View Full Version : [Burgas|Бургас] Construction, Projects & Updates [2009 - 2010]

Pages : [1] 2 3 4 5 6 7 8

mdka
March 5th, 2009, 09:31 PM
Well it's time for a new P&C topic for Burgas

Death NoVa
March 5th, 2009, 09:52 PM
An overview of Burgas's biggest projects

3wcsFZPVkks
:cheers:

Ronny_Gift
March 5th, 2009, 10:08 PM
Great restart, Death NoVa!:yes:

blago84
March 5th, 2009, 11:27 PM
Цитирайки мнението на hm123 от старата тема, пренасям дискусията в новата.

на мен пък наскоро ми се случи да ходя на кино в софия в зала за 200 човека в която филма гледахме 5
според моите приятели софиянци това е нормално
в същото време в бургас за дзифт всяка прожекция беше при пълна зала макар и да става дума за тракия
както е и на софия филмфест на брега примерно
явно е че посещаемостта не е основния фактор

към театъра в бургас интереса е огромен
истински бум в последните години
от поне 4 години няма постановка която да е е играла пред по-малко от 2/3 пълна зала като повечето от представленията се играят пред пълен капацитет на залата
някой да е чул нещо за втори театър в бургас?

Признавам си, нямам театрални наблюдения - просто точно това изкуство не ми е някак си на сърцето, но смятам твоите наблюдения за дсотатъчно достоверен източник. Да си призная идеята за втори театър ми хареса, подкрепям я напълно:) Всъщност това ми се струва сравнително лесно според мен, стига да има желание и кадри, които биха се захванали с не до там лесната задача да съградят нова институция, вместо да се реализират във вече съществуващите такива...

За киното - рядко ходя, но все пак ходя. През миналата година съм ходил два пъти - един път в АренаМладост и един път в CCS, на следобедни прожекции в делнични дни... и двата пъти залите бяха пълни на около 50%, филмите не бяха премиерни.
В Бургас ходих на кино за последен път преди доста време - гледах Хари Потър 4, правете си извода кога е било... Но това беше втора прожекция на филма в Бургас изобщо (първата бе по-рано същия ден), чудех се дали ще си намеря място... и - в залата 8 души...

Ronny_Gift
March 5th, 2009, 11:40 PM
^^ Да споделя и аз лично впечатление. Преди няколко месеца ходих на кино в Тракия - филмът беше последния Джеймс Бонд. Залата, за мое учудване, си беше пълна. Филм феста също събира доста народ.
Така че оправдания и изказвания от рода "няма да има посещаемост в залите" просто не вървят.
В крайна сметка и Автокиното ли отпадна окончателно от схемата на Бс Плаза?

blago84
March 6th, 2009, 12:02 AM
Май май... А греша ли, или четох някъде из форума, че има планове до Плаза-та да се изгради отделен мултиплекс?
Иначе ако има свестни кина, според мен няма да остнат празни. Но особено при сегашната ситуация... инвеститорите по скоро биха подходили предпазливо. Но според мен е въпрос на време, не е ясно само колко.
Иначе преди години си спомням как не можах да си намеря място за прожекция в зала 1 на "Септември" (със стария и размер) и то 4 дни след премиерата. Така че според мен проблема не е в това че няма да има посещаемост, а как да се убедят инвеститорите, че ще я има. Построи ли се едно свястно кино, не се и съмнявам, че резултатите ще са добри и бързо ще израстнат още, но и тук опираме до това, е въпросът е някой да направи първото.

ANONIMNIQ
March 6th, 2009, 04:47 AM
Тук някой спомена, че сме имали още 2 кина освен Тракия... всъщност имахме и повече... ако броим ДНА и Александра освен Септември и Родина... имахме и лятно кино... сега него не знам има ли го още...
За отделен комплекс до мола наистина беше писано в някаква статия... но те отначало говориха и за автокино, боулинг и не знам още какво... а накрая май освен магазини друго няма да има.
Превърнаха кината в кръчми, дискотеки и магазини... просто нямам думи...
и после какво няма в оная статия да пишат, че бургазлии искали само кръчми и магазини... те кината в това ги направиха.
Вече и Киномания не се провежда в Бургас ...
София Филм Фест на брега все още го има, но колко по-добре щеше да е да бъде в няколко кина и да имаш някакъв избор между различни филми, които да гледаш.
Помня, че преди няколко години, когато Септември все още съществуваше, всяка Неделя имаше кино за 1 лев... даваха малко по-стари филми, но за това пък цената си беше примамлива и много често ходих...
Е, имаше и няколко случая, в които имах талончета за безплатни прожекции ... бая филми изгледахме с приятели тогава...

Киното в ДНА-то бък беше със страхотен звук... там бях гледал Епизод 1 на Междузвездни войни и просто се разбих от кеф...
Голямата зала на Септември също много ми харесваше...
единствено Родина беше наистина западнало, непотдържано кино с изпочупени седалки... и надпис "Залата е с климатик"... а климатика всъщност беше един отворен прозорец...

В София преди 2 години някъде бях гледал в Арена филма 300 ... наистина огромна зала с най-големия екран на който съм гледал филм...
е, не беше фул с народ, но имаше доста хора в залата... като се има предвид, че все пак киното има доста зали.

Сега се получава така, че за някой филми чакаме с месеци, докато ги гледаме...
За Черния Рицар например чаках близо месец, преди филма най-накрая да стигне и до Бургас...
и залата беше пълна до дупка между другото...

Кина може и да нямаме, но за голямо мое учудване... оказа се, че някой неща, които си мислих,че вече са изчезнали завинаги, все още съществуват....
видях все още, че има разни квартални видеотеки ... както и компютърни клубове...
жалко, че големите такива вече ги няма... може би заради носталгията, но наистина ми липсват... и ми е кофти когато мина покрай мястото, където преди години беше Видео къща Холивуд, или пък там където беше компютърния клуб Виртуален Свят ... и не само тези неща.... и с кината е така и със всичко... въпреки, че ми се иска града да се развива, някой неща ми се иска да не се променят и да са си същите... но вече ги няма.
Но доста се отклоних от темата.... :lol:

blago84
March 6th, 2009, 04:58 AM
В "Септември" старата зала 1 имаше огромен екран, но в последните години не го ползваха с пълните му размери, а само един малък правоъгълник в центъра му...
От Родина нямам спомен - гледал съм три филма там и всичките в несъзнателна възраст.
Не знаех че е имало кино в ДНА, а когато имаше "Александра", "Тракия" беше затворена. Кино "Смирненски" пък изобщо не го помня като кино... Вече почти две десетилетия е бинго-зала - съдба, която сполетя и залата на кукления театър, като го преместиха да играе в камерната зала на операта...

Като каза Епизод 1 - него май го гледах в "Септември" - Зала 1 и не пропуснаха да ме разочароват, като вместо на цял екран го пуснаха на малко правоъгълниче в центъра на екрана... :ohno: - при размерите на залата и екрана, това си беше направо - едновременно разочароващо, вбесяващо и депресиращо...

LeechBG
March 6th, 2009, 09:38 AM
Тук някой спомена, че сме имали още 2 кина освен Тракия... всъщност имахме и повече... ако броим ДНА и Александра освен Септември и Родина... имахме и лятно кино... сега него не знам има ли го още...

Да, но споменах само кината, а не зали за всякакви културни мероприятия.

А лятното кино си работи. Няколко пъти минах лятото и прожектираха български филми с английски субтитри :lol:

mdka
March 6th, 2009, 10:16 AM
Deichmann с втори магазин в Бургас

Втори магазин ще открие у нас германската верига за обувки Deichmann през април, съобщи Хайнрих Дайхман, представител на ръководството на компанията. Обектът ще се намира в Бургас. Първият магазин на Deichmann до дни ще бъде отворен в Ритейл парк Пловдив.
Благодарение на добрите ни резултати през изминалите години и на финансовата ни независимост дори по време на финансова криза сме в състояние да продължим с планирания международен растеж, заяви Хайнрих Дайхман. Плановете на дружеството са тази година да инвестира 165 млн. EUR и да разкрие нови 284 магазина. Това е най-голямото разширяване на веригата в досегашната фирмена история на основаната през 1913 г. семейна компания. Към момента тя има 2600 филиала в 18 страни по света и оборот от 3.1 млрд. EUR.
В България виждаме голям потенциал и планираме да открием до 2010 г. поне десет филиала, заяви Хайнрих Дайхман. Политиката на компанията е добро качество на много добри цени, които се постигат благодарение на количествата на поръчките.

LeechBG
March 8th, 2009, 06:04 PM
Нещата покрай детелината пак са се проточили. Проекта го има от години вече, но от министерството трябва да дадат съгласие и пари разбира се.
Все пак се очаква до половин година да се даде старт!
А има и много други проблеми покрай отбиването на потока коли. Аз лично не виждам от къде другаде може да се отбие освен към центъра.. ще стане мазало ако е лятото!!

zzibit
March 10th, 2009, 07:52 PM
Очаквайте скоро и Starbucks в Бургас Плаза Мол (Carrefour)

http://www.starbucks.bg/bg/_Our+Stores/

new bulgaria
March 11th, 2009, 04:45 AM
Does Bourgas Plaza Mall have a website? I couldn't find anything.

Seaborn
March 11th, 2009, 09:44 AM
Does Bourgas Plaza Mall have a website? I couldn't find anything.

Here's the website, it's not functional yet:
http://burgasplaza.com/

Death NoVa
March 11th, 2009, 10:55 AM
http://www.factor-bs.com/files/123661683593258.jpg

Завърши вторият етап от реконструкцията на градинката пред Драматичен театър „Адриана Будевска” в Бургас. Площадното пространство е покрито с декоративна паважна настилка в два цвята. Около него е засадена подходяща млада растителност, включително и в цветарниците. Изградена е нова поливна система. В градинката са монтирани 6 елегантни осветителни тела. Скоро ще бъдат сложени и 8 пейки.
Общинска администрация се надява привлекателният вид на градинката пред театъра да я превърне в желано място за отдих и раздумка през топлите месеци. Дано занапред да има повече хора както пред, така и в бургаския храм на Мелпомена.

добре е станало :cheers:

LeechBG
March 11th, 2009, 12:03 PM
Крайно време беше! Браво, добра работа.
Дано лампите са издръжливи. Не им давам много време живот :bash:

Death NoVa
March 11th, 2009, 01:24 PM
Само за ден пролетното почистване в Бургас събра над 200 тона отпадъци

Само за един ден, от своето начало кампанията по пролетно почистване в община Бургас събра общо 207 тона битови и строителни отпадъци. Това заяви, днес, заместник – кметът по евроинтеграция и екология Ивелина Василева на пресконференция, проведена в Община Бургас.

В ТД „Освобождение” са били извозени 74 тона битови и строителни замърсявания, в с. Черно море – 23 тона отпадъци и 480 куб. м. строителни и земни маси, а от други комплекси в града са били почистени още 110 тона.
Екологичната инициатива на общината започна от 9 март и ще продължи до 17 април. Дейностите по нея са заложени в подробна програма и график по дни за съответните комплекси и населени места. Те са разработени след извършен оглед на всички проблемни точки в Бургас и възникналите нерегламентирани сметища.

Програмата предвижда ръчно и машинно почистване на териториите за обществено ползване, измиване на улиците, събиране и изнасяне на строителни, битови, едрогабаритни и растителни отпадъци, както и премахване на нерегламентираните замърсявания.
За реализацията на действията по почистване ще се грижат 4 екипа на консорциум „Титан Бургас” и 2 екипа на фирма „Чистота” ЕООД. Всеки от екипите ще разполага с 1 едрогабаритен товарач и два самосвала.

Заместник – кметът Ивелина Василева призова още веднъж всички фирми, училища, детски градини, неправителствени организации и граждани активно да се включат в инициативата и заедно да почистят, както своите домове и офиси, така и междублоковите пространства, дворовете на училищата, улиците и парковете. За целта Община Бургас ще осигури безплатни ръкавици и чували за еднократна употреба на всички граждани, които се включат в инициативата.

Резултатите от пролетното почистване през 2008 г. показват, че в община Бургас са събрани общо 8986 тона отпадъци – 4978 тона в град Бургас и 4008 тона в съставните селища. Мащабност на миналогодишната кампания са придали 42 училища и детски градини, 5 здравни заведения, много фирми и граждански сдружения. Община Бургас е раздала на участниците общо 5580 чувала и 6400 ръкавици и е монтирала 50 броя забранителни табели на нерегламентирани места, използвани за сметища.
Заместник – кметът Ивелина Василева спомена, че скоро освен депото за отпадъци в Братово, Бургас може да има и ново депо, което ще се намира в близост до Камено. За него вече е в ход предпроектно проучване. В изграждането на новото депо се предвижда да има и съоръжение за сепариране на отпадъците.

По време на срещата бе повдигнат и въпроса за рециклиране на отпадъците. Оказва се, че едва 3 % от боклука се събира разделно, въпреки поставените в града за целта многобройни контейнери.

След приключване на кампанията по пролетно почистване екоинспектори ще извършват редовни проверки. При установяване на нови нерегламентирани замърсявания и неподдържане чистотата на територията на общината, на нарушителите ще бъдат налагани санкции в размер на 500 лв. за физически и 5000 лв. за юридически лица. Само от началото на 2009 г. досега са наложени глоби на нарушители на стойност 5900 лв.

Death NoVa
March 12th, 2009, 08:27 AM
В „Меден рудник” искат велоалея до центъра

Неформална група от граждани вчера разпрати писмо до медиите, с което заявява, че започва подписка за изграждане на пешеходна и велоалея, която да свързва комплекс „Меден рудник” с централната градска част. Придвижването от най-големия жилищен квартал в Бургас до другите части на града е невъзможно за велосипедисти и пешеходци поради натоварения трафик и липсата на подходяща инфраструктура. Бургазлии искат да им се осигурят условия за спокойно и безопасно пътуване, се казва в писмото.
Всеки може да изрази гражданската си позиция чрез своя подпис на адрес:
http://bgpetition.com/velosipedna_aleia/index.html
Събраните подписи ще бъдат връчени на кмета на град Бургас- Димитър Николов.

LeechBG
March 12th, 2009, 11:05 PM
Бургас дава допълнителни 200 000 за спорта

Допълнителен резерв от 200 000 лева за субсидиране на спортните клубове и за провеждането на спортни мероприятия в Бургас беше гласуван вчера на заседание на Постоянната комисия по спорт, младежки дейности и туризъм, съобщи сайтът burgasnews.com.

Това финансово перо бе прието на общинска сесия по предложение и внесена докладна записка от кмета Димитър Николов. От цялата сума 124 000 лева бяха разпределени между клубовете, а 76 000 са за спортните събития, които ще се проведат през годината в Бургас.

Така освен 288 000 лева от бюджет 2009, клубовете ще получат пари и от допълнителния резерв. Началник Спорт към Община Бургас Веселина Деведжиева заяви, че тази година осигурените средства за съфинансиране дейността на спортните клубове са завишени, в сравнение с предходната.

Парите за провеждане на спортните мероприятия, които са 28 на брой, от 302 000 лв. стават 378 000 лева. От регистрираните 56 бургаски спортни клубове на четири обаче беше стопирано дофинансирането. Пари няма да получат Спортен клуб по водна топка Нептун, клуб Маратонец, Атлетически клуб по вдигане на тежести Бургас и Хокеен клуб Бургас.

Причината е липсата на необходимите документи, които клубовете трябвало да представят до 27 февруари. Спрените средства ще бъдат върнати в резерв за допълнително субсидиране дейността на изрядните спортни клубове, гласуваха членовете на комисията.

По време на заседанието бе повдигнат въпросът за това трябва ли клубовете да взимат месечни такси от състезателите, в същото време да чакат финансова помощ от Общината и да ползват безплатно спортната база. Според главния експерт на ДАМС за Бургас Георги Делчев, който бе специално поканен на заседанието на комисията, клубовете не би трябвало да събират такси.

Той каза, че по закон членовете на даден клуб трябва да внасят само членски внос. Спортните клубове обаче събирали от състезателите месечни такси, а на места сумата достигала до 50-60 лева.

Делян
March 13th, 2009, 03:29 AM
не виждам снимки от новият Carrefour.....

PsychoRealm
March 13th, 2009, 10:41 AM
Като го отворят на 26-ти ;) ..инъче от 2 дена Бургас е полудял по Кауфланд..като невидяли..от сутрин до вечер няма празно място на паркинга..понеже живея точно срещу него и всеки път като погледна....а хората нямали пари и имало криза

blago84
March 13th, 2009, 11:20 AM
Е, като за нов обект, нормално е. Като отвориха първата Billa в Бургас, влязох една седмица след откриването и игла да хвърлиш, нямаше къде да падне... Такава блъсканица в супермаркет не бях виждал и все още не съм, макар преди години да работех в HIT и то в деня на откиването на първия им магазин в България.

Death NoVa
March 13th, 2009, 12:57 PM
Още шест метра ще бъдат освободени за пешеходците

Всички търговци, които желаят да поставят маси пред заведенията си за летния сезон, могат да подават заявления в съответната териториална дирекция на община Бургас от 16 март нататък.
Комисията по Чл. 56 реши по централните бургаски улици „Александровска”, „Богориди” и в района на Борисовата градина масите на заведенията да бъдат само в един ред , плътно до фасадите на търговските обекти, собствениците им ще трябва да осигуряват 1.50 м разстояние от бордюра до тях за свободно преминаване на пешеходци и безпрепятствен достъп до входовете на жилищата и останалите търговски обекти.
По ул. „Богориди” масите трябва да са разположени в близост до фасадите на търговските обекти, в ивица, широка 2 м от двете страни на улицата. Шест метра свободна площ по „Богориди” ще трябва да има между масите на кръчмите от двете страни на улицата.
По улиците в района на Борисовата градина разполагането на маси по тротоарите ще се допуска само в един ред, независимо от широчината на тротоара, в непосредствена близост до фасадите на обектите.

hm123
March 13th, 2009, 01:46 PM
не виждам снимки от новият Carrefour.....

на стария поне има

jeyno9211
March 14th, 2009, 07:17 PM
Луна Тауърс

Описание:
Представителна сграда с магазини, ресторант, офиси и жилища

Основни площи:
Площ УПИ – 797.5 кв.м.
ЗП (партер)– 347 кв.м.
Площ сутерени – 1081 кв.м.
Площ кота +4.00 – 276 кв.м.
Площ кота +8.00 – 336 кв.м.
Площ ресторант – 352 кв.м.
Площ 5 офисни етажи – 1975 кв.м.
Площ 10 жилищни етажи – 3760 кв.м.
РЗП без сутерен и използваем покрив - 7060 кв. м.
Плътност – 43%
Кинт – 8.8

Особености:
Енергоефективност, постигната чрез двойна фасада - (зимата: изолация чрез затворен въздушен слой; лятото: интензивна естествена вентилация); висок топлинен комфорт; защита от вятър;
Остъклени тераси с възможност за отваряне; плъзгащи витрини, даващи възможност за приобщаване на терасата към дневната;
Подземен паркинг с подемник за максимално уплътняване на площта;
Представителен покрит вход с фоайе към жилищната, офисната част, ресторанта и шоурумите;
Медийна фасада над входа - възможност за прожектиране на реклами; постоянна промяна във визията на сградата;
Организиране на басейн на покрива - възможност за затваряне;
Стъклена фасада - придава съвременен, високотехнологичен вид на сградата; постигане на уникалност и връзка с парковата среда чрез цветно стъкло и панели; Отваряне на сградата към морето и всички характерни гледки;
Апартаментите са шест различни типа според големина и организация; Всеки апартамент е ориентиран към морето с широко остъкляване и тераса; Възможност за контролиране на ослънчаването с подвижни слънцезащитни панели - част от интериора;
Съвременнни интериорни решения и визия характерна за сградата;

http://eurobuildingengineering.com/img/photos/luna1a.jpg

http://eurobuildingengineering.com/img/photos/luna3a.jpg

http://eurobuildingengineering.com/img/photos/luna2a.jpg

http://eurobuildingengineering.com/img/photos/luna4a.jpg

http://eurobuildingengineering.com/img/photos/luna5a.jpg

http://eurobuildingengineering.com/img/photos/luna6a.jpg

http://eurobuildingengineering.com/img/photos/luna7a.jpg

http://eurobuildingengineering.com/img/photos/luna8a.jpg

http://eurobuildingengineering.com/img/photos/luna9a.jpg

http://eurobuildingengineering.com/img/photos/luna10a.jpg

http://eurobuildingengineering.com/img/photos/luna11a.jpg

http://eurobuildingengineering.com/img/photos/luna12a.jpg

http://eurobuildingengineering.com/img/photos/luna13a.jpg

http://eurobuildingengineering.com/img/photos/luna14a.jpg

http://eurobuildingengineering.com/img/photos/luna15a.jpg

Разпределения:

http://i39.************/2n3fkp.jpg

http://i44.************/2cxsxat.jpg

http://i42.************/2nv3z8g.jpg

http://i43.************/eb27wg.jpg

http://i40.************/2s64pwz.jpg

http://i40.************/295zm82.jpg

blago84
March 14th, 2009, 07:25 PM
Това сме го виждали вече, има ли придвижване от етап "идеен проект"?

jeyno9211
March 14th, 2009, 07:48 PM
Бизнес Експо Бургас

YvkmQIFE7O8

http://eurobuildingengineering.com/img/photos/expocenter1a.jpg

Описание:
Арт Бизнес Центъра ще бъде построен на ниво отговарящо на спецификация клас "А". Определяща се като:
"Клас 'А' сградите се отличават с отлично месторазположение и достъп, привличане на високо надеждни наематели и професионално управление. Материалите са висококачествени..."
Проектирана от архитект с иновативно виждане, тази естетична, но и практична сграда ще привлича по един и същи начин, както местни, така и международни представители на различните бизнес сфери.
Това е чистa инвеститорска възможност за сериозни инвеститори, които очакват възвръщане на вложенията си. А то е възможно, поради отличните приходи от наеми. Забележителното ниво на печалбите от наеми се дължи на уникалната спецификация, нужна за класифицирането на сградата като клас "А".
Нашият бизнес център ще бъде построен на едно от на лесно достъпните и практични места, намиращи се в Бургас. С превъзходен достъп до пътя ( разположен само на няколко метра от магистралата Бургас-София и близо до ново планираното околовръстно шосе) и паркинг места за над 80 превозни средства, нашият бизнес център предлага алтернатива на задръстванията в градския център; спестява време и пари!
"Бизнес Експо Бургас" ще бъде първата сграда в Бургас, която ще има Изложбена зала, специално изградена за изложения, обхващащи широк спектър от търговски дейности (вкл. автомобилна индустрия, мода, недвижими имоти, строителство и др.). Тя ще привлича голямо внимание към центъра на местно и национално ниво. Да притежаваш офис в сграда, която е синоним на престиж и национално познанство е изключително. Този тип сгради са специални и потенциалните наематели или купувачи биха плащали специални цени, за да ги използват.
На кратко, тази сграда ще бъде: практична,естетическа наслада, отлично положение, но най-вече страхотна инвестиция! След завършването, някои от най-успешните представители на бизнес сферата ще притежават офиси тук, Мулти-национални компании, като Samsung, IBM, Лукойл, които търсят сгради, които да отговарят на строгите им критерии и високият им ранг.

Детайлите:
-Приходите от наеми се очаква да достигнат 15 EUR/м2 на месец при завършването
-Дати на строителството: Октомври 2008 до 2010
-План на плащане – наличен
-Само на метри от магистралата София- Бургас
-Отлично изложение на главния път и част от новата търговска зона
-Ултрамодерна сграда и начин на строителство
-Уникален статус- единствената по рода си Изложбена зала/ Бизнес център в Бургас

Удобствата:
-Клас "А" спецификация ( най-добрата офис сграда)
-Първокласна Изложбена зала
-Първокласни офиси
-Градини и места за почивка, разположени на покрива
-Озеленяване
-Подземен паркинг ( 52 места)
-Външен паркинг (28 места)
-BMS (Buildings Management System - Система за управление на сгради)
-HVAC (Heating, Ventilation and Air-Conditioning -Отопление, вентилация и климатизация)
-Модерна противопожарна система
-Охранителна система и 24 часова охрана
-24 часова рецепция
-Осигурени телефонни и интернет връзки
-Асансьори
-Поддръжка
-Сграда с висок статус

http://eurobuildingengineering.com/img/photos/expocenter2a.jpg

http://eurobuildingengineering.com/img/photos/expocenter3a.jpg

http://eurobuildingengineering.com/img/photos/expocenter4a.jpg

http://eurobuildingengineering.com/img/photos/expocenter5a.jpg

http://eurobuildingengineering.com/img/photos/expocenter6a.jpg

http://eurobuildingengineering.com/img/photos/expocenter7a.jpg

jeyno9211
March 14th, 2009, 07:50 PM
http://eurobuildingengineering.com/img/photos/expocenter8a.jpg

http://eurobuildingengineering.com/img/photos/expocenter9a.jpg

http://eurobuildingengineering.com/img/photos/expocenter10a.jpg

http://eurobuildingengineering.com/img/photos/expocenter11a.jpg

http://eurobuildingengineering.com/img/photos/expocenter12a.jpg

http://eurobuildingengineering.com/img/photos/expocenter13a.jpg

http://eurobuildingengineering.com/img/photos/expocenter14a.jpg

jeyno9211
March 14th, 2009, 07:51 PM
http://eurobuildingengineering.com/img/photos/expocenter15a.jpg

http://eurobuildingengineering.com/img/photos/expocenter16a.jpg

http://eurobuildingengineering.com/img/photos/expocenter17a.jpg

http://eurobuildingengineering.com/img/photos/expocenter18a.jpg

http://eurobuildingengineering.com/img/photos/expocenter19a.jpg

Arsenalium
March 14th, 2009, 08:04 PM
Ескпо Центъра е як,ама кофтито е че входа и тая част,която е най-красива няма да е откъм пътя ами ще е обърната към розовия мотел и там другите хипермаркети.

jeyno9211
March 14th, 2009, 08:25 PM
http://i43.************/j0wv9z.jpg

http://i40.************/2ceiszs.jpg

http://i43.************/qnvd51.jpg

http://i40.************/2emzoe9.jpg

http://i44.************/2b41tv.jpg

http://i44.************/25t9i4l.jpg

http://i44.************/wv3kfk.jpg

Death NoVa
March 16th, 2009, 03:31 PM
Половината от жителите в комплекс Възраждане искат еднопосочни улици

"Промяна организацията на движение в к-с "Възраждане" дискутираха днес членовете на комисията по транспорт към Политическа партия ГЕРБ - Бургас. За участие в работната дискусия бяха поканени заместник кметът по строителство Костадин Марков, директорът на общинско предприятие "Паркинги и гаражи" Живко Иванов, началникът на регионалната структура на Държавната автомобилна инспекция Николай Точев и собственици на частни автомобилни компании.

Според допитване до жителите на к-с Възраждане близо 50% от анкетираните искат еднопосочни улици, 26 на сто настояват за нови паркинги и обособяването на нови паркоместа. Промяната се налага заради факта, че улиците и самият комплекс са изградени преди около 20 години, а от тогава досега броят на автомобилите е нарастнал с 30 %.

От транспортната комисия на ГЕРБ - Бургас предложиха отварянето на еднопосочни улици към трите основни пътни артерии в комплекса. От комисията са "За" еднопосочни улици, като предложението бе заедно с прокарването на новата подземна инфраструктура в момента и преасфалтирането на улиците да се обособят местата за паркиране и да се оставят места специално за инвалидни автомобили.

Коментарът на предложението бе направен от заместник кмета по строителството Костадин Марков, който бе категоричен че на дневен ред в момента стои въпроса дали двете улици Гладстон и Сливница да не останат двупосочни. Според Марков за да се оправят всички улици в комплекса са необходими поне 100 млн. лева.

Като отделна тема в дискусията бе и обособяването на паркинги и нови паркоместа. Началникът на „Паркинги и гаражи" в община Бургас Живко Иванов заяви ,че сериозен проблем е обособяването на нови паркинги в ж.к. "Възраждане", защото повечето терени са частни и собствениците им не са склонни да ги предоставят за целта. Той акцентира, че в момента при ремонта на всяка една улица се търсят варинти за нови паркоместа, нещо което не е правено досега.

Death NoVa
March 16th, 2009, 03:43 PM
Всички ремонти в Бургас ще приключат до лятото

Всички ремонти на бургаски улици ще приключат до началото на лятото, обещаха кметът Димитър Николов, заместник-кметът по строителството Костадин Марков, главният секретар на общината Божидар Кънчев и директорът УКОРС Костантин Луков. Една от основните улици, по които се извършва цялостен ремонт е "Цар Симеон І". Той ще приключи до лятото, като реконструкцията там е съобразена с интегрирания воден проект, което е основната причина за забавянето.

На 4 места в централната част на града ще се извършват ремонти през следващите месеци, каза Марков. Първото е улиците "Булаир" и "6 февруари", като ще се отвори подход към "Цар Симеон І". От ул. "6 февруари" до "Св.Св. Кирил и Методий" ще се минава през улиците "Оборище" и "Славянска". Ремонти ще се извършват също между "Св.Св. Кирил и Методий" и "Гурко" и "Гурко" и "Цар Самуил".

Във връзка с този ремонт от днес започва изкореняване на дърветата по улиците "Булаир" и "Сан Стефано". Ще бъдат премахнати над 200 дървета, част от които са болни, а 86 са дори опасни. На тяхно място ще бъдат засадени нови с подходяща коренова система.

От днес започва и ремонт на ел. "Тодор Грудов", по посока комплекс "Меден Рудник". До лятото пътят ще бъде реконструиран и разширен с едно ново платно, ще има велоалея и пешеходна алея. Светофарите ще бъдат подменени с нови контролери, които ще поддържат зелената вълна.

Нови 846 паркоместа ще бъдат открити през тази година, обещаха още от общината. Най-много - над 250 ще бъдат в комплекс "Славейков", на ул. "Цар Симеон І"- 121, в "Меден Рудник" - 150 и на ул. "Димитър Димов" - 76. Администрацията сподели и проблема с репатрирането на изоставените коли. До момента са изнесени около 100 Sample Imageизоставени автомобила, но вече има и 5 жалби от граждани. Основният проблем е че много от собствениците са си платили всички данъци и такси за автомобилите, но нямат възможност да ки карат и те запустяват. Общината ги прибира, а гражданите се оплакват, че колите им са в движение.

В Бургас предстои допитване сред населението за това къде са най-подходящите места за създаване на Синя зона, каза Костадин Марков. Той каза още, че най-важните големи пътни инфраструктурни проекти - Детелината за Созопол и надлеза Сарафово - Каблешково също предстои да се разрешат, но се налага и намесата на държавата. За първия чакаме НАПИ да определи новите правила за строеж на пътища, за да се обяви концесията за изпълнител. За втория общината е осигурила 400 000 лева, като се чакат още толкова от държавния бюджет.

Ремонтът на ул. "Александровска" ще приключи на 25 април, каза Костадин Марков. Екипът на арх. Петко Йовчев е избран да направи план за цялостно обновяване на улицата, включващо пешеходни алеи, пейки и осветление. Осветлението в целия град вероятно ще бъде обновено. За това ще се кандидатства по европейски проекти и всички лампи ще бъдат сменени с енергоспестяващи. 500 000 лева е предвидила общината за 2009 година за подръжка на осветлението в града, а други 700 000 лева от капиталовата програма са предвидени като разходи в това перо.

Главният секретар Божидар Кънчев заяви, че е възможно да се развалят концесионни договори с неизрядни концесионери на подлезите. По сигнали на граждани се правят проверки дали съоръженията се поддържат и ако се докаже, че това не е така, ще се стигне до разтрогват договорите.

ANONIMNIQ
March 16th, 2009, 11:54 PM
Сайта на Burgas Plaza бачка ако влезете от този адрес:
http://burgasplaza.com/index.php

Случайно реших да пробвам и се оказа, че се влиза :cheers:

Все още доста от секциите са празни и е само на английски, но предполагам до 26-ти все ще го напълнят и ще се отваря от нормалния адрес.
Чудя се това ли ще е логото, защото на рекламите на KFC надписа Burgas Plaza беше с друг шрифт и имаше нещо като кръг пред буквите.

Сред марките които са посочили в списъка на сайта са:

Adelly

Adidas

Andrews Fashion Studio

Andrews Ladies

BTC

Benetton

Brabantia

Calliope

Camel

Carnival Kids

Catwalk

Celio

Chocolate House Valentino

Costa Cafe

Deichmann

Douglas

Dm

Elite Shoes/Garcia

Elizabeth

Esprit

Etam

Fancy

Foot Comfort (Clarks)

Frames

Fuji

Galdini

Garcia

Genesis

Germanos

Handy

Helikon/Kids corner

Hot Spot

Inmedio

Innovation

Intersport

Joy Optics

KFC

Kenvelo

Kreo

Levi's/ Thesis

Mango

Mariquita

Mc Donald's

Meli Melo

Mondo Uomo

Mothercare

Msviat

Mustang Jeans

NOA Cafe

New Vision Boutique

New Yorker

Nici

Nine West

Office Shoes

Okaidi

Opticlasa

Paolo Botticelli

Pepe Jeans

Pierre Cardin

Pompea

Pulsar

Refan

Rip Curl

Santa Marina

Scandinavia

Seven Seconds

Skiny

Sport Depot

Sportmania

Starbucks

Stefanel

Subra

Sugar Free

Swarovski

Technomarket

Tempo Casual

Tempo Sport

Teodor

Terranova

Timeland

Triumph

UB Jeans

Vip Style

Warehouse Costa Cafe

Warehouse KFC

Yan Coffee Break/Subway

2Be

5a Sec

blago84
March 17th, 2009, 12:27 AM
Извинявам се за тъпия въпрос, но някой има ли идея чие е това KFC... на Амрест или на Самекс? (Тези на Амрест не предлагат любимия ми сандвич :bash:)

zzibit
March 17th, 2009, 03:11 AM
^^ :nuts::lol: tolkova li burzash da debeleesh?

Death NoVa
March 17th, 2009, 09:49 AM
ъм ... нали щеше да има магазин на Zara ? Що го няма ?

starozagorec
March 17th, 2009, 09:54 AM
Извинявам се за тъпия въпрос, но някой има ли идея чие е това KFC... на Амрест или на Самекс? (Тези на Амрест не предлагат любимия ми сандвич :bash:)

абе да ви кажа, в тва КFC предлагат много гнусни работи, в старозагорския мол хич не сам им вкусни нещата, за цените да не говорим ...

Death NoVa
March 17th, 2009, 10:17 AM
ето пдф файла на проектите на общината http://file.burgas.bg//upload/obekti_2009.pdf
има нови рендъри на доста неща

ANONIMNIQ
March 17th, 2009, 12:18 PM
ъм ... нали щеше да има магазин на Zara ? Що го няма ?

И аз го забелязах това...
не знам дали е окончателен списъка, но ми направи впечатление, че ZARA липсва, а уж тръбяха навсякъде и го обявяваха като един от ключовите наематели... няма да се учудя, ако утре заявят, че са се отказали, щото няма интерес от бургазлии (или някое друго такова скалъпено оправдание)

Arsenalium
March 17th, 2009, 01:49 PM
ето пдф файла на проектите на общината http://file.burgas.bg//upload/obekti_2009.pdf
има нови рендъри на доста неща

С коя програма го отваряш този файл?

Seaborn
March 17th, 2009, 02:04 PM
С коя програма го отваряш този файл?

С Adobe Reader (http://get.adobe.com/uk/reader/).

hm123
March 17th, 2009, 03:11 PM
съвсем малко съсредоточаване е нужно .......
zara винаги до момента навсякъде по медиите са представяни като ключовия наемател за Галерия Бургас
предполагам можете само да се досетите че има лека разлика между Бургас Плаза и Галерия Бургас

Ivanski
March 17th, 2009, 03:18 PM
I really really like the expo center, may be one of the best projects of that type here ever.

ANONIMNIQ
March 17th, 2009, 03:27 PM
съвсем малко съсредоточаване е нужно .......
zara винаги до момента навсякъде по медиите са представяни като ключовия наемател за Галерия Бургас
предполагам можете само да се досетите че има лека разлика между Бургас Плаза и Галерия Бургас

Ето една от първите новини в които се споменаваше марката когато мола се строеше:
Бъдещият бургаски „Mall of Izggrev" вече е в ръцете на британския инвеститор Хенри Гуин-Джоунс и мениджърите и съсобствениците в „Лендмарк" - Ричард Макдоналд и Таня Косева-Бошова. Търговският център, в който ще влязат супермаркетът „Карфур", Zara и веригата „Старбъкс", е продаден преди дни, е съобщила Диана Борлакова, директор маркетинг във френския гигант. Тенденцията да се строят търговски центрове и да се продават на зелено не подмина и Бургас. Това е първият проект в града, който е стартирал и се очаква да бъде готов до края на годината. Бъдещият мол ще се казва „Бургас плаза" и ще заработи от началото на декември.

Mall of Izggrev както тук го пишат е точно Burgaz Plaza ...

nnbb
March 17th, 2009, 04:23 PM
Голяма трагедия ако няма Зара. От близо 2 години имат магазин в Пиргос, с нещо да ви се е променил живота?

gardimarin
March 17th, 2009, 05:15 PM
http://www.factor-bs.com/files/123729918288478.jpg

120 души изграждат мола на “Сан Сити”

Уникалният изкоп от близо 20 метра вече е укрепен

Близо 20-метровият и пръв по рода си за Бургас изкоп на мола на „Сан Сити” вече е укрепен. В момента се залива подложен бетон. Бетоновите работи ще се изпълняват със стационарна бетонпомпа със 100 м. Дължината на тръбата e 20 м стрела. Монтирани са трите крана,които ще обслужват строежа - единият е с височина 85 м и стрела 52 м. Въпреки кризата реализацията на атрактивния проект е в разгара си. Докато строителните фирми масово съкращават своите служители, в изграждането на търговския център на „Сан Сити” са ангажирани близо 120 души и се очаква този брой непрекъснато да расте. Над 45% от търговските площи вече са договорени с наематели.
“В настоящия кризисен период много от проектите за търговски центрове бяха замразени или оттеглени. В момента това се оказа предимство за нас. Не очакваме проблеми по отношение на отдаването, уникалното място на сградата не търпи конкуренция, категорична е Снежана Пашова, зам.-управител на бургаската компания.
Както “Черноморски фар” писа по-рано, в края на 2010 година, когато се очаква да отвори врати търговският център , бургазлии могат да се насладят на новите колекции на водещи брандове като Benetton, Rollman, Lacoste, Umbro, Le Coque Sportif и книжарници „Хермес”. Детският кът също е силен коз на “Сан Сити”. Над 200 квадрата площ ще бъдат отделени за бургаските малчугани. Цената на търговските площи варира от 20 до 60 евро на квадратен метър на месец.
“Сан Сити” завършва в момента и два свои проекта на жилищни сгради в комплекс “Славейков” с площ общо 23000 квадратни метра. Одобрен е и идейният проект за бизнес сграда зад хотел “Аква”. Очаква се през летните месеци да стартира и изграждането й. Във фирмата работят на щат около 180 души. Засега от „Сан Сити” не предвиждат съкращения.

ANONIMNIQ
March 17th, 2009, 05:19 PM
Голяма трагедия ако няма Зара. От близо 2 години имат магазин в Пиргос, с нещо да ви се е променил живота?
На мен честно казано въобще не ми пука... аз исках да има поне едно модерно кино в града, а те нищо не направиха...
Просто ме притеснява факта, че се тръби за разни ключови наематели, развлекателни центрове, боулинг зали и авто кина... а накрая :bash:

Ronny_Gift
March 17th, 2009, 08:46 PM
Абсолютно съм съгласен с теб, ANONIMNIQ! Напоследък започнах да се съмнявам до последно в информациите, които се пускат, докато не стигне обектът поне до кота нула.
И мен ме яд за боулинга най-вече. На този град му трябват забавления и готини места. Иначе ще си бъдем просто една голяма спалня, град на работници и индустрия. За какво го имаме това море като сме го затворили с пристанище. В Проект Супер Бургас няма да повярвам, че се случва, докато не започнат да разчистват терена. Вижте и Галерията - само се пускат информации от рода "почваме тези дни", "в следващите дни стартира реална дейност", бла-бла. В Стара Загора и Варна вече ги завършват, в Бургас чакат. Кво чакат? Да построят ГУМ-а в центъра и да им вземат клиентите ли?
Нещо съм насъбрал.:rant:

hm123
March 17th, 2009, 10:19 PM
Ето една от първите новини в които се споменаваше марката когато мола се строеше:
Mall of Izggrev както тук го пишат е точно Burgaz Plaza ...

.........................

В "Галерия Бургас” ще присъстват марките „Zara” и нейните дъщерни фирми Bershka, Pull & Ber и Stradivarius. Площи са наели също Mercator, Maxbet, Cinema City и Reserved. Очаква се до десет дни да бъде направена първата копка, а самото строителство да започне в началото на следващата година. Все още не е ясен изпълнителят на проекта. От GTC потвърдиха, че молът в Бургас ще бъде готов пред пролетта на 2010 г.

Испанската Zara влиза като ключов наемател в „Галерия Бургас”

Няма спад на наемите в големите търговски центрове въпреки кризата, която от месеци тресе пазара. Това коментира Павлина Никова, мениджър „Търговски площи” в консултантската компания Forton. .

Варна и Стара Загора обаче ще изпреварят Бургас. Плановете на полската компания са проектите за търговските центрове там да бъдат готови през март 2010 година. GTC има инвестиционни намерения и към Русе. Молът в дунавския град ще бъде готов през октомври следващата година.
Цветан Върбанов коментира още, че ключовият наемател, испанската фирма Zara и нейните дъщерни фирми Beshka, Stradivarius, Pull and Beаr, стои твърдо на пазара в Бургас. Модният гигант засега има колебания за експанзията си във Варна.

Death NoVa
March 17th, 2009, 10:24 PM
то пък вярно че в Галерията щеше да бъде , забравих

Arsenalium
March 17th, 2009, 10:35 PM
то пък вярно че в Галерията щеше да бъде , забравих

само да не стане като с онази "Галерия" в центъраhttp://farm1.static.flickr.com/209/499553399_29bb39c47a_o.jpg
В момента в града се работи само по два от общо 5-те или 6-те предвидени МОЛ-а.

starozagorec
March 17th, 2009, 11:22 PM
само да не стане като с онази "Галерия" в центъраhttp://farm1.static.flickr.com/209/499553399_29bb39c47a_o.jpg
В момента в града се работи само по два от общо 5-те или 6-те предвидени МОЛ-а.

ама тая сграда не я ли строят?

ВОДА
March 17th, 2009, 11:26 PM

Това е неосъщественият проект на старозагорската фирма ГИР-2.

Те щяха да правят същият мол близнак на този и в Стара Загора. :)

Arsenalium
March 17th, 2009, 11:33 PM
Нищо не строят в момента в центъра.Сабориха грозния незавършен проект на Бум-а или там каквото щеше да е и сега е една дупка,а тоя макет си седи.Доколкото знам се водят някакви дела в момента,защото по времето на стария кмет(Пиян костадинов)една старозагорска фирма Гир2 бе купила мястото на смешна цена.

ANONIMNIQ
March 17th, 2009, 11:34 PM
Тая сграда не само,че не я строят, но и мястото се е превърнало в блато (точно в центъра на града).
Години наред вече се съдят заради незаконните сделки на предишния градоначалник. До колкото се знае, там мол със сигурност няма да има.

Arsenalium
March 17th, 2009, 11:40 PM
Мястото е идеално за един огромен парникг.Вместо постоянно да хленчат че няма паркоместа защо не направят там нещо такова.Поне малко ще се облекчи тоя ужас с паркирането в центъра.:|

Death NoVa
March 18th, 2009, 09:45 AM
ГЕРБ дава рамо на гражданите от комплекс Възраждане - ще се ремонтират и отпушат важните улици, но ще има и наказани нарушители

Нова философия за движението в най-главоболния жилищен комплекс от ЦГЧ ще опита да наложи експертната транспортна комисия към ГЕРБ, която за по-малко от месец събра и обработи чрез електронно допитване в сайта „Глобус нюз“ неколкостотин мнения на шофьори и обикновени минувачи.
Вчера партията на столичния кмет Бойко Борисов събра на едно място таксиметрови и товарни превозвачески компании, шефовете
на ДАИ Николай Точев, на общинската дирекция „Паркинги и гаражи“ Живко Иванов, на общинската полиция Костантин Луков и зам.-кмета по строителството Костадин Марков, за да ги изслуша как по най-бързия начин да се облекчи трафикът във „Възраждане“.
Между специалистите, журналистите и експертите на ГЕРБ, събрани в екип от зам.-председателя на транспортната комисия към ОбС Иван Вълков, беше и почти цялата група на партията в местния парламент, водена от областния председател Димитър Бойчев.
За два часа бяха изслушани десетки предложения за слагане на ред сред таксиметровите шофьори и отпушването от коли на възлови улици между булевардите “Мария-Луиза“ и „Хр.Ботев“. Подкрепено беше мнението на шефа на ДАИ Николай Точев, че въведената преди две години еднопосочност на „Сливница“ е тотална грешка.
Иван Вълков: Искаме облекчение по „Гладстон“, „Калоян“ и „Сливница“

- Г-н Вълков, смятате ли, че от тази среща ще има полза за гражданите?
- Ще има, защото проблемите трябва да се изговорят, общинската администрация работи по направления, но трябва да се вслуша какво предлагат гражданите, които ние като партия опитваме да представляваме. Затова съставихме нашата експертна група към ГЕРБ и направихме проучването, взето е желанието на хората за отварянето на тупиковите улици към булевардите „Мария-Луиза“, „Сан Стефано“ и „Хр.Ботев“. Основното натоварване сега се поема от „Гладстон“, също „Калоян“ и „Сливница“ , цялото движение се съсредоточава към тях. Ще създадем малки кръгове за по-бързо придвижване на потока.
- Сега съвсем ще объркаме съзнанието на шофьорите, тъкмо запомниха кое е еднопосочно, кое не и сега отново трябва да се преустройват заради недоглеждането на бившата власт.
- Ние искаме това да се заложи като философия за този комплекс, няма да се прави драстично. Първо ще се почне ремонтът на улиците. Напр. като се ремонтира основно една улица, ще се оформят места за паркиране със съответната маркировка. Тогава ще се променя и посоката на движението. Сега с 20% са се увеличили паркираните коли по тези натоварени улици, паркира се безразборно. Редът ще се въвежда поетапно.
- Нали си давате сметка, че ако няма глоби за нарушителите, цялата ви философия рухва.
- Основно отговорни за реда ще са КАТ и Общинската дирекция по ред и сигурност. Без глоби няма да стане. Ще се премахнат и тежкотоварните коли, които също нанесоха големи поражения.

COD
March 18th, 2009, 10:00 AM
http://www.factor-bs.com/files/123729918288478.jpg

120 души изграждат мола на “Сан Сити”

Уникалният изкоп от близо 20 метра вече е укрепен

Близо 20-метровият и пръв по рода си за Бургас изкоп на мола на „Сан Сити” вече е укрепен. В момента се залива подложен бетон. Бетоновите работи ще се изпълняват със стационарна бетонпомпа със 100 м. Дължината на тръбата e 20 м стрела. Монтирани са трите крана,които ще обслужват строежа - единият е с височина 85 м и стрела 52 м. Въпреки кризата реализацията на атрактивния проект е в разгара си. Докато строителните фирми масово съкращават своите служители, в изграждането на търговския център на „Сан Сити” са ангажирани близо 120 души и се очаква този брой непрекъснато да расте. Над 45% от търговските площи вече са договорени с наематели.
“В настоящия кризисен период много от проектите за търговски центрове бяха замразени или оттеглени. В момента това се оказа предимство за нас. Не очакваме проблеми по отношение на отдаването, уникалното място на сградата не търпи конкуренция, категорична е Снежана Пашова, зам.-управител на бургаската компания.
Както “Черноморски фар” писа по-рано, в края на 2010 година, когато се очаква да отвори врати търговският център , бургазлии могат да се насладят на новите колекции на водещи брандове като Benetton, Rollman, Lacoste, Umbro, Le Coque Sportif и книжарници „Хермес”. Детският кът също е силен коз на “Сан Сити”. Над 200 квадрата площ ще бъдат отделени за бургаските малчугани. Цената на търговските площи варира от 20 до 60 евро на квадратен метър на месец.
“Сан Сити” завършва в момента и два свои проекта на жилищни сгради в комплекс “Славейков” с площ общо 23000 квадратни метра. Одобрен е и идейният проект за бизнес сграда зад хотел “Аква”. Очаква се през летните месеци да стартира и изграждането й. Във фирмата работят на щат около 180 души. Засега от „Сан Сити” не предвиждат съкращения.

