View Full Version : Iași Subforum Organization
Cosmin October 8th, 2009, 08:31 PM You are welcome to discuss the layout and thread organization matters pertaining to the Iași forum here. Give your ideas for threads, discuss various thread-related things without filling other threads with off-topic posts and enjoy your newly created section.
I expect you to make full use of the forum and hope to see it grow.
Cheers to Iași!:cheers:
P.S.: refer to Iași Forum Guidelines (http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=976492) for some tips and rules.
Bogdan BMB October 9th, 2009, 01:30 AM La cat mai multe stiri bune :cheers:
Nu ar strica un thread cu Historical sau transport / infrastructura - mai ales ca avem amatori pe aici, nu?
Lrk October 9th, 2009, 12:26 PM In sfarsit au venit Cluj si Iasi.
La proiecte faine, multe, si duse la capat! :cheers:
PS: Cosmin am impresia ca nu e linie "departajatoare" intre Constanta si Iasi, in City Life.
EDIT NVM cred ca mi s-a parut.
joce23 October 9th, 2009, 03:32 PM Cheers to Iasi subforum ! La cat mai multe proiecte/stiri bune in/din Iasi ! :cheers:
* Iasi Business and Technology Campus (IBTC) (http://www.redprojects.com/?id2=000200030001) e unul din proiectele mele favorite; sper sa prinda viata cat mai repede lucrarile la proiect si sa avem parte aici de-o sectiune separata in care sa vedem cum evolueaza lucrurile.
LuluMOB October 9th, 2009, 06:43 PM Pai cred ca o sa mut pozele cu centura aici. Oricum zilele astea frumoase de toamna o sa ma mai invart prin satele din zona metropolitana si o sa revin cu reportaje ilustrate.
Multam frumos pentru initiativa, Cosmin!
Cosmin October 9th, 2009, 06:51 PM ^^Cu placere. Mersi pt. rabdare.:cheers:
Pai cred ca o sa mut pozele cu centura aici.
Unde? In sectiunea asta? Nu deschide thread-uri foto aici, lasa pozele unde sunt si o sa fac ca in celelalte sectiuni, cu link-ul ala spre "albumul foto".
Sau n-am inteles eu la ce poze te referi?:)
Bogdan BMB October 9th, 2009, 07:02 PM Cred ca e vorba de poze cu centura - infrastructura, nu poze cu orasul :)
Numai ca pana una alta nu exista un asemenea thread
LuluMOB October 9th, 2009, 08:25 PM Da, de alea era vorba, altfel spus de soseaua de centura. Daca nu facem topic despre asta, e ok, sa ramana acolo. Oricum, sigur ca nu eu le pot muta, tot Cosmin trebuie s-o faca daca e cazul.
Cosmin October 13th, 2009, 11:49 AM Alo, Iasiul! Dormiti?:ohno:
nebunul October 13th, 2009, 03:24 PM ^^ eu n-am ajuns prin Iasi :bash:
Pai cred ca o sa mut pozele cu centura aici. Oricum zilele astea frumoase de toamna o sa ma mai invart prin satele din zona metropolitana si o sa revin cu reportaje ilustrate.
Multam frumos pentru initiativa, Cosmin!
^^ :cheers: Asteptammmmmm
LuluMOB October 13th, 2009, 05:23 PM Acum am ajuns acasa, am facut 5km intr-o ora. Cu Sfanta Parascheva si cu ploaia torentiala, orasul e blocat. Banuiesc ca asa e Bucurestiul zi de zi. Nu as rezista probabil intr-o asemenea atmosfera.
Astept si eu sa se indrepte oleaca vremea... deocamdata e imposibil de facut ceva.
silviubad October 13th, 2009, 08:25 PM Cand se inaugureaza centura Iasiului? Poate anul viitor n-o sa mai faci 5 km intr-o ora.
LuluMOB October 15th, 2009, 08:45 PM Daca nu aveam absoluta nevoie de masina as fi luat bicicleta si mergeam cu 15-20km/h. Oricum, a fost si o vreme imposibila iar blocajul n-a fost influentat de traficul de tranzit. Cum tot centrul a fost blocat pentru Sf.Parascheva si pe langa masinile iesenilor aveam si o gramada de masini de-ale pelerinilor, situatia a fost previzibila. Centura nu stiu daca ar fi ajutat foarte mult, poate doar daca ar fi format un inel complet, ori ala e foarte departe. Bucatica de centura care e in lucru probabil la anul e gata, anul asta eu nu vad sa se mai poata face ceva. Insa e doar un segment mic, inutil aproape. Pana nu iese macar in zona CUG -varianta ce urca prin Uricani- si in zona Cicoarei -varianta ce merge prin lunca Bahluiului- impactul va fi minor.
Chiar si asa, in conditiile generale din Romania si Iasi, eu unul ma declar relativ satisfacut ca s-a facut macar si atat.
Cosmin October 15th, 2009, 08:54 PM Voi vorbiti despre infrastructura pe thread-ul pentru organizare?:crazy:
silviubad October 25th, 2009, 06:30 PM Ceva mai aparte: http://www.youtube.com/watch?v=QpMyYJrtw0k&feature=player_embedded
tazzmaniadodo October 25th, 2009, 06:47 PM Cand faceti si voi la Iasi - thread cu road infrastructure??
si cu History renovating ...
tazzmaniadodo October 30th, 2009, 02:46 PM Cand faceti si voi la Iasi - thread cu road infrastructure??
si cu History renovating ...
:?:wave::gossip:
Cosmin October 30th, 2009, 04:27 PM Se cam doarme la Iasi.:(
nebunul October 30th, 2009, 06:10 PM As fi deschis eu dar nu prea se renoveaza la Iasi ... Iar in centrul istoric se instaleaza pavele :bash:
http://www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=39021596&postcount=318
http://www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=45340027&postcount=504
Road infrastructure ... Cosmin, schimba tu te rog numele threadului Public Transport in Road infrastructure Cheers!
Cosmin October 31st, 2009, 11:45 PM Care dintre ele, ca-s doua? Asta (http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=991905), nu?
nebunul October 31st, 2009, 11:47 PM Celalalt te rog :cheers:
http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=981194
Cosmin October 31st, 2009, 11:50 PM Ok, done.
nebunul October 31st, 2009, 11:56 PM Mersi mult! :cheers:
Bogdan BMB January 8th, 2010, 09:23 AM De un an de zile nu a mai postat nimeni in acest sub-forum al Iasi-ului :lol: :ohno:
Chiar nu e nici unul pe aici care sa ne tina la curent cu noutatile din oras?
nebunul January 8th, 2010, 03:38 PM Update: ninge :lol:
Bogdan BMB January 8th, 2010, 04:18 PM :rofl:
nu la astfel de updat-uri m-am referit, dar e bun si atat :D
silviubad January 8th, 2010, 04:38 PM Radio Terra Iasi a fost vindut pe 100.000 de euro
Postul Radio Terra Iasi a fost vindut cu 100.000 de euro. Cumparatorul, SBS Broadcasting Media SRL, i-a schimbat deja numele in Magic FM.
Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a aprobat, in sedinta de joi, solicitarea de cedare a licentei audiovizuale pentru postul Terra Radio Iasi de la S.C. Terra Radio SRL Piatra Neamt catre S.C. SBS Broadcasting Media SRL Bucuresti. Totodata, Consiliul a aprobat schimbarea denumirii postului Terra Radio in Magic FM, scrie Mediafax.
Potrivit lui Romeo Repta, impreuna cu noul post de radio achizitionat la Iasi, Magic FM are in total 28 de statii.
Postul de radio Magic FM s-a lansat in februarie 2006.
Magic FM face parte din grupul paneuropean ProSiebenSat.1, care mai opereaza in Romania televiziunile Prima TV si Kiss TV, radiourile Kiss FM si One FM si platforma de video sharing MyVideo.ro. La jumatatea lui iunie 2007, grupul pan-european ProSiebenSat.1 a anuntat ca va cumpara SBS Broadcasting contra unei sume de aproximativ 3,5 miliarde de euro.
sursa: newsiasi.ro
Sper sa fie acceptabila noutatea, Bogdan.
Bogdan BMB January 8th, 2010, 04:45 PM ^^ Voi acuma nu trebuie sa ma luati la misto :tongue3:
Ideea era ca imi este foarte greu sa cred ca un intr-un oras de marimea Iasi-ului nu se intampla absolut nimic, si aici ma refer in special la constructi. Plus ca am observat o anumita lene a celor din Iasi, de la organizarea sub-forum-ului la facut poze prin oras.
PS Au plecat galbenii din Timisoara, nu se misca nimic la Palace?
nebunul January 8th, 2010, 05:17 PM ^^ total de acord :cheers:
O sa incerc sa mai mentin eu sectiunea asta intre timp ...si cand mai am timp :)
La Palas macaraua nu se misca :ohno:
http://www.jurnalul.ro/webcam/iasi-palatul-culturii-165.html
gattone January 8th, 2010, 05:42 PM Ideea era ca imi este foarte greu sa cred ca un intr-un oras de marimea Iasi-ului nu se intampla absolut nimic, si aici ma refer in special la constructi. Plus ca am observat o anumita lene a celor din Iasi, de la organizarea sub-forum-ului la facut poze prin oras.
Ba chiar nimic. De exemplu, nici maidanezii nu se mai aduna in haita :lol: Am mers acu cateva nopti pe jos prin oras si n-am vazut decat 3 (trei) maidanezi. Asta vara se adunau lejer 20-30 in jurul meu daca aveam ceva fast-food. Credeam ca i-a strans Primaria, insa ziua sunt o gramada de caini tolaniti la soare.
PS Au plecat galbenii din Timisoara, nu se misca nimic la Palace?la Palas se carpesc plasele anti praf.:lol:
silviubad January 8th, 2010, 06:06 PM Da la subforum ce trebuie sa scriem? Constructiile sunt la Projects and Constructions.
sorinAcesta December 24th, 2010, 07:48 PM CRACIUN FERICIT ,EVERYONE!!!:cheers::banana::nuts:
silviubad December 24th, 2010, 08:36 PM CRACIUN FERICIT!
