View Single Post
Old July 23rd, 2009, 07:01 PM   #837
Pawlo7
Registered User

Pawlo7's Avatar

Czytałem ten artykuł z Gw wrzucony przez MephiR'a. Zastanawia mnie to:

Quote:
Co ciekawe, projekt nie obejmuje przebudowy peronów i prowadzących do nich tuneli. Te PKP ma remontować w późniejszym terminie.
Dla mnie to jest bez sensu. Przecież to dworzec, perony a w szczególności te tunele błagają wręcz o remont. Chcą wybudować galerie, a dworzec to już nie ważny? To w końcu co budują? I co oznacza ten późniejszy termin? Przecież ten remont powinien być jak to się mówi "na wczoraj" Oświećcie mnie jeśli coś źle pojmuję.

Edit: Przeczytałem to
Quote:
Przedstawiciele PKP potwierdzili też wczoraj to, o czym nieoficjalnie mówiło się już od dawna. Neinver nie zajmie się przebudową peronów i dojść do nich. Tego zadania ma się podjąć spółka Polskie Koleje Liniowe. - Do 2012 roku jest planowany lifting: naprawione zostaną tunele, zmienimy nawierzchnię na peronach, odnowimy wiaty na nich - mówi Krzysztof Groblewski, członek zarządu PLK SA. Prawdziwa przebudowa tej części dworca będzie możliwa dopiero po 2012 roku w ramach modernizacji linii kolejowej E30. - Pod warunkiem że ten projekt utrzyma się na liście unijnych inwestycji w ramach Programu Operacyjnego "Infrastruktura i Środowisko" - zastrzega Groblewski.
ale dla mnie to i tak za późno. Doświadczenie mi mówi by im nie ufać. Co się odwlecze tego już nie będzie.
Pawlo7 no está en línea   Reply With Quote