Съжалявам за тъпия въпрос, ама кой от 2-та мола на Сан Сити е този - Бургас Сентър Мол (Меден рудник) или Сън Сити Център (бул. Демокрация)?!

Death NoVa
March 18th, 2009, 10:05 AM
това е този на Демокрация , другия ако се строи най-вероятно ще е след като завършат този

COD
March 18th, 2009, 10:14 AM
Мерси!!! :)
От Сан Сити си спомням, че ми казаха че и този в Меден рудник ще го почнат до края на 2008. Нищо де, поне разбрах че Батков е пред започване на строителство, заедно с GTC. Въпреки че целия проект на Форос (без мола) е ужасен!

Death NoVa
March 18th, 2009, 10:56 AM
на проекта Форос има ли някъде рендъри , защото аз като търсих не успях да намеря...

Death NoVa
March 18th, 2009, 11:00 AM
Отложиха проекти за над 100 млн. евро

Изпълнението на два изключително интересни проекти за Бургас се отлага с няколко месеца заради кризата. Парите, които полската компания GTC трябваше да налее в града за изграждане на МОЛ с девет кинозали в комплекс "Славейков" са 82 милиона евро. От компанията-инвеститор обаче са съобщили, че ще забавят проекта с 3-4 месеца. Другият интересен проект за индустриален парк, който трябваше да осигури нови работни места за бургазлии, също търпи отлагане. В края на април инвеститорът "Инвестра" АД ще е готов с нова концепция за парка, която се налага заради отлива на някои от наемателите заради кризата.

ох каква изненада .... :hammer:

ANONIMNIQ
March 18th, 2009, 12:59 PM
Отложиха проекти за над 100 млн. евро

Изпълнението на два изключително интересни проекти за Бургас се отлага с няколко месеца заради кризата. Парите, които полската компания GTC трябваше да налее в града за изграждане на МОЛ с девет кинозали в комплекс "Славейков" са 82 милиона евро. От компанията-инвеститор обаче са съобщили, че ще забавят проекта с 3-4 месеца. Другият интересен проект за индустриален парк, който трябваше да осигури нови работни места за бургазлии, също търпи отлагане. В края на април инвеститорът "Инвестра" АД ще е готов с нова концепция за парка, която се налага заради отлива на някои от наемателите заради кризата.

ох каква изненада .... :hammer:

Нещо не ми стана много ясно... първо от GTC казват, че въпреки кризата са получили кредит и до няколко дни започват да строят мола... и после изведнъж - заради кризата ще се отложи с няколко месеца :bash:

EricEntrena
March 18th, 2009, 03:03 PM
Нещо не ми стана много ясно... първо от GTC казват, че въпреки кризата са получили кредит и до няколко дни започват да строят мола... и после изведнъж - заради кризата ще се отложи с няколко месеца :bash:

също бяха казали и че евреи са откупили дела на GTC и парите вече са налични :ohno::ohno::ohno: .... и те май незнаят какво става

gardimarin
March 18th, 2009, 03:11 PM
Какво се чудите всички все пак живеем в България страната на неограничените възможности!!!!!!!!!!!!!!! нямам думи вече в какво се е превърнала иначе красивата ни страна :ohno::ohno::ohno:

Death NoVa
March 18th, 2009, 06:31 PM
Община Бургас си търси озеленяване от строителни фирми

40 строителни фирми дължат на Община Бургас компенсации под формата на озеленяване, заради премахнати дървета при реализиране на техните инвестиционни намерения. Неизпълнените задължения са натрупани основно в периода 2003-2007 г.
Чрез уведомителни писма Общинска администрация прикани фирмите да осигурят дължимата компенсаторна растителност. Къде и какви нови дървета да се засадят ще кажат специалистите от отдел „Озеленяване”.
Междувременно започна озеленяване на територията край паркинга до бл. 79 в к-с „Лазур” и новите паркоместа по „Димитър Димов”, в участъка между улиците „Адам Мицкевич” и „Поморие”. Садят се дръвчета от видовете бреза и каталпа, както и жив плет.

ANONIMNIQ
March 19th, 2009, 11:08 AM
Както си и мислех, това ще е логото на Burgas Plaza, а не това на началната страница на сайта...
вътре вече са го сменили.

http://g.imagehost.org/0970/bplogo.jpg

Death NoVa
March 19th, 2009, 04:16 PM
Община Бургас влиза в акционерното дружество за проектирането на "Супер Бургас"

Общинските съветниците решиха община Бургас да участва в акционерното дружество за проектиране и изграждане на проект "Зона за обществен достъп на транспортен възел морска гара, железопътна гара, автогара Бургас", известен като "Супер Бургас". Общината ще участва с капитал от 100 000 лева, което е 20 % от общия капитал на дружеството. Съветници в залата поискаха да бъде променен член 9 и член 15 от Устава на Зоната за обществен достъп, което беше прието от съветниците. По този начин капиталът на дружеството няма да може да бъде увеличаван с решение на Съвета на директорите чрез издаване на нови акции на стойност до два милиона лева. Дружеството ще може да издава облигации по решение на Съвета на директорите в размер на облигационен заем до два милиона лева, само при единодушно решение на съвета.

nnbb
March 19th, 2009, 06:57 PM
Както си и мислех, това ще е логото на Burgas Plaza, а не това на началната страница на сайта...
вътре вече са го сменили.

http://g.imagehost.org/0970/bplogo.jpg

Смешното за сайтa е, че в момента не се бавят с неговото изграждане ами с напасването на този на Zagreb Mall (http://www.mallzagreb.eu). На servera на BurgasPlaza е качен 1:1 сайта на Mall Zagreb и само се сменят снимки и текст. Дори снимките и видео файлове на ZagrebMall си стоят по директориите. Няма лошо, често се прави макар и не толкова директно, просто се затвърждава усещането ми за един набързо скалъпен хамбар. Това е и единствения проект до този момент, за който не е показана и една визуализация на вътрешното пространство, планове и т.н.! За видео не може да се говори. Какво ли ни чака там.
И това е единствения проект за Mall в Бургас :banana:
Който нарича проекта на Сан Сити - Mall, нека разгледа отново фактите.

mdka
March 19th, 2009, 10:41 PM
^^Не искам да се заяждам или нещо подобно,но ти Бургас Плаза за мол ли го имаш??????!:nuts:

blago84
March 19th, 2009, 11:04 PM
Мол е толкова, колкото в София са молове "Скай сити МОЛ" и "МОЛ Булевардът"... Естествено са минали покрай мол някъде много от далеч и никой не ги брои за такива освен собствениците и наемателите им... Реално първият мол в Бургас ще е галерията, когато (ако) я псотроят...

Особено така нареченият ""Мол" Булевардът" отстъпва дори на "Триа" и "Пиргос стил"... ама по рекламите все "Мол" го пишат...

nnbb
March 20th, 2009, 12:02 AM
^^Не искам да се заяждам или нещо подобно,но ти Бургас Плаза за мол ли го имаш??????!:nuts:

Забравил съм кавичките. Аз многократно съм си давал мнението за "това нещо" и поради тази причина го наричам хамбар. Все пак е повече МОЛ от всичко, което се строи е построено или вероятно ще се строи тук.
От друга страна половината проекти в малките градове наричани гордо от инвеститорите МОЛ са с размерите на съществуващите от много години Пиргос Стил или Триа.
На Бургас му беше предостатъчен и само един но нормален проект с местата за развлечение, голям брой магазини и добра визия. Не го получи.
На мене ми е все тая, когато съм в София не изпитвам нужда да отида до моУа, но зная, че за много млади хора не е така. На тях отдавна им е писнало, а писне ли им просто си хващат багажа и заминават.

blago84
March 20th, 2009, 12:11 AM
Бургас според мен има нужда от един-два (а защо не и повече) развлекателни мултиплекса, отколкото от още хамбари с магазини... такива си има достатъчно.

mdka
March 20th, 2009, 12:17 AM
Забравил съм кавичките. Аз многократно съм си давал мнението за "това нещо" и поради тази причина го наричам хамбар. Все пак е повече МОЛ от всичко, което се строи е построено или вероятно ще се строи тук.
От друга страна половината проекти в малките градове наричани гордо от инвеститорите МОЛ са с размерите на съществуващите от много години Пиргос Стил или Триа.
На Бургас му беше предостатъчен и само един но нормален проект с местата за развлечение, голям брой магазини и добра визия. Не го получи.
На мене ми е все тая, когато съм в София не изпитвам нужда да отида до моУа, но зная, че за много млади хора не е така. На тях отдавна им е писнало, а писне ли им просто си хващат багажа и заминават.

Хах,хората напукали щото нямало молове,по-голяма глупост не можа ли да кажеш:)

nnbb
March 20th, 2009, 12:43 AM
Не това съм написал и мисля, че много добре го разбираш но за пореден път се опитваш да влизаш в ролята на дразнител.
Да поясня ако все пак има неразбрали за да не влзиаме в поредните глупави спорове.
На младите хора им трябват развлечения различни от чалготеки и кръчми. Под млади хора разбирам тези с нещо в главата.
Със сигурност познавам града по-добре от теб и какво му липсва. Познавам и нагласите на хората след завършване на средно.

mdka
March 20th, 2009, 12:48 AM
^^Не целя да дразня който и да е:)
Иначе споко,ако не сега,след кризата Бургас ще има поне един що годе истински мол

Death NoVa
March 20th, 2009, 10:09 AM
Площад "Св. Св. Кирил и Методий” пак безплатен паркинг

Общинските съветници задължиха вчера концесионера „Глобал техолоджи къмпани" за своя сметка да премахне загражденията и колчетата и да освободи площада за свободно движение на граждани вместо да събира такси за вход. Според договора с общината фирмата нямала право да ползва за търговски цели площадното пространство, още повече, че то е публична общинска собственост. Местният парламент задължи кмета до месец да излезе със становище за проблемите около изпълнението на концесията за изграждането на подземния паркинг под площада и да даде мнение за развалянето на концесионния договор.

ANONIMNIQ
March 20th, 2009, 11:21 AM
Площад "Св. Св. Кирил и Методий” пак безплатен паркинг

Общинските съветници задължиха вчера концесионера „Глобал техолоджи къмпани" за своя сметка да премахне загражденията и колчетата и да освободи площада за свободно движение на граждани вместо да събира такси за вход. Според договора с общината фирмата нямала право да ползва за търговски цели площадното пространство, още повече, че то е публична общинска собственост. Местният парламент задължи кмета до месец да излезе със становище за проблемите около изпълнението на концесията за изграждането на подземния паркинг под площада и да даде мнение за развалянето на концесионния договор.

Не знам само защо трябваше след толкова време да го вземат това решение...
същата работа и с джамията... оная група, която гласува за изграждането на т.н. молитвен дом дълго отказваше да признае грешката си ... и едва вчера отмениха решението си.

aleksii
March 20th, 2009, 06:49 PM

Щеш не щеш думата "мол" навлезе в българския език. Много по лесно да кажеш мол Пловдив от колкото търговски център Пловдив. Дори Ексилисиор използват думата.

Думата кибрит също е чуждица. Не съм чул някой да казва драсни пали клечица.

ANONIMNIQ
March 20th, 2009, 06:59 PM
За мен един истински мол трябва да събира под покрива си нещо повече от купища магазини... иначе е просто един базар. За съжаление, без развлекателна част си е точно това...

Днес най-накрая оправиха онази смачкана паднала мантинела срещу Шел ... и продължават да разкопават и да подменят тръбите... дано да успеят в срок, защото иначе ни чака много интересно лято...

aleksii
March 20th, 2009, 07:01 PM
Мол е толкова, колкото в София са молове "Скай сити МОЛ" и "МОЛ Булевардът"... Естествено са минали покрай мол някъде много от далеч и никой не ги брои за такива освен собствениците и наемателите им... Реално първият мол в Бургас ще е галерията, когато (ако) я псотроят...

Особено така нареченият ""Мол" Булевардът" отстъпва дори на "Триа" и "Пиргос стил"... ама по рекламите все "Мол" го пишат...

Какво искаш да кажеш, че за тебе мол е само, ако има мултиплекс.
:dunno: В Мол София единственото развлечени е Синема сити разположена 3000кв.м. В Скай сити е Екстрийм център също 3000кв.м. и работи 24часа.

http://mallofsofia.com/
http://www.skycitycenter.com/bg/shops/cat_15

aleksii
March 20th, 2009, 07:05 PM
За мен един истински мол трябва да събира под покрива си нещо повече от купища магазини... иначе е просто един базар. За съжаление, без развлекателна част си е точно това...

Сердика център в София е много голяма търговски център в който няма да има никакви развлечения. Интерсно ми да ли тогава софиянците ще го определят като мол.:lol:

ANONIMNIQ
March 20th, 2009, 07:29 PM
Добре, че в Burgas Plaza ще има и ресторантчета и кафенца, че иначе съвсем на нищо нямаше да мяса...
ще го видим отвътре на какво ще прилича...
Дано само на 26-ти да не отвори с полу-празни помещения!

Arsenalium
March 20th, 2009, 07:43 PM
А по "The strand"или така наречения открит мол до шоурума на Мерцедес Бенц нещо работи ли се или е голо поле като на Галерия GTC?

LeechBG
March 20th, 2009, 08:01 PM
И аз не се заяждам, ама вие какво разбирате под Мол? Мол си е търговска сграда с магазини, ресторанти, кафета и т.н.
Това, че примерно "Бургас Плаза" прилича на хамбар не значи, че не е мол. Просто е евтино направен.
Не ме разбирайте погрешно.. и на мен въобще не ми харесва, но все е нещо. Със сигурност ще е по добре от Триа-та. А за хубав голям мол ще почакаме за Галерията. Ама така като гледам как я почват от половин година нямам кои знае какви очаквания и за там.

aleksii
March 20th, 2009, 08:23 PM
Добре, че в Burgas Plaza ще има и ресторантчета и кафенца, че иначе съвсем на нищо нямаше да мяса...
ще го видим отвътре на какво ще прилича...
Дано само на 26-ти да не отвори с полу-празни помещения!

Има и добра страна на нещата. ;)

Молвете се строят със спекулативната идея да на бутат, колкото може повече магазин с високи наеми. В същото време забавленията заемат големи площи и плащтът максимално ниски наеми.
Примерно в Пфое мол предвиждаше на последния етаж да има дискотека от 800кв.м. В последствие се отказах за да се тъпчат с магазини.
Сега пак размислят върху старта идея за нощния клуб.
В мол Варна избягаха 9 магазина. В последствие миналия месец отвориха казино с площ 700кв.м.
В двата мола във Варна постоянно се организират разни събития за да се популяризират.

http://www.pfohemall.com
http://www.mallvarna.com

Така, че ако не върви търговията в Бургас плаза може би везните ще се наклонят към забавленията.:okay:

mdka
March 20th, 2009, 08:36 PM
^^офтопик

значи тези 9 магазина вс ощ са празни???И бившите им наематели как могат да избягат така при положение,че имат договори,тва е смешно

aleksii
March 20th, 2009, 09:07 PM
^^офтопик

значи тези 9 магазина вс ощ са празни???И бившите им наематели как могат да избягат така при положение,че имат договори,тва е смешно

Мислиш ли, че те не знаят ,че с избягали.:lol:

Как ще се развият отношенията ви с търговците, които, както стана известно, са прибегнали до изнасяне на стоката и оборудването на магазините си през нощта, за не бъдат спрени?

- Информацията за търговци, които изнасят стоката си през нощта, беше леко преекспонирана. Ние следим внимателно всички процеси в търговския център и това не може да стане без наше знание. Както вече споделих, търговците трябва да бъдат максимално гъвкави и пазарно ориентирани, за да успеят да спечелят лоялни клиенти в един търговски център. Не всеки успява. Погледнете централните търговски улици - нима там магазините не сменят своите наематели.
http://www.dnevnik.bg/pazari/intervju/2009/02/22/679320_ivailo_ivanov_v_turgovskite_centrove_ne_vseki_uspiava/

Пфое мол и Мол Варна правят размествания за Била и за казиното. Едвали те ще стоят с кръстени ръце.:nuts:

Ivanski
March 20th, 2009, 09:27 PM
Big deal a mall doesn't make a big difference in a city anyway.

mdka
March 20th, 2009, 09:34 PM
Мислиш ли, че те не знаят ,че с избягали.:lol:

Как ще се развият отношенията ви с търговците, които, както стана известно, са прибегнали до изнасяне на стоката и оборудването на магазините си през нощта, за не бъдат спрени?

- Информацията за търговци, които изнасят стоката си през нощта, беше леко преекспонирана. Ние следим внимателно всички процеси в търговския център и това не може да стане без наше знание. Както вече споделих, търговците трябва да бъдат максимално гъвкави и пазарно ориентирани, за да успеят да спечелят лоялни клиенти в един търговски център. Не всеки успява. Погледнете централните търговски улици - нима там магазините не сменят своите наематели.
http://www.dnevnik.bg/pazari/intervju/2009/02/22/679320_ivailo_ivanov_v_turgovskite_centrove_ne_vseki_uspiava/

Пфое мол и Мол Варна правят размествания за Била и за казиното. Едвали те ще стоят с кръстени ръце.:nuts:
Естествено,че знаут,че са избягали.Просто начина на напускане е меко казано смешен,а и ще трябва да плащат неустойки.Хмм да не са били един до друг тези магази та на тяно място ще правят казино или пък други щ с махат

Death NoVa
March 22nd, 2009, 04:59 PM
Откриват Бургас Плаза на 23 април

Бургас Плаза - първият търговски център от съвременен тип в Бургас - отваря врати на 23 април 2009 г. В него влизат редица водещи марки, някои от които правят своя дебют в България.

Бургас Плаза е построен на 52 дек., с 39 000 кв. м. разгърната застроена площ. В двуетажната сграда има над 90 магазина (26 000 кв.м. търговска площ), ресторанти и кафенета, както и открит паркинг с 1270 места. Молът се намира в северната част на града - на бул.Транспортна, в близост до магистрала от София. Инвеститор на търговския комплекс е Бургас Плаза АД (собственост на Gort Holding и Bridgecorp), а размерът на инвестицията надхвърля 60 милиона евро. Архитектурният проект е дело на арх. Илиан Илиев (студио "Планинг"), главен изпълнител ATEngineering ръководството на проекта се осъществява от SAVANT, а ексклузивен консултант е Colliers International България.

В Бургас Плаза ще бъде открит и първия хипермаркет на лидера в търговията на дребно в Европа и втори в световен мащаб Карфур (Carrefour), който ще отвори врати на 26 март. Бургас Плаза е първият шопинг мол в България с открит паркинг, разположен на покрива на хипермаркета.

За първи път в България, чрез новия мол, навлиза немската верига за парфюми Дъглас. В търговския център откриват обекти Costa Cafe, KFC, McDonald's, ресторант Fancy и най-голямата верига за кафе заведения Starbucks. Сред ключовите наематели в Бургас Плаза са също така веригите за облекла New Yorker, Marks&Spencer, Kenvelo, Benetton, Esprit, Mango, Terra Nova, Sport Depot и Интерспорт; най-голямата верига за търговия с обувки в Европа Deichmann; dm, специализирана в дрогерийните стоки и специализираните хранителни продукти, както и веригата магазини за бяла и черна техника Domo.

логиката им да отвориш супермаркета един месец преди мола някъде ми се губи ...

nnbb
March 22nd, 2009, 06:49 PM
За разлика от други подобни проекти, при този, търговския център е допълнение към "супермаркета". Архитектурно също. Не виждам причина да се бавят след като са готови. Бургас не е толкова голям пазар и борбата е жестока, особено след като по едно и също време се отварят два големи магазини рекламиращи се като дискаунтъри. Любопитното е, че двата са с много близки имена, хората ги бъркат и много от тях дори няма да правят разлика. Да му мисли маркетинг отдела, имат сериозен проблем. Хората помнят винаги първия :)
Друга основателна причина е, че при непрекъснато задълбочаваща се криза, хората с всеки изминал ден започват да си правят все по-добре сметката за парите които харчат.
Време за губене няма а 1 месец е страшно много време. Особено ако на ден можеш да вадиш стотици хиляди :)

ANONIMNIQ
March 22nd, 2009, 07:09 PM
За разлика от други подобни проекти, при този, търговския център е допълнение към "супермаркета". Архитектурно също. Не виждам причина да се бавят след като са готови. Бургас не е толкова голям пазар и борбата е жестока, особено след като по едно и също време се отварят два големи магазини рекламиращи се като дискаунтъри. Любопитното е, че двата са с много близки имена, хората ги бъркат и много от тях дори няма да правят разлика. Да му мисли маркетинг отдела, имат сериозен проблем. Хората помнят винаги първия :)
Друга основателна причина е, че при непрекъснато задълбочаваща се криза, хората с всеки изминал ден започват да си правят все по-добре сметката за парите които харчат.
Време за губене няма а 1 месец е страшно много време. Особено ако на ден можеш да вадиш стотици хиляди :)

Според мен мола си го бяха запланували да си отвори едновременно с Карфур.. но за пореден път плановете им се провалиха.
Този мол стана исторически... първо трябваше да отвори в края на миналата година, после бяха казали края на февруари ... накрая започна да се оглася за края на март ... и до днес аз бях убеден, че освен Карфур на тази дата трябва да отвори и Бургаз Плаза ...
явно обаче това е поредното отлагане...
май прогнозите ми се оказват верни... магазините вътре явно са празни, а няма да се учудя, ако и част от наемателите са започнали да се "услушват".

aleksii
March 22nd, 2009, 07:25 PM
^^
Кога точно почнаха да го строят този мол?

nnbb
March 22nd, 2009, 08:02 PM
Строителството започна есента на 2007.
Просто се изсилиха със сроковете, не мога да разбера защо се търси под вола теле. Не бъдете такива параноици. Проблем с наемателите съм сигурен, че няма. Многото търговска площ остана и нея да не могат да напълнят.
Има ли МОЛ, който да не е откриван с няколко месеца закъснение.
Карфур си завършиха обекта и веднага го откриват. Те не са просто наематели за да играят по свирката на инвеститора и да чакат голямото откриване.

spatrandeho
March 22nd, 2009, 11:22 PM
Защо в Бургас се държи толкова много на тези молове.От тях не зависи икономическото развитие на града.Бургас има пристанище и летище.И двете работят с пълния си капацитет, което означава че града е от голямо значение за икономиката на страната.Бургас винаги ще бъде в челото.Защо толкова много държите на тези молове.Мен лично това ми е много странно...

hm123
March 23rd, 2009, 05:41 PM
Бургас има пристанище и летище.И двете работят с пълния си капацитет

:eek::eek::eek::eek::eek::eek:

аз лично държа на моловете първо защото мразя да обикалям по цял ден когато реша да си купя някоя дреха
искам да има 10 свестни магазина на едно място така че да отида за 20 минути да си харесам нещо и да се прибирам в къщи
в момента в града такова място няма
другото е че евентуално се предполага че в моловете ще има по някое интересно заведение или място за забавление в което да ми е приятно да си прекарвам времето от време на време

spatrandeho
March 23rd, 2009, 06:37 PM
Имах предвид чв града е икономически жизнен - затова споменавам летището и пристанището....

