|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
|
|
#1 |
|
Registered User
Likes (Received): 1
|
Salvati transportul electric din Constanta!
Municipiul Constanta a dispus de un sistem impresionant de transport ecologic cu tramvaie si troleibuze. Din pacate, in administratia Mazare, acest sistem a fost distrus, ramanand doar doua trasee de troleibuz, 48 si 48 barat.
Iata ca se vorbeste de desfiintarea totala a transportului electric, dorindu-se inlocuirea troleibuzelor cu autobuze. Vi se va servi din nou gogoasa ca autobuzele sunt noi. De ce nu se achizitioneaza troleibuze noi? De ce nu s-a reparat calea de rulare a tramvaiului? De ce Uniunea Europeana investeste in dezvoltarea transportului cu tramvaiul si troleibuzul? De ce Constanta nu acceseaza fonduri europene (asa cum au facut-o orase precum Cluj Napoca, Timisoara, Iasi, Arad, Oradea, Baia Mare, Ploiesti, etc)? De ce in alte orase exista statii acoperite, programe de circulatie si harti afisate si in Constanta nu? Bulevarde largi, rectilinii, energie electrica "accesibila", potential de dezvoltare, sunt atuuri pt. pastrarea transportului electric. Care reprezinta transport economic si ecologic. Mai multe date aici: http://forum.transira.ro/viewtopic.php?t=3436 Nu lasati administatia Mazare/Coiciu sa distruga transportul electric. Nu uitati ca reteaua electrica ati platit-o fiecare din buzunarul propriu. Nu-i lasati sa talhareasca domeniul public! Votati petitia aici: http://www.petitieonline.ro/petitie/...p09027049.html Promovati petitia: http://www.petitieonline.ro/petitie-promo-09027049.html
|
|
#2 |
|
Registered User
Likes (Received): 20
|
SEMNAT!
dar inutil deja... din pacate, daca citesti topicul http://www.skyscrapercity.com/showth...845940&page=66 vei observa ca majoritatea constantenilor forumisti sunt pentru desfiintarea transportului electric. tramvaiele au fost scoase, infrastructura acestora a devenit istorie, la fel si troleibuzele. traiasca MAZ urile!
|
|
|
|
|
#3 |
|
BANNED
Likes (Received): 0
|
Nu vad care e disperarea voastra pentru transportul electric. Si sa nu aud replica cu poluarea ca e deja fumata. Mult mai mult polueaza masinile personale.Mai sunt doar 2 linii de troleibuz in Constanta si e normal sa fie inlocuite de autobuz moderne, fie ele si MAZ-uri, peste jumatate din orasele Romaniei au MAZ-uri. Iar ultimele modele(de pe liniile 102,100 si 40 sunt chiar decente si comfortabile). In plus toti soferii constanteni sunt multumiti de scoaterea sinelor de tramvai pentru ca nu isi mai rup masinile, la fel majoritatea locuitorilor (in jur de 75-80%) sunt de acord cu scoaterea transportului electric. Si intro democratie majoritatea dicteaza. In plus desfiintarea transportultui electric a dus la fluidizarea traficului prin crearea de noi benzi de circulatie. |
|
|
|
|
#4 |
|
Registered User
Likes (Received): 7
|
troll , chiar era nevoie sa faci un thread nou ca sa te faci auzit? mai ales ca numai e nimic de salvat deci care mai e rostul petitiei
ps: da , e mult mai bine cu autobuzele noi si carosabilul extins |
|
|
|
|
#5 |
|
BANNED
|
Fraților, eu īmi fac mea culpa.
