View Full Version : Construction, Projects & Updates [2009 - 2010]

Pages : [1] 2 3 4 5 6 7 8

mdka
March 5th, 2009, 10:31 PM
Well it's time for a new P&C topic for Burgas

Death NoVa
March 5th, 2009, 10:52 PM
An overview of Burgas's biggest projects

3wcsFZPVkks
:cheers:

Ronny_Gift
March 5th, 2009, 11:08 PM
Great restart, Death NoVa!:yes:

blago84
March 6th, 2009, 12:27 AM
Цитирайки мнението на hm123 от старата тема, пренасям дискусията в новата.

на мен пък наскоро ми се случи да ходя на кино в софия в зала за 200 човека в която филма гледахме 5
според моите приятели софиянци това е нормално
в същото време в бургас за дзифт всяка прожекция беше при пълна зала макар и да става дума за тракия
както е и на софия филмфест на брега примерно
явно е че посещаемостта не е основния фактор

към театъра в бургас интереса е огромен
истински бум в последните години
от поне 4 години няма постановка която да е е играла пред по-малко от 2/3 пълна зала като повечето от представленията се играят пред пълен капацитет на залата
някой да е чул нещо за втори театър в бургас?

Признавам си, нямам театрални наблюдения - просто точно това изкуство не ми е някак си на сърцето, но смятам твоите наблюдения за дсотатъчно достоверен източник. Да си призная идеята за втори театър ми хареса, подкрепям я напълно:) Всъщност това ми се струва сравнително лесно според мен, стига да има желание и кадри, които биха се захванали с не до там лесната задача да съградят нова институция, вместо да се реализират във вече съществуващите такива...

За киното - рядко ходя, но все пак ходя. През миналата година съм ходил два пъти - един път в АренаМладост и един път в CCS, на следобедни прожекции в делнични дни... и двата пъти залите бяха пълни на около 50%, филмите не бяха премиерни.
В Бургас ходих на кино за последен път преди доста време - гледах Хари Потър 4, правете си извода кога е било... Но това беше втора прожекция на филма в Бургас изобщо (първата бе по-рано същия ден), чудех се дали ще си намеря място... и - в залата 8 души...

Ronny_Gift
March 6th, 2009, 12:40 AM
^^ Да споделя и аз лично впечатление. Преди няколко месеца ходих на кино в Тракия - филмът беше последния Джеймс Бонд. Залата, за мое учудване, си беше пълна. Филм феста също събира доста народ.
Така че оправдания и изказвания от рода "няма да има посещаемост в залите" просто не вървят.
В крайна сметка и Автокиното ли отпадна окончателно от схемата на Бс Плаза?

blago84
March 6th, 2009, 01:02 AM
Май май... А греша ли, или четох някъде из форума, че има планове до Плаза-та да се изгради отделен мултиплекс?
Иначе ако има свестни кина, според мен няма да остнат празни. Но особено при сегашната ситуация... инвеститорите по скоро биха подходили предпазливо. Но според мен е въпрос на време, не е ясно само колко.
Иначе преди години си спомням как не можах да си намеря място за прожекция в зала 1 на "Септември" (със стария и размер) и то 4 дни след премиерата. Така че според мен проблема не е в това че няма да има посещаемост, а как да се убедят инвеститорите, че ще я има. Построи ли се едно свястно кино, не се и съмнявам, че резултатите ще са добри и бързо ще израстнат още, но и тук опираме до това, е въпросът е някой да направи първото.

ANONIMNIQ
March 6th, 2009, 05:47 AM
Тук някой спомена, че сме имали още 2 кина освен Тракия... всъщност имахме и повече... ако броим ДНА и Александра освен Септември и Родина... имахме и лятно кино... сега него не знам има ли го още...
За отделен комплекс до мола наистина беше писано в някаква статия... но те отначало говориха и за автокино, боулинг и не знам още какво... а накрая май освен магазини друго няма да има.
Превърнаха кината в кръчми, дискотеки и магазини... просто нямам думи...
и после какво няма в оная статия да пишат, че бургазлии искали само кръчми и магазини... те кината в това ги направиха.
Вече и Киномания не се провежда в Бургас ...
София Филм Фест на брега все още го има, но колко по-добре щеше да е да бъде в няколко кина и да имаш някакъв избор между различни филми, които да гледаш.
Помня, че преди няколко години, когато Септември все още съществуваше, всяка Неделя имаше кино за 1 лев... даваха малко по-стари филми, но за това пък цената си беше примамлива и много често ходих...
Е, имаше и няколко случая, в които имах талончета за безплатни прожекции ... бая филми изгледахме с приятели тогава...

Киното в ДНА-то бък беше със страхотен звук... там бях гледал Епизод 1 на Междузвездни войни и просто се разбих от кеф...
Голямата зала на Септември също много ми харесваше...
единствено Родина беше наистина западнало, непотдържано кино с изпочупени седалки... и надпис "Залата е с климатик"... а климатика всъщност беше един отворен прозорец...

В София преди 2 години някъде бях гледал в Арена филма 300 ... наистина огромна зала с най-големия екран на който съм гледал филм...
е, не беше фул с народ, но имаше доста хора в залата... като се има предвид, че все пак киното има доста зали.

Сега се получава така, че за някой филми чакаме с месеци, докато ги гледаме...
За Черния Рицар например чаках близо месец, преди филма най-накрая да стигне и до Бургас...
и залата беше пълна до дупка между другото...

Кина може и да нямаме, но за голямо мое учудване... оказа се, че някой неща, които си мислих,че вече са изчезнали завинаги, все още съществуват....
видях все още, че има разни квартални видеотеки ... както и компютърни клубове...
жалко, че големите такива вече ги няма... може би заради носталгията, но наистина ми липсват... и ми е кофти когато мина покрай мястото, където преди години беше Видео къща Холивуд, или пък там където беше компютърния клуб Виртуален Свят ... и не само тези неща.... и с кината е така и със всичко... въпреки, че ми се иска града да се развива, някой неща ми се иска да не се променят и да са си същите... но вече ги няма.
Но доста се отклоних от темата.... :lol:

blago84
March 6th, 2009, 05:58 AM
В "Септември" старата зала 1 имаше огромен екран, но в последните години не го ползваха с пълните му размери, а само един малък правоъгълник в центъра му...
От Родина нямам спомен - гледал съм три филма там и всичките в несъзнателна възраст.
Не знаех че е имало кино в ДНА, а когато имаше "Александра", "Тракия" беше затворена. Кино "Смирненски" пък изобщо не го помня като кино... Вече почти две десетилетия е бинго-зала - съдба, която сполетя и залата на кукления театър, като го преместиха да играе в камерната зала на операта...

Като каза Епизод 1 - него май го гледах в "Септември" - Зала 1 и не пропуснаха да ме разочароват, като вместо на цял екран го пуснаха на малко правоъгълниче в центъра на екрана... :ohno: - при размерите на залата и екрана, това си беше направо - едновременно разочароващо, вбесяващо и депресиращо...

LeechBG
March 6th, 2009, 10:38 AM
Тук някой спомена, че сме имали още 2 кина освен Тракия... всъщност имахме и повече... ако броим ДНА и Александра освен Септември и Родина... имахме и лятно кино... сега него не знам има ли го още...

Да, но споменах само кината, а не зали за всякакви културни мероприятия.

А лятното кино си работи. Няколко пъти минах лятото и прожектираха български филми с английски субтитри :lol:

mdka
March 6th, 2009, 11:16 AM
Deichmann с втори магазин в Бургас

Втори магазин ще открие у нас германската верига за обувки Deichmann през април, съобщи Хайнрих Дайхман, представител на ръководството на компанията. Обектът ще се намира в Бургас. Първият магазин на Deichmann до дни ще бъде отворен в Ритейл парк Пловдив.
Благодарение на добрите ни резултати през изминалите години и на финансовата ни независимост дори по време на финансова криза сме в състояние да продължим с планирания международен растеж, заяви Хайнрих Дайхман. Плановете на дружеството са тази година да инвестира 165 млн. EUR и да разкрие нови 284 магазина. Това е най-голямото разширяване на веригата в досегашната фирмена история на основаната през 1913 г. семейна компания. Към момента тя има 2600 филиала в 18 страни по света и оборот от 3.1 млрд. EUR.
В България виждаме голям потенциал и планираме да открием до 2010 г. поне десет филиала, заяви Хайнрих Дайхман. Политиката на компанията е добро качество на много добри цени, които се постигат благодарение на количествата на поръчките.

LeechBG
March 8th, 2009, 06:04 PM
Нещата покрай детелината пак са се проточили. Проекта го има от години вече, но от министерството трябва да дадат съгласие и пари разбира се.
Все пак се очаква до половин година да се даде старт!
А има и много други проблеми покрай отбиването на потока коли. Аз лично не виждам от къде другаде може да се отбие освен към центъра.. ще стане мазало ако е лятото!!

zzibit
March 10th, 2009, 07:52 PM
Очаквайте скоро и Starbucks в Бургас Плаза Мол (Carrefour)

http://www.starbucks.bg/bg/_Our+Stores/

new bulgaria
March 11th, 2009, 04:45 AM
Does Bourgas Plaza Mall have a website? I couldn't find anything.

Seaborn
March 11th, 2009, 09:44 AM
Does Bourgas Plaza Mall have a website? I couldn't find anything.

Here's the website, it's not functional yet:
http://burgasplaza.com/

Death NoVa
March 11th, 2009, 10:55 AM
http://www.factor-bs.com/files/123661683593258.jpg

Завърши вторият етап от реконструкцията на градинката пред Драматичен театър „Адриана Будевска” в Бургас. Площадното пространство е покрито с декоративна паважна настилка в два цвята. Около него е засадена подходяща млада растителност, включително и в цветарниците. Изградена е нова поливна система. В градинката са монтирани 6 елегантни осветителни тела. Скоро ще бъдат сложени и 8 пейки.
Общинска администрация се надява привлекателният вид на градинката пред театъра да я превърне в желано място за отдих и раздумка през топлите месеци. Дано занапред да има повече хора както пред, така и в бургаския храм на Мелпомена.

добре е станало :cheers:

LeechBG
March 11th, 2009, 12:03 PM
Крайно време беше! Браво, добра работа.
Дано лампите са издръжливи. Не им давам много време живот :bash:

Death NoVa
March 11th, 2009, 01:24 PM
Само за ден пролетното почистване в Бургас събра над 200 тона отпадъци

Само за един ден, от своето начало кампанията по пролетно почистване в община Бургас събра общо 207 тона битови и строителни отпадъци. Това заяви, днес, заместник – кметът по евроинтеграция и екология Ивелина Василева на пресконференция, проведена в Община Бургас.

В ТД „Освобождение” са били извозени 74 тона битови и строителни замърсявания, в с. Черно море – 23 тона отпадъци и 480 куб. м. строителни и земни маси, а от други комплекси в града са били почистени още 110 тона.
Екологичната инициатива на общината започна от 9 март и ще продължи до 17 април. Дейностите по нея са заложени в подробна програма и график по дни за съответните комплекси и населени места. Те са разработени след извършен оглед на всички проблемни точки в Бургас и възникналите нерегламентирани сметища.

Програмата предвижда ръчно и машинно почистване на териториите за обществено ползване, измиване на улиците, събиране и изнасяне на строителни, битови, едрогабаритни и растителни отпадъци, както и премахване на нерегламентираните замърсявания.
За реализацията на действията по почистване ще се грижат 4 екипа на консорциум „Титан Бургас” и 2 екипа на фирма „Чистота” ЕООД. Всеки от екипите ще разполага с 1 едрогабаритен товарач и два самосвала.

Заместник – кметът Ивелина Василева призова още веднъж всички фирми, училища, детски градини, неправителствени организации и граждани активно да се включат в инициативата и заедно да почистят, както своите домове и офиси, така и междублоковите пространства, дворовете на училищата, улиците и парковете. За целта Община Бургас ще осигури безплатни ръкавици и чували за еднократна употреба на всички граждани, които се включат в инициативата.

