica avea in spate macar 50 de generatii de constanteni/dobrogeni. Daca stiam ce mi-ai zis. propuneam direct sa-l ardem pe rug.

Cantitatea nu inseamna neaparat calitate. Mi s-ar parea o blasfemie sa compari dpdv turistic orasul Cluj (piete, turnuri, cladiri, curti interioare) cu Constanta (plaje separate de blocuri sumbre prin buruieni/camp, centru istoric in RUINA). Am vizitat ambele orase in repetare randuri. Constanta e singurul loc din lumea asta care m-a putut face sa gandesc "vreau la Bucuresti!". Asa nici in Timis n-or fi atatea locuri de cazare ca in jud. Constanta. Inseamna ca Timisoara, (inca) Mica Viena, e un gunoi pe langa statiunile "dă jmekeri" din jud. Constanta. Nu? Imi cer scuze anticipat daca o sa te lovesc in orgoliul care (cred eu, poate gresesc) e comun la constanteni. Of, macar de ati avea de ce sa fiti mandri :)

P.S. Tu chiar te mandresti ca Basescu e constantean, nu? :lol:

Cer sincere scuze adminilor pentru off-topic.

N-ai inteles nimic:

1. Faza cu Basescu era o ironie la adresa lui luci203, un alt ardelean mai incet la minte.
2. :uh: "piete, turnuri, cladiri, curti interioare". Ai uitat sa mentionezi "trotuare", "case cu usi si ferestre" sau "semafoare", dar si fara astea m-am prins ca vorbesti de-un oras "top de top". Ma gandesc despre ce naiba vorbeati daca CJ nu le-avea nici pe astea. Ca si constantean, ma plictisesc uneori la maxim povestile cu megaeconomia BUC, dar cand aud si basmele alora din CJ sunt la un pas de "coma de plictiseala". Am umblat si eu prin tara si-am vazut destule orase. Cunosc CJ si-am cunoscut destui clujeni la viata mea ca sa nu ma las prostit de toata propaganda media pro CJ din zilele noastre. Ati depasit BUC la imagine umflata de presa. Presa care observ ca le ia clujenilor usor mintile si uita ca in ROM mai exista si TM sau CT (daca nu chiar si BV sau PH), pe care n-o sa le depaseasca niciodata.

OK, OK, eu incercam sa fiu impartial si sa ma bazez pe date reale!

Uite, spune-mi de exemplu cum se interpreteaza urmatoarele:

Din aeroportul din Cluj sunt curse regulate directe spre:

Barcelona
Bergamo
Bologna
Bucuresti (Baneasa, Otopeni) (2 companii)
Budapesta
Dortmund
Frankfurt
Grenoble-Lyon
Londra
Madrid (2 companii)
Munchen
Paris (2 companii)
Roma (2 companii)
Timisoara
Valencia
Venetia
Viena

iar din Constanta sunt zboruri directe inspre:

Bologna
Pisa
Timisoara

(nu pun Cluj si Otopeni ca au fost sezonale - si nici de alte sezonale nu vorbim (a propos, din Cluj au fost curse sezonale vara asta inspre Palma Mallorca, Tunis, Egipt etc etc), si nici Bruxelles ca nu este direct)
(nu vorbim de cursele Carpatair care le au aproape toate orasele din tara, numai ca cu stopover in Timisoara)

Deci?!
Care-i treaba cu comertul, turismul si economia?

PS: Si nu-mi spune ca numarul redus de zboruri de pe Constanta este datorita faptului ca poti accesa Otopeni-ul in trei ore si un pic de la Constanta - si de la Cluj poti accesa Budapesta in patru ore (si cu o oferta mult mai serioasa ca Otopeniul).

Observ ca-mi racesc gura degeaba. Noi vorbeam de trafic de masini, eu ti-am date de la INSSE (nici astea nu-s reale?) care spun cati turisti vin in general in CT cu masin (zboruri nu prea sunt, dupa cum chiar tu ai remarcat, iar trenul e inca evitat de multi turisti care vin in CT din cauze bine stiute de toti), ce trafic de marfuri inregistreaza CT si cate exporturi/importuri face, tu continui sa aberezi cu PIB (unde si-acolo CJ este si va fi forever sub CT), nr. de avione de pe cer si poate si cu "nr. de purtatori de chiloti Jolidon" daca iti mai dau apa la moare.

La cat de greu va prindeti de unele chestii si la cat de vexati pareti, incep sa cred ca sunteti/aveti legatura cu CJ/Ardeal. Poate basmele voastre prind pe la voi p-acolo, dar nu-i mai plictisiti si pe cei din CT cu asta.

* daca tot era cineva curios sa afle ce-mi place atat de mult la CT, ii zic ca-mi plac multe, dar in primul si-n primul rand imi plac oamenii de-aici.

alex_zebe
October 3rd, 2009, 06:37 PM
Mai, in definitiv Constanta e orasul de pe malul marii Negre, unde merg toti bronzatii la plaja. Asta-i singurul atuu al orasului, singurul element de care celelalte nu au parte. Celelalte orase, Clujul, Timisoara si Brasov (ca tot le-ai pomenit) sunt orase cunoscute prin cultura care e prezenta acolo. Treci peste mandria asta a ta, peste patriotismul asta local si incearca sa vezi lucrurile mai clar. Altfel nu arati nimic in afara faptului ca esti frustrat (cica propaganda media pro CJ din zilele noastre :D).