Death NoVa
March 23rd, 2009, 06:40 PM
Как ще изглежда Бургас след четвърт век

Един разговор на Румяна Емануилиду с арх. Веселина Илиева – главен архитект на Бургас за това къде ще са най-големите инвестиции, как ще се преборим с трафика, кои ще са новите квартали, ще се промени ли Морската градина

- Арх. Илиева, какви нови зони се формират в общинския център?

- Тенденцията за разрастване на града с обслужващи и многофункционални зони е по основните входно-изходни магистрали: пътя Бургас-София, Бургас-Варна и територията, която се намира северно от пътя за Средец. Последната пък се оформя като една складово-производствена територия /така е предвидена и по Териториално-устройствения план/.
С новия Общ устройствен план тези територии ще запазят функциите си и съответно ще има нови предвиждания в тях и поставяне на нови ограничители.

- Бургас ще бъде един от първите градове с МОЛ (:lol: направо ) . Къде са най-големите инвестиции в бизнес обекти на територията на града?

- Пред пуск е МОЛ „Изгрев”, в който влизат веригата „Карфур” и още няколко други търговски вериги. Пред приключване е строителството и се очаква през март той да отвори врати за гражданите на града.
Може цялата сграда да не функционира от самото начало, но „Карфур” ще работи.
Също през март врати ще отвори германската Търговска верига, специализирана в областта на хранителните стоки, „Кауфланд” – нейният обект е в Промишлена зона-Север, до вече действащия магазин на „Практикер”.

Каква е съдбата на недостроения Бургаски универсален магазин (БУМ) на централния площад „Тройката”?

- Няма движение по БУМ, делата в съда продължават. Надяваме се в скоро време да приключат, за да може целият център на Бургас да бъде с един нов вид.
Общината обаче се явява вече като един много сериозен инвеститор в следващите две години. Положихме доста усилия да спечелим пари по европейски програми за регионално развитие.
Община-Бургас спечели проекти по образователна, културна програма. Внесли сме предложение за участие в проект за благоустрояване на градска среда – паркове и градини, надяваме се също да бъдем одобрени.
Стартираме с процедури по проектиране, реконструкция и изграждане на Казиното и Охлюва – като културен център, емблематичен за гражданите и гостите на Бургас.
Училищата и детските градини ще бъдат санирани, в тях вътрешни преустройства, привеждане в европейски вид, съответно с осигуряване на достъпна среда за деца и хора с увреждания: рампи, тоалетни за инвалиди и асансьори за достъп до всички етажи.

- Около езерата на Бургас се оформя промишлена зона, а това са привлекателни места за обитаване и вътрешен туризъм, какви са вижданията за тези райони?

- Общият устройствен план на Бургас (ОУП) не е готов, но към настоящия момент е готова цялата база от изходни данни, които са набрани и от други ведомства и организации и които дават една реална представа за сегашното състояние.
Приключи обработката на резултатите по преброяването. В момента се работи по профилите на улиците и кръстовищата, за да се докаже къде и доколко е необходимо те да бъдат на две нива като организация на движението, за да бъде заложено в плана.
Работи се по маршрутите на градския транспорт. Много е висок процентът на транзита през града, което е притеснително. Цялото движение сега минава през центъра. Категорично е доказана необходимостта от изграждане на обходите на града, по което вече работят общината, Областно пътно управление и НА „Пътна инфраструктура”, за да се разтовари същинската градска територия от трафика и да се осигури по-голямо спокойствие на гражданите и по-бърз достъп на гостите на града.
Това ще залегне и в ОУП.
Когато приключи работата и по транспортната схема, тогава ще бъдат категорично указани устройствените зони. Виждането и на общината, и на проектантите, спечелили конкурса за избор на изпълнител е максимално да се използва ресурса около бургаските езера и да се даде живот на тази територия.
Става въпрос за Бургаското и Мандренското езера, както и за Атанасовското, което е защитена територия – около тях ще бъдат създадени зони за екотуризъм. Вече работим в тази посока, съвместно с еколозите и екологичните организации.
Пред предаване е проекта за План за регулация и застрояване на Парк „Езеро” с нови зони и виждания.
Приключила е процедурата с одобрен ПУП на територията между Парк „Езеро” и Солниците. Тя е качена в сайта на общината, анкетата за предложения от гражданите за функции върви. Когато и предложенията се нанесат, ще се пристъпи към реализация на строителството.
Проектантите са подготвили анкетна карта за мнението на бургаските граждани за ОУП – тя ще бъде разнесена във всички търговски вериги и всички други места, където има широк достъп на граждани – администрации, обществени заведения. Целта е максимално близко и бързо да стигнем до хората и те да си дадат мнението, с което ще улеснят работата на проектантите и на общината.

- Значи Бургас ще расте първо на дължина?

- Бургас има много сложна дисперсна структура и територията на града е разкъсана от няколко езера и вода. Така че градът расте линейно покрай основните транспортни мегистрали – на юг към Крайморие, съответно Сарафово се разраства, местността Кюшето – продължаваме работата по промяна на ОУП и ПУП.
Вече имаме замервания на ошумяването от летището. Влизаме с ново предложение в Министерство на здравеопазването за съгласуване на проекта. Така че съвсем не сме се отказали от този проект.

В момента е в ход и ПУП на Летищен комплекс-Бургас с неговото разширение и преструктуриране. Проектантите работят, но има още какво да се желае.

Тече процедура по второ обявяване за Крайморие. Преди дни приключихме с входиране на възраженията от страна на гражданите. Те се разглеждат от Експертен съвет. Ако са законосъобразни и могат да бъдат удовлетворени, ще бъдат удовлетворени. След което проектът се внася в Общински съвет за одобряване и продължаване на процедурата по промяна на предназначението. След като Общински съвет го одобри, решението ще бъде обявено и следващата стъпка ще бъде промяна на предназначението на земеделските земи и започване на жилищно застрояване.

Около Крайморие южно от пътя за Созопол се предвижда една зона, която по досега действащия ОУП беше производствена. Нашето желание /и то е заложено в заданието за новия ОУП/ е тази зона да прерасне в бизнес зона – да няма замърсители, да бъде по-привлекателна предвид движението на туристи в южна посока. Тя трябва да осигурява обслужването на крайпътните обекти и съответно да поеме част от обслужването на новия комплекс, който е планиран за 20 хиляди обитатели, без в това число да влизат гостите за сезона.

Бургас ще расте и в дълбочина. Вече е приет от Общинския съвет ОУП на землището на селата Димчево, Маринка, Твърдица. Трите села се оформят като една крайградска зона за обитаване. Тя е в много близка комуникационна връзка с града. Около езерото Мандра в землището на Твърдица са предвидени вилна зона и зона за курортни дейности. В землището на Димчево е предвидена основно вилна зона на брега на Мандра.
Около Маринка по новото трасе на първокласния път за Малко Търново е предвидена многофункционална зона, осигуряваща крайпътни обекти, съответно за обслужване на населеното място и възможност за създаване на нови работни места.

Северно от Маринка има предвидена една територия с възможности за промяна на предназначението, която по наше виждане, а вече започнаха и инициативи, е предвидена за аграрен туризъм – предлагане на вина, съчетани със селски туризъм. Тенденцията в цял свят е такава – около малките населени места да има и такива атрактивни зони.

Така че цялата територия от Крайморие през Маринка, Димчево и Твърдица и връзката й към Бургас смятаме, че ще даде възможност за придобиване на един нов вид и съживяване на тези населени места.
Инициатива има. Желание от страна на собствениците има, общината съдейства в максимална степен да се реализират тези предвиждания.

- Ще се преструктурира ли центърът на града към морето?

- Отварянето на центъра към морето е заложено в заданието, което е прието от Общинския съвет и е дадено на проектантите като условие за работа.
Нашето предложение е максимално да бъдат преструктурирани съществуващите производствени зони – тази тенденция вече започна. Самите собственици на терени инициираха такива промени, защото разбират цената на тази територия и че тя не може да бъде унищожавана за производствени цели.

В Общия устройствен план ще бъде заложено по-високо, средно и ниско застрояване по преценка на проектантите, съобразено с геоложките проучвания и екосистемите. Работи се успоредно във всички посоки.
Всички инициативи от страна на собствениците ги подаваме на проектантите, за да ги имат предвид, доколкото те могат да бъдат вложени и съобразени.

- Как ще се променя Морската градина?

- Първата стъпка, заложена за реализация в програмата за Морската градина, е реконструкция на съществуващия басейн, който е в зоната на Флората и не се ползва в момента по предназначение.
Искаме да възстановим съоръжението и то да стане притегателен център - с малък и голям плувен басейн и около него – обслужващи помещения.

По проекта за Морската градина има предвиждания за застрояване, които ще стартират постепенно. Градината е публична общинска собственост. Начинът за изграждане на обектите там е Публично-частно партньорство и концесия или с финансиране от страна на общината. Тъй като бюджетът на общината е ограничен, насочваме през тази година усилията си в плувния басейн, реконструкция на детския кът и кандидатстваме по програма за благоустрояване на градската среда чрез цялостно възстановяване на алейната мрежа, реконструкция на осветлението, парково обзавеждане - подмяна на настилки, перголи, пейки, кошчета за отпадъци и създаване на нови детски съоръжения.

С този проект кандидатстваме и за реконструкция на парка в жк Лазур, за който има изготвен проект.
Идеята на общината е максимално осигуряване на крайулични паркинги с места за оставяне на колите и достъп на инвалиди. Всички обекти са съобразени с изискванията на Наредба № 6 за достъпна среда.
Вече стартира изграждането на детска площадка за деца с увреждания в парк „Изгрев” жк „Славейков”, която ще бъде със специални съоръжения.

Всички големи вериги, които влизат на територията на Бургас, имат желание и инвестират в подобряване на градската среда. Всяка от веригите по тяхна инициатива входира в общината намерение за реализация на инвестиционно предложение, свързано с изграждането на детски площадки, благоустрояване, паркове, градини. Така че, желанието и на големите инвеститори е не само да развиват търговска дейност и да печелят, а да дадат нещо на този град.

- На тези, които се умориха да живеят в строителна площадка, какво бихте казали?

- Отговорността на всички е да пазим това, което създаваме. Наша е грижата да създаваме колкото се може по-малко грижи на гражданите и ние полагаме усилия в тази посока. Но едно строителство, което дава условия за по-нататъшно ползване на територията, трябва да се изтърпи.

Стартирала е процедурата и за избор на проектант за благоустрояване на същинската градска част – улиците „Александровска” и „Богориди” – създаване на Ларго, пешеходна зона с условия за отдих и почивка, развлечения, достатъчно озеленяване, подземен паркинг на Тройката и подлез на университета.
Това също ще създаде големи неудобства на бургазлии. Проектът няма да се реализира изведнъж, а най-вероятно ще бъде изпълнен на етапи. Ще се влиза постепенно в средата и постепенно ще бъдат усвоявани инвестициите.

А частните инвеститори само можем да ги контролираме да не замърсяват и да спазват сроковете си. Бургас е един работещ организъм с много инвестиции, но това създава и работни места.
В тази връзка се налага да изтърпим някои неудобства. Извиняваме се на всички!

И ето някакви рендъри които са прикачили factor-bs към статията .... обаче не е ясно на какво точно са и къде са ..... bastards ...

http://www.factor-bs.com/files/123779774444167.jpg
това май е надлез ...
http://www.factor-bs.com/files/123779724815565.jpg
това пък на всичко друго ми прилича но не и на демокрация ....
http://www.factor-bs.com/files/123779719134026.jpg
http://www.factor-bs.com/files/123779768619172.jpg
това пък направо ме хвърли в шаха ... omg фактор да вземат да си разяснят картинките ...

jeyno9211
March 23rd, 2009, 06:42 PM
това пък направо ме хвърли в шаха ... omg фактор да вземат да си разяснят картинките ...

Магазини за цветя :)

Death NoVa
March 23rd, 2009, 06:51 PM
може и това да е

Arsenalium
March 23rd, 2009, 06:59 PM
W сайта на Фактор пише и че Мола карфур щял да се отвори не на 23 март,а на 23 април.Странно ми се струваше да го отворят през март.не изглежда завършен нацяло.

dolphin_bs
March 23rd, 2009, 10:30 PM
Как ще изглежда Бургас след четвърт век

Един разговор на Румяна Емануилиду с арх. Веселина Илиева – главен архитект на Бургас за това къде ще са най-големите инвестиции, как ще се преборим с трафика, кои ще са новите квартали, ще се промени ли Морската градина

- Арх. Илиева, какви нови зони се формират в общинския център?

- Тенденцията за разрастване на града с обслужващи и многофункционални зони е по основните входно-изходни магистрали: пътя Бургас-София, Бургас-Варна и територията, която се намира северно от пътя за Средец. Последната пък се оформя като една складово-производствена територия /така е предвидена и по Териториално-устройствения план/.
С новия Общ устройствен план тези територии ще запазят функциите си и съответно ще има нови предвиждания в тях и поставяне на нови ограничители.

- Бургас ще бъде един от първите градове с МОЛ (:lol: направо ) . Къде са най-големите инвестиции в бизнес обекти на територията на града?

- Пред пуск е МОЛ „Изгрев”, в който влизат веригата „Карфур” и още няколко други търговски вериги. Пред приключване е строителството и се очаква през март той да отвори врати за гражданите на града.
Може цялата сграда да не функционира от самото начало, но „Карфур” ще работи.
Също през март врати ще отвори германската Търговска верига, специализирана в областта на хранителните стоки, „Кауфланд” – нейният обект е в Промишлена зона-Север, до вече действащия магазин на „Практикер”.

Каква е съдбата на недостроения Бургаски универсален магазин (БУМ) на централния площад „Тройката”?

- Няма движение по БУМ, делата в съда продължават. Надяваме се в скоро време да приключат, за да може целият център на Бургас да бъде с един нов вид.
Общината обаче се явява вече като един много сериозен инвеститор в следващите две години. Положихме доста усилия да спечелим пари по европейски програми за регионално развитие.
Община-Бургас спечели проекти по образователна, културна програма. Внесли сме предложение за участие в проект за благоустрояване на градска среда – паркове и градини, надяваме се също да бъдем одобрени.
Стартираме с процедури по проектиране, реконструкция и изграждане на Казиното и Охлюва – като културен център, емблематичен за гражданите и гостите на Бургас.
Училищата и детските градини ще бъдат санирани, в тях вътрешни преустройства, привеждане в европейски вид, съответно с осигуряване на достъпна среда за деца и хора с увреждания: рампи, тоалетни за инвалиди и асансьори за достъп до всички етажи.

- Около езерата на Бургас се оформя промишлена зона, а това са привлекателни места за обитаване и вътрешен туризъм, какви са вижданията за тези райони?

- Общият устройствен план на Бургас (ОУП) не е готов, но към настоящия момент е готова цялата база от изходни данни, които са набрани и от други ведомства и организации и които дават една реална представа за сегашното състояние.
Приключи обработката на резултатите по преброяването. В момента се работи по профилите на улиците и кръстовищата, за да се докаже къде и доколко е необходимо те да бъдат на две нива като организация на движението, за да бъде заложено в плана.
Работи се по маршрутите на градския транспорт. Много е висок процентът на транзита през града, което е притеснително. Цялото движение сега минава през центъра. Категорично е доказана необходимостта от изграждане на обходите на града, по което вече работят общината, Областно пътно управление и НА „Пътна инфраструктура”, за да се разтовари същинската градска територия от трафика и да се осигури по-голямо спокойствие на гражданите и по-бърз достъп на гостите на града.
Това ще залегне и в ОУП.
Когато приключи работата и по транспортната схема, тогава ще бъдат категорично указани устройствените зони. Виждането и на общината, и на проектантите, спечелили конкурса за избор на изпълнител е максимално да се използва ресурса около бургаските езера и да се даде живот на тази територия.
Става въпрос за Бургаското и Мандренското езера, както и за Атанасовското, което е защитена територия – около тях ще бъдат създадени зони за екотуризъм. Вече работим в тази посока, съвместно с еколозите и екологичните организации.
Пред предаване е проекта за План за регулация и застрояване на Парк „Езеро” с нови зони и виждания.
Приключила е процедурата с одобрен ПУП на територията между Парк „Езеро” и Солниците. Тя е качена в сайта на общината, анкетата за предложения от гражданите за функции върви. Когато и предложенията се нанесат, ще се пристъпи към реализация на строителството.
Проектантите са подготвили анкетна карта за мнението на бургаските граждани за ОУП – тя ще бъде разнесена във всички търговски вериги и всички други места, където има широк достъп на граждани – администрации, обществени заведения. Целта е максимално близко и бързо да стигнем до хората и те да си дадат мнението, с което ще улеснят работата на проектантите и на общината.

- Значи Бургас ще расте първо на дължина?

- Бургас има много сложна дисперсна структура и територията на града е разкъсана от няколко езера и вода. Така че градът расте линейно покрай основните транспортни мегистрали – на юг към Крайморие, съответно Сарафово се разраства, местността Кюшето – продължаваме работата по промяна на ОУП и ПУП.
Вече имаме замервания на ошумяването от летището. Влизаме с ново предложение в Министерство на здравеопазването за съгласуване на проекта. Така че съвсем не сме се отказали от този проект.

В момента е в ход и ПУП на Летищен комплекс-Бургас с неговото разширение и преструктуриране. Проектантите работят, но има още какво да се желае.

Тече процедура по второ обявяване за Крайморие. Преди дни приключихме с входиране на възраженията от страна на гражданите. Те се разглеждат от Експертен съвет. Ако са законосъобразни и могат да бъдат удовлетворени, ще бъдат удовлетворени. След което проектът се внася в Общински съвет за одобряване и продължаване на процедурата по промяна на предназначението. След като Общински съвет го одобри, решението ще бъде обявено и следващата стъпка ще бъде промяна на предназначението на земеделските земи и започване на жилищно застрояване.

Около Крайморие южно от пътя за Созопол се предвижда една зона, която по досега действащия ОУП беше производствена. Нашето желание /и то е заложено в заданието за новия ОУП/ е тази зона да прерасне в бизнес зона – да няма замърсители, да бъде по-привлекателна предвид движението на туристи в южна посока. Тя трябва да осигурява обслужването на крайпътните обекти и съответно да поеме част от обслужването на новия комплекс, който е планиран за 20 хиляди обитатели, без в това число да влизат гостите за сезона.

Бургас ще расте и в дълбочина. Вече е приет от Общинския съвет ОУП на землището на селата Димчево, Маринка, Твърдица. Трите села се оформят като една крайградска зона за обитаване. Тя е в много близка комуникационна връзка с града. Около езерото Мандра в землището на Твърдица са предвидени вилна зона и зона за курортни дейности. В землището на Димчево е предвидена основно вилна зона на брега на Мандра.
Около Маринка по новото трасе на първокласния път за Малко Търново е предвидена многофункционална зона, осигуряваща крайпътни обекти, съответно за обслужване на населеното място и възможност за създаване на нови работни места.

Северно от Маринка има предвидена една територия с възможности за промяна на предназначението, която по наше виждане, а вече започнаха и инициативи, е предвидена за аграрен туризъм – предлагане на вина, съчетани със селски туризъм. Тенденцията в цял свят е такава – около малките населени места да има и такива атрактивни зони.

Така че цялата територия от Крайморие през Маринка, Димчево и Твърдица и връзката й към Бургас смятаме, че ще даде възможност за придобиване на един нов вид и съживяване на тези населени места.
Инициатива има. Желание от страна на собствениците има, общината съдейства в максимална степен да се реализират тези предвиждания.

- Ще се преструктурира ли центърът на града към морето?

- Отварянето на центъра към морето е заложено в заданието, което е прието от Общинския съвет и е дадено на проектантите като условие за работа.
Нашето предложение е максимално да бъдат преструктурирани съществуващите производствени зони – тази тенденция вече започна. Самите собственици на терени инициираха такива промени, защото разбират цената на тази територия и че тя не може да бъде унищожавана за производствени цели.

В Общия устройствен план ще бъде заложено по-високо, средно и ниско застрояване по преценка на проектантите, съобразено с геоложките проучвания и екосистемите. Работи се успоредно във всички посоки.
Всички инициативи от страна на собствениците ги подаваме на проектантите, за да ги имат предвид, доколкото те могат да бъдат вложени и съобразени.

- Как ще се променя Морската градина?

- Първата стъпка, заложена за реализация в програмата за Морската градина, е реконструкция на съществуващия басейн, който е в зоната на Флората и не се ползва в момента по предназначение.
Искаме да възстановим съоръжението и то да стане притегателен център - с малък и голям плувен басейн и около него – обслужващи помещения.

По проекта за Морската градина има предвиждания за застрояване, които ще стартират постепенно. Градината е публична общинска собственост. Начинът за изграждане на обектите там е Публично-частно партньорство и концесия или с финансиране от страна на общината. Тъй като бюджетът на общината е ограничен, насочваме през тази година усилията си в плувния басейн, реконструкция на детския кът и кандидатстваме по програма за благоустрояване на градската среда чрез цялостно възстановяване на алейната мрежа, реконструкция на осветлението, парково обзавеждане - подмяна на настилки, перголи, пейки, кошчета за отпадъци и създаване на нови детски съоръжения.

С този проект кандидатстваме и за реконструкция на парка в жк Лазур, за който има изготвен проект.
Идеята на общината е максимално осигуряване на крайулични паркинги с места за оставяне на колите и достъп на инвалиди. Всички обекти са съобразени с изискванията на Наредба № 6 за достъпна среда.
Вече стартира изграждането на детска площадка за деца с увреждания в парк „Изгрев” жк „Славейков”, която ще бъде със специални съоръжения.

Всички големи вериги, които влизат на територията на Бургас, имат желание и инвестират в подобряване на градската среда. Всяка от веригите по тяхна инициатива входира в общината намерение за реализация на инвестиционно предложение, свързано с изграждането на детски площадки, благоустрояване, паркове, градини. Така че, желанието и на големите инвеститори е не само да развиват търговска дейност и да печелят, а да дадат нещо на този град.

- На тези, които се умориха да живеят в строителна площадка, какво бихте казали?

- Отговорността на всички е да пазим това, което създаваме. Наша е грижата да създаваме колкото се може по-малко грижи на гражданите и ние полагаме усилия в тази посока. Но едно строителство, което дава условия за по-нататъшно ползване на територията, трябва да се изтърпи.

Стартирала е процедурата и за избор на проектант за благоустрояване на същинската градска част – улиците „Александровска” и „Богориди” – създаване на Ларго, пешеходна зона с условия за отдих и почивка, развлечения, достатъчно озеленяване, подземен паркинг на Тройката и подлез на университета.
Това също ще създаде големи неудобства на бургазлии. Проектът няма да се реализира изведнъж, а най-вероятно ще бъде изпълнен на етапи. Ще се влиза постепенно в средата и постепенно ще бъдат усвоявани инвестициите.

А частните инвеститори само можем да ги контролираме да не замърсяват и да спазват сроковете си. Бургас е един работещ организъм с много инвестиции, но това създава и работни места.
В тази връзка се налага да изтърпим някои неудобства. Извиняваме се на всички!