Резултатите от пролетното почистване през 2008 г. показват, че в община Бургас са събрани общо 8986 тона отпадъци – 4978 тона в град Бургас и 4008 тона в съставните селища. Мащабност на миналогодишната кампания са придали 42 училища и детски градини, 5 здравни заведения, много фирми и граждански сдружения. Община Бургас е раздала на участниците общо 5580 чувала и 6400 ръкавици и е монтирала 50 броя забранителни табели на нерегламентирани места, използвани за сметища.
Заместник – кметът Ивелина Василева спомена, че скоро освен депото за отпадъци в Братово, Бургас може да има и ново депо, което ще се намира в близост до Камено. За него вече е в ход предпроектно проучване. В изграждането на новото депо се предвижда да има и съоръжение за сепариране на отпадъците.

По време на срещата бе повдигнат и въпроса за рециклиране на отпадъците. Оказва се, че едва 3 % от боклука се събира разделно, въпреки поставените в града за целта многобройни контейнери.

След приключване на кампанията по пролетно почистване екоинспектори ще извършват редовни проверки. При установяване на нови нерегламентирани замърсявания и неподдържане чистотата на територията на общината, на нарушителите ще бъдат налагани санкции в размер на 500 лв. за физически и 5000 лв. за юридически лица. Само от началото на 2009 г. досега са наложени глоби на нарушители на стойност 5900 лв.

Death NoVa
March 12th, 2009, 08:27 AM
В „Меден рудник” искат велоалея до центъра

Неформална група от граждани вчера разпрати писмо до медиите, с което заявява, че започва подписка за изграждане на пешеходна и велоалея, която да свързва комплекс „Меден рудник” с централната градска част. Придвижването от най-големия жилищен квартал в Бургас до другите части на града е невъзможно за велосипедисти и пешеходци поради натоварения трафик и липсата на подходяща инфраструктура. Бургазлии искат да им се осигурят условия за спокойно и безопасно пътуване, се казва в писмото.
Всеки може да изрази гражданската си позиция чрез своя подпис на адрес:
http://bgpetition.com/velosipedna_aleia/index.html
Събраните подписи ще бъдат връчени на кмета на град Бургас- Димитър Николов.

LeechBG
March 12th, 2009, 11:05 PM
Бургас дава допълнителни 200 000 за спорта

Допълнителен резерв от 200 000 лева за субсидиране на спортните клубове и за провеждането на спортни мероприятия в Бургас беше гласуван вчера на заседание на Постоянната комисия по спорт, младежки дейности и туризъм, съобщи сайтът burgasnews.com.

Това финансово перо бе прието на общинска сесия по предложение и внесена докладна записка от кмета Димитър Николов. От цялата сума 124 000 лева бяха разпределени между клубовете, а 76 000 са за спортните събития, които ще се проведат през годината в Бургас.

Така освен 288 000 лева от бюджет 2009, клубовете ще получат пари и от допълнителния резерв. Началник Спорт към Община Бургас Веселина Деведжиева заяви, че тази година осигурените средства за съфинансиране дейността на спортните клубове са завишени, в сравнение с предходната.

Парите за провеждане на спортните мероприятия, които са 28 на брой, от 302 000 лв. стават 378 000 лева. От регистрираните 56 бургаски спортни клубове на четири обаче беше стопирано дофинансирането. Пари няма да получат Спортен клуб по водна топка Нептун, клуб Маратонец, Атлетически клуб по вдигане на тежести Бургас и Хокеен клуб Бургас.

Причината е липсата на необходимите документи, които клубовете трябвало да представят до 27 февруари. Спрените средства ще бъдат върнати в резерв за допълнително субсидиране дейността на изрядните спортни клубове, гласуваха членовете на комисията.

По време на заседанието бе повдигнат въпросът за това трябва ли клубовете да взимат месечни такси от състезателите, в същото време да чакат финансова помощ от Общината и да ползват безплатно спортната база. Според главния експерт на ДАМС за Бургас Георги Делчев, който бе специално поканен на заседанието на комисията, клубовете не би трябвало да събират такси.

Той каза, че по закон членовете на даден клуб трябва да внасят само членски внос. Спортните клубове обаче събирали от състезателите месечни такси, а на места сумата достигала до 50-60 лева.

Делян
March 13th, 2009, 03:29 AM
не виждам снимки от новият Carrefour.....

PsychoRealm
March 13th, 2009, 10:41 AM
Като го отворят на 26-ти ;) ..инъче от 2 дена Бургас е полудял по Кауфланд..като невидяли..от сутрин до вечер няма празно място на паркинга..понеже живея точно срещу него и всеки път като погледна....а хората нямали пари и имало криза

blago84
March 13th, 2009, 11:20 AM
Е, като за нов обект, нормално е. Като отвориха първата Billa в Бургас, влязох една седмица след откриването и игла да хвърлиш, нямаше къде да падне... Такава блъсканица в супермаркет не бях виждал и все още не съм, макар преди години да работех в HIT и то в деня на откиването на първия им магазин в България.

Death NoVa
March 13th, 2009, 12:57 PM
Още шест метра ще бъдат освободени за пешеходците

Всички търговци, които желаят да поставят маси пред заведенията си за летния сезон, могат да подават заявления в съответната териториална дирекция на община Бургас от 16 март нататък.
Комисията по Чл. 56 реши по централните бургаски улици „Александровска”, „Богориди” и в района на Борисовата градина масите на заведенията да бъдат само в един ред , плътно до фасадите на търговските обекти, собствениците им ще трябва да осигуряват 1.50 м разстояние от бордюра до тях за свободно преминаване на пешеходци и безпрепятствен достъп до входовете на жилищата и останалите търговски обекти.
По ул. „Богориди” масите трябва да са разположени в близост до фасадите на търговските обекти, в ивица, широка 2 м от двете страни на улицата. Шест метра свободна площ по „Богориди” ще трябва да има между масите на кръчмите от двете страни на улицата.
По улиците в района на Борисовата градина разполагането на маси по тротоарите ще се допуска само в един ред, независимо от широчината на тротоара, в непосредствена близост до фасадите на обектите.

hm123
March 13th, 2009, 01:46 PM
не виждам снимки от новият Carrefour.....

на стария поне има

jeyno9211
March 14th, 2009, 07:17 PM
Луна Тауърс

Описание:
Представителна сграда с магазини, ресторант, офиси и жилища

Основни площи:
Площ УПИ – 797.5 кв.м.
ЗП (партер)– 347 кв.м.
Площ сутерени – 1081 кв.м.
Площ кота +4.00 – 276 кв.м.
Площ кота +8.00 – 336 кв.м.
Площ ресторант – 352 кв.м.
Площ 5 офисни етажи – 1975 кв.м.
Площ 10 жилищни етажи – 3760 кв.м.
РЗП без сутерен и използваем покрив - 7060 кв. м.
Плътност – 43%
Кинт – 8.8

Особености:
Енергоефективност, постигната чрез двойна фасада - (зимата: изолация чрез затворен въздушен слой; лятото: интензивна естествена вентилация); висок топлинен комфорт; защита от вятър;
Остъклени тераси с възможност за отваряне; плъзгащи витрини, даващи възможност за приобщаване на терасата към дневната;
Подземен паркинг с подемник за максимално уплътняване на площта;
Представителен покрит вход с фоайе към жилищната, офисната част, ресторанта и шоурумите;
Медийна фасада над входа - възможност за прожектиране на реклами; постоянна промяна във визията на сградата;
Организиране на басейн на покрива - възможност за затваряне;
Стъклена фасада - придава съвременен, високотехнологичен вид на сградата; постигане на уникалност и връзка с парковата среда чрез цветно стъкло и панели; Отваряне на сградата към морето и всички характерни гледки;
Апартаментите са шест различни типа според големина и организация; Всеки апартамент е ориентиран към морето с широко остъкляване и тераса; Възможност за контролиране на ослънчаването с подвижни слънцезащитни панели - част от интериора;
Съвременнни интериорни решения и визия характерна за сградата;

http://eurobuildingengineering.com/img/photos/luna1a.jpg

http://eurobuildingengineering.com/img/photos/luna3a.jpg

http://eurobuildingengineering.com/img/photos/luna2a.jpg

http://eurobuildingengineering.com/img/photos/luna4a.jpg

http://eurobuildingengineering.com/img/photos/luna5a.jpg

http://eurobuildingengineering.com/img/photos/luna6a.jpg

http://eurobuildingengineering.com/img/photos/luna7a.jpg

http://eurobuildingengineering.com/img/photos/luna8a.jpg

http://eurobuildingengineering.com/img/photos/luna9a.jpg

http://eurobuildingengineering.com/img/photos/luna10a.jpg

http://eurobuildingengineering.com/img/photos/luna11a.jpg

http://eurobuildingengineering.com/img/photos/luna12a.jpg

http://eurobuildingengineering.com/img/photos/luna13a.jpg

http://eurobuildingengineering.com/img/photos/luna14a.jpg

http://eurobuildingengineering.com/img/photos/luna15a.jpg

Разпределения:

http://i39.tinypic.com/2n3fkp.jpg

http://i44.tinypic.com/2cxsxat.jpg

http://i42.tinypic.com/2nv3z8g.jpg

http://i43.tinypic.com/eb27wg.jpg

http://i40.tinypic.com/2s64pwz.jpg

http://i40.tinypic.com/295zm82.jpg

blago84
March 14th, 2009, 07:25 PM
Това сме го виждали вече, има ли придвижване от етап "идеен проект"?

jeyno9211
March 14th, 2009, 07:48 PM
Бизнес Експо Бургас

YvkmQIFE7O8

http://eurobuildingengineering.com/img/photos/expocenter1a.jpg

Описание:
Арт Бизнес Центъра ще бъде построен на ниво отговарящо на спецификация клас "А". Определяща се като:
"Клас 'А' сградите се отличават с отлично месторазположение и достъп, привличане на високо надеждни наематели и професионално управление. Материалите са висококачествени..."
Проектирана от архитект с иновативно виждане, тази естетична, но и практична сграда ще привлича по един и същи начин, както местни, така и международни представители на различните бизнес сфери.
Това е чистa инвеститорска възможност за сериозни инвеститори, които очакват възвръщане на вложенията си. А то е възможно, поради отличните приходи от наеми. Забележителното ниво на печалбите от наеми се дължи на уникалната спецификация, нужна за класифицирането на сградата като клас "А".
Нашият бизнес център ще бъде построен на едно от на лесно достъпните и практични места, намиращи се в Бургас. С превъзходен достъп до пътя ( разположен само на няколко метра от магистралата Бургас-София и близо до ново планираното околовръстно шосе) и паркинг места за над 80 превозни средства, нашият бизнес център предлага алтернатива на задръстванията в градския център; спестява време и пари!
"Бизнес Експо Бургас" ще бъде първата сграда в Бургас, която ще има Изложбена зала, специално изградена за изложения, обхващащи широк спектър от търговски дейности (вкл. автомобилна индустрия, мода, недвижими имоти, строителство и др.). Тя ще привлича голямо внимание към центъра на местно и национално ниво. Да притежаваш офис в сграда, която е синоним на престиж и национално познанство е изключително. Този тип сгради са специални и потенциалните наематели или купувачи биха плащали специални цени, за да ги използват.
На кратко, тази сграда ще бъде: практична,естетическа наслада, отлично положение, но най-вече страхотна инвестиция! След завършването, някои от най-успешните представители на бизнес сферата ще притежават офиси тук, Мулти-национални компании, като Samsung, IBM, Лукойл, които търсят сгради, които да отговарят на строгите им критерии и високият им ранг.

