|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Путовања и репортаже Репортаже са ваших путовања по свету / Showcase your travel |
![]() |
|
|
Thread Tools | Rate Thread | Display Modes |
|
|
|
|
#1 |
|
Registered User
Likes (Received): 14
|
(E) Madrid
Prije 4 dana sam se vratio iz Madrida , pa evo nekih slika glavnog grada grada Spanije .
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ova grupa slika je iz samog centra trga Sol i ulica oko njega. Na zadnjoj slici vidite maslinu koja raste na plocniku . Inace masline su im dosta manje nego nase kako drvo tako i sam plod a ima ih svugdje . Inace sto me iznenadilo u Madridu to je vegetacija koja je Mediteranska i nisam ocekivao vidjeti palme i masline s obzirom da je grad na prilicno velikoj nadmorskoj visini i dosta daleko od mora . Last edited by Murci; May 1st, 2012 at 12:01 AM. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Registered User
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Plaza Mayor - zatvoreni trg u starom dijelu grada |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Registered User
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gran Via , najelegantnija ulica u centru sa gradjevinama sa pocetka 20 vijeka . Inace nocu zgrade u njoj nisu osvjetljene i u potpunom su mraku sto me malo zacudilo . |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Registered User
|
![]() ![]() ![]() Plaza Espana i zgrade koje su dugo vremena bile najvise u Evropi . mislim sve do kraja 70tih. Last edited by Murci; October 8th, 2011 at 03:49 PM. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ignēs deōrum aeterae sunt
Likes (Received): 669
|
Ima li još?
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Montenegrin
Likes (Received): 45
|
Fenomenalan grad!
Kažu, kolko lijep - tolko dobro organizovan, jedna od najboljih mreža javnog prevoza u svijetu, uključujući i fantastičan metro. Još mi pričaju da je mentalitet ljudi ekstra, svi veseli, komunikativni, noćni život top...A i meni je uvijek bilo čudno koliko grad ima mediteranski šmek...kao da svaka ulica vodi do plaže... A grad, iako usred ničega, nalazi se južnije od Barselone, i južnije od CG, recimo...nije čudo što je klima takva kakva jeste...
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Registered User
|
Quote:
Istina je sve to sto si rekao. Iznenadio sam se koliko je sredjen , organiozovan i cist grad . Bio sam i u Barceloni na ovom istom putovanju ,( isao sam onim brzim vozom Renfe sa kojim se stigne za 2 sata i 20 minuta) ali Barcelona je susta suprotnost Madridu . Pretrpana , guzva , prljava , metro prljav , puna lopova i pakistanaca .... Bio sam u njoj jos na skolskoj ekskurziji ali tad mi se cinila puno ljepsa . |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Registered User
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zgrade u centru grada , i na prvoj slici stadion Santiago Bernabeu . Inace Realovi dresovi se prodaju u svim suvenirnicama i turistickim prodavnicama . |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Registered User
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kompleks kraljevskog dvorca sa katedralom .Na zadnjoj slici je pogled na zapadni dio grada sa platoa gdje se nalazi dvorac. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Registered User
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ovaj park sam zaboravio kako se zove ali mene je podsjetio na Kalemegdan jer isto ima neka kao terasa gdje se ljudi skupljaju da bi gledali zalazak sunca . Zadnje dvije slike je pogled na kraljevski dvorac sa tog mjesta . |
|
|
|
|
|
#11 |
|
BANNED
Likes (Received): 0
|
Izgleda fenomenalno!
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Grad Oblakodera
|
Sjajno
|
|
|
|
#13 |
|
Newyorker
Likes (Received): 0
|
Poslije ovoga mi je Madrid prioritet u odnosu na Barselonu, sto se tice spanije. Slike su sjajne, ima dosta ovih starih zgrada.
|
|
|
#14 |
|
Registered User
Likes (Received): 17
|
![]() ![]() Odlicne slike i naravno odlican grad. Madrid ima taj neki pozitivan puls,iako nisam bio osecam to po slikama a i citao sam o obicaju tamosnje omladine da se skuplja po parkovima,klupama radije nego u diskotekama,ta pojava ima neko posebno ime. Sigurno to uvece doprinosi celokupnoj slici grada. Interesantna tradicija Edit.Zove se botellon http://en.wikipedia.org/wiki/Botell%C3%B3n Kako to izgleda u Madridu http://madriduno.wordpress.com/2008/...cebada-madrid/ http://1.bp.blogspot.com/-zFxtDU5ii9...0/botellon.jpg http://cnho.files.wordpress.com/2010/09/botellon1.jpg http://www.flickr.com/photos/7930641@N07/468907869/ Koje je najbolje godisnje doba za posetu Madridu,mislim da je leto strasno vruce i pored nadmorske visine.
Ako imaš, ti daj Ako nemaš, ti ne otimaj Last edited by Galaksar; October 11th, 2011 at 03:42 PM. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Registered User
|
@ Singi
Da grad je jako cist osim mozda jedne ili dvije ulice u samom centru koje su pune ljudi u svako doba dana . Metro je cist kao da si u necijoj kuci . @ Pedjat87 Barcelonu trebas posjetit . Razlikuje se od Madrida , nije toliko sredjena kao Madrid , puna je turista , velike su guzve i nije sigurna kao Madrid . @Galaksar Istina je to sto kazes . Nikad u zivotu nisam vidio toliko maladih ljudi na ulicama kao u Madridu petkom i subotom uvecer . Iako kriza trese Spaniju uveliko , to se ne osjeti jer je sve puno ko sibica . Maldi se skupljaju po trgovima i sjede po plocnicima . Imas osjecaj da je cijeli grad na ulici . |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Registered User
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zadnje dvije slike je trg Callao i docek Spanskog kosarkaskog tima nakon osvojenog Eurobasketa u Litvaniji . |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Registered User
|
![]() ![]() Oblakoderi u sjevernom Madridu pored zeljeznicke stanice Chamartin . |
|
|
|
|
|
#18 | |||
|
Registered User
Likes (Received): 6
|
lijep grad nema šta...
izuzetno prijatno djeluje.Quote:
Quote:
kad ovo govno vidim, tri dana nemam nafake...Quote:
|
|
|
|
#19 |
|
Registered User
Likes (Received): 17
|
To mu dodje nesto kao konverzacija u filmu kad porastem bicu kengur
http://www.youtube.com/watch?v=wMQN2...eature=related A ovde kao svi rade... ![]() Naravno da ima i toga ali gledaj to sa meteoroloske strane..u Spaniji je leti preko dana velika vrucina i zivot tek pocinje kad se spusti temperatura,sto znaci uvece. I na kraju krajeva gde je bolje,na ulici uz 'ladno pivo ili u nekom zadimljenom kaficu. Ova okupljanja sigurno imaju i dobrih i losih strana,dobro je sto se ljudi socijalizuju druze,pricaju medjusobno sto je u ovim vremenima sve cudnije a ne sede u nekom prostoru gde ne mozes sebe da cujes a kamoli onog sa kim si izasao,losa stvar je svo to smece i nered koji ostaje iza njih.
|
|
|
#20 |
|
Lock and load!
Likes (Received): 12
|
Odlicne su ti slike, a Mardid je fenomenalan grad
Nadam se da ima jos slika! PS: Onaj park od gore sa odlicnim pogledom je Montana
|
|
|
|
![]() |
| Tags |
| spain in the world |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|