daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > Fun Forums > About the forums > Archive

Archive For threads worth keeping

Thread Tools Display Modes
Old February 15th, 2005, 07:08 PM   #1
icy
Super Member

icy's Avatar

Likes (Received): 8

General Discussion

Bu baslikta herkes,genel istek,yorum ve tartismalarimizi devam edebiliriz.Istekleri olanlar yazabilir.Moderatore bunu sticky yapmasini istedim.Ama tartisirken kotu sozlerden ve hakaretlerden kacinalim diyorum.Birbirimizi kiracak yazilardan uzak duralim.Saygilar.

This thread is for General discussions.If you have demands,comments.You may write here in respectful manners.

Click here
icy no está en línea  

Sponsored Links

Old February 15th, 2005, 07:10 PM   #2
Allan
Strength and Honour

Allan's Avatar

Likes (Received): 0

Bunun yerine skybar bolumu falan olsa..

"The greatest way to live with honour in this world is to be what we pretend to be." (Socrates)
Allan no está en línea  
Old February 15th, 2005, 07:11 PM   #3
icy
Super Member

icy's Avatar

Moderator,belki yapar bilmiyorum.Boyle bir baslik daha iyi degilmi en azindan sticky olursa.

Click here
icy no está en línea  
Old February 15th, 2005, 07:20 PM   #4
Allan
Strength and Honour

Allan's Avatar

Olabilir aslinda. Keske "General discussions" yerine "General Insults" diye adlandirsaydin. Ya da "Er meydani" falan.
Saka saka....

"The greatest way to live with honour in this world is to be what we pretend to be." (Socrates)
Allan no está en línea  
Old February 15th, 2005, 08:14 PM   #5
icy
Super Member

icy's Avatar

Quote:
Çin'in tuvalet kağıdı talebine ağaç dayanmıyor...

Dünyanın en çok tuvalet kağıdı tüketen ülkesi olan Çin'in sürekli artan talebi, ana hammadde olan kağıt hamuru fiyatlarının sürekli yükselmesinde etkili oluyor.
China Daily gazetesinin haberine göre, uluslararası standartların yüzde 30 olmasını öngördüğü ormanların ülke topraklarına oranı, Çin'de yüzde 18 seviyesinde bulunuyor. Bu durumda kağıt üretimi için hammaddeyi daha çok ithalat yoluyla karşılayan ülkenin en çok ithal ettiği üç madde arasında ham petrol, çelik ve kağıt hamuru bulunuyor.
Çin'de kağıt tüketiminin artmasını, ''sosyal kalkınmanın ve sanayinin güçlenmesini yansıtması açısından olumlu'' olarak değerlendiren Şanghay Kağıt Sanayicileri Birliği Başkan Yardımcısı Wang Yueqin, bunun sonucu olarak hammadde (ağaç) tüketiminin artmasını ise ''endişe verici'' buluyor.
Çin'in geçen yıl tükettiği 8.2 milyon ton kağıt hamurunun 6.03 milyon tonunu ithal ettiği, bunun da önemli bir kısmının tuvalet kağıdı üretiminde kullanıldığını kaydeden Wang, ''Birlik olarak kağıt tüketiminde tasarruf yapılmasını teşvik ediyoruz. Ayrıca yeni teknolojilerle, üretimde kağıt hamuru kullanımını düşürmeye çalışıyoruz'' diye konuştu.
Wang'ın verdiği bilgiye göre, bu yöndeki çalışmaların sonucunda Çin'in Jiangsu eyaletindeki bir kağıt fabrikası, şekerkamışı posasından kağıt mendil üretebiliyor
Habere bakin cok komik geldi ya.

Click here
icy no está en línea  
Old February 15th, 2005, 09:49 PM   #6
icy
Super Member

icy's Avatar

Allan skybar acacaklar galiba.Simdi bana sordu mod.Bende cogu kimse istiyor dedim

Click here
icy no está en línea  
Old February 16th, 2005, 02:25 AM   #7
Allan
Strength and Honour

Allan's Avatar

Bu guzel bir haber

Allan no está en línea  
Old February 23rd, 2005, 04:38 PM   #8
Fronxie
Wanderer

Fronxie's Avatar

Şu "which nations are these" threadinde olayı biraz abarttık. Kompleksimiz olduğu biraz açığa çıktı.
Fronxie no está en línea  
Old February 23rd, 2005, 04:50 PM   #9
Kuvvaci
Strange User

Kuvvaci's Avatar

Likes (Received): 26

Niye bence onların kompleksi olduğu orataya çıktı... Neden kompleks olsun, ben bunu hala anlamadım, ya?
Kuvvaci no está en línea  
Old February 23rd, 2005, 05:29 PM   #10
Fronxie
Wanderer

Fronxie's Avatar

Türkiye'nin tüm iç sorunları Avrupa 'ya taşındı. Şimdi de sırada kompleksimiz var anlaşılan.
Evropalıların, devletiyle milletiyle en iyi tanıdığı ülkelerden birisi olacağız.
Fronxie no está en línea  
Old February 23rd, 2005, 08:12 PM   #11
Osmanli
Bu bakış adamı keser

Quote:
Originally Posted by Fronxie
Türkiye'nin tüm iç sorunları Avrupa 'ya taşındı. Şimdi de sırada kompleksimiz var anlaşılan.
Evropalıların, devletiyle milletiyle en iyi tanıdığı ülkelerden birisi olacağız.