Детайлите:
-Приходите от наеми се очаква да достигнат 15 EUR/м2 на месец при завършването
-Дати на строителството: Октомври 2008 до 2010
-План на плащане – наличен
-Само на метри от магистралата София- Бургас
-Отлично изложение на главния път и част от новата търговска зона
-Ултрамодерна сграда и начин на строителство
-Уникален статус- единствената по рода си Изложбена зала/ Бизнес център в Бургас

Удобствата:
-Клас "А" спецификация ( най-добрата офис сграда)
-Първокласна Изложбена зала
-Първокласни офиси
-Градини и места за почивка, разположени на покрива
-Озеленяване
-Подземен паркинг ( 52 места)
-Външен паркинг (28 места)
-BMS (Buildings Management System - Система за управление на сгради)
-HVAC (Heating, Ventilation and Air-Conditioning -Отопление, вентилация и климатизация)
-Модерна противопожарна система
-Охранителна система и 24 часова охрана
-24 часова рецепция
-Осигурени телефонни и интернет връзки
-Асансьори
-Поддръжка
-Сграда с висок статус

http://eurobuildingengineering.com/img/photos/expocenter2a.jpg

http://eurobuildingengineering.com/img/photos/expocenter3a.jpg

http://eurobuildingengineering.com/img/photos/expocenter4a.jpg

http://eurobuildingengineering.com/img/photos/expocenter5a.jpg

http://eurobuildingengineering.com/img/photos/expocenter6a.jpg

http://eurobuildingengineering.com/img/photos/expocenter7a.jpg

jeyno9211
March 14th, 2009, 07:50 PM
http://eurobuildingengineering.com/img/photos/expocenter8a.jpg

http://eurobuildingengineering.com/img/photos/expocenter9a.jpg

http://eurobuildingengineering.com/img/photos/expocenter10a.jpg

http://eurobuildingengineering.com/img/photos/expocenter11a.jpg

http://eurobuildingengineering.com/img/photos/expocenter12a.jpg

http://eurobuildingengineering.com/img/photos/expocenter13a.jpg

http://eurobuildingengineering.com/img/photos/expocenter14a.jpg

jeyno9211
March 14th, 2009, 07:51 PM
http://eurobuildingengineering.com/img/photos/expocenter15a.jpg

http://eurobuildingengineering.com/img/photos/expocenter16a.jpg

http://eurobuildingengineering.com/img/photos/expocenter17a.jpg

http://eurobuildingengineering.com/img/photos/expocenter18a.jpg

http://eurobuildingengineering.com/img/photos/expocenter19a.jpg

Arsenalium
March 14th, 2009, 08:04 PM
Ескпо Центъра е як,ама кофтито е че входа и тая част,която е най-красива няма да е откъм пътя ами ще е обърната към розовия мотел и там другите хипермаркети.

jeyno9211
March 14th, 2009, 08:25 PM
http://i43.tinypic.com/j0wv9z.jpg

http://i40.tinypic.com/2ceiszs.jpg

http://i43.tinypic.com/qnvd51.jpg

http://i40.tinypic.com/2emzoe9.jpg

http://i44.tinypic.com/2b41tv.jpg

http://i44.tinypic.com/25t9i4l.jpg

http://i44.tinypic.com/wv3kfk.jpg

Death NoVa
March 16th, 2009, 03:31 PM
Половината от жителите в комплекс Възраждане искат еднопосочни улици

"Промяна организацията на движение в к-с "Възраждане" дискутираха днес членовете на комисията по транспорт към Политическа партия ГЕРБ - Бургас. За участие в работната дискусия бяха поканени заместник кметът по строителство Костадин Марков, директорът на общинско предприятие "Паркинги и гаражи" Живко Иванов, началникът на регионалната структура на Държавната автомобилна инспекция Николай Точев и собственици на частни автомобилни компании.

Според допитване до жителите на к-с Възраждане близо 50% от анкетираните искат еднопосочни улици, 26 на сто настояват за нови паркинги и обособяването на нови паркоместа. Промяната се налага заради факта, че улиците и самият комплекс са изградени преди около 20 години, а от тогава досега броят на автомобилите е нарастнал с 30 %.

От транспортната комисия на ГЕРБ - Бургас предложиха отварянето на еднопосочни улици към трите основни пътни артерии в комплекса. От комисията са "За" еднопосочни улици, като предложението бе заедно с прокарването на новата подземна инфраструктура в момента и преасфалтирането на улиците да се обособят местата за паркиране и да се оставят места специално за инвалидни автомобили.

Коментарът на предложението бе направен от заместник кмета по строителството Костадин Марков, който бе категоричен че на дневен ред в момента стои въпроса дали двете улици Гладстон и Сливница да не останат двупосочни. Според Марков за да се оправят всички улици в комплекса са необходими поне 100 млн. лева.

Като отделна тема в дискусията бе и обособяването на паркинги и нови паркоместа. Началникът на „Паркинги и гаражи" в община Бургас Живко Иванов заяви ,че сериозен проблем е обособяването на нови паркинги в ж.к. "Възраждане", защото повечето терени са частни и собствениците им не са склонни да ги предоставят за целта. Той акцентира, че в момента при ремонта на всяка една улица се търсят варинти за нови паркоместа, нещо което не е правено досега.

Death NoVa
March 16th, 2009, 03:43 PM
Всички ремонти в Бургас ще приключат до лятото

Всички ремонти на бургаски улици ще приключат до началото на лятото, обещаха кметът Димитър Николов, заместник-кметът по строителството Костадин Марков, главният секретар на общината Божидар Кънчев и директорът УКОРС Костантин Луков. Една от основните улици, по които се извършва цялостен ремонт е "Цар Симеон І". Той ще приключи до лятото, като реконструкцията там е съобразена с интегрирания воден проект, което е основната причина за забавянето.

На 4 места в централната част на града ще се извършват ремонти през следващите месеци, каза Марков. Първото е улиците "Булаир" и "6 февруари", като ще се отвори подход към "Цар Симеон І". От ул. "6 февруари" до "Св.Св. Кирил и Методий" ще се минава през улиците "Оборище" и "Славянска". Ремонти ще се извършват също между "Св.Св. Кирил и Методий" и "Гурко" и "Гурко" и "Цар Самуил".

Във връзка с този ремонт от днес започва изкореняване на дърветата по улиците "Булаир" и "Сан Стефано". Ще бъдат премахнати над 200 дървета, част от които са болни, а 86 са дори опасни. На тяхно място ще бъдат засадени нови с подходяща коренова система.

От днес започва и ремонт на ел. "Тодор Грудов", по посока комплекс "Меден Рудник". До лятото пътят ще бъде реконструиран и разширен с едно ново платно, ще има велоалея и пешеходна алея. Светофарите ще бъдат подменени с нови контролери, които ще поддържат зелената вълна.

Нови 846 паркоместа ще бъдат открити през тази година, обещаха още от общината. Най-много - над 250 ще бъдат в комплекс "Славейков", на ул. "Цар Симеон І"- 121, в "Меден Рудник" - 150 и на ул. "Димитър Димов" - 76. Администрацията сподели и проблема с репатрирането на изоставените коли. До момента са изнесени около 100 Sample Imageизоставени автомобила, но вече има и 5 жалби от граждани. Основният проблем е че много от собствениците са си платили всички данъци и такси за автомобилите, но нямат възможност да ки карат и те запустяват. Общината ги прибира, а гражданите се оплакват, че колите им са в движение.

В Бургас предстои допитване сред населението за това къде са най-подходящите места за създаване на Синя зона, каза Костадин Марков. Той каза още, че най-важните големи пътни инфраструктурни проекти - Детелината за Созопол и надлеза Сарафово - Каблешково също предстои да се разрешат, но се налага и намесата на държавата. За първия чакаме НАПИ да определи новите правила за строеж на пътища, за да се обяви концесията за изпълнител. За втория общината е осигурила 400 000 лева, като се чакат още толкова от държавния бюджет.

Ремонтът на ул. "Александровска" ще приключи на 25 април, каза Костадин Марков. Екипът на арх. Петко Йовчев е избран да направи план за цялостно обновяване на улицата, включващо пешеходни алеи, пейки и осветление. Осветлението в целия град вероятно ще бъде обновено. За това ще се кандидатства по европейски проекти и всички лампи ще бъдат сменени с енергоспестяващи. 500 000 лева е предвидила общината за 2009 година за подръжка на осветлението в града, а други 700 000 лева от капиталовата програма са предвидени като разходи в това перо.

Главният секретар Божидар Кънчев заяви, че е възможно да се развалят концесионни договори с неизрядни концесионери на подлезите. По сигнали на граждани се правят проверки дали съоръженията се поддържат и ако се докаже, че това не е така, ще се стигне до разтрогват договорите.

ANONIMNIQ
March 16th, 2009, 11:54 PM
Сайта на Burgas Plaza бачка ако влезете от този адрес:
http://burgasplaza.com/index.php

Случайно реших да пробвам и се оказа, че се влиза :cheers:

Все още доста от секциите са празни и е само на английски, но предполагам до 26-ти все ще го напълнят и ще се отваря от нормалния адрес.
Чудя се това ли ще е логото, защото на рекламите на KFC надписа Burgas Plaza беше с друг шрифт и имаше нещо като кръг пред буквите.

Сред марките които са посочили в списъка на сайта са:

Adelly

Adidas

Andrews Fashion Studio

Andrews Ladies

BTC

Benetton

Brabantia

Calliope

Camel

Carnival Kids

Catwalk

Celio

Chocolate House Valentino

Costa Cafe

Deichmann

Douglas

Dm

Elite Shoes/Garcia

Elizabeth

Esprit

Etam

Fancy

Foot Comfort (Clarks)

Frames

Fuji

Galdini

Garcia

Genesis

Germanos

Handy

Helikon/Kids corner

Hot Spot

Inmedio

Innovation

Intersport

Joy Optics

KFC

Kenvelo

Kreo

Levi's/ Thesis

Mango

Mariquita

Mc Donald's

Meli Melo

Mondo Uomo

Mothercare

Msviat

Mustang Jeans

NOA Cafe

New Vision Boutique

New Yorker

Nici

Nine West

Office Shoes

Okaidi

Opticlasa

Paolo Botticelli

Pepe Jeans

Pierre Cardin

Pompea

Pulsar

Refan

Rip Curl

Santa Marina

Scandinavia

Seven Seconds

Skiny

Sport Depot

Sportmania

Starbucks

Stefanel

Subra

Sugar Free

Swarovski

Technomarket

Tempo Casual

Tempo Sport

Teodor

Terranova

Timeland

Triumph

UB Jeans

Vip Style

Warehouse Costa Cafe

Warehouse KFC

Yan Coffee Break/Subway

2Be

5a Sec

blago84
March 17th, 2009, 12:27 AM
Извинявам се за тъпия въпрос, но някой има ли идея чие е това KFC... на Амрест или на Самекс? (Тези на Амрест не предлагат любимия ми сандвич :bash:)

zzibit
March 17th, 2009, 03:11 AM
^^ :nuts::lol: tolkova li burzash da debeleesh?

Death NoVa
March 17th, 2009, 09:49 AM
ъм ... нали щеше да има магазин на Zara ? Що го няма ?

starozagorec
March 17th, 2009, 09:54 AM
Извинявам се за тъпия въпрос, но някой има ли идея чие е това KFC... на Амрест или на Самекс? (Тези на Амрест не предлагат любимия ми сандвич :bash:)

абе да ви кажа, в тва КFC предлагат много гнусни работи, в старозагорския мол хич не сам им вкусни нещата, за цените да не говорим ...

Death NoVa
March 17th, 2009, 10:17 AM
ето пдф файла на проектите на общината http://file.burgas.bg//upload/obekti_2009.pdf
има нови рендъри на доста неща

ANONIMNIQ
March 17th, 2009, 12:18 PM
ъм ... нали щеше да има магазин на Zara ? Що го няма ?

И аз го забелязах това...
не знам дали е окончателен списъка, но ми направи впечатление, че ZARA липсва, а уж тръбяха навсякъде и го обявяваха като един от ключовите наематели... няма да се учудя, ако утре заявят, че са се отказали, щото няма интерес от бургазлии (или някое друго такова скалъпено оправдание)

Arsenalium
March 17th, 2009, 01:49 PM
ето пдф файла на проектите на общината http://file.burgas.bg//upload/obekti_2009.pdf
има нови рендъри на доста неща

С коя програма го отваряш този файл?

Seaborn
March 17th, 2009, 02:04 PM
С коя програма го отваряш този файл?

С Adobe Reader (http://get.adobe.com/uk/reader/).

hm123
March 17th, 2009, 03:11 PM
съвсем малко съсредоточаване е нужно .......
zara винаги до момента навсякъде по медиите са представяни като ключовия наемател за Галерия Бургас
предполагам можете само да се досетите че има лека разлика между Бургас Плаза и Галерия Бургас

Ivanski
March 17th, 2009, 03:18 PM
I really really like the expo center, may be one of the best projects of that type here ever.

ANONIMNIQ
March 17th, 2009, 03:27 PM
съвсем малко съсредоточаване е нужно .......
zara винаги до момента навсякъде по медиите са представяни като ключовия наемател за Галерия Бургас
предполагам можете само да се досетите че има лека разлика между Бургас Плаза и Галерия Бургас

Ето една от първите новини в които се споменаваше марката когато мола се строеше:
Бъдещият бургаски „Mall of Izggrev" вече е в ръцете на британския инвеститор Хенри Гуин-Джоунс и мениджърите и съсобствениците в „Лендмарк" - Ричард Макдоналд и Таня Косева-Бошова. Търговският център, в който ще влязат супермаркетът „Карфур", Zara и веригата „Старбъкс", е продаден преди дни, е съобщила Диана Борлакова, директор маркетинг във френския гигант. Тенденцията да се строят търговски центрове и да се продават на зелено не подмина и Бургас. Това е първият проект в града, който е стартирал и се очаква да бъде готов до края на годината. Бъдещият мол ще се казва „Бургас плаза" и ще заработи от началото на декември.

Mall of Izggrev както тук го пишат е точно Burgaz Plaza ...

nnbb
March 17th, 2009, 04:23 PM
Голяма трагедия ако няма Зара. От близо 2 години имат магазин в Пиргос, с нещо да ви се е променил живота?

gardimarin
March 17th, 2009, 05:15 PM
http://www.factor-bs.com/files/123729918288478.jpg

120 души изграждат мола на “Сан Сити”

Уникалният изкоп от близо 20 метра вече е укрепен

Близо 20-метровият и пръв по рода си за Бургас изкоп на мола на „Сан Сити” вече е укрепен. В момента се залива подложен бетон. Бетоновите работи ще се изпълняват със стационарна бетонпомпа със 100 м. Дължината на тръбата e 20 м стрела. Монтирани са трите крана,които ще обслужват строежа - единият е с височина 85 м и стрела 52 м. Въпреки кризата реализацията на атрактивния проект е в разгара си. Докато строителните фирми масово съкращават своите служители, в изграждането на търговския център на „Сан Сити” са ангажирани близо 120 души и се очаква този брой непрекъснато да расте. Над 45% от търговските площи вече са договорени с наематели.
“В настоящия кризисен период много от проектите за търговски центрове бяха замразени или оттеглени. В момента това се оказа предимство за нас. Не очакваме проблеми по отношение на отдаването, уникалното място на сградата не търпи конкуренция, категорична е Снежана Пашова, зам.-управител на бургаската компания.
Както “Черноморски фар” писа по-рано, в края на 2010 година, когато се очаква да отвори врати търговският център , бургазлии могат да се насладят на новите колекции на водещи брандове като Benetton, Rollman, Lacoste, Umbro, Le Coque Sportif и книжарници „Хермес”. Детският кът също е силен коз на “Сан Сити”. Над 200 квадрата площ ще бъдат отделени за бургаските малчугани. Цената на търговските площи варира от 20 до 60 евро на квадратен метър на месец.
“Сан Сити” завършва в момента и два свои проекта на жилищни сгради в комплекс “Славейков” с площ общо 23000 квадратни метра. Одобрен е и идейният проект за бизнес сграда зад хотел “Аква”. Очаква се през летните месеци да стартира и изграждането й. Във фирмата работят на щат около 180 души. Засега от „Сан Сити” не предвиждат съкращения.

ANONIMNIQ
March 17th, 2009, 05:19 PM
Голяма трагедия ако няма Зара. От близо 2 години имат магазин в Пиргос, с нещо да ви се е променил живота?
На мен честно казано въобще не ми пука... аз исках да има поне едно модерно кино в града, а те нищо не направиха...
Просто ме притеснява факта, че се тръби за разни ключови наематели, развлекателни центрове, боулинг зали и авто кина... а накрая :bash:

Ronny_Gift
March 17th, 2009, 08:46 PM
Абсолютно съм съгласен с теб, ANONIMNIQ! Напоследък започнах да се съмнявам до последно в информациите, които се пускат, докато не стигне обектът поне до кота нула.
И мен ме яд за боулинга най-вече. На този град му трябват забавления и готини места. Иначе ще си бъдем просто една голяма спалня, град на работници и индустрия. За какво го имаме това море като сме го затворили с пристанище. В Проект Супер Бургас няма да повярвам, че се случва, докато не започнат да разчистват терена. Вижте и Галерията - само се пускат информации от рода "почваме тези дни", "в следващите дни стартира реална дейност", бла-бла. В Стара Загора и Варна вече ги завършват, в Бургас чакат. Кво чакат? Да построят ГУМ-а в центъра и да им вземат клиентите ли?
Нещо съм насъбрал.:rant:

hm123
March 17th, 2009, 10:19 PM
Ето една от първите новини в които се споменаваше марката когато мола се строеше:
Mall of Izggrev както тук го пишат е точно Burgaz Plaza ...

.........................

В "Галерия Бургас” ще присъстват марките „Zara” и нейните дъщерни фирми Bershka, Pull & Ber и Stradivarius. Площи са наели също Mercator, Maxbet, Cinema City и Reserved. Очаква се до десет дни да бъде направена първата копка, а самото строителство да започне в началото на следващата година. Все още не е ясен изпълнителят на проекта. От GTC потвърдиха, че молът в Бургас ще бъде готов пред пролетта на 2010 г.

Испанската Zara влиза като ключов наемател в „Галерия Бургас”

Няма спад на наемите в големите търговски центрове въпреки кризата, която от месеци тресе пазара. Това коментира Павлина Никова, мениджър „Търговски площи” в консултантската компания Forton. .

Варна и Стара Загора обаче ще изпреварят Бургас. Плановете на полската компания са проектите за търговските центрове там да бъдат готови през март 2010 година. GTC има инвестиционни намерения и към Русе. Молът в дунавския град ще бъде готов през октомври следващата година.
Цветан Върбанов коментира още, че ключовият наемател, испанската фирма Zara и нейните дъщерни фирми Beshka, Stradivarius, Pull and Beаr, стои твърдо на пазара в Бургас. Модният гигант засега има колебания за експанзията си във Варна.

Death NoVa
March 17th, 2009, 10:24 PM
то пък вярно че в Галерията щеше да бъде , забравих

Arsenalium
March 17th, 2009, 10:35 PM
то пък вярно че в Галерията щеше да бъде , забравих

само да не стане като с онази "Галерия" в центъраhttp://farm1.static.flickr.com/209/499553399_29bb39c47a_o.jpg
В момента в града се работи само по два от общо 5-те или 6-те предвидени МОЛ-а.

starozagorec
March 17th, 2009, 11:22 PM
само да не стане като с онази "Галерия" в центъраhttp://farm1.static.flickr.com/209/499553399_29bb39c47a_o.jpg
В момента в града се работи само по два от общо 5-те или 6-те предвидени МОЛ-а.

ама тая сграда не я ли строят?

ВОДА
March 17th, 2009, 11:26 PM

Това е неосъщественият проект на старозагорската фирма ГИР-2.

Те щяха да правят същият мол близнак на този и в Стара Загора. :)

Arsenalium
March 17th, 2009, 11:33 PM
Нищо не строят в момента в центъра.Сабориха грозния незавършен проект на Бум-а или там каквото щеше да е и сега е една дупка,а тоя макет си седи.Доколкото знам се водят някакви дела в момента,защото по времето на стария кмет(Пиян костадинов)една старозагорска фирма Гир2 бе купила мястото на смешна цена.

ANONIMNIQ
March 17th, 2009, 11:34 PM
Тая сграда не само,че не я строят, но и мястото се е превърнало в блато (точно в центъра на града).
Години наред вече се съдят заради незаконните сделки на предишния градоначалник. До колкото се знае, там мол със сигурност няма да има.

Arsenalium
March 17th, 2009, 11:40 PM
Мястото е идеално за един огромен парникг.Вместо постоянно да хленчат че няма паркоместа защо не направят там нещо такова.Поне малко ще се облекчи тоя ужас с паркирането в центъра.:|

Death NoVa
March 18th, 2009, 09:45 AM
ГЕРБ дава рамо на гражданите от комплекс Възраждане - ще се ремонтират и отпушат важните улици, но ще има и наказани нарушители

Нова философия за движението в най-главоболния жилищен комплекс от ЦГЧ ще опита да наложи експертната транспортна комисия към ГЕРБ, която за по-малко от месец събра и обработи чрез електронно допитване в сайта „Глобус нюз“ неколкостотин мнения на шофьори и обикновени минувачи.
Вчера партията на столичния кмет Бойко Борисов събра на едно място таксиметрови и товарни превозвачески компании, шефовете
на ДАИ Николай Точев, на общинската дирекция „Паркинги и гаражи“ Живко Иванов, на общинската полиция Костантин Луков и зам.-кмета по строителството Костадин Марков, за да ги изслуша как по най-бързия начин да се облекчи трафикът във „Възраждане“.
Между специалистите, журналистите и експертите на ГЕРБ, събрани в екип от зам.-председателя на транспортната комисия към ОбС Иван Вълков, беше и почти цялата група на партията в местния парламент, водена от областния председател Димитър Бойчев.
За два часа бяха изслушани десетки предложения за слагане на ред сред таксиметровите шофьори и отпушването от коли на възлови улици между булевардите “Мария-Луиза“ и „Хр.Ботев“. Подкрепено беше мнението на шефа на ДАИ Николай Точев, че въведената преди две години еднопосочност на „Сливница“ е тотална грешка.
Иван Вълков: Искаме облекчение по „Гладстон“, „Калоян“ и „Сливница“

- Г-н Вълков, смятате ли, че от тази среща ще има полза за гражданите?
- Ще има, защото проблемите трябва да се изговорят, общинската администрация работи по направления, но трябва да се вслуша какво предлагат гражданите, които ние като партия опитваме да представляваме. Затова съставихме нашата експертна група към ГЕРБ и направихме проучването, взето е желанието на хората за отварянето на тупиковите улици към булевардите „Мария-Луиза“, „Сан Стефано“ и „Хр.Ботев“. Основното натоварване сега се поема от „Гладстон“, също „Калоян“ и „Сливница“ , цялото движение се съсредоточава към тях. Ще създадем малки кръгове за по-бързо придвижване на потока.
- Сега съвсем ще объркаме съзнанието на шофьорите, тъкмо запомниха кое е еднопосочно, кое не и сега отново трябва да се преустройват заради недоглеждането на бившата власт.
- Ние искаме това да се заложи като философия за този комплекс, няма да се прави драстично. Първо ще се почне ремонтът на улиците. Напр. като се ремонтира основно една улица, ще се оформят места за паркиране със съответната маркировка. Тогава ще се променя и посоката на движението. Сега с 20% са се увеличили паркираните коли по тези натоварени улици, паркира се безразборно. Редът ще се въвежда поетапно.
- Нали си давате сметка, че ако няма глоби за нарушителите, цялата ви философия рухва.
- Основно отговорни за реда ще са КАТ и Общинската дирекция по ред и сигурност. Без глоби няма да стане. Ще се премахнат и тежкотоварните коли, които също нанесоха големи поражения.

COD
March 18th, 2009, 10:00 AM
http://www.factor-bs.com/files/123729918288478.jpg

120 души изграждат мола на “Сан Сити”

Уникалният изкоп от близо 20 метра вече е укрепен

Близо 20-метровият и пръв по рода си за Бургас изкоп на мола на „Сан Сити” вече е укрепен. В момента се залива подложен бетон. Бетоновите работи ще се изпълняват със стационарна бетонпомпа със 100 м. Дължината на тръбата e 20 м стрела. Монтирани са трите крана,които ще обслужват строежа - единият е с височина 85 м и стрела 52 м. Въпреки кризата реализацията на атрактивния проект е в разгара си. Докато строителните фирми масово съкращават своите служители, в изграждането на търговския център на „Сан Сити” са ангажирани близо 120 души и се очаква този брой непрекъснато да расте. Над 45% от търговските площи вече са договорени с наематели.
“В настоящия кризисен период много от проектите за търговски центрове бяха замразени или оттеглени. В момента това се оказа предимство за нас. Не очакваме проблеми по отношение на отдаването, уникалното място на сградата не търпи конкуренция, категорична е Снежана Пашова, зам.-управител на бургаската компания.
Както “Черноморски фар” писа по-рано, в края на 2010 година, когато се очаква да отвори врати търговският център , бургазлии могат да се насладят на новите колекции на водещи брандове като Benetton, Rollman, Lacoste, Umbro, Le Coque Sportif и книжарници „Хермес”. Детският кът също е силен коз на “Сан Сити”. Над 200 квадрата площ ще бъдат отделени за бургаските малчугани. Цената на търговските площи варира от 20 до 60 евро на квадратен метър на месец.
“Сан Сити” завършва в момента и два свои проекта на жилищни сгради в комплекс “Славейков” с площ общо 23000 квадратни метра. Одобрен е и идейният проект за бизнес сграда зад хотел “Аква”. Очаква се през летните месеци да стартира и изграждането й. Във фирмата работят на щат около 180 души. Засега от „Сан Сити” не предвиждат съкращения.

Съжалявам за тъпия въпрос, ама кой от 2-та мола на Сан Сити е този - Бургас Сентър Мол (Меден рудник) или Сън Сити Център (бул. Демокрация)?!

Death NoVa
March 18th, 2009, 10:05 AM
това е този на Демокрация , другия ако се строи най-вероятно ще е след като завършат този

COD
March 18th, 2009, 10:14 AM
Мерси!!! :)
От Сан Сити си спомням, че ми казаха че и този в Меден рудник ще го почнат до края на 2008. Нищо де, поне разбрах че Батков е пред започване на строителство, заедно с GTC. Въпреки че целия проект на Форос (без мола) е ужасен!

Death NoVa
March 18th, 2009, 10:56 AM
на проекта Форос има ли някъде рендъри , защото аз като търсих не успях да намеря...

Death NoVa
March 18th, 2009, 11:00 AM
Отложиха проекти за над 100 млн. евро

Изпълнението на два изключително интересни проекти за Бургас се отлага с няколко месеца заради кризата. Парите, които полската компания GTC трябваше да налее в града за изграждане на МОЛ с девет кинозали в комплекс "Славейков" са 82 милиона евро. От компанията-инвеститор обаче са съобщили, че ще забавят проекта с 3-4 месеца. Другият интересен проект за индустриален парк, който трябваше да осигури нови работни места за бургазлии, също търпи отлагане. В края на април инвеститорът "Инвестра" АД ще е готов с нова концепция за парка, която се налага заради отлива на някои от наемателите заради кризата.

ох каква изненада .... :hammer:

ANONIMNIQ
March 18th, 2009, 12:59 PM
Отложиха проекти за над 100 млн. евро

Изпълнението на два изключително интересни проекти за Бургас се отлага с няколко месеца заради кризата. Парите, които полската компания GTC трябваше да налее в града за изграждане на МОЛ с девет кинозали в комплекс "Славейков" са 82 милиона евро. От компанията-инвеститор обаче са съобщили, че ще забавят проекта с 3-4 месеца. Другият интересен проект за индустриален парк, който трябваше да осигури нови работни места за бургазлии, също търпи отлагане. В края на април инвеститорът "Инвестра" АД ще е готов с нова концепция за парка, която се налага заради отлива на някои от наемателите заради кризата.

ох каква изненада .... :hammer:

Нещо не ми стана много ясно... първо от GTC казват, че въпреки кризата са получили кредит и до няколко дни започват да строят мола... и после изведнъж - заради кризата ще се отложи с няколко месеца :bash:

EricEntrena
March 18th, 2009, 03:03 PM
Нещо не ми стана много ясно... първо от GTC казват, че въпреки кризата са получили кредит и до няколко дни започват да строят мола... и после изведнъж - заради кризата ще се отложи с няколко месеца :bash:

също бяха казали и че евреи са откупили дела на GTC и парите вече са налични :ohno::ohno::ohno: .... и те май незнаят какво става

gardimarin
March 18th, 2009, 03:11 PM
Какво се чудите всички все пак живеем в България страната на неограничените възможности!!!!!!!!!!!!!!! нямам думи вече в какво се е превърнала иначе красивата ни страна :ohno::ohno::ohno:

Death NoVa
March 18th, 2009, 06:31 PM
Община Бургас си търси озеленяване от строителни фирми

40 строителни фирми дължат на Община Бургас компенсации под формата на озеленяване, заради премахнати дървета при реализиране на техните инвестиционни намерения. Неизпълнените задължения са натрупани основно в периода 2003-2007 г.
Чрез уведомителни писма Общинска администрация прикани фирмите да осигурят дължимата компенсаторна растителност. Къде и какви нови дървета да се засадят ще кажат специалистите от отдел „Озеленяване”.
Междувременно започна озеленяване на територията край паркинга до бл. 79 в к-с „Лазур” и новите паркоместа по „Димитър Димов”, в участъка между улиците „Адам Мицкевич” и „Поморие”. Садят се дръвчета от видовете бреза и каталпа, както и жив плет.

ANONIMNIQ
March 19th, 2009, 11:08 AM
Както си и мислех, това ще е логото на Burgas Plaza, а не това на началната страница на сайта...
вътре вече са го сменили.

http://g.imagehost.org/0970/bplogo.jpg

Death NoVa
March 19th, 2009, 04:16 PM
Община Бургас влиза в акционерното дружество за проектирането на "Супер Бургас"

Общинските съветниците решиха община Бургас да участва в акционерното дружество за проектиране и изграждане на проект "Зона за обществен достъп на транспортен възел морска гара, железопътна гара, автогара Бургас", известен като "Супер Бургас". Общината ще участва с капитал от 100 000 лева, което е 20 % от общия капитал на дружеството. Съветници в залата поискаха да бъде променен член 9 и член 15 от Устава на Зоната за обществен достъп, което беше прието от съветниците. По този начин капиталът на дружеството няма да може да бъде увеличаван с решение на Съвета на директорите чрез издаване на нови акции на стойност до два милиона лева. Дружеството ще може да издава облигации по решение на Съвета на директорите в размер на облигационен заем до два милиона лева, само при единодушно решение на съвета.

nnbb
March 19th, 2009, 06:57 PM
Както си и мислех, това ще е логото на Burgas Plaza, а не това на началната страница на сайта...
вътре вече са го сменили.

http://g.imagehost.org/0970/bplogo.jpg

Смешното за сайтa е, че в момента не се бавят с неговото изграждане ами с напасването на този на Zagreb Mall (http://www.mallzagreb.eu). На servera на BurgasPlaza е качен 1:1 сайта на Mall Zagreb и само се сменят снимки и текст. Дори снимките и видео файлове на ZagrebMall си стоят по директориите. Няма лошо, често се прави макар и не толкова директно, просто се затвърждава усещането ми за един набързо скалъпен хамбар. Това е и единствения проект до този момент, за който не е показана и една визуализация на вътрешното пространство, планове и т.н.! За видео не може да се говори. Какво ли ни чака там.
И това е единствения проект за Mall в Бургас :banana:
Който нарича проекта на Сан Сити - Mall, нека разгледа отново фактите.

mdka
March 19th, 2009, 10:41 PM
^^Не искам да се заяждам или нещо подобно,но ти Бургас Плаза за мол ли го имаш??????!:nuts:

blago84
March 19th, 2009, 11:04 PM
Мол е толкова, колкото в София са молове "Скай сити МОЛ" и "МОЛ Булевардът"... Естествено са минали покрай мол някъде много от далеч и никой не ги брои за такива освен собствениците и наемателите им... Реално първият мол в Бургас ще е галерията, когато (ако) я псотроят...

Особено така нареченият ""Мол" Булевардът" отстъпва дори на "Триа" и "Пиргос стил"... ама по рекламите все "Мол" го пишат...

nnbb
March 20th, 2009, 12:02 AM
^^Не искам да се заяждам или нещо подобно,но ти Бургас Плаза за мол ли го имаш??????!:nuts:

Забравил съм кавичките. Аз многократно съм си давал мнението за "това нещо" и поради тази причина го наричам хамбар. Все пак е повече МОЛ от всичко, което се строи е построено или вероятно ще се строи тук.
От друга страна половината проекти в малките градове наричани гордо от инвеститорите МОЛ са с размерите на съществуващите от много години Пиргос Стил или Триа.
На Бургас му беше предостатъчен и само един но нормален проект с местата за развлечение, голям брой магазини и добра визия. Не го получи.
На мене ми е все тая, когато съм в София не изпитвам нужда да отида до моУа, но зная, че за много млади хора не е така. На тях отдавна им е писнало, а писне ли им просто си хващат багажа и заминават.

blago84
March 20th, 2009, 12:11 AM
Бургас според мен има нужда от един-два (а защо не и повече) развлекателни мултиплекса, отколкото от още хамбари с магазини... такива си има достатъчно.

mdka
March 20th, 2009, 12:17 AM
Забравил съм кавичките. Аз многократно съм си давал мнението за "това нещо" и поради тази причина го наричам хамбар. Все пак е повече МОЛ от всичко, което се строи е построено или вероятно ще се строи тук.
От друга страна половината проекти в малките градове наричани гордо от инвеститорите МОЛ са с размерите на съществуващите от много години Пиргос Стил или Триа.
На Бургас му беше предостатъчен и само един но нормален проект с местата за развлечение, голям брой магазини и добра визия. Не го получи.
На мене ми е все тая, когато съм в София не изпитвам нужда да отида до моУа, но зная, че за много млади хора не е така. На тях отдавна им е писнало, а писне ли им просто си хващат багажа и заминават.

Хах,хората напукали щото нямало молове,по-голяма глупост не можа ли да кажеш:)

nnbb
March 20th, 2009, 12:43 AM
Не това съм написал и мисля, че много добре го разбираш но за пореден път се опитваш да влизаш в ролята на дразнител.
Да поясня ако все пак има неразбрали за да не влзиаме в поредните глупави спорове.
На младите хора им трябват развлечения различни от чалготеки и кръчми. Под млади хора разбирам тези с нещо в главата.
Със сигурност познавам града по-добре от теб и какво му липсва. Познавам и нагласите на хората след завършване на средно.

mdka
March 20th, 2009, 12:48 AM
^^Не целя да дразня който и да е:)
Иначе споко,ако не сега,след кризата Бургас ще има поне един що годе истински мол

Death NoVa
March 20th, 2009, 10:09 AM
Площад "Св. Св. Кирил и Методий” пак безплатен паркинг

Общинските съветници задължиха вчера концесионера „Глобал техолоджи къмпани" за своя сметка да премахне загражденията и колчетата и да освободи площада за свободно движение на граждани вместо да събира такси за вход. Според договора с общината фирмата нямала право да ползва за търговски цели площадното пространство, още повече, че то е публична общинска собственост. Местният парламент задължи кмета до месец да излезе със становище за проблемите около изпълнението на концесията за изграждането на подземния паркинг под площада и да даде мнение за развалянето на концесионния договор.

ANONIMNIQ
March 20th, 2009, 11:21 AM
Площад "Св. Св. Кирил и Методий” пак безплатен паркинг

Общинските съветници задължиха вчера концесионера „Глобал техолоджи къмпани" за своя сметка да премахне загражденията и колчетата и да освободи площада за свободно движение на граждани вместо да събира такси за вход. Според договора с общината фирмата нямала право да ползва за търговски цели площадното пространство, още повече, че то е публична общинска собственост. Местният парламент задължи кмета до месец да излезе със становище за проблемите около изпълнението на концесията за изграждането на подземния паркинг под площада и да даде мнение за развалянето на концесионния договор.

Не знам само защо трябваше след толкова време да го вземат това решение...
същата работа и с джамията... оная група, която гласува за изграждането на т.н. молитвен дом дълго отказваше да признае грешката си ... и едва вчера отмениха решението си.

aleksii
March 20th, 2009, 06:49 PM

Щеш не щеш думата "мол" навлезе в българския език. Много по лесно да кажеш мол Пловдив от колкото търговски център Пловдив. Дори Ексилисиор използват думата.

Думата кибрит също е чуждица. Не съм чул някой да казва драсни пали клечица.

ANONIMNIQ
March 20th, 2009, 06:59 PM
За мен един истински мол трябва да събира под покрива си нещо повече от купища магазини... иначе е просто един базар. За съжаление, без развлекателна част си е точно това...

Днес най-накрая оправиха онази смачкана паднала мантинела срещу Шел ... и продължават да разкопават и да подменят тръбите... дано да успеят в срок, защото иначе ни чака много интересно лято...

aleksii
March 20th, 2009, 07:01 PM
Мол е толкова, колкото в София са молове "Скай сити МОЛ" и "МОЛ Булевардът"... Естествено са минали покрай мол някъде много от далеч и никой не ги брои за такива освен собствениците и наемателите им... Реално първият мол в Бургас ще е галерията, когато (ако) я псотроят...

Особено така нареченият ""Мол" Булевардът" отстъпва дори на "Триа" и "Пиргос стил"... ама по рекламите все "Мол" го пишат...

Какво искаш да кажеш, че за тебе мол е само, ако има мултиплекс.
:dunno: В Мол София единственото развлечени е Синема сити разположена 3000кв.м. В Скай сити е Екстрийм център също 3000кв.м. и работи 24часа.

http://mallofsofia.com/
http://www.skycitycenter.com/bg/shops/cat_15

aleksii
March 20th, 2009, 07:05 PM
За мен един истински мол трябва да събира под покрива си нещо повече от купища магазини... иначе е просто един базар. За съжаление, без развлекателна част си е точно това...

Сердика център в София е много голяма търговски център в който няма да има никакви развлечения. Интерсно ми да ли тогава софиянците ще го определят като мол.:lol:

ANONIMNIQ
March 20th, 2009, 07:29 PM
Добре, че в Burgas Plaza ще има и ресторантчета и кафенца, че иначе съвсем на нищо нямаше да мяса...
ще го видим отвътре на какво ще прилича...
Дано само на 26-ти да не отвори с полу-празни помещения!

Arsenalium
March 20th, 2009, 07:43 PM
А по "The strand"или така наречения открит мол до шоурума на Мерцедес Бенц нещо работи ли се или е голо поле като на Галерия GTC?

LeechBG
March 20th, 2009, 08:01 PM
И аз не се заяждам, ама вие какво разбирате под Мол? Мол си е търговска сграда с магазини, ресторанти, кафета и т.н.
Това, че примерно "Бургас Плаза" прилича на хамбар не значи, че не е мол. Просто е евтино направен.
Не ме разбирайте погрешно.. и на мен въобще не ми харесва, но все е нещо. Със сигурност ще е по добре от Триа-та. А за хубав голям мол ще почакаме за Галерията. Ама така като гледам как я почват от половин година нямам кои знае какви очаквания и за там.

aleksii
March 20th, 2009, 08:23 PM
Добре, че в Burgas Plaza ще има и ресторантчета и кафенца, че иначе съвсем на нищо нямаше да мяса...
ще го видим отвътре на какво ще прилича...
Дано само на 26-ти да не отвори с полу-празни помещения!

Има и добра страна на нещата. ;)

Молвете се строят със спекулативната идея да на бутат, колкото може повече магазин с високи наеми. В същото време забавленията заемат големи площи и плащтът максимално ниски наеми.
Примерно в Пфое мол предвиждаше на последния етаж да има дискотека от 800кв.м. В последствие се отказах за да се тъпчат с магазини.
Сега пак размислят върху старта идея за нощния клуб.
В мол Варна избягаха 9 магазина. В последствие миналия месец отвориха казино с площ 700кв.м.
В двата мола във Варна постоянно се организират разни събития за да се популяризират.

http://www.pfohemall.com
http://www.mallvarna.com

Така, че ако не върви търговията в Бургас плаза може би везните ще се наклонят към забавленията.:okay:

mdka
March 20th, 2009, 08:36 PM
^^офтопик

значи тези 9 магазина вс ощ са празни???И бившите им наематели как могат да избягат така при положение,че имат договори,тва е смешно

aleksii
March 20th, 2009, 09:07 PM
^^офтопик

значи тези 9 магазина вс ощ са празни???И бившите им наематели как могат да избягат така при положение,че имат договори,тва е смешно

Мислиш ли, че те не знаят ,че с избягали.:lol:

Как ще се развият отношенията ви с търговците, които, както стана известно, са прибегнали до изнасяне на стоката и оборудването на магазините си през нощта, за не бъдат спрени?

- Информацията за търговци, които изнасят стоката си през нощта, беше леко преекспонирана. Ние следим внимателно всички процеси в търговския център и това не може да стане без наше знание. Както вече споделих, търговците трябва да бъдат максимално гъвкави и пазарно ориентирани, за да успеят да спечелят лоялни клиенти в един търговски център. Не всеки успява. Погледнете централните търговски улици - нима там магазините не сменят своите наематели.
http://www.dnevnik.bg/pazari/intervju/2009/02/22/679320_ivailo_ivanov_v_turgovskite_centrove_ne_vseki_uspiava/

Пфое мол и Мол Варна правят размествания за Била и за казиното. Едвали те ще стоят с кръстени ръце.:nuts:

Ivanski
March 20th, 2009, 09:27 PM
Big deal a mall doesn't make a big difference in a city anyway.

mdka
March 20th, 2009, 09:34 PM
Мислиш ли, че те не знаят ,че с избягали.:lol:

Как ще се развият отношенията ви с търговците, които, както стана известно, са прибегнали до изнасяне на стоката и оборудването на магазините си през нощта, за не бъдат спрени?

- Информацията за търговци, които изнасят стоката си през нощта, беше леко преекспонирана. Ние следим внимателно всички процеси в търговския център и това не може да стане без наше знание. Както вече споделих, търговците трябва да бъдат максимално гъвкави и пазарно ориентирани, за да успеят да спечелят лоялни клиенти в един търговски център. Не всеки успява. Погледнете централните търговски улици - нима там магазините не сменят своите наематели.
http://www.dnevnik.bg/pazari/intervju/2009/02/22/679320_ivailo_ivanov_v_turgovskite_centrove_ne_vseki_uspiava/

Пфое мол и Мол Варна правят размествания за Била и за казиното. Едвали те ще стоят с кръстени ръце.:nuts:
Естествено,че знаут,че са избягали.Просто начина на напускане е меко казано смешен,а и ще трябва да плащат неустойки.Хмм да не са били един до друг тези магази та на тяно място ще правят казино или пък други щ с махат

Death NoVa
March 22nd, 2009, 04:59 PM
Откриват Бургас Плаза на 23 април

Бургас Плаза - първият търговски център от съвременен тип в Бургас - отваря врати на 23 април 2009 г. В него влизат редица водещи марки, някои от които правят своя дебют в България.

Бургас Плаза е построен на 52 дек., с 39 000 кв. м. разгърната застроена площ. В двуетажната сграда има над 90 магазина (26 000 кв.м. търговска площ), ресторанти и кафенета, както и открит паркинг с 1270 места. Молът се намира в северната част на града - на бул.Транспортна, в близост до магистрала от София. Инвеститор на търговския комплекс е Бургас Плаза АД (собственост на Gort Holding и Bridgecorp), а размерът на инвестицията надхвърля 60 милиона евро. Архитектурният проект е дело на арх. Илиан Илиев (студио "Планинг"), главен изпълнител ATEngineering ръководството на проекта се осъществява от SAVANT, а ексклузивен консултант е Colliers International България.

В Бургас Плаза ще бъде открит и първия хипермаркет на лидера в търговията на дребно в Европа и втори в световен мащаб Карфур (Carrefour), който ще отвори врати на 26 март. Бургас Плаза е първият шопинг мол в България с открит паркинг, разположен на покрива на хипермаркета.

За първи път в България, чрез новия мол, навлиза немската верига за парфюми Дъглас. В търговския център откриват обекти Costa Cafe, KFC, McDonald's, ресторант Fancy и най-голямата верига за кафе заведения Starbucks. Сред ключовите наематели в Бургас Плаза са също така веригите за облекла New Yorker, Marks&Spencer, Kenvelo, Benetton, Esprit, Mango, Terra Nova, Sport Depot и Интерспорт; най-голямата верига за търговия с обувки в Европа Deichmann; dm, специализирана в дрогерийните стоки и специализираните хранителни продукти, както и веригата магазини за бяла и черна техника Domo.

логиката им да отвориш супермаркета един месец преди мола някъде ми се губи ...

nnbb
March 22nd, 2009, 06:49 PM
За разлика от други подобни проекти, при този, търговския център е допълнение към "супермаркета". Архитектурно също. Не виждам причина да се бавят след като са готови. Бургас не е толкова голям пазар и борбата е жестока, особено след като по едно и също време се отварят два големи магазини рекламиращи се като дискаунтъри. Любопитното е, че двата са с много близки имена, хората ги бъркат и много от тях дори няма да правят разлика. Да му мисли маркетинг отдела, имат сериозен проблем. Хората помнят винаги първия :)
Друга основателна причина е, че при непрекъснато задълбочаваща се криза, хората с всеки изминал ден започват да си правят все по-добре сметката за парите които харчат.
Време за губене няма а 1 месец е страшно много време. Особено ако на ден можеш да вадиш стотици хиляди :)

ANONIMNIQ
March 22nd, 2009, 07:09 PM
За разлика от други подобни проекти, при този, търговския център е допълнение към "супермаркета". Архитектурно също. Не виждам причина да се бавят след като са готови. Бургас не е толкова голям пазар и борбата е жестока, особено след като по едно и също време се отварят два големи магазини рекламиращи се като дискаунтъри. Любопитното е, че двата са с много близки имена, хората ги бъркат и много от тях дори няма да правят разлика. Да му мисли маркетинг отдела, имат сериозен проблем. Хората помнят винаги първия :)
Друга основателна причина е, че при непрекъснато задълбочаваща се криза, хората с всеки изминал ден започват да си правят все по-добре сметката за парите които харчат.
Време за губене няма а 1 месец е страшно много време. Особено ако на ден можеш да вадиш стотици хиляди :)

Според мен мола си го бяха запланували да си отвори едновременно с Карфур.. но за пореден път плановете им се провалиха.
Този мол стана исторически... първо трябваше да отвори в края на миналата година, после бяха казали края на февруари ... накрая започна да се оглася за края на март ... и до днес аз бях убеден, че освен Карфур на тази дата трябва да отвори и Бургаз Плаза ...
явно обаче това е поредното отлагане...
май прогнозите ми се оказват верни... магазините вътре явно са празни, а няма да се учудя, ако и част от наемателите са започнали да се "услушват".

aleksii
March 22nd, 2009, 07:25 PM
^^
Кога точно почнаха да го строят този мол?

nnbb
March 22nd, 2009, 08:02 PM
Строителството започна есента на 2007.
Просто се изсилиха със сроковете, не мога да разбера защо се търси под вола теле. Не бъдете такива параноици. Проблем с наемателите съм сигурен, че няма. Многото търговска площ остана и нея да не могат да напълнят.
Има ли МОЛ, който да не е откриван с няколко месеца закъснение.
Карфур си завършиха обекта и веднага го откриват. Те не са просто наематели за да играят по свирката на инвеститора и да чакат голямото откриване.

spatrandeho
March 22nd, 2009, 11:22 PM
Защо в Бургас се държи толкова много на тези молове.От тях не зависи икономическото развитие на града.Бургас има пристанище и летище.И двете работят с пълния си капацитет, което означава че града е от голямо значение за икономиката на страната.Бургас винаги ще бъде в челото.Защо толкова много държите на тези молове.Мен лично това ми е много странно...

hm123
March 23rd, 2009, 05:41 PM
Бургас има пристанище и летище.И двете работят с пълния си капацитет

:eek::eek::eek::eek::eek::eek:

аз лично държа на моловете първо защото мразя да обикалям по цял ден когато реша да си купя някоя дреха
искам да има 10 свестни магазина на едно място така че да отида за 20 минути да си харесам нещо и да се прибирам в къщи
в момента в града такова място няма
другото е че евентуално се предполага че в моловете ще има по някое интересно заведение или място за забавление в което да ми е приятно да си прекарвам времето от време на време

spatrandeho
March 23rd, 2009, 06:37 PM
Имах предвид чв града е икономически жизнен - затова споменавам летището и пристанището....

Death NoVa
March 23rd, 2009, 06:40 PM
Как ще изглежда Бургас след четвърт век

Един разговор на Румяна Емануилиду с арх. Веселина Илиева – главен архитект на Бургас за това къде ще са най-големите инвестиции, как ще се преборим с трафика, кои ще са новите квартали, ще се промени ли Морската градина

- Арх. Илиева, какви нови зони се формират в общинския център?

- Тенденцията за разрастване на града с обслужващи и многофункционални зони е по основните входно-изходни магистрали: пътя Бургас-София, Бургас-Варна и територията, която се намира северно от пътя за Средец. Последната пък се оформя като една складово-производствена територия /така е предвидена и по Териториално-устройствения план/.
С новия Общ устройствен план тези територии ще запазят функциите си и съответно ще има нови предвиждания в тях и поставяне на нови ограничители.

- Бургас ще бъде един от първите градове с МОЛ (:lol: направо ) . Къде са най-големите инвестиции в бизнес обекти на територията на града?

- Пред пуск е МОЛ „Изгрев”, в който влизат веригата „Карфур” и още няколко други търговски вериги. Пред приключване е строителството и се очаква през март той да отвори врати за гражданите на града.
Може цялата сграда да не функционира от самото начало, но „Карфур” ще работи.
Също през март врати ще отвори германската Търговска верига, специализирана в областта на хранителните стоки, „Кауфланд” – нейният обект е в Промишлена зона-Север, до вече действащия магазин на „Практикер”.

Каква е съдбата на недостроения Бургаски универсален магазин (БУМ) на централния площад „Тройката”?

- Няма движение по БУМ, делата в съда продължават. Надяваме се в скоро време да приключат, за да може целият център на Бургас да бъде с един нов вид.
Общината обаче се явява вече като един много сериозен инвеститор в следващите две години. Положихме доста усилия да спечелим пари по европейски програми за регионално развитие.
Община-Бургас спечели проекти по образователна, културна програма. Внесли сме предложение за участие в проект за благоустрояване на градска среда – паркове и градини, надяваме се също да бъдем одобрени.
Стартираме с процедури по проектиране, реконструкция и изграждане на Казиното и Охлюва – като културен център, емблематичен за гражданите и гостите на Бургас.
Училищата и детските градини ще бъдат санирани, в тях вътрешни преустройства, привеждане в европейски вид, съответно с осигуряване на достъпна среда за деца и хора с увреждания: рампи, тоалетни за инвалиди и асансьори за достъп до всички етажи.

- Около езерата на Бургас се оформя промишлена зона, а това са привлекателни места за обитаване и вътрешен туризъм, какви са вижданията за тези райони?

- Общият устройствен план на Бургас (ОУП) не е готов, но към настоящия момент е готова цялата база от изходни данни, които са набрани и от други ведомства и организации и които дават една реална представа за сегашното състояние.
Приключи обработката на резултатите по преброяването. В момента се работи по профилите на улиците и кръстовищата, за да се докаже къде и доколко е необходимо те да бъдат на две нива като организация на движението, за да бъде заложено в плана.
Работи се по маршрутите на градския транспорт. Много е висок процентът на транзита през града, което е притеснително. Цялото движение сега минава през центъра. Категорично е доказана необходимостта от изграждане на обходите на града, по което вече работят общината, Областно пътно управление и НА „Пътна инфраструктура”, за да се разтовари същинската градска територия от трафика и да се осигури по-голямо спокойствие на гражданите и по-бърз достъп на гостите на града.
Това ще залегне и в ОУП.
Когато приключи работата и по транспортната схема, тогава ще бъдат категорично указани устройствените зони. Виждането и на общината, и на проектантите, спечелили конкурса за избор на изпълнител е максимално да се използва ресурса около бургаските езера и да се даде живот на тази територия.
Става въпрос за Бургаското и Мандренското езера, както и за Атанасовското, което е защитена територия – около тях ще бъдат създадени зони за екотуризъм. Вече работим в тази посока, съвместно с еколозите и екологичните организации.
Пред предаване е проекта за План за регулация и застрояване на Парк „Езеро” с нови зони и виждания.
Приключила е процедурата с одобрен ПУП на територията между Парк „Езеро” и Солниците. Тя е качена в сайта на общината, анкетата за предложения от гражданите за функции върви. Когато и предложенията се нанесат, ще се пристъпи към реализация на строителството.
Проектантите са подготвили анкетна карта за мнението на бургаските граждани за ОУП – тя ще бъде разнесена във всички търговски вериги и всички други места, където има широк достъп на граждани – администрации, обществени заведения. Целта е максимално близко и бързо да стигнем до хората и те да си дадат мнението, с което ще улеснят работата на проектантите и на общината.

- Значи Бургас ще расте първо на дължина?

- Бургас има много сложна дисперсна структура и територията на града е разкъсана от няколко езера и вода. Така че градът расте линейно покрай основните транспортни мегистрали – на юг към Крайморие, съответно Сарафово се разраства, местността Кюшето – продължаваме работата по промяна на ОУП и ПУП.
Вече имаме замервания на ошумяването от летището. Влизаме с ново предложение в Министерство на здравеопазването за съгласуване на проекта. Така че съвсем не сме се отказали от този проект.

В момента е в ход и ПУП на Летищен комплекс-Бургас с неговото разширение и преструктуриране. Проектантите работят, но има още какво да се желае.

Тече процедура по второ обявяване за Крайморие. Преди дни приключихме с входиране на възраженията от страна на гражданите. Те се разглеждат от Експертен съвет. Ако са законосъобразни и могат да бъдат удовлетворени, ще бъдат удовлетворени. След което проектът се внася в Общински съвет за одобряване и продължаване на процедурата по промяна на предназначението. След като Общински съвет го одобри, решението ще бъде обявено и следващата стъпка ще бъде промяна на предназначението на земеделските земи и започване на жилищно застрояване.

Около Крайморие южно от пътя за Созопол се предвижда една зона, която по досега действащия ОУП беше производствена. Нашето желание /и то е заложено в заданието за новия ОУП/ е тази зона да прерасне в бизнес зона – да няма замърсители, да бъде по-привлекателна предвид движението на туристи в южна посока. Тя трябва да осигурява обслужването на крайпътните обекти и съответно да поеме част от обслужването на новия комплекс, който е планиран за 20 хиляди обитатели, без в това число да влизат гостите за сезона.

Бургас ще расте и в дълбочина. Вече е приет от Общинския съвет ОУП на землището на селата Димчево, Маринка, Твърдица. Трите села се оформят като една крайградска зона за обитаване. Тя е в много близка комуникационна връзка с града. Около езерото Мандра в землището на Твърдица са предвидени вилна зона и зона за курортни дейности. В землището на Димчево е предвидена основно вилна зона на брега на Мандра.
Около Маринка по новото трасе на първокласния път за Малко Търново е предвидена многофункционална зона, осигуряваща крайпътни обекти, съответно за обслужване на населеното място и възможност за създаване на нови работни места.

Северно от Маринка има предвидена една територия с възможности за промяна на предназначението, която по наше виждане, а вече започнаха и инициативи, е предвидена за аграрен туризъм – предлагане на вина, съчетани със селски туризъм. Тенденцията в цял свят е такава – около малките населени места да има и такива атрактивни зони.

Така че цялата територия от Крайморие през Маринка, Димчево и Твърдица и връзката й към Бургас смятаме, че ще даде възможност за придобиване на един нов вид и съживяване на тези населени места.
Инициатива има. Желание от страна на собствениците има, общината съдейства в максимална степен да се реализират тези предвиждания.

- Ще се преструктурира ли центърът на града към морето?

- Отварянето на центъра към морето е заложено в заданието, което е прието от Общинския съвет и е дадено на проектантите като условие за работа.
Нашето предложение е максимално да бъдат преструктурирани съществуващите производствени зони – тази тенденция вече започна. Самите собственици на терени инициираха такива промени, защото разбират цената на тази територия и че тя не може да бъде унищожавана за производствени цели.

В Общия устройствен план ще бъде заложено по-високо, средно и ниско застрояване по преценка на проектантите, съобразено с геоложките проучвания и екосистемите. Работи се успоредно във всички посоки.
Всички инициативи от страна на собствениците ги подаваме на проектантите, за да ги имат предвид, доколкото те могат да бъдат вложени и съобразени.

- Как ще се променя Морската градина?

- Първата стъпка, заложена за реализация в програмата за Морската градина, е реконструкция на съществуващия басейн, който е в зоната на Флората и не се ползва в момента по предназначение.
Искаме да възстановим съоръжението и то да стане притегателен център - с малък и голям плувен басейн и около него – обслужващи помещения.

По проекта за Морската градина има предвиждания за застрояване, които ще стартират постепенно. Градината е публична общинска собственост. Начинът за изграждане на обектите там е Публично-частно партньорство и концесия или с финансиране от страна на общината. Тъй като бюджетът на общината е ограничен, насочваме през тази година усилията си в плувния басейн, реконструкция на детския кът и кандидатстваме по програма за благоустрояване на градската среда чрез цялостно възстановяване на алейната мрежа, реконструкция на осветлението, парково обзавеждане - подмяна на настилки, перголи, пейки, кошчета за отпадъци и създаване на нови детски съоръжения.

С този проект кандидатстваме и за реконструкция на парка в жк Лазур, за който има изготвен проект.
Идеята на общината е максимално осигуряване на крайулични паркинги с места за оставяне на колите и достъп на инвалиди. Всички обекти са съобразени с изискванията на Наредба № 6 за достъпна среда.
Вече стартира изграждането на детска площадка за деца с увреждания в парк „Изгрев” жк „Славейков”, която ще бъде със специални съоръжения.

Всички големи вериги, които влизат на територията на Бургас, имат желание и инвестират в подобряване на градската среда. Всяка от веригите по тяхна инициатива входира в общината намерение за реализация на инвестиционно предложение, свързано с изграждането на детски площадки, благоустрояване, паркове, градини. Така че, желанието и на големите инвеститори е не само да развиват търговска дейност и да печелят, а да дадат нещо на този град.

- На тези, които се умориха да живеят в строителна площадка, какво бихте казали?

- Отговорността на всички е да пазим това, което създаваме. Наша е грижата да създаваме колкото се може по-малко грижи на гражданите и ние полагаме усилия в тази посока. Но едно строителство, което дава условия за по-нататъшно ползване на територията, трябва да се изтърпи.

Стартирала е процедурата и за избор на проектант за благоустрояване на същинската градска част – улиците „Александровска” и „Богориди” – създаване на Ларго, пешеходна зона с условия за отдих и почивка, развлечения, достатъчно озеленяване, подземен паркинг на Тройката и подлез на университета.
Това също ще създаде големи неудобства на бургазлии. Проектът няма да се реализира изведнъж, а най-вероятно ще бъде изпълнен на етапи. Ще се влиза постепенно в средата и постепенно ще бъдат усвоявани инвестициите.

А частните инвеститори само можем да ги контролираме да не замърсяват и да спазват сроковете си. Бургас е един работещ организъм с много инвестиции, но това създава и работни места.
В тази връзка се налага да изтърпим някои неудобства. Извиняваме се на всички!

И ето някакви рендъри които са прикачили factor-bs към статията .... обаче не е ясно на какво точно са и къде са ..... bastards ...

http://www.factor-bs.com/files/123779774444167.jpg
това май е надлез ...
http://www.factor-bs.com/files/123779724815565.jpg
това пък на всичко друго ми прилича но не и на демокрация ....
http://www.factor-bs.com/files/123779719134026.jpg
http://www.factor-bs.com/files/123779768619172.jpg
това пък направо ме хвърли в шаха ... omg фактор да вземат да си разяснят картинките ...

jeyno9211
March 23rd, 2009, 06:42 PM
това пък направо ме хвърли в шаха ... omg фактор да вземат да си разяснят картинките ...

Магазини за цветя :)

Death NoVa
March 23rd, 2009, 06:51 PM
може и това да е

Arsenalium
March 23rd, 2009, 06:59 PM
W сайта на Фактор пише и че Мола карфур щял да се отвори не на 23 март,а на 23 април.Странно ми се струваше да го отворят през март.не изглежда завършен нацяло.

dolphin_bs
March 23rd, 2009, 10:30 PM
Как ще изглежда Бургас след четвърт век

Един разговор на Румяна Емануилиду с арх. Веселина Илиева – главен архитект на Бургас за това къде ще са най-големите инвестиции, как ще се преборим с трафика, кои ще са новите квартали, ще се промени ли Морската градина

- Арх. Илиева, какви нови зони се формират в общинския център?

- Тенденцията за разрастване на града с обслужващи и многофункционални зони е по основните входно-изходни магистрали: пътя Бургас-София, Бургас-Варна и територията, която се намира северно от пътя за Средец. Последната пък се оформя като една складово-производствена територия /така е предвидена и по Териториално-устройствения план/.
С новия Общ устройствен план тези територии ще запазят функциите си и съответно ще има нови предвиждания в тях и поставяне на нови ограничители.

- Бургас ще бъде един от първите градове с МОЛ (:lol: направо ) . Къде са най-големите инвестиции в бизнес обекти на територията на града?

- Пред пуск е МОЛ „Изгрев”, в който влизат веригата „Карфур” и още няколко други търговски вериги. Пред приключване е строителството и се очаква през март той да отвори врати за гражданите на града.
Може цялата сграда да не функционира от самото начало, но „Карфур” ще работи.
Също през март врати ще отвори германската Търговска верига, специализирана в областта на хранителните стоки, „Кауфланд” – нейният обект е в Промишлена зона-Север, до вече действащия магазин на „Практикер”.

Каква е съдбата на недостроения Бургаски универсален магазин (БУМ) на централния площад „Тройката”?

- Няма движение по БУМ, делата в съда продължават. Надяваме се в скоро време да приключат, за да може целият център на Бургас да бъде с един нов вид.
Общината обаче се явява вече като един много сериозен инвеститор в следващите две години. Положихме доста усилия да спечелим пари по европейски програми за регионално развитие.
Община-Бургас спечели проекти по образователна, културна програма. Внесли сме предложение за участие в проект за благоустрояване на градска среда – паркове и градини, надяваме се също да бъдем одобрени.
Стартираме с процедури по проектиране, реконструкция и изграждане на Казиното и Охлюва – като културен център, емблематичен за гражданите и гостите на Бургас.
Училищата и детските градини ще бъдат санирани, в тях вътрешни преустройства, привеждане в европейски вид, съответно с осигуряване на достъпна среда за деца и хора с увреждания: рампи, тоалетни за инвалиди и асансьори за достъп до всички етажи.

- Около езерата на Бургас се оформя промишлена зона, а това са привлекателни места за обитаване и вътрешен туризъм, какви са вижданията за тези райони?

- Общият устройствен план на Бургас (ОУП) не е готов, но към настоящия момент е готова цялата база от изходни данни, които са набрани и от други ведомства и организации и които дават една реална представа за сегашното състояние.
Приключи обработката на резултатите по преброяването. В момента се работи по профилите на улиците и кръстовищата, за да се докаже къде и доколко е необходимо те да бъдат на две нива като организация на движението, за да бъде заложено в плана.
Работи се по маршрутите на градския транспорт. Много е висок процентът на транзита през града, което е притеснително. Цялото движение сега минава през центъра. Категорично е доказана необходимостта от изграждане на обходите на града, по което вече работят общината, Областно пътно управление и НА „Пътна инфраструктура”, за да се разтовари същинската градска територия от трафика и да се осигури по-голямо спокойствие на гражданите и по-бърз достъп на гостите на града.
Това ще залегне и в ОУП.
Когато приключи работата и по транспортната схема, тогава ще бъдат категорично указани устройствените зони. Виждането и на общината, и на проектантите, спечелили конкурса за избор на изпълнител е максимално да се използва ресурса около бургаските езера и да се даде живот на тази територия.
Става въпрос за Бургаското и Мандренското езера, както и за Атанасовското, което е защитена територия – около тях ще бъдат създадени зони за екотуризъм. Вече работим в тази посока, съвместно с еколозите и екологичните организации.
Пред предаване е проекта за План за регулация и застрояване на Парк „Езеро” с нови зони и виждания.
Приключила е процедурата с одобрен ПУП на територията между Парк „Езеро” и Солниците. Тя е качена в сайта на общината, анкетата за предложения от гражданите за функции върви. Когато и предложенията се нанесат, ще се пристъпи към реализация на строителството.
Проектантите са подготвили анкетна карта за мнението на бургаските граждани за ОУП – тя ще бъде разнесена във всички търговски вериги и всички други места, където има широк достъп на граждани – администрации, обществени заведения. Целта е максимално близко и бързо да стигнем до хората и те да си дадат мнението, с което ще улеснят работата на проектантите и на общината.

- Значи Бургас ще расте първо на дължина?

- Бургас има много сложна дисперсна структура и територията на града е разкъсана от няколко езера и вода. Така че градът расте линейно покрай основните транспортни мегистрали – на юг към Крайморие, съответно Сарафово се разраства, местността Кюшето – продължаваме работата по промяна на ОУП и ПУП.
Вече имаме замервания на ошумяването от летището. Влизаме с ново предложение в Министерство на здравеопазването за съгласуване на проекта. Така че съвсем не сме се отказали от този проект.

В момента е в ход и ПУП на Летищен комплекс-Бургас с неговото разширение и преструктуриране. Проектантите работят, но има още какво да се желае.

Тече процедура по второ обявяване за Крайморие. Преди дни приключихме с входиране на възраженията от страна на гражданите. Те се разглеждат от Експертен съвет. Ако са законосъобразни и могат да бъдат удовлетворени, ще бъдат удовлетворени. След което проектът се внася в Общински съвет за одобряване и продължаване на процедурата по промяна на предназначението. След като Общински съвет го одобри, решението ще бъде обявено и следващата стъпка ще бъде промяна на предназначението на земеделските земи и започване на жилищно застрояване.

Около Крайморие южно от пътя за Созопол се предвижда една зона, която по досега действащия ОУП беше производствена. Нашето желание /и то е заложено в заданието за новия ОУП/ е тази зона да прерасне в бизнес зона – да няма замърсители, да бъде по-привлекателна предвид движението на туристи в южна посока. Тя трябва да осигурява обслужването на крайпътните обекти и съответно да поеме част от обслужването на новия комплекс, който е планиран за 20 хиляди обитатели, без в това число да влизат гостите за сезона.

Бургас ще расте и в дълбочина. Вече е приет от Общинския съвет ОУП на землището на селата Димчево, Маринка, Твърдица. Трите села се оформят като една крайградска зона за обитаване. Тя е в много близка комуникационна връзка с града. Около езерото Мандра в землището на Твърдица са предвидени вилна зона и зона за курортни дейности. В землището на Димчево е предвидена основно вилна зона на брега на Мандра.
Около Маринка по новото трасе на първокласния път за Малко Търново е предвидена многофункционална зона, осигуряваща крайпътни обекти, съответно за обслужване на населеното място и възможност за създаване на нови работни места.

Северно от Маринка има предвидена една територия с възможности за промяна на предназначението, която по наше виждане, а вече започнаха и инициативи, е предвидена за аграрен туризъм – предлагане на вина, съчетани със селски туризъм. Тенденцията в цял свят е такава – около малките населени места да има и такива атрактивни зони.

Така че цялата територия от Крайморие през Маринка, Димчево и Твърдица и връзката й към Бургас смятаме, че ще даде възможност за придобиване на един нов вид и съживяване на тези населени места.
Инициатива има. Желание от страна на собствениците има, общината съдейства в максимална степен да се реализират тези предвиждания.

- Ще се преструктурира ли центърът на града към морето?

- Отварянето на центъра към морето е заложено в заданието, което е прието от Общинския съвет и е дадено на проектантите като условие за работа.
Нашето предложение е максимално да бъдат преструктурирани съществуващите производствени зони – тази тенденция вече започна. Самите собственици на терени инициираха такива промени, защото разбират цената на тази територия и че тя не може да бъде унищожавана за производствени цели.

В Общия устройствен план ще бъде заложено по-високо, средно и ниско застрояване по преценка на проектантите, съобразено с геоложките проучвания и екосистемите. Работи се успоредно във всички посоки.
Всички инициативи от страна на собствениците ги подаваме на проектантите, за да ги имат предвид, доколкото те могат да бъдат вложени и съобразени.

- Как ще се променя Морската градина?

- Първата стъпка, заложена за реализация в програмата за Морската градина, е реконструкция на съществуващия басейн, който е в зоната на Флората и не се ползва в момента по предназначение.
Искаме да възстановим съоръжението и то да стане притегателен център - с малък и голям плувен басейн и около него – обслужващи помещения.

По проекта за Морската градина има предвиждания за застрояване, които ще стартират постепенно. Градината е публична общинска собственост. Начинът за изграждане на обектите там е Публично-частно партньорство и концесия или с финансиране от страна на общината. Тъй като бюджетът на общината е ограничен, насочваме през тази година усилията си в плувния басейн, реконструкция на детския кът и кандидатстваме по програма за благоустрояване на градската среда чрез цялостно възстановяване на алейната мрежа, реконструкция на осветлението, парково обзавеждане - подмяна на настилки, перголи, пейки, кошчета за отпадъци и създаване на нови детски съоръжения.

С този проект кандидатстваме и за реконструкция на парка в жк Лазур, за който има изготвен проект.
Идеята на общината е максимално осигуряване на крайулични паркинги с места за оставяне на колите и достъп на инвалиди. Всички обекти са съобразени с изискванията на Наредба № 6 за достъпна среда.
Вече стартира изграждането на детска площадка за деца с увреждания в парк „Изгрев” жк „Славейков”, която ще бъде със специални съоръжения.

Всички големи вериги, които влизат на територията на Бургас, имат желание и инвестират в подобряване на градската среда. Всяка от веригите по тяхна инициатива входира в общината намерение за реализация на инвестиционно предложение, свързано с изграждането на детски площадки, благоустрояване, паркове, градини. Така че, желанието и на големите инвеститори е не само да развиват търговска дейност и да печелят, а да дадат нещо на този град.

- На тези, които се умориха да живеят в строителна площадка, какво бихте казали?

- Отговорността на всички е да пазим това, което създаваме. Наша е грижата да създаваме колкото се може по-малко грижи на гражданите и ние полагаме усилия в тази посока. Но едно строителство, което дава условия за по-нататъшно ползване на територията, трябва да се изтърпи.

Стартирала е процедурата и за избор на проектант за благоустрояване на същинската градска част – улиците „Александровска” и „Богориди” – създаване на Ларго, пешеходна зона с условия за отдих и почивка, развлечения, достатъчно озеленяване, подземен паркинг на Тройката и подлез на университета.
Това също ще създаде големи неудобства на бургазлии. Проектът няма да се реализира изведнъж, а най-вероятно ще бъде изпълнен на етапи. Ще се влиза постепенно в средата и постепенно ще бъдат усвоявани инвестициите.

А частните инвеститори само можем да ги контролираме да не замърсяват и да спазват сроковете си. Бургас е един работещ организъм с много инвестиции, но това създава и работни места.
В тази връзка се налага да изтърпим някои неудобства. Извиняваме се на всички!

И ето някакви рендъри които са прикачили factor-bs към статията .... обаче не е ясно на какво точно са и къде са ..... bastards ...

http://www.factor-bs.com/files/123779774444167.jpg
това май е надлез ...
http://www.factor-bs.com/files/123779724815565.jpg
това пък на всичко друго ми прилича но не и на демокрация ....
Тези снимки ги помня от предизборната кампания на Д.Николов.Това са проекти за:1.Надлез на бул. Д.Димов
2.Велоалея по бул. Демокрация
3.Пазар за цветя в ж.к.Зорница до Окр. болница

hm123
March 23rd, 2009, 10:58 PM
Тези снимки ги помня от предизборната кампания на Д.Николов.Това са проекти за:1.Надлез на бул. Д.Димов
2.Велоалея по бул. Демокрация
3.Пазар за цветя в ж.к.Зорница до Окр. болница

ехааааа
значи във втора предизборна кампания вече влизат
браво
снимки ветерани

Vojvoda
March 23rd, 2009, 11:01 PM
ехааааа
значи във втора предизборна кампания вече влизат
браво
снимки ветерани
:lol:

Death NoVa
March 23rd, 2009, 11:37 PM
Готов е идейният проект на новата сграда на летището в Бургас
Административната постройка е с широкоплощен партер и многофункционален първи етаж

http://sg.stroitelstvo.info/showimg.php?filename=zx500_694144.jpg

http://sg.stroitelstvo.info/showimg.php?filename=zx500_694145.jpg

Обект Административна сграда на летище Бургас
Инвеститор "Фрапорт Туин стар сърпорт мениджмънт" АД
Проектант арх.студио "Архлайн – Николов" с ръководител арх. Станислав Николов
Площ на парцела 24 дка
Застроена площ 985.52 кв.м
Разгъната застроена площ 2149.89 кв.м

Изготвен е идейният проект на новата административна сграда на летище Бургас. Той е дело на бургаското а