Unicul post cat se poate de serios pe acest topic. :lol:
sorinAcesta December 26th, 2010, 07:54 AM You are welcome to discuss the layout and thread organization matters pertaining to the Iași forum here. Give your ideas for threads, discuss various thread-related things without filling other threads with off-topic posts and enjoy your newly created section.
Parerea mea:ar trebui din start deschise thread-uri noi atunci cand e vb de un proiect mai mare(ex.Palas,care deja exista).Ma refer aici la soseaua de centura,proiectul Bahlui,si,daca tot se numeste "Iasi Metro Area",unul/mai multe thread/uri legate de celelalte localitati care fac parte din Z.M.I.,in afara Iasului in sine.Un exemplu este Comuna Miroslava,cea mai mare din jud Iasi,care are parte de o dezvoltare foarte rapida,majoritatea investitiilor private din ultimii ani fiind in aceasta zona(Delphy de ex).:):cheers:
SARBATORI FERICITE!!!:cheers::cheers::cheers:
silviubad December 26th, 2010, 02:57 PM Apreciez foarte mult idea ta. Eu locuind in Italia chiar mi-ar face placere sa fiu la curent cu tot ce se intampla in Iasi in ambitul constructiilor si proiectelor ce dezvolta acest oras. Pana acum pe acest thread (Iasi Metro Area) nu s-a discutat asa de mult ca pe alte thread-uri cum ar fi cel al Clujului si poze din mai multe proiecte se postau pe un topic singur (Projects & Construction). Sper ca fiecare topic pentru fiecare proiect sa fie rentabil pentru acest thread.
gattone December 26th, 2010, 03:44 PM OK. Atunci mai bine facem [b]"Projects & Construction 2011"[/i] (ca topicul vechi deja are 44 de pagini) pentru proiectele mici, de o singura cladire, si cate un topic separat pentru fiecare proiect mare (de genul Palas, Ciric, etc).
Cosmin December 26th, 2010, 03:57 PM ca topicul vechi deja are 44 de pagini
Thread-uri P&C:
Bucuresti: 301 pagini
Brasov: 85 pagini
Constanta: 172 pagini
Timisoara: 108 pagini
Budapesta: 274
Doar Clujul are un thread P&C mai mic decat al Iasiului.
Cat despre thread-urile pentru proiecte individuale, imi bat de pomana tastatura de cand am facut sectiunile metropolitane ca avem nevoie de MULT mai multe thread-uri dedicate proiectelor individuale.
Recunosc ca deja devine extrem de frustrant sa repet aceleasi lucruri, dar ma bucur ca sorinAcesta si silviubad au readus subiectul in discutie si poate macar acum se intampla ceva.
sorinAcesta December 26th, 2010, 07:00 PM Thread-uri P&C:
Cat despre thread-urile pentru proiecte individuale, imi bat de pomana tastatura de cand am facut sectiunile metropolitane ca avem nevoie de MULT mai multe thread-uri dedicate proiectelor individuale.
Recunosc ca deja devine extrem de frustrant sa repet aceleasi lucruri, dar ma bucur ca sorinAcesta si silviubad au readus subiectul in discutie si poate macar acum se intampla ceva.
:banana: Inseamna ca incepand cu ianuarie poate deschidem cateva noi vizavi de pasaje (Bancila,Fundatie,Podu Rosu) plus ceva leghat de proiectul Bahlui,pe care eu cel putin il consider destul de important):cheers:
Cosmin December 26th, 2010, 07:01 PM Cu pasajele, daca nu-s foarte mari proiectele (precum Pasajul Basarab), as zice ca mai bine deschideti un singur thread pt toate pasajele.
Cosmin December 26th, 2010, 07:22 PM Scuze, dar trebuie sa intreb: o sa folositi engleza MACAR in titluri sau trebuie sa modific fiecare titlu? Cat despre ideea de a face screenshot la pagina de pe Wikipedia si a pune imaginea in thread...
Va reamintesc ca e si in interesul vostru sa existe un standard minim si forumul sa fie organizat cat mai bine si pe cat posibil accesibil strainilor (fara Google ranslate). Daca nu vizitati sectiunile straine, va rog luati macar exemplul Timisoarei, o sectiune bine organizata, in opinia mea.
sorinAcesta December 26th, 2010, 07:36 PM Scuze, dar trebuie sa intreb: o sa folositi engleza MACAR in titluri sau trebuie sa modific fiecare titlu? Cat despre ideea de a face screenshot la pagina de pe Wikipedia si a pune imaginea in thread...
Va reamintesc ca e si in interesul vostru sa existe un standard minim si forumul sa fie organizat cat mai bine si pe cat posibil accesibil strainilor (fara Google ranslate). Daca nu vizitati sectiunile straine, va rog luati macar exemplul Timisoarei, o sectiune bine organizata, in opinia mea.
SSSOOOOORRRRYYYYYY,pleaaase !!!!:nuts:
silviubad December 26th, 2010, 11:48 PM Scuze, dar trebuie sa intreb: o sa folositi engleza MACAR in titluri sau trebuie sa modific fiecare titlu? Cat despre ideea de a face screenshot la pagina de pe Wikipedia si a pune imaginea in thread...