И ето някакви рендъри които са прикачили factor-bs към статията .... обаче не е ясно на какво точно са и къде са ..... bastards ...

http://www.factor-bs.com/files/123779774444167.jpg
това май е надлез ...
http://www.factor-bs.com/files/123779724815565.jpg
това пък на всичко друго ми прилича но не и на демокрация ....
Тези снимки ги помня от предизборната кампания на Д.Николов.Това са проекти за:1.Надлез на бул. Д.Димов
2.Велоалея по бул. Демокрация
3.Пазар за цветя в ж.к.Зорница до Окр. болница

hm123
March 23rd, 2009, 10:58 PM
Тези снимки ги помня от предизборната кампания на Д.Николов.Това са проекти за:1.Надлез на бул. Д.Димов
2.Велоалея по бул. Демокрация
3.Пазар за цветя в ж.к.Зорница до Окр. болница

ехааааа
значи във втора предизборна кампания вече влизат
браво
снимки ветерани

Vojvoda
March 23rd, 2009, 11:01 PM
ехааааа
значи във втора предизборна кампания вече влизат
браво
снимки ветерани
:lol:

Death NoVa
March 23rd, 2009, 11:37 PM
Готов е идейният проект на новата сграда на летището в Бургас
Административната постройка е с широкоплощен партер и многофункционален първи етаж

http://sg.stroitelstvo.info/showimg.php?filename=zx500_694144.jpg

http://sg.stroitelstvo.info/showimg.php?filename=zx500_694145.jpg

Обект Административна сграда на летище Бургас
Инвеститор "Фрапорт Туин стар сърпорт мениджмънт" АД
Проектант арх.студио "Архлайн – Николов" с ръководител арх. Станислав Николов
Площ на парцела 24 дка
Застроена площ 985.52 кв.м
Разгъната застроена площ 2149.89 кв.м

Изготвен е идейният проект на новата административна сграда на летище Бургас. Той е дело на бургаското архитектурно студио "Архлайн - Николов" с ръководител на екипа арх. Станислав Николов.
Сградата е на три нива и е разположена в североизточната част на парцела, който е 24 декара. Теренът е с минимална денивелация с много добро изложение в благоприятните посоки. Застроената площ е 985.52 кв.м, а РЗП - 2149.89 кв.м. Височината на сградата е 11.80 м.
Архитектурата е повлияна от специфичното формообразуване на административните тела, съчетани с широкоплощния партер и многофункционалния първи етаж.
Основният подход към сградата за персонала е от североизток, където е разположен главният вход към фоайето.. На ниво партер са предвидени кабинети, обслужващи административната дейност на летището, кафене, обслужващи, складови и технически помещения. На втория етаж също са поместени кабинети, голяма мултифункционална зала, складове и обслужващи помещения. На третия етаж се предвиждат предимно технически помещения
Сградата е решена с административен профил на телата в горните нива с един вертикален комуникационен възел, разположен в центъра на пресичащите се обеми. Оформени са широкоплощни партерно и първо ниво с цел многофункционалност.
Конструкцията на сградата е монолитна стоманобетонова. Външните стени са от видим бетон 25 см.
Използваните материали по фасада са алуминиева дограма с прекъснат термомост и стъклопакет с аргон, видим бетон за архитектурните елементи по и над сградата, както и неподвижни засенчващи ламели на втори етаж.
Енергийната защита на сградата е допълнена от топлоизолации при покривите – 12 см екструдиран пенополистирол, и при пода на първи партерен етаж с 2 см екструдиран пенополистирол "Фибран Fl".
При някои детайли, където е невъзможно да се приложи топлоизолация с нормална дебелина, топлинните мостове се пресичат с "Депрон".
За спазване на противопожарните изисквания за таванните облицовки се използват пожарозащитни плоскости, във влажни помещения – импрегнирани строителни или пожарозащитни плоскости.

cool

Pressian
March 24th, 2009, 10:41 AM
Та това са архитектите проектирали Palazzo Reale :bash::bash::bash:

http://www.royalpalacebg.com/large_files/121267273963986.jpg

http://www.royalpalacebg.com/large_files/121267290325368.jpg

rebelheartous
March 24th, 2009, 12:05 PM
Това Палацо Реале за първи път го виждам и е невероятно претруфена и кичозна грешка на архитектурния бранш :ohno:

Arsenalium
March 24th, 2009, 12:05 PM
Не схващам това Палацо реале какво общо с Бс има?

blago84
March 24th, 2009, 12:13 PM
Никаква... просто човека се ядосва, че архитектите проектирали тази кичозна грозотия ще правят и административната сграда на летището. На мен лично проекта не ми допада (може да е заради рендера), но все пак не е чак толкова ужасен. По-скоро бива без да е нещо специално.

Death NoVa
March 24th, 2009, 02:29 PM
„Джаспърс” представи концепцията „Бургас Супер Бус”

„Бургас Супер Бус" ( ох не ще падна :lol: някой да вижда дежа ву в името :lol: )е работното заглавие на концепцията за модернизация на градския транспорт в Бургас, която подготвят консултантите по програмата „Джаспърс". На този етап от работата си те предлагат различни възможности за съдържанието и параметрите на проекта, с който Община Бургас ще кандидатства за безвъзмездна помощ от ЕС в размер около 50 млн. евро.

Днес /24 март/ ръководителят на консултантската група Гуидо Брюгеман представи резултатите от проведените досега проучвания на състоянието и възможностите на транспортната схема в Бургас. Това стана в присъствието на Жан Франсоа Биро - представител на Европейската инвестиционна банка, кмета Димитър Николов, зам.-кмета Ивелина Василева, представители на общинска администрация, транспортните фирми в града „Бургасбус", „Бургас Волан" и „Комфорт", общински съветници и представители на местния бизнес.

Гуидо Брюгеман формулира 6 възможни варианта за модернизация на градския транспорт в Бургас:

1. Подмяна на старите автобуси с нови
2. 1 + разширяване на тролейбусната мрежа на север
3. 1 + прекратяване на тролейбусната транспортна услуга
4. 2 или 3 + изграждане на специални ленти само за движение на автобуси
5. Свързване на проекта за подобряване на градския транспорт с проекта „Супер Бургас"
6. Продължение на тролейбусната мрежа и изграждане на железница

Съветът на консултантите бе Община Бургас да насочи вниманието си към варианти 4 и 5. Изпълнението на всяка от предложените опции трябва да е придружено от пакет общи мерки:

- Въвеждане на електронна система за таксуване
- Изграждане на нови спирки с дисплеи, показващи в реално време движението на автобусите
- Въвеждане на синя зона за паркиране
- Обособяване на велоалеи
- Разширение на тролейбусното депо, ако тролеите останат като транспортна алтернатива
- Изграждане на метан-станция, ако бъдат предпочетени метановите пред дизеловите автобуси
- Изграждане на система за видеонаблюдение.

Философията на „Бургас Супер Бус" се основава на изграждането на специални пътни ленти, с различен цвят асфалт, по които да се движат само автобуси от градския транспорт. Заради уникалното разположение на Бургас, който е ситуиран по линията юг-север, условно по тази линия трябва да върви и новият път. Предложението на консултантите е той да тръгва от „Меден рудник", да се движи покрай езерото „Вая" - градски център - посока север. Съществуват няколко възможности за очертаване маршрута на тази линия, които могат да се прецизират допълнително.

Според Гуидо Брюгеман отварянето на града към морето е чудесна идея. Той каза ласкави думи за проекта „Супер Бургас", но сподели, че от него не става ясно как ще бъде осигурен достъпът до пристанищната територия. Консултантите предложиха вариант за изграждане на отсечка /виадукт - мостово съоръжение/, което да е част от специалното трасе за автобуси. Виадуктът може да свърже високата сграда на Океански риболов /до стадион „Черноморец"/ с ЖП-гара, условно казано.

Проектът за специалните трасета предвижда изграждане на една представителна спирка в центъра на града. „На нея ще ти е толкова приятно да чакаш, че ще съжаляваш, когато автобусът дойде", заяви Гуидо Брюгеман. „Градът си е ваш, вие трябва да покажете воля и желание в него да се случват хубави неща", каза още той.

Отношение по това предложение взе и кметът Димитър Николов. „Можем да си спестим много критики, ако не правим нищо. Аз не искам това. За да се случват хубавите неща в Бургас, целият град трябва да се обедини. За такива каузи си струва човек да хаби нерви и усилия. Нека се прицелим в големите неща. Нека мобилизираме всички ресурси на общината, за да подобрим транспортното й обслужване, а не само да чакаме като манна небесна парите от ЕС", каза той в обръщение към присъствалите на срещата бургазлии.

Предвижда се специалните автобусни ленти да са с дължина 15 км. и от първата до последната спирка да се стига за 7-8 минути. В дискусията се включи и Жан Франсоа Биро, който съобщи, че утре /25 март/ ще бъде на среща в МРРБ, на която ще поиска сериозно държавно финансиране да бъде насочено към Бургас. Твърдо решение за това какво трябва да включва проектът за модернизация на градския транспорт в Бургас ще бъде взето в началото на май.

Вече приключиха първоначалните проучвания на състоянието и възможностите на транспортната му схема. Те показват, че 120 000 пътници ежедневно ползват услугите на градския транспорт. Предизвикателството е да се запази и увеличи този брой пътници. Консултантите препоръчват промяна на някои маршрути и на автопарка, в който според тях има возила с колекционерска стойност.

От проведените анкети с пътници в градския транспорт е станало ясно, че те смятат тролейбусите за бавни и ненадежни. Ползват ги само 7 % от пътниците. За сравнение - 38 % ползват автобус 211. Бургас трябва да избере един от двата варианта - или да се премахне тролейбусния транспорт, или да го превърне в гръбнак на транспортната система.

Относно автобусите в градския транспорт беше направена забележката, че всеки от тях е с различен цвят, цената за поддръжката им е висока, защото са от различни марки и видове, липсват корпоративен имидж, спирки, табели, графици, маркетинг. Беше даден пример с автобусите в Лондон, които до един са червени, въпреки че над 30 фирми в града се занимават с обществен транспорт.

Бяха отправени препоръки за бързо изготвяне на политика за паркингите в града и въвеждане на синя зона, за да може парите от платените паркоместа да се реинвестират в инфраструктура. Консултантите благодариха за съдействието, което им оказва Община Бургас, транспортните фирми в града и студентите от Бургаски свободен университет, които помагат в техните проучвания.

LeechBG
March 24th, 2009, 04:29 PM
Мен ми харесва проекта за летището. Не е нужно да е кой знае какво. Семпло и в същото време модерно.:banana:

А това Палацо реале им го пожелавам на варненци :lol::lol::lol:

LeechBG
March 24th, 2009, 04:33 PM
ето още два рендера на летището..
http://www.archline-bg.com/images/project_37/image2.jpg
http://www.archline-bg.com/images/project_37/image1.jpg

;)

blago84
March 24th, 2009, 04:46 PM
То това не е терминала, а само административната сграда. Терминала само можем да гадаем дали ще е като на някой от по-старите два рендера или съвсем нов проект.

LeechBG - картинките ти не се виждат.

LeechBG
March 24th, 2009, 04:48 PM
явно има някакъв проблем със сайта им.. ето линк http://www.archline-bg.com/projects/project_37.php?id=1

между другото там попаднах и на това.. http://www.archline-bg.com/projects/project_35.php

Ronny_Gift
March 24th, 2009, 04:57 PM
Цитат:
Kонцепция „Бургас Супер Бус”
...
Гуидо Брюгеман формулира 6 възможни варианта за модернизация на градския транспорт в Бургас:

1. Подмяна на старите автобуси с нови
2. 1 + разширяване на тролейбусната мрежа на север
3. 1 + прекратяване на тролейбусната транспортна услуга
4. 2 или 3 + изграждане на специални ленти само за движение на автобуси
5. Свързване на проекта за подобряване на градския транспорт с проекта „Супер Бургас"
6. Продължение на тролейбусната мрежа и изграждане на железница

----

Точки 1, 4 и 5 се питам имаше ли нужда да дойде Гюнтер от Швайнехайм, за да ги осъзнаем тези неща. Всеки от нас, който е излизал зад граница може да спретне подобен списък и да посочи едно-две решения на наболели транспортни проблеми. Ами да се качат двама-трима по автобусите и тролеите за един месец и ще установят кое къде издиша.

Предвижда се специалните автобусни ленти да са с дължина 15 км. и от първата до последната спирка да се стига за 7-8 минути.

Майтапят ли се тези? Аз с кола и при зелена вълна мога да стигна за толкова от Зорница до центъра, и то извън час пик.

Остава ни само да се надяваме, че ще започнат реални дейности по модернизацията. Сигурно първо ще пребоядисат всички рейсове в единен корпоративен цвят. А да, и велоалеите са задължителни.

blago84
March 24th, 2009, 04:59 PM
Аз съм за точка 6, но за съжаление не зависи от мен...

LeechBG
March 24th, 2009, 05:06 PM
И аз, но като се замисля колко би струвало това не ми остава нищо друго освен да си мечтая за такъв транспорт в Бургас. Да не говорим, че ще отнеме страшно много време за направата му.
Мечтите са безплатни.. но пък дано доживеем да го видим :)

Turnovec
March 24th, 2009, 05:13 PM
Момчета, разбрах , че в Бургас имало ледена пързалка с олимпийски размери (60х30м.) и от скоро групи за хокей на лед за деца. Ако знаете повече моля ви пишете тук - къде се намира тази пързалка, дали имате някоя снимка, знаете ли името на фирмата производител и т.н.

Благодаря предварително! :)

blago84
March 24th, 2009, 05:14 PM
Мен поне ме хвърли в оркестъра с това съобщение... А дано е вярно...

Turnovec
March 24th, 2009, 05:39 PM
Мен поне ме хвърли в оркестъра с това съобщение... А дано е вярно...

Сега като се разрових аз в интернет се оказа, че малко не съм разбрал аз съвсем добре - пързалката е била открита с размери 20 на 30 метра(не с олимпийски) ... Но все пак май ще се зароди и хокей в Бургас :okay:

За първи път в Бургас се проведе хокеен мач

http://www.burgas.bg/bg/news/details/1/2562

събота, 20 декември 2008
Автор: Радостин Рачев
plus

Първият хокеен мач в Бургас се проведе днес /20 декември/ от 11.00 часа на ледената пързалка на площад "Тройката". В демонстрационния двубой един срещу друг, за да премерят сили, се изправиха отборите от София по хокей на лед - "Славия" и "Айсберг". На срещата присъства началникът на Отдел "Спорт" в Община Бургас Веселина Деведжиева.

Докато играчите на леда показваха тънкости в зимния спорт, организаторите на пързалката записваха първите бургаски деца, желаещи да тренират.

Въпреки дъжда и студеното време до края на приятелската среща бяха регистрирани 25 момчета и 6 момичета. Младите спортни таланти са на възраст между 7 и 12 години. Тренировките ще се състоят три пъти седмично - понеделник, сряда и петък, а всяка събота от 11.00 часа ще се провеждат хокейни срещи.

Записванията продължават като от бъдещите хокеисти се иска само желание и любов към спорта. До идеята се стигна след проведени разговори между Община Бургас и екипът, изградил първата истинска ледена пързалка в града.

Малчуганите ще бъдат обучавани от бившия национален състезател по хокей на лед и настоящ треньор Валери Георгиев. Неговата амбиция е да създаде два отбора - детски и женски. Ако успее това ще бъде втория в страната женски отбор по хокей на лед. Първият и единствен до момента е в София. Треньорът не крие и надеждата си да включи бъдещите бургаски отбори в следващото Републиканско първенство по хокей догодина.

След приключване на демонстрационния мач на ледената пързалка се появи първата бургаска надежда по фигурно пързаляне Цветелина Александрова. Въпреки своите 16 год. тя показа, че българската шампионка в този спорт Албена Денкова ще има свой достоен заместник.

От следващата година ако има заявен интерес от бургаските деца ще бъдат организирани тренировки и по фигурно пързаляне.

EricEntrena
March 24th, 2009, 05:49 PM
да на пързалката, която е пред съда се използва за обучение на групи по хокей, аз лично съм го виждал това

Death NoVa
March 24th, 2009, 06:21 PM
то много хубаво ама мястото и не е там ...

aleksii
March 24th, 2009, 07:36 PM
Та това са архитектите проектирали Palazzo Reale :bash::bash::bash:
http://www.royalpalacebg.com/large_files/121267290325368.jpg

То това е в Царево на 70км от Бургас. Едва ли някога ще се построи, като знаем, че пазара на ваканционни жилища умря!:ohno:

Death NoVa
March 24th, 2009, 08:39 PM
^^ дано ! хората ще си спестят прахчетата против повръщане

nnbb
March 24th, 2009, 10:03 PM
Днес в пощата намерих първата брошура на Carrefour.
Без да преувеличавам усещането е като а разлистваш брошура на магазин за 1лв. Сравнена с нея стоките от Метро изглеждат като излезли от корекома :)
Възможно най-долните марки на пазара събрани на едно място. Единствените известни марки бяха лаптоп Acer за 700лв, фотоапарат Kodak, монитор ЛГ и препарат против петна Vanish :D
На цялата първа страница ни зарибяват с банани по 99ст, от които наличното количество е 40 тона - не се бийте, за всички маймуни на откриването ще има.
На следващите страници са фотоапарат за 99лв, машинка за подстригване за 9лв, прахосмукачка за 40лв, микровълнова за 59.99лв. 90% от стоките са от абсолютно неизвестни или собствени марки, стоки от най-долно качество. Дезодоранти по 99ст, столове по 4.99лв, кисело мляко по 15ст. Но големия шок идва със сиренето от 19ст на разфасовки от по 100гр.
Някой каза ли криза?

UPDATE:
:D
Става наистина смешно. Броени часове след като е пристигнала брошурата на Карфур пристигна и на Кауфланд. Признавам им го, наистина реагират бързо! Брошурата е пълно копие на тази на Карфур като цените са:
банани (отново на първа страница) - 95ст
кисело мляко - 14ст
сирене - 18ст (като и тук цената е за 100гр)
матрак - 49лв срещу 59 в Карфур
възглавници 3.33 срещу 3.59
олио 1.49 срещу 1.39 в карфур
прахосмукачка 29 срещу 39лв
чипс 66ст срещу 69ст
дори четка за под са сложили на цена 99ст срещу 1.49 в карфур
да не забравяме и тоалетната хартия с 1ст разлика ! :D
За първи път съм свидетел на такава директна и агресивна рекламна кампания. Ако ставаше въпрос за по-качествени стоки всички щяхме да сме доволни.

zzibit
March 25th, 2009, 12:33 AM
^^ haha tova me utrepa. shtiah da izbuhna v smiah na rabota. za malko da se izturva :lol:

AnonymvsBeaver
March 25th, 2009, 12:49 AM
Pravilno li razbiram che nedovolstvate ot niskite tseni??... :dunno:

new bulgaria
March 25th, 2009, 04:00 AM
Wasn't Bourgas Plaza supposed to open today? What happened?

hm123
March 25th, 2009, 07:22 AM
цяла България тръпне в очакване

Death NoVa
March 25th, 2009, 09:54 AM
Започва проектът за ларгото на Бургас

Вече е сключен договор с фирмата, която трябва да проектира новия градски център. Той обхваща ул. "Александровска" до ж.п. гарата и „Богориди". Спечелилата фирма е от Бургас и е на арх. Петко Йовчев. До средата на лятото трябва да е готов работният проект, след което общината ще търси източници на финансиране. Ако те не бъдат намерени, ремонтът на пешеходната зона ще бъде заложен в бюджета за следващата година. Подземен паркинг под площад "Тройката", както и нов начин на свързване между „Александровска" и „Сан Стефано", нова пешеходна връзка на ул. „Богориди" с Морската градина са едни от ключовите моменти в разработката.

ANONIMNIQ
March 25th, 2009, 10:13 AM
Започва проектът за ларгото на Бургас

Вече е сключен договор с фирмата, която трябва да проектира новия градски център. Той обхваща ул. "Александровска" до ж.п. гарата и „Богориди". Спечелилата фирма е от Бургас и е на арх. Петко Йовчев. До средата на лятото трябва да е готов работният проект, след което общината ще търси източници на финансиране. Ако те не бъдат намерени, ремонтът на пешеходната зона ще бъде заложен в бюджета за следващата година. Подземен паркинг под площад "Тройката", както и нов начин на свързване между „Александровска" и „Сан Стефано", нова пешеходна връзка на ул. „Богориди" с Морската градина са едни от ключовите моменти в разработката.

Това значи ли, че както се говореше ще премахнат тротоарите по Александровска за да се отвори повече улицата и ще я правят ли с цветни плочки, павета или там каквото бяха казали?

Death NoVa
March 25th, 2009, 10:41 AM
да , улиците от типа Ларго са така .... дано да успеят да намерят финансиране още тази година :cheers:

Arsenalium
March 25th, 2009, 11:04 AM
Без да преувеличавам усещането е като а разлистваш брошура на магазин за 1лв. Сравнена с нея стоките от Метро изглеждат като излезли от корекома :)
Възможно най-долните марки на пазара събрани на едно място. Единствените известни марки бяха лаптоп Acer за 700лв, фотоапарат Kodak, монитор ЛГ и препарат против петна Vanish :D
На цялата първа страница ни зарибяват с банани по 99ст, от които наличното количество е 40 тона - не се бийте, за всички маймуни на откриването ще има.
На следващите страници са фотоапарат за 99лв, машинка за подстригване за 9лв, прахосмукачка за 40лв, микровълнова за 59.99лв. 90% от стоките са от абсолютно неизвестни или собствени марки, стоки от най-долно качество. Дезодоранти по 99ст, столове по 4.99лв, кисело мляко по 15ст. Но големия шок идва със сиренето от 19ст на разфасовки от по 100гр.
Някой каза ли криза?

UPDATE:
Става наистина смешно. Броени часове след като е пристигнала брошурата на Карфур пристигна и на Кауфланд. Признавам им го, наистина реагират бързо! Брошурата е пълно копие на тази на Карфур като цените са:
кисело мляко - 14ст
чипс 66ст срещу 69ст
За първи път съм свидетел на такава директна и агресивна рекламна кампания. Ако ставаше въпрос за по-качествени стоки всички щяхме да сме доволни.

:lol:и аз получих такова нещо,ама това не е ли само за стоките които са на промоция?

Seaborn
March 25th, 2009, 11:08 AM
... нова пешеходна връзка на ул. „Богориди" с Морската градина...

Някой има ли представа какво означава това? Че някоя от улиците Антим 1-ви, Славянска или Морска ще стане пешеходна ли? Или че ще се промени нещо около начинът по който Богориди влиза в Морската? Може би ще вкарат колите от бул. Демокрация под земята, за да не се засичат с пешеходците (както е във Варна). Шегувам се... А би било хубаво. :tongue3:

ANONIMNIQ
March 25th, 2009, 11:40 AM
Някой има ли представа какво означава това? Че някоя от улиците Антим 1-ви, Славянска или Морска ще стане пешеходна ли? Или че ще се промени нещо около начинът по който Богориди влиза в Морската? Може би ще вкарат колите от бул. Демокрация под земята, за да не се засичат с пешеходците (както е във Варна). Шегувам се... А би било хубаво. :tongue3:

Най-много да направят някой пешеходен надлез според мен.. знам ли.
И връзката на Александровска със Сан Стефано ми е интересно каква ще бъде...

Death NoVa
March 25th, 2009, 11:45 AM
еми май подлез

Arsenalium
March 25th, 2009, 11:45 AM
И връзката на Александровска със Сан Стефано ми е интересно каква ще бъде..."
Преди обсъждаха нещо за подлез там>говорим за светофара към БСУ.С подлез би било по-удачно отколкото е сега светофара.Само задръства още повече движението

Ronny_Gift
March 25th, 2009, 01:40 PM

За този тунел откога мечтая... :)

petet
March 25th, 2009, 01:41 PM
Тез Карфур ще убият рибата,пенсионерите с бастуни ще се трепят! :rofl:

Ronny_Gift
March 25th, 2009, 01:46 PM
Ти се майтапиш, ама преди няколко дена в Кауфланд хората са се били за плоски телевизори за по 150 лв. :bash:

Сега вече били за по 350 или нещо такова.

На 26-ти като отворят Карфур ще видим какво меле ще е.

hm123
March 25th, 2009, 01:46 PM
подлези ......................................
подземни паркинги на тройката .....
стотици милиони лева ..................
шанс да дойдат от държавата - 0%
шанс общината да финансира сама - 0%
шанс от еврофондовете - 20%

така може да се смята шанса на всеки наистина мащабен и сериозен общински проект в който няма частен интерес

следващата стъпка след изчисляване на шансовете е да се пристъпи към около 100 пъти по-евтин вариант който само отбива номера и крайния резултат е нещо незначително
недалновидно
недомислено
недоправено

пример с шумнорекламираните нови анализи и проекти за градския транспорт
в крайна сметка ще се окаже че резултата от големия проект на общината по програма Джаспър е смяна на 30 годишните тролеи с 10 годишни и купуване на 20 нови автобуса
съвременната транспортна схема с бърз и модерен железопътен транспорт ще си остане само на приказки

mdka
March 25th, 2009, 01:58 PM
Някой каза ли криза?

UPDATE:
кисело мляко - 14ст
чипс 66ст срещу 69ст

Абе има и доста заблудени обаче,аз мляко от 15 ст по смъртно не бих си купил ама....
Останах изумен от цената на цяла количка с покупки.Обикновено за същите продукти в Метро плащаме около 100-120 лв. а в кауфланд се разминахме с 60 лева.И няма никаква "измама".Стоката им е супер и обслужването също.Дано да се запазят цените такива и за напред.
п.с. Аз между другото работя временно в магазин ДОМО(кауфланд) и по цял ден гледам за какво става въпрос.Наистина Бургас имаше нужда от такъв магазин където просто цените да са нормални(което на нас ни се струва евтино)
ЧЕСТИТО НА БУРГАЗЛИИ

ANONIMNIQ
March 25th, 2009, 02:01 PM
Какво ще представлява откриването на Карфур днес?
Да си правя ли труда да ходя изобщо или нищо освен заря няма да видя?
То, че на коктейла няма да ме пуснат е ясно... но след като днес е официалното откриване, все пак ще има ли нещо пред магазина?

hm123
March 25th, 2009, 02:02 PM
не разбирам защо продължавате да питате за днес
откриването е утре

ANONIMNIQ
March 25th, 2009, 02:07 PM
не разбирам защо продължавате да питате за днес
откриването е утре

Официално откриване

Лидерът в търговията на дребно в Европа и втори в световен мащаб Карфур (Carrefour) открива своя първи хипермаркет в България на 26 март 2009 г. Той се намира в първия шопинг мол в Бургас - Бургас Плаза, като концепцията на хипермаркета следва принципа "Всичко под един покрив". Обектът на Карфур е разположен на площ от 13 000 кв. м., от които 8 300 кв. м. са търговска площ, като ще предлага над 50 000 артикула - хранителни и нехранителни стоки. Хипермаркет Карфур включва редица обособени секции, където предлага голямо разнообразие от продукти.

Програмата на събитието включва:

25 март 2009 г., сряда

10:00-12:30 часа - пресконференция на Жан Антоан, Изпълнителен директор на Карфур България, и обиколка на хипермаркета (Бургас Плаза мол, бул. Транспортна)
18:00 часа- Коктейл и официално откриване на хипермаркет Карфур (Бургас Плаза мол)
20:00 - 20:30 часа - Огнено шоу и заря пред Бургас Плаза мол.

Хипермаркетът ще бъде отворен за клиенти от 26 март 2009 г.

Източник:
http://www.events.bg/bg/articles/view/5997/%D0%9F%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%B8-%D1%85%D0%B8%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%BC%D0%B0%D1%80%D0%BA%D0%B5%D1%82-Carrefour-%D0%B2-%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F

lazur
March 25th, 2009, 03:29 PM
Carrefour отвори в Бургас първия си хипермаркет в България
Източник: News.Burgas24.bg 14:56 / 25.03.2009 Отпечатай Изпрати

© виж галерията
Лидерът в търговията на дребно в Европа и втори в световен мащаб Карфур (Carrefour) официално откри своя първи хипермаркет в България. Той се намира в първия шопинг мол в Бургас - Бургас Плаза - и е разположен на 13 000 кв. м., от които 8 300 кв. м. търговска площ. Концепцията на хипермаркета следва принципа "Всичко под един покрив", като се предлагат над 50 000 артикула - хранителни и нехранителни стоки, съобразени с българския вкус и традиции. Изключителното разнообразие в асортимента и ниските цени, са основни предимства на хипермаркета. Предлагат се и 3 500 артикула от всички категории с марката Карфур. В обекта са разкрити 220 работни места. Работното време е от 07.30 до 22.00 часа.
Хипермаркетът е разделен на специализирани секции, всяка от които предлага разнообразие от продукти, обхващащи всички ценови категории. Целта е клиентът да намери търсения продукт на най-изгодната цена. Новост за България е начинът, по-който е организиран хипермаркета с обособените места за бързо хранене, за шоколадови изделия, за козметика и козметични съвети. В топлия бюфет се предлагат приготвени на място типични български ястия, като е предвидена и зона за хранене. Рафтовете на "Шоколадов свят" имат формата на къщичка, като върху тях са разположени разнообразни шоколадови и захарни изделия. В зоната за красота се продават, както масовите марки, така и по-висок клас козметични стоки, а клиентите могат да се възползват от професионални бюти консултации. Това са новости за формата на хипермаркетите в България.

В Карфур е изграден своеобразен "entertainment" център - с широк асортимент от книги, видео игри, електронни игри, компактдискове. Идеята е в него редовно да гостуват музикални изпълнители, които да представят новите си албуми. Обособената секция "Shop in the shop" (магазин в магазина) предлага голямо разнообразие от черна и бяла техника на водещите дистрибутори на българския пазар.

В хипермаркета клиентите могат да открият мебели; фитнес уреди с марката Карфур и стоки за дома от типа „Направи си сам". Текстилната секция предлага богат асортимент от дрехи на български производители, както и такива с марките на Карфур "Текс" и "Номер 1". За децата има висококачествени дрехи на ниски цени от марката Disney, произведени специално за Карфур. Всяка седмица има промоции на основните групи стоки, като нехранителни артикули се предлагат на доставни цени.

Карфур работи с над 700 доставчици, мнозинството от които са български фирми. Концепцията на хипермаркета е да продължи да насърчава снабдяването от местни доставчици и предлагането на български продукти, за да се запазят местните традиции. Специален кът в хипермаркета предлага наливно вино на български производители.

Вътрешен екип и външна одиторска компания следят за безопасността и качеството на предлаганите стоки в първия хипермаркет ©
Както Burgas24.bg писа, откриването на мола Burgas Plaza ще бъде на 23 април
Карфур в България, както и дали доставчиците отговарят на търговските стандарти и добрите бизнес практики.

„Концепцията на Карфур е да поддържа партньорства с малки и средни предприятия от страните, където присъства, както и да насърчава снабдяването от местни доставчици, като по този начин дават тласък на местната икономика.", каза Жан Антоан, изпълнителен директор на Карфур България. „Карфур е вече тук, защото българският пазар е готов за модерната търговия. Радвам се, че можем да предложим на българските потребители световните стандарти в сектора, като осигурим повече възможности и допринесем за по-добро качество на живот.", коментира Жан Антоан.

Групата Карфур е най-големият търговец на дребно в Европа и втори в света. Притежава над 15 000 магазина в 32 държави и осигурява над 490 000 работни места. За повече от 40 години Карфур е част от живота на над 20 млн. клиенти в Европа, Азия и Америка.

В групата Карфур влизат различни по формат магазини, адаптирани към изискванията на клиентите - хипермаркети, супермаркети, хард дискаунтъри, convenience магазини и кеш & кери магазини, предлагащи голямо разнообразие от продукти и услуги на най -ниските цени. С повече от 3 милиарда транзакции на година, групата Карфур е социално отговорна компания, гарантираща на своите клиенти качеството и безопасността на предлаганите продукти. Оборотът на групата за 2008 г. възлиза на 96.7 млрд. евро с ДДС.

jeyno9211
March 25th, 2009, 03:43 PM
http://i.id24.bg//im/g/2171_1.jpg

http://i.id24.bg//im/g/2171_2.jpg

http://i.id24.bg//im/g/2171_3.jpg

http://i.id24.bg//im/g/2171_4.jpg

http://i.id24.bg//im/g/2171_5.jpg

Ivanski
March 25th, 2009, 03:43 PM
Announced project for the new Burgas Airport administrative building. That's a separate building ,not the terminal :) And i think it looks fantastic.

http://sg.stroitelstvo.info/showimg.php?filename=zx500_694145.jpg

http://sg.stroitelstvo.info/showimg.php?filename=zx500_694144.jpg

Готов е идейният проект на новата сграда на летището в Бургас

Изготвен е идейният проект на новата административна сграда на летище Бургас. Той е дело на бургаското архитектурно студио "Архлайн - Николов" с ръководител на екипа арх. Станислав Николов.
Сградата е на три нива и е разположена в североизточната част на парцела, който е 24 декара. Теренът е с минимална денивелация с много добро изложение в благоприятните посоки. Застроената площ е 985.52 кв.м, а РЗП - 2149.89 кв.м. Височината на сградата е 11.80 м.
Архитектурата е повлияна от специфичното формообразуване на административните тела, съчетани с широкоплощния партер и многофункционалния първи етаж.
Основният подход към сградата за персонала е от североизток, където е разположен главният вход към фоайето.. На ниво партер са предвидени кабинети, обслужващи административната дейност на летището, кафене, обслужващи, складови и технически помещения. На втория етаж също са поместени кабинети, голяма мултифункционална зала, складове и обслужващи помещения. На третия етаж се предвиждат предимно технически помещения
Сградата е решена с административен профил на телата в горните нива с един вертикален комуникационен възел, разположен в центъра на пресичащите се обеми. Оформени са широкоплощни партерно и първо ниво с цел многофункционалност.
Конструкцията на сградата е монолитна стоманобетонова. Външните стени са от видим бетон 25 см.
Използваните материали по фасада са алуминиева дограма с прекъснат термомост и стъклопакет с аргон, видим бетон за архитектурните елементи по и над сградата, както и неподвижни засенчващи ламели на втори етаж.
Енергийната защита на сградата е допълнена от топлоизолации при покривите – 12 см екструдиран пенополистирол, и при пода на първи партерен етаж с 2 см екструдиран пенополистирол "Фибран Fl".
При някои детайли, където е невъзможно да се приложи топлоизолация с нормална дебелина, топлинните мостове се пресичат с "Депрон".
За спазване на противопожарните изисквания за таванните облицовки се използват пожарозащитни плоскости, във влажни помещения – импрегнирани строителни или пожарозащитни плоскости.

http://sg.stroitelstvo.info/show.php?storyid=694143

Делян
March 25th, 2009, 07:38 PM
Carrefour сериозно ли нямат страница на български?

aleksii
March 25th, 2009, 08:13 PM
Варна, Бургас и Добрич да се обединят в един регион, искат кметове

http://moreto.net/im/10414.m400.jpg

Да се направи ново райониране, в което областите Бургас, Варна и Добричките общини да се обединят в един Черноморски регион. Това предложение на кмета на Бургас Димитър Никлов и на градоначалника на Несебър съобщи на днешното 15-то годишно общо събрание на Асоциацията на Черноморските общини (АБЧО) Атанас Стоилов, председател на Управителния съвет на асоциацията. Според Димитър Николов това е напълно осъществимо, но са необходими законови промени. „Бургас се свързва много по-лесно с Варна и Добрич, отколкото със Стара Загора, а и проблемите ни са еднакви”, коментира Николов.

Идеята си заслужава, но не може да се случи скоро, смята Здравко Сечков от Фондацията за местно самоуправление. Според него подобно райониране ще се случи след не по-малко от година – две. Броят на областите у нас трябва да се редуцира до 13 – 14 и да се въведе второ ниво на местно самоуправление, твърди Сечков. Той припомни, че промените в закона за регионалното развитие са приети съвсем скоро и ако представителите на местните власти са имали подобни идеи за реформа, е трябвало да ги анонсират още преди утвърждаването на нормативния акт.

Death NoVa
March 25th, 2009, 08:30 PM
Собственикът на Дбанк и “Елкабел” стартира най-голямата инвестиция в историята на града ни.

Това е единственият кадър на загадъчния, според хора от бизнеса, Фуат Гювен. Уловен е от наш фоторепортер през май 2005-а г. на територията на “Елкабел”, когато на посещение там беше лидерът на БСП Сергей Станишев – водач на листата за Бургаския район. Визитата му беше по покана на шефа на УС Стоян Александров, който заяви пред медиите, че се внедряват нови технологии и че готвят стратегия за развитие на производството. Към този момент то се изнася в Айтос. По същото време България се разтърсваше от скандал с третия в листата ни – Георги Кадиев, който предупреждаваше, че съюз на БСП с ДПС ще е убийство за политическата класа и народа ни.Същият ден бъдещият премиер, на наша земя, подкрепи Кадиев с половин уста и не отхвърли категорично варианта коалиция с ДПС.

Запустялото соцпредприятие “Елкабел”, заедно с всичките му прилежащи постройки, в т.ч. пароцентралата, бившата поликлиника, магазините, дискотеката и складовете откъм ул.”Одрин”, както и високата административна сграда, ще бъдат сринато до основи. Върху освободения терен, с площ около 200 декара, ще се появи най-крупната инвестиция в историята на града ни. Тя ще бъде собственост на турския бизнесмен Фуат Гювен, фигуриращ в българските търговски регистри и с друго име – Фуат Хюсниев Османов.
Гювен е един от най-богатите хора у нас, собственик е на Дбанк /бившата Демир банк, с офис и в Бургас, на ул.”Булаир”/. Той купи завода за кабели от офшорната “Ем Джи корпорация” за 100 млн.лв. през юли 2004-а — няколко месеца след разстрела на основния й акционер Илия Павлов. Никой тогава обаче не обърна внимание, че покрай халетата и машините на морално остарелия завод, турчинът с двете имена на практика получи най-апетитната хапка от Бургас. А реализирана, тя ще представлява мултифункционален комплекс – с хиляди кв.м разгъната площ за търговски, бизнес, развлекателни и жилищни нужди. Така запушеният промишлен район ще се отвори от всички страни и ще стане достъпен за живеещите както от централната част, така и от няколко комплекса. Пеш до него ще се стига от “Славейков”, “Възраждане” и “Бр.Миладинови” за не повече от 10 мин.
За мегапроекта на турския бизнесмен разбрахме от гилдията на архитектите, където от началото на август ври и кипи. По неофициална информация десет архитектурни бюра от цялата страна са подали документи в национален конкурс за идейна разработка на бъдещия обект. Кой ще спечели, ще стане ясно в началото на септември. Крайният срок за предаване на разработките е изтекъл на 13 август, но все още книжата, макетите и компютърните визуализации не са журирани.
“Прочетохме обява във вестника и се включихме в надпреварата, защото е огромно предизвикателство – ние няма как да знаем кой стои с парите зад бъдещата инвестиция и не ни интересува, като възложител в тази обява фигурира ръководството на “Елкабел”АД”, заяви един от водещите архитекти в Бургас, който отказа да бъде цитиран, преди да са излезли резултатите.
Обявата е формулирана като градоустройствен конкурс за концепция върху територията на “Елкабел” - част от Промишлената зона на Бургас, в следните рамки: от север – бензиностанция ШЕЛ и парк "Изгрев", от изток - ул. "Струга" и к-с "Бр. Миладинови", от юг - ул. "Одрин" и кръстовището "Трапезица", от запад - "Победа"АД, "Камбана 1899" ЕООД и Стоковата борса.
Състезателите са предали и визия за контактната зона/имотите в съседство/ с бъдещия мегастроеж. Към тази зона са предприятието "Черноморка", теренът на магазин БИЛЛА и кварталите покрай шосето Бургас - Созопол – до надлеза "Вл. Павлов".
Целта, според обявата е да се получат най-добрите от икономическа гледна точка идеи за устройственото зониране и подробно планиране на територията, с отчитане на променените условия в собствеността, градоустройствената обстановка и нуждите на собственика. Като лице за контакти от организационно бюро за оперативна работа по проекта е посочен инж. Златко Колев, с адрес на ул.”Одрин”15, където се намира “Елкабел”. От него опитахме да разберем повече за бизнесинициативата, за която засега се говори само в средите на архитектите.
“Има възможност за изграждането на грандиозен делови и конгресен център, както и за сграда с характеристиките на небостъргач”, каза друг участник в конкурса, който също пожела да бъде анонимен, за да не бъде упрекнат в некоректност от конкуренцията. Срокът, в който ще бъде построен комплексът, е до 2012г. Собствеността изцяло щяла да бъде на Фуат Гювен и не била предназначена за продажба, изключение щяло да се прави само за жилищните постройки.
Инж.Колев отказа информация и любезно ни отпрати към двамата изпълнителни директори на завода Димитър Паскалев и Васил Божинов. “Не съм упълномощен да разговарям с журналисти, нека те отговорят на въпросите ви”, заяви той. По думите на секретарката обаче и Паскалев, и Божинов отсъствали от Бургас и не желаели да бъдат обезпокоявани.

Бивш финансов министър е дясната му ръка
За човека, който се оформя като най-крупният инвеститор на Бургас за всичките му времена, информацията е повече от противоречива.
Месец и половина след като Гювен става едноличен собственик на Дбанк, през ноември 2006-а, председателят на Управителния съвет на “Елкабел” Стоян Александров поема и длъжността шеф-надзорник на банката. Ето какво казва за чуждия трезор бившият ни финансов министър/1993-1994/ и кандидат за кмет на София от БСП през 2003г./, а понастоящем един от най-доверените хора на Гювен:
“Ориентираме се към няколко акцента – първо, да обхванем обслужването на транзакциите от и към България на нашите изселници в Турция. Второ, да обърнем по-голямо внимание на турския бизнес у нас. Сред целите ни е да се включим в обслужването на бюджетния сектор, както и да започнем да развиваме доверително управление на средства. Предвиждаме разрастване на клоновата мрежа на банката в страната.”
Тя притежава всички видове лицензи за банкова дейност и засега разполага с 5 офиса в страната - в София, Варна, Пловдив, Бургас и Хасково.

Той е осмият по богатство у нас
Според класация на най-богатите българи, направена в края на 2007-а от популярния сайт “Инвестор”, излиза, че Фуат Гювен е на осмо място след петролния бос Митко Събев, бизнесдамата Петя Славова, скандалноизвестния птицевъд Петър Петров – източвал средства по САПАРД, Георги Гергов, Иво Прокопиев и банкерите Ивайло Мутафчиев и Цеко Минев/ по реда на изписването им/. В този списък Гювен е посочен като българин с двойно гражданство. Според БНБ активите в личната му банка към края на 2006-а са 199,2 млн.лв.
Първата инвестиция на Гювен в България е закупуването на базата на “Балкантурист Хасково”. След това се насочва към безмитната търговия с горива. Изгражда валутни бензиностанции на граничен пункт Ново село, в безмитните зони на Видин и Русе. Големите му инвестиции обаче са в областта на енергетиката - собственик е на 8 ВЕЦ, всичките са спечелени на търгове с наддаване.
Но всъщност кой е Гювен?
След като направихме проверка на многобройните му бизнесначинания в българските търговски регистри, стигнахме до странния въпрос дали българските служби за сигурност са се занимавали и дали са открили нередности с двете самоличности, с които си служи в различните си фирми. Напр., според ДАКСИ - в Дбанк, “Балкантурист БГ” и “Елкабел” той е вписан като български гражданин с името Фуат Хюсниев Османов/роден през 1955г./. В други дружества обаче - като строителната “Тракия 97”,”Емелда”, “Фортера” и т.н. е с двете имена Фуат Гювен и е турски гражданин.
Интересен нюанс е присъствието на Фуат Хюсниев Османов като българин във фирмата за търговия с облекло “Шипка-Фуат-Гювен-Варна”ЕООД,/собственост на “Варна мода”/, в управлението на която фигурира името Емел Гювен – турска гражданка. “Това е дъщеря му, но защо така са вписани, аз не мога да кажа”, уточни източник от ръководството на “Елкабел”, който не допускал, че ползва двойна самоличност. Според него Гювен влага средства в различни икономически сектори с дългосрочно намерение да диверсифицира портфейла на инвестиции у нас. И със сигурност се оформял като най-мощният и сериозен инвеститор на територията на Бургаския регион.
Особено активно бизнесът му се разраства през последните няколко месеца. През март е купил държавната тютюнева фабрика “Кърджали табак” АД, преди това е инвестирал в няколко хотела. Придобивките му отпреди броени дни са бившият Партиен дом в Хасково, за който е платил на общината 11 млн.лв., както и стартът на газифицирането на Свиленград, Кърджали и Момчилград.
Роден е в Момчилград, завършва строителния техникум в Кърджали. През 1977 г. семейството му се изселва в Турция. В Истанбул започва дребен бизнес с кожи. След 10 години построява първия си завод за кожени изделия.
У нас се връща през 1990 г. С покупката на бензиностанция в свободната зона на Свиленград. Според неофициална информация на източник от националистическите среди, той е човекът, който с връщането си в родината запали и изгори българския трикольор на Капитан Андреево.
През март т.г. Гювен беше въвлечен в огромен скандал с МВР, след като одит на Сметната палата показа, че вътрешното министерство е получавало солидни суми от безмитната му търговия с горива в продължение на 17 години. Тогава беше нарочен за агент на турските разузнавателни служби, както и че с дейността си финансира ДПС и е закрилян лично от Ахмед Доган. Защото без неговите протекции отдавна трябвало да бъде закрита безмитната му търговия. Не е тайна, че Гювен е обект на постоянни нападки от големите петролни компании за това, че е монополизирал трафика с горива, извършван от турските ТИР-ове на наша територия.
Неприятностите напоследък обаче не оказват влияние на развитието на бизнеса му, нито на доброто му настроение, узнахме ние. Защото в края на юли е броил 5 милиона лв. за супер луксозна яхта „Бавария 50 Вижън”. Марката е известна от филмите за Джеймс Бонд и е една от най-скъпарските лодки в България.”Вижън" впечатлява с изключителна 22,5-метрова мачта, 3 спални и напълно оборудвана кухня, има допълнително тиково покритие, вече е акостирала в Созопол и очаква стопанинът й да приема първите си гости.

това май е Трапезица
http://www.archline-bg.com/images/project_35/image6.jpg

petet
March 25th, 2009, 09:17 PM
Варна, Бургас и Добрич да се обединят в един регион, искат кметове

http://moreto.net/im/10414.m400.jpg

Да се направи ново райониране, в което областите Бургас, Варна и Добричките общини да се обединят в един Черноморски регион. Това предложение на кмета на Бургас Димитър Никлов и на градоначалника на Несебър съобщи на днешното 15-то годишно общо събрание на Асоциацията на Черноморските общини (АБЧО) Атанас Стоилов, председател на Управителния съвет на асоциацията. Според Димитър Николов това е напълно осъществимо, но са необходими законови промени. „Бургас се свързва много по-лесно с Варна и Добрич, отколкото със Стара Загора, а и проблемите ни са еднакви”, коментира Николов.

Идеята си заслужава, но не може да се случи скоро, смята Здравко Сечков от Фондацията за местно самоуправление. Според него подобно райониране ще се случи след не по-малко от година – две. Броят на областите у нас трябва да се редуцира до 13 – 14 и да се въведе второ ниво на местно самоуправление, твърди Сечков. Той припомни, че промените в закона за регионалното развитие са приети съвсем скоро и ако представителите на местните власти са имали подобни идеи за реформа, е трябвало да ги анонсират още преди утвърждаването на нормативния акт.

Много странно.Мисля си и че няма да стане.Ама ми е интересно,как евентуално ще се казва

blago84
March 25th, 2009, 09:19 PM
За мен също е странно... и искрено се надявам да не стане. Варна и Добрич според мен ще извлекат ползи, но за Бургас ще е пагубно.

Arsenalium
March 25th, 2009, 09:35 PM
И според мен трудно ще стане.И преди писаха за едни административни деления и накрая нищо не излезе.ВТ присъедини ли се към Русенския регион?СтЗ присъедини ли се към югоизточния?Доколкот знам НЕ,а се тръбеше до небесата.Айтос обаче и него го бутнали на картата :D

petet
March 25th, 2009, 09:44 PM
Да,и аз съм против този съюз.Само,че си мисля,че много на запад е отишъл.

aleksii
March 25th, 2009, 10:18 PM
^^
Това предложение за присъединяването към Варна е на кметовете на Бургас и Несебър!:lol:

ANONIMNIQ
March 25th, 2009, 11:03 PM
Ходих да видя зарята и огненото шоу за открриването на Карфур... общо взето само костюмари имаше наоколо, включително кмета и още някои хора, които не ми се споменава...
Това което ми направи впечатление е, че Старбъкс, който е точно до входа на мола, също работеше... и видях, че някои си бяха взели кафе от там.
Малко ми е странно, но май като гледам в тоя мол магазините и заведенията ще си отварят един по един, още преди да открият официално самия мол....
Иначе гледам, че вече има и билбордове с реклами за мола (ако мога да го нарека така)

petet
March 25th, 2009, 11:39 PM
Ти се майтапиш, ама преди няколко дена в Кауфланд хората са се били за плоски телевизори за по 150 лв. :bash:

Сега вече били за по 350 или нещо такова.