Kardesim, bukadar sevinme.

Avrupada yasiyorum ben. Burda okulda Türkiyeden, Osmanlilardan va önceki Türklerden konusmazlar, yoksa çok az.
Tembellik çok var, bazi çocuklarin kafasinda Türkiye'nin ve Arabie saoudit'in arasinda hiç bir fark yok (yane kizlarin basi örtü etc.)
çogu için Türkiye arap bir ülkedir.

Ve daha neler var...

Bir Türkün ve bir Avrupanin arasinda, düsünme sekili çok deyisik. Ama simdi bunu anlatmam çok uzun olur.

Benim tek istedigim : Türkler çaliskan olsunlar ve hiç kimseye muhtaç olmasinlar.
Osmanli no está en línea  
Old February 23rd, 2005, 09:03 PM   #12
KMFDM
Sucks!

Ekonominin genel kuralı olarak yıllarca Avrupa'ya en fakirimiz ve cahilimiz gitti, gittikleri topluma entegre olamadılar. Gittikleri yerlerin dilini öğrenmediler. Geride kalmış bir çağın ya da Anadolu kırsal bölgesinin kıyafetleriyle dolaştılar. Bütün Türk karşıtlığının temelinde maalesef bizi imaj olarak en kötü temsil edecek vatandaşlarımız oraya gitmesi yatıyor. Tarihsel nedenler de tabii var ama Almanya ve Fransa dün düşman bugün dostsa tarih de ülke çıkarları doğrultusunda gerektiğinde unutulabiliyor. Benim bahsettiğim kamuoyundaki, yani sokaktaki Avrupalının Türk düşmanlığı. Adamları savunmak için yazmıyorum bunları ama nedenleri var kesinlikle.

Amerika'da son dönem dizilere bakmazsanız Türkiye'nin olumsuz bir imajı yok. Hem uzakta olduğu için fazla bilmiyorlar (dolayısıyla herhangi bir imajı yok da diyebiliriz), hem de oraya genelde fabrika işçisi değil, master/doktora öğrencisi ihraç ediyoruz. Orada da Meksika'lıları aşağılama var, biz Avrupa için neysek Meksika da onlar için o.

Neyse yine kaptırdım gidiyorum ama sorunun bizden kaynaklanan nedenleri de var. Bir sürü eğitimli ve düzgün Türk de var ama yeterli değil. Kendi insanımızı eğitip düşüncesini köhnemişlikten kurtaramazsak bu daha çok devam eder. Fakirlik de özür değil, zihniyet ve eğitimi ciddiye almak önemli. Rusya'nın GDP/head de bizimle aynı ama insanları eğitimli ve bu da çok fark yaratıyor.
Old February 23rd, 2005, 09:12 PM   #13
Kuvvaci
Strange User

Kuvvaci's Avatar

Quote:
Originally Posted by KMFDM
Ekonominin genel kuralı olarak yıllarca Avrupa'ya en fakirimiz ve cahilimiz gitti, gittikleri topluma entegre olamadılar. Gittikleri yerlerin dilini öğrenmediler. Geride kalmış bir çağın ya da Anadolu kırsal bölgesinin kıyafetleriyle dolaştılar. Bütün Türk karşıtlığının temelinde maalesef bizi imaj olarak en kötü temsil edecek vatandaşlarımız oraya gitmesi yatıyor. Tarihsel nedenler de tabii var ama Almanya ve Fransa dün düşman bugün dostsa tarih de ülke çıkarları doğrultusunda gerektiğinde unutulabiliyor. Benim bahsettiğim kamuoyundaki, yani sokaktaki Avrupalının Türk düşmanlığı. Adamları savunmak için yazmıyorum bunları ama nedenleri var kesinlikle.

Amerika'da son dönem dizilere bakmazsanız Türkiye'nin olumsuz bir imajı yok. Hem uzakta olduğu için fazla bilmiyorlar (dolayısıyla herhangi bir imajı yok da diyebiliriz), hem de oraya genelde fabrika işçisi değil, master/doktora öğrencisi ihraç ediyoruz. Orada da Meksika'lıları aşağılama var, biz Avrupa için neysek Meksika da onlar için o.