Total de acord cu tine Cosmin. In opinia mea si ceilalti straini trebuie sa aiba posibilitatea de se informa asupra dezoltarii orasului prin intermediul limbii internationale, adica engleza. SSC este un mare forum international unde engleza este limba prinicpala si mi se pare corect folosirea sa.
sorinAcesta December 28th, 2010, 05:36 AM The New Year it's coming close and it will bring us new projects and hopes in ZMI.MY HOPE is that everything that is allready started will be finished and that at least 3 public projects to start this year:1.Podu Ros-CUG rehabilitation with tramway included;2.Bahlui river rehab and 3.Fundatie subway.
Happy New Year,Iasi,wherever you are:cheers:
P.S.:I would like to apologize to you,Cosmin, for not using english,and to ask you if you can,to change the title of that thread for me.Thank you and Happy Holidays!:cheers:
silviubad December 28th, 2010, 09:44 PM The New Year it's coming close and it will bring us new projects and hopes in ZMI.
In my opinion 2011 will be a better year for Iasi. :cheers:
silviubad January 1st, 2011, 01:50 PM LA MULTI ANI IESENI! UN 2011 MAI BUN PENTRU NOI SI PENTRU ORASUL IASI!
sorinAcesta January 1st, 2011, 04:04 PM LA MULTI ANI IESENI! UN 2011 MAI BUN PENTRU NOI SI PENTRU ORASUL IASI!
:cheers::banana::dance::cheers1:
La multi ani!!!:bowtie:
sorinAcesta January 3rd, 2011, 01:33 PM Plimbare pe Stefan cel Mare,de sarbatori:
" -Iubire,uite renoveaza Palatul...!
-Mda,asa e...
-Iubire,uite ce urat se vede blocul ala...!
-Mda,asa e...
-Iubire,uite,mai e putin si termina de renovat Teatrul...!
-Mda,asa e...
-Iubire,uite....
-Auzi,iubitu',esti boring!Cred ca o sa iti petreci sarbatorile pe SSC!Pa!"
:nuts::lol:
nebunul January 3rd, 2011, 01:43 PM ^^:lol: Eu sunt la faza a doua. Ma accepta cu tot cu SSC :lol:
vinterriket January 3rd, 2011, 11:18 PM Nu stiam exact unde s-ar incadra aceste fotografii,asa ca am ales sa le postez aici.Fac parte tot din "Iasiul-Capitala culturala"
Imaginile se incadreaza la threadul cu imagini dedicate Iasiului, care se gaseste aici: http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=539173
(am mutat pozele acolo)
sorinAcesta January 3rd, 2011, 11:31 PM ^^ Multumesc!:)
Cosmin March 5th, 2011, 02:29 PM In order to better separate on-topic discussions from off-topic ones and make good use of Carpathian Café, we will be closing all forum meetings threads and moving future discussions here (http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=1335093). Use that thread from now on to discuss and plan any such meetings.
Further info will be found on that thread.
Thank you.
silviubad March 5th, 2011, 03:29 PM Thank you Cosmin.
sorinAcesta July 29th, 2011, 05:58 PM Pana acum au fost discutii pro si contra Palas.Am vrut sau nu am vrut,ne-a placut sau nu,criza sau fara criza proiectul se apropie usor usor de final si de marea inaugurare,fie ea si partiala.Ce propun eu e sa facem o prima intalnire SSC Iasi atunci cand va veni momentul.Chiar daca va fi la anul,fac propunerea de pe acum.Cine e pentru?:cheers:
P.S.:@Cosmin,am postat aici pt ca vroiam sa ma adresez mai mult iesenilor de pe SSC,dar daca nu e ok,muta tu te rog pe Forum meetings.Ms mult!
silviubad July 30th, 2011, 02:14 PM Foarte interesanta ideea ta! Eu propun sa ne intalnim si acum in luna august (cei din Iasi) cu toate ca nu este nici-o inaugurare. Ma gandesc totusi ca majoritatea sunt plecati in vacanta. :(
Cosmin August 17th, 2011, 05:07 PM WTF?! Cine a marcat toate thread-urile cu o stea? :bash:
sorinAcesta August 17th, 2011, 05:15 PM Un "plictisit" probabil :ohno:
P.S.:moderatorii nu pot vedea cine a fost?
Cosmin August 18th, 2011, 09:29 AM Nu, nu putem vedea, dar am cerut ca rating-urile sa fie oprite pentru forumul nostru si s-a rezolvat. :okay:
silviubad August 18th, 2011, 12:53 PM Si eu observasem recent stelele astea si ma intrebam cine ar fi putut sa le puna.Oricum, multumim Cosmin, good job! :okay:
sorinAcesta August 20th, 2011, 02:13 PM "Adevarul de Iasi" a lansat o campanie:
ALEGE SIMBOLUL IAŞIULUI Votează aici imaginea care poate reprezenta cel mai bine oraşul
http://www.adevarul.ro/locale/iasi/Iasi_Simbolul_iasiului_campanie_foto_0_539346076.html
Exista acolo un link spre pagina lor de Fb,unde ar trebui sa dam "like" la poza cu cladirea cea mai reprezentativa a Iasului.Prima era binenteles "Palatul Culturii" iar eu,fara sa stau deloc pe ganduri am sarit peste si am votat "Trei Ierarhi".De ce?Pentru ca asta poate fi un mod de a da o palma celor responsabili de rahatul de renovare care se face.Propun tuturor SSC-ilor ieseni si nu numai,sa intre si sa voteze o cu totul alta cladire,numai Palatul nu.Eu am ales Trei Ierarhi din cauza arhitecturii unice in zona noastra a Europei.Haideti sa le dovedim ca nu suntem doar niste oameni calmi,care zac si inghit si un rahat ,daca il aseaza pe turnul mare al Palatului.Va rog,intrati pe Fb si NU DATI "LIKE" LA PALATUL CULTURII!DATI LA ALTA CLADIRE,IN SEMN DE PROTEST!!!:cheers:
silviubad August 20th, 2011, 11:47 PM Wow! Interesanta campania. Eu am votat 2 fotografii, chiar daca trebuia numai una. Cele doua fotografii reprezinta Bojdeuca lui Ion Creanga si cealalta Biserica Trei Ierarhi. Imi doresc sa voteze si ceilalti SSC-isti.
sorinAcesta August 21st, 2011, 06:43 AM Da,pacat insa ca efectul de turma e prea puternic in Romania,iar ciobanii care o conduc stiu cum sa faca lobotomii cui trebuie si cand trebuie.Eu cred ca ne-au dat libertate aproape absoluta pe net tocmai pentru a ne descarca nervii aici,si nu in strada,sau in locuri mai vizibile.Dupa revolutie,inca mai exista "tupeul" ala de a iesi in strada sa demonstrezi pentru ceea ce crezi ca e drept.Cand au vazut ce rahat a iesit cu minerii,si-au dat seama ca cea mai buna solutie e sa tampeasca poporul,si se pare ca le-a reusit....:ohno::bash:
sorinAcesta November 15th, 2011, 12:13 PM Presedintele Consiliului Judetean Iasi discuta online cu cititorii "Ziarului de Iasi"
http://www.ziaruldeiasi.ro/tema-saptaminii/presedintele-consiliului-judetean-iasi-discuta-online-cu-cititorii-ziarului-de-iasi~ni7rsg
Pe el baieti!!!!:rofl:
Puss in Boots November 15th, 2011, 01:17 PM Mergand ultima oara prin cimitirul Eternitatea si vazandu-i viitoarea "locuinta" i-am urat sa se bucure cat mai curand de ea.
sorinAcesta December 1st, 2011, 08:10 PM Pentru cine nu a auzit, in sfarsit suntem capitala europeana la....ceva :lol:
Premiera in Romania: Iasiul a primit titlul de Oras european al sportului 2012, la Bruxelles
http://www.flacarais.ro/cms/site/f_is/news/premiera_in_romania_iasiul_a_primit_titlul_de_oras_european_al_sportului_2012_la_bruxelles_57384.html
Puss in Boots December 2nd, 2011, 05:55 AM Pacat ca nu avem infrastructura sportiva sa acoperim asa un "titlu" :)
rgi December 2nd, 2011, 10:12 AM Asta demonstreaza cat de simbolice sunt aceste "titluri" si, nu in ultimul rand, cat de anacronice au ajuns unele institutii UE ...
iskandarani December 2nd, 2011, 12:36 PM Cred ca si comentariile voastre demonstreaza cat de rautaciosi sunteti. Nu v-ar strica sa fiti nitel mai pro-activi in gandire ... cat despre anacronismul lor ... mai bine ne-am vedea de-al nostru...
ps: titlul de mai sus nu se acorda oraselor cu infrastructura, asa cum nici gazdele olimpiadelor nu castiga musai prin ce pun la bataie, ci si prin ce vor dezvolta. Orasele selectate in acelasi timp cu Iasul, daca ati avut curiozitatea sa le reperati macar, nu au cine stie ce pozitie in lumea sportului, dimpotriva, aveau nevoie de o impinsatura - inainte fireste... bla bla ...
sorinAcesta December 24th, 2011, 02:02 PM Craciun fericit, ieseni ! Carciun fericit, Iasi ! :cheers:
silviubad December 24th, 2011, 04:54 PM Craciun fericit!!!
Dorin Nikos December 24th, 2011, 07:59 PM Sarbatori Fericite!!! Fie ca anul 2012 sa aduca in Iasi cat mai multe proiecte finalizate!!! :cheers:
Junkyardette March 30th, 2012, 09:12 PM Roll Call 2012 (http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=1500775&page=2)
Cine are chef sa voteze, spor! Macar asa aflam si cine iese cu sorinAcesta la bere de ziua copilului la Palas :lol:
sorinAcesta April 14th, 2012, 11:32 AM S-a dus Sirajul.... Pe de o parte imi pare bine, poate va face loc unui proiect de revitalizare a zonei, pe de alta parte il regret. Am atatea amintiri din zona....
_h9PetNbKkc
spring3 April 14th, 2012, 11:43 AM nici nu vreau sa ma gandesc ca unii ar putea merge chiar atat de departe!
Junkyardette April 14th, 2012, 12:45 PM nici nu vreau sa ma gandesc ca unii ar putea merge chiar atat de departe!
Adica? Crezi ca vor sa elibereze zona si sa cumpere cineva terenul pentru dezvoltare imobiliara? Ca a fost incendiu premeditat?
sorinAcesta April 14th, 2012, 01:05 PM Si inca mai arde...:ohno: Orele 14.00 (dupa 12 ore):
http://img835.imageshack.us/img835/9323/140420121671.jpg
http://img525.imageshack.us/img525/741/140420121672.jpg
http://img214.imageshack.us/img214/3311/140420121673.jpg
Cauza e mai mult ca sigur un scurtcircuit. Firma la care lucrez are depozitul tot in zona asta de ceva timp si am observat cam de o luna in coace pane de curent mai ales seara si fluctuatii de curent. Noua ne-au ars 2 surse de pc si toate componentele unui pc.
gattone April 14th, 2012, 01:40 PM Probabil sunt depozitate multe baxuri cu sticle de diluant, cutii de vopsea, s.a.m.d. Daca a ajuns focul la ele, nicio sansa sa mai stinga incendiul cineva, pana nu arde tot.
De asigurari nici nu poate fi vorba, avand in vedere ca (estimez eu) 99% din marfa de acolo e fara acte.
De la minutul 19:25 se pot observa flacarile cum ies afara prin tavan:
XZtFv_mgjTM
sorinAcesta April 15th, 2012, 11:51 AM http://www.youtube.com/watch?v=3BBSwnsz6yw&list=UUH0cLX8AsrUdbCWdUQHvQqw&index=2&feature=plcp
Un Paste plin de sperante celor ce si-au pierdut painea !
gattone April 15th, 2012, 01:13 PM Azi masinile de pompieri se alimentau tocmai de la hidrantii din Carrefour - Felicia, pentru a stinge incendiul din Siraj :ohno:
40391342
Dorin Nikos April 15th, 2012, 08:59 PM great updates gattone :cheers:
spring3 April 21st, 2012, 07:09 PM sambata seara, frumos afara, caldut, ceva soare, a inverzit vegetatia, din obisnuinta ies ca multi altii pe la 18-19 la o plimbare relaxanta spre Piata Unirii pe Stefan cel Mare, care e inchis sa te plimbi relaxat evident.
abia am intrat: boxe puternice la Trei Ierarhi ca sambata seara la ora 19 sa asculti neaparat SLUJBA. bun, deja m-am enervat, merg inainte unde sunt toate sansele sa dau peste slujba de la Mitropolie, tot in strada sau daca nu, sa ascult nervii babei nebune al carui loc se pare ca e vis a vis de Primarie, nu la sanatoriu.
azi nu si am zis poate totusi pana in Piata Unirii reusesc sa ma relaxez. in Piata Unirii, plin de lume iesita probabil la relaxare dar de fapt ce se aude - scandalagiii au o noua ocupatie - urlatul cu mesaje politice anti la megafoane sambata la ora 19. eu nu zic - vreti schimbare? faceti ceva, organizati ceva cu cap, cum a fost campania "Salvare pentru Smurd" pe internet care a strans vreo 250.000 de persoane si intr-adevar a schimbat ceva, nu sa o arda 3 insi aiurea cu lunile cu megafoane in Piata Unirii stricand buna dispozitie a oamenilor. eu inclin sa cred ca mai degraba sunt platiti sa vina acolo decat ca vin cu asa o dedicare din proprie initiativa.
cum sunt convins ca sunt destui care dispretuiesc poluarea asta fonica din zona centrala a Iasului, intentionez sa fac o petitie in sensul asta.
WTF? inainte era o placere sa te plimbi prin zona aia in weekend dar acum nici nu mai conteaza ce s-a mai facut prin oras, plimbatul in weekend prin centru a devenit o experienta enervanta, nu relaxanta. ce sa mai zic ca mai sunt si destui straini care viziteaza orasul si ne facem de rusine.
edit: am mai incercat si alta data sa fac petitia asta pe causes.com dar n-am reusit pt. ca ma retrimite la pagina de start imediat dupa logare.
gattone April 21st, 2012, 08:04 PM ... iar in timpul saptamanii tot trec masini cu reclame audio la al 248273487-lea targ de imbracaminte sau de nunti organizat anul asta.
spring3 April 21st, 2012, 08:18 PM da, neaparat vreau sa aud de enspe milioane de ori discul stricat de la ETS...
spring3 April 21st, 2012, 09:50 PM am creat petitia
http://www.ipetitions.com/petition/petitie-impotriva-poluarii-fonice-din-centrul/
se poate semna si simplu prin contul de facebook
Rodeo April 22nd, 2012, 04:16 PM @spring3, eu am semnat petitia ta caci sunt in totalitate de acord cu ea. Dar te rog frumos sa mai faci una pentru demolarea cat de curand posibil a showroom-ului Palas de pe esplanada Teatrului "Luceafarul" si sa postezi si linkul ala tot aici. Ca deja stii pasii pentru crearea unei petitii. Te rog.
Cosmin April 22nd, 2012, 04:22 PM Different cities, same problems.
abia am intrat: boxe puternice la Trei Ierarhi ca sambata seara la ora 19 sa asculti neaparat SLUJBA. bun, deja m-am enervat, merg inainte unde sunt toate sansele sa dau peste slujba de la Mitropolie, tot in strada sau daca nu, sa ascult nervii babei nebune al carui loc se pare ca e vis a vis de Primarie, nu la sanatoriu.
Eu stau fix langa o biserica, deci vreau, nu vreau am "party" de cate ori are popa slujba. De Inviere a tinut pana la 3:30 cel putin, cand am reusit in sfarsit sa adorm. In fine, sa spunem ca aia ar fi o exceptie tolerabila, dar omul are cateva slujbe pe saptamana pe care le transmite prin boxe sa auda tot cartierul, uneori chiar de doua ori pe zi.
spring3 April 22nd, 2012, 04:27 PM f bine ca ai semnat, semnati si dati mai departe ca sa strangem semnaturi
o sa vad, acum nu am timp dar sa stii ca e ff simplu pe ipetitions daca ai un cont de facebook, apesi "login with facebook" si rezolvi imediat
spring3 April 24th, 2012, 03:12 PM sa mai si radem putin :lol:
http://butnaraski.ro/soc-in-lumea-culturala-ieseana/
spring3 April 27th, 2012, 10:52 AM 10 semnaturi pana acum. cel mai bine e de semnat prin contul de facebook sau oricum pus si numele cred. poate ar fi fost bine sa fi facut petitia direct pe facebook unde sa apara doar likeurile dar momentan asta e. poate pe viitor o voi face si prin facebook.
http://www.ipetitions.com/petition/petitie-impotriva-poluarii-fonice-din-centrul/signatures
CitizenOne May 1st, 2012, 08:55 PM A fost si 1 Mai!Pentru unii a fost o zi frumoasa,multumita si datinii de a sarbatori aceasta zi internationala a muncii in mijlocul naturii la un gratar,departe de zgomotul infernal al utilajelor fabricii si a strazilor aglomerate,de vuietul spatiilor comerciale si de sufocanta(uneori) atmosfera a biroului...Pentru unii insa nu poate fi nici pe departe placuta aceasta zi in special datorita gandului ca o bucatica de parc are si acest oras in Copou,si ala e supus marlaniei afumate organizate in interese electorale de div partide aflate sau nu la putere.Adica s-a dus naibii speranta ca te poti bucura de un moment de liniste in Iasi.Pe bd. Stefan nu poti sa stai linistit pe o banca duminica pt ca risti sa canti in somn pe de rost slujba redata suav prin minunea tehnologiei moderne,pe aleile umbroase ale parcului expozitiei risti sa sfarsesti afumat si calcat in picioare de haite lihnite dresate de diversi politicieni cu ajutorul unui mic.Ce pot sa mai spun...cred ca rezistam,nu?Ce naiba,e doar o zi,trece...
spring3 May 4th, 2012, 10:42 PM offtopic: dupa ce pana acum la plimbare prin Iasi m-au stresat diverse feluri de poluare fonica azi la plimbare am avut o surpriza ff placuta. nu numai ca nu erau zgomotele problema dar la ora 23 in Piata Unirii toate bancile erau inca pline iar la statuia lui Cuza un pustan canta la chitara si alte cateva zeci il ascultau stand pe jos, pe banci sau pe treptele statuii. sincer am fost impresionat, asa ceva n-am mai vazut decat in orasele europene, in seara asta m-am simtit in Europa mai mult ca oricand in Iasi pt. ca cel mai important e ca oamenii sa se comporte ca adevarati europeni civilizati.
Dryas May 18th, 2012, 01:53 PM http://www.newsiasi.ro/eveniment/comunicate/2007-spectacol-de-gala-in-aer-liber-arii-celebre-din-muzica-lumii-in-inima-iasului.html
spring3 May 18th, 2012, 04:35 PM chiar sunt curios cum va fi in orasul asta plin de scuipatori pe strada sa mai vad si un eveniment cultural...
Dorin Nikos May 18th, 2012, 05:44 PM ”Aproape 2.000 de spectatori, personalitati ale vietii culturale, academice, reprezentanti ai mediului de afaceri si ai administratiei locale se vor bucura de acordurile ariilor celebre din muzica lumii intr-un ambient unic in spatiul cultural iesean si national.”
le doresc sa ploua cu galeata acestor personalitati....
spring3 May 30th, 2012, 02:42 PM intr-adevar vad ca Primaria Iasi e pe locul 1 in tara in ce priveste accesarea fondurilor europene, spre deosebire de Consiliul Judetean care e la mijlocul clasamentului (pag. 16)
http://www.ipp.ro/library/fse/Bilantfonduristructuraleapl.pdf
gattone May 30th, 2012, 02:56 PM Nu mai scapam naibii de Simirad. :bash::bash:
spring3 May 30th, 2012, 05:27 PM Felicitari Primariei si lui G. Nichita, jos buhaiul :D
sorinAcesta June 13th, 2012, 10:08 AM ^^^^
Fratilor, am invins:
Candidnatul UNPR la şefia Consiliului Judeţean, Constantin Simirad, aflat în această funcţie din 2008, a declarat că abia aşteaptă să se termine mandatul pentru a se retrage din viaţa politică. Locul său va fi luat, potrivit rezultatelor parţiale, de Cristian Adomniţei (PNL).
http://www.adevarul.ro/locale/iasi/alegeri_locale_iasi-alegeri_locale-simirad-consiliul_judetean_0_716928517.html
:banana::banana::banana::banana::banana::banana::banana:
:applause::applause::applause::applause::applause:
:cheer::cheer::cheer::cheer::cheer::cheer::cheer:
:nocrook::nocrook::nocrook::nocrook::nocrook::nocrook:
:lol:
radubd June 13th, 2012, 12:49 PM @&U*(&_!)(&&^%%$ *&^*()() 9*^*(*^(*(& :bash::madwife::horse::lock:
gattone June 13th, 2012, 03:20 PM A spus ca se retrage definitiv. E mai bine decat speram.
:cheers: :cheers1: :booze: :cheers2: :drunk:
Puss in Boots June 15th, 2012, 05:05 PM DOAMNE AJUTA!! Ne-ai ascultat rugile tu noua pacatosilor. Intrebare: oare se retrage la loc linistit, loc cu verdeata? Nu de alta dar si-a tras "vila" in Eternitatea pe dreapta. Ar fi pacat sa plateasca taxe degeaba pentru ea :D:D
ps. au mai zis si altii ca-si dau demisia daca ii suspenda parlamentul si iata la cativa ani dupa acel moment tot ne razboim cu... Iar nea'simi (cu s mic cum ii zice radu pe buna dreptate) nu m-as mira sa revina in forta. In alt partid.
pana atunci, hai sa bem :D
radubd June 15th, 2012, 06:17 PM La loc cu verdeata? Neah, ar fi prea simplu, prea frumos pentru el. La loc cu racoare si lacat. Apoi la loc fierbinte.
sorinAcesta June 30th, 2012, 02:44 PM Propun sa infiintam un thread numit My city, my view, my project / Visionaries thread ( :lol: :lol: ) in care sa ne imaginam un Iasi mai bun, mai frumos si mai functional. Cine stie, poate ne iese mai bine decat celor din primarie :D
Astept voturi contra. Abtinerea o voi considera drept vot pro :lol:
spring3 June 30th, 2012, 02:55 PM eu sunt pro, de ce nu?
my view
cladiri istorice - da . daca as fi dictator :lol: as reconstrui str. Lapusneanu si Piata Unirii asa cum erau pana la razboi :)
cladiri moderne - da . in ce ma priveste zona Palas se poate extinde si de partea cealalta a strazii Palat
paralelipipede comuniste - nu :) . unele nu isi au locul - ca cel de la Casa Cartii, cele din Piata Unirii, cel de sus de pe Lapusneanu
AndreiB June 30th, 2012, 04:02 PM Daca ne uitam la sectiunea Bucuresti, ati putea sa-l numiti Ideas and Proposals for Iasi.
sorinAcesta June 30th, 2012, 04:04 PM Da, stiu, dar numele propus de mine era un fel de raspuns unui membru care ne acuza de prea mult...vizionarism :nuts: :lol:
dacianova June 30th, 2012, 04:24 PM Da, stiu, dar numele propus de mine era un fel de raspuns unui membru care ne acuza de prea mult...vizionarism :nuts: :lol:
Si eu sunt pentru! In ce priveste vizionarismul, intotdeauna vor exista carcotasi :lol:
spring3 July 8th, 2012, 09:02 PM gata, a gasit un pretext si si-a dat demisia :)
http://www.realitatea.net/simirad-isi-da-demisia-din-unpr-nu-vreau-sa-mai-aud-de-politica_962602.html
spring3 August 29th, 2012, 04:25 PM http://www.bzi.ro/artistii-anonimi-de-pe-strazile-orasului-foto-303786
artistii lui peste, vedea-i-as la parnaie pe copiii astia redusi care n-au trecut de stadiul evolutiv de marcare a teritoriului... cum marcheaza potaile fiecare colt, asa si astia. IQ de potaie...
ma uitam cum au distrus Centrul de informare turistica, facut frumos cu sticla si alucobond... e deja plin de mazgaleli ale avortonilor si de afise publicitare.
"numele prostilor pe toate gardurile" si "prostul nu e prost destul daca nu e si fudul", se si mandresc cu vandalismul lor, sunt in competitie, cine vandalizeaza mai mult...
CucuBau August 31st, 2012, 02:11 PM eu nu stium de nu le da prin cap artistilor astora sa faca si mazgaleli din astea "constructive": spre exemplu sa umple de injurii show-room-ul ala provizoriu al Palas-ului din fata Teatrului Luceafarul ca asa poate se hotarasc Dascalu si Nechita sa nu-si mai bata joc de domeniul public! cred totusi ca-s prea tampiti artistii astia incat sa faca asa ceva!
Cosmin September 7th, 2012, 09:51 AM IMPORTANT
Dorim sa reorganizam sectiunea Development Forums, asa ca va invit sa discutam propunerile pe Sandbox (http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=976598&page=19).
Cosmin September 14th, 2012, 09:03 AM Incepand de astazi, timp de o saptamana, puteti vota varianta favorita de reorganizare a Development Forums:
http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=1546443
|
|