На 26-ти като отворят Карфур ще видим какво меле ще е.

Mi da se mlatqt be.Kakvo me interesuva.Byrziqt pe4eli.Drugiqt duha supata.

hm123
March 26th, 2009, 08:20 AM
За мен също е странно... и искрено се надявам да не стане. Варна и Добрич според мен ще извлекат ползи, но за Бургас ще е пагубно.

ай-странното е че това мега малоумно предложение идва точно от нашия кмет

lazur
March 26th, 2009, 09:23 AM
В Бургас
Върнаха цените на Тато
Война на хипермаркети свали млякото до 14 ст., плазмите падат до 200 лева

Кофичка мляко за 14 стотинки, паста за зъби по 0,39 и банани по 0,99. Само за броени часове цените в Бургас се сринаха и стигнаха нивата от Татово време. Чудото се случи заради бясна конкуренция между големите търговски вериги. Стартовият изстрел на незапомнения дъмпинг даде отварянето на първия магазин "Карфур". Френският гигант стъпва първо в Бургас, но се готви да влезе в още няколко града. Скандално ниските цени на стоките в новия хипермаркет, който отваря днес, обиколиха светкавично Бургас. Олиото там ще е под 1,50, а брашното - само 45 ст., коментираха хората по опашките. Другите големи играчи на пазара веднага отвърнаха на удара с още по-ниски оферти. Откритият преди седмица "Кауфланд" пусна от вчера бананите по 95 ст. "Билла" пък свали килото до 85 ст. Етикетите се сменят буквално през час, разказаха продавачи.
Голямото поевтиняване прескочи от храните на техниката. От "Кауфланд" вече обещават плазмени телевизори за символичните 200 лева. "Карфур" пък ще цакат с нечувано евтини хладилници, перални и видеосистеми.
Днес в Бургас, утре в цялата страна, така експерти прогнозират развоя на дъмпинговата война. Кризата свива потреблението и битката за всеки клиент ще бъде безмилостна, признават търговци. Въпросът е кой ще издържи най-дълго.

hm123
March 26th, 2009, 01:06 PM
на опашките на касите в карфур се чакало повече от 2 часа
хора които са се наредили от 11 часа още не са минали

:uh::uh::uh:

Death NoVa
March 26th, 2009, 01:29 PM
omfgwtf O.o'

Death NoVa
March 26th, 2009, 02:36 PM
Започва почистване на терена за новата болница в „Меден Рудник”

Започва почистването на терена, отреден за изграждане на нова многопрофилна болница в ж.к. „Меден Рудник". Това е възможно след като преди броени дни бе подписан предварителния договор за учредяване право на строеж в зона „А" на най-големия бургаски комплекс между Община Бургас и избрания изпълнител на проекта „Многопрофилна болница за активно лечение- Д-р Пенкови" ООД - гр. Сливен.

Теренът, който е отреден за изграждане на Многопрофилна болница за активно лечение с Медицински център е с площ 8937 кв. м. В момента върху него, има 110 бр. преместваеми постройки, които представляват гаражи.

Предстоят проверки на общински служители от териториална дирекция „Възраждане" за констатиране на обектите разположени в обхвата на терена и стартиране на процедура по преместването им. На собствениците ще бъдат раздадени уведомителни писма за предстоящото строителство с едномесечен срок за доброволно премахване на постройките. При условие, че до приключване на срока обектите не бъдат преместени общинските служители ще започнат административна процедура по тяхното премахване.

След парафиране на предварителния договор в срок от 90 дни фирмата-изпълнител трябва да подготви инвестиционният проект за построяване на сградата и да го представи за одобрение в Община Бургас. След това проектът предстои да бъде съгласуван и със съответните държавни органи - Регионалната инспекция за опазване и контрол на общественото здраве /РИОКОЗ/, Министерството на здравеопазването и Районната служба по „Противопожарна безопасност и защита на населението".

При одобрение на проекта от Общината и държавните институции, в срок от 60 дни следва да бъде подписан окончателният договор за изграждане на болницата в „Меден Рудник".

Според предварителният договор „МБАЛ Д-р Пенкови" ООД се задължава да построи МБАЛ с Медицински център със застроена площ 1400 кв.м. и разгъната застроена площ от 8937 кв. м. Делът на Община Бургас в новопостроената сграда следва да бъде не по-малък от 33,33% от общото надземно и подземно застрояване.

nnbb
March 26th, 2009, 02:52 PM
Днес въпреки огромното ми нежелание бях завлечен до Кауфланд. Очаквах поне да е пусто и всички маймуни да са в Карфур. Голяма изненада - пракинга пълен до дупка. Наложи се да спрем чак до Практикер. Вътре лудница (не само защото повечето клиенти имат вид и държание на луди) и задъжително на върха на всяка количка имаше какво???? бананиии :bash:
Започвам да си мисля, че не случайно чуждите вериги са избрали точно :banana:
Нищо не купих, отидох и си напазарих както винаги от Пикадили.

LeechBG
March 26th, 2009, 03:22 PM
банани с пижами няма ли? :D

LeechBG
March 26th, 2009, 03:22 PM
:banana::banana::banana::banana::banana::banana::banana::banana::banana::banana::banana::banana::banana::banana::banana::banana::banana::banana::banana::banana::banana::banana::banana::banana::banana::banana::banana::banana::banana::banana::banana::banana::banana::banana::banana::banana::banana::banana::banana::banana::banana::banana::banana::banana::banana::banana::banana::banana::banana::banana::banana::banana::banana::banana::banana::banana::banana::banana::banana::banana::banana::banana::banana::banana::banana::banana::banana::banana::banana::banana::banana::banana::banana::banana::banana::banana::banana::banana::banana::banana::banana::banana::banana::banana::banana::banana::banana::banana::banana::banana:

Дерзай народе! :D :D :D

ANONIMNIQ
March 26th, 2009, 05:25 PM
Днес бях в Карфур... въпреки по-голямата площ в сравнение с Кауфланд и въпреки, че хората не бяха наблъскани един до друг и нямаше чак такива изпреварвания с колички, на касите нещата продобиха съвсем други измерения... там се чакаше с часове.
Из мола ситуацията е каквато си я представях - вече има отворени магазини, а в други работата ври и кипи и са налепили по стъклата разни надписи "Очаквайте скоро"...
Общо взето цялото пространство се обикаля срванително бързо, без да влизаш в самите магазини.
Ескалаторите са удобни, но за сметка на това бавни ... хубавото е, че не е трудно да вършиш по тях ако бързаш.
Хубаво е, че са сложили и асансьор за инвалиди.
Общо взето това е за сега ...
потвърждавам и за Била (живея точно до нея) - току що се прибирам и гледам в пощата нова тяхна брошурка с банани за 89 стотинки, мляко за 15 и т.н.
Ако не друго, поне новите магазини смъкват цените надолу :banana:

lazur
March 26th, 2009, 06:20 PM
Невиждан спад на цените в големите хипермаркети в Бургас
Лев за килограм банани или 15 стотинки за кисело мляко вече не са мит заради конкуренцията между новооткритите търговски вериги

Бургас регистрира бум на пазаруването в големите хранителни магазини, съобщи БНТ. Въпреки кризата стотици хора са готови да похарчат пари, примамени от атрактивните предложения на хипермаркетите. Заради ожесточена конкуренция между новооткритите търговски вериги, в морския град има невиждан през последните години спад на цените на храни и стоки за бита.

Лев за килограм банани или 15 стотинки за кисело мляко вече не са мит. Такива цени предлагат някои от най-големите хранителни вериги в Бургас. Войната между магазините доведе не само до специални промоции и бонуси, но и до нечувани услуги в полза на клиента - например, компенсации за дълго чакане на опашка. Магазините буквално наддават, кой ще предложи най-евтин продукт. Цените се сменят буквално през час.

Най-доволни от ценовата война са възрастните хора, за които месото или екзотичните плодове вече не са лукс.

Специалистите съветват, че ако искате да се възползвате от атрактивните предложения, трябва да го направите сега. Защото всяка промоция приключва с изчерпване на количеството, а практиката сочи, че политиката на ниските цени трае само първите дни от откриването на нов магазин.
Региони:
Бургас
Източник:

Econ.bg

jeyno9211
March 26th, 2009, 06:53 PM
Откриване|Opening

http://www.stroitelstvo.info/showimg.php?filename=zx480_695659.jpg

http://www.stroitelstvo.info/showimg.php?filename=zx480_695648.jpg

http://www.stroitelstvo.info/showimg.php?filename=zx480_695658.jpg

http://www.stroitelstvo.info/showimg.php?filename=zx480_695657.jpg

Лидерът в търговията на дребно в Европа и втори в световен мащаб Карфур (Carrefour) официално откри своя първи хипермаркет в България.
Той се намира в първия шопинг мол в Бургас – Бургас Плаза - и е разположен на 13 000 кв. м., от които 8 300 кв. м. търговска площ. Концепцията на хипермаркета следва принципа "Всичко под един покрив", като се предлагат над 50 000 артикула - хранителни и нехранителни стоки.
Предлагат се и 3 500 артикула от всички категории с марката Карфур. В обекта са разкрити 220 работни места. Работното време е от 7.30 до 22.00 часа.
Хипермаркетът е разделен на специализирани секции, всяка от които предлага разнообразие от продукти, обхващащи всички ценови категории.
Новост за България е начинът, по-който е организиран хипермаркета с обособените места за бързо хранене, за шоколадови изделия, за козметика и козметични съвети.
В Карфур е изграден своеобразен "entertainment" център – с широк асортимент от книги, видео игри, електронни игри, компактдискове. Идеята е в него редовно да гостуват музикални изпълнители, които да представят новите си албуми.
Обособената секция "Shop in the shop" (магазин в магазина) предлага голямо разнообразие от черна и бяла техника на водещите дистрибутори на българския пазар.
В хипермаркета клиентите могат да открият мебели; фитнес уреди с марката Карфур и стоки за дома от типа "Направи си сам".
Текстилната секция предлага богат асортимент от дрехи на български производители, както и такива с марките на Карфур "Текс" и "Номер 1". За децата има висококачествени дрехи на ниски цени от марката Disney, произведени специално за Карфур.
Всяка седмица има промоции на основните групи стоки, като нехранителни артикули се предлагат на доставни цени.
Карфур работи с над 700 доставчици, повечето от които са български фирми. Концепцията на хипермаркета е да продължи да насърчава снабдяването от местни доставчици и предлагането на български продукти. Специален кът в хипермаркета предлага наливно вино на български производители.
Вътрешен екип и външна одиторска компания следят за безопасността и качеството на предлаганите стоки в първия хипермаркет Карфур в България, както и дали доставчиците отговарят на търговските стандарти и добрите бизнес практики.
Групата Карфур притежава над 15 000 магазина в 32 държави и осигурява над 490 000 работни места. За повече от 40 години Карфур има над 20 млн. клиенти в Европа, Азия и Америка.

www.stroitelstvo.info (http://www.stroitelstvo.info/property/2009/03/26/695647_purviiat_karfur_otvori_v_burgas/)

ANONIMNIQ
March 27th, 2009, 12:30 PM
Комплекс „Лазур” ще се сдобие с уникален парк

Община-Бургас предвижда ново парково пространство да бъде създадено на мястото на зелената площ до заведенията „Мърфи” и „Лупи” в крайморския комплекс „Лазур”, съобщи главният архитект на общината Веселина Илиева.

Проектът за парка в жк "Лазур" е дело на „КОТА НУЛА” ЕООД под ръководството на ландшафтен архитект Пламен Матеев.

http://www.factor-bs.com/files/123814910981322.jpg

В проекта са заложени места за фитнес на открито и зона за отдих; Пикник зона с дървен навес, газово барбекю с монети и маси за сядане. Оградите са от дървени трупи с текелажни въжета.

Проектантът се е опитал да впримчи морския бриз „като структурна единица на парка” – чрез знамена, вятърни чорапи и ветропоказателни табели. Така той смята да раздвижи не само парка, но и мислите на посетителите.
Предвидена е постоянна изложба, посветена на бургаското ветроходно плаване. Място в парка може да намерят и малки автентични лодки на постаменти, свързани с историята на Бургаския яхт клуб.

В парка има и още акценти: Соларно осветление, Обозначителни знаци, „Потънала лодка”, Питейни фонтанки, Естрада с пергола и места за сядане.
Много е мислено по детската зона, разделена на възрастови зони – от 3 до 5 и от 5 до 12 години. Детската площадка обхваща всички елементи на двигателната активност, включително стена за катерене и зона за игра с вода. Положена на саморазливна гумена настилка тя пресъздава езеро с водни лилии и кацнали върху тях съоръжения.

Проектът не е предвидил място за шумни заведения. Дали ще останат сега съществуващите ресторанти и автомивката общината трябва да реши. Предстои обявяването на процедура за изпълнител.

На този етап е стартирала процедурата за избор на проектант за благоустрояване на същинската градска част – улиците „Александровска” и „Богориди” – създаване на Ларго, пешеходна зона с условия за отдих и почивка, развлечения, достатъчно озеленяване, подземен паркинг на Тройката и подлез на университета.

„Това ще създаде допълнително големи неудобства на бургазлии. Проектът няма да се реализира изведнъж, а най-вероятно ще бъде изпълнен на етапи. Ще се влиза постепенно в средата и постепенно ще бъдат усвоявани инвестициите”, обясни арх. Илиева.

Източник: Фактор
http://www.factor-bs.com/news-8035.html

Ronny_Gift
March 27th, 2009, 04:27 PM
^^^ това са хубави новини.
А пък и малко да разнообразим, че нещо се оляхме с Карфур/Кауфланд инфо-та.

Ronny_Gift
March 27th, 2009, 04:34 PM
Предстои влизане в сила на Подробен устройствен план на бургаския парк „Езеро”

Бургас. В бургаския парк „Езеро”ще бъдат направени спортни игрища, плувен басейн, алея на занаятите, пързалка и планетариум, предаде кореспондентът на Агенция „Фокус”. Предстои одобряване и влизане в сила на Подробен устройствен план на парк „Езеро”, след което обликът на територията ще бъде коренно променен. Паркът до скоро беше запустяло място, където десетки граждани си бяха направили помощни градинки и произвеждаха различни зеленчуци. Повечето от градинките се намират около обходния канал на солниците, в близост до природен резерват „Атанасовско езеро”. От общината искат коренно да променят облика на запустелия парк. Паркът ще бъде осветен само след броени дни от улични лампи, каквито доскоро нямаше. За това хората, които имат градинки и произвеждат селскостопанска продукция върху общински терени, са предупредени до края на април да приберат инвентара и продукцията си и да освободят заетите площи.

Arsenalium
March 27th, 2009, 06:39 PM
Надлезът "Владимир Павлов" ще се ремонтира съвместно между общината и държавата
Източник: News.Burgas24.bg
© Burgas24.bg

В отговор на въпроса на народния представител Румен Ангелов относно мерките за извършването на незабавни ремонтни работи на надлез „Владимир Павлов" в Бургас с оглед предотвратяването на тежки аварии и жертви, премиерът Сергей Станишев се позова на експертната информация на Националната агенция „Пътна инфраструктура" (НАПИ). Техническото задание на проекта е изготвена на базата на извършен цялостен преглед на състоянието на проблемните участъци и дейности на съоръжението. В проекта са визирани цялостната рехабилитация на надлеза, включително и на настилката.

В началото на 2006 г. повредите по пътната плоча и фугите на надлеза са ремонтирани със средства от държавния бюджет. През май същата година общината е извършила и ремонт на асфалтовата настилка. Предвид на това, че съоръжението се намира в границите на урбанизираната територия на Бургас, съгласно Закона за пътищата, дейностите по неговия ремонт ще се извърши съвместно от НАПИ и община Бургас, по взаимна договореност при условията и реда, предвидени в Правилника за прилагане на закона за пътищата. Премиерът се възползва от случая да информира народните представители, че протоколи за съвместно финансиране между агенцията и общината са подписани за още три обекта - пътен възел „Бургас Юг", първи етап на обходния път на града и авариен ремонт на съоръжение № 4 от пътен възел „Бургас север". Национална агенция „Пътна инфраструктура" работи по изпълнението на задълженията си по тези обекти.

ВОДА
March 28th, 2009, 07:27 PM
Варна, Бургас и Добрич - в един регион

26 мар 2009

Морски Дневник

Общ Черноморски регион трябва да обедини в себе си трите областни града Варна, Бургас и Добрич.

Предложението на кмета на Бургас Димитър Николов ще бъде отправено към министерството на регионалното развитие. То беше подкрепено от зам.-кмета на Варна Борислав Борисов.

Аргументите - трите крайморски области ще могат да търсят заедно финансиране на проекти за решаването на общи проблеми. Най-приоритетни от тях са туризмът, опазване на морските води, риболовът и т.н. "Много по-естествено е Варна са е свързана с крайбрежните Бургас и Добрич, отколкото механично да е причислена в регион заедно със Стара Загора и Сливен", каза Николов.

Според Борислав Борисов е особено важно да бъдат опростени процедурите по оперативните програми. В предложението си до Министерския съвет той настоява при представянето на проектите да отпаднат изискваното удостоверение за задължения към НАП, писмено доказателство, удостоверяващо статута на организацията, копие по БУЛСТАТ, копие за регистрация по ДДС и др.

Това са документи, които се съхраняват в същите тези институции, които ги изискват, коментира Борисов. Той смята още, че авансовото финансиране на проектите трябва да е 30%, а не както сега 10%. Становището на варненския зам.-кмет беше единодушно подкрепено от годишното общо събрание на Асоциацията на българските черноморски общини (АБЧО).

http://www.dnevnik.bg/morski/mreja/2009/03/26/696008_varna_burgas_i_dobrich_-_v_edin_region/

Death NoVa
March 28th, 2009, 11:35 PM
браво за парковете :)

Ronny_Gift
March 29th, 2009, 10:50 PM
В Бургас Citroen откри нов търговско-сервизен център
източник: “АвтомоторКорпорация”
дата: 25.03.2009

“Фулда България” ООД е най-големият център на “Ситроен” в Бургаска област. Разположен на площ от 6 декара, с 2100 кв.м РЗП, шоурумът е с реална застроена площ от 640 кв.м и в него са разположени 15 автомобила.

На 25 март 2009 г. официално бе открит най-новият търговски и сервизен център на “Ситроен” в Бургас. “Фулда България” ООД е най-големият център на “Ситроен” в Бургаска област. Разположен на площ от 6 декара, с 2100 кв. м РЗП, центърът разполага с шоурум, експрес сервиз и основен сервиз с тенекеджийско и бояджийско отделение, голям склад за резервни части, масла и гуми, зона за отдих с кафе и паркинг за 60 автомобила.

Шоурумът е с реална застроена площ от 640 кв. м и в него са разположени 15 автомобила.
Складът за резервни части е на два етажа с обща площ от 440 кв. м и може да поддържа наличности от над 5000 позиции.

http://speed-press.com/?pageId=11382

ANONIMNIQ
March 29th, 2009, 11:02 PM
Извинявам се за страничния въпрос, но току що открих, че камерата на общината, която може да се гледа на сайта им, може и съвсем свободно да се управлява?! Това така ли трябва да бъде?
Случайно отворих ip адреса от където се излъчва камерата и открих, че мога да си въртя и zoom-вам камерата им както си поискам?! Не съм наясно дали до сега винаги си е било така, но това малко ме изуми...
до сега си мислих,че може само да се гледат предварително програмираните позиции от сайта на общината... а се оказа, че достъпа до пълното управление на камерата е съвсем свободен...
ако не трябва да е така, от Общината да си видят настройките за достъп... че не ми се мисли какво може да стане ако няколко души започнем да въртим камерата в различни посоки... че и отгоре на всичко, тези, които само гледат на сайта, виждат това, което реши да им покаже този, който върти камерата :bash:

Ronny_Gift
March 29th, 2009, 11:14 PM
Може би това е човекът, който да уведомиш за откритието си:

Петър Парушев
Началник Отдел "Култура, маркетинг и реклама"
056/840 480
culth@burgas.bg

Ако не, поне ще знае към кой да препрати сигнала.

ANONIMNIQ
March 29th, 2009, 11:16 PM
Може би това е човекът, който да уведомиш за откритието си:

Петър Парушев
Началник Отдел "Култура, маркетинг и реклама"
056/840 480
culth@burgas.bg

Ако не, поне ще знае към кой да препрати сигнала.
Мерси, сега ще му драсна един мейл, пък да видим.

Death NoVa
March 29th, 2009, 11:30 PM
а стига бе :lol: ... btw в хотел България има сватба :lol:

ANONIMNIQ
March 29th, 2009, 11:32 PM
а стига бе :lol: ... btw в хотел България има сватба :lol:

Знам,че има сватба и даже зумвах и гледах вътре като танцуваха... а в една от хотелските стаи едни половин час се бориха с един прозорец ... и накрая май пак не успяха да го затворят :lol:

Death NoVa
March 29th, 2009, 11:45 PM
^^ :lol:

ANONIMNIQ
March 30th, 2009, 12:02 AM
Изобщо голяма пародия...
по филмите всички сме виждали как в по-развитите държави на някой хакер му се налага да разбива сложни системи, за да получи достъп до подобни камери и т.н. ...
а тук е нужно просто да си обикновен потребител и да напишеш адреса в браузъра си ... и бинго...
освен ако Община Бургас просто не е решила да подари на гражданите си една съвсем фрий камера, с която могат да си играят както си искат...
Няма да се учудя, ако утре от някой сайт открия, че мога да сменям светофарите в града и да гася уличното осветление :bash:

nilix
March 30th, 2009, 01:14 AM
Я кажете как става номера да позяпам и аз... :D
Едит:на сайта пише "Web камерата която виждате е динамична и е монтирана на сградата на Община Бургас."
Добре,само че аз не мога да я мърдам...ррр..искам да гледам сватбата :D

Seaborn
March 30th, 2009, 07:40 AM
Изобщо голяма пародия...
по филмите всички сме виждали как в по-развитите държави на някой хакер му се налага да разбива сложни системи, за да получи достъп до подобни камери и т.н. ...
а тук е нужно просто да си обикновен потребител и да напишеш адреса в браузъра си ... и бинго...
освен ако Община Бургас просто не е решила да подари на гражданите си една съвсем фрий камера, с която могат да си играят както си искат...
Няма да се учудя, ако утре от някой сайт открия, че мога да сменям светофарите в града и да гася уличното осветление :bash:

Хахаха, невероятно наистина!!! А ти получаваш наградата "антивоайор" за най-безкористен жител на града! Колко хора биха се отказали от личен достъп към контрола на камера показваща пъпа на Бургас и най-големия му хотел!

:applause:

Между другото от 5 минути има проблем с управлението. През IP адреса кадърът заби, а през нормалния адрес се вижда само покрива на общината. Какво направихме?! :ohno: :nuts:

ANONIMNIQ
March 30th, 2009, 09:15 AM
Хахаха, невероятно наистина!!! А ти получаваш наградата "антивоайор" за най-безкористен жител на града! Колко хора биха се отказали от личен достъп към контрола на камера показваща пъпа на Бургас и най-големия му хотел!

:applause:

Между другото от 5 минути има проблем с управлението. През IP адреса кадърът заби, а през нормалния адрес се вижда само покрива на общината. Какво направихме?! :ohno: :nuts:

Като ти забие така, има един бутон play там, натискаш го и пак всичко си тръгва. Поне до снощи беше така... сега ако са направили нещо не знам :lol:
Интересно ми е дали ще ми отговорят на email-а.

Същата работа е ся... пак си се влиза без проблем .. даже гледам,че някой я управлява... някой от вас ли е?

Death NoVa
March 30th, 2009, 10:08 AM
ами аз шпионирах един гларус по рано :lol:

Seaborn
March 30th, 2009, 11:54 AM
Същата работа е ся... пак си се влиза без проблем .. даже гледам,че някой я управлява... някой от вас ли е?