Oameni fara noroc intr-adevar cei care nu s-au nascut in Constanta, centrul Pamantului.

joce23
October 3rd, 2009, 08:56 PM
^^
http://i241.photobucket.com/albums/ff150/Unlimited_Blade_Works/BakiBg.png
Trec peste analiza profunda de mai sus si propriile-mi frustrari vis-a-vis de singurul atuu al CT (atragerea bronzatilor pe plaja), dar nu ma pot abtine sa nu-mi exprim admiratia si aprecierea fata evenimentele culturale majore pe care, ca expert in/iubitor de cultura ce esti, le anunti pe thread-ul cultural al CJ. Ma simt chiar si mai frustrat sa vad ca n-avem si noi in CT asa ceva si ma gandeam chiar sa-i scriu un e-mail lui Mazare, in care sa-i propun sa fure din ideile voastre occidentale "a la Vienne" si sa anime cultural orasul cu o expozitia ""Vopsele si mobila ecologica la Targul de Martieni" in care vizitatorii sa admire standuri intregi (dar mai lungi, late si inalte ca la CJ!!!:uh:) de pastai si mazare, absolut toate bio.

Vopsele şi mobilă ecologică la Tārgul Verde
... :blahblah: ...
Claudiu Husti, patronul fermei bio Husti din judeţul Maramureş, este şi el prezent la standuri cu gogoşari, ardei sau roşii, dar şi zacuscă sau magiun, toate bio.

* e ultima mea postare pe thread-ul asta; ce-am avut de zis am spus; in plus, sunt in concediu si chiar regret c-am facut greseala sa intru un pic pe net azi.

alex_zebe
October 3rd, 2009, 09:13 PM
...

wdw35
October 4th, 2009, 01:28 AM
LOL, this is all too funny :)

Anyways, daca aveau putina minte in cap cei din administratia constanteana, iata ce ar fi putut face (in loc sa ucida tramvaiele):

http://i36.tinypic.com/24zvszb.gif

(vad ca asta are deja steagul nostru:)) sau

http://i35.tinypic.com/2ecqbcx.gif

sau de ce nu

http://i38.tinypic.com/15wkk90.gif

... Dar probabil sunt si ei prea ocupati sa se laude cu cat de grozavi sunt fata de administratiile din alte orase / judete, ca sa aiba timp sa se gandeasca la asa ceva :lol:

Bogdan BMB
October 4th, 2009, 01:45 AM
^^ Fara suparare, dar astfel de mijloace de transport nu mi se par deloc adecvate pentru un oras de maimea Constantei. Se potrivesc intr-o statiune mica de gen Costinesti, Neptun etc dar pentru Cta mi se par kitschioase. Mai un pic si punem o balena pe sine :lol: In plus sunt si invechite dar nu atat de mult incat sa fie un tramvai istoric. Cred ca acele autocare din Cta au o imagine mult mai urbana decat tramvaiele astea cu globulete.

Altfel nu arati nimic in afara faptului ca esti frustrat (cica propaganda media pro CJ din zilele noastre :D).

Recunosc ca si mie mi se pare prea mediatizat Clujul de cand a venit Boc. Nu spun ca este un oras urat sau fara o putere economica, dar in ultima perioada am auzit atat de mult la TV de Cj incat a inceput sa ma enerveze. Recunosc ca o parte se datoreaza si autostrazii care contrar asteptarilor a inceput sa se construiasca pe la Cj in timp ce CIV este mult in urma. In fine, trecand peste astea, voi revizita orasul cu placere :cheers:

wdw35
October 4th, 2009, 01:53 AM
Pai astea sunt vehicule speciale pentru turisti (si in orasele respective sunt si tramvaie normale, te-ai prins, nu?)

... Ma rog, or fi stiind ei ce fac in CT, deoarece acesta AL TREILEA sistem de tramvaie din oras care este construit si desfiintat!

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_town_tramway_systems_in_Europe#Romania

Bogdan BMB
October 4th, 2009, 01:56 AM
:lol: Normal, doar ca si ele contribui la imaginea generala a unui oras.

Ca sa-l enervez pe Joce voi da un exemplu din Viena: exista tramvaie moderne dar in acelasi timp exista si trasuri pentru turisti. Acestea desi foarte vechi arata mult mai bine decat acele mijloace de transport care, parerea mea, se potrivesc cel mult intr-un parc de distractii "low-cost" :lol:

Bogdan BMB
October 4th, 2009, 02:00 AM
^^ Btw, uite cum arata primul tramvai tras de cai (Timisoara). Mi se pare mult mai finut si mai elegant

http://img442.imageshack.us/img442/121/1869ha8.jpg

^^ Forum RATT (http://www.ratt.ro/forum2/index.php?showtopic=138)

Rhemaxos
October 4th, 2009, 02:50 AM
Cosmin o sa aiba ceva de lucru cand o sa se intoarca din concediu. :lol:

Cosmin
October 4th, 2009, 02:32 PM
Discutiile astea CT vs. TM vs. CJ vs. B/IF sunt atat de plictisitoare si deseori puerile...:no: Mai lasati naibii patriotismul local, indiferent de unde sunteti, mai ales ca majoritatea sunteti oameni umblati si ati vazut atatea orase...

In plus, ce rost o avea sondajul asta nu am inteles...:lock: