View Full Version : Nebuniile... nebunului VIII

Pages : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 16

ionut
April 9th, 2010, 12:44 PM
Primii contestatari ai lui Dacia Duster: ecologistii din Franta

http://www.automarket.ro/stiri/video-primii-contestatari-ai-lui-dacia-duster-ecologistii-din-franta-29639.html

N-am sa inteleg niciodata de ce protestatarii astia ecologisti (si nu numai) au in proportie de 80-90% aspectul de nespalati. :wtf:

O haina de calitate de bumbac si un aspect ingrijit nu este green? :nuts:

Romanul
April 9th, 2010, 12:52 PM
Consumul de apa face rau planetei, la fel si cel de sapun...

Fallen
April 9th, 2010, 12:52 PM
Scuze de off-topic (chiar daca e vorba de sectiunea destinata off-topicurilor:) ) ..

Am eu o problema, sau a inceput sa se exagereze la greu cu Facebook-ul?
In toate reclamele vodafone de la tv e ceva legat de facebook, toate siteurile isi fac promovare pe facebook, pana si buletinele de stiri ale televiziunilor fac reclama la facebook... nu vi se pare foarte agasant?

Spre exemplu, la facultate, in timpul multor seminarii, cam 30% din studenti stau pe facebook si muta in jocuri gen FarmVille sau fac update-uri stupide de status gen "Sunt la seminar... boring".

Daca imi permiteti intrebarea, cati dintre cei de-aici folosesc facebook si cam cat timp pierdeti cu facebook-ul pe zi?

vinterriket
April 9th, 2010, 12:53 PM
Macar au atras toate privirile si camerele catre standul Dacia :okay:

EDIT:
@Fallen: cu facebook n-as spune ca se exagereaza, insa cu FarmVille cu siguranta da. Eu am blocat aplicatia pentru ca primeam o multime de cereri de la toti... ajuta-ma sa-mi cresc ferma, da-mi un bostan.... toate tampeniile. Si eu folosesc facebook, bag capul zilnic sa vad ce mai e nou, insa trec saptamani pana fac eu ceva pe pagina :dunno:

Cosmin
April 9th, 2010, 01:16 PM
FarmVille.:puke:

ionut
April 9th, 2010, 01:19 PM
Macar au atras toate privirile si camerele catre standul Dacia :okay:

Eu unul nu sunt dupa principiul "orice publicitate este publicitate buna". Din punctul meu de vedere este un cliseu stupid.

Deci faptul ca esti nespalat si/sau ai un aspect total neingrijit nu iti confera credibilitate pentru cauza ta, indiferent ca acea cauza este green sau ce o fi. :ohno:

Rhemaxos
April 9th, 2010, 02:01 PM
Doi copii discuta pe mess:

- ia uite ce frumos ninge afara...
- da-mi si mie un link sa vad!

Adrian Fulga
April 9th, 2010, 02:27 PM
:rofl:^^^^

Foarte tare asta...n-o stiam

:cheers:

vinterriket
April 9th, 2010, 03:09 PM
Doi tineri, în drumul lor spre biserică, unde mergeau să îşi oficieze căsătoria, au murit într-un accident de maşină. Ajunşi la poarta raiului, l-au întrebat pe Sfântul Petru dacă se pot oficia căsătorii şi în rai. Sfântul Petru i-a rugat să aştepte un pic până vine cu răspunsul. Au aşteptat o lună, au aşteptat două şi au început să se întrebe ce s-ar întâmpla dacă, odată căsătoriţi, nu se vor mai înţelege. După încă o lună, Sfântul Petru se întoarce:
- Am veşti bune, copii. Puteţi să vă căsătoriţi în rai.
- Bine, dar există şi posibilitatea divorţului?
La care Sfântul Petru, exasperat, le spune:
- Măi, lăsaţi-mă în pace! Trei luni am căutat să găsesc un preot în rai şi acum voi îmi cereţi să caut şi un avocat?!

Le Clerk
April 9th, 2010, 03:09 PM
STRATFOR: Rusia îşi extinde influenţa în regiune, prin înlăturarea regimului din Kîrgîzstan

Înlăturarea regimului din Kîrgîzstan reprezintă una din cele mai recente acţiuni ale Moscovei pentru a-şi extinde influenţa în fostele republici sovietice, comentează agenţia de analiză STRATFOR, invocând legăturile membrilor Guvernului interimar kîrgîz cu Rusia.

Faptul că Guvernul interimar, format începând de miercuri de opoziţie, are legături strânse cu Rusia nu este o coincidenţă, comentează STRATFOR. Premierul rus Vladimir Putin a anunţat că susţine noul Guvern, oferind de asemenea un sprijin financiar sau de altă natură din partea Rusiei. Totodată, Rusia a decis să trimită joi 150 de membri ai efectivelor paramilitare de elită la baza militară din Kant, situată la circa 30 de kilometri de capitala Kîrgîzstanului, Bişkek, lăsând să planeze suspiciunea că Moscova ar putea lua mai multe măsuri pentru a asigura formarea noului Guvern.

Kîrgîzstanul a fost frecvent scenă a protestelor. Faptul că manifestaţiile survenite miercuri s-au transformat într-o revoltă, urmată de acapararea şi înlăturarea Guvernului, apoi de instalarea unui Executiv interimar, pregătit să controleze situaţia, denotă că evenimentele ar fi fost orchestrate din afara ţării. De asemenea, potrivit surselor STRATFOR prezente la faţa locului, în timpul protestelor ar fi fost observată o prezenţă considerabilă de efective ruse din cadrul Serviciului Federal de Securitate (FSB).

Există numeroase motive pentru care Rusia a decis să acţioneze în Kîrgîzstan. Ţara are o poziţie geografică strategică, fiind situată între China şi Kazahstan, şi este înconjurată de unul din cele mai importante teritorii din Asia Centrală - valea Fergana. Puterea care reuşeşte să controleze Kîrgîzstanul poate exercita presiuni asupra mai multor ţări precum Kazahstanul, China, Tadjikistanul şi Uzbekistanul. În Kîrgîzstan a avut loc, în 2005, Revoluţia Lalelelor în urma căreia a ajuns la putere preşedintele Kurmanbek Bakiev, care, din cauza revoltelor, s-a refugiat în sudul ţării. Bakiev nu este un prooccidental, precum ceilalţi lideri ai revoluţiilor din Georgia şi Ucraina, fiind însă dispus să se ralieze cu oricine care ar oferi cea mai mare sumă de bani. Iar Statele Unite erau pe cale de acţiona în acest sens.

Statele Unite şi-au păstrat încă din 2001 centrul de tranzit de la aeroportul internaţional din Manas, care este folosit ca un element-cheie din punct de vedere logistic pentru operaţiunile sale militare din Afganistan. Deşi Rusia dispune de patru şi, în curând cinci, instalaţii militare în Kîrgîzstan, baza militară de la Manas este singura componentă a prezenţei militare americane în Asia Centrală.

Moscova şi-a exercitat influenţa asupra fostelor republici sovietice, încercând să se asigure că acestea depind economic de ea. În 2008 a arătat că este dispusă să acţioneze militar împotriva fostelor republici sovietice, declanşând un război împotriva Georgiei. De asemenea, la începutul lui 2010, Rusia a dovedit că îşi poate organiza treptat forţele în Ucraina pentru a fi alese într-un mod democratic, înlocuind astfel Guvernul proccidental ales în urma "revoluţiei portocalii". Sursa (http://www.mediafax.ro/externe/stratfor-rusia-isi-extinde-influenta-in-regiune-prin-inlaturarea-regimului-din-kirgizstan-5851291/)

Le Clerk
April 9th, 2010, 03:11 PM
Doi copii discuta pe mess:

- ia uite ce frumos ninge afara...
- da-mi si mie un link sa vad!

Bestial banc! :lol:

Le Clerk
April 9th, 2010, 03:11 PM
Doi tineri, în drumul lor spre biserică, unde mergeau să îşi oficieze căsătoria, au murit într-un accident de maşină. Ajunşi la poarta raiului, l-au întrebat pe Sfântul Petru dacă se pot oficia căsătorii şi în rai. Sfântul Petru i-a rugat să aştepte un pic până vine cu răspunsul. Au aşteptat o lună, au aşteptat două şi au început să se întrebe ce s-ar întâmpla dacă, odată căsătoriţi, nu se vor mai înţelege. După încă o lună, Sfântul Petru se întoarce:
- Am veşti bune, copii. Puteţi să vă căsătoriţi în rai.
- Bine, dar există şi posibilitatea divorţului?
La care Sfântul Petru, exasperat, le spune:
- Măi, lăsaţi-mă în pace! Trei luni am căutat să găsesc un preot în rai şi acum voi îmi cereţi să caut şi un avocat?!

Si asta e tare! :lol:

Le Clerk
April 9th, 2010, 04:17 PM
Chinezii au cumparat peste 1,7 milioane de automobile noi in martie (http://economie.hotnews.ro/stiri-auto-7111878-nou-record-lunar-chinezii-cumparat-peste-1-7-milioane-automobile-noi-martie.htm)

:eek2:

Du'Myth
April 9th, 2010, 05:24 PM
Ce interpreteaza japonezii prin megalopola. Inspre dreapta va rugam>>>>>>>

http://image.blog.livedoor.jp/bluestylecom/imgs/1/7/1721a3b2.JPG

Si secunda de umor

http://www.seattlepi.com/dayart/20091127/cartoon20091127.jpg

Evil78
April 9th, 2010, 09:25 PM
Nu imi vine in minte un banc, dar uitati-va la reporterul asta...:rofl:
http://www.sport.ro/anglia/video-reporterul.html?autoplay=true

Friend of aviation
April 10th, 2010, 12:58 AM
Old but funnyhttp://www.libertatea.ro/stire/gafa-monumentala-goal-com-andone-antrenor-al-echipei-ciorile-vopsite-282784.html:lol:

vinterriket
April 10th, 2010, 01:23 AM
20% din omenire crede că extratereştrii se află deja pe Pământ.

Extratereştrii există şi se află deja printre noi, deghizaţi în pământeni, arată un sondaj efectuat de Reuters şi Ipsos pe un eşantion de 23.000 de adulţi din 22 de ţări. Lideri sunt chinezii şi indienii, 40% dintre ei fiind de acord cu această ipoteză. Ţările în care această idee are cei mai puţini adepţi sunt Belgia, Suedia şi Olanda - câte 8 procente fiecare. Majoritatea celor chestionaţi (80%) nu cred că extratereştrii trăiesc printre pământeni. Mai mulţi bărbaţi decât femei - 22% comparativ cu 17% - cred că extratereştrii sunt deja pe Terra. Cei mai mulţi dintre cei care cred în această teorie au mai puţin de 35 de ani şi provin din toate categoriile sociale.

Printre cei care cred în prezenţa extratereştrilor printre pământeni se numără şi destui români. Care au, însă, o dezamăgire. Răpirile, mutilările de animale şi alte fapte puse în cârca extratereştrilor lipsesc cu desăvârşire la noi în ţară.

De ce nu vizitează extratereştrii România?

"Am citit destule despre Ei. Poate că mă înşel, dar am sesizat că la noi în ţară, comparativ cu zone cum sunt SUA, Mexic, Brazilia există mult mai puţine relatări despre acţiuni concrete ale LOR; răpiri, mutilări de animale, întâlniri de gradul 1, 2, 3... Să fie din cauza faptului că unele guverne deja au stabilit înţelegeri cu Ei, delimitâdu-le zone de acces, permisiunea de a folosi oamenii şi animalele la experimente, s.am.d., iar la noi vin doar ocazional? Ori să fie faptul că noi nu avem ufologi de anvergura celor de peste Ocean", lansează Romulus o întrebare pe forumul rufon.org.

Printre cei care dezbat problema părerile sunt împărţite. Cel care se semnează cu pseudonimul Arckadii crede că România este interesantă pentru extratereştri, dar nu şi românii. "La noi există interese şi resurse materiale foarte mari. Din cauza asta cred că noi nu prea avem parte de răpiri/mutilări etc. Aici vin pentru aprovizionare. Cel puţin aşa văd eu problema", spune Arckadii.

Alţii sunt de părere că nu ducem lipsă de extratereştri, ci doar că cei care vizitează România o fac mai pe furiş. "O simplă părere... La noi poate ajung pe alte căi, pe când la americani nu au acele căi decât prin aer. Mai exact, mă gândesc la o formă de teleportare directă sau mai multe porţi de acces. Luaţi ca exemplu Egiptul, nu am prea auzit de multe cazuri mediatizate (acolo ar putea exista nişte porţi de acces în piramide)", opinează Alinutzu.

Reptilienii, între credinţă şi derizoriu

Dintre extratereştrii consideraţi indezirabili pe planeta noastră, reptilienii ocupă locul fruntaş în viziunea pasionaţilor de la noi. "Reptilienii, inamicii noştri numărul unu şi motivul pentru care stăm şi ne contrazicem astăzi, aici, pe acest forum, sunt o noţiune încă vagă, distantă, pe care voi încerca să o definesc mai bine", încearcă Sevastase să explice. "Sursa răului şi a mizeriei cotidiene are o faţă, mănâncă, simte şi se manifestă. (...) Aparent au fost împinşi aici, în galaxia şi dimensiunea noastră, de evenimente care transced noţiunea de timp şi spaţiu. Cineva i-a băgat aici să reprezinte extrema negativă a dualităţii prezente în realitatea tri şi quatro dimensională. (...) Cert e că sunt blocaţi aici şi nu pot transcede mai sus din cauza incapabilităţii de a iubi, de a simţi şi exprima compasiune", mai scrie Sevastase. Pericolul pe care acesta îl semnalează nu este luat de foarte mulţi în serios. "Interesantă expunere. Aştept cu nerăbdare să citesc şi despre istoria girafienilor, bizonienilor şi a şobolanienilor. Să fie indicată şi sursa materialelor... hm, parcă guguştucienii deţineau unele izvoare istorice legate de asta", îi scrie, la rândul ei Khaarsha.

Ne-a ieşit extraterestrul în drum. Cum procedăm?

Frecvenţi pe teritoriul României sau nu, belicoşi sau paşnici, extratereştrii rămân un mister. Astfel, pe acelaşi forum, se pune întrebarea. Dacă ne iese un extraterestru în cale, cum procedăm? "Aş menţiona aici cazul Bâlea-Lac, când s-a aruncat cu pietre în presupusul extraterestru sau s-a mers la el cu ciomagul. Nu mi se pare deloc a atitudine înţeleaptă, ca să nu zic atlfel", scrie Adelinn, cel care pune problema.

Seeker, unul dintre repondenţi, pledează pentru calm, pioşenie şi pragmatism. "În primul rând, eu aş zice să nu sunaţi la poliţie, o să vă pară rău pentru că o să fiţi luaţi drept nebuni", recomandă acesta. "Dacă sunteţi acasă, duceţi-vă prin vecini, strangeţi cât mai mulţi martori. După ce aţi anunţat cât mai multă lume, faceţi poze, filmaţi obiectul etc. (...) O fotografie poate fi trucată şi nimeni nu mă va crede, declaraţiile martorilor sunt mai valoroase ca pozele, după părerea mea. (...) Dacă sunteţi singuri şi un OZN aterizează, aveţi grijă să nu fiţi răpit. Am citit într-o carte că unii oameni au scăpat de răpire spunând o rugăciune", mai spune Seeker.

Udar, în schimb, propune o abordare mai agresivă, în funcţie de circumstanţe şi specia extraterestrului. "Dacă ar intra la mine în casă, aş încerca să-l capturez. Daca ar fi un «little grey» şi aş observa cea mai mică atitudine ostilă faţă de mine, i-aş crăpa capul. Dacă este un alt tip de extraterestru, dar aş observa atitudini paşnice faţă de mine, aş încerca să îi răspund în acelaşi fel", scrie Udar (probabil Radu, scris invers n.r.), care vine şi cu o destăinuire asupra căreia nu dă, însă, detalii. "Eu am fost, de altfel, pus în această situaţie"... "Părerea mea este că ar trebui să rămânem nemişcaţi şi să încercăm să comunicăm cu ei telepatic", crede Mihai, în timp ce Darkness îşi recunoaşte potenţiala neputinţă în cazul în care ar fi pusă într-o asemenea situaţie. "Aş încerca, pe cât posibil, să nu fac un infarct - nu de spaimă, ci de bucurie".
sursa (http://www.gandul.info/reportaj/20-din-omenire-crede-ca-extraterestrii-se-afla-deja-pe-pamant-cum-trebuie-sa-reactionam-in-cazul-unei-intalniri-de-gradul-iii-5851352)
:weird:

mihai_alex
April 10th, 2010, 10:32 AM
Ati vazut careva serialul V ?

mihai_alex
April 10th, 2010, 10:42 AM
Scuze de off-topic (chiar daca e vorba de sectiunea destinata off-topicurilor:) ) ..

Am eu o problema, sau a inceput sa se exagereze la greu cu Facebook-ul?
In toate reclamele vodafone de la tv e ceva legat de facebook, toate siteurile isi fac promovare pe facebook, pana si buletinele de stiri ale televiziunilor fac reclama la facebook... nu vi se pare foarte agasant?

Spre exemplu, la facultate, in timpul multor seminarii, cam 30% din studenti stau pe facebook si muta in jocuri gen FarmVille sau fac update-uri stupide de status gen "Sunt la seminar... boring".

Daca imi permiteti intrebarea, cati dintre cei de-aici folosesc facebook si cam cat timp pierdeti cu facebook-ul pe zi?

Eu nu folosesc si nici nu sunt interesant.Este printre cele mai inutile lucruri existente pe fata pamantului,ca si hi5 de altfel.

vinterriket
April 10th, 2010, 01:04 PM
Comentarii romanesti la articole din presa romaneasca legate de accidentul aviatic polonez de azi:

Evident ca au fost omorati , cei de la Bruxel si Moscova au pus la cale acest accident .
Chiar si cei de la FBI au stiut de acest plan !
Basescu a fost injectat cu cancer de catre elita psd-ista cu ordinul de la Moscova si a lui Iliescu . Art 19 ONU !
Acei Rusi nu sunt de origine ruseasca de alte natii !

KARMA !!! Nimic nu este intamplator ! Dumnezeul e mare. Poate in viata precedenta, cei care au murit acum, erau calaii celor masacrati ! Acum,dupa 70 de ani, trebuia sa raspunda pentru cele facute. Crima si pedeapsa !

:crazy:

andrei_ro
April 10th, 2010, 01:25 PM
^^ Si din pacate majoritatea nescolita a acestui trib gandeste asa.

Le Clerk
April 10th, 2010, 01:35 PM
Exista din pacate si printre noi oameni care au scapari de ratiune:

I see a lot of comments on news sites in Romania like this: „shame it was Kaczynski and not our drunkard”. I don't blame 'em.

Nu mi-a venit sa cred ce a postat! Este mai mult decat stupid sa afirmi asa ceva, si cu atat mai mult sa fii de acord cu o asemenea prostie monumentala! :ohno:

PS: Ca sa fiu sincer pana la capat, mie rusine cu comentariul altuia! :(

mihai_alex
April 10th, 2010, 01:36 PM
KARMA !!! Nimic nu este intamplator ! Dumnezeul e mare. Poate in viata precedentaAsta se contrazice in aceeasi fraza.Dumnezeu si vieti anterioare...
Daca acum 200 de ani eram 1 miliard,iar acum suntem aproape 7 miliarde,asta ce presupune?
Prostia romaneasca n-are limite daca ne luam dupa comentariile unora,si intotdeauna se gandesc doar la ce-i mai rau,fara a avea habar de situatie.

Le Clerk
April 10th, 2010, 01:36 PM
Depinde ce site-uri cititi! Eu ma uit pe Hotnews si comentariile sunt foarte de bun simt. Daca veti citi tabloide, veti da peste limitati, bineinteles!

vinterriket
April 10th, 2010, 01:38 PM
Sunt de pe Evenimentul Zilei.

Suburban101
April 10th, 2010, 01:38 PM
Eu nu folosesc si nici nu sunt interesant.Este printre cele mai inutile lucruri existente pe fata pamantului,ca si hi5 de altfel.

Aici gresesti, orice lucru e inutil daca nu sti sa-l folosesti.

Ideea pe care merge Facebook (nu hi5!) este ca se muleaza dupa nevoile tale in timp ce il folosesti. Pe langa faptul ca iti aduce updateuri importante si relevante ale prietenilor, blogurilor, forumuri, stiri, youtube, ...etc in fata ochilor, ai ocazia sa iti sortezi informatia in functie de ce ai nevoie. poti considera ca e un fel de portal personal catre ceilalti. Sincer e facut destul de bine incat sa poti contribui si tu cu materiale si informatii pentru ceilalti, care vor fi prezentate si altora in functie de ce cauta si ei. Functioneaza in mare parte ca Google, sortand informatii relevante/irelevante in functie de utilizator, iar interfetei i-as da o nota de trecere pentru simplu fapt ca imi este foarte usor as o folosesc. O alta functie pe care eu o folosesc pe FB este cea de event creator. Imi creez propriul event unde pot strange oameni pt diverse scopuri, comenta, pot vedea lista celor care vin/nu vin/ poate vin ... etc .

La prima vedere suna mult mambo-jambo , dar m am obisnuit sa - i fac loc in activitatile mele pentru ca imi este mai simplu sa mi urc propriile updateuri (poze, articole, eventuri , stiri, etc) si sa le vad si pe cele ale prietenilor mei. Oricum mult mai folositor decat hi5, facebook poate deveni totusi extremely distracting daca nu ai vre un scop sa-l folosesti dar repet, totul tine de nevoi si comunicare... Daca te duce capul sa stai toata ziua sa joci Farmville, atunci informatia primita se va limita doar la asa ceva.

Le Clerk
April 10th, 2010, 01:41 PM
Sunt de pe Evenimentul Zilei.

^^ Da...eu nu mai citesc EVZ de mult timp.

mihai_alex
April 10th, 2010, 01:49 PM
Aici gresesti, orice lucru e inutil daca nu sti sa-l folosesti.

Ideea pe care merge Facebook (nu hi5!) este ca se muleaza dupa nevoile tale in timp ce il folosesti. Pe langa faptul ca iti aduce updateuri importante si relevante ale prietenilor, blogurilor, forumuri, stiri, youtube, ...etc in fata ochilor, ai ocazia sa iti sortezi informatia in functie de ce ai nevoie. poti considera ca e un fel de portal personal catre ceilalti. Sincer e facut destul de bine incat sa poti contribui si tu cu materiale si informatii pentru ceilalti, care vor fi prezentate si altora in functie de ce cauta si ei. Functioneaza in mare parte ca Google, sortand informatii relevante/irelevante in functie de utilizator, iar interfetei i-as da o nota de trecere pentru simplu fapt ca imi este foarte usor as o folosesc. O alta functie pe care eu o folosesc pe FB este cea de event creator. Imi creez propriul event unde pot strange oameni pt diverse scopuri, comenta, pot vedea lista celor care vin/nu vin/ poate vin ... etc .

La prima vedere suna mult mambo-jambo , dar m am obisnuit sa - i fac loc in activitatile mele pentru ca imi este mai simplu sa mi urc propriile updateuri (poze, articole, eventuri , stiri, etc) si sa le vad si pe cele ale prietenilor mei. Oricum mult mai folositor decat hi5, facebook poate deveni totusi extremely distracting daca nu ai vre un scop sa-l folosesti dar repet, totul tine de nevoi si comunicare... Daca te duce capul sa stai toata ziua sa joci Farmville, atunci informatia primita se va limita doar la asa ceva.
Depinde ce tip de persoana esti,si ce tip de informatie de intereseaza.Eu unul gasesc acest forum o sursa buna de informare.In rest nu citesc ziare,nu intru pe site-uri de stiri,si nu ma uit la TV.

vinterriket
April 10th, 2010, 01:57 PM
Eu unul gasesc acest forum o sursa buna de informare.In rest nu citesc ziare,nu intru pe site-uri de stiri,si nu ma uit la TV.
Exact. Asta e unul dintre motivele pentru care am intrat pe SSC. Aici aflu foarte rapid stiri din mai multe surse, si pe deasupra mai sunt si comentate de oameni inteligenti :cheers:

Cosmin
April 10th, 2010, 02:59 PM
Exista din pacate si printre noi oameni care au scapari de ratiune
Pe care-i rog, pentru binele lor, sa se abtina de la astfel de comentarii.:)

Anul trecut ma uitam la avionul asta pe airliners.net (imi placea) si ma gandeam, fara vreun motiv anume, ce tragedie ar fi daca s-ar prabusi un avion prezidential. Pe langa aspectul uman, imi imaginez ca e o mare problema dpdv tehnic. Stie cineva cam care-i procedura in astfel de situatii? Parca vice presedintele nu era la bord (asa ar fi normal), deci devine presedinte interimar si se organizeaza alegeri peste cateva luni?

http://img72.imageshack.us/img72/4859/1357825.jpg
http://www.airliners.net/photo/Poland---Air/Tupolev-Tu-154M/1357825/L/

vinterriket
April 10th, 2010, 03:13 PM
^^
Din cate am inteles, presedintele Parlamentului preia atributiile presedintelui.

Cosmin
April 10th, 2010, 03:22 PM
Da, am mai citit si asa se pare.

Derbedeu
April 10th, 2010, 03:29 PM
Interesting interview with Dacian Ciolos:

http://www.euronews.net/2010/04/09/dacian-ciolos-interview/

Derbedeu
April 10th, 2010, 03:43 PM
Also an interesting report on Romania's nature from euronews:

http://www.euronews.net/2010/04/02/romanian-protected-nature-areas-under-pressure-from-developers/

Le Clerk
April 10th, 2010, 08:07 PM
Am fost azi sa pun cateva flori alb-rosii la ambasada Poloniei. Iata cateva poze pe care le-am facut acolo:

http://img412.imageshack.us/img412/1570/img8858.jpg

http://img706.imageshack.us/img706/5323/img8867j.jpg

http://img685.imageshack.us/img685/3896/img8864u.jpg

http://img130.imageshack.us/img130/5074/img8863.jpg

http://img515.imageshack.us/img515/2207/img8869q.jpg

vinterriket
April 10th, 2010, 10:51 PM
Băile Herculane: cum ne-am bătut joc de "cea mai frumoasă staţiune a Europei"

De obicei, urmele trecutului înnobilează un loc, îi dau o valoare aparte care îi fascinează pe turişti. La Băile Herculane, nu este deloc aşa. Povestea frumoasă a staţiunii, care îi aducea renumele de "bijuteria turistică de pe Valea Cernei", a fost lăsată în minţile celor care au vizitat staţiunea în urmă cu zeci de ani.

Dar, dacă vine cineva la tine şi îţi spune "Hai la Herculane!", mergi cu el. Natura, chiar dacă omul devine tot mai neprietenos cu ea, a rămas aceeaşi. Traseele montane din Parcul Naţional Domogled-Valea Cernei pornesc la umbra pădurii şi ajung până pe creasta pe alocuri golaşă de sub nori. Totul pare o enormă grădină botanică, plimbarea schimbă foioasele cu coniferele odată ce aerul devine mai rar, iar izvoarele micuţe călătoresc vioi spre Cerna din vale.

Franz Josef, despre Băile Herculane - "cea mai frumoasă de pe continent"

În 1852, împăratul austriac Franz Josef se mândrea cu staţiunea dintre munţi: "Acum, în această vale a Cernei, există cea mai frumoasă staţiune de pe continent". Soţia împăratului, Elisabeta de Wittelsbach, o pasionată de călătorii de-a lungul Europei, avea un apartament superb la Herculane. Turistul de astăzi nu mai are parte de poveştile regale de acum un secol şi jumătate.

Pentru cei care vin în staţiune şi nu au inspiraţia să ia rucsacul în spinare şi să pornească pe munte, în Băile Herculane au rămas doar nişte ruine. Pentru oamenii îndrăgostiţi cândva de Karlovy Vary al României, când revin peste ani, dezamăgirea este chiar mai mare. Hotelurile Decebal, Traian sau Roman par nişte giganţi sleiţi de puteri, batjocoriţi tocmai pentru vârsta lor, necinstită de nicio renovare. Tencuială căzută, geamuri sparte, câini care îşi fac loc să doarmă printre ruine.

Dacă întrebi de bazine termale în mijlocul oraşului, lumea te ia drept glumeţ. Acesta este deshis doar vara, atunci când în staţiune se strâng suficienţi turişti pentru ca el să fie rentabil. Lângă hotelul Roman, era cândva un bazin termal. Acum, au rămas câteva ziduri de beton, în care se strânge apa caldă ce vine de sub munte.

Tot cândva, aici era un chioşc de la care oamenii îşi puteau cumpără o băutură, un biscuit. S-a dus şi el, parcă înghiţit de Cerna. Dacă nu te nimereşti vara, singurul loc unde te poţi bălăci în apa-minune e la "7 izvoare". Într-o apă puţin peste genunchi, sub un pod, oamenii se îngrămădesc unii în alţii, găsindu-şi toţi locul în acest izvor al tămăduirii.

Ştrandul "7 Izvoare" poartă mai mereu lacătul pus la intrare. Oamenii spun că proprietarul terenului şi omul căruia i-a fost concesionat ştrandul nu ajung nicicum la pace. Uneori, când e deschis, ştrandul nu are nimic din mineralele din munte în el, fiind alimentat cu apă din Cerna.

În staţiune, au răsărit pensiunile, care mărginesc drumul de la gară până la intrarea în staţiunea Băile Herculane. Oamenii pe care îi întrebi ce ai putea vizita în staţiune dau din umeri. "Nu mai e nimic cum era", spune un localnic, care se oferă să ne cazeze la el. Oamenii se plimbă pe străzile cariate, îşi fac provizia de apa minerală naturală de la izvorul "la liber" de lângă fostul Cinema şi îşi fac o poză cu statuia lui Hercule sau cu un sequoia uriaş.

Băile Herculane într-un cuvânt - cârpit

Puţine dintre vechile hoteluri au fost renovate. Hotelul Cerna, din mijlocul oraşului şi Ferdinandul de peste râu sunt singurele care arată decent. Dintre celălalte clădiri din centrul oraşului, doar cele două biserici, una catolică şi una ortodoxă, au aspect îngrijit. La Ferdinand, o stea dintre cele trei expuse la intrare are altă culoare. Unul dintre angajaţi îi spune altuia, mai şef după vorbă şi port, că ar trebui ca steaua cu buclucc ar trebui aşezată la mijloc, să nu zică turiştii că e păcăleală.

Această întâmplare este însă un rezumat, un stop cadru a ceea ce s-a întâmplat în Băile Herculane în ultimii ani. Iar dacă ar fi să alegem un cuvânt, acesta ar fi cârpeală. Drumuri cârpite, turism cârpit, servicii care lasă de dorit, foişoare montane întreţinute cât să nu se prăbuşească, obiective neamenajate şi lăsate prada turistului pângăritor.
sursa (http://www.evz.ro/detalii/stiri/baile-herculane-cum-ne-am-batut-joc-de-istorie-891908.html)

:ohno:

Claudiopolis
April 11th, 2010, 07:20 PM
Român torturat şi dizolvat în acid de angajatorul italian

A fost arestat un om de afaceri italian, proprietarul unui garaj din apropierea oraşului Cassino, Pag Valea Lauro. Acesta a torturat şi ucis un angajat român, în noaptea de 11 spre 12 mai 2007. Poliţia este acum pe urmele complicelui criminalului.

http://www.adevarul.ro/international/europa/roman-acid-dizoval-torturat_0_241775950.html

Romanul
April 11th, 2010, 07:25 PM
Am o nelumurire si sper sa ma puteti ajuta. Conform recensamantului Romania avea in 2002 - 21,680,974 de cetateni. In 2009 conform estimarilor aveam 21 498 616 de cetateni.

Avand in vedere ca mortalitatea depaseste natalitatea, imigratia este redusa iar emigrarea este la cote inalte cum se explica aceasta estimare de 21,5 de mil? Iar daca luam in calcul ca peste un milion de cetateni romani traiesc in UE, care mai e populatia reala a ROmaniei?

Estimarea e a INSSE: http://www.insse.ro/cms/rw/resource/populatia%20stabila%20la%201%20ianuarie%202009%20si%2018.xls?download=true

Multumesc anticipat.

incredibil
April 11th, 2010, 07:37 PM
^^ O buna parte din cetatenii romani care traiesc in UE au plecat inainte de recensamantul din 2002 , iar o mare parte care au plecat dupa 2002 probabil ca n-au fost inregistrati ca emigrati de INSSE deoarece marea lor majoritate au plecat sa munceasca la negru. Momentul adevarului va veni dupa recensamantul de anul viitor.

Le Clerk
April 11th, 2010, 11:06 PM
Măsură-şoc în cazul maidanezilor

Prefectura Dolj, sub conducerea lui Eugen Georgescu, a întocmit un studiu al metodelor prin care ar putea fi rezolvată problema câinilor comunitari în Craiova şi în judeţ. O primă metodă identificată de prefectul Georgescu este soluţia-miracol sau măsura-şoc: la Los Angeles, autorităţile au împuşcat într-o noapte toţi maidanezii, iar la Londra, regina a scos într-o noapte armata pe străzi şi a împuşcat toţi câinii fără stăpân. Sursa (http://www.gds.ro/Actualitate/2010-04-10/Masura-soc+in+cazul+maidanezilor)

vinterriket
April 11th, 2010, 11:12 PM
Ce s-a scos dom' prefect :lol: a gasit exemple in Anglia si SUA. A uitat insa sa precizeze in ce an au avut loc acele actiuni ;)

Le Clerk
April 12th, 2010, 03:08 PM
Pavilionul romanesc de la Shanhai e gata:
http://img85.imageshack.us/img85/7862/pavilionromanescshangha.jpg (http://img85.imageshack.us/i/pavilionromanescshangha.jpg/)Sursa (http://www.mediafax.ro/social/basescu-merge-la-expo-2010-de-la-shanghai-in-29-iulie-5877131/foto/#title)

EduardSA
April 12th, 2010, 05:15 PM
Nu stiam unde sa postez, dar vreau sa intreb daca stie cineva cum pot sa fiu admis ca avocat in Romania cu calificare straina?

Nu prea gasesc pe net ceva....

Le Clerk
April 12th, 2010, 05:41 PM
Nu stiam unde sa postez, dar vreau sa intreb daca stie cineva cum pot sa fiu admis ca avocat in Romania cu calificare straina?

Nu prea gasesc pe net ceva....

Vezi ca ti-am trimis un PM.

EduardSA
April 12th, 2010, 06:41 PM
Multumesc Le Clerk! :)

Rhemaxos
April 13th, 2010, 08:21 AM
Ziceam cu ceva vreme in urma ca ar merita sa deschidem un thread cu realizarile inegalabilului Piedone. Pana atunci facem munca de documentare. Ce ziceti de amenajarea asta urbanistica...?

http://img255.imageshack.us/img255/2227/spatiuverde.jpg (http://img255.imageshack.us/i/spatiuverde.jpg/)

:lol:

de pe www.simplybucharest.ro

ionut
April 13th, 2010, 08:40 AM
^^ :rofl:

Romanul
April 13th, 2010, 12:29 PM
Traian Basescu la "Nasul": Voi chema Guvernul la mine fiindca nu vad in statistici disponibilizarile anuntate in sectorul bugetar

http://revistapresei.hotnews.ro/stiri-radio_tv-7122663-traian-basescu-nasul-voi-chema-guvernul-mine-fiindca-nu-vad-statistici-disponibilizarile-anuntate-sectorul-bugetar.htm

Basescu: " Trebuie sa terminam cu povestea asta - liberalii de dreapta. In Europa liberalii sunt de stanga iar ai nostri sunt mai la stanga decat PSD-ul."

:bash::bash::bash::bash::bash::bash::bash::bash:

Urmatorii liberali europeni si deci "oameni de stanga" iti multumesc pentru caracterizare:

http://thebsreport.files.wordpress.com/2009/08/ludwig-von-mises.jpg

Ludwig Heinrich Edler von Mises

http://nobelprize.org/nobel_prizes/economics/laureates/1974/hayek.jpg

Friedrich August von Hayek

Precum si partide liberale ca:

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/2/24/Reformierakond_logo.svg

Estonian Reform Party

Cateva repere din programul acestui partid:

Ideologically, the Reform Party is representative of the Free-market liberalism and libertarian thinking of economists Friedrich von Hayek and Milton Friedman. The Reform Party is the most economically liberal in the political landscape of Estonia.
The party supports Estonian 0% corporate tax on re-invested income and wants to eliminate the dividend tax.
The party wanted to cut flat income tax rate from 22% (in 2007) to 18% by 2011. Due to economic crisis the campaign for cutting income tax rate was put on hold with the tax rate at 21% in 2008 and 2009.
The party used to oppose VAT general rate increase until late spring 2009 when it changed its position in the light of dire economic crisis and the need to find more money for budget. VAT was increased from 18% to 20% on 1 July 2009.

http://www.crwflags.com/FOTW/images/d/de%7Dfdp1.gif

Free Democratic Party (Germania)

The FDP espouses the most economically liberal ideas of the parties represented in parliament.

The main goal is the creation of jobs by creating incentives for private investments. This shall be achieved, among other measures, by reducing bureaucracy, through privatizations, through deregulation, through removal of subsidies and reform of collective bargaining. The national debt shall be reduced. In globalization, the party sees many opportunities.

In the tax policy a simple tax code is called for. The income tax rates shall provide for a bracket system, as opposed to the current "linear" system. In the long term, a so-called flat tax is sought.

Eu cred ca a confundat stanga cu dreapta, lucru care ar putea explica cum un om care a castigat mandatul de presedinte ca membru al internationalei socialiste pretinde ca e de dreapta.:lol:

AT30
April 13th, 2010, 01:24 PM
Si PDL-ul cum este atunci, si de stanga si de dreapta, uite asa se invarte fata:lol: parca era format din liberali si pesedisti:crazy2:

Romanul
April 13th, 2010, 01:30 PM
Imi cer scuze anticipat fata de Le Clerk daca a postat filmuletele pe alt topic. Oricum foarte nostime reclamele Dacia Duster:

http://www.promotor.ro/noutati-auto-auto-diverse/articol-dacia-duster-noi-reclame-in-germania-5828414

Dacia Duster se promovează foarte agresiv în Germania, prin intermediul unei campanii în care sunt ironizaţi atât posesorii cât şi maşinile scumpe cu tracţiune integrală.

:lol::lol:

Cosmin
April 13th, 2010, 01:44 PM
Imi cer scuze anticipat fata de Le Clerk daca a postat filmuletele pe alt topic. Oricum foarte nostime reclamele Dacia Duster:

http://www.promotor.ro/noutati-auto-auto-diverse/articol-dacia-duster-noi-reclame-in-germania-5828414

Dacia Duster se promovează foarte agresiv în Germania, prin intermediul unei campanii în care sunt ironizaţi atât posesorii cât şi maşinile scumpe cu tracţiune integrală.

:lol::lol:
Imi plac reclamele. Am vazut si la noi unele similare.:lol:

Una mai tehnica un pic...
tabQE9EYgx8

Ayceman
April 13th, 2010, 03:36 PM
http://cdn-www.airliners.net/aviation-photos/photos/6/6/4/1681466.jpg

:nuts:

Cosmin
April 13th, 2010, 03:42 PM
That's Istanbul-Ataturk, right? Lots of birds there...:shifty:

Ayceman
April 13th, 2010, 03:56 PM
Yup...

ionut
April 13th, 2010, 06:13 PM
^^ :wtf: :omg:

bai poza e pe bune sau e photoshopizata? hooooly crap!

Cosmin
April 13th, 2010, 06:26 PM
E reala poza. La Ataturk sunt foarte multe pasari, dar probabil e vorba si de o iluzie optica, care face ca avionul sa para mai aproape de pasari decat e in realitate.

Ia uite aici... in septembrie 2009, acest 737 tocmai decolase din Dusseldorf cu destinatia Pristina cand a lovit vreo 200 de grauri...

http://img704.imageshack.us/img704/355/1589920.jpg
http://www.airliners.net/photo/Germania/Boeing-737-329/1589920/L/

...s-a intors in siguranta pe aeroport dupa 45 de min.

http://img100.imageshack.us/img100/9707/1589919.jpg
http://www.airliners.net/photo/Germania/Boeing-737-329/1589919/L/

ionut
April 13th, 2010, 06:42 PM
^^ pfff ce macel :ohno: bine ca n-au patit nimic.

Adrian Fulga
April 13th, 2010, 07:48 PM
^^^^
Cine? Graurii??.....:ohno::nuts:

tazzmaniadodo
April 13th, 2010, 09:34 PM
uite putin ce ignoranti si idioti astia de au avut ideea cu episodul asta
:bash:

tnBNOyMh6rc

Cosmin
April 13th, 2010, 09:43 PM
:rofl:

Van&Dyk
April 13th, 2010, 10:13 PM
uite putin ce ignoranti si idioti astia de au avut ideea cu episodul asta
:bash:

tnBNOyMh6rc

Astia de la South Park fac misto de orice, oricine si oricand, deci nu cred ca acest episod trebuie interpretat in alt fel decat ca fiind nostim si fara nicio urma de rea vointa! Oricum, epsodul este foarte vechi, dar il tin minte, si asta mai ales din cauza ca am fost luat la misto de n ori din cauza lui...evident, intr-un mod in care m-a facut sa zambesc! :lol:

PS: Ar trebui sa vezi in ce hal iau Canada la misto episod de episod, si de multe ori chiar si America, intr-un mod subtil dar in acelasi timp foarte intepator.

PPS: BTW, asa cum in Seinfeld in fiecare episod este ascuns un Superman intr-o scena sau alta, la fel si in South Park fiecare episod contine o scena in care apare un Alien, de cele mai multe ori fara sa observe nimeni sau sa aiba vreo legatura cu restul episodului. E un fel de joc al creatorilor! :cheers:

Cosmin
April 13th, 2010, 11:19 PM
^^What he said.:okay:

Fallen
April 14th, 2010, 08:03 AM
Southpark rules :cheers:

Romanul
April 14th, 2010, 03:55 PM
Veniturile americanilor in functie de confesiune:

http://awesome.good.is/transparency/web/1002/almighty-dollar/flat.html

+ bonus pentru atei:

http://www.tlp.ro/2010/04/guvernul-romaniei-in-frunte-cu-seful.html

Cosmin
April 14th, 2010, 04:02 PM
^^Hahahaha!:rofl:
Pacat ca pare (si probabil e) trucata.
http://img395.imageshack.us/img395/6091/sfsinodnn.jpg
Veniturile americanilor in functie de confesiune:
Hindus are the new Jews.:jk:

Le Clerk
April 14th, 2010, 05:48 PM
După “Puiul Familist”, Agricola Bacău lansează pe piaţă “Puiul Antistres”
14 Aprilie 2010

Agricola Bacău a lansat miercuri (14 aprilie 2010) spre comercializare un nou produs de carne de pui, unic pe piaţa românească, “Puiul Antistres”, gata igienizat şi aşezat chiar în tăviţa “minune” în care va putea fi gătit.
Investiţia în pregătirea fluxului de realizare a “Puiului Antistres” se ridică la aproximativ 100.000 de euro, fiind “rezultatul îmbinării experienţei şi tradiţiei cu inovaţia specialiştilor Agricola Bacău, în scopul realizării de noi produse şi forme de ambalare, pentru o alimentaţie echilibrată şi potrivită stilului de viaţă al consumatorului”, a declarat preşedintele holdingului băcăuan, Grigore Horoi.
Noul produs va fi disponibil în reţelele de tip supermarket si hypermarket, precum şi în reţeaua de magazine proprii a Agricola Bacău, la preţul recomandat de 11,99 lei/kg. Sursa (http://www.financiarul.ro/2010/04/14/dupa-puiul-familist-agricola-bacau-lanseaza-pe-piata-puiul-antistres/)

vinterriket
April 14th, 2010, 07:21 PM
Gorbaciov: Lichidarea animalică a soților Ceaușescu e inacceptabilă

Aflat în România, ca invitat de onoare al unei companii private care se lansează astăzi pe piața media românească, fostul preşedinte sovietic Mihail Gorbaciov l-a dojenit indirect pe Ion Iliescu, în prezența căruia a declarat că soții Ceaușescu nu trebuiau împușcați "ca niște animale".

Gorbaciov a venit în România la invitaţia unei companii private pentru lansarea cotidianului "Puterea".

"În sfârşit am reuşit să mă întorc în România, îl cunosc foarte bine pe fostul preşedinte. Am decis să vin pentru că la anul împlinesc 80 de ani. Timpul trece foarte repede", a spus Gorbaciov imediat după aterizarea aeronavei care l-a adus la București.

Întrebat de jurnalişti despre tragedia prin care trece Polonia, după accidentul aviatic de la Smolensk, Gorbaciov şi-a exprimat regretul, dar şi speranţa că aproprierea dintre Rusia şi Polonia va continua.

"Groaznic. Nu ţin mine să se mai fi întâmplat aşa ceva. Tragedia de la Katyn din 1940 e o problemă importantă pentru relaţiile dintre Rusia şi Polonia. Trebuie să fim uniţi ca să trecem peste această nenorocire," a mai spus Gorbaciov.

"Mă bucur să vă revăd, domnule președinte". Ion Iliescu și-a exersat rusa

Gorbaciov s-a bucurat la vederea fostului preşedinte Ion Iliescu. Cei doi s-au îmbrăţişat şi au vorbit în limba rusă. Revederea cu Emil Constantinescu a fost mai protocolară, cei doi comunicând numai prin translator.

Ei au luat dejunul cu alte personalităţi din Rusia, timp de două ore, de la 13:30 la 15:30.

La finalul dineului, "părintele perestroikăi" a declarat că gravitatea situației din decembrie 1989 de la București nu poate motiva uciderea cuplului Ceaușescu. "Un asemena gest nu poate fi acceptat. Nu trebuiau împușcați ca niște animale", a susținut nestingherit Gorbaciov, deși în proximitatea sa se afla Ion Iliescu.

A doua oară la Bucureşti

În această seară, Mihail Gorbaciov participă la lansarea cotidianului Puterea, condus de fostul redactor-şef de la Gardianul, Alecu Racoviceanu. Evenimentul are loc la Clubul Diplomatic.

Gorbaciov este coacţionar la ziarul rus "Novaia Gazeta", adesea critic la adresa premierului Vladimir Putin, împreună cu oligarhul Aleksandr Lebedev. Acesta din urmă a achiziţionat, de curând, două renumite cotidiene britanice, "Evening Standard" şi "The Independent".
sursa (http://www.evz.ro/detalii/stiri/gorbaciov-lichidarea-animalica-a-sotilor-ceausescu-e-inacceptabila-892241.html)

ionut
April 14th, 2010, 07:57 PM
^^ "Doua jucarii stricate merg tinandu-se de mana". Cum era, parca asa, nu?

Ayceman
April 14th, 2010, 08:31 PM
Păi trebuiau fie judecați pe bune, fie dezmembrați de mulțime. Simulacrul acela de proces e o pată pe imaginea României.

PS: Ca răspuns la afirmațiile potrivit cărora posturile unde se spun afirmații „nefondate” ar trebui să aibă emisia întreruptă, Sinteza Zilei de la A3 face o parodie de omagiu la adresa conducătorului iubit. Penală emisiune! :lol:

Fallen
April 14th, 2010, 11:20 PM
Stie cineva de pe-aci daca exista pe forum o sectiune dedicata Macedoniei? (daca da, ma poate ajuta cu un link?) Caut de ceva vreme si nu am reusit sa gasesc, cel putin nu in sectiunea Euroscrapers ...

Thanks.

Cosmin
April 15th, 2010, 08:25 AM
Nu mai exista. A fost inchis pentru ca era plin de porcarii si in final oricum plecasera toti forumistii, ramasesera doar trolii. Principala problema era disputa cu grecii.:doh:

Fallen
April 15th, 2010, 08:59 AM
Oh, that's stupid. It's just a name for crying out loud... :|

Cosmin
April 15th, 2010, 09:02 AM
Well, it's the Balkans.:dunno:

Le Clerk
April 15th, 2010, 10:17 AM
^^ Daca stam si ne uitam putin in istorie, vom vedea ca problema numelui unor tari "fabricate" de-a lungul istoriei din diverse interese nu este chiar insignifiant. Ganditi-va la faptul ca crearea RSS Moldovenesti dupa incheierea celui de-al doilea razboi mondial a avut printre altele, si scopul de a induce ideea ca romanii din acea republica ar fi fost de fapt o alta nationalitate (plan in cea mai mare parte reusit pentru ca romanii sunt doar o minoritate in recensamantul de acum 9 ani din Moldova, iar "moldovenii" sunt marea majoritate) , ca si romanii din Moldova ramasa in Romania, ridicand astfel ideea ca Romania ar fi un stat imperialist (teza care a fost continuata de unii istorici apropiat fostei conduceri comuniste din Moldova in frunte cu Voronin) unor posibile pretentii teritoriale ale Moldovei (sic!) fata de Romania, care ar fi detinut in mod samavolnic un teritoriu pe care se afla minoritatea moldoveneasca.

Problema s-ar putea pune la fel sau intr-o interpertare similara in cazul Macedoniei si al Greciei.

Romanul
April 15th, 2010, 10:32 AM
^^ Exemplu clasic de pastare "a la Balcani", contine teorii ale conspiratiei, pretentii teritoriale, imperialism etc:cheers:

Le Clerk
April 15th, 2010, 10:33 AM
^^ Exemplu clasic de pastare "a la Balcani", contine teorii ale conspiratiei, pretentii teritoriale, imperialism etc:cheers:

Well, da, asta in cazul in care nu citim suficient...

Romanul
April 15th, 2010, 10:36 AM
... teoriile conspirationiste.

Le Clerk
April 15th, 2010, 10:39 AM
^^ Tot ce am spus eu acolo este confirmat de istorici, oameni politici, iar pretentiile istoricilor "moldovenisti" asupra Moldovei romanesti sunt reale si nu niste fabulatii sau teorii (conspirationiste sau nu).

Romanul
April 15th, 2010, 10:52 AM
Asa e Le Clerk, ai dreptate.

Rhemaxos
April 15th, 2010, 11:16 AM
... teoriile conspirationiste.

http://www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=27970862&postcount=1104

Haide sa pastram totusi o justa masura. Descifrarea intereselor din spatele unor atitudini politice nu este conspirationism. Se stie foarte bine cine promoveaza si cui foloseste in acest moment teoria moldovenismului.

Cosmin
April 15th, 2010, 11:26 AM
British airspace shut down, some sectors of Danish, Norwegian and Swedish airspaces closed, Irish airspace restricted due to volcanic eruption in Iceland.

http://news.sky.com/skynews/Home/video/Volcano-Iceland-Erupts-Dramatic-New-Pictures-As-Scientists-Examine-It-Closely/Video/201003415582071?lpos=video__Video_Player___1&lid=VIDEO_15582071_Volcano_Iceland_Erupts_Dramatic_New_Pictures_As_Scientists_Examine_It_Closely

http://www.nats.co.uk/
http://news.sky.com/skynews/Home/UK-News/Iceland-Volcano-Grounds-UK-Flights-Volcanic-Ash-Sweeps-Into-British-Airspace-Closing-Airports/Article/201004315602425?lpos=UK_News_Carousel_Region_0&lid=ARTICLE_15602425_Iceland_Volcano_Grounds_UK_Flights:_Volcanic_Ash_Sweeps_Into_British_Airspace_Closing_Airports
http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/8621407.stm

Cosmin
April 15th, 2010, 11:47 AM
Almost completely quiet in Northern Europe...:eek:
http://img59.imageshack.us/img59/2874/radr.jpg

There also a thread opened here (http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?p=55277497) if you're interested. This might last a while...:shifty:

Edit: Amsterdam will close during the afternoon/evening, Brussels might follow. Don't know about CDG.

COTNARI
April 15th, 2010, 12:05 PM
Almost completely quiet in Northern Europe...:eek:

There also a thread opened here (http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?p=55277497) if you're interested. This might last a while...:shifty:

Edit: Amsterdam will close during the afternoon/evening, Brussels might follow. Don't know about CDG.

jeez, I'm lucky, just returned yesterday on CDG :banana:

Cosmin
April 15th, 2010, 12:08 PM
^^CDG is still "green".:)

Eurocontrol decided to close Belgian, Dutch and German airspace as well. I'm not sure if they're only closing sectors of the German airspace or all of it, but you can see that things progress quite rapidly.

vinterriket
April 15th, 2010, 02:09 PM
@Cosmin: Banuiesc ca petreci mai mult timp decat mine pe RadarVirtuel :) asa ca poate stii tu raspunsul la o nelamurire de-a mea: exista doar cateva tari acoperite de aplicatia asta? Si daca da, de ce? Intreb pentru ca mereu vad ca deasupra Belarusului, Rusiei sau Italiei nu zboara mai nimic, si nu inteleg de ce :dunno:

EDIT: vad ca acum nici nu mai am acces pe site, o fi cazut?

Cosmin
April 15th, 2010, 02:14 PM
Intru rar cand nu se intampla ceva deosebit. Screenshot-ul nu-i facut de mine. Vezi ca mai e si http://www.flightradar24.com

Astazi si in zilele urmatoare probabil ca vor tot cadea si FlightRadar si RadarVirtuel pentru ca au trafic mult mai mare ca de obicei.

Uite de ce unele tari nu-s acoperite...
Our system is based on a network of contributers (private persons, companies) owning an ADS-B receiver and willing to share their data with us.
In exchange, we make their data available online to anyone, and we will develop advanced services for them to analyze aircraft traffic.
http://en.wikipedia.org/wiki/ADS-B

Situatia acum:
http://img718.imageshack.us/img718/7261/12062294.png

vinterriket
April 15th, 2010, 02:29 PM
Uite de ce unele tari nu-s acoperite...

http://en.wikipedia.org/wiki/ADS-B
Aha, inteleg, mersi :cheers:

nebunul
April 15th, 2010, 03:41 PM
Păi trebuiau fie judecați pe bune, fie dezmembrați de mulțime. Simulacrul acela de proces e o pată pe imaginea României.

Nu e chiar asa simplu ... Am urmarit emisiunea si lucrurile au fost complicate ... din afara ...
http://www.youtube.com/user/stireONLINE#p/search/3/3gPJfegLJww

Romanul
April 15th, 2010, 05:54 PM
Curtea Constituţională bagă la secret declaraţiile de avere şi lasă ANI fără obiectul muncii

Agenţia Naţională de Integritate nu va mai avea activitate de control şi nici nu va mai putea face sesizări. De asemenea, ANI nu va mai putea cere confiscarea averii, nu va mai putea sesiza Parchetul dacă are indicii că averea unui demnitar a fost dobândită ilicit. Declaraţiile de avere şi interese nu vor mai trebuie să fie date publicităţii. Şeful ANI, Alexandru Macovei, nu comentează încă decizia.

http://www.realitatea.net/curtea-constitutionala-baga-la-secret-declaratiile-de-avere-si-lasa-ani-fara-obiectul-muncii_709200.html

Ayceman
April 15th, 2010, 06:17 PM
http://www.porcisme.ro/
Porcisme - Romania furata zi de zi

Pana acum, site-ul www.porcisme.ro a inregistrat porcisme in valoare de:
4.299.775.565 EURO

:D

Cosmin
April 15th, 2010, 06:29 PM
You might wanna see the forecast of the Norwegian Meteorological Institute for Saturday at 02:00 CET.:shifty:
http://img532.imageshack.us/img532/4736/wwwnettavisenno.jpg

Le Clerk
April 15th, 2010, 06:49 PM
I will stay indoors next week. :eek:

Cosmin
April 15th, 2010, 06:52 PM
It's not like you'll be affected, but the airspace might be closed. Only people traveling on planes will be.

vinterriket
April 15th, 2010, 07:29 PM
You might wanna see the forecast of the Norwegian Meteorological Institute for Saturday at 02:00 CET.:shifty:
http://img532.imageshack.us/img532/4736/wwwnettavisenno.jpg
It looks like something in Hungary scared the shit out of that ash cloud and it run away all the way to the Atlantic and Murmansk :lol:

Cosmin
April 15th, 2010, 07:34 PM
^^LOL! Must be those Jobbik guys...

Look at this bloody moron!:hilarious
"Ahhhh hate ICELAND!"

34mHZgP9vkc&feature=player_embedded

vinterriket
April 15th, 2010, 09:41 PM
Curtea Constituţională bagă la secret declaraţiile de avere şi lasă ANI fără obiectul muncii

Agenţia Naţională de Integritate nu va mai avea activitate de control şi nici nu va mai putea face sesizări. De asemenea, ANI nu va mai putea cere confiscarea averii, nu va mai putea sesiza Parchetul dacă are indicii că averea unui demnitar a fost dobândită ilicit. Declaraţiile de avere şi interese nu vor mai trebuie să fie date publicităţii. Şeful ANI, Alexandru Macovei, nu comentează încă decizia.

http://www.realitatea.net/curtea-constitutionala-baga-la-secret-declaratiile-de-avere-si-lasa-ani-fara-obiectul-muncii_709200.html

^^
După ce judecătorii constituţionalişti au eliminat mai multe articole din legea de funcţionare, ANI devine, practic, un organism al cărui rol va fi să strângă declaraţiile de avere.

Agenţia nu mai poate sesiza organele de urmărire penală în privinţa unor neconcordanţe din declaraţiile de avere ale demnitarilor, iar documentele nu mai au caracter public.

Decizia Curţii vine în contextul în care, potrivit unor informaţii neoficiale, de câteva săptămâni inspectorii agenţiei verificau averile tuturor judecătorilor constituţionalişti în urma unei sesizări anonime.

(...)

În aceste condiţii, faptul că judecătorii Curţii au declarat constituţional articolul care prevede înfiinţarea ANI, nu asigură decât existenţa fizică a instituţiei.

:facepalm:

Cosmin
April 16th, 2010, 11:31 AM
http://img18.imageshack.us/img18/272/89099624.png

Cosmin
April 16th, 2010, 12:36 PM
Stie cineva daca exista tren intre Atena si Bucuresti? Site-urile CFR si TrainOSE sunt de rahat la capitolul international si singurul tren pe care l-am gasit este intre Salonic si Bucuresti.

dnd
April 16th, 2010, 01:02 PM
Din cate stiu nu exista cursa directa, doar pana la Salonic.

Cosmin
April 16th, 2010, 01:22 PM
Ok, mersi frumos.:cheers:

Le Clerk
April 16th, 2010, 01:47 PM
Cu dedicatie pentru Cosmin!

Doi parlamentari PDL propun o noua sarbatoare legala: Ziua nationala de rugaciune

Senatorul Gheorghe David si deputatul Mircea Lubanovici (ambii PDL) au depus la Biroul Permanent al Senatului o propunere legislativa care vizeaza declararea Zilei nationale de rugaciune ca sarbatoare legala, nelucratoare, anunta Agerpres, citand un comunicat de presa al grupului PDL din Senat.

Cei doi parlamentari au initiat un proiect pentru modificarea Codului Muncii, promovarea acestuia fiind, spun ei, determinata de dorinta multor crestini din tara, dar si a celor din diaspora, "indiferent de confesiune sau cultul crestin caruia ii apartin, de a exista o zi speciala din an dedicata apropierii de Dumnezeu prin rugaciune, instituita prin lege - care sa fie declarata sarbatoare legala si zi nelucratoare".

"Ziua Nationala a Rugaciunii, ca sarbatoare ecumenica, are menirea de a celebra puterea rugaciunii ce-i uneste deopotriva pe toti adeptii religiilor monoteiste, dar in special pe crestinii romani si pe cei raspanditi pe mapamond, precum si de a reaminti ca poporul roman s-a nascut crestin", spune deputatul Mircea Lubanovici.

Initiatorii propunerii legislative au aratat ca si in Statele Unite exista o zi asemanatoate - National Day of Prayer. Sursa (http://www.hotnews.ro/stiri-esential-7139047-doi-parlamentari-pdl-propun-noua-sarbatoare-legala-ziua-nationala-rugaciune.htm)

:applause: inca o zi libera...fara numar!

Sper ca ideea asta sa fie repede "arestata", pentru ca astia nu-s normali la cap. Asta ne mai trebuie pe criza asta, mai multe zile libere! :nuts::lol:

stereodoping
April 16th, 2010, 02:10 PM
^^In loc sa modernizam tara, o bagam mai adanc in dogme ... good job clasa politica! :)

Romanul
April 16th, 2010, 02:11 PM
17.000 de zboruri anulate ca urmare a norului de cenusa vulcanica provenit din Islanda

http://www.zf.ro/zf-24/17-000-de-zboruri-anulate-ca-urmare-a-norului-de-cenusa-vulcanica-provenit-din-islanda-5913120/

stereodoping
April 16th, 2010, 02:15 PM
O lectie despre reportaje

http://www.todaysbigthing.com/2010/01/28

Cosmin
April 16th, 2010, 02:20 PM
17.000 de zboruri anulate ca urmare a norului de cenusa vulcanica provenit din Islanda

http://www.zf.ro/zf-24/17-000-de-zboruri-anulate-ca-urmare-a-norului-de-cenusa-vulcanica-provenit-din-islanda-5913120/
Good morning.:D

ionut
April 16th, 2010, 02:23 PM
Good morning.:D

Vine noru' cu trenu' din Franta. Islanda, pardon.

Apropo: nu stiu daca ati prins, circula un "banc" pe net. "Un morosan vede noru' si se gandeste in sinea lui: <<no ce gratare fac islandezii astia!!!!>>" :lol:

Romanul
April 16th, 2010, 02:25 PM
Adica? Tot postati harti etc dar nimeni nu a zis clar, in cifre care e efectul. Daca s-a mai postat totusi ... atunci ma intorc la somn.:))

-----------------------------------------------------

Din cauza ca dobanzile nu scad, Atena ajunge la mila tarilor europene

Dragut e ca pana si Malta a dat/o sa dea bani.

http://www.zf.ro/business-international/din-cauza-ca-dobanzile-nu-scad-atena-ajunge-la-mila-tarilor-europene-5904699/

vinterriket
April 16th, 2010, 02:28 PM
@Doi parlamentari propun:

Ia sa vedem in cate moduri legea asta e proasta :lol:

determinata de dorinta multor crestini din tara, dar si a celor din diaspora,
Weasel words (http://en.wikipedia.org/wiki/Weasel_word). Oricum, sunt convins ca de-asta nu mai pot romanii din diaspora, de grija unei noi zi libere in Romania, fie ea si de rugaciune.

de a exista o zi speciala din an dedicata apropierii de Dumnezeu prin rugaciune, instituita prin lege
Un crestin sau musulman adevarat nu are nevoie de o lege ca sa se roage zilnic. De asemenea, cel putin in cazul crestinismului, dumnezeu ii da voie crestinului sa fie pacatos (liberul arbitru), cu consecintele de rigoare, asa ca e ridicol ca niste unii sa impuna prin lege oamenilor sa fie evlaviosi. In rai nu se intra cu forta :D

"Ziua Nationala a Rugaciunii are menirea de a celebra puterea rugaciunii
Hai nu zau, o lege care celebreaza puterea rugaciunii? :| Dar o lege care recunoaste puterea ghicitului in cafea si a scuipatului in san nu primim?

ce-i uneste deopotriva pe toti adeptii religiilor monoteiste, dar in special pe crestinii romani si pe cei raspanditi pe mapamond
Evident ca e discriminare si favorizeaza reprezentantii unui anume cult, dar asta conteaza fix deloc pentru oamenii astia.

precum si de a reaminti ca poporul roman s-a nascut crestin
EPIC FAIL.

Initiatorii propunerii legislative au aratat ca si in Statele Unite exista o zi asemanatoate - National Day of Prayer.
Si-au gasit de unde sa ia exemplu in materie de religie... SUA... De ce nu Iran?

Dar daca e zi libera si eu totusi nu ma rog, incalc legea? :nuts:

Romanul
April 16th, 2010, 02:44 PM
@Doi parlamentari propun:

I
Initiatorii propunerii legislative au aratat ca si in Statele Unite exista o zi asemanatoate - National Day of Prayer.
Si-au gasit de unde sa ia exemplu in materie de religie... SUA... De ce nu Iran?

Federal judge rules Day of Prayer unconstitutional

http://www.google.com/hostednews/ap/article/ALeqM5gd8532foDasi_HtAzi9JolkMVlqQD9F3PCE00

Oricum era/e zi lucratoare pentru americani.

vinterriket
April 16th, 2010, 02:49 PM
Federal judge rules Day of Prayer unconstitutional
LOL, stirea e chiar de azi :okay: pai sa le spuna cineva si alor nostri :nuts:

ionut
April 16th, 2010, 02:50 PM
LOL, stirea e chiar de azi :okay: pai sa le spuna cineva si alor nostri :nuts:

Plus ca daca s-ar implementa si la noi, romanu' tot la gratar ar sta. :drunk:

vinterriket
April 16th, 2010, 02:58 PM
Plus ca daca s-ar implementa si la noi, romanu' tot la gratar ar sta. :drunk:
Da, dar si-ar face cruce inainte sa-nfiga micu in mustar :D

ionut
April 16th, 2010, 03:18 PM
Da, dar si-ar face cruce inainte sa-nfiga micu in mustar :D

Corect! Sa fie primit. :nuts:

Cosmin
April 16th, 2010, 03:41 PM
Hide the children, people! Here comes the photo of the volcano...

http://img219.imageshack.us/img219/5837/bildez.jpg

Nutjobs all over the world will LOVE this picture.:lol:

vinterriket
April 16th, 2010, 03:52 PM
Cosmin... :runaway: I have a weak heart :lol:

I guess Iceland didn't look so scary since the age of the vikings :lol:

Cosmin
April 16th, 2010, 04:14 PM
As expected...
Spaţiul aerian din România va fi închis parţial începând de sâmbătă (Realitatea) (http://www.realitatea.net/spatiul-aerian-din-romania-va-fi-inchis-partial-incepand-de-sambata_709318.html)

ionut
April 16th, 2010, 04:43 PM
^^ holy crap, that pic is scary :D

Cosmin
April 16th, 2010, 05:37 PM
Volcanic eruption of Icelandic volcano: Eyjafjallajokul.

Airspaces zero-rated until...
(aerodromes geographically located within these airspaces will be unavailable)
Belgium: 16-1800z
Denmark: 17-0000z
Estonia: 17-0000z
Finland: 17-0000z
France - Reims ACC: 17-0000z
France - Paris ACC: 17-0000z
France - Brest-north sectors: 1800z
Germany - Langen & Dusseldorf: 17-0000z
Germany - Karlsruhe: 17-0000z
Germany - Bremen: 17-0000z
Germany - Munich-north/east: 17-0000z
Germany - Frankfurt Airspace 17-0000z
Maastricht UAC: 16-1800z
Netherlands: 16-1600z
Norway ENBD limited availabilty/contact FMP for details
Poland north: 16-1800z
Poland south: 16-1800z
Ireland Shannon 16-1800z
Ireland Dublin: 16-1800z
Sweden: 17-0000z
United Kingdom excluding scotland : 16-2359z
Czech republic : 16-1100z
Bratislava : 17-0000z
Austria : from 16 - 1700z - 17 - 0000z
Romania : from 16 - 2100z - 17-0000z

AIRSPACE PLANNING TO REOPEN
please contact the FMP concerned for more information

-DUBLIN
-SHANNON NOT OPEN IN COORDINATION WITH UK MET OFFICE VAAC
-SCOTTISH HAS OPENED THE FOLLOWING SECTORS:
HEBRIDES - RATHLIN - ANTRIM - WEST

OPERATORS WISHING TO USE THESE AIRSPACES NO LONGER NEED TO COORDINATE WITH UK FMP

-Norway BD limited availabilty/contact FMP for details.

No IFR clearances will be issued that penetrate contaminated airspace.
Airborne aircraft planning to enter closed airspace should be prepared to divert to an alternate destination.

Suburban101
April 16th, 2010, 05:59 PM
http://maps.google.ro/ is now online. Enjoy :cheers: .

Waddler Elmo
April 16th, 2010, 08:26 PM
http://maps.google.ro/ is now online. Enjoy :cheers: .

Nu putea scrisul ''bucuresti'' de pe harta sa fie un pic mai sus? :nuts: ne acopera singurul fir de autostrada pe care il avem si noi :doh:

http://i845.photobucket.com/albums/ab13/Waddler_Elmo/Capture.png

Le Clerk
April 16th, 2010, 08:31 PM
As expected...
Spaţiul aerian din România va fi închis parţial începând de sâmbătă (Realitatea) (http://www.realitatea.net/spatiul-aerian-din-romania-va-fi-inchis-partial-incepand-de-sambata_709318.html)

^^

Deutsche Bahn says "Thank you, Iceland!" :lovethem:
http://www.n-tv.de/img/82/828183/O_680_680_680_2qgg2122.jpg5550023473838495734.jpg
^^Today: Hamburg main railway station.

Zici ca e una dintre statiile de metrou din Bucuresti la ora de varf. :lol:

ionut
April 16th, 2010, 08:33 PM
^^ Dupa ce ca saracii islandezi sunt in faliment, mai si-au luat si injuraturi de la toata Europa. :ohno: Oricum, evident ca n-au nicio vina...

Cosmin
April 16th, 2010, 08:35 PM
Nu mai pot ei de injuraturile frustratilor. Un om educat si normal la cap nu injura o tara ca a erupt un vulcan.:lol:

vinterriket
April 16th, 2010, 08:41 PM
Ia sa fi erupt vreun vulcan prin Grecia... atunci sa vezi injuraturi in Germania :lol:

ionut
April 16th, 2010, 08:45 PM
^^ Oricum nemtii ii injura si fara vulcan pe greci. Rau de tot. Cred ca totusi grecii nu o sa scape asa usor, o sa plateasca rau de tot pentru bailout. (Ce faci daca nu poti sa platesti datoriile pentru ca DEJA ai datorii pana peste cap? Simplu: vinzi din active. Grecia are insule misto. Si multe afaceri. Niste banci, ceva... se gaseste una-alta pentru nemti, francezi si italieni.)

Cosmin
April 16th, 2010, 11:13 PM
http://img243.imageshack.us/img243/6020/phpmrukrb.jpg

Suburban101
April 17th, 2010, 01:24 AM
^^ You mean the whole volcano story was just a cover up to legalize marijuana in Iceland ? :hilarious I bet the Icelanders are having a great time making fun of Europeans right now :jk:

Cosmin
April 17th, 2010, 09:40 AM
Volcanic eruption of Icelandic volcano: Eyjafjallajokul.

Today (17-April) the ash cloud is extending.

Airspaces zero-rated/closed until:
(Aerodromes geographically located within these airspaces will be unavailable):

[...]

Romania : 17-2100. MOPUG 0300-2100, BACAU 0300-2100

[...]

AIRSPACE OPEN
please contact the FMP concerned for more information

-Dublin North until 17-0600
-Norway Bodo North open until at least 17-0600 -Italy, Karlsruhe and Maastricht above FL355

[...]

http://img690.imageshack.us/img690/7093/62333770.png

Cosmin
April 17th, 2010, 11:48 AM
Blue Air 116 from Rome just landed at BBU, probably the last landing for who knows how long. Apart from some Aeroflot flight high above (FL360) the Black Sea and some very small general aviation activity, the Romanian airspace is now pretty much silent.

All flight in and out of OTP and BBU have been canceled.

Good night. Bjork is coming!:runaway:

dnd
April 17th, 2010, 12:09 PM
Eu ma intrebam zilele acestea ce-ar fi facut americanii daca norul de cenusa era deasupra lor, mai ales in locurile unde trenurile de pasageri sunt de domeniul SF? :lol:

Cosmin
April 17th, 2010, 12:49 PM
^^They had something like this on 9/11 and after. Wasn't pretty.:shifty:

Updated forecast for April 8, 00:00 GMT. The red line indicates ash risk from surface to flight level 200 (~6,000 m) and the green line indicated ash risk from FL200 to FL350 (~6,000-10,500 m).
http://img265.imageshack.us/img265/4324/vag1271483349.png

Btw, one of my friends' mom is stuck in Athens while my friend (her son) is touring Europe. He's in Vienna at the moment. I'm in Bucharest looking at charts.:lol:

Edit: going out to smell the ashes.:jk: See ya later...

vinterriket
April 17th, 2010, 01:18 PM
Mi se apare absolut neprofesionist (ca sa ma exprim diplomat si sa nu zic "de ca*cat") felul in care presa de la noi trateaza subiectul. Titluri gen "Norul de cenusa a acoperit Transilvania. La 19:00 acopera Bucurestiul", insotite de imagini mari cu nori apocaliptici de cenusa, uitand sa mentioneze ca pozele sunt din Islanda si nu de pe Tarnave :bleep: Aici cerul e variabil, norii sunt albi, iar printre ei mai iese si soarele uneori.

dnd
April 17th, 2010, 02:46 PM
^^They had something like this on 9/11 and after. Wasn't pretty.:shifty:

Da, uitasem...

Sa vedeti ce mai strigau astea in Baneasa ca au fost anulate zborurile. :nuts:

Cat despre presa...eu tot nu inteleg de ce unii nu pun accent pe efectele acestui nor. Ca oamenii sa inteleaga. Nu de alta dar la multi li se pare ca ceea ce vad e doar un nouras cu mult fum.

Ayceman
April 17th, 2010, 03:12 PM
La antenă au dat detalii despre efecte.

Cosmin
April 17th, 2010, 03:36 PM
M-am intors si ma uit pe Realitatea. Abereaza Tanase la greu.:doh: Noroc ca-l mai tempereaza invitatii (dar nu mult, ca-i intrerupe permanent).:)

Fuck 'em! I'm sticking with the pros: Eurocontrol and London VAAC.

ionut
April 17th, 2010, 04:26 PM
M-am intors si ma uit pe Realitatea. Abereaza Tanase la greu.:doh: Noroc ca-l mai tempereaza invitatii (dar nu mult, ca-i intrerupe permanent).:)

Fuck 'em! I'm sticking with the pros: Eurocontrol and London VAAC.

Cosmin, ce te tot agiti asa? :) Zbori pe undeva?

Intrebare pt tine, daca stii: cat sta in atmosfera norul asta? Presupunem ca vulcanul se potoleste, desi nu da semne. Sa zicem ca se inchide robinetul, cand scapam de nor din atmosfera? Si... CUM scapam? Adica unde se duce toata cenusa aia?

In mod ciudat meteorologii spun ca nu avem de ce sa ne temem pentru ca norul de inalta altitudine nu se "combina" cu norii de precipitatii. OK, bun, dar toate tonele alea de material din vulcan unde se duc? Pe orbita? :D

:wtf:

dnd
April 17th, 2010, 04:33 PM
^^ http://www.jurnaltv.md/ro/news/fenomenul-norului-de-cenusa-87338/ (video) :cheers:

Cosmin
April 17th, 2010, 04:41 PM
Cosmin, ce te tot agiti asa? :) Zbori pe undeva?
Nu ma agit. Ma intereseaza aviatia si in plus ma intereseaza ce se intampla cu OA 383 (http://www.flightstats.com/go/FlightStatus/flightStatusByFlight.do?id=189356506&utm_source=airlineInformationAndStatus&utm_medium=cpc&utm_campaign=co-op) maine. Nu in fiecare zi se inchide spatiul aerian in cam toata Europa.:eek: In plus ma amuzam la prostiile pe care le debita Tanase.

Norul se imprastie eventual, unele particule pot ajunge si la sol (pana acum n-am auzit de asa ceva), dar inainte de asta probabil va face inconjurul lumii de cateva ori (evident intr-o forma din ce in ce mai "diluata").

N-am de unde sa stiu cat va dura eruptia.:dunno: Momentan s-a intensificat si am citit ca ar putea fi inceputul unei perioade de cca. 60 de ani cu activitate vulcanica ridicata in Islanda cu varful prin 2020-2030.

Eruptia asta nu-i una majora, dar s-a intamplat sa bata vantul in directia Europei.:)

nebunul
April 17th, 2010, 04:45 PM
OK, bun, dar toate tonele alea de material din vulcan unde se duc? Pe orbita? :D

vinterriket
April 17th, 2010, 04:47 PM
am citit ca ar putea fi inceputul unei perioade de cca. 60 de ani cu activitate vulcanica ridicata in Islanda cu varful prin 2020-2030.
Daca chiar se intampla asta si vantul va continua sa bata spre Europa (ceea ce nu-i exclus; de obicei curentii bat din Nordul Atlanticului spre Europa) atunci vom fi intr-o situatie destul de neplacuta, cunoscuta pe plan international sub numele de "deep shit" :nuts::lol:

Cosmin
April 17th, 2010, 04:55 PM
Big E in direct...:)
http://eldgos.mila.is/eyjafjallajokull-fra-thorolfsfelli/
http://eldgos.mila.is/eyjafjallajokull-fra-valahnjuk/
http://eldgos.mila.is/eyjafjallajokull-fra-fimmvorduhalsi/
http://www.vodafone.is/eldgos/en

Da-i cu gratarele!:D

http://img11.imageshack.us/img11/8058/currentu.jpg

ionut
April 17th, 2010, 05:25 PM
^^ Frate, poate nu ma duce pe mine capul... inteleg ca norul ala se plimba pe la 7km+ insa pana la un punct. Particulele alea (unele nu chiar asa de mici) trebuie sa se duca undeva, intr-un final. Adica...... come on, se combina cu altele, cad pe sol. Sau se dizolva sau ceva. Undeva si cumva trebuie sa se duca. :nuts:

Inteleg ca poate va fi un proces "pasnic", fara ploi acide si alte prostii. OK, insa vreau si eu o explicatie logica, stiintifica. Nu doar o "sa se imprastie". :D

(Nu te supara pe mine Cosmin, nu o zic cu rautate. Pur si simplu sunt nelamurit... ma gandeam ca stii tu, fiind atat de "la curent" cu subiectul.)

PS: Tanase si mie mi se pare ca bate campii...

nebunul
April 17th, 2010, 05:27 PM
... evident cad pe sol

ionut
April 17th, 2010, 05:29 PM
PS: nu sunt specialist, insa mi se pare mie sau sunt cam multe cutremure in ultima vreme? Sau doar mass media n-are subiecte si ni le serveste pe-astea? E cumva o perioada cand placile tectonice fac ping-pong mai cu foc? :D

Just for kicks:
http://www.geotimes.org/apr05/NN_Vesuvius.html

Researchers agree that it is not a matter of if Vesuvius will erupt again, but when and how violently. The Italian government is even offering 30,000 Euros to anyone living in one of the 18 towns in the immediate area who is willing to move out of the area.

Si daca bate vantul la fel, o sa fie o placere.

ionut
April 17th, 2010, 05:38 PM
... evident cad pe sol

Super. E si ceva sulf pe-acolo. Care se poate combina cu niste apa si parca (din cunostintele mele de chimie) poate da acid sulfuric.

Sau sulful si toate celelalte substante si particule sunt asa dragute si nu se combina ca sa dea niste acizi draguti?

Nu sunt eu ala panicatul, nici pe departe. Totusi nu pot sa nu ma gandesc la ce substante avem acum deasupra capului. :shifty:

nebunul
April 17th, 2010, 05:44 PM
^^ Teoretic exista posibilitatea unor ploi acide (dioxid de sulf)

Cosmin
April 17th, 2010, 05:53 PM
Particulele alea (unele nu chiar asa de mici) trebuie sa se duca undeva, intr-un final.
Da, se duc pe sol, dar cu timpul. Pana cad toate uiti ca a avut loc eruptia.:)Initial particulele astea, cu diametrul de 2 mm sau mai putin, sunt purtate distante foarte mari si fac inconjorul lumii.
Inteleg ca poate va fi un proces "pasnic", fara ploi acide si alte prostii. OK, insa vreau si eu o explicatie logica, stiintifica. Nu doar o "sa se imprastie". :D
Ploile acide nu-s provocate de cenusa, ci de gazele din nor (dioxid de carbon, dioxid de sulf, monoxid de carbon, metan etc.) Din cate stiu, concentratia variaza de la eruptie la eruptie, adica nu vei avea ploi acide de fiecare data.

Un eveniment uitat...
http://en.wikipedia.org/wiki/Laki#Consequences_in_Europe

Cosmin
April 17th, 2010, 05:57 PM
Pare-se ca Big E a lasat-o mai moale. Sau poate a luat mititeii si acum baga peste.:shifty:

Suburban101
April 17th, 2010, 06:06 PM
^^
"Un geolog" zice invers, se pare ca e vorba doar curentii ce au trecut prin zona, aparent curantand zona :ohno:

Un geolog sustine ca activitatea vulcanului din Islanda s-a intensificat
Sâmbătă, 17 aprilie 2010, 16:00

Un geolog sustine ca activitatea vulcanului Eyjafjallajokull din Islanda, a carui eruptie a provocat haos in traficul aerian din Europa, s-a intensificat, transmite AP. Magnus Tumi Gudmundsson a afirmat ca norul de cenusa emanat a ajuns pana la 8.5 kilometri in aer.

Gudmundsson a spus ca vantul care a batut in zona a limpezit atmosfera iar sambata a fost prima zi in care oamenii de stiinta au putut zbura deasupra vulcanului pentru a evalua activitatea acestuia.

Odata ce oamenii de stiinta vor determina cata gheata s-a topit, va fi mult mai usor sa estimeze cat va dura eruptia vulcanului, a spus geologul islandez.

Gudmundsson a afirmat ca atata vreme cat exista sufiecienta gheata, ramane posibilitatea formarii de cenusa suplimentara, lucru care va perturba in continuare traficul aerian din Europa.

Vineri, intr-o declaratie pentru EuroNews, Gudmundsson a spus ca norul de cenusa vulcanica din Islanda, care a afectat traficul aerian din Europa, este imprevizibil. Conform declaratiei sale, "nu exista variante simple in acest caz: eruptia s-ar putea opri maine, dar ar putea continua sa afecteze traficul aerian timp de mai multe saptamani sau luni".

ionut
April 17th, 2010, 06:48 PM
^^ Cosmin, merci de info. Oricum eu unul o sa fiu atent la ce mai spun specialistii astia. Nu de alta n-as vrea sa ma trezesc pe cap cu acid sulfuric sau altele asemenea. :D

Si pana la urma cand dau drumul la avioane? Cand concentratia de XYZ (particule sau cenusa sau ce-o fi) se reduce sub un anumit procent? Ca asa... ups... stau avioanele pe bara cateva zile/saptamani?!

vinterriket
April 17th, 2010, 06:51 PM
Super. E si ceva sulf pe-acolo. Care se poate combina cu niste apa si parca (din cunostintele mele de chimie) poate da acid sulfuric.

Sau sulful si toate celelalte substante si particule sunt asa dragute si nu se combina ca sa dea niste acizi draguti?

Nu sunt eu ala panicatul, nici pe departe. Totusi nu pot sa nu ma gandesc la ce substante avem acum deasupra capului. :shifty:
Cenusa vulcanica este de natura bazaltica, adica e roca foarte foarte fina. Nu afecteaza cu nimic, poti cauta imagini de la alte eruptii, prin zone exotice, sau chiar imagini de acum din Islanda, cu cenusa care acopera orase si strazi intregi, fara alte efecte decat sporirea cantitatii de praf de pe drumurile deja prafuite :nuts: Oricum, daca e sa o luam pe geologie, in straturile geologice (dar cel mai bine in cele din ghetari) se observa straturi de cenusa vulcanica ce s-au depus aproape pe toata suprafata pamantului cand au mai fost eruptii majore.

Sa nu uitam ca si noi in Romania am avut unul din cele mai lungi lanturi vulcanice din Europa, de la Oas pana langa Brasov :cheers: cenusa vulcanica solidificata, numita tuf vulcanic se intalneste destul de frecvent in Subcarpati, prin Prahova, Arges, Valcea, Gorj.

Cosmin
April 17th, 2010, 06:54 PM
Cand riscul de a fi prezente suficiente particule cat sa deterioreze motoarele, fuselajul, gemurile de la carlinga, scade la un nivel acceptabil. Poate sa mai dureze cateva zile, saptamani sau chiar mai mult.

Apropo, la ploile acide nu inseamna ca-ti cade acid sulfuric in cap si te topesti.:lol:

vinterriket, asa e, dar daca-ti intra in plamani pot aparea probleme, mai ales de la siliciu.

ionut
April 17th, 2010, 06:58 PM
^^ cool guys, merci de info.

Cosmin, evident exageram legat de ploile acide. :)

Cosmin, nasol daca dureaza saptamani... aveam un drum in Slovenia. :| Damn...

vinterriket
April 17th, 2010, 06:59 PM
vinterriket, asa e, dar daca-ti intra in plamani pot aparea probleme, mai ales de la siliciu.
Da, este periculos ca fumul de tigara, intra adanc in plamani. Insa, in general, lumea nu sta mult in locuri in care cenusa vulcanica zboara pe la sol in concentratie mare. De obicei zonele alea sunt aproape de vulcan si se evacueaza. Dar deja vorbim vorbe mari, nu e cazul acum :)

Cosmin
April 17th, 2010, 08:20 PM
Exciting times for experimenting. KLM 7051, a 737-800 took off from AMS some 15 min ago. It's climbing to FL410. Rumor is they're running tests to see how the ash particles effect airliners. Will try to see if I can pick it up on Schiphol tower's frequency on the way back.

Earlier, both Lufthansa and Air Berlin ferried quite a few aircraft around (including 747 and A340-600) at very low altitudes (1000-3000 m).:)

Update: landed at AMS rwy 6 a few moments ago. Alas, liveatc.net decided to crash just before this.:) Will see if I can find more about the results after I'm back home. GTG.
http://img706.imageshack.us/img706/803/88758026.png

And KLM 7051 landing safely at AMS.:D Kudos to airbuseric from Airliners.net for the photo.:applause:
http://farm5.static.flickr.com/4049/4529028684_626181bdce_o.jpg

Cosmin
April 17th, 2010, 10:00 PM
Mother fucker!:runaway:

http://img685.imageshack.us/img685/8261/ejafjalla16apr2010mfull.jpg

http://img80.imageshack.us/img80/8261/ejafjalla16apr2010mfull.jpg

http://img191.imageshack.us/img191/8261/ejafjalla16apr2010mfull.jpg

More here:
http://www.swisseduc.ch/stromboli/perm/iceland/eyafallajokull_20100416-en.html

vinterriket
April 17th, 2010, 11:05 PM
^^I want to get my hands on a camera like the one that made those pictures :yes:

Cosmin
April 17th, 2010, 11:25 PM
But it might be tricky to go to Iceland now to take the pictures.:lol:

vinterriket
April 17th, 2010, 11:36 PM
^^ I just want that good camera :D There's plenty of stuff to photograph here.

vinterriket
April 17th, 2010, 11:42 PM
Scrisori din Danemarca pentru dictatorul de la Bucureşti: Ceva e putred în România

La finalul lui iulie 1972, o misivă poposea în cutia poştală a unei vile din cartierul bucureştean Primăverii. În dreptul destinatarului scria, cu litere mari de tipar, Nicolae Ceauşescu. Din îndepărtata Danemarca, de la biroul unei căsuţe cochete situate într-o suburbie a Copenhagăi, o admiratoare cu aspiraţii comuniste îi scria dictatorului de la Bucureşti în termeni hamletieni: a fi sau a nu fi turist în România.

EVZ a descoperit în arhivele Comitetului Central al Partidului Comunist Român un document senzaţional care explică, peste timp, istoria tragi-comică a Epocii de Aur.

O simplă scrisoare redactată cu mânie proletară de Ella Larsen, o daneză care vizitase staţiunea Mamaia din Constanţa, ajungea în octombrie 1972 pe masa principalelor instituţii de la Bucureşti, după ce, în prealabil, adusese în atenţia lui Nicolae Ceauşescu problemele stringente cu care se confrunta litoralul românesc.

În 1972, Nicolae Ceauşecu zbura încă pe aripile lui august 1968. Pentru cancelariile occidentale era copilul favorit din lumea comunistă, liderul capabil să se opună din interior imperialismului sovietic, omul de care Vestul avea nevoie pentru a-şi juca cartea propriilor interese. Pentru români, Ceauşescu era şi mai mult: o speranţă, o promisiune. Tezele din iulie, dizidenţa lui Ion Iliescu, cultul hidos al personalităţii erau doar seminţele unei realităţi viitoare, pe care nimeni nu o anticipa încă.

În vara lui 1972, litoralul românesc putea intra, fără probleme, pe agenda estivală a oricărui turist european. Eforturile făcute în anii ’60 pentru modernizarea staţiunilor româneşti de la Marea Neagră începuseră să dea roade. România respira încă occidental, la suprafaţă. În cancelariile de la Bucureşti, însă, se pregătea contraatacul.

Ar fi putut fi o simplă scrisoare, sub titlul informal de “impresii de pe litoralul românesc”. Misiva trimisă în iulie 1972 de Ella Larsen lui Nicoale Ceauşescu e totuşi ceva mai mult decât atât. În dosarul prăfuit de la Arhivele Naţionale, textul scrisorii e precedat de o notă informativă înregistrată la Cancelaria CC al PCR care consemnează sec:

“Ella Larsen din Danemarca face unele aprecieri şi propuneri privind litoralul românesc pe care l-a vizitat ca turistă. Relatează că unii cetăţeni români opresc turiştii străini pentru a le schimba valută în mod ilegal. Unii calomniază guvernul cu scopul de a-i determina pe turişti să le dea obiecte. Propune ca la muncile grele de pe litoral să nu mai fie folosite femei, ci bărbaţi şi să fie introdusă termoficarea la toate clădirile de pe litoral.

Apreciază că se difuzează prea multe ziare din RFG, în timp ce publicaţiile din RDG sunt în număr mic. De asemena, sugerează unele măsuri care ar duce la înfrumuseţarea oraşului Constanţa. Propunem ca Ministerul de Interne, Ministerul Turismului şi Comitetul Judeţean PCR să examineze aspectele sesizate şi să ia măsuri”.

Printr-o simplă rezoluţie a lui Nicolae Ceauşescu – “Să se ia măsurile necesare” – scrisoarea Ellei Larsen devenise literă de lege în România anului 1972. Imediat după sezonul estival din acel an, regimul legal al tranzacţiilor valutare avea să fie înăsprit drastic. E doar un exemplu despre cum istoria comică, aparent insignifiantă, a dictaturii a scris fila tragică a Epocii de Aur.

Scrisoarea Ellei Larsen, descoperită de EVZ în arhive, conţine detalii spumoase, sfaturi cu substrat ideologic, un desfăşurător complet al raiului comunist şi, peste toate, imaginea de colecţie a unei dictaturi care pleca urechea la şoaptele unei turiste occidentale.

* “Turiştii din staţiunile de pe litoralul românesc sunt opriţi foarte des de femei şi bărbaţi români pentru a schimba valută sau pentru a cumpăra diferite obiecte. Am fost la Mamaia, Constanţa şi Eforie şi am fost deranjată în acest fel. Întrucât toate aceste lucruri se pot cumpăra şi din România cu lei, cred că aici este vorba de lucruri ascunse. Alţi români calomniază guvernul din România, cu scopul de a-i îndupleca pe turişti să le dea de milă obiecte şi valută. Ar trebui să luaţi măsuri drastice împotriva acestor oameni.”

* “Turiştilor le este milă de femeile care lucrează în grădini, parcuri şi care mătură străzile. Ai impresia că bărbaţii au lăsat pe seama femeilor cea mai grea muncă. În ţările nordice nu există femei măturătoare şi ele nu prestează munci atât de grele. Bărbaţii sunt mai robuşti şi sunt creaţi fizic pentru asemenea munci”

* “Coşurile de la hoteluri infectează aerul curat mării de la Mamaia. Încălzirea cu petrol nu este în ordine. Cel mai bine ar fi să fie introdusă termoficarea pe litoral.”

* “Este păcat că la hoteluri se pot cumpăra ziarele fascistului Axel Springer, cum sunt Die Welt, Frankfurter Allgemeine, dar nu se găsesc ziare din RDG. Ziarele fascistului Axel Springer sunt foarte scumpe, iar cele din RDG foarte ieftine. Turiştii vestgermani pot citi în linişte şi ziare din RDG. Vă rog să interziceţi presa lui Springer în România şi să permiteţi lărgirea numărului de ziare din RDG.”

* “Temperatura este foarte ridicată în România, ar trebui ca oamenii care muncesc în staţiuni să fie îmbrăcaţi în alb şi să aibă capetele acoperite. Această culoare reflectă razele soarelui şi îi protejează de insolaţii, ceea ce este foarte important. Femeile bătrâne poartă rochii negre şi grele şi sunt obişnuite să umble cu capul descoperit. Îmbrăcămintea lor nu este estetică şi sănătoasă.”

* “Multe din casele familiilor din Constanţa sunt urâte. Oraşul ar putea fi înfrumuseţat dacă ar fi dărâmate cele din lemn, iar celelalte ar fi zugrăvite în culori deschise. Funcţionarii ar trebui să meargă din casă în casă şi să dea ordin să fie demolate casele urâte, iar cei care nu se supun să fie pedepsiţi. Dacă fiecare proprietar şi-ar sacrifica zilnic numai un sfert din timpul lui liber pentru înfrumuseţarea casei sale, Constanţa ar putea deveni un oraş frumos.”

* “Mai mulţi trandafiri căţărători pe case şi iedere! În blocurile cu multe etaje, fiecare balcon ar trebui prevăzut cu jardiniere cu flori. Casele şi grădinile din Danemarca sunt adevarate obiecte de podoabă.”

* “În Mamaia v-am cumpărat biografia. Admir priceperea, inteligenţa şi raţiunea dumneavoastră. În cartea dumneavoastră, Domnule Preşedinte, stă scris ‘şi comuniştii pot aduce miracolul’. Admir progresul obţinut de poporul român şi sper că propunerile mele vor sluji la progresul dumneavoastră.”

CE-I DE FĂCUT
Scrisoarea care lasă urme în Monitorul Oficial

Recomandările Ellei Larsen n-au rămas fără efecte la Bucureşti. Puterea comunistă s-a străduit să le pună pe toate în aplicare. Sau cel puţin aşa reiese din consultarea procesului legislativ desfăşurat în lunile imediat următoare sezonului estival din 1972.

Iată câteva dintre măsurile luate de subordonaţii lui Nicolae Ceauşescu:

* combaterea schimbului ilegal de valută, cumpărării de obiecte de la turişti străini, precum şi a actelor huliganice şi prostituţiei prin modificarea normelor legislative.

* eliminarea celor 13 centrale termice care folosesc combustibil lichid şi racordarea staţiunii Mamaia la reţeau de termoficare a platformei industriale Constanţa.

* reevaluarea necesarului de aprovizionare cu ziare şi reviste din ţări de pe relaţia est şi de pe relaţia vest.

* reevaluarea normelor privind îmbrăcămintea personalului care lucrează la spaţii verzi, căi publice şi în alte locuri – să se asigura îmbrăcăminte în culori deschise.

* măsuri hotărâte pentru desfăşurarea unei largi campanii în perioada pre-estivală în vederea mobilizării cetăţenilor pentru văruirea şi reparea clădirilor sau a gardurilor, plantarea de flori şi arbuşti, gospodărirea curţilor.

* blocurile de locuinţe din Constanţa să nu mai fie amplasate în cuartale distincte, ci de-a lungul arterei care leagă centrul oraşului de Mamaia şi de-a lungul arterei care leagă gara Constanţă de Mamaia.

“Vă informăm că am luat măsuri pentru executarea sarcinilor ce revin Ministerului de Interne în legătură cu sesizarea cetăţenei daneze Ella Larsen. Pentru prevenirea traficului ilicit a fost convocat un colectiv format din specialişti ai ministerului. S-au făcut propuneri pentru îmbunătăţirea legislaţiei care reglementează regimul metalelor preţioase şi mijloacelor de plată străine. Au fost luate măsuri pentru întărirea pazei generale în zonele turistice, pentru verificarea personalului de deservire a turiştilor şi pentru prevenirea traficului practicat de elemente fără ocupaţie”,

informare a Ministerului de Interne din ianuarie 1973 adresată Cancelariei CC al PCR
sursa (http://www.evz.ro/detalii/stiri/scrisori-din-danemarca-pentru-dictatorul-de-la-bucuresti-ceva-e-putred-in-romania-892538.html)

Cosmin
April 18th, 2010, 12:18 AM
Exciting times for experimenting. KLM 7051, a 737-800 took off from AMS some 15 min ago. It's climbing to FL410. Rumor is they're running tests to see how the ash particles effect airliners. Will try to see if I can pick it up on Schiphol tower's frequency on the way back.
[...]
Update: landed at AMS rwy 6 a few moments ago. Alas, liveatc.net decided to crash just before this.:) Will see if I can find more about the results after I'm back home. GTG.
[...]
And here it is...
KLM test flight passes off without problem

KLM Royal Dutch Airlines carried out a test flight this evening between about 19.45 and 21:00 hours CEST in Netherlands airspace using a Boeing 737-800. The flight was carried out to establish whether air quality in the atmosphere meets the requirements for safe flight. No problems were encountered during the flight.

The aircraft was transferred to a hangar on landing where it underwent a thorough inspection. The results have been reported to the Transport and Water Management Inspectorate. The Inspectorate will take the decision on whether flight operations are possible.

KLM President & CEO, Peter Hartman, said: "At first glance there is no reason to suspect that anything is amiss. We observed no irregularities either during the flight or during the initial inspection on the ground. If the results of the technical inspection confirm this impression, we are ready to start by returning seven of our aircraft to Amsterdam from Düsseldorf. We hope to receive permission as soon as possible after that to start up our operation and to transport our passengers to their destinations." KLM Executive Vice-President Operations, Ype de Haan, was also on board the flight with Peter Hartman as an observer.

The aircraft flew to 41,000 feet (altitude of approximately 13 kilometres), which is the maximum altitude for this type of aircraft. KLM expects to receive the final results of the technical inspection tomorrow morning.
Source: KLM.com

:applause:

vinterriket
April 18th, 2010, 12:26 AM
One on One on SSC:

http://i39.tinypic.com/1zxs5kx.jpg

voted with the volcano :okay: :lol:

Friend of aviation
April 18th, 2010, 04:23 PM
So what do you think guys? Shall we expect a colder summer this year because of the presence of volcanic ash in the atmosphere?:? Some Norwegian newspapers are suggesting this.http://www.yr.no/nyheter/1.7081486
http://www.ba.no/nyheter/vulkanskyen/article5072681.ece

ionut
April 18th, 2010, 05:57 PM
BRAVOOOO OLTCHIM!!!!!!! :cheer:
Super tare meciul! :D

ionut
April 18th, 2010, 06:14 PM
Oh come on... stiu ca e nasol, da' parca prea se hazardeaza presa...

Însă un scenariu de stres, în care se presupune că norul de cenuşă ar persista deasupra continentului pentru câteva luni, arată că scăderea veniturilor din transporturi aeriene şi turism ar putea reduce creşterea economică din regiuen cu 1-2 puncte procentuale.

Creşterea economică a Europei este estimată la 1-1,5% pentru acest an.

"Asta ar însemna că multe ţări europene nu ar mai înregistra creştere în acest an. Ar strivi, practic, relansarea economică. Însă problema este că e incredibil de greu de prezis ce se va întâmpla. Nici măcar geologii nu ne pot spune nimic", a declarat Vanessa Rossi, senior economic fellow la Chatham House, autoarea scenariului amintit.

mediafax (http://www.mediafax.ro/economic/norul-de-cenusa-va-afecta-cresterea-economica-a-europei-cu-2-puncte-5938811/)

cornel001
April 18th, 2010, 06:35 PM
Sa vedem daca se alege cenusa de excursia mea...

ionut
April 18th, 2010, 07:08 PM
Super TARE! :D

http://www.stuck-in-europe.com/

The volcanic eruption in Iceland is leaving many passengers stuck all over Europe looking for ways to reach their destination , existing alternatives like trains and busses are overloaded.

Stuck in Europe is a unique service helping people finding their way home in a non traditional way, the service allows everyone to become a driver and drive people from one location in Europe to another, passengers who are stuck all over Europe can use the site to search drivers who are willing to drive them to their destination.

incredibil
April 18th, 2010, 09:19 PM
Ati auzit de Anastasia Ursu?
fi-3CLohReY

Fallen
April 19th, 2010, 01:54 PM
De unde vin numele cartierelor din Bucuresti. O fi adevarat sau nu, cert e ca e interesant.

Balta Alba - Daca am inteles eu bine, aici se afla o groapa de var unde in vremea lui Caragea se topeau cadavrele ciumatilor. Cand ploua, locul devenea o balta. Alba.
Baneasa - Nevasta banului. In cazul de fata, ea era nevasta banului Dimitrie Ghica.
Berceni - Francisc Rákóczi al II-lea pleaca la turci (nici el nici turcii nu se intelegeau cu Habsburgii, iar asta ii facea prieteni). La fel procedeaza si o parte din apropiatii lui Rákóczi. Mai exact o ceata de husari condusi de groful Miklós Bercsényi. Nu stiu daca au stat doar ca sa-si traga sufletul ori s-au oprit de tot, cert este ca, undeva la sud de Bucuresti, husarii Berceni au luat o pauza.
Colentina - Probabil e doar o legenda (asemanatoare cu legenda numelui Bucurestilor). Astfel, Colentina vine de la "colea-n-tină" - cu referire la locul baltit unde Matei Basarab i-ar fi urlat pe turci intr-o batalie. O vreme s-a numit si "Olintina"
Cotroceni - Numele ii vine de la "a cotroci", "cei care "cotrocesc". Un vechi regionalism care inseamna "a cotrobai", "a scotoci", "a scormoni".
Crangasi - Etimologia este evidenta. Candva aici era o prelungire din Codrul Vlasiei - un crang. Aici traiau, normal, crangasii.
Dealul Spirii - Dupa numele doctorului Spiridon Kristofi (de i se mai zicea si "Spirea"), care a ridicat in 1765 pe Dealul lupestilor o biserica (Spirea Veche)
Dristor - Numele vine de la Silistra care-i mai zice si Dârstor sau Dristor. Intre razboaie prin locul care inainte se chemase "Gura Lupului" trecea drumul ce pleca de la sud de Bucuresti si tinea pana la Silistra: Drumul Dristorului (Diristorul si Kaliacra - provincii romanesti la sud de Dunare).
Drumul Taberei - Tudor Vladimirescu intrand in Bucuresti pe la vest in anul 1821, isi aseaza aici tabara de panduri.
Ferentari - paradoxal, Ferentariul are cea mai rafinata origine a numelui: vine din latina (!!!!) "Ferentarius" - Soldat din infanteria usoara a legiunilor romane. N-am aflat insa care-i legatura.
Floreasca - dupa numele boierilor care au stapanit locurile respective: Florestii
Ghencea - Din turca vine. Pe vremea fanariotilor, Ghenci-aga era seful arnautilor din garda domneasca. Aici s-a ridicat o biserica. Biserica era a Ghencei
Giulesti – O proprietate boiereasca: a Julestilor
Lipscani - din slava - Lipsk, Lipsko („locul cu tei”). Acest "loc cu tei" este Leipzig (Lipsca). Negustorii veniti in Bucuresti cu lucruri aduse de la targul din Leipzig se numeau, evident, Lipscani.
Militari - In secolul 19 aici era zona de instructie militara, probabil si o garnizoana. O vreme a functionat aici "Pirotehnia Armatei"
Pantelimon - isi ia numele dupa Manastirea Sf. Pantelimon. In greaca "pan" inseamna "tot" si "éléďmon" inseamna mila. Panteleimon = cel milostiv, intreg-milostivul.
Rahova - Aici e simplu. Numele e relativ nou si vine de la Calea Rahovei una dintre cele cinci artere botezate in secolul 19 spre aducere aminte a Razboiului de Independenta: Calea Grivitei, Calea Plevnei, Calea Rahovei, Calea Victoriei si Calea Dorobantilor.
Salajan - Un nume si mai nou. Nu vine de la Salaj, ci vine de la Leon Szilaghi cunoscut si sub numele de Leontin Salajan.
Titan - isi ia numele de la fabrica de ciment "Titan" construita la inceputul secolului XX
Vitan - De la D. Papazoglu aflam ce-i ala un vitan: "În ocolul oraşului, spre nord, este câmpia Vitanului, unde vitele orăşenilor îşi aveau păşciunea"

nebunul
April 19th, 2010, 03:40 PM
Penultima :lol:
http://www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=32604244&postcount=7

ionut
April 19th, 2010, 04:08 PM
Naspa.

Town being eaten by a mine
http://www.gearthblog.com/blog/archives/2010/04/18/cerro-de-pasco-mine.jpg

sursa (http://www.gearthblog.com/blog/archives/2010/04/town_being_eaten_by_a_mine.html)

Rosia Montana e mic copil.

vinterriket
April 19th, 2010, 05:54 PM
La Brasov, legea-i lege :D

http://i42.tinypic.com/14xkq5s.jpg

ionut
April 19th, 2010, 07:38 PM
La Brasov, legea-i lege :D

Nu prea e de ras. Bine, la inceput razi. Dar daca stai sa analizezi e cam asa:

1. organul il doare-n pix si parcheaza unde vrea muschiu' ca deh, e organ
2. firma PRIVATA vede masina organului parcata aiurea si o ridica
3. firma PRIVATA taie factura pe care o plateste.... Politia, normal

Adica noi.

Deci nu e de ras, e de plans.

Acum nu stiu cum e in Brasov, insa ar trebui sa fie la fel ca-n Bucuresti. Cei care ridica masinile sunt firme private care se imbogatesc de pe urma contractelor cu Primaria.

Nu stiu cate locuri de parcare sunt in BV, insa in B nu sunt in multe zone. Si stau baietii la panda tocmai ca sa ti-o traga LEGAL, fara ca tu sa ai de fapt loc de parcare. :nuts:

PS: Evident solutia pentru cazul de mai sus ar fi ca amenda+serviciile firmei de ridicat auto sa fie suportate de organ, din salariu. Dar asta nu se va intampla. M-as mira sa se intample. Sau daca se dovedeste ca organul era in misiune sau ceva, atunci firma de ridicari sa fie amendata. Dar asta intr-o tara normala.

vinterriket
April 19th, 2010, 08:18 PM
@ionut: in Brasov astia cu ridicatul sunt destul de "timizi". I-am vazut destul de rar, de obicei ridicand masini parcate cat se poate de nesimtit, care blocau o banda intreaga, etc. Nici noi nu o ducem prea bine cu parcarile, desi se fac ceva progrese timide. Oricum, situatia din imagine e ceva exceptional :lol:

Cosmin
April 19th, 2010, 09:29 PM
Bucharest FIR is open for business as of 18:30 GMT.:bowtie:

http://img690.imageshack.us/img690/4040/72959402.jpg

ionut
April 20th, 2010, 11:14 AM
Oare cati bani au pierdut hotelierii cu norul asta? Heh, nu stiu cand am vazut ultima data parcarea din fata Hilton atat de pustie. :omg:

http://img11.imageshack.us/img11/9485/hiltonparcare.jpg

vinterriket
April 20th, 2010, 11:19 AM
A mai fost odata: inainte de venirea lui Biden in Romania. Dar atunci era toata rezervata de Ambasada SUA :D

wyqtor
April 20th, 2010, 11:41 AM
Noi oricum stam cum stam cu turismul, asa ca suntem in mare masura imuni la fenomene din astea - nu putem pierde banii pe oricum nu i-am fi castigat din turism :D .

ionut
April 20th, 2010, 12:28 PM
^^ Nu e vorba de turism de agrement, e vorba de business aici. Sunt sigur ca hotelierii precum cei de la Hilton, Marriott si altele de 5 si 4 stele sunt extrem de tristi zilele astea... ei au cea mai mare parte din rezervari pe business. Iar oamenii de business calatoresc cu avionul. Deci in ultimele zile nu calatoresc. :)

Nasol... si-asa criza financiara a scazut mult turismul de business. Un nor de-asta mai trebuia. :ohno:

Le Clerk
April 20th, 2010, 02:09 PM
Pai 90% din ocupatia locurilor de cazare din Bucuresti rezulta din turismul de business care este extrem de puternic afectat. Cum adica nu avem turism in Bucuresti in conditiile in care sute de hoteluri sunt ocupate in mod curent de oameni de afaceri sau delegatii? Pai cel de business e nimica toata? LOL

Ayceman
April 20th, 2010, 09:45 PM
Mie toată ziua mi-a apărut bannerul cu Teheran. Dar la xl e un oraș de prin Brazilia.

vinterriket
April 20th, 2010, 09:48 PM
Mie toată ziua mi-a apărut bannerul cu Teheran. Dar la xl e un oraș de prin Brazilia.
Si la mine, dar pe la 6 dupa-amiaza s-a schimbat si apare cel din Brazilia :dunno:

Du'Myth
April 21st, 2010, 11:23 AM
http://img196.imageshack.us/img196/4659/dscf2155v.jpg

http://i.zdnet.com/blogs/cable.jpg

http://images.travelpod.com/users/mattmcshane/rtw_2004.1197587880.42x-more-crazy-wiring.jpg

http://www.quick-tech-news.com/images/wiring/crazy-wiring-13.jpg

http://jrttravel.files.wordpress.com/2009/02/crazy-wiring-job.jpg

http://lh3.ggpht.com/_gxiWew7QYEM/Rq1MfN4NDZI/AAAAAAAAAbo/dqXLQWc3Uy8/Favela+wiring.jpg

http://lh3.ggpht.com/_hVOW2U7K4-M/SgKLUlVCKVI/AAAAAAABAis/Wsm4o7jmS6/s640/tyijyfhnvbgvb.jpg

http://lh4.ggpht.com/_eaJtYK_DRk0/SYDvrmaxDQI/AAAAAAAAJPA/9efaNNfMmQQ/s800/P1010240.JPG

http://www.2wheels.org.uk/blog/uploaded_images/wiring-757010.JPG

Noi ne plangem? :nuts:

vinterriket
April 21st, 2010, 12:51 PM
^^
Imi retrag toate comentariile facute vreodata despre cablurile din Bucuresti :lol:

ionut
April 21st, 2010, 02:48 PM
No comment.

http://inapcache.boston.com/universal/site_graphics/blogs/bigpicture/eyja_04_19/e09_23052085.jpg

more here (http://www.boston.com/bigpicture/2010/04/more_from_eyjafjallajokull.html)

Cosmin
April 21st, 2010, 05:01 PM
SSC Quarterly EuroReport®. Q1 2010 (PDF) (http://skyscrapers.ru/files/ssc-quarterly-euroreport-fyq1-2010.pdf)

incredibil
April 21st, 2010, 05:55 PM
Nu stiu daca s-a mai postat.
http://stirileprotv.ro/stiri/romania-te-iubesc/romania-te-iubesc-krivoi-rog-o-investitie-de-1-miliard-de-dolari-pierduta_comment_p5_a53.html?&page=5&p_all_items=53

Cosmin
April 21st, 2010, 09:13 PM
Calm the fuck down, mucus brain!:crazy:
ZbebxsmWxUQ

Dude, go to a real school and get a girlfriend.http://img519.imageshack.us/img519/4611/facepalma.gif
hRMp3X01EPM

I like the little guy on the left. Precious expression on his face.:lol: Too bad they'll probably thoroughly brainwash him too.

Romanul
April 21st, 2010, 09:59 PM
Polonia, Slovacia si Cehia iau un miliard de euro in plus de la UE

http://www.zf.ro/business-international/polonia-slovacia-si-cehia-iau-un-miliard-de-euro-in-plus-de-la-ue-5975871/

vinterriket
April 21st, 2010, 10:08 PM
Boc are o dilemă: de ce tancurile nu sunt afectate de nisip în Afganistan ca avioanele de norul de cenuşă în România. Oprea răspunde: lipsa de oxigen

Care e diferenţa dintre un tanc şi un avion? Premierul Boc şi ministrul Apărării au încercat să găsească un răspuns, miercuri, la această întrebare. Pornind de la subiectul zilei- cel de-al doilea nor vulcanic care tranzitează spaţiul aerian românesc- Emil Boc s-a interesat la Gabrial Oprea care este motivul pentru care tancurile din Irak nu sunt afectate de nisip aşa cum motorul avionului este blocat de norul de cenuşă vulcanică.

"Domnule ministru Oprea, tancurile cum se descurcă în Afganistan şi...nu în Afganistan, în Irak, când era nisipul şi nu se opreau motoarele, la avioane de ce li se opresc motoarele ?", a întrebat prim-ministrul. Oprea i-a spus că şi tancurile au mai avut probleme din cauza nisipiului fierbinte, dar că de regulă au funcţionat. "În primul rând că în Irak se mai şi opreau, domnule prim-ministru, ca să ştiţi, pe nisipul fierbinte. Dar de regulă au funcţionat. Am întrebat şi eu, am crezut că este vorba de plafon, dar specialiştii mi-au spus că nu, datorită lipsei de oxigen, de aceea intervine şi se opresc motoarele la avioane, de aceea este pericol de prăbuşire a avioanelor. Şi eu am crezut că este vorba doar de vizibilitate, dar nu, de fapt lipsa de oxigen", a continuat Oprea.

Şeful Executivului s-a declarat, ulterior, convins că în industria aeriană trebuie găsite soluţii pentru evitarea unor astfel de probleme. "cum au găsit în armată să meargă Sunt convins că vor găsi soluţii, tancurile prin nisip şi avioanele vor găsi soluţii să nu mai aibă probleme cu particulele de nor vulcanic", a mai spus Emil Boc.

Care a adevărata explicaţie

Ar fi interesant de aflat cu ce specialişti s-a consultat ministrul Apărării, deoarece piloţii şi inginerii din aviaţia civilă explică cu totul altfel oprirea motoarelor în norul de cenuşă. Mai exact, ei spun că particulele din care este format norul au un punct de topire relativ scăzut de circa 800 de grade Celsius şi se topesc atunci când ajung în motoare, unde temperatura depăşeşte 1000 de grade Celsius în camera de ardere. Deci, problema nu e lipsa oxigenului, ci depunerea acestor particule ca o zgură pe componentele motorului, pe care,practic, îl "îneacă". (M.T.)
FAIL
sursa (http://www.gandul.info/news/boc-are-o-dilema-de-ce-tancurile-nu-sunt-afectate-de-nisip-in-afganistan-ca-avioanele-de-norul-de-cenusa-in-romania-oprea-raspunde-lipsa-de-oxigen-5987511)

Cosmin
April 21st, 2010, 10:15 PM
Astia doi bubuie.:)

Waddler Elmo
April 21st, 2010, 10:24 PM
Boc are o dilemă: de ce tancurile nu sunt afectate de nisip în Afganistan ca avioanele de norul de cenuşă în România. Oprea răspunde: lipsa de oxigen

:lol::lol::rofl:

Mare ti-e gradina doamne!!

Guvernarea pinguinilor :nuts:

vinterriket
April 21st, 2010, 10:29 PM
Eu nu inteleg (sau mai bine zis nu vreau sa inteleg) cum pot fi niste oameni ca astia (ministri, consilieri, etc) atat de nepregatiti. Inteleg ca nu sunt chiar de specialitate, dar lucrurile astea se pot afla cu o simpla cautare pe google (sau pe SSC :D). In plus, imi place sa cred ca oamenii care conduc o tara au si ei cultura generala...

MacHaggis
April 21st, 2010, 10:43 PM

FAIL
sursa (http://www.gandul.info/news/boc-are-o-dilema-de-ce-tancurile-nu-sunt-afectate-de-nisip-in-afganistan-ca-avioanele-de-norul-de-cenusa-in-romania-oprea-raspunde-lipsa-de-oxigen-5987511)

Lipsa de oxigen acuta a lui Boc...

nebunul
April 21st, 2010, 11:09 PM
Dreptul la replica :)
http://www.reportervirtual.ro/2010/04/replica-noastra-salutul-frantuzesc.html

COTNARI
April 21st, 2010, 11:23 PM
http://www.trombon.ro/national/inaltarea-la-ceruri-amenintata-de-norul-de-cenusa-vulcanica

Inaltarea la Ceruri, amenintata de norul de cenusa vulcanica

Surse din interiorul Vaticanului si Patriarhiei Romane confirma temerile redactiei Trombon privind Inaltarea la Ceruri din acest an. Norul de cenusa vulcanica, situat deasupra spatiului aerian al Europei si Orientului Mijlociu, ii va pune cu siguranta bete in roate lui Isus Cristos, care urma se se inalte la Ceruri peste doar 24 de zile.

"Situatia este grava. Prognozele pe care le-am primit de la geologii si meteorologii din intreaga lume sunt cum nu se poate mai proaste. Se pare ca urmeaza o alta eruptie, mult mai mare, care va acoperi spatiul aerian de aici si pana in Australia. De aceea, o eventuala Inaltare la Ceruri se poate efectua doar din Pacific, existand pericolul unei prabusiri", a precizat Gheonasie Duhov, prim-secretar pe probleme de meteorologie ortodoxa de pe langa Patriarhia Romana.

Kidu
April 21st, 2010, 11:30 PM
Mda, portocalii nu se dezmint, ar face orice sa ramana la ciolan:
http://www.gandul.info/politica/pd-l-gar...http://www.gandul.info/politica/pd-l-garanteaza-udmr-prezenta-vesnica-in-parlament-contra-sprijin-pentru-constitutia-lui-bases

nebunul
April 21st, 2010, 11:32 PM
Inaltarea la Ceruri, amenintata de norul de cenusa vulcanica

http://www.trombon.ro/national/inaltarea-la-ceruri-amenintata-de-norul-de-cenusa-vulcanica

^^ Apropos :lol:
tZ9CW8_oB3c

nebunul
April 21st, 2010, 11:48 PM
Bonus :lol:
_w2CEV9CagM

vinterriket
April 22nd, 2010, 12:02 AM
^^
"eu, parintele Gabriel Drug Grecu de la Barsanesti judetul Bacau, v-as strange de gat"
:rofl:
Dupa cum banuiam, apropierea dintre musulmanii juhadisti si "ai nostri" e mai mare decat credem...

AndreiB
April 22nd, 2010, 01:11 AM
Eram curios daca are cineva poze cu Municipiul Alexandria, judetul Teleorman.

Pentru cine nu stie, Alexandria este singurul oras de la noi in tara planificat si construit sub forma de grid de catre domnitorul Alexandru Ghica, de unde si numele.

E destul de aproape de Bucuresti dar nu am fost niciodata.

Ayceman
April 22nd, 2010, 10:32 AM
LOL, cică comentariu de la telespectator: „Satana vorbește prin invitatul dumneavoastră” :lol::lol:

Le Clerk
April 22nd, 2010, 10:55 AM
Basescu vrea sa il inlocuiasca pe Boc cu Johannis?

Sibiu Mayor Iohannis would accept becoming prime minister if that would be a solution for all
22 Aprilie 2010

Sibiu City Mayor Klaus Iohannis, fresh from being reelected chairman of the Democratic Forum of Romania’s Germans (FDGR) has not given up becoming prime minister, telling in an interview on Wednesday that he would accept a nomination to become prime minister if he is seen as a solution.

‘I have not given up. The outcome of the presidential election made that someone else was appointed prime minister. If the situation changed and I became a solution for all of us, I would join the nomination talks,’ said Iohannis.

The Sibiu mayor said he now has a good relationship with President Traian Basescu, with whom he had a phone conversation some weeks ago in which they discussed joint projects. He mentioned that he did not discuss with President Basescu replacing incumbent Prime Minister Emil Boc.

In December 2009, Iohannis said that his course for prime ministership ended and he will remain the mayor of Sibiu. Moreover, he said back then that the people of Sibiu City massively voted Traian Basescu for president, and not his backer Mircea Geoana, for fear he might leave Sibiu for Bucharest. About his relations wit the main political parties of Romania, Iohannis said he has an acceptable relation with the opposition Social Democratic Party (PSD) headed by Vitor Ponta and a good relation with the opposition National Liberal Party (LNL) headed by Crin Antonescu.

About his relationship with the ruling Democratic Liberal Party (PDL), he said that will be redefined in the future. Iohannis said that as long as he is the chairman of the FDGR he will not be a member of any political party, despite the suggestions of some local leaders that he should join PNL. Source (http://www.financiarul.ro/2010/04/22/sibiu-mayor-iohannis-would-accept-becoming-prime-minister-if-that-would-be-a-solution-for-all/)

Du'Myth
April 22nd, 2010, 11:02 AM
poze cu Municipiul Alexandria, judetul Teleorman.

Alexandria, Teleorman (http://www.google.ro/imgres?imgurl=http://www.cjteleorman.ro/ro/Albumalex/photos/Prefectura%2520si%2520Consiliul%2520Judetean%2520Teleorman,Alexandria.jpg&imgrefurl=http://www.cjteleorman.ro/ro/Albumalex/photos/photo_1.html&usg=__sEbmoGN4u6QmoXchPnsnkw_6SbM=&h=480&w=640&sz=73&hl=ro&start=3&um=1&itbs=1&tbnid=9qIB5PqbaHhkpM:&tbnh=103&tbnw=137&prev=/images%3Fq%3DAlexandria%2BTeleorman%26um%3D1%26hl%3Dro%26client%3Dfirefox-a%26sa%3DX%26rls%3Dorg.mozilla:en-US:official%26tbs%3Disch:1)

ionut
April 22nd, 2010, 11:37 AM

NICIODATA. E doar o miscare de imagine a lui Basescu.

Daca se dovedeste reala stirea si Basescu e pe bune, promit ca dau de baut la 10 SSCisti numa' asa de bucurie. :D

Conditia: sa si fie numit in functie Johannis, nu doar asa din gura.

AndreiB
April 22nd, 2010, 11:49 AM
Alexandria, Teleorman (http://www.google.ro/imgres?imgurl=http://www.cjteleorman.ro/ro/Albumalex/photos/Prefectura%2520si%2520Consiliul%2520Judetean%2520Teleorman,Alexandria.jpg&imgrefurl=http://www.cjteleorman.ro/ro/Albumalex/photos/photo_1.html&usg=__sEbmoGN4u6QmoXchPnsnkw_6SbM=&h=480&w=640&sz=73&hl=ro&start=3&um=1&itbs=1&tbnid=9qIB5PqbaHhkpM:&tbnh=103&tbnw=137&prev=/images%3Fq%3DAlexandria%2BTeleorman%26um%3D1%26hl%3Dro%26client%3Dfirefox-a%26sa%3DX%26rls%3Dorg.mozilla:en-US:official%26tbs%3Disch:1)

Mersi. Mi se pare ca nu a supravietuit mult din constructia lui Alexandru Ghica.

vinterriket
April 22nd, 2010, 11:57 AM
Google arata cererile de cenzura primite din partea diferitelor state. Se pare ca din Romania pana acum nu a venit nimic:

http://www.google.com/governmentrequests/

tazzmaniadodo
April 22nd, 2010, 11:59 AM

Source (http://www.financiarul.ro/2010/04/22/sibiu-mayor-iohannis-would-accept-becoming-prime-minister-if-that-would-be-a-solution-for-all/)

Doamne ce om..... ce ticalos. Cand a fost dat jos guvernul de n ori si TOTI in afara de PDL au venit tot de n ori cu propunerea Iohanis , Basescu tot o dadea cu Lachitza cu Croitoru , cu Boc. In campanie Iohanis era o marioneta , si cei care-l sustin niste comunisti si niste mafioti tradatori. Iar acum brusc Iohanis e bun in opinia domnului Basescu? Voi chiar nu vedeti ca se joaca cu tara asta si ne prosteste pe fata? e trist ca mutli oameni destepti creadeau cu tarie in salvatorul Basescu.

nebunul
April 22nd, 2010, 12:10 PM
^^ Ce spui tu acolo?! Ai macar idee de jocurile politice din RO ?! :lol: EXPERTULE !!! :banana:
L-am intrebat, ca fapt divers, pe Orasanu cum e posibil !!!! ca PNL sa file aliat cu PSD ?! :ohno:

"TOTI sunt la fel"
http://www.romanianculturalcentre.org.uk/photos/2010/04/the-corridors-of-power-razvan-orasanu/

tazzmaniadodo
April 22nd, 2010, 03:27 PM
Se putea sa nu sara aparatorul lui Basescu nr 1. ?
Nu m-am dat expert niciodata. Si lasa atitudinea asta de superior.
Eu intreb cum de cand a fost propus Iohannis de toti in afara de PDL Basescu era clar impotriva si venea cu orice propunere numai Iohanis nu. Cum de in campanie Iohannis era rau , condus de comunisti , mafioti.
SI ACUMA BRUSC E BUN???? Boc al 4 lea nu mai e bun?
Sunt curios ca simplu cetatean ce parere au sustinatorii vehementi a lui Basescu despre ce am scris mai sus

Cosmin
April 22nd, 2010, 08:21 PM
Se pare ca deocamdata SSC nu a fost destul de promovat sau poate nu le-a prezentat interes fosumistilor Craioveni . Poate pe viitor….
Dar cine sunt forumistii craiovenii ???

capioni nationali detasati , 13.000.000 de afisari in ianuarie 2010 , urmatii de un portal din Bihor la doar 4.500.000
http://www.trafic.ro/afisari/regional/luna-ianuarie-2010-pg1#klassrdscvroforu
la vizitatori unici suntem pe doi devansati de un ziar(nu forum) din Timisoara
http://www.trafic.ro/vizitatori/regional/luna-ianuarie-2010-pg1#klassrdscvroforu

Deci Cosmine nu mai sta pe ganduriii , Craiova trebuie sa fie pe City Life daca vrei ca forumul Romaniei sa reprezinte ceva pe SCC.
Cred ca aventii nevoie de forumistii Craioveni !!
^^Postarea asta e de pe sectiunea P&C a Craiovei.:) Nu vreau sa lungesc discutia, deci va zic doar atat: eu iau decizia infiintarii de noi sectiuni tinand cont de ideile mele, ale voastre si uitandu-ma si ce-i pe alte forumuri nationale de pe SSC si cum functioneaza. Uneori voi aveti idei bune, alteori aveti idei proaste. In momentul asta nu isi au rostul mai multe sectiuni pe City Life, ba chiar Clujul si Iasiul sunt la limita si cred ca cel putin in cazul Clujului, lobby-ul a fost foarte puternic si deseori irational (asta-i adevarul).

Majoritatea staff-ului nu sustine crearea de sectiuni dupa sectiuni, ba chiar au fost discutii despre asa ceva, in special cu privire la nevoia de mai mult a unor orase foarte mici din niste tari mici din Balcani, cu pretentii de mari sectiuni proprii. In realitate indivizii postau update-uri cu ce vecin a mai pus tabla pe acoperis, care si-a mai facut o anexa la gospodarie. Cu alte cuvinte, postari hilare.

Va repet, nu suntem aici sa postam TOTUL. Mai filtrati, ca orasele mari din Romania au totusi un numar de proiecte de amploare. In general cu astea se dezvolta forumul, nu cu casute P+2 facute in regie proprie.:shifty:

Vad si multe postari precum "eu unde postez asta daca nu avem sectiune pe City Life?:(". Am vazut astfel de postari cand era vorba de evenimente culturale, investitii/stiti legate de caile ferate sau companii aeriene. Dar thread-urile nationale dedicate acestor subiecte pentru cine sunt, domnilor?

Cei cu state mai vechi isi amintesc cum era acum cativa ani cand sectiunea RO nu era decat un vis si postam toti in EE/Balkans. Am crescut de atunci si eu zic ca am crescut binisor, mai ales avand in vedere ca nu avem unda verde la off-topic (skybar), un mare generator de postari, dar unii vreti totul ACUM. Ei, nu se poate. Unele orase nu au inca suficienta activitate si calitate pentru a avea o sectiune proprie in CityLife, iar altele n-o vor avea niciodata pentru ca nu poti sa ai proiecte bune cu carul in toate oraselele Romaniei, indiferent cati useri de acolo sunt.

P.S. inteleg scaparile, sunt normale, dar uneori exagerati; va rog folositi mesageria privata pentru discutii off-topic, nu thread-urile P&C.

Waddler Elmo
April 22nd, 2010, 08:59 PM
Dar Urban Development ce are frate? :dunno: 100% de acord cu cosmin, multa informatie inutila pe unele dintre orasele din city life si trebuie sa dai clic, clic, clic, back, clic ca sa citesti..ce? nimic! City life pentru bucuresti unde ai pasajul basarab, uranus..multe alte proiecte de care lumea este in general interesata..de ce sa faci forumul mai stufos sa citesti despre nimic? Mie imi place craiova asa cum e, de fapt cred ca vizitez thread-ul craiovei mai des decat altele din city life tocmai pt acest motiv, e mai simplu si mult mai rapid in raport cu procentul de informatie oferit, cu alte cuvinte perfect asa cum e

Fallen
April 22nd, 2010, 09:35 PM
Are you guys familiar with this airport? :lol:
Rjaq2pA9BsU

C1FlFRgpyV8

Cosmin
April 22nd, 2010, 10:11 PM
^^Your question offends me.:D Da' sa vezi la decolare...:eek:

-d21sIjCg-M

1HRxppaWTdc

Le Clerk
April 22nd, 2010, 10:31 PM
Un banc pentru Cosmin :D

Merge Bula la scoala si asteapta ora de tehnologie …
Intra profa in clasa…
- Vasilica ce-i taica-tu' ?
- Gunoier, domna profesoara!
- Nu se spune asa...Se spune lucrator la urbanizare...
Pana la urma ajunge si la Bula...
- Bula ce-i taica-tu'?
- Dj la “mistick club”, domna profesora!
- Si ce-i aia?
- Clopotar la biserica!

Cosmin
April 22nd, 2010, 10:53 PM
Il stiu.:lol:

nebunul
April 22nd, 2010, 11:32 PM
Nu l-am prea urmarit ... sunt insa placut surprins de Corut ... vedeti de la min 2.00.
OfgMAHKzU3M
Dedicatie (si) pentru Cosmin :)

AT30
April 23rd, 2010, 12:27 PM
DN39 Constanta-Mangalia:eek:

http://img408.imageshack.us/img408/6546/soseaintrerupta.jpg

ionut
April 23rd, 2010, 12:32 PM
Islanda, cea mai curata tara din lume. NOT!

Islanda a obţinut 97,4 puncte, la categoria poluării aerului, clasându-se pe primul loc, comparativ cu ţările cu acelaşi PIB pe cap de locuitor.

not anymore

http://www.money.ro/travel/cele-mai-curate-10-tari-din-lume.html

Le Clerk
April 23rd, 2010, 02:12 PM
DN39 Constanta-Mangalia:eek:

http://img408.imageshack.us/img408/6546/soseaintrerupta.jpg

Ce-i asta ca nu inteleg? Eroare de proiectare sau s-a jucat cineva in Photoshop?

Cosmin
April 23rd, 2010, 02:13 PM
Sunt imagini luate in momente diferite care nu se potrivesc cum trebuie. Se mai intampla.:) Evident ca in realitate nu arata asa.:lol:

Le Clerk
April 23rd, 2010, 02:14 PM
^^ Ah, am inteles. Mersi pentru explicatie! :cheers:

AT30
April 23rd, 2010, 02:18 PM
Da, poza noua s-a interpus cu cea veche si nu s-a facut alinierea cum trebuie:nuts:

nebunul
April 23rd, 2010, 02:49 PM
http://www.youtube.com/watch?v=HnwC0TLvYO8

Le Clerk
April 23rd, 2010, 02:53 PM
^^Incredibil!

ionut
April 23rd, 2010, 03:01 PM
^^ Ca tot veni vorba de pisici:

http://theoatmeal.com/comics/volcano_name

Cosmin
April 23rd, 2010, 04:41 PM
http://www.youtube.com/watch?v=HnwC0TLvYO8
What that cat's doing is called kneading. The consensus is that they do this when they're content, but I saw some do it when they're in pain. It's probably akin to humans hugging each other not only when they're happy, but also when they're sad, when they need comforting or need to comfort someone.

vinterriket
April 23rd, 2010, 08:13 PM
Ăla Micu’ întreabă, generalii răspunde

Ăla Micu': De ce nu zboară tancul?

Gen. una buc. stea: Pentru că deoarece nu prezintă aripi, domnule prim-ministru. Dar însă poate fi avionizat, dacă dispuneţi.

Ăla Micu': De ce erup vulcanii?

Gen. două buc. stele: Nu am studiat problema exhaustiv. Ne lipsesc în România aceste fenomene naturale. La noi în ţară avem nişte vulcani, care doar bolborosesc, fiind noroioşi. Acţiunea de bolborosire ca atare se petrece la nivelul solului, pe principiul doi în unu. Ca să explicitez: în Islanda, erupe Eyjafjallajokull (nu ştiu cum se pronunţă, fiindcă islandezii au intrat în NATO, dar au uitat să-şi aducă şi armata). Dacă şi numai dacă plouă, atunci se produce noroi, la înălţimi de peste şase mii de metri. În Buzău, noroiul se eliberează gata preparat. Vă rog să-mi permiteţi să remarc faptul că prin norul islandez pot să treacă avioane - desigur, pe răspunderea lor! - în timp ce prin noroiul românesc mai greu.

Ăla Micu': De ce au tancurile motoare?

Gen. Steluţu, specialist în tancuri: Vă informez cu satisfacţie că ale noastre nu mai au. S-a realizat astfel o economie considerabilă. Maşina de luptă blindată aflată în dotarea noastră a fost adaptată cerinţelor recesiunii: funcţionează cu panouri solare. După cum se ştie, în teatrul de operaţiuni din Irak e mult soare pe tot parcursul anului. Razele acestuia sunt captate de o instalaţie aflată pe turelă, care mişcă o morişcă…

Ăla Micu': De ce are totuşi nisip, dacă se cheamă deşert?

