|
|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
|
|
#1 |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
Iuli's travelogue
Am urmarit cu foarte mult interes postarile multor useri de aici de prin calatoriile lor in jurul lumii. Am fost foarte incantat si mi-au dat idei de vacanta.
In consecinta m-am decis sa impartasesc si eu lumii cateva din calatoriile mele. Sper sa fie la fel de interesante. Am sa incep cu concediul de anul trecut din Egipt din perioada 07 sept 2010 - 21 sept 2010. Ziua 1 Drum de la Timisoara la Budapesta. ![]() ![]() Budapest Ferihegy (LHBP) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Avionul nostru: ![]() Very, very bad weather ![]() ![]() ![]() Over the clouds and over the sea ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Don not step out of this area ![]() Meal service ![]() Era nectar de mango. Nectar pentru egipteni insemna de fapt un gel din mango nu apa chioara ca la noi... ![]() Apus de soare deasupra Mediteranei ![]() Imagini din avion: ![]() In sfarsit pe Cairo International (HECA) Soc termic... de la vreo 17 grade de la Budapesta dupa 3 ore de zbor cu aer conditionat ajunsi la Cairo la peste 35 de grade la ora 22... ![]() Sala de asteptare Terminal 3 Sosiri ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Iesirea din terminal ![]() ![]() ![]() PS Daca v-a placut si mai doriti am sa mai pun si restul de poze (evident selectie) Last edited by iuli; March 30th, 2012 at 10:38 AM. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
I own a PC computer
Likes (Received): 1530
|
Pune, pune
|
|
|
#3 |
|
Reaching for the stars
Likes (Received): 6
|
Aia cu apusul din avion e chiar misto.
On Sep 12, 2011, I took the decision to STOP posting infrastructure updates & pictures, comments or any other type of post on SSC. The decision is final and is long overdue. As a sign of appreciation and respect for the Romanian moderators and a few Romanian users, I will not edit all my 4100+ messages. I dedicate all the "work" I've done with passion on SSC to these handful of users. I will only continue to read SSC and be available for these users on PM. Thank you. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Registered User
|
Just a teaser...
Atat am putut poza din goana masinii, in rest discutam cu ghidul si ne minunam de socul cultural si lichidam sticla dupa sticla de apa ![]() Iar la hotel ne astepta asta: ![]() ![]() Si cum dupa un drum lung o cina trebuie sa fie mereu usoara, salata de fructe (smochine, caise, prune...) ![]() Atat pentru prima zi... Odihna placuta ca de dimineata plecam in calatorie prin istorie de-a lungul Nilului! Last edited by iuli; March 30th, 2012 at 10:42 AM. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Reaching for the stars
|
Egipt... prea cald pentru mine.
Merci de poze!
On Sep 12, 2011, I took the decision to STOP posting infrastructure updates & pictures, comments or any other type of post on SSC. The decision is final and is long overdue. As a sign of appreciation and respect for the Romanian moderators and a few Romanian users, I will not edit all my 4100+ messages. I dedicate all the "work" I've done with passion on SSC to these handful of users. I will only continue to read SSC and be available for these users on PM. Thank you. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Registered User
|
Crede-ma... vara e mai cald in Romania decat in Egipt... Ma refer la temperatura resimtita de corpul uman. E o caldura uscata... Nu am transpirat mai deloc si crede-ma, eu fac urat la caldura.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Genuine Tatar
Likes (Received): 588
|
Nu stiu in Egipt, dar eu in Arabia Saudita in august am zis ca mor.
La coborarea din avion, in Jeddah, se iese din avion direct la aer, pe o scara purtata de o camioneta. Initial am zis ca e caldura de la motoarele avionului, dar aceeasi caldura am simtit-o si la iesirea din aeroport. Era cam ceva in genul unei shaormerii uriase...Sau sa simti caldura radiatorului masinii , atunci cand stai in fata ei, pe tot corpul, tot timpul. Astept si alte poze, mai ales cu strazi, cu arhitectura specifica. ![]() P.S. Ai vazut femei care carau in cap butelii, boccele, pepeni, gaini, copii mici ?
|
|
|
#8 |
|
Registered User
|
La fel mi s-a intamplat si mie prima data... Am si scris... cand s-a deschis usa avionului am avut un soc termic... Am plecat de la Budapesta la o temperatura de 17 grade, ploaie si vant, intre timp s-a facut noapte, creierul a procesat ca va fi mai frig decat cu 3 ore inainte, dar cand am ajuns in dreptul scarii am ramas blocat vreo 5 secunde, nu mai aveam aer si simteam ca trag in piept foc. Pur si simplu ma sufocam... Noroc ca am ajuns in autobuzul care ne-a dus la terminal si avea aer conditionat si in terminal era o temperatura de vreo 23-24 de grade. Dar cand am iesit din terminal si am stat sa asteptam masina care ne-a dus la hotel iarasi de abia rasuflam. Nu intelegeam inainte de ce ghidul cand ne-a luat de la poarta avea pregatite cate 2 sticle de apa pentru fiecare. Apa atat de rece ca nu puteam sa o tinem in mana... Am topit cele doua sticle instant cand am iesit afara... Asta a fost doar atunci, apoi ne-am obisnuit... Si in desert era super OK, chiar daca erau si 50 de grade, batea vantul si aerul era foarte uscat, nu transpirai nicio picatura. Dar daca puneai mana pe o sticla de apa simteai nevoia organismului ca vrea apa, creierul nu dadea niciun semn de sete... Foarte ciudat!
Nu, nu am vazut femei cu tot felul de chestii pe cap decat in aeroport si doar atunci cand am ajuns... Nu stiu ce erau cu aia pe care i-am pozat, au venit de undeva cu o cursa. Sotia s-a speriat de moarte cand de sus a vazut atata lume imbracata in alb si acoperiti... Femeile aveau baloti din aceia imensi pe cap (care iti dai seama ca au stat in cala la avion). Unele femei aveau fetele complet acoperite dar nu toate, cam 40% in acea zona. Am sa detaliez pe parcurs mai mult despre oameni si obiceiuri care pot parea foarte ciudate pentru noi. Am sa revin evident si cu poze cu strazi si arhitectura... Unele poze din pacate nu sunt foarte bine realizate fiind facute din goana masinii. Daca aveti curiozitati puneti intrebari si va raspund cu drag... |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Registered User
|
Ziua 2
Incep calatoria prin Cairo si spre piramide. Pentru ca au fost solicitari pentru poze cu cladiri si drumuri am sa pun acum. In primul rand sa vedeti cum arata un hotel in Cairo, la periferie, pentru ca sunt cateva centrale care au arhitectura clasica europeana, adica mai mult pe verticala. La periferie exista o cladire la drum mai inalta (vreo 2 nivele), receptia si resturantele si in spate sunt casute individuale. [/URL]![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Portocali: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Corbul (Horus) pasarea sacra in Egipt cu un sambure in cioc ![]() ![]()
Last edited by iuli; March 30th, 2012 at 12:09 PM. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Registered User
|
In drum spre piramide...
Traficul practic este infernal. Nu exista legi scrise de circulatie, fiecare circula dupa cum ii taie capul dar nu se intampla accidente. Nu sunt masini moderne sau europene. Eu de abia am zarit vreo doua dar nu in trafic. In rest foarte multe masini vechi sau de provenienta japoneza sau coreeana. Semnele de circulatie aproape nu exista si cand exista sunt ignorate cu desavarsire. Aproape in fiecare intersectie sunt cel putin 2 soldati inarmati cu AKM. Vara au uniforme albe, iarna negre. Poate parea socant pentru un european prima data sa vezi atata armata, dar daca ti se explica de ce sunt incepi sa te simti mult mai sigur. Tara a fost atacata prin anii 80-90 de teroristi si rapiri de turisti, de atunci soldatii sun aproape peste tot, ceea ce iti ofera o stare de confort si siguranta. Oricum, aproape niciodata nu mergi de unul singur pe strada, esti mereu insotit de ghizi si 90% din timp calatoresti cu masinile lor. ![]() Unul din cele doua semafoare vazute de mine in Cairo. Acesta era de langa piramide, era functional dar nimeni nu il baga in seama. ![]() ![]() ![]() Un hotel de langa piramide: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Registered User
|
Temelia stancoasa pe care sunt asezate piramidele si Sfinxul, se afla la 16km SV de centrul orasului Cairo, Pe vremuri ca sa ajungi aici trebuia sa urci pe cal si sa strabati campiile ca sa ajungi la monumentele de la care incepe desertul. Apoi in secolul XIX s-a construit o sosea si apoi o linie de tramvai. Soseaua, care se numeste Al-Haram (Soseaua Piramidelor) inseamna patru benzi, claxoane, si blocaje zi si noapte. Linia de tramvai a fost apoi desfiintata si acum exista autobuze si microbuze, toate cu aer conditionat. Transportul se face dinspre Piata Tahrir (in centru) si Platoul Gizeh.
Exista doua cai pe care se poate ajunge, una prin satul Nazlet al-Samaan, cealalta pe o sosea in serpentine care urca, ca o extenise a Soselei Piramidelor, care trece pe la Hotelul Mena (din pozele anterioare). Biletele de intrare la piramide se cumpara de la un chiosc. Pentru intrarea in interiorul pirmaidelor iti trebuie un bilet special. Se intra doar 300 de persoane pe zi. Primul venit-primul servit. Pana nu de mult o vizita la piramide insemna sa treci printr-o multime de de speculanti insistenti, cersetori (au un fel aparte de a cersi, deoarece cersitul nu este sprijinit de islamism), mici afaceristi care te ademeneau pentru o plimbare cu camila, "ghizi speciali" sau vanzatori de suveniruri. Din 2008, guvernul egiptean au construit in jurul platoului pe care se afla piramidele un gard inalt din beton in lungime de peste 12km, care sa tina la distanta speculantii. Dupa ce iti cumperi biletele intrarea prin porti se face ca la orice aeroport, bagajele prin scanare, detectoare de metale, etc. In interior sunt foarte multi soldati foarte atenti la tot ce misca... Portile de intrare: ![]() ![]() Piramidele ![]() ![]() ![]() Cimitirul apusean, in dreapta piramidei lui Khufru (Kheops - in greaca)
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Genuine Tatar
Likes (Received): 588
|
Mi-a atras atentia in mod placut acel pom altoit, avea pe el doua tipuri de frunze.
![]() Mai astept si alte poze. ![]() P.S. In poza cu 2 felinare de mai sus, sunt curmali cu rod. Curmalii sunt printre putinele plante ale caror indivizi sunt diferentiati pe sexe, adica o planta de curmal poate fi mascul ori femela.
|
|
|
#13 |
|
Registered User
|
Asa e... sunt crumale. Pentru prima data am mancat curmale proaspete si am fost surprins de ce gust bun au... De fapt cam toate fructele de acolo au un gust complet diferit fata de ce e la noi. Bananele sunt mult mai mici si ffff dulci.
Multumesc pentru info... astept si alte completari. Aseara am apucat sa pun doar o parte mica din poze, am sa continui azi cu restul si cu cat mai multe informatii despre poze si obiective. Incerc sa nu fac doar o insiruire de poze ci mai degraba un fel de calatorie virtuala. |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Registered User
Likes (Received): 27
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Registered User
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Registered User
|
Revenim la excursiile din ziua a doua la piramide.
Asa cum am mentionat anterior zidul a scos in afara zonei de vizitare vanzatorii ambulanti de suveniruri si cersetorii. Exista totusi un punct in interiorul zonei unde mai exista asa ceva, dar e mai organizat. Tarabele sunt puse frumos astfel incat sa nu iti obtureze vederea spre monumente si totul are un aspect civilizat. Toti stim piramidele din anumite poze si unghiri clasice. Aceste se fac de pe un platou la o distanta de vreo 5 km mai sus de piramide. Acolo exista aceste tarabe plus se pot face plimbari cu camilele de vreo 5-10 minute. Stapanii camilelor sunt niste pustani care le dau camilelor nume care din care mai pitoresti. Noi am calarit o camila care avea numele Michael Jackson!!! Stapanii cer mereu bani pentru orice "serviciu" pe care ti-l fac. Se ofera sa iti faca o fotografie, pare din complezenta si din ospitalitate, sau sa iti lege o esarfa in stilul arab, sau alte lucruri, urmand ca apoi sa iti ceara bani... Daca nu le dai se tin dupa tine si profita de faptul ca te-au "ajutat". Acesta e de fapt acel "cersit" de care spuneam anterior. Cersitul cu mana intinsa e considerat o umilire, islamul neincurajand astfel de practici. Am scapat cu greu de stapanul camilei oferindu-i 10 euro pentru cele cateva poze facute pe camila. Cand ne-am intors din plimbare ghidul ne-a intrebat direct daca i-am dat ceva bani si cand i-am zis s-a dus direct la pustan de unde ne-a recuperat banii. Ghizii in Egipt sunt practic prietenii tai, mereu incearca sa te sprijine, sa te ajute, sa nu fii pacalit si trebuie sa ai incredere deplina in ei, sa nu ii parasesti niciodata si mereu sa ii intrebi despre ce se face si ce nu. Mereu incearca sa iti obtina cele mai ieftine si mai bune solutii la problemele pe care le ai, de parca ar fi neamurile tale din acea tara. Lucru care m-a impresionat, obisnuit fiind cu personalul din Romania care incearca sa te jecmaneasca cu orice mijloace. ![]() ![]() ![]() ![]() Ce e paradoxal din acest punct de fotografiere e ca cea mai mare piramida pare prima, cea a lui Khafre (Khephren in greaca) care de fapt e cea medie dintre ele. Dar e construita pe un punct mai inalt al platoului si pare cea mai mare dintre ele. Cea din stanga imaginii este piramida lui Menkura (Mikerinos). Se vede pe varful ei cam cum aratau toate piramidele la momentul construirii lor. Un varf de calcar alb care in lumina soarelui dadeau senzatia de stralucire, de argint. La baza ei se construia noul Muzeu de Istorie in locul unde s-a descoperit o fosta barca egipteana. Trebuia sa se termine constructia in 2012 dar nu stiu cum mai stau cu proiectul acum dupa caderea regimului Mubarak cu toate ca aproape toate obiectivele istorice din Egipt sunt intretinute si refacute cu ajutor international si UNESCO. Iar abia cea din stanga e piramida cea mare a lui Khufu (Kheops). |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Skeptic
Likes (Received): 96
|
Splendide poze, abia aştept să mai pui! Mulţumesc!
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Registered User
|
De la poalele piramidei lui Khafre se coboara pe o sosea pana la marginea orasului unde cladirile aproape ca intra in zona piramidelor. Practic de la o terasa unde este Pizza Hut e cel mai bun loc de unde poti vedea ansamblul de la Gizeh. Aceasta se afla chiar in fata Sfinxului, o creatura cu corp de leu si cap de om. Primii arabi au numit statuia Abu al-Hol, adica Tatal Groazei.
Se pare ca a fost construit dintr-o singura bucata si e considerat cea mai veche sculptura din Egiptul Antic. Din cauza restaurarii edificiului din anii '90 anumite parti par imepcabil de albe. Din timpul Dinastiei a XVIII-a cand a fost incepute practic restaurarile statuii s-au mai adaugat un templu si o stela (o piatra pe care e scrisa o poveste a creatiei Sfinxului de catre Thutmosis care a visat intr-o noapte ca sub nisip ar fi un animal, a inceput sa sape si l-a descoperit pe Sfinx). ![]() ![]() ![]() Dupa apus pe o scena destul de mare din fata Sfinxului se organizeaza un spectacol de lasere, lumini si sunet foarte popular printre turisti.
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Registered User
|
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Reaching for the stars
|
Merci de poze!!!
|
|
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|