|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Zagreb Zagreb Metropolitan Region |
![]() |
|
|
Thread Tools | Rate Thread | Display Modes |
|
|
|
|
#1 |
|
Master Planner
Likes (Received): 65
|
[Zagreb] - Vizija razvoja i opća rasprava
U ovoj dretvi postajte svoje ideje i planove o razvoju grada Zagreba kao i članke koji se ticu te tematike
Za pocetak Zagreb kakvog bih ja zelio vidjeti 2050 ![]() Sadržaj 1.Demografija 2.Urbanizam 3.Promet -JGP -Cestovni prijevoz -Ostalo 4.Sport i kultura
ona je ljubav koja ne može proć Last edited by Zabonz; January 20th, 2010 at 05:28 PM. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Master Planner
|
Demografija
Osnova buduceg razvoja grada mora biti veliki demografski skok. Grad Zagreb se prostire na iznimno velikoj povrsini te ima relativno malu gustocu naseljenosti
Visoka imigracija bi se ponajviše realizirala nažalost uvozom jeftine radne snage bez koje nije moguc veliki ekonomski razvoj ali i velikim djelom privlacenjem studenata i mladih znanstvenika u Zagrebacke fakultete i znanstveno tehnoloske parkove ![]() ![]()
ona je ljubav koja ne može proć Last edited by Zabonz; January 20th, 2010 at 05:30 PM. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Master Planner
|
Urbanizam
![]() Ogledni modeli kako bi predgradja trebala izgledati(svako sa izlazom na autocestu i šinski JGP) ![]() ![]() ![]() ![]() Zone visokogradnje ![]() Sava Bridge Tower ![]()
ona je ljubav koja ne može proć Last edited by Zabonz; January 20th, 2010 at 05:34 PM. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Master Planner
|
Promet
Plan razvoja JGP-a i cestovne mreze
![]() ovdje ima puno mapa ali cu ih poslje malo postat
|
|
|
#5 |
|
BANNED
Likes (Received): 2
|
Zabonz odlična dretva; o ovome se stvarno može kvalitetno raspravljati!
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Master Planner
|
Cestovna mreza
moze moze, samo dok ja postam sve svoje planove, napuniti ce se 5str, a nebi bilo lose ni sveznajucem gradonacelniku da je malo posjeti
Opci plan: ![]() ![]() (narancasto su tuneli i viadukti)
|
|
|
#7 |
|
SuperMod
|
svaka čast za dretvu, ja sam isto ovak neš već htio otvorit! imam puno ideja, bum se raspisao ovdje
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
wow super dretva!
...meni je isto Google Earth pun mojih planova .... malo sam lijen to postat .... ali vise manje mi svi isto mislimo o nekim stvarima
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
BANNED
Likes (Received): 14
|
Jesi sam ovo crtao ili si posudio??
http://img695.imageshack.us/img695/945/49137953hm8.jpg Ako si crtao možeš skicirati zgradu opere i zgradu vlade,pa napraviti i projekciju savske obale. Ja bih sam ali nisam baš previše vješt... |
|
|
|
|
|
#10 |
|
I come in peace \V/
|
suppper dretva Zabonz, volim tvoje idea
"They that can give up essential liberty to obtain a little temporary safety deserve neither liberty nor safety" Benjamin Franklin "All that is required for evil to prevail is for good men to do nothing." Edmund Burke "Religion leads to anger, anger leads to hate, hate leads to bigotry, bigotry leads to suffering!!!" Mic of Orion |
|
|
|
|
|
#11 |
|
I come in peace \V/
|
Ali mislim Zagreb nece populicja ici preko 1.05 million,
Hrvatska bu imala oko 5.7 million u 2050, sad ima oko 4.55 million, tak da bi do 2050 imalo oko 5.7 million, Zagreb (metro area) bu imalo oko 1.5 million max, i Zagreb bu imal oko 1050 000. 4 mala grada u Zagreb metro area bu islo ovak: Zagreb: 1 050 000 Velika Gorica: 104 000 (200 000) Zapersic: 50 000 (100 000) Samobor: 32 000 (80 000) Dugo Selo: 25 000 (70 000) total: 1 500 000 U 2100 to bu bilo ovak: Hrvatska: 7 050 000 Zagreb: 1 250 000 Velika Gorica: 122 000 (220 000) Zapersic: 80 000 (120 000) Samobor: 50 000 (100 000) Dugo Selo: 35 000 (80 000) total: 1 770 000
"They that can give up essential liberty to obtain a little temporary safety deserve neither liberty nor safety" Benjamin Franklin "All that is required for evil to prevail is for good men to do nothing." Edmund Burke "Religion leads to anger, anger leads to hate, hate leads to bigotry, bigotry leads to suffering!!!" Mic of Orion |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Registered User
Likes (Received): 28
|
Hm ljudi moji, odakle vi izvlačite te brojke o populaciji... PA mi trenutno imamo negativan trend, ne znam na temelju čega predviđate 5.7 miljona u 2050... Možemo pucati na maks 5 milijona ako trend u idućih 5 godina okrenemo u pozitivu.
