|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
|
|
#1 |
|
In the brig
Likes (Received): 325
|
People's Salvation Cathedral | 120 m | U/C
![]() ![]() ![]() If you're interested, this is their site: http://www.basilica.ro/ro/catedrala-..._neamului.html Well, of course:
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
In the brig
|
Admitedly, this is the most difficult construction project in Bucharest, engineering-wise.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Euromod
Likes (Received): 947
|
Am redenumit thread-ul. Cand ti-am raspuns pe Romania on SSC am uitat ca-i de mantuirea neamului, nu mantuire nationala, de unde si traducerea mea eronata de atunci. In plus, "salvation" e mai potrivit decat "redemption" cred.
Hence... People's Salvation Cathedral. ![]() Good God, is this 2011?
|
|
|
#4 |
|
We are all pax.
Likes (Received): 90
|
Eu nu prea vad locuri de parcare acolo. Sunt prevazute in proiect?
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Registered User
Likes (Received): 6
|
Quote:
In afara de astea mai vad inca o intrare (sageata rosie), doar ca nu stiu, daca pe acolo se coboara in iad sau intr-o parcare subterana?... ![]() ![]() P.S. scuze pt. comentarii, dar de cate ori vad ce rahat se ridica in centrul Bucurestiului in sec.21, nu ma pot abtine... Inca vreau sa cred, ca e de fapt doar un vis urat...
Last edited by Evil78; March 9th, 2011 at 01:56 AM. |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Fallen
Likes (Received): 46
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Moderator
Likes (Received): 66
|
Oricum daca se pun in practica planurile Diametralei Nord-Sud (parca de fiecare data cand facem bulevard il numil la fel: Dimitrie Cantemir fosta Magistrala Nord-Sud), o sa avem o linie de tramvai, sper in sistemul liniei 41, care are legaturi cu multe din magistralele de metrou de la Gara de Nord pana la catedrala.
Oricum sa nu exageram, este la fel ca la stadion, daca incurajam accesul cu masina personala la slujba pentru fiecare persoana se vor creea niste ambuteiaje monstru. Avand in vedere demografica de la biserica (in special femei in varsta) ma indoiesc ca transportul principal ar fi masina. Cladirile incercuite din cate stiu sunt birouri BOR, nu parcari supraetajate.
|
|
|
#8 |
|
BANNED
Likes (Received): 2
|
Those circled in red are accommodations for pilgrims, from what i understood, and the arrow shows the entrance in the underground parking space. Anyhow, this ensemble has no less than 79 crosses, which i guess it's a small tribute to the dead buried under Bucharest. I wonder how many will they find this time, cos each hole one digs in Bucharest seems to open a new "coffin". Ar fi fantastic ca la saparea parcarii subterane sa gaseasca alte gropi mortuare, pe care sa le integreze-n peretii parcarii catedralei. Asa ar corespunde si cerintelor satanistilor de a avea un loc decent pentru cult.
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
what a megalomaniac / phalic project
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Balamuc
Likes (Received): 14
|
You understand nothing. At that tall, being also on the small hill, will be visible from much of Bucharest, so anyone thinking about a sin or to do a sin will see it and will fall back.
I think that will also make a new major touristic attraction in Bucharest.
|
|
|
#11 |
|
Euromod
Likes (Received): 947
|
Will they use alucobond on it?
|
|
|
#12 |
|
Registered User
Likes (Received): 370
|
Eu vreau sa ma lamureasca cineva daca am inteles corect: catedrala fiind a mantuirii neamului, neamul fiind cel romanesc si eu avand buletin de Romania, odata zidurile ridicate, o sa fiu mantuit pe persoana fizica numai pentru pacatele de pana la data inaugurarii sau si pentru cele post inaugurare? Ca sa stiu cum imi organizez pacatele...
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
In the brig
|
Si termopan alb neaparat.
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
In the brig
|
Cea mai tare chestie va fi view-ul din clopotnita principala - sa faci poze de acolo
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Registered User
|
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Registered User
Likes (Received): 1
|
Catedrala Mantuirii Neamului (Prost) nu este o idee noua. Din cate cunosc, inca din perioada interbelica se dorea sistematizarea zonei Dealului Uranus (bineinteles, fara distrugeri nesabuite) si construirea unor cladiri publice si a unei patriarhii impozanta. Lucrul in sine nu este rau, doar ca in situatia de fata nu este nici o prioritate si nici prea inspirata, ci tine mai mult de vanitatea clericilor. In Focsani, acum vreo 10 ani (daca nu ma insel) s-a zidit o mare catedrala catolica, futurista. De vreo 2-3 ani se construieste si una ortodoxa, la fel de impozanta, dar mai traditionala, ca doar sa nu ramana popii nostri mai prosti, nu?
![]() Ma gandesc cati copii sarmani, spitale, amarati si nefericiti s-ar fi putut ajuta cu suma de 400.000.000 Euro + donatiile pe care credinciosi sunt indemnati sa le faca pentru Catedrala Manutirii? Revenind la ansamblul arhitectural, nu este unul rau, din contra, este chiar armonios si respecta canoanele traditiei bisericii de rit grecesc.
|
|
|
#18 | |
|
Registered User
|
Quote:
Da, poate ca au existat intentii. Insa acum suntem in A.D. 2011 !!! Si exista alte prioritati. Si s-au mai schimbat un pic si trendurile arhitecturale in ultimii 100 de ani... Ar trebui sa se doneze fiecare deal din Bucuresti bisericii ortodoxe. Pai nu e la o aruncatura de bat si Dealul Mitrolopiei? Nu e destul de impozant? Zici, ca vrem sa transformam Bucurestiul, acum in sec.21, in Mecca ortodoxiei. Daca tara sta rau cu banii si populatia e saraca lipita, atunci macar cu sufletul sa ne ridicam peste nivelul european. Construim in tot centrul orasului numai catedrale impozante. Sa vina toti ortodocsii din Rusia, Grecia si Serbia in pelerinaj in centrul capitalei noastre. ![]() ![]()
Last edited by Evil78; March 9th, 2011 at 07:31 PM. |
|
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Registered User
Likes (Received): 10
|
Quote:
Dupa cum a intrebat si cineva mai devreme de parcarea supraterana, observi cat de arhaica si anacronica e constructia asta. Cum sa pui parcajul acolo, in constructia cu turnurile care marcheaza poarta de intrare? Pur si simplu e oribil. E ca o biserica din secolul XV la o scara mai mare, dotata cu parcari, sistem de sunet, aer conditionat si toate elementele contemporane necesare. ![]() E un fel de caricatura a bisericii unui Stefan cel Mare care are masina, si a enoriasilor sai care de asemenea, vin cu masina la slujba. Imi aduce aminte de "Back to the future" sau de "Vizitatorii". Doar ca asta e realitate, si asta e mai trist. Chiar ca iti vine sa o iei la fuga din tara asta cand vezi ce se intampla.. |
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
In the brig
|
Nice shot!