Nu am mai călătorit cu transportul īn comun de nu mai țin minte cānd, ani mulți... Mai mult, ultima dată cānd am călătorit cu autobuzul a fost īn... Hamburg!? Īn Constanța habar nu am cum arată īn interior autobuzele verzi sau cele galbene cu două punți. Jur! Īn Romānia ultimul mijloc de "transport īn comun" utilizat de mine a fost un avion Boeing 737...Sunt un observator din exterior al transportului electric din Constanța. M-am bucurat că am scăpat de tramvaie deoarece bulevardele au devenit mai largi cu o bandă pe sens și s-au mai aerisit, cauciucurile și pivoții mașinii nu mai au probleme de la șine sau denivelări, iar zgomotul făcut de vagoane a dispărut... ![]() Troleibuzele de pe cele două linii rămase circulă mai mult goale, sau īn cel mai bun caz cu scaunele ocupate, iar printre puținii călători sunt mulți țigani din Palas, Brătianu sau chiar Medeea, care sunt sigur nu au nicio treabă cu biletele, ce mai, risipă făcută de Primărie prin menținerea lor īn funcțiune... Transportul electric este mult mai scump decāt transportul cu autobuze, unitățile aflate īn exploatare costă cam de 3 ori mai mult decāt un autobuz de aceeași capacitate, īntreținerea liniilor electrice de contact costă, mai ales prin personalul suplimentar care se ocupă de mentenanță, stațiile de transformare a electricității costă și ele, electricitatea īn sine costă și ea... ![]() Per total costurile sunt mult mai mari și īn anul 2010 nu prea mai justifică cursa cu reducerea poluării, deoarece autobuzele actuale sunt mult mai puțin poluante decāt cele care circulau īn anii '70 sau '80! Și pentru ecologiști, ca să nu fiți prea dezamăgiți, vă alin suferința spunāndu-vă că īn viitorul destul de apropiat, īn Constanța vor circula cu siguranță autobuze electrice. Nu este o informație oficială, dar este īn concordanță cu evoluția firească a lucrurilor. Īn următorii 20 de ani, aproximativ 50% din numărul total de autovehicule vor fi electrice, dar fără fir...
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Registered User
|
Quote:
MAZ-uri in "peste jumatate din orasele Romaniei"? Bati campii! In plus, eu n-am treba cu tipul vehiculului. In toata lumea transportul in comun are prioritate in fata celui individual. Daca ai un transport public pus la punct poti reduce si poluarea cauzata de masinile personale, pt. ca vei folosi transportul in comun. Bun, tramvaiul ocupa anumite benzi de circulatie. Dar cu troleibuzul ce aveti? pt. garcia: e normal sa vreau sa ma fac auzit, pt. ca am un punct de vedere. Daca ai pareri contrare, ti le respect, nu sunt proprietarul Adevarului. Oare de ce directorul Coiciu se plange ca nu mai are calatori? Dar Clujul, Timisoara, Ploiestiul de ce au? La Constanta e jale datorita prostului manageriat Coiciu-Astratinei. Si tot la voi am gasit culmea sindicalismului: Timur Ibraim, lider de sindicat si purtator de cuvant al patronatului (RATC)! N-am auzit nici un chitait timurian cand oameni din RATC si-au pierdut slujbele. Culmea, un utilaj de-al sau muncea cu spor la scoaterea sinelor tramvaiului. PS: monoraiul este suspendat, metroul suspendat sau subteran. Deci nu prea au treaba cu bulevardele.
|
|
|
#7 |
|
Registered User
|
Pt. TAXIco: e nevoie sa aprofundam problema, nu sa vorbim dupa ureche.
Doar o intrebare pun: nu cumva transportul cu troleibuzul este mai IEFTIN decat cel cu autobuzul? Pt. documentare vezi www.trolleymotion.com Acolo vei vedea ca doar Romania si Georgia isi distrug transportul electric. Autobuze electrice? Da, autobuze hibrid care vor inlocui o parte din autobuzele diesel. Troleibuz? Caroserie, motor electric, retea de contact, statii de redresare... Autobuz? Caroserie, motorina, pompe (OK, se folosesc benzinariile Radu/Nicusor), uleiuri, murdarie, furt de combustibil, consum specific mare, filtre de motor...
|
|
#8 |
|
A R H I T E C T
Likes (Received): 993
|
Si eu sunt pentru tramvaie, dar cand om avea bulevarde. Pana atunci e aiurea sa ocupi un sens de mers cand de-abia ne descurcam si dupa ce au fost scoase. Trebuie sa inceapa demolarile, sa se rezolve si problema garii, dupa care facute cai de circulatie ca lumea (inclusiv sosele de coasta) si dupa, om vedea: tramvaie sau monorail-uri.
|
|
|
|
|
#9 |
|
Registered User
Likes (Received): 53
|
Asa se scrie o petitie? Cu tonul ala sigur nu o sa aiba succes!
|
|
|
|
|
#10 | |
|
A R H I T E C T
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Registered User
|
Quote:
|
|
|
#12 |
|
A R H I T E C T
|
Foarte corect. Asta am spus si eu pe toate thread-urile: Trebuiesc mai intai studii sociologice, apoi studii de circulatie, refacut PUG -ul asa cum trebuie - adica de cum au nevoie constantenii, dezbateri publice si "pe cai"!. Nu trebuiesc uitate metodele la care sa se ajunga la un echilibru social/ administrativ/recreativ al Constantei - si aici insist (desi cunosc mentalitatea oamenilor) - demolari prin implozie si refacere de sec XXI.
|
|
|
|
|
#13 |
|
A R H I T E C T
|
P.S.
Si eu sunt de parere ca nu era nevoie de un nou subforum pentru asta. Ar trebui rugat administratorul - nu sa stearga - ci sa mute postarile de aici pe Public Transport. |
|
|
|
|
#14 | |
|
deep thought
Likes (Received): 147
|
Quote:
Hidrogenul este o sursa naturala, ecologica, inepuizabila de combustibil si este mult mai ieftin ca energia electrica pentru a carei productie facem de multe ori sacrificiul poluarii, nu toata energia electrica este produsa de eoliene, este provenita de la Soare sau este produsa de hidrocentrale, sa nu uitam ca mai exista si centrale pe carbune si centrale nucleare, asa ca eu nu prea vad multa ecologie in a incuraja consumul de energie electrica prin introducerea tramvaielor.
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Registered User
|
Eu n-am treaba cu tramvaiele aici, ci cu troleibuzele. Poate ca daca tramvaiele constantene ar fi avut o infrastructura ca lumea nu le-ar fi blamat nimeni. Dar monstrii aceia zgomotosi trebuiau eliminati. Nu mai vorbesc ca era sa raman fara cauciucuri trecand peste liniile de tramvai.
Hidrogenul resursa naturala si inepuizabila? Hm! Au fost testate fara a se trece la productia de serie autobuzele cu propulsie bazata pe hidrogen (ce se obtinea foarte costisitor, din apa, cu ajutorul pilei electrice cu electrozi de platina). Nu vreau sa extrapolam, vorbind despre producerea energiei electrice. Ca pot sa intreb motorina prin ce procedee o obtii? Vorbesc de cazul concret al Constantei, preferand sa vad reteaua electrica, decat sa ma asfixiez de la noxele autobuzelor si autoturismelor. Reteaua electrica te ajuta sa recuperezi energia electrica, nu numai sa alimentezi troleibuzul. Vorbim de proiecte/amortizari pe termen mediu.
|
|
#16 | |
|
Registered User
Likes (Received): 7
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Registered User
|
Quote:
Sa stiti ca troleibuzul are un pret de achizitie sensibil apropiat cu cel al autobuzelor EURO V. Deci faza cu scumpetea nu tine.
|
|
|
#18 | |
|
deep thought
Likes (Received): 147
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
BANNED
Likes (Received): 0
|
E clar ca Transira doreste sa se afirme si nu stie cum, a scris o petitie onstient ca mai nimeni nu o semneaza si acum ca sa isi faca reclama a deschis un thread nou ![]() oricumk chestia asta e trolling asa ca ar trebui inchis thread-ul... |
|
|
|
|
#20 |
|
Registered User
|
Daca am o parere diferita de a dumitale, trebuie sa fiu inchis, nu-i asa? Problema e ca dezinformezi voit si prost (textele cu RMTC si 96%). Ai mail cu .tsd si iti inteleg obedienta, insa fii mai elegant si mai tolerant (daca tot spui ca esti politician de ocazie). Ca eu aici n-am nimic cu PSD, TSD, etc.
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|