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
I come in peace \V/
|
Quote:
Current Population: 4 550 000 Future Growth: 840 000 Immigration: 320 000 total: 5 710 000
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Registrirani korisnik
Likes (Received): 311
|
Stanovništvo se sigurno neće smanjivati, ako hrvati ne pokrenu rast stanovnika onda će to sigurno imigranti učiniti...
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Registered User
Likes (Received): 28
|
Quote:
Molim te, pa kakvi su ovo podatci? Ovaj rast od 840 000 bi značio da mi, krenuvši od ove godine, do 2050 prosječno moramo imati prirodni prirast od 21 000... Trenutno se godisnje rodi oko 44000 tisuće djece i sa tim imamo negativan prirodni prirast, ne znam sad točno, od 2-4 tisuce godisnje... Znači mi bi u vrlo kratkom roku morali za trećinu povećati natalitet, što je nerealno i gotovo nemoguće... Nažalost. |
|
|
|
|
|
|
#16 | |
|
I come in peace \V/
|
Quote:
![]() 2001 Census Hrvatska je imala 4.4 million sad ima 4.55 million. 5.7 million je jako moguce i mislim da si prilicon pessimistic, zakaj, Kak bu Dr Phlox rekal, Optimism, Optimism my Captain! (star trek enterprise, broken bow)
|
|
|
|
|
|
#17 | |
|
patolog
Likes (Received): 64
|
Quote:
dijasporu se mora reklamirat da se cim vise od njih/nas vrate. 380.000(novi) imigranti od 5.700.000 stanovnika je zbilja puno.to je kljuc za savjesnu politiku. meni je najludje da je centar zagreba i na neki nacin rub grada. sela ispod sljemena imaju velik potencijal za kvalitetnu izgradnju. |
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
BANNED
Likes (Received): 2
|
![]() E majstore, koji je ovo grad? |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Registrirani korisnik
Likes (Received): 311
|
dam se kladit da je neki u Kini
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Brđanin
Likes (Received): 3
|
WOW Super dretva.
Zabonz svaka cast na ideji. Samo naprijed!!! Ovo je upravo ono sta nedostaje nasim gradovima (a i drzavi ) a to je plan razvoja. samo naprijed
Nedaj Bože Rata Ni Fiata Brodska Naselja ...Tu se čobanac jede...šljivovica se pije i i Sunce naljepše sije i nigdje ljepše nije, nego na palubi broda šta mu Sava trup kroji, 760 godina usidren stoji i ne putuje nigdje, tu je stoljeća broji...ovdje na obali Save raj na zemlji postoji. by SBReprezenta
|
|
|
|
![]() |
| Tags |
| car je drug komunist, car je velika komunjara, car nezna hrvaški, planska gradnja, sarcastic airlines, savska opatovina, sesvecan lista erotiku, sopnica-jelkovec, zabonz moj čoek |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|