Хаха, циркът е пълен! Аз също я раздвижих малко, но сега се конкурираме с някой по-упорит. Аз предлагам да си направим график (на откривателя ще му дадем двойно време). Хаха, после общината не се грижела за доброто ни настроение! :lol:

П.П. Искам същия достъп до камерите на СКАТ! ;)

petet
March 30th, 2009, 01:09 PM
Eпа,какво ви пречи.На варненската пък няма какво да видиш освен 1 море.А тук където и да се обърнеш се си в някой прозорец :lol:

hm123
March 30th, 2009, 07:06 PM
http://www.burgas1.org/burgas/e107_plugins/sgallery/gallery.php?view.25.1

blago84
March 30th, 2009, 07:39 PM
На мен ли така ми се струва или ескалаторите са без стъпала?

hm123
March 30th, 2009, 07:42 PM
така си е
предната част на сградата е на два етажа
там са магазините и заведенията повечето от които не са отворени
задната част е един етаж хипермаркет карфур
над него покрива е паркинг
хората излизат от карфура с количките, минават покрай магазините, качват се на ескалатора който е направен така че да не е проблем за колички и отиват на втория етаж от където се излиза на покрива-паркинг на карфур за да се качат в колите си

Death NoVa
March 30th, 2009, 08:25 PM
абе кефи ... ама все пак ме е яд за това че не направиха кино ...

blago84
March 30th, 2009, 09:33 PM
Виждал съм такива ескалатори, знам за какво служат, просто в България не бях :)

А за киното - май всички ни е яд... ама какво да се прави :(

hm123
March 30th, 2009, 09:37 PM
не се съмнявам че си виждал
просто обяснявам в конкретния случай защо е важно количките да могат да се качват до втория етаж

сега се загледах в плана на магазините
до източния вход магазина който е отбелязан като "техномаркет" е вече отворен но не е техномаркет а домо
другото е .....
на плана пише "mark&spencer"
не е ли marks&spencer :eek:

Ronny_Gift
March 30th, 2009, 10:41 PM
Мерси за снимките. В интерес на истината очаквах да се разочаровам, но в действителност си мисля, че след около месец, когато вече всичко отвори, това ще си е един приличен мол. А за киното - ааах, киното...:bash:. Ами боулинга, билярда, дартса и електронните игри с жетони, а?:ohno:

ANONIMNIQ
March 30th, 2009, 10:53 PM
Мерси за снимките. В интерес на истината очаквах да се разочаровам, но в действителност си мисля, че след около месец, когато вече всичко отвори, това ще си е един приличен мол. А за киното - ааах, киното...:bash:. Ами боулинга, билярда, дартса и електронните игри с жетони, а?:ohno:

Недей, че ме хваща яд :bash:
Ей за тва много обичах Кино Септември... няма нищо по-хубаво от това, докато чакаш да започне прожекцията на филма, да поиграеш на някой аркаден автомат или симулатор...
Иначе ескалатора е много удобен ... за съжаление обаче, докато се качиш/слезеш, може да остарееш на него... хубавото е, че ако бързаш, много лесно се върви напред.

EricEntrena
March 31st, 2009, 12:17 AM
не се съмнявам че си виждал
просто обяснявам в конкретния случай защо е важно количките да могат да се качват до втория етаж

сега се загледах в плана на магазините
до източния вход магазина който е отбелязан като "техномаркет" е вече отворен но не е техномаркет а домо
другото е .....
на плана пише "mark&spencer"
не е ли marks&spencer :eek:

до колкото ми е известно "Техномаркет" и "Домо" май са на една и съща фирма, тъй че ... ;)

ANONIMNIQ
March 31st, 2009, 01:19 AM
Извинявам се, че леко пак ще се отклоня от темата, но ми се иска да попитам тук, тъй като пишем доста хора от Бургас...
Надявам се няма да се смеете ... зная, че рейв модата поотмина отдавна... но ми е интересно някъде може ли да се намери в Бургас нещо с марката Ghast:
http://www.bewild.com/ghastpants.html

или нещо подобно... нещо скейтърско поне или де да знам и аз...
по-широчки панталони, с големи джобове, разни лентички отстрани и т.н. ... но да е готино направено.
Адски трудно си харесвам дрехи, а за подобни неща не мога и да си мечтая, че някъде може да се продават, но все пак някой ако знае поне нещо подобно къде мога да намеря, ще му бъда много благодарен... че освен дънкита и някакви по-стандартни панталони, нищо друго не намирам из магазините. :ohno:

Death NoVa
March 31st, 2009, 08:29 AM
провери ли м-н Мухоморка ?

Ronny_Gift
March 31st, 2009, 09:25 AM
Готов е идейният проект за нова сграда на летището
31 март 2009 / News.dir.bg
Готов е идейният проект за новата административна сграда на летище Бургас и до дни предстои да бъде открита процедура за изготвяне на работен проект и строителство на сградата.
Това съобщиха от пресслужбата на летището, цитирани от БТА.
Сградата ще е разположена в близост до новия вход на летището и бъдещия Музей на авиацията. Ще бъде на три нива с разгъната застроена площ от около 900 кв. м и височина около 11 метра.
"Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД изгражда нова административна сграда в летище Бургас, тъй като съществуващата попада в зона, необходима за нуждите на новия пътнически терминал.

LeechBG
March 31st, 2009, 09:43 AM
На Александровска имаше такъв магазин. Но преди 3-4 месеца видях, че вече е цветарски.. явно кризата удря много лошо някои.

ANONIMNIQ
March 31st, 2009, 10:41 AM
провери ли м-н Мухоморка ?
Може ли малко инфо къде се намира?
Иначе преди и аз знаех един магазин, но по Богориди, и що годе си намирах по нещо ... но и него го няма вече... в смисъл, пак е за дрехи, но няма такива :ohno:

Иначе едно време имаше един магазин Street Mania ... май беше където е Bacardi ако не се бъркам... там една горничка бях си взел, но него отдавна го няма.

LeechBG
March 31st, 2009, 10:56 AM
Мухоморката е на Г. Кирков 21, което е успоредно на Богориди ;)
Иначе провери и в Метъл Харт-а и Саундгардън, макар че в саундгардън наблягат на музиката, а не на дрехите ;)

ANONIMNIQ
March 31st, 2009, 11:38 AM
Мухоморката е на Г. Кирков 21, което е успоредно на Богориди ;)
Иначе провери и в Метъл Харт-а и Саундгардън, макар че в саундгардън наблягат на музиката, а не на дрехите ;)
Дам, Георги Кирков я знам, утре ще се поразходя да видя, че днес вече обикалях цяла сутрин по други места... голяма жега настана :cheers:

Death NoVa
March 31st, 2009, 01:04 PM
btw отворили са Метал Хевън в Бургас .

ANONIMNIQ
March 31st, 2009, 05:46 PM
Между другото сега видях, че вече са си оправили настройките на камерата ... явно са прочели мейла ми. Авантата свърши - вече при опит да движа камерата ми иска потребителско име и парола...

hm123
March 31st, 2009, 06:41 PM
20 000 кисели млека по 15 ст. продадени за ден в Бургас
Източник: в. "Бургас днес и утре" 10:30 / 31.03.2009

Млякото се продава в най-новия хипермаркет в града. То е произведено от фирма „ГАВРА" ЕООД е записано на етикета на кофичката и се продава като „Селско кисело мляко" от 400 грама. В първия ден на откриването на магазина през касите му са преминали 40 000 клиенти. По думите на управителите подобно нещо се случвало само в Китай.

ANONIMNIQ
March 31st, 2009, 07:16 PM
20 000 кисели млека по 15 ст. продадени за ден в Бургас
Източник: в. "Бургас днес и утре" 10:30 / 31.03.2009

Млякото се продава в най-новия хипермаркет в града. То е произведено от фирма „ГАВРА" ЕООД е записано на етикета на кофичката и се продава като „Селско кисело мляко" от 400 грама. В първия ден на откриването на магазина през касите му са преминали 40 000 клиенти. По думите на управителите подобно нещо се случвало само в Китай.

Името на формата ми направи впечатление още от "невероятната" снимка на кофичката кисело мляко от първата брошура на Карфур ...
имам чувството, че на българина не му пука много-много какво купува - важното е, да е евтино... пък ако е на аванта още по-добре ...

ANONIMNIQ
March 31st, 2009, 11:14 PM
БСУ вдига общежитие

Общежитие от хотелски тип се е амбицирал да построи най-късно до края на годината Бургаският свободен университет. Преди няколко дни започнаха строителните работи на отредения парцел. Той е с обща площ 120 кв. м и е в непосредствена близост с висшето училище – разположен е на ул. “Вардар”, като източната фасада на бъдещата сграда е на ул. “Стефан Стамболов”.
Строящото се общежитие ще бъде предназначено за гост-преподавателите в университета. То ще бъде шестетажно и ще разполага с общо двадесет стаи.
От основаването си досега Бургаският свободен университет наемаше за гостуващите преподаватели хотелски стаи в “България”, “Мираж” и “Космос”, както и частни апартаменти. От вуза смятат, че за период от три-четири години сградата ще се изплати от икономисаните за хотел средства.
Проектант на общежитието е арх. Людмила Кьосева от бургаската фирма “Атика R5”. Нейно дело бе и новата сграда на БСУ, която бе отличена с приза “Сграда на годината” след построяването си, а арх. Кьосева бе обявена за Архитект на годината. Според проекта общежитието ще се родее с университета по идентичните окачени фасади и използвания за облицовка червен гранит.

Източник:
http://www.factor-bs.com/news-8066.html

AutoCastro
April 1st, 2009, 01:52 AM
Докато на другите градове форумите им се пълнят с новини, то този на Бургас се превърна в чат! :ohno::ohno::ohno::ohno:

zzibit
April 1st, 2009, 02:48 AM
^^ welcome and register in the "Da se prebroim" thread.

VACHO
April 1st, 2009, 09:07 AM
Докато на другите градове форумите им се пълнят с новини, то този на Бургас се превърна в чат! :ohno::ohno::ohno::ohno:

You`re damn right man. Събрало се село на виртуалния мегдан и се почнал махленския муабет...:ohno:

Death NoVa
April 1st, 2009, 09:37 AM
^^ айде без селски изказвания ако е възможно ? Още малко ще ми кажеш че в другите теми не се е случвало доста хора да се заговорят офтопик .

ANONIMNIQ
April 1st, 2009, 10:18 AM
Бургаското дружество "Сан сити" започва строителството на луксозен търговски център - мол, в най-големия бургаски квартал "Меден рудник". Търговският център ще бъде разположен на парцел с площ 13 хил. кв.м., известен под името "металното училище".

Разгънатата застроена площ на новия шопинг център ще е 60 хил. кв.м, като отдаваемите под наем търговски площи ще заемат 40 хил. кв.м. Молът в "Меден рудник" не е единственият проект за обществена и бизнес сграда на "Сан сити".

Другият подобен проект е в близост до централната градска част и най-атрактивния комплекс "Лазур" - на ъгъла на булевардите "Демокрация" и "Сан Стефано". Застроената площ на 15-етажния мол в тази част на града ще бъде 41.2 хил. кв.м.

Това е малко стара новина... не зная дали е публикувана тук.
Един познат живее точно до скелето на това, дето е трябвало да бъде училище (предполагам за него става дума) и скоро беше ми казал,че са започнали да разчистват терена и да го подготвят за строеж.
Не знам и до колко е вярно това, което е чул, но май самото скеле нямало да го събарят, а щели да го използват за строежа.
p.s. Това не е първоаприлска шега

Между другото, бях чел в една статия още преди доста време и за един друг проект на мол - Bourgas Retail Park ... някой има ли представа как стоят нещата с него?

Arsenalium
April 1st, 2009, 10:43 AM
Това е МР на сан сити трудно може да се нарече МОЛ.По-скоро търговски център http://www.suncityltd.com/images/20080418161807_phpJZU457AM%5B1%5D.jpg

Death NoVa
April 1st, 2009, 10:59 AM
ами ако не са амортизирали трегерите не виждам защо да не ги използват

ANONIMNIQ
April 1st, 2009, 04:24 PM
Днес е 1-ви април и ще си позволя да пусна едно забавно клипче (преди пак някой да каже, че всичко е офтопик искам да отбележа, че на клипчето можете да видите гледки от Бургас, така, че ... )
Направих това клипче, за да разведря малко настроението...
нека от общината да не се сърдят, а следващия път да са по-внимателни и предпазливи:
http://www.metacafe.com/watch/2646442/free_web_cam_access_on_municipality_building/

hm123
April 1st, 2009, 09:58 PM

докато някой хора правят разлика между новинарски сайт и форум други пишат глупости

форумите в които има дискусия макар и понякога извън темата са много по-ценни от тези тип "копи-пейст" от информационните портали
форумите в които потребителите имат облик дори понякога не чак толкова приятен за останалите са много по-истински от тези пълни с ботове цитиращи думи които някой някъде другаде е препредал още преди 3 дни
няма смисъл пък изобщо да коментираме интелекта и възпитанието на хора които с първото си мнение в някоя тема наричат пишещите в нея селяни

AutoCastro
April 1st, 2009, 10:17 PM
докато някой хора правят разлика между новинарски сайт и форум други пишат глупости

форумите в които има дискусия макар и понякога извън темата са много по-ценни от тези тип "копи-пейст" от информационните портали
форумите в които потребителите имат облик дори понякога не чак толкова приятен за останалите са много по-истински от тези пълни с ботове цитиращи думи които някой някъде другаде е препредал още преди 3 дни
няма смисъл пък изобщо да коментираме интелекта и възпитанието на хора които с първото си мнение в някоя тема наричат пишещите в нея селяни
Кога аз съм наричал някой някога селяни не разбрах? А и добре.. форумите са направени за дискусии... но просто в последните 4-5 страници се обсъжда нашироко за карфур кауфланд и някакви камери, които не разбирам какво общо имат с строителствата и проектите за град Бургас!!! :nuts::nuts: А и по какъв друг начин можем да разберем какви са новините около Бургас, освен ако някой не ги "копи-пейст" в форума?, освен ако не прочетем в някой вестник и не го препишем дословно, което си е същото!...................... :wtf:

hm123
April 1st, 2009, 10:26 PM
магазините на карфур и кауфланд са два от най-големите проекти реализирани чрез строителство в града в последно време
и двата бяха открити през последния месец което съвпада с времевия период за който са написани последните 4-5 страници мнения във форума за които ти говориш
реално тези мнения обсъждат най-сериозните неща които са се случили в Бургас по отношение на "Construction, Projects & Updates" в последните няколко седмици което всъщност е темата тук
за камерата си прав
а селяни ни нарича варненския ти подгласник в мрънкането (предполагам администраторите ще му обърнат внимание за това)
добре дошъл във форума и приятно дискутиране

Death NoVa
April 1st, 2009, 10:32 PM
ами карфур и кауфланд не може да не се обсъждат ще ме извиняваш много AutoCastro

AutoCastro
April 1st, 2009, 10:41 PM
Добре! Тъй като съм ходил в Карфур и Кауфланд и съм пазарувал ще ги подмина, но докато в другите форуми писаха новини аз гледах как в нашия за Бургас вие се радвате на някаква камера все едно сте пропуснали първите години от живота си, а именно детството! Точно тогава се и ядосах и писах! Но спирам да преча и досаждам, все пак вие си се знаете от доста време тук, а аз съм начинаещ! Моля да ме извините и лека вечер и не е лошо отвреме на време да пускате някоя нова новина за Бургас! И аз ако разбера нещо или прочета някъде и аз ще пусна разбира се ;] Чао!

ANONIMNIQ
April 1st, 2009, 10:57 PM
Добре! Тъй като съм ходил в Карфур и Кауфланд и съм пазарувал ще ги подмина, но докато в другите форуми писаха новини аз гледах как в нашия за Бургас вие се радвате на някаква камера все едно сте пропуснали първите години от живота си, а именно детството! Точно тогава се и ядосах и писах! Но спирам да преча и досаждам, все пак вие си се знаете от доста време тук, а аз съм начинаещ! Моля да ме извините и лека вечер и не е лошо отвреме на време да пускате някоя нова новина за Бургас! И аз ако разбера нещо или прочета някъде и аз ще пусна разбира се ;] Чао!
Виж сега...
първо, аз пуснах първия пост свързан с въпросната камера по простата причина, че тук пишем доста хора от града и беше най-лесния начин да ми отговорят на въпроса дали досттъпа до камерата трябва да е свободен и съответно да ми кажат координати за да сигнализирам в общината за проблема. Междувременно темата наистина прерасна в офтопик, но не смятам,че сме прекалили, нито пък, че има нещо лошо в това да обсъждаме нещо разведряващо и забавно ...
Не си мисли, че вместо да пиша "новини" ми е много хубаво да пиша глупости... просто не винаги има новини ...
сигурен съм,че веднага щом някой попадне на нещо ново и интересно, то той ще го публикува тук... както сме правили винаги...
но ето - в момента отново се отклонихме от темата...
истината е, че ако сега не обсъждахме това, няма и какво ново да напишем... и просто нищо нямаше да се пише... както често се случва, когато няма нищо ново.
Това, че сме се отклонили за 3-4 поста от основната тема не означава, че сме "проспали" някакви големи новини...

И между другото... с тази т.н. "някаква камера" на която се радвахме, спокойно можеше да се наблюдава подмяната на водопровода по Александровска примерно... мисля, че това можеше да е интересно на някой от форума.

Death NoVa
April 1st, 2009, 10:59 PM
ще се въздържа от коментар AutoCastro ...

------------------

бтв хора какво мислите за проблема около ул. Републиканска ( за кой дявол им трябваше да я прекръстват на цар Симеон 1 незнам но както и да е )

според мен болните дървета наистина трябва да се премахнат защото са опасни и имат адски агресивни корени които направо са обезобразили тротоарите , и на тяхно място да се засадят по нормални за градска среда дървета . Да не говорим че разширяването на улицата е невъзможно ако не се махнат .... Вече не може да се ходи по нея .... аз например мразя да минавам по тази улица ....
Според мен е и напълно грешно мнението на областния управител и на така наречените " еколози " дето май се активизират само на повикване . При положение че дори професорите от Лесотехническия са подкрепили премахването им .... просто има хора които се опитват да саботират всяко действие на общината ....
вие какво мислите ?

ANONIMNIQ
April 1st, 2009, 11:08 PM
ще се въздържа от коментар AutoCastro ...

------------------

бтв хора какво мислите за проблема около ул. Републиканска ( за кой дявол им трябваше да я прекръстват на цар Симеон 1 незнам но както и да е )

според мен болните дървета наистина трябва да се премахнат защото са опасни и имат адски агресивни корени които направо са обезобразили тротоарите , и на тяхно място да се засадят по нормални за градска среда дървета . Да не говорим че разширяването на улицата е невъзможно ако не се махнат .... Вече не може да се ходи по нея .... аз например мразя да минавам по тази улица ....
Според мен е и напълно грешно мнението на областния управител и на така наречените " еколози " дето май се активизират само на повикване . При положение че дори професорите от Лесотехническия са подкрепили премахването им .... просто има хора които се опитват да саботират всяко действие на общината ....
вие какво мислите ?

Аз съм на твоето мнение и мислих дори да подхвана темата още вчера, но се въздържах, именно, защото отстрани всичките ни дискусии явно изглеждат като офтопик в очите на тези, които само четат форума.
Само, че проблема с тези дървета пряко засяга ремонта на една голяма улица в града ни ... и мисля, че това трябва да се дискутира тук.
Както сме дискутирали и много други малки и големи проблеми в града ни, като например липсата на истинско кино и т.н.
Ще използвам този пост за да попитам и знае ли се нещо ново около ремонта на морското казино и охлюва?

nilix
April 1st, 2009, 11:32 PM
^^ Охлюва?Това не е ли едно (бивше) култово заведение в Бургас?

ANONIMNIQ
April 1st, 2009, 11:36 PM
^^ Охлюва?Това не е ли едно (бивше) култово заведение в Бургас?
Става въпрос за сцена Охлюва в морската градина.
Ето тази на снимката:
http://bourgasnet.files.wordpress.com/2008/07/d0bed180d0ba1.jpg

Death NoVa
April 2nd, 2009, 09:14 AM
ГЕРБ кани бургазлии да засадят дръвче

ГЕРБ-Бургас ще осигури 180 дръвчета, които да бъдат залесени от гражданите на града. Събитието е планирано за 4 април (събота) и ще се случи по едно и също време на различни места. Всеки, който иска да живее в по-зелен и чист град ще може да положи труд и да си избере дръвче. От партията предлагат 100 броя американски червен дъб, 50 броя корков дъб, 20 броя върби и 10 декоративни тополи. Работата по засаждане на дърветата ще започне в 10:30, а фиданки ще се поставят почти в цял Бургас. На най-много места ще се садят в ТД Освобождение и ТД Зора. Ето и списък на всички места, където ще се извършва акцията:

ТД Изгрев
ж.к. "Изгрев" (в парка срещу детската градина - детска площадка)
ж.к. "Зорница" (междублоково пространство бл.17 и бл.19 - детска площадка)
ж.к. "Зорница" (района на бл. 40 над Спортна зала „Бойчо Брънзов")
ТД Приморие
В двора на училище „Цар Борис1"
ТД Зора
ж.к. "Лазур" (между блокове 72, 73, 74 - на новоизградената детска площадка)
ж.к. "Братя Миладинови" (пред Ритуална зала на ул. „Вардар 1")
ж.к. "Братя Миладинови" (пред блок 57 - на новоизградената детска площадка)
кв. Сарафово - ОДЗ № 19
ТД Освобождение
ж.к. "Славейков"
- ЦДГ „Детелина" .
- ОДЗ „Звънче"
- ЦДГ „Моряче"
ТД Възраждане
ж.к. "Меден рудник" (зона Б, пред бл.51-детска площадка)
ж.к. "Меден рудник" (междублоково пространство бл.77 и бл.79 до търговски център „Сити")

браво :) някой навит :D

Death NoVa
April 2nd, 2009, 11:40 AM
проект: Крайбрежен парк - кв. „Сарафово"

1-ви вариант http://www.burgas.bg/uploads/ae5d39d23f3b51d1ee0be2b8558052c8.pdf
2-ри вариант http://www.burgas.bg/uploads/099f1d1a7823166d74fe26306f070f92.pdf

Ronny_Gift
April 2nd, 2009, 03:40 PM
WOW, този проект за парк в Сарафово изглежда супер! Някакси първият вариант е по-разбираем. В момента като се сетя теренът прилича на декор от уестърн - треоволяци, пясък и черни пътища със зверска денивелация.
Ще чакаме още инфо по темата.

На Републиканска ( цар Симеон 1) някой ако може да снима стаус ще бъде добре. Последно видях, че асфалтът беше премахнат и имаше струпване на машини. Това беше преди месец. А дали има някъде визия, как ще изглежда улицата след ремонта, какво представлява пешеходната зона, за която се говори на няколко места?

А на видеото на ANONIMNIQ се виждало смяна на тръбопровод на Александровкса, а аз за миг си помислих, че са започнали да довършват сградата отстрани, която адски ме дразни в този недовършен от години вид.

На AutoCastro пък ще кажа, че може би в бургаския форум излизат най-често новини. Така че, have a beer& enjoy!:cheers:

Death NoVa
April 2nd, 2009, 06:12 PM
burgas24 са писали статия за въпросния парк

Готов е проектът за крайморския парк в Сарафово

Как ще изглежда целия проект можете да видите в галерията ни
Вече е готов идейният проект за изграждане на крайбрежен парк в кв. Сарафово. Днес той ще бъде обсъден от 18.00 часа в читалище „Ангел Димитров" с жителите от бургаския квартал. Добрите идеи и препоръки от срещата ще допълнят крайния вариант на проекта. Стартът му ще бъде едва след като се вземат предвид всички предложения и мнения, касаещи проекта.

В него са предвидени редица атракциони, които ще радват целогодишно туристите и гражданите на кв. Сарафово. Проектът е разделен условно на три зони - зелена зона; зона за обществено обслужване, която включва ресторант, сладкарница, спортен център с боулинг, билярд, сауна, водолечение, калолечение и др.; зона за отдих - спортни площадки /волейболно и ба&#