Neyse yine kaptırdım gidiyorum ama sorunun bizden kaynaklanan nedenleri de var. Bir sürü eğitimli ve düzgün Türk de var ama yeterli değil. Kendi insanımızı eğitip düşüncesini köhnemişlikten kurtaramazsak bu daha çok devam eder. Fakirlik de özür değil, zihniyet ve eğitimi ciddiye almak önemli. Rusya'nın GDP/head de bizimle aynı ama insanları eğitimli ve bu da çok fark yaratıyor.
Ya kardeşim, bu sitedekilerin durumu o ön yargının çok ötesinde. Seni dinlemek bile istemiyorlarsa, ve sürekli hakaret etmeye kalkıyorlarsa bu önyargından çok daha farklı bir şeydir. Biz niye bütün doğu avrupalılara nataşa muammelesi yapmıyoruz, herşeye saygı gösteriyoruz. Onların imajı az mı kötü burada!
Kuvvaci no está en línea  
Old February 23rd, 2005, 09:16 PM   #14
Ozcan
BANNED

edit!
Ozcan no está en línea  
Old February 23rd, 2005, 09:17 PM   #15
Ozcan
BANNED

Quote:
Originally Posted by Kuvvaci
Ya kardeşim, bu sitedekilerin durumu o ön yargının çok ötesinde. Seni dinlemek bile istemiyorlarsa, ve sürekli hakaret etmeye kalkıyorlarsa bu önyargından çok daha farklı bir şeydir. Biz niye bütün doğu avrupalılara nataşa muammelesi yapmıyoruz, herşeye saygı gösteriyoruz. Onların imajı az mı kötü burada!
Yuzde yuz katiliyorum, tum gun kavga ettim serefsizlerle mod'dan uyari aldim sonunda!

Wicky, Poliochni, Jimm, Delphin hayatimda rastladigim en alcak insanlar.

Last edited by Ozcan; February 23rd, 2005 at 09:26 PM.
Ozcan no está en línea  
Old February 23rd, 2005, 09:32 PM   #16
Urban Girl
Registered User

Urban Girl's Avatar

Likes (Received): 1

Quote:
Originally Posted by Kuvvaci
. Biz niye bütün doğu avrupalılara nataşa muammelesi yapmıyoruz, herşeye saygı gösteriyoruz. Onların imajı az mı kötü burada!
yapmıyor muyuz? saygı mı gösteriyoruz?
Old February 23rd, 2005, 09:07 PM   #17
Ozcan
BANNED

Quote:
Originally Posted by Osmanli
Kardesim, bukadar sevinme.

Avrupada yasiyorum ben. Burda okulda Türkiyeden, Osmanlilardan va önceki Türklerden konusmazlar, yoksa çok az.
Tembellik çok var, bazi çocuklarin kafasinda Türkiye'nin ve Arabie saoudit'in arasinda hiç bir fark yok (yane kizlarin basi örtü etc.)
çogu için Türkiye arap bir ülkedir.

Ve daha neler var...

Bir Türkün ve bir Avrupanin arasinda, düsünme sekili çok deyisik. Ama simdi bunu anlatmam çok uzun olur.

Benim tek istedigim : Türkler çaliskan olsunlar ve hiç kimseye muhtaç olmasinlar.
Helal olsun kardesim!! En dogru soz. Baskasinin bizi begenmesi gerekmiyor, bizim gelismemiz gerekiyor. bunu maalesef yapamadigimiz icin hepimiz biraz kompleksliyiz, zaman zaman palavra atmayi seviyoruz, mesela daha gecen Kamran Inan TSK dunyanin en guclu ordusu dedi
Keske olsa, ama kesinlikle degil, herseyi onlardan satin alarak mumkun degil, yarin satmazlarsa????
Ozcan no está en línea  
Old February 23rd, 2005, 07:37 PM   #18
icy
Super Member

icy's Avatar

20 ye 2 yetmedi galiba..Daha ne yapsaydik 100 kisimi bulsaydik buraya.

Click here
icy no está en línea  
Old February 23rd, 2005, 09:00 PM   #19
3tmk
Dennis Rodman

3tmk's Avatar

I see you guys are talking about 'the' thread in the DML, could we get the answers kuvvaci? the only one I'm sure is J, since the map has Boavista writtent on it
and there's a bar which I think is northern italy... otherwise apart O which Fern said was also Portuguese, I don't really know the places
Old February 23rd, 2005, 09:04 PM   #20
Kuvvaci
Strange User

Kuvvaci's Avatar

It was a nice game, like guess this city... Oh, I can't believe some guys came and destroy something...

Fern knew the Portugese people but you couldn't know the others yet it is hard , eh?
Kuvvaci no está en línea  

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules