SkyscraperCity Forum banner

Public Transport

733K views 6K replies 127 participants last post by  rgi 
#1 ·
#2,841 ·
Se pot cumpara ultimele creatii tehnice la nivel mondial; in cativa ani, vor ajunge in aceeasi stare, indiferent de marca. Au grija, toti - atat calatorii, cat si meseriasii ce le intretin. :)

PS: Dpdv tehnic, mari diferente nu exista intre Solaris si Isuzu; la ora actuala, industria respectiva (ca atatea altele) e complet modularizata.
PPS: nu-i bai, peste cativa ani, ne cumpara partidul altele noi ....
 
#2,842 ·
Se plangea un sofer de pe un Isuzu ,apropos ca aflase ca probabil se vor aduce tot din alea, ca pe ei nimeni nu i-a intrebat nimic despre cum si ce. S-ar fi obtinut informatii importante despre comportament ,plusuri si minusuri. Se pare ca doar pretul conteaza.
@rgi
Exista totusi si o alta "liga" gen MAN ,Mercedes ,care sunt si foarte fiabile. Spun soferii de pe MAN-urile SH din Iasi ca pot face off road cu ele ,atat de bine sunt facute. Si ala nou(MAN) adus si purtat prin Iasi vreo 2 zile are la baza aceiasi platforma. Dar pretul sare binisor de 200.000.
 
#2,843 · (Edited)
Pentru Mercedes trebuie intrebat RATB-ul; cate dintre ele mai supravietuiesc, in conditiile in care s-au cumparat noi, iar dintre supravietuitoare, cate mai au instalatia de aer conditionat (de ex.) functionala, si tot asa? ;)

Pentru Solaris, sa mai asteptam cativa ani (in general, sunt loturi noi, multe in garantie); la fel si pentru Citiport (cam necunoscut, la noi, deocamdata).

PS: MAN, Mercedes, New Flyer, Gillig, etc. (cu motoare si cv asemanatoare cu ale celor de mai sus) sunt fiabile acolo unde exista conditii (din toate punctele de vedere).
 
#2,849 · (Edited)
Despre ISUZU nu-mi doresc decat sa fie niste autobuze OK pentru Iasi, dupa experienta MAZ nu am mari asteptari. Si sper sa fie si intretinute si sa nu ajunga niste cazaturi cum sunt MAZ-urile acum. De fapt, cum erau MAZ-urile inca de acum cativa ani buni.

88+4=92 +8 Diamond = 100 autobuze noi intr-un orizont de 6 luni plus minus. Sunt convins ca se vor mai pastra si din autobuzele de acum (MAN-urile de ex citesc despre ele ca sunt foarte fiabile, precum si cele de la norvegieni) dar s-a luat vreo decizie macar asa in principiu in legatura cu ce autobuze vor fi casate sau poate chiar vandute? Ma gandesc ca li se pot gasi diverse intrebuintari multora din autobuzele de acum, pe la primariile de la tara sau in orasele mai mici, curse speciale la vreo societate etc etc

In afara de cele noi de acum, de MAZ, Scania, Van Hool si DAF Berkhof, mai e vreun tip de autobuz care circula pt CTP?
 
#2,850 ·
Oare vin in noile culori CTP? Caz in care se poate investi si vopsi si cele 12 autobuze noi de acum. Sau vor fi tot albe?

Ce pacat ca nu mai avem troleibuze. Pana se va reinnoi (daca vreodata) parcul de tramvaie va trece multa apa pe Bahlui. La trolee ar fi fost mai simplu. Si tot cu fonduri europene. La tramvaie ar trebui o comanda similara de macar 70-80 de unitati cu prelungire spre 100. Iluzoriu.
 
Top