Gen. 3 buc. stele: Bună întrebare. Contrar aparenţelor şi a ceea ce putem noi observa cu ochiul liber din poziţia în care ne aflăm, deşertul nu e gol. Acele roci sedimentare neconsolidate, care se prezintă sub forma unor acumulări de granule fine, se află în cantităţi considerabile peste tot. În caz contrar, dacă deşertul ar avea ceea ce noi numim "miraj", iar occidentalii "asfalt", nobilele rumegătoare ar aluneca pe acesta şi vai de cocoaşa lor, dacă pot să mă exprim neacademic.

Ăla Micu': De ce bate vântul?

Gen. 4 buc. stele: Logic: pentru că e curent.

Ăla Micu': Cum stau avioanele în aer fără să dea din aripi?

Gen. 5 buc. stele noi-nouţe: Asta mă întreb şi eu, domnule prim-ministru.
sursa (http://www.gandul.info/puterea-gandului/ala-micu-intreaba-generalii-raspunde-6024033)

Cosmin
April 23rd, 2010, 08:17 PM
Somehow this video reminded me of what some of us are willing to do to what were once "our" dogs...:ohno: Perhaps because it's pro-responsibility. Appeal to emotion you say? Hell yeah, because I think that's what we need.

B8dGcLGkHqU

One way to prevent your pet from running away; spaying and neutering. Less heartache for you, your family, and them.

First off, thanks for watching the video. It took me a while to make this short video.

When I was younger, there were lots of neighborhood cats and kittens on the streets. As I got older, there were more of them but sadly, more and more keeps disappearing at a rapid pace.

I knew what happened to them but my family just told me they found a new home. (They got hit by cars, died of natural causes and etc...)

So I am contributing by making an effort to convince you to spay and neuter your cats. Not only cats but all pets. They are over populated in many cities and shelters cannot find homes for them.

Where I live, shelters are at max capacity. Sometimes, you see them on the news stating that they are too full and urge pet owners to wait another week before bring them by.

Well, what happens to those cats? How did they make room?

It is sad story and I think people should take care of them in the right way.

kristi_jh
April 26th, 2010, 02:51 AM
cum pot sa bag craiova la city life

Du'Myth
April 26th, 2010, 09:56 AM
It's probably akin to humans hugging each other not only when they're happy, but also when they're sad, when they need comforting or need to comfort someone.

I'm starting to believe that Cosmin is a shrink :D

Cosmin
April 26th, 2010, 12:26 PM
^^Cosmin has a cat. :D
cum pot sa bag craiova la city life
:|

stereodoping
April 26th, 2010, 01:32 PM
Nu l-am prea urmarit ... sunt insa placut surprins de Corut ... vedeti de la min 2.00.
OfgMAHKzU3M
Dedicatie (si) pentru Cosmin :)

Mi-am permis sa mi-o autodedic - daca nu ai nimic impotriva :D

Dupa min 2 a inceput sa aiba sens ce spunea acolo. Propuneri de bun-simt. Daca am avea mai multi invitati ca el la tv - ne-am alege cu o societate ceva mai constienta...

Cosmin
April 26th, 2010, 10:52 PM
Here comes Bill and Faux News!:banana:

sTPsFIsxM3w

BpU0NxPhA78

"It's a much smaller country".:rofl:

MacHaggis
April 27th, 2010, 06:31 AM
Gotta love Bill O'Reilly...

BTW, my latest oxymoron is... "Fox News"

Rhemaxos
April 27th, 2010, 08:58 AM
www.jurnalul.ro

Cam lung, dar foarte interesant.

Şcoala ţiganilor din care pleacă românii

În fiecare dimineaţă, în centrul localităţii Ineu se întâlnesc două autobuze. Unul care duce copiii români la şcoala din Botean, un sat învecinat, şi altul care aduce copiii romi din Ţigănie la şcoala din sat. Acesta este rezultatul a cinci ani de programe şi finanţări consistente de la UE şi de la Ministerul Educaţiei pentru desegregarea romilor.

Cei cinci ani de programe şi de investiţii ce însumează zeci de mii de euro, din fonduri PHARE şi din bani de la Ministerul Educaţiei, destinate integrării romilor din localitatea Ineu, Bihor, au avut următoarele rezultate concrete: românii din şcoală au plecat să înveţe în satele învecinate, profesorii din şcoală sunt în război permanent şi au schimbat 4 directori, iar romii din Ţigănie şi-au îmbogăţit vocabularul cu un nou cuvânt: discriminare.

DIN INTOLERANŢI, PREA TOLERANŢI

În jur de 15 copii aşteaptă, la ora 8:00 dimineaţa, în staţia din centrul Ineului să vină rata. Sunt toţi români sau maghiari, iar părinţii i-au retras de la şcoala din sat. Raluca e clasa a II-a. A făcut clasa I la doi paşi de casă, dar părinţii au decis că i-ar fi mai bine la şcoala din Botean. "Nu era bine la şcoala din Ineu. Mereu gălăgie, dezordine. Nu puteam învăţa. În pauze era cel mai urât. Mă mai îmbrânceau unii copii, îmi vorbeau urât şi mă mai şi băteau", povesteşte timid. Acum se trezeşte la 6:30 în fiecare dimineaţă, aşteaptă autobuzul şi merge 3 kilometri până la Botean. Un alt elev în clasa a VII-a s-a mutat la începutul acestui an şcolar. Îi era teamă că nu va fi suficient de bine pregătit pentru a intra la un liceu bun în Oradea. "Ai mei au vorbit cu directoarea să ia măsuri, să se desfăşoare normal orele la Ineu, dar li s-a răspuns că e treaba lor dacă decid să mă mute". La clasele a V-a şi a VII-a din Botean jumătate din elevi sunt din Ineu.

De fapt, autobuzul românilor se întâlneşte doar în unele dimineţi cu cel al romilor. Asta pentru că, unii şoferi, sătui să meargă în multe dimineţi degeaba până în capătul satului, întorc maşina în centru. Şi mediatorul şcolar, Pavel Covaciu, care mână spre şcoală o ceată considerabilă de copii după ce coboară din autobuz, recunoaşte că sunt plângeri pentru că unii copii fac murdar în autobuze sau vin prea puţini în unele dimineţi. "Dar dacă nu mai vine până în comunitate maşina, romii nu vor mai veni deloc la şcoală", spune Covaciu.

"TREBUIE SĂ-I ŢINEM LA ŞCOALĂ CĂ MAJORITATEA SUNT ROMI ŞI RĂMÂNEM FĂRĂ OBIECTUL ACTIVITĂŢII"

Dacă vrei să intri în şcoala de la Ineu, nu-ţi trebuie neapărat aprobarea directoarei sau a Inspectoratului Şcolar. De la poartă, doi lideri ai romilor ne avertizează "să nu venim iar cu discriminarea", iar în 5 minute cheamă întăriri alţi 20 de romi. Apariţia primarului linişteşte spiritele, dar scena continuă şi în biroul directoarei, unde liderii intră fără să ceară permisiunea şi fără să bată la uşă, cerând explicaţii.

Pe unul din pereţii şcolii e scris un citat al lui Platon: "Educaţia e cel mai de preţ lucru". Asta or fi avut în minte şi reprezentanţii şcolii atunci când au aplicat pentru proiectul PHARE 2005 "Acces la educaţie pentru grupurile dezavantajate", proiect ce-şi propunea desegregarea claselor şi atragerea unui număr cât mai mare de copii romi la şcoală. Cu alte cuvinte, ordinul 1540/2007 al Ministerului Educaţiei prevede formarea claselor mixte, interzicerea separării romilor în clase speciale. Fondurile alocate prin proiectul european celor 10 şcoli din judeţul Bihor au fost de 600 000 de euro.

Singura clasă în care te simţi ca la şcoală, cu prezenţă rezonabilă şi activitate intensă, este clasa I cu predare în limba romani unde este învăţător Ionel Cordovan, coordonatorul proiectului la Ineu. Clasele cu predare în limba maternă nu sunt considerate o formă de segregare.

În sala de clasă frumos mobilată sunt 14 puşti cu ochi iscoditori. Învaţă matematică, numărând pe degete, atunci când sunt în impas. Ies la tablă pe rând şi fac adunările rapid. "Cât plus doi face şapte?". Paisprezece mâini se ridică, unii mai grăbiţi spun deja răspunsul. "Panj", adică cinci. Învăţătorul îi ajută şi cu beţişoare, iar copiii pricep imediat cum stă treaba cu adunarea. "Mişto, bravo", îi încurajează de fiecare dată când răspund corect.

Pe măsură ce intri la clase mai mari, atmosfera se schimbă şi numărul elevilor devine tot mai mic. Pe holuri, deşi s-a sunat, sunt încă elevi care stau de vorbă. Deşi romii sunt acum majoritari în şcoală, diferenţa nu se vede la clasă. Majoritatea celor prezenţi e alcătuită din puţinii elevi români şi maghiari care nu s-au mutat la şcoala din Botean, satul învecinat.

La clasa a VII-a, de exemplu, din 20 de elevi, doar 8 sunt la oră. Jumătate, romi. Unul scrie de-a curmezişul caietului, alţi doi fac atmosferă. Mediatorul şcolar e depăşit de situaţie. "Ar trebui să fie în continuare stimulaţi copiii, cum au fost prin acel program care le asigura o masă după şcoală. Că altfel nu ai cum să-i ţii la şcoală. Părinţii nu se ocupă de elevi, de aceea avem această situaţie", explică.

Profesorul Florian Ioncio spune că elevii romi care vin totuşi la orele dumnealui sunt "prezenţi doar cu trupul". "Mai sus de adunare nu pot să lucrez cu ei. Doar vreo trei mai scriu şi la tablă. Îi laud, le dau note mai mari, le dau 5 din bunăvoinţă, doar-doar îi stimulez. Sunt diriginte la clasa a opta. Fetele deja nu mai vin din a şasea, a şaptea. Mulţi promovează prin bunăvoinţa profesorilor", spune profesorul Ioncio, în timp ce pe lângă ei intră alţi elevi întârziaţi.

Directoarea şcolii, Mariana Baicu, recunoaşte că orele nu se desfăşoară cum trebuie, iar prezenţa e foarte mică. "Elevii romi nu trebuie timoraţi, că nu mai vin la şcoală apoi. Trebuie să-i ţinem la şcoală, că majoritatea sunt romi şi altfel am rămâne fără obiectul activităţii. Nu am cunoştinţă că unii profesori le-ar falsifica notele. Ştiu că dirigintele îi mai aduce la şcoală, face ceva cu ei şi îi trece clasa. Gradul de promovabilitate la Ineu este puţin peste jumătate", precizează directoarea. Profesoara Ioana Constantin precizează că unii dintre elevii români rămaşi la Ineu "s-au ţigănizat", lipsesc de la ore, nu-şi mai fac temele.

Unul dintre foştii directori ai şcolii, prof. Liviu Gurău, spune că nu înţelege de ce tot apar discuţii despre situaţia de la şcoală. "A fost Curtea de Conturi în control, au fost şi de la Ministerul Educaţiei. Nu s-a găsit nimic în neregulă. E drept că înainte de a începe aceste programe, copiii români nu plecau din şcoală, dar nu s-a înţeles foarte bine care era ideea", consideră acesta.

Primarul Dumitru Togor recunoaşte că iniţiativa de desegregare a adus nemulţumiri din partea unor părinţi şi profesori. "Dar problema se rezolvă natural. Anul acesta, din 60 de copii înscrişi în clasa I, 50 sunt romi. Într-a întâia sunt trei clase: una mixtă, una de romi cu predare în română şi una de romi cu predare în romani. Îi aducem la şcoală cu autobuzul, ca să prevenim abandonul", explică primarul.

În Ineu sunt 4300 de locuitori, dintre care 1 600 de romi. 60% din copiii din comună sunt de etnie romă. La primărie figurează 322 de dosare de ajutor social.

PROFESOARĂ LA ŞCOALA DIN INEU: "AICI SE TOARNĂ BANI CA ÎNTR-O GĂLEATĂ SPARTĂ"

Pentru ca romii din Ineu să fie atraşi la şcoală şi să li se asigure condiţii, au fost făcute mai multe investiţii în infrastructură şi în activităţi. Sala de sport a fost renovată, toaletele au fost reconstruite. Cele 8 toalete, care au costat peste 2 miliarde jumătate de lei vechi, nu sunt gata nici în ziua de azi, deşi termenul de dare în folosinţă a trecut din februarie. De la Inspectorat ni se spune că vor fi gata în 20 de zile, în vreme ce primarul spune că, cel mai probabil, la vară. Banii din cadrul proiectului PHARE s-au dus pe mobilier, deşi multe din clasele de la Ineu au băncile rupte şi mâzgălite, pe reviste, ghiduri, instrumente muzicale, excursii şi alte activităţi.

Tot pentru sprijinirea romilor au fost înfiinţate grupe remediale, unde 45 de copii din ciclul primar rămâneau încă 3 ore după şcoală şi-şi făceau temele. O masă era inclusă. Grădiniţa de vară a fost un alt proiect, prin care se atrăgeau şi se pregăteau copiii romi pentru clasa I.

Programul " A doua şansă" urmărea să aducă la şcoală tinerii care au trecut de vârsta şcolarizării şi care nu au fost la şcoală niciodată sau au abandonat-o.

PE HÂRTIE, VESELIE. ÎN PRACTICĂ, DEZASTRU

Profesoarele Ioana Constantin şi Florina Toma de la şcoala din Ineu sunt considerate oile negre ale comunităţii. Au sesizat în nenumărate rânduri Inspectoratul Judeţean şi Ministerul Educaţiei cu privire la neregulile din şcoală, dar nu s-au ales decât cu ameninţările primarului şi cu câteva palme de la părinţii de copii romi. Profesoarele susţin că toate programele destinate îmbunătăţirii situaţiei copiilor romi au fost făcute de ochii lumii, iar rezultatul se vede, prin haosul din şcoală şi exodul elevilor români şi maghiari. Drept argumente, Toma ne arată caietele cu prezenţa la grădiniţă de la grupele de copii romi, din 2008 şi 2009, iar numărul lor e, în medie, de 3-4 pe zi. "Eu pot face ore unde sunt profesoară, nu în clasele unde sunt jandarm, profesor de sprijin sau altceva", explică Ioana Constantin. Profesoara de limba română Floriana Toma spune că la clasa a V-a abia reuşeşte să scrie două-trei fraze cu elevii la tablă, dar că i s-a pus să încerce să-i treacă, altfel va fi sancţionată pentru discriminare. "Noi n-am văzut niciodată că s-ar face ceva la ?A doua şans㡱, nu îi vedem prin şcoală, iar când îl întrebăm pe profesorul Cordovan, ne zice că e treaba lui unde şi când face. Când li se dă bursa socială, vin la şcoală mamele copiilor, bat din clasă în clasă cu câte 5-6 copii după ele şi întreabă de unde îşi pot lua banii. Dar, când vreau să le spun că fiul lor s-a bătut în pauză, sau nu-şi face temele, sau nu vine la şcoală, spun că îi discriminăm şi să lăsam asta". Cele două profesoare au fost pentru o scurtă perioadă director şi director adjunct în şcoală, şi atunci au putut constata alte nereguli. "Profesorii îşi pontează ore suplimentare la programul ? A doua şans㡱şi iau bani pe aceste ore", susţin profesoarele. Mai mult, acestea spun că din iunie 2009 nu ştiu să se mai fi ţinut cursurile la acest program, iar unii romi sunt chiar îndemnaţi să abandoneze şcoala, pentru că li se spune că pot termina mai repede, la "A doua Şansă", şi pot şi munci între timp. Aşa că n-are rost să-şi bată capul să vină la zi.

LA ŞCOALĂ, DAR NU ŞTIU SĂ SCRIE

Pentru a vedea impactul programelor derulate pentru romi, după trei ani de investiţii susţinute la Ineu, am mers în comunitatea romă de la marginea localităţii. Pe două uliţe desfundate, pe care primarul se laudă că le-a acoperit cu pietriş, singurele neasflatate din tot satul, se înşiruie casele sărăcăcioase şi dezordonate ale romilor. Au două magazine pe uliţa principală şi o biserică unde tatăl învăţătorului Ionel Cordovan e pastor. Deşi la ora respectivă la şcoală se desfăşoară orele, copii de toate vârstele sunt pe uliţă sau stau la poartă pe băncuţe. Fiecare are o scuză pentru care n-a putut ajunge azi la şcoală. "Am 4 copii, 4 fete şi toate sunt la şcoală", se laudă o femei tânără. Înscrise doar, că din curte ies copiii, unul câte unul, semn că fetiţele nu frecventează cursurile, ci ajută pe lângă casă sau se pregătesc de măritiş. Un alt puşti se fâstâceşte tot când e pus să scrie şi el o propoziţie simplă. Zice că e în clasa a treia. "Ştii să scrii?", îl întreabă, în romani, mediatorul şcolar. Copilul dă din cap că nu. Bărbatul îl doseşte după alţi copii veniţi să caşte gura.

Din cei maturi, abia se găsesc vreo doi care să spună că au urmat programul prezentat ca un succes al şcolii de la Ineu, "A doua Şansă". Augustin vorbeşte frumos şi scrie citeţ că ne doreşte sănătate şi numai bine. Are 31 de ani şi n-are serviciu. Marin are 26 de ani şi a reuşit să meargă şi el un an la şcoala pentru oameni mari. Făcuse 7 clase şi voia să aibă măcar gimnaziul terminat. Dar droaia de copii cu care şi-a mărit familia, cinci la număr, nu l-a mai lăsat să continue.

ŞANSA DOAR CU NUMELE

La programul "A doua şansă" care se desfăşoară, conform coordonatorului de program Ionel Cordovan, de trei ori pe săptămână după-amiaza, s-au adunat, în ziua vizitei anunţate a "Jurnalului Naţional", 8 persoane. Profesoara Mariana Meze le predă cultură civică şi dirigenţie. Toţi cursanţii au caiete noi, iar profesoara le dă pixuri. Li se înmânează nişte fişe pe care trebuie să le completeze cu răspunsurile privind responsabilităţile pe care le au în familie, la serviciu şi în societate. "Eu aduc banii în casă. Asta e responsabilitatea mea", spune un tânăr obosit. Profesoara notează răspunsul pe tablă cu litere de tipar ca să înţeleagă toată lumea. Un alt tânăr pictează literele de pe tablă, fără să înţeleagă ce înseamnă. "Ce responsabilităţi are femeia romă?", urmează întrebările. Camelia spune că trebuie să aibă grijă de copii. "Mai sunt şi excepţii, când muncesc. Rar", adaugă. Iar la locul de muncă ce reguli trebuie respectate? "Aia care muncesc", râde Augustin, tânărul de 31 de ani ceva mai dezgheţat. Atmosfera e moartă.

Cei care urmează aceste cursuri au între 20 şi 35 de ani. Unul spune că s-a lăsat convins să urmeze aceste cursuri pentru că ştie că şi "Copilul de Aur" şi-a terminat şcoala la "Şansa a Doua". După fiecare an, vor primi diplome de absolvire a unui modul. Până acum, la ciclul secundar nu a absolvit nicio promoţie, doar la cel primar sunt 6. Azi vor sta vreo două ore la şcoală, după cum spune profesoara, pentru că nu se pot concentra mai mult. Asta în vreme ce Cordovan susţine că vor sta până la ora 20:00, căci profesorilor le convine să li se pună 4-5 ore pe zi, ca să nu vină de mai multe ori pe săptămână. Directoarea şcolii adaugă că la acest program sunt înscrise 14 persoane, iar costul standard, pe elev, plătit anual de minister, este de 2168 RON. "Mulţi vin la aceste cursuri pentru că vor permis de conducere, asta îi stimulează", spune Baicu.

"NU MUTĂM MUNŢII DIN LOC"

Conform reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Bihor, la Ineu s-au desfăşurat controale pe parcursul desfăşurării programelor PHARE. Gheorghe Nan a făcut controale la "A doua şansă", ciclul primar. "Neanunţate, bineînţeles. E drept că prezenţa era fluctuantă. Mereu găseam nereguli, dar scopul acestor controale este de a-i consilia să-şi atingă activităţile. Controlam mai ales dacă activităţile descrise în proiect corespundeau cu bugetul aferent. Vina pentru situaţia de la Ineu a fost că acolo, spre deosebire de celalalte nouă şcoli implicate în proiect în judeţul Bihor, nu a existat transparenţă. Directorii au creat disensiuni", cred reprezentanţii Inspectoratului.

"Credem că, în mare, proiectul nostru şi-a atins scopul", afirmă Liliana Antonescu, coordonatorul de proiect de la IŞJ Bihor. Scopul era să aducem copiii la şcoală, să beneficieze de anumite facilităţi, să-i atragem. Le-am oferit şi un pachet cu un set de instrumente muzicale pentru fiecare şcoală de 5813 RON fiecare. Un rezultat concret a fost când ni s-a spus că după mulţi ani avea în sfârşit 3 copii romi la clasa a VIII-a. Nu mutăm munţii din loc, dar am făcut ceva pentru ei".

"NU MERITĂ? MERITĂ!"

De la Ministerul Educaţiei, Direcţia Generală de Învăţământ în Limbile Minorităţilor, se vede partea plină a paharului. Inspectorul Gheorghe Sarău susţine că în România s-a realizat "ceva mai mult, chiar foarte mult" în materie de integrare a romilor. Programele PHARE şi alte proiecte guvernamentale pentru romi au fost incluse în Deceniul de Incluziune a Romilor, o strategie europenă ce va ţine până în 2015. "Uneori puţinul se vede mult", explică el de ce situaţiile negative sunt mai pregnante decât realizările. "Nu credeţi că merită pentru cei care sunt salvaţi? Merită!", adaugă Sarău.

"Ministerul nu se preocupă local, noi nu încurajăm plângerile de jos. Să rezolve cu comunitatea, cu inspectoratul, cu şcoala respectivă. Noi creionăm, avem viziune, gândim strategii, monitorizăm la macroscară. În februarie 2009 s-au încheiat programele PHARE şi deja ne gândim la fondurile structurale. Cu programul "A doua şansă" am avut mare succes, pentru că metodologia e foarte flexibilă şi, într-un an, cursanţii pot absolvi doi. Anual, pe ţară am avut între 6800 şi 8900 de absolvenţi ai acestui program pe ambele cicluri", spune Sarău.

Conform Ministerului Educaţiei, în Bihor au fost implicaţi 82 de tineri în programul "A doua şansă", 515 copii în programul de după masă, 250 de cadre didactice şi 450 de părinţi pe întreg programul "Acces la educaţie pentru grupurile dezavantajate". În revista dedicată proiectului apar fotografii de la Ineu unde beneficiari ai grupelor remediale, de exemplu, nu sunt copii romi, ci copiii români ai unor cadre didactice.

FONDURI OBŢINUTE PE SPINAREA ŢIGANILOR

Încă din 2001 conducătorii localităţii şi ONG-urile au fost preocupaţi de problema ţigănească, ca dovadă, în 2001-2002 s-a desfăşurat un proiect-fantomă de către fundaţia Marina. Cu fonduri PHARE s-a înfiinţat un centru de consiliere şi sprinjin pentru romi chiar în curtea Primăriei Ineu. Un scurt sondaj prin comunitatea romă arată că n-a ajuns picior de ţigan acolo pentru consiliere juridică, psihologică sau asistenţă medicală cum se laudă fundaţia pe site. Întrebat de valoarea totală a proiectului derulat şi despre activităţile desfăşurate, preşedintele asociaţiei, dr. Mihai Marina a închis telefonul. Actualul primar al Ineului spune că, din câte a auzit de la oameni, centrul nu a funcţionat vreodată. "Au adus cică nişte mobilă acolo, dar au luat-o înapoi. Acum ţinem vesela pentru pomeni şi arhiva primăriei acolo", explică primarul. Fostul primar, Radu Matei, cel care avea mandat în perioada derulării "proiectului", spune că Primăria doar le-a pus un spaţiu la dispoziţie, dar nu ştie ce valoare a avut proiectul şi ce se întâmpla acolo. "Mai venea câte cineva de două-trei ori pe săptămănă, parcă timp de un an, şi îi consiliau să-şi facă acte. Şi pe planificare familială. Mai multe nu ştiu să vă spun", precizează fostul primar.

vinterriket
April 27th, 2010, 11:24 AM
^^
Imi vine in minte o expresie: "a strica orzul pe gaste".

Du'Myth
April 27th, 2010, 11:31 AM
Sa ne mai exteriorizam un pic si sa aruncam o privire la ce se intampla prin lume:

Look at this! :lol:
'Superpower' suits for Japan's aging farmers
http://www.malaysianmirror.com/images/stories/StoryImages/Foreign/Asia/japan_robosuit.jpg

TOKYO – While Robocop and Iron Man can dodge bullets and crush villains, a new powered suit from Japan promises its elderly users more modest powers, such as pulling up radishes without getting a backache.

Unlike its heavily-armed Hollywood counterparts, the Power Assist Suit aims to make life easier for Japan's army of greying farmers.
The metal-and-plastic exoskeleton boasts eight electric motors that amplify the strength of the wearer's arms and legs, as well as sensors that can detect movements and respond to commands through a voice-recognition system.

Professor Shigeki Toyama and his team developed the power-enhancing suit at the Tokyo University of Agriculture and Technology, and Toyama plans to set up a company to start producing the futuristic outfit by the end of the year.

"If the farmer bends over to grasp a radish, his back will be firmly supported," said Gohei Yamamoto, one of the students working on the team, as he recently demonstrated the suit on his university campus.

"A brief vocal instruction will instantly straighten the rods along his legs, giving him the power he needs to pull the vegetable without effort."

Fifteen years in the making, the robosuit will soon hit the market in Japan to help ageing farmers harvest their fruit and vegetables while avoiding backaches and nasty cramps, its developers say.

Japan, with a low birthrate and a high life expectancy, is facing a demographic crisis as its population rapidly ages and shrinks.

Industrial robots have long been common in Japan, and robo-suits are making inroads in hospitals and retirement homes, where they can help carers lift patients or aid in physical rehabilitation exercises.

But with two thirds of the country's farm-workers already over 65 years old, the agriculture sector is a potentially lucrative untapped market.

The suit should hit the Japanese market in 2012, when it will initially retail for about one million yen (11,000 dollars), a price tag its makers hope to halve if the device is mass-produced, the team said.

There are however no plans so far to sell the suits overseas.

They will become smarter

"I doubt that the suit would sell in Europe and in America, where foreign migrants workers often perform farm-related tasks," Toyama said.

The team has developed a heavy-duty 30 kilogram (66 pound) model, for lifting big loads and pulling vegetables out of the ground, and a 23 kilogram version designed for lighter tasks such as picking grapes.

The robo-suits can reduce the user's physical effort by 62 percent on average, the inventors say. When bending knees the muscular activity is reduced by half, and the suit can also take most of the strain out of crouching.

"We conducted a survey of 102 people for the latest model, asking what part of the body hurt when they picked grapes," Yamamoto said. "Most farmers complained about aches in their arms, necks and lower backs."

The suits are already tough, but soon they will also become smarter.

By the end of the year Toyama plans to start working on augmented reality goggles on which useful information could be displayed for the farmer, in much the same way as data is projected onto the inside of a fighter jet's cockpit.

Useful information might include how ripe the grapes are, or the user's heart rate and calorie consumption, said Toyama. "The goggles would tell you for instance how long you've been working and when you should rest." — AFP

http://www.malaysianmirror.com/lifestyledetail/30-life-a-style/36434-superpower-suits-for-japans-aging-farmers

Japonia face lumea mai buna :D

Adrian Fulga
April 27th, 2010, 11:57 AM
Din punctul meu de vedere...umil ce-i drept...Japonia e deja pe alta planeta intr-o galaxie far far away+ cateva sute de ani distanta

Ma uit frecvent pe zona Japonia a forumului si pe zi ce trece vad schimbari , vad orase curate , cladiri frumoase , automatizare , robotizare , alei frumoase , spatii verzi concepute destept .....uffffff.....:ohno:la noi cat naiba va mai dura ( in afara de alea cateva sute de ani mentionate mai sus ) pana se civilizeaza lumea ...de la noi...

Suburban101
April 27th, 2010, 12:52 PM
^^ :cheers: really true.

Koreea de sud e "fratele mai mic"

....Cum arata metroul in Seoul :
:drool:
http://www.eduplanetrecruiting.com/data/file/country_info/1900863679_f49004ec_Seoul-Metro-Map---small.jpg

Aeroport :

http://flavorwire.com/wp-content/uploads/2009/12/incheon_airport.jpg

http://terminaladdiction.net/wp-content/uploads/2009/06/incheon.jpg

http://www.wayfaring.info/wp-content/uploads/2009/05/incheon-internatioal-airport-seoul-thumbnail.jpg
http://www.nuacco.com/wp-content/uploads/2008/07/airport4-2.jpg

^^ De obicei aleg exemplu un aeroport din fiecare tara , ca un barometru al dezvoltarii ... dar asa ceva n-am vazut in alte tari dezvoltate.

vinterriket
April 27th, 2010, 03:14 PM
Senatorul Şerban Mihăilescu, trimis în judecată pentru primire de foloase necuvenite. Este vorba de 9 arme de vânătoare date de subalternul său Fănel Păvălache
Gandul (http://www.gandul.info/news/senatorul-serban-mihailescu-trimis-in-judecata-pentru-primire-de-foloase-necuvenite-este-vorba-de-9-arme-de-vanatoare-date-de-subalternul-sau-fanel-pavalache-6067406)

Senatorul Şerban Mihăilescu, fost ministru în guvernului PSD, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie sub acuzaţia de primire de foloase necuvenite şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. DNA a refăcut actele de urmărire penală, după ce Curtea Constituţională a stabilit că senatorul beneficiază de imunitate.

Potrivit rechizitoriului, "în perioada 12 aprilie 2002 - 30 mai 2002, deţinând funcţia de ministru coordonator al Secretariatului General al Guvernului României, inculpatul Mihăilescu Petru Şerban a primit de la numitul Pavalache Fănel un număr de nouă arme de vânătoare, în valoare totală de 264.000.000 ROL, după ce, prin Ordinul nr. 352/15.10.2001, l-a numit pe acesta în funcţia de consilier. În perioada aprilie-octombrie 2002, armele au fost deţinute, fără drept, de către inculpat, fiind depozitate la Vila de protocol nr. 5 din Snagov".

Prin actul de sesizare a instanţei s-a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra bunurilor ce formează obiectul infracţiunii de primire de foloase necuvenite, în vederea confiscării speciale.

andrei_ro
April 27th, 2010, 05:29 PM
Daca o va lua si China pe urmele Japoniei/Coreei de Sud (ceea ce e foarte posibil, avand in vedere background-ul cultural), SUA si Europa vor cam ramane de caruta cu progresul tehnic. Japonia ne-a oferit pana acum doar un scurt demo despre ceea ce inseamna civilizatia asiatica. Jocul full abia acuma se lanseaza pe piata.

Adrian Fulga
April 27th, 2010, 05:35 PM
^^
Adevarat!
Am vorbit cu un Patiser care lucreaza pe un vas de croaziera care ajunge foarte des in Japonia.....mi-a zis ca se simtea ca si cum ar veni dintr-o zone de pe la 1700 si dintr-o data e in anul 2300....

vinterriket
April 27th, 2010, 09:15 PM
Geoană şi Voiculescu vor să ne educe cu forţa
EVZ (http://www.evz.ro/detalii/stiri/geoana-si-voiculescu-vor-sa-ne-educe-cu-forta-893418.html)

Un grup de senatori intenţionează să legifereze „acordarea de prioritate” persoanelor de peste 70 de ani, până când populaţia va fi educată.

Seniorii autohtoni care au trecut de venerabila vârstă de 70 de ani ar putea beneficia nu doar de ghişee speciale în instituţiile publice şi private, dar şi de dreptul de a ocupa primele locuri la orice coadă. Aşa prevede un proiect de lege, iniţiat de senatori social-democraţi şi conservatori, printre care se numără Dan Voiculescu şi Mircea Geoană.
Dacă proiectul va fi votat de parlamentari şi promulgat de preşedintele Traian Băsescu, vârstnicii vor primi cu prioritate asistenţă în unităţile medicale publice sau private şi vor fi primii care vor avea acces la serviciile publice furnizate de funcţionarii din administraţia publică.
Iar lista de beneficii nu se încheie aici: aceştia ar urma să aibă şi dreptul de „a achiziţiona, cu prioritate, orice bun sau serviciu public, sau privat, furnizat de agenţii economici români sau străini”.
E bine de ştiut însă că, pentru a avea acces la toate aceste privilegii, nu va fi suficient „să contabilizaţi” onorabila vârstă de 69 de ani şi 11 luni. Motivul: iniţiatorii actului normativ susţin că „persoanele cu vârsta de minimum 70 de ani reprezintă o categorie socială acut defavorizată”, insuficient respectată de comunitate.
Şi, pentru că educaţia românilor şchioapătă la capitolul respect faţă de seniori, spun parlamentarii, e nevoie de o lege care să-i oblige la asta.
„În ţările occidentale, seniorii au o serie de facilităţi de acest fel, e drept, fără să existe reglementări legislative în acest sens. Însă asta se întâmplă în ţările civilizate, la noi trebuie să faci educaţie prin lege”, explică senatorul PSD Viorel Arcaş, unul dintre iniţiatori.
Potrivit acestuia, aplicarea ac tului normativ nu implică cheltuieli suplimentare, este „o chestiune mai mult de respect”. „Nu cred că e normal ca bătrânii să cadă din picioare stând la coadă să-şi plătească impozitul. Într- adevăr, este o măsură de educare forţată. Cu timpul, o să fie şi societatea noastră mai echilibrată şi n-o să mai fie nevoie de amenzi pentru lipsa de respect”, adaugă senatorul Arcaş.

* Concret, proiectul de lege aflat în dezbatere în Senat prevede ca aceia care nu acordă prioritate românilor trecuţi de 70 de ani să fie amendaţi cu sume cuprinse între 5.000 şi 15.000 de lei.
Sancţiunile ar urma să educe populaţia care nu respectă oamenii în vârstă, spun iniţiatorii. Asta, în condiţiile în care actuala lege privind protecţia persoanelor vârstnice stabileşte că românii care au împlinit vârsta de pensionare, adică, în jur de 60 de ani, pot beneficia de asistenţă socială - servicii şi prestaţii sociale -, dar nu şi de astfel de privilegii.
„Până când societatea autohtonă se va echilibra, iar sistemul de educaţie va promova repere sociale şi culturale solide, considerăm că este necesară reglementarea expresă a «pri orităţii » persoanelor cu vârsta de minimum 70 de ani. (...) În acest mod, societatea românească se va educa şi va dobândi deprinderea de a-şi respecta natural seniorii”, se arată în nota de fundamentare a proiectului.

Sociologii nu sunt de acord însă cu o astfel de metodă de „educare”. „O astfel de lege ar contrapune o categorie alteia, iar cei care nu sunt cuprinşi în lege s-ar simţi discriminaţi. Se poate crea un val de antipatie şi mai mare faţă de aceşti bătrâni din partea celor care nu vor beneficia de privilegii”, crede sociologul Mircea Kivu.
Acesta nu consideră oportune nici amenzile. „Când introduci o penalitate, când impui măsuri punitive, obţii, de regulă, efectul contrar. Educaţia nu se poate face aşa, ci la şcoală şi în familie”, conchide sociologul

Si eu care traiam cu impresia (gresita, se pare) ca respectul trebuie castigat, nu impus :ohno:

Cosmin
April 27th, 2010, 09:19 PM
Nu cred că e normal ca bătrânii să cadă din picioare stând la coadă să-şi plătească impozitul.
Nici eu. Exista o solutie: card si/sau internet banking + internet + posibilitatea de a realiza plata online.

Daca nu ma insel, in unele orase exista aceasta posibilitate, deci mai trebuie doar educatie si un pic de deschidere, nu legi idioate.

vinterriket
April 27th, 2010, 09:26 PM
^^ Evident, dar cine sa se gandeasca la asta? Daca trimiti un batran pe internet, eventual te injura. In schimb, daca dai o lege prin care el are dreptul sa se bage in fata, ai votul lui asigurat. Treaba de matematica, nimic altceva. Ii doare pe ei fix in fund de batrani. daca i-ar fi durut, si-ar fi dat seama ca legea asta, daca se va aplica vreodata, nu va produce decat efecte adverse. Tare mi-e teama ca vom vedea batrani batuti :(

vinterriket
April 27th, 2010, 09:48 PM
Băiatul de la cablu va putea intra în case fără acordul proprietarului. Iniţiatorul Fenechiu dă exemplul „nebunului” care taie cablul pentru că-i trece prin faţa ferestrei
Gandul (http://www.gandul.info/news/baiatul-de-la-cablu-va-putea-intra-in-case-fara-acordul-proprietarului-initiatorul-fenechiu-da-exemplul-nebunului-care-taie-cablul-pentru-ca-i-trece-prin-fata-ferestrei-6067736)

Senatul a adoptat, luni, un proiect de lege ce dă dreptul firmelor de televiziune prin cablu, internet şi telefonie să intre pe proprietăţile publice şi private. Refuzul va fi acceptat doar în cazuri "temeinic justificate"

Dacă angajaţii firmelor de televiziune prin cablu vă bat la uşă, ar trebui să vă gândiţi de două ori înainte să refuzaţi a-i primi în casă. Parlamentul pregăteşte o lege prin care furnizorii de reţele publice de comunicaţii electronice obţin dreptul de a intra pe proprietatea privată pentru lucrările de infrastructură. Concret, proiectul, adoptat, luni, de Senat, prevede că firmele de televiziune prin cablu, internet şi telefonie vor avea acces în imobile, pe drumuri, poduri şi pasaje, printr-o simplă solicitare ce trebuie trimisă proprietarilor sau autorităţilor publice cu 30 de zile înainte.

• Ce se va întâmpla, însă, în cazul în care cablurile care vă vor traversa proprietăţile se vor dovedi a fi incomode pentru proprietar? Există o scăpare. Proiectul prevede un posibil refuz, care să se bazeze pe motive "temeinic justificate". "Dacă un locatar nu era de acord ca un cablu să treacă prin faţa ferestrei sale, toţi ceilalţi nu puteau avea legătură la reţea. Asta pentru că respectivul pur şi simplu nu vrea, pentru că e nebun. În acest caz, operatorul poate trece peste voinţa proprietarului. Dacă, însă, proprietarul nu poate intra în curte cu maşina din cauza cablului, atunci avem un motiv întemeiat", a explicat pentru Gândul deputatul liberal Relu Fenechiu, precizând că legea vizează mai ales rezolvarea transferării cablurilor de pe stâlpi, sub pământ, problemă ce trenează de mai bine de doi ani: "În Bucureşti, vedem pe stâlpi zeci de cabluri şi există această dispută între proprietarii stâlpilor, adică autorităţile locale şi operatorii de comunicaţi. La cererea industriei IT, am încercat să reglementăm modul de colaborare a celor două părţi".

Iniţiativa a pus de acord toate partidele, printre iniţiatori numărându-se cinci deputaţi PDL, doi liberali, un UDMR-ist, doi pesedişti şi trei reprezentanţi ai minorităţilor, fiind adoptată în plen, cu 55 de voturi, în favoare şi 7 abţineri.

Cum a reuşit proiectul să obţină consensul puterii şi opoziţiei, ne-a spus deputatul PDL, Viorel Arion: "Am discutat în comisie şi am ascultat şi argumentele ministerului. Am încercat să îmbunătăţim accesul la proprietatea privată a furnizorilor de servicii, fie ei publici sau privaţi şi am gândit proiectul în perspectiva finanţării prin fonduri europene". Pentru a intra în vigoare, legea va avea nevoie şi de votul deputaţilor.

Kidu
April 28th, 2010, 10:01 AM
Iar incep astia sa devina obraznici si sa abuzeze de coalitia din care fac parte:

http://www.hotnews.ro/stiri-politic-7173258-marko-bela-vrea-romania-modifice-constitutia-fara-referendum-ungaria.htm

Ce le-ar mai place lor sa modifice Constitutia dupa bunul lor plac, dupa propriile interese fara sa se mai consulte cu nimeni.

nebunul
April 28th, 2010, 11:38 AM
:) program soft

CLIENTUL INTREABA:
Acum un an, am schimbat versiunea Logodnica 7.0 cu Nevasta 1.0 si am observat ca programul a lansat o optiune subita Bebelus1.0, care ocupa mult spatiu pe hard. In instructiuni nu era nimic mentionat.
Pe de alta parte, Nevasta 1.0 se autoinstaleaza in toate celelalte programe si se lanseaza automat cand deschid alta aplicatie, impiedicandu-i executia. Aplicatii ca Bere-cu-prietenii 10.3 si Duminica-la-fotbal 5.0 nu mai functioneaza.
Uneori apare un virus, Soacra 1.0, care blocheza sistemul sau face ca Nevasta 1.0 sa se comporte total haotic. Nu reusesc sa dezinstalez acest program, care devine insuportabil mai ales cand incerc sa lansez aplicatia Duminica-de-dragoste 3.0.
Se pare ca si alte fisiere sunt virusate. De exemplu, Sex__sambata_dimineata. exe nu mai functioneaza deloc. Am vrut sa revin la programul anterior, Logodnica 7.0, dar procesul de dezinstalare al programului actual, Nevasta 1.0, mi se pare complicat. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca riscurile pentru sistem sunt mari, mai ales pt. Bebelus 1.0, care chiar imi place.
Ma puteti ajuta?
Un utilizator disperat.

FIRMA RASPUNDE:
Draga client,
Nemultumirea Dvs. este frecventa printre utilizatori, dar ea se datoreaza unei greseli primare de conceptie: multi utilizatori trec de la orice versiune Logodnica X.0 la Nevasta 1.0 cu speranta falsa ca Nevasta 1.0 nu e decat un program de divertisment si utilitati.
Insa, este vorba de mult mai mult: Nevasta 1.0 e un Operating System complet creat ca sa controleze toate aplicatiile Dvs. E aproape imposibil sa dezinstalati Nevasta 1.0 si sa reveniti la Logodnica X.0, intrucat exista sisteme virusate care fac ca si acesta sa se comporte precum Nevasta 1.0 si, ca atare, nu aveti nimic de castigat.
Aceeasi problema este si cu Soacra X.0. Acesta e un program mai vechi din care deriva Nevasta 1.0 si care comporta multe probleme de compatibilitate cu primul. Cu putin noroc, sfarseste prin a fi victima unui virus si dispare in cativa ani.
Unii utilizatori au incercat sa formateze tot modulul si sa instaleze programul Iubita+Nevasta 2.0, dar acest lucru le-a creat si mai mari probleme (a se citi notita de prevenire "Pensie alimentara" si "Custodia copiilor"). Daca instalati Iubita 8.0, nu incercati sa treceti la Nevasta 2.0 deoarece problemele vor fi chiar mai mari decat cele cu Nevasta 1.0. Chiar daca exista si versiuni precum Nevasta 3.0 si Nevasta 4.0, acestea sunt rezervate specialistilor. De asemenea, avand un pret ridicat, noi nu le recomandam.
Daca sistemul cade, va recomandam Celibat 1.0, insa ideal este sa pastrati Nevasta 1.0 si sa invatati programul cat mai bine posibil, intrucat este foarte sensibil la anumite comenzi si reactioneaza rau la erori de instalare. Asadar, orice eroare aparuta va fi considerata ca provenind din partea Dvs. si trebuie sa v-o asumati. Va sfatuim sa activati aplicatiile C:/Scuze/Scuze.exe.

Evitati utilizarea tastelor ESC si SUPPR care necesita utilizarea ulterioara a C:/Scuze /flori.exe. Pentru o mai buna gestionare, va sfatuim sa cumparati si pachetele Bijuterii 3.0 si Vacante 5.1. Optiunile Da_draga_mea 2.7 si Ai_dreptate_iubire 4.5 sunt indispensabile. Nu instalati sub nici o forma Secretara_blonda_ in_fusta_mini 2.0 si O_prietena 3.1. Aceste programe sunt incompatibile cu Nevasta 1.0 si pot distruge sistemul. Functia C:/Sex__sambata_dimi-neata.exe se va activa odata cu C:/Colier_cu_diamante.exe.

nebunul
April 28th, 2010, 11:43 AM
Geoană şi Voiculescu vor să ne educe cu forţa
EVZ (http://www.evz.ro/detalii/stiri/geoana-si-voiculescu-vor-sa-ne-educe-cu-forta-893418.html)[/B]

E electoratul psd-pc. Altfel, nu-i intereseaza pe ei de nimeni si de